Četvrtak, 16.10.2014.

20:10

Albanija Srbiji uručila demarš

Ambasador Srbije u Tirani Miroljub Zarić rekao da mu je albansko Ministarstvo spoljnih poslova uručilo oštar protest u pisanoj formi zbog incidenta na utakmici.

Izvor: Beta

Albanija Srbiji uruèila demarš IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

169 Komentari

Sortiraj po:

Evita

pre 9 godina

Ovo je čisto diplomatsko prepucavanje između Srbije i Albanije. Ovo smo morali da istrpimo jer je pametan Ivica dačić uputio demarš Albanskoj Ambasadi u Srbiji, to su isto i oni nama napravili. Albanci su čisto isprovocirali, da bi pokušali da na jako lak način dođu do tri boda, i time poraze Srbiju. Albanci nas vek i vekova zezaju, poznaju naš mentalitet i znaju na koje provokacije ćemo pasti. Ovo je izrežirano i planski odrađeno. Ceo svet nas zeza zbog toga, ali mi nismo krivi što smo takvi i što smo tako vaspitani. Ovo je zaista slika i prilika našeg društva i moramo da se menjamo. Ovo je čista provokacija, i daje traje tako.

svega ima

pre 9 godina

@Zijad

To ce biti u Srbiji kada i Srbija bude igrala sa Belgijom, Holandijom, Norveskom, Japanom... Koliko ste zaista kulturni videce se kada budete igrali sa Srbijom ili Hrvatskom i kada se bude culo sta cete onda da urlate sa tribina. Tako da mani se tih detinjastih zamena teza.

dejan

pre 9 godina

za albance koje se zale zbog zvizduka,psovanja itd.:
u albaniji bi bilo 100 put gore!
videlo se cak u skoplju kad su srbi igrali protiv makedonije, kako ste civilizovani u odnosu na postovanju himne!
vi bi palili 100 srpski zastava na stadionu i psovali takodje: ubi,kolji...

da ne pomislim sta bi se desillo, da su srbi provocirali sa takvim dronom i da su se posle nasi igraci ponasali tako bezobrazno!

Zlopamtilo

pre 9 godina

"Zahvaljujući evropskoj prespektivi, danas imamo šansu da stvorimo region u kojem prevladavaju mir i prosperitet, umesto podela i ksenofobije", piše u saopštenju."

Ali ipak ,nemamo šansu .Nema te perspektive , organizacije koja bi nas integrisala dok god vi krajnje licemerno , večito podgrevate te priče o velikoj Albaniji dok istovremeno pričate o nekakvim evro atlantskim integracijama i pravite se nevešti .Ova provokacija je samo minijaturni deo vašeg suludog projekta i to je očigledno kao što je očigledno da u pitanju nije nikakva zastava ,niti baner nego crna krpetina sa političkom parolom.

Bodibond

pre 9 godina

"Како би лепо било да је на платну писало "Поздрав српском народу од албанског народа". А ОВАКО, ЧЕМУ ТО ВОДИ?" Da, bilo bi lepo da su nas pozdravili. Takođe bi bilo lepo da su naši umesto "Ubij, kolji" i umesto zviždanja himni, pozdravili njihove igrače i aplaudirali njihovim uspešnijim potezima. A ovako, čemu to vodi?" (milka, 17. oktobar 2014 09:47)

Kome bre da aplaudiramo?
Kakvi njihovi potezi kad iz sesnaesterca nisu izlazili?
Sta pricas bre ti ???

Veton

pre 9 godina

@Stojko

Mislis Albanci su culi te povike sa tribina pa brzo kupili jedan dron, izvezli velikoalbansku zastavu i pustili kao reakciju a inace da nije bilo tih povika samo bi igrali fudbal i posle otisli da zasade koje stablo u "park prijateljstva"? Pa jeste u pravu si...

Prizrenac

pre 9 godina

"Glas razuma: Albanska vlada je priznala da je organizovala ovo kroz saopstenje svog fudbalskog saveza u kome su rekli da je to bio jedini nacin da se njihova zastava vidi i da je to jedina zastava koju imaju. Znaci smatraju da je postupak bio ispravan sto implicira da cak i da nisu organizovali ovo mogu se smatrati kao da jesu.
(Nisi u pravu, 17. oktobar 2014 09:06)

Ovo apsolutno nije istina! Jedina zvanična zastava Albanije je bila postavljena pre utakmice iznad tribina zajedno sa Srpskom I zastavom UEFA.
I odmah nakon početka utakmica ta zastava je skinuta, I to je skandal za koji Srbija treba da snosi odgovornost I bude debelo kažnjena

NoName

pre 9 godina

@ (DuffNS, 17. oktobar 2014 08:31)

Albanci jesu razvili zastavu sa teritorijanim pretenzijama. I jos vecu gresku su napravili njihovi fudbaleri u pokusaju otimanja iste jer su se direktno i indirektno umesali.
Ali mora da se postavi pitanje sta Bogdanov i ostali rade na terenu ?!! Koju to pravdu oni isteruju ? Da li to drzava nije u stanju da odrzi red pa oni moraju da reaguju ? Zar nije bilo dovoljno takvih ?
Pare koje se placaju na kazne zbog takvih idu iz drzvnih fondova. Ako moraju da se trpe politicari da li moraju i ovakvi ?

mozda

pre 9 godina

Ma sve je to ljudi moji lepo, al mi ostadosmo pourinirani posle utorka! Treba celnicima UEFA-e objasniti, da je sve proslo u najboljem redu, odlicno, kako je moglo biti. Ne bi bio prvi put da se ceo stadion sjuri na teren... i sad treba biti civilizovan...pa treba, ali treba i kicme malo imati...

budvala

pre 9 godina

Lenone sine!!!!
oli dat' meni malo te supstance koju koristis da i mene snađe neko tak'o proviđenje i ljepota demokratije, blagost...

severni korejac

pre 9 godina

Dobro je, liberalni bolesnici... Sad je vreme da stanete u zastitu prava "jadnih" albanaca. Zasto su vam Srbi uvek najveci krivci? Kada vi insistirate na albanskoj nevinosti, sta ce tek da uradi eu ili usa??? Prestanite bolesnici da za svaki incident vam jedino svoj narod bude kriv! Jesmo losi, jesmo bedni, bez morala, ali plemena sa juga ne nijednog monenta ne kriju svoju mrznju, ali i teritorijalnu pretenziju nad nasim teritorijama, a vama smeta ubi zakolji. Dokle, bre vise!?!?!

Vlajko

pre 9 godina

Treba prekinuti diplomatske odnose, i onako ničemu ne služe niti od njih imamo bilo kakve koristi. Niti ozbiljno trgujemo, niti će neko nešto investirati, niti ćemo raditi bilo kakve projekte zajedno. Napredniji smo i u programu lakih i bespilotnih letelica, oni još koriste dečje igračke. Uštedećemo i na troškovima ambasade.

Danzig

pre 9 godina

Ako nasi zvanicnici budu ugostili Ramu treba da poskidaju satove jer osim sto znaju demars da napisu znaju i da ukradu sat sa ruke. https://www.youtube.com/watch?v=3Y6CAxXWLtM

kobra

pre 9 godina

A kako vi znate da je albanska strana kriva za incident? Zar vam nije očigledno da iza svega stoji služba i nečiji medijski magovi koji su rešili da naprave još jednu aferu kojom će se gladni, bosi i goli građani zabavljati, umesto da porazmisle zašto im je premijer skresao plate, penzije, primanja, zašto cene divljaju, zašto se sve teže živi... zar nije očigledno ko stoji iza ovoga??? sve je dirigovana i sinhronizovano iz jednog centra, a taj centar nije u albaniji ili kosovu, nego beogradu!

milka

pre 9 godina

"Како би лепо било да је на платну писало "Поздрав српском народу од албанског народа". А ОВАКО, ЧЕМУ ТО ВОДИ?"
Da, bilo bi lepo da su nas pozdravili. Takođe bi bilo lepo da su naši umesto "Ubij, kolji" i umesto zviždanja himni, pozdravili njihove igrače i aplaudirali njihovim uspešnijim potezima. A ovako, čemu to vodi?"

Albanski Huligan

pre 9 godina

A sta ste se ulovili samo na Veliku Albaniju. Kao prvo nijedna drzava nije poslala nikakav demars Albaniji za to (Grcka , Crna Gora ,BJRM). Izgleda da vam je to samo jedini emocionalni argument , drugo nemate nista. Mi to kazemo probati govnu prikrivati sa uriniranjem. Ja kao albanac ne znam da je ijedna partija registrovana gde propagira Etnicku Albaniju , a vasa kompletna vlada se borila za Veliku Srbiju (ako EU to zaboravila mi iz bivse juge nismo).Mi Albanci pricamo argumentima , a to su i mogu se videti skandiranja , navijaci na terenu itd.(sto ja do negde mogu da razumem) Ali nikako ne mogu da razumem kako je moguce da REDARI REDA tuku po igracima Albanije umesto odrzavati red , ili kako je moguce da Bogdanov je bio na stadionu.

Nisi u pravu

pre 9 godina

Glas razuma: Albanska vlada je priznala da je organizovala ovo kroz saopstenje svog fudbalskog saveza u kome su rekli da je to bio jedini nacin da se njihova zastava vidi i da je to jedina zastava koju imaju. Znaci smatraju da je postupak bio ispravan sto implicira da cak i da nisu organizovali ovo mogu se smatrati kao da jesu.

Nemanja C

pre 9 godina

Glas razuma: gledaš previše filmova. Niko u Srbiji nema kreativan kapacitet da tako nešto izvede. Pa oni još uvek prodaju priče o brzim prugama kao pre 20 godina. I to se utrkuju ko će više da obeća: te 200 na sat, te 300; kao da je to nešto čime se može licitirati. Sve sami megablejači, bezidejni dronovi, botovi i tapšači, izuzev Vođe i Kofrrčeta koji jesu sposobniji ali do pre par dana nisu znalo šta je kvadkopter.

Mnogo je verovatnije da je reprezentacija koja bi teško iznela i jedan bod iz Beograda iscenirala prekid. Najjednostavnije objašnjenje je najčešće tačno objašnjenje.

Smarty

pre 9 godina

@Glas razuma
Tacno je da (jos) ne postoje egzaktni dokazi ko stoji iza incidenta, ali je isto tako tacno da su albanski zvanicnici izjavili kao je "to jedina njihova zastava", sto je dovoljno za reakciju srpskih zvanicnika. A svi smo svedoci reakcije albanskih fudbalera po skidanju te "zastave". Da je u pitanju zvanicna drzavna zastava pa i da razumem da su se uplasili da je Srbi ne "oskrnave", ali zasto su onako reagovali zbog zastave velike Albanije? Sta ti o tome govori tvoj glas razuma?

navijac

pre 9 godina

citam komentare I gledam da vecina vas sa mrznjom a nerealno mislte...pitanje za sve vas:ko je zabranio doci albansim navijacima,ko je zvizduo tokom himne,ko je pcuvao ubij,kolji...,ko je gadjao pre I posle drone,ko je palio Nato zastavu,koja policija I osiguranje tukao igrace,pitam vas ko...nazalost vi drage komsije...
molim vas budite jednom,bar jednom realni inace vam se smeje eo svet...
na kraju,pali ste od ispita jer nije trebalo da se mesa politika sa izjavama...
priznajte da ste jeli foru...
pozdrav iz Prishtine.

isto sve

pre 9 godina

Ovo sve po istom receptu NATO.I oni danima bruje kako Pitin nike povukao vpjsku sa svoje teritorije.
Tako I nase bivse komsije razapnu zastavu Velike im drzave u sred Beograda I okrive nas za to.

Zijad

pre 9 godina

Za Nenada.Svaka cast na komentaru,jes gledao sto je kultura navijaca u Bosni na utakmici Bosna i Belgija.Kako navijaci Belgije i Bosne razmjenjuju salove jedni sa drugima.Saslusa se himna i jedna i druga na cestit,kulturan i ljudski nacin.Sta mislis kad ce tako biti u Srbiji.

Stojko

pre 9 godina

nisam pbio u mogucnosti da pratim mec od pocekta
ukljucio sam tek kad je bio prekid i prosla guzva.Video sam na internetu provokaciju sa zastavom i kritikovao sam sve to ali sad kad citam malo bolje i cujem i vidim kako su nasi skandirali UBIJ SIPTARA i slicno sad mogu da shvatim Albance i to sto su ucinili.Mi smo bre jedna stoka,i ti golobradi huligani,neka im se dedovi stide koji su se borili casno i postovali neprijatelja.Nikad mi takvi necemo uci u EU.Zandarmerija i organizacija ispod nule.Trebali su odmah da prekinu utakmicu i da isprazne Stadion.Posle nam je kriv dzavo.ne znam ne mogu da budem pametan i ako je sve to istina trebali bi da nas iskljuce sa svih takmicenja dok se ne opametimo i da navijamo normalno kao sto su nasi ocevi.

RADAR

pre 9 godina

da su svi nasi igraci trenutno istrcali sa terena kao i svi nasi navijaci drugacije bi bilo sve, ono nema veze sa sportom ono je cist terorizam i tako ga treba i tretirati, hajmo da naucimo jednom.

s t v

pre 9 godina

Zasto se Srbi onda zene sa albankama uz pokroviteljstvo vlade?!
(Vladan, 17. oktobar 2014 00:41)

Pravoslavnim albankama, ako nisi znao.

DuffNS

pre 9 godina

(NoComment, 17. oktobar 2014 07:19)
Vi gospodine a i ostala pojedina gospoda u Srbiji morate da napravite razliku izmedju navijaca i sluzbenih lica, tamo u Italiji su divljali huligani, a ovde su to uradili fudbaleri Albanije i njihova zvanicna delegacija sacinjena uglavnom od politicara Albanije. TO JE OGROMNA RAZLIKA i to pokazuje stav cele drzave, a ne stav pojedinca (huligana) i zato prestanite da GENERALIZUJETE STVARI.

Storno

pre 9 godina

Zasto bi mi srbi voleli Albance? Nisu nas oni vojno porazilii i oteli deo suverene teritorije, vec su izmolili ujka Sema da reaguje i da nas bombarduje do besmislenosti osiromasenim uranijumom, nevidljivim avionima...i sad se bahate, kao i hrvati, kad namirisu krv, te krenu u pogrome i pokolj nezasticenog stanovnista. Takodje, srbi su se sukobili sa ovk, teroristima kao sto su i ovi iz isil-a, koje je stitila avijacija NATO. I sad mi srbi treba da postujemo najobicnije profiterske kukavice, koje su platile novcem, srpskim resursima na kim-u, bondstilom da nas nato unakazi protivno medjunarodnom pravu i istorijskoj pravdi da bi napravio jednu dilersku kvazi drzavu za svoju bazu, eksploataciju ruda i kontrolisan protok i distribuciju narkotika. Sto se mene tice simaptije i postovanje prema takvom zapadu i prema ovim nezajezljivim albanskim kukavicama nikada, spora je pravda, ali ce vas stici. Naguracemo vas sve u Albaniju i podici ogradu pod naponom kad tad. A usa ce da pukne sama od sebe, em siluju citav svet, em im dolar vredi manje od dinara, em su kulturoloski suplji ko supalj zub, em ih na okupu drzi samo petro dolar. Kad to krene da se menja, ima da padnu kao drvo u sumi, slobodan pad. Znaju oni to, zato i sire ovoliku agresiju po planeti, ali dzaba, jer u svojoj pohlepi su se preracunali.

hejtujem autošoviniste sve u 16

pre 9 godina

@Vasa Ladacki
Je l' se na snimku vidi kako albanski FUDBALERI fizički napadaju našeg u sred Beograda? Zbog čega? Zato što je krenuo da ukloni strani predmet s terena? Napadnut je čoporativno, što je omiljeni albanski metod, uz "opravdanje" da su branili "svoju zastavu". Pitam ja tebe i njih, koja je to njihova zastava i zemlja? Ona zvanična sa crvenom podlogom i crnim orlom, ili ova fašistička sa očiglednim pretenzijama na tuđe zemlje? Naravoučenije: Da se albanski FUDBALERI nisu ponašali kao huligani, možda i ne bi prošli na kraju kao isti. Navijač i huligan manje više svaki isti, naložena budala, ali kad se fudbaler ponasa tako, onda ne treba da se čudi kad dobije po "labrnji".

bezlicna narodna masa

pre 9 godina

Komentar da je neobjasnjivo zasto Albanci urucuju demars za dogadjaj zbog kojeg je dan ranije organizovano narodno veselje je odlican! To ih treba pitati: da li uzivaju u tome da neko nad njima vrsi "patolosko nasilje" ili su samo jeftini provokatori bez ikakvih moralnih, politickih i civilizacijskih skrupula i normi?

dejan

pre 9 godina

igrajte protiv nemaca u berlinu – posaljite na igraliste dron sa zastavom, na kojoj stoji poruka: ovo ce biti deo “velike albanije“ –
posle docekajte vase igrace na aerodromu u tirani - slavite ih kao da su postali svetski sampijoni zbog uspesne provokacije i zbog tuce koju su oni poceli – pa posle delite nemcima lekcije, kako su oni nezreli sto su reagovali negativno na poruku ; a vi kako ste zreli i kulturni i civilizirani itd.!

Sram vas bilo!

NoComment

pre 9 godina

A zaboravili ste paljenje Albanske zastave na utakmici u Italiji i sto su navijaci citavih 40min vikali "ubi zakolji da Siptar ne postoji i zvizduci tokom himne" Molim vas budimo realni ista smo svi g...a samo umotani u drugacije folije.

miki

pre 9 godina

jeste li skoro bili u albaniji?
ti sto kazu da je albanija necivilizovana grdno se varaju, tamo vas niko nece pitati koje ste vere i nacije,tamo ima pravoslavaca i katolika koliko hoces i svi zive u najboljem redu.
nigde nemozes naci opusak od cigarete na ulici , imaju auto puteve koje mi mozemo samo da sanjamo,nigde se ne placa putarina....
uglavno su jedno 50god. ispred nas.
a mi cemo da se gusimo u nasem nacionalizmu i da idemo samo nazad.
sto rece suljo ugljanin "vise mrzite druge nego sto volite sebe"

Alexander

pre 9 godina

Nemojte da sirite negativu prema Albancima i Siptarima sa Kosova,jer bo,ljutice se Crnogorci,a u interesu Srbije nije da ima lose odnose sa ,,VELIKOM CRNOM GOROM",(juce objavili mapu)!!

jack D

pre 9 godina

Kako sam se potresao kad sam ovo procitao! Suze su mi posle i jos mi teku niz obraze. Jao, pa djura nam nikada nece oprostiti sto nas je tukao. Pa oni umeju da napisu demars! Jao!

Glas razuma

pre 9 godina

Jos se ne zna ko stoji iza provokacije sa dronom i zastavom na utakmici. Mozda to i nije isplanirano u albanskoj vladi, vec je samo akcija pojedinaca (albanaca, srba ili nekih drugih). Dok se to ne utvrdi nema pravo niko a narocito ne predsednici srpske vlade i drzave da za tu provokaciju optuzuju albansku drzavu i albanski narod. Inace nekima u Srbiji i odgovara ovo sto se desilo. Umesto da pricamo o smanjenu penzija i propasti privrede mi se ponovo palimo mrznjom prema njima (kao u Slobino vreme).

Lenon

pre 9 godina

Žalosno je da balkanski susedi (komšije) stalno masu crvenom maramom ispred zahuktalog bika i jedva čekaju da jedni druge ubodu rogovima.
A zamisli da nema granica izmedju Srbije i Albanije, samim tim ni problema Kosova, da ljudi i roba teku bez ikakvih problema, bescarinske zone na moru, ruski gas teče Južnim tokom i napaja celu Evropu, posla ima za sve, turisti preko BG odlaze na južni Jadran, fudbal nije sport za iživljavanje najnižih strasti, Srbi i Albanci zauzimaju status u EU koji im pripada po pameti i vrednoci, itd.
Možda sanjam, ali možda nisam jedini...

Nenad

pre 9 godina

Voleo bih da jednom ne nasednemo na provokacije u fudbalu. Da budemo pametniji i ne dopustimo sebi da se ulazi na teren. Da ne zvizdimo himni gostiju i da ne unosimo petarde i baklje. Za to ne treba da cekamo ulazak u EU, besplatno je biti pametniji odmah.

Bec

pre 9 godina

Dokle cete biti ovako slepi i naivni' pala zastava, i sta? U zastavi su oznacena mesta gde zive albanci. Ma iako nije unredu ta zastava, jeli u redu da stalno vicete ubi siptara, ili da zvizdite na himnu itd itd. Zalosno sve ovo. Samo da imate u vid, kad ste pre neki mesec u tirani bili prisustni pri otvaranju pravoslavne crkve, nista se nije desilo. Kada je bregovic bio tamo, dobio kljuc grada, juce se odrzao turnir ili neko prvenstvo u stolnom tenisu, a prisutna i srbija, nikome nista. Danas protesti ispred ambasade, i nikom nista......
Daj prbudite se malo, i procitajte svoje komentare, ma vi ste puni mrznje, ali znam da nisu svi takvi, sa srecom

amigo

pre 9 godina

Sve ovo na sta se zale je, nazalost, istina. Bio sam na utakmici I veci deo iste me bio blam zbog tog neprimerenog skandiranja, uzas! I taman kad se ukazala prilika da se izdignemo iznad te primitive provokacije, mi smo sebi zabili autogol, tipicno za nas. Dok god budu vladale nerazumne emocije a ne razum, do tad cemo biti isti takvi primitivci kojih se grozimo

Marin

pre 9 godina

E moj dragi srbi s'komentarima. Vi ste sami sebi najveci neprijatelji. A onda ceo svet vam je kriv. Od pocetka utakmice ste vikali neprekidno: 'ubi, zakolji siptare', 'ubi hrvata da siptar nema brata'. Bacanje u teren pirotehike i projektila, nerede na tribinama, upad navijača u teren, lošu organizaciju itd. Cist racizam. Ni ne pominjete činjenicu da je utakmica sve vreme bila na ivici prekida zbog petardi, baklji, gađanja albanskih igrača raznim predmetima i fašističkih svinjarija. Ne, naravno, za sve je kriv dron s’neba. Pa vi se hvalite da imate jaku drzavnu bezbednost, intelegentnu informativnu sluzbu - te kako ste dozvolili da vas albanci s’tim dromom srame usred beograda posebno zbog parade kad cela vojska i druge sluzbe bile mobilne nadomak stadiona. To me natera na sumnju da ste sami to izrezirali iz vama poznatih razloga ili pak plaseci da albanci mogu oteti pobedu prikazanom igrom i osramotiti usred beograda. Sve je moguce od srpskog rukovodstva koji jos mirisu na genocid, a posebnu jer su imali pripremljenu medijsku ofanzivu u dzepu protiv siptara. Nek vam bogu uzme u svoje ruke i da vam spokoja.

Vasa Ladacki

pre 9 godina

Jesu li oni isprovocirali? Jesu, ali jesmo li mi bili organizatori meca, jesmo, jel bilo za ocekivati da moze doci do provokacija? Jeste. Jel se vidi da se njihovi igraci gadjani stolicama i napadani od strane navijaca koji su usli u teren?, vidi se. Jel znamo da organizujemo meceve takvog rizika? Ne znamo. Ne vidim sta se pravimo sada pametnima kada ocito nismo.
Ko ce biti kriv, mi organizatori, pa da nam daju 0 ovaca da cuvamo mi bi 3 izgubili kakvi smo.

Cvrc

pre 9 godina

Danas je Car bio u Beogradu i izvrsio smotru vojske, popisao sta nam fali i kojim oruzjem i orudjem treba da se popune jedinice...
Be afraid, be very afraid...

Dzabala

pre 9 godina

Ja, evo ovako javno i pred svima priznajem da je nivo moje Srpske inteligencije daleko, daleko ispod nivoa albanske! Da li moze neko da mi objasni kako to da oni prvo proslavljaju i raduju se jednoj stvari, a posle, zbog te iste stvari, upucuju demars?!?!?!?

losi glumci

pre 9 godina

Ne postoje druge reci nego bolest! Ovo je ozbiljna bolest nekog drusvta i neke drzave! "Velika Albanija" je nacisticko-fasisticki plan i nema sta tu da se razmatra.... Jedina nacisticka ideja koja i dalje zivi na prostoru Evrope! Sramota... Jos se nesto bune...Obican s...m i licemerje!!!

crni domino

pre 9 godina

"Navodi se da su izjave visokih srpskih zvaničnika suprotne osnovnoj etici diplomatskih odnosa i recipročnog ponašanja, uzdržanosti i poštovanja između suverenih država. Štaviše, ne odražavaju aspiracije zemlje kandidata za članstvo u EU, dodalo je Ministarstvo."
Nisu daleko od istine. A istina zna da boli. Nase.

ko ih ne zna skupo bi ih platio

pre 9 godina

Zakaciti ga na dron i usmeriti prema albaniji i caooooo. Muka mi je vise ovog albanskog blebetanja i izigravanja nevine zrtve zadnjih dana. Ali stvarno.

mata

pre 9 godina

Zar svi propustaju sustinu da je do incidenta doslo kada su dva albanska fudbalera nasrnula na Mitrovica koji je uljudno s postovanjem sklanjao krpu sa terena. Ako su navijaci bili isprovocirani krpom, sta li je isprovociralo suparnike da nasrnu na nase fudbalere a onda se cude sto su dobili po ledjima. Jako dobro izrezirana predstava...

Zeks Z

pre 9 godina

Spiro, 16. oktobar 2014 23:40)

Ako su za njih do sada ovo bili ,,dobrosusedski odnosi'' izmedju nas, molim Vas da odmah prestanu ,,dobrosusedski odnosi' .

Dijaspora

pre 9 godina

Spustite bre loptu. Ovo je fudbal, trenutno najotrovniji sport u Srbiji. Pa necete valjda zbog fudbala da zaratite? Politicari nisu trebali da daju bilo kakve izjave, samo FSS. Ali kod nas se sve ispolitizira.

Motor od dva i po konja

pre 9 godina

Srbija pod hitno da uruci demars za ovaj demars. Posto jedna glupost nikad ne ide sama. (Cisto da vide ko je najveci inat na Balkanu)

Živela jaka i zdrava Srbija !!!

pre 9 godina

Videh sad besmislen komentar "O bože" i kao smirite nacionalističke strasti.
Ja kažem mi ih nemamo u negativnom smislu i jedan smo od retkih hrabrih,dostojanstvenih,slobodarskih naroda u regionu. Dosta je kompleksna problematika oko naših vođa koje su nas mnogo puta izdale ali to sad nije tema. Tema je: "Šta bi bilo da u Izraelu na utakmici protiv Nemačke neko spusti dron sa Hitlerovom slikom?" Takođe kako bi Amerika i EU reagovali u tom slučaju? Treba biti pametan i ne reagovati surovo i primitivno kao što je u ovom slučaju naš protivnik svemu, jedna necivilizovana "država" Albanija, jedna "država"koja ništa nije dala svetskoj civilizaciji osim kriminala i utočišta za najveće evropske narko klanove ali i poltronska, najgora bezlična ulizivačka podrška svemu što Amerika zacrta. Kako da reagujemo pametno i zrelo i iskoristimo necivilizovanost našeg političkog protivnika kad nismo spremni...nemamo ključne bezbednosne infomacije, nemamo više jake saveznike i što je najžalije imamo oslabljenu službu državne bezbednosti i nažalost ne kontrolišemo više ništa.

Demarš na demarš

pre 9 godina

Ne razumem zašto je albansko ministarstvo spoljnih poslova uručilo demarš ambasadoru Srbije za Albaniju, kada se incident dogodio na utakmici u Srbiji (a ne u Albaniji). Izgleda da je albanska Vlada htela da, pošto-poto odgovori na jučerašnji srpski demarš albanskom ambasadoru u Beogradu, pa su to učinili na besmislen način.

Spiro

pre 9 godina

Na stranu sve ovo... no, negde sam procitao kako su albanski ambasador i plus neki njihov zvanicnik iz Tirane u svojim izjavama pomenuli: "kako je ovaj incident protiv dobrosusedskih odnosa". Sto me je obradovalo jer ako smo im susedi (a jesmo) time nam porucuju da je KIM svakako u sastavu Srbije.

molim sve ljude

pre 9 godina

Sta je da je, ostavite strucnjake da rese situaciju i kazne pocinioce. Svako dalje raspirivanje rasne i nacionalne mrznje nije dobra ideja.

Vinkmaister

pre 9 godina

zakazana poseta premijera Albanije 22.10 treba pothitno da se otkaze jer to preti da se pretvori u jos veci cirkus. Bolje otkazite nego da nam se citav svet smeje...

ZoranNS

pre 9 godina

Amerika uspela, mi razbijamo njihove pekare, a oni napadaju našu ambasadu, atmosfera željena i viđena do sada u mnogim zemljama koje su meta ili ne slušaju, nadam se da na Balkanu ima pameti bar malo, za nenasedanje.

Malecka

pre 9 godina

Treba se osvrtati na zemlje poput Rusije,kakva Albanija...Uzalud je pokusavati uspostaviti normalne odnose sa njima kada je evidentno da oni to ne zele.

Bokisha

pre 9 godina

Kako vreme prolazi, Albanci samo menjaju plocu i ton. Nakon pocetnog debakla i pozicije u kojoj su se zatekli, i maksimalno iskompromitovali, mic po mic, prelaze u kontranapad. Zasto? Zbog toga sto srpska strana nista nije ucinila da iskoristi povoljan trenutak kad su se Albanci nasli u "nebranom grozdju" i da odmah dela, a onda bi na Amerima i drugim mentorima bilo da vade kestenje iz vatre, takticki se cekalo. Taman toliko dok su Albanci obavili konsultacije s mentorima, tako da su ta tili cas promenili plocu, i preko noci oni ponovo postaju zrtva. Koliko se ni jedna od dve strane zapravo nista ni o cemu ne pita, pokazuje i ta nesrecna buduca poseta, istorijska takodje, koju bi i jedna i druga strana odmah otkazale da imaju dostojanstva, ali dovoljno je da jedan evropski cinovnik izjavi da ce se poseta obaviti, po svaku cenu, u cilju "pomirenja". Tako i desavanja u poslednjih par dana dobiju siri kontekst i pozadinu.

stric iz tame (e.u.)

pre 9 godina

nikada necu razumeti ni jednu nasu vladu. sve, one najbolje kao i one nepopularne imaju strah od velikih drzava i e.u. gospodo nasi politicari, znajte da je kao i u sprtu, tako i u politici i svakodnevnom zivotu napad najbolja odbrana. mi smo sada u situaciji kad smo stoposto u pravu, da zbog albanske napadne i blago je reci bezocne politike polako postajemo krivci. zasto ne istupate sa istinom i cinjenicama pred svet mnogo agresivnije i snaznije? zasto razmisljate sta ce reci brisel, sta ce reci velika britanija, sta ce reci amerika? ma sta nas sve skupa briga sta ce oni reci ako smo mi u pravu i cinjenice govore tako! narodna poslovica (crnogorska,lepa) kaze:boj se vuka, boj mu se i traga. ne trebamo mi da se bojimo ni vuka ni njegovog traga kad smo u pravu, kad je istina na nasoj strani. budite aktivniji i agresivniji u odbrani casti i obraza nase srbije. e.u. amerika i druge demokrate ako su na nekoga ljuti, neka izvuku usi svom sticeniku(albaniji) jer je ocigledno da je pogresio, ali ja se bojim sa njihovim blagoslovom jer se niko od njih nije odlucio da ih ukori ili opomene. nije ovo nista naivno,gospodo, ovako je propaganda pocela i pre kosovskih desavanja, ali posle svi znamo kako je zavrsilo! zato da ne bude kasno, bez straha od e.u. amerike, nato i drugih reagujte mnogo zesce nego do sada.ZIVELA SRBIJA !

marija

pre 9 godina

Slobo vrati se, sve ti je oprosteno.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (lesa, 16. oktobar 2014 21:02)

Daleko bilo.
Najveca nesreca srpskog naroda i casne istorije nasih dedova.
I prestanite da tog zovete sloba.
I danas muku mucimo zbog njega.

MunzeLjux

pre 9 godina

Neki ovde uporno pokusavaju da izjednace provokaciju i reakciju, a odkad je sveta i veka, reakcija je bila snaznija i surovija. Primeri iz istorije nam to jasno govore: Provokacija; Pearl harbour, reakcija; Hirosima i Nagasaki. 11. septembar, ulazak u globalni rat protiv terorizma.
Ono na stadionu Partizana je provokacija i da toga nije bilo albanski igraci bi mirno napustili Srbiju. Ne mozete da dodjete u tudju zemlju sa kojom imate tesku istoriju i da provocirate 30.000 fudbalskih navijaca, a da onda placete kako vas je neko gadjao plasticnom stolicom. Da smo mi ovo uradili u Tirani, niko se ziv nebi vratio kuci. Ako bude revansa, traziti da se igra van Albanije, a ubuduce zahtevati da se sa njima ne nadjemo u zrebu, na sta imamo pravo.

Vilson

pre 9 godina

Stvarno je zalosno i nema opravdanja za ovakav incident, ali ovo je cista provokacija ALI samo huligana. Ja kao Albanac mogu samo da kazem nemoj te zbog takvih huligana da mislite da svi razmisljamo isto, velika sramota kao da smo "neandertalci". Daleko je sve obo bilo od sporta...

Zapad i demokratija

pre 9 godina

Za te tvoje bodove se pobrinuo Ivan Bogdanov i oni ćelavi bikovi snimljeni na terenu kako mlate plastičnim stolicama. Pun internet tih slika.

Trebalo bi da naučiš razliku između provokacije i ozbiljnog prekršaja.

Ako ti to ne ide od ruke, izguglaj.

A UEFI objasni da je to bila samo reakcija na provokaciju, slušaće te sa zanimanjem. I smejati ti se kao poslednjem mentolu, koga svaka budala digne iz žbunja ko mladog fazana.
(oklahoma kid, 16. oktobar 2014 21:00)

Zastava sa politickom porukom, i to fasistickom, je ozbiljan prekrsaj. Pa cak i u UEFI, jer je sport odvojen od politike. Kad si toliko pametan da se obrazujes na internetu, onda proguglaj i ti malo. Ah da, ti znas da je to prekrsaj za sve osim za Albance. Njima je sve dozvoljeno. Mada, kad igraju protiv Srba svakome je sve dozvoljeno. U Evropi 25 godina traje otvoreni lov na Srbe.

Izdajnik

pre 9 godina

nista smesnije nisam procitao...
Nikolicu, povuci ambasadora u Srbiju , a albanskog ambasadora proterati prvim avionom za albaniju... kraj! i stavimo tacku na celu pricu.

O bože!?

pre 9 godina

Smirite nacionalističke strasti, nećete valjda opet da ratujete? Mi kandidati za EU? Ko će da razgovara sa državom u kojoj je svaki dan ispunjen nacionalizmom, junačenjem, hajkama, hapšenjima, smenjivanjima, štrajkovima, umanjvanjem plata i penzija, sveopštoj bedi...kakav je to Srbja faktor stabilnosti ako se ovako život na Balkanu bude odvijao? Zar je normalno da jedna utakmica izazove ovoliko antagonizma i poilitičke osionosti i sa jedne i sa druge strane? Nemamo više vremena za opasne igre!

Milan

pre 9 godina

Srbija i dalje ocekuje veliko izvinjenje Albanije zbog vredjanja svih svojih suseda, zbog nacionalistickog ponasanja i divljanja albanskih fudbalera na utakmici u Beogradu. Svako normalan je ocekivao da ce da uruce demars, kojeg se, uzgred, ne bi ni setili da ga sami nisu primili. Prvo izvinjenje, a onda mozemo da ih ucimo civilizovanom ponasanju, ako to budu zeleli i ako to moze da podnese njihov organizam koji jos uvek funkcionise po plemenskom uredjenju.

bez_cenzure

pre 9 godina

Albanci su se previše osilili zbog zaleđine. Ne shvataju da je njihova zaleđina prolazna. Jedina država koja će imati trajnu američku podršku je Izrael. Svi ostali kad tad budu pušteni niz vodu. Albanci nikako to da ukapiraju. Puna je kapa svima iz regiona koji se graniče sa Albanijiom Albanaca i njihovog osionog ponašanja. Za 15-20 godina ako kada ih puste niz vodu a oni to ne shvate na vrijeme donji su. Trenutno su Albanci najlojalniji američki saveznici u Evropi jer prihvataju apsolutno sve što se od njih traži i uopšte ne razmišljaju čak ako je i na njihovu vlastitu štetu. Ali oruđe se otme i kontroli! Ne bih im onda bio u koži jer svojim postupcima i izjavama izazivaju gnjev kod naroda okolnih država. Bojim se da na kraju ne završe sa još manjom Albanijom i onda će kukati kako su žrtve. Ne mogu se bahatiti u nedogled!

jole

pre 9 godina

biće da je djavo odnio šalu sa Albancima,nikad se oni smirit neće,eto samo iskaju neku priliku da naprave kakav zulum,a onda kukaju na sva usta,da ti dodje da povjeruješ da nema milijih čeljadi,bez njih samih.

oklahoma kid

pre 9 godina

"У страним медијима се води страотно спиновање вести на уштрб Србије. Од Газете дело Спорт, Ас, Кориере дело спорт, преко Шпигл, Дејли мејл и Индпендент. Грувају вестима у којима се цитирају изјаве шиптарских фудбалера који кажу да су "рањени изашли из ратне зоне". Наша дипломатија мора да добије ову битку за бодове.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (veerghoen, 16. oktobar 2014 20:18)"

Za te tvoje bodove se pobrinuo Ivan Bogdanov i oni ćelavi bikovi snimljeni na terenu kako mlate plastičnim stolicama. Pun internet tih slika.

Trebalo bi da naučiš razliku između provokacije i ozbiljnog prekršaja.

Ako ti to ne ide od ruke, izguglaj.

A UEFI objasni da je to bila samo reakcija na provokaciju, slušaće te sa zanimanjem. I smejati ti se kao poslednjem mentolu, koga svaka budala digne iz žbunja ko mladog fazana.

kurtoazija

pre 9 godina

Ne treba da se druzimo sa Albancima, ne moramo da se igramo zajedno, ni da se slikamo za selfije. Ali mora da se dogovori oko osnovnih civilizacijskih normi.

Коста П.

pre 9 godina

Како би лепо било да је на платну писало "Поздрав српском народу од албанског народа". А ОВАКО, ЧЕМУ ТО ВОДИ?

Miki Maus

pre 9 godina

22 oktobra bi albanski ambasador trebao da dođe. Zanimljivo je da UEFA ima nameru da izađe sa zvaničnim obaveštenjem 23 oktobra.

Krusko

pre 9 godina

UEFA je najavila oštre sankcije za Nogometne saveze pomenutih selekcija, a moguće je čak i oduzimanje bodova.Podsjetimo, nakon pobjedonosnog gola Balea za 1:2 na gostovanju Velsa kod Andore nekoliko gostujućih navijača je utrčalo na teren kako bi proslavili gol.

Sta tek ceka Srbiju ?

dex

pre 9 godina

voleo bi da mi nase genijalno ministarstvo spoljnih poslova objasni zasto vec nisu bili pozvali ambasadora na 'konsultacije' u beograd?
nema vremena od kucanja poruka da se razmislja o tome?

provokacija

pre 9 godina

Ako ta krpa sa mapom Velike Albanije nije bila provokacija, zbog čega je sudija prekinuo utakmicu? Sad se Albanci prave ludi. Sramota!!!

Negativni

pre 9 godina

Auuu pa to će da se trese cela planeta. Dve države, ne zna se koja je jača i uticajnija u svetu, ne zna se koja je kulturnija i pismenija, i ne zna se koja ima veću demokratsku tradiciju. Stvarno šteta da se takve veličine svadjaju umesto da saradjuju. I saradnja im je, doduše, nadaleko poznata u svetskoj istoriji.

čika lo

pre 9 godina

Napljuvaše se ljudi ovde Albanaca, a niko ne primećuje našu neverovatnu fascinaciju nasiljem. Dakle, zato što je dron leteo nebom i nosio poruku, ti imaš pravo da upadneš u teren i biješ? Onomad se premijer zahvaljivao huliganima što nisu spalili Beograd kao da su time nekome učinili uslugu, a sad se ni ne pominje činjenica da je tekma sve vreme bila na ivici prekida zbog petardi, baklji, gađanja albanskih igrača raznim predmetima i fašističkih svinjarija koje su kod naših navijača na meniju na skoro svakoj utakmici. Ne, naravno, za sve je kriv dron, a svaka kazna koju budemo popili je zbog mržnje prema Srbima. Da ne pominjem bruku što je u vreme dok je celokupna vojska i ko zna kakve sve službe bile maksimalno mobilne zbog parade, neko mogao neometano da se igra dečjom igračkicom kako mu je po volji. "Mogla je biti i bomba", izjavio je predsednik. Srećom, ovoga puta nije, ali ako sledeći put bude, hoće li naša policija reagovati isto ovako efikasno i uspešno?

zigot

pre 9 godina

a sta je sa paljenjem srpskih zastava u tirani? ... PS: mene je drug albanac (koji je sa zenom sada za vikend bio ugoscen u mom domu) zvao pola sata posle incidenta da se polu-izvini tj. da vidi da li sam se naljutio/uvredio.... to je covek a ne ova bagra koja ih vodi... a sto je najgore na zalost ni kod nas nije bolje

jedina svetla tacka u ovom nemilom dogadjaju je nas fudbalski tim koji je pokazao fenomenalnu uravnotezenost... svaka im cast za primer!

Салвадор ДаЛи

pre 9 godina

Ово се Албанија покушава вадити из проблема. Ради се о томе, да је Србија прије и органиѕованије реаговала у медијима како домаћим, регионалним и свјетским, те је медијску битку добила на неки начин. То су схватили Албанци. Не кажем да нећемо бити кажњени од УЕФА, али ипак смо на плану информисања добили битку. Сада Албанци покушавају минимизовати штету. Наравно можда се неко неће сложити са овим мојим виђењем ситуације, али мислим да смо по први пут након дуго година, одрадили један одличан медијски бој, па макар и био у неку руку тривијалан, али посљедице албанске провокације могу бити врло озбиљне, надам се да то сви схватају.

Ganja

pre 9 godina

@ (veerghoen, 16. oktobar 2014 20:18)

Izvini ali ja sto procitah do sada Independent je sve lepo preneo...i potpuno neutralno,to sto ovi daju takve izjave...to je njihov problem.

Dejan

pre 9 godina

Ono sto je nacisticka Nemacka uradila sa Sudetskom oblascu uoci II svetskog rata, Albanci su uradili sa Kosovom i Metohijom.
Dok se Kosovo i Metohija ne budu vratli u sastav Srbije Albance cu smatrati okupatorima i prema njima se tako i odnositi.

Cuci

pre 9 godina

A zasto je nas FS uopste pristao da igra utakmicu sa njima? Sta ce nam to? Je li treba i to da bude uslov za EU? Mislim da su krivi Karadzic & Co. a i ove maskote iz Vlade koje nista nisu uspele da predvide, jos od 5. oktobra...

Milena 037

pre 9 godina

sada je sve na diplomatskom umecu nasih politicara.Premijer javno kaze od kada je sns-sps na vlasti svi nas obozavaju i imamo svuda prijatelje po svetu pa cemo uskoro videti.Mislim da je nasa vlast ucinila krupne greske i u vise navrata prekrsila zakon na nasu stetu i da cemo ponovo biti porazeni!

Zox

pre 9 godina

Nesto gledam ovu paradu danas... Voleli Srbe ili Ruse ili ne - koji to narodi sa ovih prostora mogu da organizuju paradu? I zasto? Onaj muftija-nesretnik iz Pazara sa sumarskim uniformama koji imaju samo kvislinge i izddajice, ovi iz Sarajeva dele lekcije Srbima o demokratiji ili ovi juzni-tuzni koji nisu znali sta je stado ovaca kad su u Srbiji Nemci bili na privremenom radu...

Mora ovo nekako da se prekine. Ako je uslov za EU ponizavanje, klecanje i ulizivanje - necemo. Ne zato sto smo neki cvrst narod (da smo cvrsti ne bi ni dozvolili ovo gore navedeno) nego sto - nema gore i nema nize. Posle svih zahteva dolazice jos veci i gori zahtevi, ali tada nece biti nazad. Okrenucemo ledja i Rusiji i Kini zbog par politicara gladnih vlasti i pojesce nas mrak.

Pošteni pronalazač

pre 9 godina

Neka pljušte kazne, neka pljušte protesti i osude, samo da naši fudbaleri ne igraju u Albaniji meč u gostima. Na žalost, mislim da bi im životi bili u opasnosti. Ovo je upravo više od igre.

Nevenka

pre 9 godina

Koliko sam pratila novine u inostranstvu, mislim da su se ovoga puta Albanci zaigrali.....njihov kukavicki gest nije naisao na blagonaklonost

veerghoen

pre 9 godina

У страним медијима се води страотно спиновање вести на уштрб Србије. Од Газете дело Спорт, Ас, Кориере дело спорт, преко Шпигл, Дејли мејл и Индпендент. Грувају вестима у којима се цитирају изјаве шиптарских фудбалера који кажу да су "рањени изашли из ратне зоне". Наша дипломатија мора да добије ову битку за бодове.

Miki

pre 9 godina

Stvarno ne rzumem sta ce nam ambasador u Albaniji...Al ozbiljno!
(Dejan, 16. oktobar 2014 20:17)

Ako ukinemo ambasadu u Albaniji, to bi bilo priznanje da nam Albanija više nije susedna zemlja. Ti bi prvi bio protiv.

Mrmr

pre 9 godina

Nije mi jasno zbog čega EU ne osuđuje Albansku retoriku Velike Albanije, niti zašto se recimo Grčka kao članica EU nije izjasnila - a nereda je bilo i u Grčkoj. Ako EU bude izignorisala ovo što se desilo pogotovo ovo što su Albanci rekli onda treba da nam bude jasno da nam EU nije prijatelj ni 1%

Mira

pre 9 godina

Nije prvi put da albanci pokušavaju da isceniraju sukobe! Vreme koje dolazi radi za srbe i Srbiju, i treba se tako ponašati, bez nervoze i smireno!

Boban

pre 9 godina

Ovi Albanci otprilike kao devojka na lošem glasu koja se smuvala sa velikim kriminalcem i sad provocira sve oko sebe jer joj niko ništa ne sme, ali je utripovala da je ona to postigla zbog nekih svojih kvaliteta a ne zbog Baje koji je (privremeno) čuva.

Jako je lepo provocirati iza leđa NATO-a. Još lepše kada provociraš budale kao mi koji su 100% predvidljivi i ne razmišljaju mnogo unapred.

*

pre 9 godina

Pitam se sta bi Ducic rekao da je ziv, koji narod je najhrabriji ne sto se niceg ne boji nego sto se niceg ne stidi? trenutno je konkurencija ogromna?

Aca Znalac

pre 9 godina

Objektivno mi i oni nismo za bilateralne odnose na bilo kakvom nivou. Oni su u svojoj zamagljenoj priči, a mi u svojim nedaćama. Bolje je da niko od njih ne dolazi kod nas niti niko od nas da ne dolazi kod njih. Prosto ne volimo se i ne želimo da budemo u dobrosusedkim odnosima. Može neko da kaže da nije tako, ali ne da je tako nego je surovo tako. Kriva je UEFA što nas je stavila u istu grupu. To nije smelo da se dogodi. Sada i Platini vidi da se za****ao, ali onako debelo.

Tadej oc

pre 9 godina

Albanski fudbaleri kada su videli zastavu sa ucrtanim granicama "Velike Albanije" toliko su se uzbudili, da naprosto psihički nisu bili sposobni da nastave utakmicu!!!!!!!!!!!!!!!

Neva R

pre 9 godina

Ne vidim realan razlog uručivanja demarša Srbiji od strane Albanije, kada je kristalno jasno, da je to bila dirigovana, smišljeno spremana politička provokacija od strane albanaca.

just sayin

pre 9 godina

Ovi su bolesni.
A sa takvima samo oprezno..

Stvarno bismo morali da se potrudimo da se ovakvi incidenti u svetu ne interpretiraju u njihovu, vec u nasu korist.
Znalci i iz mnogo vecih katastrofa okrenu situaciju na svoju ruku, a mi ne mozemo iz ovako jasne price da poberemo simpatije.. Dzaba nam sto "mi znamo" da smo u pravu, kad ostatak sveta misli suprotno. A u XXI veku moras da pazis na imidz...

Aca Znalac

pre 9 godina

Objektivno mi i oni nismo za bilateralne odnose na bilo kakvom nivou. Oni su u svojoj zamagljenoj priči, a mi u svojim nedaćama. Bolje je da niko od njih ne dolazi kod nas niti niko od nas da ne dolazi kod njih. Prosto ne volimo se i ne želimo da budemo u dobrosusedkim odnosima. Može neko da kaže da nije tako, ali ne da je tako nego je surovo tako. Kriva je UEFA što nas je stavila u istu grupu. To nije smelo da se dogodi. Sada i Platini vidi da se za****ao, ali onako debelo.

veerghoen

pre 9 godina

У страним медијима се води страотно спиновање вести на уштрб Србије. Од Газете дело Спорт, Ас, Кориере дело спорт, преко Шпигл, Дејли мејл и Индпендент. Грувају вестима у којима се цитирају изјаве шиптарских фудбалера који кажу да су "рањени изашли из ратне зоне". Наша дипломатија мора да добије ову битку за бодове.

jole

pre 9 godina

biće da je djavo odnio šalu sa Albancima,nikad se oni smirit neće,eto samo iskaju neku priliku da naprave kakav zulum,a onda kukaju na sva usta,da ti dodje da povjeruješ da nema milijih čeljadi,bez njih samih.

Коста П.

pre 9 godina

Како би лепо било да је на платну писало "Поздрав српском народу од албанског народа". А ОВАКО, ЧЕМУ ТО ВОДИ?

oklahoma kid

pre 9 godina

"У страним медијима се води страотно спиновање вести на уштрб Србије. Од Газете дело Спорт, Ас, Кориере дело спорт, преко Шпигл, Дејли мејл и Индпендент. Грувају вестима у којима се цитирају изјаве шиптарских фудбалера који кажу да су "рањени изашли из ратне зоне". Наша дипломатија мора да добије ову битку за бодове.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (veerghoen, 16. oktobar 2014 20:18)"

Za te tvoje bodove se pobrinuo Ivan Bogdanov i oni ćelavi bikovi snimljeni na terenu kako mlate plastičnim stolicama. Pun internet tih slika.

Trebalo bi da naučiš razliku između provokacije i ozbiljnog prekršaja.

Ako ti to ne ide od ruke, izguglaj.

A UEFI objasni da je to bila samo reakcija na provokaciju, slušaće te sa zanimanjem. I smejati ti se kao poslednjem mentolu, koga svaka budala digne iz žbunja ko mladog fazana.

Boban

pre 9 godina

Ovi Albanci otprilike kao devojka na lošem glasu koja se smuvala sa velikim kriminalcem i sad provocira sve oko sebe jer joj niko ništa ne sme, ali je utripovala da je ona to postigla zbog nekih svojih kvaliteta a ne zbog Baje koji je (privremeno) čuva.

Jako je lepo provocirati iza leđa NATO-a. Još lepše kada provociraš budale kao mi koji su 100% predvidljivi i ne razmišljaju mnogo unapred.

Nevenka

pre 9 godina

Koliko sam pratila novine u inostranstvu, mislim da su se ovoga puta Albanci zaigrali.....njihov kukavicki gest nije naisao na blagonaklonost

Mrmr

pre 9 godina

Nije mi jasno zbog čega EU ne osuđuje Albansku retoriku Velike Albanije, niti zašto se recimo Grčka kao članica EU nije izjasnila - a nereda je bilo i u Grčkoj. Ako EU bude izignorisala ovo što se desilo pogotovo ovo što su Albanci rekli onda treba da nam bude jasno da nam EU nije prijatelj ni 1%

Zox

pre 9 godina

Nesto gledam ovu paradu danas... Voleli Srbe ili Ruse ili ne - koji to narodi sa ovih prostora mogu da organizuju paradu? I zasto? Onaj muftija-nesretnik iz Pazara sa sumarskim uniformama koji imaju samo kvislinge i izddajice, ovi iz Sarajeva dele lekcije Srbima o demokratiji ili ovi juzni-tuzni koji nisu znali sta je stado ovaca kad su u Srbiji Nemci bili na privremenom radu...

Mora ovo nekako da se prekine. Ako je uslov za EU ponizavanje, klecanje i ulizivanje - necemo. Ne zato sto smo neki cvrst narod (da smo cvrsti ne bi ni dozvolili ovo gore navedeno) nego sto - nema gore i nema nize. Posle svih zahteva dolazice jos veci i gori zahtevi, ali tada nece biti nazad. Okrenucemo ledja i Rusiji i Kini zbog par politicara gladnih vlasti i pojesce nas mrak.

Tadej oc

pre 9 godina

Albanski fudbaleri kada su videli zastavu sa ucrtanim granicama "Velike Albanije" toliko su se uzbudili, da naprosto psihički nisu bili sposobni da nastave utakmicu!!!!!!!!!!!!!!!

Mira

pre 9 godina

Nije prvi put da albanci pokušavaju da isceniraju sukobe! Vreme koje dolazi radi za srbe i Srbiju, i treba se tako ponašati, bez nervoze i smireno!

dex

pre 9 godina

voleo bi da mi nase genijalno ministarstvo spoljnih poslova objasni zasto vec nisu bili pozvali ambasadora na 'konsultacije' u beograd?
nema vremena od kucanja poruka da se razmislja o tome?

*

pre 9 godina

Pitam se sta bi Ducic rekao da je ziv, koji narod je najhrabriji ne sto se niceg ne boji nego sto se niceg ne stidi? trenutno je konkurencija ogromna?

just sayin

pre 9 godina

Ovi su bolesni.
A sa takvima samo oprezno..

Stvarno bismo morali da se potrudimo da se ovakvi incidenti u svetu ne interpretiraju u njihovu, vec u nasu korist.
Znalci i iz mnogo vecih katastrofa okrenu situaciju na svoju ruku, a mi ne mozemo iz ovako jasne price da poberemo simpatije.. Dzaba nam sto "mi znamo" da smo u pravu, kad ostatak sveta misli suprotno. A u XXI veku moras da pazis na imidz...

Demarš na demarš

pre 9 godina

Ne razumem zašto je albansko ministarstvo spoljnih poslova uručilo demarš ambasadoru Srbije za Albaniju, kada se incident dogodio na utakmici u Srbiji (a ne u Albaniji). Izgleda da je albanska Vlada htela da, pošto-poto odgovori na jučerašnji srpski demarš albanskom ambasadoru u Beogradu, pa su to učinili na besmislen način.

Pošteni pronalazač

pre 9 godina

Neka pljušte kazne, neka pljušte protesti i osude, samo da naši fudbaleri ne igraju u Albaniji meč u gostima. Na žalost, mislim da bi im životi bili u opasnosti. Ovo je upravo više od igre.

Spiro

pre 9 godina

Na stranu sve ovo... no, negde sam procitao kako su albanski ambasador i plus neki njihov zvanicnik iz Tirane u svojim izjavama pomenuli: "kako je ovaj incident protiv dobrosusedskih odnosa". Sto me je obradovalo jer ako smo im susedi (a jesmo) time nam porucuju da je KIM svakako u sastavu Srbije.

Nenad

pre 9 godina

Voleo bih da jednom ne nasednemo na provokacije u fudbalu. Da budemo pametniji i ne dopustimo sebi da se ulazi na teren. Da ne zvizdimo himni gostiju i da ne unosimo petarde i baklje. Za to ne treba da cekamo ulazak u EU, besplatno je biti pametniji odmah.

NoComment

pre 9 godina

A zaboravili ste paljenje Albanske zastave na utakmici u Italiji i sto su navijaci citavih 40min vikali "ubi zakolji da Siptar ne postoji i zvizduci tokom himne" Molim vas budimo realni ista smo svi g...a samo umotani u drugacije folije.

marija

pre 9 godina

Slobo vrati se, sve ti je oprosteno.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (lesa, 16. oktobar 2014 21:02)

Daleko bilo.
Najveca nesreca srpskog naroda i casne istorije nasih dedova.
I prestanite da tog zovete sloba.
I danas muku mucimo zbog njega.

Vinkmaister

pre 9 godina

zakazana poseta premijera Albanije 22.10 treba pothitno da se otkaze jer to preti da se pretvori u jos veci cirkus. Bolje otkazite nego da nam se citav svet smeje...

bez_cenzure

pre 9 godina

Albanci su se previše osilili zbog zaleđine. Ne shvataju da je njihova zaleđina prolazna. Jedina država koja će imati trajnu američku podršku je Izrael. Svi ostali kad tad budu pušteni niz vodu. Albanci nikako to da ukapiraju. Puna je kapa svima iz regiona koji se graniče sa Albanijiom Albanaca i njihovog osionog ponašanja. Za 15-20 godina ako kada ih puste niz vodu a oni to ne shvate na vrijeme donji su. Trenutno su Albanci najlojalniji američki saveznici u Evropi jer prihvataju apsolutno sve što se od njih traži i uopšte ne razmišljaju čak ako je i na njihovu vlastitu štetu. Ali oruđe se otme i kontroli! Ne bih im onda bio u koži jer svojim postupcima i izjavama izazivaju gnjev kod naroda okolnih država. Bojim se da na kraju ne završe sa još manjom Albanijom i onda će kukati kako su žrtve. Ne mogu se bahatiti u nedogled!

molim sve ljude

pre 9 godina

Sta je da je, ostavite strucnjake da rese situaciju i kazne pocinioce. Svako dalje raspirivanje rasne i nacionalne mrznje nije dobra ideja.

Neva R

pre 9 godina

Ne vidim realan razlog uručivanja demarša Srbiji od strane Albanije, kada je kristalno jasno, da je to bila dirigovana, smišljeno spremana politička provokacija od strane albanaca.

Vilson

pre 9 godina

Stvarno je zalosno i nema opravdanja za ovakav incident, ali ovo je cista provokacija ALI samo huligana. Ja kao Albanac mogu samo da kazem nemoj te zbog takvih huligana da mislite da svi razmisljamo isto, velika sramota kao da smo "neandertalci". Daleko je sve obo bilo od sporta...

O bože!?

pre 9 godina

Smirite nacionalističke strasti, nećete valjda opet da ratujete? Mi kandidati za EU? Ko će da razgovara sa državom u kojoj je svaki dan ispunjen nacionalizmom, junačenjem, hajkama, hapšenjima, smenjivanjima, štrajkovima, umanjvanjem plata i penzija, sveopštoj bedi...kakav je to Srbja faktor stabilnosti ako se ovako život na Balkanu bude odvijao? Zar je normalno da jedna utakmica izazove ovoliko antagonizma i poilitičke osionosti i sa jedne i sa druge strane? Nemamo više vremena za opasne igre!

Izdajnik

pre 9 godina

nista smesnije nisam procitao...
Nikolicu, povuci ambasadora u Srbiju , a albanskog ambasadora proterati prvim avionom za albaniju... kraj! i stavimo tacku na celu pricu.

Glas razuma

pre 9 godina

Jos se ne zna ko stoji iza provokacije sa dronom i zastavom na utakmici. Mozda to i nije isplanirano u albanskoj vladi, vec je samo akcija pojedinaca (albanaca, srba ili nekih drugih). Dok se to ne utvrdi nema pravo niko a narocito ne predsednici srpske vlade i drzave da za tu provokaciju optuzuju albansku drzavu i albanski narod. Inace nekima u Srbiji i odgovara ovo sto se desilo. Umesto da pricamo o smanjenu penzija i propasti privrede mi se ponovo palimo mrznjom prema njima (kao u Slobino vreme).

čika lo

pre 9 godina

Napljuvaše se ljudi ovde Albanaca, a niko ne primećuje našu neverovatnu fascinaciju nasiljem. Dakle, zato što je dron leteo nebom i nosio poruku, ti imaš pravo da upadneš u teren i biješ? Onomad se premijer zahvaljivao huliganima što nisu spalili Beograd kao da su time nekome učinili uslugu, a sad se ni ne pominje činjenica da je tekma sve vreme bila na ivici prekida zbog petardi, baklji, gađanja albanskih igrača raznim predmetima i fašističkih svinjarija koje su kod naših navijača na meniju na skoro svakoj utakmici. Ne, naravno, za sve je kriv dron, a svaka kazna koju budemo popili je zbog mržnje prema Srbima. Da ne pominjem bruku što je u vreme dok je celokupna vojska i ko zna kakve sve službe bile maksimalno mobilne zbog parade, neko mogao neometano da se igra dečjom igračkicom kako mu je po volji. "Mogla je biti i bomba", izjavio je predsednik. Srećom, ovoga puta nije, ali ako sledeći put bude, hoće li naša policija reagovati isto ovako efikasno i uspešno?

ZoranNS

pre 9 godina

Amerika uspela, mi razbijamo njihove pekare, a oni napadaju našu ambasadu, atmosfera željena i viđena do sada u mnogim zemljama koje su meta ili ne slušaju, nadam se da na Balkanu ima pameti bar malo, za nenasedanje.

Dejan

pre 9 godina

Ono sto je nacisticka Nemacka uradila sa Sudetskom oblascu uoci II svetskog rata, Albanci su uradili sa Kosovom i Metohijom.
Dok se Kosovo i Metohija ne budu vratli u sastav Srbije Albance cu smatrati okupatorima i prema njima se tako i odnositi.

MunzeLjux

pre 9 godina

Neki ovde uporno pokusavaju da izjednace provokaciju i reakciju, a odkad je sveta i veka, reakcija je bila snaznija i surovija. Primeri iz istorije nam to jasno govore: Provokacija; Pearl harbour, reakcija; Hirosima i Nagasaki. 11. septembar, ulazak u globalni rat protiv terorizma.
Ono na stadionu Partizana je provokacija i da toga nije bilo albanski igraci bi mirno napustili Srbiju. Ne mozete da dodjete u tudju zemlju sa kojom imate tesku istoriju i da provocirate 30.000 fudbalskih navijaca, a da onda placete kako vas je neko gadjao plasticnom stolicom. Da smo mi ovo uradili u Tirani, niko se ziv nebi vratio kuci. Ako bude revansa, traziti da se igra van Albanije, a ubuduce zahtevati da se sa njima ne nadjemo u zrebu, na sta imamo pravo.

Malecka

pre 9 godina

Treba se osvrtati na zemlje poput Rusije,kakva Albanija...Uzalud je pokusavati uspostaviti normalne odnose sa njima kada je evidentno da oni to ne zele.

Bec

pre 9 godina

Dokle cete biti ovako slepi i naivni' pala zastava, i sta? U zastavi su oznacena mesta gde zive albanci. Ma iako nije unredu ta zastava, jeli u redu da stalno vicete ubi siptara, ili da zvizdite na himnu itd itd. Zalosno sve ovo. Samo da imate u vid, kad ste pre neki mesec u tirani bili prisustni pri otvaranju pravoslavne crkve, nista se nije desilo. Kada je bregovic bio tamo, dobio kljuc grada, juce se odrzao turnir ili neko prvenstvo u stolnom tenisu, a prisutna i srbija, nikome nista. Danas protesti ispred ambasade, i nikom nista......
Daj prbudite se malo, i procitajte svoje komentare, ma vi ste puni mrznje, ali znam da nisu svi takvi, sa srecom

Marin

pre 9 godina

E moj dragi srbi s'komentarima. Vi ste sami sebi najveci neprijatelji. A onda ceo svet vam je kriv. Od pocetka utakmice ste vikali neprekidno: 'ubi, zakolji siptare', 'ubi hrvata da siptar nema brata'. Bacanje u teren pirotehike i projektila, nerede na tribinama, upad navijača u teren, lošu organizaciju itd. Cist racizam. Ni ne pominjete činjenicu da je utakmica sve vreme bila na ivici prekida zbog petardi, baklji, gađanja albanskih igrača raznim predmetima i fašističkih svinjarija. Ne, naravno, za sve je kriv dron s’neba. Pa vi se hvalite da imate jaku drzavnu bezbednost, intelegentnu informativnu sluzbu - te kako ste dozvolili da vas albanci s’tim dromom srame usred beograda posebno zbog parade kad cela vojska i druge sluzbe bile mobilne nadomak stadiona. To me natera na sumnju da ste sami to izrezirali iz vama poznatih razloga ili pak plaseci da albanci mogu oteti pobedu prikazanom igrom i osramotiti usred beograda. Sve je moguce od srpskog rukovodstva koji jos mirisu na genocid, a posebnu jer su imali pripremljenu medijsku ofanzivu u dzepu protiv siptara. Nek vam bogu uzme u svoje ruke i da vam spokoja.

Vasa Ladacki

pre 9 godina

Jesu li oni isprovocirali? Jesu, ali jesmo li mi bili organizatori meca, jesmo, jel bilo za ocekivati da moze doci do provokacija? Jeste. Jel se vidi da se njihovi igraci gadjani stolicama i napadani od strane navijaca koji su usli u teren?, vidi se. Jel znamo da organizujemo meceve takvog rizika? Ne znamo. Ne vidim sta se pravimo sada pametnima kada ocito nismo.
Ko ce biti kriv, mi organizatori, pa da nam daju 0 ovaca da cuvamo mi bi 3 izgubili kakvi smo.

amigo

pre 9 godina

Sve ovo na sta se zale je, nazalost, istina. Bio sam na utakmici I veci deo iste me bio blam zbog tog neprimerenog skandiranja, uzas! I taman kad se ukazala prilika da se izdignemo iznad te primitive provokacije, mi smo sebi zabili autogol, tipicno za nas. Dok god budu vladale nerazumne emocije a ne razum, do tad cemo biti isti takvi primitivci kojih se grozimo

Lenon

pre 9 godina

Žalosno je da balkanski susedi (komšije) stalno masu crvenom maramom ispred zahuktalog bika i jedva čekaju da jedni druge ubodu rogovima.
A zamisli da nema granica izmedju Srbije i Albanije, samim tim ni problema Kosova, da ljudi i roba teku bez ikakvih problema, bescarinske zone na moru, ruski gas teče Južnim tokom i napaja celu Evropu, posla ima za sve, turisti preko BG odlaze na južni Jadran, fudbal nije sport za iživljavanje najnižih strasti, Srbi i Albanci zauzimaju status u EU koji im pripada po pameti i vrednoci, itd.
Možda sanjam, ali možda nisam jedini...

zigot

pre 9 godina

a sta je sa paljenjem srpskih zastava u tirani? ... PS: mene je drug albanac (koji je sa zenom sada za vikend bio ugoscen u mom domu) zvao pola sata posle incidenta da se polu-izvini tj. da vidi da li sam se naljutio/uvredio.... to je covek a ne ova bagra koja ih vodi... a sto je najgore na zalost ni kod nas nije bolje

jedina svetla tacka u ovom nemilom dogadjaju je nas fudbalski tim koji je pokazao fenomenalnu uravnotezenost... svaka im cast za primer!

Zapad i demokratija

pre 9 godina

Za te tvoje bodove se pobrinuo Ivan Bogdanov i oni ćelavi bikovi snimljeni na terenu kako mlate plastičnim stolicama. Pun internet tih slika.

Trebalo bi da naučiš razliku između provokacije i ozbiljnog prekršaja.

Ako ti to ne ide od ruke, izguglaj.

A UEFI objasni da je to bila samo reakcija na provokaciju, slušaće te sa zanimanjem. I smejati ti se kao poslednjem mentolu, koga svaka budala digne iz žbunja ko mladog fazana.
(oklahoma kid, 16. oktobar 2014 21:00)

Zastava sa politickom porukom, i to fasistickom, je ozbiljan prekrsaj. Pa cak i u UEFI, jer je sport odvojen od politike. Kad si toliko pametan da se obrazujes na internetu, onda proguglaj i ti malo. Ah da, ti znas da je to prekrsaj za sve osim za Albance. Njima je sve dozvoljeno. Mada, kad igraju protiv Srba svakome je sve dozvoljeno. U Evropi 25 godina traje otvoreni lov na Srbe.

Miki

pre 9 godina

Stvarno ne rzumem sta ce nam ambasador u Albaniji...Al ozbiljno!
(Dejan, 16. oktobar 2014 20:17)

Ako ukinemo ambasadu u Albaniji, to bi bilo priznanje da nam Albanija više nije susedna zemlja. Ti bi prvi bio protiv.

provokacija

pre 9 godina

Ako ta krpa sa mapom Velike Albanije nije bila provokacija, zbog čega je sudija prekinuo utakmicu? Sad se Albanci prave ludi. Sramota!!!

Bokisha

pre 9 godina

Kako vreme prolazi, Albanci samo menjaju plocu i ton. Nakon pocetnog debakla i pozicije u kojoj su se zatekli, i maksimalno iskompromitovali, mic po mic, prelaze u kontranapad. Zasto? Zbog toga sto srpska strana nista nije ucinila da iskoristi povoljan trenutak kad su se Albanci nasli u "nebranom grozdju" i da odmah dela, a onda bi na Amerima i drugim mentorima bilo da vade kestenje iz vatre, takticki se cekalo. Taman toliko dok su Albanci obavili konsultacije s mentorima, tako da su ta tili cas promenili plocu, i preko noci oni ponovo postaju zrtva. Koliko se ni jedna od dve strane zapravo nista ni o cemu ne pita, pokazuje i ta nesrecna buduca poseta, istorijska takodje, koju bi i jedna i druga strana odmah otkazale da imaju dostojanstva, ali dovoljno je da jedan evropski cinovnik izjavi da ce se poseta obaviti, po svaku cenu, u cilju "pomirenja". Tako i desavanja u poslednjih par dana dobiju siri kontekst i pozadinu.

kurtoazija

pre 9 godina

Ne treba da se druzimo sa Albancima, ne moramo da se igramo zajedno, ni da se slikamo za selfije. Ali mora da se dogovori oko osnovnih civilizacijskih normi.

jack D

pre 9 godina

Kako sam se potresao kad sam ovo procitao! Suze su mi posle i jos mi teku niz obraze. Jao, pa djura nam nikada nece oprostiti sto nas je tukao. Pa oni umeju da napisu demars! Jao!

Negativni

pre 9 godina

Auuu pa to će da se trese cela planeta. Dve države, ne zna se koja je jača i uticajnija u svetu, ne zna se koja je kulturnija i pismenija, i ne zna se koja ima veću demokratsku tradiciju. Stvarno šteta da se takve veličine svadjaju umesto da saradjuju. I saradnja im je, doduše, nadaleko poznata u svetskoj istoriji.

Milan

pre 9 godina

Srbija i dalje ocekuje veliko izvinjenje Albanije zbog vredjanja svih svojih suseda, zbog nacionalistickog ponasanja i divljanja albanskih fudbalera na utakmici u Beogradu. Svako normalan je ocekivao da ce da uruce demars, kojeg se, uzgred, ne bi ni setili da ga sami nisu primili. Prvo izvinjenje, a onda mozemo da ih ucimo civilizovanom ponasanju, ako to budu zeleli i ako to moze da podnese njihov organizam koji jos uvek funkcionise po plemenskom uredjenju.

stric iz tame (e.u.)

pre 9 godina

nikada necu razumeti ni jednu nasu vladu. sve, one najbolje kao i one nepopularne imaju strah od velikih drzava i e.u. gospodo nasi politicari, znajte da je kao i u sprtu, tako i u politici i svakodnevnom zivotu napad najbolja odbrana. mi smo sada u situaciji kad smo stoposto u pravu, da zbog albanske napadne i blago je reci bezocne politike polako postajemo krivci. zasto ne istupate sa istinom i cinjenicama pred svet mnogo agresivnije i snaznije? zasto razmisljate sta ce reci brisel, sta ce reci velika britanija, sta ce reci amerika? ma sta nas sve skupa briga sta ce oni reci ako smo mi u pravu i cinjenice govore tako! narodna poslovica (crnogorska,lepa) kaze:boj se vuka, boj mu se i traga. ne trebamo mi da se bojimo ni vuka ni njegovog traga kad smo u pravu, kad je istina na nasoj strani. budite aktivniji i agresivniji u odbrani casti i obraza nase srbije. e.u. amerika i druge demokrate ako su na nekoga ljuti, neka izvuku usi svom sticeniku(albaniji) jer je ocigledno da je pogresio, ali ja se bojim sa njihovim blagoslovom jer se niko od njih nije odlucio da ih ukori ili opomene. nije ovo nista naivno,gospodo, ovako je propaganda pocela i pre kosovskih desavanja, ali posle svi znamo kako je zavrsilo! zato da ne bude kasno, bez straha od e.u. amerike, nato i drugih reagujte mnogo zesce nego do sada.ZIVELA SRBIJA !

Dijaspora

pre 9 godina

Spustite bre loptu. Ovo je fudbal, trenutno najotrovniji sport u Srbiji. Pa necete valjda zbog fudbala da zaratite? Politicari nisu trebali da daju bilo kakve izjave, samo FSS. Ali kod nas se sve ispolitizira.

Miki Maus

pre 9 godina

22 oktobra bi albanski ambasador trebao da dođe. Zanimljivo je da UEFA ima nameru da izađe sa zvaničnim obaveštenjem 23 oktobra.

Cvrc

pre 9 godina

Danas je Car bio u Beogradu i izvrsio smotru vojske, popisao sta nam fali i kojim oruzjem i orudjem treba da se popune jedinice...
Be afraid, be very afraid...

Ganja

pre 9 godina

@ (veerghoen, 16. oktobar 2014 20:18)

Izvini ali ja sto procitah do sada Independent je sve lepo preneo...i potpuno neutralno,to sto ovi daju takve izjave...to je njihov problem.

Салвадор ДаЛи

pre 9 godina

Ово се Албанија покушава вадити из проблема. Ради се о томе, да је Србија прије и органиѕованије реаговала у медијима како домаћим, регионалним и свјетским, те је медијску битку добила на неки начин. То су схватили Албанци. Не кажем да нећемо бити кажњени од УЕФА, али ипак смо на плану информисања добили битку. Сада Албанци покушавају минимизовати штету. Наравно можда се неко неће сложити са овим мојим виђењем ситуације, али мислим да смо по први пут након дуго година, одрадили један одличан медијски бој, па макар и био у неку руку тривијалан, али посљедице албанске провокације могу бити врло озбиљне, надам се да то сви схватају.

Milena 037

pre 9 godina

sada je sve na diplomatskom umecu nasih politicara.Premijer javno kaze od kada je sns-sps na vlasti svi nas obozavaju i imamo svuda prijatelje po svetu pa cemo uskoro videti.Mislim da je nasa vlast ucinila krupne greske i u vise navrata prekrsila zakon na nasu stetu i da cemo ponovo biti porazeni!

Cuci

pre 9 godina

A zasto je nas FS uopste pristao da igra utakmicu sa njima? Sta ce nam to? Je li treba i to da bude uslov za EU? Mislim da su krivi Karadzic & Co. a i ove maskote iz Vlade koje nista nisu uspele da predvide, jos od 5. oktobra...

Živela jaka i zdrava Srbija !!!

pre 9 godina

Videh sad besmislen komentar "O bože" i kao smirite nacionalističke strasti.
Ja kažem mi ih nemamo u negativnom smislu i jedan smo od retkih hrabrih,dostojanstvenih,slobodarskih naroda u regionu. Dosta je kompleksna problematika oko naših vođa koje su nas mnogo puta izdale ali to sad nije tema. Tema je: "Šta bi bilo da u Izraelu na utakmici protiv Nemačke neko spusti dron sa Hitlerovom slikom?" Takođe kako bi Amerika i EU reagovali u tom slučaju? Treba biti pametan i ne reagovati surovo i primitivno kao što je u ovom slučaju naš protivnik svemu, jedna necivilizovana "država" Albanija, jedna "država"koja ništa nije dala svetskoj civilizaciji osim kriminala i utočišta za najveće evropske narko klanove ali i poltronska, najgora bezlična ulizivačka podrška svemu što Amerika zacrta. Kako da reagujemo pametno i zrelo i iskoristimo necivilizovanost našeg političkog protivnika kad nismo spremni...nemamo ključne bezbednosne infomacije, nemamo više jake saveznike i što je najžalije imamo oslabljenu službu državne bezbednosti i nažalost ne kontrolišemo više ništa.

Dzabala

pre 9 godina

Ja, evo ovako javno i pred svima priznajem da je nivo moje Srpske inteligencije daleko, daleko ispod nivoa albanske! Da li moze neko da mi objasni kako to da oni prvo proslavljaju i raduju se jednoj stvari, a posle, zbog te iste stvari, upucuju demars?!?!?!?

mata

pre 9 godina

Zar svi propustaju sustinu da je do incidenta doslo kada su dva albanska fudbalera nasrnula na Mitrovica koji je uljudno s postovanjem sklanjao krpu sa terena. Ako su navijaci bili isprovocirani krpom, sta li je isprovociralo suparnike da nasrnu na nase fudbalere a onda se cude sto su dobili po ledjima. Jako dobro izrezirana predstava...

Krusko

pre 9 godina

UEFA je najavila oštre sankcije za Nogometne saveze pomenutih selekcija, a moguće je čak i oduzimanje bodova.Podsjetimo, nakon pobjedonosnog gola Balea za 1:2 na gostovanju Velsa kod Andore nekoliko gostujućih navijača je utrčalo na teren kako bi proslavili gol.

Sta tek ceka Srbiju ?

crni domino

pre 9 godina

"Navodi se da su izjave visokih srpskih zvaničnika suprotne osnovnoj etici diplomatskih odnosa i recipročnog ponašanja, uzdržanosti i poštovanja između suverenih država. Štaviše, ne odražavaju aspiracije zemlje kandidata za članstvo u EU, dodalo je Ministarstvo."
Nisu daleko od istine. A istina zna da boli. Nase.

Zeks Z

pre 9 godina

Spiro, 16. oktobar 2014 23:40)

Ako su za njih do sada ovo bili ,,dobrosusedski odnosi'' izmedju nas, molim Vas da odmah prestanu ,,dobrosusedski odnosi' .

ko ih ne zna skupo bi ih platio

pre 9 godina

Zakaciti ga na dron i usmeriti prema albaniji i caooooo. Muka mi je vise ovog albanskog blebetanja i izigravanja nevine zrtve zadnjih dana. Ali stvarno.

losi glumci

pre 9 godina

Ne postoje druge reci nego bolest! Ovo je ozbiljna bolest nekog drusvta i neke drzave! "Velika Albanija" je nacisticko-fasisticki plan i nema sta tu da se razmatra.... Jedina nacisticka ideja koja i dalje zivi na prostoru Evrope! Sramota... Jos se nesto bune...Obican s...m i licemerje!!!

Motor od dva i po konja

pre 9 godina

Srbija pod hitno da uruci demars za ovaj demars. Posto jedna glupost nikad ne ide sama. (Cisto da vide ko je najveci inat na Balkanu)

Stojko

pre 9 godina

nisam pbio u mogucnosti da pratim mec od pocekta
ukljucio sam tek kad je bio prekid i prosla guzva.Video sam na internetu provokaciju sa zastavom i kritikovao sam sve to ali sad kad citam malo bolje i cujem i vidim kako su nasi skandirali UBIJ SIPTARA i slicno sad mogu da shvatim Albance i to sto su ucinili.Mi smo bre jedna stoka,i ti golobradi huligani,neka im se dedovi stide koji su se borili casno i postovali neprijatelja.Nikad mi takvi necemo uci u EU.Zandarmerija i organizacija ispod nule.Trebali su odmah da prekinu utakmicu i da isprazne Stadion.Posle nam je kriv dzavo.ne znam ne mogu da budem pametan i ako je sve to istina trebali bi da nas iskljuce sa svih takmicenja dok se ne opametimo i da navijamo normalno kao sto su nasi ocevi.

severni korejac

pre 9 godina

Dobro je, liberalni bolesnici... Sad je vreme da stanete u zastitu prava "jadnih" albanaca. Zasto su vam Srbi uvek najveci krivci? Kada vi insistirate na albanskoj nevinosti, sta ce tek da uradi eu ili usa??? Prestanite bolesnici da za svaki incident vam jedino svoj narod bude kriv! Jesmo losi, jesmo bedni, bez morala, ali plemena sa juga ne nijednog monenta ne kriju svoju mrznju, ali i teritorijalnu pretenziju nad nasim teritorijama, a vama smeta ubi zakolji. Dokle, bre vise!?!?!

miki

pre 9 godina

jeste li skoro bili u albaniji?
ti sto kazu da je albanija necivilizovana grdno se varaju, tamo vas niko nece pitati koje ste vere i nacije,tamo ima pravoslavaca i katolika koliko hoces i svi zive u najboljem redu.
nigde nemozes naci opusak od cigarete na ulici , imaju auto puteve koje mi mozemo samo da sanjamo,nigde se ne placa putarina....
uglavno su jedno 50god. ispred nas.
a mi cemo da se gusimo u nasem nacionalizmu i da idemo samo nazad.
sto rece suljo ugljanin "vise mrzite druge nego sto volite sebe"

kobra

pre 9 godina

A kako vi znate da je albanska strana kriva za incident? Zar vam nije očigledno da iza svega stoji služba i nečiji medijski magovi koji su rešili da naprave još jednu aferu kojom će se gladni, bosi i goli građani zabavljati, umesto da porazmisle zašto im je premijer skresao plate, penzije, primanja, zašto cene divljaju, zašto se sve teže živi... zar nije očigledno ko stoji iza ovoga??? sve je dirigovana i sinhronizovano iz jednog centra, a taj centar nije u albaniji ili kosovu, nego beogradu!

dejan

pre 9 godina

igrajte protiv nemaca u berlinu – posaljite na igraliste dron sa zastavom, na kojoj stoji poruka: ovo ce biti deo “velike albanije“ –
posle docekajte vase igrace na aerodromu u tirani - slavite ih kao da su postali svetski sampijoni zbog uspesne provokacije i zbog tuce koju su oni poceli – pa posle delite nemcima lekcije, kako su oni nezreli sto su reagovali negativno na poruku ; a vi kako ste zreli i kulturni i civilizirani itd.!

Sram vas bilo!

Storno

pre 9 godina

Zasto bi mi srbi voleli Albance? Nisu nas oni vojno porazilii i oteli deo suverene teritorije, vec su izmolili ujka Sema da reaguje i da nas bombarduje do besmislenosti osiromasenim uranijumom, nevidljivim avionima...i sad se bahate, kao i hrvati, kad namirisu krv, te krenu u pogrome i pokolj nezasticenog stanovnista. Takodje, srbi su se sukobili sa ovk, teroristima kao sto su i ovi iz isil-a, koje je stitila avijacija NATO. I sad mi srbi treba da postujemo najobicnije profiterske kukavice, koje su platile novcem, srpskim resursima na kim-u, bondstilom da nas nato unakazi protivno medjunarodnom pravu i istorijskoj pravdi da bi napravio jednu dilersku kvazi drzavu za svoju bazu, eksploataciju ruda i kontrolisan protok i distribuciju narkotika. Sto se mene tice simaptije i postovanje prema takvom zapadu i prema ovim nezajezljivim albanskim kukavicama nikada, spora je pravda, ali ce vas stici. Naguracemo vas sve u Albaniju i podici ogradu pod naponom kad tad. A usa ce da pukne sama od sebe, em siluju citav svet, em im dolar vredi manje od dinara, em su kulturoloski suplji ko supalj zub, em ih na okupu drzi samo petro dolar. Kad to krene da se menja, ima da padnu kao drvo u sumi, slobodan pad. Znaju oni to, zato i sire ovoliku agresiju po planeti, ali dzaba, jer u svojoj pohlepi su se preracunali.

navijac

pre 9 godina

citam komentare I gledam da vecina vas sa mrznjom a nerealno mislte...pitanje za sve vas:ko je zabranio doci albansim navijacima,ko je zvizduo tokom himne,ko je pcuvao ubij,kolji...,ko je gadjao pre I posle drone,ko je palio Nato zastavu,koja policija I osiguranje tukao igrace,pitam vas ko...nazalost vi drage komsije...
molim vas budite jednom,bar jednom realni inace vam se smeje eo svet...
na kraju,pali ste od ispita jer nije trebalo da se mesa politika sa izjavama...
priznajte da ste jeli foru...
pozdrav iz Prishtine.

Zijad

pre 9 godina

Za Nenada.Svaka cast na komentaru,jes gledao sto je kultura navijaca u Bosni na utakmici Bosna i Belgija.Kako navijaci Belgije i Bosne razmjenjuju salove jedni sa drugima.Saslusa se himna i jedna i druga na cestit,kulturan i ljudski nacin.Sta mislis kad ce tako biti u Srbiji.

hejtujem autošoviniste sve u 16

pre 9 godina

@Vasa Ladacki
Je l' se na snimku vidi kako albanski FUDBALERI fizički napadaju našeg u sred Beograda? Zbog čega? Zato što je krenuo da ukloni strani predmet s terena? Napadnut je čoporativno, što je omiljeni albanski metod, uz "opravdanje" da su branili "svoju zastavu". Pitam ja tebe i njih, koja je to njihova zastava i zemlja? Ona zvanična sa crvenom podlogom i crnim orlom, ili ova fašistička sa očiglednim pretenzijama na tuđe zemlje? Naravoučenije: Da se albanski FUDBALERI nisu ponašali kao huligani, možda i ne bi prošli na kraju kao isti. Navijač i huligan manje više svaki isti, naložena budala, ali kad se fudbaler ponasa tako, onda ne treba da se čudi kad dobije po "labrnji".

DuffNS

pre 9 godina

(NoComment, 17. oktobar 2014 07:19)
Vi gospodine a i ostala pojedina gospoda u Srbiji morate da napravite razliku izmedju navijaca i sluzbenih lica, tamo u Italiji su divljali huligani, a ovde su to uradili fudbaleri Albanije i njihova zvanicna delegacija sacinjena uglavnom od politicara Albanije. TO JE OGROMNA RAZLIKA i to pokazuje stav cele drzave, a ne stav pojedinca (huligana) i zato prestanite da GENERALIZUJETE STVARI.

Albanski Huligan

pre 9 godina

A sta ste se ulovili samo na Veliku Albaniju. Kao prvo nijedna drzava nije poslala nikakav demars Albaniji za to (Grcka , Crna Gora ,BJRM). Izgleda da vam je to samo jedini emocionalni argument , drugo nemate nista. Mi to kazemo probati govnu prikrivati sa uriniranjem. Ja kao albanac ne znam da je ijedna partija registrovana gde propagira Etnicku Albaniju , a vasa kompletna vlada se borila za Veliku Srbiju (ako EU to zaboravila mi iz bivse juge nismo).Mi Albanci pricamo argumentima , a to su i mogu se videti skandiranja , navijaci na terenu itd.(sto ja do negde mogu da razumem) Ali nikako ne mogu da razumem kako je moguce da REDARI REDA tuku po igracima Albanije umesto odrzavati red , ili kako je moguce da Bogdanov je bio na stadionu.

milka

pre 9 godina

"Како би лепо било да је на платну писало "Поздрав српском народу од албанског народа". А ОВАКО, ЧЕМУ ТО ВОДИ?"
Da, bilo bi lepo da su nas pozdravili. Takođe bi bilo lepo da su naši umesto "Ubij, kolji" i umesto zviždanja himni, pozdravili njihove igrače i aplaudirali njihovim uspešnijim potezima. A ovako, čemu to vodi?"

Veton

pre 9 godina

@Stojko

Mislis Albanci su culi te povike sa tribina pa brzo kupili jedan dron, izvezli velikoalbansku zastavu i pustili kao reakciju a inace da nije bilo tih povika samo bi igrali fudbal i posle otisli da zasade koje stablo u "park prijateljstva"? Pa jeste u pravu si...

NoName

pre 9 godina

@ (DuffNS, 17. oktobar 2014 08:31)

Albanci jesu razvili zastavu sa teritorijanim pretenzijama. I jos vecu gresku su napravili njihovi fudbaleri u pokusaju otimanja iste jer su se direktno i indirektno umesali.
Ali mora da se postavi pitanje sta Bogdanov i ostali rade na terenu ?!! Koju to pravdu oni isteruju ? Da li to drzava nije u stanju da odrzi red pa oni moraju da reaguju ? Zar nije bilo dovoljno takvih ?
Pare koje se placaju na kazne zbog takvih idu iz drzvnih fondova. Ako moraju da se trpe politicari da li moraju i ovakvi ?

bezlicna narodna masa

pre 9 godina

Komentar da je neobjasnjivo zasto Albanci urucuju demars za dogadjaj zbog kojeg je dan ranije organizovano narodno veselje je odlican! To ih treba pitati: da li uzivaju u tome da neko nad njima vrsi "patolosko nasilje" ili su samo jeftini provokatori bez ikakvih moralnih, politickih i civilizacijskih skrupula i normi?

Danzig

pre 9 godina

Ako nasi zvanicnici budu ugostili Ramu treba da poskidaju satove jer osim sto znaju demars da napisu znaju i da ukradu sat sa ruke. https://www.youtube.com/watch?v=3Y6CAxXWLtM

Alexander

pre 9 godina

Nemojte da sirite negativu prema Albancima i Siptarima sa Kosova,jer bo,ljutice se Crnogorci,a u interesu Srbije nije da ima lose odnose sa ,,VELIKOM CRNOM GOROM",(juce objavili mapu)!!

s t v

pre 9 godina

Zasto se Srbi onda zene sa albankama uz pokroviteljstvo vlade?!
(Vladan, 17. oktobar 2014 00:41)

Pravoslavnim albankama, ako nisi znao.

Smarty

pre 9 godina

@Glas razuma
Tacno je da (jos) ne postoje egzaktni dokazi ko stoji iza incidenta, ali je isto tako tacno da su albanski zvanicnici izjavili kao je "to jedina njihova zastava", sto je dovoljno za reakciju srpskih zvanicnika. A svi smo svedoci reakcije albanskih fudbalera po skidanju te "zastave". Da je u pitanju zvanicna drzavna zastava pa i da razumem da su se uplasili da je Srbi ne "oskrnave", ali zasto su onako reagovali zbog zastave velike Albanije? Sta ti o tome govori tvoj glas razuma?

Vlajko

pre 9 godina

Treba prekinuti diplomatske odnose, i onako ničemu ne služe niti od njih imamo bilo kakve koristi. Niti ozbiljno trgujemo, niti će neko nešto investirati, niti ćemo raditi bilo kakve projekte zajedno. Napredniji smo i u programu lakih i bespilotnih letelica, oni još koriste dečje igračke. Uštedećemo i na troškovima ambasade.

budvala

pre 9 godina

Lenone sine!!!!
oli dat' meni malo te supstance koju koristis da i mene snađe neko tak'o proviđenje i ljepota demokratije, blagost...

Prizrenac

pre 9 godina

"Glas razuma: Albanska vlada je priznala da je organizovala ovo kroz saopstenje svog fudbalskog saveza u kome su rekli da je to bio jedini nacin da se njihova zastava vidi i da je to jedina zastava koju imaju. Znaci smatraju da je postupak bio ispravan sto implicira da cak i da nisu organizovali ovo mogu se smatrati kao da jesu.
(Nisi u pravu, 17. oktobar 2014 09:06)

Ovo apsolutno nije istina! Jedina zvanična zastava Albanije je bila postavljena pre utakmice iznad tribina zajedno sa Srpskom I zastavom UEFA.
I odmah nakon početka utakmica ta zastava je skinuta, I to je skandal za koji Srbija treba da snosi odgovornost I bude debelo kažnjena

Nisi u pravu

pre 9 godina

Glas razuma: Albanska vlada je priznala da je organizovala ovo kroz saopstenje svog fudbalskog saveza u kome su rekli da je to bio jedini nacin da se njihova zastava vidi i da je to jedina zastava koju imaju. Znaci smatraju da je postupak bio ispravan sto implicira da cak i da nisu organizovali ovo mogu se smatrati kao da jesu.

dejan

pre 9 godina

za albance koje se zale zbog zvizduka,psovanja itd.:
u albaniji bi bilo 100 put gore!
videlo se cak u skoplju kad su srbi igrali protiv makedonije, kako ste civilizovani u odnosu na postovanju himne!
vi bi palili 100 srpski zastava na stadionu i psovali takodje: ubi,kolji...

da ne pomislim sta bi se desillo, da su srbi provocirali sa takvim dronom i da su se posle nasi igraci ponasali tako bezobrazno!

isto sve

pre 9 godina

Ovo sve po istom receptu NATO.I oni danima bruje kako Pitin nike povukao vpjsku sa svoje teritorije.
Tako I nase bivse komsije razapnu zastavu Velike im drzave u sred Beograda I okrive nas za to.

mozda

pre 9 godina

Ma sve je to ljudi moji lepo, al mi ostadosmo pourinirani posle utorka! Treba celnicima UEFA-e objasniti, da je sve proslo u najboljem redu, odlicno, kako je moglo biti. Ne bi bio prvi put da se ceo stadion sjuri na teren... i sad treba biti civilizovan...pa treba, ali treba i kicme malo imati...

Zlopamtilo

pre 9 godina

"Zahvaljujući evropskoj prespektivi, danas imamo šansu da stvorimo region u kojem prevladavaju mir i prosperitet, umesto podela i ksenofobije", piše u saopštenju."

Ali ipak ,nemamo šansu .Nema te perspektive , organizacije koja bi nas integrisala dok god vi krajnje licemerno , večito podgrevate te priče o velikoj Albaniji dok istovremeno pričate o nekakvim evro atlantskim integracijama i pravite se nevešti .Ova provokacija je samo minijaturni deo vašeg suludog projekta i to je očigledno kao što je očigledno da u pitanju nije nikakva zastava ,niti baner nego crna krpetina sa političkom parolom.

Bodibond

pre 9 godina

"Како би лепо било да је на платну писало "Поздрав српском народу од албанског народа". А ОВАКО, ЧЕМУ ТО ВОДИ?" Da, bilo bi lepo da su nas pozdravili. Takođe bi bilo lepo da su naši umesto "Ubij, kolji" i umesto zviždanja himni, pozdravili njihove igrače i aplaudirali njihovim uspešnijim potezima. A ovako, čemu to vodi?" (milka, 17. oktobar 2014 09:47)

Kome bre da aplaudiramo?
Kakvi njihovi potezi kad iz sesnaesterca nisu izlazili?
Sta pricas bre ti ???

svega ima

pre 9 godina

@Zijad

To ce biti u Srbiji kada i Srbija bude igrala sa Belgijom, Holandijom, Norveskom, Japanom... Koliko ste zaista kulturni videce se kada budete igrali sa Srbijom ili Hrvatskom i kada se bude culo sta cete onda da urlate sa tribina. Tako da mani se tih detinjastih zamena teza.

Evita

pre 9 godina

Ovo je čisto diplomatsko prepucavanje između Srbije i Albanije. Ovo smo morali da istrpimo jer je pametan Ivica dačić uputio demarš Albanskoj Ambasadi u Srbiji, to su isto i oni nama napravili. Albanci su čisto isprovocirali, da bi pokušali da na jako lak način dođu do tri boda, i time poraze Srbiju. Albanci nas vek i vekova zezaju, poznaju naš mentalitet i znaju na koje provokacije ćemo pasti. Ovo je izrežirano i planski odrađeno. Ceo svet nas zeza zbog toga, ali mi nismo krivi što smo takvi i što smo tako vaspitani. Ovo je zaista slika i prilika našeg društva i moramo da se menjamo. Ovo je čista provokacija, i daje traje tako.

RADAR

pre 9 godina

da su svi nasi igraci trenutno istrcali sa terena kao i svi nasi navijaci drugacije bi bilo sve, ono nema veze sa sportom ono je cist terorizam i tako ga treba i tretirati, hajmo da naucimo jednom.

Nemanja C

pre 9 godina

Glas razuma: gledaš previše filmova. Niko u Srbiji nema kreativan kapacitet da tako nešto izvede. Pa oni još uvek prodaju priče o brzim prugama kao pre 20 godina. I to se utrkuju ko će više da obeća: te 200 na sat, te 300; kao da je to nešto čime se može licitirati. Sve sami megablejači, bezidejni dronovi, botovi i tapšači, izuzev Vođe i Kofrrčeta koji jesu sposobniji ali do pre par dana nisu znalo šta je kvadkopter.

Mnogo je verovatnije da je reprezentacija koja bi teško iznela i jedan bod iz Beograda iscenirala prekid. Najjednostavnije objašnjenje je najčešće tačno objašnjenje.

Miki

pre 9 godina

Stvarno ne rzumem sta ce nam ambasador u Albaniji...Al ozbiljno!
(Dejan, 16. oktobar 2014 20:17)

Ako ukinemo ambasadu u Albaniji, to bi bilo priznanje da nam Albanija više nije susedna zemlja. Ti bi prvi bio protiv.

oklahoma kid

pre 9 godina

"У страним медијима се води страотно спиновање вести на уштрб Србије. Од Газете дело Спорт, Ас, Кориере дело спорт, преко Шпигл, Дејли мејл и Индпендент. Грувају вестима у којима се цитирају изјаве шиптарских фудбалера који кажу да су "рањени изашли из ратне зоне". Наша дипломатија мора да добије ову битку за бодове.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (veerghoen, 16. oktobar 2014 20:18)"

Za te tvoje bodove se pobrinuo Ivan Bogdanov i oni ćelavi bikovi snimljeni na terenu kako mlate plastičnim stolicama. Pun internet tih slika.

Trebalo bi da naučiš razliku između provokacije i ozbiljnog prekršaja.

Ako ti to ne ide od ruke, izguglaj.

A UEFI objasni da je to bila samo reakcija na provokaciju, slušaće te sa zanimanjem. I smejati ti se kao poslednjem mentolu, koga svaka budala digne iz žbunja ko mladog fazana.

NoComment

pre 9 godina

A zaboravili ste paljenje Albanske zastave na utakmici u Italiji i sto su navijaci citavih 40min vikali "ubi zakolji da Siptar ne postoji i zvizduci tokom himne" Molim vas budimo realni ista smo svi g...a samo umotani u drugacije folije.

veerghoen

pre 9 godina

У страним медијима се води страотно спиновање вести на уштрб Србије. Од Газете дело Спорт, Ас, Кориере дело спорт, преко Шпигл, Дејли мејл и Индпендент. Грувају вестима у којима се цитирају изјаве шиптарских фудбалера који кажу да су "рањени изашли из ратне зоне". Наша дипломатија мора да добије ову битку за бодове.

jole

pre 9 godina

biće da je djavo odnio šalu sa Albancima,nikad se oni smirit neće,eto samo iskaju neku priliku da naprave kakav zulum,a onda kukaju na sva usta,da ti dodje da povjeruješ da nema milijih čeljadi,bez njih samih.

Aca Znalac

pre 9 godina

Objektivno mi i oni nismo za bilateralne odnose na bilo kakvom nivou. Oni su u svojoj zamagljenoj priči, a mi u svojim nedaćama. Bolje je da niko od njih ne dolazi kod nas niti niko od nas da ne dolazi kod njih. Prosto ne volimo se i ne želimo da budemo u dobrosusedkim odnosima. Može neko da kaže da nije tako, ali ne da je tako nego je surovo tako. Kriva je UEFA što nas je stavila u istu grupu. To nije smelo da se dogodi. Sada i Platini vidi da se za****ao, ali onako debelo.

Glas razuma

pre 9 godina

Jos se ne zna ko stoji iza provokacije sa dronom i zastavom na utakmici. Mozda to i nije isplanirano u albanskoj vladi, vec je samo akcija pojedinaca (albanaca, srba ili nekih drugih). Dok se to ne utvrdi nema pravo niko a narocito ne predsednici srpske vlade i drzave da za tu provokaciju optuzuju albansku drzavu i albanski narod. Inace nekima u Srbiji i odgovara ovo sto se desilo. Umesto da pricamo o smanjenu penzija i propasti privrede mi se ponovo palimo mrznjom prema njima (kao u Slobino vreme).

Demarš na demarš

pre 9 godina

Ne razumem zašto je albansko ministarstvo spoljnih poslova uručilo demarš ambasadoru Srbije za Albaniju, kada se incident dogodio na utakmici u Srbiji (a ne u Albaniji). Izgleda da je albanska Vlada htela da, pošto-poto odgovori na jučerašnji srpski demarš albanskom ambasadoru u Beogradu, pa su to učinili na besmislen način.

Nevenka

pre 9 godina

Koliko sam pratila novine u inostranstvu, mislim da su se ovoga puta Albanci zaigrali.....njihov kukavicki gest nije naisao na blagonaklonost

Zox

pre 9 godina

Nesto gledam ovu paradu danas... Voleli Srbe ili Ruse ili ne - koji to narodi sa ovih prostora mogu da organizuju paradu? I zasto? Onaj muftija-nesretnik iz Pazara sa sumarskim uniformama koji imaju samo kvislinge i izddajice, ovi iz Sarajeva dele lekcije Srbima o demokratiji ili ovi juzni-tuzni koji nisu znali sta je stado ovaca kad su u Srbiji Nemci bili na privremenom radu...

Mora ovo nekako da se prekine. Ako je uslov za EU ponizavanje, klecanje i ulizivanje - necemo. Ne zato sto smo neki cvrst narod (da smo cvrsti ne bi ni dozvolili ovo gore navedeno) nego sto - nema gore i nema nize. Posle svih zahteva dolazice jos veci i gori zahtevi, ali tada nece biti nazad. Okrenucemo ledja i Rusiji i Kini zbog par politicara gladnih vlasti i pojesce nas mrak.

Tadej oc

pre 9 godina

Albanski fudbaleri kada su videli zastavu sa ucrtanim granicama "Velike Albanije" toliko su se uzbudili, da naprosto psihički nisu bili sposobni da nastave utakmicu!!!!!!!!!!!!!!!

Mira

pre 9 godina

Nije prvi put da albanci pokušavaju da isceniraju sukobe! Vreme koje dolazi radi za srbe i Srbiju, i treba se tako ponašati, bez nervoze i smireno!

Marin

pre 9 godina

E moj dragi srbi s'komentarima. Vi ste sami sebi najveci neprijatelji. A onda ceo svet vam je kriv. Od pocetka utakmice ste vikali neprekidno: 'ubi, zakolji siptare', 'ubi hrvata da siptar nema brata'. Bacanje u teren pirotehike i projektila, nerede na tribinama, upad navijača u teren, lošu organizaciju itd. Cist racizam. Ni ne pominjete činjenicu da je utakmica sve vreme bila na ivici prekida zbog petardi, baklji, gađanja albanskih igrača raznim predmetima i fašističkih svinjarija. Ne, naravno, za sve je kriv dron s’neba. Pa vi se hvalite da imate jaku drzavnu bezbednost, intelegentnu informativnu sluzbu - te kako ste dozvolili da vas albanci s’tim dromom srame usred beograda posebno zbog parade kad cela vojska i druge sluzbe bile mobilne nadomak stadiona. To me natera na sumnju da ste sami to izrezirali iz vama poznatih razloga ili pak plaseci da albanci mogu oteti pobedu prikazanom igrom i osramotiti usred beograda. Sve je moguce od srpskog rukovodstva koji jos mirisu na genocid, a posebnu jer su imali pripremljenu medijsku ofanzivu u dzepu protiv siptara. Nek vam bogu uzme u svoje ruke i da vam spokoja.

Mrmr

pre 9 godina

Nije mi jasno zbog čega EU ne osuđuje Albansku retoriku Velike Albanije, niti zašto se recimo Grčka kao članica EU nije izjasnila - a nereda je bilo i u Grčkoj. Ako EU bude izignorisala ovo što se desilo pogotovo ovo što su Albanci rekli onda treba da nam bude jasno da nam EU nije prijatelj ni 1%

Neva R

pre 9 godina

Ne vidim realan razlog uručivanja demarša Srbiji od strane Albanije, kada je kristalno jasno, da je to bila dirigovana, smišljeno spremana politička provokacija od strane albanaca.

marija

pre 9 godina

Slobo vrati se, sve ti je oprosteno.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (lesa, 16. oktobar 2014 21:02)

Daleko bilo.
Najveca nesreca srpskog naroda i casne istorije nasih dedova.
I prestanite da tog zovete sloba.
I danas muku mucimo zbog njega.

Коста П.

pre 9 godina

Како би лепо било да је на платну писало "Поздрав српском народу од албанског народа". А ОВАКО, ЧЕМУ ТО ВОДИ?

Dejan

pre 9 godina

Ono sto je nacisticka Nemacka uradila sa Sudetskom oblascu uoci II svetskog rata, Albanci su uradili sa Kosovom i Metohijom.
Dok se Kosovo i Metohija ne budu vratli u sastav Srbije Albance cu smatrati okupatorima i prema njima se tako i odnositi.

O bože!?

pre 9 godina

Smirite nacionalističke strasti, nećete valjda opet da ratujete? Mi kandidati za EU? Ko će da razgovara sa državom u kojoj je svaki dan ispunjen nacionalizmom, junačenjem, hajkama, hapšenjima, smenjivanjima, štrajkovima, umanjvanjem plata i penzija, sveopštoj bedi...kakav je to Srbja faktor stabilnosti ako se ovako život na Balkanu bude odvijao? Zar je normalno da jedna utakmica izazove ovoliko antagonizma i poilitičke osionosti i sa jedne i sa druge strane? Nemamo više vremena za opasne igre!

Bec

pre 9 godina

Dokle cete biti ovako slepi i naivni' pala zastava, i sta? U zastavi su oznacena mesta gde zive albanci. Ma iako nije unredu ta zastava, jeli u redu da stalno vicete ubi siptara, ili da zvizdite na himnu itd itd. Zalosno sve ovo. Samo da imate u vid, kad ste pre neki mesec u tirani bili prisustni pri otvaranju pravoslavne crkve, nista se nije desilo. Kada je bregovic bio tamo, dobio kljuc grada, juce se odrzao turnir ili neko prvenstvo u stolnom tenisu, a prisutna i srbija, nikome nista. Danas protesti ispred ambasade, i nikom nista......
Daj prbudite se malo, i procitajte svoje komentare, ma vi ste puni mrznje, ali znam da nisu svi takvi, sa srecom

bez_cenzure

pre 9 godina

Albanci su se previše osilili zbog zaleđine. Ne shvataju da je njihova zaleđina prolazna. Jedina država koja će imati trajnu američku podršku je Izrael. Svi ostali kad tad budu pušteni niz vodu. Albanci nikako to da ukapiraju. Puna je kapa svima iz regiona koji se graniče sa Albanijiom Albanaca i njihovog osionog ponašanja. Za 15-20 godina ako kada ih puste niz vodu a oni to ne shvate na vrijeme donji su. Trenutno su Albanci najlojalniji američki saveznici u Evropi jer prihvataju apsolutno sve što se od njih traži i uopšte ne razmišljaju čak ako je i na njihovu vlastitu štetu. Ali oruđe se otme i kontroli! Ne bih im onda bio u koži jer svojim postupcima i izjavama izazivaju gnjev kod naroda okolnih država. Bojim se da na kraju ne završe sa još manjom Albanijom i onda će kukati kako su žrtve. Ne mogu se bahatiti u nedogled!

jack D

pre 9 godina

Kako sam se potresao kad sam ovo procitao! Suze su mi posle i jos mi teku niz obraze. Jao, pa djura nam nikada nece oprostiti sto nas je tukao. Pa oni umeju da napisu demars! Jao!

Spiro

pre 9 godina

Na stranu sve ovo... no, negde sam procitao kako su albanski ambasador i plus neki njihov zvanicnik iz Tirane u svojim izjavama pomenuli: "kako je ovaj incident protiv dobrosusedskih odnosa". Sto me je obradovalo jer ako smo im susedi (a jesmo) time nam porucuju da je KIM svakako u sastavu Srbije.

just sayin

pre 9 godina

Ovi su bolesni.
A sa takvima samo oprezno..

Stvarno bismo morali da se potrudimo da se ovakvi incidenti u svetu ne interpretiraju u njihovu, vec u nasu korist.
Znalci i iz mnogo vecih katastrofa okrenu situaciju na svoju ruku, a mi ne mozemo iz ovako jasne price da poberemo simpatije.. Dzaba nam sto "mi znamo" da smo u pravu, kad ostatak sveta misli suprotno. A u XXI veku moras da pazis na imidz...

Malecka

pre 9 godina

Treba se osvrtati na zemlje poput Rusije,kakva Albanija...Uzalud je pokusavati uspostaviti normalne odnose sa njima kada je evidentno da oni to ne zele.

Zapad i demokratija

pre 9 godina

Za te tvoje bodove se pobrinuo Ivan Bogdanov i oni ćelavi bikovi snimljeni na terenu kako mlate plastičnim stolicama. Pun internet tih slika.

Trebalo bi da naučiš razliku između provokacije i ozbiljnog prekršaja.

Ako ti to ne ide od ruke, izguglaj.

A UEFI objasni da je to bila samo reakcija na provokaciju, slušaće te sa zanimanjem. I smejati ti se kao poslednjem mentolu, koga svaka budala digne iz žbunja ko mladog fazana.
(oklahoma kid, 16. oktobar 2014 21:00)

Zastava sa politickom porukom, i to fasistickom, je ozbiljan prekrsaj. Pa cak i u UEFI, jer je sport odvojen od politike. Kad si toliko pametan da se obrazujes na internetu, onda proguglaj i ti malo. Ah da, ti znas da je to prekrsaj za sve osim za Albance. Njima je sve dozvoljeno. Mada, kad igraju protiv Srba svakome je sve dozvoljeno. U Evropi 25 godina traje otvoreni lov na Srbe.

Milan

pre 9 godina

Srbija i dalje ocekuje veliko izvinjenje Albanije zbog vredjanja svih svojih suseda, zbog nacionalistickog ponasanja i divljanja albanskih fudbalera na utakmici u Beogradu. Svako normalan je ocekivao da ce da uruce demars, kojeg se, uzgred, ne bi ni setili da ga sami nisu primili. Prvo izvinjenje, a onda mozemo da ih ucimo civilizovanom ponasanju, ako to budu zeleli i ako to moze da podnese njihov organizam koji jos uvek funkcionise po plemenskom uredjenju.

provokacija

pre 9 godina

Ako ta krpa sa mapom Velike Albanije nije bila provokacija, zbog čega je sudija prekinuo utakmicu? Sad se Albanci prave ludi. Sramota!!!

ZoranNS

pre 9 godina

Amerika uspela, mi razbijamo njihove pekare, a oni napadaju našu ambasadu, atmosfera željena i viđena do sada u mnogim zemljama koje su meta ili ne slušaju, nadam se da na Balkanu ima pameti bar malo, za nenasedanje.

Pošteni pronalazač

pre 9 godina

Neka pljušte kazne, neka pljušte protesti i osude, samo da naši fudbaleri ne igraju u Albaniji meč u gostima. Na žalost, mislim da bi im životi bili u opasnosti. Ovo je upravo više od igre.

dex

pre 9 godina

voleo bi da mi nase genijalno ministarstvo spoljnih poslova objasni zasto vec nisu bili pozvali ambasadora na 'konsultacije' u beograd?
nema vremena od kucanja poruka da se razmislja o tome?

čika lo

pre 9 godina

Napljuvaše se ljudi ovde Albanaca, a niko ne primećuje našu neverovatnu fascinaciju nasiljem. Dakle, zato što je dron leteo nebom i nosio poruku, ti imaš pravo da upadneš u teren i biješ? Onomad se premijer zahvaljivao huliganima što nisu spalili Beograd kao da su time nekome učinili uslugu, a sad se ni ne pominje činjenica da je tekma sve vreme bila na ivici prekida zbog petardi, baklji, gađanja albanskih igrača raznim predmetima i fašističkih svinjarija koje su kod naših navijača na meniju na skoro svakoj utakmici. Ne, naravno, za sve je kriv dron, a svaka kazna koju budemo popili je zbog mržnje prema Srbima. Da ne pominjem bruku što je u vreme dok je celokupna vojska i ko zna kakve sve službe bile maksimalno mobilne zbog parade, neko mogao neometano da se igra dečjom igračkicom kako mu je po volji. "Mogla je biti i bomba", izjavio je predsednik. Srećom, ovoga puta nije, ali ako sledeći put bude, hoće li naša policija reagovati isto ovako efikasno i uspešno?

Živela jaka i zdrava Srbija !!!

pre 9 godina

Videh sad besmislen komentar "O bože" i kao smirite nacionalističke strasti.
Ja kažem mi ih nemamo u negativnom smislu i jedan smo od retkih hrabrih,dostojanstvenih,slobodarskih naroda u regionu. Dosta je kompleksna problematika oko naših vođa koje su nas mnogo puta izdale ali to sad nije tema. Tema je: "Šta bi bilo da u Izraelu na utakmici protiv Nemačke neko spusti dron sa Hitlerovom slikom?" Takođe kako bi Amerika i EU reagovali u tom slučaju? Treba biti pametan i ne reagovati surovo i primitivno kao što je u ovom slučaju naš protivnik svemu, jedna necivilizovana "država" Albanija, jedna "država"koja ništa nije dala svetskoj civilizaciji osim kriminala i utočišta za najveće evropske narko klanove ali i poltronska, najgora bezlična ulizivačka podrška svemu što Amerika zacrta. Kako da reagujemo pametno i zrelo i iskoristimo necivilizovanost našeg političkog protivnika kad nismo spremni...nemamo ključne bezbednosne infomacije, nemamo više jake saveznike i što je najžalije imamo oslabljenu službu državne bezbednosti i nažalost ne kontrolišemo više ništa.

stric iz tame (e.u.)

pre 9 godina

nikada necu razumeti ni jednu nasu vladu. sve, one najbolje kao i one nepopularne imaju strah od velikih drzava i e.u. gospodo nasi politicari, znajte da je kao i u sprtu, tako i u politici i svakodnevnom zivotu napad najbolja odbrana. mi smo sada u situaciji kad smo stoposto u pravu, da zbog albanske napadne i blago je reci bezocne politike polako postajemo krivci. zasto ne istupate sa istinom i cinjenicama pred svet mnogo agresivnije i snaznije? zasto razmisljate sta ce reci brisel, sta ce reci velika britanija, sta ce reci amerika? ma sta nas sve skupa briga sta ce oni reci ako smo mi u pravu i cinjenice govore tako! narodna poslovica (crnogorska,lepa) kaze:boj se vuka, boj mu se i traga. ne trebamo mi da se bojimo ni vuka ni njegovog traga kad smo u pravu, kad je istina na nasoj strani. budite aktivniji i agresivniji u odbrani casti i obraza nase srbije. e.u. amerika i druge demokrate ako su na nekoga ljuti, neka izvuku usi svom sticeniku(albaniji) jer je ocigledno da je pogresio, ali ja se bojim sa njihovim blagoslovom jer se niko od njih nije odlucio da ih ukori ili opomene. nije ovo nista naivno,gospodo, ovako je propaganda pocela i pre kosovskih desavanja, ali posle svi znamo kako je zavrsilo! zato da ne bude kasno, bez straha od e.u. amerike, nato i drugih reagujte mnogo zesce nego do sada.ZIVELA SRBIJA !

Boban

pre 9 godina

Ovi Albanci otprilike kao devojka na lošem glasu koja se smuvala sa velikim kriminalcem i sad provocira sve oko sebe jer joj niko ništa ne sme, ali je utripovala da je ona to postigla zbog nekih svojih kvaliteta a ne zbog Baje koji je (privremeno) čuva.

Jako je lepo provocirati iza leđa NATO-a. Još lepše kada provociraš budale kao mi koji su 100% predvidljivi i ne razmišljaju mnogo unapred.

Izdajnik

pre 9 godina

nista smesnije nisam procitao...
Nikolicu, povuci ambasadora u Srbiju , a albanskog ambasadora proterati prvim avionom za albaniju... kraj! i stavimo tacku na celu pricu.

Bokisha

pre 9 godina

Kako vreme prolazi, Albanci samo menjaju plocu i ton. Nakon pocetnog debakla i pozicije u kojoj su se zatekli, i maksimalno iskompromitovali, mic po mic, prelaze u kontranapad. Zasto? Zbog toga sto srpska strana nista nije ucinila da iskoristi povoljan trenutak kad su se Albanci nasli u "nebranom grozdju" i da odmah dela, a onda bi na Amerima i drugim mentorima bilo da vade kestenje iz vatre, takticki se cekalo. Taman toliko dok su Albanci obavili konsultacije s mentorima, tako da su ta tili cas promenili plocu, i preko noci oni ponovo postaju zrtva. Koliko se ni jedna od dve strane zapravo nista ni o cemu ne pita, pokazuje i ta nesrecna buduca poseta, istorijska takodje, koju bi i jedna i druga strana odmah otkazale da imaju dostojanstva, ali dovoljno je da jedan evropski cinovnik izjavi da ce se poseta obaviti, po svaku cenu, u cilju "pomirenja". Tako i desavanja u poslednjih par dana dobiju siri kontekst i pozadinu.

Cvrc

pre 9 godina

Danas je Car bio u Beogradu i izvrsio smotru vojske, popisao sta nam fali i kojim oruzjem i orudjem treba da se popune jedinice...
Be afraid, be very afraid...

MunzeLjux

pre 9 godina

Neki ovde uporno pokusavaju da izjednace provokaciju i reakciju, a odkad je sveta i veka, reakcija je bila snaznija i surovija. Primeri iz istorije nam to jasno govore: Provokacija; Pearl harbour, reakcija; Hirosima i Nagasaki. 11. septembar, ulazak u globalni rat protiv terorizma.
Ono na stadionu Partizana je provokacija i da toga nije bilo albanski igraci bi mirno napustili Srbiju. Ne mozete da dodjete u tudju zemlju sa kojom imate tesku istoriju i da provocirate 30.000 fudbalskih navijaca, a da onda placete kako vas je neko gadjao plasticnom stolicom. Da smo mi ovo uradili u Tirani, niko se ziv nebi vratio kuci. Ako bude revansa, traziti da se igra van Albanije, a ubuduce zahtevati da se sa njima ne nadjemo u zrebu, na sta imamo pravo.

Negativni

pre 9 godina

Auuu pa to će da se trese cela planeta. Dve države, ne zna se koja je jača i uticajnija u svetu, ne zna se koja je kulturnija i pismenija, i ne zna se koja ima veću demokratsku tradiciju. Stvarno šteta da se takve veličine svadjaju umesto da saradjuju. I saradnja im je, doduše, nadaleko poznata u svetskoj istoriji.

*

pre 9 godina

Pitam se sta bi Ducic rekao da je ziv, koji narod je najhrabriji ne sto se niceg ne boji nego sto se niceg ne stidi? trenutno je konkurencija ogromna?

Lenon

pre 9 godina

Žalosno je da balkanski susedi (komšije) stalno masu crvenom maramom ispred zahuktalog bika i jedva čekaju da jedni druge ubodu rogovima.
A zamisli da nema granica izmedju Srbije i Albanije, samim tim ni problema Kosova, da ljudi i roba teku bez ikakvih problema, bescarinske zone na moru, ruski gas teče Južnim tokom i napaja celu Evropu, posla ima za sve, turisti preko BG odlaze na južni Jadran, fudbal nije sport za iživljavanje najnižih strasti, Srbi i Albanci zauzimaju status u EU koji im pripada po pameti i vrednoci, itd.
Možda sanjam, ali možda nisam jedini...

Vinkmaister

pre 9 godina

zakazana poseta premijera Albanije 22.10 treba pothitno da se otkaze jer to preti da se pretvori u jos veci cirkus. Bolje otkazite nego da nam se citav svet smeje...

molim sve ljude

pre 9 godina

Sta je da je, ostavite strucnjake da rese situaciju i kazne pocinioce. Svako dalje raspirivanje rasne i nacionalne mrznje nije dobra ideja.

Vilson

pre 9 godina

Stvarno je zalosno i nema opravdanja za ovakav incident, ali ovo je cista provokacija ALI samo huligana. Ja kao Albanac mogu samo da kazem nemoj te zbog takvih huligana da mislite da svi razmisljamo isto, velika sramota kao da smo "neandertalci". Daleko je sve obo bilo od sporta...

Салвадор ДаЛи

pre 9 godina

Ово се Албанија покушава вадити из проблема. Ради се о томе, да је Србија прије и органиѕованије реаговала у медијима како домаћим, регионалним и свјетским, те је медијску битку добила на неки начин. То су схватили Албанци. Не кажем да нећемо бити кажњени од УЕФА, али ипак смо на плану информисања добили битку. Сада Албанци покушавају минимизовати штету. Наравно можда се неко неће сложити са овим мојим виђењем ситуације, али мислим да смо по први пут након дуго година, одрадили један одличан медијски бој, па макар и био у неку руку тривијалан, али посљедице албанске провокације могу бити врло озбиљне, надам се да то сви схватају.

amigo

pre 9 godina

Sve ovo na sta se zale je, nazalost, istina. Bio sam na utakmici I veci deo iste me bio blam zbog tog neprimerenog skandiranja, uzas! I taman kad se ukazala prilika da se izdignemo iznad te primitive provokacije, mi smo sebi zabili autogol, tipicno za nas. Dok god budu vladale nerazumne emocije a ne razum, do tad cemo biti isti takvi primitivci kojih se grozimo

Cuci

pre 9 godina

A zasto je nas FS uopste pristao da igra utakmicu sa njima? Sta ce nam to? Je li treba i to da bude uslov za EU? Mislim da su krivi Karadzic & Co. a i ove maskote iz Vlade koje nista nisu uspele da predvide, jos od 5. oktobra...

ko ih ne zna skupo bi ih platio

pre 9 godina

Zakaciti ga na dron i usmeriti prema albaniji i caooooo. Muka mi je vise ovog albanskog blebetanja i izigravanja nevine zrtve zadnjih dana. Ali stvarno.

mata

pre 9 godina

Zar svi propustaju sustinu da je do incidenta doslo kada su dva albanska fudbalera nasrnula na Mitrovica koji je uljudno s postovanjem sklanjao krpu sa terena. Ako su navijaci bili isprovocirani krpom, sta li je isprovociralo suparnike da nasrnu na nase fudbalere a onda se cude sto su dobili po ledjima. Jako dobro izrezirana predstava...

zigot

pre 9 godina

a sta je sa paljenjem srpskih zastava u tirani? ... PS: mene je drug albanac (koji je sa zenom sada za vikend bio ugoscen u mom domu) zvao pola sata posle incidenta da se polu-izvini tj. da vidi da li sam se naljutio/uvredio.... to je covek a ne ova bagra koja ih vodi... a sto je najgore na zalost ni kod nas nije bolje

jedina svetla tacka u ovom nemilom dogadjaju je nas fudbalski tim koji je pokazao fenomenalnu uravnotezenost... svaka im cast za primer!

losi glumci

pre 9 godina

Ne postoje druge reci nego bolest! Ovo je ozbiljna bolest nekog drusvta i neke drzave! "Velika Albanija" je nacisticko-fasisticki plan i nema sta tu da se razmatra.... Jedina nacisticka ideja koja i dalje zivi na prostoru Evrope! Sramota... Jos se nesto bune...Obican s...m i licemerje!!!

Motor od dva i po konja

pre 9 godina

Srbija pod hitno da uruci demars za ovaj demars. Posto jedna glupost nikad ne ide sama. (Cisto da vide ko je najveci inat na Balkanu)

Vasa Ladacki

pre 9 godina

Jesu li oni isprovocirali? Jesu, ali jesmo li mi bili organizatori meca, jesmo, jel bilo za ocekivati da moze doci do provokacija? Jeste. Jel se vidi da se njihovi igraci gadjani stolicama i napadani od strane navijaca koji su usli u teren?, vidi se. Jel znamo da organizujemo meceve takvog rizika? Ne znamo. Ne vidim sta se pravimo sada pametnima kada ocito nismo.
Ko ce biti kriv, mi organizatori, pa da nam daju 0 ovaca da cuvamo mi bi 3 izgubili kakvi smo.

Ganja

pre 9 godina

@ (veerghoen, 16. oktobar 2014 20:18)

Izvini ali ja sto procitah do sada Independent je sve lepo preneo...i potpuno neutralno,to sto ovi daju takve izjave...to je njihov problem.

Krusko

pre 9 godina

UEFA je najavila oštre sankcije za Nogometne saveze pomenutih selekcija, a moguće je čak i oduzimanje bodova.Podsjetimo, nakon pobjedonosnog gola Balea za 1:2 na gostovanju Velsa kod Andore nekoliko gostujućih navijača je utrčalo na teren kako bi proslavili gol.

Sta tek ceka Srbiju ?

Dzabala

pre 9 godina

Ja, evo ovako javno i pred svima priznajem da je nivo moje Srpske inteligencije daleko, daleko ispod nivoa albanske! Da li moze neko da mi objasni kako to da oni prvo proslavljaju i raduju se jednoj stvari, a posle, zbog te iste stvari, upucuju demars?!?!?!?

crni domino

pre 9 godina

"Navodi se da su izjave visokih srpskih zvaničnika suprotne osnovnoj etici diplomatskih odnosa i recipročnog ponašanja, uzdržanosti i poštovanja između suverenih država. Štaviše, ne odražavaju aspiracije zemlje kandidata za članstvo u EU, dodalo je Ministarstvo."
Nisu daleko od istine. A istina zna da boli. Nase.

kurtoazija

pre 9 godina

Ne treba da se druzimo sa Albancima, ne moramo da se igramo zajedno, ni da se slikamo za selfije. Ali mora da se dogovori oko osnovnih civilizacijskih normi.

Stojko

pre 9 godina

nisam pbio u mogucnosti da pratim mec od pocekta
ukljucio sam tek kad je bio prekid i prosla guzva.Video sam na internetu provokaciju sa zastavom i kritikovao sam sve to ali sad kad citam malo bolje i cujem i vidim kako su nasi skandirali UBIJ SIPTARA i slicno sad mogu da shvatim Albance i to sto su ucinili.Mi smo bre jedna stoka,i ti golobradi huligani,neka im se dedovi stide koji su se borili casno i postovali neprijatelja.Nikad mi takvi necemo uci u EU.Zandarmerija i organizacija ispod nule.Trebali su odmah da prekinu utakmicu i da isprazne Stadion.Posle nam je kriv dzavo.ne znam ne mogu da budem pametan i ako je sve to istina trebali bi da nas iskljuce sa svih takmicenja dok se ne opametimo i da navijamo normalno kao sto su nasi ocevi.

Albanski Huligan

pre 9 godina

A sta ste se ulovili samo na Veliku Albaniju. Kao prvo nijedna drzava nije poslala nikakav demars Albaniji za to (Grcka , Crna Gora ,BJRM). Izgleda da vam je to samo jedini emocionalni argument , drugo nemate nista. Mi to kazemo probati govnu prikrivati sa uriniranjem. Ja kao albanac ne znam da je ijedna partija registrovana gde propagira Etnicku Albaniju , a vasa kompletna vlada se borila za Veliku Srbiju (ako EU to zaboravila mi iz bivse juge nismo).Mi Albanci pricamo argumentima , a to su i mogu se videti skandiranja , navijaci na terenu itd.(sto ja do negde mogu da razumem) Ali nikako ne mogu da razumem kako je moguce da REDARI REDA tuku po igracima Albanije umesto odrzavati red , ili kako je moguce da Bogdanov je bio na stadionu.

navijac

pre 9 godina

citam komentare I gledam da vecina vas sa mrznjom a nerealno mislte...pitanje za sve vas:ko je zabranio doci albansim navijacima,ko je zvizduo tokom himne,ko je pcuvao ubij,kolji...,ko je gadjao pre I posle drone,ko je palio Nato zastavu,koja policija I osiguranje tukao igrace,pitam vas ko...nazalost vi drage komsije...
molim vas budite jednom,bar jednom realni inace vam se smeje eo svet...
na kraju,pali ste od ispita jer nije trebalo da se mesa politika sa izjavama...
priznajte da ste jeli foru...
pozdrav iz Prishtine.

DuffNS

pre 9 godina

(NoComment, 17. oktobar 2014 07:19)
Vi gospodine a i ostala pojedina gospoda u Srbiji morate da napravite razliku izmedju navijaca i sluzbenih lica, tamo u Italiji su divljali huligani, a ovde su to uradili fudbaleri Albanije i njihova zvanicna delegacija sacinjena uglavnom od politicara Albanije. TO JE OGROMNA RAZLIKA i to pokazuje stav cele drzave, a ne stav pojedinca (huligana) i zato prestanite da GENERALIZUJETE STVARI.

Zeks Z

pre 9 godina

Spiro, 16. oktobar 2014 23:40)

Ako su za njih do sada ovo bili ,,dobrosusedski odnosi'' izmedju nas, molim Vas da odmah prestanu ,,dobrosusedski odnosi' .

Nenad

pre 9 godina

Voleo bih da jednom ne nasednemo na provokacije u fudbalu. Da budemo pametniji i ne dopustimo sebi da se ulazi na teren. Da ne zvizdimo himni gostiju i da ne unosimo petarde i baklje. Za to ne treba da cekamo ulazak u EU, besplatno je biti pametniji odmah.

miki

pre 9 godina

jeste li skoro bili u albaniji?
ti sto kazu da je albanija necivilizovana grdno se varaju, tamo vas niko nece pitati koje ste vere i nacije,tamo ima pravoslavaca i katolika koliko hoces i svi zive u najboljem redu.
nigde nemozes naci opusak od cigarete na ulici , imaju auto puteve koje mi mozemo samo da sanjamo,nigde se ne placa putarina....
uglavno su jedno 50god. ispred nas.
a mi cemo da se gusimo u nasem nacionalizmu i da idemo samo nazad.
sto rece suljo ugljanin "vise mrzite druge nego sto volite sebe"

kobra

pre 9 godina

A kako vi znate da je albanska strana kriva za incident? Zar vam nije očigledno da iza svega stoji služba i nečiji medijski magovi koji su rešili da naprave još jednu aferu kojom će se gladni, bosi i goli građani zabavljati, umesto da porazmisle zašto im je premijer skresao plate, penzije, primanja, zašto cene divljaju, zašto se sve teže živi... zar nije očigledno ko stoji iza ovoga??? sve je dirigovana i sinhronizovano iz jednog centra, a taj centar nije u albaniji ili kosovu, nego beogradu!

Dijaspora

pre 9 godina

Spustite bre loptu. Ovo je fudbal, trenutno najotrovniji sport u Srbiji. Pa necete valjda zbog fudbala da zaratite? Politicari nisu trebali da daju bilo kakve izjave, samo FSS. Ali kod nas se sve ispolitizira.

dejan

pre 9 godina

igrajte protiv nemaca u berlinu – posaljite na igraliste dron sa zastavom, na kojoj stoji poruka: ovo ce biti deo “velike albanije“ –
posle docekajte vase igrace na aerodromu u tirani - slavite ih kao da su postali svetski sampijoni zbog uspesne provokacije i zbog tuce koju su oni poceli – pa posle delite nemcima lekcije, kako su oni nezreli sto su reagovali negativno na poruku ; a vi kako ste zreli i kulturni i civilizirani itd.!

Sram vas bilo!

Miki Maus

pre 9 godina

22 oktobra bi albanski ambasador trebao da dođe. Zanimljivo je da UEFA ima nameru da izađe sa zvaničnim obaveštenjem 23 oktobra.

Milena 037

pre 9 godina

sada je sve na diplomatskom umecu nasih politicara.Premijer javno kaze od kada je sns-sps na vlasti svi nas obozavaju i imamo svuda prijatelje po svetu pa cemo uskoro videti.Mislim da je nasa vlast ucinila krupne greske i u vise navrata prekrsila zakon na nasu stetu i da cemo ponovo biti porazeni!

Nisi u pravu

pre 9 godina

Glas razuma: Albanska vlada je priznala da je organizovala ovo kroz saopstenje svog fudbalskog saveza u kome su rekli da je to bio jedini nacin da se njihova zastava vidi i da je to jedina zastava koju imaju. Znaci smatraju da je postupak bio ispravan sto implicira da cak i da nisu organizovali ovo mogu se smatrati kao da jesu.

hejtujem autošoviniste sve u 16

pre 9 godina

@Vasa Ladacki
Je l' se na snimku vidi kako albanski FUDBALERI fizički napadaju našeg u sred Beograda? Zbog čega? Zato što je krenuo da ukloni strani predmet s terena? Napadnut je čoporativno, što je omiljeni albanski metod, uz "opravdanje" da su branili "svoju zastavu". Pitam ja tebe i njih, koja je to njihova zastava i zemlja? Ona zvanična sa crvenom podlogom i crnim orlom, ili ova fašistička sa očiglednim pretenzijama na tuđe zemlje? Naravoučenije: Da se albanski FUDBALERI nisu ponašali kao huligani, možda i ne bi prošli na kraju kao isti. Navijač i huligan manje više svaki isti, naložena budala, ali kad se fudbaler ponasa tako, onda ne treba da se čudi kad dobije po "labrnji".

Storno

pre 9 godina

Zasto bi mi srbi voleli Albance? Nisu nas oni vojno porazilii i oteli deo suverene teritorije, vec su izmolili ujka Sema da reaguje i da nas bombarduje do besmislenosti osiromasenim uranijumom, nevidljivim avionima...i sad se bahate, kao i hrvati, kad namirisu krv, te krenu u pogrome i pokolj nezasticenog stanovnista. Takodje, srbi su se sukobili sa ovk, teroristima kao sto su i ovi iz isil-a, koje je stitila avijacija NATO. I sad mi srbi treba da postujemo najobicnije profiterske kukavice, koje su platile novcem, srpskim resursima na kim-u, bondstilom da nas nato unakazi protivno medjunarodnom pravu i istorijskoj pravdi da bi napravio jednu dilersku kvazi drzavu za svoju bazu, eksploataciju ruda i kontrolisan protok i distribuciju narkotika. Sto se mene tice simaptije i postovanje prema takvom zapadu i prema ovim nezajezljivim albanskim kukavicama nikada, spora je pravda, ali ce vas stici. Naguracemo vas sve u Albaniju i podici ogradu pod naponom kad tad. A usa ce da pukne sama od sebe, em siluju citav svet, em im dolar vredi manje od dinara, em su kulturoloski suplji ko supalj zub, em ih na okupu drzi samo petro dolar. Kad to krene da se menja, ima da padnu kao drvo u sumi, slobodan pad. Znaju oni to, zato i sire ovoliku agresiju po planeti, ali dzaba, jer u svojoj pohlepi su se preracunali.

Zijad

pre 9 godina

Za Nenada.Svaka cast na komentaru,jes gledao sto je kultura navijaca u Bosni na utakmici Bosna i Belgija.Kako navijaci Belgije i Bosne razmjenjuju salove jedni sa drugima.Saslusa se himna i jedna i druga na cestit,kulturan i ljudski nacin.Sta mislis kad ce tako biti u Srbiji.

severni korejac

pre 9 godina

Dobro je, liberalni bolesnici... Sad je vreme da stanete u zastitu prava "jadnih" albanaca. Zasto su vam Srbi uvek najveci krivci? Kada vi insistirate na albanskoj nevinosti, sta ce tek da uradi eu ili usa??? Prestanite bolesnici da za svaki incident vam jedino svoj narod bude kriv! Jesmo losi, jesmo bedni, bez morala, ali plemena sa juga ne nijednog monenta ne kriju svoju mrznju, ali i teritorijalnu pretenziju nad nasim teritorijama, a vama smeta ubi zakolji. Dokle, bre vise!?!?!

Vlajko

pre 9 godina

Treba prekinuti diplomatske odnose, i onako ničemu ne služe niti od njih imamo bilo kakve koristi. Niti ozbiljno trgujemo, niti će neko nešto investirati, niti ćemo raditi bilo kakve projekte zajedno. Napredniji smo i u programu lakih i bespilotnih letelica, oni još koriste dečje igračke. Uštedećemo i na troškovima ambasade.

Prizrenac

pre 9 godina

"Glas razuma: Albanska vlada je priznala da je organizovala ovo kroz saopstenje svog fudbalskog saveza u kome su rekli da je to bio jedini nacin da se njihova zastava vidi i da je to jedina zastava koju imaju. Znaci smatraju da je postupak bio ispravan sto implicira da cak i da nisu organizovali ovo mogu se smatrati kao da jesu.
(Nisi u pravu, 17. oktobar 2014 09:06)

Ovo apsolutno nije istina! Jedina zvanična zastava Albanije je bila postavljena pre utakmice iznad tribina zajedno sa Srpskom I zastavom UEFA.
I odmah nakon početka utakmica ta zastava je skinuta, I to je skandal za koji Srbija treba da snosi odgovornost I bude debelo kažnjena

bezlicna narodna masa

pre 9 godina

Komentar da je neobjasnjivo zasto Albanci urucuju demars za dogadjaj zbog kojeg je dan ranije organizovano narodno veselje je odlican! To ih treba pitati: da li uzivaju u tome da neko nad njima vrsi "patolosko nasilje" ili su samo jeftini provokatori bez ikakvih moralnih, politickih i civilizacijskih skrupula i normi?

Danzig

pre 9 godina

Ako nasi zvanicnici budu ugostili Ramu treba da poskidaju satove jer osim sto znaju demars da napisu znaju i da ukradu sat sa ruke. https://www.youtube.com/watch?v=3Y6CAxXWLtM

Bodibond

pre 9 godina

"Како би лепо било да је на платну писало "Поздрав српском народу од албанског народа". А ОВАКО, ЧЕМУ ТО ВОДИ?" Da, bilo bi lepo da su nas pozdravili. Takođe bi bilo lepo da su naši umesto "Ubij, kolji" i umesto zviždanja himni, pozdravili njihove igrače i aplaudirali njihovim uspešnijim potezima. A ovako, čemu to vodi?" (milka, 17. oktobar 2014 09:47)

Kome bre da aplaudiramo?
Kakvi njihovi potezi kad iz sesnaesterca nisu izlazili?
Sta pricas bre ti ???

Alexander

pre 9 godina

Nemojte da sirite negativu prema Albancima i Siptarima sa Kosova,jer bo,ljutice se Crnogorci,a u interesu Srbije nije da ima lose odnose sa ,,VELIKOM CRNOM GOROM",(juce objavili mapu)!!

s t v

pre 9 godina

Zasto se Srbi onda zene sa albankama uz pokroviteljstvo vlade?!
(Vladan, 17. oktobar 2014 00:41)

Pravoslavnim albankama, ako nisi znao.

isto sve

pre 9 godina

Ovo sve po istom receptu NATO.I oni danima bruje kako Pitin nike povukao vpjsku sa svoje teritorije.
Tako I nase bivse komsije razapnu zastavu Velike im drzave u sred Beograda I okrive nas za to.

Nemanja C

pre 9 godina

Glas razuma: gledaš previše filmova. Niko u Srbiji nema kreativan kapacitet da tako nešto izvede. Pa oni još uvek prodaju priče o brzim prugama kao pre 20 godina. I to se utrkuju ko će više da obeća: te 200 na sat, te 300; kao da je to nešto čime se može licitirati. Sve sami megablejači, bezidejni dronovi, botovi i tapšači, izuzev Vođe i Kofrrčeta koji jesu sposobniji ali do pre par dana nisu znalo šta je kvadkopter.

Mnogo je verovatnije da je reprezentacija koja bi teško iznela i jedan bod iz Beograda iscenirala prekid. Najjednostavnije objašnjenje je najčešće tačno objašnjenje.

milka

pre 9 godina

"Како би лепо било да је на платну писало "Поздрав српском народу од албанског народа". А ОВАКО, ЧЕМУ ТО ВОДИ?"
Da, bilo bi lepo da su nas pozdravili. Takođe bi bilo lepo da su naši umesto "Ubij, kolji" i umesto zviždanja himni, pozdravili njihove igrače i aplaudirali njihovim uspešnijim potezima. A ovako, čemu to vodi?"

RADAR

pre 9 godina

da su svi nasi igraci trenutno istrcali sa terena kao i svi nasi navijaci drugacije bi bilo sve, ono nema veze sa sportom ono je cist terorizam i tako ga treba i tretirati, hajmo da naucimo jednom.

Smarty

pre 9 godina

@Glas razuma
Tacno je da (jos) ne postoje egzaktni dokazi ko stoji iza incidenta, ali je isto tako tacno da su albanski zvanicnici izjavili kao je "to jedina njihova zastava", sto je dovoljno za reakciju srpskih zvanicnika. A svi smo svedoci reakcije albanskih fudbalera po skidanju te "zastave". Da je u pitanju zvanicna drzavna zastava pa i da razumem da su se uplasili da je Srbi ne "oskrnave", ali zasto su onako reagovali zbog zastave velike Albanije? Sta ti o tome govori tvoj glas razuma?

budvala

pre 9 godina

Lenone sine!!!!
oli dat' meni malo te supstance koju koristis da i mene snađe neko tak'o proviđenje i ljepota demokratije, blagost...

Veton

pre 9 godina

@Stojko

Mislis Albanci su culi te povike sa tribina pa brzo kupili jedan dron, izvezli velikoalbansku zastavu i pustili kao reakciju a inace da nije bilo tih povika samo bi igrali fudbal i posle otisli da zasade koje stablo u "park prijateljstva"? Pa jeste u pravu si...

Zlopamtilo

pre 9 godina

"Zahvaljujući evropskoj prespektivi, danas imamo šansu da stvorimo region u kojem prevladavaju mir i prosperitet, umesto podela i ksenofobije", piše u saopštenju."

Ali ipak ,nemamo šansu .Nema te perspektive , organizacije koja bi nas integrisala dok god vi krajnje licemerno , večito podgrevate te priče o velikoj Albaniji dok istovremeno pričate o nekakvim evro atlantskim integracijama i pravite se nevešti .Ova provokacija je samo minijaturni deo vašeg suludog projekta i to je očigledno kao što je očigledno da u pitanju nije nikakva zastava ,niti baner nego crna krpetina sa političkom parolom.

dejan

pre 9 godina

za albance koje se zale zbog zvizduka,psovanja itd.:
u albaniji bi bilo 100 put gore!
videlo se cak u skoplju kad su srbi igrali protiv makedonije, kako ste civilizovani u odnosu na postovanju himne!
vi bi palili 100 srpski zastava na stadionu i psovali takodje: ubi,kolji...

da ne pomislim sta bi se desillo, da su srbi provocirali sa takvim dronom i da su se posle nasi igraci ponasali tako bezobrazno!

Evita

pre 9 godina

Ovo je čisto diplomatsko prepucavanje između Srbije i Albanije. Ovo smo morali da istrpimo jer je pametan Ivica dačić uputio demarš Albanskoj Ambasadi u Srbiji, to su isto i oni nama napravili. Albanci su čisto isprovocirali, da bi pokušali da na jako lak način dođu do tri boda, i time poraze Srbiju. Albanci nas vek i vekova zezaju, poznaju naš mentalitet i znaju na koje provokacije ćemo pasti. Ovo je izrežirano i planski odrađeno. Ceo svet nas zeza zbog toga, ali mi nismo krivi što smo takvi i što smo tako vaspitani. Ovo je zaista slika i prilika našeg društva i moramo da se menjamo. Ovo je čista provokacija, i daje traje tako.

mozda

pre 9 godina

Ma sve je to ljudi moji lepo, al mi ostadosmo pourinirani posle utorka! Treba celnicima UEFA-e objasniti, da je sve proslo u najboljem redu, odlicno, kako je moglo biti. Ne bi bio prvi put da se ceo stadion sjuri na teren... i sad treba biti civilizovan...pa treba, ali treba i kicme malo imati...

NoName

pre 9 godina

@ (DuffNS, 17. oktobar 2014 08:31)

Albanci jesu razvili zastavu sa teritorijanim pretenzijama. I jos vecu gresku su napravili njihovi fudbaleri u pokusaju otimanja iste jer su se direktno i indirektno umesali.
Ali mora da se postavi pitanje sta Bogdanov i ostali rade na terenu ?!! Koju to pravdu oni isteruju ? Da li to drzava nije u stanju da odrzi red pa oni moraju da reaguju ? Zar nije bilo dovoljno takvih ?
Pare koje se placaju na kazne zbog takvih idu iz drzvnih fondova. Ako moraju da se trpe politicari da li moraju i ovakvi ?

svega ima

pre 9 godina

@Zijad

To ce biti u Srbiji kada i Srbija bude igrala sa Belgijom, Holandijom, Norveskom, Japanom... Koliko ste zaista kulturni videce se kada budete igrali sa Srbijom ili Hrvatskom i kada se bude culo sta cete onda da urlate sa tribina. Tako da mani se tih detinjastih zamena teza.