Sreda, 15.10.2014.

10:13

Dron i posledice - šire od fudbala

Skandal na utakmici Srbije i Albanije imaće zasigurno šire posledice od fudbalskih, a srpski zvaničnici kažu da je u pitanju isplaniran, politički incident.

Izvor: B92

Dron i posledice - šire od fudbala IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

197 Komentari

Sortiraj po:

Micko

pre 9 godina

Utakmica nije prekinuta nakon skandalozne provokacije albanskih navijaca, vec nakon ulaska navijaca sa tribina i napada na albanske igrace. Ne lazite ovaj jadni narod i bolje ponovite Insajder o navijackim grupama i krimunalu oko njih.

Komsijina Krava

pre 9 godina

Ne treba sumnjati da ce obje strane biti kaznjene. Srbija kao organizator s previse propusta od kojih je hukanje himne najmanji, ali ulazenje navijaca i napad na albanske igrace su formalno nedopustivi.

Albanci ce biti kaznjeni zbog nevidjene provokacije, koju mozda nije organizirao niko sluzbeno, ali koliko sam pratio jos niko s albanske strane nije osudio. Tehnicki, koristenje drona za diverziju na javnoj priredbi, je JAKO opasan presedan, preko koga UEFA nece preci samo tako. Albanski igraci koji su fizicki napali Mitrovica bi mogli biti kaznjeni.

Nakon karte velike Albanije, ne treba se cuditi sto se policiji bas i nije zurilo da sprijeci napade na igrace jer je to napad i na njih. Mozemo se pozivati na profesionalizam, ali da meni neko osobno mase kartom velike Srbije ispred nosa, ne bi se bas potrgao braneci ga.

Sto se tice pobjednika, sto zapravo i nije tako vazno, mislim da ih u ovom mecu nema i najpravednije bi bilo da obje reprezentacije ostanu bez bodova, ali UEFA vjerojatno drugacije misli. Albanci su odbili nastaviti igru, ali s obzirom na situaciju na terenu, razumljivo. Realno u normalnim uvjetima, niti jedan tim ne moze dobiti 3:0.

Petronije

pre 9 godina

Interesantno je da, nijedna strana, domaca i strana ne pominju da je na toj utakmici bio predsednik Srbije (kakav je, takav je) i da je dron mozda bio pokusaj atentata na predsednika. Niko, bas niko ne spominje Tomu. Svi znamo da je marginalna licnost ali bas toliko??? Kako bi reagovala SAD da na utakmici gde je Obama doleti dron? Pa bio bi haos, a kod nas, nista, niko to i ne spominje. SRAMOTA za drzavu, za naciju, za obavestajnu sluzbu

kada autosovinizam pojede mzoak

pre 9 godina

@bezimena

Totalno u pravu si, i meni je sve bilo sumnjivo od pocetka. Kao prvo, gde bi Albanci uradili nesto nesportsko? Oni su direktni potomci Ilira i narodnajstariji i ima dokaza da su Albanci i izmislili fudbal kao igru. Ma sve su to srBske sluzbe organizovale, oni ubijaju Srbe ako treba, pale srpske crkve i manastire po Kosovu, vezu i heklaju konture velike Albanije pa onda to pustaju na dronovima... Ma cudo jedno na sta je sve spremna srbska tajna sluzba. Neki pricaju da masoni vladaju svetom, ali nije tako, srBska tajna sluzba je ta...

Cveta

pre 9 godina

PODRSKA IZ SPLITA ZA HRISCANSKU BRACU! HRVATSKA JE UZ SRBIJU!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0

Hvala,ziv bio/la!!!

Boris

pre 9 godina

Ovo nema veze sa fudbalom,planiran politicki incident.Sta su ocekivali,da naprave nerede u Beogradu?Srbi su pokazali dostojanstvo.Bravo za igrace i za vlast Srbije!

Pošteno

pre 9 godina

Ovo piše u zagrebačkom JUTARNJEM LISTU:

"Nogomet nikada ne bi trebao služiti za iznošenje političkih poruka. Snažno osuđujem ono što se dogodilo u Beogradu", objavio je Blatter na svom "twitteru".

Utakmica Srbija - Albanija prekinuta je krajem prvog poluvremena pri rezultatu 0-0 nakon što se iznad travnjaka pojavila zastava Velike Albanije koju je prenosila bespilotna letjelica. Srpski reprezentativac Mitrović ju je skinuo nakon čega su ga napali albanski igrači. Potom su na travnjak uletjeli gledatelji koji su fizički napali albanske igrače.

Srba

pre 9 godina

... da li mislite da postoji i promil sanse da palestinska zastava ovako udje na stadion u Izraelu za vreme utakmice njihove reprezentacije?
(Škomrak, 15. oktobar 2014 16:34)

Ne, nema šanse, mi smo najgori na svetu.
Ali 1972 na OI palestinski teroristi su ubili dvojicu Izraelskih atletičara, ostale držali kao taoce. Dalje; nisu unosili zastave ali su otimali autobuse, rušili zgrade, škole, zauzimali brodove, sve to sa velikim brojem nevinih žrtava.
Plus skorašanji napad na Izraelske turiste u Bugarskoj gde su ubili sedmoro ljudi.
Ali nema to veve sve, jel da?
Bitno je da se ispljuje što više naš narod i naši ljudi, ma koje funkcije radili, uvek neko drugi to bolje radi, uvek je neko drugi pametniji, opasniji, snalažljiviji.
Porediti ovu nebulozu sa terorističkim delima koji se dešavaju širom sveta je u najmanju ruku nezahvalno, bar prema žrtvama pravih terorista.
Ne prizivajte zlo i ne cmizdrite i ne pljujte bez potrebe.
Malo se umite i popite čaj neki i pritisak će da se smanji. Poz.

bezimena

pre 9 godina

A šta ako iza svega stoji neka od domaćih bezbednosnih službi... iz njima znanih razloga? Zašto svi tu opciju isključuju?
(Pile, 15. oktobar 2014 18:29)

Zato što se samo jedna verzija agresivno nameće, iako ni jedan jedini dokaz da je drotom upravljao neki Albanac, javnosti nije ponudjen.
Moju sumnju je odmah pobudila tvrdnja da je zastava doletela sa pravoslavne crkve...kanap...mislim, stvarno...kao da je spajdermen, na nepoznatom terenu se snašao da ostavi dron, pobegne itd.:)))

Milan

pre 9 godina

Samo razmisljam... Da li iko moze da zamisli sta bi bilo da se ovakva provokacija desila u Beogradu, glavnom gradu drzave, za vreme vladavine Josipa Broza? Sta god da je radio i kakav god da je bio, mislim da bi posledice po albanski narod bile izuzetno ozbiljne, potpuno nebitno sa koje strane granice.

Слободан

pre 9 godina

ако се знало данима унапред да се инцидент припрема зашто није благовремено спречен?

Kolumbo

pre 9 godina

Ja samo pitam kako vas bre nije sramota?
Zaista nekad pomislim da vi ne bi bili zadovoljni ni sa Norveskim standardom i platama jer ste takvi rodjeni...NEZADOVOLJNI I ALAVI I JOS POVRH TOGA NAJPAMETNIJI
(Naum, 15. oktobar 2014 14:02)

Evo ja sam nezadovoljan i alav i biću takav sve dok mi se ne isplate sve zaostale zarade, ili bar ne prebace na režijske troškove struje, grejanja itd.
A da mi bude dobar čovek koji nas je 15 godina zasipao jednom pričom a sad nekom sasvim suprotnom - pa ako sam Srbin ne znači da sam budala. A da ne pominjem Ministra Policije kome je ovde jedini problem to što je neki klinac opsovao Presvetlog Premijera, a za bezbednosne propuste nema veze, igrala se deca valjda, šta ima se bunimo kad nisu pored te krpe zakačili i bombu.
A tebe samo pitam kako te (ili onog ko ti je diktirao šta da napišeš) bre nije sramota da svojim bot-komentarom vređaš inteligenciju mog Naroda?

santa justa

pre 9 godina

pa srbi su cijelo vrijeme skandirali gluposti, organizatori ste i šta sad ,krivi albanci za sve? srbima su uvijek drugi krivi!
(zar nije tako?, 15. oktobar 2014 14:02)
Pa i Italijani su bili organizatori onomad u Djenovi pa smo mi popili kaznu. Daleko da je ova zemlja uredjena ili normalna ali....

Škomrak

pre 9 godina

Ovo je nevidjen samar i nevidjeno ponizenje za drzavu Srbiju!
Ne u kontekstu "kako se usudjuju to da nam urade", vec "kako je uopste moguce tako nesto da urade"!
Ajde malo da njih zaboravimo, a razmislimo o sebi.
1. Kako je moguce da je ta letelica usla na stadion,tj. kako je moguce da bezbednosne sluzbe nisu sprecile tako nesto?
Pa na tribinama stadiona, pored tolikog broja ljudi, se nalazio i predsednik drzave. Zar moze neko da tvrdi da njegova bezbednost, kao i bezbednost svih ostalih prisutnih nije bila potpuno ugrozena? Treba li uopste napominjati da je na dron umesto zastave mogla biti prikacena bomba?
2. Ako se vec unapred znalo da se priprema provokacija, zasto se dozvolilo da albanski navijaci udju na stadion?
Kazu pusteni su uz intervenciju stranih diplomata. Pa zar drzava Srbija nema toliko integriteta da u svom glavnom gradu ne moze odlucivati kako da se odnosi prema sigurnosnim rizicima?Ako strani zvanicnici odlucuju o tome, da li je Srbija uopste suverena drzava?
3. Kada su vec svi videli sta je prikaceno za dron, i da to nema veze sa sportom vec da je rec o ozbiljnoj provokaciji na najvisem nivou, zasto je igrac morao da skida tu zastavu a ne neko iz obezbedjenja?
Toliko je jos ozbiljnih pitanja, al ova su za mene najbitnija.
Na kraju,za sve one koji kazu da se to nije moglo spreciti pitanje : da li mislite da postoji i promil sanse da palestinska zastava ovako udje na stadion u Izraelu za vreme utakmice njihove reprezentacije?

Pera

pre 9 godina

Kakve nesposobne i nepismene (dr-mr) imamo na vlasti... J****e, Albanci, j****e! Uostalom, mi cemo i da nagrabusimo, a poznati demagog koga su spominjali sinoc na prenosu, tesice nas da je moralo tako da bude, jer ce nam biti lose da bi nam bilo bolje!

bzv

pre 9 godina

Koji je ovo samar, ovamo se zatvaraju skole i ulice, ljudima daju instrukcije da ne otvaraju prozore zbog dolaska Ruskog predsednika, avioni ti danima lete iznad glava a ovi ti u sred sportske manifestacije spuste jebeni drone sa zastavom. Koja je ovo sprdnja...

zack

pre 9 godina

Iako to albanci ne kapiraju, ali mnogo vise su sami sebe izblamirali nego Srbe tom velikoalbanskom zastavom i svim tim pateticnim preformanskom koji su izveli, ponasanjem i izjavama albanskih politicara i fudbalera. Na zalost nece to jos dugo ni ukapirati posto su momentalno Albanci na vrhuncu narcisoid-sovinistickog zanosa u kojem su ostali narodi na Balkanu bili pre nekoliko decenija a normalni narodi jos pre nekoliko vekova. Nadajmo se da ce im stici nesto do mozga ili ce im mentori primeniti pedagogiju pre nego sto zapocnu neki veci sukob koji ce nas sve skupo kostati.

Miske iz Krusevca

pre 9 godina

koliko sam cuo i Srbi i Albanci ce biti kaznjeni,cuo sam i da se Albanci hvale za sta su uradili ali ustvari i njima ce se uvoditi sankcije isto koliko i nama.....Ako Albanci dobiju kaznu trazi ce od ministarstva odbrane da im se ukinu sankcije.....

Labud

pre 9 godina

Ima jedna pozitivna stvar u ovome svemu, a to me kao lingvistu raduje: naime, bilo je ovih dana dosta komentara Albanaca, verovatno sa Kosova ili juga Srbije, i poznavanje srpskog jezika je u nekim slucajevima bilo cak i iznad standarda prosecnog srpskog komentatora (negacije, superlativi prideva ili pridevske imenice), te mozemo slobodno reci da srpski jezik ima daleko vise govornika od etnickih Srba ili gradjana Srbije, u to ne racunajuci strance tipa Davenport, koji opet zna bolje srpski nego mnogi lokalci. Talk about silver lining

tanja

pre 9 godina

Vlast nam je takva da jedna igracka moze da bude okidac za njen odlazak sa vlasti,a odlazak je zbog neznanja,lazi,nerada,samohvale,patetike,kuknjave,napada na siromasne...duga je lista

BuduciGradjanin

pre 9 godina

Lako nas je isprovocirati a jos lakse napraviti idiotima. Dobrodosli u zemlju gde se idioti igraju predstave "Uplakana devojcica i nestala cokolada", a ljudi cute i gledaju.

Simke

pre 9 godina

(Bezbednost, 15. oktobar 2014 13:39)

Nama, ipak, ne prete teroristi, nemamo nikakvih pretećih poruka niti nas ucenjuju za nešto, jer ne znam ni ko bi ni zašta bi? Kosovo su uzeli.
U svim ex ratovima mi smo izgubili teritorije.
Realnija slika bi bila da se među našim ljudima, bivšim ratnicima koji su ratovali, među onima koji su izgubili sve, pojavi grupa koja bi terorisala po albaniji, hrvatskoj i td.. Zato se do dan danas u Srbiji nije desio teroristički čin!
Jer zašto bi neko napadao državu koja je izgubila, koja nije uspela da odbrani svoju zemlju? A ako i postoji neka opasnost od terorista, malo je teže ipak napraviti bombu koja bi imala efekta, nego prikačiti jednu salvetu na igračku u toku fudbalskog meča. Na kraju krajeva, sve je još neizvesno, ko zna, možda su naši ljudi umešani u sve. Možda albanci i nisu moglui da izvedu sve ovo, bar ne sami, bez saglasnosti nekoga iz naše vlasti.
Treba da se postavi pitanje ko šta dobija od ove provokacije?
Albanci slave, ali ni oni ne znaju šta, jer UEFA siguran sam neće dodelit pobedu njima, već nama, ili reprizu utakmice na neutralnom stadionu bez publike. A što se tiče politike, možda je nekome iz naše vlade ili opozicije bio potreban ovaj skandal?, pa su iskoristili ovu utakmicu znajući da će svi naravno sumnjati u Albaniju!

Jovan

pre 9 godina

Citam komentare diskutanata iz susednih drzava(konkretno Hrvatske), pa to je za neverovati...sta oni pisu. Po njihovom misljenju 'Srbi su krivi i odgovorni' sto su Albanci(one grupice pojedinaca koje su ipak uspele da dodju do Bg) jos na dan utakmice lepili albanske oznake, oznake UCK itd po nekim delovima u centru grada. Po njihovom misljenju FSS je 'kriv' jer su Albanci pustili drona sa zastavom koja promovise mapu Velike Albanije, i kosovskog teroristu i zlocinca Jasarija. Po njihovom misljenju nas fudbaler i nasi navijaci su 'trebali da mirno posmatraju velikoalbansku provokaciju i da dopuste da Takva zastava(jer to nije bila sluzbena zastava Republike Albanije) viori iznad stadiona? I kad su albanski igraci prvi nasrnuli na naseg igraca, koji je hteo da ukloni tu provokativnu zastavu. Pa gde ima tako nesto? Da li bi oni recimo u Zagrebu ili bilo gde 'dopustili' takve smisljene provokacije? Naravno, ne bi. Al zato dodju ovde da pametuju. Sto se tice skandiranja navijaca, ok ni to nije primereno, slazem se. Al, to nije opravdanje i ne moze bii opravdanje za provokaciju sa zastavom na kojoj je mapa Velike Albanije, i slika teroriste Jasarija. Osim toga, na dan utakmice, pre stadiona niko nista nije skandirao, pa su opet grupice albanskih pojedinaca izveli provokaciju, sa lepljenjem albansih oznaka(recimo u knez Mihailovoj ulici, na Trgu). Prema tome, gledano po redosledu, i objektivno, albanska provokacija na dan utakmice i na utakmici je uzrok. A bes navijaca je reakcija.

Trovach

pre 9 godina

@Šime...Tako je to kada igraju civilizirani ljudi, ali tu su dosli neki koji zele pobedu bez igre i casti. Nasli su Srbima slabu tacku i udri po njoj. Verujem da ni Srbi, ni Hrvati nisu toliko "inventivni", niti im 3 boda toliko znace da se njihova prljava pobeda vecno pamti. Svidja mi se izreka Aleksandra Velikog:"Ja ne kradem svoje pobede!"

albanac svercer drona

pre 9 godina

Ja mislim da ce UEFA doneti neku politicku odluku gde su obe strane krive i bice kazne kao za provokacije (za vas osecaj) , za nas to je zajeb....ja i kazne FSS-e za propuste u organiziranje ove osetljive utakmice. Ja bih jos hteo da dodam kako je moguce da neki navijaci albanije (kojih nije bilo)mogu da potresu citavu Srbiju. Pozitivna pouka od svega ovoga je da ce sve zemlje bivse Jugoslavije na sledecim medjusobnim utakmicama organizirati bolje i bezbednije nego sve EU zemlje (100% garant).

DL

pre 9 godina

Realno je morao da na stadionu bude bar jedan snajper. Predsednik drzave je bio prisutan, a i bila je utakmica visokog rizika. Taj snajper bi resio sve za 2 sekunde. Ovako smo opet dokazali da smo 0 od drzave.

Rade

pre 9 godina

Zamislite ministra policije koji je zgrozen vredjanjem Vucica (sto jeste propust, ali policije koja nije obezbedjivala komentatoprska mesta), a nije zgrozen nespremnoscu svog ministarstva da obezbedi stadion i okolinu. Sada sve vise uvidjam da on nema pojam cime treba da se bavi.

Naum

pre 9 godina

Meni zaista vi ljudi koji sebe nazivate Srbima niste jasni!
Vama niko ne odgovara,Milosevic,Kostunica,Tadic,Dacic,Cvetkovic,Djilas...sad Vucic koji skoro suplo i apsolutnom vecinom dobio izbore sa svojom strankom....
Pa ko je po vama covek za velika dela?
Mislite sacica ovih huligana itd?
Mislite da ste vi za mesto premijera?
Pa osnujte stranku,msm da je potrebno 10.000 potpisa,iznesite svoj plan i program i videcemo...ako valjate glasacemo za vas!!!
Ja pitam cemu sve ovo???
Da li je Vucic izabran velikom vecinom?Jeste!
Da li se trudi da radi posao?Trudi se!
Da li ce pobediti i za 2-3 godine na izborima?Ne znam,zavisi kako bude radio i sta ispuni od obecanog!
Pa covek je trazio samo 2 god da mu se pruzi sansa jer je premijer oko 6 meseci,alo prethodni su vam uzeli 12 god,Milosevic jos toliko...Pljujete TITA i komunizam a ziveli ste svi kao bubreg u loju za njegovo vreme.
U vreme Tita beskucnik je bio i sada ostao samo onaj lo nije hteo da radi i gradi...Isli ste na letovanja a.kad se vratite taj mesec vam legla plata i pokrila troskove letovanja...
Ja samo pitam kako vas bre nije sramota?
Pustite covek da radi svoj posao...sta god kaze nekima se ne svidja,sta god uradi kritike...
DA LI BI ALBANCI U TIRANI TAKO GOVORILI O PREMIJERU?Ne bi,zato sto znaju ko "kosi a ko vodu nosi",znaju za red i znaju za kulturu.
2 godine nije mnogo i nije dalek period.
Zaista nekad pomislim da vi ne bi bili zadovoljni ni sa Norveskim standardom i platama jer ste takvi rodjeni...NEZADOVOLJNI I ALAVI I JOS POVRH TOGA NAJPAMETNIJI,Norvezani imaju ali i rade kao "krlje",nisu nezadovoljni a mi bi da imamo sve kao i oni ali da NIKO NE RADI.E pa proslo je to vreme u svetu a polako prolazi i kod nas...

pokazali su i ko su i sta su

pre 9 godina

Albanci, sitni provokatori su bili i ostali. Slicnim metodama su se sluzili i kod otimanja Kosova. muljanje, laganje, simuliranje, busanje u "grudi junacke" zaklonjeni iza debele zaledjine. Normalne bi bilo sramota da dodju na ovakve nacine do teritorija, "istorije" ili do bodova u fudbalu. Albanci ocigledno nemaju taj problem.

Buba

pre 9 godina

Svi koji smo rodjeni u Americi trenutno krijemo nas pasos ,jer nazalost niko u Evropi niti u Aziji nije spreman da nam otvori bankovni racun. I zato srecom koristim srpski koji je najbolji. Ne znam kako je ovaj Rama mogao da dobije nas americki pasos . Ko je njemu uopste dao americko drzavljanstvo I po kom osnovu ? Ovo ce se proveriti I taj koji mu je dao ce morati da odgovara.
moram vam reci I da je moj otac rodjen u Chicagu kao I ja , a sada mi zbog ovakvih ispastamo po svetu koji nas zloupotrebljavaju. Srbija je oduvek bila veoma bliska I bitna za Ameriku I voljena .Tako da ne treba dozvoliti da zbog ovakvih Srbi imaju los stav.

Bivsi navijac

pre 9 godina

Nista ovo nije slucajno.Ne u smislu SVETSKE ZAVERE,nego se bojim da je ovo kontra udar Odredjenih politicara iz NAJVISEG VRHA VLASI.

Ljiljana

pre 9 godina

Крпа

Пре свега и најважније: тамо није било никакве заставе! Дрон је носио крпу на којој је била нацртана мапа тзв Дарданије, то јест Албаније увећане за делове држава које је окружују: јужна Србија (тј Космет), централна Србија (до Ниша), Стари Рас тј део искочне Србије, део Црне Горе, цела западна Македонија, и део северозапада Грчке. Дакле, још једном: не застава него агресивна територијална претензија на територије бар три чланице УН, нашкрабана на некој крпи! А брат премијера Албаније је злоупотребио гостољубивост српске државе и народа.

Analiticar sa mozgom

pre 9 godina

Ovo mi najvise lici na namestaljku iz UDBE , jer kad se god Srbija priblizi EU , Udba i Ozna krenu da prave haos.

Malo zaista zvuci neverovatno da je licno brat premijera Albanije komandovao dronom i to iz VIP loze.

Kad se na sve to doda da je ceo stadion pevao pogrdne pesme o premijeru Vucicu ( sto nije ni malo slucajno ) , sve je puno jasnije .

Uhapsen brat premijera Albanije, ceo stadion skandirao pogrdne reci premijeru Vucicu , momentalno optuzene ambasadade Amerike i EU zemalja za "navodno ucesce " u svemu ovome " , efekat se dobio, svi su skoro poverovali u tu pricu, odmah poruke po Facebooku i srpskim portalima - stop EU, smrt Americi i bla bla price.

Sa sve slagom na torti da je dron pusten ni manje ni vise nego sa CRKVE, da dodatno podstrekne delove mozga prosecnih ljudi da i da se dodatno time izazove reakcija kod ljudi.

Odmah Udbaski analiticari pricaju price da je to namerno uradila EU i Amerika zbog dolaska Putina.

A niko ne kapira da je sve mozda obrnuto, da boljsevicka Udba i Ozna ovo rade namerno da izazovu haos da bi nas opet posvadjali sa svetom i ugostili jos lepse njihovog sefa iz KGB-a volodju Putina.

Srbi pamet u glavu!
Postoje obe mogucnosti, i da su Albanci to uradili ali i mogucnost da je ovo rezija iz boljsevickih delova nikad demontirane Udbe i Ozne koji ne zele Srbiju u EU vec u azijatskoj KGB despotiji gde ce i dalje moci da pljackaju Srbiju kako zele i da rade sta zele kao i do sada.
Udba i Ozna su spremne ne sve.

Nicaze

pre 9 godina

Ma morate biti malo realni, nasamarili vas ljudi ko posljednje levate, onako realno. Rezultat ce biti registrovan 0:3 za Albaniju, ne zato što je onaj skinuo zastavu i zgužvao je, već zato što su uletjeli navijači na teren i napali igrače, a pravila UEFA-e su jasna niste fino organizovali utakmicu i zbog organizatoraa je došlo do nemira. Jasno je Albanija ide na Euro pobijedili su dvija velika konkurenta, Portugal i rasturili Srbiju 0:3 i poboljšali gol razliku.

Milan

pre 9 godina

na onoj letelici je mogla da bude i bomba.
teroristi vam dolaze u drzavu,a vi ih docekujete kao neke "prijatelje".
ova vlast se svim silama trudi da zastiti sebe i svoje,a narod i drzavu ko j**e.

stribor

pre 9 godina

Ako su Albanci (zbog drona sa zastavom velike albanije) izasli iz mezozoika kako neki ovdje tvrde u kom su razdoblju srbi koji su skandirali "ubi šiptara", palili nato zastavu i zvizdali na albansku himnu, pa gadjali kojecime albanske igrace?

nemacka

pre 9 godina

koje ludilo! sad fudbaleri, citaj i drugi sportisti, osim na fizicke i psiholoske pripreme treba da idu i na bezbedonosne. da znaju kako da se ponasaju u ovakvim situacijama. a fudbal, pa to je mrtav sport, ne zbog fudbala vec zbog navijaca! u svakom slucaju podrska srbiji!

Bezbednost

pre 9 godina

Pitanje za bezbednosne strukture ove zemlje:" Sta bi se desilo, da je na letelicu bilo zakacemo nesto drugo? I da li to moze sa uradi bilo ko i gde god u nasoj zemlji tako opusteno i pored toliko obezbedjenja?

Hoću 158 pluseva

pre 9 godina

snimak pokazuje da srpski igrač broj 8 (nepotrebno) prilazi Mitroviću i trga od njega platno, i tek onda dolazi Albanac, ne nasrće fizički na njega, već samo otima platno, okreće se od njega i pokušava da se udalji ..

Uros

pre 9 godina

Sve, sve, ali izjava ministra: "Ministar policije Nebojša Stefanović još nije komentarisao bezbednosni aspekt meča i sam incident, ali je rekao da je zgrožen zbog vređanja premijera Aleksandra Vučića uživo u programu RTS."
Zna covek koji su prioriteti i zasto je ministar... Fuj...

Sima

pre 9 godina

Naravno da ne zele da komentarisu i da zale. Gde je Kirbi kad neko isplanirano napravi haos i kaze aha ja sam amerikanac moze mi se. Mogo je bombu da ubaci i opet bi ga pustili. Kad ovako se prave mutavi odmah znam da su umesani.

bidermider

pre 9 godina

Uvek glodanje medjusobno oko ubacene koske. Nedelanje nadleznih, vlada zaokupljena anahronom paradom, strajkovi i neimastina.
Dole vlada!

susjed daje podršku

pre 9 godina

Zastava velike Albanije koja uključuje sve etničke Albance i teritorije susjeda a do tog treba doći nasiljem i oružjem...kakvi divljaci ti Albanci..očekujem da im Nikolić i Vučić objasne koliko je to Primitivnoo i zaostalo

annno

pre 9 godina

# Carica Milica #

SEDI 1 !!!!

To isto su i HRVATI vikali nasim fudbalerima u ZG pre godinu i po,ubi Srbina,Srbe na vrbe....za dom spremni!
Da li je utakmica prekinuta i HNS kaznjen????
Ako ti je toliko stalo do njih,ti se preseli u Tiranu da zivis...

Jututunski lakmus

pre 9 godina

Ovo je bolan, ali i otreznjujuci primer koji pokazuje kako u Srbistanu deluju snage koje bi trbalo da nas stite od nasilja i terorizma. Na ovaj dron mogla je da bude zakacena i neka bomba. Tesko onoj bezbednosnoj sluzbi, cije funkcionisanje zavisi od politicke volje ili intervencije neke strane ambasade.

šime

pre 9 godina

albanci su možda odgovorni sa dron, ali srbi su sigurno odgovorni za ulazak navijača i fizički napad na albance na terenu.

ne znam kome je to trebalo. igračima iz obje momčadi sigurno nije.

kaže netko da je bio prijedlog da se igra pred praznim tribinama? pa igra se zbog publike i gledatelja.

Mislim da su utakmice hrv-srb mala beba za ovo što se dogodilo. pa jedva da smo imali žutih kartona a kamoli da netko uleti na teren.

izgubili su ljubitelji nogometa i igrači a tko je dobio pokazati će vrijeme.

Carica Milica

pre 9 godina

Boze moj koliko mi znamo o Albancima,tek sad sam saznala citajuci clanke u nasim portalima!Radi istine,utakmica nije prekinuta zbog zastave,utakmica je prekinuta zbog racistickog urlanja "smrt siptarima".Nasa masinerija uporno pokusava da krivi ceo svet kao i uvek,a mi smo napaceni srpski narod.Oprosti nam boze jer oni ne znaju sta rade i sta pricaju!

vojvodjanin poslednji mohikanac

pre 9 godina

Ne znam sto se bunite. Koristili su glavu da nam uteraju. Momacki su to odradili. Sto vi niste rasirili svoju zastavu preko celog terena? Setite se da su skotski navijaci cistili sneg sa terena. Gde su bili nasi? Svaka im cast. Vi niste navijaci vi ste gomila propalica. Da ne zaboravim, drago mi je sto je Vucic dobio poruku.Uh, sta bih dao da sam mu video izraz lica.

analiticar amater

pre 9 godina

posledica je da i predsednik i premijer srbije cute. vec je pola dana proslo, a ova dvojica nemaju potrebu da uvredjenu javnost obaveste o tome sta nameravaju i ko ih je naterao da puste nezeljene osobe, pa jos i da im se izvinjavaju i sve sa pratnjom ih ispracaju na aerodrom.

Neko spolja

pre 9 godina

Šta se desilo desilo se. Nema nazad. Jedni srećni, drugi tužni, treći ljuti. Većinu sveta baš briga, tamo neki divljaci ni fudbalsku utakmicu ne mogu da odigraju do kraja. Eto, na to smo spali. Čisti se polako magla koja prekriva događaj, javili se čak neki iz Makedonije na FB da oni stoje iza svega.

Ali meni ipak jedna stvar nije jasna. Taj dron je odnekle doleteo. Odakle i kako to da za vreme utakmice najvećeg mogućeg rizika niko ne obrati pažnju na balavce(?) koji u okolini stadiona (iz crkve???) pripremaju kanape i puštaju dron sa onolikom crno crvenom zastavom? Da li ima nekog da odgovori na to pitanje. Mogla je na dronu da visi bomba npr.

Ili da postavim pitanje malo šire. Da li naša država (ne samo organi bezbednosti, već i obični građani) uopšte funkcioniše?

gresis ..........

pre 9 godina

Jedna skupa igracka i krpa na njoj su najveci problem u Srbiji. Blago nama.
Vidim da ce mi se kursevi nemackog brzo isplatiti
(jimifix, 15. oktobar 2014 13:02)

Nemoj da budes siguran da ce ti se isplatiti brzo ti kursevi Nemackog, ni ovde vise ni malo ne cvetaju ruze.A sto se tice te krpe i slicnih , ovde ce tek biti takvih problema do mile volje.Polako pocinju i ovde da se dizu na bunu a ima ih ne zna im se broj.
A biti, sto bi mi rekli "tikva bez korena" je mnogo tesko,samo da znas.

Trovach

pre 9 godina

@carica Milica...Verovatno su albanci, revoltirani i uvredjeni povicima i zvizducima srpskih navijaca, na brzinu izvezli zastavu, sklopili dron i daljinski doturili bratu.
P.S. I mene je bilo sramota zvizdanja na himnu. Veci efekat bi postigli da su ih iskulirali (i himnu i provokaciju).

analiticar amater

pre 9 godina

@Doktor

sta mislis, da nam onda vrate tri boda iz Djenove, poniste sve kazne i kazne Italiju?
mi smo tamo bili gosti i Italijani su organizovali utakmicu......

herc

pre 9 godina

srbi, opet bi da ratujete, dodje par ludaka u beograd i izblamiraju se nevidjeno, a vi zagrizete udicu i opet uspete da ceo svet misli da ste divljaci. niste bolje ni zasluzili

sssssssssssssssssssss

pre 9 godina

Pa čitav meč do predida se navijači deru ubi Šiptara , ubi zakolji da šiptar ne postoji, ubi Hrvata da šiptar nema brata, fašitička vrijeđanja na nacionalnoj osnovi svih 40 minuta, majmunsnko hukanje za vrijeme Albanske himne ?Zatim gađanje pri izvođenju kornera Albanskih igrača bakljom, topovskim udarima,upaljačima!

Šta kažete tko je kriv ? I ona letjelica je propust organizatora , to je Srpsko nebo, očito da svašta može letat , Srbija je kriva,

Ako sam što slaagao nemojte objavit komentar !, Hvala

Miki Au

pre 9 godina

Red je da svi Slaveni ramu uz ramu shvatimo tko smo i tko je nama neprijatelj, ovo jucer ja otišlo predaleko, živeli Slaveni, vidimo se napolju za 20 godina

Pogled iz komšiluka

pre 9 godina

Loša organizacija tekme, unošenje drona,upad navijača na teren i udaranje albanskih igrača rezultirati će sa tri boda za Albance.

Petar

pre 9 godina

Taman da se skrene OPET pažnja sa pravih problema.
Ajmo sada da brujimo o dronu godinu dana, a ja idem u Pakistan da berem maline za 10 evra, jer je to odlična prilika za mene, pošto ne želim da radim u Srbiji za tako veliku platu, a i smaraju me sa ponudama za posao non stop.

Kolumbo

pre 9 godina

@Carica Milica, videli smo svi u direktnom prenosu šta se dešavalo i ko je koga prvi napao, tako da nema smisla da nam bilo šta tumačite svoje viđenje Istine.

Bivsi navijac

pre 9 godina

Setajuci sinoc negde oko 20h,iza zgrade PUTEVA SRBIJE,bulevar Kralja ALEKSANDRA 280,TKZ.2 PARK,TRI KLINCA OCIGLEDNO NAVIJACI,OKO 16-18 godina,obuceni u maskirne pantalone,osisani,pricaju o nekoj ALBANSKOJ ZASTAVI,nisam cuo sve jer su umukli kada sam prolazio.CISTO DA SE ZNA OKO 1 SAT PRE POCETKA UTAKMICE.Inace to mesto je poznatopo okupljanju pubertetske omladine,koja je em bez kontrole roditelja,em je PIJANA SVAKO VECE,EM JE TUDA OPASNO PROCI.

Časno do kraja

pre 9 godina

@Zašto ga nisu uhapsili? Pa pitajte to političare koji su potpisali sporazum da se američkim državljanima ne može suditi na teritoriji Srbije.

POPovanje

pre 9 godina

Hajde sad drzavo silna! Zastiti svoj narod od sramote!
(Strahinja, 15. oktobar 2014 11:57)

Mladiću a kako da ga zaštiti kad su upravo ti kojima je to dužnost, dakle političari, najveća sramota.

Kinta kaplje, a?

pre 9 godina

Sledeća 'manifestacija' u organizaciji naših prostituiziranih NVO i doći ću s dronom u obliku osnovne jedinice građevinskog materijala. Dosta je bilo kvislinštva!

VOLIM DEVEDESETE

pre 9 godina

Ee para od droge sve može, i šta kao ameri o ovome nisu znali. A vi idalje kupujte njihov iphone.
Najkraće albanezi su ovime dokazali koliki im je iq.

Гојко, Република Српска

pre 9 godina

Не разумијем како сте тако испали наивни ( глупи* ) да насједнете на тако јефитину провокацију . Како би било лијепо :
1. Фудбалер који ухватио заставу и на интервенцију супротног ирграча и гурање исценирао фаул,
2. Није било упада хулигана ( идијота ) у терене .

Овако у најблажем случају ова утакмица ће бити регистрован да су је гости добио 3 - 0 и биће те кажњени забраном играња пред публиком.

Еј али Вас увијек насанкају и Ви се примите а да сте били имало паметнији моглисте цијелу провокацију натјерати на Вашу воденицу.

Analiticar sa mozgom

pre 9 godina

Ovo mi najvise lici na namestaljku iz UDBE , jer kad se god Srbije priblizi EU , Udba i Ozna krenu da prave haos.

Malo zaista zvuci neverovatno da je licno brat premijera Albanije komandovao dronom i to iz VIP loze.

Kad se na sve to doda da je ceo stadion pevao pogrdne pesme o premijeru Vucicu ( sto nije ni malo slucajno ) , sve je puno jasnije .

Uhapsen brat premijera Albanije, ceo stadion skandirao pogrdne reci premijeru Vucicu , momentalno optuzene ambasadade Amerike i EU zemalja za "navodno ucesce " u svemu ovome " , efekat se dobio, svi su skoro poverovali u tu pricu, odmah poruke po Facebooku i srpskim portalima - stop EU, smrt Americi i bla bla price.

Sa sve slagom na torti da je dron pusten ni manje ni vise nego sa CRKVE, da dodatno podstrekne delove mozga prosecnih ljudi da i da se dodatno time izazove reakcija kod ljudi.

Odmah Udbaski analiticari pricaju price da je to namerno uradila EU i Amerika zbog dolaska Putina.

A niko ne kapira da je sve mozda obrnuto, da boljsevicka Udba i Ozna ovo rade namerno da izazovu haos da bi nas opet posvadjali sa svetom i ugostili jos lepse njihovog sefa iz KGB-a volodju Putina.

Srbi pamet u glavu!
Postoje obe mogucnosti, i da su Albanci to uradili ali i mogucnost da je ovo rezija iz boljsevickih delova nikad demontirane Udbe i Ozne koji ne zele Srbiju u EU vec u azijatskoj KGB despotiji gde ce i dalje moci da pljackaju Srbiju kako zele i da rade sta zele kao i do sada.
Udba i Ozna su spremne ne sve.

marija

pre 9 godina

Albanija nije mogla da napravi vecu glupost.
Autogol u gostima, komsije iz Albanije.

Citav svet je video ko ste i kakve su vam namere.
Veciti izvor nestabilnosti u Evropi.
Veciti i nepopravljiv.

goran

pre 9 godina

ja ne znam koliki je domet radio uređaja kojim se upravlja dronom, ali predpostavljam da on nije takav da bi se njime moglo upravljati iz centrta Beograda, što znači da je to čudo neko uneo na stadion, što, opet, znači da je zakazala policija.
takođe kao i mnogo puta u dfnašoj bližoj isotriji,smo i sinoć od gotovog napravili veresiju, na taj način što je opet policija napravila propust i dopustila da par huligana utrči na teren, gde je nastala opšta tuča sa igračima Albanije.
treće među prvima je na teren istrčala ona bu.ala Ivanov koji hapšen u Italiji, pa se pitam kako je moguće da je on uopšte ušao na stadion da gleda utakmicu koja je označena kao utakmica visokog rizika? čiji je to propust? Ali to nije važno za ministra policije, važno je to što je neka još veća budala izletela pred kamere i uvredila premijera.
pravljenje od gotovog veresije se odnosi na to što smo umesto utrčavanja na teren raznih idiota trebali da to sprečimo i da sve ostane samo politička provokacija sa albanske strane, ovako će UEFA morati da vaga između te provokacije i realne činjenica da je u jednom trenutku na terenu bilo i ljudi sa tribina koji su se fizički obručanavali sa albanskim igračima, tako da će nam na kraju biti kriva UEFA, a ne mi sami, a verovatno će neko od policije da popije otkaz ponovo, ali ne zbog činjenice da je došlo do očiglednih bezbedonosnih propusta nego zbog toga što je neko propustio da spreči navijača da istrči pred kamere i vređa premijera

Zox

pre 9 godina

Albancima i ne treba fudbal, sport, takmicenja, napredak... Njima je dovoljna i Velika Albanija koja, doduse, nikad nije ni postojala vec je samo pusti san na stetu komsija, a svi znamo da nista nije vecno pa cak i da se ostvari taj njihov san - da znaju ne bi vise nikad pomenuli "sanak pusti".

Doduse, ko je sa njima dobar? S kim su oni "prijatelji" sem sa USA, a i to je "ono" za pare... Gde su oni to ostavili trag sem u kriminalnim dosjeima i u kanalima droge? Kakav bi tek monstrum od drzave bila ta "velika"? Nazalost, njihovu, vrlo brzo ce rasplet, samo mi zao nas glupih Srba koji grle svoje neprijatelje... I jednom kad se Srbija digne opet (neminovno, takva nam je karma - dole, gore), sve cemo im oprostiti... Do sledeceg noza u ledja...

JerryHr

pre 9 godina

Nije da Vas previše volim,ali na ovakvu provokaciju ste dobro odgovorili i ne treba Vas biti previše sram.
Nabijte im tu zastavu u šu*ak.
Pozdrav iz ZG-a!

Marko

pre 9 godina

Srpska epika, heroika i čojstvo su sinoć dobili takvu šamarčinu od „nižih bića, pekara i buregdžija“ Albanaca, da će je pamtiti kroz dobru polovinu 21. veka. Ponizili su nas :(

Vlajko

pre 9 godina

Zivimo u svetu gde vazi zakon jaceg. Negde imam utisak da se nista od ovoga u poslednjih 25 godina ne bi desavalo, da je Tito imao nuklearni arsenal. Ko se jos tako otvoreno petljao sa nuklearnom silom. Sredstvo masovne destrukcije u funkciji faktora stabilnosti

atlet

pre 9 godina

Interesantno pitanje: da li su Olsi Rama, i njegov rodjeni brat Edi Rama, premijer Albanije, istih/bliskih političkih stavova? Ili možda ima (značajnih) razlika?

sladjana

pre 9 godina

Pitam se kolika će biti cena naše gluposti, uobraženosti, servilnosti. Jedino mi je žao fudbalera, oni su bili na visini zadatka, pa makar i izgubili.

nikola

pre 9 godina

bilt...devenport..ocito albanski ljudi...pitao bih sta bi bilo da je nemacka igrala u tel-avivu.i da su jevrejima nemci ubacili zastavu sa kukastim krstom....da li bi tako reagovali bilt i devenport..zandarmerija je sinoc pokazala celoj srbiji da bojkotuju sadasnju vlast...a Vlast je jos uvek nigde nema..osim dr Stefanovica koji se zgrozio to sto ceo stadion vredja gosn CARA...a ne zbog toga sto je DRON mogo da ispusti C4..eksploziv na publiku..Dno Dna..cak i Olja ostade ni kriva ni duzna bez UTISKA...LAKO JE NEKOME DA IMA 55 posto glasaca kad opozicije nema ni na bugarsko-rumunsko-makedonsko-crnogorskim televizijama...i tamo su zabranjeni..poz za B92

miki

pre 9 godina

Lekcija za sledeci put je stadio ne dozvoli upad bilo koga niti bacanje bilo cega. Ko hoce da provocira neka to radi, ali ce i da snosi posledice! Ovako, i mi cemo da snosimo posledice bez ikakve potrebe. Provokacija jeste, ali i dobro je sto je to uradjeno. Sada je bar svima jasno cilj Albanije i albanskih nacionalistickih grupacija. Deo Crne Gore, deo Grcke, Srbije i Makedonije. Hvala za zastavu uzgred.

PetaR

pre 9 godina

Amerika je 2001 dozvolila islamskim teroristima da im sruše 2 najveće zgrade, i pogode Pentagon, sa velikim brojem žrtava!
U Rusiji, drugoj velikoj sili, 2002 su dozvolili teroristima da drže taoce u moskovskom pozorištu, 130 nevinih osoba je poginulo, a gde su bombaški napadi u Metrou u Moskvi.. i td.
Ipak, u Srbiji jedan mali helikopter, igračka jedna sa zastavom malom kao salveta, nadleti stadion i mi smo odma najgori, najgora bezbedmost na svetu, policija, političari., svi!
Taj dron je mogao 15 dana pre utakmice da se sakrije na tom krovu crkve, a mogao je preko mobilnog da se upravlja.
Šta hoćete vi ljudi? Savršenstvo? Pa pođite od sebe, prvo sebe dovedite u red, pa onda gledajte tuđe mane!
I da se zna, nisam sns bot, ja nisam glasao uopšte, i opet neću dok ne vidim neko novo lice u politici, ali pitam se ko je uopšte glasao za sns i Vučića kad nikome danas ne odgovara? To je baš misterija neka..
Srbi su nekada delima pokazivali koliko su hrabri, pametni i borbeni.
Danas kao babe na pijaci, samo tastatura radi, i samo se ogovara, i svako nam smeta, i sve patriote iz fotelja, suvih usta od pljuvanja... u prazno!

Žaki

pre 9 godina

Ima jedan pristup o kom malo ko razmišlja ali mislim da bi i za Evropu to bilo i šokantno (šok terapija) i zbunjujuće. Sad je trenutak da mi sami napustimo i ovo i sva druga takmičenja uz obrazloženje da je sve to jedan svinjac u kom ne želimo da učestvujemo dok se i evropske i svetske organizacije ne uozbilje i na pravi način tretiraju ovakve provokacije. Uostalom sad se jasno vidi i ko je započeo sve, ne samo na na Kosmetu, već i šire sa ISIS-om kao poslednjom provokacijom.

pablito

pre 9 godina

Nase otkazivanje posete bi bio autogol, potpuno nediplomatski.
Ispali bi gluplji nego sto vec jesmo. Pustiti drugu stranu da se izjasni o tome pa ako oni otkazu minus njima.
I smanjiti dozivljaj u nasim medijima.

marko_sthlm

pre 9 godina

Srbija pod hitno da otkaže najavljenu posetu da ne bi bilo da Albanija to učini i to predstavi kao još jednu "pobedu nad varvarima"

Kapetan Kuka

pre 9 godina

Potrebno je HITNO izvinjenje države Albanije državi Srbiji, što su brat albanskog premijera, funkcioneri albanskog saveza i igrači umešani i povezani sa incidentom kojim se najgrublje vređa država Srbija. baška to, što je puštanje drona na veliki skup u tuđoj zemlji, nešto što se može okarakterisati kao teroristički čin. U pitanju je nešto mnogo gore i neoprostivo u zemlji koja minimalno drži do sebe. Sadržaj poruke koju je dron nosio, nije zastava Albanije (eno je na jarbolu stadiona i niko na nju nije obratio pažnju), nego poruka o TERITORIJALNOJ PRETENZIJI na dalje zauzimanje teritorije države Srbije, tj. do Niša! Državni organi Srbije su plaćeni da brane teritorijalni integritet svoje države i ne smeju da "kuliraju" kad im se pred 50.000 ljudi i celim TV auditorijumom saopštavavaju teritorijalne pretenzije prema državi na čijem su platnom spisku. Prema tome, hitno albansko izvinjenje je minimum koji potreban da država Srbija uopšte razmišlja da li će sad primiti albanskog premijera. U protivnom, poseta se otkazuje, kao što je Nemačka otkazala sastanak sa RF u St. Petersburgu.

Velibor

pre 9 godina

Ja bih imao pitanje za dotičnog ministra:šta je radila služba državne bezbednosti i kako je mogla da dozvoli uletanje drona u stadion?Da li je on svestan da je potencijalni teret na tom dronu mogao da pobije hiljade ljudi na stadionu?Da li nam razne kojekakve službe služe samo za to da bi se kurčile na auto putevima kojekakvim rotacionim svetlima, besnim automobilima i bahaćenjem a nas obične smrtnike istovremeno ponižavali a sve tobože u cilju nekog višeg interesa.Sada, kada su trebali da pokažu na delu to što rade, ispali su najobičniji nesposobnjakovići.Da je ministar moralan,kao što nije,u najmanju ruku bi podneo ostavku zbog silnih propusta, nesposobnosti njegovih kadrova i ugrožavanja života hiljada i hiljada ljudi na stadionu.

kiki

pre 9 godina

pitanje za ambasadu SAD zasto vasi gradjani kad putuju Evropom nesmeju da kazu odakle su?Zasto ovi drugi kojima ste podelili pasose mogu da se hvale,da su drzavlani SAD/pa makar neziveli u SAD/

zlo i naopako

pre 9 godina

Očigledno da teroristima sa Kosova ne odgovara da Srbija i Albanija uspostave dobre odnose. Kosovski teroristi bi hteli da kontrolišu mnogo veću teritoriju. A Amerima to, u nekom smislu, za sada odgovara.

jane

pre 9 godina

Ministar zgadjen vredjanjem Vucica na TV-u????
A sto nam je drzava i narod ponizeni, to nema veze.
Eh moja Srbijo, eh moj Lazare, Milose Obilicu, Karadjordje,
Eh moj Zivojine Misicu, Radomire Putnice, Petre Bojovicu
Eh moj Aleksandre Rankovicu, svi se sad prevrcete u grobu od sramote koja nam je priredjena.
Tolko od mene.

sasa

pre 9 godina

Ja kao neko ko je bio na tom događaju mogu samo da kažem da kada se sve sagleda, blaži oblik reakcije publike jednostavno nije bio moguć. Na onakvu vrstu provokacije, koja je očigledno detaljno isplanirana, i kada naš igrač potpuno korektno uzima - ono-, onda sledi bahata reakcija igrača u belom, koja je ustvari prelila kap tolerancije i najmirnijem gledaocu, i nastavak je poznat... Sve u svemu šta su gosti naumili to su i ostvarili. Jednostavno zakazala je bezbednosna služba, i mi opet krivi... Pozdrav

e

pre 9 godina

U dva navrata pre utakmice trener Albanije reče: Srbija je favorit, ali mi znamo kako ćemo sa njima jer poznajemo njihove slabosti i to ćemo iskoristiti.Da su to uradili bilo gde u svetu bili bi diskvalifikovani, ovako mi ćemo biti kažnjeni. Kao i većina ljudi volim sport, ali ovo nije sport pa ako nas osude stvarno mislim da izađemo iz fife, eto im Albanaca iz svih albanskih država pa neka se sa njima preganjaju. Mi bi morali biti iznad toga.

dzo

pre 9 godina

Albanci su samo pokazali ko smo... Nula na kvadrat.
Pazi ovo
"U ovom incidentu narocito je sporna činjenica da je to uradio brat premijera Albanije koji treba ovde da bude gost. Sve to stavlja politicku dimenziju na ceo dogadaj i ovo je politicka provokacija", rekao je Dačić za "Blic".

A pustili ga odmah posle.. Da je bio srbin nasi bi ga u Hag isporucili..
Volim sto nam svi dele samarcine jer smo zasluzili.. I medijii su zapadni podanici.. Svako moze da vredja srbiju na tzv srpskim portalima a srbima komentari se i ne objavljuju.. Tako nesto u Albaniji ne bi bilo ni zamislivo...mi smo jad i beda..sramota me sto sam deo ovog naroda.. NIJE cudo sto smo bili 500 god pod turcima.

rankosuns

pre 9 godina

- Neverovatno zviždanje za vreme intoniranja albanske himne - sramota i divljaštvo. Ako nećemo da se čuje njihova himna onda nećemo ni fudbal da igramo sa njima. A ne ovako igrali bi ali bi vas pljuvali
- Gađanje albanskih fudbalera upaljačima i stolicama - velika sramota za Srbiju i Beograd jer se otkriva nesputano divljaštvo i huliganstvo naših sugrađana
- Povici 'ubij Šiptara' i slični slogani - odvratno i isto kao u Zagrebu, što znači dno dna
- Istrčavanje 'navijača' na teren - teški debilizam i verovatno plaćen od strane neprijatelja ove zemlje. Brukanje cele nacije i države
- ispad na tv prenosu je samo slika današnje situacije u društvu

Na provokaciju sa zastavom je trebalo prekinuti utakmicu nasmejati se glupoj provokaciji i zastavi, zatim sačekati da je organi reda uklone i konfiskuju dron i zastavu i redovno nastaviti utakmicu. Fudbaler nije smeo da je dira, eventualno ako je već uhvatio da je odma preda organima reda.

Ovim su nas Albanci nadmudrili isprovocirali napravili nas budalama i naneli nam ogromnu štetu.

O ponašanju albanskih fudbalera sve najgore. Vidi se da je planirano i da su tačno znali kako ćemo reagovati - impulsivno i glupo. Na žalost oni mnogo bolje poznaju nas nego mi njih.

stambolt

pre 9 godina

@ ana

Nama se ratuje? Jesmo li mi sirili mapu Velike Srbije u drugoj zemlji??? Kakvo izvrtanje cinjenica. I nismo dugo izgubili rat??? Imamo vise pobeda u istoriji nego svi okolo ratova, ali eto moraju da se izvrcu cinjenice ne bi li se sto vise pljuvalo po ovom narodu. Kakva sramota za komentar. Samo da pitam, kako bi ste ti i tebi slicni reagovali da smo mi ovo uradili u Tirani ili u Zagrebu???

ProfesorKiksMaler

pre 9 godina

Interesuje me kako je to obezbeđen stadion kad u njega može da uleti bilo šta? I to uoči posete ruskog predsednika, kad su mere bezbednosti, pretpostavljam, maksimalne?

Beks

pre 9 godina

Sramota za Srbiju kao domacina i fss kao organizatora utakmice. To je potpuni debakl ,Osiguranje je potpuno podbacilo .Zamislite te srpske navijace koji su uletjeli na teren bez ikakvih poteskoca da udare igrace gostujuce ekipe da su imali nozeve ili koje oruzje !
Svaka cast na sportskom i ljudskom ponasanju Ivanovica i Kolarova !

Sa_BiH

pre 9 godina

Najveći je propust što je onaj Popov (ili tako nešto) ponovo bio u prilici da napravi nered. To će biti i najjači dokaz za lošu organizaciju i prevenciju nereda od strane organizatora i države. Sad je čak uspio i na teren izaći. Da je sve ostalo na sukobu igrača... ali ovako... UEFA će biti nemilosrdna.

student

pre 9 godina

@ Kosovski ciklus

Hajde opet da razmislimo o onome "uzrok-posledica". Ruku na srce, o huliganima imam samo najgore misljenje. Ali gledano malo objektivnije, zasto postoje isti!? Pa zato sto nam je drzava uredjena tako, da je narod nezadovoljan, nema sta da radi u svom zivotu, i ode na utakmicu, iskali bes i nadrogira se jer nema gde.

Vasilije

pre 9 godina

E da su igraci mirno stali i sacekali da redari sklone zastavu, kao kad petao uleti u teren; e da su navijacima oduzete petarde na ulazu; e da je policija sprecila upad u teren; e da je utakmica nastavljena i mi pobedili, to bi bilo dostojanstveno i gospodski. Ovako, deset ludaka 'rule'i nadalje.

stambolt

pre 9 godina

@ IBRO

Jel se ti namerno pravis lud? Mnogo veci problem od tih huligana je provokacija koju je izvela zvanicna delegacija iz albanije???? Kace nam mapu velike albanije u sred Beograda i mi sada da im ugostimo premijera???? Odkazuj posetu ako imate i malo casti i morala u sebi. A znam da nemate.

Mirko

pre 9 godina

Pa krajnje je vreme da se postavi ta mreza izmedju tribine i terena, kao sto su Englezi odavno uradili, pa igraci su direktno izlozeni divljastvu navijaca, treba iz zastititi.

kloc

pre 9 godina

Koliko me sramota covece.Nije uopste vazno ko je poceo,ko je vise kriv dosta mi je vise bezumlja i nasilja pa ne prodje par sedmica bez skalndala na drzavnom nivou.

turista

pre 9 godina

Šta se bre čudite?? Pogledajte po sajtovima turističkih agencija koja je zemlja "novootkrivena" venserijska turistička destinacija - ALBANIJA!!! Idete tamo i ostavljate im pare da sa tim istima parama rade ovo što rade, a tek će da nam rade! A stoka gleda i trpi, prvo treba međusobno da se pogledamo u oči i da vidimo ko šta od nas samih hoće i šta mu je interes, a Albance bre pustite na miru, oni se samo bore za svoju državu, ovakvu kakva je a hteli bi i veću! Ko je nama kriv što nam je lepše albansko more od naše Tare i Goča?? Eeeee srbi i Srbi....

dovla

pre 9 godina

Najbolje bi bilo da je majstor dronom doterao zastavu u krilo predsedniku....
Ko nam vodi policiju, ne bi me čudilo da se sutra par dronova pojavi i na paradi.

srb

pre 9 godina

@doktor a u djenovi ko je bio kriv? Domacin ili mi? I ko je kaznjen? Sledeci put kad pomislis da napises nesto lepo razmisli da li pises gluposti...

Ivica

pre 9 godina

stefanovic nema stav o incidentu (nije otisao po isti kod šefa) ali je spremno reagovao na prozivke istog tog šefa. Da nije tužno, bilo bi smesno.

master

pre 9 godina

Takve smisljene provokacije ne sme da naruse i zaustave ono sto je do sada postignuto.Ne moze nekolicina supljoglavih i onih od kojih njihove kolovodje imaju podrsku i dobijaju instrukcije od pojedinih politicara, da rukovodi zemljom i sire mrznju koja nikada nikome nije donela nista dobroga.Treba ispitati okolnosti i procesurirati one koji su u tome ucestvovali,to je posao policije,istraznih organa i sudova,a ne nekolicine usijanih i supljih glava.Samo stroge kazne i da vidis kako ce se smanjiti broj tih kabadahija i bolesnih umova.U pravnoj drzavi kabadahije i kriminalci nisu jaci od nje,u Srbiji nije taj slucaj,jer imaju podrsku u vrhu zemlje.U zemlji u kojoj vladaju plagijati,preko veza i kupljeni masteri,stari prevaranti i kriminalci,nema leba!Takvima su uzor Putin i slicni.

pravo

pre 9 godina

@ljubo Ne poznajes pravo. Postoje sporazumi izmedju drzava, po kojima su drzavljani jedne zemlje iskljucivo u nadleznosti svoje drzave bez obzira gde naprave krivicno delo. Izruce se svojoj drzavi pa im se tamo sudi. Takve sporazume je Amerika potpisala sa vecinom zemalja u svetu. To sto mi mislimo o tim sramnim sporazumima je jedno, ali Amerika kakva god da je brine o svojim drzavljanima, ko god da su i sta god da rade, za razliku od nase banana drzave koja ne zna da zastiti posten svet.

grersis mnogo

pre 9 godina

(ozlojedjen, 15. oktobar 2014 11:56)
Bice docekan i Vucic ce stajati mirno dok budu svirali albansku himnu.
Ziv bio pa video...................
Cek samo dok se stisaju strastu i dragi nam premijer smisli pricu za glupake i "zavije u celofan".Ostaje samo jos da se vidi ko ce biti kriv za sve.Mada je izjava Stefanovica vec u najavi.

Lester the Molester

pre 9 godina

Evo još jedne posledice, malčice značajnije: Mozgovi su upravo dali genijalnu ideju i demonstrirali je u praksi sve i jednom teroristi i drugim bolidima na svetu.Svaki fudbalski stadion na svetu je ranjiv.Zato gospodo čestitam, pecnuli ste nas.Čak i da nas izbace iz kvalifikacija nije smak sveta, a neće.Ali neko gorepomenuti će se napraviti pametan i u dron staviti/okačiti nešto ozbiljnije.I krivi neće biti samo oni, već i oni koji su im dali ideju.

munz

pre 9 godina

Ne treba otkazati Raminu posetu zbog incidenta i samog dešavanja na terenu. Upravo bi to trebalo da bude povod da se dve države izdignu iznad primitivizma. ALI posetu treba otkazati upravo zato što se zvanična Albanija netom saglasila sa incidentom. Sam Rama je potrčao da na twitteru, čemu li, optuži Beograd, dok je bivši predsednik i premijer Albanije Salji Beriša u jednoj rečenici koristio reč “varvari” i “pobeda”. Posetu treba otkazati, a ne odlagati. Neka EU vidi šta će sa ovakvim državama, kao što su s nama kada smo koristili tu terminologiju.

stambolt

pre 9 godina

@ rankosuns

Taj fudbaler bi je mozda i predao organima reda ali su ga FIZICKI napali igraci albanije. I tu navijaci pocinju da ulecu na teren. Zalosno je, jadno i bedno kako se neki poput tebe prave ludi i ne shvataju da bi ovakva provokacija u bilo kojoj drzavi izazvala tezak incident. Dakle, tuca pocinje tek kada igraci Albanije fizicki narscu na naseg fudbalera.

Basic

pre 9 godina

Hrvat sam ali ovo je velika prvokacija sa Albanske strane. Ako su namjeravali prvocirati to su trebali napraviti u Tirani a ne dok su gosti u sred Beograda. Nemojte osuđivati vašeg igrača koji je skinuo zastavu je je ipak on baš tu na baš tom terenu predstavljao svoju državu i po mom mišljenju je napravio ono što je trebao. Netko je gore spomenuo buku pri intoniranju himne. Takve buke smo već viđali i kod nas u Zagrebu i kod vas u Beogradu, pa što smo trebali poslati Zepelin u zrak da ispusti sadržaj septičke jame.

Jovan

pre 9 godina

Posetu albanskog premijera treba otkazati jer je ona besmislena bila i ranije a kamoli sad? Albanska strana ce fiktivno na papiru uvek i sve prihvatiti a nikad se u praksi nece drzati dogovrenog. Vreme je da nesto naucimo iz istorije u odnosima sa albancima...

Hogar

pre 9 godina

Sve je to lepo što pišete ali u stvarnosti stvari stoje drugačije.Pokušao sam da pogledam neke od on-line dnevnih listova pogotovo onih u okruženju i šta da kažem....svi nam se smeju.Ni traga od osuda Albanske strane već konstatacija kako su nas matirali svojom lukavošću.Pa sada hajde da razmislimo...da li zaista Srbija treba da gasi i prodaje kasarne,ukida služenje vojnog roka... ?Ako usred Beograda imaju hrabrosti da urade ono što su uradili ne zanosimo se da to isto neće uraditi na našoj teritoriji....čim se ukaže prilika.

Doktor

pre 9 godina

Za organizaciju utakmice je zaduzen DOMACIN. Posto nismo organizovali utakmicu, treba da bude registrovana sluzbenim rezultatom u korist gostiju. Kompletno rukovodstvo naseg fudbalskog saveza mora podneti ostavku. Ukoliko to ne ucine, treba ih smeniti. Odgovornost snose i organi reda, dakle glavni i odgovorni mora da leti. Na svim utakmicama se mogu ocekivati neredi. Na utakmici koja je sa visokim rizikom sposobni organizatori stvore uslove za normalno odrzavanje utakmice. Sto se tice provokacija gostiju, one su ocekivane i mi smo kao organizatori morali da specimo nerede i prekid utakmice. Nemamo sta da se ljutimo na goste, oni nisu nas problem. Nas problem su nasi nesposobnjakovici.

Davor iz Zagreba

pre 9 godina

Za ovo sa ovim "dronom":
1. Za tu "akciju" potrebna je poprilicna priprema, i to usred Beograda?? Nema sumnje da su u tome sudjelovali mnogi, znaci, ulozeno je i ponesto novaca.
2. Ta akcija ima za ociti rezultat: ponizenje Srba (koje se ocekivano-planirano pretvara u mrznju), znaci protiv "zatopljenja" odnosa sa Albancima (na Kosovu se mora kuhati-interes USA-EU)

PPeca@SER

pre 9 godina

Udruzena akcija Srbija, Makedonija i Grcka...

Da, ovog puta Makedonija i Grcka moraju da se udruze... da objasne Amerikancima koji pricaju Engleski... da objasne Kanadjanima koji pricaju Engleski i Francuski... da objasne gradjanima tzv. Kosova koji pricaju Albanski... da na planeti Zemlji originalno postoje samo zemlje koje imaju jezik koji se zove po toj zemlji. Kinezi Kineski, Rusi Ruski, Nemci Nemacki, Francuzi Francuski, Englezi Engleski... Srbi Srpski.... Sve ostalo je izmisljotina.

Ili, bolje reci, ima zemalja koje postoje samo zbog toga sto je Kolumbo svojevremeno zalutao trazeci biber.

I to pokrenuti preko medjunarodne zajednice.

ana

pre 9 godina

Srbima se ratuje, odavno nisu izgubili neki rat, skoro pa 20 godina. Ne tebaju im dobrosusedski odnosi. Posle se čude kad ih stignu bombe. Jadni smo, bez pameti.

matko

pre 9 godina

Buduci da ne zivim u evropi, nisam gledao utakmicu na Tv.
Samo me zanima odakle je zapravo dosla ili iskrsla ta 'dron' letjelica?
Kako se moze ona lansirati na stadionu i njom se upravljati neopazeno od ikoga ukljucujuci i nadzorne kamere?!

Pevac

pre 9 godina

Kako bi se nase '"obucene" bezbedonosne sluzbe odbranile od moguceg scenarija da desetak sofisticiranijih i brzih dronova krenu istovremeno u napad na vise strateskih objekata ? Mozda probaju snajperima da ih skidaju . Koliko smo mi naivni i sirovo obuceni pa to je cudo jedno. I sada po vrh svega mozemo i medijski da budemo infatilni i da albanci na zapadu ne sede skrstenih ruku i da vrse pritisak na UEFU da su oni toboze opet zrtve. A sa druge strane dotle ce nas veciti predsednik FSS da razmislja kako da ostane u fotelji i da putem saopstenja plasira bajke kako ce biti utakmica registrovana u nasu korist, kako je Platini "prijatelj" njegov .

audi 5cyl

pre 9 godina

Smatram ovaj događaj velikim poniženjem za našu zemlju. Ima dva razloga. Prvo, i pored svog obezbeđenja, u krug od par stotina metara oko stadiona, uspeo je da se provuče dron, daljinski za isti i zastava na štapu od 80cm dužine. A drugi što nismo reagovali dostojanstveno i ispali smo smešni i neobrazovani pred očima celog sveta. Kako i da misle bolje o nama.
Jedino ispravno za našu državu je da sada uhapsi i kazni sve naše navijače koji su izašli na teren, a debelo kazni one koji su ostvarili bilo kakav fizički kontakt sa albanskim fudbalerima ili štabom.
Da barem javno ukori one koji su bili zaduženi za odlučivanje o akcijama policije, a nisu to uradili blagovremeno. Čiji su otisci na dronu i zašto nije odmah došao u ruke policije, a ne da ga navijači vuku kao trofej po terenu. dodatno, kazniti sve one koji su pregledali navijače na ulasku na teren. Kako su uspeli da provuku, po ko zna koji put baklje, upaljače, sitan novac i resto. Pa nemojte da se sramotimo.
Da se traži javno izvinjenje od strane Fudbalskog saveza Albanije za nacionalističke ispade njihovih navijača, a da istovremeno naš savez prizna lošu organizaciju meča.
Stvarno sam mislio da su makedonski političari marionete kad je izostala reakcija na albanske provokacije, a sad vidim da naši nisu ništa bolji. Ne što ćute, već što na iste reaguju ništa bolje od naloženih navijača.
I ne čudi što nam se ceo svet smeje.

Gde nam je dostojanstvo?

Helios

pre 9 godina

Ne, to je bila samo zastava Privremene Albanije. Prava zastava Velike Albanije, koja će doći nakon Demografske Eksplozije 2, obuhvata i Solun, Niš, Kragujevac, Sarajevo i Dubrovniku. Ali tek nakon Demografske Eksplozije 3 najzad zavijoriće se i zastava Istinske Albanije, u kojoj je i Split(eš), Škubotic i Sofiju. Tek tada će vekovna - šta vekovna? višemilenijska! - borba za ugrožena im prava pravedno pobediti. Privremeno, do daljeg širenja. I nove generacije oslobodilaca i osvetnika te nepravde polagaće zakletvu na iskonskom mestu: Ljephenski Viru.
Srbeš će najzad biti učlanjen i deo EU ispunivši poslednji uslov - da nestane. Tek tako će je primiti, pravedna kazna za sve što su Srbi dotada uradili, a ponajviše za to što su postojali uopšte. EU će najzad imati dovoljno vojnika za NATO napade na Rusiju tamo gde roboti još ne mogu da se upotrebe. Veliki uspesi Monsanto hibrida maka u Afganistanu najzad dovoljno distributora za celu planetu.
Ipak ni tada ne sme opasti budnost - najveće zlo kraja XX i početka XXI veka, srpski nacionalizam, izazivač tolkih planetarnih nesreća, nikad ne spava, ni nakon sloma nepravedne viševekovne srpske okupacije Beograda.

Sve je jasno, svakog dana, kao što je bilo i sinoć. Ali to ipak mnogi ne vide jer je za njih ispod vela jedna velika misterija i neverovatna tajna. Ona glasi:
Onako je kako je.
Mi nazadni nikako da se načudimo vama EU-naprednim, pametnijim i iznad nas u svakom pogledu. Kako sve znate bolje od nas - ali ovo ne znate?

sravnitelj

pre 9 godina

Ne treba nam bar jos 70 godina, potom istraziti nivo civilizacije u Albaniji, ako su izasli iz mezozoika, preispitati eventualno! Za pocetak povuci ambasadora odozdo ako imamo! Na granici sa kosovom podici preventivno 3 zida od po 15 metara (sa bodljikavom zicom sa strujom), na 500 godina, da smo to uradili ranije na granici sa Albanijom ne bi bilo gubitka teritorije! Zid ima psiholosku ulogu, vidite Kinu, jel se ta granica gde je zid menjala u poslednjih 1000 godina? Ne!

Bata Kole

pre 9 godina

Mi sada placamo danak negativnoj selekciji kadrova u svakom polju delovanja. Nesposobni ljudi nam vode svaki sektor ukljucujuci i policiju. Umesto da se juce sve radi na finjaka, zakonski i da svako radi svoj posao (policija da se bavi dronom; bezbednoscu; odakle Bogdanov uopste na slobodi? itd.) mi nasedamo na mosu po milioniti put i dozvoljavamo da nas iskecaju na brzaka. A da imamo 2 grama mozga mogli smo da izvucemo korist od ovoga juce, samo da nije niko od "navijaca" usao u teran i da se dronom bavila policija (i to pod predpostavkom teroristickog napada, a ne politicke provokacije), a ne fudbaleri.

Dule

pre 9 godina

@IBRO: Ne mislis ti valjda da su (srpski) huligani pustili tu letelicu? Sve to ima mnogo siru politicku konotaciju. Sve je to smisljena provokacija pre svega politicara iz tebi susedne Albanije. A ne sumnjam da su u to umesane i strukture sa KiM.

vostani carice

pre 9 godina

Treba da padne vlada.

Iako je UEFA zabranila dolazak gostujucih navijaca, nasi ministri podlegli su pritisku stranih diplomata, pustili i gostujuce navijace na stadion.
UEFA ce nas pitati odakle gosti na stadionu? A mi cemo reci da smo mala zemlja koja ne sme da odbija naredjenja.
Kaznice nas, tako da imate direktnu povezanost nasih politicara sa eliminacijom reprezentacije.
I jos jedno pitanje. Kako je moguce da smo pustili gospodina koji je sedeo pored naseg predsednika u VIP lozi i upravljao zastavom Velike Albanije pred ocima celog sveta u sred Beograda?
KO je tu kriv? Ministar policije ili ministar pravde?


Pada vlada - nesposobna da odbrani ustav i ponos svoje zemlje.

Majda

pre 9 godina

Da li premijer smatra da u ovoj situaciji treba da se obrati narodu ili to radi samo kada je njegov brat u pitanju? On, Stefanovic, Dacic, Veljovic, Tomislav Karadzic, pa da vidimo sta imaju da kazu. A i Nikolic bi mogao da prisustvuje konferenciji za stampu posto je bio prisutan na stadionu.

Mile

pre 9 godina

Ponekad se stvarno pitam da li imamo drzavu... Zamislite da smo u BiH razvili zastavu Velike Srbije, prvo ocekivano bi stiglo izvinjenje od nasih, a drugo popili bismo neidjenu kaznu. Sta je ovo? Niko nije poslao ni izvinjenje niti osudjuje ovo, cak ni EU. I onda da gradimo dobrosusedske odnose.

Taja

pre 9 godina

Kako je moguće da iko u VIP ložu unese spravu za upravljanje dronom? Teško moguće! Upravlja dronom iz prepune VIP lože a da to niko ne primeti, uključujući gomilu policaja u civilu? Teško moguće! Kako je moguće da navijač, u prisustvu stotina policajaca, na sredini terena plastičnom stolicom udara kapitena albanske reprezentacije? Vrlo lako moguće! Ta stolica je teška 300 grama, zašto ga nije udario pesnicom, šta je - pijanista, neće da povredi prste? Kako je moguće da se kriminalac Ivan Bogdanov, koji je 2010. izazvao prekid utakmice Italija - Srbija u Đenovi šeta po terenu, dok oko njega trčkaraju pripadnici žandarmerije, ali mu ne prilaze? Moguće je vrlo lako! Jači je od države! Sramotno!

mici

pre 9 godina

Pozdrav iz kolonije za pocasnog gradjanina grada Panceva g.Devenporta.
P.s. Da bi dostigli nivo banana republike potrebne su nam banane. Pa ajmo Srbijo, sta cekamo? Za vikend u volontersku akciju sadjenja!

anoniman

pre 9 godina

Pa sada ukoliko padnemo na zamku nekih huligana onda je odlicno.Premijer Albanije mora da doputuje u Beograd i lepo sa Vucicem neka osudjuju provokacije sa obe strane i tako nastavlamo i idemo dalje.Sada zbog nekih huligana ne smeju dve Drzave da ostanu po blokadu.I bas ova blokada je rezultat ovoga sto se desilo.Jos nesto da se zna da brat Premijera Albanije nema nikave veze sa ovim sto se dogodilo u stadionu Partizana to je on licno Demantovao.

ljubo

pre 9 godina

Ama kakve veze sa krivičnom/prekršajnom odgovornošću ima državljanstvo neke zemlje? Bilo da ste srbin, francuz, englez... na teritoriji druge države vi potpadate pod pravni sistem te zemlje. Osnov za isključenje krivične/prekršajne odgovornosti može biti samo IMUNITET! pitanje je; da li je ovaj čovek imao diplomatski ili običan američki pasoš? Ako je samo običan državljanin onda je trebalo da dobije prekršajnu prijavu po Zakonu o JRM "drsko i bezobzirno ponašanje" jer je očigledno narušen javni red i mir na javnom skupu (sportskoj priredbi) i krivičnu prijavu zbog izazivanja verske, nacionalne i ko zna kakve još netrpeljivosti. Zašto puštate prekršioce zakona iz zemlje? Znači li to da svaki lopov, pljačkaš siledžija, nasilnik, pedofil iz Amerike može doći da nekažnjeno upražnjava svoje poroke u Srbiji jer ga štiti državljanstvo?

ozlojedjen

pre 9 godina

poseta kakvog albanskog premijera - onog koji kaze da su sinoc srbi ostavili ruzan utisak. Pa stvarno bi mi morali biti teski jadnici da i tu bruku dopustimo. Ja sam protiv busanja u grudi bez veze, ali ne valja ni biti "bez kicme". Otkazati posetu odmah, a mozda pozvati i naseg amdasadora iz Tirane na duze konsultacije u Beograd. Albanskog amnbasadora ignorisati, pocevsi od zabrane dolaska na sutrasnju paradu. I da... uvesti vize Albancima.

edukacija

pre 9 godina

Nisam ja insistirao ni na čemu. Osuđujem nasilje i pol. provokacije sinoć na stadionu. Sada je na vladama ovde i u Tirani da— Michael Davenport (@DavenportEUSrb

Sta je teo reci O.o

wv.

pre 9 godina

Kao gradjanin Srbije ne zelim nikakvo jacanje bilateralnih odnosa sa Albanijom, niti to zeli vecina gradjana Srbije, narocito nakon svega st ase desilo juce, nakon reakcija albankog premijera Rame, Berise, napada na Ambasadu Srbije u Tirani, napadima u Orahovcu i ako Vucic ipak odluci da odrzi taj sastanak sa ramom, moj glas na sledecim izborima (koji ce biti vrlo brzo), ce biti PROTIV njega.

bole

pre 9 godina

Nema tu šta da se priča - da smo neka država (kao što nismo), kompletno diplomatsko predstavništvo ambasade Albanije, moralo bi da napusti Srbiju u roku od 72 sata! Svi ostali EU dušabrižnici tj diplomate na čije je insistiranje pušten na stadion izazivač nereda (pa makar to bio i brat premijera Albanije)proterivanje iz Srbije uz zabranu ulaska u Srbiju u narednih 20 godina... Za sve Albance, a naročito sa Kosova uvesti posebne mere ulaska u Srbiju (nešto poput viza za V. Britaniju, ili kao Izrael za Palestince...). E, tek posle svega toga i zvaničnog izvinjenja Vlade i predsednika Albanije, može da se razgovara, ali pod gore navedenim Uslovima.

acika

pre 9 godina

Za sve ovo smo sami krivi!! Ovo na i je organizovao i pripremio Dačić jer je još uverenje ona stara komunistička i populistička ulizica kojoj nije u interesu napredak i boljitak Srbije

woah

pre 9 godina

Imamo li mi kamere na stadionu? I ako ne pokrivaju sve, zašto je to tako? Skupo??? Nema se, kupuju se Audi automobili i ždere se po kafanama?

Kosovski ciklus

pre 9 godina

Provokacija jeste bila velika ,ali nije do tada vladala harmonicna atmosfera na tribinama pa je zastava odjednom razljutila umiljatu intelektualnu masu vec je od pocetka utakmice pocelo sa vredjanjem,politickim parolama itd.. gomila tetoviranih nasilnika koji sebe smatraju velikim vernicima,a od 10 zapovesti se ne pridrzavaju niti jednog i sve nas normalne drze kao taoce svoje gluposti i nepromisljenosti umeeto da seju ljubav oni seju mrznju gde god stignu , prvo mrze se izmedju grobari delije ,onda mrze nacionalno ,mrze lgbt,liberale ,levicare,gde god mogu mrznja je prisutna ,mrze se i u kucu ,da ostanu sa jednim covekom na svetu mrzeli bi ga , to je takakv mentalni sklop da ne ispadnu tako losi pokusavaju u ime vere sve to da rade kao i mnogi pre njih .zalosno je i jadno ko sve kroci ovom drzavom .

posmatrac

pre 9 godina

Sta ce da se desi..?

Pa nista nece da se desi...ovaj nas s vrha drzave, sacekace albanskog premijera i jos skute da mu ljubi sa osmehom te ruke u molitvu stavlja. Ima da mu se zahvaljuje i zeli sve najbolje, te da pita sta bi jos mogao da pokloni. Glupo je da covek ode razocaran. Sa strane ce ici Ivica i da poskakuje od srece, sa sve kofercetom.

Pored Ivice, auto-limar Toncev sheta i savete daje....dok svitu obezbedjuje keramichar , a ujedno ministar vojni.

Ma svita mala , ali odabran...nisu sposobni zemljoradnicku zadrugu da vode, a ne drzavu....ali na te grane smo spali i druge nam nema.

R2D2

pre 9 godina

Nego, mene zanima gde se dede nas premijer, s obzirom da kad nam Arapi pozajme 100 evra ne skida se s televizora, a sad kada nam drzava sluzi za sprdnju nigde ga nema?

IBRO

pre 9 godina

Pa svugde ima incidenata pa i na utakmicu madjarska rumunija je bilo pa sta.Ajde da se opametimo za druge utakmice i zabranimo huliganima da udju i to je to.Sada nemojmo da idemo bas na nivo mrznje jer bila samo jedna futbalska utakmica usli neki kreteni prekinuta i gotovo

R2D2

pre 9 godina

Nego, mene zanima gde se dede nas premijer, s obzirom da kad nam Arapi pozajme 100 evra ne skida se s televizora, a sad kada nam drzava sluzi za sprdnju nigde ga nema?

ljubo

pre 9 godina

Ama kakve veze sa krivičnom/prekršajnom odgovornošću ima državljanstvo neke zemlje? Bilo da ste srbin, francuz, englez... na teritoriji druge države vi potpadate pod pravni sistem te zemlje. Osnov za isključenje krivične/prekršajne odgovornosti može biti samo IMUNITET! pitanje je; da li je ovaj čovek imao diplomatski ili običan američki pasoš? Ako je samo običan državljanin onda je trebalo da dobije prekršajnu prijavu po Zakonu o JRM "drsko i bezobzirno ponašanje" jer je očigledno narušen javni red i mir na javnom skupu (sportskoj priredbi) i krivičnu prijavu zbog izazivanja verske, nacionalne i ko zna kakve još netrpeljivosti. Zašto puštate prekršioce zakona iz zemlje? Znači li to da svaki lopov, pljačkaš siledžija, nasilnik, pedofil iz Amerike može doći da nekažnjeno upražnjava svoje poroke u Srbiji jer ga štiti državljanstvo?

Taja

pre 9 godina

Kako je moguće da iko u VIP ložu unese spravu za upravljanje dronom? Teško moguće! Upravlja dronom iz prepune VIP lože a da to niko ne primeti, uključujući gomilu policaja u civilu? Teško moguće! Kako je moguće da navijač, u prisustvu stotina policajaca, na sredini terena plastičnom stolicom udara kapitena albanske reprezentacije? Vrlo lako moguće! Ta stolica je teška 300 grama, zašto ga nije udario pesnicom, šta je - pijanista, neće da povredi prste? Kako je moguće da se kriminalac Ivan Bogdanov, koji je 2010. izazvao prekid utakmice Italija - Srbija u Đenovi šeta po terenu, dok oko njega trčkaraju pripadnici žandarmerije, ali mu ne prilaze? Moguće je vrlo lako! Jači je od države! Sramotno!

ozlojedjen

pre 9 godina

poseta kakvog albanskog premijera - onog koji kaze da su sinoc srbi ostavili ruzan utisak. Pa stvarno bi mi morali biti teski jadnici da i tu bruku dopustimo. Ja sam protiv busanja u grudi bez veze, ali ne valja ni biti "bez kicme". Otkazati posetu odmah, a mozda pozvati i naseg amdasadora iz Tirane na duze konsultacije u Beograd. Albanskog amnbasadora ignorisati, pocevsi od zabrane dolaska na sutrasnju paradu. I da... uvesti vize Albancima.

wv.

pre 9 godina

Kao gradjanin Srbije ne zelim nikakvo jacanje bilateralnih odnosa sa Albanijom, niti to zeli vecina gradjana Srbije, narocito nakon svega st ase desilo juce, nakon reakcija albankog premijera Rame, Berise, napada na Ambasadu Srbije u Tirani, napadima u Orahovcu i ako Vucic ipak odluci da odrzi taj sastanak sa ramom, moj glas na sledecim izborima (koji ce biti vrlo brzo), ce biti PROTIV njega.

Kosovski ciklus

pre 9 godina

Provokacija jeste bila velika ,ali nije do tada vladala harmonicna atmosfera na tribinama pa je zastava odjednom razljutila umiljatu intelektualnu masu vec je od pocetka utakmice pocelo sa vredjanjem,politickim parolama itd.. gomila tetoviranih nasilnika koji sebe smatraju velikim vernicima,a od 10 zapovesti se ne pridrzavaju niti jednog i sve nas normalne drze kao taoce svoje gluposti i nepromisljenosti umeeto da seju ljubav oni seju mrznju gde god stignu , prvo mrze se izmedju grobari delije ,onda mrze nacionalno ,mrze lgbt,liberale ,levicare,gde god mogu mrznja je prisutna ,mrze se i u kucu ,da ostanu sa jednim covekom na svetu mrzeli bi ga , to je takakv mentalni sklop da ne ispadnu tako losi pokusavaju u ime vere sve to da rade kao i mnogi pre njih .zalosno je i jadno ko sve kroci ovom drzavom .

Majda

pre 9 godina

Da li premijer smatra da u ovoj situaciji treba da se obrati narodu ili to radi samo kada je njegov brat u pitanju? On, Stefanovic, Dacic, Veljovic, Tomislav Karadzic, pa da vidimo sta imaju da kazu. A i Nikolic bi mogao da prisustvuje konferenciji za stampu posto je bio prisutan na stadionu.

vostani carice

pre 9 godina

Treba da padne vlada.

Iako je UEFA zabranila dolazak gostujucih navijaca, nasi ministri podlegli su pritisku stranih diplomata, pustili i gostujuce navijace na stadion.
UEFA ce nas pitati odakle gosti na stadionu? A mi cemo reci da smo mala zemlja koja ne sme da odbija naredjenja.
Kaznice nas, tako da imate direktnu povezanost nasih politicara sa eliminacijom reprezentacije.
I jos jedno pitanje. Kako je moguce da smo pustili gospodina koji je sedeo pored naseg predsednika u VIP lozi i upravljao zastavom Velike Albanije pred ocima celog sveta u sred Beograda?
KO je tu kriv? Ministar policije ili ministar pravde?


Pada vlada - nesposobna da odbrani ustav i ponos svoje zemlje.

Uros

pre 9 godina

Sve, sve, ali izjava ministra: "Ministar policije Nebojša Stefanović još nije komentarisao bezbednosni aspekt meča i sam incident, ali je rekao da je zgrožen zbog vređanja premijera Aleksandra Vučića uživo u programu RTS."
Zna covek koji su prioriteti i zasto je ministar... Fuj...

Mile

pre 9 godina

Ponekad se stvarno pitam da li imamo drzavu... Zamislite da smo u BiH razvili zastavu Velike Srbije, prvo ocekivano bi stiglo izvinjenje od nasih, a drugo popili bismo neidjenu kaznu. Sta je ovo? Niko nije poslao ni izvinjenje niti osudjuje ovo, cak ni EU. I onda da gradimo dobrosusedske odnose.

Basic

pre 9 godina

Hrvat sam ali ovo je velika prvokacija sa Albanske strane. Ako su namjeravali prvocirati to su trebali napraviti u Tirani a ne dok su gosti u sred Beograda. Nemojte osuđivati vašeg igrača koji je skinuo zastavu je je ipak on baš tu na baš tom terenu predstavljao svoju državu i po mom mišljenju je napravio ono što je trebao. Netko je gore spomenuo buku pri intoniranju himne. Takve buke smo već viđali i kod nas u Zagrebu i kod vas u Beogradu, pa što smo trebali poslati Zepelin u zrak da ispusti sadržaj septičke jame.

mici

pre 9 godina

Pozdrav iz kolonije za pocasnog gradjanina grada Panceva g.Devenporta.
P.s. Da bi dostigli nivo banana republike potrebne su nam banane. Pa ajmo Srbijo, sta cekamo? Za vikend u volontersku akciju sadjenja!

rankosuns

pre 9 godina

- Neverovatno zviždanje za vreme intoniranja albanske himne - sramota i divljaštvo. Ako nećemo da se čuje njihova himna onda nećemo ni fudbal da igramo sa njima. A ne ovako igrali bi ali bi vas pljuvali
- Gađanje albanskih fudbalera upaljačima i stolicama - velika sramota za Srbiju i Beograd jer se otkriva nesputano divljaštvo i huliganstvo naših sugrađana
- Povici 'ubij Šiptara' i slični slogani - odvratno i isto kao u Zagrebu, što znači dno dna
- Istrčavanje 'navijača' na teren - teški debilizam i verovatno plaćen od strane neprijatelja ove zemlje. Brukanje cele nacije i države
- ispad na tv prenosu je samo slika današnje situacije u društvu

Na provokaciju sa zastavom je trebalo prekinuti utakmicu nasmejati se glupoj provokaciji i zastavi, zatim sačekati da je organi reda uklone i konfiskuju dron i zastavu i redovno nastaviti utakmicu. Fudbaler nije smeo da je dira, eventualno ako je već uhvatio da je odma preda organima reda.

Ovim su nas Albanci nadmudrili isprovocirali napravili nas budalama i naneli nam ogromnu štetu.

O ponašanju albanskih fudbalera sve najgore. Vidi se da je planirano i da su tačno znali kako ćemo reagovati - impulsivno i glupo. Na žalost oni mnogo bolje poznaju nas nego mi njih.

woah

pre 9 godina

Imamo li mi kamere na stadionu? I ako ne pokrivaju sve, zašto je to tako? Skupo??? Nema se, kupuju se Audi automobili i ždere se po kafanama?

bole

pre 9 godina

Nema tu šta da se priča - da smo neka država (kao što nismo), kompletno diplomatsko predstavništvo ambasade Albanije, moralo bi da napusti Srbiju u roku od 72 sata! Svi ostali EU dušabrižnici tj diplomate na čije je insistiranje pušten na stadion izazivač nereda (pa makar to bio i brat premijera Albanije)proterivanje iz Srbije uz zabranu ulaska u Srbiju u narednih 20 godina... Za sve Albance, a naročito sa Kosova uvesti posebne mere ulaska u Srbiju (nešto poput viza za V. Britaniju, ili kao Izrael za Palestince...). E, tek posle svega toga i zvaničnog izvinjenja Vlade i predsednika Albanije, može da se razgovara, ali pod gore navedenim Uslovima.

posmatrac

pre 9 godina

Sta ce da se desi..?

Pa nista nece da se desi...ovaj nas s vrha drzave, sacekace albanskog premijera i jos skute da mu ljubi sa osmehom te ruke u molitvu stavlja. Ima da mu se zahvaljuje i zeli sve najbolje, te da pita sta bi jos mogao da pokloni. Glupo je da covek ode razocaran. Sa strane ce ici Ivica i da poskakuje od srece, sa sve kofercetom.

Pored Ivice, auto-limar Toncev sheta i savete daje....dok svitu obezbedjuje keramichar , a ujedno ministar vojni.

Ma svita mala , ali odabran...nisu sposobni zemljoradnicku zadrugu da vode, a ne drzavu....ali na te grane smo spali i druge nam nema.

Bata Kole

pre 9 godina

Mi sada placamo danak negativnoj selekciji kadrova u svakom polju delovanja. Nesposobni ljudi nam vode svaki sektor ukljucujuci i policiju. Umesto da se juce sve radi na finjaka, zakonski i da svako radi svoj posao (policija da se bavi dronom; bezbednoscu; odakle Bogdanov uopste na slobodi? itd.) mi nasedamo na mosu po milioniti put i dozvoljavamo da nas iskecaju na brzaka. A da imamo 2 grama mozga mogli smo da izvucemo korist od ovoga juce, samo da nije niko od "navijaca" usao u teran i da se dronom bavila policija (i to pod predpostavkom teroristickog napada, a ne politicke provokacije), a ne fudbaleri.

Davor iz Zagreba

pre 9 godina

Za ovo sa ovim "dronom":
1. Za tu "akciju" potrebna je poprilicna priprema, i to usred Beograda?? Nema sumnje da su u tome sudjelovali mnogi, znaci, ulozeno je i ponesto novaca.
2. Ta akcija ima za ociti rezultat: ponizenje Srba (koje se ocekivano-planirano pretvara u mrznju), znaci protiv "zatopljenja" odnosa sa Albancima (na Kosovu se mora kuhati-interes USA-EU)

Hogar

pre 9 godina

Sve je to lepo što pišete ali u stvarnosti stvari stoje drugačije.Pokušao sam da pogledam neke od on-line dnevnih listova pogotovo onih u okruženju i šta da kažem....svi nam se smeju.Ni traga od osuda Albanske strane već konstatacija kako su nas matirali svojom lukavošću.Pa sada hajde da razmislimo...da li zaista Srbija treba da gasi i prodaje kasarne,ukida služenje vojnog roka... ?Ako usred Beograda imaju hrabrosti da urade ono što su uradili ne zanosimo se da to isto neće uraditi na našoj teritoriji....čim se ukaže prilika.

dovla

pre 9 godina

Najbolje bi bilo da je majstor dronom doterao zastavu u krilo predsedniku....
Ko nam vodi policiju, ne bi me čudilo da se sutra par dronova pojavi i na paradi.

Jovan

pre 9 godina

Posetu albanskog premijera treba otkazati jer je ona besmislena bila i ranije a kamoli sad? Albanska strana ce fiktivno na papiru uvek i sve prihvatiti a nikad se u praksi nece drzati dogovrenog. Vreme je da nesto naucimo iz istorije u odnosima sa albancima...

ana

pre 9 godina

Srbima se ratuje, odavno nisu izgubili neki rat, skoro pa 20 godina. Ne tebaju im dobrosusedski odnosi. Posle se čude kad ih stignu bombe. Jadni smo, bez pameti.

Ivica

pre 9 godina

stefanovic nema stav o incidentu (nije otisao po isti kod šefa) ali je spremno reagovao na prozivke istog tog šefa. Da nije tužno, bilo bi smesno.

bzv

pre 9 godina

Koji je ovo samar, ovamo se zatvaraju skole i ulice, ljudima daju instrukcije da ne otvaraju prozore zbog dolaska Ruskog predsednika, avioni ti danima lete iznad glava a ovi ti u sred sportske manifestacije spuste jebeni drone sa zastavom. Koja je ovo sprdnja...

jane

pre 9 godina

Ministar zgadjen vredjanjem Vucica na TV-u????
A sto nam je drzava i narod ponizeni, to nema veze.
Eh moja Srbijo, eh moj Lazare, Milose Obilicu, Karadjordje,
Eh moj Zivojine Misicu, Radomire Putnice, Petre Bojovicu
Eh moj Aleksandre Rankovicu, svi se sad prevrcete u grobu od sramote koja nam je priredjena.
Tolko od mene.

Rade

pre 9 godina

Zamislite ministra policije koji je zgrozen vredjanjem Vucica (sto jeste propust, ali policije koja nije obezbedjivala komentatoprska mesta), a nije zgrozen nespremnoscu svog ministarstva da obezbedi stadion i okolinu. Sada sve vise uvidjam da on nema pojam cime treba da se bavi.

grersis mnogo

pre 9 godina

(ozlojedjen, 15. oktobar 2014 11:56)
Bice docekan i Vucic ce stajati mirno dok budu svirali albansku himnu.
Ziv bio pa video...................
Cek samo dok se stisaju strastu i dragi nam premijer smisli pricu za glupake i "zavije u celofan".Ostaje samo jos da se vidi ko ce biti kriv za sve.Mada je izjava Stefanovica vec u najavi.

stambolt

pre 9 godina

@ IBRO

Jel se ti namerno pravis lud? Mnogo veci problem od tih huligana je provokacija koju je izvela zvanicna delegacija iz albanije???? Kace nam mapu velike albanije u sred Beograda i mi sada da im ugostimo premijera???? Odkazuj posetu ako imate i malo casti i morala u sebi. A znam da nemate.

stambolt

pre 9 godina

@ ana

Nama se ratuje? Jesmo li mi sirili mapu Velike Srbije u drugoj zemlji??? Kakvo izvrtanje cinjenica. I nismo dugo izgubili rat??? Imamo vise pobeda u istoriji nego svi okolo ratova, ali eto moraju da se izvrcu cinjenice ne bi li se sto vise pljuvalo po ovom narodu. Kakva sramota za komentar. Samo da pitam, kako bi ste ti i tebi slicni reagovali da smo mi ovo uradili u Tirani ili u Zagrebu???

JerryHr

pre 9 godina

Nije da Vas previše volim,ali na ovakvu provokaciju ste dobro odgovorili i ne treba Vas biti previše sram.
Nabijte im tu zastavu u šu*ak.
Pozdrav iz ZG-a!

Doktor

pre 9 godina

Za organizaciju utakmice je zaduzen DOMACIN. Posto nismo organizovali utakmicu, treba da bude registrovana sluzbenim rezultatom u korist gostiju. Kompletno rukovodstvo naseg fudbalskog saveza mora podneti ostavku. Ukoliko to ne ucine, treba ih smeniti. Odgovornost snose i organi reda, dakle glavni i odgovorni mora da leti. Na svim utakmicama se mogu ocekivati neredi. Na utakmici koja je sa visokim rizikom sposobni organizatori stvore uslove za normalno odrzavanje utakmice. Sto se tice provokacija gostiju, one su ocekivane i mi smo kao organizatori morali da specimo nerede i prekid utakmice. Nemamo sta da se ljutimo na goste, oni nisu nas problem. Nas problem su nasi nesposobnjakovici.

Ljiljana

pre 9 godina

Крпа

Пре свега и најважније: тамо није било никакве заставе! Дрон је носио крпу на којој је била нацртана мапа тзв Дарданије, то јест Албаније увећане за делове држава које је окружују: јужна Србија (тј Космет), централна Србија (до Ниша), Стари Рас тј део искочне Србије, део Црне Горе, цела западна Македонија, и део северозапада Грчке. Дакле, још једном: не застава него агресивна територијална претензија на територије бар три чланице УН, нашкрабана на некој крпи! А брат премијера Албаније је злоупотребио гостољубивост српске државе и народа.

audi 5cyl

pre 9 godina

Smatram ovaj događaj velikim poniženjem za našu zemlju. Ima dva razloga. Prvo, i pored svog obezbeđenja, u krug od par stotina metara oko stadiona, uspeo je da se provuče dron, daljinski za isti i zastava na štapu od 80cm dužine. A drugi što nismo reagovali dostojanstveno i ispali smo smešni i neobrazovani pred očima celog sveta. Kako i da misle bolje o nama.
Jedino ispravno za našu državu je da sada uhapsi i kazni sve naše navijače koji su izašli na teren, a debelo kazni one koji su ostvarili bilo kakav fizički kontakt sa albanskim fudbalerima ili štabom.
Da barem javno ukori one koji su bili zaduženi za odlučivanje o akcijama policije, a nisu to uradili blagovremeno. Čiji su otisci na dronu i zašto nije odmah došao u ruke policije, a ne da ga navijači vuku kao trofej po terenu. dodatno, kazniti sve one koji su pregledali navijače na ulasku na teren. Kako su uspeli da provuku, po ko zna koji put baklje, upaljače, sitan novac i resto. Pa nemojte da se sramotimo.
Da se traži javno izvinjenje od strane Fudbalskog saveza Albanije za nacionalističke ispade njihovih navijača, a da istovremeno naš savez prizna lošu organizaciju meča.
Stvarno sam mislio da su makedonski političari marionete kad je izostala reakcija na albanske provokacije, a sad vidim da naši nisu ništa bolji. Ne što ćute, već što na iste reaguju ništa bolje od naloženih navijača.
I ne čudi što nam se ceo svet smeje.

Gde nam je dostojanstvo?

POPovanje

pre 9 godina

Hajde sad drzavo silna! Zastiti svoj narod od sramote!
(Strahinja, 15. oktobar 2014 11:57)

Mladiću a kako da ga zaštiti kad su upravo ti kojima je to dužnost, dakle političari, najveća sramota.

turista

pre 9 godina

Šta se bre čudite?? Pogledajte po sajtovima turističkih agencija koja je zemlja "novootkrivena" venserijska turistička destinacija - ALBANIJA!!! Idete tamo i ostavljate im pare da sa tim istima parama rade ovo što rade, a tek će da nam rade! A stoka gleda i trpi, prvo treba međusobno da se pogledamo u oči i da vidimo ko šta od nas samih hoće i šta mu je interes, a Albance bre pustite na miru, oni se samo bore za svoju državu, ovakvu kakva je a hteli bi i veću! Ko je nama kriv što nam je lepše albansko more od naše Tare i Goča?? Eeeee srbi i Srbi....

dzo

pre 9 godina

Albanci su samo pokazali ko smo... Nula na kvadrat.
Pazi ovo
"U ovom incidentu narocito je sporna činjenica da je to uradio brat premijera Albanije koji treba ovde da bude gost. Sve to stavlja politicku dimenziju na ceo dogadaj i ovo je politicka provokacija", rekao je Dačić za "Blic".

A pustili ga odmah posle.. Da je bio srbin nasi bi ga u Hag isporucili..
Volim sto nam svi dele samarcine jer smo zasluzili.. I medijii su zapadni podanici.. Svako moze da vredja srbiju na tzv srpskim portalima a srbima komentari se i ne objavljuju.. Tako nesto u Albaniji ne bi bilo ni zamislivo...mi smo jad i beda..sramota me sto sam deo ovog naroda.. NIJE cudo sto smo bili 500 god pod turcima.

vojvodjanin poslednji mohikanac

pre 9 godina

Ne znam sto se bunite. Koristili su glavu da nam uteraju. Momacki su to odradili. Sto vi niste rasirili svoju zastavu preko celog terena? Setite se da su skotski navijaci cistili sneg sa terena. Gde su bili nasi? Svaka im cast. Vi niste navijaci vi ste gomila propalica. Da ne zaboravim, drago mi je sto je Vucic dobio poruku.Uh, sta bih dao da sam mu video izraz lica.

Vasilije

pre 9 godina

E da su igraci mirno stali i sacekali da redari sklone zastavu, kao kad petao uleti u teren; e da su navijacima oduzete petarde na ulazu; e da je policija sprecila upad u teren; e da je utakmica nastavljena i mi pobedili, to bi bilo dostojanstveno i gospodski. Ovako, deset ludaka 'rule'i nadalje.

Škomrak

pre 9 godina

Ovo je nevidjen samar i nevidjeno ponizenje za drzavu Srbiju!
Ne u kontekstu "kako se usudjuju to da nam urade", vec "kako je uopste moguce tako nesto da urade"!
Ajde malo da njih zaboravimo, a razmislimo o sebi.
1. Kako je moguce da je ta letelica usla na stadion,tj. kako je moguce da bezbednosne sluzbe nisu sprecile tako nesto?
Pa na tribinama stadiona, pored tolikog broja ljudi, se nalazio i predsednik drzave. Zar moze neko da tvrdi da njegova bezbednost, kao i bezbednost svih ostalih prisutnih nije bila potpuno ugrozena? Treba li uopste napominjati da je na dron umesto zastave mogla biti prikacena bomba?
2. Ako se vec unapred znalo da se priprema provokacija, zasto se dozvolilo da albanski navijaci udju na stadion?
Kazu pusteni su uz intervenciju stranih diplomata. Pa zar drzava Srbija nema toliko integriteta da u svom glavnom gradu ne moze odlucivati kako da se odnosi prema sigurnosnim rizicima?Ako strani zvanicnici odlucuju o tome, da li je Srbija uopste suverena drzava?
3. Kada su vec svi videli sta je prikaceno za dron, i da to nema veze sa sportom vec da je rec o ozbiljnoj provokaciji na najvisem nivou, zasto je igrac morao da skida tu zastavu a ne neko iz obezbedjenja?
Toliko je jos ozbiljnih pitanja, al ova su za mene najbitnija.
Na kraju,za sve one koji kazu da se to nije moglo spreciti pitanje : da li mislite da postoji i promil sanse da palestinska zastava ovako udje na stadion u Izraelu za vreme utakmice njihove reprezentacije?

Carica Milica

pre 9 godina

Boze moj koliko mi znamo o Albancima,tek sad sam saznala citajuci clanke u nasim portalima!Radi istine,utakmica nije prekinuta zbog zastave,utakmica je prekinuta zbog racistickog urlanja "smrt siptarima".Nasa masinerija uporno pokusava da krivi ceo svet kao i uvek,a mi smo napaceni srpski narod.Oprosti nam boze jer oni ne znaju sta rade i sta pricaju!

sssssssssssssssssssss

pre 9 godina

Pa čitav meč do predida se navijači deru ubi Šiptara , ubi zakolji da šiptar ne postoji, ubi Hrvata da šiptar nema brata, fašitička vrijeđanja na nacionalnoj osnovi svih 40 minuta, majmunsnko hukanje za vrijeme Albanske himne ?Zatim gađanje pri izvođenju kornera Albanskih igrača bakljom, topovskim udarima,upaljačima!

Šta kažete tko je kriv ? I ona letjelica je propust organizatora , to je Srpsko nebo, očito da svašta može letat , Srbija je kriva,

Ako sam što slaagao nemojte objavit komentar !, Hvala

Trovach

pre 9 godina

@Šime...Tako je to kada igraju civilizirani ljudi, ali tu su dosli neki koji zele pobedu bez igre i casti. Nasli su Srbima slabu tacku i udri po njoj. Verujem da ni Srbi, ni Hrvati nisu toliko "inventivni", niti im 3 boda toliko znace da se njihova prljava pobeda vecno pamti. Svidja mi se izreka Aleksandra Velikog:"Ja ne kradem svoje pobede!"

sasa

pre 9 godina

Ja kao neko ko je bio na tom događaju mogu samo da kažem da kada se sve sagleda, blaži oblik reakcije publike jednostavno nije bio moguć. Na onakvu vrstu provokacije, koja je očigledno detaljno isplanirana, i kada naš igrač potpuno korektno uzima - ono-, onda sledi bahata reakcija igrača u belom, koja je ustvari prelila kap tolerancije i najmirnijem gledaocu, i nastavak je poznat... Sve u svemu šta su gosti naumili to su i ostvarili. Jednostavno zakazala je bezbednosna služba, i mi opet krivi... Pozdrav

stambolt

pre 9 godina

@ rankosuns

Taj fudbaler bi je mozda i predao organima reda ali su ga FIZICKI napali igraci albanije. I tu navijaci pocinju da ulecu na teren. Zalosno je, jadno i bedno kako se neki poput tebe prave ludi i ne shvataju da bi ovakva provokacija u bilo kojoj drzavi izazvala tezak incident. Dakle, tuca pocinje tek kada igraci Albanije fizicki narscu na naseg fudbalera.

Žaki

pre 9 godina

Ima jedan pristup o kom malo ko razmišlja ali mislim da bi i za Evropu to bilo i šokantno (šok terapija) i zbunjujuće. Sad je trenutak da mi sami napustimo i ovo i sva druga takmičenja uz obrazloženje da je sve to jedan svinjac u kom ne želimo da učestvujemo dok se i evropske i svetske organizacije ne uozbilje i na pravi način tretiraju ovakve provokacije. Uostalom sad se jasno vidi i ko je započeo sve, ne samo na na Kosmetu, već i šire sa ISIS-om kao poslednjom provokacijom.

Kolumbo

pre 9 godina

Ja samo pitam kako vas bre nije sramota?
Zaista nekad pomislim da vi ne bi bili zadovoljni ni sa Norveskim standardom i platama jer ste takvi rodjeni...NEZADOVOLJNI I ALAVI I JOS POVRH TOGA NAJPAMETNIJI
(Naum, 15. oktobar 2014 14:02)

Evo ja sam nezadovoljan i alav i biću takav sve dok mi se ne isplate sve zaostale zarade, ili bar ne prebace na režijske troškove struje, grejanja itd.
A da mi bude dobar čovek koji nas je 15 godina zasipao jednom pričom a sad nekom sasvim suprotnom - pa ako sam Srbin ne znači da sam budala. A da ne pominjem Ministra Policije kome je ovde jedini problem to što je neki klinac opsovao Presvetlog Premijera, a za bezbednosne propuste nema veze, igrala se deca valjda, šta ima se bunimo kad nisu pored te krpe zakačili i bombu.
A tebe samo pitam kako te (ili onog ko ti je diktirao šta da napišeš) bre nije sramota da svojim bot-komentarom vređaš inteligenciju mog Naroda?

herc

pre 9 godina

srbi, opet bi da ratujete, dodje par ludaka u beograd i izblamiraju se nevidjeno, a vi zagrizete udicu i opet uspete da ceo svet misli da ste divljaci. niste bolje ni zasluzili

Marko

pre 9 godina

Srpska epika, heroika i čojstvo su sinoć dobili takvu šamarčinu od „nižih bića, pekara i buregdžija“ Albanaca, da će je pamtiti kroz dobru polovinu 21. veka. Ponizili su nas :(

Analiticar sa mozgom

pre 9 godina

Ovo mi najvise lici na namestaljku iz UDBE , jer kad se god Srbije priblizi EU , Udba i Ozna krenu da prave haos.

Malo zaista zvuci neverovatno da je licno brat premijera Albanije komandovao dronom i to iz VIP loze.

Kad se na sve to doda da je ceo stadion pevao pogrdne pesme o premijeru Vucicu ( sto nije ni malo slucajno ) , sve je puno jasnije .

Uhapsen brat premijera Albanije, ceo stadion skandirao pogrdne reci premijeru Vucicu , momentalno optuzene ambasadade Amerike i EU zemalja za "navodno ucesce " u svemu ovome " , efekat se dobio, svi su skoro poverovali u tu pricu, odmah poruke po Facebooku i srpskim portalima - stop EU, smrt Americi i bla bla price.

Sa sve slagom na torti da je dron pusten ni manje ni vise nego sa CRKVE, da dodatno podstrekne delove mozga prosecnih ljudi da i da se dodatno time izazove reakcija kod ljudi.

Odmah Udbaski analiticari pricaju price da je to namerno uradila EU i Amerika zbog dolaska Putina.

A niko ne kapira da je sve mozda obrnuto, da boljsevicka Udba i Ozna ovo rade namerno da izazovu haos da bi nas opet posvadjali sa svetom i ugostili jos lepse njihovog sefa iz KGB-a volodju Putina.

Srbi pamet u glavu!
Postoje obe mogucnosti, i da su Albanci to uradili ali i mogucnost da je ovo rezija iz boljsevickih delova nikad demontirane Udbe i Ozne koji ne zele Srbiju u EU vec u azijatskoj KGB despotiji gde ce i dalje moci da pljackaju Srbiju kako zele i da rade sta zele kao i do sada.
Udba i Ozna su spremne ne sve.

PetaR

pre 9 godina

Amerika je 2001 dozvolila islamskim teroristima da im sruše 2 najveće zgrade, i pogode Pentagon, sa velikim brojem žrtava!
U Rusiji, drugoj velikoj sili, 2002 su dozvolili teroristima da drže taoce u moskovskom pozorištu, 130 nevinih osoba je poginulo, a gde su bombaški napadi u Metrou u Moskvi.. i td.
Ipak, u Srbiji jedan mali helikopter, igračka jedna sa zastavom malom kao salveta, nadleti stadion i mi smo odma najgori, najgora bezbedmost na svetu, policija, političari., svi!
Taj dron je mogao 15 dana pre utakmice da se sakrije na tom krovu crkve, a mogao je preko mobilnog da se upravlja.
Šta hoćete vi ljudi? Savršenstvo? Pa pođite od sebe, prvo sebe dovedite u red, pa onda gledajte tuđe mane!
I da se zna, nisam sns bot, ja nisam glasao uopšte, i opet neću dok ne vidim neko novo lice u politici, ali pitam se ko je uopšte glasao za sns i Vučića kad nikome danas ne odgovara? To je baš misterija neka..
Srbi su nekada delima pokazivali koliko su hrabri, pametni i borbeni.
Danas kao babe na pijaci, samo tastatura radi, i samo se ogovara, i svako nam smeta, i sve patriote iz fotelja, suvih usta od pljuvanja... u prazno!

IBRO

pre 9 godina

Pa svugde ima incidenata pa i na utakmicu madjarska rumunija je bilo pa sta.Ajde da se opametimo za druge utakmice i zabranimo huliganima da udju i to je to.Sada nemojmo da idemo bas na nivo mrznje jer bila samo jedna futbalska utakmica usli neki kreteni prekinuta i gotovo

Lester the Molester

pre 9 godina

Evo još jedne posledice, malčice značajnije: Mozgovi su upravo dali genijalnu ideju i demonstrirali je u praksi sve i jednom teroristi i drugim bolidima na svetu.Svaki fudbalski stadion na svetu je ranjiv.Zato gospodo čestitam, pecnuli ste nas.Čak i da nas izbace iz kvalifikacija nije smak sveta, a neće.Ali neko gorepomenuti će se napraviti pametan i u dron staviti/okačiti nešto ozbiljnije.I krivi neće biti samo oni, već i oni koji su im dali ideju.

Helios

pre 9 godina

Ne, to je bila samo zastava Privremene Albanije. Prava zastava Velike Albanije, koja će doći nakon Demografske Eksplozije 2, obuhvata i Solun, Niš, Kragujevac, Sarajevo i Dubrovniku. Ali tek nakon Demografske Eksplozije 3 najzad zavijoriće se i zastava Istinske Albanije, u kojoj je i Split(eš), Škubotic i Sofiju. Tek tada će vekovna - šta vekovna? višemilenijska! - borba za ugrožena im prava pravedno pobediti. Privremeno, do daljeg širenja. I nove generacije oslobodilaca i osvetnika te nepravde polagaće zakletvu na iskonskom mestu: Ljephenski Viru.
Srbeš će najzad biti učlanjen i deo EU ispunivši poslednji uslov - da nestane. Tek tako će je primiti, pravedna kazna za sve što su Srbi dotada uradili, a ponajviše za to što su postojali uopšte. EU će najzad imati dovoljno vojnika za NATO napade na Rusiju tamo gde roboti još ne mogu da se upotrebe. Veliki uspesi Monsanto hibrida maka u Afganistanu najzad dovoljno distributora za celu planetu.
Ipak ni tada ne sme opasti budnost - najveće zlo kraja XX i početka XXI veka, srpski nacionalizam, izazivač tolkih planetarnih nesreća, nikad ne spava, ni nakon sloma nepravedne viševekovne srpske okupacije Beograda.

Sve je jasno, svakog dana, kao što je bilo i sinoć. Ali to ipak mnogi ne vide jer je za njih ispod vela jedna velika misterija i neverovatna tajna. Ona glasi:
Onako je kako je.
Mi nazadni nikako da se načudimo vama EU-naprednim, pametnijim i iznad nas u svakom pogledu. Kako sve znate bolje od nas - ali ovo ne znate?

Naum

pre 9 godina

Meni zaista vi ljudi koji sebe nazivate Srbima niste jasni!
Vama niko ne odgovara,Milosevic,Kostunica,Tadic,Dacic,Cvetkovic,Djilas...sad Vucic koji skoro suplo i apsolutnom vecinom dobio izbore sa svojom strankom....
Pa ko je po vama covek za velika dela?
Mislite sacica ovih huligana itd?
Mislite da ste vi za mesto premijera?
Pa osnujte stranku,msm da je potrebno 10.000 potpisa,iznesite svoj plan i program i videcemo...ako valjate glasacemo za vas!!!
Ja pitam cemu sve ovo???
Da li je Vucic izabran velikom vecinom?Jeste!
Da li se trudi da radi posao?Trudi se!
Da li ce pobediti i za 2-3 godine na izborima?Ne znam,zavisi kako bude radio i sta ispuni od obecanog!
Pa covek je trazio samo 2 god da mu se pruzi sansa jer je premijer oko 6 meseci,alo prethodni su vam uzeli 12 god,Milosevic jos toliko...Pljujete TITA i komunizam a ziveli ste svi kao bubreg u loju za njegovo vreme.
U vreme Tita beskucnik je bio i sada ostao samo onaj lo nije hteo da radi i gradi...Isli ste na letovanja a.kad se vratite taj mesec vam legla plata i pokrila troskove letovanja...
Ja samo pitam kako vas bre nije sramota?
Pustite covek da radi svoj posao...sta god kaze nekima se ne svidja,sta god uradi kritike...
DA LI BI ALBANCI U TIRANI TAKO GOVORILI O PREMIJERU?Ne bi,zato sto znaju ko "kosi a ko vodu nosi",znaju za red i znaju za kulturu.
2 godine nije mnogo i nije dalek period.
Zaista nekad pomislim da vi ne bi bili zadovoljni ni sa Norveskim standardom i platama jer ste takvi rodjeni...NEZADOVOLJNI I ALAVI I JOS POVRH TOGA NAJPAMETNIJI,Norvezani imaju ali i rade kao "krlje",nisu nezadovoljni a mi bi da imamo sve kao i oni ali da NIKO NE RADI.E pa proslo je to vreme u svetu a polako prolazi i kod nas...

ProfesorKiksMaler

pre 9 godina

Interesuje me kako je to obezbeđen stadion kad u njega može da uleti bilo šta? I to uoči posete ruskog predsednika, kad su mere bezbednosti, pretpostavljam, maksimalne?

sravnitelj

pre 9 godina

Ne treba nam bar jos 70 godina, potom istraziti nivo civilizacije u Albaniji, ako su izasli iz mezozoika, preispitati eventualno! Za pocetak povuci ambasadora odozdo ako imamo! Na granici sa kosovom podici preventivno 3 zida od po 15 metara (sa bodljikavom zicom sa strujom), na 500 godina, da smo to uradili ranije na granici sa Albanijom ne bi bilo gubitka teritorije! Zid ima psiholosku ulogu, vidite Kinu, jel se ta granica gde je zid menjala u poslednjih 1000 godina? Ne!

Kapetan Kuka

pre 9 godina

Potrebno je HITNO izvinjenje države Albanije državi Srbiji, što su brat albanskog premijera, funkcioneri albanskog saveza i igrači umešani i povezani sa incidentom kojim se najgrublje vređa država Srbija. baška to, što je puštanje drona na veliki skup u tuđoj zemlji, nešto što se može okarakterisati kao teroristički čin. U pitanju je nešto mnogo gore i neoprostivo u zemlji koja minimalno drži do sebe. Sadržaj poruke koju je dron nosio, nije zastava Albanije (eno je na jarbolu stadiona i niko na nju nije obratio pažnju), nego poruka o TERITORIJALNOJ PRETENZIJI na dalje zauzimanje teritorije države Srbije, tj. do Niša! Državni organi Srbije su plaćeni da brane teritorijalni integritet svoje države i ne smeju da "kuliraju" kad im se pred 50.000 ljudi i celim TV auditorijumom saopštavavaju teritorijalne pretenzije prema državi na čijem su platnom spisku. Prema tome, hitno albansko izvinjenje je minimum koji potreban da država Srbija uopšte razmišlja da li će sad primiti albanskog premijera. U protivnom, poseta se otkazuje, kao što je Nemačka otkazala sastanak sa RF u St. Petersburgu.

pokazali su i ko su i sta su

pre 9 godina

Albanci, sitni provokatori su bili i ostali. Slicnim metodama su se sluzili i kod otimanja Kosova. muljanje, laganje, simuliranje, busanje u "grudi junacke" zaklonjeni iza debele zaledjine. Normalne bi bilo sramota da dodju na ovakve nacine do teritorija, "istorije" ili do bodova u fudbalu. Albanci ocigledno nemaju taj problem.

munz

pre 9 godina

Ne treba otkazati Raminu posetu zbog incidenta i samog dešavanja na terenu. Upravo bi to trebalo da bude povod da se dve države izdignu iznad primitivizma. ALI posetu treba otkazati upravo zato što se zvanična Albanija netom saglasila sa incidentom. Sam Rama je potrčao da na twitteru, čemu li, optuži Beograd, dok je bivši predsednik i premijer Albanije Salji Beriša u jednoj rečenici koristio reč “varvari” i “pobeda”. Posetu treba otkazati, a ne odlagati. Neka EU vidi šta će sa ovakvim državama, kao što su s nama kada smo koristili tu terminologiju.

matko

pre 9 godina

Buduci da ne zivim u evropi, nisam gledao utakmicu na Tv.
Samo me zanima odakle je zapravo dosla ili iskrsla ta 'dron' letjelica?
Kako se moze ona lansirati na stadionu i njom se upravljati neopazeno od ikoga ukljucujuci i nadzorne kamere?!

stribor

pre 9 godina

Ako su Albanci (zbog drona sa zastavom velike albanije) izasli iz mezozoika kako neki ovdje tvrde u kom su razdoblju srbi koji su skandirali "ubi šiptara", palili nato zastavu i zvizdali na albansku himnu, pa gadjali kojecime albanske igrace?

goran

pre 9 godina

ja ne znam koliki je domet radio uređaja kojim se upravlja dronom, ali predpostavljam da on nije takav da bi se njime moglo upravljati iz centrta Beograda, što znači da je to čudo neko uneo na stadion, što, opet, znači da je zakazala policija.
takođe kao i mnogo puta u dfnašoj bližoj isotriji,smo i sinoć od gotovog napravili veresiju, na taj način što je opet policija napravila propust i dopustila da par huligana utrči na teren, gde je nastala opšta tuča sa igračima Albanije.
treće među prvima je na teren istrčala ona bu.ala Ivanov koji hapšen u Italiji, pa se pitam kako je moguće da je on uopšte ušao na stadion da gleda utakmicu koja je označena kao utakmica visokog rizika? čiji je to propust? Ali to nije važno za ministra policije, važno je to što je neka još veća budala izletela pred kamere i uvredila premijera.
pravljenje od gotovog veresije se odnosi na to što smo umesto utrčavanja na teren raznih idiota trebali da to sprečimo i da sve ostane samo politička provokacija sa albanske strane, ovako će UEFA morati da vaga između te provokacije i realne činjenica da je u jednom trenutku na terenu bilo i ljudi sa tribina koji su se fizički obručanavali sa albanskim igračima, tako da će nam na kraju biti kriva UEFA, a ne mi sami, a verovatno će neko od policije da popije otkaz ponovo, ali ne zbog činjenice da je došlo do očiglednih bezbedonosnih propusta nego zbog toga što je neko propustio da spreči navijača da istrči pred kamere i vređa premijera

Pera

pre 9 godina

Kakve nesposobne i nepismene (dr-mr) imamo na vlasti... J****e, Albanci, j****e! Uostalom, mi cemo i da nagrabusimo, a poznati demagog koga su spominjali sinoc na prenosu, tesice nas da je moralo tako da bude, jer ce nam biti lose da bi nam bilo bolje!

nikola

pre 9 godina

bilt...devenport..ocito albanski ljudi...pitao bih sta bi bilo da je nemacka igrala u tel-avivu.i da su jevrejima nemci ubacili zastavu sa kukastim krstom....da li bi tako reagovali bilt i devenport..zandarmerija je sinoc pokazala celoj srbiji da bojkotuju sadasnju vlast...a Vlast je jos uvek nigde nema..osim dr Stefanovica koji se zgrozio to sto ceo stadion vredja gosn CARA...a ne zbog toga sto je DRON mogo da ispusti C4..eksploziv na publiku..Dno Dna..cak i Olja ostade ni kriva ni duzna bez UTISKA...LAKO JE NEKOME DA IMA 55 posto glasaca kad opozicije nema ni na bugarsko-rumunsko-makedonsko-crnogorskim televizijama...i tamo su zabranjeni..poz za B92

annno

pre 9 godina

# Carica Milica #

SEDI 1 !!!!

To isto su i HRVATI vikali nasim fudbalerima u ZG pre godinu i po,ubi Srbina,Srbe na vrbe....za dom spremni!
Da li je utakmica prekinuta i HNS kaznjen????
Ako ti je toliko stalo do njih,ti se preseli u Tiranu da zivis...

Гојко, Република Српска

pre 9 godina

Не разумијем како сте тако испали наивни ( глупи* ) да насједнете на тако јефитину провокацију . Како би било лијепо :
1. Фудбалер који ухватио заставу и на интервенцију супротног ирграча и гурање исценирао фаул,
2. Није било упада хулигана ( идијота ) у терене .

Овако у најблажем случају ова утакмица ће бити регистрован да су је гости добио 3 - 0 и биће те кажњени забраном играња пред публиком.

Еј али Вас увијек насанкају и Ви се примите а да сте били имало паметнији моглисте цијелу провокацију натјерати на Вашу воденицу.

šime

pre 9 godina

albanci su možda odgovorni sa dron, ali srbi su sigurno odgovorni za ulazak navijača i fizički napad na albance na terenu.

ne znam kome je to trebalo. igračima iz obje momčadi sigurno nije.

kaže netko da je bio prijedlog da se igra pred praznim tribinama? pa igra se zbog publike i gledatelja.

Mislim da su utakmice hrv-srb mala beba za ovo što se dogodilo. pa jedva da smo imali žutih kartona a kamoli da netko uleti na teren.

izgubili su ljubitelji nogometa i igrači a tko je dobio pokazati će vrijeme.

pravo

pre 9 godina

@ljubo Ne poznajes pravo. Postoje sporazumi izmedju drzava, po kojima su drzavljani jedne zemlje iskljucivo u nadleznosti svoje drzave bez obzira gde naprave krivicno delo. Izruce se svojoj drzavi pa im se tamo sudi. Takve sporazume je Amerika potpisala sa vecinom zemalja u svetu. To sto mi mislimo o tim sramnim sporazumima je jedno, ali Amerika kakva god da je brine o svojim drzavljanima, ko god da su i sta god da rade, za razliku od nase banana drzave koja ne zna da zastiti posten svet.

Labud

pre 9 godina

Ima jedna pozitivna stvar u ovome svemu, a to me kao lingvistu raduje: naime, bilo je ovih dana dosta komentara Albanaca, verovatno sa Kosova ili juga Srbije, i poznavanje srpskog jezika je u nekim slucajevima bilo cak i iznad standarda prosecnog srpskog komentatora (negacije, superlativi prideva ili pridevske imenice), te mozemo slobodno reci da srpski jezik ima daleko vise govornika od etnickih Srba ili gradjana Srbije, u to ne racunajuci strance tipa Davenport, koji opet zna bolje srpski nego mnogi lokalci. Talk about silver lining

Dule

pre 9 godina

@IBRO: Ne mislis ti valjda da su (srpski) huligani pustili tu letelicu? Sve to ima mnogo siru politicku konotaciju. Sve je to smisljena provokacija pre svega politicara iz tebi susedne Albanije. A ne sumnjam da su u to umesane i strukture sa KiM.

marija

pre 9 godina

Albanija nije mogla da napravi vecu glupost.
Autogol u gostima, komsije iz Albanije.

Citav svet je video ko ste i kakve su vam namere.
Veciti izvor nestabilnosti u Evropi.
Veciti i nepopravljiv.

Trovach

pre 9 godina

@carica Milica...Verovatno su albanci, revoltirani i uvredjeni povicima i zvizducima srpskih navijaca, na brzinu izvezli zastavu, sklopili dron i daljinski doturili bratu.
P.S. I mene je bilo sramota zvizdanja na himnu. Veci efekat bi postigli da su ih iskulirali (i himnu i provokaciju).

BuduciGradjanin

pre 9 godina

Lako nas je isprovocirati a jos lakse napraviti idiotima. Dobrodosli u zemlju gde se idioti igraju predstave "Uplakana devojcica i nestala cokolada", a ljudi cute i gledaju.

analiticar amater

pre 9 godina

posledica je da i predsednik i premijer srbije cute. vec je pola dana proslo, a ova dvojica nemaju potrebu da uvredjenu javnost obaveste o tome sta nameravaju i ko ih je naterao da puste nezeljene osobe, pa jos i da im se izvinjavaju i sve sa pratnjom ih ispracaju na aerodrom.

DL

pre 9 godina

Realno je morao da na stadionu bude bar jedan snajper. Predsednik drzave je bio prisutan, a i bila je utakmica visokog rizika. Taj snajper bi resio sve za 2 sekunde. Ovako smo opet dokazali da smo 0 od drzave.

susjed daje podršku

pre 9 godina

Zastava velike Albanije koja uključuje sve etničke Albance i teritorije susjeda a do tog treba doći nasiljem i oružjem...kakvi divljaci ti Albanci..očekujem da im Nikolić i Vučić objasne koliko je to Primitivnoo i zaostalo

zack

pre 9 godina

Iako to albanci ne kapiraju, ali mnogo vise su sami sebe izblamirali nego Srbe tom velikoalbanskom zastavom i svim tim pateticnim preformanskom koji su izveli, ponasanjem i izjavama albanskih politicara i fudbalera. Na zalost nece to jos dugo ni ukapirati posto su momentalno Albanci na vrhuncu narcisoid-sovinistickog zanosa u kojem su ostali narodi na Balkanu bili pre nekoliko decenija a normalni narodi jos pre nekoliko vekova. Nadajmo se da ce im stici nesto do mozga ili ce im mentori primeniti pedagogiju pre nego sto zapocnu neki veci sukob koji ce nas sve skupo kostati.

kloc

pre 9 godina

Koliko me sramota covece.Nije uopste vazno ko je poceo,ko je vise kriv dosta mi je vise bezumlja i nasilja pa ne prodje par sedmica bez skalndala na drzavnom nivou.

Beks

pre 9 godina

Sramota za Srbiju kao domacina i fss kao organizatora utakmice. To je potpuni debakl ,Osiguranje je potpuno podbacilo .Zamislite te srpske navijace koji su uletjeli na teren bez ikakvih poteskoca da udare igrace gostujuce ekipe da su imali nozeve ili koje oruzje !
Svaka cast na sportskom i ljudskom ponasanju Ivanovica i Kolarova !

bezimena

pre 9 godina

A šta ako iza svega stoji neka od domaćih bezbednosnih službi... iz njima znanih razloga? Zašto svi tu opciju isključuju?
(Pile, 15. oktobar 2014 18:29)

Zato što se samo jedna verzija agresivno nameće, iako ni jedan jedini dokaz da je drotom upravljao neki Albanac, javnosti nije ponudjen.
Moju sumnju je odmah pobudila tvrdnja da je zastava doletela sa pravoslavne crkve...kanap...mislim, stvarno...kao da je spajdermen, na nepoznatom terenu se snašao da ostavi dron, pobegne itd.:)))

Časno do kraja

pre 9 godina

@Zašto ga nisu uhapsili? Pa pitajte to političare koji su potpisali sporazum da se američkim državljanima ne može suditi na teritoriji Srbije.

Zox

pre 9 godina

Albancima i ne treba fudbal, sport, takmicenja, napredak... Njima je dovoljna i Velika Albanija koja, doduse, nikad nije ni postojala vec je samo pusti san na stetu komsija, a svi znamo da nista nije vecno pa cak i da se ostvari taj njihov san - da znaju ne bi vise nikad pomenuli "sanak pusti".

Doduse, ko je sa njima dobar? S kim su oni "prijatelji" sem sa USA, a i to je "ono" za pare... Gde su oni to ostavili trag sem u kriminalnim dosjeima i u kanalima droge? Kakav bi tek monstrum od drzave bila ta "velika"? Nazalost, njihovu, vrlo brzo ce rasplet, samo mi zao nas glupih Srba koji grle svoje neprijatelje... I jednom kad se Srbija digne opet (neminovno, takva nam je karma - dole, gore), sve cemo im oprostiti... Do sledeceg noza u ledja...

Milan

pre 9 godina

Samo razmisljam... Da li iko moze da zamisli sta bi bilo da se ovakva provokacija desila u Beogradu, glavnom gradu drzave, za vreme vladavine Josipa Broza? Sta god da je radio i kakav god da je bio, mislim da bi posledice po albanski narod bile izuzetno ozbiljne, potpuno nebitno sa koje strane granice.

edukacija

pre 9 godina

Nisam ja insistirao ni na čemu. Osuđujem nasilje i pol. provokacije sinoć na stadionu. Sada je na vladama ovde i u Tirani da— Michael Davenport (@DavenportEUSrb

Sta je teo reci O.o

Nicaze

pre 9 godina

Ma morate biti malo realni, nasamarili vas ljudi ko posljednje levate, onako realno. Rezultat ce biti registrovan 0:3 za Albaniju, ne zato što je onaj skinuo zastavu i zgužvao je, već zato što su uletjeli navijači na teren i napali igrače, a pravila UEFA-e su jasna niste fino organizovali utakmicu i zbog organizatoraa je došlo do nemira. Jasno je Albanija ide na Euro pobijedili su dvija velika konkurenta, Portugal i rasturili Srbiju 0:3 i poboljšali gol razliku.

Pevac

pre 9 godina

Kako bi se nase '"obucene" bezbedonosne sluzbe odbranile od moguceg scenarija da desetak sofisticiranijih i brzih dronova krenu istovremeno u napad na vise strateskih objekata ? Mozda probaju snajperima da ih skidaju . Koliko smo mi naivni i sirovo obuceni pa to je cudo jedno. I sada po vrh svega mozemo i medijski da budemo infatilni i da albanci na zapadu ne sede skrstenih ruku i da vrse pritisak na UEFU da su oni toboze opet zrtve. A sa druge strane dotle ce nas veciti predsednik FSS da razmislja kako da ostane u fotelji i da putem saopstenja plasira bajke kako ce biti utakmica registrovana u nasu korist, kako je Platini "prijatelj" njegov .

Velibor

pre 9 godina

Ja bih imao pitanje za dotičnog ministra:šta je radila služba državne bezbednosti i kako je mogla da dozvoli uletanje drona u stadion?Da li je on svestan da je potencijalni teret na tom dronu mogao da pobije hiljade ljudi na stadionu?Da li nam razne kojekakve službe služe samo za to da bi se kurčile na auto putevima kojekakvim rotacionim svetlima, besnim automobilima i bahaćenjem a nas obične smrtnike istovremeno ponižavali a sve tobože u cilju nekog višeg interesa.Sada, kada su trebali da pokažu na delu to što rade, ispali su najobičniji nesposobnjakovići.Da je ministar moralan,kao što nije,u najmanju ruku bi podneo ostavku zbog silnih propusta, nesposobnosti njegovih kadrova i ugrožavanja života hiljada i hiljada ljudi na stadionu.

gresis ..........

pre 9 godina

Jedna skupa igracka i krpa na njoj su najveci problem u Srbiji. Blago nama.
Vidim da ce mi se kursevi nemackog brzo isplatiti
(jimifix, 15. oktobar 2014 13:02)

Nemoj da budes siguran da ce ti se isplatiti brzo ti kursevi Nemackog, ni ovde vise ni malo ne cvetaju ruze.A sto se tice te krpe i slicnih , ovde ce tek biti takvih problema do mile volje.Polako pocinju i ovde da se dizu na bunu a ima ih ne zna im se broj.
A biti, sto bi mi rekli "tikva bez korena" je mnogo tesko,samo da znas.

Hoću 158 pluseva

pre 9 godina

snimak pokazuje da srpski igrač broj 8 (nepotrebno) prilazi Mitroviću i trga od njega platno, i tek onda dolazi Albanac, ne nasrće fizički na njega, već samo otima platno, okreće se od njega i pokušava da se udalji ..

analiticar amater

pre 9 godina

@Doktor

sta mislis, da nam onda vrate tri boda iz Djenove, poniste sve kazne i kazne Italiju?
mi smo tamo bili gosti i Italijani su organizovali utakmicu......

nemacka

pre 9 godina

koje ludilo! sad fudbaleri, citaj i drugi sportisti, osim na fizicke i psiholoske pripreme treba da idu i na bezbedonosne. da znaju kako da se ponasaju u ovakvim situacijama. a fudbal, pa to je mrtav sport, ne zbog fudbala vec zbog navijaca! u svakom slucaju podrska srbiji!

PPeca@SER

pre 9 godina

Udruzena akcija Srbija, Makedonija i Grcka...

Da, ovog puta Makedonija i Grcka moraju da se udruze... da objasne Amerikancima koji pricaju Engleski... da objasne Kanadjanima koji pricaju Engleski i Francuski... da objasne gradjanima tzv. Kosova koji pricaju Albanski... da na planeti Zemlji originalno postoje samo zemlje koje imaju jezik koji se zove po toj zemlji. Kinezi Kineski, Rusi Ruski, Nemci Nemacki, Francuzi Francuski, Englezi Engleski... Srbi Srpski.... Sve ostalo je izmisljotina.

Ili, bolje reci, ima zemalja koje postoje samo zbog toga sto je Kolumbo svojevremeno zalutao trazeci biber.

I to pokrenuti preko medjunarodne zajednice.

Neko spolja

pre 9 godina

Šta se desilo desilo se. Nema nazad. Jedni srećni, drugi tužni, treći ljuti. Većinu sveta baš briga, tamo neki divljaci ni fudbalsku utakmicu ne mogu da odigraju do kraja. Eto, na to smo spali. Čisti se polako magla koja prekriva događaj, javili se čak neki iz Makedonije na FB da oni stoje iza svega.

Ali meni ipak jedna stvar nije jasna. Taj dron je odnekle doleteo. Odakle i kako to da za vreme utakmice najvećeg mogućeg rizika niko ne obrati pažnju na balavce(?) koji u okolini stadiona (iz crkve???) pripremaju kanape i puštaju dron sa onolikom crno crvenom zastavom? Da li ima nekog da odgovori na to pitanje. Mogla je na dronu da visi bomba npr.

Ili da postavim pitanje malo šire. Da li naša država (ne samo organi bezbednosti, već i obični građani) uopšte funkcioniše?

acika

pre 9 godina

Za sve ovo smo sami krivi!! Ovo na i je organizovao i pripremio Dačić jer je još uverenje ona stara komunistička i populistička ulizica kojoj nije u interesu napredak i boljitak Srbije

Sa_BiH

pre 9 godina

Najveći je propust što je onaj Popov (ili tako nešto) ponovo bio u prilici da napravi nered. To će biti i najjači dokaz za lošu organizaciju i prevenciju nereda od strane organizatora i države. Sad je čak uspio i na teren izaći. Da je sve ostalo na sukobu igrača... ali ovako... UEFA će biti nemilosrdna.

e

pre 9 godina

U dva navrata pre utakmice trener Albanije reče: Srbija je favorit, ali mi znamo kako ćemo sa njima jer poznajemo njihove slabosti i to ćemo iskoristiti.Da su to uradili bilo gde u svetu bili bi diskvalifikovani, ovako mi ćemo biti kažnjeni. Kao i većina ljudi volim sport, ali ovo nije sport pa ako nas osude stvarno mislim da izađemo iz fife, eto im Albanaca iz svih albanskih država pa neka se sa njima preganjaju. Mi bi morali biti iznad toga.

tanja

pre 9 godina

Vlast nam je takva da jedna igracka moze da bude okidac za njen odlazak sa vlasti,a odlazak je zbog neznanja,lazi,nerada,samohvale,patetike,kuknjave,napada na siromasne...duga je lista

anoniman

pre 9 godina

Pa sada ukoliko padnemo na zamku nekih huligana onda je odlicno.Premijer Albanije mora da doputuje u Beograd i lepo sa Vucicem neka osudjuju provokacije sa obe strane i tako nastavlamo i idemo dalje.Sada zbog nekih huligana ne smeju dve Drzave da ostanu po blokadu.I bas ova blokada je rezultat ovoga sto se desilo.Jos nesto da se zna da brat Premijera Albanije nema nikave veze sa ovim sto se dogodilo u stadionu Partizana to je on licno Demantovao.

student

pre 9 godina

@ Kosovski ciklus

Hajde opet da razmislimo o onome "uzrok-posledica". Ruku na srce, o huliganima imam samo najgore misljenje. Ali gledano malo objektivnije, zasto postoje isti!? Pa zato sto nam je drzava uredjena tako, da je narod nezadovoljan, nema sta da radi u svom zivotu, i ode na utakmicu, iskali bes i nadrogira se jer nema gde.

Jututunski lakmus

pre 9 godina

Ovo je bolan, ali i otreznjujuci primer koji pokazuje kako u Srbistanu deluju snage koje bi trbalo da nas stite od nasilja i terorizma. Na ovaj dron mogla je da bude zakacena i neka bomba. Tesko onoj bezbednosnoj sluzbi, cije funkcionisanje zavisi od politicke volje ili intervencije neke strane ambasade.

santa justa

pre 9 godina

pa srbi su cijelo vrijeme skandirali gluposti, organizatori ste i šta sad ,krivi albanci za sve? srbima su uvijek drugi krivi!
(zar nije tako?, 15. oktobar 2014 14:02)
Pa i Italijani su bili organizatori onomad u Djenovi pa smo mi popili kaznu. Daleko da je ova zemlja uredjena ili normalna ali....

srb

pre 9 godina

@doktor a u djenovi ko je bio kriv? Domacin ili mi? I ko je kaznjen? Sledeci put kad pomislis da napises nesto lepo razmisli da li pises gluposti...

Pogled iz komšiluka

pre 9 godina

Loša organizacija tekme, unošenje drona,upad navijača na teren i udaranje albanskih igrača rezultirati će sa tri boda za Albance.

Kolumbo

pre 9 godina

@Carica Milica, videli smo svi u direktnom prenosu šta se dešavalo i ko je koga prvi napao, tako da nema smisla da nam bilo šta tumačite svoje viđenje Istine.

Слободан

pre 9 godina

ако се знало данима унапред да се инцидент припрема зашто није благовремено спречен?

Cveta

pre 9 godina

PODRSKA IZ SPLITA ZA HRISCANSKU BRACU! HRVATSKA JE UZ SRBIJU!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0

Hvala,ziv bio/la!!!

Bezbednost

pre 9 godina

Pitanje za bezbednosne strukture ove zemlje:" Sta bi se desilo, da je na letelicu bilo zakacemo nesto drugo? I da li to moze sa uradi bilo ko i gde god u nasoj zemlji tako opusteno i pored toliko obezbedjenja?

VOLIM DEVEDESETE

pre 9 godina

Ee para od droge sve može, i šta kao ameri o ovome nisu znali. A vi idalje kupujte njihov iphone.
Najkraće albanezi su ovime dokazali koliki im je iq.

kiki

pre 9 godina

pitanje za ambasadu SAD zasto vasi gradjani kad putuju Evropom nesmeju da kazu odakle su?Zasto ovi drugi kojima ste podelili pasose mogu da se hvale,da su drzavlani SAD/pa makar neziveli u SAD/

Jovan

pre 9 godina

Citam komentare diskutanata iz susednih drzava(konkretno Hrvatske), pa to je za neverovati...sta oni pisu. Po njihovom misljenju 'Srbi su krivi i odgovorni' sto su Albanci(one grupice pojedinaca koje su ipak uspele da dodju do Bg) jos na dan utakmice lepili albanske oznake, oznake UCK itd po nekim delovima u centru grada. Po njihovom misljenju FSS je 'kriv' jer su Albanci pustili drona sa zastavom koja promovise mapu Velike Albanije, i kosovskog teroristu i zlocinca Jasarija. Po njihovom misljenju nas fudbaler i nasi navijaci su 'trebali da mirno posmatraju velikoalbansku provokaciju i da dopuste da Takva zastava(jer to nije bila sluzbena zastava Republike Albanije) viori iznad stadiona? I kad su albanski igraci prvi nasrnuli na naseg igraca, koji je hteo da ukloni tu provokativnu zastavu. Pa gde ima tako nesto? Da li bi oni recimo u Zagrebu ili bilo gde 'dopustili' takve smisljene provokacije? Naravno, ne bi. Al zato dodju ovde da pametuju. Sto se tice skandiranja navijaca, ok ni to nije primereno, slazem se. Al, to nije opravdanje i ne moze bii opravdanje za provokaciju sa zastavom na kojoj je mapa Velike Albanije, i slika teroriste Jasarija. Osim toga, na dan utakmice, pre stadiona niko nista nije skandirao, pa su opet grupice albanskih pojedinaca izveli provokaciju, sa lepljenjem albansih oznaka(recimo u knez Mihailovoj ulici, na Trgu). Prema tome, gledano po redosledu, i objektivno, albanska provokacija na dan utakmice i na utakmici je uzrok. A bes navijaca je reakcija.

Mirko

pre 9 godina

Pa krajnje je vreme da se postavi ta mreza izmedju tribine i terena, kao sto su Englezi odavno uradili, pa igraci su direktno izlozeni divljastvu navijaca, treba iz zastititi.

Boris

pre 9 godina

Ovo nema veze sa fudbalom,planiran politicki incident.Sta su ocekivali,da naprave nerede u Beogradu?Srbi su pokazali dostojanstvo.Bravo za igrace i za vlast Srbije!

Miki Au

pre 9 godina

Red je da svi Slaveni ramu uz ramu shvatimo tko smo i tko je nama neprijatelj, ovo jucer ja otišlo predaleko, živeli Slaveni, vidimo se napolju za 20 godina

Bivsi navijac

pre 9 godina

Setajuci sinoc negde oko 20h,iza zgrade PUTEVA SRBIJE,bulevar Kralja ALEKSANDRA 280,TKZ.2 PARK,TRI KLINCA OCIGLEDNO NAVIJACI,OKO 16-18 godina,obuceni u maskirne pantalone,osisani,pricaju o nekoj ALBANSKOJ ZASTAVI,nisam cuo sve jer su umukli kada sam prolazio.CISTO DA SE ZNA OKO 1 SAT PRE POCETKA UTAKMICE.Inace to mesto je poznatopo okupljanju pubertetske omladine,koja je em bez kontrole roditelja,em je PIJANA SVAKO VECE,EM JE TUDA OPASNO PROCI.

Milan

pre 9 godina

na onoj letelici je mogla da bude i bomba.
teroristi vam dolaze u drzavu,a vi ih docekujete kao neke "prijatelje".
ova vlast se svim silama trudi da zastiti sebe i svoje,a narod i drzavu ko j**e.

Vlajko

pre 9 godina

Zivimo u svetu gde vazi zakon jaceg. Negde imam utisak da se nista od ovoga u poslednjih 25 godina ne bi desavalo, da je Tito imao nuklearni arsenal. Ko se jos tako otvoreno petljao sa nuklearnom silom. Sredstvo masovne destrukcije u funkciji faktora stabilnosti

Sima

pre 9 godina

Naravno da ne zele da komentarisu i da zale. Gde je Kirbi kad neko isplanirano napravi haos i kaze aha ja sam amerikanac moze mi se. Mogo je bombu da ubaci i opet bi ga pustili. Kad ovako se prave mutavi odmah znam da su umesani.

bidermider

pre 9 godina

Uvek glodanje medjusobno oko ubacene koske. Nedelanje nadleznih, vlada zaokupljena anahronom paradom, strajkovi i neimastina.
Dole vlada!

Petar

pre 9 godina

Taman da se skrene OPET pažnja sa pravih problema.
Ajmo sada da brujimo o dronu godinu dana, a ja idem u Pakistan da berem maline za 10 evra, jer je to odlična prilika za mene, pošto ne želim da radim u Srbiji za tako veliku platu, a i smaraju me sa ponudama za posao non stop.

Bivsi navijac

pre 9 godina

Nista ovo nije slucajno.Ne u smislu SVETSKE ZAVERE,nego se bojim da je ovo kontra udar Odredjenih politicara iz NAJVISEG VRHA VLASI.

marko_sthlm

pre 9 godina

Srbija pod hitno da otkaže najavljenu posetu da ne bi bilo da Albanija to učini i to predstavi kao još jednu "pobedu nad varvarima"

master

pre 9 godina

Takve smisljene provokacije ne sme da naruse i zaustave ono sto je do sada postignuto.Ne moze nekolicina supljoglavih i onih od kojih njihove kolovodje imaju podrsku i dobijaju instrukcije od pojedinih politicara, da rukovodi zemljom i sire mrznju koja nikada nikome nije donela nista dobroga.Treba ispitati okolnosti i procesurirati one koji su u tome ucestvovali,to je posao policije,istraznih organa i sudova,a ne nekolicine usijanih i supljih glava.Samo stroge kazne i da vidis kako ce se smanjiti broj tih kabadahija i bolesnih umova.U pravnoj drzavi kabadahije i kriminalci nisu jaci od nje,u Srbiji nije taj slucaj,jer imaju podrsku u vrhu zemlje.U zemlji u kojoj vladaju plagijati,preko veza i kupljeni masteri,stari prevaranti i kriminalci,nema leba!Takvima su uzor Putin i slicni.

pablito

pre 9 godina

Nase otkazivanje posete bi bio autogol, potpuno nediplomatski.
Ispali bi gluplji nego sto vec jesmo. Pustiti drugu stranu da se izjasni o tome pa ako oni otkazu minus njima.
I smanjiti dozivljaj u nasim medijima.

Simke

pre 9 godina

(Bezbednost, 15. oktobar 2014 13:39)

Nama, ipak, ne prete teroristi, nemamo nikakvih pretećih poruka niti nas ucenjuju za nešto, jer ne znam ni ko bi ni zašta bi? Kosovo su uzeli.
U svim ex ratovima mi smo izgubili teritorije.
Realnija slika bi bila da se među našim ljudima, bivšim ratnicima koji su ratovali, među onima koji su izgubili sve, pojavi grupa koja bi terorisala po albaniji, hrvatskoj i td.. Zato se do dan danas u Srbiji nije desio teroristički čin!
Jer zašto bi neko napadao državu koja je izgubila, koja nije uspela da odbrani svoju zemlju? A ako i postoji neka opasnost od terorista, malo je teže ipak napraviti bombu koja bi imala efekta, nego prikačiti jednu salvetu na igračku u toku fudbalskog meča. Na kraju krajeva, sve je još neizvesno, ko zna, možda su naši ljudi umešani u sve. Možda albanci i nisu moglui da izvedu sve ovo, bar ne sami, bez saglasnosti nekoga iz naše vlasti.
Treba da se postavi pitanje ko šta dobija od ove provokacije?
Albanci slave, ali ni oni ne znaju šta, jer UEFA siguran sam neće dodelit pobedu njima, već nama, ili reprizu utakmice na neutralnom stadionu bez publike. A što se tiče politike, možda je nekome iz naše vlade ili opozicije bio potreban ovaj skandal?, pa su iskoristili ovu utakmicu znajući da će svi naravno sumnjati u Albaniju!

Srba

pre 9 godina

... da li mislite da postoji i promil sanse da palestinska zastava ovako udje na stadion u Izraelu za vreme utakmice njihove reprezentacije?
(Škomrak, 15. oktobar 2014 16:34)

Ne, nema šanse, mi smo najgori na svetu.
Ali 1972 na OI palestinski teroristi su ubili dvojicu Izraelskih atletičara, ostale držali kao taoce. Dalje; nisu unosili zastave ali su otimali autobuse, rušili zgrade, škole, zauzimali brodove, sve to sa velikim brojem nevinih žrtava.
Plus skorašanji napad na Izraelske turiste u Bugarskoj gde su ubili sedmoro ljudi.
Ali nema to veve sve, jel da?
Bitno je da se ispljuje što više naš narod i naši ljudi, ma koje funkcije radili, uvek neko drugi to bolje radi, uvek je neko drugi pametniji, opasniji, snalažljiviji.
Porediti ovu nebulozu sa terorističkim delima koji se dešavaju širom sveta je u najmanju ruku nezahvalno, bar prema žrtvama pravih terorista.
Ne prizivajte zlo i ne cmizdrite i ne pljujte bez potrebe.
Malo se umite i popite čaj neki i pritisak će da se smanji. Poz.

albanac svercer drona

pre 9 godina

Ja mislim da ce UEFA doneti neku politicku odluku gde su obe strane krive i bice kazne kao za provokacije (za vas osecaj) , za nas to je zajeb....ja i kazne FSS-e za propuste u organiziranje ove osetljive utakmice. Ja bih jos hteo da dodam kako je moguce da neki navijaci albanije (kojih nije bilo)mogu da potresu citavu Srbiju. Pozitivna pouka od svega ovoga je da ce sve zemlje bivse Jugoslavije na sledecim medjusobnim utakmicama organizirati bolje i bezbednije nego sve EU zemlje (100% garant).

kada autosovinizam pojede mzoak

pre 9 godina

@bezimena

Totalno u pravu si, i meni je sve bilo sumnjivo od pocetka. Kao prvo, gde bi Albanci uradili nesto nesportsko? Oni su direktni potomci Ilira i narodnajstariji i ima dokaza da su Albanci i izmislili fudbal kao igru. Ma sve su to srBske sluzbe organizovale, oni ubijaju Srbe ako treba, pale srpske crkve i manastire po Kosovu, vezu i heklaju konture velike Albanije pa onda to pustaju na dronovima... Ma cudo jedno na sta je sve spremna srbska tajna sluzba. Neki pricaju da masoni vladaju svetom, ali nije tako, srBska tajna sluzba je ta...

zlo i naopako

pre 9 godina

Očigledno da teroristima sa Kosova ne odgovara da Srbija i Albanija uspostave dobre odnose. Kosovski teroristi bi hteli da kontrolišu mnogo veću teritoriju. A Amerima to, u nekom smislu, za sada odgovara.

Kinta kaplje, a?

pre 9 godina

Sledeća 'manifestacija' u organizaciji naših prostituiziranih NVO i doći ću s dronom u obliku osnovne jedinice građevinskog materijala. Dosta je bilo kvislinštva!

Buba

pre 9 godina

Svi koji smo rodjeni u Americi trenutno krijemo nas pasos ,jer nazalost niko u Evropi niti u Aziji nije spreman da nam otvori bankovni racun. I zato srecom koristim srpski koji je najbolji. Ne znam kako je ovaj Rama mogao da dobije nas americki pasos . Ko je njemu uopste dao americko drzavljanstvo I po kom osnovu ? Ovo ce se proveriti I taj koji mu je dao ce morati da odgovara.
moram vam reci I da je moj otac rodjen u Chicagu kao I ja , a sada mi zbog ovakvih ispastamo po svetu koji nas zloupotrebljavaju. Srbija je oduvek bila veoma bliska I bitna za Ameriku I voljena .Tako da ne treba dozvoliti da zbog ovakvih Srbi imaju los stav.

sladjana

pre 9 godina

Pitam se kolika će biti cena naše gluposti, uobraženosti, servilnosti. Jedino mi je žao fudbalera, oni su bili na visini zadatka, pa makar i izgubili.

Pošteno

pre 9 godina

Ovo piše u zagrebačkom JUTARNJEM LISTU:

"Nogomet nikada ne bi trebao služiti za iznošenje političkih poruka. Snažno osuđujem ono što se dogodilo u Beogradu", objavio je Blatter na svom "twitteru".

Utakmica Srbija - Albanija prekinuta je krajem prvog poluvremena pri rezultatu 0-0 nakon što se iznad travnjaka pojavila zastava Velike Albanije koju je prenosila bespilotna letjelica. Srpski reprezentativac Mitrović ju je skinuo nakon čega su ga napali albanski igrači. Potom su na travnjak uletjeli gledatelji koji su fizički napali albanske igrače.

miki

pre 9 godina

Lekcija za sledeci put je stadio ne dozvoli upad bilo koga niti bacanje bilo cega. Ko hoce da provocira neka to radi, ali ce i da snosi posledice! Ovako, i mi cemo da snosimo posledice bez ikakve potrebe. Provokacija jeste, ali i dobro je sto je to uradjeno. Sada je bar svima jasno cilj Albanije i albanskih nacionalistickih grupacija. Deo Crne Gore, deo Grcke, Srbije i Makedonije. Hvala za zastavu uzgred.

atlet

pre 9 godina

Interesantno pitanje: da li su Olsi Rama, i njegov rodjeni brat Edi Rama, premijer Albanije, istih/bliskih političkih stavova? Ili možda ima (značajnih) razlika?

Miske iz Krusevca

pre 9 godina

koliko sam cuo i Srbi i Albanci ce biti kaznjeni,cuo sam i da se Albanci hvale za sta su uradili ali ustvari i njima ce se uvoditi sankcije isto koliko i nama.....Ako Albanci dobiju kaznu trazi ce od ministarstva odbrane da im se ukinu sankcije.....

Micko

pre 9 godina

Utakmica nije prekinuta nakon skandalozne provokacije albanskih navijaca, vec nakon ulaska navijaca sa tribina i napada na albanske igrace. Ne lazite ovaj jadni narod i bolje ponovite Insajder o navijackim grupama i krimunalu oko njih.

Petronije

pre 9 godina

Interesantno je da, nijedna strana, domaca i strana ne pominju da je na toj utakmici bio predsednik Srbije (kakav je, takav je) i da je dron mozda bio pokusaj atentata na predsednika. Niko, bas niko ne spominje Tomu. Svi znamo da je marginalna licnost ali bas toliko??? Kako bi reagovala SAD da na utakmici gde je Obama doleti dron? Pa bio bi haos, a kod nas, nista, niko to i ne spominje. SRAMOTA za drzavu, za naciju, za obavestajnu sluzbu

Komsijina Krava

pre 9 godina

Ne treba sumnjati da ce obje strane biti kaznjene. Srbija kao organizator s previse propusta od kojih je hukanje himne najmanji, ali ulazenje navijaca i napad na albanske igrace su formalno nedopustivi.

Albanci ce biti kaznjeni zbog nevidjene provokacije, koju mozda nije organizirao niko sluzbeno, ali koliko sam pratio jos niko s albanske strane nije osudio. Tehnicki, koristenje drona za diverziju na javnoj priredbi, je JAKO opasan presedan, preko koga UEFA nece preci samo tako. Albanski igraci koji su fizicki napali Mitrovica bi mogli biti kaznjeni.

Nakon karte velike Albanije, ne treba se cuditi sto se policiji bas i nije zurilo da sprijeci napade na igrace jer je to napad i na njih. Mozemo se pozivati na profesionalizam, ali da meni neko osobno mase kartom velike Srbije ispred nosa, ne bi se bas potrgao braneci ga.

Sto se tice pobjednika, sto zapravo i nije tako vazno, mislim da ih u ovom mecu nema i najpravednije bi bilo da obje reprezentacije ostanu bez bodova, ali UEFA vjerojatno drugacije misli. Albanci su odbili nastaviti igru, ali s obzirom na situaciju na terenu, razumljivo. Realno u normalnim uvjetima, niti jedan tim ne moze dobiti 3:0.

Analiticar sa mozgom

pre 9 godina

Ovo mi najvise lici na namestaljku iz UDBE , jer kad se god Srbija priblizi EU , Udba i Ozna krenu da prave haos.

Malo zaista zvuci neverovatno da je licno brat premijera Albanije komandovao dronom i to iz VIP loze.

Kad se na sve to doda da je ceo stadion pevao pogrdne pesme o premijeru Vucicu ( sto nije ni malo slucajno ) , sve je puno jasnije .

Uhapsen brat premijera Albanije, ceo stadion skandirao pogrdne reci premijeru Vucicu , momentalno optuzene ambasadade Amerike i EU zemalja za "navodno ucesce " u svemu ovome " , efekat se dobio, svi su skoro poverovali u tu pricu, odmah poruke po Facebooku i srpskim portalima - stop EU, smrt Americi i bla bla price.

Sa sve slagom na torti da je dron pusten ni manje ni vise nego sa CRKVE, da dodatno podstrekne delove mozga prosecnih ljudi da i da se dodatno time izazove reakcija kod ljudi.

Odmah Udbaski analiticari pricaju price da je to namerno uradila EU i Amerika zbog dolaska Putina.

A niko ne kapira da je sve mozda obrnuto, da boljsevicka Udba i Ozna ovo rade namerno da izazovu haos da bi nas opet posvadjali sa svetom i ugostili jos lepse njihovog sefa iz KGB-a volodju Putina.

Srbi pamet u glavu!
Postoje obe mogucnosti, i da su Albanci to uradili ali i mogucnost da je ovo rezija iz boljsevickih delova nikad demontirane Udbe i Ozne koji ne zele Srbiju u EU vec u azijatskoj KGB despotiji gde ce i dalje moci da pljackaju Srbiju kako zele i da rade sta zele kao i do sada.
Udba i Ozna su spremne ne sve.

ana

pre 9 godina

Srbima se ratuje, odavno nisu izgubili neki rat, skoro pa 20 godina. Ne tebaju im dobrosusedski odnosi. Posle se čude kad ih stignu bombe. Jadni smo, bez pameti.

Kosovski ciklus

pre 9 godina

Provokacija jeste bila velika ,ali nije do tada vladala harmonicna atmosfera na tribinama pa je zastava odjednom razljutila umiljatu intelektualnu masu vec je od pocetka utakmice pocelo sa vredjanjem,politickim parolama itd.. gomila tetoviranih nasilnika koji sebe smatraju velikim vernicima,a od 10 zapovesti se ne pridrzavaju niti jednog i sve nas normalne drze kao taoce svoje gluposti i nepromisljenosti umeeto da seju ljubav oni seju mrznju gde god stignu , prvo mrze se izmedju grobari delije ,onda mrze nacionalno ,mrze lgbt,liberale ,levicare,gde god mogu mrznja je prisutna ,mrze se i u kucu ,da ostanu sa jednim covekom na svetu mrzeli bi ga , to je takakv mentalni sklop da ne ispadnu tako losi pokusavaju u ime vere sve to da rade kao i mnogi pre njih .zalosno je i jadno ko sve kroci ovom drzavom .

Carica Milica

pre 9 godina

Boze moj koliko mi znamo o Albancima,tek sad sam saznala citajuci clanke u nasim portalima!Radi istine,utakmica nije prekinuta zbog zastave,utakmica je prekinuta zbog racistickog urlanja "smrt siptarima".Nasa masinerija uporno pokusava da krivi ceo svet kao i uvek,a mi smo napaceni srpski narod.Oprosti nam boze jer oni ne znaju sta rade i sta pricaju!

Naum

pre 9 godina

Meni zaista vi ljudi koji sebe nazivate Srbima niste jasni!
Vama niko ne odgovara,Milosevic,Kostunica,Tadic,Dacic,Cvetkovic,Djilas...sad Vucic koji skoro suplo i apsolutnom vecinom dobio izbore sa svojom strankom....
Pa ko je po vama covek za velika dela?
Mislite sacica ovih huligana itd?
Mislite da ste vi za mesto premijera?
Pa osnujte stranku,msm da je potrebno 10.000 potpisa,iznesite svoj plan i program i videcemo...ako valjate glasacemo za vas!!!
Ja pitam cemu sve ovo???
Da li je Vucic izabran velikom vecinom?Jeste!
Da li se trudi da radi posao?Trudi se!
Da li ce pobediti i za 2-3 godine na izborima?Ne znam,zavisi kako bude radio i sta ispuni od obecanog!
Pa covek je trazio samo 2 god da mu se pruzi sansa jer je premijer oko 6 meseci,alo prethodni su vam uzeli 12 god,Milosevic jos toliko...Pljujete TITA i komunizam a ziveli ste svi kao bubreg u loju za njegovo vreme.
U vreme Tita beskucnik je bio i sada ostao samo onaj lo nije hteo da radi i gradi...Isli ste na letovanja a.kad se vratite taj mesec vam legla plata i pokrila troskove letovanja...
Ja samo pitam kako vas bre nije sramota?
Pustite covek da radi svoj posao...sta god kaze nekima se ne svidja,sta god uradi kritike...
DA LI BI ALBANCI U TIRANI TAKO GOVORILI O PREMIJERU?Ne bi,zato sto znaju ko "kosi a ko vodu nosi",znaju za red i znaju za kulturu.
2 godine nije mnogo i nije dalek period.
Zaista nekad pomislim da vi ne bi bili zadovoljni ni sa Norveskim standardom i platama jer ste takvi rodjeni...NEZADOVOLJNI I ALAVI I JOS POVRH TOGA NAJPAMETNIJI,Norvezani imaju ali i rade kao "krlje",nisu nezadovoljni a mi bi da imamo sve kao i oni ali da NIKO NE RADI.E pa proslo je to vreme u svetu a polako prolazi i kod nas...

anoniman

pre 9 godina

Pa sada ukoliko padnemo na zamku nekih huligana onda je odlicno.Premijer Albanije mora da doputuje u Beograd i lepo sa Vucicem neka osudjuju provokacije sa obe strane i tako nastavlamo i idemo dalje.Sada zbog nekih huligana ne smeju dve Drzave da ostanu po blokadu.I bas ova blokada je rezultat ovoga sto se desilo.Jos nesto da se zna da brat Premijera Albanije nema nikave veze sa ovim sto se dogodilo u stadionu Partizana to je on licno Demantovao.

IBRO

pre 9 godina

Pa svugde ima incidenata pa i na utakmicu madjarska rumunija je bilo pa sta.Ajde da se opametimo za druge utakmice i zabranimo huliganima da udju i to je to.Sada nemojmo da idemo bas na nivo mrznje jer bila samo jedna futbalska utakmica usli neki kreteni prekinuta i gotovo

Hoću 158 pluseva

pre 9 godina

snimak pokazuje da srpski igrač broj 8 (nepotrebno) prilazi Mitroviću i trga od njega platno, i tek onda dolazi Albanac, ne nasrće fizički na njega, već samo otima platno, okreće se od njega i pokušava da se udalji ..

rankosuns

pre 9 godina

- Neverovatno zviždanje za vreme intoniranja albanske himne - sramota i divljaštvo. Ako nećemo da se čuje njihova himna onda nećemo ni fudbal da igramo sa njima. A ne ovako igrali bi ali bi vas pljuvali
- Gađanje albanskih fudbalera upaljačima i stolicama - velika sramota za Srbiju i Beograd jer se otkriva nesputano divljaštvo i huliganstvo naših sugrađana
- Povici 'ubij Šiptara' i slični slogani - odvratno i isto kao u Zagrebu, što znači dno dna
- Istrčavanje 'navijača' na teren - teški debilizam i verovatno plaćen od strane neprijatelja ove zemlje. Brukanje cele nacije i države
- ispad na tv prenosu je samo slika današnje situacije u društvu

Na provokaciju sa zastavom je trebalo prekinuti utakmicu nasmejati se glupoj provokaciji i zastavi, zatim sačekati da je organi reda uklone i konfiskuju dron i zastavu i redovno nastaviti utakmicu. Fudbaler nije smeo da je dira, eventualno ako je već uhvatio da je odma preda organima reda.

Ovim su nas Albanci nadmudrili isprovocirali napravili nas budalama i naneli nam ogromnu štetu.

O ponašanju albanskih fudbalera sve najgore. Vidi se da je planirano i da su tačno znali kako ćemo reagovati - impulsivno i glupo. Na žalost oni mnogo bolje poznaju nas nego mi njih.

Buba

pre 9 godina

Svi koji smo rodjeni u Americi trenutno krijemo nas pasos ,jer nazalost niko u Evropi niti u Aziji nije spreman da nam otvori bankovni racun. I zato srecom koristim srpski koji je najbolji. Ne znam kako je ovaj Rama mogao da dobije nas americki pasos . Ko je njemu uopste dao americko drzavljanstvo I po kom osnovu ? Ovo ce se proveriti I taj koji mu je dao ce morati da odgovara.
moram vam reci I da je moj otac rodjen u Chicagu kao I ja , a sada mi zbog ovakvih ispastamo po svetu koji nas zloupotrebljavaju. Srbija je oduvek bila veoma bliska I bitna za Ameriku I voljena .Tako da ne treba dozvoliti da zbog ovakvih Srbi imaju los stav.

acika

pre 9 godina

Za sve ovo smo sami krivi!! Ovo na i je organizovao i pripremio Dačić jer je još uverenje ona stara komunistička i populistička ulizica kojoj nije u interesu napredak i boljitak Srbije

herc

pre 9 godina

srbi, opet bi da ratujete, dodje par ludaka u beograd i izblamiraju se nevidjeno, a vi zagrizete udicu i opet uspete da ceo svet misli da ste divljaci. niste bolje ni zasluzili

PPeca@SER

pre 9 godina

Udruzena akcija Srbija, Makedonija i Grcka...

Da, ovog puta Makedonija i Grcka moraju da se udruze... da objasne Amerikancima koji pricaju Engleski... da objasne Kanadjanima koji pricaju Engleski i Francuski... da objasne gradjanima tzv. Kosova koji pricaju Albanski... da na planeti Zemlji originalno postoje samo zemlje koje imaju jezik koji se zove po toj zemlji. Kinezi Kineski, Rusi Ruski, Nemci Nemacki, Francuzi Francuski, Englezi Engleski... Srbi Srpski.... Sve ostalo je izmisljotina.

Ili, bolje reci, ima zemalja koje postoje samo zbog toga sto je Kolumbo svojevremeno zalutao trazeci biber.

I to pokrenuti preko medjunarodne zajednice.

Nicaze

pre 9 godina

Ma morate biti malo realni, nasamarili vas ljudi ko posljednje levate, onako realno. Rezultat ce biti registrovan 0:3 za Albaniju, ne zato što je onaj skinuo zastavu i zgužvao je, već zato što su uletjeli navijači na teren i napali igrače, a pravila UEFA-e su jasna niste fino organizovali utakmicu i zbog organizatoraa je došlo do nemira. Jasno je Albanija ide na Euro pobijedili su dvija velika konkurenta, Portugal i rasturili Srbiju 0:3 i poboljšali gol razliku.

Analiticar sa mozgom

pre 9 godina

Ovo mi najvise lici na namestaljku iz UDBE , jer kad se god Srbije priblizi EU , Udba i Ozna krenu da prave haos.

Malo zaista zvuci neverovatno da je licno brat premijera Albanije komandovao dronom i to iz VIP loze.

Kad se na sve to doda da je ceo stadion pevao pogrdne pesme o premijeru Vucicu ( sto nije ni malo slucajno ) , sve je puno jasnije .

Uhapsen brat premijera Albanije, ceo stadion skandirao pogrdne reci premijeru Vucicu , momentalno optuzene ambasadade Amerike i EU zemalja za "navodno ucesce " u svemu ovome " , efekat se dobio, svi su skoro poverovali u tu pricu, odmah poruke po Facebooku i srpskim portalima - stop EU, smrt Americi i bla bla price.

Sa sve slagom na torti da je dron pusten ni manje ni vise nego sa CRKVE, da dodatno podstrekne delove mozga prosecnih ljudi da i da se dodatno time izazove reakcija kod ljudi.

Odmah Udbaski analiticari pricaju price da je to namerno uradila EU i Amerika zbog dolaska Putina.

A niko ne kapira da je sve mozda obrnuto, da boljsevicka Udba i Ozna ovo rade namerno da izazovu haos da bi nas opet posvadjali sa svetom i ugostili jos lepse njihovog sefa iz KGB-a volodju Putina.

Srbi pamet u glavu!
Postoje obe mogucnosti, i da su Albanci to uradili ali i mogucnost da je ovo rezija iz boljsevickih delova nikad demontirane Udbe i Ozne koji ne zele Srbiju u EU vec u azijatskoj KGB despotiji gde ce i dalje moci da pljackaju Srbiju kako zele i da rade sta zele kao i do sada.
Udba i Ozna su spremne ne sve.

bole

pre 9 godina

Nema tu šta da se priča - da smo neka država (kao što nismo), kompletno diplomatsko predstavništvo ambasade Albanije, moralo bi da napusti Srbiju u roku od 72 sata! Svi ostali EU dušabrižnici tj diplomate na čije je insistiranje pušten na stadion izazivač nereda (pa makar to bio i brat premijera Albanije)proterivanje iz Srbije uz zabranu ulaska u Srbiju u narednih 20 godina... Za sve Albance, a naročito sa Kosova uvesti posebne mere ulaska u Srbiju (nešto poput viza za V. Britaniju, ili kao Izrael za Palestince...). E, tek posle svega toga i zvaničnog izvinjenja Vlade i predsednika Albanije, može da se razgovara, ali pod gore navedenim Uslovima.

sssssssssssssssssssss

pre 9 godina

Pa čitav meč do predida se navijači deru ubi Šiptara , ubi zakolji da šiptar ne postoji, ubi Hrvata da šiptar nema brata, fašitička vrijeđanja na nacionalnoj osnovi svih 40 minuta, majmunsnko hukanje za vrijeme Albanske himne ?Zatim gađanje pri izvođenju kornera Albanskih igrača bakljom, topovskim udarima,upaljačima!

Šta kažete tko je kriv ? I ona letjelica je propust organizatora , to je Srpsko nebo, očito da svašta može letat , Srbija je kriva,

Ako sam što slaagao nemojte objavit komentar !, Hvala

wv.

pre 9 godina

Kao gradjanin Srbije ne zelim nikakvo jacanje bilateralnih odnosa sa Albanijom, niti to zeli vecina gradjana Srbije, narocito nakon svega st ase desilo juce, nakon reakcija albankog premijera Rame, Berise, napada na Ambasadu Srbije u Tirani, napadima u Orahovcu i ako Vucic ipak odluci da odrzi taj sastanak sa ramom, moj glas na sledecim izborima (koji ce biti vrlo brzo), ce biti PROTIV njega.

bezimena

pre 9 godina

A šta ako iza svega stoji neka od domaćih bezbednosnih službi... iz njima znanih razloga? Zašto svi tu opciju isključuju?
(Pile, 15. oktobar 2014 18:29)

Zato što se samo jedna verzija agresivno nameće, iako ni jedan jedini dokaz da je drotom upravljao neki Albanac, javnosti nije ponudjen.
Moju sumnju je odmah pobudila tvrdnja da je zastava doletela sa pravoslavne crkve...kanap...mislim, stvarno...kao da je spajdermen, na nepoznatom terenu se snašao da ostavi dron, pobegne itd.:)))

stribor

pre 9 godina

Ako su Albanci (zbog drona sa zastavom velike albanije) izasli iz mezozoika kako neki ovdje tvrde u kom su razdoblju srbi koji su skandirali "ubi šiptara", palili nato zastavu i zvizdali na albansku himnu, pa gadjali kojecime albanske igrace?

Doktor

pre 9 godina

Za organizaciju utakmice je zaduzen DOMACIN. Posto nismo organizovali utakmicu, treba da bude registrovana sluzbenim rezultatom u korist gostiju. Kompletno rukovodstvo naseg fudbalskog saveza mora podneti ostavku. Ukoliko to ne ucine, treba ih smeniti. Odgovornost snose i organi reda, dakle glavni i odgovorni mora da leti. Na svim utakmicama se mogu ocekivati neredi. Na utakmici koja je sa visokim rizikom sposobni organizatori stvore uslove za normalno odrzavanje utakmice. Sto se tice provokacija gostiju, one su ocekivane i mi smo kao organizatori morali da specimo nerede i prekid utakmice. Nemamo sta da se ljutimo na goste, oni nisu nas problem. Nas problem su nasi nesposobnjakovici.

sravnitelj

pre 9 godina

Ne treba nam bar jos 70 godina, potom istraziti nivo civilizacije u Albaniji, ako su izasli iz mezozoika, preispitati eventualno! Za pocetak povuci ambasadora odozdo ako imamo! Na granici sa kosovom podici preventivno 3 zida od po 15 metara (sa bodljikavom zicom sa strujom), na 500 godina, da smo to uradili ranije na granici sa Albanijom ne bi bilo gubitka teritorije! Zid ima psiholosku ulogu, vidite Kinu, jel se ta granica gde je zid menjala u poslednjih 1000 godina? Ne!

stambolt

pre 9 godina

@ ana

Nama se ratuje? Jesmo li mi sirili mapu Velike Srbije u drugoj zemlji??? Kakvo izvrtanje cinjenica. I nismo dugo izgubili rat??? Imamo vise pobeda u istoriji nego svi okolo ratova, ali eto moraju da se izvrcu cinjenice ne bi li se sto vise pljuvalo po ovom narodu. Kakva sramota za komentar. Samo da pitam, kako bi ste ti i tebi slicni reagovali da smo mi ovo uradili u Tirani ili u Zagrebu???

VOLIM DEVEDESETE

pre 9 godina

Ee para od droge sve može, i šta kao ameri o ovome nisu znali. A vi idalje kupujte njihov iphone.
Najkraće albanezi su ovime dokazali koliki im je iq.

Marko

pre 9 godina

Srpska epika, heroika i čojstvo su sinoć dobili takvu šamarčinu od „nižih bića, pekara i buregdžija“ Albanaca, da će je pamtiti kroz dobru polovinu 21. veka. Ponizili su nas :(

ozlojedjen

pre 9 godina

poseta kakvog albanskog premijera - onog koji kaze da su sinoc srbi ostavili ruzan utisak. Pa stvarno bi mi morali biti teski jadnici da i tu bruku dopustimo. Ja sam protiv busanja u grudi bez veze, ali ne valja ni biti "bez kicme". Otkazati posetu odmah, a mozda pozvati i naseg amdasadora iz Tirane na duze konsultacije u Beograd. Albanskog amnbasadora ignorisati, pocevsi od zabrane dolaska na sutrasnju paradu. I da... uvesti vize Albancima.

master

pre 9 godina

Takve smisljene provokacije ne sme da naruse i zaustave ono sto je do sada postignuto.Ne moze nekolicina supljoglavih i onih od kojih njihove kolovodje imaju podrsku i dobijaju instrukcije od pojedinih politicara, da rukovodi zemljom i sire mrznju koja nikada nikome nije donela nista dobroga.Treba ispitati okolnosti i procesurirati one koji su u tome ucestvovali,to je posao policije,istraznih organa i sudova,a ne nekolicine usijanih i supljih glava.Samo stroge kazne i da vidis kako ce se smanjiti broj tih kabadahija i bolesnih umova.U pravnoj drzavi kabadahije i kriminalci nisu jaci od nje,u Srbiji nije taj slucaj,jer imaju podrsku u vrhu zemlje.U zemlji u kojoj vladaju plagijati,preko veza i kupljeni masteri,stari prevaranti i kriminalci,nema leba!Takvima su uzor Putin i slicni.

marija

pre 9 godina

Albanija nije mogla da napravi vecu glupost.
Autogol u gostima, komsije iz Albanije.

Citav svet je video ko ste i kakve su vam namere.
Veciti izvor nestabilnosti u Evropi.
Veciti i nepopravljiv.

stambolt

pre 9 godina

@ IBRO

Jel se ti namerno pravis lud? Mnogo veci problem od tih huligana je provokacija koju je izvela zvanicna delegacija iz albanije???? Kace nam mapu velike albanije u sred Beograda i mi sada da im ugostimo premijera???? Odkazuj posetu ako imate i malo casti i morala u sebi. A znam da nemate.

turista

pre 9 godina

Šta se bre čudite?? Pogledajte po sajtovima turističkih agencija koja je zemlja "novootkrivena" venserijska turistička destinacija - ALBANIJA!!! Idete tamo i ostavljate im pare da sa tim istima parama rade ovo što rade, a tek će da nam rade! A stoka gleda i trpi, prvo treba međusobno da se pogledamo u oči i da vidimo ko šta od nas samih hoće i šta mu je interes, a Albance bre pustite na miru, oni se samo bore za svoju državu, ovakvu kakva je a hteli bi i veću! Ko je nama kriv što nam je lepše albansko more od naše Tare i Goča?? Eeeee srbi i Srbi....

Pogled iz komšiluka

pre 9 godina

Loša organizacija tekme, unošenje drona,upad navijača na teren i udaranje albanskih igrača rezultirati će sa tri boda za Albance.

Basic

pre 9 godina

Hrvat sam ali ovo je velika prvokacija sa Albanske strane. Ako su namjeravali prvocirati to su trebali napraviti u Tirani a ne dok su gosti u sred Beograda. Nemojte osuđivati vašeg igrača koji je skinuo zastavu je je ipak on baš tu na baš tom terenu predstavljao svoju državu i po mom mišljenju je napravio ono što je trebao. Netko je gore spomenuo buku pri intoniranju himne. Takve buke smo već viđali i kod nas u Zagrebu i kod vas u Beogradu, pa što smo trebali poslati Zepelin u zrak da ispusti sadržaj septičke jame.

Bivsi navijac

pre 9 godina

Setajuci sinoc negde oko 20h,iza zgrade PUTEVA SRBIJE,bulevar Kralja ALEKSANDRA 280,TKZ.2 PARK,TRI KLINCA OCIGLEDNO NAVIJACI,OKO 16-18 godina,obuceni u maskirne pantalone,osisani,pricaju o nekoj ALBANSKOJ ZASTAVI,nisam cuo sve jer su umukli kada sam prolazio.CISTO DA SE ZNA OKO 1 SAT PRE POCETKA UTAKMICE.Inace to mesto je poznatopo okupljanju pubertetske omladine,koja je em bez kontrole roditelja,em je PIJANA SVAKO VECE,EM JE TUDA OPASNO PROCI.

Boris

pre 9 godina

Ovo nema veze sa fudbalom,planiran politicki incident.Sta su ocekivali,da naprave nerede u Beogradu?Srbi su pokazali dostojanstvo.Bravo za igrace i za vlast Srbije!

Taja

pre 9 godina

Kako je moguće da iko u VIP ložu unese spravu za upravljanje dronom? Teško moguće! Upravlja dronom iz prepune VIP lože a da to niko ne primeti, uključujući gomilu policaja u civilu? Teško moguće! Kako je moguće da navijač, u prisustvu stotina policajaca, na sredini terena plastičnom stolicom udara kapitena albanske reprezentacije? Vrlo lako moguće! Ta stolica je teška 300 grama, zašto ga nije udario pesnicom, šta je - pijanista, neće da povredi prste? Kako je moguće da se kriminalac Ivan Bogdanov, koji je 2010. izazvao prekid utakmice Italija - Srbija u Đenovi šeta po terenu, dok oko njega trčkaraju pripadnici žandarmerije, ali mu ne prilaze? Moguće je vrlo lako! Jači je od države! Sramotno!

kloc

pre 9 godina

Koliko me sramota covece.Nije uopste vazno ko je poceo,ko je vise kriv dosta mi je vise bezumlja i nasilja pa ne prodje par sedmica bez skalndala na drzavnom nivou.

zlo i naopako

pre 9 godina

Očigledno da teroristima sa Kosova ne odgovara da Srbija i Albanija uspostave dobre odnose. Kosovski teroristi bi hteli da kontrolišu mnogo veću teritoriju. A Amerima to, u nekom smislu, za sada odgovara.

Beks

pre 9 godina

Sramota za Srbiju kao domacina i fss kao organizatora utakmice. To je potpuni debakl ,Osiguranje je potpuno podbacilo .Zamislite te srpske navijace koji su uletjeli na teren bez ikakvih poteskoca da udare igrace gostujuce ekipe da su imali nozeve ili koje oruzje !
Svaka cast na sportskom i ljudskom ponasanju Ivanovica i Kolarova !

JerryHr

pre 9 godina

Nije da Vas previše volim,ali na ovakvu provokaciju ste dobro odgovorili i ne treba Vas biti previše sram.
Nabijte im tu zastavu u šu*ak.
Pozdrav iz ZG-a!

Jovan

pre 9 godina

Citam komentare diskutanata iz susednih drzava(konkretno Hrvatske), pa to je za neverovati...sta oni pisu. Po njihovom misljenju 'Srbi su krivi i odgovorni' sto su Albanci(one grupice pojedinaca koje su ipak uspele da dodju do Bg) jos na dan utakmice lepili albanske oznake, oznake UCK itd po nekim delovima u centru grada. Po njihovom misljenju FSS je 'kriv' jer su Albanci pustili drona sa zastavom koja promovise mapu Velike Albanije, i kosovskog teroristu i zlocinca Jasarija. Po njihovom misljenju nas fudbaler i nasi navijaci su 'trebali da mirno posmatraju velikoalbansku provokaciju i da dopuste da Takva zastava(jer to nije bila sluzbena zastava Republike Albanije) viori iznad stadiona? I kad su albanski igraci prvi nasrnuli na naseg igraca, koji je hteo da ukloni tu provokativnu zastavu. Pa gde ima tako nesto? Da li bi oni recimo u Zagrebu ili bilo gde 'dopustili' takve smisljene provokacije? Naravno, ne bi. Al zato dodju ovde da pametuju. Sto se tice skandiranja navijaca, ok ni to nije primereno, slazem se. Al, to nije opravdanje i ne moze bii opravdanje za provokaciju sa zastavom na kojoj je mapa Velike Albanije, i slika teroriste Jasarija. Osim toga, na dan utakmice, pre stadiona niko nista nije skandirao, pa su opet grupice albanskih pojedinaca izveli provokaciju, sa lepljenjem albansih oznaka(recimo u knez Mihailovoj ulici, na Trgu). Prema tome, gledano po redosledu, i objektivno, albanska provokacija na dan utakmice i na utakmici je uzrok. A bes navijaca je reakcija.

zack

pre 9 godina

Iako to albanci ne kapiraju, ali mnogo vise su sami sebe izblamirali nego Srbe tom velikoalbanskom zastavom i svim tim pateticnim preformanskom koji su izveli, ponasanjem i izjavama albanskih politicara i fudbalera. Na zalost nece to jos dugo ni ukapirati posto su momentalno Albanci na vrhuncu narcisoid-sovinistickog zanosa u kojem su ostali narodi na Balkanu bili pre nekoliko decenija a normalni narodi jos pre nekoliko vekova. Nadajmo se da ce im stici nesto do mozga ili ce im mentori primeniti pedagogiju pre nego sto zapocnu neki veci sukob koji ce nas sve skupo kostati.

stambolt

pre 9 godina

@ rankosuns

Taj fudbaler bi je mozda i predao organima reda ali su ga FIZICKI napali igraci albanije. I tu navijaci pocinju da ulecu na teren. Zalosno je, jadno i bedno kako se neki poput tebe prave ludi i ne shvataju da bi ovakva provokacija u bilo kojoj drzavi izazvala tezak incident. Dakle, tuca pocinje tek kada igraci Albanije fizicki narscu na naseg fudbalera.

Zox

pre 9 godina

Albancima i ne treba fudbal, sport, takmicenja, napredak... Njima je dovoljna i Velika Albanija koja, doduse, nikad nije ni postojala vec je samo pusti san na stetu komsija, a svi znamo da nista nije vecno pa cak i da se ostvari taj njihov san - da znaju ne bi vise nikad pomenuli "sanak pusti".

Doduse, ko je sa njima dobar? S kim su oni "prijatelji" sem sa USA, a i to je "ono" za pare... Gde su oni to ostavili trag sem u kriminalnim dosjeima i u kanalima droge? Kakav bi tek monstrum od drzave bila ta "velika"? Nazalost, njihovu, vrlo brzo ce rasplet, samo mi zao nas glupih Srba koji grle svoje neprijatelje... I jednom kad se Srbija digne opet (neminovno, takva nam je karma - dole, gore), sve cemo im oprostiti... Do sledeceg noza u ledja...

PetaR

pre 9 godina

Amerika je 2001 dozvolila islamskim teroristima da im sruše 2 najveće zgrade, i pogode Pentagon, sa velikim brojem žrtava!
U Rusiji, drugoj velikoj sili, 2002 su dozvolili teroristima da drže taoce u moskovskom pozorištu, 130 nevinih osoba je poginulo, a gde su bombaški napadi u Metrou u Moskvi.. i td.
Ipak, u Srbiji jedan mali helikopter, igračka jedna sa zastavom malom kao salveta, nadleti stadion i mi smo odma najgori, najgora bezbedmost na svetu, policija, političari., svi!
Taj dron je mogao 15 dana pre utakmice da se sakrije na tom krovu crkve, a mogao je preko mobilnog da se upravlja.
Šta hoćete vi ljudi? Savršenstvo? Pa pođite od sebe, prvo sebe dovedite u red, pa onda gledajte tuđe mane!
I da se zna, nisam sns bot, ja nisam glasao uopšte, i opet neću dok ne vidim neko novo lice u politici, ali pitam se ko je uopšte glasao za sns i Vučića kad nikome danas ne odgovara? To je baš misterija neka..
Srbi su nekada delima pokazivali koliko su hrabri, pametni i borbeni.
Danas kao babe na pijaci, samo tastatura radi, i samo se ogovara, i svako nam smeta, i sve patriote iz fotelja, suvih usta od pljuvanja... u prazno!

dzo

pre 9 godina

Albanci su samo pokazali ko smo... Nula na kvadrat.
Pazi ovo
"U ovom incidentu narocito je sporna činjenica da je to uradio brat premijera Albanije koji treba ovde da bude gost. Sve to stavlja politicku dimenziju na ceo dogadaj i ovo je politicka provokacija", rekao je Dačić za "Blic".

A pustili ga odmah posle.. Da je bio srbin nasi bi ga u Hag isporucili..
Volim sto nam svi dele samarcine jer smo zasluzili.. I medijii su zapadni podanici.. Svako moze da vredja srbiju na tzv srpskim portalima a srbima komentari se i ne objavljuju.. Tako nesto u Albaniji ne bi bilo ni zamislivo...mi smo jad i beda..sramota me sto sam deo ovog naroda.. NIJE cudo sto smo bili 500 god pod turcima.

munz

pre 9 godina

Ne treba otkazati Raminu posetu zbog incidenta i samog dešavanja na terenu. Upravo bi to trebalo da bude povod da se dve države izdignu iznad primitivizma. ALI posetu treba otkazati upravo zato što se zvanična Albanija netom saglasila sa incidentom. Sam Rama je potrčao da na twitteru, čemu li, optuži Beograd, dok je bivši predsednik i premijer Albanije Salji Beriša u jednoj rečenici koristio reč “varvari” i “pobeda”. Posetu treba otkazati, a ne odlagati. Neka EU vidi šta će sa ovakvim državama, kao što su s nama kada smo koristili tu terminologiju.

Žaki

pre 9 godina

Ima jedan pristup o kom malo ko razmišlja ali mislim da bi i za Evropu to bilo i šokantno (šok terapija) i zbunjujuće. Sad je trenutak da mi sami napustimo i ovo i sva druga takmičenja uz obrazloženje da je sve to jedan svinjac u kom ne želimo da učestvujemo dok se i evropske i svetske organizacije ne uozbilje i na pravi način tretiraju ovakve provokacije. Uostalom sad se jasno vidi i ko je započeo sve, ne samo na na Kosmetu, već i šire sa ISIS-om kao poslednjom provokacijom.

annno

pre 9 godina

# Carica Milica #

SEDI 1 !!!!

To isto su i HRVATI vikali nasim fudbalerima u ZG pre godinu i po,ubi Srbina,Srbe na vrbe....za dom spremni!
Da li je utakmica prekinuta i HNS kaznjen????
Ako ti je toliko stalo do njih,ti se preseli u Tiranu da zivis...

Hogar

pre 9 godina

Sve je to lepo što pišete ali u stvarnosti stvari stoje drugačije.Pokušao sam da pogledam neke od on-line dnevnih listova pogotovo onih u okruženju i šta da kažem....svi nam se smeju.Ni traga od osuda Albanske strane već konstatacija kako su nas matirali svojom lukavošću.Pa sada hajde da razmislimo...da li zaista Srbija treba da gasi i prodaje kasarne,ukida služenje vojnog roka... ?Ako usred Beograda imaju hrabrosti da urade ono što su uradili ne zanosimo se da to isto neće uraditi na našoj teritoriji....čim se ukaže prilika.

Kapetan Kuka

pre 9 godina

Potrebno je HITNO izvinjenje države Albanije državi Srbiji, što su brat albanskog premijera, funkcioneri albanskog saveza i igrači umešani i povezani sa incidentom kojim se najgrublje vređa država Srbija. baška to, što je puštanje drona na veliki skup u tuđoj zemlji, nešto što se može okarakterisati kao teroristički čin. U pitanju je nešto mnogo gore i neoprostivo u zemlji koja minimalno drži do sebe. Sadržaj poruke koju je dron nosio, nije zastava Albanije (eno je na jarbolu stadiona i niko na nju nije obratio pažnju), nego poruka o TERITORIJALNOJ PRETENZIJI na dalje zauzimanje teritorije države Srbije, tj. do Niša! Državni organi Srbije su plaćeni da brane teritorijalni integritet svoje države i ne smeju da "kuliraju" kad im se pred 50.000 ljudi i celim TV auditorijumom saopštavavaju teritorijalne pretenzije prema državi na čijem su platnom spisku. Prema tome, hitno albansko izvinjenje je minimum koji potreban da država Srbija uopšte razmišlja da li će sad primiti albanskog premijera. U protivnom, poseta se otkazuje, kao što je Nemačka otkazala sastanak sa RF u St. Petersburgu.

Ljiljana

pre 9 godina

Крпа

Пре свега и најважније: тамо није било никакве заставе! Дрон је носио крпу на којој је била нацртана мапа тзв Дарданије, то јест Албаније увећане за делове држава које је окружују: јужна Србија (тј Космет), централна Србија (до Ниша), Стари Рас тј део искочне Србије, део Црне Горе, цела западна Македонија, и део северозапада Грчке. Дакле, још једном: не застава него агресивна територијална претензија на територије бар три чланице УН, нашкрабана на некој крпи! А брат премијера Албаније је злоупотребио гостољубивост српске државе и народа.

pokazali su i ko su i sta su

pre 9 godina

Albanci, sitni provokatori su bili i ostali. Slicnim metodama su se sluzili i kod otimanja Kosova. muljanje, laganje, simuliranje, busanje u "grudi junacke" zaklonjeni iza debele zaledjine. Normalne bi bilo sramota da dodju na ovakve nacine do teritorija, "istorije" ili do bodova u fudbalu. Albanci ocigledno nemaju taj problem.

Mile

pre 9 godina

Ponekad se stvarno pitam da li imamo drzavu... Zamislite da smo u BiH razvili zastavu Velike Srbije, prvo ocekivano bi stiglo izvinjenje od nasih, a drugo popili bismo neidjenu kaznu. Sta je ovo? Niko nije poslao ni izvinjenje niti osudjuje ovo, cak ni EU. I onda da gradimo dobrosusedske odnose.

Гојко, Република Српска

pre 9 godina

Не разумијем како сте тако испали наивни ( глупи* ) да насједнете на тако јефитину провокацију . Како би било лијепо :
1. Фудбалер који ухватио заставу и на интервенцију супротног ирграча и гурање исценирао фаул,
2. Није било упада хулигана ( идијота ) у терене .

Овако у најблажем случају ова утакмица ће бити регистрован да су је гости добио 3 - 0 и биће те кажњени забраном играња пред публиком.

Еј али Вас увијек насанкају и Ви се примите а да сте били имало паметнији моглисте цијелу провокацију натјерати на Вашу воденицу.

pablito

pre 9 godina

Nase otkazivanje posete bi bio autogol, potpuno nediplomatski.
Ispali bi gluplji nego sto vec jesmo. Pustiti drugu stranu da se izjasni o tome pa ako oni otkazu minus njima.
I smanjiti dozivljaj u nasim medijima.

DL

pre 9 godina

Realno je morao da na stadionu bude bar jedan snajper. Predsednik drzave je bio prisutan, a i bila je utakmica visokog rizika. Taj snajper bi resio sve za 2 sekunde. Ovako smo opet dokazali da smo 0 od drzave.

ljubo

pre 9 godina

Ama kakve veze sa krivičnom/prekršajnom odgovornošću ima državljanstvo neke zemlje? Bilo da ste srbin, francuz, englez... na teritoriji druge države vi potpadate pod pravni sistem te zemlje. Osnov za isključenje krivične/prekršajne odgovornosti može biti samo IMUNITET! pitanje je; da li je ovaj čovek imao diplomatski ili običan američki pasoš? Ako je samo običan državljanin onda je trebalo da dobije prekršajnu prijavu po Zakonu o JRM "drsko i bezobzirno ponašanje" jer je očigledno narušen javni red i mir na javnom skupu (sportskoj priredbi) i krivičnu prijavu zbog izazivanja verske, nacionalne i ko zna kakve još netrpeljivosti. Zašto puštate prekršioce zakona iz zemlje? Znači li to da svaki lopov, pljačkaš siledžija, nasilnik, pedofil iz Amerike može doći da nekažnjeno upražnjava svoje poroke u Srbiji jer ga štiti državljanstvo?

susjed daje podršku

pre 9 godina

Zastava velike Albanije koja uključuje sve etničke Albance i teritorije susjeda a do tog treba doći nasiljem i oružjem...kakvi divljaci ti Albanci..očekujem da im Nikolić i Vučić objasne koliko je to Primitivnoo i zaostalo

jane

pre 9 godina

Ministar zgadjen vredjanjem Vucica na TV-u????
A sto nam je drzava i narod ponizeni, to nema veze.
Eh moja Srbijo, eh moj Lazare, Milose Obilicu, Karadjordje,
Eh moj Zivojine Misicu, Radomire Putnice, Petre Bojovicu
Eh moj Aleksandre Rankovicu, svi se sad prevrcete u grobu od sramote koja nam je priredjena.
Tolko od mene.

gresis ..........

pre 9 godina

Jedna skupa igracka i krpa na njoj su najveci problem u Srbiji. Blago nama.
Vidim da ce mi se kursevi nemackog brzo isplatiti
(jimifix, 15. oktobar 2014 13:02)

Nemoj da budes siguran da ce ti se isplatiti brzo ti kursevi Nemackog, ni ovde vise ni malo ne cvetaju ruze.A sto se tice te krpe i slicnih , ovde ce tek biti takvih problema do mile volje.Polako pocinju i ovde da se dizu na bunu a ima ih ne zna im se broj.
A biti, sto bi mi rekli "tikva bez korena" je mnogo tesko,samo da znas.

Helios

pre 9 godina

Ne, to je bila samo zastava Privremene Albanije. Prava zastava Velike Albanije, koja će doći nakon Demografske Eksplozije 2, obuhvata i Solun, Niš, Kragujevac, Sarajevo i Dubrovniku. Ali tek nakon Demografske Eksplozije 3 najzad zavijoriće se i zastava Istinske Albanije, u kojoj je i Split(eš), Škubotic i Sofiju. Tek tada će vekovna - šta vekovna? višemilenijska! - borba za ugrožena im prava pravedno pobediti. Privremeno, do daljeg širenja. I nove generacije oslobodilaca i osvetnika te nepravde polagaće zakletvu na iskonskom mestu: Ljephenski Viru.
Srbeš će najzad biti učlanjen i deo EU ispunivši poslednji uslov - da nestane. Tek tako će je primiti, pravedna kazna za sve što su Srbi dotada uradili, a ponajviše za to što su postojali uopšte. EU će najzad imati dovoljno vojnika za NATO napade na Rusiju tamo gde roboti još ne mogu da se upotrebe. Veliki uspesi Monsanto hibrida maka u Afganistanu najzad dovoljno distributora za celu planetu.
Ipak ni tada ne sme opasti budnost - najveće zlo kraja XX i početka XXI veka, srpski nacionalizam, izazivač tolkih planetarnih nesreća, nikad ne spava, ni nakon sloma nepravedne viševekovne srpske okupacije Beograda.

Sve je jasno, svakog dana, kao što je bilo i sinoć. Ali to ipak mnogi ne vide jer je za njih ispod vela jedna velika misterija i neverovatna tajna. Ona glasi:
Onako je kako je.
Mi nazadni nikako da se načudimo vama EU-naprednim, pametnijim i iznad nas u svakom pogledu. Kako sve znate bolje od nas - ali ovo ne znate?

R2D2

pre 9 godina

Nego, mene zanima gde se dede nas premijer, s obzirom da kad nam Arapi pozajme 100 evra ne skida se s televizora, a sad kada nam drzava sluzi za sprdnju nigde ga nema?

Dule

pre 9 godina

@IBRO: Ne mislis ti valjda da su (srpski) huligani pustili tu letelicu? Sve to ima mnogo siru politicku konotaciju. Sve je to smisljena provokacija pre svega politicara iz tebi susedne Albanije. A ne sumnjam da su u to umesane i strukture sa KiM.

Milan

pre 9 godina

na onoj letelici je mogla da bude i bomba.
teroristi vam dolaze u drzavu,a vi ih docekujete kao neke "prijatelje".
ova vlast se svim silama trudi da zastiti sebe i svoje,a narod i drzavu ko j**e.

marko_sthlm

pre 9 godina

Srbija pod hitno da otkaže najavljenu posetu da ne bi bilo da Albanija to učini i to predstavi kao još jednu "pobedu nad varvarima"

Kolumbo

pre 9 godina

@Carica Milica, videli smo svi u direktnom prenosu šta se dešavalo i ko je koga prvi napao, tako da nema smisla da nam bilo šta tumačite svoje viđenje Istine.

Trovach

pre 9 godina

@Šime...Tako je to kada igraju civilizirani ljudi, ali tu su dosli neki koji zele pobedu bez igre i casti. Nasli su Srbima slabu tacku i udri po njoj. Verujem da ni Srbi, ni Hrvati nisu toliko "inventivni", niti im 3 boda toliko znace da se njihova prljava pobeda vecno pamti. Svidja mi se izreka Aleksandra Velikog:"Ja ne kradem svoje pobede!"

Milan

pre 9 godina

Samo razmisljam... Da li iko moze da zamisli sta bi bilo da se ovakva provokacija desila u Beogradu, glavnom gradu drzave, za vreme vladavine Josipa Broza? Sta god da je radio i kakav god da je bio, mislim da bi posledice po albanski narod bile izuzetno ozbiljne, potpuno nebitno sa koje strane granice.

vostani carice

pre 9 godina

Treba da padne vlada.

Iako je UEFA zabranila dolazak gostujucih navijaca, nasi ministri podlegli su pritisku stranih diplomata, pustili i gostujuce navijace na stadion.
UEFA ce nas pitati odakle gosti na stadionu? A mi cemo reci da smo mala zemlja koja ne sme da odbija naredjenja.
Kaznice nas, tako da imate direktnu povezanost nasih politicara sa eliminacijom reprezentacije.
I jos jedno pitanje. Kako je moguce da smo pustili gospodina koji je sedeo pored naseg predsednika u VIP lozi i upravljao zastavom Velike Albanije pred ocima celog sveta u sred Beograda?
KO je tu kriv? Ministar policije ili ministar pravde?


Pada vlada - nesposobna da odbrani ustav i ponos svoje zemlje.

Davor iz Zagreba

pre 9 godina

Za ovo sa ovim "dronom":
1. Za tu "akciju" potrebna je poprilicna priprema, i to usred Beograda?? Nema sumnje da su u tome sudjelovali mnogi, znaci, ulozeno je i ponesto novaca.
2. Ta akcija ima za ociti rezultat: ponizenje Srba (koje se ocekivano-planirano pretvara u mrznju), znaci protiv "zatopljenja" odnosa sa Albancima (na Kosovu se mora kuhati-interes USA-EU)

Lester the Molester

pre 9 godina

Evo još jedne posledice, malčice značajnije: Mozgovi su upravo dali genijalnu ideju i demonstrirali je u praksi sve i jednom teroristi i drugim bolidima na svetu.Svaki fudbalski stadion na svetu je ranjiv.Zato gospodo čestitam, pecnuli ste nas.Čak i da nas izbace iz kvalifikacija nije smak sveta, a neće.Ali neko gorepomenuti će se napraviti pametan i u dron staviti/okačiti nešto ozbiljnije.I krivi neće biti samo oni, već i oni koji su im dali ideju.

audi 5cyl

pre 9 godina

Smatram ovaj događaj velikim poniženjem za našu zemlju. Ima dva razloga. Prvo, i pored svog obezbeđenja, u krug od par stotina metara oko stadiona, uspeo je da se provuče dron, daljinski za isti i zastava na štapu od 80cm dužine. A drugi što nismo reagovali dostojanstveno i ispali smo smešni i neobrazovani pred očima celog sveta. Kako i da misle bolje o nama.
Jedino ispravno za našu državu je da sada uhapsi i kazni sve naše navijače koji su izašli na teren, a debelo kazni one koji su ostvarili bilo kakav fizički kontakt sa albanskim fudbalerima ili štabom.
Da barem javno ukori one koji su bili zaduženi za odlučivanje o akcijama policije, a nisu to uradili blagovremeno. Čiji su otisci na dronu i zašto nije odmah došao u ruke policije, a ne da ga navijači vuku kao trofej po terenu. dodatno, kazniti sve one koji su pregledali navijače na ulasku na teren. Kako su uspeli da provuku, po ko zna koji put baklje, upaljače, sitan novac i resto. Pa nemojte da se sramotimo.
Da se traži javno izvinjenje od strane Fudbalskog saveza Albanije za nacionalističke ispade njihovih navijača, a da istovremeno naš savez prizna lošu organizaciju meča.
Stvarno sam mislio da su makedonski političari marionete kad je izostala reakcija na albanske provokacije, a sad vidim da naši nisu ništa bolji. Ne što ćute, već što na iste reaguju ništa bolje od naloženih navijača.
I ne čudi što nam se ceo svet smeje.

Gde nam je dostojanstvo?

Vasilije

pre 9 godina

E da su igraci mirno stali i sacekali da redari sklone zastavu, kao kad petao uleti u teren; e da su navijacima oduzete petarde na ulazu; e da je policija sprecila upad u teren; e da je utakmica nastavljena i mi pobedili, to bi bilo dostojanstveno i gospodski. Ovako, deset ludaka 'rule'i nadalje.

srb

pre 9 godina

@doktor a u djenovi ko je bio kriv? Domacin ili mi? I ko je kaznjen? Sledeci put kad pomislis da napises nesto lepo razmisli da li pises gluposti...

Bivsi navijac

pre 9 godina

Nista ovo nije slucajno.Ne u smislu SVETSKE ZAVERE,nego se bojim da je ovo kontra udar Odredjenih politicara iz NAJVISEG VRHA VLASI.

Labud

pre 9 godina

Ima jedna pozitivna stvar u ovome svemu, a to me kao lingvistu raduje: naime, bilo je ovih dana dosta komentara Albanaca, verovatno sa Kosova ili juga Srbije, i poznavanje srpskog jezika je u nekim slucajevima bilo cak i iznad standarda prosecnog srpskog komentatora (negacije, superlativi prideva ili pridevske imenice), te mozemo slobodno reci da srpski jezik ima daleko vise govornika od etnickih Srba ili gradjana Srbije, u to ne racunajuci strance tipa Davenport, koji opet zna bolje srpski nego mnogi lokalci. Talk about silver lining

santa justa

pre 9 godina

pa srbi su cijelo vrijeme skandirali gluposti, organizatori ste i šta sad ,krivi albanci za sve? srbima su uvijek drugi krivi!
(zar nije tako?, 15. oktobar 2014 14:02)
Pa i Italijani su bili organizatori onomad u Djenovi pa smo mi popili kaznu. Daleko da je ova zemlja uredjena ili normalna ali....

Jovan

pre 9 godina

Posetu albanskog premijera treba otkazati jer je ona besmislena bila i ranije a kamoli sad? Albanska strana ce fiktivno na papiru uvek i sve prihvatiti a nikad se u praksi nece drzati dogovrenog. Vreme je da nesto naucimo iz istorije u odnosima sa albancima...

sasa

pre 9 godina

Ja kao neko ko je bio na tom događaju mogu samo da kažem da kada se sve sagleda, blaži oblik reakcije publike jednostavno nije bio moguć. Na onakvu vrstu provokacije, koja je očigledno detaljno isplanirana, i kada naš igrač potpuno korektno uzima - ono-, onda sledi bahata reakcija igrača u belom, koja je ustvari prelila kap tolerancije i najmirnijem gledaocu, i nastavak je poznat... Sve u svemu šta su gosti naumili to su i ostvarili. Jednostavno zakazala je bezbednosna služba, i mi opet krivi... Pozdrav

Miki Au

pre 9 godina

Red je da svi Slaveni ramu uz ramu shvatimo tko smo i tko je nama neprijatelj, ovo jucer ja otišlo predaleko, živeli Slaveni, vidimo se napolju za 20 godina

Kinta kaplje, a?

pre 9 godina

Sledeća 'manifestacija' u organizaciji naših prostituiziranih NVO i doći ću s dronom u obliku osnovne jedinice građevinskog materijala. Dosta je bilo kvislinštva!

Vlajko

pre 9 godina

Zivimo u svetu gde vazi zakon jaceg. Negde imam utisak da se nista od ovoga u poslednjih 25 godina ne bi desavalo, da je Tito imao nuklearni arsenal. Ko se jos tako otvoreno petljao sa nuklearnom silom. Sredstvo masovne destrukcije u funkciji faktora stabilnosti

Škomrak

pre 9 godina

Ovo je nevidjen samar i nevidjeno ponizenje za drzavu Srbiju!
Ne u kontekstu "kako se usudjuju to da nam urade", vec "kako je uopste moguce tako nesto da urade"!
Ajde malo da njih zaboravimo, a razmislimo o sebi.
1. Kako je moguce da je ta letelica usla na stadion,tj. kako je moguce da bezbednosne sluzbe nisu sprecile tako nesto?
Pa na tribinama stadiona, pored tolikog broja ljudi, se nalazio i predsednik drzave. Zar moze neko da tvrdi da njegova bezbednost, kao i bezbednost svih ostalih prisutnih nije bila potpuno ugrozena? Treba li uopste napominjati da je na dron umesto zastave mogla biti prikacena bomba?
2. Ako se vec unapred znalo da se priprema provokacija, zasto se dozvolilo da albanski navijaci udju na stadion?
Kazu pusteni su uz intervenciju stranih diplomata. Pa zar drzava Srbija nema toliko integriteta da u svom glavnom gradu ne moze odlucivati kako da se odnosi prema sigurnosnim rizicima?Ako strani zvanicnici odlucuju o tome, da li je Srbija uopste suverena drzava?
3. Kada su vec svi videli sta je prikaceno za dron, i da to nema veze sa sportom vec da je rec o ozbiljnoj provokaciji na najvisem nivou, zasto je igrac morao da skida tu zastavu a ne neko iz obezbedjenja?
Toliko je jos ozbiljnih pitanja, al ova su za mene najbitnija.
Na kraju,za sve one koji kazu da se to nije moglo spreciti pitanje : da li mislite da postoji i promil sanse da palestinska zastava ovako udje na stadion u Izraelu za vreme utakmice njihove reprezentacije?

Cveta

pre 9 godina

PODRSKA IZ SPLITA ZA HRISCANSKU BRACU! HRVATSKA JE UZ SRBIJU!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0

Hvala,ziv bio/la!!!

posmatrac

pre 9 godina

Sta ce da se desi..?

Pa nista nece da se desi...ovaj nas s vrha drzave, sacekace albanskog premijera i jos skute da mu ljubi sa osmehom te ruke u molitvu stavlja. Ima da mu se zahvaljuje i zeli sve najbolje, te da pita sta bi jos mogao da pokloni. Glupo je da covek ode razocaran. Sa strane ce ici Ivica i da poskakuje od srece, sa sve kofercetom.

Pored Ivice, auto-limar Toncev sheta i savete daje....dok svitu obezbedjuje keramichar , a ujedno ministar vojni.

Ma svita mala , ali odabran...nisu sposobni zemljoradnicku zadrugu da vode, a ne drzavu....ali na te grane smo spali i druge nam nema.

e

pre 9 godina

U dva navrata pre utakmice trener Albanije reče: Srbija je favorit, ali mi znamo kako ćemo sa njima jer poznajemo njihove slabosti i to ćemo iskoristiti.Da su to uradili bilo gde u svetu bili bi diskvalifikovani, ovako mi ćemo biti kažnjeni. Kao i većina ljudi volim sport, ali ovo nije sport pa ako nas osude stvarno mislim da izađemo iz fife, eto im Albanaca iz svih albanskih država pa neka se sa njima preganjaju. Mi bi morali biti iznad toga.

šime

pre 9 godina

albanci su možda odgovorni sa dron, ali srbi su sigurno odgovorni za ulazak navijača i fizički napad na albance na terenu.

ne znam kome je to trebalo. igračima iz obje momčadi sigurno nije.

kaže netko da je bio prijedlog da se igra pred praznim tribinama? pa igra se zbog publike i gledatelja.

Mislim da su utakmice hrv-srb mala beba za ovo što se dogodilo. pa jedva da smo imali žutih kartona a kamoli da netko uleti na teren.

izgubili su ljubitelji nogometa i igrači a tko je dobio pokazati će vrijeme.

Srba

pre 9 godina

... da li mislite da postoji i promil sanse da palestinska zastava ovako udje na stadion u Izraelu za vreme utakmice njihove reprezentacije?
(Škomrak, 15. oktobar 2014 16:34)

Ne, nema šanse, mi smo najgori na svetu.
Ali 1972 na OI palestinski teroristi su ubili dvojicu Izraelskih atletičara, ostale držali kao taoce. Dalje; nisu unosili zastave ali su otimali autobuse, rušili zgrade, škole, zauzimali brodove, sve to sa velikim brojem nevinih žrtava.
Plus skorašanji napad na Izraelske turiste u Bugarskoj gde su ubili sedmoro ljudi.
Ali nema to veve sve, jel da?
Bitno je da se ispljuje što više naš narod i naši ljudi, ma koje funkcije radili, uvek neko drugi to bolje radi, uvek je neko drugi pametniji, opasniji, snalažljiviji.
Porediti ovu nebulozu sa terorističkim delima koji se dešavaju širom sveta je u najmanju ruku nezahvalno, bar prema žrtvama pravih terorista.
Ne prizivajte zlo i ne cmizdrite i ne pljujte bez potrebe.
Malo se umite i popite čaj neki i pritisak će da se smanji. Poz.

kada autosovinizam pojede mzoak

pre 9 godina

@bezimena

Totalno u pravu si, i meni je sve bilo sumnjivo od pocetka. Kao prvo, gde bi Albanci uradili nesto nesportsko? Oni su direktni potomci Ilira i narodnajstariji i ima dokaza da su Albanci i izmislili fudbal kao igru. Ma sve su to srBske sluzbe organizovale, oni ubijaju Srbe ako treba, pale srpske crkve i manastire po Kosovu, vezu i heklaju konture velike Albanije pa onda to pustaju na dronovima... Ma cudo jedno na sta je sve spremna srbska tajna sluzba. Neki pricaju da masoni vladaju svetom, ali nije tako, srBska tajna sluzba je ta...

mici

pre 9 godina

Pozdrav iz kolonije za pocasnog gradjanina grada Panceva g.Devenporta.
P.s. Da bi dostigli nivo banana republike potrebne su nam banane. Pa ajmo Srbijo, sta cekamo? Za vikend u volontersku akciju sadjenja!

kiki

pre 9 godina

pitanje za ambasadu SAD zasto vasi gradjani kad putuju Evropom nesmeju da kazu odakle su?Zasto ovi drugi kojima ste podelili pasose mogu da se hvale,da su drzavlani SAD/pa makar neziveli u SAD/

Jututunski lakmus

pre 9 godina

Ovo je bolan, ali i otreznjujuci primer koji pokazuje kako u Srbistanu deluju snage koje bi trbalo da nas stite od nasilja i terorizma. Na ovaj dron mogla je da bude zakacena i neka bomba. Tesko onoj bezbednosnoj sluzbi, cije funkcionisanje zavisi od politicke volje ili intervencije neke strane ambasade.

Pera

pre 9 godina

Kakve nesposobne i nepismene (dr-mr) imamo na vlasti... J****e, Albanci, j****e! Uostalom, mi cemo i da nagrabusimo, a poznati demagog koga su spominjali sinoc na prenosu, tesice nas da je moralo tako da bude, jer ce nam biti lose da bi nam bilo bolje!

Simke

pre 9 godina

(Bezbednost, 15. oktobar 2014 13:39)

Nama, ipak, ne prete teroristi, nemamo nikakvih pretećih poruka niti nas ucenjuju za nešto, jer ne znam ni ko bi ni zašta bi? Kosovo su uzeli.
U svim ex ratovima mi smo izgubili teritorije.
Realnija slika bi bila da se među našim ljudima, bivšim ratnicima koji su ratovali, među onima koji su izgubili sve, pojavi grupa koja bi terorisala po albaniji, hrvatskoj i td.. Zato se do dan danas u Srbiji nije desio teroristički čin!
Jer zašto bi neko napadao državu koja je izgubila, koja nije uspela da odbrani svoju zemlju? A ako i postoji neka opasnost od terorista, malo je teže ipak napraviti bombu koja bi imala efekta, nego prikačiti jednu salvetu na igračku u toku fudbalskog meča. Na kraju krajeva, sve je još neizvesno, ko zna, možda su naši ljudi umešani u sve. Možda albanci i nisu moglui da izvedu sve ovo, bar ne sami, bez saglasnosti nekoga iz naše vlasti.
Treba da se postavi pitanje ko šta dobija od ove provokacije?
Albanci slave, ali ni oni ne znaju šta, jer UEFA siguran sam neće dodelit pobedu njima, već nama, ili reprizu utakmice na neutralnom stadionu bez publike. A što se tiče politike, možda je nekome iz naše vlade ili opozicije bio potreban ovaj skandal?, pa su iskoristili ovu utakmicu znajući da će svi naravno sumnjati u Albaniju!

Miske iz Krusevca

pre 9 godina

koliko sam cuo i Srbi i Albanci ce biti kaznjeni,cuo sam i da se Albanci hvale za sta su uradili ali ustvari i njima ce se uvoditi sankcije isto koliko i nama.....Ako Albanci dobiju kaznu trazi ce od ministarstva odbrane da im se ukinu sankcije.....

edukacija

pre 9 godina

Nisam ja insistirao ni na čemu. Osuđujem nasilje i pol. provokacije sinoć na stadionu. Sada je na vladama ovde i u Tirani da— Michael Davenport (@DavenportEUSrb

Sta je teo reci O.o

pravo

pre 9 godina

@ljubo Ne poznajes pravo. Postoje sporazumi izmedju drzava, po kojima su drzavljani jedne zemlje iskljucivo u nadleznosti svoje drzave bez obzira gde naprave krivicno delo. Izruce se svojoj drzavi pa im se tamo sudi. Takve sporazume je Amerika potpisala sa vecinom zemalja u svetu. To sto mi mislimo o tim sramnim sporazumima je jedno, ali Amerika kakva god da je brine o svojim drzavljanima, ko god da su i sta god da rade, za razliku od nase banana drzave koja ne zna da zastiti posten svet.

Sa_BiH

pre 9 godina

Najveći je propust što je onaj Popov (ili tako nešto) ponovo bio u prilici da napravi nered. To će biti i najjači dokaz za lošu organizaciju i prevenciju nereda od strane organizatora i države. Sad je čak uspio i na teren izaći. Da je sve ostalo na sukobu igrača... ali ovako... UEFA će biti nemilosrdna.

Kolumbo

pre 9 godina

Ja samo pitam kako vas bre nije sramota?
Zaista nekad pomislim da vi ne bi bili zadovoljni ni sa Norveskim standardom i platama jer ste takvi rodjeni...NEZADOVOLJNI I ALAVI I JOS POVRH TOGA NAJPAMETNIJI
(Naum, 15. oktobar 2014 14:02)

Evo ja sam nezadovoljan i alav i biću takav sve dok mi se ne isplate sve zaostale zarade, ili bar ne prebace na režijske troškove struje, grejanja itd.
A da mi bude dobar čovek koji nas je 15 godina zasipao jednom pričom a sad nekom sasvim suprotnom - pa ako sam Srbin ne znači da sam budala. A da ne pominjem Ministra Policije kome je ovde jedini problem to što je neki klinac opsovao Presvetlog Premijera, a za bezbednosne propuste nema veze, igrala se deca valjda, šta ima se bunimo kad nisu pored te krpe zakačili i bombu.
A tebe samo pitam kako te (ili onog ko ti je diktirao šta da napišeš) bre nije sramota da svojim bot-komentarom vređaš inteligenciju mog Naroda?

Majda

pre 9 godina

Da li premijer smatra da u ovoj situaciji treba da se obrati narodu ili to radi samo kada je njegov brat u pitanju? On, Stefanovic, Dacic, Veljovic, Tomislav Karadzic, pa da vidimo sta imaju da kazu. A i Nikolic bi mogao da prisustvuje konferenciji za stampu posto je bio prisutan na stadionu.

Trovach

pre 9 godina

@carica Milica...Verovatno su albanci, revoltirani i uvredjeni povicima i zvizducima srpskih navijaca, na brzinu izvezli zastavu, sklopili dron i daljinski doturili bratu.
P.S. I mene je bilo sramota zvizdanja na himnu. Veci efekat bi postigli da su ih iskulirali (i himnu i provokaciju).

goran

pre 9 godina

ja ne znam koliki je domet radio uređaja kojim se upravlja dronom, ali predpostavljam da on nije takav da bi se njime moglo upravljati iz centrta Beograda, što znači da je to čudo neko uneo na stadion, što, opet, znači da je zakazala policija.
takođe kao i mnogo puta u dfnašoj bližoj isotriji,smo i sinoć od gotovog napravili veresiju, na taj način što je opet policija napravila propust i dopustila da par huligana utrči na teren, gde je nastala opšta tuča sa igračima Albanije.
treće među prvima je na teren istrčala ona bu.ala Ivanov koji hapšen u Italiji, pa se pitam kako je moguće da je on uopšte ušao na stadion da gleda utakmicu koja je označena kao utakmica visokog rizika? čiji je to propust? Ali to nije važno za ministra policije, važno je to što je neka još veća budala izletela pred kamere i uvredila premijera.
pravljenje od gotovog veresije se odnosi na to što smo umesto utrčavanja na teren raznih idiota trebali da to sprečimo i da sve ostane samo politička provokacija sa albanske strane, ovako će UEFA morati da vaga između te provokacije i realne činjenica da je u jednom trenutku na terenu bilo i ljudi sa tribina koji su se fizički obručanavali sa albanskim igračima, tako da će nam na kraju biti kriva UEFA, a ne mi sami, a verovatno će neko od policije da popije otkaz ponovo, ali ne zbog činjenice da je došlo do očiglednih bezbedonosnih propusta nego zbog toga što je neko propustio da spreči navijača da istrči pred kamere i vređa premijera

albanac svercer drona

pre 9 godina

Ja mislim da ce UEFA doneti neku politicku odluku gde su obe strane krive i bice kazne kao za provokacije (za vas osecaj) , za nas to je zajeb....ja i kazne FSS-e za propuste u organiziranje ove osetljive utakmice. Ja bih jos hteo da dodam kako je moguce da neki navijaci albanije (kojih nije bilo)mogu da potresu citavu Srbiju. Pozitivna pouka od svega ovoga je da ce sve zemlje bivse Jugoslavije na sledecim medjusobnim utakmicama organizirati bolje i bezbednije nego sve EU zemlje (100% garant).

Pevac

pre 9 godina

Kako bi se nase '"obucene" bezbedonosne sluzbe odbranile od moguceg scenarija da desetak sofisticiranijih i brzih dronova krenu istovremeno u napad na vise strateskih objekata ? Mozda probaju snajperima da ih skidaju . Koliko smo mi naivni i sirovo obuceni pa to je cudo jedno. I sada po vrh svega mozemo i medijski da budemo infatilni i da albanci na zapadu ne sede skrstenih ruku i da vrse pritisak na UEFU da su oni toboze opet zrtve. A sa druge strane dotle ce nas veciti predsednik FSS da razmislja kako da ostane u fotelji i da putem saopstenja plasira bajke kako ce biti utakmica registrovana u nasu korist, kako je Platini "prijatelj" njegov .

student

pre 9 godina

@ Kosovski ciklus

Hajde opet da razmislimo o onome "uzrok-posledica". Ruku na srce, o huliganima imam samo najgore misljenje. Ali gledano malo objektivnije, zasto postoje isti!? Pa zato sto nam je drzava uredjena tako, da je narod nezadovoljan, nema sta da radi u svom zivotu, i ode na utakmicu, iskali bes i nadrogira se jer nema gde.

miki

pre 9 godina

Lekcija za sledeci put je stadio ne dozvoli upad bilo koga niti bacanje bilo cega. Ko hoce da provocira neka to radi, ali ce i da snosi posledice! Ovako, i mi cemo da snosimo posledice bez ikakve potrebe. Provokacija jeste, ali i dobro je sto je to uradjeno. Sada je bar svima jasno cilj Albanije i albanskih nacionalistickih grupacija. Deo Crne Gore, deo Grcke, Srbije i Makedonije. Hvala za zastavu uzgred.

Sima

pre 9 godina

Naravno da ne zele da komentarisu i da zale. Gde je Kirbi kad neko isplanirano napravi haos i kaze aha ja sam amerikanac moze mi se. Mogo je bombu da ubaci i opet bi ga pustili. Kad ovako se prave mutavi odmah znam da su umesani.

vojvodjanin poslednji mohikanac

pre 9 godina

Ne znam sto se bunite. Koristili su glavu da nam uteraju. Momacki su to odradili. Sto vi niste rasirili svoju zastavu preko celog terena? Setite se da su skotski navijaci cistili sneg sa terena. Gde su bili nasi? Svaka im cast. Vi niste navijaci vi ste gomila propalica. Da ne zaboravim, drago mi je sto je Vucic dobio poruku.Uh, sta bih dao da sam mu video izraz lica.

Mirko

pre 9 godina

Pa krajnje je vreme da se postavi ta mreza izmedju tribine i terena, kao sto su Englezi odavno uradili, pa igraci su direktno izlozeni divljastvu navijaca, treba iz zastititi.

Časno do kraja

pre 9 godina

@Zašto ga nisu uhapsili? Pa pitajte to političare koji su potpisali sporazum da se američkim državljanima ne može suditi na teritoriji Srbije.

atlet

pre 9 godina

Interesantno pitanje: da li su Olsi Rama, i njegov rodjeni brat Edi Rama, premijer Albanije, istih/bliskih političkih stavova? Ili možda ima (značajnih) razlika?

bzv

pre 9 godina

Koji je ovo samar, ovamo se zatvaraju skole i ulice, ljudima daju instrukcije da ne otvaraju prozore zbog dolaska Ruskog predsednika, avioni ti danima lete iznad glava a ovi ti u sred sportske manifestacije spuste jebeni drone sa zastavom. Koja je ovo sprdnja...

nikola

pre 9 godina

bilt...devenport..ocito albanski ljudi...pitao bih sta bi bilo da je nemacka igrala u tel-avivu.i da su jevrejima nemci ubacili zastavu sa kukastim krstom....da li bi tako reagovali bilt i devenport..zandarmerija je sinoc pokazala celoj srbiji da bojkotuju sadasnju vlast...a Vlast je jos uvek nigde nema..osim dr Stefanovica koji se zgrozio to sto ceo stadion vredja gosn CARA...a ne zbog toga sto je DRON mogo da ispusti C4..eksploziv na publiku..Dno Dna..cak i Olja ostade ni kriva ni duzna bez UTISKA...LAKO JE NEKOME DA IMA 55 posto glasaca kad opozicije nema ni na bugarsko-rumunsko-makedonsko-crnogorskim televizijama...i tamo su zabranjeni..poz za B92

analiticar amater

pre 9 godina

@Doktor

sta mislis, da nam onda vrate tri boda iz Djenove, poniste sve kazne i kazne Italiju?
mi smo tamo bili gosti i Italijani su organizovali utakmicu......

bidermider

pre 9 godina

Uvek glodanje medjusobno oko ubacene koske. Nedelanje nadleznih, vlada zaokupljena anahronom paradom, strajkovi i neimastina.
Dole vlada!

tanja

pre 9 godina

Vlast nam je takva da jedna igracka moze da bude okidac za njen odlazak sa vlasti,a odlazak je zbog neznanja,lazi,nerada,samohvale,patetike,kuknjave,napada na siromasne...duga je lista

BuduciGradjanin

pre 9 godina

Lako nas je isprovocirati a jos lakse napraviti idiotima. Dobrodosli u zemlju gde se idioti igraju predstave "Uplakana devojcica i nestala cokolada", a ljudi cute i gledaju.

woah

pre 9 godina

Imamo li mi kamere na stadionu? I ako ne pokrivaju sve, zašto je to tako? Skupo??? Nema se, kupuju se Audi automobili i ždere se po kafanama?

Bata Kole

pre 9 godina

Mi sada placamo danak negativnoj selekciji kadrova u svakom polju delovanja. Nesposobni ljudi nam vode svaki sektor ukljucujuci i policiju. Umesto da se juce sve radi na finjaka, zakonski i da svako radi svoj posao (policija da se bavi dronom; bezbednoscu; odakle Bogdanov uopste na slobodi? itd.) mi nasedamo na mosu po milioniti put i dozvoljavamo da nas iskecaju na brzaka. A da imamo 2 grama mozga mogli smo da izvucemo korist od ovoga juce, samo da nije niko od "navijaca" usao u teran i da se dronom bavila policija (i to pod predpostavkom teroristickog napada, a ne politicke provokacije), a ne fudbaleri.

Petar

pre 9 godina

Taman da se skrene OPET pažnja sa pravih problema.
Ajmo sada da brujimo o dronu godinu dana, a ja idem u Pakistan da berem maline za 10 evra, jer je to odlična prilika za mene, pošto ne želim da radim u Srbiji za tako veliku platu, a i smaraju me sa ponudama za posao non stop.

grersis mnogo

pre 9 godina

(ozlojedjen, 15. oktobar 2014 11:56)
Bice docekan i Vucic ce stajati mirno dok budu svirali albansku himnu.
Ziv bio pa video...................
Cek samo dok se stisaju strastu i dragi nam premijer smisli pricu za glupake i "zavije u celofan".Ostaje samo jos da se vidi ko ce biti kriv za sve.Mada je izjava Stefanovica vec u najavi.

nemacka

pre 9 godina

koje ludilo! sad fudbaleri, citaj i drugi sportisti, osim na fizicke i psiholoske pripreme treba da idu i na bezbedonosne. da znaju kako da se ponasaju u ovakvim situacijama. a fudbal, pa to je mrtav sport, ne zbog fudbala vec zbog navijaca! u svakom slucaju podrska srbiji!

analiticar amater

pre 9 godina

posledica je da i predsednik i premijer srbije cute. vec je pola dana proslo, a ova dvojica nemaju potrebu da uvredjenu javnost obaveste o tome sta nameravaju i ko ih je naterao da puste nezeljene osobe, pa jos i da im se izvinjavaju i sve sa pratnjom ih ispracaju na aerodrom.

Rade

pre 9 godina

Zamislite ministra policije koji je zgrozen vredjanjem Vucica (sto jeste propust, ali policije koja nije obezbedjivala komentatoprska mesta), a nije zgrozen nespremnoscu svog ministarstva da obezbedi stadion i okolinu. Sada sve vise uvidjam da on nema pojam cime treba da se bavi.

Uros

pre 9 godina

Sve, sve, ali izjava ministra: "Ministar policije Nebojša Stefanović još nije komentarisao bezbednosni aspekt meča i sam incident, ali je rekao da je zgrožen zbog vređanja premijera Aleksandra Vučića uživo u programu RTS."
Zna covek koji su prioriteti i zasto je ministar... Fuj...

sladjana

pre 9 godina

Pitam se kolika će biti cena naše gluposti, uobraženosti, servilnosti. Jedino mi je žao fudbalera, oni su bili na visini zadatka, pa makar i izgubili.

Pošteno

pre 9 godina

Ovo piše u zagrebačkom JUTARNJEM LISTU:

"Nogomet nikada ne bi trebao služiti za iznošenje političkih poruka. Snažno osuđujem ono što se dogodilo u Beogradu", objavio je Blatter na svom "twitteru".

Utakmica Srbija - Albanija prekinuta je krajem prvog poluvremena pri rezultatu 0-0 nakon što se iznad travnjaka pojavila zastava Velike Albanije koju je prenosila bespilotna letjelica. Srpski reprezentativac Mitrović ju je skinuo nakon čega su ga napali albanski igrači. Potom su na travnjak uletjeli gledatelji koji su fizički napali albanske igrače.

ProfesorKiksMaler

pre 9 godina

Interesuje me kako je to obezbeđen stadion kad u njega može da uleti bilo šta? I to uoči posete ruskog predsednika, kad su mere bezbednosti, pretpostavljam, maksimalne?

matko

pre 9 godina

Buduci da ne zivim u evropi, nisam gledao utakmicu na Tv.
Samo me zanima odakle je zapravo dosla ili iskrsla ta 'dron' letjelica?
Kako se moze ona lansirati na stadionu i njom se upravljati neopazeno od ikoga ukljucujuci i nadzorne kamere?!

POPovanje

pre 9 godina

Hajde sad drzavo silna! Zastiti svoj narod od sramote!
(Strahinja, 15. oktobar 2014 11:57)

Mladiću a kako da ga zaštiti kad su upravo ti kojima je to dužnost, dakle političari, najveća sramota.

Neko spolja

pre 9 godina

Šta se desilo desilo se. Nema nazad. Jedni srećni, drugi tužni, treći ljuti. Većinu sveta baš briga, tamo neki divljaci ni fudbalsku utakmicu ne mogu da odigraju do kraja. Eto, na to smo spali. Čisti se polako magla koja prekriva događaj, javili se čak neki iz Makedonije na FB da oni stoje iza svega.

Ali meni ipak jedna stvar nije jasna. Taj dron je odnekle doleteo. Odakle i kako to da za vreme utakmice najvećeg mogućeg rizika niko ne obrati pažnju na balavce(?) koji u okolini stadiona (iz crkve???) pripremaju kanape i puštaju dron sa onolikom crno crvenom zastavom? Da li ima nekog da odgovori na to pitanje. Mogla je na dronu da visi bomba npr.

Ili da postavim pitanje malo šire. Da li naša država (ne samo organi bezbednosti, već i obični građani) uopšte funkcioniše?

Слободан

pre 9 godina

ако се знало данима унапред да се инцидент припрема зашто није благовремено спречен?

Velibor

pre 9 godina

Ja bih imao pitanje za dotičnog ministra:šta je radila služba državne bezbednosti i kako je mogla da dozvoli uletanje drona u stadion?Da li je on svestan da je potencijalni teret na tom dronu mogao da pobije hiljade ljudi na stadionu?Da li nam razne kojekakve službe služe samo za to da bi se kurčile na auto putevima kojekakvim rotacionim svetlima, besnim automobilima i bahaćenjem a nas obične smrtnike istovremeno ponižavali a sve tobože u cilju nekog višeg interesa.Sada, kada su trebali da pokažu na delu to što rade, ispali su najobičniji nesposobnjakovići.Da je ministar moralan,kao što nije,u najmanju ruku bi podneo ostavku zbog silnih propusta, nesposobnosti njegovih kadrova i ugrožavanja života hiljada i hiljada ljudi na stadionu.

Bezbednost

pre 9 godina

Pitanje za bezbednosne strukture ove zemlje:" Sta bi se desilo, da je na letelicu bilo zakacemo nesto drugo? I da li to moze sa uradi bilo ko i gde god u nasoj zemlji tako opusteno i pored toliko obezbedjenja?

dovla

pre 9 godina

Najbolje bi bilo da je majstor dronom doterao zastavu u krilo predsedniku....
Ko nam vodi policiju, ne bi me čudilo da se sutra par dronova pojavi i na paradi.

Petronije

pre 9 godina

Interesantno je da, nijedna strana, domaca i strana ne pominju da je na toj utakmici bio predsednik Srbije (kakav je, takav je) i da je dron mozda bio pokusaj atentata na predsednika. Niko, bas niko ne spominje Tomu. Svi znamo da je marginalna licnost ali bas toliko??? Kako bi reagovala SAD da na utakmici gde je Obama doleti dron? Pa bio bi haos, a kod nas, nista, niko to i ne spominje. SRAMOTA za drzavu, za naciju, za obavestajnu sluzbu

Micko

pre 9 godina

Utakmica nije prekinuta nakon skandalozne provokacije albanskih navijaca, vec nakon ulaska navijaca sa tribina i napada na albanske igrace. Ne lazite ovaj jadni narod i bolje ponovite Insajder o navijackim grupama i krimunalu oko njih.

Ivica

pre 9 godina

stefanovic nema stav o incidentu (nije otisao po isti kod šefa) ali je spremno reagovao na prozivke istog tog šefa. Da nije tužno, bilo bi smesno.

Komsijina Krava

pre 9 godina

Ne treba sumnjati da ce obje strane biti kaznjene. Srbija kao organizator s previse propusta od kojih je hukanje himne najmanji, ali ulazenje navijaca i napad na albanske igrace su formalno nedopustivi.

Albanci ce biti kaznjeni zbog nevidjene provokacije, koju mozda nije organizirao niko sluzbeno, ali koliko sam pratio jos niko s albanske strane nije osudio. Tehnicki, koristenje drona za diverziju na javnoj priredbi, je JAKO opasan presedan, preko koga UEFA nece preci samo tako. Albanski igraci koji su fizicki napali Mitrovica bi mogli biti kaznjeni.

Nakon karte velike Albanije, ne treba se cuditi sto se policiji bas i nije zurilo da sprijeci napade na igrace jer je to napad i na njih. Mozemo se pozivati na profesionalizam, ali da meni neko osobno mase kartom velike Srbije ispred nosa, ne bi se bas potrgao braneci ga.

Sto se tice pobjednika, sto zapravo i nije tako vazno, mislim da ih u ovom mecu nema i najpravednije bi bilo da obje reprezentacije ostanu bez bodova, ali UEFA vjerojatno drugacije misli. Albanci su odbili nastaviti igru, ali s obzirom na situaciju na terenu, razumljivo. Realno u normalnim uvjetima, niti jedan tim ne moze dobiti 3:0.

Analiticar sa mozgom

pre 9 godina

Ovo mi najvise lici na namestaljku iz UDBE , jer kad se god Srbija priblizi EU , Udba i Ozna krenu da prave haos.

Malo zaista zvuci neverovatno da je licno brat premijera Albanije komandovao dronom i to iz VIP loze.

Kad se na sve to doda da je ceo stadion pevao pogrdne pesme o premijeru Vucicu ( sto nije ni malo slucajno ) , sve je puno jasnije .

Uhapsen brat premijera Albanije, ceo stadion skandirao pogrdne reci premijeru Vucicu , momentalno optuzene ambasadade Amerike i EU zemalja za "navodno ucesce " u svemu ovome " , efekat se dobio, svi su skoro poverovali u tu pricu, odmah poruke po Facebooku i srpskim portalima - stop EU, smrt Americi i bla bla price.

Sa sve slagom na torti da je dron pusten ni manje ni vise nego sa CRKVE, da dodatno podstrekne delove mozga prosecnih ljudi da i da se dodatno time izazove reakcija kod ljudi.

Odmah Udbaski analiticari pricaju price da je to namerno uradila EU i Amerika zbog dolaska Putina.

A niko ne kapira da je sve mozda obrnuto, da boljsevicka Udba i Ozna ovo rade namerno da izazovu haos da bi nas opet posvadjali sa svetom i ugostili jos lepse njihovog sefa iz KGB-a volodju Putina.

Srbi pamet u glavu!
Postoje obe mogucnosti, i da su Albanci to uradili ali i mogucnost da je ovo rezija iz boljsevickih delova nikad demontirane Udbe i Ozne koji ne zele Srbiju u EU vec u azijatskoj KGB despotiji gde ce i dalje moci da pljackaju Srbiju kako zele i da rade sta zele kao i do sada.
Udba i Ozna su spremne ne sve.