Petak, 19.09.2014.

16:20

BG: Uličnom sviraču lisice na ruke

Pripadnici policije Grada Beograda uhapsili su jednog uličnog svirača kod Kalenić pijace jer je, navodno, svirao na nedozvoljenom mestu.

Izvor: B92

BG: Uliènom sviraèu lisice na ruke IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

170 Komentari

Sortiraj po:

Demokraticus romanus

pre 9 godina

Briljantno odradjen zadatak. Nema prostora za nered po ulicama. Jos i porez ne placaju....Samo hapsi i one koji se bude pri zadatku.

Demokraticus romanus

pre 9 godina

Briljantno odradjen zadatak. Nema prostora za nered po ulicama. Jos i porez ne placaju....Samo hapsi i one koji se bude pri zadatku.

do re mi fa sol la si do!!!!!!!!!!!!!

pre 9 godina

Sramno! U Parizu sviraju i u metrou i na ulici i niko ih ne dira, nigde ih u svetu niko ne kažnjava, a u Srbiji ih hapse. I šta na ovo ima da kaže ministar Stefanović? Nulta tolerancija za ulične svirače? Borba protiv čega???????

Petar Petrovic

pre 9 godina

Ovo je sramota za drzavu Srbiju da policija hapsi mladica koji na ulici svira instrument da bi preziveo.Bolje da svira nego da se drogira i ide u pljacke.Zasto policija ne hapsi olos i kriminalce koji diluju drogu ispred njihovog "nosa"? Ni u jednoj zemlji policija ne hapsi ulicne svirace!Velika sramota !!!6

mup

pre 9 godina

Da smo mi normalan narod ovo nam se nebi ni desavalo. Normalan narod bi nasao po neki instrument koji ima u kuci, dosao bi masovno na Kalenic pijacu i zasvirao da se cuje do ministarsih kancelarija. Ako se bas i ne cuje, prosetao bi ulicama Beograda do zgrade vlde i odrzao bi jedan koncert otreznjenja i opasuljivanja za ove doktore sa kalemarskim kursevima.

agronom

pre 9 godina

Čudiš se, građanska Srbijo? Pa gde ste vi videli policajca-građanina? Ili popa-građanina? To i ne možete doznati sedeći u kafiću, ali verujte onom koji je radni vek proveo radeći u selima, tačno se zna iz kojih se sela regrutuju popovi, iz kojih policajci. Jedino, nikad ne saznadoh ko ih usmerava. Možda je i bolje, jer sve je isto kao i 1945.

Toliko

pre 9 godina

Obicnoj policiji ne pada napamet da se mesa u svoj posao sem kad ih bas pritisnu. Obzirom na deo grada, za ocekivati je da je neko sa "vezama" zvao jer mu sviraju pod prozorom.

Nislija

pre 9 godina

setajuci po gradovima Srbije moguce je sresti veoma kvalitetne ulicne svirace koji po nekad odrze i prave male mini koncerte, sto je jako lepo i opustajuce i bolje da su sklonili one dosadne perace soferki, kojima kada das 10 din on te isprati pitanjem a sta da radim sa 10din. . .

lignjoslav

pre 9 godina

bio sam svedok hapsenja kuvara restorana na adi. to su uradili komunalci, jer je nahranio psa lutalicu, koji je vec dugo vremena tu, i dosta kuvara iz obliznjih restorana ga hrani. Razlog je bio da se taj pas valjao po pesku i ušao u vodu da se okupa, a pošto je taj kuvar poslednji ga hranio, oni su hteli njemu da napišu kaznu. Kada se čovek u neverici okrenuo uz komentar, kakva glupost, oni su mu stavili lisice kao najobičnijem kriminalcu. Kada je masa počela da glasno negoduje, oni su pozvali INTERVENTNU (EJ INTERVENTNU). izvukli su naravno najglasnijeg iz mase i napakovali mu sve što je bilo ko izgovorio i naravno obojicu ih odvezli u stanicu. Pored toga što su podigli prekršajne prijave, čak su ubacili i da je čovek bio u vidno alkoholisanom stanju. (a postoji gomila svedoka da to demantuje). Pa pored sve većih apsurda i gluposti za koje policajci mogu da te privode, uopšte im nije strano da patološki lažu u svojim zapisnicima. Mene kao svedoka je prosto zaprepastilo koliko su naveli neistinitih podataka u svom zapisniku, a mudro su i pri čitanju istog preskočili rečenicu "vidno alkoholisano stanje" jer je to bilo lako proveriti. Na žalost bahatost policije (čast dobrim policajcima koji su nadam se u većini) je jako teško iskoreniti. a slučaj hapšenja uličnog svirača je nedostatak svesti i potreba da se ispolji činjenica da su oni vlast.

neko iz mase

pre 9 godina

sta sa onima koji sa spustenim prozorima na kolima izludjuju gradjane sa ko zna koliko decibela.po pravilu uvek nekim neukusom.za nasu vlast i policiju svi smo jednaki al su neki ipak jednakiji...

komunizam nas je unistio

pre 9 godina

Policajac je postupio po Zakonu! Nemaš ličnu kartu ili ne zelis da je pokažeš, aj ti lepo sinko u stanicu da vidimo ko si ti u stvari !
(Milan, 19. septembar 2014 19:46)

"... da vidimo ko si ti u stvari..." Sta da vidis(vidite)? Iz kog razloga? Jel ucinio nesto protivzakonito? A da je doticni, umesto sto je svirao, pevao glasno? Da li i to potpada u remecenje javnog reda i mira? Ili da je pricao glasnije od ostalih?
Tebi je normalno da policija ide okolo i legitimise koga i kad hoce? Jel mozda uveden policijski cas?

Puškin

pre 9 godina

U prvi mah sam pomislio, poštovana gospodo, da je ovaj momak žvrljao i škrabao po nekoj čistoj i urednoj fasadi u nekoj od naših urednih i čistih ulica, pa ko rekoh - bdije se nad gradskom imovinom... kad ono - uhapsio uličnog muzičara koji svira dobru i lijepu muziku ...! Bilo me sram kad sam to vidio u novinama - koliko sutra moji prijatelji "s one strane grane" pitat će me što se to događa u Beogradu i da li je to uopšte istina. Ovo što se desilo toliko je nadrealno, da sam u jednom momentu pomislio da je u pitanju "skrivena kamera" ili tako nešto...Za ne povjerovati!

Draganac

pre 9 godina

A hoće li da hapse i one svirače po autobusima i trolama? Em se voze za dž em kao nešto sviraju - katastrofa od muzike, a bogami i od pogleda na "muzičare" - smrdljivi i prljavi...

Miroslav

pre 9 godina

Ako, treba da pocnu da sklanjaju i prosjake sa semafora, i iz najuzeg centra grada uopste, kao i dosadne i navalentne perace sofersajbni.

bob

pre 9 godina

E ko nam hapsi po gradu, razni bivsi cobani i seoske coskare iz najvecih vukoj**ina Srbije. Da je svirao turbo folk, mozda bi mu dao neki dinar sto je dobio ispod ruke da ne pise neku kaznu za pojas ili mobilni. I da pitam usput, dali nekog zaustavljaju svaki dan na Trosarini. Svako jutro " dobro jutro, redovna kontrola" . Kasnim redovno na posao ?

*

pre 9 godina

Koliko ja shvatam iz ove price, on je uhapsen jer nije pokazao licnu kartu i to bi se desilo i da je svirao Cecu, Jecu ili sta god, mislim da ovo nema veze sa vrstom muzike. Osim toga, ulicnim sviracima se daje pisana dozvola da mogu da sviraju na ulici i u toj dozvoli pise i tacna lokacija u gradu, mozda on ni to nije imao. A mozda inace diluje drogu, a sviranje mu je samo paravan itd. Sa druge strane, postoji mogucnost da je policajac preterao bez razloga, ali na osnovu ovog teksta tesko je bilo sta zakljuciti.

stric iz tame (e.u.)

pre 9 godina

po ovoj fotografiji ne treba biti doctor da bi se zakljucilo da ovaj policajac "nije dobar iz glave". mup srbije bi trebao da povremeno podvrgava sve svoje pripadnike kontrolama psihologa.

dzezer

pre 9 godina

pa sta ocekujete da pandur zna sta je dzez, oni su polupismeni imaju zavrsen po pola razreda srednje skole, da su pametni ne bi bili panduri.

Lucia

pre 9 godina

Ko svira zlo ne misli, a ko hapsi nek' razmisli!Strasno,ruzno i tuzno za ovaj grad. Ovaj grad je imao dusu, a vi nameru da mu popravljate "imidz". Neoprostivo je to sto radite.

PravdaNS

pre 9 godina

Žao mi je momka, on ovo nije zaslužio! A ovi idi*ti od policajaca su zaslužili da momentalno dobiju otkaz. Ovakvi idi*ti ni slučajno ne treba da rade u državnoj službi i da predstavljaju državu. Molim novinare da nas izveštavaju o daljem sledu događaja ovog policijskog debilizma.

Luzer

pre 9 godina

Kakav genijalan potez, kakva pamet i kreativnost, kakva koordinisana akcija, beskompromisna zaštita zakona i poretka, vrhunac operativne sposobnosti. Policija nije ni ovoga puta nasela. Znamo mi ko se krije iza nevinog lika i bezazlene muzike, a ustvariSve tajnih signali za obaranje narodne vlade koju guraju zlonamerni nevernici u Tominu diplomu. Antinarodni elemenati.

SrdjanSPb

pre 9 godina

Sada uporedite tu pricu sa ovom:
http://foxnewsinsider.com/2012/11/29/larry-deprimo-nypd-officer-buys-homeless-man-pair-of-boots-and-proves-hes-new-yorks-finest

Kao covek koji je odrastao na Vracaru u neko drugo vreme mogu da kazem jednu stvar: propali smo kao narod.
Nema vise onog sto nas je krasilo ranije: zajednistvo, medjusobno pomaganje i razumevanje...

Miloš

pre 9 godina

Jadna je država u kojoj je umetnost tretirana kao kriminal. Da neće možda ministar kulture da robija malo duže, ipak je on značajniji umetnik od ovog nesrećnog momka.

BRANKO

pre 9 godina

E kada ovo bude cuo Palma ima odma da uhapsi ovog kre*ena od policajca zato sto ga nije pustio i dalje da svira ili mu je palma i naredio da ga uhapsi zbog toga sto nije svirao Betovena omiljenog Palminog sviraca, ko bi znao sta je tu po sredi, ali nesto ima trulo u ovoj RUPCAGI.

milovan

pre 9 godina

U nijednoj zemlji na svetu muzicare koji sviraju na ulici za novac ne hapse, samo su se nasli pametni policajci kod nas u Srbiji da uhapse ulicnog sviraca koji verovatno nema novca za hleb pa jadan izasao da odsvira nesto da zaradi koji dinar. Ono je sramota za drzavu, da sam predsednik ovakve vlast momentalno bih dao ostavku. Ali nece Nikolic osladile su mu se pare, milionce svaki mesec, sto da ne sedi u fotelji... a ovaj Vucic samo smanjuje plate i penzije a svi znamo da radi honorarno na 10 mesta od kojih vuce nekoliko miliona dinara... sta on pominje svoju platu ministarsku, on radi HONORARNO na desetine MESTA! Sramota! IdEM ODAVDE ZA NEKOLIKO GODINA.

milan

pre 9 godina

Njega hapse, a ne diraju npr. vlasnika imperije Pink, koji drzavi duguje milione za neplaceni porez! A ne diraju ga jer mu je kum mladjahni komunista-kapitalista Vulin. Srbija zemlja cuda i nepravde!!!

student

pre 9 godina

OK, stoji da je policajac postupio po zakonu jer dečko nije imao ličnu kartu, ali privoditi dečka zbog toga i sviranja klarineta stvarno nema smisla. U krugu od 100 metara je sigurno bilo bar 5 osoba koje je trebalo legitimisati i proveriti i koji su opasniji po društvo nego ovaj dečko.

Клисура

pre 9 godina

Против сам малтретирања, сигурно, али ако полицајац легитимише, ваљда се треба показати лична карта или већ. Живим на западу, и овде се зна тј. прописано је где сме да се свира на улици, а где не. Не браним никога, али треба постојати ред. Луцерн, Швица, пре десетак дана, око 23 сата, један полицајац контролише бициклисту, а други стоји раширених ногу, са руком на футроли револвера, и шта сад? "Радикализам, фашизам, треба протерати", како прочитах у појединим коментарима. Казнили су лика што није имао ону шлем за бициклисте. Ето, био сам очевидац, радим као таксиста. На крају није смео да вози бицикл, већ је морао да га одгура.

Do sudnjega dana

pre 9 godina

Za policajca primaju (i) one koji na prijemnom predaju prazan papir. Provereno znam. Sve je ovo jos Slobina vlast, to je na zalost jedino tacno.

glomazno

pre 9 godina

evo mogu ja da vam odgovorim zasto su bas ovog uhapsili a ne one koje bi trebalo.
Ovaj i njemu slicni ne mogu i nece da uzvrate, pa su samim tim laka meta. Da te vidim da probas da uhapsis dilera ili navijaca, pa taj ce da ti uzvrati a i ne samo on, nego i onaj za koga radi...a taj je verovatno jedan od nadredjenih ovom panduru sto hapsi. Eto tako funkcionise nasa milicija. Za to smo valjda glasali?

Antigona

pre 9 godina

Pored silnih lopova, nezakonitih milionera i onih koji su na svaki nacin ojadili gradjan(k)e Srbije, policajci hapse uličnog svirača... Šta zna kratko podšišani primitivni policajac šta je džez. Živeo džez!!

@Pasha

pre 9 godina

E Pasha, pa što ne uradiš? Zato što nisi siromašan kao crkveni miš i imaš šta da jedeš i ne moraš da sakupljaš "sekundarne sirovine" da bi živeo.
Ne brini se, kada bi bio toliko siromašan koliko su oni imao bi i ti potpuno jednak tretman, garant.

Cica

pre 9 godina

Sto ne uhapsi onog sto u centru Kragujevca popravlja motorne testere? Izadje ispred radnje pa struze li struze. Inspekcija mora da je gluva pored toga sto je i slepa... Kad mi je dete bilo malo, nisam mogla da je lako uspavam od buke.

koba

pre 9 godina

Samo stotinjak metara od ovog mesta dilerise se svim vrstama droga totalno nesmetano. Nikad nisam video policijsku patrolu u Cuburskom parku da radi svoj posao.

BP

pre 9 godina

Ama moze da svira i Mocartov rekvijem, ali ako to radi na mestu gde nije dopustenio - pravac bajbok.
Koliko znam, postojao je konkurs za tacno odredjene lokacije za ovu vrstu delatnosti i ne znam sta tu nije jasno.
Naime, ne radi se uopste o tome da li je ovaj svirao, a onaj prodavao DVD, rezani duvan ili kisobrane i gace, nego se radi o PRINCIPU!
To se narocito odnosi na one koji nece da pokazu dokumenta policiji.

Bot mašina

pre 9 godina

Drago mi je sto vidim da su mere za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije dale svoje prve rezultate, sada osecam da je nasa zemlja na pravom putu, na putu ka porodici evropskih naroda, gde joj je oduvek bilo i mesto!

milenko

pre 9 godina

hahahaha prava borba protiv korupcije i kriminala,nema sta ahahahaha napredno,napredno....ja nemogu da verujem svojim ocima sta sam upravo procitao...pa ljudi moji ima li granice kod ovih vadikala???!!!!

zoran j.

pre 9 godina

to milicijo moja... udriiii bandu

borbu protiv organizovanog kriminala vidimo na svakom koraku

ovo je verovatno nastavak akcije protiv organizovanih uličnih svirača

Realno

pre 9 godina

Sa nestrpljenjem ocekujem konferenciju za stampu na kojoj ce ministar unutrasnjih poslova sa mukom da suzdrzava suze, a premijer da nas, u pauzama izmedju teskih uzdaha, obavesti da je opstina Vracar ponovo sigurno mesto za zivot...

Dusan SF

pre 9 godina

"
Vi novinari kako kod znate saznajte kako se ovaj kre*en od policajca zove, a mi Vračarci, sad kad znamo kako izgleda, svaki put kad ga vidimo častićemo ga. Verbalno, razume se.
"
To se zove gradjanska inicijativa. Srecno ako uspe u Srbiji.

Aca

pre 9 godina

Ko god zaradjuje na ulici radi sto mora ili sto hoce. Zajednicko je za sve da uzimaju novac i ne placaju porez. Moj komsija svi ga zale kao sitotinja izbeglica ostao bez icega pa prodavao na kalenic pijaci, sada ima po jednu tezgu na svakoj beogradskoj pijaci i svercuje. Vozi nov auto on i zena, jednostavno covek uziva, a mnogi misle kako je on jadan.

rADNIK

pre 9 godina

Kako to, a dilera droge preko puta nije primetio i ne primcuje ni on ni njegove kolege. Hrabar policajac nema sta?. Prava borba protiv kriminala i korupcije.

SAŠA FRANKFURT

pre 9 godina

Policija bolje da radi svoj posao, npr. Krimose da hvata, il nek se pozabave sa raznim Armijama koje defiluju Srbijom (ah da, to ne interesuje političare, tako da nije "strašno") Neka ste vi njega uhapsili onako junački, našao čovek tamo leba da zarađuje, e pa neće da može:-)

bole me dlanovi, pa ne aplaudiram

pre 9 godina

Posto verovatno nije imao/nije hteo da pokaze dokumenta, sproveden je u stanicu.
Policija je u ovom slucaju pokazala visokoprofesionalnu ozbilnost i privela ovog kriminalca zbog teskog krivicnog dela: sviranja dzeza! Kako su neki pred izbore vikali: Svom snagom protiv kriminala!
A sad aplauz za dr.ministra!

shebek

pre 9 godina

Nema zezanja kod ace malog cetnickog vojvode.....
da li znate koliko je taj ulicni svirac podrivao nasu ekonomiju...do nesagledivih razmera
hahahaha

Gulamfer

pre 9 godina

A PDV? Muzicar-sivoekonomist, ocekujem veceras obracanje seikovog prijatelja kako je presecen jos jedan udar na stabilno-uzdrmani budzet.

iznogud

pre 9 godina

Niko ne sme da vas bije, osim vase i nase milicije!!!
Zar ovo nije prokoracenje u upotrebi sile? Hapse mladica zbog dzeza, a iza coska se valja gudra i koks...naravno to nije problem, jer drotovi dobijaju deo. Pazi sad kad me uhapse zbog komentara... cenzura bato!

Milan Krstic

pre 9 godina

A ima li nekoga ko zna celu pricu? Ili od svog jada i besa izvlacimo zakljucke samo na osnovu ovoga sto se vidi...a sta ako je pre toga bio jos neki dogadjaj,ne mora da znaci ali sta ako je bio...olako se krece sa pljuvacinom a ni sami nismo sigurno sta se desilo...

ludnica

pre 9 godina

E jadna policijo, hapsite lopove koji su na svakom koraku u centru Beograda.Hapsite tkzv."prosjake" koji nasrću i napadaju ako ih odbiješ. Nisam iz Beograda ali kada prođem Knez-Mihailovom osećam se veoma nesigurno. Pre neko veče u garaži "Obilićev venac" lopovi su mi obili auto i iz gepeka izvadili kofer sa stvarima i službenu torbu. Jadno. U isto vreme devojci na nekom drugom nivou razbili staklo na kolima pošto je bilo zatamljeno pa nisu mogli dobro da vide. Možda je bilo još, ali vlasnici sigurno bezbrižno sedeli u nekom kafiću ne sluteći da garažom haraju bande. Pozvali smo policiju koja se jedva udostojila da dođe, načinili su zapisnik i uputili nas u policijsku stanicu ako hoćemo da pišemo prijavu. Još iz razgovora smo osetili da je to uzalud, ali sam iz inata otišla da prijavim krađu. Tek tamo razočaranje. To je policijska stanica u centru grada, a kada smo dočekali pospanog inspektora (pošto je tada već bijo oko 1h posle ponoći) ušli smo u kancelariju koja je bila sva u neredu, smrdljiva, prljava, sramota da pogledaš. Pošto mi je pozlilo suprug mi je dao lekove a vode nema, prazan balon. Ispektor me uputio da odem do WC-a kojeg je bi sramota pogledati. Pravite "Begrad na vodi", a radite u smradu. Da li taj šef policije vidi to? ...I naravno da mi je i ovaj službenik rekao da sve to džabe pišemo. Reklame "Beograd siguran grad" su laž. Pre bi odgovaralo "Beograd grad kriminala i lopova". Hvatajte lopove, pustite decu neka sviraju.

Gradjanin

pre 9 godina

"Normalno", dok predsednik drzave zaposljava muza od svoje "savetnice" (mozete misliti koji joj je opis radnog mesta, kad svi znamo tvrdoglavost Tomislava Nikolica, "jako je slusa").
Lepo rece jedan komentar - rupcaga od tzv. drzave.

baker

pre 9 godina

Vi novinari kako kod znate saznajte kako se ovaj kre*en od policajca zove, a mi Vračarci, sad kad znamo kako izgleda, svaki put kad ga vidimo častićemo ga. Verbalno, razume se.

Milan

pre 9 godina

Kad je pogresan Instrument izabrao.Da je duvao u frulu Toma-Diploma bi se nasao na mestu. Kolce krenulo, tomovacom se nazdravlja, a policajac (citaj: milicioner) koji bi nesto pokusao otpusten sa posla zbog ugrozavanja nacionalnih interesa!!!

srbija

pre 9 godina

Svakim danom sve vise zelim da napustim ovo leglo losih ljudi koji jasu na svojim zlatnim konjima u nasu propast. Dzaba pisemo treba nesto da uradimo. Ljudi na snimku su samo gledali I pricali, od toga nema nista

Beogradjanin

pre 9 godina

Eee sugradjani pa nije on uhapsen zbog policajca vec zato sto je dobio nalog nekakvog "visokorangiranog mozga" koji je verovatno dosao iz neke selendre (i zivi tu u komsiluku u velikom drzavnom stanu) i ovaj dzez mu remeti dusevni mir, pijaca ne jer ga podseca na vasare pa je s toga i dao naredbu da uhapse ovog dzez muzicara.

mup leglo gluposti

pre 9 godina

Ove godine ode moj drug da kupi klopu u fast food 17h na biciklu full biciklisticka oprema kaciga,spd kad mu padnur trazi Lk !!!! drugar objasni situaciju jos mu kaze da zivi u blizini i da moze sa njim do kuce brdjanin krene da izlazi iz auta govori da mora sa njima, drug da gas i zapali mu.

Никола

pre 9 godina

Гледао сам и слушао момка са кларинетом. Лепо свира и врло се пристојно понаша. Ово је тужан дан за полицију.

bruka

pre 9 godina

Ovi nazadnjaci bi trebalo da znaju da narod trpi svasta ali se u njemu skuplja bes od nemoci i bahatosti svih koji ga ugrozavaju na dnevnom nivou. I kad jednom to pukne ima da radi motka, i to zna se kakva.
A taj dan se blizi, samo neka nastave ovako...

JohnyJ

pre 9 godina

Panduri ili imaju previse zaposlenih pa ne znaju sta sa njima da rade ili im smeta dzez....hmmm, mozda ipak i jedno i drugo.... sramota u svakom slucaju. (Sima kosmos, 19. septembar 2014 17:13)

Kad sam bio u Beogradu letos sokiralo me koliko ima divljanja na motorima i u raznim dzipovima i besnim kolima i u samom centru grada. Ulicne trke od Slavije do Terazija, a nigde policajca da to spreci, pre svega OPASNO je.

Eto sad vidim gde su, hapse dzezere po Kalenicu...

PS A tek divljanje blizu Usca, ludilo.

..kad malo selo nema džez orkestar...

pre 9 godina

Policajci, komandiri, gradski političari i odbornici, očigledno nisu gledali film: "Мы из джаза" [Mi iz džeza].

#sramotaZAsrbiju

pre 9 godina

jel ne moze lepo da se kaze ovde je zabranjeno svirati molim vas da vise ne svirate ovde, pa sledeci put lepo kazna a ne odma lisice, nije covek kriminalac. cak i ako se neko zalio na buku i zabranjeno valjda prvo ide opomena, onom ko opljacka prodavnicu idu lisice gospodo glupavi milicajci

Logic

pre 9 godina

Molim obaveštenje na koje kao građanin koji plaća porz i poštuje propise, imam pravo:
1. Koja mesta u gradu su dozvoljena za svirku?
2. Jesu li takva mesta obeležena i na koji način?
3. Jesu li "nedozvoljena" mesta obeležena i na koji način?
I, konačno, pitanje koje spada u svirku druge vrste: da li je dozvoljeno komunalnim policajcima da na ulici,svome radnom mestu, dok budno motre potencijalne prekršioce reda, glabaju sendviče, burek, pogačice... pozdravljaju jedni druge pominjanjem intimnih delova majke?
Iskreno, razumem ih kad okreću glavu od zavisnika koji serbez u po bela dana
potrebljava špric - može da bude opasno ako se umešaju, ali ne mogu da im oprostim onaj doručak i rečnik na njihovom radnom mestu.

Dokle bre vise?

pre 9 godina

Nasa policija samo se voza okolo i pretresa i legitimise sitne ribe i klincadiji lupa samare i trenira strogocu, kad ce da pocnu vise da jure prave kriminalce?

Super Hik

pre 9 godina

Ovo su nasa Turbo, Giga, Sega, Mega, Super sluzbena lica u svom 'elementu': udri, hapsi, maltretiraj sirotinju, sav siroti narod. I pomozi da se tim jadnicima otme i zadnja para, kako bi burazeri po upravama, direktoratima, birioma, agencijama, .... , imali po 300-400-700 hiljada plate.

vk

pre 9 godina

Napredna policija trenira strogocu, posto prave kriminalce ne smeju da hapse. Pa nece valjda Seik da gleda neke tamo svirace u gradu koji je kupio. A i porez mora da se placa! Da se vrate krediti koje je neko tamo uzeo u nase ime a da nas nije ni pitao, niti odgovarao zbog toga sto su isti pokradeni. Ovaj bolje da se odmah uclani u SNS i nadje posao u nekoj Nemackoj firmi za 200 evra mesecno, vreme je da Srbija radi, a ne tu nesto da svira!

Crven fesić nano ...

pre 9 godina

Pa realno!!! Jazz-eri sa Kalenića su veća opasnost od, na primer, novopazarskih Zukorlićevih uniformisanih jastrebova. Bože dragi ...

repertoar

pre 9 godina

Treba promeniti zakon ako je ovo prekrsaj za hapsenje. U protivnom policija revnosno hapsi od najmanjih prema najvecim prekrsajima(ako ostane vremena za najvece). Kakve veze ima repertoar sviraca? Da li je vise ilegalno svirati muziku Seke Aleksic i da li to zvaci da bi za pesme Ere Ojdanica bila primerena smrtna kazna? Snobovi coveku mogu ogaditi i Dzez.

Vlada

pre 9 godina

Dno dna! Naivno se poradovah pre par godina uvođenju komunalne policije, ali naravno da se kod nas svaka dobra ideja izostane. Dokle bre vise selektivnosti i bahacenja? Kad treba da se reši problem buke, smeća, aerodromskih taksista - lešinara, ili biznismena udžbenicima u Kosovskoj nema ih nigde,kad se nadjemo čovek koji je sam i pokušava da preživi, eto junaka... Dokle bre vise, gde vam.je granica obraza koga nemate!!!

Sima kosmos

pre 9 godina

Panduri ili imaju previse zaposlenih pa ne znaju sta sa njima da rade ili im smeta dzez....hmmm, mozda ipak i jedno i drugo.... sramota u svakom slucaju.

Ale

pre 9 godina

Bravo, tako treba, to su pravi kriminalci! Sve pohvale miliciji na tako profesionalnom i hrabrom potezu u sluzbi ocuvanja reda i zakona. Zahvalimo im se pesmom!

uzas

pre 9 godina

Skandalozno!! Tim ljudima treba grad jos da placa jer ulepsavaju sumorne beogradske ulice, a ne da ih hapsi! Nadam se da ce policajac biti suspendovan, ako se ispostavi da nije imao osnova da uhapsi tog momka!

Milutin

pre 9 godina

Eh svasta, a na Kalenicu kao i na svim ostalim gradskim pijacama je inace sve ostalo na svom mestu, cisto, mirisljavo... A nasao se neki da na nedozvoljenom mestu svira dzez. Ljudi, grad je prljav, izlepljen i musav a vi hapsite dzezera kod Kalenica?! Imate li neke prioritete, kriterijume, svest, savest? Pogledajte malo okolinu kod Cvetka (valjda znate gde je ta pijaca?) Vikendom posebno. Pa sta je ono? Znam da je siromastvo i sve ali ono sa parama veze nema. Gradjanska svest je na apsolutnoj nuli. Tuzan sam dok gledam svoj grad u tom izdanju.

sumorni

pre 9 godina

Ko te terao da sviraš džez, kad svi znamo čiji je džez...

Da si svirao Kaljinku, niko te ne bi ni pipnuo.

Žalim brate, Srbija tako funkcioniše.

Li Osvald

pre 9 godina

Naši hrabri policajci...za velike plate treniraju strogocu i (ne)obucenost na slabim i nemocnim ljudima...sramno ! A neke kafice iz straha zaobilaze u širokom luku! A Nemci nas tretiraju kao demokratsku zemlju...

Slovenac, dugogodišnji ćitalac

pre 9 godina

Poćelo je poćelo! Sad da ukebaju sve one, koji sviraju k..... po kancelarijama - bolje od antibirokratske revolucije! Dobro, da postoju B92! Svaki put me nasmejete!:)

bgd

pre 9 godina

Pa kad nije lepo prodavao drogu ispred škole, izbo vršnjaka nožem u tri ujutru, pljačkao menjačnice, šarao po vagonima BgVoza, lomio stajališta GSP-a.. onda ga ne bi priveli.

Ali da sviraš džez, e to, bato, neće da može!

Natasa

pre 9 godina

Kad tako neko posalje tekst, slike i video, a ne zna se zaista razlog zasto je osoba privedena. Procitajte malo zakone i vidite sta se desava ako neko nema licnu kartu. Ovo nema veze sa sviranjem dzeza, ali dobro, drustvene mreze su stvorene za informacije ali i dezinformacije.

cvrčak

pre 9 godina

I treba, ide zima...ništa nije naučio iz basne o cvrčku i mravu...ovo je ozbiljna država...ne može neki tamo da svira neke jeze dok ljidi marljivo rade na pijaci. Drugo jaze je izdajnička muzika! Da vidim tog pandura da priđe nekom splavu posle 76 žalbi od strane građana na glasnu muziku...ne sme!

rorry

pre 9 godina

Nema zezanja sa nasom policijom.. Ulicni svirac podriva privredu, a jos ako svira dzez, onda smo i u budzetskom deficitu..

Ovog sto apsi poslati na nagradni odmor medju Delije i Grobare..

Pasha

pre 9 godina

A od prosjaka oko Kalenca i u Nevesinjskoj ne moze da se zivi. Da ne govorim o skupljacima sekundarnih sirovina koji voze motokultivatore, a na prokolici sede po njih nekoliko.
Kada bih to ja uradio, policija bi me na licu mesta iskljucila iz saobracaja i kaznila.
Ispada da smo diskriminisani u sopstvenoj drzavi, a policija trenira strogocu na mirnim gradjanima.
A zasto ne privedu "svirace" ispred opstine Vracar koji su neverovatno dosadni i prosto napadaju svatove.

Bojko

pre 9 godina

A generali policije mogu da sklanjaju kazne i da bude nikom nista a onda nam dodju ovi ispod njih da maltretiraju nas male i nebitne... Sramota kakva nam je policija koja je nekulturna i bahata ali im niko ne moze nista...

moi

pre 9 godina

Kako su samo efikasni!!! Da ne poveruje covek da se to desava u Srbiji... jos samo da je meta neko ko zasluzuje lisice, pa dobili bi aplauz.

goran

pre 9 godina

Ako je razlog za ovakav postupak policije opravdan, analogijom možemo zaključiti da svi oni prosjaci po gradu i perači prozora na semaforima rade legalni posao za na to predviđenom mestu, jer njih dosad nisam video da neko tera ili, ne daj bože, hapsi

popeye

pre 9 godina

Подршка раду озбиљне државе и њених служби на сузбијању организованог криминала и корупције! Има да се зна бре ко где може да свира...
шифра: а покрадене милијарде (EUR, $, CHF)....

Boki

pre 9 godina

Tako je policijo,dok se po skolskim dvoristima diluje droga u sred dana,vi hapsite opasne kriminalce sa saksofonom.
Ili mozda nisu hteli da se tale...

lena

pre 9 godina

...jadni ulicni sviraci...da je svirao Cecu, Seku, Persu i sl, bolje bi prosao...ovako nesto iole prisojno, odmah u zatvor...a i nema fiskalnu kasu a tako "DOBRO ZARADJUJE"....

Leblebija

pre 9 godina

Srbija konacno moze mirno da spava...

Sramota je blaga rec za ovo...bodu se, pucaju, voze pijani, reketiraju, diluju, prete, maltretiraju, urlaju u svim gradovima u svako doba dana i noci, a ovi nasli da hapse ulicnog sviraca...Stvarno nemam reci.

zli volšebnik

pre 9 godina

Tako se to radi u uređenoj,naprednoj i razvijenoj zemlji!Ne može da se svira na mestima koja za svirku nisu predviđena,i tačka.Sad da ga rebnu jedno pet ili šest godina,jer je uznemiravao pučanstvo poznato po istančanom muzičkom ukusu.Sve pohvale za ministra doktora megatrend nauka Stefanovića i policiju koja se ovako obračunava sa kriminalcima i probisvetima.Živela Srbija,bre!

Neki

pre 9 godina

Sramota od ove drzave! Decko koji svira i nikoga ne ugrozava remeti javni red i mir, a huligani koji divljaju u svako doba dana i noci, njih policija nikako da uhapsi sa sve lisicama. Ulicni sviraci su u celom svetu simboli grada i cenjeni su, a kod nas se nista zivo vise ne ceni osim divljastva i lopovluka i naravno turbo folka. Da je svirao neku numeru od "zvezda granda" verovatno bi se ovaj lik od pol(u)icajca uziveo u pesmu, pa bi ga jos i "pogodila" jer nema pancir na sebi!

Izdajnik

pre 9 godina

to je ta Srbija, to je ta policija... a nemaju m**a da uhapse kriminalce al zato nas postene i obicne gradjane maltretiraju kao da smo stoka ...vreme je za USTANAK!

sloboda pobeđuje uvek

pre 9 godina

Ja pamtim malo duže... ovakve metode, kada policija reaguje bez povoda i potrebe, su svojstvene za situacije kada predstoje krupni društveni lomovi pa vlast kako bi predupredila bunt naroda postupa bezrazložno surovo i primenjuje svoj autoritet bez ikakve potrebe - sve da bi se narod odnosno stanovništvo (mi smo samo stanovništvo, nismo narod, jer narod ima suverenitet nad vlašću a mi ga nemamo tj vlast je domaća okupaciona sila) izgubilo volju i ideju da se suprotstavlja vlasti. U žargonu se ovo naziva i treniranje strogoće ali je svejedno stari komunističko udbaški manir upravljanja kriznim situacijama.
Nerviraju me ovakve stvari, ne pada mi napamet da izigravam narodnog heroja ali se uvek obradujem kad se setim kako je prošao Čaušesku... zato gospodo policajci, hapsite i rokajte što žešće kako biste izazvali što žešću reakciju koja će se na kraju ove tužne balade vama ipak olupati o glavu jer narod više zaista nema šta da izgubi.

Pavle

pre 9 godina

Policajac je definitivno prenaglio sa lisicama,ukoliko momak nije bio drzak ili slicno.Medjutim koliko znam,obaveza svakog punoletnog gradjanina je da nosi sa sobom licnu kartu.Dakle,momak je to morao da nosi sa sobom kada je vec isao da svira.

simulak

pre 9 godina

Isto tako je i u EU. Lemaju te cim malo zasviras.... Sta nas sve ceka pod ovom divnom vladom. Narod bi trebalo da zahteva ostru kaznu za ovog "milicionera"

Aca

pre 9 godina

Sto ne hapsite one horde sto tumaraju nocu po parkovima, piju, urlicu, galame, ne moze covek da odmori i da spava, kad pozoves nista, po celu noc galama iz vece u vece i niko da reaguje, sramota za policiju, sramota!

bgd

pre 9 godina

Pa kad nije lepo prodavao drogu ispred škole, izbo vršnjaka nožem u tri ujutru, pljačkao menjačnice, šarao po vagonima BgVoza, lomio stajališta GSP-a.. onda ga ne bi priveli.

Ali da sviraš džez, e to, bato, neće da može!

Boki

pre 9 godina

Tako je policijo,dok se po skolskim dvoristima diluje droga u sred dana,vi hapsite opasne kriminalce sa saksofonom.
Ili mozda nisu hteli da se tale...

Sima kosmos

pre 9 godina

Panduri ili imaju previse zaposlenih pa ne znaju sta sa njima da rade ili im smeta dzez....hmmm, mozda ipak i jedno i drugo.... sramota u svakom slucaju.

Vlada

pre 9 godina

Dno dna! Naivno se poradovah pre par godina uvođenju komunalne policije, ali naravno da se kod nas svaka dobra ideja izostane. Dokle bre vise selektivnosti i bahacenja? Kad treba da se reši problem buke, smeća, aerodromskih taksista - lešinara, ili biznismena udžbenicima u Kosovskoj nema ih nigde,kad se nadjemo čovek koji je sam i pokušava da preživi, eto junaka... Dokle bre vise, gde vam.je granica obraza koga nemate!!!

sloboda pobeđuje uvek

pre 9 godina

Ja pamtim malo duže... ovakve metode, kada policija reaguje bez povoda i potrebe, su svojstvene za situacije kada predstoje krupni društveni lomovi pa vlast kako bi predupredila bunt naroda postupa bezrazložno surovo i primenjuje svoj autoritet bez ikakve potrebe - sve da bi se narod odnosno stanovništvo (mi smo samo stanovništvo, nismo narod, jer narod ima suverenitet nad vlašću a mi ga nemamo tj vlast je domaća okupaciona sila) izgubilo volju i ideju da se suprotstavlja vlasti. U žargonu se ovo naziva i treniranje strogoće ali je svejedno stari komunističko udbaški manir upravljanja kriznim situacijama.
Nerviraju me ovakve stvari, ne pada mi napamet da izigravam narodnog heroja ali se uvek obradujem kad se setim kako je prošao Čaušesku... zato gospodo policajci, hapsite i rokajte što žešće kako biste izazvali što žešću reakciju koja će se na kraju ove tužne balade vama ipak olupati o glavu jer narod više zaista nema šta da izgubi.

ludnica

pre 9 godina

E jadna policijo, hapsite lopove koji su na svakom koraku u centru Beograda.Hapsite tkzv."prosjake" koji nasrću i napadaju ako ih odbiješ. Nisam iz Beograda ali kada prođem Knez-Mihailovom osećam se veoma nesigurno. Pre neko veče u garaži "Obilićev venac" lopovi su mi obili auto i iz gepeka izvadili kofer sa stvarima i službenu torbu. Jadno. U isto vreme devojci na nekom drugom nivou razbili staklo na kolima pošto je bilo zatamljeno pa nisu mogli dobro da vide. Možda je bilo još, ali vlasnici sigurno bezbrižno sedeli u nekom kafiću ne sluteći da garažom haraju bande. Pozvali smo policiju koja se jedva udostojila da dođe, načinili su zapisnik i uputili nas u policijsku stanicu ako hoćemo da pišemo prijavu. Još iz razgovora smo osetili da je to uzalud, ali sam iz inata otišla da prijavim krađu. Tek tamo razočaranje. To je policijska stanica u centru grada, a kada smo dočekali pospanog inspektora (pošto je tada već bijo oko 1h posle ponoći) ušli smo u kancelariju koja je bila sva u neredu, smrdljiva, prljava, sramota da pogledaš. Pošto mi je pozlilo suprug mi je dao lekove a vode nema, prazan balon. Ispektor me uputio da odem do WC-a kojeg je bi sramota pogledati. Pravite "Begrad na vodi", a radite u smradu. Da li taj šef policije vidi to? ...I naravno da mi je i ovaj službenik rekao da sve to džabe pišemo. Reklame "Beograd siguran grad" su laž. Pre bi odgovaralo "Beograd grad kriminala i lopova". Hvatajte lopove, pustite decu neka sviraju.

vk

pre 9 godina

Napredna policija trenira strogocu, posto prave kriminalce ne smeju da hapse. Pa nece valjda Seik da gleda neke tamo svirace u gradu koji je kupio. A i porez mora da se placa! Da se vrate krediti koje je neko tamo uzeo u nase ime a da nas nije ni pitao, niti odgovarao zbog toga sto su isti pokradeni. Ovaj bolje da se odmah uclani u SNS i nadje posao u nekoj Nemackoj firmi za 200 evra mesecno, vreme je da Srbija radi, a ne tu nesto da svira!

Realno

pre 9 godina

Sa nestrpljenjem ocekujem konferenciju za stampu na kojoj ce ministar unutrasnjih poslova sa mukom da suzdrzava suze, a premijer da nas, u pauzama izmedju teskih uzdaha, obavesti da je opstina Vracar ponovo sigurno mesto za zivot...

Leblebija

pre 9 godina

Srbija konacno moze mirno da spava...

Sramota je blaga rec za ovo...bodu se, pucaju, voze pijani, reketiraju, diluju, prete, maltretiraju, urlaju u svim gradovima u svako doba dana i noci, a ovi nasli da hapse ulicnog sviraca...Stvarno nemam reci.

koba

pre 9 godina

Samo stotinjak metara od ovog mesta dilerise se svim vrstama droga totalno nesmetano. Nikad nisam video policijsku patrolu u Cuburskom parku da radi svoj posao.

glomazno

pre 9 godina

evo mogu ja da vam odgovorim zasto su bas ovog uhapsili a ne one koje bi trebalo.
Ovaj i njemu slicni ne mogu i nece da uzvrate, pa su samim tim laka meta. Da te vidim da probas da uhapsis dilera ili navijaca, pa taj ce da ti uzvrati a i ne samo on, nego i onaj za koga radi...a taj je verovatno jedan od nadredjenih ovom panduru sto hapsi. Eto tako funkcionise nasa milicija. Za to smo valjda glasali?

Bot mašina

pre 9 godina

Drago mi je sto vidim da su mere za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije dale svoje prve rezultate, sada osecam da je nasa zemlja na pravom putu, na putu ka porodici evropskih naroda, gde joj je oduvek bilo i mesto!

Super Hik

pre 9 godina

Ovo su nasa Turbo, Giga, Sega, Mega, Super sluzbena lica u svom 'elementu': udri, hapsi, maltretiraj sirotinju, sav siroti narod. I pomozi da se tim jadnicima otme i zadnja para, kako bi burazeri po upravama, direktoratima, birioma, agencijama, .... , imali po 300-400-700 hiljada plate.

goran

pre 9 godina

Ako je razlog za ovakav postupak policije opravdan, analogijom možemo zaključiti da svi oni prosjaci po gradu i perači prozora na semaforima rade legalni posao za na to predviđenom mestu, jer njih dosad nisam video da neko tera ili, ne daj bože, hapsi

rADNIK

pre 9 godina

Kako to, a dilera droge preko puta nije primetio i ne primcuje ni on ni njegove kolege. Hrabar policajac nema sta?. Prava borba protiv kriminala i korupcije.

Aca

pre 9 godina

Sto ne hapsite one horde sto tumaraju nocu po parkovima, piju, urlicu, galame, ne moze covek da odmori i da spava, kad pozoves nista, po celu noc galama iz vece u vece i niko da reaguje, sramota za policiju, sramota!

zli volšebnik

pre 9 godina

Tako se to radi u uređenoj,naprednoj i razvijenoj zemlji!Ne može da se svira na mestima koja za svirku nisu predviđena,i tačka.Sad da ga rebnu jedno pet ili šest godina,jer je uznemiravao pučanstvo poznato po istančanom muzičkom ukusu.Sve pohvale za ministra doktora megatrend nauka Stefanovića i policiju koja se ovako obračunava sa kriminalcima i probisvetima.Živela Srbija,bre!

Izdajnik

pre 9 godina

to je ta Srbija, to je ta policija... a nemaju m**a da uhapse kriminalce al zato nas postene i obicne gradjane maltretiraju kao da smo stoka ...vreme je za USTANAK!

Neki

pre 9 godina

Sramota od ove drzave! Decko koji svira i nikoga ne ugrozava remeti javni red i mir, a huligani koji divljaju u svako doba dana i noci, njih policija nikako da uhapsi sa sve lisicama. Ulicni sviraci su u celom svetu simboli grada i cenjeni su, a kod nas se nista zivo vise ne ceni osim divljastva i lopovluka i naravno turbo folka. Da je svirao neku numeru od "zvezda granda" verovatno bi se ovaj lik od pol(u)icajca uziveo u pesmu, pa bi ga jos i "pogodila" jer nema pancir na sebi!

Do sudnjega dana

pre 9 godina

Za policajca primaju (i) one koji na prijemnom predaju prazan papir. Provereno znam. Sve je ovo jos Slobina vlast, to je na zalost jedino tacno.

shebek

pre 9 godina

Nema zezanja kod ace malog cetnickog vojvode.....
da li znate koliko je taj ulicni svirac podrivao nasu ekonomiju...do nesagledivih razmera
hahahaha

Pasha

pre 9 godina

A od prosjaka oko Kalenca i u Nevesinjskoj ne moze da se zivi. Da ne govorim o skupljacima sekundarnih sirovina koji voze motokultivatore, a na prokolici sede po njih nekoliko.
Kada bih to ja uradio, policija bi me na licu mesta iskljucila iz saobracaja i kaznila.
Ispada da smo diskriminisani u sopstvenoj drzavi, a policija trenira strogocu na mirnim gradjanima.
A zasto ne privedu "svirace" ispred opstine Vracar koji su neverovatno dosadni i prosto napadaju svatove.

zoran j.

pre 9 godina

to milicijo moja... udriiii bandu

borbu protiv organizovanog kriminala vidimo na svakom koraku

ovo je verovatno nastavak akcije protiv organizovanih uličnih svirača

..kad malo selo nema džez orkestar...

pre 9 godina

Policajci, komandiri, gradski političari i odbornici, očigledno nisu gledali film: "Мы из джаза" [Mi iz džeza].

cvrčak

pre 9 godina

I treba, ide zima...ništa nije naučio iz basne o cvrčku i mravu...ovo je ozbiljna država...ne može neki tamo da svira neke jeze dok ljidi marljivo rade na pijaci. Drugo jaze je izdajnička muzika! Da vidim tog pandura da priđe nekom splavu posle 76 žalbi od strane građana na glasnu muziku...ne sme!

Gulamfer

pre 9 godina

A PDV? Muzicar-sivoekonomist, ocekujem veceras obracanje seikovog prijatelja kako je presecen jos jedan udar na stabilno-uzdrmani budzet.

sumorni

pre 9 godina

Ko te terao da sviraš džez, kad svi znamo čiji je džez...

Da si svirao Kaljinku, niko te ne bi ni pipnuo.

Žalim brate, Srbija tako funkcioniše.

milenko

pre 9 godina

hahahaha prava borba protiv korupcije i kriminala,nema sta ahahahaha napredno,napredno....ja nemogu da verujem svojim ocima sta sam upravo procitao...pa ljudi moji ima li granice kod ovih vadikala???!!!!

rorry

pre 9 godina

Nema zezanja sa nasom policijom.. Ulicni svirac podriva privredu, a jos ako svira dzez, onda smo i u budzetskom deficitu..

Ovog sto apsi poslati na nagradni odmor medju Delije i Grobare..

Dusan SF

pre 9 godina

"
Vi novinari kako kod znate saznajte kako se ovaj kre*en od policajca zove, a mi Vračarci, sad kad znamo kako izgleda, svaki put kad ga vidimo častićemo ga. Verbalno, razume se.
"
To se zove gradjanska inicijativa. Srecno ako uspe u Srbiji.

Никола

pre 9 godina

Гледао сам и слушао момка са кларинетом. Лепо свира и врло се пристојно понаша. Ово је тужан дан за полицију.

Cica

pre 9 godina

Sto ne uhapsi onog sto u centru Kragujevca popravlja motorne testere? Izadje ispred radnje pa struze li struze. Inspekcija mora da je gluva pored toga sto je i slepa... Kad mi je dete bilo malo, nisam mogla da je lako uspavam od buke.

popeye

pre 9 godina

Подршка раду озбиљне државе и њених служби на сузбијању организованог криминала и корупције! Има да се зна бре ко где може да свира...
шифра: а покрадене милијарде (EUR, $, CHF)....

Bojko

pre 9 godina

A generali policije mogu da sklanjaju kazne i da bude nikom nista a onda nam dodju ovi ispod njih da maltretiraju nas male i nebitne... Sramota kakva nam je policija koja je nekulturna i bahata ali im niko ne moze nista...

Milan

pre 9 godina

Kad je pogresan Instrument izabrao.Da je duvao u frulu Toma-Diploma bi se nasao na mestu. Kolce krenulo, tomovacom se nazdravlja, a policajac (citaj: milicioner) koji bi nesto pokusao otpusten sa posla zbog ugrozavanja nacionalnih interesa!!!

moi

pre 9 godina

Kako su samo efikasni!!! Da ne poveruje covek da se to desava u Srbiji... jos samo da je meta neko ko zasluzuje lisice, pa dobili bi aplauz.

Li Osvald

pre 9 godina

Naši hrabri policajci...za velike plate treniraju strogocu i (ne)obucenost na slabim i nemocnim ljudima...sramno ! A neke kafice iz straha zaobilaze u širokom luku! A Nemci nas tretiraju kao demokratsku zemlju...

lena

pre 9 godina

...jadni ulicni sviraci...da je svirao Cecu, Seku, Persu i sl, bolje bi prosao...ovako nesto iole prisojno, odmah u zatvor...a i nema fiskalnu kasu a tako "DOBRO ZARADJUJE"....

baker

pre 9 godina

Vi novinari kako kod znate saznajte kako se ovaj kre*en od policajca zove, a mi Vračarci, sad kad znamo kako izgleda, svaki put kad ga vidimo častićemo ga. Verbalno, razume se.

Slovenac, dugogodišnji ćitalac

pre 9 godina

Poćelo je poćelo! Sad da ukebaju sve one, koji sviraju k..... po kancelarijama - bolje od antibirokratske revolucije! Dobro, da postoju B92! Svaki put me nasmejete!:)

Crven fesić nano ...

pre 9 godina

Pa realno!!! Jazz-eri sa Kalenića su veća opasnost od, na primer, novopazarskih Zukorlićevih uniformisanih jastrebova. Bože dragi ...

simulak

pre 9 godina

Isto tako je i u EU. Lemaju te cim malo zasviras.... Sta nas sve ceka pod ovom divnom vladom. Narod bi trebalo da zahteva ostru kaznu za ovog "milicionera"

JohnyJ

pre 9 godina

Panduri ili imaju previse zaposlenih pa ne znaju sta sa njima da rade ili im smeta dzez....hmmm, mozda ipak i jedno i drugo.... sramota u svakom slucaju. (Sima kosmos, 19. septembar 2014 17:13)

Kad sam bio u Beogradu letos sokiralo me koliko ima divljanja na motorima i u raznim dzipovima i besnim kolima i u samom centru grada. Ulicne trke od Slavije do Terazija, a nigde policajca da to spreci, pre svega OPASNO je.

Eto sad vidim gde su, hapse dzezere po Kalenicu...

PS A tek divljanje blizu Usca, ludilo.

Gradjanin

pre 9 godina

"Normalno", dok predsednik drzave zaposljava muza od svoje "savetnice" (mozete misliti koji joj je opis radnog mesta, kad svi znamo tvrdoglavost Tomislava Nikolica, "jako je slusa").
Lepo rece jedan komentar - rupcaga od tzv. drzave.

bole me dlanovi, pa ne aplaudiram

pre 9 godina

Posto verovatno nije imao/nije hteo da pokaze dokumenta, sproveden je u stanicu.
Policija je u ovom slucaju pokazala visokoprofesionalnu ozbilnost i privela ovog kriminalca zbog teskog krivicnog dela: sviranja dzeza! Kako su neki pred izbore vikali: Svom snagom protiv kriminala!
A sad aplauz za dr.ministra!

mup leglo gluposti

pre 9 godina

Ove godine ode moj drug da kupi klopu u fast food 17h na biciklu full biciklisticka oprema kaciga,spd kad mu padnur trazi Lk !!!! drugar objasni situaciju jos mu kaze da zivi u blizini i da moze sa njim do kuce brdjanin krene da izlazi iz auta govori da mora sa njima, drug da gas i zapali mu.

SAŠA FRANKFURT

pre 9 godina

Policija bolje da radi svoj posao, npr. Krimose da hvata, il nek se pozabave sa raznim Armijama koje defiluju Srbijom (ah da, to ne interesuje političare, tako da nije "strašno") Neka ste vi njega uhapsili onako junački, našao čovek tamo leba da zarađuje, e pa neće da može:-)

Logic

pre 9 godina

Molim obaveštenje na koje kao građanin koji plaća porz i poštuje propise, imam pravo:
1. Koja mesta u gradu su dozvoljena za svirku?
2. Jesu li takva mesta obeležena i na koji način?
3. Jesu li "nedozvoljena" mesta obeležena i na koji način?
I, konačno, pitanje koje spada u svirku druge vrste: da li je dozvoljeno komunalnim policajcima da na ulici,svome radnom mestu, dok budno motre potencijalne prekršioce reda, glabaju sendviče, burek, pogačice... pozdravljaju jedni druge pominjanjem intimnih delova majke?
Iskreno, razumem ih kad okreću glavu od zavisnika koji serbez u po bela dana
potrebljava špric - može da bude opasno ako se umešaju, ali ne mogu da im oprostim onaj doručak i rečnik na njihovom radnom mestu.

iznogud

pre 9 godina

Niko ne sme da vas bije, osim vase i nase milicije!!!
Zar ovo nije prokoracenje u upotrebi sile? Hapse mladica zbog dzeza, a iza coska se valja gudra i koks...naravno to nije problem, jer drotovi dobijaju deo. Pazi sad kad me uhapse zbog komentara... cenzura bato!

srbija

pre 9 godina

Svakim danom sve vise zelim da napustim ovo leglo losih ljudi koji jasu na svojim zlatnim konjima u nasu propast. Dzaba pisemo treba nesto da uradimo. Ljudi na snimku su samo gledali I pricali, od toga nema nista

Luzer

pre 9 godina

Kakav genijalan potez, kakva pamet i kreativnost, kakva koordinisana akcija, beskompromisna zaštita zakona i poretka, vrhunac operativne sposobnosti. Policija nije ni ovoga puta nasela. Znamo mi ko se krije iza nevinog lika i bezazlene muzike, a ustvariSve tajnih signali za obaranje narodne vlade koju guraju zlonamerni nevernici u Tominu diplomu. Antinarodni elemenati.

Beogradjanin

pre 9 godina

Eee sugradjani pa nije on uhapsen zbog policajca vec zato sto je dobio nalog nekakvog "visokorangiranog mozga" koji je verovatno dosao iz neke selendre (i zivi tu u komsiluku u velikom drzavnom stanu) i ovaj dzez mu remeti dusevni mir, pijaca ne jer ga podseca na vasare pa je s toga i dao naredbu da uhapse ovog dzez muzicara.

bruka

pre 9 godina

Ovi nazadnjaci bi trebalo da znaju da narod trpi svasta ali se u njemu skuplja bes od nemoci i bahatosti svih koji ga ugrozavaju na dnevnom nivou. I kad jednom to pukne ima da radi motka, i to zna se kakva.
A taj dan se blizi, samo neka nastave ovako...

Milutin

pre 9 godina

Eh svasta, a na Kalenicu kao i na svim ostalim gradskim pijacama je inace sve ostalo na svom mestu, cisto, mirisljavo... A nasao se neki da na nedozvoljenom mestu svira dzez. Ljudi, grad je prljav, izlepljen i musav a vi hapsite dzezera kod Kalenica?! Imate li neke prioritete, kriterijume, svest, savest? Pogledajte malo okolinu kod Cvetka (valjda znate gde je ta pijaca?) Vikendom posebno. Pa sta je ono? Znam da je siromastvo i sve ali ono sa parama veze nema. Gradjanska svest je na apsolutnoj nuli. Tuzan sam dok gledam svoj grad u tom izdanju.

#sramotaZAsrbiju

pre 9 godina

jel ne moze lepo da se kaze ovde je zabranjeno svirati molim vas da vise ne svirate ovde, pa sledeci put lepo kazna a ne odma lisice, nije covek kriminalac. cak i ako se neko zalio na buku i zabranjeno valjda prvo ide opomena, onom ko opljacka prodavnicu idu lisice gospodo glupavi milicajci

Dokle bre vise?

pre 9 godina

Nasa policija samo se voza okolo i pretresa i legitimise sitne ribe i klincadiji lupa samare i trenira strogocu, kad ce da pocnu vise da jure prave kriminalce?

uzas

pre 9 godina

Skandalozno!! Tim ljudima treba grad jos da placa jer ulepsavaju sumorne beogradske ulice, a ne da ih hapsi! Nadam se da ce policajac biti suspendovan, ako se ispostavi da nije imao osnova da uhapsi tog momka!

Ale

pre 9 godina

Bravo, tako treba, to su pravi kriminalci! Sve pohvale miliciji na tako profesionalnom i hrabrom potezu u sluzbi ocuvanja reda i zakona. Zahvalimo im se pesmom!

bob

pre 9 godina

E ko nam hapsi po gradu, razni bivsi cobani i seoske coskare iz najvecih vukoj**ina Srbije. Da je svirao turbo folk, mozda bi mu dao neki dinar sto je dobio ispod ruke da ne pise neku kaznu za pojas ili mobilni. I da pitam usput, dali nekog zaustavljaju svaki dan na Trosarini. Svako jutro " dobro jutro, redovna kontrola" . Kasnim redovno na posao ?

Draganac

pre 9 godina

A hoće li da hapse i one svirače po autobusima i trolama? Em se voze za dž em kao nešto sviraju - katastrofa od muzike, a bogami i od pogleda na "muzičare" - smrdljivi i prljavi...

PravdaNS

pre 9 godina

Žao mi je momka, on ovo nije zaslužio! A ovi idi*ti od policajaca su zaslužili da momentalno dobiju otkaz. Ovakvi idi*ti ni slučajno ne treba da rade u državnoj službi i da predstavljaju državu. Molim novinare da nas izveštavaju o daljem sledu događaja ovog policijskog debilizma.

stric iz tame (e.u.)

pre 9 godina

po ovoj fotografiji ne treba biti doctor da bi se zakljucilo da ovaj policajac "nije dobar iz glave". mup srbije bi trebao da povremeno podvrgava sve svoje pripadnike kontrolama psihologa.

student

pre 9 godina

OK, stoji da je policajac postupio po zakonu jer dečko nije imao ličnu kartu, ali privoditi dečka zbog toga i sviranja klarineta stvarno nema smisla. U krugu od 100 metara je sigurno bilo bar 5 osoba koje je trebalo legitimisati i proveriti i koji su opasniji po društvo nego ovaj dečko.

dzezer

pre 9 godina

pa sta ocekujete da pandur zna sta je dzez, oni su polupismeni imaju zavrsen po pola razreda srednje skole, da su pametni ne bi bili panduri.

Miroslav

pre 9 godina

Ako, treba da pocnu da sklanjaju i prosjake sa semafora, i iz najuzeg centra grada uopste, kao i dosadne i navalentne perace sofersajbni.

Lucia

pre 9 godina

Ko svira zlo ne misli, a ko hapsi nek' razmisli!Strasno,ruzno i tuzno za ovaj grad. Ovaj grad je imao dusu, a vi nameru da mu popravljate "imidz". Neoprostivo je to sto radite.

SrdjanSPb

pre 9 godina

Sada uporedite tu pricu sa ovom:
http://foxnewsinsider.com/2012/11/29/larry-deprimo-nypd-officer-buys-homeless-man-pair-of-boots-and-proves-hes-new-yorks-finest

Kao covek koji je odrastao na Vracaru u neko drugo vreme mogu da kazem jednu stvar: propali smo kao narod.
Nema vise onog sto nas je krasilo ranije: zajednistvo, medjusobno pomaganje i razumevanje...

repertoar

pre 9 godina

Treba promeniti zakon ako je ovo prekrsaj za hapsenje. U protivnom policija revnosno hapsi od najmanjih prema najvecim prekrsajima(ako ostane vremena za najvece). Kakve veze ima repertoar sviraca? Da li je vise ilegalno svirati muziku Seke Aleksic i da li to zvaci da bi za pesme Ere Ojdanica bila primerena smrtna kazna? Snobovi coveku mogu ogaditi i Dzez.

milan

pre 9 godina

Njega hapse, a ne diraju npr. vlasnika imperije Pink, koji drzavi duguje milione za neplaceni porez! A ne diraju ga jer mu je kum mladjahni komunista-kapitalista Vulin. Srbija zemlja cuda i nepravde!!!

Natasa

pre 9 godina

Kad tako neko posalje tekst, slike i video, a ne zna se zaista razlog zasto je osoba privedena. Procitajte malo zakone i vidite sta se desava ako neko nema licnu kartu. Ovo nema veze sa sviranjem dzeza, ali dobro, drustvene mreze su stvorene za informacije ali i dezinformacije.

*

pre 9 godina

Koliko ja shvatam iz ove price, on je uhapsen jer nije pokazao licnu kartu i to bi se desilo i da je svirao Cecu, Jecu ili sta god, mislim da ovo nema veze sa vrstom muzike. Osim toga, ulicnim sviracima se daje pisana dozvola da mogu da sviraju na ulici i u toj dozvoli pise i tacna lokacija u gradu, mozda on ni to nije imao. A mozda inace diluje drogu, a sviranje mu je samo paravan itd. Sa druge strane, postoji mogucnost da je policajac preterao bez razloga, ali na osnovu ovog teksta tesko je bilo sta zakljuciti.

Pavle

pre 9 godina

Policajac je definitivno prenaglio sa lisicama,ukoliko momak nije bio drzak ili slicno.Medjutim koliko znam,obaveza svakog punoletnog gradjanina je da nosi sa sobom licnu kartu.Dakle,momak je to morao da nosi sa sobom kada je vec isao da svira.

milovan

pre 9 godina

U nijednoj zemlji na svetu muzicare koji sviraju na ulici za novac ne hapse, samo su se nasli pametni policajci kod nas u Srbiji da uhapse ulicnog sviraca koji verovatno nema novca za hleb pa jadan izasao da odsvira nesto da zaradi koji dinar. Ono je sramota za drzavu, da sam predsednik ovakve vlast momentalno bih dao ostavku. Ali nece Nikolic osladile su mu se pare, milionce svaki mesec, sto da ne sedi u fotelji... a ovaj Vucic samo smanjuje plate i penzije a svi znamo da radi honorarno na 10 mesta od kojih vuce nekoliko miliona dinara... sta on pominje svoju platu ministarsku, on radi HONORARNO na desetine MESTA! Sramota! IdEM ODAVDE ZA NEKOLIKO GODINA.

Miloš

pre 9 godina

Jadna je država u kojoj je umetnost tretirana kao kriminal. Da neće možda ministar kulture da robija malo duže, ipak je on značajniji umetnik od ovog nesrećnog momka.

Antigona

pre 9 godina

Pored silnih lopova, nezakonitih milionera i onih koji su na svaki nacin ojadili gradjan(k)e Srbije, policajci hapse uličnog svirača... Šta zna kratko podšišani primitivni policajac šta je džez. Živeo džez!!

Aca

pre 9 godina

Ko god zaradjuje na ulici radi sto mora ili sto hoce. Zajednicko je za sve da uzimaju novac i ne placaju porez. Moj komsija svi ga zale kao sitotinja izbeglica ostao bez icega pa prodavao na kalenic pijaci, sada ima po jednu tezgu na svakoj beogradskoj pijaci i svercuje. Vozi nov auto on i zena, jednostavno covek uziva, a mnogi misle kako je on jadan.

komunizam nas je unistio

pre 9 godina

Policajac je postupio po Zakonu! Nemaš ličnu kartu ili ne zelis da je pokažeš, aj ti lepo sinko u stanicu da vidimo ko si ti u stvari !
(Milan, 19. septembar 2014 19:46)

"... da vidimo ko si ti u stvari..." Sta da vidis(vidite)? Iz kog razloga? Jel ucinio nesto protivzakonito? A da je doticni, umesto sto je svirao, pevao glasno? Da li i to potpada u remecenje javnog reda i mira? Ili da je pricao glasnije od ostalih?
Tebi je normalno da policija ide okolo i legitimise koga i kad hoce? Jel mozda uveden policijski cas?

lignjoslav

pre 9 godina

bio sam svedok hapsenja kuvara restorana na adi. to su uradili komunalci, jer je nahranio psa lutalicu, koji je vec dugo vremena tu, i dosta kuvara iz obliznjih restorana ga hrani. Razlog je bio da se taj pas valjao po pesku i ušao u vodu da se okupa, a pošto je taj kuvar poslednji ga hranio, oni su hteli njemu da napišu kaznu. Kada se čovek u neverici okrenuo uz komentar, kakva glupost, oni su mu stavili lisice kao najobičnijem kriminalcu. Kada je masa počela da glasno negoduje, oni su pozvali INTERVENTNU (EJ INTERVENTNU). izvukli su naravno najglasnijeg iz mase i napakovali mu sve što je bilo ko izgovorio i naravno obojicu ih odvezli u stanicu. Pored toga što su podigli prekršajne prijave, čak su ubacili i da je čovek bio u vidno alkoholisanom stanju. (a postoji gomila svedoka da to demantuje). Pa pored sve većih apsurda i gluposti za koje policajci mogu da te privode, uopšte im nije strano da patološki lažu u svojim zapisnicima. Mene kao svedoka je prosto zaprepastilo koliko su naveli neistinitih podataka u svom zapisniku, a mudro su i pri čitanju istog preskočili rečenicu "vidno alkoholisano stanje" jer je to bilo lako proveriti. Na žalost bahatost policije (čast dobrim policajcima koji su nadam se u većini) je jako teško iskoreniti. a slučaj hapšenja uličnog svirača je nedostatak svesti i potreba da se ispolji činjenica da su oni vlast.

BRANKO

pre 9 godina

E kada ovo bude cuo Palma ima odma da uhapsi ovog kre*ena od policajca zato sto ga nije pustio i dalje da svira ili mu je palma i naredio da ga uhapsi zbog toga sto nije svirao Betovena omiljenog Palminog sviraca, ko bi znao sta je tu po sredi, ali nesto ima trulo u ovoj RUPCAGI.

mup

pre 9 godina

Da smo mi normalan narod ovo nam se nebi ni desavalo. Normalan narod bi nasao po neki instrument koji ima u kuci, dosao bi masovno na Kalenic pijacu i zasvirao da se cuje do ministarsih kancelarija. Ako se bas i ne cuje, prosetao bi ulicama Beograda do zgrade vlde i odrzao bi jedan koncert otreznjenja i opasuljivanja za ove doktore sa kalemarskim kursevima.

Petar Petrovic

pre 9 godina

Ovo je sramota za drzavu Srbiju da policija hapsi mladica koji na ulici svira instrument da bi preziveo.Bolje da svira nego da se drogira i ide u pljacke.Zasto policija ne hapsi olos i kriminalce koji diluju drogu ispred njihovog "nosa"? Ni u jednoj zemlji policija ne hapsi ulicne svirace!Velika sramota !!!6

Nislija

pre 9 godina

setajuci po gradovima Srbije moguce je sresti veoma kvalitetne ulicne svirace koji po nekad odrze i prave male mini koncerte, sto je jako lepo i opustajuce i bolje da su sklonili one dosadne perace soferki, kojima kada das 10 din on te isprati pitanjem a sta da radim sa 10din. . .

neko iz mase

pre 9 godina

sta sa onima koji sa spustenim prozorima na kolima izludjuju gradjane sa ko zna koliko decibela.po pravilu uvek nekim neukusom.za nasu vlast i policiju svi smo jednaki al su neki ipak jednakiji...

agronom

pre 9 godina

Čudiš se, građanska Srbijo? Pa gde ste vi videli policajca-građanina? Ili popa-građanina? To i ne možete doznati sedeći u kafiću, ali verujte onom koji je radni vek proveo radeći u selima, tačno se zna iz kojih se sela regrutuju popovi, iz kojih policajci. Jedino, nikad ne saznadoh ko ih usmerava. Možda je i bolje, jer sve je isto kao i 1945.

Milan Krstic

pre 9 godina

A ima li nekoga ko zna celu pricu? Ili od svog jada i besa izvlacimo zakljucke samo na osnovu ovoga sto se vidi...a sta ako je pre toga bio jos neki dogadjaj,ne mora da znaci ali sta ako je bio...olako se krece sa pljuvacinom a ni sami nismo sigurno sta se desilo...

Puškin

pre 9 godina

U prvi mah sam pomislio, poštovana gospodo, da je ovaj momak žvrljao i škrabao po nekoj čistoj i urednoj fasadi u nekoj od naših urednih i čistih ulica, pa ko rekoh - bdije se nad gradskom imovinom... kad ono - uhapsio uličnog muzičara koji svira dobru i lijepu muziku ...! Bilo me sram kad sam to vidio u novinama - koliko sutra moji prijatelji "s one strane grane" pitat će me što se to događa u Beogradu i da li je to uopšte istina. Ovo što se desilo toliko je nadrealno, da sam u jednom momentu pomislio da je u pitanju "skrivena kamera" ili tako nešto...Za ne povjerovati!

Клисура

pre 9 godina

Против сам малтретирања, сигурно, али ако полицајац легитимише, ваљда се треба показати лична карта или већ. Живим на западу, и овде се зна тј. прописано је где сме да се свира на улици, а где не. Не браним никога, али треба постојати ред. Луцерн, Швица, пре десетак дана, око 23 сата, један полицајац контролише бициклисту, а други стоји раширених ногу, са руком на футроли револвера, и шта сад? "Радикализам, фашизам, треба протерати", како прочитах у појединим коментарима. Казнили су лика што није имао ону шлем за бициклисте. Ето, био сам очевидац, радим као таксиста. На крају није смео да вози бицикл, већ је морао да га одгура.

Toliko

pre 9 godina

Obicnoj policiji ne pada napamet da se mesa u svoj posao sem kad ih bas pritisnu. Obzirom na deo grada, za ocekivati je da je neko sa "vezama" zvao jer mu sviraju pod prozorom.

BP

pre 9 godina

Ama moze da svira i Mocartov rekvijem, ali ako to radi na mestu gde nije dopustenio - pravac bajbok.
Koliko znam, postojao je konkurs za tacno odredjene lokacije za ovu vrstu delatnosti i ne znam sta tu nije jasno.
Naime, ne radi se uopste o tome da li je ovaj svirao, a onaj prodavao DVD, rezani duvan ili kisobrane i gace, nego se radi o PRINCIPU!
To se narocito odnosi na one koji nece da pokazu dokumenta policiji.

do re mi fa sol la si do!!!!!!!!!!!!!

pre 9 godina

Sramno! U Parizu sviraju i u metrou i na ulici i niko ih ne dira, nigde ih u svetu niko ne kažnjava, a u Srbiji ih hapse. I šta na ovo ima da kaže ministar Stefanović? Nulta tolerancija za ulične svirače? Borba protiv čega???????

@Pasha

pre 9 godina

E Pasha, pa što ne uradiš? Zato što nisi siromašan kao crkveni miš i imaš šta da jedeš i ne moraš da sakupljaš "sekundarne sirovine" da bi živeo.
Ne brini se, kada bi bio toliko siromašan koliko su oni imao bi i ti potpuno jednak tretman, garant.

Demokraticus romanus

pre 9 godina

Briljantno odradjen zadatak. Nema prostora za nered po ulicama. Jos i porez ne placaju....Samo hapsi i one koji se bude pri zadatku.

Demokraticus romanus

pre 9 godina

Briljantno odradjen zadatak. Nema prostora za nered po ulicama. Jos i porez ne placaju....Samo hapsi i one koji se bude pri zadatku.

Natasa

pre 9 godina

Kad tako neko posalje tekst, slike i video, a ne zna se zaista razlog zasto je osoba privedena. Procitajte malo zakone i vidite sta se desava ako neko nema licnu kartu. Ovo nema veze sa sviranjem dzeza, ali dobro, drustvene mreze su stvorene za informacije ali i dezinformacije.

Pavle

pre 9 godina

Policajac je definitivno prenaglio sa lisicama,ukoliko momak nije bio drzak ili slicno.Medjutim koliko znam,obaveza svakog punoletnog gradjanina je da nosi sa sobom licnu kartu.Dakle,momak je to morao da nosi sa sobom kada je vec isao da svira.

Aca

pre 9 godina

Ko god zaradjuje na ulici radi sto mora ili sto hoce. Zajednicko je za sve da uzimaju novac i ne placaju porez. Moj komsija svi ga zale kao sitotinja izbeglica ostao bez icega pa prodavao na kalenic pijaci, sada ima po jednu tezgu na svakoj beogradskoj pijaci i svercuje. Vozi nov auto on i zena, jednostavno covek uziva, a mnogi misle kako je on jadan.

Milan Krstic

pre 9 godina

A ima li nekoga ko zna celu pricu? Ili od svog jada i besa izvlacimo zakljucke samo na osnovu ovoga sto se vidi...a sta ako je pre toga bio jos neki dogadjaj,ne mora da znaci ali sta ako je bio...olako se krece sa pljuvacinom a ni sami nismo sigurno sta se desilo...

*

pre 9 godina

Koliko ja shvatam iz ove price, on je uhapsen jer nije pokazao licnu kartu i to bi se desilo i da je svirao Cecu, Jecu ili sta god, mislim da ovo nema veze sa vrstom muzike. Osim toga, ulicnim sviracima se daje pisana dozvola da mogu da sviraju na ulici i u toj dozvoli pise i tacna lokacija u gradu, mozda on ni to nije imao. A mozda inace diluje drogu, a sviranje mu je samo paravan itd. Sa druge strane, postoji mogucnost da je policajac preterao bez razloga, ali na osnovu ovog teksta tesko je bilo sta zakljuciti.

BP

pre 9 godina

Ama moze da svira i Mocartov rekvijem, ali ako to radi na mestu gde nije dopustenio - pravac bajbok.
Koliko znam, postojao je konkurs za tacno odredjene lokacije za ovu vrstu delatnosti i ne znam sta tu nije jasno.
Naime, ne radi se uopste o tome da li je ovaj svirao, a onaj prodavao DVD, rezani duvan ili kisobrane i gace, nego se radi o PRINCIPU!
To se narocito odnosi na one koji nece da pokazu dokumenta policiji.

sumorni

pre 9 godina

Ko te terao da sviraš džez, kad svi znamo čiji je džez...

Da si svirao Kaljinku, niko te ne bi ni pipnuo.

Žalim brate, Srbija tako funkcioniše.

Клисура

pre 9 godina

Против сам малтретирања, сигурно, али ако полицајац легитимише, ваљда се треба показати лична карта или већ. Живим на западу, и овде се зна тј. прописано је где сме да се свира на улици, а где не. Не браним никога, али треба постојати ред. Луцерн, Швица, пре десетак дана, око 23 сата, један полицајац контролише бициклисту, а други стоји раширених ногу, са руком на футроли револвера, и шта сад? "Радикализам, фашизам, треба протерати", како прочитах у појединим коментарима. Казнили су лика што није имао ону шлем за бициклисте. Ето, био сам очевидац, радим као таксиста. На крају није смео да вози бицикл, већ је морао да га одгура.

Miroslav

pre 9 godina

Ako, treba da pocnu da sklanjaju i prosjake sa semafora, i iz najuzeg centra grada uopste, kao i dosadne i navalentne perace sofersajbni.

Draganac

pre 9 godina

A hoće li da hapse i one svirače po autobusima i trolama? Em se voze za dž em kao nešto sviraju - katastrofa od muzike, a bogami i od pogleda na "muzičare" - smrdljivi i prljavi...

simulak

pre 9 godina

Isto tako je i u EU. Lemaju te cim malo zasviras.... Sta nas sve ceka pod ovom divnom vladom. Narod bi trebalo da zahteva ostru kaznu za ovog "milicionera"

bgd

pre 9 godina

Pa kad nije lepo prodavao drogu ispred škole, izbo vršnjaka nožem u tri ujutru, pljačkao menjačnice, šarao po vagonima BgVoza, lomio stajališta GSP-a.. onda ga ne bi priveli.

Ali da sviraš džez, e to, bato, neće da može!

Do sudnjega dana

pre 9 godina

Za policajca primaju (i) one koji na prijemnom predaju prazan papir. Provereno znam. Sve je ovo jos Slobina vlast, to je na zalost jedino tacno.

bob

pre 9 godina

E ko nam hapsi po gradu, razni bivsi cobani i seoske coskare iz najvecih vukoj**ina Srbije. Da je svirao turbo folk, mozda bi mu dao neki dinar sto je dobio ispod ruke da ne pise neku kaznu za pojas ili mobilni. I da pitam usput, dali nekog zaustavljaju svaki dan na Trosarini. Svako jutro " dobro jutro, redovna kontrola" . Kasnim redovno na posao ?

baker

pre 9 godina

Vi novinari kako kod znate saznajte kako se ovaj kre*en od policajca zove, a mi Vračarci, sad kad znamo kako izgleda, svaki put kad ga vidimo častićemo ga. Verbalno, razume se.

PravdaNS

pre 9 godina

Žao mi je momka, on ovo nije zaslužio! A ovi idi*ti od policajaca su zaslužili da momentalno dobiju otkaz. Ovakvi idi*ti ni slučajno ne treba da rade u državnoj službi i da predstavljaju državu. Molim novinare da nas izveštavaju o daljem sledu događaja ovog policijskog debilizma.

Boki

pre 9 godina

Tako je policijo,dok se po skolskim dvoristima diluje droga u sred dana,vi hapsite opasne kriminalce sa saksofonom.
Ili mozda nisu hteli da se tale...

Milan

pre 9 godina

Kad je pogresan Instrument izabrao.Da je duvao u frulu Toma-Diploma bi se nasao na mestu. Kolce krenulo, tomovacom se nazdravlja, a policajac (citaj: milicioner) koji bi nesto pokusao otpusten sa posla zbog ugrozavanja nacionalnih interesa!!!

Dusan SF

pre 9 godina

"
Vi novinari kako kod znate saznajte kako se ovaj kre*en od policajca zove, a mi Vračarci, sad kad znamo kako izgleda, svaki put kad ga vidimo častićemo ga. Verbalno, razume se.
"
To se zove gradjanska inicijativa. Srecno ako uspe u Srbiji.

Neki

pre 9 godina

Sramota od ove drzave! Decko koji svira i nikoga ne ugrozava remeti javni red i mir, a huligani koji divljaju u svako doba dana i noci, njih policija nikako da uhapsi sa sve lisicama. Ulicni sviraci su u celom svetu simboli grada i cenjeni su, a kod nas se nista zivo vise ne ceni osim divljastva i lopovluka i naravno turbo folka. Da je svirao neku numeru od "zvezda granda" verovatno bi se ovaj lik od pol(u)icajca uziveo u pesmu, pa bi ga jos i "pogodila" jer nema pancir na sebi!

Pasha

pre 9 godina

A od prosjaka oko Kalenca i u Nevesinjskoj ne moze da se zivi. Da ne govorim o skupljacima sekundarnih sirovina koji voze motokultivatore, a na prokolici sede po njih nekoliko.
Kada bih to ja uradio, policija bi me na licu mesta iskljucila iz saobracaja i kaznila.
Ispada da smo diskriminisani u sopstvenoj drzavi, a policija trenira strogocu na mirnim gradjanima.
A zasto ne privedu "svirace" ispred opstine Vracar koji su neverovatno dosadni i prosto napadaju svatove.

rADNIK

pre 9 godina

Kako to, a dilera droge preko puta nije primetio i ne primcuje ni on ni njegove kolege. Hrabar policajac nema sta?. Prava borba protiv kriminala i korupcije.

milovan

pre 9 godina

U nijednoj zemlji na svetu muzicare koji sviraju na ulici za novac ne hapse, samo su se nasli pametni policajci kod nas u Srbiji da uhapse ulicnog sviraca koji verovatno nema novca za hleb pa jadan izasao da odsvira nesto da zaradi koji dinar. Ono je sramota za drzavu, da sam predsednik ovakve vlast momentalno bih dao ostavku. Ali nece Nikolic osladile su mu se pare, milionce svaki mesec, sto da ne sedi u fotelji... a ovaj Vucic samo smanjuje plate i penzije a svi znamo da radi honorarno na 10 mesta od kojih vuce nekoliko miliona dinara... sta on pominje svoju platu ministarsku, on radi HONORARNO na desetine MESTA! Sramota! IdEM ODAVDE ZA NEKOLIKO GODINA.

Demokraticus romanus

pre 9 godina

Briljantno odradjen zadatak. Nema prostora za nered po ulicama. Jos i porez ne placaju....Samo hapsi i one koji se bude pri zadatku.

sloboda pobeđuje uvek

pre 9 godina

Ja pamtim malo duže... ovakve metode, kada policija reaguje bez povoda i potrebe, su svojstvene za situacije kada predstoje krupni društveni lomovi pa vlast kako bi predupredila bunt naroda postupa bezrazložno surovo i primenjuje svoj autoritet bez ikakve potrebe - sve da bi se narod odnosno stanovništvo (mi smo samo stanovništvo, nismo narod, jer narod ima suverenitet nad vlašću a mi ga nemamo tj vlast je domaća okupaciona sila) izgubilo volju i ideju da se suprotstavlja vlasti. U žargonu se ovo naziva i treniranje strogoće ali je svejedno stari komunističko udbaški manir upravljanja kriznim situacijama.
Nerviraju me ovakve stvari, ne pada mi napamet da izigravam narodnog heroja ali se uvek obradujem kad se setim kako je prošao Čaušesku... zato gospodo policajci, hapsite i rokajte što žešće kako biste izazvali što žešću reakciju koja će se na kraju ove tužne balade vama ipak olupati o glavu jer narod više zaista nema šta da izgubi.

koba

pre 9 godina

Samo stotinjak metara od ovog mesta dilerise se svim vrstama droga totalno nesmetano. Nikad nisam video policijsku patrolu u Cuburskom parku da radi svoj posao.

@Pasha

pre 9 godina

E Pasha, pa što ne uradiš? Zato što nisi siromašan kao crkveni miš i imaš šta da jedeš i ne moraš da sakupljaš "sekundarne sirovine" da bi živeo.
Ne brini se, kada bi bio toliko siromašan koliko su oni imao bi i ti potpuno jednak tretman, garant.

BRANKO

pre 9 godina

E kada ovo bude cuo Palma ima odma da uhapsi ovog kre*ena od policajca zato sto ga nije pustio i dalje da svira ili mu je palma i naredio da ga uhapsi zbog toga sto nije svirao Betovena omiljenog Palminog sviraca, ko bi znao sta je tu po sredi, ali nesto ima trulo u ovoj RUPCAGI.

Demokraticus romanus

pre 9 godina

Briljantno odradjen zadatak. Nema prostora za nered po ulicama. Jos i porez ne placaju....Samo hapsi i one koji se bude pri zadatku.

Bojko

pre 9 godina

A generali policije mogu da sklanjaju kazne i da bude nikom nista a onda nam dodju ovi ispod njih da maltretiraju nas male i nebitne... Sramota kakva nam je policija koja je nekulturna i bahata ali im niko ne moze nista...

lena

pre 9 godina

...jadni ulicni sviraci...da je svirao Cecu, Seku, Persu i sl, bolje bi prosao...ovako nesto iole prisojno, odmah u zatvor...a i nema fiskalnu kasu a tako "DOBRO ZARADJUJE"....

rorry

pre 9 godina

Nema zezanja sa nasom policijom.. Ulicni svirac podriva privredu, a jos ako svira dzez, onda smo i u budzetskom deficitu..

Ovog sto apsi poslati na nagradni odmor medju Delije i Grobare..

Izdajnik

pre 9 godina

to je ta Srbija, to je ta policija... a nemaju m**a da uhapse kriminalce al zato nas postene i obicne gradjane maltretiraju kao da smo stoka ...vreme je za USTANAK!

Sima kosmos

pre 9 godina

Panduri ili imaju previse zaposlenih pa ne znaju sta sa njima da rade ili im smeta dzez....hmmm, mozda ipak i jedno i drugo.... sramota u svakom slucaju.

repertoar

pre 9 godina

Treba promeniti zakon ako je ovo prekrsaj za hapsenje. U protivnom policija revnosno hapsi od najmanjih prema najvecim prekrsajima(ako ostane vremena za najvece). Kakve veze ima repertoar sviraca? Da li je vise ilegalno svirati muziku Seke Aleksic i da li to zvaci da bi za pesme Ere Ojdanica bila primerena smrtna kazna? Snobovi coveku mogu ogaditi i Dzez.

Gradjanin

pre 9 godina

"Normalno", dok predsednik drzave zaposljava muza od svoje "savetnice" (mozete misliti koji joj je opis radnog mesta, kad svi znamo tvrdoglavost Tomislava Nikolica, "jako je slusa").
Lepo rece jedan komentar - rupcaga od tzv. drzave.

iznogud

pre 9 godina

Niko ne sme da vas bije, osim vase i nase milicije!!!
Zar ovo nije prokoracenje u upotrebi sile? Hapse mladica zbog dzeza, a iza coska se valja gudra i koks...naravno to nije problem, jer drotovi dobijaju deo. Pazi sad kad me uhapse zbog komentara... cenzura bato!

shebek

pre 9 godina

Nema zezanja kod ace malog cetnickog vojvode.....
da li znate koliko je taj ulicni svirac podrivao nasu ekonomiju...do nesagledivih razmera
hahahaha

glomazno

pre 9 godina

evo mogu ja da vam odgovorim zasto su bas ovog uhapsili a ne one koje bi trebalo.
Ovaj i njemu slicni ne mogu i nece da uzvrate, pa su samim tim laka meta. Da te vidim da probas da uhapsis dilera ili navijaca, pa taj ce da ti uzvrati a i ne samo on, nego i onaj za koga radi...a taj je verovatno jedan od nadredjenih ovom panduru sto hapsi. Eto tako funkcionise nasa milicija. Za to smo valjda glasali?

Bot mašina

pre 9 godina

Drago mi je sto vidim da su mere za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije dale svoje prve rezultate, sada osecam da je nasa zemlja na pravom putu, na putu ka porodici evropskih naroda, gde joj je oduvek bilo i mesto!

dzezer

pre 9 godina

pa sta ocekujete da pandur zna sta je dzez, oni su polupismeni imaju zavrsen po pola razreda srednje skole, da su pametni ne bi bili panduri.

stric iz tame (e.u.)

pre 9 godina

po ovoj fotografiji ne treba biti doctor da bi se zakljucilo da ovaj policajac "nije dobar iz glave". mup srbije bi trebao da povremeno podvrgava sve svoje pripadnike kontrolama psihologa.

Luzer

pre 9 godina

Kakav genijalan potez, kakva pamet i kreativnost, kakva koordinisana akcija, beskompromisna zaštita zakona i poretka, vrhunac operativne sposobnosti. Policija nije ni ovoga puta nasela. Znamo mi ko se krije iza nevinog lika i bezazlene muzike, a ustvariSve tajnih signali za obaranje narodne vlade koju guraju zlonamerni nevernici u Tominu diplomu. Antinarodni elemenati.

Li Osvald

pre 9 godina

Naši hrabri policajci...za velike plate treniraju strogocu i (ne)obucenost na slabim i nemocnim ljudima...sramno ! A neke kafice iz straha zaobilaze u širokom luku! A Nemci nas tretiraju kao demokratsku zemlju...

cvrčak

pre 9 godina

I treba, ide zima...ništa nije naučio iz basne o cvrčku i mravu...ovo je ozbiljna država...ne može neki tamo da svira neke jeze dok ljidi marljivo rade na pijaci. Drugo jaze je izdajnička muzika! Da vidim tog pandura da priđe nekom splavu posle 76 žalbi od strane građana na glasnu muziku...ne sme!

Aca

pre 9 godina

Sto ne hapsite one horde sto tumaraju nocu po parkovima, piju, urlicu, galame, ne moze covek da odmori i da spava, kad pozoves nista, po celu noc galama iz vece u vece i niko da reaguje, sramota za policiju, sramota!

zli volšebnik

pre 9 godina

Tako se to radi u uređenoj,naprednoj i razvijenoj zemlji!Ne može da se svira na mestima koja za svirku nisu predviđena,i tačka.Sad da ga rebnu jedno pet ili šest godina,jer je uznemiravao pučanstvo poznato po istančanom muzičkom ukusu.Sve pohvale za ministra doktora megatrend nauka Stefanovića i policiju koja se ovako obračunava sa kriminalcima i probisvetima.Živela Srbija,bre!

moi

pre 9 godina

Kako su samo efikasni!!! Da ne poveruje covek da se to desava u Srbiji... jos samo da je meta neko ko zasluzuje lisice, pa dobili bi aplauz.

goran

pre 9 godina

Ako je razlog za ovakav postupak policije opravdan, analogijom možemo zaključiti da svi oni prosjaci po gradu i perači prozora na semaforima rade legalni posao za na to predviđenom mestu, jer njih dosad nisam video da neko tera ili, ne daj bože, hapsi

Super Hik

pre 9 godina

Ovo su nasa Turbo, Giga, Sega, Mega, Super sluzbena lica u svom 'elementu': udri, hapsi, maltretiraj sirotinju, sav siroti narod. I pomozi da se tim jadnicima otme i zadnja para, kako bi burazeri po upravama, direktoratima, birioma, agencijama, .... , imali po 300-400-700 hiljada plate.

..kad malo selo nema džez orkestar...

pre 9 godina

Policajci, komandiri, gradski političari i odbornici, očigledno nisu gledali film: "Мы из джаза" [Mi iz džeza].

Vlada

pre 9 godina

Dno dna! Naivno se poradovah pre par godina uvođenju komunalne policije, ali naravno da se kod nas svaka dobra ideja izostane. Dokle bre vise selektivnosti i bahacenja? Kad treba da se reši problem buke, smeća, aerodromskih taksista - lešinara, ili biznismena udžbenicima u Kosovskoj nema ih nigde,kad se nadjemo čovek koji je sam i pokušava da preživi, eto junaka... Dokle bre vise, gde vam.je granica obraza koga nemate!!!

Beogradjanin

pre 9 godina

Eee sugradjani pa nije on uhapsen zbog policajca vec zato sto je dobio nalog nekakvog "visokorangiranog mozga" koji je verovatno dosao iz neke selendre (i zivi tu u komsiluku u velikom drzavnom stanu) i ovaj dzez mu remeti dusevni mir, pijaca ne jer ga podseca na vasare pa je s toga i dao naredbu da uhapse ovog dzez muzicara.

uzas

pre 9 godina

Skandalozno!! Tim ljudima treba grad jos da placa jer ulepsavaju sumorne beogradske ulice, a ne da ih hapsi! Nadam se da ce policajac biti suspendovan, ako se ispostavi da nije imao osnova da uhapsi tog momka!

Ale

pre 9 godina

Bravo, tako treba, to su pravi kriminalci! Sve pohvale miliciji na tako profesionalnom i hrabrom potezu u sluzbi ocuvanja reda i zakona. Zahvalimo im se pesmom!

mup leglo gluposti

pre 9 godina

Ove godine ode moj drug da kupi klopu u fast food 17h na biciklu full biciklisticka oprema kaciga,spd kad mu padnur trazi Lk !!!! drugar objasni situaciju jos mu kaze da zivi u blizini i da moze sa njim do kuce brdjanin krene da izlazi iz auta govori da mora sa njima, drug da gas i zapali mu.

srbija

pre 9 godina

Svakim danom sve vise zelim da napustim ovo leglo losih ljudi koji jasu na svojim zlatnim konjima u nasu propast. Dzaba pisemo treba nesto da uradimo. Ljudi na snimku su samo gledali I pricali, od toga nema nista

bole me dlanovi, pa ne aplaudiram

pre 9 godina

Posto verovatno nije imao/nije hteo da pokaze dokumenta, sproveden je u stanicu.
Policija je u ovom slucaju pokazala visokoprofesionalnu ozbilnost i privela ovog kriminalca zbog teskog krivicnog dela: sviranja dzeza! Kako su neki pred izbore vikali: Svom snagom protiv kriminala!
A sad aplauz za dr.ministra!

SAŠA FRANKFURT

pre 9 godina

Policija bolje da radi svoj posao, npr. Krimose da hvata, il nek se pozabave sa raznim Armijama koje defiluju Srbijom (ah da, to ne interesuje političare, tako da nije "strašno") Neka ste vi njega uhapsili onako junački, našao čovek tamo leba da zarađuje, e pa neće da može:-)

Gulamfer

pre 9 godina

A PDV? Muzicar-sivoekonomist, ocekujem veceras obracanje seikovog prijatelja kako je presecen jos jedan udar na stabilno-uzdrmani budzet.

ludnica

pre 9 godina

E jadna policijo, hapsite lopove koji su na svakom koraku u centru Beograda.Hapsite tkzv."prosjake" koji nasrću i napadaju ako ih odbiješ. Nisam iz Beograda ali kada prođem Knez-Mihailovom osećam se veoma nesigurno. Pre neko veče u garaži "Obilićev venac" lopovi su mi obili auto i iz gepeka izvadili kofer sa stvarima i službenu torbu. Jadno. U isto vreme devojci na nekom drugom nivou razbili staklo na kolima pošto je bilo zatamljeno pa nisu mogli dobro da vide. Možda je bilo još, ali vlasnici sigurno bezbrižno sedeli u nekom kafiću ne sluteći da garažom haraju bande. Pozvali smo policiju koja se jedva udostojila da dođe, načinili su zapisnik i uputili nas u policijsku stanicu ako hoćemo da pišemo prijavu. Još iz razgovora smo osetili da je to uzalud, ali sam iz inata otišla da prijavim krađu. Tek tamo razočaranje. To je policijska stanica u centru grada, a kada smo dočekali pospanog inspektora (pošto je tada već bijo oko 1h posle ponoći) ušli smo u kancelariju koja je bila sva u neredu, smrdljiva, prljava, sramota da pogledaš. Pošto mi je pozlilo suprug mi je dao lekove a vode nema, prazan balon. Ispektor me uputio da odem do WC-a kojeg je bi sramota pogledati. Pravite "Begrad na vodi", a radite u smradu. Da li taj šef policije vidi to? ...I naravno da mi je i ovaj službenik rekao da sve to džabe pišemo. Reklame "Beograd siguran grad" su laž. Pre bi odgovaralo "Beograd grad kriminala i lopova". Hvatajte lopove, pustite decu neka sviraju.

milenko

pre 9 godina

hahahaha prava borba protiv korupcije i kriminala,nema sta ahahahaha napredno,napredno....ja nemogu da verujem svojim ocima sta sam upravo procitao...pa ljudi moji ima li granice kod ovih vadikala???!!!!

Realno

pre 9 godina

Sa nestrpljenjem ocekujem konferenciju za stampu na kojoj ce ministar unutrasnjih poslova sa mukom da suzdrzava suze, a premijer da nas, u pauzama izmedju teskih uzdaha, obavesti da je opstina Vracar ponovo sigurno mesto za zivot...

zoran j.

pre 9 godina

to milicijo moja... udriiii bandu

borbu protiv organizovanog kriminala vidimo na svakom koraku

ovo je verovatno nastavak akcije protiv organizovanih uličnih svirača

Cica

pre 9 godina

Sto ne uhapsi onog sto u centru Kragujevca popravlja motorne testere? Izadje ispred radnje pa struze li struze. Inspekcija mora da je gluva pored toga sto je i slepa... Kad mi je dete bilo malo, nisam mogla da je lako uspavam od buke.

Antigona

pre 9 godina

Pored silnih lopova, nezakonitih milionera i onih koji su na svaki nacin ojadili gradjan(k)e Srbije, policajci hapse uličnog svirača... Šta zna kratko podšišani primitivni policajac šta je džez. Živeo džez!!

milan

pre 9 godina

Njega hapse, a ne diraju npr. vlasnika imperije Pink, koji drzavi duguje milione za neplaceni porez! A ne diraju ga jer mu je kum mladjahni komunista-kapitalista Vulin. Srbija zemlja cuda i nepravde!!!

student

pre 9 godina

OK, stoji da je policajac postupio po zakonu jer dečko nije imao ličnu kartu, ali privoditi dečka zbog toga i sviranja klarineta stvarno nema smisla. U krugu od 100 metara je sigurno bilo bar 5 osoba koje je trebalo legitimisati i proveriti i koji su opasniji po društvo nego ovaj dečko.

SrdjanSPb

pre 9 godina

Sada uporedite tu pricu sa ovom:
http://foxnewsinsider.com/2012/11/29/larry-deprimo-nypd-officer-buys-homeless-man-pair-of-boots-and-proves-hes-new-yorks-finest

Kao covek koji je odrastao na Vracaru u neko drugo vreme mogu da kazem jednu stvar: propali smo kao narod.
Nema vise onog sto nas je krasilo ranije: zajednistvo, medjusobno pomaganje i razumevanje...

Lucia

pre 9 godina

Ko svira zlo ne misli, a ko hapsi nek' razmisli!Strasno,ruzno i tuzno za ovaj grad. Ovaj grad je imao dusu, a vi nameru da mu popravljate "imidz". Neoprostivo je to sto radite.

komunizam nas je unistio

pre 9 godina

Policajac je postupio po Zakonu! Nemaš ličnu kartu ili ne zelis da je pokažeš, aj ti lepo sinko u stanicu da vidimo ko si ti u stvari !
(Milan, 19. septembar 2014 19:46)

"... da vidimo ko si ti u stvari..." Sta da vidis(vidite)? Iz kog razloga? Jel ucinio nesto protivzakonito? A da je doticni, umesto sto je svirao, pevao glasno? Da li i to potpada u remecenje javnog reda i mira? Ili da je pricao glasnije od ostalih?
Tebi je normalno da policija ide okolo i legitimise koga i kad hoce? Jel mozda uveden policijski cas?

Toliko

pre 9 godina

Obicnoj policiji ne pada napamet da se mesa u svoj posao sem kad ih bas pritisnu. Obzirom na deo grada, za ocekivati je da je neko sa "vezama" zvao jer mu sviraju pod prozorom.

agronom

pre 9 godina

Čudiš se, građanska Srbijo? Pa gde ste vi videli policajca-građanina? Ili popa-građanina? To i ne možete doznati sedeći u kafiću, ali verujte onom koji je radni vek proveo radeći u selima, tačno se zna iz kojih se sela regrutuju popovi, iz kojih policajci. Jedino, nikad ne saznadoh ko ih usmerava. Možda je i bolje, jer sve je isto kao i 1945.

Petar Petrovic

pre 9 godina

Ovo je sramota za drzavu Srbiju da policija hapsi mladica koji na ulici svira instrument da bi preziveo.Bolje da svira nego da se drogira i ide u pljacke.Zasto policija ne hapsi olos i kriminalce koji diluju drogu ispred njihovog "nosa"? Ni u jednoj zemlji policija ne hapsi ulicne svirace!Velika sramota !!!6

Slovenac, dugogodišnji ćitalac

pre 9 godina

Poćelo je poćelo! Sad da ukebaju sve one, koji sviraju k..... po kancelarijama - bolje od antibirokratske revolucije! Dobro, da postoju B92! Svaki put me nasmejete!:)

popeye

pre 9 godina

Подршка раду озбиљне државе и њених служби на сузбијању организованог криминала и корупције! Има да се зна бре ко где може да свира...
шифра: а покрадене милијарде (EUR, $, CHF)....

Leblebija

pre 9 godina

Srbija konacno moze mirno da spava...

Sramota je blaga rec za ovo...bodu se, pucaju, voze pijani, reketiraju, diluju, prete, maltretiraju, urlaju u svim gradovima u svako doba dana i noci, a ovi nasli da hapse ulicnog sviraca...Stvarno nemam reci.

vk

pre 9 godina

Napredna policija trenira strogocu, posto prave kriminalce ne smeju da hapse. Pa nece valjda Seik da gleda neke tamo svirace u gradu koji je kupio. A i porez mora da se placa! Da se vrate krediti koje je neko tamo uzeo u nase ime a da nas nije ni pitao, niti odgovarao zbog toga sto su isti pokradeni. Ovaj bolje da se odmah uclani u SNS i nadje posao u nekoj Nemackoj firmi za 200 evra mesecno, vreme je da Srbija radi, a ne tu nesto da svira!

#sramotaZAsrbiju

pre 9 godina

jel ne moze lepo da se kaze ovde je zabranjeno svirati molim vas da vise ne svirate ovde, pa sledeci put lepo kazna a ne odma lisice, nije covek kriminalac. cak i ako se neko zalio na buku i zabranjeno valjda prvo ide opomena, onom ko opljacka prodavnicu idu lisice gospodo glupavi milicajci

Никола

pre 9 godina

Гледао сам и слушао момка са кларинетом. Лепо свира и врло се пристојно понаша. Ово је тужан дан за полицију.

Crven fesić nano ...

pre 9 godina

Pa realno!!! Jazz-eri sa Kalenića su veća opasnost od, na primer, novopazarskih Zukorlićevih uniformisanih jastrebova. Bože dragi ...

bruka

pre 9 godina

Ovi nazadnjaci bi trebalo da znaju da narod trpi svasta ali se u njemu skuplja bes od nemoci i bahatosti svih koji ga ugrozavaju na dnevnom nivou. I kad jednom to pukne ima da radi motka, i to zna se kakva.
A taj dan se blizi, samo neka nastave ovako...

Milutin

pre 9 godina

Eh svasta, a na Kalenicu kao i na svim ostalim gradskim pijacama je inace sve ostalo na svom mestu, cisto, mirisljavo... A nasao se neki da na nedozvoljenom mestu svira dzez. Ljudi, grad je prljav, izlepljen i musav a vi hapsite dzezera kod Kalenica?! Imate li neke prioritete, kriterijume, svest, savest? Pogledajte malo okolinu kod Cvetka (valjda znate gde je ta pijaca?) Vikendom posebno. Pa sta je ono? Znam da je siromastvo i sve ali ono sa parama veze nema. Gradjanska svest je na apsolutnoj nuli. Tuzan sam dok gledam svoj grad u tom izdanju.

Dokle bre vise?

pre 9 godina

Nasa policija samo se voza okolo i pretresa i legitimise sitne ribe i klincadiji lupa samare i trenira strogocu, kad ce da pocnu vise da jure prave kriminalce?

Logic

pre 9 godina

Molim obaveštenje na koje kao građanin koji plaća porz i poštuje propise, imam pravo:
1. Koja mesta u gradu su dozvoljena za svirku?
2. Jesu li takva mesta obeležena i na koji način?
3. Jesu li "nedozvoljena" mesta obeležena i na koji način?
I, konačno, pitanje koje spada u svirku druge vrste: da li je dozvoljeno komunalnim policajcima da na ulici,svome radnom mestu, dok budno motre potencijalne prekršioce reda, glabaju sendviče, burek, pogačice... pozdravljaju jedni druge pominjanjem intimnih delova majke?
Iskreno, razumem ih kad okreću glavu od zavisnika koji serbez u po bela dana
potrebljava špric - može da bude opasno ako se umešaju, ali ne mogu da im oprostim onaj doručak i rečnik na njihovom radnom mestu.

JohnyJ

pre 9 godina

Panduri ili imaju previse zaposlenih pa ne znaju sta sa njima da rade ili im smeta dzez....hmmm, mozda ipak i jedno i drugo.... sramota u svakom slucaju. (Sima kosmos, 19. septembar 2014 17:13)

Kad sam bio u Beogradu letos sokiralo me koliko ima divljanja na motorima i u raznim dzipovima i besnim kolima i u samom centru grada. Ulicne trke od Slavije do Terazija, a nigde policajca da to spreci, pre svega OPASNO je.

Eto sad vidim gde su, hapse dzezere po Kalenicu...

PS A tek divljanje blizu Usca, ludilo.

Miloš

pre 9 godina

Jadna je država u kojoj je umetnost tretirana kao kriminal. Da neće možda ministar kulture da robija malo duže, ipak je on značajniji umetnik od ovog nesrećnog momka.

Puškin

pre 9 godina

U prvi mah sam pomislio, poštovana gospodo, da je ovaj momak žvrljao i škrabao po nekoj čistoj i urednoj fasadi u nekoj od naših urednih i čistih ulica, pa ko rekoh - bdije se nad gradskom imovinom... kad ono - uhapsio uličnog muzičara koji svira dobru i lijepu muziku ...! Bilo me sram kad sam to vidio u novinama - koliko sutra moji prijatelji "s one strane grane" pitat će me što se to događa u Beogradu i da li je to uopšte istina. Ovo što se desilo toliko je nadrealno, da sam u jednom momentu pomislio da je u pitanju "skrivena kamera" ili tako nešto...Za ne povjerovati!

neko iz mase

pre 9 godina

sta sa onima koji sa spustenim prozorima na kolima izludjuju gradjane sa ko zna koliko decibela.po pravilu uvek nekim neukusom.za nasu vlast i policiju svi smo jednaki al su neki ipak jednakiji...

lignjoslav

pre 9 godina

bio sam svedok hapsenja kuvara restorana na adi. to su uradili komunalci, jer je nahranio psa lutalicu, koji je vec dugo vremena tu, i dosta kuvara iz obliznjih restorana ga hrani. Razlog je bio da se taj pas valjao po pesku i ušao u vodu da se okupa, a pošto je taj kuvar poslednji ga hranio, oni su hteli njemu da napišu kaznu. Kada se čovek u neverici okrenuo uz komentar, kakva glupost, oni su mu stavili lisice kao najobičnijem kriminalcu. Kada je masa počela da glasno negoduje, oni su pozvali INTERVENTNU (EJ INTERVENTNU). izvukli su naravno najglasnijeg iz mase i napakovali mu sve što je bilo ko izgovorio i naravno obojicu ih odvezli u stanicu. Pored toga što su podigli prekršajne prijave, čak su ubacili i da je čovek bio u vidno alkoholisanom stanju. (a postoji gomila svedoka da to demantuje). Pa pored sve većih apsurda i gluposti za koje policajci mogu da te privode, uopšte im nije strano da patološki lažu u svojim zapisnicima. Mene kao svedoka je prosto zaprepastilo koliko su naveli neistinitih podataka u svom zapisniku, a mudro su i pri čitanju istog preskočili rečenicu "vidno alkoholisano stanje" jer je to bilo lako proveriti. Na žalost bahatost policije (čast dobrim policajcima koji su nadam se u većini) je jako teško iskoreniti. a slučaj hapšenja uličnog svirača je nedostatak svesti i potreba da se ispolji činjenica da su oni vlast.

Nislija

pre 9 godina

setajuci po gradovima Srbije moguce je sresti veoma kvalitetne ulicne svirace koji po nekad odrze i prave male mini koncerte, sto je jako lepo i opustajuce i bolje da su sklonili one dosadne perace soferki, kojima kada das 10 din on te isprati pitanjem a sta da radim sa 10din. . .

mup

pre 9 godina

Da smo mi normalan narod ovo nam se nebi ni desavalo. Normalan narod bi nasao po neki instrument koji ima u kuci, dosao bi masovno na Kalenic pijacu i zasvirao da se cuje do ministarsih kancelarija. Ako se bas i ne cuje, prosetao bi ulicama Beograda do zgrade vlde i odrzao bi jedan koncert otreznjenja i opasuljivanja za ove doktore sa kalemarskim kursevima.

do re mi fa sol la si do!!!!!!!!!!!!!

pre 9 godina

Sramno! U Parizu sviraju i u metrou i na ulici i niko ih ne dira, nigde ih u svetu niko ne kažnjava, a u Srbiji ih hapse. I šta na ovo ima da kaže ministar Stefanović? Nulta tolerancija za ulične svirače? Borba protiv čega???????