Utorak, 07.10.2014.

10:26

Vučić: Prvi efekti se već vide

Premijer Aleksandar Vučić je poručio preko informatora SNS da vlada čini sve da zaštiti najsiromašnije i najugroženije građane.

Izvor: Beta

Vuèiæ: Prvi efekti se veæ vide IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

258 Komentari

Sortiraj po:

Lilihip

pre 9 godina

Eto,cinjenica je da reforme idu preko ledja srednjeg sloja i onih imucnijih,niko nije dirnuo u sirotinju,njima cak treba pomoci a ne uzeti im.Reforma u ovom slucaju ima sanse za uspeh.

Melanija

pre 9 godina

Nije niko ko ima dug od 5000 din,iskljucen od elektrodistribucije,to nije tacno,A ovi sto imaju 500.000 pitam ja od kada datira ovo i zasto do sada nisu iskljuceni ili utuzeni? Neka se oglasi prethodna vlast kako je sistematski unistavala EPS.

Limun

pre 9 godina

Zapravo ovo sto pise u clanku je definitivno tacno,Ako pogledate smanjenje plata i penzija,upravo najugrozeniji su potpuno zasticeni.

Dalibor ARCS

pre 9 godina

Premijer Vucic i Vlada poceli su da sprovode mere i mislim da ih sprovode u dobrom smeru,sto ce kasnije dati rezultate.Ljudi ocekuju da se sve u ovoj zemlji sredi za tri dana.Pa Premijer Vucic nema carobni stapic i da sve resi preko noci.

Bili Piton

pre 9 godina

Samim tim sto je odluceno da se onima sa najnizim primanjima ne smanjuju plate i penzije drzava je delimicno zastitila najsiromasnije, ali to nikako nije dovoljno jer da bi se broj siromasnih smanjio potrebno je da se poveca standard, znaci samim tim da se dovedu investitori i otvore nova radna mesta, za sada kao sto vidimo radi se na tome, uz mere stednje koje su svakako neophodne i reforme koje se moraju izgurati do kraja postoji realno ocekivanjed da ce stanje u drzave za godinu ili dve biti mnogo bolje.

JATAGAN

pre 9 godina

Cilj svima nama pa I Vucicu je normalna, jaka zemlja, zemlja koja je pozeljna za invetitore, koja ima stabilan politicki I ekonomski sistem za sve. Odnosno da je pre svega pravna drzava!

RUKOHVAT

pre 9 godina

Srbija po prvi put ima premijera koji zaista brine o interesima Srbije na pravi nacin jer vodi cvrstu,ispravnu I jasno definisanu politiku koja nema za cilj dodvaranje ili ulagivanje ni istoku ni zapadu.

VILENJAK

pre 9 godina

Vlada je vec I ispunila delom obecanje da nece dirati najugrozenije delove stanovnistva samim tim sto nece dirati plate I penzije do 25000 RSD… Vucic ispunjava svoja obecanja!

LATICA

pre 9 godina

Vucic I dalje cini sve da Srbija postane uredjena pravna drzava koja je pozeljna za sve vidove I nvesticija, koja ce svojim stabilnim I politickim sistemom I ekonomskim napredkom biti I te kako pozeljna zemlja za ulaganje.

HUREM

pre 9 godina

Od samog pocetka Vucic je jasno rekao da nije tu da donosi lake I kratkorocne mere, vec da sporovede strukturalne promene sistema iz korena koji je u raspadanju I koji bi urusio vec unistenu zemlju.

DejanV

pre 9 godina

E, da su demokrate sprovele reforme i uradili bar deo od onog što su najvljivali, danas zemlja ne bi bila u ovakvoj situaciji. Medjutim, njima je bilo bitno da se održe na vlasti, kako bi mogli da rade za sebe i svoje bliske saradnike, a što se naroda tiče, on im je bio nebitan. Iz tog razloga podržavam aktuelnu vlast, jer su započeli neophodne reforme i istrajni su u tome!

SrdjanS

pre 9 godina

Da bi se stvari unapredile i država opravila neophodno je vreme. Važno je to da se počelo s reformama, iako smo zakasnili desetak godina, i da se od njih ne odustaje. Iako je situacija treutno teška i zahteva određene nepopularne mere, one se sprvoode u cilju bolje budućnosti. Stvari treba gledati dugoročno.

oskar

pre 9 godina

Usvajanje mnogih zakona i sprovodjenje bitnih reformi su od velikog znacaja za nasu zemlju, dobar rad Vlade Srbije daje odlicne rezultate, takodje postoji velika podrska gradjana za sprovodjenje svih bitnih mera koje ce dovesti do poboljsanja situacije u zemlji.

sveska

pre 9 godina

Ulazu se veliki napori kako bi nasa zemlja postala normalna i moderna drzava, bice neophodno sprovodjenje nekih teskih mera, ali ce se uvek brinuti o zastiti najugrozenijih gtadjana, nema sumnje da ce se sav rad isplatiti i da ce Srbija postati uspesna i prosperitetna zemlja.

kasika

pre 9 godina

Zaista treba istaci da je vlada Srbije na celu sa premijerom Vucicem, realno i odgovorno krenula u dugo ocekivano sprovodjenje reformi. Osnove efekata reformi su u nekim oblastima vidljive i to na pozitivan nacin, a naravno jos mnogo treba da se radi, i to se podrazumeva, da bi reforme bile potpune.

Palazzo

pre 9 godina

Praznih obećanja je svima preko glave, decenijama su nas lagali i pričali bajke. Vučić nije obećavao kule i gradove već je realno govorio šta nas čeka, zato mu narod i veruje i podržava ga.

cipela

pre 9 godina

Narodna Skupstina republike Srbije je usvojila nekoliko bitnih zakona, a jedan od njih je Zakon o radu, privatizaciji i bankrotstvu, kojim se poboljsava polozaj zaposlenih, a takodje im se povecavaju i prava i obaveze, cime se pozitvine promene vec uvidjaju. Pomenut zakon dovodi i do vecih investicija u nasoj zemlji.

alarm

pre 9 godina

Nema sumnje da ce drzava doziveti svoj potpuni razvoj za 2, 3 godine rada vlade Srbije, naravno ne moze se za godinu, dve promeniti na bolje nesto sto je vise od decenije unistavano. Srbija je u martu mesecu procenila ko je moze pokrenuti, neki efekti su vidljivi a konacne efekte od nekih 70% mozemo ocekivati do kraja 2016. ili 2017. godine.

mecava

pre 9 godina

Najvazniji zakon u nizu bitnih zakona, Zakon o radu, je usvojen od strane srpskog Parlamenta, koji omogucava stranim investitorima da investiraju u nasu zemlju, jer ce im biti pruzeni povoljni uslovi za invetsiranje, a ovaj proces je vazan pre svega radi smanjenja nezaposlenosti, koje je u maloj meri postignuto u nekim oblastima.

jastuk

pre 9 godina

Pozitivni efekti rada vlade Srbije su vec vidljivi u nekim oblastima u maloj meri, naravno uz nastavak reformi veci efekti ce u daljem periodu biti jos izrazeniji. Usvojen je zakon koji stvara povoljne uslove za strane investicije u Srbiji, cime se polako smanjuje nezaposlenost.

oko

pre 9 godina

Na osnovu tvrdnje premijera Vucica da su efekti sprovodjenja reformi vec vidljivi u osnovi u nekim oblastima drustva, nema potrebe sumnjati u iste jer vlada Srbije pazljivo prati da li je i sta uradjeno po pitanju istih.

parfem

pre 9 godina

Vec su vidljivi efekti rada Vlade Srbije, sada je potrebno da se istraje u reformama kako bi se zemlja izvela na pravi put, verujem da ce u narednom periodu doci do znacajnog napretka na mnogim poljima.

cvrle

pre 9 godina

Premijer Vucic i Vlada Srbije odlicno obavljaju svoj posao, vidljiv je veliki napredak u mnogim oblastima, a posebno u oblasti ekonomije i finansija, verujem da ce se nastaviti pozitivan trend razvoja i napretka nase zemlje.

sesir

pre 9 godina

Vec se vide mnogi pozitivni efekti rada nase Vlade, Srbija polako postaje zemlja koja je atraktivno mesto za strana ulaganja i koja ce privlaciti veliki broj investitora, a samim tim ce doci i do smanjenja stope nezaposlenosti, samo treba nastaviti ovim tempom i rezultati nece izostati.

Penzija je manja, Penzija je manja, Penzija je manja, Penzija je manja,

pre 9 godina

Mere su pocele da deluju samom najavom na televiziji ! Ne treba nikakvo sprovodjenje, samo najava !

CICVARA

pre 9 godina

Sadasnja vlast Srbije na celu sa Aleksandrom Vucic je za ovo kratko vreme zaista mnogo uradila po pitanju sprovodjenja reformi. Jer one su bile neophodne. Mere koje je vlada donela su bile hrabre jer pre njih ni jedna vlada nije imala hrabrosti da donese ovakve mere. A one su trenutno neophodne za celokupni oporavak i razvoj nase zemlje. Mere stednje su samo deo tih reformi koje moramo podrzati u celosti. Napokon se nalazimo na dobrom putu ka boljem zivotu u skorijoj buducnosti.

jakna

pre 9 godina

Srbija je dobila novu vladu u martu mesecu ove godine, sacinjen je program reformi i nacin njihovog sprovodjenja, ali nije realno ocekivati basnoslovne rezultate istih s obzirom da vlada svim naporima i na sve najbolje nacine sprovodi izvlacenje Srbije iz ruba u kome se nalazila do 2012. godine. Neki efekti su vidljivi ali treba jos sacekati.

jakna

pre 9 godina

Srbija je dobila novu vladu u martu mesecu ove godine, sacinjen je program reformi i nacin njihovog sprovodjenja, ali nije realno ocekivati basnoslovne rezultate istih s obzirom da vlada svim naporima i na sve najbolje nacine sprovodi izvlacenje Srbije iz ruba u kome se nalazila do 2012. godine. Neki efekti su vidljivi ali treba jos sacekati.

lopov

pre 9 godina

Verovatnoca da ce reforme koje se vec uveliko sprovode radi potpunog razvoja Srbije, smanjenja nezaposlenosti, poboljsanja zivotnog standarda gradjana, iskorenjivanja korupcije i kriminala i drugih oblasti, je znatno sigurnija u odnosu na proslost. Strpljenje je i vise nego neophodno.

kisa

pre 9 godina

Konstatacija premijera Vucica da su efekti pocetnog sprovodjenja reformi pozitivni i vidljivi je sasvim na mestu. Nekoliko zakona je usvojeno, njihova primena ce vidi u osnovama a u buducem periodu ce biti jos efektniji. Strpljenje je neophodno jer je receno da ce reforme biti bolne, a znamo i razlog istih.

lutka

pre 9 godina

Sadasnja Vlada Srbije je na celu drzave od marta meseca ove godine, premijer Vucic je napravio veoma iscrpan i sadrzajan plan i nacin sprovodjenja reformi koje ce dovesti Srbiju do potpunog razvoja za 3 godine. Pocetni rezultati su vidljivi i mogu se oceniti kao pozitivni.

Slavujka

pre 9 godina

Reforme prvo treba da pogode one koji imaju visoke plate i da se nateraju najveći rasipnici u državi, odnosno javna preduzeća i ostali državni organi koji najviše novce troše na razne gluposti, da uspostave domaćinski sistem poslovanja kako bi se svaki državni dinar utrošio celishodno. Imamo sada slučajeva gde je sve po zakonu kao na primer onu potrošnju na ručkove u Lasti, ali je svima jasno da to nije domaćinsko ponašanje prema firmi. Čestitke za SNS i Vučića stop takve kadrove smenjuje bez pardona.

helen

pre 9 godina

Mere koje su preduzete u cilju stvaranja povoljnih uslova za investitore daju rezultata. Vec neko vreme se belezi pad nezaposlenosti u Srbiji.

Nanolina

pre 9 godina

@(Optimista, 7. oktobar 2014 15:30)
Slažem se sa Vama u potpunosti. Prethodna vlast je samo zaduživala Srbiju i gledala kako da ostvari svoje lične interese. Pred premijerom i Vladom nije nimalo lak zadatak očekuju nas teške reforme, mere štednje, ali ako želimo bolju i lepšu budućnost trebalo bi da podržimo i premijera i Vladu.

Biljana

pre 9 godina

to se jednostavno moralo tako, nikom ne bi bilo lepo da je prestao da dobija ikakvu penziju ili platu , pregurati smanjenje i čekati poboljšanje

Labud

pre 9 godina

Aktuelna vlast je za ovo kratko vreme zaista mnogo uradila po pitanju sprovođenja reformi, a one su trenutno neophodne za celokupni oporavak i razvoj naše zemlje. Mere štednje su samo deo tih reformi koje moramo podržati u celosti. Napokon se nalazimo na dobrom putu ka boljitku.

Sarastro

pre 9 godina

Ova Vlada je uvek vodila odgovornu socijalnu politiku i uvek je gledala da merama štednje ne pogodi najugroženije!Vučić kao premijer ima jasan uvid u to da li ove mere daju efekta i ako kaže da daju ja mu verujem!
(Bata, 7. oktobar 2014 13:43)

Lepo je što ti VERUJEŠ Vođi a mere daju efekta, ali da li ti VIDIŠ da daju efekta? A ja ne verujem, nego sam 100% siguran da si ti BOTaničar.

bezimena

pre 9 godina

Milsim da je pravi put i nacin da se unapredi drzava to sto Vucic pokusava da promeni razmisljanje naseg naroda i malo nas priblizi stavovima i razmisljanju naroda zapadnih drzava,jer jedino tako mi gradjani mozemo da promenimo nesto na bolje.
(Milan1989, 07. oktobar 2014 15:16)

Botovsko laprdanje, laprdanje, laprdanje.

Gori ste od buba švaba!

Magnolija

pre 9 godina

Mozda trenutno ima previse bolnih rezova, ali moramo ovo da izguramo do kraja. Zar nismo mi narod koji se uvek busa u prsa i hvali da je najjaci kad je najteze, e pa sad je vreme da to I pokazemo.

prvi efekti

pre 9 godina

"Srbija je ušla recesiju, ocenili su ekonomisti okupljeni oko biltena Makroekonomske analize i trendovi (MAT) koji izdaje Ekonomski institut."
Evo to je glavni efekat njegovog rada i umeca.Ko njegove price vise shvata za oziljno, treba da se zapita sta mu hvali i pre 2015. i 2016. , bice mu posle kasno.

Dijana Šćekić Aštalkovski

pre 9 godina

Ja živim u nekom horor snu. Ako je vama vaš san dobar, blago vama. Za narod nema ni napred ni nazad. ovo je crna rupa. Oni imaju sve, mi ništa i ćutimo...

Optimista

pre 9 godina

Mislim da vecina vas koji negativno komentarisete niste shvatili sustinu.Vucic je preuzeo premijersko mesto u momentu kada smo vec jednom nogom bili u zivom blatu.Da on nije imao hrabrosti da sprovede mere stednje koje su, ako cete biti posteni pa priznati,trebale odavno da se sprovedu,mi bismo sad ziveli u drzavi koja je banrotirala.

Milan1989

pre 9 godina

Milsim da je pravi put i nacin da se unapredi drzava to sto Vucic pokusava da promeni razmisljanje naseg naroda i malo nas priblizi stavovima i razmisljanju naroda zapadnih drzava,jer jedino tako mi gradjani mozemo da promenimo nesto na bolje.

Milan1989

pre 9 godina

Milsim da je pravi put i nacin da se unapredi drzava to sto Vucic pokusava da promeni razmisljanje naseg naroda i malo nas priblizi stavovima i razmisljanju naroda zapadnih drzava,jer jedino tako mi gradjani mozemo da promenimo nesto na bolje.

loren

pre 9 godina

Na zalost sa reformskom politikom kasnimo desetak godina, bukvalno smo u zadnjem vagonu, jer ono sto bi usledilo je siguran bankrot, na veresiji smo godinama ziveli, a i sami smo krivi zasto se nismo zapitali odakle novac kad u zemlji nista ne radi.

Malo morgen

pre 9 godina

"On je istakao da se prvi efekti teške borbe već mogu videti na delu - usvajanje zakona o radu, privatizaciji i bankrotstvu povratilo je poverenje investitora i poverilaca, a stopa nezaposlenosti se, prvi put posle mnogo godina, smanjuje iz meseca u mesec. "

O cemu ovaj prica. Tako je i Milosevic poceo i na kraju totalno prolupao. Ovaj je vec debelo zaglibio i nema mu povratka.

loko

pre 9 godina

Neznam zašto neki ljudi očekuju da će bolje živeti za kratko vreme. Totalno je to nerealno razmišljanje. Vlada je krenula u dobrom pravcu, potrebno je vreme da bi se bi se u ovoj našoj srbiji nešto promenilo jer to je godinama uništavano.
(marijanamala12, 07. oktobar 2014 12:03)

Nije ti jasno kako ljudi ocekuju da ce ziveti bolje za kratko vreme, a jasno ti je da ce iako smanjuju plate i penzije od 20.000 dinara na kraju 2014 godine, vec 2016 biti kao u Svajcarskoj? To ti je jasno i logicno?

U pravu si, ne razumes "neke" (ne sns) ljude. Ljudi ne ocekuju boljitak za kratko vreme, vec realne reforme, a ne beograde na vodi, doktore nauka, "samo-ukidajuce" emisije, botove, lopove, povecano stranacko zaposljavanje, zamajavanje naroda, svakodnevno prenemaganje premijera, podcenjivanje inteligencije preostalog normalnog stanovnistva...

Dušan iz Beograda

pre 9 godina

Ja nisam bot šta god to bilo, ja samo mislim da nikada nismo imali takvog vođu. Hrabar, saosećajan, pametan, duhovit, harizmatičan. Ne razumem one koji su glasali protiv Aleksandra !

krang

pre 9 godina

Ova odluka o smanjenju plata i penzija je
jako bolna po gradjane Srbije.Dobro je to sto
su zasticeni svi sa malim primanjima.Dokaz
da premijer misli o svima!
Neophodno je nadomestiti novac u budzetu
koji je u poslednjih 12 god rasipan na sve
strane a nista za zemlju ucinjeno
nije.Cinjenica je da ova vlada radi
na tome da nasu zemlju izvuce iz krize,po
svaku cenu.

coolhwip

pre 9 godina

(Misko KV, 7. oktobar 2014 12:41)

Izbacite taj vas umisljaj iz glave da svi koji ne podrzavaju vasu simpatiju moraju biti "zuti", tj demokrate. Ima mnogo ljudi koji su jednostavno nezadovoljni sadasnjom vladom, a nemaju zive veze sa ovima sto su vas doveli na vlast, a koje konstantno koristite za pljuvacinu. Taj vas radikalski gen "ko nije sa nama taj je protiv nas" veoma jasno dolazi do izrazaja u tim prilikama i govori da se niste promenili, vec samo promenili dlaku i bedz.

Dado

pre 9 godina

Ljudi probudite se već jednom!Naravno da opada stopa nezaposlenosti 750000 hiljada ljudi je podnelo zahteve za dvojno državljanstvo od toga ih je trenutno 570000 hiljada dobilo 400000 hiljada ih je otišlo preko da rade i da osnuju nov dom,a oni se više neće vratiti,na ta mesta se sad primaju novi radnici to je njima smanjenje nezaposlenosti.Nije ih sramota hleb nam kradu iz usta,uvozimo mleko u prahu koje je 560 din a našim proizvodjačima plaćamo po 25 din po litri.Za litru dizela treba da damo 6 litara mleka.dajte !

Stardust

pre 9 godina

Svi znamo sta bi nas ocekivalo bez mera stednje.Ako se nesto mora zrtvovati sada zbog buducnosti onda neka tako bude. (Rivaldo, 07. oktobar 2014 12:48)

S sta bi nas to ocekivalo? Budi ljubazan, pa nas prosvetli, molim te. Sta to radi tvoj veliki vodja koji svoje finansijere i prave gazde ove zemlje stiti kao ugrozenu vrstu dok dere narod i skida mu kozu? Osetice narod boljitak za koju godinu. Bice cisti i lepo oprani kamioni iz kojih ce bacati hleb ljudima? A tajkunska bagra i njihove politicarske sluge na Forbsovoj listi u usponu.

SaucySalamander

pre 9 godina

A sto se svi hvatate za evro?
Svi eksperti odavno tvrde da je dinar precenjen i da je jos 2009.te trebalo da bude 1evro -> 130-150rsd!
ODAVNO!

Aca

pre 9 godina

Kupovao ti Vucici ili ne ja cu na sledecim izborima gledati svoj novcanik.Koliko sam imao u njemu pre tebe a koliko za vreme tvog mandata.To ce odlucivati kuda ce ici moj glas.Pa niste vi politicari Zvezda ili Partizan pa da vas volimo i obozavamo,kako radite tako ce vam se vratiti na izborima kad god budu.Mada ja bih voleo da politicari garantuju licnom imovinom svoju vladavinu,ako lose rade da i oni izgube materijalno kao i gradjani zbog posledica njihovog loseg rada,ali znam da to vi nikada necete izglasati.

Vesna BG

pre 9 godina

Narod je mnogo nezadovoljan da bi se zadovoljio sa "prvi efekti" i previše istraumiran svakakvim dešavanjima da bi počeo da veruje. Ima vremena, samo napred

djura

pre 9 godina

1969 sam godiste i mogu Vam iz moje perspektive reci da nece u sledecih 20 godina minimum biti nekakvog normalnog zivota na ovim prostorima .ko je god obecavao i ulivao nedu to je bilo pred izbore i onda sve po staro pa SPS je ljudi i dalje na vlasti o cemu se ovde radi .fabrika i proizvodnje nikakve nema a posto se ne prepoznaje sta je donosilac posla i razvoja onda nam ostaje da odemo na selo i bar zdravo zivimo .

Bojan

pre 9 godina

Pa naravno da se vide, vidljivi deo je onaj da se dva puta losije zivi nego za vreme zutih.A nevidljivi deo stize uskoro na naplatu, a tok ce tek biti za medalju.

Milivoje

pre 9 godina

Znači da reforme daju rezultate što su odlične vesti idemo sad još brže da se sprovedu sve neophodne reforme kako bi konačno narod počeo da živi bolje!

Sretni gradjanin

pre 9 godina

Kada se ujutro probudim prvo se prekrstim jer sam se ziv probudio i nista mi ne fali.A onda vidim da nam je svakim danom sve bolje.Odmah osmeh na lice jer kako nam objasnjava Ale Vu vec se vidi pomak.A tek 2016 bicemo raj na zemaljskoj kugli.Srbija ima da cveta i da krupnim koracima stize Nemacku, Japan,Kinu, Tursku

shamo

pre 9 godina

Ljudi samo da vam bude jasno... Ma sta AV pricao, lagao, baronisao itd. on ce uvek imati dobar procenat na izborima zato sto ima ogrmonu masineriju SNS koja radi. Samo SNS ima 500.000 clanova.

Lik

pre 9 godina

Krenuli smo u reforme svojom voljom ne pod pritiskom jer želimo da se menjamo da postanemo normalna i uređena država i mere su dale već rezultate i treba ih sprovesti do kraja!

toza

pre 9 godina

Najgore od svega je što Premijer izgleda veruje da je u pravu i nepogrešiv i da je stvarnost onakva kakom je on vidi . Bolje bi, po sve nas, bilo da je svestan da stvari ne idu najboljim tokom ali nas uprkos svemu i zbog prikupljanja političkih poena malo ulepšava i izvrće stvarnost.
Za prvu varijantu nema leka...

SLAVICA P

pre 9 godina

(bole, 7. oktobar 2014 13:36) Nije tacno da se broj radnika ne povecava u privatnom sektoru.Ja sam privatnik imam firmu od deset radnika, tri nova sam zaposlila zahvaljujuci subvencijama koje se daju privatnicima ako zaposle radnika sa biroa i sa invaliditetom.Ja imam jednog radnika sa invalidietom i planiram ih zaposliti jos.Problem je sto niko nece da radi kod privatnika,svi cekaju drzavne jasle.Jer kod privatnika se mora zaradit plata.Ja kao privatnik sada imam manje namete,nego u vreme DS/a i to mi samim tim otvara mogucnost da zaposlim vise radnika.Ova vlada na to i ide da rastereti drzavne firme,a da se omoguci uposlenje u privatne.Jer ja kao privatnik redovno izmirujem obaveze prema drzavi.

čovek pre svega

pre 9 godina

Da, vide se: tuga,čemer,jad!Gospodine, ništa bolji ni uspešniji niste od svih prethodnih, njihove greške ispravili niste, njihove krivce uhapsili i kaznili niste, nastavljate sa puštanjem pojedinaca da se bogate, a srednja klasa polako nestaje.Možda Vaša ideja i moral jesu iskreni i čestiti, ali svi ostali oko Vas ne rade isto i ne misle isto i nisu Vi(jer da je tako stanovništvu sigurno ne bi bilo ovako)!!! Za početak možete proveriti istraživanja "Insajder"-a i staviti na glasanje izveštaj anketnog odbora, pa sprečiti pljačku ovog naroda da bi se pojedinci dole bogatili a najsiromašniji živeli isto-bez ičega!Suviše komplikovana i bolna tema???Bolje su ove jednostavnije ekonomske mere, zar ne?!?!?!Ništa se tu na dobro promeniti neće...Ne tražite podršku kad je zaslužili niste!

Dragisa iz Sumadije

pre 9 godina

Do juce (pre izbora) Vas veliki pristalica...sve bi ovo bilo lepo sto gospodin "PREMIJER" prica da ljudi oko mene i ja zivimo bolje.
Kad ja tamo, ono medjutim. Da mi nije drasticno smanjena plata, da nije sve poskupelo, da sa ovom crkavicom moze da se prezivljava kao u bilo kojoj normalnoj drzavi u evropi ili zapadu, krv bih prolio za ovu drzavu...Inace u ovom slucaju, samo se nadam da cu naci nacin da pobegnem iz ove zemlje (sto vec radi vecina ljudi koje poznajem)...

koridor

pre 9 godina

Ne znam kako , ali hocu da zivim u modernoj i uspesnoj Srbiji. Zelim da moja deca poznaju pravi sistem vrednosti . A to se moze i ovde. Pustite coveka da radi , neka pokusa. A , uspece .

Mrca

pre 9 godina

E, sad pazite. Rezultati se postižu. Ali građani ove zemlje vide i nešto drugo. Obustave rada (protest) advokata, protest studenata, nestašicu ogrevnog uglja, stalna poskupljenja, izvršenja na imovini i nočanim sredstvima zbog dugovanja nastalih usled malih ili nikakvih primanja. To su stvari koje ih muče i ne mogu da se slože sa tvrdnjama Gospodina Vučića.
Ti isti građani vide u sredstvima javnog informisanja već htonične afere sadašnjih ili doskorašnjih ministara i važnih funkcionera.
Kada sve saberu, normalno da mogu da tvrde da stvari ne idu na bolje i da nije dobro.

dex

pre 9 godina

Da, da, vide se efekti... Sve smo siromasniji, a Dinar sve vise tone. Naravno da smo atraktivna zemlja za ulaganje. Dajemo subvencije, a radnici nemaju nikakva prava i pri tom rade u bednim uslovima za plate na nivou Mongolije. Sto se tice najhrabrijeg poteza u istoriji Srbije, tu se vidi zelja onoga ko je trazio sigurnu kucu za Mladica i pretio da ce ubiti 100 Muslimana za jednog Srbona, da bude.neko i nesto. Uporedimo ovaj jadan pokusaj reformi sa recimo odbijanjem izmucene Srbije da se pokori Austrougarskoj... Botovi, kad izlazi nova verzija Valtera? Apdejtujete li to, ili kako?

priča i praksa se razlikuju,niko više ne veruje u priče...

pre 9 godina

Vlada je radnicima železare odavno smanjila plate za 20%,a njihovim direktorima su plate narasle do neverovatnih.Toliko o zaštiti siromašnih.Priča je jedno u praksi nije baš tako.

Bata

pre 9 godina

Ova Vlada je uvek vodila odgovornu socijalnu politiku i uvek je gledala da merama štednje ne pogodi najugroženije!Vučić kao premijer ima jasan uvid u to da li ove mere daju efekta i ako kaže da daju ja mu verujem!

ja

pre 9 godina

Utrostrucili smo broj konferencija za novinare, povecali smo broj radnih mesta za botove, pravimo novu maketu svakih 10 dana, ujedinili smo Srbe sto se vidi jer je pola stanovnistva u zadnjih mesec dana strajkovalo ili protestovalo ili namerava da to ucini, zaduzili smo se pod odlicnim uslovima tako da ce pre doci smak sveta nego sto ce Srbija da vrati sve dugove, slikali smo se svuda gde su bile poplave i od svega sto smo obecali skoro nista nismo ispunili a evo stize zima. Samo napredno, sledece godine u ovo doba cemo biti milioneri.

Krkic

pre 9 godina

Da se rezultati rada vide ,vide se od kada su ovi dosli na vlast ja sam platu sve redje primao a vise je i ne primam a izgubio sam i pravo na zdravstvenu zastitu pa sam morao da iskamcim na zajam dve i po hiljadarke da sam uplatim zdravstvenu knjizicu zbog hitne hirurske intervencije.Inace otkako je njihov kadrovik postavio sebe za direktora jedva da se i nesto radi,nekada uspesna firma koja je imala posla i za po godinu unapred sada jedva da opstaje,plate su postale pojam zivimo od penzija .Hvala za takve rzultate.

Vladimir

pre 9 godina

Efekti se primećuju ali posle toliko dugo godina koliko su nas žuti uništavali jeste potrebno malo više vremena da bi narod osetio boljitak i sada je najbinije da se nastavi sa reformama još brže jer nemamo vremena za čekanje!

novolice

pre 9 godina

gospodin premijer je u pravu i ima moju podršku da ono šta je započeo i završi , oni koji imaju najmanje ono su zaštićeni i to tako treba da bude ostali da se stisnu i za njih.

DM

pre 9 godina

@Ne znam zasto ljudi ocekuju da se sve u ovoj zemlji sredi za tri dana,mnogi su postali nestrpljivi i misle da se promene mogu sprovesti za neko veoma kratko vreme sto je totalno nerealno.Vlada je pocela da sprovodi neke i mislim da ih sprovodi u dobrom smeru,sto ce nadam se kasnije dati rezultat.
(darko88, 7. oktobar 2014 10:35)

Evo mojih pitanja. Ako si vise od 2 godine na vlasti a program ti je bio ukidanje drzavnih agencija, zasto to nisi uradio? Ako vise od 2 godine pricas da EPS ima preko 650 direktora, zasto to nisi promenio? Kada ce biti prvostepena presuda Miskovicima? Kako da je uhapsen samo Miskovic, a ne Beko i Kostic?

Dimitrije78

pre 9 godina

Sns i A.V su najveće zlo koje je ikada snašlo Srbiju! 500 godina pod Turcima je mala maca za ove!
(Priboj, 7. oktobar 2014 10:51)

Stvarno ne shvatam ovaj komentar,sta je to on uradio negativno po nas....opljackao drzavnu kasu,poslao ljude na ulicu,zatvorio fabrike...hmmm cini mi se da si ga pomesao..ovo je jedini politicar koji je u poslednjih 20-ak godina stavio drzavni profit ispred licnog,podigao spoljno-politicke odnose na voma dobar nivo...ako ga ne podrzavas ok ali budi iskren i realan
(Blanka, 7. oktobar 2014 12:02)

Cini mi se da si malo pomesao loncice
Drzavna kasa je opljackana devedestih kada je Vucic bio ministar tada su i sve fabrike unistene i bombardovane. Uz to ako ne znas zaduzio nas je 7 milijardi evra za dve godine od kada je ponovo na vlasti sto nisu ni zuti ni crveni pre njega. Trecinu sadasnjeg duga nam je on ostavio a prica ti o boljem sutra.
Njegov licni profit ako ne znas je stan u elitnom naselju koji je dobio 1999 kada je bio ministar a takodje i Toma diploma koji je nakon toga debelo uvecao svoju imovinu.
Dodvoravanje zapadu i prodaja Kosova ako znace podizanje spoljno-politickih odnosa kao i prodaja nase zemlje arapima i mnoga druga lazna obecanja na vodi i zemlji...
Nemoj biti bot ukljuci mozak

Mali preskolovani djak

pre 9 godina

Ma vide se efekti. U firmi mi je plata smanjena 22 procenta i ukinut minuli rad od 22 godine iz druge firme u vidu dodatnih 0,7 procenata po godini staza. Ma volim ja moje Dunav osiguranje.
Samo da ostanem ziv i lako cemo.
Tako moja porodica vidi efekte.
Moja supruga sa drzavnim fakultetom i dalje nema posla.

Pozdrav od uzaludnog skolarca

Milorad

pre 9 godina

Svakako da je bilo velikih pomaka ali potrebno je vremena da bi narod osetio da je bolje ali ako nastavi da sprovodi reforme siguran sam da će i narod osetiti boljitak!

lla

pre 9 godina

Neznam zašto neki ljudi očekuju da će bolje živeti za kratko vreme. Totalno je to nerealno razmišljanje. Vlada je krenula u dobrom pravcu, potrebno je vreme da bi se bi se u ovoj našoj srbiji nešto promenilo jer to je godinama uništavano. (marijanamala12, 07. oktobar 2014 12:03)

hteo sam nesto da napisem ,odustao sam,nema nam pomoci,jedni druge ne razumemo,i gotovo.Ako je ivo put u vasu svetlu buducnost,onda ste slepi.Onaj nabio sebi platu 1.000.000 dinara,Jorgovanka nesto manje,bata ne mora da slusa naredbe vlasti,rotiraju se na foteljama kao na ringispilu,dok su zuti bili zuti,ijali ste na koga da bacate drvlje i kamenje,sad ste vi Zuti.Mala,idi kod malog.

bole

pre 9 godina

Naravno da se vide, a tek će... Broj zaposlenih u privatnom/realnom sektoru se rapidno smanjuje od donošenja novog zakona o radu, ali zato se javni sektor i dalje goji i raste! Evro dolazi na magičnu granicu od 120, koju će čak i pre decembra lagano da pređe! Ide zima, poskupljuju struja, gas, grejanje, uglja nema u slobodnoj prodaji osim uvoznog ekstremno skupog... Penzije smanjene, pada promet u trgovini, dižu se cene da se pokriju gubici i ostvari zacrtani profit... Nego da ja vama nešto gospodo objasnim, ako se nismo razumeli na izborima: Mene ne interesuju putevi, fontane i kule koje ćete možda da gradite - mene interesuje život. Mene interesuje da živim, a ne da preživljavam plaćajući sve veće poreze i namete dok mi je realna zarada sve manja. Mene interesuje kada ću kao normalan građanin srednjeg sloja, moći sebi da priuštim na primer novi auto, jer sada nemam ni za nove gaće i čarape? Dakle, obećavali ste svašta u svim prethodnim kampanjama (od izbra Tome za predsednika, pa na ovamo), tako da je red da počnete da ispunjavate obećanja, koja se tiču svakog građanina ove zemlje, a to je da mu za početak bar omogućite uslove za život dostojan čoveka!

fan79

pre 9 godina

Mnogo je "žutih" na komentarima ovde. Samo ne objektivan posmatrač može da kaže da nema pomaka. Pa ljudi, ne može preko noći sve da bude bolje. Vučić se trudi, ali evo pogledajte studente naprimer... oni podmeću klipove u točkove reformi svojim štrajkom. I to kada reforme treba da se sprovedu. Zašto? Bolje da su zagrejali stolice. Isto važi i za advokate i prosvetare i policiju i radnike u fabrikama. Moramo da verujemo PRemijeru, jer on nam je jedina nada.
(Misko KV, 7. oktobar 2014 12:41)
Drugim recima,svi koji nisu glasali za velikog vodju,zatim studenti,advokati,prosvetari,policija i radnici su budale,samo ste tvoj premijer i ti,koji ne znas da sastavis recenicu bez bar jedne pravopisne greske,nasa nada za svetlu buducnost!

Predrag

pre 9 godina

Ja se prosto najezim od njihove hrabrosti i dramaticnog zaposljavanja. Ako ovako nastave mi cemo vec do Nove godine morati da uvozimo radnu snagu!

ja 09.04.

pre 9 godina

Tim Aleksandra Vucica:
Njegova "malenkost" koji u pola dana i pola noci deklamuje naucenu pesmicu napamet;
Novi profesori i strucnjaci po Srbiji, koji ne znaju sta je palatalizacija i sibiralizacija a kamo li da primene i govoru i na kraju nista manje bitni
Botovi, koji NE ZNAM pisu spojeno.

U PROGRES!

Nenad

pre 9 godina

Vide se prvi efekti nema sumnje,ja sam to odmah primetio kad su mi doprinosi za preduzeticku radnju stigle za ovu godinu sa 100 posto dupliranja i primoran sam bio da posle osam godina ugasim radnju jel ne bih mogao da izdrzim toliko oporezivanje da mi ne bi dosli da popisuju stvari.I sad sam na birou ne zaposlen.A sa zavrsenim fakultetom u svojoj struci nemam posla a ni moja supruga.A kako tako sam ziveo sa svojom porodicom od svog posla.Sad smo socijalani slucajevi al imamo diplome sa drzavnih fakulteta.Pomazu nas roditelji koji su nam u penziji al sta ce biti kad i njima smanje penzije.Itekako se vide efekti nove vlade vec za par meseseci.

Efekat Marfijevog zakona

pre 9 godina

Pa naravno da se vide...
I osećaju...
Štrajkuju prosvetari, policija, advokati, studenti...
Nikad zaduženiji, dinar se svakodnevno strmoglavljuje, rastu porezi, ukidaju se socijalna davanja a posao mogu da dobiju samo oni bliski" ovima" na vlasti...
P.S. Sunovrat svega što vredi u Srbiji...

afrodita

pre 9 godina

Da su reforme sprovedene ranije,ne bismo
bili u ovoj situaciji.Ali ne,prethodnoj vlasti je
licni interes bio ispred interesa
gradjana.Bolne reforme za narod ali za
pohvalu je sto je ugrozeni deo stanovnistva
postedjen.

Ivica

pre 9 godina

Sve propada, a on o bajkama.Dobro je samo Jorgovanki sa 6000, Knezevicu sa 1000, Bajatovicu sa 21.000, poslanicima sa 2000e i raznim drugim po izmisljenim agrncijama,nadzornim i upravnim odborima.Napad na penzionere sa stecenim pravima i radnika u zdravstvu ,prosveti.Bice mnogo posla za sudove zbog smanjenja penzija i plata.

Coco Bill

pre 9 godina

Kad će da "izađu" sabrana dela, pod nazivom, Bajke Aleksandra Vučića ?! Ovakvu bezobzirnost, ne u laganju, nego u pravljenju sveukupnog naroda u budale nije još do sad radio niko, pa čak ni Slobodan Milošević !!! Što je još interesantnije, to "pravljenje", radi bez imalo stida i bez ikakvih skrupula, čak šta više, ništa ne uradi, nego, da samo neku izjavu, a onda kaže, kako će me naroda zbog ovoga zamrzeti, ali ako ja to radim za Srbiju, a ne za rejting ???!!!! Ali ako, što reče Kori za to ste glasali !!!

a b c

pre 9 godina

gradjani su u martu jano dali podrsku Vucicu da bi konacno zemlja izasla iz ovog blata u kom je vec dosta godina i narodu je dosta obecanja i slikanja pred izbore a kad se docepaju vlasti zaborave na sve i gledaju iskljucivo sebe! Ono sto danas radi ova vlada je ono sto nam treba, svesni su iz SNS-a do ovo nisu popularne mere ali se MORAJU sprovesti da bi nam bilo bolje a u kampanji nisu obecavali med i mleko vec bolne reforme i ljudi su dali toliku podrsku i time se slozili da se konacno u ovoj zemlji uspostavi red i da nam svima bude bolje, naravno to ne moze preko noci, treba vremena za rezultate ali verujem da ce nam biti bolje.

lale

pre 9 godina

Dobro, izdržaćemo još neko vreme, samo kad se zna realan cilj. Jasno je da rezultati odmah mogu jedino preko neracionalnog zaduživanja koje kasnije mora da dođe na naplatu, kao što je već došlo.

Vladan

pre 9 godina

Moramo pružiti punu podršku gospodinu Vučiću da započete mere sprovede do kraja! Posle toga ćemo imati zdravu zemlju sa jakom privredom i velikim ekonomski rastom. Evropska Unija će nas takve vrlo rado primiti u svoje članstvo, a mi ćemo postati lider razvoja ovog dela Evrope.

za_boljeeeeee

pre 9 godina

Podržaću svakoga ko ima snage da se uhvati u koštac sa problemima i donese teške odluke koje će promeniti ovaj učmali život u Srbiji. Vučiću samo želim da istraje u svim namerama jer će nam tako sigurno biti bolje na duge staze.

Rezime

pre 9 godina

Zakon o radu, Zakon o potrosacima, ostavke na duple funkcije, rezovi u drzavnom aparatu od cega su svi prethodnici bezali godinama, neutralna spoljna politika i smena direktora javnih preduzeca su meni sasvim dovoljan pokazatelj da ovaj covek pre svega ima zelju i viziju, a verujem da ako bude istrajao u istim, ova zemlja moze konacno postati drzava u pravom smislu te reci.

JasMINKA

pre 9 godina

Sve ovo sto je napisano oslikava zelju svih normalnih i razumnih ljudi u drzavi,koji bi da zive os dvog rada, omoguce svojoj deci i sebi sigurnu buducnost i uspostave temelje uredjenog i zdravog drustva

Lavita

pre 9 godina

Reforme u Srbiji su preko neophodne. Zakoni koji su doneti su proevropski i imaju za cilj da podignu srpsku ekonomiju na zdrave noge koju je godinama urusavala vladavina DS-e Borisa Tadica. Reforme moraju biti bolne i da ne postoji bolju nacin za ozdravljenje drustva i privrede u celini.

Mile sa Čubure

pre 9 godina

A šta je sa najavljenim ugovorom Ikarbusa i Mercedesa, obećanim još u junu za narednu nedelju? Šta je sa FAP-om i Mercedesom, šta je sa kanalom, čipovima, glasačkim listićima, borbom protiv tajkuna? Pa gospođa Karić vam sedi u Skupštini i poseduje pola Dedinja, otetih tokom 90-tih...Cane se vraća u biznis. Od tajkuna niste naplatili ni dinara, čak ni porez im ne naplaćujete. Mitrović ne mora da plaća porez, njegov Pink ima vesti kopirane iz Severne Koreje...
U gradu ste sve ukinuli, ništa se ne radi...Svima su ukinuli obezbeđenje, a njegov brat šeta sa trojicom, gospođa Nikolić arči pare po svetu, dok se plate smanjuju...
Pivećali ste poreze, PDV, digli cene gasa, struje, smanjili plate, povećali dug za 7 milijardi....
Jedine firme koje rade su došle pre vas (FIAT, Gorenje, Tigar...), vi niste za 2 ipo godine doveli ni jednog investitora.
Šta je to krenulo na bolje Vučiću? Tebi jeste, a mi jedva dišemo....

tanja

pre 9 godina

Te decenije o kojima prica su izmedju ostalog i njegovo maslo,sad je zaboravio.
Bolne reforme za nas ,ali za funkcionere nikad bolji zivot,a nikad manje znanja.
Vec dve godine ne rade nista,a za tri obecavaju kule i gradove,puteve,fabrike.
Nadam se da ljudi misle svojom,a ne tudjom glavom,pa vide o kakvim sarlatanima se radi.

ozren22

pre 9 godina

Iskreno,meni licno se mnoge od tih stvari vezano za reforme ne svidjaju,ali moram da cutim i trpim jer znam da je to zarad dobra svih nas,a tu pre svih mislim na nasu decu,ja sam roditelj dvoje dece i ne zelim oni kad odrastu da imaju ovako neuredjenu zemlju i zemlju u kojoj vlada haos i kriminal.Zato smatram da svi treba da se solidarisemo sa Vucicem i da mu pomognemo da izdrzi u reformama do kraja jer mislim da samo tako mozemo da ocekujemo neke bolje dane..

za_boljeeeeee

pre 9 godina

Podržaću svakoga ko ima snage da se uhvati u koštac sa problemima i donese teške odluke koje će promeniti ovaj učmali život u Srbiji. Vučiću samo želim da istraje u svim namerama jer će nam tako sigurno biti bolje na duge staze.

Marijana M

pre 9 godina

Tuzno je sto je uopste doslo do postojanja kategorije siromasnih gradjana na jednoj strani i enormno bogatih na drugoj, a sve necasnim radnjama i nedomacinskim poslovanjem u mnogo godina koje su iza nas. Samo da se uredi drzava, da se promeni svest pa ce biti bolje.

Marijana M

pre 9 godina

Tuzno je sto je uopste doslo do postojanja kategorije siromasnih gradjana na jednoj strani i enormno bogatih na drugoj, a sve necasnim radnjama i nedomacinskim poslovanjem u mnogo godina koje su iza nas. Samo da se uredi drzava, da se promeni svest pa ce biti bolje.

Aleksandar

pre 9 godina

Građani će imati ovo,građani će osetiti ono,građani će videti ovo...Ja u svemu ovome ne vidim,trenutno,baš ništa!Niko od mojih poznanika i prijatelja nema više nego što je imao,ako ne i manje,niko nije osetio da se bolje živi,niko se nije zaposlio...U gradu nikakvih novih investicija,preduzeća,puteva...Sve je isto,ovi što rade "deru kožu na tavan"kod ovdašnjih privatnika,srećni kada odu u 7 i vrate se oko 21čas,o zaradi da i ne govorim,ovi što ne rade,polako se mire sa tim,jer kad vide ove što rade,prođe ih volja...Tako da iskreno ne znam o čemu je tekst koji sam pročitao?!Možda je u nečijim glavama tako, jer se to tako hoće,stvarnost je surovo drugačija!Još manje su mi jasni pojedini komentatori,koji su ne znam na čemu,puni nekog pozitiviteta,koji je prosto iritantan!Mislim,da ni oni sami ne veruju u to što su napisali,ali "Vučko" je kao ikona sa zida,koja se poštuje bez i malo stida!Da li baš treba tako?!

ivan

pre 9 godina

Ovo što sada radimo, najhrabriji je potez u srpskoj istoriji, taj napor da se zemlja, posle mnogo decenija, isceli i postane uređena i normalna. Koliko vidim samo su vrlo hrabro uguseni i zadnji slobodni mediji ,da se centralnoazijski diktatori odlikuju, da se od Srbije pravi ruska gubernija, da je normalno falsikovati doktorate da dinar svakim danom tone da su penzije i plate smanjene , uveden robovlasnicki zakon o radu i da svaki dan imamo dozu demagogije

albel

pre 9 godina

Identicna retorika iz devedesetih godina!Pocelo je da tece med i mleko,milijarde investicija,hiljade novih radnih mesta,kilometri novih puteva...Ovaj ce proci mnogo gore od Milosevica!

mama kaže da sam lep

pre 9 godina

Činjenica je da je država Srbija u "kanalu" već 25 godina i da ćemo teško izaći iz toga u skorije vreme.
Ako neko hoće, makar da pokuša, da nas izvuče iz tog kanala, ima moju podršku, prezivao se on Vučić ili nekako drugačije.

zlatan

pre 9 godina

(xyz, 7. oktobar 2014 11:38)

Tebi licno mozda i nije bilo. Ali sta mislis sta se desavalo i kako je bilo svima kojima su prodavali i poklanjali fabrike i preduzeca, a njih slali na ulce. A nije ih bilo malo skoro pa 500.000.

marijanamala12

pre 9 godina

Neznam zašto neki ljudi očekuju da će bolje živeti za kratko vreme. Totalno je to nerealno razmišljanje. Vlada je krenula u dobrom pravcu, potrebno je vreme da bi se bi se u ovoj našoj srbiji nešto promenilo jer to je godinama uništavano.

wishman

pre 9 godina

Vreme ce da pokaze,verujem,da ima istine u ovome sto Vucic prica i da ove najavljene investicije nisu samo prazna prica,vec da ce biti realizovane.

Apocalipto SM

pre 9 godina

Treba da se brine o najsiromašnijima ali nije poenta ne dirati ih uopšte jer nisu oni baš bez primanja skroz ,sa druge strane mora se štediti a ne da se optereti socijalna zaštita.

garavi

pre 9 godina

efekti čega , majke ti? kakvo zlo od čoveka. danas da su izbori pukli bi ko niko do sad! zašto to kažem, pa ljudi koji su i bili za vas najviše vas oni pljuju. izadji malo na ulicu da čuješ. čovek koji. je bio spreman bubreg da ti da pljunuce te ako te ikad bude sreo evo upravo mi priča to.

KING

pre 9 godina

Reforme su veoma bolne za nas ali ce se pokazati vremenom kao veoma dobar potez Premijera , samim reformama Premijer je zastitio najugrozenije i najsiromasnije gradjane.

Blanka

pre 9 godina

Sns i A.V su najveće zlo koje je ikada snašlo Srbiju! 500 godina pod Turcima je mala maca za ove!
(Priboj, 7. oktobar 2014 10:51)

Stvarno ne shvatam ovaj komentar,sta je to on uradio negativno po nas....opljackao drzavnu kasu,poslao ljude na ulicu,zatvorio fabrike...hmmm cini mi se da si ga pomesao..ovo je jedini politicar koji je u poslednjih 20-ak godina stavio drzavni profit ispred licnog,podigao spoljno-politicke odnose na voma dobar nivo...ako ga ne podrzavas ok ali budi iskren i realan

Andjela

pre 9 godina

Zainteresovanost velikog broja investitora za ulaganje u našu zemlju, pregovori koji se vode, projekti koji su započeti i mere štednje prvi su merljivi rezultati sveokupnih reformi koje se sprovode u Srbiji.

Misko KV

pre 9 godina

Mnogo je "žutih" na komentarima ovde. Samo ne objektivan posmatrač može da kaže da nema pomaka. Pa ljudi, ne može preko noći sve da bude bolje. Vučić se trudi, ali evo pogledajte studente naprimer... oni podmeću klipove u točkove reformi svojim štrajkom. I to kada reforme treba da se sprovedu. Zašto? Bolje da su zagrejali stolice. Isto važi i za advokate i prosvetare i policiju i radnike u fabrikama. Moramo da verujemo PRemijeru, jer on nam je jedina nada.

darkos

pre 9 godina

Nadam se da ce nas premijer kao sto je obisao Sartid,obici i firme koje nemaju potencijalne kupce da im obljasni sta ih ceka u buducnosti.Na muci se poznaju junaci.

loko

pre 9 godina

Nazalost svi napori premijera nailaze na osudu, pre svega onih ljudi koji su navikli da ne rade nista a primaju platu. Zbog toga smo ovde gde smo, ali svi treba da znamo da nas premijer nije Alhemicar da od nicega napravi nesto. Za to je potrebno vreme.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Miša, 7. oktobar 2014 11:39)

Mislis na one ljude u javnim preduzecima koji rade za drzavu? Jedini ljudi koji odgovaraju tvom opisu su ovi stranacki po javnim preduzecima. Znaci, ti nama hoces da kazes da ljudi koje AV i kompanija placa da ne rade nista, osudjuju napore premijera? Veoma napredno razmisljanje...

Čekićar

pre 9 godina

Čoveče ti kao da se voziš na letećem ćilimu i živiš ispod palme u oazi sreće i blagostanja stečeno prodajom zemlje i izvršavanjem zadataka okružen svojim ženama.Kao da ti roditelji imaju penzije 90.000 i 80.000 pa ne možeš da vidiš kako ti podanici žive.

Maša

pre 9 godina

Uspeh je da se nakon deceniju zatvartanja fabrika i otpuštanja radnika ,sad u skorije vreme otvore dve nove fabrike koje zapošljavaju dosta radnika,uspeh je i borba sa kriminalom ,polako uvođenja reda u sve oblasti....

Escape

pre 9 godina

Najveći problem što su ostali repovi iz prethodnih vlasti, jer te probleme treba rešavati uporedo sa nadolazećim. Najlakše bi bilo da ovaj čovek uz toliku podršku koju uživa izgura mandat bez bilo kakvih ekonomskih rezova, da čuva lažni socijalni mir i na kraju šta.. pojeo vuk magarca. Treba poštovati želju da se nešto promeni, a rezultate reformi kritičari i skeptici nek ostave za kraj, kad ste iste sprovedu u praksi.

Mihajlo

pre 9 godina

Jednostavno neko mora i to da uradi!Naravno da su sada neki ljudi protiv tih reformi,da je opozicija jedva docekala da moze kritikovati ali kada bude rezultata onda ce svi biti pametni.Takav smo narod i veliko je pitanje da li smo zasluzili bolje?

milan

pre 9 godina

narod je gladan. nemojte mastati, manje kradite, dajte narodu da jede. pogledajte samo prazne poglede ljudi koji cekaju autobus na stanici. nacija nam je psihicki obolela od siromastva.

antibot

pre 9 godina

postovani permijeru, jedini pokazatelj boljitka bice kada se ljudi iz javnog sektora budud lomili da predju da rade u privatni sektor. Da bi se to dogodilo potrebno je kreirati ambijent i takvu poresku politiku da privatnici pocev od davaoca usluga pa do preduzetnika i vlasnika maoh radnji i firmi budu oslobodjeni prevelikih nameta da bi mogoi da posluju i da im trebaju radnici i sardanici koje ce moci dobro i redovno da plate da bi ih zadrzali. Tada bi bilo i vise poreskih prihoda drzavi .Medjutim uprkos vs[im najavama o rasterecunju privrede vi ste ucini suprotno i bukvalno udavili privatni sektor porezima i dazbinama. ko se to iz javnog sektora odrekao svog fiktivnog radnog mesta i pobegao u bolje kod privatnika. Niko! zato vasa prica nije adekvatna i vi ne vodite zemlju u pravom smeru. a narod i mediji kao i strucna javnost su pod anestezijom.jedino su advokati, prosveta i studenti svetle tacke u ovom trenutku.

Zoran M.

pre 9 godina

Vučiću u kom ti vremenu živiš ili je možda bolje reći ko je taj oko tebe koji te laže? Iziđi malo na teren na primer u maxi i pogledaj šta tvoji građani kupuju i koliko. Kad to budeš video biće ti sve jasno.
Što se tiče siromašnih znam lično par slučajeva koji imaju po 3 stana u Beogradu, izdaju ih, a primaju razno razne pomoci i dodatke, dok opet znam neke koji nemaju leba da jedu. Znači Vučiću, iskren da budem, situacija što se tiče života građana, bar u Beogradu koje vidim, je vrlo slična 90-tim godinama zbog kojih je pravljen 5. oktobar i ako se ovako nastavi mislim da će ponovo doći taj isti 5. oktobar.

Don Giovanni

pre 9 godina

"Ovo što sada radimo, najhrabriji je potez u srpskoj istoriji,..."

Dalje nisam ni čitao. Ni više ni manje, nego "najhrabriji potez u srpskoj istoriji", moš' misliti!!!

Šteta samo što ne reče da li misli na noviju istoriju, tj. od Karađorđa pa do danas, ili računa još od Nemanjića i Svetog Save.

DRAGAN

pre 9 godina

Molio bih te da sa tvojim"strucnjacima"odletis u jednom pravcu sto dalje,pa tamo vrsite eksperimente.Covece,skidoste nam kozu a debelekozci sve "deblji i deblji"sto na kilo,sto na raznim kontima.Na nima eksperimentisi-TO SU REFORME!

šoder

pre 9 godina

Sve što je do sada uradio Vučić kroz promenu zakona i donošenje mera doneće nam rezultate na bolje a oni pre njega nisu uspeli ni za 10 godina da ostvare takve promene.

BOTanička bašta

pre 9 godina

Ovoliko samo-hvalospeva i narcisoidnosti nije zabeleženo u istoriji političkog života...
Svaki potez koji učine je istorijski, nezapamćen, najhrabriji, najbolji, nadljudski i tome nema kraja...
Strašno šta ljudi sebi dozvoljavaju..Ovamo jedva prelazna ocena Evropske komisije i idmah potom reakcija tržišta novca u vidu novog srozavanja dinara na "istorijski" minimum...
Bruka i sramota za ovu vlast...

ss

pre 9 godina

gradjani su u martu jano dali podrsku Vucicu da bi konacno zemlja izasla iz ovog blata u kom je vec dosta godina i narodu je dosta obecanja i slikanja pred izbore a kad se docepaju vlasti zaborave na sve i gledaju iskljucivo sebe! Ono sto danas radi ova vlada je ono sto nam treba, svesni su iz SNS-a do ovo nisu popularne mere ali se MORAJU sprovesti da bi nam bilo bolje a u kampanji nisu obecavali med i mleko vec bolne reforme i ljudi su dali toliku podrsku i time se slozili da se konacno u ovoj zemlji uspostavi red i da nam svima bude bolje, naravno to ne moze preko noci, treba vremena za rezultate ali verujem da ce nam biti bolje.

Mix

pre 9 godina

"samo želim da kupim budućnost za našu decu, da kupim pravo da žive u normalnoj zemlji, i da ih više niko ne obmanjuje besmislenim pričama, lažima, kao što su neki to do sada radili", kazao je Vučić.

NEKI su do sada to radili???

ne

pre 9 godina

Ja oko sebe vidim samo siromastvo i beznadje! Ali ako je Vucic rekao da je bolje, onda mora da je tako!

P.S.
Gde su fabrika mikrocipova, aviona, .....

iguman

pre 9 godina

I sitnica, velika je pomoć za narod. Naša raja trpi kuluk od kada je sveta i veka. Eto, naučila da se stisne, da istrpi.. Mi to možemo jer mislimo na našu decu.

reformix

pre 9 godina

Pristup i način kako su osmišljene mere reformi samo pokazuje da se i pored teške situcije vodilo računa o najugroženijem delu stanovništva, ali da volja i svest o njihovom sprovođenju ne manjkaju. Pored stezanja kaiša,treba da se promeni i obrazac ponašanja, kako političara tako i svih ljudi u ovoj državi i da jednom prestanemo da trošimo ono što nismo zaradili!

Goga

pre 9 godina

ja razumem da se teško živi i da su mnogu ogrčeni zbog reformi ali mi se čini da nisu ti kojima je najteže najglasniji. došli smo do granice kad nema dalje dok se nešto ne promeni. treba da budemo srećni što imamo čoveka dovoljno hrabog za promene.

Srbin 100%

pre 9 godina

Pojedinci sto su podcenjivali predlozene mere bice iznenadjeni reakcijom investitora kada uspemo da donesemo sve zakonske regulative koje za cilj imaju podsticaj rasta privatnog sektora

Doni

pre 9 godina

Hahahahaha, kako ne, stitis ih tako sto im smanjujes vec minimalne plate i penzije da bi 2016 imali standard kao Svajcarska. Kakva komedija je ova zemlja sa bivsim radikalima i socijalistima na vlasti.. Evo i studenti i advokati strajkuju.. Sve kao devedesetih samo Slobe nema..

Ivan

pre 9 godina

Posle hrabrog učešća Srbije u oslobodilačkim i svetskim ratovima ovaj "državnik" priča o nekoj birokratskoj zavrzlami kao o "najhrabrijem potezu u srpskoj istoriji"? Jadno!

irenicani

pre 9 godina

Konacno smo poceli da gledamo sebe i svoje interese.Postoji jasan stav da hocemo u EU,ali ne zelimo da pokvarimo odnose sa Rusijom jer bi to pre svega bio ogroman finansijski udarac za nas.Do sada smo uvek gledali sta ce drugi da kaze i toga vise nema vec se gledaju samo nasi interesi ,a to cu uvek podrzati!

Sinisa

pre 9 godina

Vucic pokusava da glumi cas zrtvu, cas heroja. Nemoj majstore vise da nas spasavas, nego daj ostavku jer nemas nikakve rezultate iza sebe. I pusti te price kako te podrzava neko sa zapada jer svi znaju da to nije tacno. Sramota je da mi danas u Srbiji diskutujemo o medijskim slobodama dok se svet bavi privredom. Sramota na koji nivo ste vratili ovu drzavu. Imamo nesigurnost na ulici, nasilje u skolama i porodicama vece nego ikad u istoriji i koga je vise briga sta pricate vi iz vlasti. Ostavke odmah i ne brukajte slavne ljude koji su ovu drzavu vodili i u vremena koja su bila dosta teza nego danas.

6666

pre 9 godina

Sad kad su krenuli sa ovim merama nikako ne treba nazad jer,da je bilo odgovornije vlasti pa da se novac trosio na ono za sta je bio namenjen danas svakao ne bi doslo do ovakvih mera ali sad ih odlucno treba sprovesti i nisposto ne odustajati jer je to jedini nacin da se u ovoj zemlji za koju godinnu bolje zivi.

Gavra

pre 9 godina

" i da ih više niko ne obmanjuje besmislenim pričama". Fabrika avio delova, Mercedesova investicija, Sisuva investicija, fabrika čipova... Jedva čekam izbore

lucia

pre 9 godina

Zasto, zasto svake nedelje identicna izjava?Ni vi sami izgleda ne verujete u nju .Mala opska u srpskoj EKONOMSKOJ iistoriji .Na istoriji je da odradi mesto zasluge pojedinca u ekonomskom preporodu.A bilo ih je dosta do sada.Do daljnjeg i dalje moja podrska studentima, advokatima,NUNSU i svim ljudima zdravog razuma.Hvala.

Miša

pre 9 godina

Nazalost svi napori premijera nailaze na osudu, pre svega onih ljudi koji su navikli da ne rade nista a primaju platu. Zbog toga smo ovde gde smo, ali svi treba da znamo da nas premijer nije Alhemicar da od nicega napravi nesto. Za to je potrebno vreme.

Evo meni ne treba odgovor

pre 9 godina

Ama pustite nas vise tih stranackih informatora. Nisam protiv vas koliko sam bio protiv DOS-a, ali brate i vi ga mastite domacinski. Sta se bre promenilo zadnje 2,5 godine !? Mozda imate dobre namere,ali ne ide pa ne ide. I dosta tog lobiranja i danfovanja javnosti. Ne ide vam jer ste 50% nesposobni,a 50% je takva situacija u svetu da mi mali ima da se nacekamo.

Misha

pre 9 godina

Kako je naveo, Srbija je dobila "odgovorne i ozbiljne ljude koji su rešili da promene tok istorije....

Ovde u potpunosti podrzavam Vucica. Vi ne samo sto ste promenili tok istorije devedesetih kada ste bili na vlasti, nego cemo posledice te promene osecati narednih 50 godina. Dok su ostale evropske zemlje (nama slicne, da ne bude zabune) napredovale, prolazile kroz tranziciju i modernizovale se, mi smo (tj. vi iz SRS i SPS) ste zatvarali medije, unistavali privredu, pustoshili fondove. Pa kada oni koji to nisu uspeli da poprave jer su losi i jer su krali (DS) sada cete vi da nas spasete. Hvala lepo ali ne hvala. Da vas nije bilo, mi bi danas bili u rangu Ceske, Slovacke ili Madjarske ovako smo u rangu zemalja treceg sveta. I to vam istorija nikada nece zaboraviti, sta god pricali.

Jelena81

pre 9 godina

Ja shvatam da se teško živi i da su mnogu ogrčeni zbog reformi ali mi se čini da nisu ti kojima je najteže najglasniji. Došli smo do granice kad nema dalje dok se nešto ne promen,. treba da budemo srećni što imamo čoveka dovoljno hrabog za promene,Mnogi su nas sve ove godine lagali i obmanjivali boljim tivotom....smatram da posle ovih reformi ce svakom gradjaninu nase zemlje biti bolje u svakom aspektu zivota

magla

pre 9 godina

kakvu maglu ovaj prodaje. Kakvi rezultati gde ? To sto je zaposljeno jos 70 000 partijskih sledbenika vodje se ne racuna kao pomak vec kao tri koraka unazada. Ja samo znam da ljudi svako malo ostaju bez posla brze nego u kriznoj 2008 godini. Isto tako sve vise odlazi preko i bezi iz ovog jednogumlja sto brze mogu. I ja planiram cim nadjem nesto da zapalim u jednom pravcu. Svaki dan pumpa medije o sebi, svom bratu svojoj licnoj ugorzenosti i to u zemlji gde niko ne moze da mrdne bez njegovog despodspkog amina. Od kad je dosoa nista nije novo otvoreno do fabrika osim onoga sto mu je ostalo u nasledje kako kaze zutih. Strane investicije za dve i po godine manje od 1,4 milijarde evra a pre toga bile oko 2 milijarde u proseku. Stanje privrede na izumiranju. Nameti novi, porezi, parafiskalni nameti povecani. Privreda pred kolapskom. Ovo je dokaz da on zivi u imaginarnom svetu gde je njemu samo lepo i njegovim bliznjim. Dokle vise ? Juce dovukao u Smederevo radnike da slusaju petominutni govor u kome ih gleda i smeje im se u lice. Ma i za brata me vise ne bi zacudilo da je to namesteno kao i ceo slucaj kantrimena i jos nekih. Sve zarad vanrednih konferencija sa dramskim pauzama i uzdisajima. Plate pale, penzije pale, dinar pao , cene idu gore. Bas odlican reformski pravac kojim nas vodi u svetlu buducnost propasti.O maketama i modelima decackih snova i da ne govorim

Mačak u čizmama

pre 9 godina

Nema premijer kome da se dodvorava. Takve smo imali pre njega i eto dokle smo dogurali. Zato moja podrška premijeru i neka nastavi tim putem. Sa druge strane, neka malo napravi provetravanje u svojoj stranci. Pojedini su se ubuđavili u foteljama a i trebaju mu radni, ozbiljni i odgovorni saradnici koji sada ćute u zaleđini buđavih foteljaša.

nišlijka

pre 9 godina

"Vučić je istakao da je njegov cilj da na kraju mandata njegove vlade građani vide da je Srbija normalna i zdrava zemlja."
Pogledam ulice, grad, gradsko rukovodstvo kome mandat polako ali sigurno ističe, a onda konstatujem da moje naočare ne boje Vučićev tim ružičastim tonovima.

pinki

pre 9 godina

Vazno je kao sto premijer kaze da se zastite najsiromasniji! A mere stednje su jedini izlaz iz ove situacije,nije kriva ova vlada sto je prethodna unistavala ovu zemlju 12 godina!

Alan Ford

pre 9 godina

U prevodu: raj je u siromaštvu, biće zaštićeni kao ugrožena vrsta, jer ko uspe da preživi sa 200€ on je stvarno vredna društvena jedinka

AntiDos

pre 9 godina

Први ефекти, који се данас виде, су да постоји неко ко заводи ред и истински жели да подигне Србију на ноге, а не да пуни сопствене џепове.

Verujem u bolju buducnost

pre 9 godina

Do sada nisam verovao ni jednom nasem politicaru jer su se svi oni borili samo za glasove ne razmisljajuci o posledicama politike koju zastupaju. Vucicu pocinjem da verujem zato sto je susta suprotnost svim nasim politicarima jer sprovodi reforme koje su neophodne a da pri tome ne misli kako ce se to odraziti na njegov rejting i to je dovoljan dokaz da on zeli da drzava postane ekonomski jaka i politicki stabilna.

Mileta71

pre 9 godina

Svaka ti čast! Ruka ti se pozlatila! Samo nastavi sa Reformama! Izdržaćemo tu bol..Ali 2016.svanuće novi da za Srbiju i za sve nas.Tada ćemo ti reći ,samo jedno Veliko Hvala! Spasitelju naš, Diko naša, Vero naša...Žuti su za sve krivi pa i ako ne uspemo u reformama,oni i tajkuni će biti krivi za sve.Čuvaj nam se,trebamo te!

stop tisini

pre 9 godina

Cene nikad vece, dinar nikad slabiji, plate nikad manje, dramaticna grejna sezona skoro svuda, gradovi vam propadaju zbog lose organizacije. Medijski suton, cenzura. Siromasni izgubili glas, ne mogu da demantuju ovo.

A u Vladi drim tim: Aleksandar Vucic, "Dr" Nebojsa Stefanovic, Miljacka Dacic, Vulin, Velja.

Ako neko misli da ova Vlada radi dobro, onda se debelo ugradio/la za neku dobit od SNS-a.

Objavite komentar, botovi lomite po minusu, znate i sami da sam u pravu.

ma nosite se svi

pre 9 godina

Prvi efekti čega bre? Nikad lošije nisam živeo! Platu su mi smanjili 10% a ionako je bila mizerna! A kad mi stignu računi dodje mi da plačem od muke! Roditelji su mi penzioneri imaju bedne penzije koje će sad još da im smanje, bukvalno jedva preživljavaju! Šta priča ovaj Vučić?!

Veliki efendija

pre 9 godina

više od decenije se smisleno i konstantno arčila država na razne načine, od kriminalne privatizacije preko raznih zakona koji su odgovarali monopolistima i tajkunima koji su iz dana u dan bili sve bogatiji a građani sve siromašniji do skupog zaduživanja po svetu a ti, skupi krediti tj kamate nam danas dolaze na naplatu. Sve u svemu dobro smo prošli jer smo mogli i gore proći sa prethodnim, ekonomsko rušilačkim režimom.

Roach

pre 9 godina

Setom ekonomskih zakona, Srbija se približila zakonima koji važe u zemljama EU i time širom otvorila vrata novim investitorima i otvaranju radnih mesta. Srbija je krenula napred iz začaurene i letargične ekonomije. Napokon!

Veroljub

pre 9 godina

Samo najhrabriji se hvataju u koštac sa ovako krupnim problemima u državi.
Vreme će pokazati da je ovo pravi i jedini put ka prosperitetu Srbije.
Samo napred gospodine Vučiću!

Branko

pre 9 godina

Vučić je postigao odlične rezultate uprkos brojnim problemima i dugovima iz prošlosti i neka nastavi da sprovodi reforme siguran sam da će nam biti bolje!

amater

pre 9 godina

Tačno tako: prvi efekti se već vide:
Beograd -- Dinar je oslabio prema evru 0,2 odsto i zvanični srednji kurs iznosi 119,3096 dinara za jedan evro, što je najniža vrednost prema evru od početka godine. (Izvor: Tanjug)

SlavkoL

pre 9 godina

Nijedna drzava koja je prosla traziciju nije to ucinila a da gradjanima bude sjajno. Kod nas ako se to sprovodi treba da najsiromsaniji slojevi drustva, a takvih nas ima dosta, budu postedjeni tereta reformi.

Special effects

pre 9 godina

Ja sam zaista primetio efekte. Pricajte sta hocete, ali covek je u pravu. Gospodo, prvi put u zivotu, a imam 36 godina, mogu reci da nemam za 3 obroka dnevno. Celu platu dam na rezije i eventualno kupim nesto za licnu higijenu. Mislim da se nikada ozeniti necu, jer zelim da osoba koju volim ima makar za normalan zivot. Ja nemam ni za jogurt, a kamoli da izvedem devojku/zenu na jednu glupu kafu. Sve je poskupelo, a plate su manje. Zao mi je zivota koji zivim. Svaki panj u hrastovoj sumi moze sebe proglasiti expertom i smanjiti svima plate, povecati poreze, uvesto akciza na sve i svasta i reci da su to mere stednje. Za takvu glupost ekspert nije potreban. To su mere jednog panja u hrastovoj sumi. Hvala za efekte. Zamislite panj koji ume da govori.

nex

pre 9 godina

Besmislene priče su Beograd na vodi, fabrika čipova, fabrika
avio komponenti, prodaja poljoprivrednih kombinata arapima, sistemi
za navodnjavanje, 4-5 milijardi dolara od prijatelja iz UAE, kanal Beograd-Solun, a vidim besmislice se nastavljaju i dalje.

N

pre 9 godina

Znaci smanjio je socijalna davanja i povecao plate u javnom sektiru i sad ce kao da zastiti najsiromasnije. Vec vidimo koga on stiti a to nisu socijalni slucajevi

Kikirez

pre 9 godina

Ono što je uništavano decenijama , ne može se rešiti za pola godine. Niko, pa ni sam Vučić, nema čarobni štapić da mahne i reši budžetski deficit, ekonomski kolaps, plate i penzije, nezaposlenost

darko88

pre 9 godina

Ne znam zasto ljudi ocekuju da se sve u ovoj zemlji sredi za tri dana,mnogi su postali nestrpljivi i misle da se promene mogu sprovesti za neko veoma kratko vreme sto je totalno nerealno.Vlada je pocela da sprovodi neke i mislim da ih sprovodi u dobrom smeru,sto ce nadam se kasnije dati rezultat.

Grčanski pecaroš

pre 9 godina

Promenom zakona javnoj nabavci, država je uštedela pozamašna sredstva poreskih obveznika i time stala na put pojedincima koji su živeli na visokoj nozi od ovoga zakona. Prva Vlada Srbije koja ozbiljno i odgovorno vodi računa o svakom utrošenom dinaru poreskog obveznika.

Veliki efendija

pre 9 godina

više od decenije se smisleno i konstantno arčila država na razne načine, od kriminalne privatizacije preko raznih zakona koji su odgovarali monopolistima i tajkunima koji su iz dana u dan bili sve bogatiji a građani sve siromašniji do skupog zaduživanja po svetu a ti, skupi krediti tj kamate nam danas dolaze na naplatu. Sve u svemu dobro smo prošli jer smo mogli i gore proći sa prethodnim, ekonomsko rušilačkim režimom.

Jack

pre 9 godina

Aleksandar Vucic - najveci zastitnik siromasnih...stiti ih od 4 bele smrti - brasna, soli, secera i masti - tako sto ih potpuno lisava mogucnosti da kupe.

Kikirez

pre 9 godina

Ono što je uništavano decenijama , ne može se rešiti za pola godine. Niko, pa ni sam Vučić, nema čarobni štapić da mahne i reši budžetski deficit, ekonomski kolaps, plate i penzije, nezaposlenost

Special effects

pre 9 godina

Ja sam zaista primetio efekte. Pricajte sta hocete, ali covek je u pravu. Gospodo, prvi put u zivotu, a imam 36 godina, mogu reci da nemam za 3 obroka dnevno. Celu platu dam na rezije i eventualno kupim nesto za licnu higijenu. Mislim da se nikada ozeniti necu, jer zelim da osoba koju volim ima makar za normalan zivot. Ja nemam ni za jogurt, a kamoli da izvedem devojku/zenu na jednu glupu kafu. Sve je poskupelo, a plate su manje. Zao mi je zivota koji zivim. Svaki panj u hrastovoj sumi moze sebe proglasiti expertom i smanjiti svima plate, povecati poreze, uvesto akciza na sve i svasta i reci da su to mere stednje. Za takvu glupost ekspert nije potreban. To su mere jednog panja u hrastovoj sumi. Hvala za efekte. Zamislite panj koji ume da govori.

darko88

pre 9 godina

Ne znam zasto ljudi ocekuju da se sve u ovoj zemlji sredi za tri dana,mnogi su postali nestrpljivi i misle da se promene mogu sprovesti za neko veoma kratko vreme sto je totalno nerealno.Vlada je pocela da sprovodi neke i mislim da ih sprovodi u dobrom smeru,sto ce nadam se kasnije dati rezultat.

Miša

pre 9 godina

Nazalost svi napori premijera nailaze na osudu, pre svega onih ljudi koji su navikli da ne rade nista a primaju platu. Zbog toga smo ovde gde smo, ali svi treba da znamo da nas premijer nije Alhemicar da od nicega napravi nesto. Za to je potrebno vreme.

Veliki efendija

pre 9 godina

više od decenije se smisleno i konstantno arčila država na razne načine, od kriminalne privatizacije preko raznih zakona koji su odgovarali monopolistima i tajkunima koji su iz dana u dan bili sve bogatiji a građani sve siromašniji do skupog zaduživanja po svetu a ti, skupi krediti tj kamate nam danas dolaze na naplatu. Sve u svemu dobro smo prošli jer smo mogli i gore proći sa prethodnim, ekonomsko rušilačkim režimom.

Roach

pre 9 godina

Setom ekonomskih zakona, Srbija se približila zakonima koji važe u zemljama EU i time širom otvorila vrata novim investitorima i otvaranju radnih mesta. Srbija je krenula napred iz začaurene i letargične ekonomije. Napokon!

Veliki efendija

pre 9 godina

više od decenije se smisleno i konstantno arčila država na razne načine, od kriminalne privatizacije preko raznih zakona koji su odgovarali monopolistima i tajkunima koji su iz dana u dan bili sve bogatiji a građani sve siromašniji do skupog zaduživanja po svetu a ti, skupi krediti tj kamate nam danas dolaze na naplatu. Sve u svemu dobro smo prošli jer smo mogli i gore proći sa prethodnim, ekonomsko rušilačkim režimom.

Optimista

pre 9 godina

Mislim da vecina vas koji negativno komentarisete niste shvatili sustinu.Vucic je preuzeo premijersko mesto u momentu kada smo vec jednom nogom bili u zivom blatu.Da on nije imao hrabrosti da sprovede mere stednje koje su, ako cete biti posteni pa priznati,trebale odavno da se sprovedu,mi bismo sad ziveli u drzavi koja je banrotirala.

ss

pre 9 godina

gradjani su u martu jano dali podrsku Vucicu da bi konacno zemlja izasla iz ovog blata u kom je vec dosta godina i narodu je dosta obecanja i slikanja pred izbore a kad se docepaju vlasti zaborave na sve i gledaju iskljucivo sebe! Ono sto danas radi ova vlada je ono sto nam treba, svesni su iz SNS-a do ovo nisu popularne mere ali se MORAJU sprovesti da bi nam bilo bolje a u kampanji nisu obecavali med i mleko vec bolne reforme i ljudi su dali toliku podrsku i time se slozili da se konacno u ovoj zemlji uspostavi red i da nam svima bude bolje, naravno to ne moze preko noci, treba vremena za rezultate ali verujem da ce nam biti bolje.

Srbin 100%

pre 9 godina

Pojedinci sto su podcenjivali predlozene mere bice iznenadjeni reakcijom investitora kada uspemo da donesemo sve zakonske regulative koje za cilj imaju podsticaj rasta privatnog sektora

Jack

pre 9 godina

Aleksandar Vucic - najveci zastitnik siromasnih...stiti ih od 4 bele smrti - brasna, soli, secera i masti - tako sto ih potpuno lisava mogucnosti da kupe.

nex

pre 9 godina

Besmislene priče su Beograd na vodi, fabrika čipova, fabrika
avio komponenti, prodaja poljoprivrednih kombinata arapima, sistemi
za navodnjavanje, 4-5 milijardi dolara od prijatelja iz UAE, kanal Beograd-Solun, a vidim besmislice se nastavljaju i dalje.

Grčanski pecaroš

pre 9 godina

Promenom zakona javnoj nabavci, država je uštedela pozamašna sredstva poreskih obveznika i time stala na put pojedincima koji su živeli na visokoj nozi od ovoga zakona. Prva Vlada Srbije koja ozbiljno i odgovorno vodi računa o svakom utrošenom dinaru poreskog obveznika.

Veroljub

pre 9 godina

Samo najhrabriji se hvataju u koštac sa ovako krupnim problemima u državi.
Vreme će pokazati da je ovo pravi i jedini put ka prosperitetu Srbije.
Samo napred gospodine Vučiću!

iguman

pre 9 godina

I sitnica, velika je pomoć za narod. Naša raja trpi kuluk od kada je sveta i veka. Eto, naučila da se stisne, da istrpi.. Mi to možemo jer mislimo na našu decu.

SlavkoL

pre 9 godina

Nijedna drzava koja je prosla traziciju nije to ucinila a da gradjanima bude sjajno. Kod nas ako se to sprovodi treba da najsiromsaniji slojevi drustva, a takvih nas ima dosta, budu postedjeni tereta reformi.

Mihajlo

pre 9 godina

Jednostavno neko mora i to da uradi!Naravno da su sada neki ljudi protiv tih reformi,da je opozicija jedva docekala da moze kritikovati ali kada bude rezultata onda ce svi biti pametni.Takav smo narod i veliko je pitanje da li smo zasluzili bolje?

mama kaže da sam lep

pre 9 godina

Činjenica je da je država Srbija u "kanalu" već 25 godina i da ćemo teško izaći iz toga u skorije vreme.
Ako neko hoće, makar da pokuša, da nas izvuče iz tog kanala, ima moju podršku, prezivao se on Vučić ili nekako drugačije.

AntiDos

pre 9 godina

Први ефекти, који се данас виде, су да постоји неко ко заводи ред и истински жели да подигне Србију на ноге, а не да пуни сопствене џепове.

Marijana M

pre 9 godina

Tuzno je sto je uopste doslo do postojanja kategorije siromasnih gradjana na jednoj strani i enormno bogatih na drugoj, a sve necasnim radnjama i nedomacinskim poslovanjem u mnogo godina koje su iza nas. Samo da se uredi drzava, da se promeni svest pa ce biti bolje.

Misko KV

pre 9 godina

Mnogo je "žutih" na komentarima ovde. Samo ne objektivan posmatrač može da kaže da nema pomaka. Pa ljudi, ne može preko noći sve da bude bolje. Vučić se trudi, ali evo pogledajte studente naprimer... oni podmeću klipove u točkove reformi svojim štrajkom. I to kada reforme treba da se sprovedu. Zašto? Bolje da su zagrejali stolice. Isto važi i za advokate i prosvetare i policiju i radnike u fabrikama. Moramo da verujemo PRemijeru, jer on nam je jedina nada.

Vladan

pre 9 godina

Moramo pružiti punu podršku gospodinu Vučiću da započete mere sprovede do kraja! Posle toga ćemo imati zdravu zemlju sa jakom privredom i velikim ekonomski rastom. Evropska Unija će nas takve vrlo rado primiti u svoje članstvo, a mi ćemo postati lider razvoja ovog dela Evrope.

za_boljeeeeee

pre 9 godina

Podržaću svakoga ko ima snage da se uhvati u koštac sa problemima i donese teške odluke koje će promeniti ovaj učmali život u Srbiji. Vučiću samo želim da istraje u svim namerama jer će nam tako sigurno biti bolje na duge staze.

Blanka

pre 9 godina

Sns i A.V su najveće zlo koje je ikada snašlo Srbiju! 500 godina pod Turcima je mala maca za ove!
(Priboj, 7. oktobar 2014 10:51)

Stvarno ne shvatam ovaj komentar,sta je to on uradio negativno po nas....opljackao drzavnu kasu,poslao ljude na ulicu,zatvorio fabrike...hmmm cini mi se da si ga pomesao..ovo je jedini politicar koji je u poslednjih 20-ak godina stavio drzavni profit ispred licnog,podigao spoljno-politicke odnose na voma dobar nivo...ako ga ne podrzavas ok ali budi iskren i realan

wishman

pre 9 godina

Vreme ce da pokaze,verujem,da ima istine u ovome sto Vucic prica i da ove najavljene investicije nisu samo prazna prica,vec da ce biti realizovane.

Rezime

pre 9 godina

Zakon o radu, Zakon o potrosacima, ostavke na duple funkcije, rezovi u drzavnom aparatu od cega su svi prethodnici bezali godinama, neutralna spoljna politika i smena direktora javnih preduzeca su meni sasvim dovoljan pokazatelj da ovaj covek pre svega ima zelju i viziju, a verujem da ako bude istrajao u istim, ova zemlja moze konacno postati drzava u pravom smislu te reci.

KING

pre 9 godina

Reforme su veoma bolne za nas ali ce se pokazati vremenom kao veoma dobar potez Premijera , samim reformama Premijer je zastitio najugrozenije i najsiromasnije gradjane.

Maša

pre 9 godina

Uspeh je da se nakon deceniju zatvartanja fabrika i otpuštanja radnika ,sad u skorije vreme otvore dve nove fabrike koje zapošljavaju dosta radnika,uspeh je i borba sa kriminalom ,polako uvođenja reda u sve oblasti....

JasMINKA

pre 9 godina

Sve ovo sto je napisano oslikava zelju svih normalnih i razumnih ljudi u drzavi,koji bi da zive os dvog rada, omoguce svojoj deci i sebi sigurnu buducnost i uspostave temelje uredjenog i zdravog drustva

a b c

pre 9 godina

gradjani su u martu jano dali podrsku Vucicu da bi konacno zemlja izasla iz ovog blata u kom je vec dosta godina i narodu je dosta obecanja i slikanja pred izbore a kad se docepaju vlasti zaborave na sve i gledaju iskljucivo sebe! Ono sto danas radi ova vlada je ono sto nam treba, svesni su iz SNS-a do ovo nisu popularne mere ali se MORAJU sprovesti da bi nam bilo bolje a u kampanji nisu obecavali med i mleko vec bolne reforme i ljudi su dali toliku podrsku i time se slozili da se konacno u ovoj zemlji uspostavi red i da nam svima bude bolje, naravno to ne moze preko noci, treba vremena za rezultate ali verujem da ce nam biti bolje.

zlatan

pre 9 godina

(xyz, 7. oktobar 2014 11:38)

Tebi licno mozda i nije bilo. Ali sta mislis sta se desavalo i kako je bilo svima kojima su prodavali i poklanjali fabrike i preduzeca, a njih slali na ulce. A nije ih bilo malo skoro pa 500.000.

pinki

pre 9 godina

Vazno je kao sto premijer kaze da se zastite najsiromasniji! A mere stednje su jedini izlaz iz ove situacije,nije kriva ova vlada sto je prethodna unistavala ovu zemlju 12 godina!

Bata

pre 9 godina

Ova Vlada je uvek vodila odgovornu socijalnu politiku i uvek je gledala da merama štednje ne pogodi najugroženije!Vučić kao premijer ima jasan uvid u to da li ove mere daju efekta i ako kaže da daju ja mu verujem!

Lavita

pre 9 godina

Reforme u Srbiji su preko neophodne. Zakoni koji su doneti su proevropski i imaju za cilj da podignu srpsku ekonomiju na zdrave noge koju je godinama urusavala vladavina DS-e Borisa Tadica. Reforme moraju biti bolne i da ne postoji bolju nacin za ozdravljenje drustva i privrede u celini.

za_boljeeeeee

pre 9 godina

Podržaću svakoga ko ima snage da se uhvati u koštac sa problemima i donese teške odluke koje će promeniti ovaj učmali život u Srbiji. Vučiću samo želim da istraje u svim namerama jer će nam tako sigurno biti bolje na duge staze.

Andjela

pre 9 godina

Zainteresovanost velikog broja investitora za ulaganje u našu zemlju, pregovori koji se vode, projekti koji su započeti i mere štednje prvi su merljivi rezultati sveokupnih reformi koje se sprovode u Srbiji.

Vladimir

pre 9 godina

Efekti se primećuju ali posle toliko dugo godina koliko su nas žuti uništavali jeste potrebno malo više vremena da bi narod osetio boljitak i sada je najbinije da se nastavi sa reformama još brže jer nemamo vremena za čekanje!

irenicani

pre 9 godina

Konacno smo poceli da gledamo sebe i svoje interese.Postoji jasan stav da hocemo u EU,ali ne zelimo da pokvarimo odnose sa Rusijom jer bi to pre svega bio ogroman finansijski udarac za nas.Do sada smo uvek gledali sta ce drugi da kaze i toga vise nema vec se gledaju samo nasi interesi ,a to cu uvek podrzati!

Apocalipto SM

pre 9 godina

Treba da se brine o najsiromašnijima ali nije poenta ne dirati ih uopšte jer nisu oni baš bez primanja skroz ,sa druge strane mora se štediti a ne da se optereti socijalna zaštita.

ozren22

pre 9 godina

Iskreno,meni licno se mnoge od tih stvari vezano za reforme ne svidjaju,ali moram da cutim i trpim jer znam da je to zarad dobra svih nas,a tu pre svih mislim na nasu decu,ja sam roditelj dvoje dece i ne zelim oni kad odrastu da imaju ovako neuredjenu zemlju i zemlju u kojoj vlada haos i kriminal.Zato smatram da svi treba da se solidarisemo sa Vucicem i da mu pomognemo da izdrzi u reformama do kraja jer mislim da samo tako mozemo da ocekujemo neke bolje dane..

Branko

pre 9 godina

Vučić je postigao odlične rezultate uprkos brojnim problemima i dugovima iz prošlosti i neka nastavi da sprovodi reforme siguran sam da će nam biti bolje!

Marijana M

pre 9 godina

Tuzno je sto je uopste doslo do postojanja kategorije siromasnih gradjana na jednoj strani i enormno bogatih na drugoj, a sve necasnim radnjama i nedomacinskim poslovanjem u mnogo godina koje su iza nas. Samo da se uredi drzava, da se promeni svest pa ce biti bolje.

šoder

pre 9 godina

Sve što je do sada uradio Vučić kroz promenu zakona i donošenje mera doneće nam rezultate na bolje a oni pre njega nisu uspeli ni za 10 godina da ostvare takve promene.

Jelena81

pre 9 godina

Ja shvatam da se teško živi i da su mnogu ogrčeni zbog reformi ali mi se čini da nisu ti kojima je najteže najglasniji. Došli smo do granice kad nema dalje dok se nešto ne promen,. treba da budemo srećni što imamo čoveka dovoljno hrabog za promene,Mnogi su nas sve ove godine lagali i obmanjivali boljim tivotom....smatram da posle ovih reformi ce svakom gradjaninu nase zemlje biti bolje u svakom aspektu zivota

Escape

pre 9 godina

Najveći problem što su ostali repovi iz prethodnih vlasti, jer te probleme treba rešavati uporedo sa nadolazećim. Najlakše bi bilo da ovaj čovek uz toliku podršku koju uživa izgura mandat bez bilo kakvih ekonomskih rezova, da čuva lažni socijalni mir i na kraju šta.. pojeo vuk magarca. Treba poštovati želju da se nešto promeni, a rezultate reformi kritičari i skeptici nek ostave za kraj, kad ste iste sprovedu u praksi.

afrodita

pre 9 godina

Da su reforme sprovedene ranije,ne bismo
bili u ovoj situaciji.Ali ne,prethodnoj vlasti je
licni interes bio ispred interesa
gradjana.Bolne reforme za narod ali za
pohvalu je sto je ugrozeni deo stanovnistva
postedjen.

koridor

pre 9 godina

Ne znam kako , ali hocu da zivim u modernoj i uspesnoj Srbiji. Zelim da moja deca poznaju pravi sistem vrednosti . A to se moze i ovde. Pustite coveka da radi , neka pokusa. A , uspece .

lale

pre 9 godina

Dobro, izdržaćemo još neko vreme, samo kad se zna realan cilj. Jasno je da rezultati odmah mogu jedino preko neracionalnog zaduživanja koje kasnije mora da dođe na naplatu, kao što je već došlo.

Verujem u bolju buducnost

pre 9 godina

Do sada nisam verovao ni jednom nasem politicaru jer su se svi oni borili samo za glasove ne razmisljajuci o posledicama politike koju zastupaju. Vucicu pocinjem da verujem zato sto je susta suprotnost svim nasim politicarima jer sprovodi reforme koje su neophodne a da pri tome ne misli kako ce se to odraziti na njegov rejting i to je dovoljan dokaz da on zeli da drzava postane ekonomski jaka i politicki stabilna.

Vesna BG

pre 9 godina

Narod je mnogo nezadovoljan da bi se zadovoljio sa "prvi efekti" i previše istraumiran svakakvim dešavanjima da bi počeo da veruje. Ima vremena, samo napred

6666

pre 9 godina

Sad kad su krenuli sa ovim merama nikako ne treba nazad jer,da je bilo odgovornije vlasti pa da se novac trosio na ono za sta je bio namenjen danas svakao ne bi doslo do ovakvih mera ali sad ih odlucno treba sprovesti i nisposto ne odustajati jer je to jedini nacin da se u ovoj zemlji za koju godinnu bolje zivi.

reformix

pre 9 godina

Pristup i način kako su osmišljene mere reformi samo pokazuje da se i pored teške situcije vodilo računa o najugroženijem delu stanovništva, ali da volja i svest o njihovom sprovođenju ne manjkaju. Pored stezanja kaiša,treba da se promeni i obrazac ponašanja, kako političara tako i svih ljudi u ovoj državi i da jednom prestanemo da trošimo ono što nismo zaradili!

loren

pre 9 godina

Na zalost sa reformskom politikom kasnimo desetak godina, bukvalno smo u zadnjem vagonu, jer ono sto bi usledilo je siguran bankrot, na veresiji smo godinama ziveli, a i sami smo krivi zasto se nismo zapitali odakle novac kad u zemlji nista ne radi.

Milorad

pre 9 godina

Svakako da je bilo velikih pomaka ali potrebno je vremena da bi narod osetio da je bolje ali ako nastavi da sprovodi reforme siguran sam da će i narod osetiti boljitak!

Goga

pre 9 godina

ja razumem da se teško živi i da su mnogu ogrčeni zbog reformi ali mi se čini da nisu ti kojima je najteže najglasniji. došli smo do granice kad nema dalje dok se nešto ne promeni. treba da budemo srećni što imamo čoveka dovoljno hrabog za promene.

amater

pre 9 godina

Tačno tako: prvi efekti se već vide:
Beograd -- Dinar je oslabio prema evru 0,2 odsto i zvanični srednji kurs iznosi 119,3096 dinara za jedan evro, što je najniža vrednost prema evru od početka godine. (Izvor: Tanjug)

SaucySalamander

pre 9 godina

A sto se svi hvatate za evro?
Svi eksperti odavno tvrde da je dinar precenjen i da je jos 2009.te trebalo da bude 1evro -> 130-150rsd!
ODAVNO!

novolice

pre 9 godina

gospodin premijer je u pravu i ima moju podršku da ono šta je započeo i završi , oni koji imaju najmanje ono su zaštićeni i to tako treba da bude ostali da se stisnu i za njih.

Dušan iz Beograda

pre 9 godina

Ja nisam bot šta god to bilo, ja samo mislim da nikada nismo imali takvog vođu. Hrabar, saosećajan, pametan, duhovit, harizmatičan. Ne razumem one koji su glasali protiv Aleksandra !

Gavra

pre 9 godina

" i da ih više niko ne obmanjuje besmislenim pričama". Fabrika avio delova, Mercedesova investicija, Sisuva investicija, fabrika čipova... Jedva čekam izbore

marijanamala12

pre 9 godina

Neznam zašto neki ljudi očekuju da će bolje živeti za kratko vreme. Totalno je to nerealno razmišljanje. Vlada je krenula u dobrom pravcu, potrebno je vreme da bi se bi se u ovoj našoj srbiji nešto promenilo jer to je godinama uništavano.

krang

pre 9 godina

Ova odluka o smanjenju plata i penzija je
jako bolna po gradjane Srbije.Dobro je to sto
su zasticeni svi sa malim primanjima.Dokaz
da premijer misli o svima!
Neophodno je nadomestiti novac u budzetu
koji je u poslednjih 12 god rasipan na sve
strane a nista za zemlju ucinjeno
nije.Cinjenica je da ova vlada radi
na tome da nasu zemlju izvuce iz krize,po
svaku cenu.

Mačak u čizmama

pre 9 godina

Nema premijer kome da se dodvorava. Takve smo imali pre njega i eto dokle smo dogurali. Zato moja podrška premijeru i neka nastavi tim putem. Sa druge strane, neka malo napravi provetravanje u svojoj stranci. Pojedini su se ubuđavili u foteljama a i trebaju mu radni, ozbiljni i odgovorni saradnici koji sada ćute u zaleđini buđavih foteljaša.

Lik

pre 9 godina

Krenuli smo u reforme svojom voljom ne pod pritiskom jer želimo da se menjamo da postanemo normalna i uređena država i mere su dale već rezultate i treba ih sprovesti do kraja!

Milivoje

pre 9 godina

Znači da reforme daju rezultate što su odlične vesti idemo sad još brže da se sprovedu sve neophodne reforme kako bi konačno narod počeo da živi bolje!

SLAVICA P

pre 9 godina

(bole, 7. oktobar 2014 13:36) Nije tacno da se broj radnika ne povecava u privatnom sektoru.Ja sam privatnik imam firmu od deset radnika, tri nova sam zaposlila zahvaljujuci subvencijama koje se daju privatnicima ako zaposle radnika sa biroa i sa invaliditetom.Ja imam jednog radnika sa invalidietom i planiram ih zaposliti jos.Problem je sto niko nece da radi kod privatnika,svi cekaju drzavne jasle.Jer kod privatnika se mora zaradit plata.Ja kao privatnik sada imam manje namete,nego u vreme DS/a i to mi samim tim otvara mogucnost da zaposlim vise radnika.Ova vlada na to i ide da rastereti drzavne firme,a da se omoguci uposlenje u privatne.Jer ja kao privatnik redovno izmirujem obaveze prema drzavi.

Labud

pre 9 godina

Aktuelna vlast je za ovo kratko vreme zaista mnogo uradila po pitanju sprovođenja reformi, a one su trenutno neophodne za celokupni oporavak i razvoj naše zemlje. Mere štednje su samo deo tih reformi koje moramo podržati u celosti. Napokon se nalazimo na dobrom putu ka boljitku.

Milan1989

pre 9 godina

Milsim da je pravi put i nacin da se unapredi drzava to sto Vucic pokusava da promeni razmisljanje naseg naroda i malo nas priblizi stavovima i razmisljanju naroda zapadnih drzava,jer jedino tako mi gradjani mozemo da promenimo nesto na bolje.

Milan1989

pre 9 godina

Milsim da je pravi put i nacin da se unapredi drzava to sto Vucic pokusava da promeni razmisljanje naseg naroda i malo nas priblizi stavovima i razmisljanju naroda zapadnih drzava,jer jedino tako mi gradjani mozemo da promenimo nesto na bolje.

Misha

pre 9 godina

Kako je naveo, Srbija je dobila "odgovorne i ozbiljne ljude koji su rešili da promene tok istorije....

Ovde u potpunosti podrzavam Vucica. Vi ne samo sto ste promenili tok istorije devedesetih kada ste bili na vlasti, nego cemo posledice te promene osecati narednih 50 godina. Dok su ostale evropske zemlje (nama slicne, da ne bude zabune) napredovale, prolazile kroz tranziciju i modernizovale se, mi smo (tj. vi iz SRS i SPS) ste zatvarali medije, unistavali privredu, pustoshili fondove. Pa kada oni koji to nisu uspeli da poprave jer su losi i jer su krali (DS) sada cete vi da nas spasete. Hvala lepo ali ne hvala. Da vas nije bilo, mi bi danas bili u rangu Ceske, Slovacke ili Madjarske ovako smo u rangu zemalja treceg sveta. I to vam istorija nikada nece zaboraviti, sta god pricali.

N

pre 9 godina

Znaci smanjio je socijalna davanja i povecao plate u javnom sektiru i sad ce kao da zastiti najsiromasnije. Vec vidimo koga on stiti a to nisu socijalni slucajevi

helen

pre 9 godina

Mere koje su preduzete u cilju stvaranja povoljnih uslova za investitore daju rezultata. Vec neko vreme se belezi pad nezaposlenosti u Srbiji.

Don Giovanni

pre 9 godina

"Ovo što sada radimo, najhrabriji je potez u srpskoj istoriji,..."

Dalje nisam ni čitao. Ni više ni manje, nego "najhrabriji potez u srpskoj istoriji", moš' misliti!!!

Šteta samo što ne reče da li misli na noviju istoriju, tj. od Karađorđa pa do danas, ili računa još od Nemanjića i Svetog Save.

milan

pre 9 godina

narod je gladan. nemojte mastati, manje kradite, dajte narodu da jede. pogledajte samo prazne poglede ljudi koji cekaju autobus na stanici. nacija nam je psihicki obolela od siromastva.

Magnolija

pre 9 godina

Mozda trenutno ima previse bolnih rezova, ali moramo ovo da izguramo do kraja. Zar nismo mi narod koji se uvek busa u prsa i hvali da je najjaci kad je najteze, e pa sad je vreme da to I pokazemo.

magla

pre 9 godina

kakvu maglu ovaj prodaje. Kakvi rezultati gde ? To sto je zaposljeno jos 70 000 partijskih sledbenika vodje se ne racuna kao pomak vec kao tri koraka unazada. Ja samo znam da ljudi svako malo ostaju bez posla brze nego u kriznoj 2008 godini. Isto tako sve vise odlazi preko i bezi iz ovog jednogumlja sto brze mogu. I ja planiram cim nadjem nesto da zapalim u jednom pravcu. Svaki dan pumpa medije o sebi, svom bratu svojoj licnoj ugorzenosti i to u zemlji gde niko ne moze da mrdne bez njegovog despodspkog amina. Od kad je dosoa nista nije novo otvoreno do fabrika osim onoga sto mu je ostalo u nasledje kako kaze zutih. Strane investicije za dve i po godine manje od 1,4 milijarde evra a pre toga bile oko 2 milijarde u proseku. Stanje privrede na izumiranju. Nameti novi, porezi, parafiskalni nameti povecani. Privreda pred kolapskom. Ovo je dokaz da on zivi u imaginarnom svetu gde je njemu samo lepo i njegovim bliznjim. Dokle vise ? Juce dovukao u Smederevo radnike da slusaju petominutni govor u kome ih gleda i smeje im se u lice. Ma i za brata me vise ne bi zacudilo da je to namesteno kao i ceo slucaj kantrimena i jos nekih. Sve zarad vanrednih konferencija sa dramskim pauzama i uzdisajima. Plate pale, penzije pale, dinar pao , cene idu gore. Bas odlican reformski pravac kojim nas vodi u svetlu buducnost propasti.O maketama i modelima decackih snova i da ne govorim

Biljana

pre 9 godina

to se jednostavno moralo tako, nikom ne bi bilo lepo da je prestao da dobija ikakvu penziju ili platu , pregurati smanjenje i čekati poboljšanje

Evo meni ne treba odgovor

pre 9 godina

Ama pustite nas vise tih stranackih informatora. Nisam protiv vas koliko sam bio protiv DOS-a, ali brate i vi ga mastite domacinski. Sta se bre promenilo zadnje 2,5 godine !? Mozda imate dobre namere,ali ne ide pa ne ide. I dosta tog lobiranja i danfovanja javnosti. Ne ide vam jer ste 50% nesposobni,a 50% je takva situacija u svetu da mi mali ima da se nacekamo.

Coco Bill

pre 9 godina

Kad će da "izađu" sabrana dela, pod nazivom, Bajke Aleksandra Vučića ?! Ovakvu bezobzirnost, ne u laganju, nego u pravljenju sveukupnog naroda u budale nije još do sad radio niko, pa čak ni Slobodan Milošević !!! Što je još interesantnije, to "pravljenje", radi bez imalo stida i bez ikakvih skrupula, čak šta više, ništa ne uradi, nego, da samo neku izjavu, a onda kaže, kako će me naroda zbog ovoga zamrzeti, ali ako ja to radim za Srbiju, a ne za rejting ???!!!! Ali ako, što reče Kori za to ste glasali !!!

ne

pre 9 godina

Ja oko sebe vidim samo siromastvo i beznadje! Ali ako je Vucic rekao da je bolje, onda mora da je tako!

P.S.
Gde su fabrika mikrocipova, aviona, .....

BOTanička bašta

pre 9 godina

Ovoliko samo-hvalospeva i narcisoidnosti nije zabeleženo u istoriji političkog života...
Svaki potez koji učine je istorijski, nezapamćen, najhrabriji, najbolji, nadljudski i tome nema kraja...
Strašno šta ljudi sebi dozvoljavaju..Ovamo jedva prelazna ocena Evropske komisije i idmah potom reakcija tržišta novca u vidu novog srozavanja dinara na "istorijski" minimum...
Bruka i sramota za ovu vlast...

ma nosite se svi

pre 9 godina

Prvi efekti čega bre? Nikad lošije nisam živeo! Platu su mi smanjili 10% a ionako je bila mizerna! A kad mi stignu računi dodje mi da plačem od muke! Roditelji su mi penzioneri imaju bedne penzije koje će sad još da im smanje, bukvalno jedva preživljavaju! Šta priča ovaj Vučić?!

nišlijka

pre 9 godina

"Vučić je istakao da je njegov cilj da na kraju mandata njegove vlade građani vide da je Srbija normalna i zdrava zemlja."
Pogledam ulice, grad, gradsko rukovodstvo kome mandat polako ali sigurno ističe, a onda konstatujem da moje naočare ne boje Vučićev tim ružičastim tonovima.

Sinisa

pre 9 godina

Vucic pokusava da glumi cas zrtvu, cas heroja. Nemoj majstore vise da nas spasavas, nego daj ostavku jer nemas nikakve rezultate iza sebe. I pusti te price kako te podrzava neko sa zapada jer svi znaju da to nije tacno. Sramota je da mi danas u Srbiji diskutujemo o medijskim slobodama dok se svet bavi privredom. Sramota na koji nivo ste vratili ovu drzavu. Imamo nesigurnost na ulici, nasilje u skolama i porodicama vece nego ikad u istoriji i koga je vise briga sta pricate vi iz vlasti. Ostavke odmah i ne brukajte slavne ljude koji su ovu drzavu vodili i u vremena koja su bila dosta teza nego danas.

Mile sa Čubure

pre 9 godina

A šta je sa najavljenim ugovorom Ikarbusa i Mercedesa, obećanim još u junu za narednu nedelju? Šta je sa FAP-om i Mercedesom, šta je sa kanalom, čipovima, glasačkim listićima, borbom protiv tajkuna? Pa gospođa Karić vam sedi u Skupštini i poseduje pola Dedinja, otetih tokom 90-tih...Cane se vraća u biznis. Od tajkuna niste naplatili ni dinara, čak ni porez im ne naplaćujete. Mitrović ne mora da plaća porez, njegov Pink ima vesti kopirane iz Severne Koreje...
U gradu ste sve ukinuli, ništa se ne radi...Svima su ukinuli obezbeđenje, a njegov brat šeta sa trojicom, gospođa Nikolić arči pare po svetu, dok se plate smanjuju...
Pivećali ste poreze, PDV, digli cene gasa, struje, smanjili plate, povećali dug za 7 milijardi....
Jedine firme koje rade su došle pre vas (FIAT, Gorenje, Tigar...), vi niste za 2 ipo godine doveli ni jednog investitora.
Šta je to krenulo na bolje Vučiću? Tebi jeste, a mi jedva dišemo....

ja 09.04.

pre 9 godina

Tim Aleksandra Vucica:
Njegova "malenkost" koji u pola dana i pola noci deklamuje naucenu pesmicu napamet;
Novi profesori i strucnjaci po Srbiji, koji ne znaju sta je palatalizacija i sibiralizacija a kamo li da primene i govoru i na kraju nista manje bitni
Botovi, koji NE ZNAM pisu spojeno.

U PROGRES!

Nanolina

pre 9 godina

@(Optimista, 7. oktobar 2014 15:30)
Slažem se sa Vama u potpunosti. Prethodna vlast je samo zaduživala Srbiju i gledala kako da ostvari svoje lične interese. Pred premijerom i Vladom nije nimalo lak zadatak očekuju nas teške reforme, mere štednje, ali ako želimo bolju i lepšu budućnost trebalo bi da podržimo i premijera i Vladu.

bole

pre 9 godina

Naravno da se vide, a tek će... Broj zaposlenih u privatnom/realnom sektoru se rapidno smanjuje od donošenja novog zakona o radu, ali zato se javni sektor i dalje goji i raste! Evro dolazi na magičnu granicu od 120, koju će čak i pre decembra lagano da pređe! Ide zima, poskupljuju struja, gas, grejanje, uglja nema u slobodnoj prodaji osim uvoznog ekstremno skupog... Penzije smanjene, pada promet u trgovini, dižu se cene da se pokriju gubici i ostvari zacrtani profit... Nego da ja vama nešto gospodo objasnim, ako se nismo razumeli na izborima: Mene ne interesuju putevi, fontane i kule koje ćete možda da gradite - mene interesuje život. Mene interesuje da živim, a ne da preživljavam plaćajući sve veće poreze i namete dok mi je realna zarada sve manja. Mene interesuje kada ću kao normalan građanin srednjeg sloja, moći sebi da priuštim na primer novi auto, jer sada nemam ni za nove gaće i čarape? Dakle, obećavali ste svašta u svim prethodnim kampanjama (od izbra Tome za predsednika, pa na ovamo), tako da je red da počnete da ispunjavate obećanja, koja se tiču svakog građanina ove zemlje, a to je da mu za početak bar omogućite uslove za život dostojan čoveka!

Slavujka

pre 9 godina

Reforme prvo treba da pogode one koji imaju visoke plate i da se nateraju najveći rasipnici u državi, odnosno javna preduzeća i ostali državni organi koji najviše novce troše na razne gluposti, da uspostave domaćinski sistem poslovanja kako bi se svaki državni dinar utrošio celishodno. Imamo sada slučajeva gde je sve po zakonu kao na primer onu potrošnju na ručkove u Lasti, ali je svima jasno da to nije domaćinsko ponašanje prema firmi. Čestitke za SNS i Vučića stop takve kadrove smenjuje bez pardona.

garavi

pre 9 godina

efekti čega , majke ti? kakvo zlo od čoveka. danas da su izbori pukli bi ko niko do sad! zašto to kažem, pa ljudi koji su i bili za vas najviše vas oni pljuju. izadji malo na ulicu da čuješ. čovek koji. je bio spreman bubreg da ti da pljunuce te ako te ikad bude sreo evo upravo mi priča to.

Mrca

pre 9 godina

E, sad pazite. Rezultati se postižu. Ali građani ove zemlje vide i nešto drugo. Obustave rada (protest) advokata, protest studenata, nestašicu ogrevnog uglja, stalna poskupljenja, izvršenja na imovini i nočanim sredstvima zbog dugovanja nastalih usled malih ili nikakvih primanja. To su stvari koje ih muče i ne mogu da se slože sa tvrdnjama Gospodina Vučića.
Ti isti građani vide u sredstvima javnog informisanja već htonične afere sadašnjih ili doskorašnjih ministara i važnih funkcionera.
Kada sve saberu, normalno da mogu da tvrde da stvari ne idu na bolje i da nije dobro.

Dimitrije78

pre 9 godina

Sns i A.V su najveće zlo koje je ikada snašlo Srbiju! 500 godina pod Turcima je mala maca za ove!
(Priboj, 7. oktobar 2014 10:51)

Stvarno ne shvatam ovaj komentar,sta je to on uradio negativno po nas....opljackao drzavnu kasu,poslao ljude na ulicu,zatvorio fabrike...hmmm cini mi se da si ga pomesao..ovo je jedini politicar koji je u poslednjih 20-ak godina stavio drzavni profit ispred licnog,podigao spoljno-politicke odnose na voma dobar nivo...ako ga ne podrzavas ok ali budi iskren i realan
(Blanka, 7. oktobar 2014 12:02)

Cini mi se da si malo pomesao loncice
Drzavna kasa je opljackana devedestih kada je Vucic bio ministar tada su i sve fabrike unistene i bombardovane. Uz to ako ne znas zaduzio nas je 7 milijardi evra za dve godine od kada je ponovo na vlasti sto nisu ni zuti ni crveni pre njega. Trecinu sadasnjeg duga nam je on ostavio a prica ti o boljem sutra.
Njegov licni profit ako ne znas je stan u elitnom naselju koji je dobio 1999 kada je bio ministar a takodje i Toma diploma koji je nakon toga debelo uvecao svoju imovinu.
Dodvoravanje zapadu i prodaja Kosova ako znace podizanje spoljno-politickih odnosa kao i prodaja nase zemlje arapima i mnoga druga lazna obecanja na vodi i zemlji...
Nemoj biti bot ukljuci mozak

fan79

pre 9 godina

Mnogo je "žutih" na komentarima ovde. Samo ne objektivan posmatrač može da kaže da nema pomaka. Pa ljudi, ne može preko noći sve da bude bolje. Vučić se trudi, ali evo pogledajte studente naprimer... oni podmeću klipove u točkove reformi svojim štrajkom. I to kada reforme treba da se sprovedu. Zašto? Bolje da su zagrejali stolice. Isto važi i za advokate i prosvetare i policiju i radnike u fabrikama. Moramo da verujemo PRemijeru, jer on nam je jedina nada.
(Misko KV, 7. oktobar 2014 12:41)
Drugim recima,svi koji nisu glasali za velikog vodju,zatim studenti,advokati,prosvetari,policija i radnici su budale,samo ste tvoj premijer i ti,koji ne znas da sastavis recenicu bez bar jedne pravopisne greske,nasa nada za svetlu buducnost!

priča i praksa se razlikuju,niko više ne veruje u priče...

pre 9 godina

Vlada je radnicima železare odavno smanjila plate za 20%,a njihovim direktorima su plate narasle do neverovatnih.Toliko o zaštiti siromašnih.Priča je jedno u praksi nije baš tako.

stop tisini

pre 9 godina

Cene nikad vece, dinar nikad slabiji, plate nikad manje, dramaticna grejna sezona skoro svuda, gradovi vam propadaju zbog lose organizacije. Medijski suton, cenzura. Siromasni izgubili glas, ne mogu da demantuju ovo.

A u Vladi drim tim: Aleksandar Vucic, "Dr" Nebojsa Stefanovic, Miljacka Dacic, Vulin, Velja.

Ako neko misli da ova Vlada radi dobro, onda se debelo ugradio/la za neku dobit od SNS-a.

Objavite komentar, botovi lomite po minusu, znate i sami da sam u pravu.

albel

pre 9 godina

Identicna retorika iz devedesetih godina!Pocelo je da tece med i mleko,milijarde investicija,hiljade novih radnih mesta,kilometri novih puteva...Ovaj ce proci mnogo gore od Milosevica!

ja

pre 9 godina

Utrostrucili smo broj konferencija za novinare, povecali smo broj radnih mesta za botove, pravimo novu maketu svakih 10 dana, ujedinili smo Srbe sto se vidi jer je pola stanovnistva u zadnjih mesec dana strajkovalo ili protestovalo ili namerava da to ucini, zaduzili smo se pod odlicnim uslovima tako da ce pre doci smak sveta nego sto ce Srbija da vrati sve dugove, slikali smo se svuda gde su bile poplave i od svega sto smo obecali skoro nista nismo ispunili a evo stize zima. Samo napredno, sledece godine u ovo doba cemo biti milioneri.

Mix

pre 9 godina

"samo želim da kupim budućnost za našu decu, da kupim pravo da žive u normalnoj zemlji, i da ih više niko ne obmanjuje besmislenim pričama, lažima, kao što su neki to do sada radili", kazao je Vučić.

NEKI su do sada to radili???

Zoran M.

pre 9 godina

Vučiću u kom ti vremenu živiš ili je možda bolje reći ko je taj oko tebe koji te laže? Iziđi malo na teren na primer u maxi i pogledaj šta tvoji građani kupuju i koliko. Kad to budeš video biće ti sve jasno.
Što se tiče siromašnih znam lično par slučajeva koji imaju po 3 stana u Beogradu, izdaju ih, a primaju razno razne pomoci i dodatke, dok opet znam neke koji nemaju leba da jedu. Znači Vučiću, iskren da budem, situacija što se tiče života građana, bar u Beogradu koje vidim, je vrlo slična 90-tim godinama zbog kojih je pravljen 5. oktobar i ako se ovako nastavi mislim da će ponovo doći taj isti 5. oktobar.

Alan Ford

pre 9 godina

U prevodu: raj je u siromaštvu, biće zaštićeni kao ugrožena vrsta, jer ko uspe da preživi sa 200€ on je stvarno vredna društvena jedinka

DRAGAN

pre 9 godina

Molio bih te da sa tvojim"strucnjacima"odletis u jednom pravcu sto dalje,pa tamo vrsite eksperimente.Covece,skidoste nam kozu a debelekozci sve "deblji i deblji"sto na kilo,sto na raznim kontima.Na nima eksperimentisi-TO SU REFORME!

tanja

pre 9 godina

Te decenije o kojima prica su izmedju ostalog i njegovo maslo,sad je zaboravio.
Bolne reforme za nas ,ali za funkcionere nikad bolji zivot,a nikad manje znanja.
Vec dve godine ne rade nista,a za tri obecavaju kule i gradove,puteve,fabrike.
Nadam se da ljudi misle svojom,a ne tudjom glavom,pa vide o kakvim sarlatanima se radi.

DM

pre 9 godina

@Ne znam zasto ljudi ocekuju da se sve u ovoj zemlji sredi za tri dana,mnogi su postali nestrpljivi i misle da se promene mogu sprovesti za neko veoma kratko vreme sto je totalno nerealno.Vlada je pocela da sprovodi neke i mislim da ih sprovodi u dobrom smeru,sto ce nadam se kasnije dati rezultat.
(darko88, 7. oktobar 2014 10:35)

Evo mojih pitanja. Ako si vise od 2 godine na vlasti a program ti je bio ukidanje drzavnih agencija, zasto to nisi uradio? Ako vise od 2 godine pricas da EPS ima preko 650 direktora, zasto to nisi promenio? Kada ce biti prvostepena presuda Miskovicima? Kako da je uhapsen samo Miskovic, a ne Beko i Kostic?

Doni

pre 9 godina

Hahahahaha, kako ne, stitis ih tako sto im smanjujes vec minimalne plate i penzije da bi 2016 imali standard kao Svajcarska. Kakva komedija je ova zemlja sa bivsim radikalima i socijalistima na vlasti.. Evo i studenti i advokati strajkuju.. Sve kao devedesetih samo Slobe nema..

lla

pre 9 godina

Neznam zašto neki ljudi očekuju da će bolje živeti za kratko vreme. Totalno je to nerealno razmišljanje. Vlada je krenula u dobrom pravcu, potrebno je vreme da bi se bi se u ovoj našoj srbiji nešto promenilo jer to je godinama uništavano. (marijanamala12, 07. oktobar 2014 12:03)

hteo sam nesto da napisem ,odustao sam,nema nam pomoci,jedni druge ne razumemo,i gotovo.Ako je ivo put u vasu svetlu buducnost,onda ste slepi.Onaj nabio sebi platu 1.000.000 dinara,Jorgovanka nesto manje,bata ne mora da slusa naredbe vlasti,rotiraju se na foteljama kao na ringispilu,dok su zuti bili zuti,ijali ste na koga da bacate drvlje i kamenje,sad ste vi Zuti.Mala,idi kod malog.

Ivan

pre 9 godina

Posle hrabrog učešća Srbije u oslobodilačkim i svetskim ratovima ovaj "državnik" priča o nekoj birokratskoj zavrzlami kao o "najhrabrijem potezu u srpskoj istoriji"? Jadno!

Aleksandar

pre 9 godina

Građani će imati ovo,građani će osetiti ono,građani će videti ovo...Ja u svemu ovome ne vidim,trenutno,baš ništa!Niko od mojih poznanika i prijatelja nema više nego što je imao,ako ne i manje,niko nije osetio da se bolje živi,niko se nije zaposlio...U gradu nikakvih novih investicija,preduzeća,puteva...Sve je isto,ovi što rade "deru kožu na tavan"kod ovdašnjih privatnika,srećni kada odu u 7 i vrate se oko 21čas,o zaradi da i ne govorim,ovi što ne rade,polako se mire sa tim,jer kad vide ove što rade,prođe ih volja...Tako da iskreno ne znam o čemu je tekst koji sam pročitao?!Možda je u nečijim glavama tako, jer se to tako hoće,stvarnost je surovo drugačija!Još manje su mi jasni pojedini komentatori,koji su ne znam na čemu,puni nekog pozitiviteta,koji je prosto iritantan!Mislim,da ni oni sami ne veruju u to što su napisali,ali "Vučko" je kao ikona sa zida,koja se poštuje bez i malo stida!Da li baš treba tako?!

lucia

pre 9 godina

Zasto, zasto svake nedelje identicna izjava?Ni vi sami izgleda ne verujete u nju .Mala opska u srpskoj EKONOMSKOJ iistoriji .Na istoriji je da odradi mesto zasluge pojedinca u ekonomskom preporodu.A bilo ih je dosta do sada.Do daljnjeg i dalje moja podrska studentima, advokatima,NUNSU i svim ljudima zdravog razuma.Hvala.

Mileta71

pre 9 godina

Svaka ti čast! Ruka ti se pozlatila! Samo nastavi sa Reformama! Izdržaćemo tu bol..Ali 2016.svanuće novi da za Srbiju i za sve nas.Tada ćemo ti reći ,samo jedno Veliko Hvala! Spasitelju naš, Diko naša, Vero naša...Žuti su za sve krivi pa i ako ne uspemo u reformama,oni i tajkuni će biti krivi za sve.Čuvaj nam se,trebamo te!

Čekićar

pre 9 godina

Čoveče ti kao da se voziš na letećem ćilimu i živiš ispod palme u oazi sreće i blagostanja stečeno prodajom zemlje i izvršavanjem zadataka okružen svojim ženama.Kao da ti roditelji imaju penzije 90.000 i 80.000 pa ne možeš da vidiš kako ti podanici žive.

ivan

pre 9 godina

Ovo što sada radimo, najhrabriji je potez u srpskoj istoriji, taj napor da se zemlja, posle mnogo decenija, isceli i postane uređena i normalna. Koliko vidim samo su vrlo hrabro uguseni i zadnji slobodni mediji ,da se centralnoazijski diktatori odlikuju, da se od Srbije pravi ruska gubernija, da je normalno falsikovati doktorate da dinar svakim danom tone da su penzije i plate smanjene , uveden robovlasnicki zakon o radu i da svaki dan imamo dozu demagogije

loko

pre 9 godina

Nazalost svi napori premijera nailaze na osudu, pre svega onih ljudi koji su navikli da ne rade nista a primaju platu. Zbog toga smo ovde gde smo, ali svi treba da znamo da nas premijer nije Alhemicar da od nicega napravi nesto. Za to je potrebno vreme.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Miša, 7. oktobar 2014 11:39)

Mislis na one ljude u javnim preduzecima koji rade za drzavu? Jedini ljudi koji odgovaraju tvom opisu su ovi stranacki po javnim preduzecima. Znaci, ti nama hoces da kazes da ljudi koje AV i kompanija placa da ne rade nista, osudjuju napore premijera? Veoma napredno razmisljanje...

antibot

pre 9 godina

postovani permijeru, jedini pokazatelj boljitka bice kada se ljudi iz javnog sektora budud lomili da predju da rade u privatni sektor. Da bi se to dogodilo potrebno je kreirati ambijent i takvu poresku politiku da privatnici pocev od davaoca usluga pa do preduzetnika i vlasnika maoh radnji i firmi budu oslobodjeni prevelikih nameta da bi mogoi da posluju i da im trebaju radnici i sardanici koje ce moci dobro i redovno da plate da bi ih zadrzali. Tada bi bilo i vise poreskih prihoda drzavi .Medjutim uprkos vs[im najavama o rasterecunju privrede vi ste ucini suprotno i bukvalno udavili privatni sektor porezima i dazbinama. ko se to iz javnog sektora odrekao svog fiktivnog radnog mesta i pobegao u bolje kod privatnika. Niko! zato vasa prica nije adekvatna i vi ne vodite zemlju u pravom smeru. a narod i mediji kao i strucna javnost su pod anestezijom.jedino su advokati, prosveta i studenti svetle tacke u ovom trenutku.

Dijana Šćekić Aštalkovski

pre 9 godina

Ja živim u nekom horor snu. Ako je vama vaš san dobar, blago vama. Za narod nema ni napred ni nazad. ovo je crna rupa. Oni imaju sve, mi ništa i ćutimo...

prvi efekti

pre 9 godina

"Srbija je ušla recesiju, ocenili su ekonomisti okupljeni oko biltena Makroekonomske analize i trendovi (MAT) koji izdaje Ekonomski institut."
Evo to je glavni efekat njegovog rada i umeca.Ko njegove price vise shvata za oziljno, treba da se zapita sta mu hvali i pre 2015. i 2016. , bice mu posle kasno.

coolhwip

pre 9 godina

(Misko KV, 7. oktobar 2014 12:41)

Izbacite taj vas umisljaj iz glave da svi koji ne podrzavaju vasu simpatiju moraju biti "zuti", tj demokrate. Ima mnogo ljudi koji su jednostavno nezadovoljni sadasnjom vladom, a nemaju zive veze sa ovima sto su vas doveli na vlast, a koje konstantno koristite za pljuvacinu. Taj vas radikalski gen "ko nije sa nama taj je protiv nas" veoma jasno dolazi do izrazaja u tim prilikama i govori da se niste promenili, vec samo promenili dlaku i bedz.

Efekat Marfijevog zakona

pre 9 godina

Pa naravno da se vide...
I osećaju...
Štrajkuju prosvetari, policija, advokati, studenti...
Nikad zaduženiji, dinar se svakodnevno strmoglavljuje, rastu porezi, ukidaju se socijalna davanja a posao mogu da dobiju samo oni bliski" ovima" na vlasti...
P.S. Sunovrat svega što vredi u Srbiji...

Malo morgen

pre 9 godina

"On je istakao da se prvi efekti teške borbe već mogu videti na delu - usvajanje zakona o radu, privatizaciji i bankrotstvu povratilo je poverenje investitora i poverilaca, a stopa nezaposlenosti se, prvi put posle mnogo godina, smanjuje iz meseca u mesec. "

O cemu ovaj prica. Tako je i Milosevic poceo i na kraju totalno prolupao. Ovaj je vec debelo zaglibio i nema mu povratka.

Nenad

pre 9 godina

Vide se prvi efekti nema sumnje,ja sam to odmah primetio kad su mi doprinosi za preduzeticku radnju stigle za ovu godinu sa 100 posto dupliranja i primoran sam bio da posle osam godina ugasim radnju jel ne bih mogao da izdrzim toliko oporezivanje da mi ne bi dosli da popisuju stvari.I sad sam na birou ne zaposlen.A sa zavrsenim fakultetom u svojoj struci nemam posla a ni moja supruga.A kako tako sam ziveo sa svojom porodicom od svog posla.Sad smo socijalani slucajevi al imamo diplome sa drzavnih fakulteta.Pomazu nas roditelji koji su nam u penziji al sta ce biti kad i njima smanje penzije.Itekako se vide efekti nove vlade vec za par meseseci.

Dado

pre 9 godina

Ljudi probudite se već jednom!Naravno da opada stopa nezaposlenosti 750000 hiljada ljudi je podnelo zahteve za dvojno državljanstvo od toga ih je trenutno 570000 hiljada dobilo 400000 hiljada ih je otišlo preko da rade i da osnuju nov dom,a oni se više neće vratiti,na ta mesta se sad primaju novi radnici to je njima smanjenje nezaposlenosti.Nije ih sramota hleb nam kradu iz usta,uvozimo mleko u prahu koje je 560 din a našim proizvodjačima plaćamo po 25 din po litri.Za litru dizela treba da damo 6 litara mleka.dajte !

dex

pre 9 godina

Da, da, vide se efekti... Sve smo siromasniji, a Dinar sve vise tone. Naravno da smo atraktivna zemlja za ulaganje. Dajemo subvencije, a radnici nemaju nikakva prava i pri tom rade u bednim uslovima za plate na nivou Mongolije. Sto se tice najhrabrijeg poteza u istoriji Srbije, tu se vidi zelja onoga ko je trazio sigurnu kucu za Mladica i pretio da ce ubiti 100 Muslimana za jednog Srbona, da bude.neko i nesto. Uporedimo ovaj jadan pokusaj reformi sa recimo odbijanjem izmucene Srbije da se pokori Austrougarskoj... Botovi, kad izlazi nova verzija Valtera? Apdejtujete li to, ili kako?

Krkic

pre 9 godina

Da se rezultati rada vide ,vide se od kada su ovi dosli na vlast ja sam platu sve redje primao a vise je i ne primam a izgubio sam i pravo na zdravstvenu zastitu pa sam morao da iskamcim na zajam dve i po hiljadarke da sam uplatim zdravstvenu knjizicu zbog hitne hirurske intervencije.Inace otkako je njihov kadrovik postavio sebe za direktora jedva da se i nesto radi,nekada uspesna firma koja je imala posla i za po godinu unapred sada jedva da opstaje,plate su postale pojam zivimo od penzija .Hvala za takve rzultate.

Sretni gradjanin

pre 9 godina

Kada se ujutro probudim prvo se prekrstim jer sam se ziv probudio i nista mi ne fali.A onda vidim da nam je svakim danom sve bolje.Odmah osmeh na lice jer kako nam objasnjava Ale Vu vec se vidi pomak.A tek 2016 bicemo raj na zemaljskoj kugli.Srbija ima da cveta i da krupnim koracima stize Nemacku, Japan,Kinu, Tursku

Dragisa iz Sumadije

pre 9 godina

Do juce (pre izbora) Vas veliki pristalica...sve bi ovo bilo lepo sto gospodin "PREMIJER" prica da ljudi oko mene i ja zivimo bolje.
Kad ja tamo, ono medjutim. Da mi nije drasticno smanjena plata, da nije sve poskupelo, da sa ovom crkavicom moze da se prezivljava kao u bilo kojoj normalnoj drzavi u evropi ili zapadu, krv bih prolio za ovu drzavu...Inace u ovom slucaju, samo se nadam da cu naci nacin da pobegnem iz ove zemlje (sto vec radi vecina ljudi koje poznajem)...

Aca

pre 9 godina

Kupovao ti Vucici ili ne ja cu na sledecim izborima gledati svoj novcanik.Koliko sam imao u njemu pre tebe a koliko za vreme tvog mandata.To ce odlucivati kuda ce ici moj glas.Pa niste vi politicari Zvezda ili Partizan pa da vas volimo i obozavamo,kako radite tako ce vam se vratiti na izborima kad god budu.Mada ja bih voleo da politicari garantuju licnom imovinom svoju vladavinu,ako lose rade da i oni izgube materijalno kao i gradjani zbog posledica njihovog loseg rada,ali znam da to vi nikada necete izglasati.

Bojan

pre 9 godina

Pa naravno da se vide, vidljivi deo je onaj da se dva puta losije zivi nego za vreme zutih.A nevidljivi deo stize uskoro na naplatu, a tok ce tek biti za medalju.

Predrag

pre 9 godina

Ja se prosto najezim od njihove hrabrosti i dramaticnog zaposljavanja. Ako ovako nastave mi cemo vec do Nove godine morati da uvozimo radnu snagu!

Ivica

pre 9 godina

Sve propada, a on o bajkama.Dobro je samo Jorgovanki sa 6000, Knezevicu sa 1000, Bajatovicu sa 21.000, poslanicima sa 2000e i raznim drugim po izmisljenim agrncijama,nadzornim i upravnim odborima.Napad na penzionere sa stecenim pravima i radnika u zdravstvu ,prosveti.Bice mnogo posla za sudove zbog smanjenja penzija i plata.

čovek pre svega

pre 9 godina

Da, vide se: tuga,čemer,jad!Gospodine, ništa bolji ni uspešniji niste od svih prethodnih, njihove greške ispravili niste, njihove krivce uhapsili i kaznili niste, nastavljate sa puštanjem pojedinaca da se bogate, a srednja klasa polako nestaje.Možda Vaša ideja i moral jesu iskreni i čestiti, ali svi ostali oko Vas ne rade isto i ne misle isto i nisu Vi(jer da je tako stanovništvu sigurno ne bi bilo ovako)!!! Za početak možete proveriti istraživanja "Insajder"-a i staviti na glasanje izveštaj anketnog odbora, pa sprečiti pljačku ovog naroda da bi se pojedinci dole bogatili a najsiromašniji živeli isto-bez ičega!Suviše komplikovana i bolna tema???Bolje su ove jednostavnije ekonomske mere, zar ne?!?!?!Ništa se tu na dobro promeniti neće...Ne tražite podršku kad je zaslužili niste!

bezimena

pre 9 godina

Milsim da je pravi put i nacin da se unapredi drzava to sto Vucic pokusava da promeni razmisljanje naseg naroda i malo nas priblizi stavovima i razmisljanju naroda zapadnih drzava,jer jedino tako mi gradjani mozemo da promenimo nesto na bolje.
(Milan1989, 07. oktobar 2014 15:16)

Botovsko laprdanje, laprdanje, laprdanje.

Gori ste od buba švaba!

shamo

pre 9 godina

Ljudi samo da vam bude jasno... Ma sta AV pricao, lagao, baronisao itd. on ce uvek imati dobar procenat na izborima zato sto ima ogrmonu masineriju SNS koja radi. Samo SNS ima 500.000 clanova.

loko

pre 9 godina

Neznam zašto neki ljudi očekuju da će bolje živeti za kratko vreme. Totalno je to nerealno razmišljanje. Vlada je krenula u dobrom pravcu, potrebno je vreme da bi se bi se u ovoj našoj srbiji nešto promenilo jer to je godinama uništavano.
(marijanamala12, 07. oktobar 2014 12:03)

Nije ti jasno kako ljudi ocekuju da ce ziveti bolje za kratko vreme, a jasno ti je da ce iako smanjuju plate i penzije od 20.000 dinara na kraju 2014 godine, vec 2016 biti kao u Svajcarskoj? To ti je jasno i logicno?

U pravu si, ne razumes "neke" (ne sns) ljude. Ljudi ne ocekuju boljitak za kratko vreme, vec realne reforme, a ne beograde na vodi, doktore nauka, "samo-ukidajuce" emisije, botove, lopove, povecano stranacko zaposljavanje, zamajavanje naroda, svakodnevno prenemaganje premijera, podcenjivanje inteligencije preostalog normalnog stanovnistva...

Stardust

pre 9 godina

Svi znamo sta bi nas ocekivalo bez mera stednje.Ako se nesto mora zrtvovati sada zbog buducnosti onda neka tako bude. (Rivaldo, 07. oktobar 2014 12:48)

S sta bi nas to ocekivalo? Budi ljubazan, pa nas prosvetli, molim te. Sta to radi tvoj veliki vodja koji svoje finansijere i prave gazde ove zemlje stiti kao ugrozenu vrstu dok dere narod i skida mu kozu? Osetice narod boljitak za koju godinu. Bice cisti i lepo oprani kamioni iz kojih ce bacati hleb ljudima? A tajkunska bagra i njihove politicarske sluge na Forbsovoj listi u usponu.

Mali preskolovani djak

pre 9 godina

Ma vide se efekti. U firmi mi je plata smanjena 22 procenta i ukinut minuli rad od 22 godine iz druge firme u vidu dodatnih 0,7 procenata po godini staza. Ma volim ja moje Dunav osiguranje.
Samo da ostanem ziv i lako cemo.
Tako moja porodica vidi efekte.
Moja supruga sa drzavnim fakultetom i dalje nema posla.

Pozdrav od uzaludnog skolarca

djura

pre 9 godina

1969 sam godiste i mogu Vam iz moje perspektive reci da nece u sledecih 20 godina minimum biti nekakvog normalnog zivota na ovim prostorima .ko je god obecavao i ulivao nedu to je bilo pred izbore i onda sve po staro pa SPS je ljudi i dalje na vlasti o cemu se ovde radi .fabrika i proizvodnje nikakve nema a posto se ne prepoznaje sta je donosilac posla i razvoja onda nam ostaje da odemo na selo i bar zdravo zivimo .

toza

pre 9 godina

Najgore od svega je što Premijer izgleda veruje da je u pravu i nepogrešiv i da je stvarnost onakva kakom je on vidi . Bolje bi, po sve nas, bilo da je svestan da stvari ne idu najboljim tokom ali nas uprkos svemu i zbog prikupljanja političkih poena malo ulepšava i izvrće stvarnost.
Za prvu varijantu nema leka...

Sarastro

pre 9 godina

Ova Vlada je uvek vodila odgovornu socijalnu politiku i uvek je gledala da merama štednje ne pogodi najugroženije!Vučić kao premijer ima jasan uvid u to da li ove mere daju efekta i ako kaže da daju ja mu verujem!
(Bata, 7. oktobar 2014 13:43)

Lepo je što ti VERUJEŠ Vođi a mere daju efekta, ali da li ti VIDIŠ da daju efekta? A ja ne verujem, nego sam 100% siguran da si ti BOTaničar.

darkos

pre 9 godina

Nadam se da ce nas premijer kao sto je obisao Sartid,obici i firme koje nemaju potencijalne kupce da im obljasni sta ih ceka u buducnosti.Na muci se poznaju junaci.

CICVARA

pre 9 godina

Sadasnja vlast Srbije na celu sa Aleksandrom Vucic je za ovo kratko vreme zaista mnogo uradila po pitanju sprovodjenja reformi. Jer one su bile neophodne. Mere koje je vlada donela su bile hrabre jer pre njih ni jedna vlada nije imala hrabrosti da donese ovakve mere. A one su trenutno neophodne za celokupni oporavak i razvoj nase zemlje. Mere stednje su samo deo tih reformi koje moramo podrzati u celosti. Napokon se nalazimo na dobrom putu ka boljem zivotu u skorijoj buducnosti.

SrdjanS

pre 9 godina

Da bi se stvari unapredile i država opravila neophodno je vreme. Važno je to da se počelo s reformama, iako smo zakasnili desetak godina, i da se od njih ne odustaje. Iako je situacija treutno teška i zahteva određene nepopularne mere, one se sprvoode u cilju bolje budućnosti. Stvari treba gledati dugoročno.

DejanV

pre 9 godina

E, da su demokrate sprovele reforme i uradili bar deo od onog što su najvljivali, danas zemlja ne bi bila u ovakvoj situaciji. Medjutim, njima je bilo bitno da se održe na vlasti, kako bi mogli da rade za sebe i svoje bliske saradnike, a što se naroda tiče, on im je bio nebitan. Iz tog razloga podržavam aktuelnu vlast, jer su započeli neophodne reforme i istrajni su u tome!

Limun

pre 9 godina

Zapravo ovo sto pise u clanku je definitivno tacno,Ako pogledate smanjenje plata i penzija,upravo najugrozeniji su potpuno zasticeni.

Lilihip

pre 9 godina

Eto,cinjenica je da reforme idu preko ledja srednjeg sloja i onih imucnijih,niko nije dirnuo u sirotinju,njima cak treba pomoci a ne uzeti im.Reforma u ovom slucaju ima sanse za uspeh.

Melanija

pre 9 godina

Nije niko ko ima dug od 5000 din,iskljucen od elektrodistribucije,to nije tacno,A ovi sto imaju 500.000 pitam ja od kada datira ovo i zasto do sada nisu iskljuceni ili utuzeni? Neka se oglasi prethodna vlast kako je sistematski unistavala EPS.

kisa

pre 9 godina

Konstatacija premijera Vucica da su efekti pocetnog sprovodjenja reformi pozitivni i vidljivi je sasvim na mestu. Nekoliko zakona je usvojeno, njihova primena ce vidi u osnovama a u buducem periodu ce biti jos efektniji. Strpljenje je neophodno jer je receno da ce reforme biti bolne, a znamo i razlog istih.

jakna

pre 9 godina

Srbija je dobila novu vladu u martu mesecu ove godine, sacinjen je program reformi i nacin njihovog sprovodjenja, ali nije realno ocekivati basnoslovne rezultate istih s obzirom da vlada svim naporima i na sve najbolje nacine sprovodi izvlacenje Srbije iz ruba u kome se nalazila do 2012. godine. Neki efekti su vidljivi ali treba jos sacekati.

jakna

pre 9 godina

Srbija je dobila novu vladu u martu mesecu ove godine, sacinjen je program reformi i nacin njihovog sprovodjenja, ali nije realno ocekivati basnoslovne rezultate istih s obzirom da vlada svim naporima i na sve najbolje nacine sprovodi izvlacenje Srbije iz ruba u kome se nalazila do 2012. godine. Neki efekti su vidljivi ali treba jos sacekati.

lutka

pre 9 godina

Sadasnja Vlada Srbije je na celu drzave od marta meseca ove godine, premijer Vucic je napravio veoma iscrpan i sadrzajan plan i nacin sprovodjenja reformi koje ce dovesti Srbiju do potpunog razvoja za 3 godine. Pocetni rezultati su vidljivi i mogu se oceniti kao pozitivni.

lopov

pre 9 godina

Verovatnoca da ce reforme koje se vec uveliko sprovode radi potpunog razvoja Srbije, smanjenja nezaposlenosti, poboljsanja zivotnog standarda gradjana, iskorenjivanja korupcije i kriminala i drugih oblasti, je znatno sigurnija u odnosu na proslost. Strpljenje je i vise nego neophodno.

Penzija je manja, Penzija je manja, Penzija je manja, Penzija je manja,

pre 9 godina

Mere su pocele da deluju samom najavom na televiziji ! Ne treba nikakvo sprovodjenje, samo najava !

parfem

pre 9 godina

Vec su vidljivi efekti rada Vlade Srbije, sada je potrebno da se istraje u reformama kako bi se zemlja izvela na pravi put, verujem da ce u narednom periodu doci do znacajnog napretka na mnogim poljima.

sesir

pre 9 godina

Vec se vide mnogi pozitivni efekti rada nase Vlade, Srbija polako postaje zemlja koja je atraktivno mesto za strana ulaganja i koja ce privlaciti veliki broj investitora, a samim tim ce doci i do smanjenja stope nezaposlenosti, samo treba nastaviti ovim tempom i rezultati nece izostati.

cvrle

pre 9 godina

Premijer Vucic i Vlada Srbije odlicno obavljaju svoj posao, vidljiv je veliki napredak u mnogim oblastima, a posebno u oblasti ekonomije i finansija, verujem da ce se nastaviti pozitivan trend razvoja i napretka nase zemlje.

oko

pre 9 godina

Na osnovu tvrdnje premijera Vucica da su efekti sprovodjenja reformi vec vidljivi u osnovi u nekim oblastima drustva, nema potrebe sumnjati u iste jer vlada Srbije pazljivo prati da li je i sta uradjeno po pitanju istih.

cipela

pre 9 godina

Narodna Skupstina republike Srbije je usvojila nekoliko bitnih zakona, a jedan od njih je Zakon o radu, privatizaciji i bankrotstvu, kojim se poboljsava polozaj zaposlenih, a takodje im se povecavaju i prava i obaveze, cime se pozitvine promene vec uvidjaju. Pomenut zakon dovodi i do vecih investicija u nasoj zemlji.

jastuk

pre 9 godina

Pozitivni efekti rada vlade Srbije su vec vidljivi u nekim oblastima u maloj meri, naravno uz nastavak reformi veci efekti ce u daljem periodu biti jos izrazeniji. Usvojen je zakon koji stvara povoljne uslove za strane investicije u Srbiji, cime se polako smanjuje nezaposlenost.

alarm

pre 9 godina

Nema sumnje da ce drzava doziveti svoj potpuni razvoj za 2, 3 godine rada vlade Srbije, naravno ne moze se za godinu, dve promeniti na bolje nesto sto je vise od decenije unistavano. Srbija je u martu mesecu procenila ko je moze pokrenuti, neki efekti su vidljivi a konacne efekte od nekih 70% mozemo ocekivati do kraja 2016. ili 2017. godine.

mecava

pre 9 godina

Najvazniji zakon u nizu bitnih zakona, Zakon o radu, je usvojen od strane srpskog Parlamenta, koji omogucava stranim investitorima da investiraju u nasu zemlju, jer ce im biti pruzeni povoljni uslovi za invetsiranje, a ovaj proces je vazan pre svega radi smanjenja nezaposlenosti, koje je u maloj meri postignuto u nekim oblastima.

kasika

pre 9 godina

Zaista treba istaci da je vlada Srbije na celu sa premijerom Vucicem, realno i odgovorno krenula u dugo ocekivano sprovodjenje reformi. Osnove efekata reformi su u nekim oblastima vidljive i to na pozitivan nacin, a naravno jos mnogo treba da se radi, i to se podrazumeva, da bi reforme bile potpune.

sveska

pre 9 godina

Ulazu se veliki napori kako bi nasa zemlja postala normalna i moderna drzava, bice neophodno sprovodjenje nekih teskih mera, ali ce se uvek brinuti o zastiti najugrozenijih gtadjana, nema sumnje da ce se sav rad isplatiti i da ce Srbija postati uspesna i prosperitetna zemlja.

oskar

pre 9 godina

Usvajanje mnogih zakona i sprovodjenje bitnih reformi su od velikog znacaja za nasu zemlju, dobar rad Vlade Srbije daje odlicne rezultate, takodje postoji velika podrska gradjana za sprovodjenje svih bitnih mera koje ce dovesti do poboljsanja situacije u zemlji.

Palazzo

pre 9 godina

Praznih obećanja je svima preko glave, decenijama su nas lagali i pričali bajke. Vučić nije obećavao kule i gradove već je realno govorio šta nas čeka, zato mu narod i veruje i podržava ga.

JATAGAN

pre 9 godina

Cilj svima nama pa I Vucicu je normalna, jaka zemlja, zemlja koja je pozeljna za invetitore, koja ima stabilan politicki I ekonomski sistem za sve. Odnosno da je pre svega pravna drzava!

VILENJAK

pre 9 godina

Vlada je vec I ispunila delom obecanje da nece dirati najugrozenije delove stanovnistva samim tim sto nece dirati plate I penzije do 25000 RSD… Vucic ispunjava svoja obecanja!

LATICA

pre 9 godina

Vucic I dalje cini sve da Srbija postane uredjena pravna drzava koja je pozeljna za sve vidove I nvesticija, koja ce svojim stabilnim I politickim sistemom I ekonomskim napredkom biti I te kako pozeljna zemlja za ulaganje.

RUKOHVAT

pre 9 godina

Srbija po prvi put ima premijera koji zaista brine o interesima Srbije na pravi nacin jer vodi cvrstu,ispravnu I jasno definisanu politiku koja nema za cilj dodvaranje ili ulagivanje ni istoku ni zapadu.

HUREM

pre 9 godina

Od samog pocetka Vucic je jasno rekao da nije tu da donosi lake I kratkorocne mere, vec da sporovede strukturalne promene sistema iz korena koji je u raspadanju I koji bi urusio vec unistenu zemlju.

Bili Piton

pre 9 godina

Samim tim sto je odluceno da se onima sa najnizim primanjima ne smanjuju plate i penzije drzava je delimicno zastitila najsiromasnije, ali to nikako nije dovoljno jer da bi se broj siromasnih smanjio potrebno je da se poveca standard, znaci samim tim da se dovedu investitori i otvore nova radna mesta, za sada kao sto vidimo radi se na tome, uz mere stednje koje su svakako neophodne i reforme koje se moraju izgurati do kraja postoji realno ocekivanjed da ce stanje u drzave za godinu ili dve biti mnogo bolje.

Dalibor ARCS

pre 9 godina

Premijer Vucic i Vlada poceli su da sprovode mere i mislim da ih sprovode u dobrom smeru,sto ce kasnije dati rezultate.Ljudi ocekuju da se sve u ovoj zemlji sredi za tri dana.Pa Premijer Vucic nema carobni stapic i da sve resi preko noci.

nex

pre 9 godina

Besmislene priče su Beograd na vodi, fabrika čipova, fabrika
avio komponenti, prodaja poljoprivrednih kombinata arapima, sistemi
za navodnjavanje, 4-5 milijardi dolara od prijatelja iz UAE, kanal Beograd-Solun, a vidim besmislice se nastavljaju i dalje.

Jack

pre 9 godina

Aleksandar Vucic - najveci zastitnik siromasnih...stiti ih od 4 bele smrti - brasna, soli, secera i masti - tako sto ih potpuno lisava mogucnosti da kupe.

Gavra

pre 9 godina

" i da ih više niko ne obmanjuje besmislenim pričama". Fabrika avio delova, Mercedesova investicija, Sisuva investicija, fabrika čipova... Jedva čekam izbore

Mrca

pre 9 godina

E, sad pazite. Rezultati se postižu. Ali građani ove zemlje vide i nešto drugo. Obustave rada (protest) advokata, protest studenata, nestašicu ogrevnog uglja, stalna poskupljenja, izvršenja na imovini i nočanim sredstvima zbog dugovanja nastalih usled malih ili nikakvih primanja. To su stvari koje ih muče i ne mogu da se slože sa tvrdnjama Gospodina Vučića.
Ti isti građani vide u sredstvima javnog informisanja već htonične afere sadašnjih ili doskorašnjih ministara i važnih funkcionera.
Kada sve saberu, normalno da mogu da tvrde da stvari ne idu na bolje i da nije dobro.

N

pre 9 godina

Znaci smanjio je socijalna davanja i povecao plate u javnom sektiru i sad ce kao da zastiti najsiromasnije. Vec vidimo koga on stiti a to nisu socijalni slucajevi

milan

pre 9 godina

narod je gladan. nemojte mastati, manje kradite, dajte narodu da jede. pogledajte samo prazne poglede ljudi koji cekaju autobus na stanici. nacija nam je psihicki obolela od siromastva.

Mile sa Čubure

pre 9 godina

A šta je sa najavljenim ugovorom Ikarbusa i Mercedesa, obećanim još u junu za narednu nedelju? Šta je sa FAP-om i Mercedesom, šta je sa kanalom, čipovima, glasačkim listićima, borbom protiv tajkuna? Pa gospođa Karić vam sedi u Skupštini i poseduje pola Dedinja, otetih tokom 90-tih...Cane se vraća u biznis. Od tajkuna niste naplatili ni dinara, čak ni porez im ne naplaćujete. Mitrović ne mora da plaća porez, njegov Pink ima vesti kopirane iz Severne Koreje...
U gradu ste sve ukinuli, ništa se ne radi...Svima su ukinuli obezbeđenje, a njegov brat šeta sa trojicom, gospođa Nikolić arči pare po svetu, dok se plate smanjuju...
Pivećali ste poreze, PDV, digli cene gasa, struje, smanjili plate, povećali dug za 7 milijardi....
Jedine firme koje rade su došle pre vas (FIAT, Gorenje, Tigar...), vi niste za 2 ipo godine doveli ni jednog investitora.
Šta je to krenulo na bolje Vučiću? Tebi jeste, a mi jedva dišemo....

nišlijka

pre 9 godina

"Vučić je istakao da je njegov cilj da na kraju mandata njegove vlade građani vide da je Srbija normalna i zdrava zemlja."
Pogledam ulice, grad, gradsko rukovodstvo kome mandat polako ali sigurno ističe, a onda konstatujem da moje naočare ne boje Vučićev tim ružičastim tonovima.

Sinisa

pre 9 godina

Vucic pokusava da glumi cas zrtvu, cas heroja. Nemoj majstore vise da nas spasavas, nego daj ostavku jer nemas nikakve rezultate iza sebe. I pusti te price kako te podrzava neko sa zapada jer svi znaju da to nije tacno. Sramota je da mi danas u Srbiji diskutujemo o medijskim slobodama dok se svet bavi privredom. Sramota na koji nivo ste vratili ovu drzavu. Imamo nesigurnost na ulici, nasilje u skolama i porodicama vece nego ikad u istoriji i koga je vise briga sta pricate vi iz vlasti. Ostavke odmah i ne brukajte slavne ljude koji su ovu drzavu vodili i u vremena koja su bila dosta teza nego danas.

amater

pre 9 godina

Tačno tako: prvi efekti se već vide:
Beograd -- Dinar je oslabio prema evru 0,2 odsto i zvanični srednji kurs iznosi 119,3096 dinara za jedan evro, što je najniža vrednost prema evru od početka godine. (Izvor: Tanjug)

Misha

pre 9 godina

Kako je naveo, Srbija je dobila "odgovorne i ozbiljne ljude koji su rešili da promene tok istorije....

Ovde u potpunosti podrzavam Vucica. Vi ne samo sto ste promenili tok istorije devedesetih kada ste bili na vlasti, nego cemo posledice te promene osecati narednih 50 godina. Dok su ostale evropske zemlje (nama slicne, da ne bude zabune) napredovale, prolazile kroz tranziciju i modernizovale se, mi smo (tj. vi iz SRS i SPS) ste zatvarali medije, unistavali privredu, pustoshili fondove. Pa kada oni koji to nisu uspeli da poprave jer su losi i jer su krali (DS) sada cete vi da nas spasete. Hvala lepo ali ne hvala. Da vas nije bilo, mi bi danas bili u rangu Ceske, Slovacke ili Madjarske ovako smo u rangu zemalja treceg sveta. I to vam istorija nikada nece zaboraviti, sta god pricali.

Special effects

pre 9 godina

Ja sam zaista primetio efekte. Pricajte sta hocete, ali covek je u pravu. Gospodo, prvi put u zivotu, a imam 36 godina, mogu reci da nemam za 3 obroka dnevno. Celu platu dam na rezije i eventualno kupim nesto za licnu higijenu. Mislim da se nikada ozeniti necu, jer zelim da osoba koju volim ima makar za normalan zivot. Ja nemam ni za jogurt, a kamoli da izvedem devojku/zenu na jednu glupu kafu. Sve je poskupelo, a plate su manje. Zao mi je zivota koji zivim. Svaki panj u hrastovoj sumi moze sebe proglasiti expertom i smanjiti svima plate, povecati poreze, uvesto akciza na sve i svasta i reci da su to mere stednje. Za takvu glupost ekspert nije potreban. To su mere jednog panja u hrastovoj sumi. Hvala za efekte. Zamislite panj koji ume da govori.

Don Giovanni

pre 9 godina

"Ovo što sada radimo, najhrabriji je potez u srpskoj istoriji,..."

Dalje nisam ni čitao. Ni više ni manje, nego "najhrabriji potez u srpskoj istoriji", moš' misliti!!!

Šteta samo što ne reče da li misli na noviju istoriju, tj. od Karađorđa pa do danas, ili računa još od Nemanjića i Svetog Save.

Evo meni ne treba odgovor

pre 9 godina

Ama pustite nas vise tih stranackih informatora. Nisam protiv vas koliko sam bio protiv DOS-a, ali brate i vi ga mastite domacinski. Sta se bre promenilo zadnje 2,5 godine !? Mozda imate dobre namere,ali ne ide pa ne ide. I dosta tog lobiranja i danfovanja javnosti. Ne ide vam jer ste 50% nesposobni,a 50% je takva situacija u svetu da mi mali ima da se nacekamo.

Coco Bill

pre 9 godina

Kad će da "izađu" sabrana dela, pod nazivom, Bajke Aleksandra Vučića ?! Ovakvu bezobzirnost, ne u laganju, nego u pravljenju sveukupnog naroda u budale nije još do sad radio niko, pa čak ni Slobodan Milošević !!! Što je još interesantnije, to "pravljenje", radi bez imalo stida i bez ikakvih skrupula, čak šta više, ništa ne uradi, nego, da samo neku izjavu, a onda kaže, kako će me naroda zbog ovoga zamrzeti, ali ako ja to radim za Srbiju, a ne za rejting ???!!!! Ali ako, što reče Kori za to ste glasali !!!

BOTanička bašta

pre 9 godina

Ovoliko samo-hvalospeva i narcisoidnosti nije zabeleženo u istoriji političkog života...
Svaki potez koji učine je istorijski, nezapamćen, najhrabriji, najbolji, nadljudski i tome nema kraja...
Strašno šta ljudi sebi dozvoljavaju..Ovamo jedva prelazna ocena Evropske komisije i idmah potom reakcija tržišta novca u vidu novog srozavanja dinara na "istorijski" minimum...
Bruka i sramota za ovu vlast...

antibot

pre 9 godina

postovani permijeru, jedini pokazatelj boljitka bice kada se ljudi iz javnog sektora budud lomili da predju da rade u privatni sektor. Da bi se to dogodilo potrebno je kreirati ambijent i takvu poresku politiku da privatnici pocev od davaoca usluga pa do preduzetnika i vlasnika maoh radnji i firmi budu oslobodjeni prevelikih nameta da bi mogoi da posluju i da im trebaju radnici i sardanici koje ce moci dobro i redovno da plate da bi ih zadrzali. Tada bi bilo i vise poreskih prihoda drzavi .Medjutim uprkos vs[im najavama o rasterecunju privrede vi ste ucini suprotno i bukvalno udavili privatni sektor porezima i dazbinama. ko se to iz javnog sektora odrekao svog fiktivnog radnog mesta i pobegao u bolje kod privatnika. Niko! zato vasa prica nije adekvatna i vi ne vodite zemlju u pravom smeru. a narod i mediji kao i strucna javnost su pod anestezijom.jedino su advokati, prosveta i studenti svetle tacke u ovom trenutku.

ivan

pre 9 godina

Ovo što sada radimo, najhrabriji je potez u srpskoj istoriji, taj napor da se zemlja, posle mnogo decenija, isceli i postane uređena i normalna. Koliko vidim samo su vrlo hrabro uguseni i zadnji slobodni mediji ,da se centralnoazijski diktatori odlikuju, da se od Srbije pravi ruska gubernija, da je normalno falsikovati doktorate da dinar svakim danom tone da su penzije i plate smanjene , uveden robovlasnicki zakon o radu i da svaki dan imamo dozu demagogije

garavi

pre 9 godina

efekti čega , majke ti? kakvo zlo od čoveka. danas da su izbori pukli bi ko niko do sad! zašto to kažem, pa ljudi koji su i bili za vas najviše vas oni pljuju. izadji malo na ulicu da čuješ. čovek koji. je bio spreman bubreg da ti da pljunuce te ako te ikad bude sreo evo upravo mi priča to.

ma nosite se svi

pre 9 godina

Prvi efekti čega bre? Nikad lošije nisam živeo! Platu su mi smanjili 10% a ionako je bila mizerna! A kad mi stignu računi dodje mi da plačem od muke! Roditelji su mi penzioneri imaju bedne penzije koje će sad još da im smanje, bukvalno jedva preživljavaju! Šta priča ovaj Vučić?!

Kikirez

pre 9 godina

Ono što je uništavano decenijama , ne može se rešiti za pola godine. Niko, pa ni sam Vučić, nema čarobni štapić da mahne i reši budžetski deficit, ekonomski kolaps, plate i penzije, nezaposlenost

tanja

pre 9 godina

Te decenije o kojima prica su izmedju ostalog i njegovo maslo,sad je zaboravio.
Bolne reforme za nas ,ali za funkcionere nikad bolji zivot,a nikad manje znanja.
Vec dve godine ne rade nista,a za tri obecavaju kule i gradove,puteve,fabrike.
Nadam se da ljudi misle svojom,a ne tudjom glavom,pa vide o kakvim sarlatanima se radi.

Aleksandar

pre 9 godina

Građani će imati ovo,građani će osetiti ono,građani će videti ovo...Ja u svemu ovome ne vidim,trenutno,baš ništa!Niko od mojih poznanika i prijatelja nema više nego što je imao,ako ne i manje,niko nije osetio da se bolje živi,niko se nije zaposlio...U gradu nikakvih novih investicija,preduzeća,puteva...Sve je isto,ovi što rade "deru kožu na tavan"kod ovdašnjih privatnika,srećni kada odu u 7 i vrate se oko 21čas,o zaradi da i ne govorim,ovi što ne rade,polako se mire sa tim,jer kad vide ove što rade,prođe ih volja...Tako da iskreno ne znam o čemu je tekst koji sam pročitao?!Možda je u nečijim glavama tako, jer se to tako hoće,stvarnost je surovo drugačija!Još manje su mi jasni pojedini komentatori,koji su ne znam na čemu,puni nekog pozitiviteta,koji je prosto iritantan!Mislim,da ni oni sami ne veruju u to što su napisali,ali "Vučko" je kao ikona sa zida,koja se poštuje bez i malo stida!Da li baš treba tako?!

Dimitrije78

pre 9 godina

Sns i A.V su najveće zlo koje je ikada snašlo Srbiju! 500 godina pod Turcima je mala maca za ove!
(Priboj, 7. oktobar 2014 10:51)

Stvarno ne shvatam ovaj komentar,sta je to on uradio negativno po nas....opljackao drzavnu kasu,poslao ljude na ulicu,zatvorio fabrike...hmmm cini mi se da si ga pomesao..ovo je jedini politicar koji je u poslednjih 20-ak godina stavio drzavni profit ispred licnog,podigao spoljno-politicke odnose na voma dobar nivo...ako ga ne podrzavas ok ali budi iskren i realan
(Blanka, 7. oktobar 2014 12:02)

Cini mi se da si malo pomesao loncice
Drzavna kasa je opljackana devedestih kada je Vucic bio ministar tada su i sve fabrike unistene i bombardovane. Uz to ako ne znas zaduzio nas je 7 milijardi evra za dve godine od kada je ponovo na vlasti sto nisu ni zuti ni crveni pre njega. Trecinu sadasnjeg duga nam je on ostavio a prica ti o boljem sutra.
Njegov licni profit ako ne znas je stan u elitnom naselju koji je dobio 1999 kada je bio ministar a takodje i Toma diploma koji je nakon toga debelo uvecao svoju imovinu.
Dodvoravanje zapadu i prodaja Kosova ako znace podizanje spoljno-politickih odnosa kao i prodaja nase zemlje arapima i mnoga druga lazna obecanja na vodi i zemlji...
Nemoj biti bot ukljuci mozak

fan79

pre 9 godina

Mnogo je "žutih" na komentarima ovde. Samo ne objektivan posmatrač može da kaže da nema pomaka. Pa ljudi, ne može preko noći sve da bude bolje. Vučić se trudi, ali evo pogledajte studente naprimer... oni podmeću klipove u točkove reformi svojim štrajkom. I to kada reforme treba da se sprovedu. Zašto? Bolje da su zagrejali stolice. Isto važi i za advokate i prosvetare i policiju i radnike u fabrikama. Moramo da verujemo PRemijeru, jer on nam je jedina nada.
(Misko KV, 7. oktobar 2014 12:41)
Drugim recima,svi koji nisu glasali za velikog vodju,zatim studenti,advokati,prosvetari,policija i radnici su budale,samo ste tvoj premijer i ti,koji ne znas da sastavis recenicu bez bar jedne pravopisne greske,nasa nada za svetlu buducnost!

DRAGAN

pre 9 godina

Molio bih te da sa tvojim"strucnjacima"odletis u jednom pravcu sto dalje,pa tamo vrsite eksperimente.Covece,skidoste nam kozu a debelekozci sve "deblji i deblji"sto na kilo,sto na raznim kontima.Na nima eksperimentisi-TO SU REFORME!

ja 09.04.

pre 9 godina

Tim Aleksandra Vucica:
Njegova "malenkost" koji u pola dana i pola noci deklamuje naucenu pesmicu napamet;
Novi profesori i strucnjaci po Srbiji, koji ne znaju sta je palatalizacija i sibiralizacija a kamo li da primene i govoru i na kraju nista manje bitni
Botovi, koji NE ZNAM pisu spojeno.

U PROGRES!

ne

pre 9 godina

Ja oko sebe vidim samo siromastvo i beznadje! Ali ako je Vucic rekao da je bolje, onda mora da je tako!

P.S.
Gde su fabrika mikrocipova, aviona, .....

Mileta71

pre 9 godina

Svaka ti čast! Ruka ti se pozlatila! Samo nastavi sa Reformama! Izdržaćemo tu bol..Ali 2016.svanuće novi da za Srbiju i za sve nas.Tada ćemo ti reći ,samo jedno Veliko Hvala! Spasitelju naš, Diko naša, Vero naša...Žuti su za sve krivi pa i ako ne uspemo u reformama,oni i tajkuni će biti krivi za sve.Čuvaj nam se,trebamo te!

lla

pre 9 godina

Neznam zašto neki ljudi očekuju da će bolje živeti za kratko vreme. Totalno je to nerealno razmišljanje. Vlada je krenula u dobrom pravcu, potrebno je vreme da bi se bi se u ovoj našoj srbiji nešto promenilo jer to je godinama uništavano. (marijanamala12, 07. oktobar 2014 12:03)

hteo sam nesto da napisem ,odustao sam,nema nam pomoci,jedni druge ne razumemo,i gotovo.Ako je ivo put u vasu svetlu buducnost,onda ste slepi.Onaj nabio sebi platu 1.000.000 dinara,Jorgovanka nesto manje,bata ne mora da slusa naredbe vlasti,rotiraju se na foteljama kao na ringispilu,dok su zuti bili zuti,ijali ste na koga da bacate drvlje i kamenje,sad ste vi Zuti.Mala,idi kod malog.

magla

pre 9 godina

kakvu maglu ovaj prodaje. Kakvi rezultati gde ? To sto je zaposljeno jos 70 000 partijskih sledbenika vodje se ne racuna kao pomak vec kao tri koraka unazada. Ja samo znam da ljudi svako malo ostaju bez posla brze nego u kriznoj 2008 godini. Isto tako sve vise odlazi preko i bezi iz ovog jednogumlja sto brze mogu. I ja planiram cim nadjem nesto da zapalim u jednom pravcu. Svaki dan pumpa medije o sebi, svom bratu svojoj licnoj ugorzenosti i to u zemlji gde niko ne moze da mrdne bez njegovog despodspkog amina. Od kad je dosoa nista nije novo otvoreno do fabrika osim onoga sto mu je ostalo u nasledje kako kaze zutih. Strane investicije za dve i po godine manje od 1,4 milijarde evra a pre toga bile oko 2 milijarde u proseku. Stanje privrede na izumiranju. Nameti novi, porezi, parafiskalni nameti povecani. Privreda pred kolapskom. Ovo je dokaz da on zivi u imaginarnom svetu gde je njemu samo lepo i njegovim bliznjim. Dokle vise ? Juce dovukao u Smederevo radnike da slusaju petominutni govor u kome ih gleda i smeje im se u lice. Ma i za brata me vise ne bi zacudilo da je to namesteno kao i ceo slucaj kantrimena i jos nekih. Sve zarad vanrednih konferencija sa dramskim pauzama i uzdisajima. Plate pale, penzije pale, dinar pao , cene idu gore. Bas odlican reformski pravac kojim nas vodi u svetlu buducnost propasti.O maketama i modelima decackih snova i da ne govorim

ja

pre 9 godina

Utrostrucili smo broj konferencija za novinare, povecali smo broj radnih mesta za botove, pravimo novu maketu svakih 10 dana, ujedinili smo Srbe sto se vidi jer je pola stanovnistva u zadnjih mesec dana strajkovalo ili protestovalo ili namerava da to ucini, zaduzili smo se pod odlicnim uslovima tako da ce pre doci smak sveta nego sto ce Srbija da vrati sve dugove, slikali smo se svuda gde su bile poplave i od svega sto smo obecali skoro nista nismo ispunili a evo stize zima. Samo napredno, sledece godine u ovo doba cemo biti milioneri.

DM

pre 9 godina

@Ne znam zasto ljudi ocekuju da se sve u ovoj zemlji sredi za tri dana,mnogi su postali nestrpljivi i misle da se promene mogu sprovesti za neko veoma kratko vreme sto je totalno nerealno.Vlada je pocela da sprovodi neke i mislim da ih sprovodi u dobrom smeru,sto ce nadam se kasnije dati rezultat.
(darko88, 7. oktobar 2014 10:35)

Evo mojih pitanja. Ako si vise od 2 godine na vlasti a program ti je bio ukidanje drzavnih agencija, zasto to nisi uradio? Ako vise od 2 godine pricas da EPS ima preko 650 direktora, zasto to nisi promenio? Kada ce biti prvostepena presuda Miskovicima? Kako da je uhapsen samo Miskovic, a ne Beko i Kostic?

priča i praksa se razlikuju,niko više ne veruje u priče...

pre 9 godina

Vlada je radnicima železare odavno smanjila plate za 20%,a njihovim direktorima su plate narasle do neverovatnih.Toliko o zaštiti siromašnih.Priča je jedno u praksi nije baš tako.

Ivica

pre 9 godina

Sve propada, a on o bajkama.Dobro je samo Jorgovanki sa 6000, Knezevicu sa 1000, Bajatovicu sa 21.000, poslanicima sa 2000e i raznim drugim po izmisljenim agrncijama,nadzornim i upravnim odborima.Napad na penzionere sa stecenim pravima i radnika u zdravstvu ,prosveti.Bice mnogo posla za sudove zbog smanjenja penzija i plata.

stop tisini

pre 9 godina

Cene nikad vece, dinar nikad slabiji, plate nikad manje, dramaticna grejna sezona skoro svuda, gradovi vam propadaju zbog lose organizacije. Medijski suton, cenzura. Siromasni izgubili glas, ne mogu da demantuju ovo.

A u Vladi drim tim: Aleksandar Vucic, "Dr" Nebojsa Stefanovic, Miljacka Dacic, Vulin, Velja.

Ako neko misli da ova Vlada radi dobro, onda se debelo ugradio/la za neku dobit od SNS-a.

Objavite komentar, botovi lomite po minusu, znate i sami da sam u pravu.

bole

pre 9 godina

Naravno da se vide, a tek će... Broj zaposlenih u privatnom/realnom sektoru se rapidno smanjuje od donošenja novog zakona o radu, ali zato se javni sektor i dalje goji i raste! Evro dolazi na magičnu granicu od 120, koju će čak i pre decembra lagano da pređe! Ide zima, poskupljuju struja, gas, grejanje, uglja nema u slobodnoj prodaji osim uvoznog ekstremno skupog... Penzije smanjene, pada promet u trgovini, dižu se cene da se pokriju gubici i ostvari zacrtani profit... Nego da ja vama nešto gospodo objasnim, ako se nismo razumeli na izborima: Mene ne interesuju putevi, fontane i kule koje ćete možda da gradite - mene interesuje život. Mene interesuje da živim, a ne da preživljavam plaćajući sve veće poreze i namete dok mi je realna zarada sve manja. Mene interesuje kada ću kao normalan građanin srednjeg sloja, moći sebi da priuštim na primer novi auto, jer sada nemam ni za nove gaće i čarape? Dakle, obećavali ste svašta u svim prethodnim kampanjama (od izbra Tome za predsednika, pa na ovamo), tako da je red da počnete da ispunjavate obećanja, koja se tiču svakog građanina ove zemlje, a to je da mu za početak bar omogućite uslove za život dostojan čoveka!

loko

pre 9 godina

Neznam zašto neki ljudi očekuju da će bolje živeti za kratko vreme. Totalno je to nerealno razmišljanje. Vlada je krenula u dobrom pravcu, potrebno je vreme da bi se bi se u ovoj našoj srbiji nešto promenilo jer to je godinama uništavano.
(marijanamala12, 07. oktobar 2014 12:03)

Nije ti jasno kako ljudi ocekuju da ce ziveti bolje za kratko vreme, a jasno ti je da ce iako smanjuju plate i penzije od 20.000 dinara na kraju 2014 godine, vec 2016 biti kao u Svajcarskoj? To ti je jasno i logicno?

U pravu si, ne razumes "neke" (ne sns) ljude. Ljudi ne ocekuju boljitak za kratko vreme, vec realne reforme, a ne beograde na vodi, doktore nauka, "samo-ukidajuce" emisije, botove, lopove, povecano stranacko zaposljavanje, zamajavanje naroda, svakodnevno prenemaganje premijera, podcenjivanje inteligencije preostalog normalnog stanovnistva...

albel

pre 9 godina

Identicna retorika iz devedesetih godina!Pocelo je da tece med i mleko,milijarde investicija,hiljade novih radnih mesta,kilometri novih puteva...Ovaj ce proci mnogo gore od Milosevica!

Čekićar

pre 9 godina

Čoveče ti kao da se voziš na letećem ćilimu i živiš ispod palme u oazi sreće i blagostanja stečeno prodajom zemlje i izvršavanjem zadataka okružen svojim ženama.Kao da ti roditelji imaju penzije 90.000 i 80.000 pa ne možeš da vidiš kako ti podanici žive.

Alan Ford

pre 9 godina

U prevodu: raj je u siromaštvu, biće zaštićeni kao ugrožena vrsta, jer ko uspe da preživi sa 200€ on je stvarno vredna društvena jedinka

loko

pre 9 godina

Nazalost svi napori premijera nailaze na osudu, pre svega onih ljudi koji su navikli da ne rade nista a primaju platu. Zbog toga smo ovde gde smo, ali svi treba da znamo da nas premijer nije Alhemicar da od nicega napravi nesto. Za to je potrebno vreme.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Miša, 7. oktobar 2014 11:39)

Mislis na one ljude u javnim preduzecima koji rade za drzavu? Jedini ljudi koji odgovaraju tvom opisu su ovi stranacki po javnim preduzecima. Znaci, ti nama hoces da kazes da ljudi koje AV i kompanija placa da ne rade nista, osudjuju napore premijera? Veoma napredno razmisljanje...

Predrag

pre 9 godina

Ja se prosto najezim od njihove hrabrosti i dramaticnog zaposljavanja. Ako ovako nastave mi cemo vec do Nove godine morati da uvozimo radnu snagu!

Zoran M.

pre 9 godina

Vučiću u kom ti vremenu živiš ili je možda bolje reći ko je taj oko tebe koji te laže? Iziđi malo na teren na primer u maxi i pogledaj šta tvoji građani kupuju i koliko. Kad to budeš video biće ti sve jasno.
Što se tiče siromašnih znam lično par slučajeva koji imaju po 3 stana u Beogradu, izdaju ih, a primaju razno razne pomoci i dodatke, dok opet znam neke koji nemaju leba da jedu. Znači Vučiću, iskren da budem, situacija što se tiče života građana, bar u Beogradu koje vidim, je vrlo slična 90-tim godinama zbog kojih je pravljen 5. oktobar i ako se ovako nastavi mislim da će ponovo doći taj isti 5. oktobar.

Mix

pre 9 godina

"samo želim da kupim budućnost za našu decu, da kupim pravo da žive u normalnoj zemlji, i da ih više niko ne obmanjuje besmislenim pričama, lažima, kao što su neki to do sada radili", kazao je Vučić.

NEKI su do sada to radili???

Nenad

pre 9 godina

Vide se prvi efekti nema sumnje,ja sam to odmah primetio kad su mi doprinosi za preduzeticku radnju stigle za ovu godinu sa 100 posto dupliranja i primoran sam bio da posle osam godina ugasim radnju jel ne bih mogao da izdrzim toliko oporezivanje da mi ne bi dosli da popisuju stvari.I sad sam na birou ne zaposlen.A sa zavrsenim fakultetom u svojoj struci nemam posla a ni moja supruga.A kako tako sam ziveo sa svojom porodicom od svog posla.Sad smo socijalani slucajevi al imamo diplome sa drzavnih fakulteta.Pomazu nas roditelji koji su nam u penziji al sta ce biti kad i njima smanje penzije.Itekako se vide efekti nove vlade vec za par meseseci.

Dragisa iz Sumadije

pre 9 godina

Do juce (pre izbora) Vas veliki pristalica...sve bi ovo bilo lepo sto gospodin "PREMIJER" prica da ljudi oko mene i ja zivimo bolje.
Kad ja tamo, ono medjutim. Da mi nije drasticno smanjena plata, da nije sve poskupelo, da sa ovom crkavicom moze da se prezivljava kao u bilo kojoj normalnoj drzavi u evropi ili zapadu, krv bih prolio za ovu drzavu...Inace u ovom slucaju, samo se nadam da cu naci nacin da pobegnem iz ove zemlje (sto vec radi vecina ljudi koje poznajem)...

lucia

pre 9 godina

Zasto, zasto svake nedelje identicna izjava?Ni vi sami izgleda ne verujete u nju .Mala opska u srpskoj EKONOMSKOJ iistoriji .Na istoriji je da odradi mesto zasluge pojedinca u ekonomskom preporodu.A bilo ih je dosta do sada.Do daljnjeg i dalje moja podrska studentima, advokatima,NUNSU i svim ljudima zdravog razuma.Hvala.

Mali preskolovani djak

pre 9 godina

Ma vide se efekti. U firmi mi je plata smanjena 22 procenta i ukinut minuli rad od 22 godine iz druge firme u vidu dodatnih 0,7 procenata po godini staza. Ma volim ja moje Dunav osiguranje.
Samo da ostanem ziv i lako cemo.
Tako moja porodica vidi efekte.
Moja supruga sa drzavnim fakultetom i dalje nema posla.

Pozdrav od uzaludnog skolarca

dex

pre 9 godina

Da, da, vide se efekti... Sve smo siromasniji, a Dinar sve vise tone. Naravno da smo atraktivna zemlja za ulaganje. Dajemo subvencije, a radnici nemaju nikakva prava i pri tom rade u bednim uslovima za plate na nivou Mongolije. Sto se tice najhrabrijeg poteza u istoriji Srbije, tu se vidi zelja onoga ko je trazio sigurnu kucu za Mladica i pretio da ce ubiti 100 Muslimana za jednog Srbona, da bude.neko i nesto. Uporedimo ovaj jadan pokusaj reformi sa recimo odbijanjem izmucene Srbije da se pokori Austrougarskoj... Botovi, kad izlazi nova verzija Valtera? Apdejtujete li to, ili kako?

bezimena

pre 9 godina

Milsim da je pravi put i nacin da se unapredi drzava to sto Vucic pokusava da promeni razmisljanje naseg naroda i malo nas priblizi stavovima i razmisljanju naroda zapadnih drzava,jer jedino tako mi gradjani mozemo da promenimo nesto na bolje.
(Milan1989, 07. oktobar 2014 15:16)

Botovsko laprdanje, laprdanje, laprdanje.

Gori ste od buba švaba!

Efekat Marfijevog zakona

pre 9 godina

Pa naravno da se vide...
I osećaju...
Štrajkuju prosvetari, policija, advokati, studenti...
Nikad zaduženiji, dinar se svakodnevno strmoglavljuje, rastu porezi, ukidaju se socijalna davanja a posao mogu da dobiju samo oni bliski" ovima" na vlasti...
P.S. Sunovrat svega što vredi u Srbiji...

Krkic

pre 9 godina

Da se rezultati rada vide ,vide se od kada su ovi dosli na vlast ja sam platu sve redje primao a vise je i ne primam a izgubio sam i pravo na zdravstvenu zastitu pa sam morao da iskamcim na zajam dve i po hiljadarke da sam uplatim zdravstvenu knjizicu zbog hitne hirurske intervencije.Inace otkako je njihov kadrovik postavio sebe za direktora jedva da se i nesto radi,nekada uspesna firma koja je imala posla i za po godinu unapred sada jedva da opstaje,plate su postale pojam zivimo od penzija .Hvala za takve rzultate.

Malo morgen

pre 9 godina

"On je istakao da se prvi efekti teške borbe već mogu videti na delu - usvajanje zakona o radu, privatizaciji i bankrotstvu povratilo je poverenje investitora i poverilaca, a stopa nezaposlenosti se, prvi put posle mnogo godina, smanjuje iz meseca u mesec. "

O cemu ovaj prica. Tako je i Milosevic poceo i na kraju totalno prolupao. Ovaj je vec debelo zaglibio i nema mu povratka.

darko88

pre 9 godina

Ne znam zasto ljudi ocekuju da se sve u ovoj zemlji sredi za tri dana,mnogi su postali nestrpljivi i misle da se promene mogu sprovesti za neko veoma kratko vreme sto je totalno nerealno.Vlada je pocela da sprovodi neke i mislim da ih sprovodi u dobrom smeru,sto ce nadam se kasnije dati rezultat.

Ivan

pre 9 godina

Posle hrabrog učešća Srbije u oslobodilačkim i svetskim ratovima ovaj "državnik" priča o nekoj birokratskoj zavrzlami kao o "najhrabrijem potezu u srpskoj istoriji"? Jadno!

Dado

pre 9 godina

Ljudi probudite se već jednom!Naravno da opada stopa nezaposlenosti 750000 hiljada ljudi je podnelo zahteve za dvojno državljanstvo od toga ih je trenutno 570000 hiljada dobilo 400000 hiljada ih je otišlo preko da rade i da osnuju nov dom,a oni se više neće vratiti,na ta mesta se sad primaju novi radnici to je njima smanjenje nezaposlenosti.Nije ih sramota hleb nam kradu iz usta,uvozimo mleko u prahu koje je 560 din a našim proizvodjačima plaćamo po 25 din po litri.Za litru dizela treba da damo 6 litara mleka.dajte !

toza

pre 9 godina

Najgore od svega je što Premijer izgleda veruje da je u pravu i nepogrešiv i da je stvarnost onakva kakom je on vidi . Bolje bi, po sve nas, bilo da je svestan da stvari ne idu najboljim tokom ali nas uprkos svemu i zbog prikupljanja političkih poena malo ulepšava i izvrće stvarnost.
Za prvu varijantu nema leka...

Sretni gradjanin

pre 9 godina

Kada se ujutro probudim prvo se prekrstim jer sam se ziv probudio i nista mi ne fali.A onda vidim da nam je svakim danom sve bolje.Odmah osmeh na lice jer kako nam objasnjava Ale Vu vec se vidi pomak.A tek 2016 bicemo raj na zemaljskoj kugli.Srbija ima da cveta i da krupnim koracima stize Nemacku, Japan,Kinu, Tursku

coolhwip

pre 9 godina

(Misko KV, 7. oktobar 2014 12:41)

Izbacite taj vas umisljaj iz glave da svi koji ne podrzavaju vasu simpatiju moraju biti "zuti", tj demokrate. Ima mnogo ljudi koji su jednostavno nezadovoljni sadasnjom vladom, a nemaju zive veze sa ovima sto su vas doveli na vlast, a koje konstantno koristite za pljuvacinu. Taj vas radikalski gen "ko nije sa nama taj je protiv nas" veoma jasno dolazi do izrazaja u tim prilikama i govori da se niste promenili, vec samo promenili dlaku i bedz.

Aca

pre 9 godina

Kupovao ti Vucici ili ne ja cu na sledecim izborima gledati svoj novcanik.Koliko sam imao u njemu pre tebe a koliko za vreme tvog mandata.To ce odlucivati kuda ce ici moj glas.Pa niste vi politicari Zvezda ili Partizan pa da vas volimo i obozavamo,kako radite tako ce vam se vratiti na izborima kad god budu.Mada ja bih voleo da politicari garantuju licnom imovinom svoju vladavinu,ako lose rade da i oni izgube materijalno kao i gradjani zbog posledica njihovog loseg rada,ali znam da to vi nikada necete izglasati.

čovek pre svega

pre 9 godina

Da, vide se: tuga,čemer,jad!Gospodine, ništa bolji ni uspešniji niste od svih prethodnih, njihove greške ispravili niste, njihove krivce uhapsili i kaznili niste, nastavljate sa puštanjem pojedinaca da se bogate, a srednja klasa polako nestaje.Možda Vaša ideja i moral jesu iskreni i čestiti, ali svi ostali oko Vas ne rade isto i ne misle isto i nisu Vi(jer da je tako stanovništvu sigurno ne bi bilo ovako)!!! Za početak možete proveriti istraživanja "Insajder"-a i staviti na glasanje izveštaj anketnog odbora, pa sprečiti pljačku ovog naroda da bi se pojedinci dole bogatili a najsiromašniji živeli isto-bez ičega!Suviše komplikovana i bolna tema???Bolje su ove jednostavnije ekonomske mere, zar ne?!?!?!Ništa se tu na dobro promeniti neće...Ne tražite podršku kad je zaslužili niste!

Bojan

pre 9 godina

Pa naravno da se vide, vidljivi deo je onaj da se dva puta losije zivi nego za vreme zutih.A nevidljivi deo stize uskoro na naplatu, a tok ce tek biti za medalju.

Roach

pre 9 godina

Setom ekonomskih zakona, Srbija se približila zakonima koji važe u zemljama EU i time širom otvorila vrata novim investitorima i otvaranju radnih mesta. Srbija je krenula napred iz začaurene i letargične ekonomije. Napokon!

shamo

pre 9 godina

Ljudi samo da vam bude jasno... Ma sta AV pricao, lagao, baronisao itd. on ce uvek imati dobar procenat na izborima zato sto ima ogrmonu masineriju SNS koja radi. Samo SNS ima 500.000 clanova.

Stardust

pre 9 godina

Svi znamo sta bi nas ocekivalo bez mera stednje.Ako se nesto mora zrtvovati sada zbog buducnosti onda neka tako bude. (Rivaldo, 07. oktobar 2014 12:48)

S sta bi nas to ocekivalo? Budi ljubazan, pa nas prosvetli, molim te. Sta to radi tvoj veliki vodja koji svoje finansijere i prave gazde ove zemlje stiti kao ugrozenu vrstu dok dere narod i skida mu kozu? Osetice narod boljitak za koju godinu. Bice cisti i lepo oprani kamioni iz kojih ce bacati hleb ljudima? A tajkunska bagra i njihove politicarske sluge na Forbsovoj listi u usponu.

Doni

pre 9 godina

Hahahahaha, kako ne, stitis ih tako sto im smanjujes vec minimalne plate i penzije da bi 2016 imali standard kao Svajcarska. Kakva komedija je ova zemlja sa bivsim radikalima i socijalistima na vlasti.. Evo i studenti i advokati strajkuju.. Sve kao devedesetih samo Slobe nema..

prvi efekti

pre 9 godina

"Srbija je ušla recesiju, ocenili su ekonomisti okupljeni oko biltena Makroekonomske analize i trendovi (MAT) koji izdaje Ekonomski institut."
Evo to je glavni efekat njegovog rada i umeca.Ko njegove price vise shvata za oziljno, treba da se zapita sta mu hvali i pre 2015. i 2016. , bice mu posle kasno.

Veroljub

pre 9 godina

Samo najhrabriji se hvataju u koštac sa ovako krupnim problemima u državi.
Vreme će pokazati da je ovo pravi i jedini put ka prosperitetu Srbije.
Samo napred gospodine Vučiću!

Sarastro

pre 9 godina

Ova Vlada je uvek vodila odgovornu socijalnu politiku i uvek je gledala da merama štednje ne pogodi najugroženije!Vučić kao premijer ima jasan uvid u to da li ove mere daju efekta i ako kaže da daju ja mu verujem!
(Bata, 7. oktobar 2014 13:43)

Lepo je što ti VERUJEŠ Vođi a mere daju efekta, ali da li ti VIDIŠ da daju efekta? A ja ne verujem, nego sam 100% siguran da si ti BOTaničar.

Veliki efendija

pre 9 godina

više od decenije se smisleno i konstantno arčila država na razne načine, od kriminalne privatizacije preko raznih zakona koji su odgovarali monopolistima i tajkunima koji su iz dana u dan bili sve bogatiji a građani sve siromašniji do skupog zaduživanja po svetu a ti, skupi krediti tj kamate nam danas dolaze na naplatu. Sve u svemu dobro smo prošli jer smo mogli i gore proći sa prethodnim, ekonomsko rušilačkim režimom.

Miša

pre 9 godina

Nazalost svi napori premijera nailaze na osudu, pre svega onih ljudi koji su navikli da ne rade nista a primaju platu. Zbog toga smo ovde gde smo, ali svi treba da znamo da nas premijer nije Alhemicar da od nicega napravi nesto. Za to je potrebno vreme.

Dijana Šćekić Aštalkovski

pre 9 godina

Ja živim u nekom horor snu. Ako je vama vaš san dobar, blago vama. Za narod nema ni napred ni nazad. ovo je crna rupa. Oni imaju sve, mi ništa i ćutimo...

Grčanski pecaroš

pre 9 godina

Promenom zakona javnoj nabavci, država je uštedela pozamašna sredstva poreskih obveznika i time stala na put pojedincima koji su živeli na visokoj nozi od ovoga zakona. Prva Vlada Srbije koja ozbiljno i odgovorno vodi računa o svakom utrošenom dinaru poreskog obveznika.

djura

pre 9 godina

1969 sam godiste i mogu Vam iz moje perspektive reci da nece u sledecih 20 godina minimum biti nekakvog normalnog zivota na ovim prostorima .ko je god obecavao i ulivao nedu to je bilo pred izbore i onda sve po staro pa SPS je ljudi i dalje na vlasti o cemu se ovde radi .fabrika i proizvodnje nikakve nema a posto se ne prepoznaje sta je donosilac posla i razvoja onda nam ostaje da odemo na selo i bar zdravo zivimo .

Veliki efendija

pre 9 godina

više od decenije se smisleno i konstantno arčila država na razne načine, od kriminalne privatizacije preko raznih zakona koji su odgovarali monopolistima i tajkunima koji su iz dana u dan bili sve bogatiji a građani sve siromašniji do skupog zaduživanja po svetu a ti, skupi krediti tj kamate nam danas dolaze na naplatu. Sve u svemu dobro smo prošli jer smo mogli i gore proći sa prethodnim, ekonomsko rušilačkim režimom.

Misko KV

pre 9 godina

Mnogo je "žutih" na komentarima ovde. Samo ne objektivan posmatrač može da kaže da nema pomaka. Pa ljudi, ne može preko noći sve da bude bolje. Vučić se trudi, ali evo pogledajte studente naprimer... oni podmeću klipove u točkove reformi svojim štrajkom. I to kada reforme treba da se sprovedu. Zašto? Bolje da su zagrejali stolice. Isto važi i za advokate i prosvetare i policiju i radnike u fabrikama. Moramo da verujemo PRemijeru, jer on nam je jedina nada.

darkos

pre 9 godina

Nadam se da ce nas premijer kao sto je obisao Sartid,obici i firme koje nemaju potencijalne kupce da im obljasni sta ih ceka u buducnosti.Na muci se poznaju junaci.

Srbin 100%

pre 9 godina

Pojedinci sto su podcenjivali predlozene mere bice iznenadjeni reakcijom investitora kada uspemo da donesemo sve zakonske regulative koje za cilj imaju podsticaj rasta privatnog sektora

AntiDos

pre 9 godina

Први ефекти, који се данас виде, су да постоји неко ко заводи ред и истински жели да подигне Србију на ноге, а не да пуни сопствене џепове.

ss

pre 9 godina

gradjani su u martu jano dali podrsku Vucicu da bi konacno zemlja izasla iz ovog blata u kom je vec dosta godina i narodu je dosta obecanja i slikanja pred izbore a kad se docepaju vlasti zaborave na sve i gledaju iskljucivo sebe! Ono sto danas radi ova vlada je ono sto nam treba, svesni su iz SNS-a do ovo nisu popularne mere ali se MORAJU sprovesti da bi nam bilo bolje a u kampanji nisu obecavali med i mleko vec bolne reforme i ljudi su dali toliku podrsku i time se slozili da se konacno u ovoj zemlji uspostavi red i da nam svima bude bolje, naravno to ne moze preko noci, treba vremena za rezultate ali verujem da ce nam biti bolje.

Branko

pre 9 godina

Vučić je postigao odlične rezultate uprkos brojnim problemima i dugovima iz prošlosti i neka nastavi da sprovodi reforme siguran sam da će nam biti bolje!

Vladan

pre 9 godina

Moramo pružiti punu podršku gospodinu Vučiću da započete mere sprovede do kraja! Posle toga ćemo imati zdravu zemlju sa jakom privredom i velikim ekonomski rastom. Evropska Unija će nas takve vrlo rado primiti u svoje članstvo, a mi ćemo postati lider razvoja ovog dela Evrope.

Verujem u bolju buducnost

pre 9 godina

Do sada nisam verovao ni jednom nasem politicaru jer su se svi oni borili samo za glasove ne razmisljajuci o posledicama politike koju zastupaju. Vucicu pocinjem da verujem zato sto je susta suprotnost svim nasim politicarima jer sprovodi reforme koje su neophodne a da pri tome ne misli kako ce se to odraziti na njegov rejting i to je dovoljan dokaz da on zeli da drzava postane ekonomski jaka i politicki stabilna.

šoder

pre 9 godina

Sve što je do sada uradio Vučić kroz promenu zakona i donošenje mera doneće nam rezultate na bolje a oni pre njega nisu uspeli ni za 10 godina da ostvare takve promene.

Goga

pre 9 godina

ja razumem da se teško živi i da su mnogu ogrčeni zbog reformi ali mi se čini da nisu ti kojima je najteže najglasniji. došli smo do granice kad nema dalje dok se nešto ne promeni. treba da budemo srećni što imamo čoveka dovoljno hrabog za promene.

Andjela

pre 9 godina

Zainteresovanost velikog broja investitora za ulaganje u našu zemlju, pregovori koji se vode, projekti koji su započeti i mere štednje prvi su merljivi rezultati sveokupnih reformi koje se sprovode u Srbiji.

Mačak u čizmama

pre 9 godina

Nema premijer kome da se dodvorava. Takve smo imali pre njega i eto dokle smo dogurali. Zato moja podrška premijeru i neka nastavi tim putem. Sa druge strane, neka malo napravi provetravanje u svojoj stranci. Pojedini su se ubuđavili u foteljama a i trebaju mu radni, ozbiljni i odgovorni saradnici koji sada ćute u zaleđini buđavih foteljaša.

irenicani

pre 9 godina

Konacno smo poceli da gledamo sebe i svoje interese.Postoji jasan stav da hocemo u EU,ali ne zelimo da pokvarimo odnose sa Rusijom jer bi to pre svega bio ogroman finansijski udarac za nas.Do sada smo uvek gledali sta ce drugi da kaze i toga vise nema vec se gledaju samo nasi interesi ,a to cu uvek podrzati!

pinki

pre 9 godina

Vazno je kao sto premijer kaze da se zastite najsiromasniji! A mere stednje su jedini izlaz iz ove situacije,nije kriva ova vlada sto je prethodna unistavala ovu zemlju 12 godina!

Vladimir

pre 9 godina

Efekti se primećuju ali posle toliko dugo godina koliko su nas žuti uništavali jeste potrebno malo više vremena da bi narod osetio boljitak i sada je najbinije da se nastavi sa reformama još brže jer nemamo vremena za čekanje!

KING

pre 9 godina

Reforme su veoma bolne za nas ali ce se pokazati vremenom kao veoma dobar potez Premijera , samim reformama Premijer je zastitio najugrozenije i najsiromasnije gradjane.

reformix

pre 9 godina

Pristup i način kako su osmišljene mere reformi samo pokazuje da se i pored teške situcije vodilo računa o najugroženijem delu stanovništva, ali da volja i svest o njihovom sprovođenju ne manjkaju. Pored stezanja kaiša,treba da se promeni i obrazac ponašanja, kako političara tako i svih ljudi u ovoj državi i da jednom prestanemo da trošimo ono što nismo zaradili!

Mihajlo

pre 9 godina

Jednostavno neko mora i to da uradi!Naravno da su sada neki ljudi protiv tih reformi,da je opozicija jedva docekala da moze kritikovati ali kada bude rezultata onda ce svi biti pametni.Takav smo narod i veliko je pitanje da li smo zasluzili bolje?

Milorad

pre 9 godina

Svakako da je bilo velikih pomaka ali potrebno je vremena da bi narod osetio da je bolje ali ako nastavi da sprovodi reforme siguran sam da će i narod osetiti boljitak!

6666

pre 9 godina

Sad kad su krenuli sa ovim merama nikako ne treba nazad jer,da je bilo odgovornije vlasti pa da se novac trosio na ono za sta je bio namenjen danas svakao ne bi doslo do ovakvih mera ali sad ih odlucno treba sprovesti i nisposto ne odustajati jer je to jedini nacin da se u ovoj zemlji za koju godinnu bolje zivi.

Blanka

pre 9 godina

Sns i A.V su najveće zlo koje je ikada snašlo Srbiju! 500 godina pod Turcima je mala maca za ove!
(Priboj, 7. oktobar 2014 10:51)

Stvarno ne shvatam ovaj komentar,sta je to on uradio negativno po nas....opljackao drzavnu kasu,poslao ljude na ulicu,zatvorio fabrike...hmmm cini mi se da si ga pomesao..ovo je jedini politicar koji je u poslednjih 20-ak godina stavio drzavni profit ispred licnog,podigao spoljno-politicke odnose na voma dobar nivo...ako ga ne podrzavas ok ali budi iskren i realan

iguman

pre 9 godina

I sitnica, velika je pomoć za narod. Naša raja trpi kuluk od kada je sveta i veka. Eto, naučila da se stisne, da istrpi.. Mi to možemo jer mislimo na našu decu.

SlavkoL

pre 9 godina

Nijedna drzava koja je prosla traziciju nije to ucinila a da gradjanima bude sjajno. Kod nas ako se to sprovodi treba da najsiromsaniji slojevi drustva, a takvih nas ima dosta, budu postedjeni tereta reformi.

Escape

pre 9 godina

Najveći problem što su ostali repovi iz prethodnih vlasti, jer te probleme treba rešavati uporedo sa nadolazećim. Najlakše bi bilo da ovaj čovek uz toliku podršku koju uživa izgura mandat bez bilo kakvih ekonomskih rezova, da čuva lažni socijalni mir i na kraju šta.. pojeo vuk magarca. Treba poštovati želju da se nešto promeni, a rezultate reformi kritičari i skeptici nek ostave za kraj, kad ste iste sprovedu u praksi.

Maša

pre 9 godina

Uspeh je da se nakon deceniju zatvartanja fabrika i otpuštanja radnika ,sad u skorije vreme otvore dve nove fabrike koje zapošljavaju dosta radnika,uspeh je i borba sa kriminalom ,polako uvođenja reda u sve oblasti....

ozren22

pre 9 godina

Iskreno,meni licno se mnoge od tih stvari vezano za reforme ne svidjaju,ali moram da cutim i trpim jer znam da je to zarad dobra svih nas,a tu pre svih mislim na nasu decu,ja sam roditelj dvoje dece i ne zelim oni kad odrastu da imaju ovako neuredjenu zemlju i zemlju u kojoj vlada haos i kriminal.Zato smatram da svi treba da se solidarisemo sa Vucicem i da mu pomognemo da izdrzi u reformama do kraja jer mislim da samo tako mozemo da ocekujemo neke bolje dane..

koridor

pre 9 godina

Ne znam kako , ali hocu da zivim u modernoj i uspesnoj Srbiji. Zelim da moja deca poznaju pravi sistem vrednosti . A to se moze i ovde. Pustite coveka da radi , neka pokusa. A , uspece .

mama kaže da sam lep

pre 9 godina

Činjenica je da je država Srbija u "kanalu" već 25 godina i da ćemo teško izaći iz toga u skorije vreme.
Ako neko hoće, makar da pokuša, da nas izvuče iz tog kanala, ima moju podršku, prezivao se on Vučić ili nekako drugačije.

a b c

pre 9 godina

gradjani su u martu jano dali podrsku Vucicu da bi konacno zemlja izasla iz ovog blata u kom je vec dosta godina i narodu je dosta obecanja i slikanja pred izbore a kad se docepaju vlasti zaborave na sve i gledaju iskljucivo sebe! Ono sto danas radi ova vlada je ono sto nam treba, svesni su iz SNS-a do ovo nisu popularne mere ali se MORAJU sprovesti da bi nam bilo bolje a u kampanji nisu obecavali med i mleko vec bolne reforme i ljudi su dali toliku podrsku i time se slozili da se konacno u ovoj zemlji uspostavi red i da nam svima bude bolje, naravno to ne moze preko noci, treba vremena za rezultate ali verujem da ce nam biti bolje.

afrodita

pre 9 godina

Da su reforme sprovedene ranije,ne bismo
bili u ovoj situaciji.Ali ne,prethodnoj vlasti je
licni interes bio ispred interesa
gradjana.Bolne reforme za narod ali za
pohvalu je sto je ugrozeni deo stanovnistva
postedjen.

marijanamala12

pre 9 godina

Neznam zašto neki ljudi očekuju da će bolje živeti za kratko vreme. Totalno je to nerealno razmišljanje. Vlada je krenula u dobrom pravcu, potrebno je vreme da bi se bi se u ovoj našoj srbiji nešto promenilo jer to je godinama uništavano.

Jelena81

pre 9 godina

Ja shvatam da se teško živi i da su mnogu ogrčeni zbog reformi ali mi se čini da nisu ti kojima je najteže najglasniji. Došli smo do granice kad nema dalje dok se nešto ne promen,. treba da budemo srećni što imamo čoveka dovoljno hrabog za promene,Mnogi su nas sve ove godine lagali i obmanjivali boljim tivotom....smatram da posle ovih reformi ce svakom gradjaninu nase zemlje biti bolje u svakom aspektu zivota

wishman

pre 9 godina

Vreme ce da pokaze,verujem,da ima istine u ovome sto Vucic prica i da ove najavljene investicije nisu samo prazna prica,vec da ce biti realizovane.

Rezime

pre 9 godina

Zakon o radu, Zakon o potrosacima, ostavke na duple funkcije, rezovi u drzavnom aparatu od cega su svi prethodnici bezali godinama, neutralna spoljna politika i smena direktora javnih preduzeca su meni sasvim dovoljan pokazatelj da ovaj covek pre svega ima zelju i viziju, a verujem da ako bude istrajao u istim, ova zemlja moze konacno postati drzava u pravom smislu te reci.

za_boljeeeeee

pre 9 godina

Podržaću svakoga ko ima snage da se uhvati u koštac sa problemima i donese teške odluke koje će promeniti ovaj učmali život u Srbiji. Vučiću samo želim da istraje u svim namerama jer će nam tako sigurno biti bolje na duge staze.

lale

pre 9 godina

Dobro, izdržaćemo još neko vreme, samo kad se zna realan cilj. Jasno je da rezultati odmah mogu jedino preko neracionalnog zaduživanja koje kasnije mora da dođe na naplatu, kao što je već došlo.

JasMINKA

pre 9 godina

Sve ovo sto je napisano oslikava zelju svih normalnih i razumnih ljudi u drzavi,koji bi da zive os dvog rada, omoguce svojoj deci i sebi sigurnu buducnost i uspostave temelje uredjenog i zdravog drustva

Apocalipto SM

pre 9 godina

Treba da se brine o najsiromašnijima ali nije poenta ne dirati ih uopšte jer nisu oni baš bez primanja skroz ,sa druge strane mora se štediti a ne da se optereti socijalna zaštita.

za_boljeeeeee

pre 9 godina

Podržaću svakoga ko ima snage da se uhvati u koštac sa problemima i donese teške odluke koje će promeniti ovaj učmali život u Srbiji. Vučiću samo želim da istraje u svim namerama jer će nam tako sigurno biti bolje na duge staze.

Lavita

pre 9 godina

Reforme u Srbiji su preko neophodne. Zakoni koji su doneti su proevropski i imaju za cilj da podignu srpsku ekonomiju na zdrave noge koju je godinama urusavala vladavina DS-e Borisa Tadica. Reforme moraju biti bolne i da ne postoji bolju nacin za ozdravljenje drustva i privrede u celini.

Marijana M

pre 9 godina

Tuzno je sto je uopste doslo do postojanja kategorije siromasnih gradjana na jednoj strani i enormno bogatih na drugoj, a sve necasnim radnjama i nedomacinskim poslovanjem u mnogo godina koje su iza nas. Samo da se uredi drzava, da se promeni svest pa ce biti bolje.

Marijana M

pre 9 godina

Tuzno je sto je uopste doslo do postojanja kategorije siromasnih gradjana na jednoj strani i enormno bogatih na drugoj, a sve necasnim radnjama i nedomacinskim poslovanjem u mnogo godina koje su iza nas. Samo da se uredi drzava, da se promeni svest pa ce biti bolje.

Optimista

pre 9 godina

Mislim da vecina vas koji negativno komentarisete niste shvatili sustinu.Vucic je preuzeo premijersko mesto u momentu kada smo vec jednom nogom bili u zivom blatu.Da on nije imao hrabrosti da sprovede mere stednje koje su, ako cete biti posteni pa priznati,trebale odavno da se sprovedu,mi bismo sad ziveli u drzavi koja je banrotirala.

Dušan iz Beograda

pre 9 godina

Ja nisam bot šta god to bilo, ja samo mislim da nikada nismo imali takvog vođu. Hrabar, saosećajan, pametan, duhovit, harizmatičan. Ne razumem one koji su glasali protiv Aleksandra !

SLAVICA P

pre 9 godina

(bole, 7. oktobar 2014 13:36) Nije tacno da se broj radnika ne povecava u privatnom sektoru.Ja sam privatnik imam firmu od deset radnika, tri nova sam zaposlila zahvaljujuci subvencijama koje se daju privatnicima ako zaposle radnika sa biroa i sa invaliditetom.Ja imam jednog radnika sa invalidietom i planiram ih zaposliti jos.Problem je sto niko nece da radi kod privatnika,svi cekaju drzavne jasle.Jer kod privatnika se mora zaradit plata.Ja kao privatnik sada imam manje namete,nego u vreme DS/a i to mi samim tim otvara mogucnost da zaposlim vise radnika.Ova vlada na to i ide da rastereti drzavne firme,a da se omoguci uposlenje u privatne.Jer ja kao privatnik redovno izmirujem obaveze prema drzavi.

novolice

pre 9 godina

gospodin premijer je u pravu i ima moju podršku da ono šta je započeo i završi , oni koji imaju najmanje ono su zaštićeni i to tako treba da bude ostali da se stisnu i za njih.

krang

pre 9 godina

Ova odluka o smanjenju plata i penzija je
jako bolna po gradjane Srbije.Dobro je to sto
su zasticeni svi sa malim primanjima.Dokaz
da premijer misli o svima!
Neophodno je nadomestiti novac u budzetu
koji je u poslednjih 12 god rasipan na sve
strane a nista za zemlju ucinjeno
nije.Cinjenica je da ova vlada radi
na tome da nasu zemlju izvuce iz krize,po
svaku cenu.

Milan1989

pre 9 godina

Milsim da je pravi put i nacin da se unapredi drzava to sto Vucic pokusava da promeni razmisljanje naseg naroda i malo nas priblizi stavovima i razmisljanju naroda zapadnih drzava,jer jedino tako mi gradjani mozemo da promenimo nesto na bolje.

Milivoje

pre 9 godina

Znači da reforme daju rezultate što su odlične vesti idemo sad još brže da se sprovedu sve neophodne reforme kako bi konačno narod počeo da živi bolje!

Bata

pre 9 godina

Ova Vlada je uvek vodila odgovornu socijalnu politiku i uvek je gledala da merama štednje ne pogodi najugroženije!Vučić kao premijer ima jasan uvid u to da li ove mere daju efekta i ako kaže da daju ja mu verujem!

Lik

pre 9 godina

Krenuli smo u reforme svojom voljom ne pod pritiskom jer želimo da se menjamo da postanemo normalna i uređena država i mere su dale već rezultate i treba ih sprovesti do kraja!

Milan1989

pre 9 godina

Milsim da je pravi put i nacin da se unapredi drzava to sto Vucic pokusava da promeni razmisljanje naseg naroda i malo nas priblizi stavovima i razmisljanju naroda zapadnih drzava,jer jedino tako mi gradjani mozemo da promenimo nesto na bolje.

Labud

pre 9 godina

Aktuelna vlast je za ovo kratko vreme zaista mnogo uradila po pitanju sprovođenja reformi, a one su trenutno neophodne za celokupni oporavak i razvoj naše zemlje. Mere štednje su samo deo tih reformi koje moramo podržati u celosti. Napokon se nalazimo na dobrom putu ka boljitku.

Vesna BG

pre 9 godina

Narod je mnogo nezadovoljan da bi se zadovoljio sa "prvi efekti" i previše istraumiran svakakvim dešavanjima da bi počeo da veruje. Ima vremena, samo napred

loren

pre 9 godina

Na zalost sa reformskom politikom kasnimo desetak godina, bukvalno smo u zadnjem vagonu, jer ono sto bi usledilo je siguran bankrot, na veresiji smo godinama ziveli, a i sami smo krivi zasto se nismo zapitali odakle novac kad u zemlji nista ne radi.

SaucySalamander

pre 9 godina

A sto se svi hvatate za evro?
Svi eksperti odavno tvrde da je dinar precenjen i da je jos 2009.te trebalo da bude 1evro -> 130-150rsd!
ODAVNO!

Magnolija

pre 9 godina

Mozda trenutno ima previse bolnih rezova, ali moramo ovo da izguramo do kraja. Zar nismo mi narod koji se uvek busa u prsa i hvali da je najjaci kad je najteze, e pa sad je vreme da to I pokazemo.

Nanolina

pre 9 godina

@(Optimista, 7. oktobar 2014 15:30)
Slažem se sa Vama u potpunosti. Prethodna vlast je samo zaduživala Srbiju i gledala kako da ostvari svoje lične interese. Pred premijerom i Vladom nije nimalo lak zadatak očekuju nas teške reforme, mere štednje, ali ako želimo bolju i lepšu budućnost trebalo bi da podržimo i premijera i Vladu.

helen

pre 9 godina

Mere koje su preduzete u cilju stvaranja povoljnih uslova za investitore daju rezultata. Vec neko vreme se belezi pad nezaposlenosti u Srbiji.

Biljana

pre 9 godina

to se jednostavno moralo tako, nikom ne bi bilo lepo da je prestao da dobija ikakvu penziju ili platu , pregurati smanjenje i čekati poboljšanje

zlatan

pre 9 godina

(xyz, 7. oktobar 2014 11:38)

Tebi licno mozda i nije bilo. Ali sta mislis sta se desavalo i kako je bilo svima kojima su prodavali i poklanjali fabrike i preduzeca, a njih slali na ulce. A nije ih bilo malo skoro pa 500.000.

Slavujka

pre 9 godina

Reforme prvo treba da pogode one koji imaju visoke plate i da se nateraju najveći rasipnici u državi, odnosno javna preduzeća i ostali državni organi koji najviše novce troše na razne gluposti, da uspostave domaćinski sistem poslovanja kako bi se svaki državni dinar utrošio celishodno. Imamo sada slučajeva gde je sve po zakonu kao na primer onu potrošnju na ručkove u Lasti, ali je svima jasno da to nije domaćinsko ponašanje prema firmi. Čestitke za SNS i Vučića stop takve kadrove smenjuje bez pardona.

lopov

pre 9 godina

Verovatnoca da ce reforme koje se vec uveliko sprovode radi potpunog razvoja Srbije, smanjenja nezaposlenosti, poboljsanja zivotnog standarda gradjana, iskorenjivanja korupcije i kriminala i drugih oblasti, je znatno sigurnija u odnosu na proslost. Strpljenje je i vise nego neophodno.

CICVARA

pre 9 godina

Sadasnja vlast Srbije na celu sa Aleksandrom Vucic je za ovo kratko vreme zaista mnogo uradila po pitanju sprovodjenja reformi. Jer one su bile neophodne. Mere koje je vlada donela su bile hrabre jer pre njih ni jedna vlada nije imala hrabrosti da donese ovakve mere. A one su trenutno neophodne za celokupni oporavak i razvoj nase zemlje. Mere stednje su samo deo tih reformi koje moramo podrzati u celosti. Napokon se nalazimo na dobrom putu ka boljem zivotu u skorijoj buducnosti.

lutka

pre 9 godina

Sadasnja Vlada Srbije je na celu drzave od marta meseca ove godine, premijer Vucic je napravio veoma iscrpan i sadrzajan plan i nacin sprovodjenja reformi koje ce dovesti Srbiju do potpunog razvoja za 3 godine. Pocetni rezultati su vidljivi i mogu se oceniti kao pozitivni.

kisa

pre 9 godina

Konstatacija premijera Vucica da su efekti pocetnog sprovodjenja reformi pozitivni i vidljivi je sasvim na mestu. Nekoliko zakona je usvojeno, njihova primena ce vidi u osnovama a u buducem periodu ce biti jos efektniji. Strpljenje je neophodno jer je receno da ce reforme biti bolne, a znamo i razlog istih.

jakna

pre 9 godina

Srbija je dobila novu vladu u martu mesecu ove godine, sacinjen je program reformi i nacin njihovog sprovodjenja, ali nije realno ocekivati basnoslovne rezultate istih s obzirom da vlada svim naporima i na sve najbolje nacine sprovodi izvlacenje Srbije iz ruba u kome se nalazila do 2012. godine. Neki efekti su vidljivi ali treba jos sacekati.

jakna

pre 9 godina

Srbija je dobila novu vladu u martu mesecu ove godine, sacinjen je program reformi i nacin njihovog sprovodjenja, ali nije realno ocekivati basnoslovne rezultate istih s obzirom da vlada svim naporima i na sve najbolje nacine sprovodi izvlacenje Srbije iz ruba u kome se nalazila do 2012. godine. Neki efekti su vidljivi ali treba jos sacekati.

Dalibor ARCS

pre 9 godina

Premijer Vucic i Vlada poceli su da sprovode mere i mislim da ih sprovode u dobrom smeru,sto ce kasnije dati rezultate.Ljudi ocekuju da se sve u ovoj zemlji sredi za tri dana.Pa Premijer Vucic nema carobni stapic i da sve resi preko noci.

Penzija je manja, Penzija je manja, Penzija je manja, Penzija je manja,

pre 9 godina

Mere su pocele da deluju samom najavom na televiziji ! Ne treba nikakvo sprovodjenje, samo najava !

parfem

pre 9 godina

Vec su vidljivi efekti rada Vlade Srbije, sada je potrebno da se istraje u reformama kako bi se zemlja izvela na pravi put, verujem da ce u narednom periodu doci do znacajnog napretka na mnogim poljima.

sesir

pre 9 godina

Vec se vide mnogi pozitivni efekti rada nase Vlade, Srbija polako postaje zemlja koja je atraktivno mesto za strana ulaganja i koja ce privlaciti veliki broj investitora, a samim tim ce doci i do smanjenja stope nezaposlenosti, samo treba nastaviti ovim tempom i rezultati nece izostati.

cvrle

pre 9 godina

Premijer Vucic i Vlada Srbije odlicno obavljaju svoj posao, vidljiv je veliki napredak u mnogim oblastima, a posebno u oblasti ekonomije i finansija, verujem da ce se nastaviti pozitivan trend razvoja i napretka nase zemlje.

oko

pre 9 godina

Na osnovu tvrdnje premijera Vucica da su efekti sprovodjenja reformi vec vidljivi u osnovi u nekim oblastima drustva, nema potrebe sumnjati u iste jer vlada Srbije pazljivo prati da li je i sta uradjeno po pitanju istih.

cipela

pre 9 godina

Narodna Skupstina republike Srbije je usvojila nekoliko bitnih zakona, a jedan od njih je Zakon o radu, privatizaciji i bankrotstvu, kojim se poboljsava polozaj zaposlenih, a takodje im se povecavaju i prava i obaveze, cime se pozitvine promene vec uvidjaju. Pomenut zakon dovodi i do vecih investicija u nasoj zemlji.

jastuk

pre 9 godina

Pozitivni efekti rada vlade Srbije su vec vidljivi u nekim oblastima u maloj meri, naravno uz nastavak reformi veci efekti ce u daljem periodu biti jos izrazeniji. Usvojen je zakon koji stvara povoljne uslove za strane investicije u Srbiji, cime se polako smanjuje nezaposlenost.

alarm

pre 9 godina

Nema sumnje da ce drzava doziveti svoj potpuni razvoj za 2, 3 godine rada vlade Srbije, naravno ne moze se za godinu, dve promeniti na bolje nesto sto je vise od decenije unistavano. Srbija je u martu mesecu procenila ko je moze pokrenuti, neki efekti su vidljivi a konacne efekte od nekih 70% mozemo ocekivati do kraja 2016. ili 2017. godine.

mecava

pre 9 godina

Najvazniji zakon u nizu bitnih zakona, Zakon o radu, je usvojen od strane srpskog Parlamenta, koji omogucava stranim investitorima da investiraju u nasu zemlju, jer ce im biti pruzeni povoljni uslovi za invetsiranje, a ovaj proces je vazan pre svega radi smanjenja nezaposlenosti, koje je u maloj meri postignuto u nekim oblastima.

kasika

pre 9 godina

Zaista treba istaci da je vlada Srbije na celu sa premijerom Vucicem, realno i odgovorno krenula u dugo ocekivano sprovodjenje reformi. Osnove efekata reformi su u nekim oblastima vidljive i to na pozitivan nacin, a naravno jos mnogo treba da se radi, i to se podrazumeva, da bi reforme bile potpune.

sveska

pre 9 godina

Ulazu se veliki napori kako bi nasa zemlja postala normalna i moderna drzava, bice neophodno sprovodjenje nekih teskih mera, ali ce se uvek brinuti o zastiti najugrozenijih gtadjana, nema sumnje da ce se sav rad isplatiti i da ce Srbija postati uspesna i prosperitetna zemlja.

oskar

pre 9 godina

Usvajanje mnogih zakona i sprovodjenje bitnih reformi su od velikog znacaja za nasu zemlju, dobar rad Vlade Srbije daje odlicne rezultate, takodje postoji velika podrska gradjana za sprovodjenje svih bitnih mera koje ce dovesti do poboljsanja situacije u zemlji.

Palazzo

pre 9 godina

Praznih obećanja je svima preko glave, decenijama su nas lagali i pričali bajke. Vučić nije obećavao kule i gradove već je realno govorio šta nas čeka, zato mu narod i veruje i podržava ga.

SrdjanS

pre 9 godina

Da bi se stvari unapredile i država opravila neophodno je vreme. Važno je to da se počelo s reformama, iako smo zakasnili desetak godina, i da se od njih ne odustaje. Iako je situacija treutno teška i zahteva određene nepopularne mere, one se sprvoode u cilju bolje budućnosti. Stvari treba gledati dugoročno.

DejanV

pre 9 godina

E, da su demokrate sprovele reforme i uradili bar deo od onog što su najvljivali, danas zemlja ne bi bila u ovakvoj situaciji. Medjutim, njima je bilo bitno da se održe na vlasti, kako bi mogli da rade za sebe i svoje bliske saradnike, a što se naroda tiče, on im je bio nebitan. Iz tog razloga podržavam aktuelnu vlast, jer su započeli neophodne reforme i istrajni su u tome!

JATAGAN

pre 9 godina

Cilj svima nama pa I Vucicu je normalna, jaka zemlja, zemlja koja je pozeljna za invetitore, koja ima stabilan politicki I ekonomski sistem za sve. Odnosno da je pre svega pravna drzava!

VILENJAK

pre 9 godina

Vlada je vec I ispunila delom obecanje da nece dirati najugrozenije delove stanovnistva samim tim sto nece dirati plate I penzije do 25000 RSD… Vucic ispunjava svoja obecanja!

LATICA

pre 9 godina

Vucic I dalje cini sve da Srbija postane uredjena pravna drzava koja je pozeljna za sve vidove I nvesticija, koja ce svojim stabilnim I politickim sistemom I ekonomskim napredkom biti I te kako pozeljna zemlja za ulaganje.

RUKOHVAT

pre 9 godina

Srbija po prvi put ima premijera koji zaista brine o interesima Srbije na pravi nacin jer vodi cvrstu,ispravnu I jasno definisanu politiku koja nema za cilj dodvaranje ili ulagivanje ni istoku ni zapadu.

HUREM

pre 9 godina

Od samog pocetka Vucic je jasno rekao da nije tu da donosi lake I kratkorocne mere, vec da sporovede strukturalne promene sistema iz korena koji je u raspadanju I koji bi urusio vec unistenu zemlju.

Bili Piton

pre 9 godina

Samim tim sto je odluceno da se onima sa najnizim primanjima ne smanjuju plate i penzije drzava je delimicno zastitila najsiromasnije, ali to nikako nije dovoljno jer da bi se broj siromasnih smanjio potrebno je da se poveca standard, znaci samim tim da se dovedu investitori i otvore nova radna mesta, za sada kao sto vidimo radi se na tome, uz mere stednje koje su svakako neophodne i reforme koje se moraju izgurati do kraja postoji realno ocekivanjed da ce stanje u drzave za godinu ili dve biti mnogo bolje.

Limun

pre 9 godina

Zapravo ovo sto pise u clanku je definitivno tacno,Ako pogledate smanjenje plata i penzija,upravo najugrozeniji su potpuno zasticeni.

Lilihip

pre 9 godina

Eto,cinjenica je da reforme idu preko ledja srednjeg sloja i onih imucnijih,niko nije dirnuo u sirotinju,njima cak treba pomoci a ne uzeti im.Reforma u ovom slucaju ima sanse za uspeh.

Melanija

pre 9 godina

Nije niko ko ima dug od 5000 din,iskljucen od elektrodistribucije,to nije tacno,A ovi sto imaju 500.000 pitam ja od kada datira ovo i zasto do sada nisu iskljuceni ili utuzeni? Neka se oglasi prethodna vlast kako je sistematski unistavala EPS.