Ponedeljak, 27.10.2014.

13:03

Blic obljuba

Izvor: Vedrana Rudan

Blic obljuba IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

35 Komentari

Sortiraj po:

Vladimir

pre 9 godina

Sumnjam Tihomire da si ti počistio svoje dvorište za početak. Zaudara na ksenofobiju i fašizam...

@Tihomir: Jeftin način za prikupljanje bodova na tudjem terenu, g-đo Rudan. Nikakav lov ovde nije organizovan na čoveka, nemojte se služiti kvalifikativima onih koje s pravom osuđujete. Jedan ljigavi tabloid objavljuje svoje redovne bljuvotine, i to je sve. Niko ne lovi glumca. A, usput, što se vi toliko uzbuđujete povodom toga? Zar ne bi prvo trebalo da čistite po svom dvorištu?

Macedoroman

pre 9 godina

U ovoj zemlji svako ima pravo da tuži svakog za bilo šta. Ono što u ovoj zemlji NE SME da se radi je da dnevni list na naslovnoj strani objavi tužbu jedne strane a da istražni sudija nije još ni zvanično podigao optužnicu i pokrenuo sudski proces. Tek kada se donese pravosnažna presuda, dnevni list može sebi dozvoliti komentarisanje... Blic je nedavno imao još jedan isti takav "biser" gde je uspeo u jednom tekstu da unapred osudi predstavnika ruske kompanije Zaab za ucenu usmerenu ka većinskom vlasniku jedne firme koja, gle čuda, nije ni imao nameru da istog optuži, istovremeno optužujući ex ambasadora Konuzina da je kao mito primio neki skupoceni sat od pomenutog predstavnika kompanije Zaab. Em gomila laži em diplomatski skandal. Jedino rešenje je gašenje ovakvih tzv. dnevnih listova putem velikih novčanih kazni. Pa da druge novine porazmisle nakon toga da li će i dalje objavljivati bljuvotine.

Petar Simovic

pre 9 godina

Koja bi bila prva reakcija oca posle saznanja da mu je neko "obljubio" sina.
Pretpostavljam ogromna vecina bi se potrudila da "obljubitelj" zapamti to sto je uradio, pod pretpostavkom da je stvarno uradio, za sva vremena. Drugim recima kakav sud, kakvi bakraci. Mislim da u ovom slucaju nesto zaudara, i blizi sam pretpostavci da tu nicega nije bilo, i da je jadni malisan izmanipulisan. Takodje bi trebalo ugasiti sve medije koji izlazu ljude na stub srama bez ikakvih dokaza.
Sta bi ljudi pomislili o meni da, bez dokaza, iznesem tvrdnju da je urednik "Blica" idiot? Naravno da to necu uciniti, iako dokaz postoji.

Tihomir

pre 9 godina

Jeftin način za prikupljanje bodova na tudjem terenu, g-đo Rudan. Nikakav lov ovde nije organizovan na čoveka, nemojte se služiti kvalifikativima onih koje s pravom osuđujete. Jedan ljigavi tabloid objavljuje svoje redovne bljuvotine, i to je sve. Niko ne lovi glumca. A, usput, što se vi toliko uzbuđujete povodom toga? Zar ne bi prvo trebalo da čistite po svom dvorištu?

Ili ili

pre 9 godina

Mislim da neki ovde nisu razumeli komentare o Pahomiju. Citalac ne brani Pahomija, vec skrece paznju na dvostruke arsine. Kada su u novinama osvanule vesti da je Pahomije obljubio mladice, niko od nas nije imao dokaz da je to istina, kao sto ga nema ni povodom Gorana Jevtica, zar ne, ali mnogi medju vama su dozvolili i medijima i sebi da budu sudije i Pahomija osude odmah, prekim sudom, bez ikakvih dokaza, samo na osnovu svojih predrasuda. U ovom slucaju im se to ne dopada, a u biti se radi o istom. Ni oni koji su glumca osudili nemaju dokaza, ali sude mu zbog svojih predrasuda o glumcima ili gejevima. Zar to nisu dvostruki arsini? Ili cemo biti uvek protiv javnog, nedokazanog linca, protiv toga da mediji osudjuju i siluju nekoga, a da njegova krivica nije dokazana na sudu, ili nam to ne bi trebalo smetati ni u jednom slucaju. Dok god budete prihvatali bilo kakav medijski linc, bicete saucesnici i onda kada vam taj linc ne odgovara. Ja licno sam protiv toga o bilo kome da se radi. Za mene je covek nevin dok sud ne dokaze suprotno, bilo da je pop ili glumac, ucitelj ili proleter. Mi ovde pricamo samo o Pahomiju i Jevticu, ali na stotine je obicnih gradjana kod nas uvek osudjeno od javnog mnenja zbog medija. Ne volim balkansku sklonost prekom sudu. Pahomije je mogao biti i nevin, kao sto i Goran moze biti i nevin i kriv. Licno ne verujem u njegovu krivicu, ali neka sud odlucuje o tome.

Dragan Stevanovic

pre 9 godina

Zao mi je sto cu mnoge jos dodatno da demoralisem... Pisanje "Blica" nije karakteristicno samo za "vukojebine" kako Vedrana oznacava nase krajeve, vec za razvijeni demokratski Zapad. Slicne tekstove mozete skoro svakodnevno naci u nemackom "Bild"-u. Ne treba zaboraviti da pre tridesetak godina tako nesto u nasim "vukojebinama" nije moglo da se procita... Priblizavanjem Zapadu usvojili smo donekle bolji odnos prema homoseksualizmu, ali i nekriticki usvojili mnogo losih stvari. Cesto se setim grafita koji stoji u Puli na zidu preko puta Arene: "Bilo je bolje kad je bilo gore".

slobinator

pre 9 godina

blic je osnovan 1996 godine u vreme tromesečnih protesta zbog krađe glasova na lokalnim izborima.bio je to dobar list i rado sam ga čitao.na žalost izopačio se kao i mnogi mediji koje smo slušali ,gledali i čitali u vreme slobine diktature.za mene je ovo vreme još gore od onih devedesetih.verujem da će se mnogi složiti sa mnom.tada sam bio mlad ,pun entuzijazma,verovao da se život u srbiji može promeniti na bolje.sada sam već umoran sredovečan čovek kome je jasno da od toga nema ništa.ili što je nedavno rekao čuveni glumac petar božović 'jeo bih masti i 'leba ,samo da opet imam nadu'

Srboljub

pre 9 godina

Ljigaviji od BLIC-a u ovom slučaju mogu biti samo "cvećke" koje povlače, pravdoljubive kao, paralelu sa brojnim slučajevima pedofilije učinjene od strane sveštenih lica, od kojih je pomenuti Pahomije samo jedno. Podsetimo se zato, kad vam je, o, pravednici, baš on paradigma, da je ova, na žalost, tamjanom naduvana i u srednji vek zabasala država, omogućila da slučaj pred sudom ZASTARI, dok su žrtve na primer bile maltretirane i više puta ponavljanim mučnim davanjem izjava.

Nemanja

pre 9 godina

Oni koji skaču na linč jesu prilično bolesni, međutim, ovakvi događaji na površinu iz mulja izbace mnogo groznije i izvitoperenije individue: prpoznaćete ih po tome što sad viču 'A kad je Pahomije bio optuživan, onda ste ćutali?' Nema veze što su u 'slučaju Pahomije' u tom trenutku pred sudom već bile date brojne izjave od strane maloletnika da ih Pahomije jeste zlostavljao, što su postupajuće sudije aktivno radile na tome da slučaj zastari, pa još iako najmanje bitno u svemu tome, što su ovakve naslove izbacivale poslednje krpe od tabloida, a ne nešto što se barem još delimično pretvara da je ozbiljan list - ovakvim jezivim likovimaje to isto. Pa još kad se takvi pozivaju na 'rastući ugled i uticaj Crkve', koji je 'rastući' na isti način kao što je puvanjak 'rastući'...

muamua

pre 9 godina

citajuci komentare na blicu ne bih rekao da su ga gradjani razapeli na krst...ali zanimljive su vesti poslednjih dana sa homoseksualcima u napadu na maloletnike

Stevan

pre 9 godina

Koliko ja razumem VR, Blic je trebao da objavi doticnu vest na sledeci nacin, saznajemo da je otac NN optuzio poznatog glumca PP, uz obavezno prikazivanje siluete doticnog, da mu je silovao sina, u javnom toaletu po blic metodi. Ili, saznajemo da je apelacioni sud, posle deset godina sudskog procesa, oslobodio poznatog glumca PP optuzbe da je silovao sina NN I utvrdio da je u pitanju bio samo slucajni susret u javnom WC-u. Sve je moguce banalizovati, zloupotrebiti I dovesti do apsurda. Opsti trend na brdovitom Balkanu je da se stite ljudska prava prestupnika, zrtve su UVEK zrtve, one su ionako silovane, prebijene ili ubijene I sta sad jos hoce. To je valjda neki novi humanizam I demokratija, sta li?

SimonR

pre 9 godina

Slažem se sa Vedranom u jednom: vukojebina..
A kad budemo ustajali na sve ovakve naslove – pozive na linč za unapred osudjene, bez obzira da li se radi o profesoru, rudaru, svešteniku, glumcu, čistaču ulica...onda ću i poverovati u istinsku borbu protiv obljube Pravde i Demokracije...
Do tada, kao i do sada, poimam ovaj tekst kao odbranu odabranog pojedinca od medijskog blickriga, a ne odbranu pravde i demokracije od obljube medija.

SrbinMusliman

pre 9 godina

Isto je i u svetu, nema razlike. A sto se tice bolesti i poremecenih ljudi, prihvatili smo da nisu bolesni, zar nije dovoljno? Treba u medijima isto da ih bolje tretiramo od ostalih?

aca

pre 9 godina

Postoji krivicna prijava i Blic je preneo optuzbu oca. Ako novine budu cekale pravosnazne presude onda ce to biti istorijski arhiv a to nije tako nigde u svetu. To bi bio doduse raj da ne bude objavljeno da je Miskovic hapsen, da se vodi istraga protiv Luke Beograd a tek za Pahomija, Kacavendu ih. A ove demokrate prozapadnog tipa mnogo su bolecivi na prava Adama i Steve, onih koji se izivljavaju nad decom. Da li su novine u krivu sto su prenele ime i sliku ubice Tijane Juric jer ni on jos nije osudjen?

U cemu je stvar u zanimanju ili mestu rodjenja ?

pre 9 godina

Pop je sigurno pedofil. Jednoglasno !
Pedofile treba hemijski kastrirati ! Jednoglasno !
Covek obljubio pastorku(?), majka navijala. Osuda jednoglasna.
Beogradski glumac obljubio decaka ? E...to je vec nesto drugo.

Melenci

pre 9 godina

gospodja Vedrana carica pisane reci.Sve sto ona napise u 90% slucajeva ne treba proveravati niti dovoditi u pitanje nameru.Kako se ona oglasila povodom slucaja"Blic"a ne slucaja nesrecnog glumca i sina,verujte da postoji problem koji ce dugorocno urusiti zivot bar jednog coveka.

kur Moj. Petrović

pre 9 godina

Eto vam ga Blic.Ja sam odavno prestao da ćitam tu bljuv...nu, a portal im je dobar sve dok ne pišeš protiv DS i ranije Tadića, a pogotovu argumentovano.Ali nisu jedini (samo su predvodnici) koji kreiraju "javno mnenje" objavljivanjem samo njima odgovarajućim komentarima.

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

U međuvremenu bi mediji na ovim našim prokletim prostorima trebali naučiti da baš nikoga ne proglašavaju obljubiteljem dok se to ne dokaže."

Зар нису медији исто тако "обљубитељем" прогласили владику Пахомија пре свих, па се нико није бунио? Шта ћемо с тим? Не желим да улазим у расправе да ли је то истина или не. Међутим, кад се млади глумац оптужи сви скачу, а кад се неко у црквеном жину оптужи, одмах се у новинама и пресуди. Да не помињем колико "десничаре" и "навијаче" оптужујете и пресуђујете за све и свашта по новинама и интернет порталима па се онда чудите што пресуде падају ко крушке по апелационим судовима.
Или ће за све важити иста правила или нема правила ни за кога. Сами сте чачкали мечку (зато што вам смета борба за КиМ, противљење ЕУ, растући углед и утицај Цркве) и због тога се све урушава. Уживајте у плодовима таквог новинарства.
(правник, 27. oktobar 2014 17:05)
-----
Bravo za komentar. Za mene je NAJVEĆI MOGUĆI GREH, koji čovek može sam sebi da nanese, optužiti nevinoga. Nijedna tuga nije tako velika kao tuga nevino osudjenog ili nevino izopštenog iz društva. Ipak, slažem se sa Vama u potpunosti. Dokle god mi Srbi imamo i praktikujemo duple morale, jedan kada sudimo a drugi, kada nam se sudi, jedan kada smo za šalterom, a drugi, kada smo ispred šaltera, jedan kada carinimo, a drugi, kada nas carine, jedan kada smo učitelji,a drugi, kada nas ocenjuju, jedan kada pendrečimo, a drugi, kada nas pendreče, nećemo se maći iz opšteg gliba.

marija

pre 9 godina

(možda se glumac pokaje pred sudom, 27. oktobar 2014 16:34)

Eto, potpisao si se i sve o sebi rekao.
Ti si sudija, tuzilac???
I vec si doneo presudu?
Ko ste, bre, vi, ljudi???
Naslov je bio ogromnim slovima - Glumac Goran Jevtic mi obljubio sina.
I ogromna fotografija glumca preko skoro cele naslovne strane.
Na glumca je otvoren lov.
Rudan je potpuno u pravu.
I ovo nije prvi put da ljudima unistavaju i ugrozavaju zivote i porodice.

правник

pre 9 godina

"U međuvremenu bi mediji na ovim našim prokletim prostorima trebali naučiti da baš nikoga ne proglašavaju obljubiteljem dok se to ne dokaže."

Зар нису медији исто тако "обљубитељем" прогласили владику Пахомија пре свих, па се нико није бунио? Шта ћемо с тим? Не желим да улазим у расправе да ли је то истина или не. Међутим, кад се млади глумац оптужи сви скачу, а кад се неко у црквеном жину оптужи, одмах се у новинама и пресуди. Да не помињем колико "десничаре" и "навијаче" оптужујете и пресуђујете за све и свашта по новинама и интернет порталима па се онда чудите што пресуде падају ко крушке по апелационим судовима.
Или ће за све важити иста правила или нема правила ни за кога. Сами сте чачкали мечку (зато што вам смета борба за КиМ, противљење ЕУ, растући углед и утицај Цркве) и због тога се све урушава. Уживајте у плодовима таквог новинарства.

možda se glumac pokaje pred sudom

pre 9 godina

Tekst gdje Rudan nije zasnovan na činjenicama, već na spinovima. Nije Blic objavio da je Jevtić nekog silovao, već da je protiv njega podnesena krivična prijava - što je istina, a lepo je da svi znamo istinu. I istina je da glumac nigde nije demantovao tvrdnju iz prijave. I šta ćemo sad, u čiju odbranu bi trebalo da se stavimo?

sta rade

pre 9 godina

Danasnja naslovna strana Blica: Vucicevom bratu ukrali identitet. Zamislite da neko na vase ime otvori firmu, na vase ime uzme kredit kod banke, ne vrati kredit, vama stizu doprinosi, racuni i opomene i vi to za 2 godine ne primetite. Blic je predvodnik tabloidiotizacije Srbije.

Izdajnik

pre 9 godina

ova zena me svakoga dama sve vise i vise oduševljava... Pozvati narod da ne kupuje "blic" mesec dana tj na bojkot istog lista...sramota je to sta su uradili i jos uvek rade...

Dan

pre 9 godina

Zakoni su i pisani tako da mnogi mogu da koriste rupe u njima. Blic je "samo preneo informaciju da je glumac optužen", dakle tehnički nisu napravili nikakav prekršaj. Ali u normalnoj zemlji bi morala da se spreči mogućnost da se bilo ko izloži takvoj sramoti pre nego se dokaže njegova krivica. Ali kakve bi od toga koristi imali oni što izglasavaju zakone? Nikakve. Pa što onda da se bave tim i gube svoje dragoceno vreme?

marija

pre 9 godina

Neke bih ladno zabranila,
pa neka kukaju do stojedan i natrag na slobodu stampe...
Seoske tracare su vrh za spodobe zvane novinari.
Sad da Blic plati Jevticu privatno obezbedjenje 24 casa!!!!!!!

sta rade

pre 9 godina

Danasnja naslovna strana Blica: Vucicevom bratu ukrali identitet. Zamislite da neko na vase ime otvori firmu, na vase ime uzme kredit kod banke, ne vrati kredit, vama stizu doprinosi, racuni i opomene i vi to za 2 godine ne primetite. Blic je predvodnik tabloidiotizacije Srbije.

marija

pre 9 godina

(možda se glumac pokaje pred sudom, 27. oktobar 2014 16:34)

Eto, potpisao si se i sve o sebi rekao.
Ti si sudija, tuzilac???
I vec si doneo presudu?
Ko ste, bre, vi, ljudi???
Naslov je bio ogromnim slovima - Glumac Goran Jevtic mi obljubio sina.
I ogromna fotografija glumca preko skoro cele naslovne strane.
Na glumca je otvoren lov.
Rudan je potpuno u pravu.
I ovo nije prvi put da ljudima unistavaju i ugrozavaju zivote i porodice.

Izdajnik

pre 9 godina

ova zena me svakoga dama sve vise i vise oduševljava... Pozvati narod da ne kupuje "blic" mesec dana tj na bojkot istog lista...sramota je to sta su uradili i jos uvek rade...

marija

pre 9 godina

Neke bih ladno zabranila,
pa neka kukaju do stojedan i natrag na slobodu stampe...
Seoske tracare su vrh za spodobe zvane novinari.
Sad da Blic plati Jevticu privatno obezbedjenje 24 casa!!!!!!!

slobinator

pre 9 godina

blic je osnovan 1996 godine u vreme tromesečnih protesta zbog krađe glasova na lokalnim izborima.bio je to dobar list i rado sam ga čitao.na žalost izopačio se kao i mnogi mediji koje smo slušali ,gledali i čitali u vreme slobine diktature.za mene je ovo vreme još gore od onih devedesetih.verujem da će se mnogi složiti sa mnom.tada sam bio mlad ,pun entuzijazma,verovao da se život u srbiji može promeniti na bolje.sada sam već umoran sredovečan čovek kome je jasno da od toga nema ništa.ili što je nedavno rekao čuveni glumac petar božović 'jeo bih masti i 'leba ,samo da opet imam nadu'

Dragan Stevanovic

pre 9 godina

Zao mi je sto cu mnoge jos dodatno da demoralisem... Pisanje "Blica" nije karakteristicno samo za "vukojebine" kako Vedrana oznacava nase krajeve, vec za razvijeni demokratski Zapad. Slicne tekstove mozete skoro svakodnevno naci u nemackom "Bild"-u. Ne treba zaboraviti da pre tridesetak godina tako nesto u nasim "vukojebinama" nije moglo da se procita... Priblizavanjem Zapadu usvojili smo donekle bolji odnos prema homoseksualizmu, ali i nekriticki usvojili mnogo losih stvari. Cesto se setim grafita koji stoji u Puli na zidu preko puta Arene: "Bilo je bolje kad je bilo gore".

U cemu je stvar u zanimanju ili mestu rodjenja ?

pre 9 godina

Pop je sigurno pedofil. Jednoglasno !
Pedofile treba hemijski kastrirati ! Jednoglasno !
Covek obljubio pastorku(?), majka navijala. Osuda jednoglasna.
Beogradski glumac obljubio decaka ? E...to je vec nesto drugo.

правник

pre 9 godina

"U međuvremenu bi mediji na ovim našim prokletim prostorima trebali naučiti da baš nikoga ne proglašavaju obljubiteljem dok se to ne dokaže."

Зар нису медији исто тако "обљубитељем" прогласили владику Пахомија пре свих, па се нико није бунио? Шта ћемо с тим? Не желим да улазим у расправе да ли је то истина или не. Међутим, кад се млади глумац оптужи сви скачу, а кад се неко у црквеном жину оптужи, одмах се у новинама и пресуди. Да не помињем колико "десничаре" и "навијаче" оптужујете и пресуђујете за све и свашта по новинама и интернет порталима па се онда чудите што пресуде падају ко крушке по апелационим судовима.
Или ће за све важити иста правила или нема правила ни за кога. Сами сте чачкали мечку (зато што вам смета борба за КиМ, противљење ЕУ, растући углед и утицај Цркве) и због тога се све урушава. Уживајте у плодовима таквог новинарства.

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

U međuvremenu bi mediji na ovim našim prokletim prostorima trebali naučiti da baš nikoga ne proglašavaju obljubiteljem dok se to ne dokaže."

Зар нису медији исто тако "обљубитељем" прогласили владику Пахомија пре свих, па се нико није бунио? Шта ћемо с тим? Не желим да улазим у расправе да ли је то истина или не. Међутим, кад се млади глумац оптужи сви скачу, а кад се неко у црквеном жину оптужи, одмах се у новинама и пресуди. Да не помињем колико "десничаре" и "навијаче" оптужујете и пресуђујете за све и свашта по новинама и интернет порталима па се онда чудите што пресуде падају ко крушке по апелационим судовима.
Или ће за све важити иста правила или нема правила ни за кога. Сами сте чачкали мечку (зато што вам смета борба за КиМ, противљење ЕУ, растући углед и утицај Цркве) и због тога се све урушава. Уживајте у плодовима таквог новинарства.
(правник, 27. oktobar 2014 17:05)
-----
Bravo za komentar. Za mene je NAJVEĆI MOGUĆI GREH, koji čovek može sam sebi da nanese, optužiti nevinoga. Nijedna tuga nije tako velika kao tuga nevino osudjenog ili nevino izopštenog iz društva. Ipak, slažem se sa Vama u potpunosti. Dokle god mi Srbi imamo i praktikujemo duple morale, jedan kada sudimo a drugi, kada nam se sudi, jedan kada smo za šalterom, a drugi, kada smo ispred šaltera, jedan kada carinimo, a drugi, kada nas carine, jedan kada smo učitelji,a drugi, kada nas ocenjuju, jedan kada pendrečimo, a drugi, kada nas pendreče, nećemo se maći iz opšteg gliba.

Melenci

pre 9 godina

gospodja Vedrana carica pisane reci.Sve sto ona napise u 90% slucajeva ne treba proveravati niti dovoditi u pitanje nameru.Kako se ona oglasila povodom slucaja"Blic"a ne slucaja nesrecnog glumca i sina,verujte da postoji problem koji ce dugorocno urusiti zivot bar jednog coveka.

kur Moj. Petrović

pre 9 godina

Eto vam ga Blic.Ja sam odavno prestao da ćitam tu bljuv...nu, a portal im je dobar sve dok ne pišeš protiv DS i ranije Tadića, a pogotovu argumentovano.Ali nisu jedini (samo su predvodnici) koji kreiraju "javno mnenje" objavljivanjem samo njima odgovarajućim komentarima.

Srboljub

pre 9 godina

Ljigaviji od BLIC-a u ovom slučaju mogu biti samo "cvećke" koje povlače, pravdoljubive kao, paralelu sa brojnim slučajevima pedofilije učinjene od strane sveštenih lica, od kojih je pomenuti Pahomije samo jedno. Podsetimo se zato, kad vam je, o, pravednici, baš on paradigma, da je ova, na žalost, tamjanom naduvana i u srednji vek zabasala država, omogućila da slučaj pred sudom ZASTARI, dok su žrtve na primer bile maltretirane i više puta ponavljanim mučnim davanjem izjava.

Nemanja

pre 9 godina

Oni koji skaču na linč jesu prilično bolesni, međutim, ovakvi događaji na površinu iz mulja izbace mnogo groznije i izvitoperenije individue: prpoznaćete ih po tome što sad viču 'A kad je Pahomije bio optuživan, onda ste ćutali?' Nema veze što su u 'slučaju Pahomije' u tom trenutku pred sudom već bile date brojne izjave od strane maloletnika da ih Pahomije jeste zlostavljao, što su postupajuće sudije aktivno radile na tome da slučaj zastari, pa još iako najmanje bitno u svemu tome, što su ovakve naslove izbacivale poslednje krpe od tabloida, a ne nešto što se barem još delimično pretvara da je ozbiljan list - ovakvim jezivim likovimaje to isto. Pa još kad se takvi pozivaju na 'rastući ugled i uticaj Crkve', koji je 'rastući' na isti način kao što je puvanjak 'rastući'...

Dan

pre 9 godina

Zakoni su i pisani tako da mnogi mogu da koriste rupe u njima. Blic je "samo preneo informaciju da je glumac optužen", dakle tehnički nisu napravili nikakav prekršaj. Ali u normalnoj zemlji bi morala da se spreči mogućnost da se bilo ko izloži takvoj sramoti pre nego se dokaže njegova krivica. Ali kakve bi od toga koristi imali oni što izglasavaju zakone? Nikakve. Pa što onda da se bave tim i gube svoje dragoceno vreme?

SimonR

pre 9 godina

Slažem se sa Vedranom u jednom: vukojebina..
A kad budemo ustajali na sve ovakve naslove – pozive na linč za unapred osudjene, bez obzira da li se radi o profesoru, rudaru, svešteniku, glumcu, čistaču ulica...onda ću i poverovati u istinsku borbu protiv obljube Pravde i Demokracije...
Do tada, kao i do sada, poimam ovaj tekst kao odbranu odabranog pojedinca od medijskog blickriga, a ne odbranu pravde i demokracije od obljube medija.

Petar Simovic

pre 9 godina

Koja bi bila prva reakcija oca posle saznanja da mu je neko "obljubio" sina.
Pretpostavljam ogromna vecina bi se potrudila da "obljubitelj" zapamti to sto je uradio, pod pretpostavkom da je stvarno uradio, za sva vremena. Drugim recima kakav sud, kakvi bakraci. Mislim da u ovom slucaju nesto zaudara, i blizi sam pretpostavci da tu nicega nije bilo, i da je jadni malisan izmanipulisan. Takodje bi trebalo ugasiti sve medije koji izlazu ljude na stub srama bez ikakvih dokaza.
Sta bi ljudi pomislili o meni da, bez dokaza, iznesem tvrdnju da je urednik "Blica" idiot? Naravno da to necu uciniti, iako dokaz postoji.

možda se glumac pokaje pred sudom

pre 9 godina

Tekst gdje Rudan nije zasnovan na činjenicama, već na spinovima. Nije Blic objavio da je Jevtić nekog silovao, već da je protiv njega podnesena krivična prijava - što je istina, a lepo je da svi znamo istinu. I istina je da glumac nigde nije demantovao tvrdnju iz prijave. I šta ćemo sad, u čiju odbranu bi trebalo da se stavimo?

aca

pre 9 godina

Postoji krivicna prijava i Blic je preneo optuzbu oca. Ako novine budu cekale pravosnazne presude onda ce to biti istorijski arhiv a to nije tako nigde u svetu. To bi bio doduse raj da ne bude objavljeno da je Miskovic hapsen, da se vodi istraga protiv Luke Beograd a tek za Pahomija, Kacavendu ih. A ove demokrate prozapadnog tipa mnogo su bolecivi na prava Adama i Steve, onih koji se izivljavaju nad decom. Da li su novine u krivu sto su prenele ime i sliku ubice Tijane Juric jer ni on jos nije osudjen?

Macedoroman

pre 9 godina

U ovoj zemlji svako ima pravo da tuži svakog za bilo šta. Ono što u ovoj zemlji NE SME da se radi je da dnevni list na naslovnoj strani objavi tužbu jedne strane a da istražni sudija nije još ni zvanično podigao optužnicu i pokrenuo sudski proces. Tek kada se donese pravosnažna presuda, dnevni list može sebi dozvoliti komentarisanje... Blic je nedavno imao još jedan isti takav "biser" gde je uspeo u jednom tekstu da unapred osudi predstavnika ruske kompanije Zaab za ucenu usmerenu ka većinskom vlasniku jedne firme koja, gle čuda, nije ni imao nameru da istog optuži, istovremeno optužujući ex ambasadora Konuzina da je kao mito primio neki skupoceni sat od pomenutog predstavnika kompanije Zaab. Em gomila laži em diplomatski skandal. Jedino rešenje je gašenje ovakvih tzv. dnevnih listova putem velikih novčanih kazni. Pa da druge novine porazmisle nakon toga da li će i dalje objavljivati bljuvotine.

Stevan

pre 9 godina

Koliko ja razumem VR, Blic je trebao da objavi doticnu vest na sledeci nacin, saznajemo da je otac NN optuzio poznatog glumca PP, uz obavezno prikazivanje siluete doticnog, da mu je silovao sina, u javnom toaletu po blic metodi. Ili, saznajemo da je apelacioni sud, posle deset godina sudskog procesa, oslobodio poznatog glumca PP optuzbe da je silovao sina NN I utvrdio da je u pitanju bio samo slucajni susret u javnom WC-u. Sve je moguce banalizovati, zloupotrebiti I dovesti do apsurda. Opsti trend na brdovitom Balkanu je da se stite ljudska prava prestupnika, zrtve su UVEK zrtve, one su ionako silovane, prebijene ili ubijene I sta sad jos hoce. To je valjda neki novi humanizam I demokratija, sta li?

Ili ili

pre 9 godina

Mislim da neki ovde nisu razumeli komentare o Pahomiju. Citalac ne brani Pahomija, vec skrece paznju na dvostruke arsine. Kada su u novinama osvanule vesti da je Pahomije obljubio mladice, niko od nas nije imao dokaz da je to istina, kao sto ga nema ni povodom Gorana Jevtica, zar ne, ali mnogi medju vama su dozvolili i medijima i sebi da budu sudije i Pahomija osude odmah, prekim sudom, bez ikakvih dokaza, samo na osnovu svojih predrasuda. U ovom slucaju im se to ne dopada, a u biti se radi o istom. Ni oni koji su glumca osudili nemaju dokaza, ali sude mu zbog svojih predrasuda o glumcima ili gejevima. Zar to nisu dvostruki arsini? Ili cemo biti uvek protiv javnog, nedokazanog linca, protiv toga da mediji osudjuju i siluju nekoga, a da njegova krivica nije dokazana na sudu, ili nam to ne bi trebalo smetati ni u jednom slucaju. Dok god budete prihvatali bilo kakav medijski linc, bicete saucesnici i onda kada vam taj linc ne odgovara. Ja licno sam protiv toga o bilo kome da se radi. Za mene je covek nevin dok sud ne dokaze suprotno, bilo da je pop ili glumac, ucitelj ili proleter. Mi ovde pricamo samo o Pahomiju i Jevticu, ali na stotine je obicnih gradjana kod nas uvek osudjeno od javnog mnenja zbog medija. Ne volim balkansku sklonost prekom sudu. Pahomije je mogao biti i nevin, kao sto i Goran moze biti i nevin i kriv. Licno ne verujem u njegovu krivicu, ali neka sud odlucuje o tome.

muamua

pre 9 godina

citajuci komentare na blicu ne bih rekao da su ga gradjani razapeli na krst...ali zanimljive su vesti poslednjih dana sa homoseksualcima u napadu na maloletnike

SrbinMusliman

pre 9 godina

Isto je i u svetu, nema razlike. A sto se tice bolesti i poremecenih ljudi, prihvatili smo da nisu bolesni, zar nije dovoljno? Treba u medijima isto da ih bolje tretiramo od ostalih?

Tihomir

pre 9 godina

Jeftin način za prikupljanje bodova na tudjem terenu, g-đo Rudan. Nikakav lov ovde nije organizovan na čoveka, nemojte se služiti kvalifikativima onih koje s pravom osuđujete. Jedan ljigavi tabloid objavljuje svoje redovne bljuvotine, i to je sve. Niko ne lovi glumca. A, usput, što se vi toliko uzbuđujete povodom toga? Zar ne bi prvo trebalo da čistite po svom dvorištu?

Vladimir

pre 9 godina

Sumnjam Tihomire da si ti počistio svoje dvorište za početak. Zaudara na ksenofobiju i fašizam...

@Tihomir: Jeftin način za prikupljanje bodova na tudjem terenu, g-đo Rudan. Nikakav lov ovde nije organizovan na čoveka, nemojte se služiti kvalifikativima onih koje s pravom osuđujete. Jedan ljigavi tabloid objavljuje svoje redovne bljuvotine, i to je sve. Niko ne lovi glumca. A, usput, što se vi toliko uzbuđujete povodom toga? Zar ne bi prvo trebalo da čistite po svom dvorištu?

možda se glumac pokaje pred sudom

pre 9 godina

Tekst gdje Rudan nije zasnovan na činjenicama, već na spinovima. Nije Blic objavio da je Jevtić nekog silovao, već da je protiv njega podnesena krivična prijava - što je istina, a lepo je da svi znamo istinu. I istina je da glumac nigde nije demantovao tvrdnju iz prijave. I šta ćemo sad, u čiju odbranu bi trebalo da se stavimo?

правник

pre 9 godina

"U međuvremenu bi mediji na ovim našim prokletim prostorima trebali naučiti da baš nikoga ne proglašavaju obljubiteljem dok se to ne dokaže."

Зар нису медији исто тако "обљубитељем" прогласили владику Пахомија пре свих, па се нико није бунио? Шта ћемо с тим? Не желим да улазим у расправе да ли је то истина или не. Међутим, кад се млади глумац оптужи сви скачу, а кад се неко у црквеном жину оптужи, одмах се у новинама и пресуди. Да не помињем колико "десничаре" и "навијаче" оптужујете и пресуђујете за све и свашта по новинама и интернет порталима па се онда чудите што пресуде падају ко крушке по апелационим судовима.
Или ће за све важити иста правила или нема правила ни за кога. Сами сте чачкали мечку (зато што вам смета борба за КиМ, противљење ЕУ, растући углед и утицај Цркве) и због тога се све урушава. Уживајте у плодовима таквог новинарства.

U cemu je stvar u zanimanju ili mestu rodjenja ?

pre 9 godina

Pop je sigurno pedofil. Jednoglasno !
Pedofile treba hemijski kastrirati ! Jednoglasno !
Covek obljubio pastorku(?), majka navijala. Osuda jednoglasna.
Beogradski glumac obljubio decaka ? E...to je vec nesto drugo.

aca

pre 9 godina

Postoji krivicna prijava i Blic je preneo optuzbu oca. Ako novine budu cekale pravosnazne presude onda ce to biti istorijski arhiv a to nije tako nigde u svetu. To bi bio doduse raj da ne bude objavljeno da je Miskovic hapsen, da se vodi istraga protiv Luke Beograd a tek za Pahomija, Kacavendu ih. A ove demokrate prozapadnog tipa mnogo su bolecivi na prava Adama i Steve, onih koji se izivljavaju nad decom. Da li su novine u krivu sto su prenele ime i sliku ubice Tijane Juric jer ni on jos nije osudjen?

Tihomir

pre 9 godina

Jeftin način za prikupljanje bodova na tudjem terenu, g-đo Rudan. Nikakav lov ovde nije organizovan na čoveka, nemojte se služiti kvalifikativima onih koje s pravom osuđujete. Jedan ljigavi tabloid objavljuje svoje redovne bljuvotine, i to je sve. Niko ne lovi glumca. A, usput, što se vi toliko uzbuđujete povodom toga? Zar ne bi prvo trebalo da čistite po svom dvorištu?

Stevan

pre 9 godina

Koliko ja razumem VR, Blic je trebao da objavi doticnu vest na sledeci nacin, saznajemo da je otac NN optuzio poznatog glumca PP, uz obavezno prikazivanje siluete doticnog, da mu je silovao sina, u javnom toaletu po blic metodi. Ili, saznajemo da je apelacioni sud, posle deset godina sudskog procesa, oslobodio poznatog glumca PP optuzbe da je silovao sina NN I utvrdio da je u pitanju bio samo slucajni susret u javnom WC-u. Sve je moguce banalizovati, zloupotrebiti I dovesti do apsurda. Opsti trend na brdovitom Balkanu je da se stite ljudska prava prestupnika, zrtve su UVEK zrtve, one su ionako silovane, prebijene ili ubijene I sta sad jos hoce. To je valjda neki novi humanizam I demokratija, sta li?

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

U međuvremenu bi mediji na ovim našim prokletim prostorima trebali naučiti da baš nikoga ne proglašavaju obljubiteljem dok se to ne dokaže."

Зар нису медији исто тако "обљубитељем" прогласили владику Пахомија пре свих, па се нико није бунио? Шта ћемо с тим? Не желим да улазим у расправе да ли је то истина или не. Међутим, кад се млади глумац оптужи сви скачу, а кад се неко у црквеном жину оптужи, одмах се у новинама и пресуди. Да не помињем колико "десничаре" и "навијаче" оптужујете и пресуђујете за све и свашта по новинама и интернет порталима па се онда чудите што пресуде падају ко крушке по апелационим судовима.
Или ће за све важити иста правила или нема правила ни за кога. Сами сте чачкали мечку (зато што вам смета борба за КиМ, противљење ЕУ, растући углед и утицај Цркве) и због тога се све урушава. Уживајте у плодовима таквог новинарства.
(правник, 27. oktobar 2014 17:05)
-----
Bravo za komentar. Za mene je NAJVEĆI MOGUĆI GREH, koji čovek može sam sebi da nanese, optužiti nevinoga. Nijedna tuga nije tako velika kao tuga nevino osudjenog ili nevino izopštenog iz društva. Ipak, slažem se sa Vama u potpunosti. Dokle god mi Srbi imamo i praktikujemo duple morale, jedan kada sudimo a drugi, kada nam se sudi, jedan kada smo za šalterom, a drugi, kada smo ispred šaltera, jedan kada carinimo, a drugi, kada nas carine, jedan kada smo učitelji,a drugi, kada nas ocenjuju, jedan kada pendrečimo, a drugi, kada nas pendreče, nećemo se maći iz opšteg gliba.

SrbinMusliman

pre 9 godina

Isto je i u svetu, nema razlike. A sto se tice bolesti i poremecenih ljudi, prihvatili smo da nisu bolesni, zar nije dovoljno? Treba u medijima isto da ih bolje tretiramo od ostalih?

muamua

pre 9 godina

citajuci komentare na blicu ne bih rekao da su ga gradjani razapeli na krst...ali zanimljive su vesti poslednjih dana sa homoseksualcima u napadu na maloletnike

marija

pre 9 godina

(možda se glumac pokaje pred sudom, 27. oktobar 2014 16:34)

Eto, potpisao si se i sve o sebi rekao.
Ti si sudija, tuzilac???
I vec si doneo presudu?
Ko ste, bre, vi, ljudi???
Naslov je bio ogromnim slovima - Glumac Goran Jevtic mi obljubio sina.
I ogromna fotografija glumca preko skoro cele naslovne strane.
Na glumca je otvoren lov.
Rudan je potpuno u pravu.
I ovo nije prvi put da ljudima unistavaju i ugrozavaju zivote i porodice.

Nemanja

pre 9 godina

Oni koji skaču na linč jesu prilično bolesni, međutim, ovakvi događaji na površinu iz mulja izbace mnogo groznije i izvitoperenije individue: prpoznaćete ih po tome što sad viču 'A kad je Pahomije bio optuživan, onda ste ćutali?' Nema veze što su u 'slučaju Pahomije' u tom trenutku pred sudom već bile date brojne izjave od strane maloletnika da ih Pahomije jeste zlostavljao, što su postupajuće sudije aktivno radile na tome da slučaj zastari, pa još iako najmanje bitno u svemu tome, što su ovakve naslove izbacivale poslednje krpe od tabloida, a ne nešto što se barem još delimično pretvara da je ozbiljan list - ovakvim jezivim likovimaje to isto. Pa još kad se takvi pozivaju na 'rastući ugled i uticaj Crkve', koji je 'rastući' na isti način kao što je puvanjak 'rastući'...

Srboljub

pre 9 godina

Ljigaviji od BLIC-a u ovom slučaju mogu biti samo "cvećke" koje povlače, pravdoljubive kao, paralelu sa brojnim slučajevima pedofilije učinjene od strane sveštenih lica, od kojih je pomenuti Pahomije samo jedno. Podsetimo se zato, kad vam je, o, pravednici, baš on paradigma, da je ova, na žalost, tamjanom naduvana i u srednji vek zabasala država, omogućila da slučaj pred sudom ZASTARI, dok su žrtve na primer bile maltretirane i više puta ponavljanim mučnim davanjem izjava.

Ili ili

pre 9 godina

Mislim da neki ovde nisu razumeli komentare o Pahomiju. Citalac ne brani Pahomija, vec skrece paznju na dvostruke arsine. Kada su u novinama osvanule vesti da je Pahomije obljubio mladice, niko od nas nije imao dokaz da je to istina, kao sto ga nema ni povodom Gorana Jevtica, zar ne, ali mnogi medju vama su dozvolili i medijima i sebi da budu sudije i Pahomija osude odmah, prekim sudom, bez ikakvih dokaza, samo na osnovu svojih predrasuda. U ovom slucaju im se to ne dopada, a u biti se radi o istom. Ni oni koji su glumca osudili nemaju dokaza, ali sude mu zbog svojih predrasuda o glumcima ili gejevima. Zar to nisu dvostruki arsini? Ili cemo biti uvek protiv javnog, nedokazanog linca, protiv toga da mediji osudjuju i siluju nekoga, a da njegova krivica nije dokazana na sudu, ili nam to ne bi trebalo smetati ni u jednom slucaju. Dok god budete prihvatali bilo kakav medijski linc, bicete saucesnici i onda kada vam taj linc ne odgovara. Ja licno sam protiv toga o bilo kome da se radi. Za mene je covek nevin dok sud ne dokaze suprotno, bilo da je pop ili glumac, ucitelj ili proleter. Mi ovde pricamo samo o Pahomiju i Jevticu, ali na stotine je obicnih gradjana kod nas uvek osudjeno od javnog mnenja zbog medija. Ne volim balkansku sklonost prekom sudu. Pahomije je mogao biti i nevin, kao sto i Goran moze biti i nevin i kriv. Licno ne verujem u njegovu krivicu, ali neka sud odlucuje o tome.

kur Moj. Petrović

pre 9 godina

Eto vam ga Blic.Ja sam odavno prestao da ćitam tu bljuv...nu, a portal im je dobar sve dok ne pišeš protiv DS i ranije Tadića, a pogotovu argumentovano.Ali nisu jedini (samo su predvodnici) koji kreiraju "javno mnenje" objavljivanjem samo njima odgovarajućim komentarima.

Vladimir

pre 9 godina

Sumnjam Tihomire da si ti počistio svoje dvorište za početak. Zaudara na ksenofobiju i fašizam...

@Tihomir: Jeftin način za prikupljanje bodova na tudjem terenu, g-đo Rudan. Nikakav lov ovde nije organizovan na čoveka, nemojte se služiti kvalifikativima onih koje s pravom osuđujete. Jedan ljigavi tabloid objavljuje svoje redovne bljuvotine, i to je sve. Niko ne lovi glumca. A, usput, što se vi toliko uzbuđujete povodom toga? Zar ne bi prvo trebalo da čistite po svom dvorištu?

marija

pre 9 godina

Neke bih ladno zabranila,
pa neka kukaju do stojedan i natrag na slobodu stampe...
Seoske tracare su vrh za spodobe zvane novinari.
Sad da Blic plati Jevticu privatno obezbedjenje 24 casa!!!!!!!

Dragan Stevanovic

pre 9 godina

Zao mi je sto cu mnoge jos dodatno da demoralisem... Pisanje "Blica" nije karakteristicno samo za "vukojebine" kako Vedrana oznacava nase krajeve, vec za razvijeni demokratski Zapad. Slicne tekstove mozete skoro svakodnevno naci u nemackom "Bild"-u. Ne treba zaboraviti da pre tridesetak godina tako nesto u nasim "vukojebinama" nije moglo da se procita... Priblizavanjem Zapadu usvojili smo donekle bolji odnos prema homoseksualizmu, ali i nekriticki usvojili mnogo losih stvari. Cesto se setim grafita koji stoji u Puli na zidu preko puta Arene: "Bilo je bolje kad je bilo gore".

Dan

pre 9 godina

Zakoni su i pisani tako da mnogi mogu da koriste rupe u njima. Blic je "samo preneo informaciju da je glumac optužen", dakle tehnički nisu napravili nikakav prekršaj. Ali u normalnoj zemlji bi morala da se spreči mogućnost da se bilo ko izloži takvoj sramoti pre nego se dokaže njegova krivica. Ali kakve bi od toga koristi imali oni što izglasavaju zakone? Nikakve. Pa što onda da se bave tim i gube svoje dragoceno vreme?

Melenci

pre 9 godina

gospodja Vedrana carica pisane reci.Sve sto ona napise u 90% slucajeva ne treba proveravati niti dovoditi u pitanje nameru.Kako se ona oglasila povodom slucaja"Blic"a ne slucaja nesrecnog glumca i sina,verujte da postoji problem koji ce dugorocno urusiti zivot bar jednog coveka.

Izdajnik

pre 9 godina

ova zena me svakoga dama sve vise i vise oduševljava... Pozvati narod da ne kupuje "blic" mesec dana tj na bojkot istog lista...sramota je to sta su uradili i jos uvek rade...

SimonR

pre 9 godina

Slažem se sa Vedranom u jednom: vukojebina..
A kad budemo ustajali na sve ovakve naslove – pozive na linč za unapred osudjene, bez obzira da li se radi o profesoru, rudaru, svešteniku, glumcu, čistaču ulica...onda ću i poverovati u istinsku borbu protiv obljube Pravde i Demokracije...
Do tada, kao i do sada, poimam ovaj tekst kao odbranu odabranog pojedinca od medijskog blickriga, a ne odbranu pravde i demokracije od obljube medija.

sta rade

pre 9 godina

Danasnja naslovna strana Blica: Vucicevom bratu ukrali identitet. Zamislite da neko na vase ime otvori firmu, na vase ime uzme kredit kod banke, ne vrati kredit, vama stizu doprinosi, racuni i opomene i vi to za 2 godine ne primetite. Blic je predvodnik tabloidiotizacije Srbije.

slobinator

pre 9 godina

blic je osnovan 1996 godine u vreme tromesečnih protesta zbog krađe glasova na lokalnim izborima.bio je to dobar list i rado sam ga čitao.na žalost izopačio se kao i mnogi mediji koje smo slušali ,gledali i čitali u vreme slobine diktature.za mene je ovo vreme još gore od onih devedesetih.verujem da će se mnogi složiti sa mnom.tada sam bio mlad ,pun entuzijazma,verovao da se život u srbiji može promeniti na bolje.sada sam već umoran sredovečan čovek kome je jasno da od toga nema ništa.ili što je nedavno rekao čuveni glumac petar božović 'jeo bih masti i 'leba ,samo da opet imam nadu'

Petar Simovic

pre 9 godina

Koja bi bila prva reakcija oca posle saznanja da mu je neko "obljubio" sina.
Pretpostavljam ogromna vecina bi se potrudila da "obljubitelj" zapamti to sto je uradio, pod pretpostavkom da je stvarno uradio, za sva vremena. Drugim recima kakav sud, kakvi bakraci. Mislim da u ovom slucaju nesto zaudara, i blizi sam pretpostavci da tu nicega nije bilo, i da je jadni malisan izmanipulisan. Takodje bi trebalo ugasiti sve medije koji izlazu ljude na stub srama bez ikakvih dokaza.
Sta bi ljudi pomislili o meni da, bez dokaza, iznesem tvrdnju da je urednik "Blica" idiot? Naravno da to necu uciniti, iako dokaz postoji.

Macedoroman

pre 9 godina

U ovoj zemlji svako ima pravo da tuži svakog za bilo šta. Ono što u ovoj zemlji NE SME da se radi je da dnevni list na naslovnoj strani objavi tužbu jedne strane a da istražni sudija nije još ni zvanično podigao optužnicu i pokrenuo sudski proces. Tek kada se donese pravosnažna presuda, dnevni list može sebi dozvoliti komentarisanje... Blic je nedavno imao još jedan isti takav "biser" gde je uspeo u jednom tekstu da unapred osudi predstavnika ruske kompanije Zaab za ucenu usmerenu ka većinskom vlasniku jedne firme koja, gle čuda, nije ni imao nameru da istog optuži, istovremeno optužujući ex ambasadora Konuzina da je kao mito primio neki skupoceni sat od pomenutog predstavnika kompanije Zaab. Em gomila laži em diplomatski skandal. Jedino rešenje je gašenje ovakvih tzv. dnevnih listova putem velikih novčanih kazni. Pa da druge novine porazmisle nakon toga da li će i dalje objavljivati bljuvotine.