Sreda, 25.02.2015.

22:10

"Nakon posete Vučića želim dijalog"

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izjavila je da s vlastima u Srbiji želi da uspostavi dijalog radi rešavanja otvorenih pitanja.

Izvor: Beta

"Nakon posete Vuèiæa želim dijalog" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

116 Komentari

Sortiraj po:

CICA - TOMINA - KOLIBA

pre 9 godina

Ovo samo jos jednom pokazuje da se losi odnosi mogu popraviti dobrom diplomatijom. Mi se necemo voleti sa Hrvatima, ali trebamo da saradjujemo i da imamo korektan odnos. Do dogovora se moze doci samo razgovorom dva sagovornika to je poznata stvar. samo u tom slucaju se mogu naci resenja. Mora se razgovarati, oni nekada nisu ni malo laki pogotovu kada se radi o odnosima Hrvatske i Srbije, ali zbog interesa naroda koji su tokom rata doziveli velike gubitke kako u ljdskim gubicima tako i materijalno. . Razgovor ne garantuje uvek uspeh, ali u sto sam apsolutno siguran da uspeha nec e biti ako razgovora nema, posebno kada dodje do zastoja u odnosima, kao sto je bilo u prethodnim mesecima sa Hrvatskom. Zaro sve opohvale za Aleksandra Vucic koji je prvi pruzio ruku prijateljstva Hrvatskoj na njima je odluka.

Obrad Savčić

pre 9 godina

@Vukonja:Srbija i njeno rukovodstvo vodi politiku da se sa svim državama uspostavi što bolja saradnja i u političkom i ekonomskom smislu. Posebno je značajno da se ti odnosi uspostave sa državama u okruženju.Poseta Vučića Zagrebu je izvršena u tom cilju , nadamo se da će i zvaničnici iz Hrvatske sa tim ciljem izvršiti posetu Beogradu.

DISS

pre 9 godina

Ovo je jedan prava i korektna vest , predlog i stav. Koliko god kritikovali Premijera za posetu Hrvatskoj, ona je već dala epilog...

jupiter000

pre 9 godina

Dobra odluka naseg premijera, a evo dobrog rezultata, mislim da ce uspostavljanje dijaloga izmedju ove dve zemlje znatno poboljsati medjusobnu saradnju i komunikaciju....

OKEANI

pre 9 godina

Iako su zvaničnici obe države, iz prethodnog perioda, odavali utisak da između njih postoji prijateljstvo, mnoga nerešena pitanja nisu ni pokrenuta. Očigledno je na obe strane bilo potrebno da se nađu odlučni zvaničnici koji su spremni da se suoče s postojećim problemima i da zajedničkim snagama, kroz dijalog, dođu do rešenja.

Džabulani

pre 9 godina

Očigledno je da jedino dijalog može da doprinese boljim odnosima i rešavanju problema iz prošlosti. Najbitnije je da je pokazana dobra volja da se sve nesuglasice prevaziđu i da se ozbiljno pristupilo u rešavanju problema a rešenje svih tih problema će doći samo po sebi.

Mikelanđelo

pre 9 godina

Prisustvo našeg Premijera inauguraciji Kolinde Grabar Kitarović je donelo neku novu dimenziju u odnosima Hrvatske i Srbije. Po svemu sudeći i kako stvari sada stoje doći će do neočekivanog poboljšanja odnosa što će nam doneti bolju saradnju sa Hrvatskom i što je bitnije sačuvati neophodan mir u regionu.

Boban

pre 9 godina

Po ovoj izjavi samo mogu da zakljucim da se Kolinda opredelila za gradjenje daljih dobrih odnosa sa Srbijom i celim regionom,a u tome ce joj pomoci veliko medjunarodno iskustvo.

Ekolog

pre 9 godina

Srbija i Hrvatska imaju mnogo neresenih i teskih tema za razgovor i treba im se sto pre posvetiti. Optimisticno je sto postoji dobra volja za ponovni susret nasih zvanicnika sa konkretnim ciljem.

Aleksandra

pre 9 godina

Uloge predsednika ove dve drzave su znacajne,utoliko sto mogu da stvore povoljnu klimu za proces normalizacije i razvijanje medjusobnih odnosa koji su vec neko vreme u dubokoj hibernaciji.

Ekolog

pre 9 godina

Srbija i Hrvatska imaju mnogo neresenih i teskih tema za razgovor i treba im se sto pre posvetiti. Optimisticno je sto postoji dobra volja za ponovni susret nasih zvanicnika sa konkretnim ciljem.

Uroš

pre 9 godina

Pokazalo je se da je odlazak Vučića u Zagreb, bio pravi potez, iako su pojedini mediji i skeptici to drugačije sagledali. Sa druge strane i Hrvatska je ozbiljno shvatila dolazak Vučića, da se jedino dijalogom, nerešene stvari, mogzu rešiti. Sigurn sam da ce i dalje raditi sve sto je za dobrobiti Srbije... Sve pohvale za unapređenje odnosa u regionu! Vučić je još jednom dokazao da je veliki političar

Milena88

pre 9 godina

Činjenica da je Hrvatska spremna za saradnju sa Srbijom još jednom pokazuje koliko je bilo značajno prisustvo g. Vučića na inouguracije gđe. Grabar Kitarović.

milenkovic

pre 9 godina

I vreme je bilo da se poboljsaju odnosi Srbije i Hrvatske. Premijeru svaka cast sto je na neki nacin prvi pruzio ruku pomirenja, ali kako ce se stvari odvijati ne zavisi samo od njega, vec i hrvatska mora dati svoj doprinos buducoj uspesnoj saradnji.

lena

pre 9 godina

Malo mi je smešna cela fama oko odlaska Vučića na ovaj događaj.To je bila njegova obaveza i racionalna odluka.Nije pitanje da li on voli ili ne to što ide već da li od toga ima koristi ili ne.

teo

pre 9 godina

O tome da li je odlazak bio dobra ili loša odluka govore reakcije koje su, složićemo se, bile pozitivnije nego što je iko mogao da očekuje

Miki89

pre 9 godina

Srbija je odlaskom svog predstavnika pokazala dobru volju da se okrene budućnosti, a da pri tome ne mora da se pravda niti dovodi u pitanje svoje viđenje istine i svih nemilih događaja koji su tokom 90 tih potresali Balkan

zora

pre 9 godina

Međuzavisnost i saradnja.Reči koje čine suštinu u svim segmentima međunarodnih odnosa i politici,ekonomiji,tehnologiji.Bez saradnje sa svima ne postoji ni najmanja šansa da se izvučemo iz krize

Tara

pre 9 godina

Mislim da je odlazak Vučića u Hrvatsku samo bio dobar signal i Evropi i Svetu da je Srbija preležala bolest zvanu destruktivni nacionalizam

Dusica

pre 9 godina

Da premijer nije pokazao dobru volju i da nije isao u Zagreb, ne bi sigurno doslo do pregovora, i mogucnosti resavanja decenijskih problema.

aki

pre 9 godina

Činjenica je odlaskom Vučića ništa nismo izgubili ali smo, s obzirom na reakcije u javnosti dobili.Možda to nije toliko očigledno ali se imidz Srbije u Svetu iz dana u dan sve više popravlja.

Mare

pre 9 godina

Moramo da se drzimo one narodne treba ici ka problemu, a ne cekati da nas on sam trazi. Odatle proizilazi ovo raspolozenje suseda o daljoj medjusobnoj saradnji.

rade

pre 9 godina

Odluka o odlasu u Hrvatsku je bila dobra, za razliku od Milanovica koji je izblamirao i sebe i Hrvatsku. Mi pokazujemo dobru volju, da se konacno rese sva otvorena pitanja. Sve sto je do Vucica, sigurna sam da nece biti problema, sada je samo pitanje dobre volje i sa druge strane.

Biohazard

pre 9 godina

"Lepa reč i gvozdena vrata otvara"... Vučić je pružio ruku prijateljstva i započeo konstruktivan dijalog i rezultat je naglo otopljavanje odnosa između Srbije i Hrvatske.

eto

pre 9 godina

Pozitivan stav, komunikacija i poštovanje drugih vode ka rešavanju zaostalih problema. Saradnja sa okolnim zemljama je vrlo bitna za ostvarenje mnogih planova i ciljeva

ljiljan

pre 9 godina

Poseta Zagrebu je bila pravi potez, a ovo je dokaz. Premijer ce sigurno iskoristiti sve adute da ove dve drzave imaju korektan odnos.

Iguman Nemanja

pre 9 godina

Srbija je oduvek i bila za mir i dijalog!
Hrvatska je ta koja je odbila i mir i dijalog i izvršila agresiju na Republiku Srpsku Krajinu!

Sada dijalog može i treba da se nastavi ali da se zna:
1. Hrvatska ne može da dobije teritoriju Vojvodine
2. Hrvatska ne može da dobije Vukovarsku adu
3. Hrvatska ne može da dobije blago srpskih manastira
4. Hrvatska treba da obešteti pola miliona proteranih Srba
5. Hrvatska ne sme da blokira Srbiju nego da ostavi da se sve rešava posle ulaska Srbije u EU

Anchy

pre 9 godina

Izgleda da se konačno nazire početak saradnje izmedju ove dve zemlje. Vučić se maksimalno trudi da uspostavi najbolje moguće odnose sa zemljama u regionu i dobro je što taj trud neće ostati jednostran.

pripravnica

pre 9 godina

Saradnju i odnose sa Hrvatskom trebamo podici na visi nivo. Verujem da cemo uspeti da nadjemo zajednicki jezik sa njima u svakom pogledu!

Skolarac

pre 9 godina

Ponasanje i stav premijera je ucinio da Kitarovic Srbiju gleda drugim ocima, da sa Srbijom pregovara oko svega sto se tice drzava, oko stabilnosti u regionu, kao i da nam pruzi pomoc oko brzeg ulaska u EU.

DUSAN

pre 9 godina

Ovo je dobro za odnose srbije i hrvacke ali mislim da bi nova hrvaska predsednica trebalo da se izvini za neke teske reci izrecene srbiji i njenim zvanicnicima . U svakom slucaju nikome ne trebaju naruseni odnosi srbije i hrvaske.

Andjela

pre 9 godina

Premijer je pružio ruku i otvorio vrata saradnje, nadam se da će i druga strana slediti njegov primer, jer bez dijaloga i saradnje ne možemo napred, ni mi ni oni.

sigurica

pre 9 godina

Odlicni potezi u medjunarodnoj saradnji...premijer je napravio pravi potez, a i dalje ce sigurna sam raditi sve sto je za dobrobit Srbije.

Sretenko

pre 9 godina

Dijalog na ravnopravnim osnovama na bazi reciprociteta je dobar način da se rešavaju sporna pitanja.
Manjine treba da budu mostovi spajanja dve države a ne razlog za sukobe.
Uveren sam da je Srbija u pogledu prava hrvatske nacionalne manjine ispunila sve svoje ustavne i međunaorodne obaveze.

LVeteran

pre 9 godina

Prvo: oboje vezuju konja gde im gazda kaze.
Drugo: nisam optimista da ce se za Srbe u HR ista dobro desiti.
Trece: oboje ce odleteti pre kraja mandata jer nece imati rezultate za narod. Drzave ce ostaviti u rasulu, tako da ce gazda moci bez problema da ozvanici otkup prirodnih resursa

abc

pre 9 godina

Posle premijerove posete Zagrebu,odnosi sa Hrvatskom nam se popravljaju.
(kk, 25. februar 2015 22:23)

mene samo zanima, koga vi lazete? mene ili sebe?

Biljana

pre 9 godina

Ovo je dokaz da je bila ispravna i pametna odluka otici u Zagreb, premijer je napravio pravi potez, a sigurna sam da ce i dalje uraditi sve sto je u dobrobiti Srbije.

Mary

pre 9 godina

Vucic je posetom Zagrebu pokazao da Srbija zeli da resi otvorena pitanja sa Hrvatskom. Hrvatska kao clanica EU, ona nema toliki uticaj da bi mogla da spreci put Srbije u EU, ali moze da pravi probleme.

Hrvoje

pre 9 godina

Sviđa mi se što današnja Vlada radi na rešavanju nekih starih pitanja i uspostavlja dobre odnose za zemljama u regionu, koji su ranijih godina bili narušeni. To je pokazatelj da Srbija napreduje!

Biljana

pre 9 godina

Ovo je dokaz da je bila ispravna i pametna odluka otici u Zagreb, premijer je napravio pravi potez, a sigurna sam da ce i dalje uraditi sve sto je u dobrobiti Srbije.

Mačor

pre 9 godina

Premijer će svakako prihvatiti dijalog......on je svojom posetom pokazao da Srbija ima volju i želju da sa Hrvatskom reši probleme koji se tiču obe države.

Vukonja

pre 9 godina

Bitno je odrzavanje prijateljskih odnosa sa svim drzavama koje su clanice EU, jer nam je potrebna podrska da bi smo bili blizi uclanjenju u EU!Nama je neophodna njihova podrska i mogucnost razmene informacija! Zato Vlada treba i vise da radi na ostvarenju jos boljih odnosa, jer nam to moze doneti samo dobro!

Tara

pre 9 godina

Ne sumnjam da će Vlada sprovesti sve potrebne kriterijume za članstvo u EU, ali je podrška zemlje, članice EU, svakako dobrodošla i korisna.

Marija

pre 9 godina

Cilj je da postanemo članica Evropske unije, pa je potrebno da održavamo dobre diplomatske odnose sa njenim članicama. U tome ni Hrvatska ne treba da bude izuzetak.

goran77

pre 9 godina

Sve snage usmeriti na što više diplomatske i ekonomske saradnje i rešavanja mnogobrojnih pipljivih tema na obe strane. Samo tako može doći do razvoja obe države i bezbrižnijeg života gradjana . Znamo šta nam je nekad donosila politika koja je vodjena van ovog kursa ništa dobro ni nama ni njima.

Pioneer

pre 9 godina

Ovo je jos jedan dokaz da premijer Vucic zeli i uspeva da uspostavi dobre medjunarodne odnose sa zemljama u okruzenju i jos jedan dokaz Evropi da je Srbija otvorena za saradnju i dogovor.

LEONARDO

pre 9 godina

Vučićeva poseta Hrvatskoj, prilikom inauguracije predsednice Hrvatske, očigledno će predstavljati prekretnicu u odnosima između Srbije i Hrvatske. Uostalom, sva otvorena pitanja je najbolje rešavati direktnim dijalogom u mirnoj atmosferi.

Cvetana

pre 9 godina

Ovo je dokaz da je Vucicevo prisustvo na inaguraciji Kolinde bio odlican potez, i da je ta poseta imala veliki znacaj za buduce odnose ove dve zemlje.

davca

pre 9 godina

Ohrabrena sam posetom gospodina (Aleksandra) Vučića Zagrebu zato što smo pokrenuli taj inicijalni dijalog, i osećam tu želju s druge strane da krenemo u njihovo rešavanje na temelju politike čistih računa..Videcemo i to..

psiholog.B.

pre 9 godina

Ovo je dokaz da je bila ispravna i pametna odluka otici u Zagreb, premijer je napravio pravi potez, a sigurna sam da ce i dalje uraditi sve sto je u dobrobiti Srbije.

Bozovic

pre 9 godina

Ko je kime odusevljen to narod ne zanma, nama je vazno da nastavite gde ste stali, i nema veze sto smo prvi korak nacinili mi, to samo govori da je nama do naseg naroda stalo/

Magnolija

pre 9 godina

Ovo samo jos jednom pokazuje da se losi odnosi mogu popraviti dobrom diplomatijom. Mi se necemo voleti sa Hrvatima, ali trebamo da saradjujemo i da imamo korektan odnos.

lord

pre 9 godina

pa da kao sto sam bio pisao komentare na vesti o njenoj predizbornoj kampanji tako cu i sada napisati da ima da radi ono sto joj se kaze iz brisela i nece uraditi nista iz predizborne kampanje sto je obecala hrvatskim nacionalistima a vezano je za srbiju...

Markov

pre 9 godina

Ima dosta nerešenih pitanja koja se ne rešavaju od '95te. Narod nije imao ništa od lažnog privida prijateljstva kojeg su furali Tadić i Josipović.

BekAna

pre 9 godina

Konačno će između Srbije i Hrvatske doći do otvorenih i iskrenih razgovora o svim bitnim pitanjima od interesa za obe zemlje, i iznalaženja rešenja za rešavaanje nesporazuma koji datiraju iz prošlosti.

LenKA

pre 9 godina

Konačno će sa mrtve tačke krenuti pitanje granica, raseljenih lica, izbeglica i njihove imovine i prava, nestalih lica, položaja Srba u Hrvatskoj, položaju Hrvata u Srbiji, i uopšte poboljšanja odnosa dve države, saradnja posebno u oblasti ekonomije, i sve to zahvaljujući mudrosti Vučića i njegovom odlasku na inauguraciju Kolinde.

@pegica@

pre 9 godina

Neko je morao da načini prvi korak i da uspostavi malo bolju saradnju izmedju suseda.. predsednica Hrvatske neće prokockati ruku koja joj je pružena...

Hestija

pre 9 godina

Aleksandar Vučić će svakako lepo i uljudno primiti predsednicu Hrvatsku i naravno da će razgovorati o rešavanju svih problema kako bi građani Srbije i Hrvtaske živeli bolje, kao i rešavanja položaja Srba u Hrvatskoj i Hrvata u Srbiji. Ovo je razgovor koji može da pomogne u reševanju svih problema, i pronalaženju zajedničkog interesa.

Grubjesa

pre 9 godina

Kao predstavnici svojih naroda pokrenuli ste vazna pitanja, a najvaznija su ona koja se ticu Srba koji zive u Hrvatskoj.Srbi u Hrvatskoj ocekuju nastavak i da osete na svojoj kozi dogovore izmedju Kolinde i Vucica.

sumorni

pre 9 godina

"Ima dosta nerešenih pitanja koja se ne rešavaju od '95te. Narod nije imao ništa od lažnog privida prijateljstva kojeg su furali Tadić i Josipović.
(Markov, 25. februar 2015 22:19)"

ALi je imao od neprijateljstva kojeg su furali Vučić, Nikolić i Tuđman? Puna groblja i praznu Krajinu?

I otkud uopšte ti problemi koje bi iko morao da rešava? Pali sa neba, ili ih je neko napravio?

Rano ste počeli da prekrajate istoriju. Rano.

Još smo živi, vama u inat.

BiljanaM

pre 9 godina

Ovo je dokaz da je bila ispravna i pametna odluka otici u Zagreb, premijer je napravio pravi potez, a sigurna sam da ce i dalje uraditi sve sto je u dobrobiti Srbije.

Obrnuta teza

pre 9 godina

@Skini nam se s kičme.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Ivana, 25. februar 2015 22:13)

Ovde se od uvek sve pogresno posmatra. Cisto da znas, ako ti se ona i Zapad skinu tek ces tad zeleti da imas da kupis i veknu hleba, a ne posao, verovatno koji vec imas, u javnom preduzecu.
Doduse, mozda ti Nikolic da onaj hleb od 3 dinara koji vam je obecao. To je narod ovde i zasluio. Bezobrazluku i neznanju ovde nikad kraja.

Aleksis

pre 9 godina

Konacno posle toliko godina dolazi do postepenog stisavanja strasti izmedju dva naroda! Bilo bi lepo da Vucic i Kolinda ostvare dobru saradnju koja ce unaprediti odnose izmedju Srbije i Hrvatske!

Dr Gasa

pre 9 godina

Treba konkretno pokrenuti dijalog i najzad resiti probleme iz bolne 95.Da konacno imamo pravu saradnju sa Hrvatskom,pre svega zbog nasih ljudi koji tamo zive a i onih koji jos uvek pokusavaju da povrate svoja imovinska prava.

Markov

pre 9 godina

Ima dosta nerešenih pitanja koja se ne rešavaju od '95te. Narod nije imao ništa od lažnog privida prijateljstva kojeg su furali Tadić i Josipović.

Biljana

pre 9 godina

Ovo je dokaz da je bila ispravna i pametna odluka otici u Zagreb, premijer je napravio pravi potez, a sigurna sam da ce i dalje uraditi sve sto je u dobrobiti Srbije.

Vukonja

pre 9 godina

Bitno je odrzavanje prijateljskih odnosa sa svim drzavama koje su clanice EU, jer nam je potrebna podrska da bi smo bili blizi uclanjenju u EU!Nama je neophodna njihova podrska i mogucnost razmene informacija! Zato Vlada treba i vise da radi na ostvarenju jos boljih odnosa, jer nam to moze doneti samo dobro!

davca

pre 9 godina

Ohrabrena sam posetom gospodina (Aleksandra) Vučića Zagrebu zato što smo pokrenuli taj inicijalni dijalog, i osećam tu želju s druge strane da krenemo u njihovo rešavanje na temelju politike čistih računa..Videcemo i to..

Magnolija

pre 9 godina

Ovo samo jos jednom pokazuje da se losi odnosi mogu popraviti dobrom diplomatijom. Mi se necemo voleti sa Hrvatima, ali trebamo da saradjujemo i da imamo korektan odnos.

Mačor

pre 9 godina

Premijer će svakako prihvatiti dijalog......on je svojom posetom pokazao da Srbija ima volju i želju da sa Hrvatskom reši probleme koji se tiču obe države.

Hrvoje

pre 9 godina

Sviđa mi se što današnja Vlada radi na rešavanju nekih starih pitanja i uspostavlja dobre odnose za zemljama u regionu, koji su ranijih godina bili narušeni. To je pokazatelj da Srbija napreduje!

Tara

pre 9 godina

Ne sumnjam da će Vlada sprovesti sve potrebne kriterijume za članstvo u EU, ali je podrška zemlje, članice EU, svakako dobrodošla i korisna.

goran77

pre 9 godina

Sve snage usmeriti na što više diplomatske i ekonomske saradnje i rešavanja mnogobrojnih pipljivih tema na obe strane. Samo tako može doći do razvoja obe države i bezbrižnijeg života gradjana . Znamo šta nam je nekad donosila politika koja je vodjena van ovog kursa ništa dobro ni nama ni njima.

Biljana

pre 9 godina

Ovo je dokaz da je bila ispravna i pametna odluka otici u Zagreb, premijer je napravio pravi potez, a sigurna sam da ce i dalje uraditi sve sto je u dobrobiti Srbije.

Grubjesa

pre 9 godina

Kao predstavnici svojih naroda pokrenuli ste vazna pitanja, a najvaznija su ona koja se ticu Srba koji zive u Hrvatskoj.Srbi u Hrvatskoj ocekuju nastavak i da osete na svojoj kozi dogovore izmedju Kolinde i Vucica.

Aleksis

pre 9 godina

Konacno posle toliko godina dolazi do postepenog stisavanja strasti izmedju dva naroda! Bilo bi lepo da Vucic i Kolinda ostvare dobru saradnju koja ce unaprediti odnose izmedju Srbije i Hrvatske!

Marija

pre 9 godina

Cilj je da postanemo članica Evropske unije, pa je potrebno da održavamo dobre diplomatske odnose sa njenim članicama. U tome ni Hrvatska ne treba da bude izuzetak.

BiljanaM

pre 9 godina

Ovo je dokaz da je bila ispravna i pametna odluka otici u Zagreb, premijer je napravio pravi potez, a sigurna sam da ce i dalje uraditi sve sto je u dobrobiti Srbije.

BekAna

pre 9 godina

Konačno će između Srbije i Hrvatske doći do otvorenih i iskrenih razgovora o svim bitnim pitanjima od interesa za obe zemlje, i iznalaženja rešenja za rešavaanje nesporazuma koji datiraju iz prošlosti.

Hestija

pre 9 godina

Aleksandar Vučić će svakako lepo i uljudno primiti predsednicu Hrvatsku i naravno da će razgovorati o rešavanju svih problema kako bi građani Srbije i Hrvtaske živeli bolje, kao i rešavanja položaja Srba u Hrvatskoj i Hrvata u Srbiji. Ovo je razgovor koji može da pomogne u reševanju svih problema, i pronalaženju zajedničkog interesa.

Cvetana

pre 9 godina

Ovo je dokaz da je Vucicevo prisustvo na inaguraciji Kolinde bio odlican potez, i da je ta poseta imala veliki znacaj za buduce odnose ove dve zemlje.

Pioneer

pre 9 godina

Ovo je jos jedan dokaz da premijer Vucic zeli i uspeva da uspostavi dobre medjunarodne odnose sa zemljama u okruzenju i jos jedan dokaz Evropi da je Srbija otvorena za saradnju i dogovor.

LenKA

pre 9 godina

Konačno će sa mrtve tačke krenuti pitanje granica, raseljenih lica, izbeglica i njihove imovine i prava, nestalih lica, položaja Srba u Hrvatskoj, položaju Hrvata u Srbiji, i uopšte poboljšanja odnosa dve države, saradnja posebno u oblasti ekonomije, i sve to zahvaljujući mudrosti Vučića i njegovom odlasku na inauguraciju Kolinde.

@pegica@

pre 9 godina

Neko je morao da načini prvi korak i da uspostavi malo bolju saradnju izmedju suseda.. predsednica Hrvatske neće prokockati ruku koja joj je pružena...

Dr Gasa

pre 9 godina

Treba konkretno pokrenuti dijalog i najzad resiti probleme iz bolne 95.Da konacno imamo pravu saradnju sa Hrvatskom,pre svega zbog nasih ljudi koji tamo zive a i onih koji jos uvek pokusavaju da povrate svoja imovinska prava.

Mary

pre 9 godina

Vucic je posetom Zagrebu pokazao da Srbija zeli da resi otvorena pitanja sa Hrvatskom. Hrvatska kao clanica EU, ona nema toliki uticaj da bi mogla da spreci put Srbije u EU, ali moze da pravi probleme.

psiholog.B.

pre 9 godina

Ovo je dokaz da je bila ispravna i pametna odluka otici u Zagreb, premijer je napravio pravi potez, a sigurna sam da ce i dalje uraditi sve sto je u dobrobiti Srbije.

LEONARDO

pre 9 godina

Vučićeva poseta Hrvatskoj, prilikom inauguracije predsednice Hrvatske, očigledno će predstavljati prekretnicu u odnosima između Srbije i Hrvatske. Uostalom, sva otvorena pitanja je najbolje rešavati direktnim dijalogom u mirnoj atmosferi.

Mikelanđelo

pre 9 godina

Prisustvo našeg Premijera inauguraciji Kolinde Grabar Kitarović je donelo neku novu dimenziju u odnosima Hrvatske i Srbije. Po svemu sudeći i kako stvari sada stoje doći će do neočekivanog poboljšanja odnosa što će nam doneti bolju saradnju sa Hrvatskom i što je bitnije sačuvati neophodan mir u regionu.

Iguman Nemanja

pre 9 godina

Srbija je oduvek i bila za mir i dijalog!
Hrvatska je ta koja je odbila i mir i dijalog i izvršila agresiju na Republiku Srpsku Krajinu!

Sada dijalog može i treba da se nastavi ali da se zna:
1. Hrvatska ne može da dobije teritoriju Vojvodine
2. Hrvatska ne može da dobije Vukovarsku adu
3. Hrvatska ne može da dobije blago srpskih manastira
4. Hrvatska treba da obešteti pola miliona proteranih Srba
5. Hrvatska ne sme da blokira Srbiju nego da ostavi da se sve rešava posle ulaska Srbije u EU

Aleksandra

pre 9 godina

Uloge predsednika ove dve drzave su znacajne,utoliko sto mogu da stvore povoljnu klimu za proces normalizacije i razvijanje medjusobnih odnosa koji su vec neko vreme u dubokoj hibernaciji.

Boban

pre 9 godina

Po ovoj izjavi samo mogu da zakljucim da se Kolinda opredelila za gradjenje daljih dobrih odnosa sa Srbijom i celim regionom,a u tome ce joj pomoci veliko medjunarodno iskustvo.

sumorni

pre 9 godina

"Ima dosta nerešenih pitanja koja se ne rešavaju od '95te. Narod nije imao ništa od lažnog privida prijateljstva kojeg su furali Tadić i Josipović.
(Markov, 25. februar 2015 22:19)"

ALi je imao od neprijateljstva kojeg su furali Vučić, Nikolić i Tuđman? Puna groblja i praznu Krajinu?

I otkud uopšte ti problemi koje bi iko morao da rešava? Pali sa neba, ili ih je neko napravio?

Rano ste počeli da prekrajate istoriju. Rano.

Još smo živi, vama u inat.

sigurica

pre 9 godina

Odlicni potezi u medjunarodnoj saradnji...premijer je napravio pravi potez, a i dalje ce sigurna sam raditi sve sto je za dobrobit Srbije.

ljiljan

pre 9 godina

Poseta Zagrebu je bila pravi potez, a ovo je dokaz. Premijer ce sigurno iskoristiti sve adute da ove dve drzave imaju korektan odnos.

eto

pre 9 godina

Pozitivan stav, komunikacija i poštovanje drugih vode ka rešavanju zaostalih problema. Saradnja sa okolnim zemljama je vrlo bitna za ostvarenje mnogih planova i ciljeva

rade

pre 9 godina

Odluka o odlasu u Hrvatsku je bila dobra, za razliku od Milanovica koji je izblamirao i sebe i Hrvatsku. Mi pokazujemo dobru volju, da se konacno rese sva otvorena pitanja. Sve sto je do Vucica, sigurna sam da nece biti problema, sada je samo pitanje dobre volje i sa druge strane.

Sretenko

pre 9 godina

Dijalog na ravnopravnim osnovama na bazi reciprociteta je dobar način da se rešavaju sporna pitanja.
Manjine treba da budu mostovi spajanja dve države a ne razlog za sukobe.
Uveren sam da je Srbija u pogledu prava hrvatske nacionalne manjine ispunila sve svoje ustavne i međunaorodne obaveze.

DUSAN

pre 9 godina

Ovo je dobro za odnose srbije i hrvacke ali mislim da bi nova hrvaska predsednica trebalo da se izvini za neke teske reci izrecene srbiji i njenim zvanicnicima . U svakom slucaju nikome ne trebaju naruseni odnosi srbije i hrvaske.

Milena88

pre 9 godina

Činjenica da je Hrvatska spremna za saradnju sa Srbijom još jednom pokazuje koliko je bilo značajno prisustvo g. Vučića na inouguracije gđe. Grabar Kitarović.

lena

pre 9 godina

Malo mi je smešna cela fama oko odlaska Vučića na ovaj događaj.To je bila njegova obaveza i racionalna odluka.Nije pitanje da li on voli ili ne to što ide već da li od toga ima koristi ili ne.

pripravnica

pre 9 godina

Saradnju i odnose sa Hrvatskom trebamo podici na visi nivo. Verujem da cemo uspeti da nadjemo zajednicki jezik sa njima u svakom pogledu!

teo

pre 9 godina

O tome da li je odlazak bio dobra ili loša odluka govore reakcije koje su, složićemo se, bile pozitivnije nego što je iko mogao da očekuje

Ekolog

pre 9 godina

Srbija i Hrvatska imaju mnogo neresenih i teskih tema za razgovor i treba im se sto pre posvetiti. Optimisticno je sto postoji dobra volja za ponovni susret nasih zvanicnika sa konkretnim ciljem.

aki

pre 9 godina

Činjenica je odlaskom Vučića ništa nismo izgubili ali smo, s obzirom na reakcije u javnosti dobili.Možda to nije toliko očigledno ali se imidz Srbije u Svetu iz dana u dan sve više popravlja.

Tara

pre 9 godina

Mislim da je odlazak Vučića u Hrvatsku samo bio dobar signal i Evropi i Svetu da je Srbija preležala bolest zvanu destruktivni nacionalizam

zora

pre 9 godina

Međuzavisnost i saradnja.Reči koje čine suštinu u svim segmentima međunarodnih odnosa i politici,ekonomiji,tehnologiji.Bez saradnje sa svima ne postoji ni najmanja šansa da se izvučemo iz krize

milenkovic

pre 9 godina

I vreme je bilo da se poboljsaju odnosi Srbije i Hrvatske. Premijeru svaka cast sto je na neki nacin prvi pruzio ruku pomirenja, ali kako ce se stvari odvijati ne zavisi samo od njega, vec i hrvatska mora dati svoj doprinos buducoj uspesnoj saradnji.

Andjela

pre 9 godina

Premijer je pružio ruku i otvorio vrata saradnje, nadam se da će i druga strana slediti njegov primer, jer bez dijaloga i saradnje ne možemo napred, ni mi ni oni.

Skolarac

pre 9 godina

Ponasanje i stav premijera je ucinio da Kitarovic Srbiju gleda drugim ocima, da sa Srbijom pregovara oko svega sto se tice drzava, oko stabilnosti u regionu, kao i da nam pruzi pomoc oko brzeg ulaska u EU.

Uroš

pre 9 godina

Pokazalo je se da je odlazak Vučića u Zagreb, bio pravi potez, iako su pojedini mediji i skeptici to drugačije sagledali. Sa druge strane i Hrvatska je ozbiljno shvatila dolazak Vučića, da se jedino dijalogom, nerešene stvari, mogzu rešiti. Sigurn sam da ce i dalje raditi sve sto je za dobrobiti Srbije... Sve pohvale za unapređenje odnosa u regionu! Vučić je još jednom dokazao da je veliki političar

Ekolog

pre 9 godina

Srbija i Hrvatska imaju mnogo neresenih i teskih tema za razgovor i treba im se sto pre posvetiti. Optimisticno je sto postoji dobra volja za ponovni susret nasih zvanicnika sa konkretnim ciljem.

Anchy

pre 9 godina

Izgleda da se konačno nazire početak saradnje izmedju ove dve zemlje. Vučić se maksimalno trudi da uspostavi najbolje moguće odnose sa zemljama u regionu i dobro je što taj trud neće ostati jednostran.

Mare

pre 9 godina

Moramo da se drzimo one narodne treba ici ka problemu, a ne cekati da nas on sam trazi. Odatle proizilazi ovo raspolozenje suseda o daljoj medjusobnoj saradnji.

Miki89

pre 9 godina

Srbija je odlaskom svog predstavnika pokazala dobru volju da se okrene budućnosti, a da pri tome ne mora da se pravda niti dovodi u pitanje svoje viđenje istine i svih nemilih događaja koji su tokom 90 tih potresali Balkan

Džabulani

pre 9 godina

Očigledno je da jedino dijalog može da doprinese boljim odnosima i rešavanju problema iz prošlosti. Najbitnije je da je pokazana dobra volja da se sve nesuglasice prevaziđu i da se ozbiljno pristupilo u rešavanju problema a rešenje svih tih problema će doći samo po sebi.

Dusica

pre 9 godina

Da premijer nije pokazao dobru volju i da nije isao u Zagreb, ne bi sigurno doslo do pregovora, i mogucnosti resavanja decenijskih problema.

Biohazard

pre 9 godina

"Lepa reč i gvozdena vrata otvara"... Vučić je pružio ruku prijateljstva i započeo konstruktivan dijalog i rezultat je naglo otopljavanje odnosa između Srbije i Hrvatske.

OKEANI

pre 9 godina

Iako su zvaničnici obe države, iz prethodnog perioda, odavali utisak da između njih postoji prijateljstvo, mnoga nerešena pitanja nisu ni pokrenuta. Očigledno je na obe strane bilo potrebno da se nađu odlučni zvaničnici koji su spremni da se suoče s postojećim problemima i da zajedničkim snagama, kroz dijalog, dođu do rešenja.

Obrnuta teza

pre 9 godina

@Skini nam se s kičme.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Ivana, 25. februar 2015 22:13)

Ovde se od uvek sve pogresno posmatra. Cisto da znas, ako ti se ona i Zapad skinu tek ces tad zeleti da imas da kupis i veknu hleba, a ne posao, verovatno koji vec imas, u javnom preduzecu.
Doduse, mozda ti Nikolic da onaj hleb od 3 dinara koji vam je obecao. To je narod ovde i zasluio. Bezobrazluku i neznanju ovde nikad kraja.

abc

pre 9 godina

Posle premijerove posete Zagrebu,odnosi sa Hrvatskom nam se popravljaju.
(kk, 25. februar 2015 22:23)

mene samo zanima, koga vi lazete? mene ili sebe?

lord

pre 9 godina

pa da kao sto sam bio pisao komentare na vesti o njenoj predizbornoj kampanji tako cu i sada napisati da ima da radi ono sto joj se kaze iz brisela i nece uraditi nista iz predizborne kampanje sto je obecala hrvatskim nacionalistima a vezano je za srbiju...

LVeteran

pre 9 godina

Prvo: oboje vezuju konja gde im gazda kaze.
Drugo: nisam optimista da ce se za Srbe u HR ista dobro desiti.
Trece: oboje ce odleteti pre kraja mandata jer nece imati rezultate za narod. Drzave ce ostaviti u rasulu, tako da ce gazda moci bez problema da ozvanici otkup prirodnih resursa

Bozovic

pre 9 godina

Ko je kime odusevljen to narod ne zanma, nama je vazno da nastavite gde ste stali, i nema veze sto smo prvi korak nacinili mi, to samo govori da je nama do naseg naroda stalo/

DISS

pre 9 godina

Ovo je jedan prava i korektna vest , predlog i stav. Koliko god kritikovali Premijera za posetu Hrvatskoj, ona je već dala epilog...

jupiter000

pre 9 godina

Dobra odluka naseg premijera, a evo dobrog rezultata, mislim da ce uspostavljanje dijaloga izmedju ove dve zemlje znatno poboljsati medjusobnu saradnju i komunikaciju....

CICA - TOMINA - KOLIBA

pre 9 godina

Ovo samo jos jednom pokazuje da se losi odnosi mogu popraviti dobrom diplomatijom. Mi se necemo voleti sa Hrvatima, ali trebamo da saradjujemo i da imamo korektan odnos. Do dogovora se moze doci samo razgovorom dva sagovornika to je poznata stvar. samo u tom slucaju se mogu naci resenja. Mora se razgovarati, oni nekada nisu ni malo laki pogotovu kada se radi o odnosima Hrvatske i Srbije, ali zbog interesa naroda koji su tokom rata doziveli velike gubitke kako u ljdskim gubicima tako i materijalno. . Razgovor ne garantuje uvek uspeh, ali u sto sam apsolutno siguran da uspeha nec e biti ako razgovora nema, posebno kada dodje do zastoja u odnosima, kao sto je bilo u prethodnim mesecima sa Hrvatskom. Zaro sve opohvale za Aleksandra Vucic koji je prvi pruzio ruku prijateljstva Hrvatskoj na njima je odluka.

Obrad Savčić

pre 9 godina

@Vukonja:Srbija i njeno rukovodstvo vodi politiku da se sa svim državama uspostavi što bolja saradnja i u političkom i ekonomskom smislu. Posebno je značajno da se ti odnosi uspostave sa državama u okruženju.Poseta Vučića Zagrebu je izvršena u tom cilju , nadamo se da će i zvaničnici iz Hrvatske sa tim ciljem izvršiti posetu Beogradu.

sumorni

pre 9 godina

"Ima dosta nerešenih pitanja koja se ne rešavaju od '95te. Narod nije imao ništa od lažnog privida prijateljstva kojeg su furali Tadić i Josipović.
(Markov, 25. februar 2015 22:19)"

ALi je imao od neprijateljstva kojeg su furali Vučić, Nikolić i Tuđman? Puna groblja i praznu Krajinu?

I otkud uopšte ti problemi koje bi iko morao da rešava? Pali sa neba, ili ih je neko napravio?

Rano ste počeli da prekrajate istoriju. Rano.

Još smo živi, vama u inat.

abc

pre 9 godina

Posle premijerove posete Zagrebu,odnosi sa Hrvatskom nam se popravljaju.
(kk, 25. februar 2015 22:23)

mene samo zanima, koga vi lazete? mene ili sebe?

LVeteran

pre 9 godina

Prvo: oboje vezuju konja gde im gazda kaze.
Drugo: nisam optimista da ce se za Srbe u HR ista dobro desiti.
Trece: oboje ce odleteti pre kraja mandata jer nece imati rezultate za narod. Drzave ce ostaviti u rasulu, tako da ce gazda moci bez problema da ozvanici otkup prirodnih resursa

lord

pre 9 godina

pa da kao sto sam bio pisao komentare na vesti o njenoj predizbornoj kampanji tako cu i sada napisati da ima da radi ono sto joj se kaze iz brisela i nece uraditi nista iz predizborne kampanje sto je obecala hrvatskim nacionalistima a vezano je za srbiju...

Biljana

pre 9 godina

Ovo je dokaz da je bila ispravna i pametna odluka otici u Zagreb, premijer je napravio pravi potez, a sigurna sam da ce i dalje uraditi sve sto je u dobrobiti Srbije.

Bozovic

pre 9 godina

Ko je kime odusevljen to narod ne zanma, nama je vazno da nastavite gde ste stali, i nema veze sto smo prvi korak nacinili mi, to samo govori da je nama do naseg naroda stalo/

Obrnuta teza

pre 9 godina

@Skini nam se s kičme.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Ivana, 25. februar 2015 22:13)

Ovde se od uvek sve pogresno posmatra. Cisto da znas, ako ti se ona i Zapad skinu tek ces tad zeleti da imas da kupis i veknu hleba, a ne posao, verovatno koji vec imas, u javnom preduzecu.
Doduse, mozda ti Nikolic da onaj hleb od 3 dinara koji vam je obecao. To je narod ovde i zasluio. Bezobrazluku i neznanju ovde nikad kraja.

Vukonja

pre 9 godina

Bitno je odrzavanje prijateljskih odnosa sa svim drzavama koje su clanice EU, jer nam je potrebna podrska da bi smo bili blizi uclanjenju u EU!Nama je neophodna njihova podrska i mogucnost razmene informacija! Zato Vlada treba i vise da radi na ostvarenju jos boljih odnosa, jer nam to moze doneti samo dobro!

Markov

pre 9 godina

Ima dosta nerešenih pitanja koja se ne rešavaju od '95te. Narod nije imao ništa od lažnog privida prijateljstva kojeg su furali Tadić i Josipović.

Mačor

pre 9 godina

Premijer će svakako prihvatiti dijalog......on je svojom posetom pokazao da Srbija ima volju i želju da sa Hrvatskom reši probleme koji se tiču obe države.

Hrvoje

pre 9 godina

Sviđa mi se što današnja Vlada radi na rešavanju nekih starih pitanja i uspostavlja dobre odnose za zemljama u regionu, koji su ranijih godina bili narušeni. To je pokazatelj da Srbija napreduje!

Tara

pre 9 godina

Ne sumnjam da će Vlada sprovesti sve potrebne kriterijume za članstvo u EU, ali je podrška zemlje, članice EU, svakako dobrodošla i korisna.

davca

pre 9 godina

Ohrabrena sam posetom gospodina (Aleksandra) Vučića Zagrebu zato što smo pokrenuli taj inicijalni dijalog, i osećam tu želju s druge strane da krenemo u njihovo rešavanje na temelju politike čistih računa..Videcemo i to..

Magnolija

pre 9 godina

Ovo samo jos jednom pokazuje da se losi odnosi mogu popraviti dobrom diplomatijom. Mi se necemo voleti sa Hrvatima, ali trebamo da saradjujemo i da imamo korektan odnos.

psiholog.B.

pre 9 godina

Ovo je dokaz da je bila ispravna i pametna odluka otici u Zagreb, premijer je napravio pravi potez, a sigurna sam da ce i dalje uraditi sve sto je u dobrobiti Srbije.

BiljanaM

pre 9 godina

Ovo je dokaz da je bila ispravna i pametna odluka otici u Zagreb, premijer je napravio pravi potez, a sigurna sam da ce i dalje uraditi sve sto je u dobrobiti Srbije.

LenKA

pre 9 godina

Konačno će sa mrtve tačke krenuti pitanje granica, raseljenih lica, izbeglica i njihove imovine i prava, nestalih lica, položaja Srba u Hrvatskoj, položaju Hrvata u Srbiji, i uopšte poboljšanja odnosa dve države, saradnja posebno u oblasti ekonomije, i sve to zahvaljujući mudrosti Vučića i njegovom odlasku na inauguraciju Kolinde.

Dr Gasa

pre 9 godina

Treba konkretno pokrenuti dijalog i najzad resiti probleme iz bolne 95.Da konacno imamo pravu saradnju sa Hrvatskom,pre svega zbog nasih ljudi koji tamo zive a i onih koji jos uvek pokusavaju da povrate svoja imovinska prava.

LEONARDO

pre 9 godina

Vučićeva poseta Hrvatskoj, prilikom inauguracije predsednice Hrvatske, očigledno će predstavljati prekretnicu u odnosima između Srbije i Hrvatske. Uostalom, sva otvorena pitanja je najbolje rešavati direktnim dijalogom u mirnoj atmosferi.

Cvetana

pre 9 godina

Ovo je dokaz da je Vucicevo prisustvo na inaguraciji Kolinde bio odlican potez, i da je ta poseta imala veliki znacaj za buduce odnose ove dve zemlje.

Pioneer

pre 9 godina

Ovo je jos jedan dokaz da premijer Vucic zeli i uspeva da uspostavi dobre medjunarodne odnose sa zemljama u okruzenju i jos jedan dokaz Evropi da je Srbija otvorena za saradnju i dogovor.

Aleksis

pre 9 godina

Konacno posle toliko godina dolazi do postepenog stisavanja strasti izmedju dva naroda! Bilo bi lepo da Vucic i Kolinda ostvare dobru saradnju koja ce unaprediti odnose izmedju Srbije i Hrvatske!

Marija

pre 9 godina

Cilj je da postanemo članica Evropske unije, pa je potrebno da održavamo dobre diplomatske odnose sa njenim članicama. U tome ni Hrvatska ne treba da bude izuzetak.

Hestija

pre 9 godina

Aleksandar Vučić će svakako lepo i uljudno primiti predsednicu Hrvatsku i naravno da će razgovorati o rešavanju svih problema kako bi građani Srbije i Hrvtaske živeli bolje, kao i rešavanja položaja Srba u Hrvatskoj i Hrvata u Srbiji. Ovo je razgovor koji može da pomogne u reševanju svih problema, i pronalaženju zajedničkog interesa.

@pegica@

pre 9 godina

Neko je morao da načini prvi korak i da uspostavi malo bolju saradnju izmedju suseda.. predsednica Hrvatske neće prokockati ruku koja joj je pružena...

BekAna

pre 9 godina

Konačno će između Srbije i Hrvatske doći do otvorenih i iskrenih razgovora o svim bitnim pitanjima od interesa za obe zemlje, i iznalaženja rešenja za rešavaanje nesporazuma koji datiraju iz prošlosti.

Grubjesa

pre 9 godina

Kao predstavnici svojih naroda pokrenuli ste vazna pitanja, a najvaznija su ona koja se ticu Srba koji zive u Hrvatskoj.Srbi u Hrvatskoj ocekuju nastavak i da osete na svojoj kozi dogovore izmedju Kolinde i Vucica.

Biljana

pre 9 godina

Ovo je dokaz da je bila ispravna i pametna odluka otici u Zagreb, premijer je napravio pravi potez, a sigurna sam da ce i dalje uraditi sve sto je u dobrobiti Srbije.

goran77

pre 9 godina

Sve snage usmeriti na što više diplomatske i ekonomske saradnje i rešavanja mnogobrojnih pipljivih tema na obe strane. Samo tako može doći do razvoja obe države i bezbrižnijeg života gradjana . Znamo šta nam je nekad donosila politika koja je vodjena van ovog kursa ništa dobro ni nama ni njima.

Mary

pre 9 godina

Vucic je posetom Zagrebu pokazao da Srbija zeli da resi otvorena pitanja sa Hrvatskom. Hrvatska kao clanica EU, ona nema toliki uticaj da bi mogla da spreci put Srbije u EU, ali moze da pravi probleme.

sigurica

pre 9 godina

Odlicni potezi u medjunarodnoj saradnji...premijer je napravio pravi potez, a i dalje ce sigurna sam raditi sve sto je za dobrobit Srbije.

Andjela

pre 9 godina

Premijer je pružio ruku i otvorio vrata saradnje, nadam se da će i druga strana slediti njegov primer, jer bez dijaloga i saradnje ne možemo napred, ni mi ni oni.

Iguman Nemanja

pre 9 godina

Srbija je oduvek i bila za mir i dijalog!
Hrvatska je ta koja je odbila i mir i dijalog i izvršila agresiju na Republiku Srpsku Krajinu!

Sada dijalog može i treba da se nastavi ali da se zna:
1. Hrvatska ne može da dobije teritoriju Vojvodine
2. Hrvatska ne može da dobije Vukovarsku adu
3. Hrvatska ne može da dobije blago srpskih manastira
4. Hrvatska treba da obešteti pola miliona proteranih Srba
5. Hrvatska ne sme da blokira Srbiju nego da ostavi da se sve rešava posle ulaska Srbije u EU

Skolarac

pre 9 godina

Ponasanje i stav premijera je ucinio da Kitarovic Srbiju gleda drugim ocima, da sa Srbijom pregovara oko svega sto se tice drzava, oko stabilnosti u regionu, kao i da nam pruzi pomoc oko brzeg ulaska u EU.

DUSAN

pre 9 godina

Ovo je dobro za odnose srbije i hrvacke ali mislim da bi nova hrvaska predsednica trebalo da se izvini za neke teske reci izrecene srbiji i njenim zvanicnicima . U svakom slucaju nikome ne trebaju naruseni odnosi srbije i hrvaske.

Miki89

pre 9 godina

Srbija je odlaskom svog predstavnika pokazala dobru volju da se okrene budućnosti, a da pri tome ne mora da se pravda niti dovodi u pitanje svoje viđenje istine i svih nemilih događaja koji su tokom 90 tih potresali Balkan

rade

pre 9 godina

Odluka o odlasu u Hrvatsku je bila dobra, za razliku od Milanovica koji je izblamirao i sebe i Hrvatsku. Mi pokazujemo dobru volju, da se konacno rese sva otvorena pitanja. Sve sto je do Vucica, sigurna sam da nece biti problema, sada je samo pitanje dobre volje i sa druge strane.

Sretenko

pre 9 godina

Dijalog na ravnopravnim osnovama na bazi reciprociteta je dobar način da se rešavaju sporna pitanja.
Manjine treba da budu mostovi spajanja dve države a ne razlog za sukobe.
Uveren sam da je Srbija u pogledu prava hrvatske nacionalne manjine ispunila sve svoje ustavne i međunaorodne obaveze.

pripravnica

pre 9 godina

Saradnju i odnose sa Hrvatskom trebamo podici na visi nivo. Verujem da cemo uspeti da nadjemo zajednicki jezik sa njima u svakom pogledu!

aki

pre 9 godina

Činjenica je odlaskom Vučića ništa nismo izgubili ali smo, s obzirom na reakcije u javnosti dobili.Možda to nije toliko očigledno ali se imidz Srbije u Svetu iz dana u dan sve više popravlja.

Tara

pre 9 godina

Mislim da je odlazak Vučića u Hrvatsku samo bio dobar signal i Evropi i Svetu da je Srbija preležala bolest zvanu destruktivni nacionalizam

zora

pre 9 godina

Međuzavisnost i saradnja.Reči koje čine suštinu u svim segmentima međunarodnih odnosa i politici,ekonomiji,tehnologiji.Bez saradnje sa svima ne postoji ni najmanja šansa da se izvučemo iz krize

teo

pre 9 godina

O tome da li je odlazak bio dobra ili loša odluka govore reakcije koje su, složićemo se, bile pozitivnije nego što je iko mogao da očekuje

Dusica

pre 9 godina

Da premijer nije pokazao dobru volju i da nije isao u Zagreb, ne bi sigurno doslo do pregovora, i mogucnosti resavanja decenijskih problema.

Boban

pre 9 godina

Po ovoj izjavi samo mogu da zakljucim da se Kolinda opredelila za gradjenje daljih dobrih odnosa sa Srbijom i celim regionom,a u tome ce joj pomoci veliko medjunarodno iskustvo.

Aleksandra

pre 9 godina

Uloge predsednika ove dve drzave su znacajne,utoliko sto mogu da stvore povoljnu klimu za proces normalizacije i razvijanje medjusobnih odnosa koji su vec neko vreme u dubokoj hibernaciji.

Mikelanđelo

pre 9 godina

Prisustvo našeg Premijera inauguraciji Kolinde Grabar Kitarović je donelo neku novu dimenziju u odnosima Hrvatske i Srbije. Po svemu sudeći i kako stvari sada stoje doći će do neočekivanog poboljšanja odnosa što će nam doneti bolju saradnju sa Hrvatskom i što je bitnije sačuvati neophodan mir u regionu.

Džabulani

pre 9 godina

Očigledno je da jedino dijalog može da doprinese boljim odnosima i rešavanju problema iz prošlosti. Najbitnije je da je pokazana dobra volja da se sve nesuglasice prevaziđu i da se ozbiljno pristupilo u rešavanju problema a rešenje svih tih problema će doći samo po sebi.

Anchy

pre 9 godina

Izgleda da se konačno nazire početak saradnje izmedju ove dve zemlje. Vučić se maksimalno trudi da uspostavi najbolje moguće odnose sa zemljama u regionu i dobro je što taj trud neće ostati jednostran.

ljiljan

pre 9 godina

Poseta Zagrebu je bila pravi potez, a ovo je dokaz. Premijer ce sigurno iskoristiti sve adute da ove dve drzave imaju korektan odnos.

eto

pre 9 godina

Pozitivan stav, komunikacija i poštovanje drugih vode ka rešavanju zaostalih problema. Saradnja sa okolnim zemljama je vrlo bitna za ostvarenje mnogih planova i ciljeva

Biohazard

pre 9 godina

"Lepa reč i gvozdena vrata otvara"... Vučić je pružio ruku prijateljstva i započeo konstruktivan dijalog i rezultat je naglo otopljavanje odnosa između Srbije i Hrvatske.

Mare

pre 9 godina

Moramo da se drzimo one narodne treba ici ka problemu, a ne cekati da nas on sam trazi. Odatle proizilazi ovo raspolozenje suseda o daljoj medjusobnoj saradnji.

lena

pre 9 godina

Malo mi je smešna cela fama oko odlaska Vučića na ovaj događaj.To je bila njegova obaveza i racionalna odluka.Nije pitanje da li on voli ili ne to što ide već da li od toga ima koristi ili ne.

Uroš

pre 9 godina

Pokazalo je se da je odlazak Vučića u Zagreb, bio pravi potez, iako su pojedini mediji i skeptici to drugačije sagledali. Sa druge strane i Hrvatska je ozbiljno shvatila dolazak Vučića, da se jedino dijalogom, nerešene stvari, mogzu rešiti. Sigurn sam da ce i dalje raditi sve sto je za dobrobiti Srbije... Sve pohvale za unapređenje odnosa u regionu! Vučić je još jednom dokazao da je veliki političar

Ekolog

pre 9 godina

Srbija i Hrvatska imaju mnogo neresenih i teskih tema za razgovor i treba im se sto pre posvetiti. Optimisticno je sto postoji dobra volja za ponovni susret nasih zvanicnika sa konkretnim ciljem.

milenkovic

pre 9 godina

I vreme je bilo da se poboljsaju odnosi Srbije i Hrvatske. Premijeru svaka cast sto je na neki nacin prvi pruzio ruku pomirenja, ali kako ce se stvari odvijati ne zavisi samo od njega, vec i hrvatska mora dati svoj doprinos buducoj uspesnoj saradnji.

Milena88

pre 9 godina

Činjenica da je Hrvatska spremna za saradnju sa Srbijom još jednom pokazuje koliko je bilo značajno prisustvo g. Vučića na inouguracije gđe. Grabar Kitarović.

Ekolog

pre 9 godina

Srbija i Hrvatska imaju mnogo neresenih i teskih tema za razgovor i treba im se sto pre posvetiti. Optimisticno je sto postoji dobra volja za ponovni susret nasih zvanicnika sa konkretnim ciljem.

OKEANI

pre 9 godina

Iako su zvaničnici obe države, iz prethodnog perioda, odavali utisak da između njih postoji prijateljstvo, mnoga nerešena pitanja nisu ni pokrenuta. Očigledno je na obe strane bilo potrebno da se nađu odlučni zvaničnici koji su spremni da se suoče s postojećim problemima i da zajedničkim snagama, kroz dijalog, dođu do rešenja.

jupiter000

pre 9 godina

Dobra odluka naseg premijera, a evo dobrog rezultata, mislim da ce uspostavljanje dijaloga izmedju ove dve zemlje znatno poboljsati medjusobnu saradnju i komunikaciju....

DISS

pre 9 godina

Ovo je jedan prava i korektna vest , predlog i stav. Koliko god kritikovali Premijera za posetu Hrvatskoj, ona je već dala epilog...

Obrad Savčić

pre 9 godina

@Vukonja:Srbija i njeno rukovodstvo vodi politiku da se sa svim državama uspostavi što bolja saradnja i u političkom i ekonomskom smislu. Posebno je značajno da se ti odnosi uspostave sa državama u okruženju.Poseta Vučića Zagrebu je izvršena u tom cilju , nadamo se da će i zvaničnici iz Hrvatske sa tim ciljem izvršiti posetu Beogradu.

CICA - TOMINA - KOLIBA

pre 9 godina

Ovo samo jos jednom pokazuje da se losi odnosi mogu popraviti dobrom diplomatijom. Mi se necemo voleti sa Hrvatima, ali trebamo da saradjujemo i da imamo korektan odnos. Do dogovora se moze doci samo razgovorom dva sagovornika to je poznata stvar. samo u tom slucaju se mogu naci resenja. Mora se razgovarati, oni nekada nisu ni malo laki pogotovu kada se radi o odnosima Hrvatske i Srbije, ali zbog interesa naroda koji su tokom rata doziveli velike gubitke kako u ljdskim gubicima tako i materijalno. . Razgovor ne garantuje uvek uspeh, ali u sto sam apsolutno siguran da uspeha nec e biti ako razgovora nema, posebno kada dodje do zastoja u odnosima, kao sto je bilo u prethodnim mesecima sa Hrvatskom. Zaro sve opohvale za Aleksandra Vucic koji je prvi pruzio ruku prijateljstva Hrvatskoj na njima je odluka.