Subota, 13.12.2014.

18:37

"Blokiraćemo put Srbije ka EU"

Novi predsednik Hrvatske stranke prava dr Ante Starčević Ivan Tešeš rekao je da će otežati put Srbije ka EU dok ne dobiju svoje.

Izvor: B92

"Blokiraæemo put Srbije ka EU" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

310 Komentari

Sortiraj po:

V@le

pre 9 godina

Lijepo je pročitati izjavu hrvatskog političara na B92 kad je već nema na hrvatskim siteovima. Valjda B92 shvaća više od hrvatskih medija koliko je ovaj lik bitan za politički život Hrvatske.
Realno, iako je to teško progutati, Hrvatsku se pita za članstvo u EU. Pravno vam možemo postaviti uslove, a mora proći i referendum koji će se održati u svim članicama EU pa tako i u Hrvatskoj što znači da za ulazak Srbije u EU odlučuju i hrvatski političari i hrvatski narod. Uslove možete očekivati, možda i nekakvu blokadu, no vjerujem da ćemo riješiti nesporazume jer je bitno za OBJE države da Srbija bude u EU. Riječ je o gospodarstvu, odnosno biznisu. Ako vi smatrate da je nama u interesu da vas blokiramo, onda pod hitno kupiti nekoliko knjiga iz ekonomije. U biznisu se ne radi na principu inata, već zdravog razuma (iako je i to diskutabilno). Smatram se hrvatskim domoljubom, što znači da volim svoje, a tuđe poštujem. Za politiku čistog računa sam uvijek i mislim da se konflikti iz prošlosti moraju srediti što je izvedivo. Pogledajmo primjer Francuske i Njemačke koje su dva svjetska rata bile izravni neprijatelji, a danas surađuju i vode glavnu riječ u EU. Želimo reći da su Hrvatka i Srbija civilizacijski ispod tih zemalja? Ne bih rekao da jesu, ali to moramo pokazati i svijetu.

joka

pre 9 godina

Ovo je i bilo ocekivano od njih.Nikada nece prihvatiti da je Srbija bolja i to u svakom pogledu.Seselj im je posluzio samo kao izgovor za neke stvari koje sad rade i koje ce tek uraditi.

Miljana B

pre 9 godina

@NemanjaVac8: Ipak ste vi u zabludi. Srbiji je EU od izuzetne važnosti i zato preduzima sve mere da ispuni uslove kako bi što pre bila primljena u to društvo. Naravno to ne znači da će se zapostaviti dobri odnosi sa Rusijom.

Milan

pre 9 godina

Vrlo korektno, jasno rečeno i iskreno. Tako će biti, ali uslova ima još. Hrvati su prethodnica EU politike prema Srbiji i Srbima. Sve što su do sada kroz vekove rekli i govorili Srbima, sve su ostvarili. Imaju saveznike koji se svi integrišu čim im kažiš: Srbija - Srbin. Tko je slep i to ne vidi, ili nepismen da nauči, tome je svejedno, a tko je ograničen njemu još manje, a tko ne voli Srbiju, on se raduje. U vreme komunizma bilo je pravo mišljenja, kažu da je danas pravo izjašnjavanja, da, da li je baš tako?

Miloš Kosorić

pre 9 godina

Kao prvo, ovaj gospodin zaboravlja da je uslov prijema Hrvatske u EU bio da ne osporava prijem Srbije u EU. Kao drugo, Hrvatska mora da poštuje stav Nemačke , prema tome oni se malo pitaju oko prijema Srbije u EU.

stina

pre 9 godina

Srbija je toliko daleko od ispunjavanja EU normi na svim područjima, da će ju ionako još dugo dugo dugo blokirati i Hrvatska i sve ostale članice i to s punim pravom. Ono što Hrvatska neće činiti je iskorištavati pregovore za rješavanje bilateralnih pitanja koja nisu dio pregovaračgog procesa. A u svim pitanjima oko kojih se vode pregovori, dužna je pritiskati Srbiju i na to ima potpuno pravo.

Nenad

pre 9 godina

zivela blokada blokada blokada blokada blokada zivela blokada blokada blokada samo napred hrvacani zivela blokada podrzacemo vas u vasoj blokadi bravo za blokaduuu

Nenad

pre 9 godina

Aman ljudi ako Stranka prava koja je osnovana po ugledu na "Stranku prava" fašiste Ante Pavelića treba da odlučuje da li će Srbija ući u EU, onda treba razmisliti kakav je to savez. Uostalom deca u Hrvatskoj još uvek kao lektiru čitaju knjigu koju je napisao ideolog Ustaškog pokreta Mile Budak, Opanci dida Vidurine. Deca od 15 godina izvlače moralne zaključke iz fašističke literature, neofašistička stranka bi da odlučuje o prijemu Srbije u EU... Samo im još fali da nam traže da uvedemo "rasne zakone" i to je to.

drmatoriks

pre 9 godina

Obavezno nas blokirajte, zauvek! Konačno da i Hrvati urade nešto dobro za glupe Srbe. Pošto već sami nismo dovoljno pametni da se okanemo ulaska u EU, neka nam bar hrvatski "prijatelji" pomognu da ne napravimo istorijsku glupost.

Andrija

pre 9 godina

Izjave političara poput njega i Šešelja u Srbiji nije odraz i slika ova 2 srodna naroda.
Oni nas samo podsećaju kakav smo besmisleni rat vodili u kojem su svi izgubili.
Zamislite opciju da rata nije ni bilo, gde bi nam bio kraj.

Marko Škorić

pre 9 godina

@Washington:Nije mi jasno zašto se ovde pominje Šešelj.Šešelj i njegova politika nemaju nikakav uticaj na političkoj sceni Srbije.

Miro Đokić

pre 9 godina

@Rama: Ma nema tu nikakve blokade , jer se za to Hrvatska najmanje pita i to iz dva razloga. Prvi , Hrvatska je primljena u EU pod uslovom da ne pravi smetnje Srbiji na njenom prijemu u EU. Drugi, stav Hrvatske mora biti usaglašen sa stavom Nemačke.

Pinokio

pre 9 godina

Ivan Teteš je predsednik HSP Ante Starčević.Doktor Starčević je začetnik hrvatskog nacionalizma,on je prvi pominjao istrebljenje Srba kao rešenje srpskog pitanja.Loše mišljenje je imao i o Jevrejima tako da se može nazvati pretečom Pavelića.Sadašnji predsednik HSP Ivan Tepeš je bleda kopija Dr Starčevića.

marija

pre 9 godina

Ruza Tomasiv je hrvatski predstavnik i Evropskom parlamentu.
Ko je nesretna Ruza koju je nasledio ovaj lik?

Ostale su upamćene njene izjave da ne želi da joj se dete uda za Srbina, Mađara ili Italijana, kao da je "Hrvatska je za Hrvate, a Srbi su tek gosti".

Nakon njene ubedljive pobede na izborima za EP, deo hrvatske javnosti je Tomašićevu doživeo “novom ikonom hrvatske desnice”. Na taj pijadestal dovele su je, pre svega, euforične izjave protiv Srba i Srbije.

Da li je EU normalna?????????

Mirkosoft

pre 9 godina

Hrvatska Stranka Prava je inace stranka koja velica ustastvo i fasizam, ako se ne varam puno ime stranke je Hrvatska Stranka Prava Alojzije Stepinac (HSP AS). Je li potrebno ista dodatno komentarisati?

zivanovic

pre 9 godina

Zivim u Hrvatskoj, i dan danas je velika netrpeljivost prema srbima.Naravno da hrvati ne bi voleli da Srbija napreduje, naravno da ne bi voleli da Srbi imaju podrsku zapada kao sto je oni imaju. Al zato Hrvati nemaju dusu i taj mentalitet srpski, a voleli bi da imaju. Nemaju oni puno toga sto Srbi imaju.

Licemeri

pre 9 godina

Pametno receno. Srbija treba odgovarati za sve nestale Hrvatske branitelje, za svu stetu sto je po Hrvatskoj pocinjena i naravno vratiti sve sto je pokrala i toliko zla ucinila. Do tada....blokiranje Srbiji put prema EU! Hrvatska je dosta patila radi veliko srpske politike koja je godinama cinila teror, ne samo u Hrvatskoj nego i svim ostalim zemljama sto su napadene od te davolske politike.
Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net (Davor, 13. decembar 2014 22:31)

A ko ce da odgovara za 700.000 ubijenih Srba u Jasenovcu i 200.000 proteranih u Oluji?

ToniZD

pre 9 godina

a jeste dosadni vise stim firmama i reciprociteton pa lipo dodjite u Hrvatsku, otvarajte te firme, zaposljavajte nas, kao sto Todoric i ostali zaposljavaju Srbe po Srbiji! Pa cemo mi kupovati vase proizvode ako su jeftiniji i bolji! i da, ako ne budete dobri, blokirat cemo vas :)))

Bgd

pre 9 godina

@ (Davor, 13. decembar 2014 22:31)
Slažem se ali onda da na drugi tas stavimo sledeće: vrednost uništene imovine proteranih Srba, vrednost uzurpirane i otete imovine srpskih firmi po Hrvatskoj, odštetu za svakog ubijenog u koncentracionim logorima 1941-1945. Treba li još da nabrajam?

Roki

pre 9 godina

Da je Srbija prihvatla Londonski sporazum, ne bi mi tako beznacajne bub..vabe tako laprdale danas! Dragi gospodine, urami Karadjordjevica!!!On ti je dao tvoju "ljepu"!!! Da ne bese njega, danas vas ne bi bilo!!!

NemanjaVac8

pre 9 godina

Pa da li je moguće da još neko veruje da je Srbiji cilj EU. Ajde što Srbija nikada neće priznati Kosovo, nego da li je moguće da neko ne kapira posle Putinove posete da Srbija ima nešto više od dobrog odnosa sa Rusima. To je u totalnoj suprotnosti sa ulaskom u EU i NATO. Ne radi se samo o tome što Srbija nije uvela sankcije Rusiji, nego što će odnos između Rusije i zapada (mislim na članice EU i Ameriku) vremeneom da biva sve gori i gori, a odnos između Srbije i Rusije će da bude sve bolji i bolji. Ne treba biti nekakav ekspert, niti prorok pa sve ovo predvideti. To je i više nego očigledno. Takođe, ogromno je pitanje da li građani Srbije žele da Srbija uđe u EU. Ja znam da kada se radi o takvim stvarima narod se slabo pita, jer dobra kampanja čuda čini, a uz to uvek može malo da se doterea, da ne kažem namesti rezultat, posebno ako za to imaš podršku zapadnih zemalja, tj. onih koji imaju interes da te uvuku u EU. Mislim nije EU crveni krst. Osim što je logično da zemlja koja pristupa EU ima koristi od unije, logično je da i sama unija ima nekakvu korist od te zemlje.Ništa na ovom svetu nije džabe.

Alexander

pre 9 godina

Ma dajte ljudi,ne lozite se na ovakve bezveznjake koji jos zive u proslom vijeku,ne bi bilo lose da mu netko saopci da je trenutacno 2014.godina!Ajd bokic!

andrija

pre 9 godina

Svi zaboravljaju da se Hrvatska obavezala da nece blokirati ni jednu zemlju da pistupi EU.
(Da da, 13. decembar 2014 22:34)
_______________
Da, i?
Naime i Rusija se obvezala Ukrajini nakon raspada SSSR-a da će biti uz SAD garant njezine samostalnosti ako se odreknu nuklearnog oružja tj ako isto prebace na teritorij Ruske Federacije... Znamo što se potom dogodilo :)

Washington

pre 9 godina

Шешељ је интелектуалац за ове ликове који још увијек у својим канцеларијама држе слике Павелића и диче се том идеологијом.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (nenad rs, 13. decembar 2014 18:50)

Ne bi se slozio, seselj je fasista kao i te bu*aletine sto spominjes. Nikakva razlika i nikakva "inteligencija". Bu*ala od coveka i tako treba da se predstavi, a u zatvor pod hitno treba da leti. Toliko o prepametnom intelektualcu seselju.

ahaha

pre 9 godina

Je l' vi stvarno mislite da se Hrvatska nesto pita? Isto kao sto je Slovenija rekla da ce blokirati Hrvatsku, pa nista. Kako Nemacka kaze tako ce biti... svi ostali su nebitni.

todos

pre 9 godina

Treba čak finansijski podržati ovakve stranke da nam pomognu i ne uđemo u EU. Muka mi je od svega a najviše naših političara.
p.s. a za ostale tamo u lepoj njihovoj je predizborna kampanja pa se može očekivati svakojake izjave.

potomak cetnika Ilije, nosioca Albanske Spomenice

pre 9 godina

@cro

Liberalni komunizam bivše SFRJ, kako ga ono nazva Oliver Stone, je bio mnogo bolji od demokratije koju sada imamo.

Danasnja Srbija neizmerno zaostoje za komunističkom Srbijom u pogledu:
1. Obrazovanja
2. Kulture
3. Tolerancije prema bilo kakvoj vrsti manjina
4. Socijalne Pravde

P. S. Očekujem minuse samo od četničkih potomaka. Ostali neka probaju da budu realni. Mislim da ćete se složiti da sam u pravu.
(Vesna 315, 13. decembar 2014 19:07)

Upravu si da je pod komunizmom bilo bolje nego u ovoj danasnjoj Srbiji koja je dno dna. Ali ne bih mnogo velicao rezim tiranije u rukama vlastodrzca J.B Tita. Hteo sam da ti dam plus dok nisam procitao
P.S. Pa sto "drugarice" omalovazavas nase junacke i slavne pretke?

Susjed

pre 9 godina

Zaista ne razumijem što ste ovo objavljivali?
Pa ja živim u Zagrebu i nikad za ovoga nisam čuo. Ajde da se kladimo da neće dobiti ni 1% glasova.

kontroverzni penzioner

pre 9 godina

Šešelj je za ovog koljača mala maca. U srcu ovog monstruma je lik Maksa Luburica ali to je sad u trendu u EU. Danke Dojcland.

Шумадинац

pre 9 godina

Овако...односе између Срба и Хрвата, неће решити Срби и Хрвати. Да су то могли и/или хтели и/или знали и/или шта год... да то учине, решили би их до сада. Мислим... имали су целу историју за то, или бар последњих 100 година, откако се бавимо једни другима. Ко ће их решити? Као и до сада - онај ко то може и хоће, и то за 15 минута, као "колатералну штету" решавања неког свог далеко важнијег питања, и по својој мери. За то постоје барем две могућности. Прва је да их реши Берлин...(из више разлога, да је то једино место, где ми уопште и треба да имамо амбасадора у Европи). Сматрам да ту сарадњу треба да доведемо до најбољег могућег нивоа, како би неки наш властодржац могао да окрене телефон у Берлин, кад нека њихова оваква будала нешто почне нешто да "лупа" и да их љубазно замоли да се побрину за то. Ово је могућа али мало вероватна опција, зато што ако си православни Словен у "Европи 21. века" остаје ти да, у пратњи CNN-а и уз благослов тог истог Берлина, седнеш на трактор и бежиш ка неком Београду или Москви. Друга, вероватнија, је да они буду решени у неком "карамболу", негде на Волги, који се као што видимо спрема, баш као 1942. године. А та "паламуђевина" о 21. веку, о миру, демократији... има смисла баш као комунистичко булажњење о пролетерској солидарности...лично, волео бих да се, ни под каквим изговором, више никада не нађемо, са Хрватима, у истој државно-правној заједници, било ког типа.

bravo

pre 9 godina

toooo! samo tako nastavi, blokiraj koliko god mozes! s ovima sto instaliraju zatvore i ne treba biti zajedno! vi hrvati pripadate tamo, delite isti sistem vrednosti, na istoj ste gardijanovoj listi. srbija nema tamo sta da trazi! reci ne eu! zivela Srbija!

vlaja

pre 9 godina

vas problem drage nase komsije je to sto vi samo mislite kako da nas sapletete.
A verujte nam,vi nam niste na mapi,ne zanimate nas....mi smo odavno prelezali te nacionalisticke bolesti

majstor mića

pre 9 godina

Tako ti je to kad smo im 1918. dali državu SHS, a potom, posle klanja u Jasenovcu i drugim stratištima i stvaranja ustaško-fašističke države NDH, opet spasili kazne da ne prodju kao Nemci jer bi ih Staljin počistio kao metlom sa lica zemlje . A on je to znao odlično da radi... Pa ih je Broz spasao, a oni ga nezahvalnici pljuju besramno. Nacija koja se ničega ne stidi... to su Hrvati!

n

pre 9 godina

neznam zasto se moraju objavljivati izjave svake budale, ako znamo da hsp (koji god po broju) nema nikakve politicke relevantnosti!! samo da se zavadi narod!

Neutron

pre 9 godina

Ne razumem. A sta o otetim privatnim svojinama Srba? Pa to je valjda nesto "sveto" sto je neotudjivo za vjek vjekova valjda. Moja sestra je kupila uredno pocetkom 80ih, tada debelo placen, gotovinski, stan u hrvatskom primoriju, konkretno u naselju Cervar. Sada tamo zivi neki Hrvat, vec 20ak godina. Pokusala je preko nekih hrvatskih advokata da resi pitanje koji su odbili da preuzmu slucaj (ako redakcija zeli, sve detalje mogu da prinesem). Eto, to je primer ukradenog privatnog vlasnistva unutar EU. A takvih slucaja ima na stotine hiljada. Kako je to moguce u pravnom sistemu?

mirko

pre 9 godina

sta se dogodilo sa ljudima koji su nekad zajedno ziveli bila jednom SFRJ najljepsa zemlja sveta (u njoj su svi srbi,hrvati zivjeli u jednoj zemlji)
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (nexho, 13. decembar 2014 21:47)
------------------------------------

Dogodilo se isto sto i u Drugom svetskom ratu...Srbe ubijali a Srbi ispali losi momci.

Ciro Blazevic je jedom rekao: Hrvati su najgori narod na svetu, i ja sam Hrvat ali tako je.

Davor

pre 9 godina

Pametno receno. Srbija treba odgovarati za sve nestale Hrvatske branitelje, za svu stetu sto je po Hrvatskoj pocinjena i naravno vratiti sve sto je pokrala i toliko zla ucinila. Do tada....blokiranje Srbiji put prema EU! Hrvatska je dosta patila radi veliko srpske politike koja je godinama cinila teror, ne samo u Hrvatskoj nego i svim ostalim zemljama sto su napadene od te davolske politike.

Ћезо рца

pre 9 godina

Зар ико нормалан може нешто добро да очекује од политичара из државе утемељене на геноциду нашег народа?

NN

pre 9 godina

Ako se to bude radilo, onda je vreme da i mi bojkotujemo sve sto stize iz te drzave, i ovako zahvaljujuci nasim blagim vladama smo dozvolili da nam pokupuje silne kompanije, zemljiste ,da otvore silne lance marketa.... a to kod njih nije moguce bas tako lako da neko iz Srbije to isto uradi tamo. Pa da vidimo ko ce gore proci ako budemo bojkotovali sve njihovo, jer oni na nama ostvaruju dobiti tj imaju od 2000 na ovamo mnogo veci izvoz u Srbiju nego sto je uvoz.

vaske

pre 9 godina

Kompleksasi. Ne mogu bez Srbije pa to ti je, a krivo im sto mi mozemo bez njih, pa ih to jede.
Podsecaju me na zenu koja trazi razvod i "ne zeli vise da cuje za njega", a kad vidi da joj bivsi muz ne pati za njom, vec nastavlja da zivi, ona krece da ga iz ljubomore i zavisti spotice i napada na svakom koraku.

Milutin

pre 9 godina

Stvarno....
Gde su ti ljudi. Zasto se to skriva. Zasto to dobija politicki znacaj posle dvadeset godina. To treba resiti i zbog svih nas. Ako se ne zna gde su zavrsile zrtve rata onda to treba reci a ako znamo a necemo da im kazemo onda je to nasa sramota. Valjda smo presli preko gluposti da nasa drzava nije bila u ratu. To vise ne bi smelo biti politicko pitanje pobogu.

Miroslav

pre 9 godina

ah dajte molim vas kaj bude taj blokirao? ko i onaj Danijel Srb haha
minorna stranka krajnje desnice sa svojom Ružicom u EU parlamentu, sve kaj imaju/nude je nacionalizam, satelit stranka HDZ-a da pokupi glasove, druga stvar je to da se hrvatsku jako malo bude pitalo kad dođe vreme da srbija uđe u EU,(budu dobili "packe" slično ko slovenija od amerike) pa zna se ko je gazda u EU! odma se oni primire čim dojde depeša iz USA ambasade u Zagrebu...naravno tu je još i Deutschland :)

Nemamo pojma

pre 9 godina

Zahvalimo se braći po krvi što nam čine uslugu. Eto oprostićemo vam genocid i jedan i drugi samo ne dajte da udjemo. Zadnja ste nam nada.

Germogen

pre 9 godina

Koliko demagogije u komentarima i sa jedne i sa druge strane. Prvo ovaj lik je marginalan kao i njegova stranka i ideologija. Drugo, ne znam zašto toliko forsirate priču kako se Hrvatska ništa ne pita. Svaka članica EU mora posebno ratificirati prihvatanje nove članice. Slovenija i Italija su blokirale Hrvatsku bar 2 godine (ako ne i više), i nismo primljeni ni na čiju intervenciju, nego smo morali udovoljiti većini njihovih zatjeva. Treće, ne moramo vas mi spašavati da ne uđete u EU, imat ćete referendum o pristupanju pa se tamo odlučite. Doduše kažu da je uvijek naštiman u korist pristupanju, ali i tu imate opciju da izvršite državni udar ukoliko posumnjate u regularnost rezultata. Četvrto, ne bi vam ništa falilo da date neke informacije o masovnim grobnicama, a postoje ljudi koji to znaju, pa čak i u policijskim i vojnim strukturama Republike Srbije.

jef

pre 9 godina

Moj savjet gradjanima Srbije bi bio da ni u kom slucaju ne glasaju za ulazak u EU. Time bi izgubili i ono malo slobode, i prava na anonomnost. Ovdje Toga vec odavno nema.

Ivan

pre 9 godina

Ja smatram da treba ukinuti sav uvoz iz hrvatske i pozatvarati sve njihove radnje ,uvesti im vize za tranzit i boravak u nasoj zemlji . Ne treba da se okrenemo prema EU,treba pokrenuti nasu proizvodnju svega ko sto je nekad bilo . Po sebi mislim da bi se isplatilo svima kad bi drzava gajila vise osecanja prema svom trzistu da seljak koji gaji voce i povrce a realno imamo mesta gde moze sve da se uzgaja da od drzave dobije nadoknadu koju i zasluzuje ,tako nam ljudi ne bi odlazili u inostranstvo .Nama ne treba bilo ciji amin da bi se nesto uradilo u ovoj zemlji . Kad bi drzava uradila sve da moze da opstane od svoje proizvodnje bilo da su to kola koja su kod nas loseg kvaliteta ,uvedite standard kakav valja , na ficu se niko nije zalio za kvalitet .Smatram da smo drzava koja moze da opstane sama od sebe samo da bi se dovela u normalu .
pozdrav svima

Deki

pre 9 godina

Ja se oko ovoga uopšte ne potresam, jer sam odavno izgubio nadu da će Srbija ući u EU. Mislim da time mi i ništa ne dobijamo. Mene samo vredja to, jer se dobro sećam kada je Hrvatska trebala da udje, davali su izjave da neće kočiti Srbiju, a to su radili jer su znali da neće moći ući ako imaju probleme sa susedima! To je ta dvoličnost koju su uvek imali Hrvati. Došli Nemci, oni uz Nemce, formiraju samostalnu NDH i kolju Srbe, a kad Nemci gube rat, oni svi Partizani!Mi moramo gledati sebe i pokušati biti dobri sa zapadnim silama da nas ne bi ponovo dirali, a EU, već je kasno!

GED

pre 9 godina

Pa ti si taman na nivou Seselja, samo je Seselj u Srbiji proslost, a ti si, na zalost, u Hrvatskoj sadasnjost!
(evroskeptik, 13. decembar 2014 19:37)

@evroskeptik ...Sjajan komentar, čestitam!

ii

pre 9 godina

komsijski,nema sta .i bolje da srbija ne ide u eu,koja ce asfaltirati koju ulicu i zaduziti kreditima unucad ,naravno preko jeftinih politicara.ne samo srbiju,vec i bih.bolje se okrenuti rusima ,turcima i arapima koji imaju zivu lovu,naftu,plin,energente.eu je obicna banka koja samo sluzi da sjever postane bogatiji,da imaju gdje ljetovati na jugu.hrvatskoj ce se sve samo kazati.....pozz iz sarajeva

Grunf

pre 9 godina

Eh šta sve ćovek neće pročitati.Šta je sve neko spreman da izjavi.Zaista nisam siguran ali mislim da je Fridrih Niče zaista lepo rekao o politici da toliko može biti vulgarana da je možeš nazvati prostitucijom intelekta.Zamisli tražiće vizni režim sa Srbijom.I šta kao to je uspeh diplomatije.On nam šalje poruku jer na to Hrvatska ima prava da će sve učiniti da spopliće Srbiju.Da vidimo ko će s eograditi od takvih izjava gde jedan čovek šalje otvorene pretnje drugoj zemlji da će sve uraditi da onemogući Srbiji neki tamo put u EU.Da li su takve izjave nije važno s koje strane dolaze izdaja sopstvenog naroda.Samo možeš da vidiš demonizovanje nonoga što se nalazi s druge strane granice.Izgleda da su to ljudi koji uglavnom nisu videl ni Hrvata ni Srbina niti išta znaju o sopstvenom narodu a tek s druge strane granice i da ne govorim.Ipak iam koristi od takvih izjava jer tako i jedna i druga strana mogu da vide da nacionalizam sužava, osiromašuje.Nacionalizam je visoki stepen uskogrudnosti. To je nešto iracionalno,jer za uski mali interes ti si spreman ustupiti nešto mnogo veće i važnije od onoga što dobijaš.Nema ništa lakše nego potegnuti nacionalizam kao oruđe.Politika zapravo podstiče nacionalizam,na njemu opstaje. Nacionalizam zaglupljuje.

nisi u pravu

pre 9 godina

Ma bas ce on da nam oderdjuje put ka EU...Jos da nam kaze sta sutra da spremamo za rucak,hahaha
(MilicA, 13. decembar 2014 21:05)

Nisi u pravu,tako misli veci deo politicara u Hr. samo se javno ne izjasnjavaju.A kao punopravna clanica, hteli mi to ili ne, mogu kako hoce.
Svi su zaboravili koliko je natezanja bilo sa Rumunima i Vlaskom manjimom, koji se usput uopste nigde ne izjasnjavaju niti se osecaju Rumunima, samo da bi dobili status clana za pridruzivanje.Samo mi dajemo velikodusno i teritoriju i sve ostalo pride i niko vise.

bice bolje

pre 9 godina

A cime bi se bavila nasa braca ako ne bi nama? Treba neko da preispita prisustvo hrvatskih kompanija na nasem trzistu. A i njihove pevace glumce i ostale malo izostaviti iz nasih medija, pa bi malo poveli racune sta govore. Neka idu na trziste EU pa neka tamo profitiraju. Nego i tamo njihovi prljavi politicari skrecu paznju sa ekonomije, a mi im dodjemo kao dobar izgovor.

Rotsildi - vladari svih nas

pre 9 godina

Sto se mene tice EU je pred kolapsom tj bankrotom bas kao i Amerika, doduse Amerika je to vec odavno samo se to odlaze zajmovima tako da nam EU i ne treba.

Zoki kaze

pre 9 godina

Hahaha... Pa kao da će tebe i hrvatsku neko da pita. Biće onako kako kaže gazda-rica, a tvoj govor je samo jeftina politička kampanja...

Savo

pre 9 godina

Nikad nećemo naučiti ko nam je prijatelj a ko neprijatelj. Treba Hrvatska što šta nama da objasni, poput Jasenovca, mnogobrojnih jama, a ponešto i iz novije istorije. Treba i mi da postavimo neke uslove, a ne samo da slepo ispunjavamo tuđe. Dakle, gospođo Merkel, može to i to, ali ako Hrvatska i recimo Albanija urade to i to.

Striker

pre 9 godina

Zašto se toliko prostora daje anonimcu koji dobija 0,05% glasova,pa u Hr do jučer niko nije čuo za njega, ej Tepeš pa on je Rumunj, rođo od drakule iz transilvoanje a tako izbezumljeno i izgleda, dajte ljudi nemojte se "ložiti", to je luzer koji ne može pobijediti ni da bude predsjednik kućnog savjeta..

nexho

pre 9 godina

sta se dogodilo sa ljudima koji su nekad zajedno ziveli bila jednom SFRJ najljepsa zemlja sveta (u njoj su svi srbi,hrvati zivjeli u jednoj zemlji)

mario

pre 9 godina

(makenzije zagreb, 13. decembar 2014 18:51)
Vjerojatno tako što tada sigurno SDP neće biti na vlasti niti večina u Saboru.
btw može svatko pokrenuti referendum što po Lisabonskom ugovoru ima pravo svaka članica EU...
I da, pa i neki stručnjaci iz Srbije su rekli da će Hrvatska vršiti pritisak i možda staviti veto na neko poglavlje tako da nije to samo rekla kazala.

Smarty

pre 9 godina

Krajnje je vreme da se i Srbija pocne ponasati kao suverena drzava i uzvrati istom merom: za pocetak rezolucija EP zbog govora mrznje, a onda rasprava u SB UN.
Sta ne moze? Daj onda ono sto moze: zahtev za reciprocitetom - koliko firmi Hrvatska ima u Srbiji, toliko srpskih firmi u Hrvatskoj. Pozdravljam uvodjenje viza sa hrvatske strane (jer mi se bas nesto i ne ide na tu stranu), a onda Srbija mora da odgovori uvodjenjem viza hrvatskim gradjanima, pa da vidim kako ce ostvarivati biznis ovde?
A sta ce na sve to reci EU bas me briga, jer je vecina komentara vec rekla vecinski stav Srbije po pitanju clanstva. Jos samo da misljenje naroda stigne do usiju onih koji vode ovu drzavu...

Bavarska Princeza

pre 9 godina

Nikada nisam verovala da cu ovo da kazem ali HRVATI HVALA ! Time nam cinite veliku uslugu ! Hvala hvala hvala sto nam mislite dobro !

protos

pre 9 godina

О, коначно да нам и Хрвати неко добро ураде. Само нас блокирајте на овој странпутици названој "Пут у ЕУ". Хвала унапред.

janko

pre 9 godina

Narod je umoran a vec 15 godina se vrti prica o EU. Dok Srbija ne ocisti svoje dvoriste, nije potrebno pregovarati sa EU. Niko, ko je usao u EU nije prosao slavno. Evo zivim u slovackoj vec nekih 7-8 godina, i vidim jednu stvar. Ulazak u Eu je bio ok. Ka davali im sakom i kapom preko eurofondova, ali sad sve to vracaju. preko 50% stanovnika zivi na minimalcu od 340€. A ni do posla nije lako doci. Kirija u bratislavi oko 350€ za garsonjeru, zivot je jako skup.. ja sam uspeo, ne zalim se, ali ostalim nije lako.. a verujem da srbija ima vecu sansu ako okrene pricu. Treba odigrati obrnutu psihologiju. EU nije prioritet. Jeste zanimljiva, ali nije vredna truda. Ako se dobro odigra, ima za 2 godine da vas prime. Ovo sta rade srpski "politicari" je uvlacenje se zapadu i istoku koje ce ispasti tako, sto nece biti ni EU, ni Rusije, ni Srbije..

ic mi

pre 9 godina

Ovome ne treba davati paznju...prvo,zato sto je receno u okviru stranackih prepucavanja u CRO, a drugo,zato sto EU ne bi postojala da sve tako funkcionise,a CRO ne bi bila clan EU da je Slovenija uspela da je blokira kao sto je imala nameru tj. nemoze niko nikoga da blokira ako glavne clanice to ne dozvole...

Flešer

pre 9 godina

...Zašto se daje prostor marginalcu za kojeg vjerojatno ni vlastita mama ne bi glasala, osobi čija je relevantnost jednaka onoj intervjuiranju prvog pijanca iz neke opskurne balkanske krčme, skidajte to s.... , milost!!

my way

pre 9 godina

Kmeee, kmeee, mi jadne male ustaše želimo svoje, mi smo žrtva, na nas je naša zemlja na kojoj smo mi insistirali odlukom našeg sopstvenog sabora svojim postojanjem izvršila agresiju i to velikosrpsku... Kmeee, kmeee, jadni Vukovar, samo su Merčep i njegovi pobili trocifren broj Srba i minirali srpske kuće, samo smo blokirali kasarnu da vojnici JNA umru od žeđi i gladi, a Srbi tako sram ih bilo...Kmeee, kmeeee, danke Dojcland naš divni povijesni prijatelju... Kmeee, kmeee, Dunav promenio tok, sad nam Srbi ne daju da ga pređemo i napravimo umesto normalne jedinstvenu rečnu granicu u Evropi i svetu kakvu samo naš arujkevski ustaški mozak žrtve, nikako dzelata, može da smisli, Kmeee, kmeeee... Najhrabriji narod na svetu, ne zato što se ničega ne boje, već zato što se ničega ne stide!

Beograd

pre 9 godina

Pametni su shvatili da Šešeljeva politika nema šanse da prodje u Srbiji. A vi se več uplašili. Pa zar se plašite bolesnog čoveka? Nema Srbija zašto da se ogradjuje od Šešeljevih suludih izjava. Ali, vi ovo radite iz čiste pakosti, da bi komšiji crkla krava. Treba da se stidite Jasenovca i Oluje. Treba da se stidite Gotovine, a vi ga aplauzom dočekali iz Haga! Uostalom, ko vas uopšte za nešto pita? Jak faktor našao da priča o Srbiji!!!

Milos

pre 9 godina

Pa znao sam ja da nas hrvati vole... Msm sami su videli kako je prosla vecina kako su usli u EU pa oce da nas zastite... HAHHAHAHAHA
Sta ti je bratstvo-jedinstvo :D
imaju nacionalni dug 70% bdp i nesto nam pricaju. Moj savet je biti zemlja u predpristupnim pregovorima, koristiti fondove za razvoj i uzivati.
Clanstvo znaci uskladjivanje politike, trzista i svega ostalog sa EU a ovako mozemo jos uvek imati svoj put. Zar je to tako lose?

Rade

pre 9 godina

Ako će zaista moći blokirati ulazak Srbije u EU, to je onda izvaredna vest. Šta čovek da kaže osim hvala. Nadam se da moja voljena Srbija nikada neće postati deo tog neokolonijalnog projekta i da neće postati ni nemački, ni engleski sluga. A na drugoj strani ni ruski.

TNT

pre 9 godina

Evo da ja ne bih rizikovao da budem cenzurisan zbog mog slobodnog govora (i moguceg psovanja), vesti iz proslosti ce dovoljno reci ko su zapravo i kakvi su Hrvati: http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=12&dd=21&nav_id=399516 http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=03&dd=14&nav_id=350037 http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=11&dd=30&nav_id=395409 http://www.ezadar.hr/clanak/mesic-hrvatska-nikad-nece-blokirati-europski-put-srbije-niti-bilo-koje-zemlje-regije?related_content_TU_1
http://www.vesti-online.com/Vesti/Ex-YU/325480/Josipovic-Komsije-necemo-vas-blokirati
Lista je beskonacna.
Uvek cu biti ponosan sto sam SRBIN!

verteks

pre 9 godina

Joj, neeeee!!! Ne uskraćujte nam to blagostanje u koje ste ušli, znam da ste sad sila, ali vas pozivam u ime našeg bratstva i jedinstva da nam ipak progledate kroz prste!

prellee

pre 9 godina

Ovi Hrvati su ono najgore što nam se može nekome desiti, samo ne znam što nam to rade , danas kada se trebamo povezivati.Protjerali su skoro svo srpsko življe iz Hrvatske, samo iz razloga što su tražili pravo koje im je bilo u Ustavu. Sada imaju svoju državu i na to se trebaju usredotočiti, raditi za dobrobit svoga hrvatskog življa, bez srpskog. Međutim oni to nisu u stanju. Jedino što su u stanju raditi i zadovoljavati svoje zadnje strasti, to je inatiti se i podmetati klipove srpskom narodu. Žalosno. Hrvatski SDP nije ništa mogao uraditi na popravljanju svoje privrede.Pošto ništa ne mogu napraviti za Hrvatsku, niti mogu šta oteti od EU . Ti jalovi Hrvati se sada okrenuli protiv svojih komšija Srba, pa im žele što više nuditi. Sramota i žalosno od te ZAPADNO ORJENTISANE Hrvatske. Sada če tek oni željeti da se nametnu toj EU, sa svojom sposobnošću, time što če klevetati, blatiti, lagati protiv Srbije. Brzo su zaboravili uslugu Srbije kod ulaska u EU.Srbi im nisu ništa fakturisali, a bilo je toga dosta, porušena imovina, protjerani živalj, nemogućnost povratka na ognjišta. Nezahvalnici i veoma zli u svojim namjerama. Srbijo budi hrabra, ne pokazuj slabost u svom putu prema boljitku, ne prema Zapadu, pogotovo tamo gdje su Hrvati. Cinični, podmukli i skloni svemu lošem prema Srbima. Na tom putu neka vam Bog pomogne.

Sosed

pre 9 godina

I opet ti Hrvati, pa Hrvati. Predstava da se radi o misljenju Hrvata bi tako dobro pasala u stereotipe o Hrvatima. Ovdje se, medjutim, radi o marginalnoj stranci i politickim tipovima s krajnje desnog krila. Tko zna da li ce ta stranka i postojati za koju godinu. Ono sto je sad vec sigurno je da ona ne predstavlja nekakvo prosjecno hrvatsko misljenje o ovoj i srodnim temama. Mozda nam je svima potrebno malo vise odmaka da bi stvari procijenili realnije. Dakle, ako firma sa sjedistem u Hrvatskoj kupi firmu registriranu u Srbiji, to ne znaci da su Hrvati kupili srpsku firmu nego je vlasnik (ili netko u njegovo ime) kupio doticnu firmu. Ako neki politicki marginalac izrazi svoje misljenje to je njegovo misljenje ili ono njegovih istomisljenika - nije misljenje Hrvata. Smirimo moguce tenzije prije nego i nastanu jer od njih mogu profitirati samo ekstremisti na obje strane. Cijenu bi, kao uvijek, platio narod.

ZGB

pre 9 godina

Stvarno ne znam zašto vam je ovo udarna vijest, pa to je polumarginalna ekstremno desničarska stranka, čuditi se i ozbiljno shvaćati ovo je otprilike kao da netko ovdje u Hrvatskoj ozbiljno shvaća Šešeljeve nebuloze. Mislim, kao da niste znali da ovdje ima takvih ljudi - i evo čudna li čuda, ima i stranaka koje računaju na njihove glasove. Nije to reprezentativna slika Hrvatske.

yopaaa

pre 9 godina

Hvala ti velika brate rodjeni! Veliki pozdrav iz "ne" Evropske drzave, samo jos kad bi se ovi nasi opametili pa videli da je taj projekat velika propast.

BanovoBrdjanin

pre 9 godina

Nije mi jasno zašto je ova minorna vest na naslovnoj strani B92, ako se zna da ova stranka ne može ni cenzus u Hrvatskoj da pređe.
Pa HSP dok je bila jedinstvena pa nije dobacivala 5-6 %.

Šta objavljujete ovo pa da neuki građani zaključe da će nam HR bog zna kako otežati sve i da je ova kao neka njihova mejnstrim politika.
Samo plašite narod i pujdate ga prema zapadnim susedima.

lepi mara

pre 9 godina

Još jedna sjajna izjava za zamajavanje širih narodnih masa kako kod nas tako i kod njih, a za to vreme sirotinja je svuda još siromašnija a oni sve bogatiji.

tocak

pre 9 godina

A odgovornost za rusenje ustavno pravnog poretka SFRJ?Pa ljigavci Srbi su vas oslobadjali od Germana!Ali ne vise...jedino sto imate od EU je jos jedna zastava.Crkla privreda da bi Svabo dobro ziveo i brckao noge u Jadranu!

Bo Didley

pre 9 godina

Nema frke hrvaCki patriJoto ali... da vratite makar 50% isteranih, da se izvinite za GENOCID u Jasenovcu a ratnu stetu da platite, svaki nastup onog obskurnog morona Tompsona me iskreno vredja i hocu da se ogradite od primitivizma i da ga sankcionisete i jos mogo toga primitivnog sto dolazi iz tvoje etnicki ociscene domovine. A na moru me neces videti. Ah da stigao neki telegram iz Berlina na adresu tvoje kombi partije. Kaze:"... glasaj za Srbe i shut f*ck up Balkan weirdo".

Dragi

pre 9 godina

Mogu kada ovde u Nemanjinoj sede budale i 'oće u EU k'o muva bez glave, a kada bi imali imalo mozga i kazali "hvala, nama to ne treba", e tada bi bila druga pričai ne bi imali koga da ucenjuju.

Hrvoje

pre 9 godina

Ma, nemojte se vi "braco" nista sekirati! Ja znam da vam ovo zvuci skandalozno, srceparajuce, tjera suze na oci, baca vas u ocaj (ili vas tjera da se bacite (u najboljem slucaju u ocaj)) itd. itd.

Ali, sada kada Linta opeli jedno priopcenje, onda ce sve da se pusi...

Diplomatski telegram

pre 9 godina

@ Vaše je samo da aminujete kad vam dođe depeša iz Berlina
(knockout, 13. decembar 2014 19:12)

Meni se cini da Berlinska depesa vec stigla i da se u Hrvatskoj vec vladaju i ponasaju saglasno uputstvima.

ŽM

pre 9 godina

Normalne ljude tamo je baš briga za ovakve bu*ale, a jedan od dokaza za to je i odlična prodaja proizvoda iz Srbije (ulje, slatkiši, grickalice...).

Milutin

pre 9 godina

Nista vi necete blokirati, nahvatacete jos 5-10% glasova vise na izborima, ubudzicete se u institucije za besne plate i privilegije i to je to. Znamo mi u Srbiji kako sve to ide pa se malo ko vise uzbudjuje oko ovakvih izjava. A da ne biste propustili takvu priliku kada bi vam se ukazala Starcevicu, ni u to niko ne sumnja. Ali avaj, niko vas iz EU nece ni pitati a i ako vas pita reci ce vam kako da odgovorite, da ponovite jos jednom, i to je to. Srbija je Evropska zemlja bila i ostala.

Borovčanin

pre 9 godina

Mi da vam damo ono šta je vaše? Da li na to mislite i na srpsko vekovno nasleđe u lepoj vašoj što ste ga i sami otuđili!?
Da se ne lažemo gde su hrvatski civili i "branitelji"? Da li mislite i na hrvatske građane srpske nacionalnosti koji su nestajali u gradovima lepe vaše van i u okviru ratnog područja? Malograđani...

sportsman

pre 9 godina

E bas super za vizni rezim. Bar ces pomoci ovim nasim tupavim gradjanima Srbije da ne idu na letovanje u genocidnu drzavu. Drzavu koja pociva na ubijenim, pokatolicenim i proteran srpskim civilima.

Čempur Zijad

pre 9 godina

Stvarno de*ilna izjava, uvesti vize za sve građane Srbije, zato što Šešelj lupeta. Ovaj lik je očigledno neki hrvatski Šešelj.

djole

pre 9 godina

Neka. I treba. Prodali smo im nase firme, idu Srbi tamo na letovanje, a oni ka da je 1942. I treba. Ja ne kupujem nista njihovo, ne ostavljam ni pola eura tamo u toj zemlji pa me bas briga. Ne razumem Srbe koji saradjuju sa tom takovom drzavom. I treba. Blokirajte sve budalama. ja vam ne bi dala da unesete 0,5 eura u Srbiju. Stavise, zabranila bih vam ulazak. Ajde, pusite se glupi Srbi sto kupujete njihovo i sto ste prodali Frikom i puslili razne glupave firme. Proterati i proterati. Zauvek. Oni jadni imaj problem sa nacizmom, a mi im to tolerisemo. Tj, ja ne, ali vecina Srba je glupa pa im sve tolerise.

realista

pre 9 godina

A zasto onda Evropa ne natera i Hrvate da sa nama potpisu sporazum o neometanju pri pristupanju medjunarodnim institucijama kao sto su nas naterali sa Kosovom?
To je ta ravnopravnost!

Realist

pre 9 godina

Kakvi god da smo traljavi, vi ste jos traljaviji, pa ima da plesete kao mi kazemo...a mi kazemo kako kaze Berlin, a Berlin kaze kako kaze USA....e da, vi mozete reci Lesotu...ima da plesu kako Vucic kaze XD

baki

pre 9 godina

Na zapadu ništa novo,oni će to i uraditi budite sigurni i nemoj te se paliti kao dok im Nemačka ili Amerika kao ne naredi ,oni su na potpuno istom kursu smeju nam se u lice i igraju se sa šargarepom zvanom EU iznad naših glava.Malo malo pa stižu pretnje ili ucene iz tog kluba EU.Samo slep kod očiju to ne vidi.

nema vise tajni!!!

pre 9 godina

Bojkot hrvatskih proizvoda! Kupujete naše domaće!
(Surfer, 13. decembar 2014 18:54)

Surferu, reci mi da se salis :) Pitaj ko je kome prodao "Bakinu tajnu" (sa sve simbolicnim imenom brenda)! Prodali smo sve njihovo, i dekino, i bakino, pa sad prodajemo i njihove tajne. S druge strane, Nasi nam prodaju domaci kineski beli luk :) Kupujmo nase domace, iz Kine uvezene, bele lukove!!! :))

Србин

pre 9 godina

Наравно за свакога бранитеља, а ви ћете нама имена свих из Јасеновца, Јадовна, Глине и др. да не набрајам дуго би трајало.

strahinja

pre 9 godina

Braco Hrvati vi ste nam jos jedina nada da ne udjemo u tu nakaznu tvorevinu, nedajte ako Boga znate ovi nasi oce da nas uguraju na silu!!!!

Miloš

pre 9 godina

Aha...blokiraće dok Frau Merkel ne kaže ''E sad je dosta - odblokiraj.''. Tako to funkcioniše, Hrvatska se pita u EU koliko i moja baba u mesnoj zajednici.

mifa

pre 9 godina

Ovaj jeste bu*ala ali samo zato što priča o tome javno. Ozbiljniji igrači ćute i čekaju trenutak da nam ispostave spisak zahteva. Neće tražiti mnogo, možda samo da se malo drugačije krstimo i tako te sitnice!!!

pantelija

pre 9 godina

To što pametan misli budala kaže.I to je to .Ovo će se stvarno I desiti.Ne bih bio iznenađen kao ostali već ,što bi rekli...dapače.

mifa

pre 9 godina

Ovaj jeste budala ali samo zato što priča o tome javno. Ozbiljniji igrači ćute i čekaju trenutak da nam ispostave spisak zahteva. Neće tražiti mnogo, možda samo da se malo drugačije krstimo i tako te sitnice!!!

nebitni likovi nek ostanu nebitni

pre 9 godina

Zasto uopce prenosit izjave ovakvih marginalaca koji nece preci izborni prag u HR i jos ih stavljate kao vijest na naslovnu stranicu? Mislio sam da ste ipak ozbiljniji portal od Kurira. Samo palite narod bezveze, a realno ovakve likove niko za nista ne pita niti o icemu odlucjuju. Cemu onda ovo? Sto ne stavite vijest sta je moja baba jucer imala za dorucak. Ista stvar...

Ja

pre 9 godina

Nadam se da si iskren i da ti jake clanice EU nece narediti drugacije. To je jedini nacin da se ostvari ono sto vecina naroda zeli - nikad u EU.

Sloba

pre 9 godina

dr. Ante Starcevic bi ti izvukao usi da je u prilici. I uopste mi se cini da su se u to doba. (19.vek) Hrvati i Srbi vise postovali i saradjivali nego danas.

Aleksandar Petrovic

pre 9 godina

Gospodine dragi;sredite vi stanje u svojoj drzavi.Manite se pretnji Srbiji,u zadnjem ratu ste napravili genocid nad srpskim manjinskim narodom,pa ste ih proterali sa njihovog vekovnog ognjista.Te izbeglice je primila jadna Srbija a oni su vasi drzavljani,za radi vasih drzavljana smo mi u Srbiji i tekako trpeli.Nije mi jasno kako ste vi usli u Evropsku uniju kad puno otvorenih pitanja nisu razresena sto se tice tih vasih pomenutih drzavljana.Manite se corava posla i ne izazivajte nove medjunacionalne sukobe,sredite ekonomsku situaciju u vasoj zemlji,posto i onako gradjani iz Hrvatske beze iz vase zemlje trbuhom za kruhom.Da se narod pitao ne bi doslo ni do rata ni do raspada Jugoslavije,vec su se pitali cijini nacionalisti po svim republikama.Dovoljno govori zivot i ekonomska situacija na prostoru ex Jugoslavije!!!

Branko Dalmatinac

pre 9 godina

Tuzno je kako pojedini Hrvati izvrcu istinu i stavljaju se u polozaj zrtve u nedavnim ratovima... gde su nestali Hrvati iz "domovinskog" rata? Odgovorite Vi gospodine gde je 200000+ proteranih Srba sa prostora Hrvatske?
...srecom, postoje normalni ljudi, Hrvati koji shvataju da hrvatska pozicija, opozicija, a nazalost i vecina stanovnistva "slavi" oluju... slavi progon jednog naroda koji nekad bese konstitutivan...

Skoro isto kao kad Albanci slave prekid fudbalske utakmice zbog drona i ilegalne zastave u sred Beograda... slave kao da su uzeli titulu...

tuzno je sve to ... mnogo tuzno...

ne zanosi se

pre 9 godina

Aha...blokiraće dok Frau Merkel ne kaže ''E sad je dosta - odblokiraj.''. Tako to funkcioniše, Hrvatska se pita u EU koliko i moja baba u mesnoj zajednici.
(Miloš, 13. decembar 2014 19:03)
A Frau Merkel sece vene da vidi Srbiju u EU.Nije nas htela ni kad je vedrila i oblacila u EU a sad i njeno vreme polako prolazi ovde.Ko zna ko ce biti na mestu Frau Merkel, kad mi dodjemo na red jednog lepog dana.
To sto Vucic nista nije sposoban da uradi, nego nas zavlaci sa EU i blagostanjem ovde, to je vec prica za nas neobavesteni narod.

vrxy

pre 9 godina

@Lion
Tako i ja mogu reći da svaki Srbin misli da ovako svaki Hrvat misli,daleko je to od istine i s jedne i druge strane,ovo je totalno mala i nebitna desničarska stranka..ja osobno bi čak i volio da uđete sto prije jer što ste prije vi unutra to znači brži razvitak i za nas,pogotovo za moju regiju..pozdrav svim normalnima iz Osijeka!

Dve muve(go***re) jednim udarcem!

pre 9 godina

Ja bih ovom dao titulu pocasnog gradjanina Srbije!

Prvo zato sto covek radi u interesu Srbije bolje nego nasi politicari,drugo jer je prosecni Hrvat srbomrzac,i kad mu das tu titulu ima njegovi da ga razapnu gore nego Jevreji Hrista.

heavy

pre 9 godina

"330.000 srpskih civila je stradalo u rasapu ideologije Hrvatske stranke prava u periodu 1941-1945"

Zalosno je licitirati broj zrtava ustaskih koljaca u WWII ali ne lupajte cifre napamet.Zvanicna komisija SFRJ(antisrpska drzava)je dosla odprilike do duplo veceg broja od ovoga sto ste naveli a i to je najverovarnije umanjeno radi bratstva i jedinstva.Ne dozvolimo da hrvati prekrajaju istoriju!

Brain

pre 9 godina

Potrebno je da se Srbija dovede u predinfarktno stanje, cime ce se videti kome je istinski okrenuta- Rusiji ili EU. Ako "izgorimo" dovoljno i popustimo pred pritiscima, tj. ako progutamo mamac/e (dron,Seselj,ovakve i slicne izjave...), tako deprimirani pokazacemo pravu opredeljenost u situaciji koja trenutno trese planetu- Rusija ili EU (citaj SAD). I ako na sav glas idemo u EU, ta ista EU nam nesto i ne veruje...

nikola

pre 9 godina

a vi kad dobijete svoje za sve zlocine nad Srp. narodom, samo u 20 veku ubili ste ili proterali 1 000.000 Srba od prvog rata preko drugog pa do oluje. Bili bi bolje da cutite.

reality_check

pre 9 godina

Samo sam čekao kada ćete pokrenuti taj mehanizam koji vam članstvo u EU omogućava...iskreno, očekivao sam i ranije, ne znam šta vam bi da čekate do sada???

комшија

pre 9 godina

Подршка Хрватима, јашта блокирајте нас, сви ми врло добро знамо шта је ЕУ и кога је ЕУ, заједно са Нато бомбардовала 1999, па касније одузела и КиМ, растурила привреду и ми опет идемо за њима, хоћемо да будемо пуноправан члан ЕУ, 14 год већ улазимо у то мафијашку ЕУ. Зар је потребно још толико да уђемо? Целе генерације пропатише због уласка у ЕУ, нећу да ми се цео живот води само ка уласку у ЕУ, и за боље сутра хоћу и данас да лепо живим да имам деци пара да дам кад крену у школу. Од тог уласка немамо ништа, кад уђемо неће се ништа боље живети. Све је то ствар политике , је.... Србе кад можете, јер кад су глупи зашто пропуштати шансу да их уцењујете, још сад кад нам узмете Телеком и, вероватно ћемо живети много боље, имаћемо новца за цигаре овако морамо дуван да мотамо :D

dragan ignjatovic

pre 9 godina

Srbi vratite im Todorica, usmerite saobracaj ka Madjarskoj, kupajte se u Grckoj i CG i zaboravite Hrvate. Svoju beznacajnost ce sami da osete u EU. Ne dajmo im sansu da treniraju strogocu i lece komplekse na nama. Sami su sebi dovoljni a imaju i Hercegovce sa kojima ne mogu da stignu nigde.

John Munch

pre 9 godina

Put do Brisela ide preko Vašingtona. Tamo je samo jedan glas važat, a to nije Hrvatski glas. Ovo je očigledno izjava za unutar-političku upotrebu pošto im idu izbori pa treba malo ojačati pozicije.

Svim fašistima je potreban neprijatelj. I hrvatskim, i srpskim, i ruskim, i nemačkim, i mađarskim... baš svima. Negde su to Srbi, negde Albanci, Jevreji, Romi... ali princip je isti. A ako trenutno i nemaju neprijatelja, izmisliće ga i u tome neće prezati ni od saradnje sa "onima sa druge strane". Npr. ovaj ne može da funkcioniše bez Šešelja kao ni on bez njega. Oni daju municiju jedan drugome, pa malo imamo "Je l' vidite da smo u pravu kad kažemo da su svi oni ustaše i da bi oni najrađe pobili Srbe", a malo "Je l vidite da smo u pravu. Oni i dalje pričaju KaVlovac, KaVlobag... i najrađe bi pobili sve Hrvate."

Samo mi nikada neće biti jasno zašto se normalan narod i tamo i ovamo prima na ovakve gluposti.

ssss

pre 9 godina

Koga jos interesuje sta lupetaraju ovi izgubljeni nadripoliticari??
Zasto se objavljuju izjave ovih idi*ta?
Sto bi se polemisalo o tome sta je izjavio jedan ruzan i ne mnogo pametan,zaludjen covek.
On se pita isto kao i Baba Kurana

Albanac

pre 9 godina

Ej Hrvati, sada ga stvarno preteraste. Da Srbi nisu cvecke, to niko ne spori(kao ni ostali narodi na Zapadnom Balkanu). Ali ako iko treba da se pokrije usima za zlodela koja su izvrsili pojedini narodi, onda ste upravo to vi Hrvati (deo vas - Ustase, a uvek podrzan od vecine vasih.
Vi mozete sprecavati daljnji put Srbije izvesno vreme, samo s'dobrim argumentima, jer da se svakojake budalastine uvazavaju, onda bi ste verovatno i tuzili Srbe, za "mali broj" nastradalih u Jasenovcu...
Pa da, moze vam i to biti razlog... dosli partizani i sprecili vas daljnjeg koljackog pira...a vi se bas onako fino zaneli u uzivanju te delatnosti.
...
Krivo mi je samo, sto mi Albanci najvise patimo u okruzenju. Uvek! Mi se nekako branimo od Srbije svakog dana, a Srbija umesto da vidi ko joj je ISTINSKI neprijatelj, udara na slabije od sebe.
Hrvatska je po meni, najveci NEPRIJATELJ Srbije, a da moze vala bila bi i najveci neprijatelj sviju nas.

BG

pre 9 godina

Sama činjenica da postoji ovakva stranka koja je uz to još i u EP, dovoljno govori o "vrednostima" koje dominiraju u samoj Evropskoj Uniji. Ako je ovakva jedna fašistička grupacija prihvatljiva za današnju,"civilizovanu" Evropu, onda je dovoljno reći "hvala, ali ne hvala".

budimir trajkovic

pre 9 godina

Jesu to počeli izbori u Hr? Ovi Hrvati uvjek iste fore. Uvjek neki nacionalizam i mržnja, kao mala djeca. Ajd više odrastite.

Vesna 315

pre 9 godina

@cro

Liberalni komunizam bivše SFRJ, kako ga ono nazva Oliver Stone, je bio mnogo bolji od demokratije koju sada imamo.

Danasnja Srbija neizmerno zaostoje za komunističkom Srbijom u pogledu:
1. Obrazovanja
2. Kulture
3. Tolerancije prema bilo kakvoj vrsti manjina
4. Socijalne Pravde

P. S. Očekujem minuse samo od četničkih potomaka. Ostali neka probaju da budu realni. Mislim da ćete se složiti da sam u pravu.

Hrvoje

pre 9 godina

U otežavanju ulasku Srbije u EU nisu ove skoro marginalne stranke, kažem skoro jer je ta stranka u koaliciji sa HDZ a kako je povratak HDZ na vlast najizglednija opcija, tako će i oni biti na vlasti. Pravi problem će se pojaviti kod ratifikacije sporazuma o pridruživanju jer će za to morati biti održan referendum. Sadašnja percepcija javnosti prema Srbiji, pogotovo nakon puštanja Šešelja i ne distanciranja trenutne vlasti od njega vrlo loša. Oni koji misle da Hrvatska ne može opstruirati pregovore i ulazak Srbije u EU grdo se varaju, iako to ni jedna politička opcija neće napraviti, Hrvatska to može napraviti.

Mandragora

pre 9 godina

Nadlezni za ulazak u EU su kazali da je "ulazak zamrznut narednih 6 godina !" Kao drugo: Nemamo definisane granice,sto je primarno jednoj drzavi.l trece: Sta ce ovog momenta EU jos problema,pored :Grcka,Spanije,Portugalije,Italije....jos im samo fali Srbija.Vlast od 2000 godine samo zaludjuje EUnijom narod. Pa oni sami mole Boga da ne udjemo u EU jer im nebi odgovaralo da igraju i ponasaju se po novim pravilima.

Dan

pre 9 godina

Evo da se i ja zahvalim kao i ostali komentatori, jer ako nas čeka samospaljivanje kao u Sofiji, neka hvala, već smo dovoljno blizu tome. Osim toga, ako bi nam sad neko jasno rekao da nema ništa od EU, čime bi nas dalje naši političari mogli zamajavati? Ništa od EU, ništa od južnog toka, i valjda će onda napokon i "pink" deo nacije da progleda.

Tex

pre 9 godina

Da, pitate se isto koliko i mi .... Smesno, ajmo malo da radimo na rejtingu pa pljuj po Srbima, jer po drugima ne sme ... a na to s primaju siromasni biraci ... klasika ovog podneblja.

trip

pre 9 godina

Ja govorim odavno, da ce Hrvati biti jedna od najvecih prepreka ka EU.
Daj da im se zahvalimo i nastavimo da zivimo a ne da prezivljavamo!!!

Kara Djordje

pre 9 godina

odlicno.molim te prijatelju da istrajes do kraja.da najzad jednom u istoriji i vi hrvati nama srbima dobro ucinite.sve nas blokirajte za eu i odmah uvedi vize.koliko sutra molim te.

BROZ

pre 9 godina

Ne pita se njih nista , ali bas nista. Za EU, Hrvatska je periferijine periferije periferija. Dok ne udje i Srbija. Onda ce to biti Srbija.

Nick Prascaton

pre 9 godina

Dobro,naši radikali pričaju o blokadi vašeg ulaska u EU...vaši radikali buncaju o velikoj srbiji sa pretenzijom na hrvatski teritorij,zaključak:radikali su to!

KO to uporno muti vodu

pre 9 godina

Zaista bih volela da znam ZASTO SE BAS SADA TOLIKO TELALI o svim mogucim "preprekama" Srbiji za ulazak u EU?
Te neki uslovi iz Nemacke, te trazice da se prizna Kosovo, te sada kako ce Hrvatska, zaboga, da nas sprecava...
Gledajte, SVAKO ima pravo da pokusa sve na sta misli da ima pravo - kljucna rec MISLI - a sta ce se - i sto je bitnije KADA - dogoditi - e to ni od koga posebno i pojedinacno ne zavisi.
A na nama je da IZVRSIMO SVE DOSAD PREUZETE OBAVEZE i da nateramo sve u ovoj zemlji da se uljude i upodobe za suzivot sa narodima koji imaju odredjene vrednosti ili nas oni nece pustiti u svoju kucu - sto razni tajkuni u sprezi sa primitivcima i patri(J)otama svih boja i dezena prizeljkuju, jer u ioleuredjenoj zemlji, njihovo se polje "rada" smanjuje, a dzepovi mnogo sporeije pune.
Dakle, nije bitno ni sta ko misli da je neko rekao, ni sta taj jeste rekao, nego KOME je u interesu da se toliko prica? Kome to toliko gori pod nogama da bi i rodjenu majku zrtvovao da se bas nista ne promeni, sem mozda na jos gore i sa jos manje strukture u ovoj vec labavoj i kilavoj drzavi???

Goran

pre 9 godina

Ja verujem da je ovo iz nekakve rubrike Humor u tom casopisu. Njih ce neko da pita da li ce neko da se primi u EU ili ne, evo sve trci.

Zeleni Nostradamus Zub

pre 9 godina

Jeftina borba za politicke poene kod nasih komsija. Ne svidja mi se 'rast' nacionalizma koji se da osetiti preko novinskih clanaka (ne samo u hr, izgleda da je pola sveta poludelo u poslednje vreme). Znate gde to vodi? Obratite paznju na istoriju i desavanja pre prvog i drugog sv. Rata. Anyway,
1. Da je 'normalno' doba, hrvatska bi se nesto pitala. S obzirom da je pocelo prestrojavanje 'sila', eu i natou je u ogromnom interesu da srbija bude pod njihovim krilom, jer im je strah ruskog uticaja na balkanu.
2. Srbija je jako podeljena sto se tiche EU, tako da je krajnje neizvesno sta bi bilo na referendumu za pristup, cak i da se sutra odrzi.
3. Ako "evropi" bude frka rusa, mozda nas prime i 'preko' veze. Ali tu je opet tacka br. 2, narod se pita... a narod je trenutno, jako kivan (s' tendencijom rasta).
4. Lepo je sto se brinu za branitelje i civile, samo mi se ne svidja malo licemeran stav. Njima je 'oprosten' jasenovac, 'oluja' - defakto etnicko ciscenje se slavi kao drzavni praznik, a svoj evropeJizam su pokazali sa onim cirilicnim tablama u Vukovaru.
5. Najbolje bi bilo da malo svi iskuliraju.
6. Hrvatski politicari bi trebali na konsultacije kod svojih gospodara u brisel, jer zarad jeftinih politickih poena daju izjave koje prouzrokuju 'nuspojave' koje su suprotne interesima Evropske Unije. Ako odobre, samo udrite. A evo "nuspojava" i u komentarima na ovu vest. "Zivela rusija, nikad eu, bla bla truc". Siguran sam da ima 'nuspojava' i u hr.

da da

pre 9 godina

Ovakvu izjavu medijima daje samo neko poput naših sns-ovaca tj. radikala. Dakle komšije,sklonite ovu bu*alu dok Vam ne napravi još većih problema.

mille grobar

pre 9 godina

Kakvi se sve de*ili mogu baviti politikom...Umesto da zajedno unapredjujemo ekonomiju i glrdamo kako nam moze biti bolje,mi cemo pre da se saplicemo,u maniru-neka oni izgube mnogo,nema veze sto cemo i mi time izgubiti malo...

Polo89

pre 9 godina

Kako politicari u Hrvatskoj vode predizbornu kanpanju.
Spoljna politika , pljuj po Srbiji ekonomija, opet po Srbiji, itd itd.
Opste je poznato da uglavnom stariji narod izlazi na izbore i onda oni njima prodaju ratnohuskacke price i potpaljuju strasti, a u sustimi ne nudeci nikakvo resenje. U sustini starije to nesto i ne dotice jer su se navikli na takav zivot i neodgovormu politiku, a mladi da se ne bi borili protiv vetrenjaca napustaju im drzavu. Zato bi bilo dobro na celom Balkanu da se organizuju izbori na koje mogu izadju ljudi od 16 do 45 godina stsrosti, da se procisilo malo stanje i dodju mladji koje interesuje ekonomija i normalan zivot...

HanSolo

pre 9 godina

@cro

Liberalni komunizam bivše SFRJ, kako ga ono nazva Oliver Stone, je bio mnogo bolji od demokratije koju sada imamo. 

Danasnja Srbija neizmerno zaostoje za komunističkom Srbijom u pogledu:
1. Obrazovanja
2. Kulture 
3. Tolerancije prema bilo kakvoj vrsti manjina
4. Socijalne Pravde

P. S. Očekujem minuse samo od četničkih potomaka. Ostali neka probaju da budu realni. Mislim da ćete se složiti da sam u pravu.
(Vesna 315, 13. decembar 2014 19:07)

Da, zato ima toliko Srba po celom svetu u dijaspori! Ti očekuj minuse kolko hoćeš, ali činjenica je bila da se dobijalo i stan i svakakve privilegije samo zato što si "oficir i komunjara".
Pitanje je šta si ti bila i tvoja familija? Jeste li bili proklete komunjare što ste samo grabili? A drugima su konfiskovali imovinu.. Pročitaj malo objektivne istorijske knjige, a ne samo ono što ti paše za momenat..

Ja sam za kralja i divnu Srpsku otadžbinu, četnici su se borili za to. Činjenica je isto da tito(namerno sa malim slovom) nije bilo dobro došao kod de Gaulla poslednjih godina zato što je bio diktator.. Mihailović je ipak odlikovan u americi, a ko je odlikovao tita sem mi sami.. On je bio hrvat. Ja niti moja familija se nikad nismo "kunevali" njemu.. On je bio najveći srbomrzac!

jg

pre 9 godina

Ako nas veliki hoce u EU, moramo uci, ovaj fasista se nista ne pita, kao ni mi. E sad sto je to nakazna tvorevina, nazovi demokratija i vladavina prava, gde svaka susa (kao ovaj) moze da radi sta hoce do god kleci pred gazdom, to je druga prica.

kejto

pre 9 godina

drago mi je sto mi srbi nismo ni 10% optereceni hrvatskom koliko su hrvati srbijom koja je primila oko pola miliona njihovih drzavljana koje su oni,hrvati proterali,da ne pominjem jos Ih II rat i jasenovac.

Aca Bg

pre 9 godina

I dobićete "SVOJE" samo kad Vojvoda čuje kako ga opanjkavate! A pri tom i hrvatska vlada bi trebala da se ogradi od vaše stranke sa imenom Ante Starčevića!!!!!!!!!!! Najvećeg srbomrsca čija je majka bila čista Srpkinja, a otac polu Srbin!

Ja

pre 9 godina

E, sad samo još ubeđeniji da moramo ući u EU, ovome i ovakvima za inat. Čim ovakvi hoće da otežaju put, jasno je da moramo stići tamo.

marko

pre 9 godina

samo ne zaboravite na znacaj srpskog trzista za vasu krhku ekonomiju gospodo i posledice koje ne biste mogli da podnesete....
(miki, 13. decembar 2014 18:46)
_____________________
Niti 5% ukupnog hrvatskog izvoza ide u Srbiju (slovima: pet posto), kaj se bezveze grozite ako ne raspolažete informacijama? Ako ćemo o krhkoj ekonomiji mislim da bi vam Vlada pala istog trenutka da se kojim slučajem Todorić povuče sa srpskog tržišta jer ipak on u Srbiji zapošljava tisuće ljude i kooperanata koji ovise o redovitoj isplati, a ne obrnuto... Prst na čelo i tak to prije neg kaj počnete prijetiti, nije ti više ovo 1990., zlato... A to što je većini prek granice nekak i dalje nezamislivo da RH više nije mali crnac kojeg se može redovito šibati i da bi mogla raditi probleme Srbiji pri ulasku u EU nije naš problem. Dok vi paradirate s Putinom i derete se "zavrći,zavrći!" (nakon čega vam je i zavrnul pa je bilo kme), neki su odabrali druge strateške saveznike i partnere pa su stoga u boljoj poziciji. Znam, tlaka. Ako mislite da pretjerujem i da se nas niš ne pita, sjetite se samo kalvarije koju smo mi imali sa Slovenijom, jedno 3 godine smo ziher izgubili zbog njihovog inaćenja. A mi s njima nismo ratovali. Velim, malo si razmisliti i posložiti neke stvari. Eh da, i dobronamjeran savjet, možda u sljedeću Vladu i za predsjednika ne izabirati ekipu kaj je držala govore po okupiranoj Hrvatskoj, haračila po Slavoniji i tak to. Znam da ovo neće biti objavljeno, al barem bu admin pročital. :)

q

pre 9 godina

Vas nedavno preminuli tadasnji ministar unutrasnjh poslova Josip Boljkovac, koga ste drzali pod starost (94) u pritvoru je izjavio da je rat zapocela Hrvatska, napadom na Srbe u Hrvatskoj. Zar ne mislis da bi Hrvatska trebalo uciniti nesto povodom proterivanja i ubijanja Srba iz Hrvatske? Rat je bio izmedju Hrvtske i Srba iz Hrvatske, a ne izmedju Srbije i Hrvatske.
Moci cete sprecavati i otezavati put Srbije ka EU onoliko koliko vam to dozvoli Njemacka. Alo ne pitate se nizasta, kao ni druge male drzave, kao sto se nece pitati ni Srbija. Hvala bogu sto zivimo u ovakvom svetu u kome se mali ne pitaju nista. Da su se Srbi i Hrvati pitali verovatno ne bi ni postojali danas ili bi rat do istrebljenja trajao i danas.

gibanica

pre 9 godina

ovaj covek ladno zivi i prica u ubedjenju da se oni nesto pitaju u evropi. strasno.
tuzno je kad neki nisu svesni svog neznanja. ali su dobro svesni svojih kompleksa koje pokusavaju ovako da prikriju.
nikako da nas se okanu vise.

Горан

pre 9 godina

Ово није никаква новост. Свакодневно нам политичари ЕУ постављају непремостиве блокаде за улазак у ЕУ. На пример, блокирали су нам Јужни ток, и због тога сада губимо око МИЛИОН долара дневно.

Али нема везе, битно је да "ЕУ нема алтернативу". То је зацртао Тадић и сада то спроводе Вучић и Дачић.

Само очајник нема алтернативу.

makenzije zagreb

pre 9 godina

Hrvatska stranka prava dr Ante Starčević u koaliciji sa Hrvatskom čistom strankom prava osvojila je na prošlim parlamentarnim izborima 2011. 0,64% glasova i dobila 1 mandat u Saboru. E sad, može li mi netko pametan objasniti kako će to jedan zastupnik blokirati put Srbije ka EU? Inače tu "vijest" itko živ u HR ne donosi osim medijskog sm*ća poput 24 sata.

MarkO

pre 9 godina

patriotske igre. Malo da ojača poziciju kod glasača a onda će promeniti priču.
Kad stignu kontrazahtevi Srba za povratak, za nadoknadu štete, pojedinačne tužbe za genocid...
Ih, pa šta su članovi radikala pričali sve pa danas su najveći evropejci...

Siniša

pre 9 godina

Blokirao, ne blokirao mi tamo stici necemo... Mada sada sigurno necemo, ako ga ti zablokiras! Mozda cak i cela nacija pocini ritualno samoubistvo kada nas zablokiras.

olovka

pre 9 godina

Pa kazite sta je to vase i sta hocete? Lepo, stavka po stavka. Precizno, jasno da ne gubimo vreme. Nije to nama strano, samo pratite austrougarske depese od pre 100 godine i ove najnovije od Nemacke.
Formulari su isti, samo se popuni...

guss

pre 9 godina

330.000 srpskih civila je stradalo u rasapu ideologije Hrvatske stranke prava u periodu 1941-1945. Posledica organizovanog programa i pogroma koji je potanko sproveden, što kroz niz stratišta, što kroz 22 logora, uključujući i dečije. Posledice su nesagledive, što objašnjava i stav Srba u Hrvatskoj 1991 (powered by Milošević). Kako god, budući da kod suseda i dalje postoji negiranje svega, što vide trn u tuđem, a ne vide balvan u svom, ovo se sve i dešava. I Srbija treba da bude svesna da ovo jeste prava Hrvatska i da će tako i biti. I treba da prilagodi svoju politiku prema njima, njihovom kapitalu, medijima, zajedničkim projektima. Možda jednog dana dođe vreme za mirenje i suživot, ali ono sada nije.

Aleks

pre 9 godina

Kao što rekoh: smešno je kad te male državice lažu sebe da one o bilo čemu odlučuju. Hrvatska, Srbija, Bugarska i ostale su tu da samo izvršavaju šta Britanija, Francuska i Nemačka izdiktiraju.

nenad rs

pre 9 godina

Шешељ је интелектуалац за ове ликове који још увијек у својим канцеларијама држе слике Павелића и диче се том идеологијом.

Zlatko

pre 9 godina

Ta država koja traži svoje je izvršila najveće etničko čišćenje na Balkanu ikada, u poslednjem ratu -350.000 ljudi, u prethodnom ratu -1.500.000 ljudi (na tri načina čišćeni), uz zločine kakve je svet retko gde video i za koje nikada niko nije odgovarao, niti će verovatno... Da li je Šešelj veći problem za regionalnu stabilnost od ovakvih stručnjaka koji i dalje bez ikakve odgovornosti za svoje izjave dobijaju poene zahvaljujući nezdravom nacionalizmu? A Europa naravno žmuri...

nenad rs

pre 9 godina

Шешељ је интелектуалац за ове ликове који још увијек у својим канцеларијама држе слике Павелића и диче се том идеологијом.

Miloš

pre 9 godina

Aha...blokiraće dok Frau Merkel ne kaže ''E sad je dosta - odblokiraj.''. Tako to funkcioniše, Hrvatska se pita u EU koliko i moja baba u mesnoj zajednici.

makenzije zagreb

pre 9 godina

Hrvatska stranka prava dr Ante Starčević u koaliciji sa Hrvatskom čistom strankom prava osvojila je na prošlim parlamentarnim izborima 2011. 0,64% glasova i dobila 1 mandat u Saboru. E sad, može li mi netko pametan objasniti kako će to jedan zastupnik blokirati put Srbije ka EU? Inače tu "vijest" itko živ u HR ne donosi osim medijskog sm*ća poput 24 sata.

vrxy

pre 9 godina

@Lion
Tako i ja mogu reći da svaki Srbin misli da ovako svaki Hrvat misli,daleko je to od istine i s jedne i druge strane,ovo je totalno mala i nebitna desničarska stranka..ja osobno bi čak i volio da uđete sto prije jer što ste prije vi unutra to znači brži razvitak i za nas,pogotovo za moju regiju..pozdrav svim normalnima iz Osijeka!

Vesna 315

pre 9 godina

@cro

Liberalni komunizam bivše SFRJ, kako ga ono nazva Oliver Stone, je bio mnogo bolji od demokratije koju sada imamo.

Danasnja Srbija neizmerno zaostoje za komunističkom Srbijom u pogledu:
1. Obrazovanja
2. Kulture
3. Tolerancije prema bilo kakvoj vrsti manjina
4. Socijalne Pravde

P. S. Očekujem minuse samo od četničkih potomaka. Ostali neka probaju da budu realni. Mislim da ćete se složiti da sam u pravu.

q

pre 9 godina

Vas nedavno preminuli tadasnji ministar unutrasnjh poslova Josip Boljkovac, koga ste drzali pod starost (94) u pritvoru je izjavio da je rat zapocela Hrvatska, napadom na Srbe u Hrvatskoj. Zar ne mislis da bi Hrvatska trebalo uciniti nesto povodom proterivanja i ubijanja Srba iz Hrvatske? Rat je bio izmedju Hrvtske i Srba iz Hrvatske, a ne izmedju Srbije i Hrvatske.
Moci cete sprecavati i otezavati put Srbije ka EU onoliko koliko vam to dozvoli Njemacka. Alo ne pitate se nizasta, kao ni druge male drzave, kao sto se nece pitati ni Srbija. Hvala bogu sto zivimo u ovakvom svetu u kome se mali ne pitaju nista. Da su se Srbi i Hrvati pitali verovatno ne bi ni postojali danas ili bi rat do istrebljenja trajao i danas.

Polo89

pre 9 godina

Kako politicari u Hrvatskoj vode predizbornu kanpanju.
Spoljna politika , pljuj po Srbiji ekonomija, opet po Srbiji, itd itd.
Opste je poznato da uglavnom stariji narod izlazi na izbore i onda oni njima prodaju ratnohuskacke price i potpaljuju strasti, a u sustimi ne nudeci nikakvo resenje. U sustini starije to nesto i ne dotice jer su se navikli na takav zivot i neodgovormu politiku, a mladi da se ne bi borili protiv vetrenjaca napustaju im drzavu. Zato bi bilo dobro na celom Balkanu da se organizuju izbori na koje mogu izadju ljudi od 16 do 45 godina stsrosti, da se procisilo malo stanje i dodju mladji koje interesuje ekonomija i normalan zivot...

Susjed

pre 9 godina

Zaista ne razumijem što ste ovo objavljivali?
Pa ja živim u Zagrebu i nikad za ovoga nisam čuo. Ajde da se kladimo da neće dobiti ni 1% glasova.

jg

pre 9 godina

Ako nas veliki hoce u EU, moramo uci, ovaj fasista se nista ne pita, kao ni mi. E sad sto je to nakazna tvorevina, nazovi demokratija i vladavina prava, gde svaka susa (kao ovaj) moze da radi sta hoce do god kleci pred gazdom, to je druga prica.

gibanica

pre 9 godina

ovaj covek ladno zivi i prica u ubedjenju da se oni nesto pitaju u evropi. strasno.
tuzno je kad neki nisu svesni svog neznanja. ali su dobro svesni svojih kompleksa koje pokusavaju ovako da prikriju.
nikako da nas se okanu vise.

marija

pre 9 godina

Ruza Tomasiv je hrvatski predstavnik i Evropskom parlamentu.
Ko je nesretna Ruza koju je nasledio ovaj lik?

Ostale su upamćene njene izjave da ne želi da joj se dete uda za Srbina, Mađara ili Italijana, kao da je "Hrvatska je za Hrvate, a Srbi su tek gosti".

Nakon njene ubedljive pobede na izborima za EP, deo hrvatske javnosti je Tomašićevu doživeo “novom ikonom hrvatske desnice”. Na taj pijadestal dovele su je, pre svega, euforične izjave protiv Srba i Srbije.

Da li je EU normalna?????????

Aca Bg

pre 9 godina

I dobićete "SVOJE" samo kad Vojvoda čuje kako ga opanjkavate! A pri tom i hrvatska vlada bi trebala da se ogradi od vaše stranke sa imenom Ante Starčevića!!!!!!!!!!! Najvećeg srbomrsca čija je majka bila čista Srpkinja, a otac polu Srbin!

drmatoriks

pre 9 godina

Obavezno nas blokirajte, zauvek! Konačno da i Hrvati urade nešto dobro za glupe Srbe. Pošto već sami nismo dovoljno pametni da se okanemo ulaska u EU, neka nam bar hrvatski "prijatelji" pomognu da ne napravimo istorijsku glupost.

Neutron

pre 9 godina

Ne razumem. A sta o otetim privatnim svojinama Srba? Pa to je valjda nesto "sveto" sto je neotudjivo za vjek vjekova valjda. Moja sestra je kupila uredno pocetkom 80ih, tada debelo placen, gotovinski, stan u hrvatskom primoriju, konkretno u naselju Cervar. Sada tamo zivi neki Hrvat, vec 20ak godina. Pokusala je preko nekih hrvatskih advokata da resi pitanje koji su odbili da preuzmu slucaj (ako redakcija zeli, sve detalje mogu da prinesem). Eto, to je primer ukradenog privatnog vlasnistva unutar EU. A takvih slucaja ima na stotine hiljada. Kako je to moguce u pravnom sistemu?

majstor mića

pre 9 godina

Tako ti je to kad smo im 1918. dali državu SHS, a potom, posle klanja u Jasenovcu i drugim stratištima i stvaranja ustaško-fašističke države NDH, opet spasili kazne da ne prodju kao Nemci jer bi ih Staljin počistio kao metlom sa lica zemlje . A on je to znao odlično da radi... Pa ih je Broz spasao, a oni ga nezahvalnici pljuju besramno. Nacija koja se ničega ne stidi... to su Hrvati!

guss

pre 9 godina

330.000 srpskih civila je stradalo u rasapu ideologije Hrvatske stranke prava u periodu 1941-1945. Posledica organizovanog programa i pogroma koji je potanko sproveden, što kroz niz stratišta, što kroz 22 logora, uključujući i dečije. Posledice su nesagledive, što objašnjava i stav Srba u Hrvatskoj 1991 (powered by Milošević). Kako god, budući da kod suseda i dalje postoji negiranje svega, što vide trn u tuđem, a ne vide balvan u svom, ovo se sve i dešava. I Srbija treba da bude svesna da ovo jeste prava Hrvatska i da će tako i biti. I treba da prilagodi svoju politiku prema njima, njihovom kapitalu, medijima, zajedničkim projektima. Možda jednog dana dođe vreme za mirenje i suživot, ali ono sada nije.

Aleks

pre 9 godina

Kao što rekoh: smešno je kad te male državice lažu sebe da one o bilo čemu odlučuju. Hrvatska, Srbija, Bugarska i ostale su tu da samo izvršavaju šta Britanija, Francuska i Nemačka izdiktiraju.

Licemeri

pre 9 godina

Pametno receno. Srbija treba odgovarati za sve nestale Hrvatske branitelje, za svu stetu sto je po Hrvatskoj pocinjena i naravno vratiti sve sto je pokrala i toliko zla ucinila. Do tada....blokiranje Srbiji put prema EU! Hrvatska je dosta patila radi veliko srpske politike koja je godinama cinila teror, ne samo u Hrvatskoj nego i svim ostalim zemljama sto su napadene od te davolske politike.
Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net (Davor, 13. decembar 2014 22:31)

A ko ce da odgovara za 700.000 ubijenih Srba u Jasenovcu i 200.000 proteranih u Oluji?

Bgd

pre 9 godina

@ (Davor, 13. decembar 2014 22:31)
Slažem se ali onda da na drugi tas stavimo sledeće: vrednost uništene imovine proteranih Srba, vrednost uzurpirane i otete imovine srpskih firmi po Hrvatskoj, odštetu za svakog ubijenog u koncentracionim logorima 1941-1945. Treba li još da nabrajam?

Andrija

pre 9 godina

Izjave političara poput njega i Šešelja u Srbiji nije odraz i slika ova 2 srodna naroda.
Oni nas samo podsećaju kakav smo besmisleni rat vodili u kojem su svi izgubili.
Zamislite opciju da rata nije ni bilo, gde bi nam bio kraj.

Горан

pre 9 godina

Ово није никаква новост. Свакодневно нам политичари ЕУ постављају непремостиве блокаде за улазак у ЕУ. На пример, блокирали су нам Јужни ток, и због тога сада губимо око МИЛИОН долара дневно.

Али нема везе, битно је да "ЕУ нема алтернативу". То је зацртао Тадић и сада то спроводе Вучић и Дачић.

Само очајник нема алтернативу.

zivanovic

pre 9 godina

Zivim u Hrvatskoj, i dan danas je velika netrpeljivost prema srbima.Naravno da hrvati ne bi voleli da Srbija napreduje, naravno da ne bi voleli da Srbi imaju podrsku zapada kao sto je oni imaju. Al zato Hrvati nemaju dusu i taj mentalitet srpski, a voleli bi da imaju. Nemaju oni puno toga sto Srbi imaju.

NemanjaVac8

pre 9 godina

Pa da li je moguće da još neko veruje da je Srbiji cilj EU. Ajde što Srbija nikada neće priznati Kosovo, nego da li je moguće da neko ne kapira posle Putinove posete da Srbija ima nešto više od dobrog odnosa sa Rusima. To je u totalnoj suprotnosti sa ulaskom u EU i NATO. Ne radi se samo o tome što Srbija nije uvela sankcije Rusiji, nego što će odnos između Rusije i zapada (mislim na članice EU i Ameriku) vremeneom da biva sve gori i gori, a odnos između Srbije i Rusije će da bude sve bolji i bolji. Ne treba biti nekakav ekspert, niti prorok pa sve ovo predvideti. To je i više nego očigledno. Takođe, ogromno je pitanje da li građani Srbije žele da Srbija uđe u EU. Ja znam da kada se radi o takvim stvarima narod se slabo pita, jer dobra kampanja čuda čini, a uz to uvek može malo da se doterea, da ne kažem namesti rezultat, posebno ako za to imaš podršku zapadnih zemalja, tj. onih koji imaju interes da te uvuku u EU. Mislim nije EU crveni krst. Osim što je logično da zemlja koja pristupa EU ima koristi od unije, logično je da i sama unija ima nekakvu korist od te zemlje.Ništa na ovom svetu nije džabe.

Mirkosoft

pre 9 godina

Hrvatska Stranka Prava je inace stranka koja velica ustastvo i fasizam, ako se ne varam puno ime stranke je Hrvatska Stranka Prava Alojzije Stepinac (HSP AS). Je li potrebno ista dodatno komentarisati?

Roki

pre 9 godina

Da je Srbija prihvatla Londonski sporazum, ne bi mi tako beznacajne bub..vabe tako laprdale danas! Dragi gospodine, urami Karadjordjevica!!!On ti je dao tvoju "ljepu"!!! Da ne bese njega, danas vas ne bi bilo!!!

John Munch

pre 9 godina

Put do Brisela ide preko Vašingtona. Tamo je samo jedan glas važat, a to nije Hrvatski glas. Ovo je očigledno izjava za unutar-političku upotrebu pošto im idu izbori pa treba malo ojačati pozicije.

Svim fašistima je potreban neprijatelj. I hrvatskim, i srpskim, i ruskim, i nemačkim, i mađarskim... baš svima. Negde su to Srbi, negde Albanci, Jevreji, Romi... ali princip je isti. A ako trenutno i nemaju neprijatelja, izmisliće ga i u tome neće prezati ni od saradnje sa "onima sa druge strane". Npr. ovaj ne može da funkcioniše bez Šešelja kao ni on bez njega. Oni daju municiju jedan drugome, pa malo imamo "Je l' vidite da smo u pravu kad kažemo da su svi oni ustaše i da bi oni najrađe pobili Srbe", a malo "Je l vidite da smo u pravu. Oni i dalje pričaju KaVlovac, KaVlobag... i najrađe bi pobili sve Hrvate."

Samo mi nikada neće biti jasno zašto se normalan narod i tamo i ovamo prima na ovakve gluposti.

olovka

pre 9 godina

Pa kazite sta je to vase i sta hocete? Lepo, stavka po stavka. Precizno, jasno da ne gubimo vreme. Nije to nama strano, samo pratite austrougarske depese od pre 100 godine i ove najnovije od Nemacke.
Formulari su isti, samo se popuni...

Bavarska Princeza

pre 9 godina

Nikada nisam verovala da cu ovo da kazem ali HRVATI HVALA ! Time nam cinite veliku uslugu ! Hvala hvala hvala sto nam mislite dobro !

bravo

pre 9 godina

toooo! samo tako nastavi, blokiraj koliko god mozes! s ovima sto instaliraju zatvore i ne treba biti zajedno! vi hrvati pripadate tamo, delite isti sistem vrednosti, na istoj ste gardijanovoj listi. srbija nema tamo sta da trazi! reci ne eu! zivela Srbija!

Miro Đokić

pre 9 godina

@Rama: Ma nema tu nikakve blokade , jer se za to Hrvatska najmanje pita i to iz dva razloga. Prvi , Hrvatska je primljena u EU pod uslovom da ne pravi smetnje Srbiji na njenom prijemu u EU. Drugi, stav Hrvatske mora biti usaglašen sa stavom Nemačke.

BG

pre 9 godina

Sama činjenica da postoji ovakva stranka koja je uz to još i u EP, dovoljno govori o "vrednostima" koje dominiraju u samoj Evropskoj Uniji. Ako je ovakva jedna fašistička grupacija prihvatljiva za današnju,"civilizovanu" Evropu, onda je dovoljno reći "hvala, ali ne hvala".

Washington

pre 9 godina

Шешељ је интелектуалац за ове ликове који још увијек у својим канцеларијама држе слике Павелића и диче се том идеологијом.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (nenad rs, 13. decembar 2014 18:50)

Ne bi se slozio, seselj je fasista kao i te bu*aletine sto spominjes. Nikakva razlika i nikakva "inteligencija". Bu*ala od coveka i tako treba da se predstavi, a u zatvor pod hitno treba da leti. Toliko o prepametnom intelektualcu seselju.

Alexander

pre 9 godina

Ma dajte ljudi,ne lozite se na ovakve bezveznjake koji jos zive u proslom vijeku,ne bi bilo lose da mu netko saopci da je trenutacno 2014.godina!Ajd bokic!

nikola

pre 9 godina

a vi kad dobijete svoje za sve zlocine nad Srp. narodom, samo u 20 veku ubili ste ili proterali 1 000.000 Srba od prvog rata preko drugog pa do oluje. Bili bi bolje da cutite.

MarkO

pre 9 godina

patriotske igre. Malo da ojača poziciju kod glasača a onda će promeniti priču.
Kad stignu kontrazahtevi Srba za povratak, za nadoknadu štete, pojedinačne tužbe za genocid...
Ih, pa šta su članovi radikala pričali sve pa danas su najveći evropejci...

Ћезо рца

pre 9 godina

Зар ико нормалан може нешто добро да очекује од политичара из државе утемељене на геноциду нашег народа?

Brain

pre 9 godina

Potrebno je da se Srbija dovede u predinfarktno stanje, cime ce se videti kome je istinski okrenuta- Rusiji ili EU. Ako "izgorimo" dovoljno i popustimo pred pritiscima, tj. ako progutamo mamac/e (dron,Seselj,ovakve i slicne izjave...), tako deprimirani pokazacemo pravu opredeljenost u situaciji koja trenutno trese planetu- Rusija ili EU (citaj SAD). I ako na sav glas idemo u EU, ta ista EU nam nesto i ne veruje...

Pinokio

pre 9 godina

Ivan Teteš je predsednik HSP Ante Starčević.Doktor Starčević je začetnik hrvatskog nacionalizma,on je prvi pominjao istrebljenje Srba kao rešenje srpskog pitanja.Loše mišljenje je imao i o Jevrejima tako da se može nazvati pretečom Pavelića.Sadašnji predsednik HSP Ivan Tepeš je bleda kopija Dr Starčevića.

todos

pre 9 godina

Treba čak finansijski podržati ovakve stranke da nam pomognu i ne uđemo u EU. Muka mi je od svega a najviše naših političara.
p.s. a za ostale tamo u lepoj njihovoj je predizborna kampanja pa se može očekivati svakojake izjave.

Deki

pre 9 godina

Ja se oko ovoga uopšte ne potresam, jer sam odavno izgubio nadu da će Srbija ući u EU. Mislim da time mi i ništa ne dobijamo. Mene samo vredja to, jer se dobro sećam kada je Hrvatska trebala da udje, davali su izjave da neće kočiti Srbiju, a to su radili jer su znali da neće moći ući ako imaju probleme sa susedima! To je ta dvoličnost koju su uvek imali Hrvati. Došli Nemci, oni uz Nemce, formiraju samostalnu NDH i kolju Srbe, a kad Nemci gube rat, oni svi Partizani!Mi moramo gledati sebe i pokušati biti dobri sa zapadnim silama da nas ne bi ponovo dirali, a EU, već je kasno!

mirko

pre 9 godina

sta se dogodilo sa ljudima koji su nekad zajedno ziveli bila jednom SFRJ najljepsa zemlja sveta (u njoj su svi srbi,hrvati zivjeli u jednoj zemlji)
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (nexho, 13. decembar 2014 21:47)
------------------------------------

Dogodilo se isto sto i u Drugom svetskom ratu...Srbe ubijali a Srbi ispali losi momci.

Ciro Blazevic je jedom rekao: Hrvati su najgori narod na svetu, i ja sam Hrvat ali tako je.

ahaha

pre 9 godina

Je l' vi stvarno mislite da se Hrvatska nesto pita? Isto kao sto je Slovenija rekla da ce blokirati Hrvatsku, pa nista. Kako Nemacka kaze tako ce biti... svi ostali su nebitni.

Beograd

pre 9 godina

Pametni su shvatili da Šešeljeva politika nema šanse da prodje u Srbiji. A vi se več uplašili. Pa zar se plašite bolesnog čoveka? Nema Srbija zašto da se ogradjuje od Šešeljevih suludih izjava. Ali, vi ovo radite iz čiste pakosti, da bi komšiji crkla krava. Treba da se stidite Jasenovca i Oluje. Treba da se stidite Gotovine, a vi ga aplauzom dočekali iz Haga! Uostalom, ko vas uopšte za nešto pita? Jak faktor našao da priča o Srbiji!!!

Zlatko

pre 9 godina

Ta država koja traži svoje je izvršila najveće etničko čišćenje na Balkanu ikada, u poslednjem ratu -350.000 ljudi, u prethodnom ratu -1.500.000 ljudi (na tri načina čišćeni), uz zločine kakve je svet retko gde video i za koje nikada niko nije odgovarao, niti će verovatno... Da li je Šešelj veći problem za regionalnu stabilnost od ovakvih stručnjaka koji i dalje bez ikakve odgovornosti za svoje izjave dobijaju poene zahvaljujući nezdravom nacionalizmu? A Europa naravno žmuri...

Miroslav

pre 9 godina

ah dajte molim vas kaj bude taj blokirao? ko i onaj Danijel Srb haha
minorna stranka krajnje desnice sa svojom Ružicom u EU parlamentu, sve kaj imaju/nude je nacionalizam, satelit stranka HDZ-a da pokupi glasove, druga stvar je to da se hrvatsku jako malo bude pitalo kad dođe vreme da srbija uđe u EU,(budu dobili "packe" slično ko slovenija od amerike) pa zna se ko je gazda u EU! odma se oni primire čim dojde depeša iz USA ambasade u Zagrebu...naravno tu je još i Deutschland :)

pantelija

pre 9 godina

To što pametan misli budala kaže.I to je to .Ovo će se stvarno I desiti.Ne bih bio iznenađen kao ostali već ,što bi rekli...dapače.

Grunf

pre 9 godina

Eh šta sve ćovek neće pročitati.Šta je sve neko spreman da izjavi.Zaista nisam siguran ali mislim da je Fridrih Niče zaista lepo rekao o politici da toliko može biti vulgarana da je možeš nazvati prostitucijom intelekta.Zamisli tražiće vizni režim sa Srbijom.I šta kao to je uspeh diplomatije.On nam šalje poruku jer na to Hrvatska ima prava da će sve učiniti da spopliće Srbiju.Da vidimo ko će s eograditi od takvih izjava gde jedan čovek šalje otvorene pretnje drugoj zemlji da će sve uraditi da onemogući Srbiji neki tamo put u EU.Da li su takve izjave nije važno s koje strane dolaze izdaja sopstvenog naroda.Samo možeš da vidiš demonizovanje nonoga što se nalazi s druge strane granice.Izgleda da su to ljudi koji uglavnom nisu videl ni Hrvata ni Srbina niti išta znaju o sopstvenom narodu a tek s druge strane granice i da ne govorim.Ipak iam koristi od takvih izjava jer tako i jedna i druga strana mogu da vide da nacionalizam sužava, osiromašuje.Nacionalizam je visoki stepen uskogrudnosti. To je nešto iracionalno,jer za uski mali interes ti si spreman ustupiti nešto mnogo veće i važnije od onoga što dobijaš.Nema ništa lakše nego potegnuti nacionalizam kao oruđe.Politika zapravo podstiče nacionalizam,na njemu opstaje. Nacionalizam zaglupljuje.

Siniša

pre 9 godina

Blokirao, ne blokirao mi tamo stici necemo... Mada sada sigurno necemo, ako ga ti zablokiras! Mozda cak i cela nacija pocini ritualno samoubistvo kada nas zablokiras.

Germogen

pre 9 godina

Koliko demagogije u komentarima i sa jedne i sa druge strane. Prvo ovaj lik je marginalan kao i njegova stranka i ideologija. Drugo, ne znam zašto toliko forsirate priču kako se Hrvatska ništa ne pita. Svaka članica EU mora posebno ratificirati prihvatanje nove članice. Slovenija i Italija su blokirale Hrvatsku bar 2 godine (ako ne i više), i nismo primljeni ni na čiju intervenciju, nego smo morali udovoljiti većini njihovih zatjeva. Treće, ne moramo vas mi spašavati da ne uđete u EU, imat ćete referendum o pristupanju pa se tamo odlučite. Doduše kažu da je uvijek naštiman u korist pristupanju, ali i tu imate opciju da izvršite državni udar ukoliko posumnjate u regularnost rezultata. Četvrto, ne bi vam ništa falilo da date neke informacije o masovnim grobnicama, a postoje ljudi koji to znaju, pa čak i u policijskim i vojnim strukturama Republike Srbije.

Davor

pre 9 godina

Pametno receno. Srbija treba odgovarati za sve nestale Hrvatske branitelje, za svu stetu sto je po Hrvatskoj pocinjena i naravno vratiti sve sto je pokrala i toliko zla ucinila. Do tada....blokiranje Srbiji put prema EU! Hrvatska je dosta patila radi veliko srpske politike koja je godinama cinila teror, ne samo u Hrvatskoj nego i svim ostalim zemljama sto su napadene od te davolske politike.

vlaja

pre 9 godina

vas problem drage nase komsije je to sto vi samo mislite kako da nas sapletete.
A verujte nam,vi nam niste na mapi,ne zanimate nas....mi smo odavno prelezali te nacionalisticke bolesti

strahinja

pre 9 godina

Braco Hrvati vi ste nam jos jedina nada da ne udjemo u tu nakaznu tvorevinu, nedajte ako Boga znate ovi nasi oce da nas uguraju na silu!!!!

GED

pre 9 godina

Pa ti si taman na nivou Seselja, samo je Seselj u Srbiji proslost, a ti si, na zalost, u Hrvatskoj sadasnjost!
(evroskeptik, 13. decembar 2014 19:37)

@evroskeptik ...Sjajan komentar, čestitam!

Marko Škorić

pre 9 godina

@Washington:Nije mi jasno zašto se ovde pominje Šešelj.Šešelj i njegova politika nemaju nikakav uticaj na političkoj sceni Srbije.

nexho

pre 9 godina

sta se dogodilo sa ljudima koji su nekad zajedno ziveli bila jednom SFRJ najljepsa zemlja sveta (u njoj su svi srbi,hrvati zivjeli u jednoj zemlji)

kontroverzni penzioner

pre 9 godina

Šešelj je za ovog koljača mala maca. U srcu ovog monstruma je lik Maksa Luburica ali to je sad u trendu u EU. Danke Dojcland.

ToniZD

pre 9 godina

a jeste dosadni vise stim firmama i reciprociteton pa lipo dodjite u Hrvatsku, otvarajte te firme, zaposljavajte nas, kao sto Todoric i ostali zaposljavaju Srbe po Srbiji! Pa cemo mi kupovati vase proizvode ako su jeftiniji i bolji! i da, ako ne budete dobri, blokirat cemo vas :)))

andrija

pre 9 godina

Svi zaboravljaju da se Hrvatska obavezala da nece blokirati ni jednu zemlju da pistupi EU.
(Da da, 13. decembar 2014 22:34)
_______________
Da, i?
Naime i Rusija se obvezala Ukrajini nakon raspada SSSR-a da će biti uz SAD garant njezine samostalnosti ako se odreknu nuklearnog oružja tj ako isto prebace na teritorij Ruske Federacije... Znamo što se potom dogodilo :)

Шумадинац

pre 9 godina

Овако...односе између Срба и Хрвата, неће решити Срби и Хрвати. Да су то могли и/или хтели и/или знали и/или шта год... да то учине, решили би их до сада. Мислим... имали су целу историју за то, или бар последњих 100 година, откако се бавимо једни другима. Ко ће их решити? Као и до сада - онај ко то може и хоће, и то за 15 минута, као "колатералну штету" решавања неког свог далеко важнијег питања, и по својој мери. За то постоје барем две могућности. Прва је да их реши Берлин...(из више разлога, да је то једино место, где ми уопште и треба да имамо амбасадора у Европи). Сматрам да ту сарадњу треба да доведемо до најбољег могућег нивоа, како би неки наш властодржац могао да окрене телефон у Берлин, кад нека њихова оваква будала нешто почне нешто да "лупа" и да их љубазно замоли да се побрину за то. Ово је могућа али мало вероватна опција, зато што ако си православни Словен у "Европи 21. века" остаје ти да, у пратњи CNN-а и уз благослов тог истог Берлина, седнеш на трактор и бежиш ка неком Београду или Москви. Друга, вероватнија, је да они буду решени у неком "карамболу", негде на Волги, који се као што видимо спрема, баш као 1942. године. А та "паламуђевина" о 21. веку, о миру, демократији... има смисла баш као комунистичко булажњење о пролетерској солидарности...лично, волео бих да се, ни под каквим изговором, више никада не нађемо, са Хрватима, у истој државно-правној заједници, било ког типа.

my way

pre 9 godina

Kmeee, kmeee, mi jadne male ustaše želimo svoje, mi smo žrtva, na nas je naša zemlja na kojoj smo mi insistirali odlukom našeg sopstvenog sabora svojim postojanjem izvršila agresiju i to velikosrpsku... Kmeee, kmeee, jadni Vukovar, samo su Merčep i njegovi pobili trocifren broj Srba i minirali srpske kuće, samo smo blokirali kasarnu da vojnici JNA umru od žeđi i gladi, a Srbi tako sram ih bilo...Kmeee, kmeeee, danke Dojcland naš divni povijesni prijatelju... Kmeee, kmeee, Dunav promenio tok, sad nam Srbi ne daju da ga pređemo i napravimo umesto normalne jedinstvenu rečnu granicu u Evropi i svetu kakvu samo naš arujkevski ustaški mozak žrtve, nikako dzelata, može da smisli, Kmeee, kmeeee... Najhrabriji narod na svetu, ne zato što se ničega ne boje, već zato što se ničega ne stide!

heavy

pre 9 godina

"330.000 srpskih civila je stradalo u rasapu ideologije Hrvatske stranke prava u periodu 1941-1945"

Zalosno je licitirati broj zrtava ustaskih koljaca u WWII ali ne lupajte cifre napamet.Zvanicna komisija SFRJ(antisrpska drzava)je dosla odprilike do duplo veceg broja od ovoga sto ste naveli a i to je najverovarnije umanjeno radi bratstva i jedinstva.Ne dozvolimo da hrvati prekrajaju istoriju!

n

pre 9 godina

neznam zasto se moraju objavljivati izjave svake budale, ako znamo da hsp (koji god po broju) nema nikakve politicke relevantnosti!! samo da se zavadi narod!

Rade

pre 9 godina

Ako će zaista moći blokirati ulazak Srbije u EU, to je onda izvaredna vest. Šta čovek da kaže osim hvala. Nadam se da moja voljena Srbija nikada neće postati deo tog neokolonijalnog projekta i da neće postati ni nemački, ni engleski sluga. A na drugoj strani ni ruski.

Nemamo pojma

pre 9 godina

Zahvalimo se braći po krvi što nam čine uslugu. Eto oprostićemo vam genocid i jedan i drugi samo ne dajte da udjemo. Zadnja ste nam nada.

marko

pre 9 godina

samo ne zaboravite na znacaj srpskog trzista za vasu krhku ekonomiju gospodo i posledice koje ne biste mogli da podnesete....
(miki, 13. decembar 2014 18:46)
_____________________
Niti 5% ukupnog hrvatskog izvoza ide u Srbiju (slovima: pet posto), kaj se bezveze grozite ako ne raspolažete informacijama? Ako ćemo o krhkoj ekonomiji mislim da bi vam Vlada pala istog trenutka da se kojim slučajem Todorić povuče sa srpskog tržišta jer ipak on u Srbiji zapošljava tisuće ljude i kooperanata koji ovise o redovitoj isplati, a ne obrnuto... Prst na čelo i tak to prije neg kaj počnete prijetiti, nije ti više ovo 1990., zlato... A to što je većini prek granice nekak i dalje nezamislivo da RH više nije mali crnac kojeg se može redovito šibati i da bi mogla raditi probleme Srbiji pri ulasku u EU nije naš problem. Dok vi paradirate s Putinom i derete se "zavrći,zavrći!" (nakon čega vam je i zavrnul pa je bilo kme), neki su odabrali druge strateške saveznike i partnere pa su stoga u boljoj poziciji. Znam, tlaka. Ako mislite da pretjerujem i da se nas niš ne pita, sjetite se samo kalvarije koju smo mi imali sa Slovenijom, jedno 3 godine smo ziher izgubili zbog njihovog inaćenja. A mi s njima nismo ratovali. Velim, malo si razmisliti i posložiti neke stvari. Eh da, i dobronamjeran savjet, možda u sljedeću Vladu i za predsjednika ne izabirati ekipu kaj je držala govore po okupiranoj Hrvatskoj, haračila po Slavoniji i tak to. Znam da ovo neće biti objavljeno, al barem bu admin pročital. :)

Striker

pre 9 godina

Zašto se toliko prostora daje anonimcu koji dobija 0,05% glasova,pa u Hr do jučer niko nije čuo za njega, ej Tepeš pa on je Rumunj, rođo od drakule iz transilvoanje a tako izbezumljeno i izgleda, dajte ljudi nemojte se "ložiti", to je luzer koji ne može pobijediti ni da bude predsjednik kućnog savjeta..

potomak cetnika Ilije, nosioca Albanske Spomenice

pre 9 godina

@cro

Liberalni komunizam bivše SFRJ, kako ga ono nazva Oliver Stone, je bio mnogo bolji od demokratije koju sada imamo.

Danasnja Srbija neizmerno zaostoje za komunističkom Srbijom u pogledu:
1. Obrazovanja
2. Kulture
3. Tolerancije prema bilo kakvoj vrsti manjina
4. Socijalne Pravde

P. S. Očekujem minuse samo od četničkih potomaka. Ostali neka probaju da budu realni. Mislim da ćete se složiti da sam u pravu.
(Vesna 315, 13. decembar 2014 19:07)

Upravu si da je pod komunizmom bilo bolje nego u ovoj danasnjoj Srbiji koja je dno dna. Ali ne bih mnogo velicao rezim tiranije u rukama vlastodrzca J.B Tita. Hteo sam da ti dam plus dok nisam procitao
P.S. Pa sto "drugarice" omalovazavas nase junacke i slavne pretke?

Србин

pre 9 godina

Наравно за свакога бранитеља, а ви ћете нама имена свих из Јасеновца, Јадовна, Глине и др. да не набрајам дуго би трајало.

vaske

pre 9 godina

Kompleksasi. Ne mogu bez Srbije pa to ti je, a krivo im sto mi mozemo bez njih, pa ih to jede.
Podsecaju me na zenu koja trazi razvod i "ne zeli vise da cuje za njega", a kad vidi da joj bivsi muz ne pati za njom, vec nastavlja da zivi, ona krece da ga iz ljubomore i zavisti spotice i napada na svakom koraku.

Smarty

pre 9 godina

Krajnje je vreme da se i Srbija pocne ponasati kao suverena drzava i uzvrati istom merom: za pocetak rezolucija EP zbog govora mrznje, a onda rasprava u SB UN.
Sta ne moze? Daj onda ono sto moze: zahtev za reciprocitetom - koliko firmi Hrvatska ima u Srbiji, toliko srpskih firmi u Hrvatskoj. Pozdravljam uvodjenje viza sa hrvatske strane (jer mi se bas nesto i ne ide na tu stranu), a onda Srbija mora da odgovori uvodjenjem viza hrvatskim gradjanima, pa da vidim kako ce ostvarivati biznis ovde?
A sta ce na sve to reci EU bas me briga, jer je vecina komentara vec rekla vecinski stav Srbije po pitanju clanstva. Jos samo da misljenje naroda stigne do usiju onih koji vode ovu drzavu...

Sosed

pre 9 godina

I opet ti Hrvati, pa Hrvati. Predstava da se radi o misljenju Hrvata bi tako dobro pasala u stereotipe o Hrvatima. Ovdje se, medjutim, radi o marginalnoj stranci i politickim tipovima s krajnje desnog krila. Tko zna da li ce ta stranka i postojati za koju godinu. Ono sto je sad vec sigurno je da ona ne predstavlja nekakvo prosjecno hrvatsko misljenje o ovoj i srodnim temama. Mozda nam je svima potrebno malo vise odmaka da bi stvari procijenili realnije. Dakle, ako firma sa sjedistem u Hrvatskoj kupi firmu registriranu u Srbiji, to ne znaci da su Hrvati kupili srpsku firmu nego je vlasnik (ili netko u njegovo ime) kupio doticnu firmu. Ako neki politicki marginalac izrazi svoje misljenje to je njegovo misljenje ili ono njegovih istomisljenika - nije misljenje Hrvata. Smirimo moguce tenzije prije nego i nastanu jer od njih mogu profitirati samo ekstremisti na obje strane. Cijenu bi, kao uvijek, platio narod.

KO to uporno muti vodu

pre 9 godina

Zaista bih volela da znam ZASTO SE BAS SADA TOLIKO TELALI o svim mogucim "preprekama" Srbiji za ulazak u EU?
Te neki uslovi iz Nemacke, te trazice da se prizna Kosovo, te sada kako ce Hrvatska, zaboga, da nas sprecava...
Gledajte, SVAKO ima pravo da pokusa sve na sta misli da ima pravo - kljucna rec MISLI - a sta ce se - i sto je bitnije KADA - dogoditi - e to ni od koga posebno i pojedinacno ne zavisi.
A na nama je da IZVRSIMO SVE DOSAD PREUZETE OBAVEZE i da nateramo sve u ovoj zemlji da se uljude i upodobe za suzivot sa narodima koji imaju odredjene vrednosti ili nas oni nece pustiti u svoju kucu - sto razni tajkuni u sprezi sa primitivcima i patri(J)otama svih boja i dezena prizeljkuju, jer u ioleuredjenoj zemlji, njihovo se polje "rada" smanjuje, a dzepovi mnogo sporeije pune.
Dakle, nije bitno ni sta ko misli da je neko rekao, ni sta taj jeste rekao, nego KOME je u interesu da se toliko prica? Kome to toliko gori pod nogama da bi i rodjenu majku zrtvovao da se bas nista ne promeni, sem mozda na jos gore i sa jos manje strukture u ovoj vec labavoj i kilavoj drzavi???

ne zanosi se

pre 9 godina

Aha...blokiraće dok Frau Merkel ne kaže ''E sad je dosta - odblokiraj.''. Tako to funkcioniše, Hrvatska se pita u EU koliko i moja baba u mesnoj zajednici.
(Miloš, 13. decembar 2014 19:03)
A Frau Merkel sece vene da vidi Srbiju u EU.Nije nas htela ni kad je vedrila i oblacila u EU a sad i njeno vreme polako prolazi ovde.Ko zna ko ce biti na mestu Frau Merkel, kad mi dodjemo na red jednog lepog dana.
To sto Vucic nista nije sposoban da uradi, nego nas zavlaci sa EU i blagostanjem ovde, to je vec prica za nas neobavesteni narod.

protos

pre 9 godina

О, коначно да нам и Хрвати неко добро ураде. Само нас блокирајте на овој странпутици названој "Пут у ЕУ". Хвала унапред.

Zoki kaze

pre 9 godina

Hahaha... Pa kao da će tebe i hrvatsku neko da pita. Biće onako kako kaže gazda-rica, a tvoj govor je samo jeftina politička kampanja...

комшија

pre 9 godina

Подршка Хрватима, јашта блокирајте нас, сви ми врло добро знамо шта је ЕУ и кога је ЕУ, заједно са Нато бомбардовала 1999, па касније одузела и КиМ, растурила привреду и ми опет идемо за њима, хоћемо да будемо пуноправан члан ЕУ, 14 год већ улазимо у то мафијашку ЕУ. Зар је потребно још толико да уђемо? Целе генерације пропатише због уласка у ЕУ, нећу да ми се цео живот води само ка уласку у ЕУ, и за боље сутра хоћу и данас да лепо живим да имам деци пара да дам кад крену у школу. Од тог уласка немамо ништа, кад уђемо неће се ништа боље живети. Све је то ствар политике , је.... Србе кад можете, јер кад су глупи зашто пропуштати шансу да их уцењујете, још сад кад нам узмете Телеком и, вероватно ћемо живети много боље, имаћемо новца за цигаре овако морамо дуван да мотамо :D

Kara Djordje

pre 9 godina

odlicno.molim te prijatelju da istrajes do kraja.da najzad jednom u istoriji i vi hrvati nama srbima dobro ucinite.sve nas blokirajte za eu i odmah uvedi vize.koliko sutra molim te.

janko

pre 9 godina

Narod je umoran a vec 15 godina se vrti prica o EU. Dok Srbija ne ocisti svoje dvoriste, nije potrebno pregovarati sa EU. Niko, ko je usao u EU nije prosao slavno. Evo zivim u slovackoj vec nekih 7-8 godina, i vidim jednu stvar. Ulazak u Eu je bio ok. Ka davali im sakom i kapom preko eurofondova, ali sad sve to vracaju. preko 50% stanovnika zivi na minimalcu od 340€. A ni do posla nije lako doci. Kirija u bratislavi oko 350€ za garsonjeru, zivot je jako skup.. ja sam uspeo, ne zalim se, ali ostalim nije lako.. a verujem da srbija ima vecu sansu ako okrene pricu. Treba odigrati obrnutu psihologiju. EU nije prioritet. Jeste zanimljiva, ali nije vredna truda. Ako se dobro odigra, ima za 2 godine da vas prime. Ovo sta rade srpski "politicari" je uvlacenje se zapadu i istoku koje ce ispasti tako, sto nece biti ni EU, ni Rusije, ni Srbije..

Branko Dalmatinac

pre 9 godina

Tuzno je kako pojedini Hrvati izvrcu istinu i stavljaju se u polozaj zrtve u nedavnim ratovima... gde su nestali Hrvati iz "domovinskog" rata? Odgovorite Vi gospodine gde je 200000+ proteranih Srba sa prostora Hrvatske?
...srecom, postoje normalni ljudi, Hrvati koji shvataju da hrvatska pozicija, opozicija, a nazalost i vecina stanovnistva "slavi" oluju... slavi progon jednog naroda koji nekad bese konstitutivan...

Skoro isto kao kad Albanci slave prekid fudbalske utakmice zbog drona i ilegalne zastave u sred Beograda... slave kao da su uzeli titulu...

tuzno je sve to ... mnogo tuzno...

verteks

pre 9 godina

Joj, neeeee!!! Ne uskraćujte nam to blagostanje u koje ste ušli, znam da ste sad sila, ali vas pozivam u ime našeg bratstva i jedinstva da nam ipak progledate kroz prste!

ii

pre 9 godina

komsijski,nema sta .i bolje da srbija ne ide u eu,koja ce asfaltirati koju ulicu i zaduziti kreditima unucad ,naravno preko jeftinih politicara.ne samo srbiju,vec i bih.bolje se okrenuti rusima ,turcima i arapima koji imaju zivu lovu,naftu,plin,energente.eu je obicna banka koja samo sluzi da sjever postane bogatiji,da imaju gdje ljetovati na jugu.hrvatskoj ce se sve samo kazati.....pozz iz sarajeva

Dan

pre 9 godina

Evo da se i ja zahvalim kao i ostali komentatori, jer ako nas čeka samospaljivanje kao u Sofiji, neka hvala, već smo dovoljno blizu tome. Osim toga, ako bi nam sad neko jasno rekao da nema ništa od EU, čime bi nas dalje naši političari mogli zamajavati? Ništa od EU, ništa od južnog toka, i valjda će onda napokon i "pink" deo nacije da progleda.

dragan ignjatovic

pre 9 godina

Srbi vratite im Todorica, usmerite saobracaj ka Madjarskoj, kupajte se u Grckoj i CG i zaboravite Hrvate. Svoju beznacajnost ce sami da osete u EU. Ne dajmo im sansu da treniraju strogocu i lece komplekse na nama. Sami su sebi dovoljni a imaju i Hercegovce sa kojima ne mogu da stignu nigde.

sportsman

pre 9 godina

E bas super za vizni rezim. Bar ces pomoci ovim nasim tupavim gradjanima Srbije da ne idu na letovanje u genocidnu drzavu. Drzavu koja pociva na ubijenim, pokatolicenim i proteran srpskim civilima.

yopaaa

pre 9 godina

Hvala ti velika brate rodjeni! Veliki pozdrav iz "ne" Evropske drzave, samo jos kad bi se ovi nasi opametili pa videli da je taj projekat velika propast.

BanovoBrdjanin

pre 9 godina

Nije mi jasno zašto je ova minorna vest na naslovnoj strani B92, ako se zna da ova stranka ne može ni cenzus u Hrvatskoj da pređe.
Pa HSP dok je bila jedinstvena pa nije dobacivala 5-6 %.

Šta objavljujete ovo pa da neuki građani zaključe da će nam HR bog zna kako otežati sve i da je ova kao neka njihova mejnstrim politika.
Samo plašite narod i pujdate ga prema zapadnim susedima.

ZGB

pre 9 godina

Stvarno ne znam zašto vam je ovo udarna vijest, pa to je polumarginalna ekstremno desničarska stranka, čuditi se i ozbiljno shvaćati ovo je otprilike kao da netko ovdje u Hrvatskoj ozbiljno shvaća Šešeljeve nebuloze. Mislim, kao da niste znali da ovdje ima takvih ljudi - i evo čudna li čuda, ima i stranaka koje računaju na njihove glasove. Nije to reprezentativna slika Hrvatske.

kejto

pre 9 godina

drago mi je sto mi srbi nismo ni 10% optereceni hrvatskom koliko su hrvati srbijom koja je primila oko pola miliona njihovih drzavljana koje su oni,hrvati proterali,da ne pominjem jos Ih II rat i jasenovac.

nebitni likovi nek ostanu nebitni

pre 9 godina

Zasto uopce prenosit izjave ovakvih marginalaca koji nece preci izborni prag u HR i jos ih stavljate kao vijest na naslovnu stranicu? Mislio sam da ste ipak ozbiljniji portal od Kurira. Samo palite narod bezveze, a realno ovakve likove niko za nista ne pita niti o icemu odlucjuju. Cemu onda ovo? Sto ne stavite vijest sta je moja baba jucer imala za dorucak. Ista stvar...

jef

pre 9 godina

Moj savjet gradjanima Srbije bi bio da ni u kom slucaju ne glasaju za ulazak u EU. Time bi izgubili i ono malo slobode, i prava na anonomnost. Ovdje Toga vec odavno nema.

Milos

pre 9 godina

Pa znao sam ja da nas hrvati vole... Msm sami su videli kako je prosla vecina kako su usli u EU pa oce da nas zastite... HAHHAHAHAHA
Sta ti je bratstvo-jedinstvo :D
imaju nacionalni dug 70% bdp i nesto nam pricaju. Moj savet je biti zemlja u predpristupnim pregovorima, koristiti fondove za razvoj i uzivati.
Clanstvo znaci uskladjivanje politike, trzista i svega ostalog sa EU a ovako mozemo jos uvek imati svoj put. Zar je to tako lose?

Dve muve(go***re) jednim udarcem!

pre 9 godina

Ja bih ovom dao titulu pocasnog gradjanina Srbije!

Prvo zato sto covek radi u interesu Srbije bolje nego nasi politicari,drugo jer je prosecni Hrvat srbomrzac,i kad mu das tu titulu ima njegovi da ga razapnu gore nego Jevreji Hrista.

trip

pre 9 godina

Ja govorim odavno, da ce Hrvati biti jedna od najvecih prepreka ka EU.
Daj da im se zahvalimo i nastavimo da zivimo a ne da prezivljavamo!!!

TNT

pre 9 godina

Evo da ja ne bih rizikovao da budem cenzurisan zbog mog slobodnog govora (i moguceg psovanja), vesti iz proslosti ce dovoljno reci ko su zapravo i kakvi su Hrvati: http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=12&dd=21&nav_id=399516 http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=03&dd=14&nav_id=350037 http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=11&dd=30&nav_id=395409 http://www.ezadar.hr/clanak/mesic-hrvatska-nikad-nece-blokirati-europski-put-srbije-niti-bilo-koje-zemlje-regije?related_content_TU_1
http://www.vesti-online.com/Vesti/Ex-YU/325480/Josipovic-Komsije-necemo-vas-blokirati
Lista je beskonacna.
Uvek cu biti ponosan sto sam SRBIN!

Flešer

pre 9 godina

...Zašto se daje prostor marginalcu za kojeg vjerojatno ni vlastita mama ne bi glasala, osobi čija je relevantnost jednaka onoj intervjuiranju prvog pijanca iz neke opskurne balkanske krčme, skidajte to s.... , milost!!

bice bolje

pre 9 godina

A cime bi se bavila nasa braca ako ne bi nama? Treba neko da preispita prisustvo hrvatskih kompanija na nasem trzistu. A i njihove pevace glumce i ostale malo izostaviti iz nasih medija, pa bi malo poveli racune sta govore. Neka idu na trziste EU pa neka tamo profitiraju. Nego i tamo njihovi prljavi politicari skrecu paznju sa ekonomije, a mi im dodjemo kao dobar izgovor.

nisi u pravu

pre 9 godina

Ma bas ce on da nam oderdjuje put ka EU...Jos da nam kaze sta sutra da spremamo za rucak,hahaha
(MilicA, 13. decembar 2014 21:05)

Nisi u pravu,tako misli veci deo politicara u Hr. samo se javno ne izjasnjavaju.A kao punopravna clanica, hteli mi to ili ne, mogu kako hoce.
Svi su zaboravili koliko je natezanja bilo sa Rumunima i Vlaskom manjimom, koji se usput uopste nigde ne izjasnjavaju niti se osecaju Rumunima, samo da bi dobili status clana za pridruzivanje.Samo mi dajemo velikodusno i teritoriju i sve ostalo pride i niko vise.

reality_check

pre 9 godina

Samo sam čekao kada ćete pokrenuti taj mehanizam koji vam članstvo u EU omogućava...iskreno, očekivao sam i ranije, ne znam šta vam bi da čekate do sada???

nema vise tajni!!!

pre 9 godina

Bojkot hrvatskih proizvoda! Kupujete naše domaće!
(Surfer, 13. decembar 2014 18:54)

Surferu, reci mi da se salis :) Pitaj ko je kome prodao "Bakinu tajnu" (sa sve simbolicnim imenom brenda)! Prodali smo sve njihovo, i dekino, i bakino, pa sad prodajemo i njihove tajne. S druge strane, Nasi nam prodaju domaci kineski beli luk :) Kupujmo nase domace, iz Kine uvezene, bele lukove!!! :))

Ivan

pre 9 godina

Ja smatram da treba ukinuti sav uvoz iz hrvatske i pozatvarati sve njihove radnje ,uvesti im vize za tranzit i boravak u nasoj zemlji . Ne treba da se okrenemo prema EU,treba pokrenuti nasu proizvodnju svega ko sto je nekad bilo . Po sebi mislim da bi se isplatilo svima kad bi drzava gajila vise osecanja prema svom trzistu da seljak koji gaji voce i povrce a realno imamo mesta gde moze sve da se uzgaja da od drzave dobije nadoknadu koju i zasluzuje ,tako nam ljudi ne bi odlazili u inostranstvo .Nama ne treba bilo ciji amin da bi se nesto uradilo u ovoj zemlji . Kad bi drzava uradila sve da moze da opstane od svoje proizvodnje bilo da su to kola koja su kod nas loseg kvaliteta ,uvedite standard kakav valja , na ficu se niko nije zalio za kvalitet .Smatram da smo drzava koja moze da opstane sama od sebe samo da bi se dovela u normalu .
pozdrav svima

Hrvoje

pre 9 godina

U otežavanju ulasku Srbije u EU nisu ove skoro marginalne stranke, kažem skoro jer je ta stranka u koaliciji sa HDZ a kako je povratak HDZ na vlast najizglednija opcija, tako će i oni biti na vlasti. Pravi problem će se pojaviti kod ratifikacije sporazuma o pridruživanju jer će za to morati biti održan referendum. Sadašnja percepcija javnosti prema Srbiji, pogotovo nakon puštanja Šešelja i ne distanciranja trenutne vlasti od njega vrlo loša. Oni koji misle da Hrvatska ne može opstruirati pregovore i ulazak Srbije u EU grdo se varaju, iako to ni jedna politička opcija neće napraviti, Hrvatska to može napraviti.

mifa

pre 9 godina

Ovaj jeste bu*ala ali samo zato što priča o tome javno. Ozbiljniji igrači ćute i čekaju trenutak da nam ispostave spisak zahteva. Neće tražiti mnogo, možda samo da se malo drugačije krstimo i tako te sitnice!!!

Mandragora

pre 9 godina

Nadlezni za ulazak u EU su kazali da je "ulazak zamrznut narednih 6 godina !" Kao drugo: Nemamo definisane granice,sto je primarno jednoj drzavi.l trece: Sta ce ovog momenta EU jos problema,pored :Grcka,Spanije,Portugalije,Italije....jos im samo fali Srbija.Vlast od 2000 godine samo zaludjuje EUnijom narod. Pa oni sami mole Boga da ne udjemo u EU jer im nebi odgovaralo da igraju i ponasaju se po novim pravilima.

djole

pre 9 godina

Neka. I treba. Prodali smo im nase firme, idu Srbi tamo na letovanje, a oni ka da je 1942. I treba. Ja ne kupujem nista njihovo, ne ostavljam ni pola eura tamo u toj zemlji pa me bas briga. Ne razumem Srbe koji saradjuju sa tom takovom drzavom. I treba. Blokirajte sve budalama. ja vam ne bi dala da unesete 0,5 eura u Srbiju. Stavise, zabranila bih vam ulazak. Ajde, pusite se glupi Srbi sto kupujete njihovo i sto ste prodali Frikom i puslili razne glupave firme. Proterati i proterati. Zauvek. Oni jadni imaj problem sa nacizmom, a mi im to tolerisemo. Tj, ja ne, ali vecina Srba je glupa pa im sve tolerise.

Milutin

pre 9 godina

Stvarno....
Gde su ti ljudi. Zasto se to skriva. Zasto to dobija politicki znacaj posle dvadeset godina. To treba resiti i zbog svih nas. Ako se ne zna gde su zavrsile zrtve rata onda to treba reci a ako znamo a necemo da im kazemo onda je to nasa sramota. Valjda smo presli preko gluposti da nasa drzava nije bila u ratu. To vise ne bi smelo biti politicko pitanje pobogu.

prellee

pre 9 godina

Ovi Hrvati su ono najgore što nam se može nekome desiti, samo ne znam što nam to rade , danas kada se trebamo povezivati.Protjerali su skoro svo srpsko življe iz Hrvatske, samo iz razloga što su tražili pravo koje im je bilo u Ustavu. Sada imaju svoju državu i na to se trebaju usredotočiti, raditi za dobrobit svoga hrvatskog življa, bez srpskog. Međutim oni to nisu u stanju. Jedino što su u stanju raditi i zadovoljavati svoje zadnje strasti, to je inatiti se i podmetati klipove srpskom narodu. Žalosno. Hrvatski SDP nije ništa mogao uraditi na popravljanju svoje privrede.Pošto ništa ne mogu napraviti za Hrvatsku, niti mogu šta oteti od EU . Ti jalovi Hrvati se sada okrenuli protiv svojih komšija Srba, pa im žele što više nuditi. Sramota i žalosno od te ZAPADNO ORJENTISANE Hrvatske. Sada če tek oni željeti da se nametnu toj EU, sa svojom sposobnošću, time što če klevetati, blatiti, lagati protiv Srbije. Brzo su zaboravili uslugu Srbije kod ulaska u EU.Srbi im nisu ništa fakturisali, a bilo je toga dosta, porušena imovina, protjerani živalj, nemogućnost povratka na ognjišta. Nezahvalnici i veoma zli u svojim namjerama. Srbijo budi hrabra, ne pokazuj slabost u svom putu prema boljitku, ne prema Zapadu, pogotovo tamo gdje su Hrvati. Cinični, podmukli i skloni svemu lošem prema Srbima. Na tom putu neka vam Bog pomogne.

Zeleni Nostradamus Zub

pre 9 godina

Jeftina borba za politicke poene kod nasih komsija. Ne svidja mi se 'rast' nacionalizma koji se da osetiti preko novinskih clanaka (ne samo u hr, izgleda da je pola sveta poludelo u poslednje vreme). Znate gde to vodi? Obratite paznju na istoriju i desavanja pre prvog i drugog sv. Rata. Anyway,
1. Da je 'normalno' doba, hrvatska bi se nesto pitala. S obzirom da je pocelo prestrojavanje 'sila', eu i natou je u ogromnom interesu da srbija bude pod njihovim krilom, jer im je strah ruskog uticaja na balkanu.
2. Srbija je jako podeljena sto se tiche EU, tako da je krajnje neizvesno sta bi bilo na referendumu za pristup, cak i da se sutra odrzi.
3. Ako "evropi" bude frka rusa, mozda nas prime i 'preko' veze. Ali tu je opet tacka br. 2, narod se pita... a narod je trenutno, jako kivan (s' tendencijom rasta).
4. Lepo je sto se brinu za branitelje i civile, samo mi se ne svidja malo licemeran stav. Njima je 'oprosten' jasenovac, 'oluja' - defakto etnicko ciscenje se slavi kao drzavni praznik, a svoj evropeJizam su pokazali sa onim cirilicnim tablama u Vukovaru.
5. Najbolje bi bilo da malo svi iskuliraju.
6. Hrvatski politicari bi trebali na konsultacije kod svojih gospodara u brisel, jer zarad jeftinih politickih poena daju izjave koje prouzrokuju 'nuspojave' koje su suprotne interesima Evropske Unije. Ako odobre, samo udrite. A evo "nuspojava" i u komentarima na ovu vest. "Zivela rusija, nikad eu, bla bla truc". Siguran sam da ima 'nuspojava' i u hr.

Savo

pre 9 godina

Nikad nećemo naučiti ko nam je prijatelj a ko neprijatelj. Treba Hrvatska što šta nama da objasni, poput Jasenovca, mnogobrojnih jama, a ponešto i iz novije istorije. Treba i mi da postavimo neke uslove, a ne samo da slepo ispunjavamo tuđe. Dakle, gospođo Merkel, može to i to, ali ako Hrvatska i recimo Albanija urade to i to.

Rotsildi - vladari svih nas

pre 9 godina

Sto se mene tice EU je pred kolapsom tj bankrotom bas kao i Amerika, doduse Amerika je to vec odavno samo se to odlaze zajmovima tako da nam EU i ne treba.

mario

pre 9 godina

(makenzije zagreb, 13. decembar 2014 18:51)
Vjerojatno tako što tada sigurno SDP neće biti na vlasti niti večina u Saboru.
btw može svatko pokrenuti referendum što po Lisabonskom ugovoru ima pravo svaka članica EU...
I da, pa i neki stručnjaci iz Srbije su rekli da će Hrvatska vršiti pritisak i možda staviti veto na neko poglavlje tako da nije to samo rekla kazala.

mifa

pre 9 godina

Ovaj jeste budala ali samo zato što priča o tome javno. Ozbiljniji igrači ćute i čekaju trenutak da nam ispostave spisak zahteva. Neće tražiti mnogo, možda samo da se malo drugačije krstimo i tako te sitnice!!!

budimir trajkovic

pre 9 godina

Jesu to počeli izbori u Hr? Ovi Hrvati uvjek iste fore. Uvjek neki nacionalizam i mržnja, kao mala djeca. Ajd više odrastite.

Sloba

pre 9 godina

dr. Ante Starcevic bi ti izvukao usi da je u prilici. I uopste mi se cini da su se u to doba. (19.vek) Hrvati i Srbi vise postovali i saradjivali nego danas.

Ja

pre 9 godina

Nadam se da si iskren i da ti jake clanice EU nece narediti drugacije. To je jedini nacin da se ostvari ono sto vecina naroda zeli - nikad u EU.

Albanac

pre 9 godina

Ej Hrvati, sada ga stvarno preteraste. Da Srbi nisu cvecke, to niko ne spori(kao ni ostali narodi na Zapadnom Balkanu). Ali ako iko treba da se pokrije usima za zlodela koja su izvrsili pojedini narodi, onda ste upravo to vi Hrvati (deo vas - Ustase, a uvek podrzan od vecine vasih.
Vi mozete sprecavati daljnji put Srbije izvesno vreme, samo s'dobrim argumentima, jer da se svakojake budalastine uvazavaju, onda bi ste verovatno i tuzili Srbe, za "mali broj" nastradalih u Jasenovcu...
Pa da, moze vam i to biti razlog... dosli partizani i sprecili vas daljnjeg koljackog pira...a vi se bas onako fino zaneli u uzivanju te delatnosti.
...
Krivo mi je samo, sto mi Albanci najvise patimo u okruzenju. Uvek! Mi se nekako branimo od Srbije svakog dana, a Srbija umesto da vidi ko joj je ISTINSKI neprijatelj, udara na slabije od sebe.
Hrvatska je po meni, najveci NEPRIJATELJ Srbije, a da moze vala bila bi i najveci neprijatelj sviju nas.

mille grobar

pre 9 godina

Kakvi se sve de*ili mogu baviti politikom...Umesto da zajedno unapredjujemo ekonomiju i glrdamo kako nam moze biti bolje,mi cemo pre da se saplicemo,u maniru-neka oni izgube mnogo,nema veze sto cemo i mi time izgubiti malo...

Čempur Zijad

pre 9 godina

Stvarno de*ilna izjava, uvesti vize za sve građane Srbije, zato što Šešelj lupeta. Ovaj lik je očigledno neki hrvatski Šešelj.

Nick Prascaton

pre 9 godina

Dobro,naši radikali pričaju o blokadi vašeg ulaska u EU...vaši radikali buncaju o velikoj srbiji sa pretenzijom na hrvatski teritorij,zaključak:radikali su to!

Aleksandar Petrovic

pre 9 godina

Gospodine dragi;sredite vi stanje u svojoj drzavi.Manite se pretnji Srbiji,u zadnjem ratu ste napravili genocid nad srpskim manjinskim narodom,pa ste ih proterali sa njihovog vekovnog ognjista.Te izbeglice je primila jadna Srbija a oni su vasi drzavljani,za radi vasih drzavljana smo mi u Srbiji i tekako trpeli.Nije mi jasno kako ste vi usli u Evropsku uniju kad puno otvorenih pitanja nisu razresena sto se tice tih vasih pomenutih drzavljana.Manite se corava posla i ne izazivajte nove medjunacionalne sukobe,sredite ekonomsku situaciju u vasoj zemlji,posto i onako gradjani iz Hrvatske beze iz vase zemlje trbuhom za kruhom.Da se narod pitao ne bi doslo ni do rata ni do raspada Jugoslavije,vec su se pitali cijini nacionalisti po svim republikama.Dovoljno govori zivot i ekonomska situacija na prostoru ex Jugoslavije!!!

Milutin

pre 9 godina

Nista vi necete blokirati, nahvatacete jos 5-10% glasova vise na izborima, ubudzicete se u institucije za besne plate i privilegije i to je to. Znamo mi u Srbiji kako sve to ide pa se malo ko vise uzbudjuje oko ovakvih izjava. A da ne biste propustili takvu priliku kada bi vam se ukazala Starcevicu, ni u to niko ne sumnja. Ali avaj, niko vas iz EU nece ni pitati a i ako vas pita reci ce vam kako da odgovorite, da ponovite jos jednom, i to je to. Srbija je Evropska zemlja bila i ostala.

realista

pre 9 godina

A zasto onda Evropa ne natera i Hrvate da sa nama potpisu sporazum o neometanju pri pristupanju medjunarodnim institucijama kao sto su nas naterali sa Kosovom?
To je ta ravnopravnost!

stina

pre 9 godina

Srbija je toliko daleko od ispunjavanja EU normi na svim područjima, da će ju ionako još dugo dugo dugo blokirati i Hrvatska i sve ostale članice i to s punim pravom. Ono što Hrvatska neće činiti je iskorištavati pregovore za rješavanje bilateralnih pitanja koja nisu dio pregovaračgog procesa. A u svim pitanjima oko kojih se vode pregovori, dužna je pritiskati Srbiju i na to ima potpuno pravo.

da da

pre 9 godina

Ovakvu izjavu medijima daje samo neko poput naših sns-ovaca tj. radikala. Dakle komšije,sklonite ovu bu*alu dok Vam ne napravi još većih problema.

tocak

pre 9 godina

A odgovornost za rusenje ustavno pravnog poretka SFRJ?Pa ljigavci Srbi su vas oslobadjali od Germana!Ali ne vise...jedino sto imate od EU je jos jedna zastava.Crkla privreda da bi Svabo dobro ziveo i brckao noge u Jadranu!

ic mi

pre 9 godina

Ovome ne treba davati paznju...prvo,zato sto je receno u okviru stranackih prepucavanja u CRO, a drugo,zato sto EU ne bi postojala da sve tako funkcionise,a CRO ne bi bila clan EU da je Slovenija uspela da je blokira kao sto je imala nameru tj. nemoze niko nikoga da blokira ako glavne clanice to ne dozvole...

Borovčanin

pre 9 godina

Mi da vam damo ono šta je vaše? Da li na to mislite i na srpsko vekovno nasleđe u lepoj vašoj što ste ga i sami otuđili!?
Da se ne lažemo gde su hrvatski civili i "branitelji"? Da li mislite i na hrvatske građane srpske nacionalnosti koji su nestajali u gradovima lepe vaše van i u okviru ratnog područja? Malograđani...

Diplomatski telegram

pre 9 godina

@ Vaše je samo da aminujete kad vam dođe depeša iz Berlina
(knockout, 13. decembar 2014 19:12)

Meni se cini da Berlinska depesa vec stigla i da se u Hrvatskoj vec vladaju i ponasaju saglasno uputstvima.

ssss

pre 9 godina

Koga jos interesuje sta lupetaraju ovi izgubljeni nadripoliticari??
Zasto se objavljuju izjave ovih idi*ta?
Sto bi se polemisalo o tome sta je izjavio jedan ruzan i ne mnogo pametan,zaludjen covek.
On se pita isto kao i Baba Kurana

BROZ

pre 9 godina

Ne pita se njih nista , ali bas nista. Za EU, Hrvatska je periferijine periferije periferija. Dok ne udje i Srbija. Onda ce to biti Srbija.

Goran

pre 9 godina

Ja verujem da je ovo iz nekakve rubrike Humor u tom casopisu. Njih ce neko da pita da li ce neko da se primi u EU ili ne, evo sve trci.

baki

pre 9 godina

Na zapadu ništa novo,oni će to i uraditi budite sigurni i nemoj te se paliti kao dok im Nemačka ili Amerika kao ne naredi ,oni su na potpuno istom kursu smeju nam se u lice i igraju se sa šargarepom zvanom EU iznad naših glava.Malo malo pa stižu pretnje ili ucene iz tog kluba EU.Samo slep kod očiju to ne vidi.

Bo Didley

pre 9 godina

Nema frke hrvaCki patriJoto ali... da vratite makar 50% isteranih, da se izvinite za GENOCID u Jasenovcu a ratnu stetu da platite, svaki nastup onog obskurnog morona Tompsona me iskreno vredja i hocu da se ogradite od primitivizma i da ga sankcionisete i jos mogo toga primitivnog sto dolazi iz tvoje etnicki ociscene domovine. A na moru me neces videti. Ah da stigao neki telegram iz Berlina na adresu tvoje kombi partije. Kaze:"... glasaj za Srbe i shut f*ck up Balkan weirdo".

Dragi

pre 9 godina

Mogu kada ovde u Nemanjinoj sede budale i 'oće u EU k'o muva bez glave, a kada bi imali imalo mozga i kazali "hvala, nama to ne treba", e tada bi bila druga pričai ne bi imali koga da ucenjuju.

NN

pre 9 godina

Ako se to bude radilo, onda je vreme da i mi bojkotujemo sve sto stize iz te drzave, i ovako zahvaljujuci nasim blagim vladama smo dozvolili da nam pokupuje silne kompanije, zemljiste ,da otvore silne lance marketa.... a to kod njih nije moguce bas tako lako da neko iz Srbije to isto uradi tamo. Pa da vidimo ko ce gore proci ako budemo bojkotovali sve njihovo, jer oni na nama ostvaruju dobiti tj imaju od 2000 na ovamo mnogo veci izvoz u Srbiju nego sto je uvoz.

Nenad

pre 9 godina

Aman ljudi ako Stranka prava koja je osnovana po ugledu na "Stranku prava" fašiste Ante Pavelića treba da odlučuje da li će Srbija ući u EU, onda treba razmisliti kakav je to savez. Uostalom deca u Hrvatskoj još uvek kao lektiru čitaju knjigu koju je napisao ideolog Ustaškog pokreta Mile Budak, Opanci dida Vidurine. Deca od 15 godina izvlače moralne zaključke iz fašističke literature, neofašistička stranka bi da odlučuje o prijemu Srbije u EU... Samo im još fali da nam traže da uvedemo "rasne zakone" i to je to.

V@le

pre 9 godina

Lijepo je pročitati izjavu hrvatskog političara na B92 kad je već nema na hrvatskim siteovima. Valjda B92 shvaća više od hrvatskih medija koliko je ovaj lik bitan za politički život Hrvatske.
Realno, iako je to teško progutati, Hrvatsku se pita za članstvo u EU. Pravno vam možemo postaviti uslove, a mora proći i referendum koji će se održati u svim članicama EU pa tako i u Hrvatskoj što znači da za ulazak Srbije u EU odlučuju i hrvatski političari i hrvatski narod. Uslove možete očekivati, možda i nekakvu blokadu, no vjerujem da ćemo riješiti nesporazume jer je bitno za OBJE države da Srbija bude u EU. Riječ je o gospodarstvu, odnosno biznisu. Ako vi smatrate da je nama u interesu da vas blokiramo, onda pod hitno kupiti nekoliko knjiga iz ekonomije. U biznisu se ne radi na principu inata, već zdravog razuma (iako je i to diskutabilno). Smatram se hrvatskim domoljubom, što znači da volim svoje, a tuđe poštujem. Za politiku čistog računa sam uvijek i mislim da se konflikti iz prošlosti moraju srediti što je izvedivo. Pogledajmo primjer Francuske i Njemačke koje su dva svjetska rata bile izravni neprijatelji, a danas surađuju i vode glavnu riječ u EU. Želimo reći da su Hrvatka i Srbija civilizacijski ispod tih zemalja? Ne bih rekao da jesu, ali to moramo pokazati i svijetu.

ŽM

pre 9 godina

Normalne ljude tamo je baš briga za ovakve bu*ale, a jedan od dokaza za to je i odlična prodaja proizvoda iz Srbije (ulje, slatkiši, grickalice...).

Miloš Kosorić

pre 9 godina

Kao prvo, ovaj gospodin zaboravlja da je uslov prijema Hrvatske u EU bio da ne osporava prijem Srbije u EU. Kao drugo, Hrvatska mora da poštuje stav Nemačke , prema tome oni se malo pitaju oko prijema Srbije u EU.

HanSolo

pre 9 godina

@cro

Liberalni komunizam bivše SFRJ, kako ga ono nazva Oliver Stone, je bio mnogo bolji od demokratije koju sada imamo. 

Danasnja Srbija neizmerno zaostoje za komunističkom Srbijom u pogledu:
1. Obrazovanja
2. Kulture 
3. Tolerancije prema bilo kakvoj vrsti manjina
4. Socijalne Pravde

P. S. Očekujem minuse samo od četničkih potomaka. Ostali neka probaju da budu realni. Mislim da ćete se složiti da sam u pravu.
(Vesna 315, 13. decembar 2014 19:07)

Da, zato ima toliko Srba po celom svetu u dijaspori! Ti očekuj minuse kolko hoćeš, ali činjenica je bila da se dobijalo i stan i svakakve privilegije samo zato što si "oficir i komunjara".
Pitanje je šta si ti bila i tvoja familija? Jeste li bili proklete komunjare što ste samo grabili? A drugima su konfiskovali imovinu.. Pročitaj malo objektivne istorijske knjige, a ne samo ono što ti paše za momenat..

Ja sam za kralja i divnu Srpsku otadžbinu, četnici su se borili za to. Činjenica je isto da tito(namerno sa malim slovom) nije bilo dobro došao kod de Gaulla poslednjih godina zato što je bio diktator.. Mihailović je ipak odlikovan u americi, a ko je odlikovao tita sem mi sami.. On je bio hrvat. Ja niti moja familija se nikad nismo "kunevali" njemu.. On je bio najveći srbomrzac!

Tex

pre 9 godina

Da, pitate se isto koliko i mi .... Smesno, ajmo malo da radimo na rejtingu pa pljuj po Srbima, jer po drugima ne sme ... a na to s primaju siromasni biraci ... klasika ovog podneblja.

lepi mara

pre 9 godina

Još jedna sjajna izjava za zamajavanje širih narodnih masa kako kod nas tako i kod njih, a za to vreme sirotinja je svuda još siromašnija a oni sve bogatiji.

Realist

pre 9 godina

Kakvi god da smo traljavi, vi ste jos traljaviji, pa ima da plesete kao mi kazemo...a mi kazemo kako kaze Berlin, a Berlin kaze kako kaze USA....e da, vi mozete reci Lesotu...ima da plesu kako Vucic kaze XD

Hrvoje

pre 9 godina

Ma, nemojte se vi "braco" nista sekirati! Ja znam da vam ovo zvuci skandalozno, srceparajuce, tjera suze na oci, baca vas u ocaj (ili vas tjera da se bacite (u najboljem slucaju u ocaj)) itd. itd.

Ali, sada kada Linta opeli jedno priopcenje, onda ce sve da se pusi...

Milan

pre 9 godina

Vrlo korektno, jasno rečeno i iskreno. Tako će biti, ali uslova ima još. Hrvati su prethodnica EU politike prema Srbiji i Srbima. Sve što su do sada kroz vekove rekli i govorili Srbima, sve su ostvarili. Imaju saveznike koji se svi integrišu čim im kažiš: Srbija - Srbin. Tko je slep i to ne vidi, ili nepismen da nauči, tome je svejedno, a tko je ograničen njemu još manje, a tko ne voli Srbiju, on se raduje. U vreme komunizma bilo je pravo mišljenja, kažu da je danas pravo izjašnjavanja, da, da li je baš tako?

Ja

pre 9 godina

E, sad samo još ubeđeniji da moramo ući u EU, ovome i ovakvima za inat. Čim ovakvi hoće da otežaju put, jasno je da moramo stići tamo.

Nenad

pre 9 godina

zivela blokada blokada blokada blokada blokada zivela blokada blokada blokada samo napred hrvacani zivela blokada podrzacemo vas u vasoj blokadi bravo za blokaduuu

Miljana B

pre 9 godina

@NemanjaVac8: Ipak ste vi u zabludi. Srbiji je EU od izuzetne važnosti i zato preduzima sve mere da ispuni uslove kako bi što pre bila primljena u to društvo. Naravno to ne znači da će se zapostaviti dobri odnosi sa Rusijom.

joka

pre 9 godina

Ovo je i bilo ocekivano od njih.Nikada nece prihvatiti da je Srbija bolja i to u svakom pogledu.Seselj im je posluzio samo kao izgovor za neke stvari koje sad rade i koje ce tek uraditi.

Davor

pre 9 godina

Pametno receno. Srbija treba odgovarati za sve nestale Hrvatske branitelje, za svu stetu sto je po Hrvatskoj pocinjena i naravno vratiti sve sto je pokrala i toliko zla ucinila. Do tada....blokiranje Srbiji put prema EU! Hrvatska je dosta patila radi veliko srpske politike koja je godinama cinila teror, ne samo u Hrvatskoj nego i svim ostalim zemljama sto su napadene od te davolske politike.

Washington

pre 9 godina

Шешељ је интелектуалац за ове ликове који још увијек у својим канцеларијама држе слике Павелића и диче се том идеологијом.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (nenad rs, 13. decembar 2014 18:50)

Ne bi se slozio, seselj je fasista kao i te bu*aletine sto spominjes. Nikakva razlika i nikakva "inteligencija". Bu*ala od coveka i tako treba da se predstavi, a u zatvor pod hitno treba da leti. Toliko o prepametnom intelektualcu seselju.

Vesna 315

pre 9 godina

@cro

Liberalni komunizam bivše SFRJ, kako ga ono nazva Oliver Stone, je bio mnogo bolji od demokratije koju sada imamo.

Danasnja Srbija neizmerno zaostoje za komunističkom Srbijom u pogledu:
1. Obrazovanja
2. Kulture
3. Tolerancije prema bilo kakvoj vrsti manjina
4. Socijalne Pravde

P. S. Očekujem minuse samo od četničkih potomaka. Ostali neka probaju da budu realni. Mislim da ćete se složiti da sam u pravu.

nenad rs

pre 9 godina

Шешељ је интелектуалац за ове ликове који још увијек у својим канцеларијама држе слике Павелића и диче се том идеологијом.

ToniZD

pre 9 godina

a jeste dosadni vise stim firmama i reciprociteton pa lipo dodjite u Hrvatsku, otvarajte te firme, zaposljavajte nas, kao sto Todoric i ostali zaposljavaju Srbe po Srbiji! Pa cemo mi kupovati vase proizvode ako su jeftiniji i bolji! i da, ako ne budete dobri, blokirat cemo vas :)))

NemanjaVac8

pre 9 godina

Pa da li je moguće da još neko veruje da je Srbiji cilj EU. Ajde što Srbija nikada neće priznati Kosovo, nego da li je moguće da neko ne kapira posle Putinove posete da Srbija ima nešto više od dobrog odnosa sa Rusima. To je u totalnoj suprotnosti sa ulaskom u EU i NATO. Ne radi se samo o tome što Srbija nije uvela sankcije Rusiji, nego što će odnos između Rusije i zapada (mislim na članice EU i Ameriku) vremeneom da biva sve gori i gori, a odnos između Srbije i Rusije će da bude sve bolji i bolji. Ne treba biti nekakav ekspert, niti prorok pa sve ovo predvideti. To je i više nego očigledno. Takođe, ogromno je pitanje da li građani Srbije žele da Srbija uđe u EU. Ja znam da kada se radi o takvim stvarima narod se slabo pita, jer dobra kampanja čuda čini, a uz to uvek može malo da se doterea, da ne kažem namesti rezultat, posebno ako za to imaš podršku zapadnih zemalja, tj. onih koji imaju interes da te uvuku u EU. Mislim nije EU crveni krst. Osim što je logično da zemlja koja pristupa EU ima koristi od unije, logično je da i sama unija ima nekakvu korist od te zemlje.Ništa na ovom svetu nije džabe.

zivanovic

pre 9 godina

Zivim u Hrvatskoj, i dan danas je velika netrpeljivost prema srbima.Naravno da hrvati ne bi voleli da Srbija napreduje, naravno da ne bi voleli da Srbi imaju podrsku zapada kao sto je oni imaju. Al zato Hrvati nemaju dusu i taj mentalitet srpski, a voleli bi da imaju. Nemaju oni puno toga sto Srbi imaju.

andrija

pre 9 godina

Svi zaboravljaju da se Hrvatska obavezala da nece blokirati ni jednu zemlju da pistupi EU.
(Da da, 13. decembar 2014 22:34)
_______________
Da, i?
Naime i Rusija se obvezala Ukrajini nakon raspada SSSR-a da će biti uz SAD garant njezine samostalnosti ako se odreknu nuklearnog oružja tj ako isto prebace na teritorij Ruske Federacije... Znamo što se potom dogodilo :)

Mirkosoft

pre 9 godina

Hrvatska Stranka Prava je inace stranka koja velica ustastvo i fasizam, ako se ne varam puno ime stranke je Hrvatska Stranka Prava Alojzije Stepinac (HSP AS). Je li potrebno ista dodatno komentarisati?

nexho

pre 9 godina

sta se dogodilo sa ljudima koji su nekad zajedno ziveli bila jednom SFRJ najljepsa zemlja sveta (u njoj su svi srbi,hrvati zivjeli u jednoj zemlji)

Andrija

pre 9 godina

Izjave političara poput njega i Šešelja u Srbiji nije odraz i slika ova 2 srodna naroda.
Oni nas samo podsećaju kakav smo besmisleni rat vodili u kojem su svi izgubili.
Zamislite opciju da rata nije ni bilo, gde bi nam bio kraj.

q

pre 9 godina

Vas nedavno preminuli tadasnji ministar unutrasnjh poslova Josip Boljkovac, koga ste drzali pod starost (94) u pritvoru je izjavio da je rat zapocela Hrvatska, napadom na Srbe u Hrvatskoj. Zar ne mislis da bi Hrvatska trebalo uciniti nesto povodom proterivanja i ubijanja Srba iz Hrvatske? Rat je bio izmedju Hrvtske i Srba iz Hrvatske, a ne izmedju Srbije i Hrvatske.
Moci cete sprecavati i otezavati put Srbije ka EU onoliko koliko vam to dozvoli Njemacka. Alo ne pitate se nizasta, kao ni druge male drzave, kao sto se nece pitati ni Srbija. Hvala bogu sto zivimo u ovakvom svetu u kome se mali ne pitaju nista. Da su se Srbi i Hrvati pitali verovatno ne bi ni postojali danas ili bi rat do istrebljenja trajao i danas.

majstor mića

pre 9 godina

Tako ti je to kad smo im 1918. dali državu SHS, a potom, posle klanja u Jasenovcu i drugim stratištima i stvaranja ustaško-fašističke države NDH, opet spasili kazne da ne prodju kao Nemci jer bi ih Staljin počistio kao metlom sa lica zemlje . A on je to znao odlično da radi... Pa ih je Broz spasao, a oni ga nezahvalnici pljuju besramno. Nacija koja se ničega ne stidi... to su Hrvati!

Miloš

pre 9 godina

Aha...blokiraće dok Frau Merkel ne kaže ''E sad je dosta - odblokiraj.''. Tako to funkcioniše, Hrvatska se pita u EU koliko i moja baba u mesnoj zajednici.

Brain

pre 9 godina

Potrebno je da se Srbija dovede u predinfarktno stanje, cime ce se videti kome je istinski okrenuta- Rusiji ili EU. Ako "izgorimo" dovoljno i popustimo pred pritiscima, tj. ako progutamo mamac/e (dron,Seselj,ovakve i slicne izjave...), tako deprimirani pokazacemo pravu opredeljenost u situaciji koja trenutno trese planetu- Rusija ili EU (citaj SAD). I ako na sav glas idemo u EU, ta ista EU nam nesto i ne veruje...

Licemeri

pre 9 godina

Pametno receno. Srbija treba odgovarati za sve nestale Hrvatske branitelje, za svu stetu sto je po Hrvatskoj pocinjena i naravno vratiti sve sto je pokrala i toliko zla ucinila. Do tada....blokiranje Srbiji put prema EU! Hrvatska je dosta patila radi veliko srpske politike koja je godinama cinila teror, ne samo u Hrvatskoj nego i svim ostalim zemljama sto su napadene od te davolske politike.
Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net (Davor, 13. decembar 2014 22:31)

A ko ce da odgovara za 700.000 ubijenih Srba u Jasenovcu i 200.000 proteranih u Oluji?

Zlatko

pre 9 godina

Ta država koja traži svoje je izvršila najveće etničko čišćenje na Balkanu ikada, u poslednjem ratu -350.000 ljudi, u prethodnom ratu -1.500.000 ljudi (na tri načina čišćeni), uz zločine kakve je svet retko gde video i za koje nikada niko nije odgovarao, niti će verovatno... Da li je Šešelj veći problem za regionalnu stabilnost od ovakvih stručnjaka koji i dalje bez ikakve odgovornosti za svoje izjave dobijaju poene zahvaljujući nezdravom nacionalizmu? A Europa naravno žmuri...

Aca Bg

pre 9 godina

I dobićete "SVOJE" samo kad Vojvoda čuje kako ga opanjkavate! A pri tom i hrvatska vlada bi trebala da se ogradi od vaše stranke sa imenom Ante Starčevića!!!!!!!!!!! Najvećeg srbomrsca čija je majka bila čista Srpkinja, a otac polu Srbin!

nikola

pre 9 godina

a vi kad dobijete svoje za sve zlocine nad Srp. narodom, samo u 20 veku ubili ste ili proterali 1 000.000 Srba od prvog rata preko drugog pa do oluje. Bili bi bolje da cutite.

Miro Đokić

pre 9 godina

@Rama: Ma nema tu nikakve blokade , jer se za to Hrvatska najmanje pita i to iz dva razloga. Prvi , Hrvatska je primljena u EU pod uslovom da ne pravi smetnje Srbiji na njenom prijemu u EU. Drugi, stav Hrvatske mora biti usaglašen sa stavom Nemačke.

guss

pre 9 godina

330.000 srpskih civila je stradalo u rasapu ideologije Hrvatske stranke prava u periodu 1941-1945. Posledica organizovanog programa i pogroma koji je potanko sproveden, što kroz niz stratišta, što kroz 22 logora, uključujući i dečije. Posledice su nesagledive, što objašnjava i stav Srba u Hrvatskoj 1991 (powered by Milošević). Kako god, budući da kod suseda i dalje postoji negiranje svega, što vide trn u tuđem, a ne vide balvan u svom, ovo se sve i dešava. I Srbija treba da bude svesna da ovo jeste prava Hrvatska i da će tako i biti. I treba da prilagodi svoju politiku prema njima, njihovom kapitalu, medijima, zajedničkim projektima. Možda jednog dana dođe vreme za mirenje i suživot, ali ono sada nije.

my way

pre 9 godina

Kmeee, kmeee, mi jadne male ustaše želimo svoje, mi smo žrtva, na nas je naša zemlja na kojoj smo mi insistirali odlukom našeg sopstvenog sabora svojim postojanjem izvršila agresiju i to velikosrpsku... Kmeee, kmeee, jadni Vukovar, samo su Merčep i njegovi pobili trocifren broj Srba i minirali srpske kuće, samo smo blokirali kasarnu da vojnici JNA umru od žeđi i gladi, a Srbi tako sram ih bilo...Kmeee, kmeeee, danke Dojcland naš divni povijesni prijatelju... Kmeee, kmeee, Dunav promenio tok, sad nam Srbi ne daju da ga pređemo i napravimo umesto normalne jedinstvenu rečnu granicu u Evropi i svetu kakvu samo naš arujkevski ustaški mozak žrtve, nikako dzelata, može da smisli, Kmeee, kmeeee... Najhrabriji narod na svetu, ne zato što se ničega ne boje, već zato što se ničega ne stide!

KO to uporno muti vodu

pre 9 godina

Zaista bih volela da znam ZASTO SE BAS SADA TOLIKO TELALI o svim mogucim "preprekama" Srbiji za ulazak u EU?
Te neki uslovi iz Nemacke, te trazice da se prizna Kosovo, te sada kako ce Hrvatska, zaboga, da nas sprecava...
Gledajte, SVAKO ima pravo da pokusa sve na sta misli da ima pravo - kljucna rec MISLI - a sta ce se - i sto je bitnije KADA - dogoditi - e to ni od koga posebno i pojedinacno ne zavisi.
A na nama je da IZVRSIMO SVE DOSAD PREUZETE OBAVEZE i da nateramo sve u ovoj zemlji da se uljude i upodobe za suzivot sa narodima koji imaju odredjene vrednosti ili nas oni nece pustiti u svoju kucu - sto razni tajkuni u sprezi sa primitivcima i patri(J)otama svih boja i dezena prizeljkuju, jer u ioleuredjenoj zemlji, njihovo se polje "rada" smanjuje, a dzepovi mnogo sporeije pune.
Dakle, nije bitno ni sta ko misli da je neko rekao, ni sta taj jeste rekao, nego KOME je u interesu da se toliko prica? Kome to toliko gori pod nogama da bi i rodjenu majku zrtvovao da se bas nista ne promeni, sem mozda na jos gore i sa jos manje strukture u ovoj vec labavoj i kilavoj drzavi???

jg

pre 9 godina

Ako nas veliki hoce u EU, moramo uci, ovaj fasista se nista ne pita, kao ni mi. E sad sto je to nakazna tvorevina, nazovi demokratija i vladavina prava, gde svaka susa (kao ovaj) moze da radi sta hoce do god kleci pred gazdom, to je druga prica.

Polo89

pre 9 godina

Kako politicari u Hrvatskoj vode predizbornu kanpanju.
Spoljna politika , pljuj po Srbiji ekonomija, opet po Srbiji, itd itd.
Opste je poznato da uglavnom stariji narod izlazi na izbore i onda oni njima prodaju ratnohuskacke price i potpaljuju strasti, a u sustimi ne nudeci nikakvo resenje. U sustini starije to nesto i ne dotice jer su se navikli na takav zivot i neodgovormu politiku, a mladi da se ne bi borili protiv vetrenjaca napustaju im drzavu. Zato bi bilo dobro na celom Balkanu da se organizuju izbori na koje mogu izadju ljudi od 16 do 45 godina stsrosti, da se procisilo malo stanje i dodju mladji koje interesuje ekonomija i normalan zivot...

prellee

pre 9 godina

Ovi Hrvati su ono najgore što nam se može nekome desiti, samo ne znam što nam to rade , danas kada se trebamo povezivati.Protjerali su skoro svo srpsko življe iz Hrvatske, samo iz razloga što su tražili pravo koje im je bilo u Ustavu. Sada imaju svoju državu i na to se trebaju usredotočiti, raditi za dobrobit svoga hrvatskog življa, bez srpskog. Međutim oni to nisu u stanju. Jedino što su u stanju raditi i zadovoljavati svoje zadnje strasti, to je inatiti se i podmetati klipove srpskom narodu. Žalosno. Hrvatski SDP nije ništa mogao uraditi na popravljanju svoje privrede.Pošto ništa ne mogu napraviti za Hrvatsku, niti mogu šta oteti od EU . Ti jalovi Hrvati se sada okrenuli protiv svojih komšija Srba, pa im žele što više nuditi. Sramota i žalosno od te ZAPADNO ORJENTISANE Hrvatske. Sada če tek oni željeti da se nametnu toj EU, sa svojom sposobnošću, time što če klevetati, blatiti, lagati protiv Srbije. Brzo su zaboravili uslugu Srbije kod ulaska u EU.Srbi im nisu ništa fakturisali, a bilo je toga dosta, porušena imovina, protjerani živalj, nemogućnost povratka na ognjišta. Nezahvalnici i veoma zli u svojim namjerama. Srbijo budi hrabra, ne pokazuj slabost u svom putu prema boljitku, ne prema Zapadu, pogotovo tamo gdje su Hrvati. Cinični, podmukli i skloni svemu lošem prema Srbima. Na tom putu neka vam Bog pomogne.

Germogen

pre 9 godina

Koliko demagogije u komentarima i sa jedne i sa druge strane. Prvo ovaj lik je marginalan kao i njegova stranka i ideologija. Drugo, ne znam zašto toliko forsirate priču kako se Hrvatska ništa ne pita. Svaka članica EU mora posebno ratificirati prihvatanje nove članice. Slovenija i Italija su blokirale Hrvatsku bar 2 godine (ako ne i više), i nismo primljeni ni na čiju intervenciju, nego smo morali udovoljiti većini njihovih zatjeva. Treće, ne moramo vas mi spašavati da ne uđete u EU, imat ćete referendum o pristupanju pa se tamo odlučite. Doduše kažu da je uvijek naštiman u korist pristupanju, ali i tu imate opciju da izvršite državni udar ukoliko posumnjate u regularnost rezultata. Četvrto, ne bi vam ništa falilo da date neke informacije o masovnim grobnicama, a postoje ljudi koji to znaju, pa čak i u policijskim i vojnim strukturama Republike Srbije.

Deki

pre 9 godina

Ja se oko ovoga uopšte ne potresam, jer sam odavno izgubio nadu da će Srbija ući u EU. Mislim da time mi i ništa ne dobijamo. Mene samo vredja to, jer se dobro sećam kada je Hrvatska trebala da udje, davali su izjave da neće kočiti Srbiju, a to su radili jer su znali da neće moći ući ako imaju probleme sa susedima! To je ta dvoličnost koju su uvek imali Hrvati. Došli Nemci, oni uz Nemce, formiraju samostalnu NDH i kolju Srbe, a kad Nemci gube rat, oni svi Partizani!Mi moramo gledati sebe i pokušati biti dobri sa zapadnim silama da nas ne bi ponovo dirali, a EU, već je kasno!

gibanica

pre 9 godina

ovaj covek ladno zivi i prica u ubedjenju da se oni nesto pitaju u evropi. strasno.
tuzno je kad neki nisu svesni svog neznanja. ali su dobro svesni svojih kompleksa koje pokusavaju ovako da prikriju.
nikako da nas se okanu vise.

Горан

pre 9 godina

Ово није никаква новост. Свакодневно нам политичари ЕУ постављају непремостиве блокаде за улазак у ЕУ. На пример, блокирали су нам Јужни ток, и због тога сада губимо око МИЛИОН долара дневно.

Али нема везе, битно је да "ЕУ нема алтернативу". То је зацртао Тадић и сада то спроводе Вучић и Дачић.

Само очајник нема алтернативу.

potomak cetnika Ilije, nosioca Albanske Spomenice

pre 9 godina

@cro

Liberalni komunizam bivše SFRJ, kako ga ono nazva Oliver Stone, je bio mnogo bolji od demokratije koju sada imamo.

Danasnja Srbija neizmerno zaostoje za komunističkom Srbijom u pogledu:
1. Obrazovanja
2. Kulture
3. Tolerancije prema bilo kakvoj vrsti manjina
4. Socijalne Pravde

P. S. Očekujem minuse samo od četničkih potomaka. Ostali neka probaju da budu realni. Mislim da ćete se složiti da sam u pravu.
(Vesna 315, 13. decembar 2014 19:07)

Upravu si da je pod komunizmom bilo bolje nego u ovoj danasnjoj Srbiji koja je dno dna. Ali ne bih mnogo velicao rezim tiranije u rukama vlastodrzca J.B Tita. Hteo sam da ti dam plus dok nisam procitao
P.S. Pa sto "drugarice" omalovazavas nase junacke i slavne pretke?

drmatoriks

pre 9 godina

Obavezno nas blokirajte, zauvek! Konačno da i Hrvati urade nešto dobro za glupe Srbe. Pošto već sami nismo dovoljno pametni da se okanemo ulaska u EU, neka nam bar hrvatski "prijatelji" pomognu da ne napravimo istorijsku glupost.

Branko Dalmatinac

pre 9 godina

Tuzno je kako pojedini Hrvati izvrcu istinu i stavljaju se u polozaj zrtve u nedavnim ratovima... gde su nestali Hrvati iz "domovinskog" rata? Odgovorite Vi gospodine gde je 200000+ proteranih Srba sa prostora Hrvatske?
...srecom, postoje normalni ljudi, Hrvati koji shvataju da hrvatska pozicija, opozicija, a nazalost i vecina stanovnistva "slavi" oluju... slavi progon jednog naroda koji nekad bese konstitutivan...

Skoro isto kao kad Albanci slave prekid fudbalske utakmice zbog drona i ilegalne zastave u sred Beograda... slave kao da su uzeli titulu...

tuzno je sve to ... mnogo tuzno...

Bgd

pre 9 godina

@ (Davor, 13. decembar 2014 22:31)
Slažem se ali onda da na drugi tas stavimo sledeće: vrednost uništene imovine proteranih Srba, vrednost uzurpirane i otete imovine srpskih firmi po Hrvatskoj, odštetu za svakog ubijenog u koncentracionim logorima 1941-1945. Treba li još da nabrajam?

marko

pre 9 godina

samo ne zaboravite na znacaj srpskog trzista za vasu krhku ekonomiju gospodo i posledice koje ne biste mogli da podnesete....
(miki, 13. decembar 2014 18:46)
_____________________
Niti 5% ukupnog hrvatskog izvoza ide u Srbiju (slovima: pet posto), kaj se bezveze grozite ako ne raspolažete informacijama? Ako ćemo o krhkoj ekonomiji mislim da bi vam Vlada pala istog trenutka da se kojim slučajem Todorić povuče sa srpskog tržišta jer ipak on u Srbiji zapošljava tisuće ljude i kooperanata koji ovise o redovitoj isplati, a ne obrnuto... Prst na čelo i tak to prije neg kaj počnete prijetiti, nije ti više ovo 1990., zlato... A to što je većini prek granice nekak i dalje nezamislivo da RH više nije mali crnac kojeg se može redovito šibati i da bi mogla raditi probleme Srbiji pri ulasku u EU nije naš problem. Dok vi paradirate s Putinom i derete se "zavrći,zavrći!" (nakon čega vam je i zavrnul pa je bilo kme), neki su odabrali druge strateške saveznike i partnere pa su stoga u boljoj poziciji. Znam, tlaka. Ako mislite da pretjerujem i da se nas niš ne pita, sjetite se samo kalvarije koju smo mi imali sa Slovenijom, jedno 3 godine smo ziher izgubili zbog njihovog inaćenja. A mi s njima nismo ratovali. Velim, malo si razmisliti i posložiti neke stvari. Eh da, i dobronamjeran savjet, možda u sljedeću Vladu i za predsjednika ne izabirati ekipu kaj je držala govore po okupiranoj Hrvatskoj, haračila po Slavoniji i tak to. Znam da ovo neće biti objavljeno, al barem bu admin pročital. :)

HanSolo

pre 9 godina

@cro

Liberalni komunizam bivše SFRJ, kako ga ono nazva Oliver Stone, je bio mnogo bolji od demokratije koju sada imamo. 

Danasnja Srbija neizmerno zaostoje za komunističkom Srbijom u pogledu:
1. Obrazovanja
2. Kulture 
3. Tolerancije prema bilo kakvoj vrsti manjina
4. Socijalne Pravde

P. S. Očekujem minuse samo od četničkih potomaka. Ostali neka probaju da budu realni. Mislim da ćete se složiti da sam u pravu.
(Vesna 315, 13. decembar 2014 19:07)

Da, zato ima toliko Srba po celom svetu u dijaspori! Ti očekuj minuse kolko hoćeš, ali činjenica je bila da se dobijalo i stan i svakakve privilegije samo zato što si "oficir i komunjara".
Pitanje je šta si ti bila i tvoja familija? Jeste li bili proklete komunjare što ste samo grabili? A drugima su konfiskovali imovinu.. Pročitaj malo objektivne istorijske knjige, a ne samo ono što ti paše za momenat..

Ja sam za kralja i divnu Srpsku otadžbinu, četnici su se borili za to. Činjenica je isto da tito(namerno sa malim slovom) nije bilo dobro došao kod de Gaulla poslednjih godina zato što je bio diktator.. Mihailović je ipak odlikovan u americi, a ko je odlikovao tita sem mi sami.. On je bio hrvat. Ja niti moja familija se nikad nismo "kunevali" njemu.. On je bio najveći srbomrzac!

vrxy

pre 9 godina

@Lion
Tako i ja mogu reći da svaki Srbin misli da ovako svaki Hrvat misli,daleko je to od istine i s jedne i druge strane,ovo je totalno mala i nebitna desničarska stranka..ja osobno bi čak i volio da uđete sto prije jer što ste prije vi unutra to znači brži razvitak i za nas,pogotovo za moju regiju..pozdrav svim normalnima iz Osijeka!

Bavarska Princeza

pre 9 godina

Nikada nisam verovala da cu ovo da kazem ali HRVATI HVALA ! Time nam cinite veliku uslugu ! Hvala hvala hvala sto nam mislite dobro !

mirko

pre 9 godina

sta se dogodilo sa ljudima koji su nekad zajedno ziveli bila jednom SFRJ najljepsa zemlja sveta (u njoj su svi srbi,hrvati zivjeli u jednoj zemlji)
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (nexho, 13. decembar 2014 21:47)
------------------------------------

Dogodilo se isto sto i u Drugom svetskom ratu...Srbe ubijali a Srbi ispali losi momci.

Ciro Blazevic je jedom rekao: Hrvati su najgori narod na svetu, i ja sam Hrvat ali tako je.

marija

pre 9 godina

Ruza Tomasiv je hrvatski predstavnik i Evropskom parlamentu.
Ko je nesretna Ruza koju je nasledio ovaj lik?

Ostale su upamćene njene izjave da ne želi da joj se dete uda za Srbina, Mađara ili Italijana, kao da je "Hrvatska je za Hrvate, a Srbi su tek gosti".

Nakon njene ubedljive pobede na izborima za EP, deo hrvatske javnosti je Tomašićevu doživeo “novom ikonom hrvatske desnice”. Na taj pijadestal dovele su je, pre svega, euforične izjave protiv Srba i Srbije.

Da li je EU normalna?????????

Albanac

pre 9 godina

Ej Hrvati, sada ga stvarno preteraste. Da Srbi nisu cvecke, to niko ne spori(kao ni ostali narodi na Zapadnom Balkanu). Ali ako iko treba da se pokrije usima za zlodela koja su izvrsili pojedini narodi, onda ste upravo to vi Hrvati (deo vas - Ustase, a uvek podrzan od vecine vasih.
Vi mozete sprecavati daljnji put Srbije izvesno vreme, samo s'dobrim argumentima, jer da se svakojake budalastine uvazavaju, onda bi ste verovatno i tuzili Srbe, za "mali broj" nastradalih u Jasenovcu...
Pa da, moze vam i to biti razlog... dosli partizani i sprecili vas daljnjeg koljackog pira...a vi se bas onako fino zaneli u uzivanju te delatnosti.
...
Krivo mi je samo, sto mi Albanci najvise patimo u okruzenju. Uvek! Mi se nekako branimo od Srbije svakog dana, a Srbija umesto da vidi ko joj je ISTINSKI neprijatelj, udara na slabije od sebe.
Hrvatska je po meni, najveci NEPRIJATELJ Srbije, a da moze vala bila bi i najveci neprijatelj sviju nas.

Beograd

pre 9 godina

Pametni su shvatili da Šešeljeva politika nema šanse da prodje u Srbiji. A vi se več uplašili. Pa zar se plašite bolesnog čoveka? Nema Srbija zašto da se ogradjuje od Šešeljevih suludih izjava. Ali, vi ovo radite iz čiste pakosti, da bi komšiji crkla krava. Treba da se stidite Jasenovca i Oluje. Treba da se stidite Gotovine, a vi ga aplauzom dočekali iz Haga! Uostalom, ko vas uopšte za nešto pita? Jak faktor našao da priča o Srbiji!!!

Neutron

pre 9 godina

Ne razumem. A sta o otetim privatnim svojinama Srba? Pa to je valjda nesto "sveto" sto je neotudjivo za vjek vjekova valjda. Moja sestra je kupila uredno pocetkom 80ih, tada debelo placen, gotovinski, stan u hrvatskom primoriju, konkretno u naselju Cervar. Sada tamo zivi neki Hrvat, vec 20ak godina. Pokusala je preko nekih hrvatskih advokata da resi pitanje koji su odbili da preuzmu slucaj (ako redakcija zeli, sve detalje mogu da prinesem). Eto, to je primer ukradenog privatnog vlasnistva unutar EU. A takvih slucaja ima na stotine hiljada. Kako je to moguce u pravnom sistemu?

Roki

pre 9 godina

Da je Srbija prihvatla Londonski sporazum, ne bi mi tako beznacajne bub..vabe tako laprdale danas! Dragi gospodine, urami Karadjordjevica!!!On ti je dao tvoju "ljepu"!!! Da ne bese njega, danas vas ne bi bilo!!!

BG

pre 9 godina

Sama činjenica da postoji ovakva stranka koja je uz to još i u EP, dovoljno govori o "vrednostima" koje dominiraju u samoj Evropskoj Uniji. Ako je ovakva jedna fašistička grupacija prihvatljiva za današnju,"civilizovanu" Evropu, onda je dovoljno reći "hvala, ali ne hvala".

Ja

pre 9 godina

E, sad samo još ubeđeniji da moramo ući u EU, ovome i ovakvima za inat. Čim ovakvi hoće da otežaju put, jasno je da moramo stići tamo.

Susjed

pre 9 godina

Zaista ne razumijem što ste ovo objavljivali?
Pa ja živim u Zagrebu i nikad za ovoga nisam čuo. Ajde da se kladimo da neće dobiti ni 1% glasova.

Marko Škorić

pre 9 godina

@Washington:Nije mi jasno zašto se ovde pominje Šešelj.Šešelj i njegova politika nemaju nikakav uticaj na političkoj sceni Srbije.

djole

pre 9 godina

Neka. I treba. Prodali smo im nase firme, idu Srbi tamo na letovanje, a oni ka da je 1942. I treba. Ja ne kupujem nista njihovo, ne ostavljam ni pola eura tamo u toj zemlji pa me bas briga. Ne razumem Srbe koji saradjuju sa tom takovom drzavom. I treba. Blokirajte sve budalama. ja vam ne bi dala da unesete 0,5 eura u Srbiju. Stavise, zabranila bih vam ulazak. Ajde, pusite se glupi Srbi sto kupujete njihovo i sto ste prodali Frikom i puslili razne glupave firme. Proterati i proterati. Zauvek. Oni jadni imaj problem sa nacizmom, a mi im to tolerisemo. Tj, ja ne, ali vecina Srba je glupa pa im sve tolerise.

MarkO

pre 9 godina

patriotske igre. Malo da ojača poziciju kod glasača a onda će promeniti priču.
Kad stignu kontrazahtevi Srba za povratak, za nadoknadu štete, pojedinačne tužbe za genocid...
Ih, pa šta su članovi radikala pričali sve pa danas su najveći evropejci...

Aleks

pre 9 godina

Kao što rekoh: smešno je kad te male državice lažu sebe da one o bilo čemu odlučuju. Hrvatska, Srbija, Bugarska i ostale su tu da samo izvršavaju šta Britanija, Francuska i Nemačka izdiktiraju.

Pinokio

pre 9 godina

Ivan Teteš je predsednik HSP Ante Starčević.Doktor Starčević je začetnik hrvatskog nacionalizma,on je prvi pominjao istrebljenje Srba kao rešenje srpskog pitanja.Loše mišljenje je imao i o Jevrejima tako da se može nazvati pretečom Pavelića.Sadašnji predsednik HSP Ivan Tepeš je bleda kopija Dr Starčevića.

makenzije zagreb

pre 9 godina

Hrvatska stranka prava dr Ante Starčević u koaliciji sa Hrvatskom čistom strankom prava osvojila je na prošlim parlamentarnim izborima 2011. 0,64% glasova i dobila 1 mandat u Saboru. E sad, može li mi netko pametan objasniti kako će to jedan zastupnik blokirati put Srbije ka EU? Inače tu "vijest" itko živ u HR ne donosi osim medijskog sm*ća poput 24 sata.

pantelija

pre 9 godina

To što pametan misli budala kaže.I to je to .Ovo će se stvarno I desiti.Ne bih bio iznenađen kao ostali već ,što bi rekli...dapače.

bravo

pre 9 godina

toooo! samo tako nastavi, blokiraj koliko god mozes! s ovima sto instaliraju zatvore i ne treba biti zajedno! vi hrvati pripadate tamo, delite isti sistem vrednosti, na istoj ste gardijanovoj listi. srbija nema tamo sta da trazi! reci ne eu! zivela Srbija!

ahaha

pre 9 godina

Je l' vi stvarno mislite da se Hrvatska nesto pita? Isto kao sto je Slovenija rekla da ce blokirati Hrvatsku, pa nista. Kako Nemacka kaze tako ce biti... svi ostali su nebitni.

heavy

pre 9 godina

"330.000 srpskih civila je stradalo u rasapu ideologije Hrvatske stranke prava u periodu 1941-1945"

Zalosno je licitirati broj zrtava ustaskih koljaca u WWII ali ne lupajte cifre napamet.Zvanicna komisija SFRJ(antisrpska drzava)je dosla odprilike do duplo veceg broja od ovoga sto ste naveli a i to je najverovarnije umanjeno radi bratstva i jedinstva.Ne dozvolimo da hrvati prekrajaju istoriju!

Borovčanin

pre 9 godina

Mi da vam damo ono šta je vaše? Da li na to mislite i na srpsko vekovno nasleđe u lepoj vašoj što ste ga i sami otuđili!?
Da se ne lažemo gde su hrvatski civili i "branitelji"? Da li mislite i na hrvatske građane srpske nacionalnosti koji su nestajali u gradovima lepe vaše van i u okviru ratnog područja? Malograđani...

ZGB

pre 9 godina

Stvarno ne znam zašto vam je ovo udarna vijest, pa to je polumarginalna ekstremno desničarska stranka, čuditi se i ozbiljno shvaćati ovo je otprilike kao da netko ovdje u Hrvatskoj ozbiljno shvaća Šešeljeve nebuloze. Mislim, kao da niste znali da ovdje ima takvih ljudi - i evo čudna li čuda, ima i stranaka koje računaju na njihove glasove. Nije to reprezentativna slika Hrvatske.

Ivan

pre 9 godina

Ja smatram da treba ukinuti sav uvoz iz hrvatske i pozatvarati sve njihove radnje ,uvesti im vize za tranzit i boravak u nasoj zemlji . Ne treba da se okrenemo prema EU,treba pokrenuti nasu proizvodnju svega ko sto je nekad bilo . Po sebi mislim da bi se isplatilo svima kad bi drzava gajila vise osecanja prema svom trzistu da seljak koji gaji voce i povrce a realno imamo mesta gde moze sve da se uzgaja da od drzave dobije nadoknadu koju i zasluzuje ,tako nam ljudi ne bi odlazili u inostranstvo .Nama ne treba bilo ciji amin da bi se nesto uradilo u ovoj zemlji . Kad bi drzava uradila sve da moze da opstane od svoje proizvodnje bilo da su to kola koja su kod nas loseg kvaliteta ,uvedite standard kakav valja , na ficu se niko nije zalio za kvalitet .Smatram da smo drzava koja moze da opstane sama od sebe samo da bi se dovela u normalu .
pozdrav svima

vaske

pre 9 godina

Kompleksasi. Ne mogu bez Srbije pa to ti je, a krivo im sto mi mozemo bez njih, pa ih to jede.
Podsecaju me na zenu koja trazi razvod i "ne zeli vise da cuje za njega", a kad vidi da joj bivsi muz ne pati za njom, vec nastavlja da zivi, ona krece da ga iz ljubomore i zavisti spotice i napada na svakom koraku.

kontroverzni penzioner

pre 9 godina

Šešelj je za ovog koljača mala maca. U srcu ovog monstruma je lik Maksa Luburica ali to je sad u trendu u EU. Danke Dojcland.

todos

pre 9 godina

Treba čak finansijski podržati ovakve stranke da nam pomognu i ne uđemo u EU. Muka mi je od svega a najviše naših političara.
p.s. a za ostale tamo u lepoj njihovoj je predizborna kampanja pa se može očekivati svakojake izjave.

Bo Didley

pre 9 godina

Nema frke hrvaCki patriJoto ali... da vratite makar 50% isteranih, da se izvinite za GENOCID u Jasenovcu a ratnu stetu da platite, svaki nastup onog obskurnog morona Tompsona me iskreno vredja i hocu da se ogradite od primitivizma i da ga sankcionisete i jos mogo toga primitivnog sto dolazi iz tvoje etnicki ociscene domovine. A na moru me neces videti. Ah da stigao neki telegram iz Berlina na adresu tvoje kombi partije. Kaze:"... glasaj za Srbe i shut f*ck up Balkan weirdo".

Savo

pre 9 godina

Nikad nećemo naučiti ko nam je prijatelj a ko neprijatelj. Treba Hrvatska što šta nama da objasni, poput Jasenovca, mnogobrojnih jama, a ponešto i iz novije istorije. Treba i mi da postavimo neke uslove, a ne samo da slepo ispunjavamo tuđe. Dakle, gospođo Merkel, može to i to, ali ako Hrvatska i recimo Albanija urade to i to.

Smarty

pre 9 godina

Krajnje je vreme da se i Srbija pocne ponasati kao suverena drzava i uzvrati istom merom: za pocetak rezolucija EP zbog govora mrznje, a onda rasprava u SB UN.
Sta ne moze? Daj onda ono sto moze: zahtev za reciprocitetom - koliko firmi Hrvatska ima u Srbiji, toliko srpskih firmi u Hrvatskoj. Pozdravljam uvodjenje viza sa hrvatske strane (jer mi se bas nesto i ne ide na tu stranu), a onda Srbija mora da odgovori uvodjenjem viza hrvatskim gradjanima, pa da vidim kako ce ostvarivati biznis ovde?
A sta ce na sve to reci EU bas me briga, jer je vecina komentara vec rekla vecinski stav Srbije po pitanju clanstva. Jos samo da misljenje naroda stigne do usiju onih koji vode ovu drzavu...

John Munch

pre 9 godina

Put do Brisela ide preko Vašingtona. Tamo je samo jedan glas važat, a to nije Hrvatski glas. Ovo je očigledno izjava za unutar-političku upotrebu pošto im idu izbori pa treba malo ojačati pozicije.

Svim fašistima je potreban neprijatelj. I hrvatskim, i srpskim, i ruskim, i nemačkim, i mađarskim... baš svima. Negde su to Srbi, negde Albanci, Jevreji, Romi... ali princip je isti. A ako trenutno i nemaju neprijatelja, izmisliće ga i u tome neće prezati ni od saradnje sa "onima sa druge strane". Npr. ovaj ne može da funkcioniše bez Šešelja kao ni on bez njega. Oni daju municiju jedan drugome, pa malo imamo "Je l' vidite da smo u pravu kad kažemo da su svi oni ustaše i da bi oni najrađe pobili Srbe", a malo "Je l vidite da smo u pravu. Oni i dalje pričaju KaVlovac, KaVlobag... i najrađe bi pobili sve Hrvate."

Samo mi nikada neće biti jasno zašto se normalan narod i tamo i ovamo prima na ovakve gluposti.

Grunf

pre 9 godina

Eh šta sve ćovek neće pročitati.Šta je sve neko spreman da izjavi.Zaista nisam siguran ali mislim da je Fridrih Niče zaista lepo rekao o politici da toliko može biti vulgarana da je možeš nazvati prostitucijom intelekta.Zamisli tražiće vizni režim sa Srbijom.I šta kao to je uspeh diplomatije.On nam šalje poruku jer na to Hrvatska ima prava da će sve učiniti da spopliće Srbiju.Da vidimo ko će s eograditi od takvih izjava gde jedan čovek šalje otvorene pretnje drugoj zemlji da će sve uraditi da onemogući Srbiji neki tamo put u EU.Da li su takve izjave nije važno s koje strane dolaze izdaja sopstvenog naroda.Samo možeš da vidiš demonizovanje nonoga što se nalazi s druge strane granice.Izgleda da su to ljudi koji uglavnom nisu videl ni Hrvata ni Srbina niti išta znaju o sopstvenom narodu a tek s druge strane granice i da ne govorim.Ipak iam koristi od takvih izjava jer tako i jedna i druga strana mogu da vide da nacionalizam sužava, osiromašuje.Nacionalizam je visoki stepen uskogrudnosti. To je nešto iracionalno,jer za uski mali interes ti si spreman ustupiti nešto mnogo veće i važnije od onoga što dobijaš.Nema ništa lakše nego potegnuti nacionalizam kao oruđe.Politika zapravo podstiče nacionalizam,na njemu opstaje. Nacionalizam zaglupljuje.

dragan ignjatovic

pre 9 godina

Srbi vratite im Todorica, usmerite saobracaj ka Madjarskoj, kupajte se u Grckoj i CG i zaboravite Hrvate. Svoju beznacajnost ce sami da osete u EU. Ne dajmo im sansu da treniraju strogocu i lece komplekse na nama. Sami su sebi dovoljni a imaju i Hercegovce sa kojima ne mogu da stignu nigde.

TNT

pre 9 godina

Evo da ja ne bih rizikovao da budem cenzurisan zbog mog slobodnog govora (i moguceg psovanja), vesti iz proslosti ce dovoljno reci ko su zapravo i kakvi su Hrvati: http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=12&dd=21&nav_id=399516 http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=03&dd=14&nav_id=350037 http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=11&dd=30&nav_id=395409 http://www.ezadar.hr/clanak/mesic-hrvatska-nikad-nece-blokirati-europski-put-srbije-niti-bilo-koje-zemlje-regije?related_content_TU_1
http://www.vesti-online.com/Vesti/Ex-YU/325480/Josipovic-Komsije-necemo-vas-blokirati
Lista je beskonacna.
Uvek cu biti ponosan sto sam SRBIN!

GED

pre 9 godina

Pa ti si taman na nivou Seselja, samo je Seselj u Srbiji proslost, a ti si, na zalost, u Hrvatskoj sadasnjost!
(evroskeptik, 13. decembar 2014 19:37)

@evroskeptik ...Sjajan komentar, čestitam!

Zoki kaze

pre 9 godina

Hahaha... Pa kao da će tebe i hrvatsku neko da pita. Biće onako kako kaže gazda-rica, a tvoj govor je samo jeftina politička kampanja...

Miroslav

pre 9 godina

ah dajte molim vas kaj bude taj blokirao? ko i onaj Danijel Srb haha
minorna stranka krajnje desnice sa svojom Ružicom u EU parlamentu, sve kaj imaju/nude je nacionalizam, satelit stranka HDZ-a da pokupi glasove, druga stvar je to da se hrvatsku jako malo bude pitalo kad dođe vreme da srbija uđe u EU,(budu dobili "packe" slično ko slovenija od amerike) pa zna se ko je gazda u EU! odma se oni primire čim dojde depeša iz USA ambasade u Zagrebu...naravno tu je još i Deutschland :)

Ћезо рца

pre 9 godina

Зар ико нормалан може нешто добро да очекује од политичара из државе утемељене на геноциду нашег народа?

vlaja

pre 9 godina

vas problem drage nase komsije je to sto vi samo mislite kako da nas sapletete.
A verujte nam,vi nam niste na mapi,ne zanimate nas....mi smo odavno prelezali te nacionalisticke bolesti

olovka

pre 9 godina

Pa kazite sta je to vase i sta hocete? Lepo, stavka po stavka. Precizno, jasno da ne gubimo vreme. Nije to nama strano, samo pratite austrougarske depese od pre 100 godine i ove najnovije od Nemacke.
Formulari su isti, samo se popuni...

da da

pre 9 godina

Ovakvu izjavu medijima daje samo neko poput naših sns-ovaca tj. radikala. Dakle komšije,sklonite ovu bu*alu dok Vam ne napravi još većih problema.

kejto

pre 9 godina

drago mi je sto mi srbi nismo ni 10% optereceni hrvatskom koliko su hrvati srbijom koja je primila oko pola miliona njihovih drzavljana koje su oni,hrvati proterali,da ne pominjem jos Ih II rat i jasenovac.

Milutin

pre 9 godina

Nista vi necete blokirati, nahvatacete jos 5-10% glasova vise na izborima, ubudzicete se u institucije za besne plate i privilegije i to je to. Znamo mi u Srbiji kako sve to ide pa se malo ko vise uzbudjuje oko ovakvih izjava. A da ne biste propustili takvu priliku kada bi vam se ukazala Starcevicu, ni u to niko ne sumnja. Ali avaj, niko vas iz EU nece ni pitati a i ako vas pita reci ce vam kako da odgovorite, da ponovite jos jednom, i to je to. Srbija je Evropska zemlja bila i ostala.

Nemamo pojma

pre 9 godina

Zahvalimo se braći po krvi što nam čine uslugu. Eto oprostićemo vam genocid i jedan i drugi samo ne dajte da udjemo. Zadnja ste nam nada.

bice bolje

pre 9 godina

A cime bi se bavila nasa braca ako ne bi nama? Treba neko da preispita prisustvo hrvatskih kompanija na nasem trzistu. A i njihove pevace glumce i ostale malo izostaviti iz nasih medija, pa bi malo poveli racune sta govore. Neka idu na trziste EU pa neka tamo profitiraju. Nego i tamo njihovi prljavi politicari skrecu paznju sa ekonomije, a mi im dodjemo kao dobar izgovor.

ii

pre 9 godina

komsijski,nema sta .i bolje da srbija ne ide u eu,koja ce asfaltirati koju ulicu i zaduziti kreditima unucad ,naravno preko jeftinih politicara.ne samo srbiju,vec i bih.bolje se okrenuti rusima ,turcima i arapima koji imaju zivu lovu,naftu,plin,energente.eu je obicna banka koja samo sluzi da sjever postane bogatiji,da imaju gdje ljetovati na jugu.hrvatskoj ce se sve samo kazati.....pozz iz sarajeva

Miloš Kosorić

pre 9 godina

Kao prvo, ovaj gospodin zaboravlja da je uslov prijema Hrvatske u EU bio da ne osporava prijem Srbije u EU. Kao drugo, Hrvatska mora da poštuje stav Nemačke , prema tome oni se malo pitaju oko prijema Srbije u EU.

Miljana B

pre 9 godina

@NemanjaVac8: Ipak ste vi u zabludi. Srbiji je EU od izuzetne važnosti i zato preduzima sve mere da ispuni uslove kako bi što pre bila primljena u to društvo. Naravno to ne znači da će se zapostaviti dobri odnosi sa Rusijom.

Diplomatski telegram

pre 9 godina

@ Vaše je samo da aminujete kad vam dođe depeša iz Berlina
(knockout, 13. decembar 2014 19:12)

Meni se cini da Berlinska depesa vec stigla i da se u Hrvatskoj vec vladaju i ponasaju saglasno uputstvima.

Realist

pre 9 godina

Kakvi god da smo traljavi, vi ste jos traljaviji, pa ima da plesete kao mi kazemo...a mi kazemo kako kaze Berlin, a Berlin kaze kako kaze USA....e da, vi mozete reci Lesotu...ima da plesu kako Vucic kaze XD

sportsman

pre 9 godina

E bas super za vizni rezim. Bar ces pomoci ovim nasim tupavim gradjanima Srbije da ne idu na letovanje u genocidnu drzavu. Drzavu koja pociva na ubijenim, pokatolicenim i proteran srpskim civilima.

Шумадинац

pre 9 godina

Овако...односе између Срба и Хрвата, неће решити Срби и Хрвати. Да су то могли и/или хтели и/или знали и/или шта год... да то учине, решили би их до сада. Мислим... имали су целу историју за то, или бар последњих 100 година, откако се бавимо једни другима. Ко ће их решити? Као и до сада - онај ко то може и хоће, и то за 15 минута, као "колатералну штету" решавања неког свог далеко важнијег питања, и по својој мери. За то постоје барем две могућности. Прва је да их реши Берлин...(из више разлога, да је то једино место, где ми уопште и треба да имамо амбасадора у Европи). Сматрам да ту сарадњу треба да доведемо до најбољег могућег нивоа, како би неки наш властодржац могао да окрене телефон у Берлин, кад нека њихова оваква будала нешто почне нешто да "лупа" и да их љубазно замоли да се побрину за то. Ово је могућа али мало вероватна опција, зато што ако си православни Словен у "Европи 21. века" остаје ти да, у пратњи CNN-а и уз благослов тог истог Берлина, седнеш на трактор и бежиш ка неком Београду или Москви. Друга, вероватнија, је да они буду решени у неком "карамболу", негде на Волги, који се као што видимо спрема, баш као 1942. године. А та "паламуђевина" о 21. веку, о миру, демократији... има смисла баш као комунистичко булажњење о пролетерској солидарности...лично, волео бих да се, ни под каквим изговором, више никада не нађемо, са Хрватима, у истој државно-правној заједници, било ког типа.

Aleksandar Petrovic

pre 9 godina

Gospodine dragi;sredite vi stanje u svojoj drzavi.Manite se pretnji Srbiji,u zadnjem ratu ste napravili genocid nad srpskim manjinskim narodom,pa ste ih proterali sa njihovog vekovnog ognjista.Te izbeglice je primila jadna Srbija a oni su vasi drzavljani,za radi vasih drzavljana smo mi u Srbiji i tekako trpeli.Nije mi jasno kako ste vi usli u Evropsku uniju kad puno otvorenih pitanja nisu razresena sto se tice tih vasih pomenutih drzavljana.Manite se corava posla i ne izazivajte nove medjunacionalne sukobe,sredite ekonomsku situaciju u vasoj zemlji,posto i onako gradjani iz Hrvatske beze iz vase zemlje trbuhom za kruhom.Da se narod pitao ne bi doslo ni do rata ni do raspada Jugoslavije,vec su se pitali cijini nacionalisti po svim republikama.Dovoljno govori zivot i ekonomska situacija na prostoru ex Jugoslavije!!!

Sosed

pre 9 godina

I opet ti Hrvati, pa Hrvati. Predstava da se radi o misljenju Hrvata bi tako dobro pasala u stereotipe o Hrvatima. Ovdje se, medjutim, radi o marginalnoj stranci i politickim tipovima s krajnje desnog krila. Tko zna da li ce ta stranka i postojati za koju godinu. Ono sto je sad vec sigurno je da ona ne predstavlja nekakvo prosjecno hrvatsko misljenje o ovoj i srodnim temama. Mozda nam je svima potrebno malo vise odmaka da bi stvari procijenili realnije. Dakle, ako firma sa sjedistem u Hrvatskoj kupi firmu registriranu u Srbiji, to ne znaci da su Hrvati kupili srpsku firmu nego je vlasnik (ili netko u njegovo ime) kupio doticnu firmu. Ako neki politicki marginalac izrazi svoje misljenje to je njegovo misljenje ili ono njegovih istomisljenika - nije misljenje Hrvata. Smirimo moguce tenzije prije nego i nastanu jer od njih mogu profitirati samo ekstremisti na obje strane. Cijenu bi, kao uvijek, platio narod.

tocak

pre 9 godina

A odgovornost za rusenje ustavno pravnog poretka SFRJ?Pa ljigavci Srbi su vas oslobadjali od Germana!Ali ne vise...jedino sto imate od EU je jos jedna zastava.Crkla privreda da bi Svabo dobro ziveo i brckao noge u Jadranu!

BanovoBrdjanin

pre 9 godina

Nije mi jasno zašto je ova minorna vest na naslovnoj strani B92, ako se zna da ova stranka ne može ni cenzus u Hrvatskoj da pređe.
Pa HSP dok je bila jedinstvena pa nije dobacivala 5-6 %.

Šta objavljujete ovo pa da neuki građani zaključe da će nam HR bog zna kako otežati sve i da je ova kao neka njihova mejnstrim politika.
Samo plašite narod i pujdate ga prema zapadnim susedima.

janko

pre 9 godina

Narod je umoran a vec 15 godina se vrti prica o EU. Dok Srbija ne ocisti svoje dvoriste, nije potrebno pregovarati sa EU. Niko, ko je usao u EU nije prosao slavno. Evo zivim u slovackoj vec nekih 7-8 godina, i vidim jednu stvar. Ulazak u Eu je bio ok. Ka davali im sakom i kapom preko eurofondova, ali sad sve to vracaju. preko 50% stanovnika zivi na minimalcu od 340€. A ni do posla nije lako doci. Kirija u bratislavi oko 350€ za garsonjeru, zivot je jako skup.. ja sam uspeo, ne zalim se, ali ostalim nije lako.. a verujem da srbija ima vecu sansu ako okrene pricu. Treba odigrati obrnutu psihologiju. EU nije prioritet. Jeste zanimljiva, ali nije vredna truda. Ako se dobro odigra, ima za 2 godine da vas prime. Ovo sta rade srpski "politicari" je uvlacenje se zapadu i istoku koje ce ispasti tako, sto nece biti ni EU, ni Rusije, ni Srbije..

protos

pre 9 godina

О, коначно да нам и Хрвати неко добро ураде. Само нас блокирајте на овој странпутици названој "Пут у ЕУ". Хвала унапред.

Milos

pre 9 godina

Pa znao sam ja da nas hrvati vole... Msm sami su videli kako je prosla vecina kako su usli u EU pa oce da nas zastite... HAHHAHAHAHA
Sta ti je bratstvo-jedinstvo :D
imaju nacionalni dug 70% bdp i nesto nam pricaju. Moj savet je biti zemlja u predpristupnim pregovorima, koristiti fondove za razvoj i uzivati.
Clanstvo znaci uskladjivanje politike, trzista i svega ostalog sa EU a ovako mozemo jos uvek imati svoj put. Zar je to tako lose?

Alexander

pre 9 godina

Ma dajte ljudi,ne lozite se na ovakve bezveznjake koji jos zive u proslom vijeku,ne bi bilo lose da mu netko saopci da je trenutacno 2014.godina!Ajd bokic!

Nenad

pre 9 godina

Aman ljudi ako Stranka prava koja je osnovana po ugledu na "Stranku prava" fašiste Ante Pavelića treba da odlučuje da li će Srbija ući u EU, onda treba razmisliti kakav je to savez. Uostalom deca u Hrvatskoj još uvek kao lektiru čitaju knjigu koju je napisao ideolog Ustaškog pokreta Mile Budak, Opanci dida Vidurine. Deca od 15 godina izvlače moralne zaključke iz fašističke literature, neofašistička stranka bi da odlučuje o prijemu Srbije u EU... Samo im još fali da nam traže da uvedemo "rasne zakone" i to je to.

Hrvoje

pre 9 godina

U otežavanju ulasku Srbije u EU nisu ove skoro marginalne stranke, kažem skoro jer je ta stranka u koaliciji sa HDZ a kako je povratak HDZ na vlast najizglednija opcija, tako će i oni biti na vlasti. Pravi problem će se pojaviti kod ratifikacije sporazuma o pridruživanju jer će za to morati biti održan referendum. Sadašnja percepcija javnosti prema Srbiji, pogotovo nakon puštanja Šešelja i ne distanciranja trenutne vlasti od njega vrlo loša. Oni koji misle da Hrvatska ne može opstruirati pregovore i ulazak Srbije u EU grdo se varaju, iako to ni jedna politička opcija neće napraviti, Hrvatska to može napraviti.

Rotsildi - vladari svih nas

pre 9 godina

Sto se mene tice EU je pred kolapsom tj bankrotom bas kao i Amerika, doduse Amerika je to vec odavno samo se to odlaze zajmovima tako da nam EU i ne treba.

jef

pre 9 godina

Moj savjet gradjanima Srbije bi bio da ni u kom slucaju ne glasaju za ulazak u EU. Time bi izgubili i ono malo slobode, i prava na anonomnost. Ovdje Toga vec odavno nema.

Striker

pre 9 godina

Zašto se toliko prostora daje anonimcu koji dobija 0,05% glasova,pa u Hr do jučer niko nije čuo za njega, ej Tepeš pa on je Rumunj, rođo od drakule iz transilvoanje a tako izbezumljeno i izgleda, dajte ljudi nemojte se "ložiti", to je luzer koji ne može pobijediti ni da bude predsjednik kućnog savjeta..

joka

pre 9 godina

Ovo je i bilo ocekivano od njih.Nikada nece prihvatiti da je Srbija bolja i to u svakom pogledu.Seselj im je posluzio samo kao izgovor za neke stvari koje sad rade i koje ce tek uraditi.

Kara Djordje

pre 9 godina

odlicno.molim te prijatelju da istrajes do kraja.da najzad jednom u istoriji i vi hrvati nama srbima dobro ucinite.sve nas blokirajte za eu i odmah uvedi vize.koliko sutra molim te.

strahinja

pre 9 godina

Braco Hrvati vi ste nam jos jedina nada da ne udjemo u tu nakaznu tvorevinu, nedajte ako Boga znate ovi nasi oce da nas uguraju na silu!!!!

Čempur Zijad

pre 9 godina

Stvarno de*ilna izjava, uvesti vize za sve građane Srbije, zato što Šešelj lupeta. Ovaj lik je očigledno neki hrvatski Šešelj.

Hrvoje

pre 9 godina

Ma, nemojte se vi "braco" nista sekirati! Ja znam da vam ovo zvuci skandalozno, srceparajuce, tjera suze na oci, baca vas u ocaj (ili vas tjera da se bacite (u najboljem slucaju u ocaj)) itd. itd.

Ali, sada kada Linta opeli jedno priopcenje, onda ce sve da se pusi...

ŽM

pre 9 godina

Normalne ljude tamo je baš briga za ovakve bu*ale, a jedan od dokaza za to je i odlična prodaja proizvoda iz Srbije (ulje, slatkiši, grickalice...).

realista

pre 9 godina

A zasto onda Evropa ne natera i Hrvate da sa nama potpisu sporazum o neometanju pri pristupanju medjunarodnim institucijama kao sto su nas naterali sa Kosovom?
To je ta ravnopravnost!

NN

pre 9 godina

Ako se to bude radilo, onda je vreme da i mi bojkotujemo sve sto stize iz te drzave, i ovako zahvaljujuci nasim blagim vladama smo dozvolili da nam pokupuje silne kompanije, zemljiste ,da otvore silne lance marketa.... a to kod njih nije moguce bas tako lako da neko iz Srbije to isto uradi tamo. Pa da vidimo ko ce gore proci ako budemo bojkotovali sve njihovo, jer oni na nama ostvaruju dobiti tj imaju od 2000 na ovamo mnogo veci izvoz u Srbiju nego sto je uvoz.

nisi u pravu

pre 9 godina

Ma bas ce on da nam oderdjuje put ka EU...Jos da nam kaze sta sutra da spremamo za rucak,hahaha
(MilicA, 13. decembar 2014 21:05)

Nisi u pravu,tako misli veci deo politicara u Hr. samo se javno ne izjasnjavaju.A kao punopravna clanica, hteli mi to ili ne, mogu kako hoce.
Svi su zaboravili koliko je natezanja bilo sa Rumunima i Vlaskom manjimom, koji se usput uopste nigde ne izjasnjavaju niti se osecaju Rumunima, samo da bi dobili status clana za pridruzivanje.Samo mi dajemo velikodusno i teritoriju i sve ostalo pride i niko vise.

mifa

pre 9 godina

Ovaj jeste budala ali samo zato što priča o tome javno. Ozbiljniji igrači ćute i čekaju trenutak da nam ispostave spisak zahteva. Neće tražiti mnogo, možda samo da se malo drugačije krstimo i tako te sitnice!!!

Zeleni Nostradamus Zub

pre 9 godina

Jeftina borba za politicke poene kod nasih komsija. Ne svidja mi se 'rast' nacionalizma koji se da osetiti preko novinskih clanaka (ne samo u hr, izgleda da je pola sveta poludelo u poslednje vreme). Znate gde to vodi? Obratite paznju na istoriju i desavanja pre prvog i drugog sv. Rata. Anyway,
1. Da je 'normalno' doba, hrvatska bi se nesto pitala. S obzirom da je pocelo prestrojavanje 'sila', eu i natou je u ogromnom interesu da srbija bude pod njihovim krilom, jer im je strah ruskog uticaja na balkanu.
2. Srbija je jako podeljena sto se tiche EU, tako da je krajnje neizvesno sta bi bilo na referendumu za pristup, cak i da se sutra odrzi.
3. Ako "evropi" bude frka rusa, mozda nas prime i 'preko' veze. Ali tu je opet tacka br. 2, narod se pita... a narod je trenutno, jako kivan (s' tendencijom rasta).
4. Lepo je sto se brinu za branitelje i civile, samo mi se ne svidja malo licemeran stav. Njima je 'oprosten' jasenovac, 'oluja' - defakto etnicko ciscenje se slavi kao drzavni praznik, a svoj evropeJizam su pokazali sa onim cirilicnim tablama u Vukovaru.
5. Najbolje bi bilo da malo svi iskuliraju.
6. Hrvatski politicari bi trebali na konsultacije kod svojih gospodara u brisel, jer zarad jeftinih politickih poena daju izjave koje prouzrokuju 'nuspojave' koje su suprotne interesima Evropske Unije. Ako odobre, samo udrite. A evo "nuspojava" i u komentarima na ovu vest. "Zivela rusija, nikad eu, bla bla truc". Siguran sam da ima 'nuspojava' i u hr.

nebitni likovi nek ostanu nebitni

pre 9 godina

Zasto uopce prenosit izjave ovakvih marginalaca koji nece preci izborni prag u HR i jos ih stavljate kao vijest na naslovnu stranicu? Mislio sam da ste ipak ozbiljniji portal od Kurira. Samo palite narod bezveze, a realno ovakve likove niko za nista ne pita niti o icemu odlucjuju. Cemu onda ovo? Sto ne stavite vijest sta je moja baba jucer imala za dorucak. Ista stvar...

Goran

pre 9 godina

Ja verujem da je ovo iz nekakve rubrike Humor u tom casopisu. Njih ce neko da pita da li ce neko da se primi u EU ili ne, evo sve trci.

mille grobar

pre 9 godina

Kakvi se sve de*ili mogu baviti politikom...Umesto da zajedno unapredjujemo ekonomiju i glrdamo kako nam moze biti bolje,mi cemo pre da se saplicemo,u maniru-neka oni izgube mnogo,nema veze sto cemo i mi time izgubiti malo...

Rade

pre 9 godina

Ako će zaista moći blokirati ulazak Srbije u EU, to je onda izvaredna vest. Šta čovek da kaže osim hvala. Nadam se da moja voljena Srbija nikada neće postati deo tog neokolonijalnog projekta i da neće postati ni nemački, ni engleski sluga. A na drugoj strani ni ruski.

Србин

pre 9 godina

Наравно за свакога бранитеља, а ви ћете нама имена свих из Јасеновца, Јадовна, Глине и др. да не набрајам дуго би трајало.

nema vise tajni!!!

pre 9 godina

Bojkot hrvatskih proizvoda! Kupujete naše domaće!
(Surfer, 13. decembar 2014 18:54)

Surferu, reci mi da se salis :) Pitaj ko je kome prodao "Bakinu tajnu" (sa sve simbolicnim imenom brenda)! Prodali smo sve njihovo, i dekino, i bakino, pa sad prodajemo i njihove tajne. S druge strane, Nasi nam prodaju domaci kineski beli luk :) Kupujmo nase domace, iz Kine uvezene, bele lukove!!! :))

verteks

pre 9 godina

Joj, neeeee!!! Ne uskraćujte nam to blagostanje u koje ste ušli, znam da ste sad sila, ali vas pozivam u ime našeg bratstva i jedinstva da nam ipak progledate kroz prste!

Dragi

pre 9 godina

Mogu kada ovde u Nemanjinoj sede budale i 'oće u EU k'o muva bez glave, a kada bi imali imalo mozga i kazali "hvala, nama to ne treba", e tada bi bila druga pričai ne bi imali koga da ucenjuju.

Milutin

pre 9 godina

Stvarno....
Gde su ti ljudi. Zasto se to skriva. Zasto to dobija politicki znacaj posle dvadeset godina. To treba resiti i zbog svih nas. Ako se ne zna gde su zavrsile zrtve rata onda to treba reci a ako znamo a necemo da im kazemo onda je to nasa sramota. Valjda smo presli preko gluposti da nasa drzava nije bila u ratu. To vise ne bi smelo biti politicko pitanje pobogu.

Siniša

pre 9 godina

Blokirao, ne blokirao mi tamo stici necemo... Mada sada sigurno necemo, ako ga ti zablokiras! Mozda cak i cela nacija pocini ritualno samoubistvo kada nas zablokiras.

ssss

pre 9 godina

Koga jos interesuje sta lupetaraju ovi izgubljeni nadripoliticari??
Zasto se objavljuju izjave ovih idi*ta?
Sto bi se polemisalo o tome sta je izjavio jedan ruzan i ne mnogo pametan,zaludjen covek.
On se pita isto kao i Baba Kurana

mifa

pre 9 godina

Ovaj jeste bu*ala ali samo zato što priča o tome javno. Ozbiljniji igrači ćute i čekaju trenutak da nam ispostave spisak zahteva. Neće tražiti mnogo, možda samo da se malo drugačije krstimo i tako te sitnice!!!

Dan

pre 9 godina

Evo da se i ja zahvalim kao i ostali komentatori, jer ako nas čeka samospaljivanje kao u Sofiji, neka hvala, već smo dovoljno blizu tome. Osim toga, ako bi nam sad neko jasno rekao da nema ništa od EU, čime bi nas dalje naši političari mogli zamajavati? Ništa od EU, ništa od južnog toka, i valjda će onda napokon i "pink" deo nacije da progleda.

Nick Prascaton

pre 9 godina

Dobro,naši radikali pričaju o blokadi vašeg ulaska u EU...vaši radikali buncaju o velikoj srbiji sa pretenzijom na hrvatski teritorij,zaključak:radikali su to!

BROZ

pre 9 godina

Ne pita se njih nista , ali bas nista. Za EU, Hrvatska je periferijine periferije periferija. Dok ne udje i Srbija. Onda ce to biti Srbija.

Tex

pre 9 godina

Da, pitate se isto koliko i mi .... Smesno, ajmo malo da radimo na rejtingu pa pljuj po Srbima, jer po drugima ne sme ... a na to s primaju siromasni biraci ... klasika ovog podneblja.

комшија

pre 9 godina

Подршка Хрватима, јашта блокирајте нас, сви ми врло добро знамо шта је ЕУ и кога је ЕУ, заједно са Нато бомбардовала 1999, па касније одузела и КиМ, растурила привреду и ми опет идемо за њима, хоћемо да будемо пуноправан члан ЕУ, 14 год већ улазимо у то мафијашку ЕУ. Зар је потребно још толико да уђемо? Целе генерације пропатише због уласка у ЕУ, нећу да ми се цео живот води само ка уласку у ЕУ, и за боље сутра хоћу и данас да лепо живим да имам деци пара да дам кад крену у школу. Од тог уласка немамо ништа, кад уђемо неће се ништа боље живети. Све је то ствар политике , је.... Србе кад можете, јер кад су глупи зашто пропуштати шансу да их уцењујете, још сад кад нам узмете Телеком и, вероватно ћемо живети много боље, имаћемо новца за цигаре овако морамо дуван да мотамо :D

baki

pre 9 godina

Na zapadu ništa novo,oni će to i uraditi budite sigurni i nemoj te se paliti kao dok im Nemačka ili Amerika kao ne naredi ,oni su na potpuno istom kursu smeju nam se u lice i igraju se sa šargarepom zvanom EU iznad naših glava.Malo malo pa stižu pretnje ili ucene iz tog kluba EU.Samo slep kod očiju to ne vidi.

yopaaa

pre 9 godina

Hvala ti velika brate rodjeni! Veliki pozdrav iz "ne" Evropske drzave, samo jos kad bi se ovi nasi opametili pa videli da je taj projekat velika propast.

ic mi

pre 9 godina

Ovome ne treba davati paznju...prvo,zato sto je receno u okviru stranackih prepucavanja u CRO, a drugo,zato sto EU ne bi postojala da sve tako funkcionise,a CRO ne bi bila clan EU da je Slovenija uspela da je blokira kao sto je imala nameru tj. nemoze niko nikoga da blokira ako glavne clanice to ne dozvole...

Flešer

pre 9 godina

...Zašto se daje prostor marginalcu za kojeg vjerojatno ni vlastita mama ne bi glasala, osobi čija je relevantnost jednaka onoj intervjuiranju prvog pijanca iz neke opskurne balkanske krčme, skidajte to s.... , milost!!

mario

pre 9 godina

(makenzije zagreb, 13. decembar 2014 18:51)
Vjerojatno tako što tada sigurno SDP neće biti na vlasti niti večina u Saboru.
btw može svatko pokrenuti referendum što po Lisabonskom ugovoru ima pravo svaka članica EU...
I da, pa i neki stručnjaci iz Srbije su rekli da će Hrvatska vršiti pritisak i možda staviti veto na neko poglavlje tako da nije to samo rekla kazala.

n

pre 9 godina

neznam zasto se moraju objavljivati izjave svake budale, ako znamo da hsp (koji god po broju) nema nikakve politicke relevantnosti!! samo da se zavadi narod!

stina

pre 9 godina

Srbija je toliko daleko od ispunjavanja EU normi na svim područjima, da će ju ionako još dugo dugo dugo blokirati i Hrvatska i sve ostale članice i to s punim pravom. Ono što Hrvatska neće činiti je iskorištavati pregovore za rješavanje bilateralnih pitanja koja nisu dio pregovaračgog procesa. A u svim pitanjima oko kojih se vode pregovori, dužna je pritiskati Srbiju i na to ima potpuno pravo.

Milan

pre 9 godina

Vrlo korektno, jasno rečeno i iskreno. Tako će biti, ali uslova ima još. Hrvati su prethodnica EU politike prema Srbiji i Srbima. Sve što su do sada kroz vekove rekli i govorili Srbima, sve su ostvarili. Imaju saveznike koji se svi integrišu čim im kažiš: Srbija - Srbin. Tko je slep i to ne vidi, ili nepismen da nauči, tome je svejedno, a tko je ograničen njemu još manje, a tko ne voli Srbiju, on se raduje. U vreme komunizma bilo je pravo mišljenja, kažu da je danas pravo izjašnjavanja, da, da li je baš tako?

Mandragora

pre 9 godina

Nadlezni za ulazak u EU su kazali da je "ulazak zamrznut narednih 6 godina !" Kao drugo: Nemamo definisane granice,sto je primarno jednoj drzavi.l trece: Sta ce ovog momenta EU jos problema,pored :Grcka,Spanije,Portugalije,Italije....jos im samo fali Srbija.Vlast od 2000 godine samo zaludjuje EUnijom narod. Pa oni sami mole Boga da ne udjemo u EU jer im nebi odgovaralo da igraju i ponasaju se po novim pravilima.

ne zanosi se

pre 9 godina

Aha...blokiraće dok Frau Merkel ne kaže ''E sad je dosta - odblokiraj.''. Tako to funkcioniše, Hrvatska se pita u EU koliko i moja baba u mesnoj zajednici.
(Miloš, 13. decembar 2014 19:03)
A Frau Merkel sece vene da vidi Srbiju u EU.Nije nas htela ni kad je vedrila i oblacila u EU a sad i njeno vreme polako prolazi ovde.Ko zna ko ce biti na mestu Frau Merkel, kad mi dodjemo na red jednog lepog dana.
To sto Vucic nista nije sposoban da uradi, nego nas zavlaci sa EU i blagostanjem ovde, to je vec prica za nas neobavesteni narod.

budimir trajkovic

pre 9 godina

Jesu to počeli izbori u Hr? Ovi Hrvati uvjek iste fore. Uvjek neki nacionalizam i mržnja, kao mala djeca. Ajd više odrastite.

Dve muve(go***re) jednim udarcem!

pre 9 godina

Ja bih ovom dao titulu pocasnog gradjanina Srbije!

Prvo zato sto covek radi u interesu Srbije bolje nego nasi politicari,drugo jer je prosecni Hrvat srbomrzac,i kad mu das tu titulu ima njegovi da ga razapnu gore nego Jevreji Hrista.

Sloba

pre 9 godina

dr. Ante Starcevic bi ti izvukao usi da je u prilici. I uopste mi se cini da su se u to doba. (19.vek) Hrvati i Srbi vise postovali i saradjivali nego danas.

trip

pre 9 godina

Ja govorim odavno, da ce Hrvati biti jedna od najvecih prepreka ka EU.
Daj da im se zahvalimo i nastavimo da zivimo a ne da prezivljavamo!!!

Ja

pre 9 godina

Nadam se da si iskren i da ti jake clanice EU nece narediti drugacije. To je jedini nacin da se ostvari ono sto vecina naroda zeli - nikad u EU.

lepi mara

pre 9 godina

Još jedna sjajna izjava za zamajavanje širih narodnih masa kako kod nas tako i kod njih, a za to vreme sirotinja je svuda još siromašnija a oni sve bogatiji.

Nenad

pre 9 godina

zivela blokada blokada blokada blokada blokada zivela blokada blokada blokada samo napred hrvacani zivela blokada podrzacemo vas u vasoj blokadi bravo za blokaduuu

reality_check

pre 9 godina

Samo sam čekao kada ćete pokrenuti taj mehanizam koji vam članstvo u EU omogućava...iskreno, očekivao sam i ranije, ne znam šta vam bi da čekate do sada???

V@le

pre 9 godina

Lijepo je pročitati izjavu hrvatskog političara na B92 kad je već nema na hrvatskim siteovima. Valjda B92 shvaća više od hrvatskih medija koliko je ovaj lik bitan za politički život Hrvatske.
Realno, iako je to teško progutati, Hrvatsku se pita za članstvo u EU. Pravno vam možemo postaviti uslove, a mora proći i referendum koji će se održati u svim članicama EU pa tako i u Hrvatskoj što znači da za ulazak Srbije u EU odlučuju i hrvatski političari i hrvatski narod. Uslove možete očekivati, možda i nekakvu blokadu, no vjerujem da ćemo riješiti nesporazume jer je bitno za OBJE države da Srbija bude u EU. Riječ je o gospodarstvu, odnosno biznisu. Ako vi smatrate da je nama u interesu da vas blokiramo, onda pod hitno kupiti nekoliko knjiga iz ekonomije. U biznisu se ne radi na principu inata, već zdravog razuma (iako je i to diskutabilno). Smatram se hrvatskim domoljubom, što znači da volim svoje, a tuđe poštujem. Za politiku čistog računa sam uvijek i mislim da se konflikti iz prošlosti moraju srediti što je izvedivo. Pogledajmo primjer Francuske i Njemačke koje su dva svjetska rata bile izravni neprijatelji, a danas surađuju i vode glavnu riječ u EU. Želimo reći da su Hrvatka i Srbija civilizacijski ispod tih zemalja? Ne bih rekao da jesu, ali to moramo pokazati i svijetu.