Sreda, 27.05.2015.

20:17

Vučić: Tači baš ne razume šta je genocid

Premijer Aleksandar Vučić najavio je da Srbija priprema odgovor na najavu Hašima Tačija da će Priština uskoro pokrenuti tužbu protiv Srbije za genocid.

Izvor: Tanjug

Vuèiæ: Taèi baš ne razume šta je genocid IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

i tako dalje

pre 8 godina

Ova razlika ce postojati dok je sveta i veka. I nikad nece biti prevazidjena. Na nama je da damo podrsku premijeru koja se bazira na razvijanju tolerancije i ekonomske saradnje, jer ni mi ne mozemo sa Balkana da pobegnemo od Albanaca ni od nas.

Petar Kalinic

pre 8 godina

Tačijeva stručnost na polju transpalntacije organa, pobudila je njegovo interesovanje za genocid, samo vidi se da je bio loš đak u školi, za genocid tuži onaj nad kojim je izvršen, a ne onaj ko je izvršio genocid.

Draga

pre 8 godina

Tacijeva izjava je neosnovana ali mislim da oni samo kupuju vreme time sto ce traziti neke razloge kako bi nanosili stetu Srbiji.

Bucko razmišljam

pre 8 godina

Na pitanje da li tu izjavu shvata ozbiljno, Vučić je kazao da on sve shvata veoma ozbiljno.

"I mi pripremamo naš odgovor, ali ovo nije dovoljno odgovorno da bih suviše ozbiljno uzimao u razmatranje", poručio je Vučić.

Podsetimo, kosovski ministar spoljnih poslova Hašim Tači rekao je na sednici SB UN o KiM da će Priština pokrenuti tužbu protiv Srbije za genocid i zatražiti odštetu.

Za "brizljivo zatupljene gradjane" Srbije, "prepustene na milost i nemilost" srpskoj stampi i "srpskim visokim zvanicnicima" nece predstavljati nikakav problem da "razumedu" da su te "najave Kosova" iznesene na sednici SB UN o KiM "neozbiljne" !
Pogotovo kada im se "objasni" da Hašim Tači nije "pravnik" kao da Hašim Tači namerava "privatno" da tuzi Srbiju za GENOCID i da trazi ostetu a ne susedna drzava Kosovo koja verovali ili ne ima i PRAVNIKE ?

Grunf

pre 8 godina

Šta tu ima da se razume?Razum-razumno,razumemo.KAd nema razuma nema ni razumevanja.Kada ne znaš šta ćeš ti nešto kažeš onako kao zvučno,a opet toliko glupo i naravno po kome ćeš nego po Srbiji.Kada nema šta da ponudiš narodu koji te izabrao onda pričaš o genocidu,nacinalizmu,oslobodjenju.Uostalom zašto se ičuditi.Svi političari ma gde bili na zemaljskoj kugli kada ne znaju šta da rade,kada rade loš svoj posao potežu za adutom nacionalizma,raspirivanja strasti.Malo osvrtanja na prošlost nikada ne škodi opstanku na vlasti.Ako mi imamo bilo kakvu dokumentaciju onda nema potrebe čekati KiM nego odmah podneti tužbu za zločine,za iseljavanje itd.Ipak svi znamo da je to politika.Ako me čačneš i ja ću tebe.ĆUtiš ti-ćutim i ja.U svakom slučaju ćorak i za jednu i drugu stranu.Pravde zema,za nastradele,proterena,njihove porodice bilo s koje strane.Svi znamo kako smo prošli na medjunarodnom sudu pravde veznao za KiM.AKo je to pravda,a ne politika onda zaista može sve.Razum je odavno izgubio svaki smisao.

DARKO - BAJINA - BASTA

pre 8 godina

Ono sto moram da priznam to je da sam apsolutno siguran da Hasim Taci nema pre svega sta znaci rec genocid. Aleksandar Vucic je potpuno u pravu kada kaze da Hasim Taci posto nije pravnik da iz tih razloga nije ni mogao da smisli ovako nesto. Neko mu je ovo dosapnuo, da potencira na ovome. Aleksandar Vucic kaze da sve nase sagovornike i u Briselu i svuda, kao sto znate, postujem, nijednog se ne plasim, ali gospodin Hasim Taci nije bas pravnik i on se bas ne razume u to sta je genocid.

ludilo

pre 8 godina

Skroz je u pravu. Sto jedna budala ume da napravi, to sto pametnih ne moze da popravi.A ovaj Taci osim sto je luda, em je i ratni zlocinac

za sva vremena

pre 8 godina

Ova razlika ce postojati dok je sveta i veka. I nikad nece biti prevazidjena. Na nama je da damo podrsku premijeru koja se bazira na razvijanju tolerancije i ekonomske saradnje, jer ni mi ne mozemo sa Balkana da pobegnemo od Albanaca ni oni od nas.

Nikola

pre 8 godina

Cak i kao obican gradjanin naucio sam sta znaci politicki potez koji ima za cilj samo oduzimanje vremena. Mogu biti korisni veoma kratko dok skrecu paznju sa ozbiljnih i vaznih tema, ali za sve jednom dodje vreme koliko god odlagali neke stvari. Tacijev pokusaj smatram neuspesnim.

Smokvica

pre 8 godina

Tači priča priče, a građani mu beže u EU. Zašto sada tako "slobodni" ne omoguće ljudima na kosovu da žive lepo i pristojno?

volpe

pre 8 godina

ni slucajno kontra tuzbu! pasce obe u vodu i onda nikom nista. Ovako oni ce nama platiti odstetu za klevecenje i sve troskove odbrane jer ce izgubiti.

vs

pre 8 godina

Ово је страшна замка... Ако будемо учествовали у том суђењу, директно признајемо Косово, јер се бранимо у поступку у коме нас тужи држава коју не признајемо. Ако не, плаћаћемо одштету истој тој држави коју не признајемо. Исправите ме ако грешим.

Mirče

pre 8 godina

Kosovari da tuže Amere za genocid jer su toliko bombi bacili na njega da više nikada neće biti zdravih ljudi u ovoj srpskoj pokrajni!

Ljilja

pre 8 godina

Vucic je pametno rekao da ovo nije dovoljno odgovorno da bi se ozbiljno uzimalo u razmatranje i time je sve rekao o Taciju koji je izjavo da ce tuziti Srbiju za genocid!Taci je jedan pajac koji igra kako mu se naredi i besmisleno je ocekivati da on da neku ozbiljnu izjavu koja ce imati tezinu!Covek i nema pojma sta je genocid mada je bio osumnjicen da je ucestvovao u njemu!

Petra78

pre 8 godina

Naučiće Tači šta znači reč genocid kada mu bude pročitan i obrazložen odgovor na njegovu tužbu i kada shvati da su kosovski Albanci pokušali da očiste Kosovo od nealbanskog življa.

Natala

pre 8 godina

To je bez obzira na sve bilo očekivano, ali koliko diplomatije , znanja, taktičnosti, hrabrosti i na kraju krajeva ili bolje rečeno na početku svega je ljubavi prema svom narodu potrebno da bi se ovako nosilo sa svim.

Damir

pre 8 godina

Taci je izasao sa ovom izjavom o tuzbi bas sada kada treba da se formira specijalni sud u Pristini zbog zlocina OVK na Kosovu. Ovo je provokacija koja zasluzuje adekvantan odgovor.

Homo politicus

pre 8 godina

Genocid podrazumeva unistenje jedne verske, etnicke ili rasne grupe. Dovoljan je i pokusaj (zapocinjanje radnje izvrsenja) da bi genocid postojao. Upravo u ovom pokusaju tj. genocidnoj nameri Taci nalazi argument za pokretanje tuzbe. Naravno da ce Sud odbaciti sve "dokaze" kao neosnovane ali znamo da politika u celoj prici igra najvazniju ulogu.

fića

pre 8 godina

Tači je priču o navodnom genocidu izjavio uoči Vučićeve posete Tirani. To nije slučajno, možda je hteo da baci senku na susret Vučića sa Ramom, možda mu je zapad klimnuo glavom da može to da izjavi jer on je mezimac zapada. Uostalom kada je reč o genocidu, to je blag izraz za ono što su Albanci činili nad Srbima u žutoj kući, to se može nazvati varvarstvom i divljaštvom.

Mladozenja

pre 8 godina

Morao je Taci da izjavi ovakvu glupost jer u petak treba da se izglasa odluka o osnivanju specijalnog suda pa mislio da moze malo da spinuje a u odgovor Srbije ne sumnjam sto je receno u sred Tirane

Kaca

pre 8 godina

U pravu je Vucic,treba odmah pripremati odgovor i podneti kontratuzbu za genocid nad Srbima!Bez obzira ko stoji iza ove ujdurme,mislim da ce albanci isto proci kao i Hrvatska kada je tuzila Srbiju!Verovatno sve to pocinje iz iste kuhinje!

Milgama

pre 8 godina

Ponovo Vucic nema problema da kaze stav Srbije u sred druge zemlje koja podrzava politicare Kosova koji inace treba da osnuju specijalni sud za ratne zlocince i OVK sto ce se na Kosovu smatrati izdajom i garantovano ce uslediti protesti

Goga

pre 8 godina

ja se najiskenije nadam da ce vucic svojim ponasanjem i stavovima u sto kracem vremenskom roku uspeti da pridobije podrsku i zastitu od eu ili nekog drugog mocnika koji ce zastititi srbiju od bezobrazluka i gluposti ovog tacija i njemu slicnih. o toj podrsci svi oni vec pricaju i svi vec hvale vucica i vladu srbije, sad to treba na delu i da pokazu.

Draga

pre 8 godina

Taci sigurno nije pravnik,Taci nije nista ali je jedna opasna osoba instruinirana od strane zapadnih mocnika koji preko njega pokusavaju da izvrse pritisak na Srbiju i oslabe njene pozicije!Kad nisu mogli drugacije da ostvare uticaj na Vucica i vlast onda to pokusavaju pretnjama o tuzbi za genocid misleci da ce se neko uplasiti!E pa ne bojimo se nikakve tuzbe jer smo mi zrtve i to je opste poznato!

moje mišljenje

pre 8 godina

"Srpski premijer smatra da je to način da se skrene priča sa formiranja specijalnog suda o čemu bi odluka trebalo da se donese sutra ili prekosutra."
Da, ali nije samo to. Tačiju, kao i ostalim političarima s Kosova se uopšte ne dopada ni što je Vučić ovako dočekan u Albaniji, ni to što ameri hoće da marginalizuju kosovo i kosovske političare, a u igru znatno više uključe Albaniju. Bez obzira na sve priče o tome kako su albanci jedinstveni bez obzira gde žive, nije to baš u potpunosti tako. To se više odnosi na albance s Kosova i njihovu dijasporu. Sigurno i u Albaniji ima zagovornika velike ili tzv. "prirodne" Albanije, ali Albanija je ipak, za razliku od Kosova, prava država. Kosovo zapravo i nema neku budućnost, odnosno, ima je u onoj meri u kojoj to odgovara Amerima. Kad ih oni puste niz vodu, tamo neće biti ni države, a pogotovo ne ovakvih "političara" poput Tačija. On će završiti u zatvoru, kao i mnogi drugi njemu slični. Albanija je ipak druga priča.

Peka

pre 8 godina

Ovo sto radi Taci je stvarno ismevanje pravde!Ako misli da ce ovim zaplasiti nekoga u Srbiji neka mu bude jasno da to ne moze ocekivati!U pravu je Vucic,treba i mi kontra tuzbu da pripremamo!

Buba u uhu

pre 8 godina

Ovo što je Tači rekao samo je izgleda njegov odgovor na izveštaj koji je dat u UN da Priština ne sarađuje dovoljno i ovim samo potvrđuje da je izvestaj realan.

Никола

pre 8 godina

Иза Тачија стоји неко моћан. По образовању, не верујем да он уопште зна значење те речи.
Али, молим крајњи опрез. Опасне су игре у оптицају. Морамо и ми да нађемо моћника, као пандан њиховом моћнику.

Draga

pre 8 godina

Taci sigurno nije pravnik,Taci nije nista ali je jedna opasna osoba instruinirana od strane zapadnih mocnika koji preko njega pokusavaju da izvrse pritisak na Srbiju i oslabe njene pozicije!Kad nisu mogli drugacije da ostvare uticaj na Vucica i vlast onda to pokusavaju pretnjama o tuzbi za genocid misleci da ce se neko uplasiti!E pa ne bojimo se nikakve tuzbe jer smo mi zrtve i to je opste poznato!

Никола

pre 8 godina

Иза Тачија стоји неко моћан. По образовању, не верујем да он уопште зна значење те речи.
Али, молим крајњи опрез. Опасне су игре у оптицају. Морамо и ми да нађемо моћника, као пандан њиховом моћнику.

Buba u uhu

pre 8 godina

Ovo što je Tači rekao samo je izgleda njegov odgovor na izveštaj koji je dat u UN da Priština ne sarađuje dovoljno i ovim samo potvrđuje da je izvestaj realan.

Kaca

pre 8 godina

U pravu je Vucic,treba odmah pripremati odgovor i podneti kontratuzbu za genocid nad Srbima!Bez obzira ko stoji iza ove ujdurme,mislim da ce albanci isto proci kao i Hrvatska kada je tuzila Srbiju!Verovatno sve to pocinje iz iste kuhinje!

Milgama

pre 8 godina

Ponovo Vucic nema problema da kaze stav Srbije u sred druge zemlje koja podrzava politicare Kosova koji inace treba da osnuju specijalni sud za ratne zlocince i OVK sto ce se na Kosovu smatrati izdajom i garantovano ce uslediti protesti

Goga

pre 8 godina

ja se najiskenije nadam da ce vucic svojim ponasanjem i stavovima u sto kracem vremenskom roku uspeti da pridobije podrsku i zastitu od eu ili nekog drugog mocnika koji ce zastititi srbiju od bezobrazluka i gluposti ovog tacija i njemu slicnih. o toj podrsci svi oni vec pricaju i svi vec hvale vucica i vladu srbije, sad to treba na delu i da pokazu.

Peka

pre 8 godina

Ovo sto radi Taci je stvarno ismevanje pravde!Ako misli da ce ovim zaplasiti nekoga u Srbiji neka mu bude jasno da to ne moze ocekivati!U pravu je Vucic,treba i mi kontra tuzbu da pripremamo!

Mladozenja

pre 8 godina

Morao je Taci da izjavi ovakvu glupost jer u petak treba da se izglasa odluka o osnivanju specijalnog suda pa mislio da moze malo da spinuje a u odgovor Srbije ne sumnjam sto je receno u sred Tirane

moje mišljenje

pre 8 godina

"Srpski premijer smatra da je to način da se skrene priča sa formiranja specijalnog suda o čemu bi odluka trebalo da se donese sutra ili prekosutra."
Da, ali nije samo to. Tačiju, kao i ostalim političarima s Kosova se uopšte ne dopada ni što je Vučić ovako dočekan u Albaniji, ni to što ameri hoće da marginalizuju kosovo i kosovske političare, a u igru znatno više uključe Albaniju. Bez obzira na sve priče o tome kako su albanci jedinstveni bez obzira gde žive, nije to baš u potpunosti tako. To se više odnosi na albance s Kosova i njihovu dijasporu. Sigurno i u Albaniji ima zagovornika velike ili tzv. "prirodne" Albanije, ali Albanija je ipak, za razliku od Kosova, prava država. Kosovo zapravo i nema neku budućnost, odnosno, ima je u onoj meri u kojoj to odgovara Amerima. Kad ih oni puste niz vodu, tamo neće biti ni države, a pogotovo ne ovakvih "političara" poput Tačija. On će završiti u zatvoru, kao i mnogi drugi njemu slični. Albanija je ipak druga priča.

fića

pre 8 godina

Tači je priču o navodnom genocidu izjavio uoči Vučićeve posete Tirani. To nije slučajno, možda je hteo da baci senku na susret Vučića sa Ramom, možda mu je zapad klimnuo glavom da može to da izjavi jer on je mezimac zapada. Uostalom kada je reč o genocidu, to je blag izraz za ono što su Albanci činili nad Srbima u žutoj kući, to se može nazvati varvarstvom i divljaštvom.

Homo politicus

pre 8 godina

Genocid podrazumeva unistenje jedne verske, etnicke ili rasne grupe. Dovoljan je i pokusaj (zapocinjanje radnje izvrsenja) da bi genocid postojao. Upravo u ovom pokusaju tj. genocidnoj nameri Taci nalazi argument za pokretanje tuzbe. Naravno da ce Sud odbaciti sve "dokaze" kao neosnovane ali znamo da politika u celoj prici igra najvazniju ulogu.

Petra78

pre 8 godina

Naučiće Tači šta znači reč genocid kada mu bude pročitan i obrazložen odgovor na njegovu tužbu i kada shvati da su kosovski Albanci pokušali da očiste Kosovo od nealbanskog življa.

Ljilja

pre 8 godina

Vucic je pametno rekao da ovo nije dovoljno odgovorno da bi se ozbiljno uzimalo u razmatranje i time je sve rekao o Taciju koji je izjavo da ce tuziti Srbiju za genocid!Taci je jedan pajac koji igra kako mu se naredi i besmisleno je ocekivati da on da neku ozbiljnu izjavu koja ce imati tezinu!Covek i nema pojma sta je genocid mada je bio osumnjicen da je ucestvovao u njemu!

Damir

pre 8 godina

Taci je izasao sa ovom izjavom o tuzbi bas sada kada treba da se formira specijalni sud u Pristini zbog zlocina OVK na Kosovu. Ovo je provokacija koja zasluzuje adekvantan odgovor.

Bucko razmišljam

pre 8 godina

Na pitanje da li tu izjavu shvata ozbiljno, Vučić je kazao da on sve shvata veoma ozbiljno.

"I mi pripremamo naš odgovor, ali ovo nije dovoljno odgovorno da bih suviše ozbiljno uzimao u razmatranje", poručio je Vučić.

Podsetimo, kosovski ministar spoljnih poslova Hašim Tači rekao je na sednici SB UN o KiM da će Priština pokrenuti tužbu protiv Srbije za genocid i zatražiti odštetu.

Za "brizljivo zatupljene gradjane" Srbije, "prepustene na milost i nemilost" srpskoj stampi i "srpskim visokim zvanicnicima" nece predstavljati nikakav problem da "razumedu" da su te "najave Kosova" iznesene na sednici SB UN o KiM "neozbiljne" !
Pogotovo kada im se "objasni" da Hašim Tači nije "pravnik" kao da Hašim Tači namerava "privatno" da tuzi Srbiju za GENOCID i da trazi ostetu a ne susedna drzava Kosovo koja verovali ili ne ima i PRAVNIKE ?

Natala

pre 8 godina

To je bez obzira na sve bilo očekivano, ali koliko diplomatije , znanja, taktičnosti, hrabrosti i na kraju krajeva ili bolje rečeno na početku svega je ljubavi prema svom narodu potrebno da bi se ovako nosilo sa svim.

vs

pre 8 godina

Ово је страшна замка... Ако будемо учествовали у том суђењу, директно признајемо Косово, јер се бранимо у поступку у коме нас тужи држава коју не признајемо. Ако не, плаћаћемо одштету истој тој држави коју не признајемо. Исправите ме ако грешим.

Nikola

pre 8 godina

Cak i kao obican gradjanin naucio sam sta znaci politicki potez koji ima za cilj samo oduzimanje vremena. Mogu biti korisni veoma kratko dok skrecu paznju sa ozbiljnih i vaznih tema, ali za sve jednom dodje vreme koliko god odlagali neke stvari. Tacijev pokusaj smatram neuspesnim.

Petar Kalinic

pre 8 godina

Tačijeva stručnost na polju transpalntacije organa, pobudila je njegovo interesovanje za genocid, samo vidi se da je bio loš đak u školi, za genocid tuži onaj nad kojim je izvršen, a ne onaj ko je izvršio genocid.

volpe

pre 8 godina

ni slucajno kontra tuzbu! pasce obe u vodu i onda nikom nista. Ovako oni ce nama platiti odstetu za klevecenje i sve troskove odbrane jer ce izgubiti.

Mirče

pre 8 godina

Kosovari da tuže Amere za genocid jer su toliko bombi bacili na njega da više nikada neće biti zdravih ljudi u ovoj srpskoj pokrajni!

Smokvica

pre 8 godina

Tači priča priče, a građani mu beže u EU. Zašto sada tako "slobodni" ne omoguće ljudima na kosovu da žive lepo i pristojno?

ludilo

pre 8 godina

Skroz je u pravu. Sto jedna budala ume da napravi, to sto pametnih ne moze da popravi.A ovaj Taci osim sto je luda, em je i ratni zlocinac

za sva vremena

pre 8 godina

Ova razlika ce postojati dok je sveta i veka. I nikad nece biti prevazidjena. Na nama je da damo podrsku premijeru koja se bazira na razvijanju tolerancije i ekonomske saradnje, jer ni mi ne mozemo sa Balkana da pobegnemo od Albanaca ni oni od nas.

DARKO - BAJINA - BASTA

pre 8 godina

Ono sto moram da priznam to je da sam apsolutno siguran da Hasim Taci nema pre svega sta znaci rec genocid. Aleksandar Vucic je potpuno u pravu kada kaze da Hasim Taci posto nije pravnik da iz tih razloga nije ni mogao da smisli ovako nesto. Neko mu je ovo dosapnuo, da potencira na ovome. Aleksandar Vucic kaze da sve nase sagovornike i u Briselu i svuda, kao sto znate, postujem, nijednog se ne plasim, ali gospodin Hasim Taci nije bas pravnik i on se bas ne razume u to sta je genocid.

Grunf

pre 8 godina

Šta tu ima da se razume?Razum-razumno,razumemo.KAd nema razuma nema ni razumevanja.Kada ne znaš šta ćeš ti nešto kažeš onako kao zvučno,a opet toliko glupo i naravno po kome ćeš nego po Srbiji.Kada nema šta da ponudiš narodu koji te izabrao onda pričaš o genocidu,nacinalizmu,oslobodjenju.Uostalom zašto se ičuditi.Svi političari ma gde bili na zemaljskoj kugli kada ne znaju šta da rade,kada rade loš svoj posao potežu za adutom nacionalizma,raspirivanja strasti.Malo osvrtanja na prošlost nikada ne škodi opstanku na vlasti.Ako mi imamo bilo kakvu dokumentaciju onda nema potrebe čekati KiM nego odmah podneti tužbu za zločine,za iseljavanje itd.Ipak svi znamo da je to politika.Ako me čačneš i ja ću tebe.ĆUtiš ti-ćutim i ja.U svakom slučaju ćorak i za jednu i drugu stranu.Pravde zema,za nastradele,proterena,njihove porodice bilo s koje strane.Svi znamo kako smo prošli na medjunarodnom sudu pravde veznao za KiM.AKo je to pravda,a ne politika onda zaista može sve.Razum je odavno izgubio svaki smisao.

Draga

pre 8 godina

Tacijeva izjava je neosnovana ali mislim da oni samo kupuju vreme time sto ce traziti neke razloge kako bi nanosili stetu Srbiji.

i tako dalje

pre 8 godina

Ova razlika ce postojati dok je sveta i veka. I nikad nece biti prevazidjena. Na nama je da damo podrsku premijeru koja se bazira na razvijanju tolerancije i ekonomske saradnje, jer ni mi ne mozemo sa Balkana da pobegnemo od Albanaca ni od nas.

moje mišljenje

pre 8 godina

"Srpski premijer smatra da je to način da se skrene priča sa formiranja specijalnog suda o čemu bi odluka trebalo da se donese sutra ili prekosutra."
Da, ali nije samo to. Tačiju, kao i ostalim političarima s Kosova se uopšte ne dopada ni što je Vučić ovako dočekan u Albaniji, ni to što ameri hoće da marginalizuju kosovo i kosovske političare, a u igru znatno više uključe Albaniju. Bez obzira na sve priče o tome kako su albanci jedinstveni bez obzira gde žive, nije to baš u potpunosti tako. To se više odnosi na albance s Kosova i njihovu dijasporu. Sigurno i u Albaniji ima zagovornika velike ili tzv. "prirodne" Albanije, ali Albanija je ipak, za razliku od Kosova, prava država. Kosovo zapravo i nema neku budućnost, odnosno, ima je u onoj meri u kojoj to odgovara Amerima. Kad ih oni puste niz vodu, tamo neće biti ni države, a pogotovo ne ovakvih "političara" poput Tačija. On će završiti u zatvoru, kao i mnogi drugi njemu slični. Albanija je ipak druga priča.

Goga

pre 8 godina

ja se najiskenije nadam da ce vucic svojim ponasanjem i stavovima u sto kracem vremenskom roku uspeti da pridobije podrsku i zastitu od eu ili nekog drugog mocnika koji ce zastititi srbiju od bezobrazluka i gluposti ovog tacija i njemu slicnih. o toj podrsci svi oni vec pricaju i svi vec hvale vucica i vladu srbije, sad to treba na delu i da pokazu.

Никола

pre 8 godina

Иза Тачија стоји неко моћан. По образовању, не верујем да он уопште зна значење те речи.
Али, молим крајњи опрез. Опасне су игре у оптицају. Морамо и ми да нађемо моћника, као пандан њиховом моћнику.

Draga

pre 8 godina

Taci sigurno nije pravnik,Taci nije nista ali je jedna opasna osoba instruinirana od strane zapadnih mocnika koji preko njega pokusavaju da izvrse pritisak na Srbiju i oslabe njene pozicije!Kad nisu mogli drugacije da ostvare uticaj na Vucica i vlast onda to pokusavaju pretnjama o tuzbi za genocid misleci da ce se neko uplasiti!E pa ne bojimo se nikakve tuzbe jer smo mi zrtve i to je opste poznato!

Kaca

pre 8 godina

U pravu je Vucic,treba odmah pripremati odgovor i podneti kontratuzbu za genocid nad Srbima!Bez obzira ko stoji iza ove ujdurme,mislim da ce albanci isto proci kao i Hrvatska kada je tuzila Srbiju!Verovatno sve to pocinje iz iste kuhinje!

Peka

pre 8 godina

Ovo sto radi Taci je stvarno ismevanje pravde!Ako misli da ce ovim zaplasiti nekoga u Srbiji neka mu bude jasno da to ne moze ocekivati!U pravu je Vucic,treba i mi kontra tuzbu da pripremamo!

Milgama

pre 8 godina

Ponovo Vucic nema problema da kaze stav Srbije u sred druge zemlje koja podrzava politicare Kosova koji inace treba da osnuju specijalni sud za ratne zlocince i OVK sto ce se na Kosovu smatrati izdajom i garantovano ce uslediti protesti

fića

pre 8 godina

Tači je priču o navodnom genocidu izjavio uoči Vučićeve posete Tirani. To nije slučajno, možda je hteo da baci senku na susret Vučića sa Ramom, možda mu je zapad klimnuo glavom da može to da izjavi jer on je mezimac zapada. Uostalom kada je reč o genocidu, to je blag izraz za ono što su Albanci činili nad Srbima u žutoj kući, to se može nazvati varvarstvom i divljaštvom.

Ljilja

pre 8 godina

Vucic je pametno rekao da ovo nije dovoljno odgovorno da bi se ozbiljno uzimalo u razmatranje i time je sve rekao o Taciju koji je izjavo da ce tuziti Srbiju za genocid!Taci je jedan pajac koji igra kako mu se naredi i besmisleno je ocekivati da on da neku ozbiljnu izjavu koja ce imati tezinu!Covek i nema pojma sta je genocid mada je bio osumnjicen da je ucestvovao u njemu!

Petra78

pre 8 godina

Naučiće Tači šta znači reč genocid kada mu bude pročitan i obrazložen odgovor na njegovu tužbu i kada shvati da su kosovski Albanci pokušali da očiste Kosovo od nealbanskog življa.

Buba u uhu

pre 8 godina

Ovo što je Tači rekao samo je izgleda njegov odgovor na izveštaj koji je dat u UN da Priština ne sarađuje dovoljno i ovim samo potvrđuje da je izvestaj realan.

Mladozenja

pre 8 godina

Morao je Taci da izjavi ovakvu glupost jer u petak treba da se izglasa odluka o osnivanju specijalnog suda pa mislio da moze malo da spinuje a u odgovor Srbije ne sumnjam sto je receno u sred Tirane

Homo politicus

pre 8 godina

Genocid podrazumeva unistenje jedne verske, etnicke ili rasne grupe. Dovoljan je i pokusaj (zapocinjanje radnje izvrsenja) da bi genocid postojao. Upravo u ovom pokusaju tj. genocidnoj nameri Taci nalazi argument za pokretanje tuzbe. Naravno da ce Sud odbaciti sve "dokaze" kao neosnovane ali znamo da politika u celoj prici igra najvazniju ulogu.

Natala

pre 8 godina

To je bez obzira na sve bilo očekivano, ali koliko diplomatije , znanja, taktičnosti, hrabrosti i na kraju krajeva ili bolje rečeno na početku svega je ljubavi prema svom narodu potrebno da bi se ovako nosilo sa svim.

Damir

pre 8 godina

Taci je izasao sa ovom izjavom o tuzbi bas sada kada treba da se formira specijalni sud u Pristini zbog zlocina OVK na Kosovu. Ovo je provokacija koja zasluzuje adekvantan odgovor.

volpe

pre 8 godina

ni slucajno kontra tuzbu! pasce obe u vodu i onda nikom nista. Ovako oni ce nama platiti odstetu za klevecenje i sve troskove odbrane jer ce izgubiti.

Mirče

pre 8 godina

Kosovari da tuže Amere za genocid jer su toliko bombi bacili na njega da više nikada neće biti zdravih ljudi u ovoj srpskoj pokrajni!

Smokvica

pre 8 godina

Tači priča priče, a građani mu beže u EU. Zašto sada tako "slobodni" ne omoguće ljudima na kosovu da žive lepo i pristojno?

Draga

pre 8 godina

Tacijeva izjava je neosnovana ali mislim da oni samo kupuju vreme time sto ce traziti neke razloge kako bi nanosili stetu Srbiji.

Bucko razmišljam

pre 8 godina

Na pitanje da li tu izjavu shvata ozbiljno, Vučić je kazao da on sve shvata veoma ozbiljno.

"I mi pripremamo naš odgovor, ali ovo nije dovoljno odgovorno da bih suviše ozbiljno uzimao u razmatranje", poručio je Vučić.

Podsetimo, kosovski ministar spoljnih poslova Hašim Tači rekao je na sednici SB UN o KiM da će Priština pokrenuti tužbu protiv Srbije za genocid i zatražiti odštetu.

Za "brizljivo zatupljene gradjane" Srbije, "prepustene na milost i nemilost" srpskoj stampi i "srpskim visokim zvanicnicima" nece predstavljati nikakav problem da "razumedu" da su te "najave Kosova" iznesene na sednici SB UN o KiM "neozbiljne" !
Pogotovo kada im se "objasni" da Hašim Tači nije "pravnik" kao da Hašim Tači namerava "privatno" da tuzi Srbiju za GENOCID i da trazi ostetu a ne susedna drzava Kosovo koja verovali ili ne ima i PRAVNIKE ?

Petar Kalinic

pre 8 godina

Tačijeva stručnost na polju transpalntacije organa, pobudila je njegovo interesovanje za genocid, samo vidi se da je bio loš đak u školi, za genocid tuži onaj nad kojim je izvršen, a ne onaj ko je izvršio genocid.

vs

pre 8 godina

Ово је страшна замка... Ако будемо учествовали у том суђењу, директно признајемо Косово, јер се бранимо у поступку у коме нас тужи држава коју не признајемо. Ако не, плаћаћемо одштету истој тој држави коју не признајемо. Исправите ме ако грешим.

Nikola

pre 8 godina

Cak i kao obican gradjanin naucio sam sta znaci politicki potez koji ima za cilj samo oduzimanje vremena. Mogu biti korisni veoma kratko dok skrecu paznju sa ozbiljnih i vaznih tema, ali za sve jednom dodje vreme koliko god odlagali neke stvari. Tacijev pokusaj smatram neuspesnim.

ludilo

pre 8 godina

Skroz je u pravu. Sto jedna budala ume da napravi, to sto pametnih ne moze da popravi.A ovaj Taci osim sto je luda, em je i ratni zlocinac

za sva vremena

pre 8 godina

Ova razlika ce postojati dok je sveta i veka. I nikad nece biti prevazidjena. Na nama je da damo podrsku premijeru koja se bazira na razvijanju tolerancije i ekonomske saradnje, jer ni mi ne mozemo sa Balkana da pobegnemo od Albanaca ni oni od nas.

DARKO - BAJINA - BASTA

pre 8 godina

Ono sto moram da priznam to je da sam apsolutno siguran da Hasim Taci nema pre svega sta znaci rec genocid. Aleksandar Vucic je potpuno u pravu kada kaze da Hasim Taci posto nije pravnik da iz tih razloga nije ni mogao da smisli ovako nesto. Neko mu je ovo dosapnuo, da potencira na ovome. Aleksandar Vucic kaze da sve nase sagovornike i u Briselu i svuda, kao sto znate, postujem, nijednog se ne plasim, ali gospodin Hasim Taci nije bas pravnik i on se bas ne razume u to sta je genocid.

Grunf

pre 8 godina

Šta tu ima da se razume?Razum-razumno,razumemo.KAd nema razuma nema ni razumevanja.Kada ne znaš šta ćeš ti nešto kažeš onako kao zvučno,a opet toliko glupo i naravno po kome ćeš nego po Srbiji.Kada nema šta da ponudiš narodu koji te izabrao onda pričaš o genocidu,nacinalizmu,oslobodjenju.Uostalom zašto se ičuditi.Svi političari ma gde bili na zemaljskoj kugli kada ne znaju šta da rade,kada rade loš svoj posao potežu za adutom nacionalizma,raspirivanja strasti.Malo osvrtanja na prošlost nikada ne škodi opstanku na vlasti.Ako mi imamo bilo kakvu dokumentaciju onda nema potrebe čekati KiM nego odmah podneti tužbu za zločine,za iseljavanje itd.Ipak svi znamo da je to politika.Ako me čačneš i ja ću tebe.ĆUtiš ti-ćutim i ja.U svakom slučaju ćorak i za jednu i drugu stranu.Pravde zema,za nastradele,proterena,njihove porodice bilo s koje strane.Svi znamo kako smo prošli na medjunarodnom sudu pravde veznao za KiM.AKo je to pravda,a ne politika onda zaista može sve.Razum je odavno izgubio svaki smisao.

i tako dalje

pre 8 godina

Ova razlika ce postojati dok je sveta i veka. I nikad nece biti prevazidjena. Na nama je da damo podrsku premijeru koja se bazira na razvijanju tolerancije i ekonomske saradnje, jer ni mi ne mozemo sa Balkana da pobegnemo od Albanaca ni od nas.