Nedelja, 21.12.2014.

09:45

"Važno da Srbija ne prizna Krim"

Nemačka ne misli da je problem da Srbija i Rusija imaju dobre odnose, ali želi da Srbija korak po korak zauzima iste stavove u spoljnoj politici kao i EU.

Izvor: Blic

"Važno da Srbija ne prizna Krim" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

97 Komentari

Sortiraj po:

Zvezdica

pre 9 godina

Srbija podrzava teritorijalni integritet Ukrajine i ne uvek treba da postuje medjunarodno pravo. Mi kao zemlja imamo situaciju gde nam je nasilno oduzeli deo teritorije zato treba da pametno postupamo u slicnim situacijama.

slucaj..

pre 9 godina

Pa kako da ne priznamo Krim..a sta cemo sa Kosovom!Rusi podrzavaju Kosovo..kao deo Srbije!To nepriznavanje bi nam mozda..pustilo niz vodu Kosovo!Doduse,Rusi nam ni ne traze to priznanje Krima..valjda uvazavaju ovu nasu, poziciju uslovljavanja na putu ka EU,i ako ovo licitiranje sa datumom ulaska u EU,nam sve vise lici na neki virtuelni put a ne stvarni!Pitanje je koliko nas ce to i doziveti,kao i da li ce cilj biti tu kad stignemo!Ko to zna!Zbog nezavidne pozicije u kojoj smo vec petnaestak godina,ne racunajuci i bombardovanje..i ne pokusavaju da nas uslovljavaju priznanjem Krima!A o tome moraju da razmisljaju i Nemci..Ovako ispada da im je ukrajinska celovitost bitnija od nase!Pa nas jos i licemerno i opominju!Kao da su nezvanicni zastupnici interesa iskljucivo Kosova i Ukrajine!A ako je ovo oko Krima,nepostovanje medjunarodnog zakona,sta onda reci za nepostovanje nase teritorijalne celovitosti od strane istih onih koji su priznali Kosovo i to bez odrzanog referenduma..kao sto je bio na Krimu!Sve je to selektivno i totalno neprincipijelno tumacenje medjunarodnih zakona..Pre je interesno pozicioniranje nekih drugih igraca..preko tog slucaja!

Mirko Dubovina

pre 9 godina

@Olovni vojnik:Srbija se drži principa i poštoje svake države njen teritorijalni integritet i zato traži da sve države poštuju teritorijalni integritet Srbije.

Marko Lučić

pre 9 godina

Srbija je ozbiljna država sa odgovornim rukovodstvom , da bi svoje stavove menjala svaki čas. Srbija je zauzela stav da se poštuje teritorijalni integritet Ukrajine i da ne pristaje da podržava sankcije EU prema Rusiji.

Vladan

pre 9 godina

Srbija postuje teritorijalni integritet svake zemlje, pa i Ukrajine i nece priznati nezavisnost Krima. To je i sam premijer vise puta naglasio, tako da mislim da nema potrebe da se to vise dovodi u pitanje.

DŽemo voli džem

pre 9 godina

Za Srbiju je bilo važno da se ne prizna nezavisnost Kosova,koja je najviše bio interes Amerike,pa je EU ,sa časnim izuzetcima, pohrlila da prizna Kosovo.Sada ponovo štite interes Amerike,ili NATO,isto je.Tako licemerna politika Evrope neće unaprediti odnose sa Srbijom !

Bandera

pre 9 godina

Jel se to Evropa plaši da će jednog dana i Kosovo da postane 100% naše, pa nas brže bolje požuruju da ne priznamo da je Krim Ruski.

Nisam odavde

pre 9 godina

U jednom clanku grdite Vucica u drugom govorite kako ce doneti ispravne odluke ???? Ako Srbija prizna Krim sa tim postupkom je rekla ni manje ni vise nego Kosovo je deo Albanije ...!

pravac

pre 9 godina

Mi kao drzava postujemo medjunarodno pravo i siguran sam da aktuelna vlast ima jasno definican pravac, a tu se podrazumevaju evropske integracije, sprovodjenje ekonomskih reformi u isto vreme unapredjenje dobrih odnosa sa Moskvom itd. Jasno je da u Nemackoj naseg premijera sagledavaju kao ozbiljnu politicku figuru. Svako ko ima ovakvu podrsku naroda u bilo kom politickom sistemu, vazio bi za ozbiljnog politicara. Sa druge strane mislim da je jako vazno i neophodno reci gospodi iz Nemacke da takodje postujemo i medjunarodno pravo na nasoj teritoriji i da cemo ga uvek postovati, pa bi u tom smislu cak mogli i da nauce nesto od nas

Radojko

pre 9 godina

Ma da, samo to, i da nas tuzite kad god ne kupujemo Vasu robu, i kad god Siemens ne dobije na tenderu, i da NIS uzmemo od Rusa i predamo Vama. Ma sitnica. A vi cete kao i do sada, svako malo doterate kosilicu i sisate travu. Ma milina jedna. Pa ova EU je stvarno super.

Dale

pre 9 godina

Vlada na čelu sa premijerom Vučićem vodi mudru spoljnu politiku i sve poteze povlači u interesu Srbije, ne sumnjam da ćei u ovom slučaju doneti najispravniju odluku.

Mico

pre 9 godina

Jadna je drzava u kojoj ambasador jedne drzave drzi predavanje toj drzavi sta je za nju dobro i sta bi ona trebala. Ustvari, drzava koja to dozvoljava i nije drzava. To je zapravo, moderno receno, drzava sa ogranicenim suverenitetom. U prevodu-okupirana teritorija ili kolonija!

Cirkus

pre 9 godina

Zivim u Nemackoj vec godinama.Nikada nisam nigde procitao da su strani ambasadori davali izjave o tome sta bi trebalo Nemacka da uradi po nekom pitanju.Kod nas se mediji samo bave izjavama ambasadora.Vrlo neukusno.

Vase ime*

pre 9 godina

EU ce na kraju priznati Krim, bas kao sto ce i Rusija zauzvrat priznati Kosovo. Svako ko veruje u drugaciji scenario je ili neobrazovani rusofil ili zivi na Mesecu. Tacka.

Miki

pre 9 godina

@ goran

Refendum o EU se obicno raspisuje tek kada zemlja zavrsi pregovore sa EU , u skoro svim slucajevima gradjani kazu DA ulasku u EU, jedino su Norvezani odbili ulazak 1992 godine kada su odlucivali da li ce u EU uci 1995 sa jos nekim drzavama tj Svedskom , Austrijom (tada se EU sirila na drzave koje su bile clanice EFTA sporazum gde su pored njih bile i Island i Svajcarska) koje su imale refendume i posle Norvezana su refendum imali Finci koji su isto tako bili za ulazak u EU , mada su mnogi analiticari misli da ce od skandinavskih drzava najmanju podrsu za ulazak u EU biti u Finskoj , ali je doslo da su oni najvise bili za clastvo u EU kada se pogledaju rezultati refenduma, i ynam da su cak Svedjani govorioli da je rerendum bio pre u Norvskoj nego kod njih da bi mozda i rezultati u Svedskoj bili drugaciji od onih koji su ostaveni jer je Svedska imala prva refendum od skanidanvsi drzava te godine.

Ilija

pre 9 godina

Nama je mnogo važnije da nas Nemačka više ne uslovljava. Jednom je to Kosovo, drugi put Krim. Jedino oni mogu da rade šta hoće. Neće im baš sve Vučić dozvoliti. Naravno da ovde ima pameti i da i sami znamo šta možemo a šta ne da uradimo. Tako je i sa Krimom. Ne treba baš za sve da nas Nemačka podseća.

SK82

pre 9 godina

Srbija se od starta izjasnila da poštuje teritorijalni integritet Ukrajine,da neće uvoditi snkcije Rusiji,i da je naš cilj EU...sve je jasno.

DM

pre 9 godina

Bilo bi jako lepo da Nemecka postuje teritorijalni integritet Srbije...Nadam se da ce Vucic uraditi ono sto je najbolje za Srbiju i kao do sada donositi politicki ispravne odluke.

zzzzz

pre 9 godina

Ljudi, on je Nemac i prica ono sto odgovara Nemackoj. Da je Srbin, pricao bi ono sto odgovara Srbiji. Vi ste Srbi i pisete ono sto odgovara Srbiji, a da ste Nemci, pisali biste ono sto odgovara Nemackoj. Nema tu ni pravde ni morala, svako govori ono sto mu se svidja. Bas me briga.

Aleksa

pre 9 godina

Mi već zauzimamo stavove EU i Vučić je više puta ponovio da poštujemo teritorijalni integritet Ukrajine ali da nećemo da uvodimo sankcije Rusiji!

goran

pre 9 godina

Kado je Srbija donela odluku da ide u EU? Odlucili Djindjic, Zivkovic, Tadic i Vucic? A referendum, sta misli narod nije vazno? Kakvi su to standardi, gde je tu demokratija? Kada vama nesto ogovara, onda sve moze... Gospodo, ne igrajte prljave igre i ne mucite vise ovu malu i siromasnu zemlju. Ako ste toliko napredni i pravedni, onda tacno i nedvosmisleno recite sta sve moramo uraditi da bi ste nas primili u uniju, pa da se narod pita da li hoce pod tim uslovima sa vama. Ovako svako od nasih politicara i vasih emisara, komesara, ambasadora i raznih zvanicnika tumaci na svoj nacin, a narod je potpuno zbunjen. Prljava igra...

beba

pre 9 godina

Srbija je svojim umerenim i diplomatskim pristupom ukrajinskoj krizi pokazala da se iskreno zalaže za mirno razrešenje ukrajinske krize, koja je sve više poprimila obrise evropske krize

nerusofil

pre 9 godina

ej najjaci su ! prvo kazu da nas ne pritiskaju da priznamo kosovo , ali onda kazu da necemo moci u EU ako to ne uradimo !!??? a sad traze da ne priznamo Krim ???? pa ako budemo ikad priznali to kosovo , onda cemo da idemo redom . cak cemo da priznamo i da je Ceca srpska majka , nije frka , samo kako vi kazete ! muka mi nesto od ovih zapadnjaka !

milisav

pre 9 godina

Da li je građanima Krima bolje sada, kada su po Rusijom? Da li imaju veće plate i socijalnu zaštitu, veći i bolji stepen obrazovanja? Čisto sumnjam.
Da li građani Kosova žive bolje nakon otcepljenja od Srbije? Da li je manje kriminala i više radnih mesta? Ne verujem.
Ljudi žele da žive bolje, da njihova deca nakon završetka školovanja nađu adekvatan i plaćan posao te život dostojan čoveka.
Granice se i dalje zacrtavaju i prekrojavaju isključivo zbog toga što političari i vlade nisu sposobni da iznađu pravilno ekonomsko rešenje i zato pribegavaju staroj i dobro proverenoj metodi buđenja emocija i duhova nacionalizma, kako bi skrenuli pažnju sa glavnih i najvažnijih problema.

cheda

pre 9 godina

Ne rezumem zasto neko od novinara ne postavi pitanje zapadnim zvanicnicima da povuku paralelu izmedju Kosova i Krima... Bilo bi zanimljivo cuti objasnjenje

Boško Despotović

pre 9 godina

U odnos izmedju Rusije u Srbije niko nema prava da se meša. Srbija želi da pristupi EU, ali dan kad će zvanično pristupiti nije tako blizu. Sa druge strane Srbija poštuje teritorijalni integritet Ukrajine i ne meša se u medjusobne odnose izmedju Rusije u Ukrajine. Ohrabruje činjenica da je Nemačka jedna od zemalja koje su prepoznale napore Srbije za sprovodjenje reformi i mera štednje.

beba

pre 9 godina

Nadam se da će odlični odnosi Srbije i Nemačke uticati i na dodatno intenziviranje odnosa u ekonomskoj sferi. Nemačke kompanije su već uveliko prisutne na našem tržištu, i zapošljavaju 25.000 radnika koji rade u odličnom poslovnom okruženju

patriota

pre 9 godina

Da li vi g-do iz EU,bez obzira na funkciju čujete sebe šta pričate? Sami sebe negirate i tražite da vas sledimo. Kada vama odgovara hvatate se za međunarodno pravo, a kada vam neodgovara onda ono nevaži. PRESTANITE DA NAM VREĐATE INTELEGENCIJU. Kada se hvatate za to međunarodno pravo onda poništite svoju odluku za KiM. Amerika 4 rajh i EU priznaju koga oni hoće i svi kao slepci treba da vas pratimo i podržavamo iako je i to protivno svim pravima, a ako neko drugi isto uradi e to se kpsi sa međunarodnim pravom. dosta je više tih duplih standarda!?

Часлав миросавић

pre 9 godina

Поништите признање Косова,па онда да причамо о (не) признавању Крима...Срам вас било,и срам било оне који вас призивају !!!

HercegovinaRS

pre 9 godina

Nepriznavanje Krima znaci nepriznavanje ustava Rusije, jer je po Ruskom ustavu Krim pokrajina u Rusiji. Zapadni "prijatelji" nas vode u pakao.

Steinbrecher

pre 9 godina

Kako aneksija kad je raspisan referendum? Nema šta da se priznaje ili ne priznaje kad Krim nije proglasio nezavisnost, već prisajedinjenje Rusiji. Ostaje samo jedno pitanje: Da li EU priznaje demokratsku volju naroda, koji živi na Krimu, da samostalno odlučuje o svojoj sudbini?

Pera

pre 9 godina

Opet se ponavlja jedno te isto Vučić je odavno već rekao da Srbija poštuje teritorijalni integritet Ukrajine i taj stav se neće menjati!

Iguman Nemanja

pre 9 godina

Srbija treba, može i mora da prizna Krim kao deo Rusije!
Srbija i Rusija su na istoj strani, uvek bile, jesu i biće.
Lični stavovi AV nisu stavovi naroda Srbije!

Veljko

pre 9 godina

Srbija nikada nece priznati Krim jer stiti svoje nacionalne interese, ma koliko bila u dobrim odnosima sa Rusijom, a to je Moskvi i dato do znanja. Ova Vlada vodi zemlju ka EU i to tako treba da bude.

pricajte usta, ne bila pusta

pre 9 godina

koji pregovori su poceli? Data je dozvola da pregovori pocnu, a i kad pocnu to ce trajati deceniju ili vise. Mozda do raspada EU, pa ce biti kao sa Juznim tokom - nema nista od toga. Vucicu, ali i bilo kom politicaru od 5. oktobra niko ne brani da prepise zakone o poreklu imovine, slobodama gradjana, privrednom i bankarskom poslovanju. Ali ovde nijednom politicaru ne pada na pamet da ogranici svoju moc i da napravi demokratsko drustvo, vec nastavlja pljacku naroda na ovaj ili onaj nacin. Ukidaju se kriticke TV emisije, rasprodaja prirodnih i drugih resursa se nastavlja, represija se povecava, botovi pune internet stranice svojim tupavim komentarima tipa: Vucic je jedini covek koji.... ili: Vucic je na pravom putu sto pokazuje i ovaj intervju... ili: Ovo je dokaz Vuciceve uspesne politike.....

Vucic i ovi maskirani radikali su vam dobri sve dok legalizuju rezultate vase politike - otimanje teritorija, progone, razbijanje SFRJ itd. Moderatori vise ne objavljuju kriticke komentare - jer njihove medijske kuce nece dobiti mrvice sa bogatog stola EU. Verovatno ce tako proci i ovaj komentar.

Kako se ne osvrnete na slobodu medija, preveliku administraciju, stranacko zaposljavanje nepismenih SNS (i ostalih) kadrova koje vuce zemlju na dno? Kako se ne osvrnete na to da Ustavi sud ne sme da se bavi svojim poslom? Kako se ne osvrnete na pljacku novca iz banaka od strane DS i SPS ( a kasnije i SNS)? Ili uvek govorite ono sto ljudi na vlasti zele da cuju?

miroslav

pre 9 godina

To znaci da Srbija ne sme da prizna da je Krim deo Rusije, ali mora da prizna Kosovo kao nezavisnu drzavu i mora strogo da osudi Republiku Srpsku u bilo kakvom pokusaju za samo opredelenje i to sve samo da bi postala njemacka kolonija. Ovakve uslove za kapitulaciju jos nisam video ni u jednom ratnom porazu a kamoli predajom bez rata.

djeram

pre 9 godina

Cenim i njegovu hrabrost na uvođenju ekonomskih reformi, jer nije popularno smanjivati ljudima plate i penzije", rekao je Vilhelm za "Blic"...

Da ali, gos'n Vilhelme, vi ne znate da je smanjio penzije i plate jer mu je ponestalo para za plate botova, a i za zaposljavanje jos naprednih "strucnih kadrova"!!!

A i parada je kostala!
A i Dragicin fond mora da se popuni!
A i neko mora da plati silna putovanja!
A i samit!
A pogotovo dugove "najprofitabilnije avio-kompanije na svetu"

Tako za Kosovo prica Obama.

pre 9 godina

Ne, ne, ne. Her Vilhelm sve ste pogresno razumeli, Krim ima pravo na samoopredeljenje, jer je time predupredio krvoprolice, pogrom i humanitarnu katastrofu kakva je u Donbasu. Secate se, kao Kosovo. Sad je pravi trenutak da prihvatite realnost na terenu i okrenete se ekonomskoj saradnji sa Rusijom.

Mihajlovic Dejan

pre 9 godina

Srpski ambasador u Nemackoj je na glasio da je veoma bitno da EU usaglasi svoju spoljnu politiku sa Srbijom i ne prizna Kosovo,a sto se sankcija tice nama je sve jedno...LOL

my way

pre 9 godina

Господине, Србија не признаје "анексију" Крима, јер Украјина не признаје независност Косова, не зато што ви који сте нам раскомадали државу тако кажете. Важно је да ви ускладите своје политике према Украјини и Србији, кад већ нисте Југославији. Наши ставови не мењају ништа, те и нису толико битни.

strina

pre 9 godina

Ovo je provociranje na kvadrat i ponizavanje Srbije kad god otvoris usta.
Moto novih "boljih" odnosa sa Srbijom od strane Nemackih i ostalih EU prijatelja.

Adam

pre 9 godina

Priznanje Krima bi bila cista ludost. Nadam se da kod nas nema na vlasti takvih budala koje bi to uradile. Takav glupi gest ne bi nam nesto koristio a naneo bi prvo Srbiji veliku moralnu stetu. Ukrajina nije priznala Kosovo a njen je stav da cak kada i Srbija to ucini, neke drzave medju kojima i Ukrajina, to nece uciniti.
S druge strane, Rusija pitanje Kosova zonglira prema svojim dnevnopolitickim interesima.
Ukrajina je iskreniji prijatelj Srbiji nego Rusija. Imamo slocne probleme i potrebna su nam slicna resenja.
Kad slonovi vode ljubav strada trava. Trebalo bi da konsultujemo svoja istorijsla iskustva, da saberemo dva i dva: kome smo moneta za podkusurivanje, a kome smo partneri.

Sasa

pre 9 godina

Naravno da je za vas to vazno...za nas je vazno da ipak jos nije Srbija donela odluku o ulasku u EU. Mislim jesu politicari ali narod nije jos...referendum?

jingijang

pre 9 godina

Ja bih ga priznao sutra čim otključaju MIP. Baš kao podršku trendovima u savremenoj evropskoj diplomatiji u kojoj je sve dozvoljeno i nema pravila. Onda bih poslao Dačića na tv da tvrdi kako je Krim slučaj neviđen u zadnjih 5000 godina svetske diplomatije....i da se iz tog slucaja ne mogu izvlačiti paralele.

grubijan

pre 9 godina

da se odrzi referendum o priznavanju krima i ulasku u eu pa da konacno raskrstimo sa zapadom i sklonimo ove marionete sto su na vlasti od 2000 i ne rade nista drugo sem sto nas upropastavaju i pune svoje dzepove

nikolaos

pre 9 godina

Tako je! Važno je da Srbija sledi spoljnu politiku EU i da polako prihvati nezavisnost Kosova, jer Evropsku uniju ne interesuje što to šteti jednoj clanici i njenim interesima, ona gleda samo svoje interese. U ovom slucaju, Krim ne može da bude samostalan, budući da je EU svesna da Rusija nikada neće biti clanica, a Krim kao (sada vec) deo Rusije, neće biti dovoljno ,, pomuzen,,!

Igor

pre 9 godina

Nema ko sta da prizna Krim, jer Krim nije proglasio nezavisnost kao sto je npr Kosovo. Rusija je vratila Krim, integrisala ga u svoju federaciju. Naslov je besmislen.

Vesna Tatić

pre 9 godina

Pročitah celu vest, i ne znam, meni je veći utisak to što je premijer dobii pohvale, a ne ovaj zahtev oko Krima, to smo znali još na početku ukrajinske krize.

Gradjanin

pre 9 godina

Kolika je apatija ,ili jos gore strah,zavladao ovim narodom,kad na ovo nema komentara.Krim ne sme ono sto SAD i EU silom sprovode nad Srbijom,t.j. Kosovom.Ovo je silovanje zdravog razuma.Osecam se jadno pod ovom vladom.

Na svetu ništa veće...

pre 9 godina

Vidiš li ti Srbijo šta je u pitanju? Međunarodno pravo na prvom mjestu!!!

Bože Gospode, daj potop ovaj svijet je jedno jako odvratno mjesto!

Steinbrecher

pre 9 godina

Kako aneksija kad je raspisan referendum? Nema šta da se priznaje ili ne priznaje kad Krim nije proglasio nezavisnost, već prisajedinjenje Rusiji. Ostaje samo jedno pitanje: Da li EU priznaje demokratsku volju naroda, koji živi na Krimu, da samostalno odlučuje o svojoj sudbini?

Igor

pre 9 godina

Nema ko sta da prizna Krim, jer Krim nije proglasio nezavisnost kao sto je npr Kosovo. Rusija je vratila Krim, integrisala ga u svoju federaciju. Naslov je besmislen.

Часлав миросавић

pre 9 godina

Поништите признање Косова,па онда да причамо о (не) признавању Крима...Срам вас било,и срам било оне који вас призивају !!!

DM

pre 9 godina

Bilo bi jako lepo da Nemecka postuje teritorijalni integritet Srbije...Nadam se da ce Vucic uraditi ono sto je najbolje za Srbiju i kao do sada donositi politicki ispravne odluke.

miroslav

pre 9 godina

To znaci da Srbija ne sme da prizna da je Krim deo Rusije, ali mora da prizna Kosovo kao nezavisnu drzavu i mora strogo da osudi Republiku Srpsku u bilo kakvom pokusaju za samo opredelenje i to sve samo da bi postala njemacka kolonija. Ovakve uslove za kapitulaciju jos nisam video ni u jednom ratnom porazu a kamoli predajom bez rata.

Tako za Kosovo prica Obama.

pre 9 godina

Ne, ne, ne. Her Vilhelm sve ste pogresno razumeli, Krim ima pravo na samoopredeljenje, jer je time predupredio krvoprolice, pogrom i humanitarnu katastrofu kakva je u Donbasu. Secate se, kao Kosovo. Sad je pravi trenutak da prihvatite realnost na terenu i okrenete se ekonomskoj saradnji sa Rusijom.

patriota

pre 9 godina

Da li vi g-do iz EU,bez obzira na funkciju čujete sebe šta pričate? Sami sebe negirate i tražite da vas sledimo. Kada vama odgovara hvatate se za međunarodno pravo, a kada vam neodgovara onda ono nevaži. PRESTANITE DA NAM VREĐATE INTELEGENCIJU. Kada se hvatate za to međunarodno pravo onda poništite svoju odluku za KiM. Amerika 4 rajh i EU priznaju koga oni hoće i svi kao slepci treba da vas pratimo i podržavamo iako je i to protivno svim pravima, a ako neko drugi isto uradi e to se kpsi sa međunarodnim pravom. dosta je više tih duplih standarda!?

Aleksa

pre 9 godina

Mi već zauzimamo stavove EU i Vučić je više puta ponovio da poštujemo teritorijalni integritet Ukrajine ali da nećemo da uvodimo sankcije Rusiji!

beba

pre 9 godina

Srbija je svojim umerenim i diplomatskim pristupom ukrajinskoj krizi pokazala da se iskreno zalaže za mirno razrešenje ukrajinske krize, koja je sve više poprimila obrise evropske krize

HercegovinaRS

pre 9 godina

Nepriznavanje Krima znaci nepriznavanje ustava Rusije, jer je po Ruskom ustavu Krim pokrajina u Rusiji. Zapadni "prijatelji" nas vode u pakao.

Boško Despotović

pre 9 godina

U odnos izmedju Rusije u Srbije niko nema prava da se meša. Srbija želi da pristupi EU, ali dan kad će zvanično pristupiti nije tako blizu. Sa druge strane Srbija poštuje teritorijalni integritet Ukrajine i ne meša se u medjusobne odnose izmedju Rusije u Ukrajine. Ohrabruje činjenica da je Nemačka jedna od zemalja koje su prepoznale napore Srbije za sprovodjenje reformi i mera štednje.

Veljko

pre 9 godina

Srbija nikada nece priznati Krim jer stiti svoje nacionalne interese, ma koliko bila u dobrim odnosima sa Rusijom, a to je Moskvi i dato do znanja. Ova Vlada vodi zemlju ka EU i to tako treba da bude.

my way

pre 9 godina

Господине, Србија не признаје "анексију" Крима, јер Украјина не признаје независност Косова, не зато што ви који сте нам раскомадали државу тако кажете. Важно је да ви ускладите своје политике према Украјини и Србији, кад већ нисте Југославији. Наши ставови не мењају ништа, те и нису толико битни.

pricajte usta, ne bila pusta

pre 9 godina

koji pregovori su poceli? Data je dozvola da pregovori pocnu, a i kad pocnu to ce trajati deceniju ili vise. Mozda do raspada EU, pa ce biti kao sa Juznim tokom - nema nista od toga. Vucicu, ali i bilo kom politicaru od 5. oktobra niko ne brani da prepise zakone o poreklu imovine, slobodama gradjana, privrednom i bankarskom poslovanju. Ali ovde nijednom politicaru ne pada na pamet da ogranici svoju moc i da napravi demokratsko drustvo, vec nastavlja pljacku naroda na ovaj ili onaj nacin. Ukidaju se kriticke TV emisije, rasprodaja prirodnih i drugih resursa se nastavlja, represija se povecava, botovi pune internet stranice svojim tupavim komentarima tipa: Vucic je jedini covek koji.... ili: Vucic je na pravom putu sto pokazuje i ovaj intervju... ili: Ovo je dokaz Vuciceve uspesne politike.....

Vucic i ovi maskirani radikali su vam dobri sve dok legalizuju rezultate vase politike - otimanje teritorija, progone, razbijanje SFRJ itd. Moderatori vise ne objavljuju kriticke komentare - jer njihove medijske kuce nece dobiti mrvice sa bogatog stola EU. Verovatno ce tako proci i ovaj komentar.

Kako se ne osvrnete na slobodu medija, preveliku administraciju, stranacko zaposljavanje nepismenih SNS (i ostalih) kadrova koje vuce zemlju na dno? Kako se ne osvrnete na to da Ustavi sud ne sme da se bavi svojim poslom? Kako se ne osvrnete na pljacku novca iz banaka od strane DS i SPS ( a kasnije i SNS)? Ili uvek govorite ono sto ljudi na vlasti zele da cuju?

Ilija

pre 9 godina

Nama je mnogo važnije da nas Nemačka više ne uslovljava. Jednom je to Kosovo, drugi put Krim. Jedino oni mogu da rade šta hoće. Neće im baš sve Vučić dozvoliti. Naravno da ovde ima pameti i da i sami znamo šta možemo a šta ne da uradimo. Tako je i sa Krimom. Ne treba baš za sve da nas Nemačka podseća.

beba

pre 9 godina

Nadam se da će odlični odnosi Srbije i Nemačke uticati i na dodatno intenziviranje odnosa u ekonomskoj sferi. Nemačke kompanije su već uveliko prisutne na našem tržištu, i zapošljavaju 25.000 radnika koji rade u odličnom poslovnom okruženju

strina

pre 9 godina

Ovo je provociranje na kvadrat i ponizavanje Srbije kad god otvoris usta.
Moto novih "boljih" odnosa sa Srbijom od strane Nemackih i ostalih EU prijatelja.

cheda

pre 9 godina

Ne rezumem zasto neko od novinara ne postavi pitanje zapadnim zvanicnicima da povuku paralelu izmedju Kosova i Krima... Bilo bi zanimljivo cuti objasnjenje

Pera

pre 9 godina

Opet se ponavlja jedno te isto Vučić je odavno već rekao da Srbija poštuje teritorijalni integritet Ukrajine i taj stav se neće menjati!

Gradjanin

pre 9 godina

Kolika je apatija ,ili jos gore strah,zavladao ovim narodom,kad na ovo nema komentara.Krim ne sme ono sto SAD i EU silom sprovode nad Srbijom,t.j. Kosovom.Ovo je silovanje zdravog razuma.Osecam se jadno pod ovom vladom.

Cirkus

pre 9 godina

Zivim u Nemackoj vec godinama.Nikada nisam nigde procitao da su strani ambasadori davali izjave o tome sta bi trebalo Nemacka da uradi po nekom pitanju.Kod nas se mediji samo bave izjavama ambasadora.Vrlo neukusno.

milisav

pre 9 godina

Da li je građanima Krima bolje sada, kada su po Rusijom? Da li imaju veće plate i socijalnu zaštitu, veći i bolji stepen obrazovanja? Čisto sumnjam.
Da li građani Kosova žive bolje nakon otcepljenja od Srbije? Da li je manje kriminala i više radnih mesta? Ne verujem.
Ljudi žele da žive bolje, da njihova deca nakon završetka školovanja nađu adekvatan i plaćan posao te život dostojan čoveka.
Granice se i dalje zacrtavaju i prekrojavaju isključivo zbog toga što političari i vlade nisu sposobni da iznađu pravilno ekonomsko rešenje i zato pribegavaju staroj i dobro proverenoj metodi buđenja emocija i duhova nacionalizma, kako bi skrenuli pažnju sa glavnih i najvažnijih problema.

djeram

pre 9 godina

Cenim i njegovu hrabrost na uvođenju ekonomskih reformi, jer nije popularno smanjivati ljudima plate i penzije", rekao je Vilhelm za "Blic"...

Da ali, gos'n Vilhelme, vi ne znate da je smanjio penzije i plate jer mu je ponestalo para za plate botova, a i za zaposljavanje jos naprednih "strucnih kadrova"!!!

A i parada je kostala!
A i Dragicin fond mora da se popuni!
A i neko mora da plati silna putovanja!
A i samit!
A pogotovo dugove "najprofitabilnije avio-kompanije na svetu"

Mico

pre 9 godina

Jadna je drzava u kojoj ambasador jedne drzave drzi predavanje toj drzavi sta je za nju dobro i sta bi ona trebala. Ustvari, drzava koja to dozvoljava i nije drzava. To je zapravo, moderno receno, drzava sa ogranicenim suverenitetom. U prevodu-okupirana teritorija ili kolonija!

Na svetu ništa veće...

pre 9 godina

Vidiš li ti Srbijo šta je u pitanju? Međunarodno pravo na prvom mjestu!!!

Bože Gospode, daj potop ovaj svijet je jedno jako odvratno mjesto!

Dale

pre 9 godina

Vlada na čelu sa premijerom Vučićem vodi mudru spoljnu politiku i sve poteze povlači u interesu Srbije, ne sumnjam da ćei u ovom slučaju doneti najispravniju odluku.

nerusofil

pre 9 godina

ej najjaci su ! prvo kazu da nas ne pritiskaju da priznamo kosovo , ali onda kazu da necemo moci u EU ako to ne uradimo !!??? a sad traze da ne priznamo Krim ???? pa ako budemo ikad priznali to kosovo , onda cemo da idemo redom . cak cemo da priznamo i da je Ceca srpska majka , nije frka , samo kako vi kazete ! muka mi nesto od ovih zapadnjaka !

Miki

pre 9 godina

@ goran

Refendum o EU se obicno raspisuje tek kada zemlja zavrsi pregovore sa EU , u skoro svim slucajevima gradjani kazu DA ulasku u EU, jedino su Norvezani odbili ulazak 1992 godine kada su odlucivali da li ce u EU uci 1995 sa jos nekim drzavama tj Svedskom , Austrijom (tada se EU sirila na drzave koje su bile clanice EFTA sporazum gde su pored njih bile i Island i Svajcarska) koje su imale refendume i posle Norvezana su refendum imali Finci koji su isto tako bili za ulazak u EU , mada su mnogi analiticari misli da ce od skandinavskih drzava najmanju podrsu za ulazak u EU biti u Finskoj , ali je doslo da su oni najvise bili za clastvo u EU kada se pogledaju rezultati refenduma, i ynam da su cak Svedjani govorioli da je rerendum bio pre u Norvskoj nego kod njih da bi mozda i rezultati u Svedskoj bili drugaciji od onih koji su ostaveni jer je Svedska imala prva refendum od skanidanvsi drzava te godine.

Iguman Nemanja

pre 9 godina

Srbija treba, može i mora da prizna Krim kao deo Rusije!
Srbija i Rusija su na istoj strani, uvek bile, jesu i biće.
Lični stavovi AV nisu stavovi naroda Srbije!

nikolaos

pre 9 godina

Tako je! Važno je da Srbija sledi spoljnu politiku EU i da polako prihvati nezavisnost Kosova, jer Evropsku uniju ne interesuje što to šteti jednoj clanici i njenim interesima, ona gleda samo svoje interese. U ovom slucaju, Krim ne može da bude samostalan, budući da je EU svesna da Rusija nikada neće biti clanica, a Krim kao (sada vec) deo Rusije, neće biti dovoljno ,, pomuzen,,!

zzzzz

pre 9 godina

Ljudi, on je Nemac i prica ono sto odgovara Nemackoj. Da je Srbin, pricao bi ono sto odgovara Srbiji. Vi ste Srbi i pisete ono sto odgovara Srbiji, a da ste Nemci, pisali biste ono sto odgovara Nemackoj. Nema tu ni pravde ni morala, svako govori ono sto mu se svidja. Bas me briga.

SK82

pre 9 godina

Srbija se od starta izjasnila da poštuje teritorijalni integritet Ukrajine,da neće uvoditi snkcije Rusiji,i da je naš cilj EU...sve je jasno.

grubijan

pre 9 godina

da se odrzi referendum o priznavanju krima i ulasku u eu pa da konacno raskrstimo sa zapadom i sklonimo ove marionete sto su na vlasti od 2000 i ne rade nista drugo sem sto nas upropastavaju i pune svoje dzepove

Sasa

pre 9 godina

Naravno da je za vas to vazno...za nas je vazno da ipak jos nije Srbija donela odluku o ulasku u EU. Mislim jesu politicari ali narod nije jos...referendum?

jingijang

pre 9 godina

Ja bih ga priznao sutra čim otključaju MIP. Baš kao podršku trendovima u savremenoj evropskoj diplomatiji u kojoj je sve dozvoljeno i nema pravila. Onda bih poslao Dačića na tv da tvrdi kako je Krim slučaj neviđen u zadnjih 5000 godina svetske diplomatije....i da se iz tog slucaja ne mogu izvlačiti paralele.

goran

pre 9 godina

Kado je Srbija donela odluku da ide u EU? Odlucili Djindjic, Zivkovic, Tadic i Vucic? A referendum, sta misli narod nije vazno? Kakvi su to standardi, gde je tu demokratija? Kada vama nesto ogovara, onda sve moze... Gospodo, ne igrajte prljave igre i ne mucite vise ovu malu i siromasnu zemlju. Ako ste toliko napredni i pravedni, onda tacno i nedvosmisleno recite sta sve moramo uraditi da bi ste nas primili u uniju, pa da se narod pita da li hoce pod tim uslovima sa vama. Ovako svako od nasih politicara i vasih emisara, komesara, ambasadora i raznih zvanicnika tumaci na svoj nacin, a narod je potpuno zbunjen. Prljava igra...

Mihajlovic Dejan

pre 9 godina

Srpski ambasador u Nemackoj je na glasio da je veoma bitno da EU usaglasi svoju spoljnu politiku sa Srbijom i ne prizna Kosovo,a sto se sankcija tice nama je sve jedno...LOL

Adam

pre 9 godina

Priznanje Krima bi bila cista ludost. Nadam se da kod nas nema na vlasti takvih budala koje bi to uradile. Takav glupi gest ne bi nam nesto koristio a naneo bi prvo Srbiji veliku moralnu stetu. Ukrajina nije priznala Kosovo a njen je stav da cak kada i Srbija to ucini, neke drzave medju kojima i Ukrajina, to nece uciniti.
S druge strane, Rusija pitanje Kosova zonglira prema svojim dnevnopolitickim interesima.
Ukrajina je iskreniji prijatelj Srbiji nego Rusija. Imamo slocne probleme i potrebna su nam slicna resenja.
Kad slonovi vode ljubav strada trava. Trebalo bi da konsultujemo svoja istorijsla iskustva, da saberemo dva i dva: kome smo moneta za podkusurivanje, a kome smo partneri.

Radojko

pre 9 godina

Ma da, samo to, i da nas tuzite kad god ne kupujemo Vasu robu, i kad god Siemens ne dobije na tenderu, i da NIS uzmemo od Rusa i predamo Vama. Ma sitnica. A vi cete kao i do sada, svako malo doterate kosilicu i sisate travu. Ma milina jedna. Pa ova EU je stvarno super.

Vase ime*

pre 9 godina

EU ce na kraju priznati Krim, bas kao sto ce i Rusija zauzvrat priznati Kosovo. Svako ko veruje u drugaciji scenario je ili neobrazovani rusofil ili zivi na Mesecu. Tacka.

Vesna Tatić

pre 9 godina

Pročitah celu vest, i ne znam, meni je veći utisak to što je premijer dobii pohvale, a ne ovaj zahtev oko Krima, to smo znali još na početku ukrajinske krize.

Bandera

pre 9 godina

Jel se to Evropa plaši da će jednog dana i Kosovo da postane 100% naše, pa nas brže bolje požuruju da ne priznamo da je Krim Ruski.

pravac

pre 9 godina

Mi kao drzava postujemo medjunarodno pravo i siguran sam da aktuelna vlast ima jasno definican pravac, a tu se podrazumevaju evropske integracije, sprovodjenje ekonomskih reformi u isto vreme unapredjenje dobrih odnosa sa Moskvom itd. Jasno je da u Nemackoj naseg premijera sagledavaju kao ozbiljnu politicku figuru. Svako ko ima ovakvu podrsku naroda u bilo kom politickom sistemu, vazio bi za ozbiljnog politicara. Sa druge strane mislim da je jako vazno i neophodno reci gospodi iz Nemacke da takodje postujemo i medjunarodno pravo na nasoj teritoriji i da cemo ga uvek postovati, pa bi u tom smislu cak mogli i da nauce nesto od nas

slucaj..

pre 9 godina

Pa kako da ne priznamo Krim..a sta cemo sa Kosovom!Rusi podrzavaju Kosovo..kao deo Srbije!To nepriznavanje bi nam mozda..pustilo niz vodu Kosovo!Doduse,Rusi nam ni ne traze to priznanje Krima..valjda uvazavaju ovu nasu, poziciju uslovljavanja na putu ka EU,i ako ovo licitiranje sa datumom ulaska u EU,nam sve vise lici na neki virtuelni put a ne stvarni!Pitanje je koliko nas ce to i doziveti,kao i da li ce cilj biti tu kad stignemo!Ko to zna!Zbog nezavidne pozicije u kojoj smo vec petnaestak godina,ne racunajuci i bombardovanje..i ne pokusavaju da nas uslovljavaju priznanjem Krima!A o tome moraju da razmisljaju i Nemci..Ovako ispada da im je ukrajinska celovitost bitnija od nase!Pa nas jos i licemerno i opominju!Kao da su nezvanicni zastupnici interesa iskljucivo Kosova i Ukrajine!A ako je ovo oko Krima,nepostovanje medjunarodnog zakona,sta onda reci za nepostovanje nase teritorijalne celovitosti od strane istih onih koji su priznali Kosovo i to bez odrzanog referenduma..kao sto je bio na Krimu!Sve je to selektivno i totalno neprincipijelno tumacenje medjunarodnih zakona..Pre je interesno pozicioniranje nekih drugih igraca..preko tog slucaja!

DŽemo voli džem

pre 9 godina

Za Srbiju je bilo važno da se ne prizna nezavisnost Kosova,koja je najviše bio interes Amerike,pa je EU ,sa časnim izuzetcima, pohrlila da prizna Kosovo.Sada ponovo štite interes Amerike,ili NATO,isto je.Tako licemerna politika Evrope neće unaprediti odnose sa Srbijom !

Nisam odavde

pre 9 godina

U jednom clanku grdite Vucica u drugom govorite kako ce doneti ispravne odluke ???? Ako Srbija prizna Krim sa tim postupkom je rekla ni manje ni vise nego Kosovo je deo Albanije ...!

Marko Lučić

pre 9 godina

Srbija je ozbiljna država sa odgovornim rukovodstvom , da bi svoje stavove menjala svaki čas. Srbija je zauzela stav da se poštuje teritorijalni integritet Ukrajine i da ne pristaje da podržava sankcije EU prema Rusiji.

Mirko Dubovina

pre 9 godina

@Olovni vojnik:Srbija se drži principa i poštoje svake države njen teritorijalni integritet i zato traži da sve države poštuju teritorijalni integritet Srbije.

Vladan

pre 9 godina

Srbija postuje teritorijalni integritet svake zemlje, pa i Ukrajine i nece priznati nezavisnost Krima. To je i sam premijer vise puta naglasio, tako da mislim da nema potrebe da se to vise dovodi u pitanje.

Zvezdica

pre 9 godina

Srbija podrzava teritorijalni integritet Ukrajine i ne uvek treba da postuje medjunarodno pravo. Mi kao zemlja imamo situaciju gde nam je nasilno oduzeli deo teritorije zato treba da pametno postupamo u slicnim situacijama.

nikolaos

pre 9 godina

Tako je! Važno je da Srbija sledi spoljnu politiku EU i da polako prihvati nezavisnost Kosova, jer Evropsku uniju ne interesuje što to šteti jednoj clanici i njenim interesima, ona gleda samo svoje interese. U ovom slucaju, Krim ne može da bude samostalan, budući da je EU svesna da Rusija nikada neće biti clanica, a Krim kao (sada vec) deo Rusije, neće biti dovoljno ,, pomuzen,,!

pricajte usta, ne bila pusta

pre 9 godina

koji pregovori su poceli? Data je dozvola da pregovori pocnu, a i kad pocnu to ce trajati deceniju ili vise. Mozda do raspada EU, pa ce biti kao sa Juznim tokom - nema nista od toga. Vucicu, ali i bilo kom politicaru od 5. oktobra niko ne brani da prepise zakone o poreklu imovine, slobodama gradjana, privrednom i bankarskom poslovanju. Ali ovde nijednom politicaru ne pada na pamet da ogranici svoju moc i da napravi demokratsko drustvo, vec nastavlja pljacku naroda na ovaj ili onaj nacin. Ukidaju se kriticke TV emisije, rasprodaja prirodnih i drugih resursa se nastavlja, represija se povecava, botovi pune internet stranice svojim tupavim komentarima tipa: Vucic je jedini covek koji.... ili: Vucic je na pravom putu sto pokazuje i ovaj intervju... ili: Ovo je dokaz Vuciceve uspesne politike.....

Vucic i ovi maskirani radikali su vam dobri sve dok legalizuju rezultate vase politike - otimanje teritorija, progone, razbijanje SFRJ itd. Moderatori vise ne objavljuju kriticke komentare - jer njihove medijske kuce nece dobiti mrvice sa bogatog stola EU. Verovatno ce tako proci i ovaj komentar.

Kako se ne osvrnete na slobodu medija, preveliku administraciju, stranacko zaposljavanje nepismenih SNS (i ostalih) kadrova koje vuce zemlju na dno? Kako se ne osvrnete na to da Ustavi sud ne sme da se bavi svojim poslom? Kako se ne osvrnete na pljacku novca iz banaka od strane DS i SPS ( a kasnije i SNS)? Ili uvek govorite ono sto ljudi na vlasti zele da cuju?

djeram

pre 9 godina

Cenim i njegovu hrabrost na uvođenju ekonomskih reformi, jer nije popularno smanjivati ljudima plate i penzije", rekao je Vilhelm za "Blic"...

Da ali, gos'n Vilhelme, vi ne znate da je smanjio penzije i plate jer mu je ponestalo para za plate botova, a i za zaposljavanje jos naprednih "strucnih kadrova"!!!

A i parada je kostala!
A i Dragicin fond mora da se popuni!
A i neko mora da plati silna putovanja!
A i samit!
A pogotovo dugove "najprofitabilnije avio-kompanije na svetu"

Adam

pre 9 godina

Priznanje Krima bi bila cista ludost. Nadam se da kod nas nema na vlasti takvih budala koje bi to uradile. Takav glupi gest ne bi nam nesto koristio a naneo bi prvo Srbiji veliku moralnu stetu. Ukrajina nije priznala Kosovo a njen je stav da cak kada i Srbija to ucini, neke drzave medju kojima i Ukrajina, to nece uciniti.
S druge strane, Rusija pitanje Kosova zonglira prema svojim dnevnopolitickim interesima.
Ukrajina je iskreniji prijatelj Srbiji nego Rusija. Imamo slocne probleme i potrebna su nam slicna resenja.
Kad slonovi vode ljubav strada trava. Trebalo bi da konsultujemo svoja istorijsla iskustva, da saberemo dva i dva: kome smo moneta za podkusurivanje, a kome smo partneri.

Vesna Tatić

pre 9 godina

Pročitah celu vest, i ne znam, meni je veći utisak to što je premijer dobii pohvale, a ne ovaj zahtev oko Krima, to smo znali još na početku ukrajinske krize.

Iguman Nemanja

pre 9 godina

Srbija treba, može i mora da prizna Krim kao deo Rusije!
Srbija i Rusija su na istoj strani, uvek bile, jesu i biće.
Lični stavovi AV nisu stavovi naroda Srbije!

Sasa

pre 9 godina

Naravno da je za vas to vazno...za nas je vazno da ipak jos nije Srbija donela odluku o ulasku u EU. Mislim jesu politicari ali narod nije jos...referendum?

goran

pre 9 godina

Kado je Srbija donela odluku da ide u EU? Odlucili Djindjic, Zivkovic, Tadic i Vucic? A referendum, sta misli narod nije vazno? Kakvi su to standardi, gde je tu demokratija? Kada vama nesto ogovara, onda sve moze... Gospodo, ne igrajte prljave igre i ne mucite vise ovu malu i siromasnu zemlju. Ako ste toliko napredni i pravedni, onda tacno i nedvosmisleno recite sta sve moramo uraditi da bi ste nas primili u uniju, pa da se narod pita da li hoce pod tim uslovima sa vama. Ovako svako od nasih politicara i vasih emisara, komesara, ambasadora i raznih zvanicnika tumaci na svoj nacin, a narod je potpuno zbunjen. Prljava igra...

jingijang

pre 9 godina

Ja bih ga priznao sutra čim otključaju MIP. Baš kao podršku trendovima u savremenoj evropskoj diplomatiji u kojoj je sve dozvoljeno i nema pravila. Onda bih poslao Dačića na tv da tvrdi kako je Krim slučaj neviđen u zadnjih 5000 godina svetske diplomatije....i da se iz tog slucaja ne mogu izvlačiti paralele.

Radojko

pre 9 godina

Ma da, samo to, i da nas tuzite kad god ne kupujemo Vasu robu, i kad god Siemens ne dobije na tenderu, i da NIS uzmemo od Rusa i predamo Vama. Ma sitnica. A vi cete kao i do sada, svako malo doterate kosilicu i sisate travu. Ma milina jedna. Pa ova EU je stvarno super.

Mihajlovic Dejan

pre 9 godina

Srpski ambasador u Nemackoj je na glasio da je veoma bitno da EU usaglasi svoju spoljnu politiku sa Srbijom i ne prizna Kosovo,a sto se sankcija tice nama je sve jedno...LOL

nerusofil

pre 9 godina

ej najjaci su ! prvo kazu da nas ne pritiskaju da priznamo kosovo , ali onda kazu da necemo moci u EU ako to ne uradimo !!??? a sad traze da ne priznamo Krim ???? pa ako budemo ikad priznali to kosovo , onda cemo da idemo redom . cak cemo da priznamo i da je Ceca srpska majka , nije frka , samo kako vi kazete ! muka mi nesto od ovih zapadnjaka !

zzzzz

pre 9 godina

Ljudi, on je Nemac i prica ono sto odgovara Nemackoj. Da je Srbin, pricao bi ono sto odgovara Srbiji. Vi ste Srbi i pisete ono sto odgovara Srbiji, a da ste Nemci, pisali biste ono sto odgovara Nemackoj. Nema tu ni pravde ni morala, svako govori ono sto mu se svidja. Bas me briga.

Gradjanin

pre 9 godina

Kolika je apatija ,ili jos gore strah,zavladao ovim narodom,kad na ovo nema komentara.Krim ne sme ono sto SAD i EU silom sprovode nad Srbijom,t.j. Kosovom.Ovo je silovanje zdravog razuma.Osecam se jadno pod ovom vladom.

Na svetu ništa veće...

pre 9 godina

Vidiš li ti Srbijo šta je u pitanju? Međunarodno pravo na prvom mjestu!!!

Bože Gospode, daj potop ovaj svijet je jedno jako odvratno mjesto!

grubijan

pre 9 godina

da se odrzi referendum o priznavanju krima i ulasku u eu pa da konacno raskrstimo sa zapadom i sklonimo ove marionete sto su na vlasti od 2000 i ne rade nista drugo sem sto nas upropastavaju i pune svoje dzepove

strina

pre 9 godina

Ovo je provociranje na kvadrat i ponizavanje Srbije kad god otvoris usta.
Moto novih "boljih" odnosa sa Srbijom od strane Nemackih i ostalih EU prijatelja.

Veljko

pre 9 godina

Srbija nikada nece priznati Krim jer stiti svoje nacionalne interese, ma koliko bila u dobrim odnosima sa Rusijom, a to je Moskvi i dato do znanja. Ova Vlada vodi zemlju ka EU i to tako treba da bude.

milisav

pre 9 godina

Da li je građanima Krima bolje sada, kada su po Rusijom? Da li imaju veće plate i socijalnu zaštitu, veći i bolji stepen obrazovanja? Čisto sumnjam.
Da li građani Kosova žive bolje nakon otcepljenja od Srbije? Da li je manje kriminala i više radnih mesta? Ne verujem.
Ljudi žele da žive bolje, da njihova deca nakon završetka školovanja nađu adekvatan i plaćan posao te život dostojan čoveka.
Granice se i dalje zacrtavaju i prekrojavaju isključivo zbog toga što političari i vlade nisu sposobni da iznađu pravilno ekonomsko rešenje i zato pribegavaju staroj i dobro proverenoj metodi buđenja emocija i duhova nacionalizma, kako bi skrenuli pažnju sa glavnih i najvažnijih problema.

Steinbrecher

pre 9 godina

Kako aneksija kad je raspisan referendum? Nema šta da se priznaje ili ne priznaje kad Krim nije proglasio nezavisnost, već prisajedinjenje Rusiji. Ostaje samo jedno pitanje: Da li EU priznaje demokratsku volju naroda, koji živi na Krimu, da samostalno odlučuje o svojoj sudbini?

Vase ime*

pre 9 godina

EU ce na kraju priznati Krim, bas kao sto ce i Rusija zauzvrat priznati Kosovo. Svako ko veruje u drugaciji scenario je ili neobrazovani rusofil ili zivi na Mesecu. Tacka.

DM

pre 9 godina

Bilo bi jako lepo da Nemecka postuje teritorijalni integritet Srbije...Nadam se da ce Vucic uraditi ono sto je najbolje za Srbiju i kao do sada donositi politicki ispravne odluke.

Igor

pre 9 godina

Nema ko sta da prizna Krim, jer Krim nije proglasio nezavisnost kao sto je npr Kosovo. Rusija je vratila Krim, integrisala ga u svoju federaciju. Naslov je besmislen.

Aleksa

pre 9 godina

Mi već zauzimamo stavove EU i Vučić je više puta ponovio da poštujemo teritorijalni integritet Ukrajine ali da nećemo da uvodimo sankcije Rusiji!

beba

pre 9 godina

Nadam se da će odlični odnosi Srbije i Nemačke uticati i na dodatno intenziviranje odnosa u ekonomskoj sferi. Nemačke kompanije su već uveliko prisutne na našem tržištu, i zapošljavaju 25.000 radnika koji rade u odličnom poslovnom okruženju

Dale

pre 9 godina

Vlada na čelu sa premijerom Vučićem vodi mudru spoljnu politiku i sve poteze povlači u interesu Srbije, ne sumnjam da ćei u ovom slučaju doneti najispravniju odluku.

beba

pre 9 godina

Srbija je svojim umerenim i diplomatskim pristupom ukrajinskoj krizi pokazala da se iskreno zalaže za mirno razrešenje ukrajinske krize, koja je sve više poprimila obrise evropske krize

Boško Despotović

pre 9 godina

U odnos izmedju Rusije u Srbije niko nema prava da se meša. Srbija želi da pristupi EU, ali dan kad će zvanično pristupiti nije tako blizu. Sa druge strane Srbija poštuje teritorijalni integritet Ukrajine i ne meša se u medjusobne odnose izmedju Rusije u Ukrajine. Ohrabruje činjenica da je Nemačka jedna od zemalja koje su prepoznale napore Srbije za sprovodjenje reformi i mera štednje.

Часлав миросавић

pre 9 godina

Поништите признање Косова,па онда да причамо о (не) признавању Крима...Срам вас било,и срам било оне који вас призивају !!!

patriota

pre 9 godina

Da li vi g-do iz EU,bez obzira na funkciju čujete sebe šta pričate? Sami sebe negirate i tražite da vas sledimo. Kada vama odgovara hvatate se za međunarodno pravo, a kada vam neodgovara onda ono nevaži. PRESTANITE DA NAM VREĐATE INTELEGENCIJU. Kada se hvatate za to međunarodno pravo onda poništite svoju odluku za KiM. Amerika 4 rajh i EU priznaju koga oni hoće i svi kao slepci treba da vas pratimo i podržavamo iako je i to protivno svim pravima, a ako neko drugi isto uradi e to se kpsi sa međunarodnim pravom. dosta je više tih duplih standarda!?

SK82

pre 9 godina

Srbija se od starta izjasnila da poštuje teritorijalni integritet Ukrajine,da neće uvoditi snkcije Rusiji,i da je naš cilj EU...sve je jasno.

Ilija

pre 9 godina

Nama je mnogo važnije da nas Nemačka više ne uslovljava. Jednom je to Kosovo, drugi put Krim. Jedino oni mogu da rade šta hoće. Neće im baš sve Vučić dozvoliti. Naravno da ovde ima pameti i da i sami znamo šta možemo a šta ne da uradimo. Tako je i sa Krimom. Ne treba baš za sve da nas Nemačka podseća.

HercegovinaRS

pre 9 godina

Nepriznavanje Krima znaci nepriznavanje ustava Rusije, jer je po Ruskom ustavu Krim pokrajina u Rusiji. Zapadni "prijatelji" nas vode u pakao.

Pera

pre 9 godina

Opet se ponavlja jedno te isto Vučić je odavno već rekao da Srbija poštuje teritorijalni integritet Ukrajine i taj stav se neće menjati!

Tako za Kosovo prica Obama.

pre 9 godina

Ne, ne, ne. Her Vilhelm sve ste pogresno razumeli, Krim ima pravo na samoopredeljenje, jer je time predupredio krvoprolice, pogrom i humanitarnu katastrofu kakva je u Donbasu. Secate se, kao Kosovo. Sad je pravi trenutak da prihvatite realnost na terenu i okrenete se ekonomskoj saradnji sa Rusijom.

Miki

pre 9 godina

@ goran

Refendum o EU se obicno raspisuje tek kada zemlja zavrsi pregovore sa EU , u skoro svim slucajevima gradjani kazu DA ulasku u EU, jedino su Norvezani odbili ulazak 1992 godine kada su odlucivali da li ce u EU uci 1995 sa jos nekim drzavama tj Svedskom , Austrijom (tada se EU sirila na drzave koje su bile clanice EFTA sporazum gde su pored njih bile i Island i Svajcarska) koje su imale refendume i posle Norvezana su refendum imali Finci koji su isto tako bili za ulazak u EU , mada su mnogi analiticari misli da ce od skandinavskih drzava najmanju podrsu za ulazak u EU biti u Finskoj , ali je doslo da su oni najvise bili za clastvo u EU kada se pogledaju rezultati refenduma, i ynam da su cak Svedjani govorioli da je rerendum bio pre u Norvskoj nego kod njih da bi mozda i rezultati u Svedskoj bili drugaciji od onih koji su ostaveni jer je Svedska imala prva refendum od skanidanvsi drzava te godine.

my way

pre 9 godina

Господине, Србија не признаје "анексију" Крима, јер Украјина не признаје независност Косова, не зато што ви који сте нам раскомадали државу тако кажете. Важно је да ви ускладите своје политике према Украјини и Србији, кад већ нисте Југославији. Наши ставови не мењају ништа, те и нису толико битни.

miroslav

pre 9 godina

To znaci da Srbija ne sme da prizna da je Krim deo Rusije, ali mora da prizna Kosovo kao nezavisnu drzavu i mora strogo da osudi Republiku Srpsku u bilo kakvom pokusaju za samo opredelenje i to sve samo da bi postala njemacka kolonija. Ovakve uslove za kapitulaciju jos nisam video ni u jednom ratnom porazu a kamoli predajom bez rata.

cheda

pre 9 godina

Ne rezumem zasto neko od novinara ne postavi pitanje zapadnim zvanicnicima da povuku paralelu izmedju Kosova i Krima... Bilo bi zanimljivo cuti objasnjenje

pravac

pre 9 godina

Mi kao drzava postujemo medjunarodno pravo i siguran sam da aktuelna vlast ima jasno definican pravac, a tu se podrazumevaju evropske integracije, sprovodjenje ekonomskih reformi u isto vreme unapredjenje dobrih odnosa sa Moskvom itd. Jasno je da u Nemackoj naseg premijera sagledavaju kao ozbiljnu politicku figuru. Svako ko ima ovakvu podrsku naroda u bilo kom politickom sistemu, vazio bi za ozbiljnog politicara. Sa druge strane mislim da je jako vazno i neophodno reci gospodi iz Nemacke da takodje postujemo i medjunarodno pravo na nasoj teritoriji i da cemo ga uvek postovati, pa bi u tom smislu cak mogli i da nauce nesto od nas

Nisam odavde

pre 9 godina

U jednom clanku grdite Vucica u drugom govorite kako ce doneti ispravne odluke ???? Ako Srbija prizna Krim sa tim postupkom je rekla ni manje ni vise nego Kosovo je deo Albanije ...!

Mico

pre 9 godina

Jadna je drzava u kojoj ambasador jedne drzave drzi predavanje toj drzavi sta je za nju dobro i sta bi ona trebala. Ustvari, drzava koja to dozvoljava i nije drzava. To je zapravo, moderno receno, drzava sa ogranicenim suverenitetom. U prevodu-okupirana teritorija ili kolonija!

Cirkus

pre 9 godina

Zivim u Nemackoj vec godinama.Nikada nisam nigde procitao da su strani ambasadori davali izjave o tome sta bi trebalo Nemacka da uradi po nekom pitanju.Kod nas se mediji samo bave izjavama ambasadora.Vrlo neukusno.

DŽemo voli džem

pre 9 godina

Za Srbiju je bilo važno da se ne prizna nezavisnost Kosova,koja je najviše bio interes Amerike,pa je EU ,sa časnim izuzetcima, pohrlila da prizna Kosovo.Sada ponovo štite interes Amerike,ili NATO,isto je.Tako licemerna politika Evrope neće unaprediti odnose sa Srbijom !

Vladan

pre 9 godina

Srbija postuje teritorijalni integritet svake zemlje, pa i Ukrajine i nece priznati nezavisnost Krima. To je i sam premijer vise puta naglasio, tako da mislim da nema potrebe da se to vise dovodi u pitanje.

slucaj..

pre 9 godina

Pa kako da ne priznamo Krim..a sta cemo sa Kosovom!Rusi podrzavaju Kosovo..kao deo Srbije!To nepriznavanje bi nam mozda..pustilo niz vodu Kosovo!Doduse,Rusi nam ni ne traze to priznanje Krima..valjda uvazavaju ovu nasu, poziciju uslovljavanja na putu ka EU,i ako ovo licitiranje sa datumom ulaska u EU,nam sve vise lici na neki virtuelni put a ne stvarni!Pitanje je koliko nas ce to i doziveti,kao i da li ce cilj biti tu kad stignemo!Ko to zna!Zbog nezavidne pozicije u kojoj smo vec petnaestak godina,ne racunajuci i bombardovanje..i ne pokusavaju da nas uslovljavaju priznanjem Krima!A o tome moraju da razmisljaju i Nemci..Ovako ispada da im je ukrajinska celovitost bitnija od nase!Pa nas jos i licemerno i opominju!Kao da su nezvanicni zastupnici interesa iskljucivo Kosova i Ukrajine!A ako je ovo oko Krima,nepostovanje medjunarodnog zakona,sta onda reci za nepostovanje nase teritorijalne celovitosti od strane istih onih koji su priznali Kosovo i to bez odrzanog referenduma..kao sto je bio na Krimu!Sve je to selektivno i totalno neprincipijelno tumacenje medjunarodnih zakona..Pre je interesno pozicioniranje nekih drugih igraca..preko tog slucaja!

Zvezdica

pre 9 godina

Srbija podrzava teritorijalni integritet Ukrajine i ne uvek treba da postuje medjunarodno pravo. Mi kao zemlja imamo situaciju gde nam je nasilno oduzeli deo teritorije zato treba da pametno postupamo u slicnim situacijama.

Bandera

pre 9 godina

Jel se to Evropa plaši da će jednog dana i Kosovo da postane 100% naše, pa nas brže bolje požuruju da ne priznamo da je Krim Ruski.

Marko Lučić

pre 9 godina

Srbija je ozbiljna država sa odgovornim rukovodstvom , da bi svoje stavove menjala svaki čas. Srbija je zauzela stav da se poštuje teritorijalni integritet Ukrajine i da ne pristaje da podržava sankcije EU prema Rusiji.

Mirko Dubovina

pre 9 godina

@Olovni vojnik:Srbija se drži principa i poštoje svake države njen teritorijalni integritet i zato traži da sve države poštuju teritorijalni integritet Srbije.