Četvrtak, 30.10.2014.

13:56

Stevanović: Oteli su mi vlast

Bivši gradonačelnik Kragujevac Veroljub Stevanović izjavio je da nije izvršio primopredaju vlasti novom gradonačelniku Radomiru Nikoliću, jer mu je vlast oteta.

Izvor: Tanjug

Stevanoviæ: Oteli su mi vlast IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

85 Komentari

Sortiraj po:

DEBA

pre 9 godina

Od Stevanovica se nikada nije ocekivalo dzentlmensko ponasanje, a ponajmanje sada. Doduse nisam ocekivao ni provalu primitivizma, ali sta je tu je ... Mladji koji dolaze ostali su na nivou i pored svih uvreda. Svaka cast.

Mikelanđelo

pre 9 godina

Proradila Verkova sujeta, očigledno je da mu nikako nije pravo što je izgubio vlast. Što se tiče izbora zašto dotični gospodin nije raspisao iste nego je pobegao sa crte a sad mu neko kriv. Uostalom rezultati su merilo a on ih nema i ovaj scenario je bio očekivan.

Vuk27

pre 9 godina

(stevan, 31. oktobar 2014 08:36) Ja ne znam iz koje je to bajke ali ono...Meni je nestvarno bilo kad sam cuo da je Verko smenjen.Tolike godine je bio gradonacelnik i kao da se zalepio za fotelju.Ovim izjavama nakon proglasenja novog gradonacelnika je samo pokazao da je foteljas.Sramota me kad vidim ko je vodio grad ali vidim da se Radomir dobro snalazi u prvim danima na funkciji i nadam se da ce svakoga dana biti jos bolje

Obrad Savčeć

pre 9 godina

Ko gubi ima pravo da se ljuti. Međutim nema razloga da se Stevanović žali što vlast nije izgubio na izborima. Pa on da je hteo izbore , odavno je mogao podneti ostavku i da raspiše izbore. Međutim zna on kako bi na tim izborima prošao pa je bežao od njih kao đavo od krsta.

Palanza

pre 9 godina

@mucak
Vlast formira onaj ko ima vecinu, prosto, ko je kriv sto tvog Verka kune 2/3 Kragujevcana, pa se jedva provukao a o vecini je samo mogao da sanja. Prvo se malo informisi pa onda komentarisi.

Palanza

pre 9 godina

@mucak
Vlast formira onaj ko ima vecinu, prosto, ko je kriv sto tvog Verka kune 2/3 Kragujevcana, pa se jedva provukao a o vecini je samo mogao da sanja. Prvo se malo informisi pa onda komentarisi.

Bombola

pre 9 godina

Nije Verko od oca nasledio vlast pa da mu je neko otme kao sto ni on nije izabran na neposrednim izborima za gradonacelnika nego je i njega izabrala skupstinska vecina kao sto je sada ista ta vecina izabrala Nikolica!Takva su pravila!

Truman

pre 9 godina

Definitivno je dobro što je vlast u Kragujevcu napokon promenjena, u to nema sumnje. SNS je ta koja stavlja interes građana na prvo mesto, a to je zaista najbitnije za sve nas. Kragujevac se napokon nalazi u sigurnim rukama.

mucak

pre 9 godina

Ko je izabrao ovu novu vlast u gradu? Koliko pamtim na poslednjim redovnim lokalnim izborima ovi novi nisu prosli? Ovo je nevidjen primitivizam i prljavstina? Ovi stari su krali a ovi novi zavukose nam ruku u dzep.

neko

pre 9 godina

nije da niste zasluzili. ali ko ima obraza mora da kaze: "Jesu, ukrali su".
a vama koji cete mi dati negativan glas. znajte. danas kradu glasove, sutra ce vase zene, vasu ustedjevinu, vase zivote. Zato stvari treba nazvati pravim rijecima, rijecima besmrtnog pjesnika: "kome snaga lezi u topuzu. tragovi mu smrde necovjestvom".

bratic

pre 9 godina

nisam iz Krsgujevca ali vlast se dobija na izborima sad ce da zaposle stotinak na rukovodecim mestima i tako svaka vlast u svakom gradu i posle ima visak zaposlenih i opet novi strucnjaci koji nista ne urade

Jovan Mitrović

pre 9 godina

Vlast su Verku oteli, poltroni i lopovi koji su pod njegovim imenom na izbornoj listi dobili glasove. Narod je zaokruzivao ime Veroljuba Stevanovića a ne ime zacrvenolog seljačeta bez morala i obraza. Ali sada seljačeta sa duboookim i punim džepovima.

Ime i prezime.

pre 9 godina

Nego da li ce gradonacelnik ziveti sad u Kragujevcu ili ce samo sluzbeno da dolazi iz Beograda?! Verko je zaradio da skoluje decu u Americi, a moje naselje u 21 veku jednu asfaltiranu ulicu iako se na racun moje opstine vec 30 godina odbija doprinos od 680 dinara.
P.S ja to samo na glas razmisljam.

maso

pre 9 godina

jesu treci ali zahvaljujuci fiatu kojeg nije on doveo ali nije trebala vlast da se rusi tako nego na izborima ali i on je tu skoro 14 godina malo mnogo je na vlasti.

ljiljana

pre 9 godina

Glavu gore Verko. Ostaces upamcen kao najbolji gradonacelnik kojeg je kragujevac imao, do sada i ubuduce. Srecna sam sto sam bila cinovnik u Skupstini grada kada si ti bio gradonacelnik, a Milenic predsednik Skupstine. Nedavno sam napisala: Laku noc, moj rodjeni grade.

Amazon

pre 9 godina

Veroljube, nevero, ko ima vecinu u parlamentu, taj formira vlast. Nista tebi nije oteto, trovacu. Izgubio si vlast jer nemas vecinu. Fundamentalna stvar u demokratiji. Da si na tim izborima na koje se pozivas pobedio i dobio vecinu ne bi ti trebala koalicija, zar ne? Ali ti nisi pobedio na izborima i sa koalicijom si bio na vlasti. Koalicija vise ne postoji, neko drugi ko je takodje u parlamentu sada ima vecinu u kojoj tebe nema.

NAUCI DA GUBIS.

SofijaS

pre 9 godina

Dosta si Verko vladao , vreme je da grad preuzmu mladi i ambiciozni ljudi koji ce se iskreno boriti za bolji zivot svih gradjana u svojoj lokalnoj samoupravi.

Braco

pre 9 godina

Cini mi se da Milenic vise kuka sto je izgubio vlast nego Verko pa me bas zanima sta je on to stvarno izgubio i za cim toliko kuka!Izgleda da cemo to saznati od nove gradske vlasti kad se pregledaju papiri!

Vuko

pre 9 godina

Razumem Verka!Tesko je kad se izgubi vlast,kad se izgube privilegije,kad se vise nista ne pitas u gradu,kad ne mozes familiju da zaposlis u neku drzavnu firmu,kad ispituju tvoje poslovanje...Znao je valjda da ce nekad morati da ode sa vlasti pa se nije morao navikavati na te stvari!

neurohirurg

pre 9 godina

Nema tu nikakvog revansizma, na vlasti si bio, vlast nisi zaduzio kao pusku u vojsci, nego te biraju gradjani, a ocigledno sa tobom nisu bili zadovoljni pa su te smenili. Nisi obavljao svoju funkciju politicki korektno i morao si biti smenjen ito nema filozofije, vrlo prosto i jednostavno.
(Anesteziolog, 30. oktobar 2014 15:16

gradjani su ga izabrali, ako si zaboravio. smenili su ga gladni vuci zeljni fotelje koji ne znaju sta ce sad ni da rade jer nemaju pojma kako se grad vodi. gradjane niko nije pitao.
ako vam vise odgovara da vam vodi i uci na nama sin tome nikolica, onda vi kao narod ne zasluzujete ni misljenje, ni hleb.
verko jeste doveo sa dna lestvice kragujevac do treceg mesta, i to je cinjenica. cinjenica je da je prosle godine izabran za najboljeg gradonacelnika jugositocne evrope, a kragujevac proglasen za najperspektivniji grad. svi vi koji ste opcinjeni vucicem i radikalizmom ne zasluzujete nista vise od socijalne pomoci na kojoj cemo svi uskoro biti. amin

nepravda

pre 9 godina

Verko s obzirom da su ti "oteli" vlast, ti sroci neku tuzbicu, ne moze niko nesto tako licno kao sto je vlast da otima, advokati jesu u strajku ali kad je rec o takvom problemu sigurno ce napraviti izusetak i srociti neku tuzbu.

Marko

pre 9 godina

Gospodine Stevanoviću vlast se dobija na izborima ,da bi imali vlast morate da imate većinu a pošto nemate većinu,ne znam stvarno šta vam je oteto...to samo pokazuje odnos Stevanovića prema vlasti,ponaša se kao da su mu dete oteli,a ne da je izgubio vlast.

cukce

pre 9 godina

Gospodine Stevanoviću vlast se dobija na izborima ,da bi imali vlast morate da imate većinu a pošto nemate većinu,ne znam stvarno šta vam je oteto...to samo pokazuje odnos Stevanovića prema vlasti,ponaša se kao da su mu dete oteli,a ne da je izgubio vlast.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Marko, 30. oktobar 2014 16:05)

Apolitican sam, nisam Kragijevcanin ali sam cesto tamo i imam prijatelje u KG. Stevanovic je Kragujevac iz doline gladi vratio status industrijskog grada (jedan je od zasluznih za dovodjenje Fiata). A ova Naprednjacka vecina stecena je potplacivanjima, kupovinom odbornika i kupovinom glasova, raznim lobiranjima i obecavanjima funkcija i radnih mesta. Sad ce da poteknu mled i mlekiu Kragujevcu!

Mirce

pre 9 godina

Vlast nije oteta nego je rezultat volje gradjana . Verkova vlast u Kragujevcu je time bila nelegitimna kao sto je i Pajticeva u Vojvodini gde da sada raspise izbore ne bi imao ni 10% podrske gradjana.

fotelje na razmnozavanje

pre 9 godina

pa dobro ako se pozivate na one koji su zaljubljeni u fotelje ali zasto ne vidite preCednika koji pored svoje redja porodicne fotelje

Adrijana

pre 9 godina

Dajte mu tu fotelju nek je nosi kuci,vidi se da je ne moze prezaliti ,Da ne slusamo i njega sad mesecima kako place kao sto ove druge slusamo.

Jovan Ristic

pre 9 godina

O, Verko, zaboga! Pa, nisu samo tebe građani birali. Nije te niko puškom oterao, nego glasanjem. To je demokratija, obriši suze, pa ćeš jasnije da vidiš.

ST25

pre 9 godina

ma da li je moguce da bas niko ne komentarise ko je preuzeo vlast, u kakvom medijskom mraku Srbija zivi, uzas, kao svi podrzavaju ovo sto se desilo strasno.

X101

pre 9 godina

Oteli mu vlast? Politicari ovde smatraju funkciju licnom imovinom, a trebalo bi da bude sluzba. Dokle god se smatra i naziva vlascu nece biti bolje!!!!

Spasa

pre 9 godina

Nije dobro u politici, kao javnoj delatnosti unosti previše emocija.
Izjava Stevanovića o "otmici" vlasti mi dosta govori o demokratskom kapacitetu ovog političara.

Đorđe-iz-džungle

pre 9 godina

Promene su uvek dobrodošle, fotelja nikome nije rezervisana do kraja života, pa ni gospodinu Verku, tako da ne vidim zbog čega reaguje tako detinjasto, pozivajući se na razne teorije zavere.

@pegica@

pre 9 godina

Ti da si normalno radio niko te ne bi ni smenjivali...a ovako em nisi ništa radio,em si upropastio grad,em se žališ nesto,a na tebe gradjani imaju hiljadu i jednu primedbu i zamerku..

Baronessa

pre 9 godina

Da budem iskrena, ne vidim zbog čega pojedini smatraju da su se pretplatili na fotelju, a i logično je da se izjednači vlast na republičkom i lokalnom nivou. Mlade snage imaju drugačije, svežije vizije i ideje, zašto unapred osuđivati na propast, kritikovati i osporavati nečije kvalitete samo zbog političkog rivalstva... Verujem da će ova promena Kragujevcu doneti samo dobro, uostalom, neka vreme pokaže.

Anesteziolog

pre 9 godina

Nema tu nikakvog revansizma, na vlasti si bio, vlast nisi zaduzio kao pusku u vojsci, nego te biraju gradjani, a ocigledno sa tobom nisu bili zadovoljni pa su te smenili. Nisi obavljao svoju funkciju politicki korektno i morao si biti smenjen ito nema filozofije, vrlo prosto i jednostavno.

djordje

pre 9 godina

Nisam simpatizer nijedne od ovih partija, ali me je strah kada vidim sta se i kako radi u gradu. Prosto osecam neku nelagodnost po sebe kada vidim koliko ima mrznje i sa kakvim ljudima smo delili prosle dane i sa kakvim idemo u bolje sutra. Tu su neki karantini, muzika ih docekuje, ovi drugi imaju svoju pricu... Demagogija, filozofska retorika, svi umeju da drze politicke govore, a narodu, prosto receno, fali leba. Ne daj Boze, da se Srbi sloze. Dok pametni beze preko, ostaju oni koji polako uvidjaju da se ovde postenje i rad ne isplati, osim ako su u nekoj stranci. Narod u Kragujevcu je poceo da se deli na ove i one druge. Samo jos da pocnu fizicki da se obracunavaju, jer su oni drugi drugaciji od nas. To cekam, pa da odem mirne glave sa svima njima u njihovo nase, bolje sutra

Historia magistra vitae est

pre 9 godina

Pa tako ste Vi, Verko, Velja Ilić, Dražin unuk...lomili SPO i godinama ga krunili.
Sve se vraća u životu.
Sa djavolima ste tikve sadili.

Franko Fratini

pre 9 godina

Joj majko mila koga oni lažu: kao bio 137. u Srbiji a sada je 3. i to sve zahvaljujući Veroljubu Stevanoviću. Kako da ne, a ja sam sinić bo na sastanku s Kleopatrom.

Marko

pre 9 godina

Verko mi nikada nije bio simpatičan, ali ovoga puta moram priznati da je potpuno u pravu. Srbija do sada nije videla bezočniju, beskrupulozniju, alaviju, gladniju vlasti, a uz to i nesposbniju grupaciju od ove grupe recikliranih radikala.

branka

pre 9 godina

a ni jedan komentar na licnost novog gradonacelnika! mislim prestolonaslednik. ovo je toliko bljutavo,osiono,i da nije,jao nama,zalosno,bilo bi smesno.

Nik

pre 9 godina

Definicija demokratije je da su tri budale više u pravu od dva pametna čoveka. I ne znam šta se Verko sada buni, većina ga je imenovala i većina ga je smenila.

Milan

pre 9 godina

Verko ne bi trebalo da preda vlast Nikoliću, nego Milanu i Radiši Uroševiću, koji su, kao šefovi malih partija čiji su glasovi odneli prevagu, najmoćniji ljudi trenutnog saziva.

Biće jako interesantno kada se budu birali direktori, prilično sam siguran da će SPO i Jedinstvena Srbija, uprkos tome što ukupno imaju pet poslanika, dobiti najbolja preduzeća.

qwer

pre 9 godina

vlast nije krava pa da se moze ukrasti niti na nju polazete ekskluzivno pravo, ali kako vi i jedni i drugi muzete dok ste u poziciji ni ne cudi me sto se toliko krvite.

Winston

pre 9 godina

Pa hvala Bogu da su naprednjaci oteli zlast u Kragujevac, isto kako su uradili u Novi Sad i u Beograd. Nisu nigde dobili na izbor, nijedan njihov kandidat, nego formiraju koaliciju, ucenjuju, i onda stave svog coveka. Srbiji svakako netreba jos jedan Nikolic negda na vladti, ali tako radikali rade.

Marko

pre 9 godina

Verko mi nikada nije bio simpatičan, ali ovoga puta moram priznati da je potpuno u pravu. Srbija do sada nije videla bezočniju, beskrupulozniju, alaviju, gladniju vlasti, a uz to i nesposbniju grupaciju od ove grupe recikliranih radikala.

Spasa

pre 9 godina

Nije dobro u politici, kao javnoj delatnosti unosti previše emocija.
Izjava Stevanovića o "otmici" vlasti mi dosta govori o demokratskom kapacitetu ovog političara.

Franko Fratini

pre 9 godina

Joj majko mila koga oni lažu: kao bio 137. u Srbiji a sada je 3. i to sve zahvaljujući Veroljubu Stevanoviću. Kako da ne, a ja sam sinić bo na sastanku s Kleopatrom.

X101

pre 9 godina

Oteli mu vlast? Politicari ovde smatraju funkciju licnom imovinom, a trebalo bi da bude sluzba. Dokle god se smatra i naziva vlascu nece biti bolje!!!!

Historia magistra vitae est

pre 9 godina

Pa tako ste Vi, Verko, Velja Ilić, Dražin unuk...lomili SPO i godinama ga krunili.
Sve se vraća u životu.
Sa djavolima ste tikve sadili.

qwer

pre 9 godina

vlast nije krava pa da se moze ukrasti niti na nju polazete ekskluzivno pravo, ali kako vi i jedni i drugi muzete dok ste u poziciji ni ne cudi me sto se toliko krvite.

Đorđe-iz-džungle

pre 9 godina

Promene su uvek dobrodošle, fotelja nikome nije rezervisana do kraja života, pa ni gospodinu Verku, tako da ne vidim zbog čega reaguje tako detinjasto, pozivajući se na razne teorije zavere.

Anesteziolog

pre 9 godina

Nema tu nikakvog revansizma, na vlasti si bio, vlast nisi zaduzio kao pusku u vojsci, nego te biraju gradjani, a ocigledno sa tobom nisu bili zadovoljni pa su te smenili. Nisi obavljao svoju funkciju politicki korektno i morao si biti smenjen ito nema filozofije, vrlo prosto i jednostavno.

Amazon

pre 9 godina

Veroljube, nevero, ko ima vecinu u parlamentu, taj formira vlast. Nista tebi nije oteto, trovacu. Izgubio si vlast jer nemas vecinu. Fundamentalna stvar u demokratiji. Da si na tim izborima na koje se pozivas pobedio i dobio vecinu ne bi ti trebala koalicija, zar ne? Ali ti nisi pobedio na izborima i sa koalicijom si bio na vlasti. Koalicija vise ne postoji, neko drugi ko je takodje u parlamentu sada ima vecinu u kojoj tebe nema.

NAUCI DA GUBIS.

Baronessa

pre 9 godina

Da budem iskrena, ne vidim zbog čega pojedini smatraju da su se pretplatili na fotelju, a i logično je da se izjednači vlast na republičkom i lokalnom nivou. Mlade snage imaju drugačije, svežije vizije i ideje, zašto unapred osuđivati na propast, kritikovati i osporavati nečije kvalitete samo zbog političkog rivalstva... Verujem da će ova promena Kragujevcu doneti samo dobro, uostalom, neka vreme pokaže.

Palanza

pre 9 godina

@mucak
Vlast formira onaj ko ima vecinu, prosto, ko je kriv sto tvog Verka kune 2/3 Kragujevcana, pa se jedva provukao a o vecini je samo mogao da sanja. Prvo se malo informisi pa onda komentarisi.

Adrijana

pre 9 godina

Dajte mu tu fotelju nek je nosi kuci,vidi se da je ne moze prezaliti ,Da ne slusamo i njega sad mesecima kako place kao sto ove druge slusamo.

nepravda

pre 9 godina

Verko s obzirom da su ti "oteli" vlast, ti sroci neku tuzbicu, ne moze niko nesto tako licno kao sto je vlast da otima, advokati jesu u strajku ali kad je rec o takvom problemu sigurno ce napraviti izusetak i srociti neku tuzbu.

Bombola

pre 9 godina

Nije Verko od oca nasledio vlast pa da mu je neko otme kao sto ni on nije izabran na neposrednim izborima za gradonacelnika nego je i njega izabrala skupstinska vecina kao sto je sada ista ta vecina izabrala Nikolica!Takva su pravila!

Mirce

pre 9 godina

Vlast nije oteta nego je rezultat volje gradjana . Verkova vlast u Kragujevcu je time bila nelegitimna kao sto je i Pajticeva u Vojvodini gde da sada raspise izbore ne bi imao ni 10% podrske gradjana.

Jovan Ristic

pre 9 godina

O, Verko, zaboga! Pa, nisu samo tebe građani birali. Nije te niko puškom oterao, nego glasanjem. To je demokratija, obriši suze, pa ćeš jasnije da vidiš.

SofijaS

pre 9 godina

Dosta si Verko vladao , vreme je da grad preuzmu mladi i ambiciozni ljudi koji ce se iskreno boriti za bolji zivot svih gradjana u svojoj lokalnoj samoupravi.

@pegica@

pre 9 godina

Ti da si normalno radio niko te ne bi ni smenjivali...a ovako em nisi ništa radio,em si upropastio grad,em se žališ nesto,a na tebe gradjani imaju hiljadu i jednu primedbu i zamerku..

Vuko

pre 9 godina

Razumem Verka!Tesko je kad se izgubi vlast,kad se izgube privilegije,kad se vise nista ne pitas u gradu,kad ne mozes familiju da zaposlis u neku drzavnu firmu,kad ispituju tvoje poslovanje...Znao je valjda da ce nekad morati da ode sa vlasti pa se nije morao navikavati na te stvari!

Marko

pre 9 godina

Gospodine Stevanoviću vlast se dobija na izborima ,da bi imali vlast morate da imate većinu a pošto nemate većinu,ne znam stvarno šta vam je oteto...to samo pokazuje odnos Stevanovića prema vlasti,ponaša se kao da su mu dete oteli,a ne da je izgubio vlast.

Truman

pre 9 godina

Definitivno je dobro što je vlast u Kragujevcu napokon promenjena, u to nema sumnje. SNS je ta koja stavlja interes građana na prvo mesto, a to je zaista najbitnije za sve nas. Kragujevac se napokon nalazi u sigurnim rukama.

Braco

pre 9 godina

Cini mi se da Milenic vise kuka sto je izgubio vlast nego Verko pa me bas zanima sta je on to stvarno izgubio i za cim toliko kuka!Izgleda da cemo to saznati od nove gradske vlasti kad se pregledaju papiri!

maso

pre 9 godina

jesu treci ali zahvaljujuci fiatu kojeg nije on doveo ali nije trebala vlast da se rusi tako nego na izborima ali i on je tu skoro 14 godina malo mnogo je na vlasti.

Winston

pre 9 godina

Pa hvala Bogu da su naprednjaci oteli zlast u Kragujevac, isto kako su uradili u Novi Sad i u Beograd. Nisu nigde dobili na izbor, nijedan njihov kandidat, nego formiraju koaliciju, ucenjuju, i onda stave svog coveka. Srbiji svakako netreba jos jedan Nikolic negda na vladti, ali tako radikali rade.

Vuk27

pre 9 godina

(stevan, 31. oktobar 2014 08:36) Ja ne znam iz koje je to bajke ali ono...Meni je nestvarno bilo kad sam cuo da je Verko smenjen.Tolike godine je bio gradonacelnik i kao da se zalepio za fotelju.Ovim izjavama nakon proglasenja novog gradonacelnika je samo pokazao da je foteljas.Sramota me kad vidim ko je vodio grad ali vidim da se Radomir dobro snalazi u prvim danima na funkciji i nadam se da ce svakoga dana biti jos bolje

Obrad Savčeć

pre 9 godina

Ko gubi ima pravo da se ljuti. Međutim nema razloga da se Stevanović žali što vlast nije izgubio na izborima. Pa on da je hteo izbore , odavno je mogao podneti ostavku i da raspiše izbore. Međutim zna on kako bi na tim izborima prošao pa je bežao od njih kao đavo od krsta.

Palanza

pre 9 godina

@mucak
Vlast formira onaj ko ima vecinu, prosto, ko je kriv sto tvog Verka kune 2/3 Kragujevcana, pa se jedva provukao a o vecini je samo mogao da sanja. Prvo se malo informisi pa onda komentarisi.

Milan

pre 9 godina

Verko ne bi trebalo da preda vlast Nikoliću, nego Milanu i Radiši Uroševiću, koji su, kao šefovi malih partija čiji su glasovi odneli prevagu, najmoćniji ljudi trenutnog saziva.

Biće jako interesantno kada se budu birali direktori, prilično sam siguran da će SPO i Jedinstvena Srbija, uprkos tome što ukupno imaju pet poslanika, dobiti najbolja preduzeća.

branka

pre 9 godina

a ni jedan komentar na licnost novog gradonacelnika! mislim prestolonaslednik. ovo je toliko bljutavo,osiono,i da nije,jao nama,zalosno,bilo bi smesno.

cukce

pre 9 godina

Gospodine Stevanoviću vlast se dobija na izborima ,da bi imali vlast morate da imate većinu a pošto nemate većinu,ne znam stvarno šta vam je oteto...to samo pokazuje odnos Stevanovića prema vlasti,ponaša se kao da su mu dete oteli,a ne da je izgubio vlast.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Marko, 30. oktobar 2014 16:05)

Apolitican sam, nisam Kragijevcanin ali sam cesto tamo i imam prijatelje u KG. Stevanovic je Kragujevac iz doline gladi vratio status industrijskog grada (jedan je od zasluznih za dovodjenje Fiata). A ova Naprednjacka vecina stecena je potplacivanjima, kupovinom odbornika i kupovinom glasova, raznim lobiranjima i obecavanjima funkcija i radnih mesta. Sad ce da poteknu mled i mlekiu Kragujevcu!

ST25

pre 9 godina

ma da li je moguce da bas niko ne komentarise ko je preuzeo vlast, u kakvom medijskom mraku Srbija zivi, uzas, kao svi podrzavaju ovo sto se desilo strasno.

Nik

pre 9 godina

Definicija demokratije je da su tri budale više u pravu od dva pametna čoveka. I ne znam šta se Verko sada buni, većina ga je imenovala i većina ga je smenila.

djordje

pre 9 godina

Nisam simpatizer nijedne od ovih partija, ali me je strah kada vidim sta se i kako radi u gradu. Prosto osecam neku nelagodnost po sebe kada vidim koliko ima mrznje i sa kakvim ljudima smo delili prosle dane i sa kakvim idemo u bolje sutra. Tu su neki karantini, muzika ih docekuje, ovi drugi imaju svoju pricu... Demagogija, filozofska retorika, svi umeju da drze politicke govore, a narodu, prosto receno, fali leba. Ne daj Boze, da se Srbi sloze. Dok pametni beze preko, ostaju oni koji polako uvidjaju da se ovde postenje i rad ne isplati, osim ako su u nekoj stranci. Narod u Kragujevcu je poceo da se deli na ove i one druge. Samo jos da pocnu fizicki da se obracunavaju, jer su oni drugi drugaciji od nas. To cekam, pa da odem mirne glave sa svima njima u njihovo nase, bolje sutra

fotelje na razmnozavanje

pre 9 godina

pa dobro ako se pozivate na one koji su zaljubljeni u fotelje ali zasto ne vidite preCednika koji pored svoje redja porodicne fotelje

ljiljana

pre 9 godina

Glavu gore Verko. Ostaces upamcen kao najbolji gradonacelnik kojeg je kragujevac imao, do sada i ubuduce. Srecna sam sto sam bila cinovnik u Skupstini grada kada si ti bio gradonacelnik, a Milenic predsednik Skupstine. Nedavno sam napisala: Laku noc, moj rodjeni grade.

Jovan Mitrović

pre 9 godina

Vlast su Verku oteli, poltroni i lopovi koji su pod njegovim imenom na izbornoj listi dobili glasove. Narod je zaokruzivao ime Veroljuba Stevanovića a ne ime zacrvenolog seljačeta bez morala i obraza. Ali sada seljačeta sa duboookim i punim džepovima.

neurohirurg

pre 9 godina

Nema tu nikakvog revansizma, na vlasti si bio, vlast nisi zaduzio kao pusku u vojsci, nego te biraju gradjani, a ocigledno sa tobom nisu bili zadovoljni pa su te smenili. Nisi obavljao svoju funkciju politicki korektno i morao si biti smenjen ito nema filozofije, vrlo prosto i jednostavno.
(Anesteziolog, 30. oktobar 2014 15:16

gradjani su ga izabrali, ako si zaboravio. smenili su ga gladni vuci zeljni fotelje koji ne znaju sta ce sad ni da rade jer nemaju pojma kako se grad vodi. gradjane niko nije pitao.
ako vam vise odgovara da vam vodi i uci na nama sin tome nikolica, onda vi kao narod ne zasluzujete ni misljenje, ni hleb.
verko jeste doveo sa dna lestvice kragujevac do treceg mesta, i to je cinjenica. cinjenica je da je prosle godine izabran za najboljeg gradonacelnika jugositocne evrope, a kragujevac proglasen za najperspektivniji grad. svi vi koji ste opcinjeni vucicem i radikalizmom ne zasluzujete nista vise od socijalne pomoci na kojoj cemo svi uskoro biti. amin

bratic

pre 9 godina

nisam iz Krsgujevca ali vlast se dobija na izborima sad ce da zaposle stotinak na rukovodecim mestima i tako svaka vlast u svakom gradu i posle ima visak zaposlenih i opet novi strucnjaci koji nista ne urade

Ime i prezime.

pre 9 godina

Nego da li ce gradonacelnik ziveti sad u Kragujevcu ili ce samo sluzbeno da dolazi iz Beograda?! Verko je zaradio da skoluje decu u Americi, a moje naselje u 21 veku jednu asfaltiranu ulicu iako se na racun moje opstine vec 30 godina odbija doprinos od 680 dinara.
P.S ja to samo na glas razmisljam.

neko

pre 9 godina

nije da niste zasluzili. ali ko ima obraza mora da kaze: "Jesu, ukrali su".
a vama koji cete mi dati negativan glas. znajte. danas kradu glasove, sutra ce vase zene, vasu ustedjevinu, vase zivote. Zato stvari treba nazvati pravim rijecima, rijecima besmrtnog pjesnika: "kome snaga lezi u topuzu. tragovi mu smrde necovjestvom".

mucak

pre 9 godina

Ko je izabrao ovu novu vlast u gradu? Koliko pamtim na poslednjim redovnim lokalnim izborima ovi novi nisu prosli? Ovo je nevidjen primitivizam i prljavstina? Ovi stari su krali a ovi novi zavukose nam ruku u dzep.

Mikelanđelo

pre 9 godina

Proradila Verkova sujeta, očigledno je da mu nikako nije pravo što je izgubio vlast. Što se tiče izbora zašto dotični gospodin nije raspisao iste nego je pobegao sa crte a sad mu neko kriv. Uostalom rezultati su merilo a on ih nema i ovaj scenario je bio očekivan.

DEBA

pre 9 godina

Od Stevanovica se nikada nije ocekivalo dzentlmensko ponasanje, a ponajmanje sada. Doduse nisam ocekivao ni provalu primitivizma, ali sta je tu je ... Mladji koji dolaze ostali su na nivou i pored svih uvreda. Svaka cast.

Winston

pre 9 godina

Pa hvala Bogu da su naprednjaci oteli zlast u Kragujevac, isto kako su uradili u Novi Sad i u Beograd. Nisu nigde dobili na izbor, nijedan njihov kandidat, nego formiraju koaliciju, ucenjuju, i onda stave svog coveka. Srbiji svakako netreba jos jedan Nikolic negda na vladti, ali tako radikali rade.

neko

pre 9 godina

nije da niste zasluzili. ali ko ima obraza mora da kaze: "Jesu, ukrali su".
a vama koji cete mi dati negativan glas. znajte. danas kradu glasove, sutra ce vase zene, vasu ustedjevinu, vase zivote. Zato stvari treba nazvati pravim rijecima, rijecima besmrtnog pjesnika: "kome snaga lezi u topuzu. tragovi mu smrde necovjestvom".

Jovan Mitrović

pre 9 godina

Vlast su Verku oteli, poltroni i lopovi koji su pod njegovim imenom na izbornoj listi dobili glasove. Narod je zaokruzivao ime Veroljuba Stevanovića a ne ime zacrvenolog seljačeta bez morala i obraza. Ali sada seljačeta sa duboookim i punim džepovima.

Nik

pre 9 godina

Definicija demokratije je da su tri budale više u pravu od dva pametna čoveka. I ne znam šta se Verko sada buni, većina ga je imenovala i većina ga je smenila.

bratic

pre 9 godina

nisam iz Krsgujevca ali vlast se dobija na izborima sad ce da zaposle stotinak na rukovodecim mestima i tako svaka vlast u svakom gradu i posle ima visak zaposlenih i opet novi strucnjaci koji nista ne urade

branka

pre 9 godina

a ni jedan komentar na licnost novog gradonacelnika! mislim prestolonaslednik. ovo je toliko bljutavo,osiono,i da nije,jao nama,zalosno,bilo bi smesno.

Milan

pre 9 godina

Verko ne bi trebalo da preda vlast Nikoliću, nego Milanu i Radiši Uroševiću, koji su, kao šefovi malih partija čiji su glasovi odneli prevagu, najmoćniji ljudi trenutnog saziva.

Biće jako interesantno kada se budu birali direktori, prilično sam siguran da će SPO i Jedinstvena Srbija, uprkos tome što ukupno imaju pet poslanika, dobiti najbolja preduzeća.

djordje

pre 9 godina

Nisam simpatizer nijedne od ovih partija, ali me je strah kada vidim sta se i kako radi u gradu. Prosto osecam neku nelagodnost po sebe kada vidim koliko ima mrznje i sa kakvim ljudima smo delili prosle dane i sa kakvim idemo u bolje sutra. Tu su neki karantini, muzika ih docekuje, ovi drugi imaju svoju pricu... Demagogija, filozofska retorika, svi umeju da drze politicke govore, a narodu, prosto receno, fali leba. Ne daj Boze, da se Srbi sloze. Dok pametni beze preko, ostaju oni koji polako uvidjaju da se ovde postenje i rad ne isplati, osim ako su u nekoj stranci. Narod u Kragujevcu je poceo da se deli na ove i one druge. Samo jos da pocnu fizicki da se obracunavaju, jer su oni drugi drugaciji od nas. To cekam, pa da odem mirne glave sa svima njima u njihovo nase, bolje sutra

Ime i prezime.

pre 9 godina

Nego da li ce gradonacelnik ziveti sad u Kragujevcu ili ce samo sluzbeno da dolazi iz Beograda?! Verko je zaradio da skoluje decu u Americi, a moje naselje u 21 veku jednu asfaltiranu ulicu iako se na racun moje opstine vec 30 godina odbija doprinos od 680 dinara.
P.S ja to samo na glas razmisljam.

cukce

pre 9 godina

Gospodine Stevanoviću vlast se dobija na izborima ,da bi imali vlast morate da imate većinu a pošto nemate većinu,ne znam stvarno šta vam je oteto...to samo pokazuje odnos Stevanovića prema vlasti,ponaša se kao da su mu dete oteli,a ne da je izgubio vlast.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Marko, 30. oktobar 2014 16:05)

Apolitican sam, nisam Kragijevcanin ali sam cesto tamo i imam prijatelje u KG. Stevanovic je Kragujevac iz doline gladi vratio status industrijskog grada (jedan je od zasluznih za dovodjenje Fiata). A ova Naprednjacka vecina stecena je potplacivanjima, kupovinom odbornika i kupovinom glasova, raznim lobiranjima i obecavanjima funkcija i radnih mesta. Sad ce da poteknu mled i mlekiu Kragujevcu!

Marko

pre 9 godina

Verko mi nikada nije bio simpatičan, ali ovoga puta moram priznati da je potpuno u pravu. Srbija do sada nije videla bezočniju, beskrupulozniju, alaviju, gladniju vlasti, a uz to i nesposbniju grupaciju od ove grupe recikliranih radikala.

ST25

pre 9 godina

ma da li je moguce da bas niko ne komentarise ko je preuzeo vlast, u kakvom medijskom mraku Srbija zivi, uzas, kao svi podrzavaju ovo sto se desilo strasno.

fotelje na razmnozavanje

pre 9 godina

pa dobro ako se pozivate na one koji su zaljubljeni u fotelje ali zasto ne vidite preCednika koji pored svoje redja porodicne fotelje

mucak

pre 9 godina

Ko je izabrao ovu novu vlast u gradu? Koliko pamtim na poslednjim redovnim lokalnim izborima ovi novi nisu prosli? Ovo je nevidjen primitivizam i prljavstina? Ovi stari su krali a ovi novi zavukose nam ruku u dzep.

neurohirurg

pre 9 godina

Nema tu nikakvog revansizma, na vlasti si bio, vlast nisi zaduzio kao pusku u vojsci, nego te biraju gradjani, a ocigledno sa tobom nisu bili zadovoljni pa su te smenili. Nisi obavljao svoju funkciju politicki korektno i morao si biti smenjen ito nema filozofije, vrlo prosto i jednostavno.
(Anesteziolog, 30. oktobar 2014 15:16

gradjani su ga izabrali, ako si zaboravio. smenili su ga gladni vuci zeljni fotelje koji ne znaju sta ce sad ni da rade jer nemaju pojma kako se grad vodi. gradjane niko nije pitao.
ako vam vise odgovara da vam vodi i uci na nama sin tome nikolica, onda vi kao narod ne zasluzujete ni misljenje, ni hleb.
verko jeste doveo sa dna lestvice kragujevac do treceg mesta, i to je cinjenica. cinjenica je da je prosle godine izabran za najboljeg gradonacelnika jugositocne evrope, a kragujevac proglasen za najperspektivniji grad. svi vi koji ste opcinjeni vucicem i radikalizmom ne zasluzujete nista vise od socijalne pomoci na kojoj cemo svi uskoro biti. amin

ljiljana

pre 9 godina

Glavu gore Verko. Ostaces upamcen kao najbolji gradonacelnik kojeg je kragujevac imao, do sada i ubuduce. Srecna sam sto sam bila cinovnik u Skupstini grada kada si ti bio gradonacelnik, a Milenic predsednik Skupstine. Nedavno sam napisala: Laku noc, moj rodjeni grade.

Franko Fratini

pre 9 godina

Joj majko mila koga oni lažu: kao bio 137. u Srbiji a sada je 3. i to sve zahvaljujući Veroljubu Stevanoviću. Kako da ne, a ja sam sinić bo na sastanku s Kleopatrom.

Spasa

pre 9 godina

Nije dobro u politici, kao javnoj delatnosti unosti previše emocija.
Izjava Stevanovića o "otmici" vlasti mi dosta govori o demokratskom kapacitetu ovog političara.

Anesteziolog

pre 9 godina

Nema tu nikakvog revansizma, na vlasti si bio, vlast nisi zaduzio kao pusku u vojsci, nego te biraju gradjani, a ocigledno sa tobom nisu bili zadovoljni pa su te smenili. Nisi obavljao svoju funkciju politicki korektno i morao si biti smenjen ito nema filozofije, vrlo prosto i jednostavno.

X101

pre 9 godina

Oteli mu vlast? Politicari ovde smatraju funkciju licnom imovinom, a trebalo bi da bude sluzba. Dokle god se smatra i naziva vlascu nece biti bolje!!!!

Baronessa

pre 9 godina

Da budem iskrena, ne vidim zbog čega pojedini smatraju da su se pretplatili na fotelju, a i logično je da se izjednači vlast na republičkom i lokalnom nivou. Mlade snage imaju drugačije, svežije vizije i ideje, zašto unapred osuđivati na propast, kritikovati i osporavati nečije kvalitete samo zbog političkog rivalstva... Verujem da će ova promena Kragujevcu doneti samo dobro, uostalom, neka vreme pokaže.

Đorđe-iz-džungle

pre 9 godina

Promene su uvek dobrodošle, fotelja nikome nije rezervisana do kraja života, pa ni gospodinu Verku, tako da ne vidim zbog čega reaguje tako detinjasto, pozivajući se na razne teorije zavere.

qwer

pre 9 godina

vlast nije krava pa da se moze ukrasti niti na nju polazete ekskluzivno pravo, ali kako vi i jedni i drugi muzete dok ste u poziciji ni ne cudi me sto se toliko krvite.

Mirce

pre 9 godina

Vlast nije oteta nego je rezultat volje gradjana . Verkova vlast u Kragujevcu je time bila nelegitimna kao sto je i Pajticeva u Vojvodini gde da sada raspise izbore ne bi imao ni 10% podrske gradjana.

@pegica@

pre 9 godina

Ti da si normalno radio niko te ne bi ni smenjivali...a ovako em nisi ništa radio,em si upropastio grad,em se žališ nesto,a na tebe gradjani imaju hiljadu i jednu primedbu i zamerku..

Marko

pre 9 godina

Gospodine Stevanoviću vlast se dobija na izborima ,da bi imali vlast morate da imate većinu a pošto nemate većinu,ne znam stvarno šta vam je oteto...to samo pokazuje odnos Stevanovića prema vlasti,ponaša se kao da su mu dete oteli,a ne da je izgubio vlast.

Historia magistra vitae est

pre 9 godina

Pa tako ste Vi, Verko, Velja Ilić, Dražin unuk...lomili SPO i godinama ga krunili.
Sve se vraća u životu.
Sa djavolima ste tikve sadili.

SofijaS

pre 9 godina

Dosta si Verko vladao , vreme je da grad preuzmu mladi i ambiciozni ljudi koji ce se iskreno boriti za bolji zivot svih gradjana u svojoj lokalnoj samoupravi.

Jovan Ristic

pre 9 godina

O, Verko, zaboga! Pa, nisu samo tebe građani birali. Nije te niko puškom oterao, nego glasanjem. To je demokratija, obriši suze, pa ćeš jasnije da vidiš.

Adrijana

pre 9 godina

Dajte mu tu fotelju nek je nosi kuci,vidi se da je ne moze prezaliti ,Da ne slusamo i njega sad mesecima kako place kao sto ove druge slusamo.

Amazon

pre 9 godina

Veroljube, nevero, ko ima vecinu u parlamentu, taj formira vlast. Nista tebi nije oteto, trovacu. Izgubio si vlast jer nemas vecinu. Fundamentalna stvar u demokratiji. Da si na tim izborima na koje se pozivas pobedio i dobio vecinu ne bi ti trebala koalicija, zar ne? Ali ti nisi pobedio na izborima i sa koalicijom si bio na vlasti. Koalicija vise ne postoji, neko drugi ko je takodje u parlamentu sada ima vecinu u kojoj tebe nema.

NAUCI DA GUBIS.

Vuko

pre 9 godina

Razumem Verka!Tesko je kad se izgubi vlast,kad se izgube privilegije,kad se vise nista ne pitas u gradu,kad ne mozes familiju da zaposlis u neku drzavnu firmu,kad ispituju tvoje poslovanje...Znao je valjda da ce nekad morati da ode sa vlasti pa se nije morao navikavati na te stvari!

nepravda

pre 9 godina

Verko s obzirom da su ti "oteli" vlast, ti sroci neku tuzbicu, ne moze niko nesto tako licno kao sto je vlast da otima, advokati jesu u strajku ali kad je rec o takvom problemu sigurno ce napraviti izusetak i srociti neku tuzbu.

Braco

pre 9 godina

Cini mi se da Milenic vise kuka sto je izgubio vlast nego Verko pa me bas zanima sta je on to stvarno izgubio i za cim toliko kuka!Izgleda da cemo to saznati od nove gradske vlasti kad se pregledaju papiri!

maso

pre 9 godina

jesu treci ali zahvaljujuci fiatu kojeg nije on doveo ali nije trebala vlast da se rusi tako nego na izborima ali i on je tu skoro 14 godina malo mnogo je na vlasti.

Truman

pre 9 godina

Definitivno je dobro što je vlast u Kragujevcu napokon promenjena, u to nema sumnje. SNS je ta koja stavlja interes građana na prvo mesto, a to je zaista najbitnije za sve nas. Kragujevac se napokon nalazi u sigurnim rukama.

Bombola

pre 9 godina

Nije Verko od oca nasledio vlast pa da mu je neko otme kao sto ni on nije izabran na neposrednim izborima za gradonacelnika nego je i njega izabrala skupstinska vecina kao sto je sada ista ta vecina izabrala Nikolica!Takva su pravila!

Palanza

pre 9 godina

@mucak
Vlast formira onaj ko ima vecinu, prosto, ko je kriv sto tvog Verka kune 2/3 Kragujevcana, pa se jedva provukao a o vecini je samo mogao da sanja. Prvo se malo informisi pa onda komentarisi.

Palanza

pre 9 godina

@mucak
Vlast formira onaj ko ima vecinu, prosto, ko je kriv sto tvog Verka kune 2/3 Kragujevcana, pa se jedva provukao a o vecini je samo mogao da sanja. Prvo se malo informisi pa onda komentarisi.

Obrad Savčeć

pre 9 godina

Ko gubi ima pravo da se ljuti. Međutim nema razloga da se Stevanović žali što vlast nije izgubio na izborima. Pa on da je hteo izbore , odavno je mogao podneti ostavku i da raspiše izbore. Međutim zna on kako bi na tim izborima prošao pa je bežao od njih kao đavo od krsta.

Vuk27

pre 9 godina

(stevan, 31. oktobar 2014 08:36) Ja ne znam iz koje je to bajke ali ono...Meni je nestvarno bilo kad sam cuo da je Verko smenjen.Tolike godine je bio gradonacelnik i kao da se zalepio za fotelju.Ovim izjavama nakon proglasenja novog gradonacelnika je samo pokazao da je foteljas.Sramota me kad vidim ko je vodio grad ali vidim da se Radomir dobro snalazi u prvim danima na funkciji i nadam se da ce svakoga dana biti jos bolje

Mikelanđelo

pre 9 godina

Proradila Verkova sujeta, očigledno je da mu nikako nije pravo što je izgubio vlast. Što se tiče izbora zašto dotični gospodin nije raspisao iste nego je pobegao sa crte a sad mu neko kriv. Uostalom rezultati su merilo a on ih nema i ovaj scenario je bio očekivan.

DEBA

pre 9 godina

Od Stevanovica se nikada nije ocekivalo dzentlmensko ponasanje, a ponajmanje sada. Doduse nisam ocekivao ni provalu primitivizma, ali sta je tu je ... Mladji koji dolaze ostali su na nivou i pored svih uvreda. Svaka cast.