Ponedeljak, 24.11.2014.

21:43

EP pripremio rezoluciju o Šešelju

Evropski parlament oštro osuđuje govor mržnje Vojislava Šešelja i poziva vlasti Srbije da se odlučno ograde od njegovih izjava.

Izvor: Tanjug

EP pripremio rezoluciju o Šešelju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

98 Komentari

Sortiraj po:

Marko Škorić

pre 9 godina

@wang:Šta Srbija misli o Šešelju i njegovoj politici , izjasnila se na martovskim izborima , prema tome nema potrebe više za bilo kakvim ograđivanjima.

CANE - SREMAC 54

pre 9 godina

Na veliku zalost Vojislavom Seselj se mnogo vise bave oni koji su ucestvovali u njegovom pustanju iz Haskog zatvora na privremenu slobodu, da se leci, on tome od samog dolaska u Srbiju ne pridaje znacaj, vec se odmah dao da na sve moguce nacine pokusa da srusi sadasnju vlast. Ali mu na svu srecu to nije niti ce uspeti jer su gradjani ti koji odlucuju ko ce ih voditi. Valjda je oceikvao da ce zaustaviti put Srbije u EU kao i sprovodjenje reformi u Srbiji. Zato sada reakcija EP mislim da je zakasnela, jedini nacin da se Seselj smiri mu je da se zabrani da se bavi politikom pogotovo sto su njegovi nastupi puni mrznje, besa i ko zna vec cega.

cicka

pre 9 godina

Dobi Seselji i rezoluciju!!!Samo mi nije jasno sto sve nesto traze od Srbije....neka se obrate Hagu za sve sto ima veze sa njim....

Pipi duga carapa

pre 9 godina

:-)
Ahahahaaa.. pa ovo je da puknes od smeha. Videli da mi ne reagujemo i da nas bas briga za sve te nacionalisticke zvake, pa ko vele da malo potpire vatru. Evropski parlament je tragikomicna pojava. Realno mi i nemamo vremena da se bavimo trivijalnim stvarima jer smo usmereni na borbu za goli opstanak a, u toj borbi nam je sve jedno ko je koje vere, nacije i tako dalje. Mi, posle tako gorkih iskustava koje nam je priredila medjunarodna dusebrizna zajednica, sad shvatamo da su sve te price glupost i da vise niko po toj osnovi ne moze nama da manipulise. Postoji jos neka sacica zavedenih ljudi koja veruje u to ali oni su minorni. I sta cete sad?

nas to ne INTERESUJE

pre 9 godina

To nas ne interesuje niti bi trebalo da nas zabrine.Oni su Šešelja pustili da ovde pravi haos,e sada što on to ne radi i što oni ne mogu da ga kontrolišu to je problem EU.

Aca šmeker

pre 9 godina

I naša vlast i veći deo našeg naroda se ograđuju od Šešeljevih izjava i za tako nešto nam nisu potrebne pridike iz Hrvatske.

Nemoguća misija

pre 9 godina

Zašto bi se vlada republike Srbije uopšte ograđivala od politike koju vodi Vojislav Šešelj čija stranka čak ni cenzus nije prošla? U demokratskom društvu svako može da kaže šta hoće, zar ne?

maja5

pre 9 godina

Stvarno mi nije jasno ko jos uvek slusa Seselja,a i kakve veze sadasnja vlast ima sa njegovim izjavama nisu ga oni ni pustili iz Haga niti rekli sta da prica.

manojlo89

pre 9 godina

Seselj vise nikakve veze sa aktuelnom vladom odavno nema i svaka prica o tome pada u vodu kad se zna da su ga oni koji plasiraju takve priče i pustili posle skoro dvanaest godina iz Haga a ne srpske vlasti.

IgorIGI

pre 9 godina

Nije mi jasno, kakve veze ima aktuelna vlada, sa Šešeljevim nastupima u javnosti? On nije član vlade, njegova stranka nije čak ni u parlamentu. Zašto bi se vlada ograđivala od Šešeljevih izjava? Pa, nisu mu oni te izjave pisali, već je to politika stranke na čijem se čelu nalazi.

V@le

pre 9 godina

Nitko ne govori da je Srbija odgovorna za puštanje šešelja. Stvar je u šutnji vaših vladajućih samim čime se niti ograđuju niti podržavaju, a trebali bi osuditi njegove javne govore. Da taj čovjek to priča u krugu obitelji, u kavani ili tako nešto, ne bi se digla takva frka, no on organizira javne mitinge i predsjednik je jedne stranke.

"Govor mržnje definiran je kao „svi oblici izražavanja koji šire, potiču, promiču ili opravdavaju rasnu mržnju, ksenofobiju, antisemitizam i druge oblike mržnje temeljene na netoleranciji, uključujući i netoleranciju izraženu agresivnim nacionalizmom i etnocentrizmom, diskriminacijom ili neprijateljstvom prema manjinama, imigrantima ili ljudima imigrantskog porijekla."

Neki se pitaju gdje je tu govor mržnje. Evo definicije pa pokušajte dokučiti ako zadovoljava kriterije.

anatol

pre 9 godina

Pa ovo je prica za malu decu. Pa svakom iole normalnom coveku je bilo jasno zasto su pustili Seselja iz Haga. Ako nije e onda da kazem ukratko.
Kome sluzi Seselj u Hagu ?? NIKOME !!
A na " slobodi " e tu je mnogo vredan zapadu. Znali su kako ce se ponasati i eto opet novih razloga da nam uslovljavaju razgovore o prikljucenju Evropskoj Zajednici. Znaci oni ne zele to uopste i stalno traze nove razloge. opet ista prica sa novim uslovima kojoj nema kraja.
Znaci nema nam pomnoci EU nas nece a sa Rusima kao nije moderno i eto ostacemo sami dok se ne istrebimo. Pa zar to nije nikom jasno ?? Pogledajte sta nam sve rade , koje provokacije i u sportu , nastadionu u sred Beograda Albanci se izivljavaju i sramote nas. Navijaca u Turskoj ubiju i sta ??
Pa za to bi Ameri ili Englezi poslali celu Armiju da ga osvete a mi ?? kad si slab svako te maltretira kako hoce. Jadna nam je zemlja dokle je potonula.
Anatol

Александар Џунић

pre 9 godina

Одслушао сам шта је Шешељ изјавио и на митингу и на конференцији за штампу. Осим што је дрвље и камење бацао на Николића и Вучића, као и на погубну политичку и економску ситуацију, нисам чуо о каквом то говору мржње је реч, осим ако Хрвати и ЕУ не сажаљевају његове дојучерашње партијске колеге. Погубност политике, коју је зачео Ђинђић, а наставили сви иза њега, своди се на испуњавање захтева из ЕУ који се односе на економско упропашћавање Србије, где политичари и тајкуни воде главну реч, а то су пљачкашке приватизације, формирање увозничког лобије, бесомучно задуживање, а потом интерно делкање кредита без покрића тајкунима, тако да имамо да се дуг од 2000 са 10-ак милијарди евра данас попео на 60, а пара нигде нема. Сав тај криминал ЕУ ни мало не смета и мирно гледа како локални шљам похлепно граби за себе и бесомучно уништава сопствену земљу, где ЕУ од свега тога има директне користи, јер паре које нам се одобре на име кредита, њима се враћају јер на уваљују своју робу, која је уз пут жестоко субвенционисана, кад су у питању пољопривредни производи, што је сада главни атак на једину делатност која није до краја стрта. Није мени потребан Шешељ да бих то могао да увидим и сам. А што се тиче говора мржње, за мене је то став САД и ЕУ када занемарју протеране Србе са Косова и Хрватске, где се то слави као национални празник. Има ли веће увреде и демонстрације мржње. Шешељ је мало дете у поређењу са САД, ЕУ и самом Хрватском.

Meda

pre 9 godina

I sad opet drzava je u problemu jer ako krene da ga sankcionise onda ce ovde da prave haos jer ce Seselj da ih huska,ako precute onda ce EP da pravi problem jer Srbija nista ne preduzima...ma iz aviona se vidi da je pusten da bi pravio problem jer Vucic nije okrenuo ledja Rusiji.

Viki

pre 9 godina

Šešelja je pustila na slobodu institucija EU i Šešelj je još Haški zatvorenik koji je na privremenoj slobodi.Srbija ima malo prostora da reaguje u situaciji sa Šešeljom jer on nije osuđen ni od Haga i kako da Srbija osudi govor mržnje ako to nije učinio Hag.

crvenko

pre 9 godina

.Ovo je stvarno sprdnja..Jel oni nas zezaju?'Pa vlast nije kriva što je on na slobodi, već Haški tribunal. Vlast se ogradila i niko njega ne sluš,on je proslost za gradjane ka o i njegova politika. Građani Srbije neće da se vraćaju u vreme od pre dvadeset godina i vreme je da Šešelj povuče iz medija. Vlast se ogradila tako da neće slušati njegovo baljezganje.Mislim da je on i sam uvideo da je proslost

Mornar Popaj

pre 9 godina

Meni je žao što je Šešelj bolestan, ali moram priznati da sam neprijatno iznenadjena njegovim ponašanjem. U Srbiju je stigao zbog lečenja, a on medjutim kreće sa političkim nastupima, održava miting, raduje se ubistvu pokojnog premijera Djindjića, poziva na demostracije i opštu mobilizaciju. Podržavam EP da donese rezoluciju o Šešelju, jer njegovo ponašanje je nedopustivo.

limunko

pre 9 godina

Razumeo bi da je Šešelj u vladi, da se tada treba ograditi od njegovih izjava, a nije se prozvao ni da je potparol vlade da govori u njeno ime, kad su se oni
dogovarali sa njim zašto nisu dogovorili pravila igre, ili su možda dogovorili pa je ovo neki scenario

Jure

pre 9 godina

@ Ovi su totalno pukli!
(Nigel, 25. novembar 2014 00:45)

Pukli ili ne pukli, Hrvatska je problem Šešelja podignula na razinu cijele EU, tako da je Srbiji ovo sada malo manje smiješno.

Marina

pre 9 godina

Srbija opet ispade kriva sto su ga pustili...
(niki, 25. novembar 2014 01:03)

Ovaj i niz drugih komentara govori o tome da ne shvaćate bit problema. Srbija nije pustila Šešelja iz haškog pritvora,ali vlasti Srbije ne čine ništa da zaustave govor mržnje građanina Šešelja koji je ujedno i haški optuženik. U tome je stvar...Da umjesto Šešelja po trgovima govori građanin Srbije XY,Vlada Srbije bi ga barem upozorila ako ne i privela zbog izjava koje daje.
Svi znamo da je Šešelj svojevrstan tvrdoglavac koji je svoju ćud pokazao i na haškoj optuženičkoj klupi. Znamo da on ne može mobilizirati građane Srbije niti pokrenuti rat za Veliku Srbiju,ali isto tako znamo da su čestitke za Dan sjećanja na vukovarske žrtve neumjesne ,potiču na mržnju,izazivaju sjećanja koja bole,omalovažavaju ubijene žrtve u masovnim grobovima,rugaju se svima koji su branili grad srušen do temelja...Ako vi to ne razumijete,nema nade ni za vas ni za vašu zemlju.

abc

pre 9 godina

Niti je on predstavnik drzave, niti clan vlade, nije cak ni u parlamentu. Zar treba drzava pojedinacno da se ogradjuje od izjava svih 7 miliona gradjana.

buca88

pre 9 godina

Seselj je proslost na politickoj sceni Srbije!
(Vatromet, 24. novembar 2014 22:19)

-- Koja na zalost jos nije osudjena. U tom grmu lezi Seselj-

Dragan

pre 9 godina

Mislim da bi rezoluciju trebali da posalju Stejt departmentu koji je Seselja i drzao ovolike godine bez osnove , kao sto ga je i sada Zakonom sile pustio na slobodu.
Da je Srbija slobodna zemlja Parlament bi napravio rezoluciju kojom od Evrope, Haga i Vasingona trazi da resi problem manijaka na slobodi.
Mislim da u Evropi zaista hara bolest ludih krava !

dugonja

pre 9 godina

...Vlast a i narod vise ne obraca paznju na govor coveka koji je ostao daleko u proslosti.
(MALENA, 25. novembar 2014 00:17)

Ah, malena, makar jednim uvetom se jos uvek slusa sta je ovaj covek rekao. Preko granice cak sa oba.

Vesna BG

pre 9 godina

Ne podržavam njegov govor mržnje, al ne može čovek da se ne seti da nepravde nad našim narodom nisu baš mnogo glasno izrečene (i kad ih bude)

MALENA

pre 9 godina

Koliko ja znam Haski tribunal je pustio Seselja na slobodu a ne vlast u Srbiji.Vlast a i narod vise ne obraca paznju na govor coveka koji je ostao daleko u proslosti.

CUNAMI(7

pre 9 godina

Mi se ogradjujemo uvek od budala ali budale se ne ogradjuju od nas nego uporno pokudsavaju da govore u nase ime.. nas ne zanima nista u hrvatskoj, taj karlobag i Split ni sliku ne volim da vidim, zabole me bas..

mlekadzija

pre 9 godina

Evropski parlamnetarci predvodjeni Toninom Piculom (ko se ne varam inicijatorom rezolucije) mogu da probuse rupicu na istoj i da je okace na civiluk...

GoRica

pre 9 godina

Šešeljom se mnogo više bave oni koji su učestvovali u njegovom puštanju na privremenu slobodu, očekujući da će zaustaviti put Srbije u EU kao i sprovođenje reformi u Srbiji, nego građani i vlast u Srbiji. Njegova politika i govor su potpuno nesuvisli i pokazuju da se on ponaša isto kao pre 12 godina, da je njegov cilj omalovažavanje, ljaganje, svega što je dobro i napredno u Srbiji, kao i pokušaj raspirivanja mržnje srpskog naroda prema susednim državama. Vlada i građani Srbije gotovo i da ne primećuju da je Šešelj uopšte došao u zemlju jer imaju prečih poslova od bavljenja njime a to je stvaranje uslova za bolji život građana.

JACA

pre 9 godina

Jedino ko pridaje vaznost onome sto Seselj lupa ste vi gospodo iz EU.A sobzirom da ste vi doneli odluku o njegovom pustanju bez uslova,sada ga i ukrotite ako mozete.A pustili ste ga da bi preko njega vrsili pritisak na vladu.

deki

pre 9 godina

Ja zaista ne razumem ali Seselj se pojavio tri puta na televiziji u Srbiji I to samo tih dana kada je dosao. Sada ga vec danima nigde nema. A I sta du ocekivali od njega da nakon 12 godina u zatvoru postane andjeo sa oreolom pun ljubavi prema Hrvatima koji su zaista zaduzili srpski narod.

darton

pre 9 godina

pa sta kao ce opet da ga hapse. sta su ga pustali. sta cemo mi sa njim. neka ga njima za 11 godina dobio je njihovo drzavljanstvo sad je njihov

Animalac

pre 9 godina

Tragikomično! Ovakvu rezoluciju treba najodlučnije odbaciti. Šešelja prezirem, ali je nedopustivo da Evropski Parlament traži od srpske vlade da se ograđuje od izjava jednog građanina Srbije, koji pri tome verovatno pati i od poremećaja ličnosti. Da ne govorimo o tome šta je hrvatska vlada sve obavezna da uradi, a nije uradila. Ovo je još jedan znak u kakvo rasulo je zahvatilo EU.

Miki Bg

pre 9 godina

Neki u svojim komentarima ignorisu seselja birajuci da se fokusiraju na ustase. Pitam se kada cete shvatiti da je to isti 'novcic' sa suprotnim stranama? Pokazite objektivnost i pre svega umerenost, tako sto cete osuditi ekstremne poglede i sa jedne i sa druge strane. Pozdrav

darton

pre 9 godina

pa sta kao ce opet da ga hapse. sta su ga pustali. sta cemo mi sa njim. neka ga njima za 11 godina dobio je njihovo drzavljanstvo sad je njihov

wang

pre 9 godina

Ne znam zašto bi se vlasti Srbije ogradile od Šešeljevih izjava, pa nije on ništa u ovoj državi, stranka mu je raspad isto tako. Kakve gluposti.

doc

pre 9 godina

Treba uciti od ovih. Kakva organizacija. Resili su da ceo svet tj. evropa osudi nesto sto im je zasmetalo i u par dana eto ga, o njihovom problemu raspravlja Evropski parlament. Kad cemo mi tako resavati sve ove nepravde koje nam spremaju, pripremaju, izvode, provode, potcenjuju, ucenjuju, omalovazavaju, neuvazavaju itd....

Bojan

pre 9 godina

Ako je Vojislav Šešelj, čovek koji je 12 punih godina proveo u pritvoru Haškog tribunala, čovek čijim izjavama i političkim stavovima treba da se bavi Evropski parlament, jedan od osnovnih i najvažnijih organa Evropske unije, jadna je ta i takva Evropska unija !!! Samo potpuni idiot može zahtevati od vlasti u Srbiji, koju Šešelj najžešće kritikuje, da se "ogradi od takvih izjava"... To bi dakle bio takav apsurd, eventualno primeren štićenicima institucije iz kultnog filma "Let iznad kukavičijeg gnezda", a ne ljudima prosečne pameti i inteligencije...

Kazanova

pre 9 godina

Pa vi ste ga i pustili da dodje ovamo i pravi nam probleme,kao da niste znali sta ce javno govoriti.. Kada je sudijama u Hagu ponudio da mu ...., sta drugo ocekivati da ce porucivati Hrvatima i ostalima!? Vratite ga pa se sa njim vi borite,nije vlada Srbije kriva sigurno za ovo!

popeye

pre 9 godina

Они више раде у корист Шешеља него и он сам!?
Сад ће још пред Судом и УН као оснивачем, да тражи и заштиту од политичког прогона и притиска.

Tamara

pre 9 godina

Ovo je pre neki dan trazio Milanovic, evo sad i EP, ali resenje njihovih problema je Haski tribunal a ne Vlada Srbije, tako da se obracaju na pogresnu adresu.

11482

pre 9 godina

Da je Tribunal pustio Šešelja sa odredjenim uslovima,kao što je recimo zabrana političkom delovanja,da se bavi isključivo svojim lečenjem,možda ne bi ni bilo njegovih uznemirujućih izjava,koje su krajnje hušačke,retorički nekorektne i gradjanima Srbije se ni malo ne svidjaju,niti ih podržavaju,sem šačice ljudi njegovih pristalica.

Pantelija

pre 9 godina

Svakim danom se sve više divim onoj rečenici Jovana Dučića o "najhrabrijem narodu na svetu". I ptice na grani znaju već kad ne bi biloX Šešelja, EU bi ga izmislila.

RodjO

pre 9 godina

Jao koja jeftina igra ovih biroktata iz EU. Oni ga puste iz Haga da zakuva, držali su ga sve ovo vreme koliko su hteli, pa im je sada neko drugi kriv. Očigledan udar na Vučićevu vladu.

JASNA

pre 9 godina

Jedino ko pridaje vaznost onome sto Seselj lupa ste vi gospodo iz EU.A sobzirom da ste vi doneli odluku o njegovom pustanju bez uslova,sada ga i ukrotite ako mozete.A pustili ste ga da bi preko njega vrsili pritisak na vladu.

хипокризија ври

pre 9 godina

па боље је можда и говорит о мржњи него је творити подло и префињено као ви лицемери.Бомбардовали сте суверену државу у 21 ом веку и ви говрите о мржњи?!

Graje

pre 9 godina

Vlast nije kriva što je on na slobodi, već Haški tribunal. Vlast se ogradila i niko njega više ne sluša. Građanima Srbije neće da se vraćaju pre dvadeset godina, i vreme je da Šešelj povuče iz medija. Vlast se ogradila, i neće slušati njegovo balezganje, i neće se vratiti na mala vrata.

Marko

pre 9 godina

Ja Šešelja nikada očima nisam mogao da vidim.
Samo mi nije jasno koji govor mržnje?
Ako misle na to kako se osećao kada je Zoran ubijen, to je sramotno, ali nije govor mržnje.
Voleo bih da mi neko objasni koji govor mržnje je ovde u pitanju?

Milica

pre 9 godina

Ja koliko sam cula Vucic je rekao da necemo da se vracamo u 90-te, sta treba da urade da zadovolje EK, pismeno da im napise. A i sami su krivi sto su pustili Vadikala bez presude...

Sva moja politika je ekonomija

pre 9 godina

Hahahaha.... baš juče sam uzeo godišnju kamatu iz jedne evrobanke, a sutra se spremam da kupim evre. Ajmo, braćo Srbi, pamet u glavu, bar da im uzmemo pare, kad nas već evrointegrativno zafrkavaju.

Polo

pre 9 godina

Vlasti Srbije se apsolutno ogradjuju od izjava Vojislava Šešelja time što ne žele da komentarišu njegove izjave,tj. ne žele da se njime bave.

Uroš

pre 9 godina

Hahahaha vrh ! Rezolucije o Šešelju, a ja ga ne videh nigde od kad je došao. Čak sam se danas baš začudio da ga nema ni na jednoj televiziji pa sam otišao na njihov sajt i pogledao malo vesti.

Aleksandar

pre 9 godina

Tolko energije trose na licnost koja nema nikakve poluge vlasti i koja je samo proslost zajedno sa svojom partijom. Samim ovim rezolucijama oni njemu dizu rejting hahaha

POPovanje

pre 9 godina

2006.godina, Šešelj štrajka glađu, 40.000 ljudi daje mu podršku.
2014.godina, Šešelj se vraća u Srbiju, 3.000 ljudi na dočeku.

P.S. Gospodo Hrvati i europejci dozovite se pameti, posvetite svojim problemima, i ostavite jednu malu Srbiju na miru.

nenad rs

pre 9 godina

Ово постаје као шпанска серија на крају Шешељ постаје војвода од Јорка и главни судац у Хагу.Хрвати кипте безвезе.

Ђока

pre 9 godina

"Брине" се српском шешељевцу за европски парламент и његове изјаве - поред његовог живог, милог и драгог, само ћосавог четничког војводе, који је, да зло буде горе, некако "католичког" порекла, а нисам баш сигуран да смо за нешто боље! Све је исто, само злобе нема!

dz

pre 9 godina

Pa kad mi ne umemo da pokrenemo Rezoluciju o skandiranju ustastvu na utakmici Hrvata, oni rade svoje i pljuju nas, kad mi cutimo, opet cemo svakako biti za nesto krivi...

dz

pre 9 godina

Pa kad mi ne umemo da pokrenemo Rezoluciju o skandiranju ustastvu na utakmici Hrvata, oni rade svoje i pljuju nas, kad mi cutimo, opet cemo svakako biti za nesto krivi...

хипокризија ври

pre 9 godina

па боље је можда и говорит о мржњи него је творити подло и префињено као ви лицемери.Бомбардовали сте суверену државу у 21 ом веку и ви говрите о мржњи?!

Uroš

pre 9 godina

Hahahaha vrh ! Rezolucije o Šešelju, a ja ga ne videh nigde od kad je došao. Čak sam se danas baš začudio da ga nema ni na jednoj televiziji pa sam otišao na njihov sajt i pogledao malo vesti.

Marko

pre 9 godina

Ja Šešelja nikada očima nisam mogao da vidim.
Samo mi nije jasno koji govor mržnje?
Ako misle na to kako se osećao kada je Zoran ubijen, to je sramotno, ali nije govor mržnje.
Voleo bih da mi neko objasni koji govor mržnje je ovde u pitanju?

Pantelija

pre 9 godina

Svakim danom se sve više divim onoj rečenici Jovana Dučića o "najhrabrijem narodu na svetu". I ptice na grani znaju već kad ne bi biloX Šešelja, EU bi ga izmislila.

wang

pre 9 godina

Ne znam zašto bi se vlasti Srbije ogradile od Šešeljevih izjava, pa nije on ništa u ovoj državi, stranka mu je raspad isto tako. Kakve gluposti.

JACA

pre 9 godina

Jedino ko pridaje vaznost onome sto Seselj lupa ste vi gospodo iz EU.A sobzirom da ste vi doneli odluku o njegovom pustanju bez uslova,sada ga i ukrotite ako mozete.A pustili ste ga da bi preko njega vrsili pritisak na vladu.

deki

pre 9 godina

Ja zaista ne razumem ali Seselj se pojavio tri puta na televiziji u Srbiji I to samo tih dana kada je dosao. Sada ga vec danima nigde nema. A I sta du ocekivali od njega da nakon 12 godina u zatvoru postane andjeo sa oreolom pun ljubavi prema Hrvatima koji su zaista zaduzili srpski narod.

MALENA

pre 9 godina

Koliko ja znam Haski tribunal je pustio Seselja na slobodu a ne vlast u Srbiji.Vlast a i narod vise ne obraca paznju na govor coveka koji je ostao daleko u proslosti.

mlekadzija

pre 9 godina

Evropski parlamnetarci predvodjeni Toninom Piculom (ko se ne varam inicijatorom rezolucije) mogu da probuse rupicu na istoj i da je okace na civiluk...

CUNAMI(7

pre 9 godina

Mi se ogradjujemo uvek od budala ali budale se ne ogradjuju od nas nego uporno pokudsavaju da govore u nase ime.. nas ne zanima nista u hrvatskoj, taj karlobag i Split ni sliku ne volim da vidim, zabole me bas..

Vesna BG

pre 9 godina

Ne podržavam njegov govor mržnje, al ne može čovek da se ne seti da nepravde nad našim narodom nisu baš mnogo glasno izrečene (i kad ih bude)

anatol

pre 9 godina

Pa ovo je prica za malu decu. Pa svakom iole normalnom coveku je bilo jasno zasto su pustili Seselja iz Haga. Ako nije e onda da kazem ukratko.
Kome sluzi Seselj u Hagu ?? NIKOME !!
A na " slobodi " e tu je mnogo vredan zapadu. Znali su kako ce se ponasati i eto opet novih razloga da nam uslovljavaju razgovore o prikljucenju Evropskoj Zajednici. Znaci oni ne zele to uopste i stalno traze nove razloge. opet ista prica sa novim uslovima kojoj nema kraja.
Znaci nema nam pomnoci EU nas nece a sa Rusima kao nije moderno i eto ostacemo sami dok se ne istrebimo. Pa zar to nije nikom jasno ?? Pogledajte sta nam sve rade , koje provokacije i u sportu , nastadionu u sred Beograda Albanci se izivljavaju i sramote nas. Navijaca u Turskoj ubiju i sta ??
Pa za to bi Ameri ili Englezi poslali celu Armiju da ga osvete a mi ?? kad si slab svako te maltretira kako hoce. Jadna nam je zemlja dokle je potonula.
Anatol

Meda

pre 9 godina

I sad opet drzava je u problemu jer ako krene da ga sankcionise onda ce ovde da prave haos jer ce Seselj da ih huska,ako precute onda ce EP da pravi problem jer Srbija nista ne preduzima...ma iz aviona se vidi da je pusten da bi pravio problem jer Vucic nije okrenuo ledja Rusiji.

limunko

pre 9 godina

Razumeo bi da je Šešelj u vladi, da se tada treba ograditi od njegovih izjava, a nije se prozvao ni da je potparol vlade da govori u njeno ime, kad su se oni
dogovarali sa njim zašto nisu dogovorili pravila igre, ili su možda dogovorili pa je ovo neki scenario

crvenko

pre 9 godina

.Ovo je stvarno sprdnja..Jel oni nas zezaju?'Pa vlast nije kriva što je on na slobodi, već Haški tribunal. Vlast se ogradila i niko njega ne sluš,on je proslost za gradjane ka o i njegova politika. Građani Srbije neće da se vraćaju u vreme od pre dvadeset godina i vreme je da Šešelj povuče iz medija. Vlast se ogradila tako da neće slušati njegovo baljezganje.Mislim da je on i sam uvideo da je proslost

Viki

pre 9 godina

Šešelja je pustila na slobodu institucija EU i Šešelj je još Haški zatvorenik koji je na privremenoj slobodi.Srbija ima malo prostora da reaguje u situaciji sa Šešeljom jer on nije osuđen ni od Haga i kako da Srbija osudi govor mržnje ako to nije učinio Hag.

Mornar Popaj

pre 9 godina

Meni je žao što je Šešelj bolestan, ali moram priznati da sam neprijatno iznenadjena njegovim ponašanjem. U Srbiju je stigao zbog lečenja, a on medjutim kreće sa političkim nastupima, održava miting, raduje se ubistvu pokojnog premijera Djindjića, poziva na demostracije i opštu mobilizaciju. Podržavam EP da donese rezoluciju o Šešelju, jer njegovo ponašanje je nedopustivo.

IgorIGI

pre 9 godina

Nije mi jasno, kakve veze ima aktuelna vlada, sa Šešeljevim nastupima u javnosti? On nije član vlade, njegova stranka nije čak ni u parlamentu. Zašto bi se vlada ograđivala od Šešeljevih izjava? Pa, nisu mu oni te izjave pisali, već je to politika stranke na čijem se čelu nalazi.

abc

pre 9 godina

Niti je on predstavnik drzave, niti clan vlade, nije cak ni u parlamentu. Zar treba drzava pojedinacno da se ogradjuje od izjava svih 7 miliona gradjana.

Bojan

pre 9 godina

Ako je Vojislav Šešelj, čovek koji je 12 punih godina proveo u pritvoru Haškog tribunala, čovek čijim izjavama i političkim stavovima treba da se bavi Evropski parlament, jedan od osnovnih i najvažnijih organa Evropske unije, jadna je ta i takva Evropska unija !!! Samo potpuni idiot može zahtevati od vlasti u Srbiji, koju Šešelj najžešće kritikuje, da se "ogradi od takvih izjava"... To bi dakle bio takav apsurd, eventualno primeren štićenicima institucije iz kultnog filma "Let iznad kukavičijeg gnezda", a ne ljudima prosečne pameti i inteligencije...

Dragan

pre 9 godina

Mislim da bi rezoluciju trebali da posalju Stejt departmentu koji je Seselja i drzao ovolike godine bez osnove , kao sto ga je i sada Zakonom sile pustio na slobodu.
Da je Srbija slobodna zemlja Parlament bi napravio rezoluciju kojom od Evrope, Haga i Vasingona trazi da resi problem manijaka na slobodi.
Mislim da u Evropi zaista hara bolest ludih krava !

nenad rs

pre 9 godina

Ово постаје као шпанска серија на крају Шешељ постаје војвода од Јорка и главни судац у Хагу.Хрвати кипте безвезе.

nas to ne INTERESUJE

pre 9 godina

To nas ne interesuje niti bi trebalo da nas zabrine.Oni su Šešelja pustili da ovde pravi haos,e sada što on to ne radi i što oni ne mogu da ga kontrolišu to je problem EU.

Animalac

pre 9 godina

Tragikomično! Ovakvu rezoluciju treba najodlučnije odbaciti. Šešelja prezirem, ali je nedopustivo da Evropski Parlament traži od srpske vlade da se ograđuje od izjava jednog građanina Srbije, koji pri tome verovatno pati i od poremećaja ličnosti. Da ne govorimo o tome šta je hrvatska vlada sve obavezna da uradi, a nije uradila. Ovo je još jedan znak u kakvo rasulo je zahvatilo EU.

doc

pre 9 godina

Treba uciti od ovih. Kakva organizacija. Resili su da ceo svet tj. evropa osudi nesto sto im je zasmetalo i u par dana eto ga, o njihovom problemu raspravlja Evropski parlament. Kad cemo mi tako resavati sve ove nepravde koje nam spremaju, pripremaju, izvode, provode, potcenjuju, ucenjuju, omalovazavaju, neuvazavaju itd....

popeye

pre 9 godina

Они више раде у корист Шешеља него и он сам!?
Сад ће још пред Судом и УН као оснивачем, да тражи и заштиту од политичког прогона и притиска.

Graje

pre 9 godina

Vlast nije kriva što je on na slobodi, već Haški tribunal. Vlast se ogradila i niko njega više ne sluša. Građanima Srbije neće da se vraćaju pre dvadeset godina, i vreme je da Šešelj povuče iz medija. Vlast se ogradila, i neće slušati njegovo balezganje, i neće se vratiti na mala vrata.

Aca šmeker

pre 9 godina

I naša vlast i veći deo našeg naroda se ograđuju od Šešeljevih izjava i za tako nešto nam nisu potrebne pridike iz Hrvatske.

manojlo89

pre 9 godina

Seselj vise nikakve veze sa aktuelnom vladom odavno nema i svaka prica o tome pada u vodu kad se zna da su ga oni koji plasiraju takve priče i pustili posle skoro dvanaest godina iz Haga a ne srpske vlasti.

darton

pre 9 godina

pa sta kao ce opet da ga hapse. sta su ga pustali. sta cemo mi sa njim. neka ga njima za 11 godina dobio je njihovo drzavljanstvo sad je njihov

POPovanje

pre 9 godina

2006.godina, Šešelj štrajka glađu, 40.000 ljudi daje mu podršku.
2014.godina, Šešelj se vraća u Srbiju, 3.000 ljudi na dočeku.

P.S. Gospodo Hrvati i europejci dozovite se pameti, posvetite svojim problemima, i ostavite jednu malu Srbiju na miru.

maja5

pre 9 godina

Stvarno mi nije jasno ko jos uvek slusa Seselja,a i kakve veze sadasnja vlast ima sa njegovim izjavama nisu ga oni ni pustili iz Haga niti rekli sta da prica.

Nemoguća misija

pre 9 godina

Zašto bi se vlada republike Srbije uopšte ograđivala od politike koju vodi Vojislav Šešelj čija stranka čak ni cenzus nije prošla? U demokratskom društvu svako može da kaže šta hoće, zar ne?

Ђока

pre 9 godina

"Брине" се српском шешељевцу за европски парламент и његове изјаве - поред његовог живог, милог и драгог, само ћосавог четничког војводе, који је, да зло буде горе, некако "католичког" порекла, а нисам баш сигуран да смо за нешто боље! Све је исто, само злобе нема!

Tamara

pre 9 godina

Ovo je pre neki dan trazio Milanovic, evo sad i EP, ali resenje njihovih problema je Haski tribunal a ne Vlada Srbije, tako da se obracaju na pogresnu adresu.

Aleksandar

pre 9 godina

Tolko energije trose na licnost koja nema nikakve poluge vlasti i koja je samo proslost zajedno sa svojom partijom. Samim ovim rezolucijama oni njemu dizu rejting hahaha

Sva moja politika je ekonomija

pre 9 godina

Hahahaha.... baš juče sam uzeo godišnju kamatu iz jedne evrobanke, a sutra se spremam da kupim evre. Ajmo, braćo Srbi, pamet u glavu, bar da im uzmemo pare, kad nas već evrointegrativno zafrkavaju.

RodjO

pre 9 godina

Jao koja jeftina igra ovih biroktata iz EU. Oni ga puste iz Haga da zakuva, držali su ga sve ovo vreme koliko su hteli, pa im je sada neko drugi kriv. Očigledan udar na Vučićevu vladu.

GoRica

pre 9 godina

Šešeljom se mnogo više bave oni koji su učestvovali u njegovom puštanju na privremenu slobodu, očekujući da će zaustaviti put Srbije u EU kao i sprovođenje reformi u Srbiji, nego građani i vlast u Srbiji. Njegova politika i govor su potpuno nesuvisli i pokazuju da se on ponaša isto kao pre 12 godina, da je njegov cilj omalovažavanje, ljaganje, svega što je dobro i napredno u Srbiji, kao i pokušaj raspirivanja mržnje srpskog naroda prema susednim državama. Vlada i građani Srbije gotovo i da ne primećuju da je Šešelj uopšte došao u zemlju jer imaju prečih poslova od bavljenja njime a to je stvaranje uslova za bolji život građana.

Kazanova

pre 9 godina

Pa vi ste ga i pustili da dodje ovamo i pravi nam probleme,kao da niste znali sta ce javno govoriti.. Kada je sudijama u Hagu ponudio da mu ...., sta drugo ocekivati da ce porucivati Hrvatima i ostalima!? Vratite ga pa se sa njim vi borite,nije vlada Srbije kriva sigurno za ovo!

Miki Bg

pre 9 godina

Neki u svojim komentarima ignorisu seselja birajuci da se fokusiraju na ustase. Pitam se kada cete shvatiti da je to isti 'novcic' sa suprotnim stranama? Pokazite objektivnost i pre svega umerenost, tako sto cete osuditi ekstremne poglede i sa jedne i sa druge strane. Pozdrav

11482

pre 9 godina

Da je Tribunal pustio Šešelja sa odredjenim uslovima,kao što je recimo zabrana političkom delovanja,da se bavi isključivo svojim lečenjem,možda ne bi ni bilo njegovih uznemirujućih izjava,koje su krajnje hušačke,retorički nekorektne i gradjanima Srbije se ni malo ne svidjaju,niti ih podržavaju,sem šačice ljudi njegovih pristalica.

Polo

pre 9 godina

Vlasti Srbije se apsolutno ogradjuju od izjava Vojislava Šešelja time što ne žele da komentarišu njegove izjave,tj. ne žele da se njime bave.

darton

pre 9 godina

pa sta kao ce opet da ga hapse. sta su ga pustali. sta cemo mi sa njim. neka ga njima za 11 godina dobio je njihovo drzavljanstvo sad je njihov

Milica

pre 9 godina

Ja koliko sam cula Vucic je rekao da necemo da se vracamo u 90-te, sta treba da urade da zadovolje EK, pismeno da im napise. A i sami su krivi sto su pustili Vadikala bez presude...

JASNA

pre 9 godina

Jedino ko pridaje vaznost onome sto Seselj lupa ste vi gospodo iz EU.A sobzirom da ste vi doneli odluku o njegovom pustanju bez uslova,sada ga i ukrotite ako mozete.A pustili ste ga da bi preko njega vrsili pritisak na vladu.

buca88

pre 9 godina

Seselj je proslost na politickoj sceni Srbije!
(Vatromet, 24. novembar 2014 22:19)

-- Koja na zalost jos nije osudjena. U tom grmu lezi Seselj-

Jure

pre 9 godina

@ Ovi su totalno pukli!
(Nigel, 25. novembar 2014 00:45)

Pukli ili ne pukli, Hrvatska je problem Šešelja podignula na razinu cijele EU, tako da je Srbiji ovo sada malo manje smiješno.

dugonja

pre 9 godina

...Vlast a i narod vise ne obraca paznju na govor coveka koji je ostao daleko u proslosti.
(MALENA, 25. novembar 2014 00:17)

Ah, malena, makar jednim uvetom se jos uvek slusa sta je ovaj covek rekao. Preko granice cak sa oba.

V@le

pre 9 godina

Nitko ne govori da je Srbija odgovorna za puštanje šešelja. Stvar je u šutnji vaših vladajućih samim čime se niti ograđuju niti podržavaju, a trebali bi osuditi njegove javne govore. Da taj čovjek to priča u krugu obitelji, u kavani ili tako nešto, ne bi se digla takva frka, no on organizira javne mitinge i predsjednik je jedne stranke.

"Govor mržnje definiran je kao „svi oblici izražavanja koji šire, potiču, promiču ili opravdavaju rasnu mržnju, ksenofobiju, antisemitizam i druge oblike mržnje temeljene na netoleranciji, uključujući i netoleranciju izraženu agresivnim nacionalizmom i etnocentrizmom, diskriminacijom ili neprijateljstvom prema manjinama, imigrantima ili ljudima imigrantskog porijekla."

Neki se pitaju gdje je tu govor mržnje. Evo definicije pa pokušajte dokučiti ako zadovoljava kriterije.

Marina

pre 9 godina

Srbija opet ispade kriva sto su ga pustili...
(niki, 25. novembar 2014 01:03)

Ovaj i niz drugih komentara govori o tome da ne shvaćate bit problema. Srbija nije pustila Šešelja iz haškog pritvora,ali vlasti Srbije ne čine ništa da zaustave govor mržnje građanina Šešelja koji je ujedno i haški optuženik. U tome je stvar...Da umjesto Šešelja po trgovima govori građanin Srbije XY,Vlada Srbije bi ga barem upozorila ako ne i privela zbog izjava koje daje.
Svi znamo da je Šešelj svojevrstan tvrdoglavac koji je svoju ćud pokazao i na haškoj optuženičkoj klupi. Znamo da on ne može mobilizirati građane Srbije niti pokrenuti rat za Veliku Srbiju,ali isto tako znamo da su čestitke za Dan sjećanja na vukovarske žrtve neumjesne ,potiču na mržnju,izazivaju sjećanja koja bole,omalovažavaju ubijene žrtve u masovnim grobovima,rugaju se svima koji su branili grad srušen do temelja...Ako vi to ne razumijete,nema nade ni za vas ni za vašu zemlju.

Александар Џунић

pre 9 godina

Одслушао сам шта је Шешељ изјавио и на митингу и на конференцији за штампу. Осим што је дрвље и камење бацао на Николића и Вучића, као и на погубну политичку и економску ситуацију, нисам чуо о каквом то говору мржње је реч, осим ако Хрвати и ЕУ не сажаљевају његове дојучерашње партијске колеге. Погубност политике, коју је зачео Ђинђић, а наставили сви иза њега, своди се на испуњавање захтева из ЕУ који се односе на економско упропашћавање Србије, где политичари и тајкуни воде главну реч, а то су пљачкашке приватизације, формирање увозничког лобије, бесомучно задуживање, а потом интерно делкање кредита без покрића тајкунима, тако да имамо да се дуг од 2000 са 10-ак милијарди евра данас попео на 60, а пара нигде нема. Сав тај криминал ЕУ ни мало не смета и мирно гледа како локални шљам похлепно граби за себе и бесомучно уништава сопствену земљу, где ЕУ од свега тога има директне користи, јер паре које нам се одобре на име кредита, њима се враћају јер на уваљују своју робу, која је уз пут жестоко субвенционисана, кад су у питању пољопривредни производи, што је сада главни атак на једину делатност која није до краја стрта. Није мени потребан Шешељ да бих то могао да увидим и сам. А што се тиче говора мржње, за мене је то став САД и ЕУ када занемарју протеране Србе са Косова и Хрватске, где се то слави као национални празник. Има ли веће увреде и демонстрације мржње. Шешељ је мало дете у поређењу са САД, ЕУ и самом Хрватском.

CANE - SREMAC 54

pre 9 godina

Na veliku zalost Vojislavom Seselj se mnogo vise bave oni koji su ucestvovali u njegovom pustanju iz Haskog zatvora na privremenu slobodu, da se leci, on tome od samog dolaska u Srbiju ne pridaje znacaj, vec se odmah dao da na sve moguce nacine pokusa da srusi sadasnju vlast. Ali mu na svu srecu to nije niti ce uspeti jer su gradjani ti koji odlucuju ko ce ih voditi. Valjda je oceikvao da ce zaustaviti put Srbije u EU kao i sprovodjenje reformi u Srbiji. Zato sada reakcija EP mislim da je zakasnela, jedini nacin da se Seselj smiri mu je da se zabrani da se bavi politikom pogotovo sto su njegovi nastupi puni mrznje, besa i ko zna vec cega.

Pipi duga carapa

pre 9 godina

:-)
Ahahahaaa.. pa ovo je da puknes od smeha. Videli da mi ne reagujemo i da nas bas briga za sve te nacionalisticke zvake, pa ko vele da malo potpire vatru. Evropski parlament je tragikomicna pojava. Realno mi i nemamo vremena da se bavimo trivijalnim stvarima jer smo usmereni na borbu za goli opstanak a, u toj borbi nam je sve jedno ko je koje vere, nacije i tako dalje. Mi, posle tako gorkih iskustava koje nam je priredila medjunarodna dusebrizna zajednica, sad shvatamo da su sve te price glupost i da vise niko po toj osnovi ne moze nama da manipulise. Postoji jos neka sacica zavedenih ljudi koja veruje u to ali oni su minorni. I sta cete sad?

cicka

pre 9 godina

Dobi Seselji i rezoluciju!!!Samo mi nije jasno sto sve nesto traze od Srbije....neka se obrate Hagu za sve sto ima veze sa njim....

Marko Škorić

pre 9 godina

@wang:Šta Srbija misli o Šešelju i njegovoj politici , izjasnila se na martovskim izborima , prema tome nema potrebe više za bilo kakvim ograđivanjima.

Graje

pre 9 godina

Vlast nije kriva što je on na slobodi, već Haški tribunal. Vlast se ogradila i niko njega više ne sluša. Građanima Srbije neće da se vraćaju pre dvadeset godina, i vreme je da Šešelj povuče iz medija. Vlast se ogradila, i neće slušati njegovo balezganje, i neće se vratiti na mala vrata.

Jure

pre 9 godina

@ Ovi su totalno pukli!
(Nigel, 25. novembar 2014 00:45)

Pukli ili ne pukli, Hrvatska je problem Šešelja podignula na razinu cijele EU, tako da je Srbiji ovo sada malo manje smiješno.

Marina

pre 9 godina

Srbija opet ispade kriva sto su ga pustili...
(niki, 25. novembar 2014 01:03)

Ovaj i niz drugih komentara govori o tome da ne shvaćate bit problema. Srbija nije pustila Šešelja iz haškog pritvora,ali vlasti Srbije ne čine ništa da zaustave govor mržnje građanina Šešelja koji je ujedno i haški optuženik. U tome je stvar...Da umjesto Šešelja po trgovima govori građanin Srbije XY,Vlada Srbije bi ga barem upozorila ako ne i privela zbog izjava koje daje.
Svi znamo da je Šešelj svojevrstan tvrdoglavac koji je svoju ćud pokazao i na haškoj optuženičkoj klupi. Znamo da on ne može mobilizirati građane Srbije niti pokrenuti rat za Veliku Srbiju,ali isto tako znamo da su čestitke za Dan sjećanja na vukovarske žrtve neumjesne ,potiču na mržnju,izazivaju sjećanja koja bole,omalovažavaju ubijene žrtve u masovnim grobovima,rugaju se svima koji su branili grad srušen do temelja...Ako vi to ne razumijete,nema nade ni za vas ni za vašu zemlju.

V@le

pre 9 godina

Nitko ne govori da je Srbija odgovorna za puštanje šešelja. Stvar je u šutnji vaših vladajućih samim čime se niti ograđuju niti podržavaju, a trebali bi osuditi njegove javne govore. Da taj čovjek to priča u krugu obitelji, u kavani ili tako nešto, ne bi se digla takva frka, no on organizira javne mitinge i predsjednik je jedne stranke.

"Govor mržnje definiran je kao „svi oblici izražavanja koji šire, potiču, promiču ili opravdavaju rasnu mržnju, ksenofobiju, antisemitizam i druge oblike mržnje temeljene na netoleranciji, uključujući i netoleranciju izraženu agresivnim nacionalizmom i etnocentrizmom, diskriminacijom ili neprijateljstvom prema manjinama, imigrantima ili ljudima imigrantskog porijekla."

Neki se pitaju gdje je tu govor mržnje. Evo definicije pa pokušajte dokučiti ako zadovoljava kriterije.

buca88

pre 9 godina

Seselj je proslost na politickoj sceni Srbije!
(Vatromet, 24. novembar 2014 22:19)

-- Koja na zalost jos nije osudjena. U tom grmu lezi Seselj-

dugonja

pre 9 godina

...Vlast a i narod vise ne obraca paznju na govor coveka koji je ostao daleko u proslosti.
(MALENA, 25. novembar 2014 00:17)

Ah, malena, makar jednim uvetom se jos uvek slusa sta je ovaj covek rekao. Preko granice cak sa oba.

Ђока

pre 9 godina

"Брине" се српском шешељевцу за европски парламент и његове изјаве - поред његовог живог, милог и драгог, само ћосавог четничког војводе, који је, да зло буде горе, некако "католичког" порекла, а нисам баш сигуран да смо за нешто боље! Све је исто, само злобе нема!

Marko

pre 9 godina

Ja Šešelja nikada očima nisam mogao da vidim.
Samo mi nije jasno koji govor mržnje?
Ako misle na to kako se osećao kada je Zoran ubijen, to je sramotno, ali nije govor mržnje.
Voleo bih da mi neko objasni koji govor mržnje je ovde u pitanju?

wang

pre 9 godina

Ne znam zašto bi se vlasti Srbije ogradile od Šešeljevih izjava, pa nije on ništa u ovoj državi, stranka mu je raspad isto tako. Kakve gluposti.

CUNAMI(7

pre 9 godina

Mi se ogradjujemo uvek od budala ali budale se ne ogradjuju od nas nego uporno pokudsavaju da govore u nase ime.. nas ne zanima nista u hrvatskoj, taj karlobag i Split ni sliku ne volim da vidim, zabole me bas..

GoRica

pre 9 godina

Šešeljom se mnogo više bave oni koji su učestvovali u njegovom puštanju na privremenu slobodu, očekujući da će zaustaviti put Srbije u EU kao i sprovođenje reformi u Srbiji, nego građani i vlast u Srbiji. Njegova politika i govor su potpuno nesuvisli i pokazuju da se on ponaša isto kao pre 12 godina, da je njegov cilj omalovažavanje, ljaganje, svega što je dobro i napredno u Srbiji, kao i pokušaj raspirivanja mržnje srpskog naroda prema susednim državama. Vlada i građani Srbije gotovo i da ne primećuju da je Šešelj uopšte došao u zemlju jer imaju prečih poslova od bavljenja njime a to je stvaranje uslova za bolji život građana.

Pantelija

pre 9 godina

Svakim danom se sve više divim onoj rečenici Jovana Dučića o "najhrabrijem narodu na svetu". I ptice na grani znaju već kad ne bi biloX Šešelja, EU bi ga izmislila.

Miki Bg

pre 9 godina

Neki u svojim komentarima ignorisu seselja birajuci da se fokusiraju na ustase. Pitam se kada cete shvatiti da je to isti 'novcic' sa suprotnim stranama? Pokazite objektivnost i pre svega umerenost, tako sto cete osuditi ekstremne poglede i sa jedne i sa druge strane. Pozdrav

JACA

pre 9 godina

Jedino ko pridaje vaznost onome sto Seselj lupa ste vi gospodo iz EU.A sobzirom da ste vi doneli odluku o njegovom pustanju bez uslova,sada ga i ukrotite ako mozete.A pustili ste ga da bi preko njega vrsili pritisak na vladu.

dz

pre 9 godina

Pa kad mi ne umemo da pokrenemo Rezoluciju o skandiranju ustastvu na utakmici Hrvata, oni rade svoje i pljuju nas, kad mi cutimo, opet cemo svakako biti za nesto krivi...

хипокризија ври

pre 9 godina

па боље је можда и говорит о мржњи него је творити подло и префињено као ви лицемери.Бомбардовали сте суверену државу у 21 ом веку и ви говрите о мржњи?!

RodjO

pre 9 godina

Jao koja jeftina igra ovih biroktata iz EU. Oni ga puste iz Haga da zakuva, držali su ga sve ovo vreme koliko su hteli, pa im je sada neko drugi kriv. Očigledan udar na Vučićevu vladu.

POPovanje

pre 9 godina

2006.godina, Šešelj štrajka glađu, 40.000 ljudi daje mu podršku.
2014.godina, Šešelj se vraća u Srbiju, 3.000 ljudi na dočeku.

P.S. Gospodo Hrvati i europejci dozovite se pameti, posvetite svojim problemima, i ostavite jednu malu Srbiju na miru.

11482

pre 9 godina

Da je Tribunal pustio Šešelja sa odredjenim uslovima,kao što je recimo zabrana političkom delovanja,da se bavi isključivo svojim lečenjem,možda ne bi ni bilo njegovih uznemirujućih izjava,koje su krajnje hušačke,retorički nekorektne i gradjanima Srbije se ni malo ne svidjaju,niti ih podržavaju,sem šačice ljudi njegovih pristalica.

Kazanova

pre 9 godina

Pa vi ste ga i pustili da dodje ovamo i pravi nam probleme,kao da niste znali sta ce javno govoriti.. Kada je sudijama u Hagu ponudio da mu ...., sta drugo ocekivati da ce porucivati Hrvatima i ostalima!? Vratite ga pa se sa njim vi borite,nije vlada Srbije kriva sigurno za ovo!

Animalac

pre 9 godina

Tragikomično! Ovakvu rezoluciju treba najodlučnije odbaciti. Šešelja prezirem, ali je nedopustivo da Evropski Parlament traži od srpske vlade da se ograđuje od izjava jednog građanina Srbije, koji pri tome verovatno pati i od poremećaja ličnosti. Da ne govorimo o tome šta je hrvatska vlada sve obavezna da uradi, a nije uradila. Ovo je još jedan znak u kakvo rasulo je zahvatilo EU.

mlekadzija

pre 9 godina

Evropski parlamnetarci predvodjeni Toninom Piculom (ko se ne varam inicijatorom rezolucije) mogu da probuse rupicu na istoj i da je okace na civiluk...

Milica

pre 9 godina

Ja koliko sam cula Vucic je rekao da necemo da se vracamo u 90-te, sta treba da urade da zadovolje EK, pismeno da im napise. A i sami su krivi sto su pustili Vadikala bez presude...

Polo

pre 9 godina

Vlasti Srbije se apsolutno ogradjuju od izjava Vojislava Šešelja time što ne žele da komentarišu njegove izjave,tj. ne žele da se njime bave.

JASNA

pre 9 godina

Jedino ko pridaje vaznost onome sto Seselj lupa ste vi gospodo iz EU.A sobzirom da ste vi doneli odluku o njegovom pustanju bez uslova,sada ga i ukrotite ako mozete.A pustili ste ga da bi preko njega vrsili pritisak na vladu.

Uroš

pre 9 godina

Hahahaha vrh ! Rezolucije o Šešelju, a ja ga ne videh nigde od kad je došao. Čak sam se danas baš začudio da ga nema ni na jednoj televiziji pa sam otišao na njihov sajt i pogledao malo vesti.

deki

pre 9 godina

Ja zaista ne razumem ali Seselj se pojavio tri puta na televiziji u Srbiji I to samo tih dana kada je dosao. Sada ga vec danima nigde nema. A I sta du ocekivali od njega da nakon 12 godina u zatvoru postane andjeo sa oreolom pun ljubavi prema Hrvatima koji su zaista zaduzili srpski narod.

darton

pre 9 godina

pa sta kao ce opet da ga hapse. sta su ga pustali. sta cemo mi sa njim. neka ga njima za 11 godina dobio je njihovo drzavljanstvo sad je njihov

Aleksandar

pre 9 godina

Tolko energije trose na licnost koja nema nikakve poluge vlasti i koja je samo proslost zajedno sa svojom partijom. Samim ovim rezolucijama oni njemu dizu rejting hahaha

darton

pre 9 godina

pa sta kao ce opet da ga hapse. sta su ga pustali. sta cemo mi sa njim. neka ga njima za 11 godina dobio je njihovo drzavljanstvo sad je njihov

MALENA

pre 9 godina

Koliko ja znam Haski tribunal je pustio Seselja na slobodu a ne vlast u Srbiji.Vlast a i narod vise ne obraca paznju na govor coveka koji je ostao daleko u proslosti.

Sva moja politika je ekonomija

pre 9 godina

Hahahaha.... baš juče sam uzeo godišnju kamatu iz jedne evrobanke, a sutra se spremam da kupim evre. Ajmo, braćo Srbi, pamet u glavu, bar da im uzmemo pare, kad nas već evrointegrativno zafrkavaju.

Tamara

pre 9 godina

Ovo je pre neki dan trazio Milanovic, evo sad i EP, ali resenje njihovih problema je Haski tribunal a ne Vlada Srbije, tako da se obracaju na pogresnu adresu.

Vesna BG

pre 9 godina

Ne podržavam njegov govor mržnje, al ne može čovek da se ne seti da nepravde nad našim narodom nisu baš mnogo glasno izrečene (i kad ih bude)

Bojan

pre 9 godina

Ako je Vojislav Šešelj, čovek koji je 12 punih godina proveo u pritvoru Haškog tribunala, čovek čijim izjavama i političkim stavovima treba da se bavi Evropski parlament, jedan od osnovnih i najvažnijih organa Evropske unije, jadna je ta i takva Evropska unija !!! Samo potpuni idiot može zahtevati od vlasti u Srbiji, koju Šešelj najžešće kritikuje, da se "ogradi od takvih izjava"... To bi dakle bio takav apsurd, eventualno primeren štićenicima institucije iz kultnog filma "Let iznad kukavičijeg gnezda", a ne ljudima prosečne pameti i inteligencije...

doc

pre 9 godina

Treba uciti od ovih. Kakva organizacija. Resili su da ceo svet tj. evropa osudi nesto sto im je zasmetalo i u par dana eto ga, o njihovom problemu raspravlja Evropski parlament. Kad cemo mi tako resavati sve ove nepravde koje nam spremaju, pripremaju, izvode, provode, potcenjuju, ucenjuju, omalovazavaju, neuvazavaju itd....

Dragan

pre 9 godina

Mislim da bi rezoluciju trebali da posalju Stejt departmentu koji je Seselja i drzao ovolike godine bez osnove , kao sto ga je i sada Zakonom sile pustio na slobodu.
Da je Srbija slobodna zemlja Parlament bi napravio rezoluciju kojom od Evrope, Haga i Vasingona trazi da resi problem manijaka na slobodi.
Mislim da u Evropi zaista hara bolest ludih krava !

nenad rs

pre 9 godina

Ово постаје као шпанска серија на крају Шешељ постаје војвода од Јорка и главни судац у Хагу.Хрвати кипте безвезе.

popeye

pre 9 godina

Они више раде у корист Шешеља него и он сам!?
Сад ће још пред Судом и УН као оснивачем, да тражи и заштиту од политичког прогона и притиска.

abc

pre 9 godina

Niti je on predstavnik drzave, niti clan vlade, nije cak ni u parlamentu. Zar treba drzava pojedinacno da se ogradjuje od izjava svih 7 miliona gradjana.

limunko

pre 9 godina

Razumeo bi da je Šešelj u vladi, da se tada treba ograditi od njegovih izjava, a nije se prozvao ni da je potparol vlade da govori u njeno ime, kad su se oni
dogovarali sa njim zašto nisu dogovorili pravila igre, ili su možda dogovorili pa je ovo neki scenario

Mornar Popaj

pre 9 godina

Meni je žao što je Šešelj bolestan, ali moram priznati da sam neprijatno iznenadjena njegovim ponašanjem. U Srbiju je stigao zbog lečenja, a on medjutim kreće sa političkim nastupima, održava miting, raduje se ubistvu pokojnog premijera Djindjića, poziva na demostracije i opštu mobilizaciju. Podržavam EP da donese rezoluciju o Šešelju, jer njegovo ponašanje je nedopustivo.

IgorIGI

pre 9 godina

Nije mi jasno, kakve veze ima aktuelna vlada, sa Šešeljevim nastupima u javnosti? On nije član vlade, njegova stranka nije čak ni u parlamentu. Zašto bi se vlada ograđivala od Šešeljevih izjava? Pa, nisu mu oni te izjave pisali, već je to politika stranke na čijem se čelu nalazi.

anatol

pre 9 godina

Pa ovo je prica za malu decu. Pa svakom iole normalnom coveku je bilo jasno zasto su pustili Seselja iz Haga. Ako nije e onda da kazem ukratko.
Kome sluzi Seselj u Hagu ?? NIKOME !!
A na " slobodi " e tu je mnogo vredan zapadu. Znali su kako ce se ponasati i eto opet novih razloga da nam uslovljavaju razgovore o prikljucenju Evropskoj Zajednici. Znaci oni ne zele to uopste i stalno traze nove razloge. opet ista prica sa novim uslovima kojoj nema kraja.
Znaci nema nam pomnoci EU nas nece a sa Rusima kao nije moderno i eto ostacemo sami dok se ne istrebimo. Pa zar to nije nikom jasno ?? Pogledajte sta nam sve rade , koje provokacije i u sportu , nastadionu u sred Beograda Albanci se izivljavaju i sramote nas. Navijaca u Turskoj ubiju i sta ??
Pa za to bi Ameri ili Englezi poslali celu Armiju da ga osvete a mi ?? kad si slab svako te maltretira kako hoce. Jadna nam je zemlja dokle je potonula.
Anatol

Aca šmeker

pre 9 godina

I naša vlast i veći deo našeg naroda se ograđuju od Šešeljevih izjava i za tako nešto nam nisu potrebne pridike iz Hrvatske.

crvenko

pre 9 godina

.Ovo je stvarno sprdnja..Jel oni nas zezaju?'Pa vlast nije kriva što je on na slobodi, već Haški tribunal. Vlast se ogradila i niko njega ne sluš,on je proslost za gradjane ka o i njegova politika. Građani Srbije neće da se vraćaju u vreme od pre dvadeset godina i vreme je da Šešelj povuče iz medija. Vlast se ogradila tako da neće slušati njegovo baljezganje.Mislim da je on i sam uvideo da je proslost

Александар Џунић

pre 9 godina

Одслушао сам шта је Шешељ изјавио и на митингу и на конференцији за штампу. Осим што је дрвље и камење бацао на Николића и Вучића, као и на погубну политичку и економску ситуацију, нисам чуо о каквом то говору мржње је реч, осим ако Хрвати и ЕУ не сажаљевају његове дојучерашње партијске колеге. Погубност политике, коју је зачео Ђинђић, а наставили сви иза њега, своди се на испуњавање захтева из ЕУ који се односе на економско упропашћавање Србије, где политичари и тајкуни воде главну реч, а то су пљачкашке приватизације, формирање увозничког лобије, бесомучно задуживање, а потом интерно делкање кредита без покрића тајкунима, тако да имамо да се дуг од 2000 са 10-ак милијарди евра данас попео на 60, а пара нигде нема. Сав тај криминал ЕУ ни мало не смета и мирно гледа како локални шљам похлепно граби за себе и бесомучно уништава сопствену земљу, где ЕУ од свега тога има директне користи, јер паре које нам се одобре на име кредита, њима се враћају јер на уваљују своју робу, која је уз пут жестоко субвенционисана, кад су у питању пољопривредни производи, што је сада главни атак на једину делатност која није до краја стрта. Није мени потребан Шешељ да бих то могао да увидим и сам. А што се тиче говора мржње, за мене је то став САД и ЕУ када занемарју протеране Србе са Косова и Хрватске, где се то слави као национални празник. Има ли веће увреде и демонстрације мржње. Шешељ је мало дете у поређењу са САД, ЕУ и самом Хрватском.

Meda

pre 9 godina

I sad opet drzava je u problemu jer ako krene da ga sankcionise onda ce ovde da prave haos jer ce Seselj da ih huska,ako precute onda ce EP da pravi problem jer Srbija nista ne preduzima...ma iz aviona se vidi da je pusten da bi pravio problem jer Vucic nije okrenuo ledja Rusiji.

Nemoguća misija

pre 9 godina

Zašto bi se vlada republike Srbije uopšte ograđivala od politike koju vodi Vojislav Šešelj čija stranka čak ni cenzus nije prošla? U demokratskom društvu svako može da kaže šta hoće, zar ne?

Pipi duga carapa

pre 9 godina

:-)
Ahahahaaa.. pa ovo je da puknes od smeha. Videli da mi ne reagujemo i da nas bas briga za sve te nacionalisticke zvake, pa ko vele da malo potpire vatru. Evropski parlament je tragikomicna pojava. Realno mi i nemamo vremena da se bavimo trivijalnim stvarima jer smo usmereni na borbu za goli opstanak a, u toj borbi nam je sve jedno ko je koje vere, nacije i tako dalje. Mi, posle tako gorkih iskustava koje nam je priredila medjunarodna dusebrizna zajednica, sad shvatamo da su sve te price glupost i da vise niko po toj osnovi ne moze nama da manipulise. Postoji jos neka sacica zavedenih ljudi koja veruje u to ali oni su minorni. I sta cete sad?

Viki

pre 9 godina

Šešelja je pustila na slobodu institucija EU i Šešelj je još Haški zatvorenik koji je na privremenoj slobodi.Srbija ima malo prostora da reaguje u situaciji sa Šešeljom jer on nije osuđen ni od Haga i kako da Srbija osudi govor mržnje ako to nije učinio Hag.

maja5

pre 9 godina

Stvarno mi nije jasno ko jos uvek slusa Seselja,a i kakve veze sadasnja vlast ima sa njegovim izjavama nisu ga oni ni pustili iz Haga niti rekli sta da prica.

manojlo89

pre 9 godina

Seselj vise nikakve veze sa aktuelnom vladom odavno nema i svaka prica o tome pada u vodu kad se zna da su ga oni koji plasiraju takve priče i pustili posle skoro dvanaest godina iz Haga a ne srpske vlasti.

cicka

pre 9 godina

Dobi Seselji i rezoluciju!!!Samo mi nije jasno sto sve nesto traze od Srbije....neka se obrate Hagu za sve sto ima veze sa njim....

Marko Škorić

pre 9 godina

@wang:Šta Srbija misli o Šešelju i njegovoj politici , izjasnila se na martovskim izborima , prema tome nema potrebe više za bilo kakvim ograđivanjima.

nas to ne INTERESUJE

pre 9 godina

To nas ne interesuje niti bi trebalo da nas zabrine.Oni su Šešelja pustili da ovde pravi haos,e sada što on to ne radi i što oni ne mogu da ga kontrolišu to je problem EU.

CANE - SREMAC 54

pre 9 godina

Na veliku zalost Vojislavom Seselj se mnogo vise bave oni koji su ucestvovali u njegovom pustanju iz Haskog zatvora na privremenu slobodu, da se leci, on tome od samog dolaska u Srbiju ne pridaje znacaj, vec se odmah dao da na sve moguce nacine pokusa da srusi sadasnju vlast. Ali mu na svu srecu to nije niti ce uspeti jer su gradjani ti koji odlucuju ko ce ih voditi. Valjda je oceikvao da ce zaustaviti put Srbije u EU kao i sprovodjenje reformi u Srbiji. Zato sada reakcija EP mislim da je zakasnela, jedini nacin da se Seselj smiri mu je da se zabrani da se bavi politikom pogotovo sto su njegovi nastupi puni mrznje, besa i ko zna vec cega.