Petak, 19.12.2014.

16:48

Putin: Jačamo nuklearne snage

Ruska vojna doktrina ostala je isključivo odbrambena, a nastavićemo modernizaciju vojske s naglaskom na nuklearne strateške snage, kaže predsednik Rusije.

Izvor: Beta

Putin: Jaèamo nuklearne snage IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

88 Komentari

Sortiraj po:

master

pre 9 godina

(Pavlinjo, 19. decembar 2014 22:09)

Sami ste napisali kako je Nemacka vec zauzela Evropu,vojska je bila rasporedjena na vise frontova.Sto znaci da nije bila u mogucnosti da posalje sve svoje snage na Rusiju.Mislim da bi,da su samo Rusija i Nemacka ratovale,Rusija tad izgubila rat,jer jednostavno nije mogla da se meri sa dobro obucenom i za ono doba moderno naoruzanom vojskom Nemacke.Zbog nekih uticaja je operacija Barbarosa zakasnila,pa je zima dodatno uticala na konacan ishod.Ne moze jedna drzava sa par saveznika da pobedi ceo svet,ma koliko bila mocna.Rusiji su i tada Amerika i Engleska mnogo pomogle.Takodje da nije bilo te Amerike,ne zna se kako bi to danas izgledalo,jer su rusi hteli da uzmu sve pod svoje,a Amerika je da do toga ne bi doslo,24 sata avionima slala pomoc zapadnoj Nemacki,jer je Staljin hteo da narod izgladni i da ih na taj nacin okupira.Nisam ni mlad a nism ni zatucan mitovima,samo za istinu.Pozdrav

punmik

pre 9 godina

u cilju povećanja mira u svetu jacacemo nuklearne sisteme. hm i ima i nema smisla. ne znas da li svima koji jačaju oruzane snage treba uručiti nobela za mir. mada drzi se to dobro dok se neko ne iznervira , a onda odosmo svi. u miru.

Adam

pre 9 godina

A jel Ukrajina bila treca nuklearna sila u svetu? I onda je Rusija kumovala nkenoj demilitarizaciji i nuklearnom razoruzanju?? Sta sada imamo? Rusija se naoruzava, cisto odbrane radi? Imperijalisti nevidjeni

Realist

pre 9 godina

....kojim parama bre ćeš da jačaš nuklearne snage????....posle ovoga neće imaš šta da jedeš sem tih nuklearki...kad završe ameri sa tobom ima lepo svi da izvineš da pojedete te nuklearke, jer drugo sem toga neće imate da jedete...

nisu-polozili

pre 9 godina

kupujete WD40 da skinete rdju sa svojih propalih raketa?...joj kud vas Ameri nisu sravnili '89. kad su vas PORAZILI u hladnom ratu no vam jos i pare dali da prezivite glad...
(anti-rujan, 19. decembar 2014 21:59)
Ne znam tacno koliko su ono nasih susjeda Rusi zarobili pod Staljingradom u "SS' uniformama. Poleteli ko i sada pod okrilje Njemacke, mislili da su sila, pad su dobili po nosu nisu glavu dizali 50 godina. Izgleda da je vreme da ih opet neko klepne po usima.

Heisenberg

pre 9 godina

@zole: ma šta mi napriča, pretpostavljam kako ćeš mi sledeće pričati kako je i ovde tako. i ne zaboravi, sam Putin je dete komunizma.

mister no

pre 9 godina

Mora tako.Nisam rusofil,ali iz ruske perspektive mora tako.Okruzili su ih,bezobzirno,zele sibir,naftu,gas i da sam rus i ja bih ovako...

Heisenberg

pre 9 godina

dok ovi premeravaju čija je raketa veća, da prostite, naši komentatori vazda žele biti u žiriju, neshvatajući da su oni prvi u redu koji će njihove rakete i dobiti. što bi rekao Kesić - b!

mmm

pre 9 godina

@Zole: A taj sindrom koji su Rusi imali mislis da se lako leci? Pa pogledaj nas dokle smo dogurali sa terapijom. I Rusi uvoze 50% onoga sto im treba, jednostavno im nije lakp. Zelim im mnogo srece. Gde je Medvedev? Braco Srbi, Putin je previse puk'o. Nije to vise covek na koga mozemo da se oslonimo. Mada ja nikad nisam ni racunao na njega. Imperijalisti su imperijalisti, bilo da su braca ili ljuti neprinatelji.

respector

pre 9 godina

Očigledno je nepoznavanje istorije Ukrajine. Najkraće, Ukrajina je nastala raspadom SSSR-a. Pre toga kao Narodna republika Ukrajina postojala je u periodu 1917-1919. U najranijim periodima teritorija današnje Ukrajine bila je pod vlašću raznih naroda (Simerijanci, Skiti,Sarmati, zatim Goti, Huni, bugari, Avari, Hazari i Mađari), a slovenska plemena su je naselila u IV veku i glavni grad im je bio Kijev. Tu je osnovana i Ruska država koja je pala nakon mongolskih osvajanja (XIII vek). U XIV veku je bila pod Litvanijom, a u XVI u sastavu Poljske da bi u XVIII veku ponovo postala sastavni deo Ruskog carstva. Toliko, bez opredeljivanja.

mmm

pre 9 godina

Ja ne volim ovog Putina. Ali jos vise ne volimn kad je taj covek uplasen. Iskreno, nije zasluzio da ga toliko nerviraju, rizican je. Ali je manje rizican od Angele Merkel. Moji preci su izginuli u dva rata protiv Nemaca. Genetski strah od njih me i dalje trese.

Gradjanin

pre 9 godina

Bolje dajte narodu taj novac da ima da kupi da jede i nemojte dirati komsije pa vam nikada nece trebati nuklearni arsenal.
Sve zemlje sveta bi stale u odbranu NEVINE RUSIJE. Golim rukama bismo preplivali okean i udavili velikog brata, samo kad bi vi bili skroz na svom mestu a vas oni npr. napadnu.
Pa nemojte plasiti narod i ostatak sveta lupetanjem o nuklearnom ratu. Vi ste ti kojih se treba cuvati.

NATO se i siri jer si pokazao kakav si.

bb

pre 9 godina

Po meni je bezveze bacati silne novce na razvoj nuklearnog naoruzanja, jer svi znamo da ni super sile to nece koristiti, tj nikada se vise nece desiti neki novi Hirosima i Nagasaki.

Pavlinjo

pre 9 godina

Master: slabo poznajes istoriju, koliko ja znam nemacka je vec zauzela celu evropu i danonocno bombardovala engleze pa je tek posle toga napala ruse, zar mislis da bi se saveznici iskrcali na obale francuske da nije bilo rusa , kada su se saveznici iskrcali rusi su vec bili krenuli u ofanzivu i ne zadrzivo gazili prema berlinu , ili si mnogo mlad pa ne znas ili je nesto drugo u pitanju ...pozdrav

rex

pre 9 godina

ulagati u nuklearke je debilno jer ne smes da ih upotrebis, a ako ih upotrebis svi cemo ko pacovi da pocrkamo bilo da su stare il nove, pa ti je sve jedno

genije

pre 9 godina

@master
Fascinantno - principijelno podrzavate neprincipijelnost?
Hvalite mesanje USA u svaku corbu ("pritiscima pomazu") sirom globusa a smeta vam reakcija RF na puc u susednoj drzavi sa znacajnom rusofonom manjinom?
I jos jacanje odbrane nazivate "pretnjom miru" a gomilanje trupa uz ruske granice kao i izazivanje puca su pretpostavljam mirotvorni koraci?
Citate li uopste sopstvene komentare ili samo prosipate potpuno nebuloznu propagandu kojom vam pune glavu?

Zoran

pre 9 godina

"Da Rusija nema jaku vojsku i nuklearno oruzje verujem da bi bilo kao i Srbijji 1999."

Tacno tako. A to moze da se gledqa i iz ovog ugla: Posto je Rusija jaka, moze da se od njoj slicnog brani, a da je dosta slabija bilo bi glupo.

master

pre 9 godina

Samo što Rusija nije isto što i Srbija. Najbolje to znaju Nemci. Samo lud čovek bi poželeo rat sa Rusima i Rusijom.
(oberin martell, 19. decembar 2014 19:52)

Tacno,samo sto izgleda niste dobro upuceni pod kakvim okolnostima i zasto.Nemacka bi pregazila Rusiju da se nije ostatak sveta umesao i napao je.Da se razumemo,ja nicim ne opravdavam Nemacku i ono sto su radili,ali cisto radi istine.Sto se tice tog atomskog naoruzanja koja je pretnja covecanstvu,to bi trebalo unistiti i zabraniti.Nikakve koristi se od toga nema,jednostavno zato sto to niko normalan ne sme da aktivira,jer su svu svesni sta bi to znacilo za sve,osim ako neka budala ili fanaticar zbog nekih slepih verovanja to ne uradi,sto nije iskljuceno.

anti-rujan

pre 9 godina

kupujete WD40 da skinete rdju sa svojih propalih raketa?...joj kud vas Ameri nisu sravnili '89. kad su vas PORAZILI u hladnom ratu no vam jos i pare dali da prezivite glad...

Zoran

pre 9 godina

Zasto je nekim ljudima tako tesko da shvate da se Rusija zaista brani u Ukrajini? I da je Ukrajina tu nazalost nebitna? I zasto im je tako tesko da shvate da je Rusija napadnuta americkim pucem u Kijevu? Mogu samo da zakljucim da su povrsni i da prate pogresne medije.
(Bojan, 19. decembar 2014 20:17)

To je tacno. Ali niko joj en brani da se brani.

ja sam

pre 9 godina

jedini razlog zašto od 1945. nije bilo WW III jesu nuklearne rakete. molimo se bogu da ih ima sve više izmedju glavnih i ozbiljnih, odgovornih igrača. tada će i naša deca živeti u miru, bez gas maski. okrutno, ali istinito.

Zole

pre 9 godina

Ta trka u naoruzanju, za vreme hladnog rata, a koju ex SSSR nije mogao da izdrzi, dovela je i do raspada SSSR. Izgleda da Putin upada u istu, staru matricu, pa je sve izvesnije da moze da prodje i kao SSSR.
(pun he botoxa, 19. decembar 2014 19:46)----------------SSSR je propao zato sto je u tamo bilo pravilo "ne mogu me malo platiti, koliko ja mogu raditi". To je bio najveći problem tog sistema. Radnici nisu bili motivisani da rade. Skoro im je bilo svejedno koliko i sta ce da urade. Produktivnost je bila na nedopustivom nivou. Sad je sasvim drugi drustveni sistem. Rusija je sposobna da proizvede sve sta joj je potrebno.

Samo pitam

pre 9 godina

zivela rusija,sanjam da dodju rusi svaku noc kad legnem u krevet od kad sam se rodio!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (luka, 19. decembar 2014 16:57)
Pa zar ti nije lakse da skupis za kartu,bar u jednom pravcu!?

Bojan

pre 9 godina

Zasto je nekim ljudima tako tesko da shvate da se Rusija zaista brani u Ukrajini? I da je Ukrajina tu nazalost nebitna? I zasto im je tako tesko da shvate da je Rusija napadnuta americkim pucem u Kijevu? Mogu samo da zakljucim da su povrsni i da prate pogresne medije.

vladimir

pre 9 godina

Ne razumem samo jedno,ako neko pokrene nuklearni rat,a ovi drugi odgovore onda ne ostaje ništa,nema više planete Zemlje.
Zar to te uobražene budale ne shvataju ili misle da će baš oni ostati za seme.
Budala do budale.

master

pre 9 godina

(buzzz, 19. decembar 2014 19:24)

Nacionalni interesi jedne zemlje nisu samo materijalne prirode,vec i ljudske,sto znaci postovanje volje gradjana,pravo na demokratiju i slobodu.Sto se tice ISIS-a,mislim da niko normalan nije za te njihove ideje,ne verujem da vi zelite da vam zapovedaju ti fanaticari.Rezim SM je kriv za ono sto s desilo u bivsoj SFRJ,Klinton je verovatno morao da izgovori te reci iz odredjenih razloga.Ne branim ja nikoga,ali ne priznajem diktatore i lopurde koji od svoga naroda kradu i otimaju i prevarante koji manipulisu i uskracuju prava svome narodu i drugima.Nije sve sto USA radi opravdano,ali je sigurno da je u svakom slucaju bolje da one zemlje za koje se zna da su napredne i u kojima se zivi normalnije i mirnije,vode svetsku politiku,i omogucuju svojim pritiscima da i drugi narodi zive normalnije.Putinu niko kao ni drugima ne brani da u svojoj zemlji uticu na demokratiju i napredak,ali on se opredelio i oslonio na slavine i manipulisanje javnoscu,veoma nepromisljeno i lose po njega i ruski narod.Apsolutno sam protiv njega,jer je svojim postupcima doveo u pitanje mir,i nece da postuje volju drugih,vec hoce da bude po njegovom,e to ne moze tako.Neka prvo svoje umece i postenje dokaze u svojoj zemlji,a ne samo da proizvodi atomsko smece i preti drugima.Vreme je da dozvoli drugima da nesto bolje ucine za svoj narod.Ne znam samo da li ce odgovarati za nekoliko hiljada mrtvih,ako ima pravde onda bi trebao da odgovara za to.

Leon

pre 9 godina

Bolje bi bilo da ovaj "premijer," kaze da je Rusija spremna da izore beskrajnu jalove oranice, ali to nazalost nikada nije bio sastavni deo bilo koje feudalno-imperijaline ekonomije. Putin ce radije dati ruskom seljaku pusku nego njivu, to je njegov ekinomski plan.

ja sam

pre 9 godina

dok se na zapadnu hemisferu (za neupućene, zapadno od griniča) ne premeste ruske nuklearne rakete, neće biti mira i ravnoteže u svetu.

Time is on my side

pre 9 godina

Extra... Cim se vec sada pominju nuklearke, nece ovo na dobro izaci. Ameri nasli ste sebi ravnog. Nece ovo biti rat u kom ce samo evropljani ginuti, ovo ce biti globalni rat, i nece biti nikog ko je u njemu dobro prosao. Tek ce se videti posledice samoproglasavanja nezavisnosti Kosova. Nek nam je Bog u pomoci...

Pera

pre 9 godina

Da Rusija nema jaku vojsku i nuklearno oruzje verujem da bi bilo kao i Srbijji 1999. I sami zapadnjaci kazu da vojno nece reagovati i da je to neizvodivo u slucaju Rusije. Dobro je povremeno podsetiti americku diplomatiju da ima jos neko jaki tamo negde.

Homo politicus

pre 9 godina

NATO nije imao snage da pokori SR Jugoslaviju onako oslabljenu i sankcijama osiromasenu a sada to isto cine prema Rusima, prvo slede ekonomske sankcije pa medijska satanizacija a onda tomahavk na glavu ovo stoga sto je NATO agresorima dosao kraj, odnosno pocetak kraja ovog vojnog zaveza se nazire i trajace prilicno dugo s obzirom da im tzv. pretnja od RF daje kredibilitet i smisao postojanja.

Nikola Comski

pre 9 godina

Haha, pa da, Moskovska kneževina je postala najveća zemlja na svijetu, Rusija, miroljubivim širenjem! Bez ijednog započetog rata!
(diploma, 19. decembar 2014 18:40)

U danasnjoj Rusiji zivi oko 150 miliona ljudi. Od tih 150 miliona, cistih Rusa je oko 130 miliona. Kako bi spakovao 130 miliona u tu, samo tebi poznatu, moskovsku knezevinu...? Ili mozda mislis da bi 130 miliona Rusa trebali da zive kao nacionalna manjina u okolnim drzavicama, sa par miliona stanovnika, a koje su sada delovi Rusije.

specnaz

pre 9 godina

Kakvo crno guglanje, internet i ostale enciklopedije, ako ne pamtiš 1999. onda si sigurno mlad i ne treba da ostavljaš komentare na ovom sajtu, Libiju, Irak, Avganistan, Liberiju, neću ni da pominjem, jer su suviše daleko od nas, ali "preblizu " demokratskih postenjacina iz SAD. Casa mleka pa u krevet,.PS. Više neću ni da čitam komentare, nema cenzure za punoletne.

oberin martell

pre 9 godina

Imi smo tako branili Srbiju u Kninu, pa je usledila Traktorijada. Tuga za obicne ljude, nevezano za nacionalnost.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Srbininfo, 19. decembar 2014 17:01)

Samo što Rusija nije isto što i Srbija. Najbolje to znaju Nemci. Samo lud čovek bi poželeo rat sa Rusima i Rusijom.

pun he botoxa

pre 9 godina

Ta trka u naoruzanju, za vreme hladnog rata, a koju ex SSSR nije mogao da izdrzi, dovela je i do raspada SSSR. Izgleda da Putin upada u istu, staru matricu, pa je sve izvesnije da moze da prodje i kao SSSR.

dragan

pre 9 godina

Putinu aplaudira 120 mornara koje je on zrtvovao u podmornici.On je iskljucivi krivac za njihovu smrt.On nashvata da ne postoji DDR ciji su strucnjaci radili nuklearni projekat Varsavskog pakta.

buzzz

pre 9 godina

Od koga se brani,vi niste u sukobu ni sa kim,kako sad to?Kada se sve sabere,vi isto radite i govorite kao i SM devedesetih,jadnicak,on se samo brani.
(master, 19. decembar 2014 16:58)Pa i Klinton je branio Ameriku kada je bombardvao Srbiju 1999-te.Sećam se dobro njegovih reči opravdanja,kada je potpisao bombardovanje:"ovim se brani nacionalana bezbednost SAD-a".Ako je on mogao da ubedi javnost da mala Srbija,bez ikakve podrške u svetu,udaljena 10000 km,ugrožava Ameriku,zašto Putin ne bi slično uradio ako se sukob odvija na granici Rusije i kada je Nato pakt uključen?Isto tako Obama štiti Američke nacionalne interese bombardovanjem ISIS-a,kako je izjavio na početku akcije.Sledećih 5 godina,kako su najavili,Američka javnost će,kroz medijsku propagandu biti opijena odbrambenim ratom, koji vode u Iraku i Siriji.Pa sad ko je tu veći demagog i manipulator,procenite sami?

rusijo moja u vecnom snu trnoruzice

pre 9 godina

I dok ruski predsednik uzurbano drzi govore, preti, moli, poziva, prtiska, popusta rublja pada li pada. I ona ce tako da pada sve dok ne odu ovaj predsednik i njegova Vlada.

milan

pre 9 godina

gomilanje nato snaga ce se iskoristiti da se isprovocira incident sa ruskom vojskom. to ce se kasnije iskoristiti za nove pritiske na rusiju. vidjeno mnogo puta do sada.

diploma

pre 9 godina

(Pirkulator, 19. decembar 2014 17:52)

Haha, pa da, Moskovska kneževina je postala najveća zemlja na svijetu, Rusija, miroljubivim širenjem! Bez ijednog započetog rata!

Stefan

pre 9 godina

@Ivan
Debelo gresis. Jos samo da mi objave komentar, da ne trazim linkove za dzabe:
http://en.wikipedia.org/wiki/Invasion_of_Poland
http://en.wikipedia.org/wiki/Winter_War
http://en.wikipedia.org/wiki/Soviet_occupation_of_Latvia_in_1940
http://en.wikipedia.org/wiki/Occupation_of_the_Baltic_states
Da ne pominjem Afganistan, Gruziju i druge zemlje.

Ruska posla

pre 9 godina

Ovaj KGB-ovac totalno odplepio, sta kaze ''brani' se kao sto su se branili u Avganistanu 1979-1989, Madjarskoj 1956, Cehoslovackoj 1968, Gruziji 2008.....mnogo se pravi francuska sobarica.

Piratearghhh

pre 9 godina

Brani se na tudjoj teritoriji jedne suverene drzave.Pitam se kako bi dezurni rusofili odreagovali kada bi recimo sutra albanska drzava ovako "branila" svoj narod.
BTW,šta bi od bratskog sovenskog naroda,pre neki dan je pozivao na neko jedinstvo bratskih slovenskih naroda.Zar Ukrainci nisu sloveni?

hmm

pre 9 godina

pa sto set upali onda u ukrajinu i oteli njen deo? a ovi nasi su uz vas a kad su nam oteli kosovo onda kukaju a te iste komunjare su jos od vremena tita znale da shiptari spremaju otcepljenje. svi su znal ida svi shiptari koj irade van kosova moraj uda daj upare za taj njihov cilj a svi su okretali glavu. kao sto sad okrecu glavu na crnogorsko naseljavanej srbije. ima ih vise ovde nego dole

Mihailo

pre 9 godina

Malo ste naporni sa ložana-tekstovima i prenošenjem apsolutno svih vesti na relaciji NATO-Rusija; a verujem i da smo svi mi koji se, uslovno rečeno, sukobljavamo, poprilično smučili velikom broju čitalaca.

Razumem potrebu za klikovima i senzacionalizmom, ali ipak držite neki nivo bar na portalu, kada vam televizija već postaje toliko neozbiljna. Svako dobro.

Pirkulator

pre 9 godina

Rusi nikada nisu zapocinjali rat,ali su ga uvek zavrsavali,ali su ga zato sada poceli i nece ga zavrsavati... Istorija se menja.Ovaj rat se vodi parama... ps St Petersburg je najlepsi grad na svetj!!

olinjali mačak

pre 9 godina

zivela rusija,sanjam da dodju rusi svaku noc kad legnem u krevet od kad sam se rodio!
(luka, 19. decembar 2014 16:57)

Šta će ti Rusi u krevetu, ako Boga znaš. Da si napisao Ruskinje pa hajde,
ali ovako...

master

pre 9 godina

Od koga se brani,vi niste u sukobu ni sa kim,kako sad to?Kada se sve sabere,vi isto radite i govorite kao i SM devedesetih,jadnicak,on se samo brani.

olinjali mačak

pre 9 godina

zivela rusija,sanjam da dodju rusi svaku noc kad legnem u krevet od kad sam se rodio!
(luka, 19. decembar 2014 16:57)

Šta će ti Rusi u krevetu, ako Boga znaš. Da si napisao Ruskinje pa hajde,
ali ovako...

Mihailo

pre 9 godina

Malo ste naporni sa ložana-tekstovima i prenošenjem apsolutno svih vesti na relaciji NATO-Rusija; a verujem i da smo svi mi koji se, uslovno rečeno, sukobljavamo, poprilično smučili velikom broju čitalaca.

Razumem potrebu za klikovima i senzacionalizmom, ali ipak držite neki nivo bar na portalu, kada vam televizija već postaje toliko neozbiljna. Svako dobro.

Ruska posla

pre 9 godina

Ovaj KGB-ovac totalno odplepio, sta kaze ''brani' se kao sto su se branili u Avganistanu 1979-1989, Madjarskoj 1956, Cehoslovackoj 1968, Gruziji 2008.....mnogo se pravi francuska sobarica.

master

pre 9 godina

Od koga se brani,vi niste u sukobu ni sa kim,kako sad to?Kada se sve sabere,vi isto radite i govorite kao i SM devedesetih,jadnicak,on se samo brani.

Piratearghhh

pre 9 godina

Brani se na tudjoj teritoriji jedne suverene drzave.Pitam se kako bi dezurni rusofili odreagovali kada bi recimo sutra albanska drzava ovako "branila" svoj narod.
BTW,šta bi od bratskog sovenskog naroda,pre neki dan je pozivao na neko jedinstvo bratskih slovenskih naroda.Zar Ukrainci nisu sloveni?

buzzz

pre 9 godina

Od koga se brani,vi niste u sukobu ni sa kim,kako sad to?Kada se sve sabere,vi isto radite i govorite kao i SM devedesetih,jadnicak,on se samo brani.
(master, 19. decembar 2014 16:58)Pa i Klinton je branio Ameriku kada je bombardvao Srbiju 1999-te.Sećam se dobro njegovih reči opravdanja,kada je potpisao bombardovanje:"ovim se brani nacionalana bezbednost SAD-a".Ako je on mogao da ubedi javnost da mala Srbija,bez ikakve podrške u svetu,udaljena 10000 km,ugrožava Ameriku,zašto Putin ne bi slično uradio ako se sukob odvija na granici Rusije i kada je Nato pakt uključen?Isto tako Obama štiti Američke nacionalne interese bombardovanjem ISIS-a,kako je izjavio na početku akcije.Sledećih 5 godina,kako su najavili,Američka javnost će,kroz medijsku propagandu biti opijena odbrambenim ratom, koji vode u Iraku i Siriji.Pa sad ko je tu veći demagog i manipulator,procenite sami?

Bojan

pre 9 godina

Zasto je nekim ljudima tako tesko da shvate da se Rusija zaista brani u Ukrajini? I da je Ukrajina tu nazalost nebitna? I zasto im je tako tesko da shvate da je Rusija napadnuta americkim pucem u Kijevu? Mogu samo da zakljucim da su povrsni i da prate pogresne medije.

hmm

pre 9 godina

pa sto set upali onda u ukrajinu i oteli njen deo? a ovi nasi su uz vas a kad su nam oteli kosovo onda kukaju a te iste komunjare su jos od vremena tita znale da shiptari spremaju otcepljenje. svi su znal ida svi shiptari koj irade van kosova moraj uda daj upare za taj njihov cilj a svi su okretali glavu. kao sto sad okrecu glavu na crnogorsko naseljavanej srbije. ima ih vise ovde nego dole

vladimir

pre 9 godina

Ne razumem samo jedno,ako neko pokrene nuklearni rat,a ovi drugi odgovore onda ne ostaje ništa,nema više planete Zemlje.
Zar to te uobražene budale ne shvataju ili misle da će baš oni ostati za seme.
Budala do budale.

diploma

pre 9 godina

(Pirkulator, 19. decembar 2014 17:52)

Haha, pa da, Moskovska kneževina je postala najveća zemlja na svijetu, Rusija, miroljubivim širenjem! Bez ijednog započetog rata!

Nikola Comski

pre 9 godina

Haha, pa da, Moskovska kneževina je postala najveća zemlja na svijetu, Rusija, miroljubivim širenjem! Bez ijednog započetog rata!
(diploma, 19. decembar 2014 18:40)

U danasnjoj Rusiji zivi oko 150 miliona ljudi. Od tih 150 miliona, cistih Rusa je oko 130 miliona. Kako bi spakovao 130 miliona u tu, samo tebi poznatu, moskovsku knezevinu...? Ili mozda mislis da bi 130 miliona Rusa trebali da zive kao nacionalna manjina u okolnim drzavicama, sa par miliona stanovnika, a koje su sada delovi Rusije.

rusijo moja u vecnom snu trnoruzice

pre 9 godina

I dok ruski predsednik uzurbano drzi govore, preti, moli, poziva, prtiska, popusta rublja pada li pada. I ona ce tako da pada sve dok ne odu ovaj predsednik i njegova Vlada.

oberin martell

pre 9 godina

Imi smo tako branili Srbiju u Kninu, pa je usledila Traktorijada. Tuga za obicne ljude, nevezano za nacionalnost.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Srbininfo, 19. decembar 2014 17:01)

Samo što Rusija nije isto što i Srbija. Najbolje to znaju Nemci. Samo lud čovek bi poželeo rat sa Rusima i Rusijom.

Pera

pre 9 godina

Da Rusija nema jaku vojsku i nuklearno oruzje verujem da bi bilo kao i Srbijji 1999. I sami zapadnjaci kazu da vojno nece reagovati i da je to neizvodivo u slucaju Rusije. Dobro je povremeno podsetiti americku diplomatiju da ima jos neko jaki tamo negde.

dragan

pre 9 godina

Putinu aplaudira 120 mornara koje je on zrtvovao u podmornici.On je iskljucivi krivac za njihovu smrt.On nashvata da ne postoji DDR ciji su strucnjaci radili nuklearni projekat Varsavskog pakta.

Leon

pre 9 godina

Bolje bi bilo da ovaj "premijer," kaze da je Rusija spremna da izore beskrajnu jalove oranice, ali to nazalost nikada nije bio sastavni deo bilo koje feudalno-imperijaline ekonomije. Putin ce radije dati ruskom seljaku pusku nego njivu, to je njegov ekinomski plan.

Pirkulator

pre 9 godina

Rusi nikada nisu zapocinjali rat,ali su ga uvek zavrsavali,ali su ga zato sada poceli i nece ga zavrsavati... Istorija se menja.Ovaj rat se vodi parama... ps St Petersburg je najlepsi grad na svetj!!

milan

pre 9 godina

gomilanje nato snaga ce se iskoristiti da se isprovocira incident sa ruskom vojskom. to ce se kasnije iskoristiti za nove pritiske na rusiju. vidjeno mnogo puta do sada.

Time is on my side

pre 9 godina

Extra... Cim se vec sada pominju nuklearke, nece ovo na dobro izaci. Ameri nasli ste sebi ravnog. Nece ovo biti rat u kom ce samo evropljani ginuti, ovo ce biti globalni rat, i nece biti nikog ko je u njemu dobro prosao. Tek ce se videti posledice samoproglasavanja nezavisnosti Kosova. Nek nam je Bog u pomoci...

Stefan

pre 9 godina

@Ivan
Debelo gresis. Jos samo da mi objave komentar, da ne trazim linkove za dzabe:
http://en.wikipedia.org/wiki/Invasion_of_Poland
http://en.wikipedia.org/wiki/Winter_War
http://en.wikipedia.org/wiki/Soviet_occupation_of_Latvia_in_1940
http://en.wikipedia.org/wiki/Occupation_of_the_Baltic_states
Da ne pominjem Afganistan, Gruziju i druge zemlje.

Samo pitam

pre 9 godina

zivela rusija,sanjam da dodju rusi svaku noc kad legnem u krevet od kad sam se rodio!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (luka, 19. decembar 2014 16:57)
Pa zar ti nije lakse da skupis za kartu,bar u jednom pravcu!?

Homo politicus

pre 9 godina

NATO nije imao snage da pokori SR Jugoslaviju onako oslabljenu i sankcijama osiromasenu a sada to isto cine prema Rusima, prvo slede ekonomske sankcije pa medijska satanizacija a onda tomahavk na glavu ovo stoga sto je NATO agresorima dosao kraj, odnosno pocetak kraja ovog vojnog zaveza se nazire i trajace prilicno dugo s obzirom da im tzv. pretnja od RF daje kredibilitet i smisao postojanja.

pun he botoxa

pre 9 godina

Ta trka u naoruzanju, za vreme hladnog rata, a koju ex SSSR nije mogao da izdrzi, dovela je i do raspada SSSR. Izgleda da Putin upada u istu, staru matricu, pa je sve izvesnije da moze da prodje i kao SSSR.

rex

pre 9 godina

ulagati u nuklearke je debilno jer ne smes da ih upotrebis, a ako ih upotrebis svi cemo ko pacovi da pocrkamo bilo da su stare il nove, pa ti je sve jedno

Pavlinjo

pre 9 godina

Master: slabo poznajes istoriju, koliko ja znam nemacka je vec zauzela celu evropu i danonocno bombardovala engleze pa je tek posle toga napala ruse, zar mislis da bi se saveznici iskrcali na obale francuske da nije bilo rusa , kada su se saveznici iskrcali rusi su vec bili krenuli u ofanzivu i ne zadrzivo gazili prema berlinu , ili si mnogo mlad pa ne znas ili je nesto drugo u pitanju ...pozdrav

respector

pre 9 godina

Očigledno je nepoznavanje istorije Ukrajine. Najkraće, Ukrajina je nastala raspadom SSSR-a. Pre toga kao Narodna republika Ukrajina postojala je u periodu 1917-1919. U najranijim periodima teritorija današnje Ukrajine bila je pod vlašću raznih naroda (Simerijanci, Skiti,Sarmati, zatim Goti, Huni, bugari, Avari, Hazari i Mađari), a slovenska plemena su je naselila u IV veku i glavni grad im je bio Kijev. Tu je osnovana i Ruska država koja je pala nakon mongolskih osvajanja (XIII vek). U XIV veku je bila pod Litvanijom, a u XVI u sastavu Poljske da bi u XVIII veku ponovo postala sastavni deo Ruskog carstva. Toliko, bez opredeljivanja.

ja sam

pre 9 godina

dok se na zapadnu hemisferu (za neupućene, zapadno od griniča) ne premeste ruske nuklearne rakete, neće biti mira i ravnoteže u svetu.

master

pre 9 godina

(buzzz, 19. decembar 2014 19:24)

Nacionalni interesi jedne zemlje nisu samo materijalne prirode,vec i ljudske,sto znaci postovanje volje gradjana,pravo na demokratiju i slobodu.Sto se tice ISIS-a,mislim da niko normalan nije za te njihove ideje,ne verujem da vi zelite da vam zapovedaju ti fanaticari.Rezim SM je kriv za ono sto s desilo u bivsoj SFRJ,Klinton je verovatno morao da izgovori te reci iz odredjenih razloga.Ne branim ja nikoga,ali ne priznajem diktatore i lopurde koji od svoga naroda kradu i otimaju i prevarante koji manipulisu i uskracuju prava svome narodu i drugima.Nije sve sto USA radi opravdano,ali je sigurno da je u svakom slucaju bolje da one zemlje za koje se zna da su napredne i u kojima se zivi normalnije i mirnije,vode svetsku politiku,i omogucuju svojim pritiscima da i drugi narodi zive normalnije.Putinu niko kao ni drugima ne brani da u svojoj zemlji uticu na demokratiju i napredak,ali on se opredelio i oslonio na slavine i manipulisanje javnoscu,veoma nepromisljeno i lose po njega i ruski narod.Apsolutno sam protiv njega,jer je svojim postupcima doveo u pitanje mir,i nece da postuje volju drugih,vec hoce da bude po njegovom,e to ne moze tako.Neka prvo svoje umece i postenje dokaze u svojoj zemlji,a ne samo da proizvodi atomsko smece i preti drugima.Vreme je da dozvoli drugima da nesto bolje ucine za svoj narod.Ne znam samo da li ce odgovarati za nekoliko hiljada mrtvih,ako ima pravde onda bi trebao da odgovara za to.

Heisenberg

pre 9 godina

dok ovi premeravaju čija je raketa veća, da prostite, naši komentatori vazda žele biti u žiriju, neshvatajući da su oni prvi u redu koji će njihove rakete i dobiti. što bi rekao Kesić - b!

mmm

pre 9 godina

Ja ne volim ovog Putina. Ali jos vise ne volimn kad je taj covek uplasen. Iskreno, nije zasluzio da ga toliko nerviraju, rizican je. Ali je manje rizican od Angele Merkel. Moji preci su izginuli u dva rata protiv Nemaca. Genetski strah od njih me i dalje trese.

Gradjanin

pre 9 godina

Bolje dajte narodu taj novac da ima da kupi da jede i nemojte dirati komsije pa vam nikada nece trebati nuklearni arsenal.
Sve zemlje sveta bi stale u odbranu NEVINE RUSIJE. Golim rukama bismo preplivali okean i udavili velikog brata, samo kad bi vi bili skroz na svom mestu a vas oni npr. napadnu.
Pa nemojte plasiti narod i ostatak sveta lupetanjem o nuklearnom ratu. Vi ste ti kojih se treba cuvati.

NATO se i siri jer si pokazao kakav si.

ja sam

pre 9 godina

jedini razlog zašto od 1945. nije bilo WW III jesu nuklearne rakete. molimo se bogu da ih ima sve više izmedju glavnih i ozbiljnih, odgovornih igrača. tada će i naša deca živeti u miru, bez gas maski. okrutno, ali istinito.

Zole

pre 9 godina

Ta trka u naoruzanju, za vreme hladnog rata, a koju ex SSSR nije mogao da izdrzi, dovela je i do raspada SSSR. Izgleda da Putin upada u istu, staru matricu, pa je sve izvesnije da moze da prodje i kao SSSR.
(pun he botoxa, 19. decembar 2014 19:46)----------------SSSR je propao zato sto je u tamo bilo pravilo "ne mogu me malo platiti, koliko ja mogu raditi". To je bio najveći problem tog sistema. Radnici nisu bili motivisani da rade. Skoro im je bilo svejedno koliko i sta ce da urade. Produktivnost je bila na nedopustivom nivou. Sad je sasvim drugi drustveni sistem. Rusija je sposobna da proizvede sve sta joj je potrebno.

genije

pre 9 godina

@master
Fascinantno - principijelno podrzavate neprincipijelnost?
Hvalite mesanje USA u svaku corbu ("pritiscima pomazu") sirom globusa a smeta vam reakcija RF na puc u susednoj drzavi sa znacajnom rusofonom manjinom?
I jos jacanje odbrane nazivate "pretnjom miru" a gomilanje trupa uz ruske granice kao i izazivanje puca su pretpostavljam mirotvorni koraci?
Citate li uopste sopstvene komentare ili samo prosipate potpuno nebuloznu propagandu kojom vam pune glavu?

anti-rujan

pre 9 godina

kupujete WD40 da skinete rdju sa svojih propalih raketa?...joj kud vas Ameri nisu sravnili '89. kad su vas PORAZILI u hladnom ratu no vam jos i pare dali da prezivite glad...

mmm

pre 9 godina

@Zole: A taj sindrom koji su Rusi imali mislis da se lako leci? Pa pogledaj nas dokle smo dogurali sa terapijom. I Rusi uvoze 50% onoga sto im treba, jednostavno im nije lakp. Zelim im mnogo srece. Gde je Medvedev? Braco Srbi, Putin je previse puk'o. Nije to vise covek na koga mozemo da se oslonimo. Mada ja nikad nisam ni racunao na njega. Imperijalisti su imperijalisti, bilo da su braca ili ljuti neprinatelji.

specnaz

pre 9 godina

Kakvo crno guglanje, internet i ostale enciklopedije, ako ne pamtiš 1999. onda si sigurno mlad i ne treba da ostavljaš komentare na ovom sajtu, Libiju, Irak, Avganistan, Liberiju, neću ni da pominjem, jer su suviše daleko od nas, ali "preblizu " demokratskih postenjacina iz SAD. Casa mleka pa u krevet,.PS. Više neću ni da čitam komentare, nema cenzure za punoletne.

Zoran

pre 9 godina

"Da Rusija nema jaku vojsku i nuklearno oruzje verujem da bi bilo kao i Srbijji 1999."

Tacno tako. A to moze da se gledqa i iz ovog ugla: Posto je Rusija jaka, moze da se od njoj slicnog brani, a da je dosta slabija bilo bi glupo.

master

pre 9 godina

Samo što Rusija nije isto što i Srbija. Najbolje to znaju Nemci. Samo lud čovek bi poželeo rat sa Rusima i Rusijom.
(oberin martell, 19. decembar 2014 19:52)

Tacno,samo sto izgleda niste dobro upuceni pod kakvim okolnostima i zasto.Nemacka bi pregazila Rusiju da se nije ostatak sveta umesao i napao je.Da se razumemo,ja nicim ne opravdavam Nemacku i ono sto su radili,ali cisto radi istine.Sto se tice tog atomskog naoruzanja koja je pretnja covecanstvu,to bi trebalo unistiti i zabraniti.Nikakve koristi se od toga nema,jednostavno zato sto to niko normalan ne sme da aktivira,jer su svu svesni sta bi to znacilo za sve,osim ako neka budala ili fanaticar zbog nekih slepih verovanja to ne uradi,sto nije iskljuceno.

bb

pre 9 godina

Po meni je bezveze bacati silne novce na razvoj nuklearnog naoruzanja, jer svi znamo da ni super sile to nece koristiti, tj nikada se vise nece desiti neki novi Hirosima i Nagasaki.

Zoran

pre 9 godina

Zasto je nekim ljudima tako tesko da shvate da se Rusija zaista brani u Ukrajini? I da je Ukrajina tu nazalost nebitna? I zasto im je tako tesko da shvate da je Rusija napadnuta americkim pucem u Kijevu? Mogu samo da zakljucim da su povrsni i da prate pogresne medije.
(Bojan, 19. decembar 2014 20:17)

To je tacno. Ali niko joj en brani da se brani.

mister no

pre 9 godina

Mora tako.Nisam rusofil,ali iz ruske perspektive mora tako.Okruzili su ih,bezobzirno,zele sibir,naftu,gas i da sam rus i ja bih ovako...

Heisenberg

pre 9 godina

@zole: ma šta mi napriča, pretpostavljam kako ćeš mi sledeće pričati kako je i ovde tako. i ne zaboravi, sam Putin je dete komunizma.

nisu-polozili

pre 9 godina

kupujete WD40 da skinete rdju sa svojih propalih raketa?...joj kud vas Ameri nisu sravnili '89. kad su vas PORAZILI u hladnom ratu no vam jos i pare dali da prezivite glad...
(anti-rujan, 19. decembar 2014 21:59)
Ne znam tacno koliko su ono nasih susjeda Rusi zarobili pod Staljingradom u "SS' uniformama. Poleteli ko i sada pod okrilje Njemacke, mislili da su sila, pad su dobili po nosu nisu glavu dizali 50 godina. Izgleda da je vreme da ih opet neko klepne po usima.

Adam

pre 9 godina

A jel Ukrajina bila treca nuklearna sila u svetu? I onda je Rusija kumovala nkenoj demilitarizaciji i nuklearnom razoruzanju?? Sta sada imamo? Rusija se naoruzava, cisto odbrane radi? Imperijalisti nevidjeni

Realist

pre 9 godina

....kojim parama bre ćeš da jačaš nuklearne snage????....posle ovoga neće imaš šta da jedeš sem tih nuklearki...kad završe ameri sa tobom ima lepo svi da izvineš da pojedete te nuklearke, jer drugo sem toga neće imate da jedete...

punmik

pre 9 godina

u cilju povećanja mira u svetu jacacemo nuklearne sisteme. hm i ima i nema smisla. ne znas da li svima koji jačaju oruzane snage treba uručiti nobela za mir. mada drzi se to dobro dok se neko ne iznervira , a onda odosmo svi. u miru.

master

pre 9 godina

(Pavlinjo, 19. decembar 2014 22:09)

Sami ste napisali kako je Nemacka vec zauzela Evropu,vojska je bila rasporedjena na vise frontova.Sto znaci da nije bila u mogucnosti da posalje sve svoje snage na Rusiju.Mislim da bi,da su samo Rusija i Nemacka ratovale,Rusija tad izgubila rat,jer jednostavno nije mogla da se meri sa dobro obucenom i za ono doba moderno naoruzanom vojskom Nemacke.Zbog nekih uticaja je operacija Barbarosa zakasnila,pa je zima dodatno uticala na konacan ishod.Ne moze jedna drzava sa par saveznika da pobedi ceo svet,ma koliko bila mocna.Rusiji su i tada Amerika i Engleska mnogo pomogle.Takodje da nije bilo te Amerike,ne zna se kako bi to danas izgledalo,jer su rusi hteli da uzmu sve pod svoje,a Amerika je da do toga ne bi doslo,24 sata avionima slala pomoc zapadnoj Nemacki,jer je Staljin hteo da narod izgladni i da ih na taj nacin okupira.Nisam ni mlad a nism ni zatucan mitovima,samo za istinu.Pozdrav

Ruska posla

pre 9 godina

Ovaj KGB-ovac totalno odplepio, sta kaze ''brani' se kao sto su se branili u Avganistanu 1979-1989, Madjarskoj 1956, Cehoslovackoj 1968, Gruziji 2008.....mnogo se pravi francuska sobarica.

master

pre 9 godina

Od koga se brani,vi niste u sukobu ni sa kim,kako sad to?Kada se sve sabere,vi isto radite i govorite kao i SM devedesetih,jadnicak,on se samo brani.

Piratearghhh

pre 9 godina

Brani se na tudjoj teritoriji jedne suverene drzave.Pitam se kako bi dezurni rusofili odreagovali kada bi recimo sutra albanska drzava ovako "branila" svoj narod.
BTW,šta bi od bratskog sovenskog naroda,pre neki dan je pozivao na neko jedinstvo bratskih slovenskih naroda.Zar Ukrainci nisu sloveni?

hmm

pre 9 godina

pa sto set upali onda u ukrajinu i oteli njen deo? a ovi nasi su uz vas a kad su nam oteli kosovo onda kukaju a te iste komunjare su jos od vremena tita znale da shiptari spremaju otcepljenje. svi su znal ida svi shiptari koj irade van kosova moraj uda daj upare za taj njihov cilj a svi su okretali glavu. kao sto sad okrecu glavu na crnogorsko naseljavanej srbije. ima ih vise ovde nego dole

Pirkulator

pre 9 godina

Rusi nikada nisu zapocinjali rat,ali su ga uvek zavrsavali,ali su ga zato sada poceli i nece ga zavrsavati... Istorija se menja.Ovaj rat se vodi parama... ps St Petersburg je najlepsi grad na svetj!!

dragan

pre 9 godina

Putinu aplaudira 120 mornara koje je on zrtvovao u podmornici.On je iskljucivi krivac za njihovu smrt.On nashvata da ne postoji DDR ciji su strucnjaci radili nuklearni projekat Varsavskog pakta.

rusijo moja u vecnom snu trnoruzice

pre 9 godina

I dok ruski predsednik uzurbano drzi govore, preti, moli, poziva, prtiska, popusta rublja pada li pada. I ona ce tako da pada sve dok ne odu ovaj predsednik i njegova Vlada.

diploma

pre 9 godina

(Pirkulator, 19. decembar 2014 17:52)

Haha, pa da, Moskovska kneževina je postala najveća zemlja na svijetu, Rusija, miroljubivim širenjem! Bez ijednog započetog rata!

Stefan

pre 9 godina

@Ivan
Debelo gresis. Jos samo da mi objave komentar, da ne trazim linkove za dzabe:
http://en.wikipedia.org/wiki/Invasion_of_Poland
http://en.wikipedia.org/wiki/Winter_War
http://en.wikipedia.org/wiki/Soviet_occupation_of_Latvia_in_1940
http://en.wikipedia.org/wiki/Occupation_of_the_Baltic_states
Da ne pominjem Afganistan, Gruziju i druge zemlje.

Bojan

pre 9 godina

Zasto je nekim ljudima tako tesko da shvate da se Rusija zaista brani u Ukrajini? I da je Ukrajina tu nazalost nebitna? I zasto im je tako tesko da shvate da je Rusija napadnuta americkim pucem u Kijevu? Mogu samo da zakljucim da su povrsni i da prate pogresne medije.

Leon

pre 9 godina

Bolje bi bilo da ovaj "premijer," kaze da je Rusija spremna da izore beskrajnu jalove oranice, ali to nazalost nikada nije bio sastavni deo bilo koje feudalno-imperijaline ekonomije. Putin ce radije dati ruskom seljaku pusku nego njivu, to je njegov ekinomski plan.

buzzz

pre 9 godina

Od koga se brani,vi niste u sukobu ni sa kim,kako sad to?Kada se sve sabere,vi isto radite i govorite kao i SM devedesetih,jadnicak,on se samo brani.
(master, 19. decembar 2014 16:58)Pa i Klinton je branio Ameriku kada je bombardvao Srbiju 1999-te.Sećam se dobro njegovih reči opravdanja,kada je potpisao bombardovanje:"ovim se brani nacionalana bezbednost SAD-a".Ako je on mogao da ubedi javnost da mala Srbija,bez ikakve podrške u svetu,udaljena 10000 km,ugrožava Ameriku,zašto Putin ne bi slično uradio ako se sukob odvija na granici Rusije i kada je Nato pakt uključen?Isto tako Obama štiti Američke nacionalne interese bombardovanjem ISIS-a,kako je izjavio na početku akcije.Sledećih 5 godina,kako su najavili,Američka javnost će,kroz medijsku propagandu biti opijena odbrambenim ratom, koji vode u Iraku i Siriji.Pa sad ko je tu veći demagog i manipulator,procenite sami?

master

pre 9 godina

(buzzz, 19. decembar 2014 19:24)

Nacionalni interesi jedne zemlje nisu samo materijalne prirode,vec i ljudske,sto znaci postovanje volje gradjana,pravo na demokratiju i slobodu.Sto se tice ISIS-a,mislim da niko normalan nije za te njihove ideje,ne verujem da vi zelite da vam zapovedaju ti fanaticari.Rezim SM je kriv za ono sto s desilo u bivsoj SFRJ,Klinton je verovatno morao da izgovori te reci iz odredjenih razloga.Ne branim ja nikoga,ali ne priznajem diktatore i lopurde koji od svoga naroda kradu i otimaju i prevarante koji manipulisu i uskracuju prava svome narodu i drugima.Nije sve sto USA radi opravdano,ali je sigurno da je u svakom slucaju bolje da one zemlje za koje se zna da su napredne i u kojima se zivi normalnije i mirnije,vode svetsku politiku,i omogucuju svojim pritiscima da i drugi narodi zive normalnije.Putinu niko kao ni drugima ne brani da u svojoj zemlji uticu na demokratiju i napredak,ali on se opredelio i oslonio na slavine i manipulisanje javnoscu,veoma nepromisljeno i lose po njega i ruski narod.Apsolutno sam protiv njega,jer je svojim postupcima doveo u pitanje mir,i nece da postuje volju drugih,vec hoce da bude po njegovom,e to ne moze tako.Neka prvo svoje umece i postenje dokaze u svojoj zemlji,a ne samo da proizvodi atomsko smece i preti drugima.Vreme je da dozvoli drugima da nesto bolje ucine za svoj narod.Ne znam samo da li ce odgovarati za nekoliko hiljada mrtvih,ako ima pravde onda bi trebao da odgovara za to.

anti-rujan

pre 9 godina

kupujete WD40 da skinete rdju sa svojih propalih raketa?...joj kud vas Ameri nisu sravnili '89. kad su vas PORAZILI u hladnom ratu no vam jos i pare dali da prezivite glad...

master

pre 9 godina

Samo što Rusija nije isto što i Srbija. Najbolje to znaju Nemci. Samo lud čovek bi poželeo rat sa Rusima i Rusijom.
(oberin martell, 19. decembar 2014 19:52)

Tacno,samo sto izgleda niste dobro upuceni pod kakvim okolnostima i zasto.Nemacka bi pregazila Rusiju da se nije ostatak sveta umesao i napao je.Da se razumemo,ja nicim ne opravdavam Nemacku i ono sto su radili,ali cisto radi istine.Sto se tice tog atomskog naoruzanja koja je pretnja covecanstvu,to bi trebalo unistiti i zabraniti.Nikakve koristi se od toga nema,jednostavno zato sto to niko normalan ne sme da aktivira,jer su svu svesni sta bi to znacilo za sve,osim ako neka budala ili fanaticar zbog nekih slepih verovanja to ne uradi,sto nije iskljuceno.

Gradjanin

pre 9 godina

Bolje dajte narodu taj novac da ima da kupi da jede i nemojte dirati komsije pa vam nikada nece trebati nuklearni arsenal.
Sve zemlje sveta bi stale u odbranu NEVINE RUSIJE. Golim rukama bismo preplivali okean i udavili velikog brata, samo kad bi vi bili skroz na svom mestu a vas oni npr. napadnu.
Pa nemojte plasiti narod i ostatak sveta lupetanjem o nuklearnom ratu. Vi ste ti kojih se treba cuvati.

NATO se i siri jer si pokazao kakav si.

pun he botoxa

pre 9 godina

Ta trka u naoruzanju, za vreme hladnog rata, a koju ex SSSR nije mogao da izdrzi, dovela je i do raspada SSSR. Izgleda da Putin upada u istu, staru matricu, pa je sve izvesnije da moze da prodje i kao SSSR.

Nikola Comski

pre 9 godina

Haha, pa da, Moskovska kneževina je postala najveća zemlja na svijetu, Rusija, miroljubivim širenjem! Bez ijednog započetog rata!
(diploma, 19. decembar 2014 18:40)

U danasnjoj Rusiji zivi oko 150 miliona ljudi. Od tih 150 miliona, cistih Rusa je oko 130 miliona. Kako bi spakovao 130 miliona u tu, samo tebi poznatu, moskovsku knezevinu...? Ili mozda mislis da bi 130 miliona Rusa trebali da zive kao nacionalna manjina u okolnim drzavicama, sa par miliona stanovnika, a koje su sada delovi Rusije.

oberin martell

pre 9 godina

Imi smo tako branili Srbiju u Kninu, pa je usledila Traktorijada. Tuga za obicne ljude, nevezano za nacionalnost.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Srbininfo, 19. decembar 2014 17:01)

Samo što Rusija nije isto što i Srbija. Najbolje to znaju Nemci. Samo lud čovek bi poželeo rat sa Rusima i Rusijom.

Homo politicus

pre 9 godina

NATO nije imao snage da pokori SR Jugoslaviju onako oslabljenu i sankcijama osiromasenu a sada to isto cine prema Rusima, prvo slede ekonomske sankcije pa medijska satanizacija a onda tomahavk na glavu ovo stoga sto je NATO agresorima dosao kraj, odnosno pocetak kraja ovog vojnog zaveza se nazire i trajace prilicno dugo s obzirom da im tzv. pretnja od RF daje kredibilitet i smisao postojanja.

olinjali mačak

pre 9 godina

zivela rusija,sanjam da dodju rusi svaku noc kad legnem u krevet od kad sam se rodio!
(luka, 19. decembar 2014 16:57)

Šta će ti Rusi u krevetu, ako Boga znaš. Da si napisao Ruskinje pa hajde,
ali ovako...

mmm

pre 9 godina

@Zole: A taj sindrom koji su Rusi imali mislis da se lako leci? Pa pogledaj nas dokle smo dogurali sa terapijom. I Rusi uvoze 50% onoga sto im treba, jednostavno im nije lakp. Zelim im mnogo srece. Gde je Medvedev? Braco Srbi, Putin je previse puk'o. Nije to vise covek na koga mozemo da se oslonimo. Mada ja nikad nisam ni racunao na njega. Imperijalisti su imperijalisti, bilo da su braca ili ljuti neprinatelji.

rex

pre 9 godina

ulagati u nuklearke je debilno jer ne smes da ih upotrebis, a ako ih upotrebis svi cemo ko pacovi da pocrkamo bilo da su stare il nove, pa ti je sve jedno

ja sam

pre 9 godina

dok se na zapadnu hemisferu (za neupućene, zapadno od griniča) ne premeste ruske nuklearne rakete, neće biti mira i ravnoteže u svetu.

Zole

pre 9 godina

Ta trka u naoruzanju, za vreme hladnog rata, a koju ex SSSR nije mogao da izdrzi, dovela je i do raspada SSSR. Izgleda da Putin upada u istu, staru matricu, pa je sve izvesnije da moze da prodje i kao SSSR.
(pun he botoxa, 19. decembar 2014 19:46)----------------SSSR je propao zato sto je u tamo bilo pravilo "ne mogu me malo platiti, koliko ja mogu raditi". To je bio najveći problem tog sistema. Radnici nisu bili motivisani da rade. Skoro im je bilo svejedno koliko i sta ce da urade. Produktivnost je bila na nedopustivom nivou. Sad je sasvim drugi drustveni sistem. Rusija je sposobna da proizvede sve sta joj je potrebno.

Pera

pre 9 godina

Da Rusija nema jaku vojsku i nuklearno oruzje verujem da bi bilo kao i Srbijji 1999. I sami zapadnjaci kazu da vojno nece reagovati i da je to neizvodivo u slucaju Rusije. Dobro je povremeno podsetiti americku diplomatiju da ima jos neko jaki tamo negde.

Time is on my side

pre 9 godina

Extra... Cim se vec sada pominju nuklearke, nece ovo na dobro izaci. Ameri nasli ste sebi ravnog. Nece ovo biti rat u kom ce samo evropljani ginuti, ovo ce biti globalni rat, i nece biti nikog ko je u njemu dobro prosao. Tek ce se videti posledice samoproglasavanja nezavisnosti Kosova. Nek nam je Bog u pomoci...

bb

pre 9 godina

Po meni je bezveze bacati silne novce na razvoj nuklearnog naoruzanja, jer svi znamo da ni super sile to nece koristiti, tj nikada se vise nece desiti neki novi Hirosima i Nagasaki.

mmm

pre 9 godina

Ja ne volim ovog Putina. Ali jos vise ne volimn kad je taj covek uplasen. Iskreno, nije zasluzio da ga toliko nerviraju, rizican je. Ali je manje rizican od Angele Merkel. Moji preci su izginuli u dva rata protiv Nemaca. Genetski strah od njih me i dalje trese.

milan

pre 9 godina

gomilanje nato snaga ce se iskoristiti da se isprovocira incident sa ruskom vojskom. to ce se kasnije iskoristiti za nove pritiske na rusiju. vidjeno mnogo puta do sada.

Heisenberg

pre 9 godina

@zole: ma šta mi napriča, pretpostavljam kako ćeš mi sledeće pričati kako je i ovde tako. i ne zaboravi, sam Putin je dete komunizma.

vladimir

pre 9 godina

Ne razumem samo jedno,ako neko pokrene nuklearni rat,a ovi drugi odgovore onda ne ostaje ništa,nema više planete Zemlje.
Zar to te uobražene budale ne shvataju ili misle da će baš oni ostati za seme.
Budala do budale.

Samo pitam

pre 9 godina

zivela rusija,sanjam da dodju rusi svaku noc kad legnem u krevet od kad sam se rodio!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (luka, 19. decembar 2014 16:57)
Pa zar ti nije lakse da skupis za kartu,bar u jednom pravcu!?

specnaz

pre 9 godina

Kakvo crno guglanje, internet i ostale enciklopedije, ako ne pamtiš 1999. onda si sigurno mlad i ne treba da ostavljaš komentare na ovom sajtu, Libiju, Irak, Avganistan, Liberiju, neću ni da pominjem, jer su suviše daleko od nas, ali "preblizu " demokratskih postenjacina iz SAD. Casa mleka pa u krevet,.PS. Više neću ni da čitam komentare, nema cenzure za punoletne.

Realist

pre 9 godina

....kojim parama bre ćeš da jačaš nuklearne snage????....posle ovoga neće imaš šta da jedeš sem tih nuklearki...kad završe ameri sa tobom ima lepo svi da izvineš da pojedete te nuklearke, jer drugo sem toga neće imate da jedete...

Mihailo

pre 9 godina

Malo ste naporni sa ložana-tekstovima i prenošenjem apsolutno svih vesti na relaciji NATO-Rusija; a verujem i da smo svi mi koji se, uslovno rečeno, sukobljavamo, poprilično smučili velikom broju čitalaca.

Razumem potrebu za klikovima i senzacionalizmom, ali ipak držite neki nivo bar na portalu, kada vam televizija već postaje toliko neozbiljna. Svako dobro.

Adam

pre 9 godina

A jel Ukrajina bila treca nuklearna sila u svetu? I onda je Rusija kumovala nkenoj demilitarizaciji i nuklearnom razoruzanju?? Sta sada imamo? Rusija se naoruzava, cisto odbrane radi? Imperijalisti nevidjeni

Pavlinjo

pre 9 godina

Master: slabo poznajes istoriju, koliko ja znam nemacka je vec zauzela celu evropu i danonocno bombardovala engleze pa je tek posle toga napala ruse, zar mislis da bi se saveznici iskrcali na obale francuske da nije bilo rusa , kada su se saveznici iskrcali rusi su vec bili krenuli u ofanzivu i ne zadrzivo gazili prema berlinu , ili si mnogo mlad pa ne znas ili je nesto drugo u pitanju ...pozdrav

genije

pre 9 godina

@master
Fascinantno - principijelno podrzavate neprincipijelnost?
Hvalite mesanje USA u svaku corbu ("pritiscima pomazu") sirom globusa a smeta vam reakcija RF na puc u susednoj drzavi sa znacajnom rusofonom manjinom?
I jos jacanje odbrane nazivate "pretnjom miru" a gomilanje trupa uz ruske granice kao i izazivanje puca su pretpostavljam mirotvorni koraci?
Citate li uopste sopstvene komentare ili samo prosipate potpuno nebuloznu propagandu kojom vam pune glavu?

ja sam

pre 9 godina

jedini razlog zašto od 1945. nije bilo WW III jesu nuklearne rakete. molimo se bogu da ih ima sve više izmedju glavnih i ozbiljnih, odgovornih igrača. tada će i naša deca živeti u miru, bez gas maski. okrutno, ali istinito.

nisu-polozili

pre 9 godina

kupujete WD40 da skinete rdju sa svojih propalih raketa?...joj kud vas Ameri nisu sravnili '89. kad su vas PORAZILI u hladnom ratu no vam jos i pare dali da prezivite glad...
(anti-rujan, 19. decembar 2014 21:59)
Ne znam tacno koliko su ono nasih susjeda Rusi zarobili pod Staljingradom u "SS' uniformama. Poleteli ko i sada pod okrilje Njemacke, mislili da su sila, pad su dobili po nosu nisu glavu dizali 50 godina. Izgleda da je vreme da ih opet neko klepne po usima.

respector

pre 9 godina

Očigledno je nepoznavanje istorije Ukrajine. Najkraće, Ukrajina je nastala raspadom SSSR-a. Pre toga kao Narodna republika Ukrajina postojala je u periodu 1917-1919. U najranijim periodima teritorija današnje Ukrajine bila je pod vlašću raznih naroda (Simerijanci, Skiti,Sarmati, zatim Goti, Huni, bugari, Avari, Hazari i Mađari), a slovenska plemena su je naselila u IV veku i glavni grad im je bio Kijev. Tu je osnovana i Ruska država koja je pala nakon mongolskih osvajanja (XIII vek). U XIV veku je bila pod Litvanijom, a u XVI u sastavu Poljske da bi u XVIII veku ponovo postala sastavni deo Ruskog carstva. Toliko, bez opredeljivanja.

mister no

pre 9 godina

Mora tako.Nisam rusofil,ali iz ruske perspektive mora tako.Okruzili su ih,bezobzirno,zele sibir,naftu,gas i da sam rus i ja bih ovako...

Heisenberg

pre 9 godina

dok ovi premeravaju čija je raketa veća, da prostite, naši komentatori vazda žele biti u žiriju, neshvatajući da su oni prvi u redu koji će njihove rakete i dobiti. što bi rekao Kesić - b!

Zoran

pre 9 godina

Zasto je nekim ljudima tako tesko da shvate da se Rusija zaista brani u Ukrajini? I da je Ukrajina tu nazalost nebitna? I zasto im je tako tesko da shvate da je Rusija napadnuta americkim pucem u Kijevu? Mogu samo da zakljucim da su povrsni i da prate pogresne medije.
(Bojan, 19. decembar 2014 20:17)

To je tacno. Ali niko joj en brani da se brani.

Zoran

pre 9 godina

"Da Rusija nema jaku vojsku i nuklearno oruzje verujem da bi bilo kao i Srbijji 1999."

Tacno tako. A to moze da se gledqa i iz ovog ugla: Posto je Rusija jaka, moze da se od njoj slicnog brani, a da je dosta slabija bilo bi glupo.

master

pre 9 godina

(Pavlinjo, 19. decembar 2014 22:09)

Sami ste napisali kako je Nemacka vec zauzela Evropu,vojska je bila rasporedjena na vise frontova.Sto znaci da nije bila u mogucnosti da posalje sve svoje snage na Rusiju.Mislim da bi,da su samo Rusija i Nemacka ratovale,Rusija tad izgubila rat,jer jednostavno nije mogla da se meri sa dobro obucenom i za ono doba moderno naoruzanom vojskom Nemacke.Zbog nekih uticaja je operacija Barbarosa zakasnila,pa je zima dodatno uticala na konacan ishod.Ne moze jedna drzava sa par saveznika da pobedi ceo svet,ma koliko bila mocna.Rusiji su i tada Amerika i Engleska mnogo pomogle.Takodje da nije bilo te Amerike,ne zna se kako bi to danas izgledalo,jer su rusi hteli da uzmu sve pod svoje,a Amerika je da do toga ne bi doslo,24 sata avionima slala pomoc zapadnoj Nemacki,jer je Staljin hteo da narod izgladni i da ih na taj nacin okupira.Nisam ni mlad a nism ni zatucan mitovima,samo za istinu.Pozdrav

punmik

pre 9 godina

u cilju povećanja mira u svetu jacacemo nuklearne sisteme. hm i ima i nema smisla. ne znas da li svima koji jačaju oruzane snage treba uručiti nobela za mir. mada drzi se to dobro dok se neko ne iznervira , a onda odosmo svi. u miru.