Ponedeljak, 20.04.2015.

13:52

BG odgovorio Tačiju: Bićeš uhapšen

Vlasti Srbije odgovorile su zvanično kosovskim organima da će zamenik premijera Kosova Hašim Tači biti uhapšen ukoliko 24. aprila dođe u Beograd, saznaje Beta.

Izvor: Beta

BG odgovorio Taèiju: Biæeš uhapšen IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

62 Komentari

Sortiraj po:

mrsislav

pre 9 godina

Svi građani Srbije jednaki su pred zakonom? A samo jedno pitanje, ako kažu da je Kosovo Srbija kao i Beograd, zašto ga onda ne uhapse na Kosovu nego mu prete samo u Beogradu?

matori

pre 9 godina

Vlasti iz Srbije mogu da računaju da više niko od njih neće nogom kročiti na teritoriju Republike Kosova... jer će biti uhapšen.
To se zove - reciprocitet!

Onaj kome ne objavljuju komentare.

pre 9 godina

Ako je Tači osuđen na 10 godina zatvora zbog terorizma, zašto onda naši političari pregovaraju i sklapaju sporazume sa terosristom? Koliko znam to je krivično delo. Logički se nameće zaključak da pod hitno treba pohapsiti sve naše političare koj su sa Tačijem pravili i prave dogovore. Mislim da se ovako ponašanje naziva licemerje.

stratego

pre 9 godina

Iz pouzdanih izvora ovde u Briselu , cuo sam da je zadnjih dana bilo dosta pregovora , izmedju ostalog i o poseti Tacija u Beogradu. Deal je postignut , Srbija moze za unutrasnje upotrebe Tacija odbiti dolazak u Beograd , a za uzvrat , sutra Srbija potpisuje neki sporazum , a za sta se radi , moj izvor ne moze potvrditi.

Autogol

pre 9 godina

Može taj skup i bez Tacija ali može i Taci bez tog skupa jedino mi nije jasno kako ćete kasnije vi zatražiti dozvolu za posetu Kosova i koji će odgovor biti a tražiti je morate,za sad nema optužnice za srpske političare ali nije uopste teško podići je (nešto kao podmećivanje javnog reda i mira)ako ne za izjave za vreme rata onda za izjave posle rata a ima ih na stotine

tacijev bot

pre 9 godina

To je bila i svrha da se dokaze jos jednom pred sutrasnje razgovore da Srbija ne ispunjava Briselski sporazum. Sta ste vi mislili da Taciju je stalo da dodje u Beograd ? Sutra ili kasnije Vulin (doktor teorije zavere), reci ce da zapadne zemlje dolaskom Tacija , hoce da ruse vladu.

extra

pre 9 godina

To ce se vama vratiti ko bumerang kada hoće neki političar na Kosovo. A i dojam da Srbija ne postuje briselski sporazum takodze u korist svoje štete. A sutra! sutra če Vučić sa Tačijem piti kafu u Briselu bez obzira što ga smatra kriminalcem.

slavija

pre 9 godina

Razmislite malo o posledicama po naš narod, pre nego što ga uhapsite. Znate kakvi su to ljudi. Ima da naprave nerede gore od martovskih 2004.

Ne znam ja nista i necu nista da saznam...

pre 9 godina

Samo vi krsite osnovna nacela medjunarodnog prava i eto nam brzo opet potpuna izolacija zemlje, sankcije i jos gora beda od ove koja je sada. Pa ko bi vas vise posle ovoga shvatio ozbiljno?

c i t i z e n

pre 9 godina

@александар
То, да би и дете боље водило земљу од ових, стоји. Међутим, то нема везе са хапшењем правоснажно осуђеног на затворску казну.

bachi

pre 9 godina

Vrhunac licemerja! Pregovaraju sa njim u briselu a ovde tvrde da je zločinac što znači da "najbolja" vlada ikada pregovara sa zločincima! Kada ste toliko revnosni zašto niste uhapsili Blera kada je stupio na tlo Srbije jer je on ovde optužen posle bombardovanja?! LICEMERJE, POPULIZAM, DEMAGOGIJA jednom rečju LAŽ!

Js

pre 9 godina

Vidim da svi imaju zamerku na upozorenje, ali ono je upravo pravi potez. Da smo ga uhapsili, ili bi ga pustili ili bi nam uveli sankcije. Ovako imamo neko opravdanje. Ljudi mi nismo kina, sad ili rusija da radimo sta hocemo. Zapad provocira tako sto mu naredi da dodje, treba biti pametan i praviti prave poteze. P.S. Ova ih vlada nema mnogo

aleksandar

pre 9 godina

Joj, kako ćete popiti sankcije zbog ovoga, samo ćete da se pušite. Uskoro ćete videti 'ohrabrujuće' ekonomske rezultate Vlade. Moje dete bi pametnije vodilo zemlju nego ta Vlada.

pre 9 godina

Taci ne moze i ne sme da bude uhapsen zbog apsolutnog imuniteta koji poseduje kao predsednik vlade i koji vredi u medjunarodnom obicajnom pravu. Opet nam se cela medjunarodna zajednica smeje zbog nepromisljenih izjava nasih politicara. Samo neki problemi...
(Hmm..., 20. april 2015 14:45)

Да би имунитет о коме говориш важио у међународном праву, држава мора званично да буде препозната као суверена од стране међународне заједнице, Косово то једноставно није ако не постане члан УН-а и сл. Докле год Русија и Кина држе вето Косово не може да буде препознато као независно па макар све остале државе га тако препознале и свако лобирање од стране неких западних земаља и њихових колонија је узалудно.

sasa

pre 9 godina

""Koja je poenta upozoravati zlocinca da ce biti uhapsen?
(Against modern football, 20. april 2015 14:14) ""
===================

A koja je poenta da su se nasi politicari uoposte saglasili da pregovaraju sa nekim za koga se unapred zna da je pravosnazno osudjen kao ratni zlocinac ??
Znalo se da ce kad tad pitanje Tacijevog dolaska u Srbiju isplivati.
Zaista je apsurd da Taci kao predsednik vlade Kosova, a kasnije kao ministar inostranih poslova Kosova ravnopravno pregovara sa politicarima iz Srbije u Briselu, a u Beogradu ga ti isti politicari hapse kao ratnog zlocinca

miki

pre 9 godina

A sta je sa odgovornoscu NVO koja je pozvala Tacija u Beograd i smislila ovu provokaciju kako bi trenutnu vladu izlozila dodatnim pritiscima i ucenama EU.

bezimena kojoj su počeli da objavljuju komentare

pre 9 godina

"Vlasti Srbije odgovorile su zvanično kosovskim organima da će zamenik premijera Kosova...".

Ovima ne treba ni bućkalo, sami skaču u tiganj...

Nego, imam pitanje:
S kim ćete da pregovarate ako uhapsite Tačija?

pizzo

pre 9 godina

(Hmm..., 20. april 2015 14:45)

Po srpskom ustavu on nije nikakav predsednik vlade i ne moze imati nikakav imunitet nepriznate teritorije. Ne izmisljaj.

Mile

pre 9 godina

Nadam se da ovog puta necete po obicaju ignorisati moj komentar, ali zar je zaista moguce, da neko ko se sumnjici za slicna dela kao sto je Taci, dobije upozorenje da ne dodje jer ce biti uhapsen o.O pa trebali smo da cutimo samo i cekamo da dodje i uradimo sta bi trebalo.

risus sardonicus

pre 9 godina

ako stvarno nije bilo pritisaka oko tacijevog hapsenja, verovatno su ga otpisali ovi iz eu, jer u poslednje vreme talasa malo vise nego sto bi trebalo. da je od veceg znacaja verovatno bi bila otvorena upozorenja.

Zivorad

pre 9 godina

Cela prica je lepo u napred smisljeno spinovanje onog stranog savetnika koji poducava Vladu Srbije da bi malo digao rejting AV izigravajuci patriotu. Jel ostalo nekome malo mozga jos u glavi u ovoj Srbiji?

x

pre 9 godina

Ne razumem srpsku politiku i ne verujem da ni oni razumeju sami sebe. pregovaraju sa njim pa sad hoce da ga hapse. Rukuje snjim potpredsednik o predsednik Vlade pa sad ne valja. Sto su uopste pricali snjim? Progutali su sa narodom knedlu pa sad i to narod i prihvatio pa sad hoce sve ispočetka. Sad sam vec ubedjen da nasi prave drame i histeriju uvek i nasima ne odgovara stabilnost u regionu.

Barbara

pre 9 godina

Svaka čast vlastima. Samo da ne bude situacija da ovaj (kako god ko hoće da ga nazove) ipak dođe nekako do Beograda, da ga policija uhapsi i, ubrzo zatim, posle intervencije nekih diplomata da ga odmah puste i dotični se pojavi na skupu sa svojim čuvenim osmehom na licu!

stvor

pre 9 godina

ne kapiram... "Vlasti Srbije odgovorile su zvanično kosovskim organima da će zamenik premijera Kosova Hašim Tači biti uhapšen ukoliko 24. aprila dođe u Beograd" a neće biti uhapšen ako pređe "granicu" i npr. ode u Novi Sad, Novi Pazar... :)

Punk is not dead

pre 9 godina

Uhapsiće ga, pa će ga onda naravno pustiti. To i Zmija zna pa će naravno da dođe da bi pravio cirkus. Blamiranje u najavi.

бт

pre 9 godina

Сада је право питање на основу чега су европске земље на својим територијама укинуле међународну потерницу за Тачијем. Да ли сматрају да Тачи није терориста или прихватају и терористе за преговараче? Пошто тешко да могу да игноришу оптужницу која није оборена пред судом, остаје једино оно друго, да им није гадно да се рукују и ћаскају са потенцијалним убицом. Наши политичари, почев од Тадића па надаље, који су се исто тако руковали са поменутим свакако су им помогли да превазиђу то осећање гађења.

Meni

pre 9 godina

Meni ovo liči na pokušaj izbjegavanja odgovornosti. Pa ako ga žele u zatvoru zašto mu poručuju da ne dolazi. Strah valjda ili šta već.

Archelay

pre 9 godina

Ovo je drugi Zapadni dron Srbiji radi ispitivanja njene bojaznosti.Ja mislim da ipak Srbija je Srbija i nece dozvoliti zlocincima da se secu po njoj tako da zakon se mora primeniti na delu.Taj Zapad za ovakvim zlocinaca primenjuje najstrozu kaznu ukoliko je zlodelo napravljeno u njenom dvoristu ali ako je u Sbiji ili Makedoniju on dobija i nagradu.

Branislav

pre 9 godina

I moraće odmah da bude pušten, baš kao što se i ranije dešavalo. Srbija nije nezavisna zemlja i lako će biti ucenjena. Ono što je potrebnije uraditi jeste privesti čelnike NVO koji su pozvali Tačija u BG, jer oni su dobili nalog za provokaciju.

Hmm...

pre 9 godina

Taci ne moze i ne sme da bude uhapsen zbog apsolutnog imuniteta koji poseduje kao predsednik vlade i koji vredi u medjunarodnom obicajnom pravu. Opet nam se cela medjunarodna zajednica smeje zbog nepromisljenih izjava nasih politicara. Samo neki problemi...

Mile

pre 9 godina

Ma koga vi zavitlavate? Bas bih voleo da mi neko objasni taj postupak kad zelis da uhapsis nekoga za najteza krivicna dela ali ga pre toga uredno zvanicno pismeno upozoris da ce biti uhapsen ????????????????? Pa bolje nemojte nista saopstavati nego vredjati inteligenciju narodu ovako. STRASNO! Taman pomislim da me kolicina gluposti koju citam u vestima vise ne moze iznenaditi, kad ono..

Aca

pre 9 godina

Dokle čete da skačete na svaku višnju koju vam zabace???Stvarno jel smo mogli gluplju ekipu da izaberemo da nas vodi...Rade ih ko volove...

Ivan

pre 9 godina

Pošto je čovek kriminalac i terorista, zašto mu bilo šta poručujete? Pustite čoveka da dođe i uhapsite ga. Ovo je ona stara dobra, pas koji laje, ne ujeda :). Budite mudar pas i ćutite ali ujedite kada treba. Ovo je verovatno za opšte-narodne mase, kao mi smo ozbiljni i pretimo da ništa ne bismo preuzimali.

Ivan

pre 9 godina

Pošto je čovek kriminalac i terorista, zašto mu bilo šta poručujete? Pustite čoveka da dođe i uhapsite ga. Ovo je ona stara dobra, pas koji laje, ne ujeda :). Budite mudar pas i ćutite ali ujedite kada treba. Ovo je verovatno za opšte-narodne mase, kao mi smo ozbiljni i pretimo da ništa ne bismo preuzimali.

Hmm...

pre 9 godina

Taci ne moze i ne sme da bude uhapsen zbog apsolutnog imuniteta koji poseduje kao predsednik vlade i koji vredi u medjunarodnom obicajnom pravu. Opet nam se cela medjunarodna zajednica smeje zbog nepromisljenih izjava nasih politicara. Samo neki problemi...

Onaj kome ne objavljuju komentare.

pre 9 godina

Ako je Tači osuđen na 10 godina zatvora zbog terorizma, zašto onda naši političari pregovaraju i sklapaju sporazume sa terosristom? Koliko znam to je krivično delo. Logički se nameće zaključak da pod hitno treba pohapsiti sve naše političare koj su sa Tačijem pravili i prave dogovore. Mislim da se ovako ponašanje naziva licemerje.

Mile

pre 9 godina

Ma koga vi zavitlavate? Bas bih voleo da mi neko objasni taj postupak kad zelis da uhapsis nekoga za najteza krivicna dela ali ga pre toga uredno zvanicno pismeno upozoris da ce biti uhapsen ????????????????? Pa bolje nemojte nista saopstavati nego vredjati inteligenciju narodu ovako. STRASNO! Taman pomislim da me kolicina gluposti koju citam u vestima vise ne moze iznenaditi, kad ono..

sasa

pre 9 godina

""Koja je poenta upozoravati zlocinca da ce biti uhapsen?
(Against modern football, 20. april 2015 14:14) ""
===================

A koja je poenta da su se nasi politicari uoposte saglasili da pregovaraju sa nekim za koga se unapred zna da je pravosnazno osudjen kao ratni zlocinac ??
Znalo se da ce kad tad pitanje Tacijevog dolaska u Srbiju isplivati.
Zaista je apsurd da Taci kao predsednik vlade Kosova, a kasnije kao ministar inostranih poslova Kosova ravnopravno pregovara sa politicarima iz Srbije u Briselu, a u Beogradu ga ti isti politicari hapse kao ratnog zlocinca

aleksandar

pre 9 godina

Joj, kako ćete popiti sankcije zbog ovoga, samo ćete da se pušite. Uskoro ćete videti 'ohrabrujuće' ekonomske rezultate Vlade. Moje dete bi pametnije vodilo zemlju nego ta Vlada.

Meni

pre 9 godina

Meni ovo liči na pokušaj izbjegavanja odgovornosti. Pa ako ga žele u zatvoru zašto mu poručuju da ne dolazi. Strah valjda ili šta već.

bezimena kojoj su počeli da objavljuju komentare

pre 9 godina

"Vlasti Srbije odgovorile su zvanično kosovskim organima da će zamenik premijera Kosova...".

Ovima ne treba ni bućkalo, sami skaču u tiganj...

Nego, imam pitanje:
S kim ćete da pregovarate ako uhapsite Tačija?

bachi

pre 9 godina

Vrhunac licemerja! Pregovaraju sa njim u briselu a ovde tvrde da je zločinac što znači da "najbolja" vlada ikada pregovara sa zločincima! Kada ste toliko revnosni zašto niste uhapsili Blera kada je stupio na tlo Srbije jer je on ovde optužen posle bombardovanja?! LICEMERJE, POPULIZAM, DEMAGOGIJA jednom rečju LAŽ!

Aca

pre 9 godina

Dokle čete da skačete na svaku višnju koju vam zabace???Stvarno jel smo mogli gluplju ekipu da izaberemo da nas vodi...Rade ih ko volove...

Punk is not dead

pre 9 godina

Uhapsiće ga, pa će ga onda naravno pustiti. To i Zmija zna pa će naravno da dođe da bi pravio cirkus. Blamiranje u najavi.

x

pre 9 godina

Ne razumem srpsku politiku i ne verujem da ni oni razumeju sami sebe. pregovaraju sa njim pa sad hoce da ga hapse. Rukuje snjim potpredsednik o predsednik Vlade pa sad ne valja. Sto su uopste pricali snjim? Progutali su sa narodom knedlu pa sad i to narod i prihvatio pa sad hoce sve ispočetka. Sad sam vec ubedjen da nasi prave drame i histeriju uvek i nasima ne odgovara stabilnost u regionu.

Autogol

pre 9 godina

Može taj skup i bez Tacija ali može i Taci bez tog skupa jedino mi nije jasno kako ćete kasnije vi zatražiti dozvolu za posetu Kosova i koji će odgovor biti a tražiti je morate,za sad nema optužnice za srpske političare ali nije uopste teško podići je (nešto kao podmećivanje javnog reda i mira)ako ne za izjave za vreme rata onda za izjave posle rata a ima ih na stotine

stratego

pre 9 godina

Iz pouzdanih izvora ovde u Briselu , cuo sam da je zadnjih dana bilo dosta pregovora , izmedju ostalog i o poseti Tacija u Beogradu. Deal je postignut , Srbija moze za unutrasnje upotrebe Tacija odbiti dolazak u Beograd , a za uzvrat , sutra Srbija potpisuje neki sporazum , a za sta se radi , moj izvor ne moze potvrditi.

mrsislav

pre 9 godina

Svi građani Srbije jednaki su pred zakonom? A samo jedno pitanje, ako kažu da je Kosovo Srbija kao i Beograd, zašto ga onda ne uhapse na Kosovu nego mu prete samo u Beogradu?

extra

pre 9 godina

To ce se vama vratiti ko bumerang kada hoće neki političar na Kosovo. A i dojam da Srbija ne postuje briselski sporazum takodze u korist svoje štete. A sutra! sutra če Vučić sa Tačijem piti kafu u Briselu bez obzira što ga smatra kriminalcem.

tacijev bot

pre 9 godina

To je bila i svrha da se dokaze jos jednom pred sutrasnje razgovore da Srbija ne ispunjava Briselski sporazum. Sta ste vi mislili da Taciju je stalo da dodje u Beograd ? Sutra ili kasnije Vulin (doktor teorije zavere), reci ce da zapadne zemlje dolaskom Tacija , hoce da ruse vladu.

Branislav

pre 9 godina

I moraće odmah da bude pušten, baš kao što se i ranije dešavalo. Srbija nije nezavisna zemlja i lako će biti ucenjena. Ono što je potrebnije uraditi jeste privesti čelnike NVO koji su pozvali Tačija u BG, jer oni su dobili nalog za provokaciju.

matori

pre 9 godina

Vlasti iz Srbije mogu da računaju da više niko od njih neće nogom kročiti na teritoriju Republike Kosova... jer će biti uhapšen.
To se zove - reciprocitet!

Zivorad

pre 9 godina

Cela prica je lepo u napred smisljeno spinovanje onog stranog savetnika koji poducava Vladu Srbije da bi malo digao rejting AV izigravajuci patriotu. Jel ostalo nekome malo mozga jos u glavi u ovoj Srbiji?

Mile

pre 9 godina

Nadam se da ovog puta necete po obicaju ignorisati moj komentar, ali zar je zaista moguce, da neko ko se sumnjici za slicna dela kao sto je Taci, dobije upozorenje da ne dodje jer ce biti uhapsen o.O pa trebali smo da cutimo samo i cekamo da dodje i uradimo sta bi trebalo.

stvor

pre 9 godina

ne kapiram... "Vlasti Srbije odgovorile su zvanično kosovskim organima da će zamenik premijera Kosova Hašim Tači biti uhapšen ukoliko 24. aprila dođe u Beograd" a neće biti uhapšen ako pređe "granicu" i npr. ode u Novi Sad, Novi Pazar... :)

бт

pre 9 godina

Сада је право питање на основу чега су европске земље на својим територијама укинуле међународну потерницу за Тачијем. Да ли сматрају да Тачи није терориста или прихватају и терористе за преговараче? Пошто тешко да могу да игноришу оптужницу која није оборена пред судом, остаје једино оно друго, да им није гадно да се рукују и ћаскају са потенцијалним убицом. Наши политичари, почев од Тадића па надаље, који су се исто тако руковали са поменутим свакако су им помогли да превазиђу то осећање гађења.

miki

pre 9 godina

A sta je sa odgovornoscu NVO koja je pozvala Tacija u Beograd i smislila ovu provokaciju kako bi trenutnu vladu izlozila dodatnim pritiscima i ucenama EU.

Barbara

pre 9 godina

Svaka čast vlastima. Samo da ne bude situacija da ovaj (kako god ko hoće da ga nazove) ipak dođe nekako do Beograda, da ga policija uhapsi i, ubrzo zatim, posle intervencije nekih diplomata da ga odmah puste i dotični se pojavi na skupu sa svojim čuvenim osmehom na licu!

Ne znam ja nista i necu nista da saznam...

pre 9 godina

Samo vi krsite osnovna nacela medjunarodnog prava i eto nam brzo opet potpuna izolacija zemlje, sankcije i jos gora beda od ove koja je sada. Pa ko bi vas vise posle ovoga shvatio ozbiljno?

pizzo

pre 9 godina

(Hmm..., 20. april 2015 14:45)

Po srpskom ustavu on nije nikakav predsednik vlade i ne moze imati nikakav imunitet nepriznate teritorije. Ne izmisljaj.

Archelay

pre 9 godina

Ovo je drugi Zapadni dron Srbiji radi ispitivanja njene bojaznosti.Ja mislim da ipak Srbija je Srbija i nece dozvoliti zlocincima da se secu po njoj tako da zakon se mora primeniti na delu.Taj Zapad za ovakvim zlocinaca primenjuje najstrozu kaznu ukoliko je zlodelo napravljeno u njenom dvoristu ali ako je u Sbiji ili Makedoniju on dobija i nagradu.

pre 9 godina

Taci ne moze i ne sme da bude uhapsen zbog apsolutnog imuniteta koji poseduje kao predsednik vlade i koji vredi u medjunarodnom obicajnom pravu. Opet nam se cela medjunarodna zajednica smeje zbog nepromisljenih izjava nasih politicara. Samo neki problemi...
(Hmm..., 20. april 2015 14:45)

Да би имунитет о коме говориш важио у међународном праву, држава мора званично да буде препозната као суверена од стране међународне заједнице, Косово то једноставно није ако не постане члан УН-а и сл. Докле год Русија и Кина држе вето Косово не може да буде препознато као независно па макар све остале државе га тако препознале и свако лобирање од стране неких западних земаља и њихових колонија је узалудно.

slavija

pre 9 godina

Razmislite malo o posledicama po naš narod, pre nego što ga uhapsite. Znate kakvi su to ljudi. Ima da naprave nerede gore od martovskih 2004.

c i t i z e n

pre 9 godina

@александар
То, да би и дете боље водило земљу од ових, стоји. Међутим, то нема везе са хапшењем правоснажно осуђеног на затворску казну.

Js

pre 9 godina

Vidim da svi imaju zamerku na upozorenje, ali ono je upravo pravi potez. Da smo ga uhapsili, ili bi ga pustili ili bi nam uveli sankcije. Ovako imamo neko opravdanje. Ljudi mi nismo kina, sad ili rusija da radimo sta hocemo. Zapad provocira tako sto mu naredi da dodje, treba biti pametan i praviti prave poteze. P.S. Ova ih vlada nema mnogo

risus sardonicus

pre 9 godina

ako stvarno nije bilo pritisaka oko tacijevog hapsenja, verovatno su ga otpisali ovi iz eu, jer u poslednje vreme talasa malo vise nego sto bi trebalo. da je od veceg znacaja verovatno bi bila otvorena upozorenja.

Hmm...

pre 9 godina

Taci ne moze i ne sme da bude uhapsen zbog apsolutnog imuniteta koji poseduje kao predsednik vlade i koji vredi u medjunarodnom obicajnom pravu. Opet nam se cela medjunarodna zajednica smeje zbog nepromisljenih izjava nasih politicara. Samo neki problemi...

pre 9 godina

Taci ne moze i ne sme da bude uhapsen zbog apsolutnog imuniteta koji poseduje kao predsednik vlade i koji vredi u medjunarodnom obicajnom pravu. Opet nam se cela medjunarodna zajednica smeje zbog nepromisljenih izjava nasih politicara. Samo neki problemi...
(Hmm..., 20. april 2015 14:45)

Да би имунитет о коме говориш важио у међународном праву, држава мора званично да буде препозната као суверена од стране међународне заједнице, Косово то једноставно није ако не постане члан УН-а и сл. Докле год Русија и Кина држе вето Косово не може да буде препознато као независно па макар све остале државе га тако препознале и свако лобирање од стране неких западних земаља и њихових колонија је узалудно.

aleksandar

pre 9 godina

Joj, kako ćete popiti sankcije zbog ovoga, samo ćete da se pušite. Uskoro ćete videti 'ohrabrujuće' ekonomske rezultate Vlade. Moje dete bi pametnije vodilo zemlju nego ta Vlada.

pizzo

pre 9 godina

(Hmm..., 20. april 2015 14:45)

Po srpskom ustavu on nije nikakav predsednik vlade i ne moze imati nikakav imunitet nepriznate teritorije. Ne izmisljaj.

miki

pre 9 godina

A sta je sa odgovornoscu NVO koja je pozvala Tacija u Beograd i smislila ovu provokaciju kako bi trenutnu vladu izlozila dodatnim pritiscima i ucenama EU.

Archelay

pre 9 godina

Ovo je drugi Zapadni dron Srbiji radi ispitivanja njene bojaznosti.Ja mislim da ipak Srbija je Srbija i nece dozvoliti zlocincima da se secu po njoj tako da zakon se mora primeniti na delu.Taj Zapad za ovakvim zlocinaca primenjuje najstrozu kaznu ukoliko je zlodelo napravljeno u njenom dvoristu ali ako je u Sbiji ili Makedoniju on dobija i nagradu.

Ivan

pre 9 godina

Pošto je čovek kriminalac i terorista, zašto mu bilo šta poručujete? Pustite čoveka da dođe i uhapsite ga. Ovo je ona stara dobra, pas koji laje, ne ujeda :). Budite mudar pas i ćutite ali ujedite kada treba. Ovo je verovatno za opšte-narodne mase, kao mi smo ozbiljni i pretimo da ništa ne bismo preuzimali.

Ne znam ja nista i necu nista da saznam...

pre 9 godina

Samo vi krsite osnovna nacela medjunarodnog prava i eto nam brzo opet potpuna izolacija zemlje, sankcije i jos gora beda od ove koja je sada. Pa ko bi vas vise posle ovoga shvatio ozbiljno?

Mile

pre 9 godina

Nadam se da ovog puta necete po obicaju ignorisati moj komentar, ali zar je zaista moguce, da neko ko se sumnjici za slicna dela kao sto je Taci, dobije upozorenje da ne dodje jer ce biti uhapsen o.O pa trebali smo da cutimo samo i cekamo da dodje i uradimo sta bi trebalo.

Branislav

pre 9 godina

I moraće odmah da bude pušten, baš kao što se i ranije dešavalo. Srbija nije nezavisna zemlja i lako će biti ucenjena. Ono što je potrebnije uraditi jeste privesti čelnike NVO koji su pozvali Tačija u BG, jer oni su dobili nalog za provokaciju.

risus sardonicus

pre 9 godina

ako stvarno nije bilo pritisaka oko tacijevog hapsenja, verovatno su ga otpisali ovi iz eu, jer u poslednje vreme talasa malo vise nego sto bi trebalo. da je od veceg znacaja verovatno bi bila otvorena upozorenja.

bezimena kojoj su počeli da objavljuju komentare

pre 9 godina

"Vlasti Srbije odgovorile su zvanično kosovskim organima da će zamenik premijera Kosova...".

Ovima ne treba ni bućkalo, sami skaču u tiganj...

Nego, imam pitanje:
S kim ćete da pregovarate ako uhapsite Tačija?

бт

pre 9 godina

Сада је право питање на основу чега су европске земље на својим територијама укинуле међународну потерницу за Тачијем. Да ли сматрају да Тачи није терориста или прихватају и терористе за преговараче? Пошто тешко да могу да игноришу оптужницу која није оборена пред судом, остаје једино оно друго, да им није гадно да се рукују и ћаскају са потенцијалним убицом. Наши политичари, почев од Тадића па надаље, који су се исто тако руковали са поменутим свакако су им помогли да превазиђу то осећање гађења.

Barbara

pre 9 godina

Svaka čast vlastima. Samo da ne bude situacija da ovaj (kako god ko hoće da ga nazove) ipak dođe nekako do Beograda, da ga policija uhapsi i, ubrzo zatim, posle intervencije nekih diplomata da ga odmah puste i dotični se pojavi na skupu sa svojim čuvenim osmehom na licu!

slavija

pre 9 godina

Razmislite malo o posledicama po naš narod, pre nego što ga uhapsite. Znate kakvi su to ljudi. Ima da naprave nerede gore od martovskih 2004.

Js

pre 9 godina

Vidim da svi imaju zamerku na upozorenje, ali ono je upravo pravi potez. Da smo ga uhapsili, ili bi ga pustili ili bi nam uveli sankcije. Ovako imamo neko opravdanje. Ljudi mi nismo kina, sad ili rusija da radimo sta hocemo. Zapad provocira tako sto mu naredi da dodje, treba biti pametan i praviti prave poteze. P.S. Ova ih vlada nema mnogo

matori

pre 9 godina

Vlasti iz Srbije mogu da računaju da više niko od njih neće nogom kročiti na teritoriju Republike Kosova... jer će biti uhapšen.
To se zove - reciprocitet!

x

pre 9 godina

Ne razumem srpsku politiku i ne verujem da ni oni razumeju sami sebe. pregovaraju sa njim pa sad hoce da ga hapse. Rukuje snjim potpredsednik o predsednik Vlade pa sad ne valja. Sto su uopste pricali snjim? Progutali su sa narodom knedlu pa sad i to narod i prihvatio pa sad hoce sve ispočetka. Sad sam vec ubedjen da nasi prave drame i histeriju uvek i nasima ne odgovara stabilnost u regionu.

Mile

pre 9 godina

Ma koga vi zavitlavate? Bas bih voleo da mi neko objasni taj postupak kad zelis da uhapsis nekoga za najteza krivicna dela ali ga pre toga uredno zvanicno pismeno upozoris da ce biti uhapsen ????????????????? Pa bolje nemojte nista saopstavati nego vredjati inteligenciju narodu ovako. STRASNO! Taman pomislim da me kolicina gluposti koju citam u vestima vise ne moze iznenaditi, kad ono..

Autogol

pre 9 godina

Može taj skup i bez Tacija ali može i Taci bez tog skupa jedino mi nije jasno kako ćete kasnije vi zatražiti dozvolu za posetu Kosova i koji će odgovor biti a tražiti je morate,za sad nema optužnice za srpske političare ali nije uopste teško podići je (nešto kao podmećivanje javnog reda i mira)ako ne za izjave za vreme rata onda za izjave posle rata a ima ih na stotine

sasa

pre 9 godina

""Koja je poenta upozoravati zlocinca da ce biti uhapsen?
(Against modern football, 20. april 2015 14:14) ""
===================

A koja je poenta da su se nasi politicari uoposte saglasili da pregovaraju sa nekim za koga se unapred zna da je pravosnazno osudjen kao ratni zlocinac ??
Znalo se da ce kad tad pitanje Tacijevog dolaska u Srbiju isplivati.
Zaista je apsurd da Taci kao predsednik vlade Kosova, a kasnije kao ministar inostranih poslova Kosova ravnopravno pregovara sa politicarima iz Srbije u Briselu, a u Beogradu ga ti isti politicari hapse kao ratnog zlocinca

mrsislav

pre 9 godina

Svi građani Srbije jednaki su pred zakonom? A samo jedno pitanje, ako kažu da je Kosovo Srbija kao i Beograd, zašto ga onda ne uhapse na Kosovu nego mu prete samo u Beogradu?

c i t i z e n

pre 9 godina

@александар
То, да би и дете боље водило земљу од ових, стоји. Међутим, то нема везе са хапшењем правоснажно осуђеног на затворску казну.

Onaj kome ne objavljuju komentare.

pre 9 godina

Ako je Tači osuđen na 10 godina zatvora zbog terorizma, zašto onda naši političari pregovaraju i sklapaju sporazume sa terosristom? Koliko znam to je krivično delo. Logički se nameće zaključak da pod hitno treba pohapsiti sve naše političare koj su sa Tačijem pravili i prave dogovore. Mislim da se ovako ponašanje naziva licemerje.

bachi

pre 9 godina

Vrhunac licemerja! Pregovaraju sa njim u briselu a ovde tvrde da je zločinac što znači da "najbolja" vlada ikada pregovara sa zločincima! Kada ste toliko revnosni zašto niste uhapsili Blera kada je stupio na tlo Srbije jer je on ovde optužen posle bombardovanja?! LICEMERJE, POPULIZAM, DEMAGOGIJA jednom rečju LAŽ!

extra

pre 9 godina

To ce se vama vratiti ko bumerang kada hoće neki političar na Kosovo. A i dojam da Srbija ne postuje briselski sporazum takodze u korist svoje štete. A sutra! sutra če Vučić sa Tačijem piti kafu u Briselu bez obzira što ga smatra kriminalcem.

stratego

pre 9 godina

Iz pouzdanih izvora ovde u Briselu , cuo sam da je zadnjih dana bilo dosta pregovora , izmedju ostalog i o poseti Tacija u Beogradu. Deal je postignut , Srbija moze za unutrasnje upotrebe Tacija odbiti dolazak u Beograd , a za uzvrat , sutra Srbija potpisuje neki sporazum , a za sta se radi , moj izvor ne moze potvrditi.

Aca

pre 9 godina

Dokle čete da skačete na svaku višnju koju vam zabace???Stvarno jel smo mogli gluplju ekipu da izaberemo da nas vodi...Rade ih ko volove...

stvor

pre 9 godina

ne kapiram... "Vlasti Srbije odgovorile su zvanično kosovskim organima da će zamenik premijera Kosova Hašim Tači biti uhapšen ukoliko 24. aprila dođe u Beograd" a neće biti uhapšen ako pređe "granicu" i npr. ode u Novi Sad, Novi Pazar... :)

Meni

pre 9 godina

Meni ovo liči na pokušaj izbjegavanja odgovornosti. Pa ako ga žele u zatvoru zašto mu poručuju da ne dolazi. Strah valjda ili šta već.

Zivorad

pre 9 godina

Cela prica je lepo u napred smisljeno spinovanje onog stranog savetnika koji poducava Vladu Srbije da bi malo digao rejting AV izigravajuci patriotu. Jel ostalo nekome malo mozga jos u glavi u ovoj Srbiji?

Punk is not dead

pre 9 godina

Uhapsiće ga, pa će ga onda naravno pustiti. To i Zmija zna pa će naravno da dođe da bi pravio cirkus. Blamiranje u najavi.

tacijev bot

pre 9 godina

To je bila i svrha da se dokaze jos jednom pred sutrasnje razgovore da Srbija ne ispunjava Briselski sporazum. Sta ste vi mislili da Taciju je stalo da dodje u Beograd ? Sutra ili kasnije Vulin (doktor teorije zavere), reci ce da zapadne zemlje dolaskom Tacija , hoce da ruse vladu.