Subota, 22.11.2014.

20:43

Imamo argumente protiv sankcija RUS

Šefica tima Srbije u pregovorima sa EU Tanja Miščević istakla je da Srbija ima kvalitetnu argumentaciju za neuvođenje sankcija Rusiji.

Izvor: B92

Imamo argumente protiv sankcija RUS IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

46 Komentari

Sortiraj po:

Miloš Kosorić

pre 9 godina



@đuro:Da li to gospodine Đuro znači da vam je više odgovarala vlast na čelu sa DS , koji su 12. godina uništavali državu a njene građane doveli da žive ispod granice siromaštva. Pa oni su nam obećavali da ćemo postati deo EU do 2008.godine i šta je bilo sa tim obećanjem.Članstvom u EU država ne gubi svoju samostalnost što to pokazuju i one članice EU koje nisu priznale nezavisnost Kosova .

Mića Abazović

pre 9 godina


@Igor:Ne treba potcenjivati uticaj Srbije u Evropi. Zapad po svaku cenu želi da smanji uticaj Rusije na Balkanu i znaju da to najlakše mogu da urade preko Srbije , dok Rusija zahvaljujući tradicinalno dobrim odnosima sa Srbijom, zadržavaju svoj uticaj na Balkanu. U ovom slučaju Srbija je neki most između Zapada i Istoka i to treba pametno iskoristiti.

Mirko Šuka

pre 9 godina


@hoćemo referendum: Pa valjda smo se na martovskim izborima izjasnili za vlast kojoj je glavni cilj evrointegracije i dobri odnosi sa Rusijom. O čemu bi se sada trebali da izjašnjavamo.

Somebody

pre 9 godina

Mi imamo snagu Argumenata ali ih EU ne mora uvaziti. EU ima (mislim jace)argumente Snage ali ih mi ne moramo uvaziti, itd,itd...pa kome kako bude!

Tačerka

pre 9 godina

Naši su argumenti čvrsti i neoborivi, a što je najvažnije, od ekonomskog interesa i za EU, potrebna im je Srbija, kao moderator, i Vučić to odlično radi, nema šta.

Cika Ramadan

pre 9 godina

EU ne podrzava politiku Rusije!
EU otvorila vrata Srbiju u EU !
Dali ste stavili pitanje sebi zasto zele Srbiju u EU?
Srbija je jedina zemlja balkana sto podrzava Rusiju u svakom koraku za bilo sta, a ima i S-Koreja, Sirija i neke izolovane zemlje sveta.
Jedinog saveznika Rusije sa balkana hoce eu da spreci da Rusija nema vise ulogu u balkan preko nje, i zbog toga hoce na svoju stranu a ne sto zeli Srbiju u eu sa ovakvom politikom.
I Kosovo i eu
I eu i Rusiju
I Rusiju i republiku srbsku
I republiku srbsku i izlaz na moru.
Zelja je velika a mogusnosti su veoma mali, to su dve veoma razlicite stvari daleko jedna od drugoga.

Pantelija

pre 9 godina

jdan od tih argumenata je otvoreno trzise rusije preko nas za evropu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (laza, 23. novembar 2014 11:05)

To će sigurno da prihvate. Nemogu sami da se dogovore pa će i jedni i drugi da izaberu nekog trećeg - "pouzdanog i sredjenog" kao mi, važi!

pablito

pre 9 godina

sve vlasti od 2000. tj
od kada se prica o pristupanju EU su na recima za pristupanje a svojim delima cine sve da se to nikad ne desi i da se narodu ogadi ta ideja.

Uključi mozak

pre 9 godina

Fenomenalno poredjenje sa Zvezdom i Partizanom! Dakle učlaniš se ili u jedan ili u drugi klub i prihvatiš vrednosti i pravila koja važe u tom klubu ili se ne učlaniš nigde. Ali hajde da to čak i ostavimo po strani potpuno... Zvanični stav Srbije je da je Kosovo njen sastavni deo i nikako drugačije, tj. da je nezavisnost nelegalna. Putin je pre par dana izjavio da se na Krimu desilo isto što i na Kosovu, koristeći to kao argument u svoju korist za tamošnja dešavanja. Na kraju, Srbija podržava Rusiju!!! Zaključak, sve ovo nema veze ni sa politikom ni sa zdravim razumom već isključivo sa ekonomskim interesima pojedininaca, tj. političara na vlasti.
Da se vratim na kratko na pitanje odabira kluba... Manite se istorijskih prijateljstava i gluposti koje vam serviraju političari i istražite malo kakav je život običnog radnog sveta i u jednom i u drugom klubu jer bi to trebalo da vam bude jedini parametar za ovakve odluke. Ajd, u zdravlje...

bgd

pre 9 godina

(SardaukarCRO, 22. novembar 2014 23:43)

Mi u Srbiji smo bili i protiv EU i protiv RU vec samo za nas, za YU, i to nas je skupo kostalo, ta nasa slobodarska ideja, jer mnogi nisu shvatili na vreme da je to jedino sto ne mozemo da biramo i onda smo, zbog tog soka, dopustili nasim kriminalcima da iskoriste priliku i da pljackaju i ubijaju prvo vas pa onda nas... nazalost, da smo sami birali svog gospodara kao sto ste vi bolje bi prosli, a ovako je gospodar izabrao nas i nikako da nam olabavi omcu oko vrata i da nas pusti da budemo dobri i poslusni robovi

Igor

pre 9 godina

Ma važi, mi smo toliko bitna zemlja u Evropi (regionalni centar) da će EU baš uvažiti naše jake argumente...posebno dobija na težini kada gospodar Vučić bahato izjavi kako niko neće nama govoriti šta mi da radimo...Hahahahaha pa Vučiću kada te bude pozvala Angela Merkel bićeš manji od mahovog zrna...prestani više da stvaraš propagandu i da kupuješ jeftine političke poene...a i ta retorika je totalno radikalna (mislim radikalska)...što ti i jesi...radikal

Bosko

pre 9 godina

Nas stav o mozemo da pravdamo time da zelimo da ostanemo u dobrim odnosima i sa Rusijom i Ukrajinom i da tako doprinesemo mirnom resenju. Mislim da je to bolji argument od jednostavmog odbijanja da se uvedu sankcije Rusiji.

milan

pre 9 godina

raspisite referendum odmah o tome da li treba pristupiti evropskoj uniji, ili ostati neutralna zemlja...

ovamo se hvalimo da smo neutralni, a tek u poslednje vreme se prica da zemlja koja udje u uniju mora imati istu politiku kao i ona... kako je evropska unija vecim delom i nato unija, onda srbija clanstvom u toj uniji sigurno nece biti neutralna zemlja...

djuro

pre 9 godina

A imate li argumente za to sto se pravdate nekome za odluke koje nezavisne drzave donose same? I znate li da, sve i da ste clan EU, imate pravo na svoj stav i svoju spoljnju politiku (cuveno nepriznavanje Kosova od strane 5 clanica bi bio nama verovatno najpoznatiji primer, da ne pominjem britanske ekskurzije)? Sve i da nije, imate li neku svest o tome sta je vas interes i o cemu sme da se raspravlja a o cemu ne? I shvatate li da ovakvi nesposobni cinovnici i diplomate ustvari oduzimaju suverenost drzavi svojom snishodjlivoscu, a da to nikako ne moze uraditi silom oteta teritorija. Ovo je tuga, jad i beda. Da ne znam da je cela spoljnja politika vlade Srbije na ovom jadnom nivou, pa da se nadam njenom smenjivanju. Ovako znam da bi dosao neko ko isto ovako sramoti drzavu, ko zna, mozda i gore...

SardaukarCRO

pre 9 godina

Ja ne razumijem, zasto se vi, dragi moji susjedi, toliko "bunite i pjenite" oko Ovoga EU- Ucjene, hocemo-necemo. Rusi, hocemo - ali bi u EU....Ma cekajte, ako mi dozvoljavate kao nekom "sa strane" kom ni "iz dzepa - ni u dzep", jedan savjet: dajte se prvo dogovorite STO HOCETE!!!
Stvari su ovakve: Ako zelite u EU, zapadni nacin zivota sa svim svojim i pozitivnim i negativnim stranama, morate priznati Kosovo i "udariti sankcije Rusiji".
Ako zelite Rusiji "pod ruku", recite odmah ovima iz EU da se tornjaju odakle su dosli, a ne da im "prodajete argumente" i blamirate se bezveze, a i pokazujete Rusima kakav ste im "cvrsti saveznik" (zali Boze saveznika takvog, znas da si propao).
Treca varijanta je "Sjeverna Koreja varijanta"....Svima recite da se tornjaju i pocnite graditi bunkere "sve u 16" prema svima.
Cetvrte NEMA!
I dajte shvatite da VI zelite u neki "klub" koji ima svoja pravila. Pa nece taj klub mijenjati pravila radi novog clana. Novi clan se samo moze PRILAGODJAVATI ostalim clanovima. Ovo sto ovi vasi prodaju je varijanta "Ja bi hteo u Partizan, al samo ako promeni ime u Zvezda", i onda Grobarima recimo dajete ARGUMENTE zasto bi se njihov klub trebao zvati Zvezda, a ovi (Grobari) vas gledaju i misle da niste normalni.

Ukratko, dogovorite se nekako (referendum, bilo sto), ali sto brze, jer ova situacija u kojoj ste sada je jako zabrinjavajuca. Ni "lijevo" ni "desno", a tonete sve dublje. Bilo kakva odluka je bolja od NIKAKVE!
Ugodno vece i pozdrav svima.

Surehand

pre 9 godina

Nikad nas nisu bombardovali,uvodili sankcije,otimali teritoriju!
(Argument, 22. novembar 2014 21:07)

Bombardovali nisu, ali sankcije su nam uveli 1992, kad i svi drugi. 1948 i 1968 su bili sa ukopanim topovima i tenkovima duz cele istocne granice, spremni da upadnu svakog trenutka. Zabijanja noza u ledja ne spominjem, bilo je toga previse puta u istoriji...

cisco kid

pre 9 godina

Prvo ste hteli finansije pa kada je Evropa rekla ne,prvo Kosovo pa pravo onda ste graknuli iz sveg glasa.Jel vi stvarno mislite da niko ne prati govore iz Eu.Samo da znate da i mi znamo da poglavlje o Kosovu je bukvalno priznanje Kosova a biće mi veoma zabavno ,po ko zna koji put,kako vas radikal bez bedza će to objasniti.Vidite i sami da ste se u laži već udavili.U cara Trajana kozje uši.

Nemanja

pre 9 godina

Meni EU, ne treba sa sankcijama prema Rusiji, da li neko moze biti toliko glup da "sece granu na kojoj stoji". Umesto da sirimo poslovne odnose sa Rusijom mi treba da uvodimo sankciji, tj. ne sad nego kasnije da "uskladimo". Nemci su nas napadali kad god im se ukazala prilika a ko kaze da to nece i sutra uraditi kad nebudemo "igrali kao oni sviraju". Englezi su nas takodje bombardovali kadgod im se ukazala zgodnas prilika, tj. uvk kad im je to odgovaralo. Francuzi nam prodali topove a poslali neodgovarajucu municiju i tome slicno...Naucimo iz istorije nesto i gradimo svoj put, Srbija treba da ostane neutralan i da vodi svoju politiku a ne da bude marioneta jer to je jedini nacin kiad ce nas svi ceniti, kako zapad tako i istok. Ponasanje nasih politicara je za svaku osudu...

ralens

pre 9 godina

U prevodu Nemacka trazi i de jure priznanje nezavisnosti Kosova, a veoma brzo cemo morati i da uvedemo sankcije Rusiji, ako zelimo u EU. To ce se videti pogotovo pocetkom sledece godine i pocetka precedavanja Srbije OSCE, nazalost to je realnost....Pritisci ce biti samo jos veci.

neutralni felsh

pre 9 godina

vrlo dobro, EU i SAD su oduvek uvazavali valjane argumente!
(optimista, 22. novembar 2014 21:12)


naravno da jesu. to su racionalni politicki sistemi - tamo ne pali ovo nase balkansko prodavanje magle.

Mozemo li u necemu biti gori?

pre 9 godina

Reforma pravosudja, poglavlja 23 i 24. Pre ce se Kosovo vratiti u sastav Srbije nego sto cemo u njima napraviti nekakav pomak. Mada, imamo sposobnog ministra

xim

pre 9 godina

A koji ce vam argumenti biti kada vam ne daju pomoc vise ili kredite? Odlucite se vise na koju cete stranu, da znamo da l da ostajemo ili idemo odavde!

Bedno i jadno.

pre 9 godina

Srbija ima argumente za neuvođenje sankcija Rusiji? Kvalitetne argumente???? SUVERENA DRŽAVA SE PRAVDA ARGUMENTIMA ŠTA ĆE DA RADI po pitanju uvođenja snkcija nekome?

dzo

pre 9 godina

Da li smeta tzv evropskom putu ponizavanja i siromasenja Srbije ako napisem komentar da je u Republici Srpskoj neto plata skoro 100 eura veca nego u Madjarskoj... Clanici EU..

seismos

pre 9 godina

Srbija će u Uniju kad ja ponovo budem imao tli godine. Hahahahahaaa...
Daj ,ženo,ne upinji se više da prikriješ da ova vlada radi isključivo za ruske interese! Užasno vam loše ide ,samo da vas obavestim.

Realist

pre 9 godina

Ti baš ništa ne razumiješ. Ne pomažu ti ni najbolji argumenti univerzuma, jer nije stvar u argumentima nego u PRAĆENJU VANJSKE/SPOLJNE POLITIKE EU....Ako to ne radiš nemaš šta tražiti unutra...TOČKA.

dragan

pre 9 godina

У породици се каже"док си у мојој кући радићеш како ја кажем". Она као и власт не желе ЕУ, једино их интересују њихови фондови да би себи повећали богатство.

Swedenonline

pre 9 godina

Pola Evrope nije za ikakvo prosirivanje sankcija a vi zaludjujete svet? Ovi vas politicari se prave vazni kao da vladaju sa SADom a ne malom beznacajnom Srbijom!
Za poteci pitanje u EU da se Srbija natera da uvodi sankcije, sve da je clanica pa ne moze, Madjarska je protiv i tako ce i ostati. Dakle, niko iz EU nemoze da ZAHTEVA od Srbije da uvodi sankcije bilo kome, problem je samo u tome da vasi politicari koriste ovo zarad vaseg neznanja da bi digli sebi rejting kako oni boze moj brane Rusiju ili Srbiju?
Mada, vi za bolju sem te pijacno-prevarantske politike i ne znate, tako da...

mario

pre 9 godina

"Srbija mora da povećava usklađenost, a do momenta članstva u EU, EU mora da prihvati različiti spoljnopolitički stav Srbije“, istakla je Miščevićeva. "
Ne mora ništa EU da prihvati već Srbija mora da prihvača,pa nije EU zatražila da pristupi Srbiji.

SardaukarCRO

pre 9 godina

Ja ne razumijem, zasto se vi, dragi moji susjedi, toliko "bunite i pjenite" oko Ovoga EU- Ucjene, hocemo-necemo. Rusi, hocemo - ali bi u EU....Ma cekajte, ako mi dozvoljavate kao nekom "sa strane" kom ni "iz dzepa - ni u dzep", jedan savjet: dajte se prvo dogovorite STO HOCETE!!!
Stvari su ovakve: Ako zelite u EU, zapadni nacin zivota sa svim svojim i pozitivnim i negativnim stranama, morate priznati Kosovo i "udariti sankcije Rusiji".
Ako zelite Rusiji "pod ruku", recite odmah ovima iz EU da se tornjaju odakle su dosli, a ne da im "prodajete argumente" i blamirate se bezveze, a i pokazujete Rusima kakav ste im "cvrsti saveznik" (zali Boze saveznika takvog, znas da si propao).
Treca varijanta je "Sjeverna Koreja varijanta"....Svima recite da se tornjaju i pocnite graditi bunkere "sve u 16" prema svima.
Cetvrte NEMA!
I dajte shvatite da VI zelite u neki "klub" koji ima svoja pravila. Pa nece taj klub mijenjati pravila radi novog clana. Novi clan se samo moze PRILAGODJAVATI ostalim clanovima. Ovo sto ovi vasi prodaju je varijanta "Ja bi hteo u Partizan, al samo ako promeni ime u Zvezda", i onda Grobarima recimo dajete ARGUMENTE zasto bi se njihov klub trebao zvati Zvezda, a ovi (Grobari) vas gledaju i misle da niste normalni.

Ukratko, dogovorite se nekako (referendum, bilo sto), ali sto brze, jer ova situacija u kojoj ste sada je jako zabrinjavajuca. Ni "lijevo" ni "desno", a tonete sve dublje. Bilo kakva odluka je bolja od NIKAKVE!
Ugodno vece i pozdrav svima.

Surehand

pre 9 godina

Nikad nas nisu bombardovali,uvodili sankcije,otimali teritoriju!
(Argument, 22. novembar 2014 21:07)

Bombardovali nisu, ali sankcije su nam uveli 1992, kad i svi drugi. 1948 i 1968 su bili sa ukopanim topovima i tenkovima duz cele istocne granice, spremni da upadnu svakog trenutka. Zabijanja noza u ledja ne spominjem, bilo je toga previse puta u istoriji...

Igor

pre 9 godina

Ma važi, mi smo toliko bitna zemlja u Evropi (regionalni centar) da će EU baš uvažiti naše jake argumente...posebno dobija na težini kada gospodar Vučić bahato izjavi kako niko neće nama govoriti šta mi da radimo...Hahahahaha pa Vučiću kada te bude pozvala Angela Merkel bićeš manji od mahovog zrna...prestani više da stvaraš propagandu i da kupuješ jeftine političke poene...a i ta retorika je totalno radikalna (mislim radikalska)...što ti i jesi...radikal

ralens

pre 9 godina

U prevodu Nemacka trazi i de jure priznanje nezavisnosti Kosova, a veoma brzo cemo morati i da uvedemo sankcije Rusiji, ako zelimo u EU. To ce se videti pogotovo pocetkom sledece godine i pocetka precedavanja Srbije OSCE, nazalost to je realnost....Pritisci ce biti samo jos veci.

Bedno i jadno.

pre 9 godina

Srbija ima argumente za neuvođenje sankcija Rusiji? Kvalitetne argumente???? SUVERENA DRŽAVA SE PRAVDA ARGUMENTIMA ŠTA ĆE DA RADI po pitanju uvođenja snkcija nekome?

djuro

pre 9 godina

A imate li argumente za to sto se pravdate nekome za odluke koje nezavisne drzave donose same? I znate li da, sve i da ste clan EU, imate pravo na svoj stav i svoju spoljnju politiku (cuveno nepriznavanje Kosova od strane 5 clanica bi bio nama verovatno najpoznatiji primer, da ne pominjem britanske ekskurzije)? Sve i da nije, imate li neku svest o tome sta je vas interes i o cemu sme da se raspravlja a o cemu ne? I shvatate li da ovakvi nesposobni cinovnici i diplomate ustvari oduzimaju suverenost drzavi svojom snishodjlivoscu, a da to nikako ne moze uraditi silom oteta teritorija. Ovo je tuga, jad i beda. Da ne znam da je cela spoljnja politika vlade Srbije na ovom jadnom nivou, pa da se nadam njenom smenjivanju. Ovako znam da bi dosao neko ko isto ovako sramoti drzavu, ko zna, mozda i gore...

seismos

pre 9 godina

Srbija će u Uniju kad ja ponovo budem imao tli godine. Hahahahahaaa...
Daj ,ženo,ne upinji se više da prikriješ da ova vlada radi isključivo za ruske interese! Užasno vam loše ide ,samo da vas obavestim.

mario

pre 9 godina

"Srbija mora da povećava usklađenost, a do momenta članstva u EU, EU mora da prihvati različiti spoljnopolitički stav Srbije“, istakla je Miščevićeva. "
Ne mora ništa EU da prihvati već Srbija mora da prihvača,pa nije EU zatražila da pristupi Srbiji.

dragan

pre 9 godina

У породици се каже"док си у мојој кући радићеш како ја кажем". Она као и власт не желе ЕУ, једино их интересују њихови фондови да би себи повећали богатство.

cisco kid

pre 9 godina

Prvo ste hteli finansije pa kada je Evropa rekla ne,prvo Kosovo pa pravo onda ste graknuli iz sveg glasa.Jel vi stvarno mislite da niko ne prati govore iz Eu.Samo da znate da i mi znamo da poglavlje o Kosovu je bukvalno priznanje Kosova a biće mi veoma zabavno ,po ko zna koji put,kako vas radikal bez bedza će to objasniti.Vidite i sami da ste se u laži već udavili.U cara Trajana kozje uši.

xim

pre 9 godina

A koji ce vam argumenti biti kada vam ne daju pomoc vise ili kredite? Odlucite se vise na koju cete stranu, da znamo da l da ostajemo ili idemo odavde!

Realist

pre 9 godina

Ti baš ništa ne razumiješ. Ne pomažu ti ni najbolji argumenti univerzuma, jer nije stvar u argumentima nego u PRAĆENJU VANJSKE/SPOLJNE POLITIKE EU....Ako to ne radiš nemaš šta tražiti unutra...TOČKA.

milan

pre 9 godina

raspisite referendum odmah o tome da li treba pristupiti evropskoj uniji, ili ostati neutralna zemlja...

ovamo se hvalimo da smo neutralni, a tek u poslednje vreme se prica da zemlja koja udje u uniju mora imati istu politiku kao i ona... kako je evropska unija vecim delom i nato unija, onda srbija clanstvom u toj uniji sigurno nece biti neutralna zemlja...

Swedenonline

pre 9 godina

Pola Evrope nije za ikakvo prosirivanje sankcija a vi zaludjujete svet? Ovi vas politicari se prave vazni kao da vladaju sa SADom a ne malom beznacajnom Srbijom!
Za poteci pitanje u EU da se Srbija natera da uvodi sankcije, sve da je clanica pa ne moze, Madjarska je protiv i tako ce i ostati. Dakle, niko iz EU nemoze da ZAHTEVA od Srbije da uvodi sankcije bilo kome, problem je samo u tome da vasi politicari koriste ovo zarad vaseg neznanja da bi digli sebi rejting kako oni boze moj brane Rusiju ili Srbiju?
Mada, vi za bolju sem te pijacno-prevarantske politike i ne znate, tako da...

Mozemo li u necemu biti gori?

pre 9 godina

Reforma pravosudja, poglavlja 23 i 24. Pre ce se Kosovo vratiti u sastav Srbije nego sto cemo u njima napraviti nekakav pomak. Mada, imamo sposobnog ministra

neutralni felsh

pre 9 godina

vrlo dobro, EU i SAD su oduvek uvazavali valjane argumente!
(optimista, 22. novembar 2014 21:12)


naravno da jesu. to su racionalni politicki sistemi - tamo ne pali ovo nase balkansko prodavanje magle.

Nemanja

pre 9 godina

Meni EU, ne treba sa sankcijama prema Rusiji, da li neko moze biti toliko glup da "sece granu na kojoj stoji". Umesto da sirimo poslovne odnose sa Rusijom mi treba da uvodimo sankciji, tj. ne sad nego kasnije da "uskladimo". Nemci su nas napadali kad god im se ukazala prilika a ko kaze da to nece i sutra uraditi kad nebudemo "igrali kao oni sviraju". Englezi su nas takodje bombardovali kadgod im se ukazala zgodnas prilika, tj. uvk kad im je to odgovaralo. Francuzi nam prodali topove a poslali neodgovarajucu municiju i tome slicno...Naucimo iz istorije nesto i gradimo svoj put, Srbija treba da ostane neutralan i da vodi svoju politiku a ne da bude marioneta jer to je jedini nacin kiad ce nas svi ceniti, kako zapad tako i istok. Ponasanje nasih politicara je za svaku osudu...

dzo

pre 9 godina

Da li smeta tzv evropskom putu ponizavanja i siromasenja Srbije ako napisem komentar da je u Republici Srpskoj neto plata skoro 100 eura veca nego u Madjarskoj... Clanici EU..

Uključi mozak

pre 9 godina

Fenomenalno poredjenje sa Zvezdom i Partizanom! Dakle učlaniš se ili u jedan ili u drugi klub i prihvatiš vrednosti i pravila koja važe u tom klubu ili se ne učlaniš nigde. Ali hajde da to čak i ostavimo po strani potpuno... Zvanični stav Srbije je da je Kosovo njen sastavni deo i nikako drugačije, tj. da je nezavisnost nelegalna. Putin je pre par dana izjavio da se na Krimu desilo isto što i na Kosovu, koristeći to kao argument u svoju korist za tamošnja dešavanja. Na kraju, Srbija podržava Rusiju!!! Zaključak, sve ovo nema veze ni sa politikom ni sa zdravim razumom već isključivo sa ekonomskim interesima pojedininaca, tj. političara na vlasti.
Da se vratim na kratko na pitanje odabira kluba... Manite se istorijskih prijateljstava i gluposti koje vam serviraju političari i istražite malo kakav je život običnog radnog sveta i u jednom i u drugom klubu jer bi to trebalo da vam bude jedini parametar za ovakve odluke. Ajd, u zdravlje...

bgd

pre 9 godina

(SardaukarCRO, 22. novembar 2014 23:43)

Mi u Srbiji smo bili i protiv EU i protiv RU vec samo za nas, za YU, i to nas je skupo kostalo, ta nasa slobodarska ideja, jer mnogi nisu shvatili na vreme da je to jedino sto ne mozemo da biramo i onda smo, zbog tog soka, dopustili nasim kriminalcima da iskoriste priliku i da pljackaju i ubijaju prvo vas pa onda nas... nazalost, da smo sami birali svog gospodara kao sto ste vi bolje bi prosli, a ovako je gospodar izabrao nas i nikako da nam olabavi omcu oko vrata i da nas pusti da budemo dobri i poslusni robovi

Bosko

pre 9 godina

Nas stav o mozemo da pravdamo time da zelimo da ostanemo u dobrim odnosima i sa Rusijom i Ukrajinom i da tako doprinesemo mirnom resenju. Mislim da je to bolji argument od jednostavmog odbijanja da se uvedu sankcije Rusiji.

pablito

pre 9 godina

sve vlasti od 2000. tj
od kada se prica o pristupanju EU su na recima za pristupanje a svojim delima cine sve da se to nikad ne desi i da se narodu ogadi ta ideja.

Pantelija

pre 9 godina

jdan od tih argumenata je otvoreno trzise rusije preko nas za evropu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (laza, 23. novembar 2014 11:05)

To će sigurno da prihvate. Nemogu sami da se dogovore pa će i jedni i drugi da izaberu nekog trećeg - "pouzdanog i sredjenog" kao mi, važi!

Cika Ramadan

pre 9 godina

EU ne podrzava politiku Rusije!
EU otvorila vrata Srbiju u EU !
Dali ste stavili pitanje sebi zasto zele Srbiju u EU?
Srbija je jedina zemlja balkana sto podrzava Rusiju u svakom koraku za bilo sta, a ima i S-Koreja, Sirija i neke izolovane zemlje sveta.
Jedinog saveznika Rusije sa balkana hoce eu da spreci da Rusija nema vise ulogu u balkan preko nje, i zbog toga hoce na svoju stranu a ne sto zeli Srbiju u eu sa ovakvom politikom.
I Kosovo i eu
I eu i Rusiju
I Rusiju i republiku srbsku
I republiku srbsku i izlaz na moru.
Zelja je velika a mogusnosti su veoma mali, to su dve veoma razlicite stvari daleko jedna od drugoga.

Tačerka

pre 9 godina

Naši su argumenti čvrsti i neoborivi, a što je najvažnije, od ekonomskog interesa i za EU, potrebna im je Srbija, kao moderator, i Vučić to odlično radi, nema šta.

Somebody

pre 9 godina

Mi imamo snagu Argumenata ali ih EU ne mora uvaziti. EU ima (mislim jace)argumente Snage ali ih mi ne moramo uvaziti, itd,itd...pa kome kako bude!

Mića Abazović

pre 9 godina


@Igor:Ne treba potcenjivati uticaj Srbije u Evropi. Zapad po svaku cenu želi da smanji uticaj Rusije na Balkanu i znaju da to najlakše mogu da urade preko Srbije , dok Rusija zahvaljujući tradicinalno dobrim odnosima sa Srbijom, zadržavaju svoj uticaj na Balkanu. U ovom slučaju Srbija je neki most između Zapada i Istoka i to treba pametno iskoristiti.

Miloš Kosorić

pre 9 godina



@đuro:Da li to gospodine Đuro znači da vam je više odgovarala vlast na čelu sa DS , koji su 12. godina uništavali državu a njene građane doveli da žive ispod granice siromaštva. Pa oni su nam obećavali da ćemo postati deo EU do 2008.godine i šta je bilo sa tim obećanjem.Članstvom u EU država ne gubi svoju samostalnost što to pokazuju i one članice EU koje nisu priznale nezavisnost Kosova .

Mirko Šuka

pre 9 godina


@hoćemo referendum: Pa valjda smo se na martovskim izborima izjasnili za vlast kojoj je glavni cilj evrointegracije i dobri odnosi sa Rusijom. O čemu bi se sada trebali da izjašnjavamo.

Surehand

pre 9 godina

Nikad nas nisu bombardovali,uvodili sankcije,otimali teritoriju!
(Argument, 22. novembar 2014 21:07)

Bombardovali nisu, ali sankcije su nam uveli 1992, kad i svi drugi. 1948 i 1968 su bili sa ukopanim topovima i tenkovima duz cele istocne granice, spremni da upadnu svakog trenutka. Zabijanja noza u ledja ne spominjem, bilo je toga previse puta u istoriji...

Nemanja

pre 9 godina

Meni EU, ne treba sa sankcijama prema Rusiji, da li neko moze biti toliko glup da "sece granu na kojoj stoji". Umesto da sirimo poslovne odnose sa Rusijom mi treba da uvodimo sankciji, tj. ne sad nego kasnije da "uskladimo". Nemci su nas napadali kad god im se ukazala prilika a ko kaze da to nece i sutra uraditi kad nebudemo "igrali kao oni sviraju". Englezi su nas takodje bombardovali kadgod im se ukazala zgodnas prilika, tj. uvk kad im je to odgovaralo. Francuzi nam prodali topove a poslali neodgovarajucu municiju i tome slicno...Naucimo iz istorije nesto i gradimo svoj put, Srbija treba da ostane neutralan i da vodi svoju politiku a ne da bude marioneta jer to je jedini nacin kiad ce nas svi ceniti, kako zapad tako i istok. Ponasanje nasih politicara je za svaku osudu...

neutralni felsh

pre 9 godina

vrlo dobro, EU i SAD su oduvek uvazavali valjane argumente!
(optimista, 22. novembar 2014 21:12)


naravno da jesu. to su racionalni politicki sistemi - tamo ne pali ovo nase balkansko prodavanje magle.

Bosko

pre 9 godina

Nas stav o mozemo da pravdamo time da zelimo da ostanemo u dobrim odnosima i sa Rusijom i Ukrajinom i da tako doprinesemo mirnom resenju. Mislim da je to bolji argument od jednostavmog odbijanja da se uvedu sankcije Rusiji.

dzo

pre 9 godina

Da li smeta tzv evropskom putu ponizavanja i siromasenja Srbije ako napisem komentar da je u Republici Srpskoj neto plata skoro 100 eura veca nego u Madjarskoj... Clanici EU..

SardaukarCRO

pre 9 godina

Ja ne razumijem, zasto se vi, dragi moji susjedi, toliko "bunite i pjenite" oko Ovoga EU- Ucjene, hocemo-necemo. Rusi, hocemo - ali bi u EU....Ma cekajte, ako mi dozvoljavate kao nekom "sa strane" kom ni "iz dzepa - ni u dzep", jedan savjet: dajte se prvo dogovorite STO HOCETE!!!
Stvari su ovakve: Ako zelite u EU, zapadni nacin zivota sa svim svojim i pozitivnim i negativnim stranama, morate priznati Kosovo i "udariti sankcije Rusiji".
Ako zelite Rusiji "pod ruku", recite odmah ovima iz EU da se tornjaju odakle su dosli, a ne da im "prodajete argumente" i blamirate se bezveze, a i pokazujete Rusima kakav ste im "cvrsti saveznik" (zali Boze saveznika takvog, znas da si propao).
Treca varijanta je "Sjeverna Koreja varijanta"....Svima recite da se tornjaju i pocnite graditi bunkere "sve u 16" prema svima.
Cetvrte NEMA!
I dajte shvatite da VI zelite u neki "klub" koji ima svoja pravila. Pa nece taj klub mijenjati pravila radi novog clana. Novi clan se samo moze PRILAGODJAVATI ostalim clanovima. Ovo sto ovi vasi prodaju je varijanta "Ja bi hteo u Partizan, al samo ako promeni ime u Zvezda", i onda Grobarima recimo dajete ARGUMENTE zasto bi se njihov klub trebao zvati Zvezda, a ovi (Grobari) vas gledaju i misle da niste normalni.

Ukratko, dogovorite se nekako (referendum, bilo sto), ali sto brze, jer ova situacija u kojoj ste sada je jako zabrinjavajuca. Ni "lijevo" ni "desno", a tonete sve dublje. Bilo kakva odluka je bolja od NIKAKVE!
Ugodno vece i pozdrav svima.

seismos

pre 9 godina

Srbija će u Uniju kad ja ponovo budem imao tli godine. Hahahahahaaa...
Daj ,ženo,ne upinji se više da prikriješ da ova vlada radi isključivo za ruske interese! Užasno vam loše ide ,samo da vas obavestim.

Realist

pre 9 godina

Ti baš ništa ne razumiješ. Ne pomažu ti ni najbolji argumenti univerzuma, jer nije stvar u argumentima nego u PRAĆENJU VANJSKE/SPOLJNE POLITIKE EU....Ako to ne radiš nemaš šta tražiti unutra...TOČKA.

mario

pre 9 godina

"Srbija mora da povećava usklađenost, a do momenta članstva u EU, EU mora da prihvati različiti spoljnopolitički stav Srbije“, istakla je Miščevićeva. "
Ne mora ništa EU da prihvati već Srbija mora da prihvača,pa nije EU zatražila da pristupi Srbiji.

xim

pre 9 godina

A koji ce vam argumenti biti kada vam ne daju pomoc vise ili kredite? Odlucite se vise na koju cete stranu, da znamo da l da ostajemo ili idemo odavde!

milan

pre 9 godina

raspisite referendum odmah o tome da li treba pristupiti evropskoj uniji, ili ostati neutralna zemlja...

ovamo se hvalimo da smo neutralni, a tek u poslednje vreme se prica da zemlja koja udje u uniju mora imati istu politiku kao i ona... kako je evropska unija vecim delom i nato unija, onda srbija clanstvom u toj uniji sigurno nece biti neutralna zemlja...

Swedenonline

pre 9 godina

Pola Evrope nije za ikakvo prosirivanje sankcija a vi zaludjujete svet? Ovi vas politicari se prave vazni kao da vladaju sa SADom a ne malom beznacajnom Srbijom!
Za poteci pitanje u EU da se Srbija natera da uvodi sankcije, sve da je clanica pa ne moze, Madjarska je protiv i tako ce i ostati. Dakle, niko iz EU nemoze da ZAHTEVA od Srbije da uvodi sankcije bilo kome, problem je samo u tome da vasi politicari koriste ovo zarad vaseg neznanja da bi digli sebi rejting kako oni boze moj brane Rusiju ili Srbiju?
Mada, vi za bolju sem te pijacno-prevarantske politike i ne znate, tako da...

Igor

pre 9 godina

Ma važi, mi smo toliko bitna zemlja u Evropi (regionalni centar) da će EU baš uvažiti naše jake argumente...posebno dobija na težini kada gospodar Vučić bahato izjavi kako niko neće nama govoriti šta mi da radimo...Hahahahaha pa Vučiću kada te bude pozvala Angela Merkel bićeš manji od mahovog zrna...prestani više da stvaraš propagandu i da kupuješ jeftine političke poene...a i ta retorika je totalno radikalna (mislim radikalska)...što ti i jesi...radikal

Bedno i jadno.

pre 9 godina

Srbija ima argumente za neuvođenje sankcija Rusiji? Kvalitetne argumente???? SUVERENA DRŽAVA SE PRAVDA ARGUMENTIMA ŠTA ĆE DA RADI po pitanju uvođenja snkcija nekome?

djuro

pre 9 godina

A imate li argumente za to sto se pravdate nekome za odluke koje nezavisne drzave donose same? I znate li da, sve i da ste clan EU, imate pravo na svoj stav i svoju spoljnju politiku (cuveno nepriznavanje Kosova od strane 5 clanica bi bio nama verovatno najpoznatiji primer, da ne pominjem britanske ekskurzije)? Sve i da nije, imate li neku svest o tome sta je vas interes i o cemu sme da se raspravlja a o cemu ne? I shvatate li da ovakvi nesposobni cinovnici i diplomate ustvari oduzimaju suverenost drzavi svojom snishodjlivoscu, a da to nikako ne moze uraditi silom oteta teritorija. Ovo je tuga, jad i beda. Da ne znam da je cela spoljnja politika vlade Srbije na ovom jadnom nivou, pa da se nadam njenom smenjivanju. Ovako znam da bi dosao neko ko isto ovako sramoti drzavu, ko zna, mozda i gore...

cisco kid

pre 9 godina

Prvo ste hteli finansije pa kada je Evropa rekla ne,prvo Kosovo pa pravo onda ste graknuli iz sveg glasa.Jel vi stvarno mislite da niko ne prati govore iz Eu.Samo da znate da i mi znamo da poglavlje o Kosovu je bukvalno priznanje Kosova a biće mi veoma zabavno ,po ko zna koji put,kako vas radikal bez bedza će to objasniti.Vidite i sami da ste se u laži već udavili.U cara Trajana kozje uši.

ralens

pre 9 godina

U prevodu Nemacka trazi i de jure priznanje nezavisnosti Kosova, a veoma brzo cemo morati i da uvedemo sankcije Rusiji, ako zelimo u EU. To ce se videti pogotovo pocetkom sledece godine i pocetka precedavanja Srbije OSCE, nazalost to je realnost....Pritisci ce biti samo jos veci.

Mozemo li u necemu biti gori?

pre 9 godina

Reforma pravosudja, poglavlja 23 i 24. Pre ce se Kosovo vratiti u sastav Srbije nego sto cemo u njima napraviti nekakav pomak. Mada, imamo sposobnog ministra

Uključi mozak

pre 9 godina

Fenomenalno poredjenje sa Zvezdom i Partizanom! Dakle učlaniš se ili u jedan ili u drugi klub i prihvatiš vrednosti i pravila koja važe u tom klubu ili se ne učlaniš nigde. Ali hajde da to čak i ostavimo po strani potpuno... Zvanični stav Srbije je da je Kosovo njen sastavni deo i nikako drugačije, tj. da je nezavisnost nelegalna. Putin je pre par dana izjavio da se na Krimu desilo isto što i na Kosovu, koristeći to kao argument u svoju korist za tamošnja dešavanja. Na kraju, Srbija podržava Rusiju!!! Zaključak, sve ovo nema veze ni sa politikom ni sa zdravim razumom već isključivo sa ekonomskim interesima pojedininaca, tj. političara na vlasti.
Da se vratim na kratko na pitanje odabira kluba... Manite se istorijskih prijateljstava i gluposti koje vam serviraju političari i istražite malo kakav je život običnog radnog sveta i u jednom i u drugom klubu jer bi to trebalo da vam bude jedini parametar za ovakve odluke. Ajd, u zdravlje...

dragan

pre 9 godina

У породици се каже"док си у мојој кући радићеш како ја кажем". Она као и власт не желе ЕУ, једино их интересују њихови фондови да би себи повећали богатство.

Cika Ramadan

pre 9 godina

EU ne podrzava politiku Rusije!
EU otvorila vrata Srbiju u EU !
Dali ste stavili pitanje sebi zasto zele Srbiju u EU?
Srbija je jedina zemlja balkana sto podrzava Rusiju u svakom koraku za bilo sta, a ima i S-Koreja, Sirija i neke izolovane zemlje sveta.
Jedinog saveznika Rusije sa balkana hoce eu da spreci da Rusija nema vise ulogu u balkan preko nje, i zbog toga hoce na svoju stranu a ne sto zeli Srbiju u eu sa ovakvom politikom.
I Kosovo i eu
I eu i Rusiju
I Rusiju i republiku srbsku
I republiku srbsku i izlaz na moru.
Zelja je velika a mogusnosti su veoma mali, to su dve veoma razlicite stvari daleko jedna od drugoga.

bgd

pre 9 godina

(SardaukarCRO, 22. novembar 2014 23:43)

Mi u Srbiji smo bili i protiv EU i protiv RU vec samo za nas, za YU, i to nas je skupo kostalo, ta nasa slobodarska ideja, jer mnogi nisu shvatili na vreme da je to jedino sto ne mozemo da biramo i onda smo, zbog tog soka, dopustili nasim kriminalcima da iskoriste priliku i da pljackaju i ubijaju prvo vas pa onda nas... nazalost, da smo sami birali svog gospodara kao sto ste vi bolje bi prosli, a ovako je gospodar izabrao nas i nikako da nam olabavi omcu oko vrata i da nas pusti da budemo dobri i poslusni robovi

pablito

pre 9 godina

sve vlasti od 2000. tj
od kada se prica o pristupanju EU su na recima za pristupanje a svojim delima cine sve da se to nikad ne desi i da se narodu ogadi ta ideja.

Tačerka

pre 9 godina

Naši su argumenti čvrsti i neoborivi, a što je najvažnije, od ekonomskog interesa i za EU, potrebna im je Srbija, kao moderator, i Vučić to odlično radi, nema šta.

Pantelija

pre 9 godina

jdan od tih argumenata je otvoreno trzise rusije preko nas za evropu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (laza, 23. novembar 2014 11:05)

To će sigurno da prihvate. Nemogu sami da se dogovore pa će i jedni i drugi da izaberu nekog trećeg - "pouzdanog i sredjenog" kao mi, važi!

Somebody

pre 9 godina

Mi imamo snagu Argumenata ali ih EU ne mora uvaziti. EU ima (mislim jace)argumente Snage ali ih mi ne moramo uvaziti, itd,itd...pa kome kako bude!

Mića Abazović

pre 9 godina


@Igor:Ne treba potcenjivati uticaj Srbije u Evropi. Zapad po svaku cenu želi da smanji uticaj Rusije na Balkanu i znaju da to najlakše mogu da urade preko Srbije , dok Rusija zahvaljujući tradicinalno dobrim odnosima sa Srbijom, zadržavaju svoj uticaj na Balkanu. U ovom slučaju Srbija je neki most između Zapada i Istoka i to treba pametno iskoristiti.

Miloš Kosorić

pre 9 godina



@đuro:Da li to gospodine Đuro znači da vam je više odgovarala vlast na čelu sa DS , koji su 12. godina uništavali državu a njene građane doveli da žive ispod granice siromaštva. Pa oni su nam obećavali da ćemo postati deo EU do 2008.godine i šta je bilo sa tim obećanjem.Članstvom u EU država ne gubi svoju samostalnost što to pokazuju i one članice EU koje nisu priznale nezavisnost Kosova .

Mirko Šuka

pre 9 godina


@hoćemo referendum: Pa valjda smo se na martovskim izborima izjasnili za vlast kojoj je glavni cilj evrointegracije i dobri odnosi sa Rusijom. O čemu bi se sada trebali da izjašnjavamo.