Petak, 24.10.2014.

09:16

"Odlučili da svrgnu Putina"

Lični napadi na ruskog predsednika Vladimira Putina nastavak su informacijskog rata protiv Rusije, izjavio je šef Putinove kancelarije Sergej Ivanov.

Izvor: Beta

"Odluèili da svrgnu Putina" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

54 Komentari

Sortiraj po:

popularan..

pre 9 godina

Slaba im je propaganda..a i provaljena!Sto ga vise napadaju i ,smenjuju,to je on sve popularniji i to ne samo u Rusiji,vec i na celoj planeti!

Milan

pre 9 godina

Meni je najsmesnije sto se u Srbiji vode zestoke debate oko toga da li je bolja Rusija ili Evropa i Amerika, mnogi srbi su nasli utehu u jacini Rusije jer im je tako lakse da podnesu cinjenicu da je Srbija potpuno unistena i marginalizovana.
Ono sto bi trebali svi mi u ovoj nasoj rasturenoj kuci je da malo vise gledamo svoja posla, a ne da se ponasamo kao najglasniji navijaci Evrope ili Rusije! Mislim da se ni jedan narod ne interesuje za odnose izmedju Evrope i Rusije vise od zaludnih Srba koji iz sve snage navijaju za jedne ili druge.

simon

pre 9 godina

Jel vas podseća ova retorika sa slučajem svrgavanja Miloševića?! Isto je ovako bilo. Prvo su krenuli sankcijama pa onda dresiranjem opozicije (DOS) a sve se završilo kada je Medlin Olbrajt 1999 u proleće sakupila lidere DOS a i naredila im doslovce ovako: bez obzira koliko vam je tesan opozicioni krevet imate svi da se smestite njega. Djindjic je prvi rekao ok i eto. A isto će probati i sa Putinom samo ima da sačekaju do jedno 2 godine pred izbore. Živi bili pa videli. NNaravno sve u cilju iskrene borbe za demokratizaciju ruskog društva. Ako će mo pošteno ni Rusi ni Kinezi nisu po zapadnnom modelu usvojeni. Valjda je lakše da se ustroje pa će medjusobno lakše i saradjivati5

aleksa

pre 9 godina

mnogo lepih komentara, dokoni Balkanci sve znaju.
(Georgi Dimitrov Čaušesku Dež, 24. oktobar 2014 11:45)
Za tebe samo jedna informacija, verovatno Finsku nikada u zivotu nisi video,a uveren sam da i neces, ja sam bio u avgustu 2014. Nista od te tvoje tvrdnje o mrznji Finaca prema Rusima. Naprotiv, vise Finci gundjaju protiv EU i USA, ali ne mogu nista. Ja sam bio i na rasprodaji Finskih proizvoda namenjenih izvozu u Rusiju.
Jedino gde ces osetiti fasisticki odnos lokalnog stanovnistva prema Rusiji je Estonija. Oni su cudo, progovoriti Ruski u Estoniji znaci izgubiti sva prava, ako slucajno izadjes iz zemlje nema sansi da se vratis.
Ali ti o tome nemas pojma.
Kako kazu, karavani prolaze.

divine intervention

pre 9 godina

Strašno sam zabrinut...Jednog dana, umreće Putin.Sto pedeset miliona rusa ostaće samo.Ko će tada brinuti o njima?O miru u svetu?(dušan, 24. oktobar 2014 11:35)Nema razloga za brigu.Putin će verovatno dobiti još jedan mandat,a u tome mu zapad obato pomaže,a onda će u zasluženu penziju.Ali najvažnija stvar,za koju je Putin zaslužan,je to što je u Rusiji stvoren takav politički sistem da neko ko radi protiv interesa države ne može doći u situaciju da se nešto pita.Takav sistem postoji u SAD-u i Britaniji više od 100godina.Ne može se više ponoviti vreme anarhije i kriminala,koje je bilo 90-tih kada je Rusiju vodio pijani predsednik,koji je uz čašicu vodke ili viskija sve potpisivao.Rusija je nezavisna i slobodna zemlja u kojoj,za razliku od nas i mnogih drugih zemalja,građani na izborima odlučuju ko će ih voditi.

Švarcenberger

pre 9 godina

Žestoke kriticare Putina bih pitao, šta bi on trebalo da radi sa Rusijom, pa da Amerika bude s tim srecna?
Da li biste voleli da se to dešava?
Šta mislite da biste time dobili? Vi. I ono šta smatrate vašom okolinom, da ne kažem - zemljom.
Podsetio bih samo na to šta Americi znaci Rusija i kako se ona predstavlja prosecnim Amerikancima.
To se može videti iz bezbroj tupih filmova u kojima je je sve rusko u najbolju ruku simpaticno maloumno.
Mislim da se pojavio lik koji se ne uklapa u (degenerisanu) sliku Rusije koju oni tamo stvaraju vec tokom veceg dela istorije njihove kinematografije.
I mislim da je to dobro.
A što se tice Holivudske propagande, mislim da bismo mi morali znati bolje, ako ništa, s obzirom na to da smo (neproporcijalno) mnogo puta bili meta iste jeftine propagande. Kada je nekom nekreativnom filmadžiji-parajliji trebao negativac da zabavi lake zabave željno mnjenje, bilo je lako izvuci nekog bezumnog krvolocnog Srbina, koji je cesto mumlao nešto što nema veze sa srpskim jezikom.
Divnu sliku je to o nama stvaralo.
Ali je to, pored toga što je zabavilo mase, obezbedivalo njenu podršku za svaku kampanju protiv Srbije.
Tužno mi je kad ljudi ovde gutaju istu propagandu.

Objavite komentar

pre 9 godina

SAD su nakon Orbanove najeve o ubrzanju izgradnje Juznog toka, udarili personalne sankcije Madjarskoj, koje obuhvataju uzi krug Orbanovih saradnika...

ns

pre 9 godina

Rusi da se povuku iz Ukrajine, da vise ne rovare I vrate Krim koji su kao aggressor otcepili od suverene Ukrajine.
Ni vise ni manje, a sa Putinom treba da se bavi ruski narod. On uopste nije bitan za nas, mozda samo za Nikolica i Vucica - da mu naprave jos neku paradu.
Nas najveci problem su ocesljani radikali i milosevicevci i funkcionalno polupismeni narod.

bbz

pre 9 godina

pa Putin se moze samo svrgnuti revolucijom da ustane narod slicno kao nas slucaj sa Milosevicom.....jer svaki diktator ne moze mirno da preda vlast a putin krsi ustav Rusije jer je dugo na vlasti vise od jedne decenije i samo se smenjuje malo premijer malo predsednik,imate slucaj kada je toma pred izbore u srbiji navijao da SNS pobedi i time prekrsio ustav srbije jer to ne sme da radi,a putinova logistika je veoma mocna i utice na narod isto kao kod nas od vladajuce garniture,isto kao i diktator Kim Dzon u severnoj koreji,tamo te brate raznesu artiljerijskom vatrom ako nesto pogresno kazez....tako je i kod nas bilo niko nije smeo da pisne protiv Slobe jer Crvene Beretke odma dobiju specijalan zadatak(Ivan Stambolic)a tako je i sada u rusiji,aj reci nesto protiv putina,odma dobijes besplatno zimovanje u najboljem slucaju,jadan narod samo ispasta i gubi zivote u ratovima i zbog diktatora je u sukubu sa svetom,isto kao i milosevic zbog kojeg smo propatili mnogo

milan

pre 9 godina

Kao neko ko je izučavao astrologiju, mogu reći, nedvosmisleno,gledajući natalnu kartu Vladimira Putina, da ratni sukobi samo mogu da ojačaju njegovu poziciju i to naročito u ovom periodu i naredne godine.Čovek jednostavno poseduje neverovatnu unutrašnju (psihičku) snagu, da ga je nemoguće "nasankati" i isprovocirati, jer nikada neće povući nepromišljen potez.

najurice ga oni sami

pre 9 godina

I moje misljenje je da nema razloga da ga ruse, ovaj ce sam da padne, koga ce okriviti za svoj pad totalno je nebitno.
Rublja u periodu od 2008-me do danas skoro duplo slabija u odnosu na dolar. (neverovatno, ali ni dinar nije toliko devalvirao za taj period).

demos

pre 9 godina

Od svoga dosadasnjeg zivota, ziveo sam tridesetak godina dostojanstveno u "diktaturi" Josipa Broza. Nazalost. Veliko iscekivanje 5.oktobra. Docekao sam i tu "demokratiju". Nazalost prazan slogan koji je rasirio haos, bedu, kriminal i siromastvo. Balkan i Rusija su slicni po mentalitetu? Zato razmislite velika braco.

Mare,NS

pre 9 godina

Putin im kriv sto nijedan rat vise ne mogu da dobiju!
Irak,Avganistan,Libija,Sirija,Ukrajina...ima li tome kraja?
Kosovo-uspeli delimicno,ali zamrznuta situacija ne znaci uspeh,pogotovo sto je na snazi rezolucija 1244,koju ne mogu promeniti zbog ruskog i kineskog veta u SB UN!
Najveci `greh` Putina je sto im je jasno rekao,da se ne igraju sa Rusijom u njenoj neposrednoj blizini(Gruzija,Ukrajina,Moldavija),po cenu izbijanja sukoba velikih razmera u kome nemaju ni najmanju sansu!
Ne samo rekao,nego to i delima potvrdio i sad moze da se podsmeva njihovoj nadmenoj nemoci!
Moze da se podsmeva,ali to ne cini,pustajuci ih da srljaju iz greske u gresku.
Sta sada da rade sa Ukrajinom?
Nemaju i nikad nisu imali nameru da plate ukrajinske dugove,pogotovo sada,kada je izostala pobeda u gradjanskom ratu.Slatkoreciva obecanja se polako tope,a Ukrajinci shvataju da su izmanipulisani i uvuceni u sukob,koji nisu zeleli!
Uostalom,nije Putin dosao na granicu SAD i izazvao haos,nego obrnuto!
Nisu ni svesni,koliko im se srozao ugled sirom sveta.
Ne samo srozao,nego ga vise i nemaju,a obraz su davno izgubili(1999.g)!!!

cat

pre 9 godina

ODBRANA SOLZENJICINA
Zasto Putina ne vole mnogi politicari na Zapadu i kritikuju ga da nije dovoljno demokrata?
Bolje se moze razumeti ako se ponovo procita poslednji intervju sada vec pokojnog Aleksandra Solzenjicina nemackom "Spiglu".

Tada je Solzenjicin kazao da se Putin uhvatio teskog posla da podize opljackanu zemlju sa osiromasenim i demoralizovanim narodom.

"Nema nijednog primera u istoriji da coveka koji je krenuo da jaca svoju drzavu i njenu upravu hvale napolju.
Paradoksalno je da na Zapadu hvale one ruske politicare koji su razrusili svoju zemlju,
a napadaju Putina koji nastoji da je podigne - objasnio je Solzenjicin. On je dodao da je Putin bio oficir,
ali ne istrazitelj KGB ni nacelnik logora.
Radio je u Spoljnoj obavestajnoj sluzbi koja se ni u jednoj zemlji ne porice nego se cak hvali,
kao sto niko ne kori Dzordza Busa starijeg zato sto je bio sef CIA."

jel sportki klub bolji ako ga zoves fransiza?

pre 9 godina

Šta ima da ga ruše, sam će se urušiti, istorija nas tome naučila.
Samo malo duže traje i ima manje žrtava.
(s., 24. oktobar 2014 09:58)
ne znam ko ce da se urusi.. 4 wheel drive, masina za pranje sudja i frizider koji sam pravi ledene kockice su tebi mozda civilizacija, ali to nikoga nije nacinilo sretnim.

Georgi Dimitrov Čaušesku Dež

pre 9 godina

"Rusi nas nikad nisu osvajali i ubijali."

Jok, samo su 1948. malo zveckali oružjem do istorijskog "NE". Ali su zato "oslobodili" Poljake polovine teritorije, paktom koji su sklopili sa Hitlerom, a nakon 2. svetskog rata su oslobodili Istočnu Nemačku, Poljsku, Čehoslovačku, Mađarsku, Bugarsku, Estoniju i ostale... Finci ih naročito obožavaju, takođe. Da ne spominjem odakle milioni Kalašnjikova po "bratskim" arapskim i afričkim zemljama. Tako da vaša tvrdnja ne stoji. Odnosno stoji u najužem smislu da SFRJ nije bila pod ruskom čizmom, ali veliki deo Evrope i šire jeste.

sa lica mesta

pre 9 godina

Ne kapiraju mrzitelji Putina da ga Rusi bas zbog pravih patriotskih odluka postuju i podrzavaju. Dovoljno je napraviti komparaciju skorije istorije vladavine Gorbacova i Jeljcina, i ondasnji standard prosecnog Rusa kao i kakav tretman u svetu su imali DO Putina. Vratio im je ponos i dostojanstvo koje su im pomenuti unistili. Ne zaboravljaju Rusi vremena kada se dobar deo sveta sprdao sa Rusima zahvaljujuci ovom dvojcu. Svesni su da ih je Putin podigao iz pepela te otuda ovolika podrska Putinu, a tek je osetno skocila od desavanja u Kijevu. Setimo se onih prekookeanskih i iz blizeg okruzenja Ukr.gostiju, koji su delili kolacice... upravo ti hoce da nasole Rusima demonizujuci i satanizujuci Putina, doduse nadju se neki nesrecnici i iz Srbije... Ko poznaje Ruse zna da nisu ni plasljivi ni inpulsivni, bogu hvala da postoje, a na ovakve pakosti odmahnu rukom i kazu: Нас ета не валнует!

dušan

pre 9 godina

Strašno sam zabrinut...
Jednog dana, umreće Putin.
Sto pedeset miliona rusa ostaće samo.
Ko će tada brinuti o njima?
O miru u svetu?

gradinar

pre 9 godina

Pa Amerika je svojim potezima i afirmisala Putina kao lidera, a sad ga satanizuje.
Na Zapadu su stvarni lideri u senci, ali se zato američki protivnici uvek personalizuju, kako bi se lakše vodila propagnada protiv jednog čoveka i lakše opravdao napad na "diktatora". Tako su tobož napadnuti Milošević, Sadam, Bin Laden, Gadafi..., a zapravo su napadnuti narodni, države, a bolje rečeno strateški položaji (Balkan), ili resursi (nafta u Libiji i na Bliskom istoku). Vidim, svi te teritorije i narodi su se silno usrećili nakon pada satanizovanih lidera...
I u ovom slučaju je krajnji cilj kontrola ogromnih prirodnih resursa u Rusiji, a Putin bi trebalo da bude opravdanje za konačni obračun. Zato ga i satanizuju. Pravom ratu uvek predstoji informativni rat. A ovog puta je zveckanje vrlo ozbiljno...

Miki

pre 9 godina

Putin ne znaci nista EU i Americi.Inace,Rusija nije ni bitna Evropi kao sto se i nikada nije smatrala delom Evrope.Samo su geografski kao pojam,slicno nama.

mira

pre 9 godina

Pa je svet odlucio da prodise bas o trosku ruskog gasa, jel na to mislite? Sto ne prodise pomocu svojih resursa, zasto bas uvek o trosku tudjih. Manite nas vise tih glupih zapadnih fraza, svet, ovo, ono. Neka svako gleda svoja posla i zivi od svog rada, a ne od tudjih resursa!!!

stefan

pre 9 godina

Kada će jednom ovaj narod da shvati da je Putin problem Rusije, a mi imamo svoje mnogo veće i ozbiljnije probleme, koje nam niko , sem nas, ako ikako uspemo, neće nikada rešiti.

Rus

pre 9 godina

Rusi nas nikad nisu osvajali i ubijali. Možda nam nisu uvek pomogli ali nisu nas zatvarali po logorima i ubijali žene i decu . Ne grešite dušu nego pročitajte istoriju. Posle svega u poslednjih sto godina što nam je zapad uradio , vi mrzite Ruse . Kakav je to mazohizam ? Ne treba da nas vole ni jedni i drugi . Samo nek nas više ostave da se sami izvadimo iz ovih problema koji nas okružuju.

Xy

pre 9 godina

Rusija je 2 ipo puta amerika ; aman ljudi ,to ogromno prostransrvo treba sacuvati od svetskih lesinara . Mislite da je to tako lako - sveznalice ? Ko se sve nije okomio na Putina? Usa nece da dopusti da izgubi svetski primat a da bi se usa aparat neometano kljukao , cela planeta treba da rmbaci za njih ! Amerika ama bas nista ne proizvodi u poslednjim godinama naseg secanja . Evropi se klima ama bas nikako ne svidja ali mora prosto da se "anestetizira" i igra kako ameri sviraju ! Bez izbora ! Ali uskoro osecam doci ce do smene ravnoteze. Nije mi do ludih kineza mada su neosporivo novi igraci na sceni .

Action Man

pre 9 godina

Ruski narod je jadan navikao na diktatore,cute i rade,ne smeju ni strajkovati,odmah bi im poslali policiju pod izgovorom da je skup politicki,jednostavno,u Rusiji ljudi trpe,rade i ne bune se,a i da se bune dzaba im je...Diktator,nego sta je.

Gospodin covek

pre 9 godina

Pa jeste , Putin nikada ne govori uvredljivo o svojim protivnicima - svi mi kada pricamo o drugima - pricamo ustvari o nama samima ! Ko je razumeo - shvatice !

Mameti

pre 9 godina

Nije Putin nikoga uvredio osim što je spominjao babe i jaja. Kad čujem ovakvu priču da je samo 1 čovek garant bezbednosti nacije od 140 miliona duša, mene spopadne muka. Jako me podseća na vreme kada je napad na ličnost bio odmah okarakterisan kao napad na sistem i na državu. Koliko god Putin bio sposoban, Rusi sigurno imaju ogroman kapacitet za pronalaženje odgovarajuće zamene, manje korumpirane ali ne i manje patriotske.

Mihailo

pre 9 godina

Nemoguća misija, ne zbog Putinove mreže, već zbog toga što su Rusi, poniženi i zgaženi u vreme izdajnika Gorbačova i pijanice Jeljcina počeli da obnavljaju snagu nikada prežaljenog Sovjetskog Saveza. Zapadu, odnosno Državama, bi bilo bolje da se pomire sa činjenicom da više nisu (a teško da će ikada ponovo biti, ako uzmemo u obzir i snaženje Kine) globalni policajac i neko ko može bez ikakvih konsekvenci da maltretira celu planetu.

meraklijo

pre 9 godina

Istina je, da nema kralja ni cara koji nije pao, neki cak i u istorijski zaborav. U svakom slucaju oko Putina se pokazuju naprsline. Vremesnosti, reklo bi se...

deda cvetko

pre 9 godina

Ma, sve ce to da sredi KGB!
Malo morgen!
Kao kada su dovezli oklopnim vozom Lenjina iz Svajcarske u Rusiju!
Tada zbog nafte a danas i zbog gasa!
Para vrti gde burgija nece!

Mihailo

pre 9 godina

Nemoguća misija, ne zbog Putinove mreže, već zbog toga što su Rusi, poniženi i zgaženi u vreme izdajnika Gorbačova i pijanice Jeljcina počeli da obnavljaju snagu nikada prežaljenog Sovjetskog Saveza. Zapadu, odnosno Državama, bi bilo bolje da se pomire sa činjenicom da više nisu (a teško da će ikada ponovo biti, ako uzmemo u obzir i snaženje Kine) globalni policajac i neko ko može bez ikakvih konsekvenci da maltretira celu planetu.

Rus

pre 9 godina

Rusi nas nikad nisu osvajali i ubijali. Možda nam nisu uvek pomogli ali nisu nas zatvarali po logorima i ubijali žene i decu . Ne grešite dušu nego pročitajte istoriju. Posle svega u poslednjih sto godina što nam je zapad uradio , vi mrzite Ruse . Kakav je to mazohizam ? Ne treba da nas vole ni jedni i drugi . Samo nek nas više ostave da se sami izvadimo iz ovih problema koji nas okružuju.

Xy

pre 9 godina

Rusija je 2 ipo puta amerika ; aman ljudi ,to ogromno prostransrvo treba sacuvati od svetskih lesinara . Mislite da je to tako lako - sveznalice ? Ko se sve nije okomio na Putina? Usa nece da dopusti da izgubi svetski primat a da bi se usa aparat neometano kljukao , cela planeta treba da rmbaci za njih ! Amerika ama bas nista ne proizvodi u poslednjim godinama naseg secanja . Evropi se klima ama bas nikako ne svidja ali mora prosto da se "anestetizira" i igra kako ameri sviraju ! Bez izbora ! Ali uskoro osecam doci ce do smene ravnoteze. Nije mi do ludih kineza mada su neosporivo novi igraci na sceni .

Mare,NS

pre 9 godina

Putin im kriv sto nijedan rat vise ne mogu da dobiju!
Irak,Avganistan,Libija,Sirija,Ukrajina...ima li tome kraja?
Kosovo-uspeli delimicno,ali zamrznuta situacija ne znaci uspeh,pogotovo sto je na snazi rezolucija 1244,koju ne mogu promeniti zbog ruskog i kineskog veta u SB UN!
Najveci `greh` Putina je sto im je jasno rekao,da se ne igraju sa Rusijom u njenoj neposrednoj blizini(Gruzija,Ukrajina,Moldavija),po cenu izbijanja sukoba velikih razmera u kome nemaju ni najmanju sansu!
Ne samo rekao,nego to i delima potvrdio i sad moze da se podsmeva njihovoj nadmenoj nemoci!
Moze da se podsmeva,ali to ne cini,pustajuci ih da srljaju iz greske u gresku.
Sta sada da rade sa Ukrajinom?
Nemaju i nikad nisu imali nameru da plate ukrajinske dugove,pogotovo sada,kada je izostala pobeda u gradjanskom ratu.Slatkoreciva obecanja se polako tope,a Ukrajinci shvataju da su izmanipulisani i uvuceni u sukob,koji nisu zeleli!
Uostalom,nije Putin dosao na granicu SAD i izazvao haos,nego obrnuto!
Nisu ni svesni,koliko im se srozao ugled sirom sveta.
Ne samo srozao,nego ga vise i nemaju,a obraz su davno izgubili(1999.g)!!!

Gospodin covek

pre 9 godina

Pa jeste , Putin nikada ne govori uvredljivo o svojim protivnicima - svi mi kada pricamo o drugima - pricamo ustvari o nama samima ! Ko je razumeo - shvatice !

Mameti

pre 9 godina

Nije Putin nikoga uvredio osim što je spominjao babe i jaja. Kad čujem ovakvu priču da je samo 1 čovek garant bezbednosti nacije od 140 miliona duša, mene spopadne muka. Jako me podseća na vreme kada je napad na ličnost bio odmah okarakterisan kao napad na sistem i na državu. Koliko god Putin bio sposoban, Rusi sigurno imaju ogroman kapacitet za pronalaženje odgovarajuće zamene, manje korumpirane ali ne i manje patriotske.

cat

pre 9 godina

ODBRANA SOLZENJICINA
Zasto Putina ne vole mnogi politicari na Zapadu i kritikuju ga da nije dovoljno demokrata?
Bolje se moze razumeti ako se ponovo procita poslednji intervju sada vec pokojnog Aleksandra Solzenjicina nemackom "Spiglu".

Tada je Solzenjicin kazao da se Putin uhvatio teskog posla da podize opljackanu zemlju sa osiromasenim i demoralizovanim narodom.

"Nema nijednog primera u istoriji da coveka koji je krenuo da jaca svoju drzavu i njenu upravu hvale napolju.
Paradoksalno je da na Zapadu hvale one ruske politicare koji su razrusili svoju zemlju,
a napadaju Putina koji nastoji da je podigne - objasnio je Solzenjicin. On je dodao da je Putin bio oficir,
ali ne istrazitelj KGB ni nacelnik logora.
Radio je u Spoljnoj obavestajnoj sluzbi koja se ni u jednoj zemlji ne porice nego se cak hvali,
kao sto niko ne kori Dzordza Busa starijeg zato sto je bio sef CIA."

sa lica mesta

pre 9 godina

Ne kapiraju mrzitelji Putina da ga Rusi bas zbog pravih patriotskih odluka postuju i podrzavaju. Dovoljno je napraviti komparaciju skorije istorije vladavine Gorbacova i Jeljcina, i ondasnji standard prosecnog Rusa kao i kakav tretman u svetu su imali DO Putina. Vratio im je ponos i dostojanstvo koje su im pomenuti unistili. Ne zaboravljaju Rusi vremena kada se dobar deo sveta sprdao sa Rusima zahvaljujuci ovom dvojcu. Svesni su da ih je Putin podigao iz pepela te otuda ovolika podrska Putinu, a tek je osetno skocila od desavanja u Kijevu. Setimo se onih prekookeanskih i iz blizeg okruzenja Ukr.gostiju, koji su delili kolacice... upravo ti hoce da nasole Rusima demonizujuci i satanizujuci Putina, doduse nadju se neki nesrecnici i iz Srbije... Ko poznaje Ruse zna da nisu ni plasljivi ni inpulsivni, bogu hvala da postoje, a na ovakve pakosti odmahnu rukom i kazu: Нас ета не валнует!

gradinar

pre 9 godina

Pa Amerika je svojim potezima i afirmisala Putina kao lidera, a sad ga satanizuje.
Na Zapadu su stvarni lideri u senci, ali se zato američki protivnici uvek personalizuju, kako bi se lakše vodila propagnada protiv jednog čoveka i lakše opravdao napad na "diktatora". Tako su tobož napadnuti Milošević, Sadam, Bin Laden, Gadafi..., a zapravo su napadnuti narodni, države, a bolje rečeno strateški položaji (Balkan), ili resursi (nafta u Libiji i na Bliskom istoku). Vidim, svi te teritorije i narodi su se silno usrećili nakon pada satanizovanih lidera...
I u ovom slučaju je krajnji cilj kontrola ogromnih prirodnih resursa u Rusiji, a Putin bi trebalo da bude opravdanje za konačni obračun. Zato ga i satanizuju. Pravom ratu uvek predstoji informativni rat. A ovog puta je zveckanje vrlo ozbiljno...

mira

pre 9 godina

Pa je svet odlucio da prodise bas o trosku ruskog gasa, jel na to mislite? Sto ne prodise pomocu svojih resursa, zasto bas uvek o trosku tudjih. Manite nas vise tih glupih zapadnih fraza, svet, ovo, ono. Neka svako gleda svoja posla i zivi od svog rada, a ne od tudjih resursa!!!

deda cvetko

pre 9 godina

Ma, sve ce to da sredi KGB!
Malo morgen!
Kao kada su dovezli oklopnim vozom Lenjina iz Svajcarske u Rusiju!
Tada zbog nafte a danas i zbog gasa!
Para vrti gde burgija nece!

demos

pre 9 godina

Od svoga dosadasnjeg zivota, ziveo sam tridesetak godina dostojanstveno u "diktaturi" Josipa Broza. Nazalost. Veliko iscekivanje 5.oktobra. Docekao sam i tu "demokratiju". Nazalost prazan slogan koji je rasirio haos, bedu, kriminal i siromastvo. Balkan i Rusija su slicni po mentalitetu? Zato razmislite velika braco.

jel sportki klub bolji ako ga zoves fransiza?

pre 9 godina

Šta ima da ga ruše, sam će se urušiti, istorija nas tome naučila.
Samo malo duže traje i ima manje žrtava.
(s., 24. oktobar 2014 09:58)
ne znam ko ce da se urusi.. 4 wheel drive, masina za pranje sudja i frizider koji sam pravi ledene kockice su tebi mozda civilizacija, ali to nikoga nije nacinilo sretnim.

meraklijo

pre 9 godina

Istina je, da nema kralja ni cara koji nije pao, neki cak i u istorijski zaborav. U svakom slucaju oko Putina se pokazuju naprsline. Vremesnosti, reklo bi se...

Action Man

pre 9 godina

Ruski narod je jadan navikao na diktatore,cute i rade,ne smeju ni strajkovati,odmah bi im poslali policiju pod izgovorom da je skup politicki,jednostavno,u Rusiji ljudi trpe,rade i ne bune se,a i da se bune dzaba im je...Diktator,nego sta je.

milan

pre 9 godina

Kao neko ko je izučavao astrologiju, mogu reći, nedvosmisleno,gledajući natalnu kartu Vladimira Putina, da ratni sukobi samo mogu da ojačaju njegovu poziciju i to naročito u ovom periodu i naredne godine.Čovek jednostavno poseduje neverovatnu unutrašnju (psihičku) snagu, da ga je nemoguće "nasankati" i isprovocirati, jer nikada neće povući nepromišljen potez.

stefan

pre 9 godina

Kada će jednom ovaj narod da shvati da je Putin problem Rusije, a mi imamo svoje mnogo veće i ozbiljnije probleme, koje nam niko , sem nas, ako ikako uspemo, neće nikada rešiti.

Švarcenberger

pre 9 godina

Žestoke kriticare Putina bih pitao, šta bi on trebalo da radi sa Rusijom, pa da Amerika bude s tim srecna?
Da li biste voleli da se to dešava?
Šta mislite da biste time dobili? Vi. I ono šta smatrate vašom okolinom, da ne kažem - zemljom.
Podsetio bih samo na to šta Americi znaci Rusija i kako se ona predstavlja prosecnim Amerikancima.
To se može videti iz bezbroj tupih filmova u kojima je je sve rusko u najbolju ruku simpaticno maloumno.
Mislim da se pojavio lik koji se ne uklapa u (degenerisanu) sliku Rusije koju oni tamo stvaraju vec tokom veceg dela istorije njihove kinematografije.
I mislim da je to dobro.
A što se tice Holivudske propagande, mislim da bismo mi morali znati bolje, ako ništa, s obzirom na to da smo (neproporcijalno) mnogo puta bili meta iste jeftine propagande. Kada je nekom nekreativnom filmadžiji-parajliji trebao negativac da zabavi lake zabave željno mnjenje, bilo je lako izvuci nekog bezumnog krvolocnog Srbina, koji je cesto mumlao nešto što nema veze sa srpskim jezikom.
Divnu sliku je to o nama stvaralo.
Ali je to, pored toga što je zabavilo mase, obezbedivalo njenu podršku za svaku kampanju protiv Srbije.
Tužno mi je kad ljudi ovde gutaju istu propagandu.

aleksa

pre 9 godina

mnogo lepih komentara, dokoni Balkanci sve znaju.
(Georgi Dimitrov Čaušesku Dež, 24. oktobar 2014 11:45)
Za tebe samo jedna informacija, verovatno Finsku nikada u zivotu nisi video,a uveren sam da i neces, ja sam bio u avgustu 2014. Nista od te tvoje tvrdnje o mrznji Finaca prema Rusima. Naprotiv, vise Finci gundjaju protiv EU i USA, ali ne mogu nista. Ja sam bio i na rasprodaji Finskih proizvoda namenjenih izvozu u Rusiju.
Jedino gde ces osetiti fasisticki odnos lokalnog stanovnistva prema Rusiji je Estonija. Oni su cudo, progovoriti Ruski u Estoniji znaci izgubiti sva prava, ako slucajno izadjes iz zemlje nema sansi da se vratis.
Ali ti o tome nemas pojma.
Kako kazu, karavani prolaze.

Georgi Dimitrov Čaušesku Dež

pre 9 godina

"Rusi nas nikad nisu osvajali i ubijali."

Jok, samo su 1948. malo zveckali oružjem do istorijskog "NE". Ali su zato "oslobodili" Poljake polovine teritorije, paktom koji su sklopili sa Hitlerom, a nakon 2. svetskog rata su oslobodili Istočnu Nemačku, Poljsku, Čehoslovačku, Mađarsku, Bugarsku, Estoniju i ostale... Finci ih naročito obožavaju, takođe. Da ne spominjem odakle milioni Kalašnjikova po "bratskim" arapskim i afričkim zemljama. Tako da vaša tvrdnja ne stoji. Odnosno stoji u najužem smislu da SFRJ nije bila pod ruskom čizmom, ali veliki deo Evrope i šire jeste.

Milan

pre 9 godina

Meni je najsmesnije sto se u Srbiji vode zestoke debate oko toga da li je bolja Rusija ili Evropa i Amerika, mnogi srbi su nasli utehu u jacini Rusije jer im je tako lakse da podnesu cinjenicu da je Srbija potpuno unistena i marginalizovana.
Ono sto bi trebali svi mi u ovoj nasoj rasturenoj kuci je da malo vise gledamo svoja posla, a ne da se ponasamo kao najglasniji navijaci Evrope ili Rusije! Mislim da se ni jedan narod ne interesuje za odnose izmedju Evrope i Rusije vise od zaludnih Srba koji iz sve snage navijaju za jedne ili druge.

divine intervention

pre 9 godina

Strašno sam zabrinut...Jednog dana, umreće Putin.Sto pedeset miliona rusa ostaće samo.Ko će tada brinuti o njima?O miru u svetu?(dušan, 24. oktobar 2014 11:35)Nema razloga za brigu.Putin će verovatno dobiti još jedan mandat,a u tome mu zapad obato pomaže,a onda će u zasluženu penziju.Ali najvažnija stvar,za koju je Putin zaslužan,je to što je u Rusiji stvoren takav politički sistem da neko ko radi protiv interesa države ne može doći u situaciju da se nešto pita.Takav sistem postoji u SAD-u i Britaniji više od 100godina.Ne može se više ponoviti vreme anarhije i kriminala,koje je bilo 90-tih kada je Rusiju vodio pijani predsednik,koji je uz čašicu vodke ili viskija sve potpisivao.Rusija je nezavisna i slobodna zemlja u kojoj,za razliku od nas i mnogih drugih zemalja,građani na izborima odlučuju ko će ih voditi.

Objavite komentar

pre 9 godina

SAD su nakon Orbanove najeve o ubrzanju izgradnje Juznog toka, udarili personalne sankcije Madjarskoj, koje obuhvataju uzi krug Orbanovih saradnika...

bbz

pre 9 godina

pa Putin se moze samo svrgnuti revolucijom da ustane narod slicno kao nas slucaj sa Milosevicom.....jer svaki diktator ne moze mirno da preda vlast a putin krsi ustav Rusije jer je dugo na vlasti vise od jedne decenije i samo se smenjuje malo premijer malo predsednik,imate slucaj kada je toma pred izbore u srbiji navijao da SNS pobedi i time prekrsio ustav srbije jer to ne sme da radi,a putinova logistika je veoma mocna i utice na narod isto kao kod nas od vladajuce garniture,isto kao i diktator Kim Dzon u severnoj koreji,tamo te brate raznesu artiljerijskom vatrom ako nesto pogresno kazez....tako je i kod nas bilo niko nije smeo da pisne protiv Slobe jer Crvene Beretke odma dobiju specijalan zadatak(Ivan Stambolic)a tako je i sada u rusiji,aj reci nesto protiv putina,odma dobijes besplatno zimovanje u najboljem slucaju,jadan narod samo ispasta i gubi zivote u ratovima i zbog diktatora je u sukubu sa svetom,isto kao i milosevic zbog kojeg smo propatili mnogo

ns

pre 9 godina

Rusi da se povuku iz Ukrajine, da vise ne rovare I vrate Krim koji su kao aggressor otcepili od suverene Ukrajine.
Ni vise ni manje, a sa Putinom treba da se bavi ruski narod. On uopste nije bitan za nas, mozda samo za Nikolica i Vucica - da mu naprave jos neku paradu.
Nas najveci problem su ocesljani radikali i milosevicevci i funkcionalno polupismeni narod.

dušan

pre 9 godina

Strašno sam zabrinut...
Jednog dana, umreće Putin.
Sto pedeset miliona rusa ostaće samo.
Ko će tada brinuti o njima?
O miru u svetu?

Miki

pre 9 godina

Putin ne znaci nista EU i Americi.Inace,Rusija nije ni bitna Evropi kao sto se i nikada nije smatrala delom Evrope.Samo su geografski kao pojam,slicno nama.

najurice ga oni sami

pre 9 godina

I moje misljenje je da nema razloga da ga ruse, ovaj ce sam da padne, koga ce okriviti za svoj pad totalno je nebitno.
Rublja u periodu od 2008-me do danas skoro duplo slabija u odnosu na dolar. (neverovatno, ali ni dinar nije toliko devalvirao za taj period).

simon

pre 9 godina

Jel vas podseća ova retorika sa slučajem svrgavanja Miloševića?! Isto je ovako bilo. Prvo su krenuli sankcijama pa onda dresiranjem opozicije (DOS) a sve se završilo kada je Medlin Olbrajt 1999 u proleće sakupila lidere DOS a i naredila im doslovce ovako: bez obzira koliko vam je tesan opozicioni krevet imate svi da se smestite njega. Djindjic je prvi rekao ok i eto. A isto će probati i sa Putinom samo ima da sačekaju do jedno 2 godine pred izbore. Živi bili pa videli. NNaravno sve u cilju iskrene borbe za demokratizaciju ruskog društva. Ako će mo pošteno ni Rusi ni Kinezi nisu po zapadnnom modelu usvojeni. Valjda je lakše da se ustroje pa će medjusobno lakše i saradjivati5

popularan..

pre 9 godina

Slaba im je propaganda..a i provaljena!Sto ga vise napadaju i ,smenjuju,to je on sve popularniji i to ne samo u Rusiji,vec i na celoj planeti!

meraklijo

pre 9 godina

Istina je, da nema kralja ni cara koji nije pao, neki cak i u istorijski zaborav. U svakom slucaju oko Putina se pokazuju naprsline. Vremesnosti, reklo bi se...

Mameti

pre 9 godina

Nije Putin nikoga uvredio osim što je spominjao babe i jaja. Kad čujem ovakvu priču da je samo 1 čovek garant bezbednosti nacije od 140 miliona duša, mene spopadne muka. Jako me podseća na vreme kada je napad na ličnost bio odmah okarakterisan kao napad na sistem i na državu. Koliko god Putin bio sposoban, Rusi sigurno imaju ogroman kapacitet za pronalaženje odgovarajuće zamene, manje korumpirane ali ne i manje patriotske.

Action Man

pre 9 godina

Ruski narod je jadan navikao na diktatore,cute i rade,ne smeju ni strajkovati,odmah bi im poslali policiju pod izgovorom da je skup politicki,jednostavno,u Rusiji ljudi trpe,rade i ne bune se,a i da se bune dzaba im je...Diktator,nego sta je.

bbz

pre 9 godina

pa Putin se moze samo svrgnuti revolucijom da ustane narod slicno kao nas slucaj sa Milosevicom.....jer svaki diktator ne moze mirno da preda vlast a putin krsi ustav Rusije jer je dugo na vlasti vise od jedne decenije i samo se smenjuje malo premijer malo predsednik,imate slucaj kada je toma pred izbore u srbiji navijao da SNS pobedi i time prekrsio ustav srbije jer to ne sme da radi,a putinova logistika je veoma mocna i utice na narod isto kao kod nas od vladajuce garniture,isto kao i diktator Kim Dzon u severnoj koreji,tamo te brate raznesu artiljerijskom vatrom ako nesto pogresno kazez....tako je i kod nas bilo niko nije smeo da pisne protiv Slobe jer Crvene Beretke odma dobiju specijalan zadatak(Ivan Stambolic)a tako je i sada u rusiji,aj reci nesto protiv putina,odma dobijes besplatno zimovanje u najboljem slucaju,jadan narod samo ispasta i gubi zivote u ratovima i zbog diktatora je u sukubu sa svetom,isto kao i milosevic zbog kojeg smo propatili mnogo

ns

pre 9 godina

Rusi da se povuku iz Ukrajine, da vise ne rovare I vrate Krim koji su kao aggressor otcepili od suverene Ukrajine.
Ni vise ni manje, a sa Putinom treba da se bavi ruski narod. On uopste nije bitan za nas, mozda samo za Nikolica i Vucica - da mu naprave jos neku paradu.
Nas najveci problem su ocesljani radikali i milosevicevci i funkcionalno polupismeni narod.

Georgi Dimitrov Čaušesku Dež

pre 9 godina

"Rusi nas nikad nisu osvajali i ubijali."

Jok, samo su 1948. malo zveckali oružjem do istorijskog "NE". Ali su zato "oslobodili" Poljake polovine teritorije, paktom koji su sklopili sa Hitlerom, a nakon 2. svetskog rata su oslobodili Istočnu Nemačku, Poljsku, Čehoslovačku, Mađarsku, Bugarsku, Estoniju i ostale... Finci ih naročito obožavaju, takođe. Da ne spominjem odakle milioni Kalašnjikova po "bratskim" arapskim i afričkim zemljama. Tako da vaša tvrdnja ne stoji. Odnosno stoji u najužem smislu da SFRJ nije bila pod ruskom čizmom, ali veliki deo Evrope i šire jeste.

Miki

pre 9 godina

Putin ne znaci nista EU i Americi.Inace,Rusija nije ni bitna Evropi kao sto se i nikada nije smatrala delom Evrope.Samo su geografski kao pojam,slicno nama.

stefan

pre 9 godina

Kada će jednom ovaj narod da shvati da je Putin problem Rusije, a mi imamo svoje mnogo veće i ozbiljnije probleme, koje nam niko , sem nas, ako ikako uspemo, neće nikada rešiti.

najurice ga oni sami

pre 9 godina

I moje misljenje je da nema razloga da ga ruse, ovaj ce sam da padne, koga ce okriviti za svoj pad totalno je nebitno.
Rublja u periodu od 2008-me do danas skoro duplo slabija u odnosu na dolar. (neverovatno, ali ni dinar nije toliko devalvirao za taj period).

dušan

pre 9 godina

Strašno sam zabrinut...
Jednog dana, umreće Putin.
Sto pedeset miliona rusa ostaće samo.
Ko će tada brinuti o njima?
O miru u svetu?

Mihailo

pre 9 godina

Nemoguća misija, ne zbog Putinove mreže, već zbog toga što su Rusi, poniženi i zgaženi u vreme izdajnika Gorbačova i pijanice Jeljcina počeli da obnavljaju snagu nikada prežaljenog Sovjetskog Saveza. Zapadu, odnosno Državama, bi bilo bolje da se pomire sa činjenicom da više nisu (a teško da će ikada ponovo biti, ako uzmemo u obzir i snaženje Kine) globalni policajac i neko ko može bez ikakvih konsekvenci da maltretira celu planetu.

Rus

pre 9 godina

Rusi nas nikad nisu osvajali i ubijali. Možda nam nisu uvek pomogli ali nisu nas zatvarali po logorima i ubijali žene i decu . Ne grešite dušu nego pročitajte istoriju. Posle svega u poslednjih sto godina što nam je zapad uradio , vi mrzite Ruse . Kakav je to mazohizam ? Ne treba da nas vole ni jedni i drugi . Samo nek nas više ostave da se sami izvadimo iz ovih problema koji nas okružuju.

Xy

pre 9 godina

Rusija je 2 ipo puta amerika ; aman ljudi ,to ogromno prostransrvo treba sacuvati od svetskih lesinara . Mislite da je to tako lako - sveznalice ? Ko se sve nije okomio na Putina? Usa nece da dopusti da izgubi svetski primat a da bi se usa aparat neometano kljukao , cela planeta treba da rmbaci za njih ! Amerika ama bas nista ne proizvodi u poslednjim godinama naseg secanja . Evropi se klima ama bas nikako ne svidja ali mora prosto da se "anestetizira" i igra kako ameri sviraju ! Bez izbora ! Ali uskoro osecam doci ce do smene ravnoteze. Nije mi do ludih kineza mada su neosporivo novi igraci na sceni .

jel sportki klub bolji ako ga zoves fransiza?

pre 9 godina

Šta ima da ga ruše, sam će se urušiti, istorija nas tome naučila.
Samo malo duže traje i ima manje žrtava.
(s., 24. oktobar 2014 09:58)
ne znam ko ce da se urusi.. 4 wheel drive, masina za pranje sudja i frizider koji sam pravi ledene kockice su tebi mozda civilizacija, ali to nikoga nije nacinilo sretnim.

Mare,NS

pre 9 godina

Putin im kriv sto nijedan rat vise ne mogu da dobiju!
Irak,Avganistan,Libija,Sirija,Ukrajina...ima li tome kraja?
Kosovo-uspeli delimicno,ali zamrznuta situacija ne znaci uspeh,pogotovo sto je na snazi rezolucija 1244,koju ne mogu promeniti zbog ruskog i kineskog veta u SB UN!
Najveci `greh` Putina je sto im je jasno rekao,da se ne igraju sa Rusijom u njenoj neposrednoj blizini(Gruzija,Ukrajina,Moldavija),po cenu izbijanja sukoba velikih razmera u kome nemaju ni najmanju sansu!
Ne samo rekao,nego to i delima potvrdio i sad moze da se podsmeva njihovoj nadmenoj nemoci!
Moze da se podsmeva,ali to ne cini,pustajuci ih da srljaju iz greske u gresku.
Sta sada da rade sa Ukrajinom?
Nemaju i nikad nisu imali nameru da plate ukrajinske dugove,pogotovo sada,kada je izostala pobeda u gradjanskom ratu.Slatkoreciva obecanja se polako tope,a Ukrajinci shvataju da su izmanipulisani i uvuceni u sukob,koji nisu zeleli!
Uostalom,nije Putin dosao na granicu SAD i izazvao haos,nego obrnuto!
Nisu ni svesni,koliko im se srozao ugled sirom sveta.
Ne samo srozao,nego ga vise i nemaju,a obraz su davno izgubili(1999.g)!!!

simon

pre 9 godina

Jel vas podseća ova retorika sa slučajem svrgavanja Miloševića?! Isto je ovako bilo. Prvo su krenuli sankcijama pa onda dresiranjem opozicije (DOS) a sve se završilo kada je Medlin Olbrajt 1999 u proleće sakupila lidere DOS a i naredila im doslovce ovako: bez obzira koliko vam je tesan opozicioni krevet imate svi da se smestite njega. Djindjic je prvi rekao ok i eto. A isto će probati i sa Putinom samo ima da sačekaju do jedno 2 godine pred izbore. Živi bili pa videli. NNaravno sve u cilju iskrene borbe za demokratizaciju ruskog društva. Ako će mo pošteno ni Rusi ni Kinezi nisu po zapadnnom modelu usvojeni. Valjda je lakše da se ustroje pa će medjusobno lakše i saradjivati5

milan

pre 9 godina

Kao neko ko je izučavao astrologiju, mogu reći, nedvosmisleno,gledajući natalnu kartu Vladimira Putina, da ratni sukobi samo mogu da ojačaju njegovu poziciju i to naročito u ovom periodu i naredne godine.Čovek jednostavno poseduje neverovatnu unutrašnju (psihičku) snagu, da ga je nemoguće "nasankati" i isprovocirati, jer nikada neće povući nepromišljen potez.

deda cvetko

pre 9 godina

Ma, sve ce to da sredi KGB!
Malo morgen!
Kao kada su dovezli oklopnim vozom Lenjina iz Svajcarske u Rusiju!
Tada zbog nafte a danas i zbog gasa!
Para vrti gde burgija nece!

Gospodin covek

pre 9 godina

Pa jeste , Putin nikada ne govori uvredljivo o svojim protivnicima - svi mi kada pricamo o drugima - pricamo ustvari o nama samima ! Ko je razumeo - shvatice !

sa lica mesta

pre 9 godina

Ne kapiraju mrzitelji Putina da ga Rusi bas zbog pravih patriotskih odluka postuju i podrzavaju. Dovoljno je napraviti komparaciju skorije istorije vladavine Gorbacova i Jeljcina, i ondasnji standard prosecnog Rusa kao i kakav tretman u svetu su imali DO Putina. Vratio im je ponos i dostojanstvo koje su im pomenuti unistili. Ne zaboravljaju Rusi vremena kada se dobar deo sveta sprdao sa Rusima zahvaljujuci ovom dvojcu. Svesni su da ih je Putin podigao iz pepela te otuda ovolika podrska Putinu, a tek je osetno skocila od desavanja u Kijevu. Setimo se onih prekookeanskih i iz blizeg okruzenja Ukr.gostiju, koji su delili kolacice... upravo ti hoce da nasole Rusima demonizujuci i satanizujuci Putina, doduse nadju se neki nesrecnici i iz Srbije... Ko poznaje Ruse zna da nisu ni plasljivi ni inpulsivni, bogu hvala da postoje, a na ovakve pakosti odmahnu rukom i kazu: Нас ета не валнует!

mira

pre 9 godina

Pa je svet odlucio da prodise bas o trosku ruskog gasa, jel na to mislite? Sto ne prodise pomocu svojih resursa, zasto bas uvek o trosku tudjih. Manite nas vise tih glupih zapadnih fraza, svet, ovo, ono. Neka svako gleda svoja posla i zivi od svog rada, a ne od tudjih resursa!!!

Švarcenberger

pre 9 godina

Žestoke kriticare Putina bih pitao, šta bi on trebalo da radi sa Rusijom, pa da Amerika bude s tim srecna?
Da li biste voleli da se to dešava?
Šta mislite da biste time dobili? Vi. I ono šta smatrate vašom okolinom, da ne kažem - zemljom.
Podsetio bih samo na to šta Americi znaci Rusija i kako se ona predstavlja prosecnim Amerikancima.
To se može videti iz bezbroj tupih filmova u kojima je je sve rusko u najbolju ruku simpaticno maloumno.
Mislim da se pojavio lik koji se ne uklapa u (degenerisanu) sliku Rusije koju oni tamo stvaraju vec tokom veceg dela istorije njihove kinematografije.
I mislim da je to dobro.
A što se tice Holivudske propagande, mislim da bismo mi morali znati bolje, ako ništa, s obzirom na to da smo (neproporcijalno) mnogo puta bili meta iste jeftine propagande. Kada je nekom nekreativnom filmadžiji-parajliji trebao negativac da zabavi lake zabave željno mnjenje, bilo je lako izvuci nekog bezumnog krvolocnog Srbina, koji je cesto mumlao nešto što nema veze sa srpskim jezikom.
Divnu sliku je to o nama stvaralo.
Ali je to, pored toga što je zabavilo mase, obezbedivalo njenu podršku za svaku kampanju protiv Srbije.
Tužno mi je kad ljudi ovde gutaju istu propagandu.

gradinar

pre 9 godina

Pa Amerika je svojim potezima i afirmisala Putina kao lidera, a sad ga satanizuje.
Na Zapadu su stvarni lideri u senci, ali se zato američki protivnici uvek personalizuju, kako bi se lakše vodila propagnada protiv jednog čoveka i lakše opravdao napad na "diktatora". Tako su tobož napadnuti Milošević, Sadam, Bin Laden, Gadafi..., a zapravo su napadnuti narodni, države, a bolje rečeno strateški položaji (Balkan), ili resursi (nafta u Libiji i na Bliskom istoku). Vidim, svi te teritorije i narodi su se silno usrećili nakon pada satanizovanih lidera...
I u ovom slučaju je krajnji cilj kontrola ogromnih prirodnih resursa u Rusiji, a Putin bi trebalo da bude opravdanje za konačni obračun. Zato ga i satanizuju. Pravom ratu uvek predstoji informativni rat. A ovog puta je zveckanje vrlo ozbiljno...

divine intervention

pre 9 godina

Strašno sam zabrinut...Jednog dana, umreće Putin.Sto pedeset miliona rusa ostaće samo.Ko će tada brinuti o njima?O miru u svetu?(dušan, 24. oktobar 2014 11:35)Nema razloga za brigu.Putin će verovatno dobiti još jedan mandat,a u tome mu zapad obato pomaže,a onda će u zasluženu penziju.Ali najvažnija stvar,za koju je Putin zaslužan,je to što je u Rusiji stvoren takav politički sistem da neko ko radi protiv interesa države ne može doći u situaciju da se nešto pita.Takav sistem postoji u SAD-u i Britaniji više od 100godina.Ne može se više ponoviti vreme anarhije i kriminala,koje je bilo 90-tih kada je Rusiju vodio pijani predsednik,koji je uz čašicu vodke ili viskija sve potpisivao.Rusija je nezavisna i slobodna zemlja u kojoj,za razliku od nas i mnogih drugih zemalja,građani na izborima odlučuju ko će ih voditi.

aleksa

pre 9 godina

mnogo lepih komentara, dokoni Balkanci sve znaju.
(Georgi Dimitrov Čaušesku Dež, 24. oktobar 2014 11:45)
Za tebe samo jedna informacija, verovatno Finsku nikada u zivotu nisi video,a uveren sam da i neces, ja sam bio u avgustu 2014. Nista od te tvoje tvrdnje o mrznji Finaca prema Rusima. Naprotiv, vise Finci gundjaju protiv EU i USA, ali ne mogu nista. Ja sam bio i na rasprodaji Finskih proizvoda namenjenih izvozu u Rusiju.
Jedino gde ces osetiti fasisticki odnos lokalnog stanovnistva prema Rusiji je Estonija. Oni su cudo, progovoriti Ruski u Estoniji znaci izgubiti sva prava, ako slucajno izadjes iz zemlje nema sansi da se vratis.
Ali ti o tome nemas pojma.
Kako kazu, karavani prolaze.

demos

pre 9 godina

Od svoga dosadasnjeg zivota, ziveo sam tridesetak godina dostojanstveno u "diktaturi" Josipa Broza. Nazalost. Veliko iscekivanje 5.oktobra. Docekao sam i tu "demokratiju". Nazalost prazan slogan koji je rasirio haos, bedu, kriminal i siromastvo. Balkan i Rusija su slicni po mentalitetu? Zato razmislite velika braco.

cat

pre 9 godina

ODBRANA SOLZENJICINA
Zasto Putina ne vole mnogi politicari na Zapadu i kritikuju ga da nije dovoljno demokrata?
Bolje se moze razumeti ako se ponovo procita poslednji intervju sada vec pokojnog Aleksandra Solzenjicina nemackom "Spiglu".

Tada je Solzenjicin kazao da se Putin uhvatio teskog posla da podize opljackanu zemlju sa osiromasenim i demoralizovanim narodom.

"Nema nijednog primera u istoriji da coveka koji je krenuo da jaca svoju drzavu i njenu upravu hvale napolju.
Paradoksalno je da na Zapadu hvale one ruske politicare koji su razrusili svoju zemlju,
a napadaju Putina koji nastoji da je podigne - objasnio je Solzenjicin. On je dodao da je Putin bio oficir,
ali ne istrazitelj KGB ni nacelnik logora.
Radio je u Spoljnoj obavestajnoj sluzbi koja se ni u jednoj zemlji ne porice nego se cak hvali,
kao sto niko ne kori Dzordza Busa starijeg zato sto je bio sef CIA."

Milan

pre 9 godina

Meni je najsmesnije sto se u Srbiji vode zestoke debate oko toga da li je bolja Rusija ili Evropa i Amerika, mnogi srbi su nasli utehu u jacini Rusije jer im je tako lakse da podnesu cinjenicu da je Srbija potpuno unistena i marginalizovana.
Ono sto bi trebali svi mi u ovoj nasoj rasturenoj kuci je da malo vise gledamo svoja posla, a ne da se ponasamo kao najglasniji navijaci Evrope ili Rusije! Mislim da se ni jedan narod ne interesuje za odnose izmedju Evrope i Rusije vise od zaludnih Srba koji iz sve snage navijaju za jedne ili druge.

Objavite komentar

pre 9 godina

SAD su nakon Orbanove najeve o ubrzanju izgradnje Juznog toka, udarili personalne sankcije Madjarskoj, koje obuhvataju uzi krug Orbanovih saradnika...

popularan..

pre 9 godina

Slaba im je propaganda..a i provaljena!Sto ga vise napadaju i ,smenjuju,to je on sve popularniji i to ne samo u Rusiji,vec i na celoj planeti!