Utorak, 26.08.2014.

07:10

SNS neće jačati ako radi za Srbiju

Inicijativa za ujedinjenje opozicije je, po svom domašaju, bura u čaši vode, kaže Vladimir Goati, direktor Transparentnosti Srbija.

Izvor: Veèernje novosti

SNS neæe jaèati ako radi za Srbiju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

113 Komentari

Sortiraj po:

TRESNJIN - CVET

pre 9 godina

Naravno da je SNS trenutno na svojim stabilnim pozicijama, da rejting stranke uprkos najavama Aleksandra Vucic teskih ekonomskih reformi, koje nam predstoje, koje ce pogoditi veliki broj gradjana stranka uprkos tome drzi svoj visoki nivo, jer su gradjani Srbije svesni da je to jedini nacin izlaska iz teske ekonomske krize, i tesko da ce se on najavljenim reformama ugroziti.Opozicija potpuno razjedninjena alavoscu lidera koji zele da oni budu prvi i da se za sve pitaju nije spremna da nista uradi i potpuno je marginalizova sa Srpske politicke scene.Ali to je vec njihov problem upravo su zbog toga i izgubili poverenje kod gradjana.

karaklajic

pre 9 godina

SNS se uhvatio u kostac sa problemima koje su ostale vlade vesto izbegavale da bi ostajale na vlasti. To ce se gotovo sigurno odraziti na rejting stranke, ali ce pomoci da bolje zivimo svi.

krcun

pre 9 godina

Demokrate su rascepkane i pale su na najnize grane ne zato sto je SNS ojacao, vec zato sto nisu radili na javnom, vec na licnom interesu. A danasnjoj vlasti koliko vidim nije ni bitno da budu najjaci nego da podignu posrnulu Srbiju.

BojanB

pre 9 godina

Vučić je čovek kom je na prvom mestu poboljšavanje života u Srbiji. Da bi se do toga došlo, neophodno je sprovesti reforme, koje obuhvataju mnoge nepopularne mere, ali sve se radi s ciljem da u skorijoj budućnosti svima bude bolje. Čak po cenu da izgubi i podršku određenog dela građana, Vučić neće odustati od onog što je zacrtao. Verujem da su tu rešenost prepoznali mnogi koji ga u ovom trenutku i podržavaju.

novica952

pre 9 godina

Sigurno da je SNS trenutno na svojim stabilnim pozicijama i da rejting stranke uprkos najavama teških ekonomskih reformi koje će pogoditi veliki broj građana stranka drži svoj visoki nivo i teško da će se on najavljenim reformama ugroziti.Opozicija potpuno razjedninjena alavošću lidera koji žele da oni budu prvi i da se za sve pitaju nije spremna da ništa uradi i potpuno je marginalizova sa Srpske političke scene.

Pavle ru

pre 9 godina

U većini se slažem sa ovim stavovima, a pogotovo u naslovnoj temi, jer nije moguće ispraviti tolike greške iz prošlosti a da se to ne odrazi i na običnog stanovnika ove naše siromašne države. Jer nikako nije moguće smanjiti deficit ukoliko ne budu preduzete rigorozne mere štednje, a to znači da će građani to osetiti. Snaga stranke na vlasti neće jačati, ali svako ko i malo shvata poziciju u kojoj se nalazimi shvatiće i korake koji se moraju preduzeti, a krivicu za to u najvećem delu moraju da snose stranke koje su nas godinama njihove vladavine i doveli u ovu poziciju.

Tomislav

pre 9 godina

Dosta je DS upropastavala Srbiju, njihovo vreme je proslo, treba pustiti odgovornijim ljudima koji su na vlasti i kojima je stalo do Srbije da od nje naprave stabilnu i jaku Srbiju.

Vladimir Ru

pre 9 godina

U većini se slažem sa ovim stavovima, a pogotovo u naslovnoj temi, jer nije moguće ispraviti tolike greške iz prošlosti a da se to ne odrazi i na običnog stanovnika ove naše siromašne države. Jer nikako nije moguće smanjiti deficit ukoliko ne budu preduzete rigorozne mere štednje, a to znači da će građani to osetiti. Snaga stranke na vlasti neće jačati, ali svako ko i malo shvata poziciju u kojoj se nalazimi shvatiće i korake koji se moraju preduzeti, a krivicu za to u najvećem delu moraju da snose stranke koje su nas godinama njihove vladavine i doveli u ovu poziciju.

EU standardi

pre 9 godina

Gdin Goati ima pogrešno mišljenje o građanima Srbije i političkoj situaciji, jer:
1) svi obrazovani građani koji vole Srbiju, već godinama predlažu DECENTRALIZACIJU Srbije na više ravnopravnih pokrajina (slične veličine po 1,8 miliona stanovnika), ali bez autonomije u državnim nadležnostima.
2) Vrlo slično predlaže i A.Merkel za Ukrajinu, jer se protivi FEDERALIZACIJI Ukrajine na više autonomnih pokrajina i republika, koje imaju veći stepen samostalnosti u odnosu na državnu vlast.
3) Stranke koje (pored brzog puta u EU i borbe protiv kriminala) to bude detaljno razradile i u tom pravcu predložile izmene ustava, dobiće najviše glasova na sledećim izborima.

Aleksandar

pre 9 godina

@(ivanhoe, 26. avgust 2014 09:19)

E ako ti je slamka spasa za koju se hvataš Branko Dragaš... Pa čovek je veći diletant od ovih trenutnih satrapa na vlasti, a nisam verovao da je to moguće...

Neda, imenom svojim

pre 9 godina

@ bezimena, 26. avgust 2014., 14,18 - Idi begaj, ja mnooogo bivala na Kosmetu, videla, i mnogo znam o tome - a ti pricaj nekom gluvom i slepom da se tamo bolje zivi nego ovde, nemoj potcenjivati bar totalnu neslobodu i strah svih koji su STALNO tamo. A sto se zaduzenosti zemlje tice, to mi je struka, pa navedi samo jedan primer da ja vlada u zadnje dve godine napravila NOVI DUG, znaci da uzrok za to zaduzivanje nije postojao ranije - toga nema, sele. Ni ja zaista ne branim nikoga,mnogo mi je zao sto su buzdovani iz ranije vlasti preglasavali pametne kojih je itekako bilo, a u sadasnjoj vladi Vucic vredi kao njih onoliko jer se za sve savetuje i sve konce drzi - nije uvek sasvim demokratski, ali jeste jedino moguce resenje i za manji deo vlade kojima tamo nije mesto , i za nas kakvi smo razulareni, bar vecinom.

ivan78bg

pre 9 godina

@MilenaJ
Ja sam uvek bio praktican covek. Gledam kako je meni.Meni je sada losije nego pre 3 godine. Dolaskom SNS-a PDV je porastao sa 18 na 20% a za neku robu sa 8% na 20%(racunari itd). Poskupelo je sve kolektivno da ne nabrajam sada i to sve je poskupelo u EVRIMA, a meni je plata ostala u DINARIMA ista. Smanjenje plata penzija itd. me ne pogadja, jer radim kod privatnika. Kome je sada losije nego pre 3 godine, moze samo da bude totalni kre*en i de*il pa da glasa za one koji su vladali tih godina. Prosto.

bezimena

pre 9 godina

@ bezimena - Sele, aj mi jos jednom nabroj na prste sta to zameras SNS - Briselski sporazum , idi na KiM da vidis kako se zivi pa onda pisi, a enormno zaduzivanje - kazi ko je napravio te dugove i zasto,pa se sada moraju platiti. Ne izvrci uzroke i posledice, ako razumes sta hocu da kazem.
(Neda , imenom svojim, 26. avgust 2014 12:42)

Ajde?
Način života je izbor svakog pojedinca, ali idi ti malo na Kosovo pa onda nećeš mene pitati kako se tamo živi, a ja ću ti samo reći bolje nego ovde.
Dugovi?
Ukupan dug je za 12 godina bio nešto više od 12 mlr eura.
Vlada DS je za svog mandata od 4 godine zadužila Srbiju 6 mlr eura, s tim što treba napomenuti da je tada počela i SEK-a.
Vlada SPS-SNS je u početku mandata 2012.g. za nepunih 6 meseci (kraj leta 2012.-sredina zime 2o13.) napravila dug od 4 mlr eura, da bi do danas, za ukupno 2,5 godine vladavine Srpska Najnesposobnnija Stranka napravila dug od 8 mlr eura. Gde su pare?
Da se razumemmo, apsolutno ne branim ni DS, ni DSS, proizveli su mnogo afera, ne branim ni B. Tadića, niti bilo koga, ali objektivno, ovo što radi SNS, Vučić, Nikolić&co je uništavanje Srbije i to ubrzanim tempom. U odnosu na njih je DS san snova!

Stane NiŠ

pre 9 godina

SNS će možda samo na momenat pasti ukoliko bude radio za Srbiju, zbog nepopularne ekonomskih mera, ali čim se oseti boljitak zbog tih mera, SNS će vrlo brzo preći 50%.

racerx

pre 9 godina

Vidim botovima su puna usta reci "REFORMA", posto je znacenje sledece: Reforma (latinski: reformare, "preobličiti", "preobraziti") je izraz koji u politici označava svako nastojanje da se promenom zakonodavstva ili načina rada državne uprave poboljša opšte stanje u nekom društvu odnosno državi, a da se ne dovodi u pitanje temelji društvenog, političkog ili ekonomskog poretka.
-otud ja pitam sledece: Kako je moguce NESELEKTIVNO smanjivanje plata i penzija nazvati reformom, pogotovo PENZIJA< kao onoga sto je zaradjeno i u sta se ne sme dirati, jer tim ljudima je drzava garant da ce sve ono sto im je uzimano u vidu namenta biti isplaceno jednog dana u CELOSTI!!!!Dakle, vi smanjenje primanja nazivate reformom, da ne zaboravim da to smanjenje primanja prati povecanje nameta i izmisljanje novih!!! Dalje, kako se nama JAVNI DUG POVECAVA, kako je moguce da se NEZAPOSLENOST POVECAVA, kako je moguce da se PRAVOSUDJE OVAKO BLAMIRA neuspesnom borbom protiv tajkuna... Ako se malo bolje razmisli, za sta ni malo ne sumnjam da SNS kadrovi nisu u stanju, ovo sto se radi u proteklih 25 godina nikako ne bi moglo da se nazove REFORMA. Pri tome pogotovo SNS vlast ne moze da se nazove reformskom, barem dok AV, vas premudri vodja (koji nam podrsku 3/4 Srbije, to ne zaboravite, jer 50% od 50% izaslih je 25% cele Srbije, sto nas dovodi do toga da 3/4 nije glasalo za Vucica) ne naredi da se promeni znacenje same reci REFORMA! To sto vas 300 lupa minuse ne menja cinjenice!

MilenaJ

pre 9 godina

Moguće je da SNS neće jačati, ali će zadržati birače, jer ti ljudi koji su glasali za SNS siti su bili toga da se u Srbiji godinama samo pričalo, a da se ništa neje radilo i da se problemi nisu rešavali. Dolaskom SNS-a te stvari su se promenile i upravo je to jedan od razloga zašto će uz SNS ostati oni koji su za nju glasali.

helen

pre 9 godina

Konacno iz Transparentnosti Srbija relano sagledavaju situaciju i priznaju da postoji volja premijera i Vlade da transformise privredu zemlje i da vec to rade.I sam je premijer reakao da su mere nepopularne,ali da je vazniji interes naroda od stranackog.

SrkiS

pre 9 godina

Prethodne Vlade nisu htele da se sprovedu bolne i teške reforme, kako ne bi ostali bez glasača i svojih pozicija. SNS-u je očigledno bitno da se od Srbije napravi bolje mesto za život, tako da se usudila da nepopuularne reforme sprovode.

suprotno od VAŠEG mišljenja.

pre 9 godina

SNS će raditi za Srbiju pa ne mora jačati,ali ja sam baš siguran da će svojim radom i delima dobijati sve veću i veću podršku za svoje poteze koje vuku.

Biserka Misic

pre 9 godina

Slazem se. Nema od toga nista. Opozicija nije dovoljno jaka pa taman da se svi zajedno ujedine protiv SNS-a. Iskreno, imam utisak da se i ne trude bs nesto, kao da opozicija nema ideja sta bi sami sami sa sobom a kamoli da prave jak opozicioni blok.

renesansa..

pre 9 godina

Bruha@ Sta je tu cudno,kako su radili,tako su i prosli..Pa i kao opozicija!U prevodu je to znacilo,da su gradjani shvatili da se mora poslati ocigledan signal,da je dogorelo do nokata!Uostalom radi se o njihovim realnim zivotima,a ne o nekoj virtuelnoj stvarnosti!Od kad znam za sebe..Srbija negde ide!A u stvari sto vise ide napred,ona je sve vise isla unazad!Ili u rikverc,sto bi neki rekli!Vreme je da se to promeni..Vreme je da negde konacno i stignemo!Ali ne kod nekoga,vec da stignemo u razvoju Srbije do samog vrha!I to za sve pare!To se ocekuje i od ove vlasti i svake druge,koja bude bila u buducnosti!Pa i da srpska opozicija tome tezi!Jer oni su opozicija sadasnjoj vlasti ali nadamo se ne i drzavi i njenim gradjanima!Treba razmisliti o tome!Drzava je svih nas a ne necija partijska kuca,gde se oni menjaju a drzavno bogatstvo sa sobom odnose!Sada je vazno da kad se menjanju,bogatstvo ostaje..Da je tako radjeno,Srbija bi danas bila zemlja za postovanje a ne na ivici ambisa!Menjajmo se svi,da nas drugi ne menjaju!A najteze je sebe promeniti,zato sto nam nekako uvek nedostaje ona doza samokriticnosti,koja bi nas odvela na pravi put!I zato se i kaze..lako je samo druge kritikovati!A onda nam se kao bumerang vrati,sopstvena nesamokriticnost!I tako se sve vrti u krug!Iz koga se ne vidi svetlost,vac se nazire mrak..U takvim zatvorenim krugovima gde je obicno samoneodgovornost odgovornih,ono sto kosta sve nas i ciju ogromnu cenu stalno placamo..

Neda , imenom svojim

pre 9 godina

@ bezimena - Sele, aj mi jos jednom nabroj na prste sta to zameras SNS - Briselski sporazum , idi na KiM da vidis kako se zivi pa onda pisi, a enormno zaduzivanje - kazi ko je napravio te dugove i zasto,pa se sada moraju platiti. Ne izvrci uzroke i posledice, ako razumes sta hocu da kazem.

drena

pre 9 godina

Kao i obicno Goati namerno ili iz neznanja gresi. Apslulutno nije tacno da SNS nece jacati zato sto radi u interesu Srbije. Upravo iz tog razloga su gradjani i glasali za SNS i Aleksandra Vucica, a skinuli one koji su radili samo za sebe. Nije tacna ni konstatacija da 50% gradjana nije izaslo. Izaslo je kao sto uvek i izlazi sa razlikom 1 ili 2%. Prvo 10% sa birackog spiska nisu u zemlji, zatim 10% je zbog godina i bolesti nesposobno da izadje na izbore, pa ima jos 10% mladih tek punoletnih koje ne zanimaju izbori i 10% iz marginalnih grupa koji su funkcionalno nepismeni. Sto bi znacilo da ima samo 10% ili manje koji iz nekih svojih razloga ne glasaju. A i u svetu nije veca izlaznost od 35 do 40%. Nista mi nismo specijalni.

Vedrana

pre 9 godina

Dok SNS ne prica vec pokazuje delima sta sve cini za dobrobit Srbije, naravno uvek je tu DS da se potrudi na sve nacine pa makar i recima pokusavajuci da jos malo laze i obmanjuje gradjane kao i svih ovih godina sto su radili do sad, to im jedino ide od ruke.

HannaB

pre 9 godina

Ko je kriv za to što su u opoziciji i što su se raspali-oni sami.Držali se zajedno dok su imali koristi od toga i to preko grbače naroda,a kasnije svaki problem koji je izbio na površinu bio im nerešiv. Bez obzira kakvu opoziciju imali-da li su im politički protivnici jači ili slabii, SNS uvek isto rade.Rade ne zbog svog rejtinga,niti zbog straha od opozicije,već zbog naroda. Rade i kad neko kaže da čak i ne moraju jer su obećali i jer žele reforme,ma kako one bile teške i ma koliko drugi svojevremeno zarad jeftinih političkih poena bežali.

skubi20

pre 9 godina

Njih to nije briga,oni iskljucivo za sta mare jeste za ovaj narod i ovu zemlju,da sto pre izvuku sve nas iz ove dubioze u sta nas je uvukla prethodna vlast,to je njima najvaznije,a to da li ce postati jos jaci politicki ili ne,to im je najmanje bitno.

bezimena

pre 9 godina

U svom naklapanju Goati je "zaboravio" vrlo bitne činjenice!

DS je imala JAKU opoziciju (VdrK, Nikolić, Vučić) koja joj je podmetala nogu na svakom koraku ka uvodjenju reda u zemlji i približavanju EU!

Sada, kada su pohapšeni haški optuženici, ukinute vize, doneto skoro 1000 proevropskih zakona, započeti pregovori s Prištinom, započete istrage 24 sporne privatizacije (sns ih gurnuo u drugi plan) i Srbija postala kandidat za članstvo u EU, pojavljuje se slatkorečivi AV, preobučen u drugo ruho, glumeći većeg demokratu od svih demokrata zajedno, da pokupi lovorike koje pripadaju DS-u. Ima li AV opoziciju koja je protiv EU? NEMA!

Šta je dotični uradio ZA Srbiju?
Ništa!
Gde su investicije?
Nema ih!
Šta je uradio PROTIV Srbije?
- potpisao Briselski sporazum
- enormnim zaduživanjem doveo zemlju u bankrot

On i Toma su zarad lične sujete (vlasti) prodali Srbiju k'o 100 gr slame!

Pametnom dosta.

borko13

pre 9 godina

Oni su svesno prihvatili sav teret na svoja ledja,teret koji su godinama bivse vlasti gurale ispod tepiha i nisu htele da se bahcu time,jer su samo gledali kako da ojade ovu zemlju,dok kod SNS-a to nije slucaj,njima je na prvom mestu bolji zivot gradjana Srbije,pa i po cenu da na sledecim izborima i ne pobede,ako ce to biti cena za bolji zivot ljudi u ovoj zemlji,siguran sam da je onda oni rado prihvataju,i stvarno mislim da do sada rade izuzetno dobar posao,koji nije ni malo lak niti jednostavan za resiti.

Коста

pre 9 godina

Да би Србији било ддобро треба распустити све странке и свим политичарима који су се досада бавили политиком да им се то доживотно забрани.Да се врати МОНАРХИЈА и да се оснују нове странке од младих неискварених, образованих и поштених људи.Велику улогу би ту дао нашим људима из дијаспоре који нису одрасли и нису се школовали у овом поквареном и исквареном систему.Само тако можемо да се спасимо.Све друго је заблуда и лаж.

bg90

pre 9 godina

botovi kako mozete da hvalite sns?u stvari mozete ali niste svesni da vas oni vracaju u 90te:
1.bus plus
2.vuciceve pozorisne predstave i ostalih(idemo da proverimo dal neko radi na gradilistu ali uz reportere)
3.mali ukinuo sve naknade(za decu,stare itd)
4.krive bivsu vlast a djilas most sagradio oni ne mogu ni kontejner
5.kradu i kradu i kradu
6.reforme treba biti ali mogu i svoj dzep malo da isprazne da hoce
7.lazu vas
8.nema u stranci strucnih i obrazovanih ljudi
9.predsednik koji ne zna koji je fakultet zavrsio itd itd

scepo

pre 9 godina

Koliko sam ja mogao do sad da shvatim,SNS-ci jedino sto je istinski vazno jeste to da ovu zemlju izvuku iz mulja i blata,a to da li ce na politickoj sceni oni ojacati ili oslabiti,mislim da im to uopste nije vazno..

LUGER

pre 9 godina

Velika ja greška Gospodine što kažete da SNS neće jačati ako bude sprovela korenite reforme. Naprotiv, ako ih bude zaista sprovela što nažalost još uvek ne radi, imaće podršku naroda, ali neće imati brojnno članstvo kako je sada slučaj, jer će iz stranke izaći svi oni koji su u nju ušli zarad ličnih interesa, a ne zato što žele da od Srbije naprave modernu državu u kojoj ima mesta za sve. Ako SNS očisti javni sektor od parazita i tatinih sinova, ako ukine radnu diskriminaciju koja hara Srbijom, gde je postalo nemoguće naći posao bez debele veze bez obzira na kvalifikacije i sposobnosti, ako modernizuje i profesionalizuje javna preduzeća, ako uvede zakon o poreklu imovine i počne nelegalno stečenu imovinu da oduzima, ako sve one koji su nas decenijama krali smesti u zatvor, a nelegalno stečenu imovinu oduzme, ako napravi jedinstven socijalni program kakav postoji u svim socijalno odgovornim zemljama, gde onaj ko je na birou prima određenu nadoknadu dok posao ne nađe, ako omogući dolazak stranim investitorima koji mogu da otvore stotine hiljada radnih mesta, ako bude napravila efikasno i pošteno sudstvo u kome će se konačno pojaviti pravda i ako konačno zakon bude bio isti za sve, onda će SNS biti još jača i opet će dobiti apsolutnu vlast jer će narod stati iza nje. Da li će SNS imati mu.a da sprovede oštre ali pravične reforme ostaje da se vidi, jer SNS sama koči sve suštinske reforme, jer se u njoj još uvek nalazi jako veliki broj onih koji misle da Srbija pripada samo njima!

ssone

pre 9 godina

Jos jedan u propagandnoj masineriji AV-a. Covek ogromnog iskustva i snaznog morala koji se okrece "kako vetar duva".
Dok je nama ovakvih "analiticara" i direktora mocnih nevladinih organizacija" koji samo gledaju svoje interese, nema ovoj zemlji napretka.
Svaka vlast mora da ima nekoga koce da je kritikuje da bi se trudila da bude bolja. Ako im se svi klanjaju onda nista od napretka i reformi.

Marina

pre 9 godina

Pa teško da može dobiti na popularnosti neko ko sprovodi reforme, znači nepopularne mere za dobrobit svih!Ljudi više vole kada se dele radna mesta po stranačkoj pripadnosti, povećavaju penzije i plate, a to što se zemlja zadužuje, to je nekako daleko od svih, pa se o tome i ne razmišlja.

Keri

pre 9 godina

Nista drugo i nije preostalo osim da rade za srbiju. Mnogo je ova drzava unazadjena u poslednjih 25godina. Nadam se da ce Vucic uspeti da polako unapredjuje drzavu.

Mišur

pre 9 godina

Ne znam samo koga bi i na osnovu čega demokrate mogle da animiraju bilo koga u Srbiji i koju bi ličnost mogli da izvuku iz svojih redova da stane na crtu Vučiću. Razlika između SNS i DS je kao između Real Madrida i Crvene Zvezde, budimo realni, i neće se menjati na duži rok.

Djoka

pre 9 godina

Gospodine Goati niste ni u jednoj tacki u pravu. Milovan Djilas i Cedomir Jovanovic su politicki ubijeni jednim u nekoj uredjenoj drzavi nezamislivim tabloidnim lincom i najverovatnije odstranjeni za sva vremena iz srpske politike. aleksandar vucic NIJE covek reformi - on je jos jedan od onih skupljaca politickog perja, trica i kucina koji osim velike vestine uvek novih a glasnih a ocigledno neispunjivih najava, nema ama bas nista iza sebe. Sve kada bi i hteo, on nece ni hteti a ni moci da se nosi sa jednim zaribalim politickim ustrojstvom u Srbiji, u kojoj njegova partija doduse nije gora od prethodnih na vlasti, ali sasvim sigurno ni trunku bolja, sto se posle vise od dve godine vise nego jasno.

najs

pre 9 godina

Mislim da su svi svesni cinjenice da je poslednji cas za promene i da je to nesto sto mora biti sprovedeno,ma po koju cenu.Toga je i sam Vucic svestan i ne verujem da ce odustati od toga zbog rejtinga,pogotovo u situaciji kad opozicije skoro da nema.

zeus

pre 9 godina

Mozda smo,konacno, svedoci da Srbija nema alternative I da se uprkos nepopularnim merama, situacija u zemlji mora menjati. Kad to budemo prihvatili, vise nam nece biti bitno ko reforme sprovodi, vec da se one zaista sprovedu.

MARKO-MAKAKO

pre 9 godina

Bitno je da Srbiju postavi na zdrave noge i reformise u pravom smeru,kao i da svede na minimum kriminal , mito i korupciju.Gradjani zasluzuju da zive u pravnoj drzavi u kojoj vladaju Zakoni,a ne Zakon novca.Izbori su ti na kojima gradjani ocenjuju partijski rad.SNS moze svojom politikom i konkretnim radom samo da jaca,nikako da oslabi kako kaze gospodin Goati.

BREME

pre 9 godina

Tačno je da je teret zakasnele privredne reforme na plećima SNS-a!Oni su odlučni da, bez obzira na svoju popularnost, ili gubitak iste, dovrše započeti posao!

dominikanac

pre 9 godina

To je tako kod nas,jer borba za sve opšte dobro ako pjedinac trpi ,ne nailazi na simpatije.
Toga je i premijer svestan.
U svojim objašnjenjima politike SNS-a uvek govori ,da može i izgubiti sledeće izbore ,ali je nešto učinjeno za Srbiju.

Deda Steva Banatski

pre 9 godina

Pa ja nikako ne mogu da prihvatim, a i da razumem, ovakve predpostavke."Ako radite za Srbiju, nema vam napretka" ili tako nekako?Šta to u stvari znači?Voleo bi da tu tezu objasni gosn.Vladimir, jer ispade što je veći javašluk, Srbiji je bolje?!,
I pitanje, a kome to ne odgovara malo reda i poredka?

laura

pre 9 godina

Kad se osvrnem,shvatam da ćemo dugo trpeti posledice loših odluka i poteza tzv." demokratskih vlasti"..Ova vlada na čelu sa SNSom moraće mnogo toga da žrtvuje,ali verujem da će se isplatiti

jocal

pre 9 godina

... ako se do sledećih izbora ne pojavi potpuno nova ekipa kao alternativa svima koji su danas negde na vlasti , tzv. Srbija neće biti država ni na papiru ... bićemo direktno kontrolisano društvo sa nekom modifikacijom Kfora ili Eulexa ugrađenom u "politički" sistem , nakazan poput onog u tzv. BiH ili na tzv. Kosovu ...

Pokojni Toza

pre 9 godina

Znači, od Srbije ni po" ..... 'ladne vode i dalje?
Gledali smo kako se bahato obogaćuju funkcioneri DS-a, DSS-a, DHSS-a, G17Plus, potom i SPS-a, LSVM, JS, NS, sada se ,,bolest" proširila na SNS, a mi ćutimo li, ćutimo.
Lokalne samouprave maltene i da ne postoje, jer ni jedan posao iz svoje nadležnosti ne rade. Škole, muzeji, sportski centri, pozorišta duguju za struju, vodu, grejanje, gas, poreze. Nije se pojavio ni jedan pametan predlog u pravcu oslobađanja funkcionisanja tih institucija načinom sličnim otpisivanju ili ,,prebijanju" dugova (ne dužnika, jer su oni i otpisani i prebijeni).
Niko od vrlih stručnjaka koji su sada zajahali polumrtve rage RJP-a, ministarstava i agencija nema nameru da skreše plate i broj zaposlenih, jer su te pozicije i dalje plen koji im pripada.
Ipak, Srbija proživljava upravo ono što i zaslužuje, finalni sunovrat svega što ima i što je imala.
Sa nadom da će se revitalizovati posle toga, šačica nas i dalje veruje u nju, ali odavno ne veruje u svoju perspektivu i sebe.

Prirodni zakon

pre 9 godina

DS bi mogla da svima učini veliku uslugu i da se SAMOUKINE. Ono što su uradili do sada je dovoljan razlog da se poklone i siđu sa dasaka koje život znače.

Takođe, i ono što čine sada pokazuje koliko su oni odvojeni od stvarnosti. Unutar stranački izbori, potezi tih ljudi, to sve govori da oni i stvarnost ne koegzistiraju u istoj dimenziji. Bilo bi lepo da se sklone i oslobode prostor za nešto novo.

Šta? Ne znam. Ali znam da DS nije ono što tvrdi da jeste. Guši i zauzima prostor.

Akvarijum

pre 9 godina

Pa DS su napustili ti "simpatizeri" jer su videli da im nece biti bolje,u DS-u se svadjaju oko fotelja a trebalo bi da zajedno rade na tome kako pomoci gradjanima.E zato je narod dao sansu SNS-u jer svi rade zajedno.

Владимир

pre 9 godina

Није крив Гоати и многи слични пре њега, крив је народ.
Који се наставља ишчуђавати... не схватајући да нас јашу од 45. исте структуре и њихови потомци.
Зар и ти Вуче, зар и ти Чедо, зар и ти Мићуне... и тако 25 година, ми бивамо изненађени.
Овце.

simpa

pre 9 godina

Mislim da je Goati u pravu,ali ipak treba uzeti u obzir da i ne postoji neka stranka koja u ovom trenutku moze da zapreti sns-u,ma kakve poteze Vucic vukao.Mislim da je to i ovo prethodno smanjenje penzija pokazalo.

pirkac

pre 9 godina

Danasnja opozicija je toliko slaba da ni udruzena u siroku koaliciju ne predstavlja pretnju po vlast,koci ih teret iz proslosti,mislim da je premijer svestan da radom za bolje sutra Srbije, njegov rejting ce opasti, ali ocigledno je da on nije tu gde jeste zbog rejtinga...

petar

pre 9 godina

i vas "nezavisne analiticcare",bass kao i isto tako nezavisne medije,smatram najvecim krivcima za trenutno stanje u ovoj zemlji .vi ste naj odgovorniji ssto jedan ccovek uz pomoc propagandne massinerije ,definitivno unisstava ovu zemlju i smatram vas delom te massinerije.naravno da sam i ja bio razoccaran time ssto zzuti nisu ostvarili moja nadanja i zzeleo sam da nekako kaznim njih,ali ne i ceo narod,ali ovo je katastrofa od vlasti k9ju upravo vi koji se predstavljate avangardom,ccuvarima moralnih vrednosti i vrhunskom intelegencijom ovog drusstva sstite svojim cutanjem ili podrsskom kakva je i ovaj tekst.

Cicibela

pre 9 godina

Goati to lepo sagledava da je narod nezadovoljan zbog svega onog što je DS uradila, odnosno nije uradila i da će zbog toga uvek glasati za neku drugu stranku, jer ih je DS toliko razočarala i proneverila poverenje građana da više ne mogu ni da zamisle da im daju svoj glas i da oni na konto toga ponovo dođu na vlast koju očigledno koriste samo za svoje interese.

Veljko

pre 9 godina

Iako je svesno rizikovala svoju popularnost, uz prethodnu najavu i pripremu biraca u predizbornoj kampanji da nece biti lako u narednom periodu, SNS ce nakon ostvarenih rezultata koji ce biti vidljivi za godinu dve dana, i dalje biti najbitiniji politicki faktor u Srbiji.

ivanhoe

pre 9 godina

DS,DSS,NDS,LSV,LDP...su prošlost,jedini ko može stati na put ovoj pošasti je Saša Radulović i to će se desiti mnogo brže nego što mnogi mogu i da zamisle.Istina uvek nađe put,a vi botovi samo lupajte minuse,to jedino i znate,a Vučić nem na gomilanje stranačkih funkcija i ogromne plate ljudi iz SPSa,koji mu uopšte i ne trebaju da vlada. (Milan Niš, 26. avgust 2014 08:22)

Evo ja sam ti lupio minus a veliki sam protivnik ove vlasti. Sasa Radulovic je jos jedan neoliberalni mag. Covek koji je napisao skandalozni zakon o radu koji je ova vlast usvojila. Jedino za sta je strucan i za sta ima reference jeste sahranjivanje preduzeca. Covek nema iskustva u podiganju privrede a to je ono za cim Srbija vapi. Veliki je problem sto svojim zamajavanjem vodi prilican broj ljudi u jos jednu prevaru i pogresan put a mi taj luksuz nemamo. Trenutno jedine prave alternative su Pokret 99% koji ima odlican plan uvodjenja direktne demokratije i Ekonomski pokret Branka Dragasa koji takodje zastupa ideju direktne demokratije a ima i izuzetan detaljno razradjen plan podizanja srpske privrede!

neko ime

pre 9 godina

Samo se nadam da neko kopira i čuva ove telegrame podrške AV-u i njegovoj srpskoj radikalnoj stranci, šteta je da se to nacionalno književno blago izgubi.

opozicija

pre 9 godina

Ja stvarno ne verujem da ima onih koji i dalje razmišljaju o Ds kao mogućoj opciji na izborima. Najbolje za njih je da nekoliko popularnih ljudi poput Stefanovića, Ješića, Milisavljevica naprave novu stranku, jer Ds je predstavnik loše dvanaestogodisnje vlasti. Nisu naravno gori od ovih, ali ne treba se vraćati na staro.

Sofija

pre 9 godina

Na birališta nisu izašli oni kojima je svejedno, koji su u proteklim godinama glasali za demokrate i razočarali se! I da su izašli na izbore ne bi glasali za demokrate!

dosta je bilo

pre 9 godina

koje botovanje, da ne veruješ... Ova vlast dve ipo godine nije reformisala ništa. Može Vučić da radi 24h dnevno, ni r od reforme... Da stvar bude gora radi isto što i DS, nastavljajuci ekonomsku politiku Dinkića.

ljubica

pre 9 godina

dobro kaže g. Goati, ima nas članova DS koji jednostavno apstiniramo u čudu šta se dogadja. Skoro smo svi stručni i visokoobrazovani sa iskustvom u privredi, ali nismo sporemni svoj obraz i diplomu (na vreme redovno stečenu)ukaljati sa onima koji su stavili lični interes ispred društva (čitaj: kraduckali). Ni sama ne znam koji bi to bio impuls koji bi pokrenuo taj trust stučnjaka koji bi bilo spreman još jedom "zaleći" za sve! Ah, zaboravih, i imamo minimum 45 godina što znači da treba neko mladji da povuče kola! Što kažu Slovenici: mi imamo 100 stručnjaka i svi rade na svom mestu, vi (u Srbiji )imate 500 i NIKO ne radi na svom mestu!

zoran1965

pre 9 godina

sa ovakvim ponašanjem, srbija sve više ide prema 'arapsko proleće' scenariju. i svi zabijaju glavu u pesak. serbska elita i političari su totalno nesposobni da bilo šta pametno naprave. a onda niko od njih neće biti siguran, i oni toga uopšte nisu svesni. kada se nalaziš ispred puščane cevi, svo blago sveta te ne spašava

DS e tu

pre 9 godina

A jel to sada gradjani Srbije treba opet da vide neku demokratju u DS-u?
Ne znam, Tadic je razocarao na svakom polju, i kao covek i kao politicar, i iako mozda vise nije u stranci ostavio je dubok trag lose reputacije na DS-u za koji je vreme da ode u istoriju jer su podbacili potpuno.

Džonson

pre 9 godina

Srbija je na reformskom putu i to je jasno stavljeno do znanja donošenjem ključniz zakona poput onog o radu, zatim stečaju i privatizaciji. Neki se bune, neki će odlaziti, ali bitno je da Srbija stane na noge.

racerx

pre 9 godina

SNS nece jacati sta god da radi, iz prostog razloga sto oni sada treba da nahrane apetite svog clanstva, koje je pozrtvovano radilo za osvajanju vlasti. Oni prvo treba da se izbore sa tom pojavom u svojim redovima, jer van 3-4 najveca grada u svim ostalim mestima vi imate lokalne SNS mocnike i njihovu polupismenu kliku, koja je sada apsolutno uverena da je doslo njihovih 5 min i koji planiraju da obezbede praunuke u ovom mandatu. Posto je to nemoguce spreciti, jer ce da dodje do masovne pobune clanstva (uostalom kao u svakoj politickoj partiji, tih 1,5 mil gradjana Srbije, koji su clanovi stranaka je najveci olos, iz prostog razloga sto iole inteligentnoj osobi ne bi trebalo vise od 3 meseca posle uclanjenja da shvati u kakvo udruzenje parazita je dosao). Cak i da pretpostavimo da SNS na neki nacin uspesno zauzda ovo, sto je ponavljam NEMOGUCE, za sprovodjenje bilo kakvih reformi su neophodni STRUCNJACI sa ZNANJEM i ISKUSTVOM!!! SNS jedino sto ima su "strucnjaci" sa titulama stecenim na singi-mega-unionima, dakle i bez znanja i iskustva, tako da SNS NEMA KAPACITET da sprovede bilo kakave reforme-u pravom smislu te reci! Reforme kod njih znace skup mera predlozen od MMF-a za ukidanje i smanjenje bilo kakavih socijalnih davanja (penzija se samo kod nas racuna kao soc davanje) da bi se stvorili uslovi za sto manje DALJE ZADUZIVANJE!!!! Dakle, to su mere za nastavak ekonomskog ropstva pocetog pod DS uz smanjenje rizika za onoga ko nam kredit daje!!

Danijela Ramić

pre 9 godina

Neka sprovedu u delo tri reforme, onako istinski, njima rejting pada za 10% minimun, već posle šest je -20%. Tužno je što ni tada ovi ostaci opozicije ne bi imali većinu. Zato uvek biram SNS.

mikika

pre 9 godina

Slažem se sa ovom konstatacijom u potpunosti, Demokratska stranka je više nego razočarala i svoje birače i građane. Javašluk, lopovluk i nerad su obeležili njihove mandate.

nada-nada

pre 9 godina

Istina je da su do sada sve vladajuće garniture odlagale refojme i bolne rezove. Sada je zaista teret i odluka pala na SNS. Vučić je rešio to da uradi ne plašeći se za prolaznost na budućim izborima. Sve što nije valjalo sada treba menjati, ukinuti, promeniti. MI gradjani to ne razumemo...da li smo svesni da se plate i penzije ne mogu povećavati bez osnova, ako nam je čitava privreda u kolapsu, a sada ne ptihvatamo smanjenje istih. Sami moramo da se menjamo, svoju svest pre svega.

Milan Niš

pre 9 godina

DS,DSS,NDS,LSV,LDP...su prošlost,jedini ko može stati na put ovoj pošasti je Saša Radulović i to će se desiti mnogo brže nego što mnogi mogu i da zamisle.Istina uvek nađe put,a vi botovi samo lupajte minuse,to jedino i znate,a Vučić nem na gomilanje stranačkih funkcija i ogromne plate ljudi iz SPSa,koji mu uopšte i ne trebaju da vlada.

i...?

pre 9 godina

I žasto bi posle svega trebao opet da glasam za DS? Zato što je Vučić popio čašu zuči, a oni nisu hteli? Šta mi danas znači to što sam nekada bio simpatizer DS-a, ništa, baš ništa. Nema tu više reanimacije, pacijent zvani DS je mrtav jer nismo Zlatne ribice, a istina je da SNS neće rasti jer ex simpatizeri DS-a neće ni izlaziti na izbore.

lipa

pre 9 godina

zahvaljujuci vučicu njegovim radom i predanošcu opozicija je oslabila jer je narod video koliko je ustvari lose radila i da je moglo mnogo bolje...premijer neka samo nastavi!

Profesor

pre 9 godina

Ma nije problem sto nema osnovs za plate i penzije jer je privreda u kolapsu, problem je sto je pored svih ministarstava, ministarstvo privrede negativna nula, znaci nista se po pitanju privrede uradilo nije...

Dejan

pre 9 godina

Mi smo kao zemlja tu gde jesmo zato što niko nije radio za Srbiju, već na prvom mestu za lično i stranačko jačanje. Inače, sa situacojim u kakvoj smo, koja god stranka da preuzme odgovornost za jačanje Srbije će u kratkom roku da se suoči sa svojim slabljenjem, ali ako postigne realne rezultate ojačaće na duge staze. Nažalost, mi smo narod koji sve gleda kroz sada i ne razmišljamo o sutra. I sve gledamo kroz lični doživljaj i ne želimo da sagledamo širi kontekst.

Neka se opozicija ugleda na to kako je SPS posle 2000 ćutao, išao suprotno svojim ubeđenjima, umekšavao svoje stavove i polako i strpljivo izgurao da od stranke na granici cenzusa dogura do stranke sa (sada već bivšim) premijerom i ključnim ministarskim mestima, iako je ta ista stranka sa dobrim delom svog vodećeg kadra odgovorna što smo do 2000 bili tamo gde smo bili.

Gramzivost, osionost i nedoslednost DSa i demokratskog bloka, zajedno sa proračunatim potezima SPSa i dvoličnošću naprednih radikala je na kraju dovela do toga da običan narod u potpunosti izgubi poverenje u višestranački sistem, u političare i u institucije ove zemlje.

Sada nas sa četvrtinom podrške iz naroda vodi dojučerašnji strasni anti-Evropljanin i Velikosrbin, dok se opozicija međusobno prepire, a ljudi iz pokorne javnosti upinju da nađu argumente koji će da daju supstancu magli koja nam se prodaje.

SNS danas ni ne mora da radi za Srbiju jer narod ne razume šta je za to potrebno i nema mehanizam da zbog toga one na vlasti i kazni.

Sergej.4

pre 9 godina

Sns ce i to pretrpeti, ceo taj teren samo da bi se stanje u ovoj zemlji popravilo,njima je Srbija prioritet a ne rejting,kao nekima( demokratama)..

Viktor

pre 9 godina

Gospodine Goati,
ko god da je na vlasti, uradi nešto dobro i to se pokaže kao dobro, dobiće podršku. Svi koji urade nešto polovično neće dobiti podršku i to je pravilo koje se pokazuje svugde, uvek kroz istoriju.

Bogdan Mitrić

pre 9 godina

Tačno je da je mnogo toga zakasnelog i propuštenog za vreme prethodnih Vlada ali najvažnije je da se već jednom sve pokrene sa mrtve tačke.

jelena

pre 9 godina

sns-u rejting nije važan,zbog toga ce sigurno izgubiti na popularnosti,ali s druge strane bolje i to nego da se vodi partijskim interesima kao prethodne vlasti

nemamništasdemokratama

pre 9 godina

Ovo što radi Vlada Aleksandra Vučića ne može se nazvati reformama. Ovo je nastavak tajkunizacije Srbije. Jedina razlika je u tome što su se promenili favorizovani tajkuni. Srbiju neće spasiti to što će Vučić smanjiti ionako bedne penzije, niti što će smanjiti plate u javnom sektoru.

Srbiji su potrebne ozbiljnije reforme od otimanja para sirotinji. Prvo i osnovno, potrebno je smanjiti državni aparat za sve partijske poslušnike zaposlene da bi bili "sigurni glasovi", a njih je više stotina hiljada.

Srbiji je potrebno da se pokrene privreda, da se pokrene poljoprivreda, ali za to nema novca. Gde su? Pa kod tajkuna i političara, starih i novih i ovih starih-novih.

I na kraju, ono što je Srbiji najpotrebnije jeste iskorenjivanje burazerske ekonomije, drugim rečima - korupcije. Vučić je neće iskoreniti, hoćete u opkladu? Zašto neće? Pa zato što umesto Miškovića imamo Beka, umesto demokrata imamo iste takve "napredne". Promenili su se samo glumci, uloge su iste, ne shvatam kako to ne vidite.

Samo vi slušajte i dalje uranilovke plaćenih analitičara koji malo zbog novca, više zbog straha za sopstvenu poziciju, hvale ovakvu ubistvenu ekonomsku politiku.

Pitaću vas od jeseni šta ćete da kupite na pijaci za zimnicu, kako ćete da spremite dete u školu, kako ćete roditeljima kupiti lek......

Vi slavite Vučića i plačite zajedno s njim nad sudbinom jadnog srpskog naroda, tako ste se kleli i u Slobu i bili srećni s platom od 5 maraka i penzijom od 2.

U zdravlje!!

Нови Сад

pre 9 godina

У таквој смо ситуацији да немамо много избора. Или ћемо наставити путем опоравка и реформи или ћемо се вратити на старо и доживети нешто попут онога што се догодило Грчкој. Надам се да ћемо наставити путем реформи и да ће се поправити ситуација на боље.

Ana 82

pre 9 godina

Građani su na izborima ukazali poverenje Vučiću i SNS upravo da bi se nešto promenilo u odnosu na period vladavine DS-a. Nadam se da će uspeti da poprave stanje u privredi i ekonomiji.

isidoral

pre 9 godina

Kakvi su nas vodili godinama,dobro nismo već bankrotirali.Na žalost Vučić mora da "pegla" ono što su njegovi predhodnici godinama pljačkali i uništavali.

poldi

pre 9 godina

i ne mora sns da jača dovoljno je nas poštenih,običnih gradjana i dvaput više od onih koji žive samo da bi oteli od drugog zarad svoje koristi...

Vojvodinac

pre 9 godina

Okruglo pa na ćoše!
Narod je potpuno razočaran DS-om, koji ne da nije uradio ključne stvari, već deluje da nije sposoban, svi lideri DS-a su lepo sredili svoje finansije, odlično se pozicionirali, dok su pustili da država tone sve dublje. Glasači su iznevereni, i sada SNS objavljuje imovinu ljudi DS-a koji su vodili Srbiju u propast 10 godina a njihove kompanije od 0 postali giganti!?
Narod žedan i gladan iz očaja se okrenuo jedinoj protiv opciji SNS-u, i iznenada vruć krompir (većina u parlamentu) pripao je SNS-u, delimično nespremnom za tu odgovornost.
Treba pohvaliti Vučića za angažovanje nestranačkih kadrova (što niko pre njega nije uradio), čak je nudio mesto Milici Delević, što mu se mora priznati kao izuzetan potez, u interesu Srbije, ali je odbijen, čime ju Vučić postao veći, a DS još manji.
Obzirom da je vlada sklepana od onog što je bilo na raspolaganju, na bedu i prezaduženost, na privredu koja grca, mislim da g. Goati nije u pravu!
Gladan i žedan, prezadužen narod hvata se za slamku, i ako je ne nađe imaćemo vanredne izbore krajem 2015-e ako ne i ranije, a čarobni štapić niko nema! Da nije Arapske milijarde, imali bi izuzetno napet kraj godine, ovako je odloženo do proleća!
Lazar Krstić ispao veliki šmeker, mada je plagirao Sašu Radulovića, ali sa više stila. Nebojša Stefanović kao "najslabija karika" može srušiti celu vladu ako ga se ne reše ranije, mada i Mali ređa kikseve i neuspehe.
Živi bili pa videli!

Milan

pre 9 godina

I sta smo dobili od te 'iskrene namere' SNS-a da 'radi dobro za Srbiju'?!? Iovako bedne plate i penzije su smanjili, povećali PDV, povecali cene i poreze od 80-300 posto, poskupeli infostan, struju i telefon! Ah da znam sta smo dobili: dobili smo obecanja! Pa krenimo redom: Beograd na vodi (sad ce samo sto nije), Prokop stanica (sad ce strpite se malo) mercedes iz Ikarbusa (ne mogu ljudi da proizvedu kolika je potraznja za istim), stanove u Beogradu za po 300 evra kvadrat, hleb za 3 dinara, 100 milijardi evra kredita i 100 bilijardi evra kineskih ulaganja u Srbiju! Ali zato smo jat prodali budzasto arapima, poljoprivredno zemljiste u trecinu cene istim tim arapima, zaduzili se jos vise! Bravo PPV!

Nikola

pre 9 godina

Dok god gura SnS ove reforme ja glasam za njih,prvi su krenuli da rade ono sto su pre trebali svi pre njih...samo hrabro,onaj ko vidi napred dace vam podrsku..

Nenad

pre 9 godina

Mudro zborite g-dine Goati, ali sve pogrešno.

Opozicija jeste slaba, ali bih pošao za bilo kojom opcijom na Trg.
Vlast će brže trošiti podršku, nego što je će je opozicija sticati.

Milica

pre 9 godina

Ovakve teorije su demagoške zablude devedesetih i sada se ponovo plasiraju u svrhu održanja na vlasti političkih elita . Ako sadašnja vlast bude radila stvari koje znače unapredjivanje uslova za privredni razvoj , to će gradjani sigurno prepoznati i nagraditi novim poverenjem !!!!! A ako budu radili ono što obično rade kriminalci, koriste vlast za svoje bogaćenje a na račun gradjana i države i ne budu uradili ništa što će unaprediti privredu ( a po kriterijumima koje gradjani mogu da prihvate kao istinite a ne šuplje priče koje pojedinci plasiraju na "zavrbovanim" medijima ), onda sigurno neće opstati na vlasti 10 godina koliko oni planiraju da im je dovoljno da se "namire" jer su frustrirani svih ovih godina što su se drugi "namirili" a oni nisu bili u mogućnosti to isto !!!! Tako stvari stoje a ne ovako kako ih vide demagozi iz neke komune !!!!

nesa

pre 9 godina

SNS ce mozda oslabiti,ali ce veliki broj pojedinaca iz SNS izaci enormno jaci neko sto su danas kao sto su to uradili i u DS,LDP i u ostalim strankama.

Miša Horvat

pre 9 godina

Da li se neko pita zašto je opozicija slaba? Jer su im važnije funkcije od birača, i to je manje više jedina stvar koja im je zajednička, a na osnovu toga ne može da se formira ni čokoladni euro, a kamoli politički blok.

koko

pre 9 godina

"Sve su vlade to odlagale, sada će to morati da radi SNS i već je počeo. Vidim iskrenu nameru SNS i Aleksandra Vučića da se to uradi."

Ode i Goati u sns botove... :(

Nikola

pre 9 godina

Dok god gura SnS ove reforme ja glasam za njih,prvi su krenuli da rade ono sto su pre trebali svi pre njih...samo hrabro,onaj ko vidi napred dace vam podrsku..

nada-nada

pre 9 godina

Istina je da su do sada sve vladajuće garniture odlagale refojme i bolne rezove. Sada je zaista teret i odluka pala na SNS. Vučić je rešio to da uradi ne plašeći se za prolaznost na budućim izborima. Sve što nije valjalo sada treba menjati, ukinuti, promeniti. MI gradjani to ne razumemo...da li smo svesni da se plate i penzije ne mogu povećavati bez osnova, ako nam je čitava privreda u kolapsu, a sada ne ptihvatamo smanjenje istih. Sami moramo da se menjamo, svoju svest pre svega.

mikika

pre 9 godina

Slažem se sa ovom konstatacijom u potpunosti, Demokratska stranka je više nego razočarala i svoje birače i građane. Javašluk, lopovluk i nerad su obeležili njihove mandate.

jelena

pre 9 godina

sns-u rejting nije važan,zbog toga ce sigurno izgubiti na popularnosti,ali s druge strane bolje i to nego da se vodi partijskim interesima kao prethodne vlasti

i...?

pre 9 godina

I žasto bi posle svega trebao opet da glasam za DS? Zato što je Vučić popio čašu zuči, a oni nisu hteli? Šta mi danas znači to što sam nekada bio simpatizer DS-a, ništa, baš ništa. Nema tu više reanimacije, pacijent zvani DS je mrtav jer nismo Zlatne ribice, a istina je da SNS neće rasti jer ex simpatizeri DS-a neće ni izlaziti na izbore.

Bogdan Mitrić

pre 9 godina

Tačno je da je mnogo toga zakasnelog i propuštenog za vreme prethodnih Vlada ali najvažnije je da se već jednom sve pokrene sa mrtve tačke.

zoran1965

pre 9 godina

sa ovakvim ponašanjem, srbija sve više ide prema 'arapsko proleće' scenariju. i svi zabijaju glavu u pesak. serbska elita i političari su totalno nesposobni da bilo šta pametno naprave. a onda niko od njih neće biti siguran, i oni toga uopšte nisu svesni. kada se nalaziš ispred puščane cevi, svo blago sveta te ne spašava

poldi

pre 9 godina

i ne mora sns da jača dovoljno je nas poštenih,običnih gradjana i dvaput više od onih koji žive samo da bi oteli od drugog zarad svoje koristi...

Miša Horvat

pre 9 godina

Da li se neko pita zašto je opozicija slaba? Jer su im važnije funkcije od birača, i to je manje više jedina stvar koja im je zajednička, a na osnovu toga ne može da se formira ni čokoladni euro, a kamoli politički blok.

opozicija

pre 9 godina

Ja stvarno ne verujem da ima onih koji i dalje razmišljaju o Ds kao mogućoj opciji na izborima. Najbolje za njih je da nekoliko popularnih ljudi poput Stefanovića, Ješića, Milisavljevica naprave novu stranku, jer Ds je predstavnik loše dvanaestogodisnje vlasti. Nisu naravno gori od ovih, ali ne treba se vraćati na staro.

Viktor

pre 9 godina

Gospodine Goati,
ko god da je na vlasti, uradi nešto dobro i to se pokaže kao dobro, dobiće podršku. Svi koji urade nešto polovično neće dobiti podršku i to je pravilo koje se pokazuje svugde, uvek kroz istoriju.

Sofija

pre 9 godina

Na birališta nisu izašli oni kojima je svejedno, koji su u proteklim godinama glasali za demokrate i razočarali se! I da su izašli na izbore ne bi glasali za demokrate!

simpa

pre 9 godina

Mislim da je Goati u pravu,ali ipak treba uzeti u obzir da i ne postoji neka stranka koja u ovom trenutku moze da zapreti sns-u,ma kakve poteze Vucic vukao.Mislim da je to i ovo prethodno smanjenje penzija pokazalo.

scepo

pre 9 godina

Koliko sam ja mogao do sad da shvatim,SNS-ci jedino sto je istinski vazno jeste to da ovu zemlju izvuku iz mulja i blata,a to da li ce na politickoj sceni oni ojacati ili oslabiti,mislim da im to uopste nije vazno..

Sergej.4

pre 9 godina

Sns ce i to pretrpeti, ceo taj teren samo da bi se stanje u ovoj zemlji popravilo,njima je Srbija prioritet a ne rejting,kao nekima( demokratama)..

Ana 82

pre 9 godina

Građani su na izborima ukazali poverenje Vučiću i SNS upravo da bi se nešto promenilo u odnosu na period vladavine DS-a. Nadam se da će uspeti da poprave stanje u privredi i ekonomiji.

lipa

pre 9 godina

zahvaljujuci vučicu njegovim radom i predanošcu opozicija je oslabila jer je narod video koliko je ustvari lose radila i da je moglo mnogo bolje...premijer neka samo nastavi!

Deda Steva Banatski

pre 9 godina

Pa ja nikako ne mogu da prihvatim, a i da razumem, ovakve predpostavke."Ako radite za Srbiju, nema vam napretka" ili tako nekako?Šta to u stvari znači?Voleo bi da tu tezu objasni gosn.Vladimir, jer ispade što je veći javašluk, Srbiji je bolje?!,
I pitanje, a kome to ne odgovara malo reda i poredka?

Keri

pre 9 godina

Nista drugo i nije preostalo osim da rade za srbiju. Mnogo je ova drzava unazadjena u poslednjih 25godina. Nadam se da ce Vucic uspeti da polako unapredjuje drzavu.

Veljko

pre 9 godina

Iako je svesno rizikovala svoju popularnost, uz prethodnu najavu i pripremu biraca u predizbornoj kampanji da nece biti lako u narednom periodu, SNS ce nakon ostvarenih rezultata koji ce biti vidljivi za godinu dve dana, i dalje biti najbitiniji politicki faktor u Srbiji.

BREME

pre 9 godina

Tačno je da je teret zakasnele privredne reforme na plećima SNS-a!Oni su odlučni da, bez obzira na svoju popularnost, ili gubitak iste, dovrše započeti posao!

skubi20

pre 9 godina

Njih to nije briga,oni iskljucivo za sta mare jeste za ovaj narod i ovu zemlju,da sto pre izvuku sve nas iz ove dubioze u sta nas je uvukla prethodna vlast,to je njima najvaznije,a to da li ce postati jos jaci politicki ili ne,to im je najmanje bitno.

najs

pre 9 godina

Mislim da su svi svesni cinjenice da je poslednji cas za promene i da je to nesto sto mora biti sprovedeno,ma po koju cenu.Toga je i sam Vucic svestan i ne verujem da ce odustati od toga zbog rejtinga,pogotovo u situaciji kad opozicije skoro da nema.

pirkac

pre 9 godina

Danasnja opozicija je toliko slaba da ni udruzena u siroku koaliciju ne predstavlja pretnju po vlast,koci ih teret iz proslosti,mislim da je premijer svestan da radom za bolje sutra Srbije, njegov rejting ce opasti, ali ocigledno je da on nije tu gde jeste zbog rejtinga...

Danijela Ramić

pre 9 godina

Neka sprovedu u delo tri reforme, onako istinski, njima rejting pada za 10% minimun, već posle šest je -20%. Tužno je što ni tada ovi ostaci opozicije ne bi imali većinu. Zato uvek biram SNS.

DS e tu

pre 9 godina

A jel to sada gradjani Srbije treba opet da vide neku demokratju u DS-u?
Ne znam, Tadic je razocarao na svakom polju, i kao covek i kao politicar, i iako mozda vise nije u stranci ostavio je dubok trag lose reputacije na DS-u za koji je vreme da ode u istoriju jer su podbacili potpuno.

Marina

pre 9 godina

Pa teško da može dobiti na popularnosti neko ko sprovodi reforme, znači nepopularne mere za dobrobit svih!Ljudi više vole kada se dele radna mesta po stranačkoj pripadnosti, povećavaju penzije i plate, a to što se zemlja zadužuje, to je nekako daleko od svih, pa se o tome i ne razmišlja.

zeus

pre 9 godina

Mozda smo,konacno, svedoci da Srbija nema alternative I da se uprkos nepopularnim merama, situacija u zemlji mora menjati. Kad to budemo prihvatili, vise nam nece biti bitno ko reforme sprovodi, vec da se one zaista sprovedu.

Prirodni zakon

pre 9 godina

DS bi mogla da svima učini veliku uslugu i da se SAMOUKINE. Ono što su uradili do sada je dovoljan razlog da se poklone i siđu sa dasaka koje život znače.

Takođe, i ono što čine sada pokazuje koliko su oni odvojeni od stvarnosti. Unutar stranački izbori, potezi tih ljudi, to sve govori da oni i stvarnost ne koegzistiraju u istoj dimenziji. Bilo bi lepo da se sklone i oslobode prostor za nešto novo.

Šta? Ne znam. Ali znam da DS nije ono što tvrdi da jeste. Guši i zauzima prostor.

isidoral

pre 9 godina

Kakvi su nas vodili godinama,dobro nismo već bankrotirali.Na žalost Vučić mora da "pegla" ono što su njegovi predhodnici godinama pljačkali i uništavali.

Cicibela

pre 9 godina

Goati to lepo sagledava da je narod nezadovoljan zbog svega onog što je DS uradila, odnosno nije uradila i da će zbog toga uvek glasati za neku drugu stranku, jer ih je DS toliko razočarala i proneverila poverenje građana da više ne mogu ni da zamisle da im daju svoj glas i da oni na konto toga ponovo dođu na vlast koju očigledno koriste samo za svoje interese.

dominikanac

pre 9 godina

To je tako kod nas,jer borba za sve opšte dobro ako pjedinac trpi ,ne nailazi na simpatije.
Toga je i premijer svestan.
U svojim objašnjenjima politike SNS-a uvek govori ,da može i izgubiti sledeće izbore ,ali je nešto učinjeno za Srbiju.

suprotno od VAŠEG mišljenja.

pre 9 godina

SNS će raditi za Srbiju pa ne mora jačati,ali ja sam baš siguran da će svojim radom i delima dobijati sve veću i veću podršku za svoje poteze koje vuku.

laura

pre 9 godina

Kad se osvrnem,shvatam da ćemo dugo trpeti posledice loših odluka i poteza tzv." demokratskih vlasti"..Ova vlada na čelu sa SNSom moraće mnogo toga da žrtvuje,ali verujem da će se isplatiti

Нови Сад

pre 9 godina

У таквој смо ситуацији да немамо много избора. Или ћемо наставити путем опоравка и реформи или ћемо се вратити на старо и доживети нешто попут онога што се догодило Грчкој. Надам се да ћемо наставити путем реформи и да ће се поправити ситуација на боље.

Akvarijum

pre 9 godina

Pa DS su napustili ti "simpatizeri" jer su videli da im nece biti bolje,u DS-u se svadjaju oko fotelja a trebalo bi da zajedno rade na tome kako pomoci gradjanima.E zato je narod dao sansu SNS-u jer svi rade zajedno.

Džonson

pre 9 godina

Srbija je na reformskom putu i to je jasno stavljeno do znanja donošenjem ključniz zakona poput onog o radu, zatim stečaju i privatizaciji. Neki se bune, neki će odlaziti, ali bitno je da Srbija stane na noge.

Vedrana

pre 9 godina

Dok SNS ne prica vec pokazuje delima sta sve cini za dobrobit Srbije, naravno uvek je tu DS da se potrudi na sve nacine pa makar i recima pokusavajuci da jos malo laze i obmanjuje gradjane kao i svih ovih godina sto su radili do sad, to im jedino ide od ruke.

Neda , imenom svojim

pre 9 godina

@ bezimena - Sele, aj mi jos jednom nabroj na prste sta to zameras SNS - Briselski sporazum , idi na KiM da vidis kako se zivi pa onda pisi, a enormno zaduzivanje - kazi ko je napravio te dugove i zasto,pa se sada moraju platiti. Ne izvrci uzroke i posledice, ako razumes sta hocu da kazem.

Mišur

pre 9 godina

Ne znam samo koga bi i na osnovu čega demokrate mogle da animiraju bilo koga u Srbiji i koju bi ličnost mogli da izvuku iz svojih redova da stane na crtu Vučiću. Razlika između SNS i DS je kao između Real Madrida i Crvene Zvezde, budimo realni, i neće se menjati na duži rok.

borko13

pre 9 godina

Oni su svesno prihvatili sav teret na svoja ledja,teret koji su godinama bivse vlasti gurale ispod tepiha i nisu htele da se bahcu time,jer su samo gledali kako da ojade ovu zemlju,dok kod SNS-a to nije slucaj,njima je na prvom mestu bolji zivot gradjana Srbije,pa i po cenu da na sledecim izborima i ne pobede,ako ce to biti cena za bolji zivot ljudi u ovoj zemlji,siguran sam da je onda oni rado prihvataju,i stvarno mislim da do sada rade izuzetno dobar posao,koji nije ni malo lak niti jednostavan za resiti.

renesansa..

pre 9 godina

Bruha@ Sta je tu cudno,kako su radili,tako su i prosli..Pa i kao opozicija!U prevodu je to znacilo,da su gradjani shvatili da se mora poslati ocigledan signal,da je dogorelo do nokata!Uostalom radi se o njihovim realnim zivotima,a ne o nekoj virtuelnoj stvarnosti!Od kad znam za sebe..Srbija negde ide!A u stvari sto vise ide napred,ona je sve vise isla unazad!Ili u rikverc,sto bi neki rekli!Vreme je da se to promeni..Vreme je da negde konacno i stignemo!Ali ne kod nekoga,vec da stignemo u razvoju Srbije do samog vrha!I to za sve pare!To se ocekuje i od ove vlasti i svake druge,koja bude bila u buducnosti!Pa i da srpska opozicija tome tezi!Jer oni su opozicija sadasnjoj vlasti ali nadamo se ne i drzavi i njenim gradjanima!Treba razmisliti o tome!Drzava je svih nas a ne necija partijska kuca,gde se oni menjaju a drzavno bogatstvo sa sobom odnose!Sada je vazno da kad se menjanju,bogatstvo ostaje..Da je tako radjeno,Srbija bi danas bila zemlja za postovanje a ne na ivici ambisa!Menjajmo se svi,da nas drugi ne menjaju!A najteze je sebe promeniti,zato sto nam nekako uvek nedostaje ona doza samokriticnosti,koja bi nas odvela na pravi put!I zato se i kaze..lako je samo druge kritikovati!A onda nam se kao bumerang vrati,sopstvena nesamokriticnost!I tako se sve vrti u krug!Iz koga se ne vidi svetlost,vac se nazire mrak..U takvim zatvorenim krugovima gde je obicno samoneodgovornost odgovornih,ono sto kosta sve nas i ciju ogromnu cenu stalno placamo..

drena

pre 9 godina

Kao i obicno Goati namerno ili iz neznanja gresi. Apslulutno nije tacno da SNS nece jacati zato sto radi u interesu Srbije. Upravo iz tog razloga su gradjani i glasali za SNS i Aleksandra Vucica, a skinuli one koji su radili samo za sebe. Nije tacna ni konstatacija da 50% gradjana nije izaslo. Izaslo je kao sto uvek i izlazi sa razlikom 1 ili 2%. Prvo 10% sa birackog spiska nisu u zemlji, zatim 10% je zbog godina i bolesti nesposobno da izadje na izbore, pa ima jos 10% mladih tek punoletnih koje ne zanimaju izbori i 10% iz marginalnih grupa koji su funkcionalno nepismeni. Sto bi znacilo da ima samo 10% ili manje koji iz nekih svojih razloga ne glasaju. A i u svetu nije veca izlaznost od 35 do 40%. Nista mi nismo specijalni.

helen

pre 9 godina

Konacno iz Transparentnosti Srbija relano sagledavaju situaciju i priznaju da postoji volja premijera i Vlade da transformise privredu zemlje i da vec to rade.I sam je premijer reakao da su mere nepopularne,ali da je vazniji interes naroda od stranackog.

Biserka Misic

pre 9 godina

Slazem se. Nema od toga nista. Opozicija nije dovoljno jaka pa taman da se svi zajedno ujedine protiv SNS-a. Iskreno, imam utisak da se i ne trude bs nesto, kao da opozicija nema ideja sta bi sami sami sa sobom a kamoli da prave jak opozicioni blok.

SrkiS

pre 9 godina

Prethodne Vlade nisu htele da se sprovedu bolne i teške reforme, kako ne bi ostali bez glasača i svojih pozicija. SNS-u je očigledno bitno da se od Srbije napravi bolje mesto za život, tako da se usudila da nepopuularne reforme sprovode.

MARKO-MAKAKO

pre 9 godina

Bitno je da Srbiju postavi na zdrave noge i reformise u pravom smeru,kao i da svede na minimum kriminal , mito i korupciju.Gradjani zasluzuju da zive u pravnoj drzavi u kojoj vladaju Zakoni,a ne Zakon novca.Izbori su ti na kojima gradjani ocenjuju partijski rad.SNS moze svojom politikom i konkretnim radom samo da jaca,nikako da oslabi kako kaze gospodin Goati.

HannaB

pre 9 godina

Ko je kriv za to što su u opoziciji i što su se raspali-oni sami.Držali se zajedno dok su imali koristi od toga i to preko grbače naroda,a kasnije svaki problem koji je izbio na površinu bio im nerešiv. Bez obzira kakvu opoziciju imali-da li su im politički protivnici jači ili slabii, SNS uvek isto rade.Rade ne zbog svog rejtinga,niti zbog straha od opozicije,već zbog naroda. Rade i kad neko kaže da čak i ne moraju jer su obećali i jer žele reforme,ma kako one bile teške i ma koliko drugi svojevremeno zarad jeftinih političkih poena bežali.

Milan

pre 9 godina

I sta smo dobili od te 'iskrene namere' SNS-a da 'radi dobro za Srbiju'?!? Iovako bedne plate i penzije su smanjili, povećali PDV, povecali cene i poreze od 80-300 posto, poskupeli infostan, struju i telefon! Ah da znam sta smo dobili: dobili smo obecanja! Pa krenimo redom: Beograd na vodi (sad ce samo sto nije), Prokop stanica (sad ce strpite se malo) mercedes iz Ikarbusa (ne mogu ljudi da proizvedu kolika je potraznja za istim), stanove u Beogradu za po 300 evra kvadrat, hleb za 3 dinara, 100 milijardi evra kredita i 100 bilijardi evra kineskih ulaganja u Srbiju! Ali zato smo jat prodali budzasto arapima, poljoprivredno zemljiste u trecinu cene istim tim arapima, zaduzili se jos vise! Bravo PPV!

koko

pre 9 godina

"Sve su vlade to odlagale, sada će to morati da radi SNS i već je počeo. Vidim iskrenu nameru SNS i Aleksandra Vučića da se to uradi."

Ode i Goati u sns botove... :(

MilenaJ

pre 9 godina

Moguće je da SNS neće jačati, ali će zadržati birače, jer ti ljudi koji su glasali za SNS siti su bili toga da se u Srbiji godinama samo pričalo, a da se ništa neje radilo i da se problemi nisu rešavali. Dolaskom SNS-a te stvari su se promenile i upravo je to jedan od razloga zašto će uz SNS ostati oni koji su za nju glasali.

Neda, imenom svojim

pre 9 godina

@ bezimena, 26. avgust 2014., 14,18 - Idi begaj, ja mnooogo bivala na Kosmetu, videla, i mnogo znam o tome - a ti pricaj nekom gluvom i slepom da se tamo bolje zivi nego ovde, nemoj potcenjivati bar totalnu neslobodu i strah svih koji su STALNO tamo. A sto se zaduzenosti zemlje tice, to mi je struka, pa navedi samo jedan primer da ja vlada u zadnje dve godine napravila NOVI DUG, znaci da uzrok za to zaduzivanje nije postojao ranije - toga nema, sele. Ni ja zaista ne branim nikoga,mnogo mi je zao sto su buzdovani iz ranije vlasti preglasavali pametne kojih je itekako bilo, a u sadasnjoj vladi Vucic vredi kao njih onoliko jer se za sve savetuje i sve konce drzi - nije uvek sasvim demokratski, ali jeste jedino moguce resenje i za manji deo vlade kojima tamo nije mesto , i za nas kakvi smo razulareni, bar vecinom.

EU standardi

pre 9 godina

Gdin Goati ima pogrešno mišljenje o građanima Srbije i političkoj situaciji, jer:
1) svi obrazovani građani koji vole Srbiju, već godinama predlažu DECENTRALIZACIJU Srbije na više ravnopravnih pokrajina (slične veličine po 1,8 miliona stanovnika), ali bez autonomije u državnim nadležnostima.
2) Vrlo slično predlaže i A.Merkel za Ukrajinu, jer se protivi FEDERALIZACIJI Ukrajine na više autonomnih pokrajina i republika, koje imaju veći stepen samostalnosti u odnosu na državnu vlast.
3) Stranke koje (pored brzog puta u EU i borbe protiv kriminala) to bude detaljno razradile i u tom pravcu predložile izmene ustava, dobiće najviše glasova na sledećim izborima.

Nenad

pre 9 godina

Mudro zborite g-dine Goati, ali sve pogrešno.

Opozicija jeste slaba, ali bih pošao za bilo kojom opcijom na Trg.
Vlast će brže trošiti podršku, nego što je će je opozicija sticati.

LUGER

pre 9 godina

Velika ja greška Gospodine što kažete da SNS neće jačati ako bude sprovela korenite reforme. Naprotiv, ako ih bude zaista sprovela što nažalost još uvek ne radi, imaće podršku naroda, ali neće imati brojnno članstvo kako je sada slučaj, jer će iz stranke izaći svi oni koji su u nju ušli zarad ličnih interesa, a ne zato što žele da od Srbije naprave modernu državu u kojoj ima mesta za sve. Ako SNS očisti javni sektor od parazita i tatinih sinova, ako ukine radnu diskriminaciju koja hara Srbijom, gde je postalo nemoguće naći posao bez debele veze bez obzira na kvalifikacije i sposobnosti, ako modernizuje i profesionalizuje javna preduzeća, ako uvede zakon o poreklu imovine i počne nelegalno stečenu imovinu da oduzima, ako sve one koji su nas decenijama krali smesti u zatvor, a nelegalno stečenu imovinu oduzme, ako napravi jedinstven socijalni program kakav postoji u svim socijalno odgovornim zemljama, gde onaj ko je na birou prima određenu nadoknadu dok posao ne nađe, ako omogući dolazak stranim investitorima koji mogu da otvore stotine hiljada radnih mesta, ako bude napravila efikasno i pošteno sudstvo u kome će se konačno pojaviti pravda i ako konačno zakon bude bio isti za sve, onda će SNS biti još jača i opet će dobiti apsolutnu vlast jer će narod stati iza nje. Da li će SNS imati mu.a da sprovede oštre ali pravične reforme ostaje da se vidi, jer SNS sama koči sve suštinske reforme, jer se u njoj još uvek nalazi jako veliki broj onih koji misle da Srbija pripada samo njima!

Stane NiŠ

pre 9 godina

SNS će možda samo na momenat pasti ukoliko bude radio za Srbiju, zbog nepopularne ekonomskih mera, ali čim se oseti boljitak zbog tih mera, SNS će vrlo brzo preći 50%.

Milica

pre 9 godina

Ovakve teorije su demagoške zablude devedesetih i sada se ponovo plasiraju u svrhu održanja na vlasti političkih elita . Ako sadašnja vlast bude radila stvari koje znače unapredjivanje uslova za privredni razvoj , to će gradjani sigurno prepoznati i nagraditi novim poverenjem !!!!! A ako budu radili ono što obično rade kriminalci, koriste vlast za svoje bogaćenje a na račun gradjana i države i ne budu uradili ništa što će unaprediti privredu ( a po kriterijumima koje gradjani mogu da prihvate kao istinite a ne šuplje priče koje pojedinci plasiraju na "zavrbovanim" medijima ), onda sigurno neće opstati na vlasti 10 godina koliko oni planiraju da im je dovoljno da se "namire" jer su frustrirani svih ovih godina što su se drugi "namirili" a oni nisu bili u mogućnosti to isto !!!! Tako stvari stoje a ne ovako kako ih vide demagozi iz neke komune !!!!

nesa

pre 9 godina

SNS ce mozda oslabiti,ali ce veliki broj pojedinaca iz SNS izaci enormno jaci neko sto su danas kao sto su to uradili i u DS,LDP i u ostalim strankama.

Milan Niš

pre 9 godina

DS,DSS,NDS,LSV,LDP...su prošlost,jedini ko može stati na put ovoj pošasti je Saša Radulović i to će se desiti mnogo brže nego što mnogi mogu i da zamisle.Istina uvek nađe put,a vi botovi samo lupajte minuse,to jedino i znate,a Vučić nem na gomilanje stranačkih funkcija i ogromne plate ljudi iz SPSa,koji mu uopšte i ne trebaju da vlada.

nemamništasdemokratama

pre 9 godina

Ovo što radi Vlada Aleksandra Vučića ne može se nazvati reformama. Ovo je nastavak tajkunizacije Srbije. Jedina razlika je u tome što su se promenili favorizovani tajkuni. Srbiju neće spasiti to što će Vučić smanjiti ionako bedne penzije, niti što će smanjiti plate u javnom sektoru.

Srbiji su potrebne ozbiljnije reforme od otimanja para sirotinji. Prvo i osnovno, potrebno je smanjiti državni aparat za sve partijske poslušnike zaposlene da bi bili "sigurni glasovi", a njih je više stotina hiljada.

Srbiji je potrebno da se pokrene privreda, da se pokrene poljoprivreda, ali za to nema novca. Gde su? Pa kod tajkuna i političara, starih i novih i ovih starih-novih.

I na kraju, ono što je Srbiji najpotrebnije jeste iskorenjivanje burazerske ekonomije, drugim rečima - korupcije. Vučić je neće iskoreniti, hoćete u opkladu? Zašto neće? Pa zato što umesto Miškovića imamo Beka, umesto demokrata imamo iste takve "napredne". Promenili su se samo glumci, uloge su iste, ne shvatam kako to ne vidite.

Samo vi slušajte i dalje uranilovke plaćenih analitičara koji malo zbog novca, više zbog straha za sopstvenu poziciju, hvale ovakvu ubistvenu ekonomsku politiku.

Pitaću vas od jeseni šta ćete da kupite na pijaci za zimnicu, kako ćete da spremite dete u školu, kako ćete roditeljima kupiti lek......

Vi slavite Vučića i plačite zajedno s njim nad sudbinom jadnog srpskog naroda, tako ste se kleli i u Slobu i bili srećni s platom od 5 maraka i penzijom od 2.

U zdravlje!!

dosta je bilo

pre 9 godina

koje botovanje, da ne veruješ... Ova vlast dve ipo godine nije reformisala ništa. Može Vučić da radi 24h dnevno, ni r od reforme... Da stvar bude gora radi isto što i DS, nastavljajuci ekonomsku politiku Dinkića.

Profesor

pre 9 godina

Ma nije problem sto nema osnovs za plate i penzije jer je privreda u kolapsu, problem je sto je pored svih ministarstava, ministarstvo privrede negativna nula, znaci nista se po pitanju privrede uradilo nije...

bg90

pre 9 godina

botovi kako mozete da hvalite sns?u stvari mozete ali niste svesni da vas oni vracaju u 90te:
1.bus plus
2.vuciceve pozorisne predstave i ostalih(idemo da proverimo dal neko radi na gradilistu ali uz reportere)
3.mali ukinuo sve naknade(za decu,stare itd)
4.krive bivsu vlast a djilas most sagradio oni ne mogu ni kontejner
5.kradu i kradu i kradu
6.reforme treba biti ali mogu i svoj dzep malo da isprazne da hoce
7.lazu vas
8.nema u stranci strucnih i obrazovanih ljudi
9.predsednik koji ne zna koji je fakultet zavrsio itd itd

neko ime

pre 9 godina

Samo se nadam da neko kopira i čuva ove telegrame podrške AV-u i njegovoj srpskoj radikalnoj stranci, šteta je da se to nacionalno književno blago izgubi.

racerx

pre 9 godina

SNS nece jacati sta god da radi, iz prostog razloga sto oni sada treba da nahrane apetite svog clanstva, koje je pozrtvovano radilo za osvajanju vlasti. Oni prvo treba da se izbore sa tom pojavom u svojim redovima, jer van 3-4 najveca grada u svim ostalim mestima vi imate lokalne SNS mocnike i njihovu polupismenu kliku, koja je sada apsolutno uverena da je doslo njihovih 5 min i koji planiraju da obezbede praunuke u ovom mandatu. Posto je to nemoguce spreciti, jer ce da dodje do masovne pobune clanstva (uostalom kao u svakoj politickoj partiji, tih 1,5 mil gradjana Srbije, koji su clanovi stranaka je najveci olos, iz prostog razloga sto iole inteligentnoj osobi ne bi trebalo vise od 3 meseca posle uclanjenja da shvati u kakvo udruzenje parazita je dosao). Cak i da pretpostavimo da SNS na neki nacin uspesno zauzda ovo, sto je ponavljam NEMOGUCE, za sprovodjenje bilo kakvih reformi su neophodni STRUCNJACI sa ZNANJEM i ISKUSTVOM!!! SNS jedino sto ima su "strucnjaci" sa titulama stecenim na singi-mega-unionima, dakle i bez znanja i iskustva, tako da SNS NEMA KAPACITET da sprovede bilo kakave reforme-u pravom smislu te reci! Reforme kod njih znace skup mera predlozen od MMF-a za ukidanje i smanjenje bilo kakavih socijalnih davanja (penzija se samo kod nas racuna kao soc davanje) da bi se stvorili uslovi za sto manje DALJE ZADUZIVANJE!!!! Dakle, to su mere za nastavak ekonomskog ropstva pocetog pod DS uz smanjenje rizika za onoga ko nam kredit daje!!

bezimena

pre 9 godina

U svom naklapanju Goati je "zaboravio" vrlo bitne činjenice!

DS je imala JAKU opoziciju (VdrK, Nikolić, Vučić) koja joj je podmetala nogu na svakom koraku ka uvodjenju reda u zemlji i približavanju EU!

Sada, kada su pohapšeni haški optuženici, ukinute vize, doneto skoro 1000 proevropskih zakona, započeti pregovori s Prištinom, započete istrage 24 sporne privatizacije (sns ih gurnuo u drugi plan) i Srbija postala kandidat za članstvo u EU, pojavljuje se slatkorečivi AV, preobučen u drugo ruho, glumeći većeg demokratu od svih demokrata zajedno, da pokupi lovorike koje pripadaju DS-u. Ima li AV opoziciju koja je protiv EU? NEMA!

Šta je dotični uradio ZA Srbiju?
Ništa!
Gde su investicije?
Nema ih!
Šta je uradio PROTIV Srbije?
- potpisao Briselski sporazum
- enormnim zaduživanjem doveo zemlju u bankrot

On i Toma su zarad lične sujete (vlasti) prodali Srbiju k'o 100 gr slame!

Pametnom dosta.

ljubica

pre 9 godina

dobro kaže g. Goati, ima nas članova DS koji jednostavno apstiniramo u čudu šta se dogadja. Skoro smo svi stručni i visokoobrazovani sa iskustvom u privredi, ali nismo sporemni svoj obraz i diplomu (na vreme redovno stečenu)ukaljati sa onima koji su stavili lični interes ispred društva (čitaj: kraduckali). Ni sama ne znam koji bi to bio impuls koji bi pokrenuo taj trust stučnjaka koji bi bilo spreman još jedom "zaleći" za sve! Ah, zaboravih, i imamo minimum 45 godina što znači da treba neko mladji da povuče kola! Što kažu Slovenici: mi imamo 100 stručnjaka i svi rade na svom mestu, vi (u Srbiji )imate 500 i NIKO ne radi na svom mestu!

Dejan

pre 9 godina

Mi smo kao zemlja tu gde jesmo zato što niko nije radio za Srbiju, već na prvom mestu za lično i stranačko jačanje. Inače, sa situacojim u kakvoj smo, koja god stranka da preuzme odgovornost za jačanje Srbije će u kratkom roku da se suoči sa svojim slabljenjem, ali ako postigne realne rezultate ojačaće na duge staze. Nažalost, mi smo narod koji sve gleda kroz sada i ne razmišljamo o sutra. I sve gledamo kroz lični doživljaj i ne želimo da sagledamo širi kontekst.

Neka se opozicija ugleda na to kako je SPS posle 2000 ćutao, išao suprotno svojim ubeđenjima, umekšavao svoje stavove i polako i strpljivo izgurao da od stranke na granici cenzusa dogura do stranke sa (sada već bivšim) premijerom i ključnim ministarskim mestima, iako je ta ista stranka sa dobrim delom svog vodećeg kadra odgovorna što smo do 2000 bili tamo gde smo bili.

Gramzivost, osionost i nedoslednost DSa i demokratskog bloka, zajedno sa proračunatim potezima SPSa i dvoličnošću naprednih radikala je na kraju dovela do toga da običan narod u potpunosti izgubi poverenje u višestranački sistem, u političare i u institucije ove zemlje.

Sada nas sa četvrtinom podrške iz naroda vodi dojučerašnji strasni anti-Evropljanin i Velikosrbin, dok se opozicija međusobno prepire, a ljudi iz pokorne javnosti upinju da nađu argumente koji će da daju supstancu magli koja nam se prodaje.

SNS danas ni ne mora da radi za Srbiju jer narod ne razume šta je za to potrebno i nema mehanizam da zbog toga one na vlasti i kazni.

petar

pre 9 godina

i vas "nezavisne analiticcare",bass kao i isto tako nezavisne medije,smatram najvecim krivcima za trenutno stanje u ovoj zemlji .vi ste naj odgovorniji ssto jedan ccovek uz pomoc propagandne massinerije ,definitivno unisstava ovu zemlju i smatram vas delom te massinerije.naravno da sam i ja bio razoccaran time ssto zzuti nisu ostvarili moja nadanja i zzeleo sam da nekako kaznim njih,ali ne i ceo narod,ali ovo je katastrofa od vlasti k9ju upravo vi koji se predstavljate avangardom,ccuvarima moralnih vrednosti i vrhunskom intelegencijom ovog drusstva sstite svojim cutanjem ili podrsskom kakva je i ovaj tekst.

Vojvodinac

pre 9 godina

Okruglo pa na ćoše!
Narod je potpuno razočaran DS-om, koji ne da nije uradio ključne stvari, već deluje da nije sposoban, svi lideri DS-a su lepo sredili svoje finansije, odlično se pozicionirali, dok su pustili da država tone sve dublje. Glasači su iznevereni, i sada SNS objavljuje imovinu ljudi DS-a koji su vodili Srbiju u propast 10 godina a njihove kompanije od 0 postali giganti!?
Narod žedan i gladan iz očaja se okrenuo jedinoj protiv opciji SNS-u, i iznenada vruć krompir (većina u parlamentu) pripao je SNS-u, delimično nespremnom za tu odgovornost.
Treba pohvaliti Vučića za angažovanje nestranačkih kadrova (što niko pre njega nije uradio), čak je nudio mesto Milici Delević, što mu se mora priznati kao izuzetan potez, u interesu Srbije, ali je odbijen, čime ju Vučić postao veći, a DS još manji.
Obzirom da je vlada sklepana od onog što je bilo na raspolaganju, na bedu i prezaduženost, na privredu koja grca, mislim da g. Goati nije u pravu!
Gladan i žedan, prezadužen narod hvata se za slamku, i ako je ne nađe imaćemo vanredne izbore krajem 2015-e ako ne i ranije, a čarobni štapić niko nema! Da nije Arapske milijarde, imali bi izuzetno napet kraj godine, ovako je odloženo do proleća!
Lazar Krstić ispao veliki šmeker, mada je plagirao Sašu Radulovića, ali sa više stila. Nebojša Stefanović kao "najslabija karika" može srušiti celu vladu ako ga se ne reše ranije, mada i Mali ređa kikseve i neuspehe.
Živi bili pa videli!

Владимир

pre 9 godina

Није крив Гоати и многи слични пре њега, крив је народ.
Који се наставља ишчуђавати... не схватајући да нас јашу од 45. исте структуре и њихови потомци.
Зар и ти Вуче, зар и ти Чедо, зар и ти Мићуне... и тако 25 година, ми бивамо изненађени.
Овце.

ssone

pre 9 godina

Jos jedan u propagandnoj masineriji AV-a. Covek ogromnog iskustva i snaznog morala koji se okrece "kako vetar duva".
Dok je nama ovakvih "analiticara" i direktora mocnih nevladinih organizacija" koji samo gledaju svoje interese, nema ovoj zemlji napretka.
Svaka vlast mora da ima nekoga koce da je kritikuje da bi se trudila da bude bolja. Ako im se svi klanjaju onda nista od napretka i reformi.

Djoka

pre 9 godina

Gospodine Goati niste ni u jednoj tacki u pravu. Milovan Djilas i Cedomir Jovanovic su politicki ubijeni jednim u nekoj uredjenoj drzavi nezamislivim tabloidnim lincom i najverovatnije odstranjeni za sva vremena iz srpske politike. aleksandar vucic NIJE covek reformi - on je jos jedan od onih skupljaca politickog perja, trica i kucina koji osim velike vestine uvek novih a glasnih a ocigledno neispunjivih najava, nema ama bas nista iza sebe. Sve kada bi i hteo, on nece ni hteti a ni moci da se nosi sa jednim zaribalim politickim ustrojstvom u Srbiji, u kojoj njegova partija doduse nije gora od prethodnih na vlasti, ali sasvim sigurno ni trunku bolja, sto se posle vise od dve godine vise nego jasno.

jocal

pre 9 godina

... ako se do sledećih izbora ne pojavi potpuno nova ekipa kao alternativa svima koji su danas negde na vlasti , tzv. Srbija neće biti država ni na papiru ... bićemo direktno kontrolisano društvo sa nekom modifikacijom Kfora ili Eulexa ugrađenom u "politički" sistem , nakazan poput onog u tzv. BiH ili na tzv. Kosovu ...

bezimena

pre 9 godina

@ bezimena - Sele, aj mi jos jednom nabroj na prste sta to zameras SNS - Briselski sporazum , idi na KiM da vidis kako se zivi pa onda pisi, a enormno zaduzivanje - kazi ko je napravio te dugove i zasto,pa se sada moraju platiti. Ne izvrci uzroke i posledice, ako razumes sta hocu da kazem.
(Neda , imenom svojim, 26. avgust 2014 12:42)

Ajde?
Način života je izbor svakog pojedinca, ali idi ti malo na Kosovo pa onda nećeš mene pitati kako se tamo živi, a ja ću ti samo reći bolje nego ovde.
Dugovi?
Ukupan dug je za 12 godina bio nešto više od 12 mlr eura.
Vlada DS je za svog mandata od 4 godine zadužila Srbiju 6 mlr eura, s tim što treba napomenuti da je tada počela i SEK-a.
Vlada SPS-SNS je u početku mandata 2012.g. za nepunih 6 meseci (kraj leta 2012.-sredina zime 2o13.) napravila dug od 4 mlr eura, da bi do danas, za ukupno 2,5 godine vladavine Srpska Najnesposobnnija Stranka napravila dug od 8 mlr eura. Gde su pare?
Da se razumemmo, apsolutno ne branim ni DS, ni DSS, proizveli su mnogo afera, ne branim ni B. Tadića, niti bilo koga, ali objektivno, ovo što radi SNS, Vučić, Nikolić&co je uništavanje Srbije i to ubrzanim tempom. U odnosu na njih je DS san snova!

Pokojni Toza

pre 9 godina

Znači, od Srbije ni po" ..... 'ladne vode i dalje?
Gledali smo kako se bahato obogaćuju funkcioneri DS-a, DSS-a, DHSS-a, G17Plus, potom i SPS-a, LSVM, JS, NS, sada se ,,bolest" proširila na SNS, a mi ćutimo li, ćutimo.
Lokalne samouprave maltene i da ne postoje, jer ni jedan posao iz svoje nadležnosti ne rade. Škole, muzeji, sportski centri, pozorišta duguju za struju, vodu, grejanje, gas, poreze. Nije se pojavio ni jedan pametan predlog u pravcu oslobađanja funkcionisanja tih institucija načinom sličnim otpisivanju ili ,,prebijanju" dugova (ne dužnika, jer su oni i otpisani i prebijeni).
Niko od vrlih stručnjaka koji su sada zajahali polumrtve rage RJP-a, ministarstava i agencija nema nameru da skreše plate i broj zaposlenih, jer su te pozicije i dalje plen koji im pripada.
Ipak, Srbija proživljava upravo ono što i zaslužuje, finalni sunovrat svega što ima i što je imala.
Sa nadom da će se revitalizovati posle toga, šačica nas i dalje veruje u nju, ali odavno ne veruje u svoju perspektivu i sebe.

racerx

pre 9 godina

Vidim botovima su puna usta reci "REFORMA", posto je znacenje sledece: Reforma (latinski: reformare, "preobličiti", "preobraziti") je izraz koji u politici označava svako nastojanje da se promenom zakonodavstva ili načina rada državne uprave poboljša opšte stanje u nekom društvu odnosno državi, a da se ne dovodi u pitanje temelji društvenog, političkog ili ekonomskog poretka.
-otud ja pitam sledece: Kako je moguce NESELEKTIVNO smanjivanje plata i penzija nazvati reformom, pogotovo PENZIJA< kao onoga sto je zaradjeno i u sta se ne sme dirati, jer tim ljudima je drzava garant da ce sve ono sto im je uzimano u vidu namenta biti isplaceno jednog dana u CELOSTI!!!!Dakle, vi smanjenje primanja nazivate reformom, da ne zaboravim da to smanjenje primanja prati povecanje nameta i izmisljanje novih!!! Dalje, kako se nama JAVNI DUG POVECAVA, kako je moguce da se NEZAPOSLENOST POVECAVA, kako je moguce da se PRAVOSUDJE OVAKO BLAMIRA neuspesnom borbom protiv tajkuna... Ako se malo bolje razmisli, za sta ni malo ne sumnjam da SNS kadrovi nisu u stanju, ovo sto se radi u proteklih 25 godina nikako ne bi moglo da se nazove REFORMA. Pri tome pogotovo SNS vlast ne moze da se nazove reformskom, barem dok AV, vas premudri vodja (koji nam podrsku 3/4 Srbije, to ne zaboravite, jer 50% od 50% izaslih je 25% cele Srbije, sto nas dovodi do toga da 3/4 nije glasalo za Vucica) ne naredi da se promeni znacenje same reci REFORMA! To sto vas 300 lupa minuse ne menja cinjenice!

ivan78bg

pre 9 godina

@MilenaJ
Ja sam uvek bio praktican covek. Gledam kako je meni.Meni je sada losije nego pre 3 godine. Dolaskom SNS-a PDV je porastao sa 18 na 20% a za neku robu sa 8% na 20%(racunari itd). Poskupelo je sve kolektivno da ne nabrajam sada i to sve je poskupelo u EVRIMA, a meni je plata ostala u DINARIMA ista. Smanjenje plata penzija itd. me ne pogadja, jer radim kod privatnika. Kome je sada losije nego pre 3 godine, moze samo da bude totalni kre*en i de*il pa da glasa za one koji su vladali tih godina. Prosto.

ivanhoe

pre 9 godina

DS,DSS,NDS,LSV,LDP...su prošlost,jedini ko može stati na put ovoj pošasti je Saša Radulović i to će se desiti mnogo brže nego što mnogi mogu i da zamisle.Istina uvek nađe put,a vi botovi samo lupajte minuse,to jedino i znate,a Vučić nem na gomilanje stranačkih funkcija i ogromne plate ljudi iz SPSa,koji mu uopšte i ne trebaju da vlada. (Milan Niš, 26. avgust 2014 08:22)

Evo ja sam ti lupio minus a veliki sam protivnik ove vlasti. Sasa Radulovic je jos jedan neoliberalni mag. Covek koji je napisao skandalozni zakon o radu koji je ova vlast usvojila. Jedino za sta je strucan i za sta ima reference jeste sahranjivanje preduzeca. Covek nema iskustva u podiganju privrede a to je ono za cim Srbija vapi. Veliki je problem sto svojim zamajavanjem vodi prilican broj ljudi u jos jednu prevaru i pogresan put a mi taj luksuz nemamo. Trenutno jedine prave alternative su Pokret 99% koji ima odlican plan uvodjenja direktne demokratije i Ekonomski pokret Branka Dragasa koji takodje zastupa ideju direktne demokratije a ima i izuzetan detaljno razradjen plan podizanja srpske privrede!

Коста

pre 9 godina

Да би Србији било ддобро треба распустити све странке и свим политичарима који су се досада бавили политиком да им се то доживотно забрани.Да се врати МОНАРХИЈА и да се оснују нове странке од младих неискварених, образованих и поштених људи.Велику улогу би ту дао нашим људима из дијаспоре који нису одрасли и нису се школовали у овом поквареном и исквареном систему.Само тако можемо да се спасимо.Све друго је заблуда и лаж.

Aleksandar

pre 9 godina

@(ivanhoe, 26. avgust 2014 09:19)

E ako ti je slamka spasa za koju se hvataš Branko Dragaš... Pa čovek je veći diletant od ovih trenutnih satrapa na vlasti, a nisam verovao da je to moguće...

Tomislav

pre 9 godina

Dosta je DS upropastavala Srbiju, njihovo vreme je proslo, treba pustiti odgovornijim ljudima koji su na vlasti i kojima je stalo do Srbije da od nje naprave stabilnu i jaku Srbiju.

BojanB

pre 9 godina

Vučić je čovek kom je na prvom mestu poboljšavanje života u Srbiji. Da bi se do toga došlo, neophodno je sprovesti reforme, koje obuhvataju mnoge nepopularne mere, ali sve se radi s ciljem da u skorijoj budućnosti svima bude bolje. Čak po cenu da izgubi i podršku određenog dela građana, Vučić neće odustati od onog što je zacrtao. Verujem da su tu rešenost prepoznali mnogi koji ga u ovom trenutku i podržavaju.

TRESNJIN - CVET

pre 9 godina

Naravno da je SNS trenutno na svojim stabilnim pozicijama, da rejting stranke uprkos najavama Aleksandra Vucic teskih ekonomskih reformi, koje nam predstoje, koje ce pogoditi veliki broj gradjana stranka uprkos tome drzi svoj visoki nivo, jer su gradjani Srbije svesni da je to jedini nacin izlaska iz teske ekonomske krize, i tesko da ce se on najavljenim reformama ugroziti.Opozicija potpuno razjedninjena alavoscu lidera koji zele da oni budu prvi i da se za sve pitaju nije spremna da nista uradi i potpuno je marginalizova sa Srpske politicke scene.Ali to je vec njihov problem upravo su zbog toga i izgubili poverenje kod gradjana.

Vladimir Ru

pre 9 godina

U većini se slažem sa ovim stavovima, a pogotovo u naslovnoj temi, jer nije moguće ispraviti tolike greške iz prošlosti a da se to ne odrazi i na običnog stanovnika ove naše siromašne države. Jer nikako nije moguće smanjiti deficit ukoliko ne budu preduzete rigorozne mere štednje, a to znači da će građani to osetiti. Snaga stranke na vlasti neće jačati, ali svako ko i malo shvata poziciju u kojoj se nalazimi shvatiće i korake koji se moraju preduzeti, a krivicu za to u najvećem delu moraju da snose stranke koje su nas godinama njihove vladavine i doveli u ovu poziciju.

Pavle ru

pre 9 godina

U većini se slažem sa ovim stavovima, a pogotovo u naslovnoj temi, jer nije moguće ispraviti tolike greške iz prošlosti a da se to ne odrazi i na običnog stanovnika ove naše siromašne države. Jer nikako nije moguće smanjiti deficit ukoliko ne budu preduzete rigorozne mere štednje, a to znači da će građani to osetiti. Snaga stranke na vlasti neće jačati, ali svako ko i malo shvata poziciju u kojoj se nalazimi shvatiće i korake koji se moraju preduzeti, a krivicu za to u najvećem delu moraju da snose stranke koje su nas godinama njihove vladavine i doveli u ovu poziciju.

novica952

pre 9 godina

Sigurno da je SNS trenutno na svojim stabilnim pozicijama i da rejting stranke uprkos najavama teških ekonomskih reformi koje će pogoditi veliki broj građana stranka drži svoj visoki nivo i teško da će se on najavljenim reformama ugroziti.Opozicija potpuno razjedninjena alavošću lidera koji žele da oni budu prvi i da se za sve pitaju nije spremna da ništa uradi i potpuno je marginalizova sa Srpske političke scene.

krcun

pre 9 godina

Demokrate su rascepkane i pale su na najnize grane ne zato sto je SNS ojacao, vec zato sto nisu radili na javnom, vec na licnom interesu. A danasnjoj vlasti koliko vidim nije ni bitno da budu najjaci nego da podignu posrnulu Srbiju.

karaklajic

pre 9 godina

SNS se uhvatio u kostac sa problemima koje su ostale vlade vesto izbegavale da bi ostajale na vlasti. To ce se gotovo sigurno odraziti na rejting stranke, ali ce pomoci da bolje zivimo svi.

Milan

pre 9 godina

I sta smo dobili od te 'iskrene namere' SNS-a da 'radi dobro za Srbiju'?!? Iovako bedne plate i penzije su smanjili, povećali PDV, povecali cene i poreze od 80-300 posto, poskupeli infostan, struju i telefon! Ah da znam sta smo dobili: dobili smo obecanja! Pa krenimo redom: Beograd na vodi (sad ce samo sto nije), Prokop stanica (sad ce strpite se malo) mercedes iz Ikarbusa (ne mogu ljudi da proizvedu kolika je potraznja za istim), stanove u Beogradu za po 300 evra kvadrat, hleb za 3 dinara, 100 milijardi evra kredita i 100 bilijardi evra kineskih ulaganja u Srbiju! Ali zato smo jat prodali budzasto arapima, poljoprivredno zemljiste u trecinu cene istim tim arapima, zaduzili se jos vise! Bravo PPV!

koko

pre 9 godina

"Sve su vlade to odlagale, sada će to morati da radi SNS i već je počeo. Vidim iskrenu nameru SNS i Aleksandra Vučića da se to uradi."

Ode i Goati u sns botove... :(

Nenad

pre 9 godina

Mudro zborite g-dine Goati, ali sve pogrešno.

Opozicija jeste slaba, ali bih pošao za bilo kojom opcijom na Trg.
Vlast će brže trošiti podršku, nego što je će je opozicija sticati.

Milica

pre 9 godina

Ovakve teorije su demagoške zablude devedesetih i sada se ponovo plasiraju u svrhu održanja na vlasti političkih elita . Ako sadašnja vlast bude radila stvari koje znače unapredjivanje uslova za privredni razvoj , to će gradjani sigurno prepoznati i nagraditi novim poverenjem !!!!! A ako budu radili ono što obično rade kriminalci, koriste vlast za svoje bogaćenje a na račun gradjana i države i ne budu uradili ništa što će unaprediti privredu ( a po kriterijumima koje gradjani mogu da prihvate kao istinite a ne šuplje priče koje pojedinci plasiraju na "zavrbovanim" medijima ), onda sigurno neće opstati na vlasti 10 godina koliko oni planiraju da im je dovoljno da se "namire" jer su frustrirani svih ovih godina što su se drugi "namirili" a oni nisu bili u mogućnosti to isto !!!! Tako stvari stoje a ne ovako kako ih vide demagozi iz neke komune !!!!

nesa

pre 9 godina

SNS ce mozda oslabiti,ali ce veliki broj pojedinaca iz SNS izaci enormno jaci neko sto su danas kao sto su to uradili i u DS,LDP i u ostalim strankama.

Milan Niš

pre 9 godina

DS,DSS,NDS,LSV,LDP...su prošlost,jedini ko može stati na put ovoj pošasti je Saša Radulović i to će se desiti mnogo brže nego što mnogi mogu i da zamisle.Istina uvek nađe put,a vi botovi samo lupajte minuse,to jedino i znate,a Vučić nem na gomilanje stranačkih funkcija i ogromne plate ljudi iz SPSa,koji mu uopšte i ne trebaju da vlada.

Коста

pre 9 godina

Да би Србији било ддобро треба распустити све странке и свим политичарима који су се досада бавили политиком да им се то доживотно забрани.Да се врати МОНАРХИЈА и да се оснују нове странке од младих неискварених, образованих и поштених људи.Велику улогу би ту дао нашим људима из дијаспоре који нису одрасли и нису се школовали у овом поквареном и исквареном систему.Само тако можемо да се спасимо.Све друго је заблуда и лаж.

ivanhoe

pre 9 godina

DS,DSS,NDS,LSV,LDP...su prošlost,jedini ko može stati na put ovoj pošasti je Saša Radulović i to će se desiti mnogo brže nego što mnogi mogu i da zamisle.Istina uvek nađe put,a vi botovi samo lupajte minuse,to jedino i znate,a Vučić nem na gomilanje stranačkih funkcija i ogromne plate ljudi iz SPSa,koji mu uopšte i ne trebaju da vlada. (Milan Niš, 26. avgust 2014 08:22)

Evo ja sam ti lupio minus a veliki sam protivnik ove vlasti. Sasa Radulovic je jos jedan neoliberalni mag. Covek koji je napisao skandalozni zakon o radu koji je ova vlast usvojila. Jedino za sta je strucan i za sta ima reference jeste sahranjivanje preduzeca. Covek nema iskustva u podiganju privrede a to je ono za cim Srbija vapi. Veliki je problem sto svojim zamajavanjem vodi prilican broj ljudi u jos jednu prevaru i pogresan put a mi taj luksuz nemamo. Trenutno jedine prave alternative su Pokret 99% koji ima odlican plan uvodjenja direktne demokratije i Ekonomski pokret Branka Dragasa koji takodje zastupa ideju direktne demokratije a ima i izuzetan detaljno razradjen plan podizanja srpske privrede!

bezimena

pre 9 godina

U svom naklapanju Goati je "zaboravio" vrlo bitne činjenice!

DS je imala JAKU opoziciju (VdrK, Nikolić, Vučić) koja joj je podmetala nogu na svakom koraku ka uvodjenju reda u zemlji i približavanju EU!

Sada, kada su pohapšeni haški optuženici, ukinute vize, doneto skoro 1000 proevropskih zakona, započeti pregovori s Prištinom, započete istrage 24 sporne privatizacije (sns ih gurnuo u drugi plan) i Srbija postala kandidat za članstvo u EU, pojavljuje se slatkorečivi AV, preobučen u drugo ruho, glumeći većeg demokratu od svih demokrata zajedno, da pokupi lovorike koje pripadaju DS-u. Ima li AV opoziciju koja je protiv EU? NEMA!

Šta je dotični uradio ZA Srbiju?
Ništa!
Gde su investicije?
Nema ih!
Šta je uradio PROTIV Srbije?
- potpisao Briselski sporazum
- enormnim zaduživanjem doveo zemlju u bankrot

On i Toma su zarad lične sujete (vlasti) prodali Srbiju k'o 100 gr slame!

Pametnom dosta.

bg90

pre 9 godina

botovi kako mozete da hvalite sns?u stvari mozete ali niste svesni da vas oni vracaju u 90te:
1.bus plus
2.vuciceve pozorisne predstave i ostalih(idemo da proverimo dal neko radi na gradilistu ali uz reportere)
3.mali ukinuo sve naknade(za decu,stare itd)
4.krive bivsu vlast a djilas most sagradio oni ne mogu ni kontejner
5.kradu i kradu i kradu
6.reforme treba biti ali mogu i svoj dzep malo da isprazne da hoce
7.lazu vas
8.nema u stranci strucnih i obrazovanih ljudi
9.predsednik koji ne zna koji je fakultet zavrsio itd itd

dosta je bilo

pre 9 godina

koje botovanje, da ne veruješ... Ova vlast dve ipo godine nije reformisala ništa. Može Vučić da radi 24h dnevno, ni r od reforme... Da stvar bude gora radi isto što i DS, nastavljajuci ekonomsku politiku Dinkića.

racerx

pre 9 godina

SNS nece jacati sta god da radi, iz prostog razloga sto oni sada treba da nahrane apetite svog clanstva, koje je pozrtvovano radilo za osvajanju vlasti. Oni prvo treba da se izbore sa tom pojavom u svojim redovima, jer van 3-4 najveca grada u svim ostalim mestima vi imate lokalne SNS mocnike i njihovu polupismenu kliku, koja je sada apsolutno uverena da je doslo njihovih 5 min i koji planiraju da obezbede praunuke u ovom mandatu. Posto je to nemoguce spreciti, jer ce da dodje do masovne pobune clanstva (uostalom kao u svakoj politickoj partiji, tih 1,5 mil gradjana Srbije, koji su clanovi stranaka je najveci olos, iz prostog razloga sto iole inteligentnoj osobi ne bi trebalo vise od 3 meseca posle uclanjenja da shvati u kakvo udruzenje parazita je dosao). Cak i da pretpostavimo da SNS na neki nacin uspesno zauzda ovo, sto je ponavljam NEMOGUCE, za sprovodjenje bilo kakvih reformi su neophodni STRUCNJACI sa ZNANJEM i ISKUSTVOM!!! SNS jedino sto ima su "strucnjaci" sa titulama stecenim na singi-mega-unionima, dakle i bez znanja i iskustva, tako da SNS NEMA KAPACITET da sprovede bilo kakave reforme-u pravom smislu te reci! Reforme kod njih znace skup mera predlozen od MMF-a za ukidanje i smanjenje bilo kakavih socijalnih davanja (penzija se samo kod nas racuna kao soc davanje) da bi se stvorili uslovi za sto manje DALJE ZADUZIVANJE!!!! Dakle, to su mere za nastavak ekonomskog ropstva pocetog pod DS uz smanjenje rizika za onoga ko nam kredit daje!!

ssone

pre 9 godina

Jos jedan u propagandnoj masineriji AV-a. Covek ogromnog iskustva i snaznog morala koji se okrece "kako vetar duva".
Dok je nama ovakvih "analiticara" i direktora mocnih nevladinih organizacija" koji samo gledaju svoje interese, nema ovoj zemlji napretka.
Svaka vlast mora da ima nekoga koce da je kritikuje da bi se trudila da bude bolja. Ako im se svi klanjaju onda nista od napretka i reformi.

petar

pre 9 godina

i vas "nezavisne analiticcare",bass kao i isto tako nezavisne medije,smatram najvecim krivcima za trenutno stanje u ovoj zemlji .vi ste naj odgovorniji ssto jedan ccovek uz pomoc propagandne massinerije ,definitivno unisstava ovu zemlju i smatram vas delom te massinerije.naravno da sam i ja bio razoccaran time ssto zzuti nisu ostvarili moja nadanja i zzeleo sam da nekako kaznim njih,ali ne i ceo narod,ali ovo je katastrofa od vlasti k9ju upravo vi koji se predstavljate avangardom,ccuvarima moralnih vrednosti i vrhunskom intelegencijom ovog drusstva sstite svojim cutanjem ili podrsskom kakva je i ovaj tekst.

ljubica

pre 9 godina

dobro kaže g. Goati, ima nas članova DS koji jednostavno apstiniramo u čudu šta se dogadja. Skoro smo svi stručni i visokoobrazovani sa iskustvom u privredi, ali nismo sporemni svoj obraz i diplomu (na vreme redovno stečenu)ukaljati sa onima koji su stavili lični interes ispred društva (čitaj: kraduckali). Ni sama ne znam koji bi to bio impuls koji bi pokrenuo taj trust stučnjaka koji bi bilo spreman još jedom "zaleći" za sve! Ah, zaboravih, i imamo minimum 45 godina što znači da treba neko mladji da povuče kola! Što kažu Slovenici: mi imamo 100 stručnjaka i svi rade na svom mestu, vi (u Srbiji )imate 500 i NIKO ne radi na svom mestu!

Djoka

pre 9 godina

Gospodine Goati niste ni u jednoj tacki u pravu. Milovan Djilas i Cedomir Jovanovic su politicki ubijeni jednim u nekoj uredjenoj drzavi nezamislivim tabloidnim lincom i najverovatnije odstranjeni za sva vremena iz srpske politike. aleksandar vucic NIJE covek reformi - on je jos jedan od onih skupljaca politickog perja, trica i kucina koji osim velike vestine uvek novih a glasnih a ocigledno neispunjivih najava, nema ama bas nista iza sebe. Sve kada bi i hteo, on nece ni hteti a ni moci da se nosi sa jednim zaribalim politickim ustrojstvom u Srbiji, u kojoj njegova partija doduse nije gora od prethodnih na vlasti, ali sasvim sigurno ni trunku bolja, sto se posle vise od dve godine vise nego jasno.

Pokojni Toza

pre 9 godina

Znači, od Srbije ni po" ..... 'ladne vode i dalje?
Gledali smo kako se bahato obogaćuju funkcioneri DS-a, DSS-a, DHSS-a, G17Plus, potom i SPS-a, LSVM, JS, NS, sada se ,,bolest" proširila na SNS, a mi ćutimo li, ćutimo.
Lokalne samouprave maltene i da ne postoje, jer ni jedan posao iz svoje nadležnosti ne rade. Škole, muzeji, sportski centri, pozorišta duguju za struju, vodu, grejanje, gas, poreze. Nije se pojavio ni jedan pametan predlog u pravcu oslobađanja funkcionisanja tih institucija načinom sličnim otpisivanju ili ,,prebijanju" dugova (ne dužnika, jer su oni i otpisani i prebijeni).
Niko od vrlih stručnjaka koji su sada zajahali polumrtve rage RJP-a, ministarstava i agencija nema nameru da skreše plate i broj zaposlenih, jer su te pozicije i dalje plen koji im pripada.
Ipak, Srbija proživljava upravo ono što i zaslužuje, finalni sunovrat svega što ima i što je imala.
Sa nadom da će se revitalizovati posle toga, šačica nas i dalje veruje u nju, ali odavno ne veruje u svoju perspektivu i sebe.

Владимир

pre 9 godina

Није крив Гоати и многи слични пре њега, крив је народ.
Који се наставља ишчуђавати... не схватајући да нас јашу од 45. исте структуре и њихови потомци.
Зар и ти Вуче, зар и ти Чедо, зар и ти Мићуне... и тако 25 година, ми бивамо изненађени.
Овце.

jocal

pre 9 godina

... ako se do sledećih izbora ne pojavi potpuno nova ekipa kao alternativa svima koji su danas negde na vlasti , tzv. Srbija neće biti država ni na papiru ... bićemo direktno kontrolisano društvo sa nekom modifikacijom Kfora ili Eulexa ugrađenom u "politički" sistem , nakazan poput onog u tzv. BiH ili na tzv. Kosovu ...

Dejan

pre 9 godina

Mi smo kao zemlja tu gde jesmo zato što niko nije radio za Srbiju, već na prvom mestu za lično i stranačko jačanje. Inače, sa situacojim u kakvoj smo, koja god stranka da preuzme odgovornost za jačanje Srbije će u kratkom roku da se suoči sa svojim slabljenjem, ali ako postigne realne rezultate ojačaće na duge staze. Nažalost, mi smo narod koji sve gleda kroz sada i ne razmišljamo o sutra. I sve gledamo kroz lični doživljaj i ne želimo da sagledamo širi kontekst.

Neka se opozicija ugleda na to kako je SPS posle 2000 ćutao, išao suprotno svojim ubeđenjima, umekšavao svoje stavove i polako i strpljivo izgurao da od stranke na granici cenzusa dogura do stranke sa (sada već bivšim) premijerom i ključnim ministarskim mestima, iako je ta ista stranka sa dobrim delom svog vodećeg kadra odgovorna što smo do 2000 bili tamo gde smo bili.

Gramzivost, osionost i nedoslednost DSa i demokratskog bloka, zajedno sa proračunatim potezima SPSa i dvoličnošću naprednih radikala je na kraju dovela do toga da običan narod u potpunosti izgubi poverenje u višestranački sistem, u političare i u institucije ove zemlje.

Sada nas sa četvrtinom podrške iz naroda vodi dojučerašnji strasni anti-Evropljanin i Velikosrbin, dok se opozicija međusobno prepire, a ljudi iz pokorne javnosti upinju da nađu argumente koji će da daju supstancu magli koja nam se prodaje.

SNS danas ni ne mora da radi za Srbiju jer narod ne razume šta je za to potrebno i nema mehanizam da zbog toga one na vlasti i kazni.

neko ime

pre 9 godina

Samo se nadam da neko kopira i čuva ove telegrame podrške AV-u i njegovoj srpskoj radikalnoj stranci, šteta je da se to nacionalno književno blago izgubi.

Profesor

pre 9 godina

Ma nije problem sto nema osnovs za plate i penzije jer je privreda u kolapsu, problem je sto je pored svih ministarstava, ministarstvo privrede negativna nula, znaci nista se po pitanju privrede uradilo nije...

nemamništasdemokratama

pre 9 godina

Ovo što radi Vlada Aleksandra Vučića ne može se nazvati reformama. Ovo je nastavak tajkunizacije Srbije. Jedina razlika je u tome što su se promenili favorizovani tajkuni. Srbiju neće spasiti to što će Vučić smanjiti ionako bedne penzije, niti što će smanjiti plate u javnom sektoru.

Srbiji su potrebne ozbiljnije reforme od otimanja para sirotinji. Prvo i osnovno, potrebno je smanjiti državni aparat za sve partijske poslušnike zaposlene da bi bili "sigurni glasovi", a njih je više stotina hiljada.

Srbiji je potrebno da se pokrene privreda, da se pokrene poljoprivreda, ali za to nema novca. Gde su? Pa kod tajkuna i političara, starih i novih i ovih starih-novih.

I na kraju, ono što je Srbiji najpotrebnije jeste iskorenjivanje burazerske ekonomije, drugim rečima - korupcije. Vučić je neće iskoreniti, hoćete u opkladu? Zašto neće? Pa zato što umesto Miškovića imamo Beka, umesto demokrata imamo iste takve "napredne". Promenili su se samo glumci, uloge su iste, ne shvatam kako to ne vidite.

Samo vi slušajte i dalje uranilovke plaćenih analitičara koji malo zbog novca, više zbog straha za sopstvenu poziciju, hvale ovakvu ubistvenu ekonomsku politiku.

Pitaću vas od jeseni šta ćete da kupite na pijaci za zimnicu, kako ćete da spremite dete u školu, kako ćete roditeljima kupiti lek......

Vi slavite Vučića i plačite zajedno s njim nad sudbinom jadnog srpskog naroda, tako ste se kleli i u Slobu i bili srećni s platom od 5 maraka i penzijom od 2.

U zdravlje!!

bezimena

pre 9 godina

@ bezimena - Sele, aj mi jos jednom nabroj na prste sta to zameras SNS - Briselski sporazum , idi na KiM da vidis kako se zivi pa onda pisi, a enormno zaduzivanje - kazi ko je napravio te dugove i zasto,pa se sada moraju platiti. Ne izvrci uzroke i posledice, ako razumes sta hocu da kazem.
(Neda , imenom svojim, 26. avgust 2014 12:42)

Ajde?
Način života je izbor svakog pojedinca, ali idi ti malo na Kosovo pa onda nećeš mene pitati kako se tamo živi, a ja ću ti samo reći bolje nego ovde.
Dugovi?
Ukupan dug je za 12 godina bio nešto više od 12 mlr eura.
Vlada DS je za svog mandata od 4 godine zadužila Srbiju 6 mlr eura, s tim što treba napomenuti da je tada počela i SEK-a.
Vlada SPS-SNS je u početku mandata 2012.g. za nepunih 6 meseci (kraj leta 2012.-sredina zime 2o13.) napravila dug od 4 mlr eura, da bi do danas, za ukupno 2,5 godine vladavine Srpska Najnesposobnnija Stranka napravila dug od 8 mlr eura. Gde su pare?
Da se razumemmo, apsolutno ne branim ni DS, ni DSS, proizveli su mnogo afera, ne branim ni B. Tadića, niti bilo koga, ali objektivno, ovo što radi SNS, Vučić, Nikolić&co je uništavanje Srbije i to ubrzanim tempom. U odnosu na njih je DS san snova!

Nikola

pre 9 godina

Dok god gura SnS ove reforme ja glasam za njih,prvi su krenuli da rade ono sto su pre trebali svi pre njih...samo hrabro,onaj ko vidi napred dace vam podrsku..

Vojvodinac

pre 9 godina

Okruglo pa na ćoše!
Narod je potpuno razočaran DS-om, koji ne da nije uradio ključne stvari, već deluje da nije sposoban, svi lideri DS-a su lepo sredili svoje finansije, odlično se pozicionirali, dok su pustili da država tone sve dublje. Glasači su iznevereni, i sada SNS objavljuje imovinu ljudi DS-a koji su vodili Srbiju u propast 10 godina a njihove kompanije od 0 postali giganti!?
Narod žedan i gladan iz očaja se okrenuo jedinoj protiv opciji SNS-u, i iznenada vruć krompir (većina u parlamentu) pripao je SNS-u, delimično nespremnom za tu odgovornost.
Treba pohvaliti Vučića za angažovanje nestranačkih kadrova (što niko pre njega nije uradio), čak je nudio mesto Milici Delević, što mu se mora priznati kao izuzetan potez, u interesu Srbije, ali je odbijen, čime ju Vučić postao veći, a DS još manji.
Obzirom da je vlada sklepana od onog što je bilo na raspolaganju, na bedu i prezaduženost, na privredu koja grca, mislim da g. Goati nije u pravu!
Gladan i žedan, prezadužen narod hvata se za slamku, i ako je ne nađe imaćemo vanredne izbore krajem 2015-e ako ne i ranije, a čarobni štapić niko nema! Da nije Arapske milijarde, imali bi izuzetno napet kraj godine, ovako je odloženo do proleća!
Lazar Krstić ispao veliki šmeker, mada je plagirao Sašu Radulovića, ali sa više stila. Nebojša Stefanović kao "najslabija karika" može srušiti celu vladu ako ga se ne reše ranije, mada i Mali ređa kikseve i neuspehe.
Živi bili pa videli!

ivan78bg

pre 9 godina

@MilenaJ
Ja sam uvek bio praktican covek. Gledam kako je meni.Meni je sada losije nego pre 3 godine. Dolaskom SNS-a PDV je porastao sa 18 na 20% a za neku robu sa 8% na 20%(racunari itd). Poskupelo je sve kolektivno da ne nabrajam sada i to sve je poskupelo u EVRIMA, a meni je plata ostala u DINARIMA ista. Smanjenje plata penzija itd. me ne pogadja, jer radim kod privatnika. Kome je sada losije nego pre 3 godine, moze samo da bude totalni kre*en i de*il pa da glasa za one koji su vladali tih godina. Prosto.

racerx

pre 9 godina

Vidim botovima su puna usta reci "REFORMA", posto je znacenje sledece: Reforma (latinski: reformare, "preobličiti", "preobraziti") je izraz koji u politici označava svako nastojanje da se promenom zakonodavstva ili načina rada državne uprave poboljša opšte stanje u nekom društvu odnosno državi, a da se ne dovodi u pitanje temelji društvenog, političkog ili ekonomskog poretka.
-otud ja pitam sledece: Kako je moguce NESELEKTIVNO smanjivanje plata i penzija nazvati reformom, pogotovo PENZIJA< kao onoga sto je zaradjeno i u sta se ne sme dirati, jer tim ljudima je drzava garant da ce sve ono sto im je uzimano u vidu namenta biti isplaceno jednog dana u CELOSTI!!!!Dakle, vi smanjenje primanja nazivate reformom, da ne zaboravim da to smanjenje primanja prati povecanje nameta i izmisljanje novih!!! Dalje, kako se nama JAVNI DUG POVECAVA, kako je moguce da se NEZAPOSLENOST POVECAVA, kako je moguce da se PRAVOSUDJE OVAKO BLAMIRA neuspesnom borbom protiv tajkuna... Ako se malo bolje razmisli, za sta ni malo ne sumnjam da SNS kadrovi nisu u stanju, ovo sto se radi u proteklih 25 godina nikako ne bi moglo da se nazove REFORMA. Pri tome pogotovo SNS vlast ne moze da se nazove reformskom, barem dok AV, vas premudri vodja (koji nam podrsku 3/4 Srbije, to ne zaboravite, jer 50% od 50% izaslih je 25% cele Srbije, sto nas dovodi do toga da 3/4 nije glasalo za Vucica) ne naredi da se promeni znacenje same reci REFORMA! To sto vas 300 lupa minuse ne menja cinjenice!

nada-nada

pre 9 godina

Istina je da su do sada sve vladajuće garniture odlagale refojme i bolne rezove. Sada je zaista teret i odluka pala na SNS. Vučić je rešio to da uradi ne plašeći se za prolaznost na budućim izborima. Sve što nije valjalo sada treba menjati, ukinuti, promeniti. MI gradjani to ne razumemo...da li smo svesni da se plate i penzije ne mogu povećavati bez osnova, ako nam je čitava privreda u kolapsu, a sada ne ptihvatamo smanjenje istih. Sami moramo da se menjamo, svoju svest pre svega.

jelena

pre 9 godina

sns-u rejting nije važan,zbog toga ce sigurno izgubiti na popularnosti,ali s druge strane bolje i to nego da se vodi partijskim interesima kao prethodne vlasti

Aleksandar

pre 9 godina

@(ivanhoe, 26. avgust 2014 09:19)

E ako ti je slamka spasa za koju se hvataš Branko Dragaš... Pa čovek je veći diletant od ovih trenutnih satrapa na vlasti, a nisam verovao da je to moguće...

Sergej.4

pre 9 godina

Sns ce i to pretrpeti, ceo taj teren samo da bi se stanje u ovoj zemlji popravilo,njima je Srbija prioritet a ne rejting,kao nekima( demokratama)..

mikika

pre 9 godina

Slažem se sa ovom konstatacijom u potpunosti, Demokratska stranka je više nego razočarala i svoje birače i građane. Javašluk, lopovluk i nerad su obeležili njihove mandate.

i...?

pre 9 godina

I žasto bi posle svega trebao opet da glasam za DS? Zato što je Vučić popio čašu zuči, a oni nisu hteli? Šta mi danas znači to što sam nekada bio simpatizer DS-a, ništa, baš ništa. Nema tu više reanimacije, pacijent zvani DS je mrtav jer nismo Zlatne ribice, a istina je da SNS neće rasti jer ex simpatizeri DS-a neće ni izlaziti na izbore.

lipa

pre 9 godina

zahvaljujuci vučicu njegovim radom i predanošcu opozicija je oslabila jer je narod video koliko je ustvari lose radila i da je moglo mnogo bolje...premijer neka samo nastavi!

poldi

pre 9 godina

i ne mora sns da jača dovoljno je nas poštenih,običnih gradjana i dvaput više od onih koji žive samo da bi oteli od drugog zarad svoje koristi...

Ana 82

pre 9 godina

Građani su na izborima ukazali poverenje Vučiću i SNS upravo da bi se nešto promenilo u odnosu na period vladavine DS-a. Nadam se da će uspeti da poprave stanje u privredi i ekonomiji.

Veljko

pre 9 godina

Iako je svesno rizikovala svoju popularnost, uz prethodnu najavu i pripremu biraca u predizbornoj kampanji da nece biti lako u narednom periodu, SNS ce nakon ostvarenih rezultata koji ce biti vidljivi za godinu dve dana, i dalje biti najbitiniji politicki faktor u Srbiji.

Miša Horvat

pre 9 godina

Da li se neko pita zašto je opozicija slaba? Jer su im važnije funkcije od birača, i to je manje više jedina stvar koja im je zajednička, a na osnovu toga ne može da se formira ni čokoladni euro, a kamoli politički blok.

Danijela Ramić

pre 9 godina

Neka sprovedu u delo tri reforme, onako istinski, njima rejting pada za 10% minimun, već posle šest je -20%. Tužno je što ni tada ovi ostaci opozicije ne bi imali većinu. Zato uvek biram SNS.

Bogdan Mitrić

pre 9 godina

Tačno je da je mnogo toga zakasnelog i propuštenog za vreme prethodnih Vlada ali najvažnije je da se već jednom sve pokrene sa mrtve tačke.

isidoral

pre 9 godina

Kakvi su nas vodili godinama,dobro nismo već bankrotirali.Na žalost Vučić mora da "pegla" ono što su njegovi predhodnici godinama pljačkali i uništavali.

Нови Сад

pre 9 godina

У таквој смо ситуацији да немамо много избора. Или ћемо наставити путем опоравка и реформи или ћемо се вратити на старо и доживети нешто попут онога што се догодило Грчкој. Надам се да ћемо наставити путем реформи и да ће се поправити ситуација на боље.

Džonson

pre 9 godina

Srbija je na reformskom putu i to je jasno stavljeno do znanja donošenjem ključniz zakona poput onog o radu, zatim stečaju i privatizaciji. Neki se bune, neki će odlaziti, ali bitno je da Srbija stane na noge.

Cicibela

pre 9 godina

Goati to lepo sagledava da je narod nezadovoljan zbog svega onog što je DS uradila, odnosno nije uradila i da će zbog toga uvek glasati za neku drugu stranku, jer ih je DS toliko razočarala i proneverila poverenje građana da više ne mogu ni da zamisle da im daju svoj glas i da oni na konto toga ponovo dođu na vlast koju očigledno koriste samo za svoje interese.

opozicija

pre 9 godina

Ja stvarno ne verujem da ima onih koji i dalje razmišljaju o Ds kao mogućoj opciji na izborima. Najbolje za njih je da nekoliko popularnih ljudi poput Stefanovića, Ješića, Milisavljevica naprave novu stranku, jer Ds je predstavnik loše dvanaestogodisnje vlasti. Nisu naravno gori od ovih, ali ne treba se vraćati na staro.

pirkac

pre 9 godina

Danasnja opozicija je toliko slaba da ni udruzena u siroku koaliciju ne predstavlja pretnju po vlast,koci ih teret iz proslosti,mislim da je premijer svestan da radom za bolje sutra Srbije, njegov rejting ce opasti, ali ocigledno je da on nije tu gde jeste zbog rejtinga...

BREME

pre 9 godina

Tačno je da je teret zakasnele privredne reforme na plećima SNS-a!Oni su odlučni da, bez obzira na svoju popularnost, ili gubitak iste, dovrše započeti posao!

Keri

pre 9 godina

Nista drugo i nije preostalo osim da rade za srbiju. Mnogo je ova drzava unazadjena u poslednjih 25godina. Nadam se da ce Vucic uspeti da polako unapredjuje drzavu.

Marina

pre 9 godina

Pa teško da može dobiti na popularnosti neko ko sprovodi reforme, znači nepopularne mere za dobrobit svih!Ljudi više vole kada se dele radna mesta po stranačkoj pripadnosti, povećavaju penzije i plate, a to što se zemlja zadužuje, to je nekako daleko od svih, pa se o tome i ne razmišlja.

zeus

pre 9 godina

Mozda smo,konacno, svedoci da Srbija nema alternative I da se uprkos nepopularnim merama, situacija u zemlji mora menjati. Kad to budemo prihvatili, vise nam nece biti bitno ko reforme sprovodi, vec da se one zaista sprovedu.

scepo

pre 9 godina

Koliko sam ja mogao do sad da shvatim,SNS-ci jedino sto je istinski vazno jeste to da ovu zemlju izvuku iz mulja i blata,a to da li ce na politickoj sceni oni ojacati ili oslabiti,mislim da im to uopste nije vazno..

borko13

pre 9 godina

Oni su svesno prihvatili sav teret na svoja ledja,teret koji su godinama bivse vlasti gurale ispod tepiha i nisu htele da se bahcu time,jer su samo gledali kako da ojade ovu zemlju,dok kod SNS-a to nije slucaj,njima je na prvom mestu bolji zivot gradjana Srbije,pa i po cenu da na sledecim izborima i ne pobede,ako ce to biti cena za bolji zivot ljudi u ovoj zemlji,siguran sam da je onda oni rado prihvataju,i stvarno mislim da do sada rade izuzetno dobar posao,koji nije ni malo lak niti jednostavan za resiti.

Sofija

pre 9 godina

Na birališta nisu izašli oni kojima je svejedno, koji su u proteklim godinama glasali za demokrate i razočarali se! I da su izašli na izbore ne bi glasali za demokrate!

Akvarijum

pre 9 godina

Pa DS su napustili ti "simpatizeri" jer su videli da im nece biti bolje,u DS-u se svadjaju oko fotelja a trebalo bi da zajedno rade na tome kako pomoci gradjanima.E zato je narod dao sansu SNS-u jer svi rade zajedno.

skubi20

pre 9 godina

Njih to nije briga,oni iskljucivo za sta mare jeste za ovaj narod i ovu zemlju,da sto pre izvuku sve nas iz ove dubioze u sta nas je uvukla prethodna vlast,to je njima najvaznije,a to da li ce postati jos jaci politicki ili ne,to im je najmanje bitno.

suprotno od VAŠEG mišljenja.

pre 9 godina

SNS će raditi za Srbiju pa ne mora jačati,ali ja sam baš siguran da će svojim radom i delima dobijati sve veću i veću podršku za svoje poteze koje vuku.

Mišur

pre 9 godina

Ne znam samo koga bi i na osnovu čega demokrate mogle da animiraju bilo koga u Srbiji i koju bi ličnost mogli da izvuku iz svojih redova da stane na crtu Vučiću. Razlika između SNS i DS je kao između Real Madrida i Crvene Zvezde, budimo realni, i neće se menjati na duži rok.

laura

pre 9 godina

Kad se osvrnem,shvatam da ćemo dugo trpeti posledice loših odluka i poteza tzv." demokratskih vlasti"..Ova vlada na čelu sa SNSom moraće mnogo toga da žrtvuje,ali verujem da će se isplatiti

najs

pre 9 godina

Mislim da su svi svesni cinjenice da je poslednji cas za promene i da je to nesto sto mora biti sprovedeno,ma po koju cenu.Toga je i sam Vucic svestan i ne verujem da ce odustati od toga zbog rejtinga,pogotovo u situaciji kad opozicije skoro da nema.

Prirodni zakon

pre 9 godina

DS bi mogla da svima učini veliku uslugu i da se SAMOUKINE. Ono što su uradili do sada je dovoljan razlog da se poklone i siđu sa dasaka koje život znače.

Takođe, i ono što čine sada pokazuje koliko su oni odvojeni od stvarnosti. Unutar stranački izbori, potezi tih ljudi, to sve govori da oni i stvarnost ne koegzistiraju u istoj dimenziji. Bilo bi lepo da se sklone i oslobode prostor za nešto novo.

Šta? Ne znam. Ali znam da DS nije ono što tvrdi da jeste. Guši i zauzima prostor.

dominikanac

pre 9 godina

To je tako kod nas,jer borba za sve opšte dobro ako pjedinac trpi ,ne nailazi na simpatije.
Toga je i premijer svestan.
U svojim objašnjenjima politike SNS-a uvek govori ,da može i izgubiti sledeće izbore ,ali je nešto učinjeno za Srbiju.

MilenaJ

pre 9 godina

Moguće je da SNS neće jačati, ali će zadržati birače, jer ti ljudi koji su glasali za SNS siti su bili toga da se u Srbiji godinama samo pričalo, a da se ništa neje radilo i da se problemi nisu rešavali. Dolaskom SNS-a te stvari su se promenile i upravo je to jedan od razloga zašto će uz SNS ostati oni koji su za nju glasali.

Viktor

pre 9 godina

Gospodine Goati,
ko god da je na vlasti, uradi nešto dobro i to se pokaže kao dobro, dobiće podršku. Svi koji urade nešto polovično neće dobiti podršku i to je pravilo koje se pokazuje svugde, uvek kroz istoriju.

Vedrana

pre 9 godina

Dok SNS ne prica vec pokazuje delima sta sve cini za dobrobit Srbije, naravno uvek je tu DS da se potrudi na sve nacine pa makar i recima pokusavajuci da jos malo laze i obmanjuje gradjane kao i svih ovih godina sto su radili do sad, to im jedino ide od ruke.

Neda , imenom svojim

pre 9 godina

@ bezimena - Sele, aj mi jos jednom nabroj na prste sta to zameras SNS - Briselski sporazum , idi na KiM da vidis kako se zivi pa onda pisi, a enormno zaduzivanje - kazi ko je napravio te dugove i zasto,pa se sada moraju platiti. Ne izvrci uzroke i posledice, ako razumes sta hocu da kazem.

Stane NiŠ

pre 9 godina

SNS će možda samo na momenat pasti ukoliko bude radio za Srbiju, zbog nepopularne ekonomskih mera, ali čim se oseti boljitak zbog tih mera, SNS će vrlo brzo preći 50%.

Neda, imenom svojim

pre 9 godina

@ bezimena, 26. avgust 2014., 14,18 - Idi begaj, ja mnooogo bivala na Kosmetu, videla, i mnogo znam o tome - a ti pricaj nekom gluvom i slepom da se tamo bolje zivi nego ovde, nemoj potcenjivati bar totalnu neslobodu i strah svih koji su STALNO tamo. A sto se zaduzenosti zemlje tice, to mi je struka, pa navedi samo jedan primer da ja vlada u zadnje dve godine napravila NOVI DUG, znaci da uzrok za to zaduzivanje nije postojao ranije - toga nema, sele. Ni ja zaista ne branim nikoga,mnogo mi je zao sto su buzdovani iz ranije vlasti preglasavali pametne kojih je itekako bilo, a u sadasnjoj vladi Vucic vredi kao njih onoliko jer se za sve savetuje i sve konce drzi - nije uvek sasvim demokratski, ali jeste jedino moguce resenje i za manji deo vlade kojima tamo nije mesto , i za nas kakvi smo razulareni, bar vecinom.

MARKO-MAKAKO

pre 9 godina

Bitno je da Srbiju postavi na zdrave noge i reformise u pravom smeru,kao i da svede na minimum kriminal , mito i korupciju.Gradjani zasluzuju da zive u pravnoj drzavi u kojoj vladaju Zakoni,a ne Zakon novca.Izbori su ti na kojima gradjani ocenjuju partijski rad.SNS moze svojom politikom i konkretnim radom samo da jaca,nikako da oslabi kako kaze gospodin Goati.

HannaB

pre 9 godina

Ko je kriv za to što su u opoziciji i što su se raspali-oni sami.Držali se zajedno dok su imali koristi od toga i to preko grbače naroda,a kasnije svaki problem koji je izbio na površinu bio im nerešiv. Bez obzira kakvu opoziciju imali-da li su im politički protivnici jači ili slabii, SNS uvek isto rade.Rade ne zbog svog rejtinga,niti zbog straha od opozicije,već zbog naroda. Rade i kad neko kaže da čak i ne moraju jer su obećali i jer žele reforme,ma kako one bile teške i ma koliko drugi svojevremeno zarad jeftinih političkih poena bežali.

drena

pre 9 godina

Kao i obicno Goati namerno ili iz neznanja gresi. Apslulutno nije tacno da SNS nece jacati zato sto radi u interesu Srbije. Upravo iz tog razloga su gradjani i glasali za SNS i Aleksandra Vucica, a skinuli one koji su radili samo za sebe. Nije tacna ni konstatacija da 50% gradjana nije izaslo. Izaslo je kao sto uvek i izlazi sa razlikom 1 ili 2%. Prvo 10% sa birackog spiska nisu u zemlji, zatim 10% je zbog godina i bolesti nesposobno da izadje na izbore, pa ima jos 10% mladih tek punoletnih koje ne zanimaju izbori i 10% iz marginalnih grupa koji su funkcionalno nepismeni. Sto bi znacilo da ima samo 10% ili manje koji iz nekih svojih razloga ne glasaju. A i u svetu nije veca izlaznost od 35 do 40%. Nista mi nismo specijalni.

SrkiS

pre 9 godina

Prethodne Vlade nisu htele da se sprovedu bolne i teške reforme, kako ne bi ostali bez glasača i svojih pozicija. SNS-u je očigledno bitno da se od Srbije napravi bolje mesto za život, tako da se usudila da nepopuularne reforme sprovode.

helen

pre 9 godina

Konacno iz Transparentnosti Srbija relano sagledavaju situaciju i priznaju da postoji volja premijera i Vlade da transformise privredu zemlje i da vec to rade.I sam je premijer reakao da su mere nepopularne,ali da je vazniji interes naroda od stranackog.

Biserka Misic

pre 9 godina

Slazem se. Nema od toga nista. Opozicija nije dovoljno jaka pa taman da se svi zajedno ujedine protiv SNS-a. Iskreno, imam utisak da se i ne trude bs nesto, kao da opozicija nema ideja sta bi sami sami sa sobom a kamoli da prave jak opozicioni blok.

simpa

pre 9 godina

Mislim da je Goati u pravu,ali ipak treba uzeti u obzir da i ne postoji neka stranka koja u ovom trenutku moze da zapreti sns-u,ma kakve poteze Vucic vukao.Mislim da je to i ovo prethodno smanjenje penzija pokazalo.

Deda Steva Banatski

pre 9 godina

Pa ja nikako ne mogu da prihvatim, a i da razumem, ovakve predpostavke."Ako radite za Srbiju, nema vam napretka" ili tako nekako?Šta to u stvari znači?Voleo bi da tu tezu objasni gosn.Vladimir, jer ispade što je veći javašluk, Srbiji je bolje?!,
I pitanje, a kome to ne odgovara malo reda i poredka?

renesansa..

pre 9 godina

Bruha@ Sta je tu cudno,kako su radili,tako su i prosli..Pa i kao opozicija!U prevodu je to znacilo,da su gradjani shvatili da se mora poslati ocigledan signal,da je dogorelo do nokata!Uostalom radi se o njihovim realnim zivotima,a ne o nekoj virtuelnoj stvarnosti!Od kad znam za sebe..Srbija negde ide!A u stvari sto vise ide napred,ona je sve vise isla unazad!Ili u rikverc,sto bi neki rekli!Vreme je da se to promeni..Vreme je da negde konacno i stignemo!Ali ne kod nekoga,vec da stignemo u razvoju Srbije do samog vrha!I to za sve pare!To se ocekuje i od ove vlasti i svake druge,koja bude bila u buducnosti!Pa i da srpska opozicija tome tezi!Jer oni su opozicija sadasnjoj vlasti ali nadamo se ne i drzavi i njenim gradjanima!Treba razmisliti o tome!Drzava je svih nas a ne necija partijska kuca,gde se oni menjaju a drzavno bogatstvo sa sobom odnose!Sada je vazno da kad se menjanju,bogatstvo ostaje..Da je tako radjeno,Srbija bi danas bila zemlja za postovanje a ne na ivici ambisa!Menjajmo se svi,da nas drugi ne menjaju!A najteze je sebe promeniti,zato sto nam nekako uvek nedostaje ona doza samokriticnosti,koja bi nas odvela na pravi put!I zato se i kaze..lako je samo druge kritikovati!A onda nam se kao bumerang vrati,sopstvena nesamokriticnost!I tako se sve vrti u krug!Iz koga se ne vidi svetlost,vac se nazire mrak..U takvim zatvorenim krugovima gde je obicno samoneodgovornost odgovornih,ono sto kosta sve nas i ciju ogromnu cenu stalno placamo..

zoran1965

pre 9 godina

sa ovakvim ponašanjem, srbija sve više ide prema 'arapsko proleće' scenariju. i svi zabijaju glavu u pesak. serbska elita i političari su totalno nesposobni da bilo šta pametno naprave. a onda niko od njih neće biti siguran, i oni toga uopšte nisu svesni. kada se nalaziš ispred puščane cevi, svo blago sveta te ne spašava

karaklajic

pre 9 godina

SNS se uhvatio u kostac sa problemima koje su ostale vlade vesto izbegavale da bi ostajale na vlasti. To ce se gotovo sigurno odraziti na rejting stranke, ali ce pomoci da bolje zivimo svi.

DS e tu

pre 9 godina

A jel to sada gradjani Srbije treba opet da vide neku demokratju u DS-u?
Ne znam, Tadic je razocarao na svakom polju, i kao covek i kao politicar, i iako mozda vise nije u stranci ostavio je dubok trag lose reputacije na DS-u za koji je vreme da ode u istoriju jer su podbacili potpuno.

Tomislav

pre 9 godina

Dosta je DS upropastavala Srbiju, njihovo vreme je proslo, treba pustiti odgovornijim ljudima koji su na vlasti i kojima je stalo do Srbije da od nje naprave stabilnu i jaku Srbiju.

BojanB

pre 9 godina

Vučić je čovek kom je na prvom mestu poboljšavanje života u Srbiji. Da bi se do toga došlo, neophodno je sprovesti reforme, koje obuhvataju mnoge nepopularne mere, ali sve se radi s ciljem da u skorijoj budućnosti svima bude bolje. Čak po cenu da izgubi i podršku određenog dela građana, Vučić neće odustati od onog što je zacrtao. Verujem da su tu rešenost prepoznali mnogi koji ga u ovom trenutku i podržavaju.

krcun

pre 9 godina

Demokrate su rascepkane i pale su na najnize grane ne zato sto je SNS ojacao, vec zato sto nisu radili na javnom, vec na licnom interesu. A danasnjoj vlasti koliko vidim nije ni bitno da budu najjaci nego da podignu posrnulu Srbiju.

LUGER

pre 9 godina

Velika ja greška Gospodine što kažete da SNS neće jačati ako bude sprovela korenite reforme. Naprotiv, ako ih bude zaista sprovela što nažalost još uvek ne radi, imaće podršku naroda, ali neće imati brojnno članstvo kako je sada slučaj, jer će iz stranke izaći svi oni koji su u nju ušli zarad ličnih interesa, a ne zato što žele da od Srbije naprave modernu državu u kojoj ima mesta za sve. Ako SNS očisti javni sektor od parazita i tatinih sinova, ako ukine radnu diskriminaciju koja hara Srbijom, gde je postalo nemoguće naći posao bez debele veze bez obzira na kvalifikacije i sposobnosti, ako modernizuje i profesionalizuje javna preduzeća, ako uvede zakon o poreklu imovine i počne nelegalno stečenu imovinu da oduzima, ako sve one koji su nas decenijama krali smesti u zatvor, a nelegalno stečenu imovinu oduzme, ako napravi jedinstven socijalni program kakav postoji u svim socijalno odgovornim zemljama, gde onaj ko je na birou prima određenu nadoknadu dok posao ne nađe, ako omogući dolazak stranim investitorima koji mogu da otvore stotine hiljada radnih mesta, ako bude napravila efikasno i pošteno sudstvo u kome će se konačno pojaviti pravda i ako konačno zakon bude bio isti za sve, onda će SNS biti još jača i opet će dobiti apsolutnu vlast jer će narod stati iza nje. Da li će SNS imati mu.a da sprovede oštre ali pravične reforme ostaje da se vidi, jer SNS sama koči sve suštinske reforme, jer se u njoj još uvek nalazi jako veliki broj onih koji misle da Srbija pripada samo njima!

EU standardi

pre 9 godina

Gdin Goati ima pogrešno mišljenje o građanima Srbije i političkoj situaciji, jer:
1) svi obrazovani građani koji vole Srbiju, već godinama predlažu DECENTRALIZACIJU Srbije na više ravnopravnih pokrajina (slične veličine po 1,8 miliona stanovnika), ali bez autonomije u državnim nadležnostima.
2) Vrlo slično predlaže i A.Merkel za Ukrajinu, jer se protivi FEDERALIZACIJI Ukrajine na više autonomnih pokrajina i republika, koje imaju veći stepen samostalnosti u odnosu na državnu vlast.
3) Stranke koje (pored brzog puta u EU i borbe protiv kriminala) to bude detaljno razradile i u tom pravcu predložile izmene ustava, dobiće najviše glasova na sledećim izborima.

Vladimir Ru

pre 9 godina

U većini se slažem sa ovim stavovima, a pogotovo u naslovnoj temi, jer nije moguće ispraviti tolike greške iz prošlosti a da se to ne odrazi i na običnog stanovnika ove naše siromašne države. Jer nikako nije moguće smanjiti deficit ukoliko ne budu preduzete rigorozne mere štednje, a to znači da će građani to osetiti. Snaga stranke na vlasti neće jačati, ali svako ko i malo shvata poziciju u kojoj se nalazimi shvatiće i korake koji se moraju preduzeti, a krivicu za to u najvećem delu moraju da snose stranke koje su nas godinama njihove vladavine i doveli u ovu poziciju.

Pavle ru

pre 9 godina

U većini se slažem sa ovim stavovima, a pogotovo u naslovnoj temi, jer nije moguće ispraviti tolike greške iz prošlosti a da se to ne odrazi i na običnog stanovnika ove naše siromašne države. Jer nikako nije moguće smanjiti deficit ukoliko ne budu preduzete rigorozne mere štednje, a to znači da će građani to osetiti. Snaga stranke na vlasti neće jačati, ali svako ko i malo shvata poziciju u kojoj se nalazimi shvatiće i korake koji se moraju preduzeti, a krivicu za to u najvećem delu moraju da snose stranke koje su nas godinama njihove vladavine i doveli u ovu poziciju.

novica952

pre 9 godina

Sigurno da je SNS trenutno na svojim stabilnim pozicijama i da rejting stranke uprkos najavama teških ekonomskih reformi koje će pogoditi veliki broj građana stranka drži svoj visoki nivo i teško da će se on najavljenim reformama ugroziti.Opozicija potpuno razjedninjena alavošću lidera koji žele da oni budu prvi i da se za sve pitaju nije spremna da ništa uradi i potpuno je marginalizova sa Srpske političke scene.

TRESNJIN - CVET

pre 9 godina

Naravno da je SNS trenutno na svojim stabilnim pozicijama, da rejting stranke uprkos najavama Aleksandra Vucic teskih ekonomskih reformi, koje nam predstoje, koje ce pogoditi veliki broj gradjana stranka uprkos tome drzi svoj visoki nivo, jer su gradjani Srbije svesni da je to jedini nacin izlaska iz teske ekonomske krize, i tesko da ce se on najavljenim reformama ugroziti.Opozicija potpuno razjedninjena alavoscu lidera koji zele da oni budu prvi i da se za sve pitaju nije spremna da nista uradi i potpuno je marginalizova sa Srpske politicke scene.Ali to je vec njihov problem upravo su zbog toga i izgubili poverenje kod gradjana.