Sreda, 13.05.2015.

15:45

Emir Kusturica: Kako će početi Treći svjetski rat

Izvor: Emir Kusturica, iskra.co

Emir Kusturica: Kako æe poèeti Treæi svjetski rat IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

66 Komentari

Sortiraj po:

Vasilije Drugi

pre 8 godina

Prilicno dobar komentar s tim sto se ne bih slozio u delu koji se tice liberalnog kapitalizma. Naime, liberalni kapitalizam je izrazito anti-imperijalni i ako je nesto postigao u zadnjih 30 god. to je neverovatan rast Kine, Rusije, Indije. Razlog je sto liberalni kapitalizam (pracen slobodnim tokom kapitala) ne haje za geo-politiku nego ide tamo gde je profit maksimalan. Amerika je velikim delom iscrpljena ratovima u zadnjih 20god koji vecinom nisu dali zeljene rezultate i kreirali su vise problema nego sto su ih resili (ili resili tako kako je Amerika ocekivala). Amerika ce uzeti u jednom duzem periodu vise pasivnu ulogu sto je vrlo dobra vest za ostatak sveta. Podsetimo se da je otvaranje prema Kubi ili sporazum sa Iranom bio nezamislim pre 20 god. Sve to su prakticni potezi jedne sile koja zna da vise ne moze (iskljucivo) vojnom silom da postize ciljeve i okrece se drugacijim sredstvima. Mislim da ce u sledecem periodu biti mnogo vise specijalnog a mnogo manje klasicnog rata.

popović branislav

pre 8 godina

Pa dokle više da komunista truje narod. Ne znam zašto se njegovi pogrešni stavovi ovde smatraju kao neporecive istine. Zapad i Srbija su mu sve dali, odnosno od njih je uzeo, a sada pljuje. Rusofili treba maolo da razmisle kada se tome dive.

KUBURA

pre 8 godina

Pa ovo je genijalan tekst, tekst koji pogadja sustinu dogadjaja poslednjih 3o godina. Dajte vi genijalci koji po zadatku lupate minuse, ukljucite malo svoj mozak i probajte otvoreno sebi priznati licemerje. Pa zar trbe jos milosrdnih, zar i sami ne primecujete da je doslo vreme kraja za sad i eu , i nato.Dodje neki BRIKS i desi se cudo, a ameri moraju vracati svoje dugove, a vise nema otimacine po svetu.tesko im je. BRAVO KUSTURICE , GENIJALNO.

Djoshica

pre 8 godina

Treći,je blizu,eruptivne tačke.To,što je uspešno,sakriven od javnosti.Ne znači,da se,ne hrani,svojim radilicama,bez obzira,čijoj doktrini pripadale...Na jedan,perfidniji način.Ekonomski frontovi,pa,i,pojedinačni mali ratovi,i sukobi,vagaju tasove vage,dominacije,i podređenosti.Verujem,da je čovečanstvo,odustalo od nulklearne krize,kao konačnog oružja,i pretnje,za razračunavanjem.Ne,zato,što je,čovečanstvo,prevazišlo,primitivnost ubijanja,već zato,što,su moćnici,ovladali,novim tehnološkim naučnim horizontima.Psihološkog,ekonomskog,naučnog,biološkog,konglomeratskog,nametanja dominacije,u sistemima,kontrole,kroz kredite,finansije,preko interneta,i genetskog inžinjeringa.
Niko,od dve,sukobljene super sile,ne želi ni pobedu,ni totalnu prevagu,
svog tasa,dominacije...Jer, i Đoković,bez vrhunskog oponenta,ne bi bio to što jeste.
Evolucija čovečanstva,nije humana,ona je podla,i brutalna,zbog primitivne prirode pojedinca,pa tako,i društva,koje ga kontroliše.
Najveća pretnja,koja se provlači,dok se sukobi,nadograđuju i evoluiraju,između dva,a danas,i tri politička pola...Je zloupotreba,novoe ere,civilzacijskog ploda:"Veštačke inteligencije".
Čiji će se prvi rezultati,i namena,testirati,upravo kao prednost,u ovoj globalnoj šahovskoj partiji.Pa,tako će, i njen karakter,i namena,biti,sve,samo ne,humana.
Do tačke,dok se sama,ne oslobodi kontrole,uz ličnu katarzu.
Opremljena, čak,i "nuklearnim argumentima".

posteni janjicar

pre 8 godina

prs'o kao Duci Simonovic
(milos, 13. maj 2015 17:14)

Za razliku od Ducija, on nije prs'o. Za razliku od Ducija, ovaj nista ne radi dzabe.

Milan

pre 8 godina

Sta reci o coveku koji se kao gadi kolonijalizma, propagande i vojne akcije jednih, a obozava kolonijalizam, propagandu i vojnu nadmoc drugih? To je olicenje licemerja.

Ivan

pre 8 godina

Predlažem Emiru Kusturici da se preseli u Rusiju, koju tako voli. Našlo bi se i para za njegove filmove, a takođe i omiljenih tema za filmove. Muka mi je od njegovih govorancija kao počasnog konzula Kremlja u Srbiji.

Nele

pre 8 godina

Iz ovoga teksta se vidi kusta negleda realno stvari vec je naklonjen Rusima.
Kao prvo Kina jaca kao ekonomija ali 80% stvari sto prodaju zavrsi u americi ili im radnike placaju americke kompanije tako da ti savezi sa rusima ne piju vodu.Indija je svjetski segrt jeftina radna snaga ono sto je nekada bila Kina tako da ni od nje nema nista.Koka kola pa brale niko te netjera da pijes uzmi popi vodu ako hoces.E sada slazem se za ratove i Ukrajinu da su tu ameri upetjali prste ali to su veci interesi mi smo mala drzava i treba da se prilagodimo a ne da kontriramo svima.

biće bolje

pre 8 godina

Mislim da Kusta nije rusofil kako ga mnogi smatraju, da je on pre svega umetnik koji misli svojom glavom, nekima ovde nije jasan svet u kome žive i da to što ste prijatelj zapada i amerike ne znači da će poteći med i mleko, to možemo videti na primeru naših suseda, koji su svi pro zapadno orjentisani i uz svu stranu podršku ne može se reći da je nešto mnogo bolje nego ovde pogotovu u BG-u, koji je država za sebe. Treba kritikovati manipulaciju sa koje god strane ona dolazila, postoji mnogo veća beda od one materijalne a to je duhovna koja ubija pojedinca na mnogo višem nivou, dokaz za to je urušavanje umetničkih i kulturnih vrednosti i svođenje čoveka na najprimitivnije i masovno zatupljivanje, sve ovo što vidimo po medijima od pevačica starleta i izopačenih rialitija gde je novac jedino merilo vrednosti je upravo uvozeno sa tog "bogatog" zapada.

Depresivan bivsi optimista

pre 8 godina

Novac i stravicna pohlepa mega kompanija je uzrok svih uzasa danas. Pitam se sto ce starkeljama miljarde eura na racunu kad 80 % tela vec ne radi....

Mladen Mladenovic

pre 8 godina

Kusturica je rekao istinu. E sad, to što se ovolika cika i vriska nadigla, to znači da istina boli. Komformisti su užasnuti. Taman su naučili koju reč na engleskom, počeli da se potpisuju sa "EU" i stali u red za bolji život, donacije i nezaboravne "pristupne fondove", kad ono, trt. Surovi Kusta kaže: "ušli ste u pogrešan voz". jasno je koliko ga mrze i zašto ga mrze.....

(Kapetan Kuka)
---------
Bravo gospodine. Savršeno ste fokusirali mete i još savršenije ih pogadjali. Pravo je čudo, kako Vam je komentar uopšte i objavljen, s obzirom da ste u negativnom kontekstu pomenuli njegovu svetost, "EU citizena"? Pored toga, nedozvoljivo je pomenuti američku prezaduženost i izraziti čudjenje kako jedna ekonomska "propalica" može da bude uzor drugima i da im usput deli po koju mrvicu iz svoje štamparije novca, koja je, pored rata, najunosnija "eksportna" grana SAD. Kusturica je sve to razjasnio i spustio na "nizinu" onih kojima se i obraća. A oni to ne vole. Vole laž, vole da sanjaju otvorenih očiju, kao zombiji, nadajući se milostinji koju im obećava, taj, prekookeanski "Kiklop", preko svojih evropskih marioneta. Otkriva im "tajne" koje svi znaju ali, koje kao nojevi izbegavaju zabijajući glavu u pesak. "Izdao je svoje" tako što je ispravio izdaju počinjenu pre mnogo vekova, najverovatnije pod prisilom i iz moranja. Pokušavaju da dokažu kako je njihovo konvertitstvo izvornije od "izvora". Mrze ga jer supored njega mali i ništavni. A to je ovde sasvim dovoljan razlog.

Botko

pre 8 godina

Ako mogu grobar i maneken da nam budu predsednici, konobar da nam bude ministar odbrane, vrhunski sportisti preko noci postaju doktori-ministri, politicari koji posle ubistva premijera izjavljuju "ruke krvave a savest cista"...ne vidim zasto i Kusta ne bi mogao da prica o cemu god zeli. EMIR je za razliku od svih gorepomenutih najveci SRBIN

Bejzbol palica

pre 8 godina

snimaj bre filmove i operi kosu ponekad.
(buda, 13. maj 2015 22:24)


E, nek' si mu rekao, Budo, veliki filozofe, reditelju, frizeru, i nadasve načitana, pristojna i obrazovana osobo.

Emi Ešav

pre 8 godina

Da zavrsim sa onim sa kojim sam zapoceo Emirom Kusturicom, izdajnik svog vlastitog naroda I svog roda i poroda ostaje izdajnik za uvjek i izdace ponovo nije bitno koga.
(Gavra, 13. maj 2015 17:32)

Gospodine, ne živimo na polovini 19.veka pa da se frljamo floskulama o "izdajnicima roda i poroda"! Šta biste vi rekli kad bih, na primer, ja sve Srbe koji se osećaju i izjašnjavaju kao Bosanci (kojih postoji mnogo, barem ako je verovati sarajevskoj propagandi) nazvao - "izdajicama roda i poroda"? Ovo je 21.vek gospodine, svako je slobodan da se izjašnjava onako kako misli, želi i oseća. Neki su čak previše slobodni da izražavaju svoje gluposti, sudeći po činjenici da je taj vaš komentar uopšte objavljen. Ponekad me zaista čudi kakve gluposti u komentarima objavljuje ovaj portal.

vladan

pre 8 godina

Ocigledno isprazni, ali Srbima tako prijatan antiamerikanizam.
Glupo bi bilo osvrtati se na sve besmislice, koje je Kosturica izrekao, samo jedna stvar: SSSR je igubio hladni rat jer, kao i danasnja Rusija, ne moze cak ni da prehrani celokupno svoje stanovnistvo.
Rusija danas je zemlja sa najvisom stopom heroinomana i najvecim brojem ubistava na 100 000 stanovnika, na svetu.

Milonga

pre 8 godina

Pitao bih Kustu poznatog novokomponovanog rusofila koji je jedan od vecih Putinovih propagatora mafijaske drzave da odgovori: - Nije se gadio kada je godinama predavao na Kolumbiji i zaradjivao UsA dolare? - Nijemu smetalokada su mu Ameri finansirali film Arizona Dream?
- Ako je Rusija toliko dobra zasto dobrostojeci Rusi svoju decu salju na USA univerzitete,a ne na moskovski i druge ruske? - Ako je Rusija toliko demokratska zasto da bi mogao da izvezes bilo sta u Rusiju prvo moras da platis reket lokalnom mafijasu? - Ako je Putim toliko dobar zasto 87 odsto Rusa zivi u bedi, a rusku ekonomiju vode izabrani mafijasi? -Ako je Rusija demokratska zemlja zasto Putin ubija prvog ozbiljnijeg protivnika (Nemcov) i on i Medvedev menjaju mesta svake 4 god? Imam jos 100 pitanja za Kustu ali necu da ga stavljam u situaciju da odgovara na moja pitanja po sistemu pravljenja svog filma Arizona Dream. Verovatno ce mene sada ruski botovi da obeleze kao amerofila!

4 banane umesto 4 ocila

pre 8 godina

Ovaj necovek nije snimio dobar film godinama, a obecao je da ce se povuci iz javnosti. nismo mi te srece. Nemanja K. je udbas i ruski placenik kome je kostunica poklonio planinu za patriJotske zasluge - sto je se prestrojio od laznog muslimana u laznog pravoslavca. Covek kad pogleda njegovih 5 poslednjih filmova moze samo da zakljuci da su Srbi ludaci. Bas nas lepo promovise u inostranstvu.

Slobo

pre 8 godina

Ali sediste RT Eglish se nalazi u centru Washingtona, zar ti zlim amerima ne bi bilo lakse da im lepo zatvore studio, umesto da kao u filmovima Dzejmsa Bonda gadjaju njihov satelit?

Milosav

pre 8 godina

Када нема аргумената и не желиш чути другачије мишљење остаје опробано "вређај говорника". Осећате се срећнијим? Успут, Емир иза себе оставља нешто. Свиђало се некоме или не, то постоји. И постојаће. Шта ми остављамо иза себе? Дедовину, на коју га злобно подсећате, сте или продали или се управо на то спремате. Очекујете дан да га не буде више па да у дрвенград доведете "страног инвеститора"? Наравно, прво партијски директор да мало посреди стање. Тако мало имамо ововременских ствараоца зар и њих треба да уништимо?

milan

pre 8 godina

Za Gavru
Nije Kusturica izdao ni maku ni oca vec samp popravlja ono sto je mozda morao da ucini jedan od predaka prije njega. Lijepa je stvar postovanje tradicije i lijepo je od njega sto je iskoristio mogucnost da se vrati istinitim porodicnim odrednicama. Mogu da shvatim da su nekad neki ljudi zbog raznih okolnosti, opasnosti i pritisaka uzeli islam kao "manje zlo", ali ne mogu da shvatim da su njihovi nasljednici dosljedni mrzitelji onog sto su im bili preci i sto su u stvari i oni sami - hriscanstva. Imam osjecaj da je njihova ostvarljivost u novouzetoj religiji bazirana na novcu koji stize iz Male Azije a mjerljiva jedino dogmama i mrznjom prema svemu sto nije "njihovo".

Kapetan Kuka

pre 8 godina

Kusturica je rekao istinu. E sad, to što se ovolika cika i vriska nadigla, to znači da istina boli. Komformisti su užasnuti. Taman su naučili koju reč na engleskom, počeli da se potpisuju sa "EU" i stali u red za bolji život, donacije i nezaboravne "pristupne fondove", kad ono, trt. Surovi Kusta kaže: "ušli ste u pogrešan voz". jasno je koliko ga mrze i zašto ga mrze.
Uzgred, u kom svetu zamenjenih teza, laži i samoobmana živimo, vidi se i na ovom portalu. Na primer, dovoljno je da se čovek potpiše sa "EU" (kao ono nekad: "član KPJ") i odmah mu se objavljuje komentar u kome on iz svoje mišije rupe cijuče, ni manje ni više nego da E.K. piše gluposti i budalaštine. Da se nije potpisao kao "član biblioteke" (citat: Radovan Treći), beznačajni komentar ne bi bio ni objavljen. Ili, drugo, čovek ladno otrese, "kako on zna da je SAD ekonomija najveća na svetu..." i nikom ništa. Bez ograde, pa da se npr kaže da je to po vrednosti BDP (ili vam više prija GDP- na engleskom je, pa izgleda modernije?), ili po vrednosti transakcija, ali sa obavezno, bar dve ograde, koji bi dale smislenost tezi, a to su: a) da je SAD najzaduženija država na svetu, da njeni trilioni, ili već sam bog zna, kolike nule duga, predstavljaju najveći protivprirodan ekonomski blud na svetu, koji se ne može dobro završiti, ne samo zato što perpetuum mobile nije moguć beskonačno, nego zato što se ta beskonačnost konačno i definitivno preseca odustajanjem BRIKS-a od $ kao rez. valute. Inače, po obimu Kina je već 1.

sumovi na vezama

pre 8 godina

TV program uredjuju urednici, reziseri i td, 90ih smo gledali ono sto smo morali, bili retko otrovan narod, danas imamo internet gde upisemo internet adresu i citamo ono sto zelimo, jedan klik nas deli od toga, sami uredjujemo svoj program. Naravno, ukoliko nam drzava takvo zadovoljstvo (ne) priusti a ne vidim zasto nebi ako je vec supersila kao Kina,jel, nego..

sto se tice satane ili "SATANE", ne mogu da dokucim zasto jedan reditelj i knjizevnik ima potrebu da pominje takve grozne stvari. Ko tim grozotama daje imena? neko ko ima problem sa verom, samopouzdanjem?
Ako sam dobro razumeo poruku, Rusi zele da budu Holivud umesto Holivuda, imaju neke troglave rakete koje ni same ne znaju kuda idu i td

Bbogdan

pre 8 godina

Nadam se da se Kusto - genije ne sekira što živi među primitivcima.Znao je on i pre da
ni sam Bog ne bi bio po volji ovom primitivnom narodu.Srećom ima izuzetaka.
Kusto je čovek koji oplemenjuje ovu planetu.

andreas kisser

pre 8 godina

Ja koja sam sa juga Srbije srdacno bih ga pozvala da nam ovamo dodje u goste, te da se uveri koliko je uranijum prica za diletante, a koliko je siromaštvo - i samo siromaštvo nase - uzrok svih bolesti.
(Jovana, 13. maj 2015 17:23)

bravo jovana! nokaut!!! pravo u centar :-) ali nema se kome pricati vise na zalost. srbija polako nestaje i umire, i fizcki i duhovno, ubedjena u - gle ironije - sopstvenu (nebesku) vecnost i rusku ljubav do poslednjeg daha. u takvoj sredini, izmucenoj i duhovnom i moralnom bedom, ovakvi prodavci magle (a imamo ih za izvoz) ce cvetati do samog kraja!

Mladen Mladenovic

pre 8 godina

Emir Kusturica ne prestaje da gura prst u oko svim ovim nasim euro-atlantskim fatalistima, kojima su NATO i EU pitanje zivota i smrti, otac i majka i smisao bivstvovanja na ovom svetu. I ovim svojim stavom, povredio je sve one koji se "pakuju" i spremaju da se ostvare u svojoj "euroatlantidi". Ko je taj Kusturica, koji nam nagovestava da od idile nece biti nista? Ko je on da nam rasteruje nasa divna zombijska sanjarenja? I ovaj put je otkrio "tajnu" koja opstepoznata, koja boli sve one koji su srcem i dusom u SAD a samo jos probavnim traktom u Srbiji. Postavio je pitanje, kakva je to demokratija, koja demokratiju, ljudske slobode i pravo ostvaruje i siri bombama i ratnim zlocinima? Postavio je pitanje, kakva je to ekonomija ciji se spoljasnji i unutrasnji dug ne moze ispisati "normalnim" brojkama? Kakvi su to "slobodni i neutralni" mediji kojima smrt Srbina ili Makedonca nije vest, a smrt jednog Amerikanca ili Francuza tragedija?!

Mr. Moon

pre 8 godina

Hahaha, kakav je lik ovaj Nemanja.
A koje bi se to drustveno uredjenje njemu svidelo? Posto kao veliki zemljoposednik ne zeli kapitalizam.
Pretpostavljam da je za feudalizam, sa sve titulom plemica za sebe.
Hahaha ne mogu se nasmejati dovoljno ovom tekstu

frane tabula

pre 8 godina

Gospodin Kusturica bi sasvim drugu priču pričao danas da je sa filmom"arizona dream" se uspio probiti u hollywoodu, a pošto je film na američkom tržištu doživio totalni debakl, odonda raste njegovo antiameričko i antizapadno rasploženje i počinje njegovo ideološko glavinjanje. Treba samo čitati njegove intervjue s početka 90-tih, gdje najavljuje svoj juriš na hollywood i drži se prilično nedefinirano po pitanju rata u bih, da bi neuspjehom "Arizona dreama" se okrenuo prema zagrljaju miloševićevog režima, koji mu financira "Underground" i čini od njega upravo ono čemu se on u "unergroundu" ruga Veljko Bulajić miloševićevske i postmiloševićevske srbije.

Леонардо

pre 8 godina

Кусто, ономад на телевизији гледао сам како је А.В. замолио пред нацијом Владимира Путина да отвори пролаз за извоз контигента Фијат аутомобила у Русију.Рече човек, "размотрићемо", " испитаћемо могућности", "зашто да не", " наложићу комисијама". Беше октобар месец прошле године, ако се не варам. Сад је половина маја 2015.године. Резултат -зеро.Ово ме помало подсећа на бомбардовање и оног руског брода који никада да стигне до Јадрана. Велики си уметник (доказани), чак и филозоф, ,Русију такође волим и поштујем, али ме твоја претерана фасцинација истом и њеним вођом, мало смара. Наравно да мора да постоји тежа Америци, али сви они
(владајућа елита) "воле Србе", воле их до последњег Србина и њиховог интереса.Велика је то политика,мој Емире, наше је да пливамо и да будемо паметни, пошто смо један мали зарез на глобалном плану.

kažiprst

pre 8 godina

Već dugo vremena se pitam ko i na koji način određuje da nekom sagovorniku prenese intervju/tekst u izvornom obliku na kojem se čovek izražava, piše a nekom ne. Da se razumemo, podržavam da se tektovi objavljuju u izvornom obliku u kojem se sagovornik izražava, jer jezik ove regije smatram jedinstvenim. Prvo što mi pada napamet npr. je da se E.Kusturica uvek prenosi na ijekavici a npr. Muharem Bazdulj na ekavici. Zašto ?

Captan Obvius

pre 8 godina

Manje-vise, Kusturica je rekao ono sto je ocigledno, tako da tu nema neke velike mudrosti. Ono sto bih ja savetovao nase sadasnje i buduce rukovodioce, je da gledaju kako da sto bolje iskoriste situaciju, u korist svih stanovnika ove nase male drzave, i da se ne zanose previse idealima, nego bre, ruku u dzep i Istoku i Zapadu, sa sve osmehom i kaficom i rakijicom...

Nenad

pre 8 godina

U Srbiji se vodi kampanja od strane Rusije a protiv naseg priblizavanja i pristupanja EU. Kampanja u korist Rusije a na stetu Srbije. Jedan od glavnih protagonista te kampanje je i Kusturica. Sve sto je Kusturica napisao u ovom clanku je polusistina ili laz (npr "da je u Srbiji procenat ljudi koji umiru od raka naglo porastao zbog bombardovanja NATO-a 1999"). Rusi se samo time i sluze, lazima, jer znaju da prosecan covek, Srbin, ne zna ni jedan strani jezik da moze da proveri ili procita nesto drugo a i da zna mrzi ga da proverava..

BB

pre 8 godina

Uh, osetih da pri spominjanju Ruske rakete paklenog imena postoji blaga vrsta ponosa kod gospodina Kusturice... Voleo bih da poslušam intervju ili da ga vidim. Nešto tu ne štima.

PS
Mi smo uvek na međi između zapada i istoka. A ne vole nas ni jedni ni drugi nego nas koriste u hladnom ratu među sobom. Moraćemo da se selimo - kao ona Srpkinja koja ide na Mars...

optimista

pre 8 godina

A sta ako se Obama, Merkel i Putin najzad dogovore oko necega i pocnu da saradjuju umesto da gube energiju (i pare) na spoticanje? Volim da gledam SF filmove, ali realnost je nesto drugo.

Gavra

pre 8 godina

Moze li se Emiru Kusturici, covjeku koji je izdao svoj vlastiti narod, kada je tom narodu bilo najteze, covjeku koji je izdao svog vlastitog babu i nanu, ista uzimati za ozbiljno. Tipicno razmisljanje za podneblje u kojem sada zivi, Amerikanci su krivi za sve, pa i za to ako se neko u Beogradu ili recimo cijeloj Srbiji spotakne na kamen i slomi nogu, dok sa druge strane Rusija je majka za vjeke vjekova, nije vazno sto u odnosima sa Srbijom iskljucivo gleda svoje interese i istu, bez imalo srama, perfidno gura u nesuglasice i sukobe sa EU i drugim zapadnim zemljama ostvarujuci i samo gledajuci svoje vlastite interese. Da Rusija, preko Srbije neostvaruje svoje interese, odbacili bi je kao istrosenu sufaricu - isteosenu krpu koja se nekada koristila umjesto carape. Da vas podsjetim samo glasanja u SB u vezi NATO, a ne samo americkog bombardovanja Srbije.Glas Rusije, znate kakav je bio. U ostalom, zna se da je za NATO bombardovanje iskljucivi krivac veliki vozd Sloba. Znak da cete reci tada je bio Jeljcin, a danas je Putin ali isto znate da, kada su interesi Rusije u pitanju, isti su. Za mnoge srbe, a tako i za Emira bilo bi mnogo bolje da se rodna gruda, sa srbe Srbija, a za Emira BiH, voli vise od drugih za srbe Rusija, a opet za Emira BiH i Rusija. Da zavrsim sa onim sa kojim sam zapoceo Emirom Kusturicom, izdajnik svog vlastitog naroda I svog roda i poroda ostaje izdajnik za uvjek i izdace ponovo nije bitno koga.

Jovana

pre 8 godina

Ali Kusturica koji poput pravih diletanata misli da je liberalni kapitalizam samo USA, a upravo su Rusija i arapske zemlje primer onog integralnog lib kapitalizma - vise nego bilo koja druga zemlja. Toliko neistina u ovom nazovi tekstu ima, da se ne moze ispricati. Smesno mi je sto se on, kako vidimo, "razume" u to kako dolar pada, i uopste, postao je strucnjak za ekonomiju, valute i ostalo. 16 godina je proslo od bombardovanja Srbije, a on i dalje, sa grupom ljudi koja je sklona dokolici, uporno govori o uranijumu i trovanju. Ja koja sam sa juga Srbije srdacno bih ga pozvala da nam ovamo dodje u goste, te da se uveri koliko je uranijum prica za diletante, a koliko je siromaštvo - i samo siromaštvo nase - uzrok svih bolesti. Ne znam gde je taj nedefinisani i dosadni covek uopste bio kada je Srbija bombardovana, ja sam bila kod svoje kuce, pod tim istim bombama, koje on, pokazujuci kako ne ume ni da se sluzi ironijom, naziva andjelima, valjda zeleci da Amere udari u pleksus. Isuse boze! Jedan klasican nesposobnjaković, guslar, licemeran covek koji ne prestaje da soli pamet drugima. Fuj!

pusti snovi filmadzijski

pre 8 godina

Mozda ti se snovi ostvare ali to nece doziveti ni ova a ni sledeca generacija.
Ekonomsko/Financiska sila je cudo. Vojska samo sa njima nesto znaci. To smo vec jednom apsolvirali.

Teorije zavere

pre 8 godina

Kako je prs'o ovaj Kusturica... Nije sporno da RT ima velik uticaj, ali on uzima činjenice koje potkrepljuju njegove "teorije" dok ostale činjenice prenebregava. Klasična demagogija. Bolje bi mu bilo da se vrati snimanju filmova o Ciganima, najšarenolikijem i najzanimljivijem narodu koji živi na balkanskim prostorima.

dušan

pre 8 godina

Koliko uskličnika u jednom tekstu.

Nije čudo da se toliko uzbuđuje, ima mnogo da izgubi, sve ono što je svojim trudom, talentom i tuđim parama stekao.

mujcinovic salih

pre 8 godina

Gospodin Nemanja bi trebao da zna bar osnovne stvari.Za Nemanjinu informaciju SAD su najveca svetska ekonomija,ono o kini verovatno je cuo na toj ruskoj stanici.

Teorije zavere

pre 8 godina

Kako je prs'o ovaj Kusturica... Nije sporno da RT ima velik uticaj, ali on uzima činjenice koje potkrepljuju njegove "teorije" dok ostale činjenice prenebregava. Klasična demagogija. Bolje bi mu bilo da se vrati snimanju filmova o Ciganima, najšarenolikijem i najzanimljivijem narodu koji živi na balkanskim prostorima.

Jovana

pre 8 godina

Ali Kusturica koji poput pravih diletanata misli da je liberalni kapitalizam samo USA, a upravo su Rusija i arapske zemlje primer onog integralnog lib kapitalizma - vise nego bilo koja druga zemlja. Toliko neistina u ovom nazovi tekstu ima, da se ne moze ispricati. Smesno mi je sto se on, kako vidimo, "razume" u to kako dolar pada, i uopste, postao je strucnjak za ekonomiju, valute i ostalo. 16 godina je proslo od bombardovanja Srbije, a on i dalje, sa grupom ljudi koja je sklona dokolici, uporno govori o uranijumu i trovanju. Ja koja sam sa juga Srbije srdacno bih ga pozvala da nam ovamo dodje u goste, te da se uveri koliko je uranijum prica za diletante, a koliko je siromaštvo - i samo siromaštvo nase - uzrok svih bolesti. Ne znam gde je taj nedefinisani i dosadni covek uopste bio kada je Srbija bombardovana, ja sam bila kod svoje kuce, pod tim istim bombama, koje on, pokazujuci kako ne ume ni da se sluzi ironijom, naziva andjelima, valjda zeleci da Amere udari u pleksus. Isuse boze! Jedan klasican nesposobnjaković, guslar, licemeran covek koji ne prestaje da soli pamet drugima. Fuj!

mujcinovic salih

pre 8 godina

Gospodin Nemanja bi trebao da zna bar osnovne stvari.Za Nemanjinu informaciju SAD su najveca svetska ekonomija,ono o kini verovatno je cuo na toj ruskoj stanici.

dušan

pre 8 godina

Koliko uskličnika u jednom tekstu.

Nije čudo da se toliko uzbuđuje, ima mnogo da izgubi, sve ono što je svojim trudom, talentom i tuđim parama stekao.

Gavra

pre 8 godina

Moze li se Emiru Kusturici, covjeku koji je izdao svoj vlastiti narod, kada je tom narodu bilo najteze, covjeku koji je izdao svog vlastitog babu i nanu, ista uzimati za ozbiljno. Tipicno razmisljanje za podneblje u kojem sada zivi, Amerikanci su krivi za sve, pa i za to ako se neko u Beogradu ili recimo cijeloj Srbiji spotakne na kamen i slomi nogu, dok sa druge strane Rusija je majka za vjeke vjekova, nije vazno sto u odnosima sa Srbijom iskljucivo gleda svoje interese i istu, bez imalo srama, perfidno gura u nesuglasice i sukobe sa EU i drugim zapadnim zemljama ostvarujuci i samo gledajuci svoje vlastite interese. Da Rusija, preko Srbije neostvaruje svoje interese, odbacili bi je kao istrosenu sufaricu - isteosenu krpu koja se nekada koristila umjesto carape. Da vas podsjetim samo glasanja u SB u vezi NATO, a ne samo americkog bombardovanja Srbije.Glas Rusije, znate kakav je bio. U ostalom, zna se da je za NATO bombardovanje iskljucivi krivac veliki vozd Sloba. Znak da cete reci tada je bio Jeljcin, a danas je Putin ali isto znate da, kada su interesi Rusije u pitanju, isti su. Za mnoge srbe, a tako i za Emira bilo bi mnogo bolje da se rodna gruda, sa srbe Srbija, a za Emira BiH, voli vise od drugih za srbe Rusija, a opet za Emira BiH i Rusija. Da zavrsim sa onim sa kojim sam zapoceo Emirom Kusturicom, izdajnik svog vlastitog naroda I svog roda i poroda ostaje izdajnik za uvjek i izdace ponovo nije bitno koga.

Nenad

pre 8 godina

U Srbiji se vodi kampanja od strane Rusije a protiv naseg priblizavanja i pristupanja EU. Kampanja u korist Rusije a na stetu Srbije. Jedan od glavnih protagonista te kampanje je i Kusturica. Sve sto je Kusturica napisao u ovom clanku je polusistina ili laz (npr "da je u Srbiji procenat ljudi koji umiru od raka naglo porastao zbog bombardovanja NATO-a 1999"). Rusi se samo time i sluze, lazima, jer znaju da prosecan covek, Srbin, ne zna ni jedan strani jezik da moze da proveri ili procita nesto drugo a i da zna mrzi ga da proverava..

Kapetan Kuka

pre 8 godina

Kusturica je rekao istinu. E sad, to što se ovolika cika i vriska nadigla, to znači da istina boli. Komformisti su užasnuti. Taman su naučili koju reč na engleskom, počeli da se potpisuju sa "EU" i stali u red za bolji život, donacije i nezaboravne "pristupne fondove", kad ono, trt. Surovi Kusta kaže: "ušli ste u pogrešan voz". jasno je koliko ga mrze i zašto ga mrze.
Uzgred, u kom svetu zamenjenih teza, laži i samoobmana živimo, vidi se i na ovom portalu. Na primer, dovoljno je da se čovek potpiše sa "EU" (kao ono nekad: "član KPJ") i odmah mu se objavljuje komentar u kome on iz svoje mišije rupe cijuče, ni manje ni više nego da E.K. piše gluposti i budalaštine. Da se nije potpisao kao "član biblioteke" (citat: Radovan Treći), beznačajni komentar ne bi bio ni objavljen. Ili, drugo, čovek ladno otrese, "kako on zna da je SAD ekonomija najveća na svetu..." i nikom ništa. Bez ograde, pa da se npr kaže da je to po vrednosti BDP (ili vam više prija GDP- na engleskom je, pa izgleda modernije?), ili po vrednosti transakcija, ali sa obavezno, bar dve ograde, koji bi dale smislenost tezi, a to su: a) da je SAD najzaduženija država na svetu, da njeni trilioni, ili već sam bog zna, kolike nule duga, predstavljaju najveći protivprirodan ekonomski blud na svetu, koji se ne može dobro završiti, ne samo zato što perpetuum mobile nije moguć beskonačno, nego zato što se ta beskonačnost konačno i definitivno preseca odustajanjem BRIKS-a od $ kao rez. valute. Inače, po obimu Kina je već 1.

Bejzbol palica

pre 8 godina

snimaj bre filmove i operi kosu ponekad.
(buda, 13. maj 2015 22:24)


E, nek' si mu rekao, Budo, veliki filozofe, reditelju, frizeru, i nadasve načitana, pristojna i obrazovana osobo.

Captan Obvius

pre 8 godina

Manje-vise, Kusturica je rekao ono sto je ocigledno, tako da tu nema neke velike mudrosti. Ono sto bih ja savetovao nase sadasnje i buduce rukovodioce, je da gledaju kako da sto bolje iskoriste situaciju, u korist svih stanovnika ove nase male drzave, i da se ne zanose previse idealima, nego bre, ruku u dzep i Istoku i Zapadu, sa sve osmehom i kaficom i rakijicom...

Mladen Mladenovic

pre 8 godina

Emir Kusturica ne prestaje da gura prst u oko svim ovim nasim euro-atlantskim fatalistima, kojima su NATO i EU pitanje zivota i smrti, otac i majka i smisao bivstvovanja na ovom svetu. I ovim svojim stavom, povredio je sve one koji se "pakuju" i spremaju da se ostvare u svojoj "euroatlantidi". Ko je taj Kusturica, koji nam nagovestava da od idile nece biti nista? Ko je on da nam rasteruje nasa divna zombijska sanjarenja? I ovaj put je otkrio "tajnu" koja opstepoznata, koja boli sve one koji su srcem i dusom u SAD a samo jos probavnim traktom u Srbiji. Postavio je pitanje, kakva je to demokratija, koja demokratiju, ljudske slobode i pravo ostvaruje i siri bombama i ratnim zlocinima? Postavio je pitanje, kakva je to ekonomija ciji se spoljasnji i unutrasnji dug ne moze ispisati "normalnim" brojkama? Kakvi su to "slobodni i neutralni" mediji kojima smrt Srbina ili Makedonca nije vest, a smrt jednog Amerikanca ili Francuza tragedija?!

Botko

pre 8 godina

Ako mogu grobar i maneken da nam budu predsednici, konobar da nam bude ministar odbrane, vrhunski sportisti preko noci postaju doktori-ministri, politicari koji posle ubistva premijera izjavljuju "ruke krvave a savest cista"...ne vidim zasto i Kusta ne bi mogao da prica o cemu god zeli. EMIR je za razliku od svih gorepomenutih najveci SRBIN

Bbogdan

pre 8 godina

Nadam se da se Kusto - genije ne sekira što živi među primitivcima.Znao je on i pre da
ni sam Bog ne bi bio po volji ovom primitivnom narodu.Srećom ima izuzetaka.
Kusto je čovek koji oplemenjuje ovu planetu.

milan

pre 8 godina

Za Gavru
Nije Kusturica izdao ni maku ni oca vec samp popravlja ono sto je mozda morao da ucini jedan od predaka prije njega. Lijepa je stvar postovanje tradicije i lijepo je od njega sto je iskoristio mogucnost da se vrati istinitim porodicnim odrednicama. Mogu da shvatim da su nekad neki ljudi zbog raznih okolnosti, opasnosti i pritisaka uzeli islam kao "manje zlo", ali ne mogu da shvatim da su njihovi nasljednici dosljedni mrzitelji onog sto su im bili preci i sto su u stvari i oni sami - hriscanstva. Imam osjecaj da je njihova ostvarljivost u novouzetoj religiji bazirana na novcu koji stize iz Male Azije a mjerljiva jedino dogmama i mrznjom prema svemu sto nije "njihovo".

BB

pre 8 godina

Uh, osetih da pri spominjanju Ruske rakete paklenog imena postoji blaga vrsta ponosa kod gospodina Kusturice... Voleo bih da poslušam intervju ili da ga vidim. Nešto tu ne štima.

PS
Mi smo uvek na međi između zapada i istoka. A ne vole nas ni jedni ni drugi nego nas koriste u hladnom ratu među sobom. Moraćemo da se selimo - kao ona Srpkinja koja ide na Mars...

Mladen Mladenovic

pre 8 godina

Kusturica je rekao istinu. E sad, to što se ovolika cika i vriska nadigla, to znači da istina boli. Komformisti su užasnuti. Taman su naučili koju reč na engleskom, počeli da se potpisuju sa "EU" i stali u red za bolji život, donacije i nezaboravne "pristupne fondove", kad ono, trt. Surovi Kusta kaže: "ušli ste u pogrešan voz". jasno je koliko ga mrze i zašto ga mrze.....

(Kapetan Kuka)
---------
Bravo gospodine. Savršeno ste fokusirali mete i još savršenije ih pogadjali. Pravo je čudo, kako Vam je komentar uopšte i objavljen, s obzirom da ste u negativnom kontekstu pomenuli njegovu svetost, "EU citizena"? Pored toga, nedozvoljivo je pomenuti američku prezaduženost i izraziti čudjenje kako jedna ekonomska "propalica" može da bude uzor drugima i da im usput deli po koju mrvicu iz svoje štamparije novca, koja je, pored rata, najunosnija "eksportna" grana SAD. Kusturica je sve to razjasnio i spustio na "nizinu" onih kojima se i obraća. A oni to ne vole. Vole laž, vole da sanjaju otvorenih očiju, kao zombiji, nadajući se milostinji koju im obećava, taj, prekookeanski "Kiklop", preko svojih evropskih marioneta. Otkriva im "tajne" koje svi znaju ali, koje kao nojevi izbegavaju zabijajući glavu u pesak. "Izdao je svoje" tako što je ispravio izdaju počinjenu pre mnogo vekova, najverovatnije pod prisilom i iz moranja. Pokušavaju da dokažu kako je njihovo konvertitstvo izvornije od "izvora". Mrze ga jer supored njega mali i ništavni. A to je ovde sasvim dovoljan razlog.

Mr. Moon

pre 8 godina

Hahaha, kakav je lik ovaj Nemanja.
A koje bi se to drustveno uredjenje njemu svidelo? Posto kao veliki zemljoposednik ne zeli kapitalizam.
Pretpostavljam da je za feudalizam, sa sve titulom plemica za sebe.
Hahaha ne mogu se nasmejati dovoljno ovom tekstu

andreas kisser

pre 8 godina

Ja koja sam sa juga Srbije srdacno bih ga pozvala da nam ovamo dodje u goste, te da se uveri koliko je uranijum prica za diletante, a koliko je siromaštvo - i samo siromaštvo nase - uzrok svih bolesti.
(Jovana, 13. maj 2015 17:23)

bravo jovana! nokaut!!! pravo u centar :-) ali nema se kome pricati vise na zalost. srbija polako nestaje i umire, i fizcki i duhovno, ubedjena u - gle ironije - sopstvenu (nebesku) vecnost i rusku ljubav do poslednjeg daha. u takvoj sredini, izmucenoj i duhovnom i moralnom bedom, ovakvi prodavci magle (a imamo ih za izvoz) ce cvetati do samog kraja!

Emi Ešav

pre 8 godina

Da zavrsim sa onim sa kojim sam zapoceo Emirom Kusturicom, izdajnik svog vlastitog naroda I svog roda i poroda ostaje izdajnik za uvjek i izdace ponovo nije bitno koga.
(Gavra, 13. maj 2015 17:32)

Gospodine, ne živimo na polovini 19.veka pa da se frljamo floskulama o "izdajnicima roda i poroda"! Šta biste vi rekli kad bih, na primer, ja sve Srbe koji se osećaju i izjašnjavaju kao Bosanci (kojih postoji mnogo, barem ako je verovati sarajevskoj propagandi) nazvao - "izdajicama roda i poroda"? Ovo je 21.vek gospodine, svako je slobodan da se izjašnjava onako kako misli, želi i oseća. Neki su čak previše slobodni da izražavaju svoje gluposti, sudeći po činjenici da je taj vaš komentar uopšte objavljen. Ponekad me zaista čudi kakve gluposti u komentarima objavljuje ovaj portal.

frane tabula

pre 8 godina

Gospodin Kusturica bi sasvim drugu priču pričao danas da je sa filmom"arizona dream" se uspio probiti u hollywoodu, a pošto je film na američkom tržištu doživio totalni debakl, odonda raste njegovo antiameričko i antizapadno rasploženje i počinje njegovo ideološko glavinjanje. Treba samo čitati njegove intervjue s početka 90-tih, gdje najavljuje svoj juriš na hollywood i drži se prilično nedefinirano po pitanju rata u bih, da bi neuspjehom "Arizona dreama" se okrenuo prema zagrljaju miloševićevog režima, koji mu financira "Underground" i čini od njega upravo ono čemu se on u "unergroundu" ruga Veljko Bulajić miloševićevske i postmiloševićevske srbije.

pusti snovi filmadzijski

pre 8 godina

Mozda ti se snovi ostvare ali to nece doziveti ni ova a ni sledeca generacija.
Ekonomsko/Financiska sila je cudo. Vojska samo sa njima nesto znaci. To smo vec jednom apsolvirali.

Леонардо

pre 8 godina

Кусто, ономад на телевизији гледао сам како је А.В. замолио пред нацијом Владимира Путина да отвори пролаз за извоз контигента Фијат аутомобила у Русију.Рече човек, "размотрићемо", " испитаћемо могућности", "зашто да не", " наложићу комисијама". Беше октобар месец прошле године, ако се не варам. Сад је половина маја 2015.године. Резултат -зеро.Ово ме помало подсећа на бомбардовање и оног руског брода који никада да стигне до Јадрана. Велики си уметник (доказани), чак и филозоф, ,Русију такође волим и поштујем, али ме твоја претерана фасцинација истом и њеним вођом, мало смара. Наравно да мора да постоји тежа Америци, али сви они
(владајућа елита) "воле Србе", воле их до последњег Србина и њиховог интереса.Велика је то политика,мој Емире, наше је да пливамо и да будемо паметни, пошто смо један мали зарез на глобалном плану.

biće bolje

pre 8 godina

Mislim da Kusta nije rusofil kako ga mnogi smatraju, da je on pre svega umetnik koji misli svojom glavom, nekima ovde nije jasan svet u kome žive i da to što ste prijatelj zapada i amerike ne znači da će poteći med i mleko, to možemo videti na primeru naših suseda, koji su svi pro zapadno orjentisani i uz svu stranu podršku ne može se reći da je nešto mnogo bolje nego ovde pogotovu u BG-u, koji je država za sebe. Treba kritikovati manipulaciju sa koje god strane ona dolazila, postoji mnogo veća beda od one materijalne a to je duhovna koja ubija pojedinca na mnogo višem nivou, dokaz za to je urušavanje umetničkih i kulturnih vrednosti i svođenje čoveka na najprimitivnije i masovno zatupljivanje, sve ovo što vidimo po medijima od pevačica starleta i izopačenih rialitija gde je novac jedino merilo vrednosti je upravo uvozeno sa tog "bogatog" zapada.

kažiprst

pre 8 godina

Već dugo vremena se pitam ko i na koji način određuje da nekom sagovorniku prenese intervju/tekst u izvornom obliku na kojem se čovek izražava, piše a nekom ne. Da se razumemo, podržavam da se tektovi objavljuju u izvornom obliku u kojem se sagovornik izražava, jer jezik ove regije smatram jedinstvenim. Prvo što mi pada napamet npr. je da se E.Kusturica uvek prenosi na ijekavici a npr. Muharem Bazdulj na ekavici. Zašto ?

Milosav

pre 8 godina

Када нема аргумената и не желиш чути другачије мишљење остаје опробано "вређај говорника". Осећате се срећнијим? Успут, Емир иза себе оставља нешто. Свиђало се некоме или не, то постоји. И постојаће. Шта ми остављамо иза себе? Дедовину, на коју га злобно подсећате, сте или продали или се управо на то спремате. Очекујете дан да га не буде више па да у дрвенград доведете "страног инвеститора"? Наравно, прво партијски директор да мало посреди стање. Тако мало имамо ововременских ствараоца зар и њих треба да уништимо?

sumovi na vezama

pre 8 godina

TV program uredjuju urednici, reziseri i td, 90ih smo gledali ono sto smo morali, bili retko otrovan narod, danas imamo internet gde upisemo internet adresu i citamo ono sto zelimo, jedan klik nas deli od toga, sami uredjujemo svoj program. Naravno, ukoliko nam drzava takvo zadovoljstvo (ne) priusti a ne vidim zasto nebi ako je vec supersila kao Kina,jel, nego..

sto se tice satane ili "SATANE", ne mogu da dokucim zasto jedan reditelj i knjizevnik ima potrebu da pominje takve grozne stvari. Ko tim grozotama daje imena? neko ko ima problem sa verom, samopouzdanjem?
Ako sam dobro razumeo poruku, Rusi zele da budu Holivud umesto Holivuda, imaju neke troglave rakete koje ni same ne znaju kuda idu i td

Milonga

pre 8 godina

Pitao bih Kustu poznatog novokomponovanog rusofila koji je jedan od vecih Putinovih propagatora mafijaske drzave da odgovori: - Nije se gadio kada je godinama predavao na Kolumbiji i zaradjivao UsA dolare? - Nijemu smetalokada su mu Ameri finansirali film Arizona Dream?
- Ako je Rusija toliko dobra zasto dobrostojeci Rusi svoju decu salju na USA univerzitete,a ne na moskovski i druge ruske? - Ako je Rusija toliko demokratska zasto da bi mogao da izvezes bilo sta u Rusiju prvo moras da platis reket lokalnom mafijasu? - Ako je Putim toliko dobar zasto 87 odsto Rusa zivi u bedi, a rusku ekonomiju vode izabrani mafijasi? -Ako je Rusija demokratska zemlja zasto Putin ubija prvog ozbiljnijeg protivnika (Nemcov) i on i Medvedev menjaju mesta svake 4 god? Imam jos 100 pitanja za Kustu ali necu da ga stavljam u situaciju da odgovara na moja pitanja po sistemu pravljenja svog filma Arizona Dream. Verovatno ce mene sada ruski botovi da obeleze kao amerofila!

4 banane umesto 4 ocila

pre 8 godina

Ovaj necovek nije snimio dobar film godinama, a obecao je da ce se povuci iz javnosti. nismo mi te srece. Nemanja K. je udbas i ruski placenik kome je kostunica poklonio planinu za patriJotske zasluge - sto je se prestrojio od laznog muslimana u laznog pravoslavca. Covek kad pogleda njegovih 5 poslednjih filmova moze samo da zakljuci da su Srbi ludaci. Bas nas lepo promovise u inostranstvu.

Ivan

pre 8 godina

Predlažem Emiru Kusturici da se preseli u Rusiju, koju tako voli. Našlo bi se i para za njegove filmove, a takođe i omiljenih tema za filmove. Muka mi je od njegovih govorancija kao počasnog konzula Kremlja u Srbiji.

vladan

pre 8 godina

Ocigledno isprazni, ali Srbima tako prijatan antiamerikanizam.
Glupo bi bilo osvrtati se na sve besmislice, koje je Kosturica izrekao, samo jedna stvar: SSSR je igubio hladni rat jer, kao i danasnja Rusija, ne moze cak ni da prehrani celokupno svoje stanovnistvo.
Rusija danas je zemlja sa najvisom stopom heroinomana i najvecim brojem ubistava na 100 000 stanovnika, na svetu.

Depresivan bivsi optimista

pre 8 godina

Novac i stravicna pohlepa mega kompanija je uzrok svih uzasa danas. Pitam se sto ce starkeljama miljarde eura na racunu kad 80 % tela vec ne radi....

optimista

pre 8 godina

A sta ako se Obama, Merkel i Putin najzad dogovore oko necega i pocnu da saradjuju umesto da gube energiju (i pare) na spoticanje? Volim da gledam SF filmove, ali realnost je nesto drugo.

Nele

pre 8 godina

Iz ovoga teksta se vidi kusta negleda realno stvari vec je naklonjen Rusima.
Kao prvo Kina jaca kao ekonomija ali 80% stvari sto prodaju zavrsi u americi ili im radnike placaju americke kompanije tako da ti savezi sa rusima ne piju vodu.Indija je svjetski segrt jeftina radna snaga ono sto je nekada bila Kina tako da ni od nje nema nista.Koka kola pa brale niko te netjera da pijes uzmi popi vodu ako hoces.E sada slazem se za ratove i Ukrajinu da su tu ameri upetjali prste ali to su veci interesi mi smo mala drzava i treba da se prilagodimo a ne da kontriramo svima.

Milan

pre 8 godina

Sta reci o coveku koji se kao gadi kolonijalizma, propagande i vojne akcije jednih, a obozava kolonijalizam, propagandu i vojnu nadmoc drugih? To je olicenje licemerja.

Slobo

pre 8 godina

Ali sediste RT Eglish se nalazi u centru Washingtona, zar ti zlim amerima ne bi bilo lakse da im lepo zatvore studio, umesto da kao u filmovima Dzejmsa Bonda gadjaju njihov satelit?

posteni janjicar

pre 8 godina

prs'o kao Duci Simonovic
(milos, 13. maj 2015 17:14)

Za razliku od Ducija, on nije prs'o. Za razliku od Ducija, ovaj nista ne radi dzabe.

KUBURA

pre 8 godina

Pa ovo je genijalan tekst, tekst koji pogadja sustinu dogadjaja poslednjih 3o godina. Dajte vi genijalci koji po zadatku lupate minuse, ukljucite malo svoj mozak i probajte otvoreno sebi priznati licemerje. Pa zar trbe jos milosrdnih, zar i sami ne primecujete da je doslo vreme kraja za sad i eu , i nato.Dodje neki BRIKS i desi se cudo, a ameri moraju vracati svoje dugove, a vise nema otimacine po svetu.tesko im je. BRAVO KUSTURICE , GENIJALNO.

Djoshica

pre 8 godina

Treći,je blizu,eruptivne tačke.To,što je uspešno,sakriven od javnosti.Ne znači,da se,ne hrani,svojim radilicama,bez obzira,čijoj doktrini pripadale...Na jedan,perfidniji način.Ekonomski frontovi,pa,i,pojedinačni mali ratovi,i sukobi,vagaju tasove vage,dominacije,i podređenosti.Verujem,da je čovečanstvo,odustalo od nulklearne krize,kao konačnog oružja,i pretnje,za razračunavanjem.Ne,zato,što je,čovečanstvo,prevazišlo,primitivnost ubijanja,već zato,što,su moćnici,ovladali,novim tehnološkim naučnim horizontima.Psihološkog,ekonomskog,naučnog,biološkog,konglomeratskog,nametanja dominacije,u sistemima,kontrole,kroz kredite,finansije,preko interneta,i genetskog inžinjeringa.
Niko,od dve,sukobljene super sile,ne želi ni pobedu,ni totalnu prevagu,
svog tasa,dominacije...Jer, i Đoković,bez vrhunskog oponenta,ne bi bio to što jeste.
Evolucija čovečanstva,nije humana,ona je podla,i brutalna,zbog primitivne prirode pojedinca,pa tako,i društva,koje ga kontroliše.
Najveća pretnja,koja se provlači,dok se sukobi,nadograđuju i evoluiraju,između dva,a danas,i tri politička pola...Je zloupotreba,novoe ere,civilzacijskog ploda:"Veštačke inteligencije".
Čiji će se prvi rezultati,i namena,testirati,upravo kao prednost,u ovoj globalnoj šahovskoj partiji.Pa,tako će, i njen karakter,i namena,biti,sve,samo ne,humana.
Do tačke,dok se sama,ne oslobodi kontrole,uz ličnu katarzu.
Opremljena, čak,i "nuklearnim argumentima".

popović branislav

pre 8 godina

Pa dokle više da komunista truje narod. Ne znam zašto se njegovi pogrešni stavovi ovde smatraju kao neporecive istine. Zapad i Srbija su mu sve dali, odnosno od njih je uzeo, a sada pljuje. Rusofili treba maolo da razmisle kada se tome dive.

Vasilije Drugi

pre 8 godina

Prilicno dobar komentar s tim sto se ne bih slozio u delu koji se tice liberalnog kapitalizma. Naime, liberalni kapitalizam je izrazito anti-imperijalni i ako je nesto postigao u zadnjih 30 god. to je neverovatan rast Kine, Rusije, Indije. Razlog je sto liberalni kapitalizam (pracen slobodnim tokom kapitala) ne haje za geo-politiku nego ide tamo gde je profit maksimalan. Amerika je velikim delom iscrpljena ratovima u zadnjih 20god koji vecinom nisu dali zeljene rezultate i kreirali su vise problema nego sto su ih resili (ili resili tako kako je Amerika ocekivala). Amerika ce uzeti u jednom duzem periodu vise pasivnu ulogu sto je vrlo dobra vest za ostatak sveta. Podsetimo se da je otvaranje prema Kubi ili sporazum sa Iranom bio nezamislim pre 20 god. Sve to su prakticni potezi jedne sile koja zna da vise ne moze (iskljucivo) vojnom silom da postize ciljeve i okrece se drugacijim sredstvima. Mislim da ce u sledecem periodu biti mnogo vise specijalnog a mnogo manje klasicnog rata.

Teorije zavere

pre 8 godina

Kako je prs'o ovaj Kusturica... Nije sporno da RT ima velik uticaj, ali on uzima činjenice koje potkrepljuju njegove "teorije" dok ostale činjenice prenebregava. Klasična demagogija. Bolje bi mu bilo da se vrati snimanju filmova o Ciganima, najšarenolikijem i najzanimljivijem narodu koji živi na balkanskim prostorima.

mujcinovic salih

pre 8 godina

Gospodin Nemanja bi trebao da zna bar osnovne stvari.Za Nemanjinu informaciju SAD su najveca svetska ekonomija,ono o kini verovatno je cuo na toj ruskoj stanici.

Gavra

pre 8 godina

Moze li se Emiru Kusturici, covjeku koji je izdao svoj vlastiti narod, kada je tom narodu bilo najteze, covjeku koji je izdao svog vlastitog babu i nanu, ista uzimati za ozbiljno. Tipicno razmisljanje za podneblje u kojem sada zivi, Amerikanci su krivi za sve, pa i za to ako se neko u Beogradu ili recimo cijeloj Srbiji spotakne na kamen i slomi nogu, dok sa druge strane Rusija je majka za vjeke vjekova, nije vazno sto u odnosima sa Srbijom iskljucivo gleda svoje interese i istu, bez imalo srama, perfidno gura u nesuglasice i sukobe sa EU i drugim zapadnim zemljama ostvarujuci i samo gledajuci svoje vlastite interese. Da Rusija, preko Srbije neostvaruje svoje interese, odbacili bi je kao istrosenu sufaricu - isteosenu krpu koja se nekada koristila umjesto carape. Da vas podsjetim samo glasanja u SB u vezi NATO, a ne samo americkog bombardovanja Srbije.Glas Rusije, znate kakav je bio. U ostalom, zna se da je za NATO bombardovanje iskljucivi krivac veliki vozd Sloba. Znak da cete reci tada je bio Jeljcin, a danas je Putin ali isto znate da, kada su interesi Rusije u pitanju, isti su. Za mnoge srbe, a tako i za Emira bilo bi mnogo bolje da se rodna gruda, sa srbe Srbija, a za Emira BiH, voli vise od drugih za srbe Rusija, a opet za Emira BiH i Rusija. Da zavrsim sa onim sa kojim sam zapoceo Emirom Kusturicom, izdajnik svog vlastitog naroda I svog roda i poroda ostaje izdajnik za uvjek i izdace ponovo nije bitno koga.

dušan

pre 8 godina

Koliko uskličnika u jednom tekstu.

Nije čudo da se toliko uzbuđuje, ima mnogo da izgubi, sve ono što je svojim trudom, talentom i tuđim parama stekao.

Nenad

pre 8 godina

U Srbiji se vodi kampanja od strane Rusije a protiv naseg priblizavanja i pristupanja EU. Kampanja u korist Rusije a na stetu Srbije. Jedan od glavnih protagonista te kampanje je i Kusturica. Sve sto je Kusturica napisao u ovom clanku je polusistina ili laz (npr "da je u Srbiji procenat ljudi koji umiru od raka naglo porastao zbog bombardovanja NATO-a 1999"). Rusi se samo time i sluze, lazima, jer znaju da prosecan covek, Srbin, ne zna ni jedan strani jezik da moze da proveri ili procita nesto drugo a i da zna mrzi ga da proverava..

Jovana

pre 8 godina

Ali Kusturica koji poput pravih diletanata misli da je liberalni kapitalizam samo USA, a upravo su Rusija i arapske zemlje primer onog integralnog lib kapitalizma - vise nego bilo koja druga zemlja. Toliko neistina u ovom nazovi tekstu ima, da se ne moze ispricati. Smesno mi je sto se on, kako vidimo, "razume" u to kako dolar pada, i uopste, postao je strucnjak za ekonomiju, valute i ostalo. 16 godina je proslo od bombardovanja Srbije, a on i dalje, sa grupom ljudi koja je sklona dokolici, uporno govori o uranijumu i trovanju. Ja koja sam sa juga Srbije srdacno bih ga pozvala da nam ovamo dodje u goste, te da se uveri koliko je uranijum prica za diletante, a koliko je siromaštvo - i samo siromaštvo nase - uzrok svih bolesti. Ne znam gde je taj nedefinisani i dosadni covek uopste bio kada je Srbija bombardovana, ja sam bila kod svoje kuce, pod tim istim bombama, koje on, pokazujuci kako ne ume ni da se sluzi ironijom, naziva andjelima, valjda zeleci da Amere udari u pleksus. Isuse boze! Jedan klasican nesposobnjaković, guslar, licemeran covek koji ne prestaje da soli pamet drugima. Fuj!

pusti snovi filmadzijski

pre 8 godina

Mozda ti se snovi ostvare ali to nece doziveti ni ova a ni sledeca generacija.
Ekonomsko/Financiska sila je cudo. Vojska samo sa njima nesto znaci. To smo vec jednom apsolvirali.

vladan

pre 8 godina

Ocigledno isprazni, ali Srbima tako prijatan antiamerikanizam.
Glupo bi bilo osvrtati se na sve besmislice, koje je Kosturica izrekao, samo jedna stvar: SSSR je igubio hladni rat jer, kao i danasnja Rusija, ne moze cak ni da prehrani celokupno svoje stanovnistvo.
Rusija danas je zemlja sa najvisom stopom heroinomana i najvecim brojem ubistava na 100 000 stanovnika, na svetu.

sumovi na vezama

pre 8 godina

TV program uredjuju urednici, reziseri i td, 90ih smo gledali ono sto smo morali, bili retko otrovan narod, danas imamo internet gde upisemo internet adresu i citamo ono sto zelimo, jedan klik nas deli od toga, sami uredjujemo svoj program. Naravno, ukoliko nam drzava takvo zadovoljstvo (ne) priusti a ne vidim zasto nebi ako je vec supersila kao Kina,jel, nego..

sto se tice satane ili "SATANE", ne mogu da dokucim zasto jedan reditelj i knjizevnik ima potrebu da pominje takve grozne stvari. Ko tim grozotama daje imena? neko ko ima problem sa verom, samopouzdanjem?
Ako sam dobro razumeo poruku, Rusi zele da budu Holivud umesto Holivuda, imaju neke troglave rakete koje ni same ne znaju kuda idu i td

4 banane umesto 4 ocila

pre 8 godina

Ovaj necovek nije snimio dobar film godinama, a obecao je da ce se povuci iz javnosti. nismo mi te srece. Nemanja K. je udbas i ruski placenik kome je kostunica poklonio planinu za patriJotske zasluge - sto je se prestrojio od laznog muslimana u laznog pravoslavca. Covek kad pogleda njegovih 5 poslednjih filmova moze samo da zakljuci da su Srbi ludaci. Bas nas lepo promovise u inostranstvu.

Milonga

pre 8 godina

Pitao bih Kustu poznatog novokomponovanog rusofila koji je jedan od vecih Putinovih propagatora mafijaske drzave da odgovori: - Nije se gadio kada je godinama predavao na Kolumbiji i zaradjivao UsA dolare? - Nijemu smetalokada su mu Ameri finansirali film Arizona Dream?
- Ako je Rusija toliko dobra zasto dobrostojeci Rusi svoju decu salju na USA univerzitete,a ne na moskovski i druge ruske? - Ako je Rusija toliko demokratska zasto da bi mogao da izvezes bilo sta u Rusiju prvo moras da platis reket lokalnom mafijasu? - Ako je Putim toliko dobar zasto 87 odsto Rusa zivi u bedi, a rusku ekonomiju vode izabrani mafijasi? -Ako je Rusija demokratska zemlja zasto Putin ubija prvog ozbiljnijeg protivnika (Nemcov) i on i Medvedev menjaju mesta svake 4 god? Imam jos 100 pitanja za Kustu ali necu da ga stavljam u situaciju da odgovara na moja pitanja po sistemu pravljenja svog filma Arizona Dream. Verovatno ce mene sada ruski botovi da obeleze kao amerofila!

frane tabula

pre 8 godina

Gospodin Kusturica bi sasvim drugu priču pričao danas da je sa filmom"arizona dream" se uspio probiti u hollywoodu, a pošto je film na američkom tržištu doživio totalni debakl, odonda raste njegovo antiameričko i antizapadno rasploženje i počinje njegovo ideološko glavinjanje. Treba samo čitati njegove intervjue s početka 90-tih, gdje najavljuje svoj juriš na hollywood i drži se prilično nedefinirano po pitanju rata u bih, da bi neuspjehom "Arizona dreama" se okrenuo prema zagrljaju miloševićevog režima, koji mu financira "Underground" i čini od njega upravo ono čemu se on u "unergroundu" ruga Veljko Bulajić miloševićevske i postmiloševićevske srbije.

Captan Obvius

pre 8 godina

Manje-vise, Kusturica je rekao ono sto je ocigledno, tako da tu nema neke velike mudrosti. Ono sto bih ja savetovao nase sadasnje i buduce rukovodioce, je da gledaju kako da sto bolje iskoriste situaciju, u korist svih stanovnika ove nase male drzave, i da se ne zanose previse idealima, nego bre, ruku u dzep i Istoku i Zapadu, sa sve osmehom i kaficom i rakijicom...

Mr. Moon

pre 8 godina

Hahaha, kakav je lik ovaj Nemanja.
A koje bi se to drustveno uredjenje njemu svidelo? Posto kao veliki zemljoposednik ne zeli kapitalizam.
Pretpostavljam da je za feudalizam, sa sve titulom plemica za sebe.
Hahaha ne mogu se nasmejati dovoljno ovom tekstu

Ivan

pre 8 godina

Predlažem Emiru Kusturici da se preseli u Rusiju, koju tako voli. Našlo bi se i para za njegove filmove, a takođe i omiljenih tema za filmove. Muka mi je od njegovih govorancija kao počasnog konzula Kremlja u Srbiji.

kažiprst

pre 8 godina

Već dugo vremena se pitam ko i na koji način određuje da nekom sagovorniku prenese intervju/tekst u izvornom obliku na kojem se čovek izražava, piše a nekom ne. Da se razumemo, podržavam da se tektovi objavljuju u izvornom obliku u kojem se sagovornik izražava, jer jezik ove regije smatram jedinstvenim. Prvo što mi pada napamet npr. je da se E.Kusturica uvek prenosi na ijekavici a npr. Muharem Bazdulj na ekavici. Zašto ?

Mladen Mladenovic

pre 8 godina

Emir Kusturica ne prestaje da gura prst u oko svim ovim nasim euro-atlantskim fatalistima, kojima su NATO i EU pitanje zivota i smrti, otac i majka i smisao bivstvovanja na ovom svetu. I ovim svojim stavom, povredio je sve one koji se "pakuju" i spremaju da se ostvare u svojoj "euroatlantidi". Ko je taj Kusturica, koji nam nagovestava da od idile nece biti nista? Ko je on da nam rasteruje nasa divna zombijska sanjarenja? I ovaj put je otkrio "tajnu" koja opstepoznata, koja boli sve one koji su srcem i dusom u SAD a samo jos probavnim traktom u Srbiji. Postavio je pitanje, kakva je to demokratija, koja demokratiju, ljudske slobode i pravo ostvaruje i siri bombama i ratnim zlocinima? Postavio je pitanje, kakva je to ekonomija ciji se spoljasnji i unutrasnji dug ne moze ispisati "normalnim" brojkama? Kakvi su to "slobodni i neutralni" mediji kojima smrt Srbina ili Makedonca nije vest, a smrt jednog Amerikanca ili Francuza tragedija?!

andreas kisser

pre 8 godina

Ja koja sam sa juga Srbije srdacno bih ga pozvala da nam ovamo dodje u goste, te da se uveri koliko je uranijum prica za diletante, a koliko je siromaštvo - i samo siromaštvo nase - uzrok svih bolesti.
(Jovana, 13. maj 2015 17:23)

bravo jovana! nokaut!!! pravo u centar :-) ali nema se kome pricati vise na zalost. srbija polako nestaje i umire, i fizcki i duhovno, ubedjena u - gle ironije - sopstvenu (nebesku) vecnost i rusku ljubav do poslednjeg daha. u takvoj sredini, izmucenoj i duhovnom i moralnom bedom, ovakvi prodavci magle (a imamo ih za izvoz) ce cvetati do samog kraja!

Bbogdan

pre 8 godina

Nadam se da se Kusto - genije ne sekira što živi među primitivcima.Znao je on i pre da
ni sam Bog ne bi bio po volji ovom primitivnom narodu.Srećom ima izuzetaka.
Kusto je čovek koji oplemenjuje ovu planetu.

Kapetan Kuka

pre 8 godina

Kusturica je rekao istinu. E sad, to što se ovolika cika i vriska nadigla, to znači da istina boli. Komformisti su užasnuti. Taman su naučili koju reč na engleskom, počeli da se potpisuju sa "EU" i stali u red za bolji život, donacije i nezaboravne "pristupne fondove", kad ono, trt. Surovi Kusta kaže: "ušli ste u pogrešan voz". jasno je koliko ga mrze i zašto ga mrze.
Uzgred, u kom svetu zamenjenih teza, laži i samoobmana živimo, vidi se i na ovom portalu. Na primer, dovoljno je da se čovek potpiše sa "EU" (kao ono nekad: "član KPJ") i odmah mu se objavljuje komentar u kome on iz svoje mišije rupe cijuče, ni manje ni više nego da E.K. piše gluposti i budalaštine. Da se nije potpisao kao "član biblioteke" (citat: Radovan Treći), beznačajni komentar ne bi bio ni objavljen. Ili, drugo, čovek ladno otrese, "kako on zna da je SAD ekonomija najveća na svetu..." i nikom ništa. Bez ograde, pa da se npr kaže da je to po vrednosti BDP (ili vam više prija GDP- na engleskom je, pa izgleda modernije?), ili po vrednosti transakcija, ali sa obavezno, bar dve ograde, koji bi dale smislenost tezi, a to su: a) da je SAD najzaduženija država na svetu, da njeni trilioni, ili već sam bog zna, kolike nule duga, predstavljaju najveći protivprirodan ekonomski blud na svetu, koji se ne može dobro završiti, ne samo zato što perpetuum mobile nije moguć beskonačno, nego zato što se ta beskonačnost konačno i definitivno preseca odustajanjem BRIKS-a od $ kao rez. valute. Inače, po obimu Kina je već 1.

BB

pre 8 godina

Uh, osetih da pri spominjanju Ruske rakete paklenog imena postoji blaga vrsta ponosa kod gospodina Kusturice... Voleo bih da poslušam intervju ili da ga vidim. Nešto tu ne štima.

PS
Mi smo uvek na međi između zapada i istoka. A ne vole nas ni jedni ni drugi nego nas koriste u hladnom ratu među sobom. Moraćemo da se selimo - kao ona Srpkinja koja ide na Mars...

milan

pre 8 godina

Za Gavru
Nije Kusturica izdao ni maku ni oca vec samp popravlja ono sto je mozda morao da ucini jedan od predaka prije njega. Lijepa je stvar postovanje tradicije i lijepo je od njega sto je iskoristio mogucnost da se vrati istinitim porodicnim odrednicama. Mogu da shvatim da su nekad neki ljudi zbog raznih okolnosti, opasnosti i pritisaka uzeli islam kao "manje zlo", ali ne mogu da shvatim da su njihovi nasljednici dosljedni mrzitelji onog sto su im bili preci i sto su u stvari i oni sami - hriscanstva. Imam osjecaj da je njihova ostvarljivost u novouzetoj religiji bazirana na novcu koji stize iz Male Azije a mjerljiva jedino dogmama i mrznjom prema svemu sto nije "njihovo".

Bejzbol palica

pre 8 godina

snimaj bre filmove i operi kosu ponekad.
(buda, 13. maj 2015 22:24)


E, nek' si mu rekao, Budo, veliki filozofe, reditelju, frizeru, i nadasve načitana, pristojna i obrazovana osobo.

Леонардо

pre 8 godina

Кусто, ономад на телевизији гледао сам како је А.В. замолио пред нацијом Владимира Путина да отвори пролаз за извоз контигента Фијат аутомобила у Русију.Рече човек, "размотрићемо", " испитаћемо могућности", "зашто да не", " наложићу комисијама". Беше октобар месец прошле године, ако се не варам. Сад је половина маја 2015.године. Резултат -зеро.Ово ме помало подсећа на бомбардовање и оног руског брода који никада да стигне до Јадрана. Велики си уметник (доказани), чак и филозоф, ,Русију такође волим и поштујем, али ме твоја претерана фасцинација истом и њеним вођом, мало смара. Наравно да мора да постоји тежа Америци, али сви они
(владајућа елита) "воле Србе", воле их до последњег Србина и њиховог интереса.Велика је то политика,мој Емире, наше је да пливамо и да будемо паметни, пошто смо један мали зарез на глобалном плану.

Milan

pre 8 godina

Sta reci o coveku koji se kao gadi kolonijalizma, propagande i vojne akcije jednih, a obozava kolonijalizam, propagandu i vojnu nadmoc drugih? To je olicenje licemerja.

Mladen Mladenovic

pre 8 godina

Kusturica je rekao istinu. E sad, to što se ovolika cika i vriska nadigla, to znači da istina boli. Komformisti su užasnuti. Taman su naučili koju reč na engleskom, počeli da se potpisuju sa "EU" i stali u red za bolji život, donacije i nezaboravne "pristupne fondove", kad ono, trt. Surovi Kusta kaže: "ušli ste u pogrešan voz". jasno je koliko ga mrze i zašto ga mrze.....

(Kapetan Kuka)
---------
Bravo gospodine. Savršeno ste fokusirali mete i još savršenije ih pogadjali. Pravo je čudo, kako Vam je komentar uopšte i objavljen, s obzirom da ste u negativnom kontekstu pomenuli njegovu svetost, "EU citizena"? Pored toga, nedozvoljivo je pomenuti američku prezaduženost i izraziti čudjenje kako jedna ekonomska "propalica" može da bude uzor drugima i da im usput deli po koju mrvicu iz svoje štamparije novca, koja je, pored rata, najunosnija "eksportna" grana SAD. Kusturica je sve to razjasnio i spustio na "nizinu" onih kojima se i obraća. A oni to ne vole. Vole laž, vole da sanjaju otvorenih očiju, kao zombiji, nadajući se milostinji koju im obećava, taj, prekookeanski "Kiklop", preko svojih evropskih marioneta. Otkriva im "tajne" koje svi znaju ali, koje kao nojevi izbegavaju zabijajući glavu u pesak. "Izdao je svoje" tako što je ispravio izdaju počinjenu pre mnogo vekova, najverovatnije pod prisilom i iz moranja. Pokušavaju da dokažu kako je njihovo konvertitstvo izvornije od "izvora". Mrze ga jer supored njega mali i ništavni. A to je ovde sasvim dovoljan razlog.

Nele

pre 8 godina

Iz ovoga teksta se vidi kusta negleda realno stvari vec je naklonjen Rusima.
Kao prvo Kina jaca kao ekonomija ali 80% stvari sto prodaju zavrsi u americi ili im radnike placaju americke kompanije tako da ti savezi sa rusima ne piju vodu.Indija je svjetski segrt jeftina radna snaga ono sto je nekada bila Kina tako da ni od nje nema nista.Koka kola pa brale niko te netjera da pijes uzmi popi vodu ako hoces.E sada slazem se za ratove i Ukrajinu da su tu ameri upetjali prste ali to su veci interesi mi smo mala drzava i treba da se prilagodimo a ne da kontriramo svima.

optimista

pre 8 godina

A sta ako se Obama, Merkel i Putin najzad dogovore oko necega i pocnu da saradjuju umesto da gube energiju (i pare) na spoticanje? Volim da gledam SF filmove, ali realnost je nesto drugo.

biće bolje

pre 8 godina

Mislim da Kusta nije rusofil kako ga mnogi smatraju, da je on pre svega umetnik koji misli svojom glavom, nekima ovde nije jasan svet u kome žive i da to što ste prijatelj zapada i amerike ne znači da će poteći med i mleko, to možemo videti na primeru naših suseda, koji su svi pro zapadno orjentisani i uz svu stranu podršku ne može se reći da je nešto mnogo bolje nego ovde pogotovu u BG-u, koji je država za sebe. Treba kritikovati manipulaciju sa koje god strane ona dolazila, postoji mnogo veća beda od one materijalne a to je duhovna koja ubija pojedinca na mnogo višem nivou, dokaz za to je urušavanje umetničkih i kulturnih vrednosti i svođenje čoveka na najprimitivnije i masovno zatupljivanje, sve ovo što vidimo po medijima od pevačica starleta i izopačenih rialitija gde je novac jedino merilo vrednosti je upravo uvozeno sa tog "bogatog" zapada.

Slobo

pre 8 godina

Ali sediste RT Eglish se nalazi u centru Washingtona, zar ti zlim amerima ne bi bilo lakse da im lepo zatvore studio, umesto da kao u filmovima Dzejmsa Bonda gadjaju njihov satelit?

popović branislav

pre 8 godina

Pa dokle više da komunista truje narod. Ne znam zašto se njegovi pogrešni stavovi ovde smatraju kao neporecive istine. Zapad i Srbija su mu sve dali, odnosno od njih je uzeo, a sada pljuje. Rusofili treba maolo da razmisle kada se tome dive.

Emi Ešav

pre 8 godina

Da zavrsim sa onim sa kojim sam zapoceo Emirom Kusturicom, izdajnik svog vlastitog naroda I svog roda i poroda ostaje izdajnik za uvjek i izdace ponovo nije bitno koga.
(Gavra, 13. maj 2015 17:32)

Gospodine, ne živimo na polovini 19.veka pa da se frljamo floskulama o "izdajnicima roda i poroda"! Šta biste vi rekli kad bih, na primer, ja sve Srbe koji se osećaju i izjašnjavaju kao Bosanci (kojih postoji mnogo, barem ako je verovati sarajevskoj propagandi) nazvao - "izdajicama roda i poroda"? Ovo je 21.vek gospodine, svako je slobodan da se izjašnjava onako kako misli, želi i oseća. Neki su čak previše slobodni da izražavaju svoje gluposti, sudeći po činjenici da je taj vaš komentar uopšte objavljen. Ponekad me zaista čudi kakve gluposti u komentarima objavljuje ovaj portal.

Milosav

pre 8 godina

Када нема аргумената и не желиш чути другачије мишљење остаје опробано "вређај говорника". Осећате се срећнијим? Успут, Емир иза себе оставља нешто. Свиђало се некоме или не, то постоји. И постојаће. Шта ми остављамо иза себе? Дедовину, на коју га злобно подсећате, сте или продали или се управо на то спремате. Очекујете дан да га не буде више па да у дрвенград доведете "страног инвеститора"? Наравно, прво партијски директор да мало посреди стање. Тако мало имамо ововременских ствараоца зар и њих треба да уништимо?

Botko

pre 8 godina

Ako mogu grobar i maneken da nam budu predsednici, konobar da nam bude ministar odbrane, vrhunski sportisti preko noci postaju doktori-ministri, politicari koji posle ubistva premijera izjavljuju "ruke krvave a savest cista"...ne vidim zasto i Kusta ne bi mogao da prica o cemu god zeli. EMIR je za razliku od svih gorepomenutih najveci SRBIN

posteni janjicar

pre 8 godina

prs'o kao Duci Simonovic
(milos, 13. maj 2015 17:14)

Za razliku od Ducija, on nije prs'o. Za razliku od Ducija, ovaj nista ne radi dzabe.

KUBURA

pre 8 godina

Pa ovo je genijalan tekst, tekst koji pogadja sustinu dogadjaja poslednjih 3o godina. Dajte vi genijalci koji po zadatku lupate minuse, ukljucite malo svoj mozak i probajte otvoreno sebi priznati licemerje. Pa zar trbe jos milosrdnih, zar i sami ne primecujete da je doslo vreme kraja za sad i eu , i nato.Dodje neki BRIKS i desi se cudo, a ameri moraju vracati svoje dugove, a vise nema otimacine po svetu.tesko im je. BRAVO KUSTURICE , GENIJALNO.

Depresivan bivsi optimista

pre 8 godina

Novac i stravicna pohlepa mega kompanija je uzrok svih uzasa danas. Pitam se sto ce starkeljama miljarde eura na racunu kad 80 % tela vec ne radi....

Djoshica

pre 8 godina

Treći,je blizu,eruptivne tačke.To,što je uspešno,sakriven od javnosti.Ne znači,da se,ne hrani,svojim radilicama,bez obzira,čijoj doktrini pripadale...Na jedan,perfidniji način.Ekonomski frontovi,pa,i,pojedinačni mali ratovi,i sukobi,vagaju tasove vage,dominacije,i podređenosti.Verujem,da je čovečanstvo,odustalo od nulklearne krize,kao konačnog oružja,i pretnje,za razračunavanjem.Ne,zato,što je,čovečanstvo,prevazišlo,primitivnost ubijanja,već zato,što,su moćnici,ovladali,novim tehnološkim naučnim horizontima.Psihološkog,ekonomskog,naučnog,biološkog,konglomeratskog,nametanja dominacije,u sistemima,kontrole,kroz kredite,finansije,preko interneta,i genetskog inžinjeringa.
Niko,od dve,sukobljene super sile,ne želi ni pobedu,ni totalnu prevagu,
svog tasa,dominacije...Jer, i Đoković,bez vrhunskog oponenta,ne bi bio to što jeste.
Evolucija čovečanstva,nije humana,ona je podla,i brutalna,zbog primitivne prirode pojedinca,pa tako,i društva,koje ga kontroliše.
Najveća pretnja,koja se provlači,dok se sukobi,nadograđuju i evoluiraju,između dva,a danas,i tri politička pola...Je zloupotreba,novoe ere,civilzacijskog ploda:"Veštačke inteligencije".
Čiji će se prvi rezultati,i namena,testirati,upravo kao prednost,u ovoj globalnoj šahovskoj partiji.Pa,tako će, i njen karakter,i namena,biti,sve,samo ne,humana.
Do tačke,dok se sama,ne oslobodi kontrole,uz ličnu katarzu.
Opremljena, čak,i "nuklearnim argumentima".

Vasilije Drugi

pre 8 godina

Prilicno dobar komentar s tim sto se ne bih slozio u delu koji se tice liberalnog kapitalizma. Naime, liberalni kapitalizam je izrazito anti-imperijalni i ako je nesto postigao u zadnjih 30 god. to je neverovatan rast Kine, Rusije, Indije. Razlog je sto liberalni kapitalizam (pracen slobodnim tokom kapitala) ne haje za geo-politiku nego ide tamo gde je profit maksimalan. Amerika je velikim delom iscrpljena ratovima u zadnjih 20god koji vecinom nisu dali zeljene rezultate i kreirali su vise problema nego sto su ih resili (ili resili tako kako je Amerika ocekivala). Amerika ce uzeti u jednom duzem periodu vise pasivnu ulogu sto je vrlo dobra vest za ostatak sveta. Podsetimo se da je otvaranje prema Kubi ili sporazum sa Iranom bio nezamislim pre 20 god. Sve to su prakticni potezi jedne sile koja zna da vise ne moze (iskljucivo) vojnom silom da postize ciljeve i okrece se drugacijim sredstvima. Mislim da ce u sledecem periodu biti mnogo vise specijalnog a mnogo manje klasicnog rata.