Ponedeljak, 17.11.2014.

21:06

Na Krimu se desilo što i na Kosovu

Ruski predsednik je u intervjuu za nemačku televiziju ARD, između ostalog, rekao da se na Krimu nije desilo ništa drugačije od onoga što se dogodilo na Kosovu.

Izvor: Tanjug

Na Krimu se desilo što i na Kosovu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

186 Komentari

Sortiraj po:

Bolero

pre 9 godina

Vidis Tomo i ti Olio i Stanlio, bolje da ste sa Amerima menjali Putina za Kosovo nego da pravite parade i da se blamirate sa beskorisnim putasestvijem po majci Rusiji.

max

pre 9 godina

Slažem se s Amerima..da je Kosovo jedinstven slučaj ali..u smislu najčistijeg primera gaženja međunarodnog prava..Otkada neka grupa ili manjina može da traži otcepljenje od matične države a bez saglasnosti iste a u slučaju Kosova gd pre toga nije bilo nikakvih planskih, masovnih ubistava ili genocida,a na Kosovu se odnosi na ogromni period od 1945 do 1998 ? Zamislite da 30 miliona Hispanjolaca u Kaliforniji,Novom Meksiku Teksasu,itd..unilateralno odluči da se otcepi od Amerike . Pa onda i RS može od Bosne,Tirol od Italije,Katalonija i Baskija od Španije,Škotska od Britanije,stotinu drugih regiona od Amerike i Rusije..pa tu nema kraja..Vrhunski cinizam,lažni preteksi ,nepoštovanje prava na bezbedno postojanje irelevantnih,malih država..Zamolio bi neke tvorce da izbace postoje termin međunarodnog prava.. Jer je to izlizana šala..

Aleksandar Maraš

pre 9 godina

Krim pripada Tatarima
ako cemo
(posteno., 18. novembar 2014 11:45)

Ajde?!hahahahahahaha....!! Pa sa istorijske distance,Tatari su došli na Krim bukvalno-JUČE!

Бојан Илић

pre 9 godina

Zar i ti sine Putine!!!(Nikola, 17. novembar 2014 21:32)Jbt kad mi uze reci iz usta najstrasnije...
(iKrem, 17. novembar 2014 23:54)

Не каже се за то "реч из уста" , то се зове "безидејност"!:-)

Bojan021

pre 9 godina

Nista pogresno nije rekao, koristi Kosovo da bi opravdao pripajanje Krima. Mislim da to nama ide u korist zato sto samim pominjanjem slucaja secesije Kosova radi ono sto bi nas sef diplomatije trebao a ne moze jer je potpisao briselski sporazum i odrekao se blokiranja a samim tim bilo kakvog pominjanja Kosova... Ako neko veruje da ce Putin priznati Kosovo a da pritom nece izdejstvovati isto pravo za Republiku Srpsku taj se vara.Sve ovo naravno pada u vodu ako nas veliki vodja odluci da uvede sankcije braci... Pozdrav svima od novopecenog radikala! :)

Nostradamus

pre 9 godina

Jedino što je zajedničko za KiM i Krim, je početno slovo imena, a sve drugo je različito. Amerika je pomogla da se KiM osamostali i dobije državnost, dok je Rusija kumovala Krimu. Ako je Krim „opravdano“ bio podržan od Rusa, onda to isto možemo da kažemo i za KiM, sa razlikom da su ga podržali Ameri. Ako pak KiM nije „opravdano“ dobio status, onda to isto važi i za Krim. Sve ostale kombinacije su proizvoljna navijačka „opravdanja“, uz obavezno napominjanje „prava naroda na opredelenje“, ali samo kada to odgovara onome ko „brani“ to pravo. Ako kažemo da je sve to završena priča, onda ne vidim razlog da se Ameri a ni Rusi, pozivaju na nekakva opravdanja, jer svako je po jednom iskoristio svoju šansu, da napravi glupost i sada obe strane „imaju orahe u džepu“. Dakle, svi razdragano čekamo novu priliku, da nas obraduju sa nekakvim najnovijim tumačenjem, onoga što svi znaju, ali im nije bilo „OBJAŠNJENO“, he, he, he.

mikin

pre 9 godina

"Ruski predsednik je u intervjuu za nemačku televiziju ARD, između ostalog, rekao da se na Krimu nije desilo ništa drugačije od onoga što se dogodilo na Kosovu."
------------------------------------------------------------------------------
Niste u pravu g. Putin. Na zalost, desilo se nesto potpuno drugacije. Na Krimu su ljudi imali referendum, na njemu se izjasnili za nezavisnost i potom se izjasnili za pripajanje Rusiji. A sta je od toga bilo na Kosovu. Nista! Kosovo je NASILNO otcepljeno od Srbije i to surovom silom Amerike i NATO. Na kosovu je primenjen fundament americke istorije: KAUBOJSTINA.

rango

pre 9 godina

Putin ne mari za Srbe koliko ni mrave u svom podrumu. Ja sam to uvijek tvrdio i o tome pisao, sada se i dokazalo. Naša prava braća, ako ih već tražite su Francuzi, Grci pa i Ameri - bar je tako bilo kroz istoriju...

jasam

pre 9 godina

Sta se pravimo blesavi Putin samo sto nije priznao Kosovo. Setimo se da u vreme nase parade ruska televizija izvestava iz Srbije tu je prikazana mapa srbije bez kosova. Pametnom dosta

jasam

pre 9 godina

Sta se pravimo blesavi Putin samo sto nije priznao Kosovo. Setimo se da u vreme nase parade ruska televizija izvestava iz Srbije tu je prikazana mapa srbije bez kosova. Pametnom dosta

KOSOVAC

pre 9 godina

kako ste bre tako maloumni,pa zar ne vidite da im Kosovo nabija na nos zbog dvostrukih standarda EU! I samo i jedino moćna Rusija nam mogu vratiti Kosmet,naravno uz dvostruke standarde ali u našu korist. i verujem da će tako i biti jednoga dana!

Mare

pre 9 godina

U nastavku interviju, Putin objasnjava da je jedina razlika izmedju Krima i Kosova ta sto na Kosovu nije bilo referneduma, kao i da je to dovljna razlika zasto Kosovo ne moze biti priznato kao nezavisno. Samo toliko.

Aj nam jos malo objasni

pre 9 godina

@BaneB, 17. novembar 2014 23:31
Hahaha, bas im je perfidno rekao, super si ga provalio. Jesi to iz ovog citata zakljucio "..To je najvažnije. Na Krimu se nije desilo ništa drukčije od onoga što se desilo na Kosovu"?

Трибал

pre 9 godina

A jel znate ono kad Atinski poslanik pre 2500 godina kaže Meljanima, kad su se ovi pozvali na neki međuugovor,
Pa i vi znate vrlo dobro, kao i mi, da otkako je ovog sveta pravo važi samo za jednake po moći i da jaki rade ono šta mogu a slabi trpe ono šta moraju.

(Neko se možda pita a ko su Meljani, a u tom pitanju možda i jeste odgovor. Ipak su se pobunili pa su nestali).

deus

pre 9 godina

Dobro nesrece moje tj. sugradjani moji pa sta vi mislite ko ce da mu prizna Krim ?? Pa ni Severna Koreja nije priznala nijedan kvadratni metar Ukraijne pod kontrolom Moskve. On tj. Putin mora necim da trguje samo sto mora da dopuni ponudu Zapadu mora da doda jos nesto na tas da bi sutra neke nove generacije iz Atlasa ucile kolika je Srbija kolika je Rusija kolika je Ukraijina jednog dana bez obzira na duzinu trajanja krize mora nesto da se prelomi u nekom smeru mirnom ili ratnom. Ali nista se ne sekirajte bice to preko nasih ledja u svakom slucaju.

Ivan

pre 9 godina

Otisao sam na nemacki sajt da stvarno proverim ovo sto je on rekao i sa velikim zaljenjem mogu da tvrdim da je srpski prevod tog intervjua 100% autentican! Covek je zaista ovo ovako izjavio (http://www.ndr.de/nachrichten/Putin-und-der-russische-Standpunkt,putininterview108.html).

Daleko sam od rusofila, vise rusofob, ali sam podrzavao Putina generalno jer je delovao da je jedina velika antiglobalisticka faca trenutno na trzistu. I jedini koji moze da kaze NE zapadnoj imperiji. Na zalost zestoko sam se prevario. Nije problem ni da brani Rusiju, sopstvene interese i sve ostalo. To je ocekivano. Ali ovako sramno da izjavi sa nozem u ledja, kao najgori licemer - e to vec nisam ocekivao od njega. Zasto onda Rusija ne prizna Kosovo? Budi bar iskren prema svojoj zemlji!

Alban

pre 9 godina

E pa nije ista prica na kosovu od
88-do 98 represie pa posle rat pa posle rambuje mnogo un rezulucie
pa artisari fiks 20 god ,,a na krimu za 6 meseci bez nicega i nista,zavrsena prica ,,Inace ja podrzavam vulu naroda .

Čarapan

pre 9 godina

Putine pobrkao si lončiće. Krim nije isto što i Kosovo. Krim je deo nekadašnje rusije. Sada se svojom voljom vratio Rusiji. Kosovo su Srbiji oružjem oteli Albanci i 19 zemalja. Nadam se da će jednog dana biti ponovo pod potpunom kontrolom Srbije.

pero

pre 9 godina

Čist populizam... Ja ne verujem da on veruje u to što priča. On tačno zna koji su to politički principi po kojoj neka grupacija ima pravo na samoopredelenje i sam se pozvao na to kad je priznavao Južnu Osetiju. Za Abhaziju nije imao takav argument ali u vezi sa Krimom je totalno preterao. Ako se drži takvih principa onda nek da takvu slobodu Čečenima, Tatarima i ostalima. Taj njegov samozvani princip, mogao bi samu Rusiju skupo koštati. Ja verujem da će boleti glava najviše Ruse kad se osveste i vide ko je i šta je Putin. Po meni Putin je "trojanski konj" novog svetskog poretka, koji će samu Rusiju uvesti u raspad. Živi bili pa videli...

vladimir pljakic

pre 9 godina

pravo na samoopredeljenje imaju svi narodi sveta osim srba, mi smo to pravo izgubili genetskom greskom mi volimo da smo neopredeljeni. previse je kvalitetnih srba poginulo i ubijeno u poslednjih 100 god, potomci prezivelih bolje od ovoga ne mogu. mi smo izgubili ratove jer su u njima zivote dali najbolji od nas i pobeda pripada njima, a nama ostaje da se valjamo po mulju i glibu jednom rukom moleci za pomoc sve i svakoga, a drugom pokazujuci srednji prst svima koji nam se i malo priblize....gde bi nam bio kraj da nije tako blizu

mister

pre 9 godina

Narode sta je sa vama..O cemu mi pricamo,o Rusiji i SAD?Mi mali i pametni pficamo o njima..da im pukne film,ode i Kosovo i Krim i Evropa i Havaji i sve u...Rusi gledaju svoj interes,bas kao i SAD zato sto su svetske sile!!!Jesu nam Rusi blizi ali nista vise od toga.MNOOOGO JE zategnuto.

BaneB

pre 9 godina

Niste skapirali coveka, nisam ni ja prvi put ali sam citao ponovo pazljivije, on zapravo nije to izjavio vec citira i poziva se na odluku Medjunarodnog suda pravde u kojoj to pise, jer ga ti isti sada napadaju a on kaze cekaj jeste u odluci o Kosovu rekli tako, tako i tako, e pa zasto to sto ste zakljucili u odluci tada o Kosovu ne vazi i sada. Time im je samo perfidno stavio do znanja dvostruke arsine i licemerje praveci se blesav kao da i on postuje njihove odluke, a u stvari bole ga bas za njih i naravno ne priznaje nezavisnost Kosova.

Urednik

pre 9 godina

Putin nigde nije rekao da su krim i kosovo isto vec da je medjunarodni sud bio jasan po pitanju kosova a sad zapad na slicnu situaciju na krimu reaguje sasvim suprotno (gde je narod, citiram "ne samo prosto resenjem parlamenta proglasio nezavisnost, vec i na referendumu").

aleko dundich

pre 9 godina

ovo je greska. uopste se nije desilo isto. na kosovu je bilo krvoprolice, amerikanci su unistili celu infrastukturu, izvrseno je etnicko nasilje, ciscenje. a na Krimu nije bilo nijedne zrtve. to je, ipak, velika razlika.

five easy pieces

pre 9 godina

Neki sad otkrili rec rusofil, pa svaki drugi komentar samo o tome, valjda tako sebi zvuce obrazovanije. Ko se kupa na bazenu je onda, valjda, hlorofil.

kosovski srbin

pre 9 godina

Evo da odbranim Putina.
Mi smo nase Kosovo izgubili pa izgubili. Niko nam ga nikad nece vratiti posto ni Srbija to nece, nesme od EU i NATO pakta. Putin je to isto uradio sa Krimom i pokazao kolika je ta ista EU licimerna posto nije priznala nezavisnost Krima, iako je tamo odrzan referendum.
I drago mi je sto Putin Kosovo nabija na nos kada neko postavlja pitanje o Krimu, jer slucaj Kosova je pokazao dvostruke standarde zapada.
Sto se mene tice, nek Putin prizna i nezavisnost Kosova, ali barem neka spase one ruse na Krimu, Donjetsku i Lugansku od NATO-a, EU i Ukrajinskih fasista.
Mi smo propali sa Kosovom ili bez.

Goran

pre 9 godina

Znate kako ga zovu Rusi? Putin sin! Znate sta znaci "puta" na spanskom? Isto kao "putana" na italijanskom. Necu prevesti na srpski od moralnih razloga.

Nemo

pre 9 godina

Pitanje ovima sto su sarkasticni u odnosu na Putina: Da li vi verujete da nas Zapad voli zbog nasih kvaliteta ili, mozda, imaju i oni neku racunicu? Ja, licno, vise volim da me iskoriscavaju Rusi nego gonici krava. Stvar ukusa.

sasa jokic

pre 9 godina

Stokholm/Moskva sindrom@ Ne spadam u generaciju koja ima te obicaje. Sebe postavljam iznad politicara, svi su oni ipak neostcareni likovi, koji lece komplekse na masama. Jedini covek koji je malo iskocio na ovim prostorima (JEDINI) Balkanu je Djindjic.
Zao mi je sto vas je posle Slobe i Putin razocarao, tj. Sloba ga je predao, a Putin danas jos jednom potvrdio tu istinu.
Da sam se ja pitao, do NATO agresije nikada ne bi doslo, a kada je vec doslo, ja bi isao do kraja, kopnena borba, pa kom opanci kom obojci. Na zalost nase patriJote su se udarale u prsa do prve bombe u dvoristu, a onda sramno potpisale kapitulaciju, a danas nas opet svadjaju sa svetom, kao ne daju ga, isti ti pametnjakovici!
Dosta mi je vas patiJota koji ste izgubili sve srpske zemlje, pretvarajuci se da ste veliki Srbi!

mlekadzija

pre 9 godina

Za sve ovdasnje natofile: kada je to bio odrzan referendum na Kosovu i Metohiji? Okupacija je privremena, ali kad tad ce joj doci kraj. Nicija nije do zore gorela...stvari ce doci na svoje mesto.

acca

pre 9 godina

Ko je shvatio, shvatice! Al evo da pojasnim i rusofilima i europejcima. Putin ovim potezom nama ni na koji nacin ne odmaze poredeci Krim i Kosovo iz prostog razloga jer mi ni danas nemamo ingerencije ni vlast na Kosovu! I ako dodje do nekog dogovora oko medjunarodnog prava ili ti vracanja na pocetne pozicije, Krim da se vrati Ukrajini u tom slucaju i Kosovo se vraca u sastav Srbije! U svakom slucaju nemozemo izgubiti vise od ovoga danas al eto postoje sanse i da ga vratimo! Ne osudjujte unapred!

Zloba

pre 9 godina

Eto toliko o "velikoj" ljubavi sa bratskom nam Rusijom.Valjda bi sada svima trebalo biti jasno da ljubav izmedju drzava i njihovih vlada ne postoji, vec da postoji samo interes i nista drugo.Treba samo pronaci da interes bude obostran i upravo tome sluze politicari.Ljubav i simpatije izmedju naroda to da.
Za razliku od obicnog naivnog naroda siguran sam da politicari ovo dobro znaju, kako svi oni predjasnji tako i ovi koji su trnutno na vlasti.Jedino je stvar njihovog postenja, tj. hoce li raditi za opstu dobrobit ili prosipati demagogiju za dobrobit svog dzepa.

Zlatko

pre 9 godina

I on i njegov kolega, a za njima i ceo svet, svi zaboravljaju da je Kosovo taj svoj status steklo oruzjem i precutnom dozvolom onih koji su otvorili tu Pandorinu kutiju. Svi zaboravljaju da je Kosovo presedan zbog kojeg je stradao ceo jedan narod. Svi zaboravljaju da je Kosovo svoj status steklo proterivanjem nealbanskog stanovnistva, koje je kulminiralo u martu 2004. A u takvoj situaciji, kad etnicki ocistis teritoriju, lako ti je da izglasas sta god hoces. Svi zaboravljaju sta se desavalo na Kosovu, a rezultati toga su sledeci: nasi generali su dobili Hag a njihove vodje klimanje glavom za proglasenje nezavisnosti. Znamo kome je tada bilo u interesu, a znamo ko sad ko sad ima interese i koristi isti primer. A zasto je taj neko tada imao interese? To mozda nikad necemo saznati. Dakle, sto se mene tice, bio bih srecan da nas i jedni i drugi ostave na miru i da na nasem primeru ne prave novu mapu sveta onako kako to njima odgovara.

Petar

pre 9 godina

Neverovatna kolicina povodljivih persona. Ako do sada ne znate da gledate ko je izvor vesti i na osnovu toga pericpirate zasto je nesto formulisano na taj nacin,onda niste bas preterano bistri. Hocete da se kladite da je izvadjeno iz konteksta?

fancy

pre 9 godina

Lepo nam ga zavuce Putin...a mi kao to nismo znali pa cemo da mu se zahvalimo sto nam je otvorio oci i podrzimo sto se inati prema zapadu i vikacemo bravo Putine, neka si im rekao, u potpunosti je ista stvar!!! Ne znam onda samo cemo satanizacija demokratskih opcija od strane istih ovih na svlasti da su izdajnice i strani placenici. Vise je AV uradio za nezavisnost Kosova nego sto ce Ceda ikada!

Georg

pre 9 godina

Bas je lepo rekao Putin,i ima pravo.A nama Srbima svi smetaju gledam komentare, ako ovako dalje razmisljamo i pametni se pravimo, ce od srbije samo pametan BEOGRAD da ostane

Runjocaveman

pre 9 godina

Bas je Putina briga ko ce priznat Krim a ko nece kao za lanjski sneg,on samo kaze kako zapad odlucio o Kosovu,a Srbi su za njih,a u slucaju Krim zapad je protiv Rusije,kako to,hahahahahha.

Serbia

pre 9 godina

Svaka cast na izjavi Vladimira Putina !!! Vi koji ne podrzavate ovu izjavu ne znate o cemu covek govori! Procitajte tekst opet !!! Ziveo Putin!

Ћезо рца

pre 9 godina

Чему хистерија? Човек објаснио, повукао паралелу... Ако може оно, може и ово... Лупио још једну ћушку ,,западу''... Пре ће ,,Косово'' признати ови што пљују Путина, него он сам.

Довла

pre 9 godina

Хахаха,европејске еунијате доживљавају Путинову изјаву као признање КиМ,издају Србије итд а не виде очигледну поруку ЕУ о двоструким аршинима, о грубом кршењу међународног права,што им се сада враћа као бумеранг.Тумаче изјаву како им одговара.

sasa jokic

pre 9 godina

Da bi zadrzao Krim, mora da prizna nezavisnost Kosova. Interes je interes.
Vec vidim Tomu u Bajcetini, kako ulazi u spavacu sobu i skida putinovu sliku sa zida.
Pa Voja u Banovici, pa Dacic.....tuga pregolema.

koji noz u ledja

pre 9 godina

Gledala sam intervju.Samo je rekao da ne mogu biti razliciti arsini Zapada prema onome sto se dogodilo sa Kosovom i Krimom, uz napomenu da je na Krimu odrzan i referdum, koga na Kosovu nije bilo.A Kosovo je priznao Vucic, nije Putin koliko znam.
Sta ste se odmah uhvatili svi za noz u ledja.A i nasa stampa kad ga prenese, t uradi bas onako, profesionalno.

jasna

pre 9 godina

I to je presedan sada zauvek Znaci iz taze priznatog Kosova sada moze da se iscepa 80% teritorije I prikljuci Srbiji Znaci da li je Kosovo Srbija ili ce 80% teritorije Kosova postati Srbija ko Krim Rusija nije bitno.Ovo je pokusaj da se kroz Nato kontrolisane medije manipulise poruka koja je jasna Svako sad iz Bosne Hrvacke Crne Gore moze da se iscepa I pripoji kome hoce hvala Natou

Lazanski

pre 9 godina

O cemu vi pricate? Putin priznao Kosovo?

Vladimir Putin je samo uporedio odnos Zapada prema okupaciji Kosova (od strane SAD i Albanaca) i demokratski referendum na Krimu! Time je samo podrzao nas Srbe u borbi za Kosovo i postavio racionalno pitanje Zapadu! Proformulisite dobro, pa onda sudite!

Srbi i Bantu i Zulu

pre 9 godina

Medjunarodno pravo ne postoji, postoji samo sila ! Medjunarodnim pravom se samo mase ispred nosa onima koji nemaju oruzje ili su, kao mi, bili glupavi i nisu znali da ga upotrebe.

Mare,NS

pre 9 godina

Bice da se na Kosovu,to odigralo malo drugacije!
Prvo su proterane stotine hiljada stanovnika,vojnom intervencijom koja nije odobrena od SB UN,pri cemu je zestoko prekrseno medjunarodno pravo,pa su odrzani izbori i formirana kvazi-vlast,sa istim takvim parlamentom!
Odluke takvog parlamenta su nistavne,jer u njemu nije bilo predstavnika naroda koji je proteran sa vekovnih ognjista.
Na Krimu nije bilo nikakvog etnickog ciscenja pre referenduma!!!
To je ogromna razlika!

Hičkok

pre 9 godina

Hvala braćali Putinu što "brani" Kosovo. Kakav podlac. Tj. on je i ok, ali bolidi koji se lože na njega su daleko od razuma i matematike sabiranja 1 i 1.

Zoran

pre 9 godina

"Medjunarodni" sud pravde je secesiju lepo objasnio a onda su ti isti vlasnici tog "medjunarodnog" suda rekli (par godina kasnije) rusima da ne mogu da odvoje Krim. Lepo je covek rekao da je to presedan u medjunarodnom pravu, a secam se odlicno kada su upozoravali amere na posledice tog presedana. Nista tu nema sporno ili protiv Srbije, ovde se samo potseca na licemernu politiku zapada , a onaj ko je jaci moz da radi sta hoce, bilo uvek i ostalo.

Jovica

pre 9 godina

Možemo li očekivati u skoroj budućnosti Rusko veleposlanstvo u Prištini?
Upravo je rekao da su Albanci sa Kosova imali to Pravo, i to isto pravo traži za dijelove Ukrajine.

Rocky

pre 9 godina

Covek je 100% u pravu, pa Ameri i ekipa su time otvorili vrata secesije! Da nije bilo Kosova, ne bi Skoti imali referendum 1000%, a ni u Ukrajini uopste ne bi doslo do ovoga, jer pre Kosova, samoopredeljenje nije bila opcija nigde u svetu.

Happy dreamer

pre 9 godina

Uporedjujući Krim sa Kosovom pravda svoje postupke. Pravdajući odvajanje Krima, Putin jednostavnom analogijom pravda i odvajanje Kosova. A mi glupaci mu ljubimo noge i dočekujemo ga kao sveca. Istovremeno Ukrajina niti je priznala Kosovo, niti dqje takve izjave. Nekako smo papci pravi !!!

Ivan BA

pre 9 godina

"tu je stajalo ono najvažnije, da kada je reč o samoodredenju, narod koji živi na odredenoj teritoriji, nije obavezan da o tome pita državu na čijoj teritoriji se trenutno nalazi. Dozvola centralne vlade za sprovodenje mera samoodredenja – nije potrebna"

Toooo Putineeeee, Pajticu raspisi referendum!

tom soyer

pre 9 godina

znaci Kosovo je proglasilo nezavisnost sprema svim demokratskim nacelama. zar to ne kaze Putin? onda serbi prihvatite realnost, sto prije to bolje ("provokacja" edija rame)hahaha

Rasa

pre 9 godina

Baš tako! Da nije dvostrukih standarda i kada bi se poštovalo medjunarodno pravo, mapa sveta bi bila značajno drugačija, a politika pravednija!

miki

pre 9 godina

pa jeste isto, al zapadu ne odgovara jaka Srbija, ne odgovara jaka Rusija, zato to nije isto za zapadne zemlje. Ovde se pise deklaracija nezavisnosti i slavi sloboda siptara, a tamo se Rusija optuzuje za agresiju... hehe zapadna demokratija...

Ivan

pre 9 godina

Kako prozapadni mediji jedva cekaju da ovakvim novostima sire mrznju prema Putinu, ali zna se da je Putin izjavio da na Kosmetu nije bilo referenduma vec klasicna secesija i da Rusija nece promijeniti odluku i podrzava teritorijalni integritet Srbije za razliku od vecine zemalja Eu.

naivac

pre 9 godina

kako ono bese braca rusi... Ispada gospodine Putine da mu to dodje na isto u prevodu "ma bre Srbi mnogo ste naivni" Svako svoj interes gleda kada cemo to shvatiti???

dzoni

pre 9 godina

To je zapad..moze Kosovo (i ako albanci vec imaju drzavu koja se zove jelte Albanija) a ne moze Republika Srpska,Krimi ili Osetija .

Ali ovo vise nisu 90te ..ceo svet van NATOa je protiv zapada ..i ako hoce zapad da prikaze i stalno pricaju "ceo svet" tj prikazuju NATO zemlje kao ceo svet istina je suprotna ..amerika van NATOa nema nikakvu podrsku a pola tih NATO zemalja obican narod mrzi ameriku..npr Grci ..ne mogu da smisle nemce i ameriku

Gile

pre 9 godina

Ni ovo nece biti dovoljno zaslepjlenim Rusofilima da shvate da jedini razlog zasto Rusija nije priznala Nezavisnost Kosova lezi u interesima Rusije i cekanju prilike kao sto je ovo drsko otimanje Krima da iskoristi koristeci Kosovske argumente.

subjektivna impresija

pre 9 godina

Hvala Putine! Hvala vam i zapadni saveznici na svi onim bombama sa osiromasenim uranijumom!
Trebamo se okrenuti sebi, raditi jače i bolje i biti totalno neutralni!
Živela SRBIJA

Dule

pre 9 godina

Da li je ovo priznanje Kosova? Ili nešto sasvim suprotno? Ajde, molim vas rusofili da mi to razjasnite. Kako to ide? I Kosovo i Krim su isti slučaj. Narod hoće da se odvoji od svoje dotadašnje države i da se pripoji drugoj. Da li to znači da će se Kosovo pripojiti Albaniji? Putin to predlaže?

Dikan

pre 9 godina

Uuuu, hajdemo sada brzo još tri-četiri spomenika, dve parade i pregršt ordenja. Predložio bih i prijateljski fudbalski meč, ali ta igra se kod nas ne igra već neko vreme.

bios

pre 9 godina

najsmešnije od svega je što u ovog čoveka slepo veruju upravo one strukture u srbiji koje još uvek žive u ubeđenju da je kosovo srpsko i da će nam rusi, tj. putin pomoći da ga sačuvamo. a on (putin), kao i svaki pametan državnik, gleda interese svoje države i kaže - kosovo je isto što i krim, čitaj krim je ruski, a kosovo je albansko. nek mi objasni sad neko kako ovo ide u prilog nama koji želimo da sačuvamo kosovo, i kako nam to "brat" putin pomaže da u tome uspemo? da neće možda da kaže "vratiću krim ukrajini, ako vratite kosovo srbiji?"

DM

pre 9 godina

Sila je sila je de Vladimire? Mislim realno.. Šta ima da pitam što to ne ponudiš Čečenima.. Da se lepo ljudi samoopredele i da ne pitaju Rusiju i još da im date jedno sto milijardi dolara da im se nađe. Dakle..? Sila je sila. Rusija ili SAD ili Nemačka ili Francuska ili Britanija, Turska, Vizantija, Rim, Antička Makedonija, Persija, Egipat.. i tako ko zna koliko daleko. Što se više stvari menjaju sve više ostaju iste..

silja

pre 9 godina

u stvari ti nemas nista protiv otcepljenja kosova, ako za krim vaze isti principi.... ajde patriote, pronadjite i u ovom intervjuu skrivenu podrsku srbiji

istoricar

pre 9 godina

Na Kosovu je vrseno nasilje nad Albancima za vreme Milosevica! Albanci su ubijani i proterivani, kasnije su otkrivene mnoge masovne grobnice, dok se na Krimu nista od toga nije desavalo! Jos ti jedino Rusi i Srbi(hvala bogu ne svi)veruju Putine!

Alex

pre 9 godina

Ja kako sam ukapirao da je covek rekao da je medjunarodni sud rekao da je to uredu, samo eto njemu to pravo ne daju na Krimu. U pitanju je citiranje medjunarodnog suda, a ne sta misli Srbija ili ne znam ko.

Nenad

pre 9 godina

Zbunjeni Rusofili ne znaju kako da komentarišu ovo. Sigurno su počeli sa" Tako je Putine,kaži im" kkad ono ček, šta je to bilo na Kosovu?

rango

pre 9 godina

Upravu je Putin!! Zato i Kosovo i Ukrajinski Rusi IMAJU pravo na odvajanje od matičnih država! Sada kada je i Putin priznao legitimnost Kosova, nadam se da će njegovi zakleti "fanovi" iz Srbije da shvate da je to realnost.

frki

pre 9 godina

zanimljivo putine demokrato,jer to znaci sada da i narodi dagestana tatarstana ,baskortostana i jos nekoliko zemalja koji imaju i status republika mogu da istupe iz ruske federacije?

Bee-Zon

pre 9 godina

Putine, nisi nista manji licimer od tvojih zapadnih 'partnera'. Zasto Cecenija nije dobila referendum, nego ste tukli po Groznom dok kamen na kemenu nije ostao. Gde je bilo njihovo pravo za samoodredjenje? A Krim je OK. Kosovo nije OK, Abhazija, Juzna osetija su OK. Nisi ni ti cvecka. A o 'zapadnim partnerima' ne vredi trositi reci, njihov trulez se oseti hiljadama kilometara daleko, sirom sveta... nema na ovom svetu demokratije, gazda je onaj koji ima nuklearno oruzje.

pravo lice

pre 9 godina

To brate nas pokupi od nas sta ti treba i cao,nista vi niste bolji od *upaka amera lesinari svi,koristi te male zemlje zarad visih vlatstitih ciljeva..
Gde ste bili kad su nas bombardovali,bitno je da ste ostro osudili..

Petar Jovanovic

pre 9 godina

Jel to hoce da kaze da se Kosovo vratilo kuci ili se nesto izgubilo u prevodu? Narodni predstavnici, proverite jos jednom sta vam se snilo.

Vz

pre 9 godina

Ceo zivot tvrdim da ruse, isto kao i ostatak sveta, zabole za nas...ovime ne samo da je to dokazao, nego nam je i pokazao srednji prst...hvala, dovidjenja i prijatno

Šobilend

pre 9 godina

Pa da, narod koji već ima državu ali u susednoj predstavlja nacionalnu manjinu skoncentrisanu u jednom regionu traži nezavisnost uz podršku velike sile. Vrlo slično onome što se desilo i u Abhaziji i Južnoj Osetiji. Podrška samoopredeljenju Rusa iz Ukrajine, Albanaca sa Kosova, Abhaza i Oseta.

Ako ćemo se u geopolitici voditi principima, a ne ideologijom ili interesima.

Baxon

pre 9 godina

Tata im je objasnio,pa ako neko sa zapada ima jos nesto da pita, nek ode u Dojce vele da mu prepricaju sta je tata Putinović kazao. Pozdravljam sve Srbe i ostale Srpske stanovnike.

Kralj Ibi

pre 9 godina

Medjunarodni sud pravde nije zauzeo stav po pitanju da li Kosovo ili gradjani Kosova imaju pravo na samoopredeljenje vec je zauzeo stav da sama odluka parlamenta da se izjasni po pitanju nezavisnosti Kosova nije u suprotnosti sa medjunarodnim pravom tako da ovo sto kaze novinar pretstavlja izvrtanje cinjenica.

alex

pre 9 godina

100% je u pravu i zapadni svet je licemeran kada napada Rusiju, iako ja nisam nikakav Rusofil, naprotiv. Nazalost, to nama ne ide u prilog, ali opet etnicki princip dozvoljava da se Republika Srpska samoopredeli. Presedanom koji su napravili sa Kosovom su otvorili Pandorinu kutiju, pa sada neka gledaju.

jeajea

pre 9 godina

Američki recept primenjen u praksi. Problem je što je Rusija uzela Krim pre Amerike. Da je bilo obrnuto, niko se ne bi bunio sem Rusije. Sada je ionako to gotova priča, prašina se slegla, Krim je skoro u potpunosti integrisan u Rusiju i niko to više ne pominje. Zato je Zapad izazvao krizu na istoku, čisto da u očima javnosti ne ispadnu veći gubitnici nego što stvarno jesu, a i da ožive mrtvi NATO.

Aleksandar

pre 9 godina

Ali ipak jeste - Krim se ne samo otcepio od matične države, već se i brže-bolje pripojio Ruskoj Federaciji. Kosovo se ocepilo od Srbije ali se nije pripojilo Albaniji. A to da će Putin u svakoj prilici koristiti Kosovo da ostvari svoje ciljeve, u to samo zaluđeni rusofili ne veruju...

alex

pre 9 godina

100% je u pravu i zapadni svet je licemeran kada napada Rusiju, iako ja nisam nikakav Rusofil, naprotiv. Nazalost, to nama ne ide u prilog, ali opet etnicki princip dozvoljava da se Republika Srpska samoopredeli. Presedanom koji su napravili sa Kosovom su otvorili Pandorinu kutiju, pa sada neka gledaju.

Gile

pre 9 godina

Ni ovo nece biti dovoljno zaslepjlenim Rusofilima da shvate da jedini razlog zasto Rusija nije priznala Nezavisnost Kosova lezi u interesima Rusije i cekanju prilike kao sto je ovo drsko otimanje Krima da iskoristi koristeci Kosovske argumente.

sasa jokic

pre 9 godina

Da bi zadrzao Krim, mora da prizna nezavisnost Kosova. Interes je interes.
Vec vidim Tomu u Bajcetini, kako ulazi u spavacu sobu i skida putinovu sliku sa zida.
Pa Voja u Banovici, pa Dacic.....tuga pregolema.

sasa jokic

pre 9 godina

Stokholm/Moskva sindrom@ Ne spadam u generaciju koja ima te obicaje. Sebe postavljam iznad politicara, svi su oni ipak neostcareni likovi, koji lece komplekse na masama. Jedini covek koji je malo iskocio na ovim prostorima (JEDINI) Balkanu je Djindjic.
Zao mi je sto vas je posle Slobe i Putin razocarao, tj. Sloba ga je predao, a Putin danas jos jednom potvrdio tu istinu.
Da sam se ja pitao, do NATO agresije nikada ne bi doslo, a kada je vec doslo, ja bi isao do kraja, kopnena borba, pa kom opanci kom obojci. Na zalost nase patriJote su se udarale u prsa do prve bombe u dvoristu, a onda sramno potpisale kapitulaciju, a danas nas opet svadjaju sa svetom, kao ne daju ga, isti ti pametnjakovici!
Dosta mi je vas patiJota koji ste izgubili sve srpske zemlje, pretvarajuci se da ste veliki Srbi!

koji noz u ledja

pre 9 godina

Gledala sam intervju.Samo je rekao da ne mogu biti razliciti arsini Zapada prema onome sto se dogodilo sa Kosovom i Krimom, uz napomenu da je na Krimu odrzan i referdum, koga na Kosovu nije bilo.A Kosovo je priznao Vucic, nije Putin koliko znam.
Sta ste se odmah uhvatili svi za noz u ledja.A i nasa stampa kad ga prenese, t uradi bas onako, profesionalno.

Mare,NS

pre 9 godina

Bice da se na Kosovu,to odigralo malo drugacije!
Prvo su proterane stotine hiljada stanovnika,vojnom intervencijom koja nije odobrena od SB UN,pri cemu je zestoko prekrseno medjunarodno pravo,pa su odrzani izbori i formirana kvazi-vlast,sa istim takvim parlamentom!
Odluke takvog parlamenta su nistavne,jer u njemu nije bilo predstavnika naroda koji je proteran sa vekovnih ognjista.
Na Krimu nije bilo nikakvog etnickog ciscenja pre referenduma!!!
To je ogromna razlika!

mister

pre 9 godina

Narode sta je sa vama..O cemu mi pricamo,o Rusiji i SAD?Mi mali i pametni pficamo o njima..da im pukne film,ode i Kosovo i Krim i Evropa i Havaji i sve u...Rusi gledaju svoj interes,bas kao i SAD zato sto su svetske sile!!!Jesu nam Rusi blizi ali nista vise od toga.MNOOOGO JE zategnuto.

Georg

pre 9 godina

Bas je lepo rekao Putin,i ima pravo.A nama Srbima svi smetaju gledam komentare, ako ovako dalje razmisljamo i pametni se pravimo, ce od srbije samo pametan BEOGRAD da ostane

istoricar

pre 9 godina

Na Kosovu je vrseno nasilje nad Albancima za vreme Milosevica! Albanci su ubijani i proterivani, kasnije su otkrivene mnoge masovne grobnice, dok se na Krimu nista od toga nije desavalo! Jos ti jedino Rusi i Srbi(hvala bogu ne svi)veruju Putine!

Ivan

pre 9 godina

Otisao sam na nemacki sajt da stvarno proverim ovo sto je on rekao i sa velikim zaljenjem mogu da tvrdim da je srpski prevod tog intervjua 100% autentican! Covek je zaista ovo ovako izjavio (http://www.ndr.de/nachrichten/Putin-und-der-russische-Standpunkt,putininterview108.html).

Daleko sam od rusofila, vise rusofob, ali sam podrzavao Putina generalno jer je delovao da je jedina velika antiglobalisticka faca trenutno na trzistu. I jedini koji moze da kaze NE zapadnoj imperiji. Na zalost zestoko sam se prevario. Nije problem ni da brani Rusiju, sopstvene interese i sve ostalo. To je ocekivano. Ali ovako sramno da izjavi sa nozem u ledja, kao najgori licemer - e to vec nisam ocekivao od njega. Zasto onda Rusija ne prizna Kosovo? Budi bar iskren prema svojoj zemlji!

Vz

pre 9 godina

Ceo zivot tvrdim da ruse, isto kao i ostatak sveta, zabole za nas...ovime ne samo da je to dokazao, nego nam je i pokazao srednji prst...hvala, dovidjenja i prijatno

Bee-Zon

pre 9 godina

Putine, nisi nista manji licimer od tvojih zapadnih 'partnera'. Zasto Cecenija nije dobila referendum, nego ste tukli po Groznom dok kamen na kemenu nije ostao. Gde je bilo njihovo pravo za samoodredjenje? A Krim je OK. Kosovo nije OK, Abhazija, Juzna osetija su OK. Nisi ni ti cvecka. A o 'zapadnim partnerima' ne vredi trositi reci, njihov trulez se oseti hiljadama kilometara daleko, sirom sveta... nema na ovom svetu demokratije, gazda je onaj koji ima nuklearno oruzje.

BaneB

pre 9 godina

Niste skapirali coveka, nisam ni ja prvi put ali sam citao ponovo pazljivije, on zapravo nije to izjavio vec citira i poziva se na odluku Medjunarodnog suda pravde u kojoj to pise, jer ga ti isti sada napadaju a on kaze cekaj jeste u odluci o Kosovu rekli tako, tako i tako, e pa zasto to sto ste zakljucili u odluci tada o Kosovu ne vazi i sada. Time im je samo perfidno stavio do znanja dvostruke arsine i licemerje praveci se blesav kao da i on postuje njihove odluke, a u stvari bole ga bas za njih i naravno ne priznaje nezavisnost Kosova.

kosovski srbin

pre 9 godina

Evo da odbranim Putina.
Mi smo nase Kosovo izgubili pa izgubili. Niko nam ga nikad nece vratiti posto ni Srbija to nece, nesme od EU i NATO pakta. Putin je to isto uradio sa Krimom i pokazao kolika je ta ista EU licimerna posto nije priznala nezavisnost Krima, iako je tamo odrzan referendum.
I drago mi je sto Putin Kosovo nabija na nos kada neko postavlja pitanje o Krimu, jer slucaj Kosova je pokazao dvostruke standarde zapada.
Sto se mene tice, nek Putin prizna i nezavisnost Kosova, ali barem neka spase one ruse na Krimu, Donjetsku i Lugansku od NATO-a, EU i Ukrajinskih fasista.
Mi smo propali sa Kosovom ili bez.

bios

pre 9 godina

najsmešnije od svega je što u ovog čoveka slepo veruju upravo one strukture u srbiji koje još uvek žive u ubeđenju da je kosovo srpsko i da će nam rusi, tj. putin pomoći da ga sačuvamo. a on (putin), kao i svaki pametan državnik, gleda interese svoje države i kaže - kosovo je isto što i krim, čitaj krim je ruski, a kosovo je albansko. nek mi objasni sad neko kako ovo ide u prilog nama koji želimo da sačuvamo kosovo, i kako nam to "brat" putin pomaže da u tome uspemo? da neće možda da kaže "vratiću krim ukrajini, ako vratite kosovo srbiji?"

Srbi i Bantu i Zulu

pre 9 godina

Medjunarodno pravo ne postoji, postoji samo sila ! Medjunarodnim pravom se samo mase ispred nosa onima koji nemaju oruzje ili su, kao mi, bili glupavi i nisu znali da ga upotrebe.

Čarapan

pre 9 godina

Putine pobrkao si lončiće. Krim nije isto što i Kosovo. Krim je deo nekadašnje rusije. Sada se svojom voljom vratio Rusiji. Kosovo su Srbiji oružjem oteli Albanci i 19 zemalja. Nadam se da će jednog dana biti ponovo pod potpunom kontrolom Srbije.

Nenad

pre 9 godina

Zbunjeni Rusofili ne znaju kako da komentarišu ovo. Sigurno su počeli sa" Tako je Putine,kaži im" kkad ono ček, šta je to bilo na Kosovu?

Happy dreamer

pre 9 godina

Uporedjujući Krim sa Kosovom pravda svoje postupke. Pravdajući odvajanje Krima, Putin jednostavnom analogijom pravda i odvajanje Kosova. A mi glupaci mu ljubimo noge i dočekujemo ga kao sveca. Istovremeno Ukrajina niti je priznala Kosovo, niti dqje takve izjave. Nekako smo papci pravi !!!

Ivan BA

pre 9 godina

"tu je stajalo ono najvažnije, da kada je reč o samoodredenju, narod koji živi na odredenoj teritoriji, nije obavezan da o tome pita državu na čijoj teritoriji se trenutno nalazi. Dozvola centralne vlade za sprovodenje mera samoodredenja – nije potrebna"

Toooo Putineeeee, Pajticu raspisi referendum!

rango

pre 9 godina

Upravu je Putin!! Zato i Kosovo i Ukrajinski Rusi IMAJU pravo na odvajanje od matičnih država! Sada kada je i Putin priznao legitimnost Kosova, nadam se da će njegovi zakleti "fanovi" iz Srbije da shvate da je to realnost.

Dule

pre 9 godina

Da li je ovo priznanje Kosova? Ili nešto sasvim suprotno? Ajde, molim vas rusofili da mi to razjasnite. Kako to ide? I Kosovo i Krim su isti slučaj. Narod hoće da se odvoji od svoje dotadašnje države i da se pripoji drugoj. Da li to znači da će se Kosovo pripojiti Albaniji? Putin to predlaže?

fancy

pre 9 godina

Lepo nam ga zavuce Putin...a mi kao to nismo znali pa cemo da mu se zahvalimo sto nam je otvorio oci i podrzimo sto se inati prema zapadu i vikacemo bravo Putine, neka si im rekao, u potpunosti je ista stvar!!! Ne znam onda samo cemo satanizacija demokratskih opcija od strane istih ovih na svlasti da su izdajnice i strani placenici. Vise je AV uradio za nezavisnost Kosova nego sto ce Ceda ikada!

Nemo

pre 9 godina

Pitanje ovima sto su sarkasticni u odnosu na Putina: Da li vi verujete da nas Zapad voli zbog nasih kvaliteta ili, mozda, imaju i oni neku racunicu? Ja, licno, vise volim da me iskoriscavaju Rusi nego gonici krava. Stvar ukusa.

aleko dundich

pre 9 godina

ovo je greska. uopste se nije desilo isto. na kosovu je bilo krvoprolice, amerikanci su unistili celu infrastukturu, izvrseno je etnicko nasilje, ciscenje. a na Krimu nije bilo nijedne zrtve. to je, ipak, velika razlika.

Jovica

pre 9 godina

Možemo li očekivati u skoroj budućnosti Rusko veleposlanstvo u Prištini?
Upravo je rekao da su Albanci sa Kosova imali to Pravo, i to isto pravo traži za dijelove Ukrajine.

DM

pre 9 godina

Sila je sila je de Vladimire? Mislim realno.. Šta ima da pitam što to ne ponudiš Čečenima.. Da se lepo ljudi samoopredele i da ne pitaju Rusiju i još da im date jedno sto milijardi dolara da im se nađe. Dakle..? Sila je sila. Rusija ili SAD ili Nemačka ili Francuska ili Britanija, Turska, Vizantija, Rim, Antička Makedonija, Persija, Egipat.. i tako ko zna koliko daleko. Što se više stvari menjaju sve više ostaju iste..

tom soyer

pre 9 godina

znaci Kosovo je proglasilo nezavisnost sprema svim demokratskim nacelama. zar to ne kaze Putin? onda serbi prihvatite realnost, sto prije to bolje ("provokacja" edija rame)hahaha

Goran

pre 9 godina

Znate kako ga zovu Rusi? Putin sin! Znate sta znaci "puta" na spanskom? Isto kao "putana" na italijanskom. Necu prevesti na srpski od moralnih razloga.

Hičkok

pre 9 godina

Hvala braćali Putinu što "brani" Kosovo. Kakav podlac. Tj. on je i ok, ali bolidi koji se lože na njega su daleko od razuma i matematike sabiranja 1 i 1.

Aleksandar

pre 9 godina

Ali ipak jeste - Krim se ne samo otcepio od matične države, već se i brže-bolje pripojio Ruskoj Federaciji. Kosovo se ocepilo od Srbije ali se nije pripojilo Albaniji. A to da će Putin u svakoj prilici koristiti Kosovo da ostvari svoje ciljeve, u to samo zaluđeni rusofili ne veruju...

Dikan

pre 9 godina

Uuuu, hajdemo sada brzo još tri-četiri spomenika, dve parade i pregršt ordenja. Predložio bih i prijateljski fudbalski meč, ali ta igra se kod nas ne igra već neko vreme.

Alban

pre 9 godina

E pa nije ista prica na kosovu od
88-do 98 represie pa posle rat pa posle rambuje mnogo un rezulucie
pa artisari fiks 20 god ,,a na krimu za 6 meseci bez nicega i nista,zavrsena prica ,,Inace ja podrzavam vulu naroda .

frki

pre 9 godina

zanimljivo putine demokrato,jer to znaci sada da i narodi dagestana tatarstana ,baskortostana i jos nekoliko zemalja koji imaju i status republika mogu da istupe iz ruske federacije?

vladimir pljakic

pre 9 godina

pravo na samoopredeljenje imaju svi narodi sveta osim srba, mi smo to pravo izgubili genetskom greskom mi volimo da smo neopredeljeni. previse je kvalitetnih srba poginulo i ubijeno u poslednjih 100 god, potomci prezivelih bolje od ovoga ne mogu. mi smo izgubili ratove jer su u njima zivote dali najbolji od nas i pobeda pripada njima, a nama ostaje da se valjamo po mulju i glibu jednom rukom moleci za pomoc sve i svakoga, a drugom pokazujuci srednji prst svima koji nam se i malo priblize....gde bi nam bio kraj da nije tako blizu

naivac

pre 9 godina

kako ono bese braca rusi... Ispada gospodine Putine da mu to dodje na isto u prevodu "ma bre Srbi mnogo ste naivni" Svako svoj interes gleda kada cemo to shvatiti???

silja

pre 9 godina

u stvari ti nemas nista protiv otcepljenja kosova, ako za krim vaze isti principi.... ajde patriote, pronadjite i u ovom intervjuu skrivenu podrsku srbiji

Alex

pre 9 godina

Ja kako sam ukapirao da je covek rekao da je medjunarodni sud rekao da je to uredu, samo eto njemu to pravo ne daju na Krimu. U pitanju je citiranje medjunarodnog suda, a ne sta misli Srbija ili ne znam ko.

pravo lice

pre 9 godina

To brate nas pokupi od nas sta ti treba i cao,nista vi niste bolji od *upaka amera lesinari svi,koristi te male zemlje zarad visih vlatstitih ciljeva..
Gde ste bili kad su nas bombardovali,bitno je da ste ostro osudili..

pero

pre 9 godina

Čist populizam... Ja ne verujem da on veruje u to što priča. On tačno zna koji su to politički principi po kojoj neka grupacija ima pravo na samoopredelenje i sam se pozvao na to kad je priznavao Južnu Osetiju. Za Abhaziju nije imao takav argument ali u vezi sa Krimom je totalno preterao. Ako se drži takvih principa onda nek da takvu slobodu Čečenima, Tatarima i ostalima. Taj njegov samozvani princip, mogao bi samu Rusiju skupo koštati. Ja verujem da će boleti glava najviše Ruse kad se osveste i vide ko je i šta je Putin. Po meni Putin je "trojanski konj" novog svetskog poretka, koji će samu Rusiju uvesti u raspad. Živi bili pa videli...

Zlatko

pre 9 godina

I on i njegov kolega, a za njima i ceo svet, svi zaboravljaju da je Kosovo taj svoj status steklo oruzjem i precutnom dozvolom onih koji su otvorili tu Pandorinu kutiju. Svi zaboravljaju da je Kosovo presedan zbog kojeg je stradao ceo jedan narod. Svi zaboravljaju da je Kosovo svoj status steklo proterivanjem nealbanskog stanovnistva, koje je kulminiralo u martu 2004. A u takvoj situaciji, kad etnicki ocistis teritoriju, lako ti je da izglasas sta god hoces. Svi zaboravljaju sta se desavalo na Kosovu, a rezultati toga su sledeci: nasi generali su dobili Hag a njihove vodje klimanje glavom za proglasenje nezavisnosti. Znamo kome je tada bilo u interesu, a znamo ko sad ko sad ima interese i koristi isti primer. A zasto je taj neko tada imao interese? To mozda nikad necemo saznati. Dakle, sto se mene tice, bio bih srecan da nas i jedni i drugi ostave na miru i da na nasem primeru ne prave novu mapu sveta onako kako to njima odgovara.

Rocky

pre 9 godina

Covek je 100% u pravu, pa Ameri i ekipa su time otvorili vrata secesije! Da nije bilo Kosova, ne bi Skoti imali referendum 1000%, a ni u Ukrajini uopste ne bi doslo do ovoga, jer pre Kosova, samoopredeljenje nije bila opcija nigde u svetu.

Zloba

pre 9 godina

Eto toliko o "velikoj" ljubavi sa bratskom nam Rusijom.Valjda bi sada svima trebalo biti jasno da ljubav izmedju drzava i njihovih vlada ne postoji, vec da postoji samo interes i nista drugo.Treba samo pronaci da interes bude obostran i upravo tome sluze politicari.Ljubav i simpatije izmedju naroda to da.
Za razliku od obicnog naivnog naroda siguran sam da politicari ovo dobro znaju, kako svi oni predjasnji tako i ovi koji su trnutno na vlasti.Jedino je stvar njihovog postenja, tj. hoce li raditi za opstu dobrobit ili prosipati demagogiju za dobrobit svog dzepa.

Urednik

pre 9 godina

Putin nigde nije rekao da su krim i kosovo isto vec da je medjunarodni sud bio jasan po pitanju kosova a sad zapad na slicnu situaciju na krimu reaguje sasvim suprotno (gde je narod, citiram "ne samo prosto resenjem parlamenta proglasio nezavisnost, vec i na referendumu").

Petar

pre 9 godina

Neverovatna kolicina povodljivih persona. Ako do sada ne znate da gledate ko je izvor vesti i na osnovu toga pericpirate zasto je nesto formulisano na taj nacin,onda niste bas preterano bistri. Hocete da se kladite da je izvadjeno iz konteksta?

five easy pieces

pre 9 godina

Neki sad otkrili rec rusofil, pa svaki drugi komentar samo o tome, valjda tako sebi zvuce obrazovanije. Ko se kupa na bazenu je onda, valjda, hlorofil.

dzoni

pre 9 godina

To je zapad..moze Kosovo (i ako albanci vec imaju drzavu koja se zove jelte Albanija) a ne moze Republika Srpska,Krimi ili Osetija .

Ali ovo vise nisu 90te ..ceo svet van NATOa je protiv zapada ..i ako hoce zapad da prikaze i stalno pricaju "ceo svet" tj prikazuju NATO zemlje kao ceo svet istina je suprotna ..amerika van NATOa nema nikakvu podrsku a pola tih NATO zemalja obican narod mrzi ameriku..npr Grci ..ne mogu da smisle nemce i ameriku

Ћезо рца

pre 9 godina

Чему хистерија? Човек објаснио, повукао паралелу... Ако може оно, може и ово... Лупио још једну ћушку ,,западу''... Пре ће ,,Косово'' признати ови што пљују Путина, него он сам.

Lazanski

pre 9 godina

O cemu vi pricate? Putin priznao Kosovo?

Vladimir Putin je samo uporedio odnos Zapada prema okupaciji Kosova (od strane SAD i Albanaca) i demokratski referendum na Krimu! Time je samo podrzao nas Srbe u borbi za Kosovo i postavio racionalno pitanje Zapadu! Proformulisite dobro, pa onda sudite!

jeajea

pre 9 godina

Američki recept primenjen u praksi. Problem je što je Rusija uzela Krim pre Amerike. Da je bilo obrnuto, niko se ne bi bunio sem Rusije. Sada je ionako to gotova priča, prašina se slegla, Krim je skoro u potpunosti integrisan u Rusiju i niko to više ne pominje. Zato je Zapad izazvao krizu na istoku, čisto da u očima javnosti ne ispadnu veći gubitnici nego što stvarno jesu, a i da ožive mrtvi NATO.

mlekadzija

pre 9 godina

Za sve ovdasnje natofile: kada je to bio odrzan referendum na Kosovu i Metohiji? Okupacija je privremena, ali kad tad ce joj doci kraj. Nicija nije do zore gorela...stvari ce doci na svoje mesto.

jasam

pre 9 godina

Sta se pravimo blesavi Putin samo sto nije priznao Kosovo. Setimo se da u vreme nase parade ruska televizija izvestava iz Srbije tu je prikazana mapa srbije bez kosova. Pametnom dosta

Petar Jovanovic

pre 9 godina

Jel to hoce da kaze da se Kosovo vratilo kuci ili se nesto izgubilo u prevodu? Narodni predstavnici, proverite jos jednom sta vam se snilo.

Kralj Ibi

pre 9 godina

Medjunarodni sud pravde nije zauzeo stav po pitanju da li Kosovo ili gradjani Kosova imaju pravo na samoopredeljenje vec je zauzeo stav da sama odluka parlamenta da se izjasni po pitanju nezavisnosti Kosova nije u suprotnosti sa medjunarodnim pravom tako da ovo sto kaze novinar pretstavlja izvrtanje cinjenica.

subjektivna impresija

pre 9 godina

Hvala Putine! Hvala vam i zapadni saveznici na svi onim bombama sa osiromasenim uranijumom!
Trebamo se okrenuti sebi, raditi jače i bolje i biti totalno neutralni!
Živela SRBIJA

Rasa

pre 9 godina

Baš tako! Da nije dvostrukih standarda i kada bi se poštovalo medjunarodno pravo, mapa sveta bi bila značajno drugačija, a politika pravednija!

KOSOVAC

pre 9 godina

kako ste bre tako maloumni,pa zar ne vidite da im Kosovo nabija na nos zbog dvostrukih standarda EU! I samo i jedino moćna Rusija nam mogu vratiti Kosmet,naravno uz dvostruke standarde ali u našu korist. i verujem da će tako i biti jednoga dana!

Ivan

pre 9 godina

Kako prozapadni mediji jedva cekaju da ovakvim novostima sire mrznju prema Putinu, ali zna se da je Putin izjavio da na Kosmetu nije bilo referenduma vec klasicna secesija i da Rusija nece promijeniti odluku i podrzava teritorijalni integritet Srbije za razliku od vecine zemalja Eu.

Serbia

pre 9 godina

Svaka cast na izjavi Vladimira Putina !!! Vi koji ne podrzavate ovu izjavu ne znate o cemu covek govori! Procitajte tekst opet !!! Ziveo Putin!

acca

pre 9 godina

Ko je shvatio, shvatice! Al evo da pojasnim i rusofilima i europejcima. Putin ovim potezom nama ni na koji nacin ne odmaze poredeci Krim i Kosovo iz prostog razloga jer mi ni danas nemamo ingerencije ni vlast na Kosovu! I ako dodje do nekog dogovora oko medjunarodnog prava ili ti vracanja na pocetne pozicije, Krim da se vrati Ukrajini u tom slucaju i Kosovo se vraca u sastav Srbije! U svakom slucaju nemozemo izgubiti vise od ovoga danas al eto postoje sanse i da ga vratimo! Ne osudjujte unapred!

Zoran

pre 9 godina

"Medjunarodni" sud pravde je secesiju lepo objasnio a onda su ti isti vlasnici tog "medjunarodnog" suda rekli (par godina kasnije) rusima da ne mogu da odvoje Krim. Lepo je covek rekao da je to presedan u medjunarodnom pravu, a secam se odlicno kada su upozoravali amere na posledice tog presedana. Nista tu nema sporno ili protiv Srbije, ovde se samo potseca na licemernu politiku zapada , a onaj ko je jaci moz da radi sta hoce, bilo uvek i ostalo.

Довла

pre 9 godina

Хахаха,европејске еунијате доживљавају Путинову изјаву као признање КиМ,издају Србије итд а не виде очигледну поруку ЕУ о двоструким аршинима, о грубом кршењу међународног права,што им се сада враћа као бумеранг.Тумаче изјаву како им одговара.

mikin

pre 9 godina

"Ruski predsednik je u intervjuu za nemačku televiziju ARD, između ostalog, rekao da se na Krimu nije desilo ništa drugačije od onoga što se dogodilo na Kosovu."
------------------------------------------------------------------------------
Niste u pravu g. Putin. Na zalost, desilo se nesto potpuno drugacije. Na Krimu su ljudi imali referendum, na njemu se izjasnili za nezavisnost i potom se izjasnili za pripajanje Rusiji. A sta je od toga bilo na Kosovu. Nista! Kosovo je NASILNO otcepljeno od Srbije i to surovom silom Amerike i NATO. Na kosovu je primenjen fundament americke istorije: KAUBOJSTINA.

miki

pre 9 godina

pa jeste isto, al zapadu ne odgovara jaka Srbija, ne odgovara jaka Rusija, zato to nije isto za zapadne zemlje. Ovde se pise deklaracija nezavisnosti i slavi sloboda siptara, a tamo se Rusija optuzuje za agresiju... hehe zapadna demokratija...

Baxon

pre 9 godina

Tata im je objasnio,pa ako neko sa zapada ima jos nesto da pita, nek ode u Dojce vele da mu prepricaju sta je tata Putinović kazao. Pozdravljam sve Srbe i ostale Srpske stanovnike.

jasam

pre 9 godina

Sta se pravimo blesavi Putin samo sto nije priznao Kosovo. Setimo se da u vreme nase parade ruska televizija izvestava iz Srbije tu je prikazana mapa srbije bez kosova. Pametnom dosta

Šobilend

pre 9 godina

Pa da, narod koji već ima državu ali u susednoj predstavlja nacionalnu manjinu skoncentrisanu u jednom regionu traži nezavisnost uz podršku velike sile. Vrlo slično onome što se desilo i u Abhaziji i Južnoj Osetiji. Podrška samoopredeljenju Rusa iz Ukrajine, Albanaca sa Kosova, Abhaza i Oseta.

Ako ćemo se u geopolitici voditi principima, a ne ideologijom ili interesima.

Runjocaveman

pre 9 godina

Bas je Putina briga ko ce priznat Krim a ko nece kao za lanjski sneg,on samo kaze kako zapad odlucio o Kosovu,a Srbi su za njih,a u slucaju Krim zapad je protiv Rusije,kako to,hahahahahha.

rango

pre 9 godina

Putin ne mari za Srbe koliko ni mrave u svom podrumu. Ja sam to uvijek tvrdio i o tome pisao, sada se i dokazalo. Naša prava braća, ako ih već tražite su Francuzi, Grci pa i Ameri - bar je tako bilo kroz istoriju...

jasna

pre 9 godina

I to je presedan sada zauvek Znaci iz taze priznatog Kosova sada moze da se iscepa 80% teritorije I prikljuci Srbiji Znaci da li je Kosovo Srbija ili ce 80% teritorije Kosova postati Srbija ko Krim Rusija nije bitno.Ovo je pokusaj da se kroz Nato kontrolisane medije manipulise poruka koja je jasna Svako sad iz Bosne Hrvacke Crne Gore moze da se iscepa I pripoji kome hoce hvala Natou

Mare

pre 9 godina

U nastavku interviju, Putin objasnjava da je jedina razlika izmedju Krima i Kosova ta sto na Kosovu nije bilo referneduma, kao i da je to dovljna razlika zasto Kosovo ne moze biti priznato kao nezavisno. Samo toliko.

Bojan021

pre 9 godina

Nista pogresno nije rekao, koristi Kosovo da bi opravdao pripajanje Krima. Mislim da to nama ide u korist zato sto samim pominjanjem slucaja secesije Kosova radi ono sto bi nas sef diplomatije trebao a ne moze jer je potpisao briselski sporazum i odrekao se blokiranja a samim tim bilo kakvog pominjanja Kosova... Ako neko veruje da ce Putin priznati Kosovo a da pritom nece izdejstvovati isto pravo za Republiku Srpsku taj se vara.Sve ovo naravno pada u vodu ako nas veliki vodja odluci da uvede sankcije braci... Pozdrav svima od novopecenog radikala! :)

Трибал

pre 9 godina

A jel znate ono kad Atinski poslanik pre 2500 godina kaže Meljanima, kad su se ovi pozvali na neki međuugovor,
Pa i vi znate vrlo dobro, kao i mi, da otkako je ovog sveta pravo važi samo za jednake po moći i da jaki rade ono šta mogu a slabi trpe ono šta moraju.

(Neko se možda pita a ko su Meljani, a u tom pitanju možda i jeste odgovor. Ipak su se pobunili pa su nestali).

deus

pre 9 godina

Dobro nesrece moje tj. sugradjani moji pa sta vi mislite ko ce da mu prizna Krim ?? Pa ni Severna Koreja nije priznala nijedan kvadratni metar Ukraijne pod kontrolom Moskve. On tj. Putin mora necim da trguje samo sto mora da dopuni ponudu Zapadu mora da doda jos nesto na tas da bi sutra neke nove generacije iz Atlasa ucile kolika je Srbija kolika je Rusija kolika je Ukraijina jednog dana bez obzira na duzinu trajanja krize mora nesto da se prelomi u nekom smeru mirnom ili ratnom. Ali nista se ne sekirajte bice to preko nasih ledja u svakom slucaju.

Aleksandar Maraš

pre 9 godina

Krim pripada Tatarima
ako cemo
(posteno., 18. novembar 2014 11:45)

Ajde?!hahahahahahaha....!! Pa sa istorijske distance,Tatari su došli na Krim bukvalno-JUČE!

Aj nam jos malo objasni

pre 9 godina

@BaneB, 17. novembar 2014 23:31
Hahaha, bas im je perfidno rekao, super si ga provalio. Jesi to iz ovog citata zakljucio "..To je najvažnije. Na Krimu se nije desilo ništa drukčije od onoga što se desilo na Kosovu"?

max

pre 9 godina

Slažem se s Amerima..da je Kosovo jedinstven slučaj ali..u smislu najčistijeg primera gaženja međunarodnog prava..Otkada neka grupa ili manjina može da traži otcepljenje od matične države a bez saglasnosti iste a u slučaju Kosova gd pre toga nije bilo nikakvih planskih, masovnih ubistava ili genocida,a na Kosovu se odnosi na ogromni period od 1945 do 1998 ? Zamislite da 30 miliona Hispanjolaca u Kaliforniji,Novom Meksiku Teksasu,itd..unilateralno odluči da se otcepi od Amerike . Pa onda i RS može od Bosne,Tirol od Italije,Katalonija i Baskija od Španije,Škotska od Britanije,stotinu drugih regiona od Amerike i Rusije..pa tu nema kraja..Vrhunski cinizam,lažni preteksi ,nepoštovanje prava na bezbedno postojanje irelevantnih,malih država..Zamolio bi neke tvorce da izbace postoje termin međunarodnog prava.. Jer je to izlizana šala..

Bolero

pre 9 godina

Vidis Tomo i ti Olio i Stanlio, bolje da ste sa Amerima menjali Putina za Kosovo nego da pravite parade i da se blamirate sa beskorisnim putasestvijem po majci Rusiji.

Nostradamus

pre 9 godina

Jedino što je zajedničko za KiM i Krim, je početno slovo imena, a sve drugo je različito. Amerika je pomogla da se KiM osamostali i dobije državnost, dok je Rusija kumovala Krimu. Ako je Krim „opravdano“ bio podržan od Rusa, onda to isto možemo da kažemo i za KiM, sa razlikom da su ga podržali Ameri. Ako pak KiM nije „opravdano“ dobio status, onda to isto važi i za Krim. Sve ostale kombinacije su proizvoljna navijačka „opravdanja“, uz obavezno napominjanje „prava naroda na opredelenje“, ali samo kada to odgovara onome ko „brani“ to pravo. Ako kažemo da je sve to završena priča, onda ne vidim razlog da se Ameri a ni Rusi, pozivaju na nekakva opravdanja, jer svako je po jednom iskoristio svoju šansu, da napravi glupost i sada obe strane „imaju orahe u džepu“. Dakle, svi razdragano čekamo novu priliku, da nas obraduju sa nekakvim najnovijim tumačenjem, onoga što svi znaju, ali im nije bilo „OBJAŠNJENO“, he, he, he.

Бојан Илић

pre 9 godina

Zar i ti sine Putine!!!(Nikola, 17. novembar 2014 21:32)Jbt kad mi uze reci iz usta najstrasnije...
(iKrem, 17. novembar 2014 23:54)

Не каже се за то "реч из уста" , то се зове "безидејност"!:-)

Nemo

pre 9 godina

Pitanje ovima sto su sarkasticni u odnosu na Putina: Da li vi verujete da nas Zapad voli zbog nasih kvaliteta ili, mozda, imaju i oni neku racunicu? Ja, licno, vise volim da me iskoriscavaju Rusi nego gonici krava. Stvar ukusa.

Gile

pre 9 godina

Ni ovo nece biti dovoljno zaslepjlenim Rusofilima da shvate da jedini razlog zasto Rusija nije priznala Nezavisnost Kosova lezi u interesima Rusije i cekanju prilike kao sto je ovo drsko otimanje Krima da iskoristi koristeci Kosovske argumente.

Čarapan

pre 9 godina

Putine pobrkao si lončiće. Krim nije isto što i Kosovo. Krim je deo nekadašnje rusije. Sada se svojom voljom vratio Rusiji. Kosovo su Srbiji oružjem oteli Albanci i 19 zemalja. Nadam se da će jednog dana biti ponovo pod potpunom kontrolom Srbije.

Mare,NS

pre 9 godina

Bice da se na Kosovu,to odigralo malo drugacije!
Prvo su proterane stotine hiljada stanovnika,vojnom intervencijom koja nije odobrena od SB UN,pri cemu je zestoko prekrseno medjunarodno pravo,pa su odrzani izbori i formirana kvazi-vlast,sa istim takvim parlamentom!
Odluke takvog parlamenta su nistavne,jer u njemu nije bilo predstavnika naroda koji je proteran sa vekovnih ognjista.
Na Krimu nije bilo nikakvog etnickog ciscenja pre referenduma!!!
To je ogromna razlika!

koji noz u ledja

pre 9 godina

Gledala sam intervju.Samo je rekao da ne mogu biti razliciti arsini Zapada prema onome sto se dogodilo sa Kosovom i Krimom, uz napomenu da je na Krimu odrzan i referdum, koga na Kosovu nije bilo.A Kosovo je priznao Vucic, nije Putin koliko znam.
Sta ste se odmah uhvatili svi za noz u ledja.A i nasa stampa kad ga prenese, t uradi bas onako, profesionalno.

Petar

pre 9 godina

Neverovatna kolicina povodljivih persona. Ako do sada ne znate da gledate ko je izvor vesti i na osnovu toga pericpirate zasto je nesto formulisano na taj nacin,onda niste bas preterano bistri. Hocete da se kladite da je izvadjeno iz konteksta?

BaneB

pre 9 godina

Niste skapirali coveka, nisam ni ja prvi put ali sam citao ponovo pazljivije, on zapravo nije to izjavio vec citira i poziva se na odluku Medjunarodnog suda pravde u kojoj to pise, jer ga ti isti sada napadaju a on kaze cekaj jeste u odluci o Kosovu rekli tako, tako i tako, e pa zasto to sto ste zakljucili u odluci tada o Kosovu ne vazi i sada. Time im je samo perfidno stavio do znanja dvostruke arsine i licemerje praveci se blesav kao da i on postuje njihove odluke, a u stvari bole ga bas za njih i naravno ne priznaje nezavisnost Kosova.

alex

pre 9 godina

100% je u pravu i zapadni svet je licemeran kada napada Rusiju, iako ja nisam nikakav Rusofil, naprotiv. Nazalost, to nama ne ide u prilog, ali opet etnicki princip dozvoljava da se Republika Srpska samoopredeli. Presedanom koji su napravili sa Kosovom su otvorili Pandorinu kutiju, pa sada neka gledaju.

Ivan

pre 9 godina

Kako prozapadni mediji jedva cekaju da ovakvim novostima sire mrznju prema Putinu, ali zna se da je Putin izjavio da na Kosmetu nije bilo referenduma vec klasicna secesija i da Rusija nece promijeniti odluku i podrzava teritorijalni integritet Srbije za razliku od vecine zemalja Eu.

mlekadzija

pre 9 godina

Za sve ovdasnje natofile: kada je to bio odrzan referendum na Kosovu i Metohiji? Okupacija je privremena, ali kad tad ce joj doci kraj. Nicija nije do zore gorela...stvari ce doci na svoje mesto.

dzoni

pre 9 godina

To je zapad..moze Kosovo (i ako albanci vec imaju drzavu koja se zove jelte Albanija) a ne moze Republika Srpska,Krimi ili Osetija .

Ali ovo vise nisu 90te ..ceo svet van NATOa je protiv zapada ..i ako hoce zapad da prikaze i stalno pricaju "ceo svet" tj prikazuju NATO zemlje kao ceo svet istina je suprotna ..amerika van NATOa nema nikakvu podrsku a pola tih NATO zemalja obican narod mrzi ameriku..npr Grci ..ne mogu da smisle nemce i ameriku

Lazanski

pre 9 godina

O cemu vi pricate? Putin priznao Kosovo?

Vladimir Putin je samo uporedio odnos Zapada prema okupaciji Kosova (od strane SAD i Albanaca) i demokratski referendum na Krimu! Time je samo podrzao nas Srbe u borbi za Kosovo i postavio racionalno pitanje Zapadu! Proformulisite dobro, pa onda sudite!

Goran

pre 9 godina

Znate kako ga zovu Rusi? Putin sin! Znate sta znaci "puta" na spanskom? Isto kao "putana" na italijanskom. Necu prevesti na srpski od moralnih razloga.

sasa jokic

pre 9 godina

Stokholm/Moskva sindrom@ Ne spadam u generaciju koja ima te obicaje. Sebe postavljam iznad politicara, svi su oni ipak neostcareni likovi, koji lece komplekse na masama. Jedini covek koji je malo iskocio na ovim prostorima (JEDINI) Balkanu je Djindjic.
Zao mi je sto vas je posle Slobe i Putin razocarao, tj. Sloba ga je predao, a Putin danas jos jednom potvrdio tu istinu.
Da sam se ja pitao, do NATO agresije nikada ne bi doslo, a kada je vec doslo, ja bi isao do kraja, kopnena borba, pa kom opanci kom obojci. Na zalost nase patriJote su se udarale u prsa do prve bombe u dvoristu, a onda sramno potpisale kapitulaciju, a danas nas opet svadjaju sa svetom, kao ne daju ga, isti ti pametnjakovici!
Dosta mi je vas patiJota koji ste izgubili sve srpske zemlje, pretvarajuci se da ste veliki Srbi!

istoricar

pre 9 godina

Na Kosovu je vrseno nasilje nad Albancima za vreme Milosevica! Albanci su ubijani i proterivani, kasnije su otkrivene mnoge masovne grobnice, dok se na Krimu nista od toga nije desavalo! Jos ti jedino Rusi i Srbi(hvala bogu ne svi)veruju Putine!

Zlatko

pre 9 godina

I on i njegov kolega, a za njima i ceo svet, svi zaboravljaju da je Kosovo taj svoj status steklo oruzjem i precutnom dozvolom onih koji su otvorili tu Pandorinu kutiju. Svi zaboravljaju da je Kosovo presedan zbog kojeg je stradao ceo jedan narod. Svi zaboravljaju da je Kosovo svoj status steklo proterivanjem nealbanskog stanovnistva, koje je kulminiralo u martu 2004. A u takvoj situaciji, kad etnicki ocistis teritoriju, lako ti je da izglasas sta god hoces. Svi zaboravljaju sta se desavalo na Kosovu, a rezultati toga su sledeci: nasi generali su dobili Hag a njihove vodje klimanje glavom za proglasenje nezavisnosti. Znamo kome je tada bilo u interesu, a znamo ko sad ko sad ima interese i koristi isti primer. A zasto je taj neko tada imao interese? To mozda nikad necemo saznati. Dakle, sto se mene tice, bio bih srecan da nas i jedni i drugi ostave na miru i da na nasem primeru ne prave novu mapu sveta onako kako to njima odgovara.

kosovski srbin

pre 9 godina

Evo da odbranim Putina.
Mi smo nase Kosovo izgubili pa izgubili. Niko nam ga nikad nece vratiti posto ni Srbija to nece, nesme od EU i NATO pakta. Putin je to isto uradio sa Krimom i pokazao kolika je ta ista EU licimerna posto nije priznala nezavisnost Krima, iako je tamo odrzan referendum.
I drago mi je sto Putin Kosovo nabija na nos kada neko postavlja pitanje o Krimu, jer slucaj Kosova je pokazao dvostruke standarde zapada.
Sto se mene tice, nek Putin prizna i nezavisnost Kosova, ali barem neka spase one ruse na Krimu, Donjetsku i Lugansku od NATO-a, EU i Ukrajinskih fasista.
Mi smo propali sa Kosovom ili bez.

aleko dundich

pre 9 godina

ovo je greska. uopste se nije desilo isto. na kosovu je bilo krvoprolice, amerikanci su unistili celu infrastukturu, izvrseno je etnicko nasilje, ciscenje. a na Krimu nije bilo nijedne zrtve. to je, ipak, velika razlika.

sasa jokic

pre 9 godina

Da bi zadrzao Krim, mora da prizna nezavisnost Kosova. Interes je interes.
Vec vidim Tomu u Bajcetini, kako ulazi u spavacu sobu i skida putinovu sliku sa zida.
Pa Voja u Banovici, pa Dacic.....tuga pregolema.

miki

pre 9 godina

pa jeste isto, al zapadu ne odgovara jaka Srbija, ne odgovara jaka Rusija, zato to nije isto za zapadne zemlje. Ovde se pise deklaracija nezavisnosti i slavi sloboda siptara, a tamo se Rusija optuzuje za agresiju... hehe zapadna demokratija...

Serbia

pre 9 godina

Svaka cast na izjavi Vladimira Putina !!! Vi koji ne podrzavate ovu izjavu ne znate o cemu covek govori! Procitajte tekst opet !!! Ziveo Putin!

acca

pre 9 godina

Ko je shvatio, shvatice! Al evo da pojasnim i rusofilima i europejcima. Putin ovim potezom nama ni na koji nacin ne odmaze poredeci Krim i Kosovo iz prostog razloga jer mi ni danas nemamo ingerencije ni vlast na Kosovu! I ako dodje do nekog dogovora oko medjunarodnog prava ili ti vracanja na pocetne pozicije, Krim da se vrati Ukrajini u tom slucaju i Kosovo se vraca u sastav Srbije! U svakom slucaju nemozemo izgubiti vise od ovoga danas al eto postoje sanse i da ga vratimo! Ne osudjujte unapred!

Rocky

pre 9 godina

Covek je 100% u pravu, pa Ameri i ekipa su time otvorili vrata secesije! Da nije bilo Kosova, ne bi Skoti imali referendum 1000%, a ni u Ukrajini uopste ne bi doslo do ovoga, jer pre Kosova, samoopredeljenje nije bila opcija nigde u svetu.

Urednik

pre 9 godina

Putin nigde nije rekao da su krim i kosovo isto vec da je medjunarodni sud bio jasan po pitanju kosova a sad zapad na slicnu situaciju na krimu reaguje sasvim suprotno (gde je narod, citiram "ne samo prosto resenjem parlamenta proglasio nezavisnost, vec i na referendumu").

jeajea

pre 9 godina

Američki recept primenjen u praksi. Problem je što je Rusija uzela Krim pre Amerike. Da je bilo obrnuto, niko se ne bi bunio sem Rusije. Sada je ionako to gotova priča, prašina se slegla, Krim je skoro u potpunosti integrisan u Rusiju i niko to više ne pominje. Zato je Zapad izazvao krizu na istoku, čisto da u očima javnosti ne ispadnu veći gubitnici nego što stvarno jesu, a i da ožive mrtvi NATO.

pero

pre 9 godina

Čist populizam... Ja ne verujem da on veruje u to što priča. On tačno zna koji su to politički principi po kojoj neka grupacija ima pravo na samoopredelenje i sam se pozvao na to kad je priznavao Južnu Osetiju. Za Abhaziju nije imao takav argument ali u vezi sa Krimom je totalno preterao. Ako se drži takvih principa onda nek da takvu slobodu Čečenima, Tatarima i ostalima. Taj njegov samozvani princip, mogao bi samu Rusiju skupo koštati. Ja verujem da će boleti glava najviše Ruse kad se osveste i vide ko je i šta je Putin. Po meni Putin je "trojanski konj" novog svetskog poretka, koji će samu Rusiju uvesti u raspad. Živi bili pa videli...

Ћезо рца

pre 9 godina

Чему хистерија? Човек објаснио, повукао паралелу... Ако може оно, може и ово... Лупио још једну ћушку ,,западу''... Пре ће ,,Косово'' признати ови што пљују Путина, него он сам.

Alban

pre 9 godina

E pa nije ista prica na kosovu od
88-do 98 represie pa posle rat pa posle rambuje mnogo un rezulucie
pa artisari fiks 20 god ,,a na krimu za 6 meseci bez nicega i nista,zavrsena prica ,,Inace ja podrzavam vulu naroda .

Ivan

pre 9 godina

Otisao sam na nemacki sajt da stvarno proverim ovo sto je on rekao i sa velikim zaljenjem mogu da tvrdim da je srpski prevod tog intervjua 100% autentican! Covek je zaista ovo ovako izjavio (http://www.ndr.de/nachrichten/Putin-und-der-russische-Standpunkt,putininterview108.html).

Daleko sam od rusofila, vise rusofob, ali sam podrzavao Putina generalno jer je delovao da je jedina velika antiglobalisticka faca trenutno na trzistu. I jedini koji moze da kaze NE zapadnoj imperiji. Na zalost zestoko sam se prevario. Nije problem ni da brani Rusiju, sopstvene interese i sve ostalo. To je ocekivano. Ali ovako sramno da izjavi sa nozem u ledja, kao najgori licemer - e to vec nisam ocekivao od njega. Zasto onda Rusija ne prizna Kosovo? Budi bar iskren prema svojoj zemlji!

Довла

pre 9 godina

Хахаха,европејске еунијате доживљавају Путинову изјаву као признање КиМ,издају Србије итд а не виде очигледну поруку ЕУ о двоструким аршинима, о грубом кршењу међународног права,што им се сада враћа као бумеранг.Тумаче изјаву како им одговара.

Zoran

pre 9 godina

"Medjunarodni" sud pravde je secesiju lepo objasnio a onda su ti isti vlasnici tog "medjunarodnog" suda rekli (par godina kasnije) rusima da ne mogu da odvoje Krim. Lepo je covek rekao da je to presedan u medjunarodnom pravu, a secam se odlicno kada su upozoravali amere na posledice tog presedana. Nista tu nema sporno ili protiv Srbije, ovde se samo potseca na licemernu politiku zapada , a onaj ko je jaci moz da radi sta hoce, bilo uvek i ostalo.

KOSOVAC

pre 9 godina

kako ste bre tako maloumni,pa zar ne vidite da im Kosovo nabija na nos zbog dvostrukih standarda EU! I samo i jedino moćna Rusija nam mogu vratiti Kosmet,naravno uz dvostruke standarde ali u našu korist. i verujem da će tako i biti jednoga dana!

Alex

pre 9 godina

Ja kako sam ukapirao da je covek rekao da je medjunarodni sud rekao da je to uredu, samo eto njemu to pravo ne daju na Krimu. U pitanju je citiranje medjunarodnog suda, a ne sta misli Srbija ili ne znam ko.

Kralj Ibi

pre 9 godina

Medjunarodni sud pravde nije zauzeo stav po pitanju da li Kosovo ili gradjani Kosova imaju pravo na samoopredeljenje vec je zauzeo stav da sama odluka parlamenta da se izjasni po pitanju nezavisnosti Kosova nije u suprotnosti sa medjunarodnim pravom tako da ovo sto kaze novinar pretstavlja izvrtanje cinjenica.

fancy

pre 9 godina

Lepo nam ga zavuce Putin...a mi kao to nismo znali pa cemo da mu se zahvalimo sto nam je otvorio oci i podrzimo sto se inati prema zapadu i vikacemo bravo Putine, neka si im rekao, u potpunosti je ista stvar!!! Ne znam onda samo cemo satanizacija demokratskih opcija od strane istih ovih na svlasti da su izdajnice i strani placenici. Vise je AV uradio za nezavisnost Kosova nego sto ce Ceda ikada!

jasna

pre 9 godina

I to je presedan sada zauvek Znaci iz taze priznatog Kosova sada moze da se iscepa 80% teritorije I prikljuci Srbiji Znaci da li je Kosovo Srbija ili ce 80% teritorije Kosova postati Srbija ko Krim Rusija nije bitno.Ovo je pokusaj da se kroz Nato kontrolisane medije manipulise poruka koja je jasna Svako sad iz Bosne Hrvacke Crne Gore moze da se iscepa I pripoji kome hoce hvala Natou

five easy pieces

pre 9 godina

Neki sad otkrili rec rusofil, pa svaki drugi komentar samo o tome, valjda tako sebi zvuce obrazovanije. Ko se kupa na bazenu je onda, valjda, hlorofil.

rango

pre 9 godina

Upravu je Putin!! Zato i Kosovo i Ukrajinski Rusi IMAJU pravo na odvajanje od matičnih država! Sada kada je i Putin priznao legitimnost Kosova, nadam se da će njegovi zakleti "fanovi" iz Srbije da shvate da je to realnost.

Ivan BA

pre 9 godina

"tu je stajalo ono najvažnije, da kada je reč o samoodredenju, narod koji živi na odredenoj teritoriji, nije obavezan da o tome pita državu na čijoj teritoriji se trenutno nalazi. Dozvola centralne vlade za sprovodenje mera samoodredenja – nije potrebna"

Toooo Putineeeee, Pajticu raspisi referendum!

Georg

pre 9 godina

Bas je lepo rekao Putin,i ima pravo.A nama Srbima svi smetaju gledam komentare, ako ovako dalje razmisljamo i pametni se pravimo, ce od srbije samo pametan BEOGRAD da ostane

mikin

pre 9 godina

"Ruski predsednik je u intervjuu za nemačku televiziju ARD, između ostalog, rekao da se na Krimu nije desilo ništa drugačije od onoga što se dogodilo na Kosovu."
------------------------------------------------------------------------------
Niste u pravu g. Putin. Na zalost, desilo se nesto potpuno drugacije. Na Krimu su ljudi imali referendum, na njemu se izjasnili za nezavisnost i potom se izjasnili za pripajanje Rusiji. A sta je od toga bilo na Kosovu. Nista! Kosovo je NASILNO otcepljeno od Srbije i to surovom silom Amerike i NATO. Na kosovu je primenjen fundament americke istorije: KAUBOJSTINA.

Baxon

pre 9 godina

Tata im je objasnio,pa ako neko sa zapada ima jos nesto da pita, nek ode u Dojce vele da mu prepricaju sta je tata Putinović kazao. Pozdravljam sve Srbe i ostale Srpske stanovnike.

subjektivna impresija

pre 9 godina

Hvala Putine! Hvala vam i zapadni saveznici na svi onim bombama sa osiromasenim uranijumom!
Trebamo se okrenuti sebi, raditi jače i bolje i biti totalno neutralni!
Živela SRBIJA

Vz

pre 9 godina

Ceo zivot tvrdim da ruse, isto kao i ostatak sveta, zabole za nas...ovime ne samo da je to dokazao, nego nam je i pokazao srednji prst...hvala, dovidjenja i prijatno

Nenad

pre 9 godina

Zbunjeni Rusofili ne znaju kako da komentarišu ovo. Sigurno su počeli sa" Tako je Putine,kaži im" kkad ono ček, šta je to bilo na Kosovu?

Srbi i Bantu i Zulu

pre 9 godina

Medjunarodno pravo ne postoji, postoji samo sila ! Medjunarodnim pravom se samo mase ispred nosa onima koji nemaju oruzje ili su, kao mi, bili glupavi i nisu znali da ga upotrebe.

tom soyer

pre 9 godina

znaci Kosovo je proglasilo nezavisnost sprema svim demokratskim nacelama. zar to ne kaze Putin? onda serbi prihvatite realnost, sto prije to bolje ("provokacja" edija rame)hahaha

Bee-Zon

pre 9 godina

Putine, nisi nista manji licimer od tvojih zapadnih 'partnera'. Zasto Cecenija nije dobila referendum, nego ste tukli po Groznom dok kamen na kemenu nije ostao. Gde je bilo njihovo pravo za samoodredjenje? A Krim je OK. Kosovo nije OK, Abhazija, Juzna osetija su OK. Nisi ni ti cvecka. A o 'zapadnim partnerima' ne vredi trositi reci, njihov trulez se oseti hiljadama kilometara daleko, sirom sveta... nema na ovom svetu demokratije, gazda je onaj koji ima nuklearno oruzje.

bios

pre 9 godina

najsmešnije od svega je što u ovog čoveka slepo veruju upravo one strukture u srbiji koje još uvek žive u ubeđenju da je kosovo srpsko i da će nam rusi, tj. putin pomoći da ga sačuvamo. a on (putin), kao i svaki pametan državnik, gleda interese svoje države i kaže - kosovo je isto što i krim, čitaj krim je ruski, a kosovo je albansko. nek mi objasni sad neko kako ovo ide u prilog nama koji želimo da sačuvamo kosovo, i kako nam to "brat" putin pomaže da u tome uspemo? da neće možda da kaže "vratiću krim ukrajini, ako vratite kosovo srbiji?"

jasam

pre 9 godina

Sta se pravimo blesavi Putin samo sto nije priznao Kosovo. Setimo se da u vreme nase parade ruska televizija izvestava iz Srbije tu je prikazana mapa srbije bez kosova. Pametnom dosta

vladimir pljakic

pre 9 godina

pravo na samoopredeljenje imaju svi narodi sveta osim srba, mi smo to pravo izgubili genetskom greskom mi volimo da smo neopredeljeni. previse je kvalitetnih srba poginulo i ubijeno u poslednjih 100 god, potomci prezivelih bolje od ovoga ne mogu. mi smo izgubili ratove jer su u njima zivote dali najbolji od nas i pobeda pripada njima, a nama ostaje da se valjamo po mulju i glibu jednom rukom moleci za pomoc sve i svakoga, a drugom pokazujuci srednji prst svima koji nam se i malo priblize....gde bi nam bio kraj da nije tako blizu

Happy dreamer

pre 9 godina

Uporedjujući Krim sa Kosovom pravda svoje postupke. Pravdajući odvajanje Krima, Putin jednostavnom analogijom pravda i odvajanje Kosova. A mi glupaci mu ljubimo noge i dočekujemo ga kao sveca. Istovremeno Ukrajina niti je priznala Kosovo, niti dqje takve izjave. Nekako smo papci pravi !!!

Dule

pre 9 godina

Da li je ovo priznanje Kosova? Ili nešto sasvim suprotno? Ajde, molim vas rusofili da mi to razjasnite. Kako to ide? I Kosovo i Krim su isti slučaj. Narod hoće da se odvoji od svoje dotadašnje države i da se pripoji drugoj. Da li to znači da će se Kosovo pripojiti Albaniji? Putin to predlaže?

rango

pre 9 godina

Putin ne mari za Srbe koliko ni mrave u svom podrumu. Ja sam to uvijek tvrdio i o tome pisao, sada se i dokazalo. Naša prava braća, ako ih već tražite su Francuzi, Grci pa i Ameri - bar je tako bilo kroz istoriju...

Dikan

pre 9 godina

Uuuu, hajdemo sada brzo još tri-četiri spomenika, dve parade i pregršt ordenja. Predložio bih i prijateljski fudbalski meč, ali ta igra se kod nas ne igra već neko vreme.

Hičkok

pre 9 godina

Hvala braćali Putinu što "brani" Kosovo. Kakav podlac. Tj. on je i ok, ali bolidi koji se lože na njega su daleko od razuma i matematike sabiranja 1 i 1.

Jovica

pre 9 godina

Možemo li očekivati u skoroj budućnosti Rusko veleposlanstvo u Prištini?
Upravo je rekao da su Albanci sa Kosova imali to Pravo, i to isto pravo traži za dijelove Ukrajine.

frki

pre 9 godina

zanimljivo putine demokrato,jer to znaci sada da i narodi dagestana tatarstana ,baskortostana i jos nekoliko zemalja koji imaju i status republika mogu da istupe iz ruske federacije?

Zloba

pre 9 godina

Eto toliko o "velikoj" ljubavi sa bratskom nam Rusijom.Valjda bi sada svima trebalo biti jasno da ljubav izmedju drzava i njihovih vlada ne postoji, vec da postoji samo interes i nista drugo.Treba samo pronaci da interes bude obostran i upravo tome sluze politicari.Ljubav i simpatije izmedju naroda to da.
Za razliku od obicnog naivnog naroda siguran sam da politicari ovo dobro znaju, kako svi oni predjasnji tako i ovi koji su trnutno na vlasti.Jedino je stvar njihovog postenja, tj. hoce li raditi za opstu dobrobit ili prosipati demagogiju za dobrobit svog dzepa.

Aleksandar

pre 9 godina

Ali ipak jeste - Krim se ne samo otcepio od matične države, već se i brže-bolje pripojio Ruskoj Federaciji. Kosovo se ocepilo od Srbije ali se nije pripojilo Albaniji. A to da će Putin u svakoj prilici koristiti Kosovo da ostvari svoje ciljeve, u to samo zaluđeni rusofili ne veruju...

pravo lice

pre 9 godina

To brate nas pokupi od nas sta ti treba i cao,nista vi niste bolji od *upaka amera lesinari svi,koristi te male zemlje zarad visih vlatstitih ciljeva..
Gde ste bili kad su nas bombardovali,bitno je da ste ostro osudili..

silja

pre 9 godina

u stvari ti nemas nista protiv otcepljenja kosova, ako za krim vaze isti principi.... ajde patriote, pronadjite i u ovom intervjuu skrivenu podrsku srbiji

jasam

pre 9 godina

Sta se pravimo blesavi Putin samo sto nije priznao Kosovo. Setimo se da u vreme nase parade ruska televizija izvestava iz Srbije tu je prikazana mapa srbije bez kosova. Pametnom dosta

Bojan021

pre 9 godina

Nista pogresno nije rekao, koristi Kosovo da bi opravdao pripajanje Krima. Mislim da to nama ide u korist zato sto samim pominjanjem slucaja secesije Kosova radi ono sto bi nas sef diplomatije trebao a ne moze jer je potpisao briselski sporazum i odrekao se blokiranja a samim tim bilo kakvog pominjanja Kosova... Ako neko veruje da ce Putin priznati Kosovo a da pritom nece izdejstvovati isto pravo za Republiku Srpsku taj se vara.Sve ovo naravno pada u vodu ako nas veliki vodja odluci da uvede sankcije braci... Pozdrav svima od novopecenog radikala! :)

DM

pre 9 godina

Sila je sila je de Vladimire? Mislim realno.. Šta ima da pitam što to ne ponudiš Čečenima.. Da se lepo ljudi samoopredele i da ne pitaju Rusiju i još da im date jedno sto milijardi dolara da im se nađe. Dakle..? Sila je sila. Rusija ili SAD ili Nemačka ili Francuska ili Britanija, Turska, Vizantija, Rim, Antička Makedonija, Persija, Egipat.. i tako ko zna koliko daleko. Što se više stvari menjaju sve više ostaju iste..

Šobilend

pre 9 godina

Pa da, narod koji već ima državu ali u susednoj predstavlja nacionalnu manjinu skoncentrisanu u jednom regionu traži nezavisnost uz podršku velike sile. Vrlo slično onome što se desilo i u Abhaziji i Južnoj Osetiji. Podrška samoopredeljenju Rusa iz Ukrajine, Albanaca sa Kosova, Abhaza i Oseta.

Ako ćemo se u geopolitici voditi principima, a ne ideologijom ili interesima.

Rasa

pre 9 godina

Baš tako! Da nije dvostrukih standarda i kada bi se poštovalo medjunarodno pravo, mapa sveta bi bila značajno drugačija, a politika pravednija!

mister

pre 9 godina

Narode sta je sa vama..O cemu mi pricamo,o Rusiji i SAD?Mi mali i pametni pficamo o njima..da im pukne film,ode i Kosovo i Krim i Evropa i Havaji i sve u...Rusi gledaju svoj interes,bas kao i SAD zato sto su svetske sile!!!Jesu nam Rusi blizi ali nista vise od toga.MNOOOGO JE zategnuto.

naivac

pre 9 godina

kako ono bese braca rusi... Ispada gospodine Putine da mu to dodje na isto u prevodu "ma bre Srbi mnogo ste naivni" Svako svoj interes gleda kada cemo to shvatiti???

Mare

pre 9 godina

U nastavku interviju, Putin objasnjava da je jedina razlika izmedju Krima i Kosova ta sto na Kosovu nije bilo referneduma, kao i da je to dovljna razlika zasto Kosovo ne moze biti priznato kao nezavisno. Samo toliko.

Petar Jovanovic

pre 9 godina

Jel to hoce da kaze da se Kosovo vratilo kuci ili se nesto izgubilo u prevodu? Narodni predstavnici, proverite jos jednom sta vam se snilo.

Runjocaveman

pre 9 godina

Bas je Putina briga ko ce priznat Krim a ko nece kao za lanjski sneg,on samo kaze kako zapad odlucio o Kosovu,a Srbi su za njih,a u slucaju Krim zapad je protiv Rusije,kako to,hahahahahha.

Aleksandar Maraš

pre 9 godina

Krim pripada Tatarima
ako cemo
(posteno., 18. novembar 2014 11:45)

Ajde?!hahahahahahaha....!! Pa sa istorijske distance,Tatari su došli na Krim bukvalno-JUČE!

Бојан Илић

pre 9 godina

Zar i ti sine Putine!!!(Nikola, 17. novembar 2014 21:32)Jbt kad mi uze reci iz usta najstrasnije...
(iKrem, 17. novembar 2014 23:54)

Не каже се за то "реч из уста" , то се зове "безидејност"!:-)

deus

pre 9 godina

Dobro nesrece moje tj. sugradjani moji pa sta vi mislite ko ce da mu prizna Krim ?? Pa ni Severna Koreja nije priznala nijedan kvadratni metar Ukraijne pod kontrolom Moskve. On tj. Putin mora necim da trguje samo sto mora da dopuni ponudu Zapadu mora da doda jos nesto na tas da bi sutra neke nove generacije iz Atlasa ucile kolika je Srbija kolika je Rusija kolika je Ukraijina jednog dana bez obzira na duzinu trajanja krize mora nesto da se prelomi u nekom smeru mirnom ili ratnom. Ali nista se ne sekirajte bice to preko nasih ledja u svakom slucaju.

Aj nam jos malo objasni

pre 9 godina

@BaneB, 17. novembar 2014 23:31
Hahaha, bas im je perfidno rekao, super si ga provalio. Jesi to iz ovog citata zakljucio "..To je najvažnije. Na Krimu se nije desilo ništa drukčije od onoga što se desilo na Kosovu"?

Nostradamus

pre 9 godina

Jedino što je zajedničko za KiM i Krim, je početno slovo imena, a sve drugo je različito. Amerika je pomogla da se KiM osamostali i dobije državnost, dok je Rusija kumovala Krimu. Ako je Krim „opravdano“ bio podržan od Rusa, onda to isto možemo da kažemo i za KiM, sa razlikom da su ga podržali Ameri. Ako pak KiM nije „opravdano“ dobio status, onda to isto važi i za Krim. Sve ostale kombinacije su proizvoljna navijačka „opravdanja“, uz obavezno napominjanje „prava naroda na opredelenje“, ali samo kada to odgovara onome ko „brani“ to pravo. Ako kažemo da je sve to završena priča, onda ne vidim razlog da se Ameri a ni Rusi, pozivaju na nekakva opravdanja, jer svako je po jednom iskoristio svoju šansu, da napravi glupost i sada obe strane „imaju orahe u džepu“. Dakle, svi razdragano čekamo novu priliku, da nas obraduju sa nekakvim najnovijim tumačenjem, onoga što svi znaju, ali im nije bilo „OBJAŠNJENO“, he, he, he.

max

pre 9 godina

Slažem se s Amerima..da je Kosovo jedinstven slučaj ali..u smislu najčistijeg primera gaženja međunarodnog prava..Otkada neka grupa ili manjina može da traži otcepljenje od matične države a bez saglasnosti iste a u slučaju Kosova gd pre toga nije bilo nikakvih planskih, masovnih ubistava ili genocida,a na Kosovu se odnosi na ogromni period od 1945 do 1998 ? Zamislite da 30 miliona Hispanjolaca u Kaliforniji,Novom Meksiku Teksasu,itd..unilateralno odluči da se otcepi od Amerike . Pa onda i RS može od Bosne,Tirol od Italije,Katalonija i Baskija od Španije,Škotska od Britanije,stotinu drugih regiona od Amerike i Rusije..pa tu nema kraja..Vrhunski cinizam,lažni preteksi ,nepoštovanje prava na bezbedno postojanje irelevantnih,malih država..Zamolio bi neke tvorce da izbace postoje termin međunarodnog prava.. Jer je to izlizana šala..

Трибал

pre 9 godina

A jel znate ono kad Atinski poslanik pre 2500 godina kaže Meljanima, kad su se ovi pozvali na neki međuugovor,
Pa i vi znate vrlo dobro, kao i mi, da otkako je ovog sveta pravo važi samo za jednake po moći i da jaki rade ono šta mogu a slabi trpe ono šta moraju.

(Neko se možda pita a ko su Meljani, a u tom pitanju možda i jeste odgovor. Ipak su se pobunili pa su nestali).

Bolero

pre 9 godina

Vidis Tomo i ti Olio i Stanlio, bolje da ste sa Amerima menjali Putina za Kosovo nego da pravite parade i da se blamirate sa beskorisnim putasestvijem po majci Rusiji.