Subota, 25.10.2014.

10:25

"Velikosrpske ambicije još postoje"

Savetnik Vlade Kosova za spoljne poslove, Azem Vlasi, ocenio je da se područje Balkana još nalazi "između prividnog mira i trajne stabilnosti".

Izvor: Beta

"Velikosrpske ambicije još postoje" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

120 Komentari

Sortiraj po:

ko voz Cira..

pre 9 godina

super@Nema etapnog priznanja Kosova sve dok je Rezolucije 1244 UN!Pa i sam File,kaze da ne traze priznanje Kosova ..od nas!Zato sto je Kosovo pod ingerencijom UN a ne nasom!Tako da i kad bi mi pristaloi,to njima ne bi mnogo znacilo..Njima je vazno da ih Savet UN,prihvati ili stalne clanice UN!A to su Rusija,Kina..A posto oni postuju medjunarodno pravo i zakone..morace da sacekaju na to priznanje!Ide im to brzo,ko onaj nas predratni voz Cira..Stajao je na svakoj cuki..a svirao i gde treba i gde ne treba!Kad sa njim krenes na put,zaboravis i gde si krenuo!Nit sporijeg voza,nit glasnijeg..Tako i ovaj drug Vlasi,bas kao da je dosao iz vremena Cire..Toliko je aktuelan!

Ronaldo

pre 9 godina

Cuo sam je ovaj Azem Vlasi bio pionir kod Tita i nosio mu stafetu, a sada se nasao da drzi neke lekcije o teritorijama zemalja. Bruka i sramota.

Mauricio

pre 9 godina

Kakav je ovaj Azem bio Titov komunista za primer, a pogledaj ga sad, hoće da zakuvava sa Srbima kako bi dobio neke jeftine političke poene kući, klasičan beskičmenjak, plod evolucije iz komuniste u nacionalistu, zbog vas i takvih su se i vodili ovi ratovi i stalno se kuva. Idi bre u penziju čoveče.

Jelena

pre 9 godina

Pred nastavak razgovora o daljoj primeni Briselskog sporazuma, albanska strana (Rama, Tači, Vlasi, Hodža ..) bije iz celokupne "artiljerije".
Zašto ?
Pa valjda da onemogući, ono što je na dnevnom redu - početak rada Zajednice srpskih opština na Kosovu.
Javnosti na Kosovu treba baciti prašinu u oči ...

VUKOTA

pre 9 godina

Iako su se na utakmici između Srbije i Albanije mogle čuti reči koje su bile neprimerene, do njih je došlo usled provokacije sa zastavom velike Albanije. Ako postoje "velikosrpske ambicije", šta onda treba da predstavlja ta zastava koja se pojavila na stadionu? Najgore od svega je odsustvo reakcija političara iz Albanije na zastavu velike Albanije, koji je inicirao uvrede i nerede, koji su došli od strane srpskih navijača.

JACA

pre 9 godina

Vlasi ovom izjavom proba izazvati destabilazaciju u regionu.i pokvariti odnose Srbije i Bosne zbog Republike Srpske.Ali jednu stavku je predvideo Republika Srpska je u sklopu BH,nikada nije trazila nezavisnost.Tako da ne moze poredit ono sto su oni uradili,na silu i bez zakonski otudjili deo teritorije Srbije,to se u BH nije dogodilo.

ze.

pre 9 godina

Procitao sam u potpunosti taj "intervju' Vlasija u Avazu. Sta reci, kombinacija, samozaljubljenog albanskog sovinizma, samohvalisanja, demagogije, propagande iz 90tih, mrznje, rasizma i prezira, zamene teza, licemerja... nigde u intervjuu ne spominje sta rade Albanci, ni ratovanje u Siriji, ni dron sa velikoalbanskom zastavom, ni napade na Srbe i Grke, ni ponasanje albanskih fudbalera, ni to ko ovde pomera granice po Balkanu. Ali dobro, u pitanju je albanski sovinista i ni ne moze se nista bolje ni ocekivati od njega, medjutim zapanjuje cinjenica da jedan takav politicki hohstapler kao sto je Vlasi koji na vise mesta u intervjuu rasistickoj osnovi vredja Srbe, bez ikakvih problema dolazi u Beograd gde ima prijatelje i to naravno medju "drugosrbijanskom" ekipom kojoj jako smeta srBski nacionalizam ali su mnogo tolerantni na albanski nacionalizam i soviniziam. Fascinira ta fascinacija srpskih navodnih antisovinista albanskim sovinistima tj. srpskih autosovinista albanskim sovinistima, za sta imamo i primere u komentarima.

ko ih ne zna skupo bi ih platio

pre 9 godina

Vrlo je bitno od koga stize ova izjava. Posto je u pitanju Vlasi, lik koji je bio svasta u zivotu, od Titovog pionira do savetnika ratnog zlocinca te samim tim bez ikakvog kredibiliteta, posto su u pitanju Albanci ciji sovinizam i ekspanzionizam imamo prilike svakodnevno da gledamo, sve ovo sto ej izgovorio Vlasi ima vrednost kao lanjski sneg i moze samo da zasmeje.

Saban

pre 9 godina

Jeftino gospodine Vlasi . Jeftino . Ocito se niste jos otrgli retorike 90-tih . Srbija gleda ka buducnosti , ide napred . Spaljene mostove ostavlja iza sebe. Mi imamamo samo pretenzije ka "Ekonomskoj velikoj Srbiji " .

Bg

pre 9 godina

Kao sto vidite na udaru babilonskog svetlonose su uz pomoc nevidjene medijske kampanje Pravoslavno hriscanstvo u Rusiji i Srbiji kao i Islam od 2001.

Vladimir

pre 9 godina

Slažem se delimično sa Vlasijem, da postoje velikosrpske ambicije, ali samo u glavama albanskih političara i delu intelektualne elite u Srbiji okupljene oko Dveri i drugih marginalnih političkih grupa.
Na poslednjim parlamentarnim izborima ove grupe nisu prešle cenzus od 5%, što govori o njihovom uticaju na glasače.
Pametnom dovoljno !

gorus

pre 9 godina

Pale vatru tamo gde je nema,samo neka se albanci ne mešaju.Zanimljiva je njihova diplomatska aktivnost nakon prekinute utakmice.Pokušavaju na mala vrata da budu aktivni u kreiranju situacije na balkanu,jer su zemlja koja sa strane posmatra situaciju.Srećom došlo je do zamene teza kod Vlasija,tako da je pokazao političku nezrelost.

Igor

pre 9 godina

Azem Vlasi zamenom teza pokusava da velikoalbanske ambicije, koje su se potvrdile na stadionu JNA, na njemu razumljiv nacin pretstavi kao velikosrpske ambicije.

Dama bez blama

pre 9 godina

I ko je on da objasnjava sta je nama intimnije milije i sa kim bi intimno? Sta se mesa kad mu mesto nije, a i kad nije kadar za tu temu, mislim, tsa on prica o evropskim vrednostima?

lucia

pre 9 godina

Titov pionir i nosilac stafete apsolutno je upravu sto se tice naklonosti vlade Rusiji , EU je samo paravan.Sopstvena nepromisljenost i inat udarice nas po glavi ko zna koji put u istoriji.

Urban

pre 9 godina

Ma najbitnije je da je Srbija za ovo kratko vreme napredovala. Činjenica je da polako postaje lider u regionu, a to je za svaku pohvalu. Siguran sam da ćemo uskoro postati deo EU, a to nam je trenutno prioritet.

bezimena

pre 9 godina

(Homo politicus, 25. oktobar 2014 11:51)

Ti si nikakav politicus.
Bitna činjenica je da mi kao narod izumiremo, dok su Albanci u ekspanziji. Činjenica je i da imamo višak životnog prostora, za koji nemamo dovoljno ljudstva ni da ga, u nekoj nepovoljnoj situaciji, odbranimo. Pitanje je i zašto bi branili nešto što nam i ne treba, jer ne koristimo?

I uopšte nije nužno da nam preti opasnost od Albanaca. Azija i Afrika se polako sele u Evropu, zbog nekih globalnih problema, koji će biti sve veći....

Zemun_grad

pre 9 godina

I šta sad, verovaćemo u ovo iako mi tu "velikosrpsku" ideologiju ne manifestujemo, za razliku od svih ostalih koji nam stavljaju do znanja kakve su im pretenzije?

Super

pre 9 godina

Vlasi nije glup, on samo jaše na talasu evropske srbohisterije koja je evidentno i dalje sveprisutna. Albanci su u očima Vašingtona kredibilni saveznik i shodno toj okolnosti uvek će imati svu podršku Zapada u kontinuiranom procesu plasiranja svakojakih laži o Srbiji. I uopšte ne treba da čudi zamena teza kojom se služi Azem Vlasi jer je to oduvek radio samo je srpska javnost zaboravna. Konačno, isti metod propagande obilato koriste i njegovi mentori tako da je to samo pitanje stila. Mi zaista ne smemo regaovati na ovakve ispade jer jednostavno nema svrhe. Ako se ne branimo - krivi smo, ako se branimo još je gore. Mi treba da izaberemo: ili čemo se pridružiti onima koje ne možemo da pobedimo ili ćemo zauzeti jasan stav sa svešću da ćemo zbog toga trpeti posledice. Nešto ne verujem da su Srbi spremni na takvo žrtvovanje pa mi se čini da ovaj drugi izbor faktički i ne postoji. To što se mi kurobecamo a EU u umerenim dozama iznuđuje od naših vlasti `etapno` priznavanje Kosova nema nikakve svrhe.

Kralj Ibi

pre 9 godina

Velikosrpske mozda nisu jos ugasene ali se polako gase. Za to vreme velikoalbanske bujaju svakim danom sve vise. Otimanje Kosova je bio prvi korak u tom cilju. Azem Vlasi je bastinik te ideje o VA i nije cudo da napada Srbiju, po sistemu povika na vuka dok lisice meso jedu.

mica

pre 9 godina

Vlasi je nesto pomesao, postoje velikoalbanske ambicije , a nikako velikosrpske, sto su slikovito i pokazali pre nekoliko dana ne birajuci mesto, vreme, ni nacin.

Kosta99

pre 9 godina

Neverovatno kakve izjave daje ovaj covek umesto da radi na smirivanju tenzija u regionu on namerno potpiruje citavu situaciju. Govori o sovinizmu I nacionalizmu a upravo to dolazi sa albanske strane. Neshvata da se situacija u svetu znatno menja i da nece doveka imati podrsklu Amerike.

gradinar

pre 9 godina

Kad nasa vlada snishodljivo cuti, onda se svi drugi osile. Umesto da je Vucic otkazao posetu onog Rame dok se Albanija ne izvini i prestane sa teritorijalnim pretenzijama, mi danas na ovom portalu citamo dve vesti koje osudjuju Srbiju za velikosrpstvo i obe su povezane sa utakmicom Srbija-Albanija. U jednoj se Evropa zgrazava nad 'rasizmom' koju su pokazali srpski navijaci, a u drugoj Vlasi optuzuje Srbiju. Sa trece strane, UEFA odredi presudu iz koje tacno vidite da su kazne obuhvatile samo deo problema (Srbiji kazna za losu organizaciju i navijace, a Albancima za koskanje oko transparenta i za odbijanje da nastave igru). Kad podvucemo crtu, vidimo da za letelicu i politicku provokaciju - kazne NEMA...
Vrlo cudna sinhronizacija, koja pokazuje da dron nije samo albanska provokacija, vec je deo (odobrenog) sireg pritiska...

Груја Смедеревац

pre 9 godina

Не знам зашто се уопште даје публицитет оваквим бесмисленим изјавама.

Vladan

pre 9 godina

Albanci ne prestaju sa provokacijama, pa stičem utisak da smo mi jedina strana koja je za normalizaciju odnosa. Nadam se da i svet to vidi!

Seljak iz Dragodola

pre 9 godina

"Evropa ujedinjena bez granica" , receno iz usta Vlasija jedino moze da znaci da oni EU vide kao sansu da sto vise ujedine prostore gde im zive njihovi, pa da nekad dignu bune ili sta vec. Pusta i providna politika kozara.

Hypatia-NS

pre 9 godina

Jadni Albanci oni su na nivou nase drzave 93 god. Da se ne lazemo tada smo imali ovakve likove ,casopis velika Srbija i jos mnoge gluposti.

Srbin 100%

pre 9 godina

"priča o fudbalskoj utakmici izmedju Albanije i Srbije bila prilika da na površinu izbiju srpski šovinizam i albanofobija" Ja zaista ne znam sta da kazem na ovo bezobrazno negiranje cinjenica koje smo svi videli u TV prenosu.Ovo je vrhunac imaginarnih prica i tkzv. dokaza koje Albanska strana pokusava da podmetne u cilju omalovazavanja i diskreditovanja svega sto dolazi iz nase zemlje

Zlopamtilo

pre 9 godina

Da , mi u stvari treba da ikljucimo cula vida i sluha , da preskocimo zdravorazumsko rezonovanje i prihvatimo bez ikakve zadrske informacije i zakljucke koje plasiraju Rama ,Vlasi i druzina i to kao gotov proizvod . Dakle naknadna obrada nije potrebna . Jasmi je da bi Albancima najvise odgovaralo da nas nema ali .... tu smo gde smo i nismo samo mi problem vi imate problem sa svim vasim susedima i planirate da sve uz pomoc SAD resitena njihovu stetu . Dokle? Sta kad mi vise nebudemo u problemu a SAD hiljadama km daleko u svojim mukama ?

limeni

pre 9 godina

Evo ga ovaj ce da objasni, a velikoalbanski ne postoji! Zamena teza, tipicno za ove likove, priucene i instruisane!! Potpuna mentalna dekadencija ali oni koji ih podrzavaju to svesno rade, jer se ovakvim likovima najlakse upravlja! Jedno veliko nista

Nenad

pre 9 godina

G. Vlasi,
zar dron sa mapom V. Albanije ne predstavlja velikoalbanske pretenzije koji uključuje i teritorije 4 susedne zemlje.
Slažem se da je jedan deo huligana u Srbiji uzvikivao rasističke stavove,i to je za svaku osudu, ali tvrdim daje to velika manjina u Srbiji.
Šta imate reći na histeriju Albanaca na Kosovu, Makedoniji i samoj Albaniji, na paljenje manastira, kuća Srba širom kosova? Kako se to zove?
Krajem 80-tih ste i sami bili instrument u rukama Slobodana Miloševiča, a danas se osećate pozvani da govorite o šovinizmu i rasizmu, pogledajte malo oko sebe bilo bi vam bolje, a ne da kritikujete druge. To je uvek lakše nego se pogledati u ogledalu.
I na kraju, želim da dodam da vas ni na vašem Kosovu nešto baš ne žele, narod nema baš tako kratko pamćenje.

kejto

pre 9 godina

ovo je samo jos jedna od albanskih provokacija i nista vise. njihova taktika se svodi na prostu hiperprodukciju stanovnistva i primitivne provokacije. takvi su.

nikola drezgić

pre 9 godina

Azeme,nekada si se i sam plašio svojih sunarodnika pa si dolazio da se šišaš čak u Blok 21 na Novom Beogradu! Baš me zanima,ko te sad šiša?

miosav saric

pre 9 godina

azeme bio si prvi omladinac jugoslavije ne zaboravi. nije lepo da dajes izjave generalno. ja postujem tebe iz vremena kada sam bio omladinac i svima na kosovu zelim prosperitet.
i zivot bez mrznje.

Emancipovani gradjanin

pre 9 godina

Posle utakmice izlaze iz misijih rupa "teoreticari" I naravno svima kriva Srbija.Podigli svi rep.Jedan kaze da Srbija treba da prizna Kosovo,drugi da je srpski nacionalizam jos u igri.A ni jedan od njih nije osudio provokaciju sa onom krpom. Albanski zvanicnici svi redom poceli dadaju izjave za CNN,i ostale americke medije eto oni su za normalizaciju odnosa ali zavisi od Srbije.Nisu oni reziseri ove predstave. Reziseri su preko bare

DimaDima

pre 9 godina

Ogroman broj Albanaca ali i Bosnjaka se bori za Isil i imam strah da ne prenesu rat na Evropsko tlo. Albanci su skloni provokacijama i nasilju i svet vise ne sme da im gleda kroz prste i da kao u proslosti aminuje njihovim zlodelima. Srbija se sa druge strane zalaze za mir i saradnju sa svim iskrenim partnerima.

Zagica

pre 9 godina

Vlasi je nesto pomesao, postoje velikoalbanske teznje, a nikako velikosrpske, sto su slikovito i pokazali pre nekoliko dana ne birajuci mesto, vreme, ni nacin.

istoricar

pre 9 godina

Nisu ni Albanci cvecke, ali sve sto je rekao o Srpskoj vlasti (da vole Rusiju a sa EU pregovaraju samo zbog novca) je 100% tacno!
Tesko nama kada menjamo lose zakone u ovoj zemlji, borimo se protiv korupcije, postujemo manjine i homoseksualce samo da bismo dobili pare od EU, a ne zato sto zivimo u 21. veku i sto moramo da se menjamo zbog nas samih.

swe

pre 9 godina

Kakav lik. Od Titovog pionira, preko borca protiv iredente (nedavno bio snimak na TV gde Vlasi "grdi" Albance zbog iredentizma i napada na Srbe), do savetnika ratnog zlocinca i kriminalca Tacija, otvorenog zagovornika velikoalbanskih, balistickih ideja i ciljeva, pa jos ovakvo amatersko bavljenje PR-om kao u ovom intervjuu... Neverovatno da iko shvata ozbiljno ovog Vlasija i trazi intervju od njega. Ali ako je ovaj Vlasi politicka "elita" Albanaca sa Kosova, onda sta reci, osim da Albanci treba da ljube ruke i noge Amerikancima i Nemcima jer bez njih a sa ovakvima kao Vlasi, ne bi imali ni mesnu zajednicu a kamoli skoro citavo Kosovo.

Kristina

pre 9 godina

Ako oni imaju velikoalbanske ambicije ne znači da sve druge zemlje imaju slične ambicije. Možda je ova izjava još jedna u nizu provokacija sa njihove strane.

ZikaZivac

pre 9 godina

Vazno je da je albansko drustvo olicenje i primer tolerantnog,uredjenog,demokratskog,liberalnog i gradjanskog drustva.
Nesto kao Holandija u malom...

on mu i dao

pre 9 godina

On je nasao to da kaze a Tito ga podigao i od ove drzave je sve uzeo.
(TANJA, 25. oktobar 2014 12:23)
Tito mu je i dao drzavu, sad moze da kreci koliko mu volja a mi samo da budemo ljuti i nista vise.

Duci0167

pre 9 godina

Pa evo Vlasi da vam kaze istinu koju ne smete sebi da kazete. Zalosno sto uvek neko sa strane treba istinu da nam saopsti a mi se opiremo i bukne nacionalno sovinisticki zanos.

cudni su kao nacija

pre 9 godina

Mi smo dostojanstveno resili problem i na stadionu i posle utakmice, bolje nego sto su oni mogli i da zamisle, i to je sad njihov problem, nije im uspela zamisao, pa sad pokusavaju da nas svakodnevnim provokacijama nateraju da mi kazemo nesto na sta bi oni reagovali. Ovo je sve ocigledno isplanirano sa namerom da se izazovu sukobi.

Homo politicus

pre 9 godina

Gospodine Vlasi vi morate biti svesni cinjenice da su Srbi najbrojniji narod na ovim prostorima, da trazimo svoje mesto u politici koje nam pripada istorijski i kulturno. Morate znati da ce Srbija zajedno sa svojim narodom u regionu za ne vise od 7-8 godina biti jedna od vodecih politickih i ekonomskih sila na ovim prostorima. Vise nikog ne tangiraju izjave o velikosrpskom hegemonizmu iz 90-ih godina kada je to bio vid propagande uperen protiv legitimnih interesa Srba.

Mihajlo

pre 9 godina

Koliko vidim, albanske prljave igre nisu izgubile na intenzitetu samo su sada tehnološki naprednije! Nema više trovanja na nacionalnoj osnovi, sada su naučili da upravljaju dronom!

Jovanka

pre 9 godina

Sve i da postoje, svakako su mnogo manje izrazene od velikoalbanskih ambicija...mada, i jedne i druge su samo reprodukcija poremecenih umova

Srdjan

pre 9 godina

Hrvati nas proterase iz Hrvatske, uzese nam Kosovo, cackaju vec u Sandzaku i Presevu i sve pod izgovorom neke Velke Srbije, a Srbija sve manja i manja... Samo da odlepis...

aljbanski narcisi, neprocenjivo

pre 9 godina

Amerikanci i ostali sponzori Albanaca ako im je vec zaista stalo do stabilnosti regiona, bi trebalo da skupe jos neku kintu i Albancima nabave jedno veliko ogledalo - da se Albanci najzad ugledaju i vide svoje pravo lice, te mozda onda nece biti ovakvih tragikomicnih izjava kao ove Vlasijeve.

ssone

pre 9 godina

Dok velikoalbanske ambicije uopste ne postoje sto se moglo videti na zastavi koja je visila na dronu, od koje se niko od albanskih zvanicnika nije ogradio.

Na zalost izgleda su trenutno u Albaniji na vlasti ljudi koji su bliski sovinizmu i radikalizmu koji zastupa i doticni Titov pionir.

viđenje situacije

pre 9 godina

Velikosrpskih ambicija više nema jer je potučena do nogu i Vlasi se ne treba brinuti. To ne znači da se Garašaninova ideja neće željeti revitalizirati u budućnosti kada se pomisli da su povoljnije okolnosti. Dok je NATA nikome neće pasti na pamet ući u tu avanturu i zato je nužno da sve susjedne države postanu članice.

Kvazimoodo

pre 9 godina

Ma koliko zeleo da vidim kako je bilo ko od albanskih intelektualaca realan i koliko toliko castan covek, a doticni gospodin spada u grupu albanskih intelektualaca, sad mi je veoma ocigledno da je tako nesto nemoguce. Ako je gospodinu Vlasiju problem prekinute utakmice samo "velikosrpska ideja i albanofobija" i nijednom recju ne spominje provokaciju s albanske strane onda je tu rec o toliko velikoj pristrasnosti da ja prosto nemam reci. Prosto je bruka i sramota koliko ovaj covek mrzi. Da li ce ijedan albanac osuditi onu provokaciju koju su uradili da mi je znati. Siguran sam da nece.

Nenad

pre 9 godina

Bolesni srbofob. Kompleks nize vrenosti kombinovan sa drskom nadmenoscu. Nego mi pade nesto na pamet, nesto o cemu niko ne govori: hipoteticki, kada ceo Balkan udje u EU, otvara se sloboda kretanja i rada. Sta mislite koliko ce stotina hiljada ovih da nagrne na juzne granice do Nisa i promeni nacionalnu strukturu. Posle im samo ostaje da strpljivo cekaju raspad EU.

Chewra

pre 9 godina

Ne znam da li gresim..al nekako mi se cini da ih polako i Ameri kuliraju...mozda neko bolje zna da nam napise...nesto mi se batrgaju,vrte se u krug...nesto se sprema

Danton

pre 9 godina

Da, steta je sto smo mi Srbi ostali isti, treba nas izvuci za usi za kaznu. Jer ste se vi Albanci bas promenili na bolje, svi samo pitomo predete kao angorske mace i obozavate Srbe kao roodjenu bracu! Sram nas bilo ... A i ti si se, Azeme, promenio, volis nas Srbe tako nezno, a mi te bas nesto ne gotivimo. Eh, neuzvracena ljubav bas ume da boli ...

Ponosni Srbin

pre 9 godina

Ovi albanci su definitivno hiljadama svetlosnih milja iza nas. Zar je moguce da neko ko je toliko mator izjavi ovako nesto...
Izgleda da je svest tamosnjih albanaca toliko mala da oni stvarno misle da neko moze da ih shvati ozbiljno.

ko vas ne zna.....

pre 9 godina

Veliku Srbiju nisu izmislili Srbi,nikad nigde nije stvarno deklarisana,nikad joj nisu utvrđene prave granice,nikad među Srbima nije bilo jedinstvene želje da se ona ostvari,niti su se ratovi vodili zbog tog cilja(svi srpski ratovi su odbrambeni),dok je vaša Velika Albanija još pre 100 godina utvrđena sa granicama,potpisana deklaracija od svih albanskih zvaničnika toga vremena,a vidimo nikad agresivnije,danas radite na njenom ostvarenju koristeći sva moguća, uglavnom sramna sredstva da do nje dođete,tako je i ova vaša sarajevska izjava još jedna u nizu bednih provokacija,ali to će jednog dana samo vašu glavu boleti

Ko je ovde lud

pre 9 godina

Kad slusam ove izjave nije mi dobro! Pricamo li mi o istom? O cemu oni pricaju? Sta su uradili da sprece provokaciju ili da je osude? Bas nista! I onda on proziva nas koji smo sprecili da nastane sukob, identifikovali i pohapsili one po Vojvodini, a oni i dalje provociraju.

Batica

pre 9 godina

Ja bih samo postavio pitanje G. Vlasiju, zasto nisu jos uhapseni krivci koji su nedavno ispisivali parole u ISIS, kao i teroristi sto su upadali u kuce povratnika.

Takodje bih izdvojio dva dobra primera, a to je sto su nasi sportisti i pored svega branili reprezentativce iz Albanije, kao i to da su pronadjeni svi krivci koji su razbijali pekare po Vojvodini.

Toga on nece i ne zeli da se seti, jer bi u tom slucaju morao da prizna da je Srbija multietnicka, evropska drzava u kojoj su svi dobronamerni ljudi dobrodosli. Takodje bi morao i da prizna koliko je malo uradjeno u tom pogledu na Kosovu. Zao mi je, ali Srbe vise ne gledaju kao lose momke u Evropi.

Bojan

pre 9 godina

Dobro je dok nema velikoalbanskih ideja....sem možda kod Albanskog premijera....i Kosovskog...i manjine u Makedoniji...i užoj Srbiji...i Crnoj Gori...i Grčkoj...i eventualno većine Albanaca u svetu.

Orion

pre 9 godina

Nazalost, ali u BG vise ne stoluje tako da te gluposti vise ne prolaze. Iako su albanci instruisani da svi kao papagaji ponavjaju istu pricu, uzalud je, uzalud. Tok istorije je promenjen, i jasno je to i vlasiju i navijacima. Zato i postaju nervozni.

Da je kljuc nezavisnosti Kosova u vasingtonu, davno bi ga albanci dobili. Ali nije. Na srecu.

Imate vi sa Srbijom jos puno vaznih utakmica.

Незбуњен

pre 9 godina

Овакав огољени дипломатски безобразлук познајемо, Албанци с Косова су одлични хрватски ђаци.
Дакле човек након бескрупулозне промоције идеје "Велике Албаније" и то на једном спортском догађају, опуштено говори о великосрпским идејама као проблему у региону. Наша власт овакве изјаве мора, оштро и без изузетка, јавно да осуђује, јер је очигледно да је Албанцима све што није Велика Албанија, у ствари Велика Србија.

Gnjilanac

pre 9 godina

"velikosrpske ambicije i ideje još nisu ugašene" Ko maše zastavom "velike albanije", ko pravi probleme u celom regionu, ko prima platu od trgovine drogom i prostitucijom? Vi albanci...

Ping Ping

pre 9 godina

Čiste gluposti. Ovo je samo još jedan jeftin pokušaj zamene teza i skretanja pažnje sa nacional-šovinističkog projekta stvaranja Velike Albanije, koji predstavlja kancer za region. Napokon je to uvidela i Evropa. Čudi me što uopšte prenosite ovako jeftinu propagnu propalih regionalnih političara. Jadno.

srb

pre 9 godina

Ne znam što uopšte objavljujete trućanja jednog lika kao što je Vlasi. Klasično spinovanje medija. I sad neko treba njega da komenrariše. Svašta.

forshizzle

pre 9 godina

Okrenuti ledja bivsim narodima i narodnostima. Okrenuti se onima koji nas ovako ne vredjaju. Vijesti iz regiona ne objavljivati. Ne davati im paznju. Neka se guse od muke. Bas me briga.

nemanja

pre 9 godina

Ponekad mi je stvarno tesko ostati uzdržan kad pročitam izjave ovakvih latentnih fašista. Velika Srbija sada nije realan projekat, ali da je nastala onda kad je trebalo (1918) danas ne bi imali situacije da nam moralni patuljci poput ovoga drže prisile.

kosova eshte serbe

pre 9 godina

nema mira dok se kosovo i metohija nevrate u sastav drzave srbije koje ste vi nasilno prikljucili albaniji doduse to niste zvanicno uradili ali su vam takvi planovi i budite sigurni kada se steknu istoriski i medjunarodni uslovi srbija a i ostale balkanske zemlje ce vam doci glave sada sve ide na vasu vodenicu ali promenice se vremena a vi ste se mnogima u regionu popeli na vrh glave svojim bahatim ponasanjem tako da mozete racunati da cete mozda ostati i bez albanije a ne samo bez kosova i metohije sve si u pravu osim da srbija ima veliko srpske zelje zbog tih zelja je i ovde gde je sada ali vi nista iz toga niste naucili zato ce vam se to olupati o glavu kad tad kao sto se i srbiji olupalo o glavu

Dunster

pre 9 godina

Savetnik Kosovske vlade premijera Hašima Tačija, priča o ekonomskim problemima Srbije i političkoj stabilnosti regiona !?
Pa posle 15 godina od otcepljenja Kosova od Srbije ovde, na Kosovu, se živi teže, bez perspektive, bez demokratije i poštovanja elementarnih ljudskih prava. Čak ni parlament Kosova ne može da se konstituiše gotovo 6 meseci nakon izbora a on našo da na nekom skupu drži lekcije drugima.
Azeme, počisti svoje dvorište pa pogledaj u komšijsko. Ti si savetnika Vlade Kosova koja je izgubila izbore i neče da ode u opoziciju sve dok i poslednji gradjanin Kosova ne shvati koliko ste para pokrali i narod uništili.

my way

pre 9 godina

Eh, jadan je i patetican onaj koji mora da se bori protiv istine i okrece je za 180. Nama Srbima na cast sto nas takvi prozivaju i vredjaju, to je samo potvrda nase casne i pravedne istorije.

Sava Drugi

pre 9 godina

Kako da verujemo čoveku koji je predao štafetu Titu i zakletvu dao da će čuvati Bratstvo i Jedinstvo kao zenicu oka svoga?

Još veće je pitanje kako Albanci mogu da veruju tom istom čoveku, ali to je već njihovo problem.

Pitanja za Vlasija je kako on to zna intimu Srpskih političara? Da li to on hoće da kaže da je vrlo blizak sa njima?

Che

pre 9 godina

Ovo je neki pokusaj Dzim Kerija u albanskom fazonu, stend ap komedija...njegovi okace zastavu "velike albanije", sa dve budale na slici, a onda pokusava Srbiju da optuzi za velikosrpske ambicije.

Dvostruki arsini

pre 9 godina

E, ovi su neverovatni. Stvarno! Oni nas isprovociraju u nasoj zemlji zastavom velike Albanije, a onda nas osude da mi imamo velikosrpske ambicije.

Che

pre 9 godina

Ovo je neki pokusaj Dzim Kerija u albanskom fazonu, stend ap komedija...njegovi okace zastavu "velike albanije", sa dve budale na slici, a onda pokusava Srbiju da optuzi za velikosrpske ambicije.

Dvostruki arsini

pre 9 godina

E, ovi su neverovatni. Stvarno! Oni nas isprovociraju u nasoj zemlji zastavom velike Albanije, a onda nas osude da mi imamo velikosrpske ambicije.

Bojan

pre 9 godina

Dobro je dok nema velikoalbanskih ideja....sem možda kod Albanskog premijera....i Kosovskog...i manjine u Makedoniji...i užoj Srbiji...i Crnoj Gori...i Grčkoj...i eventualno većine Albanaca u svetu.

nemanja

pre 9 godina

Ponekad mi je stvarno tesko ostati uzdržan kad pročitam izjave ovakvih latentnih fašista. Velika Srbija sada nije realan projekat, ali da je nastala onda kad je trebalo (1918) danas ne bi imali situacije da nam moralni patuljci poput ovoga drže prisile.

ko vas ne zna.....

pre 9 godina

Veliku Srbiju nisu izmislili Srbi,nikad nigde nije stvarno deklarisana,nikad joj nisu utvrđene prave granice,nikad među Srbima nije bilo jedinstvene želje da se ona ostvari,niti su se ratovi vodili zbog tog cilja(svi srpski ratovi su odbrambeni),dok je vaša Velika Albanija još pre 100 godina utvrđena sa granicama,potpisana deklaracija od svih albanskih zvaničnika toga vremena,a vidimo nikad agresivnije,danas radite na njenom ostvarenju koristeći sva moguća, uglavnom sramna sredstva da do nje dođete,tako je i ova vaša sarajevska izjava još jedna u nizu bednih provokacija,ali to će jednog dana samo vašu glavu boleti

srb

pre 9 godina

Ne znam što uopšte objavljujete trućanja jednog lika kao što je Vlasi. Klasično spinovanje medija. I sad neko treba njega da komenrariše. Svašta.

forshizzle

pre 9 godina

Okrenuti ledja bivsim narodima i narodnostima. Okrenuti se onima koji nas ovako ne vredjaju. Vijesti iz regiona ne objavljivati. Ne davati im paznju. Neka se guse od muke. Bas me briga.

my way

pre 9 godina

Eh, jadan je i patetican onaj koji mora da se bori protiv istine i okrece je za 180. Nama Srbima na cast sto nas takvi prozivaju i vredjaju, to je samo potvrda nase casne i pravedne istorije.

Orion

pre 9 godina

Nazalost, ali u BG vise ne stoluje tako da te gluposti vise ne prolaze. Iako su albanci instruisani da svi kao papagaji ponavjaju istu pricu, uzalud je, uzalud. Tok istorije je promenjen, i jasno je to i vlasiju i navijacima. Zato i postaju nervozni.

Da je kljuc nezavisnosti Kosova u vasingtonu, davno bi ga albanci dobili. Ali nije. Na srecu.

Imate vi sa Srbijom jos puno vaznih utakmica.

swe

pre 9 godina

Kakav lik. Od Titovog pionira, preko borca protiv iredente (nedavno bio snimak na TV gde Vlasi "grdi" Albance zbog iredentizma i napada na Srbe), do savetnika ratnog zlocinca i kriminalca Tacija, otvorenog zagovornika velikoalbanskih, balistickih ideja i ciljeva, pa jos ovakvo amatersko bavljenje PR-om kao u ovom intervjuu... Neverovatno da iko shvata ozbiljno ovog Vlasija i trazi intervju od njega. Ali ako je ovaj Vlasi politicka "elita" Albanaca sa Kosova, onda sta reci, osim da Albanci treba da ljube ruke i noge Amerikancima i Nemcima jer bez njih a sa ovakvima kao Vlasi, ne bi imali ni mesnu zajednicu a kamoli skoro citavo Kosovo.

cudni su kao nacija

pre 9 godina

Mi smo dostojanstveno resili problem i na stadionu i posle utakmice, bolje nego sto su oni mogli i da zamisle, i to je sad njihov problem, nije im uspela zamisao, pa sad pokusavaju da nas svakodnevnim provokacijama nateraju da mi kazemo nesto na sta bi oni reagovali. Ovo je sve ocigledno isplanirano sa namerom da se izazovu sukobi.

Незбуњен

pre 9 godina

Овакав огољени дипломатски безобразлук познајемо, Албанци с Косова су одлични хрватски ђаци.
Дакле човек након бескрупулозне промоције идеје "Велике Албаније" и то на једном спортском догађају, опуштено говори о великосрпским идејама као проблему у региону. Наша власт овакве изјаве мора, оштро и без изузетка, јавно да осуђује, јер је очигледно да је Албанцима све што није Велика Албанија, у ствари Велика Србија.

Gnjilanac

pre 9 godina

"velikosrpske ambicije i ideje još nisu ugašene" Ko maše zastavom "velike albanije", ko pravi probleme u celom regionu, ko prima platu od trgovine drogom i prostitucijom? Vi albanci...

Batica

pre 9 godina

Ja bih samo postavio pitanje G. Vlasiju, zasto nisu jos uhapseni krivci koji su nedavno ispisivali parole u ISIS, kao i teroristi sto su upadali u kuce povratnika.

Takodje bih izdvojio dva dobra primera, a to je sto su nasi sportisti i pored svega branili reprezentativce iz Albanije, kao i to da su pronadjeni svi krivci koji su razbijali pekare po Vojvodini.

Toga on nece i ne zeli da se seti, jer bi u tom slucaju morao da prizna da je Srbija multietnicka, evropska drzava u kojoj su svi dobronamerni ljudi dobrodosli. Takodje bi morao i da prizna koliko je malo uradjeno u tom pogledu na Kosovu. Zao mi je, ali Srbe vise ne gledaju kao lose momke u Evropi.

Ko je ovde lud

pre 9 godina

Kad slusam ove izjave nije mi dobro! Pricamo li mi o istom? O cemu oni pricaju? Sta su uradili da sprece provokaciju ili da je osude? Bas nista! I onda on proziva nas koji smo sprecili da nastane sukob, identifikovali i pohapsili one po Vojvodini, a oni i dalje provociraju.

Sava Drugi

pre 9 godina

Kako da verujemo čoveku koji je predao štafetu Titu i zakletvu dao da će čuvati Bratstvo i Jedinstvo kao zenicu oka svoga?

Još veće je pitanje kako Albanci mogu da veruju tom istom čoveku, ali to je već njihovo problem.

Pitanja za Vlasija je kako on to zna intimu Srpskih političara? Da li to on hoće da kaže da je vrlo blizak sa njima?

Dunster

pre 9 godina

Savetnik Kosovske vlade premijera Hašima Tačija, priča o ekonomskim problemima Srbije i političkoj stabilnosti regiona !?
Pa posle 15 godina od otcepljenja Kosova od Srbije ovde, na Kosovu, se živi teže, bez perspektive, bez demokratije i poštovanja elementarnih ljudskih prava. Čak ni parlament Kosova ne može da se konstituiše gotovo 6 meseci nakon izbora a on našo da na nekom skupu drži lekcije drugima.
Azeme, počisti svoje dvorište pa pogledaj u komšijsko. Ti si savetnika Vlade Kosova koja je izgubila izbore i neče da ode u opoziciju sve dok i poslednji gradjanin Kosova ne shvati koliko ste para pokrali i narod uništili.

kosova eshte serbe

pre 9 godina

nema mira dok se kosovo i metohija nevrate u sastav drzave srbije koje ste vi nasilno prikljucili albaniji doduse to niste zvanicno uradili ali su vam takvi planovi i budite sigurni kada se steknu istoriski i medjunarodni uslovi srbija a i ostale balkanske zemlje ce vam doci glave sada sve ide na vasu vodenicu ali promenice se vremena a vi ste se mnogima u regionu popeli na vrh glave svojim bahatim ponasanjem tako da mozete racunati da cete mozda ostati i bez albanije a ne samo bez kosova i metohije sve si u pravu osim da srbija ima veliko srpske zelje zbog tih zelja je i ovde gde je sada ali vi nista iz toga niste naucili zato ce vam se to olupati o glavu kad tad kao sto se i srbiji olupalo o glavu

Srdjan

pre 9 godina

Hrvati nas proterase iz Hrvatske, uzese nam Kosovo, cackaju vec u Sandzaku i Presevu i sve pod izgovorom neke Velke Srbije, a Srbija sve manja i manja... Samo da odlepis...

Ping Ping

pre 9 godina

Čiste gluposti. Ovo je samo još jedan jeftin pokušaj zamene teza i skretanja pažnje sa nacional-šovinističkog projekta stvaranja Velike Albanije, koji predstavlja kancer za region. Napokon je to uvidela i Evropa. Čudi me što uopšte prenosite ovako jeftinu propagnu propalih regionalnih političara. Jadno.

Srbin 100%

pre 9 godina

"priča o fudbalskoj utakmici izmedju Albanije i Srbije bila prilika da na površinu izbiju srpski šovinizam i albanofobija" Ja zaista ne znam sta da kazem na ovo bezobrazno negiranje cinjenica koje smo svi videli u TV prenosu.Ovo je vrhunac imaginarnih prica i tkzv. dokaza koje Albanska strana pokusava da podmetne u cilju omalovazavanja i diskreditovanja svega sto dolazi iz nase zemlje

Mihajlo

pre 9 godina

Koliko vidim, albanske prljave igre nisu izgubile na intenzitetu samo su sada tehnološki naprednije! Nema više trovanja na nacionalnoj osnovi, sada su naučili da upravljaju dronom!

Homo politicus

pre 9 godina

Gospodine Vlasi vi morate biti svesni cinjenice da su Srbi najbrojniji narod na ovim prostorima, da trazimo svoje mesto u politici koje nam pripada istorijski i kulturno. Morate znati da ce Srbija zajedno sa svojim narodom u regionu za ne vise od 7-8 godina biti jedna od vodecih politickih i ekonomskih sila na ovim prostorima. Vise nikog ne tangiraju izjave o velikosrpskom hegemonizmu iz 90-ih godina kada je to bio vid propagande uperen protiv legitimnih interesa Srba.

Chewra

pre 9 godina

Ne znam da li gresim..al nekako mi se cini da ih polako i Ameri kuliraju...mozda neko bolje zna da nam napise...nesto mi se batrgaju,vrte se u krug...nesto se sprema

Nenad

pre 9 godina

Bolesni srbofob. Kompleks nize vrenosti kombinovan sa drskom nadmenoscu. Nego mi pade nesto na pamet, nesto o cemu niko ne govori: hipoteticki, kada ceo Balkan udje u EU, otvara se sloboda kretanja i rada. Sta mislite koliko ce stotina hiljada ovih da nagrne na juzne granice do Nisa i promeni nacionalnu strukturu. Posle im samo ostaje da strpljivo cekaju raspad EU.

ssone

pre 9 godina

Dok velikoalbanske ambicije uopste ne postoje sto se moglo videti na zastavi koja je visila na dronu, od koje se niko od albanskih zvanicnika nije ogradio.

Na zalost izgleda su trenutno u Albaniji na vlasti ljudi koji su bliski sovinizmu i radikalizmu koji zastupa i doticni Titov pionir.

Ponosni Srbin

pre 9 godina

Ovi albanci su definitivno hiljadama svetlosnih milja iza nas. Zar je moguce da neko ko je toliko mator izjavi ovako nesto...
Izgleda da je svest tamosnjih albanaca toliko mala da oni stvarno misle da neko moze da ih shvati ozbiljno.

Seljak iz Dragodola

pre 9 godina

"Evropa ujedinjena bez granica" , receno iz usta Vlasija jedino moze da znaci da oni EU vide kao sansu da sto vise ujedine prostore gde im zive njihovi, pa da nekad dignu bune ili sta vec. Pusta i providna politika kozara.

aljbanski narcisi, neprocenjivo

pre 9 godina

Amerikanci i ostali sponzori Albanaca ako im je vec zaista stalo do stabilnosti regiona, bi trebalo da skupe jos neku kintu i Albancima nabave jedno veliko ogledalo - da se Albanci najzad ugledaju i vide svoje pravo lice, te mozda onda nece biti ovakvih tragikomicnih izjava kao ove Vlasijeve.

viđenje situacije

pre 9 godina

Velikosrpskih ambicija više nema jer je potučena do nogu i Vlasi se ne treba brinuti. To ne znači da se Garašaninova ideja neće željeti revitalizirati u budućnosti kada se pomisli da su povoljnije okolnosti. Dok je NATA nikome neće pasti na pamet ući u tu avanturu i zato je nužno da sve susjedne države postanu članice.

kejto

pre 9 godina

ovo je samo jos jedna od albanskih provokacija i nista vise. njihova taktika se svodi na prostu hiperprodukciju stanovnistva i primitivne provokacije. takvi su.

Duci0167

pre 9 godina

Pa evo Vlasi da vam kaze istinu koju ne smete sebi da kazete. Zalosno sto uvek neko sa strane treba istinu da nam saopsti a mi se opiremo i bukne nacionalno sovinisticki zanos.

Kvazimoodo

pre 9 godina

Ma koliko zeleo da vidim kako je bilo ko od albanskih intelektualaca realan i koliko toliko castan covek, a doticni gospodin spada u grupu albanskih intelektualaca, sad mi je veoma ocigledno da je tako nesto nemoguce. Ako je gospodinu Vlasiju problem prekinute utakmice samo "velikosrpska ideja i albanofobija" i nijednom recju ne spominje provokaciju s albanske strane onda je tu rec o toliko velikoj pristrasnosti da ja prosto nemam reci. Prosto je bruka i sramota koliko ovaj covek mrzi. Da li ce ijedan albanac osuditi onu provokaciju koju su uradili da mi je znati. Siguran sam da nece.

Danton

pre 9 godina

Da, steta je sto smo mi Srbi ostali isti, treba nas izvuci za usi za kaznu. Jer ste se vi Albanci bas promenili na bolje, svi samo pitomo predete kao angorske mace i obozavate Srbe kao roodjenu bracu! Sram nas bilo ... A i ti si se, Azeme, promenio, volis nas Srbe tako nezno, a mi te bas nesto ne gotivimo. Eh, neuzvracena ljubav bas ume da boli ...

nikola drezgić

pre 9 godina

Azeme,nekada si se i sam plašio svojih sunarodnika pa si dolazio da se šišaš čak u Blok 21 na Novom Beogradu! Baš me zanima,ko te sad šiša?

Nenad

pre 9 godina

G. Vlasi,
zar dron sa mapom V. Albanije ne predstavlja velikoalbanske pretenzije koji uključuje i teritorije 4 susedne zemlje.
Slažem se da je jedan deo huligana u Srbiji uzvikivao rasističke stavove,i to je za svaku osudu, ali tvrdim daje to velika manjina u Srbiji.
Šta imate reći na histeriju Albanaca na Kosovu, Makedoniji i samoj Albaniji, na paljenje manastira, kuća Srba širom kosova? Kako se to zove?
Krajem 80-tih ste i sami bili instrument u rukama Slobodana Miloševiča, a danas se osećate pozvani da govorite o šovinizmu i rasizmu, pogledajte malo oko sebe bilo bi vam bolje, a ne da kritikujete druge. To je uvek lakše nego se pogledati u ogledalu.
I na kraju, želim da dodam da vas ni na vašem Kosovu nešto baš ne žele, narod nema baš tako kratko pamćenje.

istoricar

pre 9 godina

Nisu ni Albanci cvecke, ali sve sto je rekao o Srpskoj vlasti (da vole Rusiju a sa EU pregovaraju samo zbog novca) je 100% tacno!
Tesko nama kada menjamo lose zakone u ovoj zemlji, borimo se protiv korupcije, postujemo manjine i homoseksualce samo da bismo dobili pare od EU, a ne zato sto zivimo u 21. veku i sto moramo da se menjamo zbog nas samih.

Zlopamtilo

pre 9 godina

Da , mi u stvari treba da ikljucimo cula vida i sluha , da preskocimo zdravorazumsko rezonovanje i prihvatimo bez ikakve zadrske informacije i zakljucke koje plasiraju Rama ,Vlasi i druzina i to kao gotov proizvod . Dakle naknadna obrada nije potrebna . Jasmi je da bi Albancima najvise odgovaralo da nas nema ali .... tu smo gde smo i nismo samo mi problem vi imate problem sa svim vasim susedima i planirate da sve uz pomoc SAD resitena njihovu stetu . Dokle? Sta kad mi vise nebudemo u problemu a SAD hiljadama km daleko u svojim mukama ?

Emancipovani gradjanin

pre 9 godina

Posle utakmice izlaze iz misijih rupa "teoreticari" I naravno svima kriva Srbija.Podigli svi rep.Jedan kaze da Srbija treba da prizna Kosovo,drugi da je srpski nacionalizam jos u igri.A ni jedan od njih nije osudio provokaciju sa onom krpom. Albanski zvanicnici svi redom poceli dadaju izjave za CNN,i ostale americke medije eto oni su za normalizaciju odnosa ali zavisi od Srbije.Nisu oni reziseri ove predstave. Reziseri su preko bare

limeni

pre 9 godina

Evo ga ovaj ce da objasni, a velikoalbanski ne postoji! Zamena teza, tipicno za ove likove, priucene i instruisane!! Potpuna mentalna dekadencija ali oni koji ih podrzavaju to svesno rade, jer se ovakvim likovima najlakse upravlja! Jedno veliko nista

lucia

pre 9 godina

Titov pionir i nosilac stafete apsolutno je upravu sto se tice naklonosti vlade Rusiji , EU je samo paravan.Sopstvena nepromisljenost i inat udarice nas po glavi ko zna koji put u istoriji.

mica

pre 9 godina

Vlasi je nesto pomesao, postoje velikoalbanske ambicije , a nikako velikosrpske, sto su slikovito i pokazali pre nekoliko dana ne birajuci mesto, vreme, ni nacin.

Jovanka

pre 9 godina

Sve i da postoje, svakako su mnogo manje izrazene od velikoalbanskih ambicija...mada, i jedne i druge su samo reprodukcija poremecenih umova

Hypatia-NS

pre 9 godina

Jadni Albanci oni su na nivou nase drzave 93 god. Da se ne lazemo tada smo imali ovakve likove ,casopis velika Srbija i jos mnoge gluposti.

Kralj Ibi

pre 9 godina

Velikosrpske mozda nisu jos ugasene ali se polako gase. Za to vreme velikoalbanske bujaju svakim danom sve vise. Otimanje Kosova je bio prvi korak u tom cilju. Azem Vlasi je bastinik te ideje o VA i nije cudo da napada Srbiju, po sistemu povika na vuka dok lisice meso jedu.

ZikaZivac

pre 9 godina

Vazno je da je albansko drustvo olicenje i primer tolerantnog,uredjenog,demokratskog,liberalnog i gradjanskog drustva.
Nesto kao Holandija u malom...

on mu i dao

pre 9 godina

On je nasao to da kaze a Tito ga podigao i od ove drzave je sve uzeo.
(TANJA, 25. oktobar 2014 12:23)
Tito mu je i dao drzavu, sad moze da kreci koliko mu volja a mi samo da budemo ljuti i nista vise.

bezimena

pre 9 godina

(Homo politicus, 25. oktobar 2014 11:51)

Ti si nikakav politicus.
Bitna činjenica je da mi kao narod izumiremo, dok su Albanci u ekspanziji. Činjenica je i da imamo višak životnog prostora, za koji nemamo dovoljno ljudstva ni da ga, u nekoj nepovoljnoj situaciji, odbranimo. Pitanje je i zašto bi branili nešto što nam i ne treba, jer ne koristimo?

I uopšte nije nužno da nam preti opasnost od Albanaca. Azija i Afrika se polako sele u Evropu, zbog nekih globalnih problema, koji će biti sve veći....

DimaDima

pre 9 godina

Ogroman broj Albanaca ali i Bosnjaka se bori za Isil i imam strah da ne prenesu rat na Evropsko tlo. Albanci su skloni provokacijama i nasilju i svet vise ne sme da im gleda kroz prste i da kao u proslosti aminuje njihovim zlodelima. Srbija se sa druge strane zalaze za mir i saradnju sa svim iskrenim partnerima.

ze.

pre 9 godina

Procitao sam u potpunosti taj "intervju' Vlasija u Avazu. Sta reci, kombinacija, samozaljubljenog albanskog sovinizma, samohvalisanja, demagogije, propagande iz 90tih, mrznje, rasizma i prezira, zamene teza, licemerja... nigde u intervjuu ne spominje sta rade Albanci, ni ratovanje u Siriji, ni dron sa velikoalbanskom zastavom, ni napade na Srbe i Grke, ni ponasanje albanskih fudbalera, ni to ko ovde pomera granice po Balkanu. Ali dobro, u pitanju je albanski sovinista i ni ne moze se nista bolje ni ocekivati od njega, medjutim zapanjuje cinjenica da jedan takav politicki hohstapler kao sto je Vlasi koji na vise mesta u intervjuu rasistickoj osnovi vredja Srbe, bez ikakvih problema dolazi u Beograd gde ima prijatelje i to naravno medju "drugosrbijanskom" ekipom kojoj jako smeta srBski nacionalizam ali su mnogo tolerantni na albanski nacionalizam i soviniziam. Fascinira ta fascinacija srpskih navodnih antisovinista albanskim sovinistima tj. srpskih autosovinista albanskim sovinistima, za sta imamo i primere u komentarima.

Zagica

pre 9 godina

Vlasi je nesto pomesao, postoje velikoalbanske teznje, a nikako velikosrpske, sto su slikovito i pokazali pre nekoliko dana ne birajuci mesto, vreme, ni nacin.

Kristina

pre 9 godina

Ako oni imaju velikoalbanske ambicije ne znači da sve druge zemlje imaju slične ambicije. Možda je ova izjava još jedna u nizu provokacija sa njihove strane.

Zemun_grad

pre 9 godina

I šta sad, verovaćemo u ovo iako mi tu "velikosrpsku" ideologiju ne manifestujemo, za razliku od svih ostalih koji nam stavljaju do znanja kakve su im pretenzije?

miosav saric

pre 9 godina

azeme bio si prvi omladinac jugoslavije ne zaboravi. nije lepo da dajes izjave generalno. ja postujem tebe iz vremena kada sam bio omladinac i svima na kosovu zelim prosperitet.
i zivot bez mrznje.

Vladan

pre 9 godina

Albanci ne prestaju sa provokacijama, pa stičem utisak da smo mi jedina strana koja je za normalizaciju odnosa. Nadam se da i svet to vidi!

VUKOTA

pre 9 godina

Iako su se na utakmici između Srbije i Albanije mogle čuti reči koje su bile neprimerene, do njih je došlo usled provokacije sa zastavom velike Albanije. Ako postoje "velikosrpske ambicije", šta onda treba da predstavlja ta zastava koja se pojavila na stadionu? Najgore od svega je odsustvo reakcija političara iz Albanije na zastavu velike Albanije, koji je inicirao uvrede i nerede, koji su došli od strane srpskih navijača.

Igor

pre 9 godina

Azem Vlasi zamenom teza pokusava da velikoalbanske ambicije, koje su se potvrdile na stadionu JNA, na njemu razumljiv nacin pretstavi kao velikosrpske ambicije.

Kosta99

pre 9 godina

Neverovatno kakve izjave daje ovaj covek umesto da radi na smirivanju tenzija u regionu on namerno potpiruje citavu situaciju. Govori o sovinizmu I nacionalizmu a upravo to dolazi sa albanske strane. Neshvata da se situacija u svetu znatno menja i da nece doveka imati podrsklu Amerike.

Груја Смедеревац

pre 9 godina

Не знам зашто се уопште даје публицитет оваквим бесмисленим изјавама.

Dama bez blama

pre 9 godina

I ko je on da objasnjava sta je nama intimnije milije i sa kim bi intimno? Sta se mesa kad mu mesto nije, a i kad nije kadar za tu temu, mislim, tsa on prica o evropskim vrednostima?

gradinar

pre 9 godina

Kad nasa vlada snishodljivo cuti, onda se svi drugi osile. Umesto da je Vucic otkazao posetu onog Rame dok se Albanija ne izvini i prestane sa teritorijalnim pretenzijama, mi danas na ovom portalu citamo dve vesti koje osudjuju Srbiju za velikosrpstvo i obe su povezane sa utakmicom Srbija-Albanija. U jednoj se Evropa zgrazava nad 'rasizmom' koju su pokazali srpski navijaci, a u drugoj Vlasi optuzuje Srbiju. Sa trece strane, UEFA odredi presudu iz koje tacno vidite da su kazne obuhvatile samo deo problema (Srbiji kazna za losu organizaciju i navijace, a Albancima za koskanje oko transparenta i za odbijanje da nastave igru). Kad podvucemo crtu, vidimo da za letelicu i politicku provokaciju - kazne NEMA...
Vrlo cudna sinhronizacija, koja pokazuje da dron nije samo albanska provokacija, vec je deo (odobrenog) sireg pritiska...

Super

pre 9 godina

Vlasi nije glup, on samo jaše na talasu evropske srbohisterije koja je evidentno i dalje sveprisutna. Albanci su u očima Vašingtona kredibilni saveznik i shodno toj okolnosti uvek će imati svu podršku Zapada u kontinuiranom procesu plasiranja svakojakih laži o Srbiji. I uopšte ne treba da čudi zamena teza kojom se služi Azem Vlasi jer je to oduvek radio samo je srpska javnost zaboravna. Konačno, isti metod propagande obilato koriste i njegovi mentori tako da je to samo pitanje stila. Mi zaista ne smemo regaovati na ovakve ispade jer jednostavno nema svrhe. Ako se ne branimo - krivi smo, ako se branimo još je gore. Mi treba da izaberemo: ili čemo se pridružiti onima koje ne možemo da pobedimo ili ćemo zauzeti jasan stav sa svešću da ćemo zbog toga trpeti posledice. Nešto ne verujem da su Srbi spremni na takvo žrtvovanje pa mi se čini da ovaj drugi izbor faktički i ne postoji. To što se mi kurobecamo a EU u umerenim dozama iznuđuje od naših vlasti `etapno` priznavanje Kosova nema nikakve svrhe.

ko ih ne zna skupo bi ih platio

pre 9 godina

Vrlo je bitno od koga stize ova izjava. Posto je u pitanju Vlasi, lik koji je bio svasta u zivotu, od Titovog pionira do savetnika ratnog zlocinca te samim tim bez ikakvog kredibiliteta, posto su u pitanju Albanci ciji sovinizam i ekspanzionizam imamo prilike svakodnevno da gledamo, sve ovo sto ej izgovorio Vlasi ima vrednost kao lanjski sneg i moze samo da zasmeje.

Saban

pre 9 godina

Jeftino gospodine Vlasi . Jeftino . Ocito se niste jos otrgli retorike 90-tih . Srbija gleda ka buducnosti , ide napred . Spaljene mostove ostavlja iza sebe. Mi imamamo samo pretenzije ka "Ekonomskoj velikoj Srbiji " .

JACA

pre 9 godina

Vlasi ovom izjavom proba izazvati destabilazaciju u regionu.i pokvariti odnose Srbije i Bosne zbog Republike Srpske.Ali jednu stavku je predvideo Republika Srpska je u sklopu BH,nikada nije trazila nezavisnost.Tako da ne moze poredit ono sto su oni uradili,na silu i bez zakonski otudjili deo teritorije Srbije,to se u BH nije dogodilo.

Urban

pre 9 godina

Ma najbitnije je da je Srbija za ovo kratko vreme napredovala. Činjenica je da polako postaje lider u regionu, a to je za svaku pohvalu. Siguran sam da ćemo uskoro postati deo EU, a to nam je trenutno prioritet.

gorus

pre 9 godina

Pale vatru tamo gde je nema,samo neka se albanci ne mešaju.Zanimljiva je njihova diplomatska aktivnost nakon prekinute utakmice.Pokušavaju na mala vrata da budu aktivni u kreiranju situacije na balkanu,jer su zemlja koja sa strane posmatra situaciju.Srećom došlo je do zamene teza kod Vlasija,tako da je pokazao političku nezrelost.

Vladimir

pre 9 godina

Slažem se delimično sa Vlasijem, da postoje velikosrpske ambicije, ali samo u glavama albanskih političara i delu intelektualne elite u Srbiji okupljene oko Dveri i drugih marginalnih političkih grupa.
Na poslednjim parlamentarnim izborima ove grupe nisu prešle cenzus od 5%, što govori o njihovom uticaju na glasače.
Pametnom dovoljno !

Ronaldo

pre 9 godina

Cuo sam je ovaj Azem Vlasi bio pionir kod Tita i nosio mu stafetu, a sada se nasao da drzi neke lekcije o teritorijama zemalja. Bruka i sramota.

Bg

pre 9 godina

Kao sto vidite na udaru babilonskog svetlonose su uz pomoc nevidjene medijske kampanje Pravoslavno hriscanstvo u Rusiji i Srbiji kao i Islam od 2001.

Mauricio

pre 9 godina

Kakav je ovaj Azem bio Titov komunista za primer, a pogledaj ga sad, hoće da zakuvava sa Srbima kako bi dobio neke jeftine političke poene kući, klasičan beskičmenjak, plod evolucije iz komuniste u nacionalistu, zbog vas i takvih su se i vodili ovi ratovi i stalno se kuva. Idi bre u penziju čoveče.

Jelena

pre 9 godina

Pred nastavak razgovora o daljoj primeni Briselskog sporazuma, albanska strana (Rama, Tači, Vlasi, Hodža ..) bije iz celokupne "artiljerije".
Zašto ?
Pa valjda da onemogući, ono što je na dnevnom redu - početak rada Zajednice srpskih opština na Kosovu.
Javnosti na Kosovu treba baciti prašinu u oči ...

ko voz Cira..

pre 9 godina

super@Nema etapnog priznanja Kosova sve dok je Rezolucije 1244 UN!Pa i sam File,kaze da ne traze priznanje Kosova ..od nas!Zato sto je Kosovo pod ingerencijom UN a ne nasom!Tako da i kad bi mi pristaloi,to njima ne bi mnogo znacilo..Njima je vazno da ih Savet UN,prihvati ili stalne clanice UN!A to su Rusija,Kina..A posto oni postuju medjunarodno pravo i zakone..morace da sacekaju na to priznanje!Ide im to brzo,ko onaj nas predratni voz Cira..Stajao je na svakoj cuki..a svirao i gde treba i gde ne treba!Kad sa njim krenes na put,zaboravis i gde si krenuo!Nit sporijeg voza,nit glasnijeg..Tako i ovaj drug Vlasi,bas kao da je dosao iz vremena Cire..Toliko je aktuelan!

Duci0167

pre 9 godina

Pa evo Vlasi da vam kaze istinu koju ne smete sebi da kazete. Zalosno sto uvek neko sa strane treba istinu da nam saopsti a mi se opiremo i bukne nacionalno sovinisticki zanos.

viđenje situacije

pre 9 godina

Velikosrpskih ambicija više nema jer je potučena do nogu i Vlasi se ne treba brinuti. To ne znači da se Garašaninova ideja neće željeti revitalizirati u budućnosti kada se pomisli da su povoljnije okolnosti. Dok je NATA nikome neće pasti na pamet ući u tu avanturu i zato je nužno da sve susjedne države postanu članice.

ko vas ne zna.....

pre 9 godina

Veliku Srbiju nisu izmislili Srbi,nikad nigde nije stvarno deklarisana,nikad joj nisu utvrđene prave granice,nikad među Srbima nije bilo jedinstvene želje da se ona ostvari,niti su se ratovi vodili zbog tog cilja(svi srpski ratovi su odbrambeni),dok je vaša Velika Albanija još pre 100 godina utvrđena sa granicama,potpisana deklaracija od svih albanskih zvaničnika toga vremena,a vidimo nikad agresivnije,danas radite na njenom ostvarenju koristeći sva moguća, uglavnom sramna sredstva da do nje dođete,tako je i ova vaša sarajevska izjava još jedna u nizu bednih provokacija,ali to će jednog dana samo vašu glavu boleti

Che

pre 9 godina

Ovo je neki pokusaj Dzim Kerija u albanskom fazonu, stend ap komedija...njegovi okace zastavu "velike albanije", sa dve budale na slici, a onda pokusava Srbiju da optuzi za velikosrpske ambicije.

forshizzle

pre 9 godina

Okrenuti ledja bivsim narodima i narodnostima. Okrenuti se onima koji nas ovako ne vredjaju. Vijesti iz regiona ne objavljivati. Ne davati im paznju. Neka se guse od muke. Bas me briga.

Homo politicus

pre 9 godina

Gospodine Vlasi vi morate biti svesni cinjenice da su Srbi najbrojniji narod na ovim prostorima, da trazimo svoje mesto u politici koje nam pripada istorijski i kulturno. Morate znati da ce Srbija zajedno sa svojim narodom u regionu za ne vise od 7-8 godina biti jedna od vodecih politickih i ekonomskih sila na ovim prostorima. Vise nikog ne tangiraju izjave o velikosrpskom hegemonizmu iz 90-ih godina kada je to bio vid propagande uperen protiv legitimnih interesa Srba.

swe

pre 9 godina

Kakav lik. Od Titovog pionira, preko borca protiv iredente (nedavno bio snimak na TV gde Vlasi "grdi" Albance zbog iredentizma i napada na Srbe), do savetnika ratnog zlocinca i kriminalca Tacija, otvorenog zagovornika velikoalbanskih, balistickih ideja i ciljeva, pa jos ovakvo amatersko bavljenje PR-om kao u ovom intervjuu... Neverovatno da iko shvata ozbiljno ovog Vlasija i trazi intervju od njega. Ali ako je ovaj Vlasi politicka "elita" Albanaca sa Kosova, onda sta reci, osim da Albanci treba da ljube ruke i noge Amerikancima i Nemcima jer bez njih a sa ovakvima kao Vlasi, ne bi imali ni mesnu zajednicu a kamoli skoro citavo Kosovo.

my way

pre 9 godina

Eh, jadan je i patetican onaj koji mora da se bori protiv istine i okrece je za 180. Nama Srbima na cast sto nas takvi prozivaju i vredjaju, to je samo potvrda nase casne i pravedne istorije.

Gnjilanac

pre 9 godina

"velikosrpske ambicije i ideje još nisu ugašene" Ko maše zastavom "velike albanije", ko pravi probleme u celom regionu, ko prima platu od trgovine drogom i prostitucijom? Vi albanci...

Dvostruki arsini

pre 9 godina

E, ovi su neverovatni. Stvarno! Oni nas isprovociraju u nasoj zemlji zastavom velike Albanije, a onda nas osude da mi imamo velikosrpske ambicije.

kosova eshte serbe

pre 9 godina

nema mira dok se kosovo i metohija nevrate u sastav drzave srbije koje ste vi nasilno prikljucili albaniji doduse to niste zvanicno uradili ali su vam takvi planovi i budite sigurni kada se steknu istoriski i medjunarodni uslovi srbija a i ostale balkanske zemlje ce vam doci glave sada sve ide na vasu vodenicu ali promenice se vremena a vi ste se mnogima u regionu popeli na vrh glave svojim bahatim ponasanjem tako da mozete racunati da cete mozda ostati i bez albanije a ne samo bez kosova i metohije sve si u pravu osim da srbija ima veliko srpske zelje zbog tih zelja je i ovde gde je sada ali vi nista iz toga niste naucili zato ce vam se to olupati o glavu kad tad kao sto se i srbiji olupalo o glavu

Orion

pre 9 godina

Nazalost, ali u BG vise ne stoluje tako da te gluposti vise ne prolaze. Iako su albanci instruisani da svi kao papagaji ponavjaju istu pricu, uzalud je, uzalud. Tok istorije je promenjen, i jasno je to i vlasiju i navijacima. Zato i postaju nervozni.

Da je kljuc nezavisnosti Kosova u vasingtonu, davno bi ga albanci dobili. Ali nije. Na srecu.

Imate vi sa Srbijom jos puno vaznih utakmica.

cudni su kao nacija

pre 9 godina

Mi smo dostojanstveno resili problem i na stadionu i posle utakmice, bolje nego sto su oni mogli i da zamisle, i to je sad njihov problem, nije im uspela zamisao, pa sad pokusavaju da nas svakodnevnim provokacijama nateraju da mi kazemo nesto na sta bi oni reagovali. Ovo je sve ocigledno isplanirano sa namerom da se izazovu sukobi.

Batica

pre 9 godina

Ja bih samo postavio pitanje G. Vlasiju, zasto nisu jos uhapseni krivci koji su nedavno ispisivali parole u ISIS, kao i teroristi sto su upadali u kuce povratnika.

Takodje bih izdvojio dva dobra primera, a to je sto su nasi sportisti i pored svega branili reprezentativce iz Albanije, kao i to da su pronadjeni svi krivci koji su razbijali pekare po Vojvodini.

Toga on nece i ne zeli da se seti, jer bi u tom slucaju morao da prizna da je Srbija multietnicka, evropska drzava u kojoj su svi dobronamerni ljudi dobrodosli. Takodje bi morao i da prizna koliko je malo uradjeno u tom pogledu na Kosovu. Zao mi je, ali Srbe vise ne gledaju kao lose momke u Evropi.

nemanja

pre 9 godina

Ponekad mi je stvarno tesko ostati uzdržan kad pročitam izjave ovakvih latentnih fašista. Velika Srbija sada nije realan projekat, ali da je nastala onda kad je trebalo (1918) danas ne bi imali situacije da nam moralni patuljci poput ovoga drže prisile.

mica

pre 9 godina

Vlasi je nesto pomesao, postoje velikoalbanske ambicije , a nikako velikosrpske, sto su slikovito i pokazali pre nekoliko dana ne birajuci mesto, vreme, ni nacin.

istoricar

pre 9 godina

Nisu ni Albanci cvecke, ali sve sto je rekao o Srpskoj vlasti (da vole Rusiju a sa EU pregovaraju samo zbog novca) je 100% tacno!
Tesko nama kada menjamo lose zakone u ovoj zemlji, borimo se protiv korupcije, postujemo manjine i homoseksualce samo da bismo dobili pare od EU, a ne zato sto zivimo u 21. veku i sto moramo da se menjamo zbog nas samih.

Ping Ping

pre 9 godina

Čiste gluposti. Ovo je samo još jedan jeftin pokušaj zamene teza i skretanja pažnje sa nacional-šovinističkog projekta stvaranja Velike Albanije, koji predstavlja kancer za region. Napokon je to uvidela i Evropa. Čudi me što uopšte prenosite ovako jeftinu propagnu propalih regionalnih političara. Jadno.

Dunster

pre 9 godina

Savetnik Kosovske vlade premijera Hašima Tačija, priča o ekonomskim problemima Srbije i političkoj stabilnosti regiona !?
Pa posle 15 godina od otcepljenja Kosova od Srbije ovde, na Kosovu, se živi teže, bez perspektive, bez demokratije i poštovanja elementarnih ljudskih prava. Čak ni parlament Kosova ne može da se konstituiše gotovo 6 meseci nakon izbora a on našo da na nekom skupu drži lekcije drugima.
Azeme, počisti svoje dvorište pa pogledaj u komšijsko. Ti si savetnika Vlade Kosova koja je izgubila izbore i neče da ode u opoziciju sve dok i poslednji gradjanin Kosova ne shvati koliko ste para pokrali i narod uništili.

Bojan

pre 9 godina

Dobro je dok nema velikoalbanskih ideja....sem možda kod Albanskog premijera....i Kosovskog...i manjine u Makedoniji...i užoj Srbiji...i Crnoj Gori...i Grčkoj...i eventualno većine Albanaca u svetu.

srb

pre 9 godina

Ne znam što uopšte objavljujete trućanja jednog lika kao što je Vlasi. Klasično spinovanje medija. I sad neko treba njega da komenrariše. Svašta.

Srbin 100%

pre 9 godina

"priča o fudbalskoj utakmici izmedju Albanije i Srbije bila prilika da na površinu izbiju srpski šovinizam i albanofobija" Ja zaista ne znam sta da kazem na ovo bezobrazno negiranje cinjenica koje smo svi videli u TV prenosu.Ovo je vrhunac imaginarnih prica i tkzv. dokaza koje Albanska strana pokusava da podmetne u cilju omalovazavanja i diskreditovanja svega sto dolazi iz nase zemlje

lucia

pre 9 godina

Titov pionir i nosilac stafete apsolutno je upravu sto se tice naklonosti vlade Rusiji , EU je samo paravan.Sopstvena nepromisljenost i inat udarice nas po glavi ko zna koji put u istoriji.

Sava Drugi

pre 9 godina

Kako da verujemo čoveku koji je predao štafetu Titu i zakletvu dao da će čuvati Bratstvo i Jedinstvo kao zenicu oka svoga?

Još veće je pitanje kako Albanci mogu da veruju tom istom čoveku, ali to je već njihovo problem.

Pitanja za Vlasija je kako on to zna intimu Srpskih političara? Da li to on hoće da kaže da je vrlo blizak sa njima?

Незбуњен

pre 9 godina

Овакав огољени дипломатски безобразлук познајемо, Албанци с Косова су одлични хрватски ђаци.
Дакле човек након бескрупулозне промоције идеје "Велике Албаније" и то на једном спортском догађају, опуштено говори о великосрпским идејама као проблему у региону. Наша власт овакве изјаве мора, оштро и без изузетка, јавно да осуђује, јер је очигледно да је Албанцима све што није Велика Албанија, у ствари Велика Србија.

Ko je ovde lud

pre 9 godina

Kad slusam ove izjave nije mi dobro! Pricamo li mi o istom? O cemu oni pricaju? Sta su uradili da sprece provokaciju ili da je osude? Bas nista! I onda on proziva nas koji smo sprecili da nastane sukob, identifikovali i pohapsili one po Vojvodini, a oni i dalje provociraju.

Srdjan

pre 9 godina

Hrvati nas proterase iz Hrvatske, uzese nam Kosovo, cackaju vec u Sandzaku i Presevu i sve pod izgovorom neke Velke Srbije, a Srbija sve manja i manja... Samo da odlepis...

Ponosni Srbin

pre 9 godina

Ovi albanci su definitivno hiljadama svetlosnih milja iza nas. Zar je moguce da neko ko je toliko mator izjavi ovako nesto...
Izgleda da je svest tamosnjih albanaca toliko mala da oni stvarno misle da neko moze da ih shvati ozbiljno.

aljbanski narcisi, neprocenjivo

pre 9 godina

Amerikanci i ostali sponzori Albanaca ako im je vec zaista stalo do stabilnosti regiona, bi trebalo da skupe jos neku kintu i Albancima nabave jedno veliko ogledalo - da se Albanci najzad ugledaju i vide svoje pravo lice, te mozda onda nece biti ovakvih tragikomicnih izjava kao ove Vlasijeve.

Jovanka

pre 9 godina

Sve i da postoje, svakako su mnogo manje izrazene od velikoalbanskih ambicija...mada, i jedne i druge su samo reprodukcija poremecenih umova

Chewra

pre 9 godina

Ne znam da li gresim..al nekako mi se cini da ih polako i Ameri kuliraju...mozda neko bolje zna da nam napise...nesto mi se batrgaju,vrte se u krug...nesto se sprema

Mihajlo

pre 9 godina

Koliko vidim, albanske prljave igre nisu izgubile na intenzitetu samo su sada tehnološki naprednije! Nema više trovanja na nacionalnoj osnovi, sada su naučili da upravljaju dronom!

Urban

pre 9 godina

Ma najbitnije je da je Srbija za ovo kratko vreme napredovala. Činjenica je da polako postaje lider u regionu, a to je za svaku pohvalu. Siguran sam da ćemo uskoro postati deo EU, a to nam je trenutno prioritet.

bezimena

pre 9 godina

(Homo politicus, 25. oktobar 2014 11:51)

Ti si nikakav politicus.
Bitna činjenica je da mi kao narod izumiremo, dok su Albanci u ekspanziji. Činjenica je i da imamo višak životnog prostora, za koji nemamo dovoljno ljudstva ni da ga, u nekoj nepovoljnoj situaciji, odbranimo. Pitanje je i zašto bi branili nešto što nam i ne treba, jer ne koristimo?

I uopšte nije nužno da nam preti opasnost od Albanaca. Azija i Afrika se polako sele u Evropu, zbog nekih globalnih problema, koji će biti sve veći....

ze.

pre 9 godina

Procitao sam u potpunosti taj "intervju' Vlasija u Avazu. Sta reci, kombinacija, samozaljubljenog albanskog sovinizma, samohvalisanja, demagogije, propagande iz 90tih, mrznje, rasizma i prezira, zamene teza, licemerja... nigde u intervjuu ne spominje sta rade Albanci, ni ratovanje u Siriji, ni dron sa velikoalbanskom zastavom, ni napade na Srbe i Grke, ni ponasanje albanskih fudbalera, ni to ko ovde pomera granice po Balkanu. Ali dobro, u pitanju je albanski sovinista i ni ne moze se nista bolje ni ocekivati od njega, medjutim zapanjuje cinjenica da jedan takav politicki hohstapler kao sto je Vlasi koji na vise mesta u intervjuu rasistickoj osnovi vredja Srbe, bez ikakvih problema dolazi u Beograd gde ima prijatelje i to naravno medju "drugosrbijanskom" ekipom kojoj jako smeta srBski nacionalizam ali su mnogo tolerantni na albanski nacionalizam i soviniziam. Fascinira ta fascinacija srpskih navodnih antisovinista albanskim sovinistima tj. srpskih autosovinista albanskim sovinistima, za sta imamo i primere u komentarima.

Danton

pre 9 godina

Da, steta je sto smo mi Srbi ostali isti, treba nas izvuci za usi za kaznu. Jer ste se vi Albanci bas promenili na bolje, svi samo pitomo predete kao angorske mace i obozavate Srbe kao roodjenu bracu! Sram nas bilo ... A i ti si se, Azeme, promenio, volis nas Srbe tako nezno, a mi te bas nesto ne gotivimo. Eh, neuzvracena ljubav bas ume da boli ...

JACA

pre 9 godina

Vlasi ovom izjavom proba izazvati destabilazaciju u regionu.i pokvariti odnose Srbije i Bosne zbog Republike Srpske.Ali jednu stavku je predvideo Republika Srpska je u sklopu BH,nikada nije trazila nezavisnost.Tako da ne moze poredit ono sto su oni uradili,na silu i bez zakonski otudjili deo teritorije Srbije,to se u BH nije dogodilo.

Kralj Ibi

pre 9 godina

Velikosrpske mozda nisu jos ugasene ali se polako gase. Za to vreme velikoalbanske bujaju svakim danom sve vise. Otimanje Kosova je bio prvi korak u tom cilju. Azem Vlasi je bastinik te ideje o VA i nije cudo da napada Srbiju, po sistemu povika na vuka dok lisice meso jedu.

VUKOTA

pre 9 godina

Iako su se na utakmici između Srbije i Albanije mogle čuti reči koje su bile neprimerene, do njih je došlo usled provokacije sa zastavom velike Albanije. Ako postoje "velikosrpske ambicije", šta onda treba da predstavlja ta zastava koja se pojavila na stadionu? Najgore od svega je odsustvo reakcija političara iz Albanije na zastavu velike Albanije, koji je inicirao uvrede i nerede, koji su došli od strane srpskih navijača.

ssone

pre 9 godina

Dok velikoalbanske ambicije uopste ne postoje sto se moglo videti na zastavi koja je visila na dronu, od koje se niko od albanskih zvanicnika nije ogradio.

Na zalost izgleda su trenutno u Albaniji na vlasti ljudi koji su bliski sovinizmu i radikalizmu koji zastupa i doticni Titov pionir.

Super

pre 9 godina

Vlasi nije glup, on samo jaše na talasu evropske srbohisterije koja je evidentno i dalje sveprisutna. Albanci su u očima Vašingtona kredibilni saveznik i shodno toj okolnosti uvek će imati svu podršku Zapada u kontinuiranom procesu plasiranja svakojakih laži o Srbiji. I uopšte ne treba da čudi zamena teza kojom se služi Azem Vlasi jer je to oduvek radio samo je srpska javnost zaboravna. Konačno, isti metod propagande obilato koriste i njegovi mentori tako da je to samo pitanje stila. Mi zaista ne smemo regaovati na ovakve ispade jer jednostavno nema svrhe. Ako se ne branimo - krivi smo, ako se branimo još je gore. Mi treba da izaberemo: ili čemo se pridružiti onima koje ne možemo da pobedimo ili ćemo zauzeti jasan stav sa svešću da ćemo zbog toga trpeti posledice. Nešto ne verujem da su Srbi spremni na takvo žrtvovanje pa mi se čini da ovaj drugi izbor faktički i ne postoji. To što se mi kurobecamo a EU u umerenim dozama iznuđuje od naših vlasti `etapno` priznavanje Kosova nema nikakve svrhe.

Seljak iz Dragodola

pre 9 godina

"Evropa ujedinjena bez granica" , receno iz usta Vlasija jedino moze da znaci da oni EU vide kao sansu da sto vise ujedine prostore gde im zive njihovi, pa da nekad dignu bune ili sta vec. Pusta i providna politika kozara.

Saban

pre 9 godina

Jeftino gospodine Vlasi . Jeftino . Ocito se niste jos otrgli retorike 90-tih . Srbija gleda ka buducnosti , ide napred . Spaljene mostove ostavlja iza sebe. Mi imamamo samo pretenzije ka "Ekonomskoj velikoj Srbiji " .

Kvazimoodo

pre 9 godina

Ma koliko zeleo da vidim kako je bilo ko od albanskih intelektualaca realan i koliko toliko castan covek, a doticni gospodin spada u grupu albanskih intelektualaca, sad mi je veoma ocigledno da je tako nesto nemoguce. Ako je gospodinu Vlasiju problem prekinute utakmice samo "velikosrpska ideja i albanofobija" i nijednom recju ne spominje provokaciju s albanske strane onda je tu rec o toliko velikoj pristrasnosti da ja prosto nemam reci. Prosto je bruka i sramota koliko ovaj covek mrzi. Da li ce ijedan albanac osuditi onu provokaciju koju su uradili da mi je znati. Siguran sam da nece.

Hypatia-NS

pre 9 godina

Jadni Albanci oni su na nivou nase drzave 93 god. Da se ne lazemo tada smo imali ovakve likove ,casopis velika Srbija i jos mnoge gluposti.

Vladan

pre 9 godina

Albanci ne prestaju sa provokacijama, pa stičem utisak da smo mi jedina strana koja je za normalizaciju odnosa. Nadam se da i svet to vidi!

Igor

pre 9 godina

Azem Vlasi zamenom teza pokusava da velikoalbanske ambicije, koje su se potvrdile na stadionu JNA, na njemu razumljiv nacin pretstavi kao velikosrpske ambicije.

Nenad

pre 9 godina

Bolesni srbofob. Kompleks nize vrenosti kombinovan sa drskom nadmenoscu. Nego mi pade nesto na pamet, nesto o cemu niko ne govori: hipoteticki, kada ceo Balkan udje u EU, otvara se sloboda kretanja i rada. Sta mislite koliko ce stotina hiljada ovih da nagrne na juzne granice do Nisa i promeni nacionalnu strukturu. Posle im samo ostaje da strpljivo cekaju raspad EU.

DimaDima

pre 9 godina

Ogroman broj Albanaca ali i Bosnjaka se bori za Isil i imam strah da ne prenesu rat na Evropsko tlo. Albanci su skloni provokacijama i nasilju i svet vise ne sme da im gleda kroz prste i da kao u proslosti aminuje njihovim zlodelima. Srbija se sa druge strane zalaze za mir i saradnju sa svim iskrenim partnerima.

nikola drezgić

pre 9 godina

Azeme,nekada si se i sam plašio svojih sunarodnika pa si dolazio da se šišaš čak u Blok 21 na Novom Beogradu! Baš me zanima,ko te sad šiša?

Nenad

pre 9 godina

G. Vlasi,
zar dron sa mapom V. Albanije ne predstavlja velikoalbanske pretenzije koji uključuje i teritorije 4 susedne zemlje.
Slažem se da je jedan deo huligana u Srbiji uzvikivao rasističke stavove,i to je za svaku osudu, ali tvrdim daje to velika manjina u Srbiji.
Šta imate reći na histeriju Albanaca na Kosovu, Makedoniji i samoj Albaniji, na paljenje manastira, kuća Srba širom kosova? Kako se to zove?
Krajem 80-tih ste i sami bili instrument u rukama Slobodana Miloševiča, a danas se osećate pozvani da govorite o šovinizmu i rasizmu, pogledajte malo oko sebe bilo bi vam bolje, a ne da kritikujete druge. To je uvek lakše nego se pogledati u ogledalu.
I na kraju, želim da dodam da vas ni na vašem Kosovu nešto baš ne žele, narod nema baš tako kratko pamćenje.

kejto

pre 9 godina

ovo je samo jos jedna od albanskih provokacija i nista vise. njihova taktika se svodi na prostu hiperprodukciju stanovnistva i primitivne provokacije. takvi su.

Zlopamtilo

pre 9 godina

Da , mi u stvari treba da ikljucimo cula vida i sluha , da preskocimo zdravorazumsko rezonovanje i prihvatimo bez ikakve zadrske informacije i zakljucke koje plasiraju Rama ,Vlasi i druzina i to kao gotov proizvod . Dakle naknadna obrada nije potrebna . Jasmi je da bi Albancima najvise odgovaralo da nas nema ali .... tu smo gde smo i nismo samo mi problem vi imate problem sa svim vasim susedima i planirate da sve uz pomoc SAD resitena njihovu stetu . Dokle? Sta kad mi vise nebudemo u problemu a SAD hiljadama km daleko u svojim mukama ?

Zemun_grad

pre 9 godina

I šta sad, verovaćemo u ovo iako mi tu "velikosrpsku" ideologiju ne manifestujemo, za razliku od svih ostalih koji nam stavljaju do znanja kakve su im pretenzije?

Vladimir

pre 9 godina

Slažem se delimično sa Vlasijem, da postoje velikosrpske ambicije, ali samo u glavama albanskih političara i delu intelektualne elite u Srbiji okupljene oko Dveri i drugih marginalnih političkih grupa.
Na poslednjim parlamentarnim izborima ove grupe nisu prešle cenzus od 5%, što govori o njihovom uticaju na glasače.
Pametnom dovoljno !

Dama bez blama

pre 9 godina

I ko je on da objasnjava sta je nama intimnije milije i sa kim bi intimno? Sta se mesa kad mu mesto nije, a i kad nije kadar za tu temu, mislim, tsa on prica o evropskim vrednostima?

Zagica

pre 9 godina

Vlasi je nesto pomesao, postoje velikoalbanske teznje, a nikako velikosrpske, sto su slikovito i pokazali pre nekoliko dana ne birajuci mesto, vreme, ni nacin.

Kosta99

pre 9 godina

Neverovatno kakve izjave daje ovaj covek umesto da radi na smirivanju tenzija u regionu on namerno potpiruje citavu situaciju. Govori o sovinizmu I nacionalizmu a upravo to dolazi sa albanske strane. Neshvata da se situacija u svetu znatno menja i da nece doveka imati podrsklu Amerike.

ko ih ne zna skupo bi ih platio

pre 9 godina

Vrlo je bitno od koga stize ova izjava. Posto je u pitanju Vlasi, lik koji je bio svasta u zivotu, od Titovog pionira do savetnika ratnog zlocinca te samim tim bez ikakvog kredibiliteta, posto su u pitanju Albanci ciji sovinizam i ekspanzionizam imamo prilike svakodnevno da gledamo, sve ovo sto ej izgovorio Vlasi ima vrednost kao lanjski sneg i moze samo da zasmeje.

Bg

pre 9 godina

Kao sto vidite na udaru babilonskog svetlonose su uz pomoc nevidjene medijske kampanje Pravoslavno hriscanstvo u Rusiji i Srbiji kao i Islam od 2001.

on mu i dao

pre 9 godina

On je nasao to da kaze a Tito ga podigao i od ove drzave je sve uzeo.
(TANJA, 25. oktobar 2014 12:23)
Tito mu je i dao drzavu, sad moze da kreci koliko mu volja a mi samo da budemo ljuti i nista vise.

Kristina

pre 9 godina

Ako oni imaju velikoalbanske ambicije ne znači da sve druge zemlje imaju slične ambicije. Možda je ova izjava još jedna u nizu provokacija sa njihove strane.

limeni

pre 9 godina

Evo ga ovaj ce da objasni, a velikoalbanski ne postoji! Zamena teza, tipicno za ove likove, priucene i instruisane!! Potpuna mentalna dekadencija ali oni koji ih podrzavaju to svesno rade, jer se ovakvim likovima najlakse upravlja! Jedno veliko nista

miosav saric

pre 9 godina

azeme bio si prvi omladinac jugoslavije ne zaboravi. nije lepo da dajes izjave generalno. ja postujem tebe iz vremena kada sam bio omladinac i svima na kosovu zelim prosperitet.
i zivot bez mrznje.

Emancipovani gradjanin

pre 9 godina

Posle utakmice izlaze iz misijih rupa "teoreticari" I naravno svima kriva Srbija.Podigli svi rep.Jedan kaze da Srbija treba da prizna Kosovo,drugi da je srpski nacionalizam jos u igri.A ni jedan od njih nije osudio provokaciju sa onom krpom. Albanski zvanicnici svi redom poceli dadaju izjave za CNN,i ostale americke medije eto oni su za normalizaciju odnosa ali zavisi od Srbije.Nisu oni reziseri ove predstave. Reziseri su preko bare

Груја Смедеревац

pre 9 godina

Не знам зашто се уопште даје публицитет оваквим бесмисленим изјавама.

gradinar

pre 9 godina

Kad nasa vlada snishodljivo cuti, onda se svi drugi osile. Umesto da je Vucic otkazao posetu onog Rame dok se Albanija ne izvini i prestane sa teritorijalnim pretenzijama, mi danas na ovom portalu citamo dve vesti koje osudjuju Srbiju za velikosrpstvo i obe su povezane sa utakmicom Srbija-Albanija. U jednoj se Evropa zgrazava nad 'rasizmom' koju su pokazali srpski navijaci, a u drugoj Vlasi optuzuje Srbiju. Sa trece strane, UEFA odredi presudu iz koje tacno vidite da su kazne obuhvatile samo deo problema (Srbiji kazna za losu organizaciju i navijace, a Albancima za koskanje oko transparenta i za odbijanje da nastave igru). Kad podvucemo crtu, vidimo da za letelicu i politicku provokaciju - kazne NEMA...
Vrlo cudna sinhronizacija, koja pokazuje da dron nije samo albanska provokacija, vec je deo (odobrenog) sireg pritiska...

Jelena

pre 9 godina

Pred nastavak razgovora o daljoj primeni Briselskog sporazuma, albanska strana (Rama, Tači, Vlasi, Hodža ..) bije iz celokupne "artiljerije".
Zašto ?
Pa valjda da onemogući, ono što je na dnevnom redu - početak rada Zajednice srpskih opština na Kosovu.
Javnosti na Kosovu treba baciti prašinu u oči ...

ZikaZivac

pre 9 godina

Vazno je da je albansko drustvo olicenje i primer tolerantnog,uredjenog,demokratskog,liberalnog i gradjanskog drustva.
Nesto kao Holandija u malom...

gorus

pre 9 godina

Pale vatru tamo gde je nema,samo neka se albanci ne mešaju.Zanimljiva je njihova diplomatska aktivnost nakon prekinute utakmice.Pokušavaju na mala vrata da budu aktivni u kreiranju situacije na balkanu,jer su zemlja koja sa strane posmatra situaciju.Srećom došlo je do zamene teza kod Vlasija,tako da je pokazao političku nezrelost.

Ronaldo

pre 9 godina

Cuo sam je ovaj Azem Vlasi bio pionir kod Tita i nosio mu stafetu, a sada se nasao da drzi neke lekcije o teritorijama zemalja. Bruka i sramota.

Mauricio

pre 9 godina

Kakav je ovaj Azem bio Titov komunista za primer, a pogledaj ga sad, hoće da zakuvava sa Srbima kako bi dobio neke jeftine političke poene kući, klasičan beskičmenjak, plod evolucije iz komuniste u nacionalistu, zbog vas i takvih su se i vodili ovi ratovi i stalno se kuva. Idi bre u penziju čoveče.

ko voz Cira..

pre 9 godina

super@Nema etapnog priznanja Kosova sve dok je Rezolucije 1244 UN!Pa i sam File,kaze da ne traze priznanje Kosova ..od nas!Zato sto je Kosovo pod ingerencijom UN a ne nasom!Tako da i kad bi mi pristaloi,to njima ne bi mnogo znacilo..Njima je vazno da ih Savet UN,prihvati ili stalne clanice UN!A to su Rusija,Kina..A posto oni postuju medjunarodno pravo i zakone..morace da sacekaju na to priznanje!Ide im to brzo,ko onaj nas predratni voz Cira..Stajao je na svakoj cuki..a svirao i gde treba i gde ne treba!Kad sa njim krenes na put,zaboravis i gde si krenuo!Nit sporijeg voza,nit glasnijeg..Tako i ovaj drug Vlasi,bas kao da je dosao iz vremena Cire..Toliko je aktuelan!