Ponedeljak, 15.12.2014.

20:14

Premijer Kine doputovao u Beograd

Premijer Kine Li Kećijang doputovao je večeras oko 20 sati u Beograd, gde će učestvovati na Trećem Samitu Kine i 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope.

Izvor: Tanjug

Premijer Kine doputovao u Beograd IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

150 Komentari

Sortiraj po:

Ana

pre 9 godina

Veliki uspeh Srbije je unapedjena saradnja sa Kinom, takva ekonomska sila za prijatelja moze mnogo toga da nam donese... Jedino je strah da to ponovo nekom zasmeta, i destabilizuje zemlju!

nataly

pre 9 godina

Svojim stavovima i principima Vucic je mnogima uspeo da vrati poverenje u Srbiju!!!Dokaz za to su skoro svakodnevene posete i susreti sa predstavnicima raznih delegacija i premijerima raznih zemalja i to nakon decenijskih pauza.

Zona Z.

pre 9 godina

Cilj samita je svakako učvršćivanje odnosa između Kine i Srbije, i unapređenje saradnje sa ostalim državama učesnicama samita!

Dzambo

pre 9 godina

Ovo će doprineti jačanju i učvršćivanju srpsko-kineskog prijateljstva, i otvoriće nove puteve i pravce privrednog i ekonomskog razvoja naše zemlje!

Konfučije

pre 9 godina

Možemo očekivati brojnesporazume koji će biti potpisani što između nas i KIne, što sa ostalim zemljama centralne i istočne Evrope. Nije slučajno Kineski premijer u Beogradu, posle samo četiri meseca od susreta sa Vučićem u Kini.

Brusko 5

pre 9 godina

Kina je ozbiljna zemlja sa ozbilnim namerama, sto su nam do sada i pokazali, zato i treba da im pruzimo ruku prijateljstva i da iskoristimo njihovu dobru volju da ulazu i saradjuju sa nama.

Magi88

pre 9 godina

Stranim investitorima Srbija nudi mnoštvo finansijskih inicijativa.Kineske kompanije žele da pronađu strateške partnere u Srbiji.

Miro Đokić

pre 9 godina

@LORD: Dovesti premijera Kine posle 30.godina u Srbiju, zaslužuje sve pohvali. Još uvek nismo svesni koliko je to značajno za Srbiju.

Miro Đokić

pre 9 godina

@LORD: Dovesti premijera Kine posle 30.godina u Srbiju, zaslužuje sve pohvali. Još uvek nismo svesni koliko je to značajno za Srbiju.

Mica

pre 9 godina

Ugostiti ovako znacajnog drzavnika posle gotovo tri decenije i to prilikom odrzavanja samita na najvisem nivou, nije mala stvar..nadam se da ce drzava imati visestruke koristi od svega

Miloš Kosorić

pre 9 godina

@kataleja:Ovi se izgleda ne šale. Malo kome dans može poći za rukom da dovede kineskog premijera u svoju posetu , a evo Vučiću je to uspelu. Mora mu se odati priznanje.

Miki

pre 9 godina

Ovaj samit ce sigurno ucvrstiti nase odnose sa Kinom i povecati saradnju.Podrska Vucicu i vladi , da i dalje nastave da privlace sto veci broj inostranih saradnika.

Darko

pre 9 godina

Privreda Kine se vrtoglavo brzo penje na lestvici razvoja tako da je od sustinskog znacaja za nas da imamo privrednu saradnju sa Kinom, ali i sa ostalim zemljama. Siguran sam da ce svako od njih imati interesa da investira u Srbiju.

lucija

pre 9 godina

Ovaj sami ti je ne samo najvazniji dogadjaj u ovoj godini koji se desava, nego ce biti najvazniji i u naredne dve godine. Ovo je izuzetno velika stvar za Srbiju.

Maršal

pre 9 godina

Velika je čast što će Beograd biti domaćin ovako velikog događaja. Isto tako je fenomenalna stvar što je jedan Premijer Kine došao u Srbiju posle toliko vremena a vrlo dobro se zna šta Kina predstavlja u svetu. Ja se iskreno nadam da će posle Samita odnosi dve zemlje postati neuporedivo bolji i da će se stvoriti svi uslovi kako bi Kina mogla da uloži u Srbiju.

Mary

pre 9 godina

Beograd se pokazuje kao dobar organizator ovakvih skupova.Posle toliko godina Srbija je domacin samita koji okuplja premijere 16 zemalja. Srbija ce ovu priliku da iskoristi kako za unapredjenje bilateralne saradnje sa Kinom i zemljama istocne i centralne Evrope, tako i za privlacenje kineskih investicija.

D_

pre 9 godina

Nadam se da ce da ce bar dva kuvara iz kineske delegacije uspeti da umaknu i da ce ih braca u blokovima dobro sakriti...Kvalitet kineske klope je drasticno opao u gradu

Tigar22

pre 9 godina

Odabir Beograda za mesto održavanja samita, potvrda je da aktuelna vlada vodi uspešnu spoljnu politiku, kao i da Srbija vraća ugled koji je imala u prošlosti.

Dirkem

pre 9 godina

Veliki dogadjaj za velike i znacajne svetske ljude, za malu Srbiju koja zasluzeno postaje velika na diplomatskoj mapi sveta! Sjajan uspeh vrha drzave da izdejstvuje i organizuje ovakav svetski samit u Beogradu!

S1982

pre 9 godina

Nije mala stvar da premijer Kine, koja je druga sila sveta po razvijenosti, odabere Beograd za mesto održavanja samita premijera Istočne i Srednje Evrope. Tome je svakako doprinelo što Srbija iz dana u dan postaje sve stabilnija i ozbiljnija zemlja.

sinhro

pre 9 godina

Čitam ove komentare i većina ih ima isti sklop i izrazito pozitivan ton...a sve u slavu srpske diplomatije i 'reformske' vlade. Msm kapiram da ste botovi, ali budite makar manje providni.

hrkljus

pre 9 godina

Vučić je pokazao da može da dovede i Kineskog premijera posle više decenija i to pokazuje koliki je značaj samita koji donosi deset milijardi dolara ulaganja u regionu.Ovaj samit je značajan za Srbiju ujedno i prekretnica koja će Srbiju da pogura napred u boljitak.
(Viki, 15. decembar 2014 22:30)

Nije deset milijardi, deset HILJADA milijardi. Da bote, dobro ste culi.

kisnakap

pre 9 godina

od ovog samita Srbija samo moze imati koristi I napraviti dogovore za nove investicije. Kina je uvek bila veliki prijatelj Srpskog naroda.

Atinac

pre 9 godina

Pa dobro nam došao!! veliki uspeh sprske diplomatije možda i najveći u zadnjih 30 godina dolazak premijera najmnogoljudnije države u svetu.

kiki moja

pre 9 godina

ovaj dolazak ce bez sumnje otvoriti novo poglavlje u istoriji nase zemlje ... ne sumnjam da ce Srbija profitirati jer se ovakve sanse retko pruzaju ... Vucic je uspeo ono sto zacproteklih 20 i nesto godina niko nije uspeo !!! Bravooo

VictorManuel

pre 9 godina

Mnogo godina je prošlo od kada je Beograd bio domaćin ovako velikog broja zvaničnika. Ovo je nesumnjivo veliki događaj za Srbiju, a ujedno i diplomatski uspeh Vučića, koji je uspeo da s premijerom Kine dogovori, da Beograd i naša zemlja ugoste delegacije, kako Kine, tako i zemalja Srednje i Istočne Evrope.

nevenka

pre 9 godina

Diplomatske aktivnosti Vlade su sa ciljem da se Srbija predstavi kao zemlja sa brojnim potencijalima i da se izvuče iz izolacije u kojoj je bila decenijama, i ja to u potpunosti podržavam.

marija

pre 9 godina

Lepo, dobrodosli u Srbiju, zemlju cuda.
Albanija je veceras bila okupana crvenim svetlima, Beograd sljasti kao da Mali ima ambiciju da fascinira jednog Kineza lampionima i ukrasima. Jos da mu prirede vatromet...

Mirko71

pre 9 godina

Samim tim što je premijer Kine došao posle 28 godina je veliki uspeh za našu zemlju,premijera...Ono što približava zemlje su ekonomski interesi i nadam se da ćemo iz ovih susreta izvući maksiimum za našu privredu..

Viki

pre 9 godina

Vučić je pokazao da može da dovede i Kineskog premijera posle više decenija i to pokazuje koliki je značaj samita koji donosi deset milijardi dolara ulaganja u regionu.Ovaj samit je značajan za Srbiju ujedno i prekretnica koja će Srbiju da pogura napred u boljitak.

Nikica

pre 9 godina

Ovo će biti istorijski samit posle koga očekujem trend rasta investicionih ulaganja u Srbiju. Srbija za dve do tri godine neće moći da se prepozna.

obilic

pre 9 godina

Premijer Kine je doputovao,sto nama cini veliku cast.Svaka cast Vucicu sto je organizovao da se samit u BEOGRADU odrzi.To ce Srbiji doprineti dosta dobroga...

Mane

pre 9 godina

Ovaj samit nije vazan samo za nas nego i za ceo region jer oni projekti koji se dogovore ovde mnogo ce znaciti ovom delu Evrope i boljoj saradnji medju drzavama!Vucic nije razmisljao samo o pojedinacnim investicijama nego je gledao malo sire i shvatio da napretka nema ako se svi zajedno ne udruzimo!

Lepa

pre 9 godina

Među učesnicima samita je i 200 kineskih privrednika, a upravo na osnovu njihovog dolaska, u Srbiji, ali i regionu se gaje velika očekivanja.

Kovrdzava

pre 9 godina

Ovo je jedinstvena prilika da prezentujemo svetu nase privredne potencijale i da pokazemo svima da mozemo da stvorimo uslove koji ce omoguciti povoljnu poslovnu klimu

Orlando

pre 9 godina

Dolazak kineskog premijera je očigledan dokaz prijateljskih odnosa dveju zemalja, u to nema sumnje. Odnose i saradnju sa Kinom definitivno moramo nastaviti i u budućnosti, jer samo tako možemo ostvariti napredak i razvoj naše zemlje. Nadam se da ćemo u tome i uspeti.

jelisavetabgd

pre 9 godina

Samit ce biti ne samo dokaz srpsko-kineskog prijateljstva, već će otvoriti nove puteve saradnje i pokazati da politika, ekonomija i prijateljstvo.

Dušan

pre 9 godina

NR Kina će ove godine po obimu ostvarenog BDB-a preći prvi put SAD. Tako će NR Kina postati ekonomska slia br. 1 u svetu.
Da li nam treba ovakav partener za velike infrastrukturne projekte ?

Valter

pre 9 godina

Divno je bilo.Ozaren Premijer,svi uzbudjeni...Zorana se lepo obukla....hleb i so...cekaj, a rakija?
Bolje da ste pred coveka izveli Batu Zivojinovica,raspametio bi se...

GARDOŠ

pre 9 godina

Velika čast ali ujedno i obaveza , da naša zemlja pokaže svoje kvalitete. Sa Kinom kao strateškim partnerom mogućnost prosperiteta je zagarantovana, u prilog tome govori i otvaranje mosta u Zemunu u predviđenom roku.

herkules s

pre 9 godina

po brojnosti novinara i redakcija vidi se znacaj ovog Samita. Sve oci javnosti su uperene u odrzavanje ovog Samita jer mnogi smatraju da ce Kina najvise uloziti u Srbiju i njene razvojne projekte.

Gojko

pre 9 godina

Skoro ovakvu medjunarodnu saradnju nismo imali,da nam u nekoliko meseci dodju i premijer Rusije i premijer Kine!Opet se Srbija vraca na staze koje joj i pripadaju i opet je rado vidjen prijatelj!

Jovica V

pre 9 godina

Zaslužiti pažnju i uvažavanje moćne ekonomske sile - NR Kine je velika stvar.
Naša istrajnost i iskrenost je očigledno bila presudna da rukovodstvo Kine donese odluku da Srbija bude ključna tačka za investiranje u Evropi.
Pozitivna energija mora da da i konkretne rezultate.

Ivann

pre 9 godina

Kina je jedan od nasih najvecih prijatelja u svetu i verujem da ce premijer Vucic nas predstaviti u najlepsem svetlu i da cemo sa njima ubuduce jos vise saradjivati.

alfa

pre 9 godina

Partnerstvo I podrska mocne istocnjacke drzave kao sto je to slucaj sa Kinom, povecava nase sanse za uspeh na medjunarodnom planu. Zaslugom nasih predstavnika vlasti stvorena je pozitivna atmosfera na ekonomskom planu koja privlaci strane investitore.

smokic

pre 9 godina

Pojacana diplomatska aktivnost na spoljnopolitickom planu je deo strategisjkog plana da konkretnom podrskom i ulivanjem kapitala inostranih ulagaca nasa zemlja opravi posrnulu privredu i krene putem progresa! Poseta kineskogpremijera salje jasan signal!

Maca

pre 9 godina

Ugostiti ovako znacajnog drzavnika posle gotovo tri decenije i to prilikom odrzavanja samita na najvisem nivou, nije mala stvar..nadam se da ce drzava imati visestruke koristi od svega

Jana

pre 9 godina

Do pre par godina smo imali lose odnose sa Rusijom,Kinom,prekinuli smo pregovore sa EU,niko nije hteo da ulaze u nasu zemlju,nismo bili pozivani na znacajne sastanke a sada smo jedan od glavnih motora regiona i znacajan faktor u Evropi!Eto sta znaci kada dodju na vlastt oni koji stvarno zele da Srbija postane razvijena zemlja!

Miloš Kosorić

pre 9 godina

@kataleja:Ovi se izgleda ne šale. Malo kome dans može poći za rukom da dovede kineskog premijera u svoju posetu , a evo Vučiću je to uspelu. Mora mu se odati priznanje.

ID56

pre 9 godina

Ovo je istorijska sansa za Srbiju i veliko priznanje politici koju sprovodi Vucic. Sada sa pravom mogu reci da je on svojim radom i ugledom u svetu, koji je svakog dana sve veci, nadmasio i samog Tita.

Filip

pre 9 godina

1350 ucesnika, 1100 novinara, 110 redakcija, kineski premijer i jos 16 premijera i predstavnika zemalja Centralne i Istocne Evrope, sta reci osim veliki uspeh za Srbiju.

HRVOJE

pre 9 godina

Hrvatska je poslala potpredsednika vlade, kakvi foliranti, dosao premijer ili njegov zamenik isto se vata, nisam ni mislila da ce propustiti ovakvu priliku.

Stanko

pre 9 godina

Za nas velika čast i privilegija da zajedno sa Premijerom jedne od najmoćnijih zemalja na svetu organizujemo ovaj samit na kome će najviše reči biti o ekonomskoj saradnji što nam je svakako od velikog značaja!

Marijana M

pre 9 godina

Svi ovi podaci deluju impresivno i velike su sanse da ostvarimo jos bolju saradnju sa svim, nama bitnim drzavama...a samit je odlicna prilika za to

Peter

pre 9 godina

Kina je ogromna i moćna država koja ima velika sredstva koje želi da investira. Srbija je kao kandidat za ulazak u EU za Kinu od izuzetnog značaja za ulaganje pre svega u infrastrukturu koja će joj pomoći da plasira u budućnosti svoje proizvode na zapadno tržište.

Marijana M

pre 9 godina

Lep broj ucesnika i delegacija koje cemo ugostiti, volela bih da prisustvujem panelu o energetici...nadam se da ce biti negde snimak

gruvaj

pre 9 godina

Nije mi nikako jasno koliki treba da si gubitnik pa da udaras minuse na ovakvu vest? Pa kada pemijer Kine poseti neku veliku svetsku silu oni se hvale time a kamo li nas male! Pritom nisam ni najmanje ni za ovu ni za proslu vlast! Postali smo nenormalan narod, nista nam ne valja,nista nam nije sveto, ne postujemo istoriju,pretke,sadasnjost ama bas nista! Samo gledamo svoje d.pe,prodali bi I majku I oca I drzavu I kosovo, sve sto imamo I to za neke bedne pare, trazimo u svemu nesto lose, pljujemo na sebe... Strasno kakvi smo postali,piiiiii!

stefan

pre 9 godina

Dokazacemo a i dokazujemo sad, upavo, ovim skupom. Da je Srbija krenula napred, da cemo moci da dostignemo, a i prestignemo staru Jugoslaviju.

Kralj Ibi

pre 9 godina

Kina je jedna od retkih velikih i mocnih drzava koja je ovoreno i nedvosmisleno rekla da podrzava teritorijalni integritet Srbije i priznaje je u njenim sadasnjim granicama koje ukljucuju Kosovo i Metohiju.

LOL

pre 9 godina

Kina najveca ekonomska sila, extremno trziste svega sto moze da se napravi i prijatelji Rusa u poseti kod nas. Kupite nas Kinezi bolje vi nego ameri i arapi !

articoka88

pre 9 godina

Sasvim slobodno mozemo reci da je Srbija u ovom trenutku ne samo vodeca zemlja u regionu, vec i centar svih desavanja. Tek cemo postati svesni sta ovaj samit donosi nasoj zemlji.

Mico

pre 9 godina

De botovi vidite da nam daju povoljno jednu eskadrilu borbenih aviona J-10, manite se demagogije koju vas uci najveci demagog u Srba u zadnjih 100 godina. Trebaju nam avioni, nemamo sa cim letjeti a ni pratiti A. Vucica u njegovim diplomatskim pobjedama. Cuj "vratio ugled zemlji"... Kakav ugled moze imati zemlja koja nema cak ni eskadrilu modernih visenamjenskih aviona?

Mane

pre 9 godina

Ovaj samit nije vazan samo za nas nego i za ceo region jer oni projekti koji se dogovore ovde mnogo ce znaciti ovom delu Evrope i boljoj saradnji medju drzavama!Vucic nije razmisljao samo o pojedinacnim investicijama nego je gledao malo sire i shvatio da napretka nema ako se svi zajedno ne udruzimo!

Rivaldo

pre 9 godina

Na nasu veliku zalost tek posle 28 godina dolazi do ove posete,a jos veca zalost je sto tek sada svi oblici saradnje dobijaju intenzivnije razmere u svakom pogledu.Samim tim znacaj ovog skupa je ogroman i tu ne treba mnogo trositi reci.Prijateljstvo nikada nije bilo sporno,ali saradnja je nesto drugo i u prethodnoj deceniji je nekako bila u zapecku.Kina je danas jedna od najvecih svetskih ekonomija,uskoro mozda i najveca i zaista treba iskoristiti svaku priliku koja se ukaze za saradnju.Mnogo ce zavisiti od razgovora sa njihovim premijerom i ostalim zvanicnicima jer mnogo je lakse njihovim investitorima kada dobiju sigurnost za ulaganje koja velikim delom zavisi od stavova njihove drzave.

adas

pre 9 godina

Čestitke gospodinu premijeru Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije na ovom velikom diplomatskom uspehu i hvala im za ovu čast koju je doživela Srbija i srpski narod.

Vatromet

pre 9 godina

Srbiji se vraca stari sjaj koji je nekada imala,ovi skupovi su velika sansa za nas. Premijer Vučić je odgovoran čovek koji vodi ozbiljnu i odgovornu politiku

Mikica Kostic

pre 9 godina

Najvise me raduje potpisivanje veceg broja sporazuma izmedju Kine i Srbije koji ce biti znacajni za nas razvojni put i dalje sirenje saradnje nase dve zemlje.

Vatromet

pre 9 godina

Saradnja sa Kinom je od izuzetnog znacaja za Srbiju isto kao i sa Rusijom i Eu.Kina je jedna od vodecih dzinova ekonomije u svetu,od njih mnogo toga mozemo da naucimo.Srbiji se vraca stari sjaj koji je nekada imala,ovi skupovi su velika sansa za nas. Premijer Vučić je odgovoran čovek koji vodi ozbiljnu i odgovornu politiku

adas

pre 9 godina

Čestitke gospodinu premijeru Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije na ovom velikom diplomatskom uspehu i hvala im za ovu čast koju je doživela Srbija i srpski narod.

Vatromet

pre 9 godina

Srbiji se vraca stari sjaj koji je nekada imala,ovi skupovi su velika sansa za nas. Premijer Vučić je odgovoran čovek koji vodi ozbiljnu i odgovornu politiku

kiki moja

pre 9 godina

ovaj dolazak ce bez sumnje otvoriti novo poglavlje u istoriji nase zemlje ... ne sumnjam da ce Srbija profitirati jer se ovakve sanse retko pruzaju ... Vucic je uspeo ono sto zacproteklih 20 i nesto godina niko nije uspeo !!! Bravooo

Mikica Kostic

pre 9 godina

Najvise me raduje potpisivanje veceg broja sporazuma izmedju Kine i Srbije koji ce biti znacajni za nas razvojni put i dalje sirenje saradnje nase dve zemlje.

alfa

pre 9 godina

Partnerstvo I podrska mocne istocnjacke drzave kao sto je to slucaj sa Kinom, povecava nase sanse za uspeh na medjunarodnom planu. Zaslugom nasih predstavnika vlasti stvorena je pozitivna atmosfera na ekonomskom planu koja privlaci strane investitore.

nevenka

pre 9 godina

Diplomatske aktivnosti Vlade su sa ciljem da se Srbija predstavi kao zemlja sa brojnim potencijalima i da se izvuče iz izolacije u kojoj je bila decenijama, i ja to u potpunosti podržavam.

kisnakap

pre 9 godina

od ovog samita Srbija samo moze imati koristi I napraviti dogovore za nove investicije. Kina je uvek bila veliki prijatelj Srpskog naroda.

VictorManuel

pre 9 godina

Mnogo godina je prošlo od kada je Beograd bio domaćin ovako velikog broja zvaničnika. Ovo je nesumnjivo veliki događaj za Srbiju, a ujedno i diplomatski uspeh Vučića, koji je uspeo da s premijerom Kine dogovori, da Beograd i naša zemlja ugoste delegacije, kako Kine, tako i zemalja Srednje i Istočne Evrope.

herkules s

pre 9 godina

po brojnosti novinara i redakcija vidi se znacaj ovog Samita. Sve oci javnosti su uperene u odrzavanje ovog Samita jer mnogi smatraju da ce Kina najvise uloziti u Srbiju i njene razvojne projekte.

Dušan

pre 9 godina

NR Kina će ove godine po obimu ostvarenog BDB-a preći prvi put SAD. Tako će NR Kina postati ekonomska slia br. 1 u svetu.
Da li nam treba ovakav partener za velike infrastrukturne projekte ?

Atinac

pre 9 godina

Pa dobro nam došao!! veliki uspeh sprske diplomatije možda i najveći u zadnjih 30 godina dolazak premijera najmnogoljudnije države u svetu.

gruvaj

pre 9 godina

Nije mi nikako jasno koliki treba da si gubitnik pa da udaras minuse na ovakvu vest? Pa kada pemijer Kine poseti neku veliku svetsku silu oni se hvale time a kamo li nas male! Pritom nisam ni najmanje ni za ovu ni za proslu vlast! Postali smo nenormalan narod, nista nam ne valja,nista nam nije sveto, ne postujemo istoriju,pretke,sadasnjost ama bas nista! Samo gledamo svoje d.pe,prodali bi I majku I oca I drzavu I kosovo, sve sto imamo I to za neke bedne pare, trazimo u svemu nesto lose, pljujemo na sebe... Strasno kakvi smo postali,piiiiii!

hrkljus

pre 9 godina

Vučić je pokazao da može da dovede i Kineskog premijera posle više decenija i to pokazuje koliki je značaj samita koji donosi deset milijardi dolara ulaganja u regionu.Ovaj samit je značajan za Srbiju ujedno i prekretnica koja će Srbiju da pogura napred u boljitak.
(Viki, 15. decembar 2014 22:30)

Nije deset milijardi, deset HILJADA milijardi. Da bote, dobro ste culi.

Miloš Kosorić

pre 9 godina

@kataleja:Ovi se izgleda ne šale. Malo kome dans može poći za rukom da dovede kineskog premijera u svoju posetu , a evo Vučiću je to uspelu. Mora mu se odati priznanje.

Nikica

pre 9 godina

Ovo će biti istorijski samit posle koga očekujem trend rasta investicionih ulaganja u Srbiju. Srbija za dve do tri godine neće moći da se prepozna.

Gojko

pre 9 godina

Skoro ovakvu medjunarodnu saradnju nismo imali,da nam u nekoliko meseci dodju i premijer Rusije i premijer Kine!Opet se Srbija vraca na staze koje joj i pripadaju i opet je rado vidjen prijatelj!

Viki

pre 9 godina

Vučić je pokazao da može da dovede i Kineskog premijera posle više decenija i to pokazuje koliki je značaj samita koji donosi deset milijardi dolara ulaganja u regionu.Ovaj samit je značajan za Srbiju ujedno i prekretnica koja će Srbiju da pogura napred u boljitak.

Kralj Ibi

pre 9 godina

Kina je jedna od retkih velikih i mocnih drzava koja je ovoreno i nedvosmisleno rekla da podrzava teritorijalni integritet Srbije i priznaje je u njenim sadasnjim granicama koje ukljucuju Kosovo i Metohiju.

Stanko

pre 9 godina

Za nas velika čast i privilegija da zajedno sa Premijerom jedne od najmoćnijih zemalja na svetu organizujemo ovaj samit na kome će najviše reči biti o ekonomskoj saradnji što nam je svakako od velikog značaja!

articoka88

pre 9 godina

Sasvim slobodno mozemo reci da je Srbija u ovom trenutku ne samo vodeca zemlja u regionu, vec i centar svih desavanja. Tek cemo postati svesni sta ovaj samit donosi nasoj zemlji.

lucija

pre 9 godina

Ovaj sami ti je ne samo najvazniji dogadjaj u ovoj godini koji se desava, nego ce biti najvazniji i u naredne dve godine. Ovo je izuzetno velika stvar za Srbiju.

Kovrdzava

pre 9 godina

Ovo je jedinstvena prilika da prezentujemo svetu nase privredne potencijale i da pokazemo svima da mozemo da stvorimo uslove koji ce omoguciti povoljnu poslovnu klimu

Orlando

pre 9 godina

Dolazak kineskog premijera je očigledan dokaz prijateljskih odnosa dveju zemalja, u to nema sumnje. Odnose i saradnju sa Kinom definitivno moramo nastaviti i u budućnosti, jer samo tako možemo ostvariti napredak i razvoj naše zemlje. Nadam se da ćemo u tome i uspeti.

Mirko71

pre 9 godina

Samim tim što je premijer Kine došao posle 28 godina je veliki uspeh za našu zemlju,premijera...Ono što približava zemlje su ekonomski interesi i nadam se da ćemo iz ovih susreta izvući maksiimum za našu privredu..

Mary

pre 9 godina

Beograd se pokazuje kao dobar organizator ovakvih skupova.Posle toliko godina Srbija je domacin samita koji okuplja premijere 16 zemalja. Srbija ce ovu priliku da iskoristi kako za unapredjenje bilateralne saradnje sa Kinom i zemljama istocne i centralne Evrope, tako i za privlacenje kineskih investicija.

Mane

pre 9 godina

Ovaj samit nije vazan samo za nas nego i za ceo region jer oni projekti koji se dogovore ovde mnogo ce znaciti ovom delu Evrope i boljoj saradnji medju drzavama!Vucic nije razmisljao samo o pojedinacnim investicijama nego je gledao malo sire i shvatio da napretka nema ako se svi zajedno ne udruzimo!

HRVOJE

pre 9 godina

Hrvatska je poslala potpredsednika vlade, kakvi foliranti, dosao premijer ili njegov zamenik isto se vata, nisam ni mislila da ce propustiti ovakvu priliku.

stefan

pre 9 godina

Dokazacemo a i dokazujemo sad, upavo, ovim skupom. Da je Srbija krenula napred, da cemo moci da dostignemo, a i prestignemo staru Jugoslaviju.

Jovica V

pre 9 godina

Zaslužiti pažnju i uvažavanje moćne ekonomske sile - NR Kine je velika stvar.
Naša istrajnost i iskrenost je očigledno bila presudna da rukovodstvo Kine donese odluku da Srbija bude ključna tačka za investiranje u Evropi.
Pozitivna energija mora da da i konkretne rezultate.

LOL

pre 9 godina

Kina najveca ekonomska sila, extremno trziste svega sto moze da se napravi i prijatelji Rusa u poseti kod nas. Kupite nas Kinezi bolje vi nego ameri i arapi !

Mane

pre 9 godina

Ovaj samit nije vazan samo za nas nego i za ceo region jer oni projekti koji se dogovore ovde mnogo ce znaciti ovom delu Evrope i boljoj saradnji medju drzavama!Vucic nije razmisljao samo o pojedinacnim investicijama nego je gledao malo sire i shvatio da napretka nema ako se svi zajedno ne udruzimo!

Lepa

pre 9 godina

Među učesnicima samita je i 200 kineskih privrednika, a upravo na osnovu njihovog dolaska, u Srbiji, ali i regionu se gaje velika očekivanja.

obilic

pre 9 godina

Premijer Kine je doputovao,sto nama cini veliku cast.Svaka cast Vucicu sto je organizovao da se samit u BEOGRADU odrzi.To ce Srbiji doprineti dosta dobroga...

smokic

pre 9 godina

Pojacana diplomatska aktivnost na spoljnopolitickom planu je deo strategisjkog plana da konkretnom podrskom i ulivanjem kapitala inostranih ulagaca nasa zemlja opravi posrnulu privredu i krene putem progresa! Poseta kineskogpremijera salje jasan signal!

Ivann

pre 9 godina

Kina je jedan od nasih najvecih prijatelja u svetu i verujem da ce premijer Vucic nas predstaviti u najlepsem svetlu i da cemo sa njima ubuduce jos vise saradjivati.

GARDOŠ

pre 9 godina

Velika čast ali ujedno i obaveza , da naša zemlja pokaže svoje kvalitete. Sa Kinom kao strateškim partnerom mogućnost prosperiteta je zagarantovana, u prilog tome govori i otvaranje mosta u Zemunu u predviđenom roku.

S1982

pre 9 godina

Nije mala stvar da premijer Kine, koja je druga sila sveta po razvijenosti, odabere Beograd za mesto održavanja samita premijera Istočne i Srednje Evrope. Tome je svakako doprinelo što Srbija iz dana u dan postaje sve stabilnija i ozbiljnija zemlja.

Jana

pre 9 godina

Do pre par godina smo imali lose odnose sa Rusijom,Kinom,prekinuli smo pregovore sa EU,niko nije hteo da ulaze u nasu zemlju,nismo bili pozivani na znacajne sastanke a sada smo jedan od glavnih motora regiona i znacajan faktor u Evropi!Eto sta znaci kada dodju na vlastt oni koji stvarno zele da Srbija postane razvijena zemlja!

Dirkem

pre 9 godina

Veliki dogadjaj za velike i znacajne svetske ljude, za malu Srbiju koja zasluzeno postaje velika na diplomatskoj mapi sveta! Sjajan uspeh vrha drzave da izdejstvuje i organizuje ovakav svetski samit u Beogradu!

Maršal

pre 9 godina

Velika je čast što će Beograd biti domaćin ovako velikog događaja. Isto tako je fenomenalna stvar što je jedan Premijer Kine došao u Srbiju posle toliko vremena a vrlo dobro se zna šta Kina predstavlja u svetu. Ja se iskreno nadam da će posle Samita odnosi dve zemlje postati neuporedivo bolji i da će se stvoriti svi uslovi kako bi Kina mogla da uloži u Srbiju.

jelisavetabgd

pre 9 godina

Samit ce biti ne samo dokaz srpsko-kineskog prijateljstva, već će otvoriti nove puteve saradnje i pokazati da politika, ekonomija i prijateljstvo.

Peter

pre 9 godina

Kina je ogromna i moćna država koja ima velika sredstva koje želi da investira. Srbija je kao kandidat za ulazak u EU za Kinu od izuzetnog značaja za ulaganje pre svega u infrastrukturu koja će joj pomoći da plasira u budućnosti svoje proizvode na zapadno tržište.

Tigar22

pre 9 godina

Odabir Beograda za mesto održavanja samita, potvrda je da aktuelna vlada vodi uspešnu spoljnu politiku, kao i da Srbija vraća ugled koji je imala u prošlosti.

Filip

pre 9 godina

1350 ucesnika, 1100 novinara, 110 redakcija, kineski premijer i jos 16 premijera i predstavnika zemalja Centralne i Istocne Evrope, sta reci osim veliki uspeh za Srbiju.

Maca

pre 9 godina

Ugostiti ovako znacajnog drzavnika posle gotovo tri decenije i to prilikom odrzavanja samita na najvisem nivou, nije mala stvar..nadam se da ce drzava imati visestruke koristi od svega

Marijana M

pre 9 godina

Svi ovi podaci deluju impresivno i velike su sanse da ostvarimo jos bolju saradnju sa svim, nama bitnim drzavama...a samit je odlicna prilika za to

Vatromet

pre 9 godina

Saradnja sa Kinom je od izuzetnog znacaja za Srbiju isto kao i sa Rusijom i Eu.Kina je jedna od vodecih dzinova ekonomije u svetu,od njih mnogo toga mozemo da naucimo.Srbiji se vraca stari sjaj koji je nekada imala,ovi skupovi su velika sansa za nas. Premijer Vučić je odgovoran čovek koji vodi ozbiljnu i odgovornu politiku

Marijana M

pre 9 godina

Lep broj ucesnika i delegacija koje cemo ugostiti, volela bih da prisustvujem panelu o energetici...nadam se da ce biti negde snimak

Darko

pre 9 godina

Privreda Kine se vrtoglavo brzo penje na lestvici razvoja tako da je od sustinskog znacaja za nas da imamo privrednu saradnju sa Kinom, ali i sa ostalim zemljama. Siguran sam da ce svako od njih imati interesa da investira u Srbiju.

Rivaldo

pre 9 godina

Na nasu veliku zalost tek posle 28 godina dolazi do ove posete,a jos veca zalost je sto tek sada svi oblici saradnje dobijaju intenzivnije razmere u svakom pogledu.Samim tim znacaj ovog skupa je ogroman i tu ne treba mnogo trositi reci.Prijateljstvo nikada nije bilo sporno,ali saradnja je nesto drugo i u prethodnoj deceniji je nekako bila u zapecku.Kina je danas jedna od najvecih svetskih ekonomija,uskoro mozda i najveca i zaista treba iskoristiti svaku priliku koja se ukaze za saradnju.Mnogo ce zavisiti od razgovora sa njihovim premijerom i ostalim zvanicnicima jer mnogo je lakse njihovim investitorima kada dobiju sigurnost za ulaganje koja velikim delom zavisi od stavova njihove drzave.

ID56

pre 9 godina

Ovo je istorijska sansa za Srbiju i veliko priznanje politici koju sprovodi Vucic. Sada sa pravom mogu reci da je on svojim radom i ugledom u svetu, koji je svakog dana sve veci, nadmasio i samog Tita.

Valter

pre 9 godina

Divno je bilo.Ozaren Premijer,svi uzbudjeni...Zorana se lepo obukla....hleb i so...cekaj, a rakija?
Bolje da ste pred coveka izveli Batu Zivojinovica,raspametio bi se...

Mico

pre 9 godina

De botovi vidite da nam daju povoljno jednu eskadrilu borbenih aviona J-10, manite se demagogije koju vas uci najveci demagog u Srba u zadnjih 100 godina. Trebaju nam avioni, nemamo sa cim letjeti a ni pratiti A. Vucica u njegovim diplomatskim pobjedama. Cuj "vratio ugled zemlji"... Kakav ugled moze imati zemlja koja nema cak ni eskadrilu modernih visenamjenskih aviona?

marija

pre 9 godina

Lepo, dobrodosli u Srbiju, zemlju cuda.
Albanija je veceras bila okupana crvenim svetlima, Beograd sljasti kao da Mali ima ambiciju da fascinira jednog Kineza lampionima i ukrasima. Jos da mu prirede vatromet...

sinhro

pre 9 godina

Čitam ove komentare i većina ih ima isti sklop i izrazito pozitivan ton...a sve u slavu srpske diplomatije i 'reformske' vlade. Msm kapiram da ste botovi, ali budite makar manje providni.

D_

pre 9 godina

Nadam se da ce da ce bar dva kuvara iz kineske delegacije uspeti da umaknu i da ce ih braca u blokovima dobro sakriti...Kvalitet kineske klope je drasticno opao u gradu

Zona Z.

pre 9 godina

Cilj samita je svakako učvršćivanje odnosa između Kine i Srbije, i unapređenje saradnje sa ostalim državama učesnicama samita!

Dzambo

pre 9 godina

Ovo će doprineti jačanju i učvršćivanju srpsko-kineskog prijateljstva, i otvoriće nove puteve i pravce privrednog i ekonomskog razvoja naše zemlje!

Brusko 5

pre 9 godina

Kina je ozbiljna zemlja sa ozbilnim namerama, sto su nam do sada i pokazali, zato i treba da im pruzimo ruku prijateljstva i da iskoristimo njihovu dobru volju da ulazu i saradjuju sa nama.

Miki

pre 9 godina

Ovaj samit ce sigurno ucvrstiti nase odnose sa Kinom i povecati saradnju.Podrska Vucicu i vladi , da i dalje nastave da privlace sto veci broj inostranih saradnika.

Mica

pre 9 godina

Ugostiti ovako znacajnog drzavnika posle gotovo tri decenije i to prilikom odrzavanja samita na najvisem nivou, nije mala stvar..nadam se da ce drzava imati visestruke koristi od svega

Miro Đokić

pre 9 godina

@LORD: Dovesti premijera Kine posle 30.godina u Srbiju, zaslužuje sve pohvali. Još uvek nismo svesni koliko je to značajno za Srbiju.

Miro Đokić

pre 9 godina

@LORD: Dovesti premijera Kine posle 30.godina u Srbiju, zaslužuje sve pohvali. Još uvek nismo svesni koliko je to značajno za Srbiju.

Miloš Kosorić

pre 9 godina

@kataleja:Ovi se izgleda ne šale. Malo kome dans može poći za rukom da dovede kineskog premijera u svoju posetu , a evo Vučiću je to uspelu. Mora mu se odati priznanje.

Magi88

pre 9 godina

Stranim investitorima Srbija nudi mnoštvo finansijskih inicijativa.Kineske kompanije žele da pronađu strateške partnere u Srbiji.

Konfučije

pre 9 godina

Možemo očekivati brojnesporazume koji će biti potpisani što između nas i KIne, što sa ostalim zemljama centralne i istočne Evrope. Nije slučajno Kineski premijer u Beogradu, posle samo četiri meseca od susreta sa Vučićem u Kini.

nataly

pre 9 godina

Svojim stavovima i principima Vucic je mnogima uspeo da vrati poverenje u Srbiju!!!Dokaz za to su skoro svakodnevene posete i susreti sa predstavnicima raznih delegacija i premijerima raznih zemalja i to nakon decenijskih pauza.

Ana

pre 9 godina

Veliki uspeh Srbije je unapedjena saradnja sa Kinom, takva ekonomska sila za prijatelja moze mnogo toga da nam donese... Jedino je strah da to ponovo nekom zasmeta, i destabilizuje zemlju!

marija

pre 9 godina

Lepo, dobrodosli u Srbiju, zemlju cuda.
Albanija je veceras bila okupana crvenim svetlima, Beograd sljasti kao da Mali ima ambiciju da fascinira jednog Kineza lampionima i ukrasima. Jos da mu prirede vatromet...

adas

pre 9 godina

Čestitke gospodinu premijeru Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije na ovom velikom diplomatskom uspehu i hvala im za ovu čast koju je doživela Srbija i srpski narod.

sinhro

pre 9 godina

Čitam ove komentare i većina ih ima isti sklop i izrazito pozitivan ton...a sve u slavu srpske diplomatije i 'reformske' vlade. Msm kapiram da ste botovi, ali budite makar manje providni.

Mico

pre 9 godina

De botovi vidite da nam daju povoljno jednu eskadrilu borbenih aviona J-10, manite se demagogije koju vas uci najveci demagog u Srba u zadnjih 100 godina. Trebaju nam avioni, nemamo sa cim letjeti a ni pratiti A. Vucica u njegovim diplomatskim pobjedama. Cuj "vratio ugled zemlji"... Kakav ugled moze imati zemlja koja nema cak ni eskadrilu modernih visenamjenskih aviona?

Vatromet

pre 9 godina

Srbiji se vraca stari sjaj koji je nekada imala,ovi skupovi su velika sansa za nas. Premijer Vučić je odgovoran čovek koji vodi ozbiljnu i odgovornu politiku

D_

pre 9 godina

Nadam se da ce da ce bar dva kuvara iz kineske delegacije uspeti da umaknu i da ce ih braca u blokovima dobro sakriti...Kvalitet kineske klope je drasticno opao u gradu

Valter

pre 9 godina

Divno je bilo.Ozaren Premijer,svi uzbudjeni...Zorana se lepo obukla....hleb i so...cekaj, a rakija?
Bolje da ste pred coveka izveli Batu Zivojinovica,raspametio bi se...

Mikica Kostic

pre 9 godina

Najvise me raduje potpisivanje veceg broja sporazuma izmedju Kine i Srbije koji ce biti znacajni za nas razvojni put i dalje sirenje saradnje nase dve zemlje.

kisnakap

pre 9 godina

od ovog samita Srbija samo moze imati koristi I napraviti dogovore za nove investicije. Kina je uvek bila veliki prijatelj Srpskog naroda.

Atinac

pre 9 godina

Pa dobro nam došao!! veliki uspeh sprske diplomatije možda i najveći u zadnjih 30 godina dolazak premijera najmnogoljudnije države u svetu.

kiki moja

pre 9 godina

ovaj dolazak ce bez sumnje otvoriti novo poglavlje u istoriji nase zemlje ... ne sumnjam da ce Srbija profitirati jer se ovakve sanse retko pruzaju ... Vucic je uspeo ono sto zacproteklih 20 i nesto godina niko nije uspeo !!! Bravooo

VictorManuel

pre 9 godina

Mnogo godina je prošlo od kada je Beograd bio domaćin ovako velikog broja zvaničnika. Ovo je nesumnjivo veliki događaj za Srbiju, a ujedno i diplomatski uspeh Vučića, koji je uspeo da s premijerom Kine dogovori, da Beograd i naša zemlja ugoste delegacije, kako Kine, tako i zemalja Srednje i Istočne Evrope.

Viki

pre 9 godina

Vučić je pokazao da može da dovede i Kineskog premijera posle više decenija i to pokazuje koliki je značaj samita koji donosi deset milijardi dolara ulaganja u regionu.Ovaj samit je značajan za Srbiju ujedno i prekretnica koja će Srbiju da pogura napred u boljitak.

nevenka

pre 9 godina

Diplomatske aktivnosti Vlade su sa ciljem da se Srbija predstavi kao zemlja sa brojnim potencijalima i da se izvuče iz izolacije u kojoj je bila decenijama, i ja to u potpunosti podržavam.

ID56

pre 9 godina

Ovo je istorijska sansa za Srbiju i veliko priznanje politici koju sprovodi Vucic. Sada sa pravom mogu reci da je on svojim radom i ugledom u svetu, koji je svakog dana sve veci, nadmasio i samog Tita.

articoka88

pre 9 godina

Sasvim slobodno mozemo reci da je Srbija u ovom trenutku ne samo vodeca zemlja u regionu, vec i centar svih desavanja. Tek cemo postati svesni sta ovaj samit donosi nasoj zemlji.

Kovrdzava

pre 9 godina

Ovo je jedinstvena prilika da prezentujemo svetu nase privredne potencijale i da pokazemo svima da mozemo da stvorimo uslove koji ce omoguciti povoljnu poslovnu klimu

gruvaj

pre 9 godina

Nije mi nikako jasno koliki treba da si gubitnik pa da udaras minuse na ovakvu vest? Pa kada pemijer Kine poseti neku veliku svetsku silu oni se hvale time a kamo li nas male! Pritom nisam ni najmanje ni za ovu ni za proslu vlast! Postali smo nenormalan narod, nista nam ne valja,nista nam nije sveto, ne postujemo istoriju,pretke,sadasnjost ama bas nista! Samo gledamo svoje d.pe,prodali bi I majku I oca I drzavu I kosovo, sve sto imamo I to za neke bedne pare, trazimo u svemu nesto lose, pljujemo na sebe... Strasno kakvi smo postali,piiiiii!

Miloš Kosorić

pre 9 godina

@kataleja:Ovi se izgleda ne šale. Malo kome dans može poći za rukom da dovede kineskog premijera u svoju posetu , a evo Vučiću je to uspelu. Mora mu se odati priznanje.

Jana

pre 9 godina

Do pre par godina smo imali lose odnose sa Rusijom,Kinom,prekinuli smo pregovore sa EU,niko nije hteo da ulaze u nasu zemlju,nismo bili pozivani na znacajne sastanke a sada smo jedan od glavnih motora regiona i znacajan faktor u Evropi!Eto sta znaci kada dodju na vlastt oni koji stvarno zele da Srbija postane razvijena zemlja!

alfa

pre 9 godina

Partnerstvo I podrska mocne istocnjacke drzave kao sto je to slucaj sa Kinom, povecava nase sanse za uspeh na medjunarodnom planu. Zaslugom nasih predstavnika vlasti stvorena je pozitivna atmosfera na ekonomskom planu koja privlaci strane investitore.

jelisavetabgd

pre 9 godina

Samit ce biti ne samo dokaz srpsko-kineskog prijateljstva, već će otvoriti nove puteve saradnje i pokazati da politika, ekonomija i prijateljstvo.

Nikica

pre 9 godina

Ovo će biti istorijski samit posle koga očekujem trend rasta investicionih ulaganja u Srbiju. Srbija za dve do tri godine neće moći da se prepozna.

herkules s

pre 9 godina

po brojnosti novinara i redakcija vidi se znacaj ovog Samita. Sve oci javnosti su uperene u odrzavanje ovog Samita jer mnogi smatraju da ce Kina najvise uloziti u Srbiju i njene razvojne projekte.

Filip

pre 9 godina

1350 ucesnika, 1100 novinara, 110 redakcija, kineski premijer i jos 16 premijera i predstavnika zemalja Centralne i Istocne Evrope, sta reci osim veliki uspeh za Srbiju.

LOL

pre 9 godina

Kina najveca ekonomska sila, extremno trziste svega sto moze da se napravi i prijatelji Rusa u poseti kod nas. Kupite nas Kinezi bolje vi nego ameri i arapi !

Stanko

pre 9 godina

Za nas velika čast i privilegija da zajedno sa Premijerom jedne od najmoćnijih zemalja na svetu organizujemo ovaj samit na kome će najviše reči biti o ekonomskoj saradnji što nam je svakako od velikog značaja!

Gojko

pre 9 godina

Skoro ovakvu medjunarodnu saradnju nismo imali,da nam u nekoliko meseci dodju i premijer Rusije i premijer Kine!Opet se Srbija vraca na staze koje joj i pripadaju i opet je rado vidjen prijatelj!

Jovica V

pre 9 godina

Zaslužiti pažnju i uvažavanje moćne ekonomske sile - NR Kine je velika stvar.
Naša istrajnost i iskrenost je očigledno bila presudna da rukovodstvo Kine donese odluku da Srbija bude ključna tačka za investiranje u Evropi.
Pozitivna energija mora da da i konkretne rezultate.

Vatromet

pre 9 godina

Saradnja sa Kinom je od izuzetnog znacaja za Srbiju isto kao i sa Rusijom i Eu.Kina je jedna od vodecih dzinova ekonomije u svetu,od njih mnogo toga mozemo da naucimo.Srbiji se vraca stari sjaj koji je nekada imala,ovi skupovi su velika sansa za nas. Premijer Vučić je odgovoran čovek koji vodi ozbiljnu i odgovornu politiku

Maca

pre 9 godina

Ugostiti ovako znacajnog drzavnika posle gotovo tri decenije i to prilikom odrzavanja samita na najvisem nivou, nije mala stvar..nadam se da ce drzava imati visestruke koristi od svega

Dušan

pre 9 godina

NR Kina će ove godine po obimu ostvarenog BDB-a preći prvi put SAD. Tako će NR Kina postati ekonomska slia br. 1 u svetu.
Da li nam treba ovakav partener za velike infrastrukturne projekte ?

Mirko71

pre 9 godina

Samim tim što je premijer Kine došao posle 28 godina je veliki uspeh za našu zemlju,premijera...Ono što približava zemlje su ekonomski interesi i nadam se da ćemo iz ovih susreta izvući maksiimum za našu privredu..

Peter

pre 9 godina

Kina je ogromna i moćna država koja ima velika sredstva koje želi da investira. Srbija je kao kandidat za ulazak u EU za Kinu od izuzetnog značaja za ulaganje pre svega u infrastrukturu koja će joj pomoći da plasira u budućnosti svoje proizvode na zapadno tržište.

HRVOJE

pre 9 godina

Hrvatska je poslala potpredsednika vlade, kakvi foliranti, dosao premijer ili njegov zamenik isto se vata, nisam ni mislila da ce propustiti ovakvu priliku.

Kralj Ibi

pre 9 godina

Kina je jedna od retkih velikih i mocnih drzava koja je ovoreno i nedvosmisleno rekla da podrzava teritorijalni integritet Srbije i priznaje je u njenim sadasnjim granicama koje ukljucuju Kosovo i Metohiju.

obilic

pre 9 godina

Premijer Kine je doputovao,sto nama cini veliku cast.Svaka cast Vucicu sto je organizovao da se samit u BEOGRADU odrzi.To ce Srbiji doprineti dosta dobroga...

stefan

pre 9 godina

Dokazacemo a i dokazujemo sad, upavo, ovim skupom. Da je Srbija krenula napred, da cemo moci da dostignemo, a i prestignemo staru Jugoslaviju.

Mane

pre 9 godina

Ovaj samit nije vazan samo za nas nego i za ceo region jer oni projekti koji se dogovore ovde mnogo ce znaciti ovom delu Evrope i boljoj saradnji medju drzavama!Vucic nije razmisljao samo o pojedinacnim investicijama nego je gledao malo sire i shvatio da napretka nema ako se svi zajedno ne udruzimo!

Orlando

pre 9 godina

Dolazak kineskog premijera je očigledan dokaz prijateljskih odnosa dveju zemalja, u to nema sumnje. Odnose i saradnju sa Kinom definitivno moramo nastaviti i u budućnosti, jer samo tako možemo ostvariti napredak i razvoj naše zemlje. Nadam se da ćemo u tome i uspeti.

Marijana M

pre 9 godina

Svi ovi podaci deluju impresivno i velike su sanse da ostvarimo jos bolju saradnju sa svim, nama bitnim drzavama...a samit je odlicna prilika za to

smokic

pre 9 godina

Pojacana diplomatska aktivnost na spoljnopolitickom planu je deo strategisjkog plana da konkretnom podrskom i ulivanjem kapitala inostranih ulagaca nasa zemlja opravi posrnulu privredu i krene putem progresa! Poseta kineskogpremijera salje jasan signal!

Ivann

pre 9 godina

Kina je jedan od nasih najvecih prijatelja u svetu i verujem da ce premijer Vucic nas predstaviti u najlepsem svetlu i da cemo sa njima ubuduce jos vise saradjivati.

Lepa

pre 9 godina

Među učesnicima samita je i 200 kineskih privrednika, a upravo na osnovu njihovog dolaska, u Srbiji, ali i regionu se gaje velika očekivanja.

Marijana M

pre 9 godina

Lep broj ucesnika i delegacija koje cemo ugostiti, volela bih da prisustvujem panelu o energetici...nadam se da ce biti negde snimak

GARDOŠ

pre 9 godina

Velika čast ali ujedno i obaveza , da naša zemlja pokaže svoje kvalitete. Sa Kinom kao strateškim partnerom mogućnost prosperiteta je zagarantovana, u prilog tome govori i otvaranje mosta u Zemunu u predviđenom roku.

Mane

pre 9 godina

Ovaj samit nije vazan samo za nas nego i za ceo region jer oni projekti koji se dogovore ovde mnogo ce znaciti ovom delu Evrope i boljoj saradnji medju drzavama!Vucic nije razmisljao samo o pojedinacnim investicijama nego je gledao malo sire i shvatio da napretka nema ako se svi zajedno ne udruzimo!

Rivaldo

pre 9 godina

Na nasu veliku zalost tek posle 28 godina dolazi do ove posete,a jos veca zalost je sto tek sada svi oblici saradnje dobijaju intenzivnije razmere u svakom pogledu.Samim tim znacaj ovog skupa je ogroman i tu ne treba mnogo trositi reci.Prijateljstvo nikada nije bilo sporno,ali saradnja je nesto drugo i u prethodnoj deceniji je nekako bila u zapecku.Kina je danas jedna od najvecih svetskih ekonomija,uskoro mozda i najveca i zaista treba iskoristiti svaku priliku koja se ukaze za saradnju.Mnogo ce zavisiti od razgovora sa njihovim premijerom i ostalim zvanicnicima jer mnogo je lakse njihovim investitorima kada dobiju sigurnost za ulaganje koja velikim delom zavisi od stavova njihove drzave.

Tigar22

pre 9 godina

Odabir Beograda za mesto održavanja samita, potvrda je da aktuelna vlada vodi uspešnu spoljnu politiku, kao i da Srbija vraća ugled koji je imala u prošlosti.

S1982

pre 9 godina

Nije mala stvar da premijer Kine, koja je druga sila sveta po razvijenosti, odabere Beograd za mesto održavanja samita premijera Istočne i Srednje Evrope. Tome je svakako doprinelo što Srbija iz dana u dan postaje sve stabilnija i ozbiljnija zemlja.

lucija

pre 9 godina

Ovaj sami ti je ne samo najvazniji dogadjaj u ovoj godini koji se desava, nego ce biti najvazniji i u naredne dve godine. Ovo je izuzetno velika stvar za Srbiju.

Dirkem

pre 9 godina

Veliki dogadjaj za velike i znacajne svetske ljude, za malu Srbiju koja zasluzeno postaje velika na diplomatskoj mapi sveta! Sjajan uspeh vrha drzave da izdejstvuje i organizuje ovakav svetski samit u Beogradu!

Maršal

pre 9 godina

Velika je čast što će Beograd biti domaćin ovako velikog događaja. Isto tako je fenomenalna stvar što je jedan Premijer Kine došao u Srbiju posle toliko vremena a vrlo dobro se zna šta Kina predstavlja u svetu. Ja se iskreno nadam da će posle Samita odnosi dve zemlje postati neuporedivo bolji i da će se stvoriti svi uslovi kako bi Kina mogla da uloži u Srbiju.

Darko

pre 9 godina

Privreda Kine se vrtoglavo brzo penje na lestvici razvoja tako da je od sustinskog znacaja za nas da imamo privrednu saradnju sa Kinom, ali i sa ostalim zemljama. Siguran sam da ce svako od njih imati interesa da investira u Srbiju.

Miki

pre 9 godina

Ovaj samit ce sigurno ucvrstiti nase odnose sa Kinom i povecati saradnju.Podrska Vucicu i vladi , da i dalje nastave da privlace sto veci broj inostranih saradnika.

Mica

pre 9 godina

Ugostiti ovako znacajnog drzavnika posle gotovo tri decenije i to prilikom odrzavanja samita na najvisem nivou, nije mala stvar..nadam se da ce drzava imati visestruke koristi od svega

Mary

pre 9 godina

Beograd se pokazuje kao dobar organizator ovakvih skupova.Posle toliko godina Srbija je domacin samita koji okuplja premijere 16 zemalja. Srbija ce ovu priliku da iskoristi kako za unapredjenje bilateralne saradnje sa Kinom i zemljama istocne i centralne Evrope, tako i za privlacenje kineskih investicija.

Miro Đokić

pre 9 godina

@LORD: Dovesti premijera Kine posle 30.godina u Srbiju, zaslužuje sve pohvali. Još uvek nismo svesni koliko je to značajno za Srbiju.

Miro Đokić

pre 9 godina

@LORD: Dovesti premijera Kine posle 30.godina u Srbiju, zaslužuje sve pohvali. Još uvek nismo svesni koliko je to značajno za Srbiju.

Miloš Kosorić

pre 9 godina

@kataleja:Ovi se izgleda ne šale. Malo kome dans može poći za rukom da dovede kineskog premijera u svoju posetu , a evo Vučiću je to uspelu. Mora mu se odati priznanje.

hrkljus

pre 9 godina

Vučić je pokazao da može da dovede i Kineskog premijera posle više decenija i to pokazuje koliki je značaj samita koji donosi deset milijardi dolara ulaganja u regionu.Ovaj samit je značajan za Srbiju ujedno i prekretnica koja će Srbiju da pogura napred u boljitak.
(Viki, 15. decembar 2014 22:30)

Nije deset milijardi, deset HILJADA milijardi. Da bote, dobro ste culi.

Magi88

pre 9 godina

Stranim investitorima Srbija nudi mnoštvo finansijskih inicijativa.Kineske kompanije žele da pronađu strateške partnere u Srbiji.

Brusko 5

pre 9 godina

Kina je ozbiljna zemlja sa ozbilnim namerama, sto su nam do sada i pokazali, zato i treba da im pruzimo ruku prijateljstva i da iskoristimo njihovu dobru volju da ulazu i saradjuju sa nama.

Konfučije

pre 9 godina

Možemo očekivati brojnesporazume koji će biti potpisani što između nas i KIne, što sa ostalim zemljama centralne i istočne Evrope. Nije slučajno Kineski premijer u Beogradu, posle samo četiri meseca od susreta sa Vučićem u Kini.

Zona Z.

pre 9 godina

Cilj samita je svakako učvršćivanje odnosa između Kine i Srbije, i unapređenje saradnje sa ostalim državama učesnicama samita!

Dzambo

pre 9 godina

Ovo će doprineti jačanju i učvršćivanju srpsko-kineskog prijateljstva, i otvoriće nove puteve i pravce privrednog i ekonomskog razvoja naše zemlje!

nataly

pre 9 godina

Svojim stavovima i principima Vucic je mnogima uspeo da vrati poverenje u Srbiju!!!Dokaz za to su skoro svakodnevene posete i susreti sa predstavnicima raznih delegacija i premijerima raznih zemalja i to nakon decenijskih pauza.

Ana

pre 9 godina

Veliki uspeh Srbije je unapedjena saradnja sa Kinom, takva ekonomska sila za prijatelja moze mnogo toga da nam donese... Jedino je strah da to ponovo nekom zasmeta, i destabilizuje zemlju!