Sreda, 23.07.2014.

12:23

Srbiji ne govore jezikom ultimatuma

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da sa Srbijom danas niko ne razgovara jezikom ultimatuma, niti bi on lično tako nešto dozvolio.

Izvor: Tanjug

Srbiji ne govore jezikom ultimatuma IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

199 Komentari

Sortiraj po:

Balkanac

pre 9 godina

(hedona, 23. jul 2014 18:54)
Srbija je suverena zemlja ponosnog naroda. A upravo taj narod je dao Vućiću mandat da ga vodi! Ne sumnjamo daće nas bezbedno izvesti kroz "scile i haribde2 svetske politike!

Mihajlo

pre 9 godina

Vucic je više puta ponovio da podržava teritorijalni integritet i suverenitet Ukrajine ali ne želi da kvari odnose sa Rusijom.
To je govorio u Moskvi, Briselu i Vašingtonu.Izjava Kirbija da nije podržao teritorijalni integritet i suverenitet Ukrajine je cista izmisljotina i laz!

Savo

pre 9 godina

Verujem u Vucica i znam da nece dozvoliti da nam kroji put kako ko stigne.Ipak mi sami znamo najbolje sta je dobro za nas i

necemo dozvoliti nikad da nas posvadjaju sa Ruskom Bracom.

Danijela

pre 9 godina

Sa Rusijom imamo bratski odnos i prosla su vremena kad su nas mogli ucenjivati i govoriti sta da radimo.Trgovinski sporazum i Juzni tok su veoma vazni za nas i vodicemo politiku neutralnosti od koje cemo imati koristi.

korektor

pre 9 godina

Biću politički korektan pa ću samo reći da Kirbi ne govori stinu kada kaže da se Srbija nije izjasnila po pitanju poštovanja teritorijalnog integriteta Ukrajine.

Dragan

pre 9 godina

Vucic je rekao u vise navrata da poštuje teritorijalni integritet svih zemalja članica Ujedinjenih nacija,sto se pogotovo odnosi na Ukrajinu jer smo u istoj situaciji zbog Kosova.

Sandra

pre 9 godina

Premijer Srbije je polozio veliki ispit!Time sto nije dozvolio da nas ucenjuju jasno je stavio do znanja da je Srbija ozbiljna drzava koju treba svi da postuju.

Pametnica

pre 9 godina

Srbija je kroz istoriju dokazala da postuje svakoga,da nikada nije napadala vec se uvek branila kao i da nije bila uzrok ni povod nijednom sukobu,vec je mnogo puta bila uvucena od strane onih koji su u tim skukobima videli licnu korist.Mi smo na ultimatume uvek odgovarali sa NE.Tako i ovog puta.Bravo za stav i odgovor.

Ljutko

pre 9 godina

Premijer jasno i glasno kaže šta Srbija želi. Nikada nije lagao u vezi toga, niti ima potrebe i neće dozvoliti da Srbiji postavljaju ultimatume.

ignjat

pre 9 godina

Vučić već mesec dana govori da Srbija poštuje teritorijalni integritet Ukrajine, ali Srbija neće uvoditi sankcije Rusiji, i na to ne može ni Kirbi da utiče.

Maksimilijan

pre 9 godina

Srbija ima svoj stav, a to je nastavak procesa evrointegracija i dobri odnosi sa Rusijom. Podsetimo se da ni Nemačka i Austria nisu uvele potpune sankcije Rusiji i da se u tamošnjim političkim krugovima sve više govori da takav potez neće smiriti sukobe, šta više i rasplamsati. Pored toga, privreda tih zemalja, znatno trpi zbog sankcija. Dakle ni vodeće zemlje Evropske Unije više nisu sigurne da je dobar potez uvođenje sankcija Rusiji, pa zašto bi onda postavljale ultimatum Srbiji?

milos

pre 9 godina

Vucic samo u Srbiji nad narodom koji je osiromasen kako finansijski tako I itelektualno moze da predstavlja sebe kao znacajnu figuru, stranci mu zavrcu usi kako I kad hoce, kao I svim njegovim prethodnicima. I vi sns botovi, zajedno sa celom to strankom samo tako lazite pre ce vam doci kraj!

zimzeleni

pre 9 godina

dok se zemlja tajnim ugovorima rasprodaje sumnjivim investitorima a readnicima se smanjuju prava, dok se priprema ugovor s MMF-om... Vucic je pribegao klasicnom mazanju ociju: populizmu i patriotizmu. u pricu o ultimatumu veruju samo on i njegovi botovi. ne mozete pricati o ultimatumu ako EU od vas kao kandidata za clanstvo trazi da uskladite svoju politiku sa njenom. potpuna glupost. nije vucic ni prvi ni poslednji koji se sluzi ovim trikovima. los djak Slobe i Tadica... Srbija mora da ima jasnu politiku (ne cetiri, tri ili dva stuba) a ne da trci i nudi se u Berlinu, a onda u Moskvi. Totalna nebuloza i dilentatizam.

Slaviz

pre 9 godina

Počinje Kirbi da izmišlja stvari, hoće da navodi na nešto što je već jasno bilo rečeno. Uostalom to spada u naše stvari.

Olimpia

pre 9 godina

Pa ako je čovek lepo rekao da poštujemo integracije svih država, to znači SVIH država. Zašto treba posebno naglašavati Ukrajinu?? Možda bi se tebi tako sviđalo. Kirbi, ako si zbog toga dolazio, možeš ići nazad.

Avangarda

pre 9 godina

Svaki vrsta ucene, pritiska na Srbiju nece resiti problem, niti smiriti i ovako tesku situaciju u kojoj se nalazi Ukrajina, vec je potrebno naci zajednicki jezik, i resavati stvari dijalogom.

bezimena

pre 9 godina

"Rusija nam preko Juznog toka obezbedjuje preko 350 miliona eura"....

Južni tok NE postoji, kao što NE postoji ni izmišljen prihod!
Južni tok će postojati ako to dozvoli EU, a u tom slučaju Srbija prvo mora da vrati kredit, pa tek potom da ubire deo prihoda.

Mirko Mangas

pre 9 godina

Srbija podrzava teritojalni integritet Ukrajine,ali isto tako Srbija zeli da sardjuje sa Rusijom u svakom pogledu.Posle dugo godina Srbija je dobila ozbiljnog i odgovornog državnika, koji želi da naša zemlja bude u dobrim odnosima sa svima, čoveka kome je interes Srbije na prvom mestu, koji svetskim državnicima govori istinu i, na najbolji mogući način, brani interese naše zemlje.Samo ova vlada na celu sa premijeromima sanse da Srbiju stavi na noge

Mirko Mangas

pre 9 godina

Srbija podrzava teritojalni integritet Ukrajine,ali isto tako Srbija zeli da sardjuje sa Rusijom u svakom pogledu.Posle dugo godina Srbija je dobila ozbiljnog i odgovornog državnika, koji želi da naša zemlja bude u dobrim odnosima sa svima, čoveka kome je interes Srbije na prvom mestu, koji svetskim državnicima govori istinu i, na najbolji mogući način, brani interese naše zemlje.Samo ova vlada na celu sa premijeromima sanse da Srbiju stavi na noge

Zoran

pre 9 godina

Rusija nam preko Juznog toka obezbedjuje preko 350 miliona eura, i niko nema pravo da nas uslovljava sa nerealnim zahtevima i sprecav nas da ostvarimo korist za nasu drzavu.

Matilda

pre 9 godina

Nema interes niko iz EU da se zamera Rusiji.pogotovo bez razloga iliti namestenen obaranja aviona da bi se Rusi okrivili za taj cin i ocajnicki pokusaj Obame da se bori protiv Putina.Prosao ne prosao gas mi cemo inkasirati od Rusije 350 mil.evra!!Niti on ima sanse niti ce Evropa sama protiv sebe,ovde je sve ekonomski povezano i moze jos bolje da funkcionise,sto Vucic jako dobro zna,zato takvu politiku i vodi.Kad neko zna svoj posao,treba ga pustiti da radi i ne smetati mu.

Truman

pre 9 godina

Srbija je oduvek bila u dobrim odnosima sa Rusijom, a tako treba i nastaviti. Ne sme nas niko ucenjivati da kvarimo taj odnos i saradnju. Zahvaljujući Vučiću, Srbija je u mnogo boljim odnosima sa stranim zemljama u odnosu na prethodni period. Srbija podstiče i razvija saradnju sa svima i u tome nas ne može niko sprečiti.

jaca

pre 9 godina

vreme kada je bilo moguce tako nesto je proslo...neki pojedinci ocigledno preskacu pojedine izjave Vucica ili ih tumace jezikom samo njima poznatim...umesto da se bilo ko usudi postavljati ultimatume neka pomogne makar u pola koliko je to ucinila Rusija

MAKICA

pre 9 godina

Srbija postuje teritorijalni integritet svake drzave ali isto tako zeli da se postuju njene odluke nismo mi nadlezni ni odgovorni za krizu u Ukraini

sve_jasno

pre 9 godina

Ni krivi, ni dužni nađosmo se u ovoj situaciji…Ukrajina, jasno je ko je zakuvao čorbu i sad od nas očekuje da budemo „odgovorni”, “principijelni”... Puna podrška vladi da pre svega sve dobro odmeri sve i donese prave odluke koje prvo i pre svega idu u interesu Srbije.

Orka

pre 9 godina

EU postaje očajna jer je pritiska Amerika. Došli su na pogrešna vrata. Mi e okrećemo leđa prijateljima, samo zato što neko drugi tako želi.

Aco

pre 9 godina

Narod Srbije je birao ovu vladu i dao joj mandat da radi u interesu naroda a ne da se po potrebi prilagođava interesima velikih. Podrška politici neutralnosti.

milenko

pre 9 godina

Postavlja se pitanje da li je Srbija nekada nekom postavila ultimatum? Odgovor je jasan. Samim tim dosta je bilo da nam postavljaju ultimatume, tome neka dodje kraj. Gospodin Vucic je jasno obrazlozio za bratsku zemlju Rusiju koja nam je od velike pomoci.

Vatromet

pre 9 godina

Srbija nikad nikom nije postavljala ultimatume,pa nece prihvatiti ni drugi da njoj postavljaju.Posle dugo godina Srbija je dobila ozbiljnog i odgovornog državnika, koji želi da naša zemlja bude u dobrim odnosima sa svima, čoveka kome je interes Srbije na prvom mestu, koji svetskim državnicima govori istinu i, na najbolji mogući način, brani interese naše zemlje.Samo ova vlada na celu sa premijeromima sanse da Srbiju stavi na noge.

Vesna Lazarević

pre 9 godina

Kako je dobar osećaj kada važni faktori počnu da nas posmatraju s poštovanjem. Valjda ćemo i mi početi sami sebe da cenimo. Ne precenjujemo, već cenimo

Vatromet

pre 9 godina

Izbori na Kosovu su samo potvrdili da nas vodja brani integritet i suverenitet Srbije kao i integritet i suverenitet Kosova koji je raspisao te izbore

Hajabusa

pre 9 godina

Uvesti bilo kakve sankcije Rusiji su glupost jer je Rusija naš prijatelj i imamo puno koristi od južnog toka dok se to za Ameriku ne može reći

SIMONIDA

pre 9 godina

Srbija je ima ogromnih problema i bez njih..SAD i EU trebaju direktno sa Rusijom da rešavaju konflikte,a ne da Srbiju uvlace u tako nesto.

jasmina

pre 9 godina

Covek je svestan situacije i u svakoj se dobro snadje.Dobro su poznati nasi odnosi sa Rusijom i sigurna sam da Vucic nece nikom dozvoliti da iste uneravnotezi

Vlada A

pre 9 godina

Vučiću su bitniji interesi sopstvenog naroda i države, nego stavovi ambasadora neke velike sile. Srbija od saradnje sa Rusijom ima 350 miliona,potekao gas ili ne potekao, a šta imamo od Kirbijevih pridika? Ništa.

RAZLIKA

pre 9 godina

Mislim da je Vučić na osnovu narodnog mišljenja rekao da je Srbija država koja ima ime, ponos i integritet i da je vreme ultimatuma prošlo, jasan je stav da Srbija ide ka EU ne zapostavljajući ostali deo sveta.
Praviti sankcije prema nekome na svoju štetu je ne kontraproduktivno, već glupo-

DALIBORKA - 76

pre 9 godina

Gradjani Srbije se nadaju da vlada Srbije nece pristati na bilo kakav ultimatum bez obzira s koje strane dolazi. Koliko vidim da se tim povodom oglasio i Aleksandar Vucic koji je jasno porucio da su gradjani prilikom izbora rekli svoje, Aleksandar Vucic stoji iza ovih svojih reci. Istovremeno Vucic je rekao da nece pristati na nikakve pritiske ako ih bude pre nece biti na celu vladu nego sto ce na njih pristati. Jer on nije marioneta kao sto su mu bili predhodnici, on se drzi date reci. Recenicom potekao gas ili ne mi imamo ugovor od 350 milona eura, govri sve. Pa neka nam gospoda iz Amerike obezbede toliko godisnje pa da ih razumemo sta traze od nas ovako dosta je vise.

Arja

pre 9 godina

@ Boban
Vlada Srbija nikada neće dozvoliti da Srbija bude ponižavana. Vlada će Srbiju da vodi ka ekonomskom prosparitetu i razvoju. Srbiju više niko ne može da ucenjuje, niti da pregovora ultimatumskim jezikom. Vlada Srbije ne pada više na ultimate, već ima jedini cilj pred sobom. Srbija se nalazi na evropskom putu razvoja, i na jačanju svoje ekonomije.

Filip

pre 9 godina

Široka spoljnopolitička pozicija Srbije je ono što je u interesu svih nas. Jedino tako Srbija može biti dostojan partner svima. Ne treba ispunjavati ničije zahteve i ultimatume. Pitanje svih pitanja je uvesti sankcije Rusiji ili ne? Ovo je tema na kojoj će Srbija i njen premijer položiti veliki ispit mudrosti i diplomatskih odnosa. Nadam se da će stav premijera biti dosledan i neće pristati na ucene.

Arja

pre 9 godina

Ameri ne puštuju teritorijalni integritet i suverenitet nijedne države, a on nas očekuju da im izađemo u susret. Za rat u Ukrajni je kriva Ukrajna, koja je dozvolila da zaoštre odnos sa Rusijom što nisu plaćali gas. Gospodin Kirbi nikada neće izaći u susret Srbiji, niti uložiti 350 miliona evra u Srbiju.Vlada Srbije teži ekonomskom prosparitetu i razvoju zahvaljujući strateškim projektima, Južni tok" obezbeđuje finansije.Srbija će sarađivati i sa istokom i sa zapadom, i da ultimatumski razgovori zaista ne prolaze. Aleksandar Vučić ima punu podršku Angele Merkel i Putina.

Dalibor ARCS

pre 9 godina

Srbija ima svoj stav i jasno ga iznosi svima.Dokazali smo da se pridrzavamo dogovorenog,da smo pouzdani partneri i dobri prijatelji.Nema potrebe za ikakvim ultimatumima.Ova vlada radi kako je najbolje za Srbiju i njene gradjane.

pera

pre 9 godina

Ne iznenadjuje ovakav nastup američkog ambasadora, oni su navikli da se ovako odnose prema nama, ali gotovo je sa poslušničkom praksom sa naše strane, naš premijer neće dozvoliti da mu se nameću resenja, tj. da mu politiku kroje strani amabasadori...

osmehgorana13

pre 9 godina

Zelimo svima dobro i da prestanu svi ratovi nismo krivi za situaciju u Ukraini i po meni nema niko prava da nas u to mesa izgradnja juznog toka nam je najprioritetnija strana investicija koju nesmemo da propustimo .......................

osmehjednoggorana13

pre 9 godina

Postujemo teritorijalni integritet svih drzava ali isto tako zelimo da se postuju nase odluke , imamo dosta unutrasnjih problema koje moramo podhitno resavati , nas stav je jasan postujemo sve ali nezelimo da narusimo odnose sa Rusijom , izgradnja juznog toka nam je najprioritetnija strana investivija i nema smisla da nas neko ogranici u tom smislu.....

Katarina

pre 9 godina

Svako vodi svoju unutrašnju i spoljnu politiku i neki bi malo da vode i našu! Mada uopšte nema potrebe! Koliko smo do sada videli to ovde ima ko da radi! I to uspešnije no mnogi prethodnici!

Kalimero Prvi

pre 9 godina

Sta ste se popalili a niste ni procitali clanak - VUCIC DEMANTUJE da iko postavlja ultimatume (kaae ako bi slucajno, on bi rekao njet). Pojedinci samo citaju key words koji deluju kao okidac - "Srbija" "zapad" "ultimatum" "njet"

jedan13

pre 9 godina

Postujemo sve oko sebe ali ne pristajemo na ultimatum niko nema prava da nas uslovljava imamo mi dosta nasih problema neka mocnici odredjuju mi smo neutralni ali ne zaboravljamo one koji nam oduvek cine dobro.....

yammy

pre 9 godina

dobro bre snsovci da li ste ludi, covek napisao u komentaru da je gladan sa svojom decom i da ne ume da krade a vi lupate minuse, pa jel se za to borite!

mary

pre 9 godina

Ako bi Srbija uvela sankcije Rusiji pretrpela bi veliku ekonomsku stetu.Kao sto kaze premijer samo od projekta Juzni tok Srbija bi dobila 350 miliona evra,gde bi zaradile te pare?

osmehtastine

pre 9 godina

Srbija postuje teritorijalni integritet svake drzave ali isto tako zeli da se postuju njene odluke nismo mi nadlezni ni odgovorni za krizu u Ukraini …………..

COVEK

pre 9 godina

Srbija se saginjati nece... Da li ste u tom obecanom vasem procentu ukinuli RTS pretplatu za koje i dan danas tuze gradjane koji su vam verovali? Niste, pa sta onda krupnije od vas da ljudi ocekuju kada to niste hteli,smeli ili mogli a Toma samo putuje i cuti zaboravili ste i slagali narod!

Plebejac

pre 9 godina

Kratko i jasno,ja posmene rauzmljivo.Nece se voditi politika koja je protiv Ruske federacije! Boricemo se za svoje status u EU ali ne kao potcijeni koji slepo ispunjavaju ultimatume.To je pipanje pulsa velikih sila,a preko ledja malih zemalja kao sto smo mi.Nema ni pomisli o tome.Rusija i mi idemo punom parom napred,a ko hoce dobro dosao,ko nece neka gleda u svoje dvoriste.Molim lepo.

Ranko

pre 9 godina

E vala si mu dobro odgovorio Vučiću pa sada nek se češe tamo de oće. Amerima treba samo samo tražiti para i odma će pobeći. Ako žele nešto protiv rusije nek lepo odreše kesu. nema džabe ni u babe...

Republic(s) of Bananas

pre 9 godina

Pa što bi vam neko postavljao ulitmatume, kad se vi unapred odričete svega što bi moglo da vam napravi problem kod vaših zapadno-neo-liberalnih kolonizatora.

osmehtastine13

pre 9 godina

Ko je nadlezan za resavanje krize neka je resava nas problem je da resimo nezaposlenost u Srbiji i probleme tranzicije iz koje sto pre zelimo da izadjemo , nas stav je jasan postujemo inetgritet Ukraine ali ne zelimo da narusavamo odnose sa Rusijom ....................

Darko1

pre 9 godina

E vala si mu odgovorio Vučiću pa da taj američki birokrata shvati da Srbija nije čaka pirinča koju će pozobati svaka vrana što na nju sleti.

Ostroumna

pre 9 godina

U ovakve price nece da poveruje ni moja baka od 86 godina,da neko ko traducionalno zivi sa Ruskim narodom u dobrim odnosima,kada su zapoceti radovi na Juznom toku,pokrenuti mnogi ugovori o spoljnotrgovinskoj saradnji mnogim drugim,tamo neki Obama naredi svima nama i EU da uvedemo sankicje Rusiji.Bolje da on malo ode do lekara,ocigledno mu nije dobro.A Nemacka nema nikakav interes protiv,vec iskljucivo saradjuje sa Rusijom,nemojte da vas lazu.

Boban

pre 9 godina

Govore i te kako. Rekao bih da ti jednostavno ne razumeš taj jezik, ali to nije tačno - razumeš ti jako dobro šta nam se govori i natura, samo eto malo mažeš po vestima kako nas cene i poštuju. Ameri nas bombardovali 3 meseca i sad pričaju kako moramo da uskladimo politiku sa njihovom i da poštujemo teritorijalni integritet Ukrajine, nema veze što naš niko ne poštuje. Ako ti tu ne kontaš da je u pitanju ucena...

miki

pre 9 godina

Ne nego su te prijateljski savetovali da Srbi sa KiM izađu na izbore lažne države, da ukineš institucije RS na KiM protivno ustavu RS, da potpišeš Briselski sporazum itd itd. Premašio si po tome pitanju i Slobu i Borisa zajedno. Oni su bili loši ali su se bar držali ustavnih normi za koje su položili zakletvu... a vi?

zelembac

pre 9 godina

Mnogo ce se znacajno desiti ako mi kazemo ovo ili ono??? Mi smo neutralni i sa svima imamo prijateljske odnose zato nas pustiite da malo dignemo glavu iz ovog siromastva. A bre Amerikanci skinite nam se vise sa.... grbace, sta vise hocete od nas.

Бојан Илић

pre 9 godina

Па ако кажу "1. септембар или-или " ја не знам како то да се назове?!
Ах, па да , то је "придруживање демократској породици где су сви равноправни и где се свачији глас чује" !
Стоп једноумљу!

Zoki

pre 9 godina

Kirbi je kontradiktoran, "propustili smo priliku", pa kako smo propustili kada je nama teritorijalni integritet ugrožen, nećemo valjda podržati cepanje neke države.

Aca šmeker

pre 9 godina

Kirbi je toliko slagao, da bi mu baron Minhauzen pozavideo. Vučić gotovo svakodnevno ističe da da Srbija poštuje teritorijalni integritet Ukrajne, ali da Srbija neće da kvari odnose sa Rusijom, sa kojom ima izezutnu ekonomsku i političku saradnju, kao i vekovno prijateljstvo. Srbija ima velike koristi od saradnje sa Rusijom, a posao srpskog premijera je da izvuče što više koristi za Srbiju, a ne da se dodvorava zapadu na štetu građana Srbije.

Bob Marley

pre 9 godina

Jednom davno je jedan stari covek po imenu deda Avram lepo definisao nasu doslednost u odgovoru na ultimatume i naredjenja:'Prvo arogantno pa onda skidamo gace!' Ja bi preporucio instantno skidanje istih jer je manje groteskno i manje boli. Niti smo mi nekakav partner sa kojim ce diskutovati niti smo ravnopravni vec golje i shabani. I prosjaci, da ne zaboravim..

Djordje NS

pre 9 godina

A da se kladimo da će na kraju SVE biti kako UJKA Sam i MAMA Merkel kaže?
E, moji botovi, a vi mislite Vučić državnik... hahahahaha...

SVIBREUPIVSKUFLASU

pre 9 godina

Mora li uvek ovako: ''А ја што ћу, али са киме ћу?
Мало руках, малена и снага,
једна сламка међу вихорове,
сирак тужни без нигђе никога..

...Мала ти је жертва сва Србија
од Дунава до мора сињега? ( Kirbi )…
Dokle bre vise???

Resident

pre 9 godina

Zadnji put nismo pristali na ultimatum 1999. godine, a posle toga na svaki i tek cemo. Srbija svoje stavove i interese nema cime da brani.

Radojko Teofilović

pre 9 godina

Možda pritisci EU na Srbiju i nemaju formu eksplicitnog ultimatuma, ali ne treba da gajimo iluzije da neutralnost ne može da ima negativne posledice po nas.

MINT

pre 9 godina

To je jedini pravi odgovor. Sto se vise budemo savijali i popustali im, to ce nas vise maltretirati. Glavu gore Srbijo i budi ponosna na ono sto si. Vise od ovog ne mogu da nam uzmu i mi nema vise sta da im dajemo, jer nema ni r od reciprociteta.

Nenad

pre 9 godina

Ne znam za 350 miliona godisnje, ali znam za deset. Napravi ih Partizan, Zvezda moze takodje ali tebe ne interesuje da pohapsis lopove iz tih klubova, da vrate pare koje su odneli, jedne rehabilitujes i aboliras a pricas kako su na drzavnim jaslama.
Ti zapravo trosis nase godine zivota uzalud, a meni ce da smanjis platu.

Coco Bill

pre 9 godina

Sve u svemu, izgleda da je to opet reklama za Prvog, Jedinstenog i još malo skretanje pažnje sa očajne ekonomske situacije, a što je još važnije bez ikakve ideje i sposobnosti da se to reši. Tako da opet imamo "nećemo se mi saginjati" drugi deo, ali sad na čelu sa Vučkom !!!

Paralela

pre 9 godina

Lete Mujo i papagaj avionom. Papagaj se napio pa dobacuje stjuardesi. Vido Mujo, pa pošto je i on popio par pića, poče i on da dobacuje. Kada se su preterali, dodje stjuart i izbaci ih kroz prozor. Mujo poče da se dere na papagaja da je on kriv, a ovaj će njemu: što se k....š kad ne znaš da letiš.
Kapirate botovi?

Radovan

pre 9 godina

Neverovatno koliko SNS botova sa svojim hvalospevima "velikom vodji"(citaj nesposobnom demagogu)i bez gramaticke greske.Bravo BOTOVI vi ste sampioni.

H2SO4

pre 9 godina

Demagogija, demagogija, demagogija, demagogija, demagogija, demagogija, demagogija, demagogija, demagogija, demagogija, demagogija, demagogija.......

Tamara

pre 9 godina

Srbija nikad nije pristajala na ultimatume,pa se nadam da neće ni sada. Sve se tu svodi na interes, treba sve dobro odvagati i izvući maksimum iz trenutne situacije.

nemkenbg

pre 9 godina

Danas sa Srbijom niko tako ne razgovara,zato sto ova vlada to ne dozvoljava!! Za razliku od prethodnika,Vucic je covek od reci kao sto je mnogo puta to i dokazao!!

ProfesorKiksMaler

pre 9 godina

Nema ni potrebe za ultimatumom kad šešeljevci ispunjavaju sve što im se kaže, i više od toga. Jedini uslov je da im dozvole da se ovde busaju kako su neustrašivi i opasni i da potpuni raspad sistema predstave kao "marljivost", "predanost" i "nezabeležen uspeh".

Digitalizator

pre 9 godina

Prošla su ta vremena kada se sa Srbijom razgovaralo jezikom ultimatuma, danas imamo odličan status u EU i jakog lidera, svidelo se to nekome ili ne, to je činjenica.
(tetreb, 23. jul 2014 12:44)


hahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahaha

u_očekivanju

pre 9 godina

Ukrajina, južni tok.. sve su to stvari na kojima lome koplja moći velikih sila.. kako je naš međunarodni položaj trenutno mnogo bolji nego što je do skora bio, očekujem i u ovim prilikama da premijer nastavi racionalnu i izbalansiranu politiku u interesu Srbije.

NNN

pre 9 godina

Sigurno je ovo rekao američkom ambasadoru.

Nego, botovi, kad ste već svi tu, molim vas objasnite šta znači ovo:

"Potekao gas ili ne potekao, on nam obezbeđuje 350 miliona evra.."

Da li stvarno dobijamo 350 miliona ako ne bude gasa?
i da li ćemo ako poteče stvarno dobijati 350 miliona?
Unapred hvala.

rade

pre 9 godina

Zadrzace stav o neutralnoj poziciji, sto se i ocekuje od Srbije, pa sami Nemci nisu spremni da uvedu sakcije Rusiji,a ne da to ocekuju od Srbije.

Dimitrije

pre 9 godina

Realnost je sledeca,oni su jaci od nas u svakom smislu nazalost i nasa buducnost zavisi od njih tako da bice kako njima odgovara,a mi mozemo mi da se busamo u grudi koliko hocemo.

WINSTON

pre 9 godina

Ultimatume ne smemo da prihvatimo jer smo jasno i glasno porucili da se oko Ukrajine ne mozemo sloziti oko sankcija Rusiji, ali da jasno i glasno podrzavamo teritorijani integritet svake drzave clanice UN.

TIL Zagreb

pre 9 godina

u jednu ruku vas razumijem glede stava o Rusiji...ali ovi iz EU su j...ni igraci...iz iskustva Hrvatske,bolje da igrate po njihovim pravilima....i mi smo se poceli inatiti i mjenjati zakon ,da nebi isporucili Perkovica,pa ako je kriv ili ga traze,salji,a ne mi hocemo se igrati velikog igraca,mi smo kao sad u uniji,imamo pravo glasa bla bla....a li Merkelica samo jednom zaprijetila i eno Perkovic u Njemackoj....pa stoga...bolje kako EU tako i vi...iako mozda drugacije mislite..

Sima Strahota

pre 9 godina

Kako to mislis "ti licno nebi dozvolio"? Jel moguce da jedan covek ima licni uticaj na to kako ce ko da nam se obraca u diplomatskim odnosima?

Bojan

pre 9 godina

Demagoze, tu si da nam omogucis da bolje zivimo.Izadji i kazi ja sam to i to uradio da bolje zivimo, okani se praznih prica o nekakvim ultimatumima, i kad bi ih bilo mislis da bi pocrkali po svetu zato sto ti ne bi dozvolio.Hajde radite nesto konkretno ako umete, ako ne sklanjajte se sa vlasti da ne bude prekasno, a bojim se da ce biti sa vama.

GagY

pre 9 godina

Svima je dokazano da Srbija moze, sa dobrim vodjom, da se pokrene.Polako ali sigurno shvatice to i onaj deo gradjana koji to osporava.
(kameleon, 23. jul 2014 13:23)

Još kad bismo imali vođu....

antiprotivan

pre 9 godina

Neki izgleda ne shvataju da su se stvari promenile i da se Srbiji sada ne postavljaju ultimatumi vec se sa njom pregovara.Znaci nesto das nesto dobijes zauzvrat i to je smisao politike, kompromis.

Magdalena

pre 9 godina

Kakav demagog majko Bozija. Pa da li je moguce da na svaku temu on govori o sebi!? Cuj, on ne bi dozvolio... A SPS mu sedi u vladi zbog ultimatuma koji su mu dali Rusi. Telekom i EPS prodaje jer su mu to naredili Nemci. U stvari, ajde...Da se oseca bitnim i vaznim pred ogledalom, neka bude da su mu to predlozili.

oslobodjenje

pre 9 godina

Rusija je nas strateski partner i to je dovoljan razlog da ne popustimo pred primitivnim ucenama koje se ne smeju dopustiti u 21. veku.

Sveta

pre 9 godina

Ma kojih 350 milona? Opet demagogija, opet obamnjivanje naroda.

49% je od toga nase al tek kad isplatimo kredit od 2 mililjarde za gradnju JT kroz Srbiju, platimo troskove odrzavanja gasovoda (jedno 50 mil/godisnje) i platimo porez Svajcarskoj gde je sediste te firme. Do 2030 necemo videti tu ni evra i to je optimisticno. A i kad dobijemo tih 150 miliona godisnje s tim moze da isplatimo penzije za jedan mesec.

boki

pre 9 godina

Kome to pričaš, pa zašto onda ideš stalno negde po svoje mišljenje. Više je nebitno koga ćeš da slušaš ali nemoj više da nas vozas. Učini nešto da živimo ko ljudi u 21 veku.

Bona

pre 9 godina

Niko vise nije u stanju da trpi bilo kakve ultimatume a opet svesni smo svi da to i ne postoji , bar ne prema nasoj drzavi , ocigledno je. Sta ko od nas moze da ima?

fiona

pre 9 godina

I ne treba, mi vredimo imamo potencojal!! Samo nam je trebao neko ko ce moci to da iznese I pokaze svtu!! Sada smo jedna dobra celina I uspecemo

Nesa

pre 9 godina

Zemlja je u totalnoj recesiji, skinuli smo carine 20% povecali penzije 20% to je minus od 40% sa takvim minusom bi i Nemacka stala. Ma dajte ljudi gde imamo interes sa tim cemo i saradjivati pa to radi i EU da nisu imali interesa u Rumuniji i Bugarskoj nebi ih ni primili u EU ja verujem da ni danas ne ispunjavaju EU norme.Pa mi EU ne trebamo skinuli smo carine usli su na nase trziste sa svojim fabrikama iz Rumunije i Bugarske i koji je njima sada interes u Srbiji (jedini interes je da nam kao daju pare ) ko kome bre daje pare na lepe oci.Rusija?, pa i oni su nam pokupovali glavne firme koje su krvotok nase zemlje.Ni Rusija ni EU samo nas interes ma gde bio.

Milos

pre 9 godina

Ovo je slaba izjava. Vucicu, trazi sad od SAD i EU da ti se izvine, kao onomad od OEBS-a. Uh cek, tad si popio pedalu. Glat su ti rekli da im ne pada na pamet da ti se izvinjavaju. Sta li bi ti tek ovi rekli? mozda bi nas bombardovali opet. Uh, cek. to se desilo isto kad si bio u vlasti. Nije ti lako, napadaju te sa svih strana. Ali budi meka srca, Vucko. Izdrzaces ti to. Eeeeeee, u stvari zasto ne bi izdao saopstenje gde kazes da je napad na tebe napad i na drzavu? Uh, cek... Mi ne znamo gde su nam granice. Ijaooo, i tad si bio u vlasti kada su nam oduzeli deo teritorije. A sad traze da postujemo tamo neciji suverenitet. Uh, tebi bas nije lako...

ko jel ja

pre 9 godina

meni se cini da ovde neko uporno pokusava da objasni citavoj naciji da je crno- belo, a belo- crno. osteje da sacekamo. dogadjaji koji slede ce ga demantovati.

boris

pre 9 godina

Aleksandre, ovo vise nije pitanje EU i sankcija... Ovo je pitanje srama i buducnosti gde se taj sram nece oprati...
25 godina slusam politiku stap - sargarepe...

ILI CEMO STAJATI ZA SVOJE PRINCIPE ILI NECEMO STAJATI UOPSTE - M. Tacer (Premijer V. Britanije)

ljubica

pre 9 godina

Svi se nadamo da Vucic stoji iza ovih svojih reci . Svejedno sada cemo da vidimo koliko ce Vucic da izdrzi EU pritiske. Istovremeno ako ne popusti znacemo da je Vucic drzavnik, a ne maruioneta kao sto su mu bili predhodnici.

toza

pre 9 godina

A ha...Ultimatum ne postoji kao reč u srpskom jeziku. Dvadest pet godina unazad tvrdimo kako niko ne može d avrši pritisak i da postavlja ultimatum. Pričajte to nekom ko vas ne zna.

Tor Tor

pre 9 godina

Mi smo puno puta pricali na ovu temu i jasno smo porucivali da od nas nista ne zavisi u Evropi, pa tako i sankcije prema nekoj drzavi. Mi jezikom ultimatuma ne znamo da govorimo jer smo i sami osetili aj jezik na svojoj kozi!

gremlin

pre 9 godina

On licno ne bi dozvolio jezik ultimatima,ne znam za vas...ali meni Vucic opasno ide na zivce...(da budem korektan)...nek nam je Bog na pomoci sa "ex radikalima"p.s.Srbija je stala marta 2003...

bolanidojcin

pre 9 godina

za sve postoji granica i uveren sam da ce drzava uspeti mudro da se odupre priticima zapadnih partnera.
nije logicno da zbog njihovih medjusobnih razmirica, koje se nas ne ticu, mi secemo granu koja nam donosi profit.

SofijaS

pre 9 godina

Srbija je zemlja koja mora biti ponosna na svoju istoriju ali sam bogata ubedjena da ce narednih 100 godina obeleziti mir i unapredjenje medjunarodne saradnje.

Kralj Ibi

pre 9 godina

Smesan je do neba. Meni je njega zaista zao. Covek totalno opsednut svojom licnoscu. Podseca me na onaj vic o slonu i misu kad mis kaze slonu, ala tutnjimo.

kentaur

pre 9 godina

Hahahahahahah!! Jaoo bre Vucicu, pa nije ti svetska politicka scena isto sto i srpski parlament ili sastanak Vlade gdi ti mozes bahato da odbrusis bilo kome ili da ti podanici ponizno na kolenima podnose raport! Hoces nama svima ovde da kazes kako ces ti da podviknes Obami, Merkelovoj, Putinu ili bilo kome ako ti oni postave svoje izricite zahteve!??! Hahahaha, ma daj to su price za malu decu. Kao, ti si zastitnik nas nejaci srpske i ne das da nas niko bije (sto ovo zvuci poznato?). Ponizava nas bre kako ko stigne, od ovoga sto rade sa Kosovom (cekam samo izvestaj o trgovini organima), do ultimatuma povodom EU integracija, prodaje zemlje Arapima, stetnog ugovora sa Etihadom, Fijatom i Gaspromom. O domacim satrapima ne vredi vise ni trositi reci, sve je poznato. Uradi vise nesto korisno za ovaj narod- resi se sljama u SNSu, prestani samo da patetises i govoris u futuru (uradicemo, videcete, uspecemo itd). Dela, ne reci dragi Vucicu!!!

Guskova

pre 9 godina

Sto je to ultimatum.Jednostavno je receno da ako hocete sa RUSIMA,to je vas izbor i srecan vam put.Samo treba da znate da onda niste DOBRODOSLI U NASOJ KUCI,PUTEVIMA,NEBU,BANKAMA,MORU,UNIVERZITETIMA,BOLNICAMA,SKOLAMA.
Prema toma niko vam ne postavlja nikakve uslove,izabrali ste RUSIJU/TOMIN PUT/ neka vam je sa srecom.

tetreb

pre 9 godina

Prošla su ta vremena kada se sa Srbijom razgovaralo jezikom ultimatuma, danas imamo odličan status u EU i jakog lidera, svidelo se to nekome ili ne, to je činjenica.

Iguman Nemanja

pre 9 godina

Odlično!
Konačno da se reši ili - ili i da krenemo da spasavamo šta još može da se spase i da odbijemo ucenjivače jedared zauvek!

Nikada Srbija neće da uvede sankcije Ruiji i tačka!
Nikada!

Putuj EU i ne vraćaj se! Ovamo ti nije mesto!

Tor Tor

pre 9 godina

Mi smo puno puta pricali na ovu temu i jasno smo porucivali da od nas nista ne zavisi u Evropi, pa tako i sankcije prema nekoj drzavi. Mi jezikom ultimatuma ne znamo da govorimo jer smo i sami osetili aj jezik na svojoj kozi!

Satara

pre 9 godina

Ne moze pritisak zapada da bude toliki koliko nasi novinari mogu nesto da preuvelicaju.Zaista mi je smesno sto Srbiju toliko vezuju za krizu u Ukrajini kada se zna da od nas apsolutno nista ili gotovo nista ne zavisi.Pre ce biti da je u pitanju zelja interesnih grupa da se projekat gasovoda ne realizuje ili maksimalno uspori,sto bi bilo pogubno za Srbiju.

cika Mika

pre 9 godina

Da li iko osim tvrdokornih radikala koji po default-u ne ukljucuju ili ne poseduju zdrav razum (kao i vernih botova koji lupaju + ili - iz lukrativnih razloga) veruje u stvari koje kaze ovaj covek? Nije potrebno uci u dublju analizu spoljnopolitickog polozaja Srbije da bi shvatili da a) ce Srbija uskoro jasno morati da izabere, tj. da "svesvrstani" nisu nimalo popularni, i b) da je spoljna vrednost Vodjinog misljenja jednaka nuli, koliko god on pokusavao da se domacim biracima predstavi putinovski arogantan?

Velja

pre 9 godina

Немој да ти падне напамет да са западним сатрапима и велесилама попут земаља у окружењу идеш против Русије...

aleksa

pre 9 godina

Meni je ovo previse poznato. Hvata me jeza od ovoga. Ako se secate(a secate se samo ako imate sto dvadeset godina :) pre tacno sto godina Srbija je dobila jedan ultimatum na koji smo mi odgovorili jedva negativno dakle nismo prihvatili samo jednu tacku u potpunosti i desilo se to sto se desilo. Kao nekad Austrougarsku i danas imamo SAD kojima bi "prijao" rat sa Rusima. Samo da ne dodje do onog najgoreg

Rajko Bezarevic

pre 9 godina

Drzavnik bre,na ultimatum nismo pristali ni pre sto godina pa necemo ni sada.
(Milos, 23. jul 2014 12:25)

Ispravka tada smo prihvatili ultimatum ali im to nije bilo dosta.

Velja

pre 9 godina

Немој да ти падне напамет да са западним сатрапима и велесилама попут земаља у окружењу идеш против Русије...

Satara

pre 9 godina

Ne moze pritisak zapada da bude toliki koliko nasi novinari mogu nesto da preuvelicaju.Zaista mi je smesno sto Srbiju toliko vezuju za krizu u Ukrajini kada se zna da od nas apsolutno nista ili gotovo nista ne zavisi.Pre ce biti da je u pitanju zelja interesnih grupa da se projekat gasovoda ne realizuje ili maksimalno uspori,sto bi bilo pogubno za Srbiju.

Iguman Nemanja

pre 9 godina

Odlično!
Konačno da se reši ili - ili i da krenemo da spasavamo šta još može da se spase i da odbijemo ucenjivače jedared zauvek!

Nikada Srbija neće da uvede sankcije Ruiji i tačka!
Nikada!

Putuj EU i ne vraćaj se! Ovamo ti nije mesto!

Kralj Ibi

pre 9 godina

Smesan je do neba. Meni je njega zaista zao. Covek totalno opsednut svojom licnoscu. Podseca me na onaj vic o slonu i misu kad mis kaze slonu, ala tutnjimo.

ljubica

pre 9 godina

Svi se nadamo da Vucic stoji iza ovih svojih reci . Svejedno sada cemo da vidimo koliko ce Vucic da izdrzi EU pritiske. Istovremeno ako ne popusti znacemo da je Vucic drzavnik, a ne maruioneta kao sto su mu bili predhodnici.

Tor Tor

pre 9 godina

Mi smo puno puta pricali na ovu temu i jasno smo porucivali da od nas nista ne zavisi u Evropi, pa tako i sankcije prema nekoj drzavi. Mi jezikom ultimatuma ne znamo da govorimo jer smo i sami osetili aj jezik na svojoj kozi!

tetreb

pre 9 godina

Prošla su ta vremena kada se sa Srbijom razgovaralo jezikom ultimatuma, danas imamo odličan status u EU i jakog lidera, svidelo se to nekome ili ne, to je činjenica.

bolanidojcin

pre 9 godina

za sve postoji granica i uveren sam da ce drzava uspeti mudro da se odupre priticima zapadnih partnera.
nije logicno da zbog njihovih medjusobnih razmirica, koje se nas ne ticu, mi secemo granu koja nam donosi profit.

u_očekivanju

pre 9 godina

Ukrajina, južni tok.. sve su to stvari na kojima lome koplja moći velikih sila.. kako je naš međunarodni položaj trenutno mnogo bolji nego što je do skora bio, očekujem i u ovim prilikama da premijer nastavi racionalnu i izbalansiranu politiku u interesu Srbije.

oslobodjenje

pre 9 godina

Rusija je nas strateski partner i to je dovoljan razlog da ne popustimo pred primitivnim ucenama koje se ne smeju dopustiti u 21. veku.

rade

pre 9 godina

Zadrzace stav o neutralnoj poziciji, sto se i ocekuje od Srbije, pa sami Nemci nisu spremni da uvedu sakcije Rusiji,a ne da to ocekuju od Srbije.

fiona

pre 9 godina

I ne treba, mi vredimo imamo potencojal!! Samo nam je trebao neko ko ce moci to da iznese I pokaze svtu!! Sada smo jedna dobra celina I uspecemo

antiprotivan

pre 9 godina

Neki izgleda ne shvataju da su se stvari promenile i da se Srbiji sada ne postavljaju ultimatumi vec se sa njom pregovara.Znaci nesto das nesto dobijes zauzvrat i to je smisao politike, kompromis.

Tamara

pre 9 godina

Srbija nikad nije pristajala na ultimatume,pa se nadam da neće ni sada. Sve se tu svodi na interes, treba sve dobro odvagati i izvući maksimum iz trenutne situacije.

nemkenbg

pre 9 godina

Danas sa Srbijom niko tako ne razgovara,zato sto ova vlada to ne dozvoljava!! Za razliku od prethodnika,Vucic je covek od reci kao sto je mnogo puta to i dokazao!!

WINSTON

pre 9 godina

Ultimatume ne smemo da prihvatimo jer smo jasno i glasno porucili da se oko Ukrajine ne mozemo sloziti oko sankcija Rusiji, ali da jasno i glasno podrzavamo teritorijani integritet svake drzave clanice UN.

Resident

pre 9 godina

Zadnji put nismo pristali na ultimatum 1999. godine, a posle toga na svaki i tek cemo. Srbija svoje stavove i interese nema cime da brani.

SofijaS

pre 9 godina

Srbija je zemlja koja mora biti ponosna na svoju istoriju ali sam bogata ubedjena da ce narednih 100 godina obeleziti mir i unapredjenje medjunarodne saradnje.

Kalimero Prvi

pre 9 godina

Sta ste se popalili a niste ni procitali clanak - VUCIC DEMANTUJE da iko postavlja ultimatume (kaae ako bi slucajno, on bi rekao njet). Pojedinci samo citaju key words koji deluju kao okidac - "Srbija" "zapad" "ultimatum" "njet"

kentaur

pre 9 godina

Hahahahahahah!! Jaoo bre Vucicu, pa nije ti svetska politicka scena isto sto i srpski parlament ili sastanak Vlade gdi ti mozes bahato da odbrusis bilo kome ili da ti podanici ponizno na kolenima podnose raport! Hoces nama svima ovde da kazes kako ces ti da podviknes Obami, Merkelovoj, Putinu ili bilo kome ako ti oni postave svoje izricite zahteve!??! Hahahaha, ma daj to su price za malu decu. Kao, ti si zastitnik nas nejaci srpske i ne das da nas niko bije (sto ovo zvuci poznato?). Ponizava nas bre kako ko stigne, od ovoga sto rade sa Kosovom (cekam samo izvestaj o trgovini organima), do ultimatuma povodom EU integracija, prodaje zemlje Arapima, stetnog ugovora sa Etihadom, Fijatom i Gaspromom. O domacim satrapima ne vredi vise ni trositi reci, sve je poznato. Uradi vise nesto korisno za ovaj narod- resi se sljama u SNSu, prestani samo da patetises i govoris u futuru (uradicemo, videcete, uspecemo itd). Dela, ne reci dragi Vucicu!!!

Republic(s) of Bananas

pre 9 godina

Pa što bi vam neko postavljao ulitmatume, kad se vi unapred odričete svega što bi moglo da vam napravi problem kod vaših zapadno-neo-liberalnih kolonizatora.

Ostroumna

pre 9 godina

U ovakve price nece da poveruje ni moja baka od 86 godina,da neko ko traducionalno zivi sa Ruskim narodom u dobrim odnosima,kada su zapoceti radovi na Juznom toku,pokrenuti mnogi ugovori o spoljnotrgovinskoj saradnji mnogim drugim,tamo neki Obama naredi svima nama i EU da uvedemo sankicje Rusiji.Bolje da on malo ode do lekara,ocigledno mu nije dobro.A Nemacka nema nikakav interes protiv,vec iskljucivo saradjuje sa Rusijom,nemojte da vas lazu.

Mirko Mangas

pre 9 godina

Srbija podrzava teritojalni integritet Ukrajine,ali isto tako Srbija zeli da sardjuje sa Rusijom u svakom pogledu.Posle dugo godina Srbija je dobila ozbiljnog i odgovornog državnika, koji želi da naša zemlja bude u dobrim odnosima sa svima, čoveka kome je interes Srbije na prvom mestu, koji svetskim državnicima govori istinu i, na najbolji mogući način, brani interese naše zemlje.Samo ova vlada na celu sa premijeromima sanse da Srbiju stavi na noge

Ranko

pre 9 godina

E vala si mu dobro odgovorio Vučiću pa sada nek se češe tamo de oće. Amerima treba samo samo tražiti para i odma će pobeći. Ako žele nešto protiv rusije nek lepo odreše kesu. nema džabe ni u babe...

Orka

pre 9 godina

EU postaje očajna jer je pritiska Amerika. Došli su na pogrešna vrata. Mi e okrećemo leđa prijateljima, samo zato što neko drugi tako želi.

osmehtastine13

pre 9 godina

Ko je nadlezan za resavanje krize neka je resava nas problem je da resimo nezaposlenost u Srbiji i probleme tranzicije iz koje sto pre zelimo da izadjemo , nas stav je jasan postujemo inetgritet Ukraine ali ne zelimo da narusavamo odnose sa Rusijom ....................

jedan13

pre 9 godina

Postujemo sve oko sebe ali ne pristajemo na ultimatum niko nema prava da nas uslovljava imamo mi dosta nasih problema neka mocnici odredjuju mi smo neutralni ali ne zaboravljamo one koji nam oduvek cine dobro.....

Radojko Teofilović

pre 9 godina

Možda pritisci EU na Srbiju i nemaju formu eksplicitnog ultimatuma, ali ne treba da gajimo iluzije da neutralnost ne može da ima negativne posledice po nas.

mary

pre 9 godina

Ako bi Srbija uvela sankcije Rusiji pretrpela bi veliku ekonomsku stetu.Kao sto kaze premijer samo od projekta Juzni tok Srbija bi dobila 350 miliona evra,gde bi zaradile te pare?

osmehtastine

pre 9 godina

Srbija postuje teritorijalni integritet svake drzave ali isto tako zeli da se postuju njene odluke nismo mi nadlezni ni odgovorni za krizu u Ukraini …………..

Aco

pre 9 godina

Narod Srbije je birao ovu vladu i dao joj mandat da radi u interesu naroda a ne da se po potrebi prilagođava interesima velikih. Podrška politici neutralnosti.

Vatromet

pre 9 godina

Izbori na Kosovu su samo potvrdili da nas vodja brani integritet i suverenitet Srbije kao i integritet i suverenitet Kosova koji je raspisao te izbore

Darko1

pre 9 godina

E vala si mu odgovorio Vučiću pa da taj američki birokrata shvati da Srbija nije čaka pirinča koju će pozobati svaka vrana što na nju sleti.

MAKICA

pre 9 godina

Srbija postuje teritorijalni integritet svake drzave ali isto tako zeli da se postuju njene odluke nismo mi nadlezni ni odgovorni za krizu u Ukraini

Vesna Lazarević

pre 9 godina

Kako je dobar osećaj kada važni faktori počnu da nas posmatraju s poštovanjem. Valjda ćemo i mi početi sami sebe da cenimo. Ne precenjujemo, već cenimo

MINT

pre 9 godina

To je jedini pravi odgovor. Sto se vise budemo savijali i popustali im, to ce nas vise maltretirati. Glavu gore Srbijo i budi ponosna na ono sto si. Vise od ovog ne mogu da nam uzmu i mi nema vise sta da im dajemo, jer nema ni r od reciprociteta.

Plebejac

pre 9 godina

Kratko i jasno,ja posmene rauzmljivo.Nece se voditi politika koja je protiv Ruske federacije! Boricemo se za svoje status u EU ali ne kao potcijeni koji slepo ispunjavaju ultimatume.To je pipanje pulsa velikih sila,a preko ledja malih zemalja kao sto smo mi.Nema ni pomisli o tome.Rusija i mi idemo punom parom napred,a ko hoce dobro dosao,ko nece neka gleda u svoje dvoriste.Molim lepo.

Hajabusa

pre 9 godina

Uvesti bilo kakve sankcije Rusiji su glupost jer je Rusija naš prijatelj i imamo puno koristi od južnog toka dok se to za Ameriku ne može reći

SIMONIDA

pre 9 godina

Srbija je ima ogromnih problema i bez njih..SAD i EU trebaju direktno sa Rusijom da rešavaju konflikte,a ne da Srbiju uvlace u tako nesto.

milenko

pre 9 godina

Postavlja se pitanje da li je Srbija nekada nekom postavila ultimatum? Odgovor je jasan. Samim tim dosta je bilo da nam postavljaju ultimatume, tome neka dodje kraj. Gospodin Vucic je jasno obrazlozio za bratsku zemlju Rusiju koja nam je od velike pomoci.

Vatromet

pre 9 godina

Srbija nikad nikom nije postavljala ultimatume,pa nece prihvatiti ni drugi da njoj postavljaju.Posle dugo godina Srbija je dobila ozbiljnog i odgovornog državnika, koji želi da naša zemlja bude u dobrim odnosima sa svima, čoveka kome je interes Srbije na prvom mestu, koji svetskim državnicima govori istinu i, na najbolji mogući način, brani interese naše zemlje.Samo ova vlada na celu sa premijeromima sanse da Srbiju stavi na noge.

jaca

pre 9 godina

vreme kada je bilo moguce tako nesto je proslo...neki pojedinci ocigledno preskacu pojedine izjave Vucica ili ih tumace jezikom samo njima poznatim...umesto da se bilo ko usudi postavljati ultimatume neka pomogne makar u pola koliko je to ucinila Rusija

Dalibor ARCS

pre 9 godina

Srbija ima svoj stav i jasno ga iznosi svima.Dokazali smo da se pridrzavamo dogovorenog,da smo pouzdani partneri i dobri prijatelji.Nema potrebe za ikakvim ultimatumima.Ova vlada radi kako je najbolje za Srbiju i njene gradjane.

Vlada A

pre 9 godina

Vučiću su bitniji interesi sopstvenog naroda i države, nego stavovi ambasadora neke velike sile. Srbija od saradnje sa Rusijom ima 350 miliona,potekao gas ili ne potekao, a šta imamo od Kirbijevih pridika? Ništa.

Katarina

pre 9 godina

Svako vodi svoju unutrašnju i spoljnu politiku i neki bi malo da vode i našu! Mada uopšte nema potrebe! Koliko smo do sada videli to ovde ima ko da radi! I to uspešnije no mnogi prethodnici!

Matilda

pre 9 godina

Nema interes niko iz EU da se zamera Rusiji.pogotovo bez razloga iliti namestenen obaranja aviona da bi se Rusi okrivili za taj cin i ocajnicki pokusaj Obame da se bori protiv Putina.Prosao ne prosao gas mi cemo inkasirati od Rusije 350 mil.evra!!Niti on ima sanse niti ce Evropa sama protiv sebe,ovde je sve ekonomski povezano i moze jos bolje da funkcionise,sto Vucic jako dobro zna,zato takvu politiku i vodi.Kad neko zna svoj posao,treba ga pustiti da radi i ne smetati mu.

Truman

pre 9 godina

Srbija je oduvek bila u dobrim odnosima sa Rusijom, a tako treba i nastaviti. Ne sme nas niko ucenjivati da kvarimo taj odnos i saradnju. Zahvaljujući Vučiću, Srbija je u mnogo boljim odnosima sa stranim zemljama u odnosu na prethodni period. Srbija podstiče i razvija saradnju sa svima i u tome nas ne može niko sprečiti.

Mirko Mangas

pre 9 godina

Srbija podrzava teritojalni integritet Ukrajine,ali isto tako Srbija zeli da sardjuje sa Rusijom u svakom pogledu.Posle dugo godina Srbija je dobila ozbiljnog i odgovornog državnika, koji želi da naša zemlja bude u dobrim odnosima sa svima, čoveka kome je interes Srbije na prvom mestu, koji svetskim državnicima govori istinu i, na najbolji mogući način, brani interese naše zemlje.Samo ova vlada na celu sa premijeromima sanse da Srbiju stavi na noge

osmehjednoggorana13

pre 9 godina

Postujemo teritorijalni integritet svih drzava ali isto tako zelimo da se postuju nase odluke , imamo dosta unutrasnjih problema koje moramo podhitno resavati , nas stav je jasan postujemo sve ali nezelimo da narusimo odnose sa Rusijom , izgradnja juznog toka nam je najprioritetnija strana investivija i nema smisla da nas neko ogranici u tom smislu.....

jasmina

pre 9 godina

Covek je svestan situacije i u svakoj se dobro snadje.Dobro su poznati nasi odnosi sa Rusijom i sigurna sam da Vucic nece nikom dozvoliti da iste uneravnotezi

sve_jasno

pre 9 godina

Ni krivi, ni dužni nađosmo se u ovoj situaciji…Ukrajina, jasno je ko je zakuvao čorbu i sad od nas očekuje da budemo „odgovorni”, “principijelni”... Puna podrška vladi da pre svega sve dobro odmeri sve i donese prave odluke koje prvo i pre svega idu u interesu Srbije.

Zoran

pre 9 godina

Rusija nam preko Juznog toka obezbedjuje preko 350 miliona eura, i niko nema pravo da nas uslovljava sa nerealnim zahtevima i sprecav nas da ostvarimo korist za nasu drzavu.

SVIBREUPIVSKUFLASU

pre 9 godina

Mora li uvek ovako: ''А ја што ћу, али са киме ћу?
Мало руках, малена и снага,
једна сламка међу вихорове,
сирак тужни без нигђе никога..

...Мала ти је жертва сва Србија
од Дунава до мора сињега? ( Kirbi )…
Dokle bre vise???

RAZLIKA

pre 9 godina

Mislim da je Vučić na osnovu narodnog mišljenja rekao da je Srbija država koja ima ime, ponos i integritet i da je vreme ultimatuma prošlo, jasan je stav da Srbija ide ka EU ne zapostavljajući ostali deo sveta.
Praviti sankcije prema nekome na svoju štetu je ne kontraproduktivno, već glupo-

Aca šmeker

pre 9 godina

Kirbi je toliko slagao, da bi mu baron Minhauzen pozavideo. Vučić gotovo svakodnevno ističe da da Srbija poštuje teritorijalni integritet Ukrajne, ali da Srbija neće da kvari odnose sa Rusijom, sa kojom ima izezutnu ekonomsku i političku saradnju, kao i vekovno prijateljstvo. Srbija ima velike koristi od saradnje sa Rusijom, a posao srpskog premijera je da izvuče što više koristi za Srbiju, a ne da se dodvorava zapadu na štetu građana Srbije.

zelembac

pre 9 godina

Mnogo ce se znacajno desiti ako mi kazemo ovo ili ono??? Mi smo neutralni i sa svima imamo prijateljske odnose zato nas pustiite da malo dignemo glavu iz ovog siromastva. A bre Amerikanci skinite nam se vise sa.... grbace, sta vise hocete od nas.

Zoki

pre 9 godina

Kirbi je kontradiktoran, "propustili smo priliku", pa kako smo propustili kada je nama teritorijalni integritet ugrožen, nećemo valjda podržati cepanje neke države.

osmehgorana13

pre 9 godina

Zelimo svima dobro i da prestanu svi ratovi nismo krivi za situaciju u Ukraini i po meni nema niko prava da nas u to mesa izgradnja juznog toka nam je najprioritetnija strana investicija koju nesmemo da propustimo .......................

Бојан Илић

pre 9 godina

Па ако кажу "1. септембар или-или " ја не знам како то да се назове?!
Ах, па да , то је "придруживање демократској породици где су сви равноправни и где се свачији глас чује" !
Стоп једноумљу!

Arja

pre 9 godina

Ameri ne puštuju teritorijalni integritet i suverenitet nijedne države, a on nas očekuju da im izađemo u susret. Za rat u Ukrajni je kriva Ukrajna, koja je dozvolila da zaoštre odnos sa Rusijom što nisu plaćali gas. Gospodin Kirbi nikada neće izaći u susret Srbiji, niti uložiti 350 miliona evra u Srbiju.Vlada Srbije teži ekonomskom prosparitetu i razvoju zahvaljujući strateškim projektima, Južni tok" obezbeđuje finansije.Srbija će sarađivati i sa istokom i sa zapadom, i da ultimatumski razgovori zaista ne prolaze. Aleksandar Vučić ima punu podršku Angele Merkel i Putina.

gremlin

pre 9 godina

On licno ne bi dozvolio jezik ultimatima,ne znam za vas...ali meni Vucic opasno ide na zivce...(da budem korektan)...nek nam je Bog na pomoci sa "ex radikalima"p.s.Srbija je stala marta 2003...

pera

pre 9 godina

Ne iznenadjuje ovakav nastup američkog ambasadora, oni su navikli da se ovako odnose prema nama, ali gotovo je sa poslušničkom praksom sa naše strane, naš premijer neće dozvoliti da mu se nameću resenja, tj. da mu politiku kroje strani amabasadori...

Arja

pre 9 godina

@ Boban
Vlada Srbija nikada neće dozvoliti da Srbija bude ponižavana. Vlada će Srbiju da vodi ka ekonomskom prosparitetu i razvoju. Srbiju više niko ne može da ucenjuje, niti da pregovora ultimatumskim jezikom. Vlada Srbije ne pada više na ultimate, već ima jedini cilj pred sobom. Srbija se nalazi na evropskom putu razvoja, i na jačanju svoje ekonomije.

DALIBORKA - 76

pre 9 godina

Gradjani Srbije se nadaju da vlada Srbije nece pristati na bilo kakav ultimatum bez obzira s koje strane dolazi. Koliko vidim da se tim povodom oglasio i Aleksandar Vucic koji je jasno porucio da su gradjani prilikom izbora rekli svoje, Aleksandar Vucic stoji iza ovih svojih reci. Istovremeno Vucic je rekao da nece pristati na nikakve pritiske ako ih bude pre nece biti na celu vladu nego sto ce na njih pristati. Jer on nije marioneta kao sto su mu bili predhodnici, on se drzi date reci. Recenicom potekao gas ili ne mi imamo ugovor od 350 milona eura, govri sve. Pa neka nam gospoda iz Amerike obezbede toliko godisnje pa da ih razumemo sta traze od nas ovako dosta je vise.

Filip

pre 9 godina

Široka spoljnopolitička pozicija Srbije je ono što je u interesu svih nas. Jedino tako Srbija može biti dostojan partner svima. Ne treba ispunjavati ničije zahteve i ultimatume. Pitanje svih pitanja je uvesti sankcije Rusiji ili ne? Ovo je tema na kojoj će Srbija i njen premijer položiti veliki ispit mudrosti i diplomatskih odnosa. Nadam se da će stav premijera biti dosledan i neće pristati na ucene.

cika Mika

pre 9 godina

Da li iko osim tvrdokornih radikala koji po default-u ne ukljucuju ili ne poseduju zdrav razum (kao i vernih botova koji lupaju + ili - iz lukrativnih razloga) veruje u stvari koje kaze ovaj covek? Nije potrebno uci u dublju analizu spoljnopolitickog polozaja Srbije da bi shvatili da a) ce Srbija uskoro jasno morati da izabere, tj. da "svesvrstani" nisu nimalo popularni, i b) da je spoljna vrednost Vodjinog misljenja jednaka nuli, koliko god on pokusavao da se domacim biracima predstavi putinovski arogantan?

Guskova

pre 9 godina

Sto je to ultimatum.Jednostavno je receno da ako hocete sa RUSIMA,to je vas izbor i srecan vam put.Samo treba da znate da onda niste DOBRODOSLI U NASOJ KUCI,PUTEVIMA,NEBU,BANKAMA,MORU,UNIVERZITETIMA,BOLNICAMA,SKOLAMA.
Prema toma niko vam ne postavlja nikakve uslove,izabrali ste RUSIJU/TOMIN PUT/ neka vam je sa srecom.

Nesa

pre 9 godina

Zemlja je u totalnoj recesiji, skinuli smo carine 20% povecali penzije 20% to je minus od 40% sa takvim minusom bi i Nemacka stala. Ma dajte ljudi gde imamo interes sa tim cemo i saradjivati pa to radi i EU da nisu imali interesa u Rumuniji i Bugarskoj nebi ih ni primili u EU ja verujem da ni danas ne ispunjavaju EU norme.Pa mi EU ne trebamo skinuli smo carine usli su na nase trziste sa svojim fabrikama iz Rumunije i Bugarske i koji je njima sada interes u Srbiji (jedini interes je da nam kao daju pare ) ko kome bre daje pare na lepe oci.Rusija?, pa i oni su nam pokupovali glavne firme koje su krvotok nase zemlje.Ni Rusija ni EU samo nas interes ma gde bio.

toza

pre 9 godina

A ha...Ultimatum ne postoji kao reč u srpskom jeziku. Dvadest pet godina unazad tvrdimo kako niko ne može d avrši pritisak i da postavlja ultimatum. Pričajte to nekom ko vas ne zna.

Bona

pre 9 godina

Niko vise nije u stanju da trpi bilo kakve ultimatume a opet svesni smo svi da to i ne postoji , bar ne prema nasoj drzavi , ocigledno je. Sta ko od nas moze da ima?

Digitalizator

pre 9 godina

Prošla su ta vremena kada se sa Srbijom razgovaralo jezikom ultimatuma, danas imamo odličan status u EU i jakog lidera, svidelo se to nekome ili ne, to je činjenica.
(tetreb, 23. jul 2014 12:44)


hahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahaha

Rajko Bezarevic

pre 9 godina

Drzavnik bre,na ultimatum nismo pristali ni pre sto godina pa necemo ni sada.
(Milos, 23. jul 2014 12:25)

Ispravka tada smo prihvatili ultimatum ali im to nije bilo dosta.

NNN

pre 9 godina

Sigurno je ovo rekao američkom ambasadoru.

Nego, botovi, kad ste već svi tu, molim vas objasnite šta znači ovo:

"Potekao gas ili ne potekao, on nam obezbeđuje 350 miliona evra.."

Da li stvarno dobijamo 350 miliona ako ne bude gasa?
i da li ćemo ako poteče stvarno dobijati 350 miliona?
Unapred hvala.

aleksa

pre 9 godina

Meni je ovo previse poznato. Hvata me jeza od ovoga. Ako se secate(a secate se samo ako imate sto dvadeset godina :) pre tacno sto godina Srbija je dobila jedan ultimatum na koji smo mi odgovorili jedva negativno dakle nismo prihvatili samo jednu tacku u potpunosti i desilo se to sto se desilo. Kao nekad Austrougarsku i danas imamo SAD kojima bi "prijao" rat sa Rusima. Samo da ne dodje do onog najgoreg

ignjat

pre 9 godina

Vučić već mesec dana govori da Srbija poštuje teritorijalni integritet Ukrajine, ali Srbija neće uvoditi sankcije Rusiji, i na to ne može ni Kirbi da utiče.

Magdalena

pre 9 godina

Kakav demagog majko Bozija. Pa da li je moguce da na svaku temu on govori o sebi!? Cuj, on ne bi dozvolio... A SPS mu sedi u vladi zbog ultimatuma koji su mu dali Rusi. Telekom i EPS prodaje jer su mu to naredili Nemci. U stvari, ajde...Da se oseca bitnim i vaznim pred ogledalom, neka bude da su mu to predlozili.

Bojan

pre 9 godina

Demagoze, tu si da nam omogucis da bolje zivimo.Izadji i kazi ja sam to i to uradio da bolje zivimo, okani se praznih prica o nekakvim ultimatumima, i kad bi ih bilo mislis da bi pocrkali po svetu zato sto ti ne bi dozvolio.Hajde radite nesto konkretno ako umete, ako ne sklanjajte se sa vlasti da ne bude prekasno, a bojim se da ce biti sa vama.

ProfesorKiksMaler

pre 9 godina

Nema ni potrebe za ultimatumom kad šešeljevci ispunjavaju sve što im se kaže, i više od toga. Jedini uslov je da im dozvole da se ovde busaju kako su neustrašivi i opasni i da potpuni raspad sistema predstave kao "marljivost", "predanost" i "nezabeležen uspeh".

boki

pre 9 godina

Kome to pričaš, pa zašto onda ideš stalno negde po svoje mišljenje. Više je nebitno koga ćeš da slušaš ali nemoj više da nas vozas. Učini nešto da živimo ko ljudi u 21 veku.

TIL Zagreb

pre 9 godina

u jednu ruku vas razumijem glede stava o Rusiji...ali ovi iz EU su j...ni igraci...iz iskustva Hrvatske,bolje da igrate po njihovim pravilima....i mi smo se poceli inatiti i mjenjati zakon ,da nebi isporucili Perkovica,pa ako je kriv ili ga traze,salji,a ne mi hocemo se igrati velikog igraca,mi smo kao sad u uniji,imamo pravo glasa bla bla....a li Merkelica samo jednom zaprijetila i eno Perkovic u Njemackoj....pa stoga...bolje kako EU tako i vi...iako mozda drugacije mislite..

Paralela

pre 9 godina

Lete Mujo i papagaj avionom. Papagaj se napio pa dobacuje stjuardesi. Vido Mujo, pa pošto je i on popio par pića, poče i on da dobacuje. Kada se su preterali, dodje stjuart i izbaci ih kroz prozor. Mujo poče da se dere na papagaja da je on kriv, a ovaj će njemu: što se k....š kad ne znaš da letiš.
Kapirate botovi?

H2SO4

pre 9 godina

Demagogija, demagogija, demagogija, demagogija, demagogija, demagogija, demagogija, demagogija, demagogija, demagogija, demagogija, demagogija.......

Sveta

pre 9 godina

Ma kojih 350 milona? Opet demagogija, opet obamnjivanje naroda.

49% je od toga nase al tek kad isplatimo kredit od 2 mililjarde za gradnju JT kroz Srbiju, platimo troskove odrzavanja gasovoda (jedno 50 mil/godisnje) i platimo porez Svajcarskoj gde je sediste te firme. Do 2030 necemo videti tu ni evra i to je optimisticno. A i kad dobijemo tih 150 miliona godisnje s tim moze da isplatimo penzije za jedan mesec.

Sima Strahota

pre 9 godina

Kako to mislis "ti licno nebi dozvolio"? Jel moguce da jedan covek ima licni uticaj na to kako ce ko da nam se obraca u diplomatskim odnosima?

korektor

pre 9 godina

Biću politički korektan pa ću samo reći da Kirbi ne govori stinu kada kaže da se Srbija nije izjasnila po pitanju poštovanja teritorijalnog integriteta Ukrajine.

Milos

pre 9 godina

Ovo je slaba izjava. Vucicu, trazi sad od SAD i EU da ti se izvine, kao onomad od OEBS-a. Uh cek, tad si popio pedalu. Glat su ti rekli da im ne pada na pamet da ti se izvinjavaju. Sta li bi ti tek ovi rekli? mozda bi nas bombardovali opet. Uh, cek. to se desilo isto kad si bio u vlasti. Nije ti lako, napadaju te sa svih strana. Ali budi meka srca, Vucko. Izdrzaces ti to. Eeeeeee, u stvari zasto ne bi izdao saopstenje gde kazes da je napad na tebe napad i na drzavu? Uh, cek... Mi ne znamo gde su nam granice. Ijaooo, i tad si bio u vlasti kada su nam oduzeli deo teritorije. A sad traze da postujemo tamo neciji suverenitet. Uh, tebi bas nije lako...

Djordje NS

pre 9 godina

A da se kladimo da će na kraju SVE biti kako UJKA Sam i MAMA Merkel kaže?
E, moji botovi, a vi mislite Vučić državnik... hahahahaha...

Bob Marley

pre 9 godina

Jednom davno je jedan stari covek po imenu deda Avram lepo definisao nasu doslednost u odgovoru na ultimatume i naredjenja:'Prvo arogantno pa onda skidamo gace!' Ja bi preporucio instantno skidanje istih jer je manje groteskno i manje boli. Niti smo mi nekakav partner sa kojim ce diskutovati niti smo ravnopravni vec golje i shabani. I prosjaci, da ne zaboravim..

GagY

pre 9 godina

Svima je dokazano da Srbija moze, sa dobrim vodjom, da se pokrene.Polako ali sigurno shvatice to i onaj deo gradjana koji to osporava.
(kameleon, 23. jul 2014 13:23)

Još kad bismo imali vođu....

ko jel ja

pre 9 godina

meni se cini da ovde neko uporno pokusava da objasni citavoj naciji da je crno- belo, a belo- crno. osteje da sacekamo. dogadjaji koji slede ce ga demantovati.

yammy

pre 9 godina

dobro bre snsovci da li ste ludi, covek napisao u komentaru da je gladan sa svojom decom i da ne ume da krade a vi lupate minuse, pa jel se za to borite!

boris

pre 9 godina

Aleksandre, ovo vise nije pitanje EU i sankcija... Ovo je pitanje srama i buducnosti gde se taj sram nece oprati...
25 godina slusam politiku stap - sargarepe...

ILI CEMO STAJATI ZA SVOJE PRINCIPE ILI NECEMO STAJATI UOPSTE - M. Tacer (Premijer V. Britanije)

Coco Bill

pre 9 godina

Sve u svemu, izgleda da je to opet reklama za Prvog, Jedinstenog i još malo skretanje pažnje sa očajne ekonomske situacije, a što je još važnije bez ikakve ideje i sposobnosti da se to reši. Tako da opet imamo "nećemo se mi saginjati" drugi deo, ali sad na čelu sa Vučkom !!!

Radovan

pre 9 godina

Neverovatno koliko SNS botova sa svojim hvalospevima "velikom vodji"(citaj nesposobnom demagogu)i bez gramaticke greske.Bravo BOTOVI vi ste sampioni.

Dimitrije

pre 9 godina

Realnost je sledeca,oni su jaci od nas u svakom smislu nazalost i nasa buducnost zavisi od njih tako da bice kako njima odgovara,a mi mozemo mi da se busamo u grudi koliko hocemo.

Nenad

pre 9 godina

Ne znam za 350 miliona godisnje, ali znam za deset. Napravi ih Partizan, Zvezda moze takodje ali tebe ne interesuje da pohapsis lopove iz tih klubova, da vrate pare koje su odneli, jedne rehabilitujes i aboliras a pricas kako su na drzavnim jaslama.
Ti zapravo trosis nase godine zivota uzalud, a meni ce da smanjis platu.

COVEK

pre 9 godina

Srbija se saginjati nece... Da li ste u tom obecanom vasem procentu ukinuli RTS pretplatu za koje i dan danas tuze gradjane koji su vam verovali? Niste, pa sta onda krupnije od vas da ljudi ocekuju kada to niste hteli,smeli ili mogli a Toma samo putuje i cuti zaboravili ste i slagali narod!

miki

pre 9 godina

Ne nego su te prijateljski savetovali da Srbi sa KiM izađu na izbore lažne države, da ukineš institucije RS na KiM protivno ustavu RS, da potpišeš Briselski sporazum itd itd. Premašio si po tome pitanju i Slobu i Borisa zajedno. Oni su bili loši ali su se bar držali ustavnih normi za koje su položili zakletvu... a vi?

Boban

pre 9 godina

Govore i te kako. Rekao bih da ti jednostavno ne razumeš taj jezik, ali to nije tačno - razumeš ti jako dobro šta nam se govori i natura, samo eto malo mažeš po vestima kako nas cene i poštuju. Ameri nas bombardovali 3 meseca i sad pričaju kako moramo da uskladimo politiku sa njihovom i da poštujemo teritorijalni integritet Ukrajine, nema veze što naš niko ne poštuje. Ako ti tu ne kontaš da je u pitanju ucena...

Tor Tor

pre 9 godina

Mi smo puno puta pricali na ovu temu i jasno smo porucivali da od nas nista ne zavisi u Evropi, pa tako i sankcije prema nekoj drzavi. Mi jezikom ultimatuma ne znamo da govorimo jer smo i sami osetili aj jezik na svojoj kozi!

bezimena

pre 9 godina

"Rusija nam preko Juznog toka obezbedjuje preko 350 miliona eura"....

Južni tok NE postoji, kao što NE postoji ni izmišljen prihod!
Južni tok će postojati ako to dozvoli EU, a u tom slučaju Srbija prvo mora da vrati kredit, pa tek potom da ubire deo prihoda.

zimzeleni

pre 9 godina

dok se zemlja tajnim ugovorima rasprodaje sumnjivim investitorima a readnicima se smanjuju prava, dok se priprema ugovor s MMF-om... Vucic je pribegao klasicnom mazanju ociju: populizmu i patriotizmu. u pricu o ultimatumu veruju samo on i njegovi botovi. ne mozete pricati o ultimatumu ako EU od vas kao kandidata za clanstvo trazi da uskladite svoju politiku sa njenom. potpuna glupost. nije vucic ni prvi ni poslednji koji se sluzi ovim trikovima. los djak Slobe i Tadica... Srbija mora da ima jasnu politiku (ne cetiri, tri ili dva stuba) a ne da trci i nudi se u Berlinu, a onda u Moskvi. Totalna nebuloza i dilentatizam.

Olimpia

pre 9 godina

Pa ako je čovek lepo rekao da poštujemo integracije svih država, to znači SVIH država. Zašto treba posebno naglašavati Ukrajinu?? Možda bi se tebi tako sviđalo. Kirbi, ako si zbog toga dolazio, možeš ići nazad.

milos

pre 9 godina

Vucic samo u Srbiji nad narodom koji je osiromasen kako finansijski tako I itelektualno moze da predstavlja sebe kao znacajnu figuru, stranci mu zavrcu usi kako I kad hoce, kao I svim njegovim prethodnicima. I vi sns botovi, zajedno sa celom to strankom samo tako lazite pre ce vam doci kraj!

Slaviz

pre 9 godina

Počinje Kirbi da izmišlja stvari, hoće da navodi na nešto što je već jasno bilo rečeno. Uostalom to spada u naše stvari.

Pametnica

pre 9 godina

Srbija je kroz istoriju dokazala da postuje svakoga,da nikada nije napadala vec se uvek branila kao i da nije bila uzrok ni povod nijednom sukobu,vec je mnogo puta bila uvucena od strane onih koji su u tim skukobima videli licnu korist.Mi smo na ultimatume uvek odgovarali sa NE.Tako i ovog puta.Bravo za stav i odgovor.

Sandra

pre 9 godina

Premijer Srbije je polozio veliki ispit!Time sto nije dozvolio da nas ucenjuju jasno je stavio do znanja da je Srbija ozbiljna drzava koju treba svi da postuju.

Dragan

pre 9 godina

Vucic je rekao u vise navrata da poštuje teritorijalni integritet svih zemalja članica Ujedinjenih nacija,sto se pogotovo odnosi na Ukrajinu jer smo u istoj situaciji zbog Kosova.

Savo

pre 9 godina

Verujem u Vucica i znam da nece dozvoliti da nam kroji put kako ko stigne.Ipak mi sami znamo najbolje sta je dobro za nas i

necemo dozvoliti nikad da nas posvadjaju sa Ruskom Bracom.

Danijela

pre 9 godina

Sa Rusijom imamo bratski odnos i prosla su vremena kad su nas mogli ucenjivati i govoriti sta da radimo.Trgovinski sporazum i Juzni tok su veoma vazni za nas i vodicemo politiku neutralnosti od koje cemo imati koristi.

Mihajlo

pre 9 godina

Vucic je više puta ponovio da podržava teritorijalni integritet i suverenitet Ukrajine ali ne želi da kvari odnose sa Rusijom.
To je govorio u Moskvi, Briselu i Vašingtonu.Izjava Kirbija da nije podržao teritorijalni integritet i suverenitet Ukrajine je cista izmisljotina i laz!

Balkanac

pre 9 godina

(hedona, 23. jul 2014 18:54)
Srbija je suverena zemlja ponosnog naroda. A upravo taj narod je dao Vućiću mandat da ga vodi! Ne sumnjamo daće nas bezbedno izvesti kroz "scile i haribde2 svetske politike!

Avangarda

pre 9 godina

Svaki vrsta ucene, pritiska na Srbiju nece resiti problem, niti smiriti i ovako tesku situaciju u kojoj se nalazi Ukrajina, vec je potrebno naci zajednicki jezik, i resavati stvari dijalogom.

Maksimilijan

pre 9 godina

Srbija ima svoj stav, a to je nastavak procesa evrointegracija i dobri odnosi sa Rusijom. Podsetimo se da ni Nemačka i Austria nisu uvele potpune sankcije Rusiji i da se u tamošnjim političkim krugovima sve više govori da takav potez neće smiriti sukobe, šta više i rasplamsati. Pored toga, privreda tih zemalja, znatno trpi zbog sankcija. Dakle ni vodeće zemlje Evropske Unije više nisu sigurne da je dobar potez uvođenje sankcija Rusiji, pa zašto bi onda postavljale ultimatum Srbiji?

Ljutko

pre 9 godina

Premijer jasno i glasno kaže šta Srbija želi. Nikada nije lagao u vezi toga, niti ima potrebe i neće dozvoliti da Srbiji postavljaju ultimatume.

Guskova

pre 9 godina

Sto je to ultimatum.Jednostavno je receno da ako hocete sa RUSIMA,to je vas izbor i srecan vam put.Samo treba da znate da onda niste DOBRODOSLI U NASOJ KUCI,PUTEVIMA,NEBU,BANKAMA,MORU,UNIVERZITETIMA,BOLNICAMA,SKOLAMA.
Prema toma niko vam ne postavlja nikakve uslove,izabrali ste RUSIJU/TOMIN PUT/ neka vam je sa srecom.

Kralj Ibi

pre 9 godina

Smesan je do neba. Meni je njega zaista zao. Covek totalno opsednut svojom licnoscu. Podseca me na onaj vic o slonu i misu kad mis kaze slonu, ala tutnjimo.

gremlin

pre 9 godina

On licno ne bi dozvolio jezik ultimatima,ne znam za vas...ali meni Vucic opasno ide na zivce...(da budem korektan)...nek nam je Bog na pomoci sa "ex radikalima"p.s.Srbija je stala marta 2003...

cika Mika

pre 9 godina

Da li iko osim tvrdokornih radikala koji po default-u ne ukljucuju ili ne poseduju zdrav razum (kao i vernih botova koji lupaju + ili - iz lukrativnih razloga) veruje u stvari koje kaze ovaj covek? Nije potrebno uci u dublju analizu spoljnopolitickog polozaja Srbije da bi shvatili da a) ce Srbija uskoro jasno morati da izabere, tj. da "svesvrstani" nisu nimalo popularni, i b) da je spoljna vrednost Vodjinog misljenja jednaka nuli, koliko god on pokusavao da se domacim biracima predstavi putinovski arogantan?

kentaur

pre 9 godina

Hahahahahahah!! Jaoo bre Vucicu, pa nije ti svetska politicka scena isto sto i srpski parlament ili sastanak Vlade gdi ti mozes bahato da odbrusis bilo kome ili da ti podanici ponizno na kolenima podnose raport! Hoces nama svima ovde da kazes kako ces ti da podviknes Obami, Merkelovoj, Putinu ili bilo kome ako ti oni postave svoje izricite zahteve!??! Hahahaha, ma daj to su price za malu decu. Kao, ti si zastitnik nas nejaci srpske i ne das da nas niko bije (sto ovo zvuci poznato?). Ponizava nas bre kako ko stigne, od ovoga sto rade sa Kosovom (cekam samo izvestaj o trgovini organima), do ultimatuma povodom EU integracija, prodaje zemlje Arapima, stetnog ugovora sa Etihadom, Fijatom i Gaspromom. O domacim satrapima ne vredi vise ni trositi reci, sve je poznato. Uradi vise nesto korisno za ovaj narod- resi se sljama u SNSu, prestani samo da patetises i govoris u futuru (uradicemo, videcete, uspecemo itd). Dela, ne reci dragi Vucicu!!!

toza

pre 9 godina

A ha...Ultimatum ne postoji kao reč u srpskom jeziku. Dvadest pet godina unazad tvrdimo kako niko ne može d avrši pritisak i da postavlja ultimatum. Pričajte to nekom ko vas ne zna.

Digitalizator

pre 9 godina

Prošla su ta vremena kada se sa Srbijom razgovaralo jezikom ultimatuma, danas imamo odličan status u EU i jakog lidera, svidelo se to nekome ili ne, to je činjenica.
(tetreb, 23. jul 2014 12:44)


hahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahaha

NNN

pre 9 godina

Sigurno je ovo rekao američkom ambasadoru.

Nego, botovi, kad ste već svi tu, molim vas objasnite šta znači ovo:

"Potekao gas ili ne potekao, on nam obezbeđuje 350 miliona evra.."

Da li stvarno dobijamo 350 miliona ako ne bude gasa?
i da li ćemo ako poteče stvarno dobijati 350 miliona?
Unapred hvala.

Dimitrije

pre 9 godina

Realnost je sledeca,oni su jaci od nas u svakom smislu nazalost i nasa buducnost zavisi od njih tako da bice kako njima odgovara,a mi mozemo mi da se busamo u grudi koliko hocemo.

Sima Strahota

pre 9 godina

Kako to mislis "ti licno nebi dozvolio"? Jel moguce da jedan covek ima licni uticaj na to kako ce ko da nam se obraca u diplomatskim odnosima?

TIL Zagreb

pre 9 godina

u jednu ruku vas razumijem glede stava o Rusiji...ali ovi iz EU su j...ni igraci...iz iskustva Hrvatske,bolje da igrate po njihovim pravilima....i mi smo se poceli inatiti i mjenjati zakon ,da nebi isporucili Perkovica,pa ako je kriv ili ga traze,salji,a ne mi hocemo se igrati velikog igraca,mi smo kao sad u uniji,imamo pravo glasa bla bla....a li Merkelica samo jednom zaprijetila i eno Perkovic u Njemackoj....pa stoga...bolje kako EU tako i vi...iako mozda drugacije mislite..

Bojan

pre 9 godina

Demagoze, tu si da nam omogucis da bolje zivimo.Izadji i kazi ja sam to i to uradio da bolje zivimo, okani se praznih prica o nekakvim ultimatumima, i kad bi ih bilo mislis da bi pocrkali po svetu zato sto ti ne bi dozvolio.Hajde radite nesto konkretno ako umete, ako ne sklanjajte se sa vlasti da ne bude prekasno, a bojim se da ce biti sa vama.

boris

pre 9 godina

Aleksandre, ovo vise nije pitanje EU i sankcija... Ovo je pitanje srama i buducnosti gde se taj sram nece oprati...
25 godina slusam politiku stap - sargarepe...

ILI CEMO STAJATI ZA SVOJE PRINCIPE ILI NECEMO STAJATI UOPSTE - M. Tacer (Premijer V. Britanije)

ko jel ja

pre 9 godina

meni se cini da ovde neko uporno pokusava da objasni citavoj naciji da je crno- belo, a belo- crno. osteje da sacekamo. dogadjaji koji slede ce ga demantovati.

boki

pre 9 godina

Kome to pričaš, pa zašto onda ideš stalno negde po svoje mišljenje. Više je nebitno koga ćeš da slušaš ali nemoj više da nas vozas. Učini nešto da živimo ko ljudi u 21 veku.

Milos

pre 9 godina

Ovo je slaba izjava. Vucicu, trazi sad od SAD i EU da ti se izvine, kao onomad od OEBS-a. Uh cek, tad si popio pedalu. Glat su ti rekli da im ne pada na pamet da ti se izvinjavaju. Sta li bi ti tek ovi rekli? mozda bi nas bombardovali opet. Uh, cek. to se desilo isto kad si bio u vlasti. Nije ti lako, napadaju te sa svih strana. Ali budi meka srca, Vucko. Izdrzaces ti to. Eeeeeee, u stvari zasto ne bi izdao saopstenje gde kazes da je napad na tebe napad i na drzavu? Uh, cek... Mi ne znamo gde su nam granice. Ijaooo, i tad si bio u vlasti kada su nam oduzeli deo teritorije. A sad traze da postujemo tamo neciji suverenitet. Uh, tebi bas nije lako...

Magdalena

pre 9 godina

Kakav demagog majko Bozija. Pa da li je moguce da na svaku temu on govori o sebi!? Cuj, on ne bi dozvolio... A SPS mu sedi u vladi zbog ultimatuma koji su mu dali Rusi. Telekom i EPS prodaje jer su mu to naredili Nemci. U stvari, ajde...Da se oseca bitnim i vaznim pred ogledalom, neka bude da su mu to predlozili.

Sveta

pre 9 godina

Ma kojih 350 milona? Opet demagogija, opet obamnjivanje naroda.

49% je od toga nase al tek kad isplatimo kredit od 2 mililjarde za gradnju JT kroz Srbiju, platimo troskove odrzavanja gasovoda (jedno 50 mil/godisnje) i platimo porez Svajcarskoj gde je sediste te firme. Do 2030 necemo videti tu ni evra i to je optimisticno. A i kad dobijemo tih 150 miliona godisnje s tim moze da isplatimo penzije za jedan mesec.

ProfesorKiksMaler

pre 9 godina

Nema ni potrebe za ultimatumom kad šešeljevci ispunjavaju sve što im se kaže, i više od toga. Jedini uslov je da im dozvole da se ovde busaju kako su neustrašivi i opasni i da potpuni raspad sistema predstave kao "marljivost", "predanost" i "nezabeležen uspeh".

Boban

pre 9 godina

Govore i te kako. Rekao bih da ti jednostavno ne razumeš taj jezik, ali to nije tačno - razumeš ti jako dobro šta nam se govori i natura, samo eto malo mažeš po vestima kako nas cene i poštuju. Ameri nas bombardovali 3 meseca i sad pričaju kako moramo da uskladimo politiku sa njihovom i da poštujemo teritorijalni integritet Ukrajine, nema veze što naš niko ne poštuje. Ako ti tu ne kontaš da je u pitanju ucena...

COVEK

pre 9 godina

Srbija se saginjati nece... Da li ste u tom obecanom vasem procentu ukinuli RTS pretplatu za koje i dan danas tuze gradjane koji su vam verovali? Niste, pa sta onda krupnije od vas da ljudi ocekuju kada to niste hteli,smeli ili mogli a Toma samo putuje i cuti zaboravili ste i slagali narod!

yammy

pre 9 godina

dobro bre snsovci da li ste ludi, covek napisao u komentaru da je gladan sa svojom decom i da ne ume da krade a vi lupate minuse, pa jel se za to borite!

miki

pre 9 godina

Ne nego su te prijateljski savetovali da Srbi sa KiM izađu na izbore lažne države, da ukineš institucije RS na KiM protivno ustavu RS, da potpišeš Briselski sporazum itd itd. Premašio si po tome pitanju i Slobu i Borisa zajedno. Oni su bili loši ali su se bar držali ustavnih normi za koje su položili zakletvu... a vi?

Radovan

pre 9 godina

Neverovatno koliko SNS botova sa svojim hvalospevima "velikom vodji"(citaj nesposobnom demagogu)i bez gramaticke greske.Bravo BOTOVI vi ste sampioni.

Bob Marley

pre 9 godina

Jednom davno je jedan stari covek po imenu deda Avram lepo definisao nasu doslednost u odgovoru na ultimatume i naredjenja:'Prvo arogantno pa onda skidamo gace!' Ja bi preporucio instantno skidanje istih jer je manje groteskno i manje boli. Niti smo mi nekakav partner sa kojim ce diskutovati niti smo ravnopravni vec golje i shabani. I prosjaci, da ne zaboravim..

Nenad

pre 9 godina

Ne znam za 350 miliona godisnje, ali znam za deset. Napravi ih Partizan, Zvezda moze takodje ali tebe ne interesuje da pohapsis lopove iz tih klubova, da vrate pare koje su odneli, jedne rehabilitujes i aboliras a pricas kako su na drzavnim jaslama.
Ti zapravo trosis nase godine zivota uzalud, a meni ce da smanjis platu.

Paralela

pre 9 godina

Lete Mujo i papagaj avionom. Papagaj se napio pa dobacuje stjuardesi. Vido Mujo, pa pošto je i on popio par pića, poče i on da dobacuje. Kada se su preterali, dodje stjuart i izbaci ih kroz prozor. Mujo poče da se dere na papagaja da je on kriv, a ovaj će njemu: što se k....š kad ne znaš da letiš.
Kapirate botovi?

Djordje NS

pre 9 godina

A da se kladimo da će na kraju SVE biti kako UJKA Sam i MAMA Merkel kaže?
E, moji botovi, a vi mislite Vučić državnik... hahahahaha...

GagY

pre 9 godina

Svima je dokazano da Srbija moze, sa dobrim vodjom, da se pokrene.Polako ali sigurno shvatice to i onaj deo gradjana koji to osporava.
(kameleon, 23. jul 2014 13:23)

Još kad bismo imali vođu....

H2SO4

pre 9 godina

Demagogija, demagogija, demagogija, demagogija, demagogija, demagogija, demagogija, demagogija, demagogija, demagogija, demagogija, demagogija.......

Coco Bill

pre 9 godina

Sve u svemu, izgleda da je to opet reklama za Prvog, Jedinstenog i još malo skretanje pažnje sa očajne ekonomske situacije, a što je još važnije bez ikakve ideje i sposobnosti da se to reši. Tako da opet imamo "nećemo se mi saginjati" drugi deo, ali sad na čelu sa Vučkom !!!

tetreb

pre 9 godina

Prošla su ta vremena kada se sa Srbijom razgovaralo jezikom ultimatuma, danas imamo odličan status u EU i jakog lidera, svidelo se to nekome ili ne, to je činjenica.

ljubica

pre 9 godina

Svi se nadamo da Vucic stoji iza ovih svojih reci . Svejedno sada cemo da vidimo koliko ce Vucic da izdrzi EU pritiske. Istovremeno ako ne popusti znacemo da je Vucic drzavnik, a ne maruioneta kao sto su mu bili predhodnici.

Iguman Nemanja

pre 9 godina

Odlično!
Konačno da se reši ili - ili i da krenemo da spasavamo šta još može da se spase i da odbijemo ucenjivače jedared zauvek!

Nikada Srbija neće da uvede sankcije Ruiji i tačka!
Nikada!

Putuj EU i ne vraćaj se! Ovamo ti nije mesto!

Velja

pre 9 godina

Немој да ти падне напамет да са западним сатрапима и велесилама попут земаља у окружењу идеш против Русије...

nemkenbg

pre 9 godina

Danas sa Srbijom niko tako ne razgovara,zato sto ova vlada to ne dozvoljava!! Za razliku od prethodnika,Vucic je covek od reci kao sto je mnogo puta to i dokazao!!

bolanidojcin

pre 9 godina

za sve postoji granica i uveren sam da ce drzava uspeti mudro da se odupre priticima zapadnih partnera.
nije logicno da zbog njihovih medjusobnih razmirica, koje se nas ne ticu, mi secemo granu koja nam donosi profit.

Satara

pre 9 godina

Ne moze pritisak zapada da bude toliki koliko nasi novinari mogu nesto da preuvelicaju.Zaista mi je smesno sto Srbiju toliko vezuju za krizu u Ukrajini kada se zna da od nas apsolutno nista ili gotovo nista ne zavisi.Pre ce biti da je u pitanju zelja interesnih grupa da se projekat gasovoda ne realizuje ili maksimalno uspori,sto bi bilo pogubno za Srbiju.

u_očekivanju

pre 9 godina

Ukrajina, južni tok.. sve su to stvari na kojima lome koplja moći velikih sila.. kako je naš međunarodni položaj trenutno mnogo bolji nego što je do skora bio, očekujem i u ovim prilikama da premijer nastavi racionalnu i izbalansiranu politiku u interesu Srbije.

Tor Tor

pre 9 godina

Mi smo puno puta pricali na ovu temu i jasno smo porucivali da od nas nista ne zavisi u Evropi, pa tako i sankcije prema nekoj drzavi. Mi jezikom ultimatuma ne znamo da govorimo jer smo i sami osetili aj jezik na svojoj kozi!

antiprotivan

pre 9 godina

Neki izgleda ne shvataju da su se stvari promenile i da se Srbiji sada ne postavljaju ultimatumi vec se sa njom pregovara.Znaci nesto das nesto dobijes zauzvrat i to je smisao politike, kompromis.

SofijaS

pre 9 godina

Srbija je zemlja koja mora biti ponosna na svoju istoriju ali sam bogata ubedjena da ce narednih 100 godina obeleziti mir i unapredjenje medjunarodne saradnje.

oslobodjenje

pre 9 godina

Rusija je nas strateski partner i to je dovoljan razlog da ne popustimo pred primitivnim ucenama koje se ne smeju dopustiti u 21. veku.

WINSTON

pre 9 godina

Ultimatume ne smemo da prihvatimo jer smo jasno i glasno porucili da se oko Ukrajine ne mozemo sloziti oko sankcija Rusiji, ali da jasno i glasno podrzavamo teritorijani integritet svake drzave clanice UN.

Tamara

pre 9 godina

Srbija nikad nije pristajala na ultimatume,pa se nadam da neće ni sada. Sve se tu svodi na interes, treba sve dobro odvagati i izvući maksimum iz trenutne situacije.

fiona

pre 9 godina

I ne treba, mi vredimo imamo potencojal!! Samo nam je trebao neko ko ce moci to da iznese I pokaze svtu!! Sada smo jedna dobra celina I uspecemo

Tor Tor

pre 9 godina

Mi smo puno puta pricali na ovu temu i jasno smo porucivali da od nas nista ne zavisi u Evropi, pa tako i sankcije prema nekoj drzavi. Mi jezikom ultimatuma ne znamo da govorimo jer smo i sami osetili aj jezik na svojoj kozi!

Aca šmeker

pre 9 godina

Kirbi je toliko slagao, da bi mu baron Minhauzen pozavideo. Vučić gotovo svakodnevno ističe da da Srbija poštuje teritorijalni integritet Ukrajne, ali da Srbija neće da kvari odnose sa Rusijom, sa kojom ima izezutnu ekonomsku i političku saradnju, kao i vekovno prijateljstvo. Srbija ima velike koristi od saradnje sa Rusijom, a posao srpskog premijera je da izvuče što više koristi za Srbiju, a ne da se dodvorava zapadu na štetu građana Srbije.

MINT

pre 9 godina

To je jedini pravi odgovor. Sto se vise budemo savijali i popustali im, to ce nas vise maltretirati. Glavu gore Srbijo i budi ponosna na ono sto si. Vise od ovog ne mogu da nam uzmu i mi nema vise sta da im dajemo, jer nema ni r od reciprociteta.

rade

pre 9 godina

Zadrzace stav o neutralnoj poziciji, sto se i ocekuje od Srbije, pa sami Nemci nisu spremni da uvedu sakcije Rusiji,a ne da to ocekuju od Srbije.

Bona

pre 9 godina

Niko vise nije u stanju da trpi bilo kakve ultimatume a opet svesni smo svi da to i ne postoji , bar ne prema nasoj drzavi , ocigledno je. Sta ko od nas moze da ima?

Nesa

pre 9 godina

Zemlja je u totalnoj recesiji, skinuli smo carine 20% povecali penzije 20% to je minus od 40% sa takvim minusom bi i Nemacka stala. Ma dajte ljudi gde imamo interes sa tim cemo i saradjivati pa to radi i EU da nisu imali interesa u Rumuniji i Bugarskoj nebi ih ni primili u EU ja verujem da ni danas ne ispunjavaju EU norme.Pa mi EU ne trebamo skinuli smo carine usli su na nase trziste sa svojim fabrikama iz Rumunije i Bugarske i koji je njima sada interes u Srbiji (jedini interes je da nam kao daju pare ) ko kome bre daje pare na lepe oci.Rusija?, pa i oni su nam pokupovali glavne firme koje su krvotok nase zemlje.Ni Rusija ni EU samo nas interes ma gde bio.

zelembac

pre 9 godina

Mnogo ce se znacajno desiti ako mi kazemo ovo ili ono??? Mi smo neutralni i sa svima imamo prijateljske odnose zato nas pustiite da malo dignemo glavu iz ovog siromastva. A bre Amerikanci skinite nam se vise sa.... grbace, sta vise hocete od nas.

Arja

pre 9 godina

Ameri ne puštuju teritorijalni integritet i suverenitet nijedne države, a on nas očekuju da im izađemo u susret. Za rat u Ukrajni je kriva Ukrajna, koja je dozvolila da zaoštre odnos sa Rusijom što nisu plaćali gas. Gospodin Kirbi nikada neće izaći u susret Srbiji, niti uložiti 350 miliona evra u Srbiju.Vlada Srbije teži ekonomskom prosparitetu i razvoju zahvaljujući strateškim projektima, Južni tok" obezbeđuje finansije.Srbija će sarađivati i sa istokom i sa zapadom, i da ultimatumski razgovori zaista ne prolaze. Aleksandar Vučić ima punu podršku Angele Merkel i Putina.

Vatromet

pre 9 godina

Srbija nikad nikom nije postavljala ultimatume,pa nece prihvatiti ni drugi da njoj postavljaju.Posle dugo godina Srbija je dobila ozbiljnog i odgovornog državnika, koji želi da naša zemlja bude u dobrim odnosima sa svima, čoveka kome je interes Srbije na prvom mestu, koji svetskim državnicima govori istinu i, na najbolji mogući način, brani interese naše zemlje.Samo ova vlada na celu sa premijeromima sanse da Srbiju stavi na noge.

Darko1

pre 9 godina

E vala si mu odgovorio Vučiću pa da taj američki birokrata shvati da Srbija nije čaka pirinča koju će pozobati svaka vrana što na nju sleti.

mary

pre 9 godina

Ako bi Srbija uvela sankcije Rusiji pretrpela bi veliku ekonomsku stetu.Kao sto kaze premijer samo od projekta Juzni tok Srbija bi dobila 350 miliona evra,gde bi zaradile te pare?

Ostroumna

pre 9 godina

U ovakve price nece da poveruje ni moja baka od 86 godina,da neko ko traducionalno zivi sa Ruskim narodom u dobrim odnosima,kada su zapoceti radovi na Juznom toku,pokrenuti mnogi ugovori o spoljnotrgovinskoj saradnji mnogim drugim,tamo neki Obama naredi svima nama i EU da uvedemo sankicje Rusiji.Bolje da on malo ode do lekara,ocigledno mu nije dobro.A Nemacka nema nikakav interes protiv,vec iskljucivo saradjuje sa Rusijom,nemojte da vas lazu.

Arja

pre 9 godina

@ Boban
Vlada Srbija nikada neće dozvoliti da Srbija bude ponižavana. Vlada će Srbiju da vodi ka ekonomskom prosparitetu i razvoju. Srbiju više niko ne može da ucenjuje, niti da pregovora ultimatumskim jezikom. Vlada Srbije ne pada više na ultimate, već ima jedini cilj pred sobom. Srbija se nalazi na evropskom putu razvoja, i na jačanju svoje ekonomije.

DALIBORKA - 76

pre 9 godina

Gradjani Srbije se nadaju da vlada Srbije nece pristati na bilo kakav ultimatum bez obzira s koje strane dolazi. Koliko vidim da se tim povodom oglasio i Aleksandar Vucic koji je jasno porucio da su gradjani prilikom izbora rekli svoje, Aleksandar Vucic stoji iza ovih svojih reci. Istovremeno Vucic je rekao da nece pristati na nikakve pritiske ako ih bude pre nece biti na celu vladu nego sto ce na njih pristati. Jer on nije marioneta kao sto su mu bili predhodnici, on se drzi date reci. Recenicom potekao gas ili ne mi imamo ugovor od 350 milona eura, govri sve. Pa neka nam gospoda iz Amerike obezbede toliko godisnje pa da ih razumemo sta traze od nas ovako dosta je vise.

Mirko Mangas

pre 9 godina

Srbija podrzava teritojalni integritet Ukrajine,ali isto tako Srbija zeli da sardjuje sa Rusijom u svakom pogledu.Posle dugo godina Srbija je dobila ozbiljnog i odgovornog državnika, koji želi da naša zemlja bude u dobrim odnosima sa svima, čoveka kome je interes Srbije na prvom mestu, koji svetskim državnicima govori istinu i, na najbolji mogući način, brani interese naše zemlje.Samo ova vlada na celu sa premijeromima sanse da Srbiju stavi na noge

aleksa

pre 9 godina

Meni je ovo previse poznato. Hvata me jeza od ovoga. Ako se secate(a secate se samo ako imate sto dvadeset godina :) pre tacno sto godina Srbija je dobila jedan ultimatum na koji smo mi odgovorili jedva negativno dakle nismo prihvatili samo jednu tacku u potpunosti i desilo se to sto se desilo. Kao nekad Austrougarsku i danas imamo SAD kojima bi "prijao" rat sa Rusima. Samo da ne dodje do onog najgoreg

Rajko Bezarevic

pre 9 godina

Drzavnik bre,na ultimatum nismo pristali ni pre sto godina pa necemo ni sada.
(Milos, 23. jul 2014 12:25)

Ispravka tada smo prihvatili ultimatum ali im to nije bilo dosta.

Plebejac

pre 9 godina

Kratko i jasno,ja posmene rauzmljivo.Nece se voditi politika koja je protiv Ruske federacije! Boricemo se za svoje status u EU ali ne kao potcijeni koji slepo ispunjavaju ultimatume.To je pipanje pulsa velikih sila,a preko ledja malih zemalja kao sto smo mi.Nema ni pomisli o tome.Rusija i mi idemo punom parom napred,a ko hoce dobro dosao,ko nece neka gleda u svoje dvoriste.Molim lepo.

RAZLIKA

pre 9 godina

Mislim da je Vučić na osnovu narodnog mišljenja rekao da je Srbija država koja ima ime, ponos i integritet i da je vreme ultimatuma prošlo, jasan je stav da Srbija ide ka EU ne zapostavljajući ostali deo sveta.
Praviti sankcije prema nekome na svoju štetu je ne kontraproduktivno, već glupo-

Vesna Lazarević

pre 9 godina

Kako je dobar osećaj kada važni faktori počnu da nas posmatraju s poštovanjem. Valjda ćemo i mi početi sami sebe da cenimo. Ne precenjujemo, već cenimo

SVIBREUPIVSKUFLASU

pre 9 godina

Mora li uvek ovako: ''А ја што ћу, али са киме ћу?
Мало руках, малена и снага,
једна сламка међу вихорове,
сирак тужни без нигђе никога..

...Мала ти је жертва сва Србија
од Дунава до мора сињега? ( Kirbi )…
Dokle bre vise???

Filip

pre 9 godina

Široka spoljnopolitička pozicija Srbije je ono što je u interesu svih nas. Jedino tako Srbija može biti dostojan partner svima. Ne treba ispunjavati ničije zahteve i ultimatume. Pitanje svih pitanja je uvesti sankcije Rusiji ili ne? Ovo je tema na kojoj će Srbija i njen premijer položiti veliki ispit mudrosti i diplomatskih odnosa. Nadam se da će stav premijera biti dosledan i neće pristati na ucene.

Бојан Илић

pre 9 godina

Па ако кажу "1. септембар или-или " ја не знам како то да се назове?!
Ах, па да , то је "придруживање демократској породици где су сви равноправни и где се свачији глас чује" !
Стоп једноумљу!

Ranko

pre 9 godina

E vala si mu dobro odgovorio Vučiću pa sada nek se češe tamo de oće. Amerima treba samo samo tražiti para i odma će pobeći. Ako žele nešto protiv rusije nek lepo odreše kesu. nema džabe ni u babe...

pera

pre 9 godina

Ne iznenadjuje ovakav nastup američkog ambasadora, oni su navikli da se ovako odnose prema nama, ali gotovo je sa poslušničkom praksom sa naše strane, naš premijer neće dozvoliti da mu se nameću resenja, tj. da mu politiku kroje strani amabasadori...

jedan13

pre 9 godina

Postujemo sve oko sebe ali ne pristajemo na ultimatum niko nema prava da nas uslovljava imamo mi dosta nasih problema neka mocnici odredjuju mi smo neutralni ali ne zaboravljamo one koji nam oduvek cine dobro.....

Dalibor ARCS

pre 9 godina

Srbija ima svoj stav i jasno ga iznosi svima.Dokazali smo da se pridrzavamo dogovorenog,da smo pouzdani partneri i dobri prijatelji.Nema potrebe za ikakvim ultimatumima.Ova vlada radi kako je najbolje za Srbiju i njene gradjane.

Aco

pre 9 godina

Narod Srbije je birao ovu vladu i dao joj mandat da radi u interesu naroda a ne da se po potrebi prilagođava interesima velikih. Podrška politici neutralnosti.

Zoki

pre 9 godina

Kirbi je kontradiktoran, "propustili smo priliku", pa kako smo propustili kada je nama teritorijalni integritet ugrožen, nećemo valjda podržati cepanje neke države.

osmehtastine

pre 9 godina

Srbija postuje teritorijalni integritet svake drzave ali isto tako zeli da se postuju njene odluke nismo mi nadlezni ni odgovorni za krizu u Ukraini …………..

Vlada A

pre 9 godina

Vučiću su bitniji interesi sopstvenog naroda i države, nego stavovi ambasadora neke velike sile. Srbija od saradnje sa Rusijom ima 350 miliona,potekao gas ili ne potekao, a šta imamo od Kirbijevih pridika? Ništa.

Orka

pre 9 godina

EU postaje očajna jer je pritiska Amerika. Došli su na pogrešna vrata. Mi e okrećemo leđa prijateljima, samo zato što neko drugi tako želi.

Truman

pre 9 godina

Srbija je oduvek bila u dobrim odnosima sa Rusijom, a tako treba i nastaviti. Ne sme nas niko ucenjivati da kvarimo taj odnos i saradnju. Zahvaljujući Vučiću, Srbija je u mnogo boljim odnosima sa stranim zemljama u odnosu na prethodni period. Srbija podstiče i razvija saradnju sa svima i u tome nas ne može niko sprečiti.

Radojko Teofilović

pre 9 godina

Možda pritisci EU na Srbiju i nemaju formu eksplicitnog ultimatuma, ali ne treba da gajimo iluzije da neutralnost ne može da ima negativne posledice po nas.

Resident

pre 9 godina

Zadnji put nismo pristali na ultimatum 1999. godine, a posle toga na svaki i tek cemo. Srbija svoje stavove i interese nema cime da brani.

Republic(s) of Bananas

pre 9 godina

Pa što bi vam neko postavljao ulitmatume, kad se vi unapred odričete svega što bi moglo da vam napravi problem kod vaših zapadno-neo-liberalnih kolonizatora.

osmehtastine13

pre 9 godina

Ko je nadlezan za resavanje krize neka je resava nas problem je da resimo nezaposlenost u Srbiji i probleme tranzicije iz koje sto pre zelimo da izadjemo , nas stav je jasan postujemo inetgritet Ukraine ali ne zelimo da narusavamo odnose sa Rusijom ....................

Avangarda

pre 9 godina

Svaki vrsta ucene, pritiska na Srbiju nece resiti problem, niti smiriti i ovako tesku situaciju u kojoj se nalazi Ukrajina, vec je potrebno naci zajednicki jezik, i resavati stvari dijalogom.

osmehgorana13

pre 9 godina

Zelimo svima dobro i da prestanu svi ratovi nismo krivi za situaciju u Ukraini i po meni nema niko prava da nas u to mesa izgradnja juznog toka nam je najprioritetnija strana investicija koju nesmemo da propustimo .......................

osmehjednoggorana13

pre 9 godina

Postujemo teritorijalni integritet svih drzava ali isto tako zelimo da se postuju nase odluke , imamo dosta unutrasnjih problema koje moramo podhitno resavati , nas stav je jasan postujemo sve ali nezelimo da narusimo odnose sa Rusijom , izgradnja juznog toka nam je najprioritetnija strana investivija i nema smisla da nas neko ogranici u tom smislu.....

sve_jasno

pre 9 godina

Ni krivi, ni dužni nađosmo se u ovoj situaciji…Ukrajina, jasno je ko je zakuvao čorbu i sad od nas očekuje da budemo „odgovorni”, “principijelni”... Puna podrška vladi da pre svega sve dobro odmeri sve i donese prave odluke koje prvo i pre svega idu u interesu Srbije.

jasmina

pre 9 godina

Covek je svestan situacije i u svakoj se dobro snadje.Dobro su poznati nasi odnosi sa Rusijom i sigurna sam da Vucic nece nikom dozvoliti da iste uneravnotezi

Hajabusa

pre 9 godina

Uvesti bilo kakve sankcije Rusiji su glupost jer je Rusija naš prijatelj i imamo puno koristi od južnog toka dok se to za Ameriku ne može reći

milenko

pre 9 godina

Postavlja se pitanje da li je Srbija nekada nekom postavila ultimatum? Odgovor je jasan. Samim tim dosta je bilo da nam postavljaju ultimatume, tome neka dodje kraj. Gospodin Vucic je jasno obrazlozio za bratsku zemlju Rusiju koja nam je od velike pomoci.

MAKICA

pre 9 godina

Srbija postuje teritorijalni integritet svake drzave ali isto tako zeli da se postuju njene odluke nismo mi nadlezni ni odgovorni za krizu u Ukraini

Zoran

pre 9 godina

Rusija nam preko Juznog toka obezbedjuje preko 350 miliona eura, i niko nema pravo da nas uslovljava sa nerealnim zahtevima i sprecav nas da ostvarimo korist za nasu drzavu.

Mirko Mangas

pre 9 godina

Srbija podrzava teritojalni integritet Ukrajine,ali isto tako Srbija zeli da sardjuje sa Rusijom u svakom pogledu.Posle dugo godina Srbija je dobila ozbiljnog i odgovornog državnika, koji želi da naša zemlja bude u dobrim odnosima sa svima, čoveka kome je interes Srbije na prvom mestu, koji svetskim državnicima govori istinu i, na najbolji mogući način, brani interese naše zemlje.Samo ova vlada na celu sa premijeromima sanse da Srbiju stavi na noge

Kalimero Prvi

pre 9 godina

Sta ste se popalili a niste ni procitali clanak - VUCIC DEMANTUJE da iko postavlja ultimatume (kaae ako bi slucajno, on bi rekao njet). Pojedinci samo citaju key words koji deluju kao okidac - "Srbija" "zapad" "ultimatum" "njet"

Katarina

pre 9 godina

Svako vodi svoju unutrašnju i spoljnu politiku i neki bi malo da vode i našu! Mada uopšte nema potrebe! Koliko smo do sada videli to ovde ima ko da radi! I to uspešnije no mnogi prethodnici!

SIMONIDA

pre 9 godina

Srbija je ima ogromnih problema i bez njih..SAD i EU trebaju direktno sa Rusijom da rešavaju konflikte,a ne da Srbiju uvlace u tako nesto.

Vatromet

pre 9 godina

Izbori na Kosovu su samo potvrdili da nas vodja brani integritet i suverenitet Srbije kao i integritet i suverenitet Kosova koji je raspisao te izbore

Matilda

pre 9 godina

Nema interes niko iz EU da se zamera Rusiji.pogotovo bez razloga iliti namestenen obaranja aviona da bi se Rusi okrivili za taj cin i ocajnicki pokusaj Obame da se bori protiv Putina.Prosao ne prosao gas mi cemo inkasirati od Rusije 350 mil.evra!!Niti on ima sanse niti ce Evropa sama protiv sebe,ovde je sve ekonomski povezano i moze jos bolje da funkcionise,sto Vucic jako dobro zna,zato takvu politiku i vodi.Kad neko zna svoj posao,treba ga pustiti da radi i ne smetati mu.

Slaviz

pre 9 godina

Počinje Kirbi da izmišlja stvari, hoće da navodi na nešto što je već jasno bilo rečeno. Uostalom to spada u naše stvari.

jaca

pre 9 godina

vreme kada je bilo moguce tako nesto je proslo...neki pojedinci ocigledno preskacu pojedine izjave Vucica ili ih tumace jezikom samo njima poznatim...umesto da se bilo ko usudi postavljati ultimatume neka pomogne makar u pola koliko je to ucinila Rusija

Olimpia

pre 9 godina

Pa ako je čovek lepo rekao da poštujemo integracije svih država, to znači SVIH država. Zašto treba posebno naglašavati Ukrajinu?? Možda bi se tebi tako sviđalo. Kirbi, ako si zbog toga dolazio, možeš ići nazad.

bezimena

pre 9 godina

"Rusija nam preko Juznog toka obezbedjuje preko 350 miliona eura"....

Južni tok NE postoji, kao što NE postoji ni izmišljen prihod!
Južni tok će postojati ako to dozvoli EU, a u tom slučaju Srbija prvo mora da vrati kredit, pa tek potom da ubire deo prihoda.

zimzeleni

pre 9 godina

dok se zemlja tajnim ugovorima rasprodaje sumnjivim investitorima a readnicima se smanjuju prava, dok se priprema ugovor s MMF-om... Vucic je pribegao klasicnom mazanju ociju: populizmu i patriotizmu. u pricu o ultimatumu veruju samo on i njegovi botovi. ne mozete pricati o ultimatumu ako EU od vas kao kandidata za clanstvo trazi da uskladite svoju politiku sa njenom. potpuna glupost. nije vucic ni prvi ni poslednji koji se sluzi ovim trikovima. los djak Slobe i Tadica... Srbija mora da ima jasnu politiku (ne cetiri, tri ili dva stuba) a ne da trci i nudi se u Berlinu, a onda u Moskvi. Totalna nebuloza i dilentatizam.

milos

pre 9 godina

Vucic samo u Srbiji nad narodom koji je osiromasen kako finansijski tako I itelektualno moze da predstavlja sebe kao znacajnu figuru, stranci mu zavrcu usi kako I kad hoce, kao I svim njegovim prethodnicima. I vi sns botovi, zajedno sa celom to strankom samo tako lazite pre ce vam doci kraj!

Maksimilijan

pre 9 godina

Srbija ima svoj stav, a to je nastavak procesa evrointegracija i dobri odnosi sa Rusijom. Podsetimo se da ni Nemačka i Austria nisu uvele potpune sankcije Rusiji i da se u tamošnjim političkim krugovima sve više govori da takav potez neće smiriti sukobe, šta više i rasplamsati. Pored toga, privreda tih zemalja, znatno trpi zbog sankcija. Dakle ni vodeće zemlje Evropske Unije više nisu sigurne da je dobar potez uvođenje sankcija Rusiji, pa zašto bi onda postavljale ultimatum Srbiji?

Ljutko

pre 9 godina

Premijer jasno i glasno kaže šta Srbija želi. Nikada nije lagao u vezi toga, niti ima potrebe i neće dozvoliti da Srbiji postavljaju ultimatume.

Pametnica

pre 9 godina

Srbija je kroz istoriju dokazala da postuje svakoga,da nikada nije napadala vec se uvek branila kao i da nije bila uzrok ni povod nijednom sukobu,vec je mnogo puta bila uvucena od strane onih koji su u tim skukobima videli licnu korist.Mi smo na ultimatume uvek odgovarali sa NE.Tako i ovog puta.Bravo za stav i odgovor.

ignjat

pre 9 godina

Vučić već mesec dana govori da Srbija poštuje teritorijalni integritet Ukrajine, ali Srbija neće uvoditi sankcije Rusiji, i na to ne može ni Kirbi da utiče.

Sandra

pre 9 godina

Premijer Srbije je polozio veliki ispit!Time sto nije dozvolio da nas ucenjuju jasno je stavio do znanja da je Srbija ozbiljna drzava koju treba svi da postuju.

Dragan

pre 9 godina

Vucic je rekao u vise navrata da poštuje teritorijalni integritet svih zemalja članica Ujedinjenih nacija,sto se pogotovo odnosi na Ukrajinu jer smo u istoj situaciji zbog Kosova.

korektor

pre 9 godina

Biću politički korektan pa ću samo reći da Kirbi ne govori stinu kada kaže da se Srbija nije izjasnila po pitanju poštovanja teritorijalnog integriteta Ukrajine.

Savo

pre 9 godina

Verujem u Vucica i znam da nece dozvoliti da nam kroji put kako ko stigne.Ipak mi sami znamo najbolje sta je dobro za nas i

necemo dozvoliti nikad da nas posvadjaju sa Ruskom Bracom.

Danijela

pre 9 godina

Sa Rusijom imamo bratski odnos i prosla su vremena kad su nas mogli ucenjivati i govoriti sta da radimo.Trgovinski sporazum i Juzni tok su veoma vazni za nas i vodicemo politiku neutralnosti od koje cemo imati koristi.

Mihajlo

pre 9 godina

Vucic je više puta ponovio da podržava teritorijalni integritet i suverenitet Ukrajine ali ne želi da kvari odnose sa Rusijom.
To je govorio u Moskvi, Briselu i Vašingtonu.Izjava Kirbija da nije podržao teritorijalni integritet i suverenitet Ukrajine je cista izmisljotina i laz!

Balkanac

pre 9 godina

(hedona, 23. jul 2014 18:54)
Srbija je suverena zemlja ponosnog naroda. A upravo taj narod je dao Vućiću mandat da ga vodi! Ne sumnjamo daće nas bezbedno izvesti kroz "scile i haribde2 svetske politike!