Nedelja, 26.10.2014.

09:32

Nova smena ministara u januaru?

Nova rekonstrukcija Vlade Srbije i promena nekih ministara biće najverovatnije u januaru, saznaju Novosti.

Izvor: Veèernje novosti

Nova smena ministara u januaru? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

100 Komentari

Sortiraj po:

Ekolog

pre 9 godina

Ovo je ozbiljan i odgovoran posao, koji vlada obavlja na najbolji moguci nacin i za nekompetentne nema mesta. Svakog ko ne moze da ogovori na postavljene zadatke treba zameniti strucnijim ljudima.

Srpkinja

pre 9 godina

Svakom po zasluzi, a ne po starnackim vezama dokazao je Vucic ovim potezom.Ucinak Vlade je bitan segment razvoja nase zemlje.Mora se videti kakvog je pomaka bilo po resorima I izvrsiti eventualna rekonstrukcija.

Srbin100%

pre 9 godina

Zemlji Srbiji su potrebni rezultati i svako ko nije u stanju da da svoj doprinos unapredjenju nase drzave i drustva mora da bude spreman da svoje mesto prepusti nekom drugom,to je jedan normalan i zdrav nacin da se pronadje nacin za resavanje nagomilanih problema

Vladan

pre 9 godina

Vecina ministara je kvalitetno vodila svoje resore, ali Aleksandar Vučić traži od svakoga da pruži svoj maksimum u svom poslu. Samo ovakvim stavom možemo uspešno razvijati Srbiju!

Truman

pre 9 godina

Svako ko loše obavlja svoj posao će sigurno biti smenjen, u to nema sumnje. Ipak, aktuelni ministri su se za ovo kratko vreme odlično pokazali. Svi rade kao tim, a to je zaista za svaku pohvalu. Nadam se da će tako nastaviti i u narednom periodu.

Nada

pre 9 godina

@(x man, 26. oktobar 2014 09:45)

Zao mi je sto moram da te obavestim da si u manjini. Gradjani su na izborima pokazali kome gradjani najvise veruju, a to sto ti mislis drugacije, to je samo tvoj problem.
(Anton, 26. oktobar 2014 14:00)

Da te obavestim - 50% izašlih birača je glasalo za SNS a izlaznost je bila 50% ukupnog biračkog tela, a to je tek 25% stanovnika sa pravom glasa koji daju podršku ovoj vlasti. Ostalih 75% biračkog tela je ili protiv ove vlasti ili ih izbori uopšte više ne zanimaju jer nikome više ne veruju

Anton

pre 9 godina

@(x man, 26. oktobar 2014 09:45)

Zao mi je sto moram da te obavestim da si u manjini. Gradjani su na izborima pokazali kome gradjani najvise veruju, a to sto ti mislis drugacije, to je samo tvoj problem.

milutin

pre 9 godina

Verbić, Selaković, ministarka poljoprivrede (neznam ime), Velja...To bi bili oni sa najvećom "kvotom", doduše ima ih još desetak koji zaslužuju isto....

Sloba Sp

pre 9 godina

Ideja da se nakon 6 meseci detaljno preispita rad svakog ministra je dobra.
Ministri ne treba da budu božanstva ili "zlatna telad", kojima ćemo se klanjati.
Poreski obveznici žele ubrazan put Srbije prema EU.
Ko nije u stanju da radi kako treba - mora biti zamenjen !

iOS-SNS

pre 9 godina

aktivacija programa na ključni pojam - vučić.
botovi rade žure na nedeljni ručak. ako, zaslužili su, oni jedini rade i zarađuju platu.

Bojana

pre 9 godina

Sasvim ispravno, ko je dobro radio moze da ostane ko nije srecan put. Na ovaj nacin ce mnogi se potruditi da svoj posao obavljaju sto bolje kako nebi izgubili ministarske fotelje

Brucoš

pre 9 godina

@(samo-realno, 26. oktobar 2014 10:10)

Izvini jel ti to veličaš Žarka Obradovića?? Moram da ti priznam da sam ostao u blagom šoku kada sam pročitao tvoj komentar. Moje lično mišljenje je da je "gospodin dosledan ministar i primer za sve" najgori ministar prosvete koji je ikada vodio taj jako bitan resor.

icko

pre 9 godina

Pa ovo je u vremenu dok je DS bio na vlasti bila misaona imenica, pa to nije moglo ni da se sanja, treba procesljati redove i da se vidi ko je kako i koliko radio!Definitivno je da Vucic drzi rec!

Igor

pre 9 godina

Ovo nam pokazuje da ova Vlada nije kao prethodne uljuljkana, vec dosadasnjom promenom i najavljenom promenom ministara, pokazuje da svi moraju biti na visini zadatka.

miki

pre 9 godina

Opet zamlacivanje naroda da se prikriju ocajni rezultati vlade. Privreda je stala, narod gladuje a nas ce OPET sest meseci da zamlacuju kozmetickim izmenama.

dvds

pre 9 godina

A eto sa čime će da nam mažu oči u dnevnim vestima sledećih šest meseci:(tradicionalnim )rekonstrukcijama vlade.
Iz jednog nekompetentnog ciklusa u sledeći...to je naših zadnjih, manje više, 25 godina samostalne istorije.

batorex

pre 9 godina

Moram da ukazem na jedan problem koji se smenom mistara stvara i nadam se da ce moj komentar biti odobren. Kada svake godine menjate ministre, moramo se upitati ko ce da snosi odgovornost za rad ministarstva posle 4 godine. U svakoj pravnoj demokratiji novi ministar snosi i odgovornost za rad predhodnog ministra. Sto znaci da bi po tom principu poslednji ministar pred izbore trebao da bude odgovoran za celokupni rad ministarstva u 4 godine. Imam osecaj da se ovo kod nas radi tako da na kraju niko nece biti odgovoran nizasta, posto je kod nas obicaj da svaljujemo krivicu na nekoga ko je pre nas bio na vlasti. Tako ce mo uvek imati komentare od ministara primera:"Ja sam tek 2 meseca na funkciji","pitajte njega", "to nije moja odgovornost" itd.

Petokraka

pre 9 godina

@ Novi ministri u januaru, a novi premijer? Koliko znam Vucic sutra podnosi ostavku, tako je bar obecao.
(seljak e, 26. oktobar 2014 11:09)
Tako bi bilo da je Zivlovic pri sebi.

kako drugacije

pre 9 godina

Uhvatio sam ritam Premijera... Svake godine promeni jednu zenu, par ministara, spase nekog od vremenske nepogode i ugasi neku nepodobnu emisiju na TV-u. Jedino ne moze da kontrolise brata, ali voli da se hvali njime!?

anabela

pre 9 godina

Možda će nekome ovo izgledati kao potez diktatora,ali na ovakav način funkcioniše celokupan sistem u bilo kojoj sferi rada,pa i u državnom uređenju.

Veljko

pre 9 godina

Pa dokle vise Gospodaru nas!?
Covek srcano brani batu svog, sutra naravno ocekujemo jos jednu tragi-komicnu predstavu gde ce naravno biti zavera od APR-a, pa sve do radikala...
Pitam se samo gde ce da nadje rezervnu celu postavu, posto ce morati da dovede sve nove igrace koji imaju bar mesec dana radnog staza!!!
Ako se narod ne bude probudio u najskorije vreme, tonemo u totalnu propast!

lucia

pre 9 godina

Neverovatno prakticno, mnoge zene bi mogle da nauce kako da osveze svoje garderobere.Premijer smenjuje (osvezava) u vreme sezonskih snizenja. Valjda i njega zakaci jedno (snizenje za osvezenje).

Mare SNS

pre 9 godina

Ako ne smeniš Zoranu Mihajlović koja je gora čak i od Mrkonjića i Velje, onda nemoj ni da rekonstruišeš ništa! Zalutala žena u sektor gradjevine...

Petar Trajic

pre 9 godina

Ko ne valja nije mu mesto u vladi. Iako mi se ne sviđaju predstojeće reforme i smanjenje plata, ispada da samo ministar Vujović dobro radi, njegov rad je više nego uočljiv dok ostali tapkaju u mestu.

samo-realno

pre 9 godina

Ako treba neko da se smeni onda je to prvi SRDJAN VERBIC! Nema nikakve koristi od njega niti vidim neke njegove znake pozrtvovanosti (covek je nezapazen totalno), ZARKO OBRADOVIC je bio dosledan ministar, primer za sve!

zorica

pre 9 godina

pa onda u martu 2015: nova vlada na celu sa AV za samo 100 dana osrvarila..........

Koga ovi zamajavaju?

rebalansi koji pokazuju da je sve ispromasivano do apsurda, rezultati nula. samo kampanje, kampanje, kampanje.

Covek koji nije u stanju da odabere tim, da delegira obaveze i odgovornost, ne moze upravljati ni jednim malim preduzecem a kamoli drzavnim resursima.

Predlazem AV da prikupi izvestaje kako je planirao, a da onda u miru svog doma i sa svojom porodicom izanalizira zbog cega je pao jer jos je mlad i mozda u buducnosti odluci da se bavi nekim privatnim poslom ulazuci u njega licne resurse. Ovo iskustvo ce mu dobro doci za tu buducnost.

A Srbija? Srbija nema vremena da ceka da se neuki uce upravljanju resursima. Fitilj je sve kraci.

Dovidjenja u nekom drugom filmu sto bi rekao jedan koji je postao bivsi kad se tome najmanje nadao.

tomy

pre 9 godina

Nasem narodu bi jedino valjalo da je da ne idu nikako na posao a da dobiju dve tri hiljade evra mesecno a ja pitam odakle.Nije ovo Svedska niti Holandija nego usr..i Balkan i jos usr...i mentalitet.Jasno je da je budzet u deficitu i da nema dovoljno pa kako onda???Nastaviti zaduzivanje,dokle?

vreme je!

pre 9 godina

Nova rekonstrukcija Vlade Srbije i promena nekih ministara biće najverovatnije u januaru, saznaju Novosti.

Ovo sve je postalo takva sprdacina, da ne znam da li da se smejem ili placem!!!

A da se ni ne smejemo, ni da placemo, vec da uzmemo motke u ruke i spasimo nasu decu od sigurne propasti??

kostas

pre 9 godina

Ovo je vrlo jednostavan,a delotvoran sistem:ako ne znaš da obavljaš svoj deo posla,ili si nesposoban za isti,skloni se,smetaš.Ima ih koji znaju.I tako, sve dok se na napravi funkcionalan sistem.

daily show

pre 9 godina

Ni rec da nisam cuo! Ajd opet!
Tri, cetiri, sad:
- Muti, muti, muti... jace!
- Prospi!
Da vidimo sta je ispalo... uh, ne valja... Ponovo!
- Muti, muti, muti...

Jasmina81

pre 9 godina

(Predrag, 26. oktobar 2014 09:59)
Naravno Predraze,svako ko ne radi svoj posao adekvatno nema sta vise da radi na toj poziciji...sada je cilj drzave izlazak iz krize i profit drzave ko ne zadovoljava tj. ne doprinosi tome ne sta da radi u vladi...podrzavam ovo

Horacio

pre 9 godina

Dopada mi se ovakav način vođenja vlade. svi ministri koji nisu uspeli da se snađu na svojim funkcijama i samim tim nisu ostvarili dobre rezultate, trebalo bi da odu sa funkcije.

BOZANA - 63

pre 9 godina

Puna podrska Aleksandru Vucic kada je vlada u pitanju, naravno da svi ministri treba da poloze sta su uradili za sest meseci. Mislim da je Aleksandar Vucic u pravu onaj ko nema rezultata u poslu ne treba da radi taj posao. Samo na taj nacin ce se stvoriti ozbiljnost kod svih ministara da rade u interesu gradjana, tako se kod nas moze uvesti red.

Predrag

pre 9 godina

Prošla su vremena kada su ministri bili zaštićeni kao beli medvedi ovako na svakih 6 meseci moraju da podnose izveštaj o svom radu i ako nisu postigli zadovoljavajuće rezultate i treba da budu smenjeni!

Miodrag

pre 9 godina

O kom januaru pricamo? Zar on nece da podnese ostavku sutra kada mu donesu dokaz da je njegov brat vlasnik privatne "fantomske" firme koja je drzavu ostetila za 300 000 evra na ime poreza i nalazi se u blokadi od 22 miliona dinara?

Suzana

pre 9 godina

Meni je sasvim opravdano da se vrsi evaluacija rada Ministara i da, ukoliko neko ne obavlja posao u skladu sa datim ovlascenjima i ne preuzima odgovornosti u skladu sa istim, treba da bude zamenjen. Time se jasno stavlja do znanja svima da samo strucni, kompetenti i sposobni mogu da budu na nekoj poziciji.

Steva

pre 9 godina

Mislim da je ovaj mehanizam ocenjivanja rada ministara, koji je novija tekovina, za svaku pohvalu. Ukoliko se u jednom trenutku mislilo za nekog da je najbolja opcija i povereno mu je ministarstvo, a naknadnom proverom njegovog rada posle odredjenog vremenskog perioda, utvrdi da nije postigao ocekivane rezultate, svakako treba da se zameni i dodje strucniji i sposobniji covek.

Dexter

pre 9 godina

Iskreno se radujem cinjenici da i ministri imaju nekoga ko prati njihov rad i da uvek imaju na umu da ako ne rade svoj posao kako treba lako mogu biti zamenjeni. To je odgovorno ponasanje prema gradjanima Srbije.

Сава Мандић

pre 9 godina

Интересантно.. Испод вести пише 0 коментара.. А коментара има, наравно. Од оних уобичајено глупих, полтронских до оних где са нестрпљењем чекамо понедељак.. Да видимо нову представу, забринуто лице, по коју заробљену сузу и појашњење за широке народне масе о завери у АПР и још којекуде..
Show must go on..

adam

pre 9 godina

Na svakih 6.meseci veliki Vozd ce da uzdrma celu javnost i odgovornost prebacuje na svoje okruzenje samo da ne bi on bio kriv za svoju nespospnost! Alo...pa ko tebi formira vladu ako svako malo moras da je menjas? KO JE KRIV STO SU TI MINISTRI NAKARADNI?

Frodo

pre 9 godina

"Vučić planira da na svakih pola godine pravi novi presek stanja u Vladi. Ako bude potrebno, biće i novih kadrovskih osveženja kabineta i uvođenja drugih "igrača“, piše ovaj list."

Standardna demagogija i zamajavanje dokone i priglupe publike. Svakih šest meseci kaobajagi "presek stanja" i uvode se "novi igrači", naravno, podjednako nesposobni kao prethodni, a često i još gori. I tako ćemo se igrati kaobajagi "imamo vladu", a možda usput i nabodemo nekog ko nešto ume i hoće da uradi, a dovoljno je naivan da se upetlja s Vučićem i radikalima.

Međutim, u državi se "stanje" ne menja i uvek ostaje isto s..nje, samo novo pakovanje.

A za kad Gospodar planira, ako uopšte planira, "presek stanja" Vučićevog učinka? Ups, izvinite, ovo se ne sme objaviti jer se u Vučićev učinak ne sme sumnjati, čak i ako vidite da ga nema! U tom slučaju ponavljati spasonosnu mantru "za samo 6 meseci Vučić je ... (upisati proizvoljan Vučićev herkulovski podvig)!"

Miodrag

pre 9 godina

O kom januaru pricamo? Zar on nece da podnese ostavku sutra kada mu donesu dokaz da je njegov brat vlasnik privatne "fantomske" firme koja je drzavu ostetila za 300 000 evra na ime poreza i nalazi se u blokadi od 22 miliona dinara?

kako drugacije

pre 9 godina

Uhvatio sam ritam Premijera... Svake godine promeni jednu zenu, par ministara, spase nekog od vremenske nepogode i ugasi neku nepodobnu emisiju na TV-u. Jedino ne moze da kontrolise brata, ali voli da se hvali njime!?

Frodo

pre 9 godina

"Vučić planira da na svakih pola godine pravi novi presek stanja u Vladi. Ako bude potrebno, biće i novih kadrovskih osveženja kabineta i uvođenja drugih "igrača“, piše ovaj list."

Standardna demagogija i zamajavanje dokone i priglupe publike. Svakih šest meseci kaobajagi "presek stanja" i uvode se "novi igrači", naravno, podjednako nesposobni kao prethodni, a često i još gori. I tako ćemo se igrati kaobajagi "imamo vladu", a možda usput i nabodemo nekog ko nešto ume i hoće da uradi, a dovoljno je naivan da se upetlja s Vučićem i radikalima.

Međutim, u državi se "stanje" ne menja i uvek ostaje isto s..nje, samo novo pakovanje.

A za kad Gospodar planira, ako uopšte planira, "presek stanja" Vučićevog učinka? Ups, izvinite, ovo se ne sme objaviti jer se u Vučićev učinak ne sme sumnjati, čak i ako vidite da ga nema! U tom slučaju ponavljati spasonosnu mantru "za samo 6 meseci Vučić je ... (upisati proizvoljan Vučićev herkulovski podvig)!"

adam

pre 9 godina

Na svakih 6.meseci veliki Vozd ce da uzdrma celu javnost i odgovornost prebacuje na svoje okruzenje samo da ne bi on bio kriv za svoju nespospnost! Alo...pa ko tebi formira vladu ako svako malo moras da je menjas? KO JE KRIV STO SU TI MINISTRI NAKARADNI?

vreme je!

pre 9 godina

Nova rekonstrukcija Vlade Srbije i promena nekih ministara biće najverovatnije u januaru, saznaju Novosti.

Ovo sve je postalo takva sprdacina, da ne znam da li da se smejem ili placem!!!

A da se ni ne smejemo, ni da placemo, vec da uzmemo motke u ruke i spasimo nasu decu od sigurne propasti??

Mare SNS

pre 9 godina

Ako ne smeniš Zoranu Mihajlović koja je gora čak i od Mrkonjića i Velje, onda nemoj ni da rekonstruišeš ništa! Zalutala žena u sektor gradjevine...

BOZANA - 63

pre 9 godina

Puna podrska Aleksandru Vucic kada je vlada u pitanju, naravno da svi ministri treba da poloze sta su uradili za sest meseci. Mislim da je Aleksandar Vucic u pravu onaj ko nema rezultata u poslu ne treba da radi taj posao. Samo na taj nacin ce se stvoriti ozbiljnost kod svih ministara da rade u interesu gradjana, tako se kod nas moze uvesti red.

Сава Мандић

pre 9 godina

Интересантно.. Испод вести пише 0 коментара.. А коментара има, наравно. Од оних уобичајено глупих, полтронских до оних где са нестрпљењем чекамо понедељак.. Да видимо нову представу, забринуто лице, по коју заробљену сузу и појашњење за широке народне масе о завери у АПР и још којекуде..
Show must go on..

Veljko

pre 9 godina

Pa dokle vise Gospodaru nas!?
Covek srcano brani batu svog, sutra naravno ocekujemo jos jednu tragi-komicnu predstavu gde ce naravno biti zavera od APR-a, pa sve do radikala...
Pitam se samo gde ce da nadje rezervnu celu postavu, posto ce morati da dovede sve nove igrace koji imaju bar mesec dana radnog staza!!!
Ako se narod ne bude probudio u najskorije vreme, tonemo u totalnu propast!

daily show

pre 9 godina

Ni rec da nisam cuo! Ajd opet!
Tri, cetiri, sad:
- Muti, muti, muti... jace!
- Prospi!
Da vidimo sta je ispalo... uh, ne valja... Ponovo!
- Muti, muti, muti...

zorica

pre 9 godina

pa onda u martu 2015: nova vlada na celu sa AV za samo 100 dana osrvarila..........

Koga ovi zamajavaju?

rebalansi koji pokazuju da je sve ispromasivano do apsurda, rezultati nula. samo kampanje, kampanje, kampanje.

Covek koji nije u stanju da odabere tim, da delegira obaveze i odgovornost, ne moze upravljati ni jednim malim preduzecem a kamoli drzavnim resursima.

Predlazem AV da prikupi izvestaje kako je planirao, a da onda u miru svog doma i sa svojom porodicom izanalizira zbog cega je pao jer jos je mlad i mozda u buducnosti odluci da se bavi nekim privatnim poslom ulazuci u njega licne resurse. Ovo iskustvo ce mu dobro doci za tu buducnost.

A Srbija? Srbija nema vremena da ceka da se neuki uce upravljanju resursima. Fitilj je sve kraci.

Dovidjenja u nekom drugom filmu sto bi rekao jedan koji je postao bivsi kad se tome najmanje nadao.

Igor

pre 9 godina

Ovo nam pokazuje da ova Vlada nije kao prethodne uljuljkana, vec dosadasnjom promenom i najavljenom promenom ministara, pokazuje da svi moraju biti na visini zadatka.

anabela

pre 9 godina

Možda će nekome ovo izgledati kao potez diktatora,ali na ovakav način funkcioniše celokupan sistem u bilo kojoj sferi rada,pa i u državnom uređenju.

tomy

pre 9 godina

Nasem narodu bi jedino valjalo da je da ne idu nikako na posao a da dobiju dve tri hiljade evra mesecno a ja pitam odakle.Nije ovo Svedska niti Holandija nego usr..i Balkan i jos usr...i mentalitet.Jasno je da je budzet u deficitu i da nema dovoljno pa kako onda???Nastaviti zaduzivanje,dokle?

kostas

pre 9 godina

Ovo je vrlo jednostavan,a delotvoran sistem:ako ne znaš da obavljaš svoj deo posla,ili si nesposoban za isti,skloni se,smetaš.Ima ih koji znaju.I tako, sve dok se na napravi funkcionalan sistem.

Dexter

pre 9 godina

Iskreno se radujem cinjenici da i ministri imaju nekoga ko prati njihov rad i da uvek imaju na umu da ako ne rade svoj posao kako treba lako mogu biti zamenjeni. To je odgovorno ponasanje prema gradjanima Srbije.

Petar Trajic

pre 9 godina

Ko ne valja nije mu mesto u vladi. Iako mi se ne sviđaju predstojeće reforme i smanjenje plata, ispada da samo ministar Vujović dobro radi, njegov rad je više nego uočljiv dok ostali tapkaju u mestu.

Horacio

pre 9 godina

Dopada mi se ovakav način vođenja vlade. svi ministri koji nisu uspeli da se snađu na svojim funkcijama i samim tim nisu ostvarili dobre rezultate, trebalo bi da odu sa funkcije.

batorex

pre 9 godina

Moram da ukazem na jedan problem koji se smenom mistara stvara i nadam se da ce moj komentar biti odobren. Kada svake godine menjate ministre, moramo se upitati ko ce da snosi odgovornost za rad ministarstva posle 4 godine. U svakoj pravnoj demokratiji novi ministar snosi i odgovornost za rad predhodnog ministra. Sto znaci da bi po tom principu poslednji ministar pred izbore trebao da bude odgovoran za celokupni rad ministarstva u 4 godine. Imam osecaj da se ovo kod nas radi tako da na kraju niko nece biti odgovoran nizasta, posto je kod nas obicaj da svaljujemo krivicu na nekoga ko je pre nas bio na vlasti. Tako ce mo uvek imati komentare od ministara primera:"Ja sam tek 2 meseca na funkciji","pitajte njega", "to nije moja odgovornost" itd.

Petokraka

pre 9 godina

@ Novi ministri u januaru, a novi premijer? Koliko znam Vucic sutra podnosi ostavku, tako je bar obecao.
(seljak e, 26. oktobar 2014 11:09)
Tako bi bilo da je Zivlovic pri sebi.

Predrag

pre 9 godina

Prošla su vremena kada su ministri bili zaštićeni kao beli medvedi ovako na svakih 6 meseci moraju da podnose izveštaj o svom radu i ako nisu postigli zadovoljavajuće rezultate i treba da budu smenjeni!

miki

pre 9 godina

Opet zamlacivanje naroda da se prikriju ocajni rezultati vlade. Privreda je stala, narod gladuje a nas ce OPET sest meseci da zamlacuju kozmetickim izmenama.

Jasmina81

pre 9 godina

(Predrag, 26. oktobar 2014 09:59)
Naravno Predraze,svako ko ne radi svoj posao adekvatno nema sta vise da radi na toj poziciji...sada je cilj drzave izlazak iz krize i profit drzave ko ne zadovoljava tj. ne doprinosi tome ne sta da radi u vladi...podrzavam ovo

Anton

pre 9 godina

@(x man, 26. oktobar 2014 09:45)

Zao mi je sto moram da te obavestim da si u manjini. Gradjani su na izborima pokazali kome gradjani najvise veruju, a to sto ti mislis drugacije, to je samo tvoj problem.

Sloba Sp

pre 9 godina

Ideja da se nakon 6 meseci detaljno preispita rad svakog ministra je dobra.
Ministri ne treba da budu božanstva ili "zlatna telad", kojima ćemo se klanjati.
Poreski obveznici žele ubrazan put Srbije prema EU.
Ko nije u stanju da radi kako treba - mora biti zamenjen !

lucia

pre 9 godina

Neverovatno prakticno, mnoge zene bi mogle da nauce kako da osveze svoje garderobere.Premijer smenjuje (osvezava) u vreme sezonskih snizenja. Valjda i njega zakaci jedno (snizenje za osvezenje).

Steva

pre 9 godina

Mislim da je ovaj mehanizam ocenjivanja rada ministara, koji je novija tekovina, za svaku pohvalu. Ukoliko se u jednom trenutku mislilo za nekog da je najbolja opcija i povereno mu je ministarstvo, a naknadnom proverom njegovog rada posle odredjenog vremenskog perioda, utvrdi da nije postigao ocekivane rezultate, svakako treba da se zameni i dodje strucniji i sposobniji covek.

Brucoš

pre 9 godina

@(samo-realno, 26. oktobar 2014 10:10)

Izvini jel ti to veličaš Žarka Obradovića?? Moram da ti priznam da sam ostao u blagom šoku kada sam pročitao tvoj komentar. Moje lično mišljenje je da je "gospodin dosledan ministar i primer za sve" najgori ministar prosvete koji je ikada vodio taj jako bitan resor.

Suzana

pre 9 godina

Meni je sasvim opravdano da se vrsi evaluacija rada Ministara i da, ukoliko neko ne obavlja posao u skladu sa datim ovlascenjima i ne preuzima odgovornosti u skladu sa istim, treba da bude zamenjen. Time se jasno stavlja do znanja svima da samo strucni, kompetenti i sposobni mogu da budu na nekoj poziciji.

dvds

pre 9 godina

A eto sa čime će da nam mažu oči u dnevnim vestima sledećih šest meseci:(tradicionalnim )rekonstrukcijama vlade.
Iz jednog nekompetentnog ciklusa u sledeći...to je naših zadnjih, manje više, 25 godina samostalne istorije.

icko

pre 9 godina

Pa ovo je u vremenu dok je DS bio na vlasti bila misaona imenica, pa to nije moglo ni da se sanja, treba procesljati redove i da se vidi ko je kako i koliko radio!Definitivno je da Vucic drzi rec!

Bojana

pre 9 godina

Sasvim ispravno, ko je dobro radio moze da ostane ko nije srecan put. Na ovaj nacin ce mnogi se potruditi da svoj posao obavljaju sto bolje kako nebi izgubili ministarske fotelje

samo-realno

pre 9 godina

Ako treba neko da se smeni onda je to prvi SRDJAN VERBIC! Nema nikakve koristi od njega niti vidim neke njegove znake pozrtvovanosti (covek je nezapazen totalno), ZARKO OBRADOVIC je bio dosledan ministar, primer za sve!

iOS-SNS

pre 9 godina

aktivacija programa na ključni pojam - vučić.
botovi rade žure na nedeljni ručak. ako, zaslužili su, oni jedini rade i zarađuju platu.

Nada

pre 9 godina

@(x man, 26. oktobar 2014 09:45)

Zao mi je sto moram da te obavestim da si u manjini. Gradjani su na izborima pokazali kome gradjani najvise veruju, a to sto ti mislis drugacije, to je samo tvoj problem.
(Anton, 26. oktobar 2014 14:00)

Da te obavestim - 50% izašlih birača je glasalo za SNS a izlaznost je bila 50% ukupnog biračkog tela, a to je tek 25% stanovnika sa pravom glasa koji daju podršku ovoj vlasti. Ostalih 75% biračkog tela je ili protiv ove vlasti ili ih izbori uopšte više ne zanimaju jer nikome više ne veruju

milutin

pre 9 godina

Verbić, Selaković, ministarka poljoprivrede (neznam ime), Velja...To bi bili oni sa najvećom "kvotom", doduše ima ih još desetak koji zaslužuju isto....

Truman

pre 9 godina

Svako ko loše obavlja svoj posao će sigurno biti smenjen, u to nema sumnje. Ipak, aktuelni ministri su se za ovo kratko vreme odlično pokazali. Svi rade kao tim, a to je zaista za svaku pohvalu. Nadam se da će tako nastaviti i u narednom periodu.

Vladan

pre 9 godina

Vecina ministara je kvalitetno vodila svoje resore, ali Aleksandar Vučić traži od svakoga da pruži svoj maksimum u svom poslu. Samo ovakvim stavom možemo uspešno razvijati Srbiju!

Srbin100%

pre 9 godina

Zemlji Srbiji su potrebni rezultati i svako ko nije u stanju da da svoj doprinos unapredjenju nase drzave i drustva mora da bude spreman da svoje mesto prepusti nekom drugom,to je jedan normalan i zdrav nacin da se pronadje nacin za resavanje nagomilanih problema

Ekolog

pre 9 godina

Ovo je ozbiljan i odgovoran posao, koji vlada obavlja na najbolji moguci nacin i za nekompetentne nema mesta. Svakog ko ne moze da ogovori na postavljene zadatke treba zameniti strucnijim ljudima.

Srpkinja

pre 9 godina

Svakom po zasluzi, a ne po starnackim vezama dokazao je Vucic ovim potezom.Ucinak Vlade je bitan segment razvoja nase zemlje.Mora se videti kakvog je pomaka bilo po resorima I izvrsiti eventualna rekonstrukcija.

BOZANA - 63

pre 9 godina

Puna podrska Aleksandru Vucic kada je vlada u pitanju, naravno da svi ministri treba da poloze sta su uradili za sest meseci. Mislim da je Aleksandar Vucic u pravu onaj ko nema rezultata u poslu ne treba da radi taj posao. Samo na taj nacin ce se stvoriti ozbiljnost kod svih ministara da rade u interesu gradjana, tako se kod nas moze uvesti red.

Steva

pre 9 godina

Mislim da je ovaj mehanizam ocenjivanja rada ministara, koji je novija tekovina, za svaku pohvalu. Ukoliko se u jednom trenutku mislilo za nekog da je najbolja opcija i povereno mu je ministarstvo, a naknadnom proverom njegovog rada posle odredjenog vremenskog perioda, utvrdi da nije postigao ocekivane rezultate, svakako treba da se zameni i dodje strucniji i sposobniji covek.

Suzana

pre 9 godina

Meni je sasvim opravdano da se vrsi evaluacija rada Ministara i da, ukoliko neko ne obavlja posao u skladu sa datim ovlascenjima i ne preuzima odgovornosti u skladu sa istim, treba da bude zamenjen. Time se jasno stavlja do znanja svima da samo strucni, kompetenti i sposobni mogu da budu na nekoj poziciji.

samo-realno

pre 9 godina

Ako treba neko da se smeni onda je to prvi SRDJAN VERBIC! Nema nikakve koristi od njega niti vidim neke njegove znake pozrtvovanosti (covek je nezapazen totalno), ZARKO OBRADOVIC je bio dosledan ministar, primer za sve!

Predrag

pre 9 godina

Prošla su vremena kada su ministri bili zaštićeni kao beli medvedi ovako na svakih 6 meseci moraju da podnose izveštaj o svom radu i ako nisu postigli zadovoljavajuće rezultate i treba da budu smenjeni!

Dexter

pre 9 godina

Iskreno se radujem cinjenici da i ministri imaju nekoga ko prati njihov rad i da uvek imaju na umu da ako ne rade svoj posao kako treba lako mogu biti zamenjeni. To je odgovorno ponasanje prema gradjanima Srbije.

dvds

pre 9 godina

A eto sa čime će da nam mažu oči u dnevnim vestima sledećih šest meseci:(tradicionalnim )rekonstrukcijama vlade.
Iz jednog nekompetentnog ciklusa u sledeći...to je naših zadnjih, manje više, 25 godina samostalne istorije.

anabela

pre 9 godina

Možda će nekome ovo izgledati kao potez diktatora,ali na ovakav način funkcioniše celokupan sistem u bilo kojoj sferi rada,pa i u državnom uređenju.

adam

pre 9 godina

Na svakih 6.meseci veliki Vozd ce da uzdrma celu javnost i odgovornost prebacuje na svoje okruzenje samo da ne bi on bio kriv za svoju nespospnost! Alo...pa ko tebi formira vladu ako svako malo moras da je menjas? KO JE KRIV STO SU TI MINISTRI NAKARADNI?

Veljko

pre 9 godina

Pa dokle vise Gospodaru nas!?
Covek srcano brani batu svog, sutra naravno ocekujemo jos jednu tragi-komicnu predstavu gde ce naravno biti zavera od APR-a, pa sve do radikala...
Pitam se samo gde ce da nadje rezervnu celu postavu, posto ce morati da dovede sve nove igrace koji imaju bar mesec dana radnog staza!!!
Ako se narod ne bude probudio u najskorije vreme, tonemo u totalnu propast!

Horacio

pre 9 godina

Dopada mi se ovakav način vođenja vlade. svi ministri koji nisu uspeli da se snađu na svojim funkcijama i samim tim nisu ostvarili dobre rezultate, trebalo bi da odu sa funkcije.

zorica

pre 9 godina

pa onda u martu 2015: nova vlada na celu sa AV za samo 100 dana osrvarila..........

Koga ovi zamajavaju?

rebalansi koji pokazuju da je sve ispromasivano do apsurda, rezultati nula. samo kampanje, kampanje, kampanje.

Covek koji nije u stanju da odabere tim, da delegira obaveze i odgovornost, ne moze upravljati ni jednim malim preduzecem a kamoli drzavnim resursima.

Predlazem AV da prikupi izvestaje kako je planirao, a da onda u miru svog doma i sa svojom porodicom izanalizira zbog cega je pao jer jos je mlad i mozda u buducnosti odluci da se bavi nekim privatnim poslom ulazuci u njega licne resurse. Ovo iskustvo ce mu dobro doci za tu buducnost.

A Srbija? Srbija nema vremena da ceka da se neuki uce upravljanju resursima. Fitilj je sve kraci.

Dovidjenja u nekom drugom filmu sto bi rekao jedan koji je postao bivsi kad se tome najmanje nadao.

kako drugacije

pre 9 godina

Uhvatio sam ritam Premijera... Svake godine promeni jednu zenu, par ministara, spase nekog od vremenske nepogode i ugasi neku nepodobnu emisiju na TV-u. Jedino ne moze da kontrolise brata, ali voli da se hvali njime!?

lucia

pre 9 godina

Neverovatno prakticno, mnoge zene bi mogle da nauce kako da osveze svoje garderobere.Premijer smenjuje (osvezava) u vreme sezonskih snizenja. Valjda i njega zakaci jedno (snizenje za osvezenje).

miki

pre 9 godina

Opet zamlacivanje naroda da se prikriju ocajni rezultati vlade. Privreda je stala, narod gladuje a nas ce OPET sest meseci da zamlacuju kozmetickim izmenama.

Petar Trajic

pre 9 godina

Ko ne valja nije mu mesto u vladi. Iako mi se ne sviđaju predstojeće reforme i smanjenje plata, ispada da samo ministar Vujović dobro radi, njegov rad je više nego uočljiv dok ostali tapkaju u mestu.

Сава Мандић

pre 9 godina

Интересантно.. Испод вести пише 0 коментара.. А коментара има, наравно. Од оних уобичајено глупих, полтронских до оних где са нестрпљењем чекамо понедељак.. Да видимо нову представу, забринуто лице, по коју заробљену сузу и појашњење за широке народне масе о завери у АПР и још којекуде..
Show must go on..

Mare SNS

pre 9 godina

Ako ne smeniš Zoranu Mihajlović koja je gora čak i od Mrkonjića i Velje, onda nemoj ni da rekonstruišeš ništa! Zalutala žena u sektor gradjevine...

Igor

pre 9 godina

Ovo nam pokazuje da ova Vlada nije kao prethodne uljuljkana, vec dosadasnjom promenom i najavljenom promenom ministara, pokazuje da svi moraju biti na visini zadatka.

vreme je!

pre 9 godina

Nova rekonstrukcija Vlade Srbije i promena nekih ministara biće najverovatnije u januaru, saznaju Novosti.

Ovo sve je postalo takva sprdacina, da ne znam da li da se smejem ili placem!!!

A da se ni ne smejemo, ni da placemo, vec da uzmemo motke u ruke i spasimo nasu decu od sigurne propasti??

Frodo

pre 9 godina

"Vučić planira da na svakih pola godine pravi novi presek stanja u Vladi. Ako bude potrebno, biće i novih kadrovskih osveženja kabineta i uvođenja drugih "igrača“, piše ovaj list."

Standardna demagogija i zamajavanje dokone i priglupe publike. Svakih šest meseci kaobajagi "presek stanja" i uvode se "novi igrači", naravno, podjednako nesposobni kao prethodni, a često i još gori. I tako ćemo se igrati kaobajagi "imamo vladu", a možda usput i nabodemo nekog ko nešto ume i hoće da uradi, a dovoljno je naivan da se upetlja s Vučićem i radikalima.

Međutim, u državi se "stanje" ne menja i uvek ostaje isto s..nje, samo novo pakovanje.

A za kad Gospodar planira, ako uopšte planira, "presek stanja" Vučićevog učinka? Ups, izvinite, ovo se ne sme objaviti jer se u Vučićev učinak ne sme sumnjati, čak i ako vidite da ga nema! U tom slučaju ponavljati spasonosnu mantru "za samo 6 meseci Vučić je ... (upisati proizvoljan Vučićev herkulovski podvig)!"

iOS-SNS

pre 9 godina

aktivacija programa na ključni pojam - vučić.
botovi rade žure na nedeljni ručak. ako, zaslužili su, oni jedini rade i zarađuju platu.

daily show

pre 9 godina

Ni rec da nisam cuo! Ajd opet!
Tri, cetiri, sad:
- Muti, muti, muti... jace!
- Prospi!
Da vidimo sta je ispalo... uh, ne valja... Ponovo!
- Muti, muti, muti...

Nada

pre 9 godina

@(x man, 26. oktobar 2014 09:45)

Zao mi je sto moram da te obavestim da si u manjini. Gradjani su na izborima pokazali kome gradjani najvise veruju, a to sto ti mislis drugacije, to je samo tvoj problem.
(Anton, 26. oktobar 2014 14:00)

Da te obavestim - 50% izašlih birača je glasalo za SNS a izlaznost je bila 50% ukupnog biračkog tela, a to je tek 25% stanovnika sa pravom glasa koji daju podršku ovoj vlasti. Ostalih 75% biračkog tela je ili protiv ove vlasti ili ih izbori uopšte više ne zanimaju jer nikome više ne veruju

tomy

pre 9 godina

Nasem narodu bi jedino valjalo da je da ne idu nikako na posao a da dobiju dve tri hiljade evra mesecno a ja pitam odakle.Nije ovo Svedska niti Holandija nego usr..i Balkan i jos usr...i mentalitet.Jasno je da je budzet u deficitu i da nema dovoljno pa kako onda???Nastaviti zaduzivanje,dokle?

Miodrag

pre 9 godina

O kom januaru pricamo? Zar on nece da podnese ostavku sutra kada mu donesu dokaz da je njegov brat vlasnik privatne "fantomske" firme koja je drzavu ostetila za 300 000 evra na ime poreza i nalazi se u blokadi od 22 miliona dinara?

milutin

pre 9 godina

Verbić, Selaković, ministarka poljoprivrede (neznam ime), Velja...To bi bili oni sa najvećom "kvotom", doduše ima ih još desetak koji zaslužuju isto....

Jasmina81

pre 9 godina

(Predrag, 26. oktobar 2014 09:59)
Naravno Predraze,svako ko ne radi svoj posao adekvatno nema sta vise da radi na toj poziciji...sada je cilj drzave izlazak iz krize i profit drzave ko ne zadovoljava tj. ne doprinosi tome ne sta da radi u vladi...podrzavam ovo

batorex

pre 9 godina

Moram da ukazem na jedan problem koji se smenom mistara stvara i nadam se da ce moj komentar biti odobren. Kada svake godine menjate ministre, moramo se upitati ko ce da snosi odgovornost za rad ministarstva posle 4 godine. U svakoj pravnoj demokratiji novi ministar snosi i odgovornost za rad predhodnog ministra. Sto znaci da bi po tom principu poslednji ministar pred izbore trebao da bude odgovoran za celokupni rad ministarstva u 4 godine. Imam osecaj da se ovo kod nas radi tako da na kraju niko nece biti odgovoran nizasta, posto je kod nas obicaj da svaljujemo krivicu na nekoga ko je pre nas bio na vlasti. Tako ce mo uvek imati komentare od ministara primera:"Ja sam tek 2 meseca na funkciji","pitajte njega", "to nije moja odgovornost" itd.

kostas

pre 9 godina

Ovo je vrlo jednostavan,a delotvoran sistem:ako ne znaš da obavljaš svoj deo posla,ili si nesposoban za isti,skloni se,smetaš.Ima ih koji znaju.I tako, sve dok se na napravi funkcionalan sistem.

icko

pre 9 godina

Pa ovo je u vremenu dok je DS bio na vlasti bila misaona imenica, pa to nije moglo ni da se sanja, treba procesljati redove i da se vidi ko je kako i koliko radio!Definitivno je da Vucic drzi rec!

Petokraka

pre 9 godina

@ Novi ministri u januaru, a novi premijer? Koliko znam Vucic sutra podnosi ostavku, tako je bar obecao.
(seljak e, 26. oktobar 2014 11:09)
Tako bi bilo da je Zivlovic pri sebi.

Anton

pre 9 godina

@(x man, 26. oktobar 2014 09:45)

Zao mi je sto moram da te obavestim da si u manjini. Gradjani su na izborima pokazali kome gradjani najvise veruju, a to sto ti mislis drugacije, to je samo tvoj problem.

Bojana

pre 9 godina

Sasvim ispravno, ko je dobro radio moze da ostane ko nije srecan put. Na ovaj nacin ce mnogi se potruditi da svoj posao obavljaju sto bolje kako nebi izgubili ministarske fotelje

Sloba Sp

pre 9 godina

Ideja da se nakon 6 meseci detaljno preispita rad svakog ministra je dobra.
Ministri ne treba da budu božanstva ili "zlatna telad", kojima ćemo se klanjati.
Poreski obveznici žele ubrazan put Srbije prema EU.
Ko nije u stanju da radi kako treba - mora biti zamenjen !

Brucoš

pre 9 godina

@(samo-realno, 26. oktobar 2014 10:10)

Izvini jel ti to veličaš Žarka Obradovića?? Moram da ti priznam da sam ostao u blagom šoku kada sam pročitao tvoj komentar. Moje lično mišljenje je da je "gospodin dosledan ministar i primer za sve" najgori ministar prosvete koji je ikada vodio taj jako bitan resor.

Truman

pre 9 godina

Svako ko loše obavlja svoj posao će sigurno biti smenjen, u to nema sumnje. Ipak, aktuelni ministri su se za ovo kratko vreme odlično pokazali. Svi rade kao tim, a to je zaista za svaku pohvalu. Nadam se da će tako nastaviti i u narednom periodu.

Vladan

pre 9 godina

Vecina ministara je kvalitetno vodila svoje resore, ali Aleksandar Vučić traži od svakoga da pruži svoj maksimum u svom poslu. Samo ovakvim stavom možemo uspešno razvijati Srbiju!

Srbin100%

pre 9 godina

Zemlji Srbiji su potrebni rezultati i svako ko nije u stanju da da svoj doprinos unapredjenju nase drzave i drustva mora da bude spreman da svoje mesto prepusti nekom drugom,to je jedan normalan i zdrav nacin da se pronadje nacin za resavanje nagomilanih problema

Srpkinja

pre 9 godina

Svakom po zasluzi, a ne po starnackim vezama dokazao je Vucic ovim potezom.Ucinak Vlade je bitan segment razvoja nase zemlje.Mora se videti kakvog je pomaka bilo po resorima I izvrsiti eventualna rekonstrukcija.

Ekolog

pre 9 godina

Ovo je ozbiljan i odgovoran posao, koji vlada obavlja na najbolji moguci nacin i za nekompetentne nema mesta. Svakog ko ne moze da ogovori na postavljene zadatke treba zameniti strucnijim ljudima.