Utorak, 26.08.2014.

13:11

Provera Stefanovićevog doktorata

Univerzitet Megatrend formirao je nezavisnu komisiju, koju čine profesori s državnih univerziteta, za proveru doktorata ministra policije Nebojše Stefanovića.

Izvor: Beta

Provera Stefanoviæevog doktorata IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

160 Komentari

Sortiraj po:

ORAO - PAO - SOKO - DOLAZI

pre 9 godina

Sto narod kaze brate postali ste dosadni oko doktorata Nebojse Stefanovic. Konacno da ce nadlezna Komisija ce proveriti da li je Nebojsa Stefanovic zasluzio svoju diplomu na legalan nacin u cega apsolutno niko i ne sumnja sem nekolicine iz DS-a koji u nedostatku argumenata i guraju ovu pricu. Zato nam u ovom trenutku nista drugo nam ne preostaje nego da cekamo rezultate analize Komisije. Jos jedna u nizu afera kojima DS pokusava iz mrtvih da se vrati na politicku scenu Srbije. Samo bi postavio i jedno logicno pitanje sta ce biti sa onima koji su ovu pricu potencirali ukoliko se dokaze da je doktorat Nebojse Stefanovic uredu. Mislim da svi oni koji su napadali i njegov doktorat moraju da i odgovaraju.

ko-lektor

pre 9 godina

Komisija je za PRIMER - ali kad bi smo se šalili!

Božidar Leković, NEMA NIJEDAN RAD u časopisima sa SCI liste prema podacima sa Kobson-a (eh, taj Kobson, Web of Science, Thompson i slični napraviše haos, ne može više kao nekad, da lažete da imate toliko i toliko radova, da donesete primerak časopisa iz inostranstva sa vašim radom, koji ste u stvari raskoričili pa umesto nekog drugog ubacili vaš rad i ponovo ukoričili promenivši pre toga i spisak radova, pa ko da proveri onda da li je sve regularno kad nije bilo interneta...).

Prema sadašnjim pravilnicima svih univerziteta, on ne može da bude ni predavač na doktorskim studijama, a kamoli mentor!!!!
Kako onda da bude u takvoj komisiji?

Ivan Radosavljević: magistrirao 1981. god., a doktorirao 1993, posle 12 (DVANAEST) godina - znači, naučnik za primer!
Nema NIJEDAN značajniji naučni rad, ali zato ima ORDEN rada i druga "priznanja" za koja znamo kako se dodeljuju.

Prof. Tabaroši je u PENZIJI, i takođe nema nekih značajnih radova, tako da već znamo kakav će biti izveštaj ove nazovi "komisije".

Ako već hoće da budu pošteni, zašto nisu angažovali bar 2 eminentna profesora iz inostranstva i jednog našeg, pa da vidimo onda...

dika

pre 9 godina

Ovu pricu treba zavrsiti. Komisija je sa drzavnih fakulteta i u njihovu kompentenciju ne treba sumnjati, a takodje ni da je doktorat plagijat, pa zar bi sebi tako nesto dozvolio.

Cele koralovo

pre 9 godina

Posle tolikog vremena nisu nasli nista, optuzice coveka sto nije stavio zarez na pravo mesto. Sada se vidi da su ovo bili instruisani napadi na ministra.

Pavle ru

pre 9 godina

Više ste naporni sa doktoratom Stefanovića, ali moraju nekako da skrenu medijsku pažnju na sebe. Trebali ste gledati dok ste vi bili na vlasti šta je kod vas sve bilo lažno a ne da optužujete čoveka ni krivog ni dužnog.

Beli listić

pre 9 godina

(darko.tadic, 26. avgust 2014 22:03)

Svakako ne bi bilo crno. Bilo bi žuto, plavo, zeleno... "Mi" nismo nikoga doveli na vlast. Naprednjake su na vlast doveli oni koji su glasali za njih, kao i demokrate pre njih i Koštunicu još ranije. Da nemamo Dr. Nešu, imali bismo Dr. Gangulu i njemu slične mediokritete koji bi nas opet pravili budalama za raznim "nezavisnim" komisijama. Naprednjaci su samo logičan nastavak onoga što je odavno započeto. Istraži malo početke karijere Siniše Malog, kada i gde je počeo i kod koga (za vreme koga). Za sve ostalo što si napisao u vezi sa "doktoratom" potpisujem. Jedino ovo: "posle se čudite što nam stručnjaci beže u svet". U svet beže stručnjaci, oni koji imaju gde da pobegnu i imaju sa čim da pobegnu i usuđuju se na takav korak, jer u ovakvoj državi ne žele da žive. Oni koji ne mogu napolje, iz raznih razloga, a o državi i sistemu misle isto kao ovi prvi, jedino što mogu da učine je da ne učestvuju u ovakvoj državi, a neučestvovanje na izborima je samo manifestacija tog stava. I otuda beli listići. Ne želim da dajem legitimitet plagijatorima, ali ne mogu ni da glasam za "manje zlo" pošto manjeg zla nema. "Oni" su dokazali da su isti kao i "ovi". Dokaz za to je što i dalje nisu svesni kako i zašto su izgubili izbore, nego su im i dalje krivi "beli listići" i oni koji nisu ni izašli na izbore.

stanislava

pre 9 godina

Naravno da jeste plagijat, i naravno da rezim krije svoju bruku. Vidim i da su botovi usposljeni do sitnih sati, samo sto im je sav trud uzalud, narod je odavno prozreo rezimski tim za online-spin. Sa megalomanskim lupanjem minusa i pluseva, kao i degutantnim navijackim komentarima, ne moze se istina ni skariti ni promeniti. Zasto mene niko i nikada nije prozivao za plagijat, a punih 8 godina sam magistar prava? Zasto mi niko i nigde na poslovima koje sam menjala, a radila sam u nekoliko firmi, nije kazao - ti si lazirala svoj doktorat? Kazu botovi da je ovo napad na Stefanovica zato sto dobro radi svoj posao, zaista nemam komentara. Ma jel vi to ozbiljno? I ja sam radila i posteno i posveceno, i jos kako su neki hteli moje radno mesto, ali niko nije ni smeo ni mogao da kaze da sam svoju diplomu i svoje radove kupovala i krala od drugih. Koliko je dobrih ministara policije sirom Evrope, i da li je neko od njih optuzen za plagijat? Dosta vise zamena teza, dosta viske skrivanja iza stranke, lidera, policije, pa ovo je sve ocigledno, umesto da ga sklone i da se bruka nekako zaboravi, oni sve dublje tonu u glib. Da ima i malo karaktera, vec bi podneo ostavku.

branislav

pre 9 godina

Znanje se ne moze kupiti, ako diploma moze. Znanje je kao i talenat, ili ga imas, ili ga nemas... Neko je u skoli ucio, neko se provlacio. Dacu vam jedna primer iz svog zivota: Moja (bivsa) privatna zubarka, za koju sam nedavno saznao da je pod vrlo sumnjivim okolnostima nekako otaljala Stomatoloski faklutet (jos za vreme SRJ), tako uspesno mi je "licila" upaljen zub, da je na kraju doslo do infekcije i operacije, posle dva meseca gubljenja vremena i para kod nje. Odlazim na Stomatoloski, primam me docent (oralni hirurg) koji samo jednom intervencijom smiruje bolove, postavlja pravilnu dijagnozu, operise zub i sprecava dalje sirenje bolesti. Sta hocu da kazem: znanje je zlato. Uvek se to moze i primetiti i proveriti, i nema lidera, stranke i vlasti koja moze vecito nesto da krije.

darko.tadic

pre 9 godina

@(Beli listić, 26. avgust 2014 21:16)

Beli listiću grešiš, jer da vi "beli" niste ostali kod svojih kuća, ne bi nam danas bilo ovako "crno". Vi ste svojom pasivnošu, na neki način, i doveli naprednjake i ortake na vlast. Što se tiče samog doktorata, naravno da je komsija "nezavisna", jer nikako ne bi smela da bude - nezavisna. Sada čuvaju fotelje, svoje plate i privilegije, i zašto bi neko rizikovao položaj zbog tamo neke "pravde" i tamo nekog naroda; važno je da fotelja bude kožna, plata redovna i samo laganica, polako do penzije. Ovo je bruka srpskog školstva, da se tako očigledna stvar proglašava za legalni, da se udara šamar u lice svima koji su godine svog života "potrošli" da se obrazuju, da nešto nauče... Lepo poruku šaljete mladima, i posle se čudite što nam stručnjaci beže u svet. Ali, rad i znanje će pokazati ko je učio a ko kupovao, jer diploma može da se pazari, ali znanje ne može. A onaj kome je do znanja, on neće ni pomišjati na tako nečasne rabote. Ko nam vodi državu, pravi horor...

ah

pre 9 godina

@Dusan B
Nešto mi vaš post zvuči kao naučna fantastika. Niko vam nije tražio nikakvu diplomu, nisu vam ni trebale, dali platu koliko ste tražili, na novom poslu čitate doktorske disertacije, kažite mi još i da ste redovni profesor na Harvardu. Ili vas nisam uopšte shvatila, ili se malo zafrkavate.A to što ne znate matematiku, pa ste je učili sa devetnaestogodišnjacima ostaje još jedna nepoznanica. Kako ste onda dobili tako dobar posao. Shvatam da ste hteli da kažete da ništa ne naučiste na BU. Ali znam da je moj kolega u Kanadi sa diplomom magistra radio u hali tri godine dok se nije dokopao biroa, a drugi u US, sa diplomom doktora nikad nije radio svoj posao.

jaropad

pre 9 godina

Na gospodina Stefanovića su udarili oni kojima se ne dopada što za ministra unutrašnjih poslova imamo mladog, lepog, zgodnog, elokventnog, a pre svega obrazovanog čoveka
(Marko, 26. avgust 2014 15:27)

Ako iko prati komentare,isti ovakav sam procitao bar deset puta,pa sta reci,il to pise tezak botcina,il ima neke skrivene perverzije ka ministru:)

Dragic

pre 9 godina

Dobro je sto su clanovi komisije sa drzavnih fakulteta kako niko ne bi mogao da ospori njihovo misljenje. Svima nama je jasno da je ovom aferom neko imao za cilj da zaustavi Stefanovica da izvrsi reformu policije, ubedjen sam da ce nam to potvrditi i nalaz ove komisije, sreca je da u tome nisu uspeli i sada je policija dosta efikasnija nego pre a to je najbolje pokazala na slucajevima koji su ovih dana potresali Srbiju.
(Tacka na ceo slucaj, 26. avgust 2014 17:20)

Verovatno nisi svestan koliko ovaj tvoj komentar moze biti vazan jednoga dana,nekim buducim istoricarima,sociolozima,psiholozima,ljudima koji ce opisivati ovo vreme koje svakako nece shvatati srecnim i normalnim i naravno nece biti iz ovih krajeva jer skolstvo je sada vec unisteno u buducnosti ga sa ovim tempom zasigurno necemo imati. BoT je svakako nije nikakav fenomen ovog vremena i svakako je odlican pokazatelj cim je postao potreban da je simbol jednog propadanja.

Beli listić

pre 9 godina

(Andrija, 26. avgust 2014 20:45)

Kako šta je? Pa isto što i sa Nešinom. "Nezavisna" komisija ima da utvrdi da je sve u najboljem redu. Mislim da je ovo jedina stvar gde će jedni drugima da čuvaju leđa do poslednjeg, bez obzira na stranačke boje.
I posle neki imaju obraza da pitaju "otkud beli listići". Evo otkud. Afera sa doktoratima je najbolji dokaz da su svi isti.

Overlord

pre 9 godina

(Duci0167, 26. avgust 2014 20:27)

Prostije rečeno, sve na sto. Pa jedan papir levo, jedan papir desno. I onda upoređivanje. Je l' isto? Jeste. Je l' sme da bude isto? Ne sme. Dakle, plagijat.

talicni tom

pre 9 godina

Mogli bi skorije da promenimo drzavno obelezje... http://vukajlija.com/var/uploads/illustrations/201005/181147/copy_of_serbia_flag_large.jpg

p.s.videh pre neki dan da mi neko ukrade nick,i to neki bot...strasno

Ministar

pre 9 godina

Verbic i "specijalna inspekcija" utvrdili da je Jovanoviceva diploma na Lonodonskoj skoli ekonomije autenticna! Jovanovic je prvo podmetao naziv University of London, ali Verbic za to nije nadlezan. Zato je Verbic autenticni pa*an kakav samo u ojadjenoj Srbiji moze da ministruje.

Andrija

pre 9 godina

U redu, neka ispitaju, ali šta je sa ispitivanjem Šapićeve diplome i diplome DS-ovih kadrova? Ti ljudi su 12 godina bili na vlasti, mora da su opaki stručnjaci kad su nas dovde doveli.

Duci0167

pre 9 godina

Ja razumem da botujete za pare i obecanja radim mestima ali uporedite jednostavno Stefanovicev "doktorat" sa originalnim iz kojeg je prepisano,nista vise. Kako to moze biti zavera bilo cija??? Jedino da se neko vratio u proslost vremeplovom prepisao i preveo Stefanovicev kao svoj. Ovo skupljanje profesora,sigurno po stranackoj liniji i nije vam za pohvalu.

Bojan

pre 9 godina

Nezavisna komisija Segatrenda, proverava Segatrend magistaturu...priceless.
Toma preCednik Nikolic se izvukao, njegova diploma ne moze ni da se proveri, nema gde.

genius

pre 9 godina

@Dusan B
Prvo, danas je arhitektura daleko od "elitnog" fakulteta (u poređenju sa bilo čim na Megatrendu je Harvard, ali osim po ceni studija - daleko je od elite na BU), a drugo - pisanje naučnih radova je samo po sebi nauka i može se naučiti (naravno, samo pisanjem i čitanjem radova :) ). Naravno, pisanje radova se uči na doktorskim studijama, jer se od master studenta ne očekuje (nigde u svetu) da zna da piše naučne radove.

modesty

pre 9 godina

Pitam se samo koliko kosta kupiti tu komisiju. Jel' ti clanovi barem debelo naplacuju sahranu srpske edukacije i profesionalizma, ili to rade za neku sicu tipa parsto eura?

Marko

pre 9 godina

@Tu niko nece ni uticati, a zna se da ce kasnije svi "tiho" biti nagradjeni ili kaznjeni u zavisnosti od ishoda provere.
(Gradjanin, 26. avgust 2014 14:29)

Al ti botovi (poltroni SNS-a i oni koji se UZALUD nadaju da ce biti zaposleni) lupaju minuse. Hahahaha. Pa Vucic da ima makar malo morala, NAREDIO bi da takve placene hulje nestanu. To su najgori primerci srpskog roda.
Zbog tih ljigavaca koji su u stanju da pisu porucene tekstove i da lupaju minuse, sramota me sto sam srbin.

Necete nikad naci Amerikanca (kog ovde svi zdusno pljuju) da u tom broju rade protiv svoje drzave tako sto pisu na internetu tekstove koji odgovaraju dzihadistima ili brane korumpirane ministre i ostalu gamad.

Kod njih je Barak Obama konstantno na udaru od rodjenih gradjana, ALI NE IZ DEBILNIH RAZLOGA IZ KOGA GA NAPADAJU OVDE I U OSTALIM GLUPIM DRZAVAMA.
Jedan novinar pisao protiv Putina, "morao" da podnese ostavku u roku od par sati. Kazu posle, nije to diktatura. E dabodga vam vladao takav, vama botovi i vasoj deci, ceo njihov zivot!!! Sef im takodje bio takav na poslu i tast i tasta odnosno svekar i svekrva u zavisnosti sta imate.

Експерт

pre 9 godina

У нашој науци је већ деценијама присутна тзв.Ресавска школа науке. Ништа ту није чудно, од обичних матурских, преко семинарских, дипломских, мастер радова па до некадашњих магистарских теза и докторских дисертација као и уџбеника и приручника. Више од 50 процената је учешће плагијата у поменутим радовима. Ни претходно поменути случај није другачији, остаје само да се види да ли ће комисија одлучити да је степен прихватљив или не. А када одлуче да је ниво плагијаризма прихватљив назваће то оригиналним научним делом.

Dusan B

pre 9 godina

Ja zavrsio arhitektonski fakultet u Beogradu, i toliko me bio blam da na kraju... nisam ni uzeo diplomu.

Dobro istina, kad sam ja zavrsio Master, nisu bas ni imali diplome, nego nesto sto se zove IOU - papir koji je kostao valjda 50ak evra i na kome pise 'dugujemo vam jednu diplomu', a I zurilo mi se da odem u Ameriku.

Kako stoje stvari, ta diploma mi nikad nece ni trebati. Jeste bilo malo cupavo naci pravi posao, ali nasao sam ga. Niko nije trazio nikakvu diplomu, imao jedan tehnicki interjvu, prvi dan na poslu dali mi knjigu da citam. Kad mi je palo na pamet da trazim vise para trazio sam i dobio. Ovakvu platu bih mozda imao kao partner u arhtitektoskoj firmi za 10-20 godina, mozda i nikad, a verovatno moze da se meri sa obrtom jednog srednjeg biroa u Beogradu.

U ovoj novoj karijeri, imam priliku cesto da citam doktorske radove, kao i naucne radove intel, nvidia i sl. Sa onim sto sam pokupio sa BU, (zaboga imam MASTER 'ELITNOG' fakulteta) ne bih mogao da napisem ni deo takvog jednog rada. Ne bih uspeo ni da ga formatiram kako treba, ali ajd, bar mogu da ga procitam.

Imam zelenu kartu, imam dobar posao, diplomirao sam sa 'prestiznog' fakulteta, ali opet sam hteo da odem na besplatan community college da bih popunio rupe iz matematike. Uzeo bih cas sa 19-ogodisnjacima, ali to je ono sto mi treba, ne titula. Knjiga zadatak i mentor.

Ovaj slucaj je jedan od onih zbog kojih mi je drgo sto sam otisao, a skroz mi je jasno zasto i kako se dogodio.

Momak iz okoline Mega-Bull sh..a

pre 9 godina

Daj javna tajna da je taj univerzitet smeh moja bivsa devojka ga je zavrsila bez da sam ja bio uskracen za bilo sto -) ucila je dva-tri pred ispite i to onako nosalantno,drugar par puta sa tim istim konkurisao u ozbiljne firme jedanput prosao ali je vise vozio dostavno vozilo nego radio za sta se skolovao citaj bio kurir-menadjer lol

filozof Makarije

pre 9 godina

Ne daju ove junose SNS-a da bilo kakva mrlja padne na Doktora Nuaka Nebojse Stefanovica.Ministra policije koji preko noci resava slucajeve, hapsi i najavljuje hapsenja. A Marko Milicev mu zbrisao. Ne nego je trebalo da ceka.Takvu politicku gromadu nismo imali vekovima.Predsednik parlamenta.Devedesetih upadao u studio B i oduzimao imovinu. "Brilijantni um" dogurao do Doktora nauka na Copy Paste i gde nema druge nego na Megatrendu vikend predavanjima.Upisivao drzavni fakultet ali tamo nije islo.A sada ocekujem za 5 minuta barem 300 minusa

gox

pre 9 godina

Ja ne moram da čitam to delo, znam da je lažnjak. Za ozbiljan doktorat potrebne su godine rada i istraživanja. Ovaj mali sigurno nije takav kapacitet da pored političke gradi i naučnu karijeru. Baš me zanima šta ljude kao što je on navodi na ovakvu blamažu. Mlad je i snalažljiv šta će mu to?

Vinjak

pre 9 godina

Vid,vid,..imas li nesto protiv FF?!...pa *** svima...pogotovo onima sa FPN..i svim ostalima...dr,mr...elem,prodajem svoj diplomski rad, odbranjen 1993 godine (katedra za sociologiju)..Talcot Parsons...Mentor-Mimica Aljosa!
Filozofski Fakultet...braco&sestre...sve ostalo je ****! ( osim ako necete u one binarne **** tipa masinski...)

ljubitelj burleski

pre 9 godina

Da li se onih 1800 potpisanih svetski priznatih doktora nauka,koji su poslali peticiju, za zaštitu akademske čestitosti, smatra za,,nevažne,, ili se onaj asistent,,lepo i ovovremeno,, poželjno,,izrazio,,neće da se upliće da mu se nebi odrazilo na buduću karijeru,,?!POTPISI Su upućeni našem,,nezavisnom ,,ministru verbiću,posle njegove izjave da su za njega ,, doktorati ,, završena stvar,,.GDE Li su danas ostali,,petničari,, da dignun glas, ili će ih ovakav i dalje brukati na sramotu onih najobrazovanijih, i ,,poziva,, da takvi,,ostanu u zemlji,, i potrude se da je ,,unaprede,,.KOJA Je po redu ovo deklsirajuća uvreda za sve one koji su od ovakvih,,naprednih,, jednom 90 tih ,pobegli nauvek iz ove šizofrene zemlje.da je bio ,,doktorat, bez,,mane i straha,, ne bi se,,dasa,, dačićeva uzdanica, i pajtos, odrekao ,,mentorstva,, za to nije potreban baš akademski nivo obrazovanja.čista logika i zdrav a neispran mozak. ,,uveče pročitaš ,ujutru zablistaš,, je izraz samih ,,studenata,, megableje,kao i da se tamo,,pada,, samo na stepenicama.a poneki dobiju i direktorska mesta posle,,celih,, dve godine na šalteru za studentska pitanja,i to,,slučajno,, u požarevcu.nadam se da će ovoga puta da se ovo i objavi jer nije laž, nego čista činjenica, koji neznaju samo prolaznici kroz srbiju.ko je uopšte sumnajao da će se objaviti ovakav,, ekspertski nalaz,,.?A,,upisuje,, se ,,samo,,2500 ,,studenaata, za koje je dačić garantovao,sigurno zaposlenje,,,doktorska,, zemlja, sa 7% zaista pismenih.

Branko V.

pre 9 godina

Meni puno stvari ovde nisu jasne. Ja imam jako negativno iskustvo sa imaocima lažnih srednjoškolskih i fakultetskih diploma ( u jednoj školi sam izgubio posao jer je moj protivnik završio fakultet i srednju školu od septembra 2012. do februara 2013. godine a istovremeno u drugoj školi je primljen kandidat kome se iz aviona vidi da je to lažna diploma) Direktori tih škola kao i inspekcije su se čudili mom "bezobrazluku" i zašto ispravljam krivu Drinu kad i predsednik ima isti takvu diplomu a "Mića šuster" je delio doktorate. Ovo će biti kao i sve dosada "tresla se gora i ni miš se nije rodio".

Atomski s leva

pre 9 godina

Dragi botovi, šta tačno mislite da ćete da postignete lupanjem minusa na komentare koji vam se ne sviđaju (to jest, na komentare na koje su vam rekli da lupate minuse)?
1. Neša je plagijator i to ni 5 hiljada minusa neće promeniti.
2. Bot ekipa je odavno provaljena i zna se i ko ste i šta ste.
3. Kod normalnog naroda samo izazivate kontra efekat. Samo tražite komentar koji je za 5 minuta dobio 100-200 minusa i sve je jasno.
4. Kako se osećate kada se pogledate u ogledalo?
4. Za kraj, samo me zanima ovo:
Cost-benefit analiza. Da li je vredno? Mislim, od obećanja se ne živi i ona se ne jedu. Da li je ono što dobijate vredno onoga što radite? Ako ne dobijate ništa, onda zanemarite sve napisano.

Relja

pre 9 godina

Ključni podaci:
1. Komisiju formirao i plaća Megatred, tj. Mića Jovanović,
2. Član komisije je Božidar Leković, za kojeg sam siguran da neće ustanoviti da je plagijat,
3. oni koji se bave naukom neka pogledaju referentne radove clanova komisija preko KOBSON-a, pa će im sve biti jasno.
Siguran sam da će ova komisija utvrditi autentičnost ovog doktorata, tako je i formirana.

Pravnik

pre 9 godina

(saša b., 26. avgust 2014 16:19)

Što se tiče Taborošija, bio sam lično prisutan u njegovom kabinetu i svojim ušima slušao kako se dogovara polaganje ispita kod njega. Citat "reci mi samo njen broj indeksa i nema problema" Sve to pred još 10 studenata.
Da ne bude neke zabune, nije me oborio na ispitu.

zoran

pre 9 godina

...Srećan put u Danskoj.
(Mladen Mladenovic, 26. avgust 2014 14:43)

Ova država je zaista osuđena da trpi sve i svašata pa i nazovi intelektualce koji se frljaju s'padeži u svojim čestim komentarima. VI osnovne, druže Mladene, VI razred osnovne Vam fali.

Dipl ing Arhitekture

pre 9 godina

Sada slusam u vestima B92 rektora Megatrenda koji kaze da KONUS i univerzitetska konferencija nije htela da osnuje komisiju pa je zato morao Megatrend. A zasto ovi nisu hteli?? Zato sto Megatrend nije prihvatio neke profesore u komisiji.Da li neko stvarno misli da ce Megatrendova komisija i ovi izabrani ( A svi su bili simpatizeri vlasti devedesetih a neki su i dan danas) na posten nacin oceniti rad Stefanovic. Jos jedna farsa u reziji vlasti. Da li neko stvarno misli da ce izvestaj komisije biti pozitivan kada je u pitanju plagijat. Cak ce doneti zakljucak da je diktorat od neprocenjivog znacaja za nauku Srbije

Tacka na ceo slucaj

pre 9 godina

Dobro je sto su clanovi komisije sa drzavnih fakulteta kako niko ne bi mogao da ospori njihovo misljenje. Svima nama je jasno da je ovom aferom neko imao za cilj da zaustavi Stefanovica da izvrsi reformu policije, ubedjen sam da ce nam to potvrditi i nalaz ove komisije, sreca je da u tome nisu uspeli i sada je policija dosta efikasnija nego pre a to je najbolje pokazala na slucajevima koji su ovih dana potresali Srbiju.

Zoran M.

pre 9 godina

Idemo svi na ulicu ispred ministarstva prosvete tražeći ostavku Ministra jer ministarstvo prosvete dodeljuje licence za rad privatnih fakulteta. Ovakve afere dovode do zaključka da je u pitanju korupcija na najvišim nioima vlasti i trebala bi povući i pitanje ostavke cele Vlade Srbije.

octavarium

pre 9 godina

Koliko samo ovde ima SNS botova? Dajte jedan plus ako niste botovi, a minus ako jeste.
P.S. Botovi, nemoj da se stidite, anonimno je, mene bas interesuje koliko vas je, a sigurno i vas!

star

pre 9 godina

Na gospodina Stefanovića su udarili oni kojima se ne dopada što za ministra unutrašnjih poslova imamo mladog, lepog, zgodnog, elokventnog, a pre svega obrazovanog čoveka.
(Marko, 26. avgust 2014 15:27)

Stefanovicu, ti li si? Sta trazis tu u 15:27 ?? Treba da si maskiran i da otkrivas zlocince!!

Delfin

pre 9 godina

Ustanova koja je početak uništavanja visokog obrazovanja oformila komisiju??? Šta reći, a ne citirati? "Veću glupost u životu nisam čuo."
Pa javna je tajna da sve, ali sve diplome privatnih fakulteta treba proglasiti ništavnim.

p

pre 9 godina

i utvrdice da nije plagijat i da je najvece naucno delo od vremena nikole tesle...pa covece, u celom svetu (osim na balkanu) zbog ovakvih afera se podnose ostavke. i kazete da ne zivimo u diktaturi...

Buba

pre 9 godina

Taj doktorat Stefanovica nema nikakve veze sa njegovim trenutnom profesijom ministra policije. Kao sto znate ni Bil Gejts niti Stiv Jzobs nisu zavrsili fakultete pa su napravili svetski biznis. Inace sam primetila da mnogi koji su ovde zavrsili sa visokim prosecima nisu uspeli da se naetnu na zapadu , a sa drgue strane neki prosecni student trenutno su milioneri. To je pitanje inteligencije. Ja sam zavrsila prestizni zapadni fakultet , ali samo mi je pomogla moja snalazljivostda uspem u svetu.

Hermes

pre 9 godina

Znam neke koji su doktorirali kod Radosavljevića dok su čekali 47-cu. Taj na studentima trenira strogoću da bi prikrio nedostatak znanja. Sad će se razotkriti on i njemu slični. Ulazak u ovu komisiju je etičko samoubistvo, zato u nju i ulaze ljudi bez etike.

MEGA PREVARA

pre 9 godina

Na gospodina Stefanovica su udarili oni kojima se ne dopada sto za ministra unutrasnjih poslova imamo mladog,lepog,elokventnog,a pre svega obrazovanog coveka
(Marko 26 avgust 2014 15:27)

Mislis na obrazovanog coveka koji je propao na Medicinskom Fakultetu,pa je zatim propao na Pravnom Fakultetu,pa je zatim DOKTORIRAO na MEGATRENDU.BAS OBRAZOVAN COVEK.

Moronijada 2014

pre 9 godina

Pod jedan, drzava koja stavi na vlast ministra pa onda proverava njegovo obrazovanje...znaci ja mogu da kazem da sam kardiohirurg pa dok se proveri moja diploma,ja cu da seckam kako znam?
Pod dva, sva ova desavanja u novinama koja se odnose na policiju dokazuju da covek ima kontrolu nad policijom isto ko i nad vremenom na Zanzibaru...pa dobro jel ima neko normalan u toj vlasti, da nekom slucajno ne objavimo rat iz ciste gluposti, ono, nisam znao izvinte, on krenuo na mene, ja ga nakautirao, posle mi rekose da oce das rukuje..samo su strucni da maznjavaju, za su svi u politici phD,Harvard, Oksford, Pristina, Buvljak, Ludi Milojko u klompama. Uzmite sakupite na Adi 240 ljudi nasumice i eto nam vlasti, dokle bre ovo, onaj bivsi se izvinjava svima kojima moze i nemoze, ovi sad pitaju strance dal mozemo da pikimo i kakimo a ne mogu da uvate ubicu da se sam preda.Lepo rece Arcibald Rajs, politicke stranke su protivustavne i nacin da se fukara obogati,oni u skupstini treba da su predstavnici naroda, ne interesnih grupa.

Ja

pre 9 godina

Na gospodina Stefanovića su udarili oni kojima se ne dopada što za ministra unutrašnjih poslova imamo mladog, lepog, zgodnog, elokventnog, a pre svega obrazovanog čoveka.
(Marko, 26. avgust 2014 15:27)

Od svega je tačno samo da je mlad. Lep nije, zgodan - vidi pod "lep", elokventan - "da kažem, da kažem..." toliko o tome, obrazovan - propali student 3 državna fakulteta i još plagira doktorat na privatnom.
I rest my case.

Branko Von Beca

pre 9 godina

"Dosta vise sa tim doktoratom pogledajte njegov celokupan rad i reforme koje uvodi na mestu na kome se nalazi pa onada sudite !!!!
(todor, 26. avgust 2014 15:13) "


Ujak moje žene je zbog kupljene bravarske diplome izgubio posao, bio u zatvoru dva meseca zbog čega mu se majka razbolela i umrla.
Nije pomoglo što je čovek sa 20 godina staža bio ubedljivo najbolji majstor i uveo preko 10 inovacija na svom radnom mestu.
Ako je jedna bravarska diploma imala za posledice sve ovo, i ako je falsifikovanje diploma i isprava, lažno predstavljanje, obmanjivanje javnosti i time sticanje protiv pravne dobiti po zakonu kažnjivo, onda to treba da važi ZA SVE, pa makar taj neko bio bravar, ministar ili predsednik države.
Ako smo pravna država. Ako ....

Pera

pre 9 godina

Iako me vredja titula ovog coveka moram priznati da mi je daleko uvredljivije to sto je Velja Ilic magistar, kao i titule Ruzica i Mrkonjica.

Pa me to natera da se zapitam kako to da niko nije proverio zvanje Ilica evo koliko vec, deset godina?!

komisija

pre 9 godina

Nedopustivo je i protivno svakom moralnom kodeksu da neko ko je plagirao doktorat bude visoki državni funkcioner. Očekujem od profesora izabranih da budu nezavisna komisija koja će oceniti da li je Stefanovićev rad plagijat, da budu savesni i nepristrasni, a naročito nepodložni eventualnim uticajima sa strane. Zahvaljujući kompjuterskom programu kojim je grupa naučnika iz Engleske otkrila da su delovo ministrovog doktorata prepisani iz nekih drugih naučnih radova, javnost je upoznata sa problemom. Profesor Jovo Bakić i profesor Danica Popović potvrdili su ovu tvrdnju nakon pažljivog čitanja Stefanovićevog doktorata. Očekujem da će se komisija ozbiljno i temeljno pozabaviti pomenutim doktoratom.

bre bre

pre 9 godina

Stefanovićev doktorat je dokazani plagijat. Ovo je samo peglanje stvari. Dovoljna je i sumnja pa da neki doktorat bude odbačen. Prepisivanje od reči do reči šta je to? Resavska škola. Doktorat je danas postao vredan koliko i diploma srednje škole. Kakve će koristi ovi društvo imati od Stefanovićevog doktorata? Nikakve. .
Da li će postati pametniji? Neće. .

dragan

pre 9 godina

Kad je Velja Ilić magistrirao bio je i ministar infrastukture.Pisalo je da su svi članovi te komisije bili iz njegove stranke.I ova komisija će da priča da je sve čisto.Nek se članovi komisije zakunu u svoje najbliže da će savesno i pravedno reći svoje mišljenje.

saša b.

pre 9 godina

S. Tabaroši je profesor Pravnog fakluteta u penziji. U ovom kontekstu, bitno je reći da je u više navrata bio mentor magistrantima i doktorantima čije su radove kao plagijate ili izuzetno lošeg kvaliteta osporili i oborili članovi komisija formiranih za odbranu tih radova.

o plagijatu

pre 9 godina

@(Kaja, 26. avgust 2014 15:11)
Sajt Peščanik, koji uglavnom posećuju ugledni intelektualci, nije napravio bunt - objavio je autorski tekst trojice naučnika. Tekst je izazvao ogorčenost akademske javnosti. Plagijat je ozbiljan akademski prekršaj koji se ne toleriše, posebno ne u zemlji čije je rukovodstvo posvećeno evrointegracijama.

dr

pre 9 godina

@Vesna BG
Ti što uz protekciju polažu ispite prvi se i zapošljavaju, i to na najboljim mestima. One moje kolege koje su pošteno zaradile diplome ili su već otišle ili razmišljaju o tome, duboko isfrustrirane kompletnom situacijom u državi, bez nade.
Pazite šta vam kažem, lečiće vas nadrilekari, vračare i popovi...

x

pre 9 godina

Na gospodina Stefanovića su udarili oni kojima se ne dopada što za ministra unutrašnjih poslova imamo mladog, lepog, zgodnog, elokventnog, a pre svega obrazovanog čoveka.
(Marko, 26. avgust 2014 15:27)

Marku se svidja Nebojsa

surovo iskren

pre 9 godina

Ivan Radosavljevic sa FPN-a je dugogodisnji clan SPS-a, iste stranke u kojoj je i vlasnik i doskorasnji rektor Mica Jovanovic. Tako da sumnjam da ce doneti nepristrasnu odluki.

crni domino

pre 9 godina

Marko Milanović i Miljana Radivojević da OBAVEZNO budu clanovi komisije; u suprotnom sve ce biti farsa!
Gospodo, izgubili ste dragoceno poverenje casnih i postenih gradjana Srbije!

uf uf

pre 9 godina

TREBALI su im meseci da ubede troje profesora koji ce potpisati vec napisani izvestaj o "originalnost doktorata". Bilo je tu svega i svacega. Od pokusaja potkupljivanja profesora do ucena i zavijanja lakata. Na kraju se naslo troje a sta ce zauzvrat dobiti to znaju oni sami i oni koji ce im dati protivuslugu tj rezimcici. E SRBIJO MEDJU LAZOVIMA !!!

Briljantni um

pre 9 godina

Komisija da utvrdi da li sunce izlazi na zapadu lol pa i corav bi video ono sto poslusnici na drzavnim jaslima ne vide ili ne zele da vide jer im nije u interesu.. a u interesu im jeste drzavni posao

Winston

pre 9 godina

A Danica Popovic i Jovo Bakic, sto nije Megatrend izabrao ove dvoje? Svi znamo zasto. Smejuria i trula banana drzava. Nasli lisice da cuva kokosinjac.

Nikola

pre 9 godina

ne pljujte u napred. Ako se Ivan Radosavljević bude ponašao kao prema studentima FPNa je ću poverovati u njegovu procenu. Ono što za profesora Radosavljevića mogu da kažem jeste da je bio NEPOTKUPLJIV i da je sa kritikom govorio o masovnoj proizvodnji doktorata u Srbiji. Dakle moja pretpostavka je da će raditi po istim kriterijumima i da doktorat ministra neće proći. Videćemo

Superhik

pre 9 godina

Nezavisna komisija koju čine stručnjaci sa državnog univerziteta ne znam šta bi hteli više!
(Uroske, 26. avgust 2014 14:34)

Hteli bismo zaista nezavisnu komisiju. Stručnjaci sa državnog univerziteta su pokazali ko su i šta su prilikom analize "doktorata" Malog. Što bi rekao Đorđe Čvarkov - "moralni Pigmeji".
Miloš Đurić se u grobu prevrće.
Za one koji ne znaju - "Lako je tebi da potpišeš tu izjavu, ti u diple sviraš, a ja predajem etiku" - to je njegova izjava zbog koje su ga zatvorili u Banjički logor.

Igor FPN

pre 9 godina

Ivan Radosavljević i nije profesor od nekog prevelikog ugleda. Opšte je poznato da je jedan od "najtežih" ispita na fakultetu njegova Metodologija. Na žalost ne zbog kvaliteta materije, već zbog toga što traži doslovno od reči do reči, na pamet naučene rečenice iz svoje knjige. Poznat je i po tome da je u nekim momentima kod njega na ispitu bilo više ljudi koji su padali nego što ih upisuje u celoj generaciji.
U isto vreme, neki studenti, kao javnosti poznati Dejan Backović (SPS, Galenika, bivši student FPN) položili su ispit kod istog tog Radosavljevića da ih niko nikada nije video ni u jednom ispitnom roku...
Vrlo logičan odabir kadra da oceni ispravnost falsifikata doktorata!
P.S. - naravno ovaj komentar nećete objaviti...

Milko

pre 9 godina

Ovo sa doktoratom Stefanovića, i verovatno još mnogih, je lakrdija.
Nebitno je tu u kojoj meri je njegov rad plagijat.
Bitno je utvrditi da njegov rad nema vrednost da se prihvati kao doktorska disertacija.
Gde je Stefanović radio, koliko je naučnih radova objavio?
Gde se on bavio naučnim radom?
Meni ovi doktorati izgledaju kao kada bi neko ko nije ništa u životu napisao odmah objavio sabrana dela.

Marko

pre 9 godina

Na gospodina Stefanovića su udarili oni kojima se ne dopada što za ministra unutrašnjih poslova imamo mladog, lepog, zgodnog, elokventnog, a pre svega obrazovanog čoveka.

Sanja Subaric

pre 9 godina

Pre deset dana je bila objavljena vest da niko od relevantnih profesaora nece u komisiju.I onda preko noci pronadjose profesore nekada clanove JUL-a a sada SNS-a.Ako su htekli da isteraju na cistac ima i te kako odlicnih profesora na Ekonomskom u Beogradu ( Danica Popovic,Ivan Vujacic)na Politickim naukama (Miroslav Hadzic) na FON-u, na Pravnom.Prave cirkus da dokazu da je Ministar policije naucni radnik, doktor nauka a on najobicniji papagaja u funkciji Vucica

Kaja

pre 9 godina

Bilo je i krajnje vreme da se formira komisija. Jedan pescanik ne bi trebalo da napravi bunt, koji je napravio, ali kada je se vec to dogodilo, ova komisija ce dokazati ko je u pravu.

nada

pre 9 godina

Pažljivo birano vreme, dolazeća jesen i egzistencijalna pitanja , još pažljivije profesori, i eto nama očekivanog rezultata. Meni je Dr Nebojša jasan u bez komisije, kad AV kaže...

Lajavac

pre 9 godina

Najbolje da se o tome izjasni skupština ,glasanjem,pa ako prođe,prođe....
Tuga braćo mila,tuga!I vi ste još u kućama a ne na ulici?Ako ne izađete brzo biće kasno kao sa Miloševićem(spremite se na tucanje u mozak narednih 20-30 godina)

Mihailo

pre 9 godina

Zar neko uopste i sumnja u ishod rezultata ove komisije? Nisu sigurno prepustili slucaju izbor profesora. Za Radosavljevica znam da je bio predsednik opstinkog komiteta omladine SKJ.

Alan Ford

pre 9 godina

Provera doktorata Stefanovića je oksimoron. On uopšte nema doktorat. To što je on predao kao doktorat, uopšte ne ispunjava uslove da se brani pred komisijom kao doktorat.
Drugačije rečeno, zamislite ekipu koja je namestila utakmicu na svetskom prvenstvu, a uopšte tamo nije ni mogla da ode jer se nije ni kvalifikovala, a umuvala se ko zna kako. E, to vam je ceo "Slučaj doktorat".

Danijel

pre 9 godina

I sada će kao ta "nezavisna" komisija da utvrdi da "doktorat" "doktora" Stefanovića nije autentičan i da je plagijat!? Ajte' molim vas , pa nismo s' kruške pali ! Ne vređajte nam inteligenciju.

aca bg

pre 9 godina

kakva farsa, nek ga izloze da gradjani mogu da se upisu u knjigu utisaka, cime se ova drzava bavi umesto da resava goruce stvari, alo ljudi na jesen nas ceka bankrot

Zdrav Razum

pre 9 godina

Kako moze takozvani univerzitet Megatrend da osnuje nezavisnu komisiju koja bi ocenila diplomu koju je Megatrend dao....?
To nikako nije nezavisna komisija, nezavisnu komisiju formira nezavistan organ ili institucija u funkciji objektivnosti.

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Zasto li me osudise da ovde zivim nije mi jasno.Ovo je parodija od drzave i mene je sramota koliko je ovo sve vec pocelo da bude smesno.Zavrsavam sl godine fax, master cu verovatno u Danskoj i ne vracam se ja ovde ni na odmor.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (sm, 26. avgust 2014 13:30)
-----------
Plakaćemo za Vama i gorke suze liti, kada odete u Dansku ali, želimo Vam srećan put. Nemojte samo svoj odlazak da najavljujete ovoliko unapred jer nam nanosite neverovatne duševne patnje?! Niko Vas nije osudio da živite u ovoj zemlji. Vi ste rodjeni ovde a ova država je osudjena da trpi sve i svašta. Srećan put u Danskoj.

Propali student nekoliko drzavnih fakulteta

pre 9 godina

Najbolje bi bilo da formirate naucnu komisiju ali koju bi cinili najugledniji strucnjaci iz celog sveta koja bi pokusala da objasni da li je moguce i da li uopste postoji i jedan promil verovatnoce da COVEK KOJI JE PROPAO NA SVIM DRZAVNIM FAKULTETIMA KOJE JE UPISAO UOPSTE MOZE DA NAPISE DOKTORAT

Mirko

pre 9 godina

Vidim već kritičarima ne odgovara ni ovo a do juče su tražili da se oceni rad Stefanovića sada vam smeta i nezavisna komisija ne znam šta treba da se uradi da bi vi bili zadovoljni!

pufta

pre 9 godina

hahahahha Ivan Radosavljevic, profesor od inegriteta?! omiljeni profesor Mire Markovic i covek koji predaje metodologiju politickih nauka na nauznim postavkama iz 16.veka..

Dzek

pre 9 godina

Stefanovic je dobar ministar koji je dosta toga uradio, nema sumnje da je njegov doktorat dobar i da su ovo medijski pokusaji da se poremeti rad vlade.

Gradjanin

pre 9 godina

Formirana je strucna komisija i vreme je da se stavi tacka na ovu temu, dosta je bilo sa politizacijom celog slucaja i pokusajem diskreditacije ministra...

I posle svega...

pre 9 godina

I posle svega i novi rektor nastavlja da insistira na "autentičnosti doktorata" Miće Jovanovića. Koliko debeo obraz treba da ti bude pa da tako postupiš?

Marko

pre 9 godina

Po[tovani profesori nadam se da cete voditi racuna o svom integritetu i kredibilitetu. Ukoliko postoji osnova da se proglasi da je plagijat to morate i da potvrdite. Ovo je vazno ne zbog Nebojse Stefanovica vec ybog drustva. Da budem jasan svako ko je plagirao mora da odgovara, svako ko prekrsi zakon mora da odgovara. Ovo je presudno za nase drustvo, za nase obrazovanje, za buduce akademske gradjane. Ovo je jos jedan ispit koji ce pokazati u kom pravcu se krece Srbija.

yeah

pre 9 godina

Kako posle predstavljanja izvestaja komisije Megatrend stavlja tacku na doktorat doticnog, vec zna kakav ce izvestaj biti i da nece morati dodatni koraci da se preduzimaju?!

МЕГАСЛNA

pre 9 godina

Verifikacija autentičnosti doktorata Miće Jovanovića obesmišljava i rad komisije za utvrđivanje autentičnosti ministrove disertacije.
Farsa se nastavlja... Treba izgurati nailazeću jesen.

vlada

pre 9 godina

A zbog koga to pa proveravate ovaj doktorat?
Zbog mene ne morate! Meni je jasno sve bilo kada sam čuo da je doktorirao i gde je doktorirao. Nije meni trebao nikakv peščanik niti bilo kakavi stručnjaci iz Engleske da bi mi rekli da je taj doktorat po kvalitetu ravan toalet papiru!

vase ime

pre 9 godina

Ne zelim da vredjam, samo iznosim svoje misljenje. Jedini doktorat za koji bih bez pogovora verovao da ga je Nebojsa Stefanovic napisao bio bi na temu beskonacne price ni o cemu. Slicno vazi i za veliku vecinu njegovih kolega-politicara. Laku noc.

Kreker

pre 9 godina

Ne mogu da verujem da se nastavlja priča vezana za Stefanovićev doktorat. Ovde se sigurno ne radi o plagijatu, u to nema sumnje. Ovo je samo napad na aktuelnu vlast i ništa više. Ova komisija će svima pokazati da Stefanovićev doktorat nije plagijat, a to je najbitnije.

pop

pre 9 godina

e zemljo otvori se...postoji sumnja da doktorat ministra policije?pa šta normalan čovek da se nada u ovoj državi?po meni je dovoljna i pomisao da je dotični završio taj fax...pa i ptice na grani znaju da se taj isti kupuje...o njegovoj stručnosti ne bih,kako li se osecaju školovani ljudi u MUP-u?ma za bolje i nismo

Misirac

pre 9 godina

Da li ce dati ostavku ukoliko se utvrdi da je doktorat plagijat?Sta ce mediji uraditi ukoliko doticni dr.Stefanovic nije plagirao doktorat?Sta ce izjaviti Vucic?Gledajte i pratite zbivanja iz rezervata Srbija u sledecim epizodama tragikomicne serije:" Ex radikali na vlasti"

sm

pre 9 godina

Zasto li me osudise da ovde zivim nije mi jasno.Ovo je parodija od drzave i mene je sramota koliko je ovo sve vec pocelo da bude smesno.Zavrsavam sl godine fax, master cu verovatno u Danskoj i ne vracam se ja ovde ni na odmor.

Maxa

pre 9 godina

Svi treba da stave tačku na ovu temu, naročito mediji. Mislim da u Srbiji postoje mnogo važnije i ozbiljnije teme od ove. Ministar Stefanović se dokazao kao uspešan na funkciji koju obavlja i za mene je to jedino bitno kada je on u pitanju.

zozrzo

pre 9 godina

Pre neki dan sam pricao drustvu vic u kome se pominje Megatrend. Cim sam izgovorio tu magicnu rec, ljudi su poceli da se smeju. '' Cekajte, pa nisam zavrsio vic'', rekoh ja njima, ali nije vredelo, i to im je bilo dovoljno. A nije uopste los fazon.

Lemi

pre 9 godina

Dobro je što je u komisiji i profesor sa Ekonomskog fakulteta iz Subotice. Taj fakultet je poznat po tome što ima masu diplomaca iz Beograda, koji su Suboticu videli samo na razglednici. Čudi me da ne nađoše i nekog sa Pravnog fakulteta u Kragujevcu. A ni Univerzitet u Prištini nije za potcenjivanje. Mog profesora Taborošija neću komentarisati. Studenti Pravnog fakulteta znaju i zašto. Očekujem da ova nezavisna komisija odradi posao kako i dolikuje...

GradjaninMisli

pre 9 godina

Hahaha, Bozidar Lekovic, bivsi Julovac, a sada politicki aktivan Sns-ovac je clan nezavisne komisije za utvrdjivanje doktorata jednog Naprednjaka? Da li oni nas zezaju i vredjaju nasu inteligenciju??? Hocete odmah da vam kazem rezultat? Mi svi u Subotici znamo za Lekovica, i o njegovim profesionalno-moralnm kredibilitetima. Uzasnut sam.

Bas da vidim

pre 9 godina

E da vidimo sad koliko je sns odlucna da stane na kraj ovoj sramoti za jedan narod. Nek pokazu opoziciji koliko su spremni da se uhvate u kostac sa problemima u svojim redovima.

Ostavka

pre 9 godina

Sta tacno znaci autentican, ako Mica ima doktorat onda ministar treba da podnese ostavku, jer ga je lazno optuzio. Isto vazi i za gospodu koji su napali Stefanovica, ako se utvrdi da je i to laz.

marija

pre 9 godina

hahahah, taborosi ce da ispituje sta je plagijat :D
evo, odmah ja da vam kazem: utvrdice da nije. taborosiju su, kako to naucna zajednica vec dobro zna, obamrli senzori za plagijat. neka se nista ministar ne sekira.

Gradjanin

pre 9 godina

Formirana je strucna komisija i vreme je da se stavi tacka na ovu temu, dosta je bilo sa politizacijom celog slucaja i pokusajem diskreditacije ministra...

zozrzo

pre 9 godina

Pre neki dan sam pricao drustvu vic u kome se pominje Megatrend. Cim sam izgovorio tu magicnu rec, ljudi su poceli da se smeju. '' Cekajte, pa nisam zavrsio vic'', rekoh ja njima, ali nije vredelo, i to im je bilo dovoljno. A nije uopste los fazon.

Kreker

pre 9 godina

Ne mogu da verujem da se nastavlja priča vezana za Stefanovićev doktorat. Ovde se sigurno ne radi o plagijatu, u to nema sumnje. Ovo je samo napad na aktuelnu vlast i ništa više. Ova komisija će svima pokazati da Stefanovićev doktorat nije plagijat, a to je najbitnije.

Ostavka

pre 9 godina

Sta tacno znaci autentican, ako Mica ima doktorat onda ministar treba da podnese ostavku, jer ga je lazno optuzio. Isto vazi i za gospodu koji su napali Stefanovica, ako se utvrdi da je i to laz.

Marko

pre 9 godina

Na gospodina Stefanovića su udarili oni kojima se ne dopada što za ministra unutrašnjih poslova imamo mladog, lepog, zgodnog, elokventnog, a pre svega obrazovanog čoveka.

Dzek

pre 9 godina

Stefanovic je dobar ministar koji je dosta toga uradio, nema sumnje da je njegov doktorat dobar i da su ovo medijski pokusaji da se poremeti rad vlade.

Alan Ford

pre 9 godina

Provera doktorata Stefanovića je oksimoron. On uopšte nema doktorat. To što je on predao kao doktorat, uopšte ne ispunjava uslove da se brani pred komisijom kao doktorat.
Drugačije rečeno, zamislite ekipu koja je namestila utakmicu na svetskom prvenstvu, a uopšte tamo nije ni mogla da ode jer se nije ni kvalifikovala, a umuvala se ko zna kako. E, to vam je ceo "Slučaj doktorat".

Kaja

pre 9 godina

Bilo je i krajnje vreme da se formira komisija. Jedan pescanik ne bi trebalo da napravi bunt, koji je napravio, ali kada je se vec to dogodilo, ova komisija ce dokazati ko je u pravu.

sm

pre 9 godina

Zasto li me osudise da ovde zivim nije mi jasno.Ovo je parodija od drzave i mene je sramota koliko je ovo sve vec pocelo da bude smesno.Zavrsavam sl godine fax, master cu verovatno u Danskoj i ne vracam se ja ovde ni na odmor.

Lemi

pre 9 godina

Dobro je što je u komisiji i profesor sa Ekonomskog fakulteta iz Subotice. Taj fakultet je poznat po tome što ima masu diplomaca iz Beograda, koji su Suboticu videli samo na razglednici. Čudi me da ne nađoše i nekog sa Pravnog fakulteta u Kragujevcu. A ni Univerzitet u Prištini nije za potcenjivanje. Mog profesora Taborošija neću komentarisati. Studenti Pravnog fakulteta znaju i zašto. Očekujem da ova nezavisna komisija odradi posao kako i dolikuje...

Marko

pre 9 godina

Po[tovani profesori nadam se da cete voditi racuna o svom integritetu i kredibilitetu. Ukoliko postoji osnova da se proglasi da je plagijat to morate i da potvrdite. Ovo je vazno ne zbog Nebojse Stefanovica vec ybog drustva. Da budem jasan svako ko je plagirao mora da odgovara, svako ko prekrsi zakon mora da odgovara. Ovo je presudno za nase drustvo, za nase obrazovanje, za buduce akademske gradjane. Ovo je jos jedan ispit koji ce pokazati u kom pravcu se krece Srbija.

Mirko

pre 9 godina

Vidim već kritičarima ne odgovara ni ovo a do juče su tražili da se oceni rad Stefanovića sada vam smeta i nezavisna komisija ne znam šta treba da se uradi da bi vi bili zadovoljni!

marija

pre 9 godina

hahahah, taborosi ce da ispituje sta je plagijat :D
evo, odmah ja da vam kazem: utvrdice da nije. taborosiju su, kako to naucna zajednica vec dobro zna, obamrli senzori za plagijat. neka se nista ministar ne sekira.

GradjaninMisli

pre 9 godina

Hahaha, Bozidar Lekovic, bivsi Julovac, a sada politicki aktivan Sns-ovac je clan nezavisne komisije za utvrdjivanje doktorata jednog Naprednjaka? Da li oni nas zezaju i vredjaju nasu inteligenciju??? Hocete odmah da vam kazem rezultat? Mi svi u Subotici znamo za Lekovica, i o njegovim profesionalno-moralnm kredibilitetima. Uzasnut sam.

pufta

pre 9 godina

hahahahha Ivan Radosavljevic, profesor od inegriteta?! omiljeni profesor Mire Markovic i covek koji predaje metodologiju politickih nauka na nauznim postavkama iz 16.veka..

Buba

pre 9 godina

Taj doktorat Stefanovica nema nikakve veze sa njegovim trenutnom profesijom ministra policije. Kao sto znate ni Bil Gejts niti Stiv Jzobs nisu zavrsili fakultete pa su napravili svetski biznis. Inace sam primetila da mnogi koji su ovde zavrsili sa visokim prosecima nisu uspeli da se naetnu na zapadu , a sa drgue strane neki prosecni student trenutno su milioneri. To je pitanje inteligencije. Ja sam zavrsila prestizni zapadni fakultet , ali samo mi je pomogla moja snalazljivostda uspem u svetu.

Tacka na ceo slucaj

pre 9 godina

Dobro je sto su clanovi komisije sa drzavnih fakulteta kako niko ne bi mogao da ospori njihovo misljenje. Svima nama je jasno da je ovom aferom neko imao za cilj da zaustavi Stefanovica da izvrsi reformu policije, ubedjen sam da ce nam to potvrditi i nalaz ove komisije, sreca je da u tome nisu uspeli i sada je policija dosta efikasnija nego pre a to je najbolje pokazala na slucajevima koji su ovih dana potresali Srbiju.

Mihailo

pre 9 godina

Zar neko uopste i sumnja u ishod rezultata ove komisije? Nisu sigurno prepustili slucaju izbor profesora. Za Radosavljevica znam da je bio predsednik opstinkog komiteta omladine SKJ.

vlada

pre 9 godina

A zbog koga to pa proveravate ovaj doktorat?
Zbog mene ne morate! Meni je jasno sve bilo kada sam čuo da je doktorirao i gde je doktorirao. Nije meni trebao nikakv peščanik niti bilo kakavi stručnjaci iz Engleske da bi mi rekli da je taj doktorat po kvalitetu ravan toalet papiru!

Zdrav Razum

pre 9 godina

Kako moze takozvani univerzitet Megatrend da osnuje nezavisnu komisiju koja bi ocenila diplomu koju je Megatrend dao....?
To nikako nije nezavisna komisija, nezavisnu komisiju formira nezavistan organ ili institucija u funkciji objektivnosti.

Andrija

pre 9 godina

U redu, neka ispitaju, ali šta je sa ispitivanjem Šapićeve diplome i diplome DS-ovih kadrova? Ti ljudi su 12 godina bili na vlasti, mora da su opaki stručnjaci kad su nas dovde doveli.

yeah

pre 9 godina

Kako posle predstavljanja izvestaja komisije Megatrend stavlja tacku na doktorat doticnog, vec zna kakav ce izvestaj biti i da nece morati dodatni koraci da se preduzimaju?!

Danijel

pre 9 godina

I sada će kao ta "nezavisna" komisija da utvrdi da "doktorat" "doktora" Stefanovića nije autentičan i da je plagijat!? Ajte' molim vas , pa nismo s' kruške pali ! Ne vređajte nam inteligenciju.

Maxa

pre 9 godina

Svi treba da stave tačku na ovu temu, naročito mediji. Mislim da u Srbiji postoje mnogo važnije i ozbiljnije teme od ove. Ministar Stefanović se dokazao kao uspešan na funkciji koju obavlja i za mene je to jedino bitno kada je on u pitanju.

surovo iskren

pre 9 godina

Ivan Radosavljevic sa FPN-a je dugogodisnji clan SPS-a, iste stranke u kojoj je i vlasnik i doskorasnji rektor Mica Jovanovic. Tako da sumnjam da ce doneti nepristrasnu odluki.

vase ime

pre 9 godina

Ne zelim da vredjam, samo iznosim svoje misljenje. Jedini doktorat za koji bih bez pogovora verovao da ga je Nebojsa Stefanovic napisao bio bi na temu beskonacne price ni o cemu. Slicno vazi i za veliku vecinu njegovih kolega-politicara. Laku noc.

nada

pre 9 godina

Pažljivo birano vreme, dolazeća jesen i egzistencijalna pitanja , još pažljivije profesori, i eto nama očekivanog rezultata. Meni je Dr Nebojša jasan u bez komisije, kad AV kaže...

Atomski s leva

pre 9 godina

Dragi botovi, šta tačno mislite da ćete da postignete lupanjem minusa na komentare koji vam se ne sviđaju (to jest, na komentare na koje su vam rekli da lupate minuse)?
1. Neša je plagijator i to ni 5 hiljada minusa neće promeniti.
2. Bot ekipa je odavno provaljena i zna se i ko ste i šta ste.
3. Kod normalnog naroda samo izazivate kontra efekat. Samo tražite komentar koji je za 5 minuta dobio 100-200 minusa i sve je jasno.
4. Kako se osećate kada se pogledate u ogledalo?
4. Za kraj, samo me zanima ovo:
Cost-benefit analiza. Da li je vredno? Mislim, od obećanja se ne živi i ona se ne jedu. Da li je ono što dobijate vredno onoga što radite? Ako ne dobijate ništa, onda zanemarite sve napisano.

Lajavac

pre 9 godina

Najbolje da se o tome izjasni skupština ,glasanjem,pa ako prođe,prođe....
Tuga braćo mila,tuga!I vi ste još u kućama a ne na ulici?Ako ne izađete brzo biće kasno kao sa Miloševićem(spremite se na tucanje u mozak narednih 20-30 godina)

star

pre 9 godina

Na gospodina Stefanovića su udarili oni kojima se ne dopada što za ministra unutrašnjih poslova imamo mladog, lepog, zgodnog, elokventnog, a pre svega obrazovanog čoveka.
(Marko, 26. avgust 2014 15:27)

Stefanovicu, ti li si? Sta trazis tu u 15:27 ?? Treba da si maskiran i da otkrivas zlocince!!

МЕГАСЛNA

pre 9 godina

Verifikacija autentičnosti doktorata Miće Jovanovića obesmišljava i rad komisije za utvrđivanje autentičnosti ministrove disertacije.
Farsa se nastavlja... Treba izgurati nailazeću jesen.

Relja

pre 9 godina

Ključni podaci:
1. Komisiju formirao i plaća Megatred, tj. Mića Jovanović,
2. Član komisije je Božidar Leković, za kojeg sam siguran da neće ustanoviti da je plagijat,
3. oni koji se bave naukom neka pogledaju referentne radove clanova komisija preko KOBSON-a, pa će im sve biti jasno.
Siguran sam da će ova komisija utvrditi autentičnost ovog doktorata, tako je i formirana.

Winston

pre 9 godina

A Danica Popovic i Jovo Bakic, sto nije Megatrend izabrao ove dvoje? Svi znamo zasto. Smejuria i trula banana drzava. Nasli lisice da cuva kokosinjac.

Misirac

pre 9 godina

Da li ce dati ostavku ukoliko se utvrdi da je doktorat plagijat?Sta ce mediji uraditi ukoliko doticni dr.Stefanovic nije plagirao doktorat?Sta ce izjaviti Vucic?Gledajte i pratite zbivanja iz rezervata Srbija u sledecim epizodama tragikomicne serije:" Ex radikali na vlasti"

Igor FPN

pre 9 godina

Ivan Radosavljević i nije profesor od nekog prevelikog ugleda. Opšte je poznato da je jedan od "najtežih" ispita na fakultetu njegova Metodologija. Na žalost ne zbog kvaliteta materije, već zbog toga što traži doslovno od reči do reči, na pamet naučene rečenice iz svoje knjige. Poznat je i po tome da je u nekim momentima kod njega na ispitu bilo više ljudi koji su padali nego što ih upisuje u celoj generaciji.
U isto vreme, neki studenti, kao javnosti poznati Dejan Backović (SPS, Galenika, bivši student FPN) položili su ispit kod istog tog Radosavljevića da ih niko nikada nije video ni u jednom ispitnom roku...
Vrlo logičan odabir kadra da oceni ispravnost falsifikata doktorata!
P.S. - naravno ovaj komentar nećete objaviti...

p

pre 9 godina

i utvrdice da nije plagijat i da je najvece naucno delo od vremena nikole tesle...pa covece, u celom svetu (osim na balkanu) zbog ovakvih afera se podnose ostavke. i kazete da ne zivimo u diktaturi...

I posle svega...

pre 9 godina

I posle svega i novi rektor nastavlja da insistira na "autentičnosti doktorata" Miće Jovanovića. Koliko debeo obraz treba da ti bude pa da tako postupiš?

Sanja Subaric

pre 9 godina

Pre deset dana je bila objavljena vest da niko od relevantnih profesaora nece u komisiju.I onda preko noci pronadjose profesore nekada clanove JUL-a a sada SNS-a.Ako su htekli da isteraju na cistac ima i te kako odlicnih profesora na Ekonomskom u Beogradu ( Danica Popovic,Ivan Vujacic)na Politickim naukama (Miroslav Hadzic) na FON-u, na Pravnom.Prave cirkus da dokazu da je Ministar policije naucni radnik, doktor nauka a on najobicniji papagaja u funkciji Vucica

Propali student nekoliko drzavnih fakulteta

pre 9 godina

Najbolje bi bilo da formirate naucnu komisiju ali koju bi cinili najugledniji strucnjaci iz celog sveta koja bi pokusala da objasni da li je moguce i da li uopste postoji i jedan promil verovatnoce da COVEK KOJI JE PROPAO NA SVIM DRZAVNIM FAKULTETIMA KOJE JE UPISAO UOPSTE MOZE DA NAPISE DOKTORAT

Superhik

pre 9 godina

Nezavisna komisija koju čine stručnjaci sa državnog univerziteta ne znam šta bi hteli više!
(Uroske, 26. avgust 2014 14:34)

Hteli bismo zaista nezavisnu komisiju. Stručnjaci sa državnog univerziteta su pokazali ko su i šta su prilikom analize "doktorata" Malog. Što bi rekao Đorđe Čvarkov - "moralni Pigmeji".
Miloš Đurić se u grobu prevrće.
Za one koji ne znaju - "Lako je tebi da potpišeš tu izjavu, ti u diple sviraš, a ja predajem etiku" - to je njegova izjava zbog koje su ga zatvorili u Banjički logor.

pop

pre 9 godina

e zemljo otvori se...postoji sumnja da doktorat ministra policije?pa šta normalan čovek da se nada u ovoj državi?po meni je dovoljna i pomisao da je dotični završio taj fax...pa i ptice na grani znaju da se taj isti kupuje...o njegovoj stručnosti ne bih,kako li se osecaju školovani ljudi u MUP-u?ma za bolje i nismo

filozof Makarije

pre 9 godina

Ne daju ove junose SNS-a da bilo kakva mrlja padne na Doktora Nuaka Nebojse Stefanovica.Ministra policije koji preko noci resava slucajeve, hapsi i najavljuje hapsenja. A Marko Milicev mu zbrisao. Ne nego je trebalo da ceka.Takvu politicku gromadu nismo imali vekovima.Predsednik parlamenta.Devedesetih upadao u studio B i oduzimao imovinu. "Brilijantni um" dogurao do Doktora nauka na Copy Paste i gde nema druge nego na Megatrendu vikend predavanjima.Upisivao drzavni fakultet ali tamo nije islo.A sada ocekujem za 5 minuta barem 300 minusa

Milko

pre 9 godina

Ovo sa doktoratom Stefanovića, i verovatno još mnogih, je lakrdija.
Nebitno je tu u kojoj meri je njegov rad plagijat.
Bitno je utvrditi da njegov rad nema vrednost da se prihvati kao doktorska disertacija.
Gde je Stefanović radio, koliko je naučnih radova objavio?
Gde se on bavio naučnim radom?
Meni ovi doktorati izgledaju kao kada bi neko ko nije ništa u životu napisao odmah objavio sabrana dela.

octavarium

pre 9 godina

Koliko samo ovde ima SNS botova? Dajte jedan plus ako niste botovi, a minus ako jeste.
P.S. Botovi, nemoj da se stidite, anonimno je, mene bas interesuje koliko vas je, a sigurno i vas!

crni domino

pre 9 godina

Marko Milanović i Miljana Radivojević da OBAVEZNO budu clanovi komisije; u suprotnom sve ce biti farsa!
Gospodo, izgubili ste dragoceno poverenje casnih i postenih gradjana Srbije!

uf uf

pre 9 godina

TREBALI su im meseci da ubede troje profesora koji ce potpisati vec napisani izvestaj o "originalnost doktorata". Bilo je tu svega i svacega. Od pokusaja potkupljivanja profesora do ucena i zavijanja lakata. Na kraju se naslo troje a sta ce zauzvrat dobiti to znaju oni sami i oni koji ce im dati protivuslugu tj rezimcici. E SRBIJO MEDJU LAZOVIMA !!!

Ja

pre 9 godina

Na gospodina Stefanovića su udarili oni kojima se ne dopada što za ministra unutrašnjih poslova imamo mladog, lepog, zgodnog, elokventnog, a pre svega obrazovanog čoveka.
(Marko, 26. avgust 2014 15:27)

Od svega je tačno samo da je mlad. Lep nije, zgodan - vidi pod "lep", elokventan - "da kažem, da kažem..." toliko o tome, obrazovan - propali student 3 državna fakulteta i još plagira doktorat na privatnom.
I rest my case.

gox

pre 9 godina

Ja ne moram da čitam to delo, znam da je lažnjak. Za ozbiljan doktorat potrebne su godine rada i istraživanja. Ovaj mali sigurno nije takav kapacitet da pored političke gradi i naučnu karijeru. Baš me zanima šta ljude kao što je on navodi na ovakvu blamažu. Mlad je i snalažljiv šta će mu to?

saša b.

pre 9 godina

S. Tabaroši je profesor Pravnog fakluteta u penziji. U ovom kontekstu, bitno je reći da je u više navrata bio mentor magistrantima i doktorantima čije su radove kao plagijate ili izuzetno lošeg kvaliteta osporili i oborili članovi komisija formiranih za odbranu tih radova.

Branko Von Beca

pre 9 godina

"Dosta vise sa tim doktoratom pogledajte njegov celokupan rad i reforme koje uvodi na mestu na kome se nalazi pa onada sudite !!!!
(todor, 26. avgust 2014 15:13) "


Ujak moje žene je zbog kupljene bravarske diplome izgubio posao, bio u zatvoru dva meseca zbog čega mu se majka razbolela i umrla.
Nije pomoglo što je čovek sa 20 godina staža bio ubedljivo najbolji majstor i uveo preko 10 inovacija na svom radnom mestu.
Ako je jedna bravarska diploma imala za posledice sve ovo, i ako je falsifikovanje diploma i isprava, lažno predstavljanje, obmanjivanje javnosti i time sticanje protiv pravne dobiti po zakonu kažnjivo, onda to treba da važi ZA SVE, pa makar taj neko bio bravar, ministar ili predsednik države.
Ako smo pravna država. Ako ....

Pravnik

pre 9 godina

(saša b., 26. avgust 2014 16:19)

Što se tiče Taborošija, bio sam lično prisutan u njegovom kabinetu i svojim ušima slušao kako se dogovara polaganje ispita kod njega. Citat "reci mi samo njen broj indeksa i nema problema" Sve to pred još 10 studenata.
Da ne bude neke zabune, nije me oborio na ispitu.

aca bg

pre 9 godina

kakva farsa, nek ga izloze da gradjani mogu da se upisu u knjigu utisaka, cime se ova drzava bavi umesto da resava goruce stvari, alo ljudi na jesen nas ceka bankrot

MEGA PREVARA

pre 9 godina

Na gospodina Stefanovica su udarili oni kojima se ne dopada sto za ministra unutrasnjih poslova imamo mladog,lepog,elokventnog,a pre svega obrazovanog coveka
(Marko 26 avgust 2014 15:27)

Mislis na obrazovanog coveka koji je propao na Medicinskom Fakultetu,pa je zatim propao na Pravnom Fakultetu,pa je zatim DOKTORIRAO na MEGATRENDU.BAS OBRAZOVAN COVEK.

x

pre 9 godina

Na gospodina Stefanovića su udarili oni kojima se ne dopada što za ministra unutrašnjih poslova imamo mladog, lepog, zgodnog, elokventnog, a pre svega obrazovanog čoveka.
(Marko, 26. avgust 2014 15:27)

Marku se svidja Nebojsa

Momak iz okoline Mega-Bull sh..a

pre 9 godina

Daj javna tajna da je taj univerzitet smeh moja bivsa devojka ga je zavrsila bez da sam ja bio uskracen za bilo sto -) ucila je dva-tri pred ispite i to onako nosalantno,drugar par puta sa tim istim konkurisao u ozbiljne firme jedanput prosao ali je vise vozio dostavno vozilo nego radio za sta se skolovao citaj bio kurir-menadjer lol

komisija

pre 9 godina

Nedopustivo je i protivno svakom moralnom kodeksu da neko ko je plagirao doktorat bude visoki državni funkcioner. Očekujem od profesora izabranih da budu nezavisna komisija koja će oceniti da li je Stefanovićev rad plagijat, da budu savesni i nepristrasni, a naročito nepodložni eventualnim uticajima sa strane. Zahvaljujući kompjuterskom programu kojim je grupa naučnika iz Engleske otkrila da su delovo ministrovog doktorata prepisani iz nekih drugih naučnih radova, javnost je upoznata sa problemom. Profesor Jovo Bakić i profesor Danica Popović potvrdili su ovu tvrdnju nakon pažljivog čitanja Stefanovićevog doktorata. Očekujem da će se komisija ozbiljno i temeljno pozabaviti pomenutim doktoratom.

Zoran M.

pre 9 godina

Idemo svi na ulicu ispred ministarstva prosvete tražeći ostavku Ministra jer ministarstvo prosvete dodeljuje licence za rad privatnih fakulteta. Ovakve afere dovode do zaključka da je u pitanju korupcija na najvišim nioima vlasti i trebala bi povući i pitanje ostavke cele Vlade Srbije.

Bas da vidim

pre 9 godina

E da vidimo sad koliko je sns odlucna da stane na kraj ovoj sramoti za jedan narod. Nek pokazu opoziciji koliko su spremni da se uhvate u kostac sa problemima u svojim redovima.

Dipl ing Arhitekture

pre 9 godina

Sada slusam u vestima B92 rektora Megatrenda koji kaze da KONUS i univerzitetska konferencija nije htela da osnuje komisiju pa je zato morao Megatrend. A zasto ovi nisu hteli?? Zato sto Megatrend nije prihvatio neke profesore u komisiji.Da li neko stvarno misli da ce Megatrendova komisija i ovi izabrani ( A svi su bili simpatizeri vlasti devedesetih a neki su i dan danas) na posten nacin oceniti rad Stefanovic. Jos jedna farsa u reziji vlasti. Da li neko stvarno misli da ce izvestaj komisije biti pozitivan kada je u pitanju plagijat. Cak ce doneti zakljucak da je diktorat od neprocenjivog znacaja za nauku Srbije

Hermes

pre 9 godina

Znam neke koji su doktorirali kod Radosavljevića dok su čekali 47-cu. Taj na studentima trenira strogoću da bi prikrio nedostatak znanja. Sad će se razotkriti on i njemu slični. Ulazak u ovu komisiju je etičko samoubistvo, zato u nju i ulaze ljudi bez etike.

Branko V.

pre 9 godina

Meni puno stvari ovde nisu jasne. Ja imam jako negativno iskustvo sa imaocima lažnih srednjoškolskih i fakultetskih diploma ( u jednoj školi sam izgubio posao jer je moj protivnik završio fakultet i srednju školu od septembra 2012. do februara 2013. godine a istovremeno u drugoj školi je primljen kandidat kome se iz aviona vidi da je to lažna diploma) Direktori tih škola kao i inspekcije su se čudili mom "bezobrazluku" i zašto ispravljam krivu Drinu kad i predsednik ima isti takvu diplomu a "Mića šuster" je delio doktorate. Ovo će biti kao i sve dosada "tresla se gora i ni miš se nije rodio".

Pera

pre 9 godina

Iako me vredja titula ovog coveka moram priznati da mi je daleko uvredljivije to sto je Velja Ilic magistar, kao i titule Ruzica i Mrkonjica.

Pa me to natera da se zapitam kako to da niko nije proverio zvanje Ilica evo koliko vec, deset godina?!

Delfin

pre 9 godina

Ustanova koja je početak uništavanja visokog obrazovanja oformila komisiju??? Šta reći, a ne citirati? "Veću glupost u životu nisam čuo."
Pa javna je tajna da sve, ali sve diplome privatnih fakulteta treba proglasiti ništavnim.

Duci0167

pre 9 godina

Ja razumem da botujete za pare i obecanja radim mestima ali uporedite jednostavno Stefanovicev "doktorat" sa originalnim iz kojeg je prepisano,nista vise. Kako to moze biti zavera bilo cija??? Jedino da se neko vratio u proslost vremeplovom prepisao i preveo Stefanovicev kao svoj. Ovo skupljanje profesora,sigurno po stranackoj liniji i nije vam za pohvalu.

zoran

pre 9 godina

...Srećan put u Danskoj.
(Mladen Mladenovic, 26. avgust 2014 14:43)

Ova država je zaista osuđena da trpi sve i svašata pa i nazovi intelektualce koji se frljaju s'padeži u svojim čestim komentarima. VI osnovne, druže Mladene, VI razred osnovne Vam fali.

bre bre

pre 9 godina

Stefanovićev doktorat je dokazani plagijat. Ovo je samo peglanje stvari. Dovoljna je i sumnja pa da neki doktorat bude odbačen. Prepisivanje od reči do reči šta je to? Resavska škola. Doktorat je danas postao vredan koliko i diploma srednje škole. Kakve će koristi ovi društvo imati od Stefanovićevog doktorata? Nikakve. .
Da li će postati pametniji? Neće. .

Briljantni um

pre 9 godina

Komisija da utvrdi da li sunce izlazi na zapadu lol pa i corav bi video ono sto poslusnici na drzavnim jaslima ne vide ili ne zele da vide jer im nije u interesu.. a u interesu im jeste drzavni posao

o plagijatu

pre 9 godina

@(Kaja, 26. avgust 2014 15:11)
Sajt Peščanik, koji uglavnom posećuju ugledni intelektualci, nije napravio bunt - objavio je autorski tekst trojice naučnika. Tekst je izazvao ogorčenost akademske javnosti. Plagijat je ozbiljan akademski prekršaj koji se ne toleriše, posebno ne u zemlji čije je rukovodstvo posvećeno evrointegracijama.

Moronijada 2014

pre 9 godina

Pod jedan, drzava koja stavi na vlast ministra pa onda proverava njegovo obrazovanje...znaci ja mogu da kazem da sam kardiohirurg pa dok se proveri moja diploma,ja cu da seckam kako znam?
Pod dva, sva ova desavanja u novinama koja se odnose na policiju dokazuju da covek ima kontrolu nad policijom isto ko i nad vremenom na Zanzibaru...pa dobro jel ima neko normalan u toj vlasti, da nekom slucajno ne objavimo rat iz ciste gluposti, ono, nisam znao izvinte, on krenuo na mene, ja ga nakautirao, posle mi rekose da oce das rukuje..samo su strucni da maznjavaju, za su svi u politici phD,Harvard, Oksford, Pristina, Buvljak, Ludi Milojko u klompama. Uzmite sakupite na Adi 240 ljudi nasumice i eto nam vlasti, dokle bre ovo, onaj bivsi se izvinjava svima kojima moze i nemoze, ovi sad pitaju strance dal mozemo da pikimo i kakimo a ne mogu da uvate ubicu da se sam preda.Lepo rece Arcibald Rajs, politicke stranke su protivustavne i nacin da se fukara obogati,oni u skupstini treba da su predstavnici naroda, ne interesnih grupa.

dr

pre 9 godina

@Vesna BG
Ti što uz protekciju polažu ispite prvi se i zapošljavaju, i to na najboljim mestima. One moje kolege koje su pošteno zaradile diplome ili su već otišle ili razmišljaju o tome, duboko isfrustrirane kompletnom situacijom u državi, bez nade.
Pazite šta vam kažem, lečiće vas nadrilekari, vračare i popovi...

ljubitelj burleski

pre 9 godina

Da li se onih 1800 potpisanih svetski priznatih doktora nauka,koji su poslali peticiju, za zaštitu akademske čestitosti, smatra za,,nevažne,, ili se onaj asistent,,lepo i ovovremeno,, poželjno,,izrazio,,neće da se upliće da mu se nebi odrazilo na buduću karijeru,,?!POTPISI Su upućeni našem,,nezavisnom ,,ministru verbiću,posle njegove izjave da su za njega ,, doktorati ,, završena stvar,,.GDE Li su danas ostali,,petničari,, da dignun glas, ili će ih ovakav i dalje brukati na sramotu onih najobrazovanijih, i ,,poziva,, da takvi,,ostanu u zemlji,, i potrude se da je ,,unaprede,,.KOJA Je po redu ovo deklsirajuća uvreda za sve one koji su od ovakvih,,naprednih,, jednom 90 tih ,pobegli nauvek iz ove šizofrene zemlje.da je bio ,,doktorat, bez,,mane i straha,, ne bi se,,dasa,, dačićeva uzdanica, i pajtos, odrekao ,,mentorstva,, za to nije potreban baš akademski nivo obrazovanja.čista logika i zdrav a neispran mozak. ,,uveče pročitaš ,ujutru zablistaš,, je izraz samih ,,studenata,, megableje,kao i da se tamo,,pada,, samo na stepenicama.a poneki dobiju i direktorska mesta posle,,celih,, dve godine na šalteru za studentska pitanja,i to,,slučajno,, u požarevcu.nadam se da će ovoga puta da se ovo i objavi jer nije laž, nego čista činjenica, koji neznaju samo prolaznici kroz srbiju.ko je uopšte sumnajao da će se objaviti ovakav,, ekspertski nalaz,,.?A,,upisuje,, se ,,samo,,2500 ,,studenaata, za koje je dačić garantovao,sigurno zaposlenje,,,doktorska,, zemlja, sa 7% zaista pismenih.

Експерт

pre 9 godina

У нашој науци је већ деценијама присутна тзв.Ресавска школа науке. Ништа ту није чудно, од обичних матурских, преко семинарских, дипломских, мастер радова па до некадашњих магистарских теза и докторских дисертација као и уџбеника и приручника. Више од 50 процената је учешће плагијата у поменутим радовима. Ни претходно поменути случај није другачији, остаје само да се види да ли ће комисија одлучити да је степен прихватљив или не. А када одлуче да је ниво плагијаризма прихватљив назваће то оригиналним научним делом.

Dusan B

pre 9 godina

Ja zavrsio arhitektonski fakultet u Beogradu, i toliko me bio blam da na kraju... nisam ni uzeo diplomu.

Dobro istina, kad sam ja zavrsio Master, nisu bas ni imali diplome, nego nesto sto se zove IOU - papir koji je kostao valjda 50ak evra i na kome pise 'dugujemo vam jednu diplomu', a I zurilo mi se da odem u Ameriku.

Kako stoje stvari, ta diploma mi nikad nece ni trebati. Jeste bilo malo cupavo naci pravi posao, ali nasao sam ga. Niko nije trazio nikakvu diplomu, imao jedan tehnicki interjvu, prvi dan na poslu dali mi knjigu da citam. Kad mi je palo na pamet da trazim vise para trazio sam i dobio. Ovakvu platu bih mozda imao kao partner u arhtitektoskoj firmi za 10-20 godina, mozda i nikad, a verovatno moze da se meri sa obrtom jednog srednjeg biroa u Beogradu.

U ovoj novoj karijeri, imam priliku cesto da citam doktorske radove, kao i naucne radove intel, nvidia i sl. Sa onim sto sam pokupio sa BU, (zaboga imam MASTER 'ELITNOG' fakulteta) ne bih mogao da napisem ni deo takvog jednog rada. Ne bih uspeo ni da ga formatiram kako treba, ali ajd, bar mogu da ga procitam.

Imam zelenu kartu, imam dobar posao, diplomirao sam sa 'prestiznog' fakulteta, ali opet sam hteo da odem na besplatan community college da bih popunio rupe iz matematike. Uzeo bih cas sa 19-ogodisnjacima, ali to je ono sto mi treba, ne titula. Knjiga zadatak i mentor.

Ovaj slucaj je jedan od onih zbog kojih mi je drgo sto sam otisao, a skroz mi je jasno zasto i kako se dogodio.

dragan

pre 9 godina

Kad je Velja Ilić magistrirao bio je i ministar infrastukture.Pisalo je da su svi članovi te komisije bili iz njegove stranke.I ova komisija će da priča da je sve čisto.Nek se članovi komisije zakunu u svoje najbliže da će savesno i pravedno reći svoje mišljenje.

Bojan

pre 9 godina

Nezavisna komisija Segatrenda, proverava Segatrend magistaturu...priceless.
Toma preCednik Nikolic se izvukao, njegova diploma ne moze ni da se proveri, nema gde.

modesty

pre 9 godina

Pitam se samo koliko kosta kupiti tu komisiju. Jel' ti clanovi barem debelo naplacuju sahranu srpske edukacije i profesionalizma, ili to rade za neku sicu tipa parsto eura?

Overlord

pre 9 godina

(Duci0167, 26. avgust 2014 20:27)

Prostije rečeno, sve na sto. Pa jedan papir levo, jedan papir desno. I onda upoređivanje. Je l' isto? Jeste. Je l' sme da bude isto? Ne sme. Dakle, plagijat.

Dragic

pre 9 godina

Dobro je sto su clanovi komisije sa drzavnih fakulteta kako niko ne bi mogao da ospori njihovo misljenje. Svima nama je jasno da je ovom aferom neko imao za cilj da zaustavi Stefanovica da izvrsi reformu policije, ubedjen sam da ce nam to potvrditi i nalaz ove komisije, sreca je da u tome nisu uspeli i sada je policija dosta efikasnija nego pre a to je najbolje pokazala na slucajevima koji su ovih dana potresali Srbiju.
(Tacka na ceo slucaj, 26. avgust 2014 17:20)

Verovatno nisi svestan koliko ovaj tvoj komentar moze biti vazan jednoga dana,nekim buducim istoricarima,sociolozima,psiholozima,ljudima koji ce opisivati ovo vreme koje svakako nece shvatati srecnim i normalnim i naravno nece biti iz ovih krajeva jer skolstvo je sada vec unisteno u buducnosti ga sa ovim tempom zasigurno necemo imati. BoT je svakako nije nikakav fenomen ovog vremena i svakako je odlican pokazatelj cim je postao potreban da je simbol jednog propadanja.

Ministar

pre 9 godina

Verbic i "specijalna inspekcija" utvrdili da je Jovanoviceva diploma na Lonodonskoj skoli ekonomije autenticna! Jovanovic je prvo podmetao naziv University of London, ali Verbic za to nije nadlezan. Zato je Verbic autenticni pa*an kakav samo u ojadjenoj Srbiji moze da ministruje.

Beli listić

pre 9 godina

(Andrija, 26. avgust 2014 20:45)

Kako šta je? Pa isto što i sa Nešinom. "Nezavisna" komisija ima da utvrdi da je sve u najboljem redu. Mislim da je ovo jedina stvar gde će jedni drugima da čuvaju leđa do poslednjeg, bez obzira na stranačke boje.
I posle neki imaju obraza da pitaju "otkud beli listići". Evo otkud. Afera sa doktoratima je najbolji dokaz da su svi isti.

Vinjak

pre 9 godina

Vid,vid,..imas li nesto protiv FF?!...pa *** svima...pogotovo onima sa FPN..i svim ostalima...dr,mr...elem,prodajem svoj diplomski rad, odbranjen 1993 godine (katedra za sociologiju)..Talcot Parsons...Mentor-Mimica Aljosa!
Filozofski Fakultet...braco&sestre...sve ostalo je ****! ( osim ako necete u one binarne **** tipa masinski...)

Marko

pre 9 godina

@Tu niko nece ni uticati, a zna se da ce kasnije svi "tiho" biti nagradjeni ili kaznjeni u zavisnosti od ishoda provere.
(Gradjanin, 26. avgust 2014 14:29)

Al ti botovi (poltroni SNS-a i oni koji se UZALUD nadaju da ce biti zaposleni) lupaju minuse. Hahahaha. Pa Vucic da ima makar malo morala, NAREDIO bi da takve placene hulje nestanu. To su najgori primerci srpskog roda.
Zbog tih ljigavaca koji su u stanju da pisu porucene tekstove i da lupaju minuse, sramota me sto sam srbin.

Necete nikad naci Amerikanca (kog ovde svi zdusno pljuju) da u tom broju rade protiv svoje drzave tako sto pisu na internetu tekstove koji odgovaraju dzihadistima ili brane korumpirane ministre i ostalu gamad.

Kod njih je Barak Obama konstantno na udaru od rodjenih gradjana, ALI NE IZ DEBILNIH RAZLOGA IZ KOGA GA NAPADAJU OVDE I U OSTALIM GLUPIM DRZAVAMA.
Jedan novinar pisao protiv Putina, "morao" da podnese ostavku u roku od par sati. Kazu posle, nije to diktatura. E dabodga vam vladao takav, vama botovi i vasoj deci, ceo njihov zivot!!! Sef im takodje bio takav na poslu i tast i tasta odnosno svekar i svekrva u zavisnosti sta imate.

jaropad

pre 9 godina

Na gospodina Stefanovića su udarili oni kojima se ne dopada što za ministra unutrašnjih poslova imamo mladog, lepog, zgodnog, elokventnog, a pre svega obrazovanog čoveka
(Marko, 26. avgust 2014 15:27)

Ako iko prati komentare,isti ovakav sam procitao bar deset puta,pa sta reci,il to pise tezak botcina,il ima neke skrivene perverzije ka ministru:)

branislav

pre 9 godina

Znanje se ne moze kupiti, ako diploma moze. Znanje je kao i talenat, ili ga imas, ili ga nemas... Neko je u skoli ucio, neko se provlacio. Dacu vam jedna primer iz svog zivota: Moja (bivsa) privatna zubarka, za koju sam nedavno saznao da je pod vrlo sumnjivim okolnostima nekako otaljala Stomatoloski faklutet (jos za vreme SRJ), tako uspesno mi je "licila" upaljen zub, da je na kraju doslo do infekcije i operacije, posle dva meseca gubljenja vremena i para kod nje. Odlazim na Stomatoloski, primam me docent (oralni hirurg) koji samo jednom intervencijom smiruje bolove, postavlja pravilnu dijagnozu, operise zub i sprecava dalje sirenje bolesti. Sta hocu da kazem: znanje je zlato. Uvek se to moze i primetiti i proveriti, i nema lidera, stranke i vlasti koja moze vecito nesto da krije.

darko.tadic

pre 9 godina

@(Beli listić, 26. avgust 2014 21:16)

Beli listiću grešiš, jer da vi "beli" niste ostali kod svojih kuća, ne bi nam danas bilo ovako "crno". Vi ste svojom pasivnošu, na neki način, i doveli naprednjake i ortake na vlast. Što se tiče samog doktorata, naravno da je komsija "nezavisna", jer nikako ne bi smela da bude - nezavisna. Sada čuvaju fotelje, svoje plate i privilegije, i zašto bi neko rizikovao položaj zbog tamo neke "pravde" i tamo nekog naroda; važno je da fotelja bude kožna, plata redovna i samo laganica, polako do penzije. Ovo je bruka srpskog školstva, da se tako očigledna stvar proglašava za legalni, da se udara šamar u lice svima koji su godine svog života "potrošli" da se obrazuju, da nešto nauče... Lepo poruku šaljete mladima, i posle se čudite što nam stručnjaci beže u svet. Ali, rad i znanje će pokazati ko je učio a ko kupovao, jer diploma može da se pazari, ali znanje ne može. A onaj kome je do znanja, on neće ni pomišjati na tako nečasne rabote. Ko nam vodi državu, pravi horor...

stanislava

pre 9 godina

Naravno da jeste plagijat, i naravno da rezim krije svoju bruku. Vidim i da su botovi usposljeni do sitnih sati, samo sto im je sav trud uzalud, narod je odavno prozreo rezimski tim za online-spin. Sa megalomanskim lupanjem minusa i pluseva, kao i degutantnim navijackim komentarima, ne moze se istina ni skariti ni promeniti. Zasto mene niko i nikada nije prozivao za plagijat, a punih 8 godina sam magistar prava? Zasto mi niko i nigde na poslovima koje sam menjala, a radila sam u nekoliko firmi, nije kazao - ti si lazirala svoj doktorat? Kazu botovi da je ovo napad na Stefanovica zato sto dobro radi svoj posao, zaista nemam komentara. Ma jel vi to ozbiljno? I ja sam radila i posteno i posveceno, i jos kako su neki hteli moje radno mesto, ali niko nije ni smeo ni mogao da kaze da sam svoju diplomu i svoje radove kupovala i krala od drugih. Koliko je dobrih ministara policije sirom Evrope, i da li je neko od njih optuzen za plagijat? Dosta vise zamena teza, dosta viske skrivanja iza stranke, lidera, policije, pa ovo je sve ocigledno, umesto da ga sklone i da se bruka nekako zaboravi, oni sve dublje tonu u glib. Da ima i malo karaktera, vec bi podneo ostavku.

Nikola

pre 9 godina

ne pljujte u napred. Ako se Ivan Radosavljević bude ponašao kao prema studentima FPNa je ću poverovati u njegovu procenu. Ono što za profesora Radosavljevića mogu da kažem jeste da je bio NEPOTKUPLJIV i da je sa kritikom govorio o masovnoj proizvodnji doktorata u Srbiji. Dakle moja pretpostavka je da će raditi po istim kriterijumima i da doktorat ministra neće proći. Videćemo

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Zasto li me osudise da ovde zivim nije mi jasno.Ovo je parodija od drzave i mene je sramota koliko je ovo sve vec pocelo da bude smesno.Zavrsavam sl godine fax, master cu verovatno u Danskoj i ne vracam se ja ovde ni na odmor.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (sm, 26. avgust 2014 13:30)
-----------
Plakaćemo za Vama i gorke suze liti, kada odete u Dansku ali, želimo Vam srećan put. Nemojte samo svoj odlazak da najavljujete ovoliko unapred jer nam nanosite neverovatne duševne patnje?! Niko Vas nije osudio da živite u ovoj zemlji. Vi ste rodjeni ovde a ova država je osudjena da trpi sve i svašta. Srećan put u Danskoj.

genius

pre 9 godina

@Dusan B
Prvo, danas je arhitektura daleko od "elitnog" fakulteta (u poređenju sa bilo čim na Megatrendu je Harvard, ali osim po ceni studija - daleko je od elite na BU), a drugo - pisanje naučnih radova je samo po sebi nauka i može se naučiti (naravno, samo pisanjem i čitanjem radova :) ). Naravno, pisanje radova se uči na doktorskim studijama, jer se od master studenta ne očekuje (nigde u svetu) da zna da piše naučne radove.

Beli listić

pre 9 godina

(darko.tadic, 26. avgust 2014 22:03)

Svakako ne bi bilo crno. Bilo bi žuto, plavo, zeleno... "Mi" nismo nikoga doveli na vlast. Naprednjake su na vlast doveli oni koji su glasali za njih, kao i demokrate pre njih i Koštunicu još ranije. Da nemamo Dr. Nešu, imali bismo Dr. Gangulu i njemu slične mediokritete koji bi nas opet pravili budalama za raznim "nezavisnim" komisijama. Naprednjaci su samo logičan nastavak onoga što je odavno započeto. Istraži malo početke karijere Siniše Malog, kada i gde je počeo i kod koga (za vreme koga). Za sve ostalo što si napisao u vezi sa "doktoratom" potpisujem. Jedino ovo: "posle se čudite što nam stručnjaci beže u svet". U svet beže stručnjaci, oni koji imaju gde da pobegnu i imaju sa čim da pobegnu i usuđuju se na takav korak, jer u ovakvoj državi ne žele da žive. Oni koji ne mogu napolje, iz raznih razloga, a o državi i sistemu misle isto kao ovi prvi, jedino što mogu da učine je da ne učestvuju u ovakvoj državi, a neučestvovanje na izborima je samo manifestacija tog stava. I otuda beli listići. Ne želim da dajem legitimitet plagijatorima, ali ne mogu ni da glasam za "manje zlo" pošto manjeg zla nema. "Oni" su dokazali da su isti kao i "ovi". Dokaz za to je što i dalje nisu svesni kako i zašto su izgubili izbore, nego su im i dalje krivi "beli listići" i oni koji nisu ni izašli na izbore.

talicni tom

pre 9 godina

Mogli bi skorije da promenimo drzavno obelezje... http://vukajlija.com/var/uploads/illustrations/201005/181147/copy_of_serbia_flag_large.jpg

p.s.videh pre neki dan da mi neko ukrade nick,i to neki bot...strasno

ko-lektor

pre 9 godina

Komisija je za PRIMER - ali kad bi smo se šalili!

Božidar Leković, NEMA NIJEDAN RAD u časopisima sa SCI liste prema podacima sa Kobson-a (eh, taj Kobson, Web of Science, Thompson i slični napraviše haos, ne može više kao nekad, da lažete da imate toliko i toliko radova, da donesete primerak časopisa iz inostranstva sa vašim radom, koji ste u stvari raskoričili pa umesto nekog drugog ubacili vaš rad i ponovo ukoričili promenivši pre toga i spisak radova, pa ko da proveri onda da li je sve regularno kad nije bilo interneta...).

Prema sadašnjim pravilnicima svih univerziteta, on ne može da bude ni predavač na doktorskim studijama, a kamoli mentor!!!!
Kako onda da bude u takvoj komisiji?

Ivan Radosavljević: magistrirao 1981. god., a doktorirao 1993, posle 12 (DVANAEST) godina - znači, naučnik za primer!
Nema NIJEDAN značajniji naučni rad, ali zato ima ORDEN rada i druga "priznanja" za koja znamo kako se dodeljuju.

Prof. Tabaroši je u PENZIJI, i takođe nema nekih značajnih radova, tako da već znamo kakav će biti izveštaj ove nazovi "komisije".

Ako već hoće da budu pošteni, zašto nisu angažovali bar 2 eminentna profesora iz inostranstva i jednog našeg, pa da vidimo onda...

ah

pre 9 godina

@Dusan B
Nešto mi vaš post zvuči kao naučna fantastika. Niko vam nije tražio nikakvu diplomu, nisu vam ni trebale, dali platu koliko ste tražili, na novom poslu čitate doktorske disertacije, kažite mi još i da ste redovni profesor na Harvardu. Ili vas nisam uopšte shvatila, ili se malo zafrkavate.A to što ne znate matematiku, pa ste je učili sa devetnaestogodišnjacima ostaje još jedna nepoznanica. Kako ste onda dobili tako dobar posao. Shvatam da ste hteli da kažete da ništa ne naučiste na BU. Ali znam da je moj kolega u Kanadi sa diplomom magistra radio u hali tri godine dok se nije dokopao biroa, a drugi u US, sa diplomom doktora nikad nije radio svoj posao.

ORAO - PAO - SOKO - DOLAZI

pre 9 godina

Sto narod kaze brate postali ste dosadni oko doktorata Nebojse Stefanovic. Konacno da ce nadlezna Komisija ce proveriti da li je Nebojsa Stefanovic zasluzio svoju diplomu na legalan nacin u cega apsolutno niko i ne sumnja sem nekolicine iz DS-a koji u nedostatku argumenata i guraju ovu pricu. Zato nam u ovom trenutku nista drugo nam ne preostaje nego da cekamo rezultate analize Komisije. Jos jedna u nizu afera kojima DS pokusava iz mrtvih da se vrati na politicku scenu Srbije. Samo bi postavio i jedno logicno pitanje sta ce biti sa onima koji su ovu pricu potencirali ukoliko se dokaze da je doktorat Nebojse Stefanovic uredu. Mislim da svi oni koji su napadali i njegov doktorat moraju da i odgovaraju.

Pavle ru

pre 9 godina

Više ste naporni sa doktoratom Stefanovića, ali moraju nekako da skrenu medijsku pažnju na sebe. Trebali ste gledati dok ste vi bili na vlasti šta je kod vas sve bilo lažno a ne da optužujete čoveka ni krivog ni dužnog.

Cele koralovo

pre 9 godina

Posle tolikog vremena nisu nasli nista, optuzice coveka sto nije stavio zarez na pravo mesto. Sada se vidi da su ovo bili instruisani napadi na ministra.

dika

pre 9 godina

Ovu pricu treba zavrsiti. Komisija je sa drzavnih fakulteta i u njihovu kompentenciju ne treba sumnjati, a takodje ni da je doktorat plagijat, pa zar bi sebi tako nesto dozvolio.

zozrzo

pre 9 godina

Pre neki dan sam pricao drustvu vic u kome se pominje Megatrend. Cim sam izgovorio tu magicnu rec, ljudi su poceli da se smeju. '' Cekajte, pa nisam zavrsio vic'', rekoh ja njima, ali nije vredelo, i to im je bilo dovoljno. A nije uopste los fazon.

sm

pre 9 godina

Zasto li me osudise da ovde zivim nije mi jasno.Ovo je parodija od drzave i mene je sramota koliko je ovo sve vec pocelo da bude smesno.Zavrsavam sl godine fax, master cu verovatno u Danskoj i ne vracam se ja ovde ni na odmor.

Gradjanin

pre 9 godina

Formirana je strucna komisija i vreme je da se stavi tacka na ovu temu, dosta je bilo sa politizacijom celog slucaja i pokusajem diskreditacije ministra...

Alan Ford

pre 9 godina

Provera doktorata Stefanovića je oksimoron. On uopšte nema doktorat. To što je on predao kao doktorat, uopšte ne ispunjava uslove da se brani pred komisijom kao doktorat.
Drugačije rečeno, zamislite ekipu koja je namestila utakmicu na svetskom prvenstvu, a uopšte tamo nije ni mogla da ode jer se nije ni kvalifikovala, a umuvala se ko zna kako. E, to vam je ceo "Slučaj doktorat".

GradjaninMisli

pre 9 godina

Hahaha, Bozidar Lekovic, bivsi Julovac, a sada politicki aktivan Sns-ovac je clan nezavisne komisije za utvrdjivanje doktorata jednog Naprednjaka? Da li oni nas zezaju i vredjaju nasu inteligenciju??? Hocete odmah da vam kazem rezultat? Mi svi u Subotici znamo za Lekovica, i o njegovim profesionalno-moralnm kredibilitetima. Uzasnut sam.

Lemi

pre 9 godina

Dobro je što je u komisiji i profesor sa Ekonomskog fakulteta iz Subotice. Taj fakultet je poznat po tome što ima masu diplomaca iz Beograda, koji su Suboticu videli samo na razglednici. Čudi me da ne nađoše i nekog sa Pravnog fakulteta u Kragujevcu. A ni Univerzitet u Prištini nije za potcenjivanje. Mog profesora Taborošija neću komentarisati. Studenti Pravnog fakulteta znaju i zašto. Očekujem da ova nezavisna komisija odradi posao kako i dolikuje...

pufta

pre 9 godina

hahahahha Ivan Radosavljevic, profesor od inegriteta?! omiljeni profesor Mire Markovic i covek koji predaje metodologiju politickih nauka na nauznim postavkama iz 16.veka..

marija

pre 9 godina

hahahah, taborosi ce da ispituje sta je plagijat :D
evo, odmah ja da vam kazem: utvrdice da nije. taborosiju su, kako to naucna zajednica vec dobro zna, obamrli senzori za plagijat. neka se nista ministar ne sekira.

Mihailo

pre 9 godina

Zar neko uopste i sumnja u ishod rezultata ove komisije? Nisu sigurno prepustili slucaju izbor profesora. Za Radosavljevica znam da je bio predsednik opstinkog komiteta omladine SKJ.

yeah

pre 9 godina

Kako posle predstavljanja izvestaja komisije Megatrend stavlja tacku na doktorat doticnog, vec zna kakav ce izvestaj biti i da nece morati dodatni koraci da se preduzimaju?!

Danijel

pre 9 godina

I sada će kao ta "nezavisna" komisija da utvrdi da "doktorat" "doktora" Stefanovića nije autentičan i da je plagijat!? Ajte' molim vas , pa nismo s' kruške pali ! Ne vređajte nam inteligenciju.

Maxa

pre 9 godina

Svi treba da stave tačku na ovu temu, naročito mediji. Mislim da u Srbiji postoje mnogo važnije i ozbiljnije teme od ove. Ministar Stefanović se dokazao kao uspešan na funkciji koju obavlja i za mene je to jedino bitno kada je on u pitanju.

Zdrav Razum

pre 9 godina

Kako moze takozvani univerzitet Megatrend da osnuje nezavisnu komisiju koja bi ocenila diplomu koju je Megatrend dao....?
To nikako nije nezavisna komisija, nezavisnu komisiju formira nezavistan organ ili institucija u funkciji objektivnosti.

vlada

pre 9 godina

A zbog koga to pa proveravate ovaj doktorat?
Zbog mene ne morate! Meni je jasno sve bilo kada sam čuo da je doktorirao i gde je doktorirao. Nije meni trebao nikakv peščanik niti bilo kakavi stručnjaci iz Engleske da bi mi rekli da je taj doktorat po kvalitetu ravan toalet papiru!

Lajavac

pre 9 godina

Najbolje da se o tome izjasni skupština ,glasanjem,pa ako prođe,prođe....
Tuga braćo mila,tuga!I vi ste još u kućama a ne na ulici?Ako ne izađete brzo biće kasno kao sa Miloševićem(spremite se na tucanje u mozak narednih 20-30 godina)

Sanja Subaric

pre 9 godina

Pre deset dana je bila objavljena vest da niko od relevantnih profesaora nece u komisiju.I onda preko noci pronadjose profesore nekada clanove JUL-a a sada SNS-a.Ako su htekli da isteraju na cistac ima i te kako odlicnih profesora na Ekonomskom u Beogradu ( Danica Popovic,Ivan Vujacic)na Politickim naukama (Miroslav Hadzic) na FON-u, na Pravnom.Prave cirkus da dokazu da je Ministar policije naucni radnik, doktor nauka a on najobicniji papagaja u funkciji Vucica

surovo iskren

pre 9 godina

Ivan Radosavljevic sa FPN-a je dugogodisnji clan SPS-a, iste stranke u kojoj je i vlasnik i doskorasnji rektor Mica Jovanovic. Tako da sumnjam da ce doneti nepristrasnu odluki.

nada

pre 9 godina

Pažljivo birano vreme, dolazeća jesen i egzistencijalna pitanja , još pažljivije profesori, i eto nama očekivanog rezultata. Meni je Dr Nebojša jasan u bez komisije, kad AV kaže...

Kreker

pre 9 godina

Ne mogu da verujem da se nastavlja priča vezana za Stefanovićev doktorat. Ovde se sigurno ne radi o plagijatu, u to nema sumnje. Ovo je samo napad na aktuelnu vlast i ništa više. Ova komisija će svima pokazati da Stefanovićev doktorat nije plagijat, a to je najbitnije.

МЕГАСЛNA

pre 9 godina

Verifikacija autentičnosti doktorata Miće Jovanovića obesmišljava i rad komisije za utvrđivanje autentičnosti ministrove disertacije.
Farsa se nastavlja... Treba izgurati nailazeću jesen.

I posle svega...

pre 9 godina

I posle svega i novi rektor nastavlja da insistira na "autentičnosti doktorata" Miće Jovanovića. Koliko debeo obraz treba da ti bude pa da tako postupiš?

Winston

pre 9 godina

A Danica Popovic i Jovo Bakic, sto nije Megatrend izabrao ove dvoje? Svi znamo zasto. Smejuria i trula banana drzava. Nasli lisice da cuva kokosinjac.

vase ime

pre 9 godina

Ne zelim da vredjam, samo iznosim svoje misljenje. Jedini doktorat za koji bih bez pogovora verovao da ga je Nebojsa Stefanovic napisao bio bi na temu beskonacne price ni o cemu. Slicno vazi i za veliku vecinu njegovih kolega-politicara. Laku noc.

p

pre 9 godina

i utvrdice da nije plagijat i da je najvece naucno delo od vremena nikole tesle...pa covece, u celom svetu (osim na balkanu) zbog ovakvih afera se podnose ostavke. i kazete da ne zivimo u diktaturi...

Propali student nekoliko drzavnih fakulteta

pre 9 godina

Najbolje bi bilo da formirate naucnu komisiju ali koju bi cinili najugledniji strucnjaci iz celog sveta koja bi pokusala da objasni da li je moguce i da li uopste postoji i jedan promil verovatnoce da COVEK KOJI JE PROPAO NA SVIM DRZAVNIM FAKULTETIMA KOJE JE UPISAO UOPSTE MOZE DA NAPISE DOKTORAT

filozof Makarije

pre 9 godina

Ne daju ove junose SNS-a da bilo kakva mrlja padne na Doktora Nuaka Nebojse Stefanovica.Ministra policije koji preko noci resava slucajeve, hapsi i najavljuje hapsenja. A Marko Milicev mu zbrisao. Ne nego je trebalo da ceka.Takvu politicku gromadu nismo imali vekovima.Predsednik parlamenta.Devedesetih upadao u studio B i oduzimao imovinu. "Brilijantni um" dogurao do Doktora nauka na Copy Paste i gde nema druge nego na Megatrendu vikend predavanjima.Upisivao drzavni fakultet ali tamo nije islo.A sada ocekujem za 5 minuta barem 300 minusa

aca bg

pre 9 godina

kakva farsa, nek ga izloze da gradjani mogu da se upisu u knjigu utisaka, cime se ova drzava bavi umesto da resava goruce stvari, alo ljudi na jesen nas ceka bankrot

star

pre 9 godina

Na gospodina Stefanovića su udarili oni kojima se ne dopada što za ministra unutrašnjih poslova imamo mladog, lepog, zgodnog, elokventnog, a pre svega obrazovanog čoveka.
(Marko, 26. avgust 2014 15:27)

Stefanovicu, ti li si? Sta trazis tu u 15:27 ?? Treba da si maskiran i da otkrivas zlocince!!

Beli listić

pre 9 godina

(darko.tadic, 26. avgust 2014 22:03)

Svakako ne bi bilo crno. Bilo bi žuto, plavo, zeleno... "Mi" nismo nikoga doveli na vlast. Naprednjake su na vlast doveli oni koji su glasali za njih, kao i demokrate pre njih i Koštunicu još ranije. Da nemamo Dr. Nešu, imali bismo Dr. Gangulu i njemu slične mediokritete koji bi nas opet pravili budalama za raznim "nezavisnim" komisijama. Naprednjaci su samo logičan nastavak onoga što je odavno započeto. Istraži malo početke karijere Siniše Malog, kada i gde je počeo i kod koga (za vreme koga). Za sve ostalo što si napisao u vezi sa "doktoratom" potpisujem. Jedino ovo: "posle se čudite što nam stručnjaci beže u svet". U svet beže stručnjaci, oni koji imaju gde da pobegnu i imaju sa čim da pobegnu i usuđuju se na takav korak, jer u ovakvoj državi ne žele da žive. Oni koji ne mogu napolje, iz raznih razloga, a o državi i sistemu misle isto kao ovi prvi, jedino što mogu da učine je da ne učestvuju u ovakvoj državi, a neučestvovanje na izborima je samo manifestacija tog stava. I otuda beli listići. Ne želim da dajem legitimitet plagijatorima, ali ne mogu ni da glasam za "manje zlo" pošto manjeg zla nema. "Oni" su dokazali da su isti kao i "ovi". Dokaz za to je što i dalje nisu svesni kako i zašto su izgubili izbore, nego su im i dalje krivi "beli listići" i oni koji nisu ni izašli na izbore.

ljubitelj burleski

pre 9 godina

Da li se onih 1800 potpisanih svetski priznatih doktora nauka,koji su poslali peticiju, za zaštitu akademske čestitosti, smatra za,,nevažne,, ili se onaj asistent,,lepo i ovovremeno,, poželjno,,izrazio,,neće da se upliće da mu se nebi odrazilo na buduću karijeru,,?!POTPISI Su upućeni našem,,nezavisnom ,,ministru verbiću,posle njegove izjave da su za njega ,, doktorati ,, završena stvar,,.GDE Li su danas ostali,,petničari,, da dignun glas, ili će ih ovakav i dalje brukati na sramotu onih najobrazovanijih, i ,,poziva,, da takvi,,ostanu u zemlji,, i potrude se da je ,,unaprede,,.KOJA Je po redu ovo deklsirajuća uvreda za sve one koji su od ovakvih,,naprednih,, jednom 90 tih ,pobegli nauvek iz ove šizofrene zemlje.da je bio ,,doktorat, bez,,mane i straha,, ne bi se,,dasa,, dačićeva uzdanica, i pajtos, odrekao ,,mentorstva,, za to nije potreban baš akademski nivo obrazovanja.čista logika i zdrav a neispran mozak. ,,uveče pročitaš ,ujutru zablistaš,, je izraz samih ,,studenata,, megableje,kao i da se tamo,,pada,, samo na stepenicama.a poneki dobiju i direktorska mesta posle,,celih,, dve godine na šalteru za studentska pitanja,i to,,slučajno,, u požarevcu.nadam se da će ovoga puta da se ovo i objavi jer nije laž, nego čista činjenica, koji neznaju samo prolaznici kroz srbiju.ko je uopšte sumnajao da će se objaviti ovakav,, ekspertski nalaz,,.?A,,upisuje,, se ,,samo,,2500 ,,studenaata, za koje je dačić garantovao,sigurno zaposlenje,,,doktorska,, zemlja, sa 7% zaista pismenih.

Експерт

pre 9 godina

У нашој науци је већ деценијама присутна тзв.Ресавска школа науке. Ништа ту није чудно, од обичних матурских, преко семинарских, дипломских, мастер радова па до некадашњих магистарских теза и докторских дисертација као и уџбеника и приручника. Више од 50 процената је учешће плагијата у поменутим радовима. Ни претходно поменути случај није другачији, остаје само да се види да ли ће комисија одлучити да је степен прихватљив или не. А када одлуче да је ниво плагијаризма прихватљив назваће то оригиналним научним делом.

Dzek

pre 9 godina

Stefanovic je dobar ministar koji je dosta toga uradio, nema sumnje da je njegov doktorat dobar i da su ovo medijski pokusaji da se poremeti rad vlade.

gox

pre 9 godina

Ja ne moram da čitam to delo, znam da je lažnjak. Za ozbiljan doktorat potrebne su godine rada i istraživanja. Ovaj mali sigurno nije takav kapacitet da pored političke gradi i naučnu karijeru. Baš me zanima šta ljude kao što je on navodi na ovakvu blamažu. Mlad je i snalažljiv šta će mu to?

Duci0167

pre 9 godina

Ja razumem da botujete za pare i obecanja radim mestima ali uporedite jednostavno Stefanovicev "doktorat" sa originalnim iz kojeg je prepisano,nista vise. Kako to moze biti zavera bilo cija??? Jedino da se neko vratio u proslost vremeplovom prepisao i preveo Stefanovicev kao svoj. Ovo skupljanje profesora,sigurno po stranackoj liniji i nije vam za pohvalu.

Relja

pre 9 godina

Ključni podaci:
1. Komisiju formirao i plaća Megatred, tj. Mića Jovanović,
2. Član komisije je Božidar Leković, za kojeg sam siguran da neće ustanoviti da je plagijat,
3. oni koji se bave naukom neka pogledaju referentne radove clanova komisija preko KOBSON-a, pa će im sve biti jasno.
Siguran sam da će ova komisija utvrditi autentičnost ovog doktorata, tako je i formirana.

Marko

pre 9 godina

Na gospodina Stefanovića su udarili oni kojima se ne dopada što za ministra unutrašnjih poslova imamo mladog, lepog, zgodnog, elokventnog, a pre svega obrazovanog čoveka.

Atomski s leva

pre 9 godina

Dragi botovi, šta tačno mislite da ćete da postignete lupanjem minusa na komentare koji vam se ne sviđaju (to jest, na komentare na koje su vam rekli da lupate minuse)?
1. Neša je plagijator i to ni 5 hiljada minusa neće promeniti.
2. Bot ekipa je odavno provaljena i zna se i ko ste i šta ste.
3. Kod normalnog naroda samo izazivate kontra efekat. Samo tražite komentar koji je za 5 minuta dobio 100-200 minusa i sve je jasno.
4. Kako se osećate kada se pogledate u ogledalo?
4. Za kraj, samo me zanima ovo:
Cost-benefit analiza. Da li je vredno? Mislim, od obećanja se ne živi i ona se ne jedu. Da li je ono što dobijate vredno onoga što radite? Ako ne dobijate ništa, onda zanemarite sve napisano.

Beli listić

pre 9 godina

(Andrija, 26. avgust 2014 20:45)

Kako šta je? Pa isto što i sa Nešinom. "Nezavisna" komisija ima da utvrdi da je sve u najboljem redu. Mislim da je ovo jedina stvar gde će jedni drugima da čuvaju leđa do poslednjeg, bez obzira na stranačke boje.
I posle neki imaju obraza da pitaju "otkud beli listići". Evo otkud. Afera sa doktoratima je najbolji dokaz da su svi isti.

Pravnik

pre 9 godina

(saša b., 26. avgust 2014 16:19)

Što se tiče Taborošija, bio sam lično prisutan u njegovom kabinetu i svojim ušima slušao kako se dogovara polaganje ispita kod njega. Citat "reci mi samo njen broj indeksa i nema problema" Sve to pred još 10 studenata.
Da ne bude neke zabune, nije me oborio na ispitu.

Overlord

pre 9 godina

(Duci0167, 26. avgust 2014 20:27)

Prostije rečeno, sve na sto. Pa jedan papir levo, jedan papir desno. I onda upoređivanje. Je l' isto? Jeste. Je l' sme da bude isto? Ne sme. Dakle, plagijat.

Nikola

pre 9 godina

ne pljujte u napred. Ako se Ivan Radosavljević bude ponašao kao prema studentima FPNa je ću poverovati u njegovu procenu. Ono što za profesora Radosavljevića mogu da kažem jeste da je bio NEPOTKUPLJIV i da je sa kritikom govorio o masovnoj proizvodnji doktorata u Srbiji. Dakle moja pretpostavka je da će raditi po istim kriterijumima i da doktorat ministra neće proći. Videćemo

Marko

pre 9 godina

@Tu niko nece ni uticati, a zna se da ce kasnije svi "tiho" biti nagradjeni ili kaznjeni u zavisnosti od ishoda provere.
(Gradjanin, 26. avgust 2014 14:29)

Al ti botovi (poltroni SNS-a i oni koji se UZALUD nadaju da ce biti zaposleni) lupaju minuse. Hahahaha. Pa Vucic da ima makar malo morala, NAREDIO bi da takve placene hulje nestanu. To su najgori primerci srpskog roda.
Zbog tih ljigavaca koji su u stanju da pisu porucene tekstove i da lupaju minuse, sramota me sto sam srbin.

Necete nikad naci Amerikanca (kog ovde svi zdusno pljuju) da u tom broju rade protiv svoje drzave tako sto pisu na internetu tekstove koji odgovaraju dzihadistima ili brane korumpirane ministre i ostalu gamad.

Kod njih je Barak Obama konstantno na udaru od rodjenih gradjana, ALI NE IZ DEBILNIH RAZLOGA IZ KOGA GA NAPADAJU OVDE I U OSTALIM GLUPIM DRZAVAMA.
Jedan novinar pisao protiv Putina, "morao" da podnese ostavku u roku od par sati. Kazu posle, nije to diktatura. E dabodga vam vladao takav, vama botovi i vasoj deci, ceo njihov zivot!!! Sef im takodje bio takav na poslu i tast i tasta odnosno svekar i svekrva u zavisnosti sta imate.

modesty

pre 9 godina

Pitam se samo koliko kosta kupiti tu komisiju. Jel' ti clanovi barem debelo naplacuju sahranu srpske edukacije i profesionalizma, ili to rade za neku sicu tipa parsto eura?

Dusan B

pre 9 godina

Ja zavrsio arhitektonski fakultet u Beogradu, i toliko me bio blam da na kraju... nisam ni uzeo diplomu.

Dobro istina, kad sam ja zavrsio Master, nisu bas ni imali diplome, nego nesto sto se zove IOU - papir koji je kostao valjda 50ak evra i na kome pise 'dugujemo vam jednu diplomu', a I zurilo mi se da odem u Ameriku.

Kako stoje stvari, ta diploma mi nikad nece ni trebati. Jeste bilo malo cupavo naci pravi posao, ali nasao sam ga. Niko nije trazio nikakvu diplomu, imao jedan tehnicki interjvu, prvi dan na poslu dali mi knjigu da citam. Kad mi je palo na pamet da trazim vise para trazio sam i dobio. Ovakvu platu bih mozda imao kao partner u arhtitektoskoj firmi za 10-20 godina, mozda i nikad, a verovatno moze da se meri sa obrtom jednog srednjeg biroa u Beogradu.

U ovoj novoj karijeri, imam priliku cesto da citam doktorske radove, kao i naucne radove intel, nvidia i sl. Sa onim sto sam pokupio sa BU, (zaboga imam MASTER 'ELITNOG' fakulteta) ne bih mogao da napisem ni deo takvog jednog rada. Ne bih uspeo ni da ga formatiram kako treba, ali ajd, bar mogu da ga procitam.

Imam zelenu kartu, imam dobar posao, diplomirao sam sa 'prestiznog' fakulteta, ali opet sam hteo da odem na besplatan community college da bih popunio rupe iz matematike. Uzeo bih cas sa 19-ogodisnjacima, ali to je ono sto mi treba, ne titula. Knjiga zadatak i mentor.

Ovaj slucaj je jedan od onih zbog kojih mi je drgo sto sam otisao, a skroz mi je jasno zasto i kako se dogodio.

Branko V.

pre 9 godina

Meni puno stvari ovde nisu jasne. Ja imam jako negativno iskustvo sa imaocima lažnih srednjoškolskih i fakultetskih diploma ( u jednoj školi sam izgubio posao jer je moj protivnik završio fakultet i srednju školu od septembra 2012. do februara 2013. godine a istovremeno u drugoj školi je primljen kandidat kome se iz aviona vidi da je to lažna diploma) Direktori tih škola kao i inspekcije su se čudili mom "bezobrazluku" i zašto ispravljam krivu Drinu kad i predsednik ima isti takvu diplomu a "Mića šuster" je delio doktorate. Ovo će biti kao i sve dosada "tresla se gora i ni miš se nije rodio".

Zoran M.

pre 9 godina

Idemo svi na ulicu ispred ministarstva prosvete tražeći ostavku Ministra jer ministarstvo prosvete dodeljuje licence za rad privatnih fakulteta. Ovakve afere dovode do zaključka da je u pitanju korupcija na najvišim nioima vlasti i trebala bi povući i pitanje ostavke cele Vlade Srbije.

Dipl ing Arhitekture

pre 9 godina

Sada slusam u vestima B92 rektora Megatrenda koji kaze da KONUS i univerzitetska konferencija nije htela da osnuje komisiju pa je zato morao Megatrend. A zasto ovi nisu hteli?? Zato sto Megatrend nije prihvatio neke profesore u komisiji.Da li neko stvarno misli da ce Megatrendova komisija i ovi izabrani ( A svi su bili simpatizeri vlasti devedesetih a neki su i dan danas) na posten nacin oceniti rad Stefanovic. Jos jedna farsa u reziji vlasti. Da li neko stvarno misli da ce izvestaj komisije biti pozitivan kada je u pitanju plagijat. Cak ce doneti zakljucak da je diktorat od neprocenjivog znacaja za nauku Srbije

MEGA PREVARA

pre 9 godina

Na gospodina Stefanovica su udarili oni kojima se ne dopada sto za ministra unutrasnjih poslova imamo mladog,lepog,elokventnog,a pre svega obrazovanog coveka
(Marko 26 avgust 2014 15:27)

Mislis na obrazovanog coveka koji je propao na Medicinskom Fakultetu,pa je zatim propao na Pravnom Fakultetu,pa je zatim DOKTORIRAO na MEGATRENDU.BAS OBRAZOVAN COVEK.

Ja

pre 9 godina

Na gospodina Stefanovića su udarili oni kojima se ne dopada što za ministra unutrašnjih poslova imamo mladog, lepog, zgodnog, elokventnog, a pre svega obrazovanog čoveka.
(Marko, 26. avgust 2014 15:27)

Od svega je tačno samo da je mlad. Lep nije, zgodan - vidi pod "lep", elokventan - "da kažem, da kažem..." toliko o tome, obrazovan - propali student 3 državna fakulteta i još plagira doktorat na privatnom.
I rest my case.

Misirac

pre 9 godina

Da li ce dati ostavku ukoliko se utvrdi da je doktorat plagijat?Sta ce mediji uraditi ukoliko doticni dr.Stefanovic nije plagirao doktorat?Sta ce izjaviti Vucic?Gledajte i pratite zbivanja iz rezervata Srbija u sledecim epizodama tragikomicne serije:" Ex radikali na vlasti"

crni domino

pre 9 godina

Marko Milanović i Miljana Radivojević da OBAVEZNO budu clanovi komisije; u suprotnom sve ce biti farsa!
Gospodo, izgubili ste dragoceno poverenje casnih i postenih gradjana Srbije!

Momak iz okoline Mega-Bull sh..a

pre 9 godina

Daj javna tajna da je taj univerzitet smeh moja bivsa devojka ga je zavrsila bez da sam ja bio uskracen za bilo sto -) ucila je dva-tri pred ispite i to onako nosalantno,drugar par puta sa tim istim konkurisao u ozbiljne firme jedanput prosao ali je vise vozio dostavno vozilo nego radio za sta se skolovao citaj bio kurir-menadjer lol

Bojan

pre 9 godina

Nezavisna komisija Segatrenda, proverava Segatrend magistaturu...priceless.
Toma preCednik Nikolic se izvukao, njegova diploma ne moze ni da se proveri, nema gde.

stanislava

pre 9 godina

Naravno da jeste plagijat, i naravno da rezim krije svoju bruku. Vidim i da su botovi usposljeni do sitnih sati, samo sto im je sav trud uzalud, narod je odavno prozreo rezimski tim za online-spin. Sa megalomanskim lupanjem minusa i pluseva, kao i degutantnim navijackim komentarima, ne moze se istina ni skariti ni promeniti. Zasto mene niko i nikada nije prozivao za plagijat, a punih 8 godina sam magistar prava? Zasto mi niko i nigde na poslovima koje sam menjala, a radila sam u nekoliko firmi, nije kazao - ti si lazirala svoj doktorat? Kazu botovi da je ovo napad na Stefanovica zato sto dobro radi svoj posao, zaista nemam komentara. Ma jel vi to ozbiljno? I ja sam radila i posteno i posveceno, i jos kako su neki hteli moje radno mesto, ali niko nije ni smeo ni mogao da kaze da sam svoju diplomu i svoje radove kupovala i krala od drugih. Koliko je dobrih ministara policije sirom Evrope, i da li je neko od njih optuzen za plagijat? Dosta vise zamena teza, dosta viske skrivanja iza stranke, lidera, policije, pa ovo je sve ocigledno, umesto da ga sklone i da se bruka nekako zaboravi, oni sve dublje tonu u glib. Da ima i malo karaktera, vec bi podneo ostavku.

Ministar

pre 9 godina

Verbic i "specijalna inspekcija" utvrdili da je Jovanoviceva diploma na Lonodonskoj skoli ekonomije autenticna! Jovanovic je prvo podmetao naziv University of London, ali Verbic za to nije nadlezan. Zato je Verbic autenticni pa*an kakav samo u ojadjenoj Srbiji moze da ministruje.

saša b.

pre 9 godina

S. Tabaroši je profesor Pravnog fakluteta u penziji. U ovom kontekstu, bitno je reći da je u više navrata bio mentor magistrantima i doktorantima čije su radove kao plagijate ili izuzetno lošeg kvaliteta osporili i oborili članovi komisija formiranih za odbranu tih radova.

Pera

pre 9 godina

Iako me vredja titula ovog coveka moram priznati da mi je daleko uvredljivije to sto je Velja Ilic magistar, kao i titule Ruzica i Mrkonjica.

Pa me to natera da se zapitam kako to da niko nije proverio zvanje Ilica evo koliko vec, deset godina?!

komisija

pre 9 godina

Nedopustivo je i protivno svakom moralnom kodeksu da neko ko je plagirao doktorat bude visoki državni funkcioner. Očekujem od profesora izabranih da budu nezavisna komisija koja će oceniti da li je Stefanovićev rad plagijat, da budu savesni i nepristrasni, a naročito nepodložni eventualnim uticajima sa strane. Zahvaljujući kompjuterskom programu kojim je grupa naučnika iz Engleske otkrila da su delovo ministrovog doktorata prepisani iz nekih drugih naučnih radova, javnost je upoznata sa problemom. Profesor Jovo Bakić i profesor Danica Popović potvrdili su ovu tvrdnju nakon pažljivog čitanja Stefanovićevog doktorata. Očekujem da će se komisija ozbiljno i temeljno pozabaviti pomenutim doktoratom.

Superhik

pre 9 godina

Nezavisna komisija koju čine stručnjaci sa državnog univerziteta ne znam šta bi hteli više!
(Uroske, 26. avgust 2014 14:34)

Hteli bismo zaista nezavisnu komisiju. Stručnjaci sa državnog univerziteta su pokazali ko su i šta su prilikom analize "doktorata" Malog. Što bi rekao Đorđe Čvarkov - "moralni Pigmeji".
Miloš Đurić se u grobu prevrće.
Za one koji ne znaju - "Lako je tebi da potpišeš tu izjavu, ti u diple sviraš, a ja predajem etiku" - to je njegova izjava zbog koje su ga zatvorili u Banjički logor.

Briljantni um

pre 9 godina

Komisija da utvrdi da li sunce izlazi na zapadu lol pa i corav bi video ono sto poslusnici na drzavnim jaslima ne vide ili ne zele da vide jer im nije u interesu.. a u interesu im jeste drzavni posao

pop

pre 9 godina

e zemljo otvori se...postoji sumnja da doktorat ministra policije?pa šta normalan čovek da se nada u ovoj državi?po meni je dovoljna i pomisao da je dotični završio taj fax...pa i ptice na grani znaju da se taj isti kupuje...o njegovoj stručnosti ne bih,kako li se osecaju školovani ljudi u MUP-u?ma za bolje i nismo

uf uf

pre 9 godina

TREBALI su im meseci da ubede troje profesora koji ce potpisati vec napisani izvestaj o "originalnost doktorata". Bilo je tu svega i svacega. Od pokusaja potkupljivanja profesora do ucena i zavijanja lakata. Na kraju se naslo troje a sta ce zauzvrat dobiti to znaju oni sami i oni koji ce im dati protivuslugu tj rezimcici. E SRBIJO MEDJU LAZOVIMA !!!

Milko

pre 9 godina

Ovo sa doktoratom Stefanovića, i verovatno još mnogih, je lakrdija.
Nebitno je tu u kojoj meri je njegov rad plagijat.
Bitno je utvrditi da njegov rad nema vrednost da se prihvati kao doktorska disertacija.
Gde je Stefanović radio, koliko je naučnih radova objavio?
Gde se on bavio naučnim radom?
Meni ovi doktorati izgledaju kao kada bi neko ko nije ništa u životu napisao odmah objavio sabrana dela.

bre bre

pre 9 godina

Stefanovićev doktorat je dokazani plagijat. Ovo je samo peglanje stvari. Dovoljna je i sumnja pa da neki doktorat bude odbačen. Prepisivanje od reči do reči šta je to? Resavska škola. Doktorat je danas postao vredan koliko i diploma srednje škole. Kakve će koristi ovi društvo imati od Stefanovićevog doktorata? Nikakve. .
Da li će postati pametniji? Neće. .

Igor FPN

pre 9 godina

Ivan Radosavljević i nije profesor od nekog prevelikog ugleda. Opšte je poznato da je jedan od "najtežih" ispita na fakultetu njegova Metodologija. Na žalost ne zbog kvaliteta materije, već zbog toga što traži doslovno od reči do reči, na pamet naučene rečenice iz svoje knjige. Poznat je i po tome da je u nekim momentima kod njega na ispitu bilo više ljudi koji su padali nego što ih upisuje u celoj generaciji.
U isto vreme, neki studenti, kao javnosti poznati Dejan Backović (SPS, Galenika, bivši student FPN) položili su ispit kod istog tog Radosavljevića da ih niko nikada nije video ni u jednom ispitnom roku...
Vrlo logičan odabir kadra da oceni ispravnost falsifikata doktorata!
P.S. - naravno ovaj komentar nećete objaviti...

Bas da vidim

pre 9 godina

E da vidimo sad koliko je sns odlucna da stane na kraj ovoj sramoti za jedan narod. Nek pokazu opoziciji koliko su spremni da se uhvate u kostac sa problemima u svojim redovima.

dragan

pre 9 godina

Kad je Velja Ilić magistrirao bio je i ministar infrastukture.Pisalo je da su svi članovi te komisije bili iz njegove stranke.I ova komisija će da priča da je sve čisto.Nek se članovi komisije zakunu u svoje najbliže da će savesno i pravedno reći svoje mišljenje.

Dragic

pre 9 godina

Dobro je sto su clanovi komisije sa drzavnih fakulteta kako niko ne bi mogao da ospori njihovo misljenje. Svima nama je jasno da je ovom aferom neko imao za cilj da zaustavi Stefanovica da izvrsi reformu policije, ubedjen sam da ce nam to potvrditi i nalaz ove komisije, sreca je da u tome nisu uspeli i sada je policija dosta efikasnija nego pre a to je najbolje pokazala na slucajevima koji su ovih dana potresali Srbiju.
(Tacka na ceo slucaj, 26. avgust 2014 17:20)

Verovatno nisi svestan koliko ovaj tvoj komentar moze biti vazan jednoga dana,nekim buducim istoricarima,sociolozima,psiholozima,ljudima koji ce opisivati ovo vreme koje svakako nece shvatati srecnim i normalnim i naravno nece biti iz ovih krajeva jer skolstvo je sada vec unisteno u buducnosti ga sa ovim tempom zasigurno necemo imati. BoT je svakako nije nikakav fenomen ovog vremena i svakako je odlican pokazatelj cim je postao potreban da je simbol jednog propadanja.

Branko Von Beca

pre 9 godina

"Dosta vise sa tim doktoratom pogledajte njegov celokupan rad i reforme koje uvodi na mestu na kome se nalazi pa onada sudite !!!!
(todor, 26. avgust 2014 15:13) "


Ujak moje žene je zbog kupljene bravarske diplome izgubio posao, bio u zatvoru dva meseca zbog čega mu se majka razbolela i umrla.
Nije pomoglo što je čovek sa 20 godina staža bio ubedljivo najbolji majstor i uveo preko 10 inovacija na svom radnom mestu.
Ako je jedna bravarska diploma imala za posledice sve ovo, i ako je falsifikovanje diploma i isprava, lažno predstavljanje, obmanjivanje javnosti i time sticanje protiv pravne dobiti po zakonu kažnjivo, onda to treba da važi ZA SVE, pa makar taj neko bio bravar, ministar ili predsednik države.
Ako smo pravna država. Ako ....

Ostavka

pre 9 godina

Sta tacno znaci autentican, ako Mica ima doktorat onda ministar treba da podnese ostavku, jer ga je lazno optuzio. Isto vazi i za gospodu koji su napali Stefanovica, ako se utvrdi da je i to laz.

Kaja

pre 9 godina

Bilo je i krajnje vreme da se formira komisija. Jedan pescanik ne bi trebalo da napravi bunt, koji je napravio, ali kada je se vec to dogodilo, ova komisija ce dokazati ko je u pravu.

jaropad

pre 9 godina

Na gospodina Stefanovića su udarili oni kojima se ne dopada što za ministra unutrašnjih poslova imamo mladog, lepog, zgodnog, elokventnog, a pre svega obrazovanog čoveka
(Marko, 26. avgust 2014 15:27)

Ako iko prati komentare,isti ovakav sam procitao bar deset puta,pa sta reci,il to pise tezak botcina,il ima neke skrivene perverzije ka ministru:)

o plagijatu

pre 9 godina

@(Kaja, 26. avgust 2014 15:11)
Sajt Peščanik, koji uglavnom posećuju ugledni intelektualci, nije napravio bunt - objavio je autorski tekst trojice naučnika. Tekst je izazvao ogorčenost akademske javnosti. Plagijat je ozbiljan akademski prekršaj koji se ne toleriše, posebno ne u zemlji čije je rukovodstvo posvećeno evrointegracijama.

Moronijada 2014

pre 9 godina

Pod jedan, drzava koja stavi na vlast ministra pa onda proverava njegovo obrazovanje...znaci ja mogu da kazem da sam kardiohirurg pa dok se proveri moja diploma,ja cu da seckam kako znam?
Pod dva, sva ova desavanja u novinama koja se odnose na policiju dokazuju da covek ima kontrolu nad policijom isto ko i nad vremenom na Zanzibaru...pa dobro jel ima neko normalan u toj vlasti, da nekom slucajno ne objavimo rat iz ciste gluposti, ono, nisam znao izvinte, on krenuo na mene, ja ga nakautirao, posle mi rekose da oce das rukuje..samo su strucni da maznjavaju, za su svi u politici phD,Harvard, Oksford, Pristina, Buvljak, Ludi Milojko u klompama. Uzmite sakupite na Adi 240 ljudi nasumice i eto nam vlasti, dokle bre ovo, onaj bivsi se izvinjava svima kojima moze i nemoze, ovi sad pitaju strance dal mozemo da pikimo i kakimo a ne mogu da uvate ubicu da se sam preda.Lepo rece Arcibald Rajs, politicke stranke su protivustavne i nacin da se fukara obogati,oni u skupstini treba da su predstavnici naroda, ne interesnih grupa.

x

pre 9 godina

Na gospodina Stefanovića su udarili oni kojima se ne dopada što za ministra unutrašnjih poslova imamo mladog, lepog, zgodnog, elokventnog, a pre svega obrazovanog čoveka.
(Marko, 26. avgust 2014 15:27)

Marku se svidja Nebojsa

Delfin

pre 9 godina

Ustanova koja je početak uništavanja visokog obrazovanja oformila komisiju??? Šta reći, a ne citirati? "Veću glupost u životu nisam čuo."
Pa javna je tajna da sve, ali sve diplome privatnih fakulteta treba proglasiti ništavnim.

Hermes

pre 9 godina

Znam neke koji su doktorirali kod Radosavljevića dok su čekali 47-cu. Taj na studentima trenira strogoću da bi prikrio nedostatak znanja. Sad će se razotkriti on i njemu slični. Ulazak u ovu komisiju je etičko samoubistvo, zato u nju i ulaze ljudi bez etike.

genius

pre 9 godina

@Dusan B
Prvo, danas je arhitektura daleko od "elitnog" fakulteta (u poređenju sa bilo čim na Megatrendu je Harvard, ali osim po ceni studija - daleko je od elite na BU), a drugo - pisanje naučnih radova je samo po sebi nauka i može se naučiti (naravno, samo pisanjem i čitanjem radova :) ). Naravno, pisanje radova se uči na doktorskim studijama, jer se od master studenta ne očekuje (nigde u svetu) da zna da piše naučne radove.

Marko

pre 9 godina

Po[tovani profesori nadam se da cete voditi racuna o svom integritetu i kredibilitetu. Ukoliko postoji osnova da se proglasi da je plagijat to morate i da potvrdite. Ovo je vazno ne zbog Nebojse Stefanovica vec ybog drustva. Da budem jasan svako ko je plagirao mora da odgovara, svako ko prekrsi zakon mora da odgovara. Ovo je presudno za nase drustvo, za nase obrazovanje, za buduce akademske gradjane. Ovo je jos jedan ispit koji ce pokazati u kom pravcu se krece Srbija.

octavarium

pre 9 godina

Koliko samo ovde ima SNS botova? Dajte jedan plus ako niste botovi, a minus ako jeste.
P.S. Botovi, nemoj da se stidite, anonimno je, mene bas interesuje koliko vas je, a sigurno i vas!

darko.tadic

pre 9 godina

@(Beli listić, 26. avgust 2014 21:16)

Beli listiću grešiš, jer da vi "beli" niste ostali kod svojih kuća, ne bi nam danas bilo ovako "crno". Vi ste svojom pasivnošu, na neki način, i doveli naprednjake i ortake na vlast. Što se tiče samog doktorata, naravno da je komsija "nezavisna", jer nikako ne bi smela da bude - nezavisna. Sada čuvaju fotelje, svoje plate i privilegije, i zašto bi neko rizikovao položaj zbog tamo neke "pravde" i tamo nekog naroda; važno je da fotelja bude kožna, plata redovna i samo laganica, polako do penzije. Ovo je bruka srpskog školstva, da se tako očigledna stvar proglašava za legalni, da se udara šamar u lice svima koji su godine svog života "potrošli" da se obrazuju, da nešto nauče... Lepo poruku šaljete mladima, i posle se čudite što nam stručnjaci beže u svet. Ali, rad i znanje će pokazati ko je učio a ko kupovao, jer diploma može da se pazari, ali znanje ne može. A onaj kome je do znanja, on neće ni pomišjati na tako nečasne rabote. Ko nam vodi državu, pravi horor...

branislav

pre 9 godina

Znanje se ne moze kupiti, ako diploma moze. Znanje je kao i talenat, ili ga imas, ili ga nemas... Neko je u skoli ucio, neko se provlacio. Dacu vam jedna primer iz svog zivota: Moja (bivsa) privatna zubarka, za koju sam nedavno saznao da je pod vrlo sumnjivim okolnostima nekako otaljala Stomatoloski faklutet (jos za vreme SRJ), tako uspesno mi je "licila" upaljen zub, da je na kraju doslo do infekcije i operacije, posle dva meseca gubljenja vremena i para kod nje. Odlazim na Stomatoloski, primam me docent (oralni hirurg) koji samo jednom intervencijom smiruje bolove, postavlja pravilnu dijagnozu, operise zub i sprecava dalje sirenje bolesti. Sta hocu da kazem: znanje je zlato. Uvek se to moze i primetiti i proveriti, i nema lidera, stranke i vlasti koja moze vecito nesto da krije.

dr

pre 9 godina

@Vesna BG
Ti što uz protekciju polažu ispite prvi se i zapošljavaju, i to na najboljim mestima. One moje kolege koje su pošteno zaradile diplome ili su već otišle ili razmišljaju o tome, duboko isfrustrirane kompletnom situacijom u državi, bez nade.
Pazite šta vam kažem, lečiće vas nadrilekari, vračare i popovi...

zoran

pre 9 godina

...Srećan put u Danskoj.
(Mladen Mladenovic, 26. avgust 2014 14:43)

Ova država je zaista osuđena da trpi sve i svašata pa i nazovi intelektualce koji se frljaju s'padeži u svojim čestim komentarima. VI osnovne, druže Mladene, VI razred osnovne Vam fali.

Mirko

pre 9 godina

Vidim već kritičarima ne odgovara ni ovo a do juče su tražili da se oceni rad Stefanovića sada vam smeta i nezavisna komisija ne znam šta treba da se uradi da bi vi bili zadovoljni!

Tacka na ceo slucaj

pre 9 godina

Dobro je sto su clanovi komisije sa drzavnih fakulteta kako niko ne bi mogao da ospori njihovo misljenje. Svima nama je jasno da je ovom aferom neko imao za cilj da zaustavi Stefanovica da izvrsi reformu policije, ubedjen sam da ce nam to potvrditi i nalaz ove komisije, sreca je da u tome nisu uspeli i sada je policija dosta efikasnija nego pre a to je najbolje pokazala na slucajevima koji su ovih dana potresali Srbiju.

Buba

pre 9 godina

Taj doktorat Stefanovica nema nikakve veze sa njegovim trenutnom profesijom ministra policije. Kao sto znate ni Bil Gejts niti Stiv Jzobs nisu zavrsili fakultete pa su napravili svetski biznis. Inace sam primetila da mnogi koji su ovde zavrsili sa visokim prosecima nisu uspeli da se naetnu na zapadu , a sa drgue strane neki prosecni student trenutno su milioneri. To je pitanje inteligencije. Ja sam zavrsila prestizni zapadni fakultet , ali samo mi je pomogla moja snalazljivostda uspem u svetu.

Vinjak

pre 9 godina

Vid,vid,..imas li nesto protiv FF?!...pa *** svima...pogotovo onima sa FPN..i svim ostalima...dr,mr...elem,prodajem svoj diplomski rad, odbranjen 1993 godine (katedra za sociologiju)..Talcot Parsons...Mentor-Mimica Aljosa!
Filozofski Fakultet...braco&sestre...sve ostalo je ****! ( osim ako necete u one binarne **** tipa masinski...)

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Zasto li me osudise da ovde zivim nije mi jasno.Ovo je parodija od drzave i mene je sramota koliko je ovo sve vec pocelo da bude smesno.Zavrsavam sl godine fax, master cu verovatno u Danskoj i ne vracam se ja ovde ni na odmor.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (sm, 26. avgust 2014 13:30)
-----------
Plakaćemo za Vama i gorke suze liti, kada odete u Dansku ali, želimo Vam srećan put. Nemojte samo svoj odlazak da najavljujete ovoliko unapred jer nam nanosite neverovatne duševne patnje?! Niko Vas nije osudio da živite u ovoj zemlji. Vi ste rodjeni ovde a ova država je osudjena da trpi sve i svašta. Srećan put u Danskoj.

Andrija

pre 9 godina

U redu, neka ispitaju, ali šta je sa ispitivanjem Šapićeve diplome i diplome DS-ovih kadrova? Ti ljudi su 12 godina bili na vlasti, mora da su opaki stručnjaci kad su nas dovde doveli.

Pavle ru

pre 9 godina

Više ste naporni sa doktoratom Stefanovića, ali moraju nekako da skrenu medijsku pažnju na sebe. Trebali ste gledati dok ste vi bili na vlasti šta je kod vas sve bilo lažno a ne da optužujete čoveka ni krivog ni dužnog.

Cele koralovo

pre 9 godina

Posle tolikog vremena nisu nasli nista, optuzice coveka sto nije stavio zarez na pravo mesto. Sada se vidi da su ovo bili instruisani napadi na ministra.

dika

pre 9 godina

Ovu pricu treba zavrsiti. Komisija je sa drzavnih fakulteta i u njihovu kompentenciju ne treba sumnjati, a takodje ni da je doktorat plagijat, pa zar bi sebi tako nesto dozvolio.

ORAO - PAO - SOKO - DOLAZI

pre 9 godina

Sto narod kaze brate postali ste dosadni oko doktorata Nebojse Stefanovic. Konacno da ce nadlezna Komisija ce proveriti da li je Nebojsa Stefanovic zasluzio svoju diplomu na legalan nacin u cega apsolutno niko i ne sumnja sem nekolicine iz DS-a koji u nedostatku argumenata i guraju ovu pricu. Zato nam u ovom trenutku nista drugo nam ne preostaje nego da cekamo rezultate analize Komisije. Jos jedna u nizu afera kojima DS pokusava iz mrtvih da se vrati na politicku scenu Srbije. Samo bi postavio i jedno logicno pitanje sta ce biti sa onima koji su ovu pricu potencirali ukoliko se dokaze da je doktorat Nebojse Stefanovic uredu. Mislim da svi oni koji su napadali i njegov doktorat moraju da i odgovaraju.

ah

pre 9 godina

@Dusan B
Nešto mi vaš post zvuči kao naučna fantastika. Niko vam nije tražio nikakvu diplomu, nisu vam ni trebale, dali platu koliko ste tražili, na novom poslu čitate doktorske disertacije, kažite mi još i da ste redovni profesor na Harvardu. Ili vas nisam uopšte shvatila, ili se malo zafrkavate.A to što ne znate matematiku, pa ste je učili sa devetnaestogodišnjacima ostaje još jedna nepoznanica. Kako ste onda dobili tako dobar posao. Shvatam da ste hteli da kažete da ništa ne naučiste na BU. Ali znam da je moj kolega u Kanadi sa diplomom magistra radio u hali tri godine dok se nije dokopao biroa, a drugi u US, sa diplomom doktora nikad nije radio svoj posao.

ko-lektor

pre 9 godina

Komisija je za PRIMER - ali kad bi smo se šalili!

Božidar Leković, NEMA NIJEDAN RAD u časopisima sa SCI liste prema podacima sa Kobson-a (eh, taj Kobson, Web of Science, Thompson i slični napraviše haos, ne može više kao nekad, da lažete da imate toliko i toliko radova, da donesete primerak časopisa iz inostranstva sa vašim radom, koji ste u stvari raskoričili pa umesto nekog drugog ubacili vaš rad i ponovo ukoričili promenivši pre toga i spisak radova, pa ko da proveri onda da li je sve regularno kad nije bilo interneta...).

Prema sadašnjim pravilnicima svih univerziteta, on ne može da bude ni predavač na doktorskim studijama, a kamoli mentor!!!!
Kako onda da bude u takvoj komisiji?

Ivan Radosavljević: magistrirao 1981. god., a doktorirao 1993, posle 12 (DVANAEST) godina - znači, naučnik za primer!
Nema NIJEDAN značajniji naučni rad, ali zato ima ORDEN rada i druga "priznanja" za koja znamo kako se dodeljuju.

Prof. Tabaroši je u PENZIJI, i takođe nema nekih značajnih radova, tako da već znamo kakav će biti izveštaj ove nazovi "komisije".

Ako već hoće da budu pošteni, zašto nisu angažovali bar 2 eminentna profesora iz inostranstva i jednog našeg, pa da vidimo onda...

talicni tom

pre 9 godina

Mogli bi skorije da promenimo drzavno obelezje... http://vukajlija.com/var/uploads/illustrations/201005/181147/copy_of_serbia_flag_large.jpg

p.s.videh pre neki dan da mi neko ukrade nick,i to neki bot...strasno