Subota, 27.12.2014.

22:05

EP rezolucijom kritikuje Nikolića?

U novoj rezoluciji Evropskog parlamenta mogla bi da se nađe i kritika politike predsednika Srbije Tomislava Nikolića, pišu “Večernje novosti”.

Izvor: Veèernje novosti

EP rezolucijom kritikuje Nikoliæa? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

73 Komentari

Sortiraj po:

Viki

pre 9 godina

Nikolić je samo oprezan i želi da Srbija bude pripremljena za sve izazove i pitanja koje treba rešavati.Današnje vođenje politike zahteva da političari budu pripremljeni i da ih ništa nesme iznenaditi.

bar kao...

pre 9 godina

Koliko god neko donosio razne rezolucije,kao vid pritiska na Srbiju i njenog predsednika..Cinjenica je jedina,da predsednik mora postovati svoj Ustav,kao srpsku Bibliju ili kao pijan plota..kako to umeju neki slikovito da kazu!Ili bar eventualno,kao sto se Amerkanci pridrzavaju svog Ustava ili da bude uporan..kao Nemci oko rusenja Berlinskog zida.. a sve radi zaokruzenja svoje nemacke drzavne celovitosti!Interesantno je to da nam je nemacki ambasador nekoliko puta ponovio,da ne moramo da priznamo Kosovo..Ali nam nikako nije objasnio zasto je to poglavlje stavljeno kao prvo na dnevni red..Mozda zato sto je to jedini nacin,kako Srbiju naterati da se sto pre odrekne Kosova!Posto je njen put do ulaska u EU,predalek a Kosovo ne mose da ceka!Ovo nije nista drugo nego zamka za Srbiju..ne bi li od nje izvukli ono cemu vec dugo teze!A njima se izgleda bas zuri!I to tako sto ce Srbiju dovesti pred svrsen cin,tako Iskoristice je da ucestvuje u zaokruzivanju celovitosti drzavne regulative albanskih institucija na Kosovu..i to pred ocima svetske javnosti..A onda ce reci da smo se mi sa time slozili!A onda ce nam samo pragmaticno zakljuciti..pa zasto ste to dozvolili..ili jos gore pristali!Pa mi se sve cini da namje sve kao u onoj kineskoj poslovici..gde god se okrenes,d..e ti je pozadi!Te tako i mi.. ako budemo pristali na njihove zamke,umesto da imamo svoju dugorocnu drzavnu strategiju,mi cemo voditi njihovu i to onako ad hok..kako im odgovara!I sve ove rezolucije,su donete u tom pravcu!

Cemu?

pre 9 godina

Vama neradnicima treba evropska unija da mozete uzimati pare iz nji ovih fondova i nastavite tako, ne radite nista...nece vas niko hraniti, ne varajte se i krajnje je vreme da ovaj narod shvati da ima buducnost ali ako promeni svoje navike i okrene se pravim vrednostima a to sigurno nije evropska unija!!!

Aleksandar Maraš

pre 9 godina

Ja sam laik i "kafanski politicar", kao i svaki obican covek u Srbiji, ali, vec 10 godina govorim da ce mo uci u EU tek kada priznamo nezavisnost Kosova! Do tog trenutka ce svi sa zapada govoriti da to od nas nece traziti a mi ce mo vremenom prihvatati sve sto zahtevaju od nas...Ove izjave Nikolica mogu biti, mozda, neki "probni balon" koji treba da opipa puls javnosti i da neku smernicu samoj EU i Amerima koji se u stvari najvise pitaju.
U svakom slucaju, svi koji su u visokoj politici kod nas, bilo u Vladi, bilo u opoziciji, znaju da nema clanstva u EU bez priznavanja Kosova.Samo nam to jos niko ne govori javno i otvoreno.Zelimo sargarepu i sve ce mo uraditi da je dobijemo....iako od nje necemo biti siti!

Paja iz Zemuna

pre 9 godina

Zar nisu čudne reakcije nekih pro vučićevski opredeljenih čitalaca koji kao da su izgubili iz vida da su Nikolić i Vučić, ovaj od svojih ranih radikalskih dana, bili uzor istomišljenika i docnije bliskih saradnika? Kako i zašto su se razišli? Zar nije i jednom i drugom u prvom planu državni interes a ne tobožnje Vučićevo germanofilstvo i navodno Nikolićevo rusofilstvo i lopovluk? I jedno pitanje glasačima: Zašto većina od vas tako olako veruje da je jedan dvojice trenutno najuticajnijih političara izneverio vaše nade a druge nije? Valjda ne mislite da je i jedan od njih dvojice izneverio ona dva stuba naše državne politike koji glase: I KOsovo i EU?

Blake

pre 9 godina

@Predsednik Srbije ima vidjenje kao i 99% gradjana koji su glasali za njega, ukljucujuci i mene. Prema tome, EU zaobidji i mene i Srbiju, pa lupaj cuske i ucenjuj nekog drugog, a ne nas...
(IvanM, 27. decembar 2014 22:47)

Cekaj, cekaj druze. Da li ti znas uopste "program" tvoje stranke za koju si glasao? Da li si ikada cuo njihovu predizbornu kampanju u kojoj samo o Evropi pricaju??? Ako jesi daj mi jedan razlog zbog kojeg bi onda neko glasao za nesto sto ustvari ne zeli, ali opet je glasao? Nisi mi jasan ni ti i mnogi tebi slicini sa ovakvim komentarima...

bojanilo

pre 9 godina

Ukoliko Evropski parlament želi da kritikuje spoljnopolitičku orijentaciju predsednika, ondanesumnjivo mora i vladu Republike Srbije, s obzirom da predsednik i vlada imaju iste spoljnopolitičke stavove.

Srbija

pre 9 godina

Da se vidi da li je Kosovo zaista uslov, ako jeste prekinuti odmah sve pregovore i ne zamajavati se vise ...(goxi, 28. decembar 2014 07:18)
Tacno tako. Pa neka vide raspali Nemci, Francuzi, Englezi i ostala beda sta ce da rade kada jedan ovakav ekonomski gigant kao sto je Srbija pocne da odbija da uzima pare iz svih tih zlih Evropskih fondova. Kako ih nije sramota da nam postavljaju tamo neke uslove a hoce da uzimamo njihove pare!? Kada odes u banku, ti postavljas uslove a ne banka. Mi smo pokazali vec jednom da mozemo i bez Evrope 1993g ali oni nikako da se opamete i hoce opet da crkavaju od gladi uz hiperinflaciju.

beba

pre 9 godina

Evropski parlament se nije nedavno proslavio usvajanjem rezolucije o Vojislavu Šešelju, pa tako i ovaj nespretni pokušaj treba posmatrati na isti način

Nenad Jovanovic

pre 9 godina

Mozda je Toma manje skolovan ali je veci patriota od prem. Jedno je sigurno ; Nikada nam nece vratiti kosovo niti cemo imati prava da predjemo zamisljenu granicu . Skoro je "procurela " vest iz un. o velikoj smrtnosti na Kosovu i Metohiji usled osiromasenog uranijuma . Vrlo verovatno da nije propaganda vec realno . U tom slucaju treba bezati Neko je u komentarima pomenuo prodaju sto podrzavam.Ako mozemo to da uradimo a mozemo uz malo mudrosti i lukavosti. Zapadu treba pravno pokrice za otimacinu ok priznajemo kosovo:- cim nam otpisu sve dugove isplate zemlju preostalima ,prihvate zastitu i ubace u UNESKO sve manastire, oslobode sve iz haga , Ostave nas da budemo neutralni , i naravno isplate ratnu stetu od 200 milijardi $. Ako pristanu a verujte mi da hoce Neka se na kosovu dave sami od uranijuma . Ako nastavimo sa ispunjavanjem raznih zaheva i mrcvarenjem uzecega dzabe .

apili

pre 9 godina

Da budem realan,kosovo ne treba predavati bez kinte i to za citav BDP i da budemo u plusu 400 milijardi evra.Mene bole investicije i otvorena rudna bogatstva kojima raspolazemo,uz opasku na dugove,kredite i sve ostalo sto smo bezuslovno kesirali,a kao ex yu smo preuzeli.Dakle prevremena otplata svih zaduzenja i da budemo u plusu.Austrija i Nemacka,po clannstvu saveza iz 1912 fodine neka finansira svoju koloniju,kreditira,njihova je.
Crkve i manistarije kao kulturno istorijsko blago predajemo im neka ih cuvaju u ime sestrinjske crkve hriscenstva.Toma je diletant,dileja i sve naj gore,ali cilj srbije mora biti jasan u pregovorima i naplati.

kohabitacija

pre 9 godina

Tomina platforma o Kosovu koju je najavio da ce dati u skupstinu na razmatranje NE SME DOCI DO NJE, jer tada ce se videti kako naprednjaci misle ili si za tomu ili vucica, a jedna stranka dvoje na visokim politickim funkcijama a razlicita politika.

seismos

pre 9 godina

Kada je napravljeno ovo rusko čudno čudo u Nišu (aerodrom ,neki centar za ovo ili ono...ko bi ga znao šta je.),ja sam shvatio da je svaka dalja priča ove vlasti o težnji da uđemo u Evropu prodavanje magle.Toma,diplomirani predsednik,samo sledi zacementiranu politiku svoje i svih ranijih evroskeptičnih vlasti Srbije(osim Đinđićeve ,koji je zbog toga i ubijen).

a koje boje su te kantice i lopatice?

pre 9 godina

bice najbolja fora kad vucic ispali tomu ...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Realno, 28. decembar 2014 09:27)

Naravno da ce da ispali tomu, svi koji se bave politikom bave se iz jednog razloga, da bi imali moc[a u srbiji jos da bi mogli i da kradu :D]. Drugi pokazatelj, kako to da nema uopste tekstova o vucicu i njegovima po zutoj stampi, a o tominima ima koliko volis, te sin ima to i to, zena to i to... Rastavice se oni sigurno, pa cemo verovatno imati i srpsku napredniju stranku :D.

vector

pre 9 godina

Predsednik Srbije ima vidjenje kao i 99% gradjana koji su glasali za njega, ukljucujuci i mene. Prema tome, EU zaobidji i mene i Srbiju, pa lupaj cuske i ucenjuj nekog drugog, a ne nas...
(IvanM, 27. decembar 2014 22:47)

A sta bi ti rekao Aleksandar Veliki na to?

Dragan

pre 9 godina

Tomislav Nikolic namerno skrece paznju sa bezbrojnih afera u koje je na neki nacin upleten.
Njegova jedina doslednost je ostvarivanje finansijske i drugih dobiti za sebe i porodicu.
Ostalo je farsa .

Roki

pre 9 godina

Rezolucija govori o stavovima EU, nije nikakav uslov ili objava rata. Nikolić je počeo da podpiruje evroskepticizam u Srbiji i sasvim je normalno da parlament EU o tome ima stav. Nema to veze sa suverenitetom, to vam fe jao kada u društvu svi hoće u bioskop, a jedan u cirkus. Onda mu kažu - ajde sa nama u bioskop i ćuti ili idi u cirkus, ali bez nas. A Nikolić očigledno voli cirkus, jer još od stiropora izigrava klovna.

Dragi Dragoslav

pre 9 godina

On je za osudu zbog korupcije,zbog koriscenje polozaja da priusti materijalnu korist za sebe i clanove porodice i prijatelje ,zbog ucestvovanja u gradjanskim ratovima devedesetih godina ,zbog nekulture,zbog neukusa,zbog laganja.Ovo sto mu se pripisuje zadnjih dana to je samo cackalice na listi kupovine za kompletnu slavu.

Паја Земунац

pre 9 godina

Колико је мени лаику познато, између председника државе и амбасадора налазе се најмање два степена административне хијерархије. Управо околност што Николић допушта да се јавно спори са једним амбасадором и уопште комуницира изван уобичајеног дипломатског протокола речито говори не само о Председниковој слабости него и о деструктивном дилетантизму који захвата државни врх. КАМО СРЕЋЕ ДА ГРЕШИМ!

Pedja

pre 9 godina

Nikolic je samo iskreniji od Vucica... Oni misle potpuno isto, ali se Vucic pretvara da se promenio. To je jedina razlika izmedju njih. Sto se mene tice, sacuvaj nas Boze od obojice ali Vucic bi ucinio apsolutno sve da ostane na vlasti.

Predrag Marjanovic

pre 9 godina

Ovoga ne podnosim, zbog proslosti i laznih diploma ali Vucic je najgori od svih, podmukao i lazan, sta ocekivati a sve zarad vlasti.

makki

pre 9 godina

pa posto je predsednik dao mandat premijeru neka uzme isti i srusi vladu i da mandat nekom koji ce imati istu viziju kao i on. i resena stvar :)

FARSA

pre 9 godina

Briga me za tudja misljenja, Nikolic je vrlo dobar covek, tako da sve ovo ne pije vode. on radi bas ono sto mu je u opisu posla i ne petlja se kao zuyi sto je radio i bio svugde gde ne treba.

vidovita zorka

pre 9 godina

Nikolic ce na kraju pod pritiskom vodje i EU a sve zbog Rusije napustiti predsednicko mesto, Vucic ce za to vreme ubediti svoje poslanike da menjaju izborni zakon za predsednika da se bira u skupstini i tada ce ponovo skupstina vratiti Tadica - zivi bili pa vidili u nekom novom filmu.

Jefferson rooftop

pre 9 godina

Ambasador seu ozbiljnoj zemlji srece iskljucivo sa ministrom inostranih poslova i njegovim saradnicima. Sramota je na koje smo grane spali kao drzava. Sami smo krivi.

Mary

pre 9 godina

Nema razlike u politici Vucica i Nikolica prem EU. Razgovori sa nemackim ambasadorom ce pomoci da se stvari razjasne, jer je Nemacka zemlja koja je veoma vazna za priblizavanje Srbije EU. Evropski parlament treba vise da se bavi ocenom napretka Srbije na polju uskladjivanja sa evropskim standardima.

buco

pre 9 godina

Ako Srbija zaista zeli u EU onda nema nikakve dileme?!
EU PRIMA Srbiju u clanstvo i posve je NORMALNO da diktira uslove prijema,svidjalo se to nama ili ne.
Drugim rijecime svi koji su do sad usli u uniju imali si jedinu dilemu: poljubi ili ostavi.Druge nema a sve dok to ne shvatimo necemo imati napredka.Tacka.
Buco

Zar samo 99%?

pre 9 godina

Predsednik Srbije ima vidjenje kao i 99% gradjana koji su glasali za njega, ukljucujuci i mene. Prema tome, EU zaobidji i mene i Srbiju, pa lupaj cuske i ucenjuj nekog drugog, a ne nas...
(IvanM, 27. decembar 2014 22:47)

Jesi siguran? Ajmo vesela matematika...
Vise od 50% glasaca nije izaslo na predsednicke izbore.
Nikolic je dobio sa jedva preko pola glasova onih koji su izasli.
Znaci, ima (ili je imao) podrsku jedva oko 26% glasackog tela Srbije.
Znaci, ima nas puno koji nismo glasali, i veruj da nijedan od nas ne bi dao glas Nikolicu. Ni pod razno. Jer znamo ciji je covek.

Micika

pre 9 godina

Trebao je se sastati sa premijerom Vucicem on bolje poseduje pregovaracke vestine,mada verujemo i Nikolicu i nadamo se pozitivnom dijalogu....

Srbin

pre 9 godina

Jedino narod može da odluči kojim će putem Srbija da ide.Tu se ne pitaju ni Nikolić ni Vučić ni Dačić.Ali oni očigledno neshvataju neke stvari i sve rade na svoju ruku bez da pitaju narod šta misli o nekim stvarima.Zato će to skupo da ih košta i njih i sve one koji donose pojedine odluke bez volje naroda.

ne u eu

pre 9 godina

kakvo je ovo pranje mozga! ako covek ima svoje misljenje a ono nije isto kao i misljenje evropskih birokrata onda se donese rezolucija kojom se on kritikuje. pa najbolje da svi odmah operisemo mozak. nemocj slucajno da je neko mislio svojm glavom! gadi mi se ova evropa sve vise i vise!

Marko

pre 9 godina

Konacno da neko to izrekne.Shvatite NIKOLIC je EKSPONENT agresivne Ruske politike kojoj je cilj BALKAN

Covek je samo rekao istinu i nista drugo,a to je da je jedan od uslova za ulazak u EU priznanje nezavisnosti Kosova.Sto se tice ulaska u EU,nek vlast raspise referendum,bolje o tome da odlucuje i polupismeni narod,nego korumpirani politicari,lopovi i strani placenici.

Bojan

pre 9 godina

Njih dvojica neka se dogovore koju politiku vode. Ovamo se narod pita da li su u svadji, ili nisu, a napadaju se preko novina. Zamajavaju samo narod, jer bolje neka kazu idemo na zapad, ili idemo na istok da bar to bude sigurno u ovoj drzavi.

SLOBODAN

pre 9 godina

"Moramo da pobedimo kako bi smo dokazali da smo pokradeni najmanje 15%"...govorio je Nikolic pred drugi krug predsednickih izbora.
A posle prvog kruga ,je zajedno sa Vucicem mahao,navodno pokradenim glasackim materijalom.Veca farsa od izbora nije vidjena u Srbiji od 1990 godine na ovamo.
Svi su to gledali i Evropa,i Vesna Pesic i Djilas,bilo je jedino vazno da Tadic izgubi izbore.
I sta sada Nikolic ne slusa,svoje mentore,a Vucic slusa...
Potrebno je eliminisati Nikolica.
A ko je "pokrao" izbore,zar je to vazno? I Gebels bi se zamislio...

kako vam ne dosadi?

pre 9 godina

ajde bre sta se lozite,nista nije slucajno i cela prica je klasican spin i priprema terena za sledecu fazu!
svi igraju u istom timu i to bi i polupismenima trebalo da je jasno do sada.
a vi experti raspravljajte ovde kao na farmi do besvesti.rijaliti u kome svi ucestvuju za dzabe sem botova koji dobiju neku crkavicu da budu to sto jesu-glupi!
dok je njima vas takvih,i jednih i drugih i trecih, prolazice jeftini trikovi!

saska

pre 9 godina

Ako EP zaista osudi Nikoliceve reci, hteo ne hteo, Nikolic ce se morati jos glasnije izjasniti.
Nikolicev stav po tom pitanju je odavno poznat [rusofil], ali time ce on sigurno 'prozvati' Vucica i Dacica da se i njih dvojca jasno i nedvsmisleno izjasne i kazu dali su Rusofil ili EUfili.
Naravno za Srbiju bi to bio kraj 'sedanja na dve stolice' ili 'istovremenog sisanja dve sise'

momencano

pre 9 godina

Nemam neke prevelike simpatije za ovog čoveka,niti sam glasao za njega,ali čim se digao EP na njega mora da radi nešto korisno...tako da ima moju podršku....

Ja

pre 9 godina

Konacno da neko to izrekne.Shvatite NIKOLIC je EKSPONENT agresivne Ruske politike kojoj je cilj BALKAN.Nije on dzabe izmedju 2 izborna kruga/2012/isao u Moskvu i sastao se sa Putinom.To je nezabelezeno u analima izbora u Evropi,da predsednik strane drzave podrzava kandidat u drugoj drzavi.Nikolic ce sve,ali bukvalno sve ,uraditi da zaustavi Srbiju i da je "UCLANI" u Rf.
P.S.njegovi kontakti sa ekipom iz Kremlja su SVAKODNEVNI.

istina

pre 9 godina

Ma nemoj. Ne volim Nikolica , ali sta je bre ovim ljudima ? Donose rezoluciju i kritikuju predsednika suverene zemlje zato sto drugacije misli od ostalih ? Zar treba cela Srbija da misli kao EP ?

roko

pre 9 godina

Ne mora niko iz EU kao zajednicke instutucije, uslovljavati da Srbija mora da prizna Kosovo.
Po statutu EU, sasvim je dovoljno da jedna, bilo koja, od 28 drzava EU to kaze i Srbiji nema u EU.
A to ne mora biti bas Nemacka nego moze biti neka mala drzava clanica EU

Rade

pre 9 godina

Ko njima daje za pravo da kritikuju našeg predsednika? Treba odustati od politike ulaska EU jer ako ovako besramno nipodaštavaju naš suverenitet danas, šta bi bilo kasnije? Naši pradedovi, dedovi i očevi su se borili da silom ne postanemo nemačka ili austrijska kolonija, hoćemo li to sutra postati svojevoljno?

IvanM

pre 9 godina

Predsednik Srbije ima vidjenje kao i 99% gradjana koji su glasali za njega, ukljucujuci i mene. Prema tome, EU zaobidji i mene i Srbiju, pa lupaj cuske i ucenjuj nekog drugog, a ne nas...

milos

pre 9 godina

kritikuju ga ? Lakse im je reci da nece traziti priznanje Kosova pa cemo ga mi kritikovati.Koji su to podmukli ljudi i igraju se sa nama. Deset izjava : neznam,nisam cuo,..Sramota pregovaraju i potpisuju a neznaju o cemu su pricali i sta su potpisali.

mare

pre 9 godina

covek je rekao car je go a ovi sad od toga prave rezoluciju, to nema veze sa demokratijom nego podanickim mentalitetom birokratije u briselu prema siledzijama sa one strane okeana

istina

pre 9 godina

Ma nemoj. Ne volim Nikolica , ali sta je bre ovim ljudima ? Donose rezoluciju i kritikuju predsednika suverene zemlje zato sto drugacije misli od ostalih ? Zar treba cela Srbija da misli kao EP ?

kako vam ne dosadi?

pre 9 godina

ajde bre sta se lozite,nista nije slucajno i cela prica je klasican spin i priprema terena za sledecu fazu!
svi igraju u istom timu i to bi i polupismenima trebalo da je jasno do sada.
a vi experti raspravljajte ovde kao na farmi do besvesti.rijaliti u kome svi ucestvuju za dzabe sem botova koji dobiju neku crkavicu da budu to sto jesu-glupi!
dok je njima vas takvih,i jednih i drugih i trecih, prolazice jeftini trikovi!

Ja

pre 9 godina

Konacno da neko to izrekne.Shvatite NIKOLIC je EKSPONENT agresivne Ruske politike kojoj je cilj BALKAN.Nije on dzabe izmedju 2 izborna kruga/2012/isao u Moskvu i sastao se sa Putinom.To je nezabelezeno u analima izbora u Evropi,da predsednik strane drzave podrzava kandidat u drugoj drzavi.Nikolic ce sve,ali bukvalno sve ,uraditi da zaustavi Srbiju i da je "UCLANI" u Rf.
P.S.njegovi kontakti sa ekipom iz Kremlja su SVAKODNEVNI.

SLOBODAN

pre 9 godina

"Moramo da pobedimo kako bi smo dokazali da smo pokradeni najmanje 15%"...govorio je Nikolic pred drugi krug predsednickih izbora.
A posle prvog kruga ,je zajedno sa Vucicem mahao,navodno pokradenim glasackim materijalom.Veca farsa od izbora nije vidjena u Srbiji od 1990 godine na ovamo.
Svi su to gledali i Evropa,i Vesna Pesic i Djilas,bilo je jedino vazno da Tadic izgubi izbore.
I sta sada Nikolic ne slusa,svoje mentore,a Vucic slusa...
Potrebno je eliminisati Nikolica.
A ko je "pokrao" izbore,zar je to vazno? I Gebels bi se zamislio...

IvanM

pre 9 godina

Predsednik Srbije ima vidjenje kao i 99% gradjana koji su glasali za njega, ukljucujuci i mene. Prema tome, EU zaobidji i mene i Srbiju, pa lupaj cuske i ucenjuj nekog drugog, a ne nas...

momencano

pre 9 godina

Nemam neke prevelike simpatije za ovog čoveka,niti sam glasao za njega,ali čim se digao EP na njega mora da radi nešto korisno...tako da ima moju podršku....

Rade

pre 9 godina

Ko njima daje za pravo da kritikuju našeg predsednika? Treba odustati od politike ulaska EU jer ako ovako besramno nipodaštavaju naš suverenitet danas, šta bi bilo kasnije? Naši pradedovi, dedovi i očevi su se borili da silom ne postanemo nemačka ili austrijska kolonija, hoćemo li to sutra postati svojevoljno?

saska

pre 9 godina

Ako EP zaista osudi Nikoliceve reci, hteo ne hteo, Nikolic ce se morati jos glasnije izjasniti.
Nikolicev stav po tom pitanju je odavno poznat [rusofil], ali time ce on sigurno 'prozvati' Vucica i Dacica da se i njih dvojca jasno i nedvsmisleno izjasne i kazu dali su Rusofil ili EUfili.
Naravno za Srbiju bi to bio kraj 'sedanja na dve stolice' ili 'istovremenog sisanja dve sise'

mare

pre 9 godina

covek je rekao car je go a ovi sad od toga prave rezoluciju, to nema veze sa demokratijom nego podanickim mentalitetom birokratije u briselu prema siledzijama sa one strane okeana

roko

pre 9 godina

Ne mora niko iz EU kao zajednicke instutucije, uslovljavati da Srbija mora da prizna Kosovo.
Po statutu EU, sasvim je dovoljno da jedna, bilo koja, od 28 drzava EU to kaze i Srbiji nema u EU.
A to ne mora biti bas Nemacka nego moze biti neka mala drzava clanica EU

milos

pre 9 godina

kritikuju ga ? Lakse im je reci da nece traziti priznanje Kosova pa cemo ga mi kritikovati.Koji su to podmukli ljudi i igraju se sa nama. Deset izjava : neznam,nisam cuo,..Sramota pregovaraju i potpisuju a neznaju o cemu su pricali i sta su potpisali.

Bojan

pre 9 godina

Njih dvojica neka se dogovore koju politiku vode. Ovamo se narod pita da li su u svadji, ili nisu, a napadaju se preko novina. Zamajavaju samo narod, jer bolje neka kazu idemo na zapad, ili idemo na istok da bar to bude sigurno u ovoj drzavi.

buco

pre 9 godina

Ako Srbija zaista zeli u EU onda nema nikakve dileme?!
EU PRIMA Srbiju u clanstvo i posve je NORMALNO da diktira uslove prijema,svidjalo se to nama ili ne.
Drugim rijecime svi koji su do sad usli u uniju imali si jedinu dilemu: poljubi ili ostavi.Druge nema a sve dok to ne shvatimo necemo imati napredka.Tacka.
Buco

Mary

pre 9 godina

Nema razlike u politici Vucica i Nikolica prem EU. Razgovori sa nemackim ambasadorom ce pomoci da se stvari razjasne, jer je Nemacka zemlja koja je veoma vazna za priblizavanje Srbije EU. Evropski parlament treba vise da se bavi ocenom napretka Srbije na polju uskladjivanja sa evropskim standardima.

ne u eu

pre 9 godina

kakvo je ovo pranje mozga! ako covek ima svoje misljenje a ono nije isto kao i misljenje evropskih birokrata onda se donese rezolucija kojom se on kritikuje. pa najbolje da svi odmah operisemo mozak. nemocj slucajno da je neko mislio svojm glavom! gadi mi se ova evropa sve vise i vise!

FARSA

pre 9 godina

Briga me za tudja misljenja, Nikolic je vrlo dobar covek, tako da sve ovo ne pije vode. on radi bas ono sto mu je u opisu posla i ne petlja se kao zuyi sto je radio i bio svugde gde ne treba.

Micika

pre 9 godina

Trebao je se sastati sa premijerom Vucicem on bolje poseduje pregovaracke vestine,mada verujemo i Nikolicu i nadamo se pozitivnom dijalogu....

Predrag Marjanovic

pre 9 godina

Ovoga ne podnosim, zbog proslosti i laznih diploma ali Vucic je najgori od svih, podmukao i lazan, sta ocekivati a sve zarad vlasti.

Pedja

pre 9 godina

Nikolic je samo iskreniji od Vucica... Oni misle potpuno isto, ali se Vucic pretvara da se promenio. To je jedina razlika izmedju njih. Sto se mene tice, sacuvaj nas Boze od obojice ali Vucic bi ucinio apsolutno sve da ostane na vlasti.

Паја Земунац

pre 9 godina

Колико је мени лаику познато, између председника државе и амбасадора налазе се најмање два степена административне хијерархије. Управо околност што Николић допушта да се јавно спори са једним амбасадором и уопште комуницира изван уобичајеног дипломатског протокола речито говори не само о Председниковој слабости него и о деструктивном дилетантизму који захвата државни врх. КАМО СРЕЋЕ ДА ГРЕШИМ!

Dragan

pre 9 godina

Tomislav Nikolic namerno skrece paznju sa bezbrojnih afera u koje je na neki nacin upleten.
Njegova jedina doslednost je ostvarivanje finansijske i drugih dobiti za sebe i porodicu.
Ostalo je farsa .

Zar samo 99%?

pre 9 godina

Predsednik Srbije ima vidjenje kao i 99% gradjana koji su glasali za njega, ukljucujuci i mene. Prema tome, EU zaobidji i mene i Srbiju, pa lupaj cuske i ucenjuj nekog drugog, a ne nas...
(IvanM, 27. decembar 2014 22:47)

Jesi siguran? Ajmo vesela matematika...
Vise od 50% glasaca nije izaslo na predsednicke izbore.
Nikolic je dobio sa jedva preko pola glasova onih koji su izasli.
Znaci, ima (ili je imao) podrsku jedva oko 26% glasackog tela Srbije.
Znaci, ima nas puno koji nismo glasali, i veruj da nijedan od nas ne bi dao glas Nikolicu. Ni pod razno. Jer znamo ciji je covek.

beba

pre 9 godina

Evropski parlament se nije nedavno proslavio usvajanjem rezolucije o Vojislavu Šešelju, pa tako i ovaj nespretni pokušaj treba posmatrati na isti način

Dragi Dragoslav

pre 9 godina

On je za osudu zbog korupcije,zbog koriscenje polozaja da priusti materijalnu korist za sebe i clanove porodice i prijatelje ,zbog ucestvovanja u gradjanskim ratovima devedesetih godina ,zbog nekulture,zbog neukusa,zbog laganja.Ovo sto mu se pripisuje zadnjih dana to je samo cackalice na listi kupovine za kompletnu slavu.

makki

pre 9 godina

pa posto je predsednik dao mandat premijeru neka uzme isti i srusi vladu i da mandat nekom koji ce imati istu viziju kao i on. i resena stvar :)

a koje boje su te kantice i lopatice?

pre 9 godina

bice najbolja fora kad vucic ispali tomu ...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Realno, 28. decembar 2014 09:27)

Naravno da ce da ispali tomu, svi koji se bave politikom bave se iz jednog razloga, da bi imali moc[a u srbiji jos da bi mogli i da kradu :D]. Drugi pokazatelj, kako to da nema uopste tekstova o vucicu i njegovima po zutoj stampi, a o tominima ima koliko volis, te sin ima to i to, zena to i to... Rastavice se oni sigurno, pa cemo verovatno imati i srpsku napredniju stranku :D.

Srbija

pre 9 godina

Da se vidi da li je Kosovo zaista uslov, ako jeste prekinuti odmah sve pregovore i ne zamajavati se vise ...(goxi, 28. decembar 2014 07:18)
Tacno tako. Pa neka vide raspali Nemci, Francuzi, Englezi i ostala beda sta ce da rade kada jedan ovakav ekonomski gigant kao sto je Srbija pocne da odbija da uzima pare iz svih tih zlih Evropskih fondova. Kako ih nije sramota da nam postavljaju tamo neke uslove a hoce da uzimamo njihove pare!? Kada odes u banku, ti postavljas uslove a ne banka. Mi smo pokazali vec jednom da mozemo i bez Evrope 1993g ali oni nikako da se opamete i hoce opet da crkavaju od gladi uz hiperinflaciju.

Roki

pre 9 godina

Rezolucija govori o stavovima EU, nije nikakav uslov ili objava rata. Nikolić je počeo da podpiruje evroskepticizam u Srbiji i sasvim je normalno da parlament EU o tome ima stav. Nema to veze sa suverenitetom, to vam fe jao kada u društvu svi hoće u bioskop, a jedan u cirkus. Onda mu kažu - ajde sa nama u bioskop i ćuti ili idi u cirkus, ali bez nas. A Nikolić očigledno voli cirkus, jer još od stiropora izigrava klovna.

seismos

pre 9 godina

Kada je napravljeno ovo rusko čudno čudo u Nišu (aerodrom ,neki centar za ovo ili ono...ko bi ga znao šta je.),ja sam shvatio da je svaka dalja priča ove vlasti o težnji da uđemo u Evropu prodavanje magle.Toma,diplomirani predsednik,samo sledi zacementiranu politiku svoje i svih ranijih evroskeptičnih vlasti Srbije(osim Đinđićeve ,koji je zbog toga i ubijen).

vidovita zorka

pre 9 godina

Nikolic ce na kraju pod pritiskom vodje i EU a sve zbog Rusije napustiti predsednicko mesto, Vucic ce za to vreme ubediti svoje poslanike da menjaju izborni zakon za predsednika da se bira u skupstini i tada ce ponovo skupstina vratiti Tadica - zivi bili pa vidili u nekom novom filmu.

Blake

pre 9 godina

@Predsednik Srbije ima vidjenje kao i 99% gradjana koji su glasali za njega, ukljucujuci i mene. Prema tome, EU zaobidji i mene i Srbiju, pa lupaj cuske i ucenjuj nekog drugog, a ne nas...
(IvanM, 27. decembar 2014 22:47)

Cekaj, cekaj druze. Da li ti znas uopste "program" tvoje stranke za koju si glasao? Da li si ikada cuo njihovu predizbornu kampanju u kojoj samo o Evropi pricaju??? Ako jesi daj mi jedan razlog zbog kojeg bi onda neko glasao za nesto sto ustvari ne zeli, ali opet je glasao? Nisi mi jasan ni ti i mnogi tebi slicini sa ovakvim komentarima...

Jefferson rooftop

pre 9 godina

Ambasador seu ozbiljnoj zemlji srece iskljucivo sa ministrom inostranih poslova i njegovim saradnicima. Sramota je na koje smo grane spali kao drzava. Sami smo krivi.

vector

pre 9 godina

Predsednik Srbije ima vidjenje kao i 99% gradjana koji su glasali za njega, ukljucujuci i mene. Prema tome, EU zaobidji i mene i Srbiju, pa lupaj cuske i ucenjuj nekog drugog, a ne nas...
(IvanM, 27. decembar 2014 22:47)

A sta bi ti rekao Aleksandar Veliki na to?

Marko

pre 9 godina

Konacno da neko to izrekne.Shvatite NIKOLIC je EKSPONENT agresivne Ruske politike kojoj je cilj BALKAN

Covek je samo rekao istinu i nista drugo,a to je da je jedan od uslova za ulazak u EU priznanje nezavisnosti Kosova.Sto se tice ulaska u EU,nek vlast raspise referendum,bolje o tome da odlucuje i polupismeni narod,nego korumpirani politicari,lopovi i strani placenici.

kohabitacija

pre 9 godina

Tomina platforma o Kosovu koju je najavio da ce dati u skupstinu na razmatranje NE SME DOCI DO NJE, jer tada ce se videti kako naprednjaci misle ili si za tomu ili vucica, a jedna stranka dvoje na visokim politickim funkcijama a razlicita politika.

Srbin

pre 9 godina

Jedino narod može da odluči kojim će putem Srbija da ide.Tu se ne pitaju ni Nikolić ni Vučić ni Dačić.Ali oni očigledno neshvataju neke stvari i sve rade na svoju ruku bez da pitaju narod šta misli o nekim stvarima.Zato će to skupo da ih košta i njih i sve one koji donose pojedine odluke bez volje naroda.

bojanilo

pre 9 godina

Ukoliko Evropski parlament želi da kritikuje spoljnopolitičku orijentaciju predsednika, ondanesumnjivo mora i vladu Republike Srbije, s obzirom da predsednik i vlada imaju iste spoljnopolitičke stavove.

apili

pre 9 godina

Da budem realan,kosovo ne treba predavati bez kinte i to za citav BDP i da budemo u plusu 400 milijardi evra.Mene bole investicije i otvorena rudna bogatstva kojima raspolazemo,uz opasku na dugove,kredite i sve ostalo sto smo bezuslovno kesirali,a kao ex yu smo preuzeli.Dakle prevremena otplata svih zaduzenja i da budemo u plusu.Austrija i Nemacka,po clannstvu saveza iz 1912 fodine neka finansira svoju koloniju,kreditira,njihova je.
Crkve i manistarije kao kulturno istorijsko blago predajemo im neka ih cuvaju u ime sestrinjske crkve hriscenstva.Toma je diletant,dileja i sve naj gore,ali cilj srbije mora biti jasan u pregovorima i naplati.

Cemu?

pre 9 godina

Vama neradnicima treba evropska unija da mozete uzimati pare iz nji ovih fondova i nastavite tako, ne radite nista...nece vas niko hraniti, ne varajte se i krajnje je vreme da ovaj narod shvati da ima buducnost ali ako promeni svoje navike i okrene se pravim vrednostima a to sigurno nije evropska unija!!!

Nenad Jovanovic

pre 9 godina

Mozda je Toma manje skolovan ali je veci patriota od prem. Jedno je sigurno ; Nikada nam nece vratiti kosovo niti cemo imati prava da predjemo zamisljenu granicu . Skoro je "procurela " vest iz un. o velikoj smrtnosti na Kosovu i Metohiji usled osiromasenog uranijuma . Vrlo verovatno da nije propaganda vec realno . U tom slucaju treba bezati Neko je u komentarima pomenuo prodaju sto podrzavam.Ako mozemo to da uradimo a mozemo uz malo mudrosti i lukavosti. Zapadu treba pravno pokrice za otimacinu ok priznajemo kosovo:- cim nam otpisu sve dugove isplate zemlju preostalima ,prihvate zastitu i ubace u UNESKO sve manastire, oslobode sve iz haga , Ostave nas da budemo neutralni , i naravno isplate ratnu stetu od 200 milijardi $. Ako pristanu a verujte mi da hoce Neka se na kosovu dave sami od uranijuma . Ako nastavimo sa ispunjavanjem raznih zaheva i mrcvarenjem uzecega dzabe .

bar kao...

pre 9 godina

Koliko god neko donosio razne rezolucije,kao vid pritiska na Srbiju i njenog predsednika..Cinjenica je jedina,da predsednik mora postovati svoj Ustav,kao srpsku Bibliju ili kao pijan plota..kako to umeju neki slikovito da kazu!Ili bar eventualno,kao sto se Amerkanci pridrzavaju svog Ustava ili da bude uporan..kao Nemci oko rusenja Berlinskog zida.. a sve radi zaokruzenja svoje nemacke drzavne celovitosti!Interesantno je to da nam je nemacki ambasador nekoliko puta ponovio,da ne moramo da priznamo Kosovo..Ali nam nikako nije objasnio zasto je to poglavlje stavljeno kao prvo na dnevni red..Mozda zato sto je to jedini nacin,kako Srbiju naterati da se sto pre odrekne Kosova!Posto je njen put do ulaska u EU,predalek a Kosovo ne mose da ceka!Ovo nije nista drugo nego zamka za Srbiju..ne bi li od nje izvukli ono cemu vec dugo teze!A njima se izgleda bas zuri!I to tako sto ce Srbiju dovesti pred svrsen cin,tako Iskoristice je da ucestvuje u zaokruzivanju celovitosti drzavne regulative albanskih institucija na Kosovu..i to pred ocima svetske javnosti..A onda ce reci da smo se mi sa time slozili!A onda ce nam samo pragmaticno zakljuciti..pa zasto ste to dozvolili..ili jos gore pristali!Pa mi se sve cini da namje sve kao u onoj kineskoj poslovici..gde god se okrenes,d..e ti je pozadi!Te tako i mi.. ako budemo pristali na njihove zamke,umesto da imamo svoju dugorocnu drzavnu strategiju,mi cemo voditi njihovu i to onako ad hok..kako im odgovara!I sve ove rezolucije,su donete u tom pravcu!

Paja iz Zemuna

pre 9 godina

Zar nisu čudne reakcije nekih pro vučićevski opredeljenih čitalaca koji kao da su izgubili iz vida da su Nikolić i Vučić, ovaj od svojih ranih radikalskih dana, bili uzor istomišljenika i docnije bliskih saradnika? Kako i zašto su se razišli? Zar nije i jednom i drugom u prvom planu državni interes a ne tobožnje Vučićevo germanofilstvo i navodno Nikolićevo rusofilstvo i lopovluk? I jedno pitanje glasačima: Zašto većina od vas tako olako veruje da je jedan dvojice trenutno najuticajnijih političara izneverio vaše nade a druge nije? Valjda ne mislite da je i jedan od njih dvojice izneverio ona dva stuba naše državne politike koji glase: I KOsovo i EU?

Aleksandar Maraš

pre 9 godina

Ja sam laik i "kafanski politicar", kao i svaki obican covek u Srbiji, ali, vec 10 godina govorim da ce mo uci u EU tek kada priznamo nezavisnost Kosova! Do tog trenutka ce svi sa zapada govoriti da to od nas nece traziti a mi ce mo vremenom prihvatati sve sto zahtevaju od nas...Ove izjave Nikolica mogu biti, mozda, neki "probni balon" koji treba da opipa puls javnosti i da neku smernicu samoj EU i Amerima koji se u stvari najvise pitaju.
U svakom slucaju, svi koji su u visokoj politici kod nas, bilo u Vladi, bilo u opoziciji, znaju da nema clanstva u EU bez priznavanja Kosova.Samo nam to jos niko ne govori javno i otvoreno.Zelimo sargarepu i sve ce mo uraditi da je dobijemo....iako od nje necemo biti siti!

Viki

pre 9 godina

Nikolić je samo oprezan i želi da Srbija bude pripremljena za sve izazove i pitanja koje treba rešavati.Današnje vođenje politike zahteva da političari budu pripremljeni i da ih ništa nesme iznenaditi.

Ja

pre 9 godina

Konacno da neko to izrekne.Shvatite NIKOLIC je EKSPONENT agresivne Ruske politike kojoj je cilj BALKAN.Nije on dzabe izmedju 2 izborna kruga/2012/isao u Moskvu i sastao se sa Putinom.To je nezabelezeno u analima izbora u Evropi,da predsednik strane drzave podrzava kandidat u drugoj drzavi.Nikolic ce sve,ali bukvalno sve ,uraditi da zaustavi Srbiju i da je "UCLANI" u Rf.
P.S.njegovi kontakti sa ekipom iz Kremlja su SVAKODNEVNI.

IvanM

pre 9 godina

Predsednik Srbije ima vidjenje kao i 99% gradjana koji su glasali za njega, ukljucujuci i mene. Prema tome, EU zaobidji i mene i Srbiju, pa lupaj cuske i ucenjuj nekog drugog, a ne nas...

momencano

pre 9 godina

Nemam neke prevelike simpatije za ovog čoveka,niti sam glasao za njega,ali čim se digao EP na njega mora da radi nešto korisno...tako da ima moju podršku....

istina

pre 9 godina

Ma nemoj. Ne volim Nikolica , ali sta je bre ovim ljudima ? Donose rezoluciju i kritikuju predsednika suverene zemlje zato sto drugacije misli od ostalih ? Zar treba cela Srbija da misli kao EP ?

Rade

pre 9 godina

Ko njima daje za pravo da kritikuju našeg predsednika? Treba odustati od politike ulaska EU jer ako ovako besramno nipodaštavaju naš suverenitet danas, šta bi bilo kasnije? Naši pradedovi, dedovi i očevi su se borili da silom ne postanemo nemačka ili austrijska kolonija, hoćemo li to sutra postati svojevoljno?

mare

pre 9 godina

covek je rekao car je go a ovi sad od toga prave rezoluciju, to nema veze sa demokratijom nego podanickim mentalitetom birokratije u briselu prema siledzijama sa one strane okeana

SLOBODAN

pre 9 godina

"Moramo da pobedimo kako bi smo dokazali da smo pokradeni najmanje 15%"...govorio je Nikolic pred drugi krug predsednickih izbora.
A posle prvog kruga ,je zajedno sa Vucicem mahao,navodno pokradenim glasackim materijalom.Veca farsa od izbora nije vidjena u Srbiji od 1990 godine na ovamo.
Svi su to gledali i Evropa,i Vesna Pesic i Djilas,bilo je jedino vazno da Tadic izgubi izbore.
I sta sada Nikolic ne slusa,svoje mentore,a Vucic slusa...
Potrebno je eliminisati Nikolica.
A ko je "pokrao" izbore,zar je to vazno? I Gebels bi se zamislio...

kako vam ne dosadi?

pre 9 godina

ajde bre sta se lozite,nista nije slucajno i cela prica je klasican spin i priprema terena za sledecu fazu!
svi igraju u istom timu i to bi i polupismenima trebalo da je jasno do sada.
a vi experti raspravljajte ovde kao na farmi do besvesti.rijaliti u kome svi ucestvuju za dzabe sem botova koji dobiju neku crkavicu da budu to sto jesu-glupi!
dok je njima vas takvih,i jednih i drugih i trecih, prolazice jeftini trikovi!

Jefferson rooftop

pre 9 godina

Ambasador seu ozbiljnoj zemlji srece iskljucivo sa ministrom inostranih poslova i njegovim saradnicima. Sramota je na koje smo grane spali kao drzava. Sami smo krivi.

milos

pre 9 godina

kritikuju ga ? Lakse im je reci da nece traziti priznanje Kosova pa cemo ga mi kritikovati.Koji su to podmukli ljudi i igraju se sa nama. Deset izjava : neznam,nisam cuo,..Sramota pregovaraju i potpisuju a neznaju o cemu su pricali i sta su potpisali.

Паја Земунац

pre 9 godina

Колико је мени лаику познато, између председника државе и амбасадора налазе се најмање два степена административне хијерархије. Управо околност што Николић допушта да се јавно спори са једним амбасадором и уопште комуницира изван уобичајеног дипломатског протокола речито говори не само о Председниковој слабости него и о деструктивном дилетантизму који захвата државни врх. КАМО СРЕЋЕ ДА ГРЕШИМ!

roko

pre 9 godina

Ne mora niko iz EU kao zajednicke instutucije, uslovljavati da Srbija mora da prizna Kosovo.
Po statutu EU, sasvim je dovoljno da jedna, bilo koja, od 28 drzava EU to kaze i Srbiji nema u EU.
A to ne mora biti bas Nemacka nego moze biti neka mala drzava clanica EU

Bojan

pre 9 godina

Njih dvojica neka se dogovore koju politiku vode. Ovamo se narod pita da li su u svadji, ili nisu, a napadaju se preko novina. Zamajavaju samo narod, jer bolje neka kazu idemo na zapad, ili idemo na istok da bar to bude sigurno u ovoj drzavi.

apili

pre 9 godina

Da budem realan,kosovo ne treba predavati bez kinte i to za citav BDP i da budemo u plusu 400 milijardi evra.Mene bole investicije i otvorena rudna bogatstva kojima raspolazemo,uz opasku na dugove,kredite i sve ostalo sto smo bezuslovno kesirali,a kao ex yu smo preuzeli.Dakle prevremena otplata svih zaduzenja i da budemo u plusu.Austrija i Nemacka,po clannstvu saveza iz 1912 fodine neka finansira svoju koloniju,kreditira,njihova je.
Crkve i manistarije kao kulturno istorijsko blago predajemo im neka ih cuvaju u ime sestrinjske crkve hriscenstva.Toma je diletant,dileja i sve naj gore,ali cilj srbije mora biti jasan u pregovorima i naplati.

saska

pre 9 godina

Ako EP zaista osudi Nikoliceve reci, hteo ne hteo, Nikolic ce se morati jos glasnije izjasniti.
Nikolicev stav po tom pitanju je odavno poznat [rusofil], ali time ce on sigurno 'prozvati' Vucica i Dacica da se i njih dvojca jasno i nedvsmisleno izjasne i kazu dali su Rusofil ili EUfili.
Naravno za Srbiju bi to bio kraj 'sedanja na dve stolice' ili 'istovremenog sisanja dve sise'

makki

pre 9 godina

pa posto je predsednik dao mandat premijeru neka uzme isti i srusi vladu i da mandat nekom koji ce imati istu viziju kao i on. i resena stvar :)

a koje boje su te kantice i lopatice?

pre 9 godina

bice najbolja fora kad vucic ispali tomu ...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Realno, 28. decembar 2014 09:27)

Naravno da ce da ispali tomu, svi koji se bave politikom bave se iz jednog razloga, da bi imali moc[a u srbiji jos da bi mogli i da kradu :D]. Drugi pokazatelj, kako to da nema uopste tekstova o vucicu i njegovima po zutoj stampi, a o tominima ima koliko volis, te sin ima to i to, zena to i to... Rastavice se oni sigurno, pa cemo verovatno imati i srpsku napredniju stranku :D.

Srbija

pre 9 godina

Da se vidi da li je Kosovo zaista uslov, ako jeste prekinuti odmah sve pregovore i ne zamajavati se vise ...(goxi, 28. decembar 2014 07:18)
Tacno tako. Pa neka vide raspali Nemci, Francuzi, Englezi i ostala beda sta ce da rade kada jedan ovakav ekonomski gigant kao sto je Srbija pocne da odbija da uzima pare iz svih tih zlih Evropskih fondova. Kako ih nije sramota da nam postavljaju tamo neke uslove a hoce da uzimamo njihove pare!? Kada odes u banku, ti postavljas uslove a ne banka. Mi smo pokazali vec jednom da mozemo i bez Evrope 1993g ali oni nikako da se opamete i hoce opet da crkavaju od gladi uz hiperinflaciju.

Nenad Jovanovic

pre 9 godina

Mozda je Toma manje skolovan ali je veci patriota od prem. Jedno je sigurno ; Nikada nam nece vratiti kosovo niti cemo imati prava da predjemo zamisljenu granicu . Skoro je "procurela " vest iz un. o velikoj smrtnosti na Kosovu i Metohiji usled osiromasenog uranijuma . Vrlo verovatno da nije propaganda vec realno . U tom slucaju treba bezati Neko je u komentarima pomenuo prodaju sto podrzavam.Ako mozemo to da uradimo a mozemo uz malo mudrosti i lukavosti. Zapadu treba pravno pokrice za otimacinu ok priznajemo kosovo:- cim nam otpisu sve dugove isplate zemlju preostalima ,prihvate zastitu i ubace u UNESKO sve manastire, oslobode sve iz haga , Ostave nas da budemo neutralni , i naravno isplate ratnu stetu od 200 milijardi $. Ako pristanu a verujte mi da hoce Neka se na kosovu dave sami od uranijuma . Ako nastavimo sa ispunjavanjem raznih zaheva i mrcvarenjem uzecega dzabe .

Predrag Marjanovic

pre 9 godina

Ovoga ne podnosim, zbog proslosti i laznih diploma ali Vucic je najgori od svih, podmukao i lazan, sta ocekivati a sve zarad vlasti.

Pedja

pre 9 godina

Nikolic je samo iskreniji od Vucica... Oni misle potpuno isto, ali se Vucic pretvara da se promenio. To je jedina razlika izmedju njih. Sto se mene tice, sacuvaj nas Boze od obojice ali Vucic bi ucinio apsolutno sve da ostane na vlasti.

Zar samo 99%?

pre 9 godina

Predsednik Srbije ima vidjenje kao i 99% gradjana koji su glasali za njega, ukljucujuci i mene. Prema tome, EU zaobidji i mene i Srbiju, pa lupaj cuske i ucenjuj nekog drugog, a ne nas...
(IvanM, 27. decembar 2014 22:47)

Jesi siguran? Ajmo vesela matematika...
Vise od 50% glasaca nije izaslo na predsednicke izbore.
Nikolic je dobio sa jedva preko pola glasova onih koji su izasli.
Znaci, ima (ili je imao) podrsku jedva oko 26% glasackog tela Srbije.
Znaci, ima nas puno koji nismo glasali, i veruj da nijedan od nas ne bi dao glas Nikolicu. Ni pod razno. Jer znamo ciji je covek.

Dragan

pre 9 godina

Tomislav Nikolic namerno skrece paznju sa bezbrojnih afera u koje je na neki nacin upleten.
Njegova jedina doslednost je ostvarivanje finansijske i drugih dobiti za sebe i porodicu.
Ostalo je farsa .

Marko

pre 9 godina

Konacno da neko to izrekne.Shvatite NIKOLIC je EKSPONENT agresivne Ruske politike kojoj je cilj BALKAN

Covek je samo rekao istinu i nista drugo,a to je da je jedan od uslova za ulazak u EU priznanje nezavisnosti Kosova.Sto se tice ulaska u EU,nek vlast raspise referendum,bolje o tome da odlucuje i polupismeni narod,nego korumpirani politicari,lopovi i strani placenici.

vidovita zorka

pre 9 godina

Nikolic ce na kraju pod pritiskom vodje i EU a sve zbog Rusije napustiti predsednicko mesto, Vucic ce za to vreme ubediti svoje poslanike da menjaju izborni zakon za predsednika da se bira u skupstini i tada ce ponovo skupstina vratiti Tadica - zivi bili pa vidili u nekom novom filmu.

Dragi Dragoslav

pre 9 godina

On je za osudu zbog korupcije,zbog koriscenje polozaja da priusti materijalnu korist za sebe i clanove porodice i prijatelje ,zbog ucestvovanja u gradjanskim ratovima devedesetih godina ,zbog nekulture,zbog neukusa,zbog laganja.Ovo sto mu se pripisuje zadnjih dana to je samo cackalice na listi kupovine za kompletnu slavu.

Srbin

pre 9 godina

Jedino narod može da odluči kojim će putem Srbija da ide.Tu se ne pitaju ni Nikolić ni Vučić ni Dačić.Ali oni očigledno neshvataju neke stvari i sve rade na svoju ruku bez da pitaju narod šta misli o nekim stvarima.Zato će to skupo da ih košta i njih i sve one koji donose pojedine odluke bez volje naroda.

Roki

pre 9 godina

Rezolucija govori o stavovima EU, nije nikakav uslov ili objava rata. Nikolić je počeo da podpiruje evroskepticizam u Srbiji i sasvim je normalno da parlament EU o tome ima stav. Nema to veze sa suverenitetom, to vam fe jao kada u društvu svi hoće u bioskop, a jedan u cirkus. Onda mu kažu - ajde sa nama u bioskop i ćuti ili idi u cirkus, ali bez nas. A Nikolić očigledno voli cirkus, jer još od stiropora izigrava klovna.

kohabitacija

pre 9 godina

Tomina platforma o Kosovu koju je najavio da ce dati u skupstinu na razmatranje NE SME DOCI DO NJE, jer tada ce se videti kako naprednjaci misle ili si za tomu ili vucica, a jedna stranka dvoje na visokim politickim funkcijama a razlicita politika.

Blake

pre 9 godina

@Predsednik Srbije ima vidjenje kao i 99% gradjana koji su glasali za njega, ukljucujuci i mene. Prema tome, EU zaobidji i mene i Srbiju, pa lupaj cuske i ucenjuj nekog drugog, a ne nas...
(IvanM, 27. decembar 2014 22:47)

Cekaj, cekaj druze. Da li ti znas uopste "program" tvoje stranke za koju si glasao? Da li si ikada cuo njihovu predizbornu kampanju u kojoj samo o Evropi pricaju??? Ako jesi daj mi jedan razlog zbog kojeg bi onda neko glasao za nesto sto ustvari ne zeli, ali opet je glasao? Nisi mi jasan ni ti i mnogi tebi slicini sa ovakvim komentarima...

seismos

pre 9 godina

Kada je napravljeno ovo rusko čudno čudo u Nišu (aerodrom ,neki centar za ovo ili ono...ko bi ga znao šta je.),ja sam shvatio da je svaka dalja priča ove vlasti o težnji da uđemo u Evropu prodavanje magle.Toma,diplomirani predsednik,samo sledi zacementiranu politiku svoje i svih ranijih evroskeptičnih vlasti Srbije(osim Đinđićeve ,koji je zbog toga i ubijen).

vector

pre 9 godina

Predsednik Srbije ima vidjenje kao i 99% gradjana koji su glasali za njega, ukljucujuci i mene. Prema tome, EU zaobidji i mene i Srbiju, pa lupaj cuske i ucenjuj nekog drugog, a ne nas...
(IvanM, 27. decembar 2014 22:47)

A sta bi ti rekao Aleksandar Veliki na to?

bojanilo

pre 9 godina

Ukoliko Evropski parlament želi da kritikuje spoljnopolitičku orijentaciju predsednika, ondanesumnjivo mora i vladu Republike Srbije, s obzirom da predsednik i vlada imaju iste spoljnopolitičke stavove.

FARSA

pre 9 godina

Briga me za tudja misljenja, Nikolic je vrlo dobar covek, tako da sve ovo ne pije vode. on radi bas ono sto mu je u opisu posla i ne petlja se kao zuyi sto je radio i bio svugde gde ne treba.

Micika

pre 9 godina

Trebao je se sastati sa premijerom Vucicem on bolje poseduje pregovaracke vestine,mada verujemo i Nikolicu i nadamo se pozitivnom dijalogu....

Mary

pre 9 godina

Nema razlike u politici Vucica i Nikolica prem EU. Razgovori sa nemackim ambasadorom ce pomoci da se stvari razjasne, jer je Nemacka zemlja koja je veoma vazna za priblizavanje Srbije EU. Evropski parlament treba vise da se bavi ocenom napretka Srbije na polju uskladjivanja sa evropskim standardima.

ne u eu

pre 9 godina

kakvo je ovo pranje mozga! ako covek ima svoje misljenje a ono nije isto kao i misljenje evropskih birokrata onda se donese rezolucija kojom se on kritikuje. pa najbolje da svi odmah operisemo mozak. nemocj slucajno da je neko mislio svojm glavom! gadi mi se ova evropa sve vise i vise!

beba

pre 9 godina

Evropski parlament se nije nedavno proslavio usvajanjem rezolucije o Vojislavu Šešelju, pa tako i ovaj nespretni pokušaj treba posmatrati na isti način

buco

pre 9 godina

Ako Srbija zaista zeli u EU onda nema nikakve dileme?!
EU PRIMA Srbiju u clanstvo i posve je NORMALNO da diktira uslove prijema,svidjalo se to nama ili ne.
Drugim rijecime svi koji su do sad usli u uniju imali si jedinu dilemu: poljubi ili ostavi.Druge nema a sve dok to ne shvatimo necemo imati napredka.Tacka.
Buco

Cemu?

pre 9 godina

Vama neradnicima treba evropska unija da mozete uzimati pare iz nji ovih fondova i nastavite tako, ne radite nista...nece vas niko hraniti, ne varajte se i krajnje je vreme da ovaj narod shvati da ima buducnost ali ako promeni svoje navike i okrene se pravim vrednostima a to sigurno nije evropska unija!!!

Aleksandar Maraš

pre 9 godina

Ja sam laik i "kafanski politicar", kao i svaki obican covek u Srbiji, ali, vec 10 godina govorim da ce mo uci u EU tek kada priznamo nezavisnost Kosova! Do tog trenutka ce svi sa zapada govoriti da to od nas nece traziti a mi ce mo vremenom prihvatati sve sto zahtevaju od nas...Ove izjave Nikolica mogu biti, mozda, neki "probni balon" koji treba da opipa puls javnosti i da neku smernicu samoj EU i Amerima koji se u stvari najvise pitaju.
U svakom slucaju, svi koji su u visokoj politici kod nas, bilo u Vladi, bilo u opoziciji, znaju da nema clanstva u EU bez priznavanja Kosova.Samo nam to jos niko ne govori javno i otvoreno.Zelimo sargarepu i sve ce mo uraditi da je dobijemo....iako od nje necemo biti siti!

Paja iz Zemuna

pre 9 godina

Zar nisu čudne reakcije nekih pro vučićevski opredeljenih čitalaca koji kao da su izgubili iz vida da su Nikolić i Vučić, ovaj od svojih ranih radikalskih dana, bili uzor istomišljenika i docnije bliskih saradnika? Kako i zašto su se razišli? Zar nije i jednom i drugom u prvom planu državni interes a ne tobožnje Vučićevo germanofilstvo i navodno Nikolićevo rusofilstvo i lopovluk? I jedno pitanje glasačima: Zašto većina od vas tako olako veruje da je jedan dvojice trenutno najuticajnijih političara izneverio vaše nade a druge nije? Valjda ne mislite da je i jedan od njih dvojice izneverio ona dva stuba naše državne politike koji glase: I KOsovo i EU?

bar kao...

pre 9 godina

Koliko god neko donosio razne rezolucije,kao vid pritiska na Srbiju i njenog predsednika..Cinjenica je jedina,da predsednik mora postovati svoj Ustav,kao srpsku Bibliju ili kao pijan plota..kako to umeju neki slikovito da kazu!Ili bar eventualno,kao sto se Amerkanci pridrzavaju svog Ustava ili da bude uporan..kao Nemci oko rusenja Berlinskog zida.. a sve radi zaokruzenja svoje nemacke drzavne celovitosti!Interesantno je to da nam je nemacki ambasador nekoliko puta ponovio,da ne moramo da priznamo Kosovo..Ali nam nikako nije objasnio zasto je to poglavlje stavljeno kao prvo na dnevni red..Mozda zato sto je to jedini nacin,kako Srbiju naterati da se sto pre odrekne Kosova!Posto je njen put do ulaska u EU,predalek a Kosovo ne mose da ceka!Ovo nije nista drugo nego zamka za Srbiju..ne bi li od nje izvukli ono cemu vec dugo teze!A njima se izgleda bas zuri!I to tako sto ce Srbiju dovesti pred svrsen cin,tako Iskoristice je da ucestvuje u zaokruzivanju celovitosti drzavne regulative albanskih institucija na Kosovu..i to pred ocima svetske javnosti..A onda ce reci da smo se mi sa time slozili!A onda ce nam samo pragmaticno zakljuciti..pa zasto ste to dozvolili..ili jos gore pristali!Pa mi se sve cini da namje sve kao u onoj kineskoj poslovici..gde god se okrenes,d..e ti je pozadi!Te tako i mi.. ako budemo pristali na njihove zamke,umesto da imamo svoju dugorocnu drzavnu strategiju,mi cemo voditi njihovu i to onako ad hok..kako im odgovara!I sve ove rezolucije,su donete u tom pravcu!

Viki

pre 9 godina

Nikolić je samo oprezan i želi da Srbija bude pripremljena za sve izazove i pitanja koje treba rešavati.Današnje vođenje politike zahteva da političari budu pripremljeni i da ih ništa nesme iznenaditi.