Ponedeljak, 25.05.2015.

12:24

Rama: Mi bismo zajedno sa Srbijom

Albanija želi da poboljša saradnju sa Srbijom i da dve zemlje zajednički napreduju ka Evropskoj uniji, izjavio je albanski premijer Edi Rama za AFP.

Izvor: Tanjug

Rama: Mi bismo zajedno sa Srbijom IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

139 Komentari

Sortiraj po:

Slavica

pre 8 godina

I Srbija i Albanija imaju obostranu korist od buduće saradnje i bila bi dobra vest kada bi saradnja bila veća. Ali, u Albaniji ima dosta onih koji tako ne razmišljaju...

Angelina

pre 8 godina

Mislim da se mnogi ekstremisti u Albaniji ne slažu sa ovim što je Rama izjavio. Upravo oni zamišljaju tu svoju "Veliku Albaniju" i samo u tom smeru razmišljaju. Ali, obe zemlje bi lakše i brže napredovale kada bi sarađivale.

laki

pre 8 godina

Nadam se da je zaista ovo izjavio i da ce pregovori u Tirani biti uspesnu, jer su vazni za obe zemlje. Srbija je spremna na saradnju zarad stabilnosto u regionu, ali koliko je sad verovati Albancima...

sale

pre 8 godina

Sve je to lepo receno, ali gosn Ramo morate to da pokazete i na delu.. Naravno da nam je mir neophodan, samo zajedno mozemo napred, ceo Balkan, ujedinjen..

Ilija

pre 8 godina

Drago mi je sto se konacno zdrave i pomirljive poruke cuju iz Albanije.. Zaista se nadam da je pred nama mnogo lepsa buducnost, buducnost u kojoj cemo saradjivati..

Haračlija

pre 8 godina

S obzirom da geografski položaj Albanije u odnosu na Srbiju ova poseta je nama važna a njima još važnija.Pametnom dosta!!!

Poznavalac Geopolitike

pre 8 godina

Mir na Balkanu zavisi i zavisiće od odnosa Srba i Albanaca.Koliko će dugo trajati to niko ne zna a da neće biti večan to je sigurno!

Ilija

pre 8 godina

To sto mi nismo u nekim bas dobrim politickim odnosima sa Albanijom ne znaci da ne treba graditi ekomomske odnose koji nam mogu biti od velike koristi.

Ekonomista

pre 8 godina

Nadamo se boljitku u medjusobnoj saradnji. Potrebno je da i Albanska strana napravi neki ustupak. Nema dileme da Srbija želi mir i stabilnost na Balkanu.

Margaret Tačer

pre 8 godina

Ma, voleo bi Rama da je u svemu jednako uspešan kao naš premijer, ali za to mu je, ipak, potrebno daleko više od cipela sa debelim đonom, kako bi dobio na visini dok stoji uz Vučića.

Feliks

pre 8 godina

Pa ko vam brani da vi zajedno sa nama, da mi svi zajedno gradimo mirnu buducnost? Mi smo prvi za to. Dakle, prekinite da zveckate oruzijem i hajde da zajedno zivimo za bolje dane i bolje odnose medju nasim narodima !

Marijan

pre 8 godina

Jučer gledam na YouTube Brenin spot Jugoslovenka, te iako kao većina Hrvata nisam jugonostalgicar, moram da priznam da mi je došlo da zaplacem sto smo par godina kasnije napravili od te predivne zemlje...

foteljaš

pre 8 godina

Da nije bilo politike ne bi ni postojala tolika netrpeljivost između naša dva naroda. Eto, sad će, izgleda, ista ta politika da nas izmiri, odnosno u ovom slučaju političar. Ne znam šta će dalje da bude, ali Vučić se definitivno upisao u istoriju Srbije.

niki1112

pre 8 godina

svi balkanci isto pogresno misljenje samo merznje,ostanite ove budalestinje radite zajedno da mogu ljude da rasvijaju i da zive kako treba,politika mora da se promeni skroz i da bude realna za budecnost mir i dobro odnosi sa komsijamadosta su patili i poginuli siromasni.

Safet Cara

pre 8 godina

Saradnja ne znaci da Rama Srbiju moli, da ona njemu dajete nesto, sto mu je veoma potrebno. Saradnja znaci, vise eksporta- da vi njima prodajete robu, a i oni vama. Saradnja znaci, vise radnih mesta. Da oni vas ne gledaju kao neprijatelja, a ni vi njih. Saradnja znaci da se obe dve zemlje jednom ponasaju "evropski". Gledam tu nema ravnoteze izmedju pristalica i negativaca. Negativaca ih je vise, a to je zalosno

Ja

pre 8 godina

Munz@

Ima istine u tvojoj priči samo mi nije jasan onaj deo, gde je albanija bila pre 25 god, a gde je sad?!? A gde je to? Jel si bio tamo skoro ili onako tek da lupiš nešto! Kada počnu da veličaju albaniju kao razvila se nesto, ovo ,ono muka me hvata!!!!!

lane

pre 8 godina

Bolja ekonomska saradnja sa Albanijom za Srbiju znaci prosirenje trzista,izvoz nasih proizvoda,i mnogo toga jos a samim tim kroz saradnju dolazimo i do smirivanja odnosa.

fica

pre 8 godina

O tome su trebali razmisljati mnogo godina ranije pre nego sto su dokazali da imaju antipatije prema svemu sto je srpsko. Premijer kao odgovoran drzavnik im pruza ruku i mogucnost da se sporna pitanja oko Kosova rese iskrenim dijalogom i postovanjem dogovorenog.

Zara

pre 8 godina

Da bi dve zemlje imale bilo kakve odnose, Rami mora da bude jasno da pricu o velikoj Albaniji moze da zaboravi. Ne sumnjam da ce mu to biti predoceno i direktno tokom posete premijera Vucica Tirani.

Bilijarista

pre 8 godina

Ovo je svetli trenutak za Raminu izjavu, izjava koja dokazuje da zna da je Srbija lider u regionu i motorna lokomotiva za EU a Vučić mašinovodja.

Buba u uhu

pre 8 godina

Ako zaista đelite da idete u korak sa Srbijom, onda morate da ostavite mržnju i ideju velike Albanije po strani, još preciznije da zaboravite na tu ideju, a ne da pravite nove incidente u regionu.

miro

pre 8 godina

Da bi Rama shvatio iskreno koliko je vazna saradnja svih zemalja u regijonu, dovoljno je da pogleda stá se desava na bliskom istoku i okolini i kakve katastrofalne efekte imaju pretenzije teritorijalnog prosirenja i pomaganje separatisticki manjina u susednim zemljama. Ako obadva lidera stvarno iskreno misle to sto izjavljuju onda imagen zelim sve najbolje isto kao i svim nasim narodima. Najbolje je resavati krize i probleme a ne stvarati druge.

Gagula

pre 8 godina

Ako je pametan da čvrsto stoji iza svojih reči .Mi nikada nećemo sukobe samo se branimo,ali pazimo se uvek niskih udaraca od takvih u regionu.

Sokic

pre 8 godina

Prvo ostavite svoj ego za sebe i pokusajte da budete otvorenog razmisljaja i dopustite da vam mi kazemo i pokazemo kako se drzav gradi,kako se saradjuje u svetu i kako se postaje faktor mira i stabilnosti.Onda tek mozemo da pricamo i saradjujemo samo ako zelite otvoren,ljudsski i normalan dijalog.

Maja

pre 8 godina

Prosto je ne moguće da imaju grupe koje ne mogu da kontrolišu, to su izgovori, sem toga i sam Rama je davao veoma oštre izjave vezane za ideju Velike Albanije. Premijerov odlazak u Albaniju je veoma hrabar korak.

just an ordinary girl

pre 8 godina

Premijer je vec istakao da u Albaniju ide da gradi dobre odnose, da je to zato što Srbija ima jasnu i dobru politiku i što je prepoznata kao stub stabilnosti.

Darinka

pre 8 godina

Nadam se da Rama zaista misli to sto govori i da je nakon mnogih bezuspesnih provokacija, shvatio da mora da menja politiku. Samo saradnja i pomirenje nam mogu doneti mirnu buducnost.

nikola

pre 8 godina

Vi biste zajedno sa Srbijom, ali da se vi ponasate kako hocete...pa mislim da nece moci, bolje ugosti kako dolikuje Vucica i pusti prazne prica, daj dela.

Cezar

pre 8 godina

I jedna i druga poseta su istoriske, ali sada treba da se radi na tome da i u smislu saradnje budu istoriske. Stabilna Srbija, Abanija i ceo region daju nam široke mogućnosti za nove strane investicije, zar to ije vredno obostrane saradnje.

OTVORI - PROZOR - DA - VIDIS - SVETLOST - DANA

pre 8 godina

Ako ovo iskreno misli gospodin Edi Rama zaista zelite da idete u korak sa Srbijom, onda pre svega morate da ostavite mrznju prema nama i da pod hitno odustanete i javno se izjasnite od ideje o st6varanju velike Albanije po strani, jos preciznije da zaboravite potpuno na tu ideju, a ne da pravite nove incidente u regionu. Sto se tice Srbije ona je spremna da prihvati predlog samo ako je posten i iskren.

HILL

pre 8 godina

Koja sprdnja Nisam pristalica SNS-a, naprotiv, ali stvarno imam osecaj da Vucic sa svim njegovim manama, bas iz tih razloga moze da se nosi sa ovim Dosta cesto se iracionalno ponasa, a u ovoj geopolitickoj situaciji u regionu, to nije mana.

Branko 62

pre 8 godina

Vreme je da shvatimo da je III milenijum i da je neophodno, za naše sopstveno dobro, da se uspostave dobrosusedski odnosi sa svim komšijama na svim nivoima.
Mnogre evropske zemlje-susedi su do juče ratovale, sada je to prošlo, novi istorijski odnosi su veoma prosperitetni za sve njih.
Siguran sam da sa Albanijom možemo da ostvarimo izuzetnu saradnju, čak mnogo bolju nego sa zapadnim susedima. Osim muslimana, veliki je broj Albanaca pravoslavne i katoličke veroispovesti.
Oni znaju da se poštuju i imaju visoki nivo tolerancije.
Velika Albanije ne zavisi od Albanije nego od odluke velikih sila, a veći bi problem predstavljala sadašnjoj Albaniji nego nama jer su Albanci na Kosovu i u Albaniji sasvim različiti.
One ostraščene ću podsetiti vremena kada je u Beogradu živeo veliki glumac Bekim Fehmiu, kada smo išli na utakmice da gledamo Jusufija, Prekazija i Vokrija i šta je u tome bio problem.
Hajde malo dobre volje, ne samo mržnja.

n e l o

pre 8 godina

Dijalog ne treba da bude pitanje samo politickog folklora,vec dubokog uverenja,vrednosti opredeljenja i stvaranje prilike da se krene dalje.

Lenon

pre 8 godina

@Citalac - nemoj biti glup i padati na Ramine štosove! On nikad sam ne provocira, to ostavi svojim uposlenima (kao uostalom i Vucic), a oni koji ne mogu razmišljati svojom glavom padaju na te fore. U politici nema ljubavi, postoji samo interes, zapamti to! Albanija ima veći interes da sarađuje sa Srbijom nego sa Kosovom, i zato Rama glumi da želi saradnju. Na njegov poziv, Vucic će glumiti da je itekako zainteresovan (iako nije, ali radi ono što mora i što je dobro za zemlju). Znači politika će uvijek biti politika - ZAPAMTI TO!

Citalac 015

pre 8 godina

Ne razumem kako Rama moze da izjavljuje da zeli sto bolje odnose sa Srbijom kad nas svakodnevno provocira svojim izjavama o Velikoj Albaniji i ujedinjenju sa Kosovom?

Jovana

pre 8 godina

Posto sada imamo drzavnike koji se ne daju isprovocirati i koji znaju sta hoce Albanskim drzavnicima nista drugo ne preostaje nego da se dogovaraju sa nama oko bolje buducnosti oba naroda.

Kika

pre 8 godina

Srbija želi da uspostavi što bolje odnose sa Albancima, što je više puta i dokazala. Nadam se da će ovog puta i Albanci pokazati malo više poštovanja i zainteresovanosti za saradnju.

Marko Škorić

pre 8 godina

milan: Izgleda da su mentori sa Zapada rekli da Rama malo spusti loptu i da malo promeni svoje stavove , naročito kada je u pitanju projekat Velika Albanija.

milenkovic

pre 8 godina

Nadam se da je zaista ovo izjavio i da ce pregovori u Tirani biti uspesnu, jer su vazni za obe zemlje. Srbija je spremna na saradnju zarad stabilnosto u regionu.

sale

pre 8 godina

dali je bolje biti u sukobu sa komšijom ili u dobrim odnosima?
ja nemam problema sa komšijama, poštujem ih i oni mene poštuju.
to je ono što nam fali, a pre svega samopoštovanje, ako ne poštujete sami sebe, kako će te poštovati druge.

high heel

pre 8 godina

Sa Albanijom nam treba ekonomska i politička saradnja , moramo da vodimo računa o tome da imamo veoma dobre odnose i da nastojimo da u toj zemlji imamo što veći broj investitora kao i trgovinski suficit.

Tom Hardy

pre 8 godina

Mi smo svojim radom i zalaganjem i procesom reformi koje sprovodimo pokazali da smo ozbiljna drzava i da zelimo mir u regionu i da krcimo put ka evrointegracijama, Rama je u Beogradu docekan sasvim pristojno bez ikakvih incidenata. Vucic ide u Tiranu sa jasnim ciljevima a oni ce pokazati koliko zele saradnju i mir. Mi svoje stavove imamo.

osmica

pre 8 godina

Svidela mi se naznaka jednog komentara o jednoj sigurno prirodnijoj BALKANSKOJ UNIJI.To sada nije sigurno moguce posto planovi ne uzimaju u obzir teznje stanovnika.

ja

pre 8 godina

@"On bi da se slepa uz nas.Srbija je dosta vise odmakla u pregovorima zato bi on sa nama"

Gde smo to odmakli, nijedno pregovaracko poglavlje nije ni otvoreno, a da bismo usli u EU sca poglavlja moraju da budu zatvorena. Nazalost, jedino je CG napredovala u pregovorima o pristupanju, a Srbija
Albanija i Makedonija su daleko od EU i to najmanje 7 do 10 godina daleko.

tok

pre 8 godina

a da li Vucic ima u planu susret sa predstavnicima srpske manjine u Albaniji ... i zasto ne .... Rami je to bilo najvaznije kad je dolazio u Srbiju...

mm

pre 8 godina

mene sto se tice 'ajdete!!! ipak,morate malo da dozvolite i tim srbima u vasoj zemlji dostojan zivot(jezik,veroispovest itd),a ne nasilnu(jel ovo suvisna rec u sledecu,ko zna hvala?) asimilaciju koju je vodio vas cuveni vodja,a koliko znam vi samo odrzavate!!!

Milorad Rot

pre 8 godina

Delegacija nekadašnje Jugoslavije, one prave velike, namolila tamo negde krajem 70-ih Albance iz Tirane da, van očiju javnosti, jelte, da ne bi bilo da su ovi izdali socijalizam sarađujući sa revizionistima, počnu neke pregovore o malograničnom prometu i još nekim sitnicama koje život znače običnim ljudima. Naravno, početni stavovi i predlozi se mimoilaze. naši onda reše da učine ustupak i prihvate neke albanske predloge. Albanci odmah odustanu od tih predloga! ne slažu se sa svojim mišljenjem. Dođe mi da i mi sad isto tako uradimo. Neka hvala. Kada javno odustanete i osudite pokušaje stvaranja "Prirodne Albanije" onda možemo. Do tada je to gubljenje vremena. Dovoljno je da pitamo Vašington šta vi hoćete, znaćemo nepogrešivo.

Stefan

pre 8 godina

Dosao u Beograd napljuvao nas i napravio incident. PRitom je samo od tada bilo jos 100 i kusur provokacija. Pritom je na Kosovu sve gore... O cemu pricamo ovde?

Ja ne bih sa vama. Hvala Vam na ponudi

gluposti

pre 8 godina

I on ima svoje birace kojima mora da se pravda zasto razgovara sa Srbima, populizam nikome nije doneo nista dobro. Nadam se da ce nasa Vlada uspeti da usmeri razgovore u dobrom pravcu.

lalo

pre 8 godina

Komentatori ,barem dosada, na noz docekuju ovu ponudjenu ruku saradnje do koje neminovno mora doci. Da li su u pitanju licne frustracije ili neki strah znaju samo oni. Ili bi mozda i oni da pustaju dronove.

stara fora

pre 8 godina

Covek misli na Balkansku uniju koju treba da formiraju Albanija, Kosovo, Makedonija, Srbija, Crna Gora i Bosna & Hercegovina.
To je tacno ono sto EU hoce da uradi sa Balkanom samo sto to nasi lazovi nece da priznaju. To se zna vec godinama samo svi lazu i petljaju da bi sto duze ostali na vlasti.
Balkanska unija i partnerski odnos sa Evropom je najvise sto EU hoce da uradi sa Balkanskim drzavicama u kojima je vecinski ili dobar deo stanovnistva muslimanske vereispovesti. Svi to znaju samo se svi prave ludi a nasi posebno.

Andi

pre 8 godina

Srbija i Albanija su dva osnovna krvna zila Balkana, tako da moraju i trebaju biti u kordinaciji da bi konacno ovo podneblje Balkana dise normalno....

munz

pre 8 godina

Nama Srbima je teško da prihvatimo da, za razliku od pre 100 godina, više nismo glavni igrač na Balkanu. To je mentalna kategorija. Ja sam se s tim pomirio odavno i dobro mi je svuda. Albanija i Albanci su bili strpljivi i svoj nacionalni plan ostvaruju sada. A mi, ono što smo stekli pre 100 godina, ono za šta je život ostavilo preko milion Srba, smo u značajnom delu izgubili. Pravili smo ogromne greške, od stvaranja unije sa Hrvatima, do katastrofalnog upravljanja Kosovom i Metohijom. Da nam se stav ne menja pokazuju i mnogi komentari. Toliko nipodaštavanja i diskvalifikacija... a ni ne znaju gde je Albanija bila pre 25 godina, a gde je danas, i šta je s nama u tom periodu.

Марко

pre 8 godina

Напредак у односима Срба и Албанаца није могућ без оваквих корака и дијалога, колико год тешко било и нама и њима да до дијалога дође због различитих ставова о Косову и реалног антагонизма коју постоји између наших народа. Али је свакако боље разговарати годинама, него ратовати и један дан. Пуна подршка председнику Владе Републике Србије на тешким корацима које предузима, а који нас воде ка стабилности на Балкану и побољшању урушених српско - албанских односа.

Ivan_ue

pre 8 godina

On bi da se slepa uz nas.Srbija je dosta vise odmakla u pregovorima zato bi on sa nama.Da je situacija drugacija videli biste sta bi pricao.Ko vas nezna skupo vas placa,srecom mi vas vrlo dobro poznajemo.Svako svojim putem,imamo mi dovoljno prijatelja i bez vas.

Ivan_ue

pre 8 godina

On bi da se slepa uz nas.Srbija je dosta vise odmakla u pregovorima zato bi on sa nama.Da je situacija drugacija videli biste sta bi pricao.Ko vas nezna skupo vas placa,srecom mi vas vrlo dobro poznajemo.Svako svojim putem,imamo mi dovoljno prijatelja i bez vas.

Марко

pre 8 godina

Напредак у односима Срба и Албанаца није могућ без оваквих корака и дијалога, колико год тешко било и нама и њима да до дијалога дође због различитих ставова о Косову и реалног антагонизма коју постоји између наших народа. Али је свакако боље разговарати годинама, него ратовати и један дан. Пуна подршка председнику Владе Републике Србије на тешким корацима које предузима, а који нас воде ка стабилности на Балкану и побољшању урушених српско - албанских односа.

Stefan

pre 8 godina

Dosao u Beograd napljuvao nas i napravio incident. PRitom je samo od tada bilo jos 100 i kusur provokacija. Pritom je na Kosovu sve gore... O cemu pricamo ovde?

Ja ne bih sa vama. Hvala Vam na ponudi

munz

pre 8 godina

Nama Srbima je teško da prihvatimo da, za razliku od pre 100 godina, više nismo glavni igrač na Balkanu. To je mentalna kategorija. Ja sam se s tim pomirio odavno i dobro mi je svuda. Albanija i Albanci su bili strpljivi i svoj nacionalni plan ostvaruju sada. A mi, ono što smo stekli pre 100 godina, ono za šta je život ostavilo preko milion Srba, smo u značajnom delu izgubili. Pravili smo ogromne greške, od stvaranja unije sa Hrvatima, do katastrofalnog upravljanja Kosovom i Metohijom. Da nam se stav ne menja pokazuju i mnogi komentari. Toliko nipodaštavanja i diskvalifikacija... a ni ne znaju gde je Albanija bila pre 25 godina, a gde je danas, i šta je s nama u tom periodu.

Margaret Tačer

pre 8 godina

Ma, voleo bi Rama da je u svemu jednako uspešan kao naš premijer, ali za to mu je, ipak, potrebno daleko više od cipela sa debelim đonom, kako bi dobio na visini dok stoji uz Vučića.

tok

pre 8 godina

a da li Vucic ima u planu susret sa predstavnicima srpske manjine u Albaniji ... i zasto ne .... Rami je to bilo najvaznije kad je dolazio u Srbiju...

foteljaš

pre 8 godina

Da nije bilo politike ne bi ni postojala tolika netrpeljivost između naša dva naroda. Eto, sad će, izgleda, ista ta politika da nas izmiri, odnosno u ovom slučaju političar. Ne znam šta će dalje da bude, ali Vučić se definitivno upisao u istoriju Srbije.

niki1112

pre 8 godina

svi balkanci isto pogresno misljenje samo merznje,ostanite ove budalestinje radite zajedno da mogu ljude da rasvijaju i da zive kako treba,politika mora da se promeni skroz i da bude realna za budecnost mir i dobro odnosi sa komsijamadosta su patili i poginuli siromasni.

Marijan

pre 8 godina

Jučer gledam na YouTube Brenin spot Jugoslovenka, te iako kao većina Hrvata nisam jugonostalgicar, moram da priznam da mi je došlo da zaplacem sto smo par godina kasnije napravili od te predivne zemlje...

lalo

pre 8 godina

Komentatori ,barem dosada, na noz docekuju ovu ponudjenu ruku saradnje do koje neminovno mora doci. Da li su u pitanju licne frustracije ili neki strah znaju samo oni. Ili bi mozda i oni da pustaju dronove.

Ekonomista

pre 8 godina

Nadamo se boljitku u medjusobnoj saradnji. Potrebno je da i Albanska strana napravi neki ustupak. Nema dileme da Srbija želi mir i stabilnost na Balkanu.

Andi

pre 8 godina

Srbija i Albanija su dva osnovna krvna zila Balkana, tako da moraju i trebaju biti u kordinaciji da bi konacno ovo podneblje Balkana dise normalno....

Jovana

pre 8 godina

Posto sada imamo drzavnike koji se ne daju isprovocirati i koji znaju sta hoce Albanskim drzavnicima nista drugo ne preostaje nego da se dogovaraju sa nama oko bolje buducnosti oba naroda.

Gagula

pre 8 godina

Ako je pametan da čvrsto stoji iza svojih reči .Mi nikada nećemo sukobe samo se branimo,ali pazimo se uvek niskih udaraca od takvih u regionu.

Safet Cara

pre 8 godina

Saradnja ne znaci da Rama Srbiju moli, da ona njemu dajete nesto, sto mu je veoma potrebno. Saradnja znaci, vise eksporta- da vi njima prodajete robu, a i oni vama. Saradnja znaci, vise radnih mesta. Da oni vas ne gledaju kao neprijatelja, a ni vi njih. Saradnja znaci da se obe dve zemlje jednom ponasaju "evropski". Gledam tu nema ravnoteze izmedju pristalica i negativaca. Negativaca ih je vise, a to je zalosno

nikola

pre 8 godina

Vi biste zajedno sa Srbijom, ali da se vi ponasate kako hocete...pa mislim da nece moci, bolje ugosti kako dolikuje Vucica i pusti prazne prica, daj dela.

Branko 62

pre 8 godina

Vreme je da shvatimo da je III milenijum i da je neophodno, za naše sopstveno dobro, da se uspostave dobrosusedski odnosi sa svim komšijama na svim nivoima.
Mnogre evropske zemlje-susedi su do juče ratovale, sada je to prošlo, novi istorijski odnosi su veoma prosperitetni za sve njih.
Siguran sam da sa Albanijom možemo da ostvarimo izuzetnu saradnju, čak mnogo bolju nego sa zapadnim susedima. Osim muslimana, veliki je broj Albanaca pravoslavne i katoličke veroispovesti.
Oni znaju da se poštuju i imaju visoki nivo tolerancije.
Velika Albanije ne zavisi od Albanije nego od odluke velikih sila, a veći bi problem predstavljala sadašnjoj Albaniji nego nama jer su Albanci na Kosovu i u Albaniji sasvim različiti.
One ostraščene ću podsetiti vremena kada je u Beogradu živeo veliki glumac Bekim Fehmiu, kada smo išli na utakmice da gledamo Jusufija, Prekazija i Vokrija i šta je u tome bio problem.
Hajde malo dobre volje, ne samo mržnja.

Bilijarista

pre 8 godina

Ovo je svetli trenutak za Raminu izjavu, izjava koja dokazuje da zna da je Srbija lider u regionu i motorna lokomotiva za EU a Vučić mašinovodja.

n e l o

pre 8 godina

Dijalog ne treba da bude pitanje samo politickog folklora,vec dubokog uverenja,vrednosti opredeljenja i stvaranje prilike da se krene dalje.

Buba u uhu

pre 8 godina

Ako zaista đelite da idete u korak sa Srbijom, onda morate da ostavite mržnju i ideju velike Albanije po strani, još preciznije da zaboravite na tu ideju, a ne da pravite nove incidente u regionu.

gluposti

pre 8 godina

I on ima svoje birace kojima mora da se pravda zasto razgovara sa Srbima, populizam nikome nije doneo nista dobro. Nadam se da ce nasa Vlada uspeti da usmeri razgovore u dobrom pravcu.

just an ordinary girl

pre 8 godina

Premijer je vec istakao da u Albaniju ide da gradi dobre odnose, da je to zato što Srbija ima jasnu i dobru politiku i što je prepoznata kao stub stabilnosti.

Zara

pre 8 godina

Da bi dve zemlje imale bilo kakve odnose, Rami mora da bude jasno da pricu o velikoj Albaniji moze da zaboravi. Ne sumnjam da ce mu to biti predoceno i direktno tokom posete premijera Vucica Tirani.

high heel

pre 8 godina

Sa Albanijom nam treba ekonomska i politička saradnja , moramo da vodimo računa o tome da imamo veoma dobre odnose i da nastojimo da u toj zemlji imamo što veći broj investitora kao i trgovinski suficit.

lane

pre 8 godina

Bolja ekonomska saradnja sa Albanijom za Srbiju znaci prosirenje trzista,izvoz nasih proizvoda,i mnogo toga jos a samim tim kroz saradnju dolazimo i do smirivanja odnosa.

milenkovic

pre 8 godina

Nadam se da je zaista ovo izjavio i da ce pregovori u Tirani biti uspesnu, jer su vazni za obe zemlje. Srbija je spremna na saradnju zarad stabilnosto u regionu.

Ja

pre 8 godina

Munz@

Ima istine u tvojoj priči samo mi nije jasan onaj deo, gde je albanija bila pre 25 god, a gde je sad?!? A gde je to? Jel si bio tamo skoro ili onako tek da lupiš nešto! Kada počnu da veličaju albaniju kao razvila se nesto, ovo ,ono muka me hvata!!!!!

Tom Hardy

pre 8 godina

Mi smo svojim radom i zalaganjem i procesom reformi koje sprovodimo pokazali da smo ozbiljna drzava i da zelimo mir u regionu i da krcimo put ka evrointegracijama, Rama je u Beogradu docekan sasvim pristojno bez ikakvih incidenata. Vucic ide u Tiranu sa jasnim ciljevima a oni ce pokazati koliko zele saradnju i mir. Mi svoje stavove imamo.

Kika

pre 8 godina

Srbija želi da uspostavi što bolje odnose sa Albancima, što je više puta i dokazala. Nadam se da će ovog puta i Albanci pokazati malo više poštovanja i zainteresovanosti za saradnju.

Cezar

pre 8 godina

I jedna i druga poseta su istoriske, ali sada treba da se radi na tome da i u smislu saradnje budu istoriske. Stabilna Srbija, Abanija i ceo region daju nam široke mogućnosti za nove strane investicije, zar to ije vredno obostrane saradnje.

Maja

pre 8 godina

Prosto je ne moguće da imaju grupe koje ne mogu da kontrolišu, to su izgovori, sem toga i sam Rama je davao veoma oštre izjave vezane za ideju Velike Albanije. Premijerov odlazak u Albaniju je veoma hrabar korak.

Darinka

pre 8 godina

Nadam se da Rama zaista misli to sto govori i da je nakon mnogih bezuspesnih provokacija, shvatio da mora da menja politiku. Samo saradnja i pomirenje nam mogu doneti mirnu buducnost.

miro

pre 8 godina

Da bi Rama shvatio iskreno koliko je vazna saradnja svih zemalja u regijonu, dovoljno je da pogleda stá se desava na bliskom istoku i okolini i kakve katastrofalne efekte imaju pretenzije teritorijalnog prosirenja i pomaganje separatisticki manjina u susednim zemljama. Ako obadva lidera stvarno iskreno misle to sto izjavljuju onda imagen zelim sve najbolje isto kao i svim nasim narodima. Najbolje je resavati krize i probleme a ne stvarati druge.

OTVORI - PROZOR - DA - VIDIS - SVETLOST - DANA

pre 8 godina

Ako ovo iskreno misli gospodin Edi Rama zaista zelite da idete u korak sa Srbijom, onda pre svega morate da ostavite mrznju prema nama i da pod hitno odustanete i javno se izjasnite od ideje o st6varanju velike Albanije po strani, jos preciznije da zaboravite potpuno na tu ideju, a ne da pravite nove incidente u regionu. Sto se tice Srbije ona je spremna da prihvati predlog samo ako je posten i iskren.

Sokic

pre 8 godina

Prvo ostavite svoj ego za sebe i pokusajte da budete otvorenog razmisljaja i dopustite da vam mi kazemo i pokazemo kako se drzav gradi,kako se saradjuje u svetu i kako se postaje faktor mira i stabilnosti.Onda tek mozemo da pricamo i saradjujemo samo ako zelite otvoren,ljudsski i normalan dijalog.

fica

pre 8 godina

O tome su trebali razmisljati mnogo godina ranije pre nego sto su dokazali da imaju antipatije prema svemu sto je srpsko. Premijer kao odgovoran drzavnik im pruza ruku i mogucnost da se sporna pitanja oko Kosova rese iskrenim dijalogom i postovanjem dogovorenog.

sale

pre 8 godina

dali je bolje biti u sukobu sa komšijom ili u dobrim odnosima?
ja nemam problema sa komšijama, poštujem ih i oni mene poštuju.
to je ono što nam fali, a pre svega samopoštovanje, ako ne poštujete sami sebe, kako će te poštovati druge.

Ilija

pre 8 godina

To sto mi nismo u nekim bas dobrim politickim odnosima sa Albanijom ne znaci da ne treba graditi ekomomske odnose koji nam mogu biti od velike koristi.

stara fora

pre 8 godina

Covek misli na Balkansku uniju koju treba da formiraju Albanija, Kosovo, Makedonija, Srbija, Crna Gora i Bosna & Hercegovina.
To je tacno ono sto EU hoce da uradi sa Balkanom samo sto to nasi lazovi nece da priznaju. To se zna vec godinama samo svi lazu i petljaju da bi sto duze ostali na vlasti.
Balkanska unija i partnerski odnos sa Evropom je najvise sto EU hoce da uradi sa Balkanskim drzavicama u kojima je vecinski ili dobar deo stanovnistva muslimanske vereispovesti. Svi to znaju samo se svi prave ludi a nasi posebno.

Feliks

pre 8 godina

Pa ko vam brani da vi zajedno sa nama, da mi svi zajedno gradimo mirnu buducnost? Mi smo prvi za to. Dakle, prekinite da zveckate oruzijem i hajde da zajedno zivimo za bolje dane i bolje odnose medju nasim narodima !

mm

pre 8 godina

mene sto se tice 'ajdete!!! ipak,morate malo da dozvolite i tim srbima u vasoj zemlji dostojan zivot(jezik,veroispovest itd),a ne nasilnu(jel ovo suvisna rec u sledecu,ko zna hvala?) asimilaciju koju je vodio vas cuveni vodja,a koliko znam vi samo odrzavate!!!

HILL

pre 8 godina

Koja sprdnja Nisam pristalica SNS-a, naprotiv, ali stvarno imam osecaj da Vucic sa svim njegovim manama, bas iz tih razloga moze da se nosi sa ovim Dosta cesto se iracionalno ponasa, a u ovoj geopolitickoj situaciji u regionu, to nije mana.

ja

pre 8 godina

@"On bi da se slepa uz nas.Srbija je dosta vise odmakla u pregovorima zato bi on sa nama"

Gde smo to odmakli, nijedno pregovaracko poglavlje nije ni otvoreno, a da bismo usli u EU sca poglavlja moraju da budu zatvorena. Nazalost, jedino je CG napredovala u pregovorima o pristupanju, a Srbija
Albanija i Makedonija su daleko od EU i to najmanje 7 do 10 godina daleko.

Citalac 015

pre 8 godina

Ne razumem kako Rama moze da izjavljuje da zeli sto bolje odnose sa Srbijom kad nas svakodnevno provocira svojim izjavama o Velikoj Albaniji i ujedinjenju sa Kosovom?

Milorad Rot

pre 8 godina

Delegacija nekadašnje Jugoslavije, one prave velike, namolila tamo negde krajem 70-ih Albance iz Tirane da, van očiju javnosti, jelte, da ne bi bilo da su ovi izdali socijalizam sarađujući sa revizionistima, počnu neke pregovore o malograničnom prometu i još nekim sitnicama koje život znače običnim ljudima. Naravno, početni stavovi i predlozi se mimoilaze. naši onda reše da učine ustupak i prihvate neke albanske predloge. Albanci odmah odustanu od tih predloga! ne slažu se sa svojim mišljenjem. Dođe mi da i mi sad isto tako uradimo. Neka hvala. Kada javno odustanete i osudite pokušaje stvaranja "Prirodne Albanije" onda možemo. Do tada je to gubljenje vremena. Dovoljno je da pitamo Vašington šta vi hoćete, znaćemo nepogrešivo.

Marko Škorić

pre 8 godina

milan: Izgleda da su mentori sa Zapada rekli da Rama malo spusti loptu i da malo promeni svoje stavove , naročito kada je u pitanju projekat Velika Albanija.

Lenon

pre 8 godina

@Citalac - nemoj biti glup i padati na Ramine štosove! On nikad sam ne provocira, to ostavi svojim uposlenima (kao uostalom i Vucic), a oni koji ne mogu razmišljati svojom glavom padaju na te fore. U politici nema ljubavi, postoji samo interes, zapamti to! Albanija ima veći interes da sarađuje sa Srbijom nego sa Kosovom, i zato Rama glumi da želi saradnju. Na njegov poziv, Vucic će glumiti da je itekako zainteresovan (iako nije, ali radi ono što mora i što je dobro za zemlju). Znači politika će uvijek biti politika - ZAPAMTI TO!

osmica

pre 8 godina

Svidela mi se naznaka jednog komentara o jednoj sigurno prirodnijoj BALKANSKOJ UNIJI.To sada nije sigurno moguce posto planovi ne uzimaju u obzir teznje stanovnika.

sale

pre 8 godina

Sve je to lepo receno, ali gosn Ramo morate to da pokazete i na delu.. Naravno da nam je mir neophodan, samo zajedno mozemo napred, ceo Balkan, ujedinjen..

Poznavalac Geopolitike

pre 8 godina

Mir na Balkanu zavisi i zavisiće od odnosa Srba i Albanaca.Koliko će dugo trajati to niko ne zna a da neće biti večan to je sigurno!

Haračlija

pre 8 godina

S obzirom da geografski položaj Albanije u odnosu na Srbiju ova poseta je nama važna a njima još važnija.Pametnom dosta!!!

Ilija

pre 8 godina

Drago mi je sto se konacno zdrave i pomirljive poruke cuju iz Albanije.. Zaista se nadam da je pred nama mnogo lepsa buducnost, buducnost u kojoj cemo saradjivati..

Angelina

pre 8 godina

Mislim da se mnogi ekstremisti u Albaniji ne slažu sa ovim što je Rama izjavio. Upravo oni zamišljaju tu svoju "Veliku Albaniju" i samo u tom smeru razmišljaju. Ali, obe zemlje bi lakše i brže napredovale kada bi sarađivale.

laki

pre 8 godina

Nadam se da je zaista ovo izjavio i da ce pregovori u Tirani biti uspesnu, jer su vazni za obe zemlje. Srbija je spremna na saradnju zarad stabilnosto u regionu, ali koliko je sad verovati Albancima...

Slavica

pre 8 godina

I Srbija i Albanija imaju obostranu korist od buduće saradnje i bila bi dobra vest kada bi saradnja bila veća. Ali, u Albaniji ima dosta onih koji tako ne razmišljaju...

munz

pre 8 godina

Nama Srbima je teško da prihvatimo da, za razliku od pre 100 godina, više nismo glavni igrač na Balkanu. To je mentalna kategorija. Ja sam se s tim pomirio odavno i dobro mi je svuda. Albanija i Albanci su bili strpljivi i svoj nacionalni plan ostvaruju sada. A mi, ono što smo stekli pre 100 godina, ono za šta je život ostavilo preko milion Srba, smo u značajnom delu izgubili. Pravili smo ogromne greške, od stvaranja unije sa Hrvatima, do katastrofalnog upravljanja Kosovom i Metohijom. Da nam se stav ne menja pokazuju i mnogi komentari. Toliko nipodaštavanja i diskvalifikacija... a ni ne znaju gde je Albanija bila pre 25 godina, a gde je danas, i šta je s nama u tom periodu.

Stefan

pre 8 godina

Dosao u Beograd napljuvao nas i napravio incident. PRitom je samo od tada bilo jos 100 i kusur provokacija. Pritom je na Kosovu sve gore... O cemu pricamo ovde?

Ja ne bih sa vama. Hvala Vam na ponudi

tok

pre 8 godina

a da li Vucic ima u planu susret sa predstavnicima srpske manjine u Albaniji ... i zasto ne .... Rami je to bilo najvaznije kad je dolazio u Srbiju...

stara fora

pre 8 godina

Covek misli na Balkansku uniju koju treba da formiraju Albanija, Kosovo, Makedonija, Srbija, Crna Gora i Bosna & Hercegovina.
To je tacno ono sto EU hoce da uradi sa Balkanom samo sto to nasi lazovi nece da priznaju. To se zna vec godinama samo svi lazu i petljaju da bi sto duze ostali na vlasti.
Balkanska unija i partnerski odnos sa Evropom je najvise sto EU hoce da uradi sa Balkanskim drzavicama u kojima je vecinski ili dobar deo stanovnistva muslimanske vereispovesti. Svi to znaju samo se svi prave ludi a nasi posebno.

Marko Škorić

pre 8 godina

milan: Izgleda da su mentori sa Zapada rekli da Rama malo spusti loptu i da malo promeni svoje stavove , naročito kada je u pitanju projekat Velika Albanija.

Ivan_ue

pre 8 godina

On bi da se slepa uz nas.Srbija je dosta vise odmakla u pregovorima zato bi on sa nama.Da je situacija drugacija videli biste sta bi pricao.Ko vas nezna skupo vas placa,srecom mi vas vrlo dobro poznajemo.Svako svojim putem,imamo mi dovoljno prijatelja i bez vas.

Andi

pre 8 godina

Srbija i Albanija su dva osnovna krvna zila Balkana, tako da moraju i trebaju biti u kordinaciji da bi konacno ovo podneblje Balkana dise normalno....

Марко

pre 8 godina

Напредак у односима Срба и Албанаца није могућ без оваквих корака и дијалога, колико год тешко било и нама и њима да до дијалога дође због различитих ставова о Косову и реалног антагонизма коју постоји између наших народа. Али је свакако боље разговарати годинама, него ратовати и један дан. Пуна подршка председнику Владе Републике Србије на тешким корацима које предузима, а који нас воде ка стабилности на Балкану и побољшању урушених српско - албанских односа.

ja

pre 8 godina

@"On bi da se slepa uz nas.Srbija je dosta vise odmakla u pregovorima zato bi on sa nama"

Gde smo to odmakli, nijedno pregovaracko poglavlje nije ni otvoreno, a da bismo usli u EU sca poglavlja moraju da budu zatvorena. Nazalost, jedino je CG napredovala u pregovorima o pristupanju, a Srbija
Albanija i Makedonija su daleko od EU i to najmanje 7 do 10 godina daleko.

Citalac 015

pre 8 godina

Ne razumem kako Rama moze da izjavljuje da zeli sto bolje odnose sa Srbijom kad nas svakodnevno provocira svojim izjavama o Velikoj Albaniji i ujedinjenju sa Kosovom?

lalo

pre 8 godina

Komentatori ,barem dosada, na noz docekuju ovu ponudjenu ruku saradnje do koje neminovno mora doci. Da li su u pitanju licne frustracije ili neki strah znaju samo oni. Ili bi mozda i oni da pustaju dronove.

Lenon

pre 8 godina

@Citalac - nemoj biti glup i padati na Ramine štosove! On nikad sam ne provocira, to ostavi svojim uposlenima (kao uostalom i Vucic), a oni koji ne mogu razmišljati svojom glavom padaju na te fore. U politici nema ljubavi, postoji samo interes, zapamti to! Albanija ima veći interes da sarađuje sa Srbijom nego sa Kosovom, i zato Rama glumi da želi saradnju. Na njegov poziv, Vucic će glumiti da je itekako zainteresovan (iako nije, ali radi ono što mora i što je dobro za zemlju). Znači politika će uvijek biti politika - ZAPAMTI TO!

Bilijarista

pre 8 godina

Ovo je svetli trenutak za Raminu izjavu, izjava koja dokazuje da zna da je Srbija lider u regionu i motorna lokomotiva za EU a Vučić mašinovodja.

Milorad Rot

pre 8 godina

Delegacija nekadašnje Jugoslavije, one prave velike, namolila tamo negde krajem 70-ih Albance iz Tirane da, van očiju javnosti, jelte, da ne bi bilo da su ovi izdali socijalizam sarađujući sa revizionistima, počnu neke pregovore o malograničnom prometu i još nekim sitnicama koje život znače običnim ljudima. Naravno, početni stavovi i predlozi se mimoilaze. naši onda reše da učine ustupak i prihvate neke albanske predloge. Albanci odmah odustanu od tih predloga! ne slažu se sa svojim mišljenjem. Dođe mi da i mi sad isto tako uradimo. Neka hvala. Kada javno odustanete i osudite pokušaje stvaranja "Prirodne Albanije" onda možemo. Do tada je to gubljenje vremena. Dovoljno je da pitamo Vašington šta vi hoćete, znaćemo nepogrešivo.

Jovana

pre 8 godina

Posto sada imamo drzavnike koji se ne daju isprovocirati i koji znaju sta hoce Albanskim drzavnicima nista drugo ne preostaje nego da se dogovaraju sa nama oko bolje buducnosti oba naroda.

Kika

pre 8 godina

Srbija želi da uspostavi što bolje odnose sa Albancima, što je više puta i dokazala. Nadam se da će ovog puta i Albanci pokazati malo više poštovanja i zainteresovanosti za saradnju.

fica

pre 8 godina

O tome su trebali razmisljati mnogo godina ranije pre nego sto su dokazali da imaju antipatije prema svemu sto je srpsko. Premijer kao odgovoran drzavnik im pruza ruku i mogucnost da se sporna pitanja oko Kosova rese iskrenim dijalogom i postovanjem dogovorenog.

Branko 62

pre 8 godina

Vreme je da shvatimo da je III milenijum i da je neophodno, za naše sopstveno dobro, da se uspostave dobrosusedski odnosi sa svim komšijama na svim nivoima.
Mnogre evropske zemlje-susedi su do juče ratovale, sada je to prošlo, novi istorijski odnosi su veoma prosperitetni za sve njih.
Siguran sam da sa Albanijom možemo da ostvarimo izuzetnu saradnju, čak mnogo bolju nego sa zapadnim susedima. Osim muslimana, veliki je broj Albanaca pravoslavne i katoličke veroispovesti.
Oni znaju da se poštuju i imaju visoki nivo tolerancije.
Velika Albanije ne zavisi od Albanije nego od odluke velikih sila, a veći bi problem predstavljala sadašnjoj Albaniji nego nama jer su Albanci na Kosovu i u Albaniji sasvim različiti.
One ostraščene ću podsetiti vremena kada je u Beogradu živeo veliki glumac Bekim Fehmiu, kada smo išli na utakmice da gledamo Jusufija, Prekazija i Vokrija i šta je u tome bio problem.
Hajde malo dobre volje, ne samo mržnja.

mm

pre 8 godina

mene sto se tice 'ajdete!!! ipak,morate malo da dozvolite i tim srbima u vasoj zemlji dostojan zivot(jezik,veroispovest itd),a ne nasilnu(jel ovo suvisna rec u sledecu,ko zna hvala?) asimilaciju koju je vodio vas cuveni vodja,a koliko znam vi samo odrzavate!!!

Tom Hardy

pre 8 godina

Mi smo svojim radom i zalaganjem i procesom reformi koje sprovodimo pokazali da smo ozbiljna drzava i da zelimo mir u regionu i da krcimo put ka evrointegracijama, Rama je u Beogradu docekan sasvim pristojno bez ikakvih incidenata. Vucic ide u Tiranu sa jasnim ciljevima a oni ce pokazati koliko zele saradnju i mir. Mi svoje stavove imamo.

high heel

pre 8 godina

Sa Albanijom nam treba ekonomska i politička saradnja , moramo da vodimo računa o tome da imamo veoma dobre odnose i da nastojimo da u toj zemlji imamo što veći broj investitora kao i trgovinski suficit.

Buba u uhu

pre 8 godina

Ako zaista đelite da idete u korak sa Srbijom, onda morate da ostavite mržnju i ideju velike Albanije po strani, još preciznije da zaboravite na tu ideju, a ne da pravite nove incidente u regionu.

Sokic

pre 8 godina

Prvo ostavite svoj ego za sebe i pokusajte da budete otvorenog razmisljaja i dopustite da vam mi kazemo i pokazemo kako se drzav gradi,kako se saradjuje u svetu i kako se postaje faktor mira i stabilnosti.Onda tek mozemo da pricamo i saradjujemo samo ako zelite otvoren,ljudsski i normalan dijalog.

Zara

pre 8 godina

Da bi dve zemlje imale bilo kakve odnose, Rami mora da bude jasno da pricu o velikoj Albaniji moze da zaboravi. Ne sumnjam da ce mu to biti predoceno i direktno tokom posete premijera Vucica Tirani.

Darinka

pre 8 godina

Nadam se da Rama zaista misli to sto govori i da je nakon mnogih bezuspesnih provokacija, shvatio da mora da menja politiku. Samo saradnja i pomirenje nam mogu doneti mirnu buducnost.

milenkovic

pre 8 godina

Nadam se da je zaista ovo izjavio i da ce pregovori u Tirani biti uspesnu, jer su vazni za obe zemlje. Srbija je spremna na saradnju zarad stabilnosto u regionu.

nikola

pre 8 godina

Vi biste zajedno sa Srbijom, ali da se vi ponasate kako hocete...pa mislim da nece moci, bolje ugosti kako dolikuje Vucica i pusti prazne prica, daj dela.

Maja

pre 8 godina

Prosto je ne moguće da imaju grupe koje ne mogu da kontrolišu, to su izgovori, sem toga i sam Rama je davao veoma oštre izjave vezane za ideju Velike Albanije. Premijerov odlazak u Albaniju je veoma hrabar korak.

lane

pre 8 godina

Bolja ekonomska saradnja sa Albanijom za Srbiju znaci prosirenje trzista,izvoz nasih proizvoda,i mnogo toga jos a samim tim kroz saradnju dolazimo i do smirivanja odnosa.

gluposti

pre 8 godina

I on ima svoje birace kojima mora da se pravda zasto razgovara sa Srbima, populizam nikome nije doneo nista dobro. Nadam se da ce nasa Vlada uspeti da usmeri razgovore u dobrom pravcu.

just an ordinary girl

pre 8 godina

Premijer je vec istakao da u Albaniju ide da gradi dobre odnose, da je to zato što Srbija ima jasnu i dobru politiku i što je prepoznata kao stub stabilnosti.

Gagula

pre 8 godina

Ako je pametan da čvrsto stoji iza svojih reči .Mi nikada nećemo sukobe samo se branimo,ali pazimo se uvek niskih udaraca od takvih u regionu.

OTVORI - PROZOR - DA - VIDIS - SVETLOST - DANA

pre 8 godina

Ako ovo iskreno misli gospodin Edi Rama zaista zelite da idete u korak sa Srbijom, onda pre svega morate da ostavite mrznju prema nama i da pod hitno odustanete i javno se izjasnite od ideje o st6varanju velike Albanije po strani, jos preciznije da zaboravite potpuno na tu ideju, a ne da pravite nove incidente u regionu. Sto se tice Srbije ona je spremna da prihvati predlog samo ako je posten i iskren.

osmica

pre 8 godina

Svidela mi se naznaka jednog komentara o jednoj sigurno prirodnijoj BALKANSKOJ UNIJI.To sada nije sigurno moguce posto planovi ne uzimaju u obzir teznje stanovnika.

HILL

pre 8 godina

Koja sprdnja Nisam pristalica SNS-a, naprotiv, ali stvarno imam osecaj da Vucic sa svim njegovim manama, bas iz tih razloga moze da se nosi sa ovim Dosta cesto se iracionalno ponasa, a u ovoj geopolitickoj situaciji u regionu, to nije mana.

foteljaš

pre 8 godina

Da nije bilo politike ne bi ni postojala tolika netrpeljivost između naša dva naroda. Eto, sad će, izgleda, ista ta politika da nas izmiri, odnosno u ovom slučaju političar. Ne znam šta će dalje da bude, ali Vučić se definitivno upisao u istoriju Srbije.

Ja

pre 8 godina

Munz@

Ima istine u tvojoj priči samo mi nije jasan onaj deo, gde je albanija bila pre 25 god, a gde je sad?!? A gde je to? Jel si bio tamo skoro ili onako tek da lupiš nešto! Kada počnu da veličaju albaniju kao razvila se nesto, ovo ,ono muka me hvata!!!!!

miro

pre 8 godina

Da bi Rama shvatio iskreno koliko je vazna saradnja svih zemalja u regijonu, dovoljno je da pogleda stá se desava na bliskom istoku i okolini i kakve katastrofalne efekte imaju pretenzije teritorijalnog prosirenja i pomaganje separatisticki manjina u susednim zemljama. Ako obadva lidera stvarno iskreno misle to sto izjavljuju onda imagen zelim sve najbolje isto kao i svim nasim narodima. Najbolje je resavati krize i probleme a ne stvarati druge.

Margaret Tačer

pre 8 godina

Ma, voleo bi Rama da je u svemu jednako uspešan kao naš premijer, ali za to mu je, ipak, potrebno daleko više od cipela sa debelim đonom, kako bi dobio na visini dok stoji uz Vučića.

n e l o

pre 8 godina

Dijalog ne treba da bude pitanje samo politickog folklora,vec dubokog uverenja,vrednosti opredeljenja i stvaranje prilike da se krene dalje.

Cezar

pre 8 godina

I jedna i druga poseta su istoriske, ali sada treba da se radi na tome da i u smislu saradnje budu istoriske. Stabilna Srbija, Abanija i ceo region daju nam široke mogućnosti za nove strane investicije, zar to ije vredno obostrane saradnje.

niki1112

pre 8 godina

svi balkanci isto pogresno misljenje samo merznje,ostanite ove budalestinje radite zajedno da mogu ljude da rasvijaju i da zive kako treba,politika mora da se promeni skroz i da bude realna za budecnost mir i dobro odnosi sa komsijamadosta su patili i poginuli siromasni.

sale

pre 8 godina

dali je bolje biti u sukobu sa komšijom ili u dobrim odnosima?
ja nemam problema sa komšijama, poštujem ih i oni mene poštuju.
to je ono što nam fali, a pre svega samopoštovanje, ako ne poštujete sami sebe, kako će te poštovati druge.

Safet Cara

pre 8 godina

Saradnja ne znaci da Rama Srbiju moli, da ona njemu dajete nesto, sto mu je veoma potrebno. Saradnja znaci, vise eksporta- da vi njima prodajete robu, a i oni vama. Saradnja znaci, vise radnih mesta. Da oni vas ne gledaju kao neprijatelja, a ni vi njih. Saradnja znaci da se obe dve zemlje jednom ponasaju "evropski". Gledam tu nema ravnoteze izmedju pristalica i negativaca. Negativaca ih je vise, a to je zalosno

Poznavalac Geopolitike

pre 8 godina

Mir na Balkanu zavisi i zavisiće od odnosa Srba i Albanaca.Koliko će dugo trajati to niko ne zna a da neće biti večan to je sigurno!

Ilija

pre 8 godina

Drago mi je sto se konacno zdrave i pomirljive poruke cuju iz Albanije.. Zaista se nadam da je pred nama mnogo lepsa buducnost, buducnost u kojoj cemo saradjivati..

Marijan

pre 8 godina

Jučer gledam na YouTube Brenin spot Jugoslovenka, te iako kao većina Hrvata nisam jugonostalgicar, moram da priznam da mi je došlo da zaplacem sto smo par godina kasnije napravili od te predivne zemlje...

Feliks

pre 8 godina

Pa ko vam brani da vi zajedno sa nama, da mi svi zajedno gradimo mirnu buducnost? Mi smo prvi za to. Dakle, prekinite da zveckate oruzijem i hajde da zajedno zivimo za bolje dane i bolje odnose medju nasim narodima !

Ekonomista

pre 8 godina

Nadamo se boljitku u medjusobnoj saradnji. Potrebno je da i Albanska strana napravi neki ustupak. Nema dileme da Srbija želi mir i stabilnost na Balkanu.

Haračlija

pre 8 godina

S obzirom da geografski položaj Albanije u odnosu na Srbiju ova poseta je nama važna a njima još važnija.Pametnom dosta!!!

sale

pre 8 godina

Sve je to lepo receno, ali gosn Ramo morate to da pokazete i na delu.. Naravno da nam je mir neophodan, samo zajedno mozemo napred, ceo Balkan, ujedinjen..

laki

pre 8 godina

Nadam se da je zaista ovo izjavio i da ce pregovori u Tirani biti uspesnu, jer su vazni za obe zemlje. Srbija je spremna na saradnju zarad stabilnosto u regionu, ali koliko je sad verovati Albancima...

Ilija

pre 8 godina

To sto mi nismo u nekim bas dobrim politickim odnosima sa Albanijom ne znaci da ne treba graditi ekomomske odnose koji nam mogu biti od velike koristi.

Angelina

pre 8 godina

Mislim da se mnogi ekstremisti u Albaniji ne slažu sa ovim što je Rama izjavio. Upravo oni zamišljaju tu svoju "Veliku Albaniju" i samo u tom smeru razmišljaju. Ali, obe zemlje bi lakše i brže napredovale kada bi sarađivale.

Slavica

pre 8 godina

I Srbija i Albanija imaju obostranu korist od buduće saradnje i bila bi dobra vest kada bi saradnja bila veća. Ali, u Albaniji ima dosta onih koji tako ne razmišljaju...