Četvrtak, 13.11.2014.

11:07

Šešelj, izvođač Miloševićevih radova

Izvor: Radio Slobodna Evropa

Šešelj, izvoðaè Miloševiæevih radova IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

94 Komentari

Sortiraj po:

Darko

pre 9 godina

Dzaba vam sva ova medijska propaganda,narodu je jasno potpuno sta je Evropa,Hag,ljudska prava itd. Seselj je trebao biti docekan kako su Hrvati docekali svoje generale,to bi bila drzava

Bubulea

pre 9 godina

Vojo Seselj se dokazao da je na intelektualnom ,pravnom i politickom polju toliko jak da mnogi politicari mu nisu ni do kolena dorasli, a sto je nacinalista nista novo jer nije ni prvi niti ce biti zadnji na svetu kad je u pitanju Otadzbina.

Marko 35

pre 9 godina

Jedan dan života kada bi mu ostao, potrošio bi svaki sekund da maksimalno izvređa što više ljudi. Šešeljičis Vulgaris je teška i neizlečiva bolest. Ne napušta ljude ni nakon smrti.

DAN

pre 9 godina

Ako ste pažljivo pratili još od kako se pojavio u javnosti ,početkom devedesetih godina. Šešelj je uvek bio Slobin protivnik ali zato uvek i njegov glasogovornik svih budućih poteza koje će Milošević vući !
Imalo uman čovek je to mogao videti kao i danas čiji je Šešelj ustvari glasogovornik !

Crni

pre 9 godina

Stanite bre ljudi. Pa cekajte da li ste svi zaboravili da su nam premijer i predsednik takodje bili u SRS-u ???? Zasto njih niko ne pominje ??? Ako su Seselju krvave ruke onda su i njima isto ???? Iskreno mene vise ovakvi propagandni clanci podsecaju na devedesete. Cenzura i obmana javnosti...ja inace nisam niti Seseljevac niti sam za bilo koju stranku, svi su meni oni isti, samo kazem iskreno ono sto je ocigledno.....nema veceg zla od te politike. Samo lazi, obmane, licemerje.....

Toliko o poštenju...

pre 9 godina

''Pištolj kojim je Šešelj vitlao po Beogradu, opalio je u Hrvatskoj, BiH i na Kosovu.'' - a metke su mu dodali Vučić i Nikolić.

Tijana J.

pre 9 godina

Srpska radikalna stranka je bila ta koja je sve prljave poslove obavljala u ime Milosevica i to je jasno kao dan. 12 godina nakon svega opet smo svedoci izjava u kojima se poziva na osvetu, na linc, podrzavaju se ubistva politicara i slicno.

Helen

pre 9 godina

Ono sto Seselj prica nema nikakvo uporiste u stvarnosti, ideja velike Srbije je osudjena na propast, ali nije Seselj izazvao ratove u Hrvatskoj i Bosni. Niko ne spominje koliko je sela ocisceno od srpkog zivlja u Hrvatskoj, a svi spominju Hrtkovce.

Aleksandar I

pre 9 godina

(Visnja, 13. novembar 2014 12:22)

Nikada nisam bio za Seselja niti cu biti, ali da li ti mislis stvarno da je Seselj kriv za ratove na prostorima bivde SFRJ? Molim te iznesi cinjenicama.

Gulag

pre 9 godina

@vid - garant cjelovitosti BiH su SAD, Srbija i Hrvatska. Svaka od ove tri zemlje bi MORALE čak i vojno intervenirati da se sačuva ta cjelovitost bez obzira tko je uzrok. Da li uviđaš da je projekt velike srbije pripajanjem RS osuđen na propast jer bi to povuklo i srbiju dolje. Zbilja želiš gledati drugi dio "milosrdnog anđela"? budi pametan, razuman i nadasve zreo.

Dejan

pre 9 godina

Kratko i jasno, kao i u proslosti, Seselj sve radi zbog novca. Dosao je sa jednim koferom u Srbiju, i vrlo brzo napravio dve palate, i ko zna koliko novca na svojim racunima. Zalosno je sto je on kao cisti hrvat uci srbe srpstvu. Probace da zakuva sto vise, i onda ide da naplati, ko da vise, kao i u proslosti kada je prodavao predsednicke izbore. Covek je najvece zlo, ali srecom, sada puca iz prazne puske, a srbi su sada malo pametniji!

MAŠAN

pre 9 godina

"Samo retko je svih ovih dana uoči povratka vođe radikala i haškog optuženika javnost podsećana na zločine za koje mu se sudi u Hagu. Na zločine protiv čovečnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja u Hrvatskoj i BiH i za etnička čišćenja u Vojvodini od 1991. do 1993. godine."

Pa vi stvarno ne poznajete Srbiju.Koga briga!!!!

Vid

pre 9 godina

"Srbija iz 90-ih godina nije postala veća, nego manja i bez ikakvih izgleda, bogu hvala, da se dalje širi."

Pa ne bih rekao gospodine Stevanoviću. Niko ne može da porekne činjenicu da ogromna većina naroda u Republici Srpskoj želi pripajanje Srbiji. Ne bih rekao da žele rat, jednostavno žele pravo da se slobodno izjasne na refrendumu, kao i Katalonci, Crnogorci itd.

Mislim da i postoje države koje bi ovo priznale, kao Rusija, Izrael, Belorusija itd.

Prema tome, ne bi se moglo reći da ideja velike Srbije nema perspektivu. Mada ja lično nisam siguran da li je podržavam, ne mogu se zaobići ove činjenice.

Vinko

pre 9 godina

Ne bi vukao paralele izmedju Gotovine i Seselja ali je Gotovina po dolasku u Hrvatsku na aredromu izjavio da je rat prosao i da se trebamo okrenuti buducnosti. Tocka na i amen. Cudi me da Hag nije stavio flaster Seselju na usta....

Cisco Kid

pre 9 godina

Jel stvarno mislite da je svima kratka pamet.Pa sve sto tovarite Seselju automatski morate tovariti i vasim ljubimcima,njegovoj desnoj i levoj ruci,vucicu i nikolicu.Da li smo mi ziveli u istoj drzavi.Kad kazes Seselj moras odmah reci vucic i nikolic.Znam da je istina veoma teska ali nema druge.

Sevastokrator

pre 9 godina

Šešelj pripada jednom drugom vremenu koliko god ja lično poštovao njegov stav prema Haškom tribunalu. On i Rama bi mogli ruku pod ruku.

Mara

pre 9 godina

Sto vise ovakvih tekstova da se pise, radi podsecanja ko je Seselj. Ja sve imam nadu da nismo luda nacija, al ko ce ga znati, od juce mi se javila sumnja...

Kombi

pre 9 godina

Seselj je pravi Pinoce, sva sreca sto nije nikada dosao na vlast, i sto nikada nije mogao da se domogne iste. Pljuvao je Milosevica , a sa njim je pravio kombinacije. SAda mu ne odgovara ni ova vlast, on misli da je samo on pametan i da samo on moze da vlada, pa to je dokaz da lici na gore pomenutog Pinocea.

Zole

pre 9 godina

Seselj uopste nije bio izvodjac Milosevicevih radova. Njih dvojica se imali dva sasvim razlicita plana. Milosevicev plan je bio skracena Jugodlavija a Seseljev velika Srbija. Milosevic je zeleo zadrzati celu Hrvatsku u skracenoj Jugoslaviji a Seselj je zeleo samo deo Hrvatske u Velikoj Srbiji. Miloševic je sprovodio kosovizaciju Hrvatske i BiH kao neki način rešenja kosovskog pitanja i kao način da zadrzi ove republike u istoj državi. Takodje Milosevic je zloupotrebio Seselja, davajuci laznu nadu Srbima da ce se napraviti veliku Srbiju.

Vaše ime

pre 9 godina

Narednih dana botovi će izlizati tastaturu od advokatisanja u ime Velokog vođe i Tome diplome, ni Toma Fila ih ne bi mogao braniti kao što će portal junaci i tastatura naprednjaci da ih brane... evo već su počeli, čekaj samo kad Šeki iznese još činjenica javnosti, jer istina najviše boli :)
A najače je što kroz komentare propagiraju priču kako ''nisu uplašeni'', i kako je ''Šešeljeva politika prošlost'', a ipak i pored toga prstići i jezik ne miruju ni sekundu.
Pa ako je toliko nebitan čemu opravdanja? hahaha

dzo

pre 9 godina

Htedoh da udarim po Seselju, pa se setih: Ko je prvi oformio stab za propagandu Seselj ili Jelko Kacin i Slovenci pred otcepljenje? Ko je pevao usaske budnice po sutraliji kao član Predsednistva Jugoslavije - Mesic ili Seselj? Ko je pozivao na ubistva oficira i njihovih porodica po Bosni i Hravatskoj: Špegelj i Tuđaman ili Šešelj? Ko je rekao da mu žena srećom nije ni Srpkinja ni Jevrejka?Ko je napisao Islamsku deklaraciju šest godina pred rat. Izetbegović ili Šešelj? Ko je u aprilu 1990. pozivao na zabijanje hrvatskog barjaka na Romaniji - HDZ ili Šešelj? Ko je rekao - rata ne bi bilo d aga Hrvatska nije htela. Tuđaman ili Šešelj? Da se razumemo, "vojvoda" nije cvecka, ali ni Vidosav Stevanovic nije tako dobar pisac niti moralna gromada koja bi svojim selektivnim pamćenjem mogla da opravda bilo šta. Covek je 12 godina odlezao u PRITVORU, strajkovao glađu i skoro se ubio da bi dobio pravo da se brani sam, inace zakonom zagarantovano. Usput svi znaju da je pokupljen zbog političkih razloga. Besan je? A vi ne biste bili? Svideo vam se Šešelj ili ne.

leo

pre 9 godina

apsolutni negativac ali samo on zna sifru kako da ponisti zlu nepodobstinu koju je stvorio i koja nam sisa krv, mozak, novac.., dakle i negativci mogu da imaju poz ulogu, dobro je da je tu...ravnoteza

DENERIS

pre 9 godina

Seselj se najkruce drzi svojih stavova koji su nas na prvom mestu i doveli u najgore situacije kao drzavu. Od istih nikada neće odustati. Njegove tendencije u politici opet vode onom mračnom periodu, a mislim da niko ne zeli da se to vrati.

JasMINKA

pre 9 godina

Ne sumnjam u istinitost teksta, ali me politicko angazovanje gospodina seselja tih devedesetih nije ni zanimalo niti sam se informisala o istom. Ovih dana je u meni budio osecanje humanosti i samilosti prema bolesnom coveku koji treba da se vrati u okrilje svoje porodice. Ispadi kao sto je njegovo politicko angazovanje, rusenje i destabilizacija, me krajnje nerviraju i vracaju se tamne sene proslosti. Leci se covece i ostavi nas na miru

Tantrum

pre 9 godina

Sve je to lepo, što pišete za vojvodu. Na žalost, ne može se o njemu govoriti, a da se iz konteksta vade leva i desna njegova ruka, Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić. Sve jednu stvar koju je Šešelj uradio i koja mu se pripisuje, uradio je sa ovom dvojcom. Ne pomaže ignorisanje u tekstovima, biranje snimaka na kojima je Šešelj sam. Jednostavno, ne pomaže. Na kraju- kako to da Hag nije pokazao interesovanje za ovu dvojcu? Možda i jeste, pred formiranje SNS?

Jelica

pre 9 godina

Seselj ocigledno zeli da nastavi,tamo gde je Milosevic stao!Izgleda da mu nije bilo dovoljno razaranja,ratnih stradanja i izolacije,pa bi jos zeleo da dotuce ovo malo naroda sto je ostalo.

expert

pre 9 godina

"Haški sud je bio prvi međunarodni sud, velika nada za čovečanstvo da neće mali diktatori i mali dripci svuda praviti ono što se naziva genocid".

Hm, znači pretnja čovečanstvu su mali diktatori i dripci? A šta ćemo sa pretnjom koja dolazi od velikog diktatora - SAD, koji sprovodi i podržava genocide i svakojake zločine širom sveta?

Gavrilo

pre 9 godina

Vi ste čudo što pišete komentare. Vidim svi imate čudo od završenih škola. Da možda nećete vi da mu ponovo sudite za ono što hag nije mogao za 12 godina.
STRAH OD ISTINE UBIJA IZNUTRA. Neko reče.

VJ

pre 9 godina

Zajedno sa Tomislavom Nikolićem i Njegovim Visočanstvom Aleksandrom Vučićem.
Toliko govora ima na YT i jednog i drugog i trećeg. Pa ispraćaj u Hag, pa Vučićeve suze, mlađani Vučić o KKOV, Velikoj Srbiji... svi su oni zajedno radili za 'dobrobit' svih nas.
Nismo od juče. Ima ovde ljudi kojima sećanje nije izbrisano i koji ne prodaju sebe, svoje potomke i zemlju za članstvo, poziciju, pokoji sendvič i bonus.
Iznenadiću se ako objavite komentar.

Бојан Илић

pre 9 godina

Пиштољ је прво опалио у Словенији, а није био Шешељев. Шта ћемо сад?
(једнорог, 13. novembar 2014 11:30)

Нема везе, данас је празник за посрнулу "позицију" и несрећну "опозицију", само пљуј, пљуј, пљуј....:-)))
Да се мало избаце фрустрације....

Marijana M

pre 9 godina

Bila sam dete kada su se desavale stvari iz ovog teksta, ali sam se iskreno uplasila istih. Moramo se resiti recidiva proslosti...baca se tamna senka na nas prostor.

Vuk

pre 9 godina

Seselj je politicar koji nema osobinu da se adaptira na postojece uslove,on se drzi svog stava bio on los ili ne,ne zeli da odstupi ni milimetra.Fleksibilnost je prekopotrebna za svakog ozbiljnog lidera,pa cak i oni koji su predstavnici najvecih svetskih sila ponekad cine ustupke i kalkulisu za dobrobiti svoje zemlje.Za Seselja je to nemoguca misija.

Marica

pre 9 godina

Sve je ovo tako strasno, jadno i neverovatno da bilo ko ima ideju ili zeli da ucestvuje u ovakvoj huskaskoj politici. Povratak u izolaciju nam nikako ne treba i ne zelim da se secam tih vremena. Kao coveka ga zalim, a kao nekoga ko pokusava da radi protiv svog naroda najstrozije osudjujem i gnusam se njegovog povratka na scenu

Visnja

pre 9 godina

Dobro je da neko pamti njegovu politiku i seme zla,Mene plasi budjenje toga svega.Sa narodom je lako manipulisati,Ali nadam se da ima i ;judi koji pamte i kojima je dosta ratova a i uvlacenja u njih.Ako je pusten iz uz Haga na lecenje onda tako treba da bude.

Stana

pre 9 godina

Naša velika sramota je što nijedan novinar nijednog srpskog medija nije napisao ovakav tekst, nego nas na istinu podseća Slobodna Evropa.
Velika je žal što do sada nismo uspeli da sagledamo svu nesreću koja je počinjena u ime srpstva, u naše ime. Lako zamislimo uspeh jednog tenisera kao kolektivni srpski uspeh, ali hiljade mrtvih, mučenih i silovanih ne vidimo i ne čujemo.

milan

pre 9 godina

Ko je autor ovog teksta, ne pise mi na telefonu? Sad Seselj treba da ga tuzi za klevetu, jer autor iznosi kvalifikacije koje ni onaj inkvizicioni sud u Hagu nije mogao da dokaze. Ovo je cist primjer pokusaja diskreditovanja Seselja od strane rezima. Sramota.

Vuk27

pre 9 godina

Kako opisati vojvodu Šešelja kao čoveka koji je bio izvođač Miloševićevih radova, koji je stvarao atmosferu straha i mržnje, pripremao tle za zločine koji će se dogoditi u ratovima u 90-im godinama.

waserwas

pre 9 godina

Po Šešelju se baš i ne vidi, nekakav trag bolesti.
Čak šta više on je veoma vidljivo agilan u onome čega ga i Hag optužuje ,a to je pretnja i vređanje svih ,koji ne misle kao on.

Бојан Илић

pre 9 godina

"....mlađani Vučić o KKOV, Velikoj Srbiji... "
(VJ, 13. novembar 2014 12:13)

Делимо сличне емоције али ми није јасан овај део?!
Јел' није ок што је помињао или што није испунио?!
Људи, ви морате да схватите да баш такве ствари доносе или одузимају гласове, а он их има на "претек" , толико да му тренутно ни једна странка не може ама баш ништа!
Опозиција не постоји....

Nikita

pre 9 godina

Ma daj molim te. Etničkog čišćenja u Srbiji nije bilo. Bilo je intelektualnog čišćenja. Većina hrvata je pobegla u Hrvatsku iz čisto ekonomskih razloga. Pa meni je snaja, hrvatica, došla da živi u Srbiju. Dobila je i dokumenta i pasoš i to sve u vreme Miloševića i Šešelja (to je neodvojiv dvojac). Njih dvjica su Srbiji napravili više štete nego vreme provedeno pod turcima. Od jednog cenjenog naroda, napravili su sliku, da nas danas posmatraju kao teroriste. Pali smo u očima i zapada i rusa. Od jednog humanog naroda je ostala samo senka sećanja. Zbog njih dvojice i Haški tribunal sudi, kako sudi. Srbe na višedecenijske zatvorske kazne, a za zločine učinjene nama, neće niko da odgovara. Šešelj je kriv zbog toga i za to bi trebalo da odgovara, a ne za nešto, što verovatno i nije učinio ili ne u toj meri kao zločini koji su počinili pojedini hrvati i muslimani, a skoro da nisu ni odgovarali za to.

21. vek

pre 9 godina

Slučajno sinoć na vestima sam čuo njegovo obraćanje narodu, koje završava sa ŽIVELA VELIKA SRBIJA. Ej, velika Srbija. Šta znači to? Stanem. Razmislim. Setim se drona, euforije Albanaca, zastave VELIKE ALBANIJE. Mi smo zatucana i neobrazovana nacija, tj. velika većina, a što je još gore Albanci su još primitivniji od nas. Njihove vođe će se opasati njihovim zastavama, naše vodje našim zastavama i JADNOM I PRIMITIVNOM narodu će to biti dovoljno. Nadam se da grešim, ali zakuvava se nešto užasno...

Viki

pre 9 godina

Šešelj nije ostvario nijedan politički cilj svojom politikom je samo naneo štetu Srbiji.Svakome je jasno da takva politika koju on vodi je prošlost.

Radosav Cvorovic

pre 9 godina

Nikad u stranci, nikad u politici. Petog oktobra kao gradjanin aktivno učestvovao u pobuni protiv tadašnje vlasti i Šešelja naravno. To je moja biografija.
Ali!
I ako sud u Hagu nije dokazao navodna Šešeljova nedela pojedini mediji u Srbiji pa i JAVNI SERVIS piše ili priča o njima kao ČINJENICAMA. Ni jedan pismen novinar ne bi to smeo da radi. Neko je lopov, ubica ili ratni zločinac kada sud to dokaže i osudi!
Hrvatska je podnela tužbu protiv Srbije za genocid!
Još ni jedan Srbin nije osuđen za taj zločin pa ni Šešelj i to treba da bude glavna odbrana Srbije protiv Hrvatske. Normalno je što Hrvati žale što Šešelj (još uvek) nije osuđen jer bi time njihova tužba bila potvrđena. Ali vidim da mnogo "Srba" više žali zbog toga nego Hrvati! Zanimljivo!
Neki nesretnici govore kako je puštanje Šešelja destabilizacija Srbije. Jadna Srbija i vlast u njoj kad može da je destabilizuje jedan čovek!

Pravi pravcati doktor

pre 9 godina

Veći doprinos celokupnoj današnjoj situaciji ovo dvoje kvaziintelektualaca pokupljenih sa stepeništa apsolutno nebitnih političkih organizacija dali bi komentarom stvarnosti u Srbiji- gde su obećana radna mesta, gde su obećane investicije, zašto nema otpuštanja neradnika u javnom sektoru zaposlenih po stranačkom osnovu, zašto su kupljene diplome i doktorske disertacije na privatnim fakultetima i dalje validni dokumenti, zašto živimo sve gore, a ubeđuju nas da je narod i neka tamo bivša vlast kriva za to.

Analitičar

pre 9 godina

Meni tu mnogo smrdi: Tri velike prevare radikala i Šešelja: "Dobrovoljni " odlazak u Hag u vreme kad se ginulo na BG asvaltu, ne samo kriminalci nego i politički obračuni; "rasturanje" tribunala kroz aroganciju, bezobrazluk, nedisciplinu i nepoštovanje pravila suda; povratak "umirućeg" s metastazama na jetri.

Biberče

pre 9 godina

Dali iko primećuje sukcesivno smanjenje godina provedenih u Hagu 13-12-11, iakopremda morate priznati da je prizor na dočeku na aerodromu učinio kao da nije prošao ni dan,jeza.

Jela

pre 9 godina

Srbija je postala zemlja u kojoj više nema mesta za strah, mržnju i nečije javno mahanje pistoljem! Ne zaboravimo ko je Šešelj i za šta se on zalagao 90-ih!

Steva

pre 9 godina

Pa naravno miloševićeve aktivnosti u ratnom periodu su bile u "belim rukavicama" i zato mu je služio Šešelj. Ili da parafraziram sve ono što milošević misli Šešelj to izgovori i uradi i ja dan danas nemogu da se otmem utisku da su i jedani drugi uspešno odradili posao koji je pred njih postavila Amerika,jer rezultati su vidljivi ili što bi narod rekao "ako koza laže rog ne laže".

QQlele

pre 9 godina

Ja ne znam da li ste svesni da ovim tekstom direktno govorite da ništa manji zločinci nisu ni precednik ni premijer ove države, s obzirom na to da su ga u svemu podržavali. Jedino što niko nema herc da ih spomene u tekstu, jer svi već dobro znamo kako bi završio.

Meho

pre 9 godina

Zbog Milosevica, koj ije ignorisao NATO i EU, stradala je Srbija, zbog koje je stradalo na stotine hiljada Hrvata, Bosnjaka i Albanaca. Seselj je pritvoren u Hag, sam oad bi Srbija lakse otisla u Evropu, godinama je zapad radio i pomagao da se Radikali prevaspitaju i demokratizuju, st oje i uspjeo, ali, Nikolic i Vucic, opet se okrecu nacionalizmu i "majci Rusiji" zbog koje je i Milosevic, naivno naseo. Vucic misli da je zapad naivan i da ne shvata njegovu prljavu igru sa Srbijom, od koje umjesto napred, vodi je unazad, a zapad hoce Srbiju demokratsku, koja treba biti lokomotiva Balkanu ka Evropi.
Upravo zato nije Seselj presudjen, jer zapad iako je pomogao Nikolicu i Vucicu, da uzmu valst, nije im potpuno vjerovao, zbog njihove ideoloske proslosti, pa daans pusta Seselja na slobodu, upravo zbog pogresne politike Nikolica i Vucica, koji umjesto ka zapadu, Srbiju vode ka istoku. Cilj je da Seselj destabilizuje Vlast i da Srbija ode na izbore na kojima ce pobjediti demokrate i proevropske partije, jer EU je jasno da "ako vuk mijenja dlaku, cud ne mijenja"

seljadin

pre 9 godina

svet bi bio mnogo lepse mesto da nema Seselja, Tudjmana, medijskih Seselja zvanih CNN i ostala ratnohuskacka propaganda. Da je srece i pravde sa Seseljom bi u Hagu bilo jos mnogo ljudi, iz Stejt departmenta, i Zagreba, Sarajeva.

AntiSrbin

pre 9 godina

Seselj je uvek radio za druge i tako zadovoljavao svoje licne interese. Ne treba zaboraviti da je sa Milosevicem postigao dil i prepustio pobedu na izborima za predsednika Srbije Milanu Milutinovicu i ako se godinama spekulise da je on imao vise glasova od Milutinovica. Mislim da je saradnju sa Milosevicem dobro iskoristio u svoju licnu korist a mislim da ce i dil oko ovog pustanja sa SAD dobro iskoristiti zarad licnih interesa. Seselj je sve samo ne prosrpski orijentisan politicar.

CAPS LOCK

pre 9 godina

"Samo retko je svih ovih dana uoči povratka vođe radikala i haškog optuženika javnost podsećana na zločine za koje mu se sudi u Hagu."

Ali ste zato Vi tu da podsetite javnost na to, kao i na realno stanje u ovoj jadnoj nam Srbiji objektivnim izvestavanjem i nenarucenim vestima.

ratni izvestac

pre 9 godina

Samo cu reci Ante Gotovina, samo cu reci Ramus Haradinaj. Ako su oni pusteni na slobodu i docekani u svom narodu kao ratni junaci, ne vidim sta je sporno sa Seseljevim slucajem.

009

pre 9 godina

Nisam ni za nove a ni za stare radikale. Kad već o Šešelju pišete budite dosledni pa pišite i o onoj dvojici. Svi znamo kakve je poruke Nikolić slao pre atentata na premijera!

Ajte molim vas!!!

pre 9 godina

Za mene licno,Seselj je jedan obican sarlatan,koji je,nezaboravite,sam otisao u Haski sud!A,sad eto on pobedio tribunal,a oni ga jadnog,bolesnog i neosudjenog izbacili!Dajte ljudi,ima ova drzava vecih briga od Seselja!

Emigrant

pre 9 godina

Okupacija nije dovrsena kada ti politicki, vojno, ekonomski zauzmu zemlju, nego kada te ubjede ili odgoje da je to najbolje sto ti se desilo i da si bio los.,
Seselj je bezpogovorno klaun, radikal pa nije ni nelogicno da radikal ima takve stavove, ali praviti Srbe losin, krivcima nema smisla!

Djoshica

pre 9 godina

Za razliku od ovih mitiljavih pijavica, koje su izašle iz njegove tegle, da nas razvlače i tegle, u agoniji gluposti i bede... Šeki će bar brzo da nas dokusuri.

mlata zamlata

pre 9 godina

"Haški sud je bio prvi međunarodni sud, velika nada za čovečanstvo da neće mali diktatori i mali dripci svuda praviti ono što se naziva genocid. On je tu svoju ulogu delimično obavio, delimično nije“, kaže Stevanović, ukazujući na političke uticaje na sud. „Nadam se da zbog toga neće biti sasvim diskreditovan. Jer, drugog suda međunarodne pravde nemamo", kaže Stevanović.

Na stranu slaganje ili neslaganje sa izrecenim, a kod mene licno ima i jednog i drugog, covek se sam diskreditovao. Sama cinjenica da ne poznaje razliku izmedju Medjunarodnog suda pravde u Hagu i Haskog tribunala (koji niti je prvi, niti je medjunarodni u tom smislu - osnovan je za prostor bivse Jugoslavije) je sramotna kada se ima u vidu da je uzeo javno da komentarise rad i odluke tog Haskog tribunala.

Isidora

pre 9 godina

Realno on jeste Srbin ali svuda ima crnih ovca pa evo je i nasa! Sramno je sto se uopste o njemu i pricamo vise!! Jer cega se pametan stidi glup se ponosi!!!

Profesionalni komentator

pre 9 godina

"Ja znam Hrtkovce, ja znam Sremsku MItrovicu, ja znam svoju ulicu iz koje je otišlo mnogo mojih komšija koji su Hrvati, ja pamtim šta je Šešelj značio i šta je radio."

Ja ne znam koliko se Hrvata iselilo zbog Seselja ali nekako imam utisak da je taj broj drasticno manji od broja Srba proteranih u "Oluji"

Ind. ronilacNL

pre 9 godina

Prvo nikad nisam gotivio Seselja ali sad od njega prave azdaju a ova njegova dva najbolja pajtosa ispadose sveci i jedini moguci spasioci Srbije koja se da se nelazemo nikada nece izvuci sa dna plivacemo tj ronicemo tu negde na 3-4 m dubine uvek -)

Neutralni neutron

pre 9 godina

Tačno je da je verovatno kriv za to što se optužuje, ali izvinite molim Vas, mnogi za daleko teže zločine nisu dobili ni dana kazne, ili su dobijali daleko manje, nego što je on odležao u pritvoru. On je svoju kaznu odslužio.
Prema tome, ne vidim u čemu je problem.

Ivan

pre 9 godina

zapadne medije uhvatila prpa, jer je dosao covjek iz naroda a ne ovi kvzi politicari koji gledaju svoj interes, i naravno komentar mi nece biti objavljen, toliko o slobodi govora b92!

Helen

pre 9 godina

Ono sto Seselj prica nema nikakvo uporiste u stvarnosti, ideja velike Srbije je osudjena na propast, ali nije Seselj izazvao ratove u Hrvatskoj i Bosni. Niko ne spominje koliko je sela ocisceno od srpkog zivlja u Hrvatskoj, a svi spominju Hrtkovce.

VJ

pre 9 godina

Zajedno sa Tomislavom Nikolićem i Njegovim Visočanstvom Aleksandrom Vučićem.
Toliko govora ima na YT i jednog i drugog i trećeg. Pa ispraćaj u Hag, pa Vučićeve suze, mlađani Vučić o KKOV, Velikoj Srbiji... svi su oni zajedno radili za 'dobrobit' svih nas.
Nismo od juče. Ima ovde ljudi kojima sećanje nije izbrisano i koji ne prodaju sebe, svoje potomke i zemlju za članstvo, poziciju, pokoji sendvič i bonus.
Iznenadiću se ako objavite komentar.

QQlele

pre 9 godina

Ja ne znam da li ste svesni da ovim tekstom direktno govorite da ništa manji zločinci nisu ni precednik ni premijer ove države, s obzirom na to da su ga u svemu podržavali. Jedino što niko nema herc da ih spomene u tekstu, jer svi već dobro znamo kako bi završio.

Dejan

pre 9 godina

Kratko i jasno, kao i u proslosti, Seselj sve radi zbog novca. Dosao je sa jednim koferom u Srbiju, i vrlo brzo napravio dve palate, i ko zna koliko novca na svojim racunima. Zalosno je sto je on kao cisti hrvat uci srbe srpstvu. Probace da zakuva sto vise, i onda ide da naplati, ko da vise, kao i u proslosti kada je prodavao predsednicke izbore. Covek je najvece zlo, ali srecom, sada puca iz prazne puske, a srbi su sada malo pametniji!

Tantrum

pre 9 godina

Sve je to lepo, što pišete za vojvodu. Na žalost, ne može se o njemu govoriti, a da se iz konteksta vade leva i desna njegova ruka, Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić. Sve jednu stvar koju je Šešelj uradio i koja mu se pripisuje, uradio je sa ovom dvojcom. Ne pomaže ignorisanje u tekstovima, biranje snimaka na kojima je Šešelj sam. Jednostavno, ne pomaže. Na kraju- kako to da Hag nije pokazao interesovanje za ovu dvojcu? Možda i jeste, pred formiranje SNS?

009

pre 9 godina

Nisam ni za nove a ni za stare radikale. Kad već o Šešelju pišete budite dosledni pa pišite i o onoj dvojici. Svi znamo kakve je poruke Nikolić slao pre atentata na premijera!

Vinko

pre 9 godina

Ne bi vukao paralele izmedju Gotovine i Seselja ali je Gotovina po dolasku u Hrvatsku na aredromu izjavio da je rat prosao i da se trebamo okrenuti buducnosti. Tocka na i amen. Cudi me da Hag nije stavio flaster Seselju na usta....

Profesionalni komentator

pre 9 godina

"Ja znam Hrtkovce, ja znam Sremsku MItrovicu, ja znam svoju ulicu iz koje je otišlo mnogo mojih komšija koji su Hrvati, ja pamtim šta je Šešelj značio i šta je radio."

Ja ne znam koliko se Hrvata iselilo zbog Seselja ali nekako imam utisak da je taj broj drasticno manji od broja Srba proteranih u "Oluji"

Mara

pre 9 godina

Sto vise ovakvih tekstova da se pise, radi podsecanja ko je Seselj. Ja sve imam nadu da nismo luda nacija, al ko ce ga znati, od juce mi se javila sumnja...

Ind. ronilacNL

pre 9 godina

Prvo nikad nisam gotivio Seselja ali sad od njega prave azdaju a ova njegova dva najbolja pajtosa ispadose sveci i jedini moguci spasioci Srbije koja se da se nelazemo nikada nece izvuci sa dna plivacemo tj ronicemo tu negde na 3-4 m dubine uvek -)

Sevastokrator

pre 9 godina

Šešelj pripada jednom drugom vremenu koliko god ja lično poštovao njegov stav prema Haškom tribunalu. On i Rama bi mogli ruku pod ruku.

expert

pre 9 godina

"Haški sud je bio prvi međunarodni sud, velika nada za čovečanstvo da neće mali diktatori i mali dripci svuda praviti ono što se naziva genocid".

Hm, znači pretnja čovečanstvu su mali diktatori i dripci? A šta ćemo sa pretnjom koja dolazi od velikog diktatora - SAD, koji sprovodi i podržava genocide i svakojake zločine širom sveta?

Kombi

pre 9 godina

Seselj je pravi Pinoce, sva sreca sto nije nikada dosao na vlast, i sto nikada nije mogao da se domogne iste. Pljuvao je Milosevica , a sa njim je pravio kombinacije. SAda mu ne odgovara ni ova vlast, on misli da je samo on pametan i da samo on moze da vlada, pa to je dokaz da lici na gore pomenutog Pinocea.

waserwas

pre 9 godina

Po Šešelju se baš i ne vidi, nekakav trag bolesti.
Čak šta više on je veoma vidljivo agilan u onome čega ga i Hag optužuje ,a to je pretnja i vređanje svih ,koji ne misle kao on.

Stana

pre 9 godina

Naša velika sramota je što nijedan novinar nijednog srpskog medija nije napisao ovakav tekst, nego nas na istinu podseća Slobodna Evropa.
Velika je žal što do sada nismo uspeli da sagledamo svu nesreću koja je počinjena u ime srpstva, u naše ime. Lako zamislimo uspeh jednog tenisera kao kolektivni srpski uspeh, ali hiljade mrtvih, mučenih i silovanih ne vidimo i ne čujemo.

Gavrilo

pre 9 godina

Vi ste čudo što pišete komentare. Vidim svi imate čudo od završenih škola. Da možda nećete vi da mu ponovo sudite za ono što hag nije mogao za 12 godina.
STRAH OD ISTINE UBIJA IZNUTRA. Neko reče.

Radosav Cvorovic

pre 9 godina

Nikad u stranci, nikad u politici. Petog oktobra kao gradjanin aktivno učestvovao u pobuni protiv tadašnje vlasti i Šešelja naravno. To je moja biografija.
Ali!
I ako sud u Hagu nije dokazao navodna Šešeljova nedela pojedini mediji u Srbiji pa i JAVNI SERVIS piše ili priča o njima kao ČINJENICAMA. Ni jedan pismen novinar ne bi to smeo da radi. Neko je lopov, ubica ili ratni zločinac kada sud to dokaže i osudi!
Hrvatska je podnela tužbu protiv Srbije za genocid!
Još ni jedan Srbin nije osuđen za taj zločin pa ni Šešelj i to treba da bude glavna odbrana Srbije protiv Hrvatske. Normalno je što Hrvati žale što Šešelj (još uvek) nije osuđen jer bi time njihova tužba bila potvrđena. Ali vidim da mnogo "Srba" više žali zbog toga nego Hrvati! Zanimljivo!
Neki nesretnici govore kako je puštanje Šešelja destabilizacija Srbije. Jadna Srbija i vlast u njoj kad može da je destabilizuje jedan čovek!

ratni izvestac

pre 9 godina

Samo cu reci Ante Gotovina, samo cu reci Ramus Haradinaj. Ako su oni pusteni na slobodu i docekani u svom narodu kao ratni junaci, ne vidim sta je sporno sa Seseljevim slucajem.

Toliko o poštenju...

pre 9 godina

''Pištolj kojim je Šešelj vitlao po Beogradu, opalio je u Hrvatskoj, BiH i na Kosovu.'' - a metke su mu dodali Vučić i Nikolić.

Crni

pre 9 godina

Stanite bre ljudi. Pa cekajte da li ste svi zaboravili da su nam premijer i predsednik takodje bili u SRS-u ???? Zasto njih niko ne pominje ??? Ako su Seselju krvave ruke onda su i njima isto ???? Iskreno mene vise ovakvi propagandni clanci podsecaju na devedesete. Cenzura i obmana javnosti...ja inace nisam niti Seseljevac niti sam za bilo koju stranku, svi su meni oni isti, samo kazem iskreno ono sto je ocigledno.....nema veceg zla od te politike. Samo lazi, obmane, licemerje.....

CAPS LOCK

pre 9 godina

"Samo retko je svih ovih dana uoči povratka vođe radikala i haškog optuženika javnost podsećana na zločine za koje mu se sudi u Hagu."

Ali ste zato Vi tu da podsetite javnost na to, kao i na realno stanje u ovoj jadnoj nam Srbiji objektivnim izvestavanjem i nenarucenim vestima.

DENERIS

pre 9 godina

Seselj se najkruce drzi svojih stavova koji su nas na prvom mestu i doveli u najgore situacije kao drzavu. Od istih nikada neće odustati. Njegove tendencije u politici opet vode onom mračnom periodu, a mislim da niko ne zeli da se to vrati.

Cisco Kid

pre 9 godina

Jel stvarno mislite da je svima kratka pamet.Pa sve sto tovarite Seselju automatski morate tovariti i vasim ljubimcima,njegovoj desnoj i levoj ruci,vucicu i nikolicu.Da li smo mi ziveli u istoj drzavi.Kad kazes Seselj moras odmah reci vucic i nikolic.Znam da je istina veoma teska ali nema druge.

milan

pre 9 godina

Ko je autor ovog teksta, ne pise mi na telefonu? Sad Seselj treba da ga tuzi za klevetu, jer autor iznosi kvalifikacije koje ni onaj inkvizicioni sud u Hagu nije mogao da dokaze. Ovo je cist primjer pokusaja diskreditovanja Seselja od strane rezima. Sramota.

Djoshica

pre 9 godina

Za razliku od ovih mitiljavih pijavica, koje su izašle iz njegove tegle, da nas razvlače i tegle, u agoniji gluposti i bede... Šeki će bar brzo da nas dokusuri.

leo

pre 9 godina

apsolutni negativac ali samo on zna sifru kako da ponisti zlu nepodobstinu koju je stvorio i koja nam sisa krv, mozak, novac.., dakle i negativci mogu da imaju poz ulogu, dobro je da je tu...ravnoteza

Viki

pre 9 godina

Šešelj nije ostvario nijedan politički cilj svojom politikom je samo naneo štetu Srbiji.Svakome je jasno da takva politika koju on vodi je prošlost.

21. vek

pre 9 godina

Slučajno sinoć na vestima sam čuo njegovo obraćanje narodu, koje završava sa ŽIVELA VELIKA SRBIJA. Ej, velika Srbija. Šta znači to? Stanem. Razmislim. Setim se drona, euforije Albanaca, zastave VELIKE ALBANIJE. Mi smo zatucana i neobrazovana nacija, tj. velika većina, a što je još gore Albanci su još primitivniji od nas. Njihove vođe će se opasati njihovim zastavama, naše vodje našim zastavama i JADNOM I PRIMITIVNOM narodu će to biti dovoljno. Nadam se da grešim, ali zakuvava se nešto užasno...

Jela

pre 9 godina

Srbija je postala zemlja u kojoj više nema mesta za strah, mržnju i nečije javno mahanje pistoljem! Ne zaboravimo ko je Šešelj i za šta se on zalagao 90-ih!

Isidora

pre 9 godina

Realno on jeste Srbin ali svuda ima crnih ovca pa evo je i nasa! Sramno je sto se uopste o njemu i pricamo vise!! Jer cega se pametan stidi glup se ponosi!!!

Pravi pravcati doktor

pre 9 godina

Veći doprinos celokupnoj današnjoj situaciji ovo dvoje kvaziintelektualaca pokupljenih sa stepeništa apsolutno nebitnih političkih organizacija dali bi komentarom stvarnosti u Srbiji- gde su obećana radna mesta, gde su obećane investicije, zašto nema otpuštanja neradnika u javnom sektoru zaposlenih po stranačkom osnovu, zašto su kupljene diplome i doktorske disertacije na privatnim fakultetima i dalje validni dokumenti, zašto živimo sve gore, a ubeđuju nas da je narod i neka tamo bivša vlast kriva za to.

seljadin

pre 9 godina

svet bi bio mnogo lepse mesto da nema Seselja, Tudjmana, medijskih Seselja zvanih CNN i ostala ratnohuskacka propaganda. Da je srece i pravde sa Seseljom bi u Hagu bilo jos mnogo ljudi, iz Stejt departmenta, i Zagreba, Sarajeva.

dzo

pre 9 godina

Htedoh da udarim po Seselju, pa se setih: Ko je prvi oformio stab za propagandu Seselj ili Jelko Kacin i Slovenci pred otcepljenje? Ko je pevao usaske budnice po sutraliji kao član Predsednistva Jugoslavije - Mesic ili Seselj? Ko je pozivao na ubistva oficira i njihovih porodica po Bosni i Hravatskoj: Špegelj i Tuđaman ili Šešelj? Ko je rekao da mu žena srećom nije ni Srpkinja ni Jevrejka?Ko je napisao Islamsku deklaraciju šest godina pred rat. Izetbegović ili Šešelj? Ko je u aprilu 1990. pozivao na zabijanje hrvatskog barjaka na Romaniji - HDZ ili Šešelj? Ko je rekao - rata ne bi bilo d aga Hrvatska nije htela. Tuđaman ili Šešelj? Da se razumemo, "vojvoda" nije cvecka, ali ni Vidosav Stevanovic nije tako dobar pisac niti moralna gromada koja bi svojim selektivnim pamćenjem mogla da opravda bilo šta. Covek je 12 godina odlezao u PRITVORU, strajkovao glađu i skoro se ubio da bi dobio pravo da se brani sam, inace zakonom zagarantovano. Usput svi znaju da je pokupljen zbog političkih razloga. Besan je? A vi ne biste bili? Svideo vam se Šešelj ili ne.

Tijana J.

pre 9 godina

Srpska radikalna stranka je bila ta koja je sve prljave poslove obavljala u ime Milosevica i to je jasno kao dan. 12 godina nakon svega opet smo svedoci izjava u kojima se poziva na osvetu, na linc, podrzavaju se ubistva politicara i slicno.

Meho

pre 9 godina

Zbog Milosevica, koj ije ignorisao NATO i EU, stradala je Srbija, zbog koje je stradalo na stotine hiljada Hrvata, Bosnjaka i Albanaca. Seselj je pritvoren u Hag, sam oad bi Srbija lakse otisla u Evropu, godinama je zapad radio i pomagao da se Radikali prevaspitaju i demokratizuju, st oje i uspjeo, ali, Nikolic i Vucic, opet se okrecu nacionalizmu i "majci Rusiji" zbog koje je i Milosevic, naivno naseo. Vucic misli da je zapad naivan i da ne shvata njegovu prljavu igru sa Srbijom, od koje umjesto napred, vodi je unazad, a zapad hoce Srbiju demokratsku, koja treba biti lokomotiva Balkanu ka Evropi.
Upravo zato nije Seselj presudjen, jer zapad iako je pomogao Nikolicu i Vucicu, da uzmu valst, nije im potpuno vjerovao, zbog njihove ideoloske proslosti, pa daans pusta Seselja na slobodu, upravo zbog pogresne politike Nikolica i Vucica, koji umjesto ka zapadu, Srbiju vode ka istoku. Cilj je da Seselj destabilizuje Vlast i da Srbija ode na izbore na kojima ce pobjediti demokrate i proevropske partije, jer EU je jasno da "ako vuk mijenja dlaku, cud ne mijenja"

Analitičar

pre 9 godina

Meni tu mnogo smrdi: Tri velike prevare radikala i Šešelja: "Dobrovoljni " odlazak u Hag u vreme kad se ginulo na BG asvaltu, ne samo kriminalci nego i politički obračuni; "rasturanje" tribunala kroz aroganciju, bezobrazluk, nedisciplinu i nepoštovanje pravila suda; povratak "umirućeg" s metastazama na jetri.

Marijana M

pre 9 godina

Bila sam dete kada su se desavale stvari iz ovog teksta, ali sam se iskreno uplasila istih. Moramo se resiti recidiva proslosti...baca se tamna senka na nas prostor.

Jelica

pre 9 godina

Seselj ocigledno zeli da nastavi,tamo gde je Milosevic stao!Izgleda da mu nije bilo dovoljno razaranja,ratnih stradanja i izolacije,pa bi jos zeleo da dotuce ovo malo naroda sto je ostalo.

mlata zamlata

pre 9 godina

"Haški sud je bio prvi međunarodni sud, velika nada za čovečanstvo da neće mali diktatori i mali dripci svuda praviti ono što se naziva genocid. On je tu svoju ulogu delimično obavio, delimično nije“, kaže Stevanović, ukazujući na političke uticaje na sud. „Nadam se da zbog toga neće biti sasvim diskreditovan. Jer, drugog suda međunarodne pravde nemamo", kaže Stevanović.

Na stranu slaganje ili neslaganje sa izrecenim, a kod mene licno ima i jednog i drugog, covek se sam diskreditovao. Sama cinjenica da ne poznaje razliku izmedju Medjunarodnog suda pravde u Hagu i Haskog tribunala (koji niti je prvi, niti je medjunarodni u tom smislu - osnovan je za prostor bivse Jugoslavije) je sramotna kada se ima u vidu da je uzeo javno da komentarise rad i odluke tog Haskog tribunala.

AntiSrbin

pre 9 godina

Seselj je uvek radio za druge i tako zadovoljavao svoje licne interese. Ne treba zaboraviti da je sa Milosevicem postigao dil i prepustio pobedu na izborima za predsednika Srbije Milanu Milutinovicu i ako se godinama spekulise da je on imao vise glasova od Milutinovica. Mislim da je saradnju sa Milosevicem dobro iskoristio u svoju licnu korist a mislim da ce i dil oko ovog pustanja sa SAD dobro iskoristiti zarad licnih interesa. Seselj je sve samo ne prosrpski orijentisan politicar.

Visnja

pre 9 godina

Dobro je da neko pamti njegovu politiku i seme zla,Mene plasi budjenje toga svega.Sa narodom je lako manipulisati,Ali nadam se da ima i ;judi koji pamte i kojima je dosta ratova a i uvlacenja u njih.Ako je pusten iz uz Haga na lecenje onda tako treba da bude.

Emigrant

pre 9 godina

Okupacija nije dovrsena kada ti politicki, vojno, ekonomski zauzmu zemlju, nego kada te ubjede ili odgoje da je to najbolje sto ti se desilo i da si bio los.,
Seselj je bezpogovorno klaun, radikal pa nije ni nelogicno da radikal ima takve stavove, ali praviti Srbe losin, krivcima nema smisla!

Nikita

pre 9 godina

Ma daj molim te. Etničkog čišćenja u Srbiji nije bilo. Bilo je intelektualnog čišćenja. Većina hrvata je pobegla u Hrvatsku iz čisto ekonomskih razloga. Pa meni je snaja, hrvatica, došla da živi u Srbiju. Dobila je i dokumenta i pasoš i to sve u vreme Miloševića i Šešelja (to je neodvojiv dvojac). Njih dvjica su Srbiji napravili više štete nego vreme provedeno pod turcima. Od jednog cenjenog naroda, napravili su sliku, da nas danas posmatraju kao teroriste. Pali smo u očima i zapada i rusa. Od jednog humanog naroda je ostala samo senka sećanja. Zbog njih dvojice i Haški tribunal sudi, kako sudi. Srbe na višedecenijske zatvorske kazne, a za zločine učinjene nama, neće niko da odgovara. Šešelj je kriv zbog toga i za to bi trebalo da odgovara, a ne za nešto, što verovatno i nije učinio ili ne u toj meri kao zločini koji su počinili pojedini hrvati i muslimani, a skoro da nisu ni odgovarali za to.

Ajte molim vas!!!

pre 9 godina

Za mene licno,Seselj je jedan obican sarlatan,koji je,nezaboravite,sam otisao u Haski sud!A,sad eto on pobedio tribunal,a oni ga jadnog,bolesnog i neosudjenog izbacili!Dajte ljudi,ima ova drzava vecih briga od Seselja!

Ivan

pre 9 godina

zapadne medije uhvatila prpa, jer je dosao covjek iz naroda a ne ovi kvzi politicari koji gledaju svoj interes, i naravno komentar mi nece biti objavljen, toliko o slobodi govora b92!

Marica

pre 9 godina

Sve je ovo tako strasno, jadno i neverovatno da bilo ko ima ideju ili zeli da ucestvuje u ovakvoj huskaskoj politici. Povratak u izolaciju nam nikako ne treba i ne zelim da se secam tih vremena. Kao coveka ga zalim, a kao nekoga ko pokusava da radi protiv svog naroda najstrozije osudjujem i gnusam se njegovog povratka na scenu

Vuk27

pre 9 godina

Kako opisati vojvodu Šešelja kao čoveka koji je bio izvođač Miloševićevih radova, koji je stvarao atmosferu straha i mržnje, pripremao tle za zločine koji će se dogoditi u ratovima u 90-im godinama.

Aleksandar I

pre 9 godina

(Visnja, 13. novembar 2014 12:22)

Nikada nisam bio za Seselja niti cu biti, ali da li ti mislis stvarno da je Seselj kriv za ratove na prostorima bivde SFRJ? Molim te iznesi cinjenicama.

Vaše ime

pre 9 godina

Narednih dana botovi će izlizati tastaturu od advokatisanja u ime Velokog vođe i Tome diplome, ni Toma Fila ih ne bi mogao braniti kao što će portal junaci i tastatura naprednjaci da ih brane... evo već su počeli, čekaj samo kad Šeki iznese još činjenica javnosti, jer istina najviše boli :)
A najače je što kroz komentare propagiraju priču kako ''nisu uplašeni'', i kako je ''Šešeljeva politika prošlost'', a ipak i pored toga prstići i jezik ne miruju ni sekundu.
Pa ako je toliko nebitan čemu opravdanja? hahaha

Neutralni neutron

pre 9 godina

Tačno je da je verovatno kriv za to što se optužuje, ali izvinite molim Vas, mnogi za daleko teže zločine nisu dobili ni dana kazne, ili su dobijali daleko manje, nego što je on odležao u pritvoru. On je svoju kaznu odslužio.
Prema tome, ne vidim u čemu je problem.

Biberče

pre 9 godina

Dali iko primećuje sukcesivno smanjenje godina provedenih u Hagu 13-12-11, iakopremda morate priznati da je prizor na dočeku na aerodromu učinio kao da nije prošao ni dan,jeza.

Vuk

pre 9 godina

Seselj je politicar koji nema osobinu da se adaptira na postojece uslove,on se drzi svog stava bio on los ili ne,ne zeli da odstupi ni milimetra.Fleksibilnost je prekopotrebna za svakog ozbiljnog lidera,pa cak i oni koji su predstavnici najvecih svetskih sila ponekad cine ustupke i kalkulisu za dobrobiti svoje zemlje.Za Seselja je to nemoguca misija.

Zole

pre 9 godina

Seselj uopste nije bio izvodjac Milosevicevih radova. Njih dvojica se imali dva sasvim razlicita plana. Milosevicev plan je bio skracena Jugodlavija a Seseljev velika Srbija. Milosevic je zeleo zadrzati celu Hrvatsku u skracenoj Jugoslaviji a Seselj je zeleo samo deo Hrvatske u Velikoj Srbiji. Miloševic je sprovodio kosovizaciju Hrvatske i BiH kao neki način rešenja kosovskog pitanja i kao način da zadrzi ove republike u istoj državi. Takodje Milosevic je zloupotrebio Seselja, davajuci laznu nadu Srbima da ce se napraviti veliku Srbiju.

Vid

pre 9 godina

"Srbija iz 90-ih godina nije postala veća, nego manja i bez ikakvih izgleda, bogu hvala, da se dalje širi."

Pa ne bih rekao gospodine Stevanoviću. Niko ne može da porekne činjenicu da ogromna većina naroda u Republici Srpskoj želi pripajanje Srbiji. Ne bih rekao da žele rat, jednostavno žele pravo da se slobodno izjasne na refrendumu, kao i Katalonci, Crnogorci itd.

Mislim da i postoje države koje bi ovo priznale, kao Rusija, Izrael, Belorusija itd.

Prema tome, ne bi se moglo reći da ideja velike Srbije nema perspektivu. Mada ja lično nisam siguran da li je podržavam, ne mogu se zaobići ove činjenice.

Gulag

pre 9 godina

@vid - garant cjelovitosti BiH su SAD, Srbija i Hrvatska. Svaka od ove tri zemlje bi MORALE čak i vojno intervenirati da se sačuva ta cjelovitost bez obzira tko je uzrok. Da li uviđaš da je projekt velike srbije pripajanjem RS osuđen na propast jer bi to povuklo i srbiju dolje. Zbilja želiš gledati drugi dio "milosrdnog anđela"? budi pametan, razuman i nadasve zreo.

Steva

pre 9 godina

Pa naravno miloševićeve aktivnosti u ratnom periodu su bile u "belim rukavicama" i zato mu je služio Šešelj. Ili da parafraziram sve ono što milošević misli Šešelj to izgovori i uradi i ja dan danas nemogu da se otmem utisku da su i jedani drugi uspešno odradili posao koji je pred njih postavila Amerika,jer rezultati su vidljivi ili što bi narod rekao "ako koza laže rog ne laže".

JasMINKA

pre 9 godina

Ne sumnjam u istinitost teksta, ali me politicko angazovanje gospodina seselja tih devedesetih nije ni zanimalo niti sam se informisala o istom. Ovih dana je u meni budio osecanje humanosti i samilosti prema bolesnom coveku koji treba da se vrati u okrilje svoje porodice. Ispadi kao sto je njegovo politicko angazovanje, rusenje i destabilizacija, me krajnje nerviraju i vracaju se tamne sene proslosti. Leci se covece i ostavi nas na miru

MAŠAN

pre 9 godina

"Samo retko je svih ovih dana uoči povratka vođe radikala i haškog optuženika javnost podsećana na zločine za koje mu se sudi u Hagu. Na zločine protiv čovečnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja u Hrvatskoj i BiH i za etnička čišćenja u Vojvodini od 1991. do 1993. godine."

Pa vi stvarno ne poznajete Srbiju.Koga briga!!!!

DAN

pre 9 godina

Ako ste pažljivo pratili još od kako se pojavio u javnosti ,početkom devedesetih godina. Šešelj je uvek bio Slobin protivnik ali zato uvek i njegov glasogovornik svih budućih poteza koje će Milošević vući !
Imalo uman čovek je to mogao videti kao i danas čiji je Šešelj ustvari glasogovornik !

Бојан Илић

pre 9 godina

Пиштољ је прво опалио у Словенији, а није био Шешељев. Шта ћемо сад?
(једнорог, 13. novembar 2014 11:30)

Нема везе, данас је празник за посрнулу "позицију" и несрећну "опозицију", само пљуј, пљуј, пљуј....:-)))
Да се мало избаце фрустрације....

Marko 35

pre 9 godina

Jedan dan života kada bi mu ostao, potrošio bi svaki sekund da maksimalno izvređa što više ljudi. Šešeljičis Vulgaris je teška i neizlečiva bolest. Ne napušta ljude ni nakon smrti.

Darko

pre 9 godina

Dzaba vam sva ova medijska propaganda,narodu je jasno potpuno sta je Evropa,Hag,ljudska prava itd. Seselj je trebao biti docekan kako su Hrvati docekali svoje generale,to bi bila drzava

Бојан Илић

pre 9 godina

"....mlađani Vučić o KKOV, Velikoj Srbiji... "
(VJ, 13. novembar 2014 12:13)

Делимо сличне емоције али ми није јасан овај део?!
Јел' није ок што је помињао или што није испунио?!
Људи, ви морате да схватите да баш такве ствари доносе или одузимају гласове, а он их има на "претек" , толико да му тренутно ни једна странка не може ама баш ништа!
Опозиција не постоји....

Bubulea

pre 9 godina

Vojo Seselj se dokazao da je na intelektualnom ,pravnom i politickom polju toliko jak da mnogi politicari mu nisu ni do kolena dorasli, a sto je nacinalista nista novo jer nije ni prvi niti ce biti zadnji na svetu kad je u pitanju Otadzbina.

Aleksandar I

pre 9 godina

(Visnja, 13. novembar 2014 12:22)

Nikada nisam bio za Seselja niti cu biti, ali da li ti mislis stvarno da je Seselj kriv za ratove na prostorima bivde SFRJ? Molim te iznesi cinjenicama.

Vid

pre 9 godina

"Srbija iz 90-ih godina nije postala veća, nego manja i bez ikakvih izgleda, bogu hvala, da se dalje širi."

Pa ne bih rekao gospodine Stevanoviću. Niko ne može da porekne činjenicu da ogromna većina naroda u Republici Srpskoj želi pripajanje Srbiji. Ne bih rekao da žele rat, jednostavno žele pravo da se slobodno izjasne na refrendumu, kao i Katalonci, Crnogorci itd.

Mislim da i postoje države koje bi ovo priznale, kao Rusija, Izrael, Belorusija itd.

Prema tome, ne bi se moglo reći da ideja velike Srbije nema perspektivu. Mada ja lično nisam siguran da li je podržavam, ne mogu se zaobići ove činjenice.

Cisco Kid

pre 9 godina

Jel stvarno mislite da je svima kratka pamet.Pa sve sto tovarite Seselju automatski morate tovariti i vasim ljubimcima,njegovoj desnoj i levoj ruci,vucicu i nikolicu.Da li smo mi ziveli u istoj drzavi.Kad kazes Seselj moras odmah reci vucic i nikolic.Znam da je istina veoma teska ali nema druge.

MAŠAN

pre 9 godina

"Samo retko je svih ovih dana uoči povratka vođe radikala i haškog optuženika javnost podsećana na zločine za koje mu se sudi u Hagu. Na zločine protiv čovečnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja u Hrvatskoj i BiH i za etnička čišćenja u Vojvodini od 1991. do 1993. godine."

Pa vi stvarno ne poznajete Srbiju.Koga briga!!!!

dzo

pre 9 godina

Htedoh da udarim po Seselju, pa se setih: Ko je prvi oformio stab za propagandu Seselj ili Jelko Kacin i Slovenci pred otcepljenje? Ko je pevao usaske budnice po sutraliji kao član Predsednistva Jugoslavije - Mesic ili Seselj? Ko je pozivao na ubistva oficira i njihovih porodica po Bosni i Hravatskoj: Špegelj i Tuđaman ili Šešelj? Ko je rekao da mu žena srećom nije ni Srpkinja ni Jevrejka?Ko je napisao Islamsku deklaraciju šest godina pred rat. Izetbegović ili Šešelj? Ko je u aprilu 1990. pozivao na zabijanje hrvatskog barjaka na Romaniji - HDZ ili Šešelj? Ko je rekao - rata ne bi bilo d aga Hrvatska nije htela. Tuđaman ili Šešelj? Da se razumemo, "vojvoda" nije cvecka, ali ni Vidosav Stevanovic nije tako dobar pisac niti moralna gromada koja bi svojim selektivnim pamćenjem mogla da opravda bilo šta. Covek je 12 godina odlezao u PRITVORU, strajkovao glađu i skoro se ubio da bi dobio pravo da se brani sam, inace zakonom zagarantovano. Usput svi znaju da je pokupljen zbog političkih razloga. Besan je? A vi ne biste bili? Svideo vam se Šešelj ili ne.

Gavrilo

pre 9 godina

Vi ste čudo što pišete komentare. Vidim svi imate čudo od završenih škola. Da možda nećete vi da mu ponovo sudite za ono što hag nije mogao za 12 godina.
STRAH OD ISTINE UBIJA IZNUTRA. Neko reče.

Zole

pre 9 godina

Seselj uopste nije bio izvodjac Milosevicevih radova. Njih dvojica se imali dva sasvim razlicita plana. Milosevicev plan je bio skracena Jugodlavija a Seseljev velika Srbija. Milosevic je zeleo zadrzati celu Hrvatsku u skracenoj Jugoslaviji a Seselj je zeleo samo deo Hrvatske u Velikoj Srbiji. Miloševic je sprovodio kosovizaciju Hrvatske i BiH kao neki način rešenja kosovskog pitanja i kao način da zadrzi ove republike u istoj državi. Takodje Milosevic je zloupotrebio Seselja, davajuci laznu nadu Srbima da ce se napraviti veliku Srbiju.

Vaše ime

pre 9 godina

Narednih dana botovi će izlizati tastaturu od advokatisanja u ime Velokog vođe i Tome diplome, ni Toma Fila ih ne bi mogao braniti kao što će portal junaci i tastatura naprednjaci da ih brane... evo već su počeli, čekaj samo kad Šeki iznese još činjenica javnosti, jer istina najviše boli :)
A najače je što kroz komentare propagiraju priču kako ''nisu uplašeni'', i kako je ''Šešeljeva politika prošlost'', a ipak i pored toga prstići i jezik ne miruju ni sekundu.
Pa ako je toliko nebitan čemu opravdanja? hahaha

Profesionalni komentator

pre 9 godina

"Ja znam Hrtkovce, ja znam Sremsku MItrovicu, ja znam svoju ulicu iz koje je otišlo mnogo mojih komšija koji su Hrvati, ja pamtim šta je Šešelj značio i šta je radio."

Ja ne znam koliko se Hrvata iselilo zbog Seselja ali nekako imam utisak da je taj broj drasticno manji od broja Srba proteranih u "Oluji"

Helen

pre 9 godina

Ono sto Seselj prica nema nikakvo uporiste u stvarnosti, ideja velike Srbije je osudjena na propast, ali nije Seselj izazvao ratove u Hrvatskoj i Bosni. Niko ne spominje koliko je sela ocisceno od srpkog zivlja u Hrvatskoj, a svi spominju Hrtkovce.

Бојан Илић

pre 9 godina

"....mlađani Vučić o KKOV, Velikoj Srbiji... "
(VJ, 13. novembar 2014 12:13)

Делимо сличне емоције али ми није јасан овај део?!
Јел' није ок што је помињао или што није испунио?!
Људи, ви морате да схватите да баш такве ствари доносе или одузимају гласове, а он их има на "претек" , толико да му тренутно ни једна странка не може ама баш ништа!
Опозиција не постоји....

Бојан Илић

pre 9 godina

Пиштољ је прво опалио у Словенији, а није био Шешељев. Шта ћемо сад?
(једнорог, 13. novembar 2014 11:30)

Нема везе, данас је празник за посрнулу "позицију" и несрећну "опозицију", само пљуј, пљуј, пљуј....:-)))
Да се мало избаце фрустрације....

ratni izvestac

pre 9 godina

Samo cu reci Ante Gotovina, samo cu reci Ramus Haradinaj. Ako su oni pusteni na slobodu i docekani u svom narodu kao ratni junaci, ne vidim sta je sporno sa Seseljevim slucajem.

Ivan

pre 9 godina

zapadne medije uhvatila prpa, jer je dosao covjek iz naroda a ne ovi kvzi politicari koji gledaju svoj interes, i naravno komentar mi nece biti objavljen, toliko o slobodi govora b92!

milan

pre 9 godina

Ko je autor ovog teksta, ne pise mi na telefonu? Sad Seselj treba da ga tuzi za klevetu, jer autor iznosi kvalifikacije koje ni onaj inkvizicioni sud u Hagu nije mogao da dokaze. Ovo je cist primjer pokusaja diskreditovanja Seselja od strane rezima. Sramota.

JasMINKA

pre 9 godina

Ne sumnjam u istinitost teksta, ali me politicko angazovanje gospodina seselja tih devedesetih nije ni zanimalo niti sam se informisala o istom. Ovih dana je u meni budio osecanje humanosti i samilosti prema bolesnom coveku koji treba da se vrati u okrilje svoje porodice. Ispadi kao sto je njegovo politicko angazovanje, rusenje i destabilizacija, me krajnje nerviraju i vracaju se tamne sene proslosti. Leci se covece i ostavi nas na miru

Stana

pre 9 godina

Naša velika sramota je što nijedan novinar nijednog srpskog medija nije napisao ovakav tekst, nego nas na istinu podseća Slobodna Evropa.
Velika je žal što do sada nismo uspeli da sagledamo svu nesreću koja je počinjena u ime srpstva, u naše ime. Lako zamislimo uspeh jednog tenisera kao kolektivni srpski uspeh, ali hiljade mrtvih, mučenih i silovanih ne vidimo i ne čujemo.

Dejan

pre 9 godina

Kratko i jasno, kao i u proslosti, Seselj sve radi zbog novca. Dosao je sa jednim koferom u Srbiju, i vrlo brzo napravio dve palate, i ko zna koliko novca na svojim racunima. Zalosno je sto je on kao cisti hrvat uci srbe srpstvu. Probace da zakuva sto vise, i onda ide da naplati, ko da vise, kao i u proslosti kada je prodavao predsednicke izbore. Covek je najvece zlo, ali srecom, sada puca iz prazne puske, a srbi su sada malo pametniji!

expert

pre 9 godina

"Haški sud je bio prvi međunarodni sud, velika nada za čovečanstvo da neće mali diktatori i mali dripci svuda praviti ono što se naziva genocid".

Hm, znači pretnja čovečanstvu su mali diktatori i dripci? A šta ćemo sa pretnjom koja dolazi od velikog diktatora - SAD, koji sprovodi i podržava genocide i svakojake zločine širom sveta?

seljadin

pre 9 godina

svet bi bio mnogo lepse mesto da nema Seselja, Tudjmana, medijskih Seselja zvanih CNN i ostala ratnohuskacka propaganda. Da je srece i pravde sa Seseljom bi u Hagu bilo jos mnogo ljudi, iz Stejt departmenta, i Zagreba, Sarajeva.

waserwas

pre 9 godina

Po Šešelju se baš i ne vidi, nekakav trag bolesti.
Čak šta više on je veoma vidljivo agilan u onome čega ga i Hag optužuje ,a to je pretnja i vređanje svih ,koji ne misle kao on.

Jela

pre 9 godina

Srbija je postala zemlja u kojoj više nema mesta za strah, mržnju i nečije javno mahanje pistoljem! Ne zaboravimo ko je Šešelj i za šta se on zalagao 90-ih!

Nikita

pre 9 godina

Ma daj molim te. Etničkog čišćenja u Srbiji nije bilo. Bilo je intelektualnog čišćenja. Većina hrvata je pobegla u Hrvatsku iz čisto ekonomskih razloga. Pa meni je snaja, hrvatica, došla da živi u Srbiju. Dobila je i dokumenta i pasoš i to sve u vreme Miloševića i Šešelja (to je neodvojiv dvojac). Njih dvjica su Srbiji napravili više štete nego vreme provedeno pod turcima. Od jednog cenjenog naroda, napravili su sliku, da nas danas posmatraju kao teroriste. Pali smo u očima i zapada i rusa. Od jednog humanog naroda je ostala samo senka sećanja. Zbog njih dvojice i Haški tribunal sudi, kako sudi. Srbe na višedecenijske zatvorske kazne, a za zločine učinjene nama, neće niko da odgovara. Šešelj je kriv zbog toga i za to bi trebalo da odgovara, a ne za nešto, što verovatno i nije učinio ili ne u toj meri kao zločini koji su počinili pojedini hrvati i muslimani, a skoro da nisu ni odgovarali za to.

Marijana M

pre 9 godina

Bila sam dete kada su se desavale stvari iz ovog teksta, ali sam se iskreno uplasila istih. Moramo se resiti recidiva proslosti...baca se tamna senka na nas prostor.

Isidora

pre 9 godina

Realno on jeste Srbin ali svuda ima crnih ovca pa evo je i nasa! Sramno je sto se uopste o njemu i pricamo vise!! Jer cega se pametan stidi glup se ponosi!!!

Radosav Cvorovic

pre 9 godina

Nikad u stranci, nikad u politici. Petog oktobra kao gradjanin aktivno učestvovao u pobuni protiv tadašnje vlasti i Šešelja naravno. To je moja biografija.
Ali!
I ako sud u Hagu nije dokazao navodna Šešeljova nedela pojedini mediji u Srbiji pa i JAVNI SERVIS piše ili priča o njima kao ČINJENICAMA. Ni jedan pismen novinar ne bi to smeo da radi. Neko je lopov, ubica ili ratni zločinac kada sud to dokaže i osudi!
Hrvatska je podnela tužbu protiv Srbije za genocid!
Još ni jedan Srbin nije osuđen za taj zločin pa ni Šešelj i to treba da bude glavna odbrana Srbije protiv Hrvatske. Normalno je što Hrvati žale što Šešelj (još uvek) nije osuđen jer bi time njihova tužba bila potvrđena. Ali vidim da mnogo "Srba" više žali zbog toga nego Hrvati! Zanimljivo!
Neki nesretnici govore kako je puštanje Šešelja destabilizacija Srbije. Jadna Srbija i vlast u njoj kad može da je destabilizuje jedan čovek!

Neutralni neutron

pre 9 godina

Tačno je da je verovatno kriv za to što se optužuje, ali izvinite molim Vas, mnogi za daleko teže zločine nisu dobili ni dana kazne, ili su dobijali daleko manje, nego što je on odležao u pritvoru. On je svoju kaznu odslužio.
Prema tome, ne vidim u čemu je problem.

Ajte molim vas!!!

pre 9 godina

Za mene licno,Seselj je jedan obican sarlatan,koji je,nezaboravite,sam otisao u Haski sud!A,sad eto on pobedio tribunal,a oni ga jadnog,bolesnog i neosudjenog izbacili!Dajte ljudi,ima ova drzava vecih briga od Seselja!

Jelica

pre 9 godina

Seselj ocigledno zeli da nastavi,tamo gde je Milosevic stao!Izgleda da mu nije bilo dovoljno razaranja,ratnih stradanja i izolacije,pa bi jos zeleo da dotuce ovo malo naroda sto je ostalo.

Sevastokrator

pre 9 godina

Šešelj pripada jednom drugom vremenu koliko god ja lično poštovao njegov stav prema Haškom tribunalu. On i Rama bi mogli ruku pod ruku.

Vinko

pre 9 godina

Ne bi vukao paralele izmedju Gotovine i Seselja ali je Gotovina po dolasku u Hrvatsku na aredromu izjavio da je rat prosao i da se trebamo okrenuti buducnosti. Tocka na i amen. Cudi me da Hag nije stavio flaster Seselju na usta....

21. vek

pre 9 godina

Slučajno sinoć na vestima sam čuo njegovo obraćanje narodu, koje završava sa ŽIVELA VELIKA SRBIJA. Ej, velika Srbija. Šta znači to? Stanem. Razmislim. Setim se drona, euforije Albanaca, zastave VELIKE ALBANIJE. Mi smo zatucana i neobrazovana nacija, tj. velika većina, a što je još gore Albanci su još primitivniji od nas. Njihove vođe će se opasati njihovim zastavama, naše vodje našim zastavama i JADNOM I PRIMITIVNOM narodu će to biti dovoljno. Nadam se da grešim, ali zakuvava se nešto užasno...

Meho

pre 9 godina

Zbog Milosevica, koj ije ignorisao NATO i EU, stradala je Srbija, zbog koje je stradalo na stotine hiljada Hrvata, Bosnjaka i Albanaca. Seselj je pritvoren u Hag, sam oad bi Srbija lakse otisla u Evropu, godinama je zapad radio i pomagao da se Radikali prevaspitaju i demokratizuju, st oje i uspjeo, ali, Nikolic i Vucic, opet se okrecu nacionalizmu i "majci Rusiji" zbog koje je i Milosevic, naivno naseo. Vucic misli da je zapad naivan i da ne shvata njegovu prljavu igru sa Srbijom, od koje umjesto napred, vodi je unazad, a zapad hoce Srbiju demokratsku, koja treba biti lokomotiva Balkanu ka Evropi.
Upravo zato nije Seselj presudjen, jer zapad iako je pomogao Nikolicu i Vucicu, da uzmu valst, nije im potpuno vjerovao, zbog njihove ideoloske proslosti, pa daans pusta Seselja na slobodu, upravo zbog pogresne politike Nikolica i Vucica, koji umjesto ka zapadu, Srbiju vode ka istoku. Cilj je da Seselj destabilizuje Vlast i da Srbija ode na izbore na kojima ce pobjediti demokrate i proevropske partije, jer EU je jasno da "ako vuk mijenja dlaku, cud ne mijenja"

Visnja

pre 9 godina

Dobro je da neko pamti njegovu politiku i seme zla,Mene plasi budjenje toga svega.Sa narodom je lako manipulisati,Ali nadam se da ima i ;judi koji pamte i kojima je dosta ratova a i uvlacenja u njih.Ako je pusten iz uz Haga na lecenje onda tako treba da bude.

Marica

pre 9 godina

Sve je ovo tako strasno, jadno i neverovatno da bilo ko ima ideju ili zeli da ucestvuje u ovakvoj huskaskoj politici. Povratak u izolaciju nam nikako ne treba i ne zelim da se secam tih vremena. Kao coveka ga zalim, a kao nekoga ko pokusava da radi protiv svog naroda najstrozije osudjujem i gnusam se njegovog povratka na scenu

Analitičar

pre 9 godina

Meni tu mnogo smrdi: Tri velike prevare radikala i Šešelja: "Dobrovoljni " odlazak u Hag u vreme kad se ginulo na BG asvaltu, ne samo kriminalci nego i politički obračuni; "rasturanje" tribunala kroz aroganciju, bezobrazluk, nedisciplinu i nepoštovanje pravila suda; povratak "umirućeg" s metastazama na jetri.

Vuk

pre 9 godina

Seselj je politicar koji nema osobinu da se adaptira na postojece uslove,on se drzi svog stava bio on los ili ne,ne zeli da odstupi ni milimetra.Fleksibilnost je prekopotrebna za svakog ozbiljnog lidera,pa cak i oni koji su predstavnici najvecih svetskih sila ponekad cine ustupke i kalkulisu za dobrobiti svoje zemlje.Za Seselja je to nemoguca misija.

AntiSrbin

pre 9 godina

Seselj je uvek radio za druge i tako zadovoljavao svoje licne interese. Ne treba zaboraviti da je sa Milosevicem postigao dil i prepustio pobedu na izborima za predsednika Srbije Milanu Milutinovicu i ako se godinama spekulise da je on imao vise glasova od Milutinovica. Mislim da je saradnju sa Milosevicem dobro iskoristio u svoju licnu korist a mislim da ce i dil oko ovog pustanja sa SAD dobro iskoristiti zarad licnih interesa. Seselj je sve samo ne prosrpski orijentisan politicar.

Vuk27

pre 9 godina

Kako opisati vojvodu Šešelja kao čoveka koji je bio izvođač Miloševićevih radova, koji je stvarao atmosferu straha i mržnje, pripremao tle za zločine koji će se dogoditi u ratovima u 90-im godinama.

Mara

pre 9 godina

Sto vise ovakvih tekstova da se pise, radi podsecanja ko je Seselj. Ja sve imam nadu da nismo luda nacija, al ko ce ga znati, od juce mi se javila sumnja...

Steva

pre 9 godina

Pa naravno miloševićeve aktivnosti u ratnom periodu su bile u "belim rukavicama" i zato mu je služio Šešelj. Ili da parafraziram sve ono što milošević misli Šešelj to izgovori i uradi i ja dan danas nemogu da se otmem utisku da su i jedani drugi uspešno odradili posao koji je pred njih postavila Amerika,jer rezultati su vidljivi ili što bi narod rekao "ako koza laže rog ne laže".

Kombi

pre 9 godina

Seselj je pravi Pinoce, sva sreca sto nije nikada dosao na vlast, i sto nikada nije mogao da se domogne iste. Pljuvao je Milosevica , a sa njim je pravio kombinacije. SAda mu ne odgovara ni ova vlast, on misli da je samo on pametan i da samo on moze da vlada, pa to je dokaz da lici na gore pomenutog Pinocea.

Emigrant

pre 9 godina

Okupacija nije dovrsena kada ti politicki, vojno, ekonomski zauzmu zemlju, nego kada te ubjede ili odgoje da je to najbolje sto ti se desilo i da si bio los.,
Seselj je bezpogovorno klaun, radikal pa nije ni nelogicno da radikal ima takve stavove, ali praviti Srbe losin, krivcima nema smisla!

CAPS LOCK

pre 9 godina

"Samo retko je svih ovih dana uoči povratka vođe radikala i haškog optuženika javnost podsećana na zločine za koje mu se sudi u Hagu."

Ali ste zato Vi tu da podsetite javnost na to, kao i na realno stanje u ovoj jadnoj nam Srbiji objektivnim izvestavanjem i nenarucenim vestima.

Biberče

pre 9 godina

Dali iko primećuje sukcesivno smanjenje godina provedenih u Hagu 13-12-11, iakopremda morate priznati da je prizor na dočeku na aerodromu učinio kao da nije prošao ni dan,jeza.

Gulag

pre 9 godina

@vid - garant cjelovitosti BiH su SAD, Srbija i Hrvatska. Svaka od ove tri zemlje bi MORALE čak i vojno intervenirati da se sačuva ta cjelovitost bez obzira tko je uzrok. Da li uviđaš da je projekt velike srbije pripajanjem RS osuđen na propast jer bi to povuklo i srbiju dolje. Zbilja želiš gledati drugi dio "milosrdnog anđela"? budi pametan, razuman i nadasve zreo.

Djoshica

pre 9 godina

Za razliku od ovih mitiljavih pijavica, koje su izašle iz njegove tegle, da nas razvlače i tegle, u agoniji gluposti i bede... Šeki će bar brzo da nas dokusuri.

Toliko o poštenju...

pre 9 godina

''Pištolj kojim je Šešelj vitlao po Beogradu, opalio je u Hrvatskoj, BiH i na Kosovu.'' - a metke su mu dodali Vučić i Nikolić.

Tijana J.

pre 9 godina

Srpska radikalna stranka je bila ta koja je sve prljave poslove obavljala u ime Milosevica i to je jasno kao dan. 12 godina nakon svega opet smo svedoci izjava u kojima se poziva na osvetu, na linc, podrzavaju se ubistva politicara i slicno.

VJ

pre 9 godina

Zajedno sa Tomislavom Nikolićem i Njegovim Visočanstvom Aleksandrom Vučićem.
Toliko govora ima na YT i jednog i drugog i trećeg. Pa ispraćaj u Hag, pa Vučićeve suze, mlađani Vučić o KKOV, Velikoj Srbiji... svi su oni zajedno radili za 'dobrobit' svih nas.
Nismo od juče. Ima ovde ljudi kojima sećanje nije izbrisano i koji ne prodaju sebe, svoje potomke i zemlju za članstvo, poziciju, pokoji sendvič i bonus.
Iznenadiću se ako objavite komentar.

Viki

pre 9 godina

Šešelj nije ostvario nijedan politički cilj svojom politikom je samo naneo štetu Srbiji.Svakome je jasno da takva politika koju on vodi je prošlost.

mlata zamlata

pre 9 godina

"Haški sud je bio prvi međunarodni sud, velika nada za čovečanstvo da neće mali diktatori i mali dripci svuda praviti ono što se naziva genocid. On je tu svoju ulogu delimično obavio, delimično nije“, kaže Stevanović, ukazujući na političke uticaje na sud. „Nadam se da zbog toga neće biti sasvim diskreditovan. Jer, drugog suda međunarodne pravde nemamo", kaže Stevanović.

Na stranu slaganje ili neslaganje sa izrecenim, a kod mene licno ima i jednog i drugog, covek se sam diskreditovao. Sama cinjenica da ne poznaje razliku izmedju Medjunarodnog suda pravde u Hagu i Haskog tribunala (koji niti je prvi, niti je medjunarodni u tom smislu - osnovan je za prostor bivse Jugoslavije) je sramotna kada se ima u vidu da je uzeo javno da komentarise rad i odluke tog Haskog tribunala.

Darko

pre 9 godina

Dzaba vam sva ova medijska propaganda,narodu je jasno potpuno sta je Evropa,Hag,ljudska prava itd. Seselj je trebao biti docekan kako su Hrvati docekali svoje generale,to bi bila drzava

Pravi pravcati doktor

pre 9 godina

Veći doprinos celokupnoj današnjoj situaciji ovo dvoje kvaziintelektualaca pokupljenih sa stepeništa apsolutno nebitnih političkih organizacija dali bi komentarom stvarnosti u Srbiji- gde su obećana radna mesta, gde su obećane investicije, zašto nema otpuštanja neradnika u javnom sektoru zaposlenih po stranačkom osnovu, zašto su kupljene diplome i doktorske disertacije na privatnim fakultetima i dalje validni dokumenti, zašto živimo sve gore, a ubeđuju nas da je narod i neka tamo bivša vlast kriva za to.

Tantrum

pre 9 godina

Sve je to lepo, što pišete za vojvodu. Na žalost, ne može se o njemu govoriti, a da se iz konteksta vade leva i desna njegova ruka, Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić. Sve jednu stvar koju je Šešelj uradio i koja mu se pripisuje, uradio je sa ovom dvojcom. Ne pomaže ignorisanje u tekstovima, biranje snimaka na kojima je Šešelj sam. Jednostavno, ne pomaže. Na kraju- kako to da Hag nije pokazao interesovanje za ovu dvojcu? Možda i jeste, pred formiranje SNS?

DENERIS

pre 9 godina

Seselj se najkruce drzi svojih stavova koji su nas na prvom mestu i doveli u najgore situacije kao drzavu. Od istih nikada neće odustati. Njegove tendencije u politici opet vode onom mračnom periodu, a mislim da niko ne zeli da se to vrati.

Crni

pre 9 godina

Stanite bre ljudi. Pa cekajte da li ste svi zaboravili da su nam premijer i predsednik takodje bili u SRS-u ???? Zasto njih niko ne pominje ??? Ako su Seselju krvave ruke onda su i njima isto ???? Iskreno mene vise ovakvi propagandni clanci podsecaju na devedesete. Cenzura i obmana javnosti...ja inace nisam niti Seseljevac niti sam za bilo koju stranku, svi su meni oni isti, samo kazem iskreno ono sto je ocigledno.....nema veceg zla od te politike. Samo lazi, obmane, licemerje.....

leo

pre 9 godina

apsolutni negativac ali samo on zna sifru kako da ponisti zlu nepodobstinu koju je stvorio i koja nam sisa krv, mozak, novac.., dakle i negativci mogu da imaju poz ulogu, dobro je da je tu...ravnoteza

Bubulea

pre 9 godina

Vojo Seselj se dokazao da je na intelektualnom ,pravnom i politickom polju toliko jak da mnogi politicari mu nisu ni do kolena dorasli, a sto je nacinalista nista novo jer nije ni prvi niti ce biti zadnji na svetu kad je u pitanju Otadzbina.

QQlele

pre 9 godina

Ja ne znam da li ste svesni da ovim tekstom direktno govorite da ništa manji zločinci nisu ni precednik ni premijer ove države, s obzirom na to da su ga u svemu podržavali. Jedino što niko nema herc da ih spomene u tekstu, jer svi već dobro znamo kako bi završio.

Ind. ronilacNL

pre 9 godina

Prvo nikad nisam gotivio Seselja ali sad od njega prave azdaju a ova njegova dva najbolja pajtosa ispadose sveci i jedini moguci spasioci Srbije koja se da se nelazemo nikada nece izvuci sa dna plivacemo tj ronicemo tu negde na 3-4 m dubine uvek -)

DAN

pre 9 godina

Ako ste pažljivo pratili još od kako se pojavio u javnosti ,početkom devedesetih godina. Šešelj je uvek bio Slobin protivnik ali zato uvek i njegov glasogovornik svih budućih poteza koje će Milošević vući !
Imalo uman čovek je to mogao videti kao i danas čiji je Šešelj ustvari glasogovornik !

Marko 35

pre 9 godina

Jedan dan života kada bi mu ostao, potrošio bi svaki sekund da maksimalno izvređa što više ljudi. Šešeljičis Vulgaris je teška i neizlečiva bolest. Ne napušta ljude ni nakon smrti.

009

pre 9 godina

Nisam ni za nove a ni za stare radikale. Kad već o Šešelju pišete budite dosledni pa pišite i o onoj dvojici. Svi znamo kakve je poruke Nikolić slao pre atentata na premijera!