Petak, 29.05.2015.

11:17

"Zakleo sam se na Ustav, a ne drugima"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da se "zakleo samo na Ustav Srbije, a ne nekom drugom", odgovarajući na pitanje o odluci o diverzifikaciji gasa.

Izvor: B92

"Zakleo sam se na Ustav, a ne drugima" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

73 Komentari

Sortiraj po:

Vuja BG

pre 8 godina

Ekonomski razvoj je ono čemu svi težimo. Možemo mi imati prijatelje i na istoku i na zapadu, na severu i jugu, ali to ne bi trebalo da nam utiče na izbor najboljeg poslovnog puta koji je najbolji za Srpsku ekonomiju. Ne možemo birati i držati se nečega što može biti štetno za nas.

декомпозиција

pre 8 godina

Најбитније за државу су њени приоритети а то су да се обезбеди енергетска сигурност и ефикасност,зато ни нема потребе доводити Србију у тешку ситуацију само због зависности од великих сила,управо и треба овако и користити све алтернативе да не дође до лошег по нас.

boki

pre 8 godina

Naš ustav je iztičit prema Kosovu, i u njemu se ne pominje mogućnost podele Kosova. Premijer s pravom poručuje da samo ekonomski stabilna Srbija može biti uspešna u borbi za očuvanje svog teritorijalnog integriteta

Jagodnja

pre 8 godina

Tako je.Po prvi put nakon Nikole Pašića imamo čoveka koji se zalaže za državu Srbiju i srpski narod a da je istovremeno i na čelu države ili vlade. E, sad to mnogima smeta, i spinuju li spinuju... ali badava.

EX NIHILO NIHIL FIT

pre 8 godina

Koliko li je Vučić priteran uza zid raznoraznim sumnjičenjima,kada se osetio primoranim da se pozove na svoju zakletvu na Ustavu?

E, upravo zbog ovoga moramo da uđemo u EU!

Kao drzava mi smo infantilni!

Lutamo, pravimo radikalne zaokrete i u biranju vlasti i u biranju prijatelja i neprijatelja:

- sad smo za Ruse - pa smo protiv njih,
- sad bismo u Evropu, sad nam je nje navrh glave...
- Prema Amerikancima smo kompleksaski sumnjičavi zbog njihove superiornosti....

I sve nas to toliko zamara da bismo se najradije zatvorili u sobu i navukli pokrivač preko glave i da nas svi ostave na miru...

E, kod odraslih ljudi nema toga!

Nema izgovora i odlaganja, nego se, kao odgovoran čovek, svom snagom, razumom i uvek moralno, nosiš sa životom umesto da lutaš po njemu.

Ne kriješ se, ne besniš i ne ulaziš u nepromišljene sukobe. Ni sa slabijim od sebe, jer možda pozove starijeg brata.....
I NIKOME I APSOLUTNO NIKADA - NE KUNEŠ SE U SVOJU DECU.

Potrebne su nam državne slične nama i kolektivni identitet - osećaj pripadnosti.

EU je 2012. dobila Nobelovu nagradu za mir, za 70 mirnih godina između Francuske i Nemačke a time i cele Evrope.

Na dodeli, EU se zahvalila, podsetila na ratove na Balkanu '90.-ih i nagradu od 920.000 evra dala za decu iz tih regiona pogođenih ratom.

SREĆAN TI PUT, KOSOVO!
Sresćemo se u miru, u Evropi!

ALISA XX

pre 8 godina

BOT Marko;
Vucic okrenuo drzavu za 360 stepeni.
Konacno jedan bot u pravu.
(kolos, 29. maj 2015 18:35)
Trolu i jeste okrenuo, sa lošeg ka dobrom!

Branko

pre 8 godina

Covek se zakleo, sta sad hocete, da pogazi zakletvu? Samo hrabro
(Sneguljica, 29. maj 2015 20:22)
Da li to mislite na onu zakletvu što je sa drugim radikalima dao u Crkvi pred sveštenicima?

krki

pre 8 godina

Nije Vučić došao na mesto premijera da bi ispunjavao želje Amera ili Rusa, već da bi štitio interese Srbije, a interes Srbije je da ima više alternativa za snabdevanje države gasom.

mara

pre 8 godina

Predsednik i premijer moraju voditi usaglašenu politiku prema Kosovu, kako bi na najbolji mogući način zaštitili naše nacionalne interese u južnoj srpskoj pokrajini.

taja

pre 8 godina

Posle obustave ardova na izgradnji gasovoda Južni tok, Srbija mora tragati za alternativnim pravcima i izvorima snabdevanja gasom. Svakako da nije dobro u pogledu energetske politike zavisiti samo od jednog izvora snabdevanja gasom

Pioneer

pre 8 godina

Naravno da premijer radi u interesu gradjana. To su valjda i vrapci na grani ukapirali do sada. Samo ne, opozicija uvek pronadje neke gluposti i neistine koje ce da izjavljuje i da pali narod. Pokaali ste da nemate pojma dok ste bili na vlasti, povucite se u senku.

Vlado

pre 8 godina

Osnivanje Sprecijalnog suda je od velike vaznosti za utvrdjivanje odgovornih za zlocine nad Srbima i drugim nealbancima na KIM. Jos ranije je trebalo insistirati na njegovom osnivanju, jel kako godine prolaze sve je teze naci dokaze i svedoke.Ali bolje ikad, nego nikad.

deda Solunac

pre 8 godina

Koliki je kapacitet gasovoda?Za koliko vremena.30 godina kao Beograd na vodi.Kako ovaj narod uopšte više prima ovakve propagandne informacije.

ja bih prvo skocio, pa tek onda rekao 'hop'

pre 8 godina

Vidim da su Srbi sa Kosova mahom za osnivanje tog suda
A sta ako mandat tog suda budu i recimo zrtve iz Rudnice i taj sud pocne baviti ulogom sadasnjeg nacelnika generastba VS, a 1999 podpukovnika Dikovica iz cije zone odgovornosti su do sada identifikovane zrtve iz Rudnice

Titus

pre 8 godina

"On je naveo i da je dobro to što Priština formira Specijalni sud za zločine OVK, te da će srpski poslanici u kosovskom parlamentu glasati za donošenje takve odluke."

Gospodine Premijeru, nisu ovde svi fanaticni sledbenici Vasega lika i dela. Ima i onih koji znaju bar pomalo da razmisljaju i kod kojih je jos uve 2 + 2 = 4, bez obzira na Vase verbalne akrobacije. Amerikanci su uspeli da izvuku ovaj sud ispod okrilja UN i da naprave sprdnju tako sto ce to biti Pristinski sud. Vi ovo odlicno znate, zbog ovoga je bila zestoka svadja na sednici SB. Nemojte da nam farsu prikazujete kao politicku korektnost. Ovo je farsa, ali nije farsa to sto je Kosovo promenilo Ustav protiv svih, podvlacim svih, bar nama gradjanima poznatih dogovora i formiralo Vojsku Republike Kosova. Pa prokomentarisite i ovo. Vasim ponasanjem, ma sta god pricali po Vasim televizijama, prekrsili ste prvo Ustav i zakone RS. Cak pred istorijom, Nikolic pere ruke besmislenom rezolucijom i planom o Kosovu, jer ce sve ovo sto radite svaliti na Vasa ledja, svu krivicu za propast zemlje, a on ce reci - Ja napisao plan, a Vlada nije htela da ga sprovede. Molim komentar kako ce RS reagovati na formiranje vojske Kosova? Neka neko pita ovoga gospodina da vidimo jos jedan njegov moralni salto mortale.

dm

pre 8 godina

Dobro je to što Priština formira Specijalni sud za zločine OVK, i sto ce srpski poslanici u kosovskom parlamentu glasati za donošenje takve odluke.

Hana

pre 8 godina

Srbija treba, bez obzira na sve, da gleda svoje interese i da vrši odabire na osnovu interesa svog naroda, kao što i radi poslednjih godinu dana.
Srbija ima jasne stavove i granice, koje ne menja i ne znam odakle vam onda ideja da iza odluke za gas stoji naređenje EU, kad je to upravo ono od čega Srbija sama ima koristi.

darko

pre 8 godina

""On je naveo i da je dobro da Priština formira Specijalni sud za zločine OVK, te da će srpski poslanici u kosovskom parlamentu glasati za donošenje takve odluke. ""
================================================

Zanimljivo,
Ovde pise da se radi o specijalnom sudu samo za zlocine OVK, a u stvari jos se nezna koji ce biti mandat tog suda - dali ce se baviti jedimo zlocinima OVK ili i svim drugim
Juce tuzilac Vukcevic lepo rece da se to jos ne zna.
Imam osecaj da je ovde po onoj staroj: "Sto je babi milo, to joj se snilo"

Marko

pre 8 godina

Duže vreme pratim dešavanja na političkoj sceni, jer me je živo zanimalo kako će i ko da iščupa državu iz krize. Ono što se dobilo kao rezultat me je i više nego oduševilo. Vučić je čovek koji je za samo godinu dana okrenuo državu za 360 stepeni i izvukao iz tolikih problema. Iz dana u dan postiže visoke rezultate, a ono što ga posebno izdvaja od drugih jeste upravo to da sve što radi, radi u interesu nas, običnog naroda. Drago mi je što neko u današnje vreme poseduje toliku želju i energiju da od jedne Srbije stvori zemlju, koja će dostići svetski nivo.

Branko

pre 8 godina

Mi treba da trošimo svoju struju i svoj ugalj. A ne da izvozimo badava struju i uvozimo skup gas kako bi neko zaradjivao u oba slučaja. Privreda nam i ovako ne radi tako da nam gas i ne treba.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dragan, 29. maj 2015 12:53)
Znate li Vi dragane da će Hrvati po nalogu EU morati da ugase sve svoje termoelektrane na ugalj zbo emisije CO2? Šta to znači? Znači da će Hrvati uskoro ostati bez svoje električne energije a što će se desiti i nama zbog direktiva EU. Put bez alternative smo dobro izabrali i oni i mi.

Pile+381

pre 8 godina

Svaka čast ovom Čoveku . Pratim već dugo vremena njega i druge političare (ne sve). Za Srbiju , čuva obraz nije se još uvek "savio napred" evropi ni amerima. Čvrst stav ima , liči malo ,karakter najmoćnijeg predsednika Rusije ikada. Ali ipak ima svoju politiku .

kvazi patriotizam

pre 8 godina

Za neke je ovde patriotizam odanost Rusiji, ako nema ruskog gasa mrzni se i zaustavi privredu, ako je gas aterbejdžanski ne uzimaj ga ni za živu glavu jer je pod kontrolom SAD, to se zove kvazi patriotizam.

VevericaUdovica

pre 8 godina

Nije bitno kome se obratiti za pomoć, ako je ta pomoć neophodna, a premijer je i sam rekao da će se boriti za Srbiju i njene građane. Zar je bitno što se obratio SAD za pomoć u gasu, jednostavno Rusija se ogradila od EU, kao što se EU ogradila od Rusije, mi smo u sred svega toga i šta sad možemo osim da se obratiomo drugima koji su van cele te priče, nebitno da li je to SAD, Kina ili neka druga zemlja, bitno je samo da je Srbija na dobitku!

Glorija

pre 8 godina

Ovaj, kako kažu, zaokret vezan za gasovod je samo nečin da se Srbiji obezbedi energetska sigurnost , a ne neki zaokret iz ne znam kojih razloga. Premijer stvarno samo radi svoj posao i zalaže se da za Srbiju obezbedi najoptimalnije uslove za sve probleme u kojim ja država! I nećemo se mi meriti sa Rusijom i SAD,gledajmo mi sebe i rešavajmo svoje probleme!

Stevan

pre 8 godina

Zasto se tzv strucna javnost toliko trudi da polarizuje i prikaze kao crno-bele izbore koji se nude pred Srbijom? Ovja covek pokusava svakim svojim postupkom i reci da otkloni takve zablude i pokaze da je za Srbiju uvek najbolji izbor i pravi koji je 100% u njenom interesu. U konkretnom slucaju, gasovod koji ce ici preko Srbije, ma ciji bio je dobar za Srbiju. I tu treba da se zavrsi prica. Siguran sam da ako Turski tok postane realnost za Srbiju, da ce ga Srbija prhvatiti oberucke.

Den

pre 8 godina

Negde mi je žao ovog premijera. Svi ga cimaju, razvlače, svašta mu rade a on nema kapaciteta da parira. Ne zato što je glup ili nesposoban, već zato što je sam. Vodi partiju analfabeta, lažnih intelektualaca i potpunih anonimusa. Mnogo hteo, mnogo započeo. Vraća mu se sada uljuljkivanje u skutima V. Seselja. Trebao je učiti i okupljati ljude oko sebe a ne VAZDUPLOHOVITI

Duci0167

pre 8 godina

Hahaha,kakav zaokret! Pa sta Vucicu neki ljudi osedese pricajuci da se batalimo Rusije i sledimo svoje interese. Tada i do sada su bili drzavni neprijatelji,izdajnici a sad ti to radis. Hoces im se izviniti? Ti postujes ustav? ahaa

Dobrila022

pre 8 godina

Mi smo mala zemlja i naša potrošnja gasa ne može bitnije uticati na prihode ni Rusije, ni Amerike. Ali je nama bitno da možemo da obezbedimo tu količinu koja nam je potrebna. Vreme je da shvatio da smo odgovorni sami za sebe, niko neće zastupati naše interese osim nas samih.

wishman

pre 8 godina

Rusi kako u svim zemljama tako i u nasoj gledaju samo interes i nista vise,nema tu nekog prijateljstva i ne znam ti ja cega,isto tako i mi treba da se ponasamo,i niko zbog toga nema pravo da se ljuti na nas.

Abhazijac

pre 8 godina

Bravo Vucicu.Dosta je bilo Rusofilije i nazadovanja u ovoj zemlji.Rusija,Srbiju preko Crkve,Srpskih placenika,svojih "SLUZBI"Decenijama Koci Srbiju u Razvoju.Ne samo Srbiju,nego i citav zapadni Balkan.
Ne dajte da se sa Srbijom desi ono sto Su Rusi uradili sa Anhazijom,Osetijom ,Pridnestrovljem,Krimom i donbasom.A to im je namera.

Branko

pre 8 godina

Kapacitet tog "Američkog gasovoda" je 16 milijardi kubnih metara gasa godišnje, od toga Turskoj ostaje 6 milijardi a preostalih 10 milijardi je već rezervisano i kupljeno, tako da za Srbiju, Bosnu, Hrvatsku i ... ostaje NULA kubnih metara Azerbedžanskog gasa. O tome se radi u ovoj priči sa Amerikancima.

Legionar

pre 8 godina

Ovo me podseca na vozaca koji "tera" autobus od ivice do ivice druma,cimajuci putnike,a usput ne zna gde je posao,al je bitno da se vozi jer su karte naplacene.

cenzura

pre 8 godina

Ne volim Jenkije, ali ovaj put ste pogrešili što ste napali premiera. Jeste li ikad čuli za disperzan rizik? Druga stvar je koliko je to realno. Treba proučiti svaku opciju. Još nešto, za vas je bolje ne svadžati se sa svjetskim policajcem. Nije to kukavičluk, več diplomatska mudrost.

Saruman

pre 8 godina

@cenzura, dok ti nasem narodu dokazes sta je diplomatija, ode mast u propast :D Kod nas se razmislja na fazon, ovaj nam je prijatelj a ovaj nam je neprijatelj, nema poslovnih partnera, samo teorije zavere neprijatelja protiv nebeskog srpskog naroda :D Kad nasem prijatelju ne bude isplatljivo da gas prodaju ovde, oni ce ga zavrnuti, mozes biti i vencani kum, opet ces imati hladne noge :D

POVERENIK - RADE SA

pre 8 godina

Aleksandar Vucic je rekao sto je svrha svega da se u narodnoj skupstini zakleo da ce raditi u interesu gradjana Srbije sa ostalim clanovima vlada to i jeste poenta, vazno je brinuti o svom narodu i ako postoji bolja alternativa nekog dobra onda je sasvim u redu da je i prihvatimo. Nema to veze da li vise volimo Amerikance ili Ruse, u pitanju je nas interes a ne ljubav. Pa to vlaljda rade i druge drzave ne samo mi gde gledaju pre svega svoj interes.

Dragan

pre 8 godina

Mi treba da trošimo svoju struju i svoj ugalj. A ne da izvozimo badava struju i uvozimo skup gas kako bi neko zaradjivao u oba slučaja. Privreda nam i ovako ne radi tako da nam gas i ne treba.

Cezar

pre 8 godina

Ovo odluka je čist ekonomski interes Srbije i tako treba da bude, ali eto sad opet nevalja kao po običaju. Ako se gledaju interesi Srbije nevalja, ako se donose odluke u korist drugih opet nevalja.

samonapred

pre 8 godina

Gas iz Azerbejdžana je samo teorija, da oba nalazista rade u punom kapacitetu, ima 4x manje gasa nego sto je bilo predvidjeno juznim tokom, tako da dok dodje do nas, imacemo samo mrvice!!!!

Tigar

pre 8 godina

E moj Vucicu, dok ljudi shvate sta ti hoces da kazes, ispljuvace te pola rusofila, nacionalista, verskih fanatika i onih sto vise nisu na vlasti...

grdana23

pre 8 godina

Nit` kome širimo ruke, nit` okrećemo leđa, jednostavno prvo mislimo na sebe pa onda na druge (što ostale zemlje odavno čine, ali izgleda samo nama pridikuju) :) Podrška po ovom pitanju.

Dragance41

pre 8 godina

Upravo to i jeste poenta, vazno je brinuti o svom narodu i ako postoji bolja alternativa nekog dobra onda je sasvim u redu da je i prihvatimo. Nema to veze da li volimo Amere ili Ruse, u pitanju je nas interes a ne ljubav

zoran

pre 8 godina

Bravo. Svaki dan nas zasipaj izjavama o tvojim dobrim namerama. Bravo svaka cast. Srbija dugo nije imala premijera koji ovoliko dobro prica o dobrim namerama.

Benteke

pre 8 godina

Bio si ti zaklet i drugima, znamo kako se to zavrsiolo... A to sto ljudi veruju onima koji su se okrenuli za 180 stepeni, je nazalost i moj problem, ko se jednom okrene, okrenuce se opet...

Oblivion

pre 8 godina

Ustav nije prirodni zakon. Nije to zakon gravitacije da ga niko ne može promeniti. Pametni narodi prave pametan ustav, funkcionalan, koristan, hohštaplerski prave ustav sa sto rupa i štite fantome, običnom čoveku izgleda budalast, ali nije budalast onima koji znaju da inkasiraju pare pomoću tih rupa i kojekakvih budalaština u tom Ustavu. Grupica se bogati, narod i zemlja propadaju, toliko puta viđeno da je dosadno.

monarhista

pre 8 godina

Jedino sto je tacno rekao je to da je mali da prica o Rusima i Amerikancima a vi to stavili pod navodnicama...
Inache ako se neko zakune na Ustav ne znaci da posle toga moze da unisti drzavu...vidim danas nemacki ambasador nedvosmisleno kaze da je uslov svih uslova za prijem u EU Kosovo...znaci da su daciceva i vuciceva uveravanja da Toma nije u pravu kad to tvrdi obmanjivanje naroda koje moze imati nesagledive posledice...u EU necemo da stignemo a napusticemo i onako klimavo prijateljstvo s Rusijom:-((

Dragance41

pre 8 godina

Upravo to i jeste poenta, vazno je brinuti o svom narodu i ako postoji bolja alternativa nekog dobra onda je sasvim u redu da je i prihvatimo. Nema to veze da li volimo Amere ili Ruse, u pitanju je nas interes a ne ljubav

grdana23

pre 8 godina

Nit` kome širimo ruke, nit` okrećemo leđa, jednostavno prvo mislimo na sebe pa onda na druge (što ostale zemlje odavno čine, ali izgleda samo nama pridikuju) :) Podrška po ovom pitanju.

Glorija

pre 8 godina

Ovaj, kako kažu, zaokret vezan za gasovod je samo nečin da se Srbiji obezbedi energetska sigurnost , a ne neki zaokret iz ne znam kojih razloga. Premijer stvarno samo radi svoj posao i zalaže se da za Srbiju obezbedi najoptimalnije uslove za sve probleme u kojim ja država! I nećemo se mi meriti sa Rusijom i SAD,gledajmo mi sebe i rešavajmo svoje probleme!

wishman

pre 8 godina

Rusi kako u svim zemljama tako i u nasoj gledaju samo interes i nista vise,nema tu nekog prijateljstva i ne znam ti ja cega,isto tako i mi treba da se ponasamo,i niko zbog toga nema pravo da se ljuti na nas.

Pile+381

pre 8 godina

Svaka čast ovom Čoveku . Pratim već dugo vremena njega i druge političare (ne sve). Za Srbiju , čuva obraz nije se još uvek "savio napred" evropi ni amerima. Čvrst stav ima , liči malo ,karakter najmoćnijeg predsednika Rusije ikada. Ali ipak ima svoju politiku .

cenzura

pre 8 godina

Ne volim Jenkije, ali ovaj put ste pogrešili što ste napali premiera. Jeste li ikad čuli za disperzan rizik? Druga stvar je koliko je to realno. Treba proučiti svaku opciju. Još nešto, za vas je bolje ne svadžati se sa svjetskim policajcem. Nije to kukavičluk, več diplomatska mudrost.

Cezar

pre 8 godina

Ovo odluka je čist ekonomski interes Srbije i tako treba da bude, ali eto sad opet nevalja kao po običaju. Ako se gledaju interesi Srbije nevalja, ako se donose odluke u korist drugih opet nevalja.

VevericaUdovica

pre 8 godina

Nije bitno kome se obratiti za pomoć, ako je ta pomoć neophodna, a premijer je i sam rekao da će se boriti za Srbiju i njene građane. Zar je bitno što se obratio SAD za pomoć u gasu, jednostavno Rusija se ogradila od EU, kao što se EU ogradila od Rusije, mi smo u sred svega toga i šta sad možemo osim da se obratiomo drugima koji su van cele te priče, nebitno da li je to SAD, Kina ili neka druga zemlja, bitno je samo da je Srbija na dobitku!

Saruman

pre 8 godina

@cenzura, dok ti nasem narodu dokazes sta je diplomatija, ode mast u propast :D Kod nas se razmislja na fazon, ovaj nam je prijatelj a ovaj nam je neprijatelj, nema poslovnih partnera, samo teorije zavere neprijatelja protiv nebeskog srpskog naroda :D Kad nasem prijatelju ne bude isplatljivo da gas prodaju ovde, oni ce ga zavrnuti, mozes biti i vencani kum, opet ces imati hladne noge :D

Tigar

pre 8 godina

E moj Vucicu, dok ljudi shvate sta ti hoces da kazes, ispljuvace te pola rusofila, nacionalista, verskih fanatika i onih sto vise nisu na vlasti...

POVERENIK - RADE SA

pre 8 godina

Aleksandar Vucic je rekao sto je svrha svega da se u narodnoj skupstini zakleo da ce raditi u interesu gradjana Srbije sa ostalim clanovima vlada to i jeste poenta, vazno je brinuti o svom narodu i ako postoji bolja alternativa nekog dobra onda je sasvim u redu da je i prihvatimo. Nema to veze da li vise volimo Amerikance ili Ruse, u pitanju je nas interes a ne ljubav. Pa to vlaljda rade i druge drzave ne samo mi gde gledaju pre svega svoj interes.

Benteke

pre 8 godina

Bio si ti zaklet i drugima, znamo kako se to zavrsiolo... A to sto ljudi veruju onima koji su se okrenuli za 180 stepeni, je nazalost i moj problem, ko se jednom okrene, okrenuce se opet...

zoran

pre 8 godina

Bravo. Svaki dan nas zasipaj izjavama o tvojim dobrim namerama. Bravo svaka cast. Srbija dugo nije imala premijera koji ovoliko dobro prica o dobrim namerama.

Abhazijac

pre 8 godina

Bravo Vucicu.Dosta je bilo Rusofilije i nazadovanja u ovoj zemlji.Rusija,Srbiju preko Crkve,Srpskih placenika,svojih "SLUZBI"Decenijama Koci Srbiju u Razvoju.Ne samo Srbiju,nego i citav zapadni Balkan.
Ne dajte da se sa Srbijom desi ono sto Su Rusi uradili sa Anhazijom,Osetijom ,Pridnestrovljem,Krimom i donbasom.A to im je namera.

Marko

pre 8 godina

Duže vreme pratim dešavanja na političkoj sceni, jer me je živo zanimalo kako će i ko da iščupa državu iz krize. Ono što se dobilo kao rezultat me je i više nego oduševilo. Vučić je čovek koji je za samo godinu dana okrenuo državu za 360 stepeni i izvukao iz tolikih problema. Iz dana u dan postiže visoke rezultate, a ono što ga posebno izdvaja od drugih jeste upravo to da sve što radi, radi u interesu nas, običnog naroda. Drago mi je što neko u današnje vreme poseduje toliku želju i energiju da od jedne Srbije stvori zemlju, koja će dostići svetski nivo.

Stevan

pre 8 godina

Zasto se tzv strucna javnost toliko trudi da polarizuje i prikaze kao crno-bele izbore koji se nude pred Srbijom? Ovja covek pokusava svakim svojim postupkom i reci da otkloni takve zablude i pokaze da je za Srbiju uvek najbolji izbor i pravi koji je 100% u njenom interesu. U konkretnom slucaju, gasovod koji ce ici preko Srbije, ma ciji bio je dobar za Srbiju. I tu treba da se zavrsi prica. Siguran sam da ako Turski tok postane realnost za Srbiju, da ce ga Srbija prhvatiti oberucke.

monarhista

pre 8 godina

Jedino sto je tacno rekao je to da je mali da prica o Rusima i Amerikancima a vi to stavili pod navodnicama...
Inache ako se neko zakune na Ustav ne znaci da posle toga moze da unisti drzavu...vidim danas nemacki ambasador nedvosmisleno kaze da je uslov svih uslova za prijem u EU Kosovo...znaci da su daciceva i vuciceva uveravanja da Toma nije u pravu kad to tvrdi obmanjivanje naroda koje moze imati nesagledive posledice...u EU necemo da stignemo a napusticemo i onako klimavo prijateljstvo s Rusijom:-((

Dobrila022

pre 8 godina

Mi smo mala zemlja i naša potrošnja gasa ne može bitnije uticati na prihode ni Rusije, ni Amerike. Ali je nama bitno da možemo da obezbedimo tu količinu koja nam je potrebna. Vreme je da shvatio da smo odgovorni sami za sebe, niko neće zastupati naše interese osim nas samih.

Hana

pre 8 godina

Srbija treba, bez obzira na sve, da gleda svoje interese i da vrši odabire na osnovu interesa svog naroda, kao što i radi poslednjih godinu dana.
Srbija ima jasne stavove i granice, koje ne menja i ne znam odakle vam onda ideja da iza odluke za gas stoji naređenje EU, kad je to upravo ono od čega Srbija sama ima koristi.

Vlado

pre 8 godina

Osnivanje Sprecijalnog suda je od velike vaznosti za utvrdjivanje odgovornih za zlocine nad Srbima i drugim nealbancima na KIM. Jos ranije je trebalo insistirati na njegovom osnivanju, jel kako godine prolaze sve je teze naci dokaze i svedoke.Ali bolje ikad, nego nikad.

Pioneer

pre 8 godina

Naravno da premijer radi u interesu gradjana. To su valjda i vrapci na grani ukapirali do sada. Samo ne, opozicija uvek pronadje neke gluposti i neistine koje ce da izjavljuje i da pali narod. Pokaali ste da nemate pojma dok ste bili na vlasti, povucite se u senku.

krki

pre 8 godina

Nije Vučić došao na mesto premijera da bi ispunjavao želje Amera ili Rusa, već da bi štitio interese Srbije, a interes Srbije je da ima više alternativa za snabdevanje države gasom.

dm

pre 8 godina

Dobro je to što Priština formira Specijalni sud za zločine OVK, i sto ce srpski poslanici u kosovskom parlamentu glasati za donošenje takve odluke.

taja

pre 8 godina

Posle obustave ardova na izgradnji gasovoda Južni tok, Srbija mora tragati za alternativnim pravcima i izvorima snabdevanja gasom. Svakako da nije dobro u pogledu energetske politike zavisiti samo od jednog izvora snabdevanja gasom

Branko

pre 8 godina

Kapacitet tog "Američkog gasovoda" je 16 milijardi kubnih metara gasa godišnje, od toga Turskoj ostaje 6 milijardi a preostalih 10 milijardi je već rezervisano i kupljeno, tako da za Srbiju, Bosnu, Hrvatsku i ... ostaje NULA kubnih metara Azerbedžanskog gasa. O tome se radi u ovoj priči sa Amerikancima.

Oblivion

pre 8 godina

Ustav nije prirodni zakon. Nije to zakon gravitacije da ga niko ne može promeniti. Pametni narodi prave pametan ustav, funkcionalan, koristan, hohštaplerski prave ustav sa sto rupa i štite fantome, običnom čoveku izgleda budalast, ali nije budalast onima koji znaju da inkasiraju pare pomoću tih rupa i kojekakvih budalaština u tom Ustavu. Grupica se bogati, narod i zemlja propadaju, toliko puta viđeno da je dosadno.

mara

pre 8 godina

Predsednik i premijer moraju voditi usaglašenu politiku prema Kosovu, kako bi na najbolji mogući način zaštitili naše nacionalne interese u južnoj srpskoj pokrajini.

samonapred

pre 8 godina

Gas iz Azerbejdžana je samo teorija, da oba nalazista rade u punom kapacitetu, ima 4x manje gasa nego sto je bilo predvidjeno juznim tokom, tako da dok dodje do nas, imacemo samo mrvice!!!!

Den

pre 8 godina

Negde mi je žao ovog premijera. Svi ga cimaju, razvlače, svašta mu rade a on nema kapaciteta da parira. Ne zato što je glup ili nesposoban, već zato što je sam. Vodi partiju analfabeta, lažnih intelektualaca i potpunih anonimusa. Mnogo hteo, mnogo započeo. Vraća mu se sada uljuljkivanje u skutima V. Seselja. Trebao je učiti i okupljati ljude oko sebe a ne VAZDUPLOHOVITI

Legionar

pre 8 godina

Ovo me podseca na vozaca koji "tera" autobus od ivice do ivice druma,cimajuci putnike,a usput ne zna gde je posao,al je bitno da se vozi jer su karte naplacene.

Duci0167

pre 8 godina

Hahaha,kakav zaokret! Pa sta Vucicu neki ljudi osedese pricajuci da se batalimo Rusije i sledimo svoje interese. Tada i do sada su bili drzavni neprijatelji,izdajnici a sad ti to radis. Hoces im se izviniti? Ti postujes ustav? ahaa

deda Solunac

pre 8 godina

Koliki je kapacitet gasovoda?Za koliko vremena.30 godina kao Beograd na vodi.Kako ovaj narod uopšte više prima ovakve propagandne informacije.

Titus

pre 8 godina

"On je naveo i da je dobro to što Priština formira Specijalni sud za zločine OVK, te da će srpski poslanici u kosovskom parlamentu glasati za donošenje takve odluke."

Gospodine Premijeru, nisu ovde svi fanaticni sledbenici Vasega lika i dela. Ima i onih koji znaju bar pomalo da razmisljaju i kod kojih je jos uve 2 + 2 = 4, bez obzira na Vase verbalne akrobacije. Amerikanci su uspeli da izvuku ovaj sud ispod okrilja UN i da naprave sprdnju tako sto ce to biti Pristinski sud. Vi ovo odlicno znate, zbog ovoga je bila zestoka svadja na sednici SB. Nemojte da nam farsu prikazujete kao politicku korektnost. Ovo je farsa, ali nije farsa to sto je Kosovo promenilo Ustav protiv svih, podvlacim svih, bar nama gradjanima poznatih dogovora i formiralo Vojsku Republike Kosova. Pa prokomentarisite i ovo. Vasim ponasanjem, ma sta god pricali po Vasim televizijama, prekrsili ste prvo Ustav i zakone RS. Cak pred istorijom, Nikolic pere ruke besmislenom rezolucijom i planom o Kosovu, jer ce sve ovo sto radite svaliti na Vasa ledja, svu krivicu za propast zemlje, a on ce reci - Ja napisao plan, a Vlada nije htela da ga sprovede. Molim komentar kako ce RS reagovati na formiranje vojske Kosova? Neka neko pita ovoga gospodina da vidimo jos jedan njegov moralni salto mortale.

Branko

pre 8 godina

Mi treba da trošimo svoju struju i svoj ugalj. A ne da izvozimo badava struju i uvozimo skup gas kako bi neko zaradjivao u oba slučaja. Privreda nam i ovako ne radi tako da nam gas i ne treba.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dragan, 29. maj 2015 12:53)
Znate li Vi dragane da će Hrvati po nalogu EU morati da ugase sve svoje termoelektrane na ugalj zbo emisije CO2? Šta to znači? Znači da će Hrvati uskoro ostati bez svoje električne energije a što će se desiti i nama zbog direktiva EU. Put bez alternative smo dobro izabrali i oni i mi.

Dragan

pre 8 godina

Mi treba da trošimo svoju struju i svoj ugalj. A ne da izvozimo badava struju i uvozimo skup gas kako bi neko zaradjivao u oba slučaja. Privreda nam i ovako ne radi tako da nam gas i ne treba.

darko

pre 8 godina

""On je naveo i da je dobro da Priština formira Specijalni sud za zločine OVK, te da će srpski poslanici u kosovskom parlamentu glasati za donošenje takve odluke. ""
================================================

Zanimljivo,
Ovde pise da se radi o specijalnom sudu samo za zlocine OVK, a u stvari jos se nezna koji ce biti mandat tog suda - dali ce se baviti jedimo zlocinima OVK ili i svim drugim
Juce tuzilac Vukcevic lepo rece da se to jos ne zna.
Imam osecaj da je ovde po onoj staroj: "Sto je babi milo, to joj se snilo"

kvazi patriotizam

pre 8 godina

Za neke je ovde patriotizam odanost Rusiji, ako nema ruskog gasa mrzni se i zaustavi privredu, ako je gas aterbejdžanski ne uzimaj ga ni za živu glavu jer je pod kontrolom SAD, to se zove kvazi patriotizam.

Branko

pre 8 godina

Covek se zakleo, sta sad hocete, da pogazi zakletvu? Samo hrabro
(Sneguljica, 29. maj 2015 20:22)
Da li to mislite na onu zakletvu što je sa drugim radikalima dao u Crkvi pred sveštenicima?

ja bih prvo skocio, pa tek onda rekao 'hop'

pre 8 godina

Vidim da su Srbi sa Kosova mahom za osnivanje tog suda
A sta ako mandat tog suda budu i recimo zrtve iz Rudnice i taj sud pocne baviti ulogom sadasnjeg nacelnika generastba VS, a 1999 podpukovnika Dikovica iz cije zone odgovornosti su do sada identifikovane zrtve iz Rudnice

ALISA XX

pre 8 godina

BOT Marko;
Vucic okrenuo drzavu za 360 stepeni.
Konacno jedan bot u pravu.
(kolos, 29. maj 2015 18:35)
Trolu i jeste okrenuo, sa lošeg ka dobrom!

EX NIHILO NIHIL FIT

pre 8 godina

Koliko li je Vučić priteran uza zid raznoraznim sumnjičenjima,kada se osetio primoranim da se pozove na svoju zakletvu na Ustavu?

E, upravo zbog ovoga moramo da uđemo u EU!

Kao drzava mi smo infantilni!

Lutamo, pravimo radikalne zaokrete i u biranju vlasti i u biranju prijatelja i neprijatelja:

- sad smo za Ruse - pa smo protiv njih,
- sad bismo u Evropu, sad nam je nje navrh glave...
- Prema Amerikancima smo kompleksaski sumnjičavi zbog njihove superiornosti....

I sve nas to toliko zamara da bismo se najradije zatvorili u sobu i navukli pokrivač preko glave i da nas svi ostave na miru...

E, kod odraslih ljudi nema toga!

Nema izgovora i odlaganja, nego se, kao odgovoran čovek, svom snagom, razumom i uvek moralno, nosiš sa životom umesto da lutaš po njemu.

Ne kriješ se, ne besniš i ne ulaziš u nepromišljene sukobe. Ni sa slabijim od sebe, jer možda pozove starijeg brata.....
I NIKOME I APSOLUTNO NIKADA - NE KUNEŠ SE U SVOJU DECU.

Potrebne su nam državne slične nama i kolektivni identitet - osećaj pripadnosti.

EU je 2012. dobila Nobelovu nagradu za mir, za 70 mirnih godina između Francuske i Nemačke a time i cele Evrope.

Na dodeli, EU se zahvalila, podsetila na ratove na Balkanu '90.-ih i nagradu od 920.000 evra dala za decu iz tih regiona pogođenih ratom.

SREĆAN TI PUT, KOSOVO!
Sresćemo se u miru, u Evropi!

Jagodnja

pre 8 godina

Tako je.Po prvi put nakon Nikole Pašića imamo čoveka koji se zalaže za državu Srbiju i srpski narod a da je istovremeno i na čelu države ili vlade. E, sad to mnogima smeta, i spinuju li spinuju... ali badava.

boki

pre 8 godina

Naš ustav je iztičit prema Kosovu, i u njemu se ne pominje mogućnost podele Kosova. Premijer s pravom poručuje da samo ekonomski stabilna Srbija može biti uspešna u borbi za očuvanje svog teritorijalnog integriteta

декомпозиција

pre 8 godina

Најбитније за државу су њени приоритети а то су да се обезбеди енергетска сигурност и ефикасност,зато ни нема потребе доводити Србију у тешку ситуацију само због зависности од великих сила,управо и треба овако и користити све алтернативе да не дође до лошег по нас.

Vuja BG

pre 8 godina

Ekonomski razvoj je ono čemu svi težimo. Možemo mi imati prijatelje i na istoku i na zapadu, na severu i jugu, ali to ne bi trebalo da nam utiče na izbor najboljeg poslovnog puta koji je najbolji za Srpsku ekonomiju. Ne možemo birati i držati se nečega što može biti štetno za nas.

monarhista

pre 8 godina

Jedino sto je tacno rekao je to da je mali da prica o Rusima i Amerikancima a vi to stavili pod navodnicama...
Inache ako se neko zakune na Ustav ne znaci da posle toga moze da unisti drzavu...vidim danas nemacki ambasador nedvosmisleno kaze da je uslov svih uslova za prijem u EU Kosovo...znaci da su daciceva i vuciceva uveravanja da Toma nije u pravu kad to tvrdi obmanjivanje naroda koje moze imati nesagledive posledice...u EU necemo da stignemo a napusticemo i onako klimavo prijateljstvo s Rusijom:-((

zoran

pre 8 godina

Bravo. Svaki dan nas zasipaj izjavama o tvojim dobrim namerama. Bravo svaka cast. Srbija dugo nije imala premijera koji ovoliko dobro prica o dobrim namerama.

Benteke

pre 8 godina

Bio si ti zaklet i drugima, znamo kako se to zavrsiolo... A to sto ljudi veruju onima koji su se okrenuli za 180 stepeni, je nazalost i moj problem, ko se jednom okrene, okrenuce se opet...

Oblivion

pre 8 godina

Ustav nije prirodni zakon. Nije to zakon gravitacije da ga niko ne može promeniti. Pametni narodi prave pametan ustav, funkcionalan, koristan, hohštaplerski prave ustav sa sto rupa i štite fantome, običnom čoveku izgleda budalast, ali nije budalast onima koji znaju da inkasiraju pare pomoću tih rupa i kojekakvih budalaština u tom Ustavu. Grupica se bogati, narod i zemlja propadaju, toliko puta viđeno da je dosadno.

samonapred

pre 8 godina

Gas iz Azerbejdžana je samo teorija, da oba nalazista rade u punom kapacitetu, ima 4x manje gasa nego sto je bilo predvidjeno juznim tokom, tako da dok dodje do nas, imacemo samo mrvice!!!!

Branko

pre 8 godina

Kapacitet tog "Američkog gasovoda" je 16 milijardi kubnih metara gasa godišnje, od toga Turskoj ostaje 6 milijardi a preostalih 10 milijardi je već rezervisano i kupljeno, tako da za Srbiju, Bosnu, Hrvatsku i ... ostaje NULA kubnih metara Azerbedžanskog gasa. O tome se radi u ovoj priči sa Amerikancima.

Den

pre 8 godina

Negde mi je žao ovog premijera. Svi ga cimaju, razvlače, svašta mu rade a on nema kapaciteta da parira. Ne zato što je glup ili nesposoban, već zato što je sam. Vodi partiju analfabeta, lažnih intelektualaca i potpunih anonimusa. Mnogo hteo, mnogo započeo. Vraća mu se sada uljuljkivanje u skutima V. Seselja. Trebao je učiti i okupljati ljude oko sebe a ne VAZDUPLOHOVITI

Legionar

pre 8 godina

Ovo me podseca na vozaca koji "tera" autobus od ivice do ivice druma,cimajuci putnike,a usput ne zna gde je posao,al je bitno da se vozi jer su karte naplacene.

Dragan

pre 8 godina

Mi treba da trošimo svoju struju i svoj ugalj. A ne da izvozimo badava struju i uvozimo skup gas kako bi neko zaradjivao u oba slučaja. Privreda nam i ovako ne radi tako da nam gas i ne treba.

Duci0167

pre 8 godina

Hahaha,kakav zaokret! Pa sta Vucicu neki ljudi osedese pricajuci da se batalimo Rusije i sledimo svoje interese. Tada i do sada su bili drzavni neprijatelji,izdajnici a sad ti to radis. Hoces im se izviniti? Ti postujes ustav? ahaa

deda Solunac

pre 8 godina

Koliki je kapacitet gasovoda?Za koliko vremena.30 godina kao Beograd na vodi.Kako ovaj narod uopšte više prima ovakve propagandne informacije.

kvazi patriotizam

pre 8 godina

Za neke je ovde patriotizam odanost Rusiji, ako nema ruskog gasa mrzni se i zaustavi privredu, ako je gas aterbejdžanski ne uzimaj ga ni za živu glavu jer je pod kontrolom SAD, to se zove kvazi patriotizam.

darko

pre 8 godina

""On je naveo i da je dobro da Priština formira Specijalni sud za zločine OVK, te da će srpski poslanici u kosovskom parlamentu glasati za donošenje takve odluke. ""
================================================

Zanimljivo,
Ovde pise da se radi o specijalnom sudu samo za zlocine OVK, a u stvari jos se nezna koji ce biti mandat tog suda - dali ce se baviti jedimo zlocinima OVK ili i svim drugim
Juce tuzilac Vukcevic lepo rece da se to jos ne zna.
Imam osecaj da je ovde po onoj staroj: "Sto je babi milo, to joj se snilo"

Pile+381

pre 8 godina

Svaka čast ovom Čoveku . Pratim već dugo vremena njega i druge političare (ne sve). Za Srbiju , čuva obraz nije se još uvek "savio napred" evropi ni amerima. Čvrst stav ima , liči malo ,karakter najmoćnijeg predsednika Rusije ikada. Ali ipak ima svoju politiku .

Titus

pre 8 godina

"On je naveo i da je dobro to što Priština formira Specijalni sud za zločine OVK, te da će srpski poslanici u kosovskom parlamentu glasati za donošenje takve odluke."

Gospodine Premijeru, nisu ovde svi fanaticni sledbenici Vasega lika i dela. Ima i onih koji znaju bar pomalo da razmisljaju i kod kojih je jos uve 2 + 2 = 4, bez obzira na Vase verbalne akrobacije. Amerikanci su uspeli da izvuku ovaj sud ispod okrilja UN i da naprave sprdnju tako sto ce to biti Pristinski sud. Vi ovo odlicno znate, zbog ovoga je bila zestoka svadja na sednici SB. Nemojte da nam farsu prikazujete kao politicku korektnost. Ovo je farsa, ali nije farsa to sto je Kosovo promenilo Ustav protiv svih, podvlacim svih, bar nama gradjanima poznatih dogovora i formiralo Vojsku Republike Kosova. Pa prokomentarisite i ovo. Vasim ponasanjem, ma sta god pricali po Vasim televizijama, prekrsili ste prvo Ustav i zakone RS. Cak pred istorijom, Nikolic pere ruke besmislenom rezolucijom i planom o Kosovu, jer ce sve ovo sto radite svaliti na Vasa ledja, svu krivicu za propast zemlje, a on ce reci - Ja napisao plan, a Vlada nije htela da ga sprovede. Molim komentar kako ce RS reagovati na formiranje vojske Kosova? Neka neko pita ovoga gospodina da vidimo jos jedan njegov moralni salto mortale.

Dragance41

pre 8 godina

Upravo to i jeste poenta, vazno je brinuti o svom narodu i ako postoji bolja alternativa nekog dobra onda je sasvim u redu da je i prihvatimo. Nema to veze da li volimo Amere ili Ruse, u pitanju je nas interes a ne ljubav

ja bih prvo skocio, pa tek onda rekao 'hop'

pre 8 godina

Vidim da su Srbi sa Kosova mahom za osnivanje tog suda
A sta ako mandat tog suda budu i recimo zrtve iz Rudnice i taj sud pocne baviti ulogom sadasnjeg nacelnika generastba VS, a 1999 podpukovnika Dikovica iz cije zone odgovornosti su do sada identifikovane zrtve iz Rudnice

grdana23

pre 8 godina

Nit` kome širimo ruke, nit` okrećemo leđa, jednostavno prvo mislimo na sebe pa onda na druge (što ostale zemlje odavno čine, ali izgleda samo nama pridikuju) :) Podrška po ovom pitanju.

Branko

pre 8 godina

Covek se zakleo, sta sad hocete, da pogazi zakletvu? Samo hrabro
(Sneguljica, 29. maj 2015 20:22)
Da li to mislite na onu zakletvu što je sa drugim radikalima dao u Crkvi pred sveštenicima?

Glorija

pre 8 godina

Ovaj, kako kažu, zaokret vezan za gasovod je samo nečin da se Srbiji obezbedi energetska sigurnost , a ne neki zaokret iz ne znam kojih razloga. Premijer stvarno samo radi svoj posao i zalaže se da za Srbiju obezbedi najoptimalnije uslove za sve probleme u kojim ja država! I nećemo se mi meriti sa Rusijom i SAD,gledajmo mi sebe i rešavajmo svoje probleme!

cenzura

pre 8 godina

Ne volim Jenkije, ali ovaj put ste pogrešili što ste napali premiera. Jeste li ikad čuli za disperzan rizik? Druga stvar je koliko je to realno. Treba proučiti svaku opciju. Još nešto, za vas je bolje ne svadžati se sa svjetskim policajcem. Nije to kukavičluk, več diplomatska mudrost.

Tigar

pre 8 godina

E moj Vucicu, dok ljudi shvate sta ti hoces da kazes, ispljuvace te pola rusofila, nacionalista, verskih fanatika i onih sto vise nisu na vlasti...

Cezar

pre 8 godina

Ovo odluka je čist ekonomski interes Srbije i tako treba da bude, ali eto sad opet nevalja kao po običaju. Ako se gledaju interesi Srbije nevalja, ako se donose odluke u korist drugih opet nevalja.

Abhazijac

pre 8 godina

Bravo Vucicu.Dosta je bilo Rusofilije i nazadovanja u ovoj zemlji.Rusija,Srbiju preko Crkve,Srpskih placenika,svojih "SLUZBI"Decenijama Koci Srbiju u Razvoju.Ne samo Srbiju,nego i citav zapadni Balkan.
Ne dajte da se sa Srbijom desi ono sto Su Rusi uradili sa Anhazijom,Osetijom ,Pridnestrovljem,Krimom i donbasom.A to im je namera.

Marko

pre 8 godina

Duže vreme pratim dešavanja na političkoj sceni, jer me je živo zanimalo kako će i ko da iščupa državu iz krize. Ono što se dobilo kao rezultat me je i više nego oduševilo. Vučić je čovek koji je za samo godinu dana okrenuo državu za 360 stepeni i izvukao iz tolikih problema. Iz dana u dan postiže visoke rezultate, a ono što ga posebno izdvaja od drugih jeste upravo to da sve što radi, radi u interesu nas, običnog naroda. Drago mi je što neko u današnje vreme poseduje toliku želju i energiju da od jedne Srbije stvori zemlju, koja će dostići svetski nivo.

VevericaUdovica

pre 8 godina

Nije bitno kome se obratiti za pomoć, ako je ta pomoć neophodna, a premijer je i sam rekao da će se boriti za Srbiju i njene građane. Zar je bitno što se obratio SAD za pomoć u gasu, jednostavno Rusija se ogradila od EU, kao što se EU ogradila od Rusije, mi smo u sred svega toga i šta sad možemo osim da se obratiomo drugima koji su van cele te priče, nebitno da li je to SAD, Kina ili neka druga zemlja, bitno je samo da je Srbija na dobitku!

POVERENIK - RADE SA

pre 8 godina

Aleksandar Vucic je rekao sto je svrha svega da se u narodnoj skupstini zakleo da ce raditi u interesu gradjana Srbije sa ostalim clanovima vlada to i jeste poenta, vazno je brinuti o svom narodu i ako postoji bolja alternativa nekog dobra onda je sasvim u redu da je i prihvatimo. Nema to veze da li vise volimo Amerikance ili Ruse, u pitanju je nas interes a ne ljubav. Pa to vlaljda rade i druge drzave ne samo mi gde gledaju pre svega svoj interes.

Stevan

pre 8 godina

Zasto se tzv strucna javnost toliko trudi da polarizuje i prikaze kao crno-bele izbore koji se nude pred Srbijom? Ovja covek pokusava svakim svojim postupkom i reci da otkloni takve zablude i pokaze da je za Srbiju uvek najbolji izbor i pravi koji je 100% u njenom interesu. U konkretnom slucaju, gasovod koji ce ici preko Srbije, ma ciji bio je dobar za Srbiju. I tu treba da se zavrsi prica. Siguran sam da ako Turski tok postane realnost za Srbiju, da ce ga Srbija prhvatiti oberucke.

Dobrila022

pre 8 godina

Mi smo mala zemlja i naša potrošnja gasa ne može bitnije uticati na prihode ni Rusije, ni Amerike. Ali je nama bitno da možemo da obezbedimo tu količinu koja nam je potrebna. Vreme je da shvatio da smo odgovorni sami za sebe, niko neće zastupati naše interese osim nas samih.

wishman

pre 8 godina

Rusi kako u svim zemljama tako i u nasoj gledaju samo interes i nista vise,nema tu nekog prijateljstva i ne znam ti ja cega,isto tako i mi treba da se ponasamo,i niko zbog toga nema pravo da se ljuti na nas.

Saruman

pre 8 godina

@cenzura, dok ti nasem narodu dokazes sta je diplomatija, ode mast u propast :D Kod nas se razmislja na fazon, ovaj nam je prijatelj a ovaj nam je neprijatelj, nema poslovnih partnera, samo teorije zavere neprijatelja protiv nebeskog srpskog naroda :D Kad nasem prijatelju ne bude isplatljivo da gas prodaju ovde, oni ce ga zavrnuti, mozes biti i vencani kum, opet ces imati hladne noge :D

Hana

pre 8 godina

Srbija treba, bez obzira na sve, da gleda svoje interese i da vrši odabire na osnovu interesa svog naroda, kao što i radi poslednjih godinu dana.
Srbija ima jasne stavove i granice, koje ne menja i ne znam odakle vam onda ideja da iza odluke za gas stoji naređenje EU, kad je to upravo ono od čega Srbija sama ima koristi.

dm

pre 8 godina

Dobro je to što Priština formira Specijalni sud za zločine OVK, i sto ce srpski poslanici u kosovskom parlamentu glasati za donošenje takve odluke.

Pioneer

pre 8 godina

Naravno da premijer radi u interesu gradjana. To su valjda i vrapci na grani ukapirali do sada. Samo ne, opozicija uvek pronadje neke gluposti i neistine koje ce da izjavljuje i da pali narod. Pokaali ste da nemate pojma dok ste bili na vlasti, povucite se u senku.

mara

pre 8 godina

Predsednik i premijer moraju voditi usaglašenu politiku prema Kosovu, kako bi na najbolji mogući način zaštitili naše nacionalne interese u južnoj srpskoj pokrajini.

Vlado

pre 8 godina

Osnivanje Sprecijalnog suda je od velike vaznosti za utvrdjivanje odgovornih za zlocine nad Srbima i drugim nealbancima na KIM. Jos ranije je trebalo insistirati na njegovom osnivanju, jel kako godine prolaze sve je teze naci dokaze i svedoke.Ali bolje ikad, nego nikad.

taja

pre 8 godina

Posle obustave ardova na izgradnji gasovoda Južni tok, Srbija mora tragati za alternativnim pravcima i izvorima snabdevanja gasom. Svakako da nije dobro u pogledu energetske politike zavisiti samo od jednog izvora snabdevanja gasom

krki

pre 8 godina

Nije Vučić došao na mesto premijera da bi ispunjavao želje Amera ili Rusa, već da bi štitio interese Srbije, a interes Srbije je da ima više alternativa za snabdevanje države gasom.

Branko

pre 8 godina

Mi treba da trošimo svoju struju i svoj ugalj. A ne da izvozimo badava struju i uvozimo skup gas kako bi neko zaradjivao u oba slučaja. Privreda nam i ovako ne radi tako da nam gas i ne treba.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dragan, 29. maj 2015 12:53)
Znate li Vi dragane da će Hrvati po nalogu EU morati da ugase sve svoje termoelektrane na ugalj zbo emisije CO2? Šta to znači? Znači da će Hrvati uskoro ostati bez svoje električne energije a što će se desiti i nama zbog direktiva EU. Put bez alternative smo dobro izabrali i oni i mi.

ALISA XX

pre 8 godina

BOT Marko;
Vucic okrenuo drzavu za 360 stepeni.
Konacno jedan bot u pravu.
(kolos, 29. maj 2015 18:35)
Trolu i jeste okrenuo, sa lošeg ka dobrom!

Jagodnja

pre 8 godina

Tako je.Po prvi put nakon Nikole Pašića imamo čoveka koji se zalaže za državu Srbiju i srpski narod a da je istovremeno i na čelu države ili vlade. E, sad to mnogima smeta, i spinuju li spinuju... ali badava.

декомпозиција

pre 8 godina

Најбитније за државу су њени приоритети а то су да се обезбеди енергетска сигурност и ефикасност,зато ни нема потребе доводити Србију у тешку ситуацију само због зависности од великих сила,управо и треба овако и користити све алтернативе да не дође до лошег по нас.

EX NIHILO NIHIL FIT

pre 8 godina

Koliko li je Vučić priteran uza zid raznoraznim sumnjičenjima,kada se osetio primoranim da se pozove na svoju zakletvu na Ustavu?

E, upravo zbog ovoga moramo da uđemo u EU!

Kao drzava mi smo infantilni!

Lutamo, pravimo radikalne zaokrete i u biranju vlasti i u biranju prijatelja i neprijatelja:

- sad smo za Ruse - pa smo protiv njih,
- sad bismo u Evropu, sad nam je nje navrh glave...
- Prema Amerikancima smo kompleksaski sumnjičavi zbog njihove superiornosti....

I sve nas to toliko zamara da bismo se najradije zatvorili u sobu i navukli pokrivač preko glave i da nas svi ostave na miru...

E, kod odraslih ljudi nema toga!

Nema izgovora i odlaganja, nego se, kao odgovoran čovek, svom snagom, razumom i uvek moralno, nosiš sa životom umesto da lutaš po njemu.

Ne kriješ se, ne besniš i ne ulaziš u nepromišljene sukobe. Ni sa slabijim od sebe, jer možda pozove starijeg brata.....
I NIKOME I APSOLUTNO NIKADA - NE KUNEŠ SE U SVOJU DECU.

Potrebne su nam državne slične nama i kolektivni identitet - osećaj pripadnosti.

EU je 2012. dobila Nobelovu nagradu za mir, za 70 mirnih godina između Francuske i Nemačke a time i cele Evrope.

Na dodeli, EU se zahvalila, podsetila na ratove na Balkanu '90.-ih i nagradu od 920.000 evra dala za decu iz tih regiona pogođenih ratom.

SREĆAN TI PUT, KOSOVO!
Sresćemo se u miru, u Evropi!

boki

pre 8 godina

Naš ustav je iztičit prema Kosovu, i u njemu se ne pominje mogućnost podele Kosova. Premijer s pravom poručuje da samo ekonomski stabilna Srbija može biti uspešna u borbi za očuvanje svog teritorijalnog integriteta

Vuja BG

pre 8 godina

Ekonomski razvoj je ono čemu svi težimo. Možemo mi imati prijatelje i na istoku i na zapadu, na severu i jugu, ali to ne bi trebalo da nam utiče na izbor najboljeg poslovnog puta koji je najbolji za Srpsku ekonomiju. Ne možemo birati i držati se nečega što može biti štetno za nas.