Subota, 25.10.2014.

09:15

Dva zahteva Berlina

Puna primena Briselskog sporazuma i pronalaženje i procesuiranje svih odgovornih za paljenje nemačke ambasade su dva ključna zahteva Berlina, pišu "Novosti".

Izvor: Tanjug

Dva zahteva Berlina IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

81 Komentari

Sortiraj po:

NAJBOLjI

pre 9 godina

Odgovor za : "Srbija je mnogo uradila na otkrivanju pocinioca paljenja nemacke ambasade, a na primeni Briselskog sporazuma se radi".

Nije dovoljno, jer moraju se PRONAĆI i KAZNITI oni koji su palili strane abasade a i njihovi nalogodavci.
A primena Briselskog sporazuma mora biti BRŽA i EFIKASNIJA.

Srbija je srce Evrope, a obzirom da Srbi žele da su u svemu najbolji,
hrabro NAPRED u EU !

Atinac

pre 9 godina

moramo razlikovati pritisak na državu i odvojiti ga od raznih izjava raznoraznih nebitnih likova i koncetrisati se na ono što imamo. Cela ova tema je bacanje prašine u oči čitalaca . tj novinarska patka

Zoran

pre 9 godina

Berlin je uporan u svojim zahtevima, i Beograd mora da resi ovu situaciju, jer se odlazu otvaranja novih poglavlja u pregovorima o pridruzivanju Srbije u EU.

boriša

pre 9 godina

Da se ovko i na ovaj način radilo u vreme velikog šminkera B.Tadića,možda bi već i bili u EU.Zato sad zapadnjaci razvlače premijera,poučeni iskustvom koji su imali sa velikim šminkerom.

Milan1989

pre 9 godina

Mislim da su zahtevi korektni i realni,po prvi put u zadnjoj deceniji,a sve je to rezultat odnosa vlade prema zapadu,drago mi je da konacno imamo iskrene odnose sa zapadom,nadam se da nas nece vise zavlaciti.

Fantom

pre 9 godina

Siguran sam da će Srbija pronaći počinioce ovog teškog krivičnog dela i dovesti ih pred lice pravde. Za ovo kratko vreme smo znatno napredovali, a to će sigurno uticati na naš pristup Evropskoj uniji. Nadam se da ćemo u tome uskoro i uspeti.

hadži

pre 9 godina

Mi smo država koja ima posebne veze sa Rusijom,a to se u EU baš i ne gleda sa simpatijama.Uz to smo i nastavljči vizantijske baštine,ne rimske,na koju se zapad oslanja.Ovo su samo neki,od mnogih razloga,što smo pod lupom.

IGNJAT

pre 9 godina

Potpisali smo sporazum u Briselu i logično je da isti ispunimo. Kako bi postali uređena zemlja, neophodno je da počinioce kriminalnih dela, kao što je paljenje ambasade Nemačke u Beogradu, pronađemo i procesuiramo. Prema tome, navedeni zahtevi su sasvim realni.

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Dva kljucna zahteva?! Koji po redu i kada ce se zavrsiti? Ali, nije kriva Nemacka, nije kriva ni vlada Srbije, kako ova tako i sve one od 5-og oktobra do danas. Kriv je narod koji je navucen na price o nezaradjenom novcu koji nas ceka, na price o 'hlebu bez motike', na price o 'lepom' parazitskom zivotu. Videli su da smo teski neradnici a velike troskadzije i lakomi na novac. Pa zar nas na istu 'caku' ne ucenjuju i ne vuku za nos jos od isporuke Milosevica Hagu. I tako do danas. Ukrajina je bila pametnija. Prvo je potpisala sporazum sa Rusima. Posle toga SAD i EU nisu imale nikakve 'kljucne zahteve'. Sami smo sebi vezali omcu oko vrata, pa nas sada drugi vodaju kao volove.

Malimrav

pre 9 godina

Reformama koje sprovodi vlada Republike Srbije su kljucne za razvoj pravne drzave zasnovane na vladavini prava, sto bismo svakako I bez postavljenog uslova radili kako bismo u nasoj drzavi stvorili uslove za normalan zivot.

pticica

pre 9 godina

Uslovi koji su postavljeni Srbiji su ono sto se ocekuje od jedne pravne drzave, sto Srbija tezi da bude. U poslednjem periodu rasvetljena su mnogo teza krivicna dela tako da ne treba sumnjati da ce I ovoga puta krivci biti otkriveni.

JASNA

pre 9 godina

Nasa drzava ce ispuniti date zadatke.Pre svega sto i mi sami zelimo da imamo normalnu pravnu drzavu i to bi svakako uradili.Ova vlada je dokazala da joj je zemlja prioritet,i da ce sve uraditi da udjemo u EU,sem onoga sto se kosi sa nasim interesima.

hadži

pre 9 godina

Mi smo država koja ima posebne veze sa Rusijom,a to se u EU baš i ne gleda sa simpatijama.Uz to smo i nastavljči vizantijske baštine,ne rimske,na koju se zapad oslanja.Ovo su samo neki,od mnogih razloga,što smo pod lupom.

planeta x

pre 9 godina

Dolaskom SNSa na vlast,pocelo je veliko sredjivanje Srbije u svakom smislu te reci.Posla je mnogo i treba cvrsto verovati da ce se nasledjeni haos srediti.

DimaDima

pre 9 godina

Za nas je najbitnije da reformama od Srbije stvorimo pristojnu drzavu, ali nam u tome u velikoj meri moze pomoci usvajanje standarda Eu. Ocekujem da ce po planu ici nas put prema Eu,ali svakako nece biti gladak.

Mirce

pre 9 godina

Ne sumnjam da je Berlinu vazno da se razresi incident vezan za paljenje njihove ambasade, ali ne sumnjam nida ce Srbija taj slucaj rasvetliti i ispuniti druge potrebne uslove u predvidjenim rokovima.

Mirce

pre 9 godina

Ne sumnjam da je Berlinu vazno da se razresi incident vezan za paljenje njihove ambasade, ali ne sumnjam ni da ce Srbija taj slucaj rasvetliti i ispuniti druge potrebne uslove u predvidjenim rokovima.

jelenab84

pre 9 godina

Uslovi koje je Nemacka postavila su takvi da se ipak zakljucuje subjektivnost ove drzave prema ulasku Srbije u EU. Izricito traze da se rese odredjene stavri direktno povezane sa Nemackom, a mozda zapostavljaju vaznije stvari koje je premijer vec uradio ili je na putu da ih resi.

SrkiS

pre 9 godina

S obzirom da smo potpisali Briselski sporazum, naša je obaveza da isti poštujemo, dok u slučaju paljenja nemačke ambasade, krivce za ovaj vandalizam trebali smo pronaći još odavno, a ne da nas drugi time uslovljavaju.

mako

pre 9 godina

Da li je moguce da ovi ljudi ne shvataju da koliko god poena dobili u Briselu priznavajuci Kosovo tj. punom implementacijom briselskog sporazuma, jos vise gube javnim manifestacijama odanosti Rusiji. To je apsolutno isto kao kad nam UEFA dodeli rezultat 3:0 i oduzme tri boda. Sa takvom spoljnom politikom ova Vlada ce uvek biti na nuli!

Gernika

pre 9 godina

Od postavljanja Vucica na mesto premijera drzave uspeli smo da rasvetlimo I gora krivicna dela, razne malverzacije, tajkunske I korupcijske sluzbe, criminal u Srbiji se znatno smanjio, pa zasto nebi uspeli da ispunimo I ova ocekivanja Nemacke?U tome cemo zasigurno uspeti.

vesna

pre 9 godina

mislim da je konačno došlo vreme sa ovom garniturom političara da rešimo pitanje paljenje ambasada i da se ne krije ko stoji iza toga,opstrukcija sigurno ima ali tu država mora da pokaže svoju jačinu

ivan

pre 9 godina

Ucenama nikad kraja!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Desa, 25. oktobar 2014 09:44
Deso a ko vas Srbe tera u Uniju, napravite referendum i ako necete nemora vas vise niko "ucenjivati" A ako se ispostavi da vecina naroda zeli onda je valjda red da postujes pravila i zelje zajednice u koju ulazis a ne obrnuto.

kairo

pre 9 godina

Pucali su sebi u nogu kad su primali,iz političkih razloga zemlje iz okruženja u EU,pa sad malo više obraćaju pažnju na Srbiju.Ništa naročito.

simpa

pre 9 godina

Nas cilj jeste eu i moramo raditi ono sto nam se kaze.S druge strane,problem paljenja ambasade je trebao biti resen odavno,pre svega zato sto se desilo na ulicama naseg glavnog grada,gde takve stvari ne bi smele da se dogode.Mislim da ovo nece predstavljati neki veliki problem na putu ka eu i da ce brzo biti reseno.

Natasa

pre 9 godina

Nemacka ne zaboravlja negativna desavanja i naruseni ugled i stetu koju je davno pretrpila njena ambasada u Beogradu, dok Srbija mora da predje preko mnogo krupnijih stvari.

Marijana M

pre 9 godina

Nema tu sta da se pametuje - oni su u prilici da zahtevaju a nase je da, ukoliko smo na tom putu, rascistimo ga i krenemo dalje. Pregovaraci, svakako, znaju sta im je ciniti

lalo

pre 9 godina

Krivci su na svecanoj bini mitinga (za patike) Samo treba da prodju kroz detektor lazi ili sami da se prijave pa ce za neke u Srbiji ostati heroji po ovdasnjem shvatanju da je i volu dozvoljeno sto i Jupiteru. Svi znamo da nije, jer da bi bilo, mora se biti medved. A medveda nema u Beogradu, oni veliki zive u tajgi.
Paljenje necije ambasade je kaznjivo delo svuda gde postoji civilizacija, svesni smo i te cinjenice.Pa hajde onda, stisnimo zube!

Kotur

pre 9 godina

Bas me zanima sta je novo u svemu ovome. Jasno je da kada neko zeli da te primi u svoju kucu , postoji norme koje treba ispuniti i da postoji kodeks ponasanja po kome se treba ponasati. Isto je sa Srbijom , nismo i ne trebamo biti izuzetak.

Gradjanin

pre 9 godina

@Ako je samo dva ja samo presrecan , jer nasa zemlja ima jos na cemu sta da poradi da bi ispunila neke norme EU .
(Kondura, 25. oktobar 2014 10:15)

Ovo je da se otpocnu pregovori. Na pocetku smo sa izmenom zakona i PRIMENOM.
To je da pokazes da neces stititi pojedine u redovima policije koji bi sutra slepo postujuci pretpostavljenog, upucali necije dete da izazovu haos ako taj haos nekome treba. Znaci moraju da znaju svi da ce kad tad doci pod udar zakona!

mirkonija

pre 9 godina

Nije lako ispunjavati ovakve uslove , ali kao pravna drzava sto i jesmo mi bi to uradili i bez uslovljavanja ikakvih . Tako da ovo sto se mene tice nisu uslovi ...ovo je nesto najnormalnije sto bi trebalo uraditi.

Samo neemotivno

pre 9 godina

Moja dva zahteva Nemačkoj:
- da srede banku u Srbiji, da joj "Fitch" ne označava poslovanje kao spekulativno, pa ne smem više da unosim štednju,
- da se odupre pritiscima u EU za inflacijom evra i da sačuva vrednost evra, da ne prebacujem štednju u druge valute.
Poglavlja i druge zvečke EU sam prevazišao još 2008, ne mora nikakvo ni otvaranje, ni zatvaranje.

sandro

pre 9 godina

pa dajte im imena 2-3 kriminalca koji su pokojni i 2-3 koji su u zatvoru osudjeni na 30-40 god i kazite im da su oni upalili ambasadu pa nek se slikaju !!

Kotur

pre 9 godina

Bas me zanima sta je novo u svemu ovome. Jasno je da kada neko zeli da te primi u svoju kucu , postoji norme koje treba ispuniti i da postoji kodeks ponasanja po kome se treba ponasati. Isto je sa Srbijom , nismo i ne trebamo biti izuzetak.

Uhapsite celu srbiju

pre 9 godina

A da li ce berlin odgovoriti zato niko iz OVK NIJE OSUDJEN? Da li je moguce da su svi ti mrtvi Srbi izvrsili samoubistvo i povadili sami sebi organe.

pa idemo dalje

pre 9 godina

Zahtevi Nemacke su jasni. A i nasa Vlada treba jasno da kaze: Radi se na ispunjavanju ovih zahteva i oni ce da budu u potpunosti ispunjeni. Ne toliko zbog Nemacke koliko zbog nas samih.

kraja

pre 9 godina

"Srbija tokom iduće godine biti zemlja prioriteta Austrije."

...potom slede dva uslova iz berlina...

...citam hejstingsovu "katastrofu - evropa ide u rat 1914" i nekako mi hladno oko srca, berlin - bec...

sasa jokic

pre 9 godina

Nemci nece prihvatiti ovaj Vucicev spin sa policijskim generalima.
To je isto kao sa Djindjicevim ubistvom, kaznjeni su izvrsioci, ali nisu nalogodavci, a radi se o istoj ekipi.
Nemci hoce odgovorne u zatvoru, one koji su napali njihovu teritoriju.

fsdf

pre 9 godina

Ovi nasi ne mogu da pronadju ko je pustio drona na utakmici a ne ko je palio ambasadu...Posle par godina od toga dogadjaja....nema sanse da nadju okrivljene....A da nismo palili ambasadu, onda bi nesto drugo trazili...

max

pre 9 godina

Znaci nemcima je prioritet procesuiranje odgovornih za paljenje nekakve zgrade a Srbiji nikad nije prioritet procesuiranje odgovornih za ubijanje Srba, vadjenje organa, proterivanje pripadnika naseg naroda od Hrvatske do Kosova...
E zato je Nemacka drzava, a Srbija je prćija...

max

pre 9 godina

Znaci nemcima je prioritet procesuiranje odgovornih za paljenje nekakve zgrade a Srbiji nikad nije prioritet procesuiranje odgovornih za ubijanje Srba, vadjenje organa, proterivanje pripadnika naseg naroda od Hrvatske do Kosova...
E zato je Nemacka drzava, a Srbija je prćija...

Uhapsite celu srbiju

pre 9 godina

A da li ce berlin odgovoriti zato niko iz OVK NIJE OSUDJEN? Da li je moguce da su svi ti mrtvi Srbi izvrsili samoubistvo i povadili sami sebi organe.

fsdf

pre 9 godina

Ovi nasi ne mogu da pronadju ko je pustio drona na utakmici a ne ko je palio ambasadu...Posle par godina od toga dogadjaja....nema sanse da nadju okrivljene....A da nismo palili ambasadu, onda bi nesto drugo trazili...

sasa jokic

pre 9 godina

Nemci nece prihvatiti ovaj Vucicev spin sa policijskim generalima.
To je isto kao sa Djindjicevim ubistvom, kaznjeni su izvrsioci, ali nisu nalogodavci, a radi se o istoj ekipi.
Nemci hoce odgovorne u zatvoru, one koji su napali njihovu teritoriju.

kraja

pre 9 godina

"Srbija tokom iduće godine biti zemlja prioriteta Austrije."

...potom slede dva uslova iz berlina...

...citam hejstingsovu "katastrofu - evropa ide u rat 1914" i nekako mi hladno oko srca, berlin - bec...

sandro

pre 9 godina

pa dajte im imena 2-3 kriminalca koji su pokojni i 2-3 koji su u zatvoru osudjeni na 30-40 god i kazite im da su oni upalili ambasadu pa nek se slikaju !!

Samo neemotivno

pre 9 godina

Moja dva zahteva Nemačkoj:
- da srede banku u Srbiji, da joj "Fitch" ne označava poslovanje kao spekulativno, pa ne smem više da unosim štednju,
- da se odupre pritiscima u EU za inflacijom evra i da sačuva vrednost evra, da ne prebacujem štednju u druge valute.
Poglavlja i druge zvečke EU sam prevazišao još 2008, ne mora nikakvo ni otvaranje, ni zatvaranje.

lalo

pre 9 godina

Krivci su na svecanoj bini mitinga (za patike) Samo treba da prodju kroz detektor lazi ili sami da se prijave pa ce za neke u Srbiji ostati heroji po ovdasnjem shvatanju da je i volu dozvoljeno sto i Jupiteru. Svi znamo da nije, jer da bi bilo, mora se biti medved. A medveda nema u Beogradu, oni veliki zive u tajgi.
Paljenje necije ambasade je kaznjivo delo svuda gde postoji civilizacija, svesni smo i te cinjenice.Pa hajde onda, stisnimo zube!

mirkonija

pre 9 godina

Nije lako ispunjavati ovakve uslove , ali kao pravna drzava sto i jesmo mi bi to uradili i bez uslovljavanja ikakvih . Tako da ovo sto se mene tice nisu uslovi ...ovo je nesto najnormalnije sto bi trebalo uraditi.

pa idemo dalje

pre 9 godina

Zahtevi Nemacke su jasni. A i nasa Vlada treba jasno da kaze: Radi se na ispunjavanju ovih zahteva i oni ce da budu u potpunosti ispunjeni. Ne toliko zbog Nemacke koliko zbog nas samih.

Kotur

pre 9 godina

Bas me zanima sta je novo u svemu ovome. Jasno je da kada neko zeli da te primi u svoju kucu , postoji norme koje treba ispuniti i da postoji kodeks ponasanja po kome se treba ponasati. Isto je sa Srbijom , nismo i ne trebamo biti izuzetak.

Gradjanin

pre 9 godina

@Ako je samo dva ja samo presrecan , jer nasa zemlja ima jos na cemu sta da poradi da bi ispunila neke norme EU .
(Kondura, 25. oktobar 2014 10:15)

Ovo je da se otpocnu pregovori. Na pocetku smo sa izmenom zakona i PRIMENOM.
To je da pokazes da neces stititi pojedine u redovima policije koji bi sutra slepo postujuci pretpostavljenog, upucali necije dete da izazovu haos ako taj haos nekome treba. Znaci moraju da znaju svi da ce kad tad doci pod udar zakona!

Kotur

pre 9 godina

Bas me zanima sta je novo u svemu ovome. Jasno je da kada neko zeli da te primi u svoju kucu , postoji norme koje treba ispuniti i da postoji kodeks ponasanja po kome se treba ponasati. Isto je sa Srbijom , nismo i ne trebamo biti izuzetak.

Marijana M

pre 9 godina

Nema tu sta da se pametuje - oni su u prilici da zahtevaju a nase je da, ukoliko smo na tom putu, rascistimo ga i krenemo dalje. Pregovaraci, svakako, znaju sta im je ciniti

Natasa

pre 9 godina

Nemacka ne zaboravlja negativna desavanja i naruseni ugled i stetu koju je davno pretrpila njena ambasada u Beogradu, dok Srbija mora da predje preko mnogo krupnijih stvari.

ivan

pre 9 godina

Ucenama nikad kraja!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Desa, 25. oktobar 2014 09:44
Deso a ko vas Srbe tera u Uniju, napravite referendum i ako necete nemora vas vise niko "ucenjivati" A ako se ispostavi da vecina naroda zeli onda je valjda red da postujes pravila i zelje zajednice u koju ulazis a ne obrnuto.

SrkiS

pre 9 godina

S obzirom da smo potpisali Briselski sporazum, naša je obaveza da isti poštujemo, dok u slučaju paljenja nemačke ambasade, krivce za ovaj vandalizam trebali smo pronaći još odavno, a ne da nas drugi time uslovljavaju.

mako

pre 9 godina

Da li je moguce da ovi ljudi ne shvataju da koliko god poena dobili u Briselu priznavajuci Kosovo tj. punom implementacijom briselskog sporazuma, jos vise gube javnim manifestacijama odanosti Rusiji. To je apsolutno isto kao kad nam UEFA dodeli rezultat 3:0 i oduzme tri boda. Sa takvom spoljnom politikom ova Vlada ce uvek biti na nuli!

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Dva kljucna zahteva?! Koji po redu i kada ce se zavrsiti? Ali, nije kriva Nemacka, nije kriva ni vlada Srbije, kako ova tako i sve one od 5-og oktobra do danas. Kriv je narod koji je navucen na price o nezaradjenom novcu koji nas ceka, na price o 'hlebu bez motike', na price o 'lepom' parazitskom zivotu. Videli su da smo teski neradnici a velike troskadzije i lakomi na novac. Pa zar nas na istu 'caku' ne ucenjuju i ne vuku za nos jos od isporuke Milosevica Hagu. I tako do danas. Ukrajina je bila pametnija. Prvo je potpisala sporazum sa Rusima. Posle toga SAD i EU nisu imale nikakve 'kljucne zahteve'. Sami smo sebi vezali omcu oko vrata, pa nas sada drugi vodaju kao volove.

vesna

pre 9 godina

mislim da je konačno došlo vreme sa ovom garniturom političara da rešimo pitanje paljenje ambasada i da se ne krije ko stoji iza toga,opstrukcija sigurno ima ali tu država mora da pokaže svoju jačinu

simpa

pre 9 godina

Nas cilj jeste eu i moramo raditi ono sto nam se kaze.S druge strane,problem paljenja ambasade je trebao biti resen odavno,pre svega zato sto se desilo na ulicama naseg glavnog grada,gde takve stvari ne bi smele da se dogode.Mislim da ovo nece predstavljati neki veliki problem na putu ka eu i da ce brzo biti reseno.

kairo

pre 9 godina

Pucali su sebi u nogu kad su primali,iz političkih razloga zemlje iz okruženja u EU,pa sad malo više obraćaju pažnju na Srbiju.Ništa naročito.

IGNJAT

pre 9 godina

Potpisali smo sporazum u Briselu i logično je da isti ispunimo. Kako bi postali uređena zemlja, neophodno je da počinioce kriminalnih dela, kao što je paljenje ambasade Nemačke u Beogradu, pronađemo i procesuiramo. Prema tome, navedeni zahtevi su sasvim realni.

hadži

pre 9 godina

Mi smo država koja ima posebne veze sa Rusijom,a to se u EU baš i ne gleda sa simpatijama.Uz to smo i nastavljči vizantijske baštine,ne rimske,na koju se zapad oslanja.Ovo su samo neki,od mnogih razloga,što smo pod lupom.

Gernika

pre 9 godina

Od postavljanja Vucica na mesto premijera drzave uspeli smo da rasvetlimo I gora krivicna dela, razne malverzacije, tajkunske I korupcijske sluzbe, criminal u Srbiji se znatno smanjio, pa zasto nebi uspeli da ispunimo I ova ocekivanja Nemacke?U tome cemo zasigurno uspeti.

boriša

pre 9 godina

Da se ovko i na ovaj način radilo u vreme velikog šminkera B.Tadića,možda bi već i bili u EU.Zato sad zapadnjaci razvlače premijera,poučeni iskustvom koji su imali sa velikim šminkerom.

planeta x

pre 9 godina

Dolaskom SNSa na vlast,pocelo je veliko sredjivanje Srbije u svakom smislu te reci.Posla je mnogo i treba cvrsto verovati da ce se nasledjeni haos srediti.

hadži

pre 9 godina

Mi smo država koja ima posebne veze sa Rusijom,a to se u EU baš i ne gleda sa simpatijama.Uz to smo i nastavljči vizantijske baštine,ne rimske,na koju se zapad oslanja.Ovo su samo neki,od mnogih razloga,što smo pod lupom.

Milan1989

pre 9 godina

Mislim da su zahtevi korektni i realni,po prvi put u zadnjoj deceniji,a sve je to rezultat odnosa vlade prema zapadu,drago mi je da konacno imamo iskrene odnose sa zapadom,nadam se da nas nece vise zavlaciti.

Mirce

pre 9 godina

Ne sumnjam da je Berlinu vazno da se razresi incident vezan za paljenje njihove ambasade, ali ne sumnjam nida ce Srbija taj slucaj rasvetliti i ispuniti druge potrebne uslove u predvidjenim rokovima.

jelenab84

pre 9 godina

Uslovi koje je Nemacka postavila su takvi da se ipak zakljucuje subjektivnost ove drzave prema ulasku Srbije u EU. Izricito traze da se rese odredjene stavri direktno povezane sa Nemackom, a mozda zapostavljaju vaznije stvari koje je premijer vec uradio ili je na putu da ih resi.

pticica

pre 9 godina

Uslovi koji su postavljeni Srbiji su ono sto se ocekuje od jedne pravne drzave, sto Srbija tezi da bude. U poslednjem periodu rasvetljena su mnogo teza krivicna dela tako da ne treba sumnjati da ce I ovoga puta krivci biti otkriveni.

Fantom

pre 9 godina

Siguran sam da će Srbija pronaći počinioce ovog teškog krivičnog dela i dovesti ih pred lice pravde. Za ovo kratko vreme smo znatno napredovali, a to će sigurno uticati na naš pristup Evropskoj uniji. Nadam se da ćemo u tome uskoro i uspeti.

Zoran

pre 9 godina

Berlin je uporan u svojim zahtevima, i Beograd mora da resi ovu situaciju, jer se odlazu otvaranja novih poglavlja u pregovorima o pridruzivanju Srbije u EU.

Atinac

pre 9 godina

moramo razlikovati pritisak na državu i odvojiti ga od raznih izjava raznoraznih nebitnih likova i koncetrisati se na ono što imamo. Cela ova tema je bacanje prašine u oči čitalaca . tj novinarska patka

DimaDima

pre 9 godina

Za nas je najbitnije da reformama od Srbije stvorimo pristojnu drzavu, ali nam u tome u velikoj meri moze pomoci usvajanje standarda Eu. Ocekujem da ce po planu ici nas put prema Eu,ali svakako nece biti gladak.

JASNA

pre 9 godina

Nasa drzava ce ispuniti date zadatke.Pre svega sto i mi sami zelimo da imamo normalnu pravnu drzavu i to bi svakako uradili.Ova vlada je dokazala da joj je zemlja prioritet,i da ce sve uraditi da udjemo u EU,sem onoga sto se kosi sa nasim interesima.

Mirce

pre 9 godina

Ne sumnjam da je Berlinu vazno da se razresi incident vezan za paljenje njihove ambasade, ali ne sumnjam ni da ce Srbija taj slucaj rasvetliti i ispuniti druge potrebne uslove u predvidjenim rokovima.

Malimrav

pre 9 godina

Reformama koje sprovodi vlada Republike Srbije su kljucne za razvoj pravne drzave zasnovane na vladavini prava, sto bismo svakako I bez postavljenog uslova radili kako bismo u nasoj drzavi stvorili uslove za normalan zivot.

NAJBOLjI

pre 9 godina

Odgovor za : "Srbija je mnogo uradila na otkrivanju pocinioca paljenja nemacke ambasade, a na primeni Briselskog sporazuma se radi".

Nije dovoljno, jer moraju se PRONAĆI i KAZNITI oni koji su palili strane abasade a i njihovi nalogodavci.
A primena Briselskog sporazuma mora biti BRŽA i EFIKASNIJA.

Srbija je srce Evrope, a obzirom da Srbi žele da su u svemu najbolji,
hrabro NAPRED u EU !

mirkonija

pre 9 godina

Nije lako ispunjavati ovakve uslove , ali kao pravna drzava sto i jesmo mi bi to uradili i bez uslovljavanja ikakvih . Tako da ovo sto se mene tice nisu uslovi ...ovo je nesto najnormalnije sto bi trebalo uraditi.

pa idemo dalje

pre 9 godina

Zahtevi Nemacke su jasni. A i nasa Vlada treba jasno da kaze: Radi se na ispunjavanju ovih zahteva i oni ce da budu u potpunosti ispunjeni. Ne toliko zbog Nemacke koliko zbog nas samih.

max

pre 9 godina

Znaci nemcima je prioritet procesuiranje odgovornih za paljenje nekakve zgrade a Srbiji nikad nije prioritet procesuiranje odgovornih za ubijanje Srba, vadjenje organa, proterivanje pripadnika naseg naroda od Hrvatske do Kosova...
E zato je Nemacka drzava, a Srbija je prćija...

Kotur

pre 9 godina

Bas me zanima sta je novo u svemu ovome. Jasno je da kada neko zeli da te primi u svoju kucu , postoji norme koje treba ispuniti i da postoji kodeks ponasanja po kome se treba ponasati. Isto je sa Srbijom , nismo i ne trebamo biti izuzetak.

Kotur

pre 9 godina

Bas me zanima sta je novo u svemu ovome. Jasno je da kada neko zeli da te primi u svoju kucu , postoji norme koje treba ispuniti i da postoji kodeks ponasanja po kome se treba ponasati. Isto je sa Srbijom , nismo i ne trebamo biti izuzetak.

Marijana M

pre 9 godina

Nema tu sta da se pametuje - oni su u prilici da zahtevaju a nase je da, ukoliko smo na tom putu, rascistimo ga i krenemo dalje. Pregovaraci, svakako, znaju sta im je ciniti

Uhapsite celu srbiju

pre 9 godina

A da li ce berlin odgovoriti zato niko iz OVK NIJE OSUDJEN? Da li je moguce da su svi ti mrtvi Srbi izvrsili samoubistvo i povadili sami sebi organe.

sandro

pre 9 godina

pa dajte im imena 2-3 kriminalca koji su pokojni i 2-3 koji su u zatvoru osudjeni na 30-40 god i kazite im da su oni upalili ambasadu pa nek se slikaju !!

kraja

pre 9 godina

"Srbija tokom iduće godine biti zemlja prioriteta Austrije."

...potom slede dva uslova iz berlina...

...citam hejstingsovu "katastrofu - evropa ide u rat 1914" i nekako mi hladno oko srca, berlin - bec...

lalo

pre 9 godina

Krivci su na svecanoj bini mitinga (za patike) Samo treba da prodju kroz detektor lazi ili sami da se prijave pa ce za neke u Srbiji ostati heroji po ovdasnjem shvatanju da je i volu dozvoljeno sto i Jupiteru. Svi znamo da nije, jer da bi bilo, mora se biti medved. A medveda nema u Beogradu, oni veliki zive u tajgi.
Paljenje necije ambasade je kaznjivo delo svuda gde postoji civilizacija, svesni smo i te cinjenice.Pa hajde onda, stisnimo zube!

sasa jokic

pre 9 godina

Nemci nece prihvatiti ovaj Vucicev spin sa policijskim generalima.
To je isto kao sa Djindjicevim ubistvom, kaznjeni su izvrsioci, ali nisu nalogodavci, a radi se o istoj ekipi.
Nemci hoce odgovorne u zatvoru, one koji su napali njihovu teritoriju.

fsdf

pre 9 godina

Ovi nasi ne mogu da pronadju ko je pustio drona na utakmici a ne ko je palio ambasadu...Posle par godina od toga dogadjaja....nema sanse da nadju okrivljene....A da nismo palili ambasadu, onda bi nesto drugo trazili...

planeta x

pre 9 godina

Dolaskom SNSa na vlast,pocelo je veliko sredjivanje Srbije u svakom smislu te reci.Posla je mnogo i treba cvrsto verovati da ce se nasledjeni haos srediti.

Gernika

pre 9 godina

Od postavljanja Vucica na mesto premijera drzave uspeli smo da rasvetlimo I gora krivicna dela, razne malverzacije, tajkunske I korupcijske sluzbe, criminal u Srbiji se znatno smanjio, pa zasto nebi uspeli da ispunimo I ova ocekivanja Nemacke?U tome cemo zasigurno uspeti.

Gradjanin

pre 9 godina

@Ako je samo dva ja samo presrecan , jer nasa zemlja ima jos na cemu sta da poradi da bi ispunila neke norme EU .
(Kondura, 25. oktobar 2014 10:15)

Ovo je da se otpocnu pregovori. Na pocetku smo sa izmenom zakona i PRIMENOM.
To je da pokazes da neces stititi pojedine u redovima policije koji bi sutra slepo postujuci pretpostavljenog, upucali necije dete da izazovu haos ako taj haos nekome treba. Znaci moraju da znaju svi da ce kad tad doci pod udar zakona!

vesna

pre 9 godina

mislim da je konačno došlo vreme sa ovom garniturom političara da rešimo pitanje paljenje ambasada i da se ne krije ko stoji iza toga,opstrukcija sigurno ima ali tu država mora da pokaže svoju jačinu

Mirce

pre 9 godina

Ne sumnjam da je Berlinu vazno da se razresi incident vezan za paljenje njihove ambasade, ali ne sumnjam nida ce Srbija taj slucaj rasvetliti i ispuniti druge potrebne uslove u predvidjenim rokovima.

Mirce

pre 9 godina

Ne sumnjam da je Berlinu vazno da se razresi incident vezan za paljenje njihove ambasade, ali ne sumnjam ni da ce Srbija taj slucaj rasvetliti i ispuniti druge potrebne uslove u predvidjenim rokovima.

Samo neemotivno

pre 9 godina

Moja dva zahteva Nemačkoj:
- da srede banku u Srbiji, da joj "Fitch" ne označava poslovanje kao spekulativno, pa ne smem više da unosim štednju,
- da se odupre pritiscima u EU za inflacijom evra i da sačuva vrednost evra, da ne prebacujem štednju u druge valute.
Poglavlja i druge zvečke EU sam prevazišao još 2008, ne mora nikakvo ni otvaranje, ni zatvaranje.

jelenab84

pre 9 godina

Uslovi koje je Nemacka postavila su takvi da se ipak zakljucuje subjektivnost ove drzave prema ulasku Srbije u EU. Izricito traze da se rese odredjene stavri direktno povezane sa Nemackom, a mozda zapostavljaju vaznije stvari koje je premijer vec uradio ili je na putu da ih resi.

simpa

pre 9 godina

Nas cilj jeste eu i moramo raditi ono sto nam se kaze.S druge strane,problem paljenja ambasade je trebao biti resen odavno,pre svega zato sto se desilo na ulicama naseg glavnog grada,gde takve stvari ne bi smele da se dogode.Mislim da ovo nece predstavljati neki veliki problem na putu ka eu i da ce brzo biti reseno.

DimaDima

pre 9 godina

Za nas je najbitnije da reformama od Srbije stvorimo pristojnu drzavu, ali nam u tome u velikoj meri moze pomoci usvajanje standarda Eu. Ocekujem da ce po planu ici nas put prema Eu,ali svakako nece biti gladak.

ivan

pre 9 godina

Ucenama nikad kraja!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Desa, 25. oktobar 2014 09:44
Deso a ko vas Srbe tera u Uniju, napravite referendum i ako necete nemora vas vise niko "ucenjivati" A ako se ispostavi da vecina naroda zeli onda je valjda red da postujes pravila i zelje zajednice u koju ulazis a ne obrnuto.

Fantom

pre 9 godina

Siguran sam da će Srbija pronaći počinioce ovog teškog krivičnog dela i dovesti ih pred lice pravde. Za ovo kratko vreme smo znatno napredovali, a to će sigurno uticati na naš pristup Evropskoj uniji. Nadam se da ćemo u tome uskoro i uspeti.

IGNJAT

pre 9 godina

Potpisali smo sporazum u Briselu i logično je da isti ispunimo. Kako bi postali uređena zemlja, neophodno je da počinioce kriminalnih dela, kao što je paljenje ambasade Nemačke u Beogradu, pronađemo i procesuiramo. Prema tome, navedeni zahtevi su sasvim realni.

Milan1989

pre 9 godina

Mislim da su zahtevi korektni i realni,po prvi put u zadnjoj deceniji,a sve je to rezultat odnosa vlade prema zapadu,drago mi je da konacno imamo iskrene odnose sa zapadom,nadam se da nas nece vise zavlaciti.

kairo

pre 9 godina

Pucali su sebi u nogu kad su primali,iz političkih razloga zemlje iz okruženja u EU,pa sad malo više obraćaju pažnju na Srbiju.Ništa naročito.

Natasa

pre 9 godina

Nemacka ne zaboravlja negativna desavanja i naruseni ugled i stetu koju je davno pretrpila njena ambasada u Beogradu, dok Srbija mora da predje preko mnogo krupnijih stvari.

mako

pre 9 godina

Da li je moguce da ovi ljudi ne shvataju da koliko god poena dobili u Briselu priznavajuci Kosovo tj. punom implementacijom briselskog sporazuma, jos vise gube javnim manifestacijama odanosti Rusiji. To je apsolutno isto kao kad nam UEFA dodeli rezultat 3:0 i oduzme tri boda. Sa takvom spoljnom politikom ova Vlada ce uvek biti na nuli!

SrkiS

pre 9 godina

S obzirom da smo potpisali Briselski sporazum, naša je obaveza da isti poštujemo, dok u slučaju paljenja nemačke ambasade, krivce za ovaj vandalizam trebali smo pronaći još odavno, a ne da nas drugi time uslovljavaju.

JASNA

pre 9 godina

Nasa drzava ce ispuniti date zadatke.Pre svega sto i mi sami zelimo da imamo normalnu pravnu drzavu i to bi svakako uradili.Ova vlada je dokazala da joj je zemlja prioritet,i da ce sve uraditi da udjemo u EU,sem onoga sto se kosi sa nasim interesima.

pticica

pre 9 godina

Uslovi koji su postavljeni Srbiji su ono sto se ocekuje od jedne pravne drzave, sto Srbija tezi da bude. U poslednjem periodu rasvetljena su mnogo teza krivicna dela tako da ne treba sumnjati da ce I ovoga puta krivci biti otkriveni.

boriša

pre 9 godina

Da se ovko i na ovaj način radilo u vreme velikog šminkera B.Tadića,možda bi već i bili u EU.Zato sad zapadnjaci razvlače premijera,poučeni iskustvom koji su imali sa velikim šminkerom.

Malimrav

pre 9 godina

Reformama koje sprovodi vlada Republike Srbije su kljucne za razvoj pravne drzave zasnovane na vladavini prava, sto bismo svakako I bez postavljenog uslova radili kako bismo u nasoj drzavi stvorili uslove za normalan zivot.

hadži

pre 9 godina

Mi smo država koja ima posebne veze sa Rusijom,a to se u EU baš i ne gleda sa simpatijama.Uz to smo i nastavljči vizantijske baštine,ne rimske,na koju se zapad oslanja.Ovo su samo neki,od mnogih razloga,što smo pod lupom.

hadži

pre 9 godina

Mi smo država koja ima posebne veze sa Rusijom,a to se u EU baš i ne gleda sa simpatijama.Uz to smo i nastavljči vizantijske baštine,ne rimske,na koju se zapad oslanja.Ovo su samo neki,od mnogih razloga,što smo pod lupom.

Zoran

pre 9 godina

Berlin je uporan u svojim zahtevima, i Beograd mora da resi ovu situaciju, jer se odlazu otvaranja novih poglavlja u pregovorima o pridruzivanju Srbije u EU.

NAJBOLjI

pre 9 godina

Odgovor za : "Srbija je mnogo uradila na otkrivanju pocinioca paljenja nemacke ambasade, a na primeni Briselskog sporazuma se radi".

Nije dovoljno, jer moraju se PRONAĆI i KAZNITI oni koji su palili strane abasade a i njihovi nalogodavci.
A primena Briselskog sporazuma mora biti BRŽA i EFIKASNIJA.

Srbija je srce Evrope, a obzirom da Srbi žele da su u svemu najbolji,
hrabro NAPRED u EU !

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Dva kljucna zahteva?! Koji po redu i kada ce se zavrsiti? Ali, nije kriva Nemacka, nije kriva ni vlada Srbije, kako ova tako i sve one od 5-og oktobra do danas. Kriv je narod koji je navucen na price o nezaradjenom novcu koji nas ceka, na price o 'hlebu bez motike', na price o 'lepom' parazitskom zivotu. Videli su da smo teski neradnici a velike troskadzije i lakomi na novac. Pa zar nas na istu 'caku' ne ucenjuju i ne vuku za nos jos od isporuke Milosevica Hagu. I tako do danas. Ukrajina je bila pametnija. Prvo je potpisala sporazum sa Rusima. Posle toga SAD i EU nisu imale nikakve 'kljucne zahteve'. Sami smo sebi vezali omcu oko vrata, pa nas sada drugi vodaju kao volove.

Atinac

pre 9 godina

moramo razlikovati pritisak na državu i odvojiti ga od raznih izjava raznoraznih nebitnih likova i koncetrisati se na ono što imamo. Cela ova tema je bacanje prašine u oči čitalaca . tj novinarska patka