Sreda, 17.09.2014.

23:42

Kirbi: Zašto Putin dolazi u BG?

Američki ambasador u Srbiji Majkl Kirbi upitao je zbog čega se planira dolazak ruskog predsednika Vladimira Putina povodom 70. godišnjice oslobođenja Beograda.

Izvor: Beta

Kirbi: Zašto Putin dolazi u BG? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

407 Komentari

Sortiraj po:

LELO - JELENO

pre 9 godina

Suvise se ovome pridaje velika paznja, bez ikakve potrebe. Svako moze da iznese svoje misljenje , a to sto gospodin Kirbi ne poznaje dobro istoriju dovoljno govori o njemu. Aleksandar Vucic sigurno ima pravo da zove koga hoce jer se to tice samo nas i nase drzave. Naravno da ce Putin da dodje njegova poseta je uvek dobrodosla. Srbija ima tradicionalne odnose sa Rusijom i ona sa njom saradjuje na isti nacin kao i pre krize.

Saverferen

pre 9 godina

Gospodine Kirbi Srbija zeli da udje u EU ali ujedno zeli da saradjuje i sa istokom i sa zapadom,kao i da zadtrzimo prijateljske odnose sa Rusijom.Srbija je na putu ka EU i pokazala je svima da je treba uvazavati.

мртав'ладан

pre 9 godina

Амбасадоре Кирби, неким људима је животно предодређено да се баве продајом усисивача, али грешком залутају у дипломатију.
Председниче Путине, добро нам дошли.

Nanolina

pre 9 godina

Srbija je otvorena za saradnju sa svima. Ne vidim razlog zašto ne bi i dalje saradjivala sa Rusijom i negovala prijateljske odnose. Srbiji jeste glavni cilj priključenje EU i verujem da je na dobrom putu ka ostavrenju tog cilja.

Jaza

pre 9 godina

Amsadorski posao nije da se mesa u politiku koju vodi drzava u kojoj sluzbuje. Mi, hvala bogu saradjujemo sa svim zemljama sveta sa kojima imamo interesa da saradjujemo.

asasa

pre 9 godina

Ovo se na internet forumima zove trol, ili trolovanje. Kad napises neki provokativni sumanuti komentar da isprovociras ostale ucesnike na forumu. Smatra se za ruzno ponasanje, i gleda se na to kao manifestacija devijantne, nesigurne licnosti. Obicno se ignorise, a ponekad administratori zabrane trolu pristup na sajtove.

lepota..

pre 9 godina

A mozda je najbolji odgovor na ovo pitanje..A zasto da ne dolazi!I zasto se postavljaju takva nediplomatska pitanja..od strane jednog diplomate! Zemlje koja je danas na strani onih,koji Rusiju pokusavaju da degradiraju u ocima svetske javnosti,stavljajuci na pleca Rusiji licemerno i ono sto nije istina!A to je nekakva njena zelja za hegemonizmom u svom okruzenju..Dolazi nam u posetu lider jedne nama prijateljske drzave i naroda!Zbog toga se osecamo izuzetno pocastvovani!Danas jedan od najozbiljnijih drzavnika na svetu!A sto se tice istorijskog vekovnog prijateljstva nase dve drzave,je ono se ne moze tako lako objasniti i ispricati,nekomek nije upucen u istoriju ovih drzav,posto postavlja ovakvo pitanje!Koliko je samo zrtava palo u borbi kroz razna zla koja su nas provocirala u proslosti..Uvek smo bili na istim stranama i uvek se ispostavljalo..da je to bila i prava strana!Strana pravde,slobode i ljudskog dostojanstva..Nikad nismo ucestvovli ni u kakvim zajednickim hegemonistickim ili okupatorskim borbama!I time su ruski narod i srpski pronasli zajednicki imenitelj..a i veliko prijateljstvo kroz istoriju!Ali ono ne znaci..i da su nam svi drugi neprijatelji!Naprotiv,prijateljstva su dobra zato sto sa sobom nose lepotu zivota i ljubav..a neprijateljstva su ono,sto danas treba da nas muci..i oni koji to izazivaju!I zato,drago nam je sto cemo ugostiti ovog iskrenog prijatelja!A daj boze da ih imamo mnogo,mnogo vise..takvih!Optimisti smo..i nadamo se u to!

žalosna sova

pre 9 godina

@bole,kralju dali stvarno misliš da je naša antifašistička borba bila zanemarljiva,pa mi srbi i nešto dalmatinaca,od početka smo se tukli sa nemcima i njihovim saveznicima,hitler je ušao u predgrađe Moskve ,eto možda bi i u centar da nije imao problem na balkanu,mnogo je i naših stradalo to kao nevaži?slažem se da su nacistima najveći udarac zadali sovjeti,dva puta mi se desilo da sam u razgovoru sa rusima čuo da su nas oni oslobodili od fašizma,tako je tvrdio arogantno i bivši ruski ambasador,ovo što govori američki ambasador takođe je arogantno,dali je to sve normalno da nam govore bez imalo poštovanja,nismo ravnopravni jer oni su jaki ali bili smo saveznici i trebalo bi da nas poštuju,neka jedni drugima zatvaraju vrata ili ne mi imamo pravo da u goste pozivamo koga hoćemo,mislim da nikom nije zabranjeno da dođe,dobiće slatko i vodu

pause/break

pre 9 godina

"Kinezi skoro nisu nikoga napali, a Rusi jesu."
Interesantno. A SAD kao nije nikog napadao ili im je krivo što oni nisu bili No.1 pri pozivu?

Ekolo

pre 9 godina

Mi vodimo nasu politiku kroz saradnju sa svim zemljama. Nas osnovno spoljnopoliticki cilj je clanstvo u EU, ali se ne odricemo politike saradnje sa Rusijom, Kinom i ostalim zemljama treceg sveta sa kojima imamo interesa da saradjujemo.

ekonomista

pre 9 godina

Veoma je značajna poseta predsednika Putina iz više razloga, pre svega ekonomskog i normalno je da će se pridavati velika pažnja toj poseti.

Nindza

pre 9 godina

Sve te zemlje su bile na strani fasista (pa i Ukrajina), a i javno su se odrekle antifasisticke borbe i presle u NATO (ciji je Nemacka clan, a ta Nemacka je MNOGE napala).

anti_partiJota

pre 9 godina

A našu decu još uvek u školi uče da su Beograd oslobodili Rusi. Šta nam rade ti rusofili. Hvala Ambasadoru na otkrivanju istine posle 70 godina udbaške laži.

El Cid

pre 9 godina

žalosna sova
Nije tačno da su bombardovali samo srpske gradove, bombardovali su Osijek u više navrata, bombardovali su Tuzlu, Maribor, Varaždin, Zagreb i okolinu! Priče o 400 hiljada mrtvih američkih vojnika je smejurija, samo u sukobima na Pacifiku ih je poginulo više. Da ne pričam o tom "cvetnom putu" prema Nemačkoj kao što neko reče za iskrcavanje u Normandiji!

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 9 godina

P.S.

Umesto protesta, bilo bi dobro G. ambasadoru, kada je već u Srbiji, pokloniti pripovedku V.S. Karadžića "Mačak i vuk", prevedenu na Engleski, sa nadom (što nije sigurno: born in USA) da će je razumeti.

goran.goran

pre 9 godina

Gospodin ambasador je zaista u pravu kada kaže da bi na 70. godišnjicu oslobođenja Beograda od fašizma trebalo pozvati i Ukrajinske pretstavnike. Samo tu ima jedan problem, kom Ukrajinskom zvaničniku, ANTIFAŠISTI uputiti takav poziv ? Tamo se niko ne sme izjasniti kao antifašista, jer mu ode glava. Otete i naoružane Ukrajinske fašističke falange sad vode politiku, prete i ucenjuju i samog Porošenka. Oni su ti koji ubijaju narod, decu bez obzira na nacionalnost i svi ćute! Na SAD je kao najsnažnijoj državi sveta danas velika odgovornost, na koju je obavezuju velike antifažističke žrtve iz IIsv.rata i slobodarska tradicija snažno izražena u Američkom narodu.

bole

pre 9 godina

@ žalosna sova
kralju, dal stvarno mislis da bi mi sami oslobodili zemlju da sovjeti nisu nemce potiskivali iz svoje zemlje prema istoku i naravno usli u rumuniju i bugarsku, pa posle i kod nas da i odatle potisnu nemce???
sta su trebali, da samo jure pravo ka berlinu a da jug ne diraju pa da ih nemci samo preseku s juga ka baltiku??

boban

pre 9 godina

Jesi ti bio nekad u rusiji? Napala je ona srbiju neznalice 48 e ali su nas komunisti odbranili, a danas je to mafijaska drzava kao i nasa pa se bosovi dogovaraju kako da nas opljackaju! Kad cete vise da se probudite iz tog ludila.

pirlo

pre 9 godina

Ovo je pomalo i bezobrazan nastup americkog diplomate, proslo je vreme kada su nam strani ambasadori krojili koga da primimo, a koga ne, podrska za premijera...

smesni ste

pre 9 godina

@miki & natofil drustvance

"Ako se gleda etnički sastav jedinica Crvene armije koje su učestvovale u oslobađanju Beograda, delova Srbije i Jugoslavije u nastupanju ka Berlinu, Ukrajinci su bila većina."

Cekaj, cekaj,

Ako je tako, onda pada u vodu vasa omiljena teza koju besomucno spinujeto masovnim silovanjima po Srbiji i Vojvodini od strane Rusa jer su onda ta silovanja izvrsili Ukrajinci. Dogovorite se prvo sta cete spinovati jer sada ispada da Rusi nisu ni ucestvovali u oslobadjanju Srbije ali su zato silovali iako nisu ni bili ovde ili kako?

MILTOD

pre 9 godina

Poštovana Ekselencijo, nažalost posle velikih predsednila SAD-a koji su u celom svetu podizali ugled vaše zemlje nakon J. F. Kenedija sve je krenulo naniže po ugled vaše lepe zemlje. Nismo verovali da će mrlje (velike mrlje) u vašoj istoriji postati način funkcionisanja SAD-a u međunarodnim odnosima. Ne trebate da zaboravite da je Vaša cenjena država imala veliki ugled i u bivšoj Jugoslaviji. Međutim sve se menja. Naša iskustva sa vašim uticajem u zadnjih 25 godina na život u Srbiji su zaista bolna po nas. Ipak treba imati u vidu da bi mi trebali da vodimo politiku (mislim na one koji vode ovu zemlju) u skladu sa našim interesima pa makar to značilo i da sa SAD imamo najbolje moguće odnose, ne zato što volimo vašu politiku, već zato što ste VELIKA SILA. Ne znači to da je vaša politika pametna ali je verovatno za vaša merila dobra i korisna. Sa druge strane postoje i druge VELIKE SILE, mislim da je to zaista vrlo dobro za ceo svet jer će to za pametne političare značiti da princip rigidnog ponašanja u svetu ipak treba korigovati. Umesto da se potrudite da podižete na viši nivo odnose dve zemlje, a to nije lako radi gafova koje ste činili proteklih par decenija, vi se ponašate "kao slon u staklarskoj radnji" i činite vrlo loše za ugled vaše države.
Poštovana Ekselencijo, pokušajte, ako umete, da pametnije delujete u svom domenu. Ako radite po direktivama koje su loše za vašu državu upozorite na to nadređene. G. Putin je dobrodošao u prijateljsku zemlju. Učite malo.

neutralac

pre 9 godina

Gospodne Kirbi primili smo k^znanju vasu izjavu!
I predlazemo vladi da pod hitno uputi poziv i predsednicima Luganska,Donjecka i Republike Krim.
Verujem da ste na te ukrajinske snage mislili kada ste govorili da su i ukrajinci ucestvovali u oslobadjanju Beograda.

tt

pre 9 godina

Americki ambasador se svojim aktivnostima i pomoci nakon poplava, pokazao kao prijatelj. Cudi me da nas, iako je dugo bio na terenu medju ljudima,nije upoznao. Njegov gaf ovom izjavom bih pripisao nalogu americke administracije a ne njemu licno.

Mile

pre 9 godina

Ako je to kako kažete da su ukrajinci oslobodili Bgd onda zašto to isto ne primenite recimo na Krim pošto je ukrajinac ocepio deo Rusije i pripoio Ukrajini. A sada ga Rusi vratili sebi

Milijan

pre 9 godina

Sve što Kirbi kaže, Srbija ima na umu, samo i Kirbi mora imati na umu da Rusija nikad nije napala Srbiju, a SAD jeste. Ipak, to ne znači da američki predsednik ne treba da dođe u Beograd.

mlekadzija

pre 9 godina

Uopste nisam iznenadjen izjavom ambasadora...samo nastavljaju svoju agresivnu bahatu politiku. A predsednik Rusije je pozvan jer je armija SSSR oslobodila Beograd od nacista (ne bih ulazio u ist. posledice istog) i pri toime poginulo mnogo ruskih vojnika. Od predstavnika SAD mozemo ocekivti jos mnogo ovakvih izjava. Ovdasnjim natofilima nece takodje prijati poseta Putina. Za to vreme mogu da skoknu do SAD...jel su nas ono Rusi milosrdno bombardovali 1999?

wavewoman

pre 9 godina

Gospodin ima zadatak da prvocira, a nase je da se ne palimo nago samo da se smjeskamo i namigujemo. Mozda bi bilo dobro da ga i pohvalimo, s vemena na vriejeme, da je jako uceni i pametan - ameri to mnogo vole.
U medjuvremenu, slavimo i obljezavamo sta hocemo i sa kime hocemo.

aca

pre 9 godina

Prvo, sramota je suverenoj i navodno prijateljskoj zemlji postavljati takvo pitanje.
Drugo,Rusija je pravni naslednik SSSR, koja je nasledila dugove, nuklearno oruzje i mesto u SB UN.
Trece, u proamerickim drzavama bivseg SSSR se negira uloga sovjetske armije u pobedi nad Nemackom i velicaju se pronacisticke formacije (Ukrajina, Gruzija, balticke republike).U Ukrajini je zabranjena proslava 9. maja ove godine.

celtic

pre 9 godina

@Zona
Ziva istina... mozemo se mi ljutiti koliko hocemo, stanje je prosto takvo, danas smo jedna beznacajna drzava kojoj velike sile mogu da lupaju samare kad god hoce. No ne ljutim se toliko na njih koliko na nas same jer iz istorije nista nismo naucili i stalno se vrtimo u krugu i iste greske pravimo.

Dragče

pre 9 godina

A zbog čega to interesuje ambasadora Kirbija. Zar je toliko neobavešten. Pa daj da objasnimo čoveku da je Srbija nezavisna i da može da prima u posete koga hoće. Ako je Kirbi toliko ljubomoran neka dovede Obamu ni Rusi ni mi nećemo praviti problem

anka

pre 9 godina

Kad znate da kazete da je Rusija napala nekoga setite se samo koliko je puta Amerika nekog napala. Putin je uvek dobrodosao u Srbiju i dzaba vam je da dizete nos zbog toga.

hk

pre 9 godina

Mislim da je vreme da SAD promeni ambasadora. Ovo je novi autogol koji je postigao. Steta za odnose dve zemlje koji je nekako stabilizovan posle Kostunice.

dedza

pre 9 godina

Evo ja cu da odgovorim na ovo(u najmanju ruku)glupo pitanje.
Zato sto su Rusi i Srbi prijatelji vekovima u svakom pogledu,a prijatelji se medjusobno posecuju i odrzavaju prijateljstvo koje se ne zasniva samo na interesu nego i na iskrenim osecanjima bratstva uzajamnog postovanja pomaganja podrzavanja po veri koja nam je ista i jos mnogo toga.
Mislim da je ovo dovoljan razlog zasto Putin dolazi u Srbiju.

Nenad

pre 9 godina

"Zašto Putin dolazi u BG?" Dolazi da brifinguje rusku petu kolonu u Srbiji, kako da podignu ustanak protiv Vlade i ulaska u EU. Kao sto je uradio u Ukrajini.

Milan_PT

pre 9 godina

Gospodine Kirbi, činjenice:
1) Amerikanci su nas bombardovali 1944 i 1999, a Rusi nisu nikad.
2) Rusi su nas oslobodili od Nemaca u WW2, te zato dolazi Putin.
3) A to što nisu pozvani i Ukrajinci (a ni drugi eks-SSSR) na proslavu, to je zato što se raspadom Sovjetskog Saveza stvorilo 15 novih država. Koliko se sećam niko u prilikama pobede nad fašizmom u WW2 ne zove predsednika Estonije ili Kirgistana, već samo predsednika Rusije. Pogledajte spisak zvanica kad se slavi "Dan D". Tu je bio pozvan i Putin, iako Crvena Armija nije direktno učestvovala u toj akciji, a u oslobađanju Beograda su bili odlučujući. Spisak pozvanih za Dan D nisu Srbi sastavili, već SAD, bez obzira što je organizator proslave Francuska, kojoj ste jednom prilikom zabranili da na proslavu pozove i tadašnjeg francuskog ministra inostranih poslova, koji se američkoj administraciji nije svideo, jer je u UN govorio protiv zadnje američke intervencije u Iraku.
Gospodine Kirbi, ovo su sve čiste činjenice, bez ikakvih subjektivnih interpretacija...

Sasha

pre 9 godina

Pa valjda zato sto su nam Rusi pomogli da oslobodimo Beograd i zemlju dok smo od Vas Amerikanaca dobili samo nekoliko bombardovanja i rusenja Beograda i drugih gradova i nista vise od toga.

marius

pre 9 godina

Mnogim svojim postupcima, pa i odgovorom na demarš EU, Srbija pokazala da gde god može želi da se usaglasi sa stavovima EU, jer teži članstvu u EU, ali isto tako Srbija nikada neće prihvatiti pritiske iz EU, i prihvatiti one zahteve koji bi naneli veliku štetu srpskoj ekonomiji, kao što je zahtev za uvođenje sankcija Rusiji.

Vojkan

pre 9 godina

Ne,Vase Ekselencijo,najbolje je da nas vi uciti sta je u nasem interesu i kako ide nasa istorija...pitajte se,onako sami za sebe,slobodno,ali nas ostavite van svih vasih planova i pitanja,mi znamo ko su nam saveznici!

charlie

pre 9 godina

Pitajte radnike NIS-a ili Lukoila da li će ga dočekati sa osmehom na licu.Majka Rusija nije u stanju u znak dobre volje da ispoštuje radnike u par preduzeća koja su u njihovom vlasništvu,već ih šikaniraju kao Afričke robove.Je li to bratska i majčinska ljubav.U mojim očima Rusi su žestoko pali,a neka im kliču saradnici KGB i ljudi iz podzemlja koji za sitnu donaciju kače Putinove slike po lokalnim kafančinama,a sutra bi za par dolara okačili Obamu.

miki

pre 9 godina

(Emilija, 18. septembar 2014 02:03)

Ako se gleda etnički sastav jedinica Crvene armije koje su učestvovale u oslobađanju Beograda, delova Srbije i Jugoslavije u nastupanju ka Berlinu, Ukrajinci su bila većina. To je istorijska činjenica koja je se može lako proveriti. U tom kontekstu treba posmatrati izjavu ambasadora. Politika očito nije crno-bela već ima i mnogo sivih nijansi. Ako naše rukovodstvo pokušava da balansira između Istoka i Zapada, moje mišljenje je da bi trebalo pozvati i ukrajinskog predsednika kao i predsednike ostalih država koje su nekada bile članice SSSR.

ddn

pre 9 godina

samo sto Kirbi zna da 53' zbog USA nije doslo da invazije posle Titovog NE sovjetima. Prosli bismo gore nego Madjarska 56'. Ovo je vise poruka za americku administraciju, nego za nasu vladu.

žalosna sova

pre 9 godina

Što se tiče pomoći Rusa jedino je pomogao Srbiji car Romanov,sve ostalo je bilo više na štetu nego na korist Srpskog naroda,Ispada da su nam Sovjeti doneli slobodu sa tim se neslažem,dobar deo Juge smo sami oslobodili tako bi bilo i sa ostalim delom, da su uskočili i ubrzali jesu i klanjam se njihovim žrtvama,ali nemojte da nam se to nabija na nos,što se tiče saveznika dobrano su nas bombardovali i to gle čuda samo srpske gradove i to bolje nego hitler, ali nas nije sprečilo da i podeljeni na četnike i partizane sklanjamo i sačuvamo živote njihovih pilota,sve u svemu ja nisam rusofil nisam zapadnjak moju decu učim da budu samo srbi i da čuvaju svoju zemlju,naravno da poštuju i cene druge ali ko sebe nevoli ,nevoli ni druge,mislim da je glupost da imamo u Srbiji veće Ruse od Rusa i Amere od Amera zato nas i j....svi

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 9 godina

Sramni nasput G. amabasadora, jer kad smo kod 2. rata, više je nego sramno porediti doprinos (i žrtvu) bilo kojeg naroda sa Rusima. Govori o tome zašto nije pozvana Ukrajina, pa Amerika obeležava 2. rat zajedno sa Nemačkom!!!!Američke žrtve u 2. ratu su cca 400.000 ljudi, daleko manje od Srpskih a zna se da je Amerika cca 45 puta brojnija. Amerika i njeni predstavnici nemaju nikakvo pravo da bilo kome i bilo šta prebacuju na konto 2. rata. Dok je Staljin pustio Hitlera do Moskve a onda Ruse oterao do Berlina, sa usputnim oslobadjanjem cele istočne Evrope, koja je znači natopljena krvlju Ruskih vojnika, Amarička vojska je lagano iz Normandije prodirala prema Nemačkoj, što je čak sve i filmski dokumentovano, a broj žrtava jedva da premašuje broj umrlih prirodnom smrću. O tome koliko nacista je našlo utočište u Americi, da i ne govorimo.
Na ovaj sramni nastup G. ambasadora, treba da, oštro, odreaguje i Vlada i Predsedni Srbije kao i Savez boraca 2. rata.

No Kirbi

pre 9 godina

Odgovor je prost zato sto Galicijska armija je u II sv. ratu, kao i sad, bila na strani Vermahta. Primereno bi bilo pozvati pored Premijera Rusije Vladimira Putina i Premijera Novorusije Olega Carjeva.

Stevan

pre 9 godina

Kakvo ortodoksno neznanje. Nazivi Ukrajinska armija I Ukrajinski front ne znace pripadnost ni jednom narodu vec teritoriji na kojoj se izvode operacije, dragi nas ambasadore. U tim armijama sastav je bio sovjetski, Ukrajina je bila tri godine pod okupacijom. Pa nisu Sovjeti vrsili mobilizaciju na okupiranim teritorijama. Obrnuto, na Ukrajini, mobilizaciju su vrsili Nemci I formirali divizije ukrajinaca vernih Vermahtu, koje je prevodio ukrajinski general Bendera I jos par dugih generala. Narod ocekuje od ambasadora elementarno znanje. Drugo, Beograd je oslobodila Sovjetska vojska u kojoj je najvise bilo Rusa, zbog proste matematicke proporcije pa je logicno da se pozove predsednik te zemlje. Ovo je neverovatno ponizavajuce.

;)

pre 9 godina

"Pre mlaćenja i lupetanja molim sve komentatore da razumeju da Srbija nije nezavisna i suverena zemlja. O da od sredine 60' ih godina živi od para Zapada. I to je tako prosto i lako proverljivo da je degutantno pričati uopšte o tome. Uprkos ratovima uprkos sankcijama (u kojima su i Rusi učestvovali) prosto ko pasulj, Srbija živi od tuđe love, Zapadne love."
@Zona, ovo nije ni malo diplomatsko rešenje, potseća na ispade bivšeg ruskog ambasadora. Jedno je poziv premijeru da dođe u ambasadu, na sporedna vrata, na razgovorčić, a ovo je neukusno. Imam utisak da je ovo još jedan ispad ambasadora od koga će se ograditi ambasada SAD.

Dragan VG

pre 9 godina

Neverovatno je dokle ljudi mogu da idu.Sve to,u kombinaciji sa licemerjem,kratkorocnim pamcenjem,subjektivnoscu,nemoralom...
Vijetnam,Irak,Avganistan,Libija,Kuba,SRBIJA...
Etika i moral...zaista..

darko

pre 9 godina

Dragi mister Kirbi moze doci na godisnjicu saveznickog (americko-britanskog) bombardovanja Beograda i ostalih srpskih gradova, kada je ubijeno na hiljade civila bez opravdanja. Nesto se ne secam da su nas Rusu tako divljacki bombardovali. Ciji su vojnici ginuli na stotine da bi oslobodili nasu prestonicu, Rusi ili Saveznici? Izjava americkog diplomate je vrlo licemerna.

uncle sam

pre 9 godina

Od Rusa mi odavno nemamo nikakve vajde,kako to ovom narodu nije jasno?Jesu nas bombardovali '99,jesu li nam Rusi pomogli,jesu,ostro su protestvovali,Kinezi isto,to ste zaboravili?Devedesetih su na
m braca uveli sankcije bas kao i ostali svet.Samo nas loze na bratsku foru,a mi se primamo kao mladjani majmuni.

čika Pera

pre 9 godina

Hvala g. Kirbiju na ovoj fantastičnoj pokaznoj vežbi ko je gazda u Srbiji, navodno nezavisnoj državi.

Usput, Rusi su ratovali sa mnogima i mnoge i napali. Ali se ne sećam da su me bombardovali. "Uvodili" demokratiju i "usrećivali" narode kao što USA sada radi.

Zapravo, za nekoga ko dolazi iz zemlje koja je nastala na istrebljenju domorodaca, takav stav predstavnika američke vlasti je razumljiv.
Pitanje za naše poglavice - koliko naših "plemena" treba da bude istrebljeno da bi počeli raditi za vlastiti narod.

Viseslav

pre 9 godina

Da ali Kinezi i Rusi nisu bombardovali Srbiju i rusili Beograd. Beograd zove prijatelje jos iz II svetskog rata da proslave godisnjicu. I vi kad nesto slavite zovete prijatelje, a ne neprijatelje.

krle - dron

pre 9 godina

Nije uredu da se americki ambasador ponasa u kaubojskom maniru potvrdjujuci po ko zna koji put da ameri geografski mesaju srbiju sa sirijom ili albaniju sa aljaskom a o dogadjajima da negovorimo,pa nije narodu vrana mozak popila iako su ga proklete komunjare u svakom pogledu devastirale.Vrlo dobro narod zna da su nam se svi oslobodioci nane nanine redom,nismo zaboravili englesku i americku avijaciju koja je po nalogu Koce Popovica kome oznasi - pre neki dan dadose ulicu u beogradu RAZVALILA pola srbije i beograda gde su stradale nebrojene zrtve,naravno da smo mi srbijanci posebno ogorceni sto su nas komunisticke horde okupirale uz pomoc narucenih ruskih tenkova,da narucenih od strane poljskog geliptera alias tito- ( pojedini zapisi te nardzbe su vec obelodanjeni ) i naravno da nisu i nemogu nikada zaboraviti GENOCID koji su komunisticki zlotvori napravili od 44-56 nad srbijancima pomlativsi po sumama preko 500-hiljada srbijanaca bez ikakvog suda ( drzavna komisija je do sada pronasla i objavila spiskove sa 86-hiljada zrtava koji su zverski ubijeni a cija imovina je opljackana i prisvojena samo zato sto nisu znali sta je komunizam i sto su bili imucniji i skolovaniji od laznog slosera,srbija se umiriti nece dok se taj mracni cin komunjara u potpuno neistrazi i neobelodani i zato je bilo kakvo obelezavanje navodno oslobadjanje beograda za beogradjane i srbijance DEGUTANTNO i u to nije trebalo uvlaciti uvazenog Putina koji je trn u oku FINASIJSKIM NACISTIMA,tako ih nazva Comski.

miki

pre 9 godina

Ne shvatam zasto Kirbi uopste bilo sta govori jer ovim izjavama samo udaljava volju za dobru saradnju. Pa nece valjda ambasador da nam suflira koga da pozivamo! Kad su Americki predsednici u stanju da se rukuju sa dilerima droge (vrh Kosova) onda svaka slicna izjava postaje smesna.

Dragan

pre 9 godina

Njegova ekselencija je pogubila zivce.Njegovo ponasanje se moze okarakterisati kao vulgarno i agresivno!
Ako je Srbija samostalna drzava ovog bi gospodina trebalo zamoliti da napusti zemlju.
Mozda smo trebali da pozovemo amerikance , oni su nas oslobadjali nasumicnim bombardovanjem Beograda u vise navrata .
Stvarno je kaubojsko ponasanje jenkija prevrsilo svaku meru!

Gile

pre 9 godina

Ionako nismo Bog zna sta ali ako pocnemo da ti se pravdamo zasto Putin dolazi, moras da shvatis da postoji ljudsko dostojanstvo koje nam nedozvoljava da se ujutru u ogledalu vidimo drugim ocima. Ono dostojanstvo koje je na majicama nosilo nacrtane mete 1999. Vi sa zapada NIKADA necete shvatiti da zaista ima stvari koje od nas ne mozete dobiti ni za lovu! Ono sto treba da shvatite i kao tolerantni narodi prihvatite, je srpski mentalitet.

e!

pre 9 godina

Putin dolazi zato sto nam Rusija pomaze da ocistimo Srbiju od kasetnih bombi koje je americka administracija nabacala na mirne gradove Srbije pre 15 godina! Za ovakvu izjavu svaka suverena drzava bi otkazala gostoprimstvo diplomati koji postavlja takva pitanja.
Srbija je mala drzava, ali vi ste stvarno prevrsili svako meru!

drmatoriks

pre 9 godina

Da je Srbija normalna država, ambasador bilo koje zemlje ne bi se usudio da postavi ovakvo pitanje, jer bi znao da odmah nakon toga može da se pakuje i da ide kući. Pošto je Srbija banana republika, ambasadori raznih zemalja daju sebi slobodu da se ponašaju kao guverneri kolonije, a ne ambasadori.

Kad već manipuliše istorijom 2. svetskog rata kako se njemu dopada, ambasador SAD dužan je najpre da odgovori na pitanje zašto je njegova zemlja u više navrata tokom 2. svetskog rata bombardovala Beograd i ubila više civila nego Hitlerova avijacija? Da li će SAD ikada građanima Beograda uputiti makar izvinjenje za bombardovanja Beograda 1943-45', da ne govorimo o odšteti za tadašnje žrtve i tadašnje materijalno razaranje?

Boža

pre 9 godina

Gospodine Kirbi,izgleda da ne znate da je Crvena Armija oslobađala Beograd 1945, onaj isti koji ste vi krvnički bombardovali 1945 i ponovo.

Quark

pre 9 godina

Boze kako ovaj covek manipulise terminima samo zato sto vesto koristi savremeni i istorijski kontekst kao i cinjenicu da su ljudi danas prilicno glupi,povrsni i da je njima lako manipulisati usled visedecenijskog zaglupljivanja. Ukrainsko i Ukrainska u kontekstu danasnjice nije isto sto i Ukrainsko i Ukrainska od pre godinu ili dve a tek nije isto sto "Ukrainsko" ili "Ukrainska" ili "Ukrainski" od pre pedeset ili sto godina. Na takav isti nacin narodom manipulisu po pitanju "Bosansko" ili "Crnogorsko". Veoma dobro znamo sta je pre 10 ili 50 ili 150 godina znacilo biti "bosanac" i sta je znacilo biti "crnogorac", a na isti nacin i sta je znacilo "ukrainac" ili "kijevska rusija". kirbijeve interpretacije su ipak za neke povodljive slaborazmisljajuce narodne mase, a nadam se da ih u srbiji iz godine u godinu necebiti sve vise, vec sve manje, i da cemo kao narod nauciti da razmisljamo o celini nase nacije a ne o pojedincu. celina je vazna a ne individua, i kad to naucimo svima ce nam biti bolje. ovakve "politicare" koji se mesaju u stvari jedne suverene zemlje lepo poslati u cosak. sramota.

radaleks

pre 9 godina

Kad kaze da su i ukrajinske jedinice ucestvovale u oslobadanju Beograda, zaboravlja da su verovatno te jedinice bile sastavljene od Rusa.
Analogija je sa partizanskim odredima i jedinicama iz Hrvatske, koji su svi sastavljeni od Srba iz Hrvatske, a u istoriji je ta cinjenica koriscena da se napravi lazna slika po kojoj se i Hrvatska borila u II ratu na strani antifasistickih snaga.

Vlada

pre 9 godina

@Milan
"Lepo čovek dobronamerno sve rekao ali ne vredi,ovde živi narod koji je iz inata kroz istoriju sebi činio štetu,i opet će"
Milane imaš moju podršku.Samo mislim da treba svojim primerom da pokažeš državi Srbiji kako da se ponaša.Mogao bi da u komentaru pošalješ spisak svih koje planiraš da primiš kao goste u svom domu,kao i da navedeš tačne razloge tih poseta.Mi ostali ćemo u skladu sa demokratskim načelima kojima se rukovodimo doneti sud o tome da li su te posete poželjne ili ne.
Verujem da si obazriv čovek koji ne radi ništa iz inata i da dobeo paziš da svojim postupcima ne iziritiraš nekog i time napraviš štetu sebi i bližnjima.Sigurno hvališ stranku koju podržava tvoj šef,navijaš za klub koji on voli i dobro paziš da ne razgovaraš duže nego što to posao zahteva sa kolegama o kojima šef ima loše mišljenje,pa ti neće teško pasti da podeliš sa nama
deo tvoje privatnosti.Na kraju krajeva tvoji prijatelji su sigurno ljudi perspektivni,politički korektni i društveno prihvatljivi i pažljivo birani tako da od toga možeš imati samo koristi.

Unapred hvala

kojot

pre 9 godina

Kirbi rece: "Možete imati dobre odnose i sa Rusijom i Kinom, i sa SAD. Ali naš stav o posetama kineskih i ruskih zvaničnika se razlikuje. Kinezi skoro nisu nikoga napali, a Rusi jesu. To treba imati na umu"

Ok, dakle Koreja, Vijetnam, Somalija, Irak (dva puta), Afganistan, Libija, BiH, Srbija i jos ko zna sta sve su bile masovna halucinacija?

matori

pre 9 godina

pa dolazi da obelezi teritoriju kao i 1944. kada su njegovi sunarodnici pod petokrakama dosli i doveli svoje marionete na vlast, usput pobivsi hiljade nevinih ljudi cija je jedina krivica bila sto su preziveli nemacku okupaciju. zato dolazi

Мирослав

pre 9 godina

Срби су за Американце "Мали Руси" и то ћемо и остати довека. Узалудни су сви наши периодични покушаји да им се додворимо и допаднемо. Њихова перцепција нашег идентитета је таква и ми то не можемо променити. Због тога нама не остаје ништа друго него да стално балансирамо између две планетарне силе у тој опасној и тесној међу зони а то је посао политичара. Ми, обичан народ морамо показати бар толио да смо свесни себе, да поштујемо себе и да немамо пилеће памћење, те да исмо заборавили политику Америке почев од бомбардовања Београда 1944 године, преко санкција и бомбардовања Републике Српске деведесетих, преко бомбардовања СРЈ 1999, касетним бомбама, ракетама и осиромашеним уранијумом ... Тешко је, заиста тешко мирне главе слушати овакве изјаве америчког амбасадора. А Руси? Велика сила и велика политика. Ми смо само једна од њихових савезница. И то мала и не превише значајна. Помагали јесу скоро увек. Некад речима, ређе делом. Али бомбардовали - никад. Према томе - Америка нема моралног права да се пита ко ће нам доћи у госте а ко не. Сила јесу али право немају и тачка.

laloš

pre 9 godina

Pa Vi ste gospodo nas napali dva puta samo u poslednjoj deceniji dvadesetog veka!!! Mislim da ni Vi ne biste trebali da budete ovde pa nas niko ne pita, zato sedite tu i cutite!!!

Vedran / Novi Sad

pre 9 godina

Strasno! Na sta smo mi spali!? Bas me interesuje dali ce Vada da ga prozove i da ga podseti da Srbija nije americka kolonija pa da oni mogu da odlucuju o tome ko ce da nas posecuje! A da ne pominjem cinjenicu ko je nas zadnji put napao!!!

R,Zivkovic,Rotterdam

pre 9 godina

Po americkom razlika je izmedu Kine Rusjie, jer Kina nije nikoga napala, a Rusija jeste!Kada gospodin Ambasador dobeo zna koje su zemlje sve ucestvovale u oslobadanju beograda, a posebno Ukrajina iz bivseg SSS-Ra, pa prekor sto i one nisu pozvane:?E sada da vidimo koje vise druge napadao Amerika ili Rusjia--SSSR?Da SSSR je nasilnici usao u Madzarsku 1956 godine i u Ceoslovacku,1968, zatim u Avganistan 1979 godine, sa razlikom da nisu masovno bomardovali i rusili sve u tim zemljama osim Avganistana.A vi gospodo amerikanci dali mozete sve nabrojati koliko ste invazzija u radili od 1950 do sada, da nenabrajam jer i ptice na grani znaju samo po svoj prilici vi se nesecate!Kakva drskost i to ne diplomatsko postupanje.

skyfall

pre 9 godina

Gospodine Kirbi, ja verujem da ste se samo šalili ... onako uzgred, "treba imati na umu" da ste vi ne tako davno NAS bombardovali, pa imamo "dobre" odnose.

repus

pre 9 godina

долази зато што још може једино у србију да дође а да немора да пита нажалост ту се види колико смо суверена земља а када је био рат деведесетих и гинула деца шумадије по туђим земљама то русију није интересовало да заустави док је америка са дејтоном и кумановом богу хвала прекинула погибију и заробљавање српске деце по ратиштима других земаља

Miki

pre 9 godina

Ovaj covek je pobrkao Ukrajinski front (koji je gurala Treca Armija SSSRa i prosla kroz Beograd) i Ukrajince koji si definitivno bili u toj Armiji i ginuli.
Setimo se da je i Putin zvao Hrvate da kao zemlja naslednica saveznika ucestvuje na majskoj paradi - tako da nije ovo ideja bez pameti.
I tu se slazemo - trebalo bi zvati sve zemlje naslednice SSSR sa Rusijom kao vodecom gde bi Rusi bi imali najbolju stolicu na bini.
Malecki je problem to sto sadasnja vlada u Ukrajini rusi sve spomenike iz tog perioda, podize Stepana Banderu u zvezde a pripadnici bataljona Azov nose slemove sa SS lobanjama bas kao i njihovi dedovi.

Miroslav

pre 9 godina

Dolazi zbog vas kao što i vi dolazite zbog Rusa. Politika udbe sedenja na dve stolice se nije promenila još od Tita i oni su ostali zaglavljeni u tom vremenu ali očigledno je da je u interesu i vas i Rusa da imate novi berlinski zid a to je Srbija. Problem je samo što kad si jednom nogom u jednom a drugom u drugom čamcu posledica je pad na zna se šta.

parakac

pre 9 godina

gospodine kirbi, i vaša zemlja je Nas napala, pa se i dalje razmećete (i namećete) po Beogradu. Niste vi najbolja strana koja treba nekome da drži lekcije o moralu.

PPeca@SER

pre 9 godina

Lakse cu putovati u Rusiju, da vidim istoriju civilizacije... nego u USA, zar ne Ambasadore?

U Americi mogu da vidim zgrade koje su manje stare od taraba koje ste vi bombardovali.

Dragan

pre 9 godina

I smeh i greh... dali su ONi toliko odlepili da misle da imaju prava da se mesaju u sve, zasto nas ambasador ne postavi pitanje o krsenju ljudskih prava u gradu Fergusonu??... Od ovog coveka nisam ocekivao ovakvu izjavu kojom dokazuje da sve ono sto je pre pricao o Srbiji pada u vodu....licemerje, lazi, prevare, dupli standardi..sve to cini Usa takvom kakva jeste sad...

stevan

pre 9 godina

Zar nije gospodin Kirbi prvi posle Aleksandra Vucica usao u prostoriju gde je posle poslednjih izbora proglasena apsolutna pobeda SNS? Kome je tada bilo jasno sad se ne cudi ovome. Vucic isto kao Milosevic ne ispunjava dogovoreno. Zna se sta Ameri rade sa takvim saradnicima. Jos jedan u nizu pokazatelja da ove pustaju niz vodu. Oni su ih doveli oni ce ih i skloniti.

Niko

pre 9 godina

Kada bude godišnjica bacanja kasetnih, dubinskih, grafitnih, uranijumom punjenih(sirotinjskih), ručnih-isporučenih preko Albanije, pametnih i ne znam sve kakvih bombi ( Ekselencija to verovatno zna bolje) na našu zemlju spisak pozvanih šefova država biće znatno duži ali ne bih voleo da o tome odlučuje ambasador ma koje druge (nepozvane) zemlje. Svakako da nećemo zaboraviti predsednika zemlje koja je tome dala najveći doprinos. Sa nestrpljenjem iščekujemo njegov (njen) dolazak.

raja babeja

pre 9 godina

Što je mnogo, mnogo je; čak i za ambasadora USA. Da smo normalna zemlja, bar bi mu MIP uručio oštar protest zbog mešanja u unutrašnje stvari naše zemlje, ako ne i nešto još više...

IronMan

pre 9 godina

"Kinezi skoro nisu nikoga napali..." SKORO??? G.Kirbi, ponovite malo istoriju - Kinezi nikada nikoga nisu napali, a ne skoro, osim ako jačanje Juana, ne smatrate napadom na dolar?!

Dikan

pre 9 godina

Posle genocidnih sankcija i bombardovanja nuklearnim otpadom verovatno bi sad trebali da izvršimo kolektivno samoubistvo ili da se preselimo u mišije rupe.

Zapad se bori protiv komunizma i istiskivanja Rusije sa svih interesnih sfera i spemaju joj scenario ex YU.

Inače kad je o napadanju reč Rusi nigde nisu slali svoje avione da bombarduju civile niti su se bavile prljavim aktivnostima i kreiranju kriza.

I na kraju kao što i jedne i druge nije briga za nas tako i nas ne treba da bude briga njihov sukob.Neka se ne tuku više preko naših leđa.Srbija treba da ostane neutralna upravo zato što je preživela divljačku represiju.

octoberrust

pre 9 godina

Vrlo neugodna pitanja, i što je najgore na istorisjkim činjenicama zasnovana. Kako god, čovek je u pravu. A Putin ne dolazi kod nas što nas voli nego da bi provociorao ostatak sveta a to što mu mi opet služimo kao pačavra to je naš problem.

socijalista, komunista

pre 9 godina

...u toj trecoj Armiji su svi Ukrajinci sebe smatrali Rusima, a ideoloske pretke vasih danasnjih poslusnika u Ukrajini ( Desni Sektor- Banderovci) su pregazili kao mace muskatlu...

Nikola Vukovic

pre 9 godina

Ne podnosim rusku politiku, pogotovu prema Srbiji. Pogotovu ih ne postujem jer su ubili Svetog Cara Nikolaja II i njegovu porodicu.
Ako dodje Putin ici cu da ga docekam UINAT ovim licemerima i ubicama.

Boki Zemun

pre 9 godina

A šta to tebe boli uvo? Jel brani neko onom tvom nobelovcu da dođe?Al koji će ovde,završava poslove odande,a i 99 je njegov prethodnik završio šta je imao...

Lana

pre 9 godina

Obavestite ambasadora SAD da je Rusija pravni naslednik SSSR. Inače, zadivljena sam sposobnošću aneričkih političara da o sukobu u Ukrajini govore sa takvom moralnom superiornošću kao da su sami vojno neutralna zemlja.

Saveznici

pre 9 godina

Problem je sto bi pored predsednika Ukrajine,morao da pozove i predsednike Crne Gore,Bosne i Hrvatske ciji su stanovnici takodje imali udela u oslobadjanju Beograda.Koliko se secam Peko Dapcevic je usao na belom Konju u Beograd,a on je crnogorac.Ovi ostali "antifasisti sa bradama" su bili na suprotnoj strani,njih su bombardovali amerikanci..

ana

pre 9 godina

Dobro pitanje. A po obicaju, nasa Vlada hoce da sedi na dve stolice, a to ne moze da se ne vidi..a i kad se izmaknu obe, nacice se na podu...al sta je novo od nase Vlade, i pametno i dosad bilo?

EU Citizen

pre 9 godina

Odlično pitanje, samo ne znam zašto ga postavlja američki ambasador, i gde je srpski političar sa integritetom i hrabrošću da ga postavi? Ako je Srbija izabrala da postane deo EU i zapadne civilizacije, ova vrsta sedenja na dve stolice i ulagivanja diktaturi koja se upravo otvoreno deklarisala kao neprijatelj zapadne civilziacije (a u suštini, bez obzira ne slatkorečive fraze, njena boljševička elita ni u jednom trenutku to i nije prestala da bude) predstavlja poptuno besmisleno potkopavanje ugleda kod naših najvažnijih ekonomskih partnera i saveznika. Dvolične i nepouzdane ljude niko ne voli, pa nema razloga da voli ni takve države, a što se tiče te godišnjice, ionako se radilo samo o promeni okupatora, i komunisti kojima su Rusi svojim tenkovima (pljačke i silovanja ruske soldateske da i ne spomnjemo) pomogli da dođu na vlast, pobili su više nevinih ljudi i unazadili Srbiju daleko više nego kratka nacistička okupacija, i kroz ove udbaške mutante koji su, uz kratak i polovičan prekid za vreme vlade pokojnog Zorana Đinđića, još na vlasti, još uvek je pljačkaju i unazađuju.

Obelix

pre 9 godina

Zašto? Zato što ukrajinske trupe nisu samoinicijativno krenule u oslobađanje Srbije, već na komandu iz Moskve. Možda je Rusija nekog nedavno napala (misli li na Gruuziju?) ali ste i vi NAS nedavno napali i uporno radite protiv naših nacionalnih interesa, za razliku od Rusije. Mi se vama ne mješamo u vaša unutrašnja posla i koga zovete na svoje parade. Je li toliko teško biti pristojan i nearogantan, pa odgovoriti istom mjerom? Da vlast u Srbiji ima kičmu i obraz, košto ima jezik za neke druge stvari, ne biste vi ođe dosoljavali, i to odavno.

KIKI

pre 9 godina

Vas bi trebalo zvati iz samo jednog razloga - da vam pokažu šta ste sve porušili i polupali po Beogradu, Nišu, Novom Sadu , Batajnici, Surdulici,Valjevu,Kruševcu i ostalim gradovima i mestima po čitavoj Srbiji , sram vas bilo !!!!

EasyRider

pre 9 godina

Lijepo bi bilo od Beograda da se isprica Amerima sto nijesu bili konsultovani pri pravljenja te liste gostiju tako sto ce objavit da ce njima i SAMO NJIMA poslat poziv da prisustvuju sljedecoj komemoraciji zirtvama poginulih od NJIHOVOG bombardovanja Srbije. Oni su to vise no zasluzili.

dejan-minhen

pre 9 godina

ne trazi ni Srbija od Amerike da prizna Krim ako se ne varam!
Nece traziti ni da prizna Skotsku!
Bilo bi lepo kada bi priznali Severnu Irsku ipak je ta regija vec 100 godina pod okupacijom jedne zemlja koja cesto napada. Mogu da se ugledaju na Kinu!

Mr

pre 9 godina

Neko reče da smo mi već izabrali stranu, izabrali smo zapad. Nije tačno. Ako smo uopšte izabrali stranu, izabrali smo ulazak u EU. Nismo izabrali SAD.

ProfesorKiksMaler

pre 9 godina

Podržavanje otcepljenja delova Ukrajine = podržavanje otcepljenja delova Srbije.
A pravili ste "moleban za patike" protiv toga?
I razbili i opljačkali Beograd.

samo urbano

pre 9 godina

"Kirbi je podsetio da je više naroda i republika bilo u sastavu Sovjetskog saveza i zapitao da li su, uz Putina, pozvani i ostali, iz sadašnjih zemalja odakle su tada, 1944. godine, bile trupe koje su učestvovale u oslobađanju Beograda."

odgovor je jednostavan i siguran sam da ga gosn ambasador zna samo čačka. naime,rusija je pravni naslednik sssr kao sto je i srbija,ali u mnogo manjoj meri, naslednik sfrj.

skylabgd

pre 9 godina

postovani g Kirbi

Kada budemo obelezavali zversko bombardovanje saveznickih(americkih) snaga Beograda onda bi rado culi vase predloge koga da zovemo.

martin

pre 9 godina

Amerikanci i jos masa zemalja clanica NATO napali su Srbiju bez objave rata i odluke. Po toj logici niko od njih ne bi trebao da dolazi i ima diplomatske odnose sa Srbijom. Kakav licemjer!

Bosansko Srpski Amerikanac

pre 9 godina

Jao kao Srbin (iz Bosne) koji živi i radi u Americi,
mogu samo jedno da predložim kad se suočiš sa ljudima kao
Kirby ... a to je da ih kompletno ignorišeš, kao da ne postoje.
Kažem zato što on očekuje reakciju kroz medije, i to zadovoljstvo mu ne bi trebali da priuštimo.
Poz

Zoran

pre 9 godina

Mozes na silu da nam otmes teritoriju, mozes da nas ucenjujes,, mozes da nam uvodis sankcije, mozes da nam pomazes oko poplavljenin, mozes sve silom ili milom, ali ne mozes ni silom ni milom dve stvari: Da te cenim i da te volim.

Na tim talasnim duzinama Amerika poslednjih godina slabo stoji po svetu.

Vracar

pre 9 godina

1.) ko zna kako je on to rekao ako je i rekao.
2.) Ako jeste onda se i oni i Rusi ponasaju kao deca do 5tog razreda u skoli gde huskaju neke slabije od sebe da se biju. Smarate i jedni i drugi i ostavite nas malo na miru.

Rasha

pre 9 godina

Putin ce doci. Ali ce Srbija pokleci pod pritiscima i potpuno protokolom marginlizovati Putinovu posetu. To je amerima cilj. Oni su OK da on sleti, helikopterom ode na Avalu, postavi venac na brzinu i jos brze ode nazad kuci. A ne da ga doceka 200,000 ljudi na ulicama Beograda, da ga narod grli i ljubi, da prica na velikoj bini ispred Skupstine ili na Uscu, i da da veliki i istorijski govor, kao poruku svetu i pozivu na mir. Kao i uvek, Srbija ce uraditi sto joj US trazi.

jovica

pre 9 godina

šta ti je čoveče pa ti si nas bombardovao pa si tu nisam rusofil ali brate ako treba da bude neki stranac na proslavi onda treba da bude Rus

Vladimir

pre 9 godina

Zbog ovog, do iznemoglosti licemernog, kauboja i njihovih podanika iz EU, Putina treba dočekatri sa najvećim državnim i vojnim počastima. Treba da mu napravimo veličanstven doček.

Vojvodina

pre 9 godina

Kolko proruskih botova ovo nije normalno. Jel vas lepo plaća baćuška, a, botovi?
Svaka čast Kirbiju na izjavi, mada je trebalo da SAD i EU budu energičniji u zahtevanju od Srbije da uvede Rusiji sankcije. Ne primati poslednjeg svetskog imperatora!
Botovi, zaradite koji dinar ;)

ja

pre 9 godina

Sto se primate? U pravu je covek potpuno i to je rekao na kulturan nacin. Kome treba Putin u gostima u ovom trenutku? Kakvu to sliku salje o Srbiji kad ga cela Amerika i Evropa mrze. Ne mozemo nikog popularnijeg da ugostimo? Na Putinu ce Srbiji zavideti jedino Tadzikistan.

Dark

pre 9 godina

Па господине Кирби ви сте поред свих земаља које сте нападали и нападате напали и нас па сте у Београду. По вашој логици ми би вас требали најурити из државе. Ваша дрскост нема краја!!!

murajsam

pre 9 godina

a mozda mi nismo ni zvali gospodina Putina vec se on sam ponudio da dođe. sta smo trebali, da mu kazemo nemoj, nisi pozeljan jer ne smemo da se zamerimo amerima, jer to?

fair-trade

pre 9 godina

Postovani ambasadore,
Cvrstvo verujem da svaka veca sila ima interesa, manjih ili vecih u Srbiji. Meni to, kao hiperinteligentnog coveku logika sama objasnjava, vama ako to nije slucaj, dozvolite da mi objasnim. Gospodin Putin dolazi u Srbiju posla radi, dakle dolazi pre svega da utvrdi rusku cizmu u ovoj zemlji. Zasto mi to podrzavamo ili prizeljkujemo, jednostavno, duzemo smo pod njima no pod vama. Vecina stanovnika Srbije tvrdi da je svaki liberal (ja sam posve neutralan osim ako nisu apsurdnosti ukljucene) strani placenik, pritom mislecni zna zapad, dakle USA, medjutim nekako i stalno se iskljucuje iz vesti to dominantno strano placenistvo, Rusko. Ja bih vas molio da malo vise truda unesete u biznis i omogucite bar jednako poslovanje ili deobu. Sa ekskluzivnom ruskom ekstremnom patrijarsijom do sada se pokazalo samo kao gubitak, po kulturu, svest, po narod. Iskreno vas, Vlada.

Синиша

pre 9 godina

Ево зашто: 4000 Совјета је погинуло у Београду ( исто колико и Срба у Америчком бомбардовању и 1944 и 1999), па 5500 у Батинској битци. Чисте ( ваше) касетне бомбе по Србији. Чудо су направили у Обреновцу.
Any questions?

Goran

pre 9 godina

Amerika je u 2. svetskom ratu izgubila oko 300-400 hiljada ljudi, dok je iz SSSR-a stradalo 20 miliona, od ceka Rusa sigurno 15 miliona. Malo li je.

Zoran

pre 9 godina

Alo, ambasadorU, da ti kazem kako ti deca Ameri razmisljaju. Posto sam u Americi a dete je u istooj u skoli, pita profa malo nervozan sto deca ne kapiraju: Pa sa kim smo mi poslednji puta ratovali(misli na ravoluciju). Javlja se Perica(ne zove s etako, ali Amer 100%) i kaze: Pa sa Irakom.

Ucitelj prevrce ocui, guta knedle, ... ma ne, ne, nisma to mislio...

Zoran Jerković

pre 9 godina

Vrlo neprimerena,nediplomatska,nečinjenična, izjava ambasadora Kirbija!
Vrlo profesionalna,brutalna,ponižavajuća,tendenciozna....i iznad svega glupa izjava trećeligaškog amero-diplomate.Ovo smo i očekivali!
Šta će uraditi naši lideri,kako će reagovati?Da li će nas iznenaditi ili će opet biti "ovo smo i očekivali"?

Marko Chicago

pre 9 godina

Mislim da je ovo veoma jasna poruka g. Vucicu! PRESTANI DA IZIGRAVAS TITA KAD NE UMES!!!! Da je lepo pozvao i ruskog i ukrainskog predsednika pa i predstavnike EU, da pokaze svima da je ozbiljan politicar koji zeli dobre odnose i sa zapadom i sa Rusijom a prvenstveno da zeli boljitak za zemlju Srbiju!!! Ko bi se odazvao to je diskutabilno ali bi sigurno pobrao pozitivne komentare a ne "packe" koje mogu mnogo da zabole, ma koliko sada izgledale blage!!!!
Veliki pozdrav iz USA

doosh

pre 9 godina

Da bi postigli Vaš nivo cinizma, trebali bi 24.marta pozvati Obamu. Bre lomite nas kad stignete, a šta smete Rusiji, koju ne gotivim istorijski, videli smo svi. Pokoškajte se tamo na pacifičkoj strani dalje od nas gde nema drugih nacija da vam posluže kao maska. A kada istrošite svu municiju, ja ću lično otići u Zastava naoružanje da volontiram, kako bi vam izvezli štto više, i jednima i drugima da završite posao. Hajde bre tišina više, imamo mi naše prave probleme.

Emilija

pre 9 godina

Ovoj vladi su prioritet gradjani i njihova bolja buducnost, a saradnja sa Pusijom to i predstavlja. Pa zasto onda Putin ne bi dolazio u Beograd.

iznogud

pre 9 godina

Pa Rusija nas barem nije bombardovala u bliskoj proslosti.... Kombinacija reci koje diplomata danas ne sme da iskoristi kao odgovor na ovu hard-core glupost....

Dare

pre 9 godina

Amere nije sramota ni za šta. Dok su oni muljali sa švabama benzin i zarađivali na II ratu, Rusi su ginuli u milionima za oslobođenje od fašista.

...

pre 9 godina

ma da pozovemo mi merkelovu?
i njeni su ucestvovali u tim borbama...
(dule, 17. septembar 2014 23:50)

Nemci su jos kada je poseta najavljena rekli da ne vide nikakav problem u tome jer su Rusi oslobodili Beograd od fasista, i da je sasvim normalno da Putin dodje u Beograd. Zanimljivo je da su Nemci svesni svojih zlocina, i da podrzavaju proslave pada fasizma, dok se Ameri iz nekog razloga bune.

Морава и брда

pre 9 godina

Дакле ,невиђена дрскост!
А да ли САД неког напада на овоме свету или су и даље милосрдни анђели!?


Совјетски савез - Украјина, та војска која је ослобађала Београд је управо из НОВОРУСИЈЕ и Донбаса!

Miroslav, Toronto

pre 9 godina

Ovu budalastinu, da je Srbiju (Jugoslaviju, Evropu itd) oslobadjala ukrajinska armija ("ukrajinski front-ovi" marsala Tolbuhina, Konjeva itd) vec je eksploatisala americka stampa. Grupe armija ("frontovi") su dobijale nazive po geografskom prostoru gde su se spojile - tako je npr. Zukov komandovao "beloruskim frontom", ali naravno, nece biti da su celu kontinentalnu severnu Evropu oslobodili Belorusi (uz svo postovanje njihovog i ukrajinskog ucinka). Amerikanci naravno veze sa istorijom nemaju, ali njihove su izjave za politicke pritiske - ne za tumacenje istorije... U svakom slucaju, iskreno se nadam da ce za Ruse da bude mesta (dali za Putina ili nekog drugog - nije ni bitno), dok sa druge strane, pojma nemam sta bi Kirbi na toj proslavi trazio!

neprijatelj

pre 9 godina

auuu, jel to revolverašima krivo što im bos nije pozvan na žurku!?
Ovo ko da su mu Rusi poturili šta treba da priča.
Komplimenti KGBu, mašala

stranac

pre 9 godina

Priklonite se vi Rusiji, ili Americi, kako vam drago! Posto sam rođen 7 godina posle drugog svetskog rata u porodici, koja nije imala ni zemlju, ni krave, ni koze, u stvari teško so me podigli, a u školi se sećam sirće od UNHACR, da o pašteti i ne prićamo! Sve to je dolazilo iz Amerike, da sam ikada nešto dobio iz SSSR ili sad iz Rusije, ne sećam se!

Valjevo

pre 9 godina

Pravo pitanje.
Samo Srbija prima Putina...
O cemu li se ovde radi???
Da ne prenosi pozdrave od Marka i Mirjane Milosevic???
Kakva smo mi gubernija...

Vojvoda

pre 9 godina

A kog je sve Amerika napala Obama ne bi trebalo glavu da promoli...
Vrhunac licemerja da prosto ne znam koja budala u ove stvari veruje....

vele

pre 9 godina

каква дрскост и безобразлук то је нечувено.Зар он и они да нам причају ко је кога нападао ?

ni vasington ni moskva

pre 9 godina

zbog cega nam se vise ne skinu s' one stvari,i ne potraze neko drugo mesto za svadju,dovoljno smo trpeli i jedne i druge!

Zona

pre 9 godina

Pre mlaćenja i lupetanja molim sve komentatore da razumeju da Srbija nije nezavisna i suverena zemlja. O da od sredine 60' ih godina živi od para Zapada. I to je tako prosto i lako proverljivo da je degutantno pričati uopšte o tome. Uprkos ratovima uprkos sankcijama (u kojima su i Rusi učestvovali) prosto ko pasulj, Srbija živi od tuđe love, Zapadne love.

Zoran Popovic

pre 9 godina

Time sto su poslali ovog trecerazrednog diplomatu da im bude ambasador u Srbiji, Ameri pokazuju koliko nas cene. Ovaj pravi lapsuse jednom mesecno, u urednom ritmu, i vise ga ni ne uzimam za ozbiljno.

Republic(s) of Bananas

pre 9 godina

Možda zato što su se Amerika i Britanija borile protiv 20 a Rusija protiv skoro 200 Nemačkih divizija.
Možda zato što je Yugoslaviju oslobadjala CRVENA armija, za razliku od "saveznika" koji su na kraju rata bombardoavnjem usterivali nemce i usput stigli da "dokrajče" ono što su Nemci na početku rata "promašili".(žrtve tog bombardovanja niko i ne pominje)
Možda zato što su Amerikanci žrtvovali +/- 500.000 vojnika a Rusija 22.000.000 (22 MILIONA) da bi pobedili NACIZAM.
Kažem MOŽDA, a možda i grešim.

Emilija

pre 9 godina

Pozvan je prvi čovek Rusije jer u Beogradu imaju svoju crkvu, svoju parcelu na Novom groblju, spomenik svom palom borcu na groblju Oslobodilaca Beograda, pa i svoju ulicu i školu. Kada Ukrajina bude imala ovde bar jednu svoju evidentiranu zaslugu ili nešto sa svojim imenom, zvaćemo i njihovog prvog čoveka.

Miroslav Paunovic

pre 9 godina

Postovani Ambasodore - mozda je Srbija ocekivala da vidi vaseg predsednika (Nobelovca za Mir) u Beogradu na godisnjici oslobodjenja BGD-a zajedno za Putinom kao jasnu poruku da I SAD zele mir u Srbiji I Evropi.

Kralj Ibi

pre 9 godina

Mene, a kao sto vidim i mnoge druge, ova izjava zaista duboko vredja i ako je to bio cilj gospodina ambasadora potpuno je uspeo u tome, samo ne vidim sta dobro moze iz toga da izadje. Naravno nista. Kako mozete nekog smatrati za prijatelja kad vam kaze da vas eto ne tera da priznate cepanje teritorije sopstvene drzave a on je za to najzasluzniji i vrsi pritisak na sve druge da podrze tu otimacinu. U isto vreme vas tera da podrzavate celovitost drugih ukljucujuci i te nakaze od drzave zvano Republika Kosovo.

Optimus

pre 9 godina

Stvarno je dosta bilo srpske diplomatije na dve stolice. Treba da stisnemo m.d. i da se odlucimo vise. Da razmisljamo glavom i novcanikom a ne nekim "srcem" ako se to tako moze nazvati, mada prosecan Srbin i ne moze da precizira i objasni tu svoju ljubav i opcinjenost Rusijom. Hocemo li sa zapadnim zemljama cija su drustva, ekonomije, prava i sl razvijenije nego u Rus ili cemo ni mi ne znamo zasto trcati u zagrljaj Rusiji koja nas kupuje i izrabljuje sigurno ne manje od "zlih zapadnjaka". Nisu savrsene ni te zapadne drzave ali su neuporedive sa aspekta kvaliteta zivota sa Rusijom. A bicemo im simpaticni i potrebni samo ako budemo vredni, pametni i radni. Onda ce nas i ceniti a ne da nastavimo sa balkanskim mutljavinama kao do sada...

Petar

pre 9 godina

Realno Amerika se prva umesala u sukobe u Ukrajini i organizovala rusenje predsednika Janukovica. Amerika svaki dan (bukvalno) nekoga napada, i ima svoje vojnike sirom sveta, a opet mi bi primili i Obamu da dodje da proslavi sa nama. Neka proseta gosn. Kirbi malo Beogradom, neka pogleda zgrade srusene 1999., spomenike poginulim civilima pa neka se zapita kome drzi lekcije, i da li ima prvo na to.

my way

pre 9 godina

Које лицемерје, ко о чему, Американци о нападању других држава! Била је вечерас дивна представа у Центру Сава, "Стојте галије царске", па нек је Кирби погледа. Не треба ни превод, све ће му бити јасно, па и зашто ће лидер слободне Русије увек бити добродошао у Србији, каквим год поводом.

Novi SAD

pre 9 godina

pa da, ovako je to bilo Putin nas je bombardovao 6.5.41. pa nas je onda bombardovao i 45. da ubije po kojeg zaostalog djavola, pa je onda djavo opet oziveo 99. pa nas je puin opet bombardovao i prisvoio KiM da bolje istera djavola, a ovo sad bi bila redovna kontrola - ko ono kad odes kod lekara da vidi jel pogodio adekvatan antibiotik ili ces morati u bolnicu :P

FRLE

pre 9 godina

Od izuzetnog gospodina i omiljenog diplomate ovakvo pitanje predstavlja veliko iznenadjenje za gradjane Srbije. Verovatno je u ovakav njegov nastup umesala ruke americka administracija.

bole

pre 9 godina

kad vec spominje 3. ukrajinski front, trebao je napomenutu da front nije dobio ime jer se sastojao od Ukrajinaca nego se u tom trenutku 10ak sovjetskih armija naslo na tom prostoru i tako im Sovjeti dadose ime.
po ovoj bezobzirnoj izjavi ispada da smo trebali Porosenka da zovemo u goste a ne Putina.
podsetio bih da je ovaj Gospodin u julu pricao o potencijalnom zaristu Sandzaka, kao upozorenje sto necemo Rusiji uvesti sankcije, a Sandzakom prosle nedeljepromarsirase neki ljude u zelenom...

RS

pre 9 godina

@
(eeee, 18. septembar 2014 00:15)
To je laz!!! To ne vazi za Srbiju!!!Evo iz cega je smontirana ta laz:
Tokom nacističke invazije na Rusiju (Operacija “Barbarosa”) 30 miliona stanovnika Sovjetskog Saveza izgubilo je život, dok je više od tri miliona gladovalo u nemačkih logorima. Silovanja i ubistva bili su česta pojava tokom napredovanja nacista kroz Rusiju.
I Nemce je zadesila slična sudbina kada je ruska vojska povratila teritorije i nagrnula u Nemačku. Više od milion nemačkih vojnika poginulo je tokom Bitke za Berlin ili su kasnije umrli u zarobljeništvu.Silovanja su počela čim je Crvena armija ušla u Istočnu Prusku 1944. godine.

mirkocg

pre 9 godina

Protjerati zbog mijesanja u unutrasnja pitanja suverene drzave.Uzgred ta Ukrajinska brigada divizija sta god bila je sastavljena od rsusa koji su redom cistili evropu od nacista banderovaca desnosektorasa i ostale bande koja danas vodi tu istu Ukrajinu u propast.

Vladimir

pre 9 godina

- Ukrajinaca u Crvenoj armiji, max. 7 miliona (jer, varirao je broj tokom rata). 1,5 miliona poginulo u toj uniformi.
- Rusa u Crvenoj armiji max. 21 milion, od toga poginulo 5,75 miliona.
- Ukrajinaca u UPA (nije bila deo vermahta, ali počinili su brojne zločine nad civilima), oko 200.000 ljudi.
- SS Galicija, direktan deo Vermahta, 13.000 ljudi. Nacisti, itekako ratni zločinci.
- Ruska tzv. oslobodilačka armija (belogardejci, revanšisti... direktan deo vermahta), 200.000 ljudi. Etnički Rusi, takođe ratni zločinci, braća po ideologiji onima iz SS Galicije.
- Rusa u II svetskom ubijeno ukupno 14 miliona (12,7% tadašnjih rusa)
- Ukrajinaca u II svetskom ubijeno ukupno 6,85 miliona (16,3 % tadašnjih Ukrajinaca)
- Rusi to otvoreno sabiraju i javno pričaju o 20 miliona ruskih žrtava.
- U Holodomoru ubijeno oko 5-6 miliona Sovjeta, od čega preko 80% etničkih Ukrajinaca.
- Od 1932 pa do 1945 ubijeno ukupno oko 12 miliona Ukrajinaca! Duplo više nego Jevreja u Holokaustu i oko 1/3 ukupne tadašnje populacije. Otprilike, pola od komunista, pola od nacista (namerno ne kažem Rusa i Nemaca).
Ovo su podaci iz drugog svetskog rata i tridesetih godina. Vrlo lako se proverava, nije srednji vek ili ranije.
Prosto brojke i činjenice.

Profesor

pre 9 godina

Pa da zeli, i Obama bi mogao da dodje, nama i to odgovara. To sto Putin hoce da dodje kao i Kinezi, a Ameri nece i ne zele, nije to nas problem.

Profesor

pre 9 godina

Ova izjava je klasicna provokacija, koja ima za cilj da Aleksa zustro, naglo i ostro odreaguje dajuci samim tim do znanja Americi i zapadu da smo odabrali stranu. Jasno se vidi da nas bockaju da se odlucimo vec jednom... U svetu se vrsi raspodela snaga, i ocogledno je da je rat neminovan. Zapravo eskalacija vecih sukoba je cesta stvar, na svakih 20ak godina.
Ovde treba mudro postupiti, jer ako dodje do sukoba, na politickom i na ekonomskom nivou, kao neutralna zemlja mi mozemo dosta da imamo vajde i da sustignemo druge drzave. Takodje ne znam da li ste primetili da sama Evropa ne vrsi pritisak sto se tice naseg stava. Poneki cinovnik nesto lupi, al je jasno da ako im zatreba posrednik, da to breme spada na nas. Svesna je i Evropa da USA pokusava da destabilise ceo ovaj region, pri cemu bi ta ista Amerika mogla da izvuce korist, posto im je ekonomija posrnula. Sto se spoljne politike Srbije, ja sa SNSom nemam problem, dokazali su da imaju vise kontakata nego ijedna druga stranka, ali se ne slazem sa unutrasnjom politikom.

guttenberg

pre 9 godina

A Beograd je oslobodila i Treća ukrajinska armija (grupa armija s Trećeg ukrajinskog fronta), kao deo Crvene armije",

E nema sanse da ce ovu cinjenicu ikada prihvatiti 90% gradjana Srbije . Istina je nevazna .
Jedino raduje da bi beograd mogao da dobije ulice Koce Popovica i Peka Dapcevica .
Sobzirom da je Peko Dapcevic sa svojim borcima oslobodio Beograd hoce li biti pozvan i Filip Vujanovic ???

ivan

pre 9 godina

kakva drskost i glupost. Čovek je poglup za diplomatu. Nek on bude srećan što sedi u Beogradu. Njegovi su taj grad bombardovali. Kako ga nije sramota. Ovo treba izbaciti iz Srbije ako se javno ne izvini.

Zoran

pre 9 godina

"Kinezi skoro nisu nikoga napali, a Rusi jesu. To treba imati na umu"
OK, ali Amerika jeste skoro napala i Srbiju, ali i gomilu drugih država, pa ipak primamo sve goste iz te države.
Ja jesam prozapadno orjentisan, ali mi polako postaje muka od ovakvih odvratnih cinika.
---------------

To je ono sto ja pricam. Amerika ide dole. Njihovu pricu sada tesko gutaju i prozapadnjaci kao ti i ja. Ja sam cak i u SAD i sve mi je vise muka. Naravno, ono zbog cega sam ovde je INTERES. Jer ako oni mogu da imaju interres, mogu i ja. Znas li da ih to najvise boli, to ne smes u lice da im kazes. Trazi se pure patriotazam od tebe. Samo mene ce da zabidju, mnogo sam ja glup za patriotizam, bilo srpski ili americki.

ivica

pre 9 godina

Srbi su oslobodili pola Balkana dva puta e sad mnogima to nije odgovaralo a cinjenice postoje .A Ukrajinci su slavili dolazak Nemaca kao oslobodioca kako to da dokazemo Amerima da Dolar kroz NATO opstane pa Brate tesko mozemo im samo reci BRISK protiv BILDERBEGA a opet je smetnja mala SRBIJA

Kazanova

pre 9 godina

Srbija je drzava koja pokusava da vodi dobru politiku,uvede Srbiju u EU ali da zbog te EU ne izgubi ostale prijateljske zemlje i pouzdane partnere.Ako je neko napadao i napada,to je onda Amerika,Amerika koja svuda gura nos i buni se kada je neko skine sa dnevog reda kao sto je to premijer ucinio.Nemamo vise na vlasti poltrona koji ide okolo i izvinjava se. ;)

Pera Trta

pre 9 godina

Covek je neobavesten. Putin dolazi da postavi kamen temeljac za Beograd na vodi, fabrike cipova, kamiona, aviona i ostalo. Kao i da simbolicno obelezi trasu za brze pruge, gasovod i autoput do Pekinga.

Sale

pre 9 godina

"Možete imati dobre odnose i sa Rusijom i Kinom, i sa SAD. Ali naš stav o posetama kineskih i ruskih zvaničnika se razlikuje. Kinezi skoro nisu nikoga napali, a Rusi jesu. To treba imati na umu", rekao je Kirbi. # Prijatelju, videlu su od vas Amera. Cinizam i oksimoron.

REPUBLIKA SRPSKA

pre 9 godina

... A Ruski političari? Hehehehe... Setite se Gorbačova, Jeljcina, Kozirjeva, Černomirdina, Kozirjeva kad je bilo gusto... Mislite da su ovi sada bolji od onih onda? Ne, vi ipak imate mozgove veličine kikirikija.
(zoran, 18. septembar 2014 00:57)
Zanimljivo je da 99% ljudi u Srbiji ne zna da Srbi i Rusi nisu bili u savezu od 1948.kad je Tito rekao tzv.istorijsko NE Staljinu.SFRJ nije bila ni sa ISTOKOM,ni sa ZAPADOM,vec je ucestvovala u formiranju treceg bloka,BLOK NESVRSTANIH.Sve komunisticke zemlje su SFRJ smatrale izdajnikom komunizma.

Miodrag

pre 9 godina

Kirbi trebao bi imas u vidu da ti jedan obican ambasador a on Putin je predsednik najvece drzave na svetu i da je to tvoje pitanje veoma neumesno i bezobrazno.

love

pre 9 godina

SAD igra na previše frontova ,to im se moze vratiti kao bumerang.Posjeta Putina je dobra stvar za Srbiju ,ovo sta zapad trenutno nudi je šarena laža.

occam's razor

pre 9 godina

Nisu Rusi uopste zainteresovani za Srbiju. Ovde dolaze samo da provociraju zapad. Oni igraju svoje politicke igrice a mi cemo da ispastamo zbog njih. Na kraju ce da nas ostave na cedilu kao sto su puno puta u istoriji. A sta cemo mi dobiti zauzvrat od Rusa? Sarenu lazu kao i uvek. I zbog te sarene laze mi izazivamo gnev i nepoverenje ljudi koji nas trenutno najvise pomazu finansijski. Sta mislite od kojih se para isplacuju penzije i plate u javnom sektoru? Ko nam pomaze da skrpimo manjak u budzetu? Pa nisu ni Rusi ni Kinezi nego EU i MMF. Ne volite MMF? E pa ni ja ga ne volim ali bolje i oni nego ruska sarena laza.

zliMarsovac

pre 9 godina

Ja bih ga pitao, dali to znaci da mi treba da izbegavamo SAD u sirokom krugu, jer ste vi napadali sve zive narode u svetu, ili treba da vam postavim neko istorijsko pitanje vazano za SAD npr. zasto ste istrebili Indijance kao divljac, a kao sada se zalazete za mir u svetu ..?!

Misko

pre 9 godina

Dolazi zato sto su Rusi prakticno oslobodili Beograd u II svetskom ratu, klovnu jedan bezobrazni. Svako ko toliko pomogne ovoj zemlji je vise nego dobrodosao da dodje u posetu. Potrudite se i vi malo da vas ljudi nebi dozivljavali kao arogantne.

MK - Smesna strana istorije

pre 9 godina

"Možete imati dobre odnose i sa Rusijom i Kinom, i sa SAD. Ali naš stav o posetama kineskih i ruskih zvaničnika se razlikuje. Kinezi skoro nisu nikoga napali, a Rusi jesu. To treba imati na umu"

Da gospodine ali Vasa zemlja je jedina od te 3 zemlje koja je NAS napala ako niste uspeli da shvatite "ZASTO!?"

boban

pre 9 godina

ovog treba upozoriti da se ne mesa u drzavna pitanja jedne zmlje.

mada kakvu zemlju i imamo nebi me cudilo da nam ambasade odredjuju ko ce nam doci i koga primamo u drzavnu posetu.

A to sto je pomenu oslobadjanje beograda 99-te i ciscenje od uranijuma.

Vd

pre 9 godina

Ne, trebalo bi da budu pozvani oni koji su dva puta bombardovali Beograd, '44 i '99.

Po ovom kriterijumu koji je izneo ambasador, Srbija nikad više ne bi trebalo da primi zvaničnike SAD u bilo kakvu posetu. Ne znam koja je zemlja od '45 izvela više napada na druge suverene države od SAD?

Usporite malo Vaša ekselencijo, ostalo nas je još u Srbiji koji imamo mozak.

pepe

pre 9 godina

eto ti sad ovaj zna bolje koje su armije i kada ovde prolazile, zna kolko je i sa kim ratovala rusija i kolko kina nije ratovala. pa sad se jos i pita. a na takavo pitanje odgovor sledi: "sta te boli " i nakezis se lepo, kulturno i kazes mu "a telece glave sto ima"... a putina ugostis kad dodje, sve po redu i kako treba.

Dara Dara

pre 9 godina

Al se ovaj navrzo na nas... Sad mu smeta sto dolazi Putin. Sazaljevam slucaj, ali Srbija ce saradjivati sa svima svidjalo se to gospodine Kirbi Vama ili ne.

Jova

pre 9 godina

3. ukrainski front se tako nije zvao zbog toga da su u njemu bilo puno Ukrajinaca vec zbog toga da je prolazio teritorijom ukrajine. Inace bilo je Beloruskog fronta i Ukrajinskog a Ruskog nije bilo. Ali to nema veze sa etnickim sastavom jedinica. Ako smo vec o tome oko 70% vojnika su bili etnicki Rusi. Uostalom pojnta je u tome da savremena Rusija na drzavnom nivou poziva se na kontinuitet sa Crvenom Armijom. Pored Rusije to bezrezervno radi samo Belorusija. A recimo savremena Ukrajina na drzavnom nivou se poziva nanasledje protivnika Crvene armije iz Drugog svetskog rata - na nasledje Bandere. Pak u Ukrajini ima onih koji se suprostavljaju tome politickom trendu neofasizma. Pa pitam se da li g-n Kirbi je stvarno hteo da vidi u Beogradu ne samo Putina, vec i drustvo iz Belorusije i Novorusije?

Саша

pre 9 godina

"Kinezi skoro nisu nikoga napali, a Rusi jesu. To treba imati na umu".
Šta je skoro? Mislim da je i 1999. godina bila skoro. Da se ne zaboravi. Rusi u Ukrajini se brane. Tačka!

Салвадор ДаЛи

pre 9 godina

Ма, види ти Кирбија...па да ли је вама екселенцијо деда оставио Србију на дар или сте ви само гост у нашој земљи? Како би било да ја вама наметнем да морате мене питати да ли можете јести сладолед? А што су се ови Амери осилили, неће то на добро по њих...гањаће вас Native Americans и Afro-Americans, само полако.

bice bolje

pre 9 godina

Kakav lik, da li se nama neko iz vasingtona izvinio za ona tri meseca strave i uzasa. Ali eto sada smo u dobrim odnosima sa amerima pa moramo da glumimo neko prijateljstvo. Veliko je antiamericko raspolozenje kod svih zemalja pa i u evropi. Zaigrace mecka i pred njihova vrata pa ce malo vise da se bave unutrasnjom a ne spoljnom politikom

Smrt fasizmu

pre 9 godina

Verovatno zbog toga sto politiku Srbije kako spoljnu tako najcesce i unutrasnju cine shizofreni paradoksi.Zapravo, pitanje je koliko Srbija uopste i moze da vodi bilo kakvu politiku kada su je oni koji su proizveli Tomu i Vucica, Djindjica i Šešelja itd, doveli do haosa.
Tako ce cetnicki vojvoda Toma sa novokomponovanim osvajacem Putinom odavati postu oslobodiocima Beograda koji su pored rusa bili i mnogi drugi a najvise Titovi partizani. Ako se podsetimo i Toma je nekad sa Šešeljem šiljio kolac za `vampira` Tita a sada se priprema za poklonjenje.
Ima tu jos mnogo paradoksalnog ali jedno je sigurno, oni koji su stvorili Tomu bili su djaci iste škole koja je stvorila i Putina. Ta škola je menjala imena a nekada se zvala NKVD.

Dragan

pre 9 godina

Sta covek da kaze na ovakvo licemerje i vredjanje intelegencije i mesanje u unutrasnje stvari jedne zemlje. Pa Amerika nas je dva puta bombardovala. Za ljude kratke pameti Amerika nas je bombardovala ne samo 1999 nego i na kraju drugog svetskog rata. Molim da se objavi moj komentar.

Dario

pre 9 godina

Poštovana ekselencijo;

Pozivamo naše prijatelje da sa njima zajedno proslavimo oslobođenje beograda. Jer da nije bilo naših prijatelja u ww2 Srbija, a ni Evropa ne bi bile oslobođene. Pozivamo naše prijatelje jer ih volimo. Jer nas nikada nisu bombardovali. Naprotiv, oslobađali su nas kad su nas svi drugi ucenjivali. Pozivamo naše prijatelje i braću po krvi jer su nam iskreni prijatelji. Za razliku od naših neprijatelja, oni ne postavljaju pitanja koja zadiru u naša suverena prava da primamo koga mi želimo i sa kime slavimo zajedničke pobede.

Vladimir

pre 9 godina

USA jeste napadala i napada i dalje, ali samo vas braco molim da shvatite da je Rusija to isto, nista gora, nista bolja. Jedino se bila malo primirila jedno petnaestak godina dok je bila u sopstvenom raspadu i nije imala snage nikoga da napada. Danas i Rusija grabi ka resursima i svojim geopolitickim interesima. Samo je Kina u svemu tome nevina ili priblizno nevina, ali nam je daleko od srca jer se ne busa u pravoslavlje i ne trabunja o Kosovu. Ako cemo posteno, Kina je tu najpostenija.

atomic

pre 9 godina

Zahvaljujem gospodinu Kirbiju i divim se njegovim poznavanjem istorije. Cak ni ja sam nisao znao da nas je oslobadjaja i treca ukrajinska armija. I sad eto logike: sto bi nas posetio Putin kada treba da nas poseti neko drugi? Oni se ne mesaju - samo pitaju - kulturni ljudi. Ne guraju nas u NATO, ali bi bilo lepo da slusamo NATO. Prihvataju da ne priznajemo Kosovo, ali ga oni priznaju i ne pricaju o tome ko je oslobodio Kosovo u II svetskom ratu. Mozda, treca ukrajinska armija - pa ce tamo da ide predsednik Ukrajine, posto vec ne razgovara sa Putinom koji dolazi kod nas. Idealna prilika da u Pristini vidi i polozi kitu (cveca) spomeniku Bilu Klintonu. Mozda ce do tada da naprave spomenik i za Hilari.
Samo jos jedno: nas oslobadjala treca ukrajinska armija - a bombardovala Kirbijev NATO - gde je tu Putin?

prolaznik

pre 9 godina

Kakva zamena teza. Pa to bi bilo isto kada bi ruski ambasador pitao u Meksiku zasto primaju Obamu. I njih su Amerikanci oslobadjali u vise navrata.
A na konstataciju o napadanju, pa SAD su napale (uz raznorazne izgovore, toliko zemalja, da verovatno ne vode ni preciznu evidenciju). Izmedju ostalih su napale bez odobrenja UN i Srbiju, pa bi njihov ambasador mogao da malo pazi sta prica i da li ima prava da prvi gadja kamenom ili upire prstom u nekoga.
Ne kazem da su rusi cvece, ali SAD nemaju prava da ikome drze lekcije.
Inace, postovanom ambasadoru radi razjasnjenja: ove godine se ne slavi samo 70 godina od oslobodjenja Beograda, vec i 100 godina od pocetka Prvog svetskskog rata, onog kada je Rusija usla u rat da bi zastitila Kraljevinu Srbiju, i sto je platila gubitkom carstva, a sam car Nikolaj i gubitkom glave i svoje porodice. U tom istom ratu, SAD je prve tri godine gledala ratne strahote iz loze i usla pred kraj rata uz neuporedivo manje zrtve od jedne Srbije. Ali, hvala SAD i na tome, jer je bila na saveznickoj strani.
Ali to nije dovoljno da se zaboravi 1999. godina, kao ni da se dele lekcije iz morala.

momir

pre 9 godina

Nadam se da se Vucic nece primiti kao mladi majmun i poleteti da da odgovor kao prosli put.Kirbi je surovi profesionalac,zna on vrlo dobro da je njegova izjava licemerna,samo hoce da izazove nepromisljenu reakciju.

anticenzura

pre 9 godina

Mi smo izabrali stranu,ma koliko Vucic pametovao! Izabrali smo zapad,i naravno da sad ovaj pita ovo sto pita. Nema u medjunarodnim odnosima prijateljstva,ljubavi i ne znam cega.

Nikola

pre 9 godina

Nema sta ti da se pitas, i vi ste nas bombardovali, ubili ste 2000 neduznih civila, pa se zapitaj kada neki americki zvanicnik dodje u Beograd.

Alex

pre 9 godina

"Kinezi skoro nisu nikoga napali, a Rusi jesu. To treba imati na umu"
OK, ali Amerika jeste skoro napala i Srbiju, ali i gomilu drugih država, pa ipak primamo sve goste iz te države.
Ja jesam prozapadno orjentisan, ali mi polako postaje muka od ovakvih odvratnih cinika. Da li on, kao i cela američka diplomatija shvataju da su SAD napale najviše država u istoriji ljudske civilizacije? Nikada ni jedan nacija nije ratovala sa toliko drugih naroda.

... žalosno ...

pre 9 godina

Moram priznati da mu zavidim.
Da objasnim: lepo je kad neko može tako otvoreno da govori ono što misli.
Njemu je lepo, Americi je lepo, onima kojima ovako natrljaju nos, baš i nije.
Volelo bih da je Srbija ozbiljna i jaka država, pa da strani ambasadori, uključujući i američkog, ne mogu ovako direktno da se mešaju u naša unutrašnja pitanja.
Nažalost, Srbija je nemoćna, mala, siromašna, očerupana i u mišiju rupu saterana zemlja.

NoName

pre 9 godina

'Oće sad i ovaj da nam govori ko sme a ko ne sme da nam dolazi? Rusi, kao, nekog napadaju, kinezi nikog ne napadaju, a oni su cvećke, j..... čuvari demokratije. Pa sve i da neko nije mrzeo Ameriku, pored ovakvih bi je zamrzeo.
... još i razloge Putinovog dolaska da mu navodimo. K'o da aplicira za američku vizu pa mu ovaj traži razlog posete. Na našu veliku nesreću, Srbija je izuzetno slaba, pa ne može da mu pokaže gde su vrata.

Dr Itan Imuli

pre 9 godina

Stav potpuno ispravan. Putinov dolazak u Srbiji je cist autogol. Nije trenutak za njegovu posetu Srbiji jer indirektno to znaci da podrzavamo Rusiju u njihovoj agresiji na Ukrajinu. Rusi su uvek iskoriscavali srpsku naivnost i glupu i neodgovornu politiku vezivanja za "majku" Rusiju koja nam je, uvek kada je bilo nama najgore, okretala ledja. Vreme je da Srbija krene u pravcu zastite nasih nacionalnih interesa. Strah me je da se ne ponove devedesete jer Srbija to ne bi prezivela. Ostale bi nam junacke narodne pesme i deseterac.

miomir

pre 9 godina

Postovani ambasadore kada ste u gostima ne treba da trljate nos domacinu i da delite packe. Vi si gost u ovoj zemlji, zemlji koja Vam je dala akredative. Vi prestavljate zemlju koja ima decenijsku siledzijsku spoljnju politiku i to radite vasim Evropskim satelitima kojima se predstavljate kao prijatelji i zastitnici.
Mada treba upozoriti vase trenutne prijatelje za cuvenu maksimu SAD-a "Mi nemamo prijatelje, mi imamo samo interese" ... a sa onog sveta vas gledaju vasi bivsi veliiiki prijatelji i veeeeliki saradnici Norijega, Sadam Husein, Milosevic, Osama Bin Laden i itd ...
Ako imate nesto Putinu ili drzavi Rusiji da porucite, recite licno njima a ne koristite drzavu Srbiju kao glasogornika vase politike i interesa.

djole

pre 9 godina

Bezobrazluk retko vidjen u diplomatiji. U stvari ovo nije diplomatija.
A ka je Putin isao nedavno u Francusku istm povodom? A u Austriju poslom?
Ovo je SKANDAL

marko

pre 9 godina

Gospodo iz vlade, ako imate imalo hrabrosti, objasnite dotičnom, da smo mi "suverena zemlja" i da kod nas može da dođe svako, za koga smatramo da nam je prijatelj.Ukoliko mu to ne kažete, znači da ste njihove sluge, a Srbija vazalna zemlja.Tol'ko.

Goran

pre 9 godina

Srbija postuje teritorijalni integritet i suverenitet svake zemlje, ali se zapitajte da li ste vi postovali teritorijalni integritet Srbije. Licemeri, nas nije bombardoval Rusije nego vi i vasi satrapi.

zoran

pre 9 godina

I Vorenu Zimermanu je Milošević prkosio početkom 90-ih i išao mu uz "onu stvar" iako je mnogo puta opomenut da mu ne valja posao, pa smo trenutno na dnu dna. Najomraženiji narod Evrope a krenuli smo polako ali sigurno i svet da osvajamo po tom pitanju... A Ruski političari? Hehehehe... Setite se Gorbačova, Jeljcina, Kozirjeva, Černomirdina, Kozirjeva kad je bilo gusto... Mislite da su ovi sada bolji od onih onda? Ne, vi ipak imate mozgove veličine kikirikija.

Zivota Zivotic

pre 9 godina

'Nisam trazio od Vlade Srbije...' ili pak suprotno, nije bitno. Bitno je ko zapravo upravlja Srbijom?!!! Eto I to javno. Cemu onta toliko glumatanje srpskih ministara a i parlamenta?

dragan ignjatovic

pre 9 godina

ovo je bezobrazluk i osionost jedne zemlje i jednog ambasadora koje nasa zemlja tolerise neshvatajuci da tome nema kraja ukoliko im se jasno ne kaze da nemaju pravo da se mesaju u odluke suvetene zemlje.Prosto mi je muka kada citam da americki ambasador komentarise druge zemlje kao napadace a ne zeli da vidi svoju zemlju koja je najveci napadac u istoriji smatrajuci to svojim pravom i duznoscu.zalostan je svet u kome ameri dele pravdu i tumace sta je ispravno a sta lose.ovekujem da ce ambasador biti pozvan u min inostranih poslova i upozoren na neprihvatljivo ponadanje.tako je to nekad bilo

Neko

pre 9 godina

A znači onda Ameriku niko ne sme da pozove u goste jer je ona napadala druge narode više od svih. I vidi čuda oni nas ne prisiljavaju svim silama u nato i ne bombarduju nas da se odreknetmo Kosova pa onda hajde da budemo presrećni zbog toga što su tako milosrdni...

Marko

pre 9 godina

Ko će posetiti Srbiju je unutrašnje pitanje Srbije, a ne pitanje za američkog ambasadora. A ako bi ušli u raspravu ko je koga napadao i zašto, onda bi prvo američkog ambasadora trebalo proterati.

Antifašista

pre 9 godina

Gospodin Kirbi ne zna ništa o pravu i demokaratiji ili je previše bahat. Rusija je sukcesor Sovjetskog saveza, a samim tim sasvim je logično i opravdano da se jedan takav državnik poput Putina dođe u posetu. Što Kirbi javno ne kaže da pretenduje da predsedničko mesto u Srbiji. Da smo mi dostojanstvena država, ovaj proizvođač usisivača bi dobio šut kartu.

gradjanin

pre 9 godina

vreme je da se odlucimo, jednostavno bice jako interesantno sta ce nasa vlada uciniti, da li hocemo Rusiju ili EU, sve je teze sedeti na dve stolice, rusiji ovo odgovara dok prkosimo zapadu, mislim da treba biti uz ruse ali nikako na stetu Srbije, jednostavno mi smo deo evrope a ne Rusije

Freedom of speech !!!!

pre 9 godina

Bravo! Dosta je bilo licemerja i trovanja ovog naroda od strane SUHOJ-visokoletaca i njihovih domacih podrepasa kojima je "otadzbina Rusija".

Q

pre 9 godina

Licno bi mnogo vise voleo da su americke trupe pre 70 godina ucestvovale u oslobadjanju Beograda, ali na moju i na vasu zalost mr. Kirbi, nisu. Srbija bi danas sigurno bila jedno mnogo bolje mesto za zivot. Da ste se npr iskrcaki negde na jadransku obalu, a ne u Normandiju.

Nenad

pre 9 godina

Srpska diplomatija vise ne postoji! Vode je partijski aparadzici koji umesto da su pozvali i Ruse i Ukraince i na proslavi poentirali, pokrenuli razgovore, mozda dosli do resenja krize?

Nebojsa

pre 9 godina

Ne mogu da verujem dokle seze njihov bezobrazluk.
Necuveno smo jadni i ne mozemo mu nista,ali sami smo to trazili i dobili.
Ceo dvadeseti vek smo pravili gluposti na sopstvenu stetu i eto dokle smo dogurali.
Da smo drzava kao sto nismo,ovaj bi jos veceras pakovao kofere!

Ma daj

pre 9 godina

Nisam ljubitelj Rusije i njenog režima, štaviše...ali je sasvim besmisleno dovoditi u pitanje da li je legitimno pozivati nekoga (ne nužno Putina) iz Rusije povodom 70. godina oslobođenja grada u kome su i Rusi učestvovali. Što se mene tiče, treba zvati i Ukrajinu i Kazahstan, pa i Tunguziju ako su njihovi vojnici učestvovali u oslobođenju Beograda.

Bobo Čmrade

pre 9 godina

Ok. Ima svoj stav i nek prica sta hoce. Ali, mene zivo interesuje zasto nasi novinari njega ne upitaju zasto se usa nije nikada barem izvinula za 99. jel ste se vi novinari rodili 2014 pa zaboravljate sta je bilo 99 ili vas sve ameri finansiraju pa niko ne sme da mu postavi neko delikatno tj. neugodno pitanje.

M.V.

pre 9 godina

A vi ste tako miroljubivi i zlatni dečki, pogotovo tamo gdje ima nafte, droge i tržišta za vaše oružije. Nego Kribi, što guraš Evropu i Rusiju u sukob i ekonomske krize. Evropa bi mogla ostati ove zime bez gasa (mada uglavnom će tu nastradati južnjaci) i to baš sad kad USA postaje sve više energetski nezavisna i ima sigurnu proizvodnju gasa i proizvodi ga sve više i više. A i ova Evropa je luda što dopušta da joj razvoj diktira bivša kolonija. Inače Kirbi, Rusija je pravna nasljednica Sovjetskog Saveza, pa se zato isključivo ona zove, a američko poznavalje prava se svodi na pravo koje ameri dopuste drugima, pa tako nije ni čudo što ste urušili međunarodno pravo i kakav takav mir u svijetu svojim djelovanjem i doveli ovaj svijet na rub rata. Imate krvave ruke i u Ukrajini i u radikalizaciji muslimana. Šta će na kraju ispasti iz svega toga je veliko pitanje. Ako krene loše, doći će i do Vas kad tad, a onda nećete biti mnogo sretni zbog svojih postupaka u prošlosti.

Fukusima

pre 9 godina

Pa koga iz Ukrajine da pozovu na proslavu? One protiv kojih smo se borili ceo prosli vek, a vasih sadasnjih pulena? Nose nacisticke znamenje, Potrosenko deli banderovska ordenja i kakve veze to ima sa trecim ukrajinskih frontom!? Jednu besplatnu poduku: SS Galicija je bila sastavljena od dedova danasnjih nacista iz Azova i Ajdara i oni su zajedno sa ustasama cinili zverstva po Sloveniji a posebno Republici Srpskoj Krajini. A iz Ukrajine su u Beogradu bili pretci onih junaka iz Novorusije, sto se i danas bore protiv fasista (veceras je ubijeno 11 neduznih civila u Donjecku). Skoro Vece budalastine nisam cuo od ove Vase izjave. Nisu valjda na sremskom frontu ucestvovali Sremci, vec Srbi iz cele Srbije ukljucujuci i kolokvijalne Sremce, Crnogorci i pokoji ostali. Pa nisu valjda u Normandiji rat vodili neki normadinci, vec nasi bivsi saveznici. Hoceta da kazete da su Rusi oslobodili Rusiju, onda stali i cekali da Ukrajinci oslobode ostatak Evrope? A Putin dolazi jer nam je ruski narod ostao saveznik i prijatelj. A vi i Vi niste. Umesto sto nam delite savete, podjite na onkolosko odeljenje da vidite vasih ruku delo. I on za Vas nije Putin, vec gospodin Predsednik Ruske Federacije. Malo kulture i protokola nije na odmet.

A za nasu Vladu: ovo je vec vulgarno mesanje od raznoraznih belosvetskih cinovnika u poslove suverene zemlje. To sto odajete postu nekoj zeni generalu iz Ohaja koja glumata komandanta srpske vojske, to je vasa privatna stvar, ali to ovaj narod pamti i to dugo.

Doktor

pre 9 godina

Jedina zemlja u Evropi koja poziva Putina i raduje mu se.
Da se mi isclanimo iz Evrope pa da se uclanimo u Aziju ili Afriku mozda bi nam to vise prilicilo. Recimo , umesto utakmice Srbija-Francuska ili Engleska da gledamo Srbija-Banglades.Ili Srbija-Mijanmar.
Srbija=ruska kolonija.

sensei

pre 9 godina

Pa i u SS jedinicama je bilo bugara hrvata, rumuna, ukrajinaca, finaca tj svi oni su imali posebne divizije a svi krivimo nemce za drugi svetski rat a ne bugare. Tako su i u ruskoj crvenoj armiji ucestvovali kazahstanci, azerbejdzanci itd. ali da nije bilo rusa cuvali bi ovce po kavkazu a ne oslobadjali evropu od nacista. Nadam se da razumete poentu

Svevladovic

pre 9 godina

Ovaj "nastup" g-dina Kirbija smatram, u najmanju ruku, veoma neprimerenim.

Vasa ekselencijo, da li bi trebalo da trazimo Vasu saglasnost kada sledeceg puta ocekujemo goste?

bzvz

pre 9 godina

Ambasador se mesa u politiku zemlje u kojoj je postavljen, i to javno. To nema nigde na ovome svetu, sem u nasoj banani. Znamo mi da oni, ambasadori par jacih zemalja, ovde imaju ogroman uticaj, ali javno se oglasavati je nevidjeni bezobrazluk.

Evropa Evropljanima

pre 9 godina

Zato sto su Rusija i Nemacka i Francuska i Grcka i Italija i Slovacka i Ceska i Austrija i Spanija i Slovenija ... najbolji prijatelji Srbije!

Mare,NS

pre 9 godina

Onaj nas margarin je nista,prema pojedinim ambasadorima!
Skandalozno ponasanje!
Da ponudimo doticnom da licno polozi vence,za sve americke vojnike,koji su polozili zivot u bici za oslobodjenje Beograda?
Posto ih nema,onda makar za sve nastradale u NATO bombardovanju!
Da,Kina nije nikoga napala,ali vi bogami jeste i to vam nikad necemo zaboraviti,dok god ima onih koji su preziveli!

zoran

pre 9 godina

Zato sto su oni oslobadjali Srbiju, dok ste vi "saveznici" nastavili da bombardujete Srbiju po zavrsetku Drugog Svetskog rata.

Pokojni mi roditelji, nekako prezivese Nemce, ali umalo ne izginuse od vasih bombi po zavrsetku rata i to na Zvezdari.

!?!??!Koga, čega...

pre 9 godina

Ovi iz EU su lepo rekli da 5 godina neće nikog da primaju. Šta sad hoćete od nas samo smo pravilno protumačili poruku. Odosmo sa onima koji hoće sa nama

smrt fašizmu sloboda narodu

pre 9 godina

Svako ko nije siguran šta su Ukrajinci radili u drugom svetskom ratu neka poseti Vad Jašim muzej o holokaustu u Tel Avivu. Izraelci su ih tamo popisali po imenu i prezimenu za slučaj da se u budućnosti ne javi na primer neki ambasador koji ne zna istoriju ili ne daj Bože želi da je falsifikuje.

Marko

pre 9 godina

Evo,ja bih voleo da Vi Ekselencijo dodjete i da nam svima jednom za sva vremena date odgovor zashto je vasa drzava bombardovala Crnogorske i Srpske gradove od 1943 do 1945.
Mislim da bi nas sve u Srbiji to vrlo interesovalo.
Unapred hvala.

Robi

pre 9 godina

Ovo je totalno suprotno ponasanje po principima i obicajima diplomatskih predstavnika, pa cak i suprotno beckim konvencijama o diplomatskim odnosima, prvenstveno ne mjesanju u unutrasnje stvari drzave... klasicna definicija kako se dobija status 'persona non grata'.

nisam znao da je Ukrajina oslobodila Beograd

pre 9 godina

Ambasador smatra da je došlo na naplatu njegovo volontiranje za vreme poplava. Dok imamo ovakvog prijatelja ne trebaju nam neprijatelji.

danilo

pre 9 godina

Kad ja kao veliki evro-entuzijasta, kao veliki pristalica vrednosti Zapadne civilizacije, kad ja kao takav, ovakvo obraćanje smatram neukusno glupim i dovoljnim razlogom da se USA zamoli da promeni jednu ovakvu budalu, kakav li tek izgleda rusofilima i ostalim?!
Kakav snažan argument svima koji su protiv EU...
Umesto da nam pošalju nekog kao što je Čomski ili Gejts, pa da nešto naučimo od pametnijih od nas, oni kao namerno šalju Kirbije da nas iritiraju koliko mogu više, a mogu poprilično...

vk

pre 9 godina

Putin je jedan veliki drzavnik i predsednik jedne od najmocnijih zemalja u svetu na cijoj poseti bi nam mnoge zemlje pozavidele. Mozda treba da cekamo da USA posalje zamenika pomocnika sekretara da izdiktira zadatke svojim podredjenima u Vladi Srbije.

SSSR je najzasluzniji (uz Partizane i JNA) za oslobadjanje zemlje od okupatora (i oslobodjenje Evrope od Nacista inace), dok su taj isti Beograd USA i ostali "saveznici" bombardovali kako tokom WW2, tako i pre svega 15 godina! Bas se pitam ko je vise dobrodosao u tom gradu, i ko kome treba da postavi pitanje iz naslova.

"Napadanje" zemalja necu ni komentarisati, zna se ko je najveci tiranin u svetu poslednjih 50 godina.

Istina

pre 9 godina

Kako ga nije sramota da da ovakvu izjavu?
Ali moze mu se jer on kontrolise predsednika i premijera ove zemlje koji bi da smo zaista nezavisna drzava dali doticnom rok od 72 sata da napusti zemlju!Ali nasa gospoda ce ujutru u ex marsalat na kaficu i instrukcije.
Ja americkog ambasadora ne krivim za ovakvu izjavu, gospodin je samo pokazao koliko nas ponizavaju, krivim i proslu i sadasnju vlast jer nisu u stanju da pokrenu proizvodnju i stvore nezavisnu monetarnu politiku vec zavise od banaka iz drzave cije je gospodin drzavljanin.
Ako ambasadore, samo tako nastavite!
Promenicemo i ovu vlast!

manda

pre 9 godina

Ovo je direktno mesanje u unutrasnje stvari jedne nezavisne i suverene zemlje. Da nismo kirbija trebali da pitamo koga da pozovemo? Ovo je sramota ako prodje bez reakcije naseg MSPa

Coek

pre 9 godina

Zvali bi mi i Porosenka, ali on predstavlja porazenu stranu (banderasi, nacisti i fasisti), kontas? Nego oce li Obmana doci na godisnjicu bombardovanja Beograda? Cekaj pa mi imamo dve godisnjice. Vi ste nas cak 2X bombama oslobadjali, vi i Britanci, a Nemci rekordnih 3X u samo jednom veku. Morace Angela da se cima 3X, za 1915, 1941 i 1999. I Kraguevac da ne zaboravimo, neka bude simbolicno, prvi septembar. Dan kada su slavni nemacki vojnici, oslobodili osam hiljada dece od skolskih obaveza i ovozemaljskog zivota. Svaki prvi septembar neka jedno dete nosi stafetu Frau Merkel. Neka nam pobednosna Frau otvara skole. A Putin, Putin bi trebao da se stidi sto je potomak crvenoarmejca, sto mu je pola porodice poginulo u WW2 ratu i sto je njegov narod pretrpio najvecu zrtvu. Sram ga bilo kako se usudjuje biti Rus, kakve oni veze imaju sa WW2 i kakve veze crvena armija ima sa oslobodjenjem Beograda, oni ga cak nijednom nisu bombardovali, ni bombama za demokratiju, ni bombama za oslobodjenje, a ni onim za kancer?

crvenkapa

pre 9 godina

Gospodine Kirbi, upravo ste i Vi, do juce, na sva usta, hvalili reformatora i spasioca Vucica i tapsali ga po ramenu. E sada ga lepo uzmite za ruku i vodite ga kod sebe kuci i nikada ga, nikada, ne vracajte. Red je da i Vas A.Vucic malo usreci.

vfqg

pre 9 godina

Gospodo kolege komentatori, uloga ambasadora nije da stiti pravdu i moral, vec iskljucivo interese svoje zemlje, i sa te strane gledano mu je izjava na mestu.

eeee

pre 9 godina

A Amerikanci evo nisu nikoga napali poslednjih 70 godina pa ce Rusima da zameraju...

Inace sam protiv dolaska Putina, ali iz totalno drugih razloga - zato sto su prilikom oslobadjanja Rusi masovno silovali zene po Beogradu (sto su inace radili svuda gde su bilo koga oslobadjali).

Lola

pre 9 godina

Ima li većeg dna od ovoga? Hoće li neko od zvaničnika reagovati? Kuda ste vi ljudi otišli u svojoj bahatosti i nesvesti! I ovo se zove diplomata...

Pera

pre 9 godina

Prekrajanje istorije, poznato je da se veliki deo ukrajinaca (kao u bivsoj kraljevni Hrvata i Slovenaca) direktno prikljucio nacistima. Meni je deo rodbine stradao od tih ukrajinaca za koje je moja baka govorila da su bili gori od najgorih nacista (Nemci u ratu su bili covecni i plemeniti naspram njih).

Toliko gospodine Kribi

Tomo Curanovic

pre 9 godina

Izjava ambasadora je skandalozna. Vlada Srbije bi trebala otkazati gostoprimstvo ovom ******* i dati mu 72 casa da napusti zemlju.
Tomo, New York

amerika, svetski lider u licemerju

pre 9 godina

"Kinezi skoro nisu nikoga napali, a Rusi jesu. To treba imati na umu"

Treba imati na umu i da je Amerika u ime "humanizma" napala Srbiju, pobila na hiljade civila, napravila stetu u milijardama evra, da je sponzorisala otcepljenje dela Srbije, dala zeleno svetlo za proterivanje Srba iz Hrvatske i sa Kosova i da vrlo aktivno podrzava albanski sovinizam i brani albanske ratne zlocince. Ali sve su to 'sitnice" i Srbija bi trebalo valjda da otkaze posetu Putinu i podigne spomenik Klintonu, Busu i Obami pa bi valjda americki ambasador bio zadovoljan.

Del boy

pre 9 godina

Dotični gospodin momentalno da se protera iz zemlje i da mu se doživitno zabrani ulazak!!!
Ej bre, on to govori 15 godina posle ,,Milosrdnog anđela".....

boki

pre 9 godina

Zasto ste vi amerikanci 1944. razorili Beograd a na zagreb u kojem je vladala koljacka vlast koja je ubila više od milion srba nije pala ni jedna saveznicka bomba.

mirodjija

pre 9 godina

"Veoma sam zadovoljan što je Vlada Srbije jasno stavila do znanja da poštuje teritorijalni integritet Ukrajine, uključujući Krim", rekao je Kirbi.

Veoma sam zadovoljan sto vlada SAD postuje terotijalni integritet Srbije, ukljucujuci Kosovo...i sto se ne mesa u unutrasnje poslove Srbije.

Ovaj Kirbi, no da je vlada,vucic,mama i tata zajedno.

aco

pre 9 godina

Treba imati obraz kao djon pa reći ovako nešto. Kao predstavnik države koja je imala najviše vojnih intervencija u drugoj polovini 20 veka pa do danas, nema moralno pravo da kritikuje Rusiju zbog "napadanja". U ozbiljnoj državi bi ambasador koji daje ovakve izjave bio proglašen nepoželjnom osobom.

Momcilo

pre 9 godina

Pa sto da ne dodje. Ja stvarno ne kapiram Americku politiku? Kako ne kapiraju da su nama Rusi bitniji od bilo koga pa i na kraju i da gresimo nasa stvar. Sta ima oni da se mesaju u bilo sta. Nek dobro razmisle sta su nam radili 1999 i koliko su majki zena i dece unesrecili. Oteli nam SVETU SRPSKU ZEMLJU dali je mudzahedinima... Ko je kome prijatelj? da nije Ruska armija usla 1999 na kosovo nasa armija bi se uz krvoprolice povukla sa kosova a nas narod nebi exzodus ni preziveo od siptarske ruke i njihovih koljaca... KO SU NAM RUSI A KO STE NAM VI? NI IZVINULI SE NISTE NITI POMOGLI DA SE NESTO OBNOVI? CEMU ONDA PRICA O RUSIJI I TOM PUTINU? NE MRZIM AMERIKU IAKO SU NAS BRUTALNO UNISTAVALI URANIJUMOM I TROVALI I OTELI SVE SVETO POKLONILI SIPTARIMA ALI NEK SHVATE MI SMO PRAVO SLAVCI RUSI ISTO... NEK ZA PROMENU PODRZE I JEDNU ZEMLJU PRAVOSLAVNU PA ETO NAS I RECI CEMO IM HVALA I OPROSTENO JE...

a?

pre 9 godina

a vi? vi isto niste nikoga napali? u skorije vreme!?
jaoooooo,ako zbog necega prokljucam to je licemrje!!! cuti bar,kada potezes pitanje morala i pravde a niti jedno nije na tvojoj strani!!!

Nenad

pre 9 godina

Zato sto je Rusija najveca drzava SSSR-a, sa najvise stanovnika, vojnika, kvadratnih kilometara prostora, glavnim gradom, itd. Uostalom, zato sto volimo Rusiju i Putina i sto smo slobodna drzava koja ima pravo da odlucuje o svojim posetama.

Jovan Nikolić

pre 9 godina

Zato što je to unutrašnje pitanje Republike Srbije.

A o tome ko je koga i kada napao - nekom drugom prilikom. Zaboravih, pitajte Savet Bezbednosti Ujedinjenih Nacija šta misle o akciji NATO-a u Srbiji, 1999. godine.

a?

pre 9 godina

a vi? vi isto niste nikoga napali? u skorije vreme!?
jaoooooo,ako zbog necega prokljucam to je licemrje!!! cuti bar,kada potezes pitanje morala i pravde a niti jedno nije na tvojoj strani!!!

Jovan Nikolić

pre 9 godina

Zato što je to unutrašnje pitanje Republike Srbije.

A o tome ko je koga i kada napao - nekom drugom prilikom. Zaboravih, pitajte Savet Bezbednosti Ujedinjenih Nacija šta misle o akciji NATO-a u Srbiji, 1999. godine.

amerika, svetski lider u licemerju

pre 9 godina

"Kinezi skoro nisu nikoga napali, a Rusi jesu. To treba imati na umu"

Treba imati na umu i da je Amerika u ime "humanizma" napala Srbiju, pobila na hiljade civila, napravila stetu u milijardama evra, da je sponzorisala otcepljenje dela Srbije, dala zeleno svetlo za proterivanje Srba iz Hrvatske i sa Kosova i da vrlo aktivno podrzava albanski sovinizam i brani albanske ratne zlocince. Ali sve su to 'sitnice" i Srbija bi trebalo valjda da otkaze posetu Putinu i podigne spomenik Klintonu, Busu i Obami pa bi valjda americki ambasador bio zadovoljan.

boki

pre 9 godina

Zasto ste vi amerikanci 1944. razorili Beograd a na zagreb u kojem je vladala koljacka vlast koja je ubila više od milion srba nije pala ni jedna saveznicka bomba.

Goran

pre 9 godina

Srbija postuje teritorijalni integritet i suverenitet svake zemlje, ali se zapitajte da li ste vi postovali teritorijalni integritet Srbije. Licemeri, nas nije bombardoval Rusije nego vi i vasi satrapi.

Nenad

pre 9 godina

Zato sto je Rusija najveca drzava SSSR-a, sa najvise stanovnika, vojnika, kvadratnih kilometara prostora, glavnim gradom, itd. Uostalom, zato sto volimo Rusiju i Putina i sto smo slobodna drzava koja ima pravo da odlucuje o svojim posetama.

Del boy

pre 9 godina

Dotični gospodin momentalno da se protera iz zemlje i da mu se doživitno zabrani ulazak!!!
Ej bre, on to govori 15 godina posle ,,Milosrdnog anđela".....

Tomo Curanovic

pre 9 godina

Izjava ambasadora je skandalozna. Vlada Srbije bi trebala otkazati gostoprimstvo ovom ******* i dati mu 72 casa da napusti zemlju.
Tomo, New York

aco

pre 9 godina

Treba imati obraz kao djon pa reći ovako nešto. Kao predstavnik države koja je imala najviše vojnih intervencija u drugoj polovini 20 veka pa do danas, nema moralno pravo da kritikuje Rusiju zbog "napadanja". U ozbiljnoj državi bi ambasador koji daje ovakve izjave bio proglašen nepoželjnom osobom.

Alex

pre 9 godina

"Kinezi skoro nisu nikoga napali, a Rusi jesu. To treba imati na umu"
OK, ali Amerika jeste skoro napala i Srbiju, ali i gomilu drugih država, pa ipak primamo sve goste iz te države.
Ja jesam prozapadno orjentisan, ali mi polako postaje muka od ovakvih odvratnih cinika. Da li on, kao i cela američka diplomatija shvataju da su SAD napale najviše država u istoriji ljudske civilizacije? Nikada ni jedan nacija nije ratovala sa toliko drugih naroda.

FRLE

pre 9 godina

Od izuzetnog gospodina i omiljenog diplomate ovakvo pitanje predstavlja veliko iznenadjenje za gradjane Srbije. Verovatno je u ovakav njegov nastup umesala ruke americka administracija.

M.V.

pre 9 godina

A vi ste tako miroljubivi i zlatni dečki, pogotovo tamo gdje ima nafte, droge i tržišta za vaše oružije. Nego Kribi, što guraš Evropu i Rusiju u sukob i ekonomske krize. Evropa bi mogla ostati ove zime bez gasa (mada uglavnom će tu nastradati južnjaci) i to baš sad kad USA postaje sve više energetski nezavisna i ima sigurnu proizvodnju gasa i proizvodi ga sve više i više. A i ova Evropa je luda što dopušta da joj razvoj diktira bivša kolonija. Inače Kirbi, Rusija je pravna nasljednica Sovjetskog Saveza, pa se zato isključivo ona zove, a američko poznavalje prava se svodi na pravo koje ameri dopuste drugima, pa tako nije ni čudo što ste urušili međunarodno pravo i kakav takav mir u svijetu svojim djelovanjem i doveli ovaj svijet na rub rata. Imate krvave ruke i u Ukrajini i u radikalizaciji muslimana. Šta će na kraju ispasti iz svega toga je veliko pitanje. Ako krene loše, doći će i do Vas kad tad, a onda nećete biti mnogo sretni zbog svojih postupaka u prošlosti.

mirodjija

pre 9 godina

"Veoma sam zadovoljan što je Vlada Srbije jasno stavila do znanja da poštuje teritorijalni integritet Ukrajine, uključujući Krim", rekao je Kirbi.

Veoma sam zadovoljan sto vlada SAD postuje terotijalni integritet Srbije, ukljucujuci Kosovo...i sto se ne mesa u unutrasnje poslove Srbije.

Ovaj Kirbi, no da je vlada,vucic,mama i tata zajedno.

Momcilo

pre 9 godina

Pa sto da ne dodje. Ja stvarno ne kapiram Americku politiku? Kako ne kapiraju da su nama Rusi bitniji od bilo koga pa i na kraju i da gresimo nasa stvar. Sta ima oni da se mesaju u bilo sta. Nek dobro razmisle sta su nam radili 1999 i koliko su majki zena i dece unesrecili. Oteli nam SVETU SRPSKU ZEMLJU dali je mudzahedinima... Ko je kome prijatelj? da nije Ruska armija usla 1999 na kosovo nasa armija bi se uz krvoprolice povukla sa kosova a nas narod nebi exzodus ni preziveo od siptarske ruke i njihovih koljaca... KO SU NAM RUSI A KO STE NAM VI? NI IZVINULI SE NISTE NITI POMOGLI DA SE NESTO OBNOVI? CEMU ONDA PRICA O RUSIJI I TOM PUTINU? NE MRZIM AMERIKU IAKO SU NAS BRUTALNO UNISTAVALI URANIJUMOM I TROVALI I OTELI SVE SVETO POKLONILI SIPTARIMA ALI NEK SHVATE MI SMO PRAVO SLAVCI RUSI ISTO... NEK ZA PROMENU PODRZE I JEDNU ZEMLJU PRAVOSLAVNU PA ETO NAS I RECI CEMO IM HVALA I OPROSTENO JE...

Pera

pre 9 godina

Prekrajanje istorije, poznato je da se veliki deo ukrajinaca (kao u bivsoj kraljevni Hrvata i Slovenaca) direktno prikljucio nacistima. Meni je deo rodbine stradao od tih ukrajinaca za koje je moja baka govorila da su bili gori od najgorih nacista (Nemci u ratu su bili covecni i plemeniti naspram njih).

Toliko gospodine Kribi

miomir

pre 9 godina

Postovani ambasadore kada ste u gostima ne treba da trljate nos domacinu i da delite packe. Vi si gost u ovoj zemlji, zemlji koja Vam je dala akredative. Vi prestavljate zemlju koja ima decenijsku siledzijsku spoljnju politiku i to radite vasim Evropskim satelitima kojima se predstavljate kao prijatelji i zastitnici.
Mada treba upozoriti vase trenutne prijatelje za cuvenu maksimu SAD-a "Mi nemamo prijatelje, mi imamo samo interese" ... a sa onog sveta vas gledaju vasi bivsi veliiiki prijatelji i veeeeliki saradnici Norijega, Sadam Husein, Milosevic, Osama Bin Laden i itd ...
Ako imate nesto Putinu ili drzavi Rusiji da porucite, recite licno njima a ne koristite drzavu Srbiju kao glasogornika vase politike i interesa.

sensei

pre 9 godina

Pa i u SS jedinicama je bilo bugara hrvata, rumuna, ukrajinaca, finaca tj svi oni su imali posebne divizije a svi krivimo nemce za drugi svetski rat a ne bugare. Tako su i u ruskoj crvenoj armiji ucestvovali kazahstanci, azerbejdzanci itd. ali da nije bilo rusa cuvali bi ovce po kavkazu a ne oslobadjali evropu od nacista. Nadam se da razumete poentu

zoran

pre 9 godina

I Vorenu Zimermanu je Milošević prkosio početkom 90-ih i išao mu uz "onu stvar" iako je mnogo puta opomenut da mu ne valja posao, pa smo trenutno na dnu dna. Najomraženiji narod Evrope a krenuli smo polako ali sigurno i svet da osvajamo po tom pitanju... A Ruski političari? Hehehehe... Setite se Gorbačova, Jeljcina, Kozirjeva, Černomirdina, Kozirjeva kad je bilo gusto... Mislite da su ovi sada bolji od onih onda? Ne, vi ipak imate mozgove veličine kikirikija.

Coek

pre 9 godina

Zvali bi mi i Porosenka, ali on predstavlja porazenu stranu (banderasi, nacisti i fasisti), kontas? Nego oce li Obmana doci na godisnjicu bombardovanja Beograda? Cekaj pa mi imamo dve godisnjice. Vi ste nas cak 2X bombama oslobadjali, vi i Britanci, a Nemci rekordnih 3X u samo jednom veku. Morace Angela da se cima 3X, za 1915, 1941 i 1999. I Kraguevac da ne zaboravimo, neka bude simbolicno, prvi septembar. Dan kada su slavni nemacki vojnici, oslobodili osam hiljada dece od skolskih obaveza i ovozemaljskog zivota. Svaki prvi septembar neka jedno dete nosi stafetu Frau Merkel. Neka nam pobednosna Frau otvara skole. A Putin, Putin bi trebao da se stidi sto je potomak crvenoarmejca, sto mu je pola porodice poginulo u WW2 ratu i sto je njegov narod pretrpio najvecu zrtvu. Sram ga bilo kako se usudjuje biti Rus, kakve oni veze imaju sa WW2 i kakve veze crvena armija ima sa oslobodjenjem Beograda, oni ga cak nijednom nisu bombardovali, ni bombama za demokratiju, ni bombama za oslobodjenje, a ni onim za kancer?

nisam znao da je Ukrajina oslobodila Beograd

pre 9 godina

Ambasador smatra da je došlo na naplatu njegovo volontiranje za vreme poplava. Dok imamo ovakvog prijatelja ne trebaju nam neprijatelji.

Kazanova

pre 9 godina

Srbija je drzava koja pokusava da vodi dobru politiku,uvede Srbiju u EU ali da zbog te EU ne izgubi ostale prijateljske zemlje i pouzdane partnere.Ako je neko napadao i napada,to je onda Amerika,Amerika koja svuda gura nos i buni se kada je neko skine sa dnevog reda kao sto je to premijer ucinio.Nemamo vise na vlasti poltrona koji ide okolo i izvinjava se. ;)

Marko

pre 9 godina

Ko će posetiti Srbiju je unutrašnje pitanje Srbije, a ne pitanje za američkog ambasadora. A ako bi ušli u raspravu ko je koga napadao i zašto, onda bi prvo američkog ambasadora trebalo proterati.

Dario

pre 9 godina

Poštovana ekselencijo;

Pozivamo naše prijatelje da sa njima zajedno proslavimo oslobođenje beograda. Jer da nije bilo naših prijatelja u ww2 Srbija, a ni Evropa ne bi bile oslobođene. Pozivamo naše prijatelje jer ih volimo. Jer nas nikada nisu bombardovali. Naprotiv, oslobađali su nas kad su nas svi drugi ucenjivali. Pozivamo naše prijatelje i braću po krvi jer su nam iskreni prijatelji. Za razliku od naših neprijatelja, oni ne postavljaju pitanja koja zadiru u naša suverena prava da primamo koga mi želimo i sa kime slavimo zajedničke pobede.

Istina

pre 9 godina

Kako ga nije sramota da da ovakvu izjavu?
Ali moze mu se jer on kontrolise predsednika i premijera ove zemlje koji bi da smo zaista nezavisna drzava dali doticnom rok od 72 sata da napusti zemlju!Ali nasa gospoda ce ujutru u ex marsalat na kaficu i instrukcije.
Ja americkog ambasadora ne krivim za ovakvu izjavu, gospodin je samo pokazao koliko nas ponizavaju, krivim i proslu i sadasnju vlast jer nisu u stanju da pokrenu proizvodnju i stvore nezavisnu monetarnu politiku vec zavise od banaka iz drzave cije je gospodin drzavljanin.
Ako ambasadore, samo tako nastavite!
Promenicemo i ovu vlast!

Mare,NS

pre 9 godina

Onaj nas margarin je nista,prema pojedinim ambasadorima!
Skandalozno ponasanje!
Da ponudimo doticnom da licno polozi vence,za sve americke vojnike,koji su polozili zivot u bici za oslobodjenje Beograda?
Posto ih nema,onda makar za sve nastradale u NATO bombardovanju!
Da,Kina nije nikoga napala,ali vi bogami jeste i to vam nikad necemo zaboraviti,dok god ima onih koji su preziveli!

Fukusima

pre 9 godina

Pa koga iz Ukrajine da pozovu na proslavu? One protiv kojih smo se borili ceo prosli vek, a vasih sadasnjih pulena? Nose nacisticke znamenje, Potrosenko deli banderovska ordenja i kakve veze to ima sa trecim ukrajinskih frontom!? Jednu besplatnu poduku: SS Galicija je bila sastavljena od dedova danasnjih nacista iz Azova i Ajdara i oni su zajedno sa ustasama cinili zverstva po Sloveniji a posebno Republici Srpskoj Krajini. A iz Ukrajine su u Beogradu bili pretci onih junaka iz Novorusije, sto se i danas bore protiv fasista (veceras je ubijeno 11 neduznih civila u Donjecku). Skoro Vece budalastine nisam cuo od ove Vase izjave. Nisu valjda na sremskom frontu ucestvovali Sremci, vec Srbi iz cele Srbije ukljucujuci i kolokvijalne Sremce, Crnogorci i pokoji ostali. Pa nisu valjda u Normandiji rat vodili neki normadinci, vec nasi bivsi saveznici. Hoceta da kazete da su Rusi oslobodili Rusiju, onda stali i cekali da Ukrajinci oslobode ostatak Evrope? A Putin dolazi jer nam je ruski narod ostao saveznik i prijatelj. A vi i Vi niste. Umesto sto nam delite savete, podjite na onkolosko odeljenje da vidite vasih ruku delo. I on za Vas nije Putin, vec gospodin Predsednik Ruske Federacije. Malo kulture i protokola nije na odmet.

A za nasu Vladu: ovo je vec vulgarno mesanje od raznoraznih belosvetskih cinovnika u poslove suverene zemlje. To sto odajete postu nekoj zeni generalu iz Ohaja koja glumata komandanta srpske vojske, to je vasa privatna stvar, ali to ovaj narod pamti i to dugo.

Vd

pre 9 godina

Ne, trebalo bi da budu pozvani oni koji su dva puta bombardovali Beograd, '44 i '99.

Po ovom kriterijumu koji je izneo ambasador, Srbija nikad više ne bi trebalo da primi zvaničnike SAD u bilo kakvu posetu. Ne znam koja je zemlja od '45 izvela više napada na druge suverene države od SAD?

Usporite malo Vaša ekselencijo, ostalo nas je još u Srbiji koji imamo mozak.

Petar

pre 9 godina

Realno Amerika se prva umesala u sukobe u Ukrajini i organizovala rusenje predsednika Janukovica. Amerika svaki dan (bukvalno) nekoga napada, i ima svoje vojnike sirom sveta, a opet mi bi primili i Obamu da dodje da proslavi sa nama. Neka proseta gosn. Kirbi malo Beogradom, neka pogleda zgrade srusene 1999., spomenike poginulim civilima pa neka se zapita kome drzi lekcije, i da li ima prvo na to.

Miodrag

pre 9 godina

Kirbi trebao bi imas u vidu da ti jedan obican ambasador a on Putin je predsednik najvece drzave na svetu i da je to tvoje pitanje veoma neumesno i bezobrazno.

Салвадор ДаЛи

pre 9 godina

Ма, види ти Кирбија...па да ли је вама екселенцијо деда оставио Србију на дар или сте ви само гост у нашој земљи? Како би било да ја вама наметнем да морате мене питати да ли можете јести сладолед? А што су се ови Амери осилили, неће то на добро по њих...гањаће вас Native Americans и Afro-Americans, само полако.

Robi

pre 9 godina

Ovo je totalno suprotno ponasanje po principima i obicajima diplomatskih predstavnika, pa cak i suprotno beckim konvencijama o diplomatskim odnosima, prvenstveno ne mjesanju u unutrasnje stvari drzave... klasicna definicija kako se dobija status 'persona non grata'.

zliMarsovac

pre 9 godina

Ja bih ga pitao, dali to znaci da mi treba da izbegavamo SAD u sirokom krugu, jer ste vi napadali sve zive narode u svetu, ili treba da vam postavim neko istorijsko pitanje vazano za SAD npr. zasto ste istrebili Indijance kao divljac, a kao sada se zalazete za mir u svetu ..?!

bole

pre 9 godina

kad vec spominje 3. ukrajinski front, trebao je napomenutu da front nije dobio ime jer se sastojao od Ukrajinaca nego se u tom trenutku 10ak sovjetskih armija naslo na tom prostoru i tako im Sovjeti dadose ime.
po ovoj bezobzirnoj izjavi ispada da smo trebali Porosenka da zovemo u goste a ne Putina.
podsetio bih da je ovaj Gospodin u julu pricao o potencijalnom zaristu Sandzaka, kao upozorenje sto necemo Rusiji uvesti sankcije, a Sandzakom prosle nedeljepromarsirase neki ljude u zelenom...

Саша

pre 9 godina

"Kinezi skoro nisu nikoga napali, a Rusi jesu. To treba imati na umu".
Šta je skoro? Mislim da je i 1999. godina bila skoro. Da se ne zaboravi. Rusi u Ukrajini se brane. Tačka!

my way

pre 9 godina

Које лицемерје, ко о чему, Американци о нападању других држава! Била је вечерас дивна представа у Центру Сава, "Стојте галије царске", па нек је Кирби погледа. Не треба ни превод, све ће му бити јасно, па и зашто ће лидер слободне Русије увек бити добродошао у Србији, каквим год поводом.

bice bolje

pre 9 godina

Kakav lik, da li se nama neko iz vasingtona izvinio za ona tri meseca strave i uzasa. Ali eto sada smo u dobrim odnosima sa amerima pa moramo da glumimo neko prijateljstvo. Veliko je antiamericko raspolozenje kod svih zemalja pa i u evropi. Zaigrace mecka i pred njihova vrata pa ce malo vise da se bave unutrasnjom a ne spoljnom politikom

Marko

pre 9 godina

Evo,ja bih voleo da Vi Ekselencijo dodjete i da nam svima jednom za sva vremena date odgovor zashto je vasa drzava bombardovala Crnogorske i Srpske gradove od 1943 do 1945.
Mislim da bi nas sve u Srbiji to vrlo interesovalo.
Unapred hvala.

Dara Dara

pre 9 godina

Al se ovaj navrzo na nas... Sad mu smeta sto dolazi Putin. Sazaljevam slucaj, ali Srbija ce saradjivati sa svima svidjalo se to gospodine Kirbi Vama ili ne.

MK - Smesna strana istorije

pre 9 godina

"Možete imati dobre odnose i sa Rusijom i Kinom, i sa SAD. Ali naš stav o posetama kineskih i ruskih zvaničnika se razlikuje. Kinezi skoro nisu nikoga napali, a Rusi jesu. To treba imati na umu"

Da gospodine ali Vasa zemlja je jedina od te 3 zemlje koja je NAS napala ako niste uspeli da shvatite "ZASTO!?"

marko

pre 9 godina

Gospodo iz vlade, ako imate imalo hrabrosti, objasnite dotičnom, da smo mi "suverena zemlja" i da kod nas može da dođe svako, za koga smatramo da nam je prijatelj.Ukoliko mu to ne kažete, znači da ste njihove sluge, a Srbija vazalna zemlja.Tol'ko.

!?!??!Koga, čega...

pre 9 godina

Ovi iz EU su lepo rekli da 5 godina neće nikog da primaju. Šta sad hoćete od nas samo smo pravilno protumačili poruku. Odosmo sa onima koji hoće sa nama

PPeca@SER

pre 9 godina

Lakse cu putovati u Rusiju, da vidim istoriju civilizacije... nego u USA, zar ne Ambasadore?

U Americi mogu da vidim zgrade koje su manje stare od taraba koje ste vi bombardovali.

crvenkapa

pre 9 godina

Gospodine Kirbi, upravo ste i Vi, do juce, na sva usta, hvalili reformatora i spasioca Vucica i tapsali ga po ramenu. E sada ga lepo uzmite za ruku i vodite ga kod sebe kuci i nikada ga, nikada, ne vracajte. Red je da i Vas A.Vucic malo usreci.

manda

pre 9 godina

Ovo je direktno mesanje u unutrasnje stvari jedne nezavisne i suverene zemlje. Da nismo kirbija trebali da pitamo koga da pozovemo? Ovo je sramota ako prodje bez reakcije naseg MSPa

Ma daj

pre 9 godina

Nisam ljubitelj Rusije i njenog režima, štaviše...ali je sasvim besmisleno dovoditi u pitanje da li je legitimno pozivati nekoga (ne nužno Putina) iz Rusije povodom 70. godina oslobođenja grada u kome su i Rusi učestvovali. Što se mene tiče, treba zvati i Ukrajinu i Kazahstan, pa i Tunguziju ako su njihovi vojnici učestvovali u oslobođenju Beograda.

Profesor

pre 9 godina

Pa da zeli, i Obama bi mogao da dodje, nama i to odgovara. To sto Putin hoce da dodje kao i Kinezi, a Ameri nece i ne zele, nije to nas problem.

prolaznik

pre 9 godina

Kakva zamena teza. Pa to bi bilo isto kada bi ruski ambasador pitao u Meksiku zasto primaju Obamu. I njih su Amerikanci oslobadjali u vise navrata.
A na konstataciju o napadanju, pa SAD su napale (uz raznorazne izgovore, toliko zemalja, da verovatno ne vode ni preciznu evidenciju). Izmedju ostalih su napale bez odobrenja UN i Srbiju, pa bi njihov ambasador mogao da malo pazi sta prica i da li ima prava da prvi gadja kamenom ili upire prstom u nekoga.
Ne kazem da su rusi cvece, ali SAD nemaju prava da ikome drze lekcije.
Inace, postovanom ambasadoru radi razjasnjenja: ove godine se ne slavi samo 70 godina od oslobodjenja Beograda, vec i 100 godina od pocetka Prvog svetskskog rata, onog kada je Rusija usla u rat da bi zastitila Kraljevinu Srbiju, i sto je platila gubitkom carstva, a sam car Nikolaj i gubitkom glave i svoje porodice. U tom istom ratu, SAD je prve tri godine gledala ratne strahote iz loze i usla pred kraj rata uz neuporedivo manje zrtve od jedne Srbije. Ali, hvala SAD i na tome, jer je bila na saveznickoj strani.
Ali to nije dovoljno da se zaboravi 1999. godina, kao ni da se dele lekcije iz morala.

Zivota Zivotic

pre 9 godina

'Nisam trazio od Vlade Srbije...' ili pak suprotno, nije bitno. Bitno je ko zapravo upravlja Srbijom?!!! Eto I to javno. Cemu onta toliko glumatanje srpskih ministara a i parlamenta?

smrt fašizmu sloboda narodu

pre 9 godina

Svako ko nije siguran šta su Ukrajinci radili u drugom svetskom ratu neka poseti Vad Jašim muzej o holokaustu u Tel Avivu. Izraelci su ih tamo popisali po imenu i prezimenu za slučaj da se u budućnosti ne javi na primer neki ambasador koji ne zna istoriju ili ne daj Bože želi da je falsifikuje.

Nanolina

pre 9 godina

Srbija je otvorena za saradnju sa svima. Ne vidim razlog zašto ne bi i dalje saradjivala sa Rusijom i negovala prijateljske odnose. Srbiji jeste glavni cilj priključenje EU i verujem da je na dobrom putu ka ostavrenju tog cilja.

Dragan

pre 9 godina

I smeh i greh... dali su ONi toliko odlepili da misle da imaju prava da se mesaju u sve, zasto nas ambasador ne postavi pitanje o krsenju ljudskih prava u gradu Fergusonu??... Od ovog coveka nisam ocekivao ovakvu izjavu kojom dokazuje da sve ono sto je pre pricao o Srbiji pada u vodu....licemerje, lazi, prevare, dupli standardi..sve to cini Usa takvom kakva jeste sad...

Misko

pre 9 godina

Dolazi zato sto su Rusi prakticno oslobodili Beograd u II svetskom ratu, klovnu jedan bezobrazni. Svako ko toliko pomogne ovoj zemlji je vise nego dobrodosao da dodje u posetu. Potrudite se i vi malo da vas ljudi nebi dozivljavali kao arogantne.

zoran

pre 9 godina

Zato sto su oni oslobadjali Srbiju, dok ste vi "saveznici" nastavili da bombardujete Srbiju po zavrsetku Drugog Svetskog rata.

Pokojni mi roditelji, nekako prezivese Nemce, ali umalo ne izginuse od vasih bombi po zavrsetku rata i to na Zvezdari.

Sale

pre 9 godina

"Možete imati dobre odnose i sa Rusijom i Kinom, i sa SAD. Ali naš stav o posetama kineskih i ruskih zvaničnika se razlikuje. Kinezi skoro nisu nikoga napali, a Rusi jesu. To treba imati na umu", rekao je Kirbi. # Prijatelju, videlu su od vas Amera. Cinizam i oksimoron.

Profesor

pre 9 godina

Ova izjava je klasicna provokacija, koja ima za cilj da Aleksa zustro, naglo i ostro odreaguje dajuci samim tim do znanja Americi i zapadu da smo odabrali stranu. Jasno se vidi da nas bockaju da se odlucimo vec jednom... U svetu se vrsi raspodela snaga, i ocogledno je da je rat neminovan. Zapravo eskalacija vecih sukoba je cesta stvar, na svakih 20ak godina.
Ovde treba mudro postupiti, jer ako dodje do sukoba, na politickom i na ekonomskom nivou, kao neutralna zemlja mi mozemo dosta da imamo vajde i da sustignemo druge drzave. Takodje ne znam da li ste primetili da sama Evropa ne vrsi pritisak sto se tice naseg stava. Poneki cinovnik nesto lupi, al je jasno da ako im zatreba posrednik, da to breme spada na nas. Svesna je i Evropa da USA pokusava da destabilise ceo ovaj region, pri cemu bi ta ista Amerika mogla da izvuce korist, posto im je ekonomija posrnula. Sto se spoljne politike Srbije, ja sa SNSom nemam problem, dokazali su da imaju vise kontakata nego ijedna druga stranka, ali se ne slazem sa unutrasnjom politikom.

Lola

pre 9 godina

Ima li većeg dna od ovoga? Hoće li neko od zvaničnika reagovati? Kuda ste vi ljudi otišli u svojoj bahatosti i nesvesti! I ovo se zove diplomata...

darko

pre 9 godina

Dragi mister Kirbi moze doci na godisnjicu saveznickog (americko-britanskog) bombardovanja Beograda i ostalih srpskih gradova, kada je ubijeno na hiljade civila bez opravdanja. Nesto se ne secam da su nas Rusu tako divljacki bombardovali. Ciji su vojnici ginuli na stotine da bi oslobodili nasu prestonicu, Rusi ili Saveznici? Izjava americkog diplomate je vrlo licemerna.

danilo

pre 9 godina

Kad ja kao veliki evro-entuzijasta, kao veliki pristalica vrednosti Zapadne civilizacije, kad ja kao takav, ovakvo obraćanje smatram neukusno glupim i dovoljnim razlogom da se USA zamoli da promeni jednu ovakvu budalu, kakav li tek izgleda rusofilima i ostalim?!
Kakav snažan argument svima koji su protiv EU...
Umesto da nam pošalju nekog kao što je Čomski ili Gejts, pa da nešto naučimo od pametnijih od nas, oni kao namerno šalju Kirbije da nas iritiraju koliko mogu više, a mogu poprilično...

pause/break

pre 9 godina

"Kinezi skoro nisu nikoga napali, a Rusi jesu."
Interesantno. A SAD kao nije nikog napadao ili im je krivo što oni nisu bili No.1 pri pozivu?

pepe

pre 9 godina

eto ti sad ovaj zna bolje koje su armije i kada ovde prolazile, zna kolko je i sa kim ratovala rusija i kolko kina nije ratovala. pa sad se jos i pita. a na takavo pitanje odgovor sledi: "sta te boli " i nakezis se lepo, kulturno i kazes mu "a telece glave sto ima"... a putina ugostis kad dodje, sve po redu i kako treba.

Dr Itan Imuli

pre 9 godina

Stav potpuno ispravan. Putinov dolazak u Srbiji je cist autogol. Nije trenutak za njegovu posetu Srbiji jer indirektno to znaci da podrzavamo Rusiju u njihovoj agresiji na Ukrajinu. Rusi su uvek iskoriscavali srpsku naivnost i glupu i neodgovornu politiku vezivanja za "majku" Rusiju koja nam je, uvek kada je bilo nama najgore, okretala ledja. Vreme je da Srbija krene u pravcu zastite nasih nacionalnih interesa. Strah me je da se ne ponove devedesete jer Srbija to ne bi prezivela. Ostale bi nam junacke narodne pesme i deseterac.

atomic

pre 9 godina

Zahvaljujem gospodinu Kirbiju i divim se njegovim poznavanjem istorije. Cak ni ja sam nisao znao da nas je oslobadjaja i treca ukrajinska armija. I sad eto logike: sto bi nas posetio Putin kada treba da nas poseti neko drugi? Oni se ne mesaju - samo pitaju - kulturni ljudi. Ne guraju nas u NATO, ali bi bilo lepo da slusamo NATO. Prihvataju da ne priznajemo Kosovo, ali ga oni priznaju i ne pricaju o tome ko je oslobodio Kosovo u II svetskom ratu. Mozda, treca ukrajinska armija - pa ce tamo da ide predsednik Ukrajine, posto vec ne razgovara sa Putinom koji dolazi kod nas. Idealna prilika da u Pristini vidi i polozi kitu (cveca) spomeniku Bilu Klintonu. Mozda ce do tada da naprave spomenik i za Hilari.
Samo jos jedno: nas oslobadjala treca ukrajinska armija - a bombardovala Kirbijev NATO - gde je tu Putin?

djole

pre 9 godina

Bezobrazluk retko vidjen u diplomatiji. U stvari ovo nije diplomatija.
A ka je Putin isao nedavno u Francusku istm povodom? A u Austriju poslom?
Ovo je SKANDAL

Dragan

pre 9 godina

Sta covek da kaze na ovakvo licemerje i vredjanje intelegencije i mesanje u unutrasnje stvari jedne zemlje. Pa Amerika nas je dva puta bombardovala. Za ljude kratke pameti Amerika nas je bombardovala ne samo 1999 nego i na kraju drugog svetskog rata. Molim da se objavi moj komentar.

mlekadzija

pre 9 godina

Uopste nisam iznenadjen izjavom ambasadora...samo nastavljaju svoju agresivnu bahatu politiku. A predsednik Rusije je pozvan jer je armija SSSR oslobodila Beograd od nacista (ne bih ulazio u ist. posledice istog) i pri toime poginulo mnogo ruskih vojnika. Od predstavnika SAD mozemo ocekivti jos mnogo ovakvih izjava. Ovdasnjim natofilima nece takodje prijati poseta Putina. Za to vreme mogu da skoknu do SAD...jel su nas ono Rusi milosrdno bombardovali 1999?

Bobo Čmrade

pre 9 godina

Ok. Ima svoj stav i nek prica sta hoce. Ali, mene zivo interesuje zasto nasi novinari njega ne upitaju zasto se usa nije nikada barem izvinula za 99. jel ste se vi novinari rodili 2014 pa zaboravljate sta je bilo 99 ili vas sve ameri finansiraju pa niko ne sme da mu postavi neko delikatno tj. neugodno pitanje.

Jova

pre 9 godina

3. ukrainski front se tako nije zvao zbog toga da su u njemu bilo puno Ukrajinaca vec zbog toga da je prolazio teritorijom ukrajine. Inace bilo je Beloruskog fronta i Ukrajinskog a Ruskog nije bilo. Ali to nema veze sa etnickim sastavom jedinica. Ako smo vec o tome oko 70% vojnika su bili etnicki Rusi. Uostalom pojnta je u tome da savremena Rusija na drzavnom nivou poziva se na kontinuitet sa Crvenom Armijom. Pored Rusije to bezrezervno radi samo Belorusija. A recimo savremena Ukrajina na drzavnom nivou se poziva nanasledje protivnika Crvene armije iz Drugog svetskog rata - na nasledje Bandere. Pak u Ukrajini ima onih koji se suprostavljaju tome politickom trendu neofasizma. Pa pitam se da li g-n Kirbi je stvarno hteo da vidi u Beogradu ne samo Putina, vec i drustvo iz Belorusije i Novorusije?

ivica

pre 9 godina

Srbi su oslobodili pola Balkana dva puta e sad mnogima to nije odgovaralo a cinjenice postoje .A Ukrajinci su slavili dolazak Nemaca kao oslobodioca kako to da dokazemo Amerima da Dolar kroz NATO opstane pa Brate tesko mozemo im samo reci BRISK protiv BILDERBEGA a opet je smetnja mala SRBIJA

vk

pre 9 godina

Putin je jedan veliki drzavnik i predsednik jedne od najmocnijih zemalja u svetu na cijoj poseti bi nam mnoge zemlje pozavidele. Mozda treba da cekamo da USA posalje zamenika pomocnika sekretara da izdiktira zadatke svojim podredjenima u Vladi Srbije.

SSSR je najzasluzniji (uz Partizane i JNA) za oslobadjanje zemlje od okupatora (i oslobodjenje Evrope od Nacista inace), dok su taj isti Beograd USA i ostali "saveznici" bombardovali kako tokom WW2, tako i pre svega 15 godina! Bas se pitam ko je vise dobrodosao u tom gradu, i ko kome treba da postavi pitanje iz naslova.

"Napadanje" zemalja necu ni komentarisati, zna se ko je najveci tiranin u svetu poslednjih 50 godina.

vfqg

pre 9 godina

Gospodo kolege komentatori, uloga ambasadora nije da stiti pravdu i moral, vec iskljucivo interese svoje zemlje, i sa te strane gledano mu je izjava na mestu.

... žalosno ...

pre 9 godina

Moram priznati da mu zavidim.
Da objasnim: lepo je kad neko može tako otvoreno da govori ono što misli.
Njemu je lepo, Americi je lepo, onima kojima ovako natrljaju nos, baš i nije.
Volelo bih da je Srbija ozbiljna i jaka država, pa da strani ambasadori, uključujući i američkog, ne mogu ovako direktno da se mešaju u naša unutrašnja pitanja.
Nažalost, Srbija je nemoćna, mala, siromašna, očerupana i u mišiju rupu saterana zemlja.

Nikola

pre 9 godina

Nema sta ti da se pitas, i vi ste nas bombardovali, ubili ste 2000 neduznih civila, pa se zapitaj kada neki americki zvanicnik dodje u Beograd.

parakac

pre 9 godina

gospodine kirbi, i vaša zemlja je Nas napala, pa se i dalje razmećete (i namećete) po Beogradu. Niste vi najbolja strana koja treba nekome da drži lekcije o moralu.

laloš

pre 9 godina

Pa Vi ste gospodo nas napali dva puta samo u poslednjoj deceniji dvadesetog veka!!! Mislim da ni Vi ne biste trebali da budete ovde pa nas niko ne pita, zato sedite tu i cutite!!!

Vojkan

pre 9 godina

Ne,Vase Ekselencijo,najbolje je da nas vi uciti sta je u nasem interesu i kako ide nasa istorija...pitajte se,onako sami za sebe,slobodno,ali nas ostavite van svih vasih planova i pitanja,mi znamo ko su nam saveznici!

Jaza

pre 9 godina

Amsadorski posao nije da se mesa u politiku koju vodi drzava u kojoj sluzbuje. Mi, hvala bogu saradjujemo sa svim zemljama sveta sa kojima imamo interesa da saradjujemo.

hk

pre 9 godina

Mislim da je vreme da SAD promeni ambasadora. Ovo je novi autogol koji je postigao. Steta za odnose dve zemlje koji je nekako stabilizovan posle Kostunice.

Мирослав

pre 9 godina

Срби су за Американце "Мали Руси" и то ћемо и остати довека. Узалудни су сви наши периодични покушаји да им се додворимо и допаднемо. Њихова перцепција нашег идентитета је таква и ми то не можемо променити. Због тога нама не остаје ништа друго него да стално балансирамо између две планетарне силе у тој опасној и тесној међу зони а то је посао политичара. Ми, обичан народ морамо показати бар толио да смо свесни себе, да поштујемо себе и да немамо пилеће памћење, те да исмо заборавили политику Америке почев од бомбардовања Београда 1944 године, преко санкција и бомбардовања Републике Српске деведесетих, преко бомбардовања СРЈ 1999, касетним бомбама, ракетама и осиромашеним уранијумом ... Тешко је, заиста тешко мирне главе слушати овакве изјаве америчког амбасадора. А Руси? Велика сила и велика политика. Ми смо само једна од њихових савезница. И то мала и не превише значајна. Помагали јесу скоро увек. Некад речима, ређе делом. Али бомбардовали - никад. Према томе - Америка нема моралног права да се пита ко ће нам доћи у госте а ко не. Сила јесу али право немају и тачка.

NoName

pre 9 godina

'Oće sad i ovaj da nam govori ko sme a ko ne sme da nam dolazi? Rusi, kao, nekog napadaju, kinezi nikog ne napadaju, a oni su cvećke, j..... čuvari demokratije. Pa sve i da neko nije mrzeo Ameriku, pored ovakvih bi je zamrzeo.
... još i razloge Putinovog dolaska da mu navodimo. K'o da aplicira za američku vizu pa mu ovaj traži razlog posete. Na našu veliku nesreću, Srbija je izuzetno slaba, pa ne može da mu pokaže gde su vrata.

bzvz

pre 9 godina

Ambasador se mesa u politiku zemlje u kojoj je postavljen, i to javno. To nema nigde na ovome svetu, sem u nasoj banani. Znamo mi da oni, ambasadori par jacih zemalja, ovde imaju ogroman uticaj, ali javno se oglasavati je nevidjeni bezobrazluk.

žalosna sova

pre 9 godina

@bole,kralju dali stvarno misliš da je naša antifašistička borba bila zanemarljiva,pa mi srbi i nešto dalmatinaca,od početka smo se tukli sa nemcima i njihovim saveznicima,hitler je ušao u predgrađe Moskve ,eto možda bi i u centar da nije imao problem na balkanu,mnogo je i naših stradalo to kao nevaži?slažem se da su nacistima najveći udarac zadali sovjeti,dva puta mi se desilo da sam u razgovoru sa rusima čuo da su nas oni oslobodili od fašizma,tako je tvrdio arogantno i bivši ruski ambasador,ovo što govori američki ambasador takođe je arogantno,dali je to sve normalno da nam govore bez imalo poštovanja,nismo ravnopravni jer oni su jaki ali bili smo saveznici i trebalo bi da nas poštuju,neka jedni drugima zatvaraju vrata ili ne mi imamo pravo da u goste pozivamo koga hoćemo,mislim da nikom nije zabranjeno da dođe,dobiće slatko i vodu

boban

pre 9 godina

ovog treba upozoriti da se ne mesa u drzavna pitanja jedne zmlje.

mada kakvu zemlju i imamo nebi me cudilo da nam ambasade odredjuju ko ce nam doci i koga primamo u drzavnu posetu.

A to sto je pomenu oslobadjanje beograda 99-te i ciscenje od uranijuma.

Nebojsa

pre 9 godina

Ne mogu da verujem dokle seze njihov bezobrazluk.
Necuveno smo jadni i ne mozemo mu nista,ali sami smo to trazili i dobili.
Ceo dvadeseti vek smo pravili gluposti na sopstvenu stetu i eto dokle smo dogurali.
Da smo drzava kao sto nismo,ovaj bi jos veceras pakovao kofere!

Ekolo

pre 9 godina

Mi vodimo nasu politiku kroz saradnju sa svim zemljama. Nas osnovno spoljnopoliticki cilj je clanstvo u EU, ali se ne odricemo politike saradnje sa Rusijom, Kinom i ostalim zemljama treceg sveta sa kojima imamo interesa da saradjujemo.

čika Pera

pre 9 godina

Hvala g. Kirbiju na ovoj fantastičnoj pokaznoj vežbi ko je gazda u Srbiji, navodno nezavisnoj državi.

Usput, Rusi su ratovali sa mnogima i mnoge i napali. Ali se ne sećam da su me bombardovali. "Uvodili" demokratiju i "usrećivali" narode kao što USA sada radi.

Zapravo, za nekoga ko dolazi iz zemlje koja je nastala na istrebljenju domorodaca, takav stav predstavnika američke vlasti je razumljiv.
Pitanje za naše poglavice - koliko naših "plemena" treba da bude istrebljeno da bi počeli raditi za vlastiti narod.

Quark

pre 9 godina

Boze kako ovaj covek manipulise terminima samo zato sto vesto koristi savremeni i istorijski kontekst kao i cinjenicu da su ljudi danas prilicno glupi,povrsni i da je njima lako manipulisati usled visedecenijskog zaglupljivanja. Ukrainsko i Ukrainska u kontekstu danasnjice nije isto sto i Ukrainsko i Ukrainska od pre godinu ili dve a tek nije isto sto "Ukrainsko" ili "Ukrainska" ili "Ukrainski" od pre pedeset ili sto godina. Na takav isti nacin narodom manipulisu po pitanju "Bosansko" ili "Crnogorsko". Veoma dobro znamo sta je pre 10 ili 50 ili 150 godina znacilo biti "bosanac" i sta je znacilo biti "crnogorac", a na isti nacin i sta je znacilo "ukrainac" ili "kijevska rusija". kirbijeve interpretacije su ipak za neke povodljive slaborazmisljajuce narodne mase, a nadam se da ih u srbiji iz godine u godinu necebiti sve vise, vec sve manje, i da cemo kao narod nauciti da razmisljamo o celini nase nacije a ne o pojedincu. celina je vazna a ne individua, i kad to naucimo svima ce nam biti bolje. ovakve "politicare" koji se mesaju u stvari jedne suverene zemlje lepo poslati u cosak. sramota.

Mile

pre 9 godina

Ako je to kako kažete da su ukrajinci oslobodili Bgd onda zašto to isto ne primenite recimo na Krim pošto je ukrajinac ocepio deo Rusije i pripoio Ukrajini. A sada ga Rusi vratili sebi

RS

pre 9 godina

@
(eeee, 18. septembar 2014 00:15)
To je laz!!! To ne vazi za Srbiju!!!Evo iz cega je smontirana ta laz:
Tokom nacističke invazije na Rusiju (Operacija “Barbarosa”) 30 miliona stanovnika Sovjetskog Saveza izgubilo je život, dok je više od tri miliona gladovalo u nemačkih logorima. Silovanja i ubistva bili su česta pojava tokom napredovanja nacista kroz Rusiju.
I Nemce je zadesila slična sudbina kada je ruska vojska povratila teritorije i nagrnula u Nemačku. Više od milion nemačkih vojnika poginulo je tokom Bitke za Berlin ili su kasnije umrli u zarobljeništvu.Silovanja su počela čim je Crvena armija ušla u Istočnu Prusku 1944. godine.

MILTOD

pre 9 godina

Poštovana Ekselencijo, nažalost posle velikih predsednila SAD-a koji su u celom svetu podizali ugled vaše zemlje nakon J. F. Kenedija sve je krenulo naniže po ugled vaše lepe zemlje. Nismo verovali da će mrlje (velike mrlje) u vašoj istoriji postati način funkcionisanja SAD-a u međunarodnim odnosima. Ne trebate da zaboravite da je Vaša cenjena država imala veliki ugled i u bivšoj Jugoslaviji. Međutim sve se menja. Naša iskustva sa vašim uticajem u zadnjih 25 godina na život u Srbiji su zaista bolna po nas. Ipak treba imati u vidu da bi mi trebali da vodimo politiku (mislim na one koji vode ovu zemlju) u skladu sa našim interesima pa makar to značilo i da sa SAD imamo najbolje moguće odnose, ne zato što volimo vašu politiku, već zato što ste VELIKA SILA. Ne znači to da je vaša politika pametna ali je verovatno za vaša merila dobra i korisna. Sa druge strane postoje i druge VELIKE SILE, mislim da je to zaista vrlo dobro za ceo svet jer će to za pametne političare značiti da princip rigidnog ponašanja u svetu ipak treba korigovati. Umesto da se potrudite da podižete na viši nivo odnose dve zemlje, a to nije lako radi gafova koje ste činili proteklih par decenija, vi se ponašate "kao slon u staklarskoj radnji" i činite vrlo loše za ugled vaše države.
Poštovana Ekselencijo, pokušajte, ako umete, da pametnije delujete u svom domenu. Ako radite po direktivama koje su loše za vašu državu upozorite na to nadređene. G. Putin je dobrodošao u prijateljsku zemlju. Učite malo.

Svevladovic

pre 9 godina

Ovaj "nastup" g-dina Kirbija smatram, u najmanju ruku, veoma neprimerenim.

Vasa ekselencijo, da li bi trebalo da trazimo Vasu saglasnost kada sledeceg puta ocekujemo goste?

Neko

pre 9 godina

A znači onda Ameriku niko ne sme da pozove u goste jer je ona napadala druge narode više od svih. I vidi čuda oni nas ne prisiljavaju svim silama u nato i ne bombarduju nas da se odreknetmo Kosova pa onda hajde da budemo presrećni zbog toga što su tako milosrdni...

lepota..

pre 9 godina

A mozda je najbolji odgovor na ovo pitanje..A zasto da ne dolazi!I zasto se postavljaju takva nediplomatska pitanja..od strane jednog diplomate! Zemlje koja je danas na strani onih,koji Rusiju pokusavaju da degradiraju u ocima svetske javnosti,stavljajuci na pleca Rusiji licemerno i ono sto nije istina!A to je nekakva njena zelja za hegemonizmom u svom okruzenju..Dolazi nam u posetu lider jedne nama prijateljske drzave i naroda!Zbog toga se osecamo izuzetno pocastvovani!Danas jedan od najozbiljnijih drzavnika na svetu!A sto se tice istorijskog vekovnog prijateljstva nase dve drzave,je ono se ne moze tako lako objasniti i ispricati,nekomek nije upucen u istoriju ovih drzav,posto postavlja ovakvo pitanje!Koliko je samo zrtava palo u borbi kroz razna zla koja su nas provocirala u proslosti..Uvek smo bili na istim stranama i uvek se ispostavljalo..da je to bila i prava strana!Strana pravde,slobode i ljudskog dostojanstva..Nikad nismo ucestvovli ni u kakvim zajednickim hegemonistickim ili okupatorskim borbama!I time su ruski narod i srpski pronasli zajednicki imenitelj..a i veliko prijateljstvo kroz istoriju!Ali ono ne znaci..i da su nam svi drugi neprijatelji!Naprotiv,prijateljstva su dobra zato sto sa sobom nose lepotu zivota i ljubav..a neprijateljstva su ono,sto danas treba da nas muci..i oni koji to izazivaju!I zato,drago nam je sto cemo ugostiti ovog iskrenog prijatelja!A daj boze da ih imamo mnogo,mnogo vise..takvih!Optimisti smo..i nadamo se u to!

momir

pre 9 godina

Nadam se da se Vucic nece primiti kao mladi majmun i poleteti da da odgovor kao prosli put.Kirbi je surovi profesionalac,zna on vrlo dobro da je njegova izjava licemerna,samo hoce da izazove nepromisljenu reakciju.

mirkocg

pre 9 godina

Protjerati zbog mijesanja u unutrasnja pitanja suverene drzave.Uzgred ta Ukrajinska brigada divizija sta god bila je sastavljena od rsusa koji su redom cistili evropu od nacista banderovaca desnosektorasa i ostale bande koja danas vodi tu istu Ukrajinu u propast.

anka

pre 9 godina

Kad znate da kazete da je Rusija napala nekoga setite se samo koliko je puta Amerika nekog napala. Putin je uvek dobrodosao u Srbiju i dzaba vam je da dizete nos zbog toga.

ekonomista

pre 9 godina

Veoma je značajna poseta predsednika Putina iz više razloga, pre svega ekonomskog i normalno je da će se pridavati velika pažnja toj poseti.

Zoran

pre 9 godina

"Kinezi skoro nisu nikoga napali, a Rusi jesu. To treba imati na umu"
OK, ali Amerika jeste skoro napala i Srbiju, ali i gomilu drugih država, pa ipak primamo sve goste iz te države.
Ja jesam prozapadno orjentisan, ali mi polako postaje muka od ovakvih odvratnih cinika.
---------------

To je ono sto ja pricam. Amerika ide dole. Njihovu pricu sada tesko gutaju i prozapadnjaci kao ti i ja. Ja sam cak i u SAD i sve mi je vise muka. Naravno, ono zbog cega sam ovde je INTERES. Jer ako oni mogu da imaju interres, mogu i ja. Znas li da ih to najvise boli, to ne smes u lice da im kazes. Trazi se pure patriotazam od tebe. Samo mene ce da zabidju, mnogo sam ja glup za patriotizam, bilo srpski ili americki.

dragan ignjatovic

pre 9 godina

ovo je bezobrazluk i osionost jedne zemlje i jednog ambasadora koje nasa zemlja tolerise neshvatajuci da tome nema kraja ukoliko im se jasno ne kaze da nemaju pravo da se mesaju u odluke suvetene zemlje.Prosto mi je muka kada citam da americki ambasador komentarise druge zemlje kao napadace a ne zeli da vidi svoju zemlju koja je najveci napadac u istoriji smatrajuci to svojim pravom i duznoscu.zalostan je svet u kome ameri dele pravdu i tumace sta je ispravno a sta lose.ovekujem da ce ambasador biti pozvan u min inostranih poslova i upozoren na neprihvatljivo ponadanje.tako je to nekad bilo

love

pre 9 godina

SAD igra na previše frontova ,to im se moze vratiti kao bumerang.Posjeta Putina je dobra stvar za Srbiju ,ovo sta zapad trenutno nudi je šarena laža.

pirlo

pre 9 godina

Ovo je pomalo i bezobrazan nastup americkog diplomate, proslo je vreme kada su nam strani ambasadori krojili koga da primimo, a koga ne, podrska za premijera...

Antifašista

pre 9 godina

Gospodin Kirbi ne zna ništa o pravu i demokaratiji ili je previše bahat. Rusija je sukcesor Sovjetskog saveza, a samim tim sasvim je logično i opravdano da se jedan takav državnik poput Putina dođe u posetu. Što Kirbi javno ne kaže da pretenduje da predsedničko mesto u Srbiji. Da smo mi dostojanstvena država, ovaj proizvođač usisivača bi dobio šut kartu.

neutralac

pre 9 godina

Gospodne Kirbi primili smo k^znanju vasu izjavu!
I predlazemo vladi da pod hitno uputi poziv i predsednicima Luganska,Donjecka i Republike Krim.
Verujem da ste na te ukrajinske snage mislili kada ste govorili da su i ukrajinci ucestvovali u oslobadjanju Beograda.

Evropa Evropljanima

pre 9 godina

Zato sto su Rusija i Nemacka i Francuska i Grcka i Italija i Slovacka i Ceska i Austrija i Spanija i Slovenija ... najbolji prijatelji Srbije!

skyfall

pre 9 godina

Gospodine Kirbi, ja verujem da ste se samo šalili ... onako uzgred, "treba imati na umu" da ste vi ne tako davno NAS bombardovali, pa imamo "dobre" odnose.

Q

pre 9 godina

Licno bi mnogo vise voleo da su americke trupe pre 70 godina ucestvovale u oslobadjanju Beograda, ali na moju i na vasu zalost mr. Kirbi, nisu. Srbija bi danas sigurno bila jedno mnogo bolje mesto za zivot. Da ste se npr iskrcaki negde na jadransku obalu, a ne u Normandiju.

raja babeja

pre 9 godina

Što je mnogo, mnogo je; čak i za ambasadora USA. Da smo normalna zemlja, bar bi mu MIP uručio oštar protest zbog mešanja u unutrašnje stvari naše zemlje, ako ne i nešto još više...

Obelix

pre 9 godina

Zašto? Zato što ukrajinske trupe nisu samoinicijativno krenule u oslobađanje Srbije, već na komandu iz Moskve. Možda je Rusija nekog nedavno napala (misli li na Gruuziju?) ali ste i vi NAS nedavno napali i uporno radite protiv naših nacionalnih interesa, za razliku od Rusije. Mi se vama ne mješamo u vaša unutrašnja posla i koga zovete na svoje parade. Je li toliko teško biti pristojan i nearogantan, pa odgovoriti istom mjerom? Da vlast u Srbiji ima kičmu i obraz, košto ima jezik za neke druge stvari, ne biste vi ođe dosoljavali, i to odavno.

aca

pre 9 godina

Prvo, sramota je suverenoj i navodno prijateljskoj zemlji postavljati takvo pitanje.
Drugo,Rusija je pravni naslednik SSSR, koja je nasledila dugove, nuklearno oruzje i mesto u SB UN.
Trece, u proamerickim drzavama bivseg SSSR se negira uloga sovjetske armije u pobedi nad Nemackom i velicaju se pronacisticke formacije (Ukrajina, Gruzija, balticke republike).U Ukrajini je zabranjena proslava 9. maja ove godine.

Boža

pre 9 godina

Gospodine Kirbi,izgleda da ne znate da je Crvena Armija oslobađala Beograd 1945, onaj isti koji ste vi krvnički bombardovali 1945 i ponovo.

Lana

pre 9 godina

Obavestite ambasadora SAD da je Rusija pravni naslednik SSSR. Inače, zadivljena sam sposobnošću aneričkih političara da o sukobu u Ukrajini govore sa takvom moralnom superiornošću kao da su sami vojno neutralna zemlja.

goran.goran

pre 9 godina

Gospodin ambasador je zaista u pravu kada kaže da bi na 70. godišnjicu oslobođenja Beograda od fašizma trebalo pozvati i Ukrajinske pretstavnike. Samo tu ima jedan problem, kom Ukrajinskom zvaničniku, ANTIFAŠISTI uputiti takav poziv ? Tamo se niko ne sme izjasniti kao antifašista, jer mu ode glava. Otete i naoružane Ukrajinske fašističke falange sad vode politiku, prete i ucenjuju i samog Porošenka. Oni su ti koji ubijaju narod, decu bez obzira na nacionalnost i svi ćute! Na SAD je kao najsnažnijoj državi sveta danas velika odgovornost, na koju je obavezuju velike antifažističke žrtve iz IIsv.rata i slobodarska tradicija snažno izražena u Američkom narodu.

marius

pre 9 godina

Mnogim svojim postupcima, pa i odgovorom na demarš EU, Srbija pokazala da gde god može želi da se usaglasi sa stavovima EU, jer teži članstvu u EU, ali isto tako Srbija nikada neće prihvatiti pritiske iz EU, i prihvatiti one zahteve koji bi naneli veliku štetu srpskoj ekonomiji, kao što je zahtev za uvođenje sankcija Rusiji.

miki

pre 9 godina

Ne shvatam zasto Kirbi uopste bilo sta govori jer ovim izjavama samo udaljava volju za dobru saradnju. Pa nece valjda ambasador da nam suflira koga da pozivamo! Kad su Americki predsednici u stanju da se rukuju sa dilerima droge (vrh Kosova) onda svaka slicna izjava postaje smesna.

REPUBLIKA SRPSKA

pre 9 godina

... A Ruski političari? Hehehehe... Setite se Gorbačova, Jeljcina, Kozirjeva, Černomirdina, Kozirjeva kad je bilo gusto... Mislite da su ovi sada bolji od onih onda? Ne, vi ipak imate mozgove veličine kikirikija.
(zoran, 18. septembar 2014 00:57)
Zanimljivo je da 99% ljudi u Srbiji ne zna da Srbi i Rusi nisu bili u savezu od 1948.kad je Tito rekao tzv.istorijsko NE Staljinu.SFRJ nije bila ni sa ISTOKOM,ni sa ZAPADOM,vec je ucestvovala u formiranju treceg bloka,BLOK NESVRSTANIH.Sve komunisticke zemlje su SFRJ smatrale izdajnikom komunizma.

drmatoriks

pre 9 godina

Da je Srbija normalna država, ambasador bilo koje zemlje ne bi se usudio da postavi ovakvo pitanje, jer bi znao da odmah nakon toga može da se pakuje i da ide kući. Pošto je Srbija banana republika, ambasadori raznih zemalja daju sebi slobodu da se ponašaju kao guverneri kolonije, a ne ambasadori.

Kad već manipuliše istorijom 2. svetskog rata kako se njemu dopada, ambasador SAD dužan je najpre da odgovori na pitanje zašto je njegova zemlja u više navrata tokom 2. svetskog rata bombardovala Beograd i ubila više civila nego Hitlerova avijacija? Da li će SAD ikada građanima Beograda uputiti makar izvinjenje za bombardovanja Beograda 1943-45', da ne govorimo o odšteti za tadašnje žrtve i tadašnje materijalno razaranje?

krle - dron

pre 9 godina

Nije uredu da se americki ambasador ponasa u kaubojskom maniru potvrdjujuci po ko zna koji put da ameri geografski mesaju srbiju sa sirijom ili albaniju sa aljaskom a o dogadjajima da negovorimo,pa nije narodu vrana mozak popila iako su ga proklete komunjare u svakom pogledu devastirale.Vrlo dobro narod zna da su nam se svi oslobodioci nane nanine redom,nismo zaboravili englesku i americku avijaciju koja je po nalogu Koce Popovica kome oznasi - pre neki dan dadose ulicu u beogradu RAZVALILA pola srbije i beograda gde su stradale nebrojene zrtve,naravno da smo mi srbijanci posebno ogorceni sto su nas komunisticke horde okupirale uz pomoc narucenih ruskih tenkova,da narucenih od strane poljskog geliptera alias tito- ( pojedini zapisi te nardzbe su vec obelodanjeni ) i naravno da nisu i nemogu nikada zaboraviti GENOCID koji su komunisticki zlotvori napravili od 44-56 nad srbijancima pomlativsi po sumama preko 500-hiljada srbijanaca bez ikakvog suda ( drzavna komisija je do sada pronasla i objavila spiskove sa 86-hiljada zrtava koji su zverski ubijeni a cija imovina je opljackana i prisvojena samo zato sto nisu znali sta je komunizam i sto su bili imucniji i skolovaniji od laznog slosera,srbija se umiriti nece dok se taj mracni cin komunjara u potpuno neistrazi i neobelodani i zato je bilo kakvo obelezavanje navodno oslobadjanje beograda za beogradjane i srbijance DEGUTANTNO i u to nije trebalo uvlaciti uvazenog Putina koji je trn u oku FINASIJSKIM NACISTIMA,tako ih nazva Comski.

eeee

pre 9 godina

A Amerikanci evo nisu nikoga napali poslednjih 70 godina pa ce Rusima da zameraju...

Inace sam protiv dolaska Putina, ali iz totalno drugih razloga - zato sto su prilikom oslobadjanja Rusi masovno silovali zene po Beogradu (sto su inace radili svuda gde su bilo koga oslobadjali).

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 9 godina

Sramni nasput G. amabasadora, jer kad smo kod 2. rata, više je nego sramno porediti doprinos (i žrtvu) bilo kojeg naroda sa Rusima. Govori o tome zašto nije pozvana Ukrajina, pa Amerika obeležava 2. rat zajedno sa Nemačkom!!!!Američke žrtve u 2. ratu su cca 400.000 ljudi, daleko manje od Srpskih a zna se da je Amerika cca 45 puta brojnija. Amerika i njeni predstavnici nemaju nikakvo pravo da bilo kome i bilo šta prebacuju na konto 2. rata. Dok je Staljin pustio Hitlera do Moskve a onda Ruse oterao do Berlina, sa usputnim oslobadjanjem cele istočne Evrope, koja je znači natopljena krvlju Ruskih vojnika, Amarička vojska je lagano iz Normandije prodirala prema Nemačkoj, što je čak sve i filmski dokumentovano, a broj žrtava jedva da premašuje broj umrlih prirodnom smrću. O tome koliko nacista je našlo utočište u Americi, da i ne govorimo.
Na ovaj sramni nastup G. ambasadora, treba da, oštro, odreaguje i Vlada i Predsedni Srbije kao i Savez boraca 2. rata.

smesni ste

pre 9 godina

@miki & natofil drustvance

"Ako se gleda etnički sastav jedinica Crvene armije koje su učestvovale u oslobađanju Beograda, delova Srbije i Jugoslavije u nastupanju ka Berlinu, Ukrajinci su bila većina."

Cekaj, cekaj,

Ako je tako, onda pada u vodu vasa omiljena teza koju besomucno spinujeto masovnim silovanjima po Srbiji i Vojvodini od strane Rusa jer su onda ta silovanja izvrsili Ukrajinci. Dogovorite se prvo sta cete spinovati jer sada ispada da Rusi nisu ni ucestvovali u oslobadjanju Srbije ali su zato silovali iako nisu ni bili ovde ili kako?

Nikola Vukovic

pre 9 godina

Ne podnosim rusku politiku, pogotovu prema Srbiji. Pogotovu ih ne postujem jer su ubili Svetog Cara Nikolaja II i njegovu porodicu.
Ako dodje Putin ici cu da ga docekam UINAT ovim licemerima i ubicama.

Nindza

pre 9 godina

Sve te zemlje su bile na strani fasista (pa i Ukrajina), a i javno su se odrekle antifasisticke borbe i presle u NATO (ciji je Nemacka clan, a ta Nemacka je MNOGE napala).

мртав'ладан

pre 9 godina

Амбасадоре Кирби, неким људима је животно предодређено да се баве продајом усисивача, али грешком залутају у дипломатију.
Председниче Путине, добро нам дошли.

Smrt fasizmu

pre 9 godina

Verovatno zbog toga sto politiku Srbije kako spoljnu tako najcesce i unutrasnju cine shizofreni paradoksi.Zapravo, pitanje je koliko Srbija uopste i moze da vodi bilo kakvu politiku kada su je oni koji su proizveli Tomu i Vucica, Djindjica i Šešelja itd, doveli do haosa.
Tako ce cetnicki vojvoda Toma sa novokomponovanim osvajacem Putinom odavati postu oslobodiocima Beograda koji su pored rusa bili i mnogi drugi a najvise Titovi partizani. Ako se podsetimo i Toma je nekad sa Šešeljem šiljio kolac za `vampira` Tita a sada se priprema za poklonjenje.
Ima tu jos mnogo paradoksalnog ali jedno je sigurno, oni koji su stvorili Tomu bili su djaci iste škole koja je stvorila i Putina. Ta škola je menjala imena a nekada se zvala NKVD.

bole

pre 9 godina

@ žalosna sova
kralju, dal stvarno mislis da bi mi sami oslobodili zemlju da sovjeti nisu nemce potiskivali iz svoje zemlje prema istoku i naravno usli u rumuniju i bugarsku, pa posle i kod nas da i odatle potisnu nemce???
sta su trebali, da samo jure pravo ka berlinu a da jug ne diraju pa da ih nemci samo preseku s juga ka baltiku??

asasa

pre 9 godina

Ovo se na internet forumima zove trol, ili trolovanje. Kad napises neki provokativni sumanuti komentar da isprovociras ostale ucesnike na forumu. Smatra se za ruzno ponasanje, i gleda se na to kao manifestacija devijantne, nesigurne licnosti. Obicno se ignorise, a ponekad administratori zabrane trolu pristup na sajtove.

Republic(s) of Bananas

pre 9 godina

Možda zato što su se Amerika i Britanija borile protiv 20 a Rusija protiv skoro 200 Nemačkih divizija.
Možda zato što je Yugoslaviju oslobadjala CRVENA armija, za razliku od "saveznika" koji su na kraju rata bombardoavnjem usterivali nemce i usput stigli da "dokrajče" ono što su Nemci na početku rata "promašili".(žrtve tog bombardovanja niko i ne pominje)
Možda zato što su Amerikanci žrtvovali +/- 500.000 vojnika a Rusija 22.000.000 (22 MILIONA) da bi pobedili NACIZAM.
Kažem MOŽDA, a možda i grešim.

Sasha

pre 9 godina

Pa valjda zato sto su nam Rusi pomogli da oslobodimo Beograd i zemlju dok smo od Vas Amerikanaca dobili samo nekoliko bombardovanja i rusenja Beograda i drugih gradova i nista vise od toga.

Dragan

pre 9 godina

Njegova ekselencija je pogubila zivce.Njegovo ponasanje se moze okarakterisati kao vulgarno i agresivno!
Ako je Srbija samostalna drzava ovog bi gospodina trebalo zamoliti da napusti zemlju.
Mozda smo trebali da pozovemo amerikance , oni su nas oslobadjali nasumicnim bombardovanjem Beograda u vise navrata .
Stvarno je kaubojsko ponasanje jenkija prevrsilo svaku meru!

Freedom of speech !!!!

pre 9 godina

Bravo! Dosta je bilo licemerja i trovanja ovog naroda od strane SUHOJ-visokoletaca i njihovih domacih podrepasa kojima je "otadzbina Rusija".

anticenzura

pre 9 godina

Mi smo izabrali stranu,ma koliko Vucic pametovao! Izabrali smo zapad,i naravno da sad ovaj pita ovo sto pita. Nema u medjunarodnim odnosima prijateljstva,ljubavi i ne znam cega.

kojot

pre 9 godina

Kirbi rece: "Možete imati dobre odnose i sa Rusijom i Kinom, i sa SAD. Ali naš stav o posetama kineskih i ruskih zvaničnika se razlikuje. Kinezi skoro nisu nikoga napali, a Rusi jesu. To treba imati na umu"

Ok, dakle Koreja, Vijetnam, Somalija, Irak (dva puta), Afganistan, Libija, BiH, Srbija i jos ko zna sta sve su bile masovna halucinacija?

Doktor

pre 9 godina

Jedina zemlja u Evropi koja poziva Putina i raduje mu se.
Da se mi isclanimo iz Evrope pa da se uclanimo u Aziju ili Afriku mozda bi nam to vise prilicilo. Recimo , umesto utakmice Srbija-Francuska ili Engleska da gledamo Srbija-Banglades.Ili Srbija-Mijanmar.
Srbija=ruska kolonija.

Milan_PT

pre 9 godina

Gospodine Kirbi, činjenice:
1) Amerikanci su nas bombardovali 1944 i 1999, a Rusi nisu nikad.
2) Rusi su nas oslobodili od Nemaca u WW2, te zato dolazi Putin.
3) A to što nisu pozvani i Ukrajinci (a ni drugi eks-SSSR) na proslavu, to je zato što se raspadom Sovjetskog Saveza stvorilo 15 novih država. Koliko se sećam niko u prilikama pobede nad fašizmom u WW2 ne zove predsednika Estonije ili Kirgistana, već samo predsednika Rusije. Pogledajte spisak zvanica kad se slavi "Dan D". Tu je bio pozvan i Putin, iako Crvena Armija nije direktno učestvovala u toj akciji, a u oslobađanju Beograda su bili odlučujući. Spisak pozvanih za Dan D nisu Srbi sastavili, već SAD, bez obzira što je organizator proslave Francuska, kojoj ste jednom prilikom zabranili da na proslavu pozove i tadašnjeg francuskog ministra inostranih poslova, koji se američkoj administraciji nije svideo, jer je u UN govorio protiv zadnje američke intervencije u Iraku.
Gospodine Kirbi, ovo su sve čiste činjenice, bez ikakvih subjektivnih interpretacija...

Dragče

pre 9 godina

A zbog čega to interesuje ambasadora Kirbija. Zar je toliko neobavešten. Pa daj da objasnimo čoveku da je Srbija nezavisna i da može da prima u posete koga hoće. Ako je Kirbi toliko ljubomoran neka dovede Obamu ni Rusi ni mi nećemo praviti problem

e!

pre 9 godina

Putin dolazi zato sto nam Rusija pomaze da ocistimo Srbiju od kasetnih bombi koje je americka administracija nabacala na mirne gradove Srbije pre 15 godina! Za ovakvu izjavu svaka suverena drzava bi otkazala gostoprimstvo diplomati koji postavlja takva pitanja.
Srbija je mala drzava, ali vi ste stvarno prevrsili svako meru!

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 9 godina

P.S.

Umesto protesta, bilo bi dobro G. ambasadoru, kada je već u Srbiji, pokloniti pripovedku V.S. Karadžića "Mačak i vuk", prevedenu na Engleski, sa nadom (što nije sigurno: born in USA) da će je razumeti.

Nenad

pre 9 godina

Srpska diplomatija vise ne postoji! Vode je partijski aparadzici koji umesto da su pozvali i Ruse i Ukraince i na proslavi poentirali, pokrenuli razgovore, mozda dosli do resenja krize?

Zoran Popovic

pre 9 godina

Time sto su poslali ovog trecerazrednog diplomatu da im bude ambasador u Srbiji, Ameri pokazuju koliko nas cene. Ovaj pravi lapsuse jednom mesecno, u urednom ritmu, i vise ga ni ne uzimam za ozbiljno.

Vladimir

pre 9 godina

USA jeste napadala i napada i dalje, ali samo vas braco molim da shvatite da je Rusija to isto, nista gora, nista bolja. Jedino se bila malo primirila jedno petnaestak godina dok je bila u sopstvenom raspadu i nije imala snage nikoga da napada. Danas i Rusija grabi ka resursima i svojim geopolitickim interesima. Samo je Kina u svemu tome nevina ili priblizno nevina, ali nam je daleko od srca jer se ne busa u pravoslavlje i ne trabunja o Kosovu. Ako cemo posteno, Kina je tu najpostenija.

Emilija

pre 9 godina

Pozvan je prvi čovek Rusije jer u Beogradu imaju svoju crkvu, svoju parcelu na Novom groblju, spomenik svom palom borcu na groblju Oslobodilaca Beograda, pa i svoju ulicu i školu. Kada Ukrajina bude imala ovde bar jednu svoju evidentiranu zaslugu ili nešto sa svojim imenom, zvaćemo i njihovog prvog čoveka.

Dark

pre 9 godina

Па господине Кирби ви сте поред свих земаља које сте нападали и нападате напали и нас па сте у Београду. По вашој логици ми би вас требали најурити из државе. Ваша дрскост нема краја!!!

dedza

pre 9 godina

Evo ja cu da odgovorim na ovo(u najmanju ruku)glupo pitanje.
Zato sto su Rusi i Srbi prijatelji vekovima u svakom pogledu,a prijatelji se medjusobno posecuju i odrzavaju prijateljstvo koje se ne zasniva samo na interesu nego i na iskrenim osecanjima bratstva uzajamnog postovanja pomaganja podrzavanja po veri koja nam je ista i jos mnogo toga.
Mislim da je ovo dovoljan razlog zasto Putin dolazi u Srbiju.

vele

pre 9 godina

каква дрскост и безобразлук то је нечувено.Зар он и они да нам причају ко је кога нападао ?

Vladimir

pre 9 godina

Zbog ovog, do iznemoglosti licemernog, kauboja i njihovih podanika iz EU, Putina treba dočekatri sa najvećim državnim i vojnim počastima. Treba da mu napravimo veličanstven doček.

gradjanin

pre 9 godina

vreme je da se odlucimo, jednostavno bice jako interesantno sta ce nasa vlada uciniti, da li hocemo Rusiju ili EU, sve je teze sedeti na dve stolice, rusiji ovo odgovara dok prkosimo zapadu, mislim da treba biti uz ruse ali nikako na stetu Srbije, jednostavno mi smo deo evrope a ne Rusije

Синиша

pre 9 godina

Ево зашто: 4000 Совјета је погинуло у Београду ( исто колико и Срба у Америчком бомбардовању и 1944 и 1999), па 5500 у Батинској битци. Чисте ( ваше) касетне бомбе по Србији. Чудо су направили у Обреновцу.
Any questions?

radaleks

pre 9 godina

Kad kaze da su i ukrajinske jedinice ucestvovale u oslobadanju Beograda, zaboravlja da su verovatno te jedinice bile sastavljene od Rusa.
Analogija je sa partizanskim odredima i jedinicama iz Hrvatske, koji su svi sastavljeni od Srba iz Hrvatske, a u istoriji je ta cinjenica koriscena da se napravi lazna slika po kojoj se i Hrvatska borila u II ratu na strani antifasistickih snaga.

Gile

pre 9 godina

Ionako nismo Bog zna sta ali ako pocnemo da ti se pravdamo zasto Putin dolazi, moras da shvatis da postoji ljudsko dostojanstvo koje nam nedozvoljava da se ujutru u ogledalu vidimo drugim ocima. Ono dostojanstvo koje je na majicama nosilo nacrtane mete 1999. Vi sa zapada NIKADA necete shvatiti da zaista ima stvari koje od nas ne mozete dobiti ni za lovu! Ono sto treba da shvatite i kao tolerantni narodi prihvatite, je srpski mentalitet.

wavewoman

pre 9 godina

Gospodin ima zadatak da prvocira, a nase je da se ne palimo nago samo da se smjeskamo i namigujemo. Mozda bi bilo dobro da ga i pohvalimo, s vemena na vriejeme, da je jako uceni i pametan - ameri to mnogo vole.
U medjuvremenu, slavimo i obljezavamo sta hocemo i sa kime hocemo.

Milijan

pre 9 godina

Sve što Kirbi kaže, Srbija ima na umu, samo i Kirbi mora imati na umu da Rusija nikad nije napala Srbiju, a SAD jeste. Ipak, to ne znači da američki predsednik ne treba da dođe u Beograd.

Zoran

pre 9 godina

Mozes na silu da nam otmes teritoriju, mozes da nas ucenjujes,, mozes da nam uvodis sankcije, mozes da nam pomazes oko poplavljenin, mozes sve silom ili milom, ali ne mozes ni silom ni milom dve stvari: Da te cenim i da te volim.

Na tim talasnim duzinama Amerika poslednjih godina slabo stoji po svetu.

ivan

pre 9 godina

kakva drskost i glupost. Čovek je poglup za diplomatu. Nek on bude srećan što sedi u Beogradu. Njegovi su taj grad bombardovali. Kako ga nije sramota. Ovo treba izbaciti iz Srbije ako se javno ne izvini.

Kralj Ibi

pre 9 godina

Mene, a kao sto vidim i mnoge druge, ova izjava zaista duboko vredja i ako je to bio cilj gospodina ambasadora potpuno je uspeo u tome, samo ne vidim sta dobro moze iz toga da izadje. Naravno nista. Kako mozete nekog smatrati za prijatelja kad vam kaze da vas eto ne tera da priznate cepanje teritorije sopstvene drzave a on je za to najzasluzniji i vrsi pritisak na sve druge da podrze tu otimacinu. U isto vreme vas tera da podrzavate celovitost drugih ukljucujuci i te nakaze od drzave zvano Republika Kosovo.

R,Zivkovic,Rotterdam

pre 9 godina

Po americkom razlika je izmedu Kine Rusjie, jer Kina nije nikoga napala, a Rusija jeste!Kada gospodin Ambasador dobeo zna koje su zemlje sve ucestvovale u oslobadanju beograda, a posebno Ukrajina iz bivseg SSS-Ra, pa prekor sto i one nisu pozvane:?E sada da vidimo koje vise druge napadao Amerika ili Rusjia--SSSR?Da SSSR je nasilnici usao u Madzarsku 1956 godine i u Ceoslovacku,1968, zatim u Avganistan 1979 godine, sa razlikom da nisu masovno bomardovali i rusili sve u tim zemljama osim Avganistana.A vi gospodo amerikanci dali mozete sve nabrojati koliko ste invazzija u radili od 1950 do sada, da nenabrajam jer i ptice na grani znaju samo po svoj prilici vi se nesecate!Kakva drskost i to ne diplomatsko postupanje.

Vedran / Novi Sad

pre 9 godina

Strasno! Na sta smo mi spali!? Bas me interesuje dali ce Vada da ga prozove i da ga podseti da Srbija nije americka kolonija pa da oni mogu da odlucuju o tome ko ce da nas posecuje! A da ne pominjem cinjenicu ko je nas zadnji put napao!!!

No Kirbi

pre 9 godina

Odgovor je prost zato sto Galicijska armija je u II sv. ratu, kao i sad, bila na strani Vermahta. Primereno bi bilo pozvati pored Premijera Rusije Vladimira Putina i Premijera Novorusije Olega Carjeva.

Stevan

pre 9 godina

Kakvo ortodoksno neznanje. Nazivi Ukrajinska armija I Ukrajinski front ne znace pripadnost ni jednom narodu vec teritoriji na kojoj se izvode operacije, dragi nas ambasadore. U tim armijama sastav je bio sovjetski, Ukrajina je bila tri godine pod okupacijom. Pa nisu Sovjeti vrsili mobilizaciju na okupiranim teritorijama. Obrnuto, na Ukrajini, mobilizaciju su vrsili Nemci I formirali divizije ukrajinaca vernih Vermahtu, koje je prevodio ukrajinski general Bendera I jos par dugih generala. Narod ocekuje od ambasadora elementarno znanje. Drugo, Beograd je oslobodila Sovjetska vojska u kojoj je najvise bilo Rusa, zbog proste matematicke proporcije pa je logicno da se pozove predsednik te zemlje. Ovo je neverovatno ponizavajuce.

Niko

pre 9 godina

Kada bude godišnjica bacanja kasetnih, dubinskih, grafitnih, uranijumom punjenih(sirotinjskih), ručnih-isporučenih preko Albanije, pametnih i ne znam sve kakvih bombi ( Ekselencija to verovatno zna bolje) na našu zemlju spisak pozvanih šefova država biće znatno duži ali ne bih voleo da o tome odlučuje ambasador ma koje druge (nepozvane) zemlje. Svakako da nećemo zaboraviti predsednika zemlje koja je tome dala najveći doprinos. Sa nestrpljenjem iščekujemo njegov (njen) dolazak.

KIKI

pre 9 godina

Vas bi trebalo zvati iz samo jednog razloga - da vam pokažu šta ste sve porušili i polupali po Beogradu, Nišu, Novom Sadu , Batajnici, Surdulici,Valjevu,Kruševcu i ostalim gradovima i mestima po čitavoj Srbiji , sram vas bilo !!!!

IronMan

pre 9 godina

"Kinezi skoro nisu nikoga napali..." SKORO??? G.Kirbi, ponovite malo istoriju - Kinezi nikada nikoga nisu napali, a ne skoro, osim ako jačanje Juana, ne smatrate napadom na dolar?!

Miroslav Paunovic

pre 9 godina

Postovani Ambasodore - mozda je Srbija ocekivala da vidi vaseg predsednika (Nobelovca za Mir) u Beogradu na godisnjici oslobodjenja BGD-a zajedno za Putinom kao jasnu poruku da I SAD zele mir u Srbiji I Evropi.

Miroslav, Toronto

pre 9 godina

Ovu budalastinu, da je Srbiju (Jugoslaviju, Evropu itd) oslobadjala ukrajinska armija ("ukrajinski front-ovi" marsala Tolbuhina, Konjeva itd) vec je eksploatisala americka stampa. Grupe armija ("frontovi") su dobijale nazive po geografskom prostoru gde su se spojile - tako je npr. Zukov komandovao "beloruskim frontom", ali naravno, nece biti da su celu kontinentalnu severnu Evropu oslobodili Belorusi (uz svo postovanje njihovog i ukrajinskog ucinka). Amerikanci naravno veze sa istorijom nemaju, ali njihove su izjave za politicke pritiske - ne za tumacenje istorije... U svakom slucaju, iskreno se nadam da ce za Ruse da bude mesta (dali za Putina ili nekog drugog - nije ni bitno), dok sa druge strane, pojma nemam sta bi Kirbi na toj proslavi trazio!

žalosna sova

pre 9 godina

Što se tiče pomoći Rusa jedino je pomogao Srbiji car Romanov,sve ostalo je bilo više na štetu nego na korist Srpskog naroda,Ispada da su nam Sovjeti doneli slobodu sa tim se neslažem,dobar deo Juge smo sami oslobodili tako bi bilo i sa ostalim delom, da su uskočili i ubrzali jesu i klanjam se njihovim žrtvama,ali nemojte da nam se to nabija na nos,što se tiče saveznika dobrano su nas bombardovali i to gle čuda samo srpske gradove i to bolje nego hitler, ali nas nije sprečilo da i podeljeni na četnike i partizane sklanjamo i sačuvamo živote njihovih pilota,sve u svemu ja nisam rusofil nisam zapadnjak moju decu učim da budu samo srbi i da čuvaju svoju zemlju,naravno da poštuju i cene druge ali ko sebe nevoli ,nevoli ni druge,mislim da je glupost da imamo u Srbiji veće Ruse od Rusa i Amere od Amera zato nas i j....svi

Novi SAD

pre 9 godina

pa da, ovako je to bilo Putin nas je bombardovao 6.5.41. pa nas je onda bombardovao i 45. da ubije po kojeg zaostalog djavola, pa je onda djavo opet oziveo 99. pa nas je puin opet bombardovao i prisvoio KiM da bolje istera djavola, a ovo sad bi bila redovna kontrola - ko ono kad odes kod lekara da vidi jel pogodio adekvatan antibiotik ili ces morati u bolnicu :P

Viseslav

pre 9 godina

Da ali Kinezi i Rusi nisu bombardovali Srbiju i rusili Beograd. Beograd zove prijatelje jos iz II svetskog rata da proslave godisnjicu. I vi kad nesto slavite zovete prijatelje, a ne neprijatelje.

Морава и брда

pre 9 godina

Дакле ,невиђена дрскост!
А да ли САД неког напада на овоме свету или су и даље милосрдни анђели!?


Совјетски савез - Украјина, та војска која је ослобађала Београд је управо из НОВОРУСИЈЕ и Донбаса!

Goran

pre 9 godina

Amerika je u 2. svetskom ratu izgubila oko 300-400 hiljada ljudi, dok je iz SSSR-a stradalo 20 miliona, od ceka Rusa sigurno 15 miliona. Malo li je.

doosh

pre 9 godina

Da bi postigli Vaš nivo cinizma, trebali bi 24.marta pozvati Obamu. Bre lomite nas kad stignete, a šta smete Rusiji, koju ne gotivim istorijski, videli smo svi. Pokoškajte se tamo na pacifičkoj strani dalje od nas gde nema drugih nacija da vam posluže kao maska. A kada istrošite svu municiju, ja ću lično otići u Zastava naoružanje da volontiram, kako bi vam izvezli štto više, i jednima i drugima da završite posao. Hajde bre tišina više, imamo mi naše prave probleme.

Vlada

pre 9 godina

@Milan
"Lepo čovek dobronamerno sve rekao ali ne vredi,ovde živi narod koji je iz inata kroz istoriju sebi činio štetu,i opet će"
Milane imaš moju podršku.Samo mislim da treba svojim primerom da pokažeš državi Srbiji kako da se ponaša.Mogao bi da u komentaru pošalješ spisak svih koje planiraš da primiš kao goste u svom domu,kao i da navedeš tačne razloge tih poseta.Mi ostali ćemo u skladu sa demokratskim načelima kojima se rukovodimo doneti sud o tome da li su te posete poželjne ili ne.
Verujem da si obazriv čovek koji ne radi ništa iz inata i da dobeo paziš da svojim postupcima ne iziritiraš nekog i time napraviš štetu sebi i bližnjima.Sigurno hvališ stranku koju podržava tvoj šef,navijaš za klub koji on voli i dobro paziš da ne razgovaraš duže nego što to posao zahteva sa kolegama o kojima šef ima loše mišljenje,pa ti neće teško pasti da podeliš sa nama
deo tvoje privatnosti.Na kraju krajeva tvoji prijatelji su sigurno ljudi perspektivni,politički korektni i društveno prihvatljivi i pažljivo birani tako da od toga možeš imati samo koristi.

Unapred hvala

...

pre 9 godina

ma da pozovemo mi merkelovu?
i njeni su ucestvovali u tim borbama...
(dule, 17. septembar 2014 23:50)

Nemci su jos kada je poseta najavljena rekli da ne vide nikakav problem u tome jer su Rusi oslobodili Beograd od fasista, i da je sasvim normalno da Putin dodje u Beograd. Zanimljivo je da su Nemci svesni svojih zlocina, i da podrzavaju proslave pada fasizma, dok se Ameri iz nekog razloga bune.

iznogud

pre 9 godina

Pa Rusija nas barem nije bombardovala u bliskoj proslosti.... Kombinacija reci koje diplomata danas ne sme da iskoristi kao odgovor na ovu hard-core glupost....

skylabgd

pre 9 godina

postovani g Kirbi

Kada budemo obelezavali zversko bombardovanje saveznickih(americkih) snaga Beograda onda bi rado culi vase predloge koga da zovemo.

Miki

pre 9 godina

Ovaj covek je pobrkao Ukrajinski front (koji je gurala Treca Armija SSSRa i prosla kroz Beograd) i Ukrajince koji si definitivno bili u toj Armiji i ginuli.
Setimo se da je i Putin zvao Hrvate da kao zemlja naslednica saveznika ucestvuje na majskoj paradi - tako da nije ovo ideja bez pameti.
I tu se slazemo - trebalo bi zvati sve zemlje naslednice SSSR sa Rusijom kao vodecom gde bi Rusi bi imali najbolju stolicu na bini.
Malecki je problem to sto sadasnja vlada u Ukrajini rusi sve spomenike iz tog perioda, podize Stepana Banderu u zvezde a pripadnici bataljona Azov nose slemove sa SS lobanjama bas kao i njihovi dedovi.

ni vasington ni moskva

pre 9 godina

zbog cega nam se vise ne skinu s' one stvari,i ne potraze neko drugo mesto za svadju,dovoljno smo trpeli i jedne i druge!

jovica

pre 9 godina

šta ti je čoveče pa ti si nas bombardovao pa si tu nisam rusofil ali brate ako treba da bude neki stranac na proslavi onda treba da bude Rus

Bosansko Srpski Amerikanac

pre 9 godina

Jao kao Srbin (iz Bosne) koji živi i radi u Americi,
mogu samo jedno da predložim kad se suočiš sa ljudima kao
Kirby ... a to je da ih kompletno ignorišeš, kao da ne postoje.
Kažem zato što on očekuje reakciju kroz medije, i to zadovoljstvo mu ne bi trebali da priuštimo.
Poz

Zona

pre 9 godina

Pre mlaćenja i lupetanja molim sve komentatore da razumeju da Srbija nije nezavisna i suverena zemlja. O da od sredine 60' ih godina živi od para Zapada. I to je tako prosto i lako proverljivo da je degutantno pričati uopšte o tome. Uprkos ratovima uprkos sankcijama (u kojima su i Rusi učestvovali) prosto ko pasulj, Srbija živi od tuđe love, Zapadne love.

Dare

pre 9 godina

Amere nije sramota ni za šta. Dok su oni muljali sa švabama benzin i zarađivali na II ratu, Rusi su ginuli u milionima za oslobođenje od fašista.

Dragan VG

pre 9 godina

Neverovatno je dokle ljudi mogu da idu.Sve to,u kombinaciji sa licemerjem,kratkorocnim pamcenjem,subjektivnoscu,nemoralom...
Vijetnam,Irak,Avganistan,Libija,Kuba,SRBIJA...
Etika i moral...zaista..

Vojvoda

pre 9 godina

A kog je sve Amerika napala Obama ne bi trebalo glavu da promoli...
Vrhunac licemerja da prosto ne znam koja budala u ove stvari veruje....

Zoran Jerković

pre 9 godina

Vrlo neprimerena,nediplomatska,nečinjenična, izjava ambasadora Kirbija!
Vrlo profesionalna,brutalna,ponižavajuća,tendenciozna....i iznad svega glupa izjava trećeligaškog amero-diplomate.Ovo smo i očekivali!
Šta će uraditi naši lideri,kako će reagovati?Da li će nas iznenaditi ili će opet biti "ovo smo i očekivali"?

socijalista, komunista

pre 9 godina

...u toj trecoj Armiji su svi Ukrajinci sebe smatrali Rusima, a ideoloske pretke vasih danasnjih poslusnika u Ukrajini ( Desni Sektor- Banderovci) su pregazili kao mace muskatlu...

Pera Trta

pre 9 godina

Covek je neobavesten. Putin dolazi da postavi kamen temeljac za Beograd na vodi, fabrike cipova, kamiona, aviona i ostalo. Kao i da simbolicno obelezi trasu za brze pruge, gasovod i autoput do Pekinga.

Boki Zemun

pre 9 godina

A šta to tebe boli uvo? Jel brani neko onom tvom nobelovcu da dođe?Al koji će ovde,završava poslove odande,a i 99 je njegov prethodnik završio šta je imao...

martin

pre 9 godina

Amerikanci i jos masa zemalja clanica NATO napali su Srbiju bez objave rata i odluke. Po toj logici niko od njih ne bi trebao da dolazi i ima diplomatske odnose sa Srbijom. Kakav licemjer!

stevan

pre 9 godina

Zar nije gospodin Kirbi prvi posle Aleksandra Vucica usao u prostoriju gde je posle poslednjih izbora proglasena apsolutna pobeda SNS? Kome je tada bilo jasno sad se ne cudi ovome. Vucic isto kao Milosevic ne ispunjava dogovoreno. Zna se sta Ameri rade sa takvim saradnicima. Jos jedan u nizu pokazatelja da ove pustaju niz vodu. Oni su ih doveli oni ce ih i skloniti.

murajsam

pre 9 godina

a mozda mi nismo ni zvali gospodina Putina vec se on sam ponudio da dođe. sta smo trebali, da mu kazemo nemoj, nisi pozeljan jer ne smemo da se zamerimo amerima, jer to?

Nenad

pre 9 godina

"Zašto Putin dolazi u BG?" Dolazi da brifinguje rusku petu kolonu u Srbiji, kako da podignu ustanak protiv Vlade i ulaska u EU. Kao sto je uradio u Ukrajini.

neprijatelj

pre 9 godina

auuu, jel to revolverašima krivo što im bos nije pozvan na žurku!?
Ovo ko da su mu Rusi poturili šta treba da priča.
Komplimenti KGBu, mašala

Zoran

pre 9 godina

Alo, ambasadorU, da ti kazem kako ti deca Ameri razmisljaju. Posto sam u Americi a dete je u istooj u skoli, pita profa malo nervozan sto deca ne kapiraju: Pa sa kim smo mi poslednji puta ratovali(misli na ravoluciju). Javlja se Perica(ne zove s etako, ali Amer 100%) i kaze: Pa sa Irakom.

Ucitelj prevrce ocui, guta knedle, ... ma ne, ne, nisma to mislio...

Dikan

pre 9 godina

Posle genocidnih sankcija i bombardovanja nuklearnim otpadom verovatno bi sad trebali da izvršimo kolektivno samoubistvo ili da se preselimo u mišije rupe.

Zapad se bori protiv komunizma i istiskivanja Rusije sa svih interesnih sfera i spemaju joj scenario ex YU.

Inače kad je o napadanju reč Rusi nigde nisu slali svoje avione da bombarduju civile niti su se bavile prljavim aktivnostima i kreiranju kriza.

I na kraju kao što i jedne i druge nije briga za nas tako i nas ne treba da bude briga njihov sukob.Neka se ne tuku više preko naših leđa.Srbija treba da ostane neutralna upravo zato što je preživela divljačku represiju.

uncle sam

pre 9 godina

Od Rusa mi odavno nemamo nikakve vajde,kako to ovom narodu nije jasno?Jesu nas bombardovali '99,jesu li nam Rusi pomogli,jesu,ostro su protestvovali,Kinezi isto,to ste zaboravili?Devedesetih su na
m braca uveli sankcije bas kao i ostali svet.Samo nas loze na bratsku foru,a mi se primamo kao mladjani majmuni.

Rasha

pre 9 godina

Putin ce doci. Ali ce Srbija pokleci pod pritiscima i potpuno protokolom marginlizovati Putinovu posetu. To je amerima cilj. Oni su OK da on sleti, helikopterom ode na Avalu, postavi venac na brzinu i jos brze ode nazad kuci. A ne da ga doceka 200,000 ljudi na ulicama Beograda, da ga narod grli i ljubi, da prica na velikoj bini ispred Skupstine ili na Uscu, i da da veliki i istorijski govor, kao poruku svetu i pozivu na mir. Kao i uvek, Srbija ce uraditi sto joj US trazi.

EasyRider

pre 9 godina

Lijepo bi bilo od Beograda da se isprica Amerima sto nijesu bili konsultovani pri pravljenja te liste gostiju tako sto ce objavit da ce njima i SAMO NJIMA poslat poziv da prisustvuju sljedecoj komemoraciji zirtvama poginulih od NJIHOVOG bombardovanja Srbije. Oni su to vise no zasluzili.

dejan-minhen

pre 9 godina

ne trazi ni Srbija od Amerike da prizna Krim ako se ne varam!
Nece traziti ni da prizna Skotsku!
Bilo bi lepo kada bi priznali Severnu Irsku ipak je ta regija vec 100 godina pod okupacijom jedne zemlja koja cesto napada. Mogu da se ugledaju na Kinu!

samo urbano

pre 9 godina

"Kirbi je podsetio da je više naroda i republika bilo u sastavu Sovjetskog saveza i zapitao da li su, uz Putina, pozvani i ostali, iz sadašnjih zemalja odakle su tada, 1944. godine, bile trupe koje su učestvovale u oslobađanju Beograda."

odgovor je jednostavan i siguran sam da ga gosn ambasador zna samo čačka. naime,rusija je pravni naslednik sssr kao sto je i srbija,ali u mnogo manjoj meri, naslednik sfrj.

Emilija

pre 9 godina

Ovoj vladi su prioritet gradjani i njihova bolja buducnost, a saradnja sa Pusijom to i predstavlja. Pa zasto onda Putin ne bi dolazio u Beograd.

Mr

pre 9 godina

Neko reče da smo mi već izabrali stranu, izabrali smo zapad. Nije tačno. Ako smo uopšte izabrali stranu, izabrali smo ulazak u EU. Nismo izabrali SAD.

celtic

pre 9 godina

@Zona
Ziva istina... mozemo se mi ljutiti koliko hocemo, stanje je prosto takvo, danas smo jedna beznacajna drzava kojoj velike sile mogu da lupaju samare kad god hoce. No ne ljutim se toliko na njih koliko na nas same jer iz istorije nista nismo naucili i stalno se vrtimo u krugu i iste greske pravimo.

octoberrust

pre 9 godina

Vrlo neugodna pitanja, i što je najgore na istorisjkim činjenicama zasnovana. Kako god, čovek je u pravu. A Putin ne dolazi kod nas što nas voli nego da bi provociorao ostatak sveta a to što mu mi opet služimo kao pačavra to je naš problem.

Vracar

pre 9 godina

1.) ko zna kako je on to rekao ako je i rekao.
2.) Ako jeste onda se i oni i Rusi ponasaju kao deca do 5tog razreda u skoli gde huskaju neke slabije od sebe da se biju. Smarate i jedni i drugi i ostavite nas malo na miru.

Vojvodina

pre 9 godina

Kolko proruskih botova ovo nije normalno. Jel vas lepo plaća baćuška, a, botovi?
Svaka čast Kirbiju na izjavi, mada je trebalo da SAD i EU budu energičniji u zahtevanju od Srbije da uvede Rusiji sankcije. Ne primati poslednjeg svetskog imperatora!
Botovi, zaradite koji dinar ;)

charlie

pre 9 godina

Pitajte radnike NIS-a ili Lukoila da li će ga dočekati sa osmehom na licu.Majka Rusija nije u stanju u znak dobre volje da ispoštuje radnike u par preduzeća koja su u njihovom vlasništvu,već ih šikaniraju kao Afričke robove.Je li to bratska i majčinska ljubav.U mojim očima Rusi su žestoko pali,a neka im kliču saradnici KGB i ljudi iz podzemlja koji za sitnu donaciju kače Putinove slike po lokalnim kafančinama,a sutra bi za par dolara okačili Obamu.

ja

pre 9 godina

Sto se primate? U pravu je covek potpuno i to je rekao na kulturan nacin. Kome treba Putin u gostima u ovom trenutku? Kakvu to sliku salje o Srbiji kad ga cela Amerika i Evropa mrze. Ne mozemo nikog popularnijeg da ugostimo? Na Putinu ce Srbiji zavideti jedino Tadzikistan.

Saveznici

pre 9 godina

Problem je sto bi pored predsednika Ukrajine,morao da pozove i predsednike Crne Gore,Bosne i Hrvatske ciji su stanovnici takodje imali udela u oslobadjanju Beograda.Koliko se secam Peko Dapcevic je usao na belom Konju u Beograd,a on je crnogorac.Ovi ostali "antifasisti sa bradama" su bili na suprotnoj strani,njih su bombardovali amerikanci..

matori

pre 9 godina

pa dolazi da obelezi teritoriju kao i 1944. kada su njegovi sunarodnici pod petokrakama dosli i doveli svoje marionete na vlast, usput pobivsi hiljade nevinih ljudi cija je jedina krivica bila sto su preziveli nemacku okupaciju. zato dolazi

ddn

pre 9 godina

samo sto Kirbi zna da 53' zbog USA nije doslo da invazije posle Titovog NE sovjetima. Prosli bismo gore nego Madjarska 56'. Ovo je vise poruka za americku administraciju, nego za nasu vladu.

Vladimir

pre 9 godina

- Ukrajinaca u Crvenoj armiji, max. 7 miliona (jer, varirao je broj tokom rata). 1,5 miliona poginulo u toj uniformi.
- Rusa u Crvenoj armiji max. 21 milion, od toga poginulo 5,75 miliona.
- Ukrajinaca u UPA (nije bila deo vermahta, ali počinili su brojne zločine nad civilima), oko 200.000 ljudi.
- SS Galicija, direktan deo Vermahta, 13.000 ljudi. Nacisti, itekako ratni zločinci.
- Ruska tzv. oslobodilačka armija (belogardejci, revanšisti... direktan deo vermahta), 200.000 ljudi. Etnički Rusi, takođe ratni zločinci, braća po ideologiji onima iz SS Galicije.
- Rusa u II svetskom ubijeno ukupno 14 miliona (12,7% tadašnjih rusa)
- Ukrajinaca u II svetskom ubijeno ukupno 6,85 miliona (16,3 % tadašnjih Ukrajinaca)
- Rusi to otvoreno sabiraju i javno pričaju o 20 miliona ruskih žrtava.
- U Holodomoru ubijeno oko 5-6 miliona Sovjeta, od čega preko 80% etničkih Ukrajinaca.
- Od 1932 pa do 1945 ubijeno ukupno oko 12 miliona Ukrajinaca! Duplo više nego Jevreja u Holokaustu i oko 1/3 ukupne tadašnje populacije. Otprilike, pola od komunista, pola od nacista (namerno ne kažem Rusa i Nemaca).
Ovo su podaci iz drugog svetskog rata i tridesetih godina. Vrlo lako se proverava, nije srednji vek ili ranije.
Prosto brojke i činjenice.

Marko Chicago

pre 9 godina

Mislim da je ovo veoma jasna poruka g. Vucicu! PRESTANI DA IZIGRAVAS TITA KAD NE UMES!!!! Da je lepo pozvao i ruskog i ukrainskog predsednika pa i predstavnike EU, da pokaze svima da je ozbiljan politicar koji zeli dobre odnose i sa zapadom i sa Rusijom a prvenstveno da zeli boljitak za zemlju Srbiju!!! Ko bi se odazvao to je diskutabilno ali bi sigurno pobrao pozitivne komentare a ne "packe" koje mogu mnogo da zabole, ma koliko sada izgledale blage!!!!
Veliki pozdrav iz USA

miki

pre 9 godina

(Emilija, 18. septembar 2014 02:03)

Ako se gleda etnički sastav jedinica Crvene armije koje su učestvovale u oslobađanju Beograda, delova Srbije i Jugoslavije u nastupanju ka Berlinu, Ukrajinci su bila većina. To je istorijska činjenica koja je se može lako proveriti. U tom kontekstu treba posmatrati izjavu ambasadora. Politika očito nije crno-bela već ima i mnogo sivih nijansi. Ako naše rukovodstvo pokušava da balansira između Istoka i Zapada, moje mišljenje je da bi trebalo pozvati i ukrajinskog predsednika kao i predsednike ostalih država koje su nekada bile članice SSSR.

boban

pre 9 godina

Jesi ti bio nekad u rusiji? Napala je ona srbiju neznalice 48 e ali su nas komunisti odbranili, a danas je to mafijaska drzava kao i nasa pa se bosovi dogovaraju kako da nas opljackaju! Kad cete vise da se probudite iz tog ludila.

anti_partiJota

pre 9 godina

A našu decu još uvek u školi uče da su Beograd oslobodili Rusi. Šta nam rade ti rusofili. Hvala Ambasadoru na otkrivanju istine posle 70 godina udbaške laži.

occam's razor

pre 9 godina

Nisu Rusi uopste zainteresovani za Srbiju. Ovde dolaze samo da provociraju zapad. Oni igraju svoje politicke igrice a mi cemo da ispastamo zbog njih. Na kraju ce da nas ostave na cedilu kao sto su puno puta u istoriji. A sta cemo mi dobiti zauzvrat od Rusa? Sarenu lazu kao i uvek. I zbog te sarene laze mi izazivamo gnev i nepoverenje ljudi koji nas trenutno najvise pomazu finansijski. Sta mislite od kojih se para isplacuju penzije i plate u javnom sektoru? Ko nam pomaze da skrpimo manjak u budzetu? Pa nisu ni Rusi ni Kinezi nego EU i MMF. Ne volite MMF? E pa ni ja ga ne volim ali bolje i oni nego ruska sarena laza.

ana

pre 9 godina

Dobro pitanje. A po obicaju, nasa Vlada hoce da sedi na dve stolice, a to ne moze da se ne vidi..a i kad se izmaknu obe, nacice se na podu...al sta je novo od nase Vlade, i pametno i dosad bilo?

EU Citizen

pre 9 godina

Odlično pitanje, samo ne znam zašto ga postavlja američki ambasador, i gde je srpski političar sa integritetom i hrabrošću da ga postavi? Ako je Srbija izabrala da postane deo EU i zapadne civilizacije, ova vrsta sedenja na dve stolice i ulagivanja diktaturi koja se upravo otvoreno deklarisala kao neprijatelj zapadne civilziacije (a u suštini, bez obzira ne slatkorečive fraze, njena boljševička elita ni u jednom trenutku to i nije prestala da bude) predstavlja poptuno besmisleno potkopavanje ugleda kod naših najvažnijih ekonomskih partnera i saveznika. Dvolične i nepouzdane ljude niko ne voli, pa nema razloga da voli ni takve države, a što se tiče te godišnjice, ionako se radilo samo o promeni okupatora, i komunisti kojima su Rusi svojim tenkovima (pljačke i silovanja ruske soldateske da i ne spomnjemo) pomogli da dođu na vlast, pobili su više nevinih ljudi i unazadili Srbiju daleko više nego kratka nacistička okupacija, i kroz ove udbaške mutante koji su, uz kratak i polovičan prekid za vreme vlade pokojnog Zorana Đinđića, još na vlasti, još uvek je pljačkaju i unazađuju.

guttenberg

pre 9 godina

A Beograd je oslobodila i Treća ukrajinska armija (grupa armija s Trećeg ukrajinskog fronta), kao deo Crvene armije",

E nema sanse da ce ovu cinjenicu ikada prihvatiti 90% gradjana Srbije . Istina je nevazna .
Jedino raduje da bi beograd mogao da dobije ulice Koce Popovica i Peka Dapcevica .
Sobzirom da je Peko Dapcevic sa svojim borcima oslobodio Beograd hoce li biti pozvan i Filip Vujanovic ???

Optimus

pre 9 godina

Stvarno je dosta bilo srpske diplomatije na dve stolice. Treba da stisnemo m.d. i da se odlucimo vise. Da razmisljamo glavom i novcanikom a ne nekim "srcem" ako se to tako moze nazvati, mada prosecan Srbin i ne moze da precizira i objasni tu svoju ljubav i opcinjenost Rusijom. Hocemo li sa zapadnim zemljama cija su drustva, ekonomije, prava i sl razvijenije nego u Rus ili cemo ni mi ne znamo zasto trcati u zagrljaj Rusiji koja nas kupuje i izrabljuje sigurno ne manje od "zlih zapadnjaka". Nisu savrsene ni te zapadne drzave ali su neuporedive sa aspekta kvaliteta zivota sa Rusijom. A bicemo im simpaticni i potrebni samo ako budemo vredni, pametni i radni. Onda ce nas i ceniti a ne da nastavimo sa balkanskim mutljavinama kao do sada...

Valjevo

pre 9 godina

Pravo pitanje.
Samo Srbija prima Putina...
O cemu li se ovde radi???
Da ne prenosi pozdrave od Marka i Mirjane Milosevic???
Kakva smo mi gubernija...

;)

pre 9 godina

"Pre mlaćenja i lupetanja molim sve komentatore da razumeju da Srbija nije nezavisna i suverena zemlja. O da od sredine 60' ih godina živi od para Zapada. I to je tako prosto i lako proverljivo da je degutantno pričati uopšte o tome. Uprkos ratovima uprkos sankcijama (u kojima su i Rusi učestvovali) prosto ko pasulj, Srbija živi od tuđe love, Zapadne love."
@Zona, ovo nije ni malo diplomatsko rešenje, potseća na ispade bivšeg ruskog ambasadora. Jedno je poziv premijeru da dođe u ambasadu, na sporedna vrata, na razgovorčić, a ovo je neukusno. Imam utisak da je ovo još jedan ispad ambasadora od koga će se ograditi ambasada SAD.

ProfesorKiksMaler

pre 9 godina

Podržavanje otcepljenja delova Ukrajine = podržavanje otcepljenja delova Srbije.
A pravili ste "moleban za patike" protiv toga?
I razbili i opljačkali Beograd.

repus

pre 9 godina

долази зато што још може једино у србију да дође а да немора да пита нажалост ту се види колико смо суверена земља а када је био рат деведесетих и гинула деца шумадије по туђим земљама то русију није интересовало да заустави док је америка са дејтоном и кумановом богу хвала прекинула погибију и заробљавање српске деце по ратиштима других земаља

stranac

pre 9 godina

Priklonite se vi Rusiji, ili Americi, kako vam drago! Posto sam rođen 7 godina posle drugog svetskog rata u porodici, koja nije imala ni zemlju, ni krave, ni koze, u stvari teško so me podigli, a u školi se sećam sirće od UNHACR, da o pašteti i ne prićamo! Sve to je dolazilo iz Amerike, da sam ikada nešto dobio iz SSSR ili sad iz Rusije, ne sećam se!

fair-trade

pre 9 godina

Postovani ambasadore,
Cvrstvo verujem da svaka veca sila ima interesa, manjih ili vecih u Srbiji. Meni to, kao hiperinteligentnog coveku logika sama objasnjava, vama ako to nije slucaj, dozvolite da mi objasnim. Gospodin Putin dolazi u Srbiju posla radi, dakle dolazi pre svega da utvrdi rusku cizmu u ovoj zemlji. Zasto mi to podrzavamo ili prizeljkujemo, jednostavno, duzemo smo pod njima no pod vama. Vecina stanovnika Srbije tvrdi da je svaki liberal (ja sam posve neutralan osim ako nisu apsurdnosti ukljucene) strani placenik, pritom mislecni zna zapad, dakle USA, medjutim nekako i stalno se iskljucuje iz vesti to dominantno strano placenistvo, Rusko. Ja bih vas molio da malo vise truda unesete u biznis i omogucite bar jednako poslovanje ili deobu. Sa ekskluzivnom ruskom ekstremnom patrijarsijom do sada se pokazalo samo kao gubitak, po kulturu, svest, po narod. Iskreno vas, Vlada.

Miroslav

pre 9 godina

Dolazi zbog vas kao što i vi dolazite zbog Rusa. Politika udbe sedenja na dve stolice se nije promenila još od Tita i oni su ostali zaglavljeni u tom vremenu ali očigledno je da je u interesu i vas i Rusa da imate novi berlinski zid a to je Srbija. Problem je samo što kad si jednom nogom u jednom a drugom u drugom čamcu posledica je pad na zna se šta.

El Cid

pre 9 godina

žalosna sova
Nije tačno da su bombardovali samo srpske gradove, bombardovali su Osijek u više navrata, bombardovali su Tuzlu, Maribor, Varaždin, Zagreb i okolinu! Priče o 400 hiljada mrtvih američkih vojnika je smejurija, samo u sukobima na Pacifiku ih je poginulo više. Da ne pričam o tom "cvetnom putu" prema Nemačkoj kao što neko reče za iskrcavanje u Normandiji!

tt

pre 9 godina

Americki ambasador se svojim aktivnostima i pomoci nakon poplava, pokazao kao prijatelj. Cudi me da nas, iako je dugo bio na terenu medju ljudima,nije upoznao. Njegov gaf ovom izjavom bih pripisao nalogu americke administracije a ne njemu licno.

Saverferen

pre 9 godina

Gospodine Kirbi Srbija zeli da udje u EU ali ujedno zeli da saradjuje i sa istokom i sa zapadom,kao i da zadtrzimo prijateljske odnose sa Rusijom.Srbija je na putu ka EU i pokazala je svima da je treba uvazavati.

LELO - JELENO

pre 9 godina

Suvise se ovome pridaje velika paznja, bez ikakve potrebe. Svako moze da iznese svoje misljenje , a to sto gospodin Kirbi ne poznaje dobro istoriju dovoljno govori o njemu. Aleksandar Vucic sigurno ima pravo da zove koga hoce jer se to tice samo nas i nase drzave. Naravno da ce Putin da dodje njegova poseta je uvek dobrodosla. Srbija ima tradicionalne odnose sa Rusijom i ona sa njom saradjuje na isti nacin kao i pre krize.

zoran

pre 9 godina

I Vorenu Zimermanu je Milošević prkosio početkom 90-ih i išao mu uz "onu stvar" iako je mnogo puta opomenut da mu ne valja posao, pa smo trenutno na dnu dna. Najomraženiji narod Evrope a krenuli smo polako ali sigurno i svet da osvajamo po tom pitanju... A Ruski političari? Hehehehe... Setite se Gorbačova, Jeljcina, Kozirjeva, Černomirdina, Kozirjeva kad je bilo gusto... Mislite da su ovi sada bolji od onih onda? Ne, vi ipak imate mozgove veličine kikirikija.

Dr Itan Imuli

pre 9 godina

Stav potpuno ispravan. Putinov dolazak u Srbiji je cist autogol. Nije trenutak za njegovu posetu Srbiji jer indirektno to znaci da podrzavamo Rusiju u njihovoj agresiji na Ukrajinu. Rusi su uvek iskoriscavali srpsku naivnost i glupu i neodgovornu politiku vezivanja za "majku" Rusiju koja nam je, uvek kada je bilo nama najgore, okretala ledja. Vreme je da Srbija krene u pravcu zastite nasih nacionalnih interesa. Strah me je da se ne ponove devedesete jer Srbija to ne bi prezivela. Ostale bi nam junacke narodne pesme i deseterac.

Smrt fasizmu

pre 9 godina

Verovatno zbog toga sto politiku Srbije kako spoljnu tako najcesce i unutrasnju cine shizofreni paradoksi.Zapravo, pitanje je koliko Srbija uopste i moze da vodi bilo kakvu politiku kada su je oni koji su proizveli Tomu i Vucica, Djindjica i Šešelja itd, doveli do haosa.
Tako ce cetnicki vojvoda Toma sa novokomponovanim osvajacem Putinom odavati postu oslobodiocima Beograda koji su pored rusa bili i mnogi drugi a najvise Titovi partizani. Ako se podsetimo i Toma je nekad sa Šešeljem šiljio kolac za `vampira` Tita a sada se priprema za poklonjenje.
Ima tu jos mnogo paradoksalnog ali jedno je sigurno, oni koji su stvorili Tomu bili su djaci iste škole koja je stvorila i Putina. Ta škola je menjala imena a nekada se zvala NKVD.

crvenkapa

pre 9 godina

Gospodine Kirbi, upravo ste i Vi, do juce, na sva usta, hvalili reformatora i spasioca Vucica i tapsali ga po ramenu. E sada ga lepo uzmite za ruku i vodite ga kod sebe kuci i nikada ga, nikada, ne vracajte. Red je da i Vas A.Vucic malo usreci.

momir

pre 9 godina

Nadam se da se Vucic nece primiti kao mladi majmun i poleteti da da odgovor kao prosli put.Kirbi je surovi profesionalac,zna on vrlo dobro da je njegova izjava licemerna,samo hoce da izazove nepromisljenu reakciju.

Freedom of speech !!!!

pre 9 godina

Bravo! Dosta je bilo licemerja i trovanja ovog naroda od strane SUHOJ-visokoletaca i njihovih domacih podrepasa kojima je "otadzbina Rusija".

Pera Trta

pre 9 godina

Covek je neobavesten. Putin dolazi da postavi kamen temeljac za Beograd na vodi, fabrike cipova, kamiona, aviona i ostalo. Kao i da simbolicno obelezi trasu za brze pruge, gasovod i autoput do Pekinga.

vfqg

pre 9 godina

Gospodo kolege komentatori, uloga ambasadora nije da stiti pravdu i moral, vec iskljucivo interese svoje zemlje, i sa te strane gledano mu je izjava na mestu.

Doktor

pre 9 godina

Jedina zemlja u Evropi koja poziva Putina i raduje mu se.
Da se mi isclanimo iz Evrope pa da se uclanimo u Aziju ili Afriku mozda bi nam to vise prilicilo. Recimo , umesto utakmice Srbija-Francuska ili Engleska da gledamo Srbija-Banglades.Ili Srbija-Mijanmar.
Srbija=ruska kolonija.

boban

pre 9 godina

Jesi ti bio nekad u rusiji? Napala je ona srbiju neznalice 48 e ali su nas komunisti odbranili, a danas je to mafijaska drzava kao i nasa pa se bosovi dogovaraju kako da nas opljackaju! Kad cete vise da se probudite iz tog ludila.

Novi SAD

pre 9 godina

pa da, ovako je to bilo Putin nas je bombardovao 6.5.41. pa nas je onda bombardovao i 45. da ubije po kojeg zaostalog djavola, pa je onda djavo opet oziveo 99. pa nas je puin opet bombardovao i prisvoio KiM da bolje istera djavola, a ovo sad bi bila redovna kontrola - ko ono kad odes kod lekara da vidi jel pogodio adekvatan antibiotik ili ces morati u bolnicu :P

Nenad

pre 9 godina

"Zašto Putin dolazi u BG?" Dolazi da brifinguje rusku petu kolonu u Srbiji, kako da podignu ustanak protiv Vlade i ulaska u EU. Kao sto je uradio u Ukrajini.

Nenad

pre 9 godina

Zato sto je Rusija najveca drzava SSSR-a, sa najvise stanovnika, vojnika, kvadratnih kilometara prostora, glavnim gradom, itd. Uostalom, zato sto volimo Rusiju i Putina i sto smo slobodna drzava koja ima pravo da odlucuje o svojim posetama.

Vladimir

pre 9 godina

USA jeste napadala i napada i dalje, ali samo vas braco molim da shvatite da je Rusija to isto, nista gora, nista bolja. Jedino se bila malo primirila jedno petnaestak godina dok je bila u sopstvenom raspadu i nije imala snage nikoga da napada. Danas i Rusija grabi ka resursima i svojim geopolitickim interesima. Samo je Kina u svemu tome nevina ili priblizno nevina, ali nam je daleko od srca jer se ne busa u pravoslavlje i ne trabunja o Kosovu. Ako cemo posteno, Kina je tu najpostenija.

anti_partiJota

pre 9 godina

A našu decu još uvek u školi uče da su Beograd oslobodili Rusi. Šta nam rade ti rusofili. Hvala Ambasadoru na otkrivanju istine posle 70 godina udbaške laži.

matori

pre 9 godina

pa dolazi da obelezi teritoriju kao i 1944. kada su njegovi sunarodnici pod petokrakama dosli i doveli svoje marionete na vlast, usput pobivsi hiljade nevinih ljudi cija je jedina krivica bila sto su preziveli nemacku okupaciju. zato dolazi

Q

pre 9 godina

Licno bi mnogo vise voleo da su americke trupe pre 70 godina ucestvovale u oslobadjanju Beograda, ali na moju i na vasu zalost mr. Kirbi, nisu. Srbija bi danas sigurno bila jedno mnogo bolje mesto za zivot. Da ste se npr iskrcaki negde na jadransku obalu, a ne u Normandiju.

ddn

pre 9 godina

samo sto Kirbi zna da 53' zbog USA nije doslo da invazije posle Titovog NE sovjetima. Prosli bismo gore nego Madjarska 56'. Ovo je vise poruka za americku administraciju, nego za nasu vladu.

anticenzura

pre 9 godina

Mi smo izabrali stranu,ma koliko Vucic pametovao! Izabrali smo zapad,i naravno da sad ovaj pita ovo sto pita. Nema u medjunarodnim odnosima prijateljstva,ljubavi i ne znam cega.

ana

pre 9 godina

Dobro pitanje. A po obicaju, nasa Vlada hoce da sedi na dve stolice, a to ne moze da se ne vidi..a i kad se izmaknu obe, nacice se na podu...al sta je novo od nase Vlade, i pametno i dosad bilo?

octoberrust

pre 9 godina

Vrlo neugodna pitanja, i što je najgore na istorisjkim činjenicama zasnovana. Kako god, čovek je u pravu. A Putin ne dolazi kod nas što nas voli nego da bi provociorao ostatak sveta a to što mu mi opet služimo kao pačavra to je naš problem.

Del boy

pre 9 godina

Dotični gospodin momentalno da se protera iz zemlje i da mu se doživitno zabrani ulazak!!!
Ej bre, on to govori 15 godina posle ,,Milosrdnog anđela".....

a?

pre 9 godina

a vi? vi isto niste nikoga napali? u skorije vreme!?
jaoooooo,ako zbog necega prokljucam to je licemrje!!! cuti bar,kada potezes pitanje morala i pravde a niti jedno nije na tvojoj strani!!!

Jovan Nikolić

pre 9 godina

Zato što je to unutrašnje pitanje Republike Srbije.

A o tome ko je koga i kada napao - nekom drugom prilikom. Zaboravih, pitajte Savet Bezbednosti Ujedinjenih Nacija šta misle o akciji NATO-a u Srbiji, 1999. godine.

gradjanin

pre 9 godina

vreme je da se odlucimo, jednostavno bice jako interesantno sta ce nasa vlada uciniti, da li hocemo Rusiju ili EU, sve je teze sedeti na dve stolice, rusiji ovo odgovara dok prkosimo zapadu, mislim da treba biti uz ruse ali nikako na stetu Srbije, jednostavno mi smo deo evrope a ne Rusije

celtic

pre 9 godina

@Zona
Ziva istina... mozemo se mi ljutiti koliko hocemo, stanje je prosto takvo, danas smo jedna beznacajna drzava kojoj velike sile mogu da lupaju samare kad god hoce. No ne ljutim se toliko na njih koliko na nas same jer iz istorije nista nismo naucili i stalno se vrtimo u krugu i iste greske pravimo.

Tomo Curanovic

pre 9 godina

Izjava ambasadora je skandalozna. Vlada Srbije bi trebala otkazati gostoprimstvo ovom ******* i dati mu 72 casa da napusti zemlju.
Tomo, New York

Vojvodina

pre 9 godina

Kolko proruskih botova ovo nije normalno. Jel vas lepo plaća baćuška, a, botovi?
Svaka čast Kirbiju na izjavi, mada je trebalo da SAD i EU budu energičniji u zahtevanju od Srbije da uvede Rusiji sankcije. Ne primati poslednjeg svetskog imperatora!
Botovi, zaradite koji dinar ;)

FRLE

pre 9 godina

Od izuzetnog gospodina i omiljenog diplomate ovakvo pitanje predstavlja veliko iznenadjenje za gradjane Srbije. Verovatno je u ovakav njegov nastup umesala ruke americka administracija.

eeee

pre 9 godina

A Amerikanci evo nisu nikoga napali poslednjih 70 godina pa ce Rusima da zameraju...

Inace sam protiv dolaska Putina, ali iz totalno drugih razloga - zato sto su prilikom oslobadjanja Rusi masovno silovali zene po Beogradu (sto su inace radili svuda gde su bilo koga oslobadjali).

ja

pre 9 godina

Sto se primate? U pravu je covek potpuno i to je rekao na kulturan nacin. Kome treba Putin u gostima u ovom trenutku? Kakvu to sliku salje o Srbiji kad ga cela Amerika i Evropa mrze. Ne mozemo nikog popularnijeg da ugostimo? Na Putinu ce Srbiji zavideti jedino Tadzikistan.

amerika, svetski lider u licemerju

pre 9 godina

"Kinezi skoro nisu nikoga napali, a Rusi jesu. To treba imati na umu"

Treba imati na umu i da je Amerika u ime "humanizma" napala Srbiju, pobila na hiljade civila, napravila stetu u milijardama evra, da je sponzorisala otcepljenje dela Srbije, dala zeleno svetlo za proterivanje Srba iz Hrvatske i sa Kosova i da vrlo aktivno podrzava albanski sovinizam i brani albanske ratne zlocince. Ali sve su to 'sitnice" i Srbija bi trebalo valjda da otkaze posetu Putinu i podigne spomenik Klintonu, Busu i Obami pa bi valjda americki ambasador bio zadovoljan.

boki

pre 9 godina

Zasto ste vi amerikanci 1944. razorili Beograd a na zagreb u kojem je vladala koljacka vlast koja je ubila više od milion srba nije pala ni jedna saveznicka bomba.

Momcilo

pre 9 godina

Pa sto da ne dodje. Ja stvarno ne kapiram Americku politiku? Kako ne kapiraju da su nama Rusi bitniji od bilo koga pa i na kraju i da gresimo nasa stvar. Sta ima oni da se mesaju u bilo sta. Nek dobro razmisle sta su nam radili 1999 i koliko su majki zena i dece unesrecili. Oteli nam SVETU SRPSKU ZEMLJU dali je mudzahedinima... Ko je kome prijatelj? da nije Ruska armija usla 1999 na kosovo nasa armija bi se uz krvoprolice povukla sa kosova a nas narod nebi exzodus ni preziveo od siptarske ruke i njihovih koljaca... KO SU NAM RUSI A KO STE NAM VI? NI IZVINULI SE NISTE NITI POMOGLI DA SE NESTO OBNOVI? CEMU ONDA PRICA O RUSIJI I TOM PUTINU? NE MRZIM AMERIKU IAKO SU NAS BRUTALNO UNISTAVALI URANIJUMOM I TROVALI I OTELI SVE SVETO POKLONILI SIPTARIMA ALI NEK SHVATE MI SMO PRAVO SLAVCI RUSI ISTO... NEK ZA PROMENU PODRZE I JEDNU ZEMLJU PRAVOSLAVNU PA ETO NAS I RECI CEMO IM HVALA I OPROSTENO JE...

tt

pre 9 godina

Americki ambasador se svojim aktivnostima i pomoci nakon poplava, pokazao kao prijatelj. Cudi me da nas, iako je dugo bio na terenu medju ljudima,nije upoznao. Njegov gaf ovom izjavom bih pripisao nalogu americke administracije a ne njemu licno.

Goran

pre 9 godina

Srbija postuje teritorijalni integritet i suverenitet svake zemlje, ali se zapitajte da li ste vi postovali teritorijalni integritet Srbije. Licemeri, nas nije bombardoval Rusije nego vi i vasi satrapi.

EU Citizen

pre 9 godina

Odlično pitanje, samo ne znam zašto ga postavlja američki ambasador, i gde je srpski političar sa integritetom i hrabrošću da ga postavi? Ako je Srbija izabrala da postane deo EU i zapadne civilizacije, ova vrsta sedenja na dve stolice i ulagivanja diktaturi koja se upravo otvoreno deklarisala kao neprijatelj zapadne civilziacije (a u suštini, bez obzira ne slatkorečive fraze, njena boljševička elita ni u jednom trenutku to i nije prestala da bude) predstavlja poptuno besmisleno potkopavanje ugleda kod naših najvažnijih ekonomskih partnera i saveznika. Dvolične i nepouzdane ljude niko ne voli, pa nema razloga da voli ni takve države, a što se tiče te godišnjice, ionako se radilo samo o promeni okupatora, i komunisti kojima su Rusi svojim tenkovima (pljačke i silovanja ruske soldateske da i ne spomnjemo) pomogli da dođu na vlast, pobili su više nevinih ljudi i unazadili Srbiju daleko više nego kratka nacistička okupacija, i kroz ove udbaške mutante koji su, uz kratak i polovičan prekid za vreme vlade pokojnog Zorana Đinđića, još na vlasti, još uvek je pljačkaju i unazađuju.

uncle sam

pre 9 godina

Od Rusa mi odavno nemamo nikakve vajde,kako to ovom narodu nije jasno?Jesu nas bombardovali '99,jesu li nam Rusi pomogli,jesu,ostro su protestvovali,Kinezi isto,to ste zaboravili?Devedesetih su na
m braca uveli sankcije bas kao i ostali svet.Samo nas loze na bratsku foru,a mi se primamo kao mladjani majmuni.

aco

pre 9 godina

Treba imati obraz kao djon pa reći ovako nešto. Kao predstavnik države koja je imala najviše vojnih intervencija u drugoj polovini 20 veka pa do danas, nema moralno pravo da kritikuje Rusiju zbog "napadanja". U ozbiljnoj državi bi ambasador koji daje ovakve izjave bio proglašen nepoželjnom osobom.

Optimus

pre 9 godina

Stvarno je dosta bilo srpske diplomatije na dve stolice. Treba da stisnemo m.d. i da se odlucimo vise. Da razmisljamo glavom i novcanikom a ne nekim "srcem" ako se to tako moze nazvati, mada prosecan Srbin i ne moze da precizira i objasni tu svoju ljubav i opcinjenost Rusijom. Hocemo li sa zapadnim zemljama cija su drustva, ekonomije, prava i sl razvijenije nego u Rus ili cemo ni mi ne znamo zasto trcati u zagrljaj Rusiji koja nas kupuje i izrabljuje sigurno ne manje od "zlih zapadnjaka". Nisu savrsene ni te zapadne drzave ali su neuporedive sa aspekta kvaliteta zivota sa Rusijom. A bicemo im simpaticni i potrebni samo ako budemo vredni, pametni i radni. Onda ce nas i ceniti a ne da nastavimo sa balkanskim mutljavinama kao do sada...

Valjevo

pre 9 godina

Pravo pitanje.
Samo Srbija prima Putina...
O cemu li se ovde radi???
Da ne prenosi pozdrave od Marka i Mirjane Milosevic???
Kakva smo mi gubernija...

miki

pre 9 godina

(Emilija, 18. septembar 2014 02:03)

Ako se gleda etnički sastav jedinica Crvene armije koje su učestvovale u oslobađanju Beograda, delova Srbije i Jugoslavije u nastupanju ka Berlinu, Ukrajinci su bila većina. To je istorijska činjenica koja je se može lako proveriti. U tom kontekstu treba posmatrati izjavu ambasadora. Politika očito nije crno-bela već ima i mnogo sivih nijansi. Ako naše rukovodstvo pokušava da balansira između Istoka i Zapada, moje mišljenje je da bi trebalo pozvati i ukrajinskog predsednika kao i predsednike ostalih država koje su nekada bile članice SSSR.

repus

pre 9 godina

долази зато што још може једино у србију да дође а да немора да пита нажалост ту се види колико смо суверена земља а када је био рат деведесетих и гинула деца шумадије по туђим земљама то русију није интересовало да заустави док је америка са дејтоном и кумановом богу хвала прекинула погибију и заробљавање српске деце по ратиштима других земаља

Evropa Evropljanima

pre 9 godina

Zato sto su Rusija i Nemacka i Francuska i Grcka i Italija i Slovacka i Ceska i Austrija i Spanija i Slovenija ... najbolji prijatelji Srbije!

occam's razor

pre 9 godina

Nisu Rusi uopste zainteresovani za Srbiju. Ovde dolaze samo da provociraju zapad. Oni igraju svoje politicke igrice a mi cemo da ispastamo zbog njih. Na kraju ce da nas ostave na cedilu kao sto su puno puta u istoriji. A sta cemo mi dobiti zauzvrat od Rusa? Sarenu lazu kao i uvek. I zbog te sarene laze mi izazivamo gnev i nepoverenje ljudi koji nas trenutno najvise pomazu finansijski. Sta mislite od kojih se para isplacuju penzije i plate u javnom sektoru? Ko nam pomaze da skrpimo manjak u budzetu? Pa nisu ni Rusi ni Kinezi nego EU i MMF. Ne volite MMF? E pa ni ja ga ne volim ali bolje i oni nego ruska sarena laza.

Zona

pre 9 godina

Pre mlaćenja i lupetanja molim sve komentatore da razumeju da Srbija nije nezavisna i suverena zemlja. O da od sredine 60' ih godina živi od para Zapada. I to je tako prosto i lako proverljivo da je degutantno pričati uopšte o tome. Uprkos ratovima uprkos sankcijama (u kojima su i Rusi učestvovali) prosto ko pasulj, Srbija živi od tuđe love, Zapadne love.

charlie

pre 9 godina

Pitajte radnike NIS-a ili Lukoila da li će ga dočekati sa osmehom na licu.Majka Rusija nije u stanju u znak dobre volje da ispoštuje radnike u par preduzeća koja su u njihovom vlasništvu,već ih šikaniraju kao Afričke robove.Je li to bratska i majčinska ljubav.U mojim očima Rusi su žestoko pali,a neka im kliču saradnici KGB i ljudi iz podzemlja koji za sitnu donaciju kače Putinove slike po lokalnim kafančinama,a sutra bi za par dolara okačili Obamu.

Marko Chicago

pre 9 godina

Mislim da je ovo veoma jasna poruka g. Vucicu! PRESTANI DA IZIGRAVAS TITA KAD NE UMES!!!! Da je lepo pozvao i ruskog i ukrainskog predsednika pa i predstavnike EU, da pokaze svima da je ozbiljan politicar koji zeli dobre odnose i sa zapadom i sa Rusijom a prvenstveno da zeli boljitak za zemlju Srbiju!!! Ko bi se odazvao to je diskutabilno ali bi sigurno pobrao pozitivne komentare a ne "packe" koje mogu mnogo da zabole, ma koliko sada izgledale blage!!!!
Veliki pozdrav iz USA

stranac

pre 9 godina

Priklonite se vi Rusiji, ili Americi, kako vam drago! Posto sam rođen 7 godina posle drugog svetskog rata u porodici, koja nije imala ni zemlju, ni krave, ni koze, u stvari teško so me podigli, a u školi se sećam sirće od UNHACR, da o pašteti i ne prićamo! Sve to je dolazilo iz Amerike, da sam ikada nešto dobio iz SSSR ili sad iz Rusije, ne sećam se!

fair-trade

pre 9 godina

Postovani ambasadore,
Cvrstvo verujem da svaka veca sila ima interesa, manjih ili vecih u Srbiji. Meni to, kao hiperinteligentnog coveku logika sama objasnjava, vama ako to nije slucaj, dozvolite da mi objasnim. Gospodin Putin dolazi u Srbiju posla radi, dakle dolazi pre svega da utvrdi rusku cizmu u ovoj zemlji. Zasto mi to podrzavamo ili prizeljkujemo, jednostavno, duzemo smo pod njima no pod vama. Vecina stanovnika Srbije tvrdi da je svaki liberal (ja sam posve neutralan osim ako nisu apsurdnosti ukljucene) strani placenik, pritom mislecni zna zapad, dakle USA, medjutim nekako i stalno se iskljucuje iz vesti to dominantno strano placenistvo, Rusko. Ja bih vas molio da malo vise truda unesete u biznis i omogucite bar jednako poslovanje ili deobu. Sa ekskluzivnom ruskom ekstremnom patrijarsijom do sada se pokazalo samo kao gubitak, po kulturu, svest, po narod. Iskreno vas, Vlada.

Alex

pre 9 godina

"Kinezi skoro nisu nikoga napali, a Rusi jesu. To treba imati na umu"
OK, ali Amerika jeste skoro napala i Srbiju, ali i gomilu drugih država, pa ipak primamo sve goste iz te države.
Ja jesam prozapadno orjentisan, ali mi polako postaje muka od ovakvih odvratnih cinika. Da li on, kao i cela američka diplomatija shvataju da su SAD napale najviše država u istoriji ljudske civilizacije? Nikada ni jedan nacija nije ratovala sa toliko drugih naroda.

M.V.

pre 9 godina

A vi ste tako miroljubivi i zlatni dečki, pogotovo tamo gdje ima nafte, droge i tržišta za vaše oružije. Nego Kribi, što guraš Evropu i Rusiju u sukob i ekonomske krize. Evropa bi mogla ostati ove zime bez gasa (mada uglavnom će tu nastradati južnjaci) i to baš sad kad USA postaje sve više energetski nezavisna i ima sigurnu proizvodnju gasa i proizvodi ga sve više i više. A i ova Evropa je luda što dopušta da joj razvoj diktira bivša kolonija. Inače Kirbi, Rusija je pravna nasljednica Sovjetskog Saveza, pa se zato isključivo ona zove, a američko poznavalje prava se svodi na pravo koje ameri dopuste drugima, pa tako nije ni čudo što ste urušili međunarodno pravo i kakav takav mir u svijetu svojim djelovanjem i doveli ovaj svijet na rub rata. Imate krvave ruke i u Ukrajini i u radikalizaciji muslimana. Šta će na kraju ispasti iz svega toga je veliko pitanje. Ako krene loše, doći će i do Vas kad tad, a onda nećete biti mnogo sretni zbog svojih postupaka u prošlosti.

žalosna sova

pre 9 godina

Što se tiče pomoći Rusa jedino je pomogao Srbiji car Romanov,sve ostalo je bilo više na štetu nego na korist Srpskog naroda,Ispada da su nam Sovjeti doneli slobodu sa tim se neslažem,dobar deo Juge smo sami oslobodili tako bi bilo i sa ostalim delom, da su uskočili i ubrzali jesu i klanjam se njihovim žrtvama,ali nemojte da nam se to nabija na nos,što se tiče saveznika dobrano su nas bombardovali i to gle čuda samo srpske gradove i to bolje nego hitler, ali nas nije sprečilo da i podeljeni na četnike i partizane sklanjamo i sačuvamo živote njihovih pilota,sve u svemu ja nisam rusofil nisam zapadnjak moju decu učim da budu samo srbi i da čuvaju svoju zemlju,naravno da poštuju i cene druge ali ko sebe nevoli ,nevoli ni druge,mislim da je glupost da imamo u Srbiji veće Ruse od Rusa i Amere od Amera zato nas i j....svi

mirodjija

pre 9 godina

"Veoma sam zadovoljan što je Vlada Srbije jasno stavila do znanja da poštuje teritorijalni integritet Ukrajine, uključujući Krim", rekao je Kirbi.

Veoma sam zadovoljan sto vlada SAD postuje terotijalni integritet Srbije, ukljucujuci Kosovo...i sto se ne mesa u unutrasnje poslove Srbije.

Ovaj Kirbi, no da je vlada,vucic,mama i tata zajedno.

Pera

pre 9 godina

Prekrajanje istorije, poznato je da se veliki deo ukrajinaca (kao u bivsoj kraljevni Hrvata i Slovenaca) direktno prikljucio nacistima. Meni je deo rodbine stradao od tih ukrajinaca za koje je moja baka govorila da su bili gori od najgorih nacista (Nemci u ratu su bili covecni i plemeniti naspram njih).

Toliko gospodine Kribi

miomir

pre 9 godina

Postovani ambasadore kada ste u gostima ne treba da trljate nos domacinu i da delite packe. Vi si gost u ovoj zemlji, zemlji koja Vam je dala akredative. Vi prestavljate zemlju koja ima decenijsku siledzijsku spoljnju politiku i to radite vasim Evropskim satelitima kojima se predstavljate kao prijatelji i zastitnici.
Mada treba upozoriti vase trenutne prijatelje za cuvenu maksimu SAD-a "Mi nemamo prijatelje, mi imamo samo interese" ... a sa onog sveta vas gledaju vasi bivsi veliiiki prijatelji i veeeeliki saradnici Norijega, Sadam Husein, Milosevic, Osama Bin Laden i itd ...
Ako imate nesto Putinu ili drzavi Rusiji da porucite, recite licno njima a ne koristite drzavu Srbiju kao glasogornika vase politike i interesa.

Dario

pre 9 godina

Poštovana ekselencijo;

Pozivamo naše prijatelje da sa njima zajedno proslavimo oslobođenje beograda. Jer da nije bilo naših prijatelja u ww2 Srbija, a ni Evropa ne bi bile oslobođene. Pozivamo naše prijatelje jer ih volimo. Jer nas nikada nisu bombardovali. Naprotiv, oslobađali su nas kad su nas svi drugi ucenjivali. Pozivamo naše prijatelje i braću po krvi jer su nam iskreni prijatelji. Za razliku od naših neprijatelja, oni ne postavljaju pitanja koja zadiru u naša suverena prava da primamo koga mi želimo i sa kime slavimo zajedničke pobede.

Saveznici

pre 9 godina

Problem je sto bi pored predsednika Ukrajine,morao da pozove i predsednike Crne Gore,Bosne i Hrvatske ciji su stanovnici takodje imali udela u oslobadjanju Beograda.Koliko se secam Peko Dapcevic je usao na belom Konju u Beograd,a on je crnogorac.Ovi ostali "antifasisti sa bradama" su bili na suprotnoj strani,njih su bombardovali amerikanci..

Nenad

pre 9 godina

Srpska diplomatija vise ne postoji! Vode je partijski aparadzici koji umesto da su pozvali i Ruse i Ukraince i na proslavi poentirali, pokrenuli razgovore, mozda dosli do resenja krize?

guttenberg

pre 9 godina

A Beograd je oslobodila i Treća ukrajinska armija (grupa armija s Trećeg ukrajinskog fronta), kao deo Crvene armije",

E nema sanse da ce ovu cinjenicu ikada prihvatiti 90% gradjana Srbije . Istina je nevazna .
Jedino raduje da bi beograd mogao da dobije ulice Koce Popovica i Peka Dapcevica .
Sobzirom da je Peko Dapcevic sa svojim borcima oslobodio Beograd hoce li biti pozvan i Filip Vujanovic ???

Vladimir

pre 9 godina

- Ukrajinaca u Crvenoj armiji, max. 7 miliona (jer, varirao je broj tokom rata). 1,5 miliona poginulo u toj uniformi.
- Rusa u Crvenoj armiji max. 21 milion, od toga poginulo 5,75 miliona.
- Ukrajinaca u UPA (nije bila deo vermahta, ali počinili su brojne zločine nad civilima), oko 200.000 ljudi.
- SS Galicija, direktan deo Vermahta, 13.000 ljudi. Nacisti, itekako ratni zločinci.
- Ruska tzv. oslobodilačka armija (belogardejci, revanšisti... direktan deo vermahta), 200.000 ljudi. Etnički Rusi, takođe ratni zločinci, braća po ideologiji onima iz SS Galicije.
- Rusa u II svetskom ubijeno ukupno 14 miliona (12,7% tadašnjih rusa)
- Ukrajinaca u II svetskom ubijeno ukupno 6,85 miliona (16,3 % tadašnjih Ukrajinaca)
- Rusi to otvoreno sabiraju i javno pričaju o 20 miliona ruskih žrtava.
- U Holodomoru ubijeno oko 5-6 miliona Sovjeta, od čega preko 80% etničkih Ukrajinaca.
- Od 1932 pa do 1945 ubijeno ukupno oko 12 miliona Ukrajinaca! Duplo više nego Jevreja u Holokaustu i oko 1/3 ukupne tadašnje populacije. Otprilike, pola od komunista, pola od nacista (namerno ne kažem Rusa i Nemaca).
Ovo su podaci iz drugog svetskog rata i tridesetih godina. Vrlo lako se proverava, nije srednji vek ili ranije.
Prosto brojke i činjenice.

manda

pre 9 godina

Ovo je direktno mesanje u unutrasnje stvari jedne nezavisne i suverene zemlje. Da nismo kirbija trebali da pitamo koga da pozovemo? Ovo je sramota ako prodje bez reakcije naseg MSPa

Marko

pre 9 godina

Ko će posetiti Srbiju je unutrašnje pitanje Srbije, a ne pitanje za američkog ambasadora. A ako bi ušli u raspravu ko je koga napadao i zašto, onda bi prvo američkog ambasadora trebalo proterati.

ProfesorKiksMaler

pre 9 godina

Podržavanje otcepljenja delova Ukrajine = podržavanje otcepljenja delova Srbije.
A pravili ste "moleban za patike" protiv toga?
I razbili i opljačkali Beograd.

vk

pre 9 godina

Putin je jedan veliki drzavnik i predsednik jedne od najmocnijih zemalja u svetu na cijoj poseti bi nam mnoge zemlje pozavidele. Mozda treba da cekamo da USA posalje zamenika pomocnika sekretara da izdiktira zadatke svojim podredjenima u Vladi Srbije.

SSSR je najzasluzniji (uz Partizane i JNA) za oslobadjanje zemlje od okupatora (i oslobodjenje Evrope od Nacista inace), dok su taj isti Beograd USA i ostali "saveznici" bombardovali kako tokom WW2, tako i pre svega 15 godina! Bas se pitam ko je vise dobrodosao u tom gradu, i ko kome treba da postavi pitanje iz naslova.

"Napadanje" zemalja necu ni komentarisati, zna se ko je najveci tiranin u svetu poslednjih 50 godina.

Ma daj

pre 9 godina

Nisam ljubitelj Rusije i njenog režima, štaviše...ali je sasvim besmisleno dovoditi u pitanje da li je legitimno pozivati nekoga (ne nužno Putina) iz Rusije povodom 70. godina oslobođenja grada u kome su i Rusi učestvovali. Što se mene tiče, treba zvati i Ukrajinu i Kazahstan, pa i Tunguziju ako su njihovi vojnici učestvovali u oslobođenju Beograda.

Mare,NS

pre 9 godina

Onaj nas margarin je nista,prema pojedinim ambasadorima!
Skandalozno ponasanje!
Da ponudimo doticnom da licno polozi vence,za sve americke vojnike,koji su polozili zivot u bici za oslobodjenje Beograda?
Posto ih nema,onda makar za sve nastradale u NATO bombardovanju!
Da,Kina nije nikoga napala,ali vi bogami jeste i to vam nikad necemo zaboraviti,dok god ima onih koji su preziveli!

atomic

pre 9 godina

Zahvaljujem gospodinu Kirbiju i divim se njegovim poznavanjem istorije. Cak ni ja sam nisao znao da nas je oslobadjaja i treca ukrajinska armija. I sad eto logike: sto bi nas posetio Putin kada treba da nas poseti neko drugi? Oni se ne mesaju - samo pitaju - kulturni ljudi. Ne guraju nas u NATO, ali bi bilo lepo da slusamo NATO. Prihvataju da ne priznajemo Kosovo, ali ga oni priznaju i ne pricaju o tome ko je oslobodio Kosovo u II svetskom ratu. Mozda, treca ukrajinska armija - pa ce tamo da ide predsednik Ukrajine, posto vec ne razgovara sa Putinom koji dolazi kod nas. Idealna prilika da u Pristini vidi i polozi kitu (cveca) spomeniku Bilu Klintonu. Mozda ce do tada da naprave spomenik i za Hilari.
Samo jos jedno: nas oslobadjala treca ukrajinska armija - a bombardovala Kirbijev NATO - gde je tu Putin?

El Cid

pre 9 godina

žalosna sova
Nije tačno da su bombardovali samo srpske gradove, bombardovali su Osijek u više navrata, bombardovali su Tuzlu, Maribor, Varaždin, Zagreb i okolinu! Priče o 400 hiljada mrtvih američkih vojnika je smejurija, samo u sukobima na Pacifiku ih je poginulo više. Da ne pričam o tom "cvetnom putu" prema Nemačkoj kao što neko reče za iskrcavanje u Normandiji!

sensei

pre 9 godina

Pa i u SS jedinicama je bilo bugara hrvata, rumuna, ukrajinaca, finaca tj svi oni su imali posebne divizije a svi krivimo nemce za drugi svetski rat a ne bugare. Tako su i u ruskoj crvenoj armiji ucestvovali kazahstanci, azerbejdzanci itd. ali da nije bilo rusa cuvali bi ovce po kavkazu a ne oslobadjali evropu od nacista. Nadam se da razumete poentu

Lola

pre 9 godina

Ima li većeg dna od ovoga? Hoće li neko od zvaničnika reagovati? Kuda ste vi ljudi otišli u svojoj bahatosti i nesvesti! I ovo se zove diplomata...

Fukusima

pre 9 godina

Pa koga iz Ukrajine da pozovu na proslavu? One protiv kojih smo se borili ceo prosli vek, a vasih sadasnjih pulena? Nose nacisticke znamenje, Potrosenko deli banderovska ordenja i kakve veze to ima sa trecim ukrajinskih frontom!? Jednu besplatnu poduku: SS Galicija je bila sastavljena od dedova danasnjih nacista iz Azova i Ajdara i oni su zajedno sa ustasama cinili zverstva po Sloveniji a posebno Republici Srpskoj Krajini. A iz Ukrajine su u Beogradu bili pretci onih junaka iz Novorusije, sto se i danas bore protiv fasista (veceras je ubijeno 11 neduznih civila u Donjecku). Skoro Vece budalastine nisam cuo od ove Vase izjave. Nisu valjda na sremskom frontu ucestvovali Sremci, vec Srbi iz cele Srbije ukljucujuci i kolokvijalne Sremce, Crnogorci i pokoji ostali. Pa nisu valjda u Normandiji rat vodili neki normadinci, vec nasi bivsi saveznici. Hoceta da kazete da su Rusi oslobodili Rusiju, onda stali i cekali da Ukrajinci oslobode ostatak Evrope? A Putin dolazi jer nam je ruski narod ostao saveznik i prijatelj. A vi i Vi niste. Umesto sto nam delite savete, podjite na onkolosko odeljenje da vidite vasih ruku delo. I on za Vas nije Putin, vec gospodin Predsednik Ruske Federacije. Malo kulture i protokola nije na odmet.

A za nasu Vladu: ovo je vec vulgarno mesanje od raznoraznih belosvetskih cinovnika u poslove suverene zemlje. To sto odajete postu nekoj zeni generalu iz Ohaja koja glumata komandanta srpske vojske, to je vasa privatna stvar, ali to ovaj narod pamti i to dugo.

nisam znao da je Ukrajina oslobodila Beograd

pre 9 godina

Ambasador smatra da je došlo na naplatu njegovo volontiranje za vreme poplava. Dok imamo ovakvog prijatelja ne trebaju nam neprijatelji.

Marko

pre 9 godina

Evo,ja bih voleo da Vi Ekselencijo dodjete i da nam svima jednom za sva vremena date odgovor zashto je vasa drzava bombardovala Crnogorske i Srpske gradove od 1943 do 1945.
Mislim da bi nas sve u Srbiji to vrlo interesovalo.
Unapred hvala.

Istina

pre 9 godina

Kako ga nije sramota da da ovakvu izjavu?
Ali moze mu se jer on kontrolise predsednika i premijera ove zemlje koji bi da smo zaista nezavisna drzava dali doticnom rok od 72 sata da napusti zemlju!Ali nasa gospoda ce ujutru u ex marsalat na kaficu i instrukcije.
Ja americkog ambasadora ne krivim za ovakvu izjavu, gospodin je samo pokazao koliko nas ponizavaju, krivim i proslu i sadasnju vlast jer nisu u stanju da pokrenu proizvodnju i stvore nezavisnu monetarnu politiku vec zavise od banaka iz drzave cije je gospodin drzavljanin.
Ako ambasadore, samo tako nastavite!
Promenicemo i ovu vlast!

Dragan

pre 9 godina

Sta covek da kaze na ovakvo licemerje i vredjanje intelegencije i mesanje u unutrasnje stvari jedne zemlje. Pa Amerika nas je dva puta bombardovala. Za ljude kratke pameti Amerika nas je bombardovala ne samo 1999 nego i na kraju drugog svetskog rata. Molim da se objavi moj komentar.

Robi

pre 9 godina

Ovo je totalno suprotno ponasanje po principima i obicajima diplomatskih predstavnika, pa cak i suprotno beckim konvencijama o diplomatskim odnosima, prvenstveno ne mjesanju u unutrasnje stvari drzave... klasicna definicija kako se dobija status 'persona non grata'.

!?!??!Koga, čega...

pre 9 godina

Ovi iz EU su lepo rekli da 5 godina neće nikog da primaju. Šta sad hoćete od nas samo smo pravilno protumačili poruku. Odosmo sa onima koji hoće sa nama

dragan ignjatovic

pre 9 godina

ovo je bezobrazluk i osionost jedne zemlje i jednog ambasadora koje nasa zemlja tolerise neshvatajuci da tome nema kraja ukoliko im se jasno ne kaze da nemaju pravo da se mesaju u odluke suvetene zemlje.Prosto mi je muka kada citam da americki ambasador komentarise druge zemlje kao napadace a ne zeli da vidi svoju zemlju koja je najveci napadac u istoriji smatrajuci to svojim pravom i duznoscu.zalostan je svet u kome ameri dele pravdu i tumace sta je ispravno a sta lose.ovekujem da ce ambasador biti pozvan u min inostranih poslova i upozoren na neprihvatljivo ponadanje.tako je to nekad bilo

Nikola

pre 9 godina

Nema sta ti da se pitas, i vi ste nas bombardovali, ubili ste 2000 neduznih civila, pa se zapitaj kada neki americki zvanicnik dodje u Beograd.

marko

pre 9 godina

Gospodo iz vlade, ako imate imalo hrabrosti, objasnite dotičnom, da smo mi "suverena zemlja" i da kod nas može da dođe svako, za koga smatramo da nam je prijatelj.Ukoliko mu to ne kažete, znači da ste njihove sluge, a Srbija vazalna zemlja.Tol'ko.

Coek

pre 9 godina

Zvali bi mi i Porosenka, ali on predstavlja porazenu stranu (banderasi, nacisti i fasisti), kontas? Nego oce li Obmana doci na godisnjicu bombardovanja Beograda? Cekaj pa mi imamo dve godisnjice. Vi ste nas cak 2X bombama oslobadjali, vi i Britanci, a Nemci rekordnih 3X u samo jednom veku. Morace Angela da se cima 3X, za 1915, 1941 i 1999. I Kraguevac da ne zaboravimo, neka bude simbolicno, prvi septembar. Dan kada su slavni nemacki vojnici, oslobodili osam hiljada dece od skolskih obaveza i ovozemaljskog zivota. Svaki prvi septembar neka jedno dete nosi stafetu Frau Merkel. Neka nam pobednosna Frau otvara skole. A Putin, Putin bi trebao da se stidi sto je potomak crvenoarmejca, sto mu je pola porodice poginulo u WW2 ratu i sto je njegov narod pretrpio najvecu zrtvu. Sram ga bilo kako se usudjuje biti Rus, kakve oni veze imaju sa WW2 i kakve veze crvena armija ima sa oslobodjenjem Beograda, oni ga cak nijednom nisu bombardovali, ni bombama za demokratiju, ni bombama za oslobodjenje, a ni onim za kancer?

zoran

pre 9 godina

Zato sto su oni oslobadjali Srbiju, dok ste vi "saveznici" nastavili da bombardujete Srbiju po zavrsetku Drugog Svetskog rata.

Pokojni mi roditelji, nekako prezivese Nemce, ali umalo ne izginuse od vasih bombi po zavrsetku rata i to na Zvezdari.

prolaznik

pre 9 godina

Kakva zamena teza. Pa to bi bilo isto kada bi ruski ambasador pitao u Meksiku zasto primaju Obamu. I njih su Amerikanci oslobadjali u vise navrata.
A na konstataciju o napadanju, pa SAD su napale (uz raznorazne izgovore, toliko zemalja, da verovatno ne vode ni preciznu evidenciju). Izmedju ostalih su napale bez odobrenja UN i Srbiju, pa bi njihov ambasador mogao da malo pazi sta prica i da li ima prava da prvi gadja kamenom ili upire prstom u nekoga.
Ne kazem da su rusi cvece, ali SAD nemaju prava da ikome drze lekcije.
Inace, postovanom ambasadoru radi razjasnjenja: ove godine se ne slavi samo 70 godina od oslobodjenja Beograda, vec i 100 godina od pocetka Prvog svetskskog rata, onog kada je Rusija usla u rat da bi zastitila Kraljevinu Srbiju, i sto je platila gubitkom carstva, a sam car Nikolaj i gubitkom glave i svoje porodice. U tom istom ratu, SAD je prve tri godine gledala ratne strahote iz loze i usla pred kraj rata uz neuporedivo manje zrtve od jedne Srbije. Ali, hvala SAD i na tome, jer je bila na saveznickoj strani.
Ali to nije dovoljno da se zaboravi 1999. godina, kao ni da se dele lekcije iz morala.

bzvz

pre 9 godina

Ambasador se mesa u politiku zemlje u kojoj je postavljen, i to javno. To nema nigde na ovome svetu, sem u nasoj banani. Znamo mi da oni, ambasadori par jacih zemalja, ovde imaju ogroman uticaj, ali javno se oglasavati je nevidjeni bezobrazluk.

Svevladovic

pre 9 godina

Ovaj "nastup" g-dina Kirbija smatram, u najmanju ruku, veoma neprimerenim.

Vasa ekselencijo, da li bi trebalo da trazimo Vasu saglasnost kada sledeceg puta ocekujemo goste?

Nebojsa

pre 9 godina

Ne mogu da verujem dokle seze njihov bezobrazluk.
Necuveno smo jadni i ne mozemo mu nista,ali sami smo to trazili i dobili.
Ceo dvadeseti vek smo pravili gluposti na sopstvenu stetu i eto dokle smo dogurali.
Da smo drzava kao sto nismo,ovaj bi jos veceras pakovao kofere!

dedza

pre 9 godina

Evo ja cu da odgovorim na ovo(u najmanju ruku)glupo pitanje.
Zato sto su Rusi i Srbi prijatelji vekovima u svakom pogledu,a prijatelji se medjusobno posecuju i odrzavaju prijateljstvo koje se ne zasniva samo na interesu nego i na iskrenim osecanjima bratstva uzajamnog postovanja pomaganja podrzavanja po veri koja nam je ista i jos mnogo toga.
Mislim da je ovo dovoljan razlog zasto Putin dolazi u Srbiju.

Zivota Zivotic

pre 9 godina

'Nisam trazio od Vlade Srbije...' ili pak suprotno, nije bitno. Bitno je ko zapravo upravlja Srbijom?!!! Eto I to javno. Cemu onta toliko glumatanje srpskih ministara a i parlamenta?

Antifašista

pre 9 godina

Gospodin Kirbi ne zna ništa o pravu i demokaratiji ili je previše bahat. Rusija je sukcesor Sovjetskog saveza, a samim tim sasvim je logično i opravdano da se jedan takav državnik poput Putina dođe u posetu. Što Kirbi javno ne kaže da pretenduje da predsedničko mesto u Srbiji. Da smo mi dostojanstvena država, ovaj proizvođač usisivača bi dobio šut kartu.

Emilija

pre 9 godina

Ovoj vladi su prioritet gradjani i njihova bolja buducnost, a saradnja sa Pusijom to i predstavlja. Pa zasto onda Putin ne bi dolazio u Beograd.

djole

pre 9 godina

Bezobrazluk retko vidjen u diplomatiji. U stvari ovo nije diplomatija.
A ka je Putin isao nedavno u Francusku istm povodom? A u Austriju poslom?
Ovo je SKANDAL

danilo

pre 9 godina

Kad ja kao veliki evro-entuzijasta, kao veliki pristalica vrednosti Zapadne civilizacije, kad ja kao takav, ovakvo obraćanje smatram neukusno glupim i dovoljnim razlogom da se USA zamoli da promeni jednu ovakvu budalu, kakav li tek izgleda rusofilima i ostalim?!
Kakav snažan argument svima koji su protiv EU...
Umesto da nam pošalju nekog kao što je Čomski ili Gejts, pa da nešto naučimo od pametnijih od nas, oni kao namerno šalju Kirbije da nas iritiraju koliko mogu više, a mogu poprilično...

krle - dron

pre 9 godina

Nije uredu da se americki ambasador ponasa u kaubojskom maniru potvrdjujuci po ko zna koji put da ameri geografski mesaju srbiju sa sirijom ili albaniju sa aljaskom a o dogadjajima da negovorimo,pa nije narodu vrana mozak popila iako su ga proklete komunjare u svakom pogledu devastirale.Vrlo dobro narod zna da su nam se svi oslobodioci nane nanine redom,nismo zaboravili englesku i americku avijaciju koja je po nalogu Koce Popovica kome oznasi - pre neki dan dadose ulicu u beogradu RAZVALILA pola srbije i beograda gde su stradale nebrojene zrtve,naravno da smo mi srbijanci posebno ogorceni sto su nas komunisticke horde okupirale uz pomoc narucenih ruskih tenkova,da narucenih od strane poljskog geliptera alias tito- ( pojedini zapisi te nardzbe su vec obelodanjeni ) i naravno da nisu i nemogu nikada zaboraviti GENOCID koji su komunisticki zlotvori napravili od 44-56 nad srbijancima pomlativsi po sumama preko 500-hiljada srbijanaca bez ikakvog suda ( drzavna komisija je do sada pronasla i objavila spiskove sa 86-hiljada zrtava koji su zverski ubijeni a cija imovina je opljackana i prisvojena samo zato sto nisu znali sta je komunizam i sto su bili imucniji i skolovaniji od laznog slosera,srbija se umiriti nece dok se taj mracni cin komunjara u potpuno neistrazi i neobelodani i zato je bilo kakvo obelezavanje navodno oslobadjanje beograda za beogradjane i srbijance DEGUTANTNO i u to nije trebalo uvlaciti uvazenog Putina koji je trn u oku FINASIJSKIM NACISTIMA,tako ih nazva Comski.

Bobo Čmrade

pre 9 godina

Ok. Ima svoj stav i nek prica sta hoce. Ali, mene zivo interesuje zasto nasi novinari njega ne upitaju zasto se usa nije nikada barem izvinula za 99. jel ste se vi novinari rodili 2014 pa zaboravljate sta je bilo 99 ili vas sve ameri finansiraju pa niko ne sme da mu postavi neko delikatno tj. neugodno pitanje.

Sasha

pre 9 godina

Pa valjda zato sto su nam Rusi pomogli da oslobodimo Beograd i zemlju dok smo od Vas Amerikanaca dobili samo nekoliko bombardovanja i rusenja Beograda i drugih gradova i nista vise od toga.

Vojkan

pre 9 godina

Ne,Vase Ekselencijo,najbolje je da nas vi uciti sta je u nasem interesu i kako ide nasa istorija...pitajte se,onako sami za sebe,slobodno,ali nas ostavite van svih vasih planova i pitanja,mi znamo ko su nam saveznici!

... žalosno ...

pre 9 godina

Moram priznati da mu zavidim.
Da objasnim: lepo je kad neko može tako otvoreno da govori ono što misli.
Njemu je lepo, Americi je lepo, onima kojima ovako natrljaju nos, baš i nije.
Volelo bih da je Srbija ozbiljna i jaka država, pa da strani ambasadori, uključujući i američkog, ne mogu ovako direktno da se mešaju u naša unutrašnja pitanja.
Nažalost, Srbija je nemoćna, mala, siromašna, očerupana i u mišiju rupu saterana zemlja.

Neko

pre 9 godina

A znači onda Ameriku niko ne sme da pozove u goste jer je ona napadala druge narode više od svih. I vidi čuda oni nas ne prisiljavaju svim silama u nato i ne bombarduju nas da se odreknetmo Kosova pa onda hajde da budemo presrećni zbog toga što su tako milosrdni...

hk

pre 9 godina

Mislim da je vreme da SAD promeni ambasadora. Ovo je novi autogol koji je postigao. Steta za odnose dve zemlje koji je nekako stabilizovan posle Kostunice.

NoName

pre 9 godina

'Oće sad i ovaj da nam govori ko sme a ko ne sme da nam dolazi? Rusi, kao, nekog napadaju, kinezi nikog ne napadaju, a oni su cvećke, j..... čuvari demokratije. Pa sve i da neko nije mrzeo Ameriku, pored ovakvih bi je zamrzeo.
... još i razloge Putinovog dolaska da mu navodimo. K'o da aplicira za američku vizu pa mu ovaj traži razlog posete. Na našu veliku nesreću, Srbija je izuzetno slaba, pa ne može da mu pokaže gde su vrata.

Vladimir

pre 9 godina

Zbog ovog, do iznemoglosti licemernog, kauboja i njihovih podanika iz EU, Putina treba dočekatri sa najvećim državnim i vojnim počastima. Treba da mu napravimo veličanstven doček.

Miroslav

pre 9 godina

Dolazi zbog vas kao što i vi dolazite zbog Rusa. Politika udbe sedenja na dve stolice se nije promenila još od Tita i oni su ostali zaglavljeni u tom vremenu ali očigledno je da je u interesu i vas i Rusa da imate novi berlinski zid a to je Srbija. Problem je samo što kad si jednom nogom u jednom a drugom u drugom čamcu posledica je pad na zna se šta.

mlekadzija

pre 9 godina

Uopste nisam iznenadjen izjavom ambasadora...samo nastavljaju svoju agresivnu bahatu politiku. A predsednik Rusije je pozvan jer je armija SSSR oslobodila Beograd od nacista (ne bih ulazio u ist. posledice istog) i pri toime poginulo mnogo ruskih vojnika. Od predstavnika SAD mozemo ocekivti jos mnogo ovakvih izjava. Ovdasnjim natofilima nece takodje prijati poseta Putina. Za to vreme mogu da skoknu do SAD...jel su nas ono Rusi milosrdno bombardovali 1999?

Rasha

pre 9 godina

Putin ce doci. Ali ce Srbija pokleci pod pritiscima i potpuno protokolom marginlizovati Putinovu posetu. To je amerima cilj. Oni su OK da on sleti, helikopterom ode na Avalu, postavi venac na brzinu i jos brze ode nazad kuci. A ne da ga doceka 200,000 ljudi na ulicama Beograda, da ga narod grli i ljubi, da prica na velikoj bini ispred Skupstine ili na Uscu, i da da veliki i istorijski govor, kao poruku svetu i pozivu na mir. Kao i uvek, Srbija ce uraditi sto joj US trazi.

anka

pre 9 godina

Kad znate da kazete da je Rusija napala nekoga setite se samo koliko je puta Amerika nekog napala. Putin je uvek dobrodosao u Srbiju i dzaba vam je da dizete nos zbog toga.

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 9 godina

Sramni nasput G. amabasadora, jer kad smo kod 2. rata, više je nego sramno porediti doprinos (i žrtvu) bilo kojeg naroda sa Rusima. Govori o tome zašto nije pozvana Ukrajina, pa Amerika obeležava 2. rat zajedno sa Nemačkom!!!!Američke žrtve u 2. ratu su cca 400.000 ljudi, daleko manje od Srpskih a zna se da je Amerika cca 45 puta brojnija. Amerika i njeni predstavnici nemaju nikakvo pravo da bilo kome i bilo šta prebacuju na konto 2. rata. Dok je Staljin pustio Hitlera do Moskve a onda Ruse oterao do Berlina, sa usputnim oslobadjanjem cele istočne Evrope, koja je znači natopljena krvlju Ruskih vojnika, Amarička vojska je lagano iz Normandije prodirala prema Nemačkoj, što je čak sve i filmski dokumentovano, a broj žrtava jedva da premašuje broj umrlih prirodnom smrću. O tome koliko nacista je našlo utočište u Americi, da i ne govorimo.
Na ovaj sramni nastup G. ambasadora, treba da, oštro, odreaguje i Vlada i Predsedni Srbije kao i Savez boraca 2. rata.

smrt fašizmu sloboda narodu

pre 9 godina

Svako ko nije siguran šta su Ukrajinci radili u drugom svetskom ratu neka poseti Vad Jašim muzej o holokaustu u Tel Avivu. Izraelci su ih tamo popisali po imenu i prezimenu za slučaj da se u budućnosti ne javi na primer neki ambasador koji ne zna istoriju ili ne daj Bože želi da je falsifikuje.

e!

pre 9 godina

Putin dolazi zato sto nam Rusija pomaze da ocistimo Srbiju od kasetnih bombi koje je americka administracija nabacala na mirne gradove Srbije pre 15 godina! Za ovakvu izjavu svaka suverena drzava bi otkazala gostoprimstvo diplomati koji postavlja takva pitanja.
Srbija je mala drzava, ali vi ste stvarno prevrsili svako meru!

radaleks

pre 9 godina

Kad kaze da su i ukrajinske jedinice ucestvovale u oslobadanju Beograda, zaboravlja da su verovatno te jedinice bile sastavljene od Rusa.
Analogija je sa partizanskim odredima i jedinicama iz Hrvatske, koji su svi sastavljeni od Srba iz Hrvatske, a u istoriji je ta cinjenica koriscena da se napravi lazna slika po kojoj se i Hrvatska borila u II ratu na strani antifasistickih snaga.

aca

pre 9 godina

Prvo, sramota je suverenoj i navodno prijateljskoj zemlji postavljati takvo pitanje.
Drugo,Rusija je pravni naslednik SSSR, koja je nasledila dugove, nuklearno oruzje i mesto u SB UN.
Trece, u proamerickim drzavama bivseg SSSR se negira uloga sovjetske armije u pobedi nad Nemackom i velicaju se pronacisticke formacije (Ukrajina, Gruzija, balticke republike).U Ukrajini je zabranjena proslava 9. maja ove godine.

murajsam

pre 9 godina

a mozda mi nismo ni zvali gospodina Putina vec se on sam ponudio da dođe. sta smo trebali, da mu kazemo nemoj, nisi pozeljan jer ne smemo da se zamerimo amerima, jer to?

Milijan

pre 9 godina

Sve što Kirbi kaže, Srbija ima na umu, samo i Kirbi mora imati na umu da Rusija nikad nije napala Srbiju, a SAD jeste. Ipak, to ne znači da američki predsednik ne treba da dođe u Beograd.

Profesor

pre 9 godina

Ova izjava je klasicna provokacija, koja ima za cilj da Aleksa zustro, naglo i ostro odreaguje dajuci samim tim do znanja Americi i zapadu da smo odabrali stranu. Jasno se vidi da nas bockaju da se odlucimo vec jednom... U svetu se vrsi raspodela snaga, i ocogledno je da je rat neminovan. Zapravo eskalacija vecih sukoba je cesta stvar, na svakih 20ak godina.
Ovde treba mudro postupiti, jer ako dodje do sukoba, na politickom i na ekonomskom nivou, kao neutralna zemlja mi mozemo dosta da imamo vajde i da sustignemo druge drzave. Takodje ne znam da li ste primetili da sama Evropa ne vrsi pritisak sto se tice naseg stava. Poneki cinovnik nesto lupi, al je jasno da ako im zatreba posrednik, da to breme spada na nas. Svesna je i Evropa da USA pokusava da destabilise ceo ovaj region, pri cemu bi ta ista Amerika mogla da izvuce korist, posto im je ekonomija posrnula. Sto se spoljne politike Srbije, ja sa SNSom nemam problem, dokazali su da imaju vise kontakata nego ijedna druga stranka, ali se ne slazem sa unutrasnjom politikom.

PPeca@SER

pre 9 godina

Lakse cu putovati u Rusiju, da vidim istoriju civilizacije... nego u USA, zar ne Ambasadore?

U Americi mogu da vidim zgrade koje su manje stare od taraba koje ste vi bombardovali.

Nikola Vukovic

pre 9 godina

Ne podnosim rusku politiku, pogotovu prema Srbiji. Pogotovu ih ne postujem jer su ubili Svetog Cara Nikolaja II i njegovu porodicu.
Ako dodje Putin ici cu da ga docekam UINAT ovim licemerima i ubicama.

Lana

pre 9 godina

Obavestite ambasadora SAD da je Rusija pravni naslednik SSSR. Inače, zadivljena sam sposobnošću aneričkih političara da o sukobu u Ukrajini govore sa takvom moralnom superiornošću kao da su sami vojno neutralna zemlja.

čika Pera

pre 9 godina

Hvala g. Kirbiju na ovoj fantastičnoj pokaznoj vežbi ko je gazda u Srbiji, navodno nezavisnoj državi.

Usput, Rusi su ratovali sa mnogima i mnoge i napali. Ali se ne sećam da su me bombardovali. "Uvodili" demokratiju i "usrećivali" narode kao što USA sada radi.

Zapravo, za nekoga ko dolazi iz zemlje koja je nastala na istrebljenju domorodaca, takav stav predstavnika američke vlasti je razumljiv.
Pitanje za naše poglavice - koliko naših "plemena" treba da bude istrebljeno da bi počeli raditi za vlastiti narod.

;)

pre 9 godina

"Pre mlaćenja i lupetanja molim sve komentatore da razumeju da Srbija nije nezavisna i suverena zemlja. O da od sredine 60' ih godina živi od para Zapada. I to je tako prosto i lako proverljivo da je degutantno pričati uopšte o tome. Uprkos ratovima uprkos sankcijama (u kojima su i Rusi učestvovali) prosto ko pasulj, Srbija živi od tuđe love, Zapadne love."
@Zona, ovo nije ni malo diplomatsko rešenje, potseća na ispade bivšeg ruskog ambasadora. Jedno je poziv premijeru da dođe u ambasadu, na sporedna vrata, na razgovorčić, a ovo je neukusno. Imam utisak da je ovo još jedan ispad ambasadora od koga će se ograditi ambasada SAD.

Dragče

pre 9 godina

A zbog čega to interesuje ambasadora Kirbija. Zar je toliko neobavešten. Pa daj da objasnimo čoveku da je Srbija nezavisna i da može da prima u posete koga hoće. Ako je Kirbi toliko ljubomoran neka dovede Obamu ni Rusi ni mi nećemo praviti problem

Mile

pre 9 godina

Ako je to kako kažete da su ukrajinci oslobodili Bgd onda zašto to isto ne primenite recimo na Krim pošto je ukrajinac ocepio deo Rusije i pripoio Ukrajini. A sada ga Rusi vratili sebi

Miodrag

pre 9 godina

Kirbi trebao bi imas u vidu da ti jedan obican ambasador a on Putin je predsednik najvece drzave na svetu i da je to tvoje pitanje veoma neumesno i bezobrazno.

Obelix

pre 9 godina

Zašto? Zato što ukrajinske trupe nisu samoinicijativno krenule u oslobađanje Srbije, već na komandu iz Moskve. Možda je Rusija nekog nedavno napala (misli li na Gruuziju?) ali ste i vi NAS nedavno napali i uporno radite protiv naših nacionalnih interesa, za razliku od Rusije. Mi se vama ne mješamo u vaša unutrašnja posla i koga zovete na svoje parade. Je li toliko teško biti pristojan i nearogantan, pa odgovoriti istom mjerom? Da vlast u Srbiji ima kičmu i obraz, košto ima jezik za neke druge stvari, ne biste vi ođe dosoljavali, i to odavno.

Boža

pre 9 godina

Gospodine Kirbi,izgleda da ne znate da je Crvena Armija oslobađala Beograd 1945, onaj isti koji ste vi krvnički bombardovali 1945 i ponovo.

darko

pre 9 godina

Dragi mister Kirbi moze doci na godisnjicu saveznickog (americko-britanskog) bombardovanja Beograda i ostalih srpskih gradova, kada je ubijeno na hiljade civila bez opravdanja. Nesto se ne secam da su nas Rusu tako divljacki bombardovali. Ciji su vojnici ginuli na stotine da bi oslobodili nasu prestonicu, Rusi ili Saveznici? Izjava americkog diplomate je vrlo licemerna.

Мирослав

pre 9 godina

Срби су за Американце "Мали Руси" и то ћемо и остати довека. Узалудни су сви наши периодични покушаји да им се додворимо и допаднемо. Њихова перцепција нашег идентитета је таква и ми то не можемо променити. Због тога нама не остаје ништа друго него да стално балансирамо између две планетарне силе у тој опасној и тесној међу зони а то је посао политичара. Ми, обичан народ морамо показати бар толио да смо свесни себе, да поштујемо себе и да немамо пилеће памћење, те да исмо заборавили политику Америке почев од бомбардовања Београда 1944 године, преко санкција и бомбардовања Републике Српске деведесетих, преко бомбардовања СРЈ 1999, касетним бомбама, ракетама и осиромашеним уранијумом ... Тешко је, заиста тешко мирне главе слушати овакве изјаве америчког амбасадора. А Руси? Велика сила и велика политика. Ми смо само једна од њихових савезница. И то мала и не превише значајна. Помагали јесу скоро увек. Некад речима, ређе делом. Али бомбардовали - никад. Према томе - Америка нема моралног права да се пита ко ће нам доћи у госте а ко не. Сила јесу али право немају и тачка.

laloš

pre 9 godina

Pa Vi ste gospodo nas napali dva puta samo u poslednjoj deceniji dvadesetog veka!!! Mislim da ni Vi ne biste trebali da budete ovde pa nas niko ne pita, zato sedite tu i cutite!!!

Vlada

pre 9 godina

@Milan
"Lepo čovek dobronamerno sve rekao ali ne vredi,ovde živi narod koji je iz inata kroz istoriju sebi činio štetu,i opet će"
Milane imaš moju podršku.Samo mislim da treba svojim primerom da pokažeš državi Srbiji kako da se ponaša.Mogao bi da u komentaru pošalješ spisak svih koje planiraš da primiš kao goste u svom domu,kao i da navedeš tačne razloge tih poseta.Mi ostali ćemo u skladu sa demokratskim načelima kojima se rukovodimo doneti sud o tome da li su te posete poželjne ili ne.
Verujem da si obazriv čovek koji ne radi ništa iz inata i da dobeo paziš da svojim postupcima ne iziritiraš nekog i time napraviš štetu sebi i bližnjima.Sigurno hvališ stranku koju podržava tvoj šef,navijaš za klub koji on voli i dobro paziš da ne razgovaraš duže nego što to posao zahteva sa kolegama o kojima šef ima loše mišljenje,pa ti neće teško pasti da podeliš sa nama
deo tvoje privatnosti.Na kraju krajeva tvoji prijatelji su sigurno ljudi perspektivni,politički korektni i društveno prihvatljivi i pažljivo birani tako da od toga možeš imati samo koristi.

Unapred hvala

R,Zivkovic,Rotterdam

pre 9 godina

Po americkom razlika je izmedu Kine Rusjie, jer Kina nije nikoga napala, a Rusija jeste!Kada gospodin Ambasador dobeo zna koje su zemlje sve ucestvovale u oslobadanju beograda, a posebno Ukrajina iz bivseg SSS-Ra, pa prekor sto i one nisu pozvane:?E sada da vidimo koje vise druge napadao Amerika ili Rusjia--SSSR?Da SSSR je nasilnici usao u Madzarsku 1956 godine i u Ceoslovacku,1968, zatim u Avganistan 1979 godine, sa razlikom da nisu masovno bomardovali i rusili sve u tim zemljama osim Avganistana.A vi gospodo amerikanci dali mozete sve nabrojati koliko ste invazzija u radili od 1950 do sada, da nenabrajam jer i ptice na grani znaju samo po svoj prilici vi se nesecate!Kakva drskost i to ne diplomatsko postupanje.

No Kirbi

pre 9 godina

Odgovor je prost zato sto Galicijska armija je u II sv. ratu, kao i sad, bila na strani Vermahta. Primereno bi bilo pozvati pored Premijera Rusije Vladimira Putina i Premijera Novorusije Olega Carjeva.

mirkocg

pre 9 godina

Protjerati zbog mijesanja u unutrasnja pitanja suverene drzave.Uzgred ta Ukrajinska brigada divizija sta god bila je sastavljena od rsusa koji su redom cistili evropu od nacista banderovaca desnosektorasa i ostale bande koja danas vodi tu istu Ukrajinu u propast.

Misko

pre 9 godina

Dolazi zato sto su Rusi prakticno oslobodili Beograd u II svetskom ratu, klovnu jedan bezobrazni. Svako ko toliko pomogne ovoj zemlji je vise nego dobrodosao da dodje u posetu. Potrudite se i vi malo da vas ljudi nebi dozivljavali kao arogantne.

Синиша

pre 9 godina

Ево зашто: 4000 Совјета је погинуло у Београду ( исто колико и Срба у Америчком бомбардовању и 1944 и 1999), па 5500 у Батинској битци. Чисте ( ваше) касетне бомбе по Србији. Чудо су направили у Обреновцу.
Any questions?

parakac

pre 9 godina

gospodine kirbi, i vaša zemlja je Nas napala, pa se i dalje razmećete (i namećete) po Beogradu. Niste vi najbolja strana koja treba nekome da drži lekcije o moralu.

kojot

pre 9 godina

Kirbi rece: "Možete imati dobre odnose i sa Rusijom i Kinom, i sa SAD. Ali naš stav o posetama kineskih i ruskih zvaničnika se razlikuje. Kinezi skoro nisu nikoga napali, a Rusi jesu. To treba imati na umu"

Ok, dakle Koreja, Vijetnam, Somalija, Irak (dva puta), Afganistan, Libija, BiH, Srbija i jos ko zna sta sve su bile masovna halucinacija?

wavewoman

pre 9 godina

Gospodin ima zadatak da prvocira, a nase je da se ne palimo nago samo da se smjeskamo i namigujemo. Mozda bi bilo dobro da ga i pohvalimo, s vemena na vriejeme, da je jako uceni i pametan - ameri to mnogo vole.
U medjuvremenu, slavimo i obljezavamo sta hocemo i sa kime hocemo.

goran.goran

pre 9 godina

Gospodin ambasador je zaista u pravu kada kaže da bi na 70. godišnjicu oslobođenja Beograda od fašizma trebalo pozvati i Ukrajinske pretstavnike. Samo tu ima jedan problem, kom Ukrajinskom zvaničniku, ANTIFAŠISTI uputiti takav poziv ? Tamo se niko ne sme izjasniti kao antifašista, jer mu ode glava. Otete i naoružane Ukrajinske fašističke falange sad vode politiku, prete i ucenjuju i samog Porošenka. Oni su ti koji ubijaju narod, decu bez obzira na nacionalnost i svi ćute! Na SAD je kao najsnažnijoj državi sveta danas velika odgovornost, na koju je obavezuju velike antifažističke žrtve iz IIsv.rata i slobodarska tradicija snažno izražena u Američkom narodu.

Салвадор ДаЛи

pre 9 godina

Ма, види ти Кирбија...па да ли је вама екселенцијо деда оставио Србију на дар или сте ви само гост у нашој земљи? Како би било да ја вама наметнем да морате мене питати да ли можете јести сладолед? А што су се ови Амери осилили, неће то на добро по њих...гањаће вас Native Americans и Afro-Americans, само полако.

skyfall

pre 9 godina

Gospodine Kirbi, ja verujem da ste se samo šalili ... onako uzgred, "treba imati na umu" da ste vi ne tako davno NAS bombardovali, pa imamo "dobre" odnose.

drmatoriks

pre 9 godina

Da je Srbija normalna država, ambasador bilo koje zemlje ne bi se usudio da postavi ovakvo pitanje, jer bi znao da odmah nakon toga može da se pakuje i da ide kući. Pošto je Srbija banana republika, ambasadori raznih zemalja daju sebi slobodu da se ponašaju kao guverneri kolonije, a ne ambasadori.

Kad već manipuliše istorijom 2. svetskog rata kako se njemu dopada, ambasador SAD dužan je najpre da odgovori na pitanje zašto je njegova zemlja u više navrata tokom 2. svetskog rata bombardovala Beograd i ubila više civila nego Hitlerova avijacija? Da li će SAD ikada građanima Beograda uputiti makar izvinjenje za bombardovanja Beograda 1943-45', da ne govorimo o odšteti za tadašnje žrtve i tadašnje materijalno razaranje?

Vedran / Novi Sad

pre 9 godina

Strasno! Na sta smo mi spali!? Bas me interesuje dali ce Vada da ga prozove i da ga podseti da Srbija nije americka kolonija pa da oni mogu da odlucuju o tome ko ce da nas posecuje! A da ne pominjem cinjenicu ko je nas zadnji put napao!!!

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 9 godina

P.S.

Umesto protesta, bilo bi dobro G. ambasadoru, kada je već u Srbiji, pokloniti pripovedku V.S. Karadžića "Mačak i vuk", prevedenu na Engleski, sa nadom (što nije sigurno: born in USA) da će je razumeti.

smesni ste

pre 9 godina

@miki & natofil drustvance

"Ako se gleda etnički sastav jedinica Crvene armije koje su učestvovale u oslobađanju Beograda, delova Srbije i Jugoslavije u nastupanju ka Berlinu, Ukrajinci su bila većina."

Cekaj, cekaj,

Ako je tako, onda pada u vodu vasa omiljena teza koju besomucno spinujeto masovnim silovanjima po Srbiji i Vojvodini od strane Rusa jer su onda ta silovanja izvrsili Ukrajinci. Dogovorite se prvo sta cete spinovati jer sada ispada da Rusi nisu ni ucestvovali u oslobadjanju Srbije ali su zato silovali iako nisu ni bili ovde ili kako?

ivan

pre 9 godina

kakva drskost i glupost. Čovek je poglup za diplomatu. Nek on bude srećan što sedi u Beogradu. Njegovi su taj grad bombardovali. Kako ga nije sramota. Ovo treba izbaciti iz Srbije ako se javno ne izvini.

Emilija

pre 9 godina

Pozvan je prvi čovek Rusije jer u Beogradu imaju svoju crkvu, svoju parcelu na Novom groblju, spomenik svom palom borcu na groblju Oslobodilaca Beograda, pa i svoju ulicu i školu. Kada Ukrajina bude imala ovde bar jednu svoju evidentiranu zaslugu ili nešto sa svojim imenom, zvaćemo i njihovog prvog čoveka.

Kralj Ibi

pre 9 godina

Mene, a kao sto vidim i mnoge druge, ova izjava zaista duboko vredja i ako je to bio cilj gospodina ambasadora potpuno je uspeo u tome, samo ne vidim sta dobro moze iz toga da izadje. Naravno nista. Kako mozete nekog smatrati za prijatelja kad vam kaze da vas eto ne tera da priznate cepanje teritorije sopstvene drzave a on je za to najzasluzniji i vrsi pritisak na sve druge da podrze tu otimacinu. U isto vreme vas tera da podrzavate celovitost drugih ukljucujuci i te nakaze od drzave zvano Republika Kosovo.

Zoran Jerković

pre 9 godina

Vrlo neprimerena,nediplomatska,nečinjenična, izjava ambasadora Kirbija!
Vrlo profesionalna,brutalna,ponižavajuća,tendenciozna....i iznad svega glupa izjava trećeligaškog amero-diplomate.Ovo smo i očekivali!
Šta će uraditi naši lideri,kako će reagovati?Da li će nas iznenaditi ili će opet biti "ovo smo i očekivali"?

Vracar

pre 9 godina

1.) ko zna kako je on to rekao ako je i rekao.
2.) Ako jeste onda se i oni i Rusi ponasaju kao deca do 5tog razreda u skoli gde huskaju neke slabije od sebe da se biju. Smarate i jedni i drugi i ostavite nas malo na miru.

Bosansko Srpski Amerikanac

pre 9 godina

Jao kao Srbin (iz Bosne) koji živi i radi u Americi,
mogu samo jedno da predložim kad se suočiš sa ljudima kao
Kirby ... a to je da ih kompletno ignorišeš, kao da ne postoje.
Kažem zato što on očekuje reakciju kroz medije, i to zadovoljstvo mu ne bi trebali da priuštimo.
Poz

Dragan

pre 9 godina

I smeh i greh... dali su ONi toliko odlepili da misle da imaju prava da se mesaju u sve, zasto nas ambasador ne postavi pitanje o krsenju ljudskih prava u gradu Fergusonu??... Od ovog coveka nisam ocekivao ovakvu izjavu kojom dokazuje da sve ono sto je pre pricao o Srbiji pada u vodu....licemerje, lazi, prevare, dupli standardi..sve to cini Usa takvom kakva jeste sad...

Dragan

pre 9 godina

Njegova ekselencija je pogubila zivce.Njegovo ponasanje se moze okarakterisati kao vulgarno i agresivno!
Ako je Srbija samostalna drzava ovog bi gospodina trebalo zamoliti da napusti zemlju.
Mozda smo trebali da pozovemo amerikance , oni su nas oslobadjali nasumicnim bombardovanjem Beograda u vise navrata .
Stvarno je kaubojsko ponasanje jenkija prevrsilo svaku meru!

Gile

pre 9 godina

Ionako nismo Bog zna sta ali ako pocnemo da ti se pravdamo zasto Putin dolazi, moras da shvatis da postoji ljudsko dostojanstvo koje nam nedozvoljava da se ujutru u ogledalu vidimo drugim ocima. Ono dostojanstvo koje je na majicama nosilo nacrtane mete 1999. Vi sa zapada NIKADA necete shvatiti da zaista ima stvari koje od nas ne mozete dobiti ni za lovu! Ono sto treba da shvatite i kao tolerantni narodi prihvatite, je srpski mentalitet.

Dragan VG

pre 9 godina

Neverovatno je dokle ljudi mogu da idu.Sve to,u kombinaciji sa licemerjem,kratkorocnim pamcenjem,subjektivnoscu,nemoralom...
Vijetnam,Irak,Avganistan,Libija,Kuba,SRBIJA...
Etika i moral...zaista..

pirlo

pre 9 godina

Ovo je pomalo i bezobrazan nastup americkog diplomate, proslo je vreme kada su nam strani ambasadori krojili koga da primimo, a koga ne, podrska za premijera...

Nindza

pre 9 godina

Sve te zemlje su bile na strani fasista (pa i Ukrajina), a i javno su se odrekle antifasisticke borbe i presle u NATO (ciji je Nemacka clan, a ta Nemacka je MNOGE napala).

MILTOD

pre 9 godina

Poštovana Ekselencijo, nažalost posle velikih predsednila SAD-a koji su u celom svetu podizali ugled vaše zemlje nakon J. F. Kenedija sve je krenulo naniže po ugled vaše lepe zemlje. Nismo verovali da će mrlje (velike mrlje) u vašoj istoriji postati način funkcionisanja SAD-a u međunarodnim odnosima. Ne trebate da zaboravite da je Vaša cenjena država imala veliki ugled i u bivšoj Jugoslaviji. Međutim sve se menja. Naša iskustva sa vašim uticajem u zadnjih 25 godina na život u Srbiji su zaista bolna po nas. Ipak treba imati u vidu da bi mi trebali da vodimo politiku (mislim na one koji vode ovu zemlju) u skladu sa našim interesima pa makar to značilo i da sa SAD imamo najbolje moguće odnose, ne zato što volimo vašu politiku, već zato što ste VELIKA SILA. Ne znači to da je vaša politika pametna ali je verovatno za vaša merila dobra i korisna. Sa druge strane postoje i druge VELIKE SILE, mislim da je to zaista vrlo dobro za ceo svet jer će to za pametne političare značiti da princip rigidnog ponašanja u svetu ipak treba korigovati. Umesto da se potrudite da podižete na viši nivo odnose dve zemlje, a to nije lako radi gafova koje ste činili proteklih par decenija, vi se ponašate "kao slon u staklarskoj radnji" i činite vrlo loše za ugled vaše države.
Poštovana Ekselencijo, pokušajte, ako umete, da pametnije delujete u svom domenu. Ako radite po direktivama koje su loše za vašu državu upozorite na to nadređene. G. Putin je dobrodošao u prijateljsku zemlju. Učite malo.

Dara Dara

pre 9 godina

Al se ovaj navrzo na nas... Sad mu smeta sto dolazi Putin. Sazaljevam slucaj, ali Srbija ce saradjivati sa svima svidjalo se to gospodine Kirbi Vama ili ne.

Zoran

pre 9 godina

"Kinezi skoro nisu nikoga napali, a Rusi jesu. To treba imati na umu"
OK, ali Amerika jeste skoro napala i Srbiju, ali i gomilu drugih država, pa ipak primamo sve goste iz te države.
Ja jesam prozapadno orjentisan, ali mi polako postaje muka od ovakvih odvratnih cinika.
---------------

To je ono sto ja pricam. Amerika ide dole. Njihovu pricu sada tesko gutaju i prozapadnjaci kao ti i ja. Ja sam cak i u SAD i sve mi je vise muka. Naravno, ono zbog cega sam ovde je INTERES. Jer ako oni mogu da imaju interres, mogu i ja. Znas li da ih to najvise boli, to ne smes u lice da im kazes. Trazi se pure patriotazam od tebe. Samo mene ce da zabidju, mnogo sam ja glup za patriotizam, bilo srpski ili americki.

ivica

pre 9 godina

Srbi su oslobodili pola Balkana dva puta e sad mnogima to nije odgovaralo a cinjenice postoje .A Ukrajinci su slavili dolazak Nemaca kao oslobodioca kako to da dokazemo Amerima da Dolar kroz NATO opstane pa Brate tesko mozemo im samo reci BRISK protiv BILDERBEGA a opet je smetnja mala SRBIJA

MK - Smesna strana istorije

pre 9 godina

"Možete imati dobre odnose i sa Rusijom i Kinom, i sa SAD. Ali naš stav o posetama kineskih i ruskih zvaničnika se razlikuje. Kinezi skoro nisu nikoga napali, a Rusi jesu. To treba imati na umu"

Da gospodine ali Vasa zemlja je jedina od te 3 zemlje koja je NAS napala ako niste uspeli da shvatite "ZASTO!?"

Petar

pre 9 godina

Realno Amerika se prva umesala u sukobe u Ukrajini i organizovala rusenje predsednika Janukovica. Amerika svaki dan (bukvalno) nekoga napada, i ima svoje vojnike sirom sveta, a opet mi bi primili i Obamu da dodje da proslavi sa nama. Neka proseta gosn. Kirbi malo Beogradom, neka pogleda zgrade srusene 1999., spomenike poginulim civilima pa neka se zapita kome drzi lekcije, i da li ima prvo na to.

bice bolje

pre 9 godina

Kakav lik, da li se nama neko iz vasingtona izvinio za ona tri meseca strave i uzasa. Ali eto sada smo u dobrim odnosima sa amerima pa moramo da glumimo neko prijateljstvo. Veliko je antiamericko raspolozenje kod svih zemalja pa i u evropi. Zaigrace mecka i pred njihova vrata pa ce malo vise da se bave unutrasnjom a ne spoljnom politikom

Miroslav Paunovic

pre 9 godina

Postovani Ambasodore - mozda je Srbija ocekivala da vidi vaseg predsednika (Nobelovca za Mir) u Beogradu na godisnjici oslobodjenja BGD-a zajedno za Putinom kao jasnu poruku da I SAD zele mir u Srbiji I Evropi.

Dark

pre 9 godina

Па господине Кирби ви сте поред свих земаља које сте нападали и нападате напали и нас па сте у Београду. По вашој логици ми би вас требали најурити из државе. Ваша дрскост нема краја!!!

Dikan

pre 9 godina

Posle genocidnih sankcija i bombardovanja nuklearnim otpadom verovatno bi sad trebali da izvršimo kolektivno samoubistvo ili da se preselimo u mišije rupe.

Zapad se bori protiv komunizma i istiskivanja Rusije sa svih interesnih sfera i spemaju joj scenario ex YU.

Inače kad je o napadanju reč Rusi nigde nisu slali svoje avione da bombarduju civile niti su se bavile prljavim aktivnostima i kreiranju kriza.

I na kraju kao što i jedne i druge nije briga za nas tako i nas ne treba da bude briga njihov sukob.Neka se ne tuku više preko naših leđa.Srbija treba da ostane neutralna upravo zato što je preživela divljačku represiju.

IronMan

pre 9 godina

"Kinezi skoro nisu nikoga napali..." SKORO??? G.Kirbi, ponovite malo istoriju - Kinezi nikada nikoga nisu napali, a ne skoro, osim ako jačanje Juana, ne smatrate napadom na dolar?!

Viseslav

pre 9 godina

Da ali Kinezi i Rusi nisu bombardovali Srbiju i rusili Beograd. Beograd zove prijatelje jos iz II svetskog rata da proslave godisnjicu. I vi kad nesto slavite zovete prijatelje, a ne neprijatelje.

Stevan

pre 9 godina

Kakvo ortodoksno neznanje. Nazivi Ukrajinska armija I Ukrajinski front ne znace pripadnost ni jednom narodu vec teritoriji na kojoj se izvode operacije, dragi nas ambasadore. U tim armijama sastav je bio sovjetski, Ukrajina je bila tri godine pod okupacijom. Pa nisu Sovjeti vrsili mobilizaciju na okupiranim teritorijama. Obrnuto, na Ukrajini, mobilizaciju su vrsili Nemci I formirali divizije ukrajinaca vernih Vermahtu, koje je prevodio ukrajinski general Bendera I jos par dugih generala. Narod ocekuje od ambasadora elementarno znanje. Drugo, Beograd je oslobodila Sovjetska vojska u kojoj je najvise bilo Rusa, zbog proste matematicke proporcije pa je logicno da se pozove predsednik te zemlje. Ovo je neverovatno ponizavajuce.

neutralac

pre 9 godina

Gospodne Kirbi primili smo k^znanju vasu izjavu!
I predlazemo vladi da pod hitno uputi poziv i predsednicima Luganska,Donjecka i Republike Krim.
Verujem da ste na te ukrajinske snage mislili kada ste govorili da su i ukrajinci ucestvovali u oslobadjanju Beograda.

ekonomista

pre 9 godina

Veoma je značajna poseta predsednika Putina iz više razloga, pre svega ekonomskog i normalno je da će se pridavati velika pažnja toj poseti.

Ekolo

pre 9 godina

Mi vodimo nasu politiku kroz saradnju sa svim zemljama. Nas osnovno spoljnopoliticki cilj je clanstvo u EU, ali se ne odricemo politike saradnje sa Rusijom, Kinom i ostalim zemljama treceg sveta sa kojima imamo interesa da saradjujemo.

žalosna sova

pre 9 godina

@bole,kralju dali stvarno misliš da je naša antifašistička borba bila zanemarljiva,pa mi srbi i nešto dalmatinaca,od početka smo se tukli sa nemcima i njihovim saveznicima,hitler je ušao u predgrađe Moskve ,eto možda bi i u centar da nije imao problem na balkanu,mnogo je i naših stradalo to kao nevaži?slažem se da su nacistima najveći udarac zadali sovjeti,dva puta mi se desilo da sam u razgovoru sa rusima čuo da su nas oni oslobodili od fašizma,tako je tvrdio arogantno i bivši ruski ambasador,ovo što govori američki ambasador takođe je arogantno,dali je to sve normalno da nam govore bez imalo poštovanja,nismo ravnopravni jer oni su jaki ali bili smo saveznici i trebalo bi da nas poštuju,neka jedni drugima zatvaraju vrata ili ne mi imamo pravo da u goste pozivamo koga hoćemo,mislim da nikom nije zabranjeno da dođe,dobiće slatko i vodu

pause/break

pre 9 godina

"Kinezi skoro nisu nikoga napali, a Rusi jesu."
Interesantno. A SAD kao nije nikog napadao ili im je krivo što oni nisu bili No.1 pri pozivu?

love

pre 9 godina

SAD igra na previše frontova ,to im se moze vratiti kao bumerang.Posjeta Putina je dobra stvar za Srbiju ,ovo sta zapad trenutno nudi je šarena laža.

Саша

pre 9 godina

"Kinezi skoro nisu nikoga napali, a Rusi jesu. To treba imati na umu".
Šta je skoro? Mislim da je i 1999. godina bila skoro. Da se ne zaboravi. Rusi u Ukrajini se brane. Tačka!

zliMarsovac

pre 9 godina

Ja bih ga pitao, dali to znaci da mi treba da izbegavamo SAD u sirokom krugu, jer ste vi napadali sve zive narode u svetu, ili treba da vam postavim neko istorijsko pitanje vazano za SAD npr. zasto ste istrebili Indijance kao divljac, a kao sada se zalazete za mir u svetu ..?!

pepe

pre 9 godina

eto ti sad ovaj zna bolje koje su armije i kada ovde prolazile, zna kolko je i sa kim ratovala rusija i kolko kina nije ratovala. pa sad se jos i pita. a na takavo pitanje odgovor sledi: "sta te boli " i nakezis se lepo, kulturno i kazes mu "a telece glave sto ima"... a putina ugostis kad dodje, sve po redu i kako treba.

boban

pre 9 godina

ovog treba upozoriti da se ne mesa u drzavna pitanja jedne zmlje.

mada kakvu zemlju i imamo nebi me cudilo da nam ambasade odredjuju ko ce nam doci i koga primamo u drzavnu posetu.

A to sto je pomenu oslobadjanje beograda 99-te i ciscenje od uranijuma.

Sale

pre 9 godina

"Možete imati dobre odnose i sa Rusijom i Kinom, i sa SAD. Ali naš stav o posetama kineskih i ruskih zvaničnika se razlikuje. Kinezi skoro nisu nikoga napali, a Rusi jesu. To treba imati na umu", rekao je Kirbi. # Prijatelju, videlu su od vas Amera. Cinizam i oksimoron.

REPUBLIKA SRPSKA

pre 9 godina

... A Ruski političari? Hehehehe... Setite se Gorbačova, Jeljcina, Kozirjeva, Černomirdina, Kozirjeva kad je bilo gusto... Mislite da su ovi sada bolji od onih onda? Ne, vi ipak imate mozgove veličine kikirikija.
(zoran, 18. septembar 2014 00:57)
Zanimljivo je da 99% ljudi u Srbiji ne zna da Srbi i Rusi nisu bili u savezu od 1948.kad je Tito rekao tzv.istorijsko NE Staljinu.SFRJ nije bila ni sa ISTOKOM,ni sa ZAPADOM,vec je ucestvovala u formiranju treceg bloka,BLOK NESVRSTANIH.Sve komunisticke zemlje su SFRJ smatrale izdajnikom komunizma.

iznogud

pre 9 godina

Pa Rusija nas barem nije bombardovala u bliskoj proslosti.... Kombinacija reci koje diplomata danas ne sme da iskoristi kao odgovor na ovu hard-core glupost....

Zoran

pre 9 godina

Mozes na silu da nam otmes teritoriju, mozes da nas ucenjujes,, mozes da nam uvodis sankcije, mozes da nam pomazes oko poplavljenin, mozes sve silom ili milom, ali ne mozes ni silom ni milom dve stvari: Da te cenim i da te volim.

Na tim talasnim duzinama Amerika poslednjih godina slabo stoji po svetu.

Quark

pre 9 godina

Boze kako ovaj covek manipulise terminima samo zato sto vesto koristi savremeni i istorijski kontekst kao i cinjenicu da su ljudi danas prilicno glupi,povrsni i da je njima lako manipulisati usled visedecenijskog zaglupljivanja. Ukrainsko i Ukrainska u kontekstu danasnjice nije isto sto i Ukrainsko i Ukrainska od pre godinu ili dve a tek nije isto sto "Ukrainsko" ili "Ukrainska" ili "Ukrainski" od pre pedeset ili sto godina. Na takav isti nacin narodom manipulisu po pitanju "Bosansko" ili "Crnogorsko". Veoma dobro znamo sta je pre 10 ili 50 ili 150 godina znacilo biti "bosanac" i sta je znacilo biti "crnogorac", a na isti nacin i sta je znacilo "ukrainac" ili "kijevska rusija". kirbijeve interpretacije su ipak za neke povodljive slaborazmisljajuce narodne mase, a nadam se da ih u srbiji iz godine u godinu necebiti sve vise, vec sve manje, i da cemo kao narod nauciti da razmisljamo o celini nase nacije a ne o pojedincu. celina je vazna a ne individua, i kad to naucimo svima ce nam biti bolje. ovakve "politicare" koji se mesaju u stvari jedne suverene zemlje lepo poslati u cosak. sramota.

Milan_PT

pre 9 godina

Gospodine Kirbi, činjenice:
1) Amerikanci su nas bombardovali 1944 i 1999, a Rusi nisu nikad.
2) Rusi su nas oslobodili od Nemaca u WW2, te zato dolazi Putin.
3) A to što nisu pozvani i Ukrajinci (a ni drugi eks-SSSR) na proslavu, to je zato što se raspadom Sovjetskog Saveza stvorilo 15 novih država. Koliko se sećam niko u prilikama pobede nad fašizmom u WW2 ne zove predsednika Estonije ili Kirgistana, već samo predsednika Rusije. Pogledajte spisak zvanica kad se slavi "Dan D". Tu je bio pozvan i Putin, iako Crvena Armija nije direktno učestvovala u toj akciji, a u oslobađanju Beograda su bili odlučujući. Spisak pozvanih za Dan D nisu Srbi sastavili, već SAD, bez obzira što je organizator proslave Francuska, kojoj ste jednom prilikom zabranili da na proslavu pozove i tadašnjeg francuskog ministra inostranih poslova, koji se američkoj administraciji nije svideo, jer je u UN govorio protiv zadnje američke intervencije u Iraku.
Gospodine Kirbi, ovo su sve čiste činjenice, bez ikakvih subjektivnih interpretacija...

marius

pre 9 godina

Mnogim svojim postupcima, pa i odgovorom na demarš EU, Srbija pokazala da gde god može želi da se usaglasi sa stavovima EU, jer teži članstvu u EU, ali isto tako Srbija nikada neće prihvatiti pritiske iz EU, i prihvatiti one zahteve koji bi naneli veliku štetu srpskoj ekonomiji, kao što je zahtev za uvođenje sankcija Rusiji.

мртав'ладан

pre 9 godina

Амбасадоре Кирби, неким људима је животно предодређено да се баве продајом усисивача, али грешком залутају у дипломатију.
Председниче Путине, добро нам дошли.

Profesor

pre 9 godina

Pa da zeli, i Obama bi mogao da dodje, nama i to odgovara. To sto Putin hoce da dodje kao i Kinezi, a Ameri nece i ne zele, nije to nas problem.

Kazanova

pre 9 godina

Srbija je drzava koja pokusava da vodi dobru politiku,uvede Srbiju u EU ali da zbog te EU ne izgubi ostale prijateljske zemlje i pouzdane partnere.Ako je neko napadao i napada,to je onda Amerika,Amerika koja svuda gura nos i buni se kada je neko skine sa dnevog reda kao sto je to premijer ucinio.Nemamo vise na vlasti poltrona koji ide okolo i izvinjava se. ;)

RS

pre 9 godina

@
(eeee, 18. septembar 2014 00:15)
To je laz!!! To ne vazi za Srbiju!!!Evo iz cega je smontirana ta laz:
Tokom nacističke invazije na Rusiju (Operacija “Barbarosa”) 30 miliona stanovnika Sovjetskog Saveza izgubilo je život, dok je više od tri miliona gladovalo u nemačkih logorima. Silovanja i ubistva bili su česta pojava tokom napredovanja nacista kroz Rusiju.
I Nemce je zadesila slična sudbina kada je ruska vojska povratila teritorije i nagrnula u Nemačku. Više od milion nemačkih vojnika poginulo je tokom Bitke za Berlin ili su kasnije umrli u zarobljeništvu.Silovanja su počela čim je Crvena armija ušla u Istočnu Prusku 1944. godine.

my way

pre 9 godina

Које лицемерје, ко о чему, Американци о нападању других држава! Била је вечерас дивна представа у Центру Сава, "Стојте галије царске", па нек је Кирби погледа. Не треба ни превод, све ће му бити јасно, па и зашто ће лидер слободне Русије увек бити добродошао у Србији, каквим год поводом.

vele

pre 9 godina

каква дрскост и безобразлук то је нечувено.Зар он и они да нам причају ко је кога нападао ?

Zoran Popovic

pre 9 godina

Time sto su poslali ovog trecerazrednog diplomatu da im bude ambasador u Srbiji, Ameri pokazuju koliko nas cene. Ovaj pravi lapsuse jednom mesecno, u urednom ritmu, i vise ga ni ne uzimam za ozbiljno.

Goran

pre 9 godina

Amerika je u 2. svetskom ratu izgubila oko 300-400 hiljada ljudi, dok je iz SSSR-a stradalo 20 miliona, od ceka Rusa sigurno 15 miliona. Malo li je.

dejan-minhen

pre 9 godina

ne trazi ni Srbija od Amerike da prizna Krim ako se ne varam!
Nece traziti ni da prizna Skotsku!
Bilo bi lepo kada bi priznali Severnu Irsku ipak je ta regija vec 100 godina pod okupacijom jedne zemlja koja cesto napada. Mogu da se ugledaju na Kinu!

Mr

pre 9 godina

Neko reče da smo mi već izabrali stranu, izabrali smo zapad. Nije tačno. Ako smo uopšte izabrali stranu, izabrali smo ulazak u EU. Nismo izabrali SAD.

Niko

pre 9 godina

Kada bude godišnjica bacanja kasetnih, dubinskih, grafitnih, uranijumom punjenih(sirotinjskih), ručnih-isporučenih preko Albanije, pametnih i ne znam sve kakvih bombi ( Ekselencija to verovatno zna bolje) na našu zemlju spisak pozvanih šefova država biće znatno duži ali ne bih voleo da o tome odlučuje ambasador ma koje druge (nepozvane) zemlje. Svakako da nećemo zaboraviti predsednika zemlje koja je tome dala najveći doprinos. Sa nestrpljenjem iščekujemo njegov (njen) dolazak.

stevan

pre 9 godina

Zar nije gospodin Kirbi prvi posle Aleksandra Vucica usao u prostoriju gde je posle poslednjih izbora proglasena apsolutna pobeda SNS? Kome je tada bilo jasno sad se ne cudi ovome. Vucic isto kao Milosevic ne ispunjava dogovoreno. Zna se sta Ameri rade sa takvim saradnicima. Jos jedan u nizu pokazatelja da ove pustaju niz vodu. Oni su ih doveli oni ce ih i skloniti.

raja babeja

pre 9 godina

Što je mnogo, mnogo je; čak i za ambasadora USA. Da smo normalna zemlja, bar bi mu MIP uručio oštar protest zbog mešanja u unutrašnje stvari naše zemlje, ako ne i nešto još više...

bole

pre 9 godina

@ žalosna sova
kralju, dal stvarno mislis da bi mi sami oslobodili zemlju da sovjeti nisu nemce potiskivali iz svoje zemlje prema istoku i naravno usli u rumuniju i bugarsku, pa posle i kod nas da i odatle potisnu nemce???
sta su trebali, da samo jure pravo ka berlinu a da jug ne diraju pa da ih nemci samo preseku s juga ka baltiku??

lepota..

pre 9 godina

A mozda je najbolji odgovor na ovo pitanje..A zasto da ne dolazi!I zasto se postavljaju takva nediplomatska pitanja..od strane jednog diplomate! Zemlje koja je danas na strani onih,koji Rusiju pokusavaju da degradiraju u ocima svetske javnosti,stavljajuci na pleca Rusiji licemerno i ono sto nije istina!A to je nekakva njena zelja za hegemonizmom u svom okruzenju..Dolazi nam u posetu lider jedne nama prijateljske drzave i naroda!Zbog toga se osecamo izuzetno pocastvovani!Danas jedan od najozbiljnijih drzavnika na svetu!A sto se tice istorijskog vekovnog prijateljstva nase dve drzave,je ono se ne moze tako lako objasniti i ispricati,nekomek nije upucen u istoriju ovih drzav,posto postavlja ovakvo pitanje!Koliko je samo zrtava palo u borbi kroz razna zla koja su nas provocirala u proslosti..Uvek smo bili na istim stranama i uvek se ispostavljalo..da je to bila i prava strana!Strana pravde,slobode i ljudskog dostojanstva..Nikad nismo ucestvovli ni u kakvim zajednickim hegemonistickim ili okupatorskim borbama!I time su ruski narod i srpski pronasli zajednicki imenitelj..a i veliko prijateljstvo kroz istoriju!Ali ono ne znaci..i da su nam svi drugi neprijatelji!Naprotiv,prijateljstva su dobra zato sto sa sobom nose lepotu zivota i ljubav..a neprijateljstva su ono,sto danas treba da nas muci..i oni koji to izazivaju!I zato,drago nam je sto cemo ugostiti ovog iskrenog prijatelja!A daj boze da ih imamo mnogo,mnogo vise..takvih!Optimisti smo..i nadamo se u to!

Jova

pre 9 godina

3. ukrainski front se tako nije zvao zbog toga da su u njemu bilo puno Ukrajinaca vec zbog toga da je prolazio teritorijom ukrajine. Inace bilo je Beloruskog fronta i Ukrajinskog a Ruskog nije bilo. Ali to nema veze sa etnickim sastavom jedinica. Ako smo vec o tome oko 70% vojnika su bili etnicki Rusi. Uostalom pojnta je u tome da savremena Rusija na drzavnom nivou poziva se na kontinuitet sa Crvenom Armijom. Pored Rusije to bezrezervno radi samo Belorusija. A recimo savremena Ukrajina na drzavnom nivou se poziva nanasledje protivnika Crvene armije iz Drugog svetskog rata - na nasledje Bandere. Pak u Ukrajini ima onih koji se suprostavljaju tome politickom trendu neofasizma. Pa pitam se da li g-n Kirbi je stvarno hteo da vidi u Beogradu ne samo Putina, vec i drustvo iz Belorusije i Novorusije?

Vd

pre 9 godina

Ne, trebalo bi da budu pozvani oni koji su dva puta bombardovali Beograd, '44 i '99.

Po ovom kriterijumu koji je izneo ambasador, Srbija nikad više ne bi trebalo da primi zvaničnike SAD u bilo kakvu posetu. Ne znam koja je zemlja od '45 izvela više napada na druge suverene države od SAD?

Usporite malo Vaša ekselencijo, ostalo nas je još u Srbiji koji imamo mozak.

bole

pre 9 godina

kad vec spominje 3. ukrajinski front, trebao je napomenutu da front nije dobio ime jer se sastojao od Ukrajinaca nego se u tom trenutku 10ak sovjetskih armija naslo na tom prostoru i tako im Sovjeti dadose ime.
po ovoj bezobzirnoj izjavi ispada da smo trebali Porosenka da zovemo u goste a ne Putina.
podsetio bih da je ovaj Gospodin u julu pricao o potencijalnom zaristu Sandzaka, kao upozorenje sto necemo Rusiji uvesti sankcije, a Sandzakom prosle nedeljepromarsirase neki ljude u zelenom...

Republic(s) of Bananas

pre 9 godina

Možda zato što su se Amerika i Britanija borile protiv 20 a Rusija protiv skoro 200 Nemačkih divizija.
Možda zato što je Yugoslaviju oslobadjala CRVENA armija, za razliku od "saveznika" koji su na kraju rata bombardoavnjem usterivali nemce i usput stigli da "dokrajče" ono što su Nemci na početku rata "promašili".(žrtve tog bombardovanja niko i ne pominje)
Možda zato što su Amerikanci žrtvovali +/- 500.000 vojnika a Rusija 22.000.000 (22 MILIONA) da bi pobedili NACIZAM.
Kažem MOŽDA, a možda i grešim.

neprijatelj

pre 9 godina

auuu, jel to revolverašima krivo što im bos nije pozvan na žurku!?
Ovo ko da su mu Rusi poturili šta treba da priča.
Komplimenti KGBu, mašala

Vojvoda

pre 9 godina

A kog je sve Amerika napala Obama ne bi trebalo glavu da promoli...
Vrhunac licemerja da prosto ne znam koja budala u ove stvari veruje....

Морава и брда

pre 9 godina

Дакле ,невиђена дрскост!
А да ли САД неког напада на овоме свету или су и даље милосрдни анђели!?


Совјетски савез - Украјина, та војска која је ослобађала Београд је управо из НОВОРУСИЈЕ и Донбаса!

Dare

pre 9 godina

Amere nije sramota ni za šta. Dok su oni muljali sa švabama benzin i zarađivali na II ratu, Rusi su ginuli u milionima za oslobođenje od fašista.

Zoran

pre 9 godina

Alo, ambasadorU, da ti kazem kako ti deca Ameri razmisljaju. Posto sam u Americi a dete je u istooj u skoli, pita profa malo nervozan sto deca ne kapiraju: Pa sa kim smo mi poslednji puta ratovali(misli na ravoluciju). Javlja se Perica(ne zove s etako, ali Amer 100%) i kaze: Pa sa Irakom.

Ucitelj prevrce ocui, guta knedle, ... ma ne, ne, nisma to mislio...

jovica

pre 9 godina

šta ti je čoveče pa ti si nas bombardovao pa si tu nisam rusofil ali brate ako treba da bude neki stranac na proslavi onda treba da bude Rus

EasyRider

pre 9 godina

Lijepo bi bilo od Beograda da se isprica Amerima sto nijesu bili konsultovani pri pravljenja te liste gostiju tako sto ce objavit da ce njima i SAMO NJIMA poslat poziv da prisustvuju sljedecoj komemoraciji zirtvama poginulih od NJIHOVOG bombardovanja Srbije. Oni su to vise no zasluzili.

KIKI

pre 9 godina

Vas bi trebalo zvati iz samo jednog razloga - da vam pokažu šta ste sve porušili i polupali po Beogradu, Nišu, Novom Sadu , Batajnici, Surdulici,Valjevu,Kruševcu i ostalim gradovima i mestima po čitavoj Srbiji , sram vas bilo !!!!

samo urbano

pre 9 godina

"Kirbi je podsetio da je više naroda i republika bilo u sastavu Sovjetskog saveza i zapitao da li su, uz Putina, pozvani i ostali, iz sadašnjih zemalja odakle su tada, 1944. godine, bile trupe koje su učestvovale u oslobađanju Beograda."

odgovor je jednostavan i siguran sam da ga gosn ambasador zna samo čačka. naime,rusija je pravni naslednik sssr kao sto je i srbija,ali u mnogo manjoj meri, naslednik sfrj.

socijalista, komunista

pre 9 godina

...u toj trecoj Armiji su svi Ukrajinci sebe smatrali Rusima, a ideoloske pretke vasih danasnjih poslusnika u Ukrajini ( Desni Sektor- Banderovci) su pregazili kao mace muskatlu...

Boki Zemun

pre 9 godina

A šta to tebe boli uvo? Jel brani neko onom tvom nobelovcu da dođe?Al koji će ovde,završava poslove odande,a i 99 je njegov prethodnik završio šta je imao...

miki

pre 9 godina

Ne shvatam zasto Kirbi uopste bilo sta govori jer ovim izjavama samo udaljava volju za dobru saradnju. Pa nece valjda ambasador da nam suflira koga da pozivamo! Kad su Americki predsednici u stanju da se rukuju sa dilerima droge (vrh Kosova) onda svaka slicna izjava postaje smesna.

asasa

pre 9 godina

Ovo se na internet forumima zove trol, ili trolovanje. Kad napises neki provokativni sumanuti komentar da isprovociras ostale ucesnike na forumu. Smatra se za ruzno ponasanje, i gleda se na to kao manifestacija devijantne, nesigurne licnosti. Obicno se ignorise, a ponekad administratori zabrane trolu pristup na sajtove.

Nanolina

pre 9 godina

Srbija je otvorena za saradnju sa svima. Ne vidim razlog zašto ne bi i dalje saradjivala sa Rusijom i negovala prijateljske odnose. Srbiji jeste glavni cilj priključenje EU i verujem da je na dobrom putu ka ostavrenju tog cilja.

ni vasington ni moskva

pre 9 godina

zbog cega nam se vise ne skinu s' one stvari,i ne potraze neko drugo mesto za svadju,dovoljno smo trpeli i jedne i druge!

Miroslav, Toronto

pre 9 godina

Ovu budalastinu, da je Srbiju (Jugoslaviju, Evropu itd) oslobadjala ukrajinska armija ("ukrajinski front-ovi" marsala Tolbuhina, Konjeva itd) vec je eksploatisala americka stampa. Grupe armija ("frontovi") su dobijale nazive po geografskom prostoru gde su se spojile - tako je npr. Zukov komandovao "beloruskim frontom", ali naravno, nece biti da su celu kontinentalnu severnu Evropu oslobodili Belorusi (uz svo postovanje njihovog i ukrajinskog ucinka). Amerikanci naravno veze sa istorijom nemaju, ali njihove su izjave za politicke pritiske - ne za tumacenje istorije... U svakom slucaju, iskreno se nadam da ce za Ruse da bude mesta (dali za Putina ili nekog drugog - nije ni bitno), dok sa druge strane, pojma nemam sta bi Kirbi na toj proslavi trazio!

doosh

pre 9 godina

Da bi postigli Vaš nivo cinizma, trebali bi 24.marta pozvati Obamu. Bre lomite nas kad stignete, a šta smete Rusiji, koju ne gotivim istorijski, videli smo svi. Pokoškajte se tamo na pacifičkoj strani dalje od nas gde nema drugih nacija da vam posluže kao maska. A kada istrošite svu municiju, ja ću lično otići u Zastava naoružanje da volontiram, kako bi vam izvezli štto više, i jednima i drugima da završite posao. Hajde bre tišina više, imamo mi naše prave probleme.

martin

pre 9 godina

Amerikanci i jos masa zemalja clanica NATO napali su Srbiju bez objave rata i odluke. Po toj logici niko od njih ne bi trebao da dolazi i ima diplomatske odnose sa Srbijom. Kakav licemjer!

Miki

pre 9 godina

Ovaj covek je pobrkao Ukrajinski front (koji je gurala Treca Armija SSSRa i prosla kroz Beograd) i Ukrajince koji si definitivno bili u toj Armiji i ginuli.
Setimo se da je i Putin zvao Hrvate da kao zemlja naslednica saveznika ucestvuje na majskoj paradi - tako da nije ovo ideja bez pameti.
I tu se slazemo - trebalo bi zvati sve zemlje naslednice SSSR sa Rusijom kao vodecom gde bi Rusi bi imali najbolju stolicu na bini.
Malecki je problem to sto sadasnja vlada u Ukrajini rusi sve spomenike iz tog perioda, podize Stepana Banderu u zvezde a pripadnici bataljona Azov nose slemove sa SS lobanjama bas kao i njihovi dedovi.

Jaza

pre 9 godina

Amsadorski posao nije da se mesa u politiku koju vodi drzava u kojoj sluzbuje. Mi, hvala bogu saradjujemo sa svim zemljama sveta sa kojima imamo interesa da saradjujemo.

...

pre 9 godina

ma da pozovemo mi merkelovu?
i njeni su ucestvovali u tim borbama...
(dule, 17. septembar 2014 23:50)

Nemci su jos kada je poseta najavljena rekli da ne vide nikakav problem u tome jer su Rusi oslobodili Beograd od fasista, i da je sasvim normalno da Putin dodje u Beograd. Zanimljivo je da su Nemci svesni svojih zlocina, i da podrzavaju proslave pada fasizma, dok se Ameri iz nekog razloga bune.

skylabgd

pre 9 godina

postovani g Kirbi

Kada budemo obelezavali zversko bombardovanje saveznickih(americkih) snaga Beograda onda bi rado culi vase predloge koga da zovemo.

Saverferen

pre 9 godina

Gospodine Kirbi Srbija zeli da udje u EU ali ujedno zeli da saradjuje i sa istokom i sa zapadom,kao i da zadtrzimo prijateljske odnose sa Rusijom.Srbija je na putu ka EU i pokazala je svima da je treba uvazavati.

LELO - JELENO

pre 9 godina

Suvise se ovome pridaje velika paznja, bez ikakve potrebe. Svako moze da iznese svoje misljenje , a to sto gospodin Kirbi ne poznaje dobro istoriju dovoljno govori o njemu. Aleksandar Vucic sigurno ima pravo da zove koga hoce jer se to tice samo nas i nase drzave. Naravno da ce Putin da dodje njegova poseta je uvek dobrodosla. Srbija ima tradicionalne odnose sa Rusijom i ona sa njom saradjuje na isti nacin kao i pre krize.