Utorak, 31.03.2015.

21:22

Hoće li Šešelj završiti u Hagu?

O odluci Haškog tribunala da se ponovo razmotri odluka o Šešelju razgovarali su Nemanja Šarović iz SRS-a i Sandra Orlović iz Fonda za humanitarno pravo.

Izvor: B92

Hoæe li Šešelj završiti u Hagu? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

86 Komentari

Sortiraj po:

Dada

pre 9 godina

Tribunal je ovim slucajem konacno izgubio sav kredibilitet i pokazao da je vise politicki nego sudski organ!Ne moze sada Hag da se poziva na ugovor koji je Srbija potpisala sa njim oko isporuke optuzenih kada je sama stvorila ovu situaciju i stvorila problem!Sve je to smisljeno negde kako bi se Srbiji naskodilo!

Azra

pre 9 godina

Znaju oni njega i zato su ga i poslali da nam pravi probleme a sada bi da ga mi hapsimo kako bi okrenuli narod protiv Vucica i izazvali haos!Neka sada odgovaraju oni sto su ga pustili,oni sto 12 godina nisu mogli presudu da donesu,neka nam objasne koji je razlog tada postojao da bi ga pustili a kako ga sada nema!

Koka

pre 9 godina

Nijme problem,poslacemo vam Seselja ali nemojte onda opet za par meseci da ga oslobodite pa da opet trazite da ga hapsimo!Kao sto nije postojao razlog za njegovo pustanje tako ne postoji ni razlog za njegovo hapsenje i gospodo iz Haga ovo ste sami zakuvali pa sami i kusajte!

Dragan M

pre 9 godina

Pretresno veće je pustilo Šešelja na privremenu slobodu na osnovu naivne procene da će se on vratiti u tribunal i postupiti po nalogu veća.

zagorka

pre 9 godina

I Demokrate su toliko jadne i patetične da su se u početku radovale Šešeljevom povratku. Mislili su da će time rejting Vučića i SNS-a biti ugrožen, ali prevarili su se.

letisija

pre 9 godina

Sigurno je da Seselj zeli medjunarodnu i nasu paznju.Ne vidim koji bi drugi razlog bio ovakvom ponasanju.Ovo ne prilici odraslom coveku koji pritom kao voli Srbiju i u njoj mu jedino smeta vlast.

mikin

pre 9 godina

"ljudi,ja sam skoro napunio 18 godina,i kad razmislim o sledecim izborima, ne znam za koga bih glasao. svi mi se cine kao da ce da pokradu drzavu i jos vise uniste...
(velelelepno)

kad budes imao 40 kao ja sada, nece ti se vise ciniti, bices siguran.
(mmm)

A kada budes imao 60 kao ja sada (ako ih dozivis u ovj drzavi) onda ces nastojati da svoju decu "oteras" sto dalje od sebe u beli svet kako bi imali neku sansu u zivotu.

nn

pre 9 godina

Glasao sam godinama za "promene" a nama je sve gore. Nemam posao nemam stan, nisam bio ni u jednoj stranci, sa mojom profesorskom diplomom ne vidim perspektivu. Nisam radikal, ali ovaj čovek bar ima stav i brani ga 20 godina, žao mi je što neće doživeti naredne izbore...

Mufljuz

pre 9 godina

Just for the record: Haski tribunal je trazio od Francuske da vrati u Hag Florens Artman radi uvrede suda kako bi odsluzila izrecenu kaznu sto su Francuzi 'ladno ignorisali. I ... pojeo vuk magarca. Evo male ideje za Vladu Srbije.

Sasa82

pre 9 godina

Zalosno je sto taj sud samo Srbe osudjuje i sto smo mi za sve krivi iako su nas proterali iz Hrvatske niko za to nije odgovarao.Mi smo sad na raskrsnici i verujem da cemo nastaviti ka ciju i necemo dozvoiti da nas ova oduka Haga omete u tome.

vele

pre 9 godina

Voja je oboleo to zna i Hag kojeg je isti porazio i dotukao do nogu.Država mora da stane ispred njega i pokaže da je ovo farsa koju hoće Hag da napravi sa bolesnim čovekom.

gurko

pre 9 godina

po kom osnovu? kako je dosao jel to drzavna tajna? ako jeste onda na koju foru ide opet? drzavni vrh je kompromitovan, laz, prevara, opet laz. neka vlada da ostavku. smradovi u skupstini su pet smradovi, kako god ih ofarbas.

Bosanac

pre 9 godina

U Srbiji ništa novo uvjek stara priča ...
Hag,Vojvode,Ko je kriv itd....
Kao da je 1995 a ne 2015.
Daj molim vas.Vas obične ljude koji ne žive od državnog proračuna i koji su moderni robovi politički stranaka.
Pa moraju da pišu o tim stvarima da bi sačuvatli sebe a blatili druge.
Kani te se više 90 -tih ,Vojvoda i tih sra...
Život je kratak !!!!
Uživajte Srbija je jedna divna zemlja sa divnim ljudima.Srbijanci su poznati po svom ugodnom i veselom stilu života.
Mani te se politike i mračne prošlosti vaših života ...Pozdrav iz Bosne .

Gonič

pre 9 godina

Valjda će jednom shvatiti da je vreme cirkusa prošlo. Ma koliko pokušao da bude zanimljiv nikako mu ne uspeva. Sve se moglo očekivati od njega ali da šuruje sa Hrvatima kako bi spotakao Srbiju to nikako ne mogu da shvatim.

Pavaroti

pre 9 godina

Neverovatno koliko čovek može da bude dosadan. Ja ne znam kako ne shvati da nikoga ne zanima njegovo mišljenje? Najbolje rešenje mu je da se preseli u Hrvatsku pošto je i zvanično njihov službenik i da konačno oslobodi Srbiju od svojih svakodnevnih aktivnosti koje nisu nikome zanimljive.

GURU

pre 9 godina

Nisam fan Seselja, niti bilo kog politicara.Ali posle ove smejurije prvo ga pustaju pa onda traze da ga,vratimo E ZATO GA NEBI NI VRACAO.Nije bre ovo predskolsko pa puj pike ne vazi!! Onako iz inata cisto da zezamo krizu.

slobodan 88

pre 9 godina

Posle perfomansa sa paljenjem zastave EU i SAD pre neki dan, mislim da mogućnost preispitivanja odluke pretresnog veća Haškog suda van granica teorije. Sada je kasno za kajanje i traženja pomilovanja. Svet je shvatio da je Šešelju mesto u Hagu do okončanja suđenja. Tako je nabolje i za Srbiju i za Šešelja.

Slavisa

pre 9 godina

Seselj zeli slobodu! Ali treba imati i u vidu da je covek bolestan! Ali svakako ova vlada zna sta je najpametnije sada uraditi, sada kada je prepreka za Srbiju koja mora biti prevazidjena.

Lea

pre 9 godina

Narod Srbije je umoran od velikih tema,hajki i prozivki.Samo zelimo da zivimo u pristojnoj i uredjenoj drzavi u kojoj ni tema dana nisu ni Hag, ni Seselj.

Koral

pre 9 godina

Srbija je dala garancije za Seselja tako da je u obavezi da ga isporuci Hagu. Samo interesantna je cinjenica da je Hag pravio presedane samo na Stetu Srbije i Srba.

pravnik

pre 9 godina

ne spadam u afnove v.seselja ni malo, ali doticna dama apsolutno nema pojma o pravu...zaista se vidi da nije citala odluku zalbenog veca...

baja

pre 9 godina

Haski tribunal napravio gresku?! Nemate vi pojma ni jedno, ni drugo, samo nesto tribunjate. Nasa politika je losa vekovima, sve odluke politicari donose ad hok, jer su sigurni u svoju inteligenciju, druge drzave svoju politiku pmaniraju vekovima....

Forsaken

pre 9 godina

Kljcno je ono "ako Seselj bude zdrav". Hag ga je i pustio u Srbiju zbog zdravstvenih problema po preporuci njihovih lekara. Gomila neligicnosti cak i za jedan prekrsajni sud a ne za takvu instituciju kao sto je Haski tribunal. Time je Hag pokazao celom svetu da je sve to sarena laza i obican cirkus...

Bojana

pre 9 godina

Apel b92. Uvedite da se prilikom ostavljanja komentara ostavi podatak o jmbg-u i broju lične karte! Jedan jmbg, jedan broj i jedan REGISTROVANI nadimak na forumima b92, a ne ovo... Komentari su takvi da nemam strpljenja više da čitam bilo šta... ČEMU? To je milion botova tipa lep, lepši, najlepši.

mmm

pre 9 godina

ljudi,ja sam skoro napunio 18 godina,i kad razmislim o sledecim izborima, ne znam za koga bih glasao. svi mi se cine kao da ce da pokradu drzavu i jos vise uniste...
(velelelepno, 31. mart 2015 21:59)

kad budes imao 40 kao ja sada, nece ti se vise ciniti, bices siguran.

Dajana

pre 9 godina

Vlast u Srbiji se mora ponasati odgovorno i postovati zakon. Ako se proceni da Seselj nije zdravstveno ugrozen treba da se isporuci Hagu. Ni jedan pojedinac ne sme biti iznad zakona,koliko god da je odluka Haga bizarna i neozbiljna.

nenad rs

pre 9 godina

Ботови раде пуном паром,буде ли вас бар мало срамота?Бивши Шешељеви чланови,НВО,либерали,назадњаци,сви у једном строју марширају а нико да одговори на основно питање:,,Има лу ко право да неког у притвору држи дванаест година без пресуде"".Успут сматрам да Шешељева политика ником није донијела добро и то је чињеница али то нема везе са правом и правдом.

Kompas

pre 9 godina

Instrumentalizacija slučaja V. Šešelja pred haškim tribunalom njemu ne ide u korist! Sam komentar da je on "pobedio taj strašni sud" ne pije vodu jer još nije izrečena pravosnažna presuda za dela za koja ga tereti tužilaštvo.

uvek zaljubljen

pre 9 godina

Pa nece na prepad vec lepo pokucati na vrata i uhapsiti Seselja!A sad poturaju zdrastveno stanje a dali je on imao ssmilost onih godina kada je sahranio mnoge zivote?Prema njemu netreba imati ni truknu milosti jer ni on nije imao...

1999

pre 9 godina

Narod je nezadovoljan Vucicevim vodjenjem drzave, tanka je prica da "izrucenje Seselja destabilizuje vladu Srbije". Da se ne lazemo, narod je nezadovoljan.

ilija

pre 9 godina

Kako god da se zavrsi ova situacija oko njegovog povratka u Hag narod ne trebao da se potresa jer je njemu ovo cilj on jos zivi od stare slave i misli da je bitan i da se svet vrti oko njega.

Cedica

pre 9 godina

Seselj je pravio dilove sa Hagom ne znam samo zasto sada Hag prevaljuje njihov problem Srbiji. Oni ga pustili oni bi trebali da se pobrinu za njegov povratak.

Ana

pre 9 godina

Sandra je apsolutno u pravu po pitanju svega, ako mora biti vraćen to će se verovatno i desiti. Nisu najjasnije odluke Haga, sad ga hoćemo, sad ga nećemo. Ali činjenica je da i sam Šešelj uživa u ovoj mediskoj pažnji.

mlekadzija

pre 9 godina

Uopste nisam iznenadjen cinjenicom da S. Orlovic nije spomenula da je VS 12 godina u Hagu...pravo na sudjenje u razumnom roku sta to bese???

strasno

pre 9 godina

Ne smatram da mu je mesto u Hagu ali i ne opravdavam njegove postupke....pusten je,dobio je priliku da bude na slobodi,da pokusa da nadoknadi propusteno uz svoju porodicu,da se posveti svom zdravlju a on siri mrznju od kad je dosao,mitinguje i drzi govore kojima poziva na nerede pa cak i na rat.....

Sretenović Z

pre 9 godina

Vreme Šešelju polako ističe, a on bi da se igra sa državom. Mislim, da bi njegova isporuka u Hag morala što pre da se obavi, jer Srbija ima preča posla od novih performansa. Vreme je da svetu pokažemo odlučnost i principijelnost.

Radovan

pre 9 godina

Zavrsice on u Hagu samo neznamo na koji nacin,a sto se vise bude polemisalo oko toga to ce biti veca medijska zastupljenost i paznja a to Seselju i te kako imponuje,jer obozava da bude centar desavanja.

čarobnjak

pre 9 godina

To je Šešeljev način komunikacije kako unutar Srbije sa poliitčkim protivnicima i biračkim telom tako i na medjunarodnom planu.

Erick

pre 9 godina

Totalno mi je nebitan korak V. Šešelja da internacionalizuje svoj slučaj! On bi morao da shvati da je njegov povratak u Hag jedini mogući korak ka ostvarivanju svojih prava, zbog kojih se i predao tom istom tribunalu početkom 2003.

Neutron

pre 9 godina

Moze Seselj da vam se svidja ili ne, ali je njegoco sudjenje ruganje pravnom sistemu. Covek je utamicen 12 godina! Nevin, nista se nije moglo dokazati a sada hoce opet natrag da ga odvedu na dalju "raspravu". Ovo sto se desava je apsolutni cirkus. Ne mogu medjunarodne pravne institucije da se spustaju na tako niske grane. Znamo dobro koji je cilj, slepci znaju o cemu se radi. Ali kad si ga zas.ao i ne mozes dalje, pusti, u ime pravde. U sta da veruje svet onda? Znamo ko diktira i sa kakvom namerom, ali da se sve to ovako vulgarno i providno sprovodi, pa to ni kod nas ne bi proslo.

Neko nepristrasan

pre 9 godina

... Pretresno veće je pustilo Šešelja na privremenu slobodu na osnovu naivne procene da će se on vratiti u tribunal i postupiti po nalogu veća.

Pa zar iko veruje u ovo? Bar 100 puta je rekao da ne poštuje odluke tribunala i da se neće odazvati.

Dizni

pre 9 godina

Postoji problem i on ce biti resen. Otuda i veci broj konsultacija i sastanaka ljudi u vrhu vlasti. Do sada je vodjena odgovorna politika.

Vukovac

pre 9 godina

On ne može da dobije željenu pažnju u Beogradu i Srbiji, kamoli da očekuje neku međunarodnu pažnju! On može da očekuje regionalnu pažnju, u Srbiji ga obavno smatraju u pajace koji uveseljavaju narod kroz putujući cirkus monti-pajtonovskog besmisla!

Hogar

pre 9 godina

Šešelj je svoju minornost u političkom životu Srbije pokazao odmah nakon povratka! To što je Srbija na to pristala, to je ipak obaveza svake vlasti da brine o svojim građanima podjednako. To što su oni njega pustili na slobodu zbog humanih razloga lečenja teške bolesti, haški sud ne može da opravda! Po meni, uslovi za puštanje na slobodu su morali da postoje!

Zoran Milosavljevic

pre 9 godina

Nikakve garancije nije dala Vlada i ne mora da ga hapsi. Uostalom Vlada nije dobila nikakav nalog iz Haga. Za sada. Odluku je dobio samo Sesalj. I njegova je odluka. Posle 12 godina, a bez osude nema razloga da ide u Hag.
Svaka osudjujuca presuda nece biti veca os 12 godina.Prema tome on je slobodan covek. Stvarno je Seselj pobedio taj sud.

velelelepno

pre 9 godina

ljudi,ja sam skoro napunio 18 godina,i kad razmislim o sledecim izborima, ne znam za koga bih glasao. svi mi se cine kao da ce da pokradu drzavu i jos vise uniste...

mlekadzija

pre 9 godina

Uopste nisam iznenadjen cinjenicom da S. Orlovic nije spomenula da je VS 12 godina u Hagu...pravo na sudjenje u razumnom roku sta to bese???

1999

pre 9 godina

Narod je nezadovoljan Vucicevim vodjenjem drzave, tanka je prica da "izrucenje Seselja destabilizuje vladu Srbije". Da se ne lazemo, narod je nezadovoljan.

mmm

pre 9 godina

ljudi,ja sam skoro napunio 18 godina,i kad razmislim o sledecim izborima, ne znam za koga bih glasao. svi mi se cine kao da ce da pokradu drzavu i jos vise uniste...
(velelelepno, 31. mart 2015 21:59)

kad budes imao 40 kao ja sada, nece ti se vise ciniti, bices siguran.

GURU

pre 9 godina

Nisam fan Seselja, niti bilo kog politicara.Ali posle ove smejurije prvo ga pustaju pa onda traze da ga,vratimo E ZATO GA NEBI NI VRACAO.Nije bre ovo predskolsko pa puj pike ne vazi!! Onako iz inata cisto da zezamo krizu.

nenad rs

pre 9 godina

Ботови раде пуном паром,буде ли вас бар мало срамота?Бивши Шешељеви чланови,НВО,либерали,назадњаци,сви у једном строју марширају а нико да одговори на основно питање:,,Има лу ко право да неког у притвору држи дванаест година без пресуде"".Успут сматрам да Шешељева политика ником није донијела добро и то је чињеница али то нема везе са правом и правдом.

Zoran Milosavljevic

pre 9 godina

Nikakve garancije nije dala Vlada i ne mora da ga hapsi. Uostalom Vlada nije dobila nikakav nalog iz Haga. Za sada. Odluku je dobio samo Sesalj. I njegova je odluka. Posle 12 godina, a bez osude nema razloga da ide u Hag.
Svaka osudjujuca presuda nece biti veca os 12 godina.Prema tome on je slobodan covek. Stvarno je Seselj pobedio taj sud.

uvek zaljubljen

pre 9 godina

Pa nece na prepad vec lepo pokucati na vrata i uhapsiti Seselja!A sad poturaju zdrastveno stanje a dali je on imao ssmilost onih godina kada je sahranio mnoge zivote?Prema njemu netreba imati ni truknu milosti jer ni on nije imao...

Bojana

pre 9 godina

Apel b92. Uvedite da se prilikom ostavljanja komentara ostavi podatak o jmbg-u i broju lične karte! Jedan jmbg, jedan broj i jedan REGISTROVANI nadimak na forumima b92, a ne ovo... Komentari su takvi da nemam strpljenja više da čitam bilo šta... ČEMU? To je milion botova tipa lep, lepši, najlepši.

Forsaken

pre 9 godina

Kljcno je ono "ako Seselj bude zdrav". Hag ga je i pustio u Srbiju zbog zdravstvenih problema po preporuci njihovih lekara. Gomila neligicnosti cak i za jedan prekrsajni sud a ne za takvu instituciju kao sto je Haski tribunal. Time je Hag pokazao celom svetu da je sve to sarena laza i obican cirkus...

Hogar

pre 9 godina

Šešelj je svoju minornost u političkom životu Srbije pokazao odmah nakon povratka! To što je Srbija na to pristala, to je ipak obaveza svake vlasti da brine o svojim građanima podjednako. To što su oni njega pustili na slobodu zbog humanih razloga lečenja teške bolesti, haški sud ne može da opravda! Po meni, uslovi za puštanje na slobodu su morali da postoje!

velelelepno

pre 9 godina

ljudi,ja sam skoro napunio 18 godina,i kad razmislim o sledecim izborima, ne znam za koga bih glasao. svi mi se cine kao da ce da pokradu drzavu i jos vise uniste...

Ana

pre 9 godina

Sandra je apsolutno u pravu po pitanju svega, ako mora biti vraćen to će se verovatno i desiti. Nisu najjasnije odluke Haga, sad ga hoćemo, sad ga nećemo. Ali činjenica je da i sam Šešelj uživa u ovoj mediskoj pažnji.

pravnik

pre 9 godina

ne spadam u afnove v.seselja ni malo, ali doticna dama apsolutno nema pojma o pravu...zaista se vidi da nije citala odluku zalbenog veca...

Neko nepristrasan

pre 9 godina

... Pretresno veće je pustilo Šešelja na privremenu slobodu na osnovu naivne procene da će se on vratiti u tribunal i postupiti po nalogu veća.

Pa zar iko veruje u ovo? Bar 100 puta je rekao da ne poštuje odluke tribunala i da se neće odazvati.

Lea

pre 9 godina

Narod Srbije je umoran od velikih tema,hajki i prozivki.Samo zelimo da zivimo u pristojnoj i uredjenoj drzavi u kojoj ni tema dana nisu ni Hag, ni Seselj.

strasno

pre 9 godina

Ne smatram da mu je mesto u Hagu ali i ne opravdavam njegove postupke....pusten je,dobio je priliku da bude na slobodi,da pokusa da nadoknadi propusteno uz svoju porodicu,da se posveti svom zdravlju a on siri mrznju od kad je dosao,mitinguje i drzi govore kojima poziva na nerede pa cak i na rat.....

Dizni

pre 9 godina

Postoji problem i on ce biti resen. Otuda i veci broj konsultacija i sastanaka ljudi u vrhu vlasti. Do sada je vodjena odgovorna politika.

baja

pre 9 godina

Haski tribunal napravio gresku?! Nemate vi pojma ni jedno, ni drugo, samo nesto tribunjate. Nasa politika je losa vekovima, sve odluke politicari donose ad hok, jer su sigurni u svoju inteligenciju, druge drzave svoju politiku pmaniraju vekovima....

Koral

pre 9 godina

Srbija je dala garancije za Seselja tako da je u obavezi da ga isporuci Hagu. Samo interesantna je cinjenica da je Hag pravio presedane samo na Stetu Srbije i Srba.

slobodan 88

pre 9 godina

Posle perfomansa sa paljenjem zastave EU i SAD pre neki dan, mislim da mogućnost preispitivanja odluke pretresnog veća Haškog suda van granica teorije. Sada je kasno za kajanje i traženja pomilovanja. Svet je shvatio da je Šešelju mesto u Hagu do okončanja suđenja. Tako je nabolje i za Srbiju i za Šešelja.

Kompas

pre 9 godina

Instrumentalizacija slučaja V. Šešelja pred haškim tribunalom njemu ne ide u korist! Sam komentar da je on "pobedio taj strašni sud" ne pije vodu jer još nije izrečena pravosnažna presuda za dela za koja ga tereti tužilaštvo.

čarobnjak

pre 9 godina

To je Šešeljev način komunikacije kako unutar Srbije sa poliitčkim protivnicima i biračkim telom tako i na medjunarodnom planu.

Sretenović Z

pre 9 godina

Vreme Šešelju polako ističe, a on bi da se igra sa državom. Mislim, da bi njegova isporuka u Hag morala što pre da se obavi, jer Srbija ima preča posla od novih performansa. Vreme je da svetu pokažemo odlučnost i principijelnost.

ilija

pre 9 godina

Kako god da se zavrsi ova situacija oko njegovog povratka u Hag narod ne trebao da se potresa jer je njemu ovo cilj on jos zivi od stare slave i misli da je bitan i da se svet vrti oko njega.

Radovan

pre 9 godina

Zavrsice on u Hagu samo neznamo na koji nacin,a sto se vise bude polemisalo oko toga to ce biti veca medijska zastupljenost i paznja a to Seselju i te kako imponuje,jer obozava da bude centar desavanja.

Vukovac

pre 9 godina

On ne može da dobije željenu pažnju u Beogradu i Srbiji, kamoli da očekuje neku međunarodnu pažnju! On može da očekuje regionalnu pažnju, u Srbiji ga obavno smatraju u pajace koji uveseljavaju narod kroz putujući cirkus monti-pajtonovskog besmisla!

Cedica

pre 9 godina

Seselj je pravio dilove sa Hagom ne znam samo zasto sada Hag prevaljuje njihov problem Srbiji. Oni ga pustili oni bi trebali da se pobrinu za njegov povratak.

Slavisa

pre 9 godina

Seselj zeli slobodu! Ali treba imati i u vidu da je covek bolestan! Ali svakako ova vlada zna sta je najpametnije sada uraditi, sada kada je prepreka za Srbiju koja mora biti prevazidjena.

Erick

pre 9 godina

Totalno mi je nebitan korak V. Šešelja da internacionalizuje svoj slučaj! On bi morao da shvati da je njegov povratak u Hag jedini mogući korak ka ostvarivanju svojih prava, zbog kojih se i predao tom istom tribunalu početkom 2003.

Dajana

pre 9 godina

Vlast u Srbiji se mora ponasati odgovorno i postovati zakon. Ako se proceni da Seselj nije zdravstveno ugrozen treba da se isporuci Hagu. Ni jedan pojedinac ne sme biti iznad zakona,koliko god da je odluka Haga bizarna i neozbiljna.

nn

pre 9 godina

Glasao sam godinama za "promene" a nama je sve gore. Nemam posao nemam stan, nisam bio ni u jednoj stranci, sa mojom profesorskom diplomom ne vidim perspektivu. Nisam radikal, ali ovaj čovek bar ima stav i brani ga 20 godina, žao mi je što neće doživeti naredne izbore...

Mufljuz

pre 9 godina

Just for the record: Haski tribunal je trazio od Francuske da vrati u Hag Florens Artman radi uvrede suda kako bi odsluzila izrecenu kaznu sto su Francuzi 'ladno ignorisali. I ... pojeo vuk magarca. Evo male ideje za Vladu Srbije.

gurko

pre 9 godina

po kom osnovu? kako je dosao jel to drzavna tajna? ako jeste onda na koju foru ide opet? drzavni vrh je kompromitovan, laz, prevara, opet laz. neka vlada da ostavku. smradovi u skupstini su pet smradovi, kako god ih ofarbas.

Sasa82

pre 9 godina

Zalosno je sto taj sud samo Srbe osudjuje i sto smo mi za sve krivi iako su nas proterali iz Hrvatske niko za to nije odgovarao.Mi smo sad na raskrsnici i verujem da cemo nastaviti ka ciju i necemo dozvoiti da nas ova oduka Haga omete u tome.

vele

pre 9 godina

Voja je oboleo to zna i Hag kojeg je isti porazio i dotukao do nogu.Država mora da stane ispred njega i pokaže da je ovo farsa koju hoće Hag da napravi sa bolesnim čovekom.

mikin

pre 9 godina

"ljudi,ja sam skoro napunio 18 godina,i kad razmislim o sledecim izborima, ne znam za koga bih glasao. svi mi se cine kao da ce da pokradu drzavu i jos vise uniste...
(velelelepno)

kad budes imao 40 kao ja sada, nece ti se vise ciniti, bices siguran.
(mmm)

A kada budes imao 60 kao ja sada (ako ih dozivis u ovj drzavi) onda ces nastojati da svoju decu "oteras" sto dalje od sebe u beli svet kako bi imali neku sansu u zivotu.

zagorka

pre 9 godina

I Demokrate su toliko jadne i patetične da su se u početku radovale Šešeljevom povratku. Mislili su da će time rejting Vučića i SNS-a biti ugrožen, ali prevarili su se.

Dada

pre 9 godina

Tribunal je ovim slucajem konacno izgubio sav kredibilitet i pokazao da je vise politicki nego sudski organ!Ne moze sada Hag da se poziva na ugovor koji je Srbija potpisala sa njim oko isporuke optuzenih kada je sama stvorila ovu situaciju i stvorila problem!Sve je to smisljeno negde kako bi se Srbiji naskodilo!

Neutron

pre 9 godina

Moze Seselj da vam se svidja ili ne, ali je njegoco sudjenje ruganje pravnom sistemu. Covek je utamicen 12 godina! Nevin, nista se nije moglo dokazati a sada hoce opet natrag da ga odvedu na dalju "raspravu". Ovo sto se desava je apsolutni cirkus. Ne mogu medjunarodne pravne institucije da se spustaju na tako niske grane. Znamo dobro koji je cilj, slepci znaju o cemu se radi. Ali kad si ga zas.ao i ne mozes dalje, pusti, u ime pravde. U sta da veruje svet onda? Znamo ko diktira i sa kakvom namerom, ali da se sve to ovako vulgarno i providno sprovodi, pa to ni kod nas ne bi proslo.

Bosanac

pre 9 godina

U Srbiji ništa novo uvjek stara priča ...
Hag,Vojvode,Ko je kriv itd....
Kao da je 1995 a ne 2015.
Daj molim vas.Vas obične ljude koji ne žive od državnog proračuna i koji su moderni robovi politički stranaka.
Pa moraju da pišu o tim stvarima da bi sačuvatli sebe a blatili druge.
Kani te se više 90 -tih ,Vojvoda i tih sra...
Život je kratak !!!!
Uživajte Srbija je jedna divna zemlja sa divnim ljudima.Srbijanci su poznati po svom ugodnom i veselom stilu života.
Mani te se politike i mračne prošlosti vaših života ...Pozdrav iz Bosne .

Azra

pre 9 godina

Znaju oni njega i zato su ga i poslali da nam pravi probleme a sada bi da ga mi hapsimo kako bi okrenuli narod protiv Vucica i izazvali haos!Neka sada odgovaraju oni sto su ga pustili,oni sto 12 godina nisu mogli presudu da donesu,neka nam objasne koji je razlog tada postojao da bi ga pustili a kako ga sada nema!

Koka

pre 9 godina

Nijme problem,poslacemo vam Seselja ali nemojte onda opet za par meseci da ga oslobodite pa da opet trazite da ga hapsimo!Kao sto nije postojao razlog za njegovo pustanje tako ne postoji ni razlog za njegovo hapsenje i gospodo iz Haga ovo ste sami zakuvali pa sami i kusajte!

Gonič

pre 9 godina

Valjda će jednom shvatiti da je vreme cirkusa prošlo. Ma koliko pokušao da bude zanimljiv nikako mu ne uspeva. Sve se moglo očekivati od njega ali da šuruje sa Hrvatima kako bi spotakao Srbiju to nikako ne mogu da shvatim.

Pavaroti

pre 9 godina

Neverovatno koliko čovek može da bude dosadan. Ja ne znam kako ne shvati da nikoga ne zanima njegovo mišljenje? Najbolje rešenje mu je da se preseli u Hrvatsku pošto je i zvanično njihov službenik i da konačno oslobodi Srbiju od svojih svakodnevnih aktivnosti koje nisu nikome zanimljive.

letisija

pre 9 godina

Sigurno je da Seselj zeli medjunarodnu i nasu paznju.Ne vidim koji bi drugi razlog bio ovakvom ponasanju.Ovo ne prilici odraslom coveku koji pritom kao voli Srbiju i u njoj mu jedino smeta vlast.

Dragan M

pre 9 godina

Pretresno veće je pustilo Šešelja na privremenu slobodu na osnovu naivne procene da će se on vratiti u tribunal i postupiti po nalogu veća.

Ana

pre 9 godina

Sandra je apsolutno u pravu po pitanju svega, ako mora biti vraćen to će se verovatno i desiti. Nisu najjasnije odluke Haga, sad ga hoćemo, sad ga nećemo. Ali činjenica je da i sam Šešelj uživa u ovoj mediskoj pažnji.

uvek zaljubljen

pre 9 godina

Pa nece na prepad vec lepo pokucati na vrata i uhapsiti Seselja!A sad poturaju zdrastveno stanje a dali je on imao ssmilost onih godina kada je sahranio mnoge zivote?Prema njemu netreba imati ni truknu milosti jer ni on nije imao...

Slavisa

pre 9 godina

Seselj zeli slobodu! Ali treba imati i u vidu da je covek bolestan! Ali svakako ova vlada zna sta je najpametnije sada uraditi, sada kada je prepreka za Srbiju koja mora biti prevazidjena.

Sretenović Z

pre 9 godina

Vreme Šešelju polako ističe, a on bi da se igra sa državom. Mislim, da bi njegova isporuka u Hag morala što pre da se obavi, jer Srbija ima preča posla od novih performansa. Vreme je da svetu pokažemo odlučnost i principijelnost.

Zoran Milosavljevic

pre 9 godina

Nikakve garancije nije dala Vlada i ne mora da ga hapsi. Uostalom Vlada nije dobila nikakav nalog iz Haga. Za sada. Odluku je dobio samo Sesalj. I njegova je odluka. Posle 12 godina, a bez osude nema razloga da ide u Hag.
Svaka osudjujuca presuda nece biti veca os 12 godina.Prema tome on je slobodan covek. Stvarno je Seselj pobedio taj sud.

velelelepno

pre 9 godina

ljudi,ja sam skoro napunio 18 godina,i kad razmislim o sledecim izborima, ne znam za koga bih glasao. svi mi se cine kao da ce da pokradu drzavu i jos vise uniste...

Kompas

pre 9 godina

Instrumentalizacija slučaja V. Šešelja pred haškim tribunalom njemu ne ide u korist! Sam komentar da je on "pobedio taj strašni sud" ne pije vodu jer još nije izrečena pravosnažna presuda za dela za koja ga tereti tužilaštvo.

mlekadzija

pre 9 godina

Uopste nisam iznenadjen cinjenicom da S. Orlovic nije spomenula da je VS 12 godina u Hagu...pravo na sudjenje u razumnom roku sta to bese???

slobodan 88

pre 9 godina

Posle perfomansa sa paljenjem zastave EU i SAD pre neki dan, mislim da mogućnost preispitivanja odluke pretresnog veća Haškog suda van granica teorije. Sada je kasno za kajanje i traženja pomilovanja. Svet je shvatio da je Šešelju mesto u Hagu do okončanja suđenja. Tako je nabolje i za Srbiju i za Šešelja.

Hogar

pre 9 godina

Šešelj je svoju minornost u političkom životu Srbije pokazao odmah nakon povratka! To što je Srbija na to pristala, to je ipak obaveza svake vlasti da brine o svojim građanima podjednako. To što su oni njega pustili na slobodu zbog humanih razloga lečenja teške bolesti, haški sud ne može da opravda! Po meni, uslovi za puštanje na slobodu su morali da postoje!

Cedica

pre 9 godina

Seselj je pravio dilove sa Hagom ne znam samo zasto sada Hag prevaljuje njihov problem Srbiji. Oni ga pustili oni bi trebali da se pobrinu za njegov povratak.

Koral

pre 9 godina

Srbija je dala garancije za Seselja tako da je u obavezi da ga isporuci Hagu. Samo interesantna je cinjenica da je Hag pravio presedane samo na Stetu Srbije i Srba.

strasno

pre 9 godina

Ne smatram da mu je mesto u Hagu ali i ne opravdavam njegove postupke....pusten je,dobio je priliku da bude na slobodi,da pokusa da nadoknadi propusteno uz svoju porodicu,da se posveti svom zdravlju a on siri mrznju od kad je dosao,mitinguje i drzi govore kojima poziva na nerede pa cak i na rat.....

Dizni

pre 9 godina

Postoji problem i on ce biti resen. Otuda i veci broj konsultacija i sastanaka ljudi u vrhu vlasti. Do sada je vodjena odgovorna politika.

Radovan

pre 9 godina

Zavrsice on u Hagu samo neznamo na koji nacin,a sto se vise bude polemisalo oko toga to ce biti veca medijska zastupljenost i paznja a to Seselju i te kako imponuje,jer obozava da bude centar desavanja.

Erick

pre 9 godina

Totalno mi je nebitan korak V. Šešelja da internacionalizuje svoj slučaj! On bi morao da shvati da je njegov povratak u Hag jedini mogući korak ka ostvarivanju svojih prava, zbog kojih se i predao tom istom tribunalu početkom 2003.

ilija

pre 9 godina

Kako god da se zavrsi ova situacija oko njegovog povratka u Hag narod ne trebao da se potresa jer je njemu ovo cilj on jos zivi od stare slave i misli da je bitan i da se svet vrti oko njega.

Dajana

pre 9 godina

Vlast u Srbiji se mora ponasati odgovorno i postovati zakon. Ako se proceni da Seselj nije zdravstveno ugrozen treba da se isporuci Hagu. Ni jedan pojedinac ne sme biti iznad zakona,koliko god da je odluka Haga bizarna i neozbiljna.

Vukovac

pre 9 godina

On ne može da dobije željenu pažnju u Beogradu i Srbiji, kamoli da očekuje neku međunarodnu pažnju! On može da očekuje regionalnu pažnju, u Srbiji ga obavno smatraju u pajace koji uveseljavaju narod kroz putujući cirkus monti-pajtonovskog besmisla!

GURU

pre 9 godina

Nisam fan Seselja, niti bilo kog politicara.Ali posle ove smejurije prvo ga pustaju pa onda traze da ga,vratimo E ZATO GA NEBI NI VRACAO.Nije bre ovo predskolsko pa puj pike ne vazi!! Onako iz inata cisto da zezamo krizu.

Lea

pre 9 godina

Narod Srbije je umoran od velikih tema,hajki i prozivki.Samo zelimo da zivimo u pristojnoj i uredjenoj drzavi u kojoj ni tema dana nisu ni Hag, ni Seselj.

1999

pre 9 godina

Narod je nezadovoljan Vucicevim vodjenjem drzave, tanka je prica da "izrucenje Seselja destabilizuje vladu Srbije". Da se ne lazemo, narod je nezadovoljan.

Bojana

pre 9 godina

Apel b92. Uvedite da se prilikom ostavljanja komentara ostavi podatak o jmbg-u i broju lične karte! Jedan jmbg, jedan broj i jedan REGISTROVANI nadimak na forumima b92, a ne ovo... Komentari su takvi da nemam strpljenja više da čitam bilo šta... ČEMU? To je milion botova tipa lep, lepši, najlepši.

Forsaken

pre 9 godina

Kljcno je ono "ako Seselj bude zdrav". Hag ga je i pustio u Srbiju zbog zdravstvenih problema po preporuci njihovih lekara. Gomila neligicnosti cak i za jedan prekrsajni sud a ne za takvu instituciju kao sto je Haski tribunal. Time je Hag pokazao celom svetu da je sve to sarena laza i obican cirkus...

čarobnjak

pre 9 godina

To je Šešeljev način komunikacije kako unutar Srbije sa poliitčkim protivnicima i biračkim telom tako i na medjunarodnom planu.

pravnik

pre 9 godina

ne spadam u afnove v.seselja ni malo, ali doticna dama apsolutno nema pojma o pravu...zaista se vidi da nije citala odluku zalbenog veca...

baja

pre 9 godina

Haski tribunal napravio gresku?! Nemate vi pojma ni jedno, ni drugo, samo nesto tribunjate. Nasa politika je losa vekovima, sve odluke politicari donose ad hok, jer su sigurni u svoju inteligenciju, druge drzave svoju politiku pmaniraju vekovima....

mmm

pre 9 godina

ljudi,ja sam skoro napunio 18 godina,i kad razmislim o sledecim izborima, ne znam za koga bih glasao. svi mi se cine kao da ce da pokradu drzavu i jos vise uniste...
(velelelepno, 31. mart 2015 21:59)

kad budes imao 40 kao ja sada, nece ti se vise ciniti, bices siguran.

nenad rs

pre 9 godina

Ботови раде пуном паром,буде ли вас бар мало срамота?Бивши Шешељеви чланови,НВО,либерали,назадњаци,сви у једном строју марширају а нико да одговори на основно питање:,,Има лу ко право да неког у притвору држи дванаест година без пресуде"".Успут сматрам да Шешељева политика ником није донијела добро и то је чињеница али то нема везе са правом и правдом.

Koka

pre 9 godina

Nijme problem,poslacemo vam Seselja ali nemojte onda opet za par meseci da ga oslobodite pa da opet trazite da ga hapsimo!Kao sto nije postojao razlog za njegovo pustanje tako ne postoji ni razlog za njegovo hapsenje i gospodo iz Haga ovo ste sami zakuvali pa sami i kusajte!

zagorka

pre 9 godina

I Demokrate su toliko jadne i patetične da su se u početku radovale Šešeljevom povratku. Mislili su da će time rejting Vučića i SNS-a biti ugrožen, ali prevarili su se.

Dragan M

pre 9 godina

Pretresno veće je pustilo Šešelja na privremenu slobodu na osnovu naivne procene da će se on vratiti u tribunal i postupiti po nalogu veća.

Azra

pre 9 godina

Znaju oni njega i zato su ga i poslali da nam pravi probleme a sada bi da ga mi hapsimo kako bi okrenuli narod protiv Vucica i izazvali haos!Neka sada odgovaraju oni sto su ga pustili,oni sto 12 godina nisu mogli presudu da donesu,neka nam objasne koji je razlog tada postojao da bi ga pustili a kako ga sada nema!

Neko nepristrasan

pre 9 godina

... Pretresno veće je pustilo Šešelja na privremenu slobodu na osnovu naivne procene da će se on vratiti u tribunal i postupiti po nalogu veća.

Pa zar iko veruje u ovo? Bar 100 puta je rekao da ne poštuje odluke tribunala i da se neće odazvati.

letisija

pre 9 godina

Sigurno je da Seselj zeli medjunarodnu i nasu paznju.Ne vidim koji bi drugi razlog bio ovakvom ponasanju.Ovo ne prilici odraslom coveku koji pritom kao voli Srbiju i u njoj mu jedino smeta vlast.

Pavaroti

pre 9 godina

Neverovatno koliko čovek može da bude dosadan. Ja ne znam kako ne shvati da nikoga ne zanima njegovo mišljenje? Najbolje rešenje mu je da se preseli u Hrvatsku pošto je i zvanično njihov službenik i da konačno oslobodi Srbiju od svojih svakodnevnih aktivnosti koje nisu nikome zanimljive.

mikin

pre 9 godina

"ljudi,ja sam skoro napunio 18 godina,i kad razmislim o sledecim izborima, ne znam za koga bih glasao. svi mi se cine kao da ce da pokradu drzavu i jos vise uniste...
(velelelepno)

kad budes imao 40 kao ja sada, nece ti se vise ciniti, bices siguran.
(mmm)

A kada budes imao 60 kao ja sada (ako ih dozivis u ovj drzavi) onda ces nastojati da svoju decu "oteras" sto dalje od sebe u beli svet kako bi imali neku sansu u zivotu.

Gonič

pre 9 godina

Valjda će jednom shvatiti da je vreme cirkusa prošlo. Ma koliko pokušao da bude zanimljiv nikako mu ne uspeva. Sve se moglo očekivati od njega ali da šuruje sa Hrvatima kako bi spotakao Srbiju to nikako ne mogu da shvatim.

Bosanac

pre 9 godina

U Srbiji ništa novo uvjek stara priča ...
Hag,Vojvode,Ko je kriv itd....
Kao da je 1995 a ne 2015.
Daj molim vas.Vas obične ljude koji ne žive od državnog proračuna i koji su moderni robovi politički stranaka.
Pa moraju da pišu o tim stvarima da bi sačuvatli sebe a blatili druge.
Kani te se više 90 -tih ,Vojvoda i tih sra...
Život je kratak !!!!
Uživajte Srbija je jedna divna zemlja sa divnim ljudima.Srbijanci su poznati po svom ugodnom i veselom stilu života.
Mani te se politike i mračne prošlosti vaših života ...Pozdrav iz Bosne .

nn

pre 9 godina

Glasao sam godinama za "promene" a nama je sve gore. Nemam posao nemam stan, nisam bio ni u jednoj stranci, sa mojom profesorskom diplomom ne vidim perspektivu. Nisam radikal, ali ovaj čovek bar ima stav i brani ga 20 godina, žao mi je što neće doživeti naredne izbore...

Neutron

pre 9 godina

Moze Seselj da vam se svidja ili ne, ali je njegoco sudjenje ruganje pravnom sistemu. Covek je utamicen 12 godina! Nevin, nista se nije moglo dokazati a sada hoce opet natrag da ga odvedu na dalju "raspravu". Ovo sto se desava je apsolutni cirkus. Ne mogu medjunarodne pravne institucije da se spustaju na tako niske grane. Znamo dobro koji je cilj, slepci znaju o cemu se radi. Ali kad si ga zas.ao i ne mozes dalje, pusti, u ime pravde. U sta da veruje svet onda? Znamo ko diktira i sa kakvom namerom, ali da se sve to ovako vulgarno i providno sprovodi, pa to ni kod nas ne bi proslo.

vele

pre 9 godina

Voja je oboleo to zna i Hag kojeg je isti porazio i dotukao do nogu.Država mora da stane ispred njega i pokaže da je ovo farsa koju hoće Hag da napravi sa bolesnim čovekom.

gurko

pre 9 godina

po kom osnovu? kako je dosao jel to drzavna tajna? ako jeste onda na koju foru ide opet? drzavni vrh je kompromitovan, laz, prevara, opet laz. neka vlada da ostavku. smradovi u skupstini su pet smradovi, kako god ih ofarbas.

Sasa82

pre 9 godina

Zalosno je sto taj sud samo Srbe osudjuje i sto smo mi za sve krivi iako su nas proterali iz Hrvatske niko za to nije odgovarao.Mi smo sad na raskrsnici i verujem da cemo nastaviti ka ciju i necemo dozvoiti da nas ova oduka Haga omete u tome.

Mufljuz

pre 9 godina

Just for the record: Haski tribunal je trazio od Francuske da vrati u Hag Florens Artman radi uvrede suda kako bi odsluzila izrecenu kaznu sto su Francuzi 'ladno ignorisali. I ... pojeo vuk magarca. Evo male ideje za Vladu Srbije.

Dada

pre 9 godina

Tribunal je ovim slucajem konacno izgubio sav kredibilitet i pokazao da je vise politicki nego sudski organ!Ne moze sada Hag da se poziva na ugovor koji je Srbija potpisala sa njim oko isporuke optuzenih kada je sama stvorila ovu situaciju i stvorila problem!Sve je to smisljeno negde kako bi se Srbiji naskodilo!