Ponedeljak, 18.05.2015.

13:11

Nemci ublažavaju stav prema Srbiji

Prva poglavlja u pregovorima Srbije o članstvu u Evropskoj uniji mogla bi da budu otvorena u oktobru, uz saglasnost Nemačke.

Izvor: Tanjug

Nemci ublažavaju stav prema Srbiji IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

112 Komentari

Sortiraj po:

Lazar

pre 8 godina

@Seneka, mi se trudimo 15 godina da se priblizimo EU? Ne bih ja rekao. Dosta vremena je samo tapkano u mestu i nista konkretno nije uradjeno.

Jagoda

pre 8 godina

Da se ne lažemo, Nemačka ima presudnu ili blaže rečeno - veoma značajnu ulogu u procesu našeg priključenja EU. Ako je ovo tačno, veoma smo blizu ostvarenju cilja!

Golub Pismonosa

pre 8 godina

Trenutna vlast u Srbiji ceka pozitivne vesti iz Nemacke, jer je dosta toga zapocela sto prethodna vlast nije. Mucan i dugacak put je do ulaska u EU, ali pravi cilj pridruzivanja nije samo da se bude clan, nego da imamo jednu sredjenu drzavu.

zeljko

pre 8 godina

Kada jedna tako jaka zemlja, kao sto je Nemacka, tu da podrzi nase priklucenje, onda smo uspeli u nameri da svima pokazemo sta i koliko mozemo.

Sunce

pre 8 godina

@Wolfgang O, niko nikome u ovo vreme ne moze da garantuje radno mesto, nije ovo SFRJ u sedamdesetim i osamdesetim godinama. Nama je cilj, sto treba i da ostane tako, resavanje problema unutar drzave. Imamo dosta ostataka socijalizma, i to onog kancerogenog ostatka. Biti clan EU ne znaci samo biti u granicama, nego i imati sredjenu drzavu onako kako EU nalaze.

Expat

pre 8 godina

Nemacka kao lokomotiva EU je bila rezervisana od smene Milosevica i dolaska demokrata na vlast. Razlog zasto nisu davali svoju podrsku je guranje velikih problema pod tepih, iz straha od gubitka vlasti. Na ovo se dugo cekalo, ali sta mozemo, nekome je bitnija bila guza u fotelji.

Aladin

pre 8 godina

Naravno da ublažavaju stav prema nama kada su prepoznali naš napor i videli dobre rezultate rada! Rezultati su jedino što se gleda, zato me i ne čudi podrška EU Srbiji!

Boing Boing

pre 8 godina

Vreme pokazuje da se naporni rad isplati i da će doneti željene rezultate. Sve veći odziv i podržavanje drugih država samo može da donese ranije otvaranje poglavlja. Mada ako jedna velika Nemačka koja diktira pravila popušta to samo znači da je cilj skoro pa tu.

beba

pre 8 godina

Nadam se da evropski poslovni lobi može izvršiti uticaj na na kancelarku Merkel i Bundestag, kako bi nam bili naklonjeniji u kontekstu evropskih integracija.Nemačke kompanije su veoma prisutne na našem tržištu i zapošljavaju skoro 25 000 radnika

Marko

pre 8 godina

I Nemci su shvatili da se Srbija menja na bolje, i sprovodi reforme koje su od izuzetnog znacaja za ulazak u EU. Pri tom, Srbija izuzetno ceni i postuje Nemacku i nada se njenoj podrsci. Zato je ovakav stav Nemacke i ocekivan.

Marko

pre 8 godina

Tek sada vidimo kolika je razlika izmedju prethodne vlade koja nije znala da vodi drzavu i aktuelne koja je cenjena kod svih zemalja EU.

Maja

pre 8 godina

Moramo priznati da nas strane zemlje podrzavaju u svemu sto radimo, postuju Srbiju, nas gradjane sto nam je svakako drago a ujedno nam govori da nas predstavljaju pravi i ozbiljni ljudi, koji zele dobro svima nama.

boy

pre 8 godina

Ovako veliki odziv na skupu dokazuje da u EU nema nijedne zemlje koja ne želi da vidi Srbiju kao članicu i da postoji dobra volja da nam se pomogne na putu u Evropu.

Acceleratio

pre 8 godina

Nemacka je pokazala rezervisan nastup po pitanju celokupnog procesa! Premijer Srbije ce sigurno iskoristiti svoj medjunarodni diplomatski ugled kako bi ubrzao dinamiku integracija koju je Srbija pokrenula!

tara

pre 8 godina

Izgleda da su Nemci promenili svoj stav prema Srbiji i da su konacno malo popustili jer su uvideli da konacno vodimo ozbiljnu i odgovornu politiku.

jovan

pre 8 godina

Naravno, jer Nemacka polako prepoznaje Srbiju kao lidera u regionu i kao i zemlju koja promovise mir, tolerancju, saradnju i medjusobno postovanje na Balkanu.

RodjO

pre 8 godina

Logično je da će se Nemci zapitati šta čine i videće da je Srbija uradila sve što je mogla, a da je vreme malo da i Albanci počnu da se ponašaju evropski. Nije im ovo Kavkaz.

Viktorija

pre 8 godina

Srbija je potrebna EU i Nemačkoj jer se nalazi na važnom geostrateškom položaju a ova vlada se dosta trudi da nas približi EU i rezultati su vidljivi.

franjo

pre 8 godina

Promena tvrdokornog stava Nemačke pozitivan je signal za ostvarene rezultate koje je vlada Srbije ostvarila u proteklom periodu.Napokon se počinje isplaćivati svi oni silni susreti premijera Vučića sa Evropskim zvaničnicima.

Leksi

pre 8 godina

Što pre budu otvorena prva poglavlja, to bolje po nas! Bitno je da imamo podršku svih zemalja članica na svom evropskom putu, i da je Srbija najzad postala cenjena država!

milos

pre 8 godina

Prvo je bio januar, pa jul a sada je oktobar 2015. Ajde da pogadjamo koji je sledeci mesec odredjen za otvaranje poglavlja? napred botovi :-)

ro

pre 8 godina

Sustina sastanka je zapravo preliminarni, interni dogovor clanica po pitanju otvaranja poglavlja, i kako je odziv bio odlican i poruke pozitivne, znaci da je pola posla zavrseno.

cenzura

pre 8 godina

Tek da se zna da Nemačka i dalje mora da sluša USA.
Izgleda, da na ovom portalu ima puno agitatora za EU.
Možda je na delu mainstream, koji preko avtomata pritiskuje pluse evrofilima. To se je nekad desilo na slovenskom portalu, kdje je oozloglašena stranka SDS, zaboravila izključiti avtomat, koji je onda enormno povečao broj. Tih pluseva je bilo skoro više nego nas Slovenaca. Pazite se, mainstream nikada ne spava. I nas su zapadnjaci hranili samo sa dobrim vestima. Danas je mnogima žao što su dali glas za EU, koji nije ništa drugo nego tamnica naroda. Srbi, želim vam sretnu budučnost, do sada ste skupo platili agitiranje( Miloševič).

Wolfgang O.

pre 8 godina

Sad je trenutak da postavljamo uslove. Koliko nam nude da udjemo? Sta gubimo?

Ljudima treba da je jasno da ulazak u EU prvo donosi probleme, dok su beneficije nejasne.

Vidite HR. Jes' da mogu da putuju lakse, ali na drugoj strani imaju evropske cene, poreze, obaveze, kontrolu i namete, a balkanske plate i penzije.

EU odgovara da imaju jos jedno trziste i kos jednu teritoriju pod kontrolom. Odgovara li to nama? Nek' nam garantuju X novih radnih mesta, Minimalne plate/penzije, beskamatne kredite i uslove pri IZVOZU nasih produkata.

Petko

pre 8 godina

Umnogome je doprineo Briselski skup pod nazivom prijatelji Srbije, Nemci su dali obecanje da ce formalno doneti odluku u septembru a otvaranje poglavlja vec u oktobru, pozitivna vest za sve nas.

Dex

pre 8 godina

Otvoricemo ta poglavlja uinat ovim prodanim dusama demokrata koji uporno salju komentare protiv ove vlasti. Pa i vasi sefovi se KAO zalazu da sto pre udjemo u EU!

Seneka

pre 8 godina

Pa dobro, obzirom da se vec 15 godina u kontinuitetu trudimo da pridjemo EU, mislim da je ovo dobra vest u tom kontekstu... Ako nam tamo moze biti bolje, ako cemo lakse dolaziti do posla, ako ce nam se popraviti standard, onda sta znam... Sto da ne. Valjda sada treba da se napise i bravo za diplomatiju koja je (valjda) postigla taj uspeh, obzirom da se realno u EU najvise pita Nemacka !

Doroteja

pre 8 godina

Do sada su uglavnom svi u Srbiji bili za članstvo Srbije u EU. Sada, kada polako otvaramo vrata, odjednom toliko negativnih komentara. Zar je toliki problem što će to uraditi Vučić?

Milan

pre 8 godina

Mozete uci.Nemorate.Mozete imati status kao Norveska,Svajcarska.Mozete ostati suverena samostalna Srbija,mozete se ukinuti i proglasiti delom Rusije.Kako god uradite nekrivite druge!Al bojim se da cete upravo to raditi.Deutschland.

tony

pre 8 godina

homere@ - pusti ti rumune i bugare, nismo isti. srbi su daleko snalazljiviji od pomenutih. ulaskom u eu, otvara se trziste rada pa ce mnogi srbi bez problema naci posao negde u nemackoj, francuskoj... proizvodi iz srbije ce izaci na eu trziste pa ce biti dostupni nama koji vec zivimo preko (ima nas mnogo) a to opet znaci veci priliv novca u srbiju, vecu zaposlenost... itd. nas ima manje od pomenutih pa samim tim ce biti i drugacije, bolje. samo slepac nije u stanju da vidi kakve sve mogucnosti postoje. sto se teme tice, ne ublazavaju nemci nista, oni se drze dogovorenog. a, ako neko nesto ublazava to su ameri. oni vode nemacku spoljnu politiku. nesto se valja iza brda i mogu se naslutiti velike promene u americkoj politici prema nama. ameri ce vrlo brzo pustiti albance sa kosova niz vodu, dve-tri godine maksimalno. bitniji smo mi amerima od kosova jer njih i albaniju vec imaju gde su hteli.

Nick

pre 8 godina

sve neki anonimni.....
Nemacka ima svoje uslove koje su dostavljene Srbiji vec prosle godine
cim se ispune Nemacki uslovi onda slede otvaranje poglavlja, to je Nemacka veoma jasno rekla puno puta,

Евроскептик

pre 8 godina

Уцењиваће зато за затварање сваког од поглавља, а има их, ако се не варам, укупно 35. Ред оних који ће уцењивати ће бити прилично дугачак, почевши од Хрватске па преко Мађарске и Бугарске до Румуније и Литваније. Велике нећу ни помињати. То је подразумевано. И у таквој констелацији односа ако некад и уђемо у ту ЕУ, шта ће од нас остати?

Mirka

pre 8 godina

Svako realan prepoznaje želju, trud ali i napredak koji Srbija ostvaruje u poslednje vreme, shodno tome i baziraju svoj stav o našem ulasku u EU.

crisis

pre 8 godina

Ojroskeptik Bas zbog toga da bismo naucili kako da uredimo drzavu treba da idemo ka EU. Da njihovi zakoni nisu dobri ne bi bili tu gde su u odnosu na nas nesposobne.

da.primetim

pre 8 godina

2013. decembra se Vučić hvalio kako je Srbija dobila datum za početak pregovora za januar 2014.
Danas je koji datum, a mi još nismo otvorili ni jedno poglavlje

Homer Simpson

pre 8 godina

ok ... i sta sad!?Ajde,nas su primili u EU i bice nam bolje!?Kako je kod Bugara i Rumuna i njima krenulo od kada su u EU!

Zadatak ove Vlade je prodati Telekom,Dojce telekomu i ako Vlada to ne uradi nece dobiti podrsku EU na sledecim izborima!Nemacka to podrzava!

Radovan

pre 8 godina

Nemacka se vec izjasnila da je zadovoljna dosadasnjim radom i uspehom koji je Srbija postigla za ovako kratko vreme,jos kad bi nam zvanicno dali podrsku to bi bilo glavni pokretac za otvaranje novog poglavlja.

Pametnjaković

pre 8 godina

Nisu blesavi u EU da prime nešto što ima gomilu institucija, službi, organa, organizacija, agencija, itd. na budžetu, gomila parazita koje treba platiti za nerad. Pri tome u Srbiji ništa nije onako kako se zove. Imate magistre i doktore nauka koji ništa ne znaju da rade, pa ti ni u jednoj zemlji EU ne bi mogli ni ulice da čiste. Imate lekare koji ne znaju ni dijagnozu da postave, pa tome bi bio zabranjen bilo kakav lekarski rad u zemljama EU, itd. Nemamo ni sudstvo ni zakone, država siluje građane, izmišlja poreze i račune, preti građanima, otima od njih. Koja zemlja EU želi sprdačinu kao što je Srbija?

pokahontas

pre 8 godina

Austrija i Italija već neko vreme zgovaraju što skorije otvaranje pregovaračkih poglavlja,jer su nam od strata pružli podršku,sad smo dobili i podršku Nemačke koja je možda i najvažnija.

Ojroskeptik

pre 8 godina

Koliko ja znam mi prvo (kao) otvaramo ta poglavlja tj. knjige-uputstva za upotrebu. Onda ih studiramo, posle toga dugo vremena pokusavamo da uskladimo njihove norme i zakone sa nasima i to veoma bezuspesno a posle toga oni nas kao pozovu da udjemo.

A da li vam je iko rekao da tih "poglavlja" ima 35? Da, da - TRIDESET I PET.

Kad cemo mi to da ismunimo? Nikad, a mozda i onda...

Mario

pre 8 godina

(Acap, 18. maj 2015 13:47)
Od kada je to Njemačka vama veliki prijatelj? Zar nije pored Vatikana, CIE i Hrvatske najveći neprijatelj, pa to je nekad govorio i AV.

Coveceej

pre 8 godina

Srbiji je potreban jak prijatelj poput Nemacke koji ce joj pomoci na putu ka EU. Za ovo je najvise zasluzan premijer koji svojim dobrim odnosima sa nemackim zvanicnicima donosi dobro nasoj zemlji.

Gospodar Zarin

pre 8 godina

Pa kako je to moguće kada je Pusićka pre dva dana izjavila da je rehabilitacijom Draže Srbija sama sebi zatvorila vrata EU, a domaći Evroljupci nam to histerično potvrdili ??? ...ccc... S kim ja živim ...

Acap

pre 8 godina

Nemacka u poslednje vreme postaje veliki prijatelj Srbije.Saradnja sa Nemackom je od velikog znacaja za Srbiju,Nemacke investicije su dobrodosle za Srbiju,pokazalo se do sada da su njihove investicije najbolje.

Buba u uhu

pre 8 godina

Sasvim je jasno da će sve više ublažavati politiku prema Srbiji jer danas, za razliku od pre imaju jasnu sliku da se Srbija menja i da implementira evropske vrednosti u svoj sistem.

Citalac 015

pre 8 godina

Ako su ostale clanice unije za otvaranje poglavlja sa Srbijom, sta onda ima Nemacka da petlja. Ako je Nemacka teritorijalno najveca zemlja EU to ne znaci da je i najvaznija, iako to mnogi misle. Ali, Evropska unija je tvorevina Nmeacke. Nemci nisu mogli da porobe Evropu u Drugom svetskom ratu, pa su odlucili da to urade nekom unijom.

Coveceej

pre 8 godina

Srbiji je potreban jak prijatelj poput Nemacke koji ce joj pomoci na putu ka EU. Za ovo je najvise zasluzan premijer koji svojim dobrim odnosima sa nemackim zvanicnicima donosi dobro nasoj zemlji.

Acap

pre 8 godina

Nemacka u poslednje vreme postaje veliki prijatelj Srbije.Saradnja sa Nemackom je od velikog znacaja za Srbiju,Nemacke investicije su dobrodosle za Srbiju,pokazalo se do sada da su njihove investicije najbolje.

Radovan

pre 8 godina

Nemacka se vec izjasnila da je zadovoljna dosadasnjim radom i uspehom koji je Srbija postigla za ovako kratko vreme,jos kad bi nam zvanicno dali podrsku to bi bilo glavni pokretac za otvaranje novog poglavlja.

Mirka

pre 8 godina

Svako realan prepoznaje želju, trud ali i napredak koji Srbija ostvaruje u poslednje vreme, shodno tome i baziraju svoj stav o našem ulasku u EU.

Buba u uhu

pre 8 godina

Sasvim je jasno da će sve više ublažavati politiku prema Srbiji jer danas, za razliku od pre imaju jasnu sliku da se Srbija menja i da implementira evropske vrednosti u svoj sistem.

Citalac 015

pre 8 godina

Ako su ostale clanice unije za otvaranje poglavlja sa Srbijom, sta onda ima Nemacka da petlja. Ako je Nemacka teritorijalno najveca zemlja EU to ne znaci da je i najvaznija, iako to mnogi misle. Ali, Evropska unija je tvorevina Nmeacke. Nemci nisu mogli da porobe Evropu u Drugom svetskom ratu, pa su odlucili da to urade nekom unijom.

Pametnjaković

pre 8 godina

Nisu blesavi u EU da prime nešto što ima gomilu institucija, službi, organa, organizacija, agencija, itd. na budžetu, gomila parazita koje treba platiti za nerad. Pri tome u Srbiji ništa nije onako kako se zove. Imate magistre i doktore nauka koji ništa ne znaju da rade, pa ti ni u jednoj zemlji EU ne bi mogli ni ulice da čiste. Imate lekare koji ne znaju ni dijagnozu da postave, pa tome bi bio zabranjen bilo kakav lekarski rad u zemljama EU, itd. Nemamo ni sudstvo ni zakone, država siluje građane, izmišlja poreze i račune, preti građanima, otima od njih. Koja zemlja EU želi sprdačinu kao što je Srbija?

Doroteja

pre 8 godina

Do sada su uglavnom svi u Srbiji bili za članstvo Srbije u EU. Sada, kada polako otvaramo vrata, odjednom toliko negativnih komentara. Zar je toliki problem što će to uraditi Vučić?

tony

pre 8 godina

homere@ - pusti ti rumune i bugare, nismo isti. srbi su daleko snalazljiviji od pomenutih. ulaskom u eu, otvara se trziste rada pa ce mnogi srbi bez problema naci posao negde u nemackoj, francuskoj... proizvodi iz srbije ce izaci na eu trziste pa ce biti dostupni nama koji vec zivimo preko (ima nas mnogo) a to opet znaci veci priliv novca u srbiju, vecu zaposlenost... itd. nas ima manje od pomenutih pa samim tim ce biti i drugacije, bolje. samo slepac nije u stanju da vidi kakve sve mogucnosti postoje. sto se teme tice, ne ublazavaju nemci nista, oni se drze dogovorenog. a, ako neko nesto ublazava to su ameri. oni vode nemacku spoljnu politiku. nesto se valja iza brda i mogu se naslutiti velike promene u americkoj politici prema nama. ameri ce vrlo brzo pustiti albance sa kosova niz vodu, dve-tri godine maksimalno. bitniji smo mi amerima od kosova jer njih i albaniju vec imaju gde su hteli.

pokahontas

pre 8 godina

Austrija i Italija već neko vreme zgovaraju što skorije otvaranje pregovaračkih poglavlja,jer su nam od strata pružli podršku,sad smo dobili i podršku Nemačke koja je možda i najvažnija.

crisis

pre 8 godina

Ojroskeptik Bas zbog toga da bismo naucili kako da uredimo drzavu treba da idemo ka EU. Da njihovi zakoni nisu dobri ne bi bili tu gde su u odnosu na nas nesposobne.

Petko

pre 8 godina

Umnogome je doprineo Briselski skup pod nazivom prijatelji Srbije, Nemci su dali obecanje da ce formalno doneti odluku u septembru a otvaranje poglavlja vec u oktobru, pozitivna vest za sve nas.

Dex

pre 8 godina

Otvoricemo ta poglavlja uinat ovim prodanim dusama demokrata koji uporno salju komentare protiv ove vlasti. Pa i vasi sefovi se KAO zalazu da sto pre udjemo u EU!

Mario

pre 8 godina

(Acap, 18. maj 2015 13:47)
Od kada je to Njemačka vama veliki prijatelj? Zar nije pored Vatikana, CIE i Hrvatske najveći neprijatelj, pa to je nekad govorio i AV.

RodjO

pre 8 godina

Logično je da će se Nemci zapitati šta čine i videće da je Srbija uradila sve što je mogla, a da je vreme malo da i Albanci počnu da se ponašaju evropski. Nije im ovo Kavkaz.

ro

pre 8 godina

Sustina sastanka je zapravo preliminarni, interni dogovor clanica po pitanju otvaranja poglavlja, i kako je odziv bio odlican i poruke pozitivne, znaci da je pola posla zavrseno.

Seneka

pre 8 godina

Pa dobro, obzirom da se vec 15 godina u kontinuitetu trudimo da pridjemo EU, mislim da je ovo dobra vest u tom kontekstu... Ako nam tamo moze biti bolje, ako cemo lakse dolaziti do posla, ako ce nam se popraviti standard, onda sta znam... Sto da ne. Valjda sada treba da se napise i bravo za diplomatiju koja je (valjda) postigla taj uspeh, obzirom da se realno u EU najvise pita Nemacka !

Leksi

pre 8 godina

Što pre budu otvorena prva poglavlja, to bolje po nas! Bitno je da imamo podršku svih zemalja članica na svom evropskom putu, i da je Srbija najzad postala cenjena država!

Acceleratio

pre 8 godina

Nemacka je pokazala rezervisan nastup po pitanju celokupnog procesa! Premijer Srbije ce sigurno iskoristiti svoj medjunarodni diplomatski ugled kako bi ubrzao dinamiku integracija koju je Srbija pokrenula!

franjo

pre 8 godina

Promena tvrdokornog stava Nemačke pozitivan je signal za ostvarene rezultate koje je vlada Srbije ostvarila u proteklom periodu.Napokon se počinje isplaćivati svi oni silni susreti premijera Vučića sa Evropskim zvaničnicima.

tara

pre 8 godina

Izgleda da su Nemci promenili svoj stav prema Srbiji i da su konacno malo popustili jer su uvideli da konacno vodimo ozbiljnu i odgovornu politiku.

Viktorija

pre 8 godina

Srbija je potrebna EU i Nemačkoj jer se nalazi na važnom geostrateškom položaju a ova vlada se dosta trudi da nas približi EU i rezultati su vidljivi.

boy

pre 8 godina

Ovako veliki odziv na skupu dokazuje da u EU nema nijedne zemlje koja ne želi da vidi Srbiju kao članicu i da postoji dobra volja da nam se pomogne na putu u Evropu.

Gospodar Zarin

pre 8 godina

Pa kako je to moguće kada je Pusićka pre dva dana izjavila da je rehabilitacijom Draže Srbija sama sebi zatvorila vrata EU, a domaći Evroljupci nam to histerično potvrdili ??? ...ccc... S kim ja živim ...

da.primetim

pre 8 godina

2013. decembra se Vučić hvalio kako je Srbija dobila datum za početak pregovora za januar 2014.
Danas je koji datum, a mi još nismo otvorili ni jedno poglavlje

Ojroskeptik

pre 8 godina

Koliko ja znam mi prvo (kao) otvaramo ta poglavlja tj. knjige-uputstva za upotrebu. Onda ih studiramo, posle toga dugo vremena pokusavamo da uskladimo njihove norme i zakone sa nasima i to veoma bezuspesno a posle toga oni nas kao pozovu da udjemo.

A da li vam je iko rekao da tih "poglavlja" ima 35? Da, da - TRIDESET I PET.

Kad cemo mi to da ismunimo? Nikad, a mozda i onda...

Евроскептик

pre 8 godina

Уцењиваће зато за затварање сваког од поглавља, а има их, ако се не варам, укупно 35. Ред оних који ће уцењивати ће бити прилично дугачак, почевши од Хрватске па преко Мађарске и Бугарске до Румуније и Литваније. Велике нећу ни помињати. То је подразумевано. И у таквој констелацији односа ако некад и уђемо у ту ЕУ, шта ће од нас остати?

Homer Simpson

pre 8 godina

ok ... i sta sad!?Ajde,nas su primili u EU i bice nam bolje!?Kako je kod Bugara i Rumuna i njima krenulo od kada su u EU!

Zadatak ove Vlade je prodati Telekom,Dojce telekomu i ako Vlada to ne uradi nece dobiti podrsku EU na sledecim izborima!Nemacka to podrzava!

Nick

pre 8 godina

sve neki anonimni.....
Nemacka ima svoje uslove koje su dostavljene Srbiji vec prosle godine
cim se ispune Nemacki uslovi onda slede otvaranje poglavlja, to je Nemacka veoma jasno rekla puno puta,

milos

pre 8 godina

Prvo je bio januar, pa jul a sada je oktobar 2015. Ajde da pogadjamo koji je sledeci mesec odredjen za otvaranje poglavlja? napred botovi :-)

jovan

pre 8 godina

Naravno, jer Nemacka polako prepoznaje Srbiju kao lidera u regionu i kao i zemlju koja promovise mir, tolerancju, saradnju i medjusobno postovanje na Balkanu.

cenzura

pre 8 godina

Tek da se zna da Nemačka i dalje mora da sluša USA.
Izgleda, da na ovom portalu ima puno agitatora za EU.
Možda je na delu mainstream, koji preko avtomata pritiskuje pluse evrofilima. To se je nekad desilo na slovenskom portalu, kdje je oozloglašena stranka SDS, zaboravila izključiti avtomat, koji je onda enormno povečao broj. Tih pluseva je bilo skoro više nego nas Slovenaca. Pazite se, mainstream nikada ne spava. I nas su zapadnjaci hranili samo sa dobrim vestima. Danas je mnogima žao što su dali glas za EU, koji nije ništa drugo nego tamnica naroda. Srbi, želim vam sretnu budučnost, do sada ste skupo platili agitiranje( Miloševič).

Milan

pre 8 godina

Mozete uci.Nemorate.Mozete imati status kao Norveska,Svajcarska.Mozete ostati suverena samostalna Srbija,mozete se ukinuti i proglasiti delom Rusije.Kako god uradite nekrivite druge!Al bojim se da cete upravo to raditi.Deutschland.

Wolfgang O.

pre 8 godina

Sad je trenutak da postavljamo uslove. Koliko nam nude da udjemo? Sta gubimo?

Ljudima treba da je jasno da ulazak u EU prvo donosi probleme, dok su beneficije nejasne.

Vidite HR. Jes' da mogu da putuju lakse, ali na drugoj strani imaju evropske cene, poreze, obaveze, kontrolu i namete, a balkanske plate i penzije.

EU odgovara da imaju jos jedno trziste i kos jednu teritoriju pod kontrolom. Odgovara li to nama? Nek' nam garantuju X novih radnih mesta, Minimalne plate/penzije, beskamatne kredite i uslove pri IZVOZU nasih produkata.

Expat

pre 8 godina

Nemacka kao lokomotiva EU je bila rezervisana od smene Milosevica i dolaska demokrata na vlast. Razlog zasto nisu davali svoju podrsku je guranje velikih problema pod tepih, iz straha od gubitka vlasti. Na ovo se dugo cekalo, ali sta mozemo, nekome je bitnija bila guza u fotelji.

Sunce

pre 8 godina

@Wolfgang O, niko nikome u ovo vreme ne moze da garantuje radno mesto, nije ovo SFRJ u sedamdesetim i osamdesetim godinama. Nama je cilj, sto treba i da ostane tako, resavanje problema unutar drzave. Imamo dosta ostataka socijalizma, i to onog kancerogenog ostatka. Biti clan EU ne znaci samo biti u granicama, nego i imati sredjenu drzavu onako kako EU nalaze.

Maja

pre 8 godina

Moramo priznati da nas strane zemlje podrzavaju u svemu sto radimo, postuju Srbiju, nas gradjane sto nam je svakako drago a ujedno nam govori da nas predstavljaju pravi i ozbiljni ljudi, koji zele dobro svima nama.

Marko

pre 8 godina

I Nemci su shvatili da se Srbija menja na bolje, i sprovodi reforme koje su od izuzetnog znacaja za ulazak u EU. Pri tom, Srbija izuzetno ceni i postuje Nemacku i nada se njenoj podrsci. Zato je ovakav stav Nemacke i ocekivan.

Marko

pre 8 godina

Tek sada vidimo kolika je razlika izmedju prethodne vlade koja nije znala da vodi drzavu i aktuelne koja je cenjena kod svih zemalja EU.

Boing Boing

pre 8 godina

Vreme pokazuje da se naporni rad isplati i da će doneti željene rezultate. Sve veći odziv i podržavanje drugih država samo može da donese ranije otvaranje poglavlja. Mada ako jedna velika Nemačka koja diktira pravila popušta to samo znači da je cilj skoro pa tu.

Aladin

pre 8 godina

Naravno da ublažavaju stav prema nama kada su prepoznali naš napor i videli dobre rezultate rada! Rezultati su jedino što se gleda, zato me i ne čudi podrška EU Srbiji!

zeljko

pre 8 godina

Kada jedna tako jaka zemlja, kao sto je Nemacka, tu da podrzi nase priklucenje, onda smo uspeli u nameri da svima pokazemo sta i koliko mozemo.

beba

pre 8 godina

Nadam se da evropski poslovni lobi može izvršiti uticaj na na kancelarku Merkel i Bundestag, kako bi nam bili naklonjeniji u kontekstu evropskih integracija.Nemačke kompanije su veoma prisutne na našem tržištu i zapošljavaju skoro 25 000 radnika

Golub Pismonosa

pre 8 godina

Trenutna vlast u Srbiji ceka pozitivne vesti iz Nemacke, jer je dosta toga zapocela sto prethodna vlast nije. Mucan i dugacak put je do ulaska u EU, ali pravi cilj pridruzivanja nije samo da se bude clan, nego da imamo jednu sredjenu drzavu.

Jagoda

pre 8 godina

Da se ne lažemo, Nemačka ima presudnu ili blaže rečeno - veoma značajnu ulogu u procesu našeg priključenja EU. Ako je ovo tačno, veoma smo blizu ostvarenju cilja!

Lazar

pre 8 godina

@Seneka, mi se trudimo 15 godina da se priblizimo EU? Ne bih ja rekao. Dosta vremena je samo tapkano u mestu i nista konkretno nije uradjeno.

Coveceej

pre 8 godina

Srbiji je potreban jak prijatelj poput Nemacke koji ce joj pomoci na putu ka EU. Za ovo je najvise zasluzan premijer koji svojim dobrim odnosima sa nemackim zvanicnicima donosi dobro nasoj zemlji.

Mario

pre 8 godina

(Acap, 18. maj 2015 13:47)
Od kada je to Njemačka vama veliki prijatelj? Zar nije pored Vatikana, CIE i Hrvatske najveći neprijatelj, pa to je nekad govorio i AV.

da.primetim

pre 8 godina

2013. decembra se Vučić hvalio kako je Srbija dobila datum za početak pregovora za januar 2014.
Danas je koji datum, a mi još nismo otvorili ni jedno poglavlje

Gospodar Zarin

pre 8 godina

Pa kako je to moguće kada je Pusićka pre dva dana izjavila da je rehabilitacijom Draže Srbija sama sebi zatvorila vrata EU, a domaći Evroljupci nam to histerično potvrdili ??? ...ccc... S kim ja živim ...

Homer Simpson

pre 8 godina

ok ... i sta sad!?Ajde,nas su primili u EU i bice nam bolje!?Kako je kod Bugara i Rumuna i njima krenulo od kada su u EU!

Zadatak ove Vlade je prodati Telekom,Dojce telekomu i ako Vlada to ne uradi nece dobiti podrsku EU na sledecim izborima!Nemacka to podrzava!

Евроскептик

pre 8 godina

Уцењиваће зато за затварање сваког од поглавља, а има их, ако се не варам, укупно 35. Ред оних који ће уцењивати ће бити прилично дугачак, почевши од Хрватске па преко Мађарске и Бугарске до Румуније и Литваније. Велике нећу ни помињати. То је подразумевано. И у таквој констелацији односа ако некад и уђемо у ту ЕУ, шта ће од нас остати?

Acap

pre 8 godina

Nemacka u poslednje vreme postaje veliki prijatelj Srbije.Saradnja sa Nemackom je od velikog znacaja za Srbiju,Nemacke investicije su dobrodosle za Srbiju,pokazalo se do sada da su njihove investicije najbolje.

Nick

pre 8 godina

sve neki anonimni.....
Nemacka ima svoje uslove koje su dostavljene Srbiji vec prosle godine
cim se ispune Nemacki uslovi onda slede otvaranje poglavlja, to je Nemacka veoma jasno rekla puno puta,

Milan

pre 8 godina

Mozete uci.Nemorate.Mozete imati status kao Norveska,Svajcarska.Mozete ostati suverena samostalna Srbija,mozete se ukinuti i proglasiti delom Rusije.Kako god uradite nekrivite druge!Al bojim se da cete upravo to raditi.Deutschland.

Ojroskeptik

pre 8 godina

Koliko ja znam mi prvo (kao) otvaramo ta poglavlja tj. knjige-uputstva za upotrebu. Onda ih studiramo, posle toga dugo vremena pokusavamo da uskladimo njihove norme i zakone sa nasima i to veoma bezuspesno a posle toga oni nas kao pozovu da udjemo.

A da li vam je iko rekao da tih "poglavlja" ima 35? Da, da - TRIDESET I PET.

Kad cemo mi to da ismunimo? Nikad, a mozda i onda...

cenzura

pre 8 godina

Tek da se zna da Nemačka i dalje mora da sluša USA.
Izgleda, da na ovom portalu ima puno agitatora za EU.
Možda je na delu mainstream, koji preko avtomata pritiskuje pluse evrofilima. To se je nekad desilo na slovenskom portalu, kdje je oozloglašena stranka SDS, zaboravila izključiti avtomat, koji je onda enormno povečao broj. Tih pluseva je bilo skoro više nego nas Slovenaca. Pazite se, mainstream nikada ne spava. I nas su zapadnjaci hranili samo sa dobrim vestima. Danas je mnogima žao što su dali glas za EU, koji nije ništa drugo nego tamnica naroda. Srbi, želim vam sretnu budučnost, do sada ste skupo platili agitiranje( Miloševič).

milos

pre 8 godina

Prvo je bio januar, pa jul a sada je oktobar 2015. Ajde da pogadjamo koji je sledeci mesec odredjen za otvaranje poglavlja? napred botovi :-)

Wolfgang O.

pre 8 godina

Sad je trenutak da postavljamo uslove. Koliko nam nude da udjemo? Sta gubimo?

Ljudima treba da je jasno da ulazak u EU prvo donosi probleme, dok su beneficije nejasne.

Vidite HR. Jes' da mogu da putuju lakse, ali na drugoj strani imaju evropske cene, poreze, obaveze, kontrolu i namete, a balkanske plate i penzije.

EU odgovara da imaju jos jedno trziste i kos jednu teritoriju pod kontrolom. Odgovara li to nama? Nek' nam garantuju X novih radnih mesta, Minimalne plate/penzije, beskamatne kredite i uslove pri IZVOZU nasih produkata.

Buba u uhu

pre 8 godina

Sasvim je jasno da će sve više ublažavati politiku prema Srbiji jer danas, za razliku od pre imaju jasnu sliku da se Srbija menja i da implementira evropske vrednosti u svoj sistem.

Pametnjaković

pre 8 godina

Nisu blesavi u EU da prime nešto što ima gomilu institucija, službi, organa, organizacija, agencija, itd. na budžetu, gomila parazita koje treba platiti za nerad. Pri tome u Srbiji ništa nije onako kako se zove. Imate magistre i doktore nauka koji ništa ne znaju da rade, pa ti ni u jednoj zemlji EU ne bi mogli ni ulice da čiste. Imate lekare koji ne znaju ni dijagnozu da postave, pa tome bi bio zabranjen bilo kakav lekarski rad u zemljama EU, itd. Nemamo ni sudstvo ni zakone, država siluje građane, izmišlja poreze i račune, preti građanima, otima od njih. Koja zemlja EU želi sprdačinu kao što je Srbija?

crisis

pre 8 godina

Ojroskeptik Bas zbog toga da bismo naucili kako da uredimo drzavu treba da idemo ka EU. Da njihovi zakoni nisu dobri ne bi bili tu gde su u odnosu na nas nesposobne.

Radovan

pre 8 godina

Nemacka se vec izjasnila da je zadovoljna dosadasnjim radom i uspehom koji je Srbija postigla za ovako kratko vreme,jos kad bi nam zvanicno dali podrsku to bi bilo glavni pokretac za otvaranje novog poglavlja.

pokahontas

pre 8 godina

Austrija i Italija već neko vreme zgovaraju što skorije otvaranje pregovaračkih poglavlja,jer su nam od strata pružli podršku,sad smo dobili i podršku Nemačke koja je možda i najvažnija.

Mirka

pre 8 godina

Svako realan prepoznaje želju, trud ali i napredak koji Srbija ostvaruje u poslednje vreme, shodno tome i baziraju svoj stav o našem ulasku u EU.

Citalac 015

pre 8 godina

Ako su ostale clanice unije za otvaranje poglavlja sa Srbijom, sta onda ima Nemacka da petlja. Ako je Nemacka teritorijalno najveca zemlja EU to ne znaci da je i najvaznija, iako to mnogi misle. Ali, Evropska unija je tvorevina Nmeacke. Nemci nisu mogli da porobe Evropu u Drugom svetskom ratu, pa su odlucili da to urade nekom unijom.

Doroteja

pre 8 godina

Do sada su uglavnom svi u Srbiji bili za članstvo Srbije u EU. Sada, kada polako otvaramo vrata, odjednom toliko negativnih komentara. Zar je toliki problem što će to uraditi Vučić?

tony

pre 8 godina

homere@ - pusti ti rumune i bugare, nismo isti. srbi su daleko snalazljiviji od pomenutih. ulaskom u eu, otvara se trziste rada pa ce mnogi srbi bez problema naci posao negde u nemackoj, francuskoj... proizvodi iz srbije ce izaci na eu trziste pa ce biti dostupni nama koji vec zivimo preko (ima nas mnogo) a to opet znaci veci priliv novca u srbiju, vecu zaposlenost... itd. nas ima manje od pomenutih pa samim tim ce biti i drugacije, bolje. samo slepac nije u stanju da vidi kakve sve mogucnosti postoje. sto se teme tice, ne ublazavaju nemci nista, oni se drze dogovorenog. a, ako neko nesto ublazava to su ameri. oni vode nemacku spoljnu politiku. nesto se valja iza brda i mogu se naslutiti velike promene u americkoj politici prema nama. ameri ce vrlo brzo pustiti albance sa kosova niz vodu, dve-tri godine maksimalno. bitniji smo mi amerima od kosova jer njih i albaniju vec imaju gde su hteli.

Dex

pre 8 godina

Otvoricemo ta poglavlja uinat ovim prodanim dusama demokrata koji uporno salju komentare protiv ove vlasti. Pa i vasi sefovi se KAO zalazu da sto pre udjemo u EU!

Petko

pre 8 godina

Umnogome je doprineo Briselski skup pod nazivom prijatelji Srbije, Nemci su dali obecanje da ce formalno doneti odluku u septembru a otvaranje poglavlja vec u oktobru, pozitivna vest za sve nas.

Seneka

pre 8 godina

Pa dobro, obzirom da se vec 15 godina u kontinuitetu trudimo da pridjemo EU, mislim da je ovo dobra vest u tom kontekstu... Ako nam tamo moze biti bolje, ako cemo lakse dolaziti do posla, ako ce nam se popraviti standard, onda sta znam... Sto da ne. Valjda sada treba da se napise i bravo za diplomatiju koja je (valjda) postigla taj uspeh, obzirom da se realno u EU najvise pita Nemacka !

Leksi

pre 8 godina

Što pre budu otvorena prva poglavlja, to bolje po nas! Bitno je da imamo podršku svih zemalja članica na svom evropskom putu, i da je Srbija najzad postala cenjena država!

RodjO

pre 8 godina

Logično je da će se Nemci zapitati šta čine i videće da je Srbija uradila sve što je mogla, a da je vreme malo da i Albanci počnu da se ponašaju evropski. Nije im ovo Kavkaz.

ro

pre 8 godina

Sustina sastanka je zapravo preliminarni, interni dogovor clanica po pitanju otvaranja poglavlja, i kako je odziv bio odlican i poruke pozitivne, znaci da je pola posla zavrseno.

jovan

pre 8 godina

Naravno, jer Nemacka polako prepoznaje Srbiju kao lidera u regionu i kao i zemlju koja promovise mir, tolerancju, saradnju i medjusobno postovanje na Balkanu.

Viktorija

pre 8 godina

Srbija je potrebna EU i Nemačkoj jer se nalazi na važnom geostrateškom položaju a ova vlada se dosta trudi da nas približi EU i rezultati su vidljivi.

Acceleratio

pre 8 godina

Nemacka je pokazala rezervisan nastup po pitanju celokupnog procesa! Premijer Srbije ce sigurno iskoristiti svoj medjunarodni diplomatski ugled kako bi ubrzao dinamiku integracija koju je Srbija pokrenula!

franjo

pre 8 godina

Promena tvrdokornog stava Nemačke pozitivan je signal za ostvarene rezultate koje je vlada Srbije ostvarila u proteklom periodu.Napokon se počinje isplaćivati svi oni silni susreti premijera Vučića sa Evropskim zvaničnicima.

boy

pre 8 godina

Ovako veliki odziv na skupu dokazuje da u EU nema nijedne zemlje koja ne želi da vidi Srbiju kao članicu i da postoji dobra volja da nam se pomogne na putu u Evropu.

Maja

pre 8 godina

Moramo priznati da nas strane zemlje podrzavaju u svemu sto radimo, postuju Srbiju, nas gradjane sto nam je svakako drago a ujedno nam govori da nas predstavljaju pravi i ozbiljni ljudi, koji zele dobro svima nama.

Marko

pre 8 godina

I Nemci su shvatili da se Srbija menja na bolje, i sprovodi reforme koje su od izuzetnog znacaja za ulazak u EU. Pri tom, Srbija izuzetno ceni i postuje Nemacku i nada se njenoj podrsci. Zato je ovakav stav Nemacke i ocekivan.

Marko

pre 8 godina

Tek sada vidimo kolika je razlika izmedju prethodne vlade koja nije znala da vodi drzavu i aktuelne koja je cenjena kod svih zemalja EU.

tara

pre 8 godina

Izgleda da su Nemci promenili svoj stav prema Srbiji i da su konacno malo popustili jer su uvideli da konacno vodimo ozbiljnu i odgovornu politiku.

Aladin

pre 8 godina

Naravno da ublažavaju stav prema nama kada su prepoznali naš napor i videli dobre rezultate rada! Rezultati su jedino što se gleda, zato me i ne čudi podrška EU Srbiji!

zeljko

pre 8 godina

Kada jedna tako jaka zemlja, kao sto je Nemacka, tu da podrzi nase priklucenje, onda smo uspeli u nameri da svima pokazemo sta i koliko mozemo.

Sunce

pre 8 godina

@Wolfgang O, niko nikome u ovo vreme ne moze da garantuje radno mesto, nije ovo SFRJ u sedamdesetim i osamdesetim godinama. Nama je cilj, sto treba i da ostane tako, resavanje problema unutar drzave. Imamo dosta ostataka socijalizma, i to onog kancerogenog ostatka. Biti clan EU ne znaci samo biti u granicama, nego i imati sredjenu drzavu onako kako EU nalaze.

Boing Boing

pre 8 godina

Vreme pokazuje da se naporni rad isplati i da će doneti željene rezultate. Sve veći odziv i podržavanje drugih država samo može da donese ranije otvaranje poglavlja. Mada ako jedna velika Nemačka koja diktira pravila popušta to samo znači da je cilj skoro pa tu.

Expat

pre 8 godina

Nemacka kao lokomotiva EU je bila rezervisana od smene Milosevica i dolaska demokrata na vlast. Razlog zasto nisu davali svoju podrsku je guranje velikih problema pod tepih, iz straha od gubitka vlasti. Na ovo se dugo cekalo, ali sta mozemo, nekome je bitnija bila guza u fotelji.

Golub Pismonosa

pre 8 godina

Trenutna vlast u Srbiji ceka pozitivne vesti iz Nemacke, jer je dosta toga zapocela sto prethodna vlast nije. Mucan i dugacak put je do ulaska u EU, ali pravi cilj pridruzivanja nije samo da se bude clan, nego da imamo jednu sredjenu drzavu.

beba

pre 8 godina

Nadam se da evropski poslovni lobi može izvršiti uticaj na na kancelarku Merkel i Bundestag, kako bi nam bili naklonjeniji u kontekstu evropskih integracija.Nemačke kompanije su veoma prisutne na našem tržištu i zapošljavaju skoro 25 000 radnika

Jagoda

pre 8 godina

Da se ne lažemo, Nemačka ima presudnu ili blaže rečeno - veoma značajnu ulogu u procesu našeg priključenja EU. Ako je ovo tačno, veoma smo blizu ostvarenju cilja!

Lazar

pre 8 godina

@Seneka, mi se trudimo 15 godina da se priblizimo EU? Ne bih ja rekao. Dosta vremena je samo tapkano u mestu i nista konkretno nije uradjeno.