Ponedeljak, 24.11.2014.

12:40

"Svetski sistem - velika prevara"

Srbija je jedno vreme zapostavila svoja stara prijateljstva, ali se sada ta prijateljstva obnavljaju i učvršćuju, rekao je predsednik Tomislav Nikolić u UAE.

Izvor: Tanjug

"Svetski sistem - velika prevara" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

139 Komentari

Sortiraj po:

DŽemo voli džem

pre 9 godina

Uzajamno razumevanje i interesi su najvažniji u odnosima sa UAE ,moramo im se predstaviti u svim oblastima gde imamo šta da ponudimo, a čini se da smo veoma interesantni za njihova ulaganja !

AKO - JEDNOM - VIDIS - MARIJU

pre 9 godina

Bivsa drzava u kojoj smo ziveli imali je veliki broj prijatelja u zemljama Arapskog sveta, nestankom bivse drzavwe pokidale su se i prijateljski odnosi. Mi smo bili zaokupljeni svojim problemima sankcijama, bombardovanjem tako da smo objektivno izgubili te veze i prijateljstva. Dolaskom na vlast Tomislava Nikolic i Aleksandra Vucic , mnoga su prijateljstva na svu srecu obnovljena , cak su stvorena i mnoga po prvi put, smo sa mnogim zemljama sklopili prijateljstvo. Siguran sam da cemo samo imati koristi nikako stete.

JASMINA PUHACA

pre 9 godina

Srbija moze da ima veliki ekonomski prosperitet ukoliko opet obnovi svoja stara prijateljstva kao sto je to uradila sa UAE ,ova drzava ima kapital i moze da odstvari profit bilo gde ali zeli da nam pomogne u ime nekih starih vremena.

obilic

pre 9 godina

Treba imati sto veci broj takvih prijatelja,kao sto su Emirati,naravno i ne zapostavljati ih.Tu ostaje jaca saradnja kao i sve ostalo sto ide uz uzajamnu saradnju.

Oliver

pre 9 godina

Svaka saradnja sa Emiratima je od ogromnog značaja za celokupni napredak i razvoj naše zemlje, u to nema sumnje. Nikolićeva poseta Emiratima je očigledan pokazatelj dobrih odnosa dveju zemalja, a to se definitivno mora nastaviti i u narednom periodu. Moramo nastaviti da razvijamo saradnju i u budućnosti, jer samo tako možemo očekivati boljitak.

Viki

pre 9 godina

UAE su nam iskreni prijatelji koji hoće i žele da sarađuju sa Srbijom.Ova vlast je to prepoznala i saradnja je sve veća jer su nam oni stari prijatelji samo što su bivše vlasti to zapostavile.

istina

pre 9 godina

Ako vec obnavljamo stara prijateljstva, bio bi red da uvedemo i serijatske kazne za politicare i senzacionaliste koji se nazivaju novinarima. Ko nesto slaze-ruka do lakta. Brzo bi se doveo red u Srbiji...
(Zmaj, 24. novembar 2014 14:35)
Bi,ali nebi imao ko potpisat presudu!

Nefertiti

pre 9 godina

Kao neko čija profesija ima veze sa arapskim svetom, moram reći da me je poprilično obradovao predsednikov stav prema Arapima, i uopšte me je obradovala njegova želja za ponovnim uspostavljanjem zanemarenih prijateljskih odnosa sa mnogim zemljama. Svaka čast, predsedniče Nikoliću!

bezimena

pre 9 godina

Pljujes sistem u kome si ti postao predsednik Srbije na laznim obecanjima,imas stan od pola miliona evra,zavrsio fax u 55-oj godini a da ne znas koja ti je tema za master,sagradio nelegalno vikendicu na Savi,postavio sina za gradonacelnika Kragujevca bez izbora na silu...ima jos ali je i ovo dosta.
(lokator, 24. novembar 2014 18:45)

A vila u Bajčetini, a crkva, a vlasništvo u firmi koja štampa Šešeljeve knjige, ovo ono što se zna.....

Antigona

pre 9 godina

Dobro je što je Srbija obnovila i učvrstila saradnju sa EUA, jer od te saradnje obe države mogu imati koristi. Zahvaljući planiranim investicijama Srbija bi mogla pored povećanja poljoprivredne proizvodnje, proizvoditi i IT tehnologiju.

lokator

pre 9 godina

Pljujes sistem u kome si ti postao predsednik Srbije na laznim obecanjima,imas stan od pola miliona evra,zavrsio fax u 55-oj godini a da ne znas koja ti je tema za master,sagradio nelegalno vikendicu na Savi,postavio sina za gradonacelnika Kragujevca bez izbora na silu...ima jos ali je i ovo dosta.

Runjocaveman

pre 9 godina

Svetski sistem nije prevara,jak si toliko koliku imas vojnu i ekonomsku moc,a oni uce da im eto vojska i ne treba a drzavnu imovinu prodaju strancima,to su lose gazde,hahahahhaha.

Jeftic Zoran

pre 9 godina

Postajemo sve interesantnija zemlja za ulaganja, sto je velika zasluga sadasnjeg drzavnog vrha i svakako da je pohvalno sto se obnavljaju prijateljstva.

ckskj

pre 9 godina

zvor: Tanjug
prestani vec jednom da pricas u moje ime !
nepismen si, nesposoban, na mestu na kom' definitivno ne pristajes, funkcija ti je besmislena, potpuno mi ne prija da me neko veze sa tvojim likom, delom, kulturom i sl.
zasto? zasto nas uvek pretstavljaju najgori ??
(stop, 24. novembar 2014 12:49)

zato sto bolje nemamo!

Bjuti-bifor-Brejn-BG

pre 9 godina

Svako gleda svoj interes i to je valjda prirodno, kao što i nikada nije pravedno po leđim radničke klase, ili sada već sirotinje

anti_partijas

pre 9 godina

Ti pa kao nešto znaš o svetskom systemu, a da znam vi ste kao vadikavi kolektivni članovi udruženja poklonika teorije zavere. Više verujete u teorije zavere nego u Boga.

tanja

pre 9 godina

Vazno da je Nikolic gledao F1,a drzava i narod kako je birala tako je i dobila. Njemu divno...kad bi se toliko naputovao da nije postao predsednik?

Zuki

pre 9 godina

Je l' cuje on sam sebe sta prica?
Lupeta nepovezano samo da nesto kaze. Sa ruskim patrijarhom prica o gasu i dugu (a Putin samo sto je otisao sa parade), sa seikom prica o religiji... Boze me sacuvaj!

мире

pre 9 godina

(Baba Jelka, 24. novembar 2014 15:17)
Ма јесте. Највећи успех у тадашњој Југи је био да побегнеш на омражени запад да радиш, па кад се вратиш онда си главни баја у старом крају.
Никад овде није било лепо, на жалост.

Obilić

pre 9 godina

Sa zemljama koje nam pokazuju prijateljstvo tako sto investiraju svoj kapital u Srbiji moramo izgraditi najvise moguce odnoste, kao sto je to recimo svojevremeno radio Tito. Amerika, Rusija i EU trebaju da pokazu svoje dobre nemare konkretnim primerima kao sto to rade UAE.

Lazar

pre 9 godina

Iz ove posete na najvisem nivou bi moglo dosta dobrog da izadje za Srbiju u buducnosti. Izvoz roba i usluga: poljoprovreda, gradjevina, turizam itd.

nesta para nesta prijatelja

pre 9 godina

Srbija je bankrotirala i niko joj više neda ni dinara kredita a sad Nikolić mora da kuka unaokolo ne bi li iskukao neki dinar. Možda ta kuknjava i prođe ali mora da pusti i neku suzu, čisto da uveri arape da je iskren.

Isidora Sekulić

pre 9 godina

Treba iskoristi prijateljske odnose koje imamo sa državama UAE. Treba ih navesti da investiraju što više u našu zemlju, kako bismo ostvarili bolji napredak i razvoj.

interesting by Bajcetina

pre 9 godina

E ovako gledam redovno te novine ciji clanak prenose i evo danasnje el izdanje nema nista o tome ni jedna jedina rec.
Dalje ugovori o saradnji su samo kao mozda a i ne mora da bude. Slicno onome sa pismom o nameri itd. Do sada nista nije uradjeno evo prodje tri godine nikad gore se nije zivelo. Ovo me podseca na devedesete sto se hrane tice tj onoga sto je na stolu a ova dva nasa samo putuju pricaju jedno te isto. Ako se da primetiti vise nema ni mnogo vesti o Beogradu na vodi niti o seiku koji je trebao da investira impozantnih 3 milijarde evra min kako rekose Mali i Acika. Taj isti sejk tj sta god bio je pre manje od dve nedelje najavio sta planira i gde da zida i sem Emirata nista drugo nije pomenuo cak je rekao jedini fokus je Dubai i nesto u Abu Dhabiu. Inace intervju je bio na CNN u udarnom terminu .
A pogledajte Tomu kako sedi a kako ovaj seik Kod Tome se vidi da je u grcu jer nema znanje da nema sta da kaze coveku pametnu. On je jedino znao da vredja i kleveta kao poslanik i to je sve kao i Acika.

Baba Jelka

pre 9 godina

Za informaciju bivšem četničkom vojvodi, te odlične veze koje je Srbija imala zasluge su njemu omraženog komunističkog diktatora Tita u vreme dok je Srbija bila deo Jugoslavije. Srbija je bila razvijenija od Emirata i dalje bi bila razvijena da on i njegovi istomišljenici nisu tako zdušno radili na rušenju Jugoslavije i svih njenih tekovina.

imam

pre 9 godina

Obnoviti prijateljstvo sto drugim recima znaci dajte nam kredite a po mogucnosti nepovratne jer treba da vratimo putinu 200 miliona evra za gas inace nece da nam kupuju jabuke i rakiju e jadni smo ti mi prosjaci

daevon

pre 9 godina

Naši stari prijatelji iz UAE koji su među prvima priznali Kosovo? Ne pitamo da li ih možda i finansirali.
Bitno, ovi bivši radikali sad ponizno mole za pare/investicije te iste "naše stare prijatelje" i to pokušavaju da pretsavljaju kao svoj uspeh.

Nimrod

pre 9 godina

I ovo izjavljuje predsednik zemlje koja planira da ima nekakvu ulogu u tom sistemu:"Imali smo poverenja u svetski sistem, posebno bankarski, za koji se ispostavilo da je velika prevara", naglasio je predsednik Srbije. "? Da je predsednik Severne Koreje pa da razumem, ali ako Srbija hoce da bude medjunarodni akter, onda radi u sistemu, a ne van istog. Uostalom, zasto je Srbija clanica UNa? Interpola? Kandidat za clanstvo EU? Saveta Evrope? Zasto je potpisnica Povelje o ljudskim pravima? Medjunarodnih ugovora o telekomunikaciji? Kad ce predsednik Srbije shvatiti da njegove izjave ne mogu da budu izjave licnog karaktera, za upotrebu medju prijateljima?

Goran

pre 9 godina

Pa, sad ... jeste prevara - skupa prevara, nije tesko nasesti na istu. Mene samo zanima kako mi, Srbi, nasedamo na JEFTINE prevare, kao sto su Nikolic i Vucic i bratija im.

wolf

pre 9 godina

"Srbija je izabrana da bude strateški partner UAE stvar je međusobnog razumevanja, a ne profita, jer su profit mogli da ostvare i na drugim mestima."

Iskreno i tačno !

Invest

pre 9 godina

"Imali smo poverenja u svetski sistem, posebno bankarski, za koji se ispostavilo da je velika prevara", naglasio je predsednik Srbije.

Ovakve izjave su blamaza kada ih bloger neki izjavi a ne predsednik. Pazi ode covek u UAE i izjavi da je bankarski sistem velika prevara. A kule su u Pustinji same od sebe nikle? Lik je predsednik drzave, koja ima nacionalnu banku, koja inace i ucestvuje u svetski bankarski sistem. Jel trebaju sada stedise da trknu do banke da izvuku svoj novac? U ozbiljnim zemljama ovakve izjave prouzrokuju krah berze i krizu. Srecom niko ovog lika ne shvata ozbiljno, a samim tim i drzavu Srbiju.

Petra

pre 9 godina

Cudan smo mi narod iz svega izvlacimo samo negativno i niko i nista nam ne valja...a to sto se nastavlja prijateljstvo i tezi ka ekonomskoj saradnji,sto se govori o obostranoj koristi.

Dunja

pre 9 godina

Sto se tice nase ekonomije dobro je to sto Srbija ima ono sto Emirati nemaju, a da Emirati imaju ono sto nasa zemlja nema, e to treba spojiti.

Jole

pre 9 godina

Upravo tako, mi treba da se dopunjujemo sa UAE na obostrano zadovoljstvo i korist, oni imaju tehnologiju, mi resurse nije Tito bio lud kad je to prepoznao svojevremeno u Trecem svetu, upravo mogucnosti za ozbiljnu saradnju, sada ssamo to treba oziveti, a Toma ocigledno i zna kako.

Jovan

pre 9 godina

Pa kad nas toliko vole sto nam ne ukinu vize i priznaju vozacke dozvole kao celoj Evropi. Auuuu, da, zaboravih, pa mi nismo u Evropi. Bar ne u onom delu koji je postovan i cenjen. Zivim i radim u Dubaiju i pricam iz licnog iskustva. Morao sam da polazem voznju iako mi je dozvola stara 23 godine i sve debelo platio (oko 1000eur). Da ne govorim o izgubljenom vremenu. A moje kolege iz EU samo konvertuju dozvolu istog dana za 50eur. E pa hvala vam puno cenjeni politicari ... Ali nema veze, samo kad sam ja otisao iz Srbije

rade

pre 9 godina

Mnogo sam gladan kad pogledam njihov sto.Bilo bi lepo kad bi mediji poveli racuna o fotografijama koje objavljuju i spasu nas zazubica koje nam stvaraju ovakve trpeze.

cisko kid

pre 9 godina

Toliko lupetanja je dosta do kraja svog kriminalnog mandata.Sramota me je sto ovde zivim.Pa sta ce ti Arapi misliti o nama bez obzira sto nisu ni oni cvecke.

KV savetnik

pre 9 godina

I EU, u koji srljamo, je takođe prevara.
(Boža, 24. novembar 2014 13:26)

psttttt - to ce reci kada ode sa vlasti; za sada jos uvek po tom pitanju ucutkuje podstanara u glavi.

Milan

pre 9 godina

Opa! Nikolic nije vise samo predsednik Srbije. On je i predsednik Srpske Pravoslavne Crkve, jer kako vidimo iz teksta on je zastupnik i tumac srpske religije.

gale

pre 9 godina

Sta ce covek kad je bio mlad nije cuo za te stvari(rock muzika,fudbal, F1,sumo rvanje....).Nije mu dao Seselj da uziva u tekovinama imperijalizma,pa gleda da sto vise nadoknadi.Verovatno je prikupljao iskustva u vezi izgradnje F1 staze ,jer od kanala za Solun nema nista a i Beograd na vodi je izgleda kaput.
ps.Idi i spasi Srbiju

Sladjan

pre 9 godina

Govoreći o razvoju ekonomskih odnosa, Nikolić je ukazao da Srbija ima ono što Emirati nemaju, a da Emirati imaju ono što naša zemlja nema, te da to treba samo spojiti.


Emirati nemaju tolike lopove, a kod nas nema sta da se vise krade.

Beogradski disident

pre 9 godina

Deco, BEZITE IZ SRBIJE!
(papiga, 24. novembar 2014 14:12)

Pobegao sam na zalost pre godinu dana. I verovatno se necu vracati nikad vise . Ne mogu da oprostim nasim politicarima sto ce mojoj deci maternji jezik nece biti srpski.

shone

pre 9 godina

Mnogi su rekli ono sto u principu podrzavam. Samo da dodam g.Nikolicu Emirati su u Bosni imali preko dve hiljade boraca na stani muslimana. Ne obnavljajte ta prijateljstva. Srbija je bila Srbija dok se nije pitalo kako se zoves vec koju slavu slavis. Ako "nasi" nastave ovim tempom ne gine nam ramazan i letnji i zimski.

xxxx

pre 9 godina

Dok je Tito bio ziv imali smo odlecne odnose sa njima.Posle toga su sve prekinuli.Mnogo smo izgubili u zadnjih 25 god.Treba se to obniviti pi svakom pitanju.

Aleksandra

pre 9 godina

"Imali smo poverenja u svetski sistem, posebno bankarski, za koji se ispostavilo da je velika prevara"

Iz poslednjih vesti mi se opet zadužujemo kod MMF-a po ko zna kojim kamatnim stopama. Šta bi sa onih (obećanih) 2-3 milijarde koje će nam UAE dati po "vrlo povoljnim uslovima"? Dali su nam jednu milijardu pa sad čekaju da vide da li ćemo i to da otplatimo za 20-30 godina. Ko zna šta ste vi njima sve obećali i za tu jednu.

gorki list

pre 9 godina

Gotovo identicno ovako, takoreci od reci do reci, u petak je pricao kod mene na slavi jedan moj komsija probisvet kada se napio! Evo zurim sada da mu se licno izvinim sto je sa iste bio najuren pod optuzbom da se sa svojim glupostima i buncanjima svima popeo na glavu, a eto ispostavilo se sada da je on ustvari prosipao mudrosti unaokolo...

Warpten

pre 9 godina

Ne znam cemu silno negodovanje oko predsednika, ipak ste ga vi posredno ili neposredno birali.
Ako ste vi toliko sposobni, napravite neku promenu. Sam tekst je odlican ali da li je Toma to zaista rekao.. Wee wil never nov.

Zmaj

pre 9 godina

Ako vec obnavljamo stara prijateljstva, bio bi red da uvedemo i serijatske kazne za politicare i senzacionaliste koji se nazivaju novinarima. Ko nesto slaze-ruka do lakta. Brzo bi se doveo red u Srbiji...

Beeee

pre 9 godina

Auuu....
Sta li se ovom coveku mota po glavi? Sta mi to zajednicko imamo sa zemljom koja ne proizvodi nista, samo sisa naftu i gradi kule i kockarnice (sebi se smejem dok ovo pisem), skoluje teroriste koji veruju u svetsku zaveru protiv njih i njihove vere i diskriminise zene?
Otkud nama nafta??

sovuljaga

pre 9 godina

Miki...a mi cemo biti medju poslednjima koji ce priznati nezavisnost Kosova(a vec smo mnogim potezima i priznali),to svako ko ima gram mozga zna jer bez toga nam nema Evrope koja nam je prebitna,ne zbog tamo nekog zapada nego sto sami ne mozemo da opstanemo od svog rada,svojih firmi a silne pare koje smo od njij uzeli nemamo da vratimo...jel' to znaci da treba da se samoubijemo svi posto cemo i mi biti jedni od tih koji su priznali Kosovo?Emirati imaju novac i mogu nam pomoci i uloziti ga u neke firme kod nas...sta mene briga za Rusiju i Ameriku kada ne ulazu kapital i ne otvaraju radna mesta kod nas(a Rusima cak i poklanjamo NIS).

hoću da znam gde idu moje pare

pre 9 godina

"Mi smo ponudili Emiratima da školujemo oficire na našoj Vojnoj akademiji, koja je jedna od najpriznatijih u svetu. Sklopili smo sporazume o zajedničkim proizvodima u oblasti vojne industrije, i to su proizvodi visoke tehnologije", zaključio je Nikolić.

Zna Toma kako se teško dolazi do diplome...Verovatno će ih, lično, školovati i troškove plaćati iz Dragičine fondacije.

:-)

pre 9 godina

"Imali smo poverenja u svetski sistem, posebno bankarski, za koji se ispostavilo da je velika prevara",
Ako nije po onoj lopov stalno vidi da neko krade onda je ovo možda nešto najpametnije što je dosad rekao. U stvari možda i najpametnije što je rekao ijedan predsednik Srbije, ikada.

Fleet

pre 9 godina

Kaže: "Nastavljamo gde su naši prethodnici stali." Od kad si ti u fazonu da nastavljas gde su komunisti stali? Tomo, Tomo... Pa ti nisi nikakav četnik, čoveče. Ko si ti ustvari?!

kris82

pre 9 godina

Ljudi od celog članka izvuku samo jednu rečenicu i krenu sa negativnim komentarima...bitno je da se stara prijateljstva obnavljaju,nastavljaju tamo gde su stala i kroz to prijatelstvo se unapredjuje saradnja kroz investicije i razne ekonomske prilike.

Billa

pre 9 godina

Ovo što je Nikolić izjavio je tačno 100%, a najbolji dokaz za to je globalizacija i izvoz krize na tržišta i regione koji su najmanje učestvovali u kreiranju iste. Treba se okrenuti alternativnim izvorima saradnje i investiranja, ali istovremeno ne možemo sebi dopustiti da zanemarimo najvažnije igrače - SAD, Nemačku i Rusiju, što je najbolji dokaz da premijer dobro obavlja svoj posao.

Goki56

pre 9 godina

(stop, 24. novembar 2014 12:49)

Potpuno se slazem. Nemoj da zameris ako ponovim tvoje reci (ali ovaj put velikim slovima)...tako jednostavno a tako istinito!!!

ZASTO? ZASTO NAS UVEK PRESTAVLJAJU NAJGORI??

mica

pre 9 godina

tomo, alal ti.... uspeo si tvoj posao je delenje odlikovanja,obelezavanje godisnjica,vojne parade,otvaranje spomenika i
putovanja po svetu za tvoje aktivnosti uzmi od moje penzije jos toliko koliko si uzeo.

Predrag

pre 9 godina

"Mi smo umereni i veoma privrženi izvornim principima svoje vere, a to znači da na Zemljinoj kugli ima mesta za sve njene stanovnike", istakao je on"

Da, posebno tako razmišlja Ratko Mladić čiju si tablu postavljao. Braćo Arapi ne dozvolite da vas prevesla građevinski tehničar iz Kragujevca.

Aca

pre 9 godina

Podržavam svaki vid saradnje, ali na ravnopravnim osnovama! Ne podržavam da se strancima daje poljoprivredno zemljište-džabe, poljoprivredni kombinati-džabe, dobre, profitabilne firme-džabe ( džabe-čitaj: strateško partnerstvo), a za uzvrat da dobijamo "povoljne" kredite koje će vraćati naši praunuci!

toma diploma(ta)

pre 9 godina

"Imali smo poverenja u svetski sistem, posebno bankarski, za koji se ispostavilo da je velika prevara", naglasio je predsednik Srbije.

Ово је довољно само по себи да сваки становник ове земље поцрвени ко булка. Чак и да је то тачно и да су Србију у последњих 20 година водили дивни, поштени и радни људи а да је упала у кризу због светских зликоваца који су изиграли наше поверење (ха ха) опет не би ниједан иоле разуман председник изјавио нешто тако. Замислите Путина или Меркелову или кога год да прави тако мелодраматичне изјаве и назива светске банкаре преварантима? Поготово након што су средили кредит од светске банке јер не могу да се саставе колико краду?

zoran

pre 9 godina

Istini za volju, u tekstu pise kako je intervju dat novinama koje se stampaju na engleskom jeziku,tako da bi ova dvanaestorica nepismenih trebalo najpre da se opismene, pre nego sto primitivnim i necivilizovanim izrazima nasrnu na IZABRANOG predsednika. Srbija, prvi put u svojoj istoriji, ima predsednika koji korektno i u okvirima ustavnih ovlascenj obavlja svoje duznosti. Ja bih zeleo da predsednik Srbije bude neko ko je mudar kao patrijarh, pametan kao Albert, hrabar kao Aleksandar Makedonski i izgleda kao Bred Pit ali ne biram ja, bira VECINA a sustina demokratije je postovanje volje vecine.

ganimed

pre 9 godina

@(sumorni, 24. novembar 2014 12:55)

Proterali stotine hiljada ljudi?!
Odakle? Iz danasnje Hrvatske, Krajine, Kosova? Vidim, tamo nikog drugog sem Srba nema...
Sram te bilo.

Radex

pre 9 godina

I ja sam imao poverenja u obrazovni sistem kod nas , pa sam shvatio da je to velika PREVARA . A shvatio sam, zahvaljujuci vama gospodine predsednice.

Drag i Ca u paklu soping mola

pre 9 godina

- Maj nejm iz Nikolic. Tomislav Nikolic. Aj em a master.
- Nice to meet you Mr Nikolic.
- Nou, nou, nou mister. M A S T E R

darto

pre 9 godina

bravo tomo.kad smo ono mi bili razvijena zemlj. imam 31 i ne secam se toga osim prica starijih. u svakom slucaju bravo za tomu. to su dobre vesti za srbiju. samo napred

Bokisha

pre 9 godina

Ma mi smo vekovni prijatelji sa Emiratima, jos iz doba Muse Kesedzije i crnog Arapina! Au predsednice, u diplomatiji stvarno morate da budete fkeksibilni i spremni na sve vrste kompromisa, ali i da to ima smisla i dostojanstva. Pa kakvi su vam to savetnici uz ciju asistenciju vase izjave uvek na kraju ispadnu smesne i jadne.

Ardbeg

pre 9 godina

@ (toma diploma(ta), 24. novembar 2014 13:11)

Da se malo bolje razumes u internacionalni finansijski sektor znao bi da je istina da su bankari najvece zlo svetske ekonomije. Potpuno je tacno da su oni izazvali krizu 2009. i da sve nas drze kao taoce jer mogu izazvati globalni ekonomski kolaps vrlo lako. Ovo je prvi, i verovatno poslednji, put da je Toma rekao nesto pametno.

Mmm

pre 9 godina

Gospodine Nikoliću, lepo bi vam stajala ona kapica sa zvončićima i one špicaste cipelice što klovnovi nose. I da vas tako postavimo ispred zastave, a na njoj da bude nacrtana bundeva.
Možete li da zamislite ti sliku predsedniče?

Dušan

pre 9 godina

Можемо да га мрзимо и не подносимо ,Народ га изабрао и он је преседник до следећих избора .Јесмо ли имали бољих? јесмо ,али их нисмо гласали.
Зато да трпимо и ћутимо и памет у главу.

Veljko

pre 9 godina

Pažljivo čitajte, molim. Namera tekstopisca i jeste da nam rečeničnim sklopom sugeriše da je govorio na engleskom ( kud bi!?). Medjutim, istina je da taj časopis izlazi na engleskom jeziku a kako je (Zaratustra ) govorio, znamo. I baš smo, kako mudro naglasi, bliski - i u veri, i u medjusobnoj ljubavi, i u miru i u ratu ( ovo posebno !)i istorija nam je slična i ličimo brate ko jaje jajetu i ovo nema veze sa profitom ( ovo je najgenijalnije, aferim!) već sa ljubavlju, vekovnom brale! Imam, da prostite, neki osećaj mučnine!

nesa

pre 9 godina

Ako ce se od ove posete i sklopljenih poslova u Srbiji ziveti bolje, podrzavam. Ako je ovo samo prilika da se jos vise krade, onda neka sve propadne.

Aco

pre 9 godina

Inersuje me da li je Seik uslovio saradnju sa ulaskom Srbije u EU? Sigurno da nije. To je jos jedan dokaz da nam nisu potrebni niciji ultimatumi da imamo sta da ponudimo iskrenim prijeteljima za uspesnu saradnju i prosperitet nase zemlje.

munz

pre 9 godina

Nikolić prosto nije intelektualno i obrazovno pripremljen da se bavi diplomatijom. To se vidi po tome što skoro svaku posetu i izjave tokom istih prate "pojašnjenja", "objašnjenja", "izvinjenja", "dopune" i sl.

Sale

pre 9 godina

"Osvrnuvši se na ekonomsku krizu, Nikolić je rekao da nas je ta kriza zahvatila zato što su veliki igrači potrošili tuđi novac".
Kao što su i kod nas veliki igrači (tajkuni) i političari potrošili i dalje troše NOVAC PORESKIH OBVEZNIKA!

"Imali smo poverenja u svetski sistem, posebno bankarski, za koji se ispostavilo da je velika prevara", naglasio je predsednik Srbije.
BANKARSKI SISTEM VELIKA PREVARA? Srce našeg bankarskog sistema kod nas su , upravo, banke za koje ti kažeš da su velika prevara? O ČEMU TI TO?

Pera

pre 9 godina

Predsednik nam je kao globalni turista, a sve mu placa drzava. Kad ga je ovaj narod izabrao neka putuje i neka se provodi samo kad bi prestao da se pravi pametan. Idi na formulu, ali nemoj ubuduce da se mesas s ozbiljnim ljudima.

Dule

pre 9 godina

Poljoprivredno zemljište, poljoprivredni kombinatu, voda, prehrambeni proizvodi.... avioni.....trpeza zdrave hrane za njihovu decu! A naša deca-GMO....

Mikajlo

pre 9 godina

Mozda i jeste u pravu za bankarski sistem ali ta svoja razmisljanja treba da deli sa Dragicom uz jutarnju kaficu ili na nekoj skupstini cetnickih vojvoda.
Ovi Arapi sigurno nisu publika za takvu izjavu jer su upravo njihove pare okosnica tog i takvog svetskog bankarskog sistema a on im je to u lice sasuo.
Pametan nam je preCednik, nema sta.

Coco Bill

pre 9 godina

....Sklopili smo sporazume o zajedničkim proizvodima u oblasti vojne industrije, i to su proizvodi visoke tehnologije", zaključio je Nikolić....

Pa po koji već put sklapate te "čuvene" "sporazume" ?! Potpisan je predugopvor predugovora predugovora od predugovora.....

on je ladno predsednik

pre 9 godina

Kakve veze ima nasa i njihova vera?? Nigde! A sto je najgore, Srbi su sve samo nisu vernici, vise se plase od onog gore i busaju da su neki pravoslavci, nego sto zaista veruju, a pre svega postuju!

Немања или Мухамед, исто му дође

pre 9 godina

Хахаха, Томиславе председниче, да вас нема, требало би вас измислити. Ову вест принтам одмах и стављам изнад радног стола, да ме увесељава свако јутро. Само нас обавестите када да почнемо да се облачимо у чаршаве, да се у потпуности уклопимо у нове (старе) токове.

stop

pre 9 godina

prestani vec jednom da pricas u moje ime !
nepismen si, nesposoban, na mestu na kom' definitivno ne pristajes, funkcija ti je besmislena, potpuno mi ne prija da me neko veze sa tvojim likom, delom, kulturom i sl.
zasto? zasto nas uvek pretstavljaju najgori ??

sumorni

pre 9 godina

"Mi smo umereni i veoma privrženi izvornim principima svoje vere, a to znači da na Zemljinoj kugli ima mesta za sve njene stanovnike", istakao je on"

Oplakah.

Pa u ime TE "umerene" navodne vere popalili smo i porušili pola Balkana, proterali na stotine hiljada ljudi i načinili ogromne ratne zločine koji se neće zaboraviti nikada.

O čemu ti bulazniš? Jel mislimo na istu "veru"?

Prevara!!!

pre 9 godina

Gospodine Predsednice, lepo zvuci kad kazete tako nesto,ali mi onda nije jasno zasto zagovarate ekonomski liberalizam, zasto uzimate kredite od MMF-a (pa se jos hvalite i nama gradjanima to predstavljate kao veliki uspeh),a ovamo pricate kako je to velika prevara. Treba uvek biti dosledan,a ne od prilike do prilike.

stop

pre 9 godina

prestani vec jednom da pricas u moje ime !
nepismen si, nesposoban, na mestu na kom' definitivno ne pristajes, funkcija ti je besmislena, potpuno mi ne prija da me neko veze sa tvojim likom, delom, kulturom i sl.
zasto? zasto nas uvek pretstavljaju najgori ??

Prevara!!!

pre 9 godina

Gospodine Predsednice, lepo zvuci kad kazete tako nesto,ali mi onda nije jasno zasto zagovarate ekonomski liberalizam, zasto uzimate kredite od MMF-a (pa se jos hvalite i nama gradjanima to predstavljate kao veliki uspeh),a ovamo pricate kako je to velika prevara. Treba uvek biti dosledan,a ne od prilike do prilike.

sumorni

pre 9 godina

"Mi smo umereni i veoma privrženi izvornim principima svoje vere, a to znači da na Zemljinoj kugli ima mesta za sve njene stanovnike", istakao je on"

Oplakah.

Pa u ime TE "umerene" navodne vere popalili smo i porušili pola Balkana, proterali na stotine hiljada ljudi i načinili ogromne ratne zločine koji se neće zaboraviti nikada.

O čemu ti bulazniš? Jel mislimo na istu "veru"?

Немања или Мухамед, исто му дође

pre 9 godina

Хахаха, Томиславе председниче, да вас нема, требало би вас измислити. Ову вест принтам одмах и стављам изнад радног стола, да ме увесељава свако јутро. Само нас обавестите када да почнемо да се облачимо у чаршаве, да се у потпуности уклопимо у нове (старе) токове.

toma diploma(ta)

pre 9 godina

"Imali smo poverenja u svetski sistem, posebno bankarski, za koji se ispostavilo da je velika prevara", naglasio je predsednik Srbije.

Ово је довољно само по себи да сваки становник ове земље поцрвени ко булка. Чак и да је то тачно и да су Србију у последњих 20 година водили дивни, поштени и радни људи а да је упала у кризу због светских зликоваца који су изиграли наше поверење (ха ха) опет не би ниједан иоле разуман председник изјавио нешто тако. Замислите Путина или Меркелову или кога год да прави тако мелодраматичне изјаве и назива светске банкаре преварантима? Поготово након што су средили кредит од светске банке јер не могу да се саставе колико краду?

Drag i Ca u paklu soping mola

pre 9 godina

- Maj nejm iz Nikolic. Tomislav Nikolic. Aj em a master.
- Nice to meet you Mr Nikolic.
- Nou, nou, nou mister. M A S T E R

munz

pre 9 godina

Nikolić prosto nije intelektualno i obrazovno pripremljen da se bavi diplomatijom. To se vidi po tome što skoro svaku posetu i izjave tokom istih prate "pojašnjenja", "objašnjenja", "izvinjenja", "dopune" i sl.

Bokisha

pre 9 godina

Ma mi smo vekovni prijatelji sa Emiratima, jos iz doba Muse Kesedzije i crnog Arapina! Au predsednice, u diplomatiji stvarno morate da budete fkeksibilni i spremni na sve vrste kompromisa, ali i da to ima smisla i dostojanstva. Pa kakvi su vam to savetnici uz ciju asistenciju vase izjave uvek na kraju ispadnu smesne i jadne.

kris82

pre 9 godina

Ljudi od celog članka izvuku samo jednu rečenicu i krenu sa negativnim komentarima...bitno je da se stara prijateljstva obnavljaju,nastavljaju tamo gde su stala i kroz to prijatelstvo se unapredjuje saradnja kroz investicije i razne ekonomske prilike.

Beeee

pre 9 godina

Auuu....
Sta li se ovom coveku mota po glavi? Sta mi to zajednicko imamo sa zemljom koja ne proizvodi nista, samo sisa naftu i gradi kule i kockarnice (sebi se smejem dok ovo pisem), skoluje teroriste koji veruju u svetsku zaveru protiv njih i njihove vere i diskriminise zene?
Otkud nama nafta??

Pera

pre 9 godina

Predsednik nam je kao globalni turista, a sve mu placa drzava. Kad ga je ovaj narod izabrao neka putuje i neka se provodi samo kad bi prestao da se pravi pametan. Idi na formulu, ali nemoj ubuduce da se mesas s ozbiljnim ljudima.

Billa

pre 9 godina

Ovo što je Nikolić izjavio je tačno 100%, a najbolji dokaz za to je globalizacija i izvoz krize na tržišta i regione koji su najmanje učestvovali u kreiranju iste. Treba se okrenuti alternativnim izvorima saradnje i investiranja, ali istovremeno ne možemo sebi dopustiti da zanemarimo najvažnije igrače - SAD, Nemačku i Rusiju, što je najbolji dokaz da premijer dobro obavlja svoj posao.

xxxx

pre 9 godina

Dok je Tito bio ziv imali smo odlecne odnose sa njima.Posle toga su sve prekinuli.Mnogo smo izgubili u zadnjih 25 god.Treba se to obniviti pi svakom pitanju.

Warpten

pre 9 godina

Ne znam cemu silno negodovanje oko predsednika, ipak ste ga vi posredno ili neposredno birali.
Ako ste vi toliko sposobni, napravite neku promenu. Sam tekst je odlican ali da li je Toma to zaista rekao.. Wee wil never nov.

Zmaj

pre 9 godina

Ako vec obnavljamo stara prijateljstva, bio bi red da uvedemo i serijatske kazne za politicare i senzacionaliste koji se nazivaju novinarima. Ko nesto slaze-ruka do lakta. Brzo bi se doveo red u Srbiji...

wolf

pre 9 godina

"Srbija je izabrana da bude strateški partner UAE stvar je međusobnog razumevanja, a ne profita, jer su profit mogli da ostvare i na drugim mestima."

Iskreno i tačno !

Veljko

pre 9 godina

Pažljivo čitajte, molim. Namera tekstopisca i jeste da nam rečeničnim sklopom sugeriše da je govorio na engleskom ( kud bi!?). Medjutim, istina je da taj časopis izlazi na engleskom jeziku a kako je (Zaratustra ) govorio, znamo. I baš smo, kako mudro naglasi, bliski - i u veri, i u medjusobnoj ljubavi, i u miru i u ratu ( ovo posebno !)i istorija nam je slična i ličimo brate ko jaje jajetu i ovo nema veze sa profitom ( ovo je najgenijalnije, aferim!) već sa ljubavlju, vekovnom brale! Imam, da prostite, neki osećaj mučnine!

Mikajlo

pre 9 godina

Mozda i jeste u pravu za bankarski sistem ali ta svoja razmisljanja treba da deli sa Dragicom uz jutarnju kaficu ili na nekoj skupstini cetnickih vojvoda.
Ovi Arapi sigurno nisu publika za takvu izjavu jer su upravo njihove pare okosnica tog i takvog svetskog bankarskog sistema a on im je to u lice sasuo.
Pametan nam je preCednik, nema sta.

Mmm

pre 9 godina

Gospodine Nikoliću, lepo bi vam stajala ona kapica sa zvončićima i one špicaste cipelice što klovnovi nose. I da vas tako postavimo ispred zastave, a na njoj da bude nacrtana bundeva.
Možete li da zamislite ti sliku predsedniče?

Predrag

pre 9 godina

"Mi smo umereni i veoma privrženi izvornim principima svoje vere, a to znači da na Zemljinoj kugli ima mesta za sve njene stanovnike", istakao je on"

Da, posebno tako razmišlja Ratko Mladić čiju si tablu postavljao. Braćo Arapi ne dozvolite da vas prevesla građevinski tehničar iz Kragujevca.

Lazar

pre 9 godina

Iz ove posete na najvisem nivou bi moglo dosta dobrog da izadje za Srbiju u buducnosti. Izvoz roba i usluga: poljoprovreda, gradjevina, turizam itd.

Bjuti-bifor-Brejn-BG

pre 9 godina

Svako gleda svoj interes i to je valjda prirodno, kao što i nikada nije pravedno po leđim radničke klase, ili sada već sirotinje

hoću da znam gde idu moje pare

pre 9 godina

"Mi smo ponudili Emiratima da školujemo oficire na našoj Vojnoj akademiji, koja je jedna od najpriznatijih u svetu. Sklopili smo sporazume o zajedničkim proizvodima u oblasti vojne industrije, i to su proizvodi visoke tehnologije", zaključio je Nikolić.

Zna Toma kako se teško dolazi do diplome...Verovatno će ih, lično, školovati i troškove plaćati iz Dragičine fondacije.

:-)

pre 9 godina

"Imali smo poverenja u svetski sistem, posebno bankarski, za koji se ispostavilo da je velika prevara",
Ako nije po onoj lopov stalno vidi da neko krade onda je ovo možda nešto najpametnije što je dosad rekao. U stvari možda i najpametnije što je rekao ijedan predsednik Srbije, ikada.

darto

pre 9 godina

bravo tomo.kad smo ono mi bili razvijena zemlj. imam 31 i ne secam se toga osim prica starijih. u svakom slucaju bravo za tomu. to su dobre vesti za srbiju. samo napred

Beogradski disident

pre 9 godina

Deco, BEZITE IZ SRBIJE!
(papiga, 24. novembar 2014 14:12)

Pobegao sam na zalost pre godinu dana. I verovatno se necu vracati nikad vise . Ne mogu da oprostim nasim politicarima sto ce mojoj deci maternji jezik nece biti srpski.

zoran

pre 9 godina

Istini za volju, u tekstu pise kako je intervju dat novinama koje se stampaju na engleskom jeziku,tako da bi ova dvanaestorica nepismenih trebalo najpre da se opismene, pre nego sto primitivnim i necivilizovanim izrazima nasrnu na IZABRANOG predsednika. Srbija, prvi put u svojoj istoriji, ima predsednika koji korektno i u okvirima ustavnih ovlascenj obavlja svoje duznosti. Ja bih zeleo da predsednik Srbije bude neko ko je mudar kao patrijarh, pametan kao Albert, hrabar kao Aleksandar Makedonski i izgleda kao Bred Pit ali ne biram ja, bira VECINA a sustina demokratije je postovanje volje vecine.

Dule

pre 9 godina

Poljoprivredno zemljište, poljoprivredni kombinatu, voda, prehrambeni proizvodi.... avioni.....trpeza zdrave hrane za njihovu decu! A naša deca-GMO....

Radex

pre 9 godina

I ja sam imao poverenja u obrazovni sistem kod nas , pa sam shvatio da je to velika PREVARA . A shvatio sam, zahvaljujuci vama gospodine predsednice.

Isidora Sekulić

pre 9 godina

Treba iskoristi prijateljske odnose koje imamo sa državama UAE. Treba ih navesti da investiraju što više u našu zemlju, kako bismo ostvarili bolji napredak i razvoj.

Sladjan

pre 9 godina

Govoreći o razvoju ekonomskih odnosa, Nikolić je ukazao da Srbija ima ono što Emirati nemaju, a da Emirati imaju ono što naša zemlja nema, te da to treba samo spojiti.


Emirati nemaju tolike lopove, a kod nas nema sta da se vise krade.

Petra

pre 9 godina

Cudan smo mi narod iz svega izvlacimo samo negativno i niko i nista nam ne valja...a to sto se nastavlja prijateljstvo i tezi ka ekonomskoj saradnji,sto se govori o obostranoj koristi.

Sale

pre 9 godina

"Osvrnuvši se na ekonomsku krizu, Nikolić je rekao da nas je ta kriza zahvatila zato što su veliki igrači potrošili tuđi novac".
Kao što su i kod nas veliki igrači (tajkuni) i političari potrošili i dalje troše NOVAC PORESKIH OBVEZNIKA!

"Imali smo poverenja u svetski sistem, posebno bankarski, za koji se ispostavilo da je velika prevara", naglasio je predsednik Srbije.
BANKARSKI SISTEM VELIKA PREVARA? Srce našeg bankarskog sistema kod nas su , upravo, banke za koje ti kažeš da su velika prevara? O ČEMU TI TO?

gorki list

pre 9 godina

Gotovo identicno ovako, takoreci od reci do reci, u petak je pricao kod mene na slavi jedan moj komsija probisvet kada se napio! Evo zurim sada da mu se licno izvinim sto je sa iste bio najuren pod optuzbom da se sa svojim glupostima i buncanjima svima popeo na glavu, a eto ispostavilo se sada da je on ustvari prosipao mudrosti unaokolo...

Jole

pre 9 godina

Upravo tako, mi treba da se dopunjujemo sa UAE na obostrano zadovoljstvo i korist, oni imaju tehnologiju, mi resurse nije Tito bio lud kad je to prepoznao svojevremeno u Trecem svetu, upravo mogucnosti za ozbiljnu saradnju, sada ssamo to treba oziveti, a Toma ocigledno i zna kako.

Aco

pre 9 godina

Inersuje me da li je Seik uslovio saradnju sa ulaskom Srbije u EU? Sigurno da nije. To je jos jedan dokaz da nam nisu potrebni niciji ultimatumi da imamo sta da ponudimo iskrenim prijeteljima za uspesnu saradnju i prosperitet nase zemlje.

Obilić

pre 9 godina

Sa zemljama koje nam pokazuju prijateljstvo tako sto investiraju svoj kapital u Srbiji moramo izgraditi najvise moguce odnoste, kao sto je to recimo svojevremeno radio Tito. Amerika, Rusija i EU trebaju da pokazu svoje dobre nemare konkretnim primerima kao sto to rade UAE.

Ardbeg

pre 9 godina

@ (toma diploma(ta), 24. novembar 2014 13:11)

Da se malo bolje razumes u internacionalni finansijski sektor znao bi da je istina da su bankari najvece zlo svetske ekonomije. Potpuno je tacno da su oni izazvali krizu 2009. i da sve nas drze kao taoce jer mogu izazvati globalni ekonomski kolaps vrlo lako. Ovo je prvi, i verovatno poslednji, put da je Toma rekao nesto pametno.

mica

pre 9 godina

tomo, alal ti.... uspeo si tvoj posao je delenje odlikovanja,obelezavanje godisnjica,vojne parade,otvaranje spomenika i
putovanja po svetu za tvoje aktivnosti uzmi od moje penzije jos toliko koliko si uzeo.

Coco Bill

pre 9 godina

....Sklopili smo sporazume o zajedničkim proizvodima u oblasti vojne industrije, i to su proizvodi visoke tehnologije", zaključio je Nikolić....

Pa po koji već put sklapate te "čuvene" "sporazume" ?! Potpisan je predugopvor predugovora predugovora od predugovora.....

Jeftic Zoran

pre 9 godina

Postajemo sve interesantnija zemlja za ulaganja, sto je velika zasluga sadasnjeg drzavnog vrha i svakako da je pohvalno sto se obnavljaju prijateljstva.

Fleet

pre 9 godina

Kaže: "Nastavljamo gde su naši prethodnici stali." Od kad si ti u fazonu da nastavljas gde su komunisti stali? Tomo, Tomo... Pa ti nisi nikakav četnik, čoveče. Ko si ti ustvari?!

Milan

pre 9 godina

Opa! Nikolic nije vise samo predsednik Srbije. On je i predsednik Srpske Pravoslavne Crkve, jer kako vidimo iz teksta on je zastupnik i tumac srpske religije.

Antigona

pre 9 godina

Dobro je što je Srbija obnovila i učvrstila saradnju sa EUA, jer od te saradnje obe države mogu imati koristi. Zahvaljući planiranim investicijama Srbija bi mogla pored povećanja poljoprivredne proizvodnje, proizvoditi i IT tehnologiju.

Goki56

pre 9 godina

(stop, 24. novembar 2014 12:49)

Potpuno se slazem. Nemoj da zameris ako ponovim tvoje reci (ali ovaj put velikim slovima)...tako jednostavno a tako istinito!!!

ZASTO? ZASTO NAS UVEK PRESTAVLJAJU NAJGORI??

gale

pre 9 godina

Sta ce covek kad je bio mlad nije cuo za te stvari(rock muzika,fudbal, F1,sumo rvanje....).Nije mu dao Seselj da uziva u tekovinama imperijalizma,pa gleda da sto vise nadoknadi.Verovatno je prikupljao iskustva u vezi izgradnje F1 staze ,jer od kanala za Solun nema nista a i Beograd na vodi je izgleda kaput.
ps.Idi i spasi Srbiju

cisko kid

pre 9 godina

Toliko lupetanja je dosta do kraja svog kriminalnog mandata.Sramota me je sto ovde zivim.Pa sta ce ti Arapi misliti o nama bez obzira sto nisu ni oni cvecke.

nesa

pre 9 godina

Ako ce se od ove posete i sklopljenih poslova u Srbiji ziveti bolje, podrzavam. Ako je ovo samo prilika da se jos vise krade, onda neka sve propadne.

Aleksandra

pre 9 godina

"Imali smo poverenja u svetski sistem, posebno bankarski, za koji se ispostavilo da je velika prevara"

Iz poslednjih vesti mi se opet zadužujemo kod MMF-a po ko zna kojim kamatnim stopama. Šta bi sa onih (obećanih) 2-3 milijarde koje će nam UAE dati po "vrlo povoljnim uslovima"? Dali su nam jednu milijardu pa sad čekaju da vide da li ćemo i to da otplatimo za 20-30 godina. Ko zna šta ste vi njima sve obećali i za tu jednu.

KV savetnik

pre 9 godina

I EU, u koji srljamo, je takođe prevara.
(Boža, 24. novembar 2014 13:26)

psttttt - to ce reci kada ode sa vlasti; za sada jos uvek po tom pitanju ucutkuje podstanara u glavi.

Dunja

pre 9 godina

Sto se tice nase ekonomije dobro je to sto Srbija ima ono sto Emirati nemaju, a da Emirati imaju ono sto nasa zemlja nema, e to treba spojiti.

lokator

pre 9 godina

Pljujes sistem u kome si ti postao predsednik Srbije na laznim obecanjima,imas stan od pola miliona evra,zavrsio fax u 55-oj godini a da ne znas koja ti je tema za master,sagradio nelegalno vikendicu na Savi,postavio sina za gradonacelnika Kragujevca bez izbora na silu...ima jos ali je i ovo dosta.

Baba Jelka

pre 9 godina

Za informaciju bivšem četničkom vojvodi, te odlične veze koje je Srbija imala zasluge su njemu omraženog komunističkog diktatora Tita u vreme dok je Srbija bila deo Jugoslavije. Srbija je bila razvijenija od Emirata i dalje bi bila razvijena da on i njegovi istomišljenici nisu tako zdušno radili na rušenju Jugoslavije i svih njenih tekovina.

shone

pre 9 godina

Mnogi su rekli ono sto u principu podrzavam. Samo da dodam g.Nikolicu Emirati su u Bosni imali preko dve hiljade boraca na stani muslimana. Ne obnavljajte ta prijateljstva. Srbija je bila Srbija dok se nije pitalo kako se zoves vec koju slavu slavis. Ako "nasi" nastave ovim tempom ne gine nam ramazan i letnji i zimski.

Aca

pre 9 godina

Podržavam svaki vid saradnje, ali na ravnopravnim osnovama! Ne podržavam da se strancima daje poljoprivredno zemljište-džabe, poljoprivredni kombinati-džabe, dobre, profitabilne firme-džabe ( džabe-čitaj: strateško partnerstvo), a za uzvrat da dobijamo "povoljne" kredite koje će vraćati naši praunuci!

Dušan

pre 9 godina

Можемо да га мрзимо и не подносимо ,Народ га изабрао и он је преседник до следећих избора .Јесмо ли имали бољих? јесмо ,али их нисмо гласали.
Зато да трпимо и ћутимо и памет у главу.

мире

pre 9 godina

(Baba Jelka, 24. novembar 2014 15:17)
Ма јесте. Највећи успех у тадашњој Југи је био да побегнеш на омражени запад да радиш, па кад се вратиш онда си главни баја у старом крају.
Никад овде није било лепо, на жалост.

on je ladno predsednik

pre 9 godina

Kakve veze ima nasa i njihova vera?? Nigde! A sto je najgore, Srbi su sve samo nisu vernici, vise se plase od onog gore i busaju da su neki pravoslavci, nego sto zaista veruju, a pre svega postuju!

bezimena

pre 9 godina

Pljujes sistem u kome si ti postao predsednik Srbije na laznim obecanjima,imas stan od pola miliona evra,zavrsio fax u 55-oj godini a da ne znas koja ti je tema za master,sagradio nelegalno vikendicu na Savi,postavio sina za gradonacelnika Kragujevca bez izbora na silu...ima jos ali je i ovo dosta.
(lokator, 24. novembar 2014 18:45)

A vila u Bajčetini, a crkva, a vlasništvo u firmi koja štampa Šešeljeve knjige, ovo ono što se zna.....

Invest

pre 9 godina

"Imali smo poverenja u svetski sistem, posebno bankarski, za koji se ispostavilo da je velika prevara", naglasio je predsednik Srbije.

Ovakve izjave su blamaza kada ih bloger neki izjavi a ne predsednik. Pazi ode covek u UAE i izjavi da je bankarski sistem velika prevara. A kule su u Pustinji same od sebe nikle? Lik je predsednik drzave, koja ima nacionalnu banku, koja inace i ucestvuje u svetski bankarski sistem. Jel trebaju sada stedise da trknu do banke da izvuku svoj novac? U ozbiljnim zemljama ovakve izjave prouzrokuju krah berze i krizu. Srecom niko ovog lika ne shvata ozbiljno, a samim tim i drzavu Srbiju.

ganimed

pre 9 godina

@(sumorni, 24. novembar 2014 12:55)

Proterali stotine hiljada ljudi?!
Odakle? Iz danasnje Hrvatske, Krajine, Kosova? Vidim, tamo nikog drugog sem Srba nema...
Sram te bilo.

tanja

pre 9 godina

Vazno da je Nikolic gledao F1,a drzava i narod kako je birala tako je i dobila. Njemu divno...kad bi se toliko naputovao da nije postao predsednik?

anti_partijas

pre 9 godina

Ti pa kao nešto znaš o svetskom systemu, a da znam vi ste kao vadikavi kolektivni članovi udruženja poklonika teorije zavere. Više verujete u teorije zavere nego u Boga.

Nimrod

pre 9 godina

I ovo izjavljuje predsednik zemlje koja planira da ima nekakvu ulogu u tom sistemu:"Imali smo poverenja u svetski sistem, posebno bankarski, za koji se ispostavilo da je velika prevara", naglasio je predsednik Srbije. "? Da je predsednik Severne Koreje pa da razumem, ali ako Srbija hoce da bude medjunarodni akter, onda radi u sistemu, a ne van istog. Uostalom, zasto je Srbija clanica UNa? Interpola? Kandidat za clanstvo EU? Saveta Evrope? Zasto je potpisnica Povelje o ljudskim pravima? Medjunarodnih ugovora o telekomunikaciji? Kad ce predsednik Srbije shvatiti da njegove izjave ne mogu da budu izjave licnog karaktera, za upotrebu medju prijateljima?

Nefertiti

pre 9 godina

Kao neko čija profesija ima veze sa arapskim svetom, moram reći da me je poprilično obradovao predsednikov stav prema Arapima, i uopšte me je obradovala njegova želja za ponovnim uspostavljanjem zanemarenih prijateljskih odnosa sa mnogim zemljama. Svaka čast, predsedniče Nikoliću!

Zuki

pre 9 godina

Je l' cuje on sam sebe sta prica?
Lupeta nepovezano samo da nesto kaze. Sa ruskim patrijarhom prica o gasu i dugu (a Putin samo sto je otisao sa parade), sa seikom prica o religiji... Boze me sacuvaj!

Goran

pre 9 godina

Pa, sad ... jeste prevara - skupa prevara, nije tesko nasesti na istu. Mene samo zanima kako mi, Srbi, nasedamo na JEFTINE prevare, kao sto su Nikolic i Vucic i bratija im.

daevon

pre 9 godina

Naši stari prijatelji iz UAE koji su među prvima priznali Kosovo? Ne pitamo da li ih možda i finansirali.
Bitno, ovi bivši radikali sad ponizno mole za pare/investicije te iste "naše stare prijatelje" i to pokušavaju da pretsavljaju kao svoj uspeh.

Jovan

pre 9 godina

Pa kad nas toliko vole sto nam ne ukinu vize i priznaju vozacke dozvole kao celoj Evropi. Auuuu, da, zaboravih, pa mi nismo u Evropi. Bar ne u onom delu koji je postovan i cenjen. Zivim i radim u Dubaiju i pricam iz licnog iskustva. Morao sam da polazem voznju iako mi je dozvola stara 23 godine i sve debelo platio (oko 1000eur). Da ne govorim o izgubljenom vremenu. A moje kolege iz EU samo konvertuju dozvolu istog dana za 50eur. E pa hvala vam puno cenjeni politicari ... Ali nema veze, samo kad sam ja otisao iz Srbije

ckskj

pre 9 godina

zvor: Tanjug
prestani vec jednom da pricas u moje ime !
nepismen si, nesposoban, na mestu na kom' definitivno ne pristajes, funkcija ti je besmislena, potpuno mi ne prija da me neko veze sa tvojim likom, delom, kulturom i sl.
zasto? zasto nas uvek pretstavljaju najgori ??
(stop, 24. novembar 2014 12:49)

zato sto bolje nemamo!

nesta para nesta prijatelja

pre 9 godina

Srbija je bankrotirala i niko joj više neda ni dinara kredita a sad Nikolić mora da kuka unaokolo ne bi li iskukao neki dinar. Možda ta kuknjava i prođe ali mora da pusti i neku suzu, čisto da uveri arape da je iskren.

interesting by Bajcetina

pre 9 godina

E ovako gledam redovno te novine ciji clanak prenose i evo danasnje el izdanje nema nista o tome ni jedna jedina rec.
Dalje ugovori o saradnji su samo kao mozda a i ne mora da bude. Slicno onome sa pismom o nameri itd. Do sada nista nije uradjeno evo prodje tri godine nikad gore se nije zivelo. Ovo me podseca na devedesete sto se hrane tice tj onoga sto je na stolu a ova dva nasa samo putuju pricaju jedno te isto. Ako se da primetiti vise nema ni mnogo vesti o Beogradu na vodi niti o seiku koji je trebao da investira impozantnih 3 milijarde evra min kako rekose Mali i Acika. Taj isti sejk tj sta god bio je pre manje od dve nedelje najavio sta planira i gde da zida i sem Emirata nista drugo nije pomenuo cak je rekao jedini fokus je Dubai i nesto u Abu Dhabiu. Inace intervju je bio na CNN u udarnom terminu .
A pogledajte Tomu kako sedi a kako ovaj seik Kod Tome se vidi da je u grcu jer nema znanje da nema sta da kaze coveku pametnu. On je jedino znao da vredja i kleveta kao poslanik i to je sve kao i Acika.

sovuljaga

pre 9 godina

Miki...a mi cemo biti medju poslednjima koji ce priznati nezavisnost Kosova(a vec smo mnogim potezima i priznali),to svako ko ima gram mozga zna jer bez toga nam nema Evrope koja nam je prebitna,ne zbog tamo nekog zapada nego sto sami ne mozemo da opstanemo od svog rada,svojih firmi a silne pare koje smo od njij uzeli nemamo da vratimo...jel' to znaci da treba da se samoubijemo svi posto cemo i mi biti jedni od tih koji su priznali Kosovo?Emirati imaju novac i mogu nam pomoci i uloziti ga u neke firme kod nas...sta mene briga za Rusiju i Ameriku kada ne ulazu kapital i ne otvaraju radna mesta kod nas(a Rusima cak i poklanjamo NIS).

imam

pre 9 godina

Obnoviti prijateljstvo sto drugim recima znaci dajte nam kredite a po mogucnosti nepovratne jer treba da vratimo putinu 200 miliona evra za gas inace nece da nam kupuju jabuke i rakiju e jadni smo ti mi prosjaci

Runjocaveman

pre 9 godina

Svetski sistem nije prevara,jak si toliko koliku imas vojnu i ekonomsku moc,a oni uce da im eto vojska i ne treba a drzavnu imovinu prodaju strancima,to su lose gazde,hahahahhaha.

rade

pre 9 godina

Mnogo sam gladan kad pogledam njihov sto.Bilo bi lepo kad bi mediji poveli racuna o fotografijama koje objavljuju i spasu nas zazubica koje nam stvaraju ovakve trpeze.

istina

pre 9 godina

Ako vec obnavljamo stara prijateljstva, bio bi red da uvedemo i serijatske kazne za politicare i senzacionaliste koji se nazivaju novinarima. Ko nesto slaze-ruka do lakta. Brzo bi se doveo red u Srbiji...
(Zmaj, 24. novembar 2014 14:35)
Bi,ali nebi imao ko potpisat presudu!

Oliver

pre 9 godina

Svaka saradnja sa Emiratima je od ogromnog značaja za celokupni napredak i razvoj naše zemlje, u to nema sumnje. Nikolićeva poseta Emiratima je očigledan pokazatelj dobrih odnosa dveju zemalja, a to se definitivno mora nastaviti i u narednom periodu. Moramo nastaviti da razvijamo saradnju i u budućnosti, jer samo tako možemo očekivati boljitak.

JASMINA PUHACA

pre 9 godina

Srbija moze da ima veliki ekonomski prosperitet ukoliko opet obnovi svoja stara prijateljstva kao sto je to uradila sa UAE ,ova drzava ima kapital i moze da odstvari profit bilo gde ali zeli da nam pomogne u ime nekih starih vremena.

AKO - JEDNOM - VIDIS - MARIJU

pre 9 godina

Bivsa drzava u kojoj smo ziveli imali je veliki broj prijatelja u zemljama Arapskog sveta, nestankom bivse drzavwe pokidale su se i prijateljski odnosi. Mi smo bili zaokupljeni svojim problemima sankcijama, bombardovanjem tako da smo objektivno izgubili te veze i prijateljstva. Dolaskom na vlast Tomislava Nikolic i Aleksandra Vucic , mnoga su prijateljstva na svu srecu obnovljena , cak su stvorena i mnoga po prvi put, smo sa mnogim zemljama sklopili prijateljstvo. Siguran sam da cemo samo imati koristi nikako stete.

Viki

pre 9 godina

UAE su nam iskreni prijatelji koji hoće i žele da sarađuju sa Srbijom.Ova vlast je to prepoznala i saradnja je sve veća jer su nam oni stari prijatelji samo što su bivše vlasti to zapostavile.

obilic

pre 9 godina

Treba imati sto veci broj takvih prijatelja,kao sto su Emirati,naravno i ne zapostavljati ih.Tu ostaje jaca saradnja kao i sve ostalo sto ide uz uzajamnu saradnju.

DŽemo voli džem

pre 9 godina

Uzajamno razumevanje i interesi su najvažniji u odnosima sa UAE ,moramo im se predstaviti u svim oblastima gde imamo šta da ponudimo, a čini se da smo veoma interesantni za njihova ulaganja !

sumorni

pre 9 godina

"Mi smo umereni i veoma privrženi izvornim principima svoje vere, a to znači da na Zemljinoj kugli ima mesta za sve njene stanovnike", istakao je on"

Oplakah.

Pa u ime TE "umerene" navodne vere popalili smo i porušili pola Balkana, proterali na stotine hiljada ljudi i načinili ogromne ratne zločine koji se neće zaboraviti nikada.

O čemu ti bulazniš? Jel mislimo na istu "veru"?

Beeee

pre 9 godina

Auuu....
Sta li se ovom coveku mota po glavi? Sta mi to zajednicko imamo sa zemljom koja ne proizvodi nista, samo sisa naftu i gradi kule i kockarnice (sebi se smejem dok ovo pisem), skoluje teroriste koji veruju u svetsku zaveru protiv njih i njihove vere i diskriminise zene?
Otkud nama nafta??

Milan

pre 9 godina

Opa! Nikolic nije vise samo predsednik Srbije. On je i predsednik Srpske Pravoslavne Crkve, jer kako vidimo iz teksta on je zastupnik i tumac srpske religije.

gorki list

pre 9 godina

Gotovo identicno ovako, takoreci od reci do reci, u petak je pricao kod mene na slavi jedan moj komsija probisvet kada se napio! Evo zurim sada da mu se licno izvinim sto je sa iste bio najuren pod optuzbom da se sa svojim glupostima i buncanjima svima popeo na glavu, a eto ispostavilo se sada da je on ustvari prosipao mudrosti unaokolo...

Sladjan

pre 9 godina

Govoreći o razvoju ekonomskih odnosa, Nikolić je ukazao da Srbija ima ono što Emirati nemaju, a da Emirati imaju ono što naša zemlja nema, te da to treba samo spojiti.


Emirati nemaju tolike lopove, a kod nas nema sta da se vise krade.

hoću da znam gde idu moje pare

pre 9 godina

"Mi smo ponudili Emiratima da školujemo oficire na našoj Vojnoj akademiji, koja je jedna od najpriznatijih u svetu. Sklopili smo sporazume o zajedničkim proizvodima u oblasti vojne industrije, i to su proizvodi visoke tehnologije", zaključio je Nikolić.

Zna Toma kako se teško dolazi do diplome...Verovatno će ih, lično, školovati i troškove plaćati iz Dragičine fondacije.

shone

pre 9 godina

Mnogi su rekli ono sto u principu podrzavam. Samo da dodam g.Nikolicu Emirati su u Bosni imali preko dve hiljade boraca na stani muslimana. Ne obnavljajte ta prijateljstva. Srbija je bila Srbija dok se nije pitalo kako se zoves vec koju slavu slavis. Ako "nasi" nastave ovim tempom ne gine nam ramazan i letnji i zimski.

rade

pre 9 godina

Mnogo sam gladan kad pogledam njihov sto.Bilo bi lepo kad bi mediji poveli racuna o fotografijama koje objavljuju i spasu nas zazubica koje nam stvaraju ovakve trpeze.

Invest

pre 9 godina

"Imali smo poverenja u svetski sistem, posebno bankarski, za koji se ispostavilo da je velika prevara", naglasio je predsednik Srbije.

Ovakve izjave su blamaza kada ih bloger neki izjavi a ne predsednik. Pazi ode covek u UAE i izjavi da je bankarski sistem velika prevara. A kule su u Pustinji same od sebe nikle? Lik je predsednik drzave, koja ima nacionalnu banku, koja inace i ucestvuje u svetski bankarski sistem. Jel trebaju sada stedise da trknu do banke da izvuku svoj novac? U ozbiljnim zemljama ovakve izjave prouzrokuju krah berze i krizu. Srecom niko ovog lika ne shvata ozbiljno, a samim tim i drzavu Srbiju.

ckskj

pre 9 godina

zvor: Tanjug
prestani vec jednom da pricas u moje ime !
nepismen si, nesposoban, na mestu na kom' definitivno ne pristajes, funkcija ti je besmislena, potpuno mi ne prija da me neko veze sa tvojim likom, delom, kulturom i sl.
zasto? zasto nas uvek pretstavljaju najgori ??
(stop, 24. novembar 2014 12:49)

zato sto bolje nemamo!

bezimena

pre 9 godina

Pljujes sistem u kome si ti postao predsednik Srbije na laznim obecanjima,imas stan od pola miliona evra,zavrsio fax u 55-oj godini a da ne znas koja ti je tema za master,sagradio nelegalno vikendicu na Savi,postavio sina za gradonacelnika Kragujevca bez izbora na silu...ima jos ali je i ovo dosta.
(lokator, 24. novembar 2014 18:45)

A vila u Bajčetini, a crkva, a vlasništvo u firmi koja štampa Šešeljeve knjige, ovo ono što se zna.....

Jovan

pre 9 godina

Pa kad nas toliko vole sto nam ne ukinu vize i priznaju vozacke dozvole kao celoj Evropi. Auuuu, da, zaboravih, pa mi nismo u Evropi. Bar ne u onom delu koji je postovan i cenjen. Zivim i radim u Dubaiju i pricam iz licnog iskustva. Morao sam da polazem voznju iako mi je dozvola stara 23 godine i sve debelo platio (oko 1000eur). Da ne govorim o izgubljenom vremenu. A moje kolege iz EU samo konvertuju dozvolu istog dana za 50eur. E pa hvala vam puno cenjeni politicari ... Ali nema veze, samo kad sam ja otisao iz Srbije

sovuljaga

pre 9 godina

Miki...a mi cemo biti medju poslednjima koji ce priznati nezavisnost Kosova(a vec smo mnogim potezima i priznali),to svako ko ima gram mozga zna jer bez toga nam nema Evrope koja nam je prebitna,ne zbog tamo nekog zapada nego sto sami ne mozemo da opstanemo od svog rada,svojih firmi a silne pare koje smo od njij uzeli nemamo da vratimo...jel' to znaci da treba da se samoubijemo svi posto cemo i mi biti jedni od tih koji su priznali Kosovo?Emirati imaju novac i mogu nam pomoci i uloziti ga u neke firme kod nas...sta mene briga za Rusiju i Ameriku kada ne ulazu kapital i ne otvaraju radna mesta kod nas(a Rusima cak i poklanjamo NIS).

tanja

pre 9 godina

Vazno da je Nikolic gledao F1,a drzava i narod kako je birala tako je i dobila. Njemu divno...kad bi se toliko naputovao da nije postao predsednik?

Runjocaveman

pre 9 godina

Svetski sistem nije prevara,jak si toliko koliku imas vojnu i ekonomsku moc,a oni uce da im eto vojska i ne treba a drzavnu imovinu prodaju strancima,to su lose gazde,hahahahhaha.

Dušan

pre 9 godina

Можемо да га мрзимо и не подносимо ,Народ га изабрао и он је преседник до следећих избора .Јесмо ли имали бољих? јесмо ,али их нисмо гласали.
Зато да трпимо и ћутимо и памет у главу.

cisko kid

pre 9 godina

Toliko lupetanja je dosta do kraja svog kriminalnog mandata.Sramota me je sto ovde zivim.Pa sta ce ti Arapi misliti o nama bez obzira sto nisu ni oni cvecke.

kris82

pre 9 godina

Ljudi od celog članka izvuku samo jednu rečenicu i krenu sa negativnim komentarima...bitno je da se stara prijateljstva obnavljaju,nastavljaju tamo gde su stala i kroz to prijatelstvo se unapredjuje saradnja kroz investicije i razne ekonomske prilike.

Zuki

pre 9 godina

Je l' cuje on sam sebe sta prica?
Lupeta nepovezano samo da nesto kaze. Sa ruskim patrijarhom prica o gasu i dugu (a Putin samo sto je otisao sa parade), sa seikom prica o religiji... Boze me sacuvaj!

KV savetnik

pre 9 godina

I EU, u koji srljamo, je takođe prevara.
(Boža, 24. novembar 2014 13:26)

psttttt - to ce reci kada ode sa vlasti; za sada jos uvek po tom pitanju ucutkuje podstanara u glavi.

stop

pre 9 godina

prestani vec jednom da pricas u moje ime !
nepismen si, nesposoban, na mestu na kom' definitivno ne pristajes, funkcija ti je besmislena, potpuno mi ne prija da me neko veze sa tvojim likom, delom, kulturom i sl.
zasto? zasto nas uvek pretstavljaju najgori ??

ganimed

pre 9 godina

@(sumorni, 24. novembar 2014 12:55)

Proterali stotine hiljada ljudi?!
Odakle? Iz danasnje Hrvatske, Krajine, Kosova? Vidim, tamo nikog drugog sem Srba nema...
Sram te bilo.

Billa

pre 9 godina

Ovo što je Nikolić izjavio je tačno 100%, a najbolji dokaz za to je globalizacija i izvoz krize na tržišta i regione koji su najmanje učestvovali u kreiranju iste. Treba se okrenuti alternativnim izvorima saradnje i investiranja, ali istovremeno ne možemo sebi dopustiti da zanemarimo najvažnije igrače - SAD, Nemačku i Rusiju, što je najbolji dokaz da premijer dobro obavlja svoj posao.

Predrag

pre 9 godina

"Mi smo umereni i veoma privrženi izvornim principima svoje vere, a to znači da na Zemljinoj kugli ima mesta za sve njene stanovnike", istakao je on"

Da, posebno tako razmišlja Ratko Mladić čiju si tablu postavljao. Braćo Arapi ne dozvolite da vas prevesla građevinski tehničar iz Kragujevca.

anti_partijas

pre 9 godina

Ti pa kao nešto znaš o svetskom systemu, a da znam vi ste kao vadikavi kolektivni članovi udruženja poklonika teorije zavere. Više verujete u teorije zavere nego u Boga.

Fleet

pre 9 godina

Kaže: "Nastavljamo gde su naši prethodnici stali." Od kad si ti u fazonu da nastavljas gde su komunisti stali? Tomo, Tomo... Pa ti nisi nikakav četnik, čoveče. Ko si ti ustvari?!

Aleksandra

pre 9 godina

"Imali smo poverenja u svetski sistem, posebno bankarski, za koji se ispostavilo da je velika prevara"

Iz poslednjih vesti mi se opet zadužujemo kod MMF-a po ko zna kojim kamatnim stopama. Šta bi sa onih (obećanih) 2-3 milijarde koje će nam UAE dati po "vrlo povoljnim uslovima"? Dali su nam jednu milijardu pa sad čekaju da vide da li ćemo i to da otplatimo za 20-30 godina. Ko zna šta ste vi njima sve obećali i za tu jednu.

gale

pre 9 godina

Sta ce covek kad je bio mlad nije cuo za te stvari(rock muzika,fudbal, F1,sumo rvanje....).Nije mu dao Seselj da uziva u tekovinama imperijalizma,pa gleda da sto vise nadoknadi.Verovatno je prikupljao iskustva u vezi izgradnje F1 staze ,jer od kanala za Solun nema nista a i Beograd na vodi je izgleda kaput.
ps.Idi i spasi Srbiju

Baba Jelka

pre 9 godina

Za informaciju bivšem četničkom vojvodi, te odlične veze koje je Srbija imala zasluge su njemu omraženog komunističkog diktatora Tita u vreme dok je Srbija bila deo Jugoslavije. Srbija je bila razvijenija od Emirata i dalje bi bila razvijena da on i njegovi istomišljenici nisu tako zdušno radili na rušenju Jugoslavije i svih njenih tekovina.

Goki56

pre 9 godina

(stop, 24. novembar 2014 12:49)

Potpuno se slazem. Nemoj da zameris ako ponovim tvoje reci (ali ovaj put velikim slovima)...tako jednostavno a tako istinito!!!

ZASTO? ZASTO NAS UVEK PRESTAVLJAJU NAJGORI??

nesta para nesta prijatelja

pre 9 godina

Srbija je bankrotirala i niko joj više neda ni dinara kredita a sad Nikolić mora da kuka unaokolo ne bi li iskukao neki dinar. Možda ta kuknjava i prođe ali mora da pusti i neku suzu, čisto da uveri arape da je iskren.

on je ladno predsednik

pre 9 godina

Kakve veze ima nasa i njihova vera?? Nigde! A sto je najgore, Srbi su sve samo nisu vernici, vise se plase od onog gore i busaju da su neki pravoslavci, nego sto zaista veruju, a pre svega postuju!

Drag i Ca u paklu soping mola

pre 9 godina

- Maj nejm iz Nikolic. Tomislav Nikolic. Aj em a master.
- Nice to meet you Mr Nikolic.
- Nou, nou, nou mister. M A S T E R

Mmm

pre 9 godina

Gospodine Nikoliću, lepo bi vam stajala ona kapica sa zvončićima i one špicaste cipelice što klovnovi nose. I da vas tako postavimo ispred zastave, a na njoj da bude nacrtana bundeva.
Možete li da zamislite ti sliku predsedniče?

Mikajlo

pre 9 godina

Mozda i jeste u pravu za bankarski sistem ali ta svoja razmisljanja treba da deli sa Dragicom uz jutarnju kaficu ili na nekoj skupstini cetnickih vojvoda.
Ovi Arapi sigurno nisu publika za takvu izjavu jer su upravo njihove pare okosnica tog i takvog svetskog bankarskog sistema a on im je to u lice sasuo.
Pametan nam je preCednik, nema sta.

Sale

pre 9 godina

"Osvrnuvši se na ekonomsku krizu, Nikolić je rekao da nas je ta kriza zahvatila zato što su veliki igrači potrošili tuđi novac".
Kao što su i kod nas veliki igrači (tajkuni) i političari potrošili i dalje troše NOVAC PORESKIH OBVEZNIKA!

"Imali smo poverenja u svetski sistem, posebno bankarski, za koji se ispostavilo da je velika prevara", naglasio je predsednik Srbije.
BANKARSKI SISTEM VELIKA PREVARA? Srce našeg bankarskog sistema kod nas su , upravo, banke za koje ti kažeš da su velika prevara? O ČEMU TI TO?

Radex

pre 9 godina

I ja sam imao poverenja u obrazovni sistem kod nas , pa sam shvatio da je to velika PREVARA . A shvatio sam, zahvaljujuci vama gospodine predsednice.

Aca

pre 9 godina

Podržavam svaki vid saradnje, ali na ravnopravnim osnovama! Ne podržavam da se strancima daje poljoprivredno zemljište-džabe, poljoprivredni kombinati-džabe, dobre, profitabilne firme-džabe ( džabe-čitaj: strateško partnerstvo), a za uzvrat da dobijamo "povoljne" kredite koje će vraćati naši praunuci!

Goran

pre 9 godina

Pa, sad ... jeste prevara - skupa prevara, nije tesko nasesti na istu. Mene samo zanima kako mi, Srbi, nasedamo na JEFTINE prevare, kao sto su Nikolic i Vucic i bratija im.

Coco Bill

pre 9 godina

....Sklopili smo sporazume o zajedničkim proizvodima u oblasti vojne industrije, i to su proizvodi visoke tehnologije", zaključio je Nikolić....

Pa po koji već put sklapate te "čuvene" "sporazume" ?! Potpisan je predugopvor predugovora predugovora od predugovora.....

interesting by Bajcetina

pre 9 godina

E ovako gledam redovno te novine ciji clanak prenose i evo danasnje el izdanje nema nista o tome ni jedna jedina rec.
Dalje ugovori o saradnji su samo kao mozda a i ne mora da bude. Slicno onome sa pismom o nameri itd. Do sada nista nije uradjeno evo prodje tri godine nikad gore se nije zivelo. Ovo me podseca na devedesete sto se hrane tice tj onoga sto je na stolu a ova dva nasa samo putuju pricaju jedno te isto. Ako se da primetiti vise nema ni mnogo vesti o Beogradu na vodi niti o seiku koji je trebao da investira impozantnih 3 milijarde evra min kako rekose Mali i Acika. Taj isti sejk tj sta god bio je pre manje od dve nedelje najavio sta planira i gde da zida i sem Emirata nista drugo nije pomenuo cak je rekao jedini fokus je Dubai i nesto u Abu Dhabiu. Inace intervju je bio na CNN u udarnom terminu .
A pogledajte Tomu kako sedi a kako ovaj seik Kod Tome se vidi da je u grcu jer nema znanje da nema sta da kaze coveku pametnu. On je jedino znao da vredja i kleveta kao poslanik i to je sve kao i Acika.

мире

pre 9 godina

(Baba Jelka, 24. novembar 2014 15:17)
Ма јесте. Највећи успех у тадашњој Југи је био да побегнеш на омражени запад да радиш, па кад се вратиш онда си главни баја у старом крају.
Никад овде није било лепо, на жалост.

Beogradski disident

pre 9 godina

Deco, BEZITE IZ SRBIJE!
(papiga, 24. novembar 2014 14:12)

Pobegao sam na zalost pre godinu dana. I verovatno se necu vracati nikad vise . Ne mogu da oprostim nasim politicarima sto ce mojoj deci maternji jezik nece biti srpski.

Nimrod

pre 9 godina

I ovo izjavljuje predsednik zemlje koja planira da ima nekakvu ulogu u tom sistemu:"Imali smo poverenja u svetski sistem, posebno bankarski, za koji se ispostavilo da je velika prevara", naglasio je predsednik Srbije. "? Da je predsednik Severne Koreje pa da razumem, ali ako Srbija hoce da bude medjunarodni akter, onda radi u sistemu, a ne van istog. Uostalom, zasto je Srbija clanica UNa? Interpola? Kandidat za clanstvo EU? Saveta Evrope? Zasto je potpisnica Povelje o ljudskim pravima? Medjunarodnih ugovora o telekomunikaciji? Kad ce predsednik Srbije shvatiti da njegove izjave ne mogu da budu izjave licnog karaktera, za upotrebu medju prijateljima?

daevon

pre 9 godina

Naši stari prijatelji iz UAE koji su među prvima priznali Kosovo? Ne pitamo da li ih možda i finansirali.
Bitno, ovi bivši radikali sad ponizno mole za pare/investicije te iste "naše stare prijatelje" i to pokušavaju da pretsavljaju kao svoj uspeh.

zoran

pre 9 godina

Istini za volju, u tekstu pise kako je intervju dat novinama koje se stampaju na engleskom jeziku,tako da bi ova dvanaestorica nepismenih trebalo najpre da se opismene, pre nego sto primitivnim i necivilizovanim izrazima nasrnu na IZABRANOG predsednika. Srbija, prvi put u svojoj istoriji, ima predsednika koji korektno i u okvirima ustavnih ovlascenj obavlja svoje duznosti. Ja bih zeleo da predsednik Srbije bude neko ko je mudar kao patrijarh, pametan kao Albert, hrabar kao Aleksandar Makedonski i izgleda kao Bred Pit ali ne biram ja, bira VECINA a sustina demokratije je postovanje volje vecine.

xxxx

pre 9 godina

Dok je Tito bio ziv imali smo odlecne odnose sa njima.Posle toga su sve prekinuli.Mnogo smo izgubili u zadnjih 25 god.Treba se to obniviti pi svakom pitanju.

Немања или Мухамед, исто му дође

pre 9 godina

Хахаха, Томиславе председниче, да вас нема, требало би вас измислити. Ову вест принтам одмах и стављам изнад радног стола, да ме увесељава свако јутро. Само нас обавестите када да почнемо да се облачимо у чаршаве, да се у потпуности уклопимо у нове (старе) токове.

lokator

pre 9 godina

Pljujes sistem u kome si ti postao predsednik Srbije na laznim obecanjima,imas stan od pola miliona evra,zavrsio fax u 55-oj godini a da ne znas koja ti je tema za master,sagradio nelegalno vikendicu na Savi,postavio sina za gradonacelnika Kragujevca bez izbora na silu...ima jos ali je i ovo dosta.

darto

pre 9 godina

bravo tomo.kad smo ono mi bili razvijena zemlj. imam 31 i ne secam se toga osim prica starijih. u svakom slucaju bravo za tomu. to su dobre vesti za srbiju. samo napred

imam

pre 9 godina

Obnoviti prijateljstvo sto drugim recima znaci dajte nam kredite a po mogucnosti nepovratne jer treba da vratimo putinu 200 miliona evra za gas inace nece da nam kupuju jabuke i rakiju e jadni smo ti mi prosjaci

Prevara!!!

pre 9 godina

Gospodine Predsednice, lepo zvuci kad kazete tako nesto,ali mi onda nije jasno zasto zagovarate ekonomski liberalizam, zasto uzimate kredite od MMF-a (pa se jos hvalite i nama gradjanima to predstavljate kao veliki uspeh),a ovamo pricate kako je to velika prevara. Treba uvek biti dosledan,a ne od prilike do prilike.

Aco

pre 9 godina

Inersuje me da li je Seik uslovio saradnju sa ulaskom Srbije u EU? Sigurno da nije. To je jos jedan dokaz da nam nisu potrebni niciji ultimatumi da imamo sta da ponudimo iskrenim prijeteljima za uspesnu saradnju i prosperitet nase zemlje.

Jeftic Zoran

pre 9 godina

Postajemo sve interesantnija zemlja za ulaganja, sto je velika zasluga sadasnjeg drzavnog vrha i svakako da je pohvalno sto se obnavljaju prijateljstva.

Warpten

pre 9 godina

Ne znam cemu silno negodovanje oko predsednika, ipak ste ga vi posredno ili neposredno birali.
Ako ste vi toliko sposobni, napravite neku promenu. Sam tekst je odlican ali da li je Toma to zaista rekao.. Wee wil never nov.

toma diploma(ta)

pre 9 godina

"Imali smo poverenja u svetski sistem, posebno bankarski, za koji se ispostavilo da je velika prevara", naglasio je predsednik Srbije.

Ово је довољно само по себи да сваки становник ове земље поцрвени ко булка. Чак и да је то тачно и да су Србију у последњих 20 година водили дивни, поштени и радни људи а да је упала у кризу због светских зликоваца који су изиграли наше поверење (ха ха) опет не би ниједан иоле разуман председник изјавио нешто тако. Замислите Путина или Меркелову или кога год да прави тако мелодраматичне изјаве и назива светске банкаре преварантима? Поготово након што су средили кредит од светске банке јер не могу да се саставе колико краду?

nesa

pre 9 godina

Ako ce se od ove posete i sklopljenih poslova u Srbiji ziveti bolje, podrzavam. Ako je ovo samo prilika da se jos vise krade, onda neka sve propadne.

Dule

pre 9 godina

Poljoprivredno zemljište, poljoprivredni kombinatu, voda, prehrambeni proizvodi.... avioni.....trpeza zdrave hrane za njihovu decu! A naša deca-GMO....

munz

pre 9 godina

Nikolić prosto nije intelektualno i obrazovno pripremljen da se bavi diplomatijom. To se vidi po tome što skoro svaku posetu i izjave tokom istih prate "pojašnjenja", "objašnjenja", "izvinjenja", "dopune" i sl.

Bokisha

pre 9 godina

Ma mi smo vekovni prijatelji sa Emiratima, jos iz doba Muse Kesedzije i crnog Arapina! Au predsednice, u diplomatiji stvarno morate da budete fkeksibilni i spremni na sve vrste kompromisa, ali i da to ima smisla i dostojanstva. Pa kakvi su vam to savetnici uz ciju asistenciju vase izjave uvek na kraju ispadnu smesne i jadne.

Veljko

pre 9 godina

Pažljivo čitajte, molim. Namera tekstopisca i jeste da nam rečeničnim sklopom sugeriše da je govorio na engleskom ( kud bi!?). Medjutim, istina je da taj časopis izlazi na engleskom jeziku a kako je (Zaratustra ) govorio, znamo. I baš smo, kako mudro naglasi, bliski - i u veri, i u medjusobnoj ljubavi, i u miru i u ratu ( ovo posebno !)i istorija nam je slična i ličimo brate ko jaje jajetu i ovo nema veze sa profitom ( ovo je najgenijalnije, aferim!) već sa ljubavlju, vekovnom brale! Imam, da prostite, neki osećaj mučnine!

Pera

pre 9 godina

Predsednik nam je kao globalni turista, a sve mu placa drzava. Kad ga je ovaj narod izabrao neka putuje i neka se provodi samo kad bi prestao da se pravi pametan. Idi na formulu, ali nemoj ubuduce da se mesas s ozbiljnim ljudima.

Antigona

pre 9 godina

Dobro je što je Srbija obnovila i učvrstila saradnju sa EUA, jer od te saradnje obe države mogu imati koristi. Zahvaljući planiranim investicijama Srbija bi mogla pored povećanja poljoprivredne proizvodnje, proizvoditi i IT tehnologiju.

mica

pre 9 godina

tomo, alal ti.... uspeo si tvoj posao je delenje odlikovanja,obelezavanje godisnjica,vojne parade,otvaranje spomenika i
putovanja po svetu za tvoje aktivnosti uzmi od moje penzije jos toliko koliko si uzeo.

istina

pre 9 godina

Ako vec obnavljamo stara prijateljstva, bio bi red da uvedemo i serijatske kazne za politicare i senzacionaliste koji se nazivaju novinarima. Ko nesto slaze-ruka do lakta. Brzo bi se doveo red u Srbiji...
(Zmaj, 24. novembar 2014 14:35)
Bi,ali nebi imao ko potpisat presudu!

Ardbeg

pre 9 godina

@ (toma diploma(ta), 24. novembar 2014 13:11)

Da se malo bolje razumes u internacionalni finansijski sektor znao bi da je istina da su bankari najvece zlo svetske ekonomije. Potpuno je tacno da su oni izazvali krizu 2009. i da sve nas drze kao taoce jer mogu izazvati globalni ekonomski kolaps vrlo lako. Ovo je prvi, i verovatno poslednji, put da je Toma rekao nesto pametno.

Jole

pre 9 godina

Upravo tako, mi treba da se dopunjujemo sa UAE na obostrano zadovoljstvo i korist, oni imaju tehnologiju, mi resurse nije Tito bio lud kad je to prepoznao svojevremeno u Trecem svetu, upravo mogucnosti za ozbiljnu saradnju, sada ssamo to treba oziveti, a Toma ocigledno i zna kako.

Petra

pre 9 godina

Cudan smo mi narod iz svega izvlacimo samo negativno i niko i nista nam ne valja...a to sto se nastavlja prijateljstvo i tezi ka ekonomskoj saradnji,sto se govori o obostranoj koristi.

Obilić

pre 9 godina

Sa zemljama koje nam pokazuju prijateljstvo tako sto investiraju svoj kapital u Srbiji moramo izgraditi najvise moguce odnoste, kao sto je to recimo svojevremeno radio Tito. Amerika, Rusija i EU trebaju da pokazu svoje dobre nemare konkretnim primerima kao sto to rade UAE.

wolf

pre 9 godina

"Srbija je izabrana da bude strateški partner UAE stvar je međusobnog razumevanja, a ne profita, jer su profit mogli da ostvare i na drugim mestima."

Iskreno i tačno !

Lazar

pre 9 godina

Iz ove posete na najvisem nivou bi moglo dosta dobrog da izadje za Srbiju u buducnosti. Izvoz roba i usluga: poljoprovreda, gradjevina, turizam itd.

Nefertiti

pre 9 godina

Kao neko čija profesija ima veze sa arapskim svetom, moram reći da me je poprilično obradovao predsednikov stav prema Arapima, i uopšte me je obradovala njegova želja za ponovnim uspostavljanjem zanemarenih prijateljskih odnosa sa mnogim zemljama. Svaka čast, predsedniče Nikoliću!

Isidora Sekulić

pre 9 godina

Treba iskoristi prijateljske odnose koje imamo sa državama UAE. Treba ih navesti da investiraju što više u našu zemlju, kako bismo ostvarili bolji napredak i razvoj.

Dunja

pre 9 godina

Sto se tice nase ekonomije dobro je to sto Srbija ima ono sto Emirati nemaju, a da Emirati imaju ono sto nasa zemlja nema, e to treba spojiti.

:-)

pre 9 godina

"Imali smo poverenja u svetski sistem, posebno bankarski, za koji se ispostavilo da je velika prevara",
Ako nije po onoj lopov stalno vidi da neko krade onda je ovo možda nešto najpametnije što je dosad rekao. U stvari možda i najpametnije što je rekao ijedan predsednik Srbije, ikada.

Viki

pre 9 godina

UAE su nam iskreni prijatelji koji hoće i žele da sarađuju sa Srbijom.Ova vlast je to prepoznala i saradnja je sve veća jer su nam oni stari prijatelji samo što su bivše vlasti to zapostavile.

Bjuti-bifor-Brejn-BG

pre 9 godina

Svako gleda svoj interes i to je valjda prirodno, kao što i nikada nije pravedno po leđim radničke klase, ili sada već sirotinje

Zmaj

pre 9 godina

Ako vec obnavljamo stara prijateljstva, bio bi red da uvedemo i serijatske kazne za politicare i senzacionaliste koji se nazivaju novinarima. Ko nesto slaze-ruka do lakta. Brzo bi se doveo red u Srbiji...

Oliver

pre 9 godina

Svaka saradnja sa Emiratima je od ogromnog značaja za celokupni napredak i razvoj naše zemlje, u to nema sumnje. Nikolićeva poseta Emiratima je očigledan pokazatelj dobrih odnosa dveju zemalja, a to se definitivno mora nastaviti i u narednom periodu. Moramo nastaviti da razvijamo saradnju i u budućnosti, jer samo tako možemo očekivati boljitak.

obilic

pre 9 godina

Treba imati sto veci broj takvih prijatelja,kao sto su Emirati,naravno i ne zapostavljati ih.Tu ostaje jaca saradnja kao i sve ostalo sto ide uz uzajamnu saradnju.

AKO - JEDNOM - VIDIS - MARIJU

pre 9 godina

Bivsa drzava u kojoj smo ziveli imali je veliki broj prijatelja u zemljama Arapskog sveta, nestankom bivse drzavwe pokidale su se i prijateljski odnosi. Mi smo bili zaokupljeni svojim problemima sankcijama, bombardovanjem tako da smo objektivno izgubili te veze i prijateljstva. Dolaskom na vlast Tomislava Nikolic i Aleksandra Vucic , mnoga su prijateljstva na svu srecu obnovljena , cak su stvorena i mnoga po prvi put, smo sa mnogim zemljama sklopili prijateljstvo. Siguran sam da cemo samo imati koristi nikako stete.

JASMINA PUHACA

pre 9 godina

Srbija moze da ima veliki ekonomski prosperitet ukoliko opet obnovi svoja stara prijateljstva kao sto je to uradila sa UAE ,ova drzava ima kapital i moze da odstvari profit bilo gde ali zeli da nam pomogne u ime nekih starih vremena.

DŽemo voli džem

pre 9 godina

Uzajamno razumevanje i interesi su najvažniji u odnosima sa UAE ,moramo im se predstaviti u svim oblastima gde imamo šta da ponudimo, a čini se da smo veoma interesantni za njihova ulaganja !