Utorak, 25.11.2014.

11:11

Nesavesnim vozačima oduzimanje kola

Nesavesnim vozačima bi u određenim drastičnim slučajevima kršenja zakona moglo da trajno bude oduzeto vozilo, najavili su iz policije.

Izvor: B92

Nesavesnim vozaèima oduzimanje kola IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

231 Komentari

Sortiraj po:

Bata

pre 8 godina

Sve je to ok, moze da mi se oduzme ali samo dok se ne isplati novcana kazna, nema niko pravo da mi trajno oduzme nesto za sta sam posteno i mukotrpno zaradjivao, odvajao od usta da kupim "auto". Kada bi do toga doslo branio bi svoju imovinu zivotom ako bude potrebe. Ako sam kriv,kriv sam i tu nema rasprave cepaj dozvolu naplati kaznu i da se lepo razidjemo a da mi barabe oduzmu kola mislim da nece da moze.

пасарела

pre 9 godina

Једини тренутни најбржи начин у држави да се смањи број страдалих у саобраћајним незгодама је управо пооштравање казни и ту је министар у праву, али да би се наставило са трендом смањења неопходно је и превентивно деловати на возаче како се исте грешке не би дешавале изнова и изнова и наставило са угрожавањем и осталих учесника у саобраћају.

Branko N

pre 9 godina

Samo pooštravanje kaznene politike bezbednost u saobraćaju se može poboljšati. Naravno tu kaznenu politiku treba primenjivati , a ne ds se korupcijom policije te kazne zaobilaze , a divljanje nesavesnih vozača po ulicama se nastavlja.

Miro Đokić

pre 9 godina

Samo pooštravanje kaznene politike bezbednost u saobraćaju se može poboljšati. Naravno tu kaznenu politiku treba primenjivati , a ne ds se korupcijom policije te kazne zaobilaze , a divljanje nesavesnih vozača po ulicama se nastavlja.

Milka

pre 9 godina

Apsolutno smatram da svi oni vozaci koji su nesavesni,koji za volan sednu pijani, treba da budu najstroze kaznjeni.Osim sto ugrozavaju svoj zivot,ugrozavaju zivote i ostali vozaca.

Bot Botovski

pre 9 godina

Sta je sa vozilima na lizing, Megatrend doktore? Ona su svojina lizing drustva. Hocete I njima oduzimati vozila zato sto je korisnik lizinga napravio prekrsaj?

Alex

pre 9 godina

a da su nam putevi bili osigurani (ogradjeni) verovatno nikada ne bi sleteo u dunav. Zasto se malo ne pogleda problem iz drugog aspekta. Bez osigurnja kraj puta moze i od pucanja gume da sleti u dunav.

sasa

pre 9 godina

Tacno se vidi iz ovoga da nam predloge Zakona pisu megatrendovci. Masa njih koji voze nisu im problem novci za druga kola i vozi Misko a i ako voze sa krs Yugom npr pa i nema veze sto mu se oduzmu kola.
Na dve godine dozvola se treba oduzeti i ako ponovo posle tog perioda vozi preko 0,2 oduzeti trajno sve kategorije istom. Naravno i kazna od 200.000 min pa na rate od plate 30%.

Crevical Bruizer

pre 9 godina

E ja kad sam bio klinac krao sam od oca i ludovao autom od 55kw, tako da ovo nema veze sa zivotom. I Fica moze da se vozi opasno, sve moze da se vozi suntavo....

pravo na zivot

pre 9 godina

U savremenim drustvima pravo privatne svojine je najvise pravo
(nenad bl, 25. novembar 2014 20:06)

Varas se, PRAVO NA ZIVOT je ispred svega.

Prestanite vise da banalizujete stvar i tumacite kako vam se svidja. U mnogim zemljama drzava moze i dete da vam oduzme ako se proceniti da neadekvatno postupate s njim.
"Vozacu" koji ugrozava zivote drugih ucesnika u saobracaju, svojim bahatim ponasanjem, nepostovanjem propisa, voznjom u alkoholisanom stanju, svakako da moze I TREBA da bude oduzeto vozilo ili izvrsen drugi oblik finansijskog kaznjavanja najmanje u vrednosti vozila. To normalno ne iskljucuje i obavezni zatvor a nakon izvrsenja kazne, poduzu zabranu upravljanja motornim vozilima i svakako neki oblik drustveno korisnog rada.

Za vozaca BMW je bilo mnogo bolje da ga je uhvatila policija. Da mu je oduzela BMW ili naplatila nekih 3000 evra koliko vozilo kosta, da je odlezao 3-6 meseci u zatvoru i imao zabranu voznje od dve godine, uz ciscenje parkova po Beogradu u trajanju od 12 meseci posle zatvora.

Drasticna kazna kazete, mozda, ali bi troje mladih ljudi bilo zivo danas. Ovako oni nisu docekali da odrastu, da postanu ocevi i majke, sestoro njihove dece se nije rodilo, niti ce se ikad roditi...
Sta sad kazete na kaznu i privatnu svojinu..."strucnjaci"

Haifa Izrael

pre 9 godina

Ma ne samo uzeti auto nego i poravnati kucu i da prometni manijak zivi u satoru ostatak zivota. U Makarskoj divljak pokupio 3 djevojke usred grada i tatin sin mislim nastavio skolovanje i slucaj izglacan.

baki

pre 9 godina

Kad panduri pocnu da iskljucuju iz saobracaja one koji voze 20 km/h tamo gde je ogranicenje 50 ili vece, ja ne bih kasnio na sastanke i postovao bih ogranicenje. Gde neko sa E kategorijom prodje sa kamionom i 2 prikolice tamo matorci ne mogu korsom. Konkretno ja sam iz Pozarevca i ovde je saobracaj uzasno spor. Ako drugi ucesnici u saobracaju ne postuju moje vreme, ni ja necu znakove pored puta. I tacka ;)

zone

pre 9 godina

Ministarstvu unutrašnjih poslova dozvoliti samo kontrolu poštovanja zakonskih propisa ali ne i donošenje zakona. Njihovo mešanje u donošenje zakona je i dovelo do ovoga što nam se sada dešava.

Dušan

pre 9 godina

Стечена имовина је уставом загарантована, а овај др не признаје устав и закон он то мења за један дан јел' тако докторе?

lovac-ribolovac

pre 9 godina

Kad ne znaju kako da pokupe još poneki politički poen onda se žešće nalupetaju. Kaže se da decko i nema vozačku dozvolu a sada smišljaju nebulozne kazne jelte za vozače. To bi bilo kao kad bi neko sa lovačkom puškom za koju nema dozvolu ubio nekoga i onda se nađu pametnjakovići i kažu menjamo zakon, od sada će lovci morati da drže svoje naoružanje u najbližoj policijskoj stanici, i uz revers uzimati kad idu u lov ali uz prethodnu najavu od 15 dana unapred. Da državni organi ne skreću i sa sebe delimičnu odgovornost jer nigde nije obeležen kraj puta i nailazak na reku, ne želim pritom da umanjim neodgovornost vozača jer za njega nema opravdanja. Ali dokle više sa zakonima koji su totalna glupost

Danica

pre 9 godina

Oduzimanje vozila-PRAVA STVAR!!!! Kao da ste mi čitali misli. Ispit zrelosti, sa 18 godina. Vozački ispit sa 18 godina. Po mom mišljenju, polaganje vožnje treba da bude tek sa 18 godina, ovo je prevršilo svaku meru. Divljanje na ulicama, gomila razjarenih automobila koji okupiraju sve, ne može da se dišeeee. Ko je stariji, automobil ili čovek???

Srpska stoka cuti

pre 9 godina

Niste se bunili kada su vam oduzeli drustvenu svojinu, fabrike, radna mesta, kada su vam podigli porez na stan gde gajite decu, kada su vam podigli PDV na hranu kojom hranite decu, niste se bunili kada su uveli privatne izvrsitelje uterivace koji ce da vam uzmu taj stan ! Sada ce poceti da vam uzimaju i automobile a slede zene i deca. I niko nece nista da kaze !

David

pre 9 godina

Aha a oduzeto vozilo bi se na primer dalo državi ili političkoj partiji a posle mi da vozimo krševe pa da nas još više gaze i ubijaju dok mi plaćamo porez Vučiću.

Baron

pre 9 godina

Огромна већина коментара су глупости. Возачку дозволу "Б"категорије имам од 1987 год.,"Ц" и "Е" од 1988 год.а "Д" од 1990 год. Обуку имао на чувеном "Фићи", а прво ауто, наравно очево "Голф 2".Тада се није употребљавао појас, толеранција на алкохол 0,5 промила, лудовало се и тада али највећа казна је била од "Ћалета" 3 месеца без аута. Парола је била:"Сине ако хоћеш да возиш ауто мораш да зарадиш за гориво и наравно да увек опереш и очистиш ауто.Ја тренутно на жалост имам скромну "Астру", месечну плату од 70000, али према свом детету примењујем иста правила као што је мој отац примењивао према мени.По мени рецепт је једноставан...Ако хоћеш да убијеш своје дете или да твоје дете постане убица, купи му бесно ауто и дај му паре за провод. Ја не могу себи да приуштим ауто од 10 000 еура, дете не сме да ме лаже....Не трошите паре на измену закона о саобраћају, боље васпитајте децу.

Бојан Илић

pre 9 godina

Може, али да кренете од центра Бгд-а и расчистите џипове и остала "бесна кола"!:-))

dare 011

pre 9 godina

Hteli ste SNS, evo vam "napredni zakoni" iz doba komunizma. Bolje nađite nova radna mesta koja ste obećavali u kampanji...pa će mladi da rade a ne da se glupiraju. Opet sankcionišete posledice a ne rešavate uzroke!

Vozac

pre 9 godina

Ok neka mi uzmu kola ako ucinim prekrsaj protivustavno to oni stalno rade jer ne znaju sta je Ustav, ali neka pre toga podnesu ostavke i dr. Stefanovic i gradonacelnik Beograda i gradski preletac menadzer i predsednik opstine Palilula i ovi iz agencije za zaobracaj (pogotovo oni) i direktor preduzeca za puteve iz razloga sto put nije bio obelezen kao i sto nije postojao znak za kraj puta i opasnosti da je Dunav ispred. Vi ste svi krivi isto koliko i vozac jer niste obezbedili put za sigurnu voznju.
Dokle vise da stalno neko drugi bude kriv samo ne oni koji su odgovorni.

Necu da placam diletante i dileje

pre 9 godina

Nisam vozac,necu nikad ni biti,ali mi je nepoznanica po kom osnovu policija postaje vlasnik?
Za tezak prekrsaj zatvor,ne razumem.Automobil pripada pokretnoj imovini i iskljucivo obligacionom pravu i to po ustavu.
Koji je momenat da policija raspolaze obligacijom?
Vucicu,oglasi se,Dacicu takodje,upozorite ministra da ce te u zajednickoj odluci robijati zajedno ukljucujuci i svakog poslanika koji je tesko povredio ustav,glasajuci za taj zakon.
Dokle mislite i zamisljate da je uvek odgovoran neko pre?
Sta ce posle vas da kazu,opet oni pre?
Licno potpuno podrzavam ponistavanje retroaktivno svih privatnih fakulteta,ukljucujuci sve drzavne koje imaju menadzer,ekonomski i pravni sektor(na bazne univerzitete) pa da svi budu veciti gimnazijalci,pisari,kao sto je bilo.
Nema smisla da gradjani i eps finansiraju vrzino kolo politicko,koje se svrstalo u politicko-ekonomsku elitu

ivica

pre 9 godina

Nije smo fer sto neke mlade osobe ne mogu dobiti posao koji je vezan za kola i voznju sa ovim ogranicenjima zbog nekolicine neodgovornih. Malo je cudno kako to da sad pominju edukaciju kao da pre nisu imali tu opciju. I sad kao i uvek svi trpe sankcije bez obzira da li su oni lose ili dobro postupali sa svojim dozvolama. Pored toga velika je odgovornost i na roditeljima pre su deca polagala sa 18 god ali nisu pravili ovakve gluposti sa alkoholom i voznjom.

iks

pre 9 godina

Oni nisu normali, da uzimaju neciju svojinu, cista bahatost i nekompetentnost, da naredjuju ljudima da moraju da kupe posebno auto za decu kada tek poloze jer ne moze da vozi ocevog Golfa 2 jer mu je motor 1.9 ili 1.6, a onda tata kupi nov, zasto, zato sto su tamo negde neki ''strucni'' ljudi procenili da se stanovnistvo razbacuje novcem. SRAMOTA!

ne brze od zivota

pre 9 godina

Ja prosto ne verujem sta cu sve procitati u komentarima posle nesrece na Adi Huji a posebno me iritiraju generalizacije o tzv. ludim godinama, mladost ludost i sl.
Svi smo ih mi prosli BEZ ugrozavanja sopstvenog i tudjeg zivota, barem vecina nas. Batalite vise sa nametanjem nekih pogresnih modela kao univerzalnih.
NE, nikad mi nije palo na pamet da vozim bez dozvole.
NE, nikada nisam vozio pod dejstvom alkohola.
NE, nikada nisam seo u kola sa pijanom osobom na mestu vozaca.
NE, nikada nisam vozio bahato niti se vozio sa bahatim vozacem.
NIKAD se nisam vozio u gepeku niti je to radio bilo ko iz mog drustva.

Nismo svi isti i nije normalno ono sto vi predstavljate kao model ponasanja u ludim godinama. Kazne za takvo ponasanje moraju biti drasticne, jer pojedinci ugrozavaju ne samo svoj vec i zivote potpuno neduznih ljudi i dece.

nije policija,nego Vuciceve kolege,generacije,studenti

pre 9 godina

" Nesavesnim vozačima bi u određenim drastičnim slučajevima kršenja zakona moglo da trajno bude oduzeto vozilo, najavili su iz policije."
Sankcije da,ali vozilo je vlasnistvo,a to pripada obligacionom pravu,sto je van domasaja policije,drzave.
Drasticno krsenja propisa podrazuumeva robiju,a nepokretnost policija nema ustavnu mogucnost da raspolaze,jer je po konvenciji medjunarodnoj,vlasnistvo zagarantovano....
Policija bi mogla da postane vlasnik jedino ukoliko propise da kazna iznad 2/3 vrednosti vozila.Za pocetak,promenite sve pravnike u ministarstvu,u upravi,pa ce valjda mozak biti primaran,a ne halteri

kiki

pre 9 godina

Dotore, a kako ste resili slucaj onog slupanog Bentlija? jel to tajna ili se sprema neka postdoktorska studija, pa da se ne iznose rezultati pre odbrane ....xaxaxaxaxa

Клисура

pre 9 godina

Ни најстрожији саобраћајни закон није вредан, уколико људи то не реализују у сопственом мозгу. Чак и ово што најављују, није ништа, ако неки напумпани младић, у моменту, после пар чашица, или под утицајем дроге итд. створи перцепцију у мозгу, како би да задиви девојку, друштво, некога, свеједно. Мислим да је највећи проблем у кућном васпитању. Данашњи родитељи су на жалост у већем делу оптерећени егзистенцијом, па и немају времена за децу, кажем на жалост, а деца ко деца, гледају ТВ, па интернет, па игрице итд. одрастају виртуелно, где ништа не боли, све се поправи, а кад изађу у стварност? Тамо све зна да заболи..,

Ana-DK

pre 9 godina

U DK oduzimaju vozilo ako je promil iznad 2,0 ili u slucaju ponovljene/ucestale vozje u pijanom stanju. Link: http://www.sikkertrafik.dk/raad-og-viden/i-bil/alkohol/strafferamme-for-spritkoersel.aspx

Islednik

pre 9 godina

Sve sve ali:
Ko je taj Dušan Jovanović (19)?
Odakle je, čime se bavio, ko su mu roditelji?
Gde je pronašao tako mlad "rudnik" za toliku lovu, za auto, za noćni provod "od kafane do kafane" (izvinite kafića - modernije) sa mladim "elitnim" društvom, itd itd.
A to sletanje u Dunav je sekundarno ili posledično pitanje.

preterujes

pre 9 godina

U Engleskoj se dobija zatvorska kazna, za samo iskoracenje na tlo stadionske trave tokom utakmice... moje, ali i misljenje puno ljudi, jeste da je jedini nacin za necije odsluzenje prave kazne i eventualnog pokajanja, takodje zatvorska kazna.
Nekim licnostima, nazalost, empatija nije ni urodjena ni stecena, pa voze divlje iliti snagom jaceg. Strada neko neduzan, skoro uvek.

trener18.

pre 9 godina

Nadlezni su za sve krivi: pevaljke,voditelji prolaze kroz crveno,na tv milion ljudi to vidi,i nista.Dzipovi parkiraju gde stignu- pauk ih ne nosi.Zatamnjena stakla na stotinama kola i dalje se voze,o mobilnima za vreme voznje- svaka peta kola se mogu videti.....Momak sto je sleteo u Dunav- put neobezbedjen signalizacijom,"Lezeci policajci" se prolaze kao preko sira- nisu adekvatni svsi,putevi sa rupama,a u ulicnom depresivnom zuckastom osvetljenu nista se ne vidi... o cemu vi onda pisete i pricate ?

Sanja

pre 9 godina

Kako bi bilo da se podigne granica za konzumiranje alkoholnih pica na 21 godinu? Moze i to da bude deo resenja. I jos nesto: razumno je decu do 6 ili 7 godina staviti u sediste, ali decu od 12-nisam bas sigurna. Oni su sasvim dovoljno visoki u sedistu da se mogu "kontrolisati" pojasom.

No passaran

pre 9 godina

ovaj mali sto je uvezao auto u dunav nije imao dozvolu! pa kad drzava nije u stanju sadasnji zakon da primeni kako ce ovaj komplikovaniji?!?

braca

pre 9 godina

Kako čovek lupa, kakvo oduzimanje vozila. Pa to je PRIVATNA SVOJINA, jedno od važnijih prava čoveka. Taj zakon pada pred Ustavnim sudom ko sa kruške:-)

milan

pre 9 godina

Treba oduzeti da bi policajci imali da daju svalerkama da voze. Sta bi sa pevaljkom i sa onim koji joj je dao oduzet automobil pa ga ista slupala kako ste to resili? Oformite jos jedno ministarstvo ili komitet i zaposlite jos strucnjaka sa debelim platama.

Džoni

pre 9 godina

Onda lepo limitirajte auta na max 120 km/h i rešeni problemi bar sa nasilničkom vožnjom! Volim da vozim malo brže ali kada je to moguće i nikada u naselju ali se stvarno često zapitam zašto uopšte i prave automobile koji mogu da razvijaju velike brzine? Razumem za Nemačku gde na pojedinim putevima nema ograničenja i za sportske modele koje vozači mogu da voze po stazama, ali za ostatak Sveta gde nema uslova za tako nešto to je suvišno!

ls

pre 9 godina

Zabranite upotrebu automobila mladjima od 25 godina i gotova stvar. I opet ce se naci neki manijak koji ce ubiti njih 5 pijan, pa onda podignite granicu zabrane na 30 godina, pa na kraju zabranite voznju totalno u zemlji i oduzmite svima automobile pa ih prodajte da imate da okrecite vikendice, promenite vodokotlice i ostalo.

donatelo

pre 9 godina

represija i neznanje ...sila..to je odlika ove najgore vlasti u istoriji srbije...nepismeni...kupljene diplome..ni jedan problem necete resiti...da li je to vama jasno...stavite i 1000000 policajaca nista necete resiti...jer ste nesposobni...glupi...bahati...privatna svojina je svetinja...nazadnjaci nepismeni...

Grunf

pre 9 godina

Nesavesnom vozaču u odredjenoj situaciji se predlaže oduzimanje automobila?Koja je to situacija.Šta ako on vozi tudja kola?Kada mu oduzmete kola sešće u druga ili kupiti na tudje ime i opet eto ga za volanom.Onda kada to ne urodi plodom oduzmite mu garažu ,pa stan.Da se ne pravimo mnogo naivni svi jako dobro znamo kako se danas u praksi dolazi do vozačke dozvole.Ko snosi odgovornsot za loše poznavanje saobraćajnih propisa,loše odradjen praktični deo i ina kraju ko snosi odgovornost kada se da takvom dozvola.Na žalost saobraćajnih nesreća sa teškim posledicama imamo za izvoz.Ovo nije samo stvar policije već i sudstva.Ako si "baja"najviše ćeš dobiti ogrlicu oko noge šta god uradio.Ako si"Baja"i zgaziš pešaka pojaviće se nepostojeći svedok.Ako si tatin sin i zgaziš pešaka niko ne sme ni da pomene šta je sa tatinim sinom.Ipak on je pod stresom.Pa da ovaj što je poginuo ni kriv ni dužan on je stresiran za skroz i lako zaborvljen.Problem je što nema ko da sprovede zakon.Zakon u Srbiji je mrtvo slovo na papiru.Bunite se za vreme izlaska.Ni meni nije pravo.U moje vreme kafana je radila do 23:00.Akadaemija jer radila do 03:00 i kasnije "Duga" do ujutru koja je bila namenjna odredjenoj klijenteli,U Beogradu je "Šansa radila celu noć i ona birtija na Zelenom vencu.Tačno je da pomenuti gradovi oko 22:00 izgledaju kao grad duhova.Bolji predlog.Pivo do 22:00 250din posle 22:00 2500din.Sve 10 puta skuplje.Pa opij se.Sledi dalje kakve ima veze da li napraviš nezgodu pijan u 20:00 ili 23:00

Ja Radovan

pre 9 godina

Ne moze se otimati privatna imovina,bice gomila zloupotreba....pa jel general policije vozio konfiskovan bentli bez ikakvog pravnog osnova....pametovacu,pa cu predloziti zestoku novcanu kaznu recimo 30% vrednosti vozila po amss katalogu...za uterivanje duga imamo profesionalce,zar ne?

Rade

pre 9 godina

А хоће ли се трајно одузимати и лажне докторске дипломе "Мегатренда" - "докторе" Стефановићу ?!

Aleksandar

pre 9 godina

Nije ni cudo sto je plagirao doktorat, cak i ko zna kako je prosao Megatrend, kad ovaj covek blage veze nema sa zakonom, a ponajmanje logikom.
Privatna svojina je neotudjiva. Ako ja da ovlascenje tamo nekome da koristi moje vozilo, a desi se nesto nekome na njegovu ruku, vi biste zaplenili moje vozilo??? Koji ste vi bre pacenici tupavi.

anarchymeansfreedom

pre 9 godina

Prevencija i edukacija? Od prevencije imamo nasumicne radar kontrole skoro uvek u radno vreme, skoro nikad nocu, koje kaznjavaju ljude sto voze 90 na otvorenom putu, a onda se provlace oni sto voze 150. Od edukacije imamo samo nenormalnu cenu polaganja i obuke za vozacku i nista vise. A sto se tice provoda po Beogradu to apsolutno nema nikakve veze sa voznjom, svuda se ljudi provode pa nema ovoga, uvedite policijski cas, nema izlaska posle 8?? Zato sto je policiji tesko da nocu posalju malo vise patrola oko klubova sa najvise ljudi i malo da rade svoj posao.

Šilja

pre 9 godina

@ (bojan, 25. novembar 2014 17:45)

Izvini što se neću složiti sa tobom. Primarna svrha pištolja je da nanese štetu a primarna svrha auta da te odveze od tačke A do tačke B. Čim se uhvatiš za pištolj, već si potencijalni prestupnik jer imaš nameru da pucaš. Nasuprot tome, kad kreneš u vožnju, sigurno nisi krenuo u nameru da pogaziš nekoga. Činjenica je da ima bahatih vozača, ali ovo nije način.

BmW

pre 9 godina

Taj saobracajac koji oduzme automobil ovde u mom kraju.
male su mu sanse da osvane.
jer je cist kriminal.
i poznanstva i sta ti ja znam.

Milos

pre 9 godina

Kakvo oduzimanje auta, jeste li vi normalni?! Privatna svojina se ne sme dirati, postoji zakon kojima se sankcionisu krivicna dela pa njega poostrite. Jel to znaci da ako je zurka u stanu i neko puca na nekoga, da ce stan biti oduzet?
Postarajte se da policija radi svoj posao kako treba, da zaustavi auto u pola 4 ujutro, izvrsi kontrolu, parkira ako je vozac pijan ili drogiran... Ionako ima vise policije nego obicnog sveta

pustinemce

pre 9 godina

rodjen sam u nemackoj i mogu vam reci da nedeljom uvece gradovi mrtvi nema zive duse izlazi se petkom malo u subotu peru auta stanovi ide u kupovinu uvece se izadje u nedelju ujutro gleda sportski program formula 1 ide na rucak itd popodne i vece se provode kuci i sprema se za ponedeljak pocetak radne nedelje zato je nemacka nemacka a srbija srbija
(robert, 25. novembar 2014 17:15)

Hvala lepo... Vise volim da budem u rasulu, nego da zivim kao robot. Volim da radim (i radim puno), ali posao, fomula 1 i kupovina u Maxiju nisu moj zivot, niti ideal kome tezim... Zivot je da se zivi, a to podrazumeva i provodjenje vremena sa drugima, citanje, dokolicu, izlaske, razmisljanje, setnju...

Nikola

pre 9 godina

Da, da, to je ta napredna megatrendovska stručnost... Majstori, privatna svojina je Ustavom zagarantovano pravo, neotuđiva je! Ne može svaka napredna glava sa dva neurona da je oduzima kako mu se ćefne.

Duca

pre 9 godina

Ovi bi sada, koristeci tudju nesrecu, da oduzimaju PRIVATNU imovinu poput komunistickog olosa '45,'46,'47... Ne resava se to tako Doktore Ministre. Pre nego sto se istrcite sa glupavim predlogom pokusajte da simulirate situacije poput: porodicnog automobila kojeg koristi vise clanova jednog domacinstva, ili automobila koji je iznajmljen od rent-a-kar agencije, sluzbenog vozila nekog preduzece, jos neotplacenog privatnog vozila itd. Kao i obicno krenuli ste od alave guzice umesto od mudre glave.

Opšte mesto

pre 9 godina

Ako je ministar predstavio pomenuti nacrt zakona, zašto dokument nije dostupan svima na sajtu MUP ili Vlade Srbije? Da li je to nekakav tehnički problem, ili je reč o nečem drugom, kao što bi, na primer, mogla da bude "šta građane briga kakv zakon će biti donet"? Ako je to u pitanju, onda ne treba nikog da čudi što se važeći zakoni ne poštuju. Jer što bi narod poštovao zakone, kad država ne poštuje narod, makar formalno?

nego sta

pre 9 godina

@Washington
Ne treba, jer će ovo biti otvorena pljačka i otimačina. Oduzme se vozilo, navodno po zakonu, pa ga na javnoj licitaciji za male pare otkupi neki glavonja.
A zaštite nigde. Ne pravi se tako pravna država.

PolarBear

pre 9 godina

Vec vidjeno kao efikasno u Kanadi, prekoracenje brzine 50km iznad dozvoljene, kazna $10.000 auto, dozvola, pa moze I zatvor.Znaci 49km pomozi Boze, a 51 sacuvaj Boze.
(go, 25. novembar 2014 14:11)

U Kanadi tolerisu prekoracenje brzine do 10km. Kada te uhvate ne prastaju i novcane kazne su progresivne. Vece prekoracenje eksponencijalno veca kazna. Kazna za alkoholisano stanje je uklanjanje/privremeno oduzimanje automobila. Pored zabrane upravljanja vozilim od jednog do vise meseci, troskovi vracanja automobila se mere hiljadama dolara. Ne postoji tolerancija za vlasnike luksuznih automobila!

robert

pre 9 godina

dosao mi drug nemac u posetu nedelja uvece 23h mi izlazimo iz garaze obilicev venac nakon 5 metara on zastaje sokiran prizorom koji vidi svi kafici puni pita me sta oni rade ustra ujutro u 8h ponedeljak dan kasnije otprilike isto vreme ista situacija isto pitanje odgovaram pa sigurno ne moraju na posao. rodjen sam u nemackoj i mogu vam reci da nedeljom uvece gradovi mrtvi nema zive duse izlazi se petkom malo u subotu peru auta stanovi ide u kupovinu uvece se izadje u nedelju ujutro gleda sportski program formula 1 ide na rucak itd popodne i vece se provode kuci i sprema se za ponedeljak pocetak radne nedelje zato je nemacka nemacka a srbija srbija

bojan

pre 9 godina

Ne vidim ništa sporno da se oduzme auto od divljaka ili mortus pijanog čovjeka.
Ovaj lik što kaže pola onoga što je stečeno u braku pripada drugom supružniku to je tačno... ali ako jedan supružnik uzme pištolj koji je takođe stečen u braku, pokuša da ubije nekoga onda bi policija trebala da pita drugog supružnika 'eto znate, Vaš partner je ubio komšiju i mi smo odlučili da oduzimemo pištolj, ali Vas moramo da konsultujemo oko nadoknade vaših 50%'...
Sredstvo kojim se čini teško krivično djelo se oduzima na određeni rok (ne trajno), a tuženi ima da plati ležarinu ili čuvanje oduzetog sredstva. Supružnik ima pravo na nadoknadu svojih 50%, ali od tuženog (presuđenog)!

Tvoj Neko

pre 9 godina

Onaj ko ima para ce oduzimanja kupiti nov auto i voziti i dalje, mozda je dr. ministar mislio na vozacku dozvolu samo se nije dobro izrazio.

pera

pre 9 godina

Koliko vidim, nesposobnoj drzavi ce nekako najsladje biti da donese ovakav zakon pa ce policija odokativnom metodom birati auto koji da oduzmu (direktiva odozgo - danas nam trebaju Audi 2kom, Passat 1kom, KIA 3kom) iako se poodavno zakljucilo da je svaki saobracajni policajac (nema izuzetaka) korumpiran do bola i da zbog 20e nece cak ni zabranu od mesec dana da izda zbog prekrsaja..dok se ne promeni zakon da je svaki policajac ozvucen, na kolima kamera, da su bar trojica u ekipi gde je treci 'trece lice' za kog druga dvojica pojma nemaju da li ce ih odrukati ili sta vec i dok taj isti policajac ne dobije pristojnu platu pa da mu cak i mito od 100e ne izgleda primamljivo od cele ove price nema nista! Hajde policijo, u 16h popodne kod Arene stanite u zaustavnu traku i svakog onog frajera koji pravi budalom nas koji stojimo u koloni i vozi tuda zaustavite, bez izuzetka napisite pripadajucu kaznu od, ako se ne varam 170.000din i onda mozda, ali samo mozda porastete u nasim ocima..

dušan

pre 9 godina

oduzeti vozila i doživotno im zabraniti da dobiju dozvolu u celom svetu a ne samo kod nas i obavezno ćorka bar tri meseca na prevaspitavanje

scout

pre 9 godina

Lako cemo se obracunati sa sitnom boranijom, a sta raditi sa "nesavesnim" sudijama koji drze predmete u fiokama i daju "uslovne kazne", "novcane kazne", "drustveno koristan rad" za prekrsioce zakona koji pripadaju "bogataskim porodicama"? Novinari vise ne prate slucajeve Petre Cvijic, sina Zeljka Mitrovica i neke druge gde je takodje doslo do smrtnog ishoda a kakav je ishod sudskih presuda?

Radovan84

pre 9 godina

Kakva budalastina! Oduzimanje auta, ma hajte molim vas!! A sta ako su u pitanju sluzbena kola, kola uzeta na operativni leasing, pozajmljen ili iznajmljen auto? I kakve veze ima auto sa vozacem i kakva je to kaznena politika? Oduzmite dozvolu, zabranite mu da vozi, u zatvor ako vozi bez dozvole, necete nekoga speciti da vozi ko manijak ako mu oduzmete auto jer ce vrlo brzo naci neki drugi...
(Giovanni, 25. novembar 2014 11:39)

Za sva pitanja:'' sta ako su necija kola'', moj odgovor je: neka se onda on pravda tim ljudima koji su pravi vlasnici:auto saloni,roditelji,zena,drug,kosmija,renta kar agencija... Pa vidis da ovaj momak sto je odveo u smrt troje drugova nije ni imao vozacku,tako da oduzimanje iste i nema neki efekat. Ali, oduzimanje auta, novcana kazna i pride vozacka dozvola na par godina,vjerujem da bi imali efekta,naravno,ne u gore navedenom slucaju (smrtni ishod,normalno da je to za zatvor). Vi mislite da je normalno da se vozi 50 km/h preko ogranicenja? Pa ja bi mu za to i zenu i djecu oduzeo,ne samo auto!Problem smo mi,drustvo je bolesno... Pa neko u komentarima napisa da je za pola godine dao 2 crvene mita policiji.. Junace zasto nisi odgovarao za svoje postupke? Sto nisi rekao:''pisi kaznu koju sam zasluzio kad sam frajer pa prolazim kroz crveno,npr''? Svi zakoni imaju svoje mane ali i svoje prednosti. Problem je svijest nas gradjana i sve dok se ne uvedu kamere u policijska vozila pa da nemas sanse da potkupis policajca,tesko da ce biti bolje.

slavica

pre 9 godina

Tamo nema znaka da prestaje put i da postoji sansa da upadnes u vodu...ne postoji bankina, ne postoji rampa i tamo gde ne postoji drzava...vlada bezakonje

Washington

pre 9 godina

I treba.

A gledaj sad kako se komentatori bune cim se spomenu neke PRAVE kazne. Oduzeti vozacku? A sta specava coveka da vozi bez vozacke?! Kakva glupost. A posle znate da penite kad neko nevin pogine.

Komša

pre 9 godina

Da potražimo logiku.
-Zabrana vožnje od 23-06 h.Ok.Zašto? Zbog neiskustva vozača?Onda ubacite i uslove slabe vidljivosti - magla,kiša,kijamet bilo koje vrste.
-Oduzimanje vozila?Ok.U kojim slučajevima?Kako? Ako neko ko nema dozvolu vozi svoj auto bilo bi moguće privremeno mu ga oduzeti i dozvoliti mu da ga proda (naplatiti ležarinu),ali oduzeti nekom vozilo je protivustavno.
-Zabrana prodaje pića mladjim punoletnicima - nemoguće.Prvo,to bi uključilo kažnjavanje trgovaca i ugostitelja koji piće prodaju a oni po zakonu nemaju pravo nikoga da legitimišu.Drugo,neko ko ima 18 godina ima pravo da se ženi/udaje/zaposli a neko bi punoletnoj osobi da glumi mamu i tatu.Treće,da li to znači da mladji od 21 nemaju pravo da prisustvuju proslavi Nove godine npr. kada je grad organizuje,ili grad ima pravo da podstiče decu na noćne žurke.
Verujem da ljudi misle najbolje,ali ne mogu se zakoni donositi preko noći.Napraviće se još veći haos.Edukacija nije loša stvar.Uvodjenje predmeta u škole bi bilo super.Bezbednost u saobraćaju,prva pomoć i zaštita od elementarnih nepogoda (zemljotresi,poplave,požari) od prvog razreda pa do drugog srednje npr.Bar nešto korisno deca da nauče a i novac roditeljima uštedeti za testove.
I jače kontrole.Nulta tolerancija i manje bi se divljalo.Evo,ovi klinci su divljali kolima u centru grada.Da li je moguće da ih niko nije primetio?Još vikend kad po običaju ima pijanih vozača (vikend,slave..).

putevi srbije

pre 9 godina

Ovo nigde ne postoji. Beograd ima ocajne puteve i losu signalizaciju, i to treba popraviti. Ako postoje hrapave plocice za slepce na pesackoj zoni isto treba da se postavi na betonskim putevima.

Pera ložač

pre 9 godina

Kao što je i napisalo više komentatora o ovom potencijalnom zakonu, nije problem zakon već sprovođenje. Meni je kazna za "prljave tablice" od par hiljada dinara mnogo a nekom drugom oduzimanje jednog od 17 ili 26 vozila nije nešto preterano strašno. Problem je kada ja moram da platim tih par hiljada za prljave tablice a "estradne zvezde" zbog vožnje u alkoholisanom stanju skoro uvek sačekaju da kazna zastari i nikom ništa.

pogledajmo svet iz vise uglova

pre 9 godina

Koliko vidim ovo je skretanje paznje narodu putem medija sa mnogo bitnijih tema u nasem drustvu, kao sto je nezaposlenost. Dajte da vidimo sta vlada konkretno radi i da li nesto radi ! Iz udobne kancelarijske fotelje ili sedista u autu svet pred ocima nasih politicara izgleda bajno. Potrebno je malo se prosetati, ne samo glavnim ulicama, vec onim sporednim, jer se bas u tim sporednim krije ono sto se tesko ili uopste ne primecuje.

Milo

pre 9 godina

Sastali se vešti otimači,nove Jule sve najbolji Đaci,pa većaju,šta će da zarobe,kako jadni Narod da orobe,svakom od njih bar jedan Fond treba,baš ih briga i boli ih uvo šro im Narod nema ni za hleba.
Ispod šljive skupiće se Raja,da se mane ovakva belaja,zato će se verujte poeti u Srbiji dići gadna graja.
Šta je bilo s Ustavom i pravom igrate se sa NAŠOM Državom.

069

pre 9 godina

Sve ovo je priča za javnost. Mladi koji su nastradali bi sada bili živi da je vozač poštovao važeći zakon. On ga nije poštovao zato što se zakon (uglavnom) ne sprovodi ili se još češće sprovodi selektivno. Problem je kako stvoriti sistem u kojem će se zakon primenjivati nezavisno od ponašanja odgovornih lica(saobraćajne policije). Rešenja postoje u drugim zemljama ali kod nas ne postoji želja da se ona primene. Sve dok je takva situacija, ljudi će ginuti pa makar uveli smrtnu kaznu za prekoračenje brzine.

Boki

pre 9 godina

Kakve izjave, novi zakoni.Alo ljudi, nesposobni,samo uzimate pare na razne nove zakone,piskaranja, samo bi da punite dzepove.I uvek se setite kada se nesto desi, a onda posle tri dana sve se zaboravi.Tri dana maltretiranja svakoga,postenih ljudi, a onda opet nerad i dizvolhavsnje javasluka,bahatosti....kao ono kad su dan posle one tragedije ,pozara, negde u Vojvodini kada su sutradan proveravali koji objekti imaju pp aparat.A, sta ste radili prethodnih 20 godina.Sustina nije u novom zakonu, svaki zakon za ove drasticne primere je ok, pa postojao je i pre 30,50 godina zakon o saobracaju.SUSTINA i jedina mana zakona i ono gde prestaje svaka prica je to sto se isti NE PRIMENJUJE.

Goran Ilic

pre 9 godina

Problem zasto mladi izlaze kasno uvece je zato sto nemaju obaveze ujutro, problem je u nezaposlenosti i izgradjivanju odgovornosti prema obavezama. Ja zivim u Kanadi gde su zakoni strogii , ali razlog zasto ne izlazim kasno i ne napijam se je upravo odgovornost prema poslu i porodici. Ziveti u skladu sa zakonom ima velike prednosti, ali istina je da vlada Srbije treba da posveti vise paznje zaposlenju i obrazovanju omladine. Mislim da je vaznije ljudima prvo pomocii.

Nemanja

pre 9 godina

Kako mogu da tek tako otmu nesto sto si sam stekao krvavim i dugim radom? Neka ti oduzmu dozvolu, naplate zestoku kaznu, pa ti prodaj ili pokloni kola nekom ko ume da vozi, ali oduzimanje vozila nema apsolutno nikakvog smisla. Sta je sledece? Da ti uzmu zenu na par koriscenja? Kad ce vise ti izbori!?

Dejan Kostic

pre 9 godina

Kakvih se sve gluposti ne naslusah. Ako sam ja nesavestan vozac npr. zasto bi neko oduzeo autimobil koji po zakonu 50% pripada mojoj zeni jer je imovina stecena zajedno u braku. Ili ce mozda postojati Clan zakona pa ce u takvim situacijama drzava isplatiti 50% vrednosti automobila supruzniku koji nije nesavestan vozac.

vozac

pre 9 godina

Vozim od 18te, imam 26 sad. (uf, kad prodje). Moj otac ( ucitelj po struci) meni nije dao da sedam u kola niti me je ucio. Ima ko zna da te nauci. Slusao instruktora, polozio iz prve, vozio prvo zastavu 80. pa 91, pa sad vozim Polo. nikad jurio nisam. vozio i drugov BMW. Nikad jurio nisam. Ni na auto putu. Sve po propidu. Pijan nikad nisam seo u auto. Jedno pivo kad popijem, pa se nerviram ako moram da vozim, Ali ja sam naucen da imam svoja pravila i da ih se drzim. Da mislim i na druge, a ovo sto bi babe rekle nebiveno( nije izudarano na vreme), napucano, neprosveceno, ocepeno pa neodeljeno. Sve balvan do balvana, i guska do curke. Obrazovaje to nam treba. "Ekstremna pravda je ekstremna nepravda" rece cika Mor i padose mu recu na gluve usi.

Stefan

pre 9 godina

Po kom tacno osnovu i uzoru na ciji zakon vi oduzimate nekome svojinu?!!!!!!!!!! Jedno je da nekome date zabranu nakon niza manijacke voznje na 10 godina bez auta ili sta god a drugo je da nekome samo oduzmete auto ... hjahahaha pa nije Vam ovo kameno doba carevi :D

Željko

pre 9 godina

Klinci možda jesu brzo vozili, ali na mjestu gdje su izletili nema znaka o kraju puta. Devet godina treba da dobije i direktor institucije koja se bavi znakovima na putu!

go

pre 9 godina

Vec vidjeno kao efikasno u Kanadi, prekoracenje brzine 50km iznad dozvoljene, kazna $10.000 auto, dozvola, pa moze I zatvor.
Znaci 49km pomozi Boze, a 51 sacuvaj Boze.

ja

pre 9 godina

" On je dodao da mladi u Beogradu izlaze tek u 23 sata kada na ulicama ima mnogo alkohola i droge."

A da nam genije odgovori, što tada ima mnogo droge na ulicama ? Da li bi trebalo da roditelji ganjaju dilere ili oni koje roditelji plaćaju za taj posao ( kroz milion poreza, dažbina, taksi ... )

xl

pre 9 godina

normalno da noćom nema ljudi po kafanama i me‘anama,ljudi rade i noćom odmaraju,kod nas niko ne radi pa niko i ne odmara....mi smo ljuti neradnici,puni slabosti i samosažaljenja i uvek nam je neko drugi kriv...

plavi andjelak

pre 9 godina

Ovo nema veze sa naprednjacima ili sa bilo kojom politickom garniturom. Mera trajnog oduzimanja vozila je nedosanjani san prof. Vujanica. Jos 2004/05 je predlagao da se to ubaci u novi ZoBS. Biser koji smatra da treba kaznjavati i za prekoracenje brzine od 1km/cas jer u zakonu ne postoji tolerancija. Naravno, nije cuo da svaki merni uredjaj ima mogucnost odstupanja. Coveka ne bi trebalo pustati u javnost bez strucnog nadzora.

mund

pre 9 godina

boze boze pa ovo su izjave najzatucanijih komunjara najbolje pozatvarajte sve klubove i oduzmite sve automobile nak ljudi sede kuci i nek gledaju vas paranoike

Gamer

pre 9 godina

@ma da
Covece ja nemam pojma u kojoj svajcarskoj ti zivis ali u ovoj Svajcarskoj gde sam ja se od 01.01.2013 oduzimaju kola kada na autoputu prekoracis dozvoljenu brzinu za 80km/h (u naseljenom mestu za manje prekoracenje!)!!! Zakon se zove "VIA SECURA" a pokrenuto je sve na inicijativu organizacije "ROADCROSS" !!! To sto ti nemas pojma kakav je zakon u drzavi u kojoj zivis je tvoj problem!!! Na tvom mestu bi se bar potrudio da procitas nesto

Anarhista

pre 9 godina

Угледајте се на фински закон где се све наплаћује према заради, онај ко има веће приходе плаћа већу казну, а не да буде: ,,Нема везе, тата је богат!" Ево тамо пре коју годину неки баја платио милион долара казну.

ko jel ja

pre 9 godina

a da li ce te mere vaziti i za decu bogatasa kao npr. zeljka mitovica sina koji je ubio devojcicu a sada je na slobodi. o je samo jedan u moru primera. ili bahati vozaci ministara koji jurcaju 200 na sat po srbiji. sumnjam da ce neko od takvih biti kaznjen.

dudap

pre 9 godina

Oduzimanje licne imovine je ozbiljno krsenje Ustava i Zakona! Vodite racuna!
Oduzimanje moze samo ako je imovina stecena nezakonitim, kriminalnim radnjama!
Slazem se za, ako treba i dozivotno oduzimanje vozacke i saobracajne dozvole za ucinjeno delo, ali oduzimanje kola nikako! Strazbur ima da radi!
(naprednjaci, pazite šta radite, 25. novembar 2014 12:17)

Dobar komentar. Dodala bih jos da stvarna licna imovina ni ne postoji jer postoji porez na istu i mozes u svakom trenutku da je izgubis, a porez odredjuje drzava prema ko zna kakvim kriterijumima. Svaki harac je strasan, bilo porez na imovimu, bilo PDV ili bilo koji drugi, jer se drzava bogati. Sve to se pravda uslugama koje ti drzava pruza, ali te niko ne pita ni da li zelis te usluge ni da li ti kvalitet istih odgovara. Meni npr. ne odgovara ni birokratija, ni milion bezveznih papircina, ni lose zdravtsvo, ni zagadjeno okruzenje, ni mito i korupcija, a kroz svoje doprinose drzavi sve to placam.
Protivim se bilo kakvom oduzimanju svojine ljudima, a odgovorno ponasanje ljudi u odnosu na svoj i tudji zivot se ne postize drakonskim kaznama za dodatno bogacenje drzave, vec kroz podizanje svesti pojedinaca, odrastanje i licnu odgovornost.
Ne moze sve probleme da nam resi drzava, zapravo ne moze niti jedan jedini jer su metode drzave zasnovane na iznudi zarad prividne sigurnosti cime su ljudi svedeni mentalno na nivo deteta sa jedne strane, a sa druge oslobodjeni licne odgovornosti za svoj zivot.

sale

pre 9 godina

"Nije vazno na koga se vodi, taj vlasnik sledeci put nece ni smeti da mu da kljuceve, niti ce mu pasti na pamet da pozajmljuje svakom svoj auto."

Rent-a-kar agencije zatvaraju svoje radnje?

Nemanja

pre 9 godina

@Goci
ako ti mislis da neko ko ima platu 1000-2000e vozi "besna kola" od min. 40.000e,onda deginitivno imas nekakva pomerena vidjenja. Niko od ljudi koji toliko zaradjuju ne vozi BMW,Range Rovere i Mercedese...to sto smo toliko jadno pali da se neko ko zaradjuje oko 100.000 dinara smatra trulom burzoazijom,vec je potpuno druga tema.

Inace,ovakav zakon je protivustavan,ali,kao da potomci "crvenih" koji nas jasu decenijama znaju bolje nego što su ih roditelji naucili-da OTMU!

stexoon

pre 9 godina

Ako i to uradite isutiracemo vas mi studenti prava prvi na listi, jer ovo je zadiranje u privatnu svojinu.Ljudi, nikada se ovakva represija i samovolja nije desavala, cak ni za vremen komunizma, onda je otimano ali i davano ljudima.Ovo je klasicno otimanje i harac, zulum, nazovite to kako hocete.Cela ova pompa olo ovog slucaja je namerna zbog proglasenja ovog zakona.Svaki dan ginu mladi ljudi, kako ste bas ovaj slučaj ispratili u tolikoj meri? Sve je ovo delo Ace i njegovih lopovskih izdajnockih pulena.Vucicu pe...u...

eto ti ga na

pre 9 godina

Čitaj pažljivo
/On je dodao da mladi u Beogradu izlaze tek u 23 sata kada na ulicama ima puno alkohola i droge.

ON je dodao :
kada na ulicama ima puno alkohola i droge.
KADA NA LICAMA IMA DROGE

MINISTAR je dodao........

MINISTAR POLICIJE
RESAVA PROBLEM DROGE TAKO STO OTIMA po slobodnom nahodjenju automobile kome hoce,

A DA SE BAVITE SVOJIM POSLOM PA DA NE BUDE DROGE NA ULICAMA ?
ili je lakse da naskrabate novi zakon

Lika

pre 9 godina

Da li ovi idioti znaju nesto pametno smisliti te kola 1400 kubika te oduzimanje imovine zbog prekrsaja posle ove nesrece na cita se takvih gluposti od zvanicnika i pitam se ima li normalnih, sto nestavise tamo jedan branik i bolju oznaku i sigurno nebi izginula ova deca, a bio bi posteden i od citanja ovih gluposti o kaznama i otimanju tude imovine.

Aster Blistok

pre 9 godina

Sto? Kao, stedis za auto dvadesetak godina, odvajas sebi i deci od ustiju, kupis ga za svoje pare, napravis s...e i panduri ti otmu auto i kazu - vise nije tvoj nego nas? Nazovite me ekstremistom ali ovo drustvo, sa ovakvim zakonima, pocinje da lici na fasisticku drzavu! Fala i prijatno.

ns posmatrac

pre 9 godina

Nerazumem zasto bi nekom oduzimali vozilo. Zabranite mu da ga registruje uzmete tablice i gotovo - evantualno ali o tome treba dobro razmisliti moze da mu se stavi vozlo pod nadzor dok ga ne proda.

Ovako se ugrozava pravo svojine i daje pravo drzavi na otimacinu.

Sa ovakvim nasim pravnim sistemom to je velika opasnost. Jer u Srbiji sigurno nepostoji VLADAVINA ZAKONA vec VLADAVINA NOVCA I KORUMIRANH POLITICARA.

Setite se sta su nam sve politicari do sad uveli - IZVRSITELJE, NOTARE, oglasavanje presuda na oglasnim tabalama jer je drzava nesposobna da uruci presude itd i to sve pod izgovorom povecanja efikasnosti a vidimo da se ljudima krse prava i slbode.

NESPSOBNOST DRZAVE A ZBOG NESPOSOBNIH POLITICARA SE RESAVA TAKO STO SE NARODU ODUZIMAJU I OGRANICAVAJU SLOBODE.

mick

pre 9 godina

ma da. ovo je obicna otimacina i bas da vidim kako biste prosli u strazburu za ovako nesto. mozete da suspendujete ili oduzmete vozacku dozvoli ali automobil nikada. ocigledno se razmislja u pravcu otimacine. trazite pare od notara...

1914

pre 9 godina

Mi sve kontra od normalnog sveta.Jedino resenje koje nesposobni na vlasti nadju je poostravanje kazni a to sto se i dosadasnje ne postuju nema veze.Stalno neke zabrane koje uglavnom imaju kontra efekat ali ajde ti to objasni zadrtoj policijskoj drzavi.Svuda u svetu se pije alkohol na stadionu ovde je zabranjeno 1km od stadiona.Svuda u svetu klubovi igraju na svom stadionu ovde Vozdovac napravi nov stadion pa ne moze da igra "utakmice visokog rizika" jer nesposobna policija ne moze da obezbedi 2-3000 ljudi.Isto je i u saobracaju.Svaki dan u NS milion ludaka divlja pred mostom Slobode a policija ne moze jedna kola tamo da stavi...

mup

pre 9 godina

Koji je amater ovaj Stefanovic, pa to je strasno. Godinama cekamo da se policija uozbilji i pocne da radi svoj posao u sabracaju i nista. Za to vreme nas politicari uz pomoc raznih agencija zatrpavaju novim i novim propisima i zakonima, a da predhodne nisu ni probali da implementiraju. Kod nas se odgovorni probude tek kad dodje do masovnog izgibenija, tada pocinju da analiziraju, obecavaju, prete, skrgucu zubima. Ljuti su zato sto ih svojom nepaznjom budimo iz zimskog sna i nerada koji prekidaju samo kad zavrsavaju licne kombinacije u kojima su dobri. Treba kazniti svakog policajca koji se stekuje u neku hladovinu i zaustavlja vozila po kriterijumuò svetlo ili pojas. Neka udju u saobracaj i neka prate njegovo odvijanje, pa ce lako uociti da veliki broj ljudi telefonira, ne koristi pojas, vozi agresivno, a najcesce kombinuju sve ovo. U Americi mlad vozac koji vozi pijan bude u zatvoru nekoliko dana, kazna mu je oko 3000$ i za to vreme mu je auto zaplenjen, dok ne plati kaznu. Ako ponovi prekrsaj, zatvor je 6 meseci, kazna jos veca, a najgora kazna je osiguranje koje takvog vozaca godinama drzi u crvenom modu. To znaci da mu godisnje osiguranje nece biti 400-500$ vec 2000-3000. Krivo mi je sto deca koja su izginula na kruznom putu nisu ni priblizno podigla javnost i politiku kao ovi nesrecnici sa Ade Huje. Da sam zlonameran, pomislio bih da je tako sto su Romići, ali ne zelim da verujem u tu mogucnost.

monarhista

pre 9 godina

DA BRE!!!
A ubici vatrenim oruzjem oduzeti isto,ko ubije hladnim da mu se oduzme....to su "ostre kazne"...ima li neko normalan u tom "zakonodavstvu"...kako ti mozes lopova da kaznis novcano ako on razmislja ...pa ok moracu samo malo da dodam gas i ukradem vise...ili ovo....jel to Zeljko Mitrovic smislio oduzimanje kola(sram ih bilo)sto zgazise nekoga...
Udrite bre drakonske kazne od maloletnicke delikvencije do teskog kriminala,narocito privrednog....laz je da se lopovi ne plase kazne....oni su i smislili to da treba edukacija,ovo-ono...a da.. i vratiti smrtnu kaznu...naravno ne za saobracajne prekrsaje ali nek ona "bude tu"...

u sili je zakon

pre 9 godina

Ovo je besmisleno. Zakon postoji ali se u korumpiranom drustvu, naravno, ne primenjuje. Ali se zato smisljaju nove smicalice od kojih ce samo sirotinju da boli glava. A sto se tice bahatosti trebalo je juce da snimim situaciju na psackom prelazu. Bakica polgano prelazi ulicu. Ja stajem da je propustim . Iz suprotnog pravca policijskok vozilo bakici prseca put i prolazi joj bukvalno ispred nosa. Ona je pri tom na srtedini pesackog prelaza. Da je neko od ns to urdaio bio bi bahati vozac kome uz dozvolu treba oduzeti i vozilo. Za bahatu voznju kazna je visemesecni zatvor i trajno oduzimanje dozvole. A to vec postoji u zakonu, samo treba i dosledno da se sprovede. Problem je sto nema ko da ga sprovodi.

manite se gluposti

pre 9 godina

Prvo ovo je protivustavno.
Jedna stvar ko kaže da ja ne smem da vozim tuđa kola?
takođe npr kola se vode na jednog bračnog druga ko kaže, da je to samo imovina od jednog člana porodice?
Ponovo izmišljaju neke gluposti u zakonu koje se ne mogu primeniti. Ovaj zakon koji je donet za vreme Dačića pod hitno promeniti. Zakon je isključivo donet radi punjenja para u budžet, a bezbednost je zanemarena.
Ko je vozio 60 km/h sigurno nikog nije pregazio. Ali su zato zbog bahatih i bezobraznih vozača koji su divljalli po gradu stavili ograničenje od 50km/h. Pa bi pitao odmah zakonodavce koga ste vi kaznili?
paljenje svetala u toku dnevne vožnje, ponovo izmišljotina sa zapada koju sad ukidaju, ali naši policajci ui dalje kažnjavau zbog toga. Ponovo da li su ovom uredbom kažnjeni bahati ili normalni vozači koji zaborave u toku dana nekad da upale farove?
Kažnjavanje u žutoj traci. Ponovo preko sigurnosnih kamera najviše su kažnjeni normalni vozači koji nisu zloupotrebljavali tu traku. Nego su pokažnjavani svi koji su skretali sa Gazele, brankovog mosta i slično.
Putevi kojima vozima zakon je zaiobišao inije naterao putare da ih održavaju kako treba. Ja samo znam da pri registraciji u suvom zlatu plaćam hiljde taksi za puteve. Da li će te od putara oduzumati mašine ako ne održavaju put.

P.S Da je država htela da stane na put onima što amblenduju, trube, voze cik cak i gaze pešake po pešačkim prelazima i semaforima, odavno bi stala i smanjila procenat budala na putevima.

Ratko

pre 9 godina

Oduzeti pa onda auto pod presu. Onda vratiti kljuceve vlasniku i naplatiti mu troskove. Ja gledao kako to rade u USA, pa onda neka glume smekere po ulicama.

naprednjaci, pazite šta radite

pre 9 godina

Ups, ovo vec postaje ozbiljno od strane naprednjacima izvrnute drzave!
Oduzimanje licne imovine je ozbiljno krsenje Ustava i Zakona! Vodite racuna!
Oduzimanje moze samo ako je imovina stecena nezakonitim, kriminalnim radnjama!
Slazem se za, ako treba i dozivotno oduzimanje vozacke i saobracajne dozvole za ucinjeno delo, ali oduzimanje kola nikako! Strazbur ima da radi!

minnesota

pre 9 godina

"Stefanović je istakao i da se predloženim izmenama pooštrava kaznene politika, istakavši da će se istovremeno pojačano raditi na prevenciji i edukaciji"

govorite jedno,radite drugo;klasicna srpska posla !!!
kakva je to prevencija i edukacija ako oduzmete vozilo???
vas nacin razmisljanja se uvek svodio na sledece stavke:
ogranicite brzinu na brzinu puza(40-50kmh magistrala M-19),pa ce i biti manje udesa
nulta tolerancija na alkohol,pa boze moj koliko je pa to ljudi sa ,01-,03 pogubno u saobracaju
pa sad oduzeti i auto ??? LOL
nije auto kriv,nego vozac kojem treba edukacija.zasto mesate te krucijalne stvari !!!
u novinama pise svugde "besni bmw".pa nije auto kriv sto je u njega seo pijani klinac bez vozacke sa nadrogiranim drugarima.to se moglo desiti i u mucenom golfu 2,raspalim jugicem,itd. znaci nevazan je auto,vec onaj ko sedi za volanom.
da se ne lazemo,i golf 2 moze ici 150kmh pa i preko,tako molim vas nemojte kriviti aute i samim tim mesati babe i zabe i drndati zakon bez potreba.
klince edukujte i kaznite ostrije,to podrzavam.
poboljsajte stanje puteva i signalizaciju.uvedite na vaznijim putevima rest area koje mogu posluziti i za auto/kamion u kvaru, a ne da milion puta vidimo pokvareno vozilo na sred saobracajne trake kako bezpomocno stoji tu satima i izaziva saobracajni kolaps.to su neke stvari koje sutra mogu da se urade !!!

ja sam

pre 9 godina

Hoce li to da vazi i za vozace u Vladi i drzavnim institucijama?
To bi bio dobar nacin da se smanji broj drzavnih vozila... Ili bi ostali bez njih vrlo brzo.

Ma da

pre 9 godina

Vidi ovog strucnjaka, u kojoj Svajcarskoj ti zivis? U ovoj gde ja zivim toga nema, samo se nesavesnim vozacima oduzima dozvola na vise godina i salju ih kod psihijatra da utvrdi da li su psihicki zdravi da upravljanu vozilom! Naravno i oljuste ti kozu sa ledja od novcane kazne. Ovde je privatna svojina svetinja, taman posla da neko nesto oduzme.

Ahmet Ben Bela

pre 9 godina

Koja glupava budalastina se predlaze kao Zakonska mera da se nesavesnim vozacima, kao kaznena mera, sprovodi oduzimanje vozila. To bi bilo isto kao kada bi nesavesnom stanaru oduzeli stan ili kucu, nesavesnom muzu oduzeli zenu, ili obratno, nesavesnom penzioneru oduzeli penziju ako ne igra sah na Kalisu, kako sve to glupavo zvuci, na silu odgovoriti silom, u svom tom neznanju odgovoriti jos vecim neznanjem i lupetanjem, hoce li to vec jednom prestati.

Sta ste se uzbudili!

pre 9 godina

Primer: Izadjes na ulicu i pretis prolaznicima pistoljem za koji imas urednu dozvolu. Sta mislite, hoce li se doticnom oduzeti pistolj ili samo dozvola za nosenje istog?! Ajde, malo mucnite glavom!!

monte-video

pre 9 godina

Sve ovo jako lepo zvuči ali pošto su na čelu ove države toma-ne-diploma, zorana-u-sve-se-mesa, nesa-dr.-slina, nisam siguran da će uspeti!

Dijaspora CH

pre 9 godina

@Svajcarac, dzaba ti da tumacis, u Srbiji nece da prihvate da je auto u stvari ubitacno oruzje u rukama nesavesnih vozaca, a ne dozvola. Oni tamo 'ladno voze i bez dozvole, kad im istu odizumu! E, a kad im oduzmu vozilo uz dozvolu, da vidimo kako ce da divljaju pijani! Pozdrav iz CH

tooplomer

pre 9 godina

prvo prevencija pa sve ostalo. policajac ili komunalac ispred svake skole za pocetak a ne da hvataju svercere. patrole na sve ulice koje su problematicne. recimo zaplanjskom se jurca do besvesti nigde nikog, povremeno prodje interventna da maltretira neke klinca. zatim, zar nije dovoljno nesavestan vozac koji parkira tako na trotoaru da moram da sidjem sa detetom na kolovoz, ili to nije dovoljno ozbiljno a desava se svaki dan. ovo sa oduzimanjem vozila je glupo, zna se kakve su kazne...zatvorske i/ili novcane, kome treba neciji auto da se njime bakce. bolje malo vise radite, samo u vitanovackoj od kumodraske do vojvode stepe ima parkiranih da se izgrade dva mosta...

Konacno

pre 9 godina

Ovo je bas super resenje. Samo steta da ostane na njemu.
Npr poslanik uzme mito, oduzmes skupstinu.
Sudija donese pogresnu odluku, oduzmes sud.
Odevedes prostitutku u stan, naravno, uzmu ti stan.
Ukrades nesto u TC, oduzmu TC.
Voditelj da pogresnu vremensku prognozu, uzmes televiziju.
Laens nesto pred kamerama protiv ,hmm, oduzmu ti zivot.
Politicar nesto slaze, oduzmes mu pamet (ko ima)

Slavche

pre 9 godina

Potpuno podrzavam...
Sta po meni znaci nesavesan vozac i kada bi trebalo ova ostra mera da se primenjuje?
Pa realno ako nego vozi auto bez dozvole, pijan i usmrti nekoliko ljudi, zavije par porodica u crno, valjda je najmanji problem oduzeti mu vozilo.
Nije vazno na koga se vodi, taj vlasnik sledeci put nece ni smeti da mu da kljuceve, niti ce mu pasti na pamet da pozajmljuje svakom svoj auto.
A konkretno ovakvi bahati manijaci posle serije kazni i izdrzavanja zatvorske kazne zakonom se mogu ograniciti da ne mogu opet dobiti vozacku ili registrovati auto na svoje ime i resen problem.

Goci

pre 9 godina

Podržavam oduzumanje kola u slučaju težih prekršaja, ali sličan princip (kazna srazmerna ličnom bogatstvu) treba da važi i za manje prekršaje.

Kazna treba nekoga da demotiviše da prekšaj ponovi. Kako nekoga ko zarađuje 1000-2000 evra mesečno, a baš takvi voze "besna" kola i često prave prekršaje, da demotiviše kazna od 50-100 evra?

Postoje dva jednostavna rešenja:
1. kazna izražena u procentima od plate
2. kazna izražena u procentima od vrednosti vozila

Naravno plus sve ostale kazne u vidu kazne zatvora, kaznenih poena i koječega drugog.

djordje

pre 9 godina

daj ministre ne lupaj. mozes da donosis koliko hoces propisa kada pokicajci primaju mito, a ja u zadnjih pola godine 2puta po 1000 din mitio, nece biti bolje. jedina dobra stvar bi bila da se sklonis sa vlasti.

mikism

pre 9 godina

Doživotno oduzimanje vozačke dozvole,to da,sa tim se slažem.Oduzimanje automobila je najobičnija pljačka,pa nije država kupila taj auto,nemože bre to tako,tu se otvara mogućnost za zloupotrebu,a onda je saobraćajcima samo nebo granica,i ovako su se oparili,samo im još ovo dozvolite............

Romper Stomper

pre 9 godina

S obzirom na to koliko se komentatora uzbudilo oko moguceg "otimanja" vozila od strane drzave, znaci da je predlog zakona odlican! Uostalom, nije ovde u pitanju, kako neki to misle, otimanje vec zakonsko sankcionisanje krivicnog dela. E sad, to ne mora uvek da bude zatvor (oduzimanje slobode) ili novacana kazna ("oduzimanje para"). U potpunosti podrzavam predlog zakona, a vi koji ste se uzbudili da ce vam drzava "ukrasti" auto, nogu sa gasa, postujte prvenstvo prolaza, pustite pesake na pesackom prelazu, koristite migavce i svima ce nam biti prijatnije u saobracaju (a i drzava vam nece dirati vaseg ljubimca na cetiri tocka).

avaxus

pre 9 godina

Svakom ko divlja ulicama i autoputem auto u presu i na otpad a dozvola oduzeta i zabrana izdavanja nove pa neka ide peske.Samo to pomaze...

duledudule

pre 9 godina

ok kazne i sve.ali ovo je nonsens totalni.bolje vi sredite da ti vasi saobracajci ne uzimaju po dve tri crvene nego da kaznjavaju sve

Dule Astro

pre 9 godina

A da se malo bavite svojim poslom?

Ono veče kad su klinci poginuli kod Ade huje je bio Aranđelovdan, jedna od najčešćih slava u Srba. Oni su se od Dorćola do Ade huje dovezli pijani i nigde (očigledno) nije bilo kontrole.

Ja sam se iz Grocke došao do Beograda i nijednu patrolu nisam video da kotroliše nešto.

Manite se zakona, oni su sasvim u redu (samo što se sprovode u delo, a to je delom vaša krivica).

Ahmet Ben Bela

pre 9 godina

Koja glupava budalastina se predlaze kao Zakonska mera da se nesavesnim vozacima, kao kaznena mera, sprovodi oduzimanje vozila. To bi bilo isto kao kada bi nesavesnom stanaru oduzeli stan ili kucu, nesavesnom muzu oduzeli zenu, ili obratno, nesavesnom penzioneru oduzeli penziju ako ne igra sah na Kalisu, kako sve to glupavo zvuci, na silu odgovoriti silom, u svom tom neznanju odgovoriti jos vecim neznanjem i lupetanjem, hoce li to vec jednom prestati.

Jojo

pre 9 godina

Osim sto se radi o otudjivanju imovine, ne vidim poentu oduzimanja vozila. Nesavesni vozac moze da ponovo prekrsaj u necijem tudjem vozilu. I sta ako je pocinio prekrsaj vozeci tudje vozilo? I tada se oduzima?

Trovach

pre 9 godina

Nisam strucnjak, ali mislim da bi to bilo protivustavno. Postoje kazne (novcane i zatvorske) i to treba da bude dovoljno. Da li je isto od mene oduzeti ohoho punoletan auto, ili novi Mercedes s klase, na primer? Reda u saobracaju treba napraviti jer vlada potpuni haos, ali na normalan nacin.

kid

pre 9 godina

Ubijes nekoga pa ti uzmu kola, bravo. Ovde treba oduzimati kola za nedavanje zmigavaca. A sumnjam da npr. sin Zeljka Mitrovica nema drugo prevozno sredstvo u slucaju da mu oduzmu kola. Srednji vek.

stecky

pre 9 godina

Jednostavno je, uhvate tednom pijanog da vozis, 6 meseci dozvola. Uhvate te drugi put moras ponovo da polažeš. Uhvate te treći put, trajno oduzimanje bez prava da je ikad više dobiješ!!! U slučaju vožnje bez vozačke 6-12 meseci zatvora, a sve to uz novčane kazne, pa da vidimo kad će ponovo!

Boban

pre 9 godina

Kakva glupost. Onda ce ta vozila da zavrse na aukcijama ili kod "podobnih". Ko prekrsi zakon treba da dobije kaznu, oduzimanje dozvole, zatvor itd.

Goran

pre 9 godina

Ne moze ovakva policija raditi na edukaciji vozaca niti ovakve skole. Vi ste ovakve vozace stvorili tako sto im preko veza brisete kazne, gledate ne kroz prste nego kroz novcanike. Da se neko boji saobracajnog zakona ne bi bilo vise od 2 procenta bahatih smradova i ubica na putevima. Svima drzite predavanja ali meni nemojte. Provezite se jedan dan kroz Kneza Milosa ulicu i imacete dovoljno kazni da otplatite spoljni dug Srbije. Toliko.

Ana

pre 9 godina

Mozda gresim, ali nesavesnom vozacu bi mogla da bude trajno oduzeta vozacka dozvola,mogao bi da ide u zatvor ( na duzu kaznu nego sada), ali ODUZIMATI nekome imovinu, za to ne posotji opravdanje . Specijalno sto u drzavi kakva je nasa, vec vidim zloupotrebu ( nekom se dopadne tvoj automobil pa se nameraci na tebe, pa odjednom prijave za koje ne postoje dokazi nego tvoja rec protiv saobracajne policije... i ostade ti bez kola). U svetlu poslednje (saobracajne) tragedije, vinovnik nije ni imao vozacku dozvolu. I ako se oduzme vozilo, oni koji imaju para (i bahato voze, a to nekako cesto ide zajedno)bez problema kupe novo vozilo. Dakle treba kaznjavati VINOVNIKA,otimanje vozila nije resenje.

zbanderas

pre 9 godina

Bravo. Najzad.Sinu mog drugara su u Švajcarskoj oduzeli Nisana vrednog 100 000 franaka zbog neodgovaracih guma,mangupiranja u voznji i bezobrazluka.Mada i to nece pomoci u Srbiji.

mile

pre 9 godina

Poceli ste sa nepokretnom imovinom, nastavljate sa pokretnom.
Izgleda da vam strajk advokata ide na ruku.
ps. nadam se da cete kad-tad doci snositi posledice radi donosenja oavkvih zakona.

Svajcarac

pre 9 godina

Pre nego sto krenete da penite, ovaj navedeni zakon o oduzimanju kola je vec 2 godine na snazi u Svajcarskoj i niko se ne buni! Ja licno smatram da onaj koji ide 50 ili vise km/h preko ogranicenja na oredjenim putevima i ne treba da poseduje vozilo, taj i takav moze i vas da ubije ili neko od vasih najblizih!

aawearsa

pre 9 godina

Ne razumem sta znaci u drasticnim situacijama, mislim sta ocekivati od maga kakav je Nebojsa?

Ne bi me cudilo da ga navezem na trotoar upalim sva 4 zmigavca i onda se vratim nakon 3 minute i nema auta, samo papir na zemlju : " Vozilo trajno oduzeto jer se naslo na putu ministra Nebojse koji je morao da ga zaobidje cak 2 koma 3 metra.

Majlo

pre 9 godina

Pa bre covece, samo treba da obezbedis da se isti zakon primenjuje isto za sve i problem resen, kakav bre novi zakon ili sta vec? Prestanite da gubite vreme dok ljudi ginu jer za jednu crvenu se sve prasta, a da ne pricam o vozacima dzipova....btw gde je sin Zeljka Mitrovica? Pametnom dosta

T.N.

pre 9 godina

Ovde nije problem u zakonu, mozete da poboljsavate koliko hocete ali dok "crvena" zavrsava posao kod policajaca, takvi zakoni nece da se primenjuju... Dakle nije problem u zakonu vec u korumpiranim policajcima. Prosto doktore :)

Dejan

pre 9 godina

Konacno da neko poostri kaznenu politiku, to je trebalo i ranije, ali nisu imali sluha, mislim da ce sada mnogi biti obazriviji u saobracaju i da ce time biti povecana i bezbednost. Ja apsolutno ovo podrzavam.

Grof

pre 9 godina

A onda nesavesnim lekarima, politicarima da oduzmete stanove... Glup predlog. I pada na ustavnom sudu to cu da Vam kazem ja koji se ne razume u pravo.

goran

pre 9 godina

1.Policija NIKAKO ne bi smela da donosi i piše zakone!
2.Privatna svojina je neprikosnovena
3.Pitanje dana je kad će ovo početi da se zloupotrebljava, kao i svi drugi zakoni
4g.Stefanoviću, NEĆETE delovati preventivno, kao što nikad niste!

Žika

pre 9 godina

Džabe kad svakome kum radi u policiji, sudu,kad svako poznaje žiku,miku,lazu, nije problem u zakonu, kad ćemo skapirati da je problem u meni,tebi svima nama.auto sluzi da se prevedeš od tacke A do tacke B,a ne da izbacujemo naše frustracije,bes i kretenizam.Prijatelju nevaspitani smo do koske,bezobrazni do dve koske,niko inače nikog ne postuje ,a tako je i u saobracaju,deca samo kopiraju nas starije,a mi smo dnooo,zapitajmo se na svesnom nivou dal sam dobar primer sebi i svojoj savesti i onda ti nijedan zakon ne moze nista. Aj pozdrav i probudimo se :).

XIRTAM

pre 9 godina

Veću glupost o oduzimanju auta nisam pročitao. Kad država počne da deli besplatne automobile onda i neka ih oduzima od nesavesnih vozača!

Vlada

pre 9 godina

Mozete da usvajate zakone kakve hocete ali sve je to uzalud posto se ne sprovode. Nikad vece kazne nisu bile a i nikad vise divljanja u sabracaju. To je realnost!

sale

pre 9 godina

Naša vlast uvek nadje pravi način, posebno kad je otimačina u pitanju.. ovo je protiv zakona. Postoji prevencija, ne znam da li vam je neko rekao...

sedi četrdesetogodišnjak

pre 9 godina

- Parasudska ovlašćenja takozvanih "privatnih izvršitelja" koji ni pred kakvim sudom nisu odgovorni (još iz vremena DS-a i S.Malović),

- ukidanje zakonski stečenih prava,

- smanjenje i ukidanje naknada trudnicama i roditeljima dece ometene u razvoju,

- guranje "državne advokature" (nepoznate još od vremena kad su Hruščov i Brežnjev ukidali Staljinove zakone 50tih i 60tih)

- otimanje automobila nesavesnim vozačima, pri čemu izvršna vlast (da ne kažem stranka, da ne kažem ime) određuje ko je nesavesan

- prinudni rad za ostvarivanje prava na socijalnu pomoć

...

Pitam šta je sledeće?
Recimo, uredba da zidovi moraju biti okrečeni jednom u 6 meseci ako imaš dete ispod 10 godina, u suprotnom plene stan jel IM SE MOŽE? (da im ne dajem ideje)

Svojevremeno je ambasador RF-a postavio ono besmisleno pitanje "ima li ovde Srba", da ga parafraziram:
ima li ovde društva?

BgdSrb

pre 9 godina

Vec vidim da ce se i ovaj "fenomenalni zakon" menjati uskoro. Trajno oduzimanje automobila znaci da kazna varira od 100 evra do 200.000 evra? Oduzmu ti auto i ti moras da obecas da neces kupiti drugi na zenino ime :)

ludilo u krug

pre 9 godina

pre podne reklamirate alkohol i razvrat,blud i nemoral,posle podne kad se to odrazi (kao sto se vidi ovih dana)onda tu jadnu decu trpate po zatvorima,otimate imovinu,proglasavate ovakvim onakvim.Hvalite se "nocnim provodima u Beogradu"nudite strancima nase sestre i zene na tacni"najlepse srpkinje" onda kukate kako ima milion abortusa....hipokrizija nikad veca....neka je svima Bog upomoc

miskoladno

pre 9 godina

ako policajcu date moc da vam oduzme vozilo, znaci da ce traziti vise da vam ne oduzme.. recimo 10% vrednosti vozila? nije ni cudo sto golobradi saobracajci vec sada kupuju stan za godinu dana na raskrsnicama, sada ce kupovati vile za sest meseci!

Kosta Gogov

pre 9 godina

Gluposti. Nije problem zakon, on nije los, nego je problem u njegovom sprovodjenju. Zakon vazi za one koji posteno rade za platu do 40000 din, voze auto do 2-3 hiljade evra, za ostale (politicare, biznismene i naravno kriminalce) to ne vazi, tako da GLUPOST.

kex

pre 9 godina

Optužbe za pokušaj ubistva i isto tako za ubistva ukoliko bude smrtnog slučaja za sve bahate vozače, drugačije bi klinci razmišljali u zatvor 10 - 20 godina zbog brze vožnje pa sledeći prst na čelo pre nego doda gas.

Ma da

pre 9 godina

Nisu kola ta koja ubijaju vec ljudi!
Kao i kod opasnih pasa, nisu psi odgovorni,
Kao i kod ubistva pistoljem, nije pistolj odgovoran...
Odstranite neodgovorne ljude iz svakodnevnog zivota onih normalnih, a ne dau oduzimate sredstvo koje ionako moze naci bilo gde.

srbin

pre 9 godina

Kojim zakonom neko može da mi oduzima imovinu ako sam uredno platio porez na istu? Ako već na auto u nekim situacijam gledaju kao na oružje kojim ije izvršeno krivično delo, onda bi i postupak dobijanja dozvole za upravljanje morao da bude mnogo strožiji. mogu da uvedu i dozvolu za kupovinu automobila, jer kako će tretirati ukoliko je krivišno delo izvrđeno službenim automobilom i ko je odgovoran ( setimo se kad je Audi ministarstva zdravlja i Slavice Đukić Dejanović prošao kroz mesto uviđaja). kako će ministarstvo samo sebe da kazni ili da si oduzme auto? Doživotna zabranja upravljanja je u redu, ali oduzimanje imovine nije, ukoliko je pozanto poreklo imovine i plaćen porez.

idiJot

pre 9 godina

O bože, ume li neko u ovoj zemlji da razmišlja? A šta ako je vozilo pozajmljeno, ako se vodi na mog maloletnog sina, na supružnika, na pokojnu babu, na komšiju. Ova ideja je unapred osuđena na propast i biće izigravanja propisa. Stavite patrole na ulice koje će primetno i nepristrasno loviti prekršaje, i samo to prekršaje (!!!), i rešena stvar, a ne da zaustavljaju zato što neko ima kapuljaču na glavi. Kad ljudi ukapiraju da u razmaku od 10 km mogu da ih zaustave tri patrole, i to postane konstanta, e onda će vozači (ili dobar deo njih) povesti više računa o svom ponašanju. Naravno uvek će biti bezobzirnih, i ja bih to nazvao "prirodnom selekcijom", i tu je ogroman problem što se često desi da takvi prežive a stradaju nevini. Takve bih takve izolovao bar na 40 godina, pa nek razmišljaju.

goran

pre 9 godina

Rudi Djulijani je uveo taj zakon u Njujork. Svi se bunili u početku a danas se slavi jer je višestruko smanjen broj pijanih vožnji i smrtnosti. Ovde se mora uvesti policijska država na neko vreme i u svim segmentima. Život je postao nepodnošljiv od pljački tuča huliganstva i nasilništva. Gradjani koji mirno žive i nemaju čega da se plaše bi trebalo da snažno podrže najavljene mere.

aleksandara SNS

pre 9 godina

Gospodine ministre nije poenta oduzimanje vozila posle prekrsaja nego zakonom odrediti snagu motora za pocetnike a ne kubikazu jer moje auto sa 1400 ccm ide i do 170 kada ga stisnem, i najbitnije gospodine ministre uticite na vase saobracajce da kaznjavaju mamine i tatine sinove a ne da se zavlace u misju rupu kada ih vide, a na nama normalnim gradjanima glume ludilo i ostre onu stvar. hvala

Boxy

pre 9 godina

Postoji li i u jednoj evropskoj državi zakon prema kojem se može otudjiti nečije prevozno sredstvo, jer je istim načinio saobračajni prekršaj, skrivio saobraćajni udes ili nešto slično? Ja nisam čuo da postoji (ali priznajem da nisam preterano dobro informisan o ovoj temi). Zar nisu dovoljne drastične zatvorske kazne, ili novčane za manje prekršaje? A, u Srbiji, po običaju, javnost se uzbudi tek nakon nekog velikog saobraćajnog udesa. Tada se opštej halabuci obavezno pridruži neki od naših političara, istovari svoje stavove, predloži neka rešenja, i - na tome se završava. Sve je u ovoj zemlji na o-ruk. Svaka inicijativa traje koliko i neke dnevne novine.

Milo

pre 9 godina

Veoma pohvalno ali najmanje 80% su to radnici MUP-a.Da li ste videli da bar 1 veže sigurnosni pojas, lećenje Bahatosti treba poćeti iz vrha vlasti.Vlast je 25.godina negovala bahatost,pa kada se nešto desi,ajde da mašemo izjavama uz pomoć kabinetskih novinara.
Ne pravi se tako Država nego Jadava gospodo.

SIma

pre 9 godina

Time bi oni koji koriste svoja i tudja (uz odobrenje) vozila bili stavljeni u neravnopravan polozaj. Oborio bi Vrhovni sud ovakav zakon. Ali je ok za medijsku promociju.

Mufljuz

pre 9 godina

"Nesavesnim vozačima bi u određenim drastičnim slučajevima kršenja zakona moglo da trajno bude oduzeto vozilo, najavili su iz policije."
-----------------------------------------------------
STA vi iz policije ima da najavljujete? Vi ima da SPROVODITE. U evropskim i svetskim demokratskim drzavama nije policija ta koja donosi zakone!
A da ste i do sada uzimali automobile i to je tacno. Koliko automobila imate sa "sumnjivim poreklom"? Ne bi me cudilo da da ovaj zakon pocnete primenjivati na one skuplje automobile. Uzas!

Giovanni

pre 9 godina

Kakva budalastina! Oduzimanje auta, ma hajte molim vas!! A sta ako su u pitanju sluzbena kola, kola uzeta na operativni leasing, pozajmljen ili iznajmljen auto? I kakve veze ima auto sa vozacem i kakva je to kaznena politika? Oduzmite dozvolu, zabranite mu da vozi, u zatvor ako vozi bez dozvole, necete nekoga speciti da vozi ko manijak ako mu oduzmete auto jer ce vrlo brzo naci neki drugi...

ludilo u krug

pre 9 godina

pre podne reklamirate alkohol i razvrat,blud i nemoral,posle podne kad se to odrazi (kao sto se vidi ovih dana)onda tu jadnu decu trpate po zatvorima,otimate imovinu,proglasavate ovakvim onakvim.Hvalite se "nocnim provodima u Beogradu"nudite strancima nase sestre i zene na tacni"najlepse srpkinje" onda kukate kako ima milion abortusa....hipokrizija nikad veca....neka je svima Bog upomoc

miskoladno

pre 9 godina

ako policajcu date moc da vam oduzme vozilo, znaci da ce traziti vise da vam ne oduzme.. recimo 10% vrednosti vozila? nije ni cudo sto golobradi saobracajci vec sada kupuju stan za godinu dana na raskrsnicama, sada ce kupovati vile za sest meseci!

Kosta Gogov

pre 9 godina

Gluposti. Nije problem zakon, on nije los, nego je problem u njegovom sprovodjenju. Zakon vazi za one koji posteno rade za platu do 40000 din, voze auto do 2-3 hiljade evra, za ostale (politicare, biznismene i naravno kriminalce) to ne vazi, tako da GLUPOST.

XIRTAM

pre 9 godina

Veću glupost o oduzimanju auta nisam pročitao. Kad država počne da deli besplatne automobile onda i neka ih oduzima od nesavesnih vozača!

Ana

pre 9 godina

Mozda gresim, ali nesavesnom vozacu bi mogla da bude trajno oduzeta vozacka dozvola,mogao bi da ide u zatvor ( na duzu kaznu nego sada), ali ODUZIMATI nekome imovinu, za to ne posotji opravdanje . Specijalno sto u drzavi kakva je nasa, vec vidim zloupotrebu ( nekom se dopadne tvoj automobil pa se nameraci na tebe, pa odjednom prijave za koje ne postoje dokazi nego tvoja rec protiv saobracajne policije... i ostade ti bez kola). U svetlu poslednje (saobracajne) tragedije, vinovnik nije ni imao vozacku dozvolu. I ako se oduzme vozilo, oni koji imaju para (i bahato voze, a to nekako cesto ide zajedno)bez problema kupe novo vozilo. Dakle treba kaznjavati VINOVNIKA,otimanje vozila nije resenje.

naprednjaci, pazite šta radite

pre 9 godina

Ups, ovo vec postaje ozbiljno od strane naprednjacima izvrnute drzave!
Oduzimanje licne imovine je ozbiljno krsenje Ustava i Zakona! Vodite racuna!
Oduzimanje moze samo ako je imovina stecena nezakonitim, kriminalnim radnjama!
Slazem se za, ako treba i dozivotno oduzimanje vozacke i saobracajne dozvole za ucinjeno delo, ali oduzimanje kola nikako! Strazbur ima da radi!

Vlada

pre 9 godina

Mozete da usvajate zakone kakve hocete ali sve je to uzalud posto se ne sprovode. Nikad vece kazne nisu bile a i nikad vise divljanja u sabracaju. To je realnost!

sale

pre 9 godina

Naša vlast uvek nadje pravi način, posebno kad je otimačina u pitanju.. ovo je protiv zakona. Postoji prevencija, ne znam da li vam je neko rekao...

sedi četrdesetogodišnjak

pre 9 godina

- Parasudska ovlašćenja takozvanih "privatnih izvršitelja" koji ni pred kakvim sudom nisu odgovorni (još iz vremena DS-a i S.Malović),

- ukidanje zakonski stečenih prava,

- smanjenje i ukidanje naknada trudnicama i roditeljima dece ometene u razvoju,

- guranje "državne advokature" (nepoznate još od vremena kad su Hruščov i Brežnjev ukidali Staljinove zakone 50tih i 60tih)

- otimanje automobila nesavesnim vozačima, pri čemu izvršna vlast (da ne kažem stranka, da ne kažem ime) određuje ko je nesavesan

- prinudni rad za ostvarivanje prava na socijalnu pomoć

...

Pitam šta je sledeće?
Recimo, uredba da zidovi moraju biti okrečeni jednom u 6 meseci ako imaš dete ispod 10 godina, u suprotnom plene stan jel IM SE MOŽE? (da im ne dajem ideje)

Svojevremeno je ambasador RF-a postavio ono besmisleno pitanje "ima li ovde Srba", da ga parafraziram:
ima li ovde društva?

Mufljuz

pre 9 godina

"Nesavesnim vozačima bi u određenim drastičnim slučajevima kršenja zakona moglo da trajno bude oduzeto vozilo, najavili su iz policije."
-----------------------------------------------------
STA vi iz policije ima da najavljujete? Vi ima da SPROVODITE. U evropskim i svetskim demokratskim drzavama nije policija ta koja donosi zakone!
A da ste i do sada uzimali automobile i to je tacno. Koliko automobila imate sa "sumnjivim poreklom"? Ne bi me cudilo da da ovaj zakon pocnete primenjivati na one skuplje automobile. Uzas!

Grof

pre 9 godina

A onda nesavesnim lekarima, politicarima da oduzmete stanove... Glup predlog. I pada na ustavnom sudu to cu da Vam kazem ja koji se ne razume u pravo.

Dule Astro

pre 9 godina

A da se malo bavite svojim poslom?

Ono veče kad su klinci poginuli kod Ade huje je bio Aranđelovdan, jedna od najčešćih slava u Srba. Oni su se od Dorćola do Ade huje dovezli pijani i nigde (očigledno) nije bilo kontrole.

Ja sam se iz Grocke došao do Beograda i nijednu patrolu nisam video da kotroliše nešto.

Manite se zakona, oni su sasvim u redu (samo što se sprovode u delo, a to je delom vaša krivica).

aawearsa

pre 9 godina

Ne razumem sta znaci u drasticnim situacijama, mislim sta ocekivati od maga kakav je Nebojsa?

Ne bi me cudilo da ga navezem na trotoar upalim sva 4 zmigavca i onda se vratim nakon 3 minute i nema auta, samo papir na zemlju : " Vozilo trajno oduzeto jer se naslo na putu ministra Nebojse koji je morao da ga zaobidje cak 2 koma 3 metra.

Aster Blistok

pre 9 godina

Sto? Kao, stedis za auto dvadesetak godina, odvajas sebi i deci od ustiju, kupis ga za svoje pare, napravis s...e i panduri ti otmu auto i kazu - vise nije tvoj nego nas? Nazovite me ekstremistom ali ovo drustvo, sa ovakvim zakonima, pocinje da lici na fasisticku drzavu! Fala i prijatno.

ja sam

pre 9 godina

Hoce li to da vazi i za vozace u Vladi i drzavnim institucijama?
To bi bio dobar nacin da se smanji broj drzavnih vozila... Ili bi ostali bez njih vrlo brzo.

djordje

pre 9 godina

daj ministre ne lupaj. mozes da donosis koliko hoces propisa kada pokicajci primaju mito, a ja u zadnjih pola godine 2puta po 1000 din mitio, nece biti bolje. jedina dobra stvar bi bila da se sklonis sa vlasti.

manite se gluposti

pre 9 godina

Prvo ovo je protivustavno.
Jedna stvar ko kaže da ja ne smem da vozim tuđa kola?
takođe npr kola se vode na jednog bračnog druga ko kaže, da je to samo imovina od jednog člana porodice?
Ponovo izmišljaju neke gluposti u zakonu koje se ne mogu primeniti. Ovaj zakon koji je donet za vreme Dačića pod hitno promeniti. Zakon je isključivo donet radi punjenja para u budžet, a bezbednost je zanemarena.
Ko je vozio 60 km/h sigurno nikog nije pregazio. Ali su zato zbog bahatih i bezobraznih vozača koji su divljalli po gradu stavili ograničenje od 50km/h. Pa bi pitao odmah zakonodavce koga ste vi kaznili?
paljenje svetala u toku dnevne vožnje, ponovo izmišljotina sa zapada koju sad ukidaju, ali naši policajci ui dalje kažnjavau zbog toga. Ponovo da li su ovom uredbom kažnjeni bahati ili normalni vozači koji zaborave u toku dana nekad da upale farove?
Kažnjavanje u žutoj traci. Ponovo preko sigurnosnih kamera najviše su kažnjeni normalni vozači koji nisu zloupotrebljavali tu traku. Nego su pokažnjavani svi koji su skretali sa Gazele, brankovog mosta i slično.
Putevi kojima vozima zakon je zaiobišao inije naterao putare da ih održavaju kako treba. Ja samo znam da pri registraciji u suvom zlatu plaćam hiljde taksi za puteve. Da li će te od putara oduzumati mašine ako ne održavaju put.

P.S Da je država htela da stane na put onima što amblenduju, trube, voze cik cak i gaze pešake po pešačkim prelazima i semaforima, odavno bi stala i smanjila procenat budala na putevima.

ko jel ja

pre 9 godina

a da li ce te mere vaziti i za decu bogatasa kao npr. zeljka mitovica sina koji je ubio devojcicu a sada je na slobodi. o je samo jedan u moru primera. ili bahati vozaci ministara koji jurcaju 200 na sat po srbiji. sumnjam da ce neko od takvih biti kaznjen.

mick

pre 9 godina

ma da. ovo je obicna otimacina i bas da vidim kako biste prosli u strazburu za ovako nesto. mozete da suspendujete ili oduzmete vozacku dozvoli ali automobil nikada. ocigledno se razmislja u pravcu otimacine. trazite pare od notara...

Ahmet Ben Bela

pre 9 godina

Koja glupava budalastina se predlaze kao Zakonska mera da se nesavesnim vozacima, kao kaznena mera, sprovodi oduzimanje vozila. To bi bilo isto kao kada bi nesavesnom stanaru oduzeli stan ili kucu, nesavesnom muzu oduzeli zenu, ili obratno, nesavesnom penzioneru oduzeli penziju ako ne igra sah na Kalisu, kako sve to glupavo zvuci, na silu odgovoriti silom, u svom tom neznanju odgovoriti jos vecim neznanjem i lupetanjem, hoce li to vec jednom prestati.

Giovanni

pre 9 godina

Kakva budalastina! Oduzimanje auta, ma hajte molim vas!! A sta ako su u pitanju sluzbena kola, kola uzeta na operativni leasing, pozajmljen ili iznajmljen auto? I kakve veze ima auto sa vozacem i kakva je to kaznena politika? Oduzmite dozvolu, zabranite mu da vozi, u zatvor ako vozi bez dozvole, necete nekoga speciti da vozi ko manijak ako mu oduzmete auto jer ce vrlo brzo naci neki drugi...

SIma

pre 9 godina

Time bi oni koji koriste svoja i tudja (uz odobrenje) vozila bili stavljeni u neravnopravan polozaj. Oborio bi Vrhovni sud ovakav zakon. Ali je ok za medijsku promociju.

u sili je zakon

pre 9 godina

Ovo je besmisleno. Zakon postoji ali se u korumpiranom drustvu, naravno, ne primenjuje. Ali se zato smisljaju nove smicalice od kojih ce samo sirotinju da boli glava. A sto se tice bahatosti trebalo je juce da snimim situaciju na psackom prelazu. Bakica polgano prelazi ulicu. Ja stajem da je propustim . Iz suprotnog pravca policijskok vozilo bakici prseca put i prolazi joj bukvalno ispred nosa. Ona je pri tom na srtedini pesackog prelaza. Da je neko od ns to urdaio bio bi bahati vozac kome uz dozvolu treba oduzeti i vozilo. Za bahatu voznju kazna je visemesecni zatvor i trajno oduzimanje dozvole. A to vec postoji u zakonu, samo treba i dosledno da se sprovede. Problem je sto nema ko da ga sprovodi.

ja

pre 9 godina

" On je dodao da mladi u Beogradu izlaze tek u 23 sata kada na ulicama ima mnogo alkohola i droge."

A da nam genije odgovori, što tada ima mnogo droge na ulicama ? Da li bi trebalo da roditelji ganjaju dilere ili oni koje roditelji plaćaju za taj posao ( kroz milion poreza, dažbina, taksi ... )

Majlo

pre 9 godina

Pa bre covece, samo treba da obezbedis da se isti zakon primenjuje isto za sve i problem resen, kakav bre novi zakon ili sta vec? Prestanite da gubite vreme dok ljudi ginu jer za jednu crvenu se sve prasta, a da ne pricam o vozacima dzipova....btw gde je sin Zeljka Mitrovica? Pametnom dosta

Ma da

pre 9 godina

Vidi ovog strucnjaka, u kojoj Svajcarskoj ti zivis? U ovoj gde ja zivim toga nema, samo se nesavesnim vozacima oduzima dozvola na vise godina i salju ih kod psihijatra da utvrdi da li su psihicki zdravi da upravljanu vozilom! Naravno i oljuste ti kozu sa ledja od novcane kazne. Ovde je privatna svojina svetinja, taman posla da neko nesto oduzme.

srbin

pre 9 godina

Kojim zakonom neko može da mi oduzima imovinu ako sam uredno platio porez na istu? Ako već na auto u nekim situacijam gledaju kao na oružje kojim ije izvršeno krivično delo, onda bi i postupak dobijanja dozvole za upravljanje morao da bude mnogo strožiji. mogu da uvedu i dozvolu za kupovinu automobila, jer kako će tretirati ukoliko je krivišno delo izvrđeno službenim automobilom i ko je odgovoran ( setimo se kad je Audi ministarstva zdravlja i Slavice Đukić Dejanović prošao kroz mesto uviđaja). kako će ministarstvo samo sebe da kazni ili da si oduzme auto? Doživotna zabranja upravljanja je u redu, ali oduzimanje imovine nije, ukoliko je pozanto poreklo imovine i plaćen porez.

aleksandara SNS

pre 9 godina

Gospodine ministre nije poenta oduzimanje vozila posle prekrsaja nego zakonom odrediti snagu motora za pocetnike a ne kubikazu jer moje auto sa 1400 ccm ide i do 170 kada ga stisnem, i najbitnije gospodine ministre uticite na vase saobracajce da kaznjavaju mamine i tatine sinove a ne da se zavlace u misju rupu kada ih vide, a na nama normalnim gradjanima glume ludilo i ostre onu stvar. hvala

plavi andjelak

pre 9 godina

Ovo nema veze sa naprednjacima ili sa bilo kojom politickom garniturom. Mera trajnog oduzimanja vozila je nedosanjani san prof. Vujanica. Jos 2004/05 je predlagao da se to ubaci u novi ZoBS. Biser koji smatra da treba kaznjavati i za prekoracenje brzine od 1km/cas jer u zakonu ne postoji tolerancija. Naravno, nije cuo da svaki merni uredjaj ima mogucnost odstupanja. Coveka ne bi trebalo pustati u javnost bez strucnog nadzora.

mile

pre 9 godina

Poceli ste sa nepokretnom imovinom, nastavljate sa pokretnom.
Izgleda da vam strajk advokata ide na ruku.
ps. nadam se da cete kad-tad doci snositi posledice radi donosenja oavkvih zakona.

stecky

pre 9 godina

Jednostavno je, uhvate tednom pijanog da vozis, 6 meseci dozvola. Uhvate te drugi put moras ponovo da polažeš. Uhvate te treći put, trajno oduzimanje bez prava da je ikad više dobiješ!!! U slučaju vožnje bez vozačke 6-12 meseci zatvora, a sve to uz novčane kazne, pa da vidimo kad će ponovo!

vozac

pre 9 godina

Vozim od 18te, imam 26 sad. (uf, kad prodje). Moj otac ( ucitelj po struci) meni nije dao da sedam u kola niti me je ucio. Ima ko zna da te nauci. Slusao instruktora, polozio iz prve, vozio prvo zastavu 80. pa 91, pa sad vozim Polo. nikad jurio nisam. vozio i drugov BMW. Nikad jurio nisam. Ni na auto putu. Sve po propidu. Pijan nikad nisam seo u auto. Jedno pivo kad popijem, pa se nerviram ako moram da vozim, Ali ja sam naucen da imam svoja pravila i da ih se drzim. Da mislim i na druge, a ovo sto bi babe rekle nebiveno( nije izudarano na vreme), napucano, neprosveceno, ocepeno pa neodeljeno. Sve balvan do balvana, i guska do curke. Obrazovaje to nam treba. "Ekstremna pravda je ekstremna nepravda" rece cika Mor i padose mu recu na gluve usi.

Željko

pre 9 godina

Klinci možda jesu brzo vozili, ali na mjestu gdje su izletili nema znaka o kraju puta. Devet godina treba da dobije i direktor institucije koja se bavi znakovima na putu!

mikism

pre 9 godina

Doživotno oduzimanje vozačke dozvole,to da,sa tim se slažem.Oduzimanje automobila je najobičnija pljačka,pa nije država kupila taj auto,nemože bre to tako,tu se otvara mogućnost za zloupotrebu,a onda je saobraćajcima samo nebo granica,i ovako su se oparili,samo im još ovo dozvolite............

mund

pre 9 godina

boze boze pa ovo su izjave najzatucanijih komunjara najbolje pozatvarajte sve klubove i oduzmite sve automobile nak ljudi sede kuci i nek gledaju vas paranoike

Boban

pre 9 godina

Kakva glupost. Onda ce ta vozila da zavrse na aukcijama ili kod "podobnih". Ko prekrsi zakon treba da dobije kaznu, oduzimanje dozvole, zatvor itd.

Goran

pre 9 godina

Ne moze ovakva policija raditi na edukaciji vozaca niti ovakve skole. Vi ste ovakve vozace stvorili tako sto im preko veza brisete kazne, gledate ne kroz prste nego kroz novcanike. Da se neko boji saobracajnog zakona ne bi bilo vise od 2 procenta bahatih smradova i ubica na putevima. Svima drzite predavanja ali meni nemojte. Provezite se jedan dan kroz Kneza Milosa ulicu i imacete dovoljno kazni da otplatite spoljni dug Srbije. Toliko.

eto ti ga na

pre 9 godina

Čitaj pažljivo
/On je dodao da mladi u Beogradu izlaze tek u 23 sata kada na ulicama ima puno alkohola i droge.

ON je dodao :
kada na ulicama ima puno alkohola i droge.
KADA NA LICAMA IMA DROGE

MINISTAR je dodao........

MINISTAR POLICIJE
RESAVA PROBLEM DROGE TAKO STO OTIMA po slobodnom nahodjenju automobile kome hoce,

A DA SE BAVITE SVOJIM POSLOM PA DA NE BUDE DROGE NA ULICAMA ?
ili je lakse da naskrabate novi zakon

BgdSrb

pre 9 godina

Vec vidim da ce se i ovaj "fenomenalni zakon" menjati uskoro. Trajno oduzimanje automobila znaci da kazna varira od 100 evra do 200.000 evra? Oduzmu ti auto i ti moras da obecas da neces kupiti drugi na zenino ime :)

tooplomer

pre 9 godina

prvo prevencija pa sve ostalo. policajac ili komunalac ispred svake skole za pocetak a ne da hvataju svercere. patrole na sve ulice koje su problematicne. recimo zaplanjskom se jurca do besvesti nigde nikog, povremeno prodje interventna da maltretira neke klinca. zatim, zar nije dovoljno nesavestan vozac koji parkira tako na trotoaru da moram da sidjem sa detetom na kolovoz, ili to nije dovoljno ozbiljno a desava se svaki dan. ovo sa oduzimanjem vozila je glupo, zna se kakve su kazne...zatvorske i/ili novcane, kome treba neciji auto da se njime bakce. bolje malo vise radite, samo u vitanovackoj od kumodraske do vojvode stepe ima parkiranih da se izgrade dva mosta...

mup

pre 9 godina

Koji je amater ovaj Stefanovic, pa to je strasno. Godinama cekamo da se policija uozbilji i pocne da radi svoj posao u sabracaju i nista. Za to vreme nas politicari uz pomoc raznih agencija zatrpavaju novim i novim propisima i zakonima, a da predhodne nisu ni probali da implementiraju. Kod nas se odgovorni probude tek kad dodje do masovnog izgibenija, tada pocinju da analiziraju, obecavaju, prete, skrgucu zubima. Ljuti su zato sto ih svojom nepaznjom budimo iz zimskog sna i nerada koji prekidaju samo kad zavrsavaju licne kombinacije u kojima su dobri. Treba kazniti svakog policajca koji se stekuje u neku hladovinu i zaustavlja vozila po kriterijumuò svetlo ili pojas. Neka udju u saobracaj i neka prate njegovo odvijanje, pa ce lako uociti da veliki broj ljudi telefonira, ne koristi pojas, vozi agresivno, a najcesce kombinuju sve ovo. U Americi mlad vozac koji vozi pijan bude u zatvoru nekoliko dana, kazna mu je oko 3000$ i za to vreme mu je auto zaplenjen, dok ne plati kaznu. Ako ponovi prekrsaj, zatvor je 6 meseci, kazna jos veca, a najgora kazna je osiguranje koje takvog vozaca godinama drzi u crvenom modu. To znaci da mu godisnje osiguranje nece biti 400-500$ vec 2000-3000. Krivo mi je sto deca koja su izginula na kruznom putu nisu ni priblizno podigla javnost i politiku kao ovi nesrecnici sa Ade Huje. Da sam zlonameran, pomislio bih da je tako sto su Romići, ali ne zelim da verujem u tu mogucnost.

goran

pre 9 godina

1.Policija NIKAKO ne bi smela da donosi i piše zakone!
2.Privatna svojina je neprikosnovena
3.Pitanje dana je kad će ovo početi da se zloupotrebljava, kao i svi drugi zakoni
4g.Stefanoviću, NEĆETE delovati preventivno, kao što nikad niste!

Milo

pre 9 godina

Veoma pohvalno ali najmanje 80% su to radnici MUP-a.Da li ste videli da bar 1 veže sigurnosni pojas, lećenje Bahatosti treba poćeti iz vrha vlasti.Vlast je 25.godina negovala bahatost,pa kada se nešto desi,ajde da mašemo izjavama uz pomoć kabinetskih novinara.
Ne pravi se tako Država nego Jadava gospodo.

Žika

pre 9 godina

Džabe kad svakome kum radi u policiji, sudu,kad svako poznaje žiku,miku,lazu, nije problem u zakonu, kad ćemo skapirati da je problem u meni,tebi svima nama.auto sluzi da se prevedeš od tacke A do tacke B,a ne da izbacujemo naše frustracije,bes i kretenizam.Prijatelju nevaspitani smo do koske,bezobrazni do dve koske,niko inače nikog ne postuje ,a tako je i u saobracaju,deca samo kopiraju nas starije,a mi smo dnooo,zapitajmo se na svesnom nivou dal sam dobar primer sebi i svojoj savesti i onda ti nijedan zakon ne moze nista. Aj pozdrav i probudimo se :).

Nikola

pre 9 godina

Da, da, to je ta napredna megatrendovska stručnost... Majstori, privatna svojina je Ustavom zagarantovano pravo, neotuđiva je! Ne može svaka napredna glava sa dva neurona da je oduzima kako mu se ćefne.

kid

pre 9 godina

Ubijes nekoga pa ti uzmu kola, bravo. Ovde treba oduzimati kola za nedavanje zmigavaca. A sumnjam da npr. sin Zeljka Mitrovica nema drugo prevozno sredstvo u slucaju da mu oduzmu kola. Srednji vek.

Konacno

pre 9 godina

Ovo je bas super resenje. Samo steta da ostane na njemu.
Npr poslanik uzme mito, oduzmes skupstinu.
Sudija donese pogresnu odluku, oduzmes sud.
Odevedes prostitutku u stan, naravno, uzmu ti stan.
Ukrades nesto u TC, oduzmu TC.
Voditelj da pogresnu vremensku prognozu, uzmes televiziju.
Laens nesto pred kamerama protiv ,hmm, oduzmu ti zivot.
Politicar nesto slaze, oduzmes mu pamet (ko ima)

stexoon

pre 9 godina

Ako i to uradite isutiracemo vas mi studenti prava prvi na listi, jer ovo je zadiranje u privatnu svojinu.Ljudi, nikada se ovakva represija i samovolja nije desavala, cak ni za vremen komunizma, onda je otimano ali i davano ljudima.Ovo je klasicno otimanje i harac, zulum, nazovite to kako hocete.Cela ova pompa olo ovog slucaja je namerna zbog proglasenja ovog zakona.Svaki dan ginu mladi ljudi, kako ste bas ovaj slučaj ispratili u tolikoj meri? Sve je ovo delo Ace i njegovih lopovskih izdajnockih pulena.Vucicu pe...u...

Boki

pre 9 godina

Kakve izjave, novi zakoni.Alo ljudi, nesposobni,samo uzimate pare na razne nove zakone,piskaranja, samo bi da punite dzepove.I uvek se setite kada se nesto desi, a onda posle tri dana sve se zaboravi.Tri dana maltretiranja svakoga,postenih ljudi, a onda opet nerad i dizvolhavsnje javasluka,bahatosti....kao ono kad su dan posle one tragedije ,pozara, negde u Vojvodini kada su sutradan proveravali koji objekti imaju pp aparat.A, sta ste radili prethodnih 20 godina.Sustina nije u novom zakonu, svaki zakon za ove drasticne primere je ok, pa postojao je i pre 30,50 godina zakon o saobracaju.SUSTINA i jedina mana zakona i ono gde prestaje svaka prica je to sto se isti NE PRIMENJUJE.

Anarhista

pre 9 godina

Угледајте се на фински закон где се све наплаћује према заради, онај ко има веће приходе плаћа већу казну, а не да буде: ,,Нема везе, тата је богат!" Ево тамо пре коју годину неки баја платио милион долара казну.

Boxy

pre 9 godina

Postoji li i u jednoj evropskoj državi zakon prema kojem se može otudjiti nečije prevozno sredstvo, jer je istim načinio saobračajni prekršaj, skrivio saobraćajni udes ili nešto slično? Ja nisam čuo da postoji (ali priznajem da nisam preterano dobro informisan o ovoj temi). Zar nisu dovoljne drastične zatvorske kazne, ili novčane za manje prekršaje? A, u Srbiji, po običaju, javnost se uzbudi tek nakon nekog velikog saobraćajnog udesa. Tada se opštej halabuci obavezno pridruži neki od naših političara, istovari svoje stavove, predloži neka rešenja, i - na tome se završava. Sve je u ovoj zemlji na o-ruk. Svaka inicijativa traje koliko i neke dnevne novine.

Trovach

pre 9 godina

Nisam strucnjak, ali mislim da bi to bilo protivustavno. Postoje kazne (novcane i zatvorske) i to treba da bude dovoljno. Da li je isto od mene oduzeti ohoho punoletan auto, ili novi Mercedes s klase, na primer? Reda u saobracaju treba napraviti jer vlada potpuni haos, ali na normalan nacin.

Nemanja

pre 9 godina

Kako mogu da tek tako otmu nesto sto si sam stekao krvavim i dugim radom? Neka ti oduzmu dozvolu, naplate zestoku kaznu, pa ti prodaj ili pokloni kola nekom ko ume da vozi, ali oduzimanje vozila nema apsolutno nikakvog smisla. Sta je sledece? Da ti uzmu zenu na par koriscenja? Kad ce vise ti izbori!?

minnesota

pre 9 godina

"Stefanović je istakao i da se predloženim izmenama pooštrava kaznene politika, istakavši da će se istovremeno pojačano raditi na prevenciji i edukaciji"

govorite jedno,radite drugo;klasicna srpska posla !!!
kakva je to prevencija i edukacija ako oduzmete vozilo???
vas nacin razmisljanja se uvek svodio na sledece stavke:
ogranicite brzinu na brzinu puza(40-50kmh magistrala M-19),pa ce i biti manje udesa
nulta tolerancija na alkohol,pa boze moj koliko je pa to ljudi sa ,01-,03 pogubno u saobracaju
pa sad oduzeti i auto ??? LOL
nije auto kriv,nego vozac kojem treba edukacija.zasto mesate te krucijalne stvari !!!
u novinama pise svugde "besni bmw".pa nije auto kriv sto je u njega seo pijani klinac bez vozacke sa nadrogiranim drugarima.to se moglo desiti i u mucenom golfu 2,raspalim jugicem,itd. znaci nevazan je auto,vec onaj ko sedi za volanom.
da se ne lazemo,i golf 2 moze ici 150kmh pa i preko,tako molim vas nemojte kriviti aute i samim tim mesati babe i zabe i drndati zakon bez potreba.
klince edukujte i kaznite ostrije,to podrzavam.
poboljsajte stanje puteva i signalizaciju.uvedite na vaznijim putevima rest area koje mogu posluziti i za auto/kamion u kvaru, a ne da milion puta vidimo pokvareno vozilo na sred saobracajne trake kako bezpomocno stoji tu satima i izaziva saobracajni kolaps.to su neke stvari koje sutra mogu da se urade !!!

Duca

pre 9 godina

Ovi bi sada, koristeci tudju nesrecu, da oduzimaju PRIVATNU imovinu poput komunistickog olosa '45,'46,'47... Ne resava se to tako Doktore Ministre. Pre nego sto se istrcite sa glupavim predlogom pokusajte da simulirate situacije poput: porodicnog automobila kojeg koristi vise clanova jednog domacinstva, ili automobila koji je iznajmljen od rent-a-kar agencije, sluzbenog vozila nekog preduzece, jos neotplacenog privatnog vozila itd. Kao i obicno krenuli ste od alave guzice umesto od mudre glave.

Ma da

pre 9 godina

Nisu kola ta koja ubijaju vec ljudi!
Kao i kod opasnih pasa, nisu psi odgovorni,
Kao i kod ubistva pistoljem, nije pistolj odgovoran...
Odstranite neodgovorne ljude iz svakodnevnog zivota onih normalnih, a ne dau oduzimate sredstvo koje ionako moze naci bilo gde.

dudap

pre 9 godina

Oduzimanje licne imovine je ozbiljno krsenje Ustava i Zakona! Vodite racuna!
Oduzimanje moze samo ako je imovina stecena nezakonitim, kriminalnim radnjama!
Slazem se za, ako treba i dozivotno oduzimanje vozacke i saobracajne dozvole za ucinjeno delo, ali oduzimanje kola nikako! Strazbur ima da radi!
(naprednjaci, pazite šta radite, 25. novembar 2014 12:17)

Dobar komentar. Dodala bih jos da stvarna licna imovina ni ne postoji jer postoji porez na istu i mozes u svakom trenutku da je izgubis, a porez odredjuje drzava prema ko zna kakvim kriterijumima. Svaki harac je strasan, bilo porez na imovimu, bilo PDV ili bilo koji drugi, jer se drzava bogati. Sve to se pravda uslugama koje ti drzava pruza, ali te niko ne pita ni da li zelis te usluge ni da li ti kvalitet istih odgovara. Meni npr. ne odgovara ni birokratija, ni milion bezveznih papircina, ni lose zdravtsvo, ni zagadjeno okruzenje, ni mito i korupcija, a kroz svoje doprinose drzavi sve to placam.
Protivim se bilo kakvom oduzimanju svojine ljudima, a odgovorno ponasanje ljudi u odnosu na svoj i tudji zivot se ne postize drakonskim kaznama za dodatno bogacenje drzave, vec kroz podizanje svesti pojedinaca, odrastanje i licnu odgovornost.
Ne moze sve probleme da nam resi drzava, zapravo ne moze niti jedan jedini jer su metode drzave zasnovane na iznudi zarad prividne sigurnosti cime su ljudi svedeni mentalno na nivo deteta sa jedne strane, a sa druge oslobodjeni licne odgovornosti za svoj zivot.

Stefan

pre 9 godina

Po kom tacno osnovu i uzoru na ciji zakon vi oduzimate nekome svojinu?!!!!!!!!!! Jedno je da nekome date zabranu nakon niza manijacke voznje na 10 godina bez auta ili sta god a drugo je da nekome samo oduzmete auto ... hjahahaha pa nije Vam ovo kameno doba carevi :D

idiJot

pre 9 godina

O bože, ume li neko u ovoj zemlji da razmišlja? A šta ako je vozilo pozajmljeno, ako se vodi na mog maloletnog sina, na supružnika, na pokojnu babu, na komšiju. Ova ideja je unapred osuđena na propast i biće izigravanja propisa. Stavite patrole na ulice koje će primetno i nepristrasno loviti prekršaje, i samo to prekršaje (!!!), i rešena stvar, a ne da zaustavljaju zato što neko ima kapuljaču na glavi. Kad ljudi ukapiraju da u razmaku od 10 km mogu da ih zaustave tri patrole, i to postane konstanta, e onda će vozači (ili dobar deo njih) povesti više računa o svom ponašanju. Naravno uvek će biti bezobzirnih, i ja bih to nazvao "prirodnom selekcijom", i tu je ogroman problem što se često desi da takvi prežive a stradaju nevini. Takve bih takve izolovao bar na 40 godina, pa nek razmišljaju.

avaxus

pre 9 godina

Svakom ko divlja ulicama i autoputem auto u presu i na otpad a dozvola oduzeta i zabrana izdavanja nove pa neka ide peske.Samo to pomaze...

monte-video

pre 9 godina

Sve ovo jako lepo zvuči ali pošto su na čelu ove države toma-ne-diploma, zorana-u-sve-se-mesa, nesa-dr.-slina, nisam siguran da će uspeti!

ns posmatrac

pre 9 godina

Nerazumem zasto bi nekom oduzimali vozilo. Zabranite mu da ga registruje uzmete tablice i gotovo - evantualno ali o tome treba dobro razmisliti moze da mu se stavi vozlo pod nadzor dok ga ne proda.

Ovako se ugrozava pravo svojine i daje pravo drzavi na otimacinu.

Sa ovakvim nasim pravnim sistemom to je velika opasnost. Jer u Srbiji sigurno nepostoji VLADAVINA ZAKONA vec VLADAVINA NOVCA I KORUMIRANH POLITICARA.

Setite se sta su nam sve politicari do sad uveli - IZVRSITELJE, NOTARE, oglasavanje presuda na oglasnim tabalama jer je drzava nesposobna da uruci presude itd i to sve pod izgovorom povecanja efikasnosti a vidimo da se ljudima krse prava i slbode.

NESPSOBNOST DRZAVE A ZBOG NESPOSOBNIH POLITICARA SE RESAVA TAKO STO SE NARODU ODUZIMAJU I OGRANICAVAJU SLOBODE.

sale

pre 9 godina

"Nije vazno na koga se vodi, taj vlasnik sledeci put nece ni smeti da mu da kljuceve, niti ce mu pasti na pamet da pozajmljuje svakom svoj auto."

Rent-a-kar agencije zatvaraju svoje radnje?

069

pre 9 godina

Sve ovo je priča za javnost. Mladi koji su nastradali bi sada bili živi da je vozač poštovao važeći zakon. On ga nije poštovao zato što se zakon (uglavnom) ne sprovodi ili se još češće sprovodi selektivno. Problem je kako stvoriti sistem u kojem će se zakon primenjivati nezavisno od ponašanja odgovornih lica(saobraćajne policije). Rešenja postoje u drugim zemljama ali kod nas ne postoji želja da se ona primene. Sve dok je takva situacija, ljudi će ginuti pa makar uveli smrtnu kaznu za prekoračenje brzine.

Sta ste se uzbudili!

pre 9 godina

Primer: Izadjes na ulicu i pretis prolaznicima pistoljem za koji imas urednu dozvolu. Sta mislite, hoce li se doticnom oduzeti pistolj ili samo dozvola za nosenje istog?! Ajde, malo mucnite glavom!!

Dejan Kostic

pre 9 godina

Kakvih se sve gluposti ne naslusah. Ako sam ja nesavestan vozac npr. zasto bi neko oduzeo autimobil koji po zakonu 50% pripada mojoj zeni jer je imovina stecena zajedno u braku. Ili ce mozda postojati Clan zakona pa ce u takvim situacijama drzava isplatiti 50% vrednosti automobila supruzniku koji nije nesavestan vozac.

Pera ložač

pre 9 godina

Kao što je i napisalo više komentatora o ovom potencijalnom zakonu, nije problem zakon već sprovođenje. Meni je kazna za "prljave tablice" od par hiljada dinara mnogo a nekom drugom oduzimanje jednog od 17 ili 26 vozila nije nešto preterano strašno. Problem je kada ja moram da platim tih par hiljada za prljave tablice a "estradne zvezde" zbog vožnje u alkoholisanom stanju skoro uvek sačekaju da kazna zastari i nikom ništa.

duledudule

pre 9 godina

ok kazne i sve.ali ovo je nonsens totalni.bolje vi sredite da ti vasi saobracajci ne uzimaju po dve tri crvene nego da kaznjavaju sve

nego sta

pre 9 godina

@Washington
Ne treba, jer će ovo biti otvorena pljačka i otimačina. Oduzme se vozilo, navodno po zakonu, pa ga na javnoj licitaciji za male pare otkupi neki glavonja.
A zaštite nigde. Ne pravi se tako pravna država.

T.N.

pre 9 godina

Ovde nije problem u zakonu, mozete da poboljsavate koliko hocete ali dok "crvena" zavrsava posao kod policajaca, takvi zakoni nece da se primenjuju... Dakle nije problem u zakonu vec u korumpiranim policajcima. Prosto doktore :)

Jojo

pre 9 godina

Osim sto se radi o otudjivanju imovine, ne vidim poentu oduzimanja vozila. Nesavesni vozac moze da ponovo prekrsaj u necijem tudjem vozilu. I sta ako je pocinio prekrsaj vozeci tudje vozilo? I tada se oduzima?

Ahmet Ben Bela

pre 9 godina

Koja glupava budalastina se predlaze kao Zakonska mera da se nesavesnim vozacima, kao kaznena mera, sprovodi oduzimanje vozila. To bi bilo isto kao kada bi nesavesnom stanaru oduzeli stan ili kucu, nesavesnom muzu oduzeli zenu, ili obratno, nesavesnom penzioneru oduzeli penziju ako ne igra sah na Kalisu, kako sve to glupavo zvuci, na silu odgovoriti silom, u svom tom neznanju odgovoriti jos vecim neznanjem i lupetanjem, hoce li to vec jednom prestati.

Nemanja

pre 9 godina

@Goci
ako ti mislis da neko ko ima platu 1000-2000e vozi "besna kola" od min. 40.000e,onda deginitivno imas nekakva pomerena vidjenja. Niko od ljudi koji toliko zaradjuju ne vozi BMW,Range Rovere i Mercedese...to sto smo toliko jadno pali da se neko ko zaradjuje oko 100.000 dinara smatra trulom burzoazijom,vec je potpuno druga tema.

Inace,ovakav zakon je protivustavan,ali,kao da potomci "crvenih" koji nas jasu decenijama znaju bolje nego što su ih roditelji naucili-da OTMU!

anarchymeansfreedom

pre 9 godina

Prevencija i edukacija? Od prevencije imamo nasumicne radar kontrole skoro uvek u radno vreme, skoro nikad nocu, koje kaznjavaju ljude sto voze 90 na otvorenom putu, a onda se provlace oni sto voze 150. Od edukacije imamo samo nenormalnu cenu polaganja i obuke za vozacku i nista vise. A sto se tice provoda po Beogradu to apsolutno nema nikakve veze sa voznjom, svuda se ljudi provode pa nema ovoga, uvedite policijski cas, nema izlaska posle 8?? Zato sto je policiji tesko da nocu posalju malo vise patrola oko klubova sa najvise ljudi i malo da rade svoj posao.

monarhista

pre 9 godina

DA BRE!!!
A ubici vatrenim oruzjem oduzeti isto,ko ubije hladnim da mu se oduzme....to su "ostre kazne"...ima li neko normalan u tom "zakonodavstvu"...kako ti mozes lopova da kaznis novcano ako on razmislja ...pa ok moracu samo malo da dodam gas i ukradem vise...ili ovo....jel to Zeljko Mitrovic smislio oduzimanje kola(sram ih bilo)sto zgazise nekoga...
Udrite bre drakonske kazne od maloletnicke delikvencije do teskog kriminala,narocito privrednog....laz je da se lopovi ne plase kazne....oni su i smislili to da treba edukacija,ovo-ono...a da.. i vratiti smrtnu kaznu...naravno ne za saobracajne prekrsaje ali nek ona "bude tu"...

No passaran

pre 9 godina

ovaj mali sto je uvezao auto u dunav nije imao dozvolu! pa kad drzava nije u stanju sadasnji zakon da primeni kako ce ovaj komplikovaniji?!?

Romper Stomper

pre 9 godina

S obzirom na to koliko se komentatora uzbudilo oko moguceg "otimanja" vozila od strane drzave, znaci da je predlog zakona odlican! Uostalom, nije ovde u pitanju, kako neki to misle, otimanje vec zakonsko sankcionisanje krivicnog dela. E sad, to ne mora uvek da bude zatvor (oduzimanje slobode) ili novacana kazna ("oduzimanje para"). U potpunosti podrzavam predlog zakona, a vi koji ste se uzbudili da ce vam drzava "ukrasti" auto, nogu sa gasa, postujte prvenstvo prolaza, pustite pesake na pesackom prelazu, koristite migavce i svima ce nam biti prijatnije u saobracaju (a i drzava vam nece dirati vaseg ljubimca na cetiri tocka).

donatelo

pre 9 godina

represija i neznanje ...sila..to je odlika ove najgore vlasti u istoriji srbije...nepismeni...kupljene diplome..ni jedan problem necete resiti...da li je to vama jasno...stavite i 1000000 policajaca nista necete resiti...jer ste nesposobni...glupi...bahati...privatna svojina je svetinja...nazadnjaci nepismeni...

scout

pre 9 godina

Lako cemo se obracunati sa sitnom boranijom, a sta raditi sa "nesavesnim" sudijama koji drze predmete u fiokama i daju "uslovne kazne", "novcane kazne", "drustveno koristan rad" za prekrsioce zakona koji pripadaju "bogataskim porodicama"? Novinari vise ne prate slucajeve Petre Cvijic, sina Zeljka Mitrovica i neke druge gde je takodje doslo do smrtnog ishoda a kakav je ishod sudskih presuda?

1914

pre 9 godina

Mi sve kontra od normalnog sveta.Jedino resenje koje nesposobni na vlasti nadju je poostravanje kazni a to sto se i dosadasnje ne postuju nema veze.Stalno neke zabrane koje uglavnom imaju kontra efekat ali ajde ti to objasni zadrtoj policijskoj drzavi.Svuda u svetu se pije alkohol na stadionu ovde je zabranjeno 1km od stadiona.Svuda u svetu klubovi igraju na svom stadionu ovde Vozdovac napravi nov stadion pa ne moze da igra "utakmice visokog rizika" jer nesposobna policija ne moze da obezbedi 2-3000 ljudi.Isto je i u saobracaju.Svaki dan u NS milion ludaka divlja pred mostom Slobode a policija ne moze jedna kola tamo da stavi...

Milos

pre 9 godina

Kakvo oduzimanje auta, jeste li vi normalni?! Privatna svojina se ne sme dirati, postoji zakon kojima se sankcionisu krivicna dela pa njega poostrite. Jel to znaci da ako je zurka u stanu i neko puca na nekoga, da ce stan biti oduzet?
Postarajte se da policija radi svoj posao kako treba, da zaustavi auto u pola 4 ujutro, izvrsi kontrolu, parkira ako je vozac pijan ili drogiran... Ionako ima vise policije nego obicnog sveta

Islednik

pre 9 godina

Sve sve ali:
Ko je taj Dušan Jovanović (19)?
Odakle je, čime se bavio, ko su mu roditelji?
Gde je pronašao tako mlad "rudnik" za toliku lovu, za auto, za noćni provod "od kafane do kafane" (izvinite kafića - modernije) sa mladim "elitnim" društvom, itd itd.
A to sletanje u Dunav je sekundarno ili posledično pitanje.

braca

pre 9 godina

Kako čovek lupa, kakvo oduzimanje vozila. Pa to je PRIVATNA SVOJINA, jedno od važnijih prava čoveka. Taj zakon pada pred Ustavnim sudom ko sa kruške:-)

Lika

pre 9 godina

Da li ovi idioti znaju nesto pametno smisliti te kola 1400 kubika te oduzimanje imovine zbog prekrsaja posle ove nesrece na cita se takvih gluposti od zvanicnika i pitam se ima li normalnih, sto nestavise tamo jedan branik i bolju oznaku i sigurno nebi izginula ova deca, a bio bi posteden i od citanja ovih gluposti o kaznama i otimanju tude imovine.

kex

pre 9 godina

Optužbe za pokušaj ubistva i isto tako za ubistva ukoliko bude smrtnog slučaja za sve bahate vozače, drugačije bi klinci razmišljali u zatvor 10 - 20 godina zbog brze vožnje pa sledeći prst na čelo pre nego doda gas.

Aleksandar

pre 9 godina

Nije ni cudo sto je plagirao doktorat, cak i ko zna kako je prosao Megatrend, kad ovaj covek blage veze nema sa zakonom, a ponajmanje logikom.
Privatna svojina je neotudjiva. Ako ja da ovlascenje tamo nekome da koristi moje vozilo, a desi se nesto nekome na njegovu ruku, vi biste zaplenili moje vozilo??? Koji ste vi bre pacenici tupavi.

robert

pre 9 godina

dosao mi drug nemac u posetu nedelja uvece 23h mi izlazimo iz garaze obilicev venac nakon 5 metara on zastaje sokiran prizorom koji vidi svi kafici puni pita me sta oni rade ustra ujutro u 8h ponedeljak dan kasnije otprilike isto vreme ista situacija isto pitanje odgovaram pa sigurno ne moraju na posao. rodjen sam u nemackoj i mogu vam reci da nedeljom uvece gradovi mrtvi nema zive duse izlazi se petkom malo u subotu peru auta stanovi ide u kupovinu uvece se izadje u nedelju ujutro gleda sportski program formula 1 ide na rucak itd popodne i vece se provode kuci i sprema se za ponedeljak pocetak radne nedelje zato je nemacka nemacka a srbija srbija

Rade

pre 9 godina

А хоће ли се трајно одузимати и лажне докторске дипломе "Мегатренда" - "докторе" Стефановићу ?!

Opšte mesto

pre 9 godina

Ako je ministar predstavio pomenuti nacrt zakona, zašto dokument nije dostupan svima na sajtu MUP ili Vlade Srbije? Da li je to nekakav tehnički problem, ili je reč o nečem drugom, kao što bi, na primer, mogla da bude "šta građane briga kakv zakon će biti donet"? Ako je to u pitanju, onda ne treba nikog da čudi što se važeći zakoni ne poštuju. Jer što bi narod poštovao zakone, kad država ne poštuje narod, makar formalno?

iks

pre 9 godina

Oni nisu normali, da uzimaju neciju svojinu, cista bahatost i nekompetentnost, da naredjuju ljudima da moraju da kupe posebno auto za decu kada tek poloze jer ne moze da vozi ocevog Golfa 2 jer mu je motor 1.9 ili 1.6, a onda tata kupi nov, zasto, zato sto su tamo negde neki ''strucni'' ljudi procenili da se stanovnistvo razbacuje novcem. SRAMOTA!

Goran Ilic

pre 9 godina

Problem zasto mladi izlaze kasno uvece je zato sto nemaju obaveze ujutro, problem je u nezaposlenosti i izgradjivanju odgovornosti prema obavezama. Ja zivim u Kanadi gde su zakoni strogii , ali razlog zasto ne izlazim kasno i ne napijam se je upravo odgovornost prema poslu i porodici. Ziveti u skladu sa zakonom ima velike prednosti, ali istina je da vlada Srbije treba da posveti vise paznje zaposlenju i obrazovanju omladine. Mislim da je vaznije ljudima prvo pomocii.

Ratko

pre 9 godina

Oduzeti pa onda auto pod presu. Onda vratiti kljuceve vlasniku i naplatiti mu troskove. Ja gledao kako to rade u USA, pa onda neka glume smekere po ulicama.

PolarBear

pre 9 godina

Vec vidjeno kao efikasno u Kanadi, prekoracenje brzine 50km iznad dozvoljene, kazna $10.000 auto, dozvola, pa moze I zatvor.Znaci 49km pomozi Boze, a 51 sacuvaj Boze.
(go, 25. novembar 2014 14:11)

U Kanadi tolerisu prekoracenje brzine do 10km. Kada te uhvate ne prastaju i novcane kazne su progresivne. Vece prekoracenje eksponencijalno veca kazna. Kazna za alkoholisano stanje je uklanjanje/privremeno oduzimanje automobila. Pored zabrane upravljanja vozilim od jednog do vise meseci, troskovi vracanja automobila se mere hiljadama dolara. Ne postoji tolerancija za vlasnike luksuznih automobila!

Svajcarac

pre 9 godina

Pre nego sto krenete da penite, ovaj navedeni zakon o oduzimanju kola je vec 2 godine na snazi u Svajcarskoj i niko se ne buni! Ja licno smatram da onaj koji ide 50 ili vise km/h preko ogranicenja na oredjenim putevima i ne treba da poseduje vozilo, taj i takav moze i vas da ubije ili neko od vasih najblizih!

ls

pre 9 godina

Zabranite upotrebu automobila mladjima od 25 godina i gotova stvar. I opet ce se naci neki manijak koji ce ubiti njih 5 pijan, pa onda podignite granicu zabrane na 30 godina, pa na kraju zabranite voznju totalno u zemlji i oduzmite svima automobile pa ih prodajte da imate da okrecite vikendice, promenite vodokotlice i ostalo.

ne brze od zivota

pre 9 godina

Ja prosto ne verujem sta cu sve procitati u komentarima posle nesrece na Adi Huji a posebno me iritiraju generalizacije o tzv. ludim godinama, mladost ludost i sl.
Svi smo ih mi prosli BEZ ugrozavanja sopstvenog i tudjeg zivota, barem vecina nas. Batalite vise sa nametanjem nekih pogresnih modela kao univerzalnih.
NE, nikad mi nije palo na pamet da vozim bez dozvole.
NE, nikada nisam vozio pod dejstvom alkohola.
NE, nikada nisam seo u kola sa pijanom osobom na mestu vozaca.
NE, nikada nisam vozio bahato niti se vozio sa bahatim vozacem.
NIKAD se nisam vozio u gepeku niti je to radio bilo ko iz mog drustva.

Nismo svi isti i nije normalno ono sto vi predstavljate kao model ponasanja u ludim godinama. Kazne za takvo ponasanje moraju biti drasticne, jer pojedinci ugrozavaju ne samo svoj vec i zivote potpuno neduznih ljudi i dece.

Slavche

pre 9 godina

Potpuno podrzavam...
Sta po meni znaci nesavesan vozac i kada bi trebalo ova ostra mera da se primenjuje?
Pa realno ako nego vozi auto bez dozvole, pijan i usmrti nekoliko ljudi, zavije par porodica u crno, valjda je najmanji problem oduzeti mu vozilo.
Nije vazno na koga se vodi, taj vlasnik sledeci put nece ni smeti da mu da kljuceve, niti ce mu pasti na pamet da pozajmljuje svakom svoj auto.
A konkretno ovakvi bahati manijaci posle serije kazni i izdrzavanja zatvorske kazne zakonom se mogu ograniciti da ne mogu opet dobiti vozacku ili registrovati auto na svoje ime i resen problem.

pustinemce

pre 9 godina

rodjen sam u nemackoj i mogu vam reci da nedeljom uvece gradovi mrtvi nema zive duse izlazi se petkom malo u subotu peru auta stanovi ide u kupovinu uvece se izadje u nedelju ujutro gleda sportski program formula 1 ide na rucak itd popodne i vece se provode kuci i sprema se za ponedeljak pocetak radne nedelje zato je nemacka nemacka a srbija srbija
(robert, 25. novembar 2014 17:15)

Hvala lepo... Vise volim da budem u rasulu, nego da zivim kao robot. Volim da radim (i radim puno), ali posao, fomula 1 i kupovina u Maxiju nisu moj zivot, niti ideal kome tezim... Zivot je da se zivi, a to podrazumeva i provodjenje vremena sa drugima, citanje, dokolicu, izlaske, razmisljanje, setnju...

Šilja

pre 9 godina

@ (bojan, 25. novembar 2014 17:45)

Izvini što se neću složiti sa tobom. Primarna svrha pištolja je da nanese štetu a primarna svrha auta da te odveze od tačke A do tačke B. Čim se uhvatiš za pištolj, već si potencijalni prestupnik jer imaš nameru da pucaš. Nasuprot tome, kad kreneš u vožnju, sigurno nisi krenuo u nameru da pogaziš nekoga. Činjenica je da ima bahatih vozača, ali ovo nije način.

pera

pre 9 godina

Koliko vidim, nesposobnoj drzavi ce nekako najsladje biti da donese ovakav zakon pa ce policija odokativnom metodom birati auto koji da oduzmu (direktiva odozgo - danas nam trebaju Audi 2kom, Passat 1kom, KIA 3kom) iako se poodavno zakljucilo da je svaki saobracajni policajac (nema izuzetaka) korumpiran do bola i da zbog 20e nece cak ni zabranu od mesec dana da izda zbog prekrsaja..dok se ne promeni zakon da je svaki policajac ozvucen, na kolima kamera, da su bar trojica u ekipi gde je treci 'trece lice' za kog druga dvojica pojma nemaju da li ce ih odrukati ili sta vec i dok taj isti policajac ne dobije pristojnu platu pa da mu cak i mito od 100e ne izgleda primamljivo od cele ove price nema nista! Hajde policijo, u 16h popodne kod Arene stanite u zaustavnu traku i svakog onog frajera koji pravi budalom nas koji stojimo u koloni i vozi tuda zaustavite, bez izuzetka napisite pripadajucu kaznu od, ako se ne varam 170.000din i onda mozda, ali samo mozda porastete u nasim ocima..

BmW

pre 9 godina

Taj saobracajac koji oduzme automobil ovde u mom kraju.
male su mu sanse da osvane.
jer je cist kriminal.
i poznanstva i sta ti ja znam.

putevi srbije

pre 9 godina

Ovo nigde ne postoji. Beograd ima ocajne puteve i losu signalizaciju, i to treba popraviti. Ako postoje hrapave plocice za slepce na pesackoj zoni isto treba da se postavi na betonskim putevima.

Gamer

pre 9 godina

@ma da
Covece ja nemam pojma u kojoj svajcarskoj ti zivis ali u ovoj Svajcarskoj gde sam ja se od 01.01.2013 oduzimaju kola kada na autoputu prekoracis dozvoljenu brzinu za 80km/h (u naseljenom mestu za manje prekoracenje!)!!! Zakon se zove "VIA SECURA" a pokrenuto je sve na inicijativu organizacije "ROADCROSS" !!! To sto ti nemas pojma kakav je zakon u drzavi u kojoj zivis je tvoj problem!!! Na tvom mestu bi se bar potrudio da procitas nesto

slavica

pre 9 godina

Tamo nema znaka da prestaje put i da postoji sansa da upadnes u vodu...ne postoji bankina, ne postoji rampa i tamo gde ne postoji drzava...vlada bezakonje

trener18.

pre 9 godina

Nadlezni su za sve krivi: pevaljke,voditelji prolaze kroz crveno,na tv milion ljudi to vidi,i nista.Dzipovi parkiraju gde stignu- pauk ih ne nosi.Zatamnjena stakla na stotinama kola i dalje se voze,o mobilnima za vreme voznje- svaka peta kola se mogu videti.....Momak sto je sleteo u Dunav- put neobezbedjen signalizacijom,"Lezeci policajci" se prolaze kao preko sira- nisu adekvatni svsi,putevi sa rupama,a u ulicnom depresivnom zuckastom osvetljenu nista se ne vidi... o cemu vi onda pisete i pricate ?

goran

pre 9 godina

Rudi Djulijani je uveo taj zakon u Njujork. Svi se bunili u početku a danas se slavi jer je višestruko smanjen broj pijanih vožnji i smrtnosti. Ovde se mora uvesti policijska država na neko vreme i u svim segmentima. Život je postao nepodnošljiv od pljački tuča huliganstva i nasilništva. Gradjani koji mirno žive i nemaju čega da se plaše bi trebalo da snažno podrže najavljene mere.

milan

pre 9 godina

Treba oduzeti da bi policajci imali da daju svalerkama da voze. Sta bi sa pevaljkom i sa onim koji joj je dao oduzet automobil pa ga ista slupala kako ste to resili? Oformite jos jedno ministarstvo ili komitet i zaposlite jos strucnjaka sa debelim platama.

Washington

pre 9 godina

I treba.

A gledaj sad kako se komentatori bune cim se spomenu neke PRAVE kazne. Oduzeti vozacku? A sta specava coveka da vozi bez vozacke?! Kakva glupost. A posle znate da penite kad neko nevin pogine.

go

pre 9 godina

Vec vidjeno kao efikasno u Kanadi, prekoracenje brzine 50km iznad dozvoljene, kazna $10.000 auto, dozvola, pa moze I zatvor.
Znaci 49km pomozi Boze, a 51 sacuvaj Boze.

zbanderas

pre 9 godina

Bravo. Najzad.Sinu mog drugara su u Švajcarskoj oduzeli Nisana vrednog 100 000 franaka zbog neodgovaracih guma,mangupiranja u voznji i bezobrazluka.Mada i to nece pomoci u Srbiji.

xl

pre 9 godina

normalno da noćom nema ljudi po kafanama i me‘anama,ljudi rade i noćom odmaraju,kod nas niko ne radi pa niko i ne odmara....mi smo ljuti neradnici,puni slabosti i samosažaljenja i uvek nam je neko drugi kriv...

Goci

pre 9 godina

Podržavam oduzumanje kola u slučaju težih prekršaja, ali sličan princip (kazna srazmerna ličnom bogatstvu) treba da važi i za manje prekršaje.

Kazna treba nekoga da demotiviše da prekšaj ponovi. Kako nekoga ko zarađuje 1000-2000 evra mesečno, a baš takvi voze "besna" kola i često prave prekršaje, da demotiviše kazna od 50-100 evra?

Postoje dva jednostavna rešenja:
1. kazna izražena u procentima od plate
2. kazna izražena u procentima od vrednosti vozila

Naravno plus sve ostale kazne u vidu kazne zatvora, kaznenih poena i koječega drugog.

Dijaspora CH

pre 9 godina

@Svajcarac, dzaba ti da tumacis, u Srbiji nece da prihvate da je auto u stvari ubitacno oruzje u rukama nesavesnih vozaca, a ne dozvola. Oni tamo 'ladno voze i bez dozvole, kad im istu odizumu! E, a kad im oduzmu vozilo uz dozvolu, da vidimo kako ce da divljaju pijani! Pozdrav iz CH

Sanja

pre 9 godina

Kako bi bilo da se podigne granica za konzumiranje alkoholnih pica na 21 godinu? Moze i to da bude deo resenja. I jos nesto: razumno je decu do 6 ili 7 godina staviti u sediste, ali decu od 12-nisam bas sigurna. Oni su sasvim dovoljno visoki u sedistu da se mogu "kontrolisati" pojasom.

Grunf

pre 9 godina

Nesavesnom vozaču u odredjenoj situaciji se predlaže oduzimanje automobila?Koja je to situacija.Šta ako on vozi tudja kola?Kada mu oduzmete kola sešće u druga ili kupiti na tudje ime i opet eto ga za volanom.Onda kada to ne urodi plodom oduzmite mu garažu ,pa stan.Da se ne pravimo mnogo naivni svi jako dobro znamo kako se danas u praksi dolazi do vozačke dozvole.Ko snosi odgovornsot za loše poznavanje saobraćajnih propisa,loše odradjen praktični deo i ina kraju ko snosi odgovornost kada se da takvom dozvola.Na žalost saobraćajnih nesreća sa teškim posledicama imamo za izvoz.Ovo nije samo stvar policije već i sudstva.Ako si "baja"najviše ćeš dobiti ogrlicu oko noge šta god uradio.Ako si"Baja"i zgaziš pešaka pojaviće se nepostojeći svedok.Ako si tatin sin i zgaziš pešaka niko ne sme ni da pomene šta je sa tatinim sinom.Ipak on je pod stresom.Pa da ovaj što je poginuo ni kriv ni dužan on je stresiran za skroz i lako zaborvljen.Problem je što nema ko da sprovede zakon.Zakon u Srbiji je mrtvo slovo na papiru.Bunite se za vreme izlaska.Ni meni nije pravo.U moje vreme kafana je radila do 23:00.Akadaemija jer radila do 03:00 i kasnije "Duga" do ujutru koja je bila namenjna odredjenoj klijenteli,U Beogradu je "Šansa radila celu noć i ona birtija na Zelenom vencu.Tačno je da pomenuti gradovi oko 22:00 izgledaju kao grad duhova.Bolji predlog.Pivo do 22:00 250din posle 22:00 2500din.Sve 10 puta skuplje.Pa opij se.Sledi dalje kakve ima veze da li napraviš nezgodu pijan u 20:00 ili 23:00

Komša

pre 9 godina

Da potražimo logiku.
-Zabrana vožnje od 23-06 h.Ok.Zašto? Zbog neiskustva vozača?Onda ubacite i uslove slabe vidljivosti - magla,kiša,kijamet bilo koje vrste.
-Oduzimanje vozila?Ok.U kojim slučajevima?Kako? Ako neko ko nema dozvolu vozi svoj auto bilo bi moguće privremeno mu ga oduzeti i dozvoliti mu da ga proda (naplatiti ležarinu),ali oduzeti nekom vozilo je protivustavno.
-Zabrana prodaje pića mladjim punoletnicima - nemoguće.Prvo,to bi uključilo kažnjavanje trgovaca i ugostitelja koji piće prodaju a oni po zakonu nemaju pravo nikoga da legitimišu.Drugo,neko ko ima 18 godina ima pravo da se ženi/udaje/zaposli a neko bi punoletnoj osobi da glumi mamu i tatu.Treće,da li to znači da mladji od 21 nemaju pravo da prisustvuju proslavi Nove godine npr. kada je grad organizuje,ili grad ima pravo da podstiče decu na noćne žurke.
Verujem da ljudi misle najbolje,ali ne mogu se zakoni donositi preko noći.Napraviće se još veći haos.Edukacija nije loša stvar.Uvodjenje predmeta u škole bi bilo super.Bezbednost u saobraćaju,prva pomoć i zaštita od elementarnih nepogoda (zemljotresi,poplave,požari) od prvog razreda pa do drugog srednje npr.Bar nešto korisno deca da nauče a i novac roditeljima uštedeti za testove.
I jače kontrole.Nulta tolerancija i manje bi se divljalo.Evo,ovi klinci su divljali kolima u centru grada.Da li je moguće da ih niko nije primetio?Još vikend kad po običaju ima pijanih vozača (vikend,slave..).

Клисура

pre 9 godina

Ни најстрожији саобраћајни закон није вредан, уколико људи то не реализују у сопственом мозгу. Чак и ово што најављују, није ништа, ако неки напумпани младић, у моменту, после пар чашица, или под утицајем дроге итд. створи перцепцију у мозгу, како би да задиви девојку, друштво, некога, свеједно. Мислим да је највећи проблем у кућном васпитању. Данашњи родитељи су на жалост у већем делу оптерећени егзистенцијом, па и немају времена за децу, кажем на жалост, а деца ко деца, гледају ТВ, па интернет, па игрице итд. одрастају виртуелно, где ништа не боли, све се поправи, а кад изађу у стварност? Тамо све зна да заболи..,

Džoni

pre 9 godina

Onda lepo limitirajte auta na max 120 km/h i rešeni problemi bar sa nasilničkom vožnjom! Volim da vozim malo brže ali kada je to moguće i nikada u naselju ali se stvarno često zapitam zašto uopšte i prave automobile koji mogu da razvijaju velike brzine? Razumem za Nemačku gde na pojedinim putevima nema ograničenja i za sportske modele koje vozači mogu da voze po stazama, ali za ostatak Sveta gde nema uslova za tako nešto to je suvišno!

Ja Radovan

pre 9 godina

Ne moze se otimati privatna imovina,bice gomila zloupotreba....pa jel general policije vozio konfiskovan bentli bez ikakvog pravnog osnova....pametovacu,pa cu predloziti zestoku novcanu kaznu recimo 30% vrednosti vozila po amss katalogu...za uterivanje duga imamo profesionalce,zar ne?

Milo

pre 9 godina

Sastali se vešti otimači,nove Jule sve najbolji Đaci,pa većaju,šta će da zarobe,kako jadni Narod da orobe,svakom od njih bar jedan Fond treba,baš ih briga i boli ih uvo šro im Narod nema ni za hleba.
Ispod šljive skupiće se Raja,da se mane ovakva belaja,zato će se verujte poeti u Srbiji dići gadna graja.
Šta je bilo s Ustavom i pravom igrate se sa NAŠOM Državom.

Dejan

pre 9 godina

Konacno da neko poostri kaznenu politiku, to je trebalo i ranije, ali nisu imali sluha, mislim da ce sada mnogi biti obazriviji u saobracaju i da ce time biti povecana i bezbednost. Ja apsolutno ovo podrzavam.

pogledajmo svet iz vise uglova

pre 9 godina

Koliko vidim ovo je skretanje paznje narodu putem medija sa mnogo bitnijih tema u nasem drustvu, kao sto je nezaposlenost. Dajte da vidimo sta vlada konkretno radi i da li nesto radi ! Iz udobne kancelarijske fotelje ili sedista u autu svet pred ocima nasih politicara izgleda bajno. Potrebno je malo se prosetati, ne samo glavnim ulicama, vec onim sporednim, jer se bas u tim sporednim krije ono sto se tesko ili uopste ne primecuje.

bojan

pre 9 godina

Ne vidim ništa sporno da se oduzme auto od divljaka ili mortus pijanog čovjeka.
Ovaj lik što kaže pola onoga što je stečeno u braku pripada drugom supružniku to je tačno... ali ako jedan supružnik uzme pištolj koji je takođe stečen u braku, pokuša da ubije nekoga onda bi policija trebala da pita drugog supružnika 'eto znate, Vaš partner je ubio komšiju i mi smo odlučili da oduzimemo pištolj, ali Vas moramo da konsultujemo oko nadoknade vaših 50%'...
Sredstvo kojim se čini teško krivično djelo se oduzima na određeni rok (ne trajno), a tuženi ima da plati ležarinu ili čuvanje oduzetog sredstva. Supružnik ima pravo na nadoknadu svojih 50%, ali od tuženog (presuđenog)!

Baron

pre 9 godina

Огромна већина коментара су глупости. Возачку дозволу "Б"категорије имам од 1987 год.,"Ц" и "Е" од 1988 год.а "Д" од 1990 год. Обуку имао на чувеном "Фићи", а прво ауто, наравно очево "Голф 2".Тада се није употребљавао појас, толеранција на алкохол 0,5 промила, лудовало се и тада али највећа казна је била од "Ћалета" 3 месеца без аута. Парола је била:"Сине ако хоћеш да возиш ауто мораш да зарадиш за гориво и наравно да увек опереш и очистиш ауто.Ја тренутно на жалост имам скромну "Астру", месечну плату од 70000, али према свом детету примењујем иста правила као што је мој отац примењивао према мени.По мени рецепт је једноставан...Ако хоћеш да убијеш своје дете или да твоје дете постане убица, купи му бесно ауто и дај му паре за провод. Ја не могу себи да приуштим ауто од 10 000 еура, дете не сме да ме лаже....Не трошите паре на измену закона о саобраћају, боље васпитајте децу.

Srpska stoka cuti

pre 9 godina

Niste se bunili kada su vam oduzeli drustvenu svojinu, fabrike, radna mesta, kada su vam podigli porez na stan gde gajite decu, kada su vam podigli PDV na hranu kojom hranite decu, niste se bunili kada su uveli privatne izvrsitelje uterivace koji ce da vam uzmu taj stan ! Sada ce poceti da vam uzimaju i automobile a slede zene i deca. I niko nece nista da kaze !

dušan

pre 9 godina

oduzeti vozila i doživotno im zabraniti da dobiju dozvolu u celom svetu a ne samo kod nas i obavezno ćorka bar tri meseca na prevaspitavanje

zone

pre 9 godina

Ministarstvu unutrašnjih poslova dozvoliti samo kontrolu poštovanja zakonskih propisa ali ne i donošenje zakona. Njihovo mešanje u donošenje zakona je i dovelo do ovoga što nam se sada dešava.

Tvoj Neko

pre 9 godina

Onaj ko ima para ce oduzimanja kupiti nov auto i voziti i dalje, mozda je dr. ministar mislio na vozacku dozvolu samo se nije dobro izrazio.

Radovan84

pre 9 godina

Kakva budalastina! Oduzimanje auta, ma hajte molim vas!! A sta ako su u pitanju sluzbena kola, kola uzeta na operativni leasing, pozajmljen ili iznajmljen auto? I kakve veze ima auto sa vozacem i kakva je to kaznena politika? Oduzmite dozvolu, zabranite mu da vozi, u zatvor ako vozi bez dozvole, necete nekoga speciti da vozi ko manijak ako mu oduzmete auto jer ce vrlo brzo naci neki drugi...
(Giovanni, 25. novembar 2014 11:39)

Za sva pitanja:'' sta ako su necija kola'', moj odgovor je: neka se onda on pravda tim ljudima koji su pravi vlasnici:auto saloni,roditelji,zena,drug,kosmija,renta kar agencija... Pa vidis da ovaj momak sto je odveo u smrt troje drugova nije ni imao vozacku,tako da oduzimanje iste i nema neki efekat. Ali, oduzimanje auta, novcana kazna i pride vozacka dozvola na par godina,vjerujem da bi imali efekta,naravno,ne u gore navedenom slucaju (smrtni ishod,normalno da je to za zatvor). Vi mislite da je normalno da se vozi 50 km/h preko ogranicenja? Pa ja bi mu za to i zenu i djecu oduzeo,ne samo auto!Problem smo mi,drustvo je bolesno... Pa neko u komentarima napisa da je za pola godine dao 2 crvene mita policiji.. Junace zasto nisi odgovarao za svoje postupke? Sto nisi rekao:''pisi kaznu koju sam zasluzio kad sam frajer pa prolazim kroz crveno,npr''? Svi zakoni imaju svoje mane ali i svoje prednosti. Problem je svijest nas gradjana i sve dok se ne uvedu kamere u policijska vozila pa da nemas sanse da potkupis policajca,tesko da ce biti bolje.

lovac-ribolovac

pre 9 godina

Kad ne znaju kako da pokupe još poneki politički poen onda se žešće nalupetaju. Kaže se da decko i nema vozačku dozvolu a sada smišljaju nebulozne kazne jelte za vozače. To bi bilo kao kad bi neko sa lovačkom puškom za koju nema dozvolu ubio nekoga i onda se nađu pametnjakovići i kažu menjamo zakon, od sada će lovci morati da drže svoje naoružanje u najbližoj policijskoj stanici, i uz revers uzimati kad idu u lov ali uz prethodnu najavu od 15 dana unapred. Da državni organi ne skreću i sa sebe delimičnu odgovornost jer nigde nije obeležen kraj puta i nailazak na reku, ne želim pritom da umanjim neodgovornost vozača jer za njega nema opravdanja. Ali dokle više sa zakonima koji su totalna glupost

dare 011

pre 9 godina

Hteli ste SNS, evo vam "napredni zakoni" iz doba komunizma. Bolje nađite nova radna mesta koja ste obećavali u kampanji...pa će mladi da rade a ne da se glupiraju. Opet sankcionišete posledice a ne rešavate uzroke!

Dušan

pre 9 godina

Стечена имовина је уставом загарантована, а овај др не признаје устав и закон он то мења за један дан јел' тако докторе?

David

pre 9 godina

Aha a oduzeto vozilo bi se na primer dalo državi ili političkoj partiji a posle mi da vozimo krševe pa da nas još više gaze i ubijaju dok mi plaćamo porez Vučiću.

Crevical Bruizer

pre 9 godina

E ja kad sam bio klinac krao sam od oca i ludovao autom od 55kw, tako da ovo nema veze sa zivotom. I Fica moze da se vozi opasno, sve moze da se vozi suntavo....

Vozac

pre 9 godina

Ok neka mi uzmu kola ako ucinim prekrsaj protivustavno to oni stalno rade jer ne znaju sta je Ustav, ali neka pre toga podnesu ostavke i dr. Stefanovic i gradonacelnik Beograda i gradski preletac menadzer i predsednik opstine Palilula i ovi iz agencije za zaobracaj (pogotovo oni) i direktor preduzeca za puteve iz razloga sto put nije bio obelezen kao i sto nije postojao znak za kraj puta i opasnosti da je Dunav ispred. Vi ste svi krivi isto koliko i vozac jer niste obezbedili put za sigurnu voznju.
Dokle vise da stalno neko drugi bude kriv samo ne oni koji su odgovorni.

pravo na zivot

pre 9 godina

U savremenim drustvima pravo privatne svojine je najvise pravo
(nenad bl, 25. novembar 2014 20:06)

Varas se, PRAVO NA ZIVOT je ispred svega.

Prestanite vise da banalizujete stvar i tumacite kako vam se svidja. U mnogim zemljama drzava moze i dete da vam oduzme ako se proceniti da neadekvatno postupate s njim.
"Vozacu" koji ugrozava zivote drugih ucesnika u saobracaju, svojim bahatim ponasanjem, nepostovanjem propisa, voznjom u alkoholisanom stanju, svakako da moze I TREBA da bude oduzeto vozilo ili izvrsen drugi oblik finansijskog kaznjavanja najmanje u vrednosti vozila. To normalno ne iskljucuje i obavezni zatvor a nakon izvrsenja kazne, poduzu zabranu upravljanja motornim vozilima i svakako neki oblik drustveno korisnog rada.

Za vozaca BMW je bilo mnogo bolje da ga je uhvatila policija. Da mu je oduzela BMW ili naplatila nekih 3000 evra koliko vozilo kosta, da je odlezao 3-6 meseci u zatvoru i imao zabranu voznje od dve godine, uz ciscenje parkova po Beogradu u trajanju od 12 meseci posle zatvora.

Drasticna kazna kazete, mozda, ali bi troje mladih ljudi bilo zivo danas. Ovako oni nisu docekali da odrastu, da postanu ocevi i majke, sestoro njihove dece se nije rodilo, niti ce se ikad roditi...
Sta sad kazete na kaznu i privatnu svojinu..."strucnjaci"

sasa

pre 9 godina

Tacno se vidi iz ovoga da nam predloge Zakona pisu megatrendovci. Masa njih koji voze nisu im problem novci za druga kola i vozi Misko a i ako voze sa krs Yugom npr pa i nema veze sto mu se oduzmu kola.
Na dve godine dozvola se treba oduzeti i ako ponovo posle tog perioda vozi preko 0,2 oduzeti trajno sve kategorije istom. Naravno i kazna od 200.000 min pa na rate od plate 30%.

kiki

pre 9 godina

Dotore, a kako ste resili slucaj onog slupanog Bentlija? jel to tajna ili se sprema neka postdoktorska studija, pa da se ne iznose rezultati pre odbrane ....xaxaxaxaxa

Бојан Илић

pre 9 godina

Може, али да кренете од центра Бгд-а и расчистите џипове и остала "бесна кола"!:-))

Necu da placam diletante i dileje

pre 9 godina

Nisam vozac,necu nikad ni biti,ali mi je nepoznanica po kom osnovu policija postaje vlasnik?
Za tezak prekrsaj zatvor,ne razumem.Automobil pripada pokretnoj imovini i iskljucivo obligacionom pravu i to po ustavu.
Koji je momenat da policija raspolaze obligacijom?
Vucicu,oglasi se,Dacicu takodje,upozorite ministra da ce te u zajednickoj odluci robijati zajedno ukljucujuci i svakog poslanika koji je tesko povredio ustav,glasajuci za taj zakon.
Dokle mislite i zamisljate da je uvek odgovoran neko pre?
Sta ce posle vas da kazu,opet oni pre?
Licno potpuno podrzavam ponistavanje retroaktivno svih privatnih fakulteta,ukljucujuci sve drzavne koje imaju menadzer,ekonomski i pravni sektor(na bazne univerzitete) pa da svi budu veciti gimnazijalci,pisari,kao sto je bilo.
Nema smisla da gradjani i eps finansiraju vrzino kolo politicko,koje se svrstalo u politicko-ekonomsku elitu

Haifa Izrael

pre 9 godina

Ma ne samo uzeti auto nego i poravnati kucu i da prometni manijak zivi u satoru ostatak zivota. U Makarskoj divljak pokupio 3 djevojke usred grada i tatin sin mislim nastavio skolovanje i slucaj izglacan.

nije policija,nego Vuciceve kolege,generacije,studenti

pre 9 godina

" Nesavesnim vozačima bi u određenim drastičnim slučajevima kršenja zakona moglo da trajno bude oduzeto vozilo, najavili su iz policije."
Sankcije da,ali vozilo je vlasnistvo,a to pripada obligacionom pravu,sto je van domasaja policije,drzave.
Drasticno krsenja propisa podrazuumeva robiju,a nepokretnost policija nema ustavnu mogucnost da raspolaze,jer je po konvenciji medjunarodnoj,vlasnistvo zagarantovano....
Policija bi mogla da postane vlasnik jedino ukoliko propise da kazna iznad 2/3 vrednosti vozila.Za pocetak,promenite sve pravnike u ministarstvu,u upravi,pa ce valjda mozak biti primaran,a ne halteri

preterujes

pre 9 godina

U Engleskoj se dobija zatvorska kazna, za samo iskoracenje na tlo stadionske trave tokom utakmice... moje, ali i misljenje puno ljudi, jeste da je jedini nacin za necije odsluzenje prave kazne i eventualnog pokajanja, takodje zatvorska kazna.
Nekim licnostima, nazalost, empatija nije ni urodjena ni stecena, pa voze divlje iliti snagom jaceg. Strada neko neduzan, skoro uvek.

ivica

pre 9 godina

Nije smo fer sto neke mlade osobe ne mogu dobiti posao koji je vezan za kola i voznju sa ovim ogranicenjima zbog nekolicine neodgovornih. Malo je cudno kako to da sad pominju edukaciju kao da pre nisu imali tu opciju. I sad kao i uvek svi trpe sankcije bez obzira da li su oni lose ili dobro postupali sa svojim dozvolama. Pored toga velika je odgovornost i na roditeljima pre su deca polagala sa 18 god ali nisu pravili ovakve gluposti sa alkoholom i voznjom.

Danica

pre 9 godina

Oduzimanje vozila-PRAVA STVAR!!!! Kao da ste mi čitali misli. Ispit zrelosti, sa 18 godina. Vozački ispit sa 18 godina. Po mom mišljenju, polaganje vožnje treba da bude tek sa 18 godina, ovo je prevršilo svaku meru. Divljanje na ulicama, gomila razjarenih automobila koji okupiraju sve, ne može da se dišeeee. Ko je stariji, automobil ili čovek???

Bot Botovski

pre 9 godina

Sta je sa vozilima na lizing, Megatrend doktore? Ona su svojina lizing drustva. Hocete I njima oduzimati vozila zato sto je korisnik lizinga napravio prekrsaj?

Bata

pre 8 godina

Sve je to ok, moze da mi se oduzme ali samo dok se ne isplati novcana kazna, nema niko pravo da mi trajno oduzme nesto za sta sam posteno i mukotrpno zaradjivao, odvajao od usta da kupim "auto". Kada bi do toga doslo branio bi svoju imovinu zivotom ako bude potrebe. Ako sam kriv,kriv sam i tu nema rasprave cepaj dozvolu naplati kaznu i da se lepo razidjemo a da mi barabe oduzmu kola mislim da nece da moze.

Alex

pre 9 godina

a da su nam putevi bili osigurani (ogradjeni) verovatno nikada ne bi sleteo u dunav. Zasto se malo ne pogleda problem iz drugog aspekta. Bez osigurnja kraj puta moze i od pucanja gume da sleti u dunav.

Ana-DK

pre 9 godina

U DK oduzimaju vozilo ako je promil iznad 2,0 ili u slucaju ponovljene/ucestale vozje u pijanom stanju. Link: http://www.sikkertrafik.dk/raad-og-viden/i-bil/alkohol/strafferamme-for-spritkoersel.aspx

Milka

pre 9 godina

Apsolutno smatram da svi oni vozaci koji su nesavesni,koji za volan sednu pijani, treba da budu najstroze kaznjeni.Osim sto ugrozavaju svoj zivot,ugrozavaju zivote i ostali vozaca.

baki

pre 9 godina

Kad panduri pocnu da iskljucuju iz saobracaja one koji voze 20 km/h tamo gde je ogranicenje 50 ili vece, ja ne bih kasnio na sastanke i postovao bih ogranicenje. Gde neko sa E kategorijom prodje sa kamionom i 2 prikolice tamo matorci ne mogu korsom. Konkretno ja sam iz Pozarevca i ovde je saobracaj uzasno spor. Ako drugi ucesnici u saobracaju ne postuju moje vreme, ni ja necu znakove pored puta. I tacka ;)

Miro Đokić

pre 9 godina

Samo pooštravanje kaznene politike bezbednost u saobraćaju se može poboljšati. Naravno tu kaznenu politiku treba primenjivati , a ne ds se korupcijom policije te kazne zaobilaze , a divljanje nesavesnih vozača po ulicama se nastavlja.

Branko N

pre 9 godina

Samo pooštravanje kaznene politike bezbednost u saobraćaju se može poboljšati. Naravno tu kaznenu politiku treba primenjivati , a ne ds se korupcijom policije te kazne zaobilaze , a divljanje nesavesnih vozača po ulicama se nastavlja.

пасарела

pre 9 godina

Једини тренутни најбржи начин у држави да се смањи број страдалих у саобраћајним незгодама је управо пооштравање казни и ту је министар у праву, али да би се наставило са трендом смањења неопходно је и превентивно деловати на возаче како се исте грешке не би дешавале изнова и изнова и наставило са угрожавањем и осталих учесника у саобраћају.

Romper Stomper

pre 9 godina

S obzirom na to koliko se komentatora uzbudilo oko moguceg "otimanja" vozila od strane drzave, znaci da je predlog zakona odlican! Uostalom, nije ovde u pitanju, kako neki to misle, otimanje vec zakonsko sankcionisanje krivicnog dela. E sad, to ne mora uvek da bude zatvor (oduzimanje slobode) ili novacana kazna ("oduzimanje para"). U potpunosti podrzavam predlog zakona, a vi koji ste se uzbudili da ce vam drzava "ukrasti" auto, nogu sa gasa, postujte prvenstvo prolaza, pustite pesake na pesackom prelazu, koristite migavce i svima ce nam biti prijatnije u saobracaju (a i drzava vam nece dirati vaseg ljubimca na cetiri tocka).

goran

pre 9 godina

Rudi Djulijani je uveo taj zakon u Njujork. Svi se bunili u početku a danas se slavi jer je višestruko smanjen broj pijanih vožnji i smrtnosti. Ovde se mora uvesti policijska država na neko vreme i u svim segmentima. Život je postao nepodnošljiv od pljački tuča huliganstva i nasilništva. Gradjani koji mirno žive i nemaju čega da se plaše bi trebalo da snažno podrže najavljene mere.

Dejan

pre 9 godina

Konacno da neko poostri kaznenu politiku, to je trebalo i ranije, ali nisu imali sluha, mislim da ce sada mnogi biti obazriviji u saobracaju i da ce time biti povecana i bezbednost. Ja apsolutno ovo podrzavam.

Svajcarac

pre 9 godina

Pre nego sto krenete da penite, ovaj navedeni zakon o oduzimanju kola je vec 2 godine na snazi u Svajcarskoj i niko se ne buni! Ja licno smatram da onaj koji ide 50 ili vise km/h preko ogranicenja na oredjenim putevima i ne treba da poseduje vozilo, taj i takav moze i vas da ubije ili neko od vasih najblizih!

Slavche

pre 9 godina

Potpuno podrzavam...
Sta po meni znaci nesavesan vozac i kada bi trebalo ova ostra mera da se primenjuje?
Pa realno ako nego vozi auto bez dozvole, pijan i usmrti nekoliko ljudi, zavije par porodica u crno, valjda je najmanji problem oduzeti mu vozilo.
Nije vazno na koga se vodi, taj vlasnik sledeci put nece ni smeti da mu da kljuceve, niti ce mu pasti na pamet da pozajmljuje svakom svoj auto.
A konkretno ovakvi bahati manijaci posle serije kazni i izdrzavanja zatvorske kazne zakonom se mogu ograniciti da ne mogu opet dobiti vozacku ili registrovati auto na svoje ime i resen problem.

avaxus

pre 9 godina

Svakom ko divlja ulicama i autoputem auto u presu i na otpad a dozvola oduzeta i zabrana izdavanja nove pa neka ide peske.Samo to pomaze...

Ratko

pre 9 godina

Oduzeti pa onda auto pod presu. Onda vratiti kljuceve vlasniku i naplatiti mu troskove. Ja gledao kako to rade u USA, pa onda neka glume smekere po ulicama.

zbanderas

pre 9 godina

Bravo. Najzad.Sinu mog drugara su u Švajcarskoj oduzeli Nisana vrednog 100 000 franaka zbog neodgovaracih guma,mangupiranja u voznji i bezobrazluka.Mada i to nece pomoci u Srbiji.

Dijaspora CH

pre 9 godina

@Svajcarac, dzaba ti da tumacis, u Srbiji nece da prihvate da je auto u stvari ubitacno oruzje u rukama nesavesnih vozaca, a ne dozvola. Oni tamo 'ladno voze i bez dozvole, kad im istu odizumu! E, a kad im oduzmu vozilo uz dozvolu, da vidimo kako ce da divljaju pijani! Pozdrav iz CH

Sta ste se uzbudili!

pre 9 godina

Primer: Izadjes na ulicu i pretis prolaznicima pistoljem za koji imas urednu dozvolu. Sta mislite, hoce li se doticnom oduzeti pistolj ili samo dozvola za nosenje istog?! Ajde, malo mucnite glavom!!

Aster Blistok

pre 9 godina

Sto? Kao, stedis za auto dvadesetak godina, odvajas sebi i deci od ustiju, kupis ga za svoje pare, napravis s...e i panduri ti otmu auto i kazu - vise nije tvoj nego nas? Nazovite me ekstremistom ali ovo drustvo, sa ovakvim zakonima, pocinje da lici na fasisticku drzavu! Fala i prijatno.

Washington

pre 9 godina

I treba.

A gledaj sad kako se komentatori bune cim se spomenu neke PRAVE kazne. Oduzeti vozacku? A sta specava coveka da vozi bez vozacke?! Kakva glupost. A posle znate da penite kad neko nevin pogine.

Goci

pre 9 godina

Podržavam oduzumanje kola u slučaju težih prekršaja, ali sličan princip (kazna srazmerna ličnom bogatstvu) treba da važi i za manje prekršaje.

Kazna treba nekoga da demotiviše da prekšaj ponovi. Kako nekoga ko zarađuje 1000-2000 evra mesečno, a baš takvi voze "besna" kola i često prave prekršaje, da demotiviše kazna od 50-100 evra?

Postoje dva jednostavna rešenja:
1. kazna izražena u procentima od plate
2. kazna izražena u procentima od vrednosti vozila

Naravno plus sve ostale kazne u vidu kazne zatvora, kaznenih poena i koječega drugog.

Ahmet Ben Bela

pre 9 godina

Koja glupava budalastina se predlaze kao Zakonska mera da se nesavesnim vozacima, kao kaznena mera, sprovodi oduzimanje vozila. To bi bilo isto kao kada bi nesavesnom stanaru oduzeli stan ili kucu, nesavesnom muzu oduzeli zenu, ili obratno, nesavesnom penzioneru oduzeli penziju ako ne igra sah na Kalisu, kako sve to glupavo zvuci, na silu odgovoriti silom, u svom tom neznanju odgovoriti jos vecim neznanjem i lupetanjem, hoce li to vec jednom prestati.

bojan

pre 9 godina

Ne vidim ništa sporno da se oduzme auto od divljaka ili mortus pijanog čovjeka.
Ovaj lik što kaže pola onoga što je stečeno u braku pripada drugom supružniku to je tačno... ali ako jedan supružnik uzme pištolj koji je takođe stečen u braku, pokuša da ubije nekoga onda bi policija trebala da pita drugog supružnika 'eto znate, Vaš partner je ubio komšiju i mi smo odlučili da oduzimemo pištolj, ali Vas moramo da konsultujemo oko nadoknade vaših 50%'...
Sredstvo kojim se čini teško krivično djelo se oduzima na određeni rok (ne trajno), a tuženi ima da plati ležarinu ili čuvanje oduzetog sredstva. Supružnik ima pravo na nadoknadu svojih 50%, ali od tuženog (presuđenog)!

dušan

pre 9 godina

oduzeti vozila i doživotno im zabraniti da dobiju dozvolu u celom svetu a ne samo kod nas i obavezno ćorka bar tri meseca na prevaspitavanje

pustinemce

pre 9 godina

rodjen sam u nemackoj i mogu vam reci da nedeljom uvece gradovi mrtvi nema zive duse izlazi se petkom malo u subotu peru auta stanovi ide u kupovinu uvece se izadje u nedelju ujutro gleda sportski program formula 1 ide na rucak itd popodne i vece se provode kuci i sprema se za ponedeljak pocetak radne nedelje zato je nemacka nemacka a srbija srbija
(robert, 25. novembar 2014 17:15)

Hvala lepo... Vise volim da budem u rasulu, nego da zivim kao robot. Volim da radim (i radim puno), ali posao, fomula 1 i kupovina u Maxiju nisu moj zivot, niti ideal kome tezim... Zivot je da se zivi, a to podrazumeva i provodjenje vremena sa drugima, citanje, dokolicu, izlaske, razmisljanje, setnju...

Radovan84

pre 9 godina

Kakva budalastina! Oduzimanje auta, ma hajte molim vas!! A sta ako su u pitanju sluzbena kola, kola uzeta na operativni leasing, pozajmljen ili iznajmljen auto? I kakve veze ima auto sa vozacem i kakva je to kaznena politika? Oduzmite dozvolu, zabranite mu da vozi, u zatvor ako vozi bez dozvole, necete nekoga speciti da vozi ko manijak ako mu oduzmete auto jer ce vrlo brzo naci neki drugi...
(Giovanni, 25. novembar 2014 11:39)

Za sva pitanja:'' sta ako su necija kola'', moj odgovor je: neka se onda on pravda tim ljudima koji su pravi vlasnici:auto saloni,roditelji,zena,drug,kosmija,renta kar agencija... Pa vidis da ovaj momak sto je odveo u smrt troje drugova nije ni imao vozacku,tako da oduzimanje iste i nema neki efekat. Ali, oduzimanje auta, novcana kazna i pride vozacka dozvola na par godina,vjerujem da bi imali efekta,naravno,ne u gore navedenom slucaju (smrtni ishod,normalno da je to za zatvor). Vi mislite da je normalno da se vozi 50 km/h preko ogranicenja? Pa ja bi mu za to i zenu i djecu oduzeo,ne samo auto!Problem smo mi,drustvo je bolesno... Pa neko u komentarima napisa da je za pola godine dao 2 crvene mita policiji.. Junace zasto nisi odgovarao za svoje postupke? Sto nisi rekao:''pisi kaznu koju sam zasluzio kad sam frajer pa prolazim kroz crveno,npr''? Svi zakoni imaju svoje mane ali i svoje prednosti. Problem je svijest nas gradjana i sve dok se ne uvedu kamere u policijska vozila pa da nemas sanse da potkupis policajca,tesko da ce biti bolje.

go

pre 9 godina

Vec vidjeno kao efikasno u Kanadi, prekoracenje brzine 50km iznad dozvoljene, kazna $10.000 auto, dozvola, pa moze I zatvor.
Znaci 49km pomozi Boze, a 51 sacuvaj Boze.

ludilo u krug

pre 9 godina

pre podne reklamirate alkohol i razvrat,blud i nemoral,posle podne kad se to odrazi (kao sto se vidi ovih dana)onda tu jadnu decu trpate po zatvorima,otimate imovinu,proglasavate ovakvim onakvim.Hvalite se "nocnim provodima u Beogradu"nudite strancima nase sestre i zene na tacni"najlepse srpkinje" onda kukate kako ima milion abortusa....hipokrizija nikad veca....neka je svima Bog upomoc

naprednjaci, pazite šta radite

pre 9 godina

Ups, ovo vec postaje ozbiljno od strane naprednjacima izvrnute drzave!
Oduzimanje licne imovine je ozbiljno krsenje Ustava i Zakona! Vodite racuna!
Oduzimanje moze samo ako je imovina stecena nezakonitim, kriminalnim radnjama!
Slazem se za, ako treba i dozivotno oduzimanje vozacke i saobracajne dozvole za ucinjeno delo, ali oduzimanje kola nikako! Strazbur ima da radi!

djordje

pre 9 godina

daj ministre ne lupaj. mozes da donosis koliko hoces propisa kada pokicajci primaju mito, a ja u zadnjih pola godine 2puta po 1000 din mitio, nece biti bolje. jedina dobra stvar bi bila da se sklonis sa vlasti.

XIRTAM

pre 9 godina

Veću glupost o oduzimanju auta nisam pročitao. Kad država počne da deli besplatne automobile onda i neka ih oduzima od nesavesnih vozača!

Gamer

pre 9 godina

@ma da
Covece ja nemam pojma u kojoj svajcarskoj ti zivis ali u ovoj Svajcarskoj gde sam ja se od 01.01.2013 oduzimaju kola kada na autoputu prekoracis dozvoljenu brzinu za 80km/h (u naseljenom mestu za manje prekoracenje!)!!! Zakon se zove "VIA SECURA" a pokrenuto je sve na inicijativu organizacije "ROADCROSS" !!! To sto ti nemas pojma kakav je zakon u drzavi u kojoj zivis je tvoj problem!!! Na tvom mestu bi se bar potrudio da procitas nesto

mund

pre 9 godina

boze boze pa ovo su izjave najzatucanijih komunjara najbolje pozatvarajte sve klubove i oduzmite sve automobile nak ljudi sede kuci i nek gledaju vas paranoike

miskoladno

pre 9 godina

ako policajcu date moc da vam oduzme vozilo, znaci da ce traziti vise da vam ne oduzme.. recimo 10% vrednosti vozila? nije ni cudo sto golobradi saobracajci vec sada kupuju stan za godinu dana na raskrsnicama, sada ce kupovati vile za sest meseci!

mick

pre 9 godina

ma da. ovo je obicna otimacina i bas da vidim kako biste prosli u strazburu za ovako nesto. mozete da suspendujete ili oduzmete vozacku dozvoli ali automobil nikada. ocigledno se razmislja u pravcu otimacine. trazite pare od notara...

Kosta Gogov

pre 9 godina

Gluposti. Nije problem zakon, on nije los, nego je problem u njegovom sprovodjenju. Zakon vazi za one koji posteno rade za platu do 40000 din, voze auto do 2-3 hiljade evra, za ostale (politicare, biznismene i naravno kriminalce) to ne vazi, tako da GLUPOST.

Ana

pre 9 godina

Mozda gresim, ali nesavesnom vozacu bi mogla da bude trajno oduzeta vozacka dozvola,mogao bi da ide u zatvor ( na duzu kaznu nego sada), ali ODUZIMATI nekome imovinu, za to ne posotji opravdanje . Specijalno sto u drzavi kakva je nasa, vec vidim zloupotrebu ( nekom se dopadne tvoj automobil pa se nameraci na tebe, pa odjednom prijave za koje ne postoje dokazi nego tvoja rec protiv saobracajne policije... i ostade ti bez kola). U svetlu poslednje (saobracajne) tragedije, vinovnik nije ni imao vozacku dozvolu. I ako se oduzme vozilo, oni koji imaju para (i bahato voze, a to nekako cesto ide zajedno)bez problema kupe novo vozilo. Dakle treba kaznjavati VINOVNIKA,otimanje vozila nije resenje.

sedi četrdesetogodišnjak

pre 9 godina

- Parasudska ovlašćenja takozvanih "privatnih izvršitelja" koji ni pred kakvim sudom nisu odgovorni (još iz vremena DS-a i S.Malović),

- ukidanje zakonski stečenih prava,

- smanjenje i ukidanje naknada trudnicama i roditeljima dece ometene u razvoju,

- guranje "državne advokature" (nepoznate još od vremena kad su Hruščov i Brežnjev ukidali Staljinove zakone 50tih i 60tih)

- otimanje automobila nesavesnim vozačima, pri čemu izvršna vlast (da ne kažem stranka, da ne kažem ime) određuje ko je nesavesan

- prinudni rad za ostvarivanje prava na socijalnu pomoć

...

Pitam šta je sledeće?
Recimo, uredba da zidovi moraju biti okrečeni jednom u 6 meseci ako imaš dete ispod 10 godina, u suprotnom plene stan jel IM SE MOŽE? (da im ne dajem ideje)

Svojevremeno je ambasador RF-a postavio ono besmisleno pitanje "ima li ovde Srba", da ga parafraziram:
ima li ovde društva?

Ahmet Ben Bela

pre 9 godina

Koja glupava budalastina se predlaze kao Zakonska mera da se nesavesnim vozacima, kao kaznena mera, sprovodi oduzimanje vozila. To bi bilo isto kao kada bi nesavesnom stanaru oduzeli stan ili kucu, nesavesnom muzu oduzeli zenu, ili obratno, nesavesnom penzioneru oduzeli penziju ako ne igra sah na Kalisu, kako sve to glupavo zvuci, na silu odgovoriti silom, u svom tom neznanju odgovoriti jos vecim neznanjem i lupetanjem, hoce li to vec jednom prestati.

Ma da

pre 9 godina

Vidi ovog strucnjaka, u kojoj Svajcarskoj ti zivis? U ovoj gde ja zivim toga nema, samo se nesavesnim vozacima oduzima dozvola na vise godina i salju ih kod psihijatra da utvrdi da li su psihicki zdravi da upravljanu vozilom! Naravno i oljuste ti kozu sa ledja od novcane kazne. Ovde je privatna svojina svetinja, taman posla da neko nesto oduzme.

mikism

pre 9 godina

Doživotno oduzimanje vozačke dozvole,to da,sa tim se slažem.Oduzimanje automobila je najobičnija pljačka,pa nije država kupila taj auto,nemože bre to tako,tu se otvara mogućnost za zloupotrebu,a onda je saobraćajcima samo nebo granica,i ovako su se oparili,samo im još ovo dozvolite............

1914

pre 9 godina

Mi sve kontra od normalnog sveta.Jedino resenje koje nesposobni na vlasti nadju je poostravanje kazni a to sto se i dosadasnje ne postuju nema veze.Stalno neke zabrane koje uglavnom imaju kontra efekat ali ajde ti to objasni zadrtoj policijskoj drzavi.Svuda u svetu se pije alkohol na stadionu ovde je zabranjeno 1km od stadiona.Svuda u svetu klubovi igraju na svom stadionu ovde Vozdovac napravi nov stadion pa ne moze da igra "utakmice visokog rizika" jer nesposobna policija ne moze da obezbedi 2-3000 ljudi.Isto je i u saobracaju.Svaki dan u NS milion ludaka divlja pred mostom Slobode a policija ne moze jedna kola tamo da stavi...

SIma

pre 9 godina

Time bi oni koji koriste svoja i tudja (uz odobrenje) vozila bili stavljeni u neravnopravan polozaj. Oborio bi Vrhovni sud ovakav zakon. Ali je ok za medijsku promociju.

aleksandara SNS

pre 9 godina

Gospodine ministre nije poenta oduzimanje vozila posle prekrsaja nego zakonom odrediti snagu motora za pocetnike a ne kubikazu jer moje auto sa 1400 ccm ide i do 170 kada ga stisnem, i najbitnije gospodine ministre uticite na vase saobracajce da kaznjavaju mamine i tatine sinove a ne da se zavlace u misju rupu kada ih vide, a na nama normalnim gradjanima glume ludilo i ostre onu stvar. hvala

Konacno

pre 9 godina

Ovo je bas super resenje. Samo steta da ostane na njemu.
Npr poslanik uzme mito, oduzmes skupstinu.
Sudija donese pogresnu odluku, oduzmes sud.
Odevedes prostitutku u stan, naravno, uzmu ti stan.
Ukrades nesto u TC, oduzmu TC.
Voditelj da pogresnu vremensku prognozu, uzmes televiziju.
Laens nesto pred kamerama protiv ,hmm, oduzmu ti zivot.
Politicar nesto slaze, oduzmes mu pamet (ko ima)

robert

pre 9 godina

dosao mi drug nemac u posetu nedelja uvece 23h mi izlazimo iz garaze obilicev venac nakon 5 metara on zastaje sokiran prizorom koji vidi svi kafici puni pita me sta oni rade ustra ujutro u 8h ponedeljak dan kasnije otprilike isto vreme ista situacija isto pitanje odgovaram pa sigurno ne moraju na posao. rodjen sam u nemackoj i mogu vam reci da nedeljom uvece gradovi mrtvi nema zive duse izlazi se petkom malo u subotu peru auta stanovi ide u kupovinu uvece se izadje u nedelju ujutro gleda sportski program formula 1 ide na rucak itd popodne i vece se provode kuci i sprema se za ponedeljak pocetak radne nedelje zato je nemacka nemacka a srbija srbija

idiJot

pre 9 godina

O bože, ume li neko u ovoj zemlji da razmišlja? A šta ako je vozilo pozajmljeno, ako se vodi na mog maloletnog sina, na supružnika, na pokojnu babu, na komšiju. Ova ideja je unapred osuđena na propast i biće izigravanja propisa. Stavite patrole na ulice koje će primetno i nepristrasno loviti prekršaje, i samo to prekršaje (!!!), i rešena stvar, a ne da zaustavljaju zato što neko ima kapuljaču na glavi. Kad ljudi ukapiraju da u razmaku od 10 km mogu da ih zaustave tri patrole, i to postane konstanta, e onda će vozači (ili dobar deo njih) povesti više računa o svom ponašanju. Naravno uvek će biti bezobzirnih, i ja bih to nazvao "prirodnom selekcijom", i tu je ogroman problem što se često desi da takvi prežive a stradaju nevini. Takve bih takve izolovao bar na 40 godina, pa nek razmišljaju.

Grof

pre 9 godina

A onda nesavesnim lekarima, politicarima da oduzmete stanove... Glup predlog. I pada na ustavnom sudu to cu da Vam kazem ja koji se ne razume u pravo.

goran

pre 9 godina

1.Policija NIKAKO ne bi smela da donosi i piše zakone!
2.Privatna svojina je neprikosnovena
3.Pitanje dana je kad će ovo početi da se zloupotrebljava, kao i svi drugi zakoni
4g.Stefanoviću, NEĆETE delovati preventivno, kao što nikad niste!

u sili je zakon

pre 9 godina

Ovo je besmisleno. Zakon postoji ali se u korumpiranom drustvu, naravno, ne primenjuje. Ali se zato smisljaju nove smicalice od kojih ce samo sirotinju da boli glava. A sto se tice bahatosti trebalo je juce da snimim situaciju na psackom prelazu. Bakica polgano prelazi ulicu. Ja stajem da je propustim . Iz suprotnog pravca policijskok vozilo bakici prseca put i prolazi joj bukvalno ispred nosa. Ona je pri tom na srtedini pesackog prelaza. Da je neko od ns to urdaio bio bi bahati vozac kome uz dozvolu treba oduzeti i vozilo. Za bahatu voznju kazna je visemesecni zatvor i trajno oduzimanje dozvole. A to vec postoji u zakonu, samo treba i dosledno da se sprovede. Problem je sto nema ko da ga sprovodi.

braca

pre 9 godina

Kako čovek lupa, kakvo oduzimanje vozila. Pa to je PRIVATNA SVOJINA, jedno od važnijih prava čoveka. Taj zakon pada pred Ustavnim sudom ko sa kruške:-)

baki

pre 9 godina

Kad panduri pocnu da iskljucuju iz saobracaja one koji voze 20 km/h tamo gde je ogranicenje 50 ili vece, ja ne bih kasnio na sastanke i postovao bih ogranicenje. Gde neko sa E kategorijom prodje sa kamionom i 2 prikolice tamo matorci ne mogu korsom. Konkretno ja sam iz Pozarevca i ovde je saobracaj uzasno spor. Ako drugi ucesnici u saobracaju ne postuju moje vreme, ni ja necu znakove pored puta. I tacka ;)

aawearsa

pre 9 godina

Ne razumem sta znaci u drasticnim situacijama, mislim sta ocekivati od maga kakav je Nebojsa?

Ne bi me cudilo da ga navezem na trotoar upalim sva 4 zmigavca i onda se vratim nakon 3 minute i nema auta, samo papir na zemlju : " Vozilo trajno oduzeto jer se naslo na putu ministra Nebojse koji je morao da ga zaobidje cak 2 koma 3 metra.

mup

pre 9 godina

Koji je amater ovaj Stefanovic, pa to je strasno. Godinama cekamo da se policija uozbilji i pocne da radi svoj posao u sabracaju i nista. Za to vreme nas politicari uz pomoc raznih agencija zatrpavaju novim i novim propisima i zakonima, a da predhodne nisu ni probali da implementiraju. Kod nas se odgovorni probude tek kad dodje do masovnog izgibenija, tada pocinju da analiziraju, obecavaju, prete, skrgucu zubima. Ljuti su zato sto ih svojom nepaznjom budimo iz zimskog sna i nerada koji prekidaju samo kad zavrsavaju licne kombinacije u kojima su dobri. Treba kazniti svakog policajca koji se stekuje u neku hladovinu i zaustavlja vozila po kriterijumuò svetlo ili pojas. Neka udju u saobracaj i neka prate njegovo odvijanje, pa ce lako uociti da veliki broj ljudi telefonira, ne koristi pojas, vozi agresivno, a najcesce kombinuju sve ovo. U Americi mlad vozac koji vozi pijan bude u zatvoru nekoliko dana, kazna mu je oko 3000$ i za to vreme mu je auto zaplenjen, dok ne plati kaznu. Ako ponovi prekrsaj, zatvor je 6 meseci, kazna jos veca, a najgora kazna je osiguranje koje takvog vozaca godinama drzi u crvenom modu. To znaci da mu godisnje osiguranje nece biti 400-500$ vec 2000-3000. Krivo mi je sto deca koja su izginula na kruznom putu nisu ni priblizno podigla javnost i politiku kao ovi nesrecnici sa Ade Huje. Da sam zlonameran, pomislio bih da je tako sto su Romići, ali ne zelim da verujem u tu mogucnost.

manite se gluposti

pre 9 godina

Prvo ovo je protivustavno.
Jedna stvar ko kaže da ja ne smem da vozim tuđa kola?
takođe npr kola se vode na jednog bračnog druga ko kaže, da je to samo imovina od jednog člana porodice?
Ponovo izmišljaju neke gluposti u zakonu koje se ne mogu primeniti. Ovaj zakon koji je donet za vreme Dačića pod hitno promeniti. Zakon je isključivo donet radi punjenja para u budžet, a bezbednost je zanemarena.
Ko je vozio 60 km/h sigurno nikog nije pregazio. Ali su zato zbog bahatih i bezobraznih vozača koji su divljalli po gradu stavili ograničenje od 50km/h. Pa bi pitao odmah zakonodavce koga ste vi kaznili?
paljenje svetala u toku dnevne vožnje, ponovo izmišljotina sa zapada koju sad ukidaju, ali naši policajci ui dalje kažnjavau zbog toga. Ponovo da li su ovom uredbom kažnjeni bahati ili normalni vozači koji zaborave u toku dana nekad da upale farove?
Kažnjavanje u žutoj traci. Ponovo preko sigurnosnih kamera najviše su kažnjeni normalni vozači koji nisu zloupotrebljavali tu traku. Nego su pokažnjavani svi koji su skretali sa Gazele, brankovog mosta i slično.
Putevi kojima vozima zakon je zaiobišao inije naterao putare da ih održavaju kako treba. Ja samo znam da pri registraciji u suvom zlatu plaćam hiljde taksi za puteve. Da li će te od putara oduzumati mašine ako ne održavaju put.

P.S Da je država htela da stane na put onima što amblenduju, trube, voze cik cak i gaze pešake po pešačkim prelazima i semaforima, odavno bi stala i smanjila procenat budala na putevima.

plavi andjelak

pre 9 godina

Ovo nema veze sa naprednjacima ili sa bilo kojom politickom garniturom. Mera trajnog oduzimanja vozila je nedosanjani san prof. Vujanica. Jos 2004/05 je predlagao da se to ubaci u novi ZoBS. Biser koji smatra da treba kaznjavati i za prekoracenje brzine od 1km/cas jer u zakonu ne postoji tolerancija. Naravno, nije cuo da svaki merni uredjaj ima mogucnost odstupanja. Coveka ne bi trebalo pustati u javnost bez strucnog nadzora.

Nemanja

pre 9 godina

Kako mogu da tek tako otmu nesto sto si sam stekao krvavim i dugim radom? Neka ti oduzmu dozvolu, naplate zestoku kaznu, pa ti prodaj ili pokloni kola nekom ko ume da vozi, ali oduzimanje vozila nema apsolutno nikakvog smisla. Sta je sledece? Da ti uzmu zenu na par koriscenja? Kad ce vise ti izbori!?

Mufljuz

pre 9 godina

"Nesavesnim vozačima bi u određenim drastičnim slučajevima kršenja zakona moglo da trajno bude oduzeto vozilo, najavili su iz policije."
-----------------------------------------------------
STA vi iz policije ima da najavljujete? Vi ima da SPROVODITE. U evropskim i svetskim demokratskim drzavama nije policija ta koja donosi zakone!
A da ste i do sada uzimali automobile i to je tacno. Koliko automobila imate sa "sumnjivim poreklom"? Ne bi me cudilo da da ovaj zakon pocnete primenjivati na one skuplje automobile. Uzas!

mile

pre 9 godina

Poceli ste sa nepokretnom imovinom, nastavljate sa pokretnom.
Izgleda da vam strajk advokata ide na ruku.
ps. nadam se da cete kad-tad doci snositi posledice radi donosenja oavkvih zakona.

Željko

pre 9 godina

Klinci možda jesu brzo vozili, ali na mjestu gdje su izletili nema znaka o kraju puta. Devet godina treba da dobije i direktor institucije koja se bavi znakovima na putu!

iks

pre 9 godina

Oni nisu normali, da uzimaju neciju svojinu, cista bahatost i nekompetentnost, da naredjuju ljudima da moraju da kupe posebno auto za decu kada tek poloze jer ne moze da vozi ocevog Golfa 2 jer mu je motor 1.9 ili 1.6, a onda tata kupi nov, zasto, zato sto su tamo negde neki ''strucni'' ljudi procenili da se stanovnistvo razbacuje novcem. SRAMOTA!

srbin

pre 9 godina

Kojim zakonom neko može da mi oduzima imovinu ako sam uredno platio porez na istu? Ako već na auto u nekim situacijam gledaju kao na oružje kojim ije izvršeno krivično delo, onda bi i postupak dobijanja dozvole za upravljanje morao da bude mnogo strožiji. mogu da uvedu i dozvolu za kupovinu automobila, jer kako će tretirati ukoliko je krivišno delo izvrđeno službenim automobilom i ko je odgovoran ( setimo se kad je Audi ministarstva zdravlja i Slavice Đukić Dejanović prošao kroz mesto uviđaja). kako će ministarstvo samo sebe da kazni ili da si oduzme auto? Doživotna zabranja upravljanja je u redu, ali oduzimanje imovine nije, ukoliko je pozanto poreklo imovine i plaćen porez.

kex

pre 9 godina

Optužbe za pokušaj ubistva i isto tako za ubistva ukoliko bude smrtnog slučaja za sve bahate vozače, drugačije bi klinci razmišljali u zatvor 10 - 20 godina zbog brze vožnje pa sledeći prst na čelo pre nego doda gas.

sale

pre 9 godina

Naša vlast uvek nadje pravi način, posebno kad je otimačina u pitanju.. ovo je protiv zakona. Postoji prevencija, ne znam da li vam je neko rekao...

Boxy

pre 9 godina

Postoji li i u jednoj evropskoj državi zakon prema kojem se može otudjiti nečije prevozno sredstvo, jer je istim načinio saobračajni prekršaj, skrivio saobraćajni udes ili nešto slično? Ja nisam čuo da postoji (ali priznajem da nisam preterano dobro informisan o ovoj temi). Zar nisu dovoljne drastične zatvorske kazne, ili novčane za manje prekršaje? A, u Srbiji, po običaju, javnost se uzbudi tek nakon nekog velikog saobraćajnog udesa. Tada se opštej halabuci obavezno pridruži neki od naših političara, istovari svoje stavove, predloži neka rešenja, i - na tome se završava. Sve je u ovoj zemlji na o-ruk. Svaka inicijativa traje koliko i neke dnevne novine.

stecky

pre 9 godina

Jednostavno je, uhvate tednom pijanog da vozis, 6 meseci dozvola. Uhvate te drugi put moras ponovo da polažeš. Uhvate te treći put, trajno oduzimanje bez prava da je ikad više dobiješ!!! U slučaju vožnje bez vozačke 6-12 meseci zatvora, a sve to uz novčane kazne, pa da vidimo kad će ponovo!

Ma da

pre 9 godina

Nisu kola ta koja ubijaju vec ljudi!
Kao i kod opasnih pasa, nisu psi odgovorni,
Kao i kod ubistva pistoljem, nije pistolj odgovoran...
Odstranite neodgovorne ljude iz svakodnevnog zivota onih normalnih, a ne dau oduzimate sredstvo koje ionako moze naci bilo gde.

Dule Astro

pre 9 godina

A da se malo bavite svojim poslom?

Ono veče kad su klinci poginuli kod Ade huje je bio Aranđelovdan, jedna od najčešćih slava u Srba. Oni su se od Dorćola do Ade huje dovezli pijani i nigde (očigledno) nije bilo kontrole.

Ja sam se iz Grocke došao do Beograda i nijednu patrolu nisam video da kotroliše nešto.

Manite se zakona, oni su sasvim u redu (samo što se sprovode u delo, a to je delom vaša krivica).

xl

pre 9 godina

normalno da noćom nema ljudi po kafanama i me‘anama,ljudi rade i noćom odmaraju,kod nas niko ne radi pa niko i ne odmara....mi smo ljuti neradnici,puni slabosti i samosažaljenja i uvek nam je neko drugi kriv...

Dejan Kostic

pre 9 godina

Kakvih se sve gluposti ne naslusah. Ako sam ja nesavestan vozac npr. zasto bi neko oduzeo autimobil koji po zakonu 50% pripada mojoj zeni jer je imovina stecena zajedno u braku. Ili ce mozda postojati Clan zakona pa ce u takvim situacijama drzava isplatiti 50% vrednosti automobila supruzniku koji nije nesavestan vozac.

BgdSrb

pre 9 godina

Vec vidim da ce se i ovaj "fenomenalni zakon" menjati uskoro. Trajno oduzimanje automobila znaci da kazna varira od 100 evra do 200.000 evra? Oduzmu ti auto i ti moras da obecas da neces kupiti drugi na zenino ime :)

Jojo

pre 9 godina

Osim sto se radi o otudjivanju imovine, ne vidim poentu oduzimanja vozila. Nesavesni vozac moze da ponovo prekrsaj u necijem tudjem vozilu. I sta ako je pocinio prekrsaj vozeci tudje vozilo? I tada se oduzima?

Giovanni

pre 9 godina

Kakva budalastina! Oduzimanje auta, ma hajte molim vas!! A sta ako su u pitanju sluzbena kola, kola uzeta na operativni leasing, pozajmljen ili iznajmljen auto? I kakve veze ima auto sa vozacem i kakva je to kaznena politika? Oduzmite dozvolu, zabranite mu da vozi, u zatvor ako vozi bez dozvole, necete nekoga speciti da vozi ko manijak ako mu oduzmete auto jer ce vrlo brzo naci neki drugi...

Trovach

pre 9 godina

Nisam strucnjak, ali mislim da bi to bilo protivustavno. Postoje kazne (novcane i zatvorske) i to treba da bude dovoljno. Da li je isto od mene oduzeti ohoho punoletan auto, ili novi Mercedes s klase, na primer? Reda u saobracaju treba napraviti jer vlada potpuni haos, ali na normalan nacin.

kid

pre 9 godina

Ubijes nekoga pa ti uzmu kola, bravo. Ovde treba oduzimati kola za nedavanje zmigavaca. A sumnjam da npr. sin Zeljka Mitrovica nema drugo prevozno sredstvo u slucaju da mu oduzmu kola. Srednji vek.

monte-video

pre 9 godina

Sve ovo jako lepo zvuči ali pošto su na čelu ove države toma-ne-diploma, zorana-u-sve-se-mesa, nesa-dr.-slina, nisam siguran da će uspeti!

Lika

pre 9 godina

Da li ovi idioti znaju nesto pametno smisliti te kola 1400 kubika te oduzimanje imovine zbog prekrsaja posle ove nesrece na cita se takvih gluposti od zvanicnika i pitam se ima li normalnih, sto nestavise tamo jedan branik i bolju oznaku i sigurno nebi izginula ova deca, a bio bi posteden i od citanja ovih gluposti o kaznama i otimanju tude imovine.

stexoon

pre 9 godina

Ako i to uradite isutiracemo vas mi studenti prava prvi na listi, jer ovo je zadiranje u privatnu svojinu.Ljudi, nikada se ovakva represija i samovolja nije desavala, cak ni za vremen komunizma, onda je otimano ali i davano ljudima.Ovo je klasicno otimanje i harac, zulum, nazovite to kako hocete.Cela ova pompa olo ovog slucaja je namerna zbog proglasenja ovog zakona.Svaki dan ginu mladi ljudi, kako ste bas ovaj slučaj ispratili u tolikoj meri? Sve je ovo delo Ace i njegovih lopovskih izdajnockih pulena.Vucicu pe...u...

Milos

pre 9 godina

Kakvo oduzimanje auta, jeste li vi normalni?! Privatna svojina se ne sme dirati, postoji zakon kojima se sankcionisu krivicna dela pa njega poostrite. Jel to znaci da ako je zurka u stanu i neko puca na nekoga, da ce stan biti oduzet?
Postarajte se da policija radi svoj posao kako treba, da zaustavi auto u pola 4 ujutro, izvrsi kontrolu, parkira ako je vozac pijan ili drogiran... Ionako ima vise policije nego obicnog sveta

Boban

pre 9 godina

Kakva glupost. Onda ce ta vozila da zavrse na aukcijama ili kod "podobnih". Ko prekrsi zakon treba da dobije kaznu, oduzimanje dozvole, zatvor itd.

minnesota

pre 9 godina

"Stefanović je istakao i da se predloženim izmenama pooštrava kaznene politika, istakavši da će se istovremeno pojačano raditi na prevenciji i edukaciji"

govorite jedno,radite drugo;klasicna srpska posla !!!
kakva je to prevencija i edukacija ako oduzmete vozilo???
vas nacin razmisljanja se uvek svodio na sledece stavke:
ogranicite brzinu na brzinu puza(40-50kmh magistrala M-19),pa ce i biti manje udesa
nulta tolerancija na alkohol,pa boze moj koliko je pa to ljudi sa ,01-,03 pogubno u saobracaju
pa sad oduzeti i auto ??? LOL
nije auto kriv,nego vozac kojem treba edukacija.zasto mesate te krucijalne stvari !!!
u novinama pise svugde "besni bmw".pa nije auto kriv sto je u njega seo pijani klinac bez vozacke sa nadrogiranim drugarima.to se moglo desiti i u mucenom golfu 2,raspalim jugicem,itd. znaci nevazan je auto,vec onaj ko sedi za volanom.
da se ne lazemo,i golf 2 moze ici 150kmh pa i preko,tako molim vas nemojte kriviti aute i samim tim mesati babe i zabe i drndati zakon bez potreba.
klince edukujte i kaznite ostrije,to podrzavam.
poboljsajte stanje puteva i signalizaciju.uvedite na vaznijim putevima rest area koje mogu posluziti i za auto/kamion u kvaru, a ne da milion puta vidimo pokvareno vozilo na sred saobracajne trake kako bezpomocno stoji tu satima i izaziva saobracajni kolaps.to su neke stvari koje sutra mogu da se urade !!!

duledudule

pre 9 godina

ok kazne i sve.ali ovo je nonsens totalni.bolje vi sredite da ti vasi saobracajci ne uzimaju po dve tri crvene nego da kaznjavaju sve

monarhista

pre 9 godina

DA BRE!!!
A ubici vatrenim oruzjem oduzeti isto,ko ubije hladnim da mu se oduzme....to su "ostre kazne"...ima li neko normalan u tom "zakonodavstvu"...kako ti mozes lopova da kaznis novcano ako on razmislja ...pa ok moracu samo malo da dodam gas i ukradem vise...ili ovo....jel to Zeljko Mitrovic smislio oduzimanje kola(sram ih bilo)sto zgazise nekoga...
Udrite bre drakonske kazne od maloletnicke delikvencije do teskog kriminala,narocito privrednog....laz je da se lopovi ne plase kazne....oni su i smislili to da treba edukacija,ovo-ono...a da.. i vratiti smrtnu kaznu...naravno ne za saobracajne prekrsaje ali nek ona "bude tu"...

ns posmatrac

pre 9 godina

Nerazumem zasto bi nekom oduzimali vozilo. Zabranite mu da ga registruje uzmete tablice i gotovo - evantualno ali o tome treba dobro razmisliti moze da mu se stavi vozlo pod nadzor dok ga ne proda.

Ovako se ugrozava pravo svojine i daje pravo drzavi na otimacinu.

Sa ovakvim nasim pravnim sistemom to je velika opasnost. Jer u Srbiji sigurno nepostoji VLADAVINA ZAKONA vec VLADAVINA NOVCA I KORUMIRANH POLITICARA.

Setite se sta su nam sve politicari do sad uveli - IZVRSITELJE, NOTARE, oglasavanje presuda na oglasnim tabalama jer je drzava nesposobna da uruci presude itd i to sve pod izgovorom povecanja efikasnosti a vidimo da se ljudima krse prava i slbode.

NESPSOBNOST DRZAVE A ZBOG NESPOSOBNIH POLITICARA SE RESAVA TAKO STO SE NARODU ODUZIMAJU I OGRANICAVAJU SLOBODE.

Anarhista

pre 9 godina

Угледајте се на фински закон где се све наплаћује према заради, онај ко има веће приходе плаћа већу казну, а не да буде: ,,Нема везе, тата је богат!" Ево тамо пре коју годину неки баја платио милион долара казну.

ja

pre 9 godina

" On je dodao da mladi u Beogradu izlaze tek u 23 sata kada na ulicama ima mnogo alkohola i droge."

A da nam genije odgovori, što tada ima mnogo droge na ulicama ? Da li bi trebalo da roditelji ganjaju dilere ili oni koje roditelji plaćaju za taj posao ( kroz milion poreza, dažbina, taksi ... )

Milo

pre 9 godina

Veoma pohvalno ali najmanje 80% su to radnici MUP-a.Da li ste videli da bar 1 veže sigurnosni pojas, lećenje Bahatosti treba poćeti iz vrha vlasti.Vlast je 25.godina negovala bahatost,pa kada se nešto desi,ajde da mašemo izjavama uz pomoć kabinetskih novinara.
Ne pravi se tako Država nego Jadava gospodo.

Majlo

pre 9 godina

Pa bre covece, samo treba da obezbedis da se isti zakon primenjuje isto za sve i problem resen, kakav bre novi zakon ili sta vec? Prestanite da gubite vreme dok ljudi ginu jer za jednu crvenu se sve prasta, a da ne pricam o vozacima dzipova....btw gde je sin Zeljka Mitrovica? Pametnom dosta

tooplomer

pre 9 godina

prvo prevencija pa sve ostalo. policajac ili komunalac ispred svake skole za pocetak a ne da hvataju svercere. patrole na sve ulice koje su problematicne. recimo zaplanjskom se jurca do besvesti nigde nikog, povremeno prodje interventna da maltretira neke klinca. zatim, zar nije dovoljno nesavestan vozac koji parkira tako na trotoaru da moram da sidjem sa detetom na kolovoz, ili to nije dovoljno ozbiljno a desava se svaki dan. ovo sa oduzimanjem vozila je glupo, zna se kakve su kazne...zatvorske i/ili novcane, kome treba neciji auto da se njime bakce. bolje malo vise radite, samo u vitanovackoj od kumodraske do vojvode stepe ima parkiranih da se izgrade dva mosta...

dudap

pre 9 godina

Oduzimanje licne imovine je ozbiljno krsenje Ustava i Zakona! Vodite racuna!
Oduzimanje moze samo ako je imovina stecena nezakonitim, kriminalnim radnjama!
Slazem se za, ako treba i dozivotno oduzimanje vozacke i saobracajne dozvole za ucinjeno delo, ali oduzimanje kola nikako! Strazbur ima da radi!
(naprednjaci, pazite šta radite, 25. novembar 2014 12:17)

Dobar komentar. Dodala bih jos da stvarna licna imovina ni ne postoji jer postoji porez na istu i mozes u svakom trenutku da je izgubis, a porez odredjuje drzava prema ko zna kakvim kriterijumima. Svaki harac je strasan, bilo porez na imovimu, bilo PDV ili bilo koji drugi, jer se drzava bogati. Sve to se pravda uslugama koje ti drzava pruza, ali te niko ne pita ni da li zelis te usluge ni da li ti kvalitet istih odgovara. Meni npr. ne odgovara ni birokratija, ni milion bezveznih papircina, ni lose zdravtsvo, ni zagadjeno okruzenje, ni mito i korupcija, a kroz svoje doprinose drzavi sve to placam.
Protivim se bilo kakvom oduzimanju svojine ljudima, a odgovorno ponasanje ljudi u odnosu na svoj i tudji zivot se ne postize drakonskim kaznama za dodatno bogacenje drzave, vec kroz podizanje svesti pojedinaca, odrastanje i licnu odgovornost.
Ne moze sve probleme da nam resi drzava, zapravo ne moze niti jedan jedini jer su metode drzave zasnovane na iznudi zarad prividne sigurnosti cime su ljudi svedeni mentalno na nivo deteta sa jedne strane, a sa druge oslobodjeni licne odgovornosti za svoj zivot.

sale

pre 9 godina

"Nije vazno na koga se vodi, taj vlasnik sledeci put nece ni smeti da mu da kljuceve, niti ce mu pasti na pamet da pozajmljuje svakom svoj auto."

Rent-a-kar agencije zatvaraju svoje radnje?

069

pre 9 godina

Sve ovo je priča za javnost. Mladi koji su nastradali bi sada bili živi da je vozač poštovao važeći zakon. On ga nije poštovao zato što se zakon (uglavnom) ne sprovodi ili se još češće sprovodi selektivno. Problem je kako stvoriti sistem u kojem će se zakon primenjivati nezavisno od ponašanja odgovornih lica(saobraćajne policije). Rešenja postoje u drugim zemljama ali kod nas ne postoji želja da se ona primene. Sve dok je takva situacija, ljudi će ginuti pa makar uveli smrtnu kaznu za prekoračenje brzine.

vozac

pre 9 godina

Vozim od 18te, imam 26 sad. (uf, kad prodje). Moj otac ( ucitelj po struci) meni nije dao da sedam u kola niti me je ucio. Ima ko zna da te nauci. Slusao instruktora, polozio iz prve, vozio prvo zastavu 80. pa 91, pa sad vozim Polo. nikad jurio nisam. vozio i drugov BMW. Nikad jurio nisam. Ni na auto putu. Sve po propidu. Pijan nikad nisam seo u auto. Jedno pivo kad popijem, pa se nerviram ako moram da vozim, Ali ja sam naucen da imam svoja pravila i da ih se drzim. Da mislim i na druge, a ovo sto bi babe rekle nebiveno( nije izudarano na vreme), napucano, neprosveceno, ocepeno pa neodeljeno. Sve balvan do balvana, i guska do curke. Obrazovaje to nam treba. "Ekstremna pravda je ekstremna nepravda" rece cika Mor i padose mu recu na gluve usi.

putevi srbije

pre 9 godina

Ovo nigde ne postoji. Beograd ima ocajne puteve i losu signalizaciju, i to treba popraviti. Ako postoje hrapave plocice za slepce na pesackoj zoni isto treba da se postavi na betonskim putevima.

Tvoj Neko

pre 9 godina

Onaj ko ima para ce oduzimanja kupiti nov auto i voziti i dalje, mozda je dr. ministar mislio na vozacku dozvolu samo se nije dobro izrazio.

BmW

pre 9 godina

Taj saobracajac koji oduzme automobil ovde u mom kraju.
male su mu sanse da osvane.
jer je cist kriminal.
i poznanstva i sta ti ja znam.

donatelo

pre 9 godina

represija i neznanje ...sila..to je odlika ove najgore vlasti u istoriji srbije...nepismeni...kupljene diplome..ni jedan problem necete resiti...da li je to vama jasno...stavite i 1000000 policajaca nista necete resiti...jer ste nesposobni...glupi...bahati...privatna svojina je svetinja...nazadnjaci nepismeni...

Džoni

pre 9 godina

Onda lepo limitirajte auta na max 120 km/h i rešeni problemi bar sa nasilničkom vožnjom! Volim da vozim malo brže ali kada je to moguće i nikada u naselju ali se stvarno često zapitam zašto uopšte i prave automobile koji mogu da razvijaju velike brzine? Razumem za Nemačku gde na pojedinim putevima nema ograničenja i za sportske modele koje vozači mogu da voze po stazama, ali za ostatak Sveta gde nema uslova za tako nešto to je suvišno!

Grunf

pre 9 godina

Nesavesnom vozaču u odredjenoj situaciji se predlaže oduzimanje automobila?Koja je to situacija.Šta ako on vozi tudja kola?Kada mu oduzmete kola sešće u druga ili kupiti na tudje ime i opet eto ga za volanom.Onda kada to ne urodi plodom oduzmite mu garažu ,pa stan.Da se ne pravimo mnogo naivni svi jako dobro znamo kako se danas u praksi dolazi do vozačke dozvole.Ko snosi odgovornsot za loše poznavanje saobraćajnih propisa,loše odradjen praktični deo i ina kraju ko snosi odgovornost kada se da takvom dozvola.Na žalost saobraćajnih nesreća sa teškim posledicama imamo za izvoz.Ovo nije samo stvar policije već i sudstva.Ako si "baja"najviše ćeš dobiti ogrlicu oko noge šta god uradio.Ako si"Baja"i zgaziš pešaka pojaviće se nepostojeći svedok.Ako si tatin sin i zgaziš pešaka niko ne sme ni da pomene šta je sa tatinim sinom.Ipak on je pod stresom.Pa da ovaj što je poginuo ni kriv ni dužan on je stresiran za skroz i lako zaborvljen.Problem je što nema ko da sprovede zakon.Zakon u Srbiji je mrtvo slovo na papiru.Bunite se za vreme izlaska.Ni meni nije pravo.U moje vreme kafana je radila do 23:00.Akadaemija jer radila do 03:00 i kasnije "Duga" do ujutru koja je bila namenjna odredjenoj klijenteli,U Beogradu je "Šansa radila celu noć i ona birtija na Zelenom vencu.Tačno je da pomenuti gradovi oko 22:00 izgledaju kao grad duhova.Bolji predlog.Pivo do 22:00 250din posle 22:00 2500din.Sve 10 puta skuplje.Pa opij se.Sledi dalje kakve ima veze da li napraviš nezgodu pijan u 20:00 ili 23:00

Aleksandar

pre 9 godina

Nije ni cudo sto je plagirao doktorat, cak i ko zna kako je prosao Megatrend, kad ovaj covek blage veze nema sa zakonom, a ponajmanje logikom.
Privatna svojina je neotudjiva. Ako ja da ovlascenje tamo nekome da koristi moje vozilo, a desi se nesto nekome na njegovu ruku, vi biste zaplenili moje vozilo??? Koji ste vi bre pacenici tupavi.

ne brze od zivota

pre 9 godina

Ja prosto ne verujem sta cu sve procitati u komentarima posle nesrece na Adi Huji a posebno me iritiraju generalizacije o tzv. ludim godinama, mladost ludost i sl.
Svi smo ih mi prosli BEZ ugrozavanja sopstvenog i tudjeg zivota, barem vecina nas. Batalite vise sa nametanjem nekih pogresnih modela kao univerzalnih.
NE, nikad mi nije palo na pamet da vozim bez dozvole.
NE, nikada nisam vozio pod dejstvom alkohola.
NE, nikada nisam seo u kola sa pijanom osobom na mestu vozaca.
NE, nikada nisam vozio bahato niti se vozio sa bahatim vozacem.
NIKAD se nisam vozio u gepeku niti je to radio bilo ko iz mog drustva.

Nismo svi isti i nije normalno ono sto vi predstavljate kao model ponasanja u ludim godinama. Kazne za takvo ponasanje moraju biti drasticne, jer pojedinci ugrozavaju ne samo svoj vec i zivote potpuno neduznih ljudi i dece.

Žika

pre 9 godina

Džabe kad svakome kum radi u policiji, sudu,kad svako poznaje žiku,miku,lazu, nije problem u zakonu, kad ćemo skapirati da je problem u meni,tebi svima nama.auto sluzi da se prevedeš od tacke A do tacke B,a ne da izbacujemo naše frustracije,bes i kretenizam.Prijatelju nevaspitani smo do koske,bezobrazni do dve koske,niko inače nikog ne postuje ,a tako je i u saobracaju,deca samo kopiraju nas starije,a mi smo dnooo,zapitajmo se na svesnom nivou dal sam dobar primer sebi i svojoj savesti i onda ti nijedan zakon ne moze nista. Aj pozdrav i probudimo se :).

Vlada

pre 9 godina

Mozete da usvajate zakone kakve hocete ali sve je to uzalud posto se ne sprovode. Nikad vece kazne nisu bile a i nikad vise divljanja u sabracaju. To je realnost!

Nemanja

pre 9 godina

@Goci
ako ti mislis da neko ko ima platu 1000-2000e vozi "besna kola" od min. 40.000e,onda deginitivno imas nekakva pomerena vidjenja. Niko od ljudi koji toliko zaradjuju ne vozi BMW,Range Rovere i Mercedese...to sto smo toliko jadno pali da se neko ko zaradjuje oko 100.000 dinara smatra trulom burzoazijom,vec je potpuno druga tema.

Inace,ovakav zakon je protivustavan,ali,kao da potomci "crvenih" koji nas jasu decenijama znaju bolje nego što su ih roditelji naucili-da OTMU!

Stefan

pre 9 godina

Po kom tacno osnovu i uzoru na ciji zakon vi oduzimate nekome svojinu?!!!!!!!!!! Jedno je da nekome date zabranu nakon niza manijacke voznje na 10 godina bez auta ili sta god a drugo je da nekome samo oduzmete auto ... hjahahaha pa nije Vam ovo kameno doba carevi :D

nego sta

pre 9 godina

@Washington
Ne treba, jer će ovo biti otvorena pljačka i otimačina. Oduzme se vozilo, navodno po zakonu, pa ga na javnoj licitaciji za male pare otkupi neki glavonja.
A zaštite nigde. Ne pravi se tako pravna država.

Duca

pre 9 godina

Ovi bi sada, koristeci tudju nesrecu, da oduzimaju PRIVATNU imovinu poput komunistickog olosa '45,'46,'47... Ne resava se to tako Doktore Ministre. Pre nego sto se istrcite sa glupavim predlogom pokusajte da simulirate situacije poput: porodicnog automobila kojeg koristi vise clanova jednog domacinstva, ili automobila koji je iznajmljen od rent-a-kar agencije, sluzbenog vozila nekog preduzece, jos neotplacenog privatnog vozila itd. Kao i obicno krenuli ste od alave guzice umesto od mudre glave.

Nikola

pre 9 godina

Da, da, to je ta napredna megatrendovska stručnost... Majstori, privatna svojina je Ustavom zagarantovano pravo, neotuđiva je! Ne može svaka napredna glava sa dva neurona da je oduzima kako mu se ćefne.

Šilja

pre 9 godina

@ (bojan, 25. novembar 2014 17:45)

Izvini što se neću složiti sa tobom. Primarna svrha pištolja je da nanese štetu a primarna svrha auta da te odveze od tačke A do tačke B. Čim se uhvatiš za pištolj, već si potencijalni prestupnik jer imaš nameru da pucaš. Nasuprot tome, kad kreneš u vožnju, sigurno nisi krenuo u nameru da pogaziš nekoga. Činjenica je da ima bahatih vozača, ali ovo nije način.

Goran

pre 9 godina

Ne moze ovakva policija raditi na edukaciji vozaca niti ovakve skole. Vi ste ovakve vozace stvorili tako sto im preko veza brisete kazne, gledate ne kroz prste nego kroz novcanike. Da se neko boji saobracajnog zakona ne bi bilo vise od 2 procenta bahatih smradova i ubica na putevima. Svima drzite predavanja ali meni nemojte. Provezite se jedan dan kroz Kneza Milosa ulicu i imacete dovoljno kazni da otplatite spoljni dug Srbije. Toliko.

T.N.

pre 9 godina

Ovde nije problem u zakonu, mozete da poboljsavate koliko hocete ali dok "crvena" zavrsava posao kod policajaca, takvi zakoni nece da se primenjuju... Dakle nije problem u zakonu vec u korumpiranim policajcima. Prosto doktore :)

eto ti ga na

pre 9 godina

Čitaj pažljivo
/On je dodao da mladi u Beogradu izlaze tek u 23 sata kada na ulicama ima puno alkohola i droge.

ON je dodao :
kada na ulicama ima puno alkohola i droge.
KADA NA LICAMA IMA DROGE

MINISTAR je dodao........

MINISTAR POLICIJE
RESAVA PROBLEM DROGE TAKO STO OTIMA po slobodnom nahodjenju automobile kome hoce,

A DA SE BAVITE SVOJIM POSLOM PA DA NE BUDE DROGE NA ULICAMA ?
ili je lakse da naskrabate novi zakon

ko jel ja

pre 9 godina

a da li ce te mere vaziti i za decu bogatasa kao npr. zeljka mitovica sina koji je ubio devojcicu a sada je na slobodi. o je samo jedan u moru primera. ili bahati vozaci ministara koji jurcaju 200 na sat po srbiji. sumnjam da ce neko od takvih biti kaznjen.

pera

pre 9 godina

Koliko vidim, nesposobnoj drzavi ce nekako najsladje biti da donese ovakav zakon pa ce policija odokativnom metodom birati auto koji da oduzmu (direktiva odozgo - danas nam trebaju Audi 2kom, Passat 1kom, KIA 3kom) iako se poodavno zakljucilo da je svaki saobracajni policajac (nema izuzetaka) korumpiran do bola i da zbog 20e nece cak ni zabranu od mesec dana da izda zbog prekrsaja..dok se ne promeni zakon da je svaki policajac ozvucen, na kolima kamera, da su bar trojica u ekipi gde je treci 'trece lice' za kog druga dvojica pojma nemaju da li ce ih odrukati ili sta vec i dok taj isti policajac ne dobije pristojnu platu pa da mu cak i mito od 100e ne izgleda primamljivo od cele ove price nema nista! Hajde policijo, u 16h popodne kod Arene stanite u zaustavnu traku i svakog onog frajera koji pravi budalom nas koji stojimo u koloni i vozi tuda zaustavite, bez izuzetka napisite pripadajucu kaznu od, ako se ne varam 170.000din i onda mozda, ali samo mozda porastete u nasim ocima..

anarchymeansfreedom

pre 9 godina

Prevencija i edukacija? Od prevencije imamo nasumicne radar kontrole skoro uvek u radno vreme, skoro nikad nocu, koje kaznjavaju ljude sto voze 90 na otvorenom putu, a onda se provlace oni sto voze 150. Od edukacije imamo samo nenormalnu cenu polaganja i obuke za vozacku i nista vise. A sto se tice provoda po Beogradu to apsolutno nema nikakve veze sa voznjom, svuda se ljudi provode pa nema ovoga, uvedite policijski cas, nema izlaska posle 8?? Zato sto je policiji tesko da nocu posalju malo vise patrola oko klubova sa najvise ljudi i malo da rade svoj posao.

ja sam

pre 9 godina

Hoce li to da vazi i za vozace u Vladi i drzavnim institucijama?
To bi bio dobar nacin da se smanji broj drzavnih vozila... Ili bi ostali bez njih vrlo brzo.

Boki

pre 9 godina

Kakve izjave, novi zakoni.Alo ljudi, nesposobni,samo uzimate pare na razne nove zakone,piskaranja, samo bi da punite dzepove.I uvek se setite kada se nesto desi, a onda posle tri dana sve se zaboravi.Tri dana maltretiranja svakoga,postenih ljudi, a onda opet nerad i dizvolhavsnje javasluka,bahatosti....kao ono kad su dan posle one tragedije ,pozara, negde u Vojvodini kada su sutradan proveravali koji objekti imaju pp aparat.A, sta ste radili prethodnih 20 godina.Sustina nije u novom zakonu, svaki zakon za ove drasticne primere je ok, pa postojao je i pre 30,50 godina zakon o saobracaju.SUSTINA i jedina mana zakona i ono gde prestaje svaka prica je to sto se isti NE PRIMENJUJE.

Goran Ilic

pre 9 godina

Problem zasto mladi izlaze kasno uvece je zato sto nemaju obaveze ujutro, problem je u nezaposlenosti i izgradjivanju odgovornosti prema obavezama. Ja zivim u Kanadi gde su zakoni strogii , ali razlog zasto ne izlazim kasno i ne napijam se je upravo odgovornost prema poslu i porodici. Ziveti u skladu sa zakonom ima velike prednosti, ali istina je da vlada Srbije treba da posveti vise paznje zaposlenju i obrazovanju omladine. Mislim da je vaznije ljudima prvo pomocii.

Pera ložač

pre 9 godina

Kao što je i napisalo više komentatora o ovom potencijalnom zakonu, nije problem zakon već sprovođenje. Meni je kazna za "prljave tablice" od par hiljada dinara mnogo a nekom drugom oduzimanje jednog od 17 ili 26 vozila nije nešto preterano strašno. Problem je kada ja moram da platim tih par hiljada za prljave tablice a "estradne zvezde" zbog vožnje u alkoholisanom stanju skoro uvek sačekaju da kazna zastari i nikom ništa.

Milo

pre 9 godina

Sastali se vešti otimači,nove Jule sve najbolji Đaci,pa većaju,šta će da zarobe,kako jadni Narod da orobe,svakom od njih bar jedan Fond treba,baš ih briga i boli ih uvo šro im Narod nema ni za hleba.
Ispod šljive skupiće se Raja,da se mane ovakva belaja,zato će se verujte poeti u Srbiji dići gadna graja.
Šta je bilo s Ustavom i pravom igrate se sa NAŠOM Državom.

slavica

pre 9 godina

Tamo nema znaka da prestaje put i da postoji sansa da upadnes u vodu...ne postoji bankina, ne postoji rampa i tamo gde ne postoji drzava...vlada bezakonje

Komša

pre 9 godina

Da potražimo logiku.
-Zabrana vožnje od 23-06 h.Ok.Zašto? Zbog neiskustva vozača?Onda ubacite i uslove slabe vidljivosti - magla,kiša,kijamet bilo koje vrste.
-Oduzimanje vozila?Ok.U kojim slučajevima?Kako? Ako neko ko nema dozvolu vozi svoj auto bilo bi moguće privremeno mu ga oduzeti i dozvoliti mu da ga proda (naplatiti ležarinu),ali oduzeti nekom vozilo je protivustavno.
-Zabrana prodaje pića mladjim punoletnicima - nemoguće.Prvo,to bi uključilo kažnjavanje trgovaca i ugostitelja koji piće prodaju a oni po zakonu nemaju pravo nikoga da legitimišu.Drugo,neko ko ima 18 godina ima pravo da se ženi/udaje/zaposli a neko bi punoletnoj osobi da glumi mamu i tatu.Treće,da li to znači da mladji od 21 nemaju pravo da prisustvuju proslavi Nove godine npr. kada je grad organizuje,ili grad ima pravo da podstiče decu na noćne žurke.
Verujem da ljudi misle najbolje,ali ne mogu se zakoni donositi preko noći.Napraviće se još veći haos.Edukacija nije loša stvar.Uvodjenje predmeta u škole bi bilo super.Bezbednost u saobraćaju,prva pomoć i zaštita od elementarnih nepogoda (zemljotresi,poplave,požari) od prvog razreda pa do drugog srednje npr.Bar nešto korisno deca da nauče a i novac roditeljima uštedeti za testove.
I jače kontrole.Nulta tolerancija i manje bi se divljalo.Evo,ovi klinci su divljali kolima u centru grada.Da li je moguće da ih niko nije primetio?Još vikend kad po običaju ima pijanih vozača (vikend,slave..).

PolarBear

pre 9 godina

Vec vidjeno kao efikasno u Kanadi, prekoracenje brzine 50km iznad dozvoljene, kazna $10.000 auto, dozvola, pa moze I zatvor.Znaci 49km pomozi Boze, a 51 sacuvaj Boze.
(go, 25. novembar 2014 14:11)

U Kanadi tolerisu prekoracenje brzine do 10km. Kada te uhvate ne prastaju i novcane kazne su progresivne. Vece prekoracenje eksponencijalno veca kazna. Kazna za alkoholisano stanje je uklanjanje/privremeno oduzimanje automobila. Pored zabrane upravljanja vozilim od jednog do vise meseci, troskovi vracanja automobila se mere hiljadama dolara. Ne postoji tolerancija za vlasnike luksuznih automobila!

Opšte mesto

pre 9 godina

Ako je ministar predstavio pomenuti nacrt zakona, zašto dokument nije dostupan svima na sajtu MUP ili Vlade Srbije? Da li je to nekakav tehnički problem, ili je reč o nečem drugom, kao što bi, na primer, mogla da bude "šta građane briga kakv zakon će biti donet"? Ako je to u pitanju, onda ne treba nikog da čudi što se važeći zakoni ne poštuju. Jer što bi narod poštovao zakone, kad država ne poštuje narod, makar formalno?

trener18.

pre 9 godina

Nadlezni su za sve krivi: pevaljke,voditelji prolaze kroz crveno,na tv milion ljudi to vidi,i nista.Dzipovi parkiraju gde stignu- pauk ih ne nosi.Zatamnjena stakla na stotinama kola i dalje se voze,o mobilnima za vreme voznje- svaka peta kola se mogu videti.....Momak sto je sleteo u Dunav- put neobezbedjen signalizacijom,"Lezeci policajci" se prolaze kao preko sira- nisu adekvatni svsi,putevi sa rupama,a u ulicnom depresivnom zuckastom osvetljenu nista se ne vidi... o cemu vi onda pisete i pricate ?

Srpska stoka cuti

pre 9 godina

Niste se bunili kada su vam oduzeli drustvenu svojinu, fabrike, radna mesta, kada su vam podigli porez na stan gde gajite decu, kada su vam podigli PDV na hranu kojom hranite decu, niste se bunili kada su uveli privatne izvrsitelje uterivace koji ce da vam uzmu taj stan ! Sada ce poceti da vam uzimaju i automobile a slede zene i deca. I niko nece nista da kaze !

David

pre 9 godina

Aha a oduzeto vozilo bi se na primer dalo državi ili političkoj partiji a posle mi da vozimo krševe pa da nas još više gaze i ubijaju dok mi plaćamo porez Vučiću.

Danica

pre 9 godina

Oduzimanje vozila-PRAVA STVAR!!!! Kao da ste mi čitali misli. Ispit zrelosti, sa 18 godina. Vozački ispit sa 18 godina. Po mom mišljenju, polaganje vožnje treba da bude tek sa 18 godina, ovo je prevršilo svaku meru. Divljanje na ulicama, gomila razjarenih automobila koji okupiraju sve, ne može da se dišeeee. Ko je stariji, automobil ili čovek???

pravo na zivot

pre 9 godina

U savremenim drustvima pravo privatne svojine je najvise pravo
(nenad bl, 25. novembar 2014 20:06)

Varas se, PRAVO NA ZIVOT je ispred svega.

Prestanite vise da banalizujete stvar i tumacite kako vam se svidja. U mnogim zemljama drzava moze i dete da vam oduzme ako se proceniti da neadekvatno postupate s njim.
"Vozacu" koji ugrozava zivote drugih ucesnika u saobracaju, svojim bahatim ponasanjem, nepostovanjem propisa, voznjom u alkoholisanom stanju, svakako da moze I TREBA da bude oduzeto vozilo ili izvrsen drugi oblik finansijskog kaznjavanja najmanje u vrednosti vozila. To normalno ne iskljucuje i obavezni zatvor a nakon izvrsenja kazne, poduzu zabranu upravljanja motornim vozilima i svakako neki oblik drustveno korisnog rada.

Za vozaca BMW je bilo mnogo bolje da ga je uhvatila policija. Da mu je oduzela BMW ili naplatila nekih 3000 evra koliko vozilo kosta, da je odlezao 3-6 meseci u zatvoru i imao zabranu voznje od dve godine, uz ciscenje parkova po Beogradu u trajanju od 12 meseci posle zatvora.

Drasticna kazna kazete, mozda, ali bi troje mladih ljudi bilo zivo danas. Ovako oni nisu docekali da odrastu, da postanu ocevi i majke, sestoro njihove dece se nije rodilo, niti ce se ikad roditi...
Sta sad kazete na kaznu i privatnu svojinu..."strucnjaci"

pogledajmo svet iz vise uglova

pre 9 godina

Koliko vidim ovo je skretanje paznje narodu putem medija sa mnogo bitnijih tema u nasem drustvu, kao sto je nezaposlenost. Dajte da vidimo sta vlada konkretno radi i da li nesto radi ! Iz udobne kancelarijske fotelje ili sedista u autu svet pred ocima nasih politicara izgleda bajno. Potrebno je malo se prosetati, ne samo glavnim ulicama, vec onim sporednim, jer se bas u tim sporednim krije ono sto se tesko ili uopste ne primecuje.

scout

pre 9 godina

Lako cemo se obracunati sa sitnom boranijom, a sta raditi sa "nesavesnim" sudijama koji drze predmete u fiokama i daju "uslovne kazne", "novcane kazne", "drustveno koristan rad" za prekrsioce zakona koji pripadaju "bogataskim porodicama"? Novinari vise ne prate slucajeve Petre Cvijic, sina Zeljka Mitrovica i neke druge gde je takodje doslo do smrtnog ishoda a kakav je ishod sudskih presuda?

No passaran

pre 9 godina

ovaj mali sto je uvezao auto u dunav nije imao dozvolu! pa kad drzava nije u stanju sadasnji zakon da primeni kako ce ovaj komplikovaniji?!?

ls

pre 9 godina

Zabranite upotrebu automobila mladjima od 25 godina i gotova stvar. I opet ce se naci neki manijak koji ce ubiti njih 5 pijan, pa onda podignite granicu zabrane na 30 godina, pa na kraju zabranite voznju totalno u zemlji i oduzmite svima automobile pa ih prodajte da imate da okrecite vikendice, promenite vodokotlice i ostalo.

Ja Radovan

pre 9 godina

Ne moze se otimati privatna imovina,bice gomila zloupotreba....pa jel general policije vozio konfiskovan bentli bez ikakvog pravnog osnova....pametovacu,pa cu predloziti zestoku novcanu kaznu recimo 30% vrednosti vozila po amss katalogu...za uterivanje duga imamo profesionalce,zar ne?

milan

pre 9 godina

Treba oduzeti da bi policajci imali da daju svalerkama da voze. Sta bi sa pevaljkom i sa onim koji joj je dao oduzet automobil pa ga ista slupala kako ste to resili? Oformite jos jedno ministarstvo ili komitet i zaposlite jos strucnjaka sa debelim platama.

Клисура

pre 9 godina

Ни најстрожији саобраћајни закон није вредан, уколико људи то не реализују у сопственом мозгу. Чак и ово што најављују, није ништа, ако неки напумпани младић, у моменту, после пар чашица, или под утицајем дроге итд. створи перцепцију у мозгу, како би да задиви девојку, друштво, некога, свеједно. Мислим да је највећи проблем у кућном васпитању. Данашњи родитељи су на жалост у већем делу оптерећени егзистенцијом, па и немају времена за децу, кажем на жалост, а деца ко деца, гледају ТВ, па интернет, па игрице итд. одрастају виртуелно, где ништа не боли, све се поправи, а кад изађу у стварност? Тамо све зна да заболи..,

Islednik

pre 9 godina

Sve sve ali:
Ko je taj Dušan Jovanović (19)?
Odakle je, čime se bavio, ko su mu roditelji?
Gde je pronašao tako mlad "rudnik" za toliku lovu, za auto, za noćni provod "od kafane do kafane" (izvinite kafića - modernije) sa mladim "elitnim" društvom, itd itd.
A to sletanje u Dunav je sekundarno ili posledično pitanje.

kiki

pre 9 godina

Dotore, a kako ste resili slucaj onog slupanog Bentlija? jel to tajna ili se sprema neka postdoktorska studija, pa da se ne iznose rezultati pre odbrane ....xaxaxaxaxa

Ana-DK

pre 9 godina

U DK oduzimaju vozilo ako je promil iznad 2,0 ili u slucaju ponovljene/ucestale vozje u pijanom stanju. Link: http://www.sikkertrafik.dk/raad-og-viden/i-bil/alkohol/strafferamme-for-spritkoersel.aspx

nije policija,nego Vuciceve kolege,generacije,studenti

pre 9 godina

" Nesavesnim vozačima bi u određenim drastičnim slučajevima kršenja zakona moglo da trajno bude oduzeto vozilo, najavili su iz policije."
Sankcije da,ali vozilo je vlasnistvo,a to pripada obligacionom pravu,sto je van domasaja policije,drzave.
Drasticno krsenja propisa podrazuumeva robiju,a nepokretnost policija nema ustavnu mogucnost da raspolaze,jer je po konvenciji medjunarodnoj,vlasnistvo zagarantovano....
Policija bi mogla da postane vlasnik jedino ukoliko propise da kazna iznad 2/3 vrednosti vozila.Za pocetak,promenite sve pravnike u ministarstvu,u upravi,pa ce valjda mozak biti primaran,a ne halteri

preterujes

pre 9 godina

U Engleskoj se dobija zatvorska kazna, za samo iskoracenje na tlo stadionske trave tokom utakmice... moje, ali i misljenje puno ljudi, jeste da je jedini nacin za necije odsluzenje prave kazne i eventualnog pokajanja, takodje zatvorska kazna.
Nekim licnostima, nazalost, empatija nije ni urodjena ni stecena, pa voze divlje iliti snagom jaceg. Strada neko neduzan, skoro uvek.

Vozac

pre 9 godina

Ok neka mi uzmu kola ako ucinim prekrsaj protivustavno to oni stalno rade jer ne znaju sta je Ustav, ali neka pre toga podnesu ostavke i dr. Stefanovic i gradonacelnik Beograda i gradski preletac menadzer i predsednik opstine Palilula i ovi iz agencije za zaobracaj (pogotovo oni) i direktor preduzeca za puteve iz razloga sto put nije bio obelezen kao i sto nije postojao znak za kraj puta i opasnosti da je Dunav ispred. Vi ste svi krivi isto koliko i vozac jer niste obezbedili put za sigurnu voznju.
Dokle vise da stalno neko drugi bude kriv samo ne oni koji su odgovorni.

Dušan

pre 9 godina

Стечена имовина је уставом загарантована, а овај др не признаје устав и закон он то мења за један дан јел' тако докторе?

Rade

pre 9 godina

А хоће ли се трајно одузимати и лажне докторске дипломе "Мегатренда" - "докторе" Стефановићу ?!

Sanja

pre 9 godina

Kako bi bilo da se podigne granica za konzumiranje alkoholnih pica na 21 godinu? Moze i to da bude deo resenja. I jos nesto: razumno je decu do 6 ili 7 godina staviti u sediste, ali decu od 12-nisam bas sigurna. Oni su sasvim dovoljno visoki u sedistu da se mogu "kontrolisati" pojasom.

ivica

pre 9 godina

Nije smo fer sto neke mlade osobe ne mogu dobiti posao koji je vezan za kola i voznju sa ovim ogranicenjima zbog nekolicine neodgovornih. Malo je cudno kako to da sad pominju edukaciju kao da pre nisu imali tu opciju. I sad kao i uvek svi trpe sankcije bez obzira da li su oni lose ili dobro postupali sa svojim dozvolama. Pored toga velika je odgovornost i na roditeljima pre su deca polagala sa 18 god ali nisu pravili ovakve gluposti sa alkoholom i voznjom.

Necu da placam diletante i dileje

pre 9 godina

Nisam vozac,necu nikad ni biti,ali mi je nepoznanica po kom osnovu policija postaje vlasnik?
Za tezak prekrsaj zatvor,ne razumem.Automobil pripada pokretnoj imovini i iskljucivo obligacionom pravu i to po ustavu.
Koji je momenat da policija raspolaze obligacijom?
Vucicu,oglasi se,Dacicu takodje,upozorite ministra da ce te u zajednickoj odluci robijati zajedno ukljucujuci i svakog poslanika koji je tesko povredio ustav,glasajuci za taj zakon.
Dokle mislite i zamisljate da je uvek odgovoran neko pre?
Sta ce posle vas da kazu,opet oni pre?
Licno potpuno podrzavam ponistavanje retroaktivno svih privatnih fakulteta,ukljucujuci sve drzavne koje imaju menadzer,ekonomski i pravni sektor(na bazne univerzitete) pa da svi budu veciti gimnazijalci,pisari,kao sto je bilo.
Nema smisla da gradjani i eps finansiraju vrzino kolo politicko,koje se svrstalo u politicko-ekonomsku elitu

Baron

pre 9 godina

Огромна већина коментара су глупости. Возачку дозволу "Б"категорије имам од 1987 год.,"Ц" и "Е" од 1988 год.а "Д" од 1990 год. Обуку имао на чувеном "Фићи", а прво ауто, наравно очево "Голф 2".Тада се није употребљавао појас, толеранција на алкохол 0,5 промила, лудовало се и тада али највећа казна је била од "Ћалета" 3 месеца без аута. Парола је била:"Сине ако хоћеш да возиш ауто мораш да зарадиш за гориво и наравно да увек опереш и очистиш ауто.Ја тренутно на жалост имам скромну "Астру", месечну плату од 70000, али према свом детету примењујем иста правила као што је мој отац примењивао према мени.По мени рецепт је једноставан...Ако хоћеш да убијеш своје дете или да твоје дете постане убица, купи му бесно ауто и дај му паре за провод. Ја не могу себи да приуштим ауто од 10 000 еура, дете не сме да ме лаже....Не трошите паре на измену закона о саобраћају, боље васпитајте децу.

lovac-ribolovac

pre 9 godina

Kad ne znaju kako da pokupe još poneki politički poen onda se žešće nalupetaju. Kaže se da decko i nema vozačku dozvolu a sada smišljaju nebulozne kazne jelte za vozače. To bi bilo kao kad bi neko sa lovačkom puškom za koju nema dozvolu ubio nekoga i onda se nađu pametnjakovići i kažu menjamo zakon, od sada će lovci morati da drže svoje naoružanje u najbližoj policijskoj stanici, i uz revers uzimati kad idu u lov ali uz prethodnu najavu od 15 dana unapred. Da državni organi ne skreću i sa sebe delimičnu odgovornost jer nigde nije obeležen kraj puta i nailazak na reku, ne želim pritom da umanjim neodgovornost vozača jer za njega nema opravdanja. Ali dokle više sa zakonima koji su totalna glupost

Бојан Илић

pre 9 godina

Може, али да кренете од центра Бгд-а и расчистите џипове и остала "бесна кола"!:-))

dare 011

pre 9 godina

Hteli ste SNS, evo vam "napredni zakoni" iz doba komunizma. Bolje nađite nova radna mesta koja ste obećavali u kampanji...pa će mladi da rade a ne da se glupiraju. Opet sankcionišete posledice a ne rešavate uzroke!

zone

pre 9 godina

Ministarstvu unutrašnjih poslova dozvoliti samo kontrolu poštovanja zakonskih propisa ali ne i donošenje zakona. Njihovo mešanje u donošenje zakona je i dovelo do ovoga što nam se sada dešava.

Haifa Izrael

pre 9 godina

Ma ne samo uzeti auto nego i poravnati kucu i da prometni manijak zivi u satoru ostatak zivota. U Makarskoj divljak pokupio 3 djevojke usred grada i tatin sin mislim nastavio skolovanje i slucaj izglacan.

Crevical Bruizer

pre 9 godina

E ja kad sam bio klinac krao sam od oca i ludovao autom od 55kw, tako da ovo nema veze sa zivotom. I Fica moze da se vozi opasno, sve moze da se vozi suntavo....

sasa

pre 9 godina

Tacno se vidi iz ovoga da nam predloge Zakona pisu megatrendovci. Masa njih koji voze nisu im problem novci za druga kola i vozi Misko a i ako voze sa krs Yugom npr pa i nema veze sto mu se oduzmu kola.
Na dve godine dozvola se treba oduzeti i ako ponovo posle tog perioda vozi preko 0,2 oduzeti trajno sve kategorije istom. Naravno i kazna od 200.000 min pa na rate od plate 30%.

Bot Botovski

pre 9 godina

Sta je sa vozilima na lizing, Megatrend doktore? Ona su svojina lizing drustva. Hocete I njima oduzimati vozila zato sto je korisnik lizinga napravio prekrsaj?

Alex

pre 9 godina

a da su nam putevi bili osigurani (ogradjeni) verovatno nikada ne bi sleteo u dunav. Zasto se malo ne pogleda problem iz drugog aspekta. Bez osigurnja kraj puta moze i od pucanja gume da sleti u dunav.

Milka

pre 9 godina

Apsolutno smatram da svi oni vozaci koji su nesavesni,koji za volan sednu pijani, treba da budu najstroze kaznjeni.Osim sto ugrozavaju svoj zivot,ugrozavaju zivote i ostali vozaca.

Miro Đokić

pre 9 godina

Samo pooštravanje kaznene politike bezbednost u saobraćaju se može poboljšati. Naravno tu kaznenu politiku treba primenjivati , a ne ds se korupcijom policije te kazne zaobilaze , a divljanje nesavesnih vozača po ulicama se nastavlja.

Branko N

pre 9 godina

Samo pooštravanje kaznene politike bezbednost u saobraćaju se može poboljšati. Naravno tu kaznenu politiku treba primenjivati , a ne ds se korupcijom policije te kazne zaobilaze , a divljanje nesavesnih vozača po ulicama se nastavlja.

пасарела

pre 9 godina

Једини тренутни најбржи начин у држави да се смањи број страдалих у саобраћајним незгодама је управо пооштравање казни и ту је министар у праву, али да би се наставило са трендом смањења неопходно је и превентивно деловати на возаче како се исте грешке не би дешавале изнова и изнова и наставило са угрожавањем и осталих учесника у саобраћају.

Bata

pre 8 godina

Sve je to ok, moze da mi se oduzme ali samo dok se ne isplati novcana kazna, nema niko pravo da mi trajno oduzme nesto za sta sam posteno i mukotrpno zaradjivao, odvajao od usta da kupim "auto". Kada bi do toga doslo branio bi svoju imovinu zivotom ako bude potrebe. Ako sam kriv,kriv sam i tu nema rasprave cepaj dozvolu naplati kaznu i da se lepo razidjemo a da mi barabe oduzmu kola mislim da nece da moze.