Petak, 20.02.2015.

07:10

"EP zabrinut zbog medija u Srbiji"

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Mekalister izjavio je da je sloboda medija krucijalna za funkcionisanje medija.

Izvor: Tanjug

"EP zabrinut zbog medija u Srbiji" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

214 Komentari

Sortiraj po:

NOC - U - BELOM - SETENU

pre 9 godina

Ovo vec sada postaje poznata cinjenica, kada god neko zeli da podceni napore Srbije koja ona objektivno cini uvek se uhvate slobode medija, eto ona su dobra, ali uvek ovo ali da bi trebalo maksimalno posvetiti paznju, da Vlada mora daleko vise da brine o slobodi medija Tako da iskreno receno bavljenje ovom temom gubi sav smisao cim se mi ovde bavimo njom, ne vidim da je bilo ko cenzurisan iako bi objektivno itekako trebalo. Tu pre svega mislim na one koji svojoj drzavi ne zele dobro.

Umberto

pre 9 godina

Ovo što je Mekalister izjavio, da se neće mešati u našu politiku, je najpametnije što je mogao reći. Mi ćemo ispuniti obaveze prema EU samo ne ka nas puste da radimo svoj posao.

Oliver

pre 9 godina

Aktuelna vlast se od samog početka bori za slobodu medija i govora, a to je činjenica. Cenzure u Srbiji trenutno nema, a to je trenutno najbitnije. Siguran sam da će aktuelna vlast takvu borbu nastaviti i u narednom periodu.

Jexon

pre 9 godina

Sloboda medija je pitanje koje će biti aktuelno na putu ka evro integracijama ali mi nemamo čega da se plašimo, kod nas je sve veoma liberalno po tom pitanju.

Nikolo

pre 9 godina

Ne mogu da verujem da neko može da priča o nekoj cenzuri u medijima kada svakodnevno u većini novina na primer možete pročitati tekstove u kojima se Vlada i te kako kritikuje, a vrlo često i preko granice dobrog ukusa.

Silvija

pre 9 godina

Pa opozicija je I vise nego sto treba u medijima. E sada sto su oni najvise u zutoj stampi, to je njihov izbor. Kada krenu nesto konkretno da rade I kada njihovi rezultati budu transparentni, onda ce o njima I da se pise nesto pozitivno.

Stepa

pre 9 godina

Nikad u životu se ne sećam da sam video više kritizerstva (ne mislim na kritiku, nije greška, ima razlike) protiv vlade i premijera u svim mogućim medijima. I kakva je to cenzura? A šta su to "slobode medija"? Njihovo "pravo" da se na nekoga okome bez valjanih argumenata, tendencioznim pričama? Ma, batal'te se tih bajki, molim vas! 'Ajde da je tu priču pokrenuo neki pravi novinar, već voditelj humorističke emisije, a posle svi horski počeli na to da kukaju! Da nije žalosno, bilo bi smešno!

simsonovi 5

pre 9 godina

Ja jednostavno mislim da to nije sada kljucno pitanje u nasoj zemlji i da ne bi trebalo toliko vaznosti da mu se pridaje, ono sto je bitnije i o cemu treba da se vodi polemika jesu radna mesta i zadrzavanje mladih u zemlji, a sve ostalo je manje bitno, pa i ta sloboda medija, koja po mom misljenju nije uopste ugrozena.

Kosta

pre 9 godina

Skoro svaki dan čitam u medijima kritike i vrlo ozbiljne optužbe na račun Vlade i Vučića, tako da je jasno da mediji nisu u tom smislu cenzurisani.

Marinko

pre 9 godina

Čim se svaki dan piše o kuknjavi pojedinaca na cenzuru u medijima, znači da te cenzure nema, jer jednostavno da je ima ne bi se takvi tekstovi objavljivali.

Boginja ljubavi

pre 9 godina

EU pozdravlja usvajanje Zakona o javnom informisanju i medijima, Zakona o elektronskim medijima i poziva na njihovu primenu, što je po mom mišljenju potpuno ispravna odluka. Ne vidim nijedan razlog zašto bi sloboda medija bila ugrožena jer je i sam Vučić rekao da se ne meša u rad medija. Sa druge strane i opozicija je zastupljena u medijima i vrlo često daje kritike na račun vlasti, ali to je sasvim očekivano u jednoj demokratskoj državi. Svako ima pravo da iznese svoje mišljenje i ne verujem da će bilo ko to osporiti.

herkules s

pre 9 godina

Mekalister nije uzimao u obzir da li su informacije koje dobija od nevladinih organizacija ili preko medija istinite i potkrepljene cinjenicnim podacima i zbog toga treba ubuduce proveravati podatle pri slanju izvestaja EP-U

ijao

pre 9 godina

Koja crna cenzura, pa svaki lezilebovic ima slobodnu volju da krtikuje i premijera i predsednika, i bilo koga ko satro namece cenzuru, to nije cenzura, sto bi Canak rekao ne znate vi sta je cenzuura i sta je diktator.

Anita

pre 9 godina

Situacija u medijima je katasrofalna ali zato sto nema cenzure, ja jesam za odredjenu dozu necega sto se zove pristojnost, bar elementrana i ne pljvati po svakom stupcu ljude koji vode drzavu. Razuem i da su placeni za to, ali je ipak bljutavo.

bane bane

pre 9 godina

au dal se iko seca 1999, da ne pominjem objektivno izvestavanje sa ratista u sfrj.
opozicija je dobijala rec samo u duelima sa dr seseljem.
mislim da proteklih 15 godina ne mogu da se porede sa tim periodom.

no name

pre 9 godina

Da u ovoj zemlji zaista postoji cenzura,ne bismo svakodnevno čitali i slušali prozivke,uvrede,kritike i mnogo toga,na račun Predsednika,Premijera i mnogih drugih.

dr

pre 9 godina

Pitam se zasto nam trebaju ovoliki tv kanali kad se svuda ne skida slika vucica. Nasta to lici pa ovaj narod nije glasao za njega jer nisu izasli na izbore. Zasto njegovu sliku ne zamrznu u uglu I da je gledamo I ovako po ceo dan. To su nasi mediji cak danas nemamo ni studio B povraca mi se kad ih slusam sta trabunjajua nekada je ta TV bila uz svoj narod.

MOSTONGA

pre 9 godina

Mozete me nazivati cime hocete i lupati minuse, mene to ne dotice, ali svako ko zeli da kaze istinu vidi da je mnogo bolje nego sto je bilo sa demonkratama.

paklena narandza

pre 9 godina

U zemlji gde neko moze da psuje premijera i prica i pise sta hoce o svim clanovima Vlade, mislim da je besmisleno govoriti o cenzuri.

Brana

pre 9 godina

Uzmite bilo koje dnevne novine i videcete naslove kojima se na nedvosmislen nacin kritikuje rad vlade i visokih drzavnih funkcionera.Treba li boljeg dokaza da u Srbiji ne postoji cenzura?

David

pre 9 godina

- kod njih su mediji slobodni???? Pa dobro gospodo i ja zivim na zapadu ne samo vi. Da li ste jednom prikazali ovaj rat u ukraijini kako jeste i dali pravi razlog?? Nikad svh ovih meseci!!! Da li ste nekada i u nekim novinama objavili ukrajinske vojnike u nacistickim uniformama??? nikad!!! Zato cutite i pokrijte se vi koji bi da svima pisete istoriju i diktirate samo vase---

dragan

pre 9 godina

Pitanje moderatorima a posle ću kontaktirati direktora-Zašto je tkzv komentar pod nickomRealno zaredom PET puta ponovljen.Komentar je potpuno isti sa istim nickom.Zahtevam dase ponište glasovi i vest izbaci.

Mašinac

pre 9 godina

Ma EU neka vodi računa o Grcima a neka ostave Vladi Srbije i Premijeru da se bore sa plaćenim medijima, koji sami da bi skrenuli pažnju na sebe isceniraju cenzure!

Janko

pre 9 godina

Cinjenica je da opozicija ima maksimalnu zastupljenost na svim medijima, konstantno se mikroskopski analizira svaki potez Vlade Srbije i njenih clanova, a pogotovo premijera Vucica.Sloboda medija u Srbiji je na izuzetno visokom nivou.

bob

pre 9 godina

u Srbiji svako svako može da kaže svakome šta misli bilo lično ili javno putem medija.
(istina, 20. februar 2015 10:02)
# Link komentara
Preporučujem (+137)
Ne preporučujem (-67)
Šta je ovo
u Srbiji svako svako može da kaže svakome šta misli bilo lično ili javno putem medija.
(istina, 20. februar 2015 10:02)
# Link komentara
Preporučujem (+183)
Ne preporučujem (-72)
Šta je ovo
u Srbiji svako svako može da kaže svakome šta misli bilo lično ili javno putem medija.

(realno, 20. februar 2015 10:01)
# Link komentara
Preporučujem (+113)
Ne preporučujem (-62)
Šta je ovo
u Srbiji svako svako može da kaže svakome šta misli bilo lično ili javno putem medija.
(realno, 20. februar 2015 10:01)
# Link komentara
Preporučujem (+107)
Ne preporučujem (-59)
Šta je ovo
u Srbiji svako svako može da kaže svakome šta misli bilo lično ili javno putem medija.
(realno, 20. februar 2015 10:00) sta reci?bot u akciji,a moj jedan komentar ne objavljujete i to zaboga sto kritikujem vodju.sramota!

sabac

pre 9 godina

ljudi, kakav je ovo paradoks? kad sam usao u komentare na desetine istih drugacija imena ili slicna... zamolio bih b92 da ne prikazuje komenatare sns botova, ovo stvarno nije normalno.. i da jeste mediski mrak u Srbiji!

dejan

pre 9 godina

Stvarno je covek gotovo uvek glavna vest u svim medijima, ali je premijer i njegova stranka je na vlasti sa ubedljivom vecinom. Pa i funkcioneri prethodnih vlasti su bili u udarnim vestima medija, na vlasti su i normalno je da se o njima pise. Da li se on nekom svidja ili ne je drugo pitanje.

mrak

pre 9 godina

Medijski mrak vlada Srbijom, botovi neka pišu šta god hoće, ionako je to nevažno. A vi objavljujte i dalje po tri puta isti botovski komentar, to neće promeniti realnost- mediji su pod žestokom cenzurom!Pametnima je sve jasno.

Dragan2

pre 9 godina

Mislim da mediji imaju dosta veliku slobodu danas.Vidi se to po tome što svako može izneti svoje mišljenje.Opozicija koja kritikuje to da je prisutan sveopšti medijski mrak neka pođe od sebe i vidi koliko je ima u medijima.Videće da je njihova priča apsurd i da pokušavaju dastvore lažnu sliku o tome u Srbiji.

par nepar

pre 9 godina

slobodno pustajte 16 puta poslat komentar botova, ali nemojte niciji drugi, pa posle kukajte na cenzuru. ovo silovanje je jasan primer organizovane medijske manipulacije. svi odavno znamo i za Valter i za napade na Pescanik, ali to ocigledno mediji zaboravljaju i niko se ne usudjuje da pita ista vezano za tu temu. a vi kao admini sopstvene mreze mozete uvek da sprecite i raskrinkate to, samo ne znam u cemu je problem.

Isidora

pre 9 godina

Situacija u medijima je znatno bolja nego sto je bila za vreme demokrata.Izvestaji EK o medijskoj slobodi tada su bili veoma ostri,puni kritike.Sada smo dobili mnogo pozitivniji izvestaj,sto znaci da se dosta toga uradilo po tom pitanju.

neistina

pre 9 godina

"u Srbiji svako svako može da kaže svakome šta misli bilo lično ili javno putem medija."
(istina, 20. februar 2015 10:02)
Cista laz: "Komentarišući pojedine tvrdnje da "premijer zloupotrebljava svoju moć i medije da bi izgradio kult ličnosti", Mekalister je rekao da je to "stvar unutrašnje politike Srbije" i da neće da komentariše."
O kojoj to istini mi pricamo i dajemo pozitivne kritike!? Bas smo bolesna nacija...

Mare22

pre 9 godina

Najbolji dokaz da u Srbiji ne postoji cenzura medija je sto svako moze da javno izrekne svoj stav i misljenje bez ikakvih posledica.Mediji posvecuju paznju kako vladajucim, tako i strankama opozicije.

Da li sam i danas uzalud krečio?

pre 9 godina

Nije samo o cenzuri reč nego i o tome da se Aleksandar Vučić pojavljuje u medijima 25 sati dnevno. Nije samo reč o tome da li je nekome zabranjeno da se slobodno iržava, mada je to najvažnije, nego je reč i o tome što se neko ne skida s vesti. Na šta je ličila ona medijska parada o njegovoj poseti Zagrebu, šta se tamo toliko važno za svet i nas događalo? Predsednica koja prema ustavu nema vlast bila je zvezda dana ili je to trebalo da bude neko drugi? Kao što cenzura ubija volju da se misli još gora je ova kanonada "premijer Vučić...premijer Vučić...premijer Vučić...i tako iz minuta u minut.

Mary

pre 9 godina

Srbija je usvojila Zakon o medijima koji je uskaldjen sa evropskim standardima i njegova primena je zagarantovana. Opozicija je prisutna u medijima, cuje se i njen glas tako da ne stoji njihova tvrdnja da su zakinuti u tom pogledu.

Aleksa89

pre 9 godina

Što se tiče medija u Srbiji smatram da nema potrebe za zabrnutošću, jer su mediji u Srbiji slodobni. Dovoljan dokaz za ovu tvrdnju jesu svakodnevni naslovi u dnevnoj štampi u kojima se otvoreno kritikuje Vlada, kao i sam premijer.

delboj3

pre 9 godina

Koliko ja vidim ovde ne postoji nikakava medijska blokada.Mediji nikad nisu bili slobodniji u iznošenju mišljenja.Oni koji se žale na to stalno su prisutni u medijima.Pa ja pitam liči li to na medijski mrak ili neko nama prodaje praznu priču?

NoName

pre 9 godina

Molim moderatore da uklone visak komentara Winx, Istina i Realno botova. Dalje nisam skrolovao.

Inace, za botove, da li vi ovo govorite ili nase pare kojima vas SNS placa? Ja mislim ovo drugo. A posto su to nase pare od poreza, iz budzeta, zasto se iste koriste u ove svrhe i zasto se uopste dozvoljava ovaj nacin trosenja, koji bi po zakonu bio nelegalan?

Pera

pre 9 godina

Apsolutno je čovek u pravu, logično da će Vučić biti glava medijska ličnost zbog svoje popularnosti i borbe da od ove države stvori nešto bolje i uspešnije, a to mnogima smeta, pa ako smatraju da mogu bolje samo nek izvole..

milun

pre 9 godina

Nikome u Srbiji, ama baš nikome nije zabranjenjo šta da piše i kaže. Očigledno se vrši ogromni pritisak na Vladu i Premijera. Istina je da pojedine NVO i medije imaju ogroman lobi u EU pa malo,malo cenzra u Srbiji.

staljinov kult

pre 9 godina

"premijer zloupotrebljava svoju moć i medije da bi izgradio kult ličnosti", Mekalister je rekao da je to "stvar unutrašnje politike Srbije"
...Sve receno o stanju medija u Srbiji!

Zekan

pre 9 godina

Pa dobro ljudi, hoće li neko konačno da da dokaze o kršenju slobode medija u Srbiji? Dosta više praznih priča. Dajte dokaze pa da stavimo tačku na tu priču.

kriger

pre 9 godina

e ljudi pokvario se valter. popravite to molim vas. ima po 4-5 istih komentara. ne znam zašto moderatori ne filtriraju to malo nego objave po 4 identična bot komentara.

Markos

pre 9 godina

Sasvim tacno, Vucic je dobro rangiran i postovan zbog svog rada i zalaganja da Srbiju izvuce sa dna.
(Dara, 20. februar 2015 09:30)
A Milosevic nas je gurao na dno pa nije bio dobro rangiran i postovan zbog svog rada. Dobro da su nas onda bombardovali da bi nam pomogli, jel tako Daro?

slobodni..

pre 9 godina

Istinom..neki proglasavaju i najvece lazi,pa i neslobodu medija!Nastaje tako sarada sa cenzurom i manipulacijom..i eto nama,odlozene istine!Nekad se i okurazi neki,cenzor nad istinom,pa nam naknadno otvori svoju dusu!Neki bi previse medijske slobode,za druge..ali ne i za sebe!Kako se onda definise sloboda medija,ako se istina drzi pod cenzurom ili strogo kontrolisano,pa se onda jednom,sa odlozenom istinom,izadje u etar!Sve to onda izgleda kao..sloboda u zatvoru!Sve to izaziva gorak ukus u opstem poimanju slobode a pogotovo slobode medija!Nije sloboda medija samo viriti u tudja dvorista,satanizovati necije neistomisljenike,otkriti ili sakriti necija nedela,vec rad na iskrenom i sasvim nezavisnom istrazivackom novinarstvu,za koje naravno treba imati i neke osnovne predispozicije!Za pocetak,bar obrazovanje!Neobrazovan novinar,cesto ne zna ni gde je pocetak,a jos manje kraj slobode,njegovog medijskog istrazivanja!Novinarstvo je nauka a ne tabloidna citanka!Novinar ili medijski vesnik,mora imati takozvani novinarski pedigre ili znacaj,kao i onaj stalni bunt!A on se sastoji,od istine i samo istine!Nikako ne sme da pristane da postane..sve sto drugi hoce!Ili na,odlozenu istinu!Novinarstvo nije podanistvo,poltronstvo,trgovina uticajem,pa i skupljanje novinarskih saznanja u korist neke interesne grupe,koja to zna da bogato nagradi!Razne propagandne masinerije ili interesne grupe,pozele da prikazu iskrivljenu istinu!Slobodnima,to ne bi trebalo da bude jedini izvor u potrazi za istinom!

ivan swis

pre 9 godina

hahhaha trebali bi malo vise da upumpaju kesa u nase medije kao sto su to i do sada radili. Nego daju neku sicu,a ne znaju da je u evropi Standard veci (zaboravljaju da smo na putu prema EU ). Morace da povecaju budzet za Srbiju i njene medije.

Bojan J.

pre 9 godina

Komentarišući pojedine tvrdnje da "premijer zloupotrebljava svoju moć i medije da bi izgradio kult ličnosti", Mekalister je rekao da je to "stvar unutrašnje politike Srbije" i da neće da komentariše.

Ako je krsenje ljudskih prava i sloboda, i urusavanje institucija koje garantuju demokratiju i vladavinu prava, stvar unutrasnje politike Srbije onda sta nije? Vama je gospodo vazno samo to Kosovo a nije vam bitno to sto gospodin koga uporno podrzavate vodi Srbiju unazad na svim drugim poljima. Krajnje degutantno. Uostalom, bas vas briga, niti je vama lose zbog njegove politike niti cete vi morati da ga terate da sjase na kraju price.

Ocigledno da kratkovidna politika nije samo boljka Srbije.

Istok

pre 9 godina

Ne znam kako ostali ali meni je vise muka o prici o cenzuri. Otkad znam za sebe pravo novinarstvo ni ne postoji u ovoj zemlji ili ga ima ali u nekoj bas minimalnoj meri. Unazad 20 godina postoji cenzura ali od strane cije??? Nije sigurno od strane sadasnje vlasti ... jer ako se protiv nekog vodi kontanntna kampanmje onda se ona vodi protiv sadasnje vlasti putem medija . I po meni to je cenzura jer im se ne daje sansa nikakva.

Botovi

pre 9 godina

U Srbiji svako svako može da kaže svakome šta misli bilo lično ili javno putem medija.
(realno, 20. februar 2015 10:00)

Pet identicnih komentara, dva "razlicita" korisnika, i to u razmaku od svega par sekundi. Dokaz da postoji kompjuterski softver koji generise i seje komentare. Slika i prilika Srbije, te nase "unutrasnje stvari", i namera vladajuce nam koalicije.

Nisam ovca za shishanje. Boricu se protiv ovakvog pristupa sopstvenom narodu.

Zemlja Snova

pre 9 godina

Ovoj "Istini" ste 5 ista komentara izbacili, a meni necete ni jedan, i posle se cuju price kako cenzura ne postoji, daleko od toga da ne postoji.

Mirka Lj

pre 9 godina

Onda ovaj covek stvarno i nema neke velike brige u zivotu. Jer to je za ovaj narod najmanja briga koju ima. Sta ce veca sloboda medijima ...pa oni unistise ovo malo patrijahalnosti i lepog vaspitanja kod naroda ...i zameram i ovoj Vlasti sada sto im je dala toliku slobodu. Jer ako neko ima prodju i moze sta im se hoce u Srbiji danas ...onda su to mediji.

Kristijan007

pre 9 godina

To je totalna neistina, bar u našoj državi može da priča ko šta hoće, to je opet provokacija koja se odnosi na Vlast. Moraju svaki dan da izmisle neku glupost i da se o tome piše.

MaxMagnus

pre 9 godina

Bezlicni komentari "botova". Bez trunke vlastitog misljenja, jer mozga tu i nema. Samo da pitam, a jel moze i Olja Beckovic da kaze svoje misljenje na tv? Gde je neko gostovanje na RTS-u u udarnom terminu? Kad je neko iz opozicije pricao u dnevniku u pola 8?

Liba

pre 9 godina

Prica se o cenzuri ali niko nije precizno rekao o kakvoj je cenzuri rec i sa cije strane. Svakako da smo svi svesni cenzure ali od stvrane pojedinaca ... koji veze nemaju sa vlascu...cak mnogo vise imaju veze i to prisne sa danasnjom opozicijom i to traje godinama vec jos dok su bili na vlasti.

Prikan

pre 9 godina

NVO moraju da opravdaju novac koji dobijaju, a to ne mogu tako što će pohvaliti nekog nego tako što će pljuvati po nekome. Opozicija i onako ne radi ništa drugo osim što pljuje po vlasti. A gde su dokazi?

ARIZONA

pre 9 godina

S obzirom da se u nasim medijima pojavljuje sve i svasta, svako moze da kaze sta zeli, o svakome se priča i pise, mislim da kontrola medija u Srbiji ne postoji.

Luciferche

pre 9 godina

Šta je botovi, prso softver pa šalje iste komentare po više puta :D :D :D
a vi što odbravate komentare, jeste li svi na pauzi ili...

Bona

pre 9 godina

Ma stvarno smo cudo. Ljudi jedva prezivljavaju oni vode bitke oko cenzure. I ok je u neku ruku da te bitke vode ali se obracaju na pogresnu adrsu. Bas pogresnu. Neka se malo obrate opoziciji ... po meni oni su najvecim delom odgovorni sto se teme tice.

spasoje

pre 9 godina

Jedan funkcioner eu kaze jedno,drugi kaze drugo...Mislim da je Johanes Han ipak u pravu,ne mozete pricati o nekoj cenzuri a pri tom ne iznoseci nijedan dokaz.

Nina

pre 9 godina

Sloboda medija je ključna stvar za funkcionisanje medija u Srbiji. Nacrt i plan po kome treba da funkcionišu je samo popravilo stanje, što i predstavlja dokaz da sloboda medija u Srbiji postoji.

Alisa 973

pre 9 godina

Kada neko u Srbiji preuzme na sebe odgovornost onda gradi kult ličnosti. Najbolje da se krije iza neke veštačke tvorevine, kao što je bio DOS, i ko je sada kriv - niko. Iz dana u dan slušamo priče kako niko ništa nije mogao dobro da uradi zato što mu nisu dali oni drugi, i tako u krug.

banka

pre 9 godina

Pricati o slobodi medija u kapitalizmu, sa pravnim nacelom niko nije kriv dok se ne dokaze suprotno, je glupo. Novac i ucene sprecavaju slobodu medija svuda u svetu. Sloboda medija je utopija, ali se kao fraza koristi za dokolicarenje.

neko

pre 9 godina

Mediji jesu cudno i opasno oruzje zato se svi plase istine a i lazi koje se pisu ili izgovaraju.Verovatno otuda i ima kritika na sve strane

Play off

pre 9 godina

Bas mi je drago sto je gospodin bio iskren! Uporno je odbijao da kaze nesto negativno na racun navodne neslobode medija u Srbiji na insistiranje pojedinih novinara. A sto se tice BIRN-a , ja sam ubedjen da je stvoren radi izazivanja politicke nestabilnosti u zemlji.

V Simovic

pre 9 godina

Evropski parlament funicioniše na bazi interesa lobističkih grupa.
Ova zabrinutost bi bila mnogo manja, da je Srbija uvela sankcije Rusiji.
Pametnom dosta !

bot_hunter

pre 9 godina

Sećam se programa medijskih kuća polovinom devedesetih, kada se osim RTS-a pojavio i BK kao nacionalna tv, Pink itd... I moram priznati, za tako kratko vreme kvalitet tv programa se neverovatno srozao. Ok, informisanje ide svo vreme po istom šablonu, vlast se uvek favorizuje. Neke medijske kuće to žele, neke dobro zarađuju od toga, neke jednostavno moraju...

I takvog mraka uvek će biti dok je srpske vlasti u Srbiji. Ali, ono što brine je strašno kopiranje zapadnjačkih medija, i u kulturnom i u informacijskom smislu. Favorizuje se otpad društva, priča se isključivo o starletama i pevaljkama, a sve informativne emisije su nam tako lepo sažvakane, naše je samo da otvorimo usta i gutamo. Pa u ono mračno Miloševićevo vreme RTS je imao daleko kvalitetniji kulturni program od svih današnjih televizija (izuzeci samo na momenat bljesnu).

Zato se isključivo i informišem putem interneta. I to u pisanoj formi (manje šanse za ispiranje mozga). Biram šta ću da gledam, kad već imam taj luksuz. A tv mi odlično služi kao monitor, kad sam poslednji put promenio source na A-TV i ne sećam se. :)

nemanja

pre 9 godina

Ovi botovi ispod su najbolji dokaz koliko vlast ne utice na medije i drzi se sa strane. Samo lupaju opste stvari i ne navode primere. To je bukvalno pravljenje buke da se ne bi culi autenticni komentari gradjana.

Stranka koja angazuje odredjen broj ljudi da ostavi nekoliko hiljada komentara dnevno, i to traje vec vise od godinu, je stranka koja ocigledno zeli po svaku cenu da spreci narod da razmislja svojom glavom.

Mada, mislim da su vec neko vreme botovi kontraproduktivni. Ko god cita komentare odavno je provalio njihov sablonski nacin pisanja i idu mu na zivce. To pokazuje i cinjenica da njihovi komentari ne dobijaju autenticne pluseve dok ne naleti njihov talas koji uvek daje isti broj pluseva i minusa.

Verovatno se taj tim sklopio tokom izbora, kada su i bili koliko toliko efikasni, medjutim, izbori su prosli, a tim ljudima se osladile plate, pa sad nesposobnim sns funkcionerima prodaju price kako su mnogo efikasni, a samo ih jos vise pokopavaju pred narodom.

al jazzera

pre 9 godina

Sloboda medija je sigurno najveca u Evropi.Samo je dovoljno da se procitaju svaki dan clanci u dnevnim listovima novinari iznose sta im pada na pamet,kako neke istinite,tako i neistinite i nepouzdane informacije.

par nepar

pre 9 godina

Ali je EU/USA naravno istovremeno zabrinuta za svog pulena koji igra kako oni sviraju. Nemojte se praviti blesavi, mogli bi takvi i ostati.

demokratija nema alternativu

pre 9 godina

Prošlog proleća je sekretarka Oebsa za slobodu medija kritikovala Vučića zbog cenzure interneta.Bilo je jasno da iza kritike slobode medija u stvari stoji neslaganje zapada sa stavom vlade po pitanju odnosa sa Rusijom.Zašto odjednom kritika zbog slobode medija,ako su još od 2008-me godine i usvajanja antidemokratskog zakona o informisanju,mediji u Srbiji pod kontrolom izvršne vlasti.Posle premijerove posete Berlinu odmah je priča o cenzuri potisnuta i brzo zaboravljena.Svima onima koji su zaluđeni da zapad radi na razvoju slobode medija i demokratije u Srbiji je valjda jasno da je to samo marketing i propaganda.Važno im je da je vlada poslušna i da radi u skladu sa njihovim zahtevima.A sloboda medija može poslužiti za eventualni pritisak na političare,ako se ne ponašaju u skladu sa zahtevima.

Ucitelj

pre 9 godina

Ne samo zbog EP, nego inace znamo koliko je vazna sloboda medija, kao i primena Zakona o javnom informisanju i medijima, i Zakon o elektronskim medijima. Neka premijer nastavi zalaganja za Srbiju.

popa

pre 9 godina

Sasvim normalno je da vladajuća garnitura bude prisutnija više u medijima kad obavlja najznačajnije funkcije u ovoj zemlji.Da opozicija ima nešto pametno da kaže verovatno bi i ona dobila svoj prostor u medijima.

Vukan B.

pre 9 godina

Ova priča o ugroženim medijskim slobodama, lansirana je od tzv. "nevladinih organizacija", jer su dobili manje para. Navikli da o trošku ove države, podrivaju istu tu državu.

Jack

pre 9 godina

Cuj molim te, botovi procenjuju da nema cenzure. Pa vi niste u stanju fizioloske potrebe da procenite, pa vam se cesto desi da ne stignete do kupatila na vreme - a vi bi da procenjujete da li postoji cenzura. Jedi taj zid i cuti!

winx

pre 9 godina

Svaki dan neko hoće da nam prikači nešto pa kad nema šta seti se slobode medija,a svi znamo da je to totalna izmišljotina jer u Srbiji je svako slobodan da govori što mu volja i što misli.Sve je to usmereno protiv vlasti i premijera Vučića.

modinjani

pre 9 godina

Svaki dan možemo i da čujemo i pročitamo svašta o Vladi Srbije, a posebno premijeru Vučiću, kude ga na sav glas pa se pitam odkud to pored tolike cenzure.Jasno je da neko namerno želi na razne načine da ocrni i loše predtavi sve ono za šta se vVlada Srbije zalaže.

Evropa

pre 9 godina

Han je dao sasvim logičan odgovor u vezi tzv neslobode medija u Srbiji i time zapravo potvrdio da su to samo neistine protiv aktuelne vlasti u Srbiji

Sandra

pre 9 godina

Srbija je demokratski uredjena zemlja u kojoj postoji sloboda govora i u kojoj se postuje pravo novinara da tacno, objektivno i necenzurisano izvestava.

milan

pre 9 godina

Svaki dan slušamo svašta i to posebno od opozicije.Mislim da je Pajtić tu broj jedan.Njegove "bisere " možemo čuti i pročitati u svim medijim

Roll

pre 9 godina

Poslednja rečenica  je ključna :
" On je dodao da premijer dobija veliku medijsku pažnju, što je i normalno i da je važno da vlada, ali i opozicija imaju pažnju medija, jer demokratija podrazumeva razlicite ideje i nacine sprovodenja politike."! Sve je baš tako u svim medijima, tako da ja ne vidim ništa sporno.

Globtroter

pre 9 godina

Komentarišući pojedine tvrdnje da "premijer zloupotrebljava svoju moć i medije da bi izgradio kult ličnosti", Mekalister je rekao da je to "stvar unutrašnje politike Srbije" i da neće da komentariše.

Potpuno je jasno da je zlatousti američki čovek, pa samim tim i vaš. Dok sluša vaše zapovesti nećete se mešati u unutrašnju politiku Srbije.

ko je za?

pre 9 godina

Zamislite da se uvede cenzura na glupost, primitivizam, prostakluk, ulizivanje, vulgarnost, spinovanje, laži i vredjanje?
Glasam za takvu cenzuru.

Sandra

pre 9 godina

Srbija je demokratski uredjena zemlja u kojoj postoji sloboda govora i u kojoj se postuje pravo novinara da tacno, objektivno i necenzurisano izvestava.

Svarog

pre 9 godina

I ovaj prica o medijima a ne daje nikakve dokaze. Sigurno mu je brizna Kandicka ili Biserko a mozda i ona cuvena inicijativa mladih sa prosekom godina 70 rekla da je u Srbiji veliki problem sloboda izrazavanja.

senjanin

pre 9 godina

Nikada u Srbiji nije bilo više medija koji su kritički orijentisani prema vlasti, a primer toga je i RTS koji je danas više nego ikada kritičar vlasti.

Selena

pre 9 godina

Da zaista ne postoji sloboda medija onda ne biste bili u prilici da svakodnevno u dnevnoj stampi citate tekstove u kojima se kritikuje sadasnja vlast.

obeliks

pre 9 godina

To izgleda naša vlast misli da je razlog što ih više niko ne sluša možda u cenzuri,Nije to tako.Vučić se zaista čuje više od ostalih ,ali zato jer dobar glas daleko se čuje,a svi oni koji bi da mu stanu na put su slbići čim se služe raznim neistinama u koje srećom niko više ne veruje.

Marko

pre 9 godina

Jednom je pustio Seselja na Happy TV, a voditelj mu nije dao da dodje do reci pri svakom spomenu vlasti. Reprizu u 21h su isekli, tako da ne udari previse po Diplomcu i Vodji.
Botovi na internetu zagade svaku vest. Svi veci mediji se dodvoravaju, a "kritike" i "teska" pitanja su cisti spinovi. Na primer pravi se senzacija zbog 2000 evra za nabavku drzaca za noge, a precutkuju se armije zaposlenih parazita, milioni evra nestali u aferama i slicno. Medijska sloboda ne postoji. Bolje je nego za vreme Slobe, ali i dalje daleko od slobode.

winx

pre 9 godina

Svaki dan neko hoće da nam prikači nešto pa kad nema šta seti se slobode medija,a svi znamo da je to totalna izmišljotina jer u Srbiji je svako slobodan da govori što mu volja i što misli.Sve je to usmereno protiv vlasti i premijera Vučića.

jastreb

pre 9 godina

Nema dokaza ,a neće ih ni biti jer te cenzure nema.Čitam malopre na temu slobode medija u Srbiji i vidim da se žestoko kritikuje vlast zbog navodne cenzure.Piše se sve i svašta i ja se onda pitam o kakvoj je to cenzuri ili neslobodi reč kad ovu vlast kritikuje ko stigne i to uglavnom za ono što i nije istina.

Evropa

pre 9 godina

Han je dao sasvim logičan odgovor u vezi tzv neslobode medija u Srbiji i time zapravo potvrdio da su to samo neistine protiv aktuelne vlasti u Srbiji

jastreb

pre 9 godina

Nema dokaza ,a neće ih ni biti jer te cenzure nema.Čitam malopre na temu slobode medija u Srbiji i vidim da se žestoko kritikuje vlast zbog navodne cenzure.Piše se sve i svašta i ja se onda pitam o kakvoj je to cenzuri ili neslobodi reč kad ovu vlast kritikuje ko stigne i to uglavnom za ono što i nije istina.

jastreb

pre 9 godina

Nema dokaza ,a neće ih ni biti jer te cenzure nema.Čitam malopre na temu slobode medija u Srbiji i vidim da se žestoko kritikuje vlast zbog navodne cenzure.Piše se sve i svašta i ja se onda pitam o kakvoj je to cenzuri ili neslobodi reč kad ovu vlast kritikuje ko stigne i to uglavnom za ono što i nije istina.

obeliks

pre 9 godina

To izgleda naša vlast misli da je razlog što ih više niko ne sluša možda u cenzuri,Nije to tako.Vučić se zaista čuje više od ostalih ,ali zato jer dobar glas daleko se čuje,a svi oni koji bi da mu stanu na put su slbići čim se služe raznim neistinama u koje srećom niko više ne veruje.

Kata

pre 9 godina

Iz dana u dan smo u prilici da citamo tekstove, slusamo vesti u kojima se podjednako govori i o vlasti i o opoziciji i u pozitivnom , ali i u negativnom kontekstu.

Čika Đorđe

pre 9 godina

Radi dobar posao dokle god radi sta mu kazu. I Premijer NIJE osvojio ogromnu kolicinu glasova na izborima, vec je ogroman broj ljudi u depresiji, jer ne vidi izlaz. Krug lazi se nastavlja kao u svim prethodnim vladama...

Vinlena

pre 9 godina

U prevodu: Vucic nam bas odgovara, ono jes da stvara kult licnosti i da su mediji u nikad gorem stanju, al ne bi sad o tome sve dok Vucic igra kako mi sviramo.

lemi

pre 9 godina

Velike demonstracije građana Zaječara u tom gradu, zbog tiranije gradske vlasti,koju preedvodi SNS .Nisam video u nijednom štampanom mediju, niti tv stanicama informaciju o ovom događaju.Toliko o slobodi medija u ovoj jadnoj i čemernoj zemlji.

cenzura

pre 9 godina

Stvarno su preterali sa kritikama usmerenim protiv vlasti u Srbiji.Mnogi žele slabu i Srbiju na kolenima zato sve ove priče o gušenju slobode medija vidim kao namerno sputavanje promena u Srbiji i bukvalno traženje dlake u jajetu.Sloboda govora nikad nije bila veća i zbog toga se i puštaju ovakve neistine kako bi se uticalo na širu javnost i okaljao ugled premijera i svega za šta se vlada zalaže.

tačka

pre 9 godina

"Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Mekalister izjavio je da je sloboda medija krucijalna za funkcionisanje medija."Hvala bogu da bi se svako normalan sa time složio,ali treba prestati sa izvrtanjem činjenica po principu kome kako odgovara,nego već jednom sesti i pojedinačno razmotriti sve validne dokaze (ako postoje)koje govore o ugroženosti medija.

sofija

pre 9 godina

Žalosno je kada o cenzuri i zabrani u medijima govore upravo oni koji su ih najviše cenzuirisali u prošlosti.Mislim da će se Mekalister i bilo ko drugi i sam uveriti u to!

Nera

pre 9 godina

Ne čudi me što ovaj dolazi, kad se Pajtić i njemu slični konstantno žale i kukaju.Smešno mi je to kada se setim koliko je SNS bio zastupljen onda kada je na vlasti bio DS.E to se zove cenzura!

Kernel

pre 9 godina

Ovaj tekst odlično pojašnjava sve nedoumice oko situacije sa medijima u Srbiji. Očito je da EU podržava Aleksandra Vučića i da ih ne interesuje što je zastupljen u medijima toliko koliko je zastupljen. Nije ni kod njih drugačije. Uostalom, ko je na vlasti, taj je interesantan medijima, ko nije, pa, taj je mnogo manje interesantan. Ali, to što EU ne smatra da sad ima većeg ugrožavanja medija, ne znači da oni neće reagovati u slučaju da do toga dodje.

Miljana

pre 9 godina

Baviti se novinarstvom predstavlja izuzetno ozbiljan i odgovoran posao. Novinarstvo podrazumeva iznosenje tacnih informacija . Osnovna uloga novinara je da informise javnost, sto podrazumeva njegovu slobodu i nezavisnost, a u Srbiji su ovi uslovi ispunjeni.

Saša T

pre 9 godina

Ko su "izvestioci iz senke" ?
O pritiscima na medije (ako ih ima) treba otvoreno govoriti.
Samo tako možemo da idemo napred prema evropskim standardima.

Vlada

pre 9 godina

"Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Mekalister izjavio je da je sloboda medija krucijalna za funkcionisanje medija."
Bravo, majstore, otkrio si toplu vodu!

Glorija

pre 9 godina

Mnogi već duže vreme pričaju o nekoj cenzuri u medijima, a ja je lično ne vidim! Zašto? Zato što da zaista postoji tolika cenzura u medijima mnogi tekstovi, mnoge neistine ne bi ugledali svetlost dana, kao ni ovolika prisutnost opozicije u istim! Ako nešto nisam prespavala, a mislim da nisam, osim par velikih događaja koji su zaista propraćeni maksimalno nešto i nisam primetila da se cenzuriše opozicija!

Po meni je prisutnost opozicije u medijima takođe bitna zbog transparentnosti a mislim da je toga svesna i vladajuća koalicija!

Mala Mira

pre 9 godina

Po meni je cela priča oko cenzure i medija koji od Vučića prave "kult ličnosti" totalno besmislena.Da se razumemo u svakoj državi postoje i privatni i državni mediji.Kada su u pitanju mediji koji se nalaze u vlasništvu države, oni će uvek u prvi plan stavljati one koji su na vlasti.Sa druge strane privatni imaju svoju uređivački politiku koja im dozvoljava da slobodno procenjuju i određuju koga će isticati i favorizovati.Ako se konkretno bavimo situacijom u Srbiji nameće se logično pitanje-Zašto bi iko pisao o nekome ko ničim to nije zaslužio osim što povremeno ode u inostranstvo da se žali na svoju državu?Sa druge strane svedoici smo toga da se svaki dan nešto dešava i da su akteri toga uglavnoim isti ljudi (Vučić,Mihajlović,Stefanović...i td...pa zašto bi se nebi pridavala pažnja važnim dešavanjima?

mila****

pre 9 godina

Da u Srbiji ne postoji sloboda govora onda niko ne bi smeo pisati o vlasti u negativnom kontekstu, a toga danas ima i previše ,a često je i vrlo neukusno.

Dule agronom

pre 9 godina

Mediji u Srbiji imaju veću slobodu nego neke države članice Evropske Unije ta ocena je stigla iz EU.To što neki opozicionari napadaju Vučića za cenzuru nije tačno jer takve činjenice iznose bez dokaza i ikakvih argumenata.

Trale

pre 9 godina

U redu.Neka ispitaju,jer će se i sami uveriti koliko ima te "cenzure"?Smešno je što se Pajtić i ovi iz DS 1, DS 2...itd toliko pozivaju na cenzuru kada dobro znamo šta je bilo za vreme njihove vladavine.

Helios

pre 9 godina

Jad i beda medija u Srbiji je enormna i vrti se oko para - "sloboda" je tu samo kolateralna šteta. Kao i sve drugo DS je ukinuo i slobodu medija, dovevši do nezamislivog - i manje slobode i gore poslovanje nego za vreme S. Miloševića! Tada je bilo i opozicionih medija a sada ne, kao i šarolik parlament - sada je 100% u rukama proEU foliranata iako nemaju ni 50% podrške. Pljuvanja po S. Miloševiću bilo je onoliko - nakon pobede D(O)Sa približno tolikom stepenu pljuvanja bio je izložen samo VdrK. Ali ti zli Sloba i Voja, nazadni, lopovi i uopšte najgori "nacionalisti" - nisu imali nikakvu hordu plaćenih botova da kake po "medijima" za njih! Nasuprot toga EU-ropci se redovno i masovno koriste botovima, najnižom podvrstom ljudskih bića. Pa ko je onda tu najgori?! Osoba sa minimumom časti i poštenja, neko ko ne doživljava svoj narod kao stoku za mužu i morone za manipulaciju to ne radi APSOLUTNO NIKAD. Kad ono gle čuda: DS i poslednji veliki zločin DSa, ilegalno nastali SNS, jašu katastrofu i uz pomoć mase botova, najogavnijeg srozavanja demokratije u blato a medija u fekalije.
I sad EU birokrata je "zabrinut"?! ali ne zato što je stanje gore nego za vreme Miloševića. Ne što mediji pišu kako im finansije od USaid i Springer-Verlag nalažu, tj. totalitarizam EU-ili-Smrt medijske laži. Brine ga što recidivi onog Vučića ne idu glatko uz reprogramiranog novog Vučića, pa se puna EU nadređenosti i njihova nedemokratska medijska kontrola dovodi u pitanje?! Koje smradno ludilo...

Jovanca Jagodiac

pre 9 godina

Vucic, na Prvu, promenim kanal, na Pink, Vucic I na Pink, odem na RTS a Vucic I na RTS. Odavno nisam cuo rec Opozicija u Srbiji. A nama je sve teze I teze. A plate sve manje i manje.

Miroslav

pre 9 godina

Dok Vučić radi kako mu kažu u vezi Kosova EU-ja i Amerika će žmuriti na jedno oko na katastrofalno stanje u medijima. Čim obavi zacrtani zadatak oko KiM Vučića će jednostavno skloniti sa scene jer i oni sami znaju da je sa njim nemoguće uspostaviti pravnu i demokratski uređenu zemlju. Samo da nam ne "uvale" opet nekog nazovi harizmatičnog ludaka da nas dokrajči.

Marina

pre 9 godina

Postoje ociti dokazi da su mediji u Srbiji slobodni u pisanju, kao i da postoji sloboda govora i slobodan pristup informacijama od javnog znacaja.

Lovac na botove

pre 9 godina

Nakon ovoga, mediji će biti slobodni da hvale Acu na proizvoljan način, umesto da svi samo prepravljaju jedan tekst koji im se dostavi.

sarkasticni nemanja

pre 9 godina

Spremite se za talas botova koji krece cim se pomene Vucic u tekstu (sto je svaki drugi tekst).

Sad ce da nas ubedjuju da premijer nema vremena da se bavi medijima (a sve sto radi, radi da bi spinovao u medijima), da je stalno napadan (a ne moze se nigde naci neki zvanican tekst protiv njega), cak ce da se bune sto imamo pravo u komentarima da kazemo nesto protiv njega.

Marina

pre 9 godina

Postoje ociti dokazi da su mediji u Srbiji slobodni u pisanju, kao i da postoji sloboda govora i slobodan pristup informacijama od javnog znacaja.

RIO

pre 9 godina

I ja sam zabrinuta, kad god otvorim novne prvo sto ugledam su Pajtic i onaj njegov potrcko Borko Stefanovic i drugi bi trebalo da imaju pravo glasa.

Milena

pre 9 godina

Slazem se da je sloboda medija neophodan uslov za funkcionisanje medija, ali i za demokratsko uredjenje drzave. s druge strane smatram da se vlast ne mesa u rad medija, sto dokazuju i brojni novinski tekstovi u kojima su podjednako zastupljeni i vlast i opozicija.

djeram

pre 9 godina

On je dodao da premijer dobija veliku medijsku pažnju, što je i normalno i da je važno da vlada, ali i opozicija imaju pažnju medija, jer demokratija podrazumeva razlicite ideje i nacine sprovodenja politike

Sto jest' jest'!

I opoziciji se daje paznja u medijima: vlast koristi tabloide i televiziju da je pljuje i klevece svaki dan otkad su dosli na vlast!!!

GlasBrisela

pre 9 godina

Misljenje opozicije u novinama Srbije?? To bi zaista bila novost!
Ali...Vucic, je rekao...Vucic je podsjetio...Vucic misli...Dacic je napomenuo...Dacic putuje...Nikolic je podvukao....Vucic obecaje...Dacic zeli...Nikolic dijeli...Vucic je susreo...Vucic hvali...Vucic sutra posjecuje..Dacic se vratio iz...Vucic prisustvuje...itd...itd!!

no name

pre 9 godina

Da u ovoj zemlji zaista postoji cenzura,ne bismo svakodnevno čitali i slušali prozivke,uvrede,kritike i mnogo toga,na račun Predsednika,Premijera i mnogih drugih.

tačka

pre 9 godina

"Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Mekalister izjavio je da je sloboda medija krucijalna za funkcionisanje medija."Hvala bogu da bi se svako normalan sa time složio,ali treba prestati sa izvrtanjem činjenica po principu kome kako odgovara,nego već jednom sesti i pojedinačno razmotriti sve validne dokaze (ako postoje)koje govore o ugroženosti medija.

mila****

pre 9 godina

Da u Srbiji ne postoji sloboda govora onda niko ne bi smeo pisati o vlasti u negativnom kontekstu, a toga danas ima i previše ,a često je i vrlo neukusno.

Trale

pre 9 godina

U redu.Neka ispitaju,jer će se i sami uveriti koliko ima te "cenzure"?Smešno je što se Pajtić i ovi iz DS 1, DS 2...itd toliko pozivaju na cenzuru kada dobro znamo šta je bilo za vreme njihove vladavine.

Dule agronom

pre 9 godina

Mediji u Srbiji imaju veću slobodu nego neke države članice Evropske Unije ta ocena je stigla iz EU.To što neki opozicionari napadaju Vučića za cenzuru nije tačno jer takve činjenice iznose bez dokaza i ikakvih argumenata.

senjanin

pre 9 godina

Nikada u Srbiji nije bilo više medija koji su kritički orijentisani prema vlasti, a primer toga je i RTS koji je danas više nego ikada kritičar vlasti.

Mala Mira

pre 9 godina

Po meni je cela priča oko cenzure i medija koji od Vučića prave "kult ličnosti" totalno besmislena.Da se razumemo u svakoj državi postoje i privatni i državni mediji.Kada su u pitanju mediji koji se nalaze u vlasništvu države, oni će uvek u prvi plan stavljati one koji su na vlasti.Sa druge strane privatni imaju svoju uređivački politiku koja im dozvoljava da slobodno procenjuju i određuju koga će isticati i favorizovati.Ako se konkretno bavimo situacijom u Srbiji nameće se logično pitanje-Zašto bi iko pisao o nekome ko ničim to nije zaslužio osim što povremeno ode u inostranstvo da se žali na svoju državu?Sa druge strane svedoici smo toga da se svaki dan nešto dešava i da su akteri toga uglavnoim isti ljudi (Vučić,Mihajlović,Stefanović...i td...pa zašto bi se nebi pridavala pažnja važnim dešavanjima?

Čika Đorđe

pre 9 godina

Radi dobar posao dokle god radi sta mu kazu. I Premijer NIJE osvojio ogromnu kolicinu glasova na izborima, vec je ogroman broj ljudi u depresiji, jer ne vidi izlaz. Krug lazi se nastavlja kao u svim prethodnim vladama...

popa

pre 9 godina

Sasvim normalno je da vladajuća garnitura bude prisutnija više u medijima kad obavlja najznačajnije funkcije u ovoj zemlji.Da opozicija ima nešto pametno da kaže verovatno bi i ona dobila svoj prostor u medijima.

Liba

pre 9 godina

Prica se o cenzuri ali niko nije precizno rekao o kakvoj je cenzuri rec i sa cije strane. Svakako da smo svi svesni cenzure ali od stvrane pojedinaca ... koji veze nemaju sa vlascu...cak mnogo vise imaju veze i to prisne sa danasnjom opozicijom i to traje godinama vec jos dok su bili na vlasti.

modinjani

pre 9 godina

Svaki dan možemo i da čujemo i pročitamo svašta o Vladi Srbije, a posebno premijeru Vučiću, kude ga na sav glas pa se pitam odkud to pored tolike cenzure.Jasno je da neko namerno želi na razne načine da ocrni i loše predtavi sve ono za šta se vVlada Srbije zalaže.

Glorija

pre 9 godina

Mnogi već duže vreme pričaju o nekoj cenzuri u medijima, a ja je lično ne vidim! Zašto? Zato što da zaista postoji tolika cenzura u medijima mnogi tekstovi, mnoge neistine ne bi ugledali svetlost dana, kao ni ovolika prisutnost opozicije u istim! Ako nešto nisam prespavala, a mislim da nisam, osim par velikih događaja koji su zaista propraćeni maksimalno nešto i nisam primetila da se cenzuriše opozicija!

Po meni je prisutnost opozicije u medijima takođe bitna zbog transparentnosti a mislim da je toga svesna i vladajuća koalicija!

Roll

pre 9 godina

Poslednja rečenica  je ključna :
" On je dodao da premijer dobija veliku medijsku pažnju, što je i normalno i da je važno da vlada, ali i opozicija imaju pažnju medija, jer demokratija podrazumeva razlicite ideje i nacine sprovodenja politike."! Sve je baš tako u svim medijima, tako da ja ne vidim ništa sporno.

RIO

pre 9 godina

I ja sam zabrinuta, kad god otvorim novne prvo sto ugledam su Pajtic i onaj njegov potrcko Borko Stefanovic i drugi bi trebalo da imaju pravo glasa.

cenzura

pre 9 godina

Stvarno su preterali sa kritikama usmerenim protiv vlasti u Srbiji.Mnogi žele slabu i Srbiju na kolenima zato sve ove priče o gušenju slobode medija vidim kao namerno sputavanje promena u Srbiji i bukvalno traženje dlake u jajetu.Sloboda govora nikad nije bila veća i zbog toga se i puštaju ovakve neistine kako bi se uticalo na širu javnost i okaljao ugled premijera i svega za šta se vlada zalaže.

Kernel

pre 9 godina

Ovaj tekst odlično pojašnjava sve nedoumice oko situacije sa medijima u Srbiji. Očito je da EU podržava Aleksandra Vučića i da ih ne interesuje što je zastupljen u medijima toliko koliko je zastupljen. Nije ni kod njih drugačije. Uostalom, ko je na vlasti, taj je interesantan medijima, ko nije, pa, taj je mnogo manje interesantan. Ali, to što EU ne smatra da sad ima većeg ugrožavanja medija, ne znači da oni neće reagovati u slučaju da do toga dodje.

Mirka Lj

pre 9 godina

Onda ovaj covek stvarno i nema neke velike brige u zivotu. Jer to je za ovaj narod najmanja briga koju ima. Sta ce veca sloboda medijima ...pa oni unistise ovo malo patrijahalnosti i lepog vaspitanja kod naroda ...i zameram i ovoj Vlasti sada sto im je dala toliku slobodu. Jer ako neko ima prodju i moze sta im se hoce u Srbiji danas ...onda su to mediji.

Miljana

pre 9 godina

Baviti se novinarstvom predstavlja izuzetno ozbiljan i odgovoran posao. Novinarstvo podrazumeva iznosenje tacnih informacija . Osnovna uloga novinara je da informise javnost, sto podrazumeva njegovu slobodu i nezavisnost, a u Srbiji su ovi uslovi ispunjeni.

Bona

pre 9 godina

Ma stvarno smo cudo. Ljudi jedva prezivljavaju oni vode bitke oko cenzure. I ok je u neku ruku da te bitke vode ali se obracaju na pogresnu adrsu. Bas pogresnu. Neka se malo obrate opoziciji ... po meni oni su najvecim delom odgovorni sto se teme tice.

jastreb

pre 9 godina

Nema dokaza ,a neće ih ni biti jer te cenzure nema.Čitam malopre na temu slobode medija u Srbiji i vidim da se žestoko kritikuje vlast zbog navodne cenzure.Piše se sve i svašta i ja se onda pitam o kakvoj je to cenzuri ili neslobodi reč kad ovu vlast kritikuje ko stigne i to uglavnom za ono što i nije istina.

Sandra

pre 9 godina

Srbija je demokratski uredjena zemlja u kojoj postoji sloboda govora i u kojoj se postuje pravo novinara da tacno, objektivno i necenzurisano izvestava.

jastreb

pre 9 godina

Nema dokaza ,a neće ih ni biti jer te cenzure nema.Čitam malopre na temu slobode medija u Srbiji i vidim da se žestoko kritikuje vlast zbog navodne cenzure.Piše se sve i svašta i ja se onda pitam o kakvoj je to cenzuri ili neslobodi reč kad ovu vlast kritikuje ko stigne i to uglavnom za ono što i nije istina.

Saša T

pre 9 godina

Ko su "izvestioci iz senke" ?
O pritiscima na medije (ako ih ima) treba otvoreno govoriti.
Samo tako možemo da idemo napred prema evropskim standardima.

Milena

pre 9 godina

Slazem se da je sloboda medija neophodan uslov za funkcionisanje medija, ali i za demokratsko uredjenje drzave. s druge strane smatram da se vlast ne mesa u rad medija, sto dokazuju i brojni novinski tekstovi u kojima su podjednako zastupljeni i vlast i opozicija.

obeliks

pre 9 godina

To izgleda naša vlast misli da je razlog što ih više niko ne sluša možda u cenzuri,Nije to tako.Vučić se zaista čuje više od ostalih ,ali zato jer dobar glas daleko se čuje,a svi oni koji bi da mu stanu na put su slbići čim se služe raznim neistinama u koje srećom niko više ne veruje.

Istok

pre 9 godina

Ne znam kako ostali ali meni je vise muka o prici o cenzuri. Otkad znam za sebe pravo novinarstvo ni ne postoji u ovoj zemlji ili ga ima ali u nekoj bas minimalnoj meri. Unazad 20 godina postoji cenzura ali od strane cije??? Nije sigurno od strane sadasnje vlasti ... jer ako se protiv nekog vodi kontanntna kampanmje onda se ona vodi protiv sadasnje vlasti putem medija . I po meni to je cenzura jer im se ne daje sansa nikakva.

Marina

pre 9 godina

Postoje ociti dokazi da su mediji u Srbiji slobodni u pisanju, kao i da postoji sloboda govora i slobodan pristup informacijama od javnog znacaja.

jastreb

pre 9 godina

Nema dokaza ,a neće ih ni biti jer te cenzure nema.Čitam malopre na temu slobode medija u Srbiji i vidim da se žestoko kritikuje vlast zbog navodne cenzure.Piše se sve i svašta i ja se onda pitam o kakvoj je to cenzuri ili neslobodi reč kad ovu vlast kritikuje ko stigne i to uglavnom za ono što i nije istina.

milan

pre 9 godina

Svaki dan slušamo svašta i to posebno od opozicije.Mislim da je Pajtić tu broj jedan.Njegove "bisere " možemo čuti i pročitati u svim medijim

Kata

pre 9 godina

Iz dana u dan smo u prilici da citamo tekstove, slusamo vesti u kojima se podjednako govori i o vlasti i o opoziciji i u pozitivnom , ali i u negativnom kontekstu.

Svarog

pre 9 godina

I ovaj prica o medijima a ne daje nikakve dokaze. Sigurno mu je brizna Kandicka ili Biserko a mozda i ona cuvena inicijativa mladih sa prosekom godina 70 rekla da je u Srbiji veliki problem sloboda izrazavanja.

Nera

pre 9 godina

Ne čudi me što ovaj dolazi, kad se Pajtić i njemu slični konstantno žale i kukaju.Smešno mi je to kada se setim koliko je SNS bio zastupljen onda kada je na vlasti bio DS.E to se zove cenzura!

Selena

pre 9 godina

Da zaista ne postoji sloboda medija onda ne biste bili u prilici da svakodnevno u dnevnoj stampi citate tekstove u kojima se kritikuje sadasnja vlast.

ijao

pre 9 godina

Koja crna cenzura, pa svaki lezilebovic ima slobodnu volju da krtikuje i premijera i predsednika, i bilo koga ko satro namece cenzuru, to nije cenzura, sto bi Canak rekao ne znate vi sta je cenzuura i sta je diktator.

Sandra

pre 9 godina

Srbija je demokratski uredjena zemlja u kojoj postoji sloboda govora i u kojoj se postuje pravo novinara da tacno, objektivno i necenzurisano izvestava.

Marko

pre 9 godina

Jednom je pustio Seselja na Happy TV, a voditelj mu nije dao da dodje do reci pri svakom spomenu vlasti. Reprizu u 21h su isekli, tako da ne udari previse po Diplomcu i Vodji.
Botovi na internetu zagade svaku vest. Svi veci mediji se dodvoravaju, a "kritike" i "teska" pitanja su cisti spinovi. Na primer pravi se senzacija zbog 2000 evra za nabavku drzaca za noge, a precutkuju se armije zaposlenih parazita, milioni evra nestali u aferama i slicno. Medijska sloboda ne postoji. Bolje je nego za vreme Slobe, ali i dalje daleko od slobode.

Marina

pre 9 godina

Postoje ociti dokazi da su mediji u Srbiji slobodni u pisanju, kao i da postoji sloboda govora i slobodan pristup informacijama od javnog znacaja.

winx

pre 9 godina

Svaki dan neko hoće da nam prikači nešto pa kad nema šta seti se slobode medija,a svi znamo da je to totalna izmišljotina jer u Srbiji je svako slobodan da govori što mu volja i što misli.Sve je to usmereno protiv vlasti i premijera Vučića.

Evropa

pre 9 godina

Han je dao sasvim logičan odgovor u vezi tzv neslobode medija u Srbiji i time zapravo potvrdio da su to samo neistine protiv aktuelne vlasti u Srbiji

Nikolo

pre 9 godina

Ne mogu da verujem da neko može da priča o nekoj cenzuri u medijima kada svakodnevno u većini novina na primer možete pročitati tekstove u kojima se Vlada i te kako kritikuje, a vrlo često i preko granice dobrog ukusa.

Evropa

pre 9 godina

Han je dao sasvim logičan odgovor u vezi tzv neslobode medija u Srbiji i time zapravo potvrdio da su to samo neistine protiv aktuelne vlasti u Srbiji

obeliks

pre 9 godina

To izgleda naša vlast misli da je razlog što ih više niko ne sluša možda u cenzuri,Nije to tako.Vučić se zaista čuje više od ostalih ,ali zato jer dobar glas daleko se čuje,a svi oni koji bi da mu stanu na put su slbići čim se služe raznim neistinama u koje srećom niko više ne veruje.

Vlada

pre 9 godina

"Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Mekalister izjavio je da je sloboda medija krucijalna za funkcionisanje medija."
Bravo, majstore, otkrio si toplu vodu!

sofija

pre 9 godina

Žalosno je kada o cenzuri i zabrani u medijima govore upravo oni koji su ih najviše cenzuirisali u prošlosti.Mislim da će se Mekalister i bilo ko drugi i sam uveriti u to!

Jexon

pre 9 godina

Sloboda medija je pitanje koje će biti aktuelno na putu ka evro integracijama ali mi nemamo čega da se plašimo, kod nas je sve veoma liberalno po tom pitanju.

Marinko

pre 9 godina

Čim se svaki dan piše o kuknjavi pojedinaca na cenzuru u medijima, znači da te cenzure nema, jer jednostavno da je ima ne bi se takvi tekstovi objavljivali.

Silvija

pre 9 godina

Pa opozicija je I vise nego sto treba u medijima. E sada sto su oni najvise u zutoj stampi, to je njihov izbor. Kada krenu nesto konkretno da rade I kada njihovi rezultati budu transparentni, onda ce o njima I da se pise nesto pozitivno.

winx

pre 9 godina

Svaki dan neko hoće da nam prikači nešto pa kad nema šta seti se slobode medija,a svi znamo da je to totalna izmišljotina jer u Srbiji je svako slobodan da govori što mu volja i što misli.Sve je to usmereno protiv vlasti i premijera Vučića.

GlasBrisela

pre 9 godina

Misljenje opozicije u novinama Srbije?? To bi zaista bila novost!
Ali...Vucic, je rekao...Vucic je podsjetio...Vucic misli...Dacic je napomenuo...Dacic putuje...Nikolic je podvukao....Vucic obecaje...Dacic zeli...Nikolic dijeli...Vucic je susreo...Vucic hvali...Vucic sutra posjecuje..Dacic se vratio iz...Vucic prisustvuje...itd...itd!!

Kosta

pre 9 godina

Skoro svaki dan čitam u medijima kritike i vrlo ozbiljne optužbe na račun Vlade i Vučića, tako da je jasno da mediji nisu u tom smislu cenzurisani.

Oliver

pre 9 godina

Aktuelna vlast se od samog početka bori za slobodu medija i govora, a to je činjenica. Cenzure u Srbiji trenutno nema, a to je trenutno najbitnije. Siguran sam da će aktuelna vlast takvu borbu nastaviti i u narednom periodu.

Umberto

pre 9 godina

Ovo što je Mekalister izjavio, da se neće mešati u našu politiku, je najpametnije što je mogao reći. Mi ćemo ispuniti obaveze prema EU samo ne ka nas puste da radimo svoj posao.

Boginja ljubavi

pre 9 godina

EU pozdravlja usvajanje Zakona o javnom informisanju i medijima, Zakona o elektronskim medijima i poziva na njihovu primenu, što je po mom mišljenju potpuno ispravna odluka. Ne vidim nijedan razlog zašto bi sloboda medija bila ugrožena jer je i sam Vučić rekao da se ne meša u rad medija. Sa druge strane i opozicija je zastupljena u medijima i vrlo često daje kritike na račun vlasti, ali to je sasvim očekivano u jednoj demokratskoj državi. Svako ima pravo da iznese svoje mišljenje i ne verujem da će bilo ko to osporiti.

lemi

pre 9 godina

Velike demonstracije građana Zaječara u tom gradu, zbog tiranije gradske vlasti,koju preedvodi SNS .Nisam video u nijednom štampanom mediju, niti tv stanicama informaciju o ovom događaju.Toliko o slobodi medija u ovoj jadnoj i čemernoj zemlji.

Globtroter

pre 9 godina

Komentarišući pojedine tvrdnje da "premijer zloupotrebljava svoju moć i medije da bi izgradio kult ličnosti", Mekalister je rekao da je to "stvar unutrašnje politike Srbije" i da neće da komentariše.

Potpuno je jasno da je zlatousti američki čovek, pa samim tim i vaš. Dok sluša vaše zapovesti nećete se mešati u unutrašnju politiku Srbije.

al jazzera

pre 9 godina

Sloboda medija je sigurno najveca u Evropi.Samo je dovoljno da se procitaju svaki dan clanci u dnevnim listovima novinari iznose sta im pada na pamet,kako neke istinite,tako i neistinite i nepouzdane informacije.

djeram

pre 9 godina

On je dodao da premijer dobija veliku medijsku pažnju, što je i normalno i da je važno da vlada, ali i opozicija imaju pažnju medija, jer demokratija podrazumeva razlicite ideje i nacine sprovodenja politike

Sto jest' jest'!

I opoziciji se daje paznja u medijima: vlast koristi tabloide i televiziju da je pljuje i klevece svaki dan otkad su dosli na vlast!!!

Vinlena

pre 9 godina

U prevodu: Vucic nam bas odgovara, ono jes da stvara kult licnosti i da su mediji u nikad gorem stanju, al ne bi sad o tome sve dok Vucic igra kako mi sviramo.

simsonovi 5

pre 9 godina

Ja jednostavno mislim da to nije sada kljucno pitanje u nasoj zemlji i da ne bi trebalo toliko vaznosti da mu se pridaje, ono sto je bitnije i o cemu treba da se vodi polemika jesu radna mesta i zadrzavanje mladih u zemlji, a sve ostalo je manje bitno, pa i ta sloboda medija, koja po mom misljenju nije uopste ugrozena.

ko je za?

pre 9 godina

Zamislite da se uvede cenzura na glupost, primitivizam, prostakluk, ulizivanje, vulgarnost, spinovanje, laži i vredjanje?
Glasam za takvu cenzuru.

Ucitelj

pre 9 godina

Ne samo zbog EP, nego inace znamo koliko je vazna sloboda medija, kao i primena Zakona o javnom informisanju i medijima, i Zakon o elektronskim medijima. Neka premijer nastavi zalaganja za Srbiju.

Jovanca Jagodiac

pre 9 godina

Vucic, na Prvu, promenim kanal, na Pink, Vucic I na Pink, odem na RTS a Vucic I na RTS. Odavno nisam cuo rec Opozicija u Srbiji. A nama je sve teze I teze. A plate sve manje i manje.

Pera

pre 9 godina

Apsolutno je čovek u pravu, logično da će Vučić biti glava medijska ličnost zbog svoje popularnosti i borbe da od ove države stvori nešto bolje i uspešnije, a to mnogima smeta, pa ako smatraju da mogu bolje samo nek izvole..

Isidora

pre 9 godina

Situacija u medijima je znatno bolja nego sto je bila za vreme demokrata.Izvestaji EK o medijskoj slobodi tada su bili veoma ostri,puni kritike.Sada smo dobili mnogo pozitivniji izvestaj,sto znaci da se dosta toga uradilo po tom pitanju.

sarkasticni nemanja

pre 9 godina

Spremite se za talas botova koji krece cim se pomene Vucic u tekstu (sto je svaki drugi tekst).

Sad ce da nas ubedjuju da premijer nema vremena da se bavi medijima (a sve sto radi, radi da bi spinovao u medijima), da je stalno napadan (a ne moze se nigde naci neki zvanican tekst protiv njega), cak ce da se bune sto imamo pravo u komentarima da kazemo nesto protiv njega.

milun

pre 9 godina

Nikome u Srbiji, ama baš nikome nije zabranjenjo šta da piše i kaže. Očigledno se vrši ogromni pritisak na Vladu i Premijera. Istina je da pojedine NVO i medije imaju ogroman lobi u EU pa malo,malo cenzra u Srbiji.

Stepa

pre 9 godina

Nikad u životu se ne sećam da sam video više kritizerstva (ne mislim na kritiku, nije greška, ima razlike) protiv vlade i premijera u svim mogućim medijima. I kakva je to cenzura? A šta su to "slobode medija"? Njihovo "pravo" da se na nekoga okome bez valjanih argumenata, tendencioznim pričama? Ma, batal'te se tih bajki, molim vas! 'Ajde da je tu priču pokrenuo neki pravi novinar, već voditelj humorističke emisije, a posle svi horski počeli na to da kukaju! Da nije žalosno, bilo bi smešno!

spasoje

pre 9 godina

Jedan funkcioner eu kaze jedno,drugi kaze drugo...Mislim da je Johanes Han ipak u pravu,ne mozete pricati o nekoj cenzuri a pri tom ne iznoseci nijedan dokaz.

Zekan

pre 9 godina

Pa dobro ljudi, hoće li neko konačno da da dokaze o kršenju slobode medija u Srbiji? Dosta više praznih priča. Dajte dokaze pa da stavimo tačku na tu priču.

Kristijan007

pre 9 godina

To je totalna neistina, bar u našoj državi može da priča ko šta hoće, to je opet provokacija koja se odnosi na Vlast. Moraju svaki dan da izmisle neku glupost i da se o tome piše.

Lovac na botove

pre 9 godina

Nakon ovoga, mediji će biti slobodni da hvale Acu na proizvoljan način, umesto da svi samo prepravljaju jedan tekst koji im se dostavi.

ARIZONA

pre 9 godina

S obzirom da se u nasim medijima pojavljuje sve i svasta, svako moze da kaze sta zeli, o svakome se priča i pise, mislim da kontrola medija u Srbiji ne postoji.

Nina

pre 9 godina

Sloboda medija je ključna stvar za funkcionisanje medija u Srbiji. Nacrt i plan po kome treba da funkcionišu je samo popravilo stanje, što i predstavlja dokaz da sloboda medija u Srbiji postoji.

Prikan

pre 9 godina

NVO moraju da opravdaju novac koji dobijaju, a to ne mogu tako što će pohvaliti nekog nego tako što će pljuvati po nekome. Opozicija i onako ne radi ništa drugo osim što pljuje po vlasti. A gde su dokazi?

neko

pre 9 godina

Mediji jesu cudno i opasno oruzje zato se svi plase istine a i lazi koje se pisu ili izgovaraju.Verovatno otuda i ima kritika na sve strane

Miroslav

pre 9 godina

Dok Vučić radi kako mu kažu u vezi Kosova EU-ja i Amerika će žmuriti na jedno oko na katastrofalno stanje u medijima. Čim obavi zacrtani zadatak oko KiM Vučića će jednostavno skloniti sa scene jer i oni sami znaju da je sa njim nemoguće uspostaviti pravnu i demokratski uređenu zemlju. Samo da nam ne "uvale" opet nekog nazovi harizmatičnog ludaka da nas dokrajči.

demokratija nema alternativu

pre 9 godina

Prošlog proleća je sekretarka Oebsa za slobodu medija kritikovala Vučića zbog cenzure interneta.Bilo je jasno da iza kritike slobode medija u stvari stoji neslaganje zapada sa stavom vlade po pitanju odnosa sa Rusijom.Zašto odjednom kritika zbog slobode medija,ako su još od 2008-me godine i usvajanja antidemokratskog zakona o informisanju,mediji u Srbiji pod kontrolom izvršne vlasti.Posle premijerove posete Berlinu odmah je priča o cenzuri potisnuta i brzo zaboravljena.Svima onima koji su zaluđeni da zapad radi na razvoju slobode medija i demokratije u Srbiji je valjda jasno da je to samo marketing i propaganda.Važno im je da je vlada poslušna i da radi u skladu sa njihovim zahtevima.A sloboda medija može poslužiti za eventualni pritisak na političare,ako se ne ponašaju u skladu sa zahtevima.

par nepar

pre 9 godina

Ali je EU/USA naravno istovremeno zabrinuta za svog pulena koji igra kako oni sviraju. Nemojte se praviti blesavi, mogli bi takvi i ostati.

Helios

pre 9 godina

Jad i beda medija u Srbiji je enormna i vrti se oko para - "sloboda" je tu samo kolateralna šteta. Kao i sve drugo DS je ukinuo i slobodu medija, dovevši do nezamislivog - i manje slobode i gore poslovanje nego za vreme S. Miloševića! Tada je bilo i opozicionih medija a sada ne, kao i šarolik parlament - sada je 100% u rukama proEU foliranata iako nemaju ni 50% podrške. Pljuvanja po S. Miloševiću bilo je onoliko - nakon pobede D(O)Sa približno tolikom stepenu pljuvanja bio je izložen samo VdrK. Ali ti zli Sloba i Voja, nazadni, lopovi i uopšte najgori "nacionalisti" - nisu imali nikakvu hordu plaćenih botova da kake po "medijima" za njih! Nasuprot toga EU-ropci se redovno i masovno koriste botovima, najnižom podvrstom ljudskih bića. Pa ko je onda tu najgori?! Osoba sa minimumom časti i poštenja, neko ko ne doživljava svoj narod kao stoku za mužu i morone za manipulaciju to ne radi APSOLUTNO NIKAD. Kad ono gle čuda: DS i poslednji veliki zločin DSa, ilegalno nastali SNS, jašu katastrofu i uz pomoć mase botova, najogavnijeg srozavanja demokratije u blato a medija u fekalije.
I sad EU birokrata je "zabrinut"?! ali ne zato što je stanje gore nego za vreme Miloševića. Ne što mediji pišu kako im finansije od USaid i Springer-Verlag nalažu, tj. totalitarizam EU-ili-Smrt medijske laži. Brine ga što recidivi onog Vučića ne idu glatko uz reprogramiranog novog Vučića, pa se puna EU nadređenosti i njihova nedemokratska medijska kontrola dovodi u pitanje?! Koje smradno ludilo...

slobodni..

pre 9 godina

Istinom..neki proglasavaju i najvece lazi,pa i neslobodu medija!Nastaje tako sarada sa cenzurom i manipulacijom..i eto nama,odlozene istine!Nekad se i okurazi neki,cenzor nad istinom,pa nam naknadno otvori svoju dusu!Neki bi previse medijske slobode,za druge..ali ne i za sebe!Kako se onda definise sloboda medija,ako se istina drzi pod cenzurom ili strogo kontrolisano,pa se onda jednom,sa odlozenom istinom,izadje u etar!Sve to onda izgleda kao..sloboda u zatvoru!Sve to izaziva gorak ukus u opstem poimanju slobode a pogotovo slobode medija!Nije sloboda medija samo viriti u tudja dvorista,satanizovati necije neistomisljenike,otkriti ili sakriti necija nedela,vec rad na iskrenom i sasvim nezavisnom istrazivackom novinarstvu,za koje naravno treba imati i neke osnovne predispozicije!Za pocetak,bar obrazovanje!Neobrazovan novinar,cesto ne zna ni gde je pocetak,a jos manje kraj slobode,njegovog medijskog istrazivanja!Novinarstvo je nauka a ne tabloidna citanka!Novinar ili medijski vesnik,mora imati takozvani novinarski pedigre ili znacaj,kao i onaj stalni bunt!A on se sastoji,od istine i samo istine!Nikako ne sme da pristane da postane..sve sto drugi hoce!Ili na,odlozenu istinu!Novinarstvo nije podanistvo,poltronstvo,trgovina uticajem,pa i skupljanje novinarskih saznanja u korist neke interesne grupe,koja to zna da bogato nagradi!Razne propagandne masinerije ili interesne grupe,pozele da prikazu iskrivljenu istinu!Slobodnima,to ne bi trebalo da bude jedini izvor u potrazi za istinom!

Mašinac

pre 9 godina

Ma EU neka vodi računa o Grcima a neka ostave Vladi Srbije i Premijeru da se bore sa plaćenim medijima, koji sami da bi skrenuli pažnju na sebe isceniraju cenzure!

Alisa 973

pre 9 godina

Kada neko u Srbiji preuzme na sebe odgovornost onda gradi kult ličnosti. Najbolje da se krije iza neke veštačke tvorevine, kao što je bio DOS, i ko je sada kriv - niko. Iz dana u dan slušamo priče kako niko ništa nije mogao dobro da uradi zato što mu nisu dali oni drugi, i tako u krug.

Anita

pre 9 godina

Situacija u medijima je katasrofalna ali zato sto nema cenzure, ja jesam za odredjenu dozu necega sto se zove pristojnost, bar elementrana i ne pljvati po svakom stupcu ljude koji vode drzavu. Razuem i da su placeni za to, ali je ipak bljutavo.

paklena narandza

pre 9 godina

U zemlji gde neko moze da psuje premijera i prica i pise sta hoce o svim clanovima Vlade, mislim da je besmisleno govoriti o cenzuri.

Brana

pre 9 godina

Uzmite bilo koje dnevne novine i videcete naslove kojima se na nedvosmislen nacin kritikuje rad vlade i visokih drzavnih funkcionera.Treba li boljeg dokaza da u Srbiji ne postoji cenzura?

Mare22

pre 9 godina

Najbolji dokaz da u Srbiji ne postoji cenzura medija je sto svako moze da javno izrekne svoj stav i misljenje bez ikakvih posledica.Mediji posvecuju paznju kako vladajucim, tako i strankama opozicije.

herkules s

pre 9 godina

Mekalister nije uzimao u obzir da li su informacije koje dobija od nevladinih organizacija ili preko medija istinite i potkrepljene cinjenicnim podacima i zbog toga treba ubuduce proveravati podatle pri slanju izvestaja EP-U

Mary

pre 9 godina

Srbija je usvojila Zakon o medijima koji je uskaldjen sa evropskim standardima i njegova primena je zagarantovana. Opozicija je prisutna u medijima, cuje se i njen glas tako da ne stoji njihova tvrdnja da su zakinuti u tom pogledu.

delboj3

pre 9 godina

Koliko ja vidim ovde ne postoji nikakava medijska blokada.Mediji nikad nisu bili slobodniji u iznošenju mišljenja.Oni koji se žale na to stalno su prisutni u medijima.Pa ja pitam liči li to na medijski mrak ili neko nama prodaje praznu priču?

dejan

pre 9 godina

Stvarno je covek gotovo uvek glavna vest u svim medijima, ali je premijer i njegova stranka je na vlasti sa ubedljivom vecinom. Pa i funkcioneri prethodnih vlasti su bili u udarnim vestima medija, na vlasti su i normalno je da se o njima pise. Da li se on nekom svidja ili ne je drugo pitanje.

Janko

pre 9 godina

Cinjenica je da opozicija ima maksimalnu zastupljenost na svim medijima, konstantno se mikroskopski analizira svaki potez Vlade Srbije i njenih clanova, a pogotovo premijera Vucica.Sloboda medija u Srbiji je na izuzetno visokom nivou.

MOSTONGA

pre 9 godina

Mozete me nazivati cime hocete i lupati minuse, mene to ne dotice, ali svako ko zeli da kaze istinu vidi da je mnogo bolje nego sto je bilo sa demonkratama.

Aleksa89

pre 9 godina

Što se tiče medija u Srbiji smatram da nema potrebe za zabrnutošću, jer su mediji u Srbiji slodobni. Dovoljan dokaz za ovu tvrdnju jesu svakodnevni naslovi u dnevnoj štampi u kojima se otvoreno kritikuje Vlada, kao i sam premijer.

Dragan2

pre 9 godina

Mislim da mediji imaju dosta veliku slobodu danas.Vidi se to po tome što svako može izneti svoje mišljenje.Opozicija koja kritikuje to da je prisutan sveopšti medijski mrak neka pođe od sebe i vidi koliko je ima u medijima.Videće da je njihova priča apsurd i da pokušavaju dastvore lažnu sliku o tome u Srbiji.

bob

pre 9 godina

u Srbiji svako svako može da kaže svakome šta misli bilo lično ili javno putem medija.
(istina, 20. februar 2015 10:02)
# Link komentara
Preporučujem (+137)
Ne preporučujem (-67)
Šta je ovo
u Srbiji svako svako može da kaže svakome šta misli bilo lično ili javno putem medija.
(istina, 20. februar 2015 10:02)
# Link komentara
Preporučujem (+183)
Ne preporučujem (-72)
Šta je ovo
u Srbiji svako svako može da kaže svakome šta misli bilo lično ili javno putem medija.

(realno, 20. februar 2015 10:01)
# Link komentara
Preporučujem (+113)
Ne preporučujem (-62)
Šta je ovo
u Srbiji svako svako može da kaže svakome šta misli bilo lično ili javno putem medija.
(realno, 20. februar 2015 10:01)
# Link komentara
Preporučujem (+107)
Ne preporučujem (-59)
Šta je ovo
u Srbiji svako svako može da kaže svakome šta misli bilo lično ili javno putem medija.
(realno, 20. februar 2015 10:00) sta reci?bot u akciji,a moj jedan komentar ne objavljujete i to zaboga sto kritikujem vodju.sramota!

dr

pre 9 godina

Pitam se zasto nam trebaju ovoliki tv kanali kad se svuda ne skida slika vucica. Nasta to lici pa ovaj narod nije glasao za njega jer nisu izasli na izbore. Zasto njegovu sliku ne zamrznu u uglu I da je gledamo I ovako po ceo dan. To su nasi mediji cak danas nemamo ni studio B povraca mi se kad ih slusam sta trabunjajua nekada je ta TV bila uz svoj narod.

par nepar

pre 9 godina

slobodno pustajte 16 puta poslat komentar botova, ali nemojte niciji drugi, pa posle kukajte na cenzuru. ovo silovanje je jasan primer organizovane medijske manipulacije. svi odavno znamo i za Valter i za napade na Pescanik, ali to ocigledno mediji zaboravljaju i niko se ne usudjuje da pita ista vezano za tu temu. a vi kao admini sopstvene mreze mozete uvek da sprecite i raskrinkate to, samo ne znam u cemu je problem.

nemanja

pre 9 godina

Ovi botovi ispod su najbolji dokaz koliko vlast ne utice na medije i drzi se sa strane. Samo lupaju opste stvari i ne navode primere. To je bukvalno pravljenje buke da se ne bi culi autenticni komentari gradjana.

Stranka koja angazuje odredjen broj ljudi da ostavi nekoliko hiljada komentara dnevno, i to traje vec vise od godinu, je stranka koja ocigledno zeli po svaku cenu da spreci narod da razmislja svojom glavom.

Mada, mislim da su vec neko vreme botovi kontraproduktivni. Ko god cita komentare odavno je provalio njihov sablonski nacin pisanja i idu mu na zivce. To pokazuje i cinjenica da njihovi komentari ne dobijaju autenticne pluseve dok ne naleti njihov talas koji uvek daje isti broj pluseva i minusa.

Verovatno se taj tim sklopio tokom izbora, kada su i bili koliko toliko efikasni, medjutim, izbori su prosli, a tim ljudima se osladile plate, pa sad nesposobnim sns funkcionerima prodaju price kako su mnogo efikasni, a samo ih jos vise pokopavaju pred narodom.

Vukan B.

pre 9 godina

Ova priča o ugroženim medijskim slobodama, lansirana je od tzv. "nevladinih organizacija", jer su dobili manje para. Navikli da o trošku ove države, podrivaju istu tu državu.

dragan

pre 9 godina

Pitanje moderatorima a posle ću kontaktirati direktora-Zašto je tkzv komentar pod nickomRealno zaredom PET puta ponovljen.Komentar je potpuno isti sa istim nickom.Zahtevam dase ponište glasovi i vest izbaci.

Luciferche

pre 9 godina

Šta je botovi, prso softver pa šalje iste komentare po više puta :D :D :D
a vi što odbravate komentare, jeste li svi na pauzi ili...

MaxMagnus

pre 9 godina

Bezlicni komentari "botova". Bez trunke vlastitog misljenja, jer mozga tu i nema. Samo da pitam, a jel moze i Olja Beckovic da kaze svoje misljenje na tv? Gde je neko gostovanje na RTS-u u udarnom terminu? Kad je neko iz opozicije pricao u dnevniku u pola 8?

kriger

pre 9 godina

e ljudi pokvario se valter. popravite to molim vas. ima po 4-5 istih komentara. ne znam zašto moderatori ne filtriraju to malo nego objave po 4 identična bot komentara.

Da li sam i danas uzalud krečio?

pre 9 godina

Nije samo o cenzuri reč nego i o tome da se Aleksandar Vučić pojavljuje u medijima 25 sati dnevno. Nije samo reč o tome da li je nekome zabranjeno da se slobodno iržava, mada je to najvažnije, nego je reč i o tome što se neko ne skida s vesti. Na šta je ličila ona medijska parada o njegovoj poseti Zagrebu, šta se tamo toliko važno za svet i nas događalo? Predsednica koja prema ustavu nema vlast bila je zvezda dana ili je to trebalo da bude neko drugi? Kao što cenzura ubija volju da se misli još gora je ova kanonada "premijer Vučić...premijer Vučić...premijer Vučić...i tako iz minuta u minut.

Jack

pre 9 godina

Cuj molim te, botovi procenjuju da nema cenzure. Pa vi niste u stanju fizioloske potrebe da procenite, pa vam se cesto desi da ne stignete do kupatila na vreme - a vi bi da procenjujete da li postoji cenzura. Jedi taj zid i cuti!

mrak

pre 9 godina

Medijski mrak vlada Srbijom, botovi neka pišu šta god hoće, ionako je to nevažno. A vi objavljujte i dalje po tri puta isti botovski komentar, to neće promeniti realnost- mediji su pod žestokom cenzurom!Pametnima je sve jasno.

Zemlja Snova

pre 9 godina

Ovoj "Istini" ste 5 ista komentara izbacili, a meni necete ni jedan, i posle se cuju price kako cenzura ne postoji, daleko od toga da ne postoji.

Botovi

pre 9 godina

U Srbiji svako svako može da kaže svakome šta misli bilo lično ili javno putem medija.
(realno, 20. februar 2015 10:00)

Pet identicnih komentara, dva "razlicita" korisnika, i to u razmaku od svega par sekundi. Dokaz da postoji kompjuterski softver koji generise i seje komentare. Slika i prilika Srbije, te nase "unutrasnje stvari", i namera vladajuce nam koalicije.

Nisam ovca za shishanje. Boricu se protiv ovakvog pristupa sopstvenom narodu.

NoName

pre 9 godina

Molim moderatore da uklone visak komentara Winx, Istina i Realno botova. Dalje nisam skrolovao.

Inace, za botove, da li vi ovo govorite ili nase pare kojima vas SNS placa? Ja mislim ovo drugo. A posto su to nase pare od poreza, iz budzeta, zasto se iste koriste u ove svrhe i zasto se uopste dozvoljava ovaj nacin trosenja, koji bi po zakonu bio nelegalan?

staljinov kult

pre 9 godina

"premijer zloupotrebljava svoju moć i medije da bi izgradio kult ličnosti", Mekalister je rekao da je to "stvar unutrašnje politike Srbije"
...Sve receno o stanju medija u Srbiji!

sabac

pre 9 godina

ljudi, kakav je ovo paradoks? kad sam usao u komentare na desetine istih drugacija imena ili slicna... zamolio bih b92 da ne prikazuje komenatare sns botova, ovo stvarno nije normalno.. i da jeste mediski mrak u Srbiji!

neistina

pre 9 godina

"u Srbiji svako svako može da kaže svakome šta misli bilo lično ili javno putem medija."
(istina, 20. februar 2015 10:02)
Cista laz: "Komentarišući pojedine tvrdnje da "premijer zloupotrebljava svoju moć i medije da bi izgradio kult ličnosti", Mekalister je rekao da je to "stvar unutrašnje politike Srbije" i da neće da komentariše."
O kojoj to istini mi pricamo i dajemo pozitivne kritike!? Bas smo bolesna nacija...

bane bane

pre 9 godina

au dal se iko seca 1999, da ne pominjem objektivno izvestavanje sa ratista u sfrj.
opozicija je dobijala rec samo u duelima sa dr seseljem.
mislim da proteklih 15 godina ne mogu da se porede sa tim periodom.

Markos

pre 9 godina

Sasvim tacno, Vucic je dobro rangiran i postovan zbog svog rada i zalaganja da Srbiju izvuce sa dna.
(Dara, 20. februar 2015 09:30)
A Milosevic nas je gurao na dno pa nije bio dobro rangiran i postovan zbog svog rada. Dobro da su nas onda bombardovali da bi nam pomogli, jel tako Daro?

bot_hunter

pre 9 godina

Sećam se programa medijskih kuća polovinom devedesetih, kada se osim RTS-a pojavio i BK kao nacionalna tv, Pink itd... I moram priznati, za tako kratko vreme kvalitet tv programa se neverovatno srozao. Ok, informisanje ide svo vreme po istom šablonu, vlast se uvek favorizuje. Neke medijske kuće to žele, neke dobro zarađuju od toga, neke jednostavno moraju...

I takvog mraka uvek će biti dok je srpske vlasti u Srbiji. Ali, ono što brine je strašno kopiranje zapadnjačkih medija, i u kulturnom i u informacijskom smislu. Favorizuje se otpad društva, priča se isključivo o starletama i pevaljkama, a sve informativne emisije su nam tako lepo sažvakane, naše je samo da otvorimo usta i gutamo. Pa u ono mračno Miloševićevo vreme RTS je imao daleko kvalitetniji kulturni program od svih današnjih televizija (izuzeci samo na momenat bljesnu).

Zato se isključivo i informišem putem interneta. I to u pisanoj formi (manje šanse za ispiranje mozga). Biram šta ću da gledam, kad već imam taj luksuz. A tv mi odlično služi kao monitor, kad sam poslednji put promenio source na A-TV i ne sećam se. :)

Bojan J.

pre 9 godina

Komentarišući pojedine tvrdnje da "premijer zloupotrebljava svoju moć i medije da bi izgradio kult ličnosti", Mekalister je rekao da je to "stvar unutrašnje politike Srbije" i da neće da komentariše.

Ako je krsenje ljudskih prava i sloboda, i urusavanje institucija koje garantuju demokratiju i vladavinu prava, stvar unutrasnje politike Srbije onda sta nije? Vama je gospodo vazno samo to Kosovo a nije vam bitno to sto gospodin koga uporno podrzavate vodi Srbiju unazad na svim drugim poljima. Krajnje degutantno. Uostalom, bas vas briga, niti je vama lose zbog njegove politike niti cete vi morati da ga terate da sjase na kraju price.

Ocigledno da kratkovidna politika nije samo boljka Srbije.

David

pre 9 godina

- kod njih su mediji slobodni???? Pa dobro gospodo i ja zivim na zapadu ne samo vi. Da li ste jednom prikazali ovaj rat u ukraijini kako jeste i dali pravi razlog?? Nikad svh ovih meseci!!! Da li ste nekada i u nekim novinama objavili ukrajinske vojnike u nacistickim uniformama??? nikad!!! Zato cutite i pokrijte se vi koji bi da svima pisete istoriju i diktirate samo vase---

banka

pre 9 godina

Pricati o slobodi medija u kapitalizmu, sa pravnim nacelom niko nije kriv dok se ne dokaze suprotno, je glupo. Novac i ucene sprecavaju slobodu medija svuda u svetu. Sloboda medija je utopija, ali se kao fraza koristi za dokolicarenje.

Play off

pre 9 godina

Bas mi je drago sto je gospodin bio iskren! Uporno je odbijao da kaze nesto negativno na racun navodne neslobode medija u Srbiji na insistiranje pojedinih novinara. A sto se tice BIRN-a , ja sam ubedjen da je stvoren radi izazivanja politicke nestabilnosti u zemlji.

ivan swis

pre 9 godina

hahhaha trebali bi malo vise da upumpaju kesa u nase medije kao sto su to i do sada radili. Nego daju neku sicu,a ne znaju da je u evropi Standard veci (zaboravljaju da smo na putu prema EU ). Morace da povecaju budzet za Srbiju i njene medije.

NOC - U - BELOM - SETENU

pre 9 godina

Ovo vec sada postaje poznata cinjenica, kada god neko zeli da podceni napore Srbije koja ona objektivno cini uvek se uhvate slobode medija, eto ona su dobra, ali uvek ovo ali da bi trebalo maksimalno posvetiti paznju, da Vlada mora daleko vise da brine o slobodi medija Tako da iskreno receno bavljenje ovom temom gubi sav smisao cim se mi ovde bavimo njom, ne vidim da je bilo ko cenzurisan iako bi objektivno itekako trebalo. Tu pre svega mislim na one koji svojoj drzavi ne zele dobro.

V Simovic

pre 9 godina

Evropski parlament funicioniše na bazi interesa lobističkih grupa.
Ova zabrinutost bi bila mnogo manja, da je Srbija uvela sankcije Rusiji.
Pametnom dosta !

Helios

pre 9 godina

Jad i beda medija u Srbiji je enormna i vrti se oko para - "sloboda" je tu samo kolateralna šteta. Kao i sve drugo DS je ukinuo i slobodu medija, dovevši do nezamislivog - i manje slobode i gore poslovanje nego za vreme S. Miloševića! Tada je bilo i opozicionih medija a sada ne, kao i šarolik parlament - sada je 100% u rukama proEU foliranata iako nemaju ni 50% podrške. Pljuvanja po S. Miloševiću bilo je onoliko - nakon pobede D(O)Sa približno tolikom stepenu pljuvanja bio je izložen samo VdrK. Ali ti zli Sloba i Voja, nazadni, lopovi i uopšte najgori "nacionalisti" - nisu imali nikakvu hordu plaćenih botova da kake po "medijima" za njih! Nasuprot toga EU-ropci se redovno i masovno koriste botovima, najnižom podvrstom ljudskih bića. Pa ko je onda tu najgori?! Osoba sa minimumom časti i poštenja, neko ko ne doživljava svoj narod kao stoku za mužu i morone za manipulaciju to ne radi APSOLUTNO NIKAD. Kad ono gle čuda: DS i poslednji veliki zločin DSa, ilegalno nastali SNS, jašu katastrofu i uz pomoć mase botova, najogavnijeg srozavanja demokratije u blato a medija u fekalije.
I sad EU birokrata je "zabrinut"?! ali ne zato što je stanje gore nego za vreme Miloševića. Ne što mediji pišu kako im finansije od USaid i Springer-Verlag nalažu, tj. totalitarizam EU-ili-Smrt medijske laži. Brine ga što recidivi onog Vučića ne idu glatko uz reprogramiranog novog Vučića, pa se puna EU nadređenosti i njihova nedemokratska medijska kontrola dovodi u pitanje?! Koje smradno ludilo...

GlasBrisela

pre 9 godina

Misljenje opozicije u novinama Srbije?? To bi zaista bila novost!
Ali...Vucic, je rekao...Vucic je podsjetio...Vucic misli...Dacic je napomenuo...Dacic putuje...Nikolic je podvukao....Vucic obecaje...Dacic zeli...Nikolic dijeli...Vucic je susreo...Vucic hvali...Vucic sutra posjecuje..Dacic se vratio iz...Vucic prisustvuje...itd...itd!!

djeram

pre 9 godina

On je dodao da premijer dobija veliku medijsku pažnju, što je i normalno i da je važno da vlada, ali i opozicija imaju pažnju medija, jer demokratija podrazumeva razlicite ideje i nacine sprovodenja politike

Sto jest' jest'!

I opoziciji se daje paznja u medijima: vlast koristi tabloide i televiziju da je pljuje i klevece svaki dan otkad su dosli na vlast!!!

Miroslav

pre 9 godina

Dok Vučić radi kako mu kažu u vezi Kosova EU-ja i Amerika će žmuriti na jedno oko na katastrofalno stanje u medijima. Čim obavi zacrtani zadatak oko KiM Vučića će jednostavno skloniti sa scene jer i oni sami znaju da je sa njim nemoguće uspostaviti pravnu i demokratski uređenu zemlju. Samo da nam ne "uvale" opet nekog nazovi harizmatičnog ludaka da nas dokrajči.

Jovanca Jagodiac

pre 9 godina

Vucic, na Prvu, promenim kanal, na Pink, Vucic I na Pink, odem na RTS a Vucic I na RTS. Odavno nisam cuo rec Opozicija u Srbiji. A nama je sve teze I teze. A plate sve manje i manje.

Lovac na botove

pre 9 godina

Nakon ovoga, mediji će biti slobodni da hvale Acu na proizvoljan način, umesto da svi samo prepravljaju jedan tekst koji im se dostavi.

Dule agronom

pre 9 godina

Mediji u Srbiji imaju veću slobodu nego neke države članice Evropske Unije ta ocena je stigla iz EU.To što neki opozicionari napadaju Vučića za cenzuru nije tačno jer takve činjenice iznose bez dokaza i ikakvih argumenata.

Marko

pre 9 godina

Jednom je pustio Seselja na Happy TV, a voditelj mu nije dao da dodje do reci pri svakom spomenu vlasti. Reprizu u 21h su isekli, tako da ne udari previse po Diplomcu i Vodji.
Botovi na internetu zagade svaku vest. Svi veci mediji se dodvoravaju, a "kritike" i "teska" pitanja su cisti spinovi. Na primer pravi se senzacija zbog 2000 evra za nabavku drzaca za noge, a precutkuju se armije zaposlenih parazita, milioni evra nestali u aferama i slicno. Medijska sloboda ne postoji. Bolje je nego za vreme Slobe, ali i dalje daleko od slobode.

sarkasticni nemanja

pre 9 godina

Spremite se za talas botova koji krece cim se pomene Vucic u tekstu (sto je svaki drugi tekst).

Sad ce da nas ubedjuju da premijer nema vremena da se bavi medijima (a sve sto radi, radi da bi spinovao u medijima), da je stalno napadan (a ne moze se nigde naci neki zvanican tekst protiv njega), cak ce da se bune sto imamo pravo u komentarima da kazemo nesto protiv njega.

Vinlena

pre 9 godina

U prevodu: Vucic nam bas odgovara, ono jes da stvara kult licnosti i da su mediji u nikad gorem stanju, al ne bi sad o tome sve dok Vucic igra kako mi sviramo.

Globtroter

pre 9 godina

Komentarišući pojedine tvrdnje da "premijer zloupotrebljava svoju moć i medije da bi izgradio kult ličnosti", Mekalister je rekao da je to "stvar unutrašnje politike Srbije" i da neće da komentariše.

Potpuno je jasno da je zlatousti američki čovek, pa samim tim i vaš. Dok sluša vaše zapovesti nećete se mešati u unutrašnju politiku Srbije.

lemi

pre 9 godina

Velike demonstracije građana Zaječara u tom gradu, zbog tiranije gradske vlasti,koju preedvodi SNS .Nisam video u nijednom štampanom mediju, niti tv stanicama informaciju o ovom događaju.Toliko o slobodi medija u ovoj jadnoj i čemernoj zemlji.

senjanin

pre 9 godina

Nikada u Srbiji nije bilo više medija koji su kritički orijentisani prema vlasti, a primer toga je i RTS koji je danas više nego ikada kritičar vlasti.

winx

pre 9 godina

Svaki dan neko hoće da nam prikači nešto pa kad nema šta seti se slobode medija,a svi znamo da je to totalna izmišljotina jer u Srbiji je svako slobodan da govori što mu volja i što misli.Sve je to usmereno protiv vlasti i premijera Vučića.

Roll

pre 9 godina

Poslednja rečenica  je ključna :
" On je dodao da premijer dobija veliku medijsku pažnju, što je i normalno i da je važno da vlada, ali i opozicija imaju pažnju medija, jer demokratija podrazumeva razlicite ideje i nacine sprovodenja politike."! Sve je baš tako u svim medijima, tako da ja ne vidim ništa sporno.

mila****

pre 9 godina

Da u Srbiji ne postoji sloboda govora onda niko ne bi smeo pisati o vlasti u negativnom kontekstu, a toga danas ima i previše ,a često je i vrlo neukusno.

nemanja

pre 9 godina

Ovi botovi ispod su najbolji dokaz koliko vlast ne utice na medije i drzi se sa strane. Samo lupaju opste stvari i ne navode primere. To je bukvalno pravljenje buke da se ne bi culi autenticni komentari gradjana.

Stranka koja angazuje odredjen broj ljudi da ostavi nekoliko hiljada komentara dnevno, i to traje vec vise od godinu, je stranka koja ocigledno zeli po svaku cenu da spreci narod da razmislja svojom glavom.

Mada, mislim da su vec neko vreme botovi kontraproduktivni. Ko god cita komentare odavno je provalio njihov sablonski nacin pisanja i idu mu na zivce. To pokazuje i cinjenica da njihovi komentari ne dobijaju autenticne pluseve dok ne naleti njihov talas koji uvek daje isti broj pluseva i minusa.

Verovatno se taj tim sklopio tokom izbora, kada su i bili koliko toliko efikasni, medjutim, izbori su prosli, a tim ljudima se osladile plate, pa sad nesposobnim sns funkcionerima prodaju price kako su mnogo efikasni, a samo ih jos vise pokopavaju pred narodom.

Svarog

pre 9 godina

I ovaj prica o medijima a ne daje nikakve dokaze. Sigurno mu je brizna Kandicka ili Biserko a mozda i ona cuvena inicijativa mladih sa prosekom godina 70 rekla da je u Srbiji veliki problem sloboda izrazavanja.

winx

pre 9 godina

Svaki dan neko hoće da nam prikači nešto pa kad nema šta seti se slobode medija,a svi znamo da je to totalna izmišljotina jer u Srbiji je svako slobodan da govori što mu volja i što misli.Sve je to usmereno protiv vlasti i premijera Vučića.

Jack

pre 9 godina

Cuj molim te, botovi procenjuju da nema cenzure. Pa vi niste u stanju fizioloske potrebe da procenite, pa vam se cesto desi da ne stignete do kupatila na vreme - a vi bi da procenjujete da li postoji cenzura. Jedi taj zid i cuti!

milan

pre 9 godina

Svaki dan slušamo svašta i to posebno od opozicije.Mislim da je Pajtić tu broj jedan.Njegove "bisere " možemo čuti i pročitati u svim medijim

par nepar

pre 9 godina

slobodno pustajte 16 puta poslat komentar botova, ali nemojte niciji drugi, pa posle kukajte na cenzuru. ovo silovanje je jasan primer organizovane medijske manipulacije. svi odavno znamo i za Valter i za napade na Pescanik, ali to ocigledno mediji zaboravljaju i niko se ne usudjuje da pita ista vezano za tu temu. a vi kao admini sopstvene mreze mozete uvek da sprecite i raskrinkate to, samo ne znam u cemu je problem.

MaxMagnus

pre 9 godina

Bezlicni komentari "botova". Bez trunke vlastitog misljenja, jer mozga tu i nema. Samo da pitam, a jel moze i Olja Beckovic da kaze svoje misljenje na tv? Gde je neko gostovanje na RTS-u u udarnom terminu? Kad je neko iz opozicije pricao u dnevniku u pola 8?

kriger

pre 9 godina

e ljudi pokvario se valter. popravite to molim vas. ima po 4-5 istih komentara. ne znam zašto moderatori ne filtriraju to malo nego objave po 4 identična bot komentara.

Vukan B.

pre 9 godina

Ova priča o ugroženim medijskim slobodama, lansirana je od tzv. "nevladinih organizacija", jer su dobili manje para. Navikli da o trošku ove države, podrivaju istu tu državu.

Bojan J.

pre 9 godina

Komentarišući pojedine tvrdnje da "premijer zloupotrebljava svoju moć i medije da bi izgradio kult ličnosti", Mekalister je rekao da je to "stvar unutrašnje politike Srbije" i da neće da komentariše.

Ako je krsenje ljudskih prava i sloboda, i urusavanje institucija koje garantuju demokratiju i vladavinu prava, stvar unutrasnje politike Srbije onda sta nije? Vama je gospodo vazno samo to Kosovo a nije vam bitno to sto gospodin koga uporno podrzavate vodi Srbiju unazad na svim drugim poljima. Krajnje degutantno. Uostalom, bas vas briga, niti je vama lose zbog njegove politike niti cete vi morati da ga terate da sjase na kraju price.

Ocigledno da kratkovidna politika nije samo boljka Srbije.

banka

pre 9 godina

Pricati o slobodi medija u kapitalizmu, sa pravnim nacelom niko nije kriv dok se ne dokaze suprotno, je glupo. Novac i ucene sprecavaju slobodu medija svuda u svetu. Sloboda medija je utopija, ali se kao fraza koristi za dokolicarenje.

Vlada

pre 9 godina

"Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Mekalister izjavio je da je sloboda medija krucijalna za funkcionisanje medija."
Bravo, majstore, otkrio si toplu vodu!

Evropa

pre 9 godina

Han je dao sasvim logičan odgovor u vezi tzv neslobode medija u Srbiji i time zapravo potvrdio da su to samo neistine protiv aktuelne vlasti u Srbiji

Luciferche

pre 9 godina

Šta je botovi, prso softver pa šalje iste komentare po više puta :D :D :D
a vi što odbravate komentare, jeste li svi na pauzi ili...

Čika Đorđe

pre 9 godina

Radi dobar posao dokle god radi sta mu kazu. I Premijer NIJE osvojio ogromnu kolicinu glasova na izborima, vec je ogroman broj ljudi u depresiji, jer ne vidi izlaz. Krug lazi se nastavlja kao u svim prethodnim vladama...

ivan swis

pre 9 godina

hahhaha trebali bi malo vise da upumpaju kesa u nase medije kao sto su to i do sada radili. Nego daju neku sicu,a ne znaju da je u evropi Standard veci (zaboravljaju da smo na putu prema EU ). Morace da povecaju budzet za Srbiju i njene medije.

Selena

pre 9 godina

Da zaista ne postoji sloboda medija onda ne biste bili u prilici da svakodnevno u dnevnoj stampi citate tekstove u kojima se kritikuje sadasnja vlast.

Botovi

pre 9 godina

U Srbiji svako svako može da kaže svakome šta misli bilo lično ili javno putem medija.
(realno, 20. februar 2015 10:00)

Pet identicnih komentara, dva "razlicita" korisnika, i to u razmaku od svega par sekundi. Dokaz da postoji kompjuterski softver koji generise i seje komentare. Slika i prilika Srbije, te nase "unutrasnje stvari", i namera vladajuce nam koalicije.

Nisam ovca za shishanje. Boricu se protiv ovakvog pristupa sopstvenom narodu.

obeliks

pre 9 godina

To izgleda naša vlast misli da je razlog što ih više niko ne sluša možda u cenzuri,Nije to tako.Vučić se zaista čuje više od ostalih ,ali zato jer dobar glas daleko se čuje,a svi oni koji bi da mu stanu na put su slbići čim se služe raznim neistinama u koje srećom niko više ne veruje.

Evropa

pre 9 godina

Han je dao sasvim logičan odgovor u vezi tzv neslobode medija u Srbiji i time zapravo potvrdio da su to samo neistine protiv aktuelne vlasti u Srbiji

Sandra

pre 9 godina

Srbija je demokratski uredjena zemlja u kojoj postoji sloboda govora i u kojoj se postuje pravo novinara da tacno, objektivno i necenzurisano izvestava.

Zemlja Snova

pre 9 godina

Ovoj "Istini" ste 5 ista komentara izbacili, a meni necete ni jedan, i posle se cuju price kako cenzura ne postoji, daleko od toga da ne postoji.

Sandra

pre 9 godina

Srbija je demokratski uredjena zemlja u kojoj postoji sloboda govora i u kojoj se postuje pravo novinara da tacno, objektivno i necenzurisano izvestava.

dragan

pre 9 godina

Pitanje moderatorima a posle ću kontaktirati direktora-Zašto je tkzv komentar pod nickomRealno zaredom PET puta ponovljen.Komentar je potpuno isti sa istim nickom.Zahtevam dase ponište glasovi i vest izbaci.

Trale

pre 9 godina

U redu.Neka ispitaju,jer će se i sami uveriti koliko ima te "cenzure"?Smešno je što se Pajtić i ovi iz DS 1, DS 2...itd toliko pozivaju na cenzuru kada dobro znamo šta je bilo za vreme njihove vladavine.

RIO

pre 9 godina

I ja sam zabrinuta, kad god otvorim novne prvo sto ugledam su Pajtic i onaj njegov potrcko Borko Stefanovic i drugi bi trebalo da imaju pravo glasa.

tačka

pre 9 godina

"Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Mekalister izjavio je da je sloboda medija krucijalna za funkcionisanje medija."Hvala bogu da bi se svako normalan sa time složio,ali treba prestati sa izvrtanjem činjenica po principu kome kako odgovara,nego već jednom sesti i pojedinačno razmotriti sve validne dokaze (ako postoje)koje govore o ugroženosti medija.

obeliks

pre 9 godina

To izgleda naša vlast misli da je razlog što ih više niko ne sluša možda u cenzuri,Nije to tako.Vučić se zaista čuje više od ostalih ,ali zato jer dobar glas daleko se čuje,a svi oni koji bi da mu stanu na put su slbići čim se služe raznim neistinama u koje srećom niko više ne veruje.

Kata

pre 9 godina

Iz dana u dan smo u prilici da citamo tekstove, slusamo vesti u kojima se podjednako govori i o vlasti i o opoziciji i u pozitivnom , ali i u negativnom kontekstu.

Nera

pre 9 godina

Ne čudi me što ovaj dolazi, kad se Pajtić i njemu slični konstantno žale i kukaju.Smešno mi je to kada se setim koliko je SNS bio zastupljen onda kada je na vlasti bio DS.E to se zove cenzura!

cenzura

pre 9 godina

Stvarno su preterali sa kritikama usmerenim protiv vlasti u Srbiji.Mnogi žele slabu i Srbiju na kolenima zato sve ove priče o gušenju slobode medija vidim kao namerno sputavanje promena u Srbiji i bukvalno traženje dlake u jajetu.Sloboda govora nikad nije bila veća i zbog toga se i puštaju ovakve neistine kako bi se uticalo na širu javnost i okaljao ugled premijera i svega za šta se vlada zalaže.

jastreb

pre 9 godina

Nema dokaza ,a neće ih ni biti jer te cenzure nema.Čitam malopre na temu slobode medija u Srbiji i vidim da se žestoko kritikuje vlast zbog navodne cenzure.Piše se sve i svašta i ja se onda pitam o kakvoj je to cenzuri ili neslobodi reč kad ovu vlast kritikuje ko stigne i to uglavnom za ono što i nije istina.

jastreb

pre 9 godina

Nema dokaza ,a neće ih ni biti jer te cenzure nema.Čitam malopre na temu slobode medija u Srbiji i vidim da se žestoko kritikuje vlast zbog navodne cenzure.Piše se sve i svašta i ja se onda pitam o kakvoj je to cenzuri ili neslobodi reč kad ovu vlast kritikuje ko stigne i to uglavnom za ono što i nije istina.

Marina

pre 9 godina

Postoje ociti dokazi da su mediji u Srbiji slobodni u pisanju, kao i da postoji sloboda govora i slobodan pristup informacijama od javnog znacaja.

Mala Mira

pre 9 godina

Po meni je cela priča oko cenzure i medija koji od Vučića prave "kult ličnosti" totalno besmislena.Da se razumemo u svakoj državi postoje i privatni i državni mediji.Kada su u pitanju mediji koji se nalaze u vlasništvu države, oni će uvek u prvi plan stavljati one koji su na vlasti.Sa druge strane privatni imaju svoju uređivački politiku koja im dozvoljava da slobodno procenjuju i određuju koga će isticati i favorizovati.Ako se konkretno bavimo situacijom u Srbiji nameće se logično pitanje-Zašto bi iko pisao o nekome ko ničim to nije zaslužio osim što povremeno ode u inostranstvo da se žali na svoju državu?Sa druge strane svedoici smo toga da se svaki dan nešto dešava i da su akteri toga uglavnoim isti ljudi (Vučić,Mihajlović,Stefanović...i td...pa zašto bi se nebi pridavala pažnja važnim dešavanjima?

Marina

pre 9 godina

Postoje ociti dokazi da su mediji u Srbiji slobodni u pisanju, kao i da postoji sloboda govora i slobodan pristup informacijama od javnog znacaja.

Glorija

pre 9 godina

Mnogi već duže vreme pričaju o nekoj cenzuri u medijima, a ja je lično ne vidim! Zašto? Zato što da zaista postoji tolika cenzura u medijima mnogi tekstovi, mnoge neistine ne bi ugledali svetlost dana, kao ni ovolika prisutnost opozicije u istim! Ako nešto nisam prespavala, a mislim da nisam, osim par velikih događaja koji su zaista propraćeni maksimalno nešto i nisam primetila da se cenzuriše opozicija!

Po meni je prisutnost opozicije u medijima takođe bitna zbog transparentnosti a mislim da je toga svesna i vladajuća koalicija!

jastreb

pre 9 godina

Nema dokaza ,a neće ih ni biti jer te cenzure nema.Čitam malopre na temu slobode medija u Srbiji i vidim da se žestoko kritikuje vlast zbog navodne cenzure.Piše se sve i svašta i ja se onda pitam o kakvoj je to cenzuri ili neslobodi reč kad ovu vlast kritikuje ko stigne i to uglavnom za ono što i nije istina.

sabac

pre 9 godina

ljudi, kakav je ovo paradoks? kad sam usao u komentare na desetine istih drugacija imena ili slicna... zamolio bih b92 da ne prikazuje komenatare sns botova, ovo stvarno nije normalno.. i da jeste mediski mrak u Srbiji!

David

pre 9 godina

- kod njih su mediji slobodni???? Pa dobro gospodo i ja zivim na zapadu ne samo vi. Da li ste jednom prikazali ovaj rat u ukraijini kako jeste i dali pravi razlog?? Nikad svh ovih meseci!!! Da li ste nekada i u nekim novinama objavili ukrajinske vojnike u nacistickim uniformama??? nikad!!! Zato cutite i pokrijte se vi koji bi da svima pisete istoriju i diktirate samo vase---

Milena

pre 9 godina

Slazem se da je sloboda medija neophodan uslov za funkcionisanje medija, ali i za demokratsko uredjenje drzave. s druge strane smatram da se vlast ne mesa u rad medija, sto dokazuju i brojni novinski tekstovi u kojima su podjednako zastupljeni i vlast i opozicija.

modinjani

pre 9 godina

Svaki dan možemo i da čujemo i pročitamo svašta o Vladi Srbije, a posebno premijeru Vučiću, kude ga na sav glas pa se pitam odkud to pored tolike cenzure.Jasno je da neko namerno želi na razne načine da ocrni i loše predtavi sve ono za šta se vVlada Srbije zalaže.

NoName

pre 9 godina

Molim moderatore da uklone visak komentara Winx, Istina i Realno botova. Dalje nisam skrolovao.

Inace, za botove, da li vi ovo govorite ili nase pare kojima vas SNS placa? Ja mislim ovo drugo. A posto su to nase pare od poreza, iz budzeta, zasto se iste koriste u ove svrhe i zasto se uopste dozvoljava ovaj nacin trosenja, koji bi po zakonu bio nelegalan?

Miljana

pre 9 godina

Baviti se novinarstvom predstavlja izuzetno ozbiljan i odgovoran posao. Novinarstvo podrazumeva iznosenje tacnih informacija . Osnovna uloga novinara je da informise javnost, sto podrazumeva njegovu slobodu i nezavisnost, a u Srbiji su ovi uslovi ispunjeni.

staljinov kult

pre 9 godina

"premijer zloupotrebljava svoju moć i medije da bi izgradio kult ličnosti", Mekalister je rekao da je to "stvar unutrašnje politike Srbije"
...Sve receno o stanju medija u Srbiji!

mrak

pre 9 godina

Medijski mrak vlada Srbijom, botovi neka pišu šta god hoće, ionako je to nevažno. A vi objavljujte i dalje po tri puta isti botovski komentar, to neće promeniti realnost- mediji su pod žestokom cenzurom!Pametnima je sve jasno.

neistina

pre 9 godina

"u Srbiji svako svako može da kaže svakome šta misli bilo lično ili javno putem medija."
(istina, 20. februar 2015 10:02)
Cista laz: "Komentarišući pojedine tvrdnje da "premijer zloupotrebljava svoju moć i medije da bi izgradio kult ličnosti", Mekalister je rekao da je to "stvar unutrašnje politike Srbije" i da neće da komentariše."
O kojoj to istini mi pricamo i dajemo pozitivne kritike!? Bas smo bolesna nacija...

Da li sam i danas uzalud krečio?

pre 9 godina

Nije samo o cenzuri reč nego i o tome da se Aleksandar Vučić pojavljuje u medijima 25 sati dnevno. Nije samo reč o tome da li je nekome zabranjeno da se slobodno iržava, mada je to najvažnije, nego je reč i o tome što se neko ne skida s vesti. Na šta je ličila ona medijska parada o njegovoj poseti Zagrebu, šta se tamo toliko važno za svet i nas događalo? Predsednica koja prema ustavu nema vlast bila je zvezda dana ili je to trebalo da bude neko drugi? Kao što cenzura ubija volju da se misli još gora je ova kanonada "premijer Vučić...premijer Vučić...premijer Vučić...i tako iz minuta u minut.

dr

pre 9 godina

Pitam se zasto nam trebaju ovoliki tv kanali kad se svuda ne skida slika vucica. Nasta to lici pa ovaj narod nije glasao za njega jer nisu izasli na izbore. Zasto njegovu sliku ne zamrznu u uglu I da je gledamo I ovako po ceo dan. To su nasi mediji cak danas nemamo ni studio B povraca mi se kad ih slusam sta trabunjajua nekada je ta TV bila uz svoj narod.

Play off

pre 9 godina

Bas mi je drago sto je gospodin bio iskren! Uporno je odbijao da kaze nesto negativno na racun navodne neslobode medija u Srbiji na insistiranje pojedinih novinara. A sto se tice BIRN-a , ja sam ubedjen da je stvoren radi izazivanja politicke nestabilnosti u zemlji.

Markos

pre 9 godina

Sasvim tacno, Vucic je dobro rangiran i postovan zbog svog rada i zalaganja da Srbiju izvuce sa dna.
(Dara, 20. februar 2015 09:30)
A Milosevic nas je gurao na dno pa nije bio dobro rangiran i postovan zbog svog rada. Dobro da su nas onda bombardovali da bi nam pomogli, jel tako Daro?

Alisa 973

pre 9 godina

Kada neko u Srbiji preuzme na sebe odgovornost onda gradi kult ličnosti. Najbolje da se krije iza neke veštačke tvorevine, kao što je bio DOS, i ko je sada kriv - niko. Iz dana u dan slušamo priče kako niko ništa nije mogao dobro da uradi zato što mu nisu dali oni drugi, i tako u krug.

bob

pre 9 godina

u Srbiji svako svako može da kaže svakome šta misli bilo lično ili javno putem medija.
(istina, 20. februar 2015 10:02)
# Link komentara
Preporučujem (+137)
Ne preporučujem (-67)
Šta je ovo
u Srbiji svako svako može da kaže svakome šta misli bilo lično ili javno putem medija.
(istina, 20. februar 2015 10:02)
# Link komentara
Preporučujem (+183)
Ne preporučujem (-72)
Šta je ovo
u Srbiji svako svako može da kaže svakome šta misli bilo lično ili javno putem medija.

(realno, 20. februar 2015 10:01)
# Link komentara
Preporučujem (+113)
Ne preporučujem (-62)
Šta je ovo
u Srbiji svako svako može da kaže svakome šta misli bilo lično ili javno putem medija.
(realno, 20. februar 2015 10:01)
# Link komentara
Preporučujem (+107)
Ne preporučujem (-59)
Šta je ovo
u Srbiji svako svako može da kaže svakome šta misli bilo lično ili javno putem medija.
(realno, 20. februar 2015 10:00) sta reci?bot u akciji,a moj jedan komentar ne objavljujete i to zaboga sto kritikujem vodju.sramota!

Saša T

pre 9 godina

Ko su "izvestioci iz senke" ?
O pritiscima na medije (ako ih ima) treba otvoreno govoriti.
Samo tako možemo da idemo napred prema evropskim standardima.

sofija

pre 9 godina

Žalosno je kada o cenzuri i zabrani u medijima govore upravo oni koji su ih najviše cenzuirisali u prošlosti.Mislim da će se Mekalister i bilo ko drugi i sam uveriti u to!

V Simovic

pre 9 godina

Evropski parlament funicioniše na bazi interesa lobističkih grupa.
Ova zabrinutost bi bila mnogo manja, da je Srbija uvela sankcije Rusiji.
Pametnom dosta !

Kernel

pre 9 godina

Ovaj tekst odlično pojašnjava sve nedoumice oko situacije sa medijima u Srbiji. Očito je da EU podržava Aleksandra Vučića i da ih ne interesuje što je zastupljen u medijima toliko koliko je zastupljen. Nije ni kod njih drugačije. Uostalom, ko je na vlasti, taj je interesantan medijima, ko nije, pa, taj je mnogo manje interesantan. Ali, to što EU ne smatra da sad ima većeg ugrožavanja medija, ne znači da oni neće reagovati u slučaju da do toga dodje.

slobodni..

pre 9 godina

Istinom..neki proglasavaju i najvece lazi,pa i neslobodu medija!Nastaje tako sarada sa cenzurom i manipulacijom..i eto nama,odlozene istine!Nekad se i okurazi neki,cenzor nad istinom,pa nam naknadno otvori svoju dusu!Neki bi previse medijske slobode,za druge..ali ne i za sebe!Kako se onda definise sloboda medija,ako se istina drzi pod cenzurom ili strogo kontrolisano,pa se onda jednom,sa odlozenom istinom,izadje u etar!Sve to onda izgleda kao..sloboda u zatvoru!Sve to izaziva gorak ukus u opstem poimanju slobode a pogotovo slobode medija!Nije sloboda medija samo viriti u tudja dvorista,satanizovati necije neistomisljenike,otkriti ili sakriti necija nedela,vec rad na iskrenom i sasvim nezavisnom istrazivackom novinarstvu,za koje naravno treba imati i neke osnovne predispozicije!Za pocetak,bar obrazovanje!Neobrazovan novinar,cesto ne zna ni gde je pocetak,a jos manje kraj slobode,njegovog medijskog istrazivanja!Novinarstvo je nauka a ne tabloidna citanka!Novinar ili medijski vesnik,mora imati takozvani novinarski pedigre ili znacaj,kao i onaj stalni bunt!A on se sastoji,od istine i samo istine!Nikako ne sme da pristane da postane..sve sto drugi hoce!Ili na,odlozenu istinu!Novinarstvo nije podanistvo,poltronstvo,trgovina uticajem,pa i skupljanje novinarskih saznanja u korist neke interesne grupe,koja to zna da bogato nagradi!Razne propagandne masinerije ili interesne grupe,pozele da prikazu iskrivljenu istinu!Slobodnima,to ne bi trebalo da bude jedini izvor u potrazi za istinom!

paklena narandza

pre 9 godina

U zemlji gde neko moze da psuje premijera i prica i pise sta hoce o svim clanovima Vlade, mislim da je besmisleno govoriti o cenzuri.

Anita

pre 9 godina

Situacija u medijima je katasrofalna ali zato sto nema cenzure, ja jesam za odredjenu dozu necega sto se zove pristojnost, bar elementrana i ne pljvati po svakom stupcu ljude koji vode drzavu. Razuem i da su placeni za to, ali je ipak bljutavo.

par nepar

pre 9 godina

Ali je EU/USA naravno istovremeno zabrinuta za svog pulena koji igra kako oni sviraju. Nemojte se praviti blesavi, mogli bi takvi i ostati.

demokratija nema alternativu

pre 9 godina

Prošlog proleća je sekretarka Oebsa za slobodu medija kritikovala Vučića zbog cenzure interneta.Bilo je jasno da iza kritike slobode medija u stvari stoji neslaganje zapada sa stavom vlade po pitanju odnosa sa Rusijom.Zašto odjednom kritika zbog slobode medija,ako su još od 2008-me godine i usvajanja antidemokratskog zakona o informisanju,mediji u Srbiji pod kontrolom izvršne vlasti.Posle premijerove posete Berlinu odmah je priča o cenzuri potisnuta i brzo zaboravljena.Svima onima koji su zaluđeni da zapad radi na razvoju slobode medija i demokratije u Srbiji je valjda jasno da je to samo marketing i propaganda.Važno im je da je vlada poslušna i da radi u skladu sa njihovim zahtevima.A sloboda medija može poslužiti za eventualni pritisak na političare,ako se ne ponašaju u skladu sa zahtevima.

Pera

pre 9 godina

Apsolutno je čovek u pravu, logično da će Vučić biti glava medijska ličnost zbog svoje popularnosti i borbe da od ove države stvori nešto bolje i uspešnije, a to mnogima smeta, pa ako smatraju da mogu bolje samo nek izvole..

bot_hunter

pre 9 godina

Sećam se programa medijskih kuća polovinom devedesetih, kada se osim RTS-a pojavio i BK kao nacionalna tv, Pink itd... I moram priznati, za tako kratko vreme kvalitet tv programa se neverovatno srozao. Ok, informisanje ide svo vreme po istom šablonu, vlast se uvek favorizuje. Neke medijske kuće to žele, neke dobro zarađuju od toga, neke jednostavno moraju...

I takvog mraka uvek će biti dok je srpske vlasti u Srbiji. Ali, ono što brine je strašno kopiranje zapadnjačkih medija, i u kulturnom i u informacijskom smislu. Favorizuje se otpad društva, priča se isključivo o starletama i pevaljkama, a sve informativne emisije su nam tako lepo sažvakane, naše je samo da otvorimo usta i gutamo. Pa u ono mračno Miloševićevo vreme RTS je imao daleko kvalitetniji kulturni program od svih današnjih televizija (izuzeci samo na momenat bljesnu).

Zato se isključivo i informišem putem interneta. I to u pisanoj formi (manje šanse za ispiranje mozga). Biram šta ću da gledam, kad već imam taj luksuz. A tv mi odlično služi kao monitor, kad sam poslednji put promenio source na A-TV i ne sećam se. :)

Istok

pre 9 godina

Ne znam kako ostali ali meni je vise muka o prici o cenzuri. Otkad znam za sebe pravo novinarstvo ni ne postoji u ovoj zemlji ili ga ima ali u nekoj bas minimalnoj meri. Unazad 20 godina postoji cenzura ali od strane cije??? Nije sigurno od strane sadasnje vlasti ... jer ako se protiv nekog vodi kontanntna kampanmje onda se ona vodi protiv sadasnje vlasti putem medija . I po meni to je cenzura jer im se ne daje sansa nikakva.

Bona

pre 9 godina

Ma stvarno smo cudo. Ljudi jedva prezivljavaju oni vode bitke oko cenzure. I ok je u neku ruku da te bitke vode ali se obracaju na pogresnu adrsu. Bas pogresnu. Neka se malo obrate opoziciji ... po meni oni su najvecim delom odgovorni sto se teme tice.

Mirka Lj

pre 9 godina

Onda ovaj covek stvarno i nema neke velike brige u zivotu. Jer to je za ovaj narod najmanja briga koju ima. Sta ce veca sloboda medijima ...pa oni unistise ovo malo patrijahalnosti i lepog vaspitanja kod naroda ...i zameram i ovoj Vlasti sada sto im je dala toliku slobodu. Jer ako neko ima prodju i moze sta im se hoce u Srbiji danas ...onda su to mediji.

Isidora

pre 9 godina

Situacija u medijima je znatno bolja nego sto je bila za vreme demokrata.Izvestaji EK o medijskoj slobodi tada su bili veoma ostri,puni kritike.Sada smo dobili mnogo pozitivniji izvestaj,sto znaci da se dosta toga uradilo po tom pitanju.

Liba

pre 9 godina

Prica se o cenzuri ali niko nije precizno rekao o kakvoj je cenzuri rec i sa cije strane. Svakako da smo svi svesni cenzure ali od stvrane pojedinaca ... koji veze nemaju sa vlascu...cak mnogo vise imaju veze i to prisne sa danasnjom opozicijom i to traje godinama vec jos dok su bili na vlasti.

ijao

pre 9 godina

Koja crna cenzura, pa svaki lezilebovic ima slobodnu volju da krtikuje i premijera i predsednika, i bilo koga ko satro namece cenzuru, to nije cenzura, sto bi Canak rekao ne znate vi sta je cenzuura i sta je diktator.

ko je za?

pre 9 godina

Zamislite da se uvede cenzura na glupost, primitivizam, prostakluk, ulizivanje, vulgarnost, spinovanje, laži i vredjanje?
Glasam za takvu cenzuru.

popa

pre 9 godina

Sasvim normalno je da vladajuća garnitura bude prisutnija više u medijima kad obavlja najznačajnije funkcije u ovoj zemlji.Da opozicija ima nešto pametno da kaže verovatno bi i ona dobila svoj prostor u medijima.

milun

pre 9 godina

Nikome u Srbiji, ama baš nikome nije zabranjenjo šta da piše i kaže. Očigledno se vrši ogromni pritisak na Vladu i Premijera. Istina je da pojedine NVO i medije imaju ogroman lobi u EU pa malo,malo cenzra u Srbiji.

MOSTONGA

pre 9 godina

Mozete me nazivati cime hocete i lupati minuse, mene to ne dotice, ali svako ko zeli da kaze istinu vidi da je mnogo bolje nego sto je bilo sa demonkratama.

Stepa

pre 9 godina

Nikad u životu se ne sećam da sam video više kritizerstva (ne mislim na kritiku, nije greška, ima razlike) protiv vlade i premijera u svim mogućim medijima. I kakva je to cenzura? A šta su to "slobode medija"? Njihovo "pravo" da se na nekoga okome bez valjanih argumenata, tendencioznim pričama? Ma, batal'te se tih bajki, molim vas! 'Ajde da je tu priču pokrenuo neki pravi novinar, već voditelj humorističke emisije, a posle svi horski počeli na to da kukaju! Da nije žalosno, bilo bi smešno!

Oliver

pre 9 godina

Aktuelna vlast se od samog početka bori za slobodu medija i govora, a to je činjenica. Cenzure u Srbiji trenutno nema, a to je trenutno najbitnije. Siguran sam da će aktuelna vlast takvu borbu nastaviti i u narednom periodu.

Mary

pre 9 godina

Srbija je usvojila Zakon o medijima koji je uskaldjen sa evropskim standardima i njegova primena je zagarantovana. Opozicija je prisutna u medijima, cuje se i njen glas tako da ne stoji njihova tvrdnja da su zakinuti u tom pogledu.

Silvija

pre 9 godina

Pa opozicija je I vise nego sto treba u medijima. E sada sto su oni najvise u zutoj stampi, to je njihov izbor. Kada krenu nesto konkretno da rade I kada njihovi rezultati budu transparentni, onda ce o njima I da se pise nesto pozitivno.

Nikolo

pre 9 godina

Ne mogu da verujem da neko može da priča o nekoj cenzuri u medijima kada svakodnevno u većini novina na primer možete pročitati tekstove u kojima se Vlada i te kako kritikuje, a vrlo često i preko granice dobrog ukusa.

Kristijan007

pre 9 godina

To je totalna neistina, bar u našoj državi može da priča ko šta hoće, to je opet provokacija koja se odnosi na Vlast. Moraju svaki dan da izmisle neku glupost i da se o tome piše.

Mare22

pre 9 godina

Najbolji dokaz da u Srbiji ne postoji cenzura medija je sto svako moze da javno izrekne svoj stav i misljenje bez ikakvih posledica.Mediji posvecuju paznju kako vladajucim, tako i strankama opozicije.

Dragan2

pre 9 godina

Mislim da mediji imaju dosta veliku slobodu danas.Vidi se to po tome što svako može izneti svoje mišljenje.Opozicija koja kritikuje to da je prisutan sveopšti medijski mrak neka pođe od sebe i vidi koliko je ima u medijima.Videće da je njihova priča apsurd i da pokušavaju dastvore lažnu sliku o tome u Srbiji.

dejan

pre 9 godina

Stvarno je covek gotovo uvek glavna vest u svim medijima, ali je premijer i njegova stranka je na vlasti sa ubedljivom vecinom. Pa i funkcioneri prethodnih vlasti su bili u udarnim vestima medija, na vlasti su i normalno je da se o njima pise. Da li se on nekom svidja ili ne je drugo pitanje.

Janko

pre 9 godina

Cinjenica je da opozicija ima maksimalnu zastupljenost na svim medijima, konstantno se mikroskopski analizira svaki potez Vlade Srbije i njenih clanova, a pogotovo premijera Vucica.Sloboda medija u Srbiji je na izuzetno visokom nivou.

herkules s

pre 9 godina

Mekalister nije uzimao u obzir da li su informacije koje dobija od nevladinih organizacija ili preko medija istinite i potkrepljene cinjenicnim podacima i zbog toga treba ubuduce proveravati podatle pri slanju izvestaja EP-U

no name

pre 9 godina

Da u ovoj zemlji zaista postoji cenzura,ne bismo svakodnevno čitali i slušali prozivke,uvrede,kritike i mnogo toga,na račun Predsednika,Premijera i mnogih drugih.

Jexon

pre 9 godina

Sloboda medija je pitanje koje će biti aktuelno na putu ka evro integracijama ali mi nemamo čega da se plašimo, kod nas je sve veoma liberalno po tom pitanju.

Prikan

pre 9 godina

NVO moraju da opravdaju novac koji dobijaju, a to ne mogu tako što će pohvaliti nekog nego tako što će pljuvati po nekome. Opozicija i onako ne radi ništa drugo osim što pljuje po vlasti. A gde su dokazi?

ARIZONA

pre 9 godina

S obzirom da se u nasim medijima pojavljuje sve i svasta, svako moze da kaze sta zeli, o svakome se priča i pise, mislim da kontrola medija u Srbiji ne postoji.

delboj3

pre 9 godina

Koliko ja vidim ovde ne postoji nikakava medijska blokada.Mediji nikad nisu bili slobodniji u iznošenju mišljenja.Oni koji se žale na to stalno su prisutni u medijima.Pa ja pitam liči li to na medijski mrak ili neko nama prodaje praznu priču?

Aleksa89

pre 9 godina

Što se tiče medija u Srbiji smatram da nema potrebe za zabrnutošću, jer su mediji u Srbiji slodobni. Dovoljan dokaz za ovu tvrdnju jesu svakodnevni naslovi u dnevnoj štampi u kojima se otvoreno kritikuje Vlada, kao i sam premijer.

simsonovi 5

pre 9 godina

Ja jednostavno mislim da to nije sada kljucno pitanje u nasoj zemlji i da ne bi trebalo toliko vaznosti da mu se pridaje, ono sto je bitnije i o cemu treba da se vodi polemika jesu radna mesta i zadrzavanje mladih u zemlji, a sve ostalo je manje bitno, pa i ta sloboda medija, koja po mom misljenju nije uopste ugrozena.

Zekan

pre 9 godina

Pa dobro ljudi, hoće li neko konačno da da dokaze o kršenju slobode medija u Srbiji? Dosta više praznih priča. Dajte dokaze pa da stavimo tačku na tu priču.

Brana

pre 9 godina

Uzmite bilo koje dnevne novine i videcete naslove kojima se na nedvosmislen nacin kritikuje rad vlade i visokih drzavnih funkcionera.Treba li boljeg dokaza da u Srbiji ne postoji cenzura?

Marinko

pre 9 godina

Čim se svaki dan piše o kuknjavi pojedinaca na cenzuru u medijima, znači da te cenzure nema, jer jednostavno da je ima ne bi se takvi tekstovi objavljivali.

Kosta

pre 9 godina

Skoro svaki dan čitam u medijima kritike i vrlo ozbiljne optužbe na račun Vlade i Vučića, tako da je jasno da mediji nisu u tom smislu cenzurisani.

al jazzera

pre 9 godina

Sloboda medija je sigurno najveca u Evropi.Samo je dovoljno da se procitaju svaki dan clanci u dnevnim listovima novinari iznose sta im pada na pamet,kako neke istinite,tako i neistinite i nepouzdane informacije.

Nina

pre 9 godina

Sloboda medija je ključna stvar za funkcionisanje medija u Srbiji. Nacrt i plan po kome treba da funkcionišu je samo popravilo stanje, što i predstavlja dokaz da sloboda medija u Srbiji postoji.

Mašinac

pre 9 godina

Ma EU neka vodi računa o Grcima a neka ostave Vladi Srbije i Premijeru da se bore sa plaćenim medijima, koji sami da bi skrenuli pažnju na sebe isceniraju cenzure!

Boginja ljubavi

pre 9 godina

EU pozdravlja usvajanje Zakona o javnom informisanju i medijima, Zakona o elektronskim medijima i poziva na njihovu primenu, što je po mom mišljenju potpuno ispravna odluka. Ne vidim nijedan razlog zašto bi sloboda medija bila ugrožena jer je i sam Vučić rekao da se ne meša u rad medija. Sa druge strane i opozicija je zastupljena u medijima i vrlo često daje kritike na račun vlasti, ali to je sasvim očekivano u jednoj demokratskoj državi. Svako ima pravo da iznese svoje mišljenje i ne verujem da će bilo ko to osporiti.

Ucitelj

pre 9 godina

Ne samo zbog EP, nego inace znamo koliko je vazna sloboda medija, kao i primena Zakona o javnom informisanju i medijima, i Zakon o elektronskim medijima. Neka premijer nastavi zalaganja za Srbiju.

spasoje

pre 9 godina

Jedan funkcioner eu kaze jedno,drugi kaze drugo...Mislim da je Johanes Han ipak u pravu,ne mozete pricati o nekoj cenzuri a pri tom ne iznoseci nijedan dokaz.

neko

pre 9 godina

Mediji jesu cudno i opasno oruzje zato se svi plase istine a i lazi koje se pisu ili izgovaraju.Verovatno otuda i ima kritika na sve strane

bane bane

pre 9 godina

au dal se iko seca 1999, da ne pominjem objektivno izvestavanje sa ratista u sfrj.
opozicija je dobijala rec samo u duelima sa dr seseljem.
mislim da proteklih 15 godina ne mogu da se porede sa tim periodom.

Umberto

pre 9 godina

Ovo što je Mekalister izjavio, da se neće mešati u našu politiku, je najpametnije što je mogao reći. Mi ćemo ispuniti obaveze prema EU samo ne ka nas puste da radimo svoj posao.

NOC - U - BELOM - SETENU

pre 9 godina

Ovo vec sada postaje poznata cinjenica, kada god neko zeli da podceni napore Srbije koja ona objektivno cini uvek se uhvate slobode medija, eto ona su dobra, ali uvek ovo ali da bi trebalo maksimalno posvetiti paznju, da Vlada mora daleko vise da brine o slobodi medija Tako da iskreno receno bavljenje ovom temom gubi sav smisao cim se mi ovde bavimo njom, ne vidim da je bilo ko cenzurisan iako bi objektivno itekako trebalo. Tu pre svega mislim na one koji svojoj drzavi ne zele dobro.