Sreda, 22.10.2014.

10:11

"Jačanje entiteta - rat u BiH"

Nekadašnji visoki predstavnik u BiH Pedi Ešdaun ocenio je da bi nastojanja da se raspadne BiH, a jačaju njeni eniteti, mogla dovesti do rata.

Izvor: Beta

"Jaèanje entiteta - rat u BiH" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

55 Komentari

Sortiraj po:

Stefan

pre 9 godina

Samo rusima baze da damo to je jedini spas za Srbe. Nisam rusofil ali mi druge opcije nemamo jer se jasno vidi da je zapad protiv nas!

namcor

pre 9 godina

Zanimljiva je tvrdnja: "Rusi nude prljavi novac kako RS ne bi uzela pomoc od MMF". Vrlo zanimljiva! Po cemu je to Ruski novac "prljav",a novac MMF-a "cist"? Kad znamo da je novac koji obrce MMF u stvari novac medjunarodne lihvarske elite, koja kroz te "pozajmice" preuzima kontrolu nad drzavama! Nije valjda da MMF daje bolje uslove (nize kamate itd..)? Ne! Vec tako hoce da preuzmu kontrolu nad RS! Uostalom Esdaun je zadnji koji ima bilo kakvo pravo da o BiH prica i savetuje. Odlicno se, jos, secamo njegove uprave i prekrajanja Dejtonskog sporazuma u korist Muslimansko-hrvatske koalicije!

Kgb international

pre 9 godina

Rusija rovari na Balkanu pocev jos od cuvene 8 sednice 88 u Srbiji.Kao sto se vidi konacno je barem na teritoriji gde zive Srbi kao vecina,ite kako uspela da napravi svoj nosac aviona/baza Nis/.Desicese istocna Ukraina,Krim,Abhazija,Osetija,Pridnestrovlje i na Balkanu i to veoma brzo.

Zaciorski

pre 9 godina

A sta ima toliko lose I da se naprave tri entiteta???? Ako neko nece da zivi u zajednici sa bosnjacima pa pustite ga. Referendum, pa nek se narod izjasni, isto kao 92 u bivsoj BIH

Suvereni demokrata

pre 9 godina

Slabljenjem entiteta dovodi do rata u BiH,ovi uvek pricaju kontra,zato sto bi slabljenjem enitita dovelo do haosa i nesigurnosti,opet se nebi znalo cije je sta,a to je oduzimanje vlasnistva Srbima i progon.

Izbor je na vama

pre 9 godina

Једна стара арапска пословица каже: "Ако у реци видиш две рибе да се свађају, Енглез је сигурно у близини!". Ето Енглезима муслимански део Босне, ако су заборавили оно од пре пар година у Лондону. Ми нисмо. Њима исламска Босна, џамахирија, бела ал каида, а нама брале, Република Српска и - МИРНА БОСНА!

Android Jelly Bean

pre 9 godina

Interesantno ke da rat spominju samo ovi na zapadu. Klasicno spinovanje i huskanje, a krivica se svaljuje koliko vidim na Ruse, Srbe i Muslimane tj Bosnjake. To vec lici na zapad. Zavadi pa vladaj. E sad drugo, meni nisu jasni ovi Bosnjaci kao stoi nisu bili jasni Srbi 99e na Kosovu. Ne vole Srbe a oce na silu da ih drze u zajednici umjesto da sam trazis da se odvojis. Isto je bilo i na Kosovo. Ne vole Albance ali su zato na silu htjeli 2 miliona ljudi da zadrze pod svoje. Indenticna situacija u Bosni.

lol

pre 9 godina

Znate koja je slicnost izmedju BiH i Šešelja? Ocekujte nepredvidjenu situaciju i ako mislis da znas sve moguce scenarije, nece biti po njima, vec po njihovom. :-)

Zole

pre 9 godina

Rat u u BiH je zavrsen. Narod je podjeljen po etnickim linijama. U Federaciji skoro da vise nema Srba a u isto je takvo stanje sa Bosnjacima u Republici Srpskoj. Ne vidim neki veliki razlog zbog čega bi došlo do novog rata. Možda jedino ako Bosnjaci hoće da proteraju sve Srbe iz BiH.

madevun

pre 9 godina

A sta ima bivsi visoki da kaze o narusavanju Dejtona otimanjem nadleznosti od entiteta koje je on sproveo po izmisljenim Bonskim ovlastenjima bez saglasnosti naroda Bih i Dejtona. Bih vise nije po izvornom Dejtonu vec je centralizovana. Sad se javlja da prica price... a srpski narod bi mogao u Bih da dozivi sudbinu kao na Kosovu i u Hrvatskoj, ukoliko RS se unisti. Ne treba zaboraviti da je nad srpskim narodom u BiH izvrsen najveci genocid na prostoru Balkana u 20-om vijeku, a kao takvom itekako zasluzuje nezavisnu RS, a ne ovo sramotno ponasanje Amerikanaca i evropskih poltrona.

Iguman Nemanja

pre 9 godina

I ovaj prevejani englez reče istinu napokon a ta je da BiH više ne postoji osim u glavama nekih muslimana u Sarajevu.
Živela nezavisna Srpska!
A sada napred: referendum pa prisajedinjenje Srbiji!

MGM

pre 9 godina

Do rata može doći samo ako u BiH budu zapadni političari tipa zloće Ešdauna.
Republika Srpska teži izvornom Dejtonu, a ne pravnom nasilju i despotizmu koje je poslije rata nastupilo u vidu "kuvanja Žabe" tj. laganog prenosa nadležnosti na nivo BiH i slabljenje/gašenje entiteta, gdje bi onda najbrojnije Bošnjačko stanovništvo krojilo sudbinu cijele BiH. BiH kao takva je projekat Bilija Klintona da bi pokazao da će poslušni mulimani biti u povlaštnom položaju - taj Mengeleov eksperiment je propao i muslimani u BiH su nepovratno otišli u pravcu militantnog Islama i kancera u središtu Evrope.

Stefan

pre 9 godina

Uz dobru volju zapada neće doći do rata. Ako otcepljenjem Kosmeta nije došlo do rata zašto bi došlo otcepljenjem Rep. Srpske? Prihvatite realnost, mnogo je jednostavno!

Marko

pre 9 godina

I za krizu u Ukrajini i za džihadiste je kriva vaša kolonijalna politika, koju vodite pod izgovorom nekakvog napretka. Zapravo, napredak je samo vaš.

U rečenici "... Obećavaju im prljav novac, kako bi odbili pomoć MMF-a" je njena suština. Ovaj kolonijalni guvernerčić smatra da jedino oni imaju "čist" novac, kojim mogu da ucenjuju koga hoće. A ukoliko to ne mogu, onda će dobiti uterivanje demokratije, slobode i ljudskih prava. Baš kao u Iraku, Libiji i Siriji.

agentura

pre 9 godina

Nepostovani gospodine Agentu,
secesiju su podrzavali vasi poslodavci '91 i '99. Aktivno radili i osmislili razbijanje nase drzave Jugoslavije.
Cuti bre vise!

Core

pre 9 godina

Negde ste debelo pogresili u proceni kad je RS u pitanju, mister Esdaun. I sad je kasno. Duh slobode je pusten iz boce. Nema to vise veze sa Miletom Dodikom.

Dobro da vi znate da je ruski novac prljav. A britanski je cist, kao i MMF-ov... opran krvju Iracna, Sirijaca, Libijaca itd. Bednik.

rango

pre 9 godina

Ja stvarno ne volim Dodik, i ne mogu smisliti njegova nastojanja da podijeli bih, jer realno RS ne može funkcionisati kao država, u geografskom pogledu - ali me i Pedi Ešdaun nervira jer toliko podržava Sarajevo da mi dodje muka kad ga čujem. BiH jednostavan treba da ide naprijed sa dva entiteta, jednim predsjednikom i to je to..

MladaBosna

pre 9 godina

Birali smo ponovo Dodika, bas iz razloga da potpaljivaci vatre kao sto je ovaj smutni tip Esdaun, nikada vise ne kroce na tlo Republike Srpske. I da! Mi ne krijemo u rukavicama da smo za Rusiju, mi se dicimo time sto smo proruski orijentisani. Nama je RS vaznija od EU i svih vasih sarenih laza. Raspirivali ste rat u SFRJ bas vi englezi, vama na dusu, ako je imate idu sve nevine zrtve proteklog rata. Sada opet prijetite sa krvlju i silom, ali vrijeme onda i sad nije isto. Nadam se da ce VB izaci iz EU, pa da svima krene na bolje. Imate genezu paljenja vatre od 27 marta, pa nadalje. Srbi vam vise nece biti topovsko meso,, nema vise rata srba i muslimana. Ali zato ce vam dzihad iz Sarajeva doci u London. Svjesni ste vi toga da vam se cedo otelo kontroli. Esdaunu ne bojimo se mi ni mnogo vece sile nego sto je engleska kruna. Sada znamo sa kim posla imamo i kako da se postavimo prema vama. Boli tebe uvo za nasu nezaposlenost i krizu, tebi je nesto drugo na umu. Ali tu pricu ovdje vise nikom prodati neces. Dodji nesto nam naredi kao visoki predstavnik pa da ti se smijemo u lice i zbijamo sale na tvoj racun i tvojih engleza. Za srbe je OHR oooodavno ukinut. Ispostava je na novim adresama Banjaluka-Beograd-Moskva!!!

Kancelarija za brze odgovore.

pre 9 godina

Tacno,ali nemoguce je da je samo Dodik kriv,zar muslimani nisu takodje na tvrdoj liniji unitarne drzave?
I zasto bi nekom u Sarajevu bio problem da se razdvoje i mirnim putem definisu svoje granice kao samostalne drzave,i priznaju se medjusobno? Pa zar to nije bolje nego da stoje u mestu?
Ne vidim nijedan razlog da se svadjaju oko granica,oni bi mnogo bolje saradjivali kao samostalne drzave nego sada,u kao jedinstvenoj drzavi, koja medjutim ne postoji realno na terenu.

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 9 godina

Ratoborni Srbomrzac Pedi, koji je Bosnu unazadio za 50 godina, ne može iz svoje kože...."Rusuja sa RS igra podlu igru...." ..."Ukrajina u srcu Evrope....." !!!?
da ako je kod čoveka u peti. Svima je jasno da Bosnu treba preurediti, po modelu koji su Slovenija i Hrvatska (Mesić) predlagali za Jugoslaviji, u modernu Konfedraciju, što nažalost Miloševoć nije prihvatio i što je za direktnu posledicu imalo rat. Sada Pedi i njemu slični u Bosni sprovode Miloševićevu politku iz vremena Jugoslavije.

D10S

pre 9 godina

'Sareni marketinski zidovi srama, prazna obecanja su najbolja reklama, na stolu komad hleba, u snovima salama, sve u ime naroda, cist profit i zarada...

Kazi te nam ministri, nasi poslanici, zasto ratni invalidi zive kao jadnici, na ivici zivota, vama bitna svota, poznajete osecaj ZOVE SE SRAMOTA?!'

Bulat

pre 9 godina

Ma nije moguce gospodine Esdaun? Bas je Dodik kriv za stanje u Bosni i bas Srpska, dok su bosnjacki i hrvatski predvodnici cvece. Pa taktika okrivljivanja Srba je dobro oproban recept na ovim prostorima i svi mi znamo u kom to smeru ide. Ali gospodine Esdaun Srbi sa one strane Drine nisu kao mi sa ove strane, vec su zilavi i izdrzljivi i znaju sta su sve morali da prezive da bi danas imali svoj krov nad glavom i bili relevantan cinilac u BiH ( a pokusano je sve protiv toga). Dal je Dodik kvalitetan politicar za taj narod ne bih da sudim, ali znam da sve sto dolazi iz usta stranih zvanicnika ide samo u jednom pravcu- degradacija Srpske i ukidanje dejtonske Bosne.

Milan

pre 9 godina

Ako hoćete, uložite neke pare u BiH, zaposlite neke ljude da prave nešto. Inače, držite se vi vaših ostrva, daleko vam lepa kuća. Naročito vama, gospodine Ešdaun!

Republika Srpska

pre 9 godina

koja politika ujedinjenja kad se traume rata osjete i danas, kad narodi ne podnose jedni drugi, ako mislis da su samo Srbi problem pogledaj primjer funkcionisanja Mostara pa ce ti biti jasno da su podjele duboke na teritoriji citave "drzave"....

Rile

pre 9 godina

A nasilna unitarizacija protivno volji dva konstitutivna naroda koji Bosnu ne osecaju kao svoju drzavu? To nije put u ratno stanje? Jel ste se mesali gde ste hteli i kad ste hteli? Jel ste bombardovali Srbe tokom rata, a od 92. do 95 je preko tri hiljade srpskih civila zaklano samo u okolici Srebrenice i Zepe zlocinackim pohodima iz " demilitarizovane zone" , sto vas "moralni kompas" nije pokrenulo da to osudite i da bombardujete ove u Sarajevu? Pa nema te sile koja ce Srbima sa one strane Drine da nametne prema duboko podeljenoj konfederalno-federalnoj Bosni i Hercegovini. Do toga ste doveli vi zapadnjaci....

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

A gušenje entiteta do neverovatnog prosperiteta i mira?! Dok recimo to pravilo već, ne bi važilo za Srbe i Srbiju? Da ne idemo dalje pa u ovu "principijelnu" priču "dobroćudnog" Pedija uvlačimo Ruse i Rusiju. Vidite kako su pravila rastegljiva. Kao lastiš ili žvaka. Kod nekih budala ovakve idiotarije imaju prodju ali se nadam da smo ovde sa mnogim stvarima završili i razjasnili tako da će Pedijeva nastojanja da završe tamo gde treba. Na bunjištu ali, ne istorije. Bilo bi to isuviše neozbiljno, čak i za bunjište.

Alex

pre 9 godina

Kada god Britanci nesto pokrecu na bolje, kao po pravilu prve zrtve pokretanja na to bolje su Srbi i njihovi interesi. Lazni saveznici, zapravo uvek protiv Srba i Srbije.

Brane212

pre 9 godina

A možda bi u tom pogledu mogao da pogleda u pravcu svojih prijatelja kao glavni uzrok sadašnjem stanju ?

U neko drugo vreme drugih razmera snaga radili su svakojake kombinacije po balkanu, bez puno brige za život ljudi.

Daleko važnije su im bile skrivene kombinacije glabalnih interesa.

Razmer snaga se promenio i sad plaču pošto ne mogu da proguraju više ono što su naumili.

Što ne kaže kako i koliko su erodirali Dejtonski sporazum, na kome je i osnovana današnja Bosna ?

Бојан Илић

pre 9 godina

a koje je započeo predsednik Republike Srpske Milorad Dodik", izjavio je Ešdaun u britanskom Domu lordova, a prenosi sarajevski Dnevni avaz.

И после Миле ово Миле оно?!?
РС је гарант опстанка српског народа на вековном огњишту!
Ако нестане РС, нестају и Срби у БиХ!
А на овог Ешдауна не треба трошити речи, опет му понестало пара изгледа....
Све најгоре!

srkiboy82

pre 9 godina

"A mi stojimo i nemo posmatramo. Zato što smo dopustili Dodiku da pokrene staru priču o secesiji, dobili smo kontra reakciju s bošnjačke strane. Retorika podela dobila je na snazi u proteklih sedam godina, a retorika ujedinjenja nestaje", upozorio je Ešdaun. _Ko ste vi da nekom nešto dopuštate ili ne dopuštate? Kosovo može da dobije secesiju, R. Srpska ne može, Gibraltar i Sudan mogu, Osetija ne može. Za vas su nacisti male bebe.

Tvrtko

pre 9 godina

Reči ovog, koji je fotelju visokog pretstavnika koristio za ličnu korist,primao platu od 27 hiljada eura i bio okružen uglavnom muslimanskim političarima i lobijem u Sarajevu, sada nemaju nikakvu težinu u diplomatskim krugovima, mada je tačno da se stvari pogoršavaju u BiH. Ne znam šta je uradio sa vikendicom u blizini Konjica, koju su obezbeđivali pripadnici MUP-a Federacije BiH.
Sasvim je svejedno ko će pobediti na izborima u BiH. Tamo postoje tri strane. Sasvim je svejedno da li će izbore dobiti SNSD ili SDS u Republici Srpskoj ili otvoreni nacionalisti SDA ili prikriveni SDP. BiH je napravljena kao nakradna država, koja nikad nije funkcionisala van nekog većeg sistema, prvo Turske, onda Austrougarske i na kraju Jugoslavije. Uostalom, ni njegova Velika Britanija se ne bi održala da Amerikanci ne drže na uzdi Škotske i Severnoirske separatiste, sve dok VB sluša "taticu".

objek

pre 9 godina

koliko ja razumem savremeni svet (neka me neko ispravi ako gresim), decentralizacija i davanje vecih ovlascenja regionima jeste civilizacijsko dostignuce i trend gotovo svuda u svetu (cak i u kini). a sad kao jedino bosna treba da bude izuzeta, ma nije nego

my way

pre 9 godina

Toliko o tome da je nekakvo velikosrpstvo, a ne separatizam pod povampirenim ideologijama ustastva, islamskog fundamentalizma, sovinizma, krvavim ratom razbio SFRJ i Srbiju. Ovo je nista drugo do priznanje i dokaz da su zapadne zemlje upravo zelele i podrzavale krvoprolice, na kraju, u njemu su i direktno ucestvovale. Kako je lepo biti Srbin, pripadnik naroda casne i pravednicke istorije, koji nikad drugacije nije znao, koliko kosta da kosta.

e

pre 9 godina

Ko boga Vas molim da vi iz evrope i USA ne oslobađate više nijednu zemlju a time ni B.iH. jer gde god ste to radili poslednjih 15 godina vi niste oslobodili te zemlje već ste zlo koje sada iznutra izjeda te narode. Narodi koji milenijumima žive u B.i H. u svojoj istoriji imali su mnogo, mnogo dobrih i loših perioda,i onda kada su sami rešavali svoje probleme uvek su međusobne odnose poboljšavali, i obrnuto kada ste im nametali rešenja dolazilo je i do svetskih ratova.Zato pamet u glavu i ostavite Bosance ali i ostale zemlje bivše Jugoslavije jer verujte u konačnom skoru to će biti zdravije i za Vas.

ja

pre 9 godina

kao sto je skotska imala demokratsko pravo da se izjasni tako ima i R.S. u BiH. ima samo dva logicna izbora ili konfederalizacija ili razgranicenje sa muslimanima i(li) hrvatima. posto su hrvati u tom pogledu realisticniji trebalo bi prvo sa njima da se dogovorimo

Stancos de Pancos

pre 9 godina

Lord Esdaun Nam u stvari porucuje da Rusija pravi sve probleme, tj. Putin ! Pa ako je tako Lorde, Putina dovedi u red a misevi ce u rupu Odma !

Nn

pre 9 godina

Nije Dodik prvi počeo već se branio od takvih visokih predstavnika koji su hteli fakticki ukinuti Republiku Srpsku. Sada što vama to smeta i što ga niste uspeli skinuti vaš problem. Čovek je sa svojom strankom ostvario treću uzastopnu pobedu, ko je to u regionu još uspeo!?

Iguman Nemanja

pre 9 godina

I ovaj prevejani englez reče istinu napokon a ta je da BiH više ne postoji osim u glavama nekih muslimana u Sarajevu.
Živela nezavisna Srpska!
A sada napred: referendum pa prisajedinjenje Srbiji!

MladaBosna

pre 9 godina

Birali smo ponovo Dodika, bas iz razloga da potpaljivaci vatre kao sto je ovaj smutni tip Esdaun, nikada vise ne kroce na tlo Republike Srpske. I da! Mi ne krijemo u rukavicama da smo za Rusiju, mi se dicimo time sto smo proruski orijentisani. Nama je RS vaznija od EU i svih vasih sarenih laza. Raspirivali ste rat u SFRJ bas vi englezi, vama na dusu, ako je imate idu sve nevine zrtve proteklog rata. Sada opet prijetite sa krvlju i silom, ali vrijeme onda i sad nije isto. Nadam se da ce VB izaci iz EU, pa da svima krene na bolje. Imate genezu paljenja vatre od 27 marta, pa nadalje. Srbi vam vise nece biti topovsko meso,, nema vise rata srba i muslimana. Ali zato ce vam dzihad iz Sarajeva doci u London. Svjesni ste vi toga da vam se cedo otelo kontroli. Esdaunu ne bojimo se mi ni mnogo vece sile nego sto je engleska kruna. Sada znamo sa kim posla imamo i kako da se postavimo prema vama. Boli tebe uvo za nasu nezaposlenost i krizu, tebi je nesto drugo na umu. Ali tu pricu ovdje vise nikom prodati neces. Dodji nesto nam naredi kao visoki predstavnik pa da ti se smijemo u lice i zbijamo sale na tvoj racun i tvojih engleza. Za srbe je OHR oooodavno ukinut. Ispostava je na novim adresama Banjaluka-Beograd-Moskva!!!

Core

pre 9 godina

Negde ste debelo pogresili u proceni kad je RS u pitanju, mister Esdaun. I sad je kasno. Duh slobode je pusten iz boce. Nema to vise veze sa Miletom Dodikom.

Dobro da vi znate da je ruski novac prljav. A britanski je cist, kao i MMF-ov... opran krvju Iracna, Sirijaca, Libijaca itd. Bednik.

agentura

pre 9 godina

Nepostovani gospodine Agentu,
secesiju su podrzavali vasi poslodavci '91 i '99. Aktivno radili i osmislili razbijanje nase drzave Jugoslavije.
Cuti bre vise!

MGM

pre 9 godina

Do rata može doći samo ako u BiH budu zapadni političari tipa zloće Ešdauna.
Republika Srpska teži izvornom Dejtonu, a ne pravnom nasilju i despotizmu koje je poslije rata nastupilo u vidu "kuvanja Žabe" tj. laganog prenosa nadležnosti na nivo BiH i slabljenje/gašenje entiteta, gdje bi onda najbrojnije Bošnjačko stanovništvo krojilo sudbinu cijele BiH. BiH kao takva je projekat Bilija Klintona da bi pokazao da će poslušni mulimani biti u povlaštnom položaju - taj Mengeleov eksperiment je propao i muslimani u BiH su nepovratno otišli u pravcu militantnog Islama i kancera u središtu Evrope.

Marko

pre 9 godina

I za krizu u Ukrajini i za džihadiste je kriva vaša kolonijalna politika, koju vodite pod izgovorom nekakvog napretka. Zapravo, napredak je samo vaš.

U rečenici "... Obećavaju im prljav novac, kako bi odbili pomoć MMF-a" je njena suština. Ovaj kolonijalni guvernerčić smatra da jedino oni imaju "čist" novac, kojim mogu da ucenjuju koga hoće. A ukoliko to ne mogu, onda će dobiti uterivanje demokratije, slobode i ljudskih prava. Baš kao u Iraku, Libiji i Siriji.

Stefan

pre 9 godina

Uz dobru volju zapada neće doći do rata. Ako otcepljenjem Kosmeta nije došlo do rata zašto bi došlo otcepljenjem Rep. Srpske? Prihvatite realnost, mnogo je jednostavno!

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 9 godina

Ratoborni Srbomrzac Pedi, koji je Bosnu unazadio za 50 godina, ne može iz svoje kože...."Rusuja sa RS igra podlu igru...." ..."Ukrajina u srcu Evrope....." !!!?
da ako je kod čoveka u peti. Svima je jasno da Bosnu treba preurediti, po modelu koji su Slovenija i Hrvatska (Mesić) predlagali za Jugoslaviji, u modernu Konfedraciju, što nažalost Miloševoć nije prihvatio i što je za direktnu posledicu imalo rat. Sada Pedi i njemu slični u Bosni sprovode Miloševićevu politku iz vremena Jugoslavije.

objek

pre 9 godina

koliko ja razumem savremeni svet (neka me neko ispravi ako gresim), decentralizacija i davanje vecih ovlascenja regionima jeste civilizacijsko dostignuce i trend gotovo svuda u svetu (cak i u kini). a sad kao jedino bosna treba da bude izuzeta, ma nije nego

Milan

pre 9 godina

Ako hoćete, uložite neke pare u BiH, zaposlite neke ljude da prave nešto. Inače, držite se vi vaših ostrva, daleko vam lepa kuća. Naročito vama, gospodine Ešdaun!

srkiboy82

pre 9 godina

"A mi stojimo i nemo posmatramo. Zato što smo dopustili Dodiku da pokrene staru priču o secesiji, dobili smo kontra reakciju s bošnjačke strane. Retorika podela dobila je na snazi u proteklih sedam godina, a retorika ujedinjenja nestaje", upozorio je Ešdaun. _Ko ste vi da nekom nešto dopuštate ili ne dopuštate? Kosovo može da dobije secesiju, R. Srpska ne može, Gibraltar i Sudan mogu, Osetija ne može. Za vas su nacisti male bebe.

Bulat

pre 9 godina

Ma nije moguce gospodine Esdaun? Bas je Dodik kriv za stanje u Bosni i bas Srpska, dok su bosnjacki i hrvatski predvodnici cvece. Pa taktika okrivljivanja Srba je dobro oproban recept na ovim prostorima i svi mi znamo u kom to smeru ide. Ali gospodine Esdaun Srbi sa one strane Drine nisu kao mi sa ove strane, vec su zilavi i izdrzljivi i znaju sta su sve morali da prezive da bi danas imali svoj krov nad glavom i bili relevantan cinilac u BiH ( a pokusano je sve protiv toga). Dal je Dodik kvalitetan politicar za taj narod ne bih da sudim, ali znam da sve sto dolazi iz usta stranih zvanicnika ide samo u jednom pravcu- degradacija Srpske i ukidanje dejtonske Bosne.

Rile

pre 9 godina

A nasilna unitarizacija protivno volji dva konstitutivna naroda koji Bosnu ne osecaju kao svoju drzavu? To nije put u ratno stanje? Jel ste se mesali gde ste hteli i kad ste hteli? Jel ste bombardovali Srbe tokom rata, a od 92. do 95 je preko tri hiljade srpskih civila zaklano samo u okolici Srebrenice i Zepe zlocinackim pohodima iz " demilitarizovane zone" , sto vas "moralni kompas" nije pokrenulo da to osudite i da bombardujete ove u Sarajevu? Pa nema te sile koja ce Srbima sa one strane Drine da nametne prema duboko podeljenoj konfederalno-federalnoj Bosni i Hercegovini. Do toga ste doveli vi zapadnjaci....

Бојан Илић

pre 9 godina

a koje je započeo predsednik Republike Srpske Milorad Dodik", izjavio je Ešdaun u britanskom Domu lordova, a prenosi sarajevski Dnevni avaz.

И после Миле ово Миле оно?!?
РС је гарант опстанка српског народа на вековном огњишту!
Ако нестане РС, нестају и Срби у БиХ!
А на овог Ешдауна не треба трошити речи, опет му понестало пара изгледа....
Све најгоре!

Nn

pre 9 godina

Nije Dodik prvi počeo već se branio od takvih visokih predstavnika koji su hteli fakticki ukinuti Republiku Srpsku. Sada što vama to smeta i što ga niste uspeli skinuti vaš problem. Čovek je sa svojom strankom ostvario treću uzastopnu pobedu, ko je to u regionu još uspeo!?

Republika Srpska

pre 9 godina

koja politika ujedinjenja kad se traume rata osjete i danas, kad narodi ne podnose jedni drugi, ako mislis da su samo Srbi problem pogledaj primjer funkcionisanja Mostara pa ce ti biti jasno da su podjele duboke na teritoriji citave "drzave"....

Alex

pre 9 godina

Kada god Britanci nesto pokrecu na bolje, kao po pravilu prve zrtve pokretanja na to bolje su Srbi i njihovi interesi. Lazni saveznici, zapravo uvek protiv Srba i Srbije.

my way

pre 9 godina

Toliko o tome da je nekakvo velikosrpstvo, a ne separatizam pod povampirenim ideologijama ustastva, islamskog fundamentalizma, sovinizma, krvavim ratom razbio SFRJ i Srbiju. Ovo je nista drugo do priznanje i dokaz da su zapadne zemlje upravo zelele i podrzavale krvoprolice, na kraju, u njemu su i direktno ucestvovale. Kako je lepo biti Srbin, pripadnik naroda casne i pravednicke istorije, koji nikad drugacije nije znao, koliko kosta da kosta.

ja

pre 9 godina

kao sto je skotska imala demokratsko pravo da se izjasni tako ima i R.S. u BiH. ima samo dva logicna izbora ili konfederalizacija ili razgranicenje sa muslimanima i(li) hrvatima. posto su hrvati u tom pogledu realisticniji trebalo bi prvo sa njima da se dogovorimo

Stancos de Pancos

pre 9 godina

Lord Esdaun Nam u stvari porucuje da Rusija pravi sve probleme, tj. Putin ! Pa ako je tako Lorde, Putina dovedi u red a misevi ce u rupu Odma !

madevun

pre 9 godina

A sta ima bivsi visoki da kaze o narusavanju Dejtona otimanjem nadleznosti od entiteta koje je on sproveo po izmisljenim Bonskim ovlastenjima bez saglasnosti naroda Bih i Dejtona. Bih vise nije po izvornom Dejtonu vec je centralizovana. Sad se javlja da prica price... a srpski narod bi mogao u Bih da dozivi sudbinu kao na Kosovu i u Hrvatskoj, ukoliko RS se unisti. Ne treba zaboraviti da je nad srpskim narodom u BiH izvrsen najveci genocid na prostoru Balkana u 20-om vijeku, a kao takvom itekako zasluzuje nezavisnu RS, a ne ovo sramotno ponasanje Amerikanaca i evropskih poltrona.

Tvrtko

pre 9 godina

Reči ovog, koji je fotelju visokog pretstavnika koristio za ličnu korist,primao platu od 27 hiljada eura i bio okružen uglavnom muslimanskim političarima i lobijem u Sarajevu, sada nemaju nikakvu težinu u diplomatskim krugovima, mada je tačno da se stvari pogoršavaju u BiH. Ne znam šta je uradio sa vikendicom u blizini Konjica, koju su obezbeđivali pripadnici MUP-a Federacije BiH.
Sasvim je svejedno ko će pobediti na izborima u BiH. Tamo postoje tri strane. Sasvim je svejedno da li će izbore dobiti SNSD ili SDS u Republici Srpskoj ili otvoreni nacionalisti SDA ili prikriveni SDP. BiH je napravljena kao nakradna država, koja nikad nije funkcionisala van nekog većeg sistema, prvo Turske, onda Austrougarske i na kraju Jugoslavije. Uostalom, ni njegova Velika Britanija se ne bi održala da Amerikanci ne drže na uzdi Škotske i Severnoirske separatiste, sve dok VB sluša "taticu".

Zole

pre 9 godina

Rat u u BiH je zavrsen. Narod je podjeljen po etnickim linijama. U Federaciji skoro da vise nema Srba a u isto je takvo stanje sa Bosnjacima u Republici Srpskoj. Ne vidim neki veliki razlog zbog čega bi došlo do novog rata. Možda jedino ako Bosnjaci hoće da proteraju sve Srbe iz BiH.

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

A gušenje entiteta do neverovatnog prosperiteta i mira?! Dok recimo to pravilo već, ne bi važilo za Srbe i Srbiju? Da ne idemo dalje pa u ovu "principijelnu" priču "dobroćudnog" Pedija uvlačimo Ruse i Rusiju. Vidite kako su pravila rastegljiva. Kao lastiš ili žvaka. Kod nekih budala ovakve idiotarije imaju prodju ali se nadam da smo ovde sa mnogim stvarima završili i razjasnili tako da će Pedijeva nastojanja da završe tamo gde treba. Na bunjištu ali, ne istorije. Bilo bi to isuviše neozbiljno, čak i za bunjište.

e

pre 9 godina

Ko boga Vas molim da vi iz evrope i USA ne oslobađate više nijednu zemlju a time ni B.iH. jer gde god ste to radili poslednjih 15 godina vi niste oslobodili te zemlje već ste zlo koje sada iznutra izjeda te narode. Narodi koji milenijumima žive u B.i H. u svojoj istoriji imali su mnogo, mnogo dobrih i loših perioda,i onda kada su sami rešavali svoje probleme uvek su međusobne odnose poboljšavali, i obrnuto kada ste im nametali rešenja dolazilo je i do svetskih ratova.Zato pamet u glavu i ostavite Bosance ali i ostale zemlje bivše Jugoslavije jer verujte u konačnom skoru to će biti zdravije i za Vas.

Kancelarija za brze odgovore.

pre 9 godina

Tacno,ali nemoguce je da je samo Dodik kriv,zar muslimani nisu takodje na tvrdoj liniji unitarne drzave?
I zasto bi nekom u Sarajevu bio problem da se razdvoje i mirnim putem definisu svoje granice kao samostalne drzave,i priznaju se medjusobno? Pa zar to nije bolje nego da stoje u mestu?
Ne vidim nijedan razlog da se svadjaju oko granica,oni bi mnogo bolje saradjivali kao samostalne drzave nego sada,u kao jedinstvenoj drzavi, koja medjutim ne postoji realno na terenu.

Brane212

pre 9 godina

A možda bi u tom pogledu mogao da pogleda u pravcu svojih prijatelja kao glavni uzrok sadašnjem stanju ?

U neko drugo vreme drugih razmera snaga radili su svakojake kombinacije po balkanu, bez puno brige za život ljudi.

Daleko važnije su im bile skrivene kombinacije glabalnih interesa.

Razmer snaga se promenio i sad plaču pošto ne mogu da proguraju više ono što su naumili.

Što ne kaže kako i koliko su erodirali Dejtonski sporazum, na kome je i osnovana današnja Bosna ?

D10S

pre 9 godina

'Sareni marketinski zidovi srama, prazna obecanja su najbolja reklama, na stolu komad hleba, u snovima salama, sve u ime naroda, cist profit i zarada...

Kazi te nam ministri, nasi poslanici, zasto ratni invalidi zive kao jadnici, na ivici zivota, vama bitna svota, poznajete osecaj ZOVE SE SRAMOTA?!'

rango

pre 9 godina

Ja stvarno ne volim Dodik, i ne mogu smisliti njegova nastojanja da podijeli bih, jer realno RS ne može funkcionisati kao država, u geografskom pogledu - ali me i Pedi Ešdaun nervira jer toliko podržava Sarajevo da mi dodje muka kad ga čujem. BiH jednostavan treba da ide naprijed sa dva entiteta, jednim predsjednikom i to je to..

Izbor je na vama

pre 9 godina

Једна стара арапска пословица каже: "Ако у реци видиш две рибе да се свађају, Енглез је сигурно у близини!". Ето Енглезима муслимански део Босне, ако су заборавили оно од пре пар година у Лондону. Ми нисмо. Њима исламска Босна, џамахирија, бела ал каида, а нама брале, Република Српска и - МИРНА БОСНА!

Android Jelly Bean

pre 9 godina

Interesantno ke da rat spominju samo ovi na zapadu. Klasicno spinovanje i huskanje, a krivica se svaljuje koliko vidim na Ruse, Srbe i Muslimane tj Bosnjake. To vec lici na zapad. Zavadi pa vladaj. E sad drugo, meni nisu jasni ovi Bosnjaci kao stoi nisu bili jasni Srbi 99e na Kosovu. Ne vole Srbe a oce na silu da ih drze u zajednici umjesto da sam trazis da se odvojis. Isto je bilo i na Kosovo. Ne vole Albance ali su zato na silu htjeli 2 miliona ljudi da zadrze pod svoje. Indenticna situacija u Bosni.

Kgb international

pre 9 godina

Rusija rovari na Balkanu pocev jos od cuvene 8 sednice 88 u Srbiji.Kao sto se vidi konacno je barem na teritoriji gde zive Srbi kao vecina,ite kako uspela da napravi svoj nosac aviona/baza Nis/.Desicese istocna Ukraina,Krim,Abhazija,Osetija,Pridnestrovlje i na Balkanu i to veoma brzo.

namcor

pre 9 godina

Zanimljiva je tvrdnja: "Rusi nude prljavi novac kako RS ne bi uzela pomoc od MMF". Vrlo zanimljiva! Po cemu je to Ruski novac "prljav",a novac MMF-a "cist"? Kad znamo da je novac koji obrce MMF u stvari novac medjunarodne lihvarske elite, koja kroz te "pozajmice" preuzima kontrolu nad drzavama! Nije valjda da MMF daje bolje uslove (nize kamate itd..)? Ne! Vec tako hoce da preuzmu kontrolu nad RS! Uostalom Esdaun je zadnji koji ima bilo kakvo pravo da o BiH prica i savetuje. Odlicno se, jos, secamo njegove uprave i prekrajanja Dejtonskog sporazuma u korist Muslimansko-hrvatske koalicije!

Suvereni demokrata

pre 9 godina

Slabljenjem entiteta dovodi do rata u BiH,ovi uvek pricaju kontra,zato sto bi slabljenjem enitita dovelo do haosa i nesigurnosti,opet se nebi znalo cije je sta,a to je oduzimanje vlasnistva Srbima i progon.

Zaciorski

pre 9 godina

A sta ima toliko lose I da se naprave tri entiteta???? Ako neko nece da zivi u zajednici sa bosnjacima pa pustite ga. Referendum, pa nek se narod izjasni, isto kao 92 u bivsoj BIH

lol

pre 9 godina

Znate koja je slicnost izmedju BiH i Šešelja? Ocekujte nepredvidjenu situaciju i ako mislis da znas sve moguce scenarije, nece biti po njima, vec po njihovom. :-)

Stefan

pre 9 godina

Samo rusima baze da damo to je jedini spas za Srbe. Nisam rusofil ali mi druge opcije nemamo jer se jasno vidi da je zapad protiv nas!

rango

pre 9 godina

Ja stvarno ne volim Dodik, i ne mogu smisliti njegova nastojanja da podijeli bih, jer realno RS ne može funkcionisati kao država, u geografskom pogledu - ali me i Pedi Ešdaun nervira jer toliko podržava Sarajevo da mi dodje muka kad ga čujem. BiH jednostavan treba da ide naprijed sa dva entiteta, jednim predsjednikom i to je to..

Iguman Nemanja

pre 9 godina

I ovaj prevejani englez reče istinu napokon a ta je da BiH više ne postoji osim u glavama nekih muslimana u Sarajevu.
Živela nezavisna Srpska!
A sada napred: referendum pa prisajedinjenje Srbiji!

MladaBosna

pre 9 godina

Birali smo ponovo Dodika, bas iz razloga da potpaljivaci vatre kao sto je ovaj smutni tip Esdaun, nikada vise ne kroce na tlo Republike Srpske. I da! Mi ne krijemo u rukavicama da smo za Rusiju, mi se dicimo time sto smo proruski orijentisani. Nama je RS vaznija od EU i svih vasih sarenih laza. Raspirivali ste rat u SFRJ bas vi englezi, vama na dusu, ako je imate idu sve nevine zrtve proteklog rata. Sada opet prijetite sa krvlju i silom, ali vrijeme onda i sad nije isto. Nadam se da ce VB izaci iz EU, pa da svima krene na bolje. Imate genezu paljenja vatre od 27 marta, pa nadalje. Srbi vam vise nece biti topovsko meso,, nema vise rata srba i muslimana. Ali zato ce vam dzihad iz Sarajeva doci u London. Svjesni ste vi toga da vam se cedo otelo kontroli. Esdaunu ne bojimo se mi ni mnogo vece sile nego sto je engleska kruna. Sada znamo sa kim posla imamo i kako da se postavimo prema vama. Boli tebe uvo za nasu nezaposlenost i krizu, tebi je nesto drugo na umu. Ali tu pricu ovdje vise nikom prodati neces. Dodji nesto nam naredi kao visoki predstavnik pa da ti se smijemo u lice i zbijamo sale na tvoj racun i tvojih engleza. Za srbe je OHR oooodavno ukinut. Ispostava je na novim adresama Banjaluka-Beograd-Moskva!!!

MGM

pre 9 godina

Do rata može doći samo ako u BiH budu zapadni političari tipa zloće Ešdauna.
Republika Srpska teži izvornom Dejtonu, a ne pravnom nasilju i despotizmu koje je poslije rata nastupilo u vidu "kuvanja Žabe" tj. laganog prenosa nadležnosti na nivo BiH i slabljenje/gašenje entiteta, gdje bi onda najbrojnije Bošnjačko stanovništvo krojilo sudbinu cijele BiH. BiH kao takva je projekat Bilija Klintona da bi pokazao da će poslušni mulimani biti u povlaštnom položaju - taj Mengeleov eksperiment je propao i muslimani u BiH su nepovratno otišli u pravcu militantnog Islama i kancera u središtu Evrope.

Stefan

pre 9 godina

Uz dobru volju zapada neće doći do rata. Ako otcepljenjem Kosmeta nije došlo do rata zašto bi došlo otcepljenjem Rep. Srpske? Prihvatite realnost, mnogo je jednostavno!

my way

pre 9 godina

Toliko o tome da je nekakvo velikosrpstvo, a ne separatizam pod povampirenim ideologijama ustastva, islamskog fundamentalizma, sovinizma, krvavim ratom razbio SFRJ i Srbiju. Ovo je nista drugo do priznanje i dokaz da su zapadne zemlje upravo zelele i podrzavale krvoprolice, na kraju, u njemu su i direktno ucestvovale. Kako je lepo biti Srbin, pripadnik naroda casne i pravednicke istorije, koji nikad drugacije nije znao, koliko kosta da kosta.

madevun

pre 9 godina

A sta ima bivsi visoki da kaze o narusavanju Dejtona otimanjem nadleznosti od entiteta koje je on sproveo po izmisljenim Bonskim ovlastenjima bez saglasnosti naroda Bih i Dejtona. Bih vise nije po izvornom Dejtonu vec je centralizovana. Sad se javlja da prica price... a srpski narod bi mogao u Bih da dozivi sudbinu kao na Kosovu i u Hrvatskoj, ukoliko RS se unisti. Ne treba zaboraviti da je nad srpskim narodom u BiH izvrsen najveci genocid na prostoru Balkana u 20-om vijeku, a kao takvom itekako zasluzuje nezavisnu RS, a ne ovo sramotno ponasanje Amerikanaca i evropskih poltrona.

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 9 godina

Ratoborni Srbomrzac Pedi, koji je Bosnu unazadio za 50 godina, ne može iz svoje kože...."Rusuja sa RS igra podlu igru...." ..."Ukrajina u srcu Evrope....." !!!?
da ako je kod čoveka u peti. Svima je jasno da Bosnu treba preurediti, po modelu koji su Slovenija i Hrvatska (Mesić) predlagali za Jugoslaviji, u modernu Konfedraciju, što nažalost Miloševoć nije prihvatio i što je za direktnu posledicu imalo rat. Sada Pedi i njemu slični u Bosni sprovode Miloševićevu politku iz vremena Jugoslavije.

Core

pre 9 godina

Negde ste debelo pogresili u proceni kad je RS u pitanju, mister Esdaun. I sad je kasno. Duh slobode je pusten iz boce. Nema to vise veze sa Miletom Dodikom.

Dobro da vi znate da je ruski novac prljav. A britanski je cist, kao i MMF-ov... opran krvju Iracna, Sirijaca, Libijaca itd. Bednik.

Бојан Илић

pre 9 godina

a koje je započeo predsednik Republike Srpske Milorad Dodik", izjavio je Ešdaun u britanskom Domu lordova, a prenosi sarajevski Dnevni avaz.

И после Миле ово Миле оно?!?
РС је гарант опстанка српског народа на вековном огњишту!
Ако нестане РС, нестају и Срби у БиХ!
А на овог Ешдауна не треба трошити речи, опет му понестало пара изгледа....
Све најгоре!

Nn

pre 9 godina

Nije Dodik prvi počeo već se branio od takvih visokih predstavnika koji su hteli fakticki ukinuti Republiku Srpsku. Sada što vama to smeta i što ga niste uspeli skinuti vaš problem. Čovek je sa svojom strankom ostvario treću uzastopnu pobedu, ko je to u regionu još uspeo!?

agentura

pre 9 godina

Nepostovani gospodine Agentu,
secesiju su podrzavali vasi poslodavci '91 i '99. Aktivno radili i osmislili razbijanje nase drzave Jugoslavije.
Cuti bre vise!

Bulat

pre 9 godina

Ma nije moguce gospodine Esdaun? Bas je Dodik kriv za stanje u Bosni i bas Srpska, dok su bosnjacki i hrvatski predvodnici cvece. Pa taktika okrivljivanja Srba je dobro oproban recept na ovim prostorima i svi mi znamo u kom to smeru ide. Ali gospodine Esdaun Srbi sa one strane Drine nisu kao mi sa ove strane, vec su zilavi i izdrzljivi i znaju sta su sve morali da prezive da bi danas imali svoj krov nad glavom i bili relevantan cinilac u BiH ( a pokusano je sve protiv toga). Dal je Dodik kvalitetan politicar za taj narod ne bih da sudim, ali znam da sve sto dolazi iz usta stranih zvanicnika ide samo u jednom pravcu- degradacija Srpske i ukidanje dejtonske Bosne.

Zole

pre 9 godina

Rat u u BiH je zavrsen. Narod je podjeljen po etnickim linijama. U Federaciji skoro da vise nema Srba a u isto je takvo stanje sa Bosnjacima u Republici Srpskoj. Ne vidim neki veliki razlog zbog čega bi došlo do novog rata. Možda jedino ako Bosnjaci hoće da proteraju sve Srbe iz BiH.

Izbor je na vama

pre 9 godina

Једна стара арапска пословица каже: "Ако у реци видиш две рибе да се свађају, Енглез је сигурно у близини!". Ето Енглезима муслимански део Босне, ако су заборавили оно од пре пар година у Лондону. Ми нисмо. Њима исламска Босна, џамахирија, бела ал каида, а нама брале, Република Српска и - МИРНА БОСНА!

ja

pre 9 godina

kao sto je skotska imala demokratsko pravo da se izjasni tako ima i R.S. u BiH. ima samo dva logicna izbora ili konfederalizacija ili razgranicenje sa muslimanima i(li) hrvatima. posto su hrvati u tom pogledu realisticniji trebalo bi prvo sa njima da se dogovorimo

Kancelarija za brze odgovore.

pre 9 godina

Tacno,ali nemoguce je da je samo Dodik kriv,zar muslimani nisu takodje na tvrdoj liniji unitarne drzave?
I zasto bi nekom u Sarajevu bio problem da se razdvoje i mirnim putem definisu svoje granice kao samostalne drzave,i priznaju se medjusobno? Pa zar to nije bolje nego da stoje u mestu?
Ne vidim nijedan razlog da se svadjaju oko granica,oni bi mnogo bolje saradjivali kao samostalne drzave nego sada,u kao jedinstvenoj drzavi, koja medjutim ne postoji realno na terenu.

Rile

pre 9 godina

A nasilna unitarizacija protivno volji dva konstitutivna naroda koji Bosnu ne osecaju kao svoju drzavu? To nije put u ratno stanje? Jel ste se mesali gde ste hteli i kad ste hteli? Jel ste bombardovali Srbe tokom rata, a od 92. do 95 je preko tri hiljade srpskih civila zaklano samo u okolici Srebrenice i Zepe zlocinackim pohodima iz " demilitarizovane zone" , sto vas "moralni kompas" nije pokrenulo da to osudite i da bombardujete ove u Sarajevu? Pa nema te sile koja ce Srbima sa one strane Drine da nametne prema duboko podeljenoj konfederalno-federalnoj Bosni i Hercegovini. Do toga ste doveli vi zapadnjaci....

objek

pre 9 godina

koliko ja razumem savremeni svet (neka me neko ispravi ako gresim), decentralizacija i davanje vecih ovlascenja regionima jeste civilizacijsko dostignuce i trend gotovo svuda u svetu (cak i u kini). a sad kao jedino bosna treba da bude izuzeta, ma nije nego

Alex

pre 9 godina

Kada god Britanci nesto pokrecu na bolje, kao po pravilu prve zrtve pokretanja na to bolje su Srbi i njihovi interesi. Lazni saveznici, zapravo uvek protiv Srba i Srbije.

srkiboy82

pre 9 godina

"A mi stojimo i nemo posmatramo. Zato što smo dopustili Dodiku da pokrene staru priču o secesiji, dobili smo kontra reakciju s bošnjačke strane. Retorika podela dobila je na snazi u proteklih sedam godina, a retorika ujedinjenja nestaje", upozorio je Ešdaun. _Ko ste vi da nekom nešto dopuštate ili ne dopuštate? Kosovo može da dobije secesiju, R. Srpska ne može, Gibraltar i Sudan mogu, Osetija ne može. Za vas su nacisti male bebe.

Brane212

pre 9 godina

A možda bi u tom pogledu mogao da pogleda u pravcu svojih prijatelja kao glavni uzrok sadašnjem stanju ?

U neko drugo vreme drugih razmera snaga radili su svakojake kombinacije po balkanu, bez puno brige za život ljudi.

Daleko važnije su im bile skrivene kombinacije glabalnih interesa.

Razmer snaga se promenio i sad plaču pošto ne mogu da proguraju više ono što su naumili.

Što ne kaže kako i koliko su erodirali Dejtonski sporazum, na kome je i osnovana današnja Bosna ?

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

A gušenje entiteta do neverovatnog prosperiteta i mira?! Dok recimo to pravilo već, ne bi važilo za Srbe i Srbiju? Da ne idemo dalje pa u ovu "principijelnu" priču "dobroćudnog" Pedija uvlačimo Ruse i Rusiju. Vidite kako su pravila rastegljiva. Kao lastiš ili žvaka. Kod nekih budala ovakve idiotarije imaju prodju ali se nadam da smo ovde sa mnogim stvarima završili i razjasnili tako da će Pedijeva nastojanja da završe tamo gde treba. Na bunjištu ali, ne istorije. Bilo bi to isuviše neozbiljno, čak i za bunjište.

Tvrtko

pre 9 godina

Reči ovog, koji je fotelju visokog pretstavnika koristio za ličnu korist,primao platu od 27 hiljada eura i bio okružen uglavnom muslimanskim političarima i lobijem u Sarajevu, sada nemaju nikakvu težinu u diplomatskim krugovima, mada je tačno da se stvari pogoršavaju u BiH. Ne znam šta je uradio sa vikendicom u blizini Konjica, koju su obezbeđivali pripadnici MUP-a Federacije BiH.
Sasvim je svejedno ko će pobediti na izborima u BiH. Tamo postoje tri strane. Sasvim je svejedno da li će izbore dobiti SNSD ili SDS u Republici Srpskoj ili otvoreni nacionalisti SDA ili prikriveni SDP. BiH je napravljena kao nakradna država, koja nikad nije funkcionisala van nekog većeg sistema, prvo Turske, onda Austrougarske i na kraju Jugoslavije. Uostalom, ni njegova Velika Britanija se ne bi održala da Amerikanci ne drže na uzdi Škotske i Severnoirske separatiste, sve dok VB sluša "taticu".

Republika Srpska

pre 9 godina

koja politika ujedinjenja kad se traume rata osjete i danas, kad narodi ne podnose jedni drugi, ako mislis da su samo Srbi problem pogledaj primjer funkcionisanja Mostara pa ce ti biti jasno da su podjele duboke na teritoriji citave "drzave"....

Stancos de Pancos

pre 9 godina

Lord Esdaun Nam u stvari porucuje da Rusija pravi sve probleme, tj. Putin ! Pa ako je tako Lorde, Putina dovedi u red a misevi ce u rupu Odma !

Milan

pre 9 godina

Ako hoćete, uložite neke pare u BiH, zaposlite neke ljude da prave nešto. Inače, držite se vi vaših ostrva, daleko vam lepa kuća. Naročito vama, gospodine Ešdaun!

Kgb international

pre 9 godina

Rusija rovari na Balkanu pocev jos od cuvene 8 sednice 88 u Srbiji.Kao sto se vidi konacno je barem na teritoriji gde zive Srbi kao vecina,ite kako uspela da napravi svoj nosac aviona/baza Nis/.Desicese istocna Ukraina,Krim,Abhazija,Osetija,Pridnestrovlje i na Balkanu i to veoma brzo.

e

pre 9 godina

Ko boga Vas molim da vi iz evrope i USA ne oslobađate više nijednu zemlju a time ni B.iH. jer gde god ste to radili poslednjih 15 godina vi niste oslobodili te zemlje već ste zlo koje sada iznutra izjeda te narode. Narodi koji milenijumima žive u B.i H. u svojoj istoriji imali su mnogo, mnogo dobrih i loših perioda,i onda kada su sami rešavali svoje probleme uvek su međusobne odnose poboljšavali, i obrnuto kada ste im nametali rešenja dolazilo je i do svetskih ratova.Zato pamet u glavu i ostavite Bosance ali i ostale zemlje bivše Jugoslavije jer verujte u konačnom skoru to će biti zdravije i za Vas.

Android Jelly Bean

pre 9 godina

Interesantno ke da rat spominju samo ovi na zapadu. Klasicno spinovanje i huskanje, a krivica se svaljuje koliko vidim na Ruse, Srbe i Muslimane tj Bosnjake. To vec lici na zapad. Zavadi pa vladaj. E sad drugo, meni nisu jasni ovi Bosnjaci kao stoi nisu bili jasni Srbi 99e na Kosovu. Ne vole Srbe a oce na silu da ih drze u zajednici umjesto da sam trazis da se odvojis. Isto je bilo i na Kosovo. Ne vole Albance ali su zato na silu htjeli 2 miliona ljudi da zadrze pod svoje. Indenticna situacija u Bosni.

namcor

pre 9 godina

Zanimljiva je tvrdnja: "Rusi nude prljavi novac kako RS ne bi uzela pomoc od MMF". Vrlo zanimljiva! Po cemu je to Ruski novac "prljav",a novac MMF-a "cist"? Kad znamo da je novac koji obrce MMF u stvari novac medjunarodne lihvarske elite, koja kroz te "pozajmice" preuzima kontrolu nad drzavama! Nije valjda da MMF daje bolje uslove (nize kamate itd..)? Ne! Vec tako hoce da preuzmu kontrolu nad RS! Uostalom Esdaun je zadnji koji ima bilo kakvo pravo da o BiH prica i savetuje. Odlicno se, jos, secamo njegove uprave i prekrajanja Dejtonskog sporazuma u korist Muslimansko-hrvatske koalicije!

Zaciorski

pre 9 godina

A sta ima toliko lose I da se naprave tri entiteta???? Ako neko nece da zivi u zajednici sa bosnjacima pa pustite ga. Referendum, pa nek se narod izjasni, isto kao 92 u bivsoj BIH

Marko

pre 9 godina

I za krizu u Ukrajini i za džihadiste je kriva vaša kolonijalna politika, koju vodite pod izgovorom nekakvog napretka. Zapravo, napredak je samo vaš.

U rečenici "... Obećavaju im prljav novac, kako bi odbili pomoć MMF-a" je njena suština. Ovaj kolonijalni guvernerčić smatra da jedino oni imaju "čist" novac, kojim mogu da ucenjuju koga hoće. A ukoliko to ne mogu, onda će dobiti uterivanje demokratije, slobode i ljudskih prava. Baš kao u Iraku, Libiji i Siriji.

Suvereni demokrata

pre 9 godina

Slabljenjem entiteta dovodi do rata u BiH,ovi uvek pricaju kontra,zato sto bi slabljenjem enitita dovelo do haosa i nesigurnosti,opet se nebi znalo cije je sta,a to je oduzimanje vlasnistva Srbima i progon.

D10S

pre 9 godina

'Sareni marketinski zidovi srama, prazna obecanja su najbolja reklama, na stolu komad hleba, u snovima salama, sve u ime naroda, cist profit i zarada...

Kazi te nam ministri, nasi poslanici, zasto ratni invalidi zive kao jadnici, na ivici zivota, vama bitna svota, poznajete osecaj ZOVE SE SRAMOTA?!'

lol

pre 9 godina

Znate koja je slicnost izmedju BiH i Šešelja? Ocekujte nepredvidjenu situaciju i ako mislis da znas sve moguce scenarije, nece biti po njima, vec po njihovom. :-)

Stefan

pre 9 godina

Samo rusima baze da damo to je jedini spas za Srbe. Nisam rusofil ali mi druge opcije nemamo jer se jasno vidi da je zapad protiv nas!