Petak, 17.10.2014.

17:02

"Ne znamo da li ćemo ugostiti Ramu"

Premijer Aleksandar Vučić osudio je napade na radnje čiji su vlasnici Albanci</a>, ali je dodao da još nije odlučio da li će dozvoliti posetu albanskog premijera.

Izvor: Tanjug

"Ne znamo da li æemo ugostiti Ramu" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

152 Komentari

Sortiraj po:

Vlajko

pre 9 godina

Dobro je da je država odmah reagovala i dlaa do znanja da neće tolerisati ugrožavanje bezbednosti bilo kog građanina Srbije! To što pokušavaju Šiptari neće ostati bez reakcije, ali svako ko je lojalan građanin države mora biti zaštićen!

Ceca

pre 9 godina

Nikada niko u Srbiji nije ostao nezaštićen! Sećamo se i teatralnog odlaska albanaca iz Medveđe na granici sa Kosovom, i povratka odmah po zaustavljanju bombardovanja! Ništa od imovine nije bilo uništeno!

Gradjanin

pre 9 godina

Besmislena i, u svojoj neodlucnosti i nepreciznosti potpuno nepotrebna izjava, koja potvrdjuje nedostatak politickog razmisljanja nase Vlade.

Vucicu je poznato da je i pre provokacije dronom (za koju tek treba dokazati ko je napravio), bilo mnogo i vise nego mnogo provokacija sa nase strane, koje ce Albanci sa punim pravom upotrebiti. Najgore je zatvoriti oci i ne gledati ono stu su "nasi" (ne smatram ih svojim, zbog takvih se manje ide na stadione) huligani napravili, a potencirati i gledati iskljucivo onu provokaciju dronom.

Ovo nije prva ovakva situacija na nasim stadionima, a i to se jednostavno i lako zaboravlja. Ako se ne setimo mi, setice se Englezi i Italijani.

Vucicu, neces postati nikakav novi Obilic, cemu to junacenje i inacenje, nije ovo srednji vek.

Najmanje sto mozes da napravis je da posetis unistene pekare i da se jasno odredis prema nacinu kako da se tim ljudima pomogne. A ova prica o "ne znam 'oce li ili nece" je na nivou decjih svadja.

Zlatiborka

pre 9 godina

Sami su poceli da provociraju i dogodilo se ono sto niko ne bi pozeleo, to dovoljno govori o njima kakvi su. Sto se tice politike, znam da ce aktuelna vlast da uradi ono sto je potrebno, ono sto je najbitnije za nas narod!

Nera

pre 9 godina

Posteni Albanci ovde nisu zasluzili nikakvo huliganstvo, Rama neka ostane kuci, tesko je ostati demokratican posle njihovih provokacija na utakmici.

fukushima

pre 9 godina

Ne svidja mi se ova retorika, "nas i njih"... i pozivanje Srba na razum. Za jednog premijera jedne drzave u ovom slucaju nisu ugrozeni Albanci, nego gradjani za koje je ON odgovoran. To sto su pripadnici nacionalne manjine, odgovornost cini jos vecom. I ako misli dobro sebi i Srbiji, treba da pronadje napadace u roku od 24 sata, pa makar ih morao iskopati. U suprotnom, sve me podseca na 90te. S tim, sto mi se cini da ovaj put javnost to prepoznaje i da nece dozvoliti.

Zezus

pre 9 godina

"Znamo i kada su lica ušla u zemlju, koja lica, ko se sa kim dogovarao i plašim se da mnogi u zemlji iz koje stižu veoma čudne optužbe na račun Srbije neće biti mnogo srećni kada budu videli rezultate istrage", rekao je Vučić. Tako je Srbijo mati moja, da se vidi ko kosi a ko vodu nosi...

Sloba

pre 9 godina

"Bice/mo iznenadjeni kad izadjem sa podacima". I ja cu biti jako iznenadjen kad prestanu najave iznenadjenja i izadje/dju sa necim konkretnim u javnost.

Данац

pre 9 godina

Znam da su nasi huligani ispali glupi, jer da smo ih uspeli zaustaviti pre ulaska na teren, ovoga ne bi bilo. Njihovi igraci bi dobili po crveni, mi bismo im nabili 3-4 gola i to bi bilo to. Ovako je Svet nazalost vidio, da smo drzava bez moci, par huligana nas je puno unistilo. A sto se tice Rame i njegovih, jednostavno ignorisati, kakav dolazak......

perkan

pre 9 godina

Ponasanje i izjave albanske strane u najmanju ruku nisu korektne, na ovaj nacin ne mozemo graditi dobre odnose, podrska za nase rukovodstvo!!!

bez_cenzure

pre 9 godina

Problem je što Rama nakon što bi posjetio Beograd išao bi i u Preševo. Vučić ga može ugostiti i on može promijeniti retoriku u Beogradu ali već u Preševu davati suprotne izjave. Ipak mu treba uskratiti gostoprimstvo. Ako su mogli čekati 70 godina šta je još kojih par decenija.

deny

pre 9 godina

Srbija mora da brani svoje interese i treba da ide putem EU a Albanci su svojom mrznjom prema nama pokazali u stvari ko su i kakve namere imaju.

Dušan

pre 9 godina

Pa nije to džaba što se sa njima nismo viđali od '47. Očigledno su sa time svi bili načisto, od Tita pa na dalje. Što sad vi mudrujete, što ste ga uopšte i zvali, sve i da izuzmemo ovo oko utakmice!?

Ne znam o čemu sa njima imamo da razgovaramo i oko čega da sarađujemo. Da bar imamo neki ekonomski interes pa i da razumem. Ovako, bolje da dođe gazda nekog velikog lanca supermarketa iz Danske, više koristi nego od ovog premijera. O prijateljstvu nikada nismo pričali, pa ne moramo ni sada...

nikolatricko

pre 9 godina

Verujem da premijer Vucic sada dobro razmislja o toj poseti,pa cak i da dopusti tu posetu,verujem da ce zauzeti cvrst stav i osudjivati njihovu provokaciju.Podrska premijeru Vucicu

Put your money where your mouth is

pre 9 godina

Posto je ocigledno da albanska strana sve cini kako bi isprovocirala (toliko oglasavanje premijera jedne drzava povodom incidenta nije uobicajno), Vucic bi trebao jasno da kaze da je Rama dobrodosao u Beograd tek posle javnog izvinjenja zbog reci netrpeljivosti u svojim izjavama, posto on sve te izjave i daje u cilju da bi srpska strana otkazala zvanicnu posetu. Ovako, oni ce sami biti prinudjeni da otkazu posetu za koju zele posle da optuze ponovo Srbiju.

Mrlesque

pre 9 godina

Za ovu sapunicu su Kasandra i Esmeralda male bebe. Balkanska patetika Rame Rame Druga Mog i PPV Vuksa prevazilazi dosada vidjenu ljigavštinu. Samo da počnemo da trpamo spitfajerke u trendže pa da ukompletiramo doživljaj devedesetih. Nije mi dobro!

Zeka

pre 9 godina

Budimo po prvi put ozbiljni. Ova poseta se tice svih nas jer smo svi gradjani ove Srbije. Doslo je vreme da prestanemo sa prepucavanjem ako hocemo sebi dobro. Pokazalo se da stabilna Srbija mnogima smeta, meni bi licno vise odgovaralo da zivim u jakoj drzavi. Samo mi sami sebi mozemo da pomognemo. Kad to shvatimo ,sve ce da krene normalnim tokovima i mi kao pojedinci mozemo da ocekujemo bolju buducnost.

higijenicarka

pre 9 godina

Normalizacija odnosa i razvijanje sveukupne politicke, privredne i kulturne saradnje izmedju zemalja Zapadnog Balkana je prvi uslov njihovih daljih evrointegracija. Albanski predstavnici moraju da shvate da je davno proslo vreme situacija kada su imali bezrezervnu i apsolutnu naklonost Zapada. i da moraju da promene i svoje ponasanje i svoje spoljno-politicke ciljeve.

Бојан Илић

pre 9 godina

Mogli smo tolike godine bez Rame i Albanije, možemo još malo. Nije trenutak za novi početak, namere Albanije nisu dobre, časne.
(Nemanja, 17. oktobar 2014 19:08)

Потпис!

miladinka simonovic

pre 9 godina

Kada Albanija postane normalna drzava sa normalnim spoljno-politickim ciljevima i bez zelje da prekraja granice i otima tudje teritorije, onda i njen premijer moze da nam dodje u goste.

Dara

pre 9 godina

Treba biti pametniji od njih. Bez obzira na druge ovu odluku moramo sami da donesemo. Pokazimo da smo na mnogo visem nivou nego oni. Protivnika treba iznenaditi i uraditi onako kako on najmanje ocekuje.

perica

pre 9 godina

Pa kakvo je to resetovanje pade krpa na stadion i odmah problem.Pa ovi se Rusi i Ukrajinci pobise pa im se presednici sastaju.Treba misliti i na nasu decu cemu ta vecna mrznja!

Ekolog

pre 9 godina

Mislim da sa Albanijom i njenim zvanicnicima nema pregovora. Oni imaju svoja uverenja i od njih ne odustaju. Medju nama nikada u istoriji nije bilo ni pomirenja ni dobrih odnosa. Bilo bi cudo da sada, u ovakvim okolnostima,dodje do nekog poboljsanja odnosa i razumevanja.

peki

pre 9 godina

to ste trebali sve da znate pre utakmice...smenio bih sve u bia i voa...kako ih nije sramota...a i coravi bi leteo, na poziciju asistenta na gigatrendu...

ponosenko

pre 9 godina

Ja verujem da Vucic nece ugostiti predsednika Albanije , jer je on covek od reci i on se ne boji ni od koga. Puno misle da ce on traziti odobrenje od Nemaca , ali varaju se jer on nece zgaziti na ponos Srbije.

Mr. Moon

pre 9 godina

Ceo incident deluje kao da je reziran, da podgreje atmosferu pred prvi mesec sa manjim platama u javnom sektoru. Ma.. to samo ja mlatim

Nemanja

pre 9 godina

Obavezno da dodje ali mu pružiti hladan doček. Nikakve počasti nego na zadnji ulaz u SIV, kafa, sok i pro forme popričati i ispratiti ga nazad... Onako usputno mu nabiti na nos da je krajnje detinjasto to što su uradili i da ništa pametno nisu postigli. Daj jednom da se naučimo...

evita

pre 9 godina

Nema on sta da dozvoli, nego ima da je otkaze i kraj price! Sta taj lik uopste trazi u Srbiji? Koje mi to interese kao drzava imamo u Albaniji?

ss sitnim provokatorima mora ostro

pre 9 godina

Poslati ga prvo u Pristinu i Presevo, pa nakon toga i nakon njegovih izjava tamo, odluciti da li ga ugostiti u Beogradu ili ga poslati kuci svojoj uz najlepse zelje, zajedno sa albanskim ambasadorom koji se i previse pravi blesav.

el serbe

pre 9 godina

Do srede se moraju predociti UEFA svi dokazi koje sada imamo prikupljene, to je poslednji rok. Predlazem da se proslede po hitnom postupku.

Бојан Илић

pre 9 godina

Rama je juče poručio da je "veoma odlučan" da realizuje posetu Beogradu 22. oktobra, prvu na tom nivou od 1947. godine.

Кварни су као шупаљ зуб!
Само мирно! Када немају "друштво" за овакво јефтино "подјебавање" и избацивање вечитих фрустрација, они побенаве, затрокирају!:-)

Milan

pre 9 godina

Slažem se da treba pokazati razliku između nas i njih.
Ima je mnogo!
Bacimo akcenat na strpljenje i promišljenost. Pametno strpljenje, pre svega!
Ali takođe mislim, da ako ga primi bez prethodnog izvinjenja Srbima, to bilo čemerno.

rusimir

pre 9 godina

Ja bi tebi od srca čestita. Ovo je povjesni dan za veliku albansku naciju. Izveli ste prvi let u povjesti albanskog naroda. Cili svit slavi braću Wright,a vi sad možete slavit braću Rama. Je da je malo čudno šta ste za povjesni albanski let odabrali susjednu zemlju i da je to bespilotna letjelica ali ni Amerikanci ne šalju odma na Mars žive ljude, polako i za koju godinu imat će te čovika koji se otisnija u nebo. Jučerašnji dan velika Albanska nacija može slavit ka dan osnivanje Albanskog ratnog zrakoplostva i protuzračne obrane.

Zozana

pre 9 godina

Taj Zapad ako nas zaista želi pod hitno da osudi projekat "Velika Albanija" s obzirom da su oni stvorili šiptarsku tvorevinu, pa neka sada misle o tome.

Hulk

pre 9 godina

Moramo da pokažemo dostajanstvo i da smo veliki u ovako delikatnoj situaciji, Albancima neka je na čast šta su učinili, vratiće im se...

Falkao

pre 9 godina

Ne kažem da regionalna saradnja ne treba da se razvija i da se grade odnosi zasnovani na poštovanju, ali ako ima nameru da dođe ovde i da mi pljuje državu, onda bolje neka ostane kući.

Evita

pre 9 godina

Ma neka dođe, da se izvini ne bi trebalo da Srija izgubi ulogu lidera u regionu, i ne bi trebala stati na razvoju infastrukturnih projekata koji će poboljšatu ekonomiju naše države. Aleksandar Vučić ne mora da se rukuje, ako ne želi ali da primi to da. Albanija je izgubila podršku za stvaranje velike Albanije od SAD i EU. Pustite ga drugog izlaza Albanija nema, oni su rade na štetu njihovu i žele da ostanu nerazvijeni, ali Srbi moraju da se pokažu kao dobri susedi.

Bilaterala

pre 9 godina

Verujem da je EU želela posetu a da ovo može da bude provokacija-alibi da do iste ne dođe. Ukoliko bi smo je otkazali, onda bi Srbija bila šatro kriva za neodržavanje posete.

Zoki

pre 9 godina

To što je bilo zakačeno za dron nije bila nikakva zastava, nego politički (nacionalistički) pamflet. Nije nikakva uvreda ako neko pocepa ili zapali taj pamflet. Zašto su onda albanski igrači trčali da ga sačuvaju? Zašto ga albanski političari ne osude i ne ograde se od političke poruke?

Realni

pre 9 godina

"...Pozivam Srbe... da ne deluju neodgovorno. Naša obaveza je da pokažemo razliku između nas i njih, da pokažemo da smo ozbiljniji, odgovorniji, da poštujemo prava nacionalnih manjina i ljudska prava svih građana naše zemlje",.."

Respect za ovu vrlo pametnu izjavu i opredjeljenje g. Vučiću... samo red i rad će Srbiju povući naprijed.

Filozof

pre 9 godina

A zašto Albansko ministarstvo spoljnih poslova nije osudilo akt koji je uzdrmao Balkan? Cela država ćuti,niko ne upućuje izvinjenje...To je zato što se boje gradjana,ili pojedinaca,koji su očigledno jači od svih državnih organa u Albaniji.

Homer1

pre 9 godina

Trebas ga ugostiti, jedini nacin da se nesporazumi rese je razgovor. Treba pristati na posetu, a onda ce on odustati od dolaska. Poznata diplomatija, pa odrastimo vec jednom.

pox

pre 9 godina

Rama ne treba da dođe, jer Albanija nije ni prijatelj ni partner, a posle utorka nema ni P od potencijala za tako nešto. Drugo, Vučić nema ni reč kritike za svog ministra Stefanovića koji valjda treba da odgovara za bezbedonosni fijasko - em im je uleteo dron, em je stadion bio pun kriminalaca, em policije nije bilo nigde kada su uleteli na teren. Konačno, građani Srbije bivaju napadnuti širom Vojvodine - i ne vidim da je iko od terorista uhapšen?

lily

pre 9 godina

O Bože a jel uviđa neko razliku između ovog iracionalnog čoveka i zdravog razuma? Nisu krivi Albanci što smo mi u sred svog glavnog grada ismejani. Za ovu uvredu prve vrste kriva je naša nesposobna vlast koja jednu utakmicu ne može da obezbedi a kamoli državu. Zemlja je na ivici bankrota. Ljudi su gladni i očajni a njemu ko kec na deset da skreće pažnju sa sopstvene nesposobnosti tako što će upirati prstom na strance koji uređeno društvo ne smeju da potresaju na ovakav način. Plašim seovog čoveka. Najiskrenije se plašim jer se sećam devedesetih i ljudi kao što je on širom bivše jugoslavije. Lako je potpaliti vatru u izmucenom narodu. Pamet u glavu ljudi. Valjda se na greškama uči. Verujte Srbija može mnogo bolje od ovoga

popeye

pre 9 godina

А од чега то зависи, о ти наш превелики и премудри Вођо!? Јер од тог каквог ћеш расположења бити за викенд!?

Iscelitelj

pre 9 godina

Ne treba ga primiti, jer nisu osudilu lansiranje one krpetine sa njihovom velikom albanijom. Prave nas budalama. Pokazimo konacno da znamo sta su cast i ponos...

aleksandar

pre 9 godina

Detinjasto je Aco sad davati takve izjave. Naravno da goste treba primiti. To je deo politike. Bices gori pd njih ako otkazes prijem zbog njihove gluposti.

Srećko

pre 9 godina

Albanaci su svojim postupcima pokazali da ne zaslužuju naše poštovanje. Moje lično mišljenje je da sad nije trenutak da dolazi premijer Albanije u posetu.

Vecx

pre 9 godina

Eh sad ovaj raspitivac I Dzoker kao HOCE, a nas premijer se NECKA. I opet ce biti eto mi smo uradili sve po pravilima a Srbi nisu. Tako nas voze non stop, ponasanjem I retorikom naucenom od svojih pokrovitelja. I love nas na to ko divlje veprove svaki put upadnemo u zamku. Ljudi to je vec smesno. Ova poseta nema nekog znacaja osim simbolickog, treba ga pustiti da dodje, nista ne raditi. I biti uljudan jer I onako I ovako ovaj lik ce sebe sam izblamirati.

batica

pre 9 godina

Umesto izvinjenja iz Tirane je usledio napad.Zaista da li sa takvim covekom ima o cemu da se razgovara, Srbija ulaze napore da se odrzi stabilnost regiona, a oni po tome gaze i jos izokrecu dogadjaj kao da ne postoje snimci.Teska odluka u svakom slucaju.

KV

pre 9 godina

Ma nije njemu stalo do posete,već da iskoristi da vršlja po Preševu i Kosovu.Da im da instrikcije kako da prave probleme.Ni slučajno da ga pustite u Srbiju.

Zole

pre 9 godina

Ne treba ugostiti Ramu dok se ne ogradi i izvini zbog incidenta sa zastavom. Uglavnom svi albanski zvanicnici i mediji podrzavaju ovaj slučaj i velicaju ga.

Isidora

pre 9 godina

Da li će i ta Albanija krenuti nekim putem razvoja! Po početku razvoja primorja reklo bi se da će se pridružiti civilizovanim zemljama, ali očito da mafija ne pušta da se razvija!

Buca

pre 9 godina

Ako gospodin Rama očekuje da će on praviti protokol posete, očigledno da neće ni biti te posete, jer se zna kad se dolazi u goste, domaćin pravi protokol!

Pavle

pre 9 godina

Naravno da je nedopustivo da se ugrožava bilo ko u Srbiji i da se to treba kazniti, i ne treba tu puno potencirati ko je vlasnik, zašto praviti razliku, svi moraju biti bezbedni i zaštićeni. Mene zanima da li je premijer Albanije ikada osudio napade na Srpske svetinje na Kosovu i Metohiji i ugrožena prava nealbanaca u samoj Albaniji.

ajvanho

pre 9 godina

Da nije izbio ovaj incindent, možda bih i mogli nekako da se usaglase odnosi. Ali posle ovoga i još upućenog demarša smatram da On nema šta da traži ovde.

Vladan

pre 9 godina

Mislim da bi trebalo da ga ugostimo. Time ćemopokazati našu veličinu u ondnosu na njih. A njihovi postupci i dela su njihova bruka...

mlekadzija

pre 9 godina

Svakim novim pol. potezom tonemo sve dublje i dublje. O elementarnom dostojanstvu se i ne moze govoriti. Primiti albanskog premijera u ovom trenutku posle njegovih izjava prelazi u mazohizam....

DejanM

pre 9 godina

Posle onakvih provokacija sa albanske strane vrlo je tesko predvideti efekte posete njihovog premijera narocito ako se zna da je njegov brat bio deo organizovane akcije u cilju provokacije ovog ponosnog naroda!

Luna

pre 9 godina

Bolje je sačekati da se situacija smiri,jer su gradjani Srbije ogorčeni postupkom i izjavama ljudi iz Albanije,koji navode Srbiju kao glavnog krivca za incident.

Petar Nušić

pre 9 godina

Neka dođe. Sačekaš ga na aerodromu uz osmeh i ćutiš. Ni reč. Dođeš u Palatu Srbija i obatiš se novinarima sa svime što bi oni voleli da čuju.
Slikaš se i ćutiš.
Povučeš se u salon za razgovore, smeškaš se i ćutiš. i tako sve dok ga ne ispratiš na aerodrom na njegovom povratku.
To je diplomatski šah mat.

cojstvo i junastvo

pre 9 godina

Mislim a i tvrdim da Srbija i Srbi dugo trpe teror od albanaca. Takvih je primera previse! Nas narod pati i nema nikakva prava u albaniji, tako je na Kosmetu kao i na jugu Centralne Srbije!! To traje vekovima i mislim da je stvarno dosta i da se to mora vec jednom zaustaviti!

brankoL

pre 9 godina

Nisam fan ,dapace :) ALI gosn.Vucicu imate kafu ako budete imali m*da i rekli NE ... ,za sada .Cisto da se stvari vec jednom postave na mesto .

albel

pre 9 godina

Niti ce tebe neko da pita da li ces da ga ugostis,niti ce njega neko da pita da li ce da otputuje!Sastanka ce biti jer tako kazu gazde iz Brisela,sve ostalo je cist politicki marketing obe strane!

Tamo daleko...

pre 9 godina

Čitam tekst i ne vidim nigde osudu nacinalističkog vandalizma, kako u podnaslovu piše. Nikada on nije osudio srpski nacionalizam, on uvek samo osuđuje huliganstvo, koje će "oštro" biti kažnjeno, kao što je ovaj vođa navijača kažnjen.

Krotiteljka tigrova

pre 9 godina

Ako albanski premijer ne osudi ubacivanje drona i opasnu poruku koju je nosio, ne vidim svrhu posete. Šta može da kaže u Beogradu, nešto u stilu: Leskovac je etnička Albanija? Njegova izjava posle meča nije išla u pravcu smirivanja strasti, žaljenja zbog onoga što se dogodilo, izražavanja nade u mogućnost saradnje dve države, već isključivo u pravcu osuđivanja i prebacivanja odgovornosti na drugu stranu. Dok se nešto u glavama i retorici albanskih zvaničnika ne promeni, ne vidim ih kao regionalne partnere.

ajdesad

pre 9 godina

Prosto ne razumem šta ovi Albanci umišlaju. Sramotno je ovakvo ponašanje. Nadam se EU to vidi jasno. Nadam se da će reagovati pošteno i pravedno povodm ovog incidenta, napada na Srbiju i njen narod.

Jare

pre 9 godina

Lično mislim da bi Gospodina Ramu trebalo ugostiti na najbolji mogući način i time pokazati da smo spremni za dijalog. Šta ko privatno misli, ili neoprezno izjavljuje kao da je poseta Beogradu neka vrsta box meča, to ne treba mnogo da nas interesuje. Mi imamo svoj cilj a to je EU, imamo i sposobne političare koji to mogu da izvedu i svakako ne treba bilo kome dozvoliti da nas i dalje provocira time što ga eventualno ne bi primili u posetu. Upravo suprotno-mi nismo u kamenom dobu, mi smo civilizovani za razliku od nekih, i svoje mukotrpno sticane pozitivne poene ne treba olako da prepuštamo bilo kome.

Ne-Albanac

pre 9 godina

Što se Rame tiče, treba ga ugostiti, spremiti dobar govor, oštro osuditi događaje sa zastavom i reći da želimo dobrosusedske odnose, sa poštovanjem granica!
Moj komšija je Albanac sa Kosova, ima pekaru dugi niz godina. Niko nikad ga nije dirao, niti on nekoga od nas! Treba zaštiti one koji nisu ništa loše uradili, a "krivi" su jer se zovu tako-i-tako!

MaxMagnus

pre 9 godina

Sramota je ovo za pekare, to su nasi sugradjani i treba kazniti pocinioce. S druge strane, ukoliko ne dodje do neke vrste izvinjenja sa albanske strane za provokaciju sa utakmice, gospodin Rama nema ovde sta da trazi u Srbiji, njegov dolazak ovde bi bio obicna farsa.

Dron

pre 9 godina

Prof. demagogije kaze da ce razmisliti da li ce ugostiti Ramu. Mislim da je o toj poseti vec odluceno tamo gde se inace odlucuje o sudbinama malih i nejakih drzavica. Tako da neka se spremi da primi gospodina i nek ne talasa mnogo.

anoniman

pre 9 godina

Skandalozno.Gde smo stigli zbog huligana sa jedne i sa druge strane.

Ako Rama ne dolazi u Beograd ili slucajno ako se odbije poseta onda lepo i mirno treba castiti huligane sa Albanske strane i sa Srpske strane.Sada je na vama g Vucicu i g Rama da odlucite.

Dron

pre 9 godina

Prof. demagogije kaze da ce razmisliti da li ce ugostiti Ramu. Mislim da je o toj poseti vec odluceno tamo gde se inace odlucuje o sudbinama malih i nejakih drzavica. Tako da neka se spremi da primi gospodina i nek ne talasa mnogo.

anoniman

pre 9 godina

Skandalozno.Gde smo stigli zbog huligana sa jedne i sa druge strane.

Ako Rama ne dolazi u Beograd ili slucajno ako se odbije poseta onda lepo i mirno treba castiti huligane sa Albanske strane i sa Srpske strane.Sada je na vama g Vucicu i g Rama da odlucite.

albel

pre 9 godina

Niti ce tebe neko da pita da li ces da ga ugostis,niti ce njega neko da pita da li ce da otputuje!Sastanka ce biti jer tako kazu gazde iz Brisela,sve ostalo je cist politicki marketing obe strane!

Tamo daleko...

pre 9 godina

Čitam tekst i ne vidim nigde osudu nacinalističkog vandalizma, kako u podnaslovu piše. Nikada on nije osudio srpski nacionalizam, on uvek samo osuđuje huliganstvo, koje će "oštro" biti kažnjeno, kao što je ovaj vođa navijača kažnjen.

cojstvo i junastvo

pre 9 godina

Mislim a i tvrdim da Srbija i Srbi dugo trpe teror od albanaca. Takvih je primera previse! Nas narod pati i nema nikakva prava u albaniji, tako je na Kosmetu kao i na jugu Centralne Srbije!! To traje vekovima i mislim da je stvarno dosta i da se to mora vec jednom zaustaviti!

Ne-Albanac

pre 9 godina

Što se Rame tiče, treba ga ugostiti, spremiti dobar govor, oštro osuditi događaje sa zastavom i reći da želimo dobrosusedske odnose, sa poštovanjem granica!
Moj komšija je Albanac sa Kosova, ima pekaru dugi niz godina. Niko nikad ga nije dirao, niti on nekoga od nas! Treba zaštiti one koji nisu ništa loše uradili, a "krivi" su jer se zovu tako-i-tako!

MaxMagnus

pre 9 godina

Sramota je ovo za pekare, to su nasi sugradjani i treba kazniti pocinioce. S druge strane, ukoliko ne dodje do neke vrste izvinjenja sa albanske strane za provokaciju sa utakmice, gospodin Rama nema ovde sta da trazi u Srbiji, njegov dolazak ovde bi bio obicna farsa.

Krotiteljka tigrova

pre 9 godina

Ako albanski premijer ne osudi ubacivanje drona i opasnu poruku koju je nosio, ne vidim svrhu posete. Šta može da kaže u Beogradu, nešto u stilu: Leskovac je etnička Albanija? Njegova izjava posle meča nije išla u pravcu smirivanja strasti, žaljenja zbog onoga što se dogodilo, izražavanja nade u mogućnost saradnje dve države, već isključivo u pravcu osuđivanja i prebacivanja odgovornosti na drugu stranu. Dok se nešto u glavama i retorici albanskih zvaničnika ne promeni, ne vidim ih kao regionalne partnere.

brankoL

pre 9 godina

Nisam fan ,dapace :) ALI gosn.Vucicu imate kafu ako budete imali m*da i rekli NE ... ,za sada .Cisto da se stvari vec jednom postave na mesto .

Homer1

pre 9 godina

Trebas ga ugostiti, jedini nacin da se nesporazumi rese je razgovor. Treba pristati na posetu, a onda ce on odustati od dolaska. Poznata diplomatija, pa odrastimo vec jednom.

Petar Nušić

pre 9 godina

Neka dođe. Sačekaš ga na aerodromu uz osmeh i ćutiš. Ni reč. Dođeš u Palatu Srbija i obatiš se novinarima sa svime što bi oni voleli da čuju.
Slikaš se i ćutiš.
Povučeš se u salon za razgovore, smeškaš se i ćutiš. i tako sve dok ga ne ispratiš na aerodrom na njegovom povratku.
To je diplomatski šah mat.

mlekadzija

pre 9 godina

Svakim novim pol. potezom tonemo sve dublje i dublje. O elementarnom dostojanstvu se i ne moze govoriti. Primiti albanskog premijera u ovom trenutku posle njegovih izjava prelazi u mazohizam....

Srećko

pre 9 godina

Albanaci su svojim postupcima pokazali da ne zaslužuju naše poštovanje. Moje lično mišljenje je da sad nije trenutak da dolazi premijer Albanije u posetu.

ajdesad

pre 9 godina

Prosto ne razumem šta ovi Albanci umišlaju. Sramotno je ovakvo ponašanje. Nadam se EU to vidi jasno. Nadam se da će reagovati pošteno i pravedno povodm ovog incidenta, napada na Srbiju i njen narod.

lily

pre 9 godina

O Bože a jel uviđa neko razliku između ovog iracionalnog čoveka i zdravog razuma? Nisu krivi Albanci što smo mi u sred svog glavnog grada ismejani. Za ovu uvredu prve vrste kriva je naša nesposobna vlast koja jednu utakmicu ne može da obezbedi a kamoli državu. Zemlja je na ivici bankrota. Ljudi su gladni i očajni a njemu ko kec na deset da skreće pažnju sa sopstvene nesposobnosti tako što će upirati prstom na strance koji uređeno društvo ne smeju da potresaju na ovakav način. Plašim seovog čoveka. Najiskrenije se plašim jer se sećam devedesetih i ljudi kao što je on širom bivše jugoslavije. Lako je potpaliti vatru u izmucenom narodu. Pamet u glavu ljudi. Valjda se na greškama uči. Verujte Srbija može mnogo bolje od ovoga

pox

pre 9 godina

Rama ne treba da dođe, jer Albanija nije ni prijatelj ni partner, a posle utorka nema ni P od potencijala za tako nešto. Drugo, Vučić nema ni reč kritike za svog ministra Stefanovića koji valjda treba da odgovara za bezbedonosni fijasko - em im je uleteo dron, em je stadion bio pun kriminalaca, em policije nije bilo nigde kada su uleteli na teren. Konačno, građani Srbije bivaju napadnuti širom Vojvodine - i ne vidim da je iko od terorista uhapšen?

Vecx

pre 9 godina

Eh sad ovaj raspitivac I Dzoker kao HOCE, a nas premijer se NECKA. I opet ce biti eto mi smo uradili sve po pravilima a Srbi nisu. Tako nas voze non stop, ponasanjem I retorikom naucenom od svojih pokrovitelja. I love nas na to ko divlje veprove svaki put upadnemo u zamku. Ljudi to je vec smesno. Ova poseta nema nekog znacaja osim simbolickog, treba ga pustiti da dodje, nista ne raditi. I biti uljudan jer I onako I ovako ovaj lik ce sebe sam izblamirati.

Jare

pre 9 godina

Lično mislim da bi Gospodina Ramu trebalo ugostiti na najbolji mogući način i time pokazati da smo spremni za dijalog. Šta ko privatno misli, ili neoprezno izjavljuje kao da je poseta Beogradu neka vrsta box meča, to ne treba mnogo da nas interesuje. Mi imamo svoj cilj a to je EU, imamo i sposobne političare koji to mogu da izvedu i svakako ne treba bilo kome dozvoliti da nas i dalje provocira time što ga eventualno ne bi primili u posetu. Upravo suprotno-mi nismo u kamenom dobu, mi smo civilizovani za razliku od nekih, i svoje mukotrpno sticane pozitivne poene ne treba olako da prepuštamo bilo kome.

Luna

pre 9 godina

Bolje je sačekati da se situacija smiri,jer su gradjani Srbije ogorčeni postupkom i izjavama ljudi iz Albanije,koji navode Srbiju kao glavnog krivca za incident.

Sloba

pre 9 godina

"Bice/mo iznenadjeni kad izadjem sa podacima". I ja cu biti jako iznenadjen kad prestanu najave iznenadjenja i izadje/dju sa necim konkretnim u javnost.

Zole

pre 9 godina

Ne treba ugostiti Ramu dok se ne ogradi i izvini zbog incidenta sa zastavom. Uglavnom svi albanski zvanicnici i mediji podrzavaju ovaj slučaj i velicaju ga.

KV

pre 9 godina

Ma nije njemu stalo do posete,već da iskoristi da vršlja po Preševu i Kosovu.Da im da instrikcije kako da prave probleme.Ni slučajno da ga pustite u Srbiju.

Mr. Moon

pre 9 godina

Ceo incident deluje kao da je reziran, da podgreje atmosferu pred prvi mesec sa manjim platama u javnom sektoru. Ma.. to samo ja mlatim

bez_cenzure

pre 9 godina

Problem je što Rama nakon što bi posjetio Beograd išao bi i u Preševo. Vučić ga može ugostiti i on može promijeniti retoriku u Beogradu ali već u Preševu davati suprotne izjave. Ipak mu treba uskratiti gostoprimstvo. Ako su mogli čekati 70 godina šta je još kojih par decenija.

Pavle

pre 9 godina

Naravno da je nedopustivo da se ugrožava bilo ko u Srbiji i da se to treba kazniti, i ne treba tu puno potencirati ko je vlasnik, zašto praviti razliku, svi moraju biti bezbedni i zaštićeni. Mene zanima da li je premijer Albanije ikada osudio napade na Srpske svetinje na Kosovu i Metohiji i ugrožena prava nealbanaca u samoj Albaniji.

Данац

pre 9 godina

Znam da su nasi huligani ispali glupi, jer da smo ih uspeli zaustaviti pre ulaska na teren, ovoga ne bi bilo. Njihovi igraci bi dobili po crveni, mi bismo im nabili 3-4 gola i to bi bilo to. Ovako je Svet nazalost vidio, da smo drzava bez moci, par huligana nas je puno unistilo. A sto se tice Rame i njegovih, jednostavno ignorisati, kakav dolazak......

ss sitnim provokatorima mora ostro

pre 9 godina

Poslati ga prvo u Pristinu i Presevo, pa nakon toga i nakon njegovih izjava tamo, odluciti da li ga ugostiti u Beogradu ili ga poslati kuci svojoj uz najlepse zelje, zajedno sa albanskim ambasadorom koji se i previse pravi blesav.

Isidora

pre 9 godina

Da li će i ta Albanija krenuti nekim putem razvoja! Po početku razvoja primorja reklo bi se da će se pridružiti civilizovanim zemljama, ali očito da mafija ne pušta da se razvija!

batica

pre 9 godina

Umesto izvinjenja iz Tirane je usledio napad.Zaista da li sa takvim covekom ima o cemu da se razgovara, Srbija ulaze napore da se odrzi stabilnost regiona, a oni po tome gaze i jos izokrecu dogadjaj kao da ne postoje snimci.Teska odluka u svakom slucaju.

popeye

pre 9 godina

А од чега то зависи, о ти наш превелики и премудри Вођо!? Јер од тог каквог ћеш расположења бити за викенд!?

Mrlesque

pre 9 godina

Za ovu sapunicu su Kasandra i Esmeralda male bebe. Balkanska patetika Rame Rame Druga Mog i PPV Vuksa prevazilazi dosada vidjenu ljigavštinu. Samo da počnemo da trpamo spitfajerke u trendže pa da ukompletiramo doživljaj devedesetih. Nije mi dobro!

Dušan

pre 9 godina

Pa nije to džaba što se sa njima nismo viđali od '47. Očigledno su sa time svi bili načisto, od Tita pa na dalje. Što sad vi mudrujete, što ste ga uopšte i zvali, sve i da izuzmemo ovo oko utakmice!?

Ne znam o čemu sa njima imamo da razgovaramo i oko čega da sarađujemo. Da bar imamo neki ekonomski interes pa i da razumem. Ovako, bolje da dođe gazda nekog velikog lanca supermarketa iz Danske, više koristi nego od ovog premijera. O prijateljstvu nikada nismo pričali, pa ne moramo ni sada...

fukushima

pre 9 godina

Ne svidja mi se ova retorika, "nas i njih"... i pozivanje Srba na razum. Za jednog premijera jedne drzave u ovom slucaju nisu ugrozeni Albanci, nego gradjani za koje je ON odgovoran. To sto su pripadnici nacionalne manjine, odgovornost cini jos vecom. I ako misli dobro sebi i Srbiji, treba da pronadje napadace u roku od 24 sata, pa makar ih morao iskopati. U suprotnom, sve me podseca na 90te. S tim, sto mi se cini da ovaj put javnost to prepoznaje i da nece dozvoliti.

DejanM

pre 9 godina

Posle onakvih provokacija sa albanske strane vrlo je tesko predvideti efekte posete njihovog premijera narocito ako se zna da je njegov brat bio deo organizovane akcije u cilju provokacije ovog ponosnog naroda!

Buca

pre 9 godina

Ako gospodin Rama očekuje da će on praviti protokol posete, očigledno da neće ni biti te posete, jer se zna kad se dolazi u goste, domaćin pravi protokol!

aleksandar

pre 9 godina

Detinjasto je Aco sad davati takve izjave. Naravno da goste treba primiti. To je deo politike. Bices gori pd njih ako otkazes prijem zbog njihove gluposti.

ajvanho

pre 9 godina

Da nije izbio ovaj incindent, možda bih i mogli nekako da se usaglase odnosi. Ali posle ovoga i još upućenog demarša smatram da On nema šta da traži ovde.

Zoki

pre 9 godina

To što je bilo zakačeno za dron nije bila nikakva zastava, nego politički (nacionalistički) pamflet. Nije nikakva uvreda ako neko pocepa ili zapali taj pamflet. Zašto su onda albanski igrači trčali da ga sačuvaju? Zašto ga albanski političari ne osude i ne ograde se od političke poruke?

evita

pre 9 godina

Nema on sta da dozvoli, nego ima da je otkaze i kraj price! Sta taj lik uopste trazi u Srbiji? Koje mi to interese kao drzava imamo u Albaniji?

perica

pre 9 godina

Pa kakvo je to resetovanje pade krpa na stadion i odmah problem.Pa ovi se Rusi i Ukrajinci pobise pa im se presednici sastaju.Treba misliti i na nasu decu cemu ta vecna mrznja!

Vladan

pre 9 godina

Mislim da bi trebalo da ga ugostimo. Time ćemopokazati našu veličinu u ondnosu na njih. A njihovi postupci i dela su njihova bruka...

Бојан Илић

pre 9 godina

Mogli smo tolike godine bez Rame i Albanije, možemo još malo. Nije trenutak za novi početak, namere Albanije nisu dobre, časne.
(Nemanja, 17. oktobar 2014 19:08)

Потпис!

peki

pre 9 godina

to ste trebali sve da znate pre utakmice...smenio bih sve u bia i voa...kako ih nije sramota...a i coravi bi leteo, na poziciju asistenta na gigatrendu...

miladinka simonovic

pre 9 godina

Kada Albanija postane normalna drzava sa normalnim spoljno-politickim ciljevima i bez zelje da prekraja granice i otima tudje teritorije, onda i njen premijer moze da nam dodje u goste.

perkan

pre 9 godina

Ponasanje i izjave albanske strane u najmanju ruku nisu korektne, na ovaj nacin ne mozemo graditi dobre odnose, podrska za nase rukovodstvo!!!

Filozof

pre 9 godina

A zašto Albansko ministarstvo spoljnih poslova nije osudilo akt koji je uzdrmao Balkan? Cela država ćuti,niko ne upućuje izvinjenje...To je zato što se boje gradjana,ili pojedinaca,koji su očigledno jači od svih državnih organa u Albaniji.

Zozana

pre 9 godina

Taj Zapad ako nas zaista želi pod hitno da osudi projekat "Velika Albanija" s obzirom da su oni stvorili šiptarsku tvorevinu, pa neka sada misle o tome.

Nemanja

pre 9 godina

Obavezno da dodje ali mu pružiti hladan doček. Nikakve počasti nego na zadnji ulaz u SIV, kafa, sok i pro forme popričati i ispratiti ga nazad... Onako usputno mu nabiti na nos da je krajnje detinjasto to što su uradili i da ništa pametno nisu postigli. Daj jednom da se naučimo...

Put your money where your mouth is

pre 9 godina

Posto je ocigledno da albanska strana sve cini kako bi isprovocirala (toliko oglasavanje premijera jedne drzava povodom incidenta nije uobicajno), Vucic bi trebao jasno da kaze da je Rama dobrodosao u Beograd tek posle javnog izvinjenja zbog reci netrpeljivosti u svojim izjavama, posto on sve te izjave i daje u cilju da bi srpska strana otkazala zvanicnu posetu. Ovako, oni ce sami biti prinudjeni da otkazu posetu za koju zele posle da optuze ponovo Srbiju.

Iscelitelj

pre 9 godina

Ne treba ga primiti, jer nisu osudilu lansiranje one krpetine sa njihovom velikom albanijom. Prave nas budalama. Pokazimo konacno da znamo sta su cast i ponos...

Milan

pre 9 godina

Slažem se da treba pokazati razliku između nas i njih.
Ima je mnogo!
Bacimo akcenat na strpljenje i promišljenost. Pametno strpljenje, pre svega!
Ali takođe mislim, da ako ga primi bez prethodnog izvinjenja Srbima, to bilo čemerno.

Ekolog

pre 9 godina

Mislim da sa Albanijom i njenim zvanicnicima nema pregovora. Oni imaju svoja uverenja i od njih ne odustaju. Medju nama nikada u istoriji nije bilo ni pomirenja ni dobrih odnosa. Bilo bi cudo da sada, u ovakvim okolnostima,dodje do nekog poboljsanja odnosa i razumevanja.

Dara

pre 9 godina

Treba biti pametniji od njih. Bez obzira na druge ovu odluku moramo sami da donesemo. Pokazimo da smo na mnogo visem nivou nego oni. Protivnika treba iznenaditi i uraditi onako kako on najmanje ocekuje.

rusimir

pre 9 godina

Ja bi tebi od srca čestita. Ovo je povjesni dan za veliku albansku naciju. Izveli ste prvi let u povjesti albanskog naroda. Cili svit slavi braću Wright,a vi sad možete slavit braću Rama. Je da je malo čudno šta ste za povjesni albanski let odabrali susjednu zemlju i da je to bespilotna letjelica ali ni Amerikanci ne šalju odma na Mars žive ljude, polako i za koju godinu imat će te čovika koji se otisnija u nebo. Jučerašnji dan velika Albanska nacija može slavit ka dan osnivanje Albanskog ratnog zrakoplostva i protuzračne obrane.

Zeka

pre 9 godina

Budimo po prvi put ozbiljni. Ova poseta se tice svih nas jer smo svi gradjani ove Srbije. Doslo je vreme da prestanemo sa prepucavanjem ako hocemo sebi dobro. Pokazalo se da stabilna Srbija mnogima smeta, meni bi licno vise odgovaralo da zivim u jakoj drzavi. Samo mi sami sebi mozemo da pomognemo. Kad to shvatimo ,sve ce da krene normalnim tokovima i mi kao pojedinci mozemo da ocekujemo bolju buducnost.

Бојан Илић

pre 9 godina

Rama je juče poručio da je "veoma odlučan" da realizuje posetu Beogradu 22. oktobra, prvu na tom nivou od 1947. godine.

Кварни су као шупаљ зуб!
Само мирно! Када немају "друштво" за овакво јефтино "подјебавање" и избацивање вечитих фрустрација, они побенаве, затрокирају!:-)

Zezus

pre 9 godina

"Znamo i kada su lica ušla u zemlju, koja lica, ko se sa kim dogovarao i plašim se da mnogi u zemlji iz koje stižu veoma čudne optužbe na račun Srbije neće biti mnogo srećni kada budu videli rezultate istrage", rekao je Vučić. Tako je Srbijo mati moja, da se vidi ko kosi a ko vodu nosi...

Nera

pre 9 godina

Posteni Albanci ovde nisu zasluzili nikakvo huliganstvo, Rama neka ostane kuci, tesko je ostati demokratican posle njihovih provokacija na utakmici.

el serbe

pre 9 godina

Do srede se moraju predociti UEFA svi dokazi koje sada imamo prikupljene, to je poslednji rok. Predlazem da se proslede po hitnom postupku.

deny

pre 9 godina

Srbija mora da brani svoje interese i treba da ide putem EU a Albanci su svojom mrznjom prema nama pokazali u stvari ko su i kakve namere imaju.

Bilaterala

pre 9 godina

Verujem da je EU želela posetu a da ovo može da bude provokacija-alibi da do iste ne dođe. Ukoliko bi smo je otkazali, onda bi Srbija bila šatro kriva za neodržavanje posete.

Realni

pre 9 godina

"...Pozivam Srbe... da ne deluju neodgovorno. Naša obaveza je da pokažemo razliku između nas i njih, da pokažemo da smo ozbiljniji, odgovorniji, da poštujemo prava nacionalnih manjina i ljudska prava svih građana naše zemlje",.."

Respect za ovu vrlo pametnu izjavu i opredjeljenje g. Vučiću... samo red i rad će Srbiju povući naprijed.

Falkao

pre 9 godina

Ne kažem da regionalna saradnja ne treba da se razvija i da se grade odnosi zasnovani na poštovanju, ali ako ima nameru da dođe ovde i da mi pljuje državu, onda bolje neka ostane kući.

higijenicarka

pre 9 godina

Normalizacija odnosa i razvijanje sveukupne politicke, privredne i kulturne saradnje izmedju zemalja Zapadnog Balkana je prvi uslov njihovih daljih evrointegracija. Albanski predstavnici moraju da shvate da je davno proslo vreme situacija kada su imali bezrezervnu i apsolutnu naklonost Zapada. i da moraju da promene i svoje ponasanje i svoje spoljno-politicke ciljeve.

ponosenko

pre 9 godina

Ja verujem da Vucic nece ugostiti predsednika Albanije , jer je on covek od reci i on se ne boji ni od koga. Puno misle da ce on traziti odobrenje od Nemaca , ali varaju se jer on nece zgaziti na ponos Srbije.

Zlatiborka

pre 9 godina

Sami su poceli da provociraju i dogodilo se ono sto niko ne bi pozeleo, to dovoljno govori o njima kakvi su. Sto se tice politike, znam da ce aktuelna vlast da uradi ono sto je potrebno, ono sto je najbitnije za nas narod!

Hulk

pre 9 godina

Moramo da pokažemo dostajanstvo i da smo veliki u ovako delikatnoj situaciji, Albancima neka je na čast šta su učinili, vratiće im se...

nikolatricko

pre 9 godina

Verujem da premijer Vucic sada dobro razmislja o toj poseti,pa cak i da dopusti tu posetu,verujem da ce zauzeti cvrst stav i osudjivati njihovu provokaciju.Podrska premijeru Vucicu

Ceca

pre 9 godina

Nikada niko u Srbiji nije ostao nezaštićen! Sećamo se i teatralnog odlaska albanaca iz Medveđe na granici sa Kosovom, i povratka odmah po zaustavljanju bombardovanja! Ništa od imovine nije bilo uništeno!

Evita

pre 9 godina

Ma neka dođe, da se izvini ne bi trebalo da Srija izgubi ulogu lidera u regionu, i ne bi trebala stati na razvoju infastrukturnih projekata koji će poboljšatu ekonomiju naše države. Aleksandar Vučić ne mora da se rukuje, ako ne želi ali da primi to da. Albanija je izgubila podršku za stvaranje velike Albanije od SAD i EU. Pustite ga drugog izlaza Albanija nema, oni su rade na štetu njihovu i žele da ostanu nerazvijeni, ali Srbi moraju da se pokažu kao dobri susedi.

Gradjanin

pre 9 godina

Besmislena i, u svojoj neodlucnosti i nepreciznosti potpuno nepotrebna izjava, koja potvrdjuje nedostatak politickog razmisljanja nase Vlade.

Vucicu je poznato da je i pre provokacije dronom (za koju tek treba dokazati ko je napravio), bilo mnogo i vise nego mnogo provokacija sa nase strane, koje ce Albanci sa punim pravom upotrebiti. Najgore je zatvoriti oci i ne gledati ono stu su "nasi" (ne smatram ih svojim, zbog takvih se manje ide na stadione) huligani napravili, a potencirati i gledati iskljucivo onu provokaciju dronom.

Ovo nije prva ovakva situacija na nasim stadionima, a i to se jednostavno i lako zaboravlja. Ako se ne setimo mi, setice se Englezi i Italijani.

Vucicu, neces postati nikakav novi Obilic, cemu to junacenje i inacenje, nije ovo srednji vek.

Najmanje sto mozes da napravis je da posetis unistene pekare i da se jasno odredis prema nacinu kako da se tim ljudima pomogne. A ova prica o "ne znam 'oce li ili nece" je na nivou decjih svadja.

Vlajko

pre 9 godina

Dobro je da je država odmah reagovala i dlaa do znanja da neće tolerisati ugrožavanje bezbednosti bilo kog građanina Srbije! To što pokušavaju Šiptari neće ostati bez reakcije, ali svako ko je lojalan građanin države mora biti zaštićen!

anoniman

pre 9 godina

Skandalozno.Gde smo stigli zbog huligana sa jedne i sa druge strane.

Ako Rama ne dolazi u Beograd ili slucajno ako se odbije poseta onda lepo i mirno treba castiti huligane sa Albanske strane i sa Srpske strane.Sada je na vama g Vucicu i g Rama da odlucite.

Jare

pre 9 godina

Lično mislim da bi Gospodina Ramu trebalo ugostiti na najbolji mogući način i time pokazati da smo spremni za dijalog. Šta ko privatno misli, ili neoprezno izjavljuje kao da je poseta Beogradu neka vrsta box meča, to ne treba mnogo da nas interesuje. Mi imamo svoj cilj a to je EU, imamo i sposobne političare koji to mogu da izvedu i svakako ne treba bilo kome dozvoliti da nas i dalje provocira time što ga eventualno ne bi primili u posetu. Upravo suprotno-mi nismo u kamenom dobu, mi smo civilizovani za razliku od nekih, i svoje mukotrpno sticane pozitivne poene ne treba olako da prepuštamo bilo kome.

cojstvo i junastvo

pre 9 godina

Mislim a i tvrdim da Srbija i Srbi dugo trpe teror od albanaca. Takvih je primera previse! Nas narod pati i nema nikakva prava u albaniji, tako je na Kosmetu kao i na jugu Centralne Srbije!! To traje vekovima i mislim da je stvarno dosta i da se to mora vec jednom zaustaviti!

ajdesad

pre 9 godina

Prosto ne razumem šta ovi Albanci umišlaju. Sramotno je ovakvo ponašanje. Nadam se EU to vidi jasno. Nadam se da će reagovati pošteno i pravedno povodm ovog incidenta, napada na Srbiju i njen narod.

MaxMagnus

pre 9 godina

Sramota je ovo za pekare, to su nasi sugradjani i treba kazniti pocinioce. S druge strane, ukoliko ne dodje do neke vrste izvinjenja sa albanske strane za provokaciju sa utakmice, gospodin Rama nema ovde sta da trazi u Srbiji, njegov dolazak ovde bi bio obicna farsa.

Vladan

pre 9 godina

Mislim da bi trebalo da ga ugostimo. Time ćemopokazati našu veličinu u ondnosu na njih. A njihovi postupci i dela su njihova bruka...

brankoL

pre 9 godina

Nisam fan ,dapace :) ALI gosn.Vucicu imate kafu ako budete imali m*da i rekli NE ... ,za sada .Cisto da se stvari vec jednom postave na mesto .

Petar Nušić

pre 9 godina

Neka dođe. Sačekaš ga na aerodromu uz osmeh i ćutiš. Ni reč. Dođeš u Palatu Srbija i obatiš se novinarima sa svime što bi oni voleli da čuju.
Slikaš se i ćutiš.
Povučeš se u salon za razgovore, smeškaš se i ćutiš. i tako sve dok ga ne ispratiš na aerodrom na njegovom povratku.
To je diplomatski šah mat.

Krotiteljka tigrova

pre 9 godina

Ako albanski premijer ne osudi ubacivanje drona i opasnu poruku koju je nosio, ne vidim svrhu posete. Šta može da kaže u Beogradu, nešto u stilu: Leskovac je etnička Albanija? Njegova izjava posle meča nije išla u pravcu smirivanja strasti, žaljenja zbog onoga što se dogodilo, izražavanja nade u mogućnost saradnje dve države, već isključivo u pravcu osuđivanja i prebacivanja odgovornosti na drugu stranu. Dok se nešto u glavama i retorici albanskih zvaničnika ne promeni, ne vidim ih kao regionalne partnere.

Ne-Albanac

pre 9 godina

Što se Rame tiče, treba ga ugostiti, spremiti dobar govor, oštro osuditi događaje sa zastavom i reći da želimo dobrosusedske odnose, sa poštovanjem granica!
Moj komšija je Albanac sa Kosova, ima pekaru dugi niz godina. Niko nikad ga nije dirao, niti on nekoga od nas! Treba zaštiti one koji nisu ništa loše uradili, a "krivi" su jer se zovu tako-i-tako!

Luna

pre 9 godina

Bolje je sačekati da se situacija smiri,jer su gradjani Srbije ogorčeni postupkom i izjavama ljudi iz Albanije,koji navode Srbiju kao glavnog krivca za incident.

Homer1

pre 9 godina

Trebas ga ugostiti, jedini nacin da se nesporazumi rese je razgovor. Treba pristati na posetu, a onda ce on odustati od dolaska. Poznata diplomatija, pa odrastimo vec jednom.

Tamo daleko...

pre 9 godina

Čitam tekst i ne vidim nigde osudu nacinalističkog vandalizma, kako u podnaslovu piše. Nikada on nije osudio srpski nacionalizam, on uvek samo osuđuje huliganstvo, koje će "oštro" biti kažnjeno, kao što je ovaj vođa navijača kažnjen.

aleksandar

pre 9 godina

Detinjasto je Aco sad davati takve izjave. Naravno da goste treba primiti. To je deo politike. Bices gori pd njih ako otkazes prijem zbog njihove gluposti.

ponosenko

pre 9 godina

Ja verujem da Vucic nece ugostiti predsednika Albanije , jer je on covek od reci i on se ne boji ni od koga. Puno misle da ce on traziti odobrenje od Nemaca , ali varaju se jer on nece zgaziti na ponos Srbije.

batica

pre 9 godina

Umesto izvinjenja iz Tirane je usledio napad.Zaista da li sa takvim covekom ima o cemu da se razgovara, Srbija ulaze napore da se odrzi stabilnost regiona, a oni po tome gaze i jos izokrecu dogadjaj kao da ne postoje snimci.Teska odluka u svakom slucaju.

Zole

pre 9 godina

Ne treba ugostiti Ramu dok se ne ogradi i izvini zbog incidenta sa zastavom. Uglavnom svi albanski zvanicnici i mediji podrzavaju ovaj slučaj i velicaju ga.

nikolatricko

pre 9 godina

Verujem da premijer Vucic sada dobro razmislja o toj poseti,pa cak i da dopusti tu posetu,verujem da ce zauzeti cvrst stav i osudjivati njihovu provokaciju.Podrska premijeru Vucicu

Srećko

pre 9 godina

Albanaci su svojim postupcima pokazali da ne zaslužuju naše poštovanje. Moje lično mišljenje je da sad nije trenutak da dolazi premijer Albanije u posetu.

mlekadzija

pre 9 godina

Svakim novim pol. potezom tonemo sve dublje i dublje. O elementarnom dostojanstvu se i ne moze govoriti. Primiti albanskog premijera u ovom trenutku posle njegovih izjava prelazi u mazohizam....

KV

pre 9 godina

Ma nije njemu stalo do posete,već da iskoristi da vršlja po Preševu i Kosovu.Da im da instrikcije kako da prave probleme.Ni slučajno da ga pustite u Srbiju.

Dron

pre 9 godina

Prof. demagogije kaze da ce razmisliti da li ce ugostiti Ramu. Mislim da je o toj poseti vec odluceno tamo gde se inace odlucuje o sudbinama malih i nejakih drzavica. Tako da neka se spremi da primi gospodina i nek ne talasa mnogo.

Zlatiborka

pre 9 godina

Sami su poceli da provociraju i dogodilo se ono sto niko ne bi pozeleo, to dovoljno govori o njima kakvi su. Sto se tice politike, znam da ce aktuelna vlast da uradi ono sto je potrebno, ono sto je najbitnije za nas narod!

DejanM

pre 9 godina

Posle onakvih provokacija sa albanske strane vrlo je tesko predvideti efekte posete njihovog premijera narocito ako se zna da je njegov brat bio deo organizovane akcije u cilju provokacije ovog ponosnog naroda!

Isidora

pre 9 godina

Da li će i ta Albanija krenuti nekim putem razvoja! Po početku razvoja primorja reklo bi se da će se pridružiti civilizovanim zemljama, ali očito da mafija ne pušta da se razvija!

Vecx

pre 9 godina

Eh sad ovaj raspitivac I Dzoker kao HOCE, a nas premijer se NECKA. I opet ce biti eto mi smo uradili sve po pravilima a Srbi nisu. Tako nas voze non stop, ponasanjem I retorikom naucenom od svojih pokrovitelja. I love nas na to ko divlje veprove svaki put upadnemo u zamku. Ljudi to je vec smesno. Ova poseta nema nekog znacaja osim simbolickog, treba ga pustiti da dodje, nista ne raditi. I biti uljudan jer I onako I ovako ovaj lik ce sebe sam izblamirati.

albel

pre 9 godina

Niti ce tebe neko da pita da li ces da ga ugostis,niti ce njega neko da pita da li ce da otputuje!Sastanka ce biti jer tako kazu gazde iz Brisela,sve ostalo je cist politicki marketing obe strane!

deny

pre 9 godina

Srbija mora da brani svoje interese i treba da ide putem EU a Albanci su svojom mrznjom prema nama pokazali u stvari ko su i kakve namere imaju.

Buca

pre 9 godina

Ako gospodin Rama očekuje da će on praviti protokol posete, očigledno da neće ni biti te posete, jer se zna kad se dolazi u goste, domaćin pravi protokol!

ajvanho

pre 9 godina

Da nije izbio ovaj incindent, možda bih i mogli nekako da se usaglase odnosi. Ali posle ovoga i još upućenog demarša smatram da On nema šta da traži ovde.

Nemanja

pre 9 godina

Obavezno da dodje ali mu pružiti hladan doček. Nikakve počasti nego na zadnji ulaz u SIV, kafa, sok i pro forme popričati i ispratiti ga nazad... Onako usputno mu nabiti na nos da je krajnje detinjasto to što su uradili i da ništa pametno nisu postigli. Daj jednom da se naučimo...

Pavle

pre 9 godina

Naravno da je nedopustivo da se ugrožava bilo ko u Srbiji i da se to treba kazniti, i ne treba tu puno potencirati ko je vlasnik, zašto praviti razliku, svi moraju biti bezbedni i zaštićeni. Mene zanima da li je premijer Albanije ikada osudio napade na Srpske svetinje na Kosovu i Metohiji i ugrožena prava nealbanaca u samoj Albaniji.

Evita

pre 9 godina

Ma neka dođe, da se izvini ne bi trebalo da Srija izgubi ulogu lidera u regionu, i ne bi trebala stati na razvoju infastrukturnih projekata koji će poboljšatu ekonomiju naše države. Aleksandar Vučić ne mora da se rukuje, ako ne želi ali da primi to da. Albanija je izgubila podršku za stvaranje velike Albanije od SAD i EU. Pustite ga drugog izlaza Albanija nema, oni su rade na štetu njihovu i žele da ostanu nerazvijeni, ali Srbi moraju da se pokažu kao dobri susedi.

Realni

pre 9 godina

"...Pozivam Srbe... da ne deluju neodgovorno. Naša obaveza je da pokažemo razliku između nas i njih, da pokažemo da smo ozbiljniji, odgovorniji, da poštujemo prava nacionalnih manjina i ljudska prava svih građana naše zemlje",.."

Respect za ovu vrlo pametnu izjavu i opredjeljenje g. Vučiću... samo red i rad će Srbiju povući naprijed.

evita

pre 9 godina

Nema on sta da dozvoli, nego ima da je otkaze i kraj price! Sta taj lik uopste trazi u Srbiji? Koje mi to interese kao drzava imamo u Albaniji?

Бојан Илић

pre 9 godina

Mogli smo tolike godine bez Rame i Albanije, možemo još malo. Nije trenutak za novi početak, namere Albanije nisu dobre, časne.
(Nemanja, 17. oktobar 2014 19:08)

Потпис!

Zezus

pre 9 godina

"Znamo i kada su lica ušla u zemlju, koja lica, ko se sa kim dogovarao i plašim se da mnogi u zemlji iz koje stižu veoma čudne optužbe na račun Srbije neće biti mnogo srećni kada budu videli rezultate istrage", rekao je Vučić. Tako je Srbijo mati moja, da se vidi ko kosi a ko vodu nosi...

Zozana

pre 9 godina

Taj Zapad ako nas zaista želi pod hitno da osudi projekat "Velika Albanija" s obzirom da su oni stvorili šiptarsku tvorevinu, pa neka sada misle o tome.

ss sitnim provokatorima mora ostro

pre 9 godina

Poslati ga prvo u Pristinu i Presevo, pa nakon toga i nakon njegovih izjava tamo, odluciti da li ga ugostiti u Beogradu ili ga poslati kuci svojoj uz najlepse zelje, zajedno sa albanskim ambasadorom koji se i previse pravi blesav.

Бојан Илић

pre 9 godina

Rama je juče poručio da je "veoma odlučan" da realizuje posetu Beogradu 22. oktobra, prvu na tom nivou od 1947. godine.

Кварни су као шупаљ зуб!
Само мирно! Када немају "друштво" за овакво јефтино "подјебавање" и избацивање вечитих фрустрација, они побенаве, затрокирају!:-)

miladinka simonovic

pre 9 godina

Kada Albanija postane normalna drzava sa normalnim spoljno-politickim ciljevima i bez zelje da prekraja granice i otima tudje teritorije, onda i njen premijer moze da nam dodje u goste.

Zeka

pre 9 godina

Budimo po prvi put ozbiljni. Ova poseta se tice svih nas jer smo svi gradjani ove Srbije. Doslo je vreme da prestanemo sa prepucavanjem ako hocemo sebi dobro. Pokazalo se da stabilna Srbija mnogima smeta, meni bi licno vise odgovaralo da zivim u jakoj drzavi. Samo mi sami sebi mozemo da pomognemo. Kad to shvatimo ,sve ce da krene normalnim tokovima i mi kao pojedinci mozemo da ocekujemo bolju buducnost.

Nera

pre 9 godina

Posteni Albanci ovde nisu zasluzili nikakvo huliganstvo, Rama neka ostane kuci, tesko je ostati demokratican posle njihovih provokacija na utakmici.

perica

pre 9 godina

Pa kakvo je to resetovanje pade krpa na stadion i odmah problem.Pa ovi se Rusi i Ukrajinci pobise pa im se presednici sastaju.Treba misliti i na nasu decu cemu ta vecna mrznja!

Dara

pre 9 godina

Treba biti pametniji od njih. Bez obzira na druge ovu odluku moramo sami da donesemo. Pokazimo da smo na mnogo visem nivou nego oni. Protivnika treba iznenaditi i uraditi onako kako on najmanje ocekuje.

perkan

pre 9 godina

Ponasanje i izjave albanske strane u najmanju ruku nisu korektne, na ovaj nacin ne mozemo graditi dobre odnose, podrska za nase rukovodstvo!!!

Milan

pre 9 godina

Slažem se da treba pokazati razliku između nas i njih.
Ima je mnogo!
Bacimo akcenat na strpljenje i promišljenost. Pametno strpljenje, pre svega!
Ali takođe mislim, da ako ga primi bez prethodnog izvinjenja Srbima, to bilo čemerno.

Hulk

pre 9 godina

Moramo da pokažemo dostajanstvo i da smo veliki u ovako delikatnoj situaciji, Albancima neka je na čast šta su učinili, vratiće im se...

bez_cenzure

pre 9 godina

Problem je što Rama nakon što bi posjetio Beograd išao bi i u Preševo. Vučić ga može ugostiti i on može promijeniti retoriku u Beogradu ali već u Preševu davati suprotne izjave. Ipak mu treba uskratiti gostoprimstvo. Ako su mogli čekati 70 godina šta je još kojih par decenija.

Put your money where your mouth is

pre 9 godina

Posto je ocigledno da albanska strana sve cini kako bi isprovocirala (toliko oglasavanje premijera jedne drzava povodom incidenta nije uobicajno), Vucic bi trebao jasno da kaze da je Rama dobrodosao u Beograd tek posle javnog izvinjenja zbog reci netrpeljivosti u svojim izjavama, posto on sve te izjave i daje u cilju da bi srpska strana otkazala zvanicnu posetu. Ovako, oni ce sami biti prinudjeni da otkazu posetu za koju zele posle da optuze ponovo Srbiju.

pox

pre 9 godina

Rama ne treba da dođe, jer Albanija nije ni prijatelj ni partner, a posle utorka nema ni P od potencijala za tako nešto. Drugo, Vučić nema ni reč kritike za svog ministra Stefanovića koji valjda treba da odgovara za bezbedonosni fijasko - em im je uleteo dron, em je stadion bio pun kriminalaca, em policije nije bilo nigde kada su uleteli na teren. Konačno, građani Srbije bivaju napadnuti širom Vojvodine - i ne vidim da je iko od terorista uhapšen?

fukushima

pre 9 godina

Ne svidja mi se ova retorika, "nas i njih"... i pozivanje Srba na razum. Za jednog premijera jedne drzave u ovom slucaju nisu ugrozeni Albanci, nego gradjani za koje je ON odgovoran. To sto su pripadnici nacionalne manjine, odgovornost cini jos vecom. I ako misli dobro sebi i Srbiji, treba da pronadje napadace u roku od 24 sata, pa makar ih morao iskopati. U suprotnom, sve me podseca na 90te. S tim, sto mi se cini da ovaj put javnost to prepoznaje i da nece dozvoliti.

lily

pre 9 godina

O Bože a jel uviđa neko razliku između ovog iracionalnog čoveka i zdravog razuma? Nisu krivi Albanci što smo mi u sred svog glavnog grada ismejani. Za ovu uvredu prve vrste kriva je naša nesposobna vlast koja jednu utakmicu ne može da obezbedi a kamoli državu. Zemlja je na ivici bankrota. Ljudi su gladni i očajni a njemu ko kec na deset da skreće pažnju sa sopstvene nesposobnosti tako što će upirati prstom na strance koji uređeno društvo ne smeju da potresaju na ovakav način. Plašim seovog čoveka. Najiskrenije se plašim jer se sećam devedesetih i ljudi kao što je on širom bivše jugoslavije. Lako je potpaliti vatru u izmucenom narodu. Pamet u glavu ljudi. Valjda se na greškama uči. Verujte Srbija može mnogo bolje od ovoga

Ekolog

pre 9 godina

Mislim da sa Albanijom i njenim zvanicnicima nema pregovora. Oni imaju svoja uverenja i od njih ne odustaju. Medju nama nikada u istoriji nije bilo ni pomirenja ni dobrih odnosa. Bilo bi cudo da sada, u ovakvim okolnostima,dodje do nekog poboljsanja odnosa i razumevanja.

Dušan

pre 9 godina

Pa nije to džaba što se sa njima nismo viđali od '47. Očigledno su sa time svi bili načisto, od Tita pa na dalje. Što sad vi mudrujete, što ste ga uopšte i zvali, sve i da izuzmemo ovo oko utakmice!?

Ne znam o čemu sa njima imamo da razgovaramo i oko čega da sarađujemo. Da bar imamo neki ekonomski interes pa i da razumem. Ovako, bolje da dođe gazda nekog velikog lanca supermarketa iz Danske, više koristi nego od ovog premijera. O prijateljstvu nikada nismo pričali, pa ne moramo ni sada...

Filozof

pre 9 godina

A zašto Albansko ministarstvo spoljnih poslova nije osudilo akt koji je uzdrmao Balkan? Cela država ćuti,niko ne upućuje izvinjenje...To je zato što se boje gradjana,ili pojedinaca,koji su očigledno jači od svih državnih organa u Albaniji.

rusimir

pre 9 godina

Ja bi tebi od srca čestita. Ovo je povjesni dan za veliku albansku naciju. Izveli ste prvi let u povjesti albanskog naroda. Cili svit slavi braću Wright,a vi sad možete slavit braću Rama. Je da je malo čudno šta ste za povjesni albanski let odabrali susjednu zemlju i da je to bespilotna letjelica ali ni Amerikanci ne šalju odma na Mars žive ljude, polako i za koju godinu imat će te čovika koji se otisnija u nebo. Jučerašnji dan velika Albanska nacija može slavit ka dan osnivanje Albanskog ratnog zrakoplostva i protuzračne obrane.

higijenicarka

pre 9 godina

Normalizacija odnosa i razvijanje sveukupne politicke, privredne i kulturne saradnje izmedju zemalja Zapadnog Balkana je prvi uslov njihovih daljih evrointegracija. Albanski predstavnici moraju da shvate da je davno proslo vreme situacija kada su imali bezrezervnu i apsolutnu naklonost Zapada. i da moraju da promene i svoje ponasanje i svoje spoljno-politicke ciljeve.

Mr. Moon

pre 9 godina

Ceo incident deluje kao da je reziran, da podgreje atmosferu pred prvi mesec sa manjim platama u javnom sektoru. Ma.. to samo ja mlatim

Bilaterala

pre 9 godina

Verujem da je EU želela posetu a da ovo može da bude provokacija-alibi da do iste ne dođe. Ukoliko bi smo je otkazali, onda bi Srbija bila šatro kriva za neodržavanje posete.

Iscelitelj

pre 9 godina

Ne treba ga primiti, jer nisu osudilu lansiranje one krpetine sa njihovom velikom albanijom. Prave nas budalama. Pokazimo konacno da znamo sta su cast i ponos...

Falkao

pre 9 godina

Ne kažem da regionalna saradnja ne treba da se razvija i da se grade odnosi zasnovani na poštovanju, ali ako ima nameru da dođe ovde i da mi pljuje državu, onda bolje neka ostane kući.

Данац

pre 9 godina

Znam da su nasi huligani ispali glupi, jer da smo ih uspeli zaustaviti pre ulaska na teren, ovoga ne bi bilo. Njihovi igraci bi dobili po crveni, mi bismo im nabili 3-4 gola i to bi bilo to. Ovako je Svet nazalost vidio, da smo drzava bez moci, par huligana nas je puno unistilo. A sto se tice Rame i njegovih, jednostavno ignorisati, kakav dolazak......

Zoki

pre 9 godina

To što je bilo zakačeno za dron nije bila nikakva zastava, nego politički (nacionalistički) pamflet. Nije nikakva uvreda ako neko pocepa ili zapali taj pamflet. Zašto su onda albanski igrači trčali da ga sačuvaju? Zašto ga albanski političari ne osude i ne ograde se od političke poruke?

el serbe

pre 9 godina

Do srede se moraju predociti UEFA svi dokazi koje sada imamo prikupljene, to je poslednji rok. Predlazem da se proslede po hitnom postupku.

popeye

pre 9 godina

А од чега то зависи, о ти наш превелики и премудри Вођо!? Јер од тог каквог ћеш расположења бити за викенд!?

Mrlesque

pre 9 godina

Za ovu sapunicu su Kasandra i Esmeralda male bebe. Balkanska patetika Rame Rame Druga Mog i PPV Vuksa prevazilazi dosada vidjenu ljigavštinu. Samo da počnemo da trpamo spitfajerke u trendže pa da ukompletiramo doživljaj devedesetih. Nije mi dobro!

Sloba

pre 9 godina

"Bice/mo iznenadjeni kad izadjem sa podacima". I ja cu biti jako iznenadjen kad prestanu najave iznenadjenja i izadje/dju sa necim konkretnim u javnost.

peki

pre 9 godina

to ste trebali sve da znate pre utakmice...smenio bih sve u bia i voa...kako ih nije sramota...a i coravi bi leteo, na poziciju asistenta na gigatrendu...

Ceca

pre 9 godina

Nikada niko u Srbiji nije ostao nezaštićen! Sećamo se i teatralnog odlaska albanaca iz Medveđe na granici sa Kosovom, i povratka odmah po zaustavljanju bombardovanja! Ništa od imovine nije bilo uništeno!

Gradjanin

pre 9 godina

Besmislena i, u svojoj neodlucnosti i nepreciznosti potpuno nepotrebna izjava, koja potvrdjuje nedostatak politickog razmisljanja nase Vlade.

Vucicu je poznato da je i pre provokacije dronom (za koju tek treba dokazati ko je napravio), bilo mnogo i vise nego mnogo provokacija sa nase strane, koje ce Albanci sa punim pravom upotrebiti. Najgore je zatvoriti oci i ne gledati ono stu su "nasi" (ne smatram ih svojim, zbog takvih se manje ide na stadione) huligani napravili, a potencirati i gledati iskljucivo onu provokaciju dronom.

Ovo nije prva ovakva situacija na nasim stadionima, a i to se jednostavno i lako zaboravlja. Ako se ne setimo mi, setice se Englezi i Italijani.

Vucicu, neces postati nikakav novi Obilic, cemu to junacenje i inacenje, nije ovo srednji vek.

Najmanje sto mozes da napravis je da posetis unistene pekare i da se jasno odredis prema nacinu kako da se tim ljudima pomogne. A ova prica o "ne znam 'oce li ili nece" je na nivou decjih svadja.

Vlajko

pre 9 godina

Dobro je da je država odmah reagovala i dlaa do znanja da neće tolerisati ugrožavanje bezbednosti bilo kog građanina Srbije! To što pokušavaju Šiptari neće ostati bez reakcije, ali svako ko je lojalan građanin države mora biti zaštićen!