Sreda, 22.10.2014.

09:03

Rama hoće ključeve Beograda?

Albanski premijer Edi Rama poslao je plan svoje posete Srbiji prema kojoj predviđa da mu tom prilikom budu uručeni ključevi grada Beograda, piše Politika.

Izvor: Politika

Rama hoæe kljuèeve Beograda? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

149 Komentari

Sortiraj po:

btw

pre 9 godina

@Kosovastar

Ako je verovati Vikipediji, Rama je katolik, sto je ionako potpuno nebitno ukoliko ne nameravaju da ga vodaju po crkvama.

Sto se tice kljuceva, koliko znam, kljucevi Beograda se bas izuzetno retko urucuju, ali je zato skoro sigurno da ce dobiti bar jedan orden od Nikolica... i flasu Tomovace, naravno.

Obren

pre 9 godina

Nije problem da ovaj traži bilo šta, jer može da traži šta god hoće. Problem je što je sve ovo uvod u "internacionalizaciju problema" tzv. preševske doline.
"Prirodna Albanija" nije slučajno nešto što Albanci ne kriju, a o čemu svi na zapadu ćute, odnosno prećutno odobravaju. Jug Srbije im je sledeći cilj i centar stvaranja novog razdora, a sve ovo prethodnih nedelja je samo predigra za haos koji nam zajedno pripremaju "prijatelji" sa zapada i aljbanski "prijatelji".

Milan

pre 9 godina

Ako traži ključeve grada Beograda, verovatno misli na veliku Albaniju i zastavu koja je na utakmici lansirana i dala jasnu poruku.Ljudi, je li moguće da smo dozvolili da nas i Albanija toliko ucenjuje i ponižava. Pa dosta je toga...!

Frodo

pre 9 godina

Recite mu da je Beograd otvoren grad koji nije okružen zidinama, pa zato nema ni kapija, ni ključeva za njih.

Recite mu i da Beograd rado prima svakog ko dođe sa dobrim namerama. Ako je on takav, onda je dobrodošao.

zoran

pre 9 godina

Ha ha ha, sad će senator da zovne Vučka i Ivicu i da im izda nalog i sutra su spremni ključevi veličine lopate u crvenoj boji. I da ih uruči neki zaslužan građanin, neki američi čovek... ima takvih puno u Beogradu. Sjajno, pa mi samo treba da sedimo skrštenih ruku i da čitamo vesti, ovi zapadnjaci sami rade protiv sebe, bolje nego što bismo mi to ikada mogli.

Ерик,Пенсилванија

pre 9 godina

Ми ако наставимо са оваквом политиком, они ће нам прво узети Ниш,па полако узети и Београд. Када нам Ниш узму ,Дачић ће опет рећи и нагласити: ,,Кетрин, хвала ти, била си најбоља".

me

pre 9 godina

Jel albancima neko rekao da je 10 vek odavno prosao da smo u 21.veku??? Strasno je razmisljanje i ponasanje koje ne napreduje i ne zeli da napreduje...najstrasnije je sto su blizu nama...

Lio

pre 9 godina

A cudnog naroda. Pa valjda domacin odredjuje kome ce dati kljuc. Ovi verovatno misle da je Albanija centar sveta, izgleda da jih njihova javnost obmanjuje u svemu, izolovani od svega stranog, nesto poput sev.koreje. Samo kad se setim propagande sta je izjavijo Baloteli, C.Ronaldo, verujem da albanci veruju da je to istina. Ajde vise neka dodje neka se rukuju i smese za javnost, poslati ga lepo kuci i zavrsiti sa albanijom i albancima.

Garbage collector

pre 9 godina

Informativno, ova vest je još jedan od spinova napravljenih za potpaljivanje naroda mržnjom. Svaki diplomata kada dolazi, u saradnji sa ambasadorom i ministrom spoljnih poslova pravi spisak unapred određen. Taj spisak obično ima 200, 300 zahteva minimum. Onda domaćin odgovori na taj spisak, šta može, šta ne može, koje su alternative i šta bi još trebao da uradi. E onda ide proces usaglašavanja.
Između ostalog došlo je vreme da se tako stiču i odlikovanja. Ranije bi se plemićke porodice ženile međunarodno, Naprimer Knez Milutin je oženio Simonidu kad je imala 9 godina u sklopu sklapanja mira između Srbije i Vizantije.

Aleksandar

pre 9 godina

Zasto palite narod bez veze, a posle vam je djavo kriv ?
Zar nije Ivo Josipovic posetio hrvatsku zajednicu u Subotici kad je dolazio u posetu Srbiji ?
Zar nisu Turci bili u Novom Pazaru ?
Zar ne rade isto to nasi vlastodrsci prilikom posete Hrvatskoj, BIH, Makedoniji ...?
Najlogicnija moguca stvar je da po istom principu Rama poseti Presevo.

Dejan

pre 9 godina

Ne znam zasto se i dalje podgravaju strasti?
I drugi regionalni lideri su posecivali delove Srbije gde zive njihove manjine.Predsednik Josipovic to svaki put ucini, i to je u redu.
mislim da je cela vest nekako usiljena kako bi se drzala tenzija.
Edi rama je ugledni intelektualac Albanije, umetnik i socijalista. Zasto neko ne napise nesto o tom...

objektivno

pre 9 godina

Nasi unistitelji politicari: nadam se da mozete da kopirate sta drugi rade, ne treba da izmisljamo toplu vodu. Samo pretabajte neki PR neke uspesne drzave, a osim toga morate i da promenite ponasanje. Niko ne voli totalne beskicmenjake. To nije puno ako nadjete nacin da zaposlite bar neke od preko deset hiljada savetnika koje placamo, dajte neka urade to, neka prepisu kako se to radi, umesto sto po ceo dan razmisljaju kako da uvale jos rodjaka u drzavnu sluzbu.

kobaz87

pre 9 godina

Ja hocu kljuceve od nekog penthausa ako nije problem. E a sta je jos rekao Rama? Mislim, ono, kasnije u toku dana i to? Sta sad radi?

Jovan

pre 9 godina

Ljudi, shvatite da Rama i albanci sve ce pricatiti i prihvatiti na papiru ali u praksi nista od toga. Srpska strana mora da bilo kakv razgovor sa bilo kojim albancima postovanjem osnovnih ljudskih prava na KiM za srbe, tj. da mogu da se krecu slobodno i slobodno da obradjuju svoju zemlju. To je preduslov bilo kojih i kakvih razgovora sa albancima kad to zazivi onda mozemo da razgovaramo - jednostavno da jednostavnije biti nemoze!

Nikola

pre 9 godina

Ako Albanci zaista žele poboljšanje odnosa, mogli bi da prestanu da provociraju na svakom koraku, a onda da svetu prikazuju kako eto Srbi neće da sarađuju.

Gilanlia

pre 9 godina

Prije utakmica se pisalo da qe dobit kluceve beograda, naši ,, patrioti" su rekli dače kluč njemu jer on je izdajnik i srpski plačenik , isto o njemu su pisalo kad je dao kluč tirane bregoviču, sad srbski portali daju vesti da je on nacista , i da daje ultimatume o poseti , la¿ o bratu i dron itd. A MI i VI povečamo Mržnju.

Put your money where your mouth is

pre 9 godina

Predlazem da mu se simbolicno uruce kljucevi Palate Albanija, pa da moze da izjavi da je pocasni gradjanin Albanije

NikolaD

pre 9 godina

E ako opet nasednemo na provokacije, stvarno smo debilni.
Naravno da treba da dodje i nije frka ni za kljuceve a u posetu dole sa Ramom i nasi drzavnici treba da odu.
Treba jednom valjda da probamo da se pomirimo nekako, ponos se ne sipa u traktor sto rece Palma jednom (bas mi je drago sto ga nema u medijima vise).

Pa ako Rama ispadne seljak to nece biti na nas obraz nego na njihov i tako ce se klima malo promeniti ali u nasu korist.
Hocemo li se ikada opametiti.

Gordana

pre 9 godina

Provokacije se nastavljaju sa ociglednom namerom da se destabilizuje Srbija, a pre svega da se izazovu nemiri i u Vojvodini. Vrlo je moguce da ima veze i sa nedavnom posetom Putina-paradom, sto mislim da nam i nije trebalo s obzirom na konflikt Rusija-EU.

Ahaaha

pre 9 godina

Ovaj stvarno ide na maksimalno natezanje tenzija i sa tim stvaranje buduce mrznje i animositeta. Pre mesec dana je opstom Srbinu Albanija i njeni gradjani bila ok zemlja, bez mrznje prema njima, jedini animozitet smo imali prema Kosovskim zbog toga sta su oni ucinili (teror, otimanje drzave, klanje, bombardovanje, ubijanje i proteravanje stotine hiljada srba, nehumane uslove pod kojim preostali srbi zive). Ali sad su u rekordnom roku uspeli da Srbi i Albaniju smatraju neprijateljskom drzavom i zamrze ih.

Pitam se samo po cijem nalogu se sve ovo sprovodi. Ovo je ocigledna pretnja Srbiji po stilu "vidite sta imamo spremno za vas, ako... ;) ".

"Mi ciudad es tu ciudad"

pre 9 godina

Hajde da ne pravimo od komarca magarca. Možda je to davanje ključeva grada nešto što je u Albaniji uobičajen gest dobrodošlice za VIP-ove?

Petar

pre 9 godina

A ko to tvrdi - jesu novinari videli njegov dopis nasim vlastima?

Prvo mu brata optuzismo da je upravljao dronom koji je mozda neki KGBovac pustio sa internata vojne gimnazije odmah do do stadiona, pa ga kao uhapsismo (sto nije imalo sansi, u guzvi se takvi samo i odvedu na aerodrom da ne bi bilo daljih incidenata) - a sad on zahteva kljuceve grada - sto je toliko arogantno da ja mislim da je smisljena prica, nema govora da bi bilo koji premijer trazio to od bilo koje zemlje.

Ako ima dokaza, a ono nek neko javi u Brisel - ili ne lazite vise narod, podrzavaju vas dovoljno (a i plate se smanjuju svejedno, ne skrecite paznju sa toga)

vladimir

pre 9 godina

Ko je ovde lud, zbunjen i normalan
ima nas dosta ludih , duplo vise zbunjenih a normalnih izgleda vrlo malo
-pa ja ne mogu da verujem sta citam .

Dario Cerovac

pre 9 godina

Mislim da treba biti dostojanstven i izneti saopštenje da se nisu stvorili uslovi za posetu. Navesti da se radi na tome da se stvore uslovi za posetu, ali da to ne zavisi od nas. To pre svega zavisi od druge strane. Kako nema volje druge strane da se razgovara u mirnoj atmosferi, već da se simbolična poseta svodi na stalne provokacije i zapaljive poruke sa druge strane, poseta se odlaže do daljnjeg.....EU ipak mora da ima alternativu. Uvek postoji alternativa.

pera

pre 9 godina

Kad jednom pokažeš slabost, naravno da će tražiti sve više. Zato, umesto da stav pokazujemo paljenjem pekara, bolje da organizujemo ozbiljnu PR kampanju i potrošimo konačno neki novac na dobro osmišljeno i korisno lobiranje.

zeljko

pre 9 godina

Šta je strašno ako poseti svoje sunarodnike.i mi to radimo i drugi kod nas,ključevi grada su simboličan diplomatski gest i neko nas će dobiti ključeve Tirane ako već nije.Treba pokazati dobru volju.Ne možemo se ljutiti što su Albanci iz Preseva navijali za Albaniju,pa i naši u Makedoniji,Bosni,Hrvatskoj su uvek javno navijali za Srbiju protiv tamošnjih reprezentacija,a mi pravili tv reportaže o tome kao o izrazu patriotizma.Tada nam nije smetalo.Treba imati u vidu i da imamo značajan trgovinski suficit sa Abanijom i nekakav prekid ekonomske saradnje bi nas pogodio.Verujem da premijer to ima u vidu.

s`brda dokotrljani

pre 9 godina

Decenije izolacije i ispiranja mozgova od strane rezima Envera Hodze, potom politicki i pedagoski promasaj u vidu nagradjivanja i tolerisanja albanskog sovinizma umesto da se sankcionise, za sta su krivi Amerika i Nemacka, vetar u ledja albanskom sovinizmu sponzorisanjem stvaranja albanske paradrzave na Kosovu i podele Makedonije sto je kod ogranicenih mozgova stvorilo umisljaj da je ono sto rade Albanci besprekorno i olicenje "demokratije, pravde, morala i prava". Sve je to dovelo do ovoga da su albanski palanacki politicari umislili da su maltene Rolingstonsi i Majka Tereza u jednom, razmazene primadone koje su umislile da su planetarno bitne, traze kljuceve Beograda, imaju rajder listu i jos su umislili da su i moralne gromade koji ce drugima deliti lekcije. Ali kao i sve druge, i Albance ceka budjenje i spustanje na zemlju.

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

pa dajte mu kljuceve, mozda nam bude bolje pod njima....?
(LAKI69, 22. oktobar 2014 09:23)
----
Onima koji žele da budu "pod nekim" život nikada neće biti lak i bolji.

London 94

pre 9 godina

Ko je pustio dron? Ne-zna se.
Zasto Rama hoce u poseti Dolini? Ne znamo?
Hocemo li Ramu u posetu? Hocemo ali ne znamo pod kojim uslovima?
Mnogo sta mi I ne znamo. Znamo da nam nije dobro I da bolje I nece biti.

odnosi

pre 9 godina

Pored izvinjenja Srbiji..trebalo bi da se izvine i Grckoj,Makedoniji i Crnoj Gpori,ako zeli dobre medjususedsedske odnose sa tim zemljama i uopste da ga neko od njih primi u posetu,koju tako ocigledno ,zeli, iz sve snage!Sve u svoje vreme..a narocito kad dodje vreme postovanja onih,koje bi da posetis!Slavljenicka operacija DRON,sigurno nigde nije bolje primljena i sa tolikim odusevljenjem proslavljena..kao u Albaniji!Operacija DRON,ocigledno planirana u glavama albanskih ekstremista..ostavila je utisak gnusanja svetske javnosti a ni gram simpatija prema tom provokativnom politickom projektu Velike Albanije!Pa se pitamo,sem skandaloznog razresenja ove utakmice,sta su to oni postigli..Apsolutno nista,sem sto su pokazali svoje pravo lice!Medjunarodna zajednica bi trebalo da sliku Velike Albanije,shvati mnogo ozbiljnije sada,nego kasnije..Problem ove vrste se resava dok je u zacetku,jer kasnije prevazilazi problem i postaje licemerno pomaganje..ali zakasnelo!Pogotovo sto se ovde radi o teritorijalnim pretenzijama albanske drzave,prema teritorijama cetiri drzave u okruzenju!Ovo isticanje slike Velike Albanije na fudbalskom stadionu u Beogradu i to na jednoj medjunarodnoj utakmici a pred ocima celog sveta,ne moze biti nikako dobronamerna poruka u medjudrzavnim odnosima!Vec samo odraz dubokog nepostovanja teritorijalne celine,drzava u okruzenju!I dok se albanska drzava ne ogradi,od svega sto se desilo i ne procesuira pocinioce..ma ko oni bili..Do tada i poseta moze da saceka..

Mile

pre 9 godina

Zanimljivo je to da skoro svi koji su priznali Kosovo uvek prvo dodju u Bg pa tek onda idu na jug. Kod nas kazu kako je sve dobro i kako sno prijatelhi, a kasnije odu na jug i podrze separatiste, drugim recima nas napljuju. E pa sad da vidimo malo obrnuto, prvo sve pa tek onda Bg. Zivo me zanima koja ce poruka biti u Presevu ako bude prvo tamo isao.

mafijaska posla

pre 9 godina

A da mu damo da bude predsednik FSSa?
Gori od Karadzica ne moze da bude.
A brat ovog prizemnog provokatora nek bude direktor BIA, nece biti nista gori od ovih koje imamo.

ccv

pre 9 godina

Prvo ce u Bg uzeti kljuceve pa ce otici u Presevo i stati na binu pred mravinjakom Albanaca i uzeti kljuc u ruke i ponizavati nas i govoriti o velikoj Albaniji ili o prikljucenje Presevske doline u Kosovo a zatim i u Albaniju .Pazite sta sam rekao!!!

Dobrodošao pravoslavni brate!

pre 9 godina

"Ja mislim da je ipak bolje da bude pocasni gradjanin Beograda.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije
(realno, 22. oktobar 2014 09:06)"

Koga sve nisu proglasili!
Sreća što je Bler bio kratko, a i zanima ga samo keš ...
A ovaj je navodno pravoslavac i kao takav posebno omiljen na ovom forumu!

objektivni srbin

pre 9 godina

"To takođe nije običaj u diplomatskim posetama, da regionalni lideri zahtevaju da obiđu oblasti u kojima živi većinsko stanovništvo njihovog naroda. "

ovo nije istina, nasi visoki politicari prilikom zvanicnih poseta drzava u regionu veoma cesto posete srpsku zajednicu koja zivi u tim drzavama i to je sasvim normalno i uobicajeno. naravno da mu treba dozvoliti da poseti presevsku dolinu, to moze biti samo veliki plus za nasu drzavu

Sale

pre 9 godina

Dajte ljudi,otkažite posetu...nema svrhe...niti se razumemo, niti se uvažavamo,niti o bilo čemu odlučujemo...čak i da se dogovre bilo šta, ako to ne odgovara zapadu ništa od toga...nije niko dolazio 70 godina ,ne mora ni narednih 70...i ne znam ni šta će ima ta "Velika Albanija"...i da je dobiju, ne bi znali šta će sa njom...da neće tu da dovedu Mercedes, Microsoft ? Zapadu odgovara da ostanu tako nerazvijeni jer su onda militantni...ako bi grunuo kapital, ljudi kupovila kola i stanove na kredit, dizali kuće...manje bi im se ratovalo

mare

pre 9 godina

Lepo bi bilo da mu kljuceve uruce Dacic i Vucic zajedno. Ipak su njih dvojica bili glavni pijuni na srpskoj politickoj sceni 90-ih kada se sejala zla krv medju Srbima i Albancima. Inace 11. novembar je neradni dan u Srbiji (Dan primirja u 1. sv. ratu), pe eto jos malo prigodne simbolike za nas drzavni vrh, moze da bude velicanstvenije nego kad je dolazio Putin.

pop

pre 9 godina

Ja iskreno ne vidim niti jedan jedina razlog zasto bi ovaj covek dolazio.
Tolko su se osilili i bahato se ponasaju, i stvarno nista dobro ne moze doneti ova poseta, jer zasto nesto radi pro forme (oni nas ne vole, pa nas ne vole).

aaaa

pre 9 godina

Dođem vam u goste i želim da mi poklonite zlatni rolex ... A ti reci da nećeš pa će da te bije Maler (Amer) ...

Samo na Balkanu!!!

moram da kazem

pre 9 godina

Pitam se samo jedno. Gde je kraj svim ponizenjima i kolika je ukupna cena koju moramo da platimo kao drzava i nacija zbog svega sto se desilo devedesetih, da bismo mogli da u ocima ostatka sveta budemo na istom nivou gde i Madjari, Cesi, Slovaci itd? Dajte, recite nam cifru, da izvadimo novcanik i platimo u gotovini, valjda cemo izvuci i neki poput. A ne da nas ovako ubijate na rate. Poslali smo ceo drzavni vrh u Hag. Svakih par meseci nam pominju vize. Svaki put kada se obratimo Briselu dobijemo jos jedna uslov, ucenu, domaci zadatak. I tako unedogled. Sad i ovome noge da ljubimo i da mu predamo kljuceve grada. Hocete na Kalemegdanu, kod onog spomenika? Ne bi me cudilo i da nas na to naterate. Knez Mihailo je tamo primio kljuceve grada od Turaka, a mi treba tamo da ih predamo Albancu. Hajde, progutacemo i to, imamo mi zeludac za sve. Ali pitam se samo dokle?! Dokle vise Evropo?! Dok sva mladost Srbije ne emigrira, dok sva vojska ne ne dezertira, dok nas sve ne pretvorite u jedan veliki staracki dom, dok nas sve ne pogodi grom, dok nas ne svedete na jednog starca, kozu i magarca? Kameno doba ... da, da, i to mora da se proba, jer tako je rekla jos gospodja Olbrajt da cete nas u kameno doba vratiti, kada ste nas onomad bombardovali. Da, ima nas koji pamtimo kao slon i imamo 2 grama vise mozga od kisnih glista. Znam da mi necete objaviti komentar, ali morao sam da ovo kazem ...

Petar_357

pre 9 godina

Traži način da isprovocira naše da odbiju posetu, da ispadne da smo mi divljaci. Odgovorite mu lepo. Dodji care na jedan radni rucak sa 3 zamenuka premijera i jednim savetnikom ministarstva. Nećeš?

Habenzer

pre 9 godina

Kako nije običaj da se posete regioni gde živi većinsko stanovništvo? Pa zar nije pre desetak godina poginuo slovački ministar spoljnih poslova na putu za Kovačicu? Tad je bio veliki skandal oko propusta u organizaciji, bezbednosti, sporoj intervenciji hitne pomoći itd. Ali činjenica je da državnik išao da poseti svoj narod. I ne vidim što bi to bio problem. Pa neće da obilazi valjda Mađare u Subotici? Više me zanima što želi da dobije "ključeve Beograda", štagod to uopšte bilo...

Miloš

pre 9 godina

Treba da dođe, bez velikih počasti i razgovarati iza zatvorenih vrata o ekonomskim stvarima.

Bez konferencije za štampu gde može da vređa, i bez posete Preševskoj dolini gde može da pali vatru. Zašto bi sebe uvek nameštali na penale?

Ja

pre 9 godina

Sad ce da krenu komentari, te ovo te ono... Budimo jednom diplomati. Izadjimo iz ovoga kao civilizovani, kao pobednici. Isto tako kako su nasi fudbaleri, kako je Bane Ivanovic i ekipa iskulirao s*anje i postupio ljudski. To je to sto nam fali, biti pametan u takvoj situaciji. Da pamet bude brza od refleksa. Za svadju je potrebno dvoje. Cool ljudi, cool.

Che

pre 9 godina

prvo neka obidje Presevo, pa proveriti sta je izjavio.Pa nakon toga videti da li da dodje kao turista ili mu ipak prirediti docek....sa tetkicama i portirom.

momir

pre 9 godina

a po cemu je to neobicno da poseti njihove sunarodnike? to redovno rade nasi i hrvatatski politicari. i milo je posetio crnogorce kad je dolazio. previse je lose volje sa srpske strane.

žarko

pre 9 godina

Aman Rama,pa nisi Amon Ra čoveče, spusti se na zemlju gde mi ostali pokušavamo da živimo u miru. Trofej posete treba da bude dokaz ekstremnim desničarima i sa jedne i sa druge strane da niti je Albanija kolaps civilizacije, a ni Srbija kancer Evrope. To znamo mi koji smo u kontaktu jednim sa drugima, ali trebaju da otkriju i oni koji znaju sve o nemanju pojma. U suprotnom, ovakvim zahtevima, ako su istiniti, treba jedino da usledi jedna sikter-kafa...

darko

pre 9 godina

pa ne bih se slozio da regionalni lideri ne posecuju svoje nacionalne manjine.Setimo se posete rumunskog,madjarskog i hrvatskog predsednika.Svi su bili kod svojih nacionalnih manjina.
Mada u ovom slucaju to ne opravdavam da Rama ide u Presevo jer je tenzija prevelika.

SimaV

pre 9 godina

Ako je ovo tacno, ovo pokazuje da taj covek i dalje samo po celu noc smislja na koji nacin ce izazvati negativne emocije kod nas. On nam nije prijatelj. Ni njegovi prijatelji nam nisu prijatelji. Sa njime moze samo sluzbeno, samo koliko se mora.

milan

pre 9 godina

jednostavno mu posaljite protokol, kao sto je bilo kad je neko dolazio iz Letonije, Kolumbije, Mongolije.., i ako hoce neka dodje !!!

Citalac

pre 9 godina

Fudbaleri se vratili u Albaniju, Rama ih podrzao, kao da su se vratili pobednici sa bojnog polja

Potom napisao " 12 tacaka "

Sada hoce , simbolicno, kljuceve Beograda i razgovore u Presevu

Gospodo politicati povezite cinjenice- mapa velike Albanije, simbolicno kljucevi Beograda i realni razgovori u Presevu

Kada shvatite ( ako ikada shvatite ) da je cela prica i poseta, provokacija, tada cete reci NE

Nadam se da cete shvatiti !

aleks

pre 9 godina

Odluka da se pomeri njegova poseta je bila pun pogodak!Bravo Vucicu, tvoja intuicija je neprevazidjena. Sada cemo svaki dan do tog 10.novembra citati samo ime albanskog premijera za kojeg nas bas zabole...trebalo je otkazati posetu i pomeriti je za novembar 2015 jer ti je kao timetable pun i tacka!ali tetka iz Nemacke je gledala u kuglu...

abit

pre 9 godina

Pa kad je on mogao Goranu Bregovicu dati kljuc Tirane, zasto ne bi mogao i njemu dati kljuc Beograda pa nek on to otvara i zatvara kad oce ako mu bas do toga stalo

Aleksa

pre 9 godina

Treba uvesti strog vizni režim građanima Albanije i zabraniti im organizaciju skupova, politički i NVO angažman i maksimalno im ograničiti boravak na teritoriji RS.

acca

pre 9 godina

E stvarno se divim ovim albancima, stvarno imaju drzavnike, stvarno znaju svoj plan i nacin kako da prozivaju i provociraju cak i kroz diplomatiju! Da kazem pravo i zasluzujemo ovakve niske udarce! E bre politicari srpski oli se vi probuditi?!!!

Aleksa

pre 9 godina

Treba uvesti strog vizni režim građanima Albanije i zabraniti im organizaciju skupova, politički i NVO angažman i maksimalno im ograničiti boravak na teritoriji RS.

pop

pre 9 godina

Ja iskreno ne vidim niti jedan jedina razlog zasto bi ovaj covek dolazio.
Tolko su se osilili i bahato se ponasaju, i stvarno nista dobro ne moze doneti ova poseta, jer zasto nesto radi pro forme (oni nas ne vole, pa nas ne vole).

aleks

pre 9 godina

Odluka da se pomeri njegova poseta je bila pun pogodak!Bravo Vucicu, tvoja intuicija je neprevazidjena. Sada cemo svaki dan do tog 10.novembra citati samo ime albanskog premijera za kojeg nas bas zabole...trebalo je otkazati posetu i pomeriti je za novembar 2015 jer ti je kao timetable pun i tacka!ali tetka iz Nemacke je gledala u kuglu...

Citalac

pre 9 godina

Fudbaleri se vratili u Albaniju, Rama ih podrzao, kao da su se vratili pobednici sa bojnog polja

Potom napisao " 12 tacaka "

Sada hoce , simbolicno, kljuceve Beograda i razgovore u Presevu

Gospodo politicati povezite cinjenice- mapa velike Albanije, simbolicno kljucevi Beograda i realni razgovori u Presevu

Kada shvatite ( ako ikada shvatite ) da je cela prica i poseta, provokacija, tada cete reci NE

Nadam se da cete shvatiti !

Petar_357

pre 9 godina

Traži način da isprovocira naše da odbiju posetu, da ispadne da smo mi divljaci. Odgovorite mu lepo. Dodji care na jedan radni rucak sa 3 zamenuka premijera i jednim savetnikom ministarstva. Nećeš?

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

pa dajte mu kljuceve, mozda nam bude bolje pod njima....?
(LAKI69, 22. oktobar 2014 09:23)
----
Onima koji žele da budu "pod nekim" život nikada neće biti lak i bolji.

Miloš

pre 9 godina

Treba da dođe, bez velikih počasti i razgovarati iza zatvorenih vrata o ekonomskim stvarima.

Bez konferencije za štampu gde može da vređa, i bez posete Preševskoj dolini gde može da pali vatru. Zašto bi sebe uvek nameštali na penale?

SimaV

pre 9 godina

Ako je ovo tacno, ovo pokazuje da taj covek i dalje samo po celu noc smislja na koji nacin ce izazvati negativne emocije kod nas. On nam nije prijatelj. Ni njegovi prijatelji nam nisu prijatelji. Sa njime moze samo sluzbeno, samo koliko se mora.

Ja

pre 9 godina

Sad ce da krenu komentari, te ovo te ono... Budimo jednom diplomati. Izadjimo iz ovoga kao civilizovani, kao pobednici. Isto tako kako su nasi fudbaleri, kako je Bane Ivanovic i ekipa iskulirao s*anje i postupio ljudski. To je to sto nam fali, biti pametan u takvoj situaciji. Da pamet bude brza od refleksa. Za svadju je potrebno dvoje. Cool ljudi, cool.

Sale

pre 9 godina

Dajte ljudi,otkažite posetu...nema svrhe...niti se razumemo, niti se uvažavamo,niti o bilo čemu odlučujemo...čak i da se dogovre bilo šta, ako to ne odgovara zapadu ništa od toga...nije niko dolazio 70 godina ,ne mora ni narednih 70...i ne znam ni šta će ima ta "Velika Albanija"...i da je dobiju, ne bi znali šta će sa njom...da neće tu da dovedu Mercedes, Microsoft ? Zapadu odgovara da ostanu tako nerazvijeni jer su onda militantni...ako bi grunuo kapital, ljudi kupovila kola i stanove na kredit, dizali kuće...manje bi im se ratovalo

Che

pre 9 godina

prvo neka obidje Presevo, pa proveriti sta je izjavio.Pa nakon toga videti da li da dodje kao turista ili mu ipak prirediti docek....sa tetkicama i portirom.

ccv

pre 9 godina

Prvo ce u Bg uzeti kljuceve pa ce otici u Presevo i stati na binu pred mravinjakom Albanaca i uzeti kljuc u ruke i ponizavati nas i govoriti o velikoj Albaniji ili o prikljucenje Presevske doline u Kosovo a zatim i u Albaniju .Pazite sta sam rekao!!!

objektivni srbin

pre 9 godina

"To takođe nije običaj u diplomatskim posetama, da regionalni lideri zahtevaju da obiđu oblasti u kojima živi većinsko stanovništvo njihovog naroda. "

ovo nije istina, nasi visoki politicari prilikom zvanicnih poseta drzava u regionu veoma cesto posete srpsku zajednicu koja zivi u tim drzavama i to je sasvim normalno i uobicajeno. naravno da mu treba dozvoliti da poseti presevsku dolinu, to moze biti samo veliki plus za nasu drzavu

momir

pre 9 godina

a po cemu je to neobicno da poseti njihove sunarodnike? to redovno rade nasi i hrvatatski politicari. i milo je posetio crnogorce kad je dolazio. previse je lose volje sa srpske strane.

Mile

pre 9 godina

Zanimljivo je to da skoro svi koji su priznali Kosovo uvek prvo dodju u Bg pa tek onda idu na jug. Kod nas kazu kako je sve dobro i kako sno prijatelhi, a kasnije odu na jug i podrze separatiste, drugim recima nas napljuju. E pa sad da vidimo malo obrnuto, prvo sve pa tek onda Bg. Zivo me zanima koja ce poruka biti u Presevu ako bude prvo tamo isao.

mare

pre 9 godina

Lepo bi bilo da mu kljuceve uruce Dacic i Vucic zajedno. Ipak su njih dvojica bili glavni pijuni na srpskoj politickoj sceni 90-ih kada se sejala zla krv medju Srbima i Albancima. Inace 11. novembar je neradni dan u Srbiji (Dan primirja u 1. sv. ratu), pe eto jos malo prigodne simbolike za nas drzavni vrh, moze da bude velicanstvenije nego kad je dolazio Putin.

moram da kazem

pre 9 godina

Pitam se samo jedno. Gde je kraj svim ponizenjima i kolika je ukupna cena koju moramo da platimo kao drzava i nacija zbog svega sto se desilo devedesetih, da bismo mogli da u ocima ostatka sveta budemo na istom nivou gde i Madjari, Cesi, Slovaci itd? Dajte, recite nam cifru, da izvadimo novcanik i platimo u gotovini, valjda cemo izvuci i neki poput. A ne da nas ovako ubijate na rate. Poslali smo ceo drzavni vrh u Hag. Svakih par meseci nam pominju vize. Svaki put kada se obratimo Briselu dobijemo jos jedna uslov, ucenu, domaci zadatak. I tako unedogled. Sad i ovome noge da ljubimo i da mu predamo kljuceve grada. Hocete na Kalemegdanu, kod onog spomenika? Ne bi me cudilo i da nas na to naterate. Knez Mihailo je tamo primio kljuceve grada od Turaka, a mi treba tamo da ih predamo Albancu. Hajde, progutacemo i to, imamo mi zeludac za sve. Ali pitam se samo dokle?! Dokle vise Evropo?! Dok sva mladost Srbije ne emigrira, dok sva vojska ne ne dezertira, dok nas sve ne pretvorite u jedan veliki staracki dom, dok nas sve ne pogodi grom, dok nas ne svedete na jednog starca, kozu i magarca? Kameno doba ... da, da, i to mora da se proba, jer tako je rekla jos gospodja Olbrajt da cete nas u kameno doba vratiti, kada ste nas onomad bombardovali. Da, ima nas koji pamtimo kao slon i imamo 2 grama vise mozga od kisnih glista. Znam da mi necete objaviti komentar, ali morao sam da ovo kazem ...

abit

pre 9 godina

Pa kad je on mogao Goranu Bregovicu dati kljuc Tirane, zasto ne bi mogao i njemu dati kljuc Beograda pa nek on to otvara i zatvara kad oce ako mu bas do toga stalo

zeljko

pre 9 godina

Šta je strašno ako poseti svoje sunarodnike.i mi to radimo i drugi kod nas,ključevi grada su simboličan diplomatski gest i neko nas će dobiti ključeve Tirane ako već nije.Treba pokazati dobru volju.Ne možemo se ljutiti što su Albanci iz Preseva navijali za Albaniju,pa i naši u Makedoniji,Bosni,Hrvatskoj su uvek javno navijali za Srbiju protiv tamošnjih reprezentacija,a mi pravili tv reportaže o tome kao o izrazu patriotizma.Tada nam nije smetalo.Treba imati u vidu i da imamo značajan trgovinski suficit sa Abanijom i nekakav prekid ekonomske saradnje bi nas pogodio.Verujem da premijer to ima u vidu.

Dobrodošao pravoslavni brate!

pre 9 godina

"Ja mislim da je ipak bolje da bude pocasni gradjanin Beograda.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije
(realno, 22. oktobar 2014 09:06)"

Koga sve nisu proglasili!
Sreća što je Bler bio kratko, a i zanima ga samo keš ...
A ovaj je navodno pravoslavac i kao takav posebno omiljen na ovom forumu!

vladimir

pre 9 godina

Ko je ovde lud, zbunjen i normalan
ima nas dosta ludih , duplo vise zbunjenih a normalnih izgleda vrlo malo
-pa ja ne mogu da verujem sta citam .

aaaa

pre 9 godina

Dođem vam u goste i želim da mi poklonite zlatni rolex ... A ti reci da nećeš pa će da te bije Maler (Amer) ...

Samo na Balkanu!!!

NikolaD

pre 9 godina

E ako opet nasednemo na provokacije, stvarno smo debilni.
Naravno da treba da dodje i nije frka ni za kljuceve a u posetu dole sa Ramom i nasi drzavnici treba da odu.
Treba jednom valjda da probamo da se pomirimo nekako, ponos se ne sipa u traktor sto rece Palma jednom (bas mi je drago sto ga nema u medijima vise).

Pa ako Rama ispadne seljak to nece biti na nas obraz nego na njihov i tako ce se klima malo promeniti ali u nasu korist.
Hocemo li se ikada opametiti.

Petar

pre 9 godina

A ko to tvrdi - jesu novinari videli njegov dopis nasim vlastima?

Prvo mu brata optuzismo da je upravljao dronom koji je mozda neki KGBovac pustio sa internata vojne gimnazije odmah do do stadiona, pa ga kao uhapsismo (sto nije imalo sansi, u guzvi se takvi samo i odvedu na aerodrom da ne bi bilo daljih incidenata) - a sad on zahteva kljuceve grada - sto je toliko arogantno da ja mislim da je smisljena prica, nema govora da bi bilo koji premijer trazio to od bilo koje zemlje.

Ako ima dokaza, a ono nek neko javi u Brisel - ili ne lazite vise narod, podrzavaju vas dovoljno (a i plate se smanjuju svejedno, ne skrecite paznju sa toga)

Aleksandar

pre 9 godina

Zasto palite narod bez veze, a posle vam je djavo kriv ?
Zar nije Ivo Josipovic posetio hrvatsku zajednicu u Subotici kad je dolazio u posetu Srbiji ?
Zar nisu Turci bili u Novom Pazaru ?
Zar ne rade isto to nasi vlastodrsci prilikom posete Hrvatskoj, BIH, Makedoniji ...?
Najlogicnija moguca stvar je da po istom principu Rama poseti Presevo.

Ahaaha

pre 9 godina

Ovaj stvarno ide na maksimalno natezanje tenzija i sa tim stvaranje buduce mrznje i animositeta. Pre mesec dana je opstom Srbinu Albanija i njeni gradjani bila ok zemlja, bez mrznje prema njima, jedini animozitet smo imali prema Kosovskim zbog toga sta su oni ucinili (teror, otimanje drzave, klanje, bombardovanje, ubijanje i proteravanje stotine hiljada srba, nehumane uslove pod kojim preostali srbi zive). Ali sad su u rekordnom roku uspeli da Srbi i Albaniju smatraju neprijateljskom drzavom i zamrze ih.

Pitam se samo po cijem nalogu se sve ovo sprovodi. Ovo je ocigledna pretnja Srbiji po stilu "vidite sta imamo spremno za vas, ako... ;) ".

acca

pre 9 godina

E stvarno se divim ovim albancima, stvarno imaju drzavnike, stvarno znaju svoj plan i nacin kako da prozivaju i provociraju cak i kroz diplomatiju! Da kazem pravo i zasluzujemo ovakve niske udarce! E bre politicari srpski oli se vi probuditi?!!!

kobaz87

pre 9 godina

Ja hocu kljuceve od nekog penthausa ako nije problem. E a sta je jos rekao Rama? Mislim, ono, kasnije u toku dana i to? Sta sad radi?

Garbage collector

pre 9 godina

Informativno, ova vest je još jedan od spinova napravljenih za potpaljivanje naroda mržnjom. Svaki diplomata kada dolazi, u saradnji sa ambasadorom i ministrom spoljnih poslova pravi spisak unapred određen. Taj spisak obično ima 200, 300 zahteva minimum. Onda domaćin odgovori na taj spisak, šta može, šta ne može, koje su alternative i šta bi još trebao da uradi. E onda ide proces usaglašavanja.
Između ostalog došlo je vreme da se tako stiču i odlikovanja. Ranije bi se plemićke porodice ženile međunarodno, Naprimer Knez Milutin je oženio Simonidu kad je imala 9 godina u sklopu sklapanja mira između Srbije i Vizantije.

London 94

pre 9 godina

Ko je pustio dron? Ne-zna se.
Zasto Rama hoce u poseti Dolini? Ne znamo?
Hocemo li Ramu u posetu? Hocemo ali ne znamo pod kojim uslovima?
Mnogo sta mi I ne znamo. Znamo da nam nije dobro I da bolje I nece biti.

Gordana

pre 9 godina

Provokacije se nastavljaju sa ociglednom namerom da se destabilizuje Srbija, a pre svega da se izazovu nemiri i u Vojvodini. Vrlo je moguce da ima veze i sa nedavnom posetom Putina-paradom, sto mislim da nam i nije trebalo s obzirom na konflikt Rusija-EU.

milan

pre 9 godina

jednostavno mu posaljite protokol, kao sto je bilo kad je neko dolazio iz Letonije, Kolumbije, Mongolije.., i ako hoce neka dodje !!!

Gilanlia

pre 9 godina

Prije utakmica se pisalo da qe dobit kluceve beograda, naši ,, patrioti" su rekli dače kluč njemu jer on je izdajnik i srpski plačenik , isto o njemu su pisalo kad je dao kluč tirane bregoviču, sad srbski portali daju vesti da je on nacista , i da daje ultimatume o poseti , la¿ o bratu i dron itd. A MI i VI povečamo Mržnju.

Ерик,Пенсилванија

pre 9 godina

Ми ако наставимо са оваквом политиком, они ће нам прво узети Ниш,па полако узети и Београд. Када нам Ниш узму ,Дачић ће опет рећи и нагласити: ,,Кетрин, хвала ти, била си најбоља".

objektivno

pre 9 godina

Nasi unistitelji politicari: nadam se da mozete da kopirate sta drugi rade, ne treba da izmisljamo toplu vodu. Samo pretabajte neki PR neke uspesne drzave, a osim toga morate i da promenite ponasanje. Niko ne voli totalne beskicmenjake. To nije puno ako nadjete nacin da zaposlite bar neke od preko deset hiljada savetnika koje placamo, dajte neka urade to, neka prepisu kako se to radi, umesto sto po ceo dan razmisljaju kako da uvale jos rodjaka u drzavnu sluzbu.

Milan

pre 9 godina

Ako traži ključeve grada Beograda, verovatno misli na veliku Albaniju i zastavu koja je na utakmici lansirana i dala jasnu poruku.Ljudi, je li moguće da smo dozvolili da nas i Albanija toliko ucenjuje i ponižava. Pa dosta je toga...!

btw

pre 9 godina

@Kosovastar

Ako je verovati Vikipediji, Rama je katolik, sto je ionako potpuno nebitno ukoliko ne nameravaju da ga vodaju po crkvama.

Sto se tice kljuceva, koliko znam, kljucevi Beograda se bas izuzetno retko urucuju, ali je zato skoro sigurno da ce dobiti bar jedan orden od Nikolica... i flasu Tomovace, naravno.

s`brda dokotrljani

pre 9 godina

Decenije izolacije i ispiranja mozgova od strane rezima Envera Hodze, potom politicki i pedagoski promasaj u vidu nagradjivanja i tolerisanja albanskog sovinizma umesto da se sankcionise, za sta su krivi Amerika i Nemacka, vetar u ledja albanskom sovinizmu sponzorisanjem stvaranja albanske paradrzave na Kosovu i podele Makedonije sto je kod ogranicenih mozgova stvorilo umisljaj da je ono sto rade Albanci besprekorno i olicenje "demokratije, pravde, morala i prava". Sve je to dovelo do ovoga da su albanski palanacki politicari umislili da su maltene Rolingstonsi i Majka Tereza u jednom, razmazene primadone koje su umislile da su planetarno bitne, traze kljuceve Beograda, imaju rajder listu i jos su umislili da su i moralne gromade koji ce drugima deliti lekcije. Ali kao i sve druge, i Albance ceka budjenje i spustanje na zemlju.

Nikola

pre 9 godina

Ako Albanci zaista žele poboljšanje odnosa, mogli bi da prestanu da provociraju na svakom koraku, a onda da svetu prikazuju kako eto Srbi neće da sarađuju.

Obren

pre 9 godina

Nije problem da ovaj traži bilo šta, jer može da traži šta god hoće. Problem je što je sve ovo uvod u "internacionalizaciju problema" tzv. preševske doline.
"Prirodna Albanija" nije slučajno nešto što Albanci ne kriju, a o čemu svi na zapadu ćute, odnosno prećutno odobravaju. Jug Srbije im je sledeći cilj i centar stvaranja novog razdora, a sve ovo prethodnih nedelja je samo predigra za haos koji nam zajedno pripremaju "prijatelji" sa zapada i aljbanski "prijatelji".

Put your money where your mouth is

pre 9 godina

Predlazem da mu se simbolicno uruce kljucevi Palate Albanija, pa da moze da izjavi da je pocasni gradjanin Albanije

zoran

pre 9 godina

Ha ha ha, sad će senator da zovne Vučka i Ivicu i da im izda nalog i sutra su spremni ključevi veličine lopate u crvenoj boji. I da ih uruči neki zaslužan građanin, neki američi čovek... ima takvih puno u Beogradu. Sjajno, pa mi samo treba da sedimo skrštenih ruku i da čitamo vesti, ovi zapadnjaci sami rade protiv sebe, bolje nego što bismo mi to ikada mogli.

Habenzer

pre 9 godina

Kako nije običaj da se posete regioni gde živi većinsko stanovništvo? Pa zar nije pre desetak godina poginuo slovački ministar spoljnih poslova na putu za Kovačicu? Tad je bio veliki skandal oko propusta u organizaciji, bezbednosti, sporoj intervenciji hitne pomoći itd. Ali činjenica je da državnik išao da poseti svoj narod. I ne vidim što bi to bio problem. Pa neće da obilazi valjda Mađare u Subotici? Više me zanima što želi da dobije "ključeve Beograda", štagod to uopšte bilo...

odnosi

pre 9 godina

Pored izvinjenja Srbiji..trebalo bi da se izvine i Grckoj,Makedoniji i Crnoj Gpori,ako zeli dobre medjususedsedske odnose sa tim zemljama i uopste da ga neko od njih primi u posetu,koju tako ocigledno ,zeli, iz sve snage!Sve u svoje vreme..a narocito kad dodje vreme postovanja onih,koje bi da posetis!Slavljenicka operacija DRON,sigurno nigde nije bolje primljena i sa tolikim odusevljenjem proslavljena..kao u Albaniji!Operacija DRON,ocigledno planirana u glavama albanskih ekstremista..ostavila je utisak gnusanja svetske javnosti a ni gram simpatija prema tom provokativnom politickom projektu Velike Albanije!Pa se pitamo,sem skandaloznog razresenja ove utakmice,sta su to oni postigli..Apsolutno nista,sem sto su pokazali svoje pravo lice!Medjunarodna zajednica bi trebalo da sliku Velike Albanije,shvati mnogo ozbiljnije sada,nego kasnije..Problem ove vrste se resava dok je u zacetku,jer kasnije prevazilazi problem i postaje licemerno pomaganje..ali zakasnelo!Pogotovo sto se ovde radi o teritorijalnim pretenzijama albanske drzave,prema teritorijama cetiri drzave u okruzenju!Ovo isticanje slike Velike Albanije na fudbalskom stadionu u Beogradu i to na jednoj medjunarodnoj utakmici a pred ocima celog sveta,ne moze biti nikako dobronamerna poruka u medjudrzavnim odnosima!Vec samo odraz dubokog nepostovanja teritorijalne celine,drzava u okruzenju!I dok se albanska drzava ne ogradi,od svega sto se desilo i ne procesuira pocinioce..ma ko oni bili..Do tada i poseta moze da saceka..

"Mi ciudad es tu ciudad"

pre 9 godina

Hajde da ne pravimo od komarca magarca. Možda je to davanje ključeva grada nešto što je u Albaniji uobičajen gest dobrodošlice za VIP-ove?

mafijaska posla

pre 9 godina

A da mu damo da bude predsednik FSSa?
Gori od Karadzica ne moze da bude.
A brat ovog prizemnog provokatora nek bude direktor BIA, nece biti nista gori od ovih koje imamo.

Dejan

pre 9 godina

Ne znam zasto se i dalje podgravaju strasti?
I drugi regionalni lideri su posecivali delove Srbije gde zive njihove manjine.Predsednik Josipovic to svaki put ucini, i to je u redu.
mislim da je cela vest nekako usiljena kako bi se drzala tenzija.
Edi rama je ugledni intelektualac Albanije, umetnik i socijalista. Zasto neko ne napise nesto o tom...

Lio

pre 9 godina

A cudnog naroda. Pa valjda domacin odredjuje kome ce dati kljuc. Ovi verovatno misle da je Albanija centar sveta, izgleda da jih njihova javnost obmanjuje u svemu, izolovani od svega stranog, nesto poput sev.koreje. Samo kad se setim propagande sta je izjavijo Baloteli, C.Ronaldo, verujem da albanci veruju da je to istina. Ajde vise neka dodje neka se rukuju i smese za javnost, poslati ga lepo kuci i zavrsiti sa albanijom i albancima.

darko

pre 9 godina

pa ne bih se slozio da regionalni lideri ne posecuju svoje nacionalne manjine.Setimo se posete rumunskog,madjarskog i hrvatskog predsednika.Svi su bili kod svojih nacionalnih manjina.
Mada u ovom slucaju to ne opravdavam da Rama ide u Presevo jer je tenzija prevelika.

pera

pre 9 godina

Kad jednom pokažeš slabost, naravno da će tražiti sve više. Zato, umesto da stav pokazujemo paljenjem pekara, bolje da organizujemo ozbiljnu PR kampanju i potrošimo konačno neki novac na dobro osmišljeno i korisno lobiranje.

žarko

pre 9 godina

Aman Rama,pa nisi Amon Ra čoveče, spusti se na zemlju gde mi ostali pokušavamo da živimo u miru. Trofej posete treba da bude dokaz ekstremnim desničarima i sa jedne i sa druge strane da niti je Albanija kolaps civilizacije, a ni Srbija kancer Evrope. To znamo mi koji smo u kontaktu jednim sa drugima, ali trebaju da otkriju i oni koji znaju sve o nemanju pojma. U suprotnom, ovakvim zahtevima, ako su istiniti, treba jedino da usledi jedna sikter-kafa...

Frodo

pre 9 godina

Recite mu da je Beograd otvoren grad koji nije okružen zidinama, pa zato nema ni kapija, ni ključeva za njih.

Recite mu i da Beograd rado prima svakog ko dođe sa dobrim namerama. Ako je on takav, onda je dobrodošao.

Jovan

pre 9 godina

Ljudi, shvatite da Rama i albanci sve ce pricatiti i prihvatiti na papiru ali u praksi nista od toga. Srpska strana mora da bilo kakv razgovor sa bilo kojim albancima postovanjem osnovnih ljudskih prava na KiM za srbe, tj. da mogu da se krecu slobodno i slobodno da obradjuju svoju zemlju. To je preduslov bilo kojih i kakvih razgovora sa albancima kad to zazivi onda mozemo da razgovaramo - jednostavno da jednostavnije biti nemoze!

Dario Cerovac

pre 9 godina

Mislim da treba biti dostojanstven i izneti saopštenje da se nisu stvorili uslovi za posetu. Navesti da se radi na tome da se stvore uslovi za posetu, ali da to ne zavisi od nas. To pre svega zavisi od druge strane. Kako nema volje druge strane da se razgovara u mirnoj atmosferi, već da se simbolična poseta svodi na stalne provokacije i zapaljive poruke sa druge strane, poseta se odlaže do daljnjeg.....EU ipak mora da ima alternativu. Uvek postoji alternativa.

me

pre 9 godina

Jel albancima neko rekao da je 10 vek odavno prosao da smo u 21.veku??? Strasno je razmisljanje i ponasanje koje ne napreduje i ne zeli da napreduje...najstrasnije je sto su blizu nama...

momir

pre 9 godina

a po cemu je to neobicno da poseti njihove sunarodnike? to redovno rade nasi i hrvatatski politicari. i milo je posetio crnogorce kad je dolazio. previse je lose volje sa srpske strane.

abit

pre 9 godina

Pa kad je on mogao Goranu Bregovicu dati kljuc Tirane, zasto ne bi mogao i njemu dati kljuc Beograda pa nek on to otvara i zatvara kad oce ako mu bas do toga stalo

zeljko

pre 9 godina

Šta je strašno ako poseti svoje sunarodnike.i mi to radimo i drugi kod nas,ključevi grada su simboličan diplomatski gest i neko nas će dobiti ključeve Tirane ako već nije.Treba pokazati dobru volju.Ne možemo se ljutiti što su Albanci iz Preseva navijali za Albaniju,pa i naši u Makedoniji,Bosni,Hrvatskoj su uvek javno navijali za Srbiju protiv tamošnjih reprezentacija,a mi pravili tv reportaže o tome kao o izrazu patriotizma.Tada nam nije smetalo.Treba imati u vidu i da imamo značajan trgovinski suficit sa Abanijom i nekakav prekid ekonomske saradnje bi nas pogodio.Verujem da premijer to ima u vidu.

Aleksa

pre 9 godina

Treba uvesti strog vizni režim građanima Albanije i zabraniti im organizaciju skupova, politički i NVO angažman i maksimalno im ograničiti boravak na teritoriji RS.

objektivni srbin

pre 9 godina

"To takođe nije običaj u diplomatskim posetama, da regionalni lideri zahtevaju da obiđu oblasti u kojima živi većinsko stanovništvo njihovog naroda. "

ovo nije istina, nasi visoki politicari prilikom zvanicnih poseta drzava u regionu veoma cesto posete srpsku zajednicu koja zivi u tim drzavama i to je sasvim normalno i uobicajeno. naravno da mu treba dozvoliti da poseti presevsku dolinu, to moze biti samo veliki plus za nasu drzavu

Ja

pre 9 godina

Sad ce da krenu komentari, te ovo te ono... Budimo jednom diplomati. Izadjimo iz ovoga kao civilizovani, kao pobednici. Isto tako kako su nasi fudbaleri, kako je Bane Ivanovic i ekipa iskulirao s*anje i postupio ljudski. To je to sto nam fali, biti pametan u takvoj situaciji. Da pamet bude brza od refleksa. Za svadju je potrebno dvoje. Cool ljudi, cool.

"Mi ciudad es tu ciudad"

pre 9 godina

Hajde da ne pravimo od komarca magarca. Možda je to davanje ključeva grada nešto što je u Albaniji uobičajen gest dobrodošlice za VIP-ove?

NikolaD

pre 9 godina

E ako opet nasednemo na provokacije, stvarno smo debilni.
Naravno da treba da dodje i nije frka ni za kljuceve a u posetu dole sa Ramom i nasi drzavnici treba da odu.
Treba jednom valjda da probamo da se pomirimo nekako, ponos se ne sipa u traktor sto rece Palma jednom (bas mi je drago sto ga nema u medijima vise).

Pa ako Rama ispadne seljak to nece biti na nas obraz nego na njihov i tako ce se klima malo promeniti ali u nasu korist.
Hocemo li se ikada opametiti.

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

pa dajte mu kljuceve, mozda nam bude bolje pod njima....?
(LAKI69, 22. oktobar 2014 09:23)
----
Onima koji žele da budu "pod nekim" život nikada neće biti lak i bolji.

mare

pre 9 godina

Lepo bi bilo da mu kljuceve uruce Dacic i Vucic zajedno. Ipak su njih dvojica bili glavni pijuni na srpskoj politickoj sceni 90-ih kada se sejala zla krv medju Srbima i Albancima. Inace 11. novembar je neradni dan u Srbiji (Dan primirja u 1. sv. ratu), pe eto jos malo prigodne simbolike za nas drzavni vrh, moze da bude velicanstvenije nego kad je dolazio Putin.

Petar

pre 9 godina

A ko to tvrdi - jesu novinari videli njegov dopis nasim vlastima?

Prvo mu brata optuzismo da je upravljao dronom koji je mozda neki KGBovac pustio sa internata vojne gimnazije odmah do do stadiona, pa ga kao uhapsismo (sto nije imalo sansi, u guzvi se takvi samo i odvedu na aerodrom da ne bi bilo daljih incidenata) - a sad on zahteva kljuceve grada - sto je toliko arogantno da ja mislim da je smisljena prica, nema govora da bi bilo koji premijer trazio to od bilo koje zemlje.

Ako ima dokaza, a ono nek neko javi u Brisel - ili ne lazite vise narod, podrzavaju vas dovoljno (a i plate se smanjuju svejedno, ne skrecite paznju sa toga)

Gordana

pre 9 godina

Provokacije se nastavljaju sa ociglednom namerom da se destabilizuje Srbija, a pre svega da se izazovu nemiri i u Vojvodini. Vrlo je moguce da ima veze i sa nedavnom posetom Putina-paradom, sto mislim da nam i nije trebalo s obzirom na konflikt Rusija-EU.

pop

pre 9 godina

Ja iskreno ne vidim niti jedan jedina razlog zasto bi ovaj covek dolazio.
Tolko su se osilili i bahato se ponasaju, i stvarno nista dobro ne moze doneti ova poseta, jer zasto nesto radi pro forme (oni nas ne vole, pa nas ne vole).

aleks

pre 9 godina

Odluka da se pomeri njegova poseta je bila pun pogodak!Bravo Vucicu, tvoja intuicija je neprevazidjena. Sada cemo svaki dan do tog 10.novembra citati samo ime albanskog premijera za kojeg nas bas zabole...trebalo je otkazati posetu i pomeriti je za novembar 2015 jer ti je kao timetable pun i tacka!ali tetka iz Nemacke je gledala u kuglu...

ccv

pre 9 godina

Prvo ce u Bg uzeti kljuceve pa ce otici u Presevo i stati na binu pred mravinjakom Albanaca i uzeti kljuc u ruke i ponizavati nas i govoriti o velikoj Albaniji ili o prikljucenje Presevske doline u Kosovo a zatim i u Albaniju .Pazite sta sam rekao!!!

Dejan

pre 9 godina

Ne znam zasto se i dalje podgravaju strasti?
I drugi regionalni lideri su posecivali delove Srbije gde zive njihove manjine.Predsednik Josipovic to svaki put ucini, i to je u redu.
mislim da je cela vest nekako usiljena kako bi se drzala tenzija.
Edi rama je ugledni intelektualac Albanije, umetnik i socijalista. Zasto neko ne napise nesto o tom...

Miloš

pre 9 godina

Treba da dođe, bez velikih počasti i razgovarati iza zatvorenih vrata o ekonomskim stvarima.

Bez konferencije za štampu gde može da vređa, i bez posete Preševskoj dolini gde može da pali vatru. Zašto bi sebe uvek nameštali na penale?

Citalac

pre 9 godina

Fudbaleri se vratili u Albaniju, Rama ih podrzao, kao da su se vratili pobednici sa bojnog polja

Potom napisao " 12 tacaka "

Sada hoce , simbolicno, kljuceve Beograda i razgovore u Presevu

Gospodo politicati povezite cinjenice- mapa velike Albanije, simbolicno kljucevi Beograda i realni razgovori u Presevu

Kada shvatite ( ako ikada shvatite ) da je cela prica i poseta, provokacija, tada cete reci NE

Nadam se da cete shvatiti !

Aleksandar

pre 9 godina

Zasto palite narod bez veze, a posle vam je djavo kriv ?
Zar nije Ivo Josipovic posetio hrvatsku zajednicu u Subotici kad je dolazio u posetu Srbiji ?
Zar nisu Turci bili u Novom Pazaru ?
Zar ne rade isto to nasi vlastodrsci prilikom posete Hrvatskoj, BIH, Makedoniji ...?
Najlogicnija moguca stvar je da po istom principu Rama poseti Presevo.

SimaV

pre 9 godina

Ako je ovo tacno, ovo pokazuje da taj covek i dalje samo po celu noc smislja na koji nacin ce izazvati negativne emocije kod nas. On nam nije prijatelj. Ni njegovi prijatelji nam nisu prijatelji. Sa njime moze samo sluzbeno, samo koliko se mora.

Petar_357

pre 9 godina

Traži način da isprovocira naše da odbiju posetu, da ispadne da smo mi divljaci. Odgovorite mu lepo. Dodji care na jedan radni rucak sa 3 zamenuka premijera i jednim savetnikom ministarstva. Nećeš?

Gilanlia

pre 9 godina

Prije utakmica se pisalo da qe dobit kluceve beograda, naši ,, patrioti" su rekli dače kluč njemu jer on je izdajnik i srpski plačenik , isto o njemu su pisalo kad je dao kluč tirane bregoviču, sad srbski portali daju vesti da je on nacista , i da daje ultimatume o poseti , la¿ o bratu i dron itd. A MI i VI povečamo Mržnju.

Che

pre 9 godina

prvo neka obidje Presevo, pa proveriti sta je izjavio.Pa nakon toga videti da li da dodje kao turista ili mu ipak prirediti docek....sa tetkicama i portirom.

acca

pre 9 godina

E stvarno se divim ovim albancima, stvarno imaju drzavnike, stvarno znaju svoj plan i nacin kako da prozivaju i provociraju cak i kroz diplomatiju! Da kazem pravo i zasluzujemo ovakve niske udarce! E bre politicari srpski oli se vi probuditi?!!!

Dobrodošao pravoslavni brate!

pre 9 godina

"Ja mislim da je ipak bolje da bude pocasni gradjanin Beograda.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije
(realno, 22. oktobar 2014 09:06)"

Koga sve nisu proglasili!
Sreća što je Bler bio kratko, a i zanima ga samo keš ...
A ovaj je navodno pravoslavac i kao takav posebno omiljen na ovom forumu!

Ahaaha

pre 9 godina

Ovaj stvarno ide na maksimalno natezanje tenzija i sa tim stvaranje buduce mrznje i animositeta. Pre mesec dana je opstom Srbinu Albanija i njeni gradjani bila ok zemlja, bez mrznje prema njima, jedini animozitet smo imali prema Kosovskim zbog toga sta su oni ucinili (teror, otimanje drzave, klanje, bombardovanje, ubijanje i proteravanje stotine hiljada srba, nehumane uslove pod kojim preostali srbi zive). Ali sad su u rekordnom roku uspeli da Srbi i Albaniju smatraju neprijateljskom drzavom i zamrze ih.

Pitam se samo po cijem nalogu se sve ovo sprovodi. Ovo je ocigledna pretnja Srbiji po stilu "vidite sta imamo spremno za vas, ako... ;) ".

Jovan

pre 9 godina

Ljudi, shvatite da Rama i albanci sve ce pricatiti i prihvatiti na papiru ali u praksi nista od toga. Srpska strana mora da bilo kakv razgovor sa bilo kojim albancima postovanjem osnovnih ljudskih prava na KiM za srbe, tj. da mogu da se krecu slobodno i slobodno da obradjuju svoju zemlju. To je preduslov bilo kojih i kakvih razgovora sa albancima kad to zazivi onda mozemo da razgovaramo - jednostavno da jednostavnije biti nemoze!

moram da kazem

pre 9 godina

Pitam se samo jedno. Gde je kraj svim ponizenjima i kolika je ukupna cena koju moramo da platimo kao drzava i nacija zbog svega sto se desilo devedesetih, da bismo mogli da u ocima ostatka sveta budemo na istom nivou gde i Madjari, Cesi, Slovaci itd? Dajte, recite nam cifru, da izvadimo novcanik i platimo u gotovini, valjda cemo izvuci i neki poput. A ne da nas ovako ubijate na rate. Poslali smo ceo drzavni vrh u Hag. Svakih par meseci nam pominju vize. Svaki put kada se obratimo Briselu dobijemo jos jedna uslov, ucenu, domaci zadatak. I tako unedogled. Sad i ovome noge da ljubimo i da mu predamo kljuceve grada. Hocete na Kalemegdanu, kod onog spomenika? Ne bi me cudilo i da nas na to naterate. Knez Mihailo je tamo primio kljuceve grada od Turaka, a mi treba tamo da ih predamo Albancu. Hajde, progutacemo i to, imamo mi zeludac za sve. Ali pitam se samo dokle?! Dokle vise Evropo?! Dok sva mladost Srbije ne emigrira, dok sva vojska ne ne dezertira, dok nas sve ne pretvorite u jedan veliki staracki dom, dok nas sve ne pogodi grom, dok nas ne svedete na jednog starca, kozu i magarca? Kameno doba ... da, da, i to mora da se proba, jer tako je rekla jos gospodja Olbrajt da cete nas u kameno doba vratiti, kada ste nas onomad bombardovali. Da, ima nas koji pamtimo kao slon i imamo 2 grama vise mozga od kisnih glista. Znam da mi necete objaviti komentar, ali morao sam da ovo kazem ...

Mile

pre 9 godina

Zanimljivo je to da skoro svi koji su priznali Kosovo uvek prvo dodju u Bg pa tek onda idu na jug. Kod nas kazu kako je sve dobro i kako sno prijatelhi, a kasnije odu na jug i podrze separatiste, drugim recima nas napljuju. E pa sad da vidimo malo obrnuto, prvo sve pa tek onda Bg. Zivo me zanima koja ce poruka biti u Presevu ako bude prvo tamo isao.

Nikola

pre 9 godina

Ako Albanci zaista žele poboljšanje odnosa, mogli bi da prestanu da provociraju na svakom koraku, a onda da svetu prikazuju kako eto Srbi neće da sarađuju.

Sale

pre 9 godina

Dajte ljudi,otkažite posetu...nema svrhe...niti se razumemo, niti se uvažavamo,niti o bilo čemu odlučujemo...čak i da se dogovre bilo šta, ako to ne odgovara zapadu ništa od toga...nije niko dolazio 70 godina ,ne mora ni narednih 70...i ne znam ni šta će ima ta "Velika Albanija"...i da je dobiju, ne bi znali šta će sa njom...da neće tu da dovedu Mercedes, Microsoft ? Zapadu odgovara da ostanu tako nerazvijeni jer su onda militantni...ako bi grunuo kapital, ljudi kupovila kola i stanove na kredit, dizali kuće...manje bi im se ratovalo

Lio

pre 9 godina

A cudnog naroda. Pa valjda domacin odredjuje kome ce dati kljuc. Ovi verovatno misle da je Albanija centar sveta, izgleda da jih njihova javnost obmanjuje u svemu, izolovani od svega stranog, nesto poput sev.koreje. Samo kad se setim propagande sta je izjavijo Baloteli, C.Ronaldo, verujem da albanci veruju da je to istina. Ajde vise neka dodje neka se rukuju i smese za javnost, poslati ga lepo kuci i zavrsiti sa albanijom i albancima.

Habenzer

pre 9 godina

Kako nije običaj da se posete regioni gde živi većinsko stanovništvo? Pa zar nije pre desetak godina poginuo slovački ministar spoljnih poslova na putu za Kovačicu? Tad je bio veliki skandal oko propusta u organizaciji, bezbednosti, sporoj intervenciji hitne pomoći itd. Ali činjenica je da državnik išao da poseti svoj narod. I ne vidim što bi to bio problem. Pa neće da obilazi valjda Mađare u Subotici? Više me zanima što želi da dobije "ključeve Beograda", štagod to uopšte bilo...

vladimir

pre 9 godina

Ko je ovde lud, zbunjen i normalan
ima nas dosta ludih , duplo vise zbunjenih a normalnih izgleda vrlo malo
-pa ja ne mogu da verujem sta citam .

Put your money where your mouth is

pre 9 godina

Predlazem da mu se simbolicno uruce kljucevi Palate Albanija, pa da moze da izjavi da je pocasni gradjanin Albanije

darko

pre 9 godina

pa ne bih se slozio da regionalni lideri ne posecuju svoje nacionalne manjine.Setimo se posete rumunskog,madjarskog i hrvatskog predsednika.Svi su bili kod svojih nacionalnih manjina.
Mada u ovom slucaju to ne opravdavam da Rama ide u Presevo jer je tenzija prevelika.

London 94

pre 9 godina

Ko je pustio dron? Ne-zna se.
Zasto Rama hoce u poseti Dolini? Ne znamo?
Hocemo li Ramu u posetu? Hocemo ali ne znamo pod kojim uslovima?
Mnogo sta mi I ne znamo. Znamo da nam nije dobro I da bolje I nece biti.

Dario Cerovac

pre 9 godina

Mislim da treba biti dostojanstven i izneti saopštenje da se nisu stvorili uslovi za posetu. Navesti da se radi na tome da se stvore uslovi za posetu, ali da to ne zavisi od nas. To pre svega zavisi od druge strane. Kako nema volje druge strane da se razgovara u mirnoj atmosferi, već da se simbolična poseta svodi na stalne provokacije i zapaljive poruke sa druge strane, poseta se odlaže do daljnjeg.....EU ipak mora da ima alternativu. Uvek postoji alternativa.

pera

pre 9 godina

Kad jednom pokažeš slabost, naravno da će tražiti sve više. Zato, umesto da stav pokazujemo paljenjem pekara, bolje da organizujemo ozbiljnu PR kampanju i potrošimo konačno neki novac na dobro osmišljeno i korisno lobiranje.

žarko

pre 9 godina

Aman Rama,pa nisi Amon Ra čoveče, spusti se na zemlju gde mi ostali pokušavamo da živimo u miru. Trofej posete treba da bude dokaz ekstremnim desničarima i sa jedne i sa druge strane da niti je Albanija kolaps civilizacije, a ni Srbija kancer Evrope. To znamo mi koji smo u kontaktu jednim sa drugima, ali trebaju da otkriju i oni koji znaju sve o nemanju pojma. U suprotnom, ovakvim zahtevima, ako su istiniti, treba jedino da usledi jedna sikter-kafa...

odnosi

pre 9 godina

Pored izvinjenja Srbiji..trebalo bi da se izvine i Grckoj,Makedoniji i Crnoj Gpori,ako zeli dobre medjususedsedske odnose sa tim zemljama i uopste da ga neko od njih primi u posetu,koju tako ocigledno ,zeli, iz sve snage!Sve u svoje vreme..a narocito kad dodje vreme postovanja onih,koje bi da posetis!Slavljenicka operacija DRON,sigurno nigde nije bolje primljena i sa tolikim odusevljenjem proslavljena..kao u Albaniji!Operacija DRON,ocigledno planirana u glavama albanskih ekstremista..ostavila je utisak gnusanja svetske javnosti a ni gram simpatija prema tom provokativnom politickom projektu Velike Albanije!Pa se pitamo,sem skandaloznog razresenja ove utakmice,sta su to oni postigli..Apsolutno nista,sem sto su pokazali svoje pravo lice!Medjunarodna zajednica bi trebalo da sliku Velike Albanije,shvati mnogo ozbiljnije sada,nego kasnije..Problem ove vrste se resava dok je u zacetku,jer kasnije prevazilazi problem i postaje licemerno pomaganje..ali zakasnelo!Pogotovo sto se ovde radi o teritorijalnim pretenzijama albanske drzave,prema teritorijama cetiri drzave u okruzenju!Ovo isticanje slike Velike Albanije na fudbalskom stadionu u Beogradu i to na jednoj medjunarodnoj utakmici a pred ocima celog sveta,ne moze biti nikako dobronamerna poruka u medjudrzavnim odnosima!Vec samo odraz dubokog nepostovanja teritorijalne celine,drzava u okruzenju!I dok se albanska drzava ne ogradi,od svega sto se desilo i ne procesuira pocinioce..ma ko oni bili..Do tada i poseta moze da saceka..

s`brda dokotrljani

pre 9 godina

Decenije izolacije i ispiranja mozgova od strane rezima Envera Hodze, potom politicki i pedagoski promasaj u vidu nagradjivanja i tolerisanja albanskog sovinizma umesto da se sankcionise, za sta su krivi Amerika i Nemacka, vetar u ledja albanskom sovinizmu sponzorisanjem stvaranja albanske paradrzave na Kosovu i podele Makedonije sto je kod ogranicenih mozgova stvorilo umisljaj da je ono sto rade Albanci besprekorno i olicenje "demokratije, pravde, morala i prava". Sve je to dovelo do ovoga da su albanski palanacki politicari umislili da su maltene Rolingstonsi i Majka Tereza u jednom, razmazene primadone koje su umislile da su planetarno bitne, traze kljuceve Beograda, imaju rajder listu i jos su umislili da su i moralne gromade koji ce drugima deliti lekcije. Ali kao i sve druge, i Albance ceka budjenje i spustanje na zemlju.

mafijaska posla

pre 9 godina

A da mu damo da bude predsednik FSSa?
Gori od Karadzica ne moze da bude.
A brat ovog prizemnog provokatora nek bude direktor BIA, nece biti nista gori od ovih koje imamo.

kobaz87

pre 9 godina

Ja hocu kljuceve od nekog penthausa ako nije problem. E a sta je jos rekao Rama? Mislim, ono, kasnije u toku dana i to? Sta sad radi?

Garbage collector

pre 9 godina

Informativno, ova vest je još jedan od spinova napravljenih za potpaljivanje naroda mržnjom. Svaki diplomata kada dolazi, u saradnji sa ambasadorom i ministrom spoljnih poslova pravi spisak unapred određen. Taj spisak obično ima 200, 300 zahteva minimum. Onda domaćin odgovori na taj spisak, šta može, šta ne može, koje su alternative i šta bi još trebao da uradi. E onda ide proces usaglašavanja.
Između ostalog došlo je vreme da se tako stiču i odlikovanja. Ranije bi se plemićke porodice ženile međunarodno, Naprimer Knez Milutin je oženio Simonidu kad je imala 9 godina u sklopu sklapanja mira između Srbije i Vizantije.

Milan

pre 9 godina

Ako traži ključeve grada Beograda, verovatno misli na veliku Albaniju i zastavu koja je na utakmici lansirana i dala jasnu poruku.Ljudi, je li moguće da smo dozvolili da nas i Albanija toliko ucenjuje i ponižava. Pa dosta je toga...!

aaaa

pre 9 godina

Dođem vam u goste i želim da mi poklonite zlatni rolex ... A ti reci da nećeš pa će da te bije Maler (Amer) ...

Samo na Balkanu!!!

milan

pre 9 godina

jednostavno mu posaljite protokol, kao sto je bilo kad je neko dolazio iz Letonije, Kolumbije, Mongolije.., i ako hoce neka dodje !!!

zoran

pre 9 godina

Ha ha ha, sad će senator da zovne Vučka i Ivicu i da im izda nalog i sutra su spremni ključevi veličine lopate u crvenoj boji. I da ih uruči neki zaslužan građanin, neki američi čovek... ima takvih puno u Beogradu. Sjajno, pa mi samo treba da sedimo skrštenih ruku i da čitamo vesti, ovi zapadnjaci sami rade protiv sebe, bolje nego što bismo mi to ikada mogli.

Ерик,Пенсилванија

pre 9 godina

Ми ако наставимо са оваквом политиком, они ће нам прво узети Ниш,па полако узети и Београд. Када нам Ниш узму ,Дачић ће опет рећи и нагласити: ,,Кетрин, хвала ти, била си најбоља".

me

pre 9 godina

Jel albancima neko rekao da je 10 vek odavno prosao da smo u 21.veku??? Strasno je razmisljanje i ponasanje koje ne napreduje i ne zeli da napreduje...najstrasnije je sto su blizu nama...

Frodo

pre 9 godina

Recite mu da je Beograd otvoren grad koji nije okružen zidinama, pa zato nema ni kapija, ni ključeva za njih.

Recite mu i da Beograd rado prima svakog ko dođe sa dobrim namerama. Ako je on takav, onda je dobrodošao.

Obren

pre 9 godina

Nije problem da ovaj traži bilo šta, jer može da traži šta god hoće. Problem je što je sve ovo uvod u "internacionalizaciju problema" tzv. preševske doline.
"Prirodna Albanija" nije slučajno nešto što Albanci ne kriju, a o čemu svi na zapadu ćute, odnosno prećutno odobravaju. Jug Srbije im je sledeći cilj i centar stvaranja novog razdora, a sve ovo prethodnih nedelja je samo predigra za haos koji nam zajedno pripremaju "prijatelji" sa zapada i aljbanski "prijatelji".

btw

pre 9 godina

@Kosovastar

Ako je verovati Vikipediji, Rama je katolik, sto je ionako potpuno nebitno ukoliko ne nameravaju da ga vodaju po crkvama.

Sto se tice kljuceva, koliko znam, kljucevi Beograda se bas izuzetno retko urucuju, ali je zato skoro sigurno da ce dobiti bar jedan orden od Nikolica... i flasu Tomovace, naravno.

objektivno

pre 9 godina

Nasi unistitelji politicari: nadam se da mozete da kopirate sta drugi rade, ne treba da izmisljamo toplu vodu. Samo pretabajte neki PR neke uspesne drzave, a osim toga morate i da promenite ponasanje. Niko ne voli totalne beskicmenjake. To nije puno ako nadjete nacin da zaposlite bar neke od preko deset hiljada savetnika koje placamo, dajte neka urade to, neka prepisu kako se to radi, umesto sto po ceo dan razmisljaju kako da uvale jos rodjaka u drzavnu sluzbu.