Ponedeljak, 21.07.2014.

11:11

"Rusija je prešla na tamnu stranu"

Predsednik Rusije Vladimir Putin bi trebalo da shvati - "što je dosta, dosta je", izjavio je danas ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk.

Izvor: Tanjug

"Rusija je prešla na tamnu stranu" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

148 Komentari

Sortiraj po:

Urbini

pre 9 godina

(Ja iz Kiejava, 21. jul 2014 13:28)
Pa Ukrainci su vam sasvim dobro i tocno odgovorili na pitanje. Pa nitko se ne bi nadao da ce Rusi podmuklo dati teroristima oruzje tezeg kalibra i poslati svoje ljude da obucavaju teroriste. Ispada da ste vi zasljepljeni mrznjom prema zapadu, a ne Ukrainci prema Rusima. U ostalo, kako vas nije sram zivjeti i raditi u Ukraini cije gostoprimstvo uzivate i jos biti protiv njih? Bas ste prava "moralna vertikala" nema sta!

DedaMiloje

pre 9 godina

Star Wars, epizoda VII, Putin prelazi na mracnu stranu i ispostavlja se da je rodjeni brat Dart Vejdera, vodje pobunjenika u šoku...

Zoran Simic

pre 9 godina

Ovaj sajentolog stvarno nema ni malo stila u svom pljuvanju po ruskom narodu. Ne sumnjam da su Rusi dali svojim zemljacima oruzje I ne sumnjam da ga ovi zdusno koriste, ali zar ne bi bilo cudno da je drugacije? Kakva sprdnja od silnih poziva da se Rusi povuku, pa gde da se povuku kad su na svojim granicama?

Civilni avioni u ratu

pre 9 godina

"Ja iz Kiejava"
Tvoj komentar je došao kao "lek na ranu" a "gađa" suštinsko pitanje ali to ne vredi svim ovim na zapadu koji "slede" kako im se kaže preko bare a svaka logika ne "pije vodu". Nažalost i dosta naših komentatora ne vidi dalje od nosa ponavljajuđi da je eto neki ludi i pijani Rus pritisnuo taster. Pa se čak sa zapada potura kako je avion leteo preko 10 km pa je tamo daleko od raketa i bezbedan (ili bolje reći podnetnut), a nisu pročitali vest od pre valjda 40-tak god. kada je čuveni U2 oboren na preko 20 km. Sve u svemu dobar deo naroda su prave "ovce" kojima može svašta da se servira i da to "pojedu" bez "masla".

nikola

pre 9 godina

@karci sto je najgore, to nisu rusi vodili nase ljude pa ih nisu placali, vec su nasi ljudi dovodili nase ljude da bi potencijalno zaradili, a na kraju NASI nisu placali NASE.

Branko

pre 9 godina

Treba mi objasnjenje:pravoslavlje je pretnja kome jel vidim da u raspadu SFRJ katolici jedini imaju etnicki cistu zemlju a i za pravoslavni dzihad moram priznati jos nisam cuo.Dalje,ako je Rusija tamna strana ovog sukoba ko je bio nasa tamna strana sukoba na Kosovu i kako to da mi podrzavajuci Ruse priznajemo analogno drzavu Kosovo kad bi protivljenjem Rusima izgubili mocnog saveznika koji Kosovo ne priznaje a bili bi po volji onima koji su Kosovo odavno priznali,da ne ulazim dalje u zastitu elementarnih ljudskih prava cije inflagrantno krsenje na Kosovu ne izaziva nikakvu reakciju medjunarodnih organizacija nevladinog sektora?Samo razmisljam naglas!

danger

pre 9 godina

Sve neke teorije zavere. Ne kažem da je nemoguce. Ali sta ako je neko stvarno napravio gresku i oborio civilni avion sve misleci da je vojni? Niko i ne pominje tu mogućnost? Možda sam ja neobavesten...

kentaur

pre 9 godina

Samo naivnima nije jasno da je krenula nova etapa u raspodeli globalnih interesa i sledeci korak je destabilizacija Rusije i pokusaj preuzimanja prirudnih resursa (u narednih 50-100 godina). Spoljna politika velikih sila se planira za decenije unapred. Od pocetka je cilj bio da NATO dobije dozvolu da se stacionira u Ukrajni, na granici Rusije. Zato je odjedanput porastao pritisak da se potpise ugovor sa EU, da se postane clan NATO. Kada to nije uspelo, krenuo je Majdan, a onda i ofanziva na Istoku da se Ukrajna ili OCISTI od Rusa ili da se Rusija UVUCE u konflikt, da bi Zapad imao izgovor da intervenise. Instalirali bi neki novi KFOR, EUROFOR ili Plave Slemove, cime bi se NATO uveo na mala vrata u Ukrajnu. Kada ni TO nije uspelo, krenulo je sa MNOGO gadnijim scenarijima poput OBARANJA AVIONA koji ce momentalno izazvati mrznju i bes kako Evropljana tako i samih Rusa prema Putinu da bi se on sklonio. A Putin, koji nije ni sam naivna maca, se zamerio time sto je previse tvrdoglav i prkosi na medjunarodnom planu- Sirija, Libija, gasovod sa Kinom, Juzni tok, baza na Kubi, BRIKS banka i eliminisanje dolara kao plateznog sredstva. Zbog toga je sad fokus i presao na Putina, da bi ga zadesio neki novi Majdan u Rusiji. AMERIKA NE PREZA OD IZAZIVANJA RATA U SRCU EVROPE SAMO DA BI IMALA NOVI BONDSTIL NA RUSKOJ GRANICI!! Rat je pred vratima i nema nikakvog razloga za radovanje!!

sky

pre 9 godina

Dovoljno je samo procitati izjave koje je Jacenjuk dao u poslednja dva dana da se shvati o kakvom profilu coveka je rec.
Mislim da je trenutna Kijevska hunta strasan autogol za Zapad i da goru vlast tesko da su mogli da postave. Nekako sam ipak srecan sto su nam daleko i sto se mi drzimo po strani.

Aleksandar

pre 9 godina

"Rusija je prešla na tamnu stranu", ovaj ladno koristi terminologoju iz Star Wars-a, ... shvatio da Amerikanci samo razumeju bajke o sudaru dobra i zla.

Kokan

pre 9 godina

Tamnu stranu? Nasla se mustra da to kaze.
Pratim desavanja i kontam...
Ameri se opet vade da tudjoj muci (i ovaj put slovenskoj), Zapadni vazali bi za njom, ali ne mogu, jer im Rusija treba. A to sto im je potrebno ne mogu joj oteti. Ni oni, ni bilo ko. No, ovo ce potrajati, svi ce izgubiti (Ukrajina najvise) osim americkih prokletinja, koji se osvjezavaju tudjom krvlju.

Dark

pre 9 godina

Rusija je oduvek bila na tamnoj strani! Nevolja je sto su i protivnici Rusije definitivno potonuli u mrkli mrak, u glib sopstvene bahatosti koji se i danas oseca i u ovim krajevima. Siri se od Bliskog Istoka, preko Iraka, Avganistana, Palestine... Tamna sila je na Zemlji odavno pobedila!

Branko

pre 9 godina

Карл Билт је недавно изјавио:
„У данашњој Русији ситуација је много гора. Путин демонстрира приврженост не међународним вредностима, већ православним. Његова подршка Асаду у Сирији може се објаснити тиме што је Асад штитио православне у Сирији. Поред тога, православље је опасније од исламског фундаментализма и због тога представља највећу опасност за западну цивилизацију.“
А сироти Јацењук је данас изјавио "Русија је прешла на тамну страну, на страну ђавола". Да је Русија прешла на тамну страну, на страну ђавола, она би била са Јацењукове стране и са стране његових газда који представљају "западну цивилизацију". Да ли се то Запад спрема за верски рат против Православаца у Свету??!

Maksim

pre 9 godina

Ovaj .... mi ide na živce. Interesuje me koliki mu je račun u EU bankama. Bud... radi protiv sopstvenog naroda, jer u slučaju rata i Zapada ne verujem da će Ukrajina proći dobro.

karci

pre 9 godina

Ruse znamo kad su stvarale Varsavski pakt otimali su bukvalno sve sto je tudje a to rade i sada treba im pokazati pravac kojm se ide treba im udariti jos vece sankcije da se otrezne pogledajte samo nase radnike koji su tamo radili su ih bukvalno na najgori nacin muculi i nisu ih ni platili to su znaci vasa braca sramota

Stefan

pre 9 godina

"Divide et impera" ne izlazi iz mode. Teorije zavere su jedva slab izgovor za mahinacije i egoizam. Kad se usijanim glavama igra rata, treba ih pustiti u neku arenu kao gladijatore, pa kad završe da neko zovne pogrebnu službu. Nas koje smo preživeli sve i svašta da puste na miru! Manje verujte medijima i plitkoumnim poslušnicima , više sopstvenoj promišljenosti i savesti.

danilo

pre 9 godina

Moze on ovim jadnicima da prica sta hoce. Posle ove besede oni ne znaju gde ce sto sa istim nije slucaj (on ce vec na zakusku da usaglasi stavove). Tako je to kad ih void karikatura od coveka a vi braco udrite po svojima.

Realista

pre 9 godina

Bravo....sa Rusima se jedino ovakvim recnikom moze razgovarati. A svi vi koji podrzavate Ruse, setite se da podrskom Ruskim teroristima dajete punu podrsku onome sto su albanski teroristi radili na Kosovu. Analogno tome vi podrzavate nezavisno Kosovo i stavljate se na stranu terorista i terorizma. Da je Putin pametan, a izgleda da nije, jasno bi se ogradio od tih zlocinaca ...posto to ne radi, svako sa najvecim pravom moze da kaze da je Rusija nista drugo do teroristicka drzava.

Comanche

pre 9 godina

"Rusija je prešla na tamnu stranu, na stranu djavola", naveo je ukrajinski premijer. "
A, pazi njega, sav u crnom, da se slaže sa "Tamnom stranom"!!!!!

maki

pre 9 godina

Koje ostrasceno, manipulativno i pre svega povrsno lupetanje. Koristi se sekvenca iz filma "Ratovi zvezda". Koliko banalnije i gluplje moze da bude?.
Uzas

Anti-SS

pre 9 godina

Podrška Ukrajincima u borbi protiv kremaljskih staljinista na čelu sa V.Putinom. Dobro je da ste se otarasili Rusa, sad još samo da povratite okupirane teritorije zajedno sa Krimom do konačne pobede.
(Anti-KGB, 21. jul 2014 11:40)

Tako su vam i idoli govorili, negde sredinom prošlog veka. Rezultat znamo.

Ja iz Kiejava

pre 9 godina

@Darko
odgovor na pitanje ko je kriv za obaranje aviona leži u odgovoru na pitanje kako se i zašto avion našao na lokaciji gde je pogođen?


leleeee. ja zivim u Kijevu i prvog dana kad je objavljena vest, kolegama ukrajincima koji su zapenili sa napadima na Rusiju, ja postavim sasvim logicno pitanje: "Pa sta ce putnicki avion u ratnoj zoni gde je u prethodne dve nedelje vec oboreno nekoliko aviona, kako su mogli da ga posalju kroz ratni zonu". Leleeee...kakve sam debilne odgovore cuo od "Pa mi smo otvorena zemlja, zasto bi smo branili da avionu prolaze kroz nasu zemlju" pa do "Jeste tamo rat, ali avion ne ide po zemlji, nego 10 km iznad zemlje, zasto bi zabranili da putnicki avioni tamo lete". Oni su kao drogirani, zadojili ih mrznjom prema Rusiji i apsolutno nikakvi argumenti nisu dovoljno da im promenis misljenje.

plan9

pre 9 godina

Kakav motiv bi imala Rusija ili sam Putin da obori putnicki avion? Rusija je u ovom globalnom konfliktu ipak slabija strana, da nije tako ne bi se sve ovo desavalo na njenim granicama. Samo americki vojni budzet je skoro 10 puta veci od ruskog. Takva nadmoc otvara razne mogucnosti...

misko

pre 9 godina

"Ukrajina je spremna da prepusti ulogu koordinatora istrage našim zapadnim partnerima."
Baš me čudi što zapadnim partnerima prepuštate ulogu koordinatora istrage,pa vi ste prepustili njima da vode sve akcije od Majdana do danas.rezultat bi bio kao na Račku,Markalama,Libiji,Iraku,Siriji i td.
Prepustite istragu UN pa da vidimo do čega i da li će uopšte doći do rešenja "zagonetke."

motiv

pre 9 godina

To je međunarodni konflikt", rekao je Jacenjuk na konferenciji za štampu u Kijevu, a preneo Rojters.
Zelje su jedno, a stvarnost je drugo (Rusija kao vojna velesila). Treba prvo utvrditi ko je oborio avion. U svakom slucaju, Jacenjuk je otkrio moguci motiv (mi sami ne mozemo da ratujemo protiv Rusije, potreban je medjunarodni koflikt)!

bonaparta3

pre 9 godina

Ovaj garantovano koristi neka "stimulativna sredstva" kokiška ili nešto slično. Neverujem da je bio u vojsci pa može ovako da mlati praznu slamu. Da su bili ruski specijalisti sigurno razlikuju slona od medveda, jer oni su napravili taj sistem i sigurno su najbolje obučeni. Zar jedna vaša PVO baza 1472 skoro pala na tom području. Uostalom kao ozbiljna država trebalo bi da vodite avione nad svojom teritorijom profesionalno. Ko je tu pijana budala ili je nešto ala 11 septembar u Americi gde nađoše pasoš od teroriste koji je upravljo avionom pa mu ispo iz džepa i čist neoštećen stoji na trotoaru. Žao mi je ovih ljudi što su izginuli radi američkih interesa. Ćutim i žalim za njima. Saučešće njihovim porodicama. Neka im laka zemlja.

Anarchy Serbia

pre 9 godina

zbog ovakvih i slicnih prica jedan covek vise od 10 godina "zivi" u Hagu, ali posto je ovaj demokrata, onda mu se sve oprasta ,jel tako demokrate?

1000 x Ista stvar

pre 9 godina

Jasno je ko dan
Avionsku nesrecu su iscenirali sa zapada,jel im treba neki jak argument za sankcije Rusiji,sankcije koje bi itekako osetili gradjani EU.
toliko od mene,do daljeg vidjenja.

dragan

pre 9 godina

Ne razumem. Tip se pojavi obučen u crno pred vojnicima i priča im motivacioni govor kako treba da idu u smrt. Nije on slučajno u crno obučen. Ne zabravimo da je napolju vrućina. Međutim, ta crna boja mu je mnogo omiljena. Smrt fašizmu!

dd

pre 9 godina

Замолио бих све да ме подсете, обавесте, дају било коју информацију о томе колико је украјинских цивила убила украјинска назови војска у назови антитерористичкој операцији? И замолио бих вас да напишете колико је украјинских цивила убила про руска страна? Ја мислим да за ово друго можете слободно да кажете да подаци не постоје, јер тога једноставно није било. И онда видите ко је црни ђаво у свему овоме.

mario

pre 9 godina

Čitajući našu i stranu štampu (zapadnu i istočnu) mislim da su separatisti,nenamjerno srušili avion.Sada je pitanja koliko je zapad spreman daleko ići,a koliki je manevarski prostor Rusije.Mislim da je Ukrajina već poslala zahtjev da se separatisti proglase teroristima,a ukoliko se njihova odgovornost dokaže i materijalo Rusija gubi.Neki mediji pišu da je Rusija izgubila rat 17.07.2014.

Žaki

pre 9 godina

Kakav "grande imbe*ile"! Šta on misli? Izazoveš Ruse i očekuješ da će ti drugi pomoći da ih istrebiš? Ali zagrcnuo se pa nije rekao ko bi to mogao da učini?! Burazeru, zajebo si se ko mlad majmun, a kladio si se i na pogrešnog konja - na Ameriku koja je trulija od bilo čega zamislivog. Pa njihova jedina preostala doktrina je da izazivaju nemire po svetu, otimaju energente i na taj način spreče vraćanje dugova i obaveza koje imaju prema međunarodnoj zajednici. No protokom vremena počelo je da se kritališe stvarna slika ko je na svetu normalan a ko na mračnoj strani; ne mora to ovaj klovn da priča. Ima na planeti normalnog sveta koji misli malo i svojom glavom.

zemunac

pre 9 godina

A zasto se svi ovde loze na Ruse.
Mi smo kao imali neku pomoc od njih.
Za mene su i Rusi i Ukrajinci u istom kosu.
Mozemo mi i bez jednih i bez drugih.

Dijagnoza

pre 9 godina

(krajisnik, 21. jul 2014 11:39)

Koje lupetanje Pa nisu ga Ruje srusili da bi se otkrilo da su oni to uradili, nego da bi optuzili Ukrajince. Ali avaj...

miro split

pre 9 godina

Evo iz ureda barba Đavla je stiga oštri demant.Kažu da oni nemaju ništa ni sa Rusijon ni sa obaranjen ovog aviona i koji vrag za sve gluposti ovog svita njega optužuju kad se zna da je pravi centar moći na vrhu zgrade di sidi oni šta mu ni ime nesmiš spomenit uzalud.

dzoni

pre 9 godina

Lik doveden od strane amerike.. saslusati tel razgovor 'f EU' mesec dana pre njegovog izbora gde otvoreno kazu da ce njega da postave a ne onog koje EU hoce (tad je EU tj nemacka htela klicka) .. I onda to zovu demokratijom..

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Još jedan koji, stavivši se na listu "Bombarderske koalicije", pokušava da odredjuje šta je TAMA a šta SVETLOST. Po retorici aktuelnih vlastodržaca u Ukrajini, koje nesvesno odradjuju američki scenario žrtvujući sopstveni narod, sve sam više sumnjičav i prema obaranju ovog aviona. Čini mi se, a u to me ubedjuje iskustvo koje smo mi Srbi imali, da u ostvarenju nekih sitnih i prljavih interesa ništa nije sveto. Da se radi o dobro smišljenoj i planiranoj akciji, ubedjuje me i reagovanje zapadnih medija. Pokušaj satanizacije jedne strane, stotinu puta izgovorene insinuacije i neproverene činjenice, hiljadu puta ponovljena laž treba da postane "istina" oko koje će se ujediniti svetsko javno mnenje protiv te "tamne strane", kako reče ovaj gospodin.

vojin

pre 9 godina

Cena koju ce Rusi da plate za Krim, odnosno za uzimanje prava da sami odlucuju o stvarima o kojima vec 30 godina odlucuju iskljucivo SAD sa NATO sateltima - bice velika. To je bilo jasno i pre par meseci. Sve sto se desava u Ukrajini, sve sankcije koje su uvedene i koje ce tek biti uvedene i pokusaj rusenja vlasti u Moskvi u buducnosti (uz najkravaviji moguci scenario ako bude bilo potrebno) - sve to je rezultat gneva "kapo di tuti kapo" koji u korenu zeli da spreci situaciju u kojoj bi i druge zemlje, pre svega Kina koja je u buducnosti opasniji igrac od Rusije, pocele da vuku poteze prema svojim interesima ne trazeci dozvolu "tamo gde treba". Otuda ljudi poput Jacenjuka i njegovih ksenofoba iz Desnog sektora uzivaju poverenje Zapada. Kao i Taci sa ekipom svojevremeno. O kakvom se gnevu radi - pokazuje uvid u pisanja vodecih britanskih i američkih listova (sa tendencijom širenja na celu Evropu) u kojoj se presednik jedne zemlje naziva - ubicom, bez ikakve istrage. A sankcije smatraju vec gotovom stvari. U međuvremenu, za par dana rata u Gazi izginulo je tri puta vise ljudi nego u nesretnom Boingu. A SAD i ekipa nastavljaju da naoruzavaju one koji upravo urnisu i Irak i Siriju itd. Istraga nece pokazati nista. SAD nikada nece dozvoliti komisiju koju nece i kontrolisati. A Rusija nece priznati takve nalaze komisije. U to ce i zima...O tome posebno treba da vode racuna Ukrajina i EU.

Aleksandar

pre 9 godina

Ovaj Jacenjuk nije cist. Gde li zapad nalazi ovakve likove da sprovode njihovu antirusku politiku? Inteligentni ljudi uvidjaju tragediju rata izmedju izmanipulisanih Rusa, sada Ukrajinaca i onih koji su ostali Rusi.

rekreativac

pre 9 godina

Stvarno mi je zao tog naroda koji ce da pati zbog ovakvih budala koje podstrekavaju na rat, sam sam to dozivio.
Ipak ne mogu a da se ne nasmijem jer me ovaj tip sa fotke podsjetio na scenu iz Doli Bel, kad Sintor dodje u Dom kulture pa mu kazu da je novi upravnik zabranio pice. On samo pogloeda upravnika i samo kaze: "Coro, brisi!"
A upravniku poispadase figure sa sahovske table...

Humanoid

pre 9 godina

Imam samo jedno pitanje...Zbog cega se naglasava da su medju mrtvima holandski i britanski državljani? Zar nije svaciji zivot podjednako vredan??
(Samo pitam, 21. jul 2014 11:22)

NIje. Dokaz za to su mrtvi u Gazi, koji su već daleko premašili broj žrtava iz ovog aviona. Samo, oni po merilima 'zapadnih vrednosti' ne vrede ništa. I manje od toga, jer su sve te zemlje zapravo saučesnici u ubijanju civila u području Gaze.
Ljudska prava? Fašitičko oruđe i ništa drugo. Niko više ne pominje osnovne ljudske slobode, jer one pre svega ugrožavaju profit. Zato su servirani bastardi poput svekolikih ljudskih prava i političke korektnosti, a koliko je to iskreno, pa vidimo na današnjim primerima. Dok se za holandske i britanske građane prolivaju reke suza, oni u Gazi ne vrede ni pišljiva boba. Štaviše, 'slobodni' mediji cenzurišu priloge kao u doba njihovih preteča sa sredine prošlog veka.
Kad neko danas kaže 'demokratija', znaj da je običan lažov.

lex speciallis

pre 9 godina

Ne znam ko je oborio avion mogu samo da pretpostavljam pa necu ni da pisem, ali ljudi jel shvatate da tamo obican narod gine, secate li se SFRJ...zarad interesa i Putina, EU, SAD...a takvih komentara gotovo da nema..vec uglavnom pa ako USA radi sto radi treba i Rusija,e takav nacin razmisljanja nije normalan jer time i ovi sto se svrtavaju na stranu Rusije izjedacavaju tu zemlju sa SAD koja je zaista urnisala ovaj svet u zadnjih 30 godina..a poenta je da obican narod gine, i da se time niko ne bavi.P.S.Nisam ni rusofil,niti ljubitelj politike EU, niti sanjam americki "san", samo mislim o obicnom narodu koji uvek izvuce najdeblji kraj, a posle ratova ostaje haos, primer Vam je Irak, a mozda jos bolji Libija, a ni mi ne mozemo da se oporavimo jos od 90-tih!

David

pre 9 godina

V****** daj izbacite ovog iz svih vesti.. Prodao zemlju za 3 milijardi i sad se prse dok ih ne potrose, a onda ga vise nece biti. Gde je Klicko gde je ona njihova dama Timosenko? Gde nestadose??? Naduvali ih Aameri samo tako napravili gradjanski i rat i zdravo.

Petar

pre 9 godina

Ljudi, mozete li da zamislite sebe medju onim golobradim vojnicima poredjanim u stroju, a da vas bodri fizionomija kakva je Jacenjuk da ginete za nekakve zalosne ciljeve i da bombardujete svoje gradjane? Katastrofa!

Cica Draza

pre 9 godina

;-( gledam ove "majmunarije" ovde...

pa ljudi daj se osvijestite.... kad bi doslo do sukoba "NATO-Rusija"vise od pola svijeta bi nestalo..

pa da li ste normalni...
ovaj z.... presipa iz supljeg u prazno...

rema

pre 9 godina

Vrlo je moguce da je zaista ovaj avion oborila raketa iz Ruskog arsenala, ali je taj slucaj namesten. To je kao da ja pustim autobus s decom da prelazi ispred iskopanih rovova u ratnom dejstvu...
Ocigledna namestaljka.
1 Rusija nije imala nikakvu korist rusenja civilnog aviona.
2 Sta radi civilni avion u zoni ratnog dejstva(setimo se samo, da je Srbija bila zatvorena za civilni saobracaj, godinama)
Ali danas se rat ratuje i ovako, nazalost, neko je ubio te ljude, a neko ih je i zrtvovao.
Zaista STRASNO!
Onda pricaju kako zivimo u modernom dobu, ja zaista mislim da je srednji vek u odnosu na danasnje vreme bilo daleko civilizovanije.

Samo pitam

pre 9 godina

Imam samo jedno pitanje...Zbog cega se naglasava da su medju mrtvima holandski i britanski državljani? Zar nije svaciji zivot podjednako vredan?? Nisam ni za Ruse ni za Zapad... Prekinite sa prepucavanjima i podelama vise, i mi smo doziveli istu tragediju.

Rad

pre 9 godina

Ma kakav kredibilitet i legitimitet ima ovaj čovjek da daje ovakve i slične izjave? I čime zaslužuje da za ovakvu izjavu dobija ovakav medijski prostor? Kakvu težinu mogu imati ovakve njegove tvrdnje? Koga on uopšte predstavlja? Euromjadan možda, ali ukrajinski narod nikako.

Džabe

pre 9 godina

Veoma obučena lica ruše putnički avion ako nalogodavci imaju političku & propagandnu ili kakvu drugu korist.
Ko ovde ima najveću korist od nemilog događaja? Kazalo se samo.

svet je mali

pre 9 godina

ovaj ukrajinski Premijer i nas imaju istog PR menadzera garant, o trosku naroda koji ne zna se gde je bedniji, naravno.
A obojici porukica da ce leto da traje jos samo dva meseca.

ljnikola

pre 9 godina

„Snaga Rusije može biti potkopana samo ako se od nje odvoji Ukrajina. Oni koji žele to da urade, ne samo da ih moraju odvojiti, već Ukrajinu moraju suprotstaviti Rusiji, zakrviti dva dela jednog naroda i gledati kako brat ubija brata. Da bi to ostvarili potrebno je pronaći i odgojiti izdajnike među nacionalom elitom i uz pomoć njih izmeniti samosvestjednog dela velikog naroda do takvog nivoa da mrze sve rusko, da mrze svoj rod, a da to ni ne znaju. Ostalo će učiniti vreme.“
Oto fon Bizmark (1815-1898) - nemački kancelar.

"Rusija je prešla na tamnu stranu" rece covek u crnom ...
Pozdrav,

остоја симетић

pre 9 godina

Врхунац уздржавања од говора мржње "Русија је прешла на страну ђавола."

Zoltan

pre 9 godina

Koji je b***** ovaj prozapadni sluga. Sav u crnom pred vojnicima drzi gebels govor, hiljadu puta ponovljena laz je istina. Pa i Rusi trze medjunarodnu istragu,sta je sporno "premijeru" ?

George Costanza

pre 9 godina

"Rusija je prešla na tamnu stranu, na stranu djavola"

Izjava čoveka koji je javno najavio odmazde za svakog ukrajinskog vojnika? Vidim i snajperisti sa Majdana su razotkriveni? Sve u svemu teško je reći koja je strana tamna, znam samo da je sve više civila gine u ovim igrama moći između Amerike i Rusije...

tosa

pre 9 godina

Ovaj Jacenjuk ne zna sta prica. Ako je u pitanju konflikt izmedju Ukrajine i Rusije to onda jeste medjunarodni konflikt. A on je rekao da ovo sto se sada desava nije konflikt izmedju Ukrajine i Rusije vec da je u pitanju medjunarodni konflikt. Ovaj lazni premijer Ukrajine bi trebalo da se doskoluje.

krajisnik

pre 9 godina

samo ne znam sta bi rusija dobila, ako je srusila avion, osim osude cijelog svijeta? Ovdje smrdi na neki novi "racak" i slicne namjestaljke

Mladja car

pre 9 godina

Putin je stvarno pretjerao. U Hrvatskoj se čak i najugledniji anti-zapadnjački, ljevičarski medij odrekao Putina. http://www.advance.hr/vijesti/putinofilija-kao-fasizam-najodvratnije-vrste/

popeye

pre 9 godina

Да није овог авиона, можда би Путин полако и попустио, а сад и да хоће више не може. Мо'ш мислити, међународни конфликт, доћиће западњаци да се боре за фашистичку Украјину?
Ако ће неко да се клади хоће ли се повући или за неки месец ући у Кијев, може...

Rasterivač političke magle

pre 9 godina

Kada se političari služe mitologijom da opišu stvarnost, znajte da nemaju nikakvu predstavu o svetu oko sebe i o onome šta bi trebalo da rade.
Arsenij Jacenjuk je slika i prilika nekoga ko apsolutno nema svoje ideje, samo pliva kroz "geopolitiočko blato" koje su napravili Putin, Janukovič, Kličko, Timošenko i njihovi (javni i tajni) saigrači u EU i SAD.
U ovom slupčaju, svi su na istoj strani: otimačina za resurse i od građana Ukrajine i od svojih građana drugih država (manipulisanje na tržištu gasa, zalihe uglja, ukrajinsko tržište).
Za to vreme, čitaoci i komentatori se "ubiše" navijajući za jednu ili drugu stranu. Ili su to ipak samo dobro plaćeni zastupnici interesa dveju osnovnih strana - američke i ruske - koji pokušavaju da kao i u Ukrajini ljude podele zarad svojih interesa.
Setite se izreke iz doba Rimskog carstva: Divide et impera (Zavadi, pa vladaj)

Otimač intelektualne svojine

pre 9 godina

Crnokošuljaš. Ako je ovo nada EU, na predstojećem (ako ga uopšte i bude) referendumu glasam protiv. Inače, ovome je EU za dva meseca dala ono za što je nama trebalo 8 godina. Standardi? Naravno, samo za primitvne fanatike.

Лима

pre 9 godina

Школски пример замене теза и дезавуисања. Сада видимо и циљ, "међународни конфликт" да се умеша НАТО, тај добри, милосрдни, против Русије која је прешла на тамну страну ђавола ?! мош' мислити ?

Nisam rusofil ali...

pre 9 godina

Zanimljivo je kako niko, ni u jednom trenutku od momenta tragedije do sada nije pomenuo mogućnost da je avion pogođen raketom vazduh-vazduh, a ne zemlja-vazduh.
Iako takođe moguća, prva opcija je isključena u startu, jer ukrajinskoj vladi može da stvori samo probleme.
Kako im verovati?

Dejan

pre 9 godina

Da nije bilo tebe i takvih likova kao sto si ti ne bi ni bilo rata u Ukrajini, Krim bi i dalje bio u sastavu Ukrajine a putnici iz malezijskog aviona bi danas bili zivi.
Nasiljem ste skinuli demokratski izabranog Predsednika Ukrajine ne cekajuci izbore da to uradite, zapretili ste ruskom stanovnistvu da cete ukinuti ravnopravnost ruskog jezika, ekstremisti uz vasu podrsku poceli su da maltretiraju rusko stanovnistvo podsecajuci ih na vase pretke iz II svetskog rata pa sta ste onda mogli drugo da ocekujete????
Bolje je da cutis i budes manji od makovog zrna.

plying

pre 9 godina

joj bre dosadnog coveka. koga ti predstavljas, u cije ime vladas, ko te je izabrao? samoproglaseni premijer posle kijevskog puca i dalje nastavlja da jase, a po nedoraslim izjavama nije mu mesto ni na celu opstine a kamoli drzave. smanji dozivljaj nebitan si. sutra ce te odbaciti kao sto su te i postavili.

bv

pre 9 godina

Dosta stvarno... to sam i ja pomislio kad su ukrajinski ekstremisti snajperima u Kijevu ubijali civile i kad su ukrajinski ekstremisti zapalili žive ljude u zgradi... Ili se toga više niko ne seća

Prerovac

pre 9 godina

Приложена фотографија -врховни командант и елитне јединице државе Украјине. Да није жалосно - било би смешно.

Anti-KGB

pre 9 godina

Podrška Ukrajincima u borbi protiv kremaljskih staljinista na čelu sa V.Putinom. Dobro je da ste se otarasili Rusa, sad još samo da povratite okupirane teritorije zajedno sa Krimom do konačne pobede.

Gradjanka

pre 9 godina

Neverovatno je da jedna zemlja ima ovakvog premijera. Covek nema svoju glavu vec onako fasisticki siri mrznju prema drugome.On je najobicni pion u rukama njegovih savetnika a zna se kojih. Nije li ovaj pre mesec dana izjavio da ce Putin biti ubijen. Dok ukrajinci ne smene ovu budalu tu mira nema. Postavljen da bi sirio mrznju. Vec vidjeno na terenu bivse Jugoslavije.

španija. ...španija. ...

pre 9 godina

"Rusija je prešla na tamnu stranu, na stranu djavola", naveo je ukrajinski premijer.
A gdin Keri je pretpostavljam Mesija?

ukroevropska odiseja

pre 9 godina

citajuci i slusajuci izjave ovog lika, dolazim do zakljucka da ili on ima vraski velika mu**, ili ga Zapad vraski debelo placa... ali odgovor se svakom namece kada pogleda na sta covek lici... mrsav, bled k'o krpa, on stoji ispred 'svoje' vojske i drzi im motivacione (?!) govore, a da pritom proziva na ovako ocigledan fasisticki nacin najmocnijeg coveka na svetu...

Zlopamtilo

pre 9 godina

Isuviše ratoborna retorika , ostrašćen nastup ,gomila optužbi na bazi spekulacija , ličnog uverenja ,....Prejaka priča u nedostatku validnih dokaza .Sve u svemu ne uliva poverenje i nikako nije neko kome se može bezrezervno verovati ,čak nije ni blizu toga . Sumnjivo lice .

krajisnik

pre 9 godina

samo ne znam sta bi rusija dobila, ako je srusila avion, osim osude cijelog svijeta? Ovdje smrdi na neki novi "racak" i slicne namjestaljke

Лима

pre 9 godina

Школски пример замене теза и дезавуисања. Сада видимо и циљ, "међународни конфликт" да се умеша НАТО, тај добри, милосрдни, против Русије која је прешла на тамну страну ђавола ?! мош' мислити ?

španija. ...španija. ...

pre 9 godina

"Rusija je prešla na tamnu stranu, na stranu djavola", naveo je ukrajinski premijer.
A gdin Keri je pretpostavljam Mesija?

plying

pre 9 godina

joj bre dosadnog coveka. koga ti predstavljas, u cije ime vladas, ko te je izabrao? samoproglaseni premijer posle kijevskog puca i dalje nastavlja da jase, a po nedoraslim izjavama nije mu mesto ni na celu opstine a kamoli drzave. smanji dozivljaj nebitan si. sutra ce te odbaciti kao sto su te i postavili.

bv

pre 9 godina

Dosta stvarno... to sam i ja pomislio kad su ukrajinski ekstremisti snajperima u Kijevu ubijali civile i kad su ukrajinski ekstremisti zapalili žive ljude u zgradi... Ili se toga više niko ne seća

Samo pitam

pre 9 godina

Imam samo jedno pitanje...Zbog cega se naglasava da su medju mrtvima holandski i britanski državljani? Zar nije svaciji zivot podjednako vredan?? Nisam ni za Ruse ni za Zapad... Prekinite sa prepucavanjima i podelama vise, i mi smo doziveli istu tragediju.

остоја симетић

pre 9 godina

Врхунац уздржавања од говора мржње "Русија је прешла на страну ђавола."

tosa

pre 9 godina

Ovaj Jacenjuk ne zna sta prica. Ako je u pitanju konflikt izmedju Ukrajine i Rusije to onda jeste medjunarodni konflikt. A on je rekao da ovo sto se sada desava nije konflikt izmedju Ukrajine i Rusije vec da je u pitanju medjunarodni konflikt. Ovaj lazni premijer Ukrajine bi trebalo da se doskoluje.

Petar

pre 9 godina

Ljudi, mozete li da zamislite sebe medju onim golobradim vojnicima poredjanim u stroju, a da vas bodri fizionomija kakva je Jacenjuk da ginete za nekakve zalosne ciljeve i da bombardujete svoje gradjane? Katastrofa!

Gradjanka

pre 9 godina

Neverovatno je da jedna zemlja ima ovakvog premijera. Covek nema svoju glavu vec onako fasisticki siri mrznju prema drugome.On je najobicni pion u rukama njegovih savetnika a zna se kojih. Nije li ovaj pre mesec dana izjavio da ce Putin biti ubijen. Dok ukrajinci ne smene ovu budalu tu mira nema. Postavljen da bi sirio mrznju. Vec vidjeno na terenu bivse Jugoslavije.

Nisam rusofil ali...

pre 9 godina

Zanimljivo je kako niko, ni u jednom trenutku od momenta tragedije do sada nije pomenuo mogućnost da je avion pogođen raketom vazduh-vazduh, a ne zemlja-vazduh.
Iako takođe moguća, prva opcija je isključena u startu, jer ukrajinskoj vladi može da stvori samo probleme.
Kako im verovati?

Humanoid

pre 9 godina

Imam samo jedno pitanje...Zbog cega se naglasava da su medju mrtvima holandski i britanski državljani? Zar nije svaciji zivot podjednako vredan??
(Samo pitam, 21. jul 2014 11:22)

NIje. Dokaz za to su mrtvi u Gazi, koji su već daleko premašili broj žrtava iz ovog aviona. Samo, oni po merilima 'zapadnih vrednosti' ne vrede ništa. I manje od toga, jer su sve te zemlje zapravo saučesnici u ubijanju civila u području Gaze.
Ljudska prava? Fašitičko oruđe i ništa drugo. Niko više ne pominje osnovne ljudske slobode, jer one pre svega ugrožavaju profit. Zato su servirani bastardi poput svekolikih ljudskih prava i političke korektnosti, a koliko je to iskreno, pa vidimo na današnjim primerima. Dok se za holandske i britanske građane prolivaju reke suza, oni u Gazi ne vrede ni pišljiva boba. Štaviše, 'slobodni' mediji cenzurišu priloge kao u doba njihovih preteča sa sredine prošlog veka.
Kad neko danas kaže 'demokratija', znaj da je običan lažov.

bonaparta3

pre 9 godina

Ovaj garantovano koristi neka "stimulativna sredstva" kokiška ili nešto slično. Neverujem da je bio u vojsci pa može ovako da mlati praznu slamu. Da su bili ruski specijalisti sigurno razlikuju slona od medveda, jer oni su napravili taj sistem i sigurno su najbolje obučeni. Zar jedna vaša PVO baza 1472 skoro pala na tom području. Uostalom kao ozbiljna država trebalo bi da vodite avione nad svojom teritorijom profesionalno. Ko je tu pijana budala ili je nešto ala 11 septembar u Americi gde nađoše pasoš od teroriste koji je upravljo avionom pa mu ispo iz džepa i čist neoštećen stoji na trotoaru. Žao mi je ovih ljudi što su izginuli radi američkih interesa. Ćutim i žalim za njima. Saučešće njihovim porodicama. Neka im laka zemlja.

popeye

pre 9 godina

Да није овог авиона, можда би Путин полако и попустио, а сад и да хоће више не може. Мо'ш мислити, међународни конфликт, доћиће западњаци да се боре за фашистичку Украјину?
Ако ће неко да се клади хоће ли се повући или за неки месец ући у Кијев, може...

Dejan

pre 9 godina

Da nije bilo tebe i takvih likova kao sto si ti ne bi ni bilo rata u Ukrajini, Krim bi i dalje bio u sastavu Ukrajine a putnici iz malezijskog aviona bi danas bili zivi.
Nasiljem ste skinuli demokratski izabranog Predsednika Ukrajine ne cekajuci izbore da to uradite, zapretili ste ruskom stanovnistvu da cete ukinuti ravnopravnost ruskog jezika, ekstremisti uz vasu podrsku poceli su da maltretiraju rusko stanovnistvo podsecajuci ih na vase pretke iz II svetskog rata pa sta ste onda mogli drugo da ocekujete????
Bolje je da cutis i budes manji od makovog zrna.

dragan

pre 9 godina

Ne razumem. Tip se pojavi obučen u crno pred vojnicima i priča im motivacioni govor kako treba da idu u smrt. Nije on slučajno u crno obučen. Ne zabravimo da je napolju vrućina. Međutim, ta crna boja mu je mnogo omiljena. Smrt fašizmu!

Branko

pre 9 godina

Карл Билт је недавно изјавио:
„У данашњој Русији ситуација је много гора. Путин демонстрира приврженост не међународним вредностима, већ православним. Његова подршка Асаду у Сирији може се објаснити тиме што је Асад штитио православне у Сирији. Поред тога, православље је опасније од исламског фундаментализма и због тога представља највећу опасност за западну цивилизацију.“
А сироти Јацењук је данас изјавио "Русија је прешла на тамну страну, на страну ђавола". Да је Русија прешла на тамну страну, на страну ђавола, она би била са Јацењукове стране и са стране његових газда који представљају "западну цивилизацију". Да ли се то Запад спрема за верски рат против Православаца у Свету??!

dd

pre 9 godina

Замолио бих све да ме подсете, обавесте, дају било коју информацију о томе колико је украјинских цивила убила украјинска назови војска у назови антитерористичкој операцији? И замолио бих вас да напишете колико је украјинских цивила убила про руска страна? Ја мислим да за ово друго можете слободно да кажете да подаци не постоје, јер тога једноставно није било. И онда видите ко је црни ђаво у свему овоме.

1000 x Ista stvar

pre 9 godina

Jasno je ko dan
Avionsku nesrecu su iscenirali sa zapada,jel im treba neki jak argument za sankcije Rusiji,sankcije koje bi itekako osetili gradjani EU.
toliko od mene,do daljeg vidjenja.

Anarchy Serbia

pre 9 godina

zbog ovakvih i slicnih prica jedan covek vise od 10 godina "zivi" u Hagu, ali posto je ovaj demokrata, onda mu se sve oprasta ,jel tako demokrate?

Prerovac

pre 9 godina

Приложена фотографија -врховни командант и елитне јединице државе Украјине. Да није жалосно - било би смешно.

David

pre 9 godina

V****** daj izbacite ovog iz svih vesti.. Prodao zemlju za 3 milijardi i sad se prse dok ih ne potrose, a onda ga vise nece biti. Gde je Klicko gde je ona njihova dama Timosenko? Gde nestadose??? Naduvali ih Aameri samo tako napravili gradjanski i rat i zdravo.

Džabe

pre 9 godina

Veoma obučena lica ruše putnički avion ako nalogodavci imaju političku & propagandnu ili kakvu drugu korist.
Ko ovde ima najveću korist od nemilog događaja? Kazalo se samo.

Ja iz Kiejava

pre 9 godina

@Darko
odgovor na pitanje ko je kriv za obaranje aviona leži u odgovoru na pitanje kako se i zašto avion našao na lokaciji gde je pogođen?


leleeee. ja zivim u Kijevu i prvog dana kad je objavljena vest, kolegama ukrajincima koji su zapenili sa napadima na Rusiju, ja postavim sasvim logicno pitanje: "Pa sta ce putnicki avion u ratnoj zoni gde je u prethodne dve nedelje vec oboreno nekoliko aviona, kako su mogli da ga posalju kroz ratni zonu". Leleeee...kakve sam debilne odgovore cuo od "Pa mi smo otvorena zemlja, zasto bi smo branili da avionu prolaze kroz nasu zemlju" pa do "Jeste tamo rat, ali avion ne ide po zemlji, nego 10 km iznad zemlje, zasto bi zabranili da putnicki avioni tamo lete". Oni su kao drogirani, zadojili ih mrznjom prema Rusiji i apsolutno nikakvi argumenti nisu dovoljno da im promenis misljenje.

Otimač intelektualne svojine

pre 9 godina

Crnokošuljaš. Ako je ovo nada EU, na predstojećem (ako ga uopšte i bude) referendumu glasam protiv. Inače, ovome je EU za dva meseca dala ono za što je nama trebalo 8 godina. Standardi? Naravno, samo za primitvne fanatike.

Aleksandar

pre 9 godina

Ovaj Jacenjuk nije cist. Gde li zapad nalazi ovakve likove da sprovode njihovu antirusku politiku? Inteligentni ljudi uvidjaju tragediju rata izmedju izmanipulisanih Rusa, sada Ukrajinaca i onih koji su ostali Rusi.

rema

pre 9 godina

Vrlo je moguce da je zaista ovaj avion oborila raketa iz Ruskog arsenala, ali je taj slucaj namesten. To je kao da ja pustim autobus s decom da prelazi ispred iskopanih rovova u ratnom dejstvu...
Ocigledna namestaljka.
1 Rusija nije imala nikakvu korist rusenja civilnog aviona.
2 Sta radi civilni avion u zoni ratnog dejstva(setimo se samo, da je Srbija bila zatvorena za civilni saobracaj, godinama)
Ali danas se rat ratuje i ovako, nazalost, neko je ubio te ljude, a neko ih je i zrtvovao.
Zaista STRASNO!
Onda pricaju kako zivimo u modernom dobu, ja zaista mislim da je srednji vek u odnosu na danasnje vreme bilo daleko civilizovanije.

ljnikola

pre 9 godina

„Snaga Rusije može biti potkopana samo ako se od nje odvoji Ukrajina. Oni koji žele to da urade, ne samo da ih moraju odvojiti, već Ukrajinu moraju suprotstaviti Rusiji, zakrviti dva dela jednog naroda i gledati kako brat ubija brata. Da bi to ostvarili potrebno je pronaći i odgojiti izdajnike među nacionalom elitom i uz pomoć njih izmeniti samosvestjednog dela velikog naroda do takvog nivoa da mrze sve rusko, da mrze svoj rod, a da to ni ne znaju. Ostalo će učiniti vreme.“
Oto fon Bizmark (1815-1898) - nemački kancelar.

"Rusija je prešla na tamnu stranu" rece covek u crnom ...
Pozdrav,

George Costanza

pre 9 godina

"Rusija je prešla na tamnu stranu, na stranu djavola"

Izjava čoveka koji je javno najavio odmazde za svakog ukrajinskog vojnika? Vidim i snajperisti sa Majdana su razotkriveni? Sve u svemu teško je reći koja je strana tamna, znam samo da je sve više civila gine u ovim igrama moći između Amerike i Rusije...

dzoni

pre 9 godina

Lik doveden od strane amerike.. saslusati tel razgovor 'f EU' mesec dana pre njegovog izbora gde otvoreno kazu da ce njega da postave a ne onog koje EU hoce (tad je EU tj nemacka htela klicka) .. I onda to zovu demokratijom..

Rasterivač političke magle

pre 9 godina

Kada se političari služe mitologijom da opišu stvarnost, znajte da nemaju nikakvu predstavu o svetu oko sebe i o onome šta bi trebalo da rade.
Arsenij Jacenjuk je slika i prilika nekoga ko apsolutno nema svoje ideje, samo pliva kroz "geopolitiočko blato" koje su napravili Putin, Janukovič, Kličko, Timošenko i njihovi (javni i tajni) saigrači u EU i SAD.
U ovom slupčaju, svi su na istoj strani: otimačina za resurse i od građana Ukrajine i od svojih građana drugih država (manipulisanje na tržištu gasa, zalihe uglja, ukrajinsko tržište).
Za to vreme, čitaoci i komentatori se "ubiše" navijajući za jednu ili drugu stranu. Ili su to ipak samo dobro plaćeni zastupnici interesa dveju osnovnih strana - američke i ruske - koji pokušavaju da kao i u Ukrajini ljude podele zarad svojih interesa.
Setite se izreke iz doba Rimskog carstva: Divide et impera (Zavadi, pa vladaj)

Anti-SS

pre 9 godina

Podrška Ukrajincima u borbi protiv kremaljskih staljinista na čelu sa V.Putinom. Dobro je da ste se otarasili Rusa, sad još samo da povratite okupirane teritorije zajedno sa Krimom do konačne pobede.
(Anti-KGB, 21. jul 2014 11:40)

Tako su vam i idoli govorili, negde sredinom prošlog veka. Rezultat znamo.

Zoltan

pre 9 godina

Koji je b***** ovaj prozapadni sluga. Sav u crnom pred vojnicima drzi gebels govor, hiljadu puta ponovljena laz je istina. Pa i Rusi trze medjunarodnu istragu,sta je sporno "premijeru" ?

vojin

pre 9 godina

Cena koju ce Rusi da plate za Krim, odnosno za uzimanje prava da sami odlucuju o stvarima o kojima vec 30 godina odlucuju iskljucivo SAD sa NATO sateltima - bice velika. To je bilo jasno i pre par meseci. Sve sto se desava u Ukrajini, sve sankcije koje su uvedene i koje ce tek biti uvedene i pokusaj rusenja vlasti u Moskvi u buducnosti (uz najkravaviji moguci scenario ako bude bilo potrebno) - sve to je rezultat gneva "kapo di tuti kapo" koji u korenu zeli da spreci situaciju u kojoj bi i druge zemlje, pre svega Kina koja je u buducnosti opasniji igrac od Rusije, pocele da vuku poteze prema svojim interesima ne trazeci dozvolu "tamo gde treba". Otuda ljudi poput Jacenjuka i njegovih ksenofoba iz Desnog sektora uzivaju poverenje Zapada. Kao i Taci sa ekipom svojevremeno. O kakvom se gnevu radi - pokazuje uvid u pisanja vodecih britanskih i američkih listova (sa tendencijom širenja na celu Evropu) u kojoj se presednik jedne zemlje naziva - ubicom, bez ikakve istrage. A sankcije smatraju vec gotovom stvari. U međuvremenu, za par dana rata u Gazi izginulo je tri puta vise ljudi nego u nesretnom Boingu. A SAD i ekipa nastavljaju da naoruzavaju one koji upravo urnisu i Irak i Siriju itd. Istraga nece pokazati nista. SAD nikada nece dozvoliti komisiju koju nece i kontrolisati. A Rusija nece priznati takve nalaze komisije. U to ce i zima...O tome posebno treba da vode racuna Ukrajina i EU.

Žaki

pre 9 godina

Kakav "grande imbe*ile"! Šta on misli? Izazoveš Ruse i očekuješ da će ti drugi pomoći da ih istrebiš? Ali zagrcnuo se pa nije rekao ko bi to mogao da učini?! Burazeru, zajebo si se ko mlad majmun, a kladio si se i na pogrešnog konja - na Ameriku koja je trulija od bilo čega zamislivog. Pa njihova jedina preostala doktrina je da izazivaju nemire po svetu, otimaju energente i na taj način spreče vraćanje dugova i obaveza koje imaju prema međunarodnoj zajednici. No protokom vremena počelo je da se kritališe stvarna slika ko je na svetu normalan a ko na mračnoj strani; ne mora to ovaj klovn da priča. Ima na planeti normalnog sveta koji misli malo i svojom glavom.

Comanche

pre 9 godina

"Rusija je prešla na tamnu stranu, na stranu djavola", naveo je ukrajinski premijer. "
A, pazi njega, sav u crnom, da se slaže sa "Tamnom stranom"!!!!!

miro split

pre 9 godina

Evo iz ureda barba Đavla je stiga oštri demant.Kažu da oni nemaju ništa ni sa Rusijon ni sa obaranjen ovog aviona i koji vrag za sve gluposti ovog svita njega optužuju kad se zna da je pravi centar moći na vrhu zgrade di sidi oni šta mu ni ime nesmiš spomenit uzalud.

ukroevropska odiseja

pre 9 godina

citajuci i slusajuci izjave ovog lika, dolazim do zakljucka da ili on ima vraski velika mu**, ili ga Zapad vraski debelo placa... ali odgovor se svakom namece kada pogleda na sta covek lici... mrsav, bled k'o krpa, on stoji ispred 'svoje' vojske i drzi im motivacione (?!) govore, a da pritom proziva na ovako ocigledan fasisticki nacin najmocnijeg coveka na svetu...

svet je mali

pre 9 godina

ovaj ukrajinski Premijer i nas imaju istog PR menadzera garant, o trosku naroda koji ne zna se gde je bedniji, naravno.
A obojici porukica da ce leto da traje jos samo dva meseca.

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Još jedan koji, stavivši se na listu "Bombarderske koalicije", pokušava da odredjuje šta je TAMA a šta SVETLOST. Po retorici aktuelnih vlastodržaca u Ukrajini, koje nesvesno odradjuju američki scenario žrtvujući sopstveni narod, sve sam više sumnjičav i prema obaranju ovog aviona. Čini mi se, a u to me ubedjuje iskustvo koje smo mi Srbi imali, da u ostvarenju nekih sitnih i prljavih interesa ništa nije sveto. Da se radi o dobro smišljenoj i planiranoj akciji, ubedjuje me i reagovanje zapadnih medija. Pokušaj satanizacije jedne strane, stotinu puta izgovorene insinuacije i neproverene činjenice, hiljadu puta ponovljena laž treba da postane "istina" oko koje će se ujediniti svetsko javno mnenje protiv te "tamne strane", kako reče ovaj gospodin.

maki

pre 9 godina

Koje ostrasceno, manipulativno i pre svega povrsno lupetanje. Koristi se sekvenca iz filma "Ratovi zvezda". Koliko banalnije i gluplje moze da bude?.
Uzas

Kokan

pre 9 godina

Tamnu stranu? Nasla se mustra da to kaze.
Pratim desavanja i kontam...
Ameri se opet vade da tudjoj muci (i ovaj put slovenskoj), Zapadni vazali bi za njom, ali ne mogu, jer im Rusija treba. A to sto im je potrebno ne mogu joj oteti. Ni oni, ni bilo ko. No, ovo ce potrajati, svi ce izgubiti (Ukrajina najvise) osim americkih prokletinja, koji se osvjezavaju tudjom krvlju.

Maksim

pre 9 godina

Ovaj .... mi ide na živce. Interesuje me koliki mu je račun u EU bankama. Bud... radi protiv sopstvenog naroda, jer u slučaju rata i Zapada ne verujem da će Ukrajina proći dobro.

Zlopamtilo

pre 9 godina

Isuviše ratoborna retorika , ostrašćen nastup ,gomila optužbi na bazi spekulacija , ličnog uverenja ,....Prejaka priča u nedostatku validnih dokaza .Sve u svemu ne uliva poverenje i nikako nije neko kome se može bezrezervno verovati ,čak nije ni blizu toga . Sumnjivo lice .

kentaur

pre 9 godina

Samo naivnima nije jasno da je krenula nova etapa u raspodeli globalnih interesa i sledeci korak je destabilizacija Rusije i pokusaj preuzimanja prirudnih resursa (u narednih 50-100 godina). Spoljna politika velikih sila se planira za decenije unapred. Od pocetka je cilj bio da NATO dobije dozvolu da se stacionira u Ukrajni, na granici Rusije. Zato je odjedanput porastao pritisak da se potpise ugovor sa EU, da se postane clan NATO. Kada to nije uspelo, krenuo je Majdan, a onda i ofanziva na Istoku da se Ukrajna ili OCISTI od Rusa ili da se Rusija UVUCE u konflikt, da bi Zapad imao izgovor da intervenise. Instalirali bi neki novi KFOR, EUROFOR ili Plave Slemove, cime bi se NATO uveo na mala vrata u Ukrajnu. Kada ni TO nije uspelo, krenulo je sa MNOGO gadnijim scenarijima poput OBARANJA AVIONA koji ce momentalno izazvati mrznju i bes kako Evropljana tako i samih Rusa prema Putinu da bi se on sklonio. A Putin, koji nije ni sam naivna maca, se zamerio time sto je previse tvrdoglav i prkosi na medjunarodnom planu- Sirija, Libija, gasovod sa Kinom, Juzni tok, baza na Kubi, BRIKS banka i eliminisanje dolara kao plateznog sredstva. Zbog toga je sad fokus i presao na Putina, da bi ga zadesio neki novi Majdan u Rusiji. AMERIKA NE PREZA OD IZAZIVANJA RATA U SRCU EVROPE SAMO DA BI IMALA NOVI BONDSTIL NA RUSKOJ GRANICI!! Rat je pred vratima i nema nikakvog razloga za radovanje!!

Cica Draza

pre 9 godina

;-( gledam ove "majmunarije" ovde...

pa ljudi daj se osvijestite.... kad bi doslo do sukoba "NATO-Rusija"vise od pola svijeta bi nestalo..

pa da li ste normalni...
ovaj z.... presipa iz supljeg u prazno...

Rad

pre 9 godina

Ma kakav kredibilitet i legitimitet ima ovaj čovjek da daje ovakve i slične izjave? I čime zaslužuje da za ovakvu izjavu dobija ovakav medijski prostor? Kakvu težinu mogu imati ovakve njegove tvrdnje? Koga on uopšte predstavlja? Euromjadan možda, ali ukrajinski narod nikako.

Anti-KGB

pre 9 godina

Podrška Ukrajincima u borbi protiv kremaljskih staljinista na čelu sa V.Putinom. Dobro je da ste se otarasili Rusa, sad još samo da povratite okupirane teritorije zajedno sa Krimom do konačne pobede.

motiv

pre 9 godina

To je međunarodni konflikt", rekao je Jacenjuk na konferenciji za štampu u Kijevu, a preneo Rojters.
Zelje su jedno, a stvarnost je drugo (Rusija kao vojna velesila). Treba prvo utvrditi ko je oborio avion. U svakom slucaju, Jacenjuk je otkrio moguci motiv (mi sami ne mozemo da ratujemo protiv Rusije, potreban je medjunarodni koflikt)!

zemunac

pre 9 godina

A zasto se svi ovde loze na Ruse.
Mi smo kao imali neku pomoc od njih.
Za mene su i Rusi i Ukrajinci u istom kosu.
Mozemo mi i bez jednih i bez drugih.

misko

pre 9 godina

"Ukrajina je spremna da prepusti ulogu koordinatora istrage našim zapadnim partnerima."
Baš me čudi što zapadnim partnerima prepuštate ulogu koordinatora istrage,pa vi ste prepustili njima da vode sve akcije od Majdana do danas.rezultat bi bio kao na Račku,Markalama,Libiji,Iraku,Siriji i td.
Prepustite istragu UN pa da vidimo do čega i da li će uopšte doći do rešenja "zagonetke."

Aleksandar

pre 9 godina

"Rusija je prešla na tamnu stranu", ovaj ladno koristi terminologoju iz Star Wars-a, ... shvatio da Amerikanci samo razumeju bajke o sudaru dobra i zla.

plan9

pre 9 godina

Kakav motiv bi imala Rusija ili sam Putin da obori putnicki avion? Rusija je u ovom globalnom konfliktu ipak slabija strana, da nije tako ne bi se sve ovo desavalo na njenim granicama. Samo americki vojni budzet je skoro 10 puta veci od ruskog. Takva nadmoc otvara razne mogucnosti...

rekreativac

pre 9 godina

Stvarno mi je zao tog naroda koji ce da pati zbog ovakvih budala koje podstrekavaju na rat, sam sam to dozivio.
Ipak ne mogu a da se ne nasmijem jer me ovaj tip sa fotke podsjetio na scenu iz Doli Bel, kad Sintor dodje u Dom kulture pa mu kazu da je novi upravnik zabranio pice. On samo pogloeda upravnika i samo kaze: "Coro, brisi!"
A upravniku poispadase figure sa sahovske table...

lex speciallis

pre 9 godina

Ne znam ko je oborio avion mogu samo da pretpostavljam pa necu ni da pisem, ali ljudi jel shvatate da tamo obican narod gine, secate li se SFRJ...zarad interesa i Putina, EU, SAD...a takvih komentara gotovo da nema..vec uglavnom pa ako USA radi sto radi treba i Rusija,e takav nacin razmisljanja nije normalan jer time i ovi sto se svrtavaju na stranu Rusije izjedacavaju tu zemlju sa SAD koja je zaista urnisala ovaj svet u zadnjih 30 godina..a poenta je da obican narod gine, i da se time niko ne bavi.P.S.Nisam ni rusofil,niti ljubitelj politike EU, niti sanjam americki "san", samo mislim o obicnom narodu koji uvek izvuce najdeblji kraj, a posle ratova ostaje haos, primer Vam je Irak, a mozda jos bolji Libija, a ni mi ne mozemo da se oporavimo jos od 90-tih!

Dark

pre 9 godina

Rusija je oduvek bila na tamnoj strani! Nevolja je sto su i protivnici Rusije definitivno potonuli u mrkli mrak, u glib sopstvene bahatosti koji se i danas oseca i u ovim krajevima. Siri se od Bliskog Istoka, preko Iraka, Avganistana, Palestine... Tamna sila je na Zemlji odavno pobedila!

Branko

pre 9 godina

Treba mi objasnjenje:pravoslavlje je pretnja kome jel vidim da u raspadu SFRJ katolici jedini imaju etnicki cistu zemlju a i za pravoslavni dzihad moram priznati jos nisam cuo.Dalje,ako je Rusija tamna strana ovog sukoba ko je bio nasa tamna strana sukoba na Kosovu i kako to da mi podrzavajuci Ruse priznajemo analogno drzavu Kosovo kad bi protivljenjem Rusima izgubili mocnog saveznika koji Kosovo ne priznaje a bili bi po volji onima koji su Kosovo odavno priznali,da ne ulazim dalje u zastitu elementarnih ljudskih prava cije inflagrantno krsenje na Kosovu ne izaziva nikakvu reakciju medjunarodnih organizacija nevladinog sektora?Samo razmisljam naglas!

sky

pre 9 godina

Dovoljno je samo procitati izjave koje je Jacenjuk dao u poslednja dva dana da se shvati o kakvom profilu coveka je rec.
Mislim da je trenutna Kijevska hunta strasan autogol za Zapad i da goru vlast tesko da su mogli da postave. Nekako sam ipak srecan sto su nam daleko i sto se mi drzimo po strani.

Stefan

pre 9 godina

"Divide et impera" ne izlazi iz mode. Teorije zavere su jedva slab izgovor za mahinacije i egoizam. Kad se usijanim glavama igra rata, treba ih pustiti u neku arenu kao gladijatore, pa kad završe da neko zovne pogrebnu službu. Nas koje smo preživeli sve i svašta da puste na miru! Manje verujte medijima i plitkoumnim poslušnicima , više sopstvenoj promišljenosti i savesti.

Zoran Simic

pre 9 godina

Ovaj sajentolog stvarno nema ni malo stila u svom pljuvanju po ruskom narodu. Ne sumnjam da su Rusi dali svojim zemljacima oruzje I ne sumnjam da ga ovi zdusno koriste, ali zar ne bi bilo cudno da je drugacije? Kakva sprdnja od silnih poziva da se Rusi povuku, pa gde da se povuku kad su na svojim granicama?

danilo

pre 9 godina

Moze on ovim jadnicima da prica sta hoce. Posle ove besede oni ne znaju gde ce sto sa istim nije slucaj (on ce vec na zakusku da usaglasi stavove). Tako je to kad ih void karikatura od coveka a vi braco udrite po svojima.

Mladja car

pre 9 godina

Putin je stvarno pretjerao. U Hrvatskoj se čak i najugledniji anti-zapadnjački, ljevičarski medij odrekao Putina. http://www.advance.hr/vijesti/putinofilija-kao-fasizam-najodvratnije-vrste/

Dijagnoza

pre 9 godina

(krajisnik, 21. jul 2014 11:39)

Koje lupetanje Pa nisu ga Ruje srusili da bi se otkrilo da su oni to uradili, nego da bi optuzili Ukrajince. Ali avaj...

Civilni avioni u ratu

pre 9 godina

"Ja iz Kiejava"
Tvoj komentar je došao kao "lek na ranu" a "gađa" suštinsko pitanje ali to ne vredi svim ovim na zapadu koji "slede" kako im se kaže preko bare a svaka logika ne "pije vodu". Nažalost i dosta naših komentatora ne vidi dalje od nosa ponavljajuđi da je eto neki ludi i pijani Rus pritisnuo taster. Pa se čak sa zapada potura kako je avion leteo preko 10 km pa je tamo daleko od raketa i bezbedan (ili bolje reći podnetnut), a nisu pročitali vest od pre valjda 40-tak god. kada je čuveni U2 oboren na preko 20 km. Sve u svemu dobar deo naroda su prave "ovce" kojima može svašta da se servira i da to "pojedu" bez "masla".

mario

pre 9 godina

Čitajući našu i stranu štampu (zapadnu i istočnu) mislim da su separatisti,nenamjerno srušili avion.Sada je pitanja koliko je zapad spreman daleko ići,a koliki je manevarski prostor Rusije.Mislim da je Ukrajina već poslala zahtjev da se separatisti proglase teroristima,a ukoliko se njihova odgovornost dokaže i materijalo Rusija gubi.Neki mediji pišu da je Rusija izgubila rat 17.07.2014.

karci

pre 9 godina

Ruse znamo kad su stvarale Varsavski pakt otimali su bukvalno sve sto je tudje a to rade i sada treba im pokazati pravac kojm se ide treba im udariti jos vece sankcije da se otrezne pogledajte samo nase radnike koji su tamo radili su ih bukvalno na najgori nacin muculi i nisu ih ni platili to su znaci vasa braca sramota

DedaMiloje

pre 9 godina

Star Wars, epizoda VII, Putin prelazi na mracnu stranu i ispostavlja se da je rodjeni brat Dart Vejdera, vodje pobunjenika u šoku...

Realista

pre 9 godina

Bravo....sa Rusima se jedino ovakvim recnikom moze razgovarati. A svi vi koji podrzavate Ruse, setite se da podrskom Ruskim teroristima dajete punu podrsku onome sto su albanski teroristi radili na Kosovu. Analogno tome vi podrzavate nezavisno Kosovo i stavljate se na stranu terorista i terorizma. Da je Putin pametan, a izgleda da nije, jasno bi se ogradio od tih zlocinaca ...posto to ne radi, svako sa najvecim pravom moze da kaze da je Rusija nista drugo do teroristicka drzava.

nikola

pre 9 godina

@karci sto je najgore, to nisu rusi vodili nase ljude pa ih nisu placali, vec su nasi ljudi dovodili nase ljude da bi potencijalno zaradili, a na kraju NASI nisu placali NASE.

danger

pre 9 godina

Sve neke teorije zavere. Ne kažem da je nemoguce. Ali sta ako je neko stvarno napravio gresku i oborio civilni avion sve misleci da je vojni? Niko i ne pominje tu mogućnost? Možda sam ja neobavesten...

Urbini

pre 9 godina

(Ja iz Kiejava, 21. jul 2014 13:28)
Pa Ukrainci su vam sasvim dobro i tocno odgovorili na pitanje. Pa nitko se ne bi nadao da ce Rusi podmuklo dati teroristima oruzje tezeg kalibra i poslati svoje ljude da obucavaju teroriste. Ispada da ste vi zasljepljeni mrznjom prema zapadu, a ne Ukrainci prema Rusima. U ostalo, kako vas nije sram zivjeti i raditi u Ukraini cije gostoprimstvo uzivate i jos biti protiv njih? Bas ste prava "moralna vertikala" nema sta!

Anti-KGB

pre 9 godina

Podrška Ukrajincima u borbi protiv kremaljskih staljinista na čelu sa V.Putinom. Dobro je da ste se otarasili Rusa, sad još samo da povratite okupirane teritorije zajedno sa Krimom do konačne pobede.

Mladja car

pre 9 godina

Putin je stvarno pretjerao. U Hrvatskoj se čak i najugledniji anti-zapadnjački, ljevičarski medij odrekao Putina. http://www.advance.hr/vijesti/putinofilija-kao-fasizam-najodvratnije-vrste/

zemunac

pre 9 godina

A zasto se svi ovde loze na Ruse.
Mi smo kao imali neku pomoc od njih.
Za mene su i Rusi i Ukrajinci u istom kosu.
Mozemo mi i bez jednih i bez drugih.

Realista

pre 9 godina

Bravo....sa Rusima se jedino ovakvim recnikom moze razgovarati. A svi vi koji podrzavate Ruse, setite se da podrskom Ruskim teroristima dajete punu podrsku onome sto su albanski teroristi radili na Kosovu. Analogno tome vi podrzavate nezavisno Kosovo i stavljate se na stranu terorista i terorizma. Da je Putin pametan, a izgleda da nije, jasno bi se ogradio od tih zlocinaca ...posto to ne radi, svako sa najvecim pravom moze da kaze da je Rusija nista drugo do teroristicka drzava.

karci

pre 9 godina

Ruse znamo kad su stvarale Varsavski pakt otimali su bukvalno sve sto je tudje a to rade i sada treba im pokazati pravac kojm se ide treba im udariti jos vece sankcije da se otrezne pogledajte samo nase radnike koji su tamo radili su ih bukvalno na najgori nacin muculi i nisu ih ni platili to su znaci vasa braca sramota

mario

pre 9 godina

Čitajući našu i stranu štampu (zapadnu i istočnu) mislim da su separatisti,nenamjerno srušili avion.Sada je pitanja koliko je zapad spreman daleko ići,a koliki je manevarski prostor Rusije.Mislim da je Ukrajina već poslala zahtjev da se separatisti proglase teroristima,a ukoliko se njihova odgovornost dokaže i materijalo Rusija gubi.Neki mediji pišu da je Rusija izgubila rat 17.07.2014.

Dijagnoza

pre 9 godina

(krajisnik, 21. jul 2014 11:39)

Koje lupetanje Pa nisu ga Ruje srusili da bi se otkrilo da su oni to uradili, nego da bi optuzili Ukrajince. Ali avaj...

krajisnik

pre 9 godina

samo ne znam sta bi rusija dobila, ako je srusila avion, osim osude cijelog svijeta? Ovdje smrdi na neki novi "racak" i slicne namjestaljke

Urbini

pre 9 godina

(Ja iz Kiejava, 21. jul 2014 13:28)
Pa Ukrainci su vam sasvim dobro i tocno odgovorili na pitanje. Pa nitko se ne bi nadao da ce Rusi podmuklo dati teroristima oruzje tezeg kalibra i poslati svoje ljude da obucavaju teroriste. Ispada da ste vi zasljepljeni mrznjom prema zapadu, a ne Ukrainci prema Rusima. U ostalo, kako vas nije sram zivjeti i raditi u Ukraini cije gostoprimstvo uzivate i jos biti protiv njih? Bas ste prava "moralna vertikala" nema sta!

Лима

pre 9 godina

Школски пример замене теза и дезавуисања. Сада видимо и циљ, "међународни конфликт" да се умеша НАТО, тај добри, милосрдни, против Русије која је прешла на тамну страну ђавола ?! мош' мислити ?

Dark

pre 9 godina

Rusija je oduvek bila na tamnoj strani! Nevolja je sto su i protivnici Rusije definitivno potonuli u mrkli mrak, u glib sopstvene bahatosti koji se i danas oseca i u ovim krajevima. Siri se od Bliskog Istoka, preko Iraka, Avganistana, Palestine... Tamna sila je na Zemlji odavno pobedila!

Rasterivač političke magle

pre 9 godina

Kada se političari služe mitologijom da opišu stvarnost, znajte da nemaju nikakvu predstavu o svetu oko sebe i o onome šta bi trebalo da rade.
Arsenij Jacenjuk je slika i prilika nekoga ko apsolutno nema svoje ideje, samo pliva kroz "geopolitiočko blato" koje su napravili Putin, Janukovič, Kličko, Timošenko i njihovi (javni i tajni) saigrači u EU i SAD.
U ovom slupčaju, svi su na istoj strani: otimačina za resurse i od građana Ukrajine i od svojih građana drugih država (manipulisanje na tržištu gasa, zalihe uglja, ukrajinsko tržište).
Za to vreme, čitaoci i komentatori se "ubiše" navijajući za jednu ili drugu stranu. Ili su to ipak samo dobro plaćeni zastupnici interesa dveju osnovnih strana - američke i ruske - koji pokušavaju da kao i u Ukrajini ljude podele zarad svojih interesa.
Setite se izreke iz doba Rimskog carstva: Divide et impera (Zavadi, pa vladaj)

plying

pre 9 godina

joj bre dosadnog coveka. koga ti predstavljas, u cije ime vladas, ko te je izabrao? samoproglaseni premijer posle kijevskog puca i dalje nastavlja da jase, a po nedoraslim izjavama nije mu mesto ni na celu opstine a kamoli drzave. smanji dozivljaj nebitan si. sutra ce te odbaciti kao sto su te i postavili.

Gradjanka

pre 9 godina

Neverovatno je da jedna zemlja ima ovakvog premijera. Covek nema svoju glavu vec onako fasisticki siri mrznju prema drugome.On je najobicni pion u rukama njegovih savetnika a zna se kojih. Nije li ovaj pre mesec dana izjavio da ce Putin biti ubijen. Dok ukrajinci ne smene ovu budalu tu mira nema. Postavljen da bi sirio mrznju. Vec vidjeno na terenu bivse Jugoslavije.

bonaparta3

pre 9 godina

Ovaj garantovano koristi neka "stimulativna sredstva" kokiška ili nešto slično. Neverujem da je bio u vojsci pa može ovako da mlati praznu slamu. Da su bili ruski specijalisti sigurno razlikuju slona od medveda, jer oni su napravili taj sistem i sigurno su najbolje obučeni. Zar jedna vaša PVO baza 1472 skoro pala na tom području. Uostalom kao ozbiljna država trebalo bi da vodite avione nad svojom teritorijom profesionalno. Ko je tu pijana budala ili je nešto ala 11 septembar u Americi gde nađoše pasoš od teroriste koji je upravljo avionom pa mu ispo iz džepa i čist neoštećen stoji na trotoaru. Žao mi je ovih ljudi što su izginuli radi američkih interesa. Ćutim i žalim za njima. Saučešće njihovim porodicama. Neka im laka zemlja.

španija. ...španija. ...

pre 9 godina

"Rusija je prešla na tamnu stranu, na stranu djavola", naveo je ukrajinski premijer.
A gdin Keri je pretpostavljam Mesija?

Humanoid

pre 9 godina

Imam samo jedno pitanje...Zbog cega se naglasava da su medju mrtvima holandski i britanski državljani? Zar nije svaciji zivot podjednako vredan??
(Samo pitam, 21. jul 2014 11:22)

NIje. Dokaz za to su mrtvi u Gazi, koji su već daleko premašili broj žrtava iz ovog aviona. Samo, oni po merilima 'zapadnih vrednosti' ne vrede ništa. I manje od toga, jer su sve te zemlje zapravo saučesnici u ubijanju civila u području Gaze.
Ljudska prava? Fašitičko oruđe i ništa drugo. Niko više ne pominje osnovne ljudske slobode, jer one pre svega ugrožavaju profit. Zato su servirani bastardi poput svekolikih ljudskih prava i političke korektnosti, a koliko je to iskreno, pa vidimo na današnjim primerima. Dok se za holandske i britanske građane prolivaju reke suza, oni u Gazi ne vrede ni pišljiva boba. Štaviše, 'slobodni' mediji cenzurišu priloge kao u doba njihovih preteča sa sredine prošlog veka.
Kad neko danas kaže 'demokratija', znaj da je običan lažov.

vojin

pre 9 godina

Cena koju ce Rusi da plate za Krim, odnosno za uzimanje prava da sami odlucuju o stvarima o kojima vec 30 godina odlucuju iskljucivo SAD sa NATO sateltima - bice velika. To je bilo jasno i pre par meseci. Sve sto se desava u Ukrajini, sve sankcije koje su uvedene i koje ce tek biti uvedene i pokusaj rusenja vlasti u Moskvi u buducnosti (uz najkravaviji moguci scenario ako bude bilo potrebno) - sve to je rezultat gneva "kapo di tuti kapo" koji u korenu zeli da spreci situaciju u kojoj bi i druge zemlje, pre svega Kina koja je u buducnosti opasniji igrac od Rusije, pocele da vuku poteze prema svojim interesima ne trazeci dozvolu "tamo gde treba". Otuda ljudi poput Jacenjuka i njegovih ksenofoba iz Desnog sektora uzivaju poverenje Zapada. Kao i Taci sa ekipom svojevremeno. O kakvom se gnevu radi - pokazuje uvid u pisanja vodecih britanskih i američkih listova (sa tendencijom širenja na celu Evropu) u kojoj se presednik jedne zemlje naziva - ubicom, bez ikakve istrage. A sankcije smatraju vec gotovom stvari. U međuvremenu, za par dana rata u Gazi izginulo je tri puta vise ljudi nego u nesretnom Boingu. A SAD i ekipa nastavljaju da naoruzavaju one koji upravo urnisu i Irak i Siriju itd. Istraga nece pokazati nista. SAD nikada nece dozvoliti komisiju koju nece i kontrolisati. A Rusija nece priznati takve nalaze komisije. U to ce i zima...O tome posebno treba da vode racuna Ukrajina i EU.

Petar

pre 9 godina

Ljudi, mozete li da zamislite sebe medju onim golobradim vojnicima poredjanim u stroju, a da vas bodri fizionomija kakva je Jacenjuk da ginete za nekakve zalosne ciljeve i da bombardujete svoje gradjane? Katastrofa!

David

pre 9 godina

V****** daj izbacite ovog iz svih vesti.. Prodao zemlju za 3 milijardi i sad se prse dok ih ne potrose, a onda ga vise nece biti. Gde je Klicko gde je ona njihova dama Timosenko? Gde nestadose??? Naduvali ih Aameri samo tako napravili gradjanski i rat i zdravo.

Anti-SS

pre 9 godina

Podrška Ukrajincima u borbi protiv kremaljskih staljinista na čelu sa V.Putinom. Dobro je da ste se otarasili Rusa, sad još samo da povratite okupirane teritorije zajedno sa Krimom do konačne pobede.
(Anti-KGB, 21. jul 2014 11:40)

Tako su vam i idoli govorili, negde sredinom prošlog veka. Rezultat znamo.

1000 x Ista stvar

pre 9 godina

Jasno je ko dan
Avionsku nesrecu su iscenirali sa zapada,jel im treba neki jak argument za sankcije Rusiji,sankcije koje bi itekako osetili gradjani EU.
toliko od mene,do daljeg vidjenja.

Aleksandar

pre 9 godina

Ovaj Jacenjuk nije cist. Gde li zapad nalazi ovakve likove da sprovode njihovu antirusku politiku? Inteligentni ljudi uvidjaju tragediju rata izmedju izmanipulisanih Rusa, sada Ukrajinaca i onih koji su ostali Rusi.

dd

pre 9 godina

Замолио бих све да ме подсете, обавесте, дају било коју информацију о томе колико је украјинских цивила убила украјинска назови војска у назови антитерористичкој операцији? И замолио бих вас да напишете колико је украјинских цивила убила про руска страна? Ја мислим да за ово друго можете слободно да кажете да подаци не постоје, јер тога једноставно није било. И онда видите ко је црни ђаво у свему овоме.

danger

pre 9 godina

Sve neke teorije zavere. Ne kažem da je nemoguce. Ali sta ako je neko stvarno napravio gresku i oborio civilni avion sve misleci da je vojni? Niko i ne pominje tu mogućnost? Možda sam ja neobavesten...

bv

pre 9 godina

Dosta stvarno... to sam i ja pomislio kad su ukrajinski ekstremisti snajperima u Kijevu ubijali civile i kad su ukrajinski ekstremisti zapalili žive ljude u zgradi... Ili se toga više niko ne seća

tosa

pre 9 godina

Ovaj Jacenjuk ne zna sta prica. Ako je u pitanju konflikt izmedju Ukrajine i Rusije to onda jeste medjunarodni konflikt. A on je rekao da ovo sto se sada desava nije konflikt izmedju Ukrajine i Rusije vec da je u pitanju medjunarodni konflikt. Ovaj lazni premijer Ukrajine bi trebalo da se doskoluje.

Nisam rusofil ali...

pre 9 godina

Zanimljivo je kako niko, ni u jednom trenutku od momenta tragedije do sada nije pomenuo mogućnost da je avion pogođen raketom vazduh-vazduh, a ne zemlja-vazduh.
Iako takođe moguća, prva opcija je isključena u startu, jer ukrajinskoj vladi može da stvori samo probleme.
Kako im verovati?

остоја симетић

pre 9 godina

Врхунац уздржавања од говора мржње "Русија је прешла на страну ђавола."

Ja iz Kiejava

pre 9 godina

@Darko
odgovor na pitanje ko je kriv za obaranje aviona leži u odgovoru na pitanje kako se i zašto avion našao na lokaciji gde je pogođen?


leleeee. ja zivim u Kijevu i prvog dana kad je objavljena vest, kolegama ukrajincima koji su zapenili sa napadima na Rusiju, ja postavim sasvim logicno pitanje: "Pa sta ce putnicki avion u ratnoj zoni gde je u prethodne dve nedelje vec oboreno nekoliko aviona, kako su mogli da ga posalju kroz ratni zonu". Leleeee...kakve sam debilne odgovore cuo od "Pa mi smo otvorena zemlja, zasto bi smo branili da avionu prolaze kroz nasu zemlju" pa do "Jeste tamo rat, ali avion ne ide po zemlji, nego 10 km iznad zemlje, zasto bi zabranili da putnicki avioni tamo lete". Oni su kao drogirani, zadojili ih mrznjom prema Rusiji i apsolutno nikakvi argumenti nisu dovoljno da im promenis misljenje.

Otimač intelektualne svojine

pre 9 godina

Crnokošuljaš. Ako je ovo nada EU, na predstojećem (ako ga uopšte i bude) referendumu glasam protiv. Inače, ovome je EU za dva meseca dala ono za što je nama trebalo 8 godina. Standardi? Naravno, samo za primitvne fanatike.

popeye

pre 9 godina

Да није овог авиона, можда би Путин полако и попустио, а сад и да хоће више не може. Мо'ш мислити, међународни конфликт, доћиће западњаци да се боре за фашистичку Украјину?
Ако ће неко да се клади хоће ли се повући или за неки месец ући у Кијев, може...

svet je mali

pre 9 godina

ovaj ukrajinski Premijer i nas imaju istog PR menadzera garant, o trosku naroda koji ne zna se gde je bedniji, naravno.
A obojici porukica da ce leto da traje jos samo dva meseca.

Zoltan

pre 9 godina

Koji je b***** ovaj prozapadni sluga. Sav u crnom pred vojnicima drzi gebels govor, hiljadu puta ponovljena laz je istina. Pa i Rusi trze medjunarodnu istragu,sta je sporno "premijeru" ?

dragan

pre 9 godina

Ne razumem. Tip se pojavi obučen u crno pred vojnicima i priča im motivacioni govor kako treba da idu u smrt. Nije on slučajno u crno obučen. Ne zabravimo da je napolju vrućina. Međutim, ta crna boja mu je mnogo omiljena. Smrt fašizmu!

Branko

pre 9 godina

Treba mi objasnjenje:pravoslavlje je pretnja kome jel vidim da u raspadu SFRJ katolici jedini imaju etnicki cistu zemlju a i za pravoslavni dzihad moram priznati jos nisam cuo.Dalje,ako je Rusija tamna strana ovog sukoba ko je bio nasa tamna strana sukoba na Kosovu i kako to da mi podrzavajuci Ruse priznajemo analogno drzavu Kosovo kad bi protivljenjem Rusima izgubili mocnog saveznika koji Kosovo ne priznaje a bili bi po volji onima koji su Kosovo odavno priznali,da ne ulazim dalje u zastitu elementarnih ljudskih prava cije inflagrantno krsenje na Kosovu ne izaziva nikakvu reakciju medjunarodnih organizacija nevladinog sektora?Samo razmisljam naglas!

Samo pitam

pre 9 godina

Imam samo jedno pitanje...Zbog cega se naglasava da su medju mrtvima holandski i britanski državljani? Zar nije svaciji zivot podjednako vredan?? Nisam ni za Ruse ni za Zapad... Prekinite sa prepucavanjima i podelama vise, i mi smo doziveli istu tragediju.

Džabe

pre 9 godina

Veoma obučena lica ruše putnički avion ako nalogodavci imaju političku & propagandnu ili kakvu drugu korist.
Ko ovde ima najveću korist od nemilog događaja? Kazalo se samo.

Anarchy Serbia

pre 9 godina

zbog ovakvih i slicnih prica jedan covek vise od 10 godina "zivi" u Hagu, ali posto je ovaj demokrata, onda mu se sve oprasta ,jel tako demokrate?

lex speciallis

pre 9 godina

Ne znam ko je oborio avion mogu samo da pretpostavljam pa necu ni da pisem, ali ljudi jel shvatate da tamo obican narod gine, secate li se SFRJ...zarad interesa i Putina, EU, SAD...a takvih komentara gotovo da nema..vec uglavnom pa ako USA radi sto radi treba i Rusija,e takav nacin razmisljanja nije normalan jer time i ovi sto se svrtavaju na stranu Rusije izjedacavaju tu zemlju sa SAD koja je zaista urnisala ovaj svet u zadnjih 30 godina..a poenta je da obican narod gine, i da se time niko ne bavi.P.S.Nisam ni rusofil,niti ljubitelj politike EU, niti sanjam americki "san", samo mislim o obicnom narodu koji uvek izvuce najdeblji kraj, a posle ratova ostaje haos, primer Vam je Irak, a mozda jos bolji Libija, a ni mi ne mozemo da se oporavimo jos od 90-tih!

rema

pre 9 godina

Vrlo je moguce da je zaista ovaj avion oborila raketa iz Ruskog arsenala, ali je taj slucaj namesten. To je kao da ja pustim autobus s decom da prelazi ispred iskopanih rovova u ratnom dejstvu...
Ocigledna namestaljka.
1 Rusija nije imala nikakvu korist rusenja civilnog aviona.
2 Sta radi civilni avion u zoni ratnog dejstva(setimo se samo, da je Srbija bila zatvorena za civilni saobracaj, godinama)
Ali danas se rat ratuje i ovako, nazalost, neko je ubio te ljude, a neko ih je i zrtvovao.
Zaista STRASNO!
Onda pricaju kako zivimo u modernom dobu, ja zaista mislim da je srednji vek u odnosu na danasnje vreme bilo daleko civilizovanije.

misko

pre 9 godina

"Ukrajina je spremna da prepusti ulogu koordinatora istrage našim zapadnim partnerima."
Baš me čudi što zapadnim partnerima prepuštate ulogu koordinatora istrage,pa vi ste prepustili njima da vode sve akcije od Majdana do danas.rezultat bi bio kao na Račku,Markalama,Libiji,Iraku,Siriji i td.
Prepustite istragu UN pa da vidimo do čega i da li će uopšte doći do rešenja "zagonetke."

Kokan

pre 9 godina

Tamnu stranu? Nasla se mustra da to kaze.
Pratim desavanja i kontam...
Ameri se opet vade da tudjoj muci (i ovaj put slovenskoj), Zapadni vazali bi za njom, ali ne mogu, jer im Rusija treba. A to sto im je potrebno ne mogu joj oteti. Ni oni, ni bilo ko. No, ovo ce potrajati, svi ce izgubiti (Ukrajina najvise) osim americkih prokletinja, koji se osvjezavaju tudjom krvlju.

Branko

pre 9 godina

Карл Билт је недавно изјавио:
„У данашњој Русији ситуација је много гора. Путин демонстрира приврженост не међународним вредностима, већ православним. Његова подршка Асаду у Сирији може се објаснити тиме што је Асад штитио православне у Сирији. Поред тога, православље је опасније од исламског фундаментализма и због тога представља највећу опасност за западну цивилизацију.“
А сироти Јацењук је данас изјавио "Русија је прешла на тамну страну, на страну ђавола". Да је Русија прешла на тамну страну, на страну ђавола, она би била са Јацењукове стране и са стране његових газда који представљају "западну цивилизацију". Да ли се то Запад спрема за верски рат против Православаца у Свету??!

ukroevropska odiseja

pre 9 godina

citajuci i slusajuci izjave ovog lika, dolazim do zakljucka da ili on ima vraski velika mu**, ili ga Zapad vraski debelo placa... ali odgovor se svakom namece kada pogleda na sta covek lici... mrsav, bled k'o krpa, on stoji ispred 'svoje' vojske i drzi im motivacione (?!) govore, a da pritom proziva na ovako ocigledan fasisticki nacin najmocnijeg coveka na svetu...

Prerovac

pre 9 godina

Приложена фотографија -врховни командант и елитне јединице државе Украјине. Да није жалосно - било би смешно.

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Još jedan koji, stavivši se na listu "Bombarderske koalicije", pokušava da odredjuje šta je TAMA a šta SVETLOST. Po retorici aktuelnih vlastodržaca u Ukrajini, koje nesvesno odradjuju američki scenario žrtvujući sopstveni narod, sve sam više sumnjičav i prema obaranju ovog aviona. Čini mi se, a u to me ubedjuje iskustvo koje smo mi Srbi imali, da u ostvarenju nekih sitnih i prljavih interesa ništa nije sveto. Da se radi o dobro smišljenoj i planiranoj akciji, ubedjuje me i reagovanje zapadnih medija. Pokušaj satanizacije jedne strane, stotinu puta izgovorene insinuacije i neproverene činjenice, hiljadu puta ponovljena laž treba da postane "istina" oko koje će se ujediniti svetsko javno mnenje protiv te "tamne strane", kako reče ovaj gospodin.

miro split

pre 9 godina

Evo iz ureda barba Đavla je stiga oštri demant.Kažu da oni nemaju ništa ni sa Rusijon ni sa obaranjen ovog aviona i koji vrag za sve gluposti ovog svita njega optužuju kad se zna da je pravi centar moći na vrhu zgrade di sidi oni šta mu ni ime nesmiš spomenit uzalud.

Zoran Simic

pre 9 godina

Ovaj sajentolog stvarno nema ni malo stila u svom pljuvanju po ruskom narodu. Ne sumnjam da su Rusi dali svojim zemljacima oruzje I ne sumnjam da ga ovi zdusno koriste, ali zar ne bi bilo cudno da je drugacije? Kakva sprdnja od silnih poziva da se Rusi povuku, pa gde da se povuku kad su na svojim granicama?

Dejan

pre 9 godina

Da nije bilo tebe i takvih likova kao sto si ti ne bi ni bilo rata u Ukrajini, Krim bi i dalje bio u sastavu Ukrajine a putnici iz malezijskog aviona bi danas bili zivi.
Nasiljem ste skinuli demokratski izabranog Predsednika Ukrajine ne cekajuci izbore da to uradite, zapretili ste ruskom stanovnistvu da cete ukinuti ravnopravnost ruskog jezika, ekstremisti uz vasu podrsku poceli su da maltretiraju rusko stanovnistvo podsecajuci ih na vase pretke iz II svetskog rata pa sta ste onda mogli drugo da ocekujete????
Bolje je da cutis i budes manji od makovog zrna.

George Costanza

pre 9 godina

"Rusija je prešla na tamnu stranu, na stranu djavola"

Izjava čoveka koji je javno najavio odmazde za svakog ukrajinskog vojnika? Vidim i snajperisti sa Majdana su razotkriveni? Sve u svemu teško je reći koja je strana tamna, znam samo da je sve više civila gine u ovim igrama moći između Amerike i Rusije...

Zlopamtilo

pre 9 godina

Isuviše ratoborna retorika , ostrašćen nastup ,gomila optužbi na bazi spekulacija , ličnog uverenja ,....Prejaka priča u nedostatku validnih dokaza .Sve u svemu ne uliva poverenje i nikako nije neko kome se može bezrezervno verovati ,čak nije ni blizu toga . Sumnjivo lice .

Cica Draza

pre 9 godina

;-( gledam ove "majmunarije" ovde...

pa ljudi daj se osvijestite.... kad bi doslo do sukoba "NATO-Rusija"vise od pola svijeta bi nestalo..

pa da li ste normalni...
ovaj z.... presipa iz supljeg u prazno...

dzoni

pre 9 godina

Lik doveden od strane amerike.. saslusati tel razgovor 'f EU' mesec dana pre njegovog izbora gde otvoreno kazu da ce njega da postave a ne onog koje EU hoce (tad je EU tj nemacka htela klicka) .. I onda to zovu demokratijom..

Žaki

pre 9 godina

Kakav "grande imbe*ile"! Šta on misli? Izazoveš Ruse i očekuješ da će ti drugi pomoći da ih istrebiš? Ali zagrcnuo se pa nije rekao ko bi to mogao da učini?! Burazeru, zajebo si se ko mlad majmun, a kladio si se i na pogrešnog konja - na Ameriku koja je trulija od bilo čega zamislivog. Pa njihova jedina preostala doktrina je da izazivaju nemire po svetu, otimaju energente i na taj način spreče vraćanje dugova i obaveza koje imaju prema međunarodnoj zajednici. No protokom vremena počelo je da se kritališe stvarna slika ko je na svetu normalan a ko na mračnoj strani; ne mora to ovaj klovn da priča. Ima na planeti normalnog sveta koji misli malo i svojom glavom.

plan9

pre 9 godina

Kakav motiv bi imala Rusija ili sam Putin da obori putnicki avion? Rusija je u ovom globalnom konfliktu ipak slabija strana, da nije tako ne bi se sve ovo desavalo na njenim granicama. Samo americki vojni budzet je skoro 10 puta veci od ruskog. Takva nadmoc otvara razne mogucnosti...

motiv

pre 9 godina

To je međunarodni konflikt", rekao je Jacenjuk na konferenciji za štampu u Kijevu, a preneo Rojters.
Zelje su jedno, a stvarnost je drugo (Rusija kao vojna velesila). Treba prvo utvrditi ko je oborio avion. U svakom slucaju, Jacenjuk je otkrio moguci motiv (mi sami ne mozemo da ratujemo protiv Rusije, potreban je medjunarodni koflikt)!

ljnikola

pre 9 godina

„Snaga Rusije može biti potkopana samo ako se od nje odvoji Ukrajina. Oni koji žele to da urade, ne samo da ih moraju odvojiti, već Ukrajinu moraju suprotstaviti Rusiji, zakrviti dva dela jednog naroda i gledati kako brat ubija brata. Da bi to ostvarili potrebno je pronaći i odgojiti izdajnike među nacionalom elitom i uz pomoć njih izmeniti samosvestjednog dela velikog naroda do takvog nivoa da mrze sve rusko, da mrze svoj rod, a da to ni ne znaju. Ostalo će učiniti vreme.“
Oto fon Bizmark (1815-1898) - nemački kancelar.

"Rusija je prešla na tamnu stranu" rece covek u crnom ...
Pozdrav,

Rad

pre 9 godina

Ma kakav kredibilitet i legitimitet ima ovaj čovjek da daje ovakve i slične izjave? I čime zaslužuje da za ovakvu izjavu dobija ovakav medijski prostor? Kakvu težinu mogu imati ovakve njegove tvrdnje? Koga on uopšte predstavlja? Euromjadan možda, ali ukrajinski narod nikako.

maki

pre 9 godina

Koje ostrasceno, manipulativno i pre svega povrsno lupetanje. Koristi se sekvenca iz filma "Ratovi zvezda". Koliko banalnije i gluplje moze da bude?.
Uzas

Maksim

pre 9 godina

Ovaj .... mi ide na živce. Interesuje me koliki mu je račun u EU bankama. Bud... radi protiv sopstvenog naroda, jer u slučaju rata i Zapada ne verujem da će Ukrajina proći dobro.

rekreativac

pre 9 godina

Stvarno mi je zao tog naroda koji ce da pati zbog ovakvih budala koje podstrekavaju na rat, sam sam to dozivio.
Ipak ne mogu a da se ne nasmijem jer me ovaj tip sa fotke podsjetio na scenu iz Doli Bel, kad Sintor dodje u Dom kulture pa mu kazu da je novi upravnik zabranio pice. On samo pogloeda upravnika i samo kaze: "Coro, brisi!"
A upravniku poispadase figure sa sahovske table...

Stefan

pre 9 godina

"Divide et impera" ne izlazi iz mode. Teorije zavere su jedva slab izgovor za mahinacije i egoizam. Kad se usijanim glavama igra rata, treba ih pustiti u neku arenu kao gladijatore, pa kad završe da neko zovne pogrebnu službu. Nas koje smo preživeli sve i svašta da puste na miru! Manje verujte medijima i plitkoumnim poslušnicima , više sopstvenoj promišljenosti i savesti.

kentaur

pre 9 godina

Samo naivnima nije jasno da je krenula nova etapa u raspodeli globalnih interesa i sledeci korak je destabilizacija Rusije i pokusaj preuzimanja prirudnih resursa (u narednih 50-100 godina). Spoljna politika velikih sila se planira za decenije unapred. Od pocetka je cilj bio da NATO dobije dozvolu da se stacionira u Ukrajni, na granici Rusije. Zato je odjedanput porastao pritisak da se potpise ugovor sa EU, da se postane clan NATO. Kada to nije uspelo, krenuo je Majdan, a onda i ofanziva na Istoku da se Ukrajna ili OCISTI od Rusa ili da se Rusija UVUCE u konflikt, da bi Zapad imao izgovor da intervenise. Instalirali bi neki novi KFOR, EUROFOR ili Plave Slemove, cime bi se NATO uveo na mala vrata u Ukrajnu. Kada ni TO nije uspelo, krenulo je sa MNOGO gadnijim scenarijima poput OBARANJA AVIONA koji ce momentalno izazvati mrznju i bes kako Evropljana tako i samih Rusa prema Putinu da bi se on sklonio. A Putin, koji nije ni sam naivna maca, se zamerio time sto je previse tvrdoglav i prkosi na medjunarodnom planu- Sirija, Libija, gasovod sa Kinom, Juzni tok, baza na Kubi, BRIKS banka i eliminisanje dolara kao plateznog sredstva. Zbog toga je sad fokus i presao na Putina, da bi ga zadesio neki novi Majdan u Rusiji. AMERIKA NE PREZA OD IZAZIVANJA RATA U SRCU EVROPE SAMO DA BI IMALA NOVI BONDSTIL NA RUSKOJ GRANICI!! Rat je pred vratima i nema nikakvog razloga za radovanje!!

Civilni avioni u ratu

pre 9 godina

"Ja iz Kiejava"
Tvoj komentar je došao kao "lek na ranu" a "gađa" suštinsko pitanje ali to ne vredi svim ovim na zapadu koji "slede" kako im se kaže preko bare a svaka logika ne "pije vodu". Nažalost i dosta naših komentatora ne vidi dalje od nosa ponavljajuđi da je eto neki ludi i pijani Rus pritisnuo taster. Pa se čak sa zapada potura kako je avion leteo preko 10 km pa je tamo daleko od raketa i bezbedan (ili bolje reći podnetnut), a nisu pročitali vest od pre valjda 40-tak god. kada je čuveni U2 oboren na preko 20 km. Sve u svemu dobar deo naroda su prave "ovce" kojima može svašta da se servira i da to "pojedu" bez "masla".

Comanche

pre 9 godina

"Rusija je prešla na tamnu stranu, na stranu djavola", naveo je ukrajinski premijer. "
A, pazi njega, sav u crnom, da se slaže sa "Tamnom stranom"!!!!!

danilo

pre 9 godina

Moze on ovim jadnicima da prica sta hoce. Posle ove besede oni ne znaju gde ce sto sa istim nije slucaj (on ce vec na zakusku da usaglasi stavove). Tako je to kad ih void karikatura od coveka a vi braco udrite po svojima.

DedaMiloje

pre 9 godina

Star Wars, epizoda VII, Putin prelazi na mracnu stranu i ispostavlja se da je rodjeni brat Dart Vejdera, vodje pobunjenika u šoku...

Aleksandar

pre 9 godina

"Rusija je prešla na tamnu stranu", ovaj ladno koristi terminologoju iz Star Wars-a, ... shvatio da Amerikanci samo razumeju bajke o sudaru dobra i zla.

sky

pre 9 godina

Dovoljno je samo procitati izjave koje je Jacenjuk dao u poslednja dva dana da se shvati o kakvom profilu coveka je rec.
Mislim da je trenutna Kijevska hunta strasan autogol za Zapad i da goru vlast tesko da su mogli da postave. Nekako sam ipak srecan sto su nam daleko i sto se mi drzimo po strani.

nikola

pre 9 godina

@karci sto je najgore, to nisu rusi vodili nase ljude pa ih nisu placali, vec su nasi ljudi dovodili nase ljude da bi potencijalno zaradili, a na kraju NASI nisu placali NASE.