Sreda, 22.10.2014.

22:08

"Srbija da razmotri stav prema KiM"

Što pre Srbija formalno prizna da Kosovo nikad više neće biti njen deo, to je bolje i po Srbiju i po region, rekao je premijer Albanije Edi Rama.

Izvor: Tanjug

"Srbija da razmotri stav prema KiM" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

239 Komentari

Sortiraj po:

Stevo

pre 9 godina

Beeograd i Tirana da razvijaju odnose jer je to u interesu svih na Balkanu! Međutim, ukoliko sa albanske strane dolaze samo ucene, od tog posla nema ništa!

Saverferen

pre 9 godina

Nekako se meni sve cini da bi vama bilo biolje da razmotrite taj stav nego Srbija,Srbija ga je razmotrila i ostaje pri tome svome stavu.

Kiza

pre 9 godina

Nema potrebe da Rama brine. Srbija je odavno razmotrila - kako on kaže sve aspekte koji se tiču dela njene teritorije. Nema nezavisnosti za Kosovo,nema stolice u UN,nema međunarodnog priznanja.

DONATELO

pre 9 godina

Jos jedna u nizu provokacija Albanskog premijera.Ko je on da deli savete sta Srbija treba da uradi? Sastanak je odlozen da bi se prasina slegla,nakon utakmice i slicnog ponasanja a ovim se nista ne postize.Gospodine Vucicu, ne sumnjam u to da cete na adekvatan nacin odgovoriti na pitanja i savete doticnog u skladu sa svojim mogucnostima.

Dara

pre 9 godina

Po svemu sudeci gospodonu Rami nije stalo do stabilnosti Balkana. Zeli da dodje u Beograd sa nekim svojim uslovima. Ovo je necuveno. Do sada sam smatrala da bez obzira na sve mi pokazemo da smo na visem nivou i pozovemo Ramu u posetu, ali posle ovog mislim da mu namere nisu casne, a takvima vrata Srbije ne treba da budu otvorena.

Vladan

pre 9 godina

A ti bi gospodine Rama mogao da prestaneš sa provokacijama, ukoliko želiš da se izvrši normalizacija odnosa između Srbije i Albanije.

Suvereni demokrata

pre 9 godina

To je tako kad Srbi ne znaju politiku,da je postavit S300 i uvesti zabranu leta nad KiM i Klub rakete domet 1000km,da vidis kako bi postovali granice.Klub raketa moze da udje i u Nemacku.

Pedja88

pre 9 godina

Ne razumem zasto albanski politicari I sada nastavljaju da provociraju. To sto su imali podrsku zapada jedno vreme ne znaci da I dalje imaju toliku podrsku. Stvari su se preokrenule ali sada u nasu korist. Svet uvidja da Srbija nije odgorna za lose stvari koje su joj bile pripisivane, borba za nasu teritoriju nam tek pred stoji bitno je da se nikada ne odricemo Kosova i Metohije jer je ono uvek bilo i bice srpsko.

Viktorija

pre 9 godina

Nije ni čudo da gospodin Vučić nije hteo odmah da ga primi u posetu.Sa ovakvim ponašanjem i izjavama neće normalizovati odnose sa Srbijom moraju i oni da budu kompromisni.

Shkëmbi

pre 9 godina

Pa da u svakom slucaju za vas srbe prijatelj je onaj ko vam podrzava lazi i ,,snove" dok svako ko vam govori istinu i nesto pametno ispadne ,,neprijatelj" jer po svojoj prilici te pojmove vi i ne razumete.

baltazar

pre 9 godina

Cuj"nikad vise",pa takve velike reci nije mogla ni da izgovori Velika Britanija na vrhuncu svoje moci dok je drzala masu teritorija po svetu a kamoli jedna mala albanija.To su prevelike reci za jednu kikiriki drzavu.

frajla

pre 9 godina

Rama se ponasa kao da je 1990 godina i ne shvata da su se stvari promenile i da igranje na kartu nacionalizma i maksimalistickih teritorijalnih pretenzija vise ne prolazi

bonaparta3

pre 9 godina

Koliko sam čuo ovaj g-din prilično dobro govori engleski. Nadam se da zna i pravilno da čita. Da zaključim uzmite g-dine rezoluciju 1244 i lepo pročitajte. Tamo lepo piše da je KiM sastavni deo teritorije Srbije. To što su siledžiske zemlje za šaku dolara priznale tu kvazi državu to je drugi par rukava. KiM je bio i biće srpski i vaše muzičke želje ostaće samo muzičke žalje!!!

res publica

pre 9 godina

Imate dva lekara, jedan je takav da će vam otvoreno reći kako stvari stoje, drugi neće (iako to dobro zna). Koji je doktor bolji?

zubin Potočić

pre 9 godina

Sto je Rami milo to mu se i snilo
(nekilaki, 23. oktobar 2014 10:02)
A Srbija i te kako zna šta joj je činiti.Doduše u suženim okvirima zbog ekonomske zavisnosti od zapadnih ekonomija!

ja albanez

pre 9 godina

Poceo svet da razmisli dali stvarno je Nikola Tesla srbin? da nije to neka greska jer unutar takvog glupog naroda da se nadje izumitelj struje prosto neverovatno. Narodna poslovnica kaze: komsija ti je blizi od brata, a vi bih istrebovali albance, madjare,muslimane sa Sandjaka. Pamet u glavi srbi!!! idete ka samounistenju odnosno cetvrtoj kolektivnoj selidbi sa Ballkana.

Ramo, Ramo... druze moj!

pre 9 godina

Ja ne krivim toliko Ramu koliko Zapad sto je priznao Kosovo jer sad imamo jednu sizofrenu situaciju. Srbija nikad nece priznati Kosovo. Prvo tu je Ustav Srbije, znaci svaka takva odluka bi bila neustavna samim tim pravno nistavna. A taj koji bi to potpisao potpisao bi sebi i svojoj porodicu smrtnu kaznu. Prema tome to se sigurno nece deseti tako da ne razumem ovakve nesmislene izjave. Valjda prvo mozak mora da radi pre nego sto se nesto izjavi.

Taktika

pre 9 godina

Srpska Vlada sa Vucicem na celu treba da zadrzi smirenost i da ne naseda na provokacije.Moze Albanija da trazi sta god hoce,mi znamo sta zelimo i hocemo.Vucic je mnogo dominantniji na polju diplomatije,neka tu svoju prednost koristi i tako se bori za KiM.

nelo

pre 9 godina

Ako Kosovo nije nase,zasto od nas traze da im ga damo!Ako je njihovo,zasto ga otimaju,a ako vec ne mogu da ga otmu,ne znam zasto se toliko ustrucavaju

Vesna

pre 9 godina

Albanski premijer je cak i licemeran, jer zastava koju su istakli na Stadionu Partizana nije bila zastava Velike Evrope, vec Velike Albanije.

Enver Kelmendi

pre 9 godina

Ne idi (hodaj)iza mene,ja necu da te vodim.Ne idi(hodaj)ispred mene,jer necu da te sledim.Idi (hodaj)uz mene i postacemo prijatelji./Albert Camus/.

james bond

pre 9 godina

neki dan citam u novinama da je covek prohodao posle transplantacije maticnih celija... a mislili smo da to nije moguce.
nikad ne reci nikad.

hercegovina

pre 9 godina

Ramo, jel ti mislis da ces doveka imati zastitu od onih koji su vam na silu dali trenutno to sto imate? E moj druze Ramo, grdno si se prevario, u tu zabludu mozes biti siguran 100%.

Бобан

pre 9 godina

Све ово мирише на даље исмевање Србије.
Замислите изађу 2 премијера на прес конф. и Рама крене да пепели у сред Београда како Србија треба да призна Косово.Да неће Вучић да му забрани то да прича?!
Па то чак и Немци не смеју отворено да кажу!! А слушај овог Албанског бисера!! А Вучић: ми смо фини, ми смо добри... Докле бре више? Дооклее?
Ако се то деси, ми више не треба да финансирамо ову државу, која заиста више и не постоји.
Овог Албанца даље од Србије!

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Svako istupanje ovog gospodina doživljavam kao vrhunski cinizam i poniženje. Ako se ne radi o lažnim izjavama, koje su izmislili novinari, samo na osnovu poslednjih njegovih izjava je jasno o čemu se radi. Gospodin Rama nas ponižava, javno, najprimitivnijim porukama, pred očima celokupne javnosti, jer zna, da pred njim stoje srpski djačići koji neće smeti čak ni da mu prigovore. Pazite, Albanac Rama, pred zvaničnu državnu posetu državi Srbiji, nas Srbe savetuje, da što pre, za našu korist, priznamo otimanje suverenog dela sopstvene teritorije?! Da smo država kao što nismo ili, makar, da smo narod kao što nismo, znate kada bi ovaj gospodin došao u Srbiju? N I K A D A?! Voleo bih da nas navedeni giospodin ponizi na neki još gori i primitivniji način. Valjda bi nam to leglo "Kao budali šamar".

Kvazimodo Sorabius

pre 9 godina

sasa jokic@, isuviše često su tvoji komentari na mnogim sajtovima, ali neizostavni na temu Kosovo. I uvek izgledaju „pametno“, ali su uvek „Danajski dar“: prepuni mamaca za neupućene.
Jokići - Veličani su više puta odlazili „tamo“ i vraćali se „ovamo“, tj čas bili čas Albanci, čas Crnogorci. Poreklo je nemnjivo, po „fisu“ Šalje iz severne Albanije, a preseljeni u Veliku. (onu koja je objavila rat Japanu)
Ima nas koji imamo godina i sećanja kako su Jokići postali najbogatije pleme u Peći: okupljeni oko čika Ratka, sa nekoliko instaliranih u MUP-u u „29. novembra“, komandiri po stanicama milicije - a pare se slivale u džepove od šverca DRŽAVNE ŠUME - iz Rugove, Bjeluhe, od Peći do Čakora. 3/4 građe na KiM i u Makedoniji je prošlo kroz vaše ruke!
Zato danas po Beogradu i okolini, imate dvorce, bazene, džipove, klinike, zlatare; doktorate iz Kieva...
Pošto nikada niste preko usta prevalili da ste Srbi, a na KiM došli zajedno sa Albancima, pod Brozom, zajedno sa ostalim crnogorcima izdavali i izdajete i danas, odakle vam pravo da delite lekcije i savete šta i kako Srbija da se odrekne Kosova?
Nikada se ne oglasi o nesrećnoj sudbini Pravoslavnih (Srba!) u Vraki u Albaniji, oko Skadra, Brdanjola, Kuksa: genocidirani, poarnaućeni, a preživeli do danas nemaju pravo na ime i prezime!
PS.
da se ne zaboravi: jedna od bezbroj sramota Srbije je što u „aleji velikana“ počiva „narodni heroj“ Pavle Jovićević - Paljoka, koji je osmislio, organizovao i napisao deklaraciju u Bujanu, o pripajanju Kosmeta, ili bar Metohije, Velikoj Šćipniji, što je čak i Broza razbesnelo, pa poslao Tempa da gasi.
Srbi na KiM nisu nikada, ama NIKADA, od oslobođenja od Turaka, 1912. imali vlast na SVOM KOSOVU, već Crnogorci i Albanci!

Abolirani predsednik

pre 9 godina

pa ceo svet zna da kosovo nikada nije bilo srbsko, da budemo realni, i toplicki region je bio vecinom naseljen albancima, i to je oteto od srba dal i ovaj region treba da se vrati albancima !!!
(falceti, 22. oktobar 2014 23:54)

Gračanica je sagrađena 1315. Da li sam ti dovoljno rekao? Ne prizivam rat, ne daj Bože, ali na otetom nema sreće. To što su Albanci u jednom trenutku istorije dobili podršku najmoćnije zemlje sveta, ništa ne znači. Zamisli ovaj scenario, "čuvari" Kosova iz USA se povlače (što će svakako jednom da se desi), šta tad? 100% sam siguran da će Albanci pokušati da proteraju i ono malo Srba što je ostalo, kako misliš da će reagovati Srbija? Dakle, tu mira nema. To bi bilo kao da ja proteram prvog komšiju kod drugog, živim u njegovoj kući, a deli nas žičana ograda.

Komša

pre 9 godina

Realno gledano ideja velike Albanije nije nikada bila bliža ostvarenju.Ulaskom čitavog Balkana u EU Albanci će živeti u jednoj državi .Makedonija,Srbija,Cg i Grčka će se tu sve manje i manje pitati.
Sudeći po njihovom ponašanju u poslednjih sto godina oni se neće zaustaviti sami.Ako ih pustimo za 20 godina ode Niš.
Nije ovo šala.Oni imaju jednu jedinu politiku bilo da su Marksisti i lenjinisti sa Kosova,Demokrate ili nešto treće.Prilagodiće se oni i sutra će biti Ekolozi,ali od etničkog čišćenja i otimanja teritorija odustati neće.
Ovaj nema šta da traži u Srbiji.

tech

pre 9 godina

Oh moja draga pameti... naucio sam par stvari u zivotu. Jedna je ne verovati politicarima. A sada mi se cini da postoji jedna jos bolja od te. A to je ne veruj Albanskim politicarima koji su u stvari samo Trojanski konj amerikanaca. I njihov kec u rukavu. Ako Albanija postane evropska clanica ja se selim u Liberiju!!

Freedom

pre 9 godina

I sta kazete, moji Srbi,
Tadic vam nije valjao???
Vuk Jeremic nije valjao???
(marija, 23. oktobar 2014 00:17)

Ne da nije valjao nego je bio najgori...

acastojakovic@abv.bg

pre 9 godina

Mozda je i u pravu, ali niti je on covek koji to treba da kaze, niti je to pravo vreme za ovakve izjave... Sve u svemu, sram ga bilo...

Zoran Ruma

pre 9 godina

Овај стално провоцира. Све од фудбалске утакмице на даље су смишљене и унапред планиране провокације.

El Nebulozo

pre 9 godina

Ja ne znam šta se ljudi tripuju. Ameri su rekli da je Kosovo nezavisno i to je tako. To što mi ne priznajemo tu ne zavisnost to je irelevantno. Tako stoje stvari u svetu i medjunarodnim odnosima. Rusi mogu da nas podržavaju ali i oni imaju svojih problema.
Mi kao država(mada je i to doskutabilno da smo država jer smo mnogo neozbiljni) nemamo skoro nikakvog uticaja na svetsku geostratešku politiku. Odluke se donose a mi samo možemo da se slažemo ili ne slažemo sa njima ali one stoje.

Tužno, zar ne?

Nešo

pre 9 godina

@Goran: Nema tu nikave objave rata. Albanija je pod uticajem Zapada i šta im oni kažu oni moraju tako da se ponašaja , mislim da je Zapadu dosta ratova na ovim prostorima.

Pro patria

pre 9 godina

Svidjelo se to nama ili ne, sada na djelu možemo da vidimo što znači "osposobljena i obrazovana diplomacija" ! Naši diplomate nisu, na žalost dovoljno osposobljeni da se hrvaju s ovakvim prefriganim (i dobro instruiranim) stratezima koji nam, poput mnogih drugih, svako malo zadaju niske uđdrace a onda nas "podučavaju" i tuku modernim diplomatskim rječnikom, kome naši diplomate baš i ne uspjevaju da pariraju! Ponavljam neophodni su nam kompetentni, obrazovani i dobro pripremljeni diplomate, koji - treba li posebno naglašavati - odlučno vladaju stranim jezicima i odlično poznaju kulturnu i političku historiju i sadašnjost regiona u
kome nas predstavljaju).

Ацо

pre 9 godina

Рама му дође као крајња левица у Албанији.
Па кад чак и крајња левица проповеда идеју Велике Албаније шта онда очекивати у следећих 50 година до само проблеме.
Немогуће је да браћа не размишљају исто а знамо како његов брат размишља.
Стога је ова реторика само мазање очију и покушај оправдавања пред ЕУ за крупне грешке направљене у задњих месец дана.
Србски и албански пут у ЕУ немају никаквих заједничких тачака нити су међусобно повезани.
Србија улази у ЕУ за 5-6 година а Албанија са тренутним степеном развоја, демократије и економије, неће ни за следећих 20 година.

Vojke

pre 9 godina

Pa samo strpljivo i takticki gospodo iz vlasti , neka vide da ovo nije Srbija koja naseda na provokacije i koja se zalece i tako zabija sebi noz u ledja . Polako i fino , sve ce doci opet u nase ruke i bez rata siguran sam ....

zhaneta cale

pre 9 godina

To je vrijeme da odaberete za Srbiju . Ili EU ili Rusije. EU znači priznavanje Kosova , dobrih odnosa sa zemljama u okruženju. Rusija znači nastavak autokratske vlasti , nacionalizam , živi sa mitovima , i čeka pravi trenutak da preuzme Kosovo opet ... trenutak koji nikada neće doći .

los djak

pre 9 godina

"Prema njegovim rečima, Albanija i Srbija moraju da pokušaju da okončaju višedecenijsko uzajamno neprijateljstvo fokusirajući se na bitna pitanja kao što je na primer zajednička želja da uđu u Evropsku uniju, a ne na prošlonedeljne razmirice zbog fudbalske utakmice.",
a odmah zatim:
"Rama je pozvao Beograd da ponovo razmotri svoj stav prema Kosovu, navodi AP."!

Ovo je ponovna, ocigledna, nevesta provokacija zvanicne Albanije!
Na takve provokacije se NE treba obazirati i reagovati.
Do susreta MORA doci, bez obzira sto ga obe strane ne zele. To je jako bitno zbog mukom izgradjenog imidza, koji sada Srbija ima, da je nesporno, okrenuta regionalnoj saradnji. Rama je dobio nalog od nekog sa Zapada, kome se ne svidja ubrzani put Srbije prema EU, da po svaku cenu minira predstojeci susret u Beogradu sa Vucicem, a odgovornost za to, mora biti prebacena na srpsku stranu. To ce strujama u Briselu, koje nisu za dalje prosirenje unije, biti "dokaz", da Srbija i nije za regionalnu saradnju, kako se predstavlja.
Ramu u Beogradu primiti kao predsednika Saveta stanara iz neke zgrade na Novom Beogradu, i ispreskakati ga sa argumentima, zasto je bilo, zasto jeste i zasto ce AP Kosovo i Metohija ostati sastavni deo Rep. Srbije!
Ako administraciji SAD mozemo da kazemo, da se sa njima ne slazemo, ali da moramo saradjivati, to svako mozemo reci i jednoj Albaniji!

Nikoletina87

pre 9 godina

Sustinski je vazno da ga lepo docekamo, kao i svakog drzavnika, ali da mu objasnimo gde je dosao i sa kakvim narodom ima posla. Moramo pokazati da nismo kao oni.

Sve moj do mojega

pre 9 godina

Ja vam uporno govorim da upravo hrišćanski Albanci su najveći nacionalisti!!!
Edi (Kristać) Rama je, ako niste znali, PRAVOSLAVAC!!!!

Nemanjić

pre 9 godina

Nisu srpski vitezovi kroz istoriju svoje živote polagali za Kosovo da bi ga se mi tek tako odrekli jer neko tamo smatra da ono više nije naše. A jadan je onaj ko se uhvati ruku pod ruku sa albancima i želi nešto da uradi sa njima.

Goran

pre 9 godina

Pa ovaj kad vidi da mu provokacije ne pale, objavice rat Srbiji. I pored toga ce ga nase dezurne budale ugostiti i uruciti mu kljuceve Beograda ili sta je vec ostalo od Srbije.

robin hud

pre 9 godina

Do sada je Srbija vodila politiku spuštenih gaća. Vule ih je malo podigao ali nema snage, još uvek, da ih obuče. Naređeno mu je da primi balistu a za uzvrat švabe kupuju neke od propalih firmi. Čitajte malo između redova.

Isidora

pre 9 godina

Srbija nije i nikada nece prihvatiti nezavisnost KiM,ali nasa realnost jeste da su Albanci vecinsko stanovnistvo i da je vlast po demokratskom principu vecine u njihovim rukama,Srbija mora da se bori za sto bolji status Srba u pokrajini.Stav premijera i Vlade po pitanju granica Republike Srbije je da je Kosovo uvek deo nase teritorije i od toga se odstupa.

Nikad kao Bane

pre 9 godina

Svakodnevno zamajavanje Ramom, dok plate i penzije padaju... Ne bi me cudilo da je i incident sa dronom namerno uklopljen bas kad treba da se glasa o budzetu... Tesko naci Albanca da ti odradi takav posao...

konfučije

pre 9 godina

Nije uvek dobro realnost prihvatiti zdravo za gotovo. I Turska je ovuda haračila 600 godina, pa ipak Srbi nisu danas u zemlji koja se zove tako. Biće dana za ....

marija

pre 9 godina

Rama,
nece Vucic, Dacic i Nikolic doveka vladati Srbijom.
Uzmite u obzir faktor - vreme.
Srbija je bitna, a vlasti dolaze i odlaze.

I sta kazete, moji Srbi,
Tadic vam nije valjao???
Vuk Jeremic nije valjao???

Zole

pre 9 godina

Rusija svaki dan ima sve vise borbenih aviona a Amerika sve manje. Nije ostalo jos mnogo vremena Rami da daje ovako glupe izjave pa ih sad daje svaki dan.

Drinka

pre 9 godina

Očigledno da Rama nema šta pametno da kaže, a nešto mora da kaže da bi uveselio domaću javnost pred posetu Beogradu.
Kako vidim trebaće puno razgovora sa albanskom stranom da bi se nešto konkretno postiglo po interes građana obe zemlje.
Pomoć EU će svakako biti potrebna ...

Outside the box

pre 9 godina

Pametno govori! Srbija, Kosovo i Albanija treba da se ujedine u jednu veliku trgovinsku zajednicu i da tako nastupe. Investitori će da pohrle na jeftinu i visoko kvalifikovanu radnu snagu sa izlazom na more. Evo ga novi Hong Kong na Jadranu. Bez zezanja. Razmislite malo. Kakva EU, ostajte na Balkanu i pravite biznis zajedno a investitori će da dodju pod uslov da se stvori pravna država. Sve ostalo je igrarija i politika.

Cone

pre 9 godina

Ovaj se uziveo u ulogu velikoalbanske Jovanke Orleanke, svaki dan se on nesto "bori i ratuje" saopstenjima. Ta njihova politika koja ih uci kako su sve okolne drzave "okupatori" a oni nekakvi lazni autohtoni osmanlijski ostaci moze mnogo lose da se zavrsi po njih.

Miloš

pre 9 godina

Ovo baš vređa, ali budimo pametni. Pravimo se ludi, radimo šta moramo i da uđemo u EU. Onda možemo da nastupamo i sa pozicije sile, i prema Albaniji, i prema Kosovu. To nikako ne znači rat, ali znači da mi možemo da postavljamo uslove i da trgujemo uslugama. Sada smo samo objekat tuđih trgovina. A ako ne požurimo, može se desiti i da Albanija bude ta koja će biti u poziciji da nama postavlja uslove.

Dakle, pamet u glavu, nadam se da postoji ozbiljna i zaista tajna strategija i to je to. Ove stvari se rešavaju planovima koji će se ostvarivati godinama i decenijama, a ne sutra ili u novembru kada ovaj dođe u Beograd. To su samo mali potezi koji treba da dovedu do konačnog cilja.

SašaPet

pre 9 godina

Po mom mišljenu i treba da dođe u BG i sastane se sa "našim"premijerom.Takodje mislim da obojica rade po nalogu zapada (eu)samo što jedan radi za interese svoje zemlje (velike albanije), a drugi protiv.

Vrscanin

pre 9 godina

Samo cinjenica da u Pristini Srbin nesme progovoriti na srpskom sve govori!
Sve ce doci na svoje mesto kad tad.. Ovde na Balkanu se granice menjaju svakih 20 godina! Ja uopste ne vidim da albanci zive bolje u albaniji i na Kosovu.. Mozda je bolje da se pozabavis svojim narodom nego sto pricas o drugom!

dare 011

pre 9 godina

Kosovo treba formalno priznati uz uslov da se otete firme i imovina obeštete...pa da živimo u sadašnjosti i budućnosti a ne u prošlosti...

alban

pre 9 godina

Sve sto je reko Rama, sve je tacno. Nikoga nije provocirao, samo je rekao da Srbia prizna Kosovo kao i ceo zapadni svet. To sto vi u Srbiji gledate kao provokaciju, to je vasa stvar, jer niste normalni. Ali ceo svet gleda to drugim ocima, nesto sto je sasvim normalno za zajednicku Evropsku buducnost je potrebno obostrano priznavanje. Srbija zivi jos uvek u nekim snovima i misli da moze uci u Europu ako ne prizna Kosovo. To su bajke za malu decu. Zato je i Rama samo rekao realnost: Sto brze Srbia svati to, to je bolje za sve.

бајке браће Грим

pre 9 godina

Pa tako kao on misli i većina normalnih ljudi u Srbiji. Jedini način za budućnost je zajednički suživot, međusobno priznavanje, uvažavanje i tolerancija.
(milisav, 22. oktobar 2014 22:23)

То што ти мислиш да си нормалан не значи да јеси. Одеш код чика доктора па он каже нешто на ту тему. Нисам сигуран да би прошао. Што се тиче суживота и толеранције и ту је ствар јасна. Лако је паметовати из фотеље. Пошто верујеш у то, а ти лепо пут под ноге па правац Приштина. Чик пробај да кажеш нешто против њих.

falceti

pre 9 godina

Kao prvo sto je rekao Rama to je tacno, u razgovorore koje se vodu izmedju srbije i kosovo se vode izmedju dve drzave radi dobrosusedskih odnosa , kao sto su se vodili izmedju slovenije i hrvatske, svi smo videli snimak gde se vidi dacic sa znackom zastave srbije i taci sa znackom zastave kosovo, danas je stigla vest da kosovo je primjena na olimpisku organizaciju ili kako se zove i moze njegoci sportisti ucestovati na olimpiade, ne treba se cuditi da ce uskoro i da se uclani i u UN i cesto vidim komentare povraticemo oteto-pa ceo svet zna da kosovo nikada nije bilo srbsko, da budemo realni, i toplicki region je bio vecinom naseljen albancima, i to je oteto od srba dal i ovaj region treba da se vrati albancima !!!

Ovo nigde ne vodi

pre 9 godina

možemo mi da pričamo šta hoćemo ali čovek je u pravu potpuno.

Srbija nema apsolutno ikakav plan da ga povrati a samo popušta na svim poljima i ono je sve nezavisnije, ako ćemo već da ga jednog dana priznamo onda to i možemo što pre i okončamo sebi agoniju.

Abolirani predsednik

pre 9 godina

Do pre drona nisam znao ko je ovaj, sad su ga puni srpski mediji, zašto mu se daje prostor? Da li je on i ranije davao izjave ovog tipa ili je sad naprosto postao zanimljiv?

smesko

pre 9 godina

Ok, sad je vec vise nego jasno sta radi ovaj pajac - do susreta mora da dodje zbog strane intervencije. A on sa druge strane provocira maksimalno da bi izazvao takvu reakciju sa nase strane da do susreta ne dodje i da mi budemo krivi za to. Treba na svaku njegovu opasku smisliti skroz saljiv odgovor i poslati ga uz osmeh nazad, a da taj odgovor istovremeno bude mali pec, tj. nasa provokacija upucena njima. Hajde, ima toliko savetnika u toj Vladi - neka smisljaju pametne peckalice!!!

Bobi

pre 9 godina

Nećemo mi razmotriti da li je Kosovo naše, nego da li je Skadar vaš.
Samo polako...
Jedna zemlja (uprkos svih gluposti koje ste napravili), hoće da te primi.. a ti ovako?

Смехотресна олимпијада

pre 9 godina

@Legionar

E super me ovaj nasmeje svaki dan.

Ко се задњи смеје, најслађе се смеје.

Sumadinac01

pre 9 godina

A sta kaze Premijer Decko. Jel treba da ga pozove Bajden ili tetka Merkel da mu kazu sta da kaze?
Vucicu vec druga srpska kuca gori na Kosovu. Alo...gde si ...javi se Vucko.

glomazno

pre 9 godina

Samo mi nisu jasni ovi sto ne priznaju Kosovo??? To je isto kao sto ja ne priznajem Francusku..ne znam da li vi znate da vam treba pasos da odete tamo..verovatno ne jer nikad niste bili, ali ga na internetu odbraniste skoro pa ko Milos Obilic. Zasto ga niste branili od onih koji nas pljackaju na temu Kosova?? Zasto nije branjeno kad je trebalo da se brani...a ne preko interneta su svi heroji!! To je ko da ja uzmem sad da pretim Tajsonu. Sa druge strane, mislim da nam politicka vrhuska trenutno nije na nivou da moze da nadigra ovog Albanca, koji samo radi po instrukcijama Amerike. Zalosno je sto cemo opet izvuci deblji kraj i doziveti novo ponizenje. Kao sto mnogo puta rekoh, jedina vrsta odnosa sa albancima je podizanje zida duz granice i to zida koji nema vrata..a sto se tice Kosova...priznavali ga vi iz svoje fotelje ili ne...oni ce malo po malo da postanu drzava kao i svaka druga.

Bane

pre 9 godina

Kosovo van Srbije je postojalo kada god su vece imperije vladale na ovim prostorima (poput otomanske i Hitlerove) i vracalo bi se u okvir Srbije kada bi se te imperije raspadale. Na svetu ne postoji ni jedna imperija koja je opstajala, dok su manje etnicke nacije uspevale da nadzive vece imperije. Ne znam koliko ce americko-eurokratska imperija postojati jos. Ali one obicno traju nekoliko vekova. Cistom sumnjam da ce Srbi, ako vec ranije nisu zaboravili da je Kosovo srpsko nakon pet vekova otomanske vladavine, zaboraviti na Kosovo kada dodje kraj i americko-eurokratskoj vladavini. A do tada na nama je da vodimo jednu obrenovicevsku politiku i kroz koji vek vratimo ono sto je nase kada se ukaze prilika. A Albanci ce biti u nezgodnom polozaju jer su okruzeni iskljucivo narodima sa kojima su stvorili neprijateljske odnose. Dok Srbi koji imaju odlicne odnose sa dva najveca balkanska naroda, Rumunima i Grcima, nemaju te probleme.

Zoran

pre 9 godina

Upravu je covek, odrekli su se Kosova samo jos uvek ne smeju javno da kazu. Ima tu jos delova Srbije kojih se treba odreci pre nego dobijemo dozvolu za ulazak u EU. Verujem da ova vlada ima kapaciteta da odradi sve sto se od njih trazi pa da konacno budemo deo Evrope I sveta.

Cash®

pre 9 godina

Posle svih ovakvih komentara dotičnog poslednjih dana, ne bih me čudilo da ga neki očajni srbenda rokne, ako u novembru bude dolazio u Beograd.

sasa jokic

pre 9 godina

Vidim da mnogi Ramine reci shvataju kao provokaciju, ali sedite sami sa sobom par minuta i recite da nije u pravu?
Gospodo Kumanovski sporazum (kapitulacija) se stvarno desio, Srbija vise nema ingerencije nad Kosovom, sem velikih parola. Ne ponasajmo se kao dete koje kad piski, zatvori oci i misli da ga niko ne vidi.
Mi smo imali neke mogucnosti do kapitulacije, da ne potpisemo sporazum, da probamo da se odbranimo, ali nismo, Sloba nam je prodao pricu sa Beogradom sravnjenim sa zemljom, a ustvari mu je na sastanku receno da je On legitimna meta.
Prema tome sada od nas najvise zavisi kada ce se region smiriti, na zalost je tako. Ne znam da li ste ocekivali da Rama kaze, kako Srbija treba da se bori da povrati Kosovo?

Beobrad

pre 9 godina

Pa moze covek da provocira do mile volje, ko ga sprecava !
Angela mu je namignula, za dron i provokaciju koja umalo do rata nije dovela vise niko nije kriv.
Ako neko i jeste, onda event. moze biti Srbija, jer da smo bolje gledali, videli bi da je zapravo zastava velike Srbije bila na dronu !
Vestacki nam se usadjuje ljubav prema dobrosusedu Albaniji, i to za kratko vreme, od umalo rata na i posle utakmice, do nema veze, utakmica je bila pre cak 8 dana !

djuro

pre 9 godina

ovoga stvarno treba ugostiti, pa uhapsiti i kljuc baciti u Dunav. Uzevsi u obzir stanje u drzavi, mogli bi mu i domacina o istom trosku sa njim...

Put your money where your mouth is

pre 9 godina

Da je ovako nesto izjavio Grckoj da mora da prizna severni Kipar, verovatno bi u sekundi popio osudu celog sveta da se mesa u unutrasnja pitanja druge zemlje, ali posto se to nece desiti, moislim da je zasluzio bar jos jedan demars.

Miki

pre 9 godina

Posle ovakve izjave u svakoj normalnoj zemlji poseta bi bila stavljena ad acta sigurno desetak godina. Ali pošto je ovde normalnost čudo neviđeno i najveća moguća poniženja su realna!

balkancaffe

pre 9 godina

ehehe, samo se nadaj. Vraticemo oteto a vi onda gledajte gde da odete jer je iza samo more.
(Ja, 22. oktobar 2014 22:18)


Ako dete ako,u video igrama sve se moze;)

Bobi

pre 9 godina

Želim da čujem komentar od naših "Srbija da razmotri stav prema Skadru", makar i od .... Dačića.
Šešelju, vrati se, sve ti je oprošteno, i za sve si bio u pravu.

Predrag

pre 9 godina

Ovaj i dalje mlati i provocira. Cini sve da mu se definitivno otkaze poseta pa da Srbija bude destabilizirajuci faktor. Vucic, ako je pametan, treba ipak da ga ugosti u Beogradu i da ga tu zestoko ispreskace ako se ne plasi od Amerikanaca i ako ima m..a.

Ha

pre 9 godina

Pa cekaj malo, zar mi nismo hteli veliku Srbiju,hrvati veliku Hrvatsku, a poturice musli drzavu u Evropi. Pa sad shiqptari hoce veliku Albaniju.
Verovatno kad se balans snaga promeni pevace se druga pesma. Do tada cuti i trpi.

samo polako

pre 9 godina

Odnosi sila, ekonomija... se menjaju. Zajedno sa tim i svetska politika pa ce se stvari i na terenu okrenuti. Vi se pazite komsije Albanci jer dosta naroda u komsiluku nervirate, a kada dodje vreme da se svedu racuni bice belaja.

Advokat svih Srba

pre 9 godina

Ja ne znam da li su svesni svi albanski zvanicnici koji daju ovakve izjave koliko breme na ledja stavljaju buducim generacijama Albanaca koji ce dodji,jer pazite Amerika kao Amerika jednu Albaniju nece sigurno ali sigurno podrzavati do kraja sveta,vec ce im okrenuti ledja kao sto su i Libija (Gadafiju), Egipat (Mubarak), Sirija (Basar el Asad), Irak (Husein), Al Kaida (Bin Laden) itd. Ajde ja razumem da su se osilili usled podrske Amerika,ali ako su neki vizionari, trebali bi da znaju da je na ovom svetu sve relativno i promenljivo, pa cak i ta vasa kvazi-tvorevina, koju ste sebi prisvojili na zgaristu crkava i pravoslavnih grobova.

ajemsasa

pre 9 godina

Šta nije tačno u izjavi premijera Albanije?
A to da će neko da ratuje sa članicom NATO-a, to vam verujem junačine! Na tastaturi vam, bre, ravna nema!
Bolje bi bilo da se suočite sa realnim životom, krajnje je vreme!

v

pre 9 godina

Ja molim sve Srbe da iz upotrebe izbace naziv "Presevska dolina". Koliko je jaka albanska propaganda govori cinjenica da se taj naziv odomacio medju nama. Naizgled bezazleno, ali nije uopste. I zasto niko ne pise o tome da Albanci masovno kupuju stanove u Nisu. Uzgred, zasto mi ne objavljujete komentare?

Бојан Илић

pre 9 godina

"Никад"?!?:-))))
Е мој ти, многе империје су тако мислиле па су се гушиле у сопственој пљувачки помешану крвљу!
Само више нећемо да ослобађамо КиМ, Скадар и Драч и Круја су на списку!;-)
Само полако, нека те Бог поживи!
Ничија није горела до зоре!

joca

pre 9 godina

tika taka americki dug do kraja 2014-te dolazi do 18 triliona (17,9 trenutno), amerika da odrzi dolar trenutno ratuje u avganistanu, siriji i iraku i opet im ne ide, nema bato više, molicete vi nas za autonomiju za vreme komunista a ne da vas priznajemo...

drzavotvorac

pre 9 godina

Ja sam tek sad shvatio o cemu se tu radi. Rama u stvari niposto nece da dodje u posetu, pa svaki dan izjavljuje ovakve stvari ne bi li nasi otkazali posetu, samo sto ovi nasi ne kapiraju...

Drama

pre 9 godina

Ovo je vec komicno. Rama se stvarno svojski trudi da nas izvredja sto god vise moze. Ako on misli da postoji Srbin, jedan jedini, koji ce prihvatiti da Kosovo nikad nece biti Srbija, gorko se vara.

Косовски витез

pre 9 godina

Браво. Прави државник. Да ли ће неки наш политичар поменути да Срби у Албанији немају право на лична имена?
НЕ. МИ НЕМАМО ДРЖАВНИКА!

ИБАРСКИ ВУК

pre 9 godina

што пре признаш србима на територији северне албаније независну србију .......

Vito

pre 9 godina

U pravu je, prepodobni Vucic, kafanski raspojasani Dacic, zalosni Nikolic su zaista priznali Kosovo kao nezavisnu drzavu. Medjunarodna rukometna federacija je pre mesec dana primila Kosovo u svoju organizaciju na osnovu stava briselskog sporazuma u kome se kaze da Srbija nece sprecavati Kosovo u medjunarodnim integracijama. Sada su primljeni i u MOK.

ivan

pre 9 godina

Odgovor Raminog pitanja lezi u Pristini.
Kako su i Srbija i AP Kosovo usmereni ka EU. A Srbija je medjunarodno priznata drzava i clanica UN.Tako bi predstavnici politickih partija AP Kosova treba da razmotre i formalno vracanje u institucije okvire Srbije jer i onako stremimo necemu mnogo vecem nego sto je i Srbija. :)
I to sto ti u Pristini kazu to ces kao odgovor da dobijes u Beogradu.

coa

pre 9 godina

Kakav kralj, pa on ovo namerno radi sve želeći da Srbija reaguje grubo i da se poseta ne desi, pa da za to može da optuži drugu stranu... iskusno, vidi da smo izgubili na koju god stranu da krenemo i iskusno pritiska bolne tačke da bismo ga otkačili

neću da dajem savete našem velikom vođi (ko sam ja, bedni crv, da savetujem takvu veličinu?) ali sad treba samo odlagati... za tri nedelje... pa ponovo za tri... i tako...

N

pre 9 godina

Sad kad su nam dosli Tacijevi ministri usred Beograda, Vucic kad ih bude primao uz smesak moze i da prizna Kosovo. Vucicu nisi dosad osudio ni jedno ubistvo niti paljenje srpskih kuca na Kosovu, a primas i krvnikove ministre. Jako mi je drago sto su nacionalisti, fasisti i "patriote" glasale za tebe ja nisam ni jedno od toga, pa mi prosto milo oko srca.

Mikolaj

pre 9 godina

To je svesna taktika. Cilj je isti kao sto je bio na mecu i u vezi sa kljucevima Beograda - da se Srbija isprovocira na agresivne mere (np. odkazivanje posete) pa onda da se spinuje po Evropi kako je Srbija remetilacki i destabilisuci faktor. Samo mudro i polako, bez lozenja, ajde mi jedan put da se naucimo "evropske" politike kad vec tako hocemo tamo da udjemo.

deki

pre 9 godina

Baš je rešio da ne dođe u Beograd, pa sve radi da do posete ne dođe.
Nema nikakvog neprijateljstva između Albanije i Srbije. Ima samo neprijateljstva sa Albanske strane.
Albanija poslednjih 100 godina ima pretenzije da se širi na sve strane, Albanci se isto toliko dugo naseljavaju, napadaju i ubijaju sve predstavnike vlasti (od poštara, do policajaca... od Kraljevine Srbije, preko 3 Jugoslavije, do Republike Srbije). U Srbiji (i Jugoslaviji) su Albanci imali sva prava, od obrazovanja na svom jeziku (do nivoa fakulteta) i korišćenja Albanskog svuda u pokrajini, do učešća u najvišoj vlasti. Bili su ekonomski pomagani i od Srbije, i od Jugoslavije.
U isto to vreme, Srbi i svi ostali u Albaniji nisu imali ni pravo na svoje prezime, a kamoli na bilo šta drugo.
I kako su Albanci to vratili? Isključivošću, netrpeljivošću, ubistvima i zastrašivanjima, paljenjem crkava, protirivanjem komšija. Otimanjem onoga što nikada nije bilo njihovo. I na kraju, otkidanjem teritorije na kojoj ih do pre 150 godina nije bilo ni 5% (pogledati pedantne Turske popise).
E zbog toga Srbija ne može da zaboravi. Zbog toga Srbija ne može da prizna. Zbog toga će Srbija jednog dana vratiti ono što je oteto.

Никола

pre 9 godina

"Не плашим се ја непријатеља, нека их је ка на гори листа, но се плашим зла домаћега". Његош.

svi (ni)su isti

pre 9 godina

"Srbija da razmotri stav prema KiM" U pravu je covek. Kakav Brisel, kakvi sporazumi, sve to treba prekinuti i postaviti se ostro. Napali ste nas, pobedili vecom vojnom silom, najvecom u istoriji covecanstva, oteli nam teritoriju koja je bila nasa duze nego sto SAD uopste postoje i jedino sto mozemo da ucinimo je da sa vama prekinemo sve odnose. Pa vi posle gledajte sta cete sa crnom rupom nasred Evrope.

To sto vojno trenutno nismo jaci od njih ne treba da znaci da se dobrovoljno odricemo svojega.

Draganious

pre 9 godina

Zamisli jednu alijansu srba i albanaca za iducih 50 godina. To bi bilo nesto strasno. Manji primerak od alijanse francuza a njemca ali znacajniji.

zoran

pre 9 godina

Koordinisane poruke danas od uglednog senatora i premijera susedne nam države, a američkog saveznika. Putin je otišao i sada treba nastaviti dalje po briselskoj agendi. A tu agendu nam saopštavaju danas pomenuta gospoda.
Mora da je teško ovih dana biti pristalica EU integracija u Srbiji. Mogu samo da zamislim kakav im je osećaj u stomaku kad im Rama deli domaće zadatke. Pa ako budu dobri i ako budu naporno radili, EU će za 5 godina da razmotri naše pristupanje.
Bože, hvala ti na pameti koju si mi podario da na vreme shvatim koja je to prazna priča!

milisav

pre 9 godina

Pa tako kao on misli i većina normalnih ljudi u Srbiji. Jedini način za budućnost je zajednički suživot, međusobno priznavanje, uvažavanje i tolerancija.

Kralj Ibi

pre 9 godina

Da li nam je sad jasno cemu je sluzila ona vojna parada "Korak pobednika"!??? Po tome kako se stvari odvijaju bio je to korak teskih gubitnika.

Neko

pre 9 godina

Kosovo su nam oteli sledeca je presevska dolina pa sve do Nisa sve rade planirano.Diluju gudru prave milijarde i njima kupuju srpsku zemlju ono zasta je srpski vojnik krvario oni kupuju parama od droge.

svarog

pre 9 godina

alo srbi niste vi krivi za sve, prošle su devedesete i dve hiljadite, došlo otrežnjenje. nema prijatelja a licemerstvo i dvostruke aršine samo dobro okusili. razbijanje jugoslavije i slabljenje srbije je bio cilj zapada (naša nesposbnost im je išla na ruku) ali nametnute stvari silom nisu održive a vreme će pokazati to i na našem slučaju. život i istorija su točak koji se okreće i to sa smislom za ironiju.

bole

pre 9 godina

Ljudi, ja iskreno ne vjerujem da je on igrač kojeg voda US. Jer ako koga oni ne vole, ne vole zatucane muslimane kakvi su u Albaniji - vjerujte mi, Srbi će Amerima uvijek biti draži nego Albanci.

Marko

pre 9 godina

Dokle će ovaj da se pravi pametan i da lupeta gluposti,ti ćeš da nam pričaš šta treba da radimo.

Prvo pogledaj malo probleme u svojoj narko dilerskoj zemlji,pa kada rešiš taj problem onda možeš da pričaš i budi srećan što ti brata nisu krivično gonili,pokri se ušima i ćuti.

Ima ona izreka došlo je vreme da pametan zaćuti,budala progovori a fukara se obogati,dotični je progovorio i obogatio se :-) .

Dule

pre 9 godina

Ne osuđujte čoveka, on samo radi u interesu svog naroda, za razliku od našeg premijera koji radi ono što mu Devenport kaže, pa makar to bilo i protv interesa našeg naroda.

Cujes li ga Gospodaru ???

pre 9 godina

E moj Vucicu, kad vec moras da ga primis, bolje da si to uradio danas.
Ovako ces do 11.novembra od ovog da zavrsis na psijitraji, ionako ti fitilj u problemu.
A nasao se baja koji ce da te spusti na zemlju i postavi na pravo mesto.Vidis da nicije nije gorelo do zore.

Jakovljevic

pre 9 godina

A ja mislio da je drug Ramo Premijer Albanije, kad ono ispade Premijer Kosova. Pobrkao loncice. Valjda zato Kosovo i ne bira Vladu i Premijera. I eto "nije" njihov projekat Velika Albanija, pa sta onda on prica o Kosovu? A da, Kosovo je projekat moje pokojne babe Zvizdane. Kako je krenuo od jutros te kljucevi, te priznanje, sutra ce da trazi da mu Patrijarh Irinej poljubi ruku. Pa kad mu dozvoljavju, sto i da ne.

Radojko

pre 9 godina

Srbija stvarno treba da razmotri stav po pitanju KiM i da se drži svog sopstevnog ustava. U EU ćemo ući kad EU prizna da je KiM deo Srbije i kada se na KiM vrate svi Srbi koji su prognani od raznih Rama.

Milorad

pre 9 godina

A sta tebe briga sta ce Srbija da uradi sa Kosovom ??? Da li Srbija sa tim ugrozava na neki, bilo koji nacin Albaniju kao nezavisnu i suverenu drzavu ??? NE ... Zato i da Srbija prizna i da ga ne prizna to nije problem Albanije vec iskljucivo Srbije ... Ovaj bas resio da nam ide po zivcima ovih dana ...

evita

pre 9 godina

Makar crkli od gladi necemo nikada priznati! Ako ni zbog gladi, onda iz inata necemo priznati one koje su otimali ljude i kasapili ih da bi prodali njihove organe...Vucicu, ako ovog primis, ode ti rejting i kod tvojih najvecih pristalica...

Bobi

pre 9 godina

Ne razumem ove Albance zaista.Ne da je Kosovo deo Srbije,nego je to uvek bio i biće (a i Albanija je bila deo Srbije u srednjem veku kad smo već kod toga).Oni su se grdno preračunali,provociraju sve svoje susede,imaju teritorijalne pretenzije prema svima sa kojima se graniče, a sve zbog toga što imaju podršku Amerike za koju misli da će trajati večno.Na njihovu žalost,neže....a onda će ostati sami okruženi neprijateljima koji samo čekaju priliku da srede račune sa njima.

Bojan

pre 9 godina

Razmotri ti da nista nije gotovo i da ste sa svima u okolini zbog velikoalbanske politike u problemima. Isto tako su nekad bahato stajali Nemci , Tito , Staljin itd danas njihove tvorevine ne postoje. Svet se stalno menja Kina je buduca ekonomska i svetska sila br 1

gumb

pre 9 godina

Edi Rama je političar koji je sebi dozvolio da se spusti na nivo navijača, da njegov kabinet šalje dopise u 12 tačaka, da se nadgornjava u vezi organizacije meča. Političar mora da se izdigne iznad toga - i tu su čak i ovi naši "eksperti" ispali mnogo smireniji. Tako da mi dolazak Rame ne znači ništa osim ispunjavanja forme koju su propisali EU i SAD.

Milan

pre 9 godina

Potpuno ste u pravu g.Rama, kao sto su srbi i zasluzili da im delite lekcije, sto ucestalo cinite poslednjih dana.
Nazalost, srbi poseduju osobinu koja se zove kurcenje - a psiholozi su to preveli u samopouzdanje bez pokrica.
Obzirom da tu osobinu cene kao vrlinu, zasnovanu na nekom samo njima znanom ponosu, valjda i iz razloga sto je Kosovo nekad bilo njihovo, pre cete doziveti da i poslednji srbin sa Kosova nestane nego sto ce ga srbi u svom zavaravanju priznati.
No, kako god zele, realnost je nemilosrdna. Obzirom da su ga branili puskama umesto ljubavlju i razumom, sada Vi uzivajte u onom sto ste zasluzili.

Analiticar

pre 9 godina

Plemenska zajednica, feudalno drustvo sa mobilnim telefonima, izuzev nekoliko mesta blize Crnoj Gori i Grckoj. Zivite od droge, privredu sem nesto turizma nemate, mnozite se ne erovatno brzo. I takvi trebate EU??? Razmislite malo o sebi pa cete shvatiti gde ste i ko ste,nego se Papa bori da vas prevuce na stranu katolicanstva pa vas za sada niko ne dira i jos vas podrzavaju u nadi da ce struja iz Tirane nadvladati struju sa Kosova i Metohije,pa vam se tolerisu takve izjave da biste pridobili ljude s Kosova.

Vito

pre 9 godina

U pravu je, prepodobni Vucic, kafanski raspojasani Dacic, zalosni Nikolic su zaista priznali Kosovo kao nezavisnu drzavu. Medjunarodna rukometna federacija je pre mesec dana primila Kosovo u svoju organizaciju na osnovu stava briselskog sporazuma u kome se kaze da Srbija nece sprecavati Kosovo u medjunarodnim integracijama. Sada su primljeni i u MOK.

Neko

pre 9 godina

Kosovo su nam oteli sledeca je presevska dolina pa sve do Nisa sve rade planirano.Diluju gudru prave milijarde i njima kupuju srpsku zemlju ono zasta je srpski vojnik krvario oni kupuju parama od droge.

drzavotvorac

pre 9 godina

Ja sam tek sad shvatio o cemu se tu radi. Rama u stvari niposto nece da dodje u posetu, pa svaki dan izjavljuje ovakve stvari ne bi li nasi otkazali posetu, samo sto ovi nasi ne kapiraju...

deki

pre 9 godina

Baš je rešio da ne dođe u Beograd, pa sve radi da do posete ne dođe.
Nema nikakvog neprijateljstva između Albanije i Srbije. Ima samo neprijateljstva sa Albanske strane.
Albanija poslednjih 100 godina ima pretenzije da se širi na sve strane, Albanci se isto toliko dugo naseljavaju, napadaju i ubijaju sve predstavnike vlasti (od poštara, do policajaca... od Kraljevine Srbije, preko 3 Jugoslavije, do Republike Srbije). U Srbiji (i Jugoslaviji) su Albanci imali sva prava, od obrazovanja na svom jeziku (do nivoa fakulteta) i korišćenja Albanskog svuda u pokrajini, do učešća u najvišoj vlasti. Bili su ekonomski pomagani i od Srbije, i od Jugoslavije.
U isto to vreme, Srbi i svi ostali u Albaniji nisu imali ni pravo na svoje prezime, a kamoli na bilo šta drugo.
I kako su Albanci to vratili? Isključivošću, netrpeljivošću, ubistvima i zastrašivanjima, paljenjem crkava, protirivanjem komšija. Otimanjem onoga što nikada nije bilo njihovo. I na kraju, otkidanjem teritorije na kojoj ih do pre 150 godina nije bilo ni 5% (pogledati pedantne Turske popise).
E zbog toga Srbija ne može da zaboravi. Zbog toga Srbija ne može da prizna. Zbog toga će Srbija jednog dana vratiti ono što je oteto.

Косовски витез

pre 9 godina

Браво. Прави државник. Да ли ће неки наш политичар поменути да Срби у Албанији немају право на лична имена?
НЕ. МИ НЕМАМО ДРЖАВНИКА!

marija

pre 9 godina

Rama,
nece Vucic, Dacic i Nikolic doveka vladati Srbijom.
Uzmite u obzir faktor - vreme.
Srbija je bitna, a vlasti dolaze i odlaze.

I sta kazete, moji Srbi,
Tadic vam nije valjao???
Vuk Jeremic nije valjao???

Goran

pre 9 godina

Pa ovaj kad vidi da mu provokacije ne pale, objavice rat Srbiji. I pored toga ce ga nase dezurne budale ugostiti i uruciti mu kljuceve Beograda ili sta je vec ostalo od Srbije.

Analiticar

pre 9 godina

Plemenska zajednica, feudalno drustvo sa mobilnim telefonima, izuzev nekoliko mesta blize Crnoj Gori i Grckoj. Zivite od droge, privredu sem nesto turizma nemate, mnozite se ne erovatno brzo. I takvi trebate EU??? Razmislite malo o sebi pa cete shvatiti gde ste i ko ste,nego se Papa bori da vas prevuce na stranu katolicanstva pa vas za sada niko ne dira i jos vas podrzavaju u nadi da ce struja iz Tirane nadvladati struju sa Kosova i Metohije,pa vam se tolerisu takve izjave da biste pridobili ljude s Kosova.

Бојан Илић

pre 9 godina

"Никад"?!?:-))))
Е мој ти, многе империје су тако мислиле па су се гушиле у сопственој пљувачки помешану крвљу!
Само више нећемо да ослобађамо КиМ, Скадар и Драч и Круја су на списку!;-)
Само полако, нека те Бог поживи!
Ничија није горела до зоре!

Advokat svih Srba

pre 9 godina

Ja ne znam da li su svesni svi albanski zvanicnici koji daju ovakve izjave koliko breme na ledja stavljaju buducim generacijama Albanaca koji ce dodji,jer pazite Amerika kao Amerika jednu Albaniju nece sigurno ali sigurno podrzavati do kraja sveta,vec ce im okrenuti ledja kao sto su i Libija (Gadafiju), Egipat (Mubarak), Sirija (Basar el Asad), Irak (Husein), Al Kaida (Bin Laden) itd. Ajde ja razumem da su se osilili usled podrske Amerika,ali ako su neki vizionari, trebali bi da znaju da je na ovom svetu sve relativno i promenljivo, pa cak i ta vasa kvazi-tvorevina, koju ste sebi prisvojili na zgaristu crkava i pravoslavnih grobova.

evita

pre 9 godina

Makar crkli od gladi necemo nikada priznati! Ako ni zbog gladi, onda iz inata necemo priznati one koje su otimali ljude i kasapili ih da bi prodali njihove organe...Vucicu, ako ovog primis, ode ti rejting i kod tvojih najvecih pristalica...

Cone

pre 9 godina

Ovaj se uziveo u ulogu velikoalbanske Jovanke Orleanke, svaki dan se on nesto "bori i ratuje" saopstenjima. Ta njihova politika koja ih uci kako su sve okolne drzave "okupatori" a oni nekakvi lazni autohtoni osmanlijski ostaci moze mnogo lose da se zavrsi po njih.

Radojko

pre 9 godina

Srbija stvarno treba da razmotri stav po pitanju KiM i da se drži svog sopstevnog ustava. U EU ćemo ući kad EU prizna da je KiM deo Srbije i kada se na KiM vrate svi Srbi koji su prognani od raznih Rama.

Milorad

pre 9 godina

A sta tebe briga sta ce Srbija da uradi sa Kosovom ??? Da li Srbija sa tim ugrozava na neki, bilo koji nacin Albaniju kao nezavisnu i suverenu drzavu ??? NE ... Zato i da Srbija prizna i da ga ne prizna to nije problem Albanije vec iskljucivo Srbije ... Ovaj bas resio da nam ide po zivcima ovih dana ...

robin hud

pre 9 godina

Do sada je Srbija vodila politiku spuštenih gaća. Vule ih je malo podigao ali nema snage, još uvek, da ih obuče. Naređeno mu je da primi balistu a za uzvrat švabe kupuju neke od propalih firmi. Čitajte malo između redova.

Sumadinac01

pre 9 godina

A sta kaze Premijer Decko. Jel treba da ga pozove Bajden ili tetka Merkel da mu kazu sta da kaze?
Vucicu vec druga srpska kuca gori na Kosovu. Alo...gde si ...javi se Vucko.

Drama

pre 9 godina

Ovo je vec komicno. Rama se stvarno svojski trudi da nas izvredja sto god vise moze. Ako on misli da postoji Srbin, jedan jedini, koji ce prihvatiti da Kosovo nikad nece biti Srbija, gorko se vara.

Bobi

pre 9 godina

Ne razumem ove Albance zaista.Ne da je Kosovo deo Srbije,nego je to uvek bio i biće (a i Albanija je bila deo Srbije u srednjem veku kad smo već kod toga).Oni su se grdno preračunali,provociraju sve svoje susede,imaju teritorijalne pretenzije prema svima sa kojima se graniče, a sve zbog toga što imaju podršku Amerike za koju misli da će trajati večno.Na njihovu žalost,neže....a onda će ostati sami okruženi neprijateljima koji samo čekaju priliku da srede račune sa njima.

nelo

pre 9 godina

Ako Kosovo nije nase,zasto od nas traze da im ga damo!Ako je njihovo,zasto ga otimaju,a ako vec ne mogu da ga otmu,ne znam zasto se toliko ustrucavaju

samo polako

pre 9 godina

Odnosi sila, ekonomija... se menjaju. Zajedno sa tim i svetska politika pa ce se stvari i na terenu okrenuti. Vi se pazite komsije Albanci jer dosta naroda u komsiluku nervirate, a kada dodje vreme da se svedu racuni bice belaja.

joca

pre 9 godina

tika taka americki dug do kraja 2014-te dolazi do 18 triliona (17,9 trenutno), amerika da odrzi dolar trenutno ratuje u avganistanu, siriji i iraku i opet im ne ide, nema bato više, molicete vi nas za autonomiju za vreme komunista a ne da vas priznajemo...

alban

pre 9 godina

Sve sto je reko Rama, sve je tacno. Nikoga nije provocirao, samo je rekao da Srbia prizna Kosovo kao i ceo zapadni svet. To sto vi u Srbiji gledate kao provokaciju, to je vasa stvar, jer niste normalni. Ali ceo svet gleda to drugim ocima, nesto sto je sasvim normalno za zajednicku Evropsku buducnost je potrebno obostrano priznavanje. Srbija zivi jos uvek u nekim snovima i misli da moze uci u Europu ako ne prizna Kosovo. To su bajke za malu decu. Zato je i Rama samo rekao realnost: Sto brze Srbia svati to, to je bolje za sve.

glomazno

pre 9 godina

Samo mi nisu jasni ovi sto ne priznaju Kosovo??? To je isto kao sto ja ne priznajem Francusku..ne znam da li vi znate da vam treba pasos da odete tamo..verovatno ne jer nikad niste bili, ali ga na internetu odbraniste skoro pa ko Milos Obilic. Zasto ga niste branili od onih koji nas pljackaju na temu Kosova?? Zasto nije branjeno kad je trebalo da se brani...a ne preko interneta su svi heroji!! To je ko da ja uzmem sad da pretim Tajsonu. Sa druge strane, mislim da nam politicka vrhuska trenutno nije na nivou da moze da nadigra ovog Albanca, koji samo radi po instrukcijama Amerike. Zalosno je sto cemo opet izvuci deblji kraj i doziveti novo ponizenje. Kao sto mnogo puta rekoh, jedina vrsta odnosa sa albancima je podizanje zida duz granice i to zida koji nema vrata..a sto se tice Kosova...priznavali ga vi iz svoje fotelje ili ne...oni ce malo po malo da postanu drzava kao i svaka druga.

gumb

pre 9 godina

Edi Rama je političar koji je sebi dozvolio da se spusti na nivo navijača, da njegov kabinet šalje dopise u 12 tačaka, da se nadgornjava u vezi organizacije meča. Političar mora da se izdigne iznad toga - i tu su čak i ovi naši "eksperti" ispali mnogo smireniji. Tako da mi dolazak Rame ne znači ništa osim ispunjavanja forme koju su propisali EU i SAD.

Vrscanin

pre 9 godina

Samo cinjenica da u Pristini Srbin nesme progovoriti na srpskom sve govori!
Sve ce doci na svoje mesto kad tad.. Ovde na Balkanu se granice menjaju svakih 20 godina! Ja uopste ne vidim da albanci zive bolje u albaniji i na Kosovu.. Mozda je bolje da se pozabavis svojim narodom nego sto pricas o drugom!

Bobi

pre 9 godina

Želim da čujem komentar od naših "Srbija da razmotri stav prema Skadru", makar i od .... Dačića.
Šešelju, vrati se, sve ti je oprošteno, i za sve si bio u pravu.

svarog

pre 9 godina

alo srbi niste vi krivi za sve, prošle su devedesete i dve hiljadite, došlo otrežnjenje. nema prijatelja a licemerstvo i dvostruke aršine samo dobro okusili. razbijanje jugoslavije i slabljenje srbije je bio cilj zapada (naša nesposbnost im je išla na ruku) ali nametnute stvari silom nisu održive a vreme će pokazati to i na našem slučaju. život i istorija su točak koji se okreće i to sa smislom za ironiju.

milisav

pre 9 godina

Pa tako kao on misli i većina normalnih ljudi u Srbiji. Jedini način za budućnost je zajednički suživot, međusobno priznavanje, uvažavanje i tolerancija.

Mikolaj

pre 9 godina

To je svesna taktika. Cilj je isti kao sto je bio na mecu i u vezi sa kljucevima Beograda - da se Srbija isprovocira na agresivne mere (np. odkazivanje posete) pa onda da se spinuje po Evropi kako je Srbija remetilacki i destabilisuci faktor. Samo mudro i polako, bez lozenja, ajde mi jedan put da se naucimo "evropske" politike kad vec tako hocemo tamo da udjemo.

Bojan

pre 9 godina

Razmotri ti da nista nije gotovo i da ste sa svima u okolini zbog velikoalbanske politike u problemima. Isto tako su nekad bahato stajali Nemci , Tito , Staljin itd danas njihove tvorevine ne postoje. Svet se stalno menja Kina je buduca ekonomska i svetska sila br 1

Bobi

pre 9 godina

Nećemo mi razmotriti da li je Kosovo naše, nego da li je Skadar vaš.
Samo polako...
Jedna zemlja (uprkos svih gluposti koje ste napravili), hoće da te primi.. a ti ovako?

Никола

pre 9 godina

"Не плашим се ја непријатеља, нека их је ка на гори листа, но се плашим зла домаћега". Његош.

v

pre 9 godina

Ja molim sve Srbe da iz upotrebe izbace naziv "Presevska dolina". Koliko je jaka albanska propaganda govori cinjenica da se taj naziv odomacio medju nama. Naizgled bezazleno, ali nije uopste. I zasto niko ne pise o tome da Albanci masovno kupuju stanove u Nisu. Uzgred, zasto mi ne objavljujete komentare?

falceti

pre 9 godina

Kao prvo sto je rekao Rama to je tacno, u razgovorore koje se vodu izmedju srbije i kosovo se vode izmedju dve drzave radi dobrosusedskih odnosa , kao sto su se vodili izmedju slovenije i hrvatske, svi smo videli snimak gde se vidi dacic sa znackom zastave srbije i taci sa znackom zastave kosovo, danas je stigla vest da kosovo je primjena na olimpisku organizaciju ili kako se zove i moze njegoci sportisti ucestovati na olimpiade, ne treba se cuditi da ce uskoro i da se uclani i u UN i cesto vidim komentare povraticemo oteto-pa ceo svet zna da kosovo nikada nije bilo srbsko, da budemo realni, i toplicki region je bio vecinom naseljen albancima, i to je oteto od srba dal i ovaj region treba da se vrati albancima !!!

Put your money where your mouth is

pre 9 godina

Da je ovako nesto izjavio Grckoj da mora da prizna severni Kipar, verovatno bi u sekundi popio osudu celog sveta da se mesa u unutrasnja pitanja druge zemlje, ali posto se to nece desiti, moislim da je zasluzio bar jos jedan demars.

Bane

pre 9 godina

Kosovo van Srbije je postojalo kada god su vece imperije vladale na ovim prostorima (poput otomanske i Hitlerove) i vracalo bi se u okvir Srbije kada bi se te imperije raspadale. Na svetu ne postoji ni jedna imperija koja je opstajala, dok su manje etnicke nacije uspevale da nadzive vece imperije. Ne znam koliko ce americko-eurokratska imperija postojati jos. Ali one obicno traju nekoliko vekova. Cistom sumnjam da ce Srbi, ako vec ranije nisu zaboravili da je Kosovo srpsko nakon pet vekova otomanske vladavine, zaboraviti na Kosovo kada dodje kraj i americko-eurokratskoj vladavini. A do tada na nama je da vodimo jednu obrenovicevsku politiku i kroz koji vek vratimo ono sto je nase kada se ukaze prilika. A Albanci ce biti u nezgodnom polozaju jer su okruzeni iskljucivo narodima sa kojima su stvorili neprijateljske odnose. Dok Srbi koji imaju odlicne odnose sa dva najveca balkanska naroda, Rumunima i Grcima, nemaju te probleme.

Kvazimodo Sorabius

pre 9 godina

sasa jokic@, isuviše često su tvoji komentari na mnogim sajtovima, ali neizostavni na temu Kosovo. I uvek izgledaju „pametno“, ali su uvek „Danajski dar“: prepuni mamaca za neupućene.
Jokići - Veličani su više puta odlazili „tamo“ i vraćali se „ovamo“, tj čas bili čas Albanci, čas Crnogorci. Poreklo je nemnjivo, po „fisu“ Šalje iz severne Albanije, a preseljeni u Veliku. (onu koja je objavila rat Japanu)
Ima nas koji imamo godina i sećanja kako su Jokići postali najbogatije pleme u Peći: okupljeni oko čika Ratka, sa nekoliko instaliranih u MUP-u u „29. novembra“, komandiri po stanicama milicije - a pare se slivale u džepove od šverca DRŽAVNE ŠUME - iz Rugove, Bjeluhe, od Peći do Čakora. 3/4 građe na KiM i u Makedoniji je prošlo kroz vaše ruke!
Zato danas po Beogradu i okolini, imate dvorce, bazene, džipove, klinike, zlatare; doktorate iz Kieva...
Pošto nikada niste preko usta prevalili da ste Srbi, a na KiM došli zajedno sa Albancima, pod Brozom, zajedno sa ostalim crnogorcima izdavali i izdajete i danas, odakle vam pravo da delite lekcije i savete šta i kako Srbija da se odrekne Kosova?
Nikada se ne oglasi o nesrećnoj sudbini Pravoslavnih (Srba!) u Vraki u Albaniji, oko Skadra, Brdanjola, Kuksa: genocidirani, poarnaućeni, a preživeli do danas nemaju pravo na ime i prezime!
PS.
da se ne zaboravi: jedna od bezbroj sramota Srbije je što u „aleji velikana“ počiva „narodni heroj“ Pavle Jovićević - Paljoka, koji je osmislio, organizovao i napisao deklaraciju u Bujanu, o pripajanju Kosmeta, ili bar Metohije, Velikoj Šćipniji, što je čak i Broza razbesnelo, pa poslao Tempa da gasi.
Srbi na KiM nisu nikada, ama NIKADA, od oslobođenja od Turaka, 1912. imali vlast na SVOM KOSOVU, već Crnogorci i Albanci!

Miki

pre 9 godina

Posle ovakve izjave u svakoj normalnoj zemlji poseta bi bila stavljena ad acta sigurno desetak godina. Ali pošto je ovde normalnost čudo neviđeno i najveća moguća poniženja su realna!

smesko

pre 9 godina

Ok, sad je vec vise nego jasno sta radi ovaj pajac - do susreta mora da dodje zbog strane intervencije. A on sa druge strane provocira maksimalno da bi izazvao takvu reakciju sa nase strane da do susreta ne dodje i da mi budemo krivi za to. Treba na svaku njegovu opasku smisliti skroz saljiv odgovor i poslati ga uz osmeh nazad, a da taj odgovor istovremeno bude mali pec, tj. nasa provokacija upucena njima. Hajde, ima toliko savetnika u toj Vladi - neka smisljaju pametne peckalice!!!

sasa jokic

pre 9 godina

Vidim da mnogi Ramine reci shvataju kao provokaciju, ali sedite sami sa sobom par minuta i recite da nije u pravu?
Gospodo Kumanovski sporazum (kapitulacija) se stvarno desio, Srbija vise nema ingerencije nad Kosovom, sem velikih parola. Ne ponasajmo se kao dete koje kad piski, zatvori oci i misli da ga niko ne vidi.
Mi smo imali neke mogucnosti do kapitulacije, da ne potpisemo sporazum, da probamo da se odbranimo, ali nismo, Sloba nam je prodao pricu sa Beogradom sravnjenim sa zemljom, a ustvari mu je na sastanku receno da je On legitimna meta.
Prema tome sada od nas najvise zavisi kada ce se region smiriti, na zalost je tako. Ne znam da li ste ocekivali da Rama kaze, kako Srbija treba da se bori da povrati Kosovo?

zoran

pre 9 godina

Koordinisane poruke danas od uglednog senatora i premijera susedne nam države, a američkog saveznika. Putin je otišao i sada treba nastaviti dalje po briselskoj agendi. A tu agendu nam saopštavaju danas pomenuta gospoda.
Mora da je teško ovih dana biti pristalica EU integracija u Srbiji. Mogu samo da zamislim kakav im je osećaj u stomaku kad im Rama deli domaće zadatke. Pa ako budu dobri i ako budu naporno radili, EU će za 5 godina da razmotri naše pristupanje.
Bože, hvala ti na pameti koju si mi podario da na vreme shvatim koja je to prazna priča!

Abolirani predsednik

pre 9 godina

Do pre drona nisam znao ko je ovaj, sad su ga puni srpski mediji, zašto mu se daje prostor? Da li je on i ranije davao izjave ovog tipa ili je sad naprosto postao zanimljiv?

Zoran Ruma

pre 9 godina

Овај стално провоцира. Све од фудбалске утакмице на даље су смишљене и унапред планиране провокације.

Abolirani predsednik

pre 9 godina

pa ceo svet zna da kosovo nikada nije bilo srbsko, da budemo realni, i toplicki region je bio vecinom naseljen albancima, i to je oteto od srba dal i ovaj region treba da se vrati albancima !!!
(falceti, 22. oktobar 2014 23:54)

Gračanica je sagrađena 1315. Da li sam ti dovoljno rekao? Ne prizivam rat, ne daj Bože, ali na otetom nema sreće. To što su Albanci u jednom trenutku istorije dobili podršku najmoćnije zemlje sveta, ništa ne znači. Zamisli ovaj scenario, "čuvari" Kosova iz USA se povlače (što će svakako jednom da se desi), šta tad? 100% sam siguran da će Albanci pokušati da proteraju i ono malo Srba što je ostalo, kako misliš da će reagovati Srbija? Dakle, tu mira nema. To bi bilo kao da ja proteram prvog komšiju kod drugog, živim u njegovoj kući, a deli nas žičana ograda.

Dule

pre 9 godina

Ne osuđujte čoveka, on samo radi u interesu svog naroda, za razliku od našeg premijera koji radi ono što mu Devenport kaže, pa makar to bilo i protv interesa našeg naroda.

Komša

pre 9 godina

Realno gledano ideja velike Albanije nije nikada bila bliža ostvarenju.Ulaskom čitavog Balkana u EU Albanci će živeti u jednoj državi .Makedonija,Srbija,Cg i Grčka će se tu sve manje i manje pitati.
Sudeći po njihovom ponašanju u poslednjih sto godina oni se neće zaustaviti sami.Ako ih pustimo za 20 godina ode Niš.
Nije ovo šala.Oni imaju jednu jedinu politiku bilo da su Marksisti i lenjinisti sa Kosova,Demokrate ili nešto treće.Prilagodiće se oni i sutra će biti Ekolozi,ali od etničkog čišćenja i otimanja teritorija odustati neće.
Ovaj nema šta da traži u Srbiji.

Miloš

pre 9 godina

Ovo baš vređa, ali budimo pametni. Pravimo se ludi, radimo šta moramo i da uđemo u EU. Onda možemo da nastupamo i sa pozicije sile, i prema Albaniji, i prema Kosovu. To nikako ne znači rat, ali znači da mi možemo da postavljamo uslove i da trgujemo uslugama. Sada smo samo objekat tuđih trgovina. A ako ne požurimo, može se desiti i da Albanija bude ta koja će biti u poziciji da nama postavlja uslove.

Dakle, pamet u glavu, nadam se da postoji ozbiljna i zaista tajna strategija i to je to. Ove stvari se rešavaju planovima koji će se ostvarivati godinama i decenijama, a ne sutra ili u novembru kada ovaj dođe u Beograd. To su samo mali potezi koji treba da dovedu do konačnog cilja.

Бобан

pre 9 godina

Све ово мирише на даље исмевање Србије.
Замислите изађу 2 премијера на прес конф. и Рама крене да пепели у сред Београда како Србија треба да призна Косово.Да неће Вучић да му забрани то да прича?!
Па то чак и Немци не смеју отворено да кажу!! А слушај овог Албанског бисера!! А Вучић: ми смо фини, ми смо добри... Докле бре више? Дооклее?
Ако се то деси, ми више не треба да финансирамо ову државу, која заиста више и не постоји.
Овог Албанца даље од Србије!

Ацо

pre 9 godina

Рама му дође као крајња левица у Албанији.
Па кад чак и крајња левица проповеда идеју Велике Албаније шта онда очекивати у следећих 50 година до само проблеме.
Немогуће је да браћа не размишљају исто а знамо како његов брат размишља.
Стога је ова реторика само мазање очију и покушај оправдавања пред ЕУ за крупне грешке направљене у задњих месец дана.
Србски и албански пут у ЕУ немају никаквих заједничких тачака нити су међусобно повезани.
Србија улази у ЕУ за 5-6 година а Албанија са тренутним степеном развоја, демократије и економије, неће ни за следећих 20 година.

SašaPet

pre 9 godina

Po mom mišljenu i treba da dođe u BG i sastane se sa "našim"premijerom.Takodje mislim da obojica rade po nalogu zapada (eu)samo što jedan radi za interese svoje zemlje (velike albanije), a drugi protiv.

acastojakovic@abv.bg

pre 9 godina

Mozda je i u pravu, ali niti je on covek koji to treba da kaze, niti je to pravo vreme za ovakve izjave... Sve u svemu, sram ga bilo...

hercegovina

pre 9 godina

Ramo, jel ti mislis da ces doveka imati zastitu od onih koji su vam na silu dali trenutno to sto imate? E moj druze Ramo, grdno si se prevario, u tu zabludu mozes biti siguran 100%.

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Svako istupanje ovog gospodina doživljavam kao vrhunski cinizam i poniženje. Ako se ne radi o lažnim izjavama, koje su izmislili novinari, samo na osnovu poslednjih njegovih izjava je jasno o čemu se radi. Gospodin Rama nas ponižava, javno, najprimitivnijim porukama, pred očima celokupne javnosti, jer zna, da pred njim stoje srpski djačići koji neće smeti čak ni da mu prigovore. Pazite, Albanac Rama, pred zvaničnu državnu posetu državi Srbiji, nas Srbe savetuje, da što pre, za našu korist, priznamo otimanje suverenog dela sopstvene teritorije?! Da smo država kao što nismo ili, makar, da smo narod kao što nismo, znate kada bi ovaj gospodin došao u Srbiju? N I K A D A?! Voleo bih da nas navedeni giospodin ponizi na neki još gori i primitivniji način. Valjda bi nam to leglo "Kao budali šamar".

los djak

pre 9 godina

"Prema njegovim rečima, Albanija i Srbija moraju da pokušaju da okončaju višedecenijsko uzajamno neprijateljstvo fokusirajući se na bitna pitanja kao što je na primer zajednička želja da uđu u Evropsku uniju, a ne na prošlonedeljne razmirice zbog fudbalske utakmice.",
a odmah zatim:
"Rama je pozvao Beograd da ponovo razmotri svoj stav prema Kosovu, navodi AP."!

Ovo je ponovna, ocigledna, nevesta provokacija zvanicne Albanije!
Na takve provokacije se NE treba obazirati i reagovati.
Do susreta MORA doci, bez obzira sto ga obe strane ne zele. To je jako bitno zbog mukom izgradjenog imidza, koji sada Srbija ima, da je nesporno, okrenuta regionalnoj saradnji. Rama je dobio nalog od nekog sa Zapada, kome se ne svidja ubrzani put Srbije prema EU, da po svaku cenu minira predstojeci susret u Beogradu sa Vucicem, a odgovornost za to, mora biti prebacena na srpsku stranu. To ce strujama u Briselu, koje nisu za dalje prosirenje unije, biti "dokaz", da Srbija i nije za regionalnu saradnju, kako se predstavlja.
Ramu u Beogradu primiti kao predsednika Saveta stanara iz neke zgrade na Novom Beogradu, i ispreskakati ga sa argumentima, zasto je bilo, zasto jeste i zasto ce AP Kosovo i Metohija ostati sastavni deo Rep. Srbije!
Ako administraciji SAD mozemo da kazemo, da se sa njima ne slazemo, ali da moramo saradjivati, to svako mozemo reci i jednoj Albaniji!

N

pre 9 godina

Sad kad su nam dosli Tacijevi ministri usred Beograda, Vucic kad ih bude primao uz smesak moze i da prizna Kosovo. Vucicu nisi dosad osudio ni jedno ubistvo niti paljenje srpskih kuca na Kosovu, a primas i krvnikove ministre. Jako mi je drago sto su nacionalisti, fasisti i "patriote" glasale za tebe ja nisam ni jedno od toga, pa mi prosto milo oko srca.

Zole

pre 9 godina

Rusija svaki dan ima sve vise borbenih aviona a Amerika sve manje. Nije ostalo jos mnogo vremena Rami da daje ovako glupe izjave pa ih sad daje svaki dan.

svi (ni)su isti

pre 9 godina

"Srbija da razmotri stav prema KiM" U pravu je covek. Kakav Brisel, kakvi sporazumi, sve to treba prekinuti i postaviti se ostro. Napali ste nas, pobedili vecom vojnom silom, najvecom u istoriji covecanstva, oteli nam teritoriju koja je bila nasa duze nego sto SAD uopste postoje i jedino sto mozemo da ucinimo je da sa vama prekinemo sve odnose. Pa vi posle gledajte sta cete sa crnom rupom nasred Evrope.

To sto vojno trenutno nismo jaci od njih ne treba da znaci da se dobrovoljno odricemo svojega.

бајке браће Грим

pre 9 godina

Pa tako kao on misli i većina normalnih ljudi u Srbiji. Jedini način za budućnost je zajednički suživot, međusobno priznavanje, uvažavanje i tolerancija.
(milisav, 22. oktobar 2014 22:23)

То што ти мислиш да си нормалан не значи да јеси. Одеш код чика доктора па он каже нешто на ту тему. Нисам сигуран да би прошао. Што се тиче суживота и толеранције и ту је ствар јасна. Лако је паметовати из фотеље. Пошто верујеш у то, а ти лепо пут под ноге па правац Приштина. Чик пробај да кажеш нешто против њих.

Zoran

pre 9 godina

Upravu je covek, odrekli su se Kosova samo jos uvek ne smeju javno da kazu. Ima tu jos delova Srbije kojih se treba odreci pre nego dobijemo dozvolu za ulazak u EU. Verujem da ova vlada ima kapaciteta da odradi sve sto se od njih trazi pa da konacno budemo deo Evrope I sveta.

Cujes li ga Gospodaru ???

pre 9 godina

E moj Vucicu, kad vec moras da ga primis, bolje da si to uradio danas.
Ovako ces do 11.novembra od ovog da zavrsis na psijitraji, ionako ti fitilj u problemu.
A nasao se baja koji ce da te spusti na zemlju i postavi na pravo mesto.Vidis da nicije nije gorelo do zore.

ivan

pre 9 godina

Odgovor Raminog pitanja lezi u Pristini.
Kako su i Srbija i AP Kosovo usmereni ka EU. A Srbija je medjunarodno priznata drzava i clanica UN.Tako bi predstavnici politickih partija AP Kosova treba da razmotre i formalno vracanje u institucije okvire Srbije jer i onako stremimo necemu mnogo vecem nego sto je i Srbija. :)
I to sto ti u Pristini kazu to ces kao odgovor da dobijes u Beogradu.

coa

pre 9 godina

Kakav kralj, pa on ovo namerno radi sve želeći da Srbija reaguje grubo i da se poseta ne desi, pa da za to može da optuži drugu stranu... iskusno, vidi da smo izgubili na koju god stranu da krenemo i iskusno pritiska bolne tačke da bismo ga otkačili

neću da dajem savete našem velikom vođi (ko sam ja, bedni crv, da savetujem takvu veličinu?) ali sad treba samo odlagati... za tri nedelje... pa ponovo za tri... i tako...

Ovo nigde ne vodi

pre 9 godina

možemo mi da pričamo šta hoćemo ali čovek je u pravu potpuno.

Srbija nema apsolutno ikakav plan da ga povrati a samo popušta na svim poljima i ono je sve nezavisnije, ako ćemo već da ga jednog dana priznamo onda to i možemo što pre i okončamo sebi agoniju.

Outside the box

pre 9 godina

Pametno govori! Srbija, Kosovo i Albanija treba da se ujedine u jednu veliku trgovinsku zajednicu i da tako nastupe. Investitori će da pohrle na jeftinu i visoko kvalifikovanu radnu snagu sa izlazom na more. Evo ga novi Hong Kong na Jadranu. Bez zezanja. Razmislite malo. Kakva EU, ostajte na Balkanu i pravite biznis zajedno a investitori će da dodju pod uslov da se stvori pravna država. Sve ostalo je igrarija i politika.

tech

pre 9 godina

Oh moja draga pameti... naucio sam par stvari u zivotu. Jedna je ne verovati politicarima. A sada mi se cini da postoji jedna jos bolja od te. A to je ne veruj Albanskim politicarima koji su u stvari samo Trojanski konj amerikanaca. I njihov kec u rukavu. Ako Albanija postane evropska clanica ja se selim u Liberiju!!

Ha

pre 9 godina

Pa cekaj malo, zar mi nismo hteli veliku Srbiju,hrvati veliku Hrvatsku, a poturice musli drzavu u Evropi. Pa sad shiqptari hoce veliku Albaniju.
Verovatno kad se balans snaga promeni pevace se druga pesma. Do tada cuti i trpi.

ajemsasa

pre 9 godina

Šta nije tačno u izjavi premijera Albanije?
A to da će neko da ratuje sa članicom NATO-a, to vam verujem junačine! Na tastaturi vam, bre, ravna nema!
Bolje bi bilo da se suočite sa realnim životom, krajnje je vreme!

Jakovljevic

pre 9 godina

A ja mislio da je drug Ramo Premijer Albanije, kad ono ispade Premijer Kosova. Pobrkao loncice. Valjda zato Kosovo i ne bira Vladu i Premijera. I eto "nije" njihov projekat Velika Albanija, pa sta onda on prica o Kosovu? A da, Kosovo je projekat moje pokojne babe Zvizdane. Kako je krenuo od jutros te kljucevi, te priznanje, sutra ce da trazi da mu Patrijarh Irinej poljubi ruku. Pa kad mu dozvoljavju, sto i da ne.

djuro

pre 9 godina

ovoga stvarno treba ugostiti, pa uhapsiti i kljuc baciti u Dunav. Uzevsi u obzir stanje u drzavi, mogli bi mu i domacina o istom trosku sa njim...

Beobrad

pre 9 godina

Pa moze covek da provocira do mile volje, ko ga sprecava !
Angela mu je namignula, za dron i provokaciju koja umalo do rata nije dovela vise niko nije kriv.
Ako neko i jeste, onda event. moze biti Srbija, jer da smo bolje gledali, videli bi da je zapravo zastava velike Srbije bila na dronu !
Vestacki nam se usadjuje ljubav prema dobrosusedu Albaniji, i to za kratko vreme, od umalo rata na i posle utakmice, do nema veze, utakmica je bila pre cak 8 dana !

ИБАРСКИ ВУК

pre 9 godina

што пре признаш србима на територији северне албаније независну србију .......

Vesna

pre 9 godina

Albanski premijer je cak i licemeran, jer zastava koju su istakli na Stadionu Partizana nije bila zastava Velike Evrope, vec Velike Albanije.

dare 011

pre 9 godina

Kosovo treba formalno priznati uz uslov da se otete firme i imovina obeštete...pa da živimo u sadašnjosti i budućnosti a ne u prošlosti...

Cash®

pre 9 godina

Posle svih ovakvih komentara dotičnog poslednjih dana, ne bih me čudilo da ga neki očajni srbenda rokne, ako u novembru bude dolazio u Beograd.

zhaneta cale

pre 9 godina

To je vrijeme da odaberete za Srbiju . Ili EU ili Rusije. EU znači priznavanje Kosova , dobrih odnosa sa zemljama u okruženju. Rusija znači nastavak autokratske vlasti , nacionalizam , živi sa mitovima , i čeka pravi trenutak da preuzme Kosovo opet ... trenutak koji nikada neće doći .

Vojke

pre 9 godina

Pa samo strpljivo i takticki gospodo iz vlasti , neka vide da ovo nije Srbija koja naseda na provokacije i koja se zalece i tako zabija sebi noz u ledja . Polako i fino , sve ce doci opet u nase ruke i bez rata siguran sam ....

Enver Kelmendi

pre 9 godina

Ne idi (hodaj)iza mene,ja necu da te vodim.Ne idi(hodaj)ispred mene,jer necu da te sledim.Idi (hodaj)uz mene i postacemo prijatelji./Albert Camus/.

Kralj Ibi

pre 9 godina

Da li nam je sad jasno cemu je sluzila ona vojna parada "Korak pobednika"!??? Po tome kako se stvari odvijaju bio je to korak teskih gubitnika.

Predrag

pre 9 godina

Ovaj i dalje mlati i provocira. Cini sve da mu se definitivno otkaze poseta pa da Srbija bude destabilizirajuci faktor. Vucic, ako je pametan, treba ipak da ga ugosti u Beogradu i da ga tu zestoko ispreskace ako se ne plasi od Amerikanaca i ako ima m..a.

Milan

pre 9 godina

Potpuno ste u pravu g.Rama, kao sto su srbi i zasluzili da im delite lekcije, sto ucestalo cinite poslednjih dana.
Nazalost, srbi poseduju osobinu koja se zove kurcenje - a psiholozi su to preveli u samopouzdanje bez pokrica.
Obzirom da tu osobinu cene kao vrlinu, zasnovanu na nekom samo njima znanom ponosu, valjda i iz razloga sto je Kosovo nekad bilo njihovo, pre cete doziveti da i poslednji srbin sa Kosova nestane nego sto ce ga srbi u svom zavaravanju priznati.
No, kako god zele, realnost je nemilosrdna. Obzirom da su ga branili puskama umesto ljubavlju i razumom, sada Vi uzivajte u onom sto ste zasluzili.

Marko

pre 9 godina

Dokle će ovaj da se pravi pametan i da lupeta gluposti,ti ćeš da nam pričaš šta treba da radimo.

Prvo pogledaj malo probleme u svojoj narko dilerskoj zemlji,pa kada rešiš taj problem onda možeš da pričaš i budi srećan što ti brata nisu krivično gonili,pokri se ušima i ćuti.

Ima ona izreka došlo je vreme da pametan zaćuti,budala progovori a fukara se obogati,dotični je progovorio i obogatio se :-) .

balkancaffe

pre 9 godina

ehehe, samo se nadaj. Vraticemo oteto a vi onda gledajte gde da odete jer je iza samo more.
(Ja, 22. oktobar 2014 22:18)


Ako dete ako,u video igrama sve se moze;)

james bond

pre 9 godina

neki dan citam u novinama da je covek prohodao posle transplantacije maticnih celija... a mislili smo da to nije moguce.
nikad ne reci nikad.

Drinka

pre 9 godina

Očigledno da Rama nema šta pametno da kaže, a nešto mora da kaže da bi uveselio domaću javnost pred posetu Beogradu.
Kako vidim trebaće puno razgovora sa albanskom stranom da bi se nešto konkretno postiglo po interes građana obe zemlje.
Pomoć EU će svakako biti potrebna ...

Смехотресна олимпијада

pre 9 godina

@Legionar

E super me ovaj nasmeje svaki dan.

Ко се задњи смеје, најслађе се смеје.

Freedom

pre 9 godina

I sta kazete, moji Srbi,
Tadic vam nije valjao???
Vuk Jeremic nije valjao???
(marija, 23. oktobar 2014 00:17)

Ne da nije valjao nego je bio najgori...

El Nebulozo

pre 9 godina

Ja ne znam šta se ljudi tripuju. Ameri su rekli da je Kosovo nezavisno i to je tako. To što mi ne priznajemo tu ne zavisnost to je irelevantno. Tako stoje stvari u svetu i medjunarodnim odnosima. Rusi mogu da nas podržavaju ali i oni imaju svojih problema.
Mi kao država(mada je i to doskutabilno da smo država jer smo mnogo neozbiljni) nemamo skoro nikakvog uticaja na svetsku geostratešku politiku. Odluke se donose a mi samo možemo da se slažemo ili ne slažemo sa njima ali one stoje.

Tužno, zar ne?

Draganious

pre 9 godina

Zamisli jednu alijansu srba i albanaca za iducih 50 godina. To bi bilo nesto strasno. Manji primerak od alijanse francuza a njemca ali znacajniji.

Pro patria

pre 9 godina

Svidjelo se to nama ili ne, sada na djelu možemo da vidimo što znači "osposobljena i obrazovana diplomacija" ! Naši diplomate nisu, na žalost dovoljno osposobljeni da se hrvaju s ovakvim prefriganim (i dobro instruiranim) stratezima koji nam, poput mnogih drugih, svako malo zadaju niske uđdrace a onda nas "podučavaju" i tuku modernim diplomatskim rječnikom, kome naši diplomate baš i ne uspjevaju da pariraju! Ponavljam neophodni su nam kompetentni, obrazovani i dobro pripremljeni diplomate, koji - treba li posebno naglašavati - odlučno vladaju stranim jezicima i odlično poznaju kulturnu i političku historiju i sadašnjost regiona u
kome nas predstavljaju).

bole

pre 9 godina

Ljudi, ja iskreno ne vjerujem da je on igrač kojeg voda US. Jer ako koga oni ne vole, ne vole zatucane muslimane kakvi su u Albaniji - vjerujte mi, Srbi će Amerima uvijek biti draži nego Albanci.

ja albanez

pre 9 godina

Poceo svet da razmisli dali stvarno je Nikola Tesla srbin? da nije to neka greska jer unutar takvog glupog naroda da se nadje izumitelj struje prosto neverovatno. Narodna poslovnica kaze: komsija ti je blizi od brata, a vi bih istrebovali albance, madjare,muslimane sa Sandjaka. Pamet u glavi srbi!!! idete ka samounistenju odnosno cetvrtoj kolektivnoj selidbi sa Ballkana.

baltazar

pre 9 godina

Cuj"nikad vise",pa takve velike reci nije mogla ni da izgovori Velika Britanija na vrhuncu svoje moci dok je drzala masu teritorija po svetu a kamoli jedna mala albanija.To su prevelike reci za jednu kikiriki drzavu.

Shkëmbi

pre 9 godina

Pa da u svakom slucaju za vas srbe prijatelj je onaj ko vam podrzava lazi i ,,snove" dok svako ko vam govori istinu i nesto pametno ispadne ,,neprijatelj" jer po svojoj prilici te pojmove vi i ne razumete.

Nešo

pre 9 godina

@Goran: Nema tu nikave objave rata. Albanija je pod uticajem Zapada i šta im oni kažu oni moraju tako da se ponašaja , mislim da je Zapadu dosta ratova na ovim prostorima.

res publica

pre 9 godina

Imate dva lekara, jedan je takav da će vam otvoreno reći kako stvari stoje, drugi neće (iako to dobro zna). Koji je doktor bolji?

frajla

pre 9 godina

Rama se ponasa kao da je 1990 godina i ne shvata da su se stvari promenile i da igranje na kartu nacionalizma i maksimalistickih teritorijalnih pretenzija vise ne prolazi

bonaparta3

pre 9 godina

Koliko sam čuo ovaj g-din prilično dobro govori engleski. Nadam se da zna i pravilno da čita. Da zaključim uzmite g-dine rezoluciju 1244 i lepo pročitajte. Tamo lepo piše da je KiM sastavni deo teritorije Srbije. To što su siledžiske zemlje za šaku dolara priznale tu kvazi državu to je drugi par rukava. KiM je bio i biće srpski i vaše muzičke želje ostaće samo muzičke žalje!!!

Ramo, Ramo... druze moj!

pre 9 godina

Ja ne krivim toliko Ramu koliko Zapad sto je priznao Kosovo jer sad imamo jednu sizofrenu situaciju. Srbija nikad nece priznati Kosovo. Prvo tu je Ustav Srbije, znaci svaka takva odluka bi bila neustavna samim tim pravno nistavna. A taj koji bi to potpisao potpisao bi sebi i svojoj porodicu smrtnu kaznu. Prema tome to se sigurno nece deseti tako da ne razumem ovakve nesmislene izjave. Valjda prvo mozak mora da radi pre nego sto se nesto izjavi.

konfučije

pre 9 godina

Nije uvek dobro realnost prihvatiti zdravo za gotovo. I Turska je ovuda haračila 600 godina, pa ipak Srbi nisu danas u zemlji koja se zove tako. Biće dana za ....

Sve moj do mojega

pre 9 godina

Ja vam uporno govorim da upravo hrišćanski Albanci su najveći nacionalisti!!!
Edi (Kristać) Rama je, ako niste znali, PRAVOSLAVAC!!!!

Nemanjić

pre 9 godina

Nisu srpski vitezovi kroz istoriju svoje živote polagali za Kosovo da bi ga se mi tek tako odrekli jer neko tamo smatra da ono više nije naše. A jadan je onaj ko se uhvati ruku pod ruku sa albancima i želi nešto da uradi sa njima.

Pedja88

pre 9 godina

Ne razumem zasto albanski politicari I sada nastavljaju da provociraju. To sto su imali podrsku zapada jedno vreme ne znaci da I dalje imaju toliku podrsku. Stvari su se preokrenule ali sada u nasu korist. Svet uvidja da Srbija nije odgorna za lose stvari koje su joj bile pripisivane, borba za nasu teritoriju nam tek pred stoji bitno je da se nikada ne odricemo Kosova i Metohije jer je ono uvek bilo i bice srpsko.

Nikad kao Bane

pre 9 godina

Svakodnevno zamajavanje Ramom, dok plate i penzije padaju... Ne bi me cudilo da je i incident sa dronom namerno uklopljen bas kad treba da se glasa o budzetu... Tesko naci Albanca da ti odradi takav posao...

Suvereni demokrata

pre 9 godina

To je tako kad Srbi ne znaju politiku,da je postavit S300 i uvesti zabranu leta nad KiM i Klub rakete domet 1000km,da vidis kako bi postovali granice.Klub raketa moze da udje i u Nemacku.

zubin Potočić

pre 9 godina

Sto je Rami milo to mu se i snilo
(nekilaki, 23. oktobar 2014 10:02)
A Srbija i te kako zna šta joj je činiti.Doduše u suženim okvirima zbog ekonomske zavisnosti od zapadnih ekonomija!

Taktika

pre 9 godina

Srpska Vlada sa Vucicem na celu treba da zadrzi smirenost i da ne naseda na provokacije.Moze Albanija da trazi sta god hoce,mi znamo sta zelimo i hocemo.Vucic je mnogo dominantniji na polju diplomatije,neka tu svoju prednost koristi i tako se bori za KiM.

Viktorija

pre 9 godina

Nije ni čudo da gospodin Vučić nije hteo odmah da ga primi u posetu.Sa ovakvim ponašanjem i izjavama neće normalizovati odnose sa Srbijom moraju i oni da budu kompromisni.

Vladan

pre 9 godina

A ti bi gospodine Rama mogao da prestaneš sa provokacijama, ukoliko želiš da se izvrši normalizacija odnosa između Srbije i Albanije.

DONATELO

pre 9 godina

Jos jedna u nizu provokacija Albanskog premijera.Ko je on da deli savete sta Srbija treba da uradi? Sastanak je odlozen da bi se prasina slegla,nakon utakmice i slicnog ponasanja a ovim se nista ne postize.Gospodine Vucicu, ne sumnjam u to da cete na adekvatan nacin odgovoriti na pitanja i savete doticnog u skladu sa svojim mogucnostima.

Isidora

pre 9 godina

Srbija nije i nikada nece prihvatiti nezavisnost KiM,ali nasa realnost jeste da su Albanci vecinsko stanovnistvo i da je vlast po demokratskom principu vecine u njihovim rukama,Srbija mora da se bori za sto bolji status Srba u pokrajini.Stav premijera i Vlade po pitanju granica Republike Srbije je da je Kosovo uvek deo nase teritorije i od toga se odstupa.

Dara

pre 9 godina

Po svemu sudeci gospodonu Rami nije stalo do stabilnosti Balkana. Zeli da dodje u Beograd sa nekim svojim uslovima. Ovo je necuveno. Do sada sam smatrala da bez obzira na sve mi pokazemo da smo na visem nivou i pozovemo Ramu u posetu, ali posle ovog mislim da mu namere nisu casne, a takvima vrata Srbije ne treba da budu otvorena.

Saverferen

pre 9 godina

Nekako se meni sve cini da bi vama bilo biolje da razmotrite taj stav nego Srbija,Srbija ga je razmotrila i ostaje pri tome svome stavu.

Nikoletina87

pre 9 godina

Sustinski je vazno da ga lepo docekamo, kao i svakog drzavnika, ali da mu objasnimo gde je dosao i sa kakvim narodom ima posla. Moramo pokazati da nismo kao oni.

Kiza

pre 9 godina

Nema potrebe da Rama brine. Srbija je odavno razmotrila - kako on kaže sve aspekte koji se tiču dela njene teritorije. Nema nezavisnosti za Kosovo,nema stolice u UN,nema međunarodnog priznanja.

Stevo

pre 9 godina

Beeograd i Tirana da razvijaju odnose jer je to u interesu svih na Balkanu! Međutim, ukoliko sa albanske strane dolaze samo ucene, od tog posla nema ništa!

milisav

pre 9 godina

Pa tako kao on misli i većina normalnih ljudi u Srbiji. Jedini način za budućnost je zajednički suživot, međusobno priznavanje, uvažavanje i tolerancija.

alban

pre 9 godina

Sve sto je reko Rama, sve je tacno. Nikoga nije provocirao, samo je rekao da Srbia prizna Kosovo kao i ceo zapadni svet. To sto vi u Srbiji gledate kao provokaciju, to je vasa stvar, jer niste normalni. Ali ceo svet gleda to drugim ocima, nesto sto je sasvim normalno za zajednicku Evropsku buducnost je potrebno obostrano priznavanje. Srbija zivi jos uvek u nekim snovima i misli da moze uci u Europu ako ne prizna Kosovo. To su bajke za malu decu. Zato je i Rama samo rekao realnost: Sto brze Srbia svati to, to je bolje za sve.

falceti

pre 9 godina

Kao prvo sto je rekao Rama to je tacno, u razgovorore koje se vodu izmedju srbije i kosovo se vode izmedju dve drzave radi dobrosusedskih odnosa , kao sto su se vodili izmedju slovenije i hrvatske, svi smo videli snimak gde se vidi dacic sa znackom zastave srbije i taci sa znackom zastave kosovo, danas je stigla vest da kosovo je primjena na olimpisku organizaciju ili kako se zove i moze njegoci sportisti ucestovati na olimpiade, ne treba se cuditi da ce uskoro i da se uclani i u UN i cesto vidim komentare povraticemo oteto-pa ceo svet zna da kosovo nikada nije bilo srbsko, da budemo realni, i toplicki region je bio vecinom naseljen albancima, i to je oteto od srba dal i ovaj region treba da se vrati albancima !!!

glomazno

pre 9 godina

Samo mi nisu jasni ovi sto ne priznaju Kosovo??? To je isto kao sto ja ne priznajem Francusku..ne znam da li vi znate da vam treba pasos da odete tamo..verovatno ne jer nikad niste bili, ali ga na internetu odbraniste skoro pa ko Milos Obilic. Zasto ga niste branili od onih koji nas pljackaju na temu Kosova?? Zasto nije branjeno kad je trebalo da se brani...a ne preko interneta su svi heroji!! To je ko da ja uzmem sad da pretim Tajsonu. Sa druge strane, mislim da nam politicka vrhuska trenutno nije na nivou da moze da nadigra ovog Albanca, koji samo radi po instrukcijama Amerike. Zalosno je sto cemo opet izvuci deblji kraj i doziveti novo ponizenje. Kao sto mnogo puta rekoh, jedina vrsta odnosa sa albancima je podizanje zida duz granice i to zida koji nema vrata..a sto se tice Kosova...priznavali ga vi iz svoje fotelje ili ne...oni ce malo po malo da postanu drzava kao i svaka druga.

Outside the box

pre 9 godina

Pametno govori! Srbija, Kosovo i Albanija treba da se ujedine u jednu veliku trgovinsku zajednicu i da tako nastupe. Investitori će da pohrle na jeftinu i visoko kvalifikovanu radnu snagu sa izlazom na more. Evo ga novi Hong Kong na Jadranu. Bez zezanja. Razmislite malo. Kakva EU, ostajte na Balkanu i pravite biznis zajedno a investitori će da dodju pod uslov da se stvori pravna država. Sve ostalo je igrarija i politika.

marija

pre 9 godina

Rama,
nece Vucic, Dacic i Nikolic doveka vladati Srbijom.
Uzmite u obzir faktor - vreme.
Srbija je bitna, a vlasti dolaze i odlaze.

I sta kazete, moji Srbi,
Tadic vam nije valjao???
Vuk Jeremic nije valjao???

sasa jokic

pre 9 godina

Vidim da mnogi Ramine reci shvataju kao provokaciju, ali sedite sami sa sobom par minuta i recite da nije u pravu?
Gospodo Kumanovski sporazum (kapitulacija) se stvarno desio, Srbija vise nema ingerencije nad Kosovom, sem velikih parola. Ne ponasajmo se kao dete koje kad piski, zatvori oci i misli da ga niko ne vidi.
Mi smo imali neke mogucnosti do kapitulacije, da ne potpisemo sporazum, da probamo da se odbranimo, ali nismo, Sloba nam je prodao pricu sa Beogradom sravnjenim sa zemljom, a ustvari mu je na sastanku receno da je On legitimna meta.
Prema tome sada od nas najvise zavisi kada ce se region smiriti, na zalost je tako. Ne znam da li ste ocekivali da Rama kaze, kako Srbija treba da se bori da povrati Kosovo?

Miloš

pre 9 godina

Ovo baš vređa, ali budimo pametni. Pravimo se ludi, radimo šta moramo i da uđemo u EU. Onda možemo da nastupamo i sa pozicije sile, i prema Albaniji, i prema Kosovu. To nikako ne znači rat, ali znači da mi možemo da postavljamo uslove i da trgujemo uslugama. Sada smo samo objekat tuđih trgovina. A ako ne požurimo, može se desiti i da Albanija bude ta koja će biti u poziciji da nama postavlja uslove.

Dakle, pamet u glavu, nadam se da postoji ozbiljna i zaista tajna strategija i to je to. Ove stvari se rešavaju planovima koji će se ostvarivati godinama i decenijama, a ne sutra ili u novembru kada ovaj dođe u Beograd. To su samo mali potezi koji treba da dovedu do konačnog cilja.

robin hud

pre 9 godina

Do sada je Srbija vodila politiku spuštenih gaća. Vule ih je malo podigao ali nema snage, još uvek, da ih obuče. Naređeno mu je da primi balistu a za uzvrat švabe kupuju neke od propalih firmi. Čitajte malo između redova.

deki

pre 9 godina

Baš je rešio da ne dođe u Beograd, pa sve radi da do posete ne dođe.
Nema nikakvog neprijateljstva između Albanije i Srbije. Ima samo neprijateljstva sa Albanske strane.
Albanija poslednjih 100 godina ima pretenzije da se širi na sve strane, Albanci se isto toliko dugo naseljavaju, napadaju i ubijaju sve predstavnike vlasti (od poštara, do policajaca... od Kraljevine Srbije, preko 3 Jugoslavije, do Republike Srbije). U Srbiji (i Jugoslaviji) su Albanci imali sva prava, od obrazovanja na svom jeziku (do nivoa fakulteta) i korišćenja Albanskog svuda u pokrajini, do učešća u najvišoj vlasti. Bili su ekonomski pomagani i od Srbije, i od Jugoslavije.
U isto to vreme, Srbi i svi ostali u Albaniji nisu imali ni pravo na svoje prezime, a kamoli na bilo šta drugo.
I kako su Albanci to vratili? Isključivošću, netrpeljivošću, ubistvima i zastrašivanjima, paljenjem crkava, protirivanjem komšija. Otimanjem onoga što nikada nije bilo njihovo. I na kraju, otkidanjem teritorije na kojoj ih do pre 150 godina nije bilo ni 5% (pogledati pedantne Turske popise).
E zbog toga Srbija ne može da zaboravi. Zbog toga Srbija ne može da prizna. Zbog toga će Srbija jednog dana vratiti ono što je oteto.

zhaneta cale

pre 9 godina

To je vrijeme da odaberete za Srbiju . Ili EU ili Rusije. EU znači priznavanje Kosova , dobrih odnosa sa zemljama u okruženju. Rusija znači nastavak autokratske vlasti , nacionalizam , živi sa mitovima , i čeka pravi trenutak da preuzme Kosovo opet ... trenutak koji nikada neće doći .

dare 011

pre 9 godina

Kosovo treba formalno priznati uz uslov da se otete firme i imovina obeštete...pa da živimo u sadašnjosti i budućnosti a ne u prošlosti...

bole

pre 9 godina

Ljudi, ja iskreno ne vjerujem da je on igrač kojeg voda US. Jer ako koga oni ne vole, ne vole zatucane muslimane kakvi su u Albaniji - vjerujte mi, Srbi će Amerima uvijek biti draži nego Albanci.

Bojan

pre 9 godina

Razmotri ti da nista nije gotovo i da ste sa svima u okolini zbog velikoalbanske politike u problemima. Isto tako su nekad bahato stajali Nemci , Tito , Staljin itd danas njihove tvorevine ne postoje. Svet se stalno menja Kina je buduca ekonomska i svetska sila br 1

evita

pre 9 godina

Makar crkli od gladi necemo nikada priznati! Ako ni zbog gladi, onda iz inata necemo priznati one koje su otimali ljude i kasapili ih da bi prodali njihove organe...Vucicu, ako ovog primis, ode ti rejting i kod tvojih najvecih pristalica...

Neko

pre 9 godina

Kosovo su nam oteli sledeca je presevska dolina pa sve do Nisa sve rade planirano.Diluju gudru prave milijarde i njima kupuju srpsku zemlju ono zasta je srpski vojnik krvario oni kupuju parama od droge.

Бојан Илић

pre 9 godina

"Никад"?!?:-))))
Е мој ти, многе империје су тако мислиле па су се гушиле у сопственој пљувачки помешану крвљу!
Само више нећемо да ослобађамо КиМ, Скадар и Драч и Круја су на списку!;-)
Само полако, нека те Бог поживи!
Ничија није горела до зоре!

Goran

pre 9 godina

Pa ovaj kad vidi da mu provokacije ne pale, objavice rat Srbiji. I pored toga ce ga nase dezurne budale ugostiti i uruciti mu kljuceve Beograda ili sta je vec ostalo od Srbije.

Analiticar

pre 9 godina

Plemenska zajednica, feudalno drustvo sa mobilnim telefonima, izuzev nekoliko mesta blize Crnoj Gori i Grckoj. Zivite od droge, privredu sem nesto turizma nemate, mnozite se ne erovatno brzo. I takvi trebate EU??? Razmislite malo o sebi pa cete shvatiti gde ste i ko ste,nego se Papa bori da vas prevuce na stranu katolicanstva pa vas za sada niko ne dira i jos vas podrzavaju u nadi da ce struja iz Tirane nadvladati struju sa Kosova i Metohije,pa vam se tolerisu takve izjave da biste pridobili ljude s Kosova.

Advokat svih Srba

pre 9 godina

Ja ne znam da li su svesni svi albanski zvanicnici koji daju ovakve izjave koliko breme na ledja stavljaju buducim generacijama Albanaca koji ce dodji,jer pazite Amerika kao Amerika jednu Albaniju nece sigurno ali sigurno podrzavati do kraja sveta,vec ce im okrenuti ledja kao sto su i Libija (Gadafiju), Egipat (Mubarak), Sirija (Basar el Asad), Irak (Husein), Al Kaida (Bin Laden) itd. Ajde ja razumem da su se osilili usled podrske Amerika,ali ako su neki vizionari, trebali bi da znaju da je na ovom svetu sve relativno i promenljivo, pa cak i ta vasa kvazi-tvorevina, koju ste sebi prisvojili na zgaristu crkava i pravoslavnih grobova.

Ovo nigde ne vodi

pre 9 godina

možemo mi da pričamo šta hoćemo ali čovek je u pravu potpuno.

Srbija nema apsolutno ikakav plan da ga povrati a samo popušta na svim poljima i ono je sve nezavisnije, ako ćemo već da ga jednog dana priznamo onda to i možemo što pre i okončamo sebi agoniju.

Milan

pre 9 godina

Potpuno ste u pravu g.Rama, kao sto su srbi i zasluzili da im delite lekcije, sto ucestalo cinite poslednjih dana.
Nazalost, srbi poseduju osobinu koja se zove kurcenje - a psiholozi su to preveli u samopouzdanje bez pokrica.
Obzirom da tu osobinu cene kao vrlinu, zasnovanu na nekom samo njima znanom ponosu, valjda i iz razloga sto je Kosovo nekad bilo njihovo, pre cete doziveti da i poslednji srbin sa Kosova nestane nego sto ce ga srbi u svom zavaravanju priznati.
No, kako god zele, realnost je nemilosrdna. Obzirom da su ga branili puskama umesto ljubavlju i razumom, sada Vi uzivajte u onom sto ste zasluzili.

balkancaffe

pre 9 godina

ehehe, samo se nadaj. Vraticemo oteto a vi onda gledajte gde da odete jer je iza samo more.
(Ja, 22. oktobar 2014 22:18)


Ako dete ako,u video igrama sve se moze;)

Drinka

pre 9 godina

Očigledno da Rama nema šta pametno da kaže, a nešto mora da kaže da bi uveselio domaću javnost pred posetu Beogradu.
Kako vidim trebaće puno razgovora sa albanskom stranom da bi se nešto konkretno postiglo po interes građana obe zemlje.
Pomoć EU će svakako biti potrebna ...

Bobi

pre 9 godina

Ne razumem ove Albance zaista.Ne da je Kosovo deo Srbije,nego je to uvek bio i biće (a i Albanija je bila deo Srbije u srednjem veku kad smo već kod toga).Oni su se grdno preračunali,provociraju sve svoje susede,imaju teritorijalne pretenzije prema svima sa kojima se graniče, a sve zbog toga što imaju podršku Amerike za koju misli da će trajati večno.Na njihovu žalost,neže....a onda će ostati sami okruženi neprijateljima koji samo čekaju priliku da srede račune sa njima.

ajemsasa

pre 9 godina

Šta nije tačno u izjavi premijera Albanije?
A to da će neko da ratuje sa članicom NATO-a, to vam verujem junačine! Na tastaturi vam, bre, ravna nema!
Bolje bi bilo da se suočite sa realnim životom, krajnje je vreme!

Radojko

pre 9 godina

Srbija stvarno treba da razmotri stav po pitanju KiM i da se drži svog sopstevnog ustava. U EU ćemo ući kad EU prizna da je KiM deo Srbije i kada se na KiM vrate svi Srbi koji su prognani od raznih Rama.

Milorad

pre 9 godina

A sta tebe briga sta ce Srbija da uradi sa Kosovom ??? Da li Srbija sa tim ugrozava na neki, bilo koji nacin Albaniju kao nezavisnu i suverenu drzavu ??? NE ... Zato i da Srbija prizna i da ga ne prizna to nije problem Albanije vec iskljucivo Srbije ... Ovaj bas resio da nam ide po zivcima ovih dana ...

Drama

pre 9 godina

Ovo je vec komicno. Rama se stvarno svojski trudi da nas izvredja sto god vise moze. Ako on misli da postoji Srbin, jedan jedini, koji ce prihvatiti da Kosovo nikad nece biti Srbija, gorko se vara.

joca

pre 9 godina

tika taka americki dug do kraja 2014-te dolazi do 18 triliona (17,9 trenutno), amerika da odrzi dolar trenutno ratuje u avganistanu, siriji i iraku i opet im ne ide, nema bato više, molicete vi nas za autonomiju za vreme komunista a ne da vas priznajemo...

ivan

pre 9 godina

Odgovor Raminog pitanja lezi u Pristini.
Kako su i Srbija i AP Kosovo usmereni ka EU. A Srbija je medjunarodno priznata drzava i clanica UN.Tako bi predstavnici politickih partija AP Kosova treba da razmotre i formalno vracanje u institucije okvire Srbije jer i onako stremimo necemu mnogo vecem nego sto je i Srbija. :)
I to sto ti u Pristini kazu to ces kao odgovor da dobijes u Beogradu.

Bobi

pre 9 godina

Želim da čujem komentar od naših "Srbija da razmotri stav prema Skadru", makar i od .... Dačića.
Šešelju, vrati se, sve ti je oprošteno, i za sve si bio u pravu.

Zole

pre 9 godina

Rusija svaki dan ima sve vise borbenih aviona a Amerika sve manje. Nije ostalo jos mnogo vremena Rami da daje ovako glupe izjave pa ih sad daje svaki dan.

Draganious

pre 9 godina

Zamisli jednu alijansu srba i albanaca za iducih 50 godina. To bi bilo nesto strasno. Manji primerak od alijanse francuza a njemca ali znacajniji.

Косовски витез

pre 9 godina

Браво. Прави државник. Да ли ће неки наш политичар поменути да Срби у Албанији немају право на лична имена?
НЕ. МИ НЕМАМО ДРЖАВНИКА!

Bobi

pre 9 godina

Nećemo mi razmotriti da li je Kosovo naše, nego da li je Skadar vaš.
Samo polako...
Jedna zemlja (uprkos svih gluposti koje ste napravili), hoće da te primi.. a ti ovako?

samo polako

pre 9 godina

Odnosi sila, ekonomija... se menjaju. Zajedno sa tim i svetska politika pa ce se stvari i na terenu okrenuti. Vi se pazite komsije Albanci jer dosta naroda u komsiluku nervirate, a kada dodje vreme da se svedu racuni bice belaja.

Cone

pre 9 godina

Ovaj se uziveo u ulogu velikoalbanske Jovanke Orleanke, svaki dan se on nesto "bori i ratuje" saopstenjima. Ta njihova politika koja ih uci kako su sve okolne drzave "okupatori" a oni nekakvi lazni autohtoni osmanlijski ostaci moze mnogo lose da se zavrsi po njih.

Zoran

pre 9 godina

Upravu je covek, odrekli su se Kosova samo jos uvek ne smeju javno da kazu. Ima tu jos delova Srbije kojih se treba odreci pre nego dobijemo dozvolu za ulazak u EU. Verujem da ova vlada ima kapaciteta da odradi sve sto se od njih trazi pa da konacno budemo deo Evrope I sveta.

drzavotvorac

pre 9 godina

Ja sam tek sad shvatio o cemu se tu radi. Rama u stvari niposto nece da dodje u posetu, pa svaki dan izjavljuje ovakve stvari ne bi li nasi otkazali posetu, samo sto ovi nasi ne kapiraju...

gumb

pre 9 godina

Edi Rama je političar koji je sebi dozvolio da se spusti na nivo navijača, da njegov kabinet šalje dopise u 12 tačaka, da se nadgornjava u vezi organizacije meča. Političar mora da se izdigne iznad toga - i tu su čak i ovi naši "eksperti" ispali mnogo smireniji. Tako da mi dolazak Rame ne znači ništa osim ispunjavanja forme koju su propisali EU i SAD.

Bane

pre 9 godina

Kosovo van Srbije je postojalo kada god su vece imperije vladale na ovim prostorima (poput otomanske i Hitlerove) i vracalo bi se u okvir Srbije kada bi se te imperije raspadale. Na svetu ne postoji ni jedna imperija koja je opstajala, dok su manje etnicke nacije uspevale da nadzive vece imperije. Ne znam koliko ce americko-eurokratska imperija postojati jos. Ali one obicno traju nekoliko vekova. Cistom sumnjam da ce Srbi, ako vec ranije nisu zaboravili da je Kosovo srpsko nakon pet vekova otomanske vladavine, zaboraviti na Kosovo kada dodje kraj i americko-eurokratskoj vladavini. A do tada na nama je da vodimo jednu obrenovicevsku politiku i kroz koji vek vratimo ono sto je nase kada se ukaze prilika. A Albanci ce biti u nezgodnom polozaju jer su okruzeni iskljucivo narodima sa kojima su stvorili neprijateljske odnose. Dok Srbi koji imaju odlicne odnose sa dva najveca balkanska naroda, Rumunima i Grcima, nemaju te probleme.

Ha

pre 9 godina

Pa cekaj malo, zar mi nismo hteli veliku Srbiju,hrvati veliku Hrvatsku, a poturice musli drzavu u Evropi. Pa sad shiqptari hoce veliku Albaniju.
Verovatno kad se balans snaga promeni pevace se druga pesma. Do tada cuti i trpi.

Vrscanin

pre 9 godina

Samo cinjenica da u Pristini Srbin nesme progovoriti na srpskom sve govori!
Sve ce doci na svoje mesto kad tad.. Ovde na Balkanu se granice menjaju svakih 20 godina! Ja uopste ne vidim da albanci zive bolje u albaniji i na Kosovu.. Mozda je bolje da se pozabavis svojim narodom nego sto pricas o drugom!

svarog

pre 9 godina

alo srbi niste vi krivi za sve, prošle su devedesete i dve hiljadite, došlo otrežnjenje. nema prijatelja a licemerstvo i dvostruke aršine samo dobro okusili. razbijanje jugoslavije i slabljenje srbije je bio cilj zapada (naša nesposbnost im je išla na ruku) ali nametnute stvari silom nisu održive a vreme će pokazati to i na našem slučaju. život i istorija su točak koji se okreće i to sa smislom za ironiju.

nelo

pre 9 godina

Ako Kosovo nije nase,zasto od nas traze da im ga damo!Ako je njihovo,zasto ga otimaju,a ako vec ne mogu da ga otmu,ne znam zasto se toliko ustrucavaju

los djak

pre 9 godina

"Prema njegovim rečima, Albanija i Srbija moraju da pokušaju da okončaju višedecenijsko uzajamno neprijateljstvo fokusirajući se na bitna pitanja kao što je na primer zajednička želja da uđu u Evropsku uniju, a ne na prošlonedeljne razmirice zbog fudbalske utakmice.",
a odmah zatim:
"Rama je pozvao Beograd da ponovo razmotri svoj stav prema Kosovu, navodi AP."!

Ovo je ponovna, ocigledna, nevesta provokacija zvanicne Albanije!
Na takve provokacije se NE treba obazirati i reagovati.
Do susreta MORA doci, bez obzira sto ga obe strane ne zele. To je jako bitno zbog mukom izgradjenog imidza, koji sada Srbija ima, da je nesporno, okrenuta regionalnoj saradnji. Rama je dobio nalog od nekog sa Zapada, kome se ne svidja ubrzani put Srbije prema EU, da po svaku cenu minira predstojeci susret u Beogradu sa Vucicem, a odgovornost za to, mora biti prebacena na srpsku stranu. To ce strujama u Briselu, koje nisu za dalje prosirenje unije, biti "dokaz", da Srbija i nije za regionalnu saradnju, kako se predstavlja.
Ramu u Beogradu primiti kao predsednika Saveta stanara iz neke zgrade na Novom Beogradu, i ispreskakati ga sa argumentima, zasto je bilo, zasto jeste i zasto ce AP Kosovo i Metohija ostati sastavni deo Rep. Srbije!
Ako administraciji SAD mozemo da kazemo, da se sa njima ne slazemo, ali da moramo saradjivati, to svako mozemo reci i jednoj Albaniji!

Mikolaj

pre 9 godina

To je svesna taktika. Cilj je isti kao sto je bio na mecu i u vezi sa kljucevima Beograda - da se Srbija isprovocira na agresivne mere (np. odkazivanje posete) pa onda da se spinuje po Evropi kako je Srbija remetilacki i destabilisuci faktor. Samo mudro i polako, bez lozenja, ajde mi jedan put da se naucimo "evropske" politike kad vec tako hocemo tamo da udjemo.

бајке браће Грим

pre 9 godina

Pa tako kao on misli i većina normalnih ljudi u Srbiji. Jedini način za budućnost je zajednički suživot, međusobno priznavanje, uvažavanje i tolerancija.
(milisav, 22. oktobar 2014 22:23)

То што ти мислиш да си нормалан не значи да јеси. Одеш код чика доктора па он каже нешто на ту тему. Нисам сигуран да би прошао. Што се тиче суживота и толеранције и ту је ствар јасна. Лако је паметовати из фотеље. Пошто верујеш у то, а ти лепо пут под ноге па правац Приштина. Чик пробај да кажеш нешто против њих.

Vojke

pre 9 godina

Pa samo strpljivo i takticki gospodo iz vlasti , neka vide da ovo nije Srbija koja naseda na provokacije i koja se zalece i tako zabija sebi noz u ledja . Polako i fino , sve ce doci opet u nase ruke i bez rata siguran sam ....

Komša

pre 9 godina

Realno gledano ideja velike Albanije nije nikada bila bliža ostvarenju.Ulaskom čitavog Balkana u EU Albanci će živeti u jednoj državi .Makedonija,Srbija,Cg i Grčka će se tu sve manje i manje pitati.
Sudeći po njihovom ponašanju u poslednjih sto godina oni se neće zaustaviti sami.Ako ih pustimo za 20 godina ode Niš.
Nije ovo šala.Oni imaju jednu jedinu politiku bilo da su Marksisti i lenjinisti sa Kosova,Demokrate ili nešto treće.Prilagodiće se oni i sutra će biti Ekolozi,ali od etničkog čišćenja i otimanja teritorija odustati neće.
Ovaj nema šta da traži u Srbiji.

Predrag

pre 9 godina

Ovaj i dalje mlati i provocira. Cini sve da mu se definitivno otkaze poseta pa da Srbija bude destabilizirajuci faktor. Vucic, ako je pametan, treba ipak da ga ugosti u Beogradu i da ga tu zestoko ispreskace ako se ne plasi od Amerikanaca i ako ima m..a.

Kvazimodo Sorabius

pre 9 godina

sasa jokic@, isuviše često su tvoji komentari na mnogim sajtovima, ali neizostavni na temu Kosovo. I uvek izgledaju „pametno“, ali su uvek „Danajski dar“: prepuni mamaca za neupućene.
Jokići - Veličani su više puta odlazili „tamo“ i vraćali se „ovamo“, tj čas bili čas Albanci, čas Crnogorci. Poreklo je nemnjivo, po „fisu“ Šalje iz severne Albanije, a preseljeni u Veliku. (onu koja je objavila rat Japanu)
Ima nas koji imamo godina i sećanja kako su Jokići postali najbogatije pleme u Peći: okupljeni oko čika Ratka, sa nekoliko instaliranih u MUP-u u „29. novembra“, komandiri po stanicama milicije - a pare se slivale u džepove od šverca DRŽAVNE ŠUME - iz Rugove, Bjeluhe, od Peći do Čakora. 3/4 građe na KiM i u Makedoniji je prošlo kroz vaše ruke!
Zato danas po Beogradu i okolini, imate dvorce, bazene, džipove, klinike, zlatare; doktorate iz Kieva...
Pošto nikada niste preko usta prevalili da ste Srbi, a na KiM došli zajedno sa Albancima, pod Brozom, zajedno sa ostalim crnogorcima izdavali i izdajete i danas, odakle vam pravo da delite lekcije i savete šta i kako Srbija da se odrekne Kosova?
Nikada se ne oglasi o nesrećnoj sudbini Pravoslavnih (Srba!) u Vraki u Albaniji, oko Skadra, Brdanjola, Kuksa: genocidirani, poarnaućeni, a preživeli do danas nemaju pravo na ime i prezime!
PS.
da se ne zaboravi: jedna od bezbroj sramota Srbije je što u „aleji velikana“ počiva „narodni heroj“ Pavle Jovićević - Paljoka, koji je osmislio, organizovao i napisao deklaraciju u Bujanu, o pripajanju Kosmeta, ili bar Metohije, Velikoj Šćipniji, što je čak i Broza razbesnelo, pa poslao Tempa da gasi.
Srbi na KiM nisu nikada, ama NIKADA, od oslobođenja od Turaka, 1912. imali vlast na SVOM KOSOVU, već Crnogorci i Albanci!

smesko

pre 9 godina

Ok, sad je vec vise nego jasno sta radi ovaj pajac - do susreta mora da dodje zbog strane intervencije. A on sa druge strane provocira maksimalno da bi izazvao takvu reakciju sa nase strane da do susreta ne dodje i da mi budemo krivi za to. Treba na svaku njegovu opasku smisliti skroz saljiv odgovor i poslati ga uz osmeh nazad, a da taj odgovor istovremeno bude mali pec, tj. nasa provokacija upucena njima. Hajde, ima toliko savetnika u toj Vladi - neka smisljaju pametne peckalice!!!

ИБАРСКИ ВУК

pre 9 godina

што пре признаш србима на територији северне албаније независну србију .......

Put your money where your mouth is

pre 9 godina

Da je ovako nesto izjavio Grckoj da mora da prizna severni Kipar, verovatno bi u sekundi popio osudu celog sveta da se mesa u unutrasnja pitanja druge zemlje, ali posto se to nece desiti, moislim da je zasluzio bar jos jedan demars.

Abolirani predsednik

pre 9 godina

pa ceo svet zna da kosovo nikada nije bilo srbsko, da budemo realni, i toplicki region je bio vecinom naseljen albancima, i to je oteto od srba dal i ovaj region treba da se vrati albancima !!!
(falceti, 22. oktobar 2014 23:54)

Gračanica je sagrađena 1315. Da li sam ti dovoljno rekao? Ne prizivam rat, ne daj Bože, ali na otetom nema sreće. To što su Albanci u jednom trenutku istorije dobili podršku najmoćnije zemlje sveta, ništa ne znači. Zamisli ovaj scenario, "čuvari" Kosova iz USA se povlače (što će svakako jednom da se desi), šta tad? 100% sam siguran da će Albanci pokušati da proteraju i ono malo Srba što je ostalo, kako misliš da će reagovati Srbija? Dakle, tu mira nema. To bi bilo kao da ja proteram prvog komšiju kod drugog, živim u njegovoj kući, a deli nas žičana ograda.

Vito

pre 9 godina

U pravu je, prepodobni Vucic, kafanski raspojasani Dacic, zalosni Nikolic su zaista priznali Kosovo kao nezavisnu drzavu. Medjunarodna rukometna federacija je pre mesec dana primila Kosovo u svoju organizaciju na osnovu stava briselskog sporazuma u kome se kaze da Srbija nece sprecavati Kosovo u medjunarodnim integracijama. Sada su primljeni i u MOK.

Sumadinac01

pre 9 godina

A sta kaze Premijer Decko. Jel treba da ga pozove Bajden ili tetka Merkel da mu kazu sta da kaze?
Vucicu vec druga srpska kuca gori na Kosovu. Alo...gde si ...javi se Vucko.

acastojakovic@abv.bg

pre 9 godina

Mozda je i u pravu, ali niti je on covek koji to treba da kaze, niti je to pravo vreme za ovakve izjave... Sve u svemu, sram ga bilo...

hercegovina

pre 9 godina

Ramo, jel ti mislis da ces doveka imati zastitu od onih koji su vam na silu dali trenutno to sto imate? E moj druze Ramo, grdno si se prevario, u tu zabludu mozes biti siguran 100%.

svi (ni)su isti

pre 9 godina

"Srbija da razmotri stav prema KiM" U pravu je covek. Kakav Brisel, kakvi sporazumi, sve to treba prekinuti i postaviti se ostro. Napali ste nas, pobedili vecom vojnom silom, najvecom u istoriji covecanstva, oteli nam teritoriju koja je bila nasa duze nego sto SAD uopste postoje i jedino sto mozemo da ucinimo je da sa vama prekinemo sve odnose. Pa vi posle gledajte sta cete sa crnom rupom nasred Evrope.

To sto vojno trenutno nismo jaci od njih ne treba da znaci da se dobrovoljno odricemo svojega.

djuro

pre 9 godina

ovoga stvarno treba ugostiti, pa uhapsiti i kljuc baciti u Dunav. Uzevsi u obzir stanje u drzavi, mogli bi mu i domacina o istom trosku sa njim...

Бобан

pre 9 godina

Све ово мирише на даље исмевање Србије.
Замислите изађу 2 премијера на прес конф. и Рама крене да пепели у сред Београда како Србија треба да призна Косово.Да неће Вучић да му забрани то да прича?!
Па то чак и Немци не смеју отворено да кажу!! А слушај овог Албанског бисера!! А Вучић: ми смо фини, ми смо добри... Докле бре више? Дооклее?
Ако се то деси, ми више не треба да финансирамо ову државу, која заиста више и не постоји.
Овог Албанца даље од Србије!

Shkëmbi

pre 9 godina

Pa da u svakom slucaju za vas srbe prijatelj je onaj ko vam podrzava lazi i ,,snove" dok svako ko vam govori istinu i nesto pametno ispadne ,,neprijatelj" jer po svojoj prilici te pojmove vi i ne razumete.

v

pre 9 godina

Ja molim sve Srbe da iz upotrebe izbace naziv "Presevska dolina". Koliko je jaka albanska propaganda govori cinjenica da se taj naziv odomacio medju nama. Naizgled bezazleno, ali nije uopste. I zasto niko ne pise o tome da Albanci masovno kupuju stanove u Nisu. Uzgred, zasto mi ne objavljujete komentare?

Cash®

pre 9 godina

Posle svih ovakvih komentara dotičnog poslednjih dana, ne bih me čudilo da ga neki očajni srbenda rokne, ako u novembru bude dolazio u Beograd.

Miki

pre 9 godina

Posle ovakve izjave u svakoj normalnoj zemlji poseta bi bila stavljena ad acta sigurno desetak godina. Ali pošto je ovde normalnost čudo neviđeno i najveća moguća poniženja su realna!

ja albanez

pre 9 godina

Poceo svet da razmisli dali stvarno je Nikola Tesla srbin? da nije to neka greska jer unutar takvog glupog naroda da se nadje izumitelj struje prosto neverovatno. Narodna poslovnica kaze: komsija ti je blizi od brata, a vi bih istrebovali albance, madjare,muslimane sa Sandjaka. Pamet u glavi srbi!!! idete ka samounistenju odnosno cetvrtoj kolektivnoj selidbi sa Ballkana.

Ацо

pre 9 godina

Рама му дође као крајња левица у Албанији.
Па кад чак и крајња левица проповеда идеју Велике Албаније шта онда очекивати у следећих 50 година до само проблеме.
Немогуће је да браћа не размишљају исто а знамо како његов брат размишља.
Стога је ова реторика само мазање очију и покушај оправдавања пред ЕУ за крупне грешке направљене у задњих месец дана.
Србски и албански пут у ЕУ немају никаквих заједничких тачака нити су међусобно повезани.
Србија улази у ЕУ за 5-6 година а Албанија са тренутним степеном развоја, демократије и економије, неће ни за следећих 20 година.

Marko

pre 9 godina

Dokle će ovaj da se pravi pametan i da lupeta gluposti,ti ćeš da nam pričaš šta treba da radimo.

Prvo pogledaj malo probleme u svojoj narko dilerskoj zemlji,pa kada rešiš taj problem onda možeš da pričaš i budi srećan što ti brata nisu krivično gonili,pokri se ušima i ćuti.

Ima ona izreka došlo je vreme da pametan zaćuti,budala progovori a fukara se obogati,dotični je progovorio i obogatio se :-) .

Cujes li ga Gospodaru ???

pre 9 godina

E moj Vucicu, kad vec moras da ga primis, bolje da si to uradio danas.
Ovako ces do 11.novembra od ovog da zavrsis na psijitraji, ionako ti fitilj u problemu.
A nasao se baja koji ce da te spusti na zemlju i postavi na pravo mesto.Vidis da nicije nije gorelo do zore.

Смехотресна олимпијада

pre 9 godina

@Legionar

E super me ovaj nasmeje svaki dan.

Ко се задњи смеје, најслађе се смеје.

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Svako istupanje ovog gospodina doživljavam kao vrhunski cinizam i poniženje. Ako se ne radi o lažnim izjavama, koje su izmislili novinari, samo na osnovu poslednjih njegovih izjava je jasno o čemu se radi. Gospodin Rama nas ponižava, javno, najprimitivnijim porukama, pred očima celokupne javnosti, jer zna, da pred njim stoje srpski djačići koji neće smeti čak ni da mu prigovore. Pazite, Albanac Rama, pred zvaničnu državnu posetu državi Srbiji, nas Srbe savetuje, da što pre, za našu korist, priznamo otimanje suverenog dela sopstvene teritorije?! Da smo država kao što nismo ili, makar, da smo narod kao što nismo, znate kada bi ovaj gospodin došao u Srbiju? N I K A D A?! Voleo bih da nas navedeni giospodin ponizi na neki još gori i primitivniji način. Valjda bi nam to leglo "Kao budali šamar".

tech

pre 9 godina

Oh moja draga pameti... naucio sam par stvari u zivotu. Jedna je ne verovati politicarima. A sada mi se cini da postoji jedna jos bolja od te. A to je ne veruj Albanskim politicarima koji su u stvari samo Trojanski konj amerikanaca. I njihov kec u rukavu. Ako Albanija postane evropska clanica ja se selim u Liberiju!!

Enver Kelmendi

pre 9 godina

Ne idi (hodaj)iza mene,ja necu da te vodim.Ne idi(hodaj)ispred mene,jer necu da te sledim.Idi (hodaj)uz mene i postacemo prijatelji./Albert Camus/.

coa

pre 9 godina

Kakav kralj, pa on ovo namerno radi sve želeći da Srbija reaguje grubo i da se poseta ne desi, pa da za to može da optuži drugu stranu... iskusno, vidi da smo izgubili na koju god stranu da krenemo i iskusno pritiska bolne tačke da bismo ga otkačili

neću da dajem savete našem velikom vođi (ko sam ja, bedni crv, da savetujem takvu veličinu?) ali sad treba samo odlagati... za tri nedelje... pa ponovo za tri... i tako...

Jakovljevic

pre 9 godina

A ja mislio da je drug Ramo Premijer Albanije, kad ono ispade Premijer Kosova. Pobrkao loncice. Valjda zato Kosovo i ne bira Vladu i Premijera. I eto "nije" njihov projekat Velika Albanija, pa sta onda on prica o Kosovu? A da, Kosovo je projekat moje pokojne babe Zvizdane. Kako je krenuo od jutros te kljucevi, te priznanje, sutra ce da trazi da mu Patrijarh Irinej poljubi ruku. Pa kad mu dozvoljavju, sto i da ne.

Beobrad

pre 9 godina

Pa moze covek da provocira do mile volje, ko ga sprecava !
Angela mu je namignula, za dron i provokaciju koja umalo do rata nije dovela vise niko nije kriv.
Ako neko i jeste, onda event. moze biti Srbija, jer da smo bolje gledali, videli bi da je zapravo zastava velike Srbije bila na dronu !
Vestacki nam se usadjuje ljubav prema dobrosusedu Albaniji, i to za kratko vreme, od umalo rata na i posle utakmice, do nema veze, utakmica je bila pre cak 8 dana !

Taktika

pre 9 godina

Srpska Vlada sa Vucicem na celu treba da zadrzi smirenost i da ne naseda na provokacije.Moze Albanija da trazi sta god hoce,mi znamo sta zelimo i hocemo.Vucic je mnogo dominantniji na polju diplomatije,neka tu svoju prednost koristi i tako se bori za KiM.

Abolirani predsednik

pre 9 godina

Do pre drona nisam znao ko je ovaj, sad su ga puni srpski mediji, zašto mu se daje prostor? Da li je on i ranije davao izjave ovog tipa ili je sad naprosto postao zanimljiv?

zoran

pre 9 godina

Koordinisane poruke danas od uglednog senatora i premijera susedne nam države, a američkog saveznika. Putin je otišao i sada treba nastaviti dalje po briselskoj agendi. A tu agendu nam saopštavaju danas pomenuta gospoda.
Mora da je teško ovih dana biti pristalica EU integracija u Srbiji. Mogu samo da zamislim kakav im je osećaj u stomaku kad im Rama deli domaće zadatke. Pa ako budu dobri i ako budu naporno radili, EU će za 5 godina da razmotri naše pristupanje.
Bože, hvala ti na pameti koju si mi podario da na vreme shvatim koja je to prazna priča!

N

pre 9 godina

Sad kad su nam dosli Tacijevi ministri usred Beograda, Vucic kad ih bude primao uz smesak moze i da prizna Kosovo. Vucicu nisi dosad osudio ni jedno ubistvo niti paljenje srpskih kuca na Kosovu, a primas i krvnikove ministre. Jako mi je drago sto su nacionalisti, fasisti i "patriote" glasale za tebe ja nisam ni jedno od toga, pa mi prosto milo oko srca.

SašaPet

pre 9 godina

Po mom mišljenu i treba da dođe u BG i sastane se sa "našim"premijerom.Takodje mislim da obojica rade po nalogu zapada (eu)samo što jedan radi za interese svoje zemlje (velike albanije), a drugi protiv.

Vesna

pre 9 godina

Albanski premijer je cak i licemeran, jer zastava koju su istakli na Stadionu Partizana nije bila zastava Velike Evrope, vec Velike Albanije.

Kralj Ibi

pre 9 godina

Da li nam je sad jasno cemu je sluzila ona vojna parada "Korak pobednika"!??? Po tome kako se stvari odvijaju bio je to korak teskih gubitnika.

Dule

pre 9 godina

Ne osuđujte čoveka, on samo radi u interesu svog naroda, za razliku od našeg premijera koji radi ono što mu Devenport kaže, pa makar to bilo i protv interesa našeg naroda.

Zoran Ruma

pre 9 godina

Овај стално провоцира. Све од фудбалске утакмице на даље су смишљене и унапред планиране провокације.

Freedom

pre 9 godina

I sta kazete, moji Srbi,
Tadic vam nije valjao???
Vuk Jeremic nije valjao???
(marija, 23. oktobar 2014 00:17)

Ne da nije valjao nego je bio najgori...

El Nebulozo

pre 9 godina

Ja ne znam šta se ljudi tripuju. Ameri su rekli da je Kosovo nezavisno i to je tako. To što mi ne priznajemo tu ne zavisnost to je irelevantno. Tako stoje stvari u svetu i medjunarodnim odnosima. Rusi mogu da nas podržavaju ali i oni imaju svojih problema.
Mi kao država(mada je i to doskutabilno da smo država jer smo mnogo neozbiljni) nemamo skoro nikakvog uticaja na svetsku geostratešku politiku. Odluke se donose a mi samo možemo da se slažemo ili ne slažemo sa njima ali one stoje.

Tužno, zar ne?

james bond

pre 9 godina

neki dan citam u novinama da je covek prohodao posle transplantacije maticnih celija... a mislili smo da to nije moguce.
nikad ne reci nikad.

Pro patria

pre 9 godina

Svidjelo se to nama ili ne, sada na djelu možemo da vidimo što znači "osposobljena i obrazovana diplomacija" ! Naši diplomate nisu, na žalost dovoljno osposobljeni da se hrvaju s ovakvim prefriganim (i dobro instruiranim) stratezima koji nam, poput mnogih drugih, svako malo zadaju niske uđdrace a onda nas "podučavaju" i tuku modernim diplomatskim rječnikom, kome naši diplomate baš i ne uspjevaju da pariraju! Ponavljam neophodni su nam kompetentni, obrazovani i dobro pripremljeni diplomate, koji - treba li posebno naglašavati - odlučno vladaju stranim jezicima i odlično poznaju kulturnu i političku historiju i sadašnjost regiona u
kome nas predstavljaju).

bonaparta3

pre 9 godina

Koliko sam čuo ovaj g-din prilično dobro govori engleski. Nadam se da zna i pravilno da čita. Da zaključim uzmite g-dine rezoluciju 1244 i lepo pročitajte. Tamo lepo piše da je KiM sastavni deo teritorije Srbije. To što su siledžiske zemlje za šaku dolara priznale tu kvazi državu to je drugi par rukava. KiM je bio i biće srpski i vaše muzičke želje ostaće samo muzičke žalje!!!

Nešo

pre 9 godina

@Goran: Nema tu nikave objave rata. Albanija je pod uticajem Zapada i šta im oni kažu oni moraju tako da se ponašaja , mislim da je Zapadu dosta ratova na ovim prostorima.

Никола

pre 9 godina

"Не плашим се ја непријатеља, нека их је ка на гори листа, но се плашим зла домаћега". Његош.

konfučije

pre 9 godina

Nije uvek dobro realnost prihvatiti zdravo za gotovo. I Turska je ovuda haračila 600 godina, pa ipak Srbi nisu danas u zemlji koja se zove tako. Biće dana za ....

Ramo, Ramo... druze moj!

pre 9 godina

Ja ne krivim toliko Ramu koliko Zapad sto je priznao Kosovo jer sad imamo jednu sizofrenu situaciju. Srbija nikad nece priznati Kosovo. Prvo tu je Ustav Srbije, znaci svaka takva odluka bi bila neustavna samim tim pravno nistavna. A taj koji bi to potpisao potpisao bi sebi i svojoj porodicu smrtnu kaznu. Prema tome to se sigurno nece deseti tako da ne razumem ovakve nesmislene izjave. Valjda prvo mozak mora da radi pre nego sto se nesto izjavi.

baltazar

pre 9 godina

Cuj"nikad vise",pa takve velike reci nije mogla ni da izgovori Velika Britanija na vrhuncu svoje moci dok je drzala masu teritorija po svetu a kamoli jedna mala albanija.To su prevelike reci za jednu kikiriki drzavu.

frajla

pre 9 godina

Rama se ponasa kao da je 1990 godina i ne shvata da su se stvari promenile i da igranje na kartu nacionalizma i maksimalistickih teritorijalnih pretenzija vise ne prolazi

Isidora

pre 9 godina

Srbija nije i nikada nece prihvatiti nezavisnost KiM,ali nasa realnost jeste da su Albanci vecinsko stanovnistvo i da je vlast po demokratskom principu vecine u njihovim rukama,Srbija mora da se bori za sto bolji status Srba u pokrajini.Stav premijera i Vlade po pitanju granica Republike Srbije je da je Kosovo uvek deo nase teritorije i od toga se odstupa.

Pedja88

pre 9 godina

Ne razumem zasto albanski politicari I sada nastavljaju da provociraju. To sto su imali podrsku zapada jedno vreme ne znaci da I dalje imaju toliku podrsku. Stvari su se preokrenule ali sada u nasu korist. Svet uvidja da Srbija nije odgorna za lose stvari koje su joj bile pripisivane, borba za nasu teritoriju nam tek pred stoji bitno je da se nikada ne odricemo Kosova i Metohije jer je ono uvek bilo i bice srpsko.

Nikad kao Bane

pre 9 godina

Svakodnevno zamajavanje Ramom, dok plate i penzije padaju... Ne bi me cudilo da je i incident sa dronom namerno uklopljen bas kad treba da se glasa o budzetu... Tesko naci Albanca da ti odradi takav posao...

Nemanjić

pre 9 godina

Nisu srpski vitezovi kroz istoriju svoje živote polagali za Kosovo da bi ga se mi tek tako odrekli jer neko tamo smatra da ono više nije naše. A jadan je onaj ko se uhvati ruku pod ruku sa albancima i želi nešto da uradi sa njima.

zubin Potočić

pre 9 godina

Sto je Rami milo to mu se i snilo
(nekilaki, 23. oktobar 2014 10:02)
A Srbija i te kako zna šta joj je činiti.Doduše u suženim okvirima zbog ekonomske zavisnosti od zapadnih ekonomija!

DONATELO

pre 9 godina

Jos jedna u nizu provokacija Albanskog premijera.Ko je on da deli savete sta Srbija treba da uradi? Sastanak je odlozen da bi se prasina slegla,nakon utakmice i slicnog ponasanja a ovim se nista ne postize.Gospodine Vucicu, ne sumnjam u to da cete na adekvatan nacin odgovoriti na pitanja i savete doticnog u skladu sa svojim mogucnostima.

Saverferen

pre 9 godina

Nekako se meni sve cini da bi vama bilo biolje da razmotrite taj stav nego Srbija,Srbija ga je razmotrila i ostaje pri tome svome stavu.

Nikoletina87

pre 9 godina

Sustinski je vazno da ga lepo docekamo, kao i svakog drzavnika, ali da mu objasnimo gde je dosao i sa kakvim narodom ima posla. Moramo pokazati da nismo kao oni.

res publica

pre 9 godina

Imate dva lekara, jedan je takav da će vam otvoreno reći kako stvari stoje, drugi neće (iako to dobro zna). Koji je doktor bolji?

Viktorija

pre 9 godina

Nije ni čudo da gospodin Vučić nije hteo odmah da ga primi u posetu.Sa ovakvim ponašanjem i izjavama neće normalizovati odnose sa Srbijom moraju i oni da budu kompromisni.

Dara

pre 9 godina

Po svemu sudeci gospodonu Rami nije stalo do stabilnosti Balkana. Zeli da dodje u Beograd sa nekim svojim uslovima. Ovo je necuveno. Do sada sam smatrala da bez obzira na sve mi pokazemo da smo na visem nivou i pozovemo Ramu u posetu, ali posle ovog mislim da mu namere nisu casne, a takvima vrata Srbije ne treba da budu otvorena.

Vladan

pre 9 godina

A ti bi gospodine Rama mogao da prestaneš sa provokacijama, ukoliko želiš da se izvrši normalizacija odnosa između Srbije i Albanije.

Kiza

pre 9 godina

Nema potrebe da Rama brine. Srbija je odavno razmotrila - kako on kaže sve aspekte koji se tiču dela njene teritorije. Nema nezavisnosti za Kosovo,nema stolice u UN,nema međunarodnog priznanja.

Sve moj do mojega

pre 9 godina

Ja vam uporno govorim da upravo hrišćanski Albanci su najveći nacionalisti!!!
Edi (Kristać) Rama je, ako niste znali, PRAVOSLAVAC!!!!

Suvereni demokrata

pre 9 godina

To je tako kad Srbi ne znaju politiku,da je postavit S300 i uvesti zabranu leta nad KiM i Klub rakete domet 1000km,da vidis kako bi postovali granice.Klub raketa moze da udje i u Nemacku.

Stevo

pre 9 godina

Beeograd i Tirana da razvijaju odnose jer je to u interesu svih na Balkanu! Međutim, ukoliko sa albanske strane dolaze samo ucene, od tog posla nema ništa!