Sreda, 23.07.2014.

11:27

Poštujemo vašu vezu s Rusima ali...

SAD poštuju tradicionalno prijateljstvo Srbije i Rusije, ali svet neće pozdraviti neosuđivanje ugrožavanja teritorijalnog integriteta Ukrajine, kaže Kirbi.

Izvor: Beta

Poštujemo vašu vezu s Rusima ali... IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

266 Komentari

Sortiraj po:

neprijatelj

pre 9 godina

poštovani Borivoje, može se reći da su se u srpskom drž. aparatu, poslednjih tuce godina izmenile tri kompletne garniture, svaka sa jednim ciljem i programom - 'promene kursa', kako vi kažete. Poslednja od sa nezabeleženim, prividno bezgraničnim mandatom u prividno potpuno sazreloj spoljnoj i unutrašnjoj političkoj situaciji, kod potpune ekonomske iscrpenosti i beznađu pa i nacionalnoj melanholiji koja je delimično marginalizovala 'čak' i Kosovsko pitanje (posle Crnogorskog, Kraiškog, Bosanskog itd..) Ali avaj, zašto se kurs ne menja? Zašto jednako 'srljamo' istim drumom, zašto promena nema do te mere da se čak čini da su retrogradne upravo za mandata poslednje garniture (ne bi pogrešili ukoliko bi rekli, iste one koja je bila protiv ma kakve promene, pre ’promena’) sada upravo ’bezrezervnog’ oprelelenja za promene?
Ako dozvolite, u pitanju je duša naroda. Nešto što se ne menja programom.
Srpstvo će nestati, ili će biti to što jeste – to su dve stolice na kojima sedimo. Uvek na granici, u balansu izbeđu istoka i zapada, na mestu koje negde mora biti, i koje je, eto, nama zapalo
Razum kaže zapad. Ali duša kaže istok.
Hoćemo li prodati dušu? Smemo li? Možemo li? Šta će ostati? Hoće li išta ostati? Izgleda da bog ne da?
svako dobro

Borivoje

pre 9 godina

Srbiji se može desiti , ako ne koriguje kurs, da bude ruska "oaza" okružena zemljama članicama NATO pakta i EU, po uzoru na Kaliningradsku oblast koja nema kopnenu povezanost sa Rusijom (ruski tetritorij na baltiku okružen Poljskom i Litvanijom , zemljama koje su u EU i NATO-u). Najmanje narednih dvadeset godina koje su pred nama, nijedna zemlja koja ima bliske odnose sa Rusijom kao šta ih ima Srbija, neće se moći niti približiti članstvu u EU , a kamoli ostvariti članstvo.

Irina

pre 9 godina

Nije dovoljno reći da se podržava teritorijalni integritet sviz članica UN već mora da se naglasi da to važi i za Kosovo! Zaboravi Kirbi da je i Srbija članica UN i da isti aršini treba da važe o za nju, a ne da se gura priča o državi Kosovu!

vaspitačica79

pre 9 godina

Neutralnost je najbolja odluka koju je vlada donela ,stavlja nas možda sada u tešku poziciju ali u bliskoj budućnosti će se višestruko isplatiti.

deskoBUK

pre 9 godina

Srbija i poštuje teritorijalni inegritiet svih država,te očekuje da se poštuje i i teritorijalni integritet Srbije.Vučić vodi mudru politiku, korisnu za našu zemlju, ne narušavajući prijateljstvo sa Rusijom, koja pomaže i daju 350 miliona ovoj našoj Srbiji, svojim prijateljima.

Titin 954

pre 9 godina

Reakcija Vučića na izjavu američkog ambasadora je još jedna potvrda da se, od kada je Vučić premijer, spoljna politika Srbije se ne kreira ni u Briselu, ni u Moskvi, ni u Vašingonu, nego u Beogradu.

Trafika

pre 9 godina

To američko ali uvek je veliko i uvek je ultimativno, nažalost. Kada umeju da ga izgovore tako jasno, onda neka odgovore zašto nam oni Amerikanci kao i Rusi ne daju 350 miliona evra poteko gas ili ne?! O čemu se tu radi?! Žele li oni da znaju puls Srbije kada su ovakve teme u pitanju?!

Sofija Ljig

pre 9 godina

Iz ponašanja američkog ambasadora je ne bi dalo zaključiti da on poštuje prijateljski odnos koji Srbija ima sa Rusijom, i koji Vučić ni po koju cenu neće da naruši.

Soterija

pre 9 godina

Drago mi je da se Američka diplomatija izvinila premijeru Aleksandru Vučiću. Molila bih novinare da od reči do reči napišu tačno ono što su naši državnici rekli da ne bi došli do zabune. Srbija želi da sačuva neutralnost, i Srbiji je u ovom trenutku potrebna saradnja i sa istoko, zapadom, severom i jugu. Srbij zaista poštuje teritorijalni integritet i suverenitet svih priznatih međunarodnih država. Srbija predstavlja faktor mira i stabilnosti i nikada će neće pristati na ultimatum.Srbija prihvata izvinjenje nesporazume se rešavaju.

TRAGAČ ISTINE

pre 9 godina

Da u javnost Amerikanci idu sa gladac,a u razgovorima u četiri oka jadac. Moraće zapad početi da balansira sa svojom politikom prema Srbiji u odnosu na Rusiju,u protivnom to bi značilo da Srbija mora da se opredeli,a ako se bude opredeljivala sigurno neće zapadu.To mora da bude jasno svima na zapadu i da već jednom zaborave 99-tu kad su radili šta su hteli i iživljavali se kako su hteli nad nama.Mi nezaboravljamo,ali kako mi se čini nećemo više moći ni da praštamo.

NOC - U - BELOM - SETENU

pre 9 godina

Srbija i Aleksandar Vucic su jasno poslali poruku svim medjunarodnim relevantnim faktorima da zeli da sa svima bude u dobrim odnosima, jer samo tako moze uticati na sopstveni napredak i razvoj. Da priznajem svaciji terotirijalni integritet kao njega brine sto to nikada nije receno i za Ukrajinu sto nije istina Vucic je rekao i pomenuo cak i Krim. To sto gospodin Kirbi prica on to cini sa interesa svoje drzave,da mi pokvarimo dugogodisnje prijateljstvo sa Rusijom zbog njih. Aleksandar Vucic to mu zadovoljstvo sigurno nece pruziti. Uvek smo bili u dobrim odnosima i ne bi bilo pametno da to kvarimo.

Perica

pre 9 godina

Toliko o njihovom uvažavanju Srbije, treba da budemo uz one koji su nas optužili za genocid na Kosovu, Bosni, Hrvatskoj, poslali ceo vojni vrh u Hag, izdaju nove poternice gotovo svake nedelje, mi sa svojom mukom demokratski izdržavamo stotine hiljada izbeglica, stvarno dosta razloga da se pridružimo američkim prijateljima, nama nije dozvoljeno da imamo isti stav kao Nemačka, Oni su kao uveli sankcije ali prvo sproveli gasovod direktno iz Rusije

Nikola IV

pre 9 godina

Poštujemo vašu vezu s Rusima ali...


Postujemo i mi vasu vezu sa npr. Kanadom, ali ne postujemo vasu vezu sa kos. Albancima.

Ma treba ih najuriti iz Beograda da ne bi morali svaki put da povracamo kada ih sretnemo. Mislim na Jenkije.

Mirko Mangas

pre 9 godina

Srbija nikad nikom nije postavljala ultimatume,pa nece prihvatiti ni drugi da njoj postavljaju.Posle dugo godina Srbija je dobila ozbiljnog i odgovornog državnika, koji želi da naša zemlja bude u dobrim odnosima sa svima, čoveka kome je interes Srbije na prvom mestu, koji svetskim državnicima govori istinu i, na najbolji mogući način, brani interese naše zemlje.Samo ova vlada na celu sa premijeromima sanse da Srbiju stavi na noge

Boško BOR

pre 9 godina

Očigledno je da aktuelna vlada ne vodi svoju spoljnu politiku ni u skladu sa interesima EU, ni SAD, a ni Rusije, već u skladu sa interesima Srbije.

Marija Petrovic

pre 9 godina

Koliko se ja secam upravo je premijer Vucic rekao glasno i jasno da postuje teriorijalni integritet Ukrajine i osudio sukobe i mesanje u unutrasnje stvari te zemlje. A i da nije tako mislim da niko nema pravo niti treba da trazi od jednog premijera da upotrebi bas tacan red reci i specificne izraze u nekom saopstenju kako se to njemu prohte jer je to besmisleno cepidlacenje i sitnicarenje. Jedina stvar koju nismo uradili je ta da nismo uveli sankcije Rusiji trudeci se da se sto manje uplicemo u taj sukob. Bolje bi bilo da se ta energija usmerena na to da mi od Rusije stvorimo neprijatelja usmeri na to da se sukob u Ukrajini zaustavi i prevede sa oruzanih sukoba na pregovore.
Ostale stvari koje je rekao ambasador Kirbi su sasvim u redu. Potrebno je da se rese zlocini pocinjeni na teritoriji bivse Jugoslavije i potrebno je da se zlocinci pronadju i kazne. To vazi i za slucaj brace Bitici ali i za mnogobrojne neresene slucajeve gde su zrtve bili Srbi. Zapravo postoje samo zlocinci i zrtve cija nacionalnost nije bitna a svi mi smo odgovorni pred tim nevinim zrtvama i treba da razresimo te zlocine.

Lisica

pre 9 godina

Samo cu reci bilo gasa ili ne mi od Rusije dobijamo 350 miliona evra,kad su nam Amerikanci toliko dali ?A da ne pricam koliko Kirbi samo laze prvo jedna prica pa sad druga...Srbija treba da prvo gleda sebe !

no_doubt

pre 9 godina

ne sumnjam da će premijer kao i aktuelna vlast da se vodi interesima i za dobrobit svoje zemlje i svoj narod prilikom izjašnjavanja i svih nastalih pritisaka

my way

pre 9 godina

My wey@# neznam koliko imas godina ali cuo si za sest republika i dve pokrajine Takva karta je bilaSFRJ u cijem su pravljenju ucestvovali mnogi srbi medju njima i Rankovic.Bila je i na svetskim kartama i to je to.Budi pametan ko bugar izgubis rat dobijes vise nego sto si imao.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (zola, 23. jul 2014 16:10)

Не знам ја колико је твоје образовање, али боље би ти било да се не срамотиш пишући глупости. Да, било је 6 република и 2 покрајине у Србији, али само једна држава, Југославија, чија је територија била јединствена и недељива и чије су се границе могле мењати само консензусом.

Sopenhauer

pre 9 godina

Sta prica ovaj deda? Njega kao da su drzali u buretu dok je Vucic govorio da je nas stav neutralan. Odakle mu ideja da ovako nesto izgovori?

Ilija Maric

pre 9 godina

Ambasadorima je u krvi da budu licimerni, ali, bar gopsodina Kirbija treba podsetiti na grozote koje sada dogadjaju u Gazi i zapitati ga kada ce Amerika uvesti sankcije Izraelu, a podsetiti i vladu Srbije da ne zatvaraju oci pred bombardovanjem koje Izrael sprovodi. Ostaje li nam samo individualno da bojkotujemo izraelske pomorandze, a sto vise trosimo ruski gas ;-)

zola

pre 9 godina

My wey@# neznam koliko imas godina ali cuo si za sest republika i dve pokrajine Takva karta je bilaSFRJ u cijem su pravljenju ucestvovali mnogi srbi medju njima i Rankovic.Bila je i na svetskim kartama i to je to.Budi pametan ko bugar izgubis rat dobijes vise nego sto si imao.

Бојан Илић

pre 9 godina

Ја одавно! Не знам како деци да објасним....(Бојан Илић, 23. jul 2014 13:22) Pa kad si non-stop na b92 portalu,i ostrašćeno braniš interes majčice,i kad je u pravu i kad nije,a svoju decu zanemaruješ... Pamet u glavu...
(anti-patriJota, 23. jul 2014 15:50)

Хвала Богу па ти ниси занемарио никог и не "висиш" заједно самном у дуету!:-))
Не брини се ти за моје, све је ту како баља и доликује!
Старе форе, пале код "омладинске задруге"!:-*

Aca šmeker

pre 9 godina

A podržavate ugrožavanje teritorijalnog integriteta Srbije i kršenje međunarodnog prava. Sada još traži od nas da uvedemo sankcije Rusiji i teme nanesemo štetu sopstvenoj ekonomiju. Lično verujem da ga Vučić neće poslušati jer bi to po nas bilo stvarno pogubno.

Amanda

pre 9 godina

Srbija je više puta jasno iznela stav da poštuje teritorijalni integritet svih zemalja pa i Ukrajine. Sa Rusijom imamo odlične odnose i oni takvi treba da ostanu.

ninica

pre 9 godina

Srbija se vise puta izjasnila da postuje teritorijalni integritet svih zemlja pa i Ukrajine, da zeli da zadrzi dobre odnose sa Rusijom. Sto se tice manjinskih naroda, Srbija je uvek stitila njihove interese.

odlazite botovi

pre 9 godina

Ponoviću i ovde, ako se bude biralo između EU i Rusije, i ako Srbija izabere Rusiju, ja, dobar student, mlad i obrazovan čovek, odlazim iz ove zemlje, jer bi to bio ključni dokaz da ova zemlja hronično povlači pogrešne i izolacionističke poteze. Ipak verujem da je ova zemlja deo zapadne civilizacije, a ne ruska oblast, distrikt, gubernija ili šta već.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Milos, 23. jul 2014 12:32)

Svaki, ali svaki dan post poput ovog. Ne verujem da ima toliko studenata kojima od spoljen politike zavise potezi života.

my way

pre 9 godina

OK, Amerika je licemjerna. A jesu li licemjerni oni koji koji su podrzavali suverenitet srbije nad kosovom a istovremeno podržavali krajinske srbe u hrvatskoj i njihovu republiku srpsku krajinu.
Sve što kazete za Ameriku, procitajte ponovno: govorite o sebi.
(profile.s, 23. jul 2014 13:07)

Jesu li licemerni oni koji su podržavali suverenitet Hrvatske nad Krajinom, koji nikad nije postojao, već je krvavom silom uspostavljen, a ratom su rušili jedinu postojeću državu, Jugoslaviju? Pročitaj svoj komentar ponovo, govoriš o sebi.

anti-patriJota

pre 9 godina

Ја одавно!
Не знам како деци да објасним....
(Бојан Илић, 23. jul 2014 13:22)

Pa kad si non-stop na b92 portalu,i ostrašćeno braniš interes majčice,i kad je u pravu i kad nije,a svoju decu zanemaruješ... Pamet u glavu...

mamasita

pre 9 godina

Staaa je Booki ? :D ahahaha cekaj alo paaa neko se zalaze za Srbiju i vi sad napadate Vucica? Mi smo zrno graska u odnosu na njih i Srbija je zauzela neutralni polozaj , sta po tebi treba da dozvoli ultimatime ne kapiram???

Nebojša

pre 9 godina

Vučić je normalan čovek, a pre svega Srbin i siguran sam da neće pasti pod pritiskom jednog lažova kakav je Kirbi. Sa Rusijom imamo odlične odnose i oni takvi treba da ostanu.

Pozdrav iz Bavarske

pre 9 godina

Ova amerika gubi kompas, to je znak da polako tonu...
(pribil, 23. jul 2014 13:56)

Nova Milja Vujanovic Regulus , ako je se neko seca u sta cisto sumnjam posto se ljudi ne secaju ni toga da je do juce AV lepio nalepnice preko ulice Z.Djindjica a sada je Evropejac.

mura iz baca

pre 9 godina

Ambasadore:
1. Kako znas sta vesela trojka razmislja?
2. Gledas iver u tudjem oku a nevidis balvan u svom
3. Ko je rekao da se deo Srbije zove Sandzak?
4. Zasto nedoneses takav zakon u USA pa da CIA ostane bez posla?

shone

pre 9 godina

Rusija je Srbiji veliki prijatelj i tačka. Narod, građani i vlast su odlučili da ne može niko da nas ucenjuje, jer Srbija razmišlja svojom glavom i niko ne može da je ucenjuje ...

VOJVODINA

pre 9 godina

@Tane A to sve ce ti Rusi omoguciti? Trenutno sam na postdiplomskim studijama u Nemackoj, imam dosta prijatelja Rusa kojima ne pada na pamet da se ikada vise vrate u Rusiju. Pametnom dosta.

o.go

pre 9 godina

Mi ako podrzimo Ameriku, time smo sebi zapecatili sudbinu i kod Rusa, a i autoritet kod Amerikanaca. Ako oslabimo bez Rusa, tek ce nam tada uzeti i ono malo sto su nam ostavili.
Ne verujem da ostatak EU (osim Engleske) ima ovakvo vidjenje ko Kirbi. Nemacka i Rusija su danas snazne da ih ne moze tako lako niko zavaditi.

soner

pre 9 godina

G.Kirbi, dokle više ultimatumi, uslovljavanja? Srbija i treba da kaže NE, za vjek-vjekova! Šta misle ti Amerii Zapad...da mogu da nas ucenjuju, a kad je trebalo reći NE bombardujte Srbiju, videlo se ko je pravi prijatelj.

Boki

pre 9 godina

Sta ces sad Vucko, sedi tamo jedinica.Imas domaci zadatak, jedan fini rebus za tebe, a ti mislio da ces sve vuci za nos, i Ameriku, i Rusiju, i Nemacku.Zvali te ovi, oni, primili te tamo, ovamo.Ustvari zvali te Merkelova i Putin da se izjasnis.Sta ces sad, sta ces narodu reci, a taman si pomislio kako ti je dobra situacija, uvazavaju te zbog Kosova jer si ga predao potpisujuci briselski sporazum kad ne lezi vraze, Kosovo nije vise tema, ponovo ultimatum, stap i sargarepa.Moraces ponovo da hapsis nekoga i da idovodis Arape, ili da pocnes ranije da gradis Beograd na vodi, pa udari neki temelj za onu najvisu kulu na Balkanu.Ono sto je definitivno, a to je da ce botovi narednih meseci udarnicki raditi.

Bojan

pre 9 godina

Zapadnjaci za vas su socijalisti i radikali streptomicin, drugi put ih dovodite a vlast.Prvi put su vas nasankali, a evovi drugi put.Pa oni se samo recima zalazu za promene, demokratizaciju, eu integracije, vladavinu prava, ekonomski oporavak...Oni nikada nisu skinuli ruski sinjel, njih zanima samo vlast i pare.

Seljacina

pre 9 godina

Vidi Kirbi, ja cu ti kazem, Srbija je teritorijalno ugrozena, tako da trenutno nije u pozicijio da se bakce sa vasi problemi. Vidi ti to sa Putinom.

bikkojisedi

pre 9 godina

isto kako su SAD pozdravile neosudjivanje krsenja teritorijalnog integriteta srbije... zna i kirbi odgovor samo se malo vise pravi blesav...

grobar-Spain

pre 9 godina

Ne budite na kraj srca gospodine Kirbi, svet se nije preterano uzbudio zbog vase veze sa siptarima a narusavanje teritorijalnog integriteta Srbije pod vasim patronatom niko nije posebno pozdravio. Jedina razlika izmedju slucaja Rusije i Srbije je u tome sto cika Vlada Putin ima ubedljivije argumente od brace Srba, pa braci Rusima vrlo zvucno piste jajca za ono sto vi mislite.
Zivim za dan kad cete vi sa bracom siptarima preko Prokletija. Pristajem da umrem u trenutku kad poslednji od vas zalomi ka Albaniji.

Antropokosmos

pre 9 godina

Izgleda Kirbi nije dovoljno obavešten. Srbija, kao članica UN jeste priznala celovitost svih njenih članica, pa i Ukrajine, za razliku od velikog broja članica UN koje su priznale Kosovo, kao zasebnu državu.

mikin

pre 9 godina

Talibani sa b92 ... ostacete dozivotni Talibani. Cenzura vam je u krvi.
ps.
sta ste ocekivali ... ko za Zakon o radu dobija savete i pohvale od Americke privredne komore (i to javno saopstava) ne treba da ga cudi cistac Kirbi i njegova uputstva.

Dizga

pre 9 godina

Rusi nama obezbedjuju 350 miliona evra godisnje i treba da im okrenmo ledja zarad "mira u kuci"... Tesko da ce ova namera da se uvedu sankcije biti ostvariva!

profile.s

pre 9 godina

OK, Amerika je licemjerna. A jesu li licemjerni oni koji koji su podrzavali suverenitet srbije nad kosovom a istovremeno podržavali krajinske srbe u hrvatskoj i njihovu republiku srpsku krajinu.
Sve što kazete za Ameriku, procitajte ponovno: govorite o sebi.

Dragan

pre 9 godina

Jednom ne tako davno jedan Covek je rekao NE jednoj velikoj sili i drzava je prezivela i ljudi u njoj. Zasto se ne bi moglo reci ne drugoj velikoj sili koja usput i propada i pada sve dublje i dublje ne samo u ocima protivnika nego i u ocima saveznika. Mehanicke pisace masine su najtrazenija roba u Nemackoj.

Ako

pre 9 godina

Kao prvo više puta je Premijer govorio da podržava teritorijalni integritet Ukrajine a kao drugo da nećemo da uvodimo sankcije Rusiji jer imamo sa njima privilegovan položaj ne znam šta lupeta ovaj!

telusić

pre 9 godina

Srbija ima svoj jasan stav po pitanju krize u Ukrajini. sa nasim premijerom nema razgouora ultimatumima,ucenama i sl. Njegova ekselencija to dobro zna.

lalo

pre 9 godina

@mia
Gde Vi vidite fasizam u Kirbijevoj izjavi? Znate li uopste sta je to fasizam?
Da li ste culi da su USA oslobodile Evropu od tog zla, naravno zajedno sa SSSR ciji je deo tada bila i Ukrajina?

Neci

pre 9 godina

Ja ne znam koliko je samo puta ponovljeno da poštujemo integritet Ukrajine ali da nećemo da uvodimo sankcije pa to su i ptice na grani naučile napamet!

Бојан Илић

pre 9 godina

Licemerno za Nobelovu nagradu!Ponekad se gadim sveta u kom zivim...
(ZoranBGD, 23. jul 2014 12:37)

Ја одавно!
Не знам како деци да објасним....

profile.s

pre 9 godina

OK, Amerika je licemjerna. A jesu li licemjerni oni koji koji su podrzavali suverenitet srbije nad kosovom a istovremeno podržavali krajinske srbe u hrvatskoj i njihovu republiku srpsku krajinu.
Sve što kazete za Ameriku, procitajte ponovno: govorite o sebi.

mile

pre 9 godina

USA je apsolutna zadnja drzava na svijetu koja bi trebalo nekom da spocitava o postovanju teritorijalnog integriteta a narocite ne Srbiji nakon svega sto su ucinili u vezi s kosovom....

Chupavi

pre 9 godina

Interesatna izjava, ali im mi moramo adekvatno odgovoriti. Prvo, zasto je ta ista Amerika podrzala nezavisnost Kosova i Metohije, cak nas je i bombardovala a ovamo od nas traze da osudimo ne postovanje teritorijalnog integriteta Ukrajine. Drugo, mi bi bili veliki licemeri ako se sa jedne strane pozivamo na medjunarodno pravo i ne priznajemo takozvanu drzavu Kosovo, zato sto su nam jel'te oteli deo teritorije, a ovamo podrzavamo Ruse... Znaci solomonsko resenje, bar po meni, je da mi zatrazimo od svih ovih drzava koje nas pritiskaju da prvo povuku priznanje Kosova, pa ako to urade onda odmah osudimo Ruse i prekinemo bilo kakvu komunikaciju i saradnju sa njima. Ali realno mi smo mala zemlja i nemamo nikakav uticaj na politiku u regionu a ne u svetu. Zato nam je bolje preispitati sve opcije i odluciti u skladu sa nasim interesima. Ako su to stvarno EU i SAD, onda prikloniti se njima, ali ako postoji makar mala sansa da nas oni sutra uslovljavaju priznanjem Kosovo ili bilo sta slicno, onda se prikloniti Rusiji i gotovo. Naravno, za ovo drugo bi bile potrebne nekakve garancija da ce nas oni u buduce podrzavati i ako treba braniti od evenutalne agresije...

Rille

pre 9 godina

Da li ce amerikanci poceti da gledaju svoja posla a da malu Srbiju ostave na miru. Vlast u Srbiji mora nekako da se izvuce iz ovih ultimatuma i da uradi ono sto je najbolje za nas i verujem da ce uraditi sve da se Rusiji ne uvedu sankcije.

Helios

pre 9 godina

Pismeni će čitanjem lako uvideti da je ceo "svet" Amerika ili ono što sledi nju - po rečima ambasadora Amerike.
Pismeni mogu i pročitati da ni Srbija ni Rusija nisu svet. Ako one sarađuju i ne osuđuju međusobnu saradnju onda 1 ili svet to ne osuđuje jer su i Srbija i Rusija takođe svet ili 2 svet to osuđuje a time Srbija i Rusija nisu svet.
Ali - zašto bi se brinuli o tome šta kažu oni koji navodno "jesu" svet oni bednici koji su iz "sveta" izbačeni?
Ovo ispiranje mozga je nastavak DOS-NATO politike da potčinjeni narodi i rade i ratuju za tuđi interes. To sve da bi, kao, bili "svet" i da bi, kao, bilo neko bolje (preko)sutra. I zato treba da činimo štetu sebi sada i odmah, što više!
Kao što je štetni Zoran Đinđić otkrio da to što ćeš da budeš kao dobar - nema kraja; da treba još, i još i još; da je šminka druga ali da se politika prema Srbiji ništa promenila nije i neće - tako to isto otkriva i pajac Vučić. Što se više saginješ... a posle kad kreneš da se opireš već je kasno.

Milan Filipovic

pre 9 godina

Više logike bi bilo da uvedemo sankcije onima koji nisu i neće poštovati teritorijalni integritet naše domovine Srbije.
Baš nas briga što su Rusi povratilo Krim koji je bio njihov dok se Ukrainac Hruščov nije dosetio da bi ga mogao pokloniti svojim Ukraincima.

dr. Branko Von Beca

pre 9 godina

SAD poštuju tradicionalno prijateljstvo Srbije i Rusije, ali svet neće pozdraviti neosuđivanje ugrožavanja teritorijalnog integriteta Srbije .......pardon, Ukrajine, kaže Kirbi.

Kozmo

pre 9 godina

Pa da,kirbi ti doneo zakon o radu,to si dozvolio.Vucicu,jedini spas ti je raspisivanje izbora.
Inace nas amerika ne finansira niti Engleska pa da imamo obavezu da postupamo prema njihovim notama.
E DA VICICU,KOLIKO FABRIKA POSTROJENJA SU DOVELE TE DRZAVE U NASU,PA DA MISLE DA MOGU?

Prijatelj

pre 9 godina

Gospodine Kirbi, sa ili bez zakona, cim se otvori rateste kod vas kuci. Eto nas i to za dzabe, ma jos cu da platim samo da to vidim rodjenim ocima

MGM

pre 9 godina

Koliko dupeuvlakača birokrata radi u EU! Znači i prije su prijetili da se mora Srbija distancirati od Rusije (da bi samo Njemačka ubirala lovu), pa gdje sad da ne iskoriste ovakav zicer?
Oooooooooo Srbijo, ne samo da ćeš se sagnuti, nego će te jahati ko god stigne i na bilo koju udaljenost...

sila boga ne moli

pre 9 godina

Jao ironije li!?! USA kaze Srbiji da mi treba da osudimo ugrozavanje teritorijalnog integriteta!
Pa oni su ga prvi ugrozili u Srbiji! A da ne govorimo i o ostalim zemljama gde su jos uvek njihovi vojnici.

Србин атеист

pre 9 godina

Неможе да се седи на две столице истовремено! Морамо пресећи, ја се надам да ћемо изабрати Русију! А ви???

zoran1965

pre 9 godina

kada daju pare, onda su dobri ? kada zavrnu kasu, sta onda ?
precicemo u muslimane da bi nam arapi dali pare, onda nece biti srbija medju sljivama nego medju minaretima ?
srbende !?

Melenci

pre 9 godina

Srbija treba da zauzme stav oko Rusije kada se ustanovi da li Rusija oborila avion ili nije.Zatim treba da podseti na nasu blisku proslost i dvostruke arsine,zatim zasto Francusku ne pritiskaju koja hoce da i dalje trgovinu sa Rusijom ukoliko to rusi zele.Putin nama nece zameriti ako im ne prodamo kilu sljiva,eto to mogu biti nase sankcije.Udaricemo mi sankcije ali te sljive mora da kupi EU.A emotivne veze ne mogu da ubiju ni jedna sankcije,tako je kod svih naroda nekog volis nekog ne,a ekonomija je druga prica.Zato ovo ne treba shvatiti tragicno,jer nase sankcije Rusiji bi bile jadne i beznacajne.SAD lobira dize celu EU protiv rusa,samo tenzije samo pritisak da se EU raspadne i da nam dodje Rambo spasioc(mada volim Stalonea).

Niko

pre 9 godina

Razmislimo zasto smo izgubili najvece saveznike USA, Britaniju, Franucusku i pokusajmo da ih vratimo. Jaki saveznici jaka Srbija, uvek bilo i bice! Zamislite da je osamdesetih Jugoslavija bila clanica NATO i EU? Da li bi nam iko oduzeo Kosovo, Krajinu itd? Politika neutralnosti ne postoji jos od vremena SFRJ, tako da opredelimo se vec jednom ili USA i zapad ili Rusija,Krim,Belorusija itd...Pozdrav.

izdajnici

pre 9 godina

Mozda bi rusija trebala da nas bombarduje.. Otme vojvodinu... Onda bi je mozda postovali kao amere koji sedi u beogradu i postavlja nam ultimatume a u tom istom beogradu jos uvek srusene zgrade od njihovih bombi.

pi

pre 9 godina

ili jesi ili nisi...pokazi da si sposoban i zreo da odaberes jedan put i da se drzis tog puta. Istorija ce presuditi da li je odluka bila dobra ili losa. A ovo mi smo i za jedno i za druga je za neodlucne i plasljive.

Milijana Kostic

pre 9 godina

Koji, bre, svet ? ! Pa nije svet samo Amerika !!!

Pa, sta je, bre, ovo ? - Silovanje ! Hoces, neces, kum da si mi !

A, jok, brate, necemo mi da budemo kumovi svima ! CCC ...ccc ...ccc

Sami ste zakuvali, sami kusajte, mi cemo da pricekamo - mi smo navikli i da gladujemo...

besan ker

pre 9 godina

Ovaj je krenuo da pominje situaciju u Ukrajini i Novi Pazar na istoj konferenciji. Dakle, ne okrenemo li leđa Rusima, dobićemo svoj istok Ukrajine vrlo brzo. Već viđeno od naših "dokazanih prijatelja" Amerikanaca...

George Costanza

pre 9 godina

Kako ono beše gospodine Vučiću, neće meni strani ambasadori da određuju politiku? Meni se čini da ti je uveliko odeđuju samo ti i dalje ričeš po našim medijima kao lav a u društvu ovakivh likova pretvoriš se u malu cica-macu. A i šta da očekujemo kada državu vodi gomila beskičmenjaka koji su zarad vlasti menjali svoj stav i opredeljenje preko noći i sada treba da se nadam da će oni biti u stanju da definišu jasnu politiku koja je prvenstveno u korist Srbije? Toliko naivan nisam pa kao i mnogi moji vršnjaci tražim način da pobegnem iz ove kvazi države!

Срђан

pre 9 godina

јесам ли ја луд или они који не поштују наш интегритет траже од нас да поштујемо туђи.

Rodoljub

pre 9 godina

Ne postuju SAD nikoga i nista. Kada nekoga postujes, onda ga ne bombardujes, ne ubijas neduzne gradjane, ne koristis zabranjene kasetne bombe, ne zracis ga uranijumom i sta vise da kazem. O kakvom postovanju moze bilo ko iz SAD da prica? Za njih postoji samo Dolar i bogacenje po principu "cilj opravdava sredstva", alternative nema. Gospodin Kirbi (nista licno, znam da je dobio zadatak od Vasingtona) ipak treba da ns postedi ovakvih licemernih izjava.

Eva

pre 9 godina

Ne postoji tu ali! Mi smo jasno osudili desavanja u Ukrajini, podrzali smo teritorijalni integritet svake zemlje ali nismo bili spremni da osudimo Rusiju i da im uvedemo sankcije.

Radojko

pre 9 godina

Ozbiljne zemlje se razlikuju od banana rapublika po tome što se na implicitne pretnje odgovore pristojno i argumentovano ne. Ako bi već nezadovoljnom narodu koji se seća 1999, kasetnih bombi na Niš, Račka etc. rekli da moramo glagoljati po NATO diktatu, sve bi otišlo u sunovrat, ne samo vlada i vlast.

Boki

pre 9 godina

Ladno nam prete Sandzakom. :\ Pa dokle misle da se igraju nasim zivotima (svih nas koji zivimo u ovoj napacenoj zemlji) zar nas nisu svadjali dovoljno?

GRGIC

pre 9 godina

Mi vas shvatamo ali... Znam da necete ali... Ubi nas to ali godinama! Svi ocekuju mnogo od nas, a niko ne postuje ozbiljno nase misljenje i ocekuju da se povinujemo njihovim.

Jovan

pre 9 godina

Nije mi jasno kako mogu tako otvoreno da nas pljuju. Kao jedan laik moram da iskažem misljenje, pa ukoliko neko mislila grešim izvolite... Mi da priznamo teritorijalni integritet Ukrajne koja ne da "ovima" da se odcepe iako se oni izjašnjavaju kao Rusi a ne Ukrainci, i to svet podrzava. Zar se i Siptari na Kosovu isto nisu izražavali kao Albanci i zato su dobili amin sila da se odcepe jer jelte nisu bili Srbi a ziveli su u granicama Srbije? I sada se od nas ocekuje da kazemo: Da mi smo budale, i ne priznajemo tu novu drzavu, iako nas Vi primoravate da priznamo identično nastalu drzavu Kosovo?!?
Da se razumemo, ja sam orijentisan ka zapadu i mislim da su nam Rusi zabili nož kada god su mogli, ali ovo...ovo je hokstapleraj, a mi kao miševi moramo da ćutimo i klimamo glavom.

Pamet u glavu!

pre 9 godina

Ovo je zaista teška odluka.
I šta god odlučila naša vlast i mi kao narod, veliki broj građana neće biti zadovoljan. Plus, ili zapad ili Rusija, okrenuće nam leđa zauvek!
Putin dolazi uskoro u posetu i više je nego sigurno da se odluka mora odložiti dotle, da bi naši znali detaljno mišljenje Rusije u vezi ove ucene, i jasan Putinov stav, možda i neki predlog, pa samim tim lakše doneli odluku, ili možda još teže? Kako god, jako, jako teška odluka!

Wolfgang O.

pre 9 godina

Treba nam jedan Tito. On je jedini umeo da plese izmedju svih tih svetskih vukova, svima da kao pokaze mamac, a ustvari maestralno odrzava distancu i istinitu suverenost drzave. svi su mogli samo da se nadaju da ce od nas nesto dobiti.

Otkako njega nema, prvo su nas iskidali na parcice, a sada svaki parcic zasebno smaraju, ucenjuju, gnjave.

Juga je imala IDENTITET, dostojanstvo, bila postovana svugde i nikada bacena pod neciji uticaj.

Nijedna od "novih" kvazi-drzava nema niti identitet, niti dostojanstvo, a po najmanje nezavisnost.

Probleme koje je Juga (naravno da ih je bilo i to ne malih: korupcija, nacionalizam pre svega) imala, NIKO NIKADA nije resio, sve je to samo gore. Znaci ukratko - ono dobro iz Juge je nestalo, a ono lose je povecano i jace je nego ikad.

i.j.kv

pre 9 godina

Koliko danas bi trebalo proglasiti Americkog ambasadora nepozelnjom osobom u Srbiji,i poslati ga kuci.To prelazi sve granice,njegovo svakodnevno mesanje u sve.A sto se ultimatuma tice ako smo banana drzava mi cemo pristati na ucenu,a sada se potvrdjuje da nam SAD nisu prijatelji

Max

pre 9 godina

Ako i prihvatimo da je Sloba kriv za Kosovo, pa da vas ne krivimo za stanje (i nepostovanje integriteta) zasto onolike bombe po Srbiji? Mostovi? Zasto zlikovci postaju premijeri? Posle svega - konstantno novi uslovi? Svima u okruzenju podrska, nama...sipak. Nisam ljubitelj Rusa, ali sam u ovom trenutku daleko od toga da ste za nas bolji izbor od njih u bilo kom smislu (cak i u ekonomskom). I ne, nisam njegov bot. Pamtim obecanja, pretnje i bombe. I nisu dosle sa istoka.

Lav

pre 9 godina

Исто ко и ви са косовом! Прво ви амери треба да поштујете интегритет србије укључују?и косово! Или?

skywalker

pre 9 godina

Srbija treba da postuje teritorijalni integritet drugih drzava a njen ne treba niko...to je principijelna zapadna politika kojoj tezimo....

Vid

pre 9 godina

Mi postujemo tertorialni intigritet svake drzave a ko postuje nas koliko mora da bude neko bezobrazan da daje take izjave a A nasi politicari da je prihvataju bez podpitanja

Dr MD

pre 9 godina

Najbolji Ambasador koji je do sada bio u Srbiji. Sve sto govori je u promil tacno i ne moze mu se prigovoriti. Posebno mi se svidja glasno izrecen stav oko Ukrajine. Dosta je zezanja sa nase strane i treba jasno osuditi ponasanje Rusije koje ide do nivoa drzavnog terorizma.

marija

pre 9 godina

"Srbija je glasno rekla da poštuje teritorijalni integritet svih zemalja članica Ujedinjenih nacija, ali zvaničnici nikada nisu dodali rečenicu u kojoj govore da to uključuje i Ukrajinu, kao i celu njenu teritoriju", rekao je Kirbi.

"Amerika je glasno rekla da poštuje teritorijalni integritet svih zemalja članica Ujedinjenih nacija, ali zvaničnici nikada nisu dodali rečenicu u kojoj govore da to uključuje i Srbiju, kao i celu njenu teritoriju", rekao je Kirbi.

Treba Vas poslati nazad, gospodine Kirbi, u Ameriku.
Pre toga ocistite Srbiju od uranijuma i platite ratnu stetu.

mia

pre 9 godina

Znaci, nikada, ali nikada nisam mrzela SAD ovoliko. Ovakva jedna fasisticka organizacija ( a ne drzava) nije nikad postojala niti ce. Ne zanima me Vucic ovde, on me nikako ne zanima. On je njihov svakako.
Da li je moguce da se u 21 veku SAD ponasa vise fasisticki od Severne Koreje (na medjunarodnom planu)? Njima zaista treba neka bomba da ih malo spusti na zemlju. Oni su najbezobraznija organizacija sa najbezobraznijom propagandom na svetu.

Melody

pre 9 godina

U prevodu, ili pjevajte kako mi sviramo, ili ćemo mi objasniti zagrejanijim pojedincima u Sanžaku šta im je raditi? Au pa baš nas smatra jadnom i nikakvom zemljom. Videćemo... kakvi karakteri su naši političari

ribar

pre 9 godina

mi u sustini treba prvi da budemo uz Ukrainu ako se uzme u obzir KiM. ali sa druge strane kako da podrzimo i gledamo blagonaklono sve ono kroz šta smo prosli i sve te nepravde i namestaljke. i sto je uopšte bitan nas stav, nas je saka jada na Balkanu.

Ivan Mitic

pre 9 godina

Ukrajina i Rusija postuju nas teritorijalni integritet, za razliku od nas samih, pa samim tim ocekivati od nas da se izjasnjavamo po pitanju teritorijalnog integriteta tih drzava zaista nema smisla.

Rio

pre 9 godina

A vest iznad kaze da nece optuzivati Tacija za trgovinu sa organima. Mi sisali vesla. Vratite nam Kosovo pa cemo se nagoditi vec nekako. Nista ne dajete, a trazite. BRIKS napreduje....

metalostrugar

pre 9 godina

"mirise" jedan,hoce li se to primeniti I na nas Kosmet?
Ako hoce,neka se odmah Srbija izjasni kako vi kazete,"mirisi" zapadni!
molim b92 da mi objavite komentar!

Надица Ћурчић

pre 9 godina

Колико мене сећање служи Вучић је још на почетку украјинске ујдурме рекао да Србија поштује свачији територијални интегритет.

Nebojsa

pre 9 godina

A sta cemosa NEosudjivanjem narusavanja teritorijalnog integriteta Srije, sta cemo sa otvorenom otimacinom nase teritorije koju ste iyvrsili upravo vi. I posle vam cudno sto su Srbi bili vise nego ravnodusni prema tragediji 11.09. Sto se mene licno tice, ja bih bio zadovoljan da vam svaki dan bude 11.09.

eto

pre 9 godina

SAD je glasno rekla da poštuje teritorijalni integritet svih zemalja članica Ujedinjenih nacija, ali zvaničnici nikada nisu dodali rečenicu u kojoj govore da to uključuje i Srbiju, kao i celu njenu teritoriju

Tane

pre 9 godina

Imam 46 god. Rodjen i zivim u Bg. Diplomirao na ETF-u. Magistrirao u SAD. Imam svoju firmu. Celog zivota sam protiv apsolutizama, fasizama, komunizama, izmisljenih monarhija, imperijalizama... Borio se za demokratsku Srbiju od 1991. I mislio sam da je Evropski put Srbije nesto sto je neizbezno i jedino moguce. Sve do sad. Nisam vise ni za EU, ni za Americki nacin zivota, ni za njihovu laznu demokratiju, ni za truli imperijalisticki moral, ni za crvljivu sargarepu kojom nas mame. Hocu pravo da mislim kako ja hocu, da idem kuda ja hocu, da jedem sta i kad mi se jede, da bojim svojoj deci snove bojom za koju ja mislim da im najbolje stoji... Hocu, ma koliko me to kostalo na kraju.

licemerje

pre 9 godina

Postujemo vasu vezanost za Ruse, ali ako im ne budete uveli sankcije, zapalicemo Sandzak i to tako sto cemo napraviti teroriste od onih sto su isli u Siriju i poslati ih da prave zijan po celoj Srbiji, i onda vam djavo biti kriv.

boris

pre 9 godina

Ova recenica je direktno mesanje jedne zemlje u poslove druge zemlje... Ni svet nece tolerisati teror nad Palestincima, Irak, Gunatanamo, Afganistan, Pakistan, Somaliju, Siriju, Kosovo, Libiju... Gde god je krocila McDonald demokratija nastao je haos i pustos... Mrtvi se ne mogu vise prebrojati... Svakim danom gurate male da se tuku za vase interese a placate im limenkama Koka Kole


NE EU

NE USA

Budimir Trajković

pre 9 godina

Било би добро када би било могуће набројати чији интегритет угрожавају САД....

cojle

pre 9 godina

Sada sam zbunjen...sad Amerika poštuje granice...a kada treba da se pravi Izrael...da se otima Kosovo...onda šta?

Ništa mi nije jasno...da se toliko ne busaju u demokratiju...pomislio bih da su ljigavi licemeri!

bonaparta3

pre 9 godina

Šta je sa našim interesima na KiM koje ste nam baš vi oteli. Vršite pritisak na druge zemlje da priznaju KiM ili ti Kosovo kako vi izvolite reći.
Vrlo,vrlo nekorektno. Najmanje imate pravo da nam to spočitavate, ali vi ste moćni i možete sebi da dozvolite takvo ponašanje.
Samo da znate za jednu srpsku izrekuničija nije gorela do zore pa neće ni vaša...

Dragojlo

pre 9 godina

"VUČIĆ: Sa Srbijom danas niko ne razgovara jezikom ultimatuma!

POLITIKA12:22, 23.07.2014.Autor: Agencija TANJUG,Foto: Beta"

E, tako i nikako drugacije !

Milos

pre 9 godina

Ponoviću i ovde, ako se bude biralo između EU i Rusije, i ako Srbija izabere Rusiju, ja, dobar student, mlad i obrazovan čovek, odlazim iz ove zemlje, jer bi to bio ključni dokaz da ova zemlja hronično povlači pogrešne i izolacionističke poteze. Ipak verujem da je ova zemlja deo zapadne civilizacije, a ne ruska oblast, distrikt, gubernija ili šta već.

s

pre 9 godina

Nije mi samo jedna stvar jasna. Kako mogu uporno da nam govore da postujemo teritorijalni integritet druge drzave, kad oni to nisu uradili u slucaju Kosova. Kad god procitam vest na slicnu temu zaboli me glava od njihovog licemerstva i dvostrukih standarda. Je li oni misle da smo svi mi blago retardirani? Jos vise mi je zao kako nijedan od nasih politicara nema hrabrosti da im odgovori, nego kao srednjovekovni podanici cute i trpe.

Aleksandar

pre 9 godina

E sad Vučiću ako si državnik odgovori mu:"Veći deo sveta je osudio samoproglašenu nezavisnost Kosova, ali Vi niste, vi ste je prvi priznali". Tako bi uradio državnik i političar. Nikome se ne gura prst u oko već govori istina! Poz za B92

tt

pre 9 godina

Postujem gospodina ambasadora i njegov napor na priblizavanju americkog i srpskog naroda ali ne razumemrazumem to americko poimanje ,, postovanja teritorijalnog integriteta drzave''.

Miki

pre 9 godina

Kada ste rusili teritorijalni integritet Srbije, bombardovali nas, okupirali, i nas srpsi narod proterivali sa Kosmeta - niste tako pricali. Briga nas za vase misljenje. Interes Srbije jeste da se ne mesa u ukrajinsku krizu i ne nabija prst u oko Rusiji.

Kon

pre 9 godina

Ambasador Kirbi dao intervju Beti a na slici i Vučić, stoji mu iza leđa k'o nekad Dačiću. Dajte još njegovih slika, baš smo se uželeli.

Mrmot

pre 9 godina

Uhuhuuu,al' smo se potresli gosn Kirbi.Mi gledamo nase interese i ova vlada vodi odgovornu politiku koja je u interesu svih gradjana ove drzave,a te podele na EU i Rusiju,sankcije ili ne,to nas ne zanima.Nas zanima samo interes,a interes nam je saradnja i sa EU i sa Rusijom.

Nebo

pre 9 godina

Da li to znaci da se ne osudujuci rusenje malajzijskog putnickog zrakoplova Srbija svrstala na stranu terora I terorista? Jesu li to EU aspiracije Srbije "hocemo EU pare a necemo EU vrijednosti"? Nevjerojatno je koliko Srbija zaostaje za Balkanom i medunarodnom zajednicom. Hvala na objavljivanju.

Hoću 150 pluseva

pre 9 godina

Zašto bi osudili Rusiju kad je ugrožavanje teritorijalnog integriteta drugih država bila naša "specijalnost" u devedesetim?

Stojan

pre 9 godina

reče predstavnik države koja nas je najsurovije bombardovala pre 15 godina. Šta nas se tiče njegov pozdrav ako smo od njih u istoriji uvek zlo trpeli!

Toliko

pre 9 godina

" ali svet neće pozdraviti neosuđivanje ugrožavanja teritorijalnog integriteta Ukrajine", da dodam ostaka kako sto ce podrzaviti ugrozvanje teritorijalnog integriteta Srbije. Banda zapadnjacka.

polako sa tim sankcijama

pre 9 godina

"Berlin -- Nemačke firme upozorile su šefove evropskih diplomatija na eventualnu štetu koju bi mogle da im nanesu nove sankcije protiv Rusije." http://www.b92.net/biz/vesti/svet.php?yyyy=2014&mm=07&dd=22&nav_id=879599

Dragan Torbica

pre 9 godina

"SAD poštuju tradicionalno prijateljstvo Srbije i Rusije, ali svet neće pozdraviti neosuđivanje ugrožavanja teritorijalnog integriteta Ukrajine, kaže Kirbi."

Ajde, a kada vama odgovara da se nekoj zemlji (ne samo Srbiji) ugrožava integritet onda je to OK.
Povratiću.

eto

pre 9 godina

SAD je glasno rekla da poštuje teritorijalni integritet svih zemalja članica Ujedinjenih nacija, ali zvaničnici nikada nisu dodali rečenicu u kojoj govore da to uključuje i Srbiju, kao i celu njenu teritoriju

boris

pre 9 godina

Ova recenica je direktno mesanje jedne zemlje u poslove druge zemlje... Ni svet nece tolerisati teror nad Palestincima, Irak, Gunatanamo, Afganistan, Pakistan, Somaliju, Siriju, Kosovo, Libiju... Gde god je krocila McDonald demokratija nastao je haos i pustos... Mrtvi se ne mogu vise prebrojati... Svakim danom gurate male da se tuku za vase interese a placate im limenkama Koka Kole


NE EU

NE USA

cojle

pre 9 godina

Sada sam zbunjen...sad Amerika poštuje granice...a kada treba da se pravi Izrael...da se otima Kosovo...onda šta?

Ništa mi nije jasno...da se toliko ne busaju u demokratiju...pomislio bih da su ljigavi licemeri!

Melody

pre 9 godina

U prevodu, ili pjevajte kako mi sviramo, ili ćemo mi objasniti zagrejanijim pojedincima u Sanžaku šta im je raditi? Au pa baš nas smatra jadnom i nikakvom zemljom. Videćemo... kakvi karakteri su naši političari

sila boga ne moli

pre 9 godina

Jao ironije li!?! USA kaze Srbiji da mi treba da osudimo ugrozavanje teritorijalnog integriteta!
Pa oni su ga prvi ugrozili u Srbiji! A da ne govorimo i o ostalim zemljama gde su jos uvek njihovi vojnici.

Tane

pre 9 godina

Imam 46 god. Rodjen i zivim u Bg. Diplomirao na ETF-u. Magistrirao u SAD. Imam svoju firmu. Celog zivota sam protiv apsolutizama, fasizama, komunizama, izmisljenih monarhija, imperijalizama... Borio se za demokratsku Srbiju od 1991. I mislio sam da je Evropski put Srbije nesto sto je neizbezno i jedino moguce. Sve do sad. Nisam vise ni za EU, ni za Americki nacin zivota, ni za njihovu laznu demokratiju, ni za truli imperijalisticki moral, ni za crvljivu sargarepu kojom nas mame. Hocu pravo da mislim kako ja hocu, da idem kuda ja hocu, da jedem sta i kad mi se jede, da bojim svojoj deci snove bojom za koju ja mislim da im najbolje stoji... Hocu, ma koliko me to kostalo na kraju.

besan ker

pre 9 godina

Ovaj je krenuo da pominje situaciju u Ukrajini i Novi Pazar na istoj konferenciji. Dakle, ne okrenemo li leđa Rusima, dobićemo svoj istok Ukrajine vrlo brzo. Već viđeno od naših "dokazanih prijatelja" Amerikanaca...

Rille

pre 9 godina

Da li ce amerikanci poceti da gledaju svoja posla a da malu Srbiju ostave na miru. Vlast u Srbiji mora nekako da se izvuce iz ovih ultimatuma i da uradi ono sto je najbolje za nas i verujem da ce uraditi sve da se Rusiji ne uvedu sankcije.

Pamet u glavu!

pre 9 godina

Ovo je zaista teška odluka.
I šta god odlučila naša vlast i mi kao narod, veliki broj građana neće biti zadovoljan. Plus, ili zapad ili Rusija, okrenuće nam leđa zauvek!
Putin dolazi uskoro u posetu i više je nego sigurno da se odluka mora odložiti dotle, da bi naši znali detaljno mišljenje Rusije u vezi ove ucene, i jasan Putinov stav, možda i neki predlog, pa samim tim lakše doneli odluku, ili možda još teže? Kako god, jako, jako teška odluka!

Aleksandar

pre 9 godina

E sad Vučiću ako si državnik odgovori mu:"Veći deo sveta je osudio samoproglašenu nezavisnost Kosova, ali Vi niste, vi ste je prvi priznali". Tako bi uradio državnik i političar. Nikome se ne gura prst u oko već govori istina! Poz za B92

Antropokosmos

pre 9 godina

Izgleda Kirbi nije dovoljno obavešten. Srbija, kao članica UN jeste priznala celovitost svih njenih članica, pa i Ukrajine, za razliku od velikog broja članica UN koje su priznale Kosovo, kao zasebnu državu.

Boki

pre 9 godina

Ladno nam prete Sandzakom. :\ Pa dokle misle da se igraju nasim zivotima (svih nas koji zivimo u ovoj napacenoj zemlji) zar nas nisu svadjali dovoljno?

bonaparta3

pre 9 godina

Šta je sa našim interesima na KiM koje ste nam baš vi oteli. Vršite pritisak na druge zemlje da priznaju KiM ili ti Kosovo kako vi izvolite reći.
Vrlo,vrlo nekorektno. Najmanje imate pravo da nam to spočitavate, ali vi ste moćni i možete sebi da dozvolite takvo ponašanje.
Samo da znate za jednu srpsku izrekuničija nije gorela do zore pa neće ni vaša...

Dragojlo

pre 9 godina

"VUČIĆ: Sa Srbijom danas niko ne razgovara jezikom ultimatuma!

POLITIKA12:22, 23.07.2014.Autor: Agencija TANJUG,Foto: Beta"

E, tako i nikako drugacije !

Neci

pre 9 godina

Ja ne znam koliko je samo puta ponovljeno da poštujemo integritet Ukrajine ali da nećemo da uvodimo sankcije pa to su i ptice na grani naučile napamet!

Ivan Mitic

pre 9 godina

Ukrajina i Rusija postuju nas teritorijalni integritet, za razliku od nas samih, pa samim tim ocekivati od nas da se izjasnjavamo po pitanju teritorijalnog integriteta tih drzava zaista nema smisla.

Chupavi

pre 9 godina

Interesatna izjava, ali im mi moramo adekvatno odgovoriti. Prvo, zasto je ta ista Amerika podrzala nezavisnost Kosova i Metohije, cak nas je i bombardovala a ovamo od nas traze da osudimo ne postovanje teritorijalnog integriteta Ukrajine. Drugo, mi bi bili veliki licemeri ako se sa jedne strane pozivamo na medjunarodno pravo i ne priznajemo takozvanu drzavu Kosovo, zato sto su nam jel'te oteli deo teritorije, a ovamo podrzavamo Ruse... Znaci solomonsko resenje, bar po meni, je da mi zatrazimo od svih ovih drzava koje nas pritiskaju da prvo povuku priznanje Kosova, pa ako to urade onda odmah osudimo Ruse i prekinemo bilo kakvu komunikaciju i saradnju sa njima. Ali realno mi smo mala zemlja i nemamo nikakav uticaj na politiku u regionu a ne u svetu. Zato nam je bolje preispitati sve opcije i odluciti u skladu sa nasim interesima. Ako su to stvarno EU i SAD, onda prikloniti se njima, ali ako postoji makar mala sansa da nas oni sutra uslovljavaju priznanjem Kosovo ili bilo sta slicno, onda se prikloniti Rusiji i gotovo. Naravno, za ovo drugo bi bile potrebne nekakve garancija da ce nas oni u buduce podrzavati i ako treba braniti od evenutalne agresije...

profile.s

pre 9 godina

OK, Amerika je licemjerna. A jesu li licemjerni oni koji koji su podrzavali suverenitet srbije nad kosovom a istovremeno podržavali krajinske srbe u hrvatskoj i njihovu republiku srpsku krajinu.
Sve što kazete za Ameriku, procitajte ponovno: govorite o sebi.

profile.s

pre 9 godina

OK, Amerika je licemjerna. A jesu li licemjerni oni koji koji su podrzavali suverenitet srbije nad kosovom a istovremeno podržavali krajinske srbe u hrvatskoj i njihovu republiku srpsku krajinu.
Sve što kazete za Ameriku, procitajte ponovno: govorite o sebi.

Надица Ћурчић

pre 9 godina

Колико мене сећање служи Вучић је још на почетку украјинске ујдурме рекао да Србија поштује свачији територијални интегритет.

Seljacina

pre 9 godina

Vidi Kirbi, ja cu ti kazem, Srbija je teritorijalno ugrozena, tako da trenutno nije u pozicijio da se bakce sa vasi problemi. Vidi ti to sa Putinom.

mura iz baca

pre 9 godina

Ambasadore:
1. Kako znas sta vesela trojka razmislja?
2. Gledas iver u tudjem oku a nevidis balvan u svom
3. Ko je rekao da se deo Srbije zove Sandzak?
4. Zasto nedoneses takav zakon u USA pa da CIA ostane bez posla?

Titin 954

pre 9 godina

Reakcija Vučića na izjavu američkog ambasadora je još jedna potvrda da se, od kada je Vučić premijer, spoljna politika Srbije se ne kreira ni u Briselu, ni u Moskvi, ni u Vašingonu, nego u Beogradu.

Nebojša

pre 9 godina

Vučić je normalan čovek, a pre svega Srbin i siguran sam da neće pasti pod pritiskom jednog lažova kakav je Kirbi. Sa Rusijom imamo odlične odnose i oni takvi treba da ostanu.

telusić

pre 9 godina

Srbija ima svoj jasan stav po pitanju krize u Ukrajini. sa nasim premijerom nema razgouora ultimatumima,ucenama i sl. Njegova ekselencija to dobro zna.

Prijatelj

pre 9 godina

Gospodine Kirbi, sa ili bez zakona, cim se otvori rateste kod vas kuci. Eto nas i to za dzabe, ma jos cu da platim samo da to vidim rodjenim ocima

Dragan

pre 9 godina

Jednom ne tako davno jedan Covek je rekao NE jednoj velikoj sili i drzava je prezivela i ljudi u njoj. Zasto se ne bi moglo reci ne drugoj velikoj sili koja usput i propada i pada sve dublje i dublje ne samo u ocima protivnika nego i u ocima saveznika. Mehanicke pisace masine su najtrazenija roba u Nemackoj.

Boško BOR

pre 9 godina

Očigledno je da aktuelna vlada ne vodi svoju spoljnu politiku ni u skladu sa interesima EU, ni SAD, a ni Rusije, već u skladu sa interesima Srbije.

NOC - U - BELOM - SETENU

pre 9 godina

Srbija i Aleksandar Vucic su jasno poslali poruku svim medjunarodnim relevantnim faktorima da zeli da sa svima bude u dobrim odnosima, jer samo tako moze uticati na sopstveni napredak i razvoj. Da priznajem svaciji terotirijalni integritet kao njega brine sto to nikada nije receno i za Ukrajinu sto nije istina Vucic je rekao i pomenuo cak i Krim. To sto gospodin Kirbi prica on to cini sa interesa svoje drzave,da mi pokvarimo dugogodisnje prijateljstvo sa Rusijom zbog njih. Aleksandar Vucic to mu zadovoljstvo sigurno nece pruziti. Uvek smo bili u dobrim odnosima i ne bi bilo pametno da to kvarimo.

Aca šmeker

pre 9 godina

A podržavate ugrožavanje teritorijalnog integriteta Srbije i kršenje međunarodnog prava. Sada još traži od nas da uvedemo sankcije Rusiji i teme nanesemo štetu sopstvenoj ekonomiju. Lično verujem da ga Vučić neće poslušati jer bi to po nas bilo stvarno pogubno.

bikkojisedi

pre 9 godina

isto kako su SAD pozdravile neosudjivanje krsenja teritorijalnog integriteta srbije... zna i kirbi odgovor samo se malo vise pravi blesav...

ninica

pre 9 godina

Srbija se vise puta izjasnila da postuje teritorijalni integritet svih zemlja pa i Ukrajine, da zeli da zadrzi dobre odnose sa Rusijom. Sto se tice manjinskih naroda, Srbija je uvek stitila njihove interese.

Rodoljub

pre 9 godina

Ne postuju SAD nikoga i nista. Kada nekoga postujes, onda ga ne bombardujes, ne ubijas neduzne gradjane, ne koristis zabranjene kasetne bombe, ne zracis ga uranijumom i sta vise da kazem. O kakvom postovanju moze bilo ko iz SAD da prica? Za njih postoji samo Dolar i bogacenje po principu "cilj opravdava sredstva", alternative nema. Gospodin Kirbi (nista licno, znam da je dobio zadatak od Vasingtona) ipak treba da ns postedi ovakvih licemernih izjava.

Бојан Илић

pre 9 godina

Licemerno za Nobelovu nagradu!Ponekad se gadim sveta u kom zivim...
(ZoranBGD, 23. jul 2014 12:37)

Ја одавно!
Не знам како деци да објасним....

soner

pre 9 godina

G.Kirbi, dokle više ultimatumi, uslovljavanja? Srbija i treba da kaže NE, za vjek-vjekova! Šta misle ti Amerii Zapad...da mogu da nas ucenjuju, a kad je trebalo reći NE bombardujte Srbiju, videlo se ko je pravi prijatelj.

Sopenhauer

pre 9 godina

Sta prica ovaj deda? Njega kao da su drzali u buretu dok je Vucic govorio da je nas stav neutralan. Odakle mu ideja da ovako nesto izgovori?

o.go

pre 9 godina

Mi ako podrzimo Ameriku, time smo sebi zapecatili sudbinu i kod Rusa, a i autoritet kod Amerikanaca. Ako oslabimo bez Rusa, tek ce nam tada uzeti i ono malo sto su nam ostavili.
Ne verujem da ostatak EU (osim Engleske) ima ovakvo vidjenje ko Kirbi. Nemacka i Rusija su danas snazne da ih ne moze tako lako niko zavaditi.

Sofija Ljig

pre 9 godina

Iz ponašanja američkog ambasadora je ne bi dalo zaključiti da on poštuje prijateljski odnos koji Srbija ima sa Rusijom, i koji Vučić ni po koju cenu neće da naruši.

odlazite botovi

pre 9 godina

Ponoviću i ovde, ako se bude biralo između EU i Rusije, i ako Srbija izabere Rusiju, ja, dobar student, mlad i obrazovan čovek, odlazim iz ove zemlje, jer bi to bio ključni dokaz da ova zemlja hronično povlači pogrešne i izolacionističke poteze. Ipak verujem da je ova zemlja deo zapadne civilizacije, a ne ruska oblast, distrikt, gubernija ili šta već.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Milos, 23. jul 2014 12:32)

Svaki, ali svaki dan post poput ovog. Ne verujem da ima toliko studenata kojima od spoljen politike zavise potezi života.

Mirko Mangas

pre 9 godina

Srbija nikad nikom nije postavljala ultimatume,pa nece prihvatiti ni drugi da njoj postavljaju.Posle dugo godina Srbija je dobila ozbiljnog i odgovornog državnika, koji želi da naša zemlja bude u dobrim odnosima sa svima, čoveka kome je interes Srbije na prvom mestu, koji svetskim državnicima govori istinu i, na najbolji mogući način, brani interese naše zemlje.Samo ova vlada na celu sa premijeromima sanse da Srbiju stavi na noge

no_doubt

pre 9 godina

ne sumnjam da će premijer kao i aktuelna vlast da se vodi interesima i za dobrobit svoje zemlje i svoj narod prilikom izjašnjavanja i svih nastalih pritisaka

Ilija Maric

pre 9 godina

Ambasadorima je u krvi da budu licimerni, ali, bar gopsodina Kirbija treba podsetiti na grozote koje sada dogadjaju u Gazi i zapitati ga kada ce Amerika uvesti sankcije Izraelu, a podsetiti i vladu Srbije da ne zatvaraju oci pred bombardovanjem koje Izrael sprovodi. Ostaje li nam samo individualno da bojkotujemo izraelske pomorandze, a sto vise trosimo ruski gas ;-)

dr. Branko Von Beca

pre 9 godina

SAD poštuju tradicionalno prijateljstvo Srbije i Rusije, ali svet neće pozdraviti neosuđivanje ugrožavanja teritorijalnog integriteta Srbije .......pardon, Ukrajine, kaže Kirbi.

Radojko

pre 9 godina

Ozbiljne zemlje se razlikuju od banana rapublika po tome što se na implicitne pretnje odgovore pristojno i argumentovano ne. Ako bi već nezadovoljnom narodu koji se seća 1999, kasetnih bombi na Niš, Račka etc. rekli da moramo glagoljati po NATO diktatu, sve bi otišlo u sunovrat, ne samo vlada i vlast.

Србин атеист

pre 9 godina

Неможе да се седи на две столице истовремено! Морамо пресећи, ја се надам да ћемо изабрати Русију! А ви???

mamasita

pre 9 godina

Staaa je Booki ? :D ahahaha cekaj alo paaa neko se zalaze za Srbiju i vi sad napadate Vucica? Mi smo zrno graska u odnosu na njih i Srbija je zauzela neutralni polozaj , sta po tebi treba da dozvoli ultimatime ne kapiram???

Marija Petrovic

pre 9 godina

Koliko se ja secam upravo je premijer Vucic rekao glasno i jasno da postuje teriorijalni integritet Ukrajine i osudio sukobe i mesanje u unutrasnje stvari te zemlje. A i da nije tako mislim da niko nema pravo niti treba da trazi od jednog premijera da upotrebi bas tacan red reci i specificne izraze u nekom saopstenju kako se to njemu prohte jer je to besmisleno cepidlacenje i sitnicarenje. Jedina stvar koju nismo uradili je ta da nismo uveli sankcije Rusiji trudeci se da se sto manje uplicemo u taj sukob. Bolje bi bilo da se ta energija usmerena na to da mi od Rusije stvorimo neprijatelja usmeri na to da se sukob u Ukrajini zaustavi i prevede sa oruzanih sukoba na pregovore.
Ostale stvari koje je rekao ambasador Kirbi su sasvim u redu. Potrebno je da se rese zlocini pocinjeni na teritoriji bivse Jugoslavije i potrebno je da se zlocinci pronadju i kazne. To vazi i za slucaj brace Bitici ali i za mnogobrojne neresene slucajeve gde su zrtve bili Srbi. Zapravo postoje samo zlocinci i zrtve cija nacionalnost nije bitna a svi mi smo odgovorni pred tim nevinim zrtvama i treba da razresimo te zlocine.

metalostrugar

pre 9 godina

"mirise" jedan,hoce li se to primeniti I na nas Kosmet?
Ako hoce,neka se odmah Srbija izjasni kako vi kazete,"mirisi" zapadni!
molim b92 da mi objavite komentar!

Trafika

pre 9 godina

To američko ali uvek je veliko i uvek je ultimativno, nažalost. Kada umeju da ga izgovore tako jasno, onda neka odgovore zašto nam oni Amerikanci kao i Rusi ne daju 350 miliona evra poteko gas ili ne?! O čemu se tu radi?! Žele li oni da znaju puls Srbije kada su ovakve teme u pitanju?!

Ako

pre 9 godina

Kao prvo više puta je Premijer govorio da podržava teritorijalni integritet Ukrajine a kao drugo da nećemo da uvodimo sankcije Rusiji jer imamo sa njima privilegovan položaj ne znam šta lupeta ovaj!

Lisica

pre 9 godina

Samo cu reci bilo gasa ili ne mi od Rusije dobijamo 350 miliona evra,kad su nam Amerikanci toliko dali ?A da ne pricam koliko Kirbi samo laze prvo jedna prica pa sad druga...Srbija treba da prvo gleda sebe !

Soterija

pre 9 godina

Drago mi je da se Američka diplomatija izvinila premijeru Aleksandru Vučiću. Molila bih novinare da od reči do reči napišu tačno ono što su naši državnici rekli da ne bi došli do zabune. Srbija želi da sačuva neutralnost, i Srbiji je u ovom trenutku potrebna saradnja i sa istoko, zapadom, severom i jugu. Srbij zaista poštuje teritorijalni integritet i suverenitet svih priznatih međunarodnih država. Srbija predstavlja faktor mira i stabilnosti i nikada će neće pristati na ultimatum.Srbija prihvata izvinjenje nesporazume se rešavaju.

grobar-Spain

pre 9 godina

Ne budite na kraj srca gospodine Kirbi, svet se nije preterano uzbudio zbog vase veze sa siptarima a narusavanje teritorijalnog integriteta Srbije pod vasim patronatom niko nije posebno pozdravio. Jedina razlika izmedju slucaja Rusije i Srbije je u tome sto cika Vlada Putin ima ubedljivije argumente od brace Srba, pa braci Rusima vrlo zvucno piste jajca za ono sto vi mislite.
Zivim za dan kad cete vi sa bracom siptarima preko Prokletija. Pristajem da umrem u trenutku kad poslednji od vas zalomi ka Albaniji.

marija

pre 9 godina

"Srbija je glasno rekla da poštuje teritorijalni integritet svih zemalja članica Ujedinjenih nacija, ali zvaničnici nikada nisu dodali rečenicu u kojoj govore da to uključuje i Ukrajinu, kao i celu njenu teritoriju", rekao je Kirbi.

"Amerika je glasno rekla da poštuje teritorijalni integritet svih zemalja članica Ujedinjenih nacija, ali zvaničnici nikada nisu dodali rečenicu u kojoj govore da to uključuje i Srbiju, kao i celu njenu teritoriju", rekao je Kirbi.

Treba Vas poslati nazad, gospodine Kirbi, u Ameriku.
Pre toga ocistite Srbiju od uranijuma i platite ratnu stetu.

Eva

pre 9 godina

Ne postoji tu ali! Mi smo jasno osudili desavanja u Ukrajini, podrzali smo teritorijalni integritet svake zemlje ali nismo bili spremni da osudimo Rusiju i da im uvedemo sankcije.

mile

pre 9 godina

USA je apsolutna zadnja drzava na svijetu koja bi trebalo nekom da spocitava o postovanju teritorijalnog integriteta a narocite ne Srbiji nakon svega sto su ucinili u vezi s kosovom....

Vid

pre 9 godina

Mi postujemo tertorialni intigritet svake drzave a ko postuje nas koliko mora da bude neko bezobrazan da daje take izjave a A nasi politicari da je prihvataju bez podpitanja

s

pre 9 godina

Nije mi samo jedna stvar jasna. Kako mogu uporno da nam govore da postujemo teritorijalni integritet druge drzave, kad oni to nisu uradili u slucaju Kosova. Kad god procitam vest na slicnu temu zaboli me glava od njihovog licemerstva i dvostrukih standarda. Je li oni misle da smo svi mi blago retardirani? Jos vise mi je zao kako nijedan od nasih politicara nema hrabrosti da im odgovori, nego kao srednjovekovni podanici cute i trpe.

Nebojsa

pre 9 godina

A sta cemosa NEosudjivanjem narusavanja teritorijalnog integriteta Srije, sta cemo sa otvorenom otimacinom nase teritorije koju ste iyvrsili upravo vi. I posle vam cudno sto su Srbi bili vise nego ravnodusni prema tragediji 11.09. Sto se mene licno tice, ja bih bio zadovoljan da vam svaki dan bude 11.09.

Budimir Trajković

pre 9 godina

Било би добро када би било могуће набројати чији интегритет угрожавају САД....

Mrmot

pre 9 godina

Uhuhuuu,al' smo se potresli gosn Kirbi.Mi gledamo nase interese i ova vlada vodi odgovornu politiku koja je u interesu svih gradjana ove drzave,a te podele na EU i Rusiju,sankcije ili ne,to nas ne zanima.Nas zanima samo interes,a interes nam je saradnja i sa EU i sa Rusijom.

GRGIC

pre 9 godina

Mi vas shvatamo ali... Znam da necete ali... Ubi nas to ali godinama! Svi ocekuju mnogo od nas, a niko ne postuje ozbiljno nase misljenje i ocekuju da se povinujemo njihovim.

Niko

pre 9 godina

Razmislimo zasto smo izgubili najvece saveznike USA, Britaniju, Franucusku i pokusajmo da ih vratimo. Jaki saveznici jaka Srbija, uvek bilo i bice! Zamislite da je osamdesetih Jugoslavija bila clanica NATO i EU? Da li bi nam iko oduzeo Kosovo, Krajinu itd? Politika neutralnosti ne postoji jos od vremena SFRJ, tako da opredelimo se vec jednom ili USA i zapad ili Rusija,Krim,Belorusija itd...Pozdrav.

Dizga

pre 9 godina

Rusi nama obezbedjuju 350 miliona evra godisnje i treba da im okrenmo ledja zarad "mira u kuci"... Tesko da ce ova namera da se uvedu sankcije biti ostvariva!

mia

pre 9 godina

Znaci, nikada, ali nikada nisam mrzela SAD ovoliko. Ovakva jedna fasisticka organizacija ( a ne drzava) nije nikad postojala niti ce. Ne zanima me Vucic ovde, on me nikako ne zanima. On je njihov svakako.
Da li je moguce da se u 21 veku SAD ponasa vise fasisticki od Severne Koreje (na medjunarodnom planu)? Njima zaista treba neka bomba da ih malo spusti na zemlju. Oni su najbezobraznija organizacija sa najbezobraznijom propagandom na svetu.

skywalker

pre 9 godina

Srbija treba da postuje teritorijalni integritet drugih drzava a njen ne treba niko...to je principijelna zapadna politika kojoj tezimo....

TRAGAČ ISTINE

pre 9 godina

Da u javnost Amerikanci idu sa gladac,a u razgovorima u četiri oka jadac. Moraće zapad početi da balansira sa svojom politikom prema Srbiji u odnosu na Rusiju,u protivnom to bi značilo da Srbija mora da se opredeli,a ako se bude opredeljivala sigurno neće zapadu.To mora da bude jasno svima na zapadu i da već jednom zaborave 99-tu kad su radili šta su hteli i iživljavali se kako su hteli nad nama.Mi nezaboravljamo,ali kako mi se čini nećemo više moći ni da praštamo.

pi

pre 9 godina

ili jesi ili nisi...pokazi da si sposoban i zreo da odaberes jedan put i da se drzis tog puta. Istorija ce presuditi da li je odluka bila dobra ili losa. A ovo mi smo i za jedno i za druga je za neodlucne i plasljive.

Lav

pre 9 godina

Исто ко и ви са косовом! Прво ви амери треба да поштујете интегритет србије укључују?и косово! Или?

Dragan Torbica

pre 9 godina

"SAD poštuju tradicionalno prijateljstvo Srbije i Rusije, ali svet neće pozdraviti neosuđivanje ugrožavanja teritorijalnog integriteta Ukrajine, kaže Kirbi."

Ajde, a kada vama odgovara da se nekoj zemlji (ne samo Srbiji) ugrožava integritet onda je to OK.
Povratiću.

tt

pre 9 godina

Postujem gospodina ambasadora i njegov napor na priblizavanju americkog i srpskog naroda ali ne razumemrazumem to americko poimanje ,, postovanja teritorijalnog integriteta drzave''.

Helios

pre 9 godina

Pismeni će čitanjem lako uvideti da je ceo "svet" Amerika ili ono što sledi nju - po rečima ambasadora Amerike.
Pismeni mogu i pročitati da ni Srbija ni Rusija nisu svet. Ako one sarađuju i ne osuđuju međusobnu saradnju onda 1 ili svet to ne osuđuje jer su i Srbija i Rusija takođe svet ili 2 svet to osuđuje a time Srbija i Rusija nisu svet.
Ali - zašto bi se brinuli o tome šta kažu oni koji navodno "jesu" svet oni bednici koji su iz "sveta" izbačeni?
Ovo ispiranje mozga je nastavak DOS-NATO politike da potčinjeni narodi i rade i ratuju za tuđi interes. To sve da bi, kao, bili "svet" i da bi, kao, bilo neko bolje (preko)sutra. I zato treba da činimo štetu sebi sada i odmah, što više!
Kao što je štetni Zoran Đinđić otkrio da to što ćeš da budeš kao dobar - nema kraja; da treba još, i još i još; da je šminka druga ali da se politika prema Srbiji ništa promenila nije i neće - tako to isto otkriva i pajac Vučić. Što se više saginješ... a posle kad kreneš da se opireš već je kasno.

Boki

pre 9 godina

Sta ces sad Vucko, sedi tamo jedinica.Imas domaci zadatak, jedan fini rebus za tebe, a ti mislio da ces sve vuci za nos, i Ameriku, i Rusiju, i Nemacku.Zvali te ovi, oni, primili te tamo, ovamo.Ustvari zvali te Merkelova i Putin da se izjasnis.Sta ces sad, sta ces narodu reci, a taman si pomislio kako ti je dobra situacija, uvazavaju te zbog Kosova jer si ga predao potpisujuci briselski sporazum kad ne lezi vraze, Kosovo nije vise tema, ponovo ultimatum, stap i sargarepa.Moraces ponovo da hapsis nekoga i da idovodis Arape, ili da pocnes ranije da gradis Beograd na vodi, pa udari neki temelj za onu najvisu kulu na Balkanu.Ono sto je definitivno, a to je da ce botovi narednih meseci udarnicki raditi.

Stojan

pre 9 godina

reče predstavnik države koja nas je najsurovije bombardovala pre 15 godina. Šta nas se tiče njegov pozdrav ako smo od njih u istoriji uvek zlo trpeli!

Max

pre 9 godina

Ako i prihvatimo da je Sloba kriv za Kosovo, pa da vas ne krivimo za stanje (i nepostovanje integriteta) zasto onolike bombe po Srbiji? Mostovi? Zasto zlikovci postaju premijeri? Posle svega - konstantno novi uslovi? Svima u okruzenju podrska, nama...sipak. Nisam ljubitelj Rusa, ali sam u ovom trenutku daleko od toga da ste za nas bolji izbor od njih u bilo kom smislu (cak i u ekonomskom). I ne, nisam njegov bot. Pamtim obecanja, pretnje i bombe. I nisu dosle sa istoka.

izdajnici

pre 9 godina

Mozda bi rusija trebala da nas bombarduje.. Otme vojvodinu... Onda bi je mozda postovali kao amere koji sedi u beogradu i postavlja nam ultimatume a u tom istom beogradu jos uvek srusene zgrade od njihovih bombi.

my way

pre 9 godina

My wey@# neznam koliko imas godina ali cuo si za sest republika i dve pokrajine Takva karta je bilaSFRJ u cijem su pravljenju ucestvovali mnogi srbi medju njima i Rankovic.Bila je i na svetskim kartama i to je to.Budi pametan ko bugar izgubis rat dobijes vise nego sto si imao.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (zola, 23. jul 2014 16:10)

Не знам ја колико је твоје образовање, али боље би ти било да се не срамотиш пишући глупости. Да, било је 6 република и 2 покрајине у Србији, али само једна држава, Југославија, чија је територија била јединствена и недељива и чије су се границе могле мењати само консензусом.

Бојан Илић

pre 9 godina

Ја одавно! Не знам како деци да објасним....(Бојан Илић, 23. jul 2014 13:22) Pa kad si non-stop na b92 portalu,i ostrašćeno braniš interes majčice,i kad je u pravu i kad nije,a svoju decu zanemaruješ... Pamet u glavu...
(anti-patriJota, 23. jul 2014 15:50)

Хвала Богу па ти ниси занемарио никог и не "висиш" заједно самном у дуету!:-))
Не брини се ти за моје, све је ту како баља и доликује!
Старе форе, пале код "омладинске задруге"!:-*

Jovan

pre 9 godina

Nije mi jasno kako mogu tako otvoreno da nas pljuju. Kao jedan laik moram da iskažem misljenje, pa ukoliko neko mislila grešim izvolite... Mi da priznamo teritorijalni integritet Ukrajne koja ne da "ovima" da se odcepe iako se oni izjašnjavaju kao Rusi a ne Ukrainci, i to svet podrzava. Zar se i Siptari na Kosovu isto nisu izražavali kao Albanci i zato su dobili amin sila da se odcepe jer jelte nisu bili Srbi a ziveli su u granicama Srbije? I sada se od nas ocekuje da kazemo: Da mi smo budale, i ne priznajemo tu novu drzavu, iako nas Vi primoravate da priznamo identično nastalu drzavu Kosovo?!?
Da se razumemo, ja sam orijentisan ka zapadu i mislim da su nam Rusi zabili nož kada god su mogli, ali ovo...ovo je hokstapleraj, a mi kao miševi moramo da ćutimo i klimamo glavom.

zola

pre 9 godina

My wey@# neznam koliko imas godina ali cuo si za sest republika i dve pokrajine Takva karta je bilaSFRJ u cijem su pravljenju ucestvovali mnogi srbi medju njima i Rankovic.Bila je i na svetskim kartama i to je to.Budi pametan ko bugar izgubis rat dobijes vise nego sto si imao.

Nikola IV

pre 9 godina

Poštujemo vašu vezu s Rusima ali...


Postujemo i mi vasu vezu sa npr. Kanadom, ali ne postujemo vasu vezu sa kos. Albancima.

Ma treba ih najuriti iz Beograda da ne bi morali svaki put da povracamo kada ih sretnemo. Mislim na Jenkije.

Kozmo

pre 9 godina

Pa da,kirbi ti doneo zakon o radu,to si dozvolio.Vucicu,jedini spas ti je raspisivanje izbora.
Inace nas amerika ne finansira niti Engleska pa da imamo obavezu da postupamo prema njihovim notama.
E DA VICICU,KOLIKO FABRIKA POSTROJENJA SU DOVELE TE DRZAVE U NASU,PA DA MISLE DA MOGU?

Milijana Kostic

pre 9 godina

Koji, bre, svet ? ! Pa nije svet samo Amerika !!!

Pa, sta je, bre, ovo ? - Silovanje ! Hoces, neces, kum da si mi !

A, jok, brate, necemo mi da budemo kumovi svima ! CCC ...ccc ...ccc

Sami ste zakuvali, sami kusajte, mi cemo da pricekamo - mi smo navikli i da gladujemo...

Toliko

pre 9 godina

" ali svet neće pozdraviti neosuđivanje ugrožavanja teritorijalnog integriteta Ukrajine", da dodam ostaka kako sto ce podrzaviti ugrozvanje teritorijalnog integriteta Srbije. Banda zapadnjacka.

Milos

pre 9 godina

Ponoviću i ovde, ako se bude biralo između EU i Rusije, i ako Srbija izabere Rusiju, ja, dobar student, mlad i obrazovan čovek, odlazim iz ove zemlje, jer bi to bio ključni dokaz da ova zemlja hronično povlači pogrešne i izolacionističke poteze. Ipak verujem da je ova zemlja deo zapadne civilizacije, a ne ruska oblast, distrikt, gubernija ili šta već.

Dr MD

pre 9 godina

Najbolji Ambasador koji je do sada bio u Srbiji. Sve sto govori je u promil tacno i ne moze mu se prigovoriti. Posebno mi se svidja glasno izrecen stav oko Ukrajine. Dosta je zezanja sa nase strane i treba jasno osuditi ponasanje Rusije koje ide do nivoa drzavnog terorizma.

Miki

pre 9 godina

Kada ste rusili teritorijalni integritet Srbije, bombardovali nas, okupirali, i nas srpsi narod proterivali sa Kosmeta - niste tako pricali. Briga nas za vase misljenje. Interes Srbije jeste da se ne mesa u ukrajinsku krizu i ne nabija prst u oko Rusiji.

MGM

pre 9 godina

Koliko dupeuvlakača birokrata radi u EU! Znači i prije su prijetili da se mora Srbija distancirati od Rusije (da bi samo Njemačka ubirala lovu), pa gdje sad da ne iskoriste ovakav zicer?
Oooooooooo Srbijo, ne samo da ćeš se sagnuti, nego će te jahati ko god stigne i na bilo koju udaljenost...

mikin

pre 9 godina

Talibani sa b92 ... ostacete dozivotni Talibani. Cenzura vam je u krvi.
ps.
sta ste ocekivali ... ko za Zakon o radu dobija savete i pohvale od Americke privredne komore (i to javno saopstava) ne treba da ga cudi cistac Kirbi i njegova uputstva.

George Costanza

pre 9 godina

Kako ono beše gospodine Vučiću, neće meni strani ambasadori da određuju politiku? Meni se čini da ti je uveliko odeđuju samo ti i dalje ričeš po našim medijima kao lav a u društvu ovakivh likova pretvoriš se u malu cica-macu. A i šta da očekujemo kada državu vodi gomila beskičmenjaka koji su zarad vlasti menjali svoj stav i opredeljenje preko noći i sada treba da se nadam da će oni biti u stanju da definišu jasnu politiku koja je prvenstveno u korist Srbije? Toliko naivan nisam pa kao i mnogi moji vršnjaci tražim način da pobegnem iz ove kvazi države!

Pozdrav iz Bavarske

pre 9 godina

Ova amerika gubi kompas, to je znak da polako tonu...
(pribil, 23. jul 2014 13:56)

Nova Milja Vujanovic Regulus , ako je se neko seca u sta cisto sumnjam posto se ljudi ne secaju ni toga da je do juce AV lepio nalepnice preko ulice Z.Djindjica a sada je Evropejac.

lalo

pre 9 godina

@mia
Gde Vi vidite fasizam u Kirbijevoj izjavi? Znate li uopste sta je to fasizam?
Da li ste culi da su USA oslobodile Evropu od tog zla, naravno zajedno sa SSSR ciji je deo tada bila i Ukrajina?

Bojan

pre 9 godina

Zapadnjaci za vas su socijalisti i radikali streptomicin, drugi put ih dovodite a vlast.Prvi put su vas nasankali, a evovi drugi put.Pa oni se samo recima zalazu za promene, demokratizaciju, eu integracije, vladavinu prava, ekonomski oporavak...Oni nikada nisu skinuli ruski sinjel, njih zanima samo vlast i pare.

my way

pre 9 godina

OK, Amerika je licemjerna. A jesu li licemjerni oni koji koji su podrzavali suverenitet srbije nad kosovom a istovremeno podržavali krajinske srbe u hrvatskoj i njihovu republiku srpsku krajinu.
Sve što kazete za Ameriku, procitajte ponovno: govorite o sebi.
(profile.s, 23. jul 2014 13:07)

Jesu li licemerni oni koji su podržavali suverenitet Hrvatske nad Krajinom, koji nikad nije postojao, već je krvavom silom uspostavljen, a ratom su rušili jedinu postojeću državu, Jugoslaviju? Pročitaj svoj komentar ponovo, govoriš o sebi.

Rio

pre 9 godina

A vest iznad kaze da nece optuzivati Tacija za trgovinu sa organima. Mi sisali vesla. Vratite nam Kosovo pa cemo se nagoditi vec nekako. Nista ne dajete, a trazite. BRIKS napreduje....

Kon

pre 9 godina

Ambasador Kirbi dao intervju Beti a na slici i Vučić, stoji mu iza leđa k'o nekad Dačiću. Dajte još njegovih slika, baš smo se uželeli.

Срђан

pre 9 godina

јесам ли ја луд или они који не поштују наш интегритет траже од нас да поштујемо туђи.

VOJVODINA

pre 9 godina

@Tane A to sve ce ti Rusi omoguciti? Trenutno sam na postdiplomskim studijama u Nemackoj, imam dosta prijatelja Rusa kojima ne pada na pamet da se ikada vise vrate u Rusiju. Pametnom dosta.

licemerje

pre 9 godina

Postujemo vasu vezanost za Ruse, ali ako im ne budete uveli sankcije, zapalicemo Sandzak i to tako sto cemo napraviti teroriste od onih sto su isli u Siriju i poslati ih da prave zijan po celoj Srbiji, i onda vam djavo biti kriv.

anti-patriJota

pre 9 godina

Ја одавно!
Не знам како деци да објасним....
(Бојан Илић, 23. jul 2014 13:22)

Pa kad si non-stop na b92 portalu,i ostrašćeno braniš interes majčice,i kad je u pravu i kad nije,a svoju decu zanemaruješ... Pamet u glavu...

i.j.kv

pre 9 godina

Koliko danas bi trebalo proglasiti Americkog ambasadora nepozelnjom osobom u Srbiji,i poslati ga kuci.To prelazi sve granice,njegovo svakodnevno mesanje u sve.A sto se ultimatuma tice ako smo banana drzava mi cemo pristati na ucenu,a sada se potvrdjuje da nam SAD nisu prijatelji

shone

pre 9 godina

Rusija je Srbiji veliki prijatelj i tačka. Narod, građani i vlast su odlučili da ne može niko da nas ucenjuje, jer Srbija razmišlja svojom glavom i niko ne može da je ucenjuje ...

polako sa tim sankcijama

pre 9 godina

"Berlin -- Nemačke firme upozorile su šefove evropskih diplomatija na eventualnu štetu koju bi mogle da im nanesu nove sankcije protiv Rusije." http://www.b92.net/biz/vesti/svet.php?yyyy=2014&mm=07&dd=22&nav_id=879599

Milan Filipovic

pre 9 godina

Više logike bi bilo da uvedemo sankcije onima koji nisu i neće poštovati teritorijalni integritet naše domovine Srbije.
Baš nas briga što su Rusi povratilo Krim koji je bio njihov dok se Ukrainac Hruščov nije dosetio da bi ga mogao pokloniti svojim Ukraincima.

ribar

pre 9 godina

mi u sustini treba prvi da budemo uz Ukrainu ako se uzme u obzir KiM. ali sa druge strane kako da podrzimo i gledamo blagonaklono sve ono kroz šta smo prosli i sve te nepravde i namestaljke. i sto je uopšte bitan nas stav, nas je saka jada na Balkanu.

zoran1965

pre 9 godina

kada daju pare, onda su dobri ? kada zavrnu kasu, sta onda ?
precicemo u muslimane da bi nam arapi dali pare, onda nece biti srbija medju sljivama nego medju minaretima ?
srbende !?

Wolfgang O.

pre 9 godina

Treba nam jedan Tito. On je jedini umeo da plese izmedju svih tih svetskih vukova, svima da kao pokaze mamac, a ustvari maestralno odrzava distancu i istinitu suverenost drzave. svi su mogli samo da se nadaju da ce od nas nesto dobiti.

Otkako njega nema, prvo su nas iskidali na parcice, a sada svaki parcic zasebno smaraju, ucenjuju, gnjave.

Juga je imala IDENTITET, dostojanstvo, bila postovana svugde i nikada bacena pod neciji uticaj.

Nijedna od "novih" kvazi-drzava nema niti identitet, niti dostojanstvo, a po najmanje nezavisnost.

Probleme koje je Juga (naravno da ih je bilo i to ne malih: korupcija, nacionalizam pre svega) imala, NIKO NIKADA nije resio, sve je to samo gore. Znaci ukratko - ono dobro iz Juge je nestalo, a ono lose je povecano i jace je nego ikad.

Hoću 150 pluseva

pre 9 godina

Zašto bi osudili Rusiju kad je ugrožavanje teritorijalnog integriteta drugih država bila naša "specijalnost" u devedesetim?

Melenci

pre 9 godina

Srbija treba da zauzme stav oko Rusije kada se ustanovi da li Rusija oborila avion ili nije.Zatim treba da podseti na nasu blisku proslost i dvostruke arsine,zatim zasto Francusku ne pritiskaju koja hoce da i dalje trgovinu sa Rusijom ukoliko to rusi zele.Putin nama nece zameriti ako im ne prodamo kilu sljiva,eto to mogu biti nase sankcije.Udaricemo mi sankcije ali te sljive mora da kupi EU.A emotivne veze ne mogu da ubiju ni jedna sankcije,tako je kod svih naroda nekog volis nekog ne,a ekonomija je druga prica.Zato ovo ne treba shvatiti tragicno,jer nase sankcije Rusiji bi bile jadne i beznacajne.SAD lobira dize celu EU protiv rusa,samo tenzije samo pritisak da se EU raspadne i da nam dodje Rambo spasioc(mada volim Stalonea).

Nebo

pre 9 godina

Da li to znaci da se ne osudujuci rusenje malajzijskog putnickog zrakoplova Srbija svrstala na stranu terora I terorista? Jesu li to EU aspiracije Srbije "hocemo EU pare a necemo EU vrijednosti"? Nevjerojatno je koliko Srbija zaostaje za Balkanom i medunarodnom zajednicom. Hvala na objavljivanju.

Amanda

pre 9 godina

Srbija je više puta jasno iznela stav da poštuje teritorijalni integritet svih zemalja pa i Ukrajine. Sa Rusijom imamo odlične odnose i oni takvi treba da ostanu.

Perica

pre 9 godina

Toliko o njihovom uvažavanju Srbije, treba da budemo uz one koji su nas optužili za genocid na Kosovu, Bosni, Hrvatskoj, poslali ceo vojni vrh u Hag, izdaju nove poternice gotovo svake nedelje, mi sa svojom mukom demokratski izdržavamo stotine hiljada izbeglica, stvarno dosta razloga da se pridružimo američkim prijateljima, nama nije dozvoljeno da imamo isti stav kao Nemačka, Oni su kao uveli sankcije ali prvo sproveli gasovod direktno iz Rusije

Borivoje

pre 9 godina

Srbiji se može desiti , ako ne koriguje kurs, da bude ruska "oaza" okružena zemljama članicama NATO pakta i EU, po uzoru na Kaliningradsku oblast koja nema kopnenu povezanost sa Rusijom (ruski tetritorij na baltiku okružen Poljskom i Litvanijom , zemljama koje su u EU i NATO-u). Najmanje narednih dvadeset godina koje su pred nama, nijedna zemlja koja ima bliske odnose sa Rusijom kao šta ih ima Srbija, neće se moći niti približiti članstvu u EU , a kamoli ostvariti članstvo.

vaspitačica79

pre 9 godina

Neutralnost je najbolja odluka koju je vlada donela ,stavlja nas možda sada u tešku poziciju ali u bliskoj budućnosti će se višestruko isplatiti.

neprijatelj

pre 9 godina

poštovani Borivoje, može se reći da su se u srpskom drž. aparatu, poslednjih tuce godina izmenile tri kompletne garniture, svaka sa jednim ciljem i programom - 'promene kursa', kako vi kažete. Poslednja od sa nezabeleženim, prividno bezgraničnim mandatom u prividno potpuno sazreloj spoljnoj i unutrašnjoj političkoj situaciji, kod potpune ekonomske iscrpenosti i beznađu pa i nacionalnoj melanholiji koja je delimično marginalizovala 'čak' i Kosovsko pitanje (posle Crnogorskog, Kraiškog, Bosanskog itd..) Ali avaj, zašto se kurs ne menja? Zašto jednako 'srljamo' istim drumom, zašto promena nema do te mere da se čak čini da su retrogradne upravo za mandata poslednje garniture (ne bi pogrešili ukoliko bi rekli, iste one koja je bila protiv ma kakve promene, pre ’promena’) sada upravo ’bezrezervnog’ oprelelenja za promene?
Ako dozvolite, u pitanju je duša naroda. Nešto što se ne menja programom.
Srpstvo će nestati, ili će biti to što jeste – to su dve stolice na kojima sedimo. Uvek na granici, u balansu izbeđu istoka i zapada, na mestu koje negde mora biti, i koje je, eto, nama zapalo
Razum kaže zapad. Ali duša kaže istok.
Hoćemo li prodati dušu? Smemo li? Možemo li? Šta će ostati? Hoće li išta ostati? Izgleda da bog ne da?
svako dobro

deskoBUK

pre 9 godina

Srbija i poštuje teritorijalni inegritiet svih država,te očekuje da se poštuje i i teritorijalni integritet Srbije.Vučić vodi mudru politiku, korisnu za našu zemlju, ne narušavajući prijateljstvo sa Rusijom, koja pomaže i daju 350 miliona ovoj našoj Srbiji, svojim prijateljima.

Irina

pre 9 godina

Nije dovoljno reći da se podržava teritorijalni integritet sviz članica UN već mora da se naglasi da to važi i za Kosovo! Zaboravi Kirbi da je i Srbija članica UN i da isti aršini treba da važe o za nju, a ne da se gura priča o državi Kosovu!

Milos

pre 9 godina

Ponoviću i ovde, ako se bude biralo između EU i Rusije, i ako Srbija izabere Rusiju, ja, dobar student, mlad i obrazovan čovek, odlazim iz ove zemlje, jer bi to bio ključni dokaz da ova zemlja hronično povlači pogrešne i izolacionističke poteze. Ipak verujem da je ova zemlja deo zapadne civilizacije, a ne ruska oblast, distrikt, gubernija ili šta već.

Dr MD

pre 9 godina

Najbolji Ambasador koji je do sada bio u Srbiji. Sve sto govori je u promil tacno i ne moze mu se prigovoriti. Posebno mi se svidja glasno izrecen stav oko Ukrajine. Dosta je zezanja sa nase strane i treba jasno osuditi ponasanje Rusije koje ide do nivoa drzavnog terorizma.

Kozmo

pre 9 godina

Pa da,kirbi ti doneo zakon o radu,to si dozvolio.Vucicu,jedini spas ti je raspisivanje izbora.
Inace nas amerika ne finansira niti Engleska pa da imamo obavezu da postupamo prema njihovim notama.
E DA VICICU,KOLIKO FABRIKA POSTROJENJA SU DOVELE TE DRZAVE U NASU,PA DA MISLE DA MOGU?

Bojan

pre 9 godina

Zapadnjaci za vas su socijalisti i radikali streptomicin, drugi put ih dovodite a vlast.Prvi put su vas nasankali, a evovi drugi put.Pa oni se samo recima zalazu za promene, demokratizaciju, eu integracije, vladavinu prava, ekonomski oporavak...Oni nikada nisu skinuli ruski sinjel, njih zanima samo vlast i pare.

Boki

pre 9 godina

Sta ces sad Vucko, sedi tamo jedinica.Imas domaci zadatak, jedan fini rebus za tebe, a ti mislio da ces sve vuci za nos, i Ameriku, i Rusiju, i Nemacku.Zvali te ovi, oni, primili te tamo, ovamo.Ustvari zvali te Merkelova i Putin da se izjasnis.Sta ces sad, sta ces narodu reci, a taman si pomislio kako ti je dobra situacija, uvazavaju te zbog Kosova jer si ga predao potpisujuci briselski sporazum kad ne lezi vraze, Kosovo nije vise tema, ponovo ultimatum, stap i sargarepa.Moraces ponovo da hapsis nekoga i da idovodis Arape, ili da pocnes ranije da gradis Beograd na vodi, pa udari neki temelj za onu najvisu kulu na Balkanu.Ono sto je definitivno, a to je da ce botovi narednih meseci udarnicki raditi.

George Costanza

pre 9 godina

Kako ono beše gospodine Vučiću, neće meni strani ambasadori da određuju politiku? Meni se čini da ti je uveliko odeđuju samo ti i dalje ričeš po našim medijima kao lav a u društvu ovakivh likova pretvoriš se u malu cica-macu. A i šta da očekujemo kada državu vodi gomila beskičmenjaka koji su zarad vlasti menjali svoj stav i opredeljenje preko noći i sada treba da se nadam da će oni biti u stanju da definišu jasnu politiku koja je prvenstveno u korist Srbije? Toliko naivan nisam pa kao i mnogi moji vršnjaci tražim način da pobegnem iz ove kvazi države!

Helios

pre 9 godina

Pismeni će čitanjem lako uvideti da je ceo "svet" Amerika ili ono što sledi nju - po rečima ambasadora Amerike.
Pismeni mogu i pročitati da ni Srbija ni Rusija nisu svet. Ako one sarađuju i ne osuđuju međusobnu saradnju onda 1 ili svet to ne osuđuje jer su i Srbija i Rusija takođe svet ili 2 svet to osuđuje a time Srbija i Rusija nisu svet.
Ali - zašto bi se brinuli o tome šta kažu oni koji navodno "jesu" svet oni bednici koji su iz "sveta" izbačeni?
Ovo ispiranje mozga je nastavak DOS-NATO politike da potčinjeni narodi i rade i ratuju za tuđi interes. To sve da bi, kao, bili "svet" i da bi, kao, bilo neko bolje (preko)sutra. I zato treba da činimo štetu sebi sada i odmah, što više!
Kao što je štetni Zoran Đinđić otkrio da to što ćeš da budeš kao dobar - nema kraja; da treba još, i još i još; da je šminka druga ali da se politika prema Srbiji ništa promenila nije i neće - tako to isto otkriva i pajac Vučić. Što se više saginješ... a posle kad kreneš da se opireš već je kasno.

s

pre 9 godina

Nije mi samo jedna stvar jasna. Kako mogu uporno da nam govore da postujemo teritorijalni integritet druge drzave, kad oni to nisu uradili u slucaju Kosova. Kad god procitam vest na slicnu temu zaboli me glava od njihovog licemerstva i dvostrukih standarda. Je li oni misle da smo svi mi blago retardirani? Jos vise mi je zao kako nijedan od nasih politicara nema hrabrosti da im odgovori, nego kao srednjovekovni podanici cute i trpe.

izdajnici

pre 9 godina

Mozda bi rusija trebala da nas bombarduje.. Otme vojvodinu... Onda bi je mozda postovali kao amere koji sedi u beogradu i postavlja nam ultimatume a u tom istom beogradu jos uvek srusene zgrade od njihovih bombi.

lalo

pre 9 godina

@mia
Gde Vi vidite fasizam u Kirbijevoj izjavi? Znate li uopste sta je to fasizam?
Da li ste culi da su USA oslobodile Evropu od tog zla, naravno zajedno sa SSSR ciji je deo tada bila i Ukrajina?

boris

pre 9 godina

Ova recenica je direktno mesanje jedne zemlje u poslove druge zemlje... Ni svet nece tolerisati teror nad Palestincima, Irak, Gunatanamo, Afganistan, Pakistan, Somaliju, Siriju, Kosovo, Libiju... Gde god je krocila McDonald demokratija nastao je haos i pustos... Mrtvi se ne mogu vise prebrojati... Svakim danom gurate male da se tuku za vase interese a placate im limenkama Koka Kole


NE EU

NE USA

Pozdrav iz Bavarske

pre 9 godina

Ova amerika gubi kompas, to je znak da polako tonu...
(pribil, 23. jul 2014 13:56)

Nova Milja Vujanovic Regulus , ako je se neko seca u sta cisto sumnjam posto se ljudi ne secaju ni toga da je do juce AV lepio nalepnice preko ulice Z.Djindjica a sada je Evropejac.

Kon

pre 9 godina

Ambasador Kirbi dao intervju Beti a na slici i Vučić, stoji mu iza leđa k'o nekad Dačiću. Dajte još njegovih slika, baš smo se uželeli.

mia

pre 9 godina

Znaci, nikada, ali nikada nisam mrzela SAD ovoliko. Ovakva jedna fasisticka organizacija ( a ne drzava) nije nikad postojala niti ce. Ne zanima me Vucic ovde, on me nikako ne zanima. On je njihov svakako.
Da li je moguce da se u 21 veku SAD ponasa vise fasisticki od Severne Koreje (na medjunarodnom planu)? Njima zaista treba neka bomba da ih malo spusti na zemlju. Oni su najbezobraznija organizacija sa najbezobraznijom propagandom na svetu.

VOJVODINA

pre 9 godina

@Tane A to sve ce ti Rusi omoguciti? Trenutno sam na postdiplomskim studijama u Nemackoj, imam dosta prijatelja Rusa kojima ne pada na pamet da se ikada vise vrate u Rusiju. Pametnom dosta.

zoran1965

pre 9 godina

kada daju pare, onda su dobri ? kada zavrnu kasu, sta onda ?
precicemo u muslimane da bi nam arapi dali pare, onda nece biti srbija medju sljivama nego medju minaretima ?
srbende !?

licemerje

pre 9 godina

Postujemo vasu vezanost za Ruse, ali ako im ne budete uveli sankcije, zapalicemo Sandzak i to tako sto cemo napraviti teroriste od onih sto su isli u Siriju i poslati ih da prave zijan po celoj Srbiji, i onda vam djavo biti kriv.

Perica

pre 9 godina

Toliko o njihovom uvažavanju Srbije, treba da budemo uz one koji su nas optužili za genocid na Kosovu, Bosni, Hrvatskoj, poslali ceo vojni vrh u Hag, izdaju nove poternice gotovo svake nedelje, mi sa svojom mukom demokratski izdržavamo stotine hiljada izbeglica, stvarno dosta razloga da se pridružimo američkim prijateljima, nama nije dozvoljeno da imamo isti stav kao Nemačka, Oni su kao uveli sankcije ali prvo sproveli gasovod direktno iz Rusije

Milijana Kostic

pre 9 godina

Koji, bre, svet ? ! Pa nije svet samo Amerika !!!

Pa, sta je, bre, ovo ? - Silovanje ! Hoces, neces, kum da si mi !

A, jok, brate, necemo mi da budemo kumovi svima ! CCC ...ccc ...ccc

Sami ste zakuvali, sami kusajte, mi cemo da pricekamo - mi smo navikli i da gladujemo...

Jovan

pre 9 godina

Nije mi jasno kako mogu tako otvoreno da nas pljuju. Kao jedan laik moram da iskažem misljenje, pa ukoliko neko mislila grešim izvolite... Mi da priznamo teritorijalni integritet Ukrajne koja ne da "ovima" da se odcepe iako se oni izjašnjavaju kao Rusi a ne Ukrainci, i to svet podrzava. Zar se i Siptari na Kosovu isto nisu izražavali kao Albanci i zato su dobili amin sila da se odcepe jer jelte nisu bili Srbi a ziveli su u granicama Srbije? I sada se od nas ocekuje da kazemo: Da mi smo budale, i ne priznajemo tu novu drzavu, iako nas Vi primoravate da priznamo identično nastalu drzavu Kosovo?!?
Da se razumemo, ja sam orijentisan ka zapadu i mislim da su nam Rusi zabili nož kada god su mogli, ali ovo...ovo je hokstapleraj, a mi kao miševi moramo da ćutimo i klimamo glavom.

MGM

pre 9 godina

Koliko dupeuvlakača birokrata radi u EU! Znači i prije su prijetili da se mora Srbija distancirati od Rusije (da bi samo Njemačka ubirala lovu), pa gdje sad da ne iskoriste ovakav zicer?
Oooooooooo Srbijo, ne samo da ćeš se sagnuti, nego će te jahati ko god stigne i na bilo koju udaljenost...

anti-patriJota

pre 9 godina

Ја одавно!
Не знам како деци да објасним....
(Бојан Илић, 23. jul 2014 13:22)

Pa kad si non-stop na b92 portalu,i ostrašćeno braniš interes majčice,i kad je u pravu i kad nije,a svoju decu zanemaruješ... Pamet u glavu...

Niko

pre 9 godina

Razmislimo zasto smo izgubili najvece saveznike USA, Britaniju, Franucusku i pokusajmo da ih vratimo. Jaki saveznici jaka Srbija, uvek bilo i bice! Zamislite da je osamdesetih Jugoslavija bila clanica NATO i EU? Da li bi nam iko oduzeo Kosovo, Krajinu itd? Politika neutralnosti ne postoji jos od vremena SFRJ, tako da opredelimo se vec jednom ili USA i zapad ili Rusija,Krim,Belorusija itd...Pozdrav.

Wolfgang O.

pre 9 godina

Treba nam jedan Tito. On je jedini umeo da plese izmedju svih tih svetskih vukova, svima da kao pokaze mamac, a ustvari maestralno odrzava distancu i istinitu suverenost drzave. svi su mogli samo da se nadaju da ce od nas nesto dobiti.

Otkako njega nema, prvo su nas iskidali na parcice, a sada svaki parcic zasebno smaraju, ucenjuju, gnjave.

Juga je imala IDENTITET, dostojanstvo, bila postovana svugde i nikada bacena pod neciji uticaj.

Nijedna od "novih" kvazi-drzava nema niti identitet, niti dostojanstvo, a po najmanje nezavisnost.

Probleme koje je Juga (naravno da ih je bilo i to ne malih: korupcija, nacionalizam pre svega) imala, NIKO NIKADA nije resio, sve je to samo gore. Znaci ukratko - ono dobro iz Juge je nestalo, a ono lose je povecano i jace je nego ikad.

mikin

pre 9 godina

Talibani sa b92 ... ostacete dozivotni Talibani. Cenzura vam je u krvi.
ps.
sta ste ocekivali ... ko za Zakon o radu dobija savete i pohvale od Americke privredne komore (i to javno saopstava) ne treba da ga cudi cistac Kirbi i njegova uputstva.

Max

pre 9 godina

Ako i prihvatimo da je Sloba kriv za Kosovo, pa da vas ne krivimo za stanje (i nepostovanje integriteta) zasto onolike bombe po Srbiji? Mostovi? Zasto zlikovci postaju premijeri? Posle svega - konstantno novi uslovi? Svima u okruzenju podrska, nama...sipak. Nisam ljubitelj Rusa, ali sam u ovom trenutku daleko od toga da ste za nas bolji izbor od njih u bilo kom smislu (cak i u ekonomskom). I ne, nisam njegov bot. Pamtim obecanja, pretnje i bombe. I nisu dosle sa istoka.

Lav

pre 9 godina

Исто ко и ви са косовом! Прво ви амери треба да поштујете интегритет србије укључују?и косово! Или?

Nebo

pre 9 godina

Da li to znaci da se ne osudujuci rusenje malajzijskog putnickog zrakoplova Srbija svrstala na stranu terora I terorista? Jesu li to EU aspiracije Srbije "hocemo EU pare a necemo EU vrijednosti"? Nevjerojatno je koliko Srbija zaostaje za Balkanom i medunarodnom zajednicom. Hvala na objavljivanju.

my way

pre 9 godina

OK, Amerika je licemjerna. A jesu li licemjerni oni koji koji su podrzavali suverenitet srbije nad kosovom a istovremeno podržavali krajinske srbe u hrvatskoj i njihovu republiku srpsku krajinu.
Sve što kazete za Ameriku, procitajte ponovno: govorite o sebi.
(profile.s, 23. jul 2014 13:07)

Jesu li licemerni oni koji su podržavali suverenitet Hrvatske nad Krajinom, koji nikad nije postojao, već je krvavom silom uspostavljen, a ratom su rušili jedinu postojeću državu, Jugoslaviju? Pročitaj svoj komentar ponovo, govoriš o sebi.

Hoću 150 pluseva

pre 9 godina

Zašto bi osudili Rusiju kad je ugrožavanje teritorijalnog integriteta drugih država bila naša "specijalnost" u devedesetim?

Србин атеист

pre 9 godina

Неможе да се седи на две столице истовремено! Морамо пресећи, ја се надам да ћемо изабрати Русију! А ви???

profile.s

pre 9 godina

OK, Amerika je licemjerna. A jesu li licemjerni oni koji koji su podrzavali suverenitet srbije nad kosovom a istovremeno podržavali krajinske srbe u hrvatskoj i njihovu republiku srpsku krajinu.
Sve što kazete za Ameriku, procitajte ponovno: govorite o sebi.

eto

pre 9 godina

SAD je glasno rekla da poštuje teritorijalni integritet svih zemalja članica Ujedinjenih nacija, ali zvaničnici nikada nisu dodali rečenicu u kojoj govore da to uključuje i Srbiju, kao i celu njenu teritoriju

Nebojša

pre 9 godina

Vučić je normalan čovek, a pre svega Srbin i siguran sam da neće pasti pod pritiskom jednog lažova kakav je Kirbi. Sa Rusijom imamo odlične odnose i oni takvi treba da ostanu.

Tane

pre 9 godina

Imam 46 god. Rodjen i zivim u Bg. Diplomirao na ETF-u. Magistrirao u SAD. Imam svoju firmu. Celog zivota sam protiv apsolutizama, fasizama, komunizama, izmisljenih monarhija, imperijalizama... Borio se za demokratsku Srbiju od 1991. I mislio sam da je Evropski put Srbije nesto sto je neizbezno i jedino moguce. Sve do sad. Nisam vise ni za EU, ni za Americki nacin zivota, ni za njihovu laznu demokratiju, ni za truli imperijalisticki moral, ni za crvljivu sargarepu kojom nas mame. Hocu pravo da mislim kako ja hocu, da idem kuda ja hocu, da jedem sta i kad mi se jede, da bojim svojoj deci snove bojom za koju ja mislim da im najbolje stoji... Hocu, ma koliko me to kostalo na kraju.

profile.s

pre 9 godina

OK, Amerika je licemjerna. A jesu li licemjerni oni koji koji su podrzavali suverenitet srbije nad kosovom a istovremeno podržavali krajinske srbe u hrvatskoj i njihovu republiku srpsku krajinu.
Sve što kazete za Ameriku, procitajte ponovno: govorite o sebi.

cojle

pre 9 godina

Sada sam zbunjen...sad Amerika poštuje granice...a kada treba da se pravi Izrael...da se otima Kosovo...onda šta?

Ništa mi nije jasno...da se toliko ne busaju u demokratiju...pomislio bih da su ljigavi licemeri!

bonaparta3

pre 9 godina

Šta je sa našim interesima na KiM koje ste nam baš vi oteli. Vršite pritisak na druge zemlje da priznaju KiM ili ti Kosovo kako vi izvolite reći.
Vrlo,vrlo nekorektno. Najmanje imate pravo da nam to spočitavate, ali vi ste moćni i možete sebi da dozvolite takvo ponašanje.
Samo da znate za jednu srpsku izrekuničija nije gorela do zore pa neće ni vaša...

telusić

pre 9 godina

Srbija ima svoj jasan stav po pitanju krize u Ukrajini. sa nasim premijerom nema razgouora ultimatumima,ucenama i sl. Njegova ekselencija to dobro zna.

shone

pre 9 godina

Rusija je Srbiji veliki prijatelj i tačka. Narod, građani i vlast su odlučili da ne može niko da nas ucenjuje, jer Srbija razmišlja svojom glavom i niko ne može da je ucenjuje ...

Rille

pre 9 godina

Da li ce amerikanci poceti da gledaju svoja posla a da malu Srbiju ostave na miru. Vlast u Srbiji mora nekako da se izvuce iz ovih ultimatuma i da uradi ono sto je najbolje za nas i verujem da ce uraditi sve da se Rusiji ne uvedu sankcije.

Pamet u glavu!

pre 9 godina

Ovo je zaista teška odluka.
I šta god odlučila naša vlast i mi kao narod, veliki broj građana neće biti zadovoljan. Plus, ili zapad ili Rusija, okrenuće nam leđa zauvek!
Putin dolazi uskoro u posetu i više je nego sigurno da se odluka mora odložiti dotle, da bi naši znali detaljno mišljenje Rusije u vezi ove ucene, i jasan Putinov stav, možda i neki predlog, pa samim tim lakše doneli odluku, ili možda još teže? Kako god, jako, jako teška odluka!

Melody

pre 9 godina

U prevodu, ili pjevajte kako mi sviramo, ili ćemo mi objasniti zagrejanijim pojedincima u Sanžaku šta im je raditi? Au pa baš nas smatra jadnom i nikakvom zemljom. Videćemo... kakvi karakteri su naši političari

odlazite botovi

pre 9 godina

Ponoviću i ovde, ako se bude biralo između EU i Rusije, i ako Srbija izabere Rusiju, ja, dobar student, mlad i obrazovan čovek, odlazim iz ove zemlje, jer bi to bio ključni dokaz da ova zemlja hronično povlači pogrešne i izolacionističke poteze. Ipak verujem da je ova zemlja deo zapadne civilizacije, a ne ruska oblast, distrikt, gubernija ili šta već.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Milos, 23. jul 2014 12:32)

Svaki, ali svaki dan post poput ovog. Ne verujem da ima toliko studenata kojima od spoljen politike zavise potezi života.

Boki

pre 9 godina

Ladno nam prete Sandzakom. :\ Pa dokle misle da se igraju nasim zivotima (svih nas koji zivimo u ovoj napacenoj zemlji) zar nas nisu svadjali dovoljno?

Aleksandar

pre 9 godina

E sad Vučiću ako si državnik odgovori mu:"Veći deo sveta je osudio samoproglašenu nezavisnost Kosova, ali Vi niste, vi ste je prvi priznali". Tako bi uradio državnik i političar. Nikome se ne gura prst u oko već govori istina! Poz za B92

sila boga ne moli

pre 9 godina

Jao ironije li!?! USA kaze Srbiji da mi treba da osudimo ugrozavanje teritorijalnog integriteta!
Pa oni su ga prvi ugrozili u Srbiji! A da ne govorimo i o ostalim zemljama gde su jos uvek njihovi vojnici.

Dizga

pre 9 godina

Rusi nama obezbedjuju 350 miliona evra godisnje i treba da im okrenmo ledja zarad "mira u kuci"... Tesko da ce ova namera da se uvedu sankcije biti ostvariva!

Dragan

pre 9 godina

Jednom ne tako davno jedan Covek je rekao NE jednoj velikoj sili i drzava je prezivela i ljudi u njoj. Zasto se ne bi moglo reci ne drugoj velikoj sili koja usput i propada i pada sve dublje i dublje ne samo u ocima protivnika nego i u ocima saveznika. Mehanicke pisace masine su najtrazenija roba u Nemackoj.

Eva

pre 9 godina

Ne postoji tu ali! Mi smo jasno osudili desavanja u Ukrajini, podrzali smo teritorijalni integritet svake zemlje ali nismo bili spremni da osudimo Rusiju i da im uvedemo sankcije.

Stojan

pre 9 godina

reče predstavnik države koja nas je najsurovije bombardovala pre 15 godina. Šta nas se tiče njegov pozdrav ako smo od njih u istoriji uvek zlo trpeli!

Ako

pre 9 godina

Kao prvo više puta je Premijer govorio da podržava teritorijalni integritet Ukrajine a kao drugo da nećemo da uvodimo sankcije Rusiji jer imamo sa njima privilegovan položaj ne znam šta lupeta ovaj!

Dragojlo

pre 9 godina

"VUČIĆ: Sa Srbijom danas niko ne razgovara jezikom ultimatuma!

POLITIKA12:22, 23.07.2014.Autor: Agencija TANJUG,Foto: Beta"

E, tako i nikako drugacije !

Seljacina

pre 9 godina

Vidi Kirbi, ja cu ti kazem, Srbija je teritorijalno ugrozena, tako da trenutno nije u pozicijio da se bakce sa vasi problemi. Vidi ti to sa Putinom.

Prijatelj

pre 9 godina

Gospodine Kirbi, sa ili bez zakona, cim se otvori rateste kod vas kuci. Eto nas i to za dzabe, ma jos cu da platim samo da to vidim rodjenim ocima

Бојан Илић

pre 9 godina

Licemerno za Nobelovu nagradu!Ponekad se gadim sveta u kom zivim...
(ZoranBGD, 23. jul 2014 12:37)

Ја одавно!
Не знам како деци да објасним....

Neci

pre 9 godina

Ja ne znam koliko je samo puta ponovljeno da poštujemo integritet Ukrajine ali da nećemo da uvodimo sankcije pa to su i ptice na grani naučile napamet!

Бојан Илић

pre 9 godina

Ја одавно! Не знам како деци да објасним....(Бојан Илић, 23. jul 2014 13:22) Pa kad si non-stop na b92 portalu,i ostrašćeno braniš interes majčice,i kad je u pravu i kad nije,a svoju decu zanemaruješ... Pamet u glavu...
(anti-patriJota, 23. jul 2014 15:50)

Хвала Богу па ти ниси занемарио никог и не "висиш" заједно самном у дуету!:-))
Не брини се ти за моје, све је ту како баља и доликује!
Старе форе, пале код "омладинске задруге"!:-*

skywalker

pre 9 godina

Srbija treba da postuje teritorijalni integritet drugih drzava a njen ne treba niko...to je principijelna zapadna politika kojoj tezimo....

besan ker

pre 9 godina

Ovaj je krenuo da pominje situaciju u Ukrajini i Novi Pazar na istoj konferenciji. Dakle, ne okrenemo li leđa Rusima, dobićemo svoj istok Ukrajine vrlo brzo. Već viđeno od naših "dokazanih prijatelja" Amerikanaca...

Rodoljub

pre 9 godina

Ne postuju SAD nikoga i nista. Kada nekoga postujes, onda ga ne bombardujes, ne ubijas neduzne gradjane, ne koristis zabranjene kasetne bombe, ne zracis ga uranijumom i sta vise da kazem. O kakvom postovanju moze bilo ko iz SAD da prica? Za njih postoji samo Dolar i bogacenje po principu "cilj opravdava sredstva", alternative nema. Gospodin Kirbi (nista licno, znam da je dobio zadatak od Vasingtona) ipak treba da ns postedi ovakvih licemernih izjava.

Chupavi

pre 9 godina

Interesatna izjava, ali im mi moramo adekvatno odgovoriti. Prvo, zasto je ta ista Amerika podrzala nezavisnost Kosova i Metohije, cak nas je i bombardovala a ovamo od nas traze da osudimo ne postovanje teritorijalnog integriteta Ukrajine. Drugo, mi bi bili veliki licemeri ako se sa jedne strane pozivamo na medjunarodno pravo i ne priznajemo takozvanu drzavu Kosovo, zato sto su nam jel'te oteli deo teritorije, a ovamo podrzavamo Ruse... Znaci solomonsko resenje, bar po meni, je da mi zatrazimo od svih ovih drzava koje nas pritiskaju da prvo povuku priznanje Kosova, pa ako to urade onda odmah osudimo Ruse i prekinemo bilo kakvu komunikaciju i saradnju sa njima. Ali realno mi smo mala zemlja i nemamo nikakav uticaj na politiku u regionu a ne u svetu. Zato nam je bolje preispitati sve opcije i odluciti u skladu sa nasim interesima. Ako su to stvarno EU i SAD, onda prikloniti se njima, ali ako postoji makar mala sansa da nas oni sutra uslovljavaju priznanjem Kosovo ili bilo sta slicno, onda se prikloniti Rusiji i gotovo. Naravno, za ovo drugo bi bile potrebne nekakve garancija da ce nas oni u buduce podrzavati i ako treba braniti od evenutalne agresije...

Radojko

pre 9 godina

Ozbiljne zemlje se razlikuju od banana rapublika po tome što se na implicitne pretnje odgovore pristojno i argumentovano ne. Ako bi već nezadovoljnom narodu koji se seća 1999, kasetnih bombi na Niš, Račka etc. rekli da moramo glagoljati po NATO diktatu, sve bi otišlo u sunovrat, ne samo vlada i vlast.

Mrmot

pre 9 godina

Uhuhuuu,al' smo se potresli gosn Kirbi.Mi gledamo nase interese i ova vlada vodi odgovornu politiku koja je u interesu svih gradjana ove drzave,a te podele na EU i Rusiju,sankcije ili ne,to nas ne zanima.Nas zanima samo interes,a interes nam je saradnja i sa EU i sa Rusijom.

dr. Branko Von Beca

pre 9 godina

SAD poštuju tradicionalno prijateljstvo Srbije i Rusije, ali svet neće pozdraviti neosuđivanje ugrožavanja teritorijalnog integriteta Srbije .......pardon, Ukrajine, kaže Kirbi.

Ivan Mitic

pre 9 godina

Ukrajina i Rusija postuju nas teritorijalni integritet, za razliku od nas samih, pa samim tim ocekivati od nas da se izjasnjavamo po pitanju teritorijalnog integriteta tih drzava zaista nema smisla.

GRGIC

pre 9 godina

Mi vas shvatamo ali... Znam da necete ali... Ubi nas to ali godinama! Svi ocekuju mnogo od nas, a niko ne postuje ozbiljno nase misljenje i ocekuju da se povinujemo njihovim.

Надица Ћурчић

pre 9 godina

Колико мене сећање служи Вучић је још на почетку украјинске ујдурме рекао да Србија поштује свачији територијални интегритет.

Vid

pre 9 godina

Mi postujemo tertorialni intigritet svake drzave a ko postuje nas koliko mora da bude neko bezobrazan da daje take izjave a A nasi politicari da je prihvataju bez podpitanja

tt

pre 9 godina

Postujem gospodina ambasadora i njegov napor na priblizavanju americkog i srpskog naroda ali ne razumemrazumem to americko poimanje ,, postovanja teritorijalnog integriteta drzave''.

grobar-Spain

pre 9 godina

Ne budite na kraj srca gospodine Kirbi, svet se nije preterano uzbudio zbog vase veze sa siptarima a narusavanje teritorijalnog integriteta Srbije pod vasim patronatom niko nije posebno pozdravio. Jedina razlika izmedju slucaja Rusije i Srbije je u tome sto cika Vlada Putin ima ubedljivije argumente od brace Srba, pa braci Rusima vrlo zvucno piste jajca za ono sto vi mislite.
Zivim za dan kad cete vi sa bracom siptarima preko Prokletija. Pristajem da umrem u trenutku kad poslednji od vas zalomi ka Albaniji.

Titin 954

pre 9 godina

Reakcija Vučića na izjavu američkog ambasadora je još jedna potvrda da se, od kada je Vučić premijer, spoljna politika Srbije se ne kreira ni u Briselu, ni u Moskvi, ni u Vašingonu, nego u Beogradu.

Miki

pre 9 godina

Kada ste rusili teritorijalni integritet Srbije, bombardovali nas, okupirali, i nas srpsi narod proterivali sa Kosmeta - niste tako pricali. Briga nas za vase misljenje. Interes Srbije jeste da se ne mesa u ukrajinsku krizu i ne nabija prst u oko Rusiji.

soner

pre 9 godina

G.Kirbi, dokle više ultimatumi, uslovljavanja? Srbija i treba da kaže NE, za vjek-vjekova! Šta misle ti Amerii Zapad...da mogu da nas ucenjuju, a kad je trebalo reći NE bombardujte Srbiju, videlo se ko je pravi prijatelj.

o.go

pre 9 godina

Mi ako podrzimo Ameriku, time smo sebi zapecatili sudbinu i kod Rusa, a i autoritet kod Amerikanaca. Ako oslabimo bez Rusa, tek ce nam tada uzeti i ono malo sto su nam ostavili.
Ne verujem da ostatak EU (osim Engleske) ima ovakvo vidjenje ko Kirbi. Nemacka i Rusija su danas snazne da ih ne moze tako lako niko zavaditi.

zola

pre 9 godina

My wey@# neznam koliko imas godina ali cuo si za sest republika i dve pokrajine Takva karta je bilaSFRJ u cijem su pravljenju ucestvovali mnogi srbi medju njima i Rankovic.Bila je i na svetskim kartama i to je to.Budi pametan ko bugar izgubis rat dobijes vise nego sto si imao.

Amanda

pre 9 godina

Srbija je više puta jasno iznela stav da poštuje teritorijalni integritet svih zemalja pa i Ukrajine. Sa Rusijom imamo odlične odnose i oni takvi treba da ostanu.

Dragan Torbica

pre 9 godina

"SAD poštuju tradicionalno prijateljstvo Srbije i Rusije, ali svet neće pozdraviti neosuđivanje ugrožavanja teritorijalnog integriteta Ukrajine, kaže Kirbi."

Ajde, a kada vama odgovara da se nekoj zemlji (ne samo Srbiji) ugrožava integritet onda je to OK.
Povratiću.

Toliko

pre 9 godina

" ali svet neće pozdraviti neosuđivanje ugrožavanja teritorijalnog integriteta Ukrajine", da dodam ostaka kako sto ce podrzaviti ugrozvanje teritorijalnog integriteta Srbije. Banda zapadnjacka.

Melenci

pre 9 godina

Srbija treba da zauzme stav oko Rusije kada se ustanovi da li Rusija oborila avion ili nije.Zatim treba da podseti na nasu blisku proslost i dvostruke arsine,zatim zasto Francusku ne pritiskaju koja hoce da i dalje trgovinu sa Rusijom ukoliko to rusi zele.Putin nama nece zameriti ako im ne prodamo kilu sljiva,eto to mogu biti nase sankcije.Udaricemo mi sankcije ali te sljive mora da kupi EU.A emotivne veze ne mogu da ubiju ni jedna sankcije,tako je kod svih naroda nekog volis nekog ne,a ekonomija je druga prica.Zato ovo ne treba shvatiti tragicno,jer nase sankcije Rusiji bi bile jadne i beznacajne.SAD lobira dize celu EU protiv rusa,samo tenzije samo pritisak da se EU raspadne i da nam dodje Rambo spasioc(mada volim Stalonea).

Antropokosmos

pre 9 godina

Izgleda Kirbi nije dovoljno obavešten. Srbija, kao članica UN jeste priznala celovitost svih njenih članica, pa i Ukrajine, za razliku od velikog broja članica UN koje su priznale Kosovo, kao zasebnu državu.

mura iz baca

pre 9 godina

Ambasadore:
1. Kako znas sta vesela trojka razmislja?
2. Gledas iver u tudjem oku a nevidis balvan u svom
3. Ko je rekao da se deo Srbije zove Sandzak?
4. Zasto nedoneses takav zakon u USA pa da CIA ostane bez posla?

Sopenhauer

pre 9 godina

Sta prica ovaj deda? Njega kao da su drzali u buretu dok je Vucic govorio da je nas stav neutralan. Odakle mu ideja da ovako nesto izgovori?

marija

pre 9 godina

"Srbija je glasno rekla da poštuje teritorijalni integritet svih zemalja članica Ujedinjenih nacija, ali zvaničnici nikada nisu dodali rečenicu u kojoj govore da to uključuje i Ukrajinu, kao i celu njenu teritoriju", rekao je Kirbi.

"Amerika je glasno rekla da poštuje teritorijalni integritet svih zemalja članica Ujedinjenih nacija, ali zvaničnici nikada nisu dodali rečenicu u kojoj govore da to uključuje i Srbiju, kao i celu njenu teritoriju", rekao je Kirbi.

Treba Vas poslati nazad, gospodine Kirbi, u Ameriku.
Pre toga ocistite Srbiju od uranijuma i platite ratnu stetu.

polako sa tim sankcijama

pre 9 godina

"Berlin -- Nemačke firme upozorile su šefove evropskih diplomatija na eventualnu štetu koju bi mogle da im nanesu nove sankcije protiv Rusije." http://www.b92.net/biz/vesti/svet.php?yyyy=2014&mm=07&dd=22&nav_id=879599

i.j.kv

pre 9 godina

Koliko danas bi trebalo proglasiti Americkog ambasadora nepozelnjom osobom u Srbiji,i poslati ga kuci.To prelazi sve granice,njegovo svakodnevno mesanje u sve.A sto se ultimatuma tice ako smo banana drzava mi cemo pristati na ucenu,a sada se potvrdjuje da nam SAD nisu prijatelji

ribar

pre 9 godina

mi u sustini treba prvi da budemo uz Ukrainu ako se uzme u obzir KiM. ali sa druge strane kako da podrzimo i gledamo blagonaklono sve ono kroz šta smo prosli i sve te nepravde i namestaljke. i sto je uopšte bitan nas stav, nas je saka jada na Balkanu.

bikkojisedi

pre 9 godina

isto kako su SAD pozdravile neosudjivanje krsenja teritorijalnog integriteta srbije... zna i kirbi odgovor samo se malo vise pravi blesav...

mamasita

pre 9 godina

Staaa je Booki ? :D ahahaha cekaj alo paaa neko se zalaze za Srbiju i vi sad napadate Vucica? Mi smo zrno graska u odnosu na njih i Srbija je zauzela neutralni polozaj , sta po tebi treba da dozvoli ultimatime ne kapiram???

pi

pre 9 godina

ili jesi ili nisi...pokazi da si sposoban i zreo da odaberes jedan put i da se drzis tog puta. Istorija ce presuditi da li je odluka bila dobra ili losa. A ovo mi smo i za jedno i za druga je za neodlucne i plasljive.

deskoBUK

pre 9 godina

Srbija i poštuje teritorijalni inegritiet svih država,te očekuje da se poštuje i i teritorijalni integritet Srbije.Vučić vodi mudru politiku, korisnu za našu zemlju, ne narušavajući prijateljstvo sa Rusijom, koja pomaže i daju 350 miliona ovoj našoj Srbiji, svojim prijateljima.

mile

pre 9 godina

USA je apsolutna zadnja drzava na svijetu koja bi trebalo nekom da spocitava o postovanju teritorijalnog integriteta a narocite ne Srbiji nakon svega sto su ucinili u vezi s kosovom....

ninica

pre 9 godina

Srbija se vise puta izjasnila da postuje teritorijalni integritet svih zemlja pa i Ukrajine, da zeli da zadrzi dobre odnose sa Rusijom. Sto se tice manjinskih naroda, Srbija je uvek stitila njihove interese.

Ilija Maric

pre 9 godina

Ambasadorima je u krvi da budu licimerni, ali, bar gopsodina Kirbija treba podsetiti na grozote koje sada dogadjaju u Gazi i zapitati ga kada ce Amerika uvesti sankcije Izraelu, a podsetiti i vladu Srbije da ne zatvaraju oci pred bombardovanjem koje Izrael sprovodi. Ostaje li nam samo individualno da bojkotujemo izraelske pomorandze, a sto vise trosimo ruski gas ;-)

Aca šmeker

pre 9 godina

A podržavate ugrožavanje teritorijalnog integriteta Srbije i kršenje međunarodnog prava. Sada još traži od nas da uvedemo sankcije Rusiji i teme nanesemo štetu sopstvenoj ekonomiju. Lično verujem da ga Vučić neće poslušati jer bi to po nas bilo stvarno pogubno.

Mirko Mangas

pre 9 godina

Srbija nikad nikom nije postavljala ultimatume,pa nece prihvatiti ni drugi da njoj postavljaju.Posle dugo godina Srbija je dobila ozbiljnog i odgovornog državnika, koji želi da naša zemlja bude u dobrim odnosima sa svima, čoveka kome je interes Srbije na prvom mestu, koji svetskim državnicima govori istinu i, na najbolji mogući način, brani interese naše zemlje.Samo ova vlada na celu sa premijeromima sanse da Srbiju stavi na noge

Budimir Trajković

pre 9 godina

Било би добро када би било могуће набројати чији интегритет угрожавају САД....

Срђан

pre 9 godina

јесам ли ја луд или они који не поштују наш интегритет траже од нас да поштујемо туђи.

no_doubt

pre 9 godina

ne sumnjam da će premijer kao i aktuelna vlast da se vodi interesima i za dobrobit svoje zemlje i svoj narod prilikom izjašnjavanja i svih nastalih pritisaka

Soterija

pre 9 godina

Drago mi je da se Američka diplomatija izvinila premijeru Aleksandru Vučiću. Molila bih novinare da od reči do reči napišu tačno ono što su naši državnici rekli da ne bi došli do zabune. Srbija želi da sačuva neutralnost, i Srbiji je u ovom trenutku potrebna saradnja i sa istoko, zapadom, severom i jugu. Srbij zaista poštuje teritorijalni integritet i suverenitet svih priznatih međunarodnih država. Srbija predstavlja faktor mira i stabilnosti i nikada će neće pristati na ultimatum.Srbija prihvata izvinjenje nesporazume se rešavaju.

metalostrugar

pre 9 godina

"mirise" jedan,hoce li se to primeniti I na nas Kosmet?
Ako hoce,neka se odmah Srbija izjasni kako vi kazete,"mirisi" zapadni!
molim b92 da mi objavite komentar!

Rio

pre 9 godina

A vest iznad kaze da nece optuzivati Tacija za trgovinu sa organima. Mi sisali vesla. Vratite nam Kosovo pa cemo se nagoditi vec nekako. Nista ne dajete, a trazite. BRIKS napreduje....

Boško BOR

pre 9 godina

Očigledno je da aktuelna vlada ne vodi svoju spoljnu politiku ni u skladu sa interesima EU, ni SAD, a ni Rusije, već u skladu sa interesima Srbije.

NOC - U - BELOM - SETENU

pre 9 godina

Srbija i Aleksandar Vucic su jasno poslali poruku svim medjunarodnim relevantnim faktorima da zeli da sa svima bude u dobrim odnosima, jer samo tako moze uticati na sopstveni napredak i razvoj. Da priznajem svaciji terotirijalni integritet kao njega brine sto to nikada nije receno i za Ukrajinu sto nije istina Vucic je rekao i pomenuo cak i Krim. To sto gospodin Kirbi prica on to cini sa interesa svoje drzave,da mi pokvarimo dugogodisnje prijateljstvo sa Rusijom zbog njih. Aleksandar Vucic to mu zadovoljstvo sigurno nece pruziti. Uvek smo bili u dobrim odnosima i ne bi bilo pametno da to kvarimo.

Nikola IV

pre 9 godina

Poštujemo vašu vezu s Rusima ali...


Postujemo i mi vasu vezu sa npr. Kanadom, ali ne postujemo vasu vezu sa kos. Albancima.

Ma treba ih najuriti iz Beograda da ne bi morali svaki put da povracamo kada ih sretnemo. Mislim na Jenkije.

Nebojsa

pre 9 godina

A sta cemosa NEosudjivanjem narusavanja teritorijalnog integriteta Srije, sta cemo sa otvorenom otimacinom nase teritorije koju ste iyvrsili upravo vi. I posle vam cudno sto su Srbi bili vise nego ravnodusni prema tragediji 11.09. Sto se mene licno tice, ja bih bio zadovoljan da vam svaki dan bude 11.09.

Milan Filipovic

pre 9 godina

Više logike bi bilo da uvedemo sankcije onima koji nisu i neće poštovati teritorijalni integritet naše domovine Srbije.
Baš nas briga što su Rusi povratilo Krim koji je bio njihov dok se Ukrainac Hruščov nije dosetio da bi ga mogao pokloniti svojim Ukraincima.

my way

pre 9 godina

My wey@# neznam koliko imas godina ali cuo si za sest republika i dve pokrajine Takva karta je bilaSFRJ u cijem su pravljenju ucestvovali mnogi srbi medju njima i Rankovic.Bila je i na svetskim kartama i to je to.Budi pametan ko bugar izgubis rat dobijes vise nego sto si imao.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (zola, 23. jul 2014 16:10)

Не знам ја колико је твоје образовање, али боље би ти било да се не срамотиш пишући глупости. Да, било је 6 република и 2 покрајине у Србији, али само једна држава, Југославија, чија је територија била јединствена и недељива и чије су се границе могле мењати само консензусом.

TRAGAČ ISTINE

pre 9 godina

Da u javnost Amerikanci idu sa gladac,a u razgovorima u četiri oka jadac. Moraće zapad početi da balansira sa svojom politikom prema Srbiji u odnosu na Rusiju,u protivnom to bi značilo da Srbija mora da se opredeli,a ako se bude opredeljivala sigurno neće zapadu.To mora da bude jasno svima na zapadu i da već jednom zaborave 99-tu kad su radili šta su hteli i iživljavali se kako su hteli nad nama.Mi nezaboravljamo,ali kako mi se čini nećemo više moći ni da praštamo.

Sofija Ljig

pre 9 godina

Iz ponašanja američkog ambasadora je ne bi dalo zaključiti da on poštuje prijateljski odnos koji Srbija ima sa Rusijom, i koji Vučić ni po koju cenu neće da naruši.

Trafika

pre 9 godina

To američko ali uvek je veliko i uvek je ultimativno, nažalost. Kada umeju da ga izgovore tako jasno, onda neka odgovore zašto nam oni Amerikanci kao i Rusi ne daju 350 miliona evra poteko gas ili ne?! O čemu se tu radi?! Žele li oni da znaju puls Srbije kada su ovakve teme u pitanju?!

vaspitačica79

pre 9 godina

Neutralnost je najbolja odluka koju je vlada donela ,stavlja nas možda sada u tešku poziciju ali u bliskoj budućnosti će se višestruko isplatiti.

Lisica

pre 9 godina

Samo cu reci bilo gasa ili ne mi od Rusije dobijamo 350 miliona evra,kad su nam Amerikanci toliko dali ?A da ne pricam koliko Kirbi samo laze prvo jedna prica pa sad druga...Srbija treba da prvo gleda sebe !

Marija Petrovic

pre 9 godina

Koliko se ja secam upravo je premijer Vucic rekao glasno i jasno da postuje teriorijalni integritet Ukrajine i osudio sukobe i mesanje u unutrasnje stvari te zemlje. A i da nije tako mislim da niko nema pravo niti treba da trazi od jednog premijera da upotrebi bas tacan red reci i specificne izraze u nekom saopstenju kako se to njemu prohte jer je to besmisleno cepidlacenje i sitnicarenje. Jedina stvar koju nismo uradili je ta da nismo uveli sankcije Rusiji trudeci se da se sto manje uplicemo u taj sukob. Bolje bi bilo da se ta energija usmerena na to da mi od Rusije stvorimo neprijatelja usmeri na to da se sukob u Ukrajini zaustavi i prevede sa oruzanih sukoba na pregovore.
Ostale stvari koje je rekao ambasador Kirbi su sasvim u redu. Potrebno je da se rese zlocini pocinjeni na teritoriji bivse Jugoslavije i potrebno je da se zlocinci pronadju i kazne. To vazi i za slucaj brace Bitici ali i za mnogobrojne neresene slucajeve gde su zrtve bili Srbi. Zapravo postoje samo zlocinci i zrtve cija nacionalnost nije bitna a svi mi smo odgovorni pred tim nevinim zrtvama i treba da razresimo te zlocine.

Irina

pre 9 godina

Nije dovoljno reći da se podržava teritorijalni integritet sviz članica UN već mora da se naglasi da to važi i za Kosovo! Zaboravi Kirbi da je i Srbija članica UN i da isti aršini treba da važe o za nju, a ne da se gura priča o državi Kosovu!

Borivoje

pre 9 godina

Srbiji se može desiti , ako ne koriguje kurs, da bude ruska "oaza" okružena zemljama članicama NATO pakta i EU, po uzoru na Kaliningradsku oblast koja nema kopnenu povezanost sa Rusijom (ruski tetritorij na baltiku okružen Poljskom i Litvanijom , zemljama koje su u EU i NATO-u). Najmanje narednih dvadeset godina koje su pred nama, nijedna zemlja koja ima bliske odnose sa Rusijom kao šta ih ima Srbija, neće se moći niti približiti članstvu u EU , a kamoli ostvariti članstvo.

neprijatelj

pre 9 godina

poštovani Borivoje, može se reći da su se u srpskom drž. aparatu, poslednjih tuce godina izmenile tri kompletne garniture, svaka sa jednim ciljem i programom - 'promene kursa', kako vi kažete. Poslednja od sa nezabeleženim, prividno bezgraničnim mandatom u prividno potpuno sazreloj spoljnoj i unutrašnjoj političkoj situaciji, kod potpune ekonomske iscrpenosti i beznađu pa i nacionalnoj melanholiji koja je delimično marginalizovala 'čak' i Kosovsko pitanje (posle Crnogorskog, Kraiškog, Bosanskog itd..) Ali avaj, zašto se kurs ne menja? Zašto jednako 'srljamo' istim drumom, zašto promena nema do te mere da se čak čini da su retrogradne upravo za mandata poslednje garniture (ne bi pogrešili ukoliko bi rekli, iste one koja je bila protiv ma kakve promene, pre ’promena’) sada upravo ’bezrezervnog’ oprelelenja za promene?
Ako dozvolite, u pitanju je duša naroda. Nešto što se ne menja programom.
Srpstvo će nestati, ili će biti to što jeste – to su dve stolice na kojima sedimo. Uvek na granici, u balansu izbeđu istoka i zapada, na mestu koje negde mora biti, i koje je, eto, nama zapalo
Razum kaže zapad. Ali duša kaže istok.
Hoćemo li prodati dušu? Smemo li? Možemo li? Šta će ostati? Hoće li išta ostati? Izgleda da bog ne da?
svako dobro