Nedelja, 23.11.2014.

15:42

"HR će izneti stav o Šešelju u SB"

Hrvatska će na sednici Saveta bezbednosti UN o radu Haškog tribunala, sredinom decembra, izneti svoju poziciju o Šešeljevim javnim istupima, izjavio Josipović.

Izvor: Tanjug

"HR æe izneti stav o Šešelju u SB" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

93 Komentari

Sortiraj po:

Vikinzi 5

pre 9 godina

Nema potrebe da iznosite bilo kakav stav ida se izjasnjavate po pitanju Vojvode od Seveningena. Nasa vlada ga nije ni trazila niti pustila, a sto se tice vas najbolje bi bilo da resite vasa pitanja koja nise jos uspeli da regulisete, a ticu se Srba koji su ziveli na teritoriji Hrvatske, i resite njihova pitanja. Kada ste usli u Evropu trebalo je to i da regulisete i da im isplatite zaostale penzije, vratite kuce i imovinu sto su posedovali na teritoriji Hrvatske, ali vi ni do dana danasnjeg niste to resili, a bavite se pitanjem Vojvode.

R,Zivkovic,Rotterdam

pre 9 godina

@Miro Split;jedini objektivni Hrvat koji stvari postavlja na svoje mesto, tamo gde im je i mesto.Jos jedan pre neki dan isto Hrvat iz Zagreba dade objektivnu sliku hrvatskog drustva i to je to vise nisam cuo nijednog Hrvata da je dao objektivan komentar, mada ih ima jer necu da gresim dusu? Isto tako se moze reci i za pojedine Srbe koji su neobjektivni,jer su napumpani raznim propagandama bez istine.Ovog Gospodina Mira pratim duzi vremenski period, ali ruku na srce sagledava stvari ne po onome sto mrzitelji svako dnevno siju po hrvatskoj protiv Srba vec, vec dobro prostudira sta je istina a staje naduvana mrznja?!Dobro se i bori, ja mu se stvarno divim medu mrziteljima srpskog roda!

Branko N

pre 9 godina

Svoj hleb jesti ,a voditi tuđu brigu , nije dobro. Hrvatska bi trebala da povede računa da obezbedi Srbima da se vrate na svoja vekovna ognjišta ,a ne da se bakću sa Šešeljom ,koji je u ovom trenutku nebitan.

Chicha

pre 9 godina

Hrvati nikako da pravazidju ratne 90-te.S obzirom da su u EU,trebali bi samo da razmisljaju o buducnosti i o novim izazovima koje clanstvo nosi.Seseljeve izjave sada vise nemaju istu tezinu,jer on sada na svu srecu nema podrsku i nije u mogucnosti da pokrene lavinu kakvu je mogao da izazove pre 20-ak godina.

koki

pre 9 godina

Srpske vlasti nemaju vremena da se bave Sekijem...oni,ako im je on interesantan,neka se bave njim od jutra do sutra!!!Neka iznose svoj stav sa jednog na drugi kraj sveta...

BALTAZAR

pre 9 godina

"Duh iz boce" vas plaši . Duh iz flaše je nastao kao šatrovački pojam alkoholnih isparenja , ili kafanska varijanta čarobne lampe . Ako se vi plašite duhovitog Šešelja onda imate ozbiljan problem koji može samo analizirati Isak Asimov ili Artur Klark .Verovatno bi vam objasnili da se invazija Džedaja neće desiti jer ste sad u galaktičkoj federaciji koja ima dobre odnose sa nama stanovnicima Vulkana , a povratak pobunjenog Vulkanca Vojislava Veliki savet drži pod kontrolom . Ali ne , vi ipak gajite sumnju da će pobunjenik uspeti da na vašu teritoriju pošalje 8. putnika .Ne bojte se jer jedini pravi razlog za strah će biti kad se napravi savez između Jogija ,Crvenkape ,Vuka i porodice Adams .Puno pozdrava od Džaba Hata sa planete 128 .

Homo politicus

pre 9 godina

Vi ste usli u EU tako sto ste jedan konstitutivni narod proterali i dobili blagoslov od medjunarodne organizacije za to (ne)delo.

laza

pre 9 godina

oni ocigledno imaju problema u svom dvoristu, pa narodu skrecu paznju cackajuci po komsiluku gde im na takav nacin nikoko nije mesto

križić

pre 9 godina

Mislim da je nacionalizam zlo koje se maskira u ljubav, Šešelj je meni osobno zanimljiv lik, iako zločinac. Nema ništa gore kad se partizani dodvoravaju ''domoljubima'' kao Josipović. No sve su to isfurane fraze na koje se nakviše pale generacije moga pokojnog dida. Ustaše, četnici i partizani su svi napravili strašne zločine. Bitno je da ja danas mogu biti prijatelj s ljudima nebitno o njihovim djedovima. Volio bi da smo naprednija društva i bogatija, razvijenija ali teško da ću to doživjeti. Hrvati i Srbi žive na ovim prostorima etnički jako izmješano već dugo dugo,selo do sela itd. Zaokruživati svesrpsko ili svehrvatsko bi bilo u najblaže rečeno bolesno.

miro split

pre 9 godina

Zašto je Šešelj pušten iz Haga?Odgovor je jednostavan.Hag je ispolitiziran sud i donosi odluke po točno određenom nacionalnom i regionalnom ključu.
E,sad zašto se Hrvatska politika ponaša ovako blesavo to je drugo pitanje.Evo ja san prvi mislija da će povratak Šešelja u Srbiju donjet veći potres na srpskoj političkoj sceni.Mislija san da će ekonomski iscrpljena Srbija u njemu neracionalno vidit svog heroja i spasitelja.Ispalo je da se to nije dogodilo i da je čak i ta prva očekivana eforija bila isforsirana i smješna.Ispalo je da je prosječni građanin Srbije puno pametniji nego šta su mislili oni koji su sa Šešeljom pokušali destabilizaciju Srbije.
Drugo je pitanje,a zašto onda i poziciska i opozicijska politika Hrvatske misli da je prosječni Hrvat glup i da ne vidi očito,a to očito je da je Šešelj svoj otrov prosipa i iz Haga,da ga je taj Hag pustija bez zasluga Srbije,da Srbija sa Šešeljom i bez njega nije nikakva opasnost za mir na Balkanu,da je pridavanje važnosti njegovon laprdanju samo njemu koristi i nikome drugome.Sve ovo šta hrvatska diplomacija preduzima nema nikakvog smisla osim za unutrašnju uporabu,a i to je besmisleno jer nikoga od nas ne izenađuje to šta Šešelj priča.Grozno je to slušat žrtvama njegove politike,ali to su slušali i dok je bija u Hagu.Dakle ništa se nije promjenilo.
Može li Srbija uhitit Vojislava zbog govora mržnje.Normalno da može,isto kao što Hrvatska može uhitit neke svoje Euro parlametarce,sportske djelatnike, pjevače,ali ne uhićuje.

sime

pre 9 godina

Svakog shvacam, osim doticnog g. Seselja. Covjek je nas, hrvat je, a fura se na hc srbina??? Da netko toliko mrzi svoje??? Aaa, ccc Vojislave!

Super

pre 9 godina

Ne sećam se da avion kojim je Šešelje doputovao u Srbiju prošao kroz slavoluk koji su formirali vodeni topovi niti je bilo opštenacionalne histerije kakva je pratila povratak Gotovine u Hrvatsku nakon neshvatljive odluke Haškog tribunala da ga oslobodi optužbi za etniko čišćenje 250 000 Srba. Ako Srbija ima pravo replike u SB a verujem da ima, imaće priliku da mnogo toga na ovu temu kaže o ponašanju zemalja i parazemalja iz okruženja.

Radojko

pre 9 godina

Nikada ne treba propustiti priliku da se uradi prava stvar. U tom pogledu, Josipović je sasvim upravu. Ono što govori o Šešelju se nama ne sviđa, ali je tačno. Mi u Srbiji treba da se zapitamo zašto lagano prelazimo preko puštanja Hrvatskih generala iz Haga, premda svi znamo da su i oni i pokojni Tuđman planirali i izvršili nasilno uklanjanje čitave srpske populacije sa teritorija koje danas pripadaju Hrvatskoj, i pri tome ubili mnoge od njih. Hajdete pošteno, ako mi sami ne zapitamo EU ili SB zašto i dalje postoji prikriveni progon Srba u Hrvatskoj, i zašto se destimuliše njihov povratak, i zašto trebaju čete policajaca da očuvaju jednu ćiriličnu tablu, zar zaista očekujete da to radi Josipović? Realno, njegovi glasači ga nisu zato birali. Ako se mi ne oglasimo, niko neće. I siguran sam 100% da naše oglašavanje neće doživeti negativnu reakciju Josipovića, već puno razumevanje. A ako se ne oglasimo, tada -za istoriju- Srbi u Hrvatskoj nikada nisu ni postojali.

runner

pre 9 godina

Изгледа да је и овај председник хрватске државе неинформисан као и онај наш бивши. Схвати бре човече, или нам не бацај прашину у очи, да све што је Шешељ урадио, ради иlи ће урадити иде само у корист Лепе ваше а на штету Срба и Србије. А ако Ти још није јасно пропитај се мало код Шекијевог рођака, иначе вашег високог бојника односно генерала Мате Шешеља.

vladan

pre 9 godina

Josipovic je potpuno u pravu; sama cinjenica sto je Seselj lud, ne negira cinjenicu da je ratni zlocinac, koji nas vuce (ili pokusava da odvuce) u najgore doba nase novije istorije.

Stojan

pre 9 godina

Shta drugo reci osim "TUZIBABA JECA". Svi mi stanovnici BALKANA ako smo iole realni mozemo se zapitati: Koje je to evropske standarde ispunila Hrvatska a Srbija nije. Jasno je da oni (zapadnjaci) imaju dvostruke arshine. Da su mogli Sheshelju neshto da nadju sigurno bi ga osudili. Retorikom kojom se u poslednjih nekoliko meseci (od izbijanja krize u Ukrajini)sluze pojedini zvanicnici zapadnih zemalja je podjednako ratnohushkacka, ni manje ni vishe od Shesheljeve. Samo treba biti realan...

miro split

pre 9 godina

Ima pravo Josipović.Mi ćemo od savjeta sigurnosti tražit da oduzme Šešelju titulu vojvode,Hrvatski Sabor će donit rezoluciju da se Šešelj spontano pokaje i ode na robiju,a EU će donit deklaraciju po kojoj je Šešelj bezobrazan i da je uvjet ulaska Srbije u EU da Šešelju oduzme državljanstvo i nacionalnost sve dok se ne upristoji.
Moran van reć da u Hrvatskoj nikoga ne zanima taj vaš Šešelj.Sve je ovo jedan politički cirkus koji nema nikakvu svrhu nego da se ubije dosada.

deki

pre 9 godina

Ovo su izjave namenjene domacoj javnosti s obzirom da su tamo izbori za 2 meseca. Ocigledno ce g.Josipovic na tim izborima proci kao njegov bivsi kolega Boris Tadic, uvlaceci se nacionalistima izgubice glasaju gradjanske orjentacije

Vatroslav Katić

pre 9 godina

Ministar Matić s Trpinjske ceste mu je lijepo poručio ono što vi braća Srbi često znate u narodu reći - "Idi bre pa se leči". Mislim da je to bilo sasvim dovoljno prostora što su i mediji svih zemalja ovdje trebali prenijeti nakon što je počeo baljezgat ponovno o Velk'oj Srbiji.

baki

pre 9 godina

Izbori,skreću pažnju sa stvarnih problema vlast je strast,naj gore od svega što pale vatru na Balkanu buretu baruta nije im još dosta udri još dok ima ludaka koji to upijaju dok jedu budjav lebac.

zoran

pre 9 godina

Radikalski političari kad nemaju šta oni Krlovac-Karlobag itd...

Hrvatski političari kad nemaju šta oni Šešelj Karlovac-Karlobag itd...

A i jedni i drugi o narodu brinu k'o robijaš o državi!

pedja

pre 9 godina

Konačno i mi imamo nekoga ko priča gluposti koje nerviraju naše komšije zapadno evropskih shvatanja,inače takve stvari se ne mogu čuti sa njihove strane.Oni su savršeni,bez ikakve mrlje u prošlosti...

marko_sthlm

pre 9 godina

Zar oni nemaju drugih bitnijih problema i važnijih stvari nego što je Šešelj?

Stvarno su dosadili sa tom temom.

Ono, razumem ja da je predizborna kampanja u hrvatskoj al ipak imajte malo mere...i okrenite se sebi i raznim problemima u vašoj državi...rastući nacionalizam i netrpeljivosti, prezaduženost i slaba ekonomija.

Vojkan

pre 9 godina

Velika je izgleda frka kod naših komšija da li namerna ili stvarna ko bi ga znao. Busaju se u grudi i nešto se poturaju u prvi plan a niko ne zna zašto. Pretpostavljam da bi trebali da cene Hag u kojem nema njihovih optuženika koji svi ispadoše nevini, ali možda baš i zbog toga sada ovako žestoko istupaju tražeći neku pravnu zaštitu pred svoje predsedničke izbore. Hagu i zapadu treba da ljube i noge i skute a Nemačkoj i dalje da se kroz pesme zahvaljuju. Da nije bilo interesa zapada da budu primljeni u EU vrlo sumnjam da bi sa ovakvim poštovanjem ljudskih prava u Hrvatskoj stigli bilo gde. Duboki kompleksi koje nose prema Srbima se neće izlečiti sami od sebe. A možda im opet Srbi kao dežurni krivci trebaju da bi rešili sopstvene probleme. Problem je samo u tome što je Srba u Hrvatskoj veoma malo-ali tu je prvi komšija Srbija u kojoj ima puno Srba za svakodnevnu upotrebu.

Pero

pre 9 godina

Hahhhah sta im radi covjek. Boje se da ce pokrenuti protjerane Srbe da traze svoja prava koja ih sljeduju. Volislav je inteligentniji i posteniji nego svi vi zajedno koji govorite lose o njemu.

Samo MOZAK Srbina spašava

pre 9 godina

Stvarno ne kapiram šta ovaj mlati naokolo sa sve onim budaletinama iz Hrvatskog Sabora.

Šešelja nije pustila Srbija nego Haški tribunal. To je adresa na koju treba da se obraća. Tamo i jedino tamo. Kao što je za Srbiju pogrešna adresa bila Hrvatska kada su oslobođeni optuženi hrvatski generali!

Koliko je potrebno biti glup da se ovaj prethodni pasus ne shvati???

Posebna je priča što ne postoji nijedan jedini osnov po kojem tamo Šešelja mogu da osude, osim verbalnog delikta. Svi jako dobro znaju da je on bio obična gluperda, galamdžija i pajac koji ama baš nikakve veze sa tim ratovima nije imao. Ako njega za bilo šta optuže sve to isto bi trebalo da se primeni i na Nikolića i Vučića (njegovi najbliži saradnici!) a tek onda bi sve postala jedna velika igranka.

Realno - na taj rat je Šešelj uticao koliko i npr. Tompson. Galamio, lupetao gluposti, palio budale i tupsone ...

Toga su posle nekog vremena postali svesni i oni komedijaši iz Haga, ali su se već bili uvalili u g***a do guše, i ovaj kancer im je došao kao slamka spasa. Neće oni nikada zvati Šešelja nazad, shvatite - ovo je bilo "spasavaj se ko može"!

Nažalost, mi u Srbiji ćemo morati da ga slušamo dok je živ.

uh hu

pre 9 godina

Slobodni ste da iznosite svoja misljenja gde god , onoliko koliko ste slobodni. Ako ste?!
A imate li pametnija posla?
A to da smo mi slobodarski i demokratski narod i ovakvi u....i kakvi smo govori cinjenica da je povretak Seselja minorna politicka pojava u Srbiji koja je regrutovala manje od par hiljada ljudi i nekoliko ispada a ipak dobila neophodnu paznju javnosti.

milence

pre 9 godina

Pa i Josipovic bi trebao biti svestan da su nedavno i u Hrvatskoj 'pustani duhovi iz boce', pa je cise od pola miliona ljudi htelo referendum kojim bi se ogranicavala prava Srba u Hrvatskoj na svoje pismo. Da ne pominjem incidente koji su se tada desavali. I to je deo jedne zlocinacke ideologije, samo sto se gospodin predsednik malo pravi lud.

marija

pre 9 godina

Jos ce Josipovic na kraju da trazi ukidanje nesposobnog Haga.
Odlicno.
A Seselj mu je za unutrasnju upotrebu i slihtanje desnici, nazalost.

Vitez

pre 9 godina

Radi se o redovnoj sjednici s temom Haškog tribunala koja se održava svake godine. Na kraju krajeva i srpski predstavnici su se prije dvije godine žalili na oslobađajuće presude hrvatskim generalima.

Zoran Simic

pre 9 godina

Ne mogu da verujem kako je smesan ovaj Josipovic. Sad je Bogati toliko vazno sta trabunja tamo neki vanparlamentarni politicar. Pa vise ljudi cuje I prati Tompsona kako mlati gluposti na svojim koncertima nego bolesnog Seselja koga slusa mozda 2 - 3000 pristalica. I sad bi trebalo posle svakog koncerta onog idiota da Vucic pise Pismo Savetu Bezbednosti. Svasta. Zar Josipovic nema pametnija posla?

Pekar

pre 9 godina

... sve ovo izgleda o liči na vreme pred Prvi Svetski rat... provociraju nas sa svih strana, Rusima teška vremena ... sve u svemu, biće zabavno narednih godina...

Brus Vejn

pre 9 godina

Dosadan si bre covece, gledaj malo tvoje dvoriste, tvoj prag, tvoju drzavu...Sta si navalio na Srbiju! Nasa je stvar kako cemo da posmatramo dolazak Seselja, ti nema sta tu da trazis...Imas tvog "gospodina" Gotovinu!

Sale (Šandor)

pre 9 godina

Gospodine Josipoviću, otidite do Budimpešte i tražite da se sa zgrade mađarskog parlamenta odvali grb Kraljevine Hrvatske i Slavonije, to je, rekao bih, veći problem nego Šešeljeva mahnitost. I zabranite im, obavezno preko saveta bezbednosti UN da prodaju karte Velike Mađarske u knjižarama, kao i da notari iste drže uramljene iznad glave u kancelarijama.

Ili su Mađari možda prihvatljivi, kulturni, a i na njih ste navikli skoro 1000 godina da vam govore šta da radite.

бт

pre 9 godina

Срамота је да се Дачић правда Хрватској и објашњава како Србија није дочекала Шешеља као националног хероја. Па да ли је Шешељ можда осуђен за било какав злочин па да буде срамота да се човек који чами 12 година у притвору и без пресуде дочекује као херој? Хрватска би пошто-пото хтела да га осуди што прича о Великој Србији иако Хаг за то исто није успео да га осуди.

savet

pre 9 godina

Mislim da je za Josipovica bolje da se malo pozabavi stanjem sopstvene nacije, koja u 21. veku razbija cirilicne ploce ko da su pecinski ljudi

Rocky

pre 9 godina

Ispunili ste uslove i kaznili sve zlocince po zasluzi. Isto tako ste osigurali povratak svih prognanih gradjana vase drzave, tako da nama ostaje samo da se divimo vasem umecu.

Aron

pre 9 godina

Ne znam dokle će više hrvatski političari da se brukaju. Šešelj nije na vlasti i slobodan je dok se ne donese odluka tako da može da priča šta god poželi. Očigledno da izborna kampanja kod njih poprima patološke oblike i polako ulazi u paranoju i histeriju. I to od čoveka koga do dolaska uopšte nisu konstantovali ni u medijima n u poltičkim krugovima.

Zole

pre 9 godina

Meni se cini da Šešelj govori isto sto je i pre govorio. Ne vidim nista novo u njegovim govorima. Bio je na sudjenju u medjunarodnom sudu u Hagu i nakon 12 godina ga nisu osudili. Stvarno mi nije jasno sta Hrvati žele i sta ocekuju.

Pero

pre 9 godina

Hahhhah sta im radi covjek. Boje se da ce pokrenuti protjerane Srbe da traze svoja prava koja ih sljeduju. Volislav je inteligentniji i posteniji nego svi vi zajedno koji govorite lose o njemu.

savet

pre 9 godina

Mislim da je za Josipovica bolje da se malo pozabavi stanjem sopstvene nacije, koja u 21. veku razbija cirilicne ploce ko da su pecinski ljudi

milence

pre 9 godina

Pa i Josipovic bi trebao biti svestan da su nedavno i u Hrvatskoj 'pustani duhovi iz boce', pa je cise od pola miliona ljudi htelo referendum kojim bi se ogranicavala prava Srba u Hrvatskoj na svoje pismo. Da ne pominjem incidente koji su se tada desavali. I to je deo jedne zlocinacke ideologije, samo sto se gospodin predsednik malo pravi lud.

Zole

pre 9 godina

Meni se cini da Šešelj govori isto sto je i pre govorio. Ne vidim nista novo u njegovim govorima. Bio je na sudjenju u medjunarodnom sudu u Hagu i nakon 12 godina ga nisu osudili. Stvarno mi nije jasno sta Hrvati žele i sta ocekuju.

zoran

pre 9 godina

Radikalski političari kad nemaju šta oni Krlovac-Karlobag itd...

Hrvatski političari kad nemaju šta oni Šešelj Karlovac-Karlobag itd...

A i jedni i drugi o narodu brinu k'o robijaš o državi!

бт

pre 9 godina

Срамота је да се Дачић правда Хрватској и објашњава како Србија није дочекала Шешеља као националног хероја. Па да ли је Шешељ можда осуђен за било какав злочин па да буде срамота да се човек који чами 12 година у притвору и без пресуде дочекује као херој? Хрватска би пошто-пото хтела да га осуди што прича о Великој Србији иако Хаг за то исто није успео да га осуди.

Pekar

pre 9 godina

... sve ovo izgleda o liči na vreme pred Prvi Svetski rat... provociraju nas sa svih strana, Rusima teška vremena ... sve u svemu, biće zabavno narednih godina...

Rocky

pre 9 godina

Ispunili ste uslove i kaznili sve zlocince po zasluzi. Isto tako ste osigurali povratak svih prognanih gradjana vase drzave, tako da nama ostaje samo da se divimo vasem umecu.

Aron

pre 9 godina

Ne znam dokle će više hrvatski političari da se brukaju. Šešelj nije na vlasti i slobodan je dok se ne donese odluka tako da može da priča šta god poželi. Očigledno da izborna kampanja kod njih poprima patološke oblike i polako ulazi u paranoju i histeriju. I to od čoveka koga do dolaska uopšte nisu konstantovali ni u medijima n u poltičkim krugovima.

Sale (Šandor)

pre 9 godina

Gospodine Josipoviću, otidite do Budimpešte i tražite da se sa zgrade mađarskog parlamenta odvali grb Kraljevine Hrvatske i Slavonije, to je, rekao bih, veći problem nego Šešeljeva mahnitost. I zabranite im, obavezno preko saveta bezbednosti UN da prodaju karte Velike Mađarske u knjižarama, kao i da notari iste drže uramljene iznad glave u kancelarijama.

Ili su Mađari možda prihvatljivi, kulturni, a i na njih ste navikli skoro 1000 godina da vam govore šta da radite.

pedja

pre 9 godina

Konačno i mi imamo nekoga ko priča gluposti koje nerviraju naše komšije zapadno evropskih shvatanja,inače takve stvari se ne mogu čuti sa njihove strane.Oni su savršeni,bez ikakve mrlje u prošlosti...

marko_sthlm

pre 9 godina

Zar oni nemaju drugih bitnijih problema i važnijih stvari nego što je Šešelj?

Stvarno su dosadili sa tom temom.

Ono, razumem ja da je predizborna kampanja u hrvatskoj al ipak imajte malo mere...i okrenite se sebi i raznim problemima u vašoj državi...rastući nacionalizam i netrpeljivosti, prezaduženost i slaba ekonomija.

Vojkan

pre 9 godina

Velika je izgleda frka kod naših komšija da li namerna ili stvarna ko bi ga znao. Busaju se u grudi i nešto se poturaju u prvi plan a niko ne zna zašto. Pretpostavljam da bi trebali da cene Hag u kojem nema njihovih optuženika koji svi ispadoše nevini, ali možda baš i zbog toga sada ovako žestoko istupaju tražeći neku pravnu zaštitu pred svoje predsedničke izbore. Hagu i zapadu treba da ljube i noge i skute a Nemačkoj i dalje da se kroz pesme zahvaljuju. Da nije bilo interesa zapada da budu primljeni u EU vrlo sumnjam da bi sa ovakvim poštovanjem ljudskih prava u Hrvatskoj stigli bilo gde. Duboki kompleksi koje nose prema Srbima se neće izlečiti sami od sebe. A možda im opet Srbi kao dežurni krivci trebaju da bi rešili sopstvene probleme. Problem je samo u tome što je Srba u Hrvatskoj veoma malo-ali tu je prvi komšija Srbija u kojoj ima puno Srba za svakodnevnu upotrebu.

Zoran Simic

pre 9 godina

Ne mogu da verujem kako je smesan ovaj Josipovic. Sad je Bogati toliko vazno sta trabunja tamo neki vanparlamentarni politicar. Pa vise ljudi cuje I prati Tompsona kako mlati gluposti na svojim koncertima nego bolesnog Seselja koga slusa mozda 2 - 3000 pristalica. I sad bi trebalo posle svakog koncerta onog idiota da Vucic pise Pismo Savetu Bezbednosti. Svasta. Zar Josipovic nema pametnija posla?

marija

pre 9 godina

Jos ce Josipovic na kraju da trazi ukidanje nesposobnog Haga.
Odlicno.
A Seselj mu je za unutrasnju upotrebu i slihtanje desnici, nazalost.

Brus Vejn

pre 9 godina

Dosadan si bre covece, gledaj malo tvoje dvoriste, tvoj prag, tvoju drzavu...Sta si navalio na Srbiju! Nasa je stvar kako cemo da posmatramo dolazak Seselja, ti nema sta tu da trazis...Imas tvog "gospodina" Gotovinu!

miro split

pre 9 godina

Ima pravo Josipović.Mi ćemo od savjeta sigurnosti tražit da oduzme Šešelju titulu vojvode,Hrvatski Sabor će donit rezoluciju da se Šešelj spontano pokaje i ode na robiju,a EU će donit deklaraciju po kojoj je Šešelj bezobrazan i da je uvjet ulaska Srbije u EU da Šešelju oduzme državljanstvo i nacionalnost sve dok se ne upristoji.
Moran van reć da u Hrvatskoj nikoga ne zanima taj vaš Šešelj.Sve je ovo jedan politički cirkus koji nema nikakvu svrhu nego da se ubije dosada.

Vitez

pre 9 godina

Radi se o redovnoj sjednici s temom Haškog tribunala koja se održava svake godine. Na kraju krajeva i srpski predstavnici su se prije dvije godine žalili na oslobađajuće presude hrvatskim generalima.

uh hu

pre 9 godina

Slobodni ste da iznosite svoja misljenja gde god , onoliko koliko ste slobodni. Ako ste?!
A imate li pametnija posla?
A to da smo mi slobodarski i demokratski narod i ovakvi u....i kakvi smo govori cinjenica da je povretak Seselja minorna politicka pojava u Srbiji koja je regrutovala manje od par hiljada ljudi i nekoliko ispada a ipak dobila neophodnu paznju javnosti.

Stojan

pre 9 godina

Shta drugo reci osim "TUZIBABA JECA". Svi mi stanovnici BALKANA ako smo iole realni mozemo se zapitati: Koje je to evropske standarde ispunila Hrvatska a Srbija nije. Jasno je da oni (zapadnjaci) imaju dvostruke arshine. Da su mogli Sheshelju neshto da nadju sigurno bi ga osudili. Retorikom kojom se u poslednjih nekoliko meseci (od izbijanja krize u Ukrajini)sluze pojedini zvanicnici zapadnih zemalja je podjednako ratnohushkacka, ni manje ni vishe od Shesheljeve. Samo treba biti realan...

Samo MOZAK Srbina spašava

pre 9 godina

Stvarno ne kapiram šta ovaj mlati naokolo sa sve onim budaletinama iz Hrvatskog Sabora.

Šešelja nije pustila Srbija nego Haški tribunal. To je adresa na koju treba da se obraća. Tamo i jedino tamo. Kao što je za Srbiju pogrešna adresa bila Hrvatska kada su oslobođeni optuženi hrvatski generali!

Koliko je potrebno biti glup da se ovaj prethodni pasus ne shvati???

Posebna je priča što ne postoji nijedan jedini osnov po kojem tamo Šešelja mogu da osude, osim verbalnog delikta. Svi jako dobro znaju da je on bio obična gluperda, galamdžija i pajac koji ama baš nikakve veze sa tim ratovima nije imao. Ako njega za bilo šta optuže sve to isto bi trebalo da se primeni i na Nikolića i Vučića (njegovi najbliži saradnici!) a tek onda bi sve postala jedna velika igranka.

Realno - na taj rat je Šešelj uticao koliko i npr. Tompson. Galamio, lupetao gluposti, palio budale i tupsone ...

Toga su posle nekog vremena postali svesni i oni komedijaši iz Haga, ali su se već bili uvalili u g***a do guše, i ovaj kancer im je došao kao slamka spasa. Neće oni nikada zvati Šešelja nazad, shvatite - ovo je bilo "spasavaj se ko može"!

Nažalost, mi u Srbiji ćemo morati da ga slušamo dok je živ.

Super

pre 9 godina

Ne sećam se da avion kojim je Šešelje doputovao u Srbiju prošao kroz slavoluk koji su formirali vodeni topovi niti je bilo opštenacionalne histerije kakva je pratila povratak Gotovine u Hrvatsku nakon neshvatljive odluke Haškog tribunala da ga oslobodi optužbi za etniko čišćenje 250 000 Srba. Ako Srbija ima pravo replike u SB a verujem da ima, imaće priliku da mnogo toga na ovu temu kaže o ponašanju zemalja i parazemalja iz okruženja.

deki

pre 9 godina

Ovo su izjave namenjene domacoj javnosti s obzirom da su tamo izbori za 2 meseca. Ocigledno ce g.Josipovic na tim izborima proci kao njegov bivsi kolega Boris Tadic, uvlaceci se nacionalistima izgubice glasaju gradjanske orjentacije

Vatroslav Katić

pre 9 godina

Ministar Matić s Trpinjske ceste mu je lijepo poručio ono što vi braća Srbi često znate u narodu reći - "Idi bre pa se leči". Mislim da je to bilo sasvim dovoljno prostora što su i mediji svih zemalja ovdje trebali prenijeti nakon što je počeo baljezgat ponovno o Velk'oj Srbiji.

baki

pre 9 godina

Izbori,skreću pažnju sa stvarnih problema vlast je strast,naj gore od svega što pale vatru na Balkanu buretu baruta nije im još dosta udri još dok ima ludaka koji to upijaju dok jedu budjav lebac.

vladan

pre 9 godina

Josipovic je potpuno u pravu; sama cinjenica sto je Seselj lud, ne negira cinjenicu da je ratni zlocinac, koji nas vuce (ili pokusava da odvuce) u najgore doba nase novije istorije.

runner

pre 9 godina

Изгледа да је и овај председник хрватске државе неинформисан као и онај наш бивши. Схвати бре човече, или нам не бацај прашину у очи, да све што је Шешељ урадио, ради иlи ће урадити иде само у корист Лепе ваше а на штету Срба и Србије. А ако Ти још није јасно пропитај се мало код Шекијевог рођака, иначе вашег високог бојника односно генерала Мате Шешеља.

Radojko

pre 9 godina

Nikada ne treba propustiti priliku da se uradi prava stvar. U tom pogledu, Josipović je sasvim upravu. Ono što govori o Šešelju se nama ne sviđa, ali je tačno. Mi u Srbiji treba da se zapitamo zašto lagano prelazimo preko puštanja Hrvatskih generala iz Haga, premda svi znamo da su i oni i pokojni Tuđman planirali i izvršili nasilno uklanjanje čitave srpske populacije sa teritorija koje danas pripadaju Hrvatskoj, i pri tome ubili mnoge od njih. Hajdete pošteno, ako mi sami ne zapitamo EU ili SB zašto i dalje postoji prikriveni progon Srba u Hrvatskoj, i zašto se destimuliše njihov povratak, i zašto trebaju čete policajaca da očuvaju jednu ćiriličnu tablu, zar zaista očekujete da to radi Josipović? Realno, njegovi glasači ga nisu zato birali. Ako se mi ne oglasimo, niko neće. I siguran sam 100% da naše oglašavanje neće doživeti negativnu reakciju Josipovića, već puno razumevanje. A ako se ne oglasimo, tada -za istoriju- Srbi u Hrvatskoj nikada nisu ni postojali.

miro split

pre 9 godina

Zašto je Šešelj pušten iz Haga?Odgovor je jednostavan.Hag je ispolitiziran sud i donosi odluke po točno određenom nacionalnom i regionalnom ključu.
E,sad zašto se Hrvatska politika ponaša ovako blesavo to je drugo pitanje.Evo ja san prvi mislija da će povratak Šešelja u Srbiju donjet veći potres na srpskoj političkoj sceni.Mislija san da će ekonomski iscrpljena Srbija u njemu neracionalno vidit svog heroja i spasitelja.Ispalo je da se to nije dogodilo i da je čak i ta prva očekivana eforija bila isforsirana i smješna.Ispalo je da je prosječni građanin Srbije puno pametniji nego šta su mislili oni koji su sa Šešeljom pokušali destabilizaciju Srbije.
Drugo je pitanje,a zašto onda i poziciska i opozicijska politika Hrvatske misli da je prosječni Hrvat glup i da ne vidi očito,a to očito je da je Šešelj svoj otrov prosipa i iz Haga,da ga je taj Hag pustija bez zasluga Srbije,da Srbija sa Šešeljom i bez njega nije nikakva opasnost za mir na Balkanu,da je pridavanje važnosti njegovon laprdanju samo njemu koristi i nikome drugome.Sve ovo šta hrvatska diplomacija preduzima nema nikakvog smisla osim za unutrašnju uporabu,a i to je besmisleno jer nikoga od nas ne izenađuje to šta Šešelj priča.Grozno je to slušat žrtvama njegove politike,ali to su slušali i dok je bija u Hagu.Dakle ništa se nije promjenilo.
Može li Srbija uhitit Vojislava zbog govora mržnje.Normalno da može,isto kao što Hrvatska može uhitit neke svoje Euro parlametarce,sportske djelatnike, pjevače,ali ne uhićuje.

Homo politicus

pre 9 godina

Vi ste usli u EU tako sto ste jedan konstitutivni narod proterali i dobili blagoslov od medjunarodne organizacije za to (ne)delo.

sime

pre 9 godina

Svakog shvacam, osim doticnog g. Seselja. Covjek je nas, hrvat je, a fura se na hc srbina??? Da netko toliko mrzi svoje??? Aaa, ccc Vojislave!

koki

pre 9 godina

Srpske vlasti nemaju vremena da se bave Sekijem...oni,ako im je on interesantan,neka se bave njim od jutra do sutra!!!Neka iznose svoj stav sa jednog na drugi kraj sveta...

laza

pre 9 godina

oni ocigledno imaju problema u svom dvoristu, pa narodu skrecu paznju cackajuci po komsiluku gde im na takav nacin nikoko nije mesto

križić

pre 9 godina

Mislim da je nacionalizam zlo koje se maskira u ljubav, Šešelj je meni osobno zanimljiv lik, iako zločinac. Nema ništa gore kad se partizani dodvoravaju ''domoljubima'' kao Josipović. No sve su to isfurane fraze na koje se nakviše pale generacije moga pokojnog dida. Ustaše, četnici i partizani su svi napravili strašne zločine. Bitno je da ja danas mogu biti prijatelj s ljudima nebitno o njihovim djedovima. Volio bi da smo naprednija društva i bogatija, razvijenija ali teško da ću to doživjeti. Hrvati i Srbi žive na ovim prostorima etnički jako izmješano već dugo dugo,selo do sela itd. Zaokruživati svesrpsko ili svehrvatsko bi bilo u najblaže rečeno bolesno.

BALTAZAR

pre 9 godina

"Duh iz boce" vas plaši . Duh iz flaše je nastao kao šatrovački pojam alkoholnih isparenja , ili kafanska varijanta čarobne lampe . Ako se vi plašite duhovitog Šešelja onda imate ozbiljan problem koji može samo analizirati Isak Asimov ili Artur Klark .Verovatno bi vam objasnili da se invazija Džedaja neće desiti jer ste sad u galaktičkoj federaciji koja ima dobre odnose sa nama stanovnicima Vulkana , a povratak pobunjenog Vulkanca Vojislava Veliki savet drži pod kontrolom . Ali ne , vi ipak gajite sumnju da će pobunjenik uspeti da na vašu teritoriju pošalje 8. putnika .Ne bojte se jer jedini pravi razlog za strah će biti kad se napravi savez između Jogija ,Crvenkape ,Vuka i porodice Adams .Puno pozdrava od Džaba Hata sa planete 128 .

Branko N

pre 9 godina

Svoj hleb jesti ,a voditi tuđu brigu , nije dobro. Hrvatska bi trebala da povede računa da obezbedi Srbima da se vrate na svoja vekovna ognjišta ,a ne da se bakću sa Šešeljom ,koji je u ovom trenutku nebitan.

Chicha

pre 9 godina

Hrvati nikako da pravazidju ratne 90-te.S obzirom da su u EU,trebali bi samo da razmisljaju o buducnosti i o novim izazovima koje clanstvo nosi.Seseljeve izjave sada vise nemaju istu tezinu,jer on sada na svu srecu nema podrsku i nije u mogucnosti da pokrene lavinu kakvu je mogao da izazove pre 20-ak godina.

R,Zivkovic,Rotterdam

pre 9 godina

@Miro Split;jedini objektivni Hrvat koji stvari postavlja na svoje mesto, tamo gde im je i mesto.Jos jedan pre neki dan isto Hrvat iz Zagreba dade objektivnu sliku hrvatskog drustva i to je to vise nisam cuo nijednog Hrvata da je dao objektivan komentar, mada ih ima jer necu da gresim dusu? Isto tako se moze reci i za pojedine Srbe koji su neobjektivni,jer su napumpani raznim propagandama bez istine.Ovog Gospodina Mira pratim duzi vremenski period, ali ruku na srce sagledava stvari ne po onome sto mrzitelji svako dnevno siju po hrvatskoj protiv Srba vec, vec dobro prostudira sta je istina a staje naduvana mrznja?!Dobro se i bori, ja mu se stvarno divim medu mrziteljima srpskog roda!

Vikinzi 5

pre 9 godina

Nema potrebe da iznosite bilo kakav stav ida se izjasnjavate po pitanju Vojvode od Seveningena. Nasa vlada ga nije ni trazila niti pustila, a sto se tice vas najbolje bi bilo da resite vasa pitanja koja nise jos uspeli da regulisete, a ticu se Srba koji su ziveli na teritoriji Hrvatske, i resite njihova pitanja. Kada ste usli u Evropu trebalo je to i da regulisete i da im isplatite zaostale penzije, vratite kuce i imovinu sto su posedovali na teritoriji Hrvatske, ali vi ni do dana danasnjeg niste to resili, a bavite se pitanjem Vojvode.

Pero

pre 9 godina

Hahhhah sta im radi covjek. Boje se da ce pokrenuti protjerane Srbe da traze svoja prava koja ih sljeduju. Volislav je inteligentniji i posteniji nego svi vi zajedno koji govorite lose o njemu.

vladan

pre 9 godina

Josipovic je potpuno u pravu; sama cinjenica sto je Seselj lud, ne negira cinjenicu da je ratni zlocinac, koji nas vuce (ili pokusava da odvuce) u najgore doba nase novije istorije.

Sale (Šandor)

pre 9 godina

Gospodine Josipoviću, otidite do Budimpešte i tražite da se sa zgrade mađarskog parlamenta odvali grb Kraljevine Hrvatske i Slavonije, to je, rekao bih, veći problem nego Šešeljeva mahnitost. I zabranite im, obavezno preko saveta bezbednosti UN da prodaju karte Velike Mađarske u knjižarama, kao i da notari iste drže uramljene iznad glave u kancelarijama.

Ili su Mađari možda prihvatljivi, kulturni, a i na njih ste navikli skoro 1000 godina da vam govore šta da radite.

Radojko

pre 9 godina

Nikada ne treba propustiti priliku da se uradi prava stvar. U tom pogledu, Josipović je sasvim upravu. Ono što govori o Šešelju se nama ne sviđa, ali je tačno. Mi u Srbiji treba da se zapitamo zašto lagano prelazimo preko puštanja Hrvatskih generala iz Haga, premda svi znamo da su i oni i pokojni Tuđman planirali i izvršili nasilno uklanjanje čitave srpske populacije sa teritorija koje danas pripadaju Hrvatskoj, i pri tome ubili mnoge od njih. Hajdete pošteno, ako mi sami ne zapitamo EU ili SB zašto i dalje postoji prikriveni progon Srba u Hrvatskoj, i zašto se destimuliše njihov povratak, i zašto trebaju čete policajaca da očuvaju jednu ćiriličnu tablu, zar zaista očekujete da to radi Josipović? Realno, njegovi glasači ga nisu zato birali. Ako se mi ne oglasimo, niko neće. I siguran sam 100% da naše oglašavanje neće doživeti negativnu reakciju Josipovića, već puno razumevanje. A ako se ne oglasimo, tada -za istoriju- Srbi u Hrvatskoj nikada nisu ni postojali.

Vojkan

pre 9 godina

Velika je izgleda frka kod naših komšija da li namerna ili stvarna ko bi ga znao. Busaju se u grudi i nešto se poturaju u prvi plan a niko ne zna zašto. Pretpostavljam da bi trebali da cene Hag u kojem nema njihovih optuženika koji svi ispadoše nevini, ali možda baš i zbog toga sada ovako žestoko istupaju tražeći neku pravnu zaštitu pred svoje predsedničke izbore. Hagu i zapadu treba da ljube i noge i skute a Nemačkoj i dalje da se kroz pesme zahvaljuju. Da nije bilo interesa zapada da budu primljeni u EU vrlo sumnjam da bi sa ovakvim poštovanjem ljudskih prava u Hrvatskoj stigli bilo gde. Duboki kompleksi koje nose prema Srbima se neće izlečiti sami od sebe. A možda im opet Srbi kao dežurni krivci trebaju da bi rešili sopstvene probleme. Problem je samo u tome što je Srba u Hrvatskoj veoma malo-ali tu je prvi komšija Srbija u kojoj ima puno Srba za svakodnevnu upotrebu.

Samo MOZAK Srbina spašava

pre 9 godina

Stvarno ne kapiram šta ovaj mlati naokolo sa sve onim budaletinama iz Hrvatskog Sabora.

Šešelja nije pustila Srbija nego Haški tribunal. To je adresa na koju treba da se obraća. Tamo i jedino tamo. Kao što je za Srbiju pogrešna adresa bila Hrvatska kada su oslobođeni optuženi hrvatski generali!

Koliko je potrebno biti glup da se ovaj prethodni pasus ne shvati???

Posebna je priča što ne postoji nijedan jedini osnov po kojem tamo Šešelja mogu da osude, osim verbalnog delikta. Svi jako dobro znaju da je on bio obična gluperda, galamdžija i pajac koji ama baš nikakve veze sa tim ratovima nije imao. Ako njega za bilo šta optuže sve to isto bi trebalo da se primeni i na Nikolića i Vučića (njegovi najbliži saradnici!) a tek onda bi sve postala jedna velika igranka.

Realno - na taj rat je Šešelj uticao koliko i npr. Tompson. Galamio, lupetao gluposti, palio budale i tupsone ...

Toga su posle nekog vremena postali svesni i oni komedijaši iz Haga, ali su se već bili uvalili u g***a do guše, i ovaj kancer im je došao kao slamka spasa. Neće oni nikada zvati Šešelja nazad, shvatite - ovo je bilo "spasavaj se ko može"!

Nažalost, mi u Srbiji ćemo morati da ga slušamo dok je živ.

Brus Vejn

pre 9 godina

Dosadan si bre covece, gledaj malo tvoje dvoriste, tvoj prag, tvoju drzavu...Sta si navalio na Srbiju! Nasa je stvar kako cemo da posmatramo dolazak Seselja, ti nema sta tu da trazis...Imas tvog "gospodina" Gotovinu!

milence

pre 9 godina

Pa i Josipovic bi trebao biti svestan da su nedavno i u Hrvatskoj 'pustani duhovi iz boce', pa je cise od pola miliona ljudi htelo referendum kojim bi se ogranicavala prava Srba u Hrvatskoj na svoje pismo. Da ne pominjem incidente koji su se tada desavali. I to je deo jedne zlocinacke ideologije, samo sto se gospodin predsednik malo pravi lud.

Super

pre 9 godina

Ne sećam se da avion kojim je Šešelje doputovao u Srbiju prošao kroz slavoluk koji su formirali vodeni topovi niti je bilo opštenacionalne histerije kakva je pratila povratak Gotovine u Hrvatsku nakon neshvatljive odluke Haškog tribunala da ga oslobodi optužbi za etniko čišćenje 250 000 Srba. Ako Srbija ima pravo replike u SB a verujem da ima, imaće priliku da mnogo toga na ovu temu kaže o ponašanju zemalja i parazemalja iz okruženja.

Zoran Simic

pre 9 godina

Ne mogu da verujem kako je smesan ovaj Josipovic. Sad je Bogati toliko vazno sta trabunja tamo neki vanparlamentarni politicar. Pa vise ljudi cuje I prati Tompsona kako mlati gluposti na svojim koncertima nego bolesnog Seselja koga slusa mozda 2 - 3000 pristalica. I sad bi trebalo posle svakog koncerta onog idiota da Vucic pise Pismo Savetu Bezbednosti. Svasta. Zar Josipovic nema pametnija posla?

Zole

pre 9 godina

Meni se cini da Šešelj govori isto sto je i pre govorio. Ne vidim nista novo u njegovim govorima. Bio je na sudjenju u medjunarodnom sudu u Hagu i nakon 12 godina ga nisu osudili. Stvarno mi nije jasno sta Hrvati žele i sta ocekuju.

бт

pre 9 godina

Срамота је да се Дачић правда Хрватској и објашњава како Србија није дочекала Шешеља као националног хероја. Па да ли је Шешељ можда осуђен за било какав злочин па да буде срамота да се човек који чами 12 година у притвору и без пресуде дочекује као херој? Хрватска би пошто-пото хтела да га осуди што прича о Великој Србији иако Хаг за то исто није успео да га осуди.

Aron

pre 9 godina

Ne znam dokle će više hrvatski političari da se brukaju. Šešelj nije na vlasti i slobodan je dok se ne donese odluka tako da može da priča šta god poželi. Očigledno da izborna kampanja kod njih poprima patološke oblike i polako ulazi u paranoju i histeriju. I to od čoveka koga do dolaska uopšte nisu konstantovali ni u medijima n u poltičkim krugovima.

savet

pre 9 godina

Mislim da je za Josipovica bolje da se malo pozabavi stanjem sopstvene nacije, koja u 21. veku razbija cirilicne ploce ko da su pecinski ljudi

Vatroslav Katić

pre 9 godina

Ministar Matić s Trpinjske ceste mu je lijepo poručio ono što vi braća Srbi često znate u narodu reći - "Idi bre pa se leči". Mislim da je to bilo sasvim dovoljno prostora što su i mediji svih zemalja ovdje trebali prenijeti nakon što je počeo baljezgat ponovno o Velk'oj Srbiji.

runner

pre 9 godina

Изгледа да је и овај председник хрватске државе неинформисан као и онај наш бивши. Схвати бре човече, или нам не бацај прашину у очи, да све што је Шешељ урадио, ради иlи ће урадити иде само у корист Лепе ваше а на штету Срба и Србије. А ако Ти још није јасно пропитај се мало код Шекијевог рођака, иначе вашег високог бојника односно генерала Мате Шешеља.

zoran

pre 9 godina

Radikalski političari kad nemaju šta oni Krlovac-Karlobag itd...

Hrvatski političari kad nemaju šta oni Šešelj Karlovac-Karlobag itd...

A i jedni i drugi o narodu brinu k'o robijaš o državi!

Stojan

pre 9 godina

Shta drugo reci osim "TUZIBABA JECA". Svi mi stanovnici BALKANA ako smo iole realni mozemo se zapitati: Koje je to evropske standarde ispunila Hrvatska a Srbija nije. Jasno je da oni (zapadnjaci) imaju dvostruke arshine. Da su mogli Sheshelju neshto da nadju sigurno bi ga osudili. Retorikom kojom se u poslednjih nekoliko meseci (od izbijanja krize u Ukrajini)sluze pojedini zvanicnici zapadnih zemalja je podjednako ratnohushkacka, ni manje ni vishe od Shesheljeve. Samo treba biti realan...

marija

pre 9 godina

Jos ce Josipovic na kraju da trazi ukidanje nesposobnog Haga.
Odlicno.
A Seselj mu je za unutrasnju upotrebu i slihtanje desnici, nazalost.

Pekar

pre 9 godina

... sve ovo izgleda o liči na vreme pred Prvi Svetski rat... provociraju nas sa svih strana, Rusima teška vremena ... sve u svemu, biće zabavno narednih godina...

marko_sthlm

pre 9 godina

Zar oni nemaju drugih bitnijih problema i važnijih stvari nego što je Šešelj?

Stvarno su dosadili sa tom temom.

Ono, razumem ja da je predizborna kampanja u hrvatskoj al ipak imajte malo mere...i okrenite se sebi i raznim problemima u vašoj državi...rastući nacionalizam i netrpeljivosti, prezaduženost i slaba ekonomija.

pedja

pre 9 godina

Konačno i mi imamo nekoga ko priča gluposti koje nerviraju naše komšije zapadno evropskih shvatanja,inače takve stvari se ne mogu čuti sa njihove strane.Oni su savršeni,bez ikakve mrlje u prošlosti...

Rocky

pre 9 godina

Ispunili ste uslove i kaznili sve zlocince po zasluzi. Isto tako ste osigurali povratak svih prognanih gradjana vase drzave, tako da nama ostaje samo da se divimo vasem umecu.

uh hu

pre 9 godina

Slobodni ste da iznosite svoja misljenja gde god , onoliko koliko ste slobodni. Ako ste?!
A imate li pametnija posla?
A to da smo mi slobodarski i demokratski narod i ovakvi u....i kakvi smo govori cinjenica da je povretak Seselja minorna politicka pojava u Srbiji koja je regrutovala manje od par hiljada ljudi i nekoliko ispada a ipak dobila neophodnu paznju javnosti.

Homo politicus

pre 9 godina

Vi ste usli u EU tako sto ste jedan konstitutivni narod proterali i dobili blagoslov od medjunarodne organizacije za to (ne)delo.

Vitez

pre 9 godina

Radi se o redovnoj sjednici s temom Haškog tribunala koja se održava svake godine. Na kraju krajeva i srpski predstavnici su se prije dvije godine žalili na oslobađajuće presude hrvatskim generalima.

miro split

pre 9 godina

Ima pravo Josipović.Mi ćemo od savjeta sigurnosti tražit da oduzme Šešelju titulu vojvode,Hrvatski Sabor će donit rezoluciju da se Šešelj spontano pokaje i ode na robiju,a EU će donit deklaraciju po kojoj je Šešelj bezobrazan i da je uvjet ulaska Srbije u EU da Šešelju oduzme državljanstvo i nacionalnost sve dok se ne upristoji.
Moran van reć da u Hrvatskoj nikoga ne zanima taj vaš Šešelj.Sve je ovo jedan politički cirkus koji nema nikakvu svrhu nego da se ubije dosada.

miro split

pre 9 godina

Zašto je Šešelj pušten iz Haga?Odgovor je jednostavan.Hag je ispolitiziran sud i donosi odluke po točno određenom nacionalnom i regionalnom ključu.
E,sad zašto se Hrvatska politika ponaša ovako blesavo to je drugo pitanje.Evo ja san prvi mislija da će povratak Šešelja u Srbiju donjet veći potres na srpskoj političkoj sceni.Mislija san da će ekonomski iscrpljena Srbija u njemu neracionalno vidit svog heroja i spasitelja.Ispalo je da se to nije dogodilo i da je čak i ta prva očekivana eforija bila isforsirana i smješna.Ispalo je da je prosječni građanin Srbije puno pametniji nego šta su mislili oni koji su sa Šešeljom pokušali destabilizaciju Srbije.
Drugo je pitanje,a zašto onda i poziciska i opozicijska politika Hrvatske misli da je prosječni Hrvat glup i da ne vidi očito,a to očito je da je Šešelj svoj otrov prosipa i iz Haga,da ga je taj Hag pustija bez zasluga Srbije,da Srbija sa Šešeljom i bez njega nije nikakva opasnost za mir na Balkanu,da je pridavanje važnosti njegovon laprdanju samo njemu koristi i nikome drugome.Sve ovo šta hrvatska diplomacija preduzima nema nikakvog smisla osim za unutrašnju uporabu,a i to je besmisleno jer nikoga od nas ne izenađuje to šta Šešelj priča.Grozno je to slušat žrtvama njegove politike,ali to su slušali i dok je bija u Hagu.Dakle ništa se nije promjenilo.
Može li Srbija uhitit Vojislava zbog govora mržnje.Normalno da može,isto kao što Hrvatska može uhitit neke svoje Euro parlametarce,sportske djelatnike, pjevače,ali ne uhićuje.

sime

pre 9 godina

Svakog shvacam, osim doticnog g. Seselja. Covjek je nas, hrvat je, a fura se na hc srbina??? Da netko toliko mrzi svoje??? Aaa, ccc Vojislave!

baki

pre 9 godina

Izbori,skreću pažnju sa stvarnih problema vlast je strast,naj gore od svega što pale vatru na Balkanu buretu baruta nije im još dosta udri još dok ima ludaka koji to upijaju dok jedu budjav lebac.

laza

pre 9 godina

oni ocigledno imaju problema u svom dvoristu, pa narodu skrecu paznju cackajuci po komsiluku gde im na takav nacin nikoko nije mesto

deki

pre 9 godina

Ovo su izjave namenjene domacoj javnosti s obzirom da su tamo izbori za 2 meseca. Ocigledno ce g.Josipovic na tim izborima proci kao njegov bivsi kolega Boris Tadic, uvlaceci se nacionalistima izgubice glasaju gradjanske orjentacije

BALTAZAR

pre 9 godina

"Duh iz boce" vas plaši . Duh iz flaše je nastao kao šatrovački pojam alkoholnih isparenja , ili kafanska varijanta čarobne lampe . Ako se vi plašite duhovitog Šešelja onda imate ozbiljan problem koji može samo analizirati Isak Asimov ili Artur Klark .Verovatno bi vam objasnili da se invazija Džedaja neće desiti jer ste sad u galaktičkoj federaciji koja ima dobre odnose sa nama stanovnicima Vulkana , a povratak pobunjenog Vulkanca Vojislava Veliki savet drži pod kontrolom . Ali ne , vi ipak gajite sumnju da će pobunjenik uspeti da na vašu teritoriju pošalje 8. putnika .Ne bojte se jer jedini pravi razlog za strah će biti kad se napravi savez između Jogija ,Crvenkape ,Vuka i porodice Adams .Puno pozdrava od Džaba Hata sa planete 128 .

koki

pre 9 godina

Srpske vlasti nemaju vremena da se bave Sekijem...oni,ako im je on interesantan,neka se bave njim od jutra do sutra!!!Neka iznose svoj stav sa jednog na drugi kraj sveta...

križić

pre 9 godina

Mislim da je nacionalizam zlo koje se maskira u ljubav, Šešelj je meni osobno zanimljiv lik, iako zločinac. Nema ništa gore kad se partizani dodvoravaju ''domoljubima'' kao Josipović. No sve su to isfurane fraze na koje se nakviše pale generacije moga pokojnog dida. Ustaše, četnici i partizani su svi napravili strašne zločine. Bitno je da ja danas mogu biti prijatelj s ljudima nebitno o njihovim djedovima. Volio bi da smo naprednija društva i bogatija, razvijenija ali teško da ću to doživjeti. Hrvati i Srbi žive na ovim prostorima etnički jako izmješano već dugo dugo,selo do sela itd. Zaokruživati svesrpsko ili svehrvatsko bi bilo u najblaže rečeno bolesno.

Chicha

pre 9 godina

Hrvati nikako da pravazidju ratne 90-te.S obzirom da su u EU,trebali bi samo da razmisljaju o buducnosti i o novim izazovima koje clanstvo nosi.Seseljeve izjave sada vise nemaju istu tezinu,jer on sada na svu srecu nema podrsku i nije u mogucnosti da pokrene lavinu kakvu je mogao da izazove pre 20-ak godina.

Branko N

pre 9 godina

Svoj hleb jesti ,a voditi tuđu brigu , nije dobro. Hrvatska bi trebala da povede računa da obezbedi Srbima da se vrate na svoja vekovna ognjišta ,a ne da se bakću sa Šešeljom ,koji je u ovom trenutku nebitan.

Vikinzi 5

pre 9 godina

Nema potrebe da iznosite bilo kakav stav ida se izjasnjavate po pitanju Vojvode od Seveningena. Nasa vlada ga nije ni trazila niti pustila, a sto se tice vas najbolje bi bilo da resite vasa pitanja koja nise jos uspeli da regulisete, a ticu se Srba koji su ziveli na teritoriji Hrvatske, i resite njihova pitanja. Kada ste usli u Evropu trebalo je to i da regulisete i da im isplatite zaostale penzije, vratite kuce i imovinu sto su posedovali na teritoriji Hrvatske, ali vi ni do dana danasnjeg niste to resili, a bavite se pitanjem Vojvode.

R,Zivkovic,Rotterdam

pre 9 godina

@Miro Split;jedini objektivni Hrvat koji stvari postavlja na svoje mesto, tamo gde im je i mesto.Jos jedan pre neki dan isto Hrvat iz Zagreba dade objektivnu sliku hrvatskog drustva i to je to vise nisam cuo nijednog Hrvata da je dao objektivan komentar, mada ih ima jer necu da gresim dusu? Isto tako se moze reci i za pojedine Srbe koji su neobjektivni,jer su napumpani raznim propagandama bez istine.Ovog Gospodina Mira pratim duzi vremenski period, ali ruku na srce sagledava stvari ne po onome sto mrzitelji svako dnevno siju po hrvatskoj protiv Srba vec, vec dobro prostudira sta je istina a staje naduvana mrznja?!Dobro se i bori, ja mu se stvarno divim medu mrziteljima srpskog roda!