Utorak, 26.05.2015.

11:37

Vučić i Rama - šta će biti na stolu

Premijer Srbije Aleksandar Vučić boraviće naredna dva dana u Tirani, a razgovori sa albanskim kolegom Edijem Ramom biće pod posebnom lupom svetske javnosti.

Izvor: B92

Vuèiæ i Rama - šta æe biti na stolu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

110 Komentari

Sortiraj po:

Žilijen

pre 8 godina

Najbitnije je smiriti situaciju kako ne bi došlo do nove eskalacije sukoba u regionu i loptu prebaciti na ekonomiju i ekonomske teme.

PEPELJUGA

pre 8 godina

Dokle god se prica o problemima, a ne "guraju se pod tepih" - to je dobra stvar...kakav ce ishod biti tek cemo videti. Ne sumnjam da ce premijer dati sve od sebe da nadje resenje i izgladi odnose sa Albanijom...

nemanja

pre 8 godina

Dogovor o rekonstrukciji pruge preko Kosova do Albanije ce valjda biti realizovana i da ce moci brze da se dolazi do neka od ova dva odredista.

EniEni

pre 8 godina

Veoma je značajan razgovor i dogovor o zajedničkim strateškim projektima u oblasti infrastrukture i energetike, koji doprinose miru i stabilnosti u regionu, a posebno dobrim odnosima naše dve zemlje.

VIKTOR

pre 8 godina

Za prvi susret u Tirani i nije bitno koliko čw tema biti na dnevnom redu koliko da sve prodje uredno i diplomatski, mada sve može da bude tema jer o nekim problemima mora se razgovarati, bar da se vidi sazna razmišljanje svake strane,i najbitnije je da prodje sve bez skandala i uvreda domaćina.

Zvončica

pre 8 godina

Odnos Srbije i Albanije je do sada bio na klimavim nogama,decenijski smo živeli na različitim stranama,vreme je da se nesuglasice prevazicu,uspostavi bolja saradnja kako bi mogli da napredujemo.

mara

pre 8 godina

Srbija i Albanija nenaju razloga da budu zatoečnici prošlosti. Ukoliko su Nemačka i Francuska mogle da potisnu višekovna nepriajteljstva zarad evropske budućnosti, ne vidim zašto to ne bi mogle ove dve države

Toreador

pre 8 godina

Ovo je prava prilika za Albance da pokažu da zaista žele regionalnu saradnju. Nadam se da se neće svesti na prazne priče i obećanja.

kometa

pre 8 godina

Ogroman jaz je izmedju Albanije i Srbije, a to je na stetu i jednih i drugih, cilj treba da nam bude bolja buducnost, a ne da zivimo zarobljeni u proslosti.

Gastronomad

pre 8 godina

Rama je shvatio da od politike koju je vodio nema nista. Bolje mu je da pocne da saradjuje sa Vucicem a to koliko je spreman na to cemo da vidimo za vreme ove posete.

Ponivil

pre 8 godina

Netrpeljivost između Srbije i Albanije je nešto što postoji i ne može da se porekne. Međutim, potrebno je uspostaviti saradnju i to samo zbog dobrobiti svih nas. Srbija je do sada pokazala više spremnosti na dijalog i uvek je uzdržano reagovala na svaki vid provokacije. Bitno je, prilikom ovog susreta, što Albanija, prvi put, pokazuje spremnost i volju za saradnjom.

Bajadera

pre 8 godina

Saradnja mora da se uspostavi, pa sviđalo se to nama ili ne. Mada, čini mi se da su oni nešto mirniji nego inače. Verovatno su dobili packe i sada moraju ozbiljnije da pristupe dijalogu sa Srbijom. Kako god, nadam se samo da neće biti nekih provokacija i, ako ih bude, da ćemo ih uspešno prevazići.

Čukudan

pre 8 godina

Srbija i Albanija imaju sijaset tema za razgovor premijera, a pre svega iz oblasti ekonomske saradnje. Očekivanje da će Rama i Vučić rešiti neka druga pitanja oko kojih ni najveće svetske sile ne mogu godinama da se dogovore je u najmanju ruku nerealno, a stalno podstrekivanje takvih očekivanja je krajnje zlonamerno.

Hot Wine

pre 8 godina

Pre svega svaka cast nasem premijeru sto odlazi u Albaniju posle silnih uvreda Rame pri gostovanju u Beogradu. Iskreno se nadam da ce se ratne sekire zakopati, i da ce se ovo biti pocetak saradnje Srbije i Albanije!

Dex

pre 8 godina

Bio bi red da se odnosi Srbije i Albanije normalizuju. Mislim da je i jednoj i drugoj zemlji cilj dobra regionalna saradnja i ubrzani put ka EU.

Mila

pre 8 godina

Glavne teme zajednicki strateski projekti u oblastima infrastrukture i energetike,koji bi delom bili finansirani iz EU,spajanje dobrog i korisnog,napokon se radi za dobrobit zemlje i svih nas.

Aurelije

pre 8 godina

Samo neka ti razgovori urode plodom. Ako popravimo odnose sa maticnom drzavom svih Albanaca, to bi u teoriji trebalo da znaci da cemo popraviti odnose i sa vecinskim Albanskim zivljem. Ako ostvarimo saradnju, sansa za sve ovo raste, jer nikome ne ide u prilog da u sred zajednickog projekta i ulaganja nabije drugoj strani prst u oko i okonca saradnju sa velikim gubicima. Svejedno, nadam se da ce se u toku te price o svemu sto nas razdvaja neko osvrnuti i na incidente u Kumanovu, te da ce doci do pokusaja da se pocnu price o trajnijem miru u regionu. Srecno nam bilo, svima nama.

Falkao

pre 8 godina

Kao što je rečeno od izuzetnog značaja je bolja saradnja sa Albanijom, a posredi su pre svega ekomomski razlozi jer je to država u ekspanziji, kako u privredi tako i u populaciji.

Marko

pre 8 godina

Govorice sigurno o stanju u regionu, i kako resiti problem sa teroristickim napadima koji su se u bliskoj proslosti desila u Kumanovu i Zvorniku.

Crni labud

pre 8 godina

O čemu drugom mogu da pričaju dva premijera država u kojima je ekonomija na najgorem mogućem nivou i gde postoje određene ekstremne grupe koje su opasnodt po državu. Nadajmo se da će biti produbljivanja dijaloga i konstruktivnih predloga.

KOSMAJ

pre 8 godina

Samo kad se setim kako su svetski mediji pisali o krhkim odnosima dve zemlje i napetoj atmosferi na konferenciji za medije, uvek je bilo ocenjeno da je propustena sansaza dogovor. Tim svojim srtavovima su samo doprinosili da do dogovora ne dodje. Medjutim sada je za svaku pohvalu promena stava, i tek sada sa obe strane stizu mnogo blazi tonovi.

Dz.Martin

pre 8 godina

Nadam se da ce mir da se odrzi i nakon posete premijera Vucica i da ce Albanci ispostovati sve stavke dogovora. Za premijera i Srbiju, znam da hoce.

bojanilo

pre 8 godina

Nadam se da će se dodatno intenzivirati ekonomski odnosi dve države, kao i da će se krenuti sa realizacijom zajedničkih infrastrukturnih projekata. Posebno se treba usredrediti na projekte u oblasti energetike i infrastrukture

Sony

pre 8 godina

S obzirom na Raminu posetu Bg, ne mogu da ne pomislim da može biti provokacija oko KiM, ali isto kao što ni ovde nije pređeno preko toga, ne sme da bude ni tamo.

Mita Rasta Man

pre 8 godina

Poboljšanje odnosa, da Nam deca ne odrastaju u mržnji više, ako nećemo više ratovanja. Praktično smo isti narod, koji deli samo par kilometara, a kao da smo dve planete.

Valderama

pre 8 godina

Ono oko čega bi definitivno mogli da se slože jeste unapređenje trgovinske saradnje, odnosno više naših proizvoda na albanskon tržištu.

uma t

pre 8 godina

"...da će se pre svega razgovarati o izgradnji auto-puta Niš - Priština do luke u Albaniji, kao i o rekonstrukciji pruge preko Kosova do Albanije."-b92.I tako će beli prah brže stizati do potrošača na zapadu...rekao bih,strateški vrlo dobar potez.

Anita

pre 8 godina

Nasa Vlada i premijer se maksimalno zalazu za ocuvanje mira u regionu. Svaki problem i nesuglasica se mogu resiti razgovorom. Ne treba samo nikom dozvoliti da ponizava nasu drzavu.

Mila

pre 8 godina

Kada jedan put treba da krene iz Albanije ka Evropi,on prolazi kroz Srbiju,a kada Srbija zeli da pokaze da je faktor stabilnosti,onda razvija Infrastrukturne projekte u celom regionu,jako lepo receno,napokon se radi na svim vaznim temama sto ce doprineti napredku Srbije.

Glorija1

pre 8 godina

Cilj posete i mora da bude da popravi krhke odnose dve balkanske zemlje,to je,po mom mišljenju,sada najbitnije.Čim to bude završeno i budemo sigurni da su se odnosi stabilizovali,možemo da razgovaramo o svemu drugom,privredi,ekonomiji i sl.

Ljubica

pre 8 godina

Ocekujem da Tirana prepozna iskrenu nameru Premijera da "spusti" tenzije sa Albanijom i da se svako okrene resavanju svojih ekonomskih problema ,koje ima i Srbija i Albanija !

komentari kao kompenzacija

pre 8 godina

@Bucko "razmišljam"

Ili da se na sto iznese kontrapredlog tj. da se nadje neko igraliste u maticnoj vam Albaniji koja se ionako prazni te ima dovoljno prostora, gde biste mogli da nastavite sa "igramo se drzave" i sa nacional-sovinistickim izivljavanjem a Kosovo ili Makedoniju da lepo preskocite. Svima lepse.

Iva

pre 8 godina

Svojom posetom Albaniji,Premijer ce doprineti poboljsanju medjuljudskih odnosa i predstaviti Srbiju kao zemlju koja zeli regionalnu saradnju sa svima.

Lidija

pre 8 godina

Poseta Premijera Vucica Albaniji,doprinece ne samo koraku ka poboljsanju medjuljudskih odnosa vec i pozitivnu sliku Srbije u Svetu jer pokazujemo da smo ko drzava za regionalnu saradnju sa svima.

engi

pre 8 godina

"Rama poručio da Srbija i Albanija treba da budu na Balkano ono što su Francuska i Nemačka bili u Evropi."-b92!Dobro je to primetio šok-Rama...Šiptari mogu biti kao Nemci,jer znaju da vade ljudske organe kao i Mengele u Aušvic-Birkenauu...svaka sličnost je namerna!

Dragan

pre 8 godina

"Inače, albanski mediji ističu da Kosovo nije "jedina jabuka razdora" između dve zemlje, već da su kontroverzna i pitanja odnosa Srbije prema NATO alijansi i evropskoj politici i sankcijama prema Rusiji."
Sta sad pa njih dotice odnos Srbije prema sankcijama Rusiji i prema evropskoj politici?

FRIDA

pre 8 godina

Kosovo je tacka spoticanja, ali sustinski mi moramo da gledamo i u zajednicku buducnost koja ima i drugih strana kao sto su jaka ekonomija i trgovinska saradnja.

dadex

pre 8 godina

Siguran sam da ce jedna od tema biti Kumanovo i zajednicko zalaganje za mir i sprecavanje svake ekstemisticke aktivnosti koja ugrozava stabilnost i mir u regionu.

Bucko razmišljam

pre 8 godina

Vučić i Rama - šta će biti na stolu ?

S'obzirom da je Gosp. Rama prilikom svoje posete BG. "u sred Beograda" izneo "zahtev" da Srbija prizna Kosovo onda nije ni "tesko pogoditi" šta će "biti na stolu" kada Vučić stigne u Tiranu !
Na stolu ce ga docekati vec "pripremljen obrazac" koji Vučić samo treba da potpise i da se ta prica oko kosovske nezavisnosti konacno okonca !
Nema tu nikakve "mudrosti", sto se mora mora se !

djura

pre 8 godina

Ima toliko otvorenih pitanja da ce biti malo samo ovaj susret,godinama su problemi gurani pod tepih niko nije zeleo ili nije znao kako da pocne da ih resava.

Buba u uhu

pre 8 godina

Pričaće o temama koje su trenutno najvažnije za region, stabilnost i očuvanje mira, ekonomska saradnja u cilju povećanja investicija i međusobna saradnja dve države u ostalim segmentima.

krucifix

pre 8 godina

I Francuski i Nemački mediji prenose vest o poseti A.Vučića Šćiperiji!Dakle,dobra prilika za političke poene i poboljšanje rejtinga Srbije.Osim toga,stavili smo svim našim susedima do znanja ko je "glavni" u ovom delu sveta.

ZmajOgnjeniVuk

pre 8 godina

Sigurno neće pričati o čvarcima i ajvaru, nego o izglađivanju međusobnih odnosa i stvaranju nekog novog, prosperitetnog i boljeg Balkana!!!

Bubica

pre 8 godina

Odnosi dve zemlje moraju da se poboljšaju u cilju bolje saradnje, kako u ekonomskom smislu tako i u svakom drugom. Verujem da će se doći do nekih konstruktivnih rešenja.

Danna

pre 8 godina

Po pitanju Kosovo nikada nećemo usaglasiti stavove, ma koliko puta naši premijeri razgovarali. Bolje je pažnju usmeriti na ekonomsku saradnju i infrastrukturne projekte, jer od toga svi možemo imati koristi.

Goga

pre 8 godina

jedina bitna stvar za nas je da vucic ostane dosledan stava da je kosovo srbija! a hoce, jer je odlucan u tome. o ostalom nek razgovaraju koliko god zele.

mixer

pre 8 godina

Koliko vidim najvise ce se pricati o infrastrukturalnnom povezivanju Srbije i Albanije a verujem da ce se izmedju ostalog pricati i o dogadjajima u Kumanovu i nacinima da se sprece dalje ekstremisticke aktivnosti obzirom da se srpski premijer nesebicno zalaze da mir u regionu.

Monty

pre 8 godina

Mislim da je neko gore odlucio sta i kako ce da bude, neko dole je savio glavu i radi kako mu se kaze, vatreni govori su za domacu javnost,
gradjani pokorni Vi sami odlucite ko je to

Juve

pre 8 godina

Kosovo jeste razdor izmedju Srbije i Albanije. Istorijski gledano, odnosi izmedju nas nikad nisu bili narocito dobri, a kako mogu i sad kad ti Amerika otme deo teritorije i pokloni Albancima. Ali vratice se matici, jer mora tako.

mika

pre 8 godina

Stabilnost je dobra za Hashima Tachija a ne za Srbe koji su izgubili Kosovo. Sto nije bila stabilnost pre 20 godina? E tada su vrsili gerilske napade na nasu policiju i vojsku a sada kada je Kosovo njihovo, onda hocemo stabilnost i mir.

Gojko

pre 8 godina

Stavovi Srbije su jasni! Sve sto Srbija hoce to je mir u regionu i saradnja, kako bi doslo do razvoja i napretka. Kao i zastita svih onih Srba koji i dalje zive na teritoriji KIM.

kristina

pre 8 godina

Bice tu dosta pitanja koji ce se dotaci Vucic, iskreno on sa tim ciljem i ide u posetu. Najbitnije je da su spremni da o svemu iskreno popricaju.

sonja

pre 8 godina

Pokusaji vlade i premijera da konstruktivnim razgovorima rese sto je moguce vise nesuglasica izmedju ove dve drzave trebalo bi da urode plodom imajuci u vidu kolicinu energije i volje koja je ulozena u stabilizaciju i normalizaciju odnosa Srbije i Albanije.

Glorija1

pre 8 godina

Cilj posete i mora da bude da popravi krhke odnose dve balkanske zemlje,to je,po mom mišljenju,sada najbitnije.Čim to bude završeno i budemo sigurni da su se odnosi stabilizovali,možemo da razgovaramo o svemu drugom,privredi,ekonomiji i sl.

Iva

pre 8 godina

Svojom posetom Albaniji,Premijer ce doprineti poboljsanju medjuljudskih odnosa i predstaviti Srbiju kao zemlju koja zeli regionalnu saradnju sa svima.

Lidija

pre 8 godina

Poseta Premijera Vucica Albaniji,doprinece ne samo koraku ka poboljsanju medjuljudskih odnosa vec i pozitivnu sliku Srbije u Svetu jer pokazujemo da smo ko drzava za regionalnu saradnju sa svima.

sonja

pre 8 godina

Pokusaji vlade i premijera da konstruktivnim razgovorima rese sto je moguce vise nesuglasica izmedju ove dve drzave trebalo bi da urode plodom imajuci u vidu kolicinu energije i volje koja je ulozena u stabilizaciju i normalizaciju odnosa Srbije i Albanije.

mika

pre 8 godina

Stabilnost je dobra za Hashima Tachija a ne za Srbe koji su izgubili Kosovo. Sto nije bila stabilnost pre 20 godina? E tada su vrsili gerilske napade na nasu policiju i vojsku a sada kada je Kosovo njihovo, onda hocemo stabilnost i mir.

Goga

pre 8 godina

jedina bitna stvar za nas je da vucic ostane dosledan stava da je kosovo srbija! a hoce, jer je odlucan u tome. o ostalom nek razgovaraju koliko god zele.

Juve

pre 8 godina

Kosovo jeste razdor izmedju Srbije i Albanije. Istorijski gledano, odnosi izmedju nas nikad nisu bili narocito dobri, a kako mogu i sad kad ti Amerika otme deo teritorije i pokloni Albancima. Ali vratice se matici, jer mora tako.

Danna

pre 8 godina

Po pitanju Kosovo nikada nećemo usaglasiti stavove, ma koliko puta naši premijeri razgovarali. Bolje je pažnju usmeriti na ekonomsku saradnju i infrastrukturne projekte, jer od toga svi možemo imati koristi.

Aurelije

pre 8 godina

Samo neka ti razgovori urode plodom. Ako popravimo odnose sa maticnom drzavom svih Albanaca, to bi u teoriji trebalo da znaci da cemo popraviti odnose i sa vecinskim Albanskim zivljem. Ako ostvarimo saradnju, sansa za sve ovo raste, jer nikome ne ide u prilog da u sred zajednickog projekta i ulaganja nabije drugoj strani prst u oko i okonca saradnju sa velikim gubicima. Svejedno, nadam se da ce se u toku te price o svemu sto nas razdvaja neko osvrnuti i na incidente u Kumanovu, te da ce doci do pokusaja da se pocnu price o trajnijem miru u regionu. Srecno nam bilo, svima nama.

Valderama

pre 8 godina

Ono oko čega bi definitivno mogli da se slože jeste unapređenje trgovinske saradnje, odnosno više naših proizvoda na albanskon tržištu.

kristina

pre 8 godina

Bice tu dosta pitanja koji ce se dotaci Vucic, iskreno on sa tim ciljem i ide u posetu. Najbitnije je da su spremni da o svemu iskreno popricaju.

Dragan

pre 8 godina

"Inače, albanski mediji ističu da Kosovo nije "jedina jabuka razdora" između dve zemlje, već da su kontroverzna i pitanja odnosa Srbije prema NATO alijansi i evropskoj politici i sankcijama prema Rusiji."
Sta sad pa njih dotice odnos Srbije prema sankcijama Rusiji i prema evropskoj politici?

FRIDA

pre 8 godina

Kosovo je tacka spoticanja, ali sustinski mi moramo da gledamo i u zajednicku buducnost koja ima i drugih strana kao sto su jaka ekonomija i trgovinska saradnja.

Falkao

pre 8 godina

Kao što je rečeno od izuzetnog značaja je bolja saradnja sa Albanijom, a posredi su pre svega ekomomski razlozi jer je to država u ekspanziji, kako u privredi tako i u populaciji.

Marko

pre 8 godina

Govorice sigurno o stanju u regionu, i kako resiti problem sa teroristickim napadima koji su se u bliskoj proslosti desila u Kumanovu i Zvorniku.

komentari kao kompenzacija

pre 8 godina

@Bucko "razmišljam"

Ili da se na sto iznese kontrapredlog tj. da se nadje neko igraliste u maticnoj vam Albaniji koja se ionako prazni te ima dovoljno prostora, gde biste mogli da nastavite sa "igramo se drzave" i sa nacional-sovinistickim izivljavanjem a Kosovo ili Makedoniju da lepo preskocite. Svima lepse.

bojanilo

pre 8 godina

Nadam se da će se dodatno intenzivirati ekonomski odnosi dve države, kao i da će se krenuti sa realizacijom zajedničkih infrastrukturnih projekata. Posebno se treba usredrediti na projekte u oblasti energetike i infrastrukture

Mita Rasta Man

pre 8 godina

Poboljšanje odnosa, da Nam deca ne odrastaju u mržnji više, ako nećemo više ratovanja. Praktično smo isti narod, koji deli samo par kilometara, a kao da smo dve planete.

Sony

pre 8 godina

S obzirom na Raminu posetu Bg, ne mogu da ne pomislim da može biti provokacija oko KiM, ali isto kao što ni ovde nije pređeno preko toga, ne sme da bude ni tamo.

Dz.Martin

pre 8 godina

Nadam se da ce mir da se odrzi i nakon posete premijera Vucica i da ce Albanci ispostovati sve stavke dogovora. Za premijera i Srbiju, znam da hoce.

Ponivil

pre 8 godina

Netrpeljivost između Srbije i Albanije je nešto što postoji i ne može da se porekne. Međutim, potrebno je uspostaviti saradnju i to samo zbog dobrobiti svih nas. Srbija je do sada pokazala više spremnosti na dijalog i uvek je uzdržano reagovala na svaki vid provokacije. Bitno je, prilikom ovog susreta, što Albanija, prvi put, pokazuje spremnost i volju za saradnjom.

Mila

pre 8 godina

Glavne teme zajednicki strateski projekti u oblastima infrastrukture i energetike,koji bi delom bili finansirani iz EU,spajanje dobrog i korisnog,napokon se radi za dobrobit zemlje i svih nas.

Mila

pre 8 godina

Kada jedan put treba da krene iz Albanije ka Evropi,on prolazi kroz Srbiju,a kada Srbija zeli da pokaze da je faktor stabilnosti,onda razvija Infrastrukturne projekte u celom regionu,jako lepo receno,napokon se radi na svim vaznim temama sto ce doprineti napredku Srbije.

Anita

pre 8 godina

Nasa Vlada i premijer se maksimalno zalazu za ocuvanje mira u regionu. Svaki problem i nesuglasica se mogu resiti razgovorom. Ne treba samo nikom dozvoliti da ponizava nasu drzavu.

KOSMAJ

pre 8 godina

Samo kad se setim kako su svetski mediji pisali o krhkim odnosima dve zemlje i napetoj atmosferi na konferenciji za medije, uvek je bilo ocenjeno da je propustena sansaza dogovor. Tim svojim srtavovima su samo doprinosili da do dogovora ne dodje. Medjutim sada je za svaku pohvalu promena stava, i tek sada sa obe strane stizu mnogo blazi tonovi.

krucifix

pre 8 godina

I Francuski i Nemački mediji prenose vest o poseti A.Vučića Šćiperiji!Dakle,dobra prilika za političke poene i poboljšanje rejtinga Srbije.Osim toga,stavili smo svim našim susedima do znanja ko je "glavni" u ovom delu sveta.

djura

pre 8 godina

Ima toliko otvorenih pitanja da ce biti malo samo ovaj susret,godinama su problemi gurani pod tepih niko nije zeleo ili nije znao kako da pocne da ih resava.

Ljubica

pre 8 godina

Ocekujem da Tirana prepozna iskrenu nameru Premijera da "spusti" tenzije sa Albanijom i da se svako okrene resavanju svojih ekonomskih problema ,koje ima i Srbija i Albanija !

Buba u uhu

pre 8 godina

Pričaće o temama koje su trenutno najvažnije za region, stabilnost i očuvanje mira, ekonomska saradnja u cilju povećanja investicija i međusobna saradnja dve države u ostalim segmentima.

nemanja

pre 8 godina

Dogovor o rekonstrukciji pruge preko Kosova do Albanije ce valjda biti realizovana i da ce moci brze da se dolazi do neka od ova dva odredista.

Zvončica

pre 8 godina

Odnos Srbije i Albanije je do sada bio na klimavim nogama,decenijski smo živeli na različitim stranama,vreme je da se nesuglasice prevazicu,uspostavi bolja saradnja kako bi mogli da napredujemo.

ZmajOgnjeniVuk

pre 8 godina

Sigurno neće pričati o čvarcima i ajvaru, nego o izglađivanju međusobnih odnosa i stvaranju nekog novog, prosperitetnog i boljeg Balkana!!!

mixer

pre 8 godina

Koliko vidim najvise ce se pricati o infrastrukturalnnom povezivanju Srbije i Albanije a verujem da ce se izmedju ostalog pricati i o dogadjajima u Kumanovu i nacinima da se sprece dalje ekstremisticke aktivnosti obzirom da se srpski premijer nesebicno zalaze da mir u regionu.

mara

pre 8 godina

Srbija i Albanija nenaju razloga da budu zatoečnici prošlosti. Ukoliko su Nemačka i Francuska mogle da potisnu višekovna nepriajteljstva zarad evropske budućnosti, ne vidim zašto to ne bi mogle ove dve države

Bubica

pre 8 godina

Odnosi dve zemlje moraju da se poboljšaju u cilju bolje saradnje, kako u ekonomskom smislu tako i u svakom drugom. Verujem da će se doći do nekih konstruktivnih rešenja.

Čukudan

pre 8 godina

Srbija i Albanija imaju sijaset tema za razgovor premijera, a pre svega iz oblasti ekonomske saradnje. Očekivanje da će Rama i Vučić rešiti neka druga pitanja oko kojih ni najveće svetske sile ne mogu godinama da se dogovore je u najmanju ruku nerealno, a stalno podstrekivanje takvih očekivanja je krajnje zlonamerno.

Dex

pre 8 godina

Bio bi red da se odnosi Srbije i Albanije normalizuju. Mislim da je i jednoj i drugoj zemlji cilj dobra regionalna saradnja i ubrzani put ka EU.

Gojko

pre 8 godina

Stavovi Srbije su jasni! Sve sto Srbija hoce to je mir u regionu i saradnja, kako bi doslo do razvoja i napretka. Kao i zastita svih onih Srba koji i dalje zive na teritoriji KIM.

Toreador

pre 8 godina

Ovo je prava prilika za Albance da pokažu da zaista žele regionalnu saradnju. Nadam se da se neće svesti na prazne priče i obećanja.

kometa

pre 8 godina

Ogroman jaz je izmedju Albanije i Srbije, a to je na stetu i jednih i drugih, cilj treba da nam bude bolja buducnost, a ne da zivimo zarobljeni u proslosti.

dadex

pre 8 godina

Siguran sam da ce jedna od tema biti Kumanovo i zajednicko zalaganje za mir i sprecavanje svake ekstemisticke aktivnosti koja ugrozava stabilnost i mir u regionu.

Gastronomad

pre 8 godina

Rama je shvatio da od politike koju je vodio nema nista. Bolje mu je da pocne da saradjuje sa Vucicem a to koliko je spreman na to cemo da vidimo za vreme ove posete.

Bajadera

pre 8 godina

Saradnja mora da se uspostavi, pa sviđalo se to nama ili ne. Mada, čini mi se da su oni nešto mirniji nego inače. Verovatno su dobili packe i sada moraju ozbiljnije da pristupe dijalogu sa Srbijom. Kako god, nadam se samo da neće biti nekih provokacija i, ako ih bude, da ćemo ih uspešno prevazići.

Hot Wine

pre 8 godina

Pre svega svaka cast nasem premijeru sto odlazi u Albaniju posle silnih uvreda Rame pri gostovanju u Beogradu. Iskreno se nadam da ce se ratne sekire zakopati, i da ce se ovo biti pocetak saradnje Srbije i Albanije!

Crni labud

pre 8 godina

O čemu drugom mogu da pričaju dva premijera država u kojima je ekonomija na najgorem mogućem nivou i gde postoje određene ekstremne grupe koje su opasnodt po državu. Nadajmo se da će biti produbljivanja dijaloga i konstruktivnih predloga.

Monty

pre 8 godina

Mislim da je neko gore odlucio sta i kako ce da bude, neko dole je savio glavu i radi kako mu se kaze, vatreni govori su za domacu javnost,
gradjani pokorni Vi sami odlucite ko je to

VIKTOR

pre 8 godina

Za prvi susret u Tirani i nije bitno koliko čw tema biti na dnevnom redu koliko da sve prodje uredno i diplomatski, mada sve može da bude tema jer o nekim problemima mora se razgovarati, bar da se vidi sazna razmišljanje svake strane,i najbitnije je da prodje sve bez skandala i uvreda domaćina.

Bucko razmišljam

pre 8 godina

Vučić i Rama - šta će biti na stolu ?

S'obzirom da je Gosp. Rama prilikom svoje posete BG. "u sred Beograda" izneo "zahtev" da Srbija prizna Kosovo onda nije ni "tesko pogoditi" šta će "biti na stolu" kada Vučić stigne u Tiranu !
Na stolu ce ga docekati vec "pripremljen obrazac" koji Vučić samo treba da potpise i da se ta prica oko kosovske nezavisnosti konacno okonca !
Nema tu nikakve "mudrosti", sto se mora mora se !

engi

pre 8 godina

"Rama poručio da Srbija i Albanija treba da budu na Balkano ono što su Francuska i Nemačka bili u Evropi."-b92!Dobro je to primetio šok-Rama...Šiptari mogu biti kao Nemci,jer znaju da vade ljudske organe kao i Mengele u Aušvic-Birkenauu...svaka sličnost je namerna!

uma t

pre 8 godina

"...da će se pre svega razgovarati o izgradnji auto-puta Niš - Priština do luke u Albaniji, kao i o rekonstrukciji pruge preko Kosova do Albanije."-b92.I tako će beli prah brže stizati do potrošača na zapadu...rekao bih,strateški vrlo dobar potez.

Žilijen

pre 8 godina

Najbitnije je smiriti situaciju kako ne bi došlo do nove eskalacije sukoba u regionu i loptu prebaciti na ekonomiju i ekonomske teme.

PEPELJUGA

pre 8 godina

Dokle god se prica o problemima, a ne "guraju se pod tepih" - to je dobra stvar...kakav ce ishod biti tek cemo videti. Ne sumnjam da ce premijer dati sve od sebe da nadje resenje i izgladi odnose sa Albanijom...

EniEni

pre 8 godina

Veoma je značajan razgovor i dogovor o zajedničkim strateškim projektima u oblasti infrastrukture i energetike, koji doprinose miru i stabilnosti u regionu, a posebno dobrim odnosima naše dve zemlje.

engi

pre 8 godina

"Rama poručio da Srbija i Albanija treba da budu na Balkano ono što su Francuska i Nemačka bili u Evropi."-b92!Dobro je to primetio šok-Rama...Šiptari mogu biti kao Nemci,jer znaju da vade ljudske organe kao i Mengele u Aušvic-Birkenauu...svaka sličnost je namerna!

uma t

pre 8 godina

"...da će se pre svega razgovarati o izgradnji auto-puta Niš - Priština do luke u Albaniji, kao i o rekonstrukciji pruge preko Kosova do Albanije."-b92.I tako će beli prah brže stizati do potrošača na zapadu...rekao bih,strateški vrlo dobar potez.

Monty

pre 8 godina

Mislim da je neko gore odlucio sta i kako ce da bude, neko dole je savio glavu i radi kako mu se kaze, vatreni govori su za domacu javnost,
gradjani pokorni Vi sami odlucite ko je to

Bucko razmišljam

pre 8 godina

Vučić i Rama - šta će biti na stolu ?

S'obzirom da je Gosp. Rama prilikom svoje posete BG. "u sred Beograda" izneo "zahtev" da Srbija prizna Kosovo onda nije ni "tesko pogoditi" šta će "biti na stolu" kada Vučić stigne u Tiranu !
Na stolu ce ga docekati vec "pripremljen obrazac" koji Vučić samo treba da potpise i da se ta prica oko kosovske nezavisnosti konacno okonca !
Nema tu nikakve "mudrosti", sto se mora mora se !

Crni labud

pre 8 godina

O čemu drugom mogu da pričaju dva premijera država u kojima je ekonomija na najgorem mogućem nivou i gde postoje određene ekstremne grupe koje su opasnodt po državu. Nadajmo se da će biti produbljivanja dijaloga i konstruktivnih predloga.

Goga

pre 8 godina

jedina bitna stvar za nas je da vucic ostane dosledan stava da je kosovo srbija! a hoce, jer je odlucan u tome. o ostalom nek razgovaraju koliko god zele.

Juve

pre 8 godina

Kosovo jeste razdor izmedju Srbije i Albanije. Istorijski gledano, odnosi izmedju nas nikad nisu bili narocito dobri, a kako mogu i sad kad ti Amerika otme deo teritorije i pokloni Albancima. Ali vratice se matici, jer mora tako.

mika

pre 8 godina

Stabilnost je dobra za Hashima Tachija a ne za Srbe koji su izgubili Kosovo. Sto nije bila stabilnost pre 20 godina? E tada su vrsili gerilske napade na nasu policiju i vojsku a sada kada je Kosovo njihovo, onda hocemo stabilnost i mir.

sonja

pre 8 godina

Pokusaji vlade i premijera da konstruktivnim razgovorima rese sto je moguce vise nesuglasica izmedju ove dve drzave trebalo bi da urode plodom imajuci u vidu kolicinu energije i volje koja je ulozena u stabilizaciju i normalizaciju odnosa Srbije i Albanije.

krucifix

pre 8 godina

I Francuski i Nemački mediji prenose vest o poseti A.Vučića Šćiperiji!Dakle,dobra prilika za političke poene i poboljšanje rejtinga Srbije.Osim toga,stavili smo svim našim susedima do znanja ko je "glavni" u ovom delu sveta.

Danna

pre 8 godina

Po pitanju Kosovo nikada nećemo usaglasiti stavove, ma koliko puta naši premijeri razgovarali. Bolje je pažnju usmeriti na ekonomsku saradnju i infrastrukturne projekte, jer od toga svi možemo imati koristi.

kristina

pre 8 godina

Bice tu dosta pitanja koji ce se dotaci Vucic, iskreno on sa tim ciljem i ide u posetu. Najbitnije je da su spremni da o svemu iskreno popricaju.

Gojko

pre 8 godina

Stavovi Srbije su jasni! Sve sto Srbija hoce to je mir u regionu i saradnja, kako bi doslo do razvoja i napretka. Kao i zastita svih onih Srba koji i dalje zive na teritoriji KIM.

mixer

pre 8 godina

Koliko vidim najvise ce se pricati o infrastrukturalnnom povezivanju Srbije i Albanije a verujem da ce se izmedju ostalog pricati i o dogadjajima u Kumanovu i nacinima da se sprece dalje ekstremisticke aktivnosti obzirom da se srpski premijer nesebicno zalaze da mir u regionu.

komentari kao kompenzacija

pre 8 godina

@Bucko "razmišljam"

Ili da se na sto iznese kontrapredlog tj. da se nadje neko igraliste u maticnoj vam Albaniji koja se ionako prazni te ima dovoljno prostora, gde biste mogli da nastavite sa "igramo se drzave" i sa nacional-sovinistickim izivljavanjem a Kosovo ili Makedoniju da lepo preskocite. Svima lepse.

Buba u uhu

pre 8 godina

Pričaće o temama koje su trenutno najvažnije za region, stabilnost i očuvanje mira, ekonomska saradnja u cilju povećanja investicija i međusobna saradnja dve države u ostalim segmentima.

Iva

pre 8 godina

Svojom posetom Albaniji,Premijer ce doprineti poboljsanju medjuljudskih odnosa i predstaviti Srbiju kao zemlju koja zeli regionalnu saradnju sa svima.

Bubica

pre 8 godina

Odnosi dve zemlje moraju da se poboljšaju u cilju bolje saradnje, kako u ekonomskom smislu tako i u svakom drugom. Verujem da će se doći do nekih konstruktivnih rešenja.

ZmajOgnjeniVuk

pre 8 godina

Sigurno neće pričati o čvarcima i ajvaru, nego o izglađivanju međusobnih odnosa i stvaranju nekog novog, prosperitetnog i boljeg Balkana!!!

Lidija

pre 8 godina

Poseta Premijera Vucica Albaniji,doprinece ne samo koraku ka poboljsanju medjuljudskih odnosa vec i pozitivnu sliku Srbije u Svetu jer pokazujemo da smo ko drzava za regionalnu saradnju sa svima.

FRIDA

pre 8 godina

Kosovo je tacka spoticanja, ali sustinski mi moramo da gledamo i u zajednicku buducnost koja ima i drugih strana kao sto su jaka ekonomija i trgovinska saradnja.

Dragan

pre 8 godina

"Inače, albanski mediji ističu da Kosovo nije "jedina jabuka razdora" između dve zemlje, već da su kontroverzna i pitanja odnosa Srbije prema NATO alijansi i evropskoj politici i sankcijama prema Rusiji."
Sta sad pa njih dotice odnos Srbije prema sankcijama Rusiji i prema evropskoj politici?

dadex

pre 8 godina

Siguran sam da ce jedna od tema biti Kumanovo i zajednicko zalaganje za mir i sprecavanje svake ekstemisticke aktivnosti koja ugrozava stabilnost i mir u regionu.

djura

pre 8 godina

Ima toliko otvorenih pitanja da ce biti malo samo ovaj susret,godinama su problemi gurani pod tepih niko nije zeleo ili nije znao kako da pocne da ih resava.

Glorija1

pre 8 godina

Cilj posete i mora da bude da popravi krhke odnose dve balkanske zemlje,to je,po mom mišljenju,sada najbitnije.Čim to bude završeno i budemo sigurni da su se odnosi stabilizovali,možemo da razgovaramo o svemu drugom,privredi,ekonomiji i sl.

Hot Wine

pre 8 godina

Pre svega svaka cast nasem premijeru sto odlazi u Albaniju posle silnih uvreda Rame pri gostovanju u Beogradu. Iskreno se nadam da ce se ratne sekire zakopati, i da ce se ovo biti pocetak saradnje Srbije i Albanije!

Gastronomad

pre 8 godina

Rama je shvatio da od politike koju je vodio nema nista. Bolje mu je da pocne da saradjuje sa Vucicem a to koliko je spreman na to cemo da vidimo za vreme ove posete.

Mila

pre 8 godina

Kada jedan put treba da krene iz Albanije ka Evropi,on prolazi kroz Srbiju,a kada Srbija zeli da pokaze da je faktor stabilnosti,onda razvija Infrastrukturne projekte u celom regionu,jako lepo receno,napokon se radi na svim vaznim temama sto ce doprineti napredku Srbije.

Mita Rasta Man

pre 8 godina

Poboljšanje odnosa, da Nam deca ne odrastaju u mržnji više, ako nećemo više ratovanja. Praktično smo isti narod, koji deli samo par kilometara, a kao da smo dve planete.

Anita

pre 8 godina

Nasa Vlada i premijer se maksimalno zalazu za ocuvanje mira u regionu. Svaki problem i nesuglasica se mogu resiti razgovorom. Ne treba samo nikom dozvoliti da ponizava nasu drzavu.

KOSMAJ

pre 8 godina

Samo kad se setim kako su svetski mediji pisali o krhkim odnosima dve zemlje i napetoj atmosferi na konferenciji za medije, uvek je bilo ocenjeno da je propustena sansaza dogovor. Tim svojim srtavovima su samo doprinosili da do dogovora ne dodje. Medjutim sada je za svaku pohvalu promena stava, i tek sada sa obe strane stizu mnogo blazi tonovi.

Falkao

pre 8 godina

Kao što je rečeno od izuzetnog značaja je bolja saradnja sa Albanijom, a posredi su pre svega ekomomski razlozi jer je to država u ekspanziji, kako u privredi tako i u populaciji.

Ljubica

pre 8 godina

Ocekujem da Tirana prepozna iskrenu nameru Premijera da "spusti" tenzije sa Albanijom i da se svako okrene resavanju svojih ekonomskih problema ,koje ima i Srbija i Albanija !

Dz.Martin

pre 8 godina

Nadam se da ce mir da se odrzi i nakon posete premijera Vucica i da ce Albanci ispostovati sve stavke dogovora. Za premijera i Srbiju, znam da hoce.

bojanilo

pre 8 godina

Nadam se da će se dodatno intenzivirati ekonomski odnosi dve države, kao i da će se krenuti sa realizacijom zajedničkih infrastrukturnih projekata. Posebno se treba usredrediti na projekte u oblasti energetike i infrastrukture

Marko

pre 8 godina

Govorice sigurno o stanju u regionu, i kako resiti problem sa teroristickim napadima koji su se u bliskoj proslosti desila u Kumanovu i Zvorniku.

Čukudan

pre 8 godina

Srbija i Albanija imaju sijaset tema za razgovor premijera, a pre svega iz oblasti ekonomske saradnje. Očekivanje da će Rama i Vučić rešiti neka druga pitanja oko kojih ni najveće svetske sile ne mogu godinama da se dogovore je u najmanju ruku nerealno, a stalno podstrekivanje takvih očekivanja je krajnje zlonamerno.

nemanja

pre 8 godina

Dogovor o rekonstrukciji pruge preko Kosova do Albanije ce valjda biti realizovana i da ce moci brze da se dolazi do neka od ova dva odredista.

Valderama

pre 8 godina

Ono oko čega bi definitivno mogli da se slože jeste unapređenje trgovinske saradnje, odnosno više naših proizvoda na albanskon tržištu.

Mila

pre 8 godina

Glavne teme zajednicki strateski projekti u oblastima infrastrukture i energetike,koji bi delom bili finansirani iz EU,spajanje dobrog i korisnog,napokon se radi za dobrobit zemlje i svih nas.

Dex

pre 8 godina

Bio bi red da se odnosi Srbije i Albanije normalizuju. Mislim da je i jednoj i drugoj zemlji cilj dobra regionalna saradnja i ubrzani put ka EU.

Bajadera

pre 8 godina

Saradnja mora da se uspostavi, pa sviđalo se to nama ili ne. Mada, čini mi se da su oni nešto mirniji nego inače. Verovatno su dobili packe i sada moraju ozbiljnije da pristupe dijalogu sa Srbijom. Kako god, nadam se samo da neće biti nekih provokacija i, ako ih bude, da ćemo ih uspešno prevazići.

Toreador

pre 8 godina

Ovo je prava prilika za Albance da pokažu da zaista žele regionalnu saradnju. Nadam se da se neće svesti na prazne priče i obećanja.

kometa

pre 8 godina

Ogroman jaz je izmedju Albanije i Srbije, a to je na stetu i jednih i drugih, cilj treba da nam bude bolja buducnost, a ne da zivimo zarobljeni u proslosti.

Zvončica

pre 8 godina

Odnos Srbije i Albanije je do sada bio na klimavim nogama,decenijski smo živeli na različitim stranama,vreme je da se nesuglasice prevazicu,uspostavi bolja saradnja kako bi mogli da napredujemo.

Sony

pre 8 godina

S obzirom na Raminu posetu Bg, ne mogu da ne pomislim da može biti provokacija oko KiM, ali isto kao što ni ovde nije pređeno preko toga, ne sme da bude ni tamo.

Aurelije

pre 8 godina

Samo neka ti razgovori urode plodom. Ako popravimo odnose sa maticnom drzavom svih Albanaca, to bi u teoriji trebalo da znaci da cemo popraviti odnose i sa vecinskim Albanskim zivljem. Ako ostvarimo saradnju, sansa za sve ovo raste, jer nikome ne ide u prilog da u sred zajednickog projekta i ulaganja nabije drugoj strani prst u oko i okonca saradnju sa velikim gubicima. Svejedno, nadam se da ce se u toku te price o svemu sto nas razdvaja neko osvrnuti i na incidente u Kumanovu, te da ce doci do pokusaja da se pocnu price o trajnijem miru u regionu. Srecno nam bilo, svima nama.

Ponivil

pre 8 godina

Netrpeljivost između Srbije i Albanije je nešto što postoji i ne može da se porekne. Međutim, potrebno je uspostaviti saradnju i to samo zbog dobrobiti svih nas. Srbija je do sada pokazala više spremnosti na dijalog i uvek je uzdržano reagovala na svaki vid provokacije. Bitno je, prilikom ovog susreta, što Albanija, prvi put, pokazuje spremnost i volju za saradnjom.

VIKTOR

pre 8 godina

Za prvi susret u Tirani i nije bitno koliko čw tema biti na dnevnom redu koliko da sve prodje uredno i diplomatski, mada sve može da bude tema jer o nekim problemima mora se razgovarati, bar da se vidi sazna razmišljanje svake strane,i najbitnije je da prodje sve bez skandala i uvreda domaćina.

mara

pre 8 godina

Srbija i Albanija nenaju razloga da budu zatoečnici prošlosti. Ukoliko su Nemačka i Francuska mogle da potisnu višekovna nepriajteljstva zarad evropske budućnosti, ne vidim zašto to ne bi mogle ove dve države

EniEni

pre 8 godina

Veoma je značajan razgovor i dogovor o zajedničkim strateškim projektima u oblasti infrastrukture i energetike, koji doprinose miru i stabilnosti u regionu, a posebno dobrim odnosima naše dve zemlje.

PEPELJUGA

pre 8 godina

Dokle god se prica o problemima, a ne "guraju se pod tepih" - to je dobra stvar...kakav ce ishod biti tek cemo videti. Ne sumnjam da ce premijer dati sve od sebe da nadje resenje i izgladi odnose sa Albanijom...

Žilijen

pre 8 godina

Najbitnije je smiriti situaciju kako ne bi došlo do nove eskalacije sukoba u regionu i loptu prebaciti na ekonomiju i ekonomske teme.