Ponedeljak, 29.12.2014.

07:28

"Nikolić koči Vladu na putu ka EU"

Predsednik SDS Boris Tadić izjavio je da neće ući u vladu Srbije i da sa premijerom Aleksandrom Vučićem nije razgovarao o ulasku u njegov kabinet.

Izvor: Tanjug

"Nikoliæ koèi Vladu na putu ka EU" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

105 Komentari

Sortiraj po:

FRIDA

pre 9 godina

Ne bi valjalo da se opozicija umesa tamo gde joj nije mesto, inace ja ne vidim mogucnost za napredak u tom slucaju.Oni su svoje pokazali!

Mile MOL

pre 9 godina

Kada su u pitanju evrointegracije Srbije, situacija je potpuno suprotna od onoga što Tadić želi da predstavi, jer je trebalo mnogo vremena da Nikolić i Vučić ponovo pokrenu proces evrointegracija nakon što je upravo Tadić taj proces doveo u ćorsokak, kada su evropski lideri shvatili da Tadić jednu priču priča u Briselu, drugu u Moskvi, a treću u Srbiji, i da se sa njim ne može ozbiljno saradjivati.

vila

pre 9 godina

Srbija se u ovom momentu suocava sa veoma osetljivim temama na kojima radi tim strucnjaka zajedno sa Vucicem i Nikolicem i nema mesta greskama , kao sto je bilo slucaja kod predhodne vlasti.

ALMODOVAROVA

pre 9 godina

Ko jos pita Tadica za misljenje kada su u pitanju evrointegracije.Nije kompetentan ni da utice, a ni da se mesa u bilo kakav posao koji vlada i predsednik obavljaju.Da je hteo, on bi uradio nesto za vreme svoje vladavine, a ne da sada polemise o stvarima koje ga se ne ticu.

Graje

pre 9 godina

Tomislav Nikolić nikoga ne koči. Srbija je na pravom putu ekonomskog razvoja i prosperiteta. Srbija teži napretku i razvoju naše države, teži ekonomskom prosperitetu i razvoju.Srbija je na pravom putu ekonomskog razvoja i budućnosti. Srbija nkada neće priznati nezavisnost KiM, ali će omogućiti stvaranje srpske zajednice na KiM.

Fratelo

pre 9 godina

Činjenica je da nas je Tadić doveo u ovako teško stanje, u to nema sumnje. Demokrate su za sobom ostavile katastrofalno stanje. Nadam se da će aktuelna vlast uskoro uspeti da nas izbavi iz ove teške situacije.

Nikolica

pre 9 godina

Najveci kocnicar i protivnik boljeg zivota gradjana i napretku Srbije je upravo Tadic. Za vreme njegove vladavine Srbija je gurnuta u mulj i kolotecinu iz koje polako pocinjemo da izlazimo.

Verujem

pre 9 godina

G. Tadiću,
Ja se ipak nadam da Vaša odluka da ne uđete u Vladu nije konačna. Posebno što će sa svih strana biti žestokih pritisaka da Vi SVAKAKO uđete u Vladu. To bi za Vladu, SNS, pa i za ceo narod bilo od izuzetnog značaja da imaju TAKVOG čoveka u svojim redovima.
Zato, NE GUBIM VERU u, sa tobom, BOLJE SUTRA.
Što se tiče NADE, to si mi Ti DAVNO UNIŠTIO.
Tvoj bivši glasač.

ucenjeni

pre 9 godina

Ono sto sam ja primetio vezano za Nikolica je sledece:
U udbaskim tabloidima se s vremena na vreme pojavljuju tekstovi kako je Nikolic nesto proneverio, drpio neke pare, ponasao se bahato, ili se pojave takvi tekstovi o nekom iz njegovog okruzenja.
Odma nakon takvih tekstova, bukvalno kao da si pritisnuo nekakvo dugme, odma uslede Nikolicevi istupi vezano za to kako nam Zapad i EU rade o glavi i kako treba ici u pravcu Rusije.
Sto ce reci, da neko (udbaska i antiEU ekipa) odlicno zna da Nikolic i ovi oko njega nesto muljaju, i kada im zatreba neko da s vremena na vreme prosipa antiEU raspolozenje (obicno kada nas Rusi preveslaju za nesto, recimo JT), oni pritisnu odgovarajuci taster, kao u slucaju Nikolica preko tabloida, i taj pocinje da recituje ono sto se od njega ocekuje.

Dušan

pre 9 godina

Ne vidim konzistentnost u izjavama Tadića u vezi ulaska u valadu.
Koliko vidim on bi u vladu odmah, ali uz neke uslove.
Za početak ne želi sa Ivicom, što se naslućuje između redova.
Da li može Tadić uopšte bilo šta da bira ?
Narod kaže: Birač, birač pa možda i otirač !

m

pre 9 godina

Čitam kako botovi s naročitom revnošću nagrnu da piskaraju kada Bokili izjavi nešto. Sada je lak plen. Nabio im komplekse u ona dva mandata zato što je bio sve što oni nisu. Da ne bude zabune- i ja sam kaznio ds tako što sam bio beli listić. Ali bespredmetno je porediti sadašnje prvake- Nikolića i Vučića sa Tadićem, kada se gleda šarm, elokvencija i maniri, ovaj potonji je za 3 klase iznad njih, i da se samo to meri, ne bi ga euroćetnici dobili još sto godina na izborima..

marija

pre 9 godina

Dzaba vam botovi.
SNS i SPS su sveli Srbe na KiM na nevladinu organizaciju, Tadic nam je opet sve objasnio u dve reci.
Izdaja Kosmeta i opet nema EU.
Rezultat Vucica, Nikolica i Dacica je NI EU. NI KIM!!!!!!!!
I Rusiju su uvredili ne pominjuci Rezoluciju 1244UN.
Tacka.

samo da primetim

pre 9 godina

Ja sam najveći evrofanatik!
Ne, ja sam najveći evrofanatik!
Ja sam izdao Kosovo zbog EU!
I ja sam hteo da izdam Kosovo zbog EU, ali mi vi niste dali!

Alo

pre 9 godina

U Srbiji svaka vlast koci ulazak u EU zato sto im se ne dopada da Srbija postane pravna država. Da smo u EU ni demokrate ne bi mogle da rade to sto su radili, a ovi sad jos gori takodje ne bi mogli da nas " reformišu" na ovaj način. U EU se tačno zna ko ima kakva prava i nema nikakav problem da ih ostvari, a i korupcija je neuporedivo manja, sindikati jaki, trosenje drzavnih para transparentnije, da ne nabrajam, jer svako ko je živeo u EU ili ima clana porodice tamo, to zna.

stojan

pre 9 godina

Ne moze se niti ubrzavati niti usporavati taj proces. Ne mogu da verujem da gospodin Tadic koji potice iz porodice znamo koje i kakve nije saznao da glavni u EU i uopshte na zapadu imaju prema Srbiji i nashem narodu konstantno isti odnos u poslednjih nekoliko vekova. I da je taj odnos manje vishe izrazito neprijateljski. Ubeden sam da je to znao njegov (u intelektualnim krugovima veoma poshtovan) otac. To zanju svi u Srbiji koji neshto u misljenju i intelektualnom radu znace, izuzev ako nisu obuzeti licnom koristi i materjalnom pohlepom. Dakle, oni koji odlucuju o prijemu Srbije u to blagostanje zvanom EU ne samo da nisu iskreni nego po prirodi stvari to ne mogu ni biti. Vekovni neprijatelji Rusije a samim tim i Srbije ce uvek imati taj ucenjivacki i omalovazavajuci odnos
prema Srbiji i svemu shto odavde dolazi. Druga je stvar shto su se do sada a i u buduce ce se neke politicke stranke vezivati za blagostanje-EU i tako mozda imati veci uspeh na izborima. Sadasnja vlast pa i predsednik Nikolic ubedjen sam da znaju ovo o cemu govorim: Srbija ne samo da tamo nije pozeljna, nego paradoksalno, to je za nju mozda i korisno. Itd, itd,...

wolf

pre 9 godina

Realno je ono što je ostvarivo u praksi.
Da je plan "4 tačke" bio realan, verovatno ne bi ni bilo potrebe za Briselskim sporazumom.
Tužno je da je bivši presednik Srbije tako daleko od stvarnosti ...

Natasa

pre 9 godina

Ne ulazis jer bi to bilo nedopustivo i usao bi ti u kabinet kada bi te pozvao Vucic ali nema toga jer , za ovo stanje u zemlji, krivi ste ti i tvoja vlada.

Buba bez zuba

pre 9 godina

Pa ovo je smesno. Covek sam sebe poziva u vladu i uz to odbija taj poziv. Definitivno je Boris dotako politicko dno.
(Vladan, 29. decembar 2014 08:55)

Naivno sagledavanje stvari. Jedan ozbiljan politicar nikad ne moze da bude smesan u svoji javnim nastupima. Pre ce da bude da se u pozadini nesto veliko kuva i dogadja. Uticaji mogu da budu s polja i iznutra. U svakom slucaju Tadic je potreban nekome. Cekajte i videcete uskoro kome.

mattko

pre 9 godina

Kocenjem Vlade Srbije sadasnji Predsednik amaterski pokusava da podigne sebi rejting kada je video da vise od 80% clanova SNS ne bi glasalo za tu partiju bez Vucica na celu. Rezultat te akcije ce biti jos nizi rejting Nikolica i ekspresan odlazak u istoriju.

Jadno

pre 9 godina

Nikolic ceo svoj politicki zivot svodi na nerealno i patetiku. Sinoc na RTS lupeta o "resenju" kosovskog problema.On da resi? Hoce ukociti resenje, to sigurno. Da sam na mestu ovih iz Eu upravo mu ne bih dozvolio pa makar mu bilo najpametnije resenje, bas zbog onakvog nadmenog stava. Rekao bih mu, ok, moze, cim zavrsis fakultet.

Sloba S

pre 9 godina

"Ne ostavljam mogućnost da uđem u Vladu pod ovim okolnostima, ali ostavljam mogućnost da se okolnosti promene"
Znači grožđe i nije tako kiselo ...
Pmatnom dosta !

cizmica

pre 9 godina

Kao da je bitno.....juce je bilo mozda,danas ne,sutra ce verovatno ozjaviti da su velike sanse....tako je to kad covek nema svoj stav i kad bi u vladu po svaku cenu!

---

pre 9 godina

Ove vesti su za ispiranje mozgova,pa zar stvarno svi vi mislite da o bilo cemu odlucuju neki Nikolici,Tadici,Vucici pa oni se pitaju za nesto koloko i bilo ko od nas.Srbiju ce svakako utetati u uniju samo da se konacno dogovore u kojoj formi imamo mi jos jednu autonomiju,a znate istini za volju bice tesko kasnije cepati ako nas ovave kako sada stvari stoje uvuku u tu tamnicu!

master

pre 9 godina

"Prema njegovim rečima, "Plan četiri tačke bio je neuporedivo bolji od Briselskog sporazuma, koji je opet bolji od zamrznutog konflikta".

Tako je Borise,ali plan cetiri tacke je takodje kocio priblizavanje EU jer je bio neprihvatljiv za njih.Prema tome ni vi a ni TN niste sposobni ili necete da nadjete resenje koje bi bilo u interesu srecnije buducnosti svih.Vi niste mogli(smeli)da za vreme vaseg mandata uradite nesto vise,zato sto su vam pretili radikali i SPS,a vi ste imali straha da se koalicija ne raspadne i tako izgubite fotelju.Pod takvim uslovima ste stvorili i ojacali ove takozvane napredne i naneli veliku nepravdu gradjanima koji su vam ukazali poverenje.Politika TN oko Kosova,odbojnost prema EU i privrzenost Rusiji su poznate,on to ne krije,znaci da je istina da on koci gradjane Srbije koji su za EU i srecniju buducnost.Najvaznije je da AV pokaze volju i ostane na putu ka EU.TN o tome ne moze da odlucuje,njegove nadleznosti su ogranicene,sve je na AV,da konacno lupi o sto i da mu da do znanja da prestane da nanosi stetu gradjanima Srbije ili neka se skloni sa tog mesta dobrovoljno,hehehe...sto on naravno nikako nece uciniti,verujem da bi se on branio svim silama da do toga ne dodje.Najmanje stete od njega bi bile da je ostao u opoziciji,jos neko vreme,ne bi toliko kostao poreske obaveznike i sramotio gradjane koji misle svojom glavom i znaju ko je on.

Bgd

pre 9 godina

Koliko vremena treba da prodje da bi se to. OBELODANILO.Bojim se da je Nikolic svojim stetnim ponasanjem po buducnost Srbije a u korist RUSKIH MENTORA vec daleko odmakao i da je nadjacao Evropsku perspektivu Srbije a pogotovu mladih ljudi.Referendum,znaci DONJEC,LUGANSK.PRIDNESTROVLJE.Za taj scenario ,Rusi pojacavaju prisustvo"Turista"preko NISKOG AERODROMA.Zakljucite sami zasto bas NISKI AERODROM.

bez dlake na jeziku

pre 9 godina

Tadicu, tvoja krivica jer si revitalizirao radikalsku Srbiju. Sada ispastaj zajedno sa normalnim svetom ili najbolje kao i za sve normalne, begaj odavde sto dalje ako imas nameru da ostanes normalan.

realno

pre 9 godina

Ma samo Vucic.Mesija sta god kaze kod ljudi koji imaju secanja 2 dana,to je najbolje i bitno, samo je on pravi kod polupismenog naroda i poltrona. A taj Tadic koliko god ga ja ne volim zbog gluposti oko odlaska iz DS-a,Vama radikalima,tj.naprednjacima ili kako se zovete zadao je domaci zadatak, a to je da bar nesto uradite,a ne da otvarate mostove zapocete u vreme DS,poneku fabriku ili ovo zadnje RTB BOR pocetu u vreme DS-a, da se hvalite Fiatom itd. Uostalom Tadic je od EU-drzava,dobio dosta nagrada,prestiznih,a nesto ne videh da je iko dao Vucicu ijednu za demokratiju,reforme i sl.

Goran

pre 9 godina

Voleo bih da nam Boris da neki svoj program za dalje vođenje zemlje.
Bio je presednik 8 godina i za to vreme nije uspeo da drži pod kotrolom niti stranku niti državni aparat.
Da sam na njegovom mestu, davno bih se povukao iz politike.

Goran BG

pre 9 godina

Daj bre Tadiću otkači se više od nas. Ti si pokazao šta si znao i koga si dovodio za predsednika vlade i premijere. Sve si lopove okupljao i neznalice. Nije ni Nikolić bolji jer mu je porodica naprasno se obogatila na gajbicama, ali ne filozofira mnogo.

Od dva zla izabrali smo manje!!!
Promenićemo i njega, nego čekaj da prođe i zima, i krene otpuštanje u Kragujevcu iz Fijata, ... smotan on , smotani i sinovi, ... a opet na vlasti.

Oliva

pre 9 godina

Kada je u pitanju Kosovo i Metohija, Tadić kaže da je minumum bio Plan četiri tačke kojim je tražio potpunu autonomiju za sever, poseban status za crkve i manastire i garancije za bezbednost naših građana i njihove imovine.

E zato si i izgubio izbore, nadjeni su oni koji su zarad vlasti, spremni da prodaju i svoju majku, a ne Kosovo!!!

A kad pomislim da su vas ti isti onomad zvali izdajnicima!!!

Future

pre 9 godina

Sta reci, a ne zaplakati. Nas narod izgleda kako politicar promeni stranku oni zaborave sta je radio u proslosti. Pa ovaj covek ovde u vesti I gospoda iz njegove stranke su vladali 10 godina I za tih 10 godina nisu ni obicne pregovore uspeli da otpocnu, a sad pricaju nesto za druge. Pa mene bi iskreno bilo sramota. Licemerje na najvisem nivou. Ne volim ni jedne ni druge, sve je to ista bagra, ali ga ovi iz DS-a preterase.

Marina

pre 9 godina

Bez obzira na gomilu nerealističnih izjava predsjednika Nikolića,Vi,g.Tadiću,ste zamrznuli Srbiju u prevrtljiva obećanja-jedna data u Briselu,a druga data svojim građanima. Vi niste pokrenuli Srbiju nego ljudi koji su sada u državnom vrhu. Oni rade najbolje što misle da treba raditi,možda i griješe,ali Srbija sada nije u bari nego je izvor koji se prelijeva....Jednoga dana će njezin tok utvrditi pravi put ,put koji njoj i njenim građanima najviše odgovara. I nije bitno je li to odmak od EU ili ulazak u EU, barem će građani znati smjer kojim Srbija ide. Dok ste Vi vladali,Srbija je stajala na mjestu... I da napomenem,predsjednik Nikolić nikada ne bi bio moj izbor predsjednika,ne samo zbog svoje ružne prošlosti,malo tko od političara je ostao čist u devedesetim,ovako ili onako,nego zbog toga što nije pragmatičan,nije odlučan,nije usmjeren na budućnost. Za razliku od premijera Vučića čijim se izjavama iz devedesetih možda i on sam ne ponosi,ali g. Vučić živi ovdje i sada i misli na budućnost svoje zemlje. Za razliku od Vas,g.Tadiću,koji ste sebi zarađivali lovorove vijence za osobni muzej.

Jovan Nikolić

pre 9 godina

Borise, Vi to mislite zato što pridajete veliki značaj poziciji Predsednika a po Ustavu Srbije - ovlašćenja su mu skoro nikakva. Ne čudi, dok ste bili Predsednik Srbije nebrojeno puta ste kršili Ustav.

A čak i da je tako - koga više briga za EU integracije? DS na čelu s Vama je uništio ideju Demokratije i EU za sva vremena. Ljudima (a većina i ne zna šta je EU) se sada gadi sama pomisao na EU I demokratiju.

miner

pre 9 godina

Nikolic mora da hoda po minama, ili da ih sad sam sklanja. Bile su namenjene drugima, ali su i dalje njegovo vlasnistvo. Puno zabave u ovom poslu, u Novoj godini, zele mu bivsi i sadasnji neprijatelji.

Milovan

pre 9 godina

" i da će Kosovo vratiti u ustavnopravni poredak R.Srbije" E , baš ga je vratio ? Draža je botovima funkcija poslovodje u javnom preduzeću nego cela Srbija, a kamoli Kosovo.

patriota

pre 9 godina

Ova vlada sa oba čelna čoveka je uradila ono što ti nisi smeo, a sada pametuješ. Sigurno bi potpisao nezavisnost KiM. Nikolić je u pravu referendum o KiM i o EU pa ako narod tako odluči neka tako bude. Referendum naravno!!!

Brano

pre 9 godina

Očigledno je da predsednik radi mimo interesa Vlade. Uvlači se Rusima, a Rusi nas samo koriste zarad svojih interesa. Treba im se zahvaliti i okrenuti samo ka EU.

gradjanin

pre 9 godina

Ne ulazim u vladu pod ovim okolnostima, kaze Tadic. To znaci da, ako bi se okolnosti promenile, ne znamo kako i u kom pravcu, Tadic bi usao u vladu. Bivsi predsednik drzave bi pristao da bude ministar u vladi svog protivnika???!!! I mi ocekujemo da Srbiji bude bolje!!

kao npr. predsednik nekog gradica

pre 9 godina

Pocinje kanonada na Nikolica izvana i spolja. On ce to sve da izdrzi ali prelazak u "Drugu ligu" mu je (za)garantovan.

Andjela

pre 9 godina

Srbija je krenula u reforme, razvoj i odlučnu borbu protiv korupcije, što su neophodni uslovi za razvoj naše zemlje i ulazak u Evropsku uniju.

goran

pre 9 godina

Tacno je da je Toma Nikolic govorio drugo u kampanji, ali i vi jedno pricate pre izbora, a drugo radite kada uzjasete vlast. Ni jedni, ni drugi niste cisti, a licemerni i lukavi zapad to koristi i malo po malo, na komade otima Kosovo. Lepo je neko rekao, da je u pitanju puzajuce priznanje. Da ste prave demokrate, kao sto sebe nazivate, pitali bi narod da li hoce da se odrekne Kosova zarad evrointegracija. A onda na bazi toga Srbija odrdi svoje nacionalne ciljeve kojih ce se svi drzati. Medjutim, vi ne vidite dalje od nosa. Vlast, vlast i samo borba za licne interese, a zemlju rasprodajete parce po parce...

vladan

pre 9 godina

U politickom smislu Nikolic je samo dno, sa stanovista politickih interesa Srbije, ali je Tadic poslednji koji to ima moralno pravo da komentarise, jer se ni on nije uopste razlikovao - za svoje vreme, on je bio to politicko dno.

Milan

pre 9 godina

Da da sada smo taoci Nikolica! Prvo smo bili taoci Milosevica, Mladica i Karadzica pa kad smo njih predali Hagu postasmo taoci Kosova i Metohije! Predasmo i Kosovo, natera smo Srbe u skupstinu Republike Kosovo i sad ne možemo u EU jer nam smeta Nikolic?!?

gradjanin

pre 9 godina

Ne ulazim u vladu pod ovim okolnostima, kaze Tadic. To znaci da, ako bi se okolnosti promenile, ne znamo kako i u kom pravcu, Tadic bi usao u vladu. Bivsi predsednik drzave bi pristao da bude ministar u vladi svog protivnika???!!! I mi ocekujemo da Srbiji bude bolje!!

Marina

pre 9 godina

Bez obzira na gomilu nerealističnih izjava predsjednika Nikolića,Vi,g.Tadiću,ste zamrznuli Srbiju u prevrtljiva obećanja-jedna data u Briselu,a druga data svojim građanima. Vi niste pokrenuli Srbiju nego ljudi koji su sada u državnom vrhu. Oni rade najbolje što misle da treba raditi,možda i griješe,ali Srbija sada nije u bari nego je izvor koji se prelijeva....Jednoga dana će njezin tok utvrditi pravi put ,put koji njoj i njenim građanima najviše odgovara. I nije bitno je li to odmak od EU ili ulazak u EU, barem će građani znati smjer kojim Srbija ide. Dok ste Vi vladali,Srbija je stajala na mjestu... I da napomenem,predsjednik Nikolić nikada ne bi bio moj izbor predsjednika,ne samo zbog svoje ružne prošlosti,malo tko od političara je ostao čist u devedesetim,ovako ili onako,nego zbog toga što nije pragmatičan,nije odlučan,nije usmjeren na budućnost. Za razliku od premijera Vučića čijim se izjavama iz devedesetih možda i on sam ne ponosi,ali g. Vučić živi ovdje i sada i misli na budućnost svoje zemlje. Za razliku od Vas,g.Tadiću,koji ste sebi zarađivali lovorove vijence za osobni muzej.

Natasa

pre 9 godina

Ne ulazis jer bi to bilo nedopustivo i usao bi ti u kabinet kada bi te pozvao Vucic ali nema toga jer , za ovo stanje u zemlji, krivi ste ti i tvoja vlada.

wolf

pre 9 godina

Realno je ono što je ostvarivo u praksi.
Da je plan "4 tačke" bio realan, verovatno ne bi ni bilo potrebe za Briselskim sporazumom.
Tužno je da je bivši presednik Srbije tako daleko od stvarnosti ...

samo da primetim

pre 9 godina

Ja sam najveći evrofanatik!
Ne, ja sam najveći evrofanatik!
Ja sam izdao Kosovo zbog EU!
I ja sam hteo da izdam Kosovo zbog EU, ali mi vi niste dali!

Milovan

pre 9 godina

" i da će Kosovo vratiti u ustavnopravni poredak R.Srbije" E , baš ga je vratio ? Draža je botovima funkcija poslovodje u javnom preduzeću nego cela Srbija, a kamoli Kosovo.

stojan

pre 9 godina

Ne moze se niti ubrzavati niti usporavati taj proces. Ne mogu da verujem da gospodin Tadic koji potice iz porodice znamo koje i kakve nije saznao da glavni u EU i uopshte na zapadu imaju prema Srbiji i nashem narodu konstantno isti odnos u poslednjih nekoliko vekova. I da je taj odnos manje vishe izrazito neprijateljski. Ubeden sam da je to znao njegov (u intelektualnim krugovima veoma poshtovan) otac. To zanju svi u Srbiji koji neshto u misljenju i intelektualnom radu znace, izuzev ako nisu obuzeti licnom koristi i materjalnom pohlepom. Dakle, oni koji odlucuju o prijemu Srbije u to blagostanje zvanom EU ne samo da nisu iskreni nego po prirodi stvari to ne mogu ni biti. Vekovni neprijatelji Rusije a samim tim i Srbije ce uvek imati taj ucenjivacki i omalovazavajuci odnos
prema Srbiji i svemu shto odavde dolazi. Druga je stvar shto su se do sada a i u buduce ce se neke politicke stranke vezivati za blagostanje-EU i tako mozda imati veci uspeh na izborima. Sadasnja vlast pa i predsednik Nikolic ubedjen sam da znaju ovo o cemu govorim: Srbija ne samo da tamo nije pozeljna, nego paradoksalno, to je za nju mozda i korisno. Itd, itd,...

Sloba S

pre 9 godina

"Ne ostavljam mogućnost da uđem u Vladu pod ovim okolnostima, ali ostavljam mogućnost da se okolnosti promene"
Znači grožđe i nije tako kiselo ...
Pmatnom dosta !

Andjela

pre 9 godina

Srbija je krenula u reforme, razvoj i odlučnu borbu protiv korupcije, što su neophodni uslovi za razvoj naše zemlje i ulazak u Evropsku uniju.

cizmica

pre 9 godina

Kao da je bitno.....juce je bilo mozda,danas ne,sutra ce verovatno ozjaviti da su velike sanse....tako je to kad covek nema svoj stav i kad bi u vladu po svaku cenu!

Goran

pre 9 godina

Voleo bih da nam Boris da neki svoj program za dalje vođenje zemlje.
Bio je presednik 8 godina i za to vreme nije uspeo da drži pod kotrolom niti stranku niti državni aparat.
Da sam na njegovom mestu, davno bih se povukao iz politike.

Jovan Nikolić

pre 9 godina

Borise, Vi to mislite zato što pridajete veliki značaj poziciji Predsednika a po Ustavu Srbije - ovlašćenja su mu skoro nikakva. Ne čudi, dok ste bili Predsednik Srbije nebrojeno puta ste kršili Ustav.

A čak i da je tako - koga više briga za EU integracije? DS na čelu s Vama je uništio ideju Demokratije i EU za sva vremena. Ljudima (a većina i ne zna šta je EU) se sada gadi sama pomisao na EU I demokratiju.

patriota

pre 9 godina

Ova vlada sa oba čelna čoveka je uradila ono što ti nisi smeo, a sada pametuješ. Sigurno bi potpisao nezavisnost KiM. Nikolić je u pravu referendum o KiM i o EU pa ako narod tako odluči neka tako bude. Referendum naravno!!!

ALMODOVAROVA

pre 9 godina

Ko jos pita Tadica za misljenje kada su u pitanju evrointegracije.Nije kompetentan ni da utice, a ni da se mesa u bilo kakav posao koji vlada i predsednik obavljaju.Da je hteo, on bi uradio nesto za vreme svoje vladavine, a ne da sada polemise o stvarima koje ga se ne ticu.

Nikolica

pre 9 godina

Najveci kocnicar i protivnik boljeg zivota gradjana i napretku Srbije je upravo Tadic. Za vreme njegove vladavine Srbija je gurnuta u mulj i kolotecinu iz koje polako pocinjemo da izlazimo.

Oliva

pre 9 godina

Kada je u pitanju Kosovo i Metohija, Tadić kaže da je minumum bio Plan četiri tačke kojim je tražio potpunu autonomiju za sever, poseban status za crkve i manastire i garancije za bezbednost naših građana i njihove imovine.

E zato si i izgubio izbore, nadjeni su oni koji su zarad vlasti, spremni da prodaju i svoju majku, a ne Kosovo!!!

A kad pomislim da su vas ti isti onomad zvali izdajnicima!!!

Fratelo

pre 9 godina

Činjenica je da nas je Tadić doveo u ovako teško stanje, u to nema sumnje. Demokrate su za sobom ostavile katastrofalno stanje. Nadam se da će aktuelna vlast uskoro uspeti da nas izbavi iz ove teške situacije.

vila

pre 9 godina

Srbija se u ovom momentu suocava sa veoma osetljivim temama na kojima radi tim strucnjaka zajedno sa Vucicem i Nikolicem i nema mesta greskama , kao sto je bilo slucaja kod predhodne vlasti.

Verujem

pre 9 godina

G. Tadiću,
Ja se ipak nadam da Vaša odluka da ne uđete u Vladu nije konačna. Posebno što će sa svih strana biti žestokih pritisaka da Vi SVAKAKO uđete u Vladu. To bi za Vladu, SNS, pa i za ceo narod bilo od izuzetnog značaja da imaju TAKVOG čoveka u svojim redovima.
Zato, NE GUBIM VERU u, sa tobom, BOLJE SUTRA.
Što se tiče NADE, to si mi Ti DAVNO UNIŠTIO.
Tvoj bivši glasač.

Dušan

pre 9 godina

Ne vidim konzistentnost u izjavama Tadića u vezi ulaska u valadu.
Koliko vidim on bi u vladu odmah, ali uz neke uslove.
Za početak ne želi sa Ivicom, što se naslućuje između redova.
Da li može Tadić uopšte bilo šta da bira ?
Narod kaže: Birač, birač pa možda i otirač !

Future

pre 9 godina

Sta reci, a ne zaplakati. Nas narod izgleda kako politicar promeni stranku oni zaborave sta je radio u proslosti. Pa ovaj covek ovde u vesti I gospoda iz njegove stranke su vladali 10 godina I za tih 10 godina nisu ni obicne pregovore uspeli da otpocnu, a sad pricaju nesto za druge. Pa mene bi iskreno bilo sramota. Licemerje na najvisem nivou. Ne volim ni jedne ni druge, sve je to ista bagra, ali ga ovi iz DS-a preterase.

Graje

pre 9 godina

Tomislav Nikolić nikoga ne koči. Srbija je na pravom putu ekonomskog razvoja i prosperiteta. Srbija teži napretku i razvoju naše države, teži ekonomskom prosperitetu i razvoju.Srbija je na pravom putu ekonomskog razvoja i budućnosti. Srbija nkada neće priznati nezavisnost KiM, ali će omogućiti stvaranje srpske zajednice na KiM.

Brano

pre 9 godina

Očigledno je da predsednik radi mimo interesa Vlade. Uvlači se Rusima, a Rusi nas samo koriste zarad svojih interesa. Treba im se zahvaliti i okrenuti samo ka EU.

vladan

pre 9 godina

U politickom smislu Nikolic je samo dno, sa stanovista politickih interesa Srbije, ali je Tadic poslednji koji to ima moralno pravo da komentarise, jer se ni on nije uopste razlikovao - za svoje vreme, on je bio to politicko dno.

mattko

pre 9 godina

Kocenjem Vlade Srbije sadasnji Predsednik amaterski pokusava da podigne sebi rejting kada je video da vise od 80% clanova SNS ne bi glasalo za tu partiju bez Vucica na celu. Rezultat te akcije ce biti jos nizi rejting Nikolica i ekspresan odlazak u istoriju.

realno

pre 9 godina

Ma samo Vucic.Mesija sta god kaze kod ljudi koji imaju secanja 2 dana,to je najbolje i bitno, samo je on pravi kod polupismenog naroda i poltrona. A taj Tadic koliko god ga ja ne volim zbog gluposti oko odlaska iz DS-a,Vama radikalima,tj.naprednjacima ili kako se zovete zadao je domaci zadatak, a to je da bar nesto uradite,a ne da otvarate mostove zapocete u vreme DS,poneku fabriku ili ovo zadnje RTB BOR pocetu u vreme DS-a, da se hvalite Fiatom itd. Uostalom Tadic je od EU-drzava,dobio dosta nagrada,prestiznih,a nesto ne videh da je iko dao Vucicu ijednu za demokratiju,reforme i sl.

marija

pre 9 godina

Dzaba vam botovi.
SNS i SPS su sveli Srbe na KiM na nevladinu organizaciju, Tadic nam je opet sve objasnio u dve reci.
Izdaja Kosmeta i opet nema EU.
Rezultat Vucica, Nikolica i Dacica je NI EU. NI KIM!!!!!!!!
I Rusiju su uvredili ne pominjuci Rezoluciju 1244UN.
Tacka.

Bgd

pre 9 godina

Koliko vremena treba da prodje da bi se to. OBELODANILO.Bojim se da je Nikolic svojim stetnim ponasanjem po buducnost Srbije a u korist RUSKIH MENTORA vec daleko odmakao i da je nadjacao Evropsku perspektivu Srbije a pogotovu mladih ljudi.Referendum,znaci DONJEC,LUGANSK.PRIDNESTROVLJE.Za taj scenario ,Rusi pojacavaju prisustvo"Turista"preko NISKOG AERODROMA.Zakljucite sami zasto bas NISKI AERODROM.

bez dlake na jeziku

pre 9 godina

Tadicu, tvoja krivica jer si revitalizirao radikalsku Srbiju. Sada ispastaj zajedno sa normalnim svetom ili najbolje kao i za sve normalne, begaj odavde sto dalje ako imas nameru da ostanes normalan.

kao npr. predsednik nekog gradica

pre 9 godina

Pocinje kanonada na Nikolica izvana i spolja. On ce to sve da izdrzi ali prelazak u "Drugu ligu" mu je (za)garantovan.

m

pre 9 godina

Čitam kako botovi s naročitom revnošću nagrnu da piskaraju kada Bokili izjavi nešto. Sada je lak plen. Nabio im komplekse u ona dva mandata zato što je bio sve što oni nisu. Da ne bude zabune- i ja sam kaznio ds tako što sam bio beli listić. Ali bespredmetno je porediti sadašnje prvake- Nikolića i Vučića sa Tadićem, kada se gleda šarm, elokvencija i maniri, ovaj potonji je za 3 klase iznad njih, i da se samo to meri, ne bi ga euroćetnici dobili još sto godina na izborima..

Alo

pre 9 godina

U Srbiji svaka vlast koci ulazak u EU zato sto im se ne dopada da Srbija postane pravna država. Da smo u EU ni demokrate ne bi mogle da rade to sto su radili, a ovi sad jos gori takodje ne bi mogli da nas " reformišu" na ovaj način. U EU se tačno zna ko ima kakva prava i nema nikakav problem da ih ostvari, a i korupcija je neuporedivo manja, sindikati jaki, trosenje drzavnih para transparentnije, da ne nabrajam, jer svako ko je živeo u EU ili ima clana porodice tamo, to zna.

Jadno

pre 9 godina

Nikolic ceo svoj politicki zivot svodi na nerealno i patetiku. Sinoc na RTS lupeta o "resenju" kosovskog problema.On da resi? Hoce ukociti resenje, to sigurno. Da sam na mestu ovih iz Eu upravo mu ne bih dozvolio pa makar mu bilo najpametnije resenje, bas zbog onakvog nadmenog stava. Rekao bih mu, ok, moze, cim zavrsis fakultet.

Milan

pre 9 godina

Da da sada smo taoci Nikolica! Prvo smo bili taoci Milosevica, Mladica i Karadzica pa kad smo njih predali Hagu postasmo taoci Kosova i Metohije! Predasmo i Kosovo, natera smo Srbe u skupstinu Republike Kosovo i sad ne možemo u EU jer nam smeta Nikolic?!?

Buba bez zuba

pre 9 godina

Pa ovo je smesno. Covek sam sebe poziva u vladu i uz to odbija taj poziv. Definitivno je Boris dotako politicko dno.
(Vladan, 29. decembar 2014 08:55)

Naivno sagledavanje stvari. Jedan ozbiljan politicar nikad ne moze da bude smesan u svoji javnim nastupima. Pre ce da bude da se u pozadini nesto veliko kuva i dogadja. Uticaji mogu da budu s polja i iznutra. U svakom slucaju Tadic je potreban nekome. Cekajte i videcete uskoro kome.

goran

pre 9 godina

Tacno je da je Toma Nikolic govorio drugo u kampanji, ali i vi jedno pricate pre izbora, a drugo radite kada uzjasete vlast. Ni jedni, ni drugi niste cisti, a licemerni i lukavi zapad to koristi i malo po malo, na komade otima Kosovo. Lepo je neko rekao, da je u pitanju puzajuce priznanje. Da ste prave demokrate, kao sto sebe nazivate, pitali bi narod da li hoce da se odrekne Kosova zarad evrointegracija. A onda na bazi toga Srbija odrdi svoje nacionalne ciljeve kojih ce se svi drzati. Medjutim, vi ne vidite dalje od nosa. Vlast, vlast i samo borba za licne interese, a zemlju rasprodajete parce po parce...

miner

pre 9 godina

Nikolic mora da hoda po minama, ili da ih sad sam sklanja. Bile su namenjene drugima, ali su i dalje njegovo vlasnistvo. Puno zabave u ovom poslu, u Novoj godini, zele mu bivsi i sadasnji neprijatelji.

ucenjeni

pre 9 godina

Ono sto sam ja primetio vezano za Nikolica je sledece:
U udbaskim tabloidima se s vremena na vreme pojavljuju tekstovi kako je Nikolic nesto proneverio, drpio neke pare, ponasao se bahato, ili se pojave takvi tekstovi o nekom iz njegovog okruzenja.
Odma nakon takvih tekstova, bukvalno kao da si pritisnuo nekakvo dugme, odma uslede Nikolicevi istupi vezano za to kako nam Zapad i EU rade o glavi i kako treba ici u pravcu Rusije.
Sto ce reci, da neko (udbaska i antiEU ekipa) odlicno zna da Nikolic i ovi oko njega nesto muljaju, i kada im zatreba neko da s vremena na vreme prosipa antiEU raspolozenje (obicno kada nas Rusi preveslaju za nesto, recimo JT), oni pritisnu odgovarajuci taster, kao u slucaju Nikolica preko tabloida, i taj pocinje da recituje ono sto se od njega ocekuje.

master

pre 9 godina

"Prema njegovim rečima, "Plan četiri tačke bio je neuporedivo bolji od Briselskog sporazuma, koji je opet bolji od zamrznutog konflikta".

Tako je Borise,ali plan cetiri tacke je takodje kocio priblizavanje EU jer je bio neprihvatljiv za njih.Prema tome ni vi a ni TN niste sposobni ili necete da nadjete resenje koje bi bilo u interesu srecnije buducnosti svih.Vi niste mogli(smeli)da za vreme vaseg mandata uradite nesto vise,zato sto su vam pretili radikali i SPS,a vi ste imali straha da se koalicija ne raspadne i tako izgubite fotelju.Pod takvim uslovima ste stvorili i ojacali ove takozvane napredne i naneli veliku nepravdu gradjanima koji su vam ukazali poverenje.Politika TN oko Kosova,odbojnost prema EU i privrzenost Rusiji su poznate,on to ne krije,znaci da je istina da on koci gradjane Srbije koji su za EU i srecniju buducnost.Najvaznije je da AV pokaze volju i ostane na putu ka EU.TN o tome ne moze da odlucuje,njegove nadleznosti su ogranicene,sve je na AV,da konacno lupi o sto i da mu da do znanja da prestane da nanosi stetu gradjanima Srbije ili neka se skloni sa tog mesta dobrovoljno,hehehe...sto on naravno nikako nece uciniti,verujem da bi se on branio svim silama da do toga ne dodje.Najmanje stete od njega bi bile da je ostao u opoziciji,jos neko vreme,ne bi toliko kostao poreske obaveznike i sramotio gradjane koji misle svojom glavom i znaju ko je on.

Goran BG

pre 9 godina

Daj bre Tadiću otkači se više od nas. Ti si pokazao šta si znao i koga si dovodio za predsednika vlade i premijere. Sve si lopove okupljao i neznalice. Nije ni Nikolić bolji jer mu je porodica naprasno se obogatila na gajbicama, ali ne filozofira mnogo.

Od dva zla izabrali smo manje!!!
Promenićemo i njega, nego čekaj da prođe i zima, i krene otpuštanje u Kragujevcu iz Fijata, ... smotan on , smotani i sinovi, ... a opet na vlasti.

---

pre 9 godina

Ove vesti su za ispiranje mozgova,pa zar stvarno svi vi mislite da o bilo cemu odlucuju neki Nikolici,Tadici,Vucici pa oni se pitaju za nesto koloko i bilo ko od nas.Srbiju ce svakako utetati u uniju samo da se konacno dogovore u kojoj formi imamo mi jos jednu autonomiju,a znate istini za volju bice tesko kasnije cepati ako nas ovave kako sada stvari stoje uvuku u tu tamnicu!

Mile MOL

pre 9 godina

Kada su u pitanju evrointegracije Srbije, situacija je potpuno suprotna od onoga što Tadić želi da predstavi, jer je trebalo mnogo vremena da Nikolić i Vučić ponovo pokrenu proces evrointegracija nakon što je upravo Tadić taj proces doveo u ćorsokak, kada su evropski lideri shvatili da Tadić jednu priču priča u Briselu, drugu u Moskvi, a treću u Srbiji, i da se sa njim ne može ozbiljno saradjivati.

FRIDA

pre 9 godina

Ne bi valjalo da se opozicija umesa tamo gde joj nije mesto, inace ja ne vidim mogucnost za napredak u tom slucaju.Oni su svoje pokazali!

Milovan

pre 9 godina

" i da će Kosovo vratiti u ustavnopravni poredak R.Srbije" E , baš ga je vratio ? Draža je botovima funkcija poslovodje u javnom preduzeću nego cela Srbija, a kamoli Kosovo.

Oliva

pre 9 godina

Kada je u pitanju Kosovo i Metohija, Tadić kaže da je minumum bio Plan četiri tačke kojim je tražio potpunu autonomiju za sever, poseban status za crkve i manastire i garancije za bezbednost naših građana i njihove imovine.

E zato si i izgubio izbore, nadjeni su oni koji su zarad vlasti, spremni da prodaju i svoju majku, a ne Kosovo!!!

A kad pomislim da su vas ti isti onomad zvali izdajnicima!!!

Brano

pre 9 godina

Očigledno je da predsednik radi mimo interesa Vlade. Uvlači se Rusima, a Rusi nas samo koriste zarad svojih interesa. Treba im se zahvaliti i okrenuti samo ka EU.

vladan

pre 9 godina

U politickom smislu Nikolic je samo dno, sa stanovista politickih interesa Srbije, ali je Tadic poslednji koji to ima moralno pravo da komentarise, jer se ni on nije uopste razlikovao - za svoje vreme, on je bio to politicko dno.

bez dlake na jeziku

pre 9 godina

Tadicu, tvoja krivica jer si revitalizirao radikalsku Srbiju. Sada ispastaj zajedno sa normalnim svetom ili najbolje kao i za sve normalne, begaj odavde sto dalje ako imas nameru da ostanes normalan.

master

pre 9 godina

"Prema njegovim rečima, "Plan četiri tačke bio je neuporedivo bolji od Briselskog sporazuma, koji je opet bolji od zamrznutog konflikta".

Tako je Borise,ali plan cetiri tacke je takodje kocio priblizavanje EU jer je bio neprihvatljiv za njih.Prema tome ni vi a ni TN niste sposobni ili necete da nadjete resenje koje bi bilo u interesu srecnije buducnosti svih.Vi niste mogli(smeli)da za vreme vaseg mandata uradite nesto vise,zato sto su vam pretili radikali i SPS,a vi ste imali straha da se koalicija ne raspadne i tako izgubite fotelju.Pod takvim uslovima ste stvorili i ojacali ove takozvane napredne i naneli veliku nepravdu gradjanima koji su vam ukazali poverenje.Politika TN oko Kosova,odbojnost prema EU i privrzenost Rusiji su poznate,on to ne krije,znaci da je istina da on koci gradjane Srbije koji su za EU i srecniju buducnost.Najvaznije je da AV pokaze volju i ostane na putu ka EU.TN o tome ne moze da odlucuje,njegove nadleznosti su ogranicene,sve je na AV,da konacno lupi o sto i da mu da do znanja da prestane da nanosi stetu gradjanima Srbije ili neka se skloni sa tog mesta dobrovoljno,hehehe...sto on naravno nikako nece uciniti,verujem da bi se on branio svim silama da do toga ne dodje.Najmanje stete od njega bi bile da je ostao u opoziciji,jos neko vreme,ne bi toliko kostao poreske obaveznike i sramotio gradjane koji misle svojom glavom i znaju ko je on.

mattko

pre 9 godina

Kocenjem Vlade Srbije sadasnji Predsednik amaterski pokusava da podigne sebi rejting kada je video da vise od 80% clanova SNS ne bi glasalo za tu partiju bez Vucica na celu. Rezultat te akcije ce biti jos nizi rejting Nikolica i ekspresan odlazak u istoriju.

miner

pre 9 godina

Nikolic mora da hoda po minama, ili da ih sad sam sklanja. Bile su namenjene drugima, ali su i dalje njegovo vlasnistvo. Puno zabave u ovom poslu, u Novoj godini, zele mu bivsi i sadasnji neprijatelji.

---

pre 9 godina

Ove vesti su za ispiranje mozgova,pa zar stvarno svi vi mislite da o bilo cemu odlucuju neki Nikolici,Tadici,Vucici pa oni se pitaju za nesto koloko i bilo ko od nas.Srbiju ce svakako utetati u uniju samo da se konacno dogovore u kojoj formi imamo mi jos jednu autonomiju,a znate istini za volju bice tesko kasnije cepati ako nas ovave kako sada stvari stoje uvuku u tu tamnicu!

Milan

pre 9 godina

Da da sada smo taoci Nikolica! Prvo smo bili taoci Milosevica, Mladica i Karadzica pa kad smo njih predali Hagu postasmo taoci Kosova i Metohije! Predasmo i Kosovo, natera smo Srbe u skupstinu Republike Kosovo i sad ne možemo u EU jer nam smeta Nikolic?!?

Bgd

pre 9 godina

Koliko vremena treba da prodje da bi se to. OBELODANILO.Bojim se da je Nikolic svojim stetnim ponasanjem po buducnost Srbije a u korist RUSKIH MENTORA vec daleko odmakao i da je nadjacao Evropsku perspektivu Srbije a pogotovu mladih ljudi.Referendum,znaci DONJEC,LUGANSK.PRIDNESTROVLJE.Za taj scenario ,Rusi pojacavaju prisustvo"Turista"preko NISKOG AERODROMA.Zakljucite sami zasto bas NISKI AERODROM.

Alo

pre 9 godina

U Srbiji svaka vlast koci ulazak u EU zato sto im se ne dopada da Srbija postane pravna država. Da smo u EU ni demokrate ne bi mogle da rade to sto su radili, a ovi sad jos gori takodje ne bi mogli da nas " reformišu" na ovaj način. U EU se tačno zna ko ima kakva prava i nema nikakav problem da ih ostvari, a i korupcija je neuporedivo manja, sindikati jaki, trosenje drzavnih para transparentnije, da ne nabrajam, jer svako ko je živeo u EU ili ima clana porodice tamo, to zna.

kao npr. predsednik nekog gradica

pre 9 godina

Pocinje kanonada na Nikolica izvana i spolja. On ce to sve da izdrzi ali prelazak u "Drugu ligu" mu je (za)garantovan.

Jadno

pre 9 godina

Nikolic ceo svoj politicki zivot svodi na nerealno i patetiku. Sinoc na RTS lupeta o "resenju" kosovskog problema.On da resi? Hoce ukociti resenje, to sigurno. Da sam na mestu ovih iz Eu upravo mu ne bih dozvolio pa makar mu bilo najpametnije resenje, bas zbog onakvog nadmenog stava. Rekao bih mu, ok, moze, cim zavrsis fakultet.

Buba bez zuba

pre 9 godina

Pa ovo je smesno. Covek sam sebe poziva u vladu i uz to odbija taj poziv. Definitivno je Boris dotako politicko dno.
(Vladan, 29. decembar 2014 08:55)

Naivno sagledavanje stvari. Jedan ozbiljan politicar nikad ne moze da bude smesan u svoji javnim nastupima. Pre ce da bude da se u pozadini nesto veliko kuva i dogadja. Uticaji mogu da budu s polja i iznutra. U svakom slucaju Tadic je potreban nekome. Cekajte i videcete uskoro kome.

realno

pre 9 godina

Ma samo Vucic.Mesija sta god kaze kod ljudi koji imaju secanja 2 dana,to je najbolje i bitno, samo je on pravi kod polupismenog naroda i poltrona. A taj Tadic koliko god ga ja ne volim zbog gluposti oko odlaska iz DS-a,Vama radikalima,tj.naprednjacima ili kako se zovete zadao je domaci zadatak, a to je da bar nesto uradite,a ne da otvarate mostove zapocete u vreme DS,poneku fabriku ili ovo zadnje RTB BOR pocetu u vreme DS-a, da se hvalite Fiatom itd. Uostalom Tadic je od EU-drzava,dobio dosta nagrada,prestiznih,a nesto ne videh da je iko dao Vucicu ijednu za demokratiju,reforme i sl.

m

pre 9 godina

Čitam kako botovi s naročitom revnošću nagrnu da piskaraju kada Bokili izjavi nešto. Sada je lak plen. Nabio im komplekse u ona dva mandata zato što je bio sve što oni nisu. Da ne bude zabune- i ja sam kaznio ds tako što sam bio beli listić. Ali bespredmetno je porediti sadašnje prvake- Nikolića i Vučića sa Tadićem, kada se gleda šarm, elokvencija i maniri, ovaj potonji je za 3 klase iznad njih, i da se samo to meri, ne bi ga euroćetnici dobili još sto godina na izborima..

marija

pre 9 godina

Dzaba vam botovi.
SNS i SPS su sveli Srbe na KiM na nevladinu organizaciju, Tadic nam je opet sve objasnio u dve reci.
Izdaja Kosmeta i opet nema EU.
Rezultat Vucica, Nikolica i Dacica je NI EU. NI KIM!!!!!!!!
I Rusiju su uvredili ne pominjuci Rezoluciju 1244UN.
Tacka.

Goran BG

pre 9 godina

Daj bre Tadiću otkači se više od nas. Ti si pokazao šta si znao i koga si dovodio za predsednika vlade i premijere. Sve si lopove okupljao i neznalice. Nije ni Nikolić bolji jer mu je porodica naprasno se obogatila na gajbicama, ali ne filozofira mnogo.

Od dva zla izabrali smo manje!!!
Promenićemo i njega, nego čekaj da prođe i zima, i krene otpuštanje u Kragujevcu iz Fijata, ... smotan on , smotani i sinovi, ... a opet na vlasti.

ucenjeni

pre 9 godina

Ono sto sam ja primetio vezano za Nikolica je sledece:
U udbaskim tabloidima se s vremena na vreme pojavljuju tekstovi kako je Nikolic nesto proneverio, drpio neke pare, ponasao se bahato, ili se pojave takvi tekstovi o nekom iz njegovog okruzenja.
Odma nakon takvih tekstova, bukvalno kao da si pritisnuo nekakvo dugme, odma uslede Nikolicevi istupi vezano za to kako nam Zapad i EU rade o glavi i kako treba ici u pravcu Rusije.
Sto ce reci, da neko (udbaska i antiEU ekipa) odlicno zna da Nikolic i ovi oko njega nesto muljaju, i kada im zatreba neko da s vremena na vreme prosipa antiEU raspolozenje (obicno kada nas Rusi preveslaju za nesto, recimo JT), oni pritisnu odgovarajuci taster, kao u slucaju Nikolica preko tabloida, i taj pocinje da recituje ono sto se od njega ocekuje.

Marina

pre 9 godina

Bez obzira na gomilu nerealističnih izjava predsjednika Nikolića,Vi,g.Tadiću,ste zamrznuli Srbiju u prevrtljiva obećanja-jedna data u Briselu,a druga data svojim građanima. Vi niste pokrenuli Srbiju nego ljudi koji su sada u državnom vrhu. Oni rade najbolje što misle da treba raditi,možda i griješe,ali Srbija sada nije u bari nego je izvor koji se prelijeva....Jednoga dana će njezin tok utvrditi pravi put ,put koji njoj i njenim građanima najviše odgovara. I nije bitno je li to odmak od EU ili ulazak u EU, barem će građani znati smjer kojim Srbija ide. Dok ste Vi vladali,Srbija je stajala na mjestu... I da napomenem,predsjednik Nikolić nikada ne bi bio moj izbor predsjednika,ne samo zbog svoje ružne prošlosti,malo tko od političara je ostao čist u devedesetim,ovako ili onako,nego zbog toga što nije pragmatičan,nije odlučan,nije usmjeren na budućnost. Za razliku od premijera Vučića čijim se izjavama iz devedesetih možda i on sam ne ponosi,ali g. Vučić živi ovdje i sada i misli na budućnost svoje zemlje. Za razliku od Vas,g.Tadiću,koji ste sebi zarađivali lovorove vijence za osobni muzej.

samo da primetim

pre 9 godina

Ja sam najveći evrofanatik!
Ne, ja sam najveći evrofanatik!
Ja sam izdao Kosovo zbog EU!
I ja sam hteo da izdam Kosovo zbog EU, ali mi vi niste dali!

goran

pre 9 godina

Tacno je da je Toma Nikolic govorio drugo u kampanji, ali i vi jedno pricate pre izbora, a drugo radite kada uzjasete vlast. Ni jedni, ni drugi niste cisti, a licemerni i lukavi zapad to koristi i malo po malo, na komade otima Kosovo. Lepo je neko rekao, da je u pitanju puzajuce priznanje. Da ste prave demokrate, kao sto sebe nazivate, pitali bi narod da li hoce da se odrekne Kosova zarad evrointegracija. A onda na bazi toga Srbija odrdi svoje nacionalne ciljeve kojih ce se svi drzati. Medjutim, vi ne vidite dalje od nosa. Vlast, vlast i samo borba za licne interese, a zemlju rasprodajete parce po parce...

gradjanin

pre 9 godina

Ne ulazim u vladu pod ovim okolnostima, kaze Tadic. To znaci da, ako bi se okolnosti promenile, ne znamo kako i u kom pravcu, Tadic bi usao u vladu. Bivsi predsednik drzave bi pristao da bude ministar u vladi svog protivnika???!!! I mi ocekujemo da Srbiji bude bolje!!

patriota

pre 9 godina

Ova vlada sa oba čelna čoveka je uradila ono što ti nisi smeo, a sada pametuješ. Sigurno bi potpisao nezavisnost KiM. Nikolić je u pravu referendum o KiM i o EU pa ako narod tako odluči neka tako bude. Referendum naravno!!!

Jovan Nikolić

pre 9 godina

Borise, Vi to mislite zato što pridajete veliki značaj poziciji Predsednika a po Ustavu Srbije - ovlašćenja su mu skoro nikakva. Ne čudi, dok ste bili Predsednik Srbije nebrojeno puta ste kršili Ustav.

A čak i da je tako - koga više briga za EU integracije? DS na čelu s Vama je uništio ideju Demokratije i EU za sva vremena. Ljudima (a većina i ne zna šta je EU) se sada gadi sama pomisao na EU I demokratiju.

Andjela

pre 9 godina

Srbija je krenula u reforme, razvoj i odlučnu borbu protiv korupcije, što su neophodni uslovi za razvoj naše zemlje i ulazak u Evropsku uniju.

Natasa

pre 9 godina

Ne ulazis jer bi to bilo nedopustivo i usao bi ti u kabinet kada bi te pozvao Vucic ali nema toga jer , za ovo stanje u zemlji, krivi ste ti i tvoja vlada.

wolf

pre 9 godina

Realno je ono što je ostvarivo u praksi.
Da je plan "4 tačke" bio realan, verovatno ne bi ni bilo potrebe za Briselskim sporazumom.
Tužno je da je bivši presednik Srbije tako daleko od stvarnosti ...

stojan

pre 9 godina

Ne moze se niti ubrzavati niti usporavati taj proces. Ne mogu da verujem da gospodin Tadic koji potice iz porodice znamo koje i kakve nije saznao da glavni u EU i uopshte na zapadu imaju prema Srbiji i nashem narodu konstantno isti odnos u poslednjih nekoliko vekova. I da je taj odnos manje vishe izrazito neprijateljski. Ubeden sam da je to znao njegov (u intelektualnim krugovima veoma poshtovan) otac. To zanju svi u Srbiji koji neshto u misljenju i intelektualnom radu znace, izuzev ako nisu obuzeti licnom koristi i materjalnom pohlepom. Dakle, oni koji odlucuju o prijemu Srbije u to blagostanje zvanom EU ne samo da nisu iskreni nego po prirodi stvari to ne mogu ni biti. Vekovni neprijatelji Rusije a samim tim i Srbije ce uvek imati taj ucenjivacki i omalovazavajuci odnos
prema Srbiji i svemu shto odavde dolazi. Druga je stvar shto su se do sada a i u buduce ce se neke politicke stranke vezivati za blagostanje-EU i tako mozda imati veci uspeh na izborima. Sadasnja vlast pa i predsednik Nikolic ubedjen sam da znaju ovo o cemu govorim: Srbija ne samo da tamo nije pozeljna, nego paradoksalno, to je za nju mozda i korisno. Itd, itd,...

Goran

pre 9 godina

Voleo bih da nam Boris da neki svoj program za dalje vođenje zemlje.
Bio je presednik 8 godina i za to vreme nije uspeo da drži pod kotrolom niti stranku niti državni aparat.
Da sam na njegovom mestu, davno bih se povukao iz politike.

Future

pre 9 godina

Sta reci, a ne zaplakati. Nas narod izgleda kako politicar promeni stranku oni zaborave sta je radio u proslosti. Pa ovaj covek ovde u vesti I gospoda iz njegove stranke su vladali 10 godina I za tih 10 godina nisu ni obicne pregovore uspeli da otpocnu, a sad pricaju nesto za druge. Pa mene bi iskreno bilo sramota. Licemerje na najvisem nivou. Ne volim ni jedne ni druge, sve je to ista bagra, ali ga ovi iz DS-a preterase.

cizmica

pre 9 godina

Kao da je bitno.....juce je bilo mozda,danas ne,sutra ce verovatno ozjaviti da su velike sanse....tako je to kad covek nema svoj stav i kad bi u vladu po svaku cenu!

Sloba S

pre 9 godina

"Ne ostavljam mogućnost da uđem u Vladu pod ovim okolnostima, ali ostavljam mogućnost da se okolnosti promene"
Znači grožđe i nije tako kiselo ...
Pmatnom dosta !

Nikolica

pre 9 godina

Najveci kocnicar i protivnik boljeg zivota gradjana i napretku Srbije je upravo Tadic. Za vreme njegove vladavine Srbija je gurnuta u mulj i kolotecinu iz koje polako pocinjemo da izlazimo.

Verujem

pre 9 godina

G. Tadiću,
Ja se ipak nadam da Vaša odluka da ne uđete u Vladu nije konačna. Posebno što će sa svih strana biti žestokih pritisaka da Vi SVAKAKO uđete u Vladu. To bi za Vladu, SNS, pa i za ceo narod bilo od izuzetnog značaja da imaju TAKVOG čoveka u svojim redovima.
Zato, NE GUBIM VERU u, sa tobom, BOLJE SUTRA.
Što se tiče NADE, to si mi Ti DAVNO UNIŠTIO.
Tvoj bivši glasač.

Dušan

pre 9 godina

Ne vidim konzistentnost u izjavama Tadića u vezi ulaska u valadu.
Koliko vidim on bi u vladu odmah, ali uz neke uslove.
Za početak ne želi sa Ivicom, što se naslućuje između redova.
Da li može Tadić uopšte bilo šta da bira ?
Narod kaže: Birač, birač pa možda i otirač !

Fratelo

pre 9 godina

Činjenica je da nas je Tadić doveo u ovako teško stanje, u to nema sumnje. Demokrate su za sobom ostavile katastrofalno stanje. Nadam se da će aktuelna vlast uskoro uspeti da nas izbavi iz ove teške situacije.

Graje

pre 9 godina

Tomislav Nikolić nikoga ne koči. Srbija je na pravom putu ekonomskog razvoja i prosperiteta. Srbija teži napretku i razvoju naše države, teži ekonomskom prosperitetu i razvoju.Srbija je na pravom putu ekonomskog razvoja i budućnosti. Srbija nkada neće priznati nezavisnost KiM, ali će omogućiti stvaranje srpske zajednice na KiM.

ALMODOVAROVA

pre 9 godina

Ko jos pita Tadica za misljenje kada su u pitanju evrointegracije.Nije kompetentan ni da utice, a ni da se mesa u bilo kakav posao koji vlada i predsednik obavljaju.Da je hteo, on bi uradio nesto za vreme svoje vladavine, a ne da sada polemise o stvarima koje ga se ne ticu.

vila

pre 9 godina

Srbija se u ovom momentu suocava sa veoma osetljivim temama na kojima radi tim strucnjaka zajedno sa Vucicem i Nikolicem i nema mesta greskama , kao sto je bilo slucaja kod predhodne vlasti.

Mile MOL

pre 9 godina

Kada su u pitanju evrointegracije Srbije, situacija je potpuno suprotna od onoga što Tadić želi da predstavi, jer je trebalo mnogo vremena da Nikolić i Vučić ponovo pokrenu proces evrointegracija nakon što je upravo Tadić taj proces doveo u ćorsokak, kada su evropski lideri shvatili da Tadić jednu priču priča u Briselu, drugu u Moskvi, a treću u Srbiji, i da se sa njim ne može ozbiljno saradjivati.

FRIDA

pre 9 godina

Ne bi valjalo da se opozicija umesa tamo gde joj nije mesto, inace ja ne vidim mogucnost za napredak u tom slucaju.Oni su svoje pokazali!