Petak, 24.10.2014.

15:53

Potres u EU, Kameron ljut

Britanski premijer Dejvid Kameron poručio je da njegova zemlja neće<a href="http://www.b92.net/biz/vesti/svet.php?yyyy=2014&mm=10&dd=24&nav_id=915510" class="text-link" target= "_blank"> platiti još 2,1 milijardu evra u budžet EU</a>, što će dodatno uzdrmati odnos Londona i Brisela.

Izvor: B92

Potres u EU, Kameron ljut IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

72 Komentari

Sortiraj po:

Cinik

pre 9 godina

Velika Britanija se nije bunila kada je ona dobijala pomoc od EU na konto Velsa (devastiranog povrsinskim kopovima i jalovinom) i Severne Irske (nestabilno podrucje). Sto bi rekao pokojni Sava iz Kikinde: licimuri!

djavolcici mali

pre 9 godina

A za koji djavo Skotima pretise pre referenduma kako ce im praviti probleme
da ne udju kao samostalna drzava u EU,kada,evo,sami prete izlaskom???!!!

Stvarno strasno

pre 9 godina

"Predstava za široke narodne mase.... EU je samo jedan čin u predstavi koja se zove Novi svetski poredak, novo Rimsko carstvo, gde mrav ima više slobode i prava od čoveka.
(Dan, 24. oktobar 2014 17:21)"

Da, nemaju slobodu da lupaju izloge, tuku zene, ne smeju da preticu kolonu preko pune linije, moraju da placaju porez, njihovi huligani ne smeju da mlate gradjane...mislim, stvarno strasno!...

prolupajko

pre 9 godina

Vi Srbi,bilo kome da ste predvidjali kraj,taj se uspio da spasi(euro,Velika Britanija,americka privreda i Amerika uopce,Slovenija).A ove koje ste podrzavali od njih nista ( jugoslavija,srbija i kosovo) :-).Tako da za Evropsku Uniju ne brinem
(brajko, 24. oktobar 2014 17:54)

A ti si vidovita Zorka?

blek

pre 9 godina

@?!

Onda je neko od nas dvojice pogresno informisan ili ti sto gledas drzavni NRK ili ja sto pratim alternativne norveske medije.
Drzavni NRK i sve ostale TV i aviser ne govore isto sto i Nyhetspeilet.no.
Ja ne uzimam za ozbiljno NRK kada je u pitanju politika i ne citam VG, Aftenposten itd
jer je sve obicna kopija Rojtersa i CNN.

boze petra

pre 9 godina

britanija moze da istupi iz eu i da opet bude unutar zajednickog evropskog ekonomskog prostora. vec imamo takve primjere: norveska, svicarska. ali nesto im vise odgovara da su unutar eu i da stalno nesto kenkaju.

Бојан Илић

pre 9 godina

Дај више да се Европа ослободи ових ментола, САД тројанки коњ!
Вечито нешто они неће, па хоће, па може , па не може...

brajko

pre 9 godina

Vi Srbi,bilo kome da ste predvidjali kraj,taj se uspio da spasi(euro,Velika Britanija,americka privreda i Amerika uopce,Slovenija).A ove koje ste podrzavali od njih nista ( jugoslavija,srbija i kosovo) :-).Tako da za Evropsku Uniju ne brinem

Dan

pre 9 godina

Predstava za široke narodne mase. Pravi igrači, nevidljivi javnosti, uteruju u razne unije one koje hoće, i bombarduju koje hoće. EU je samo jedan čin u predstavi koja se zove Novi svetski poredak, novo Rimsko carstvo, gde mrav ima više slobode i prava od čoveka.

Kralj Ibi

pre 9 godina

Englezi su uvek umeli da svoje interese stave na prvo mesto, za razliku od nasih politicara a reklo bi se i naroda. Mi nikako da shvatimo da je EU jedna velika piramidalna shema poput Jezde i Dafine. Ko je prvi usao taj se i okoristio a ko udje zadnji ima da izdrzava one prve koji su na vrhu piramide. Tako da Srbijo napred u ropstvo na celu sa Aleksandrom I Vucicem! Englezi pak imaju neka pametnija posla.

blek

pre 9 godina

@?!.... Norveska nije u EU ali je usvojila 99.9 posto EU direktiva i rasipa se sa parama kada treba Sorosu i MMFu bespovratno ili kada treba graditi autoput u Bangladesu ili Siera Leoni... skroz tacno.
A ukidaju deciji dodatak na uf?retrygd npr. od 2015

besna glista

pre 9 godina

Narodu u Britaniji se vec godinama puni glava ekstremnom ksenofobijom i pricom o izlasku iz EU. Gaji se panicni strah od imigranata (koji inace rade sve one poslove koje njihovi gradjani odbijaju da rade) i pricaju se bajke o samoodrzivosti Britanije, iste one Britanije koja jos od doba Tacerove NISTA ne proizvodi i sve uvozi. Meso iz Poljske, kruske iz Juzne Afrike, tehnika iz Nemacke. To sto London i dalje cveta (dok ostali delovi zemlje tonu u nemastinu) mogu da zahvale samo i iskljucivo finansijskom sektoru koji se pak tu nalazi dobrim delom bas zato sto je Britanija u EU. Ukoliko se odluce da istu napuste, bice to dugotrajan i bolam proces raspetljavanja birokratije koji ce ih kostati vremena, para, ali i saradnje sa mnogim inostranim firmama koje ce jednostavno podici sidro i otici u Nemacku, Rusiju ili na neko trece mesto. Desnica koja trenutno buja i cveta Britaniji ne moze doneti nista dobro.

Petar S.

pre 9 godina

A sto nece?
Kad ce se "slomiti Srce" EU ako Britanija ne ostane clanica?????
MA sve je ovo predstava za GLUPI narod.

Ajd "kume" u 1000 Eura da VB nece napustiti9 EU, jer ce im VELIKI BRAT (preko Atlantika) J..... M.... ako ozbiljno to probaju SAD (ne garantujem za ubuduce kad ce SAD izgubiti kontrolu nad EU).
Petar S.
+
24/10/2014
16:09

Haha

pre 9 godina

Polako dolazi svemu kraj pa i ovome...nemoguce je da EU izdrzi jos dugo,novi ljudi,nove ideje...dokle ovi veliki imaju korist icice,kada im vise ne ide pare u te tajne kase onda je kraj price.

Blade Runner

pre 9 godina

Ne radi se o 2,1 miliona nego 2,1 milijardi evra, a ovo je ocito Junckerova osveta zbog Kamerunovog protivljena da Juncker dodje na celo EU. Ovo je samo pocetak kraja EU u ovom obliku, Britanci ce sasvim sigurno izaci a posle toga sledi rasulo jer je sve vise zemalja nezadovoljno politikom Brisela i Berlina...

e

pre 9 godina

Što pre Evropa shvati da je Britanija poklon evropi od USA u ulozi trojanskog konja. Britanija samo geografski pripada Evropi a srce i duša su joj u Vašingtonu. Evropa se svađa sa Rusijom jr to odgovara interesima USA, a izvršilac Američkih interesa je Britanija.Ja nevidim kratkoročno ni dugoročno koji bi bili interesi Evrope da se svađa sa Rusima a svi mogu živeti u obostranom interesu. Valjda je već svima jasno da da je ukrainsku krizu projektovala i izvela USA. Ne samo ukrajinsku nego krizu u Libiji, Egiptu,Iraku,Siriji,Jugoslaviji i Srbiji i to sve poslednjih 23 godine. Pre toga da ne nabrajam.Najgore od svega je što pritiscima, što propagandom svoje agresorske pretenzije prebacuje na druge zemlje i što političkim pritiscima nažalost to i ostvaruje.IS tvorevina na bliskom istoku samo je reakcija na nedela koja su tu agresori učinili. Nekada dok smo bili u komunističkom sistemu mi smo verovali Americi na moralu, korektnosti i fer odnosu prema ostatku sveta. Nažalost oni danas deluju slično kao Nemačka od 1939. do 1945.god.

Lepo rekose ljudi

pre 9 godina

Kad mi budemo spremni da udjemo u EU, nje vise nece biti. :-)
S'obzirom da se sve vise kuva u Briselu, valja nam graditi dobre ekonomske odnose sa silama sa istoka. Mislim da se ne moze racunati na neke velike evropske investicije, kad ovi zapadnjaci drhte i svadjaju se zbog tricavih 2,1 milijarde evra. Pa bre za tolko se mi zaduzimo svake druge godine, a ko smo mi, a ko su "veliki" britanci? ;)

kad je beg bio cicija

pre 9 godina

Što ne traže od nas? Ovi naši bi se zadužilu kod arapa i baz pogovora dali te pare pošto presvetli evropski put nema alternativu.

Zeljko

pre 9 godina

Nije 2.1 miliona vec 2.1 milijardi evra - novinarima i prevodiocima matematika ne ide od ruke, tako da milione i milijarde tesko razlikuju.

miki

pre 9 godina

2 miliona je smesna cifra da bi se oko toga vodila polenika. Clanak nazalost plasira par poluinformacija na osnovu cega nista ne moze da se kaze. O kakvom placanju se radi? Ko je to oslobodjen placanja i zasto? Vest je senzacija pa i nije cudo sto b92 postaje sou portal. Sve najbolje.

Blek

pre 9 godina

Tu je zato Norveska sa Bilderbergom Jensom i Bilderberkovama Siv i Erna da pohitaju u pomoc i isprazne naftni fond a ovamo u budzetu pritezu kajis za invalide u Norveskoj i srednju klasu.

Mini političar

pre 9 godina

Nemojte se iznenaditi ako pukne EU jer Americi ne odgovara stabilna EU pa
preko Velike Britanije čini sve da je sruši.To je jasno kao dan.

ИБАРСКИ ВУК

pre 9 godina

референдум може у британији, а не може у републици српској..........британски лицемери

sALE

pre 9 godina

Počela svađa, oko love, naravno...kad nije uspela da opstane onakva zajednica kao što je bila SFRJ, ne znam šta ovi u eu očekuju...englezi i rumuni zajedno? Neće da može...

Raso

pre 9 godina

@ Blade Runer
Slazem se ! Jos bih dodao da ako Britanija planira da izadje iz EU , to sigurno nije zbog pritiska javnog mnjenja ( jer ga oni i kreiraju ) vec zbog toga sto EU ima ogranicen rok trajanja i hoce da se izvuku pre da ne bi trpeli posledice posle raspada iste. Ako ovo nije signal da Unija dozivljava svoje poslednje dane, onda ne znam sta je? Briti su oduvek bili majstori da zastite svoje interese. Kao sto su napravili onaj referndum za otcepljenje Skotske i unapred su znali da se to nece desiti, tako ce i 2017 napraviti ref. za izlaz iz EU i sugurno ce proci.

MickeyM

pre 9 godina

A vi EU patrijote i dalje pljujte po dr. Vojislavu Kostunici kao i pre 6 godina kada je rekao da nema nista od te politike i Kosovo i EU ili Kosovo i EU- dva odvojena procesa usta vas je uveravao vas Jelko i ostala bagra a Tadic Vucic i Dacic ponavljali kao papagaji i utubili vam u vase glave

бт

pre 9 godina

Изгледа да вам је Бачевић написао наслов теме, ни њему није лако са милионима и милијардама.

Posmatrac

pre 9 godina

@ИБАРСКИ ВУК, ne razumem kako nisi svestan nesposobnosti institucija RS-a da samostalno opstanu van ekonomskih tokova BiH? Edukuj se prijatelju i iz nasih izvora ali i iz stranih pa ces videti bi li bilo bolje Srbima van BiH.

ИБАРСКИ ВУК

pre 9 godina

референдум може у британији, а не може у републици српској..........британски лицемери

Blade Runner

pre 9 godina

Ne radi se o 2,1 miliona nego 2,1 milijardi evra, a ovo je ocito Junckerova osveta zbog Kamerunovog protivljena da Juncker dodje na celo EU. Ovo je samo pocetak kraja EU u ovom obliku, Britanci ce sasvim sigurno izaci a posle toga sledi rasulo jer je sve vise zemalja nezadovoljno politikom Brisela i Berlina...

besna glista

pre 9 godina

Narodu u Britaniji se vec godinama puni glava ekstremnom ksenofobijom i pricom o izlasku iz EU. Gaji se panicni strah od imigranata (koji inace rade sve one poslove koje njihovi gradjani odbijaju da rade) i pricaju se bajke o samoodrzivosti Britanije, iste one Britanije koja jos od doba Tacerove NISTA ne proizvodi i sve uvozi. Meso iz Poljske, kruske iz Juzne Afrike, tehnika iz Nemacke. To sto London i dalje cveta (dok ostali delovi zemlje tonu u nemastinu) mogu da zahvale samo i iskljucivo finansijskom sektoru koji se pak tu nalazi dobrim delom bas zato sto je Britanija u EU. Ukoliko se odluce da istu napuste, bice to dugotrajan i bolam proces raspetljavanja birokratije koji ce ih kostati vremena, para, ali i saradnje sa mnogim inostranim firmama koje ce jednostavno podici sidro i otici u Nemacku, Rusiju ili na neko trece mesto. Desnica koja trenutno buja i cveta Britaniji ne moze doneti nista dobro.

kad je beg bio cicija

pre 9 godina

Što ne traže od nas? Ovi naši bi se zadužilu kod arapa i baz pogovora dali te pare pošto presvetli evropski put nema alternativu.

sALE

pre 9 godina

Počela svađa, oko love, naravno...kad nije uspela da opstane onakva zajednica kao što je bila SFRJ, ne znam šta ovi u eu očekuju...englezi i rumuni zajedno? Neće da može...

e

pre 9 godina

Što pre Evropa shvati da je Britanija poklon evropi od USA u ulozi trojanskog konja. Britanija samo geografski pripada Evropi a srce i duša su joj u Vašingtonu. Evropa se svađa sa Rusijom jr to odgovara interesima USA, a izvršilac Američkih interesa je Britanija.Ja nevidim kratkoročno ni dugoročno koji bi bili interesi Evrope da se svađa sa Rusima a svi mogu živeti u obostranom interesu. Valjda je već svima jasno da da je ukrainsku krizu projektovala i izvela USA. Ne samo ukrajinsku nego krizu u Libiji, Egiptu,Iraku,Siriji,Jugoslaviji i Srbiji i to sve poslednjih 23 godine. Pre toga da ne nabrajam.Najgore od svega je što pritiscima, što propagandom svoje agresorske pretenzije prebacuje na druge zemlje i što političkim pritiscima nažalost to i ostvaruje.IS tvorevina na bliskom istoku samo je reakcija na nedela koja su tu agresori učinili. Nekada dok smo bili u komunističkom sistemu mi smo verovali Americi na moralu, korektnosti i fer odnosu prema ostatku sveta. Nažalost oni danas deluju slično kao Nemačka od 1939. do 1945.god.

бт

pre 9 godina

Изгледа да вам је Бачевић написао наслов теме, ни њему није лако са милионима и милијардама.

Lepo rekose ljudi

pre 9 godina

Kad mi budemo spremni da udjemo u EU, nje vise nece biti. :-)
S'obzirom da se sve vise kuva u Briselu, valja nam graditi dobre ekonomske odnose sa silama sa istoka. Mislim da se ne moze racunati na neke velike evropske investicije, kad ovi zapadnjaci drhte i svadjaju se zbog tricavih 2,1 milijarde evra. Pa bre za tolko se mi zaduzimo svake druge godine, a ko smo mi, a ko su "veliki" britanci? ;)

Zeljko

pre 9 godina

Nije 2.1 miliona vec 2.1 milijardi evra - novinarima i prevodiocima matematika ne ide od ruke, tako da milione i milijarde tesko razlikuju.

MickeyM

pre 9 godina

A vi EU patrijote i dalje pljujte po dr. Vojislavu Kostunici kao i pre 6 godina kada je rekao da nema nista od te politike i Kosovo i EU ili Kosovo i EU- dva odvojena procesa usta vas je uveravao vas Jelko i ostala bagra a Tadic Vucic i Dacic ponavljali kao papagaji i utubili vam u vase glave

Haha

pre 9 godina

Polako dolazi svemu kraj pa i ovome...nemoguce je da EU izdrzi jos dugo,novi ljudi,nove ideje...dokle ovi veliki imaju korist icice,kada im vise ne ide pare u te tajne kase onda je kraj price.

Raso

pre 9 godina

@ Blade Runer
Slazem se ! Jos bih dodao da ako Britanija planira da izadje iz EU , to sigurno nije zbog pritiska javnog mnjenja ( jer ga oni i kreiraju ) vec zbog toga sto EU ima ogranicen rok trajanja i hoce da se izvuku pre da ne bi trpeli posledice posle raspada iste. Ako ovo nije signal da Unija dozivljava svoje poslednje dane, onda ne znam sta je? Briti su oduvek bili majstori da zastite svoje interese. Kao sto su napravili onaj referndum za otcepljenje Skotske i unapred su znali da se to nece desiti, tako ce i 2017 napraviti ref. za izlaz iz EU i sugurno ce proci.

Mini političar

pre 9 godina

Nemojte se iznenaditi ako pukne EU jer Americi ne odgovara stabilna EU pa
preko Velike Britanije čini sve da je sruši.To je jasno kao dan.

Kralj Ibi

pre 9 godina

Englezi su uvek umeli da svoje interese stave na prvo mesto, za razliku od nasih politicara a reklo bi se i naroda. Mi nikako da shvatimo da je EU jedna velika piramidalna shema poput Jezde i Dafine. Ko je prvi usao taj se i okoristio a ko udje zadnji ima da izdrzava one prve koji su na vrhu piramide. Tako da Srbijo napred u ropstvo na celu sa Aleksandrom I Vucicem! Englezi pak imaju neka pametnija posla.

miki

pre 9 godina

2 miliona je smesna cifra da bi se oko toga vodila polenika. Clanak nazalost plasira par poluinformacija na osnovu cega nista ne moze da se kaze. O kakvom placanju se radi? Ko je to oslobodjen placanja i zasto? Vest je senzacija pa i nije cudo sto b92 postaje sou portal. Sve najbolje.

Dan

pre 9 godina

Predstava za široke narodne mase. Pravi igrači, nevidljivi javnosti, uteruju u razne unije one koje hoće, i bombarduju koje hoće. EU je samo jedan čin u predstavi koja se zove Novi svetski poredak, novo Rimsko carstvo, gde mrav ima više slobode i prava od čoveka.

Petar S.

pre 9 godina

A sto nece?
Kad ce se "slomiti Srce" EU ako Britanija ne ostane clanica?????
MA sve je ovo predstava za GLUPI narod.

Ajd "kume" u 1000 Eura da VB nece napustiti9 EU, jer ce im VELIKI BRAT (preko Atlantika) J..... M.... ako ozbiljno to probaju SAD (ne garantujem za ubuduce kad ce SAD izgubiti kontrolu nad EU).
Petar S.
+
24/10/2014
16:09

Blek

pre 9 godina

Tu je zato Norveska sa Bilderbergom Jensom i Bilderberkovama Siv i Erna da pohitaju u pomoc i isprazne naftni fond a ovamo u budzetu pritezu kajis za invalide u Norveskoj i srednju klasu.

brajko

pre 9 godina

Vi Srbi,bilo kome da ste predvidjali kraj,taj se uspio da spasi(euro,Velika Britanija,americka privreda i Amerika uopce,Slovenija).A ove koje ste podrzavali od njih nista ( jugoslavija,srbija i kosovo) :-).Tako da za Evropsku Uniju ne brinem

djavolcici mali

pre 9 godina

A za koji djavo Skotima pretise pre referenduma kako ce im praviti probleme
da ne udju kao samostalna drzava u EU,kada,evo,sami prete izlaskom???!!!

Posmatrac

pre 9 godina

@ИБАРСКИ ВУК, ne razumem kako nisi svestan nesposobnosti institucija RS-a da samostalno opstanu van ekonomskih tokova BiH? Edukuj se prijatelju i iz nasih izvora ali i iz stranih pa ces videti bi li bilo bolje Srbima van BiH.

blek

pre 9 godina

@?!.... Norveska nije u EU ali je usvojila 99.9 posto EU direktiva i rasipa se sa parama kada treba Sorosu i MMFu bespovratno ili kada treba graditi autoput u Bangladesu ili Siera Leoni... skroz tacno.
A ukidaju deciji dodatak na uf?retrygd npr. od 2015

Cinik

pre 9 godina

Velika Britanija se nije bunila kada je ona dobijala pomoc od EU na konto Velsa (devastiranog povrsinskim kopovima i jalovinom) i Severne Irske (nestabilno podrucje). Sto bi rekao pokojni Sava iz Kikinde: licimuri!

Бојан Илић

pre 9 godina

Дај више да се Европа ослободи ових ментола, САД тројанки коњ!
Вечито нешто они неће, па хоће, па може , па не може...

Stvarno strasno

pre 9 godina

"Predstava za široke narodne mase.... EU je samo jedan čin u predstavi koja se zove Novi svetski poredak, novo Rimsko carstvo, gde mrav ima više slobode i prava od čoveka.
(Dan, 24. oktobar 2014 17:21)"

Da, nemaju slobodu da lupaju izloge, tuku zene, ne smeju da preticu kolonu preko pune linije, moraju da placaju porez, njihovi huligani ne smeju da mlate gradjane...mislim, stvarno strasno!...

boze petra

pre 9 godina

britanija moze da istupi iz eu i da opet bude unutar zajednickog evropskog ekonomskog prostora. vec imamo takve primjere: norveska, svicarska. ali nesto im vise odgovara da su unutar eu i da stalno nesto kenkaju.

prolupajko

pre 9 godina

Vi Srbi,bilo kome da ste predvidjali kraj,taj se uspio da spasi(euro,Velika Britanija,americka privreda i Amerika uopce,Slovenija).A ove koje ste podrzavali od njih nista ( jugoslavija,srbija i kosovo) :-).Tako da za Evropsku Uniju ne brinem
(brajko, 24. oktobar 2014 17:54)

A ti si vidovita Zorka?

blek

pre 9 godina

@?!

Onda je neko od nas dvojice pogresno informisan ili ti sto gledas drzavni NRK ili ja sto pratim alternativne norveske medije.
Drzavni NRK i sve ostale TV i aviser ne govore isto sto i Nyhetspeilet.no.
Ja ne uzimam za ozbiljno NRK kada je u pitanju politika i ne citam VG, Aftenposten itd
jer je sve obicna kopija Rojtersa i CNN.

ИБАРСКИ ВУК

pre 9 godina

референдум може у британији, а не може у републици српској..........британски лицемери

brajko

pre 9 godina

Vi Srbi,bilo kome da ste predvidjali kraj,taj se uspio da spasi(euro,Velika Britanija,americka privreda i Amerika uopce,Slovenija).A ove koje ste podrzavali od njih nista ( jugoslavija,srbija i kosovo) :-).Tako da za Evropsku Uniju ne brinem

Posmatrac

pre 9 godina

@ИБАРСКИ ВУК, ne razumem kako nisi svestan nesposobnosti institucija RS-a da samostalno opstanu van ekonomskih tokova BiH? Edukuj se prijatelju i iz nasih izvora ali i iz stranih pa ces videti bi li bilo bolje Srbima van BiH.

Blade Runner

pre 9 godina

Ne radi se o 2,1 miliona nego 2,1 milijardi evra, a ovo je ocito Junckerova osveta zbog Kamerunovog protivljena da Juncker dodje na celo EU. Ovo je samo pocetak kraja EU u ovom obliku, Britanci ce sasvim sigurno izaci a posle toga sledi rasulo jer je sve vise zemalja nezadovoljno politikom Brisela i Berlina...

besna glista

pre 9 godina

Narodu u Britaniji se vec godinama puni glava ekstremnom ksenofobijom i pricom o izlasku iz EU. Gaji se panicni strah od imigranata (koji inace rade sve one poslove koje njihovi gradjani odbijaju da rade) i pricaju se bajke o samoodrzivosti Britanije, iste one Britanije koja jos od doba Tacerove NISTA ne proizvodi i sve uvozi. Meso iz Poljske, kruske iz Juzne Afrike, tehnika iz Nemacke. To sto London i dalje cveta (dok ostali delovi zemlje tonu u nemastinu) mogu da zahvale samo i iskljucivo finansijskom sektoru koji se pak tu nalazi dobrim delom bas zato sto je Britanija u EU. Ukoliko se odluce da istu napuste, bice to dugotrajan i bolam proces raspetljavanja birokratije koji ce ih kostati vremena, para, ali i saradnje sa mnogim inostranim firmama koje ce jednostavno podici sidro i otici u Nemacku, Rusiju ili na neko trece mesto. Desnica koja trenutno buja i cveta Britaniji ne moze doneti nista dobro.

MickeyM

pre 9 godina

A vi EU patrijote i dalje pljujte po dr. Vojislavu Kostunici kao i pre 6 godina kada je rekao da nema nista od te politike i Kosovo i EU ili Kosovo i EU- dva odvojena procesa usta vas je uveravao vas Jelko i ostala bagra a Tadic Vucic i Dacic ponavljali kao papagaji i utubili vam u vase glave

Mini političar

pre 9 godina

Nemojte se iznenaditi ako pukne EU jer Americi ne odgovara stabilna EU pa
preko Velike Britanije čini sve da je sruši.To je jasno kao dan.

Raso

pre 9 godina

@ Blade Runer
Slazem se ! Jos bih dodao da ako Britanija planira da izadje iz EU , to sigurno nije zbog pritiska javnog mnjenja ( jer ga oni i kreiraju ) vec zbog toga sto EU ima ogranicen rok trajanja i hoce da se izvuku pre da ne bi trpeli posledice posle raspada iste. Ako ovo nije signal da Unija dozivljava svoje poslednje dane, onda ne znam sta je? Briti su oduvek bili majstori da zastite svoje interese. Kao sto su napravili onaj referndum za otcepljenje Skotske i unapred su znali da se to nece desiti, tako ce i 2017 napraviti ref. za izlaz iz EU i sugurno ce proci.

Lepo rekose ljudi

pre 9 godina

Kad mi budemo spremni da udjemo u EU, nje vise nece biti. :-)
S'obzirom da se sve vise kuva u Briselu, valja nam graditi dobre ekonomske odnose sa silama sa istoka. Mislim da se ne moze racunati na neke velike evropske investicije, kad ovi zapadnjaci drhte i svadjaju se zbog tricavih 2,1 milijarde evra. Pa bre za tolko se mi zaduzimo svake druge godine, a ko smo mi, a ko su "veliki" britanci? ;)

sALE

pre 9 godina

Počela svađa, oko love, naravno...kad nije uspela da opstane onakva zajednica kao što je bila SFRJ, ne znam šta ovi u eu očekuju...englezi i rumuni zajedno? Neće da može...

Stvarno strasno

pre 9 godina

"Predstava za široke narodne mase.... EU je samo jedan čin u predstavi koja se zove Novi svetski poredak, novo Rimsko carstvo, gde mrav ima više slobode i prava od čoveka.
(Dan, 24. oktobar 2014 17:21)"

Da, nemaju slobodu da lupaju izloge, tuku zene, ne smeju da preticu kolonu preko pune linije, moraju da placaju porez, njihovi huligani ne smeju da mlate gradjane...mislim, stvarno strasno!...

Haha

pre 9 godina

Polako dolazi svemu kraj pa i ovome...nemoguce je da EU izdrzi jos dugo,novi ljudi,nove ideje...dokle ovi veliki imaju korist icice,kada im vise ne ide pare u te tajne kase onda je kraj price.

e

pre 9 godina

Što pre Evropa shvati da je Britanija poklon evropi od USA u ulozi trojanskog konja. Britanija samo geografski pripada Evropi a srce i duša su joj u Vašingtonu. Evropa se svađa sa Rusijom jr to odgovara interesima USA, a izvršilac Američkih interesa je Britanija.Ja nevidim kratkoročno ni dugoročno koji bi bili interesi Evrope da se svađa sa Rusima a svi mogu živeti u obostranom interesu. Valjda je već svima jasno da da je ukrainsku krizu projektovala i izvela USA. Ne samo ukrajinsku nego krizu u Libiji, Egiptu,Iraku,Siriji,Jugoslaviji i Srbiji i to sve poslednjih 23 godine. Pre toga da ne nabrajam.Najgore od svega je što pritiscima, što propagandom svoje agresorske pretenzije prebacuje na druge zemlje i što političkim pritiscima nažalost to i ostvaruje.IS tvorevina na bliskom istoku samo je reakcija na nedela koja su tu agresori učinili. Nekada dok smo bili u komunističkom sistemu mi smo verovali Americi na moralu, korektnosti i fer odnosu prema ostatku sveta. Nažalost oni danas deluju slično kao Nemačka od 1939. do 1945.god.

miki

pre 9 godina

2 miliona je smesna cifra da bi se oko toga vodila polenika. Clanak nazalost plasira par poluinformacija na osnovu cega nista ne moze da se kaze. O kakvom placanju se radi? Ko je to oslobodjen placanja i zasto? Vest je senzacija pa i nije cudo sto b92 postaje sou portal. Sve najbolje.

Blek

pre 9 godina

Tu je zato Norveska sa Bilderbergom Jensom i Bilderberkovama Siv i Erna da pohitaju u pomoc i isprazne naftni fond a ovamo u budzetu pritezu kajis za invalide u Norveskoj i srednju klasu.

Dan

pre 9 godina

Predstava za široke narodne mase. Pravi igrači, nevidljivi javnosti, uteruju u razne unije one koje hoće, i bombarduju koje hoće. EU je samo jedan čin u predstavi koja se zove Novi svetski poredak, novo Rimsko carstvo, gde mrav ima više slobode i prava od čoveka.

Kralj Ibi

pre 9 godina

Englezi su uvek umeli da svoje interese stave na prvo mesto, za razliku od nasih politicara a reklo bi se i naroda. Mi nikako da shvatimo da je EU jedna velika piramidalna shema poput Jezde i Dafine. Ko je prvi usao taj se i okoristio a ko udje zadnji ima da izdrzava one prve koji su na vrhu piramide. Tako da Srbijo napred u ropstvo na celu sa Aleksandrom I Vucicem! Englezi pak imaju neka pametnija posla.

Petar S.

pre 9 godina

A sto nece?
Kad ce se "slomiti Srce" EU ako Britanija ne ostane clanica?????
MA sve je ovo predstava za GLUPI narod.

Ajd "kume" u 1000 Eura da VB nece napustiti9 EU, jer ce im VELIKI BRAT (preko Atlantika) J..... M.... ako ozbiljno to probaju SAD (ne garantujem za ubuduce kad ce SAD izgubiti kontrolu nad EU).
Petar S.
+
24/10/2014
16:09

prolupajko

pre 9 godina

Vi Srbi,bilo kome da ste predvidjali kraj,taj se uspio da spasi(euro,Velika Britanija,americka privreda i Amerika uopce,Slovenija).A ove koje ste podrzavali od njih nista ( jugoslavija,srbija i kosovo) :-).Tako da za Evropsku Uniju ne brinem
(brajko, 24. oktobar 2014 17:54)

A ti si vidovita Zorka?

kad je beg bio cicija

pre 9 godina

Što ne traže od nas? Ovi naši bi se zadužilu kod arapa i baz pogovora dali te pare pošto presvetli evropski put nema alternativu.

Бојан Илић

pre 9 godina

Дај више да се Европа ослободи ових ментола, САД тројанки коњ!
Вечито нешто они неће, па хоће, па може , па не може...

Cinik

pre 9 godina

Velika Britanija se nije bunila kada je ona dobijala pomoc od EU na konto Velsa (devastiranog povrsinskim kopovima i jalovinom) i Severne Irske (nestabilno podrucje). Sto bi rekao pokojni Sava iz Kikinde: licimuri!

бт

pre 9 godina

Изгледа да вам је Бачевић написао наслов теме, ни њему није лако са милионима и милијардама.

blek

pre 9 godina

@?!.... Norveska nije u EU ali je usvojila 99.9 posto EU direktiva i rasipa se sa parama kada treba Sorosu i MMFu bespovratno ili kada treba graditi autoput u Bangladesu ili Siera Leoni... skroz tacno.
A ukidaju deciji dodatak na uf?retrygd npr. od 2015

boze petra

pre 9 godina

britanija moze da istupi iz eu i da opet bude unutar zajednickog evropskog ekonomskog prostora. vec imamo takve primjere: norveska, svicarska. ali nesto im vise odgovara da su unutar eu i da stalno nesto kenkaju.

Zeljko

pre 9 godina

Nije 2.1 miliona vec 2.1 milijardi evra - novinarima i prevodiocima matematika ne ide od ruke, tako da milione i milijarde tesko razlikuju.

blek

pre 9 godina

@?!

Onda je neko od nas dvojice pogresno informisan ili ti sto gledas drzavni NRK ili ja sto pratim alternativne norveske medije.
Drzavni NRK i sve ostale TV i aviser ne govore isto sto i Nyhetspeilet.no.
Ja ne uzimam za ozbiljno NRK kada je u pitanju politika i ne citam VG, Aftenposten itd
jer je sve obicna kopija Rojtersa i CNN.

djavolcici mali

pre 9 godina

A za koji djavo Skotima pretise pre referenduma kako ce im praviti probleme
da ne udju kao samostalna drzava u EU,kada,evo,sami prete izlaskom???!!!