Utorak, 13.01.2015.

20:19

"Niko nije hteo da priča za BIRN"

Sukob Vlade Srbije i delegacije EU u Srbiji počeo je oko teksta BIRN-a o tenderu za ispumpavanje vode iz rudarskog kopa Tamnava.

Izvor: B92

"Niko nije hteo da prièa za BIRN" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

107 Komentari

Sortiraj po:

Mary

pre 9 godina

Ovaj sto se smejulji Georgijev je svestan da su napisali laz, neamju nijedan argument za ono sto tvrde. Ko su oni da sumnjaju u misljenje Svetske banke?

nećete još moći dugo TAKO

pre 9 godina

Po vama kada neko napadne vladu i sa lažima pokušava da obmane javnost vlada je u obavezi da tu laž demantuje argumentovano.Mislim da ovde je neko mentol,a siguran sam da je upravo to onaj ko traži da vlada pruži argument za optužbe.

Atinac

pre 9 godina

koliko ja znam niko nije obavezan da polaže računa nekom tamo BIRN-u ali to ne oslobađa taj isti BIRN i ne dozvoljava istom da iznosi neistine u javnost , pogotovu ne sada kada je progovorila svetska banka irekla da je sve u redu sa tenderom.

Mikelanđelo

pre 9 godina

Neko ko je sinonim za demagogiju i neko ko je ovu zemlju zadužio do guše sebi daje za pravo da nekome drži predavanja. Nego dobro, tako je to u Srbiji. Odavno se ne zna šta znači karakter i obraz pa je razumljivo sve ovo što se dešava.

Stankoo

pre 9 godina

Posle svega, više ne mogu da verujem BIRN-u! Bitan je dobar tiraž, ali se mora napraviti selekcija. Naravno da ću više verovati Svetskoj banci i Vučiću, videli smo ko je ko...

Darko La

pre 9 godina

@Kancelarija za brze odgovore Ne mogu da verujem BIRN-u kad aih je demantovala Svetska banka. To je dovoljan dokaz da je BIRN samo hteo da napravi pometnju u Srbiji i da diskredituje Vladu Srbije.

Deni Krejn

pre 9 godina

Pročitao jedan komentar u kome piše: Svetska banka neće dati nijedan kredit, ako se ne raspiše tender. Ovo uopšte nema veze sa mozgom. Da bi se povukla tranša iz SV, postoji samo jedan uslov, a to je da se uplati SB na račun onaj iznos dinara koji je jednak iznosu kredita. SB finansira isključivo države, a projekte finansira IFC, Evropska banka...

Miloš Kosorić

pre 9 godina

@p:Kada sada kažete dole naprednljaci , baš me interesuje šta bi rekli da su nekim slučaju na tenderu izabrali firmu čija je ponuda tri puta skuplja.

Lemi

pre 9 godina

A niko, pa ni BIRN, se ne pita zašto se sa ispumpavanjem krenulo tek septembra i koliko stotina hiljada evra dnevno Srbija gubi zbog toga što ne može da proizvodi vlastitu struju već je kupuje na tržištu. Sa jedne strane nesposobnjakovići i lopovi, sa druge strane površni novinari.
(Deda, 14. januar 2015 07:46)

Da si pročitao tekst BIRN, znao bi da se posebno bave pitanjem zašto se čekalo sa raspisivanjem tendera, zašto nabavka nije obavljena po hitnom postupku i štetom koja iz toga proističe. Ali, nije ni čudo što nisi pročitao tekst, kada ga nijedno sredstvo informisanja nije ni prenelo. Može se pročitati na sajtu javno.rs.

Ping Pong

pre 9 godina

Najjace je bilo kada je Georgijev pitao Djukanovica u kom svojstvu on uopste ucestvuje u emisiji. Kao gradjanin? Hahaha ovaj se pogubio.

Toliko

pre 9 godina

Cak i da je BIRN u sukobu interesa, to i dalje ne znaci da ono sto su rekli nije istina, a to je bas ono o cemu vlast izbegava da prica ili tacnije argumentuje. Standardna Seseljeva skola, diskvalifikuj, omalovazi i uvredi coveka. Sebe predstavi kao zastitnika, a suparnika kao otelotvorenje zla. Mene ovo uopste ne iznenadjuje ili bolje receno nije mi vest, bilo bi znacajno kad bi bilo suprotno.

Balecki

pre 9 godina

U Miškovićevim novinama,strani plaćenici,EU zavera,Cia,Mi5,Mi6,opozicija,sve sami zlotvori i zaverinici,svi se udružili u borbi protiv tvoga Ajatolaha!FUJ BAGRO ODVRATNA,PA GDE MOŽE JEDAN ŠEŠELJEV RADIKAL PREKO NOĆI DA SE TRANSFORMIŠE!!!!

p

pre 9 godina

Da li u ovoj drzavi postoji samo jedna stvar koja nije sumnjiva? Sns nam lepo pokazuje kako se radi sa korupcijom i malverzacijama - ne raditi nista, jer ce srbi zaboraviti. Dole naprednjaci!

Deda

pre 9 godina

A niko, pa ni BIRN, se ne pita zašto se sa ispumpavanjem krenulo tek septembra i koliko stotina hiljada evra dnevno Srbija gubi zbog toga što ne može da proizvodi vlastitu struju već je kupuje na tržištu. Sa jedne strane nesposobnjakovići i lopovi, sa druge strane površni novinari.

Petar S.

pre 9 godina

Cela ova stvar je DRAMATICNO eskalirala onog trenutka kada je dirnuto u SVETU KRAVU (od EU). A to je FInanasiranje NVO u Srbiji koje traje vise od 20 godina.

Gde im je transparentnost po ovom pitanju.

ns

pre 9 godina

kad je SNS toliko bezgresan, zasto nije pokazao sve ugovore sa.Etihad'pom nego ih Bucic krije kao zmija noge. Da nije bilo BIRN-a ne bismo daznali koliko su ti ugovori stetni za Srbiju. Sto se tice Svetske banke, kad budem cula zvanican stav od njenog prvog coveka, onda cu poverovati... do tada verujem BIRN-u. Mnogo smrdi .....

Vladan

pre 9 godina

Mislim da je sve potpuno jasno kada je u pitanju sukob Vucica i BIRN-a i Devenporta. Pa svetska banka je obelodanila da je Vucic bio potpuno u pravu kad je ova tema u pitanju, i to mislim da zna citava javnost u Srbiji.

abc

pre 9 godina

Tebi je normalna drzava (zahvaljujuci vucicu naravno, to mora da se pomene) da se pre "oglasa" za posao tj. tendera vec zna ko ce da bude zaposlen tj. da vrsi ispumpavanje vode?
U stvari, verujem da je tebi to nor,alno, zahvaljujuci vucicu, naravno....
Izvini, ali meni nije. A ovde uopste nije ni slucaj da li birn lobira za nekog ili ne, to.mogu do sutea da rade ako rade i apsolutno me ne zanima... Mene zanima sta radi ova nasa bagra.

Arhivator

pre 9 godina

Još uvek nismo čuli šta je to netačno u BIRN-ovom tekstu. A ni tekst nije objavljen nigde osim na njihovom sajtu.
Poređenja radi, 1948. Rezolucija Inforbiroa je objavljena na naslovnim stranama. A Onaj još ima obraza sa Titom da se poredi...

D_

pre 9 godina

Ma sta nam naprica ovaj, inace nekada poznat pod radnim nadimkom Djuka Radikal, dok je isao na Sever...Taj ce nekome da prica o kredibilitetima...

a koje boje su te kantice i lopatice?

pre 9 godina

Ali stvarno, da li treba da budes genijalac da skapiras da nesto nije kako treba... Pobedi na tenderu, uslovno receno, "nasa" firma i angazuje kao podizvodjaca firmu koja je izgubila tender. Zasto su onda uopste i birali tu "nasu" firmu, sto odmah nisu birali holandjane?

Nada

pre 9 godina

Pet para ne dam na ono sto pisu Blic i Miskove novine.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sttanko, 13. januar 2015 22:44)

Tako je srećice, samo ti poljubi sliku voljenog vođe pre spavanja i uopšte nemoj da uključuješ mozak.

brasa

pre 9 godina

Aha, znaci svako ko dovede u sumnju sumnjiv tender SNS-a je "strani placenik i domaci izdajnik". Cekaj, gde li sam vec cuo tu sintagmu. Ah, da Dnevnik RTS devedesetih...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sedma sekcija, 13. januar 2015 23:01) ... p[a to je i smisljeno da se lude cude hoces reci da otporovci nisu bili placeni, hoces reci da nisu isli i u druge drzave da organizuju slicne revolucije naravno za kintu hoces reci da ove neplsaca vb ma hajde proveri dal su ti obe mozdane celije u funkciji

Beč

pre 9 godina

@Advokat svih Srba
Sva sreća pa nemamo gola ostrva više. Tito je u vreme "(S)ovjetskog kidisanja" tamo slao ljude. Nadam se da nećete to da dočekate.

Magdalena

pre 9 godina

I kao i obicno, od naprednjaka ne moze da se dobije ni jedan konkretan odgovor. Na svako pitanje odgovaraju napadom i optuzbama kako su svi protiv njih.

slobo

pre 9 godina

Ovde postoji samo jedno pitanje.Ko je vlasnik Ili skriveni vlasnik ovih firmi koje su bile angazovane na ovim poslovima.Kada se to objavi sve ce se razjasniti.Licno mislim da je pitanje dana kada ce se ovo saznati.Kao ko su vlasnici ovih silnih agencija za zaposljavanje Ili posrdovanje.Narode opasno nas potkradaju na proste fore.

Korov brzo raste i gusi sve zivo

pre 9 godina

Nadam se da ce BIRN makar na kraju obavljenog posla da objavi ukupnu vrednost radova s obzirom da su podizvodjaci strane kompanije, kao i informaciju koliko radnih dana su u ponudama naveli svi ponudjaci, na osnovu cega se moze izracunati koliko para je izgubila Srbija, s obzirom da je ispumpavanje trebalo da traje 3 meseca, a evidentno se produzava na 4 puta duzi period, pa bih molio odgovorne novinare koliko kosta Srbiju jedan dan rada kopova u BDP -u ili novcanom iznosu, pa da nam genijalci neoradikali sa prevelicanstvenim na celu objasne koliko su ustedeli na ovom velikom poslu dajuci posao nepoznatoj firmi, odnosno jedino njima poznatoj !!!

miki

pre 9 godina

Ko hoce da se vise informise neka procita

http://www.javno.rs/istrazivanja/ispumpavanje-kopa-i-budzeta

ali mislim da cilj nije da se razgovara argumentima.

Antibot

pre 9 godina

Ako treba da biram između mišljenja Svetske Banke i tamo nekog BIRN-a, pre ću da verujem Svetskoj Banci.
(Peter, 13. januar 2015 21:29)

E, ja ću pre da verujem BIRN-u! I šta ćeš sad?

Asam ti ga šukno! Opaaa!

SlavuJaK

pre 9 godina

Izveštaj Svetske banke samo je potvredio ono što je Vučić izneo o lažima i finanssiranju BIRN-a za iznošenje tih laži. Potvrdilo se da je Georgijev samo jedna od ispostava DS, čovek koji je plaćen da iznosi laži, kao i to da su samohteli da uzmu keš od građana Srbije, ali su prozreli njihove namere i posao dobila domaća firma.

Bajka i Istina

pre 9 godina

Prvo su dva meseca rađeni dalekovodi za pumpe i bačen novac za njih ,da bi se iznajmile pumpe na dizel gorivo!? Kolubara je sa samo jednom svojom pumpom izvukla pola od ukupne ispumpane količine vode. Nezvanična informacija, koju sam saznao od jednog sindikalnog funkcionera da je : Ista firma dobila posao za ugradnju i sanaciju elektro-opreme na potopljenim bagerima i kako to ne zna i ne može da uradi angažovaće podizvođača (najverovatnije nemački ABB). Kolubara je za par miliona evra mogla kupiti nekoliko pumpi i dosada ispumpati svu vodu. Pravo je pitanje zašto to nije urađeno, a to otvara i sumnju da je kop namerno poplavljen!? Zbog čega se išlo na tender kada se radi o vanrednoj situaciji (zar nisu bez tendera kupljena brojila za Obrenovac).

Chaki

pre 9 godina

Neverovatna stvar je koliko svi pokusavaju da pricaju da lice (ovaj Djukanovic tesko) na vodju. Kad bi vodja znao nesto da svira svi njegovi strancki drugari bi krenuli na solfedjo

Milan

pre 9 godina

Gospodo botovi, i jedni i drugi, vasa lupetaranja ovde lagano dovode do toga da sve manje obicnih citalaca zeli da ostavi svoj komentar.
Smorli ste bre vise! Ajde oladite malo i ne davite nas, stvarno imam zelju da procitam neki normalan komentar a ne vase neintelektualne bljuvotine!
Svetska banka je rekla svoje i tacka, kome god to odgovaralo ili ne. Nisu oni bas nesto ljupki, ali nisu ni naivni.

Перица

pre 9 godina

Колико коментатора је прочитало понуде? Налазе се на сајту БИРН-а.

Са једне стране Јужна Бачка за 14, са друге Немци за 37 милиона евра. Понуде су биле скоро исте.

Уопште ми није јасно по ком основу Немци треба да добију тендер. Због оних пар пумпи које су послали пошто су видели да је поплављен коп па би могли нешто и да зараде?

По том основу, Руси су требали да добију највише.

Али, превише људи у Србији мисли да је немачка медицина најбоља, док се корупција подржава. Не возе без разлога криминалци и корумпирани политичари немачка кола. Пошто су толико поштени, што не одбију да им продају?

jegood

pre 9 godina

Naravno, ni Vucic ni Djukanovic ni niko iz Vlade nije ponudio nijedan argument kojim se pobija tekst koji je objavio BIRN i nikada to ni nece uraditi jer ih nemaju. Samo im preostaje optuzivanje, populizam, pa strani placenici pa Devenport, pa svi su ostali krivi sto se ovde krade i sto mala grupa ljudi na vlasti ili bliski njima uzimaju ogromne pare u svoje dzepove.

Sedma sekcija

pre 9 godina

Aha, znaci svako ko dovede u sumnju sumnjiv tender SNS-a je "strani placenik i domaci izdajnik". Cekaj, gde li sam vec cuo tu sintagmu. Ah, da Dnevnik RTS devedesetih...

Vukota

pre 9 godina

Mislim da će naša vlada prevazići sve nesuglasice koje su nastale u vezi ovog slučaja. Ovo su osetljive stvari i informacije u javnosti moraju biti verodostojne.

zima dolazi

pre 9 godina

Prvo Andjelkovic ? Ej, Cobetov kadar. Drugo Djuka, je li to onaj posmatrač izbora, rusofil ? Radio amater menjač teza i obožavalac lika i dela Vučica*

*(citira Vebera,namešta naočare i spaja prste lik koji se ozbiljno ne seća prošlosti i drži nas za budale)

Zoki

pre 9 godina

Treba procitati clanak BIRN-a i shvatiti zasto je spajdermen reagovao ovako. Pre svega koje ime su pomenuli.

Svetska banka je komentarisala tender! a ne postupak izbora.
Tender je naravno dobar jer je radjen po njihovim uzorima.
Banke se obicno nemesaju u odluke izbora. Bitno je da nema zalbi i da je obrazlozenje izbora korektno.
Usteda 23 miliona je zato jer je to kredit, ali matematika je netacna kada se govori o ciframa generalno usteda je 8 miliona.
O pomenutoj firmi je dosta pisano zadnjih meseci I to cak i tabloidi koji su naklonjeni necemu sto se zove drzavni vrh. ali niko nije nista specijalno reagovao dok u clanku BIRN-a nije pomenuto jedno ime i gde je doslo do indirektnog povezivanja av-a sa korupcijom.

Treba procitati clanke.

Naravno ovde ima i onog dnevno polkitckog za prostu raju. Meni niko nenaredjuje, ja sam ovo ... ja sam ono... miskovic ovo i sl stvari za dizanje posustalog rejtinga. Rejting dugo stoji sto znaci da je doslo do zasicenja i sledeca faza je padanje rejtinga licnog. o rejtingu partije koja nepostoji netreba ni govoriti.

Tresla se gora rodio se mis!
Zasto je ovde iko morao da brani av-a?
Procitajte clanak.
http://www.javno.rs/istrazivanja/ispumpavanje-kopa-i-budzeta

zlopamtilo

pre 9 godina

Apsolutno me izluđuje što se gospodinu Đukanoviću uopšte daje prilika da bilo šta komentariše. Svi mi koji nemamo pamćenje zlatne ribice smo itekako svesni da se od osobe koja se barem deset godina na svim mogućim i nemogućim stanicama pojavljivala s bedžom "Ne u EU!" u sekundi transformisala u glasnogovornika SNS i zagovornika evropskih integracija. Takvi ljudi u mojim očima nemaju morala, karaktera niti bilo kakvog kredibiliteta.

Čovek je samo trska, ali trska koja misli. (Pascal)

pre 9 godina

Radikalski botovi neka se vrate u 90.godine, tamo im je mesto! Mi ostali ćemo ipak ostati u 21. veku. Hoćemo evropske standarde, hoćemo slobodu medija, pravo na kritičku reč, hoćemo školovane kadrove,hoćemo pravo na mišljenje. Mi nismo botovi, mi smo misleća stvorenja i ne može nas nijedna vlast ućutkivati i oduzimati nam pravo na informisanost nudeći nam strogo cenzurisane i kontrolisane medije.

SNS prevaranti, lažovi

pre 9 godina

Posao je dobila ova firma http://www.dutchwatersector.com/news-events/news/11400-van-heck-puts-its-massive-floodwater-pumps-on-the-road-again-this-time-to-serbia.html , a naši su samo uzeli milion evra za ništa, a to se ne radi besplatno, samo treba videti kome su dali proviziju, a to će se otkriti kada ovaj režim ode sa vlasti, a daj dan je sve bliži....

Bora Sustina

pre 9 godina

Ovih dana razgovaram sa prijateljima, koji su pažljivo, kao i ja, pročitali text. Niko od nas ovaj istraživački članak nije doživeo kao lobiranje za bilo koju stranu.Dapače.

Opet, oprobani radikalski šablon je da ako su činjenice protiv nas - teško činjenicama. Kada nemaš kontraargument napadaj iz sve
snage, opleti po "izdajnicima"" "stranim plaćenicima", udri po istini.

this is the end

pre 9 godina

(krle - dron, 13. januar 2015 21:25)

A ti si se nalupetao, kao da razumeš o čemu se radi.Da malo razmišljaš svojom glavom mislio bi o tome šta pišeš. Po tebi su svi novinari izdajnici i strani plaćenici ( uvreženo mišljenje na ovim prostorima kad god se pokrene neka tabu tema ili otkrije korupcija, prevara ili krađa od strane vlastodržaca ), a državni činovnici i vlast su uvek ispravni, nevini, pošteni, patriote ( malo morgen )itd...pa kada se pojavi neko ko ima onu stvar da pokrene nešto pametno, u ovom slučaju BIRN eto vas botova da pljujete po njima po nalogu onih koji su uhvaćeni u krađi ili prevari. Ima ona čuvena izreka kada lopov kad ga uhvate u krađi viče: drž te lopova! Tako to otprilike izgleda sa Birnom, sada su oni strani plaćenici koji rade ze neke tuđe firme, ali džaba što odgovora vlasti na postavljena pitanja nema ,niti će ga biti. Zato služe botovi i kvazi analitičari u službi vlasti da odbiju svaku sumnju u nepogrešivost vrhovnog vođe, ali ti i slični znalci svega i svačega unapred znate ko je tu ispravan a ko ne. A onda, za par godina kada se sve otkrije i ispostavi da su ovi na vlasti muljali,varali, otimali i sj..bali sve čega su se dotakli biće po srpski, nikom ništa,idemo dalje!

z dzabe

pre 9 godina

Radim kao tv snimatelj vec 20 god I dosad sam naucio sta je pravljenje price. Gadjas tamo gde je puno nepoznanica I neizvesan kraj, a pozivas se na pritisak na medije. Zar ovi gradjani Srbije nikako da nauce ove novinarske patke. Dobili pare pa sad moraju da ih nekako opravdaju (operu). Nema u srbiji nezavisnih novinara jer nezavisni novinari u ovakvom poretku nemaju posao.

Gradjanin

pre 9 godina

To sto niko nije zeleo da komentarise ne daje pravo BIRNS u i CINSU, i slicnima da iznose neistine. Dosta ima tabloida koje finansiraju domaci tajkuni. Zar nam trebaju i ovi koje finansiraju stranci? Sloboda stampe nije pravo na laz.

Pera Peric 2

pre 9 godina

Na moju veliku zalost, kao poreskog obveznika koji kroz porez svojim novcem hrani horde navijaca partija na vlasti vec 25 godina, za trecinu biraca u Srbiji dovoljan argument je zato sto je tako rekao ON. Tuga do neba

pedala

pre 9 godina

Koliko je komentatora pročitalo sporni tekst. Mnogi komentarisu a ne znaju šta. Pročitao sam tekst čim je izašao i moram reci da me je premijer neprijatno iznenadio svojim nastupom. Podržavam BIRN!

scoby

pre 9 godina

Osnovno pitanje je da li je Svetska Banka ovlasceni tumac naseg Zakona o javnim nabavkama? Ako je tako, onda ova zemlja nema nikakav suverenitet.

radojko

pre 9 godina

Na birn-ovom sajtu pise crno na belo. Da- nas finansiraju ti i ti. I -ne -mi ne radimo po njihovom diktatu. Meni ostaje samo da kazem - da- ja sam sisao vesla i verujem da na zapadu zive humanisti koji bi sve dali za moje dobro, koji bi da me oslobode i koji jako pate kad vide da ja ne citam slobodne novine.

Lola

pre 9 godina

Bravo za BIRN. Konkretno, argumentovano i u centar. Tu su sve činjenice. A žalopojke premijera i pričam ti priču.... su za široke narodne mase koje veruju u te priče, dok im lopovi ispred nosa godinama kradu...

George Best

pre 9 godina

Treba BIRN da malo kopa ko stoji iza firme " Južna Bačka" , kao i šta je to što je tako uvredilo Premijera u vezi toga! Mogao je da kaže da nema pojma i da se pravi nevešt- ovako , izgleda da je to opet " udar na porodicu"...
(Dečko koji obećava, 13. januar 2015 20:56)

Recimo da istraze sta je to Elektro Mreze Srbije, ko je direktor i u kakvoj je on vezi sa Vucicem. Ko to zna, zna i otkud ovakva Vuciceva reakcija.

molim

pre 9 godina

Dok narod shvati ko je trenutno na vlasti, završićemo ne kao Grčka, već kao Somalija - gladni i bosi. SPS nas je uništio načisto, DS i delimično DSS pokupili kajmak iz privatizacije, ali pljačka koju sprovode ovi nepismeni RODOLJUBI i borci za Srbiju ostaće upisana u knjige.
Svuda tendere dobijaju SNS firme, SPS se još uvek negde ubaci ali ne smaju sada toliko da talasaju kao u eri žutih, na svim bitnim funkcijama u drzavi i javnim preduzećima SNS, a u medijima jednoumlje i zabrane. Pametni i stručni beže sve više iz zemlje, jer kako izaći na kraj sa prostacima i manipulatorima. Intelektualci koji su ostali u zemlji su u zapećku bahatih lažova, neko nešto i pokuša da uradi negde, ali čim oni nepismeni sa vrha vide da je sposoban, ili ga ubacuju u svoj sistem ili ga nema.
I to vam je recept za propast.

Ninana

pre 9 godina

Cinjenice su da je Vlada Srbije dala posao najboljem (najjeftinijem) ponudjacu. Dok je BIRN objavio da to nije tako (objavili tekst sa neproverenim informacijama).

dr

pre 9 godina

:) ambiciozno je traziti argumente od onih koji ne znaju sta argumentacija znaci, a iskreno i nije u duhu zemlje SRbije :) gde vekovima demagogija i isprazne price prolaze - naravno zacinjene ''urlanjem'' i vredjanjem sagovornika.

Момо М

pre 9 godina

Прочитајете спорни текст ( "Испумпавање копа и буџета" http://www.javno.rs/istrazivanja/ispumpavanje-kopa-i-budzeta) па сами оцијените ко лаже и ко је лажов: новинар или неспособни, патетични премијер са својим СПРДЊАцима. Иначе текст је поткријепљен занимљивим снимцима,сликама и доступан је на више веб портала.

xRade

pre 9 godina

Procitao sam BIRNov clanak i sve je lepo cisto objasnjeno kako Tajkuni otimaju nase pare. Razmislite samo. Ako su zuti krali i zaduzivali se milijardu godisnje kako kaze sns, gde idu 4 milijarde koliko nas sns zaduzuje godisnje. 4x se vise zaduzuju. nije Grcka na hiljadu milja vec iza coska.

Hemera

pre 9 godina

Vladimir Đukanović je zaista iskreno govorio za B92. Drago mi je da je narodu pojasnio ko je i šta je BIRN. Svetska banka neće izdati nijedan kredit, ako tender nije raspisan, niti će omogućiti da se Tamnava iz Kolubare ispumpava. Nikoga nije briga za nas, i BIRN nema nikakvih neosnovanih sumnji da našu državu izvuče iz teške ekonomske krize. Srbija je na pravom putu ekonomskog napretka i razvoja, i znamo da premijer Aleksandar Vučić zaista najpošteniji u Srbiji.

bole

pre 9 godina

"gospodin" iz SNS je idealan primer kadra koji ne zna ništa a priča o svemu. To je kategorija "selektor" koja najbolje sve zna i koja ne veruje u dokaze jer je njegov tata čuo od dede a ovaj opet od komšije koji nikad nije lagao... katastrofa ko na vodi zemlju...

Pera

pre 9 godina

Kad nemaš argumente onda optužiš drugu stranu da je lažov, diletant, lobista, piše za Miškovića, strani plaćenik itd.

Nakon svega toga kome su argumenti još bitni.

toza

pre 9 godina

Da li je moguće da vi novinari umesto što prenosite puke izjave malo izanalizirate ili istražite?
Pročitao sam kompletan tekst koji je objavi BIRN i nigde se ne insistira na tome da je neko drugi trebo da dobije posao već je ceo tekst posvećen načinu na koji je firma koja je ispumpavala vodu dobila posao i koje su to reference bile koje su ih kvalifikovale. I kako se naknadno pojavo drugi ponuđač na tender u poslu iako nije bilo na listi ponuđača prilikom dostavljanja ponuda (ovo inače nije u sklada sa tenderskom procedurom. Da li na osnoviu ovoga možemo da sumljamo da je postojao dogovor između ponuđača?
Gospodin iz SNS-a iznosi prazne floskule ali i tu je uspeo da uskoči sam sebi u usta.
1. Kako je to ušteđeno 23 miliona iz buddžeta kada je posao finansirala svetska banka.
2. Dalje dolazim do zaključka da je svetska banka platila posao 23 miliona a da smo mi zapravo potrošili 15 pa bi to moglo da znači da smo uštedeli 8 miliona.
3. Ali pošto svetska banka ne daje pare bez da se jasno potvrdi na šta su utrošene nema ni govora o uštedi. Bilo bi lepo da nam gospodin iz SNS-a objasni da li smo dobili svih 23 miliona i šta je sa preostalih 8
4. Da li je možda bilo moguće da se sa nekim drugim dobavljačem zaključi ugovor (pošto već mi ne plaćamo) i da se brže završi posao. Kolika bi bila indirektna ušteda.
5. Zbog čega se išlo na tender kada se radi o vanrednoj situaciji (zar nisu bez tendera kupljena brojila za Obrenovac).

krle - dron

pre 9 godina

Ovaj Georgijev se nalupetao za sve pare,kakve veze ima sto je sa srbskom firmom radila i rumunska,Antic je sve ukratko objavio i on je merodavan,culi smo sta je rekla svetska banka da je tender cisto odradjen i ovaj lik i dalje palamudi kao sta je sporno sta je on napisao,koga bre zabole za to,ocigledno nije odradio dobro posao za nalogodavca i ispao som,ko bre sve neuzima ogromne pare u srbiji,ali za to su sve krive predhodne rezimske hijene koje su sve poslove prepustali stranim kompanijama a nase sluzile ko sluge za sitne pare a milijarde eura su procerdali,a sad kad su normalni ljudi dosli na vlast i poceli da se ponasaju domacinski onda su odmah satanizovani,no dobili su odmah i adekvatan odgovor....

Tata Mama

pre 9 godina

Đukanović kao iskusni demagog kada ne zna šta da odgovori uvek izgovori: "Ovde se radi o zameni teza" i onda krene u kontra napad: "Takva pisanja su laž.". Kada čujete da pominje zamenu teza, znajte da će početi sa lažima.

Beogradjanin

pre 9 godina

Razgovor sa agentima stranih službi je kažnjiv a pošten svet se gadi ovakvih plaćenika. Kupiš ih za kikiriki i koristiš kao wc papir a sve preko brošurice Vreme, poznatije kao Mišković javlja.

Milun Radić

pre 9 godina

"Nije mi jasna funkcija Đukanovića, ne znam na koji način je pozvan da komentariše ove stvari. Možda kao građanin, možda kao poslanik ili član skupštinskog Odbora za medije."

Možda kao voditelj radija Fokus, koji je propagirao najgore bljuvotine o, Đinđićevom ubistvu, sestri, majci, bulevaru Ratka Mladića, ili prosto u funkciji Vučićevog malog od palube? Šta vi mislite?

Gregor

pre 9 godina

Novinari mogu da pišu šta hoće, a to je činjenica. Svakakve informacije se danas mogu naći u novinama, bez obzira da li su istinite ili ne.

kekec

pre 9 godina

A što bi pričali sa BIRN? Sa jednom ispostavom DS-a? Pa zar ne vidite ko je sve dobio pare od EU na konkursu? Svi mediji koji pljuju po aktuelnoj vlasti. Nezavisno novinarstvo? Malo sutra.

tu_i_tamo

pre 9 godina

nemam komentar, imam pitanje(a). odobrena i raspisana tenderska dokumentacija moze biti administrativno i pravno ispravna. sredstva donacija/kredita se smatraju sredstvima zemlje primaoca donacije/kredita a ne vlasnistvom donatora/kredotra. cinjenica: raspisani tender i proces dodele ugovora mogu biti ispravni i u skladu sa propisima. a sta sa implementacijom potpisanog ugovora? je li neko pitao ili pricao o tome osim birn-a?

Zoran Milosavljevic

pre 9 godina

Na ovoj slici Djuka ima magarece usi. Posle sam video da je to ruka koja namesta slusalice. Djuka ponavlja sve sto Vucic prica, cak da su neke novine Miskoviceve. Jeftino.

Advokat svih Srba

pre 9 godina

Neka prica ko sta hoce ali svako racionalno i zdravo razmisljajuce bice,koje ima makar gram mozga,moze zakljuciti da su u Srbiji vlada kult licnosti!Krenimo od zabrane emisije Olje Beckovic koja je nemilosrdno napadala vlast,pa zatim preko Sarapine emisije,koja je meni licno bila jedna od najjomiljenijih.Pogledajmo recimo TV Pink i Informer,pa to su mediji koji su postali javni oglasivac i glavni propagandni deo za sve sto Vucic kaze i uradi.A sta tek reci za polu-pismene ministre klimoglavce,koji su u sluzbi drzave taman toliko koliko da brane Vucica i potvrdjuju sve on sto kaze,ne uradi,nego kaz s obzirom da ne radi nista.A ono u Feketicu,Obrenovcu pa ona famozna konferencija i jos famoznije "Tisina tamo" to je tek dostojno Gebelsovskog divljenja.I sto je najjgore sad se kao stvara propagandna slika kako Devenport ide Vucicu na kolena.Ovo sto se trenutno radi u nasoj drzavi,to nije ni Tito u onim najjkriticnijim vremenima radio za vreme Sovjetskog kidisanja!

Dečko koji obećava

pre 9 godina

Treba BIRN da malo kopa ko stoji iza firme " Južna Bačka" , kao i šta je to što je tako uvredilo Premijera u vezi toga! Mogao je da kaže da nema pojma i da se pravi nevešt- ovako , izgleda da je to opet " udar na porodicu"...

smuti pa prospi

pre 9 godina

Ne znam kakav to kredibilitet ima BIRN niti novinari (ako su uopšte novinari?) koji za njih rade. Ako je to bilo neko ozbiljno istraživanje, kako da je tekst potpisao Aleksandar Đorđević koji nema ozbiljnu novinarsku biografiju, a jedino iskustvo pre nego sto se uvalio u BIRN mu je saradjivanje sa portalom sumadijapress?
O kredibilitetu Đukanovića tek ne bih - nema ga.

boranin

pre 9 godina

Niko nije hteo da priča za BIRN, pa su oni onda napravili jedan neozbiljan i neodgovoran tekst na osnovu rekla kazala kafanskih priča, i time su pokušali da nanesu štetu i vladi i državi Srbiji, samo zato što na tenderu nije prošla firma za koju su lobirali pojedinci iz EU, već je na tenderu prošao najpovoljniji ponuđač, kao i u svakoj normanoj državi kakva postaje i Srbija, zahvaljujući pre svih Vučiću.

Tata Mama

pre 9 godina

Đukanović kao iskusni demagog kada ne zna šta da odgovori uvek izgovori: "Ovde se radi o zameni teza" i onda krene u kontra napad: "Takva pisanja su laž.". Kada čujete da pominje zamenu teza, znajte da će početi sa lažima.

xRade

pre 9 godina

Procitao sam BIRNov clanak i sve je lepo cisto objasnjeno kako Tajkuni otimaju nase pare. Razmislite samo. Ako su zuti krali i zaduzivali se milijardu godisnje kako kaze sns, gde idu 4 milijarde koliko nas sns zaduzuje godisnje. 4x se vise zaduzuju. nije Grcka na hiljadu milja vec iza coska.

Milun Radić

pre 9 godina

"Nije mi jasna funkcija Đukanovića, ne znam na koji način je pozvan da komentariše ove stvari. Možda kao građanin, možda kao poslanik ili član skupštinskog Odbora za medije."

Možda kao voditelj radija Fokus, koji je propagirao najgore bljuvotine o, Đinđićevom ubistvu, sestri, majci, bulevaru Ratka Mladića, ili prosto u funkciji Vučićevog malog od palube? Šta vi mislite?

Dečko koji obećava

pre 9 godina

Treba BIRN da malo kopa ko stoji iza firme " Južna Bačka" , kao i šta je to što je tako uvredilo Premijera u vezi toga! Mogao je da kaže da nema pojma i da se pravi nevešt- ovako , izgleda da je to opet " udar na porodicu"...

toza

pre 9 godina

Da li je moguće da vi novinari umesto što prenosite puke izjave malo izanalizirate ili istražite?
Pročitao sam kompletan tekst koji je objavi BIRN i nigde se ne insistira na tome da je neko drugi trebo da dobije posao već je ceo tekst posvećen načinu na koji je firma koja je ispumpavala vodu dobila posao i koje su to reference bile koje su ih kvalifikovale. I kako se naknadno pojavo drugi ponuđač na tender u poslu iako nije bilo na listi ponuđača prilikom dostavljanja ponuda (ovo inače nije u sklada sa tenderskom procedurom. Da li na osnoviu ovoga možemo da sumljamo da je postojao dogovor između ponuđača?
Gospodin iz SNS-a iznosi prazne floskule ali i tu je uspeo da uskoči sam sebi u usta.
1. Kako je to ušteđeno 23 miliona iz buddžeta kada je posao finansirala svetska banka.
2. Dalje dolazim do zaključka da je svetska banka platila posao 23 miliona a da smo mi zapravo potrošili 15 pa bi to moglo da znači da smo uštedeli 8 miliona.
3. Ali pošto svetska banka ne daje pare bez da se jasno potvrdi na šta su utrošene nema ni govora o uštedi. Bilo bi lepo da nam gospodin iz SNS-a objasni da li smo dobili svih 23 miliona i šta je sa preostalih 8
4. Da li je možda bilo moguće da se sa nekim drugim dobavljačem zaključi ugovor (pošto već mi ne plaćamo) i da se brže završi posao. Kolika bi bila indirektna ušteda.
5. Zbog čega se išlo na tender kada se radi o vanrednoj situaciji (zar nisu bez tendera kupljena brojila za Obrenovac).

Advokat svih Srba

pre 9 godina

Neka prica ko sta hoce ali svako racionalno i zdravo razmisljajuce bice,koje ima makar gram mozga,moze zakljuciti da su u Srbiji vlada kult licnosti!Krenimo od zabrane emisije Olje Beckovic koja je nemilosrdno napadala vlast,pa zatim preko Sarapine emisije,koja je meni licno bila jedna od najjomiljenijih.Pogledajmo recimo TV Pink i Informer,pa to su mediji koji su postali javni oglasivac i glavni propagandni deo za sve sto Vucic kaze i uradi.A sta tek reci za polu-pismene ministre klimoglavce,koji su u sluzbi drzave taman toliko koliko da brane Vucica i potvrdjuju sve on sto kaze,ne uradi,nego kaz s obzirom da ne radi nista.A ono u Feketicu,Obrenovcu pa ona famozna konferencija i jos famoznije "Tisina tamo" to je tek dostojno Gebelsovskog divljenja.I sto je najjgore sad se kao stvara propagandna slika kako Devenport ide Vucicu na kolena.Ovo sto se trenutno radi u nasoj drzavi,to nije ni Tito u onim najjkriticnijim vremenima radio za vreme Sovjetskog kidisanja!

Момо М

pre 9 godina

Прочитајете спорни текст ( "Испумпавање копа и буџета" http://www.javno.rs/istrazivanja/ispumpavanje-kopa-i-budzeta) па сами оцијените ко лаже и ко је лажов: новинар или неспособни, патетични премијер са својим СПРДЊАцима. Иначе текст је поткријепљен занимљивим снимцима,сликама и доступан је на више веб портала.

bole

pre 9 godina

"gospodin" iz SNS je idealan primer kadra koji ne zna ništa a priča o svemu. To je kategorija "selektor" koja najbolje sve zna i koja ne veruje u dokaze jer je njegov tata čuo od dede a ovaj opet od komšije koji nikad nije lagao... katastrofa ko na vodi zemlju...

dr

pre 9 godina

:) ambiciozno je traziti argumente od onih koji ne znaju sta argumentacija znaci, a iskreno i nije u duhu zemlje SRbije :) gde vekovima demagogija i isprazne price prolaze - naravno zacinjene ''urlanjem'' i vredjanjem sagovornika.

Pera

pre 9 godina

Kad nemaš argumente onda optužiš drugu stranu da je lažov, diletant, lobista, piše za Miškovića, strani plaćenik itd.

Nakon svega toga kome su argumenti još bitni.

Zoran Milosavljevic

pre 9 godina

Na ovoj slici Djuka ima magarece usi. Posle sam video da je to ruka koja namesta slusalice. Djuka ponavlja sve sto Vucic prica, cak da su neke novine Miskoviceve. Jeftino.

krle - dron

pre 9 godina

Ovaj Georgijev se nalupetao za sve pare,kakve veze ima sto je sa srbskom firmom radila i rumunska,Antic je sve ukratko objavio i on je merodavan,culi smo sta je rekla svetska banka da je tender cisto odradjen i ovaj lik i dalje palamudi kao sta je sporno sta je on napisao,koga bre zabole za to,ocigledno nije odradio dobro posao za nalogodavca i ispao som,ko bre sve neuzima ogromne pare u srbiji,ali za to su sve krive predhodne rezimske hijene koje su sve poslove prepustali stranim kompanijama a nase sluzile ko sluge za sitne pare a milijarde eura su procerdali,a sad kad su normalni ljudi dosli na vlast i poceli da se ponasaju domacinski onda su odmah satanizovani,no dobili su odmah i adekvatan odgovor....

Bajka i Istina

pre 9 godina

Prvo su dva meseca rađeni dalekovodi za pumpe i bačen novac za njih ,da bi se iznajmile pumpe na dizel gorivo!? Kolubara je sa samo jednom svojom pumpom izvukla pola od ukupne ispumpane količine vode. Nezvanična informacija, koju sam saznao od jednog sindikalnog funkcionera da je : Ista firma dobila posao za ugradnju i sanaciju elektro-opreme na potopljenim bagerima i kako to ne zna i ne može da uradi angažovaće podizvođača (najverovatnije nemački ABB). Kolubara je za par miliona evra mogla kupiti nekoliko pumpi i dosada ispumpati svu vodu. Pravo je pitanje zašto to nije urađeno, a to otvara i sumnju da je kop namerno poplavljen!? Zbog čega se išlo na tender kada se radi o vanrednoj situaciji (zar nisu bez tendera kupljena brojila za Obrenovac).

Sedma sekcija

pre 9 godina

Aha, znaci svako ko dovede u sumnju sumnjiv tender SNS-a je "strani placenik i domaci izdajnik". Cekaj, gde li sam vec cuo tu sintagmu. Ah, da Dnevnik RTS devedesetih...

zima dolazi

pre 9 godina

Prvo Andjelkovic ? Ej, Cobetov kadar. Drugo Djuka, je li to onaj posmatrač izbora, rusofil ? Radio amater menjač teza i obožavalac lika i dela Vučica*

*(citira Vebera,namešta naočare i spaja prste lik koji se ozbiljno ne seća prošlosti i drži nas za budale)

molim

pre 9 godina

Dok narod shvati ko je trenutno na vlasti, završićemo ne kao Grčka, već kao Somalija - gladni i bosi. SPS nas je uništio načisto, DS i delimično DSS pokupili kajmak iz privatizacije, ali pljačka koju sprovode ovi nepismeni RODOLJUBI i borci za Srbiju ostaće upisana u knjige.
Svuda tendere dobijaju SNS firme, SPS se još uvek negde ubaci ali ne smaju sada toliko da talasaju kao u eri žutih, na svim bitnim funkcijama u drzavi i javnim preduzećima SNS, a u medijima jednoumlje i zabrane. Pametni i stručni beže sve više iz zemlje, jer kako izaći na kraj sa prostacima i manipulatorima. Intelektualci koji su ostali u zemlji su u zapećku bahatih lažova, neko nešto i pokuša da uradi negde, ali čim oni nepismeni sa vrha vide da je sposoban, ili ga ubacuju u svoj sistem ili ga nema.
I to vam je recept za propast.

Gradjanin

pre 9 godina

To sto niko nije zeleo da komentarise ne daje pravo BIRNS u i CINSU, i slicnima da iznose neistine. Dosta ima tabloida koje finansiraju domaci tajkuni. Zar nam trebaju i ovi koje finansiraju stranci? Sloboda stampe nije pravo na laz.

Bora Sustina

pre 9 godina

Ovih dana razgovaram sa prijateljima, koji su pažljivo, kao i ja, pročitali text. Niko od nas ovaj istraživački članak nije doživeo kao lobiranje za bilo koju stranu.Dapače.

Opet, oprobani radikalski šablon je da ako su činjenice protiv nas - teško činjenicama. Kada nemaš kontraargument napadaj iz sve
snage, opleti po "izdajnicima"" "stranim plaćenicima", udri po istini.

Vladan

pre 9 godina

Mislim da je sve potpuno jasno kada je u pitanju sukob Vucica i BIRN-a i Devenporta. Pa svetska banka je obelodanila da je Vucic bio potpuno u pravu kad je ova tema u pitanju, i to mislim da zna citava javnost u Srbiji.

Chaki

pre 9 godina

Neverovatna stvar je koliko svi pokusavaju da pricaju da lice (ovaj Djukanovic tesko) na vodju. Kad bi vodja znao nesto da svira svi njegovi strancki drugari bi krenuli na solfedjo

boranin

pre 9 godina

Niko nije hteo da priča za BIRN, pa su oni onda napravili jedan neozbiljan i neodgovoran tekst na osnovu rekla kazala kafanskih priča, i time su pokušali da nanesu štetu i vladi i državi Srbiji, samo zato što na tenderu nije prošla firma za koju su lobirali pojedinci iz EU, već je na tenderu prošao najpovoljniji ponuđač, kao i u svakoj normanoj državi kakva postaje i Srbija, zahvaljujući pre svih Vučiću.

jegood

pre 9 godina

Naravno, ni Vucic ni Djukanovic ni niko iz Vlade nije ponudio nijedan argument kojim se pobija tekst koji je objavio BIRN i nikada to ni nece uraditi jer ih nemaju. Samo im preostaje optuzivanje, populizam, pa strani placenici pa Devenport, pa svi su ostali krivi sto se ovde krade i sto mala grupa ljudi na vlasti ili bliski njima uzimaju ogromne pare u svoje dzepove.

zlopamtilo

pre 9 godina

Apsolutno me izluđuje što se gospodinu Đukanoviću uopšte daje prilika da bilo šta komentariše. Svi mi koji nemamo pamćenje zlatne ribice smo itekako svesni da se od osobe koja se barem deset godina na svim mogućim i nemogućim stanicama pojavljivala s bedžom "Ne u EU!" u sekundi transformisala u glasnogovornika SNS i zagovornika evropskih integracija. Takvi ljudi u mojim očima nemaju morala, karaktera niti bilo kakvog kredibiliteta.

brasa

pre 9 godina

Aha, znaci svako ko dovede u sumnju sumnjiv tender SNS-a je "strani placenik i domaci izdajnik". Cekaj, gde li sam vec cuo tu sintagmu. Ah, da Dnevnik RTS devedesetih...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sedma sekcija, 13. januar 2015 23:01) ... p[a to je i smisljeno da se lude cude hoces reci da otporovci nisu bili placeni, hoces reci da nisu isli i u druge drzave da organizuju slicne revolucije naravno za kintu hoces reci da ove neplsaca vb ma hajde proveri dal su ti obe mozdane celije u funkciji

Hemera

pre 9 godina

Vladimir Đukanović je zaista iskreno govorio za B92. Drago mi je da je narodu pojasnio ko je i šta je BIRN. Svetska banka neće izdati nijedan kredit, ako tender nije raspisan, niti će omogućiti da se Tamnava iz Kolubare ispumpava. Nikoga nije briga za nas, i BIRN nema nikakvih neosnovanih sumnji da našu državu izvuče iz teške ekonomske krize. Srbija je na pravom putu ekonomskog napretka i razvoja, i znamo da premijer Aleksandar Vučić zaista najpošteniji u Srbiji.

tu_i_tamo

pre 9 godina

nemam komentar, imam pitanje(a). odobrena i raspisana tenderska dokumentacija moze biti administrativno i pravno ispravna. sredstva donacija/kredita se smatraju sredstvima zemlje primaoca donacije/kredita a ne vlasnistvom donatora/kredotra. cinjenica: raspisani tender i proces dodele ugovora mogu biti ispravni i u skladu sa propisima. a sta sa implementacijom potpisanog ugovora? je li neko pitao ili pricao o tome osim birn-a?

pedala

pre 9 godina

Koliko je komentatora pročitalo sporni tekst. Mnogi komentarisu a ne znaju šta. Pročitao sam tekst čim je izašao i moram reci da me je premijer neprijatno iznenadio svojim nastupom. Podržavam BIRN!

kekec

pre 9 godina

A što bi pričali sa BIRN? Sa jednom ispostavom DS-a? Pa zar ne vidite ko je sve dobio pare od EU na konkursu? Svi mediji koji pljuju po aktuelnoj vlasti. Nezavisno novinarstvo? Malo sutra.

Čovek je samo trska, ali trska koja misli. (Pascal)

pre 9 godina

Radikalski botovi neka se vrate u 90.godine, tamo im je mesto! Mi ostali ćemo ipak ostati u 21. veku. Hoćemo evropske standarde, hoćemo slobodu medija, pravo na kritičku reč, hoćemo školovane kadrove,hoćemo pravo na mišljenje. Mi nismo botovi, mi smo misleća stvorenja i ne može nas nijedna vlast ućutkivati i oduzimati nam pravo na informisanost nudeći nam strogo cenzurisane i kontrolisane medije.

Gregor

pre 9 godina

Novinari mogu da pišu šta hoće, a to je činjenica. Svakakve informacije se danas mogu naći u novinama, bez obzira da li su istinite ili ne.

Miloš Kosorić

pre 9 godina

@p:Kada sada kažete dole naprednljaci , baš me interesuje šta bi rekli da su nekim slučaju na tenderu izabrali firmu čija je ponuda tri puta skuplja.

SNS prevaranti, lažovi

pre 9 godina

Posao je dobila ova firma http://www.dutchwatersector.com/news-events/news/11400-van-heck-puts-its-massive-floodwater-pumps-on-the-road-again-this-time-to-serbia.html , a naši su samo uzeli milion evra za ništa, a to se ne radi besplatno, samo treba videti kome su dali proviziju, a to će se otkriti kada ovaj režim ode sa vlasti, a daj dan je sve bliži....

scoby

pre 9 godina

Osnovno pitanje je da li je Svetska Banka ovlasceni tumac naseg Zakona o javnim nabavkama? Ako je tako, onda ova zemlja nema nikakav suverenitet.

George Best

pre 9 godina

Treba BIRN da malo kopa ko stoji iza firme " Južna Bačka" , kao i šta je to što je tako uvredilo Premijera u vezi toga! Mogao je da kaže da nema pojma i da se pravi nevešt- ovako , izgleda da je to opet " udar na porodicu"...
(Dečko koji obećava, 13. januar 2015 20:56)

Recimo da istraze sta je to Elektro Mreze Srbije, ko je direktor i u kakvoj je on vezi sa Vucicem. Ko to zna, zna i otkud ovakva Vuciceva reakcija.

Beogradjanin

pre 9 godina

Razgovor sa agentima stranih službi je kažnjiv a pošten svet se gadi ovakvih plaćenika. Kupiš ih za kikiriki i koristiš kao wc papir a sve preko brošurice Vreme, poznatije kao Mišković javlja.

Перица

pre 9 godina

Колико коментатора је прочитало понуде? Налазе се на сајту БИРН-а.

Са једне стране Јужна Бачка за 14, са друге Немци за 37 милиона евра. Понуде су биле скоро исте.

Уопште ми није јасно по ком основу Немци треба да добију тендер. Због оних пар пумпи које су послали пошто су видели да је поплављен коп па би могли нешто и да зараде?

По том основу, Руси су требали да добију највише.

Али, превише људи у Србији мисли да је немачка медицина најбоља, док се корупција подржава. Не возе без разлога криминалци и корумпирани политичари немачка кола. Пошто су толико поштени, што не одбију да им продају?

Ninana

pre 9 godina

Cinjenice su da je Vlada Srbije dala posao najboljem (najjeftinijem) ponudjacu. Dok je BIRN objavio da to nije tako (objavili tekst sa neproverenim informacijama).

Lola

pre 9 godina

Bravo za BIRN. Konkretno, argumentovano i u centar. Tu su sve činjenice. A žalopojke premijera i pričam ti priču.... su za široke narodne mase koje veruju u te priče, dok im lopovi ispred nosa godinama kradu...

Pera Peric 2

pre 9 godina

Na moju veliku zalost, kao poreskog obveznika koji kroz porez svojim novcem hrani horde navijaca partija na vlasti vec 25 godina, za trecinu biraca u Srbiji dovoljan argument je zato sto je tako rekao ON. Tuga do neba

z dzabe

pre 9 godina

Radim kao tv snimatelj vec 20 god I dosad sam naucio sta je pravljenje price. Gadjas tamo gde je puno nepoznanica I neizvesan kraj, a pozivas se na pritisak na medije. Zar ovi gradjani Srbije nikako da nauce ove novinarske patke. Dobili pare pa sad moraju da ih nekako opravdaju (operu). Nema u srbiji nezavisnih novinara jer nezavisni novinari u ovakvom poretku nemaju posao.

Zoki

pre 9 godina

Treba procitati clanak BIRN-a i shvatiti zasto je spajdermen reagovao ovako. Pre svega koje ime su pomenuli.

Svetska banka je komentarisala tender! a ne postupak izbora.
Tender je naravno dobar jer je radjen po njihovim uzorima.
Banke se obicno nemesaju u odluke izbora. Bitno je da nema zalbi i da je obrazlozenje izbora korektno.
Usteda 23 miliona je zato jer je to kredit, ali matematika je netacna kada se govori o ciframa generalno usteda je 8 miliona.
O pomenutoj firmi je dosta pisano zadnjih meseci I to cak i tabloidi koji su naklonjeni necemu sto se zove drzavni vrh. ali niko nije nista specijalno reagovao dok u clanku BIRN-a nije pomenuto jedno ime i gde je doslo do indirektnog povezivanja av-a sa korupcijom.

Treba procitati clanke.

Naravno ovde ima i onog dnevno polkitckog za prostu raju. Meni niko nenaredjuje, ja sam ovo ... ja sam ono... miskovic ovo i sl stvari za dizanje posustalog rejtinga. Rejting dugo stoji sto znaci da je doslo do zasicenja i sledeca faza je padanje rejtinga licnog. o rejtingu partije koja nepostoji netreba ni govoriti.

Tresla se gora rodio se mis!
Zasto je ovde iko morao da brani av-a?
Procitajte clanak.
http://www.javno.rs/istrazivanja/ispumpavanje-kopa-i-budzeta

SlavuJaK

pre 9 godina

Izveštaj Svetske banke samo je potvredio ono što je Vučić izneo o lažima i finanssiranju BIRN-a za iznošenje tih laži. Potvrdilo se da je Georgijev samo jedna od ispostava DS, čovek koji je plaćen da iznosi laži, kao i to da su samohteli da uzmu keš od građana Srbije, ali su prozreli njihove namere i posao dobila domaća firma.

Vukota

pre 9 godina

Mislim da će naša vlada prevazići sve nesuglasice koje su nastale u vezi ovog slučaja. Ovo su osetljive stvari i informacije u javnosti moraju biti verodostojne.

this is the end

pre 9 godina

(krle - dron, 13. januar 2015 21:25)

A ti si se nalupetao, kao da razumeš o čemu se radi.Da malo razmišljaš svojom glavom mislio bi o tome šta pišeš. Po tebi su svi novinari izdajnici i strani plaćenici ( uvreženo mišljenje na ovim prostorima kad god se pokrene neka tabu tema ili otkrije korupcija, prevara ili krađa od strane vlastodržaca ), a državni činovnici i vlast su uvek ispravni, nevini, pošteni, patriote ( malo morgen )itd...pa kada se pojavi neko ko ima onu stvar da pokrene nešto pametno, u ovom slučaju BIRN eto vas botova da pljujete po njima po nalogu onih koji su uhvaćeni u krađi ili prevari. Ima ona čuvena izreka kada lopov kad ga uhvate u krađi viče: drž te lopova! Tako to otprilike izgleda sa Birnom, sada su oni strani plaćenici koji rade ze neke tuđe firme, ali džaba što odgovora vlasti na postavljena pitanja nema ,niti će ga biti. Zato služe botovi i kvazi analitičari u službi vlasti da odbiju svaku sumnju u nepogrešivost vrhovnog vođe, ali ti i slični znalci svega i svačega unapred znate ko je tu ispravan a ko ne. A onda, za par godina kada se sve otkrije i ispostavi da su ovi na vlasti muljali,varali, otimali i sj..bali sve čega su se dotakli biće po srpski, nikom ništa,idemo dalje!

smuti pa prospi

pre 9 godina

Ne znam kakav to kredibilitet ima BIRN niti novinari (ako su uopšte novinari?) koji za njih rade. Ako je to bilo neko ozbiljno istraživanje, kako da je tekst potpisao Aleksandar Đorđević koji nema ozbiljnu novinarsku biografiju, a jedino iskustvo pre nego sto se uvalio u BIRN mu je saradjivanje sa portalom sumadijapress?
O kredibilitetu Đukanovića tek ne bih - nema ga.

radojko

pre 9 godina

Na birn-ovom sajtu pise crno na belo. Da- nas finansiraju ti i ti. I -ne -mi ne radimo po njihovom diktatu. Meni ostaje samo da kazem - da- ja sam sisao vesla i verujem da na zapadu zive humanisti koji bi sve dali za moje dobro, koji bi da me oslobode i koji jako pate kad vide da ja ne citam slobodne novine.

Toliko

pre 9 godina

Cak i da je BIRN u sukobu interesa, to i dalje ne znaci da ono sto su rekli nije istina, a to je bas ono o cemu vlast izbegava da prica ili tacnije argumentuje. Standardna Seseljeva skola, diskvalifikuj, omalovazi i uvredi coveka. Sebe predstavi kao zastitnika, a suparnika kao otelotvorenje zla. Mene ovo uopste ne iznenadjuje ili bolje receno nije mi vest, bilo bi znacajno kad bi bilo suprotno.

Milan

pre 9 godina

Gospodo botovi, i jedni i drugi, vasa lupetaranja ovde lagano dovode do toga da sve manje obicnih citalaca zeli da ostavi svoj komentar.
Smorli ste bre vise! Ajde oladite malo i ne davite nas, stvarno imam zelju da procitam neki normalan komentar a ne vase neintelektualne bljuvotine!
Svetska banka je rekla svoje i tacka, kome god to odgovaralo ili ne. Nisu oni bas nesto ljupki, ali nisu ni naivni.

Balecki

pre 9 godina

U Miškovićevim novinama,strani plaćenici,EU zavera,Cia,Mi5,Mi6,opozicija,sve sami zlotvori i zaverinici,svi se udružili u borbi protiv tvoga Ajatolaha!FUJ BAGRO ODVRATNA,PA GDE MOŽE JEDAN ŠEŠELJEV RADIKAL PREKO NOĆI DA SE TRANSFORMIŠE!!!!

p

pre 9 godina

Da li u ovoj drzavi postoji samo jedna stvar koja nije sumnjiva? Sns nam lepo pokazuje kako se radi sa korupcijom i malverzacijama - ne raditi nista, jer ce srbi zaboraviti. Dole naprednjaci!

ns

pre 9 godina

kad je SNS toliko bezgresan, zasto nije pokazao sve ugovore sa.Etihad'pom nego ih Bucic krije kao zmija noge. Da nije bilo BIRN-a ne bismo daznali koliko su ti ugovori stetni za Srbiju. Sto se tice Svetske banke, kad budem cula zvanican stav od njenog prvog coveka, onda cu poverovati... do tada verujem BIRN-u. Mnogo smrdi .....

Nada

pre 9 godina

Pet para ne dam na ono sto pisu Blic i Miskove novine.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sttanko, 13. januar 2015 22:44)

Tako je srećice, samo ti poljubi sliku voljenog vođe pre spavanja i uopšte nemoj da uključuješ mozak.

D_

pre 9 godina

Ma sta nam naprica ovaj, inace nekada poznat pod radnim nadimkom Djuka Radikal, dok je isao na Sever...Taj ce nekome da prica o kredibilitetima...

Arhivator

pre 9 godina

Još uvek nismo čuli šta je to netačno u BIRN-ovom tekstu. A ni tekst nije objavljen nigde osim na njihovom sajtu.
Poređenja radi, 1948. Rezolucija Inforbiroa je objavljena na naslovnim stranama. A Onaj još ima obraza sa Titom da se poredi...

Antibot

pre 9 godina

Ako treba da biram između mišljenja Svetske Banke i tamo nekog BIRN-a, pre ću da verujem Svetskoj Banci.
(Peter, 13. januar 2015 21:29)

E, ja ću pre da verujem BIRN-u! I šta ćeš sad?

Asam ti ga šukno! Opaaa!

Magdalena

pre 9 godina

I kao i obicno, od naprednjaka ne moze da se dobije ni jedan konkretan odgovor. Na svako pitanje odgovaraju napadom i optuzbama kako su svi protiv njih.

a koje boje su te kantice i lopatice?

pre 9 godina

Ali stvarno, da li treba da budes genijalac da skapiras da nesto nije kako treba... Pobedi na tenderu, uslovno receno, "nasa" firma i angazuje kao podizvodjaca firmu koja je izgubila tender. Zasto su onda uopste i birali tu "nasu" firmu, sto odmah nisu birali holandjane?

Lemi

pre 9 godina

A niko, pa ni BIRN, se ne pita zašto se sa ispumpavanjem krenulo tek septembra i koliko stotina hiljada evra dnevno Srbija gubi zbog toga što ne može da proizvodi vlastitu struju već je kupuje na tržištu. Sa jedne strane nesposobnjakovići i lopovi, sa druge strane površni novinari.
(Deda, 14. januar 2015 07:46)

Da si pročitao tekst BIRN, znao bi da se posebno bave pitanjem zašto se čekalo sa raspisivanjem tendera, zašto nabavka nije obavljena po hitnom postupku i štetom koja iz toga proističe. Ali, nije ni čudo što nisi pročitao tekst, kada ga nijedno sredstvo informisanja nije ni prenelo. Može se pročitati na sajtu javno.rs.

abc

pre 9 godina

Tebi je normalna drzava (zahvaljujuci vucicu naravno, to mora da se pomene) da se pre "oglasa" za posao tj. tendera vec zna ko ce da bude zaposlen tj. da vrsi ispumpavanje vode?
U stvari, verujem da je tebi to nor,alno, zahvaljujuci vucicu, naravno....
Izvini, ali meni nije. A ovde uopste nije ni slucaj da li birn lobira za nekog ili ne, to.mogu do sutea da rade ako rade i apsolutno me ne zanima... Mene zanima sta radi ova nasa bagra.

slobo

pre 9 godina

Ovde postoji samo jedno pitanje.Ko je vlasnik Ili skriveni vlasnik ovih firmi koje su bile angazovane na ovim poslovima.Kada se to objavi sve ce se razjasniti.Licno mislim da je pitanje dana kada ce se ovo saznati.Kao ko su vlasnici ovih silnih agencija za zaposljavanje Ili posrdovanje.Narode opasno nas potkradaju na proste fore.

miki

pre 9 godina

Ko hoce da se vise informise neka procita

http://www.javno.rs/istrazivanja/ispumpavanje-kopa-i-budzeta

ali mislim da cilj nije da se razgovara argumentima.

Korov brzo raste i gusi sve zivo

pre 9 godina

Nadam se da ce BIRN makar na kraju obavljenog posla da objavi ukupnu vrednost radova s obzirom da su podizvodjaci strane kompanije, kao i informaciju koliko radnih dana su u ponudama naveli svi ponudjaci, na osnovu cega se moze izracunati koliko para je izgubila Srbija, s obzirom da je ispumpavanje trebalo da traje 3 meseca, a evidentno se produzava na 4 puta duzi period, pa bih molio odgovorne novinare koliko kosta Srbiju jedan dan rada kopova u BDP -u ili novcanom iznosu, pa da nam genijalci neoradikali sa prevelicanstvenim na celu objasne koliko su ustedeli na ovom velikom poslu dajuci posao nepoznatoj firmi, odnosno jedino njima poznatoj !!!

Deda

pre 9 godina

A niko, pa ni BIRN, se ne pita zašto se sa ispumpavanjem krenulo tek septembra i koliko stotina hiljada evra dnevno Srbija gubi zbog toga što ne može da proizvodi vlastitu struju već je kupuje na tržištu. Sa jedne strane nesposobnjakovići i lopovi, sa druge strane površni novinari.

Beč

pre 9 godina

@Advokat svih Srba
Sva sreća pa nemamo gola ostrva više. Tito je u vreme "(S)ovjetskog kidisanja" tamo slao ljude. Nadam se da nećete to da dočekate.

Petar S.

pre 9 godina

Cela ova stvar je DRAMATICNO eskalirala onog trenutka kada je dirnuto u SVETU KRAVU (od EU). A to je FInanasiranje NVO u Srbiji koje traje vise od 20 godina.

Gde im je transparentnost po ovom pitanju.

Deni Krejn

pre 9 godina

Pročitao jedan komentar u kome piše: Svetska banka neće dati nijedan kredit, ako se ne raspiše tender. Ovo uopšte nema veze sa mozgom. Da bi se povukla tranša iz SV, postoji samo jedan uslov, a to je da se uplati SB na račun onaj iznos dinara koji je jednak iznosu kredita. SB finansira isključivo države, a projekte finansira IFC, Evropska banka...

Ping Pong

pre 9 godina

Najjace je bilo kada je Georgijev pitao Djukanovica u kom svojstvu on uopste ucestvuje u emisiji. Kao gradjanin? Hahaha ovaj se pogubio.

Mikelanđelo

pre 9 godina

Neko ko je sinonim za demagogiju i neko ko je ovu zemlju zadužio do guše sebi daje za pravo da nekome drži predavanja. Nego dobro, tako je to u Srbiji. Odavno se ne zna šta znači karakter i obraz pa je razumljivo sve ovo što se dešava.

Darko La

pre 9 godina

@Kancelarija za brze odgovore Ne mogu da verujem BIRN-u kad aih je demantovala Svetska banka. To je dovoljan dokaz da je BIRN samo hteo da napravi pometnju u Srbiji i da diskredituje Vladu Srbije.

nećete još moći dugo TAKO

pre 9 godina

Po vama kada neko napadne vladu i sa lažima pokušava da obmane javnost vlada je u obavezi da tu laž demantuje argumentovano.Mislim da ovde je neko mentol,a siguran sam da je upravo to onaj ko traži da vlada pruži argument za optužbe.

Mary

pre 9 godina

Ovaj sto se smejulji Georgijev je svestan da su napisali laz, neamju nijedan argument za ono sto tvrde. Ko su oni da sumnjaju u misljenje Svetske banke?

Stankoo

pre 9 godina

Posle svega, više ne mogu da verujem BIRN-u! Bitan je dobar tiraž, ali se mora napraviti selekcija. Naravno da ću više verovati Svetskoj banci i Vučiću, videli smo ko je ko...

Atinac

pre 9 godina

koliko ja znam niko nije obavezan da polaže računa nekom tamo BIRN-u ali to ne oslobađa taj isti BIRN i ne dozvoljava istom da iznosi neistine u javnost , pogotovu ne sada kada je progovorila svetska banka irekla da je sve u redu sa tenderom.

krle - dron

pre 9 godina

Ovaj Georgijev se nalupetao za sve pare,kakve veze ima sto je sa srbskom firmom radila i rumunska,Antic je sve ukratko objavio i on je merodavan,culi smo sta je rekla svetska banka da je tender cisto odradjen i ovaj lik i dalje palamudi kao sta je sporno sta je on napisao,koga bre zabole za to,ocigledno nije odradio dobro posao za nalogodavca i ispao som,ko bre sve neuzima ogromne pare u srbiji,ali za to su sve krive predhodne rezimske hijene koje su sve poslove prepustali stranim kompanijama a nase sluzile ko sluge za sitne pare a milijarde eura su procerdali,a sad kad su normalni ljudi dosli na vlast i poceli da se ponasaju domacinski onda su odmah satanizovani,no dobili su odmah i adekvatan odgovor....

Hemera

pre 9 godina

Vladimir Đukanović je zaista iskreno govorio za B92. Drago mi je da je narodu pojasnio ko je i šta je BIRN. Svetska banka neće izdati nijedan kredit, ako tender nije raspisan, niti će omogućiti da se Tamnava iz Kolubare ispumpava. Nikoga nije briga za nas, i BIRN nema nikakvih neosnovanih sumnji da našu državu izvuče iz teške ekonomske krize. Srbija je na pravom putu ekonomskog napretka i razvoja, i znamo da premijer Aleksandar Vučić zaista najpošteniji u Srbiji.

Toliko

pre 9 godina

Cak i da je BIRN u sukobu interesa, to i dalje ne znaci da ono sto su rekli nije istina, a to je bas ono o cemu vlast izbegava da prica ili tacnije argumentuje. Standardna Seseljeva skola, diskvalifikuj, omalovazi i uvredi coveka. Sebe predstavi kao zastitnika, a suparnika kao otelotvorenje zla. Mene ovo uopste ne iznenadjuje ili bolje receno nije mi vest, bilo bi znacajno kad bi bilo suprotno.

boranin

pre 9 godina

Niko nije hteo da priča za BIRN, pa su oni onda napravili jedan neozbiljan i neodgovoran tekst na osnovu rekla kazala kafanskih priča, i time su pokušali da nanesu štetu i vladi i državi Srbiji, samo zato što na tenderu nije prošla firma za koju su lobirali pojedinci iz EU, već je na tenderu prošao najpovoljniji ponuđač, kao i u svakoj normanoj državi kakva postaje i Srbija, zahvaljujući pre svih Vučiću.

kekec

pre 9 godina

A što bi pričali sa BIRN? Sa jednom ispostavom DS-a? Pa zar ne vidite ko je sve dobio pare od EU na konkursu? Svi mediji koji pljuju po aktuelnoj vlasti. Nezavisno novinarstvo? Malo sutra.

Beogradjanin

pre 9 godina

Razgovor sa agentima stranih službi je kažnjiv a pošten svet se gadi ovakvih plaćenika. Kupiš ih za kikiriki i koristiš kao wc papir a sve preko brošurice Vreme, poznatije kao Mišković javlja.

Gradjanin

pre 9 godina

To sto niko nije zeleo da komentarise ne daje pravo BIRNS u i CINSU, i slicnima da iznose neistine. Dosta ima tabloida koje finansiraju domaci tajkuni. Zar nam trebaju i ovi koje finansiraju stranci? Sloboda stampe nije pravo na laz.

Tata Mama

pre 9 godina

Đukanović kao iskusni demagog kada ne zna šta da odgovori uvek izgovori: "Ovde se radi o zameni teza" i onda krene u kontra napad: "Takva pisanja su laž.". Kada čujete da pominje zamenu teza, znajte da će početi sa lažima.

xRade

pre 9 godina

Procitao sam BIRNov clanak i sve je lepo cisto objasnjeno kako Tajkuni otimaju nase pare. Razmislite samo. Ako su zuti krali i zaduzivali se milijardu godisnje kako kaze sns, gde idu 4 milijarde koliko nas sns zaduzuje godisnje. 4x se vise zaduzuju. nije Grcka na hiljadu milja vec iza coska.

dr

pre 9 godina

:) ambiciozno je traziti argumente od onih koji ne znaju sta argumentacija znaci, a iskreno i nije u duhu zemlje SRbije :) gde vekovima demagogija i isprazne price prolaze - naravno zacinjene ''urlanjem'' i vredjanjem sagovornika.

Ninana

pre 9 godina

Cinjenice su da je Vlada Srbije dala posao najboljem (najjeftinijem) ponudjacu. Dok je BIRN objavio da to nije tako (objavili tekst sa neproverenim informacijama).

toza

pre 9 godina

Da li je moguće da vi novinari umesto što prenosite puke izjave malo izanalizirate ili istražite?
Pročitao sam kompletan tekst koji je objavi BIRN i nigde se ne insistira na tome da je neko drugi trebo da dobije posao već je ceo tekst posvećen načinu na koji je firma koja je ispumpavala vodu dobila posao i koje su to reference bile koje su ih kvalifikovale. I kako se naknadno pojavo drugi ponuđač na tender u poslu iako nije bilo na listi ponuđača prilikom dostavljanja ponuda (ovo inače nije u sklada sa tenderskom procedurom. Da li na osnoviu ovoga možemo da sumljamo da je postojao dogovor između ponuđača?
Gospodin iz SNS-a iznosi prazne floskule ali i tu je uspeo da uskoči sam sebi u usta.
1. Kako je to ušteđeno 23 miliona iz buddžeta kada je posao finansirala svetska banka.
2. Dalje dolazim do zaključka da je svetska banka platila posao 23 miliona a da smo mi zapravo potrošili 15 pa bi to moglo da znači da smo uštedeli 8 miliona.
3. Ali pošto svetska banka ne daje pare bez da se jasno potvrdi na šta su utrošene nema ni govora o uštedi. Bilo bi lepo da nam gospodin iz SNS-a objasni da li smo dobili svih 23 miliona i šta je sa preostalih 8
4. Da li je možda bilo moguće da se sa nekim drugim dobavljačem zaključi ugovor (pošto već mi ne plaćamo) i da se brže završi posao. Kolika bi bila indirektna ušteda.
5. Zbog čega se išlo na tender kada se radi o vanrednoj situaciji (zar nisu bez tendera kupljena brojila za Obrenovac).

p

pre 9 godina

Da li u ovoj drzavi postoji samo jedna stvar koja nije sumnjiva? Sns nam lepo pokazuje kako se radi sa korupcijom i malverzacijama - ne raditi nista, jer ce srbi zaboraviti. Dole naprednjaci!

ns

pre 9 godina

kad je SNS toliko bezgresan, zasto nije pokazao sve ugovore sa.Etihad'pom nego ih Bucic krije kao zmija noge. Da nije bilo BIRN-a ne bismo daznali koliko su ti ugovori stetni za Srbiju. Sto se tice Svetske banke, kad budem cula zvanican stav od njenog prvog coveka, onda cu poverovati... do tada verujem BIRN-u. Mnogo smrdi .....

Deda

pre 9 godina

A niko, pa ni BIRN, se ne pita zašto se sa ispumpavanjem krenulo tek septembra i koliko stotina hiljada evra dnevno Srbija gubi zbog toga što ne može da proizvodi vlastitu struju već je kupuje na tržištu. Sa jedne strane nesposobnjakovići i lopovi, sa druge strane površni novinari.

SlavuJaK

pre 9 godina

Izveštaj Svetske banke samo je potvredio ono što je Vučić izneo o lažima i finanssiranju BIRN-a za iznošenje tih laži. Potvrdilo se da je Georgijev samo jedna od ispostava DS, čovek koji je plaćen da iznosi laži, kao i to da su samohteli da uzmu keš od građana Srbije, ali su prozreli njihove namere i posao dobila domaća firma.

Milun Radić

pre 9 godina

"Nije mi jasna funkcija Đukanovića, ne znam na koji način je pozvan da komentariše ove stvari. Možda kao građanin, možda kao poslanik ili član skupštinskog Odbora za medije."

Možda kao voditelj radija Fokus, koji je propagirao najgore bljuvotine o, Đinđićevom ubistvu, sestri, majci, bulevaru Ratka Mladića, ili prosto u funkciji Vučićevog malog od palube? Šta vi mislite?

Nada

pre 9 godina

Pet para ne dam na ono sto pisu Blic i Miskove novine.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sttanko, 13. januar 2015 22:44)

Tako je srećice, samo ti poljubi sliku voljenog vođe pre spavanja i uopšte nemoj da uključuješ mozak.

tu_i_tamo

pre 9 godina

nemam komentar, imam pitanje(a). odobrena i raspisana tenderska dokumentacija moze biti administrativno i pravno ispravna. sredstva donacija/kredita se smatraju sredstvima zemlje primaoca donacije/kredita a ne vlasnistvom donatora/kredotra. cinjenica: raspisani tender i proces dodele ugovora mogu biti ispravni i u skladu sa propisima. a sta sa implementacijom potpisanog ugovora? je li neko pitao ili pricao o tome osim birn-a?

smuti pa prospi

pre 9 godina

Ne znam kakav to kredibilitet ima BIRN niti novinari (ako su uopšte novinari?) koji za njih rade. Ako je to bilo neko ozbiljno istraživanje, kako da je tekst potpisao Aleksandar Đorđević koji nema ozbiljnu novinarsku biografiju, a jedino iskustvo pre nego sto se uvalio u BIRN mu je saradjivanje sa portalom sumadijapress?
O kredibilitetu Đukanovića tek ne bih - nema ga.

Момо М

pre 9 godina

Прочитајете спорни текст ( "Испумпавање копа и буџета" http://www.javno.rs/istrazivanja/ispumpavanje-kopa-i-budzeta) па сами оцијените ко лаже и ко је лажов: новинар или неспособни, патетични премијер са својим СПРДЊАцима. Иначе текст је поткријепљен занимљивим снимцима,сликама и доступан је на више веб портала.

bole

pre 9 godina

"gospodin" iz SNS je idealan primer kadra koji ne zna ništa a priča o svemu. To je kategorija "selektor" koja najbolje sve zna i koja ne veruje u dokaze jer je njegov tata čuo od dede a ovaj opet od komšije koji nikad nije lagao... katastrofa ko na vodi zemlju...

Petar S.

pre 9 godina

Cela ova stvar je DRAMATICNO eskalirala onog trenutka kada je dirnuto u SVETU KRAVU (od EU). A to je FInanasiranje NVO u Srbiji koje traje vise od 20 godina.

Gde im je transparentnost po ovom pitanju.

Gregor

pre 9 godina

Novinari mogu da pišu šta hoće, a to je činjenica. Svakakve informacije se danas mogu naći u novinama, bez obzira da li su istinite ili ne.

abc

pre 9 godina

Tebi je normalna drzava (zahvaljujuci vucicu naravno, to mora da se pomene) da se pre "oglasa" za posao tj. tendera vec zna ko ce da bude zaposlen tj. da vrsi ispumpavanje vode?
U stvari, verujem da je tebi to nor,alno, zahvaljujuci vucicu, naravno....
Izvini, ali meni nije. A ovde uopste nije ni slucaj da li birn lobira za nekog ili ne, to.mogu do sutea da rade ako rade i apsolutno me ne zanima... Mene zanima sta radi ova nasa bagra.

Vukota

pre 9 godina

Mislim da će naša vlada prevazići sve nesuglasice koje su nastale u vezi ovog slučaja. Ovo su osetljive stvari i informacije u javnosti moraju biti verodostojne.

a koje boje su te kantice i lopatice?

pre 9 godina

Ali stvarno, da li treba da budes genijalac da skapiras da nesto nije kako treba... Pobedi na tenderu, uslovno receno, "nasa" firma i angazuje kao podizvodjaca firmu koja je izgubila tender. Zasto su onda uopste i birali tu "nasu" firmu, sto odmah nisu birali holandjane?

Arhivator

pre 9 godina

Još uvek nismo čuli šta je to netačno u BIRN-ovom tekstu. A ni tekst nije objavljen nigde osim na njihovom sajtu.
Poređenja radi, 1948. Rezolucija Inforbiroa je objavljena na naslovnim stranama. A Onaj još ima obraza sa Titom da se poredi...

Dečko koji obećava

pre 9 godina

Treba BIRN da malo kopa ko stoji iza firme " Južna Bačka" , kao i šta je to što je tako uvredilo Premijera u vezi toga! Mogao je da kaže da nema pojma i da se pravi nevešt- ovako , izgleda da je to opet " udar na porodicu"...

D_

pre 9 godina

Ma sta nam naprica ovaj, inace nekada poznat pod radnim nadimkom Djuka Radikal, dok je isao na Sever...Taj ce nekome da prica o kredibilitetima...

Zoran Milosavljevic

pre 9 godina

Na ovoj slici Djuka ima magarece usi. Posle sam video da je to ruka koja namesta slusalice. Djuka ponavlja sve sto Vucic prica, cak da su neke novine Miskoviceve. Jeftino.

Milan

pre 9 godina

Gospodo botovi, i jedni i drugi, vasa lupetaranja ovde lagano dovode do toga da sve manje obicnih citalaca zeli da ostavi svoj komentar.
Smorli ste bre vise! Ajde oladite malo i ne davite nas, stvarno imam zelju da procitam neki normalan komentar a ne vase neintelektualne bljuvotine!
Svetska banka je rekla svoje i tacka, kome god to odgovaralo ili ne. Nisu oni bas nesto ljupki, ali nisu ni naivni.

Beč

pre 9 godina

@Advokat svih Srba
Sva sreća pa nemamo gola ostrva više. Tito je u vreme "(S)ovjetskog kidisanja" tamo slao ljude. Nadam se da nećete to da dočekate.

Magdalena

pre 9 godina

I kao i obicno, od naprednjaka ne moze da se dobije ni jedan konkretan odgovor. Na svako pitanje odgovaraju napadom i optuzbama kako su svi protiv njih.

Pera

pre 9 godina

Kad nemaš argumente onda optužiš drugu stranu da je lažov, diletant, lobista, piše za Miškovića, strani plaćenik itd.

Nakon svega toga kome su argumenti još bitni.

Перица

pre 9 godina

Колико коментатора је прочитало понуде? Налазе се на сајту БИРН-а.

Са једне стране Јужна Бачка за 14, са друге Немци за 37 милиона евра. Понуде су биле скоро исте.

Уопште ми није јасно по ком основу Немци треба да добију тендер. Због оних пар пумпи које су послали пошто су видели да је поплављен коп па би могли нешто и да зараде?

По том основу, Руси су требали да добију највише.

Али, превише људи у Србији мисли да је немачка медицина најбоља, док се корупција подржава. Не возе без разлога криминалци и корумпирани политичари немачка кола. Пошто су толико поштени, што не одбију да им продају?

slobo

pre 9 godina

Ovde postoji samo jedno pitanje.Ko je vlasnik Ili skriveni vlasnik ovih firmi koje su bile angazovane na ovim poslovima.Kada se to objavi sve ce se razjasniti.Licno mislim da je pitanje dana kada ce se ovo saznati.Kao ko su vlasnici ovih silnih agencija za zaposljavanje Ili posrdovanje.Narode opasno nas potkradaju na proste fore.

Advokat svih Srba

pre 9 godina

Neka prica ko sta hoce ali svako racionalno i zdravo razmisljajuce bice,koje ima makar gram mozga,moze zakljuciti da su u Srbiji vlada kult licnosti!Krenimo od zabrane emisije Olje Beckovic koja je nemilosrdno napadala vlast,pa zatim preko Sarapine emisije,koja je meni licno bila jedna od najjomiljenijih.Pogledajmo recimo TV Pink i Informer,pa to su mediji koji su postali javni oglasivac i glavni propagandni deo za sve sto Vucic kaze i uradi.A sta tek reci za polu-pismene ministre klimoglavce,koji su u sluzbi drzave taman toliko koliko da brane Vucica i potvrdjuju sve on sto kaze,ne uradi,nego kaz s obzirom da ne radi nista.A ono u Feketicu,Obrenovcu pa ona famozna konferencija i jos famoznije "Tisina tamo" to je tek dostojno Gebelsovskog divljenja.I sto je najjgore sad se kao stvara propagandna slika kako Devenport ide Vucicu na kolena.Ovo sto se trenutno radi u nasoj drzavi,to nije ni Tito u onim najjkriticnijim vremenima radio za vreme Sovjetskog kidisanja!

Antibot

pre 9 godina

Ako treba da biram između mišljenja Svetske Banke i tamo nekog BIRN-a, pre ću da verujem Svetskoj Banci.
(Peter, 13. januar 2015 21:29)

E, ja ću pre da verujem BIRN-u! I šta ćeš sad?

Asam ti ga šukno! Opaaa!

Bajka i Istina

pre 9 godina

Prvo su dva meseca rađeni dalekovodi za pumpe i bačen novac za njih ,da bi se iznajmile pumpe na dizel gorivo!? Kolubara je sa samo jednom svojom pumpom izvukla pola od ukupne ispumpane količine vode. Nezvanična informacija, koju sam saznao od jednog sindikalnog funkcionera da je : Ista firma dobila posao za ugradnju i sanaciju elektro-opreme na potopljenim bagerima i kako to ne zna i ne može da uradi angažovaće podizvođača (najverovatnije nemački ABB). Kolubara je za par miliona evra mogla kupiti nekoliko pumpi i dosada ispumpati svu vodu. Pravo je pitanje zašto to nije urađeno, a to otvara i sumnju da je kop namerno poplavljen!? Zbog čega se išlo na tender kada se radi o vanrednoj situaciji (zar nisu bez tendera kupljena brojila za Obrenovac).

Korov brzo raste i gusi sve zivo

pre 9 godina

Nadam se da ce BIRN makar na kraju obavljenog posla da objavi ukupnu vrednost radova s obzirom da su podizvodjaci strane kompanije, kao i informaciju koliko radnih dana su u ponudama naveli svi ponudjaci, na osnovu cega se moze izracunati koliko para je izgubila Srbija, s obzirom da je ispumpavanje trebalo da traje 3 meseca, a evidentno se produzava na 4 puta duzi period, pa bih molio odgovorne novinare koliko kosta Srbiju jedan dan rada kopova u BDP -u ili novcanom iznosu, pa da nam genijalci neoradikali sa prevelicanstvenim na celu objasne koliko su ustedeli na ovom velikom poslu dajuci posao nepoznatoj firmi, odnosno jedino njima poznatoj !!!

miki

pre 9 godina

Ko hoce da se vise informise neka procita

http://www.javno.rs/istrazivanja/ispumpavanje-kopa-i-budzeta

ali mislim da cilj nije da se razgovara argumentima.

Chaki

pre 9 godina

Neverovatna stvar je koliko svi pokusavaju da pricaju da lice (ovaj Djukanovic tesko) na vodju. Kad bi vodja znao nesto da svira svi njegovi strancki drugari bi krenuli na solfedjo

zima dolazi

pre 9 godina

Prvo Andjelkovic ? Ej, Cobetov kadar. Drugo Djuka, je li to onaj posmatrač izbora, rusofil ? Radio amater menjač teza i obožavalac lika i dela Vučica*

*(citira Vebera,namešta naočare i spaja prste lik koji se ozbiljno ne seća prošlosti i drži nas za budale)

jegood

pre 9 godina

Naravno, ni Vucic ni Djukanovic ni niko iz Vlade nije ponudio nijedan argument kojim se pobija tekst koji je objavio BIRN i nikada to ni nece uraditi jer ih nemaju. Samo im preostaje optuzivanje, populizam, pa strani placenici pa Devenport, pa svi su ostali krivi sto se ovde krade i sto mala grupa ljudi na vlasti ili bliski njima uzimaju ogromne pare u svoje dzepove.

radojko

pre 9 godina

Na birn-ovom sajtu pise crno na belo. Da- nas finansiraju ti i ti. I -ne -mi ne radimo po njihovom diktatu. Meni ostaje samo da kazem - da- ja sam sisao vesla i verujem da na zapadu zive humanisti koji bi sve dali za moje dobro, koji bi da me oslobode i koji jako pate kad vide da ja ne citam slobodne novine.

Sedma sekcija

pre 9 godina

Aha, znaci svako ko dovede u sumnju sumnjiv tender SNS-a je "strani placenik i domaci izdajnik". Cekaj, gde li sam vec cuo tu sintagmu. Ah, da Dnevnik RTS devedesetih...

scoby

pre 9 godina

Osnovno pitanje je da li je Svetska Banka ovlasceni tumac naseg Zakona o javnim nabavkama? Ako je tako, onda ova zemlja nema nikakav suverenitet.

molim

pre 9 godina

Dok narod shvati ko je trenutno na vlasti, završićemo ne kao Grčka, već kao Somalija - gladni i bosi. SPS nas je uništio načisto, DS i delimično DSS pokupili kajmak iz privatizacije, ali pljačka koju sprovode ovi nepismeni RODOLJUBI i borci za Srbiju ostaće upisana u knjige.
Svuda tendere dobijaju SNS firme, SPS se još uvek negde ubaci ali ne smaju sada toliko da talasaju kao u eri žutih, na svim bitnim funkcijama u drzavi i javnim preduzećima SNS, a u medijima jednoumlje i zabrane. Pametni i stručni beže sve više iz zemlje, jer kako izaći na kraj sa prostacima i manipulatorima. Intelektualci koji su ostali u zemlji su u zapećku bahatih lažova, neko nešto i pokuša da uradi negde, ali čim oni nepismeni sa vrha vide da je sposoban, ili ga ubacuju u svoj sistem ili ga nema.
I to vam je recept za propast.

Lola

pre 9 godina

Bravo za BIRN. Konkretno, argumentovano i u centar. Tu su sve činjenice. A žalopojke premijera i pričam ti priču.... su za široke narodne mase koje veruju u te priče, dok im lopovi ispred nosa godinama kradu...

SNS prevaranti, lažovi

pre 9 godina

Posao je dobila ova firma http://www.dutchwatersector.com/news-events/news/11400-van-heck-puts-its-massive-floodwater-pumps-on-the-road-again-this-time-to-serbia.html , a naši su samo uzeli milion evra za ništa, a to se ne radi besplatno, samo treba videti kome su dali proviziju, a to će se otkriti kada ovaj režim ode sa vlasti, a daj dan je sve bliži....

Zoki

pre 9 godina

Treba procitati clanak BIRN-a i shvatiti zasto je spajdermen reagovao ovako. Pre svega koje ime su pomenuli.

Svetska banka je komentarisala tender! a ne postupak izbora.
Tender je naravno dobar jer je radjen po njihovim uzorima.
Banke se obicno nemesaju u odluke izbora. Bitno je da nema zalbi i da je obrazlozenje izbora korektno.
Usteda 23 miliona je zato jer je to kredit, ali matematika je netacna kada se govori o ciframa generalno usteda je 8 miliona.
O pomenutoj firmi je dosta pisano zadnjih meseci I to cak i tabloidi koji su naklonjeni necemu sto se zove drzavni vrh. ali niko nije nista specijalno reagovao dok u clanku BIRN-a nije pomenuto jedno ime i gde je doslo do indirektnog povezivanja av-a sa korupcijom.

Treba procitati clanke.

Naravno ovde ima i onog dnevno polkitckog za prostu raju. Meni niko nenaredjuje, ja sam ovo ... ja sam ono... miskovic ovo i sl stvari za dizanje posustalog rejtinga. Rejting dugo stoji sto znaci da je doslo do zasicenja i sledeca faza je padanje rejtinga licnog. o rejtingu partije koja nepostoji netreba ni govoriti.

Tresla se gora rodio se mis!
Zasto je ovde iko morao da brani av-a?
Procitajte clanak.
http://www.javno.rs/istrazivanja/ispumpavanje-kopa-i-budzeta

zlopamtilo

pre 9 godina

Apsolutno me izluđuje što se gospodinu Đukanoviću uopšte daje prilika da bilo šta komentariše. Svi mi koji nemamo pamćenje zlatne ribice smo itekako svesni da se od osobe koja se barem deset godina na svim mogućim i nemogućim stanicama pojavljivala s bedžom "Ne u EU!" u sekundi transformisala u glasnogovornika SNS i zagovornika evropskih integracija. Takvi ljudi u mojim očima nemaju morala, karaktera niti bilo kakvog kredibiliteta.

George Best

pre 9 godina

Treba BIRN da malo kopa ko stoji iza firme " Južna Bačka" , kao i šta je to što je tako uvredilo Premijera u vezi toga! Mogao je da kaže da nema pojma i da se pravi nevešt- ovako , izgleda da je to opet " udar na porodicu"...
(Dečko koji obećava, 13. januar 2015 20:56)

Recimo da istraze sta je to Elektro Mreze Srbije, ko je direktor i u kakvoj je on vezi sa Vucicem. Ko to zna, zna i otkud ovakva Vuciceva reakcija.

Bora Sustina

pre 9 godina

Ovih dana razgovaram sa prijateljima, koji su pažljivo, kao i ja, pročitali text. Niko od nas ovaj istraživački članak nije doživeo kao lobiranje za bilo koju stranu.Dapače.

Opet, oprobani radikalski šablon je da ako su činjenice protiv nas - teško činjenicama. Kada nemaš kontraargument napadaj iz sve
snage, opleti po "izdajnicima"" "stranim plaćenicima", udri po istini.

Čovek je samo trska, ali trska koja misli. (Pascal)

pre 9 godina

Radikalski botovi neka se vrate u 90.godine, tamo im je mesto! Mi ostali ćemo ipak ostati u 21. veku. Hoćemo evropske standarde, hoćemo slobodu medija, pravo na kritičku reč, hoćemo školovane kadrove,hoćemo pravo na mišljenje. Mi nismo botovi, mi smo misleća stvorenja i ne može nas nijedna vlast ućutkivati i oduzimati nam pravo na informisanost nudeći nam strogo cenzurisane i kontrolisane medije.

z dzabe

pre 9 godina

Radim kao tv snimatelj vec 20 god I dosad sam naucio sta je pravljenje price. Gadjas tamo gde je puno nepoznanica I neizvesan kraj, a pozivas se na pritisak na medije. Zar ovi gradjani Srbije nikako da nauce ove novinarske patke. Dobili pare pa sad moraju da ih nekako opravdaju (operu). Nema u srbiji nezavisnih novinara jer nezavisni novinari u ovakvom poretku nemaju posao.

pedala

pre 9 godina

Koliko je komentatora pročitalo sporni tekst. Mnogi komentarisu a ne znaju šta. Pročitao sam tekst čim je izašao i moram reci da me je premijer neprijatno iznenadio svojim nastupom. Podržavam BIRN!

this is the end

pre 9 godina

(krle - dron, 13. januar 2015 21:25)

A ti si se nalupetao, kao da razumeš o čemu se radi.Da malo razmišljaš svojom glavom mislio bi o tome šta pišeš. Po tebi su svi novinari izdajnici i strani plaćenici ( uvreženo mišljenje na ovim prostorima kad god se pokrene neka tabu tema ili otkrije korupcija, prevara ili krađa od strane vlastodržaca ), a državni činovnici i vlast su uvek ispravni, nevini, pošteni, patriote ( malo morgen )itd...pa kada se pojavi neko ko ima onu stvar da pokrene nešto pametno, u ovom slučaju BIRN eto vas botova da pljujete po njima po nalogu onih koji su uhvaćeni u krađi ili prevari. Ima ona čuvena izreka kada lopov kad ga uhvate u krađi viče: drž te lopova! Tako to otprilike izgleda sa Birnom, sada su oni strani plaćenici koji rade ze neke tuđe firme, ali džaba što odgovora vlasti na postavljena pitanja nema ,niti će ga biti. Zato služe botovi i kvazi analitičari u službi vlasti da odbiju svaku sumnju u nepogrešivost vrhovnog vođe, ali ti i slični znalci svega i svačega unapred znate ko je tu ispravan a ko ne. A onda, za par godina kada se sve otkrije i ispostavi da su ovi na vlasti muljali,varali, otimali i sj..bali sve čega su se dotakli biće po srpski, nikom ništa,idemo dalje!

Pera Peric 2

pre 9 godina

Na moju veliku zalost, kao poreskog obveznika koji kroz porez svojim novcem hrani horde navijaca partija na vlasti vec 25 godina, za trecinu biraca u Srbiji dovoljan argument je zato sto je tako rekao ON. Tuga do neba

Balecki

pre 9 godina

U Miškovićevim novinama,strani plaćenici,EU zavera,Cia,Mi5,Mi6,opozicija,sve sami zlotvori i zaverinici,svi se udružili u borbi protiv tvoga Ajatolaha!FUJ BAGRO ODVRATNA,PA GDE MOŽE JEDAN ŠEŠELJEV RADIKAL PREKO NOĆI DA SE TRANSFORMIŠE!!!!

Vladan

pre 9 godina

Mislim da je sve potpuno jasno kada je u pitanju sukob Vucica i BIRN-a i Devenporta. Pa svetska banka je obelodanila da je Vucic bio potpuno u pravu kad je ova tema u pitanju, i to mislim da zna citava javnost u Srbiji.

Lemi

pre 9 godina

A niko, pa ni BIRN, se ne pita zašto se sa ispumpavanjem krenulo tek septembra i koliko stotina hiljada evra dnevno Srbija gubi zbog toga što ne može da proizvodi vlastitu struju već je kupuje na tržištu. Sa jedne strane nesposobnjakovići i lopovi, sa druge strane površni novinari.
(Deda, 14. januar 2015 07:46)

Da si pročitao tekst BIRN, znao bi da se posebno bave pitanjem zašto se čekalo sa raspisivanjem tendera, zašto nabavka nije obavljena po hitnom postupku i štetom koja iz toga proističe. Ali, nije ni čudo što nisi pročitao tekst, kada ga nijedno sredstvo informisanja nije ni prenelo. Može se pročitati na sajtu javno.rs.

Deni Krejn

pre 9 godina

Pročitao jedan komentar u kome piše: Svetska banka neće dati nijedan kredit, ako se ne raspiše tender. Ovo uopšte nema veze sa mozgom. Da bi se povukla tranša iz SV, postoji samo jedan uslov, a to je da se uplati SB na račun onaj iznos dinara koji je jednak iznosu kredita. SB finansira isključivo države, a projekte finansira IFC, Evropska banka...

Ping Pong

pre 9 godina

Najjace je bilo kada je Georgijev pitao Djukanovica u kom svojstvu on uopste ucestvuje u emisiji. Kao gradjanin? Hahaha ovaj se pogubio.

brasa

pre 9 godina

Aha, znaci svako ko dovede u sumnju sumnjiv tender SNS-a je "strani placenik i domaci izdajnik". Cekaj, gde li sam vec cuo tu sintagmu. Ah, da Dnevnik RTS devedesetih...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sedma sekcija, 13. januar 2015 23:01) ... p[a to je i smisljeno da se lude cude hoces reci da otporovci nisu bili placeni, hoces reci da nisu isli i u druge drzave da organizuju slicne revolucije naravno za kintu hoces reci da ove neplsaca vb ma hajde proveri dal su ti obe mozdane celije u funkciji

Darko La

pre 9 godina

@Kancelarija za brze odgovore Ne mogu da verujem BIRN-u kad aih je demantovala Svetska banka. To je dovoljan dokaz da je BIRN samo hteo da napravi pometnju u Srbiji i da diskredituje Vladu Srbije.

Stankoo

pre 9 godina

Posle svega, više ne mogu da verujem BIRN-u! Bitan je dobar tiraž, ali se mora napraviti selekcija. Naravno da ću više verovati Svetskoj banci i Vučiću, videli smo ko je ko...

Miloš Kosorić

pre 9 godina

@p:Kada sada kažete dole naprednljaci , baš me interesuje šta bi rekli da su nekim slučaju na tenderu izabrali firmu čija je ponuda tri puta skuplja.

Atinac

pre 9 godina

koliko ja znam niko nije obavezan da polaže računa nekom tamo BIRN-u ali to ne oslobađa taj isti BIRN i ne dozvoljava istom da iznosi neistine u javnost , pogotovu ne sada kada je progovorila svetska banka irekla da je sve u redu sa tenderom.

nećete još moći dugo TAKO

pre 9 godina

Po vama kada neko napadne vladu i sa lažima pokušava da obmane javnost vlada je u obavezi da tu laž demantuje argumentovano.Mislim da ovde je neko mentol,a siguran sam da je upravo to onaj ko traži da vlada pruži argument za optužbe.

Mary

pre 9 godina

Ovaj sto se smejulji Georgijev je svestan da su napisali laz, neamju nijedan argument za ono sto tvrde. Ko su oni da sumnjaju u misljenje Svetske banke?

Mikelanđelo

pre 9 godina

Neko ko je sinonim za demagogiju i neko ko je ovu zemlju zadužio do guše sebi daje za pravo da nekome drži predavanja. Nego dobro, tako je to u Srbiji. Odavno se ne zna šta znači karakter i obraz pa je razumljivo sve ovo što se dešava.