Utorak, 16.12.2014.

09:37

Vučić sa učesnicima Samita

Vučić ima mnoge bilateralne razgovore s visokim učesnicima Samita šefova vlada Kine i zemalja centralne i istočne Evrope, koji se održava u Beogradu.

Izvor: B92

Vuèiæ sa uèesnicima Samita IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

130 Komentari

Sortiraj po:

Ljuba Bacin

pre 9 godina

Ovo je izuzetno dobar primer kako se jedna zemlja u jeku ekonomske krize i u ne bas uvek prijateljskom okruzenju bori za svoj opstanak i boljitak. To se moze samo poboljsavanjem odnosa iznedju drzava, unapredivanjem saradnje i dogovorima o zajednickim projektima koji ce pokrenuti i ojacati ekonomiju svih ucesnika u dogovorima. Svi mi imamo iste ili slicne probleme a izlaz bi trebao da bude za sve isti a to je dogovor i saradnja jer cemo zajedno biti mnogo uspesniji. Istovremeno Kina kao ekonomski najveca svetska sila hoce da ulaze u region zemalja centralne i istocne Evrope i to je nesto sto treba da nas mobilise i nesto sto treba da iskoristimo za opstu dobrobit.

Bane

pre 9 godina

Kinezi svakako mogu mnogo da ubrzaju razvoj srpske privrede! Najavljene investicije u infrastrukturu,poljoprivredu i IT sektor će učiniti značajan pomak u razvoju naše ekonomije!

Ekolog

pre 9 godina

Odlicna prilika da se unapredi saradnja medju ucesnicima Samita, da se rese postojece nesuglasice i dogovore novi projekti i investicije.

sava

pre 9 godina

Ovakav samit Srbija skoro nije videla,a dezurni kriticari koji samo kritikuju ono sto je dobro, slabo ih sada ima... Videli su napokon da Srbija ide u dobrom pravcu!

Marko Škorić

pre 9 godina

Sama organizacija ovakvog samita je velika korist za Srbiju. Mnogi strani investitori će se uveriti da mogu ulagati svoj kapital u Srbiji bez ikavog straha.

Vedran

pre 9 godina

Ovo je najveci diplomatsko-ekonomski skup koji je nasa zemlja organizovala u poslednje dve decenije i prilika je jedinstveno da unapredimo privrednu saradnju sa zemljama jugoistocne evrope koje imaju veliki potencijal da postanu lokomotiva razvoja EU

Pijjemonti

pre 9 godina

Pa,izvolite trolovi i šešeljoidi,vi ste na redu.Baš nas interesuje na koji će te način pokušti da obesmislite ovaj svetski događaj.

Pijjemonti

pre 9 godina

Pa,izvolite trolovi i šešeljoidi,vi ste na redu.Baš nas interesuje na koji će te način pokušti da obesmislite ovaj svetski događaj.

Pijjemonti

pre 9 godina

Pa,izvolite trolovi i šešeljoidi,vi ste na redu.Baš nas interesuje na koji će te način pokušti da obesmislite ovaj svetski događaj.

jakov

pre 9 godina

Jedinstvena prilika za unapređenje saradnje sa zemljama u regionu i mogućnost za buduća ulaganja u našu zemlju.Svako iole normalan mora da bude ponosan.

herkules s

pre 9 godina

predsednici vlada ucesnika Samita su razgovarali uglavnom o bilateralnoj i ekonomskoj saradnji i naglasili potrebu većeg angažovanja na realizaciji prioritetnih infrastrukturnih projekata za zemlje,zatim su pruzili podrsku nasoj zemlji u procesu evrointegracija jer su uocili iskrenu zelju i uocili napore u samom procesu.

Sara

pre 9 godina

Ova saradnja ne sme biti dozivljena samo kao zahtev EU, vec kao potreba regiona kojoj je znacajan podsticaj pruzila i pruza upravo EU,ali odgovornost lezi na samom regionu.

Milos

pre 9 godina

Regionalna saradnja nosi dugorocnu dobiti i to u smislu prevazilazenja nekih problema koji postoje u regionu kao i uspostavljanje poverenja i unapredjenja nasih odnosa.

Šizika

pre 9 godina

Srbija bi imala ogromne koristi kada bi sa svakom zemljom koja je učesnica samita dogovorili makar po jedan projekat a očigledno je da će broj dogovorenih poslovnih poduhvata biti višestruko veći.

Filip

pre 9 godina

Samo susreti sa ovlikim brojem premijera iz Evrope mogu doneti korist, bolju saradnju i možda neki zajednički dogovor oko privredne sradnje. O efektima samita će se tek pričati ali već sad možemo da kažemo da je pun pogodak.

BOZANA - 63

pre 9 godina

Ovo je za Srbiju danas jedan od najvaznijih dogadja koji ce biti iskoristen na najbolji moguci nacin da se dogovori sa ucesnicima oko bolje saradnje, kako ekonomske i privredne tako i politicke. Bez ikakve sumnje veoma znacajan samit za nasu zemlju koji nam moze dosta toga dobrog doneti sto i ne sumnjam jer imamo veliku podrsku Kine sto nije mala stvar. Aleksandar Vucic u to sam apsolutno ubedjen prisustvo tako znacajnih ljudi na jednom mestu maksimalno iskoristiti da njihovi investitori ulazu svoj kapital u nasu zemlju.

Radojka

pre 9 godina

Kao što vidimo percepcija Srbije u sVetu se iz korena promenila poslednjih godina! Srbija bviše nije čaura kojoj niko nemože da priđe,zastala u razvoju, već moderna i brzo učeća država koja se ne stidi da po znanju i mogućnostima izađe na crtu bilo kome u Evropi i Svetu!

Manja

pre 9 godina

Ne smemo biti ravnodušni prema dešavanjima oko nas! Svaki pomak u razvoju zemlje i jačanju ekonomije mora biti propraćen poboljšanjem rada svakog pojedinca u državi! Radeći na poboljšanju sebe, značajno doprinosimo i dobrobiti cele države!

Ilinka

pre 9 godina

Kakav ekonomski rast možemo očekivati ako nemamo moderne puteve i pruge! Glavne saobraćajnice treba izgraditi uz pomoć velikih ekonomskih sila poput Kine, a lokalne koji su takođe važni iz sopstvenih resursa uštedama na svakom koraku u državi!

Miljan

pre 9 godina

Samit koji se posle skoro 50 godina održava u Beogradu nam otvara mnoge šanse, koje možemo realizovati samo snažnim i predanim radom kako na sprovođenju reformi, tako i na razvoju ekonomije!

Dalibor ARCS

pre 9 godina

Svaka cast Premijeru Vucicu na tome sto se maksimalno zalaze za dobre politicke i ekonomske odnose Srbije sa drugim zemljama.

Aca šmeker

pre 9 godina

Srbija je zahvaljujući ovom samitu izuzetno poželjan partner svim zemljama u regionu. Mislim da nam liderstvu u regionu više niko ne može osporiti.

Vlada A

pre 9 godina

Možemo biti ponosni na održavanje ovako veličanstvenog skupa, posebno kada pogledamo koji će sve infrastrukturni projekti biti realizovani.

Vaterlo

pre 9 godina

Kina svakako ima interes da svoj privredni i ekonomski uticaj širi po Balkanu i svim zemljama koje su pogdne za to,naročito zemlje koje su kao i Srbija u nemogućnosti sa same pokrenu svoje proizvodne programe i razvijaju ekonomiju jačanjem privrede.Biti kapija Kinezima za ulazak na Balkan na velika vrata je ogroman značaj za Srbiju.

Iva

pre 9 godina

Drago mi je da ce Premijer Vucic sa svima razgovarati o investicijama i o tome kako da najbolji moguci nacin da privuce strane investicije.

Katrina

pre 9 godina

O ovom razvoju tačnije početku razvoja svih istočnoevropskih zemalja piše ne samo region več i čitav svet.To dovoljno govori o veličini ovog dogadjaja,nekada je samo Tito vreme pominjano po dobrom i po ovako velikim projektima,a evo i u 21 veku Srbija je tema svetskih medija,ponovo.

Matilda

pre 9 godina

Uvek sam za jačanje Evrope na ovakav način,podsticanjem razvoja istoka Evrope,sa velikim uticajem Kine kao jedne od najrazvijenih zemalja u svakom pogledu.

Daca

pre 9 godina

Premijer Vucic polako ali sigurno koraca ka sjajnim strateskim odlukama, koje ce doneti opste dobro svih gradjana Srbije sto mu je i krajnji cilj.

pirlo

pre 9 godina

Srbija treba da bude ponosna na svog premijera koji je doveo velike svetske drzavnike u Beograd i na najbolji nacin prezentovao svoju zemlju danas!!!

Vladan

pre 9 godina

Bilo bi odlicno kada bi se kinezi odlucili da finansiraju i izvode ove kapitalne projekte. Korist od toga bila bi nemerljiva za nasu zemlju.

Minjica

pre 9 godina

Jačanje odnosa sa susednim zemljama, regionalna saradnja, unapređenje prijateljskih odnosa, i jačanje saradnje u budućnosti sa Kinom, jesu glavni ciljevi koje Srbija želi da postigne organizovanjem i učešćem na ovom samitu!

eugenik

pre 9 godina

Pozornica je postavljena i svetla su upaljena.U zadnjih 20 i nešto godina nismo imali ovakvu,glavnu,ulogu.Potrudimo se da je zadržimo.

Truman

pre 9 godina

Ovaj samit je zaista od ogromnog značaja za našu zemlju, u to nema sumnje. Intenzivno se radi na razvijanju odnosa i saradnje sa stranim zemljama, a to definitivno moramo u potpunosti podržati. Nadam se da ćemo ovakvu politiku i rad nastaviti i u budućnosti.

uriah heep

pre 9 godina

Pozornica je postavljena i svetla su upaljena.U zadnjih 20 i nešto godina nismo imali ovakvu,glavnu,ulogu.Potrudimo se da je zadržimo.

Dalia

pre 9 godina

Razgovori o unapređenju bilateralne i ekonomske saradnje sa predstavnicima zemalja učesnicama ovog samita, jesu od velike važnosti za dalji razvoj srpske privrede i ekonomije!

milanche

pre 9 godina

Sve je to lepo,fino to i Vucko upakuje,recit je on. I ja sam bio odusevljen sto je neko kao on dosao na vlast pun entuzijazma,gladi od zelje da nasem narodu bude bolje,al bojim se da je to sve kao od kartona. Raspasce se,izobliciti posle prve kise, kao sto je mnogo sta obecano,malo zapoceto i skoro nista dovrseno. Srbija nema vremena,mi moramo korakom od 7 milja da gazimo a ne da stepujemo u mestu. Ovo me sve podseca na Vucica i kompaniju kao na tur vodice ili terenske komercijaliste sa dobrom zvakom al bez konkretnog ucinka. Daj boze da gresim, al dosad vidjeno daje mi za pravo da budem skeptik jer umesto da se takmici sa okruzenjem i sire da imamo sto bolji standard, mi dodatno tonemo zbog njihovih mera stednje. Stedimo mi vec 5 god jer je inflacija pojela vrednost plata koje su u stagnaciji a umanjenja dodatna su slag na tortu

kOBRA

pre 9 godina

Srecan sam sto se danas Srbija predstavlja u svetu u nekom skroz drugacijem i lepsem svetlu.Zahvalnost Vucicu za sve sto cini na popravljanju imidza Srbije.

Dakica

pre 9 godina

Svako ko zeli da ulaze u Srbiju je dobrodosao, naravno da to niko ne radi zato sto nas neko mozda voli, vec iz interesa koji postoje za obe strane.

ALEKSA

pre 9 godina

Ovo veliki dogadjaj i nismo ni svesni koliko smo veliki .Srbija sa svojim položajem u regionu ima sve uslove da postane važna zemlja i ovo je momenat kad treba to da iskoristimo.

Boro9

pre 9 godina

Ovo je prilika da se na najvišem na nivou susretnu državne delegacije regiona i da dadu šansu ekonomiji. Da najzad vide da od sukoba nema ništa već da svoje rezličitosti mogu da upotrebe za biznis, stvaranje para pa će svima biti bolje.

GagY

pre 9 godina

Ako ništa drugo, oni koji ne vole Vučića i stalno mu traže neku zamerku, moraju priznati da su njegov elan i energija neiscrpni.
(ZuZiZu, 16. decembar 2014 14:52)

To se zove bespotrebno rasipanje energije. Bez rezultata, znači jalovo.

Apsolutno

pre 9 godina

Evo potvrde za sve one koji sumnjaju u efikasnost nasih drzavnika, da nisu svi isti i da za nekoga obecanje znaci ispunjenje a ne slatka laz.

Brusko 5

pre 9 godina

Saradnji treba ostvariti prvenstveno sa zemljama okruzenja, ali nikako ne zanemariti i velike sile kao sto su Kina i Juzna Koreja, nista se ne treba propustiti, jednom se ukazuje takva prilika.

ceda

pre 9 godina

Svaki razgovor,svaki susret bukvalno je neponovljiva prilika da se ugovore novi i zacementiraju postojeci oblici saradnje.Ovakve prilike se ne pruzaju cesto..

Stella

pre 9 godina

Veoma znacajan samit za nasu zemlju koji nam moze dosta toga dobrog doneti sto i ne sumljam jer imamo veliku podrsku Kine sto nije mala stvar.

Ddule

pre 9 godina

Svi lideri vole Vucica i cene Srbiju kao kredibilan partner.
Ovoliki broj prvaka sveta nije ugostio cak ni Tito. Ako i ovaj dogadjaj nije znak napredovanja Srbije i pocetak jedne nove epohe, onda stvarno ne znam sta da kazem!
Lideri su tu, pare su to, i od nas se trazi samo da krenemo na rad.

MILE

pre 9 godina

Alo botovi. Da li su kinezi zaposlili jednog naseg radnika na mostu. Da li su kupili kilo gvozdja od nas? Nisu naravno . Njihov ekonomski interes nije da pomognu nekome vec sebi.

Useljenik

pre 9 godina

Zaista veliki ekonomski I politicki skup, ne mogu se osporiti diplomatski kontakti koje ostvaruje Vucic. Najvaznije za nas kao drzavu je da izvucemo maksimalno za Srbiju iz svega ovoga.

Nemanja

pre 9 godina

Veliki plus za nasu Srbiju, za nasu Vladu i nasu spoljnu politiku. Samit ce biti od ogromne koristi, a narocito za privlacenje novih investicija, jacanje odnosa sa zemljama u regionu, za realizaciju buducih projekata i brzi pristup Srbije EU.

Marko

pre 9 godina

Jel postoji nizi oblik zivota od SNS bota? Ne znam, mozda ameba, virus, bakterija... Pa pogledajte kakve samo komentare saljete. Pa cemu to? Olupace vam se to deco o glavu ubrzo, a posebno vasim vlastodrscima koji ne shvataju da su ovakve aktivnosti iritantne i kontraproduktivne. Da li zaista mislite da niko iz vase okoline, kada dodje naplata racuna, nece znati cime ste se bavili?

Zvezdana

pre 9 godina

Postoji tu jedna sinergija, koju treba istaknuti. Prema svim objektivnim pokazateljima, ukupna diplomatska aktivnost Srbije bolja je nego ikada. A kada se o tome zrelo promisli, nije teško uvideti da nam je jaka i sveobuhvatna diplomatija obilazni put do bržih i značajnijih ulaganja u privredu, što automatski jača i ekonomiju. Računica je jasna, a sa njom i značaj ovog samita.

Nik Culibrk

pre 9 godina

Mnogo je znacajan Samit za nasu zemlju, jer nam je to izvanredna sansa da privucemo sto vise investitora, a i da se politicki bolje pozicioniramo.

Elena

pre 9 godina

Odlično je da će se na samitu najviše govoriti o infrastrukturnim projektima jer smo mi dosta slabi sa istom, a ona je i osnova za ekonomnski razvoj!

sindija87

pre 9 godina

Kako mozete da kazete da je Samit nama samo trosak? najbolje da zatvorima vrata svim sansama i kukamo kako nista ne valja. Svako ko zeli da nam pomogne da se ovde vec jednom bolje zivi je dobrodosao a Srbija nije na raspodaji vec zemlja otvorena za saradnju .

Silvija

pre 9 godina

Šta može biti važnije no brza pruga Beograd Budimpešta, autoput do Temišvara, ili san stići u luku Bar za 4-5 sati? Ako zapnemo i verujemo i ostvarićemo svoje snove!

Zeljko Lukic

pre 9 godina

Svaki prijatelj nam je od znacaja, svaka investicija, svaki ozbiljan projekat. Srbija nastavlja da dokazuje da je lider u politici mira i stabilnosti.

Goran

pre 9 godina

Vucic je za Milu mali misko. On je uvukaou u Crnu Goru ogroman kapital iz Rusije zbog cega ce mu generacije biti zahvalne....bez obzira sto je on jedan od njvecih mafijasa Balkana, to nema veze.
A sta je Vucic uradio za to vreme ??? Uvukao je u Sbiju koliko sam ja brojao 3 (slovima tri) male firme i zaposlio oko hiljadu ljudi. Elem dok je najveci uspeh otljucavanje stotinu i nesto novih kuca za poplavljene.
Znaci sta je uradio za dve godine vladavine-racunajuci i ono sa Dacom...nista... a ne : skoro nista.

Slađan

pre 9 godina

Samo održavanje ovog važnog samita pozicionira Srbiju na mesto lidera regiona! Ovo je važan korak koji treba iskoristiti i realizacijom planiranih projekata doprineti razvoju čitave države!

Sosa

pre 9 godina

Ovakav samit nam je bas potreban.Donece mnogo dobrih stvari za Srbiju.Od investicija do politickog pozicioniranja.Ovo je veliki, veliki uspeh.

Rade Grujicic

pre 9 godina

Investicije, rast broja zaposlenih, ekonomski prosperitet, projekti od nacionalnog znacaja, veliki su izazov za ovu vladu i premijera a samit je veliki uspeh Srbije.

cezar

pre 9 godina

Ovaj samit je znacajan za Srbiju.Ucvrstice se odnosi sa ostalim zemljama.Verujem da ce se privuci veliki broj investitora koji ce da ulazu kod nas.

Milan

pre 9 godina

Samit je veliki događaj za našu zemlju. Ovo je prilika da se poboljša ekonomska saradnja naše zemlje sa Kinom, i zemljama centralne i istočne Evrope. Investicijama i realizacijom raznih projekata, Srbiji se pruža šansa za otvaranje novih radnih mesta i ekonomski boljitak.

Marko

pre 9 godina

Dace Bog da iz ovoga proistekne mnogo toga dobrog za nasu zemlju. Kinezi su nam pozdani partneri. Maksimalno moramo da iskoristimo ovaj veliki dogadjaj za potpisivanje bitnih ugovora. ovakve prilike nemamo svaki dan.

Obilić

pre 9 godina

Kinezi su vec nekoliko puta dokazali da su ozbiljni investitori koji svoje obaveze izvrsavaju na vreme. Verujem da ce se nas premijer izboriti za sprovodjenje projekta brze pruge Beograd - Budimpesta, koji bi bio od kapitalnog znacaja za Srbiju i region.

Nika

pre 9 godina

Sve pohvale našoj Vladi, ne sećam se kada je Srbija bila aktivnija na međunarodnom planu, Nadajmo se da će susreti tokom Samita doneti dobro Srbiji i njenim građanima!

Hedona

pre 9 godina

Zahvaljujući Aleksandru Vučiću samit će doneti nove investicije,realizaciju zajedničkih projekata.Na samitu će se rešiti sve probleme koje će potpuno ojačati našu državu.Kinezi preko samita doći na evropsko tržište,i teeba da rade na jačanju infrastrukture.Srbija će potpuno ojačati našu državu.

Bucko

pre 9 godina

Odlično je da su nam došli strani parteri u ovolikom broju! Sada šansu treba dobro iskoristiti i u najkraćem roku početi sa realizacijom dogovorenih projekata!

Hedona

pre 9 godina

Zahvaljujući Aleksandru Vučiću samit će doneti nove investicije,realizaciju zajedničkih projekata.Na samitu će se rešiti sve probleme koje će potpuno ojačati našu državu.Kinezi preko samita doći na evropsko tržište,i teeba da rade na jačanju infrastrukture.Srbija će potpuno ojačati našu državu.

Milos

pre 9 godina

Ono sto je jako bitno je i to da lije drzavna delegacija nase zemlje pripremila dobru prezentaciju svega onoga sto imamo i sto treba uostalom gostima da predstavimo . Siguran sam da jesu jer to je odlika visokog profesionalizma

Невена

pre 9 godina

Србија је добила прилику и привилегију, какву ретко ко добије. Од велике је важности што се самит одржава баш у Србији. То је доказ да премијер има подршку од стране моћних земаља у реформама које спроводи и политици коју води.

Globalista

pre 9 godina

Pomoc nasoj zemlji u ovim trenucima bi bila od neprocenjive vrednosti. Investiranjem svih stranih investitora , mogao bi veliki deo privrede u Srbiji da bude pokrenut.

PUPIN

pre 9 godina

Velika prilika za planove o saradnji celnika druge najvece privredne sile sveta i zemalja CIE.Veoma vazan samit za Beograd i nova ulaganja u Srbiju.

11482

pre 9 godina

Samit u Beogradu je idealna šansa za Srbiju koju mora da iskoristi na pametan način.Uspostavićemo još bolje odnose sa zemljama regiona,a i privući veliki broj investitora iz Kine.Vučić radi dobru stvar i nadam se da će uspeti u nameri da oporavi Srbiju i obezbedi bolji život gradjanima.

zorkica

pre 9 godina

Ovaj Samit ce biti prekretnica za Srbiju u njenom razvojnom putu. Bitno je da ostvarimo dobre ugovore za neke nase projekte i omogucimo nova radna mesta.

Miljana B

pre 9 godina

Samit nam moze doneti mnogo dobrih investicija i spas za neke privredne grane. Ovo je nesto najbolje sto je vlada mogla da organizuje i privuce mnoge strane privrednike.

ostali se vole, b 92 se čita

pre 9 godina

Samit je jedinstvena prilika da Srbija sa visokim zvaničnicima uspostavi dogovor o biletelarnoj, ekonomskoj kao i saradnji iz oblasti infrastrukture i energetike. Posle toliko godina svetu se šalje jasna slika Srbije koja je spremna na svaki vid saradnje kako bi uspela da postane država dostojna članstva u EU.

leptirica

pre 9 godina

Ovo je veoma ozbiljna i pozitivna stvar za Srbiju. NAdamo se da cemo uspeti u tome ka cemu smo krenuli i da cemo osetiti boljitak kako na ekonomskom tako i na politickom planu. JOs bolje je da se udruze snage Srbije, BiH i Crne Gore i da budemo svi zadovoljni

cica mirko

pre 9 godina

Nadamo se intenziviranju nase saradnje i razmeni iskustava,tim pre sto neke potrebe mala Srbija deli s velikom Kinom,od potrebe za modernizacijom i produktivnijom poljloprivredom i kvalitetnijim obrazovanjem,do jacanja energetskog sektora i smanjivanja jaza izmedju metropole i ruralnih celina

Super

pre 9 godina

Sve će lepo da dogovore na samitu, investicije, projekte, razvojne planove, dinamiku, a onda će im biti rečeno Nein! kao što to bi sa Južnim tokom. Posle predomišljanja EU u vezi dozvole izgradnje JT uveren sam da su kineski investitori i te kako postali podozriviji prema svakom ozbiljnom projektu ulaganja u Evropu.

Titan

pre 9 godina

Sve ovo mi ima smisla, izgleda kao težnja da se planski izgradi mreža strateških partnerstava i velikih projekata, i da se na najbolji mogući način ekonomski iskoristi naš geografski položaj.

Estreja

pre 9 godina

Organizacija ovakvog događaja je zaista težaki odgovoran zadatak ali i prilika da se sklope neki novi poslovi i dogovori.U svakom slučaju događaj o kome će se pričati.

Marija

pre 9 godina

Nismo mi slucajno izabrani..Ima Kina svoju racunicu zasto bas nas region i zasto bas nasa zemlja , medjutim u toj racunici ima itekako veliki ekonomske isplativosti i za nasu privredu

rogo20

pre 9 godina

Sigurno da ce se nakon ovog samita povecati broj stranih investitora koji ce zeleti da dodju u Srbiju i da ovde pocnu da ulazu svoj novac i nadju svoju korist,a nama ce koristiti jer ce onda veliki broj ljudi da se zaposli.

Marija

pre 9 godina

Nismo mi slucajno izabrani..Ima Kina svoju racunicu zasto bas nas region i zasto bas nasa zemlja , medjutim u toj racunici ima itekako veliki ekonomske isplativosti i za nasu privredu

Super

pre 9 godina

Sve će lepo da dogovore na samitu, investicije, projekte, razvojne planove, dinamiku, a onda će im biti rečeno Nein! kao što to bi sa Južnim tokom. Posle predomišljanja EU u vezi dozvole izgradnje JT uveren sam da su kineski investitori i te kako postali podozriviji prema svakom ozbiljnom projektu ulaganja u Evropu.

ostali se vole, b 92 se čita

pre 9 godina

Samit je jedinstvena prilika da Srbija sa visokim zvaničnicima uspostavi dogovor o biletelarnoj, ekonomskoj kao i saradnji iz oblasti infrastrukture i energetike. Posle toliko godina svetu se šalje jasna slika Srbije koja je spremna na svaki vid saradnje kako bi uspela da postane država dostojna članstva u EU.

sindija87

pre 9 godina

Kako mozete da kazete da je Samit nama samo trosak? najbolje da zatvorima vrata svim sansama i kukamo kako nista ne valja. Svako ko zeli da nam pomogne da se ovde vec jednom bolje zivi je dobrodosao a Srbija nije na raspodaji vec zemlja otvorena za saradnju .

Estreja

pre 9 godina

Organizacija ovakvog događaja je zaista težaki odgovoran zadatak ali i prilika da se sklope neki novi poslovi i dogovori.U svakom slučaju događaj o kome će se pričati.

Titan

pre 9 godina

Sve ovo mi ima smisla, izgleda kao težnja da se planski izgradi mreža strateških partnerstava i velikih projekata, i da se na najbolji mogući način ekonomski iskoristi naš geografski položaj.

Brusko 5

pre 9 godina

Saradnji treba ostvariti prvenstveno sa zemljama okruzenja, ali nikako ne zanemariti i velike sile kao sto su Kina i Juzna Koreja, nista se ne treba propustiti, jednom se ukazuje takva prilika.

rogo20

pre 9 godina

Sigurno da ce se nakon ovog samita povecati broj stranih investitora koji ce zeleti da dodju u Srbiju i da ovde pocnu da ulazu svoj novac i nadju svoju korist,a nama ce koristiti jer ce onda veliki broj ljudi da se zaposli.

leptirica

pre 9 godina

Ovo je veoma ozbiljna i pozitivna stvar za Srbiju. NAdamo se da cemo uspeti u tome ka cemu smo krenuli i da cemo osetiti boljitak kako na ekonomskom tako i na politickom planu. JOs bolje je da se udruze snage Srbije, BiH i Crne Gore i da budemo svi zadovoljni

Nemanja

pre 9 godina

Veliki plus za nasu Srbiju, za nasu Vladu i nasu spoljnu politiku. Samit ce biti od ogromne koristi, a narocito za privlacenje novih investicija, jacanje odnosa sa zemljama u regionu, za realizaciju buducih projekata i brzi pristup Srbije EU.

kOBRA

pre 9 godina

Srecan sam sto se danas Srbija predstavlja u svetu u nekom skroz drugacijem i lepsem svetlu.Zahvalnost Vucicu za sve sto cini na popravljanju imidza Srbije.

Sosa

pre 9 godina

Ovakav samit nam je bas potreban.Donece mnogo dobrih stvari za Srbiju.Od investicija do politickog pozicioniranja.Ovo je veliki, veliki uspeh.

Minjica

pre 9 godina

Jačanje odnosa sa susednim zemljama, regionalna saradnja, unapređenje prijateljskih odnosa, i jačanje saradnje u budućnosti sa Kinom, jesu glavni ciljevi koje Srbija želi da postigne organizovanjem i učešćem na ovom samitu!

cica mirko

pre 9 godina

Nadamo se intenziviranju nase saradnje i razmeni iskustava,tim pre sto neke potrebe mala Srbija deli s velikom Kinom,od potrebe za modernizacijom i produktivnijom poljloprivredom i kvalitetnijim obrazovanjem,do jacanja energetskog sektora i smanjivanja jaza izmedju metropole i ruralnih celina

Marko

pre 9 godina

Dace Bog da iz ovoga proistekne mnogo toga dobrog za nasu zemlju. Kinezi su nam pozdani partneri. Maksimalno moramo da iskoristimo ovaj veliki dogadjaj za potpisivanje bitnih ugovora. ovakve prilike nemamo svaki dan.

Hedona

pre 9 godina

Zahvaljujući Aleksandru Vučiću samit će doneti nove investicije,realizaciju zajedničkih projekata.Na samitu će se rešiti sve probleme koje će potpuno ojačati našu državu.Kinezi preko samita doći na evropsko tržište,i teeba da rade na jačanju infrastrukture.Srbija će potpuno ojačati našu državu.

Dalia

pre 9 godina

Razgovori o unapređenju bilateralne i ekonomske saradnje sa predstavnicima zemalja učesnicama ovog samita, jesu od velike važnosti za dalji razvoj srpske privrede i ekonomije!

Невена

pre 9 godina

Србија је добила прилику и привилегију, какву ретко ко добије. Од велике је важности што се самит одржава баш у Србији. То је доказ да премијер има подршку од стране моћних земаља у реформама које спроводи и политици коју води.

Obilić

pre 9 godina

Kinezi su vec nekoliko puta dokazali da su ozbiljni investitori koji svoje obaveze izvrsavaju na vreme. Verujem da ce se nas premijer izboriti za sprovodjenje projekta brze pruge Beograd - Budimpesta, koji bi bio od kapitalnog znacaja za Srbiju i region.

Apsolutno

pre 9 godina

Evo potvrde za sve one koji sumnjaju u efikasnost nasih drzavnika, da nisu svi isti i da za nekoga obecanje znaci ispunjenje a ne slatka laz.

Slađan

pre 9 godina

Samo održavanje ovog važnog samita pozicionira Srbiju na mesto lidera regiona! Ovo je važan korak koji treba iskoristiti i realizacijom planiranih projekata doprineti razvoju čitave države!

Rade Grujicic

pre 9 godina

Investicije, rast broja zaposlenih, ekonomski prosperitet, projekti od nacionalnog znacaja, veliki su izazov za ovu vladu i premijera a samit je veliki uspeh Srbije.

Nika

pre 9 godina

Sve pohvale našoj Vladi, ne sećam se kada je Srbija bila aktivnija na međunarodnom planu, Nadajmo se da će susreti tokom Samita doneti dobro Srbiji i njenim građanima!

Miljana B

pre 9 godina

Samit nam moze doneti mnogo dobrih investicija i spas za neke privredne grane. Ovo je nesto najbolje sto je vlada mogla da organizuje i privuce mnoge strane privrednike.

Useljenik

pre 9 godina

Zaista veliki ekonomski I politicki skup, ne mogu se osporiti diplomatski kontakti koje ostvaruje Vucic. Najvaznije za nas kao drzavu je da izvucemo maksimalno za Srbiju iz svega ovoga.

11482

pre 9 godina

Samit u Beogradu je idealna šansa za Srbiju koju mora da iskoristi na pametan način.Uspostavićemo još bolje odnose sa zemljama regiona,a i privući veliki broj investitora iz Kine.Vučić radi dobru stvar i nadam se da će uspeti u nameri da oporavi Srbiju i obezbedi bolji život gradjanima.

cezar

pre 9 godina

Ovaj samit je znacajan za Srbiju.Ucvrstice se odnosi sa ostalim zemljama.Verujem da ce se privuci veliki broj investitora koji ce da ulazu kod nas.

ceda

pre 9 godina

Svaki razgovor,svaki susret bukvalno je neponovljiva prilika da se ugovore novi i zacementiraju postojeci oblici saradnje.Ovakve prilike se ne pruzaju cesto..

Hedona

pre 9 godina

Zahvaljujući Aleksandru Vučiću samit će doneti nove investicije,realizaciju zajedničkih projekata.Na samitu će se rešiti sve probleme koje će potpuno ojačati našu državu.Kinezi preko samita doći na evropsko tržište,i teeba da rade na jačanju infrastrukture.Srbija će potpuno ojačati našu državu.

Silvija

pre 9 godina

Šta može biti važnije no brza pruga Beograd Budimpešta, autoput do Temišvara, ili san stići u luku Bar za 4-5 sati? Ako zapnemo i verujemo i ostvarićemo svoje snove!

Nik Culibrk

pre 9 godina

Mnogo je znacajan Samit za nasu zemlju, jer nam je to izvanredna sansa da privucemo sto vise investitora, a i da se politicki bolje pozicioniramo.

Ddule

pre 9 godina

Svi lideri vole Vucica i cene Srbiju kao kredibilan partner.
Ovoliki broj prvaka sveta nije ugostio cak ni Tito. Ako i ovaj dogadjaj nije znak napredovanja Srbije i pocetak jedne nove epohe, onda stvarno ne znam sta da kazem!
Lideri su tu, pare su to, i od nas se trazi samo da krenemo na rad.

Dakica

pre 9 godina

Svako ko zeli da ulaze u Srbiju je dobrodosao, naravno da to niko ne radi zato sto nas neko mozda voli, vec iz interesa koji postoje za obe strane.

Milan

pre 9 godina

Samit je veliki događaj za našu zemlju. Ovo je prilika da se poboljša ekonomska saradnja naše zemlje sa Kinom, i zemljama centralne i istočne Evrope. Investicijama i realizacijom raznih projekata, Srbiji se pruža šansa za otvaranje novih radnih mesta i ekonomski boljitak.

Truman

pre 9 godina

Ovaj samit je zaista od ogromnog značaja za našu zemlju, u to nema sumnje. Intenzivno se radi na razvijanju odnosa i saradnje sa stranim zemljama, a to definitivno moramo u potpunosti podržati. Nadam se da ćemo ovakvu politiku i rad nastaviti i u budućnosti.

Boro9

pre 9 godina

Ovo je prilika da se na najvišem na nivou susretnu državne delegacije regiona i da dadu šansu ekonomiji. Da najzad vide da od sukoba nema ništa već da svoje rezličitosti mogu da upotrebe za biznis, stvaranje para pa će svima biti bolje.

zorkica

pre 9 godina

Ovaj Samit ce biti prekretnica za Srbiju u njenom razvojnom putu. Bitno je da ostvarimo dobre ugovore za neke nase projekte i omogucimo nova radna mesta.

Stella

pre 9 godina

Veoma znacajan samit za nasu zemlju koji nam moze dosta toga dobrog doneti sto i ne sumljam jer imamo veliku podrsku Kine sto nije mala stvar.

Elena

pre 9 godina

Odlično je da će se na samitu najviše govoriti o infrastrukturnim projektima jer smo mi dosta slabi sa istom, a ona je i osnova za ekonomnski razvoj!

Milos

pre 9 godina

Ono sto je jako bitno je i to da lije drzavna delegacija nase zemlje pripremila dobru prezentaciju svega onoga sto imamo i sto treba uostalom gostima da predstavimo . Siguran sam da jesu jer to je odlika visokog profesionalizma

pirlo

pre 9 godina

Srbija treba da bude ponosna na svog premijera koji je doveo velike svetske drzavnike u Beograd i na najbolji nacin prezentovao svoju zemlju danas!!!

Bucko

pre 9 godina

Odlično je da su nam došli strani parteri u ovolikom broju! Sada šansu treba dobro iskoristiti i u najkraćem roku početi sa realizacijom dogovorenih projekata!

ALEKSA

pre 9 godina

Ovo veliki dogadjaj i nismo ni svesni koliko smo veliki .Srbija sa svojim položajem u regionu ima sve uslove da postane važna zemlja i ovo je momenat kad treba to da iskoristimo.

eugenik

pre 9 godina

Pozornica je postavljena i svetla su upaljena.U zadnjih 20 i nešto godina nismo imali ovakvu,glavnu,ulogu.Potrudimo se da je zadržimo.

Globalista

pre 9 godina

Pomoc nasoj zemlji u ovim trenucima bi bila od neprocenjive vrednosti. Investiranjem svih stranih investitora , mogao bi veliki deo privrede u Srbiji da bude pokrenut.

PUPIN

pre 9 godina

Velika prilika za planove o saradnji celnika druge najvece privredne sile sveta i zemalja CIE.Veoma vazan samit za Beograd i nova ulaganja u Srbiju.

Zeljko Lukic

pre 9 godina

Svaki prijatelj nam je od znacaja, svaka investicija, svaki ozbiljan projekat. Srbija nastavlja da dokazuje da je lider u politici mira i stabilnosti.

Zvezdana

pre 9 godina

Postoji tu jedna sinergija, koju treba istaknuti. Prema svim objektivnim pokazateljima, ukupna diplomatska aktivnost Srbije bolja je nego ikada. A kada se o tome zrelo promisli, nije teško uvideti da nam je jaka i sveobuhvatna diplomatija obilazni put do bržih i značajnijih ulaganja u privredu, što automatski jača i ekonomiju. Računica je jasna, a sa njom i značaj ovog samita.

MILE

pre 9 godina

Alo botovi. Da li su kinezi zaposlili jednog naseg radnika na mostu. Da li su kupili kilo gvozdja od nas? Nisu naravno . Njihov ekonomski interes nije da pomognu nekome vec sebi.

Marko

pre 9 godina

Jel postoji nizi oblik zivota od SNS bota? Ne znam, mozda ameba, virus, bakterija... Pa pogledajte kakve samo komentare saljete. Pa cemu to? Olupace vam se to deco o glavu ubrzo, a posebno vasim vlastodrscima koji ne shvataju da su ovakve aktivnosti iritantne i kontraproduktivne. Da li zaista mislite da niko iz vase okoline, kada dodje naplata racuna, nece znati cime ste se bavili?

milanche

pre 9 godina

Sve je to lepo,fino to i Vucko upakuje,recit je on. I ja sam bio odusevljen sto je neko kao on dosao na vlast pun entuzijazma,gladi od zelje da nasem narodu bude bolje,al bojim se da je to sve kao od kartona. Raspasce se,izobliciti posle prve kise, kao sto je mnogo sta obecano,malo zapoceto i skoro nista dovrseno. Srbija nema vremena,mi moramo korakom od 7 milja da gazimo a ne da stepujemo u mestu. Ovo me sve podseca na Vucica i kompaniju kao na tur vodice ili terenske komercijaliste sa dobrom zvakom al bez konkretnog ucinka. Daj boze da gresim, al dosad vidjeno daje mi za pravo da budem skeptik jer umesto da se takmici sa okruzenjem i sire da imamo sto bolji standard, mi dodatno tonemo zbog njihovih mera stednje. Stedimo mi vec 5 god jer je inflacija pojela vrednost plata koje su u stagnaciji a umanjenja dodatna su slag na tortu

GagY

pre 9 godina

Ako ništa drugo, oni koji ne vole Vučića i stalno mu traže neku zamerku, moraju priznati da su njegov elan i energija neiscrpni.
(ZuZiZu, 16. decembar 2014 14:52)

To se zove bespotrebno rasipanje energije. Bez rezultata, znači jalovo.

Goran

pre 9 godina

Vucic je za Milu mali misko. On je uvukaou u Crnu Goru ogroman kapital iz Rusije zbog cega ce mu generacije biti zahvalne....bez obzira sto je on jedan od njvecih mafijasa Balkana, to nema veze.
A sta je Vucic uradio za to vreme ??? Uvukao je u Sbiju koliko sam ja brojao 3 (slovima tri) male firme i zaposlio oko hiljadu ljudi. Elem dok je najveci uspeh otljucavanje stotinu i nesto novih kuca za poplavljene.
Znaci sta je uradio za dve godine vladavine-racunajuci i ono sa Dacom...nista... a ne : skoro nista.

uriah heep

pre 9 godina

Pozornica je postavljena i svetla su upaljena.U zadnjih 20 i nešto godina nismo imali ovakvu,glavnu,ulogu.Potrudimo se da je zadržimo.

Aca šmeker

pre 9 godina

Srbija je zahvaljujući ovom samitu izuzetno poželjan partner svim zemljama u regionu. Mislim da nam liderstvu u regionu više niko ne može osporiti.

Ekolog

pre 9 godina

Odlicna prilika da se unapredi saradnja medju ucesnicima Samita, da se rese postojece nesuglasice i dogovore novi projekti i investicije.

Radojka

pre 9 godina

Kao što vidimo percepcija Srbije u sVetu se iz korena promenila poslednjih godina! Srbija bviše nije čaura kojoj niko nemože da priđe,zastala u razvoju, već moderna i brzo učeća država koja se ne stidi da po znanju i mogućnostima izađe na crtu bilo kome u Evropi i Svetu!

jakov

pre 9 godina

Jedinstvena prilika za unapređenje saradnje sa zemljama u regionu i mogućnost za buduća ulaganja u našu zemlju.Svako iole normalan mora da bude ponosan.

Daca

pre 9 godina

Premijer Vucic polako ali sigurno koraca ka sjajnim strateskim odlukama, koje ce doneti opste dobro svih gradjana Srbije sto mu je i krajnji cilj.

Marko Škorić

pre 9 godina

Sama organizacija ovakvog samita je velika korist za Srbiju. Mnogi strani investitori će se uveriti da mogu ulagati svoj kapital u Srbiji bez ikavog straha.

Vladan

pre 9 godina

Bilo bi odlicno kada bi se kinezi odlucili da finansiraju i izvode ove kapitalne projekte. Korist od toga bila bi nemerljiva za nasu zemlju.

Iva

pre 9 godina

Drago mi je da ce Premijer Vucic sa svima razgovarati o investicijama i o tome kako da najbolji moguci nacin da privuce strane investicije.

Vaterlo

pre 9 godina

Kina svakako ima interes da svoj privredni i ekonomski uticaj širi po Balkanu i svim zemljama koje su pogdne za to,naročito zemlje koje su kao i Srbija u nemogućnosti sa same pokrenu svoje proizvodne programe i razvijaju ekonomiju jačanjem privrede.Biti kapija Kinezima za ulazak na Balkan na velika vrata je ogroman značaj za Srbiju.

Katrina

pre 9 godina

O ovom razvoju tačnije početku razvoja svih istočnoevropskih zemalja piše ne samo region več i čitav svet.To dovoljno govori o veličini ovog dogadjaja,nekada je samo Tito vreme pominjano po dobrom i po ovako velikim projektima,a evo i u 21 veku Srbija je tema svetskih medija,ponovo.

Matilda

pre 9 godina

Uvek sam za jačanje Evrope na ovakav način,podsticanjem razvoja istoka Evrope,sa velikim uticajem Kine kao jedne od najrazvijenih zemalja u svakom pogledu.

Vlada A

pre 9 godina

Možemo biti ponosni na održavanje ovako veličanstvenog skupa, posebno kada pogledamo koji će sve infrastrukturni projekti biti realizovani.

Miljan

pre 9 godina

Samit koji se posle skoro 50 godina održava u Beogradu nam otvara mnoge šanse, koje možemo realizovati samo snažnim i predanim radom kako na sprovođenju reformi, tako i na razvoju ekonomije!

Manja

pre 9 godina

Ne smemo biti ravnodušni prema dešavanjima oko nas! Svaki pomak u razvoju zemlje i jačanju ekonomije mora biti propraćen poboljšanjem rada svakog pojedinca u državi! Radeći na poboljšanju sebe, značajno doprinosimo i dobrobiti cele države!

Ilinka

pre 9 godina

Kakav ekonomski rast možemo očekivati ako nemamo moderne puteve i pruge! Glavne saobraćajnice treba izgraditi uz pomoć velikih ekonomskih sila poput Kine, a lokalne koji su takođe važni iz sopstvenih resursa uštedama na svakom koraku u državi!

BOZANA - 63

pre 9 godina

Ovo je za Srbiju danas jedan od najvaznijih dogadja koji ce biti iskoristen na najbolji moguci nacin da se dogovori sa ucesnicima oko bolje saradnje, kako ekonomske i privredne tako i politicke. Bez ikakve sumnje veoma znacajan samit za nasu zemlju koji nam moze dosta toga dobrog doneti sto i ne sumnjam jer imamo veliku podrsku Kine sto nije mala stvar. Aleksandar Vucic u to sam apsolutno ubedjen prisustvo tako znacajnih ljudi na jednom mestu maksimalno iskoristiti da njihovi investitori ulazu svoj kapital u nasu zemlju.

Filip

pre 9 godina

Samo susreti sa ovlikim brojem premijera iz Evrope mogu doneti korist, bolju saradnju i možda neki zajednički dogovor oko privredne sradnje. O efektima samita će se tek pričati ali već sad možemo da kažemo da je pun pogodak.

Šizika

pre 9 godina

Srbija bi imala ogromne koristi kada bi sa svakom zemljom koja je učesnica samita dogovorili makar po jedan projekat a očigledno je da će broj dogovorenih poslovnih poduhvata biti višestruko veći.

Vedran

pre 9 godina

Ovo je najveci diplomatsko-ekonomski skup koji je nasa zemlja organizovala u poslednje dve decenije i prilika je jedinstveno da unapredimo privrednu saradnju sa zemljama jugoistocne evrope koje imaju veliki potencijal da postanu lokomotiva razvoja EU

Ljuba Bacin

pre 9 godina

Ovo je izuzetno dobar primer kako se jedna zemlja u jeku ekonomske krize i u ne bas uvek prijateljskom okruzenju bori za svoj opstanak i boljitak. To se moze samo poboljsavanjem odnosa iznedju drzava, unapredivanjem saradnje i dogovorima o zajednickim projektima koji ce pokrenuti i ojacati ekonomiju svih ucesnika u dogovorima. Svi mi imamo iste ili slicne probleme a izlaz bi trebao da bude za sve isti a to je dogovor i saradnja jer cemo zajedno biti mnogo uspesniji. Istovremeno Kina kao ekonomski najveca svetska sila hoce da ulaze u region zemalja centralne i istocne Evrope i to je nesto sto treba da nas mobilise i nesto sto treba da iskoristimo za opstu dobrobit.

Bane

pre 9 godina

Kinezi svakako mogu mnogo da ubrzaju razvoj srpske privrede! Najavljene investicije u infrastrukturu,poljoprivredu i IT sektor će učiniti značajan pomak u razvoju naše ekonomije!

Dalibor ARCS

pre 9 godina

Svaka cast Premijeru Vucicu na tome sto se maksimalno zalaze za dobre politicke i ekonomske odnose Srbije sa drugim zemljama.

Milos

pre 9 godina

Regionalna saradnja nosi dugorocnu dobiti i to u smislu prevazilazenja nekih problema koji postoje u regionu kao i uspostavljanje poverenja i unapredjenja nasih odnosa.

Sara

pre 9 godina

Ova saradnja ne sme biti dozivljena samo kao zahtev EU, vec kao potreba regiona kojoj je znacajan podsticaj pruzila i pruza upravo EU,ali odgovornost lezi na samom regionu.

herkules s

pre 9 godina

predsednici vlada ucesnika Samita su razgovarali uglavnom o bilateralnoj i ekonomskoj saradnji i naglasili potrebu većeg angažovanja na realizaciji prioritetnih infrastrukturnih projekata za zemlje,zatim su pruzili podrsku nasoj zemlji u procesu evrointegracija jer su uocili iskrenu zelju i uocili napore u samom procesu.

Pijjemonti

pre 9 godina

Pa,izvolite trolovi i šešeljoidi,vi ste na redu.Baš nas interesuje na koji će te način pokušti da obesmislite ovaj svetski događaj.

Pijjemonti

pre 9 godina

Pa,izvolite trolovi i šešeljoidi,vi ste na redu.Baš nas interesuje na koji će te način pokušti da obesmislite ovaj svetski događaj.

Pijjemonti

pre 9 godina

Pa,izvolite trolovi i šešeljoidi,vi ste na redu.Baš nas interesuje na koji će te način pokušti da obesmislite ovaj svetski događaj.

sava

pre 9 godina

Ovakav samit Srbija skoro nije videla,a dezurni kriticari koji samo kritikuju ono sto je dobro, slabo ih sada ima... Videli su napokon da Srbija ide u dobrom pravcu!

MILE

pre 9 godina

Alo botovi. Da li su kinezi zaposlili jednog naseg radnika na mostu. Da li su kupili kilo gvozdja od nas? Nisu naravno . Njihov ekonomski interes nije da pomognu nekome vec sebi.

Marko

pre 9 godina

Jel postoji nizi oblik zivota od SNS bota? Ne znam, mozda ameba, virus, bakterija... Pa pogledajte kakve samo komentare saljete. Pa cemu to? Olupace vam se to deco o glavu ubrzo, a posebno vasim vlastodrscima koji ne shvataju da su ovakve aktivnosti iritantne i kontraproduktivne. Da li zaista mislite da niko iz vase okoline, kada dodje naplata racuna, nece znati cime ste se bavili?

milanche

pre 9 godina

Sve je to lepo,fino to i Vucko upakuje,recit je on. I ja sam bio odusevljen sto je neko kao on dosao na vlast pun entuzijazma,gladi od zelje da nasem narodu bude bolje,al bojim se da je to sve kao od kartona. Raspasce se,izobliciti posle prve kise, kao sto je mnogo sta obecano,malo zapoceto i skoro nista dovrseno. Srbija nema vremena,mi moramo korakom od 7 milja da gazimo a ne da stepujemo u mestu. Ovo me sve podseca na Vucica i kompaniju kao na tur vodice ili terenske komercijaliste sa dobrom zvakom al bez konkretnog ucinka. Daj boze da gresim, al dosad vidjeno daje mi za pravo da budem skeptik jer umesto da se takmici sa okruzenjem i sire da imamo sto bolji standard, mi dodatno tonemo zbog njihovih mera stednje. Stedimo mi vec 5 god jer je inflacija pojela vrednost plata koje su u stagnaciji a umanjenja dodatna su slag na tortu

Goran

pre 9 godina

Vucic je za Milu mali misko. On je uvukaou u Crnu Goru ogroman kapital iz Rusije zbog cega ce mu generacije biti zahvalne....bez obzira sto je on jedan od njvecih mafijasa Balkana, to nema veze.
A sta je Vucic uradio za to vreme ??? Uvukao je u Sbiju koliko sam ja brojao 3 (slovima tri) male firme i zaposlio oko hiljadu ljudi. Elem dok je najveci uspeh otljucavanje stotinu i nesto novih kuca za poplavljene.
Znaci sta je uradio za dve godine vladavine-racunajuci i ono sa Dacom...nista... a ne : skoro nista.

GagY

pre 9 godina

Ako ništa drugo, oni koji ne vole Vučića i stalno mu traže neku zamerku, moraju priznati da su njegov elan i energija neiscrpni.
(ZuZiZu, 16. decembar 2014 14:52)

To se zove bespotrebno rasipanje energije. Bez rezultata, znači jalovo.

Estreja

pre 9 godina

Organizacija ovakvog događaja je zaista težaki odgovoran zadatak ali i prilika da se sklope neki novi poslovi i dogovori.U svakom slučaju događaj o kome će se pričati.

Marija

pre 9 godina

Nismo mi slucajno izabrani..Ima Kina svoju racunicu zasto bas nas region i zasto bas nasa zemlja , medjutim u toj racunici ima itekako veliki ekonomske isplativosti i za nasu privredu

rogo20

pre 9 godina

Sigurno da ce se nakon ovog samita povecati broj stranih investitora koji ce zeleti da dodju u Srbiju i da ovde pocnu da ulazu svoj novac i nadju svoju korist,a nama ce koristiti jer ce onda veliki broj ljudi da se zaposli.

ostali se vole, b 92 se čita

pre 9 godina

Samit je jedinstvena prilika da Srbija sa visokim zvaničnicima uspostavi dogovor o biletelarnoj, ekonomskoj kao i saradnji iz oblasti infrastrukture i energetike. Posle toliko godina svetu se šalje jasna slika Srbije koja je spremna na svaki vid saradnje kako bi uspela da postane država dostojna članstva u EU.

leptirica

pre 9 godina

Ovo je veoma ozbiljna i pozitivna stvar za Srbiju. NAdamo se da cemo uspeti u tome ka cemu smo krenuli i da cemo osetiti boljitak kako na ekonomskom tako i na politickom planu. JOs bolje je da se udruze snage Srbije, BiH i Crne Gore i da budemo svi zadovoljni

Titan

pre 9 godina

Sve ovo mi ima smisla, izgleda kao težnja da se planski izgradi mreža strateških partnerstava i velikih projekata, i da se na najbolji mogući način ekonomski iskoristi naš geografski položaj.

cica mirko

pre 9 godina

Nadamo se intenziviranju nase saradnje i razmeni iskustava,tim pre sto neke potrebe mala Srbija deli s velikom Kinom,od potrebe za modernizacijom i produktivnijom poljloprivredom i kvalitetnijim obrazovanjem,do jacanja energetskog sektora i smanjivanja jaza izmedju metropole i ruralnih celina

Nika

pre 9 godina

Sve pohvale našoj Vladi, ne sećam se kada je Srbija bila aktivnija na međunarodnom planu, Nadajmo se da će susreti tokom Samita doneti dobro Srbiji i njenim građanima!

zorkica

pre 9 godina

Ovaj Samit ce biti prekretnica za Srbiju u njenom razvojnom putu. Bitno je da ostvarimo dobre ugovore za neke nase projekte i omogucimo nova radna mesta.

Невена

pre 9 godina

Србија је добила прилику и привилегију, какву ретко ко добије. Од велике је важности што се самит одржава баш у Србији. То је доказ да премијер има подршку од стране моћних земаља у реформама које спроводи и политици коју води.

Miljana B

pre 9 godina

Samit nam moze doneti mnogo dobrih investicija i spas za neke privredne grane. Ovo je nesto najbolje sto je vlada mogla da organizuje i privuce mnoge strane privrednike.

Obilić

pre 9 godina

Kinezi su vec nekoliko puta dokazali da su ozbiljni investitori koji svoje obaveze izvrsavaju na vreme. Verujem da ce se nas premijer izboriti za sprovodjenje projekta brze pruge Beograd - Budimpesta, koji bi bio od kapitalnog znacaja za Srbiju i region.

Milos

pre 9 godina

Ono sto je jako bitno je i to da lije drzavna delegacija nase zemlje pripremila dobru prezentaciju svega onoga sto imamo i sto treba uostalom gostima da predstavimo . Siguran sam da jesu jer to je odlika visokog profesionalizma

11482

pre 9 godina

Samit u Beogradu je idealna šansa za Srbiju koju mora da iskoristi na pametan način.Uspostavićemo još bolje odnose sa zemljama regiona,a i privući veliki broj investitora iz Kine.Vučić radi dobru stvar i nadam se da će uspeti u nameri da oporavi Srbiju i obezbedi bolji život gradjanima.

Bucko

pre 9 godina

Odlično je da su nam došli strani parteri u ovolikom broju! Sada šansu treba dobro iskoristiti i u najkraćem roku početi sa realizacijom dogovorenih projekata!

Hedona

pre 9 godina

Zahvaljujući Aleksandru Vučiću samit će doneti nove investicije,realizaciju zajedničkih projekata.Na samitu će se rešiti sve probleme koje će potpuno ojačati našu državu.Kinezi preko samita doći na evropsko tržište,i teeba da rade na jačanju infrastrukture.Srbija će potpuno ojačati našu državu.

PUPIN

pre 9 godina

Velika prilika za planove o saradnji celnika druge najvece privredne sile sveta i zemalja CIE.Veoma vazan samit za Beograd i nova ulaganja u Srbiju.

Super

pre 9 godina

Sve će lepo da dogovore na samitu, investicije, projekte, razvojne planove, dinamiku, a onda će im biti rečeno Nein! kao što to bi sa Južnim tokom. Posle predomišljanja EU u vezi dozvole izgradnje JT uveren sam da su kineski investitori i te kako postali podozriviji prema svakom ozbiljnom projektu ulaganja u Evropu.

Hedona

pre 9 godina

Zahvaljujući Aleksandru Vučiću samit će doneti nove investicije,realizaciju zajedničkih projekata.Na samitu će se rešiti sve probleme koje će potpuno ojačati našu državu.Kinezi preko samita doći na evropsko tržište,i teeba da rade na jačanju infrastrukture.Srbija će potpuno ojačati našu državu.

kOBRA

pre 9 godina

Srecan sam sto se danas Srbija predstavlja u svetu u nekom skroz drugacijem i lepsem svetlu.Zahvalnost Vucicu za sve sto cini na popravljanju imidza Srbije.

Globalista

pre 9 godina

Pomoc nasoj zemlji u ovim trenucima bi bila od neprocenjive vrednosti. Investiranjem svih stranih investitora , mogao bi veliki deo privrede u Srbiji da bude pokrenut.

Milan

pre 9 godina

Samit je veliki događaj za našu zemlju. Ovo je prilika da se poboljša ekonomska saradnja naše zemlje sa Kinom, i zemljama centralne i istočne Evrope. Investicijama i realizacijom raznih projekata, Srbiji se pruža šansa za otvaranje novih radnih mesta i ekonomski boljitak.

Elena

pre 9 godina

Odlično je da će se na samitu najviše govoriti o infrastrukturnim projektima jer smo mi dosta slabi sa istom, a ona je i osnova za ekonomnski razvoj!

Nemanja

pre 9 godina

Veliki plus za nasu Srbiju, za nasu Vladu i nasu spoljnu politiku. Samit ce biti od ogromne koristi, a narocito za privlacenje novih investicija, jacanje odnosa sa zemljama u regionu, za realizaciju buducih projekata i brzi pristup Srbije EU.

Slađan

pre 9 godina

Samo održavanje ovog važnog samita pozicionira Srbiju na mesto lidera regiona! Ovo je važan korak koji treba iskoristiti i realizacijom planiranih projekata doprineti razvoju čitave države!

Silvija

pre 9 godina

Šta može biti važnije no brza pruga Beograd Budimpešta, autoput do Temišvara, ili san stići u luku Bar za 4-5 sati? Ako zapnemo i verujemo i ostvarićemo svoje snove!

sindija87

pre 9 godina

Kako mozete da kazete da je Samit nama samo trosak? najbolje da zatvorima vrata svim sansama i kukamo kako nista ne valja. Svako ko zeli da nam pomogne da se ovde vec jednom bolje zivi je dobrodosao a Srbija nije na raspodaji vec zemlja otvorena za saradnju .

cezar

pre 9 godina

Ovaj samit je znacajan za Srbiju.Ucvrstice se odnosi sa ostalim zemljama.Verujem da ce se privuci veliki broj investitora koji ce da ulazu kod nas.

Nik Culibrk

pre 9 godina

Mnogo je znacajan Samit za nasu zemlju, jer nam je to izvanredna sansa da privucemo sto vise investitora, a i da se politicki bolje pozicioniramo.

Ddule

pre 9 godina

Svi lideri vole Vucica i cene Srbiju kao kredibilan partner.
Ovoliki broj prvaka sveta nije ugostio cak ni Tito. Ako i ovaj dogadjaj nije znak napredovanja Srbije i pocetak jedne nove epohe, onda stvarno ne znam sta da kazem!
Lideri su tu, pare su to, i od nas se trazi samo da krenemo na rad.

Zeljko Lukic

pre 9 godina

Svaki prijatelj nam je od znacaja, svaka investicija, svaki ozbiljan projekat. Srbija nastavlja da dokazuje da je lider u politici mira i stabilnosti.

Marko

pre 9 godina

Dace Bog da iz ovoga proistekne mnogo toga dobrog za nasu zemlju. Kinezi su nam pozdani partneri. Maksimalno moramo da iskoristimo ovaj veliki dogadjaj za potpisivanje bitnih ugovora. ovakve prilike nemamo svaki dan.

Dakica

pre 9 godina

Svako ko zeli da ulaze u Srbiju je dobrodosao, naravno da to niko ne radi zato sto nas neko mozda voli, vec iz interesa koji postoje za obe strane.

Rade Grujicic

pre 9 godina

Investicije, rast broja zaposlenih, ekonomski prosperitet, projekti od nacionalnog znacaja, veliki su izazov za ovu vladu i premijera a samit je veliki uspeh Srbije.

Sosa

pre 9 godina

Ovakav samit nam je bas potreban.Donece mnogo dobrih stvari za Srbiju.Od investicija do politickog pozicioniranja.Ovo je veliki, veliki uspeh.

Apsolutno

pre 9 godina

Evo potvrde za sve one koji sumnjaju u efikasnost nasih drzavnika, da nisu svi isti i da za nekoga obecanje znaci ispunjenje a ne slatka laz.

Stella

pre 9 godina

Veoma znacajan samit za nasu zemlju koji nam moze dosta toga dobrog doneti sto i ne sumljam jer imamo veliku podrsku Kine sto nije mala stvar.

Brusko 5

pre 9 godina

Saradnji treba ostvariti prvenstveno sa zemljama okruzenja, ali nikako ne zanemariti i velike sile kao sto su Kina i Juzna Koreja, nista se ne treba propustiti, jednom se ukazuje takva prilika.

Boro9

pre 9 godina

Ovo je prilika da se na najvišem na nivou susretnu državne delegacije regiona i da dadu šansu ekonomiji. Da najzad vide da od sukoba nema ništa već da svoje rezličitosti mogu da upotrebe za biznis, stvaranje para pa će svima biti bolje.

ceda

pre 9 godina

Svaki razgovor,svaki susret bukvalno je neponovljiva prilika da se ugovore novi i zacementiraju postojeci oblici saradnje.Ovakve prilike se ne pruzaju cesto..

ALEKSA

pre 9 godina

Ovo veliki dogadjaj i nismo ni svesni koliko smo veliki .Srbija sa svojim položajem u regionu ima sve uslove da postane važna zemlja i ovo je momenat kad treba to da iskoristimo.

pirlo

pre 9 godina

Srbija treba da bude ponosna na svog premijera koji je doveo velike svetske drzavnike u Beograd i na najbolji nacin prezentovao svoju zemlju danas!!!

Useljenik

pre 9 godina

Zaista veliki ekonomski I politicki skup, ne mogu se osporiti diplomatski kontakti koje ostvaruje Vucic. Najvaznije za nas kao drzavu je da izvucemo maksimalno za Srbiju iz svega ovoga.

Zvezdana

pre 9 godina

Postoji tu jedna sinergija, koju treba istaknuti. Prema svim objektivnim pokazateljima, ukupna diplomatska aktivnost Srbije bolja je nego ikada. A kada se o tome zrelo promisli, nije teško uvideti da nam je jaka i sveobuhvatna diplomatija obilazni put do bržih i značajnijih ulaganja u privredu, što automatski jača i ekonomiju. Računica je jasna, a sa njom i značaj ovog samita.

Truman

pre 9 godina

Ovaj samit je zaista od ogromnog značaja za našu zemlju, u to nema sumnje. Intenzivno se radi na razvijanju odnosa i saradnje sa stranim zemljama, a to definitivno moramo u potpunosti podržati. Nadam se da ćemo ovakvu politiku i rad nastaviti i u budućnosti.

eugenik

pre 9 godina

Pozornica je postavljena i svetla su upaljena.U zadnjih 20 i nešto godina nismo imali ovakvu,glavnu,ulogu.Potrudimo se da je zadržimo.

uriah heep

pre 9 godina

Pozornica je postavljena i svetla su upaljena.U zadnjih 20 i nešto godina nismo imali ovakvu,glavnu,ulogu.Potrudimo se da je zadržimo.

Vladan

pre 9 godina

Bilo bi odlicno kada bi se kinezi odlucili da finansiraju i izvode ove kapitalne projekte. Korist od toga bila bi nemerljiva za nasu zemlju.

Minjica

pre 9 godina

Jačanje odnosa sa susednim zemljama, regionalna saradnja, unapređenje prijateljskih odnosa, i jačanje saradnje u budućnosti sa Kinom, jesu glavni ciljevi koje Srbija želi da postigne organizovanjem i učešćem na ovom samitu!

Dalia

pre 9 godina

Razgovori o unapređenju bilateralne i ekonomske saradnje sa predstavnicima zemalja učesnicama ovog samita, jesu od velike važnosti za dalji razvoj srpske privrede i ekonomije!

herkules s

pre 9 godina

predsednici vlada ucesnika Samita su razgovarali uglavnom o bilateralnoj i ekonomskoj saradnji i naglasili potrebu većeg angažovanja na realizaciji prioritetnih infrastrukturnih projekata za zemlje,zatim su pruzili podrsku nasoj zemlji u procesu evrointegracija jer su uocili iskrenu zelju i uocili napore u samom procesu.

Pijjemonti

pre 9 godina

Pa,izvolite trolovi i šešeljoidi,vi ste na redu.Baš nas interesuje na koji će te način pokušti da obesmislite ovaj svetski događaj.

Pijjemonti

pre 9 godina

Pa,izvolite trolovi i šešeljoidi,vi ste na redu.Baš nas interesuje na koji će te način pokušti da obesmislite ovaj svetski događaj.

Pijjemonti

pre 9 godina

Pa,izvolite trolovi i šešeljoidi,vi ste na redu.Baš nas interesuje na koji će te način pokušti da obesmislite ovaj svetski događaj.

sava

pre 9 godina

Ovakav samit Srbija skoro nije videla,a dezurni kriticari koji samo kritikuju ono sto je dobro, slabo ih sada ima... Videli su napokon da Srbija ide u dobrom pravcu!

Dalibor ARCS

pre 9 godina

Svaka cast Premijeru Vucicu na tome sto se maksimalno zalaze za dobre politicke i ekonomske odnose Srbije sa drugim zemljama.

Daca

pre 9 godina

Premijer Vucic polako ali sigurno koraca ka sjajnim strateskim odlukama, koje ce doneti opste dobro svih gradjana Srbije sto mu je i krajnji cilj.

Iva

pre 9 godina

Drago mi je da ce Premijer Vucic sa svima razgovarati o investicijama i o tome kako da najbolji moguci nacin da privuce strane investicije.

Vaterlo

pre 9 godina

Kina svakako ima interes da svoj privredni i ekonomski uticaj širi po Balkanu i svim zemljama koje su pogdne za to,naročito zemlje koje su kao i Srbija u nemogućnosti sa same pokrenu svoje proizvodne programe i razvijaju ekonomiju jačanjem privrede.Biti kapija Kinezima za ulazak na Balkan na velika vrata je ogroman značaj za Srbiju.

Katrina

pre 9 godina

O ovom razvoju tačnije početku razvoja svih istočnoevropskih zemalja piše ne samo region več i čitav svet.To dovoljno govori o veličini ovog dogadjaja,nekada je samo Tito vreme pominjano po dobrom i po ovako velikim projektima,a evo i u 21 veku Srbija je tema svetskih medija,ponovo.

Matilda

pre 9 godina

Uvek sam za jačanje Evrope na ovakav način,podsticanjem razvoja istoka Evrope,sa velikim uticajem Kine kao jedne od najrazvijenih zemalja u svakom pogledu.

Aca šmeker

pre 9 godina

Srbija je zahvaljujući ovom samitu izuzetno poželjan partner svim zemljama u regionu. Mislim da nam liderstvu u regionu više niko ne može osporiti.

Vlada A

pre 9 godina

Možemo biti ponosni na održavanje ovako veličanstvenog skupa, posebno kada pogledamo koji će sve infrastrukturni projekti biti realizovani.

Radojka

pre 9 godina

Kao što vidimo percepcija Srbije u sVetu se iz korena promenila poslednjih godina! Srbija bviše nije čaura kojoj niko nemože da priđe,zastala u razvoju, već moderna i brzo učeća država koja se ne stidi da po znanju i mogućnostima izađe na crtu bilo kome u Evropi i Svetu!

Miljan

pre 9 godina

Samit koji se posle skoro 50 godina održava u Beogradu nam otvara mnoge šanse, koje možemo realizovati samo snažnim i predanim radom kako na sprovođenju reformi, tako i na razvoju ekonomije!

Manja

pre 9 godina

Ne smemo biti ravnodušni prema dešavanjima oko nas! Svaki pomak u razvoju zemlje i jačanju ekonomije mora biti propraćen poboljšanjem rada svakog pojedinca u državi! Radeći na poboljšanju sebe, značajno doprinosimo i dobrobiti cele države!

Ilinka

pre 9 godina

Kakav ekonomski rast možemo očekivati ako nemamo moderne puteve i pruge! Glavne saobraćajnice treba izgraditi uz pomoć velikih ekonomskih sila poput Kine, a lokalne koji su takođe važni iz sopstvenih resursa uštedama na svakom koraku u državi!

BOZANA - 63

pre 9 godina

Ovo je za Srbiju danas jedan od najvaznijih dogadja koji ce biti iskoristen na najbolji moguci nacin da se dogovori sa ucesnicima oko bolje saradnje, kako ekonomske i privredne tako i politicke. Bez ikakve sumnje veoma znacajan samit za nasu zemlju koji nam moze dosta toga dobrog doneti sto i ne sumnjam jer imamo veliku podrsku Kine sto nije mala stvar. Aleksandar Vucic u to sam apsolutno ubedjen prisustvo tako znacajnih ljudi na jednom mestu maksimalno iskoristiti da njihovi investitori ulazu svoj kapital u nasu zemlju.

Filip

pre 9 godina

Samo susreti sa ovlikim brojem premijera iz Evrope mogu doneti korist, bolju saradnju i možda neki zajednički dogovor oko privredne sradnje. O efektima samita će se tek pričati ali već sad možemo da kažemo da je pun pogodak.

Šizika

pre 9 godina

Srbija bi imala ogromne koristi kada bi sa svakom zemljom koja je učesnica samita dogovorili makar po jedan projekat a očigledno je da će broj dogovorenih poslovnih poduhvata biti višestruko veći.

Milos

pre 9 godina

Regionalna saradnja nosi dugorocnu dobiti i to u smislu prevazilazenja nekih problema koji postoje u regionu kao i uspostavljanje poverenja i unapredjenja nasih odnosa.

Sara

pre 9 godina

Ova saradnja ne sme biti dozivljena samo kao zahtev EU, vec kao potreba regiona kojoj je znacajan podsticaj pruzila i pruza upravo EU,ali odgovornost lezi na samom regionu.

jakov

pre 9 godina

Jedinstvena prilika za unapređenje saradnje sa zemljama u regionu i mogućnost za buduća ulaganja u našu zemlju.Svako iole normalan mora da bude ponosan.

Vedran

pre 9 godina

Ovo je najveci diplomatsko-ekonomski skup koji je nasa zemlja organizovala u poslednje dve decenije i prilika je jedinstveno da unapredimo privrednu saradnju sa zemljama jugoistocne evrope koje imaju veliki potencijal da postanu lokomotiva razvoja EU

Marko Škorić

pre 9 godina

Sama organizacija ovakvog samita je velika korist za Srbiju. Mnogi strani investitori će se uveriti da mogu ulagati svoj kapital u Srbiji bez ikavog straha.

Ekolog

pre 9 godina

Odlicna prilika da se unapredi saradnja medju ucesnicima Samita, da se rese postojece nesuglasice i dogovore novi projekti i investicije.

Ljuba Bacin

pre 9 godina

Ovo je izuzetno dobar primer kako se jedna zemlja u jeku ekonomske krize i u ne bas uvek prijateljskom okruzenju bori za svoj opstanak i boljitak. To se moze samo poboljsavanjem odnosa iznedju drzava, unapredivanjem saradnje i dogovorima o zajednickim projektima koji ce pokrenuti i ojacati ekonomiju svih ucesnika u dogovorima. Svi mi imamo iste ili slicne probleme a izlaz bi trebao da bude za sve isti a to je dogovor i saradnja jer cemo zajedno biti mnogo uspesniji. Istovremeno Kina kao ekonomski najveca svetska sila hoce da ulaze u region zemalja centralne i istocne Evrope i to je nesto sto treba da nas mobilise i nesto sto treba da iskoristimo za opstu dobrobit.

Bane

pre 9 godina

Kinezi svakako mogu mnogo da ubrzaju razvoj srpske privrede! Najavljene investicije u infrastrukturu,poljoprivredu i IT sektor će učiniti značajan pomak u razvoju naše ekonomije!