Sreda, 22.10.2014.

10:04

Senator: Putin razočaran iz Srbije

Američki senator Kris Marfi rekao je da napušta Zapadni Balkan s jasnim ciljem da se založi za veće američko angažovanje u prelomnom trenutku za region.

Izvor: Tanjug

Senator: Putin razoèaran iz Srbije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

91 Komentari

Sortiraj po:

Milanko Vitomir

pre 9 godina

Da je ovaj gospodin bio na aerodrumu kada je putin odlazio iz Srbije , onda ne bi ovako govorio. Putin je iz Srbije otišao oduševljen , a ne razočaran.

Obrad Savčić

pre 9 godina

@kokotok:Očigledno da ovaj gospodin nije dobro obavešten. Srbija je sa Rusijom potpisala ugovor izgradnju Južnog toka , pa nema razloga da potpisuje neki novi.

bonaparta3

pre 9 godina

Neznam da li će ovaj B92 objaviti ovaj komentar dok još postoje pod tim imenom. Da nestanu pod tim imenom kumovali su i ovaki kao ovaj američki Koštunica /čitaj neobavešteni/. Južni tok je počeo da se gradi i šta ponovo da potpisujemo. Nismo mi izlapetisi kao vi. Hitler je tako pokušavao da diktira celom svetu pa su završili u prašini i ruševinama. Istorija je majka mudrosti. Naučite nešto već jednom!.

Braca

pre 9 godina

Ipak smo mi prost narod! Da li neko moze da poveruje u ovakve petoparacke bljuvotine sa jednog takvog nivoa kao sto je americki senator? Da li obicni gradjani Srbije mogu da poveruju da je jedna drzavna poseta na tom rangu bila bez protokola? Tu se tacno zna unapred sta ce se potpisati a sta nece, sta ce se posetiti, u koliko casa/minuta ce trajati parada ili polaganje venaca. Koja senatorska kaubojstina! Mozda je mogao da isprica da je Putin dosao sa flasom viskija i probao da napije Tomu i Aleksandra pa da oni nesto potpisu a mi svi komentarisemo kao da je to istina. Zasto se objavljuju ovakve kaubojstine?

voša

pre 9 godina

... boli nas ..... za ameriku samo nas truju sa monsanom pionirom a i raznim vrstama bombi a sad i sa preko populija ... treba graditi taj gasovod od njega bi država imala korist a bez njega gubitak ali ameri bi gledali izvući maksimalnu korist ... kukuruz monsano je dobar samo za grejanje ... miriše i dobro greje ...

CCCC

pre 9 godina

Joj sta ce ID da vam radi niste ni svesni.Ucenik je postao bolji od svog ucitelja.Zaboravicete vi Balkan kad pocne da vam gori pod nogama.

pomorac

pre 9 godina

Treba ga potpisat i kraj. Svoji interesi prije svacijih. Da Srbija potpise potpisala bi i Madjarska i ostale zemlje koje ionako najavljuju da ce potpisati jer im je u interesu. Vrijeme je da se USA vrati u okvir svojih granica

Goran

pre 9 godina

Evo ko odlučuje o našim životima. Kakav Vučić, kakav Nikolić, kakve ostale stranke. Ko god da je, igra i igraće kako Bela kuća svira.

Kralj Ibi

pre 9 godina

@ Gradjanin Q, a odakle tebi ideja da je covek Amerikanac ili Englez samo zato sto je napisao poruku na engleskom? Mozda je Grk ili Jermenin, znam ih nekoliko ozenjenih srpkinjama. Na kraju nije vazno ko je ko vec sta kaze a rekao je sustu istinu dok si ti samo jedan zaludjeni ljubitelj Amerike i ako vrlo dobro znas da smo OPIPLJIVO od njih dobili samo rusevine od bombi i krstarecih raketa, a da i delove "nevidljivog".

koba

pre 9 godina

Kad procitam ovakve izjave, nikakako ne mogu doci sebi od cudjenja - kako jedna takva sila, kao sto je SAD, opstaje kao sila sa neverovatno glupim ljudima na vaznim mestima.

Alex

pre 9 godina

Mozemo mi da gradimo juzni tok koliko hocemo samo ne znam na sta ce mo da ga prikljucimo.
Ovako moze da pocne i zavrsi u Srbiji.
Ipak otvara se mogucnost da transportujemo rakiju iz Nisa do Subotice, jos jedna sarena laza politicara da umire ovaj jadan i zbunjen narod koi bi zeleo da bude deo Rusije a da zivi kao zapad.

Gradjanin Q

pre 9 godina

@After reading this story on line i find it very difficult to trust what your saying, Sir. If you don't like Russia just come out and say so, no hard feelings. My wife is Serbian and after reading what you said I say without prejudice that you are on the wrong team. It is so crystal clear that your support of a greater Albania from behind the scenes is alarming. Should we then trust the American government and her spokespersons around the globe about ISIS, EBOLA? Read your comments to yourself again Sir as you might see why it sounds hypocritical.
B92 please publish this as I am a very loyal reader and have not insulted anyone with my comments as it is freedom of speech.
(david, 22. oktobar 2014 15:06)

Ti si englez/amerikanac koliko je moja pokojna baba engleskinja.
A sto se tice tvog engleskog, napisao si solidno, ali onom ko zna kako nesto treba da izgleda i kako pisu "native ones" taj zna da si samo pokusao pokazati da si bio "dobar djak" i da si imao dobru ocenu iz engleskog.

Puuuuno ti jos treba kako te ne bi mogli "provaliti".

Ti vidis podrsku Albaniji? Jok nama ce je dati kad smo se otvoreno svrstali uz one sto nas ekonomski pljackaju a ne daju nista za uzvrat OPIPLJIVO.

Slavica

pre 9 godina

Senatore **** u tvoje USA !!! Bolje je izgraditi Juzni tok i prekinuti i sa vama i sa EU nego ovako polako umirati!!! Vidi se dokle ste nas doveli i zato hvala NE TREBATE NAM VISE!!!!

Luidji

pre 9 godina

"Marfi je rekao da misli da je Putin otišao iz Srbije razočaran, jer se verovatno, kako je rekao senator, nadao da će Beograd potpisati sporazum o početku izgradnje gasovoda Južni tok, a to nije postigao."
Jel sam ja lud ili je dingospo senatore lose obavesten Juzni tok je odavno poceo sa izgradnjom...

GunVor

pre 9 godina

Ime samo govori,zasto se toliko odredjeni broj ljudizalaze tk. JUZNI TOK.
Ljudi u Srbiji,koji su zombirani Putinom i dvojcem Nikolic/Karic,nece da shvate da nije dovoljno da se Srbija zaduzi kod Putinovih prijatelja koji polazu cevi za gasovod,nego je osnovno pitanje ko ce od Srbije da kupi taj gas,imajuci u vidu,da za razliku od gasovoda koji prolazi kroz UkrainuGasovod kroz Srbiju,ima mnogo veci Ucenjivacko/politicki Kapacitet:Turska/crno more/,Bugarska,Srbija,Repblika Srpska.

Suvereni demokrata

pre 9 godina

Drzave na Juznom toku trebaju izaci iz EU,zato sto Severni tok moze prema Nemackoj a Juzni tok ne,tu europskom savezu puca u repu,hahahahhahahha.

sumorni

pre 9 godina

Pažljivo sam, i sa zahvalnošću pročitao ovu vest, jer dolazi od našeg prijatelja - USA.

Putin nije morao ni da dolazi u Srbiju, ne znam ni što su ga uopšte pustili da uđe u zemlju, i to u momentu kada mu se vrata širom sveta zatvaraju sa treskom ispred nosa.

Ipak, ohrabruje činjenica da nas naši američki prijatelji i dalje podržavaju na našem putu ka EU i NATO, a što dalje od agresivne i fašističke Rusije, sa kojom, hvala dragom Bogu, ne delimo granicu, niti bilošta drugo, a ponajmanje civilizacijske vrednosti.

steva

pre 9 godina

Ako bi Putin ili Rusija bili u nekoga razočarani to bi u prvom redu trebala da bude Bugarska, zato jer su se Rusi baš zalagali za nju, a Bugari im sada okrenuše leđa i uvođenjom sankcije prikloniše se NAT ou.

Ivan

pre 9 godina

Naprotiv Krise Marfi sto je dokazao i recenicom na dobro uradjenom poslu time sto su se potpisali dobri sporazumi i time sto je bio odusevljen stime sto je video na vojnoj paradi.Rekao je kad je odlazio.Dragi prijatelju sta vam god bude trebalo za Srbiju obratite se i licno cu se pobrinuti da to tako i bude to dovoljno govori sa kakvim je impresijama otisao Putin iz beograda

ćamil gljivica

pre 9 godina

pravo za anlitičara amatera, da ponovim:

Pažljivi čitalac teksta bi mogao da primeti sledeće u ovoj izjavi:
1. "Putin razočaran iz Srbije" nije konstatacije već želja
2. Amerika je otvoreno protiv Južnog toka
3. Od Srbije se zhteva da odustane od projekta koji je već potpisala
4. Pominjanje Albanaca u kontekstu Južnog toka pokazuje da Amerika zna kako da nam napravi problem u slučaju suprostavljanja; kao i više puta do sada instrumentalizacijom albanskih ekspazionističkih ciljeva
(analitičar amater, 22. oktobar 2014 13:08)

Novak

pre 9 godina

@mdj: Za tebe Kina nema prelepu arhitekturu, a Amerika je kao ima. Vidi se da nista nisi video/videla. Kina, kao i druge azijske zemlje, je bila izvor kulture, tradicije, hrane i arhitekture, koju Evropa nikad nije videla. A dok su u Americi dominirali jedino bizoni. Ostavi TV i politiku i putuj malo, pa da vidis sta Azija ima da ponudi. Ali ostavi predrasude kod kuce, veruj mi, bices prijatno iznenadjen/a.

alo

pre 9 godina

ja sam za ameriku, voleo bi da smo u sastavnom delu USA a ne rusije. ova vlada stalno ide u rusiju i uzima naredbe. ajde da se izjasnimo i podleimo ak otreba ko je za ameriku a ko za rusiju.
God Bless America

david

pre 9 godina

After reading this story on line i find it very difficult to trust what your saying, Sir. If you don't like Russia just come out and say so, no hard feelings. My wife is Serbian and after reading what you said I say without prejudice that you are on the wrong team. It is so crystal clear that your support of a greater Albania from behind the scenes is alarming. Should we then trust the American government and her spokespersons around the globe about ISIS, EBOLA? Read your comments to yourself again Sir as you might see why it sounds hypocritical.
B92 please publish this as I am a very loyal reader and have not insulted anyone with my comments as it is freedom of speech.

toša

pre 9 godina

(master, 22. oktobar 2014 12:10)

Nije istina ono što vi pišete. Vi širite propagandu. Sporazum o početku izgradnje Južnog toka u Srbiji potpisan je 8 jula ove godine u Beogradu a potpisali su ga direktori preduzeća "Južni tok Srbija" Dušan Bajatović (koji je i direktor "Srbijagasa") i Aleksandar Siromjatin (koji je i visoki funkcioner "Gasproma") i direktor ruske kompanije "Centargas" Stanislav Anikejev. Tako da ne znam o čemu vi i gospodin Marfi pričate.

bice bolje

pre 9 godina

Juzni tok ce ici ma sta Jenkiji mislili o tome, za evropu je to od vitalnog znacaja a mi smo mali deo tog cevovoda. Ako evropa ne zeli, da gradi iz politickih razloga ne mora trpece evropska ekonomija a jenkiji ce da se bogate jacanjem dolara.

mdj

pre 9 godina

Boze, boze koliko sirovosti i mrznje izbija iz ovih komentara. Vidi se odmah da ih ne pise neka lepa dusa. Lepa dusa voli Ameriku i EU i severni deo Rusije zbog prelepe arhitekture i ne zarezuje srednju i juznu Rusiju i Kinu i Severnu Koreju zbog nedostaka iste. Ma ne znam sad sta da se desi, da poludim totalno i da otkinem sebi glavu ne bi niko mogao da me ubedi da secem vene za ovim gansterom Putinom koji za sebe govori ironicno u direktnom odgovaranju gradjanima Rusije "vas pokorni sluga". On je vrlo dobro umeo da se folira sve negde do 2007. da je uredan i usredsredjen covek koji "samo obradjuje svoje parce zemlje iz dana u dan" a danas ga odlikuju totalno gangsterski maniri. Sapienti sat. I zbog cega sve ono foliranje svih onih godina? Cekao je da sklopi ugovore o gasu sa svima zivima pa da se tek onda osili. Neka nikom iz vlasti ne pada na pamet da nesto ozbiljno petlja s njim jer je jos zivo secanje na zimu 1996. i jos ima nas koji smo spremni da se bijemo s policijom i probijamo kordone i hvatamo Slobodnu Evropu na tranzistorima. Mozete s njim da se zezate koliko hocete, da mu priredjujete parade ali ozbiljno da s njim nesto radite, samo probajte i ugasili ste ga sto rece neko.

spoiler

pre 9 godina

ovde dolazi š klasa americke diplomatije, kada su u pitanju svi odnosi. osim, kada je kosovo u pitanju. onda se potrude, jer se ispostavilo da imaju licni interes. dok god je tako mi ne mozemo da ekonomski prosperiramo.

Marko

pre 9 godina

Sto se tice gasovoda Srbija ce uraditi sve da do toka toga dodje ali moraju i ostale zemlje da urade isto.Za posetu Rame Beogradu je dobro kako bi se stvorila stabilnost u regionu jer nikom ne trebaju bilo kakvo nasilje,razgovorom se resavaju mnogi problemi pa ce se resiti i odnos izmedju Srbije i Albanije.Jer Srbija zeli da bude lider u regionu i na dobrom je putu da to i ostvari

Бранислав

pre 9 godina

..иако бих волео да дотични господин није у праву плашим се да у његовој изјави има више истине од неистине..кад се осврнемо на резултате посете ниједан битан документ није потписан (све се свело на обећања, речи уважавања и томе слично)..ми и даље настављамо да идемо "ЕУропским путем" а то је Вучић и нагласио Путину..дакле..парада је била само маска за наставак прозападног и пронатовског пута данашње Србије....

analitičar amater

pre 9 godina

Pažljivi čitalac teksta bi mogao da primeti sledeće u ovoj izjavi:
1. "Putin razočaran iz Srbije" nije konstatacije već želja
2. Amerika je otvoreno protiv Južnog toka
3. Od Srbije se zhteva da odustane od projekta koji je već potpisala
4. Pominjanje Albanaca u kontekstu Južnog toka pokazuje da Amerika zna kako da nam napravi problem u slučaju suprostavljanja; kao i više puta do sada instrumentalizacijom albanskih ekspazionističkih ciljeva

Solunac

pre 9 godina

Docekasmo Putina kao malo vode na dlanu, u bilo koju kucu da je usao svi bi to pamtili kao najlepsi trenutak njihovih zivota uz rodjenje deteta. Da, treba da je razocaran...
(Crni, 22. oktobar 2014 11:15)

Moj prag ne bi presao ni pod razno!

yes

pre 9 godina

"Marfi je rekao da misli da je Putin otišao iz Srbije razočaran, jer se verovatno, kako je rekao senator, nadao da će Beograd potpisati sporazum o početku izgradnje gasovoda Južni tok, a što nije postigao"
O cemu ovaj?! To su mozda ovi nasi razocarani sto nisu potpisali sporazum o pocetku izgradnje, Putin je jasno rekao da su za izgradnju gasovoda potrebne 2 strane (jedna strana Rusija, druga EU) i da nema gasovoda ako nema dogovora 2 strane. Nije lud samoinicijativno da pravi gasovod ako nece biti korisnika/potrosaca.

ex Moskovljanin, gasadzija

pre 9 godina

Ovaj je mogao da se pripremi kada nesto komentarise. Juzni tok je potpisivan dva puta. Prvi put kada je kao predsdnik Rusije bio Medvedev a drugi put Ministar energetike Rusije kada je zvanicno pocela izgradnja Juznog toka

Zeko Peko

pre 9 godina

Mogu oni da se rukuju kolko hoce kad narod nece da se pomiri tek tako. Foteljasi nista nisu osetili na svojoj kozi i samim tim nemaju jasnu predstavu.
A da je sve isrezirano, vidi se iz aviona.

Ivan Zemun

pre 9 godina

Ako nisi siguran da li radiš pravu stvar, pusti aber pa ako bude reakcije iz USA, EU, NATO samo postupi za 180 stepeni od njihove sugestije i stvar je jasna. Ubaciti u Priručnik za vođenje spoljne politike u predgovor!

Војвода Миленко

pre 9 godina

Да ли овај човек заиста мисли да је рекао нешто паметно?! Његов одлазећи интервју звучи врло наивно, а поруке које шаље звече својом испразношћу и острашћеношћу. Путуј Игумане, за Србију "не брини".

master

pre 9 godina

(welcome, 22. oktobar 2014 10:51)

Nista nije potpisano,nemojte siriti propagandu,uostalom to ce se ubrzo i pokazati.Putin nece da finansira gradnju gasovoda,on je hteo opet da prevesla ove nase naivne,da Srbija od para iz EU i gradjani Srbije to finansiraju,a on da ubira suvu lovu.Ko ga ne zna skupo ga placa.Za gasovod ce biti onako kako EU odluci,a ako se Srbija opredeli za Putinovice,onda ga je ubrzo ugasila.P.S. nesto nije u redu ni sa ugovorom sa kinezima,u vezi prodaje gasa,jos nije pravosnazno,nisu kinezi kao ovi nasi kupci i prodavci magle.

milan

pre 9 godina

E pa to nam niko od naših nije rekao da je Putin očekivao potpisivanje ugovora o gradnji Južnog toka. Druga stvar incident u BG na fudbalskoj utakmici je atak na očekivane bolje odnose Srbije i Albanije, da su ga svi albanski političari burno pozdravili ne može se govoriti o "incidentu" nego o jednom politički motivisanom terorističkom aktu.

otpor

pre 9 godina

ne treba to spustati na izolovani incident huligana, pogotovu sto bi u tom slucaju huligani bili samo oni sa stadiona jer albanaca navijaca pa samim tim ni huligana njie ni bilo. Tu se radi o otreznjenju Srbije i ostalih zemalja u regionu da postoji jedinstvo albanaca oko njihohvog kako smatraju prirodnog prava na objedinjenje svih teritorija gde ih ima pa cak i gde su manjina, i gde ih nema a ocekuju da ce ih biti. Tako sta ce izazvati oruzani sukob za koji Srbija i srbi moraju biti spremni i vojno i diplomatski i ekonomsksi i psihicki. Kako nije realno da do tog sukoba dodje kada se EU jednog dana prosiri na ovo podrucje to je jasno da ce alabanski ekstremisti pozuriti sa sukobom u narednim godinama a mozda i pre no sto mislimo.eto zato je leteo dron. za to vreme nasa vlast vija lika koji je vredjao lik i delo premijera u direktnom prenosu a ispusta onog koji je vodio dron, ne smenjuje nesposobne koji su dozvolili da se ova provokacija dogodi. velika albanija je tiho kucala na nasa vrata decenijama, a sada ih je cak i razvalila, a mi mirno sedimo na trosedu i gledamo sulejmana.

london 94

pre 9 godina

K.Marfi govori jasno. Niko u Srbiji se ne mozhe pohvaliti da je Juzhni Tok potpisan i spreman da se na njemu radi.Zasto? bar sada znamo. A koliko se tice Odnosa Albanija /Srbija u tome je gospodin u pravu.Ne treba huskati vec raditi na sanaciji istog.O tome na govore i USA i EU. A Rusija? nisam bas siguran.

kalyna

pre 9 godina

Srbija danas trasira svoj put ka prosperitetu i zasluženom mestu u EU i na tom putu mora očuvati i promovisati one vrednosti koje našu zemlju čine drugačijom od ostalih.

istina

pre 9 godina

gospodine Marfi opet nastavljate sa americkom propagandom ovo nije bio obicni "fudbalski huliganizam",i po vasoj izjavi se vidi da je ovo nastavak vase politike iz 90-ih..

mudrac

pre 9 godina

ono sto je ovde simptomaticno,a sto sada prvi put cujem, jeste da je uopste trebalo da se potpise taj sporazum o gasovodu.Nasi nisu o tome izvestavali,a Amerikanci su naravno dobro obavesteni.Dakle, namece se pitanje ko ovde precutkuje i sta?

my way

pre 9 godina

Marfi, da si ti meni ziv i zdrav, pitanje izgradnje juznog toka je izmedju Rusije i Srbije reseno jos davno. Nismo mi odlucili da nam Rusi budu prijarelji, a vi ne, ta odluka je samo na vama kao velikima i mocnima.

Predrag

pre 9 godina

Juzni gasovod treba da prodje kroz Bugarsku, a jasno je da je Evripska unija zabranila Bugarima dalje aktivnosti oko gasovoda sve dok traju sankcije Rusima. Znaci, Srbija konkretno i ne moze trenutno da utice na to. A te americke provokacije kao sto je ova sada, nisu nista novo. Ali, ako je tacno to sto prica ovaj Amerikanac, onda mora da ime svoje spijune u srpskom drzavnom vrhu, a u tom slucaju Srbija mora dobro da se zamisli.

Zlopamtilo

pre 9 godina

"Marfi je izrazio očekivanje da će se premijeri Srbije i Albanije Aleksandar Vučic i Edi Rama ipak sastati, rukovati i pokazati da jedan incident fudbalskog huliganizma ne može da stoji na putu procesu pomirenja u regionu. "

Problem je u tome što dve strane Albanska i Srpska imaju ni manje ni više nego dijametralno suprotne stavove u pogledu tog "fudbalskog huliganizma" a uskoro ćemo da saznamo i stav UEFA koji treba da prevagne na nečiju stranu .

Citalac

pre 9 godina

Dodje g. Senator, rece sta treba da uradimo sa Albancima zajedno, kako da se ponasamo u odnosu na Juzni Tok, kako se osecao predsednik Putin i kako cemo se mi osecati ako ne slusamo sta je rekao .

Mene interesuju dve stvari

1.
Kolika je robna razmena sa SAD , a kolika sa Rusijom i da li imamo deficit ili suficit ?

Ovo je bilo ozbiljno pitanje, a sada smesno ( da nije tuzno )

Mozemo li mi nekog od nasih Se.atora da posaljemo preko bare u Ameriku pa da on njima kaze kako da se ponasaju na svim istocima ( bliskim, ili dalekim ), u Ukraini ( opet istok ), baltickim zemljama, na Balkanu.

Pa promenimo temu i sa politike krenemo u socijalu- indijanci, crnci i latino amerikanci. pa zavrsimo kao slag na tortu

Sa finansijama

Sta radite bre sa budzetskim deficitom, externim dugom, dolarom ?

Prosto da se zna, i mi imamo njih sta da pitamo ( kad bi se zezali )!

Strumf

pre 9 godina

Što je babi milo to joj se i snilo...Putin ima veću podršku naroda u Srbiji nego svi političari zajedno......znate vi to vrlo dobro.....neće ovde kročiti NATO čizma nikad...

Milko

pre 9 godina

" ...i pokazati da jedan incident fudbalskog huliganizma ..."

Gospodine zaboravili ste da je prvo bio jedan incident političkog diletantizma.

Crni

pre 9 godina

Docekasmo Putina kao malo vode na dlanu, u bilo koju kucu da je usao svi bi to pamtili kao najlepsi trenutak njihovih zivota uz rodjenje deteta. Da, treba da je razocaran...

Stefan

pre 9 godina

po komentarima vidim da Srbi i dalje misle da bila sta moze da se uradi bez zelenog sveta SAD a ! neobrazovanost i neznanje prozimaju ove prostore

Profesorka

pre 9 godina

Incident na fudbalskoj utakmici između reprezentacija Srbije i Albanije je jasno ukazao na trenutne izazove u regionu Zapadnog Balkana. Za očekivanje je da će se premijeri Srbije i Albanije Vučić i Rama ipak sastati, rukovati i pokazati da jedan incident fudbalskog huliganizma ne može da stoji na putu procesu pomirenja u regionu.

opet

pre 9 godina

razocaran ali i sretan, razocaran nasom tehnikom na paradi a srecan sto su njegovi avioni ucestvovali jer vrjede vise od komplet Parade, sreca pa ne granicimo sa Rusiom, jer bi postali Novosrpskarusia u roku, odmah...

Brane212

pre 9 godina

Svakako. Bio je tako "razočaran", da je zbog toga kasno 4 sata.

Trebalo mu je vreme, da kriza prođe, suze se osuše a psihoterapeuti odrade svoje. ;o))

Posmatrac

pre 9 godina

Srbija tesko da moze da razocara Putina jer joj je udeo u odlucivanju u svetskim problemima minimalan. Jedino razocarenje bi bio ulazak u NATO. Ali u tom slucaju bi i Srbija platila gadnu cenu.
A juzni tok ce Srbija poceti da pravi na prvi nagovestaj resenja problema Rusije sa EU.
Prema tome, ne znam sta ovaj sitni cinovnik umislja.

exCrveni

pre 9 godina

Baš šteta! A toliko smo farbe uložili da nalickamo traktore iz 20.veka.... Da nije bilo onih ruskih aviona, parada bi se završila i ranije. Ako Hrvatska bude imala skoro paradu (najavili su) neka vidi ministar da platu koju dobija treba da vrati od sramote.

welcome

pre 9 godina

žalostno da ovaj čovek nema pojma o već potpisanom sporazumu i tako potpaljuje do vatre između država i sa ostalim nebulozama, takvi bi morali da idu od dečjeg vrtiča pa najmanje do srednje škole...
welcome

Pravi se da ne zna ili?

pre 9 godina

Gospodin nije obavesten da je sporazum za Juzni tok potpisan ovde, dok je PM bio u Moskvi? Pravi se lud ili novi nacini pritiska? Ima i onoga sto je babi milo...

ni manje,ni vise...

pre 9 godina

Zasto bi otisao nezadovoljan iz Srbije!Kada su ga gradjani Srbije prihvatili kao svog dobrog ruskog prijatelja i to mu pokazali!Gradjani Srbije,kao sto je rekao i predsednik PUTIN,prijateljstvom ne trguju.. nikada i nisu!Te tako ovaj put nismo ocekivali nikakvo potpisivanje komercijalnih ugovora,vec je teziste posete bilo na paznji upucenoj prema svojoj vojsci i obucenosti nasih hrabrih vojnika,kao i na 70 godina od oslobodjenja naseg glavnog grada Beograda od fasizma i kao pomen tadasnjim izginulim antifasistima..Opste je poznato da je medju njima izginulo i mnogo hrabrih Rusa!Nista ni manje ni vise,ne stoji..i ne krije se,iza ove sasvim uspele posete,predsednika nama dragogo ruskog naroda!Sve drugo su insinuacije nekih,koji to tesko razumeju..Valjda zbog sopstvenog pragmatizma,koje im cesto zahvata i prijateljstvo!Bar sto se tice gradjana Srbije,cinjenica je ta..Prijateljska pomoc se cesto i podrazumeva..ali se ne meri na kantar!

nnn

pre 9 godina

vidi Boga ti,pa ovi naši visoki vlastodršci i glavari nisu se pohvalili nepotpisivanjem južnog toka, nešto su nam prečutali,nešto malo kriju od nas,nesrećnika....

Џони Хазард

pre 9 godina

Сенатор Мафи је представник државе која је друга, по величини, економија на свету и његове речи се морају са пажњом слушати. Ипак, мислим, да у овом случају није у праву.

kalyna

pre 9 godina

Srbija danas trasira svoj put ka prosperitetu i zasluženom mestu u EU i na tom putu mora očuvati i promovisati one vrednosti koje našu zemlju čine drugačijom od ostalih.

welcome

pre 9 godina

žalostno da ovaj čovek nema pojma o već potpisanom sporazumu i tako potpaljuje do vatre između država i sa ostalim nebulozama, takvi bi morali da idu od dečjeg vrtiča pa najmanje do srednje škole...
welcome

ni manje,ni vise...

pre 9 godina

Zasto bi otisao nezadovoljan iz Srbije!Kada su ga gradjani Srbije prihvatili kao svog dobrog ruskog prijatelja i to mu pokazali!Gradjani Srbije,kao sto je rekao i predsednik PUTIN,prijateljstvom ne trguju.. nikada i nisu!Te tako ovaj put nismo ocekivali nikakvo potpisivanje komercijalnih ugovora,vec je teziste posete bilo na paznji upucenoj prema svojoj vojsci i obucenosti nasih hrabrih vojnika,kao i na 70 godina od oslobodjenja naseg glavnog grada Beograda od fasizma i kao pomen tadasnjim izginulim antifasistima..Opste je poznato da je medju njima izginulo i mnogo hrabrih Rusa!Nista ni manje ni vise,ne stoji..i ne krije se,iza ove sasvim uspele posete,predsednika nama dragogo ruskog naroda!Sve drugo su insinuacije nekih,koji to tesko razumeju..Valjda zbog sopstvenog pragmatizma,koje im cesto zahvata i prijateljstvo!Bar sto se tice gradjana Srbije,cinjenica je ta..Prijateljska pomoc se cesto i podrazumeva..ali se ne meri na kantar!

Posmatrac

pre 9 godina

Srbija tesko da moze da razocara Putina jer joj je udeo u odlucivanju u svetskim problemima minimalan. Jedino razocarenje bi bio ulazak u NATO. Ali u tom slucaju bi i Srbija platila gadnu cenu.
A juzni tok ce Srbija poceti da pravi na prvi nagovestaj resenja problema Rusije sa EU.
Prema tome, ne znam sta ovaj sitni cinovnik umislja.

analitičar amater

pre 9 godina

Pažljivi čitalac teksta bi mogao da primeti sledeće u ovoj izjavi:
1. "Putin razočaran iz Srbije" nije konstatacije već želja
2. Amerika je otvoreno protiv Južnog toka
3. Od Srbije se zhteva da odustane od projekta koji je već potpisala
4. Pominjanje Albanaca u kontekstu Južnog toka pokazuje da Amerika zna kako da nam napravi problem u slučaju suprostavljanja; kao i više puta do sada instrumentalizacijom albanskih ekspazionističkih ciljeva

nnn

pre 9 godina

vidi Boga ti,pa ovi naši visoki vlastodršci i glavari nisu se pohvalili nepotpisivanjem južnog toka, nešto su nam prečutali,nešto malo kriju od nas,nesrećnika....

Војвода Миленко

pre 9 godina

Да ли овај човек заиста мисли да је рекао нешто паметно?! Његов одлазећи интервју звучи врло наивно, а поруке које шаље звече својом испразношћу и острашћеношћу. Путуј Игумане, за Србију "не брини".

Citalac

pre 9 godina

Dodje g. Senator, rece sta treba da uradimo sa Albancima zajedno, kako da se ponasamo u odnosu na Juzni Tok, kako se osecao predsednik Putin i kako cemo se mi osecati ako ne slusamo sta je rekao .

Mene interesuju dve stvari

1.
Kolika je robna razmena sa SAD , a kolika sa Rusijom i da li imamo deficit ili suficit ?

Ovo je bilo ozbiljno pitanje, a sada smesno ( da nije tuzno )

Mozemo li mi nekog od nasih Se.atora da posaljemo preko bare u Ameriku pa da on njima kaze kako da se ponasaju na svim istocima ( bliskim, ili dalekim ), u Ukraini ( opet istok ), baltickim zemljama, na Balkanu.

Pa promenimo temu i sa politike krenemo u socijalu- indijanci, crnci i latino amerikanci. pa zavrsimo kao slag na tortu

Sa finansijama

Sta radite bre sa budzetskim deficitom, externim dugom, dolarom ?

Prosto da se zna, i mi imamo njih sta da pitamo ( kad bi se zezali )!

Slavica

pre 9 godina

Senatore **** u tvoje USA !!! Bolje je izgraditi Juzni tok i prekinuti i sa vama i sa EU nego ovako polako umirati!!! Vidi se dokle ste nas doveli i zato hvala NE TREBATE NAM VISE!!!!

exCrveni

pre 9 godina

Baš šteta! A toliko smo farbe uložili da nalickamo traktore iz 20.veka.... Da nije bilo onih ruskih aviona, parada bi se završila i ranije. Ako Hrvatska bude imala skoro paradu (najavili su) neka vidi ministar da platu koju dobija treba da vrati od sramote.

otpor

pre 9 godina

ne treba to spustati na izolovani incident huligana, pogotovu sto bi u tom slucaju huligani bili samo oni sa stadiona jer albanaca navijaca pa samim tim ni huligana njie ni bilo. Tu se radi o otreznjenju Srbije i ostalih zemalja u regionu da postoji jedinstvo albanaca oko njihohvog kako smatraju prirodnog prava na objedinjenje svih teritorija gde ih ima pa cak i gde su manjina, i gde ih nema a ocekuju da ce ih biti. Tako sta ce izazvati oruzani sukob za koji Srbija i srbi moraju biti spremni i vojno i diplomatski i ekonomsksi i psihicki. Kako nije realno da do tog sukoba dodje kada se EU jednog dana prosiri na ovo podrucje to je jasno da ce alabanski ekstremisti pozuriti sa sukobom u narednim godinama a mozda i pre no sto mislimo.eto zato je leteo dron. za to vreme nasa vlast vija lika koji je vredjao lik i delo premijera u direktnom prenosu a ispusta onog koji je vodio dron, ne smenjuje nesposobne koji su dozvolili da se ova provokacija dogodi. velika albanija je tiho kucala na nasa vrata decenijama, a sada ih je cak i razvalila, a mi mirno sedimo na trosedu i gledamo sulejmana.

toša

pre 9 godina

(master, 22. oktobar 2014 12:10)

Nije istina ono što vi pišete. Vi širite propagandu. Sporazum o početku izgradnje Južnog toka u Srbiji potpisan je 8 jula ove godine u Beogradu a potpisali su ga direktori preduzeća "Južni tok Srbija" Dušan Bajatović (koji je i direktor "Srbijagasa") i Aleksandar Siromjatin (koji je i visoki funkcioner "Gasproma") i direktor ruske kompanije "Centargas" Stanislav Anikejev. Tako da ne znam o čemu vi i gospodin Marfi pričate.

Pravi se da ne zna ili?

pre 9 godina

Gospodin nije obavesten da je sporazum za Juzni tok potpisan ovde, dok je PM bio u Moskvi? Pravi se lud ili novi nacini pritiska? Ima i onoga sto je babi milo...

koba

pre 9 godina

Kad procitam ovakve izjave, nikakako ne mogu doci sebi od cudjenja - kako jedna takva sila, kao sto je SAD, opstaje kao sila sa neverovatno glupim ljudima na vaznim mestima.

Strumf

pre 9 godina

Što je babi milo to joj se i snilo...Putin ima veću podršku naroda u Srbiji nego svi političari zajedno......znate vi to vrlo dobro.....neće ovde kročiti NATO čizma nikad...

Brane212

pre 9 godina

Svakako. Bio je tako "razočaran", da je zbog toga kasno 4 sata.

Trebalo mu je vreme, da kriza prođe, suze se osuše a psihoterapeuti odrade svoje. ;o))

ćamil gljivica

pre 9 godina

pravo za anlitičara amatera, da ponovim:

Pažljivi čitalac teksta bi mogao da primeti sledeće u ovoj izjavi:
1. "Putin razočaran iz Srbije" nije konstatacije već želja
2. Amerika je otvoreno protiv Južnog toka
3. Od Srbije se zhteva da odustane od projekta koji je već potpisala
4. Pominjanje Albanaca u kontekstu Južnog toka pokazuje da Amerika zna kako da nam napravi problem u slučaju suprostavljanja; kao i više puta do sada instrumentalizacijom albanskih ekspazionističkih ciljeva
(analitičar amater, 22. oktobar 2014 13:08)

milan

pre 9 godina

E pa to nam niko od naših nije rekao da je Putin očekivao potpisivanje ugovora o gradnji Južnog toka. Druga stvar incident u BG na fudbalskoj utakmici je atak na očekivane bolje odnose Srbije i Albanije, da su ga svi albanski političari burno pozdravili ne može se govoriti o "incidentu" nego o jednom politički motivisanom terorističkom aktu.

ex Moskovljanin, gasadzija

pre 9 godina

Ovaj je mogao da se pripremi kada nesto komentarise. Juzni tok je potpisivan dva puta. Prvi put kada je kao predsdnik Rusije bio Medvedev a drugi put Ministar energetike Rusije kada je zvanicno pocela izgradnja Juznog toka

yes

pre 9 godina

"Marfi je rekao da misli da je Putin otišao iz Srbije razočaran, jer se verovatno, kako je rekao senator, nadao da će Beograd potpisati sporazum o početku izgradnje gasovoda Južni tok, a što nije postigao"
O cemu ovaj?! To su mozda ovi nasi razocarani sto nisu potpisali sporazum o pocetku izgradnje, Putin je jasno rekao da su za izgradnju gasovoda potrebne 2 strane (jedna strana Rusija, druga EU) i da nema gasovoda ako nema dogovora 2 strane. Nije lud samoinicijativno da pravi gasovod ako nece biti korisnika/potrosaca.

Luidji

pre 9 godina

"Marfi je rekao da misli da je Putin otišao iz Srbije razočaran, jer se verovatno, kako je rekao senator, nadao da će Beograd potpisati sporazum o početku izgradnje gasovoda Južni tok, a to nije postigao."
Jel sam ja lud ili je dingospo senatore lose obavesten Juzni tok je odavno poceo sa izgradnjom...

istina

pre 9 godina

gospodine Marfi opet nastavljate sa americkom propagandom ovo nije bio obicni "fudbalski huliganizam",i po vasoj izjavi se vidi da je ovo nastavak vase politike iz 90-ih..

pomorac

pre 9 godina

Treba ga potpisat i kraj. Svoji interesi prije svacijih. Da Srbija potpise potpisala bi i Madjarska i ostale zemlje koje ionako najavljuju da ce potpisati jer im je u interesu. Vrijeme je da se USA vrati u okvir svojih granica

Zeko Peko

pre 9 godina

Mogu oni da se rukuju kolko hoce kad narod nece da se pomiri tek tako. Foteljasi nista nisu osetili na svojoj kozi i samim tim nemaju jasnu predstavu.
A da je sve isrezirano, vidi se iz aviona.

Solunac

pre 9 godina

Docekasmo Putina kao malo vode na dlanu, u bilo koju kucu da je usao svi bi to pamtili kao najlepsi trenutak njihovih zivota uz rodjenje deteta. Da, treba da je razocaran...
(Crni, 22. oktobar 2014 11:15)

Moj prag ne bi presao ni pod razno!

bice bolje

pre 9 godina

Juzni tok ce ici ma sta Jenkiji mislili o tome, za evropu je to od vitalnog znacaja a mi smo mali deo tog cevovoda. Ako evropa ne zeli, da gradi iz politickih razloga ne mora trpece evropska ekonomija a jenkiji ce da se bogate jacanjem dolara.

spoiler

pre 9 godina

ovde dolazi š klasa americke diplomatije, kada su u pitanju svi odnosi. osim, kada je kosovo u pitanju. onda se potrude, jer se ispostavilo da imaju licni interes. dok god je tako mi ne mozemo da ekonomski prosperiramo.

Ivan Zemun

pre 9 godina

Ako nisi siguran da li radiš pravu stvar, pusti aber pa ako bude reakcije iz USA, EU, NATO samo postupi za 180 stepeni od njihove sugestije i stvar je jasna. Ubaciti u Priručnik za vođenje spoljne politike u predgovor!

Goran

pre 9 godina

Evo ko odlučuje o našim životima. Kakav Vučić, kakav Nikolić, kakve ostale stranke. Ko god da je, igra i igraće kako Bela kuća svira.

Novak

pre 9 godina

@mdj: Za tebe Kina nema prelepu arhitekturu, a Amerika je kao ima. Vidi se da nista nisi video/videla. Kina, kao i druge azijske zemlje, je bila izvor kulture, tradicije, hrane i arhitekture, koju Evropa nikad nije videla. A dok su u Americi dominirali jedino bizoni. Ostavi TV i politiku i putuj malo, pa da vidis sta Azija ima da ponudi. Ali ostavi predrasude kod kuce, veruj mi, bices prijatno iznenadjen/a.

master

pre 9 godina

(welcome, 22. oktobar 2014 10:51)

Nista nije potpisano,nemojte siriti propagandu,uostalom to ce se ubrzo i pokazati.Putin nece da finansira gradnju gasovoda,on je hteo opet da prevesla ove nase naivne,da Srbija od para iz EU i gradjani Srbije to finansiraju,a on da ubira suvu lovu.Ko ga ne zna skupo ga placa.Za gasovod ce biti onako kako EU odluci,a ako se Srbija opredeli za Putinovice,onda ga je ubrzo ugasila.P.S. nesto nije u redu ni sa ugovorom sa kinezima,u vezi prodaje gasa,jos nije pravosnazno,nisu kinezi kao ovi nasi kupci i prodavci magle.

Crni

pre 9 godina

Docekasmo Putina kao malo vode na dlanu, u bilo koju kucu da je usao svi bi to pamtili kao najlepsi trenutak njihovih zivota uz rodjenje deteta. Da, treba da je razocaran...

london 94

pre 9 godina

K.Marfi govori jasno. Niko u Srbiji se ne mozhe pohvaliti da je Juzhni Tok potpisan i spreman da se na njemu radi.Zasto? bar sada znamo. A koliko se tice Odnosa Albanija /Srbija u tome je gospodin u pravu.Ne treba huskati vec raditi na sanaciji istog.O tome na govore i USA i EU. A Rusija? nisam bas siguran.

Kralj Ibi

pre 9 godina

@ Gradjanin Q, a odakle tebi ideja da je covek Amerikanac ili Englez samo zato sto je napisao poruku na engleskom? Mozda je Grk ili Jermenin, znam ih nekoliko ozenjenih srpkinjama. Na kraju nije vazno ko je ko vec sta kaze a rekao je sustu istinu dok si ti samo jedan zaludjeni ljubitelj Amerike i ako vrlo dobro znas da smo OPIPLJIVO od njih dobili samo rusevine od bombi i krstarecih raketa, a da i delove "nevidljivog".

Milko

pre 9 godina

" ...i pokazati da jedan incident fudbalskog huliganizma ..."

Gospodine zaboravili ste da je prvo bio jedan incident političkog diletantizma.

my way

pre 9 godina

Marfi, da si ti meni ziv i zdrav, pitanje izgradnje juznog toka je izmedju Rusije i Srbije reseno jos davno. Nismo mi odlucili da nam Rusi budu prijarelji, a vi ne, ta odluka je samo na vama kao velikima i mocnima.

david

pre 9 godina

After reading this story on line i find it very difficult to trust what your saying, Sir. If you don't like Russia just come out and say so, no hard feelings. My wife is Serbian and after reading what you said I say without prejudice that you are on the wrong team. It is so crystal clear that your support of a greater Albania from behind the scenes is alarming. Should we then trust the American government and her spokespersons around the globe about ISIS, EBOLA? Read your comments to yourself again Sir as you might see why it sounds hypocritical.
B92 please publish this as I am a very loyal reader and have not insulted anyone with my comments as it is freedom of speech.

mdj

pre 9 godina

Boze, boze koliko sirovosti i mrznje izbija iz ovih komentara. Vidi se odmah da ih ne pise neka lepa dusa. Lepa dusa voli Ameriku i EU i severni deo Rusije zbog prelepe arhitekture i ne zarezuje srednju i juznu Rusiju i Kinu i Severnu Koreju zbog nedostaka iste. Ma ne znam sad sta da se desi, da poludim totalno i da otkinem sebi glavu ne bi niko mogao da me ubedi da secem vene za ovim gansterom Putinom koji za sebe govori ironicno u direktnom odgovaranju gradjanima Rusije "vas pokorni sluga". On je vrlo dobro umeo da se folira sve negde do 2007. da je uredan i usredsredjen covek koji "samo obradjuje svoje parce zemlje iz dana u dan" a danas ga odlikuju totalno gangsterski maniri. Sapienti sat. I zbog cega sve ono foliranje svih onih godina? Cekao je da sklopi ugovore o gasu sa svima zivima pa da se tek onda osili. Neka nikom iz vlasti ne pada na pamet da nesto ozbiljno petlja s njim jer je jos zivo secanje na zimu 1996. i jos ima nas koji smo spremni da se bijemo s policijom i probijamo kordone i hvatamo Slobodnu Evropu na tranzistorima. Mozete s njim da se zezate koliko hocete, da mu priredjujete parade ali ozbiljno da s njim nesto radite, samo probajte i ugasili ste ga sto rece neko.

Zlopamtilo

pre 9 godina

"Marfi je izrazio očekivanje da će se premijeri Srbije i Albanije Aleksandar Vučic i Edi Rama ipak sastati, rukovati i pokazati da jedan incident fudbalskog huliganizma ne može da stoji na putu procesu pomirenja u regionu. "

Problem je u tome što dve strane Albanska i Srpska imaju ni manje ni više nego dijametralno suprotne stavove u pogledu tog "fudbalskog huliganizma" a uskoro ćemo da saznamo i stav UEFA koji treba da prevagne na nečiju stranu .

Predrag

pre 9 godina

Juzni gasovod treba da prodje kroz Bugarsku, a jasno je da je Evripska unija zabranila Bugarima dalje aktivnosti oko gasovoda sve dok traju sankcije Rusima. Znaci, Srbija konkretno i ne moze trenutno da utice na to. A te americke provokacije kao sto je ova sada, nisu nista novo. Ali, ako je tacno to sto prica ovaj Amerikanac, onda mora da ime svoje spijune u srpskom drzavnom vrhu, a u tom slucaju Srbija mora dobro da se zamisli.

steva

pre 9 godina

Ako bi Putin ili Rusija bili u nekoga razočarani to bi u prvom redu trebala da bude Bugarska, zato jer su se Rusi baš zalagali za nju, a Bugari im sada okrenuše leđa i uvođenjom sankcije prikloniše se NAT ou.

Бранислав

pre 9 godina

..иако бих волео да дотични господин није у праву плашим се да у његовој изјави има више истине од неистине..кад се осврнемо на резултате посете ниједан битан документ није потписан (све се свело на обећања, речи уважавања и томе слично)..ми и даље настављамо да идемо "ЕУропским путем" а то је Вучић и нагласио Путину..дакле..парада је била само маска за наставак прозападног и пронатовског пута данашње Србије....

Suvereni demokrata

pre 9 godina

Drzave na Juznom toku trebaju izaci iz EU,zato sto Severni tok moze prema Nemackoj a Juzni tok ne,tu europskom savezu puca u repu,hahahahhahahha.

mudrac

pre 9 godina

ono sto je ovde simptomaticno,a sto sada prvi put cujem, jeste da je uopste trebalo da se potpise taj sporazum o gasovodu.Nasi nisu o tome izvestavali,a Amerikanci su naravno dobro obavesteni.Dakle, namece se pitanje ko ovde precutkuje i sta?

alo

pre 9 godina

ja sam za ameriku, voleo bi da smo u sastavnom delu USA a ne rusije. ova vlada stalno ide u rusiju i uzima naredbe. ajde da se izjasnimo i podleimo ak otreba ko je za ameriku a ko za rusiju.
God Bless America

Џони Хазард

pre 9 godina

Сенатор Мафи је представник државе која је друга, по величини, економија на свету и његове речи се морају са пажњом слушати. Ипак, мислим, да у овом случају није у праву.

Alex

pre 9 godina

Mozemo mi da gradimo juzni tok koliko hocemo samo ne znam na sta ce mo da ga prikljucimo.
Ovako moze da pocne i zavrsi u Srbiji.
Ipak otvara se mogucnost da transportujemo rakiju iz Nisa do Subotice, jos jedna sarena laza politicara da umire ovaj jadan i zbunjen narod koi bi zeleo da bude deo Rusije a da zivi kao zapad.

Stefan

pre 9 godina

po komentarima vidim da Srbi i dalje misle da bila sta moze da se uradi bez zelenog sveta SAD a ! neobrazovanost i neznanje prozimaju ove prostore

Ivan

pre 9 godina

Naprotiv Krise Marfi sto je dokazao i recenicom na dobro uradjenom poslu time sto su se potpisali dobri sporazumi i time sto je bio odusevljen stime sto je video na vojnoj paradi.Rekao je kad je odlazio.Dragi prijatelju sta vam god bude trebalo za Srbiju obratite se i licno cu se pobrinuti da to tako i bude to dovoljno govori sa kakvim je impresijama otisao Putin iz beograda

sumorni

pre 9 godina

Pažljivo sam, i sa zahvalnošću pročitao ovu vest, jer dolazi od našeg prijatelja - USA.

Putin nije morao ni da dolazi u Srbiju, ne znam ni što su ga uopšte pustili da uđe u zemlju, i to u momentu kada mu se vrata širom sveta zatvaraju sa treskom ispred nosa.

Ipak, ohrabruje činjenica da nas naši američki prijatelji i dalje podržavaju na našem putu ka EU i NATO, a što dalje od agresivne i fašističke Rusije, sa kojom, hvala dragom Bogu, ne delimo granicu, niti bilošta drugo, a ponajmanje civilizacijske vrednosti.

CCCC

pre 9 godina

Joj sta ce ID da vam radi niste ni svesni.Ucenik je postao bolji od svog ucitelja.Zaboravicete vi Balkan kad pocne da vam gori pod nogama.

opet

pre 9 godina

razocaran ali i sretan, razocaran nasom tehnikom na paradi a srecan sto su njegovi avioni ucestvovali jer vrjede vise od komplet Parade, sreca pa ne granicimo sa Rusiom, jer bi postali Novosrpskarusia u roku, odmah...

Marko

pre 9 godina

Sto se tice gasovoda Srbija ce uraditi sve da do toka toga dodje ali moraju i ostale zemlje da urade isto.Za posetu Rame Beogradu je dobro kako bi se stvorila stabilnost u regionu jer nikom ne trebaju bilo kakvo nasilje,razgovorom se resavaju mnogi problemi pa ce se resiti i odnos izmedju Srbije i Albanije.Jer Srbija zeli da bude lider u regionu i na dobrom je putu da to i ostvari

Gradjanin Q

pre 9 godina

@After reading this story on line i find it very difficult to trust what your saying, Sir. If you don't like Russia just come out and say so, no hard feelings. My wife is Serbian and after reading what you said I say without prejudice that you are on the wrong team. It is so crystal clear that your support of a greater Albania from behind the scenes is alarming. Should we then trust the American government and her spokespersons around the globe about ISIS, EBOLA? Read your comments to yourself again Sir as you might see why it sounds hypocritical.
B92 please publish this as I am a very loyal reader and have not insulted anyone with my comments as it is freedom of speech.
(david, 22. oktobar 2014 15:06)

Ti si englez/amerikanac koliko je moja pokojna baba engleskinja.
A sto se tice tvog engleskog, napisao si solidno, ali onom ko zna kako nesto treba da izgleda i kako pisu "native ones" taj zna da si samo pokusao pokazati da si bio "dobar djak" i da si imao dobru ocenu iz engleskog.

Puuuuno ti jos treba kako te ne bi mogli "provaliti".

Ti vidis podrsku Albaniji? Jok nama ce je dati kad smo se otvoreno svrstali uz one sto nas ekonomski pljackaju a ne daju nista za uzvrat OPIPLJIVO.

kalyna

pre 9 godina

Srbija danas trasira svoj put ka prosperitetu i zasluženom mestu u EU i na tom putu mora očuvati i promovisati one vrednosti koje našu zemlju čine drugačijom od ostalih.

GunVor

pre 9 godina

Ime samo govori,zasto se toliko odredjeni broj ljudizalaze tk. JUZNI TOK.
Ljudi u Srbiji,koji su zombirani Putinom i dvojcem Nikolic/Karic,nece da shvate da nije dovoljno da se Srbija zaduzi kod Putinovih prijatelja koji polazu cevi za gasovod,nego je osnovno pitanje ko ce od Srbije da kupi taj gas,imajuci u vidu,da za razliku od gasovoda koji prolazi kroz UkrainuGasovod kroz Srbiju,ima mnogo veci Ucenjivacko/politicki Kapacitet:Turska/crno more/,Bugarska,Srbija,Repblika Srpska.

voša

pre 9 godina

... boli nas ..... za ameriku samo nas truju sa monsanom pionirom a i raznim vrstama bombi a sad i sa preko populija ... treba graditi taj gasovod od njega bi država imala korist a bez njega gubitak ali ameri bi gledali izvući maksimalnu korist ... kukuruz monsano je dobar samo za grejanje ... miriše i dobro greje ...

bonaparta3

pre 9 godina

Neznam da li će ovaj B92 objaviti ovaj komentar dok još postoje pod tim imenom. Da nestanu pod tim imenom kumovali su i ovaki kao ovaj američki Koštunica /čitaj neobavešteni/. Južni tok je počeo da se gradi i šta ponovo da potpisujemo. Nismo mi izlapetisi kao vi. Hitler je tako pokušavao da diktira celom svetu pa su završili u prašini i ruševinama. Istorija je majka mudrosti. Naučite nešto već jednom!.

Profesorka

pre 9 godina

Incident na fudbalskoj utakmici između reprezentacija Srbije i Albanije je jasno ukazao na trenutne izazove u regionu Zapadnog Balkana. Za očekivanje je da će se premijeri Srbije i Albanije Vučić i Rama ipak sastati, rukovati i pokazati da jedan incident fudbalskog huliganizma ne može da stoji na putu procesu pomirenja u regionu.

Braca

pre 9 godina

Ipak smo mi prost narod! Da li neko moze da poveruje u ovakve petoparacke bljuvotine sa jednog takvog nivoa kao sto je americki senator? Da li obicni gradjani Srbije mogu da poveruju da je jedna drzavna poseta na tom rangu bila bez protokola? Tu se tacno zna unapred sta ce se potpisati a sta nece, sta ce se posetiti, u koliko casa/minuta ce trajati parada ili polaganje venaca. Koja senatorska kaubojstina! Mozda je mogao da isprica da je Putin dosao sa flasom viskija i probao da napije Tomu i Aleksandra pa da oni nesto potpisu a mi svi komentarisemo kao da je to istina. Zasto se objavljuju ovakve kaubojstine?

kalyna

pre 9 godina

Srbija danas trasira svoj put ka prosperitetu i zasluženom mestu u EU i na tom putu mora očuvati i promovisati one vrednosti koje našu zemlju čine drugačijom od ostalih.

Obrad Savčić

pre 9 godina

@kokotok:Očigledno da ovaj gospodin nije dobro obavešten. Srbija je sa Rusijom potpisala ugovor izgradnju Južnog toka , pa nema razloga da potpisuje neki novi.

Milanko Vitomir

pre 9 godina

Da je ovaj gospodin bio na aerodrumu kada je putin odlazio iz Srbije , onda ne bi ovako govorio. Putin je iz Srbije otišao oduševljen , a ne razočaran.

exCrveni

pre 9 godina

Baš šteta! A toliko smo farbe uložili da nalickamo traktore iz 20.veka.... Da nije bilo onih ruskih aviona, parada bi se završila i ranije. Ako Hrvatska bude imala skoro paradu (najavili su) neka vidi ministar da platu koju dobija treba da vrati od sramote.

mdj

pre 9 godina

Boze, boze koliko sirovosti i mrznje izbija iz ovih komentara. Vidi se odmah da ih ne pise neka lepa dusa. Lepa dusa voli Ameriku i EU i severni deo Rusije zbog prelepe arhitekture i ne zarezuje srednju i juznu Rusiju i Kinu i Severnu Koreju zbog nedostaka iste. Ma ne znam sad sta da se desi, da poludim totalno i da otkinem sebi glavu ne bi niko mogao da me ubedi da secem vene za ovim gansterom Putinom koji za sebe govori ironicno u direktnom odgovaranju gradjanima Rusije "vas pokorni sluga". On je vrlo dobro umeo da se folira sve negde do 2007. da je uredan i usredsredjen covek koji "samo obradjuje svoje parce zemlje iz dana u dan" a danas ga odlikuju totalno gangsterski maniri. Sapienti sat. I zbog cega sve ono foliranje svih onih godina? Cekao je da sklopi ugovore o gasu sa svima zivima pa da se tek onda osili. Neka nikom iz vlasti ne pada na pamet da nesto ozbiljno petlja s njim jer je jos zivo secanje na zimu 1996. i jos ima nas koji smo spremni da se bijemo s policijom i probijamo kordone i hvatamo Slobodnu Evropu na tranzistorima. Mozete s njim da se zezate koliko hocete, da mu priredjujete parade ali ozbiljno da s njim nesto radite, samo probajte i ugasili ste ga sto rece neko.

london 94

pre 9 godina

K.Marfi govori jasno. Niko u Srbiji se ne mozhe pohvaliti da je Juzhni Tok potpisan i spreman da se na njemu radi.Zasto? bar sada znamo. A koliko se tice Odnosa Albanija /Srbija u tome je gospodin u pravu.Ne treba huskati vec raditi na sanaciji istog.O tome na govore i USA i EU. A Rusija? nisam bas siguran.

Solunac

pre 9 godina

Docekasmo Putina kao malo vode na dlanu, u bilo koju kucu da je usao svi bi to pamtili kao najlepsi trenutak njihovih zivota uz rodjenje deteta. Da, treba da je razocaran...
(Crni, 22. oktobar 2014 11:15)

Moj prag ne bi presao ni pod razno!

master

pre 9 godina

(welcome, 22. oktobar 2014 10:51)

Nista nije potpisano,nemojte siriti propagandu,uostalom to ce se ubrzo i pokazati.Putin nece da finansira gradnju gasovoda,on je hteo opet da prevesla ove nase naivne,da Srbija od para iz EU i gradjani Srbije to finansiraju,a on da ubira suvu lovu.Ko ga ne zna skupo ga placa.Za gasovod ce biti onako kako EU odluci,a ako se Srbija opredeli za Putinovice,onda ga je ubrzo ugasila.P.S. nesto nije u redu ni sa ugovorom sa kinezima,u vezi prodaje gasa,jos nije pravosnazno,nisu kinezi kao ovi nasi kupci i prodavci magle.

sumorni

pre 9 godina

Pažljivo sam, i sa zahvalnošću pročitao ovu vest, jer dolazi od našeg prijatelja - USA.

Putin nije morao ni da dolazi u Srbiju, ne znam ni što su ga uopšte pustili da uđe u zemlju, i to u momentu kada mu se vrata širom sveta zatvaraju sa treskom ispred nosa.

Ipak, ohrabruje činjenica da nas naši američki prijatelji i dalje podržavaju na našem putu ka EU i NATO, a što dalje od agresivne i fašističke Rusije, sa kojom, hvala dragom Bogu, ne delimo granicu, niti bilošta drugo, a ponajmanje civilizacijske vrednosti.

ni manje,ni vise...

pre 9 godina

Zasto bi otisao nezadovoljan iz Srbije!Kada su ga gradjani Srbije prihvatili kao svog dobrog ruskog prijatelja i to mu pokazali!Gradjani Srbije,kao sto je rekao i predsednik PUTIN,prijateljstvom ne trguju.. nikada i nisu!Te tako ovaj put nismo ocekivali nikakvo potpisivanje komercijalnih ugovora,vec je teziste posete bilo na paznji upucenoj prema svojoj vojsci i obucenosti nasih hrabrih vojnika,kao i na 70 godina od oslobodjenja naseg glavnog grada Beograda od fasizma i kao pomen tadasnjim izginulim antifasistima..Opste je poznato da je medju njima izginulo i mnogo hrabrih Rusa!Nista ni manje ni vise,ne stoji..i ne krije se,iza ove sasvim uspele posete,predsednika nama dragogo ruskog naroda!Sve drugo su insinuacije nekih,koji to tesko razumeju..Valjda zbog sopstvenog pragmatizma,koje im cesto zahvata i prijateljstvo!Bar sto se tice gradjana Srbije,cinjenica je ta..Prijateljska pomoc se cesto i podrazumeva..ali se ne meri na kantar!

alo

pre 9 godina

ja sam za ameriku, voleo bi da smo u sastavnom delu USA a ne rusije. ova vlada stalno ide u rusiju i uzima naredbe. ajde da se izjasnimo i podleimo ak otreba ko je za ameriku a ko za rusiju.
God Bless America

welcome

pre 9 godina

žalostno da ovaj čovek nema pojma o već potpisanom sporazumu i tako potpaljuje do vatre između država i sa ostalim nebulozama, takvi bi morali da idu od dečjeg vrtiča pa najmanje do srednje škole...
welcome

kalyna

pre 9 godina

Srbija danas trasira svoj put ka prosperitetu i zasluženom mestu u EU i na tom putu mora očuvati i promovisati one vrednosti koje našu zemlju čine drugačijom od ostalih.

nnn

pre 9 godina

vidi Boga ti,pa ovi naši visoki vlastodršci i glavari nisu se pohvalili nepotpisivanjem južnog toka, nešto su nam prečutali,nešto malo kriju od nas,nesrećnika....

kalyna

pre 9 godina

Srbija danas trasira svoj put ka prosperitetu i zasluženom mestu u EU i na tom putu mora očuvati i promovisati one vrednosti koje našu zemlju čine drugačijom od ostalih.

Stefan

pre 9 godina

po komentarima vidim da Srbi i dalje misle da bila sta moze da se uradi bez zelenog sveta SAD a ! neobrazovanost i neznanje prozimaju ove prostore

Gradjanin Q

pre 9 godina

@After reading this story on line i find it very difficult to trust what your saying, Sir. If you don't like Russia just come out and say so, no hard feelings. My wife is Serbian and after reading what you said I say without prejudice that you are on the wrong team. It is so crystal clear that your support of a greater Albania from behind the scenes is alarming. Should we then trust the American government and her spokespersons around the globe about ISIS, EBOLA? Read your comments to yourself again Sir as you might see why it sounds hypocritical.
B92 please publish this as I am a very loyal reader and have not insulted anyone with my comments as it is freedom of speech.
(david, 22. oktobar 2014 15:06)

Ti si englez/amerikanac koliko je moja pokojna baba engleskinja.
A sto se tice tvog engleskog, napisao si solidno, ali onom ko zna kako nesto treba da izgleda i kako pisu "native ones" taj zna da si samo pokusao pokazati da si bio "dobar djak" i da si imao dobru ocenu iz engleskog.

Puuuuno ti jos treba kako te ne bi mogli "provaliti".

Ti vidis podrsku Albaniji? Jok nama ce je dati kad smo se otvoreno svrstali uz one sto nas ekonomski pljackaju a ne daju nista za uzvrat OPIPLJIVO.

Posmatrac

pre 9 godina

Srbija tesko da moze da razocara Putina jer joj je udeo u odlucivanju u svetskim problemima minimalan. Jedino razocarenje bi bio ulazak u NATO. Ali u tom slucaju bi i Srbija platila gadnu cenu.
A juzni tok ce Srbija poceti da pravi na prvi nagovestaj resenja problema Rusije sa EU.
Prema tome, ne znam sta ovaj sitni cinovnik umislja.

opet

pre 9 godina

razocaran ali i sretan, razocaran nasom tehnikom na paradi a srecan sto su njegovi avioni ucestvovali jer vrjede vise od komplet Parade, sreca pa ne granicimo sa Rusiom, jer bi postali Novosrpskarusia u roku, odmah...

Marko

pre 9 godina

Sto se tice gasovoda Srbija ce uraditi sve da do toka toga dodje ali moraju i ostale zemlje da urade isto.Za posetu Rame Beogradu je dobro kako bi se stvorila stabilnost u regionu jer nikom ne trebaju bilo kakvo nasilje,razgovorom se resavaju mnogi problemi pa ce se resiti i odnos izmedju Srbije i Albanije.Jer Srbija zeli da bude lider u regionu i na dobrom je putu da to i ostvari

Џони Хазард

pre 9 godina

Сенатор Мафи је представник државе која је друга, по величини, економија на свету и његове речи се морају са пажњом слушати. Ипак, мислим, да у овом случају није у праву.

Profesorka

pre 9 godina

Incident na fudbalskoj utakmici između reprezentacija Srbije i Albanije je jasno ukazao na trenutne izazove u regionu Zapadnog Balkana. Za očekivanje je da će se premijeri Srbije i Albanije Vučić i Rama ipak sastati, rukovati i pokazati da jedan incident fudbalskog huliganizma ne može da stoji na putu procesu pomirenja u regionu.

Slavica

pre 9 godina

Senatore **** u tvoje USA !!! Bolje je izgraditi Juzni tok i prekinuti i sa vama i sa EU nego ovako polako umirati!!! Vidi se dokle ste nas doveli i zato hvala NE TREBATE NAM VISE!!!!

GunVor

pre 9 godina

Ime samo govori,zasto se toliko odredjeni broj ljudizalaze tk. JUZNI TOK.
Ljudi u Srbiji,koji su zombirani Putinom i dvojcem Nikolic/Karic,nece da shvate da nije dovoljno da se Srbija zaduzi kod Putinovih prijatelja koji polazu cevi za gasovod,nego je osnovno pitanje ko ce od Srbije da kupi taj gas,imajuci u vidu,da za razliku od gasovoda koji prolazi kroz UkrainuGasovod kroz Srbiju,ima mnogo veci Ucenjivacko/politicki Kapacitet:Turska/crno more/,Bugarska,Srbija,Repblika Srpska.

analitičar amater

pre 9 godina

Pažljivi čitalac teksta bi mogao da primeti sledeće u ovoj izjavi:
1. "Putin razočaran iz Srbije" nije konstatacije već želja
2. Amerika je otvoreno protiv Južnog toka
3. Od Srbije se zhteva da odustane od projekta koji je već potpisala
4. Pominjanje Albanaca u kontekstu Južnog toka pokazuje da Amerika zna kako da nam napravi problem u slučaju suprostavljanja; kao i više puta do sada instrumentalizacijom albanskih ekspazionističkih ciljeva

Војвода Миленко

pre 9 godina

Да ли овај човек заиста мисли да је рекао нешто паметно?! Његов одлазећи интервју звучи врло наивно, а поруке које шаље звече својом испразношћу и острашћеношћу. Путуј Игумане, за Србију "не брини".

Luidji

pre 9 godina

"Marfi je rekao da misli da je Putin otišao iz Srbije razočaran, jer se verovatno, kako je rekao senator, nadao da će Beograd potpisati sporazum o početku izgradnje gasovoda Južni tok, a to nije postigao."
Jel sam ja lud ili je dingospo senatore lose obavesten Juzni tok je odavno poceo sa izgradnjom...

Citalac

pre 9 godina

Dodje g. Senator, rece sta treba da uradimo sa Albancima zajedno, kako da se ponasamo u odnosu na Juzni Tok, kako se osecao predsednik Putin i kako cemo se mi osecati ako ne slusamo sta je rekao .

Mene interesuju dve stvari

1.
Kolika je robna razmena sa SAD , a kolika sa Rusijom i da li imamo deficit ili suficit ?

Ovo je bilo ozbiljno pitanje, a sada smesno ( da nije tuzno )

Mozemo li mi nekog od nasih Se.atora da posaljemo preko bare u Ameriku pa da on njima kaze kako da se ponasaju na svim istocima ( bliskim, ili dalekim ), u Ukraini ( opet istok ), baltickim zemljama, na Balkanu.

Pa promenimo temu i sa politike krenemo u socijalu- indijanci, crnci i latino amerikanci. pa zavrsimo kao slag na tortu

Sa finansijama

Sta radite bre sa budzetskim deficitom, externim dugom, dolarom ?

Prosto da se zna, i mi imamo njih sta da pitamo ( kad bi se zezali )!

Alex

pre 9 godina

Mozemo mi da gradimo juzni tok koliko hocemo samo ne znam na sta ce mo da ga prikljucimo.
Ovako moze da pocne i zavrsi u Srbiji.
Ipak otvara se mogucnost da transportujemo rakiju iz Nisa do Subotice, jos jedna sarena laza politicara da umire ovaj jadan i zbunjen narod koi bi zeleo da bude deo Rusije a da zivi kao zapad.

bice bolje

pre 9 godina

Juzni tok ce ici ma sta Jenkiji mislili o tome, za evropu je to od vitalnog znacaja a mi smo mali deo tog cevovoda. Ako evropa ne zeli, da gradi iz politickih razloga ne mora trpece evropska ekonomija a jenkiji ce da se bogate jacanjem dolara.

Бранислав

pre 9 godina

..иако бих волео да дотични господин није у праву плашим се да у његовој изјави има више истине од неистине..кад се осврнемо на резултате посете ниједан битан документ није потписан (све се свело на обећања, речи уважавања и томе слично)..ми и даље настављамо да идемо "ЕУропским путем" а то је Вучић и нагласио Путину..дакле..парада је била само маска за наставак прозападног и пронатовског пута данашње Србије....

koba

pre 9 godina

Kad procitam ovakve izjave, nikakako ne mogu doci sebi od cudjenja - kako jedna takva sila, kao sto je SAD, opstaje kao sila sa neverovatno glupim ljudima na vaznim mestima.

toša

pre 9 godina

(master, 22. oktobar 2014 12:10)

Nije istina ono što vi pišete. Vi širite propagandu. Sporazum o početku izgradnje Južnog toka u Srbiji potpisan je 8 jula ove godine u Beogradu a potpisali su ga direktori preduzeća "Južni tok Srbija" Dušan Bajatović (koji je i direktor "Srbijagasa") i Aleksandar Siromjatin (koji je i visoki funkcioner "Gasproma") i direktor ruske kompanije "Centargas" Stanislav Anikejev. Tako da ne znam o čemu vi i gospodin Marfi pričate.

Pravi se da ne zna ili?

pre 9 godina

Gospodin nije obavesten da je sporazum za Juzni tok potpisan ovde, dok je PM bio u Moskvi? Pravi se lud ili novi nacini pritiska? Ima i onoga sto je babi milo...

otpor

pre 9 godina

ne treba to spustati na izolovani incident huligana, pogotovu sto bi u tom slucaju huligani bili samo oni sa stadiona jer albanaca navijaca pa samim tim ni huligana njie ni bilo. Tu se radi o otreznjenju Srbije i ostalih zemalja u regionu da postoji jedinstvo albanaca oko njihohvog kako smatraju prirodnog prava na objedinjenje svih teritorija gde ih ima pa cak i gde su manjina, i gde ih nema a ocekuju da ce ih biti. Tako sta ce izazvati oruzani sukob za koji Srbija i srbi moraju biti spremni i vojno i diplomatski i ekonomsksi i psihicki. Kako nije realno da do tog sukoba dodje kada se EU jednog dana prosiri na ovo podrucje to je jasno da ce alabanski ekstremisti pozuriti sa sukobom u narednim godinama a mozda i pre no sto mislimo.eto zato je leteo dron. za to vreme nasa vlast vija lika koji je vredjao lik i delo premijera u direktnom prenosu a ispusta onog koji je vodio dron, ne smenjuje nesposobne koji su dozvolili da se ova provokacija dogodi. velika albanija je tiho kucala na nasa vrata decenijama, a sada ih je cak i razvalila, a mi mirno sedimo na trosedu i gledamo sulejmana.

ex Moskovljanin, gasadzija

pre 9 godina

Ovaj je mogao da se pripremi kada nesto komentarise. Juzni tok je potpisivan dva puta. Prvi put kada je kao predsdnik Rusije bio Medvedev a drugi put Ministar energetike Rusije kada je zvanicno pocela izgradnja Juznog toka

Strumf

pre 9 godina

Što je babi milo to joj se i snilo...Putin ima veću podršku naroda u Srbiji nego svi političari zajedno......znate vi to vrlo dobro.....neće ovde kročiti NATO čizma nikad...

milan

pre 9 godina

E pa to nam niko od naših nije rekao da je Putin očekivao potpisivanje ugovora o gradnji Južnog toka. Druga stvar incident u BG na fudbalskoj utakmici je atak na očekivane bolje odnose Srbije i Albanije, da su ga svi albanski političari burno pozdravili ne može se govoriti o "incidentu" nego o jednom politički motivisanom terorističkom aktu.

Kralj Ibi

pre 9 godina

@ Gradjanin Q, a odakle tebi ideja da je covek Amerikanac ili Englez samo zato sto je napisao poruku na engleskom? Mozda je Grk ili Jermenin, znam ih nekoliko ozenjenih srpkinjama. Na kraju nije vazno ko je ko vec sta kaze a rekao je sustu istinu dok si ti samo jedan zaludjeni ljubitelj Amerike i ako vrlo dobro znas da smo OPIPLJIVO od njih dobili samo rusevine od bombi i krstarecih raketa, a da i delove "nevidljivog".

pomorac

pre 9 godina

Treba ga potpisat i kraj. Svoji interesi prije svacijih. Da Srbija potpise potpisala bi i Madjarska i ostale zemlje koje ionako najavljuju da ce potpisati jer im je u interesu. Vrijeme je da se USA vrati u okvir svojih granica

istina

pre 9 godina

gospodine Marfi opet nastavljate sa americkom propagandom ovo nije bio obicni "fudbalski huliganizam",i po vasoj izjavi se vidi da je ovo nastavak vase politike iz 90-ih..

Zeko Peko

pre 9 godina

Mogu oni da se rukuju kolko hoce kad narod nece da se pomiri tek tako. Foteljasi nista nisu osetili na svojoj kozi i samim tim nemaju jasnu predstavu.
A da je sve isrezirano, vidi se iz aviona.

Crni

pre 9 godina

Docekasmo Putina kao malo vode na dlanu, u bilo koju kucu da je usao svi bi to pamtili kao najlepsi trenutak njihovih zivota uz rodjenje deteta. Da, treba da je razocaran...

Novak

pre 9 godina

@mdj: Za tebe Kina nema prelepu arhitekturu, a Amerika je kao ima. Vidi se da nista nisi video/videla. Kina, kao i druge azijske zemlje, je bila izvor kulture, tradicije, hrane i arhitekture, koju Evropa nikad nije videla. A dok su u Americi dominirali jedino bizoni. Ostavi TV i politiku i putuj malo, pa da vidis sta Azija ima da ponudi. Ali ostavi predrasude kod kuce, veruj mi, bices prijatno iznenadjen/a.

Ivan Zemun

pre 9 godina

Ako nisi siguran da li radiš pravu stvar, pusti aber pa ako bude reakcije iz USA, EU, NATO samo postupi za 180 stepeni od njihove sugestije i stvar je jasna. Ubaciti u Priručnik za vođenje spoljne politike u predgovor!

Brane212

pre 9 godina

Svakako. Bio je tako "razočaran", da je zbog toga kasno 4 sata.

Trebalo mu je vreme, da kriza prođe, suze se osuše a psihoterapeuti odrade svoje. ;o))

yes

pre 9 godina

"Marfi je rekao da misli da je Putin otišao iz Srbije razočaran, jer se verovatno, kako je rekao senator, nadao da će Beograd potpisati sporazum o početku izgradnje gasovoda Južni tok, a što nije postigao"
O cemu ovaj?! To su mozda ovi nasi razocarani sto nisu potpisali sporazum o pocetku izgradnje, Putin je jasno rekao da su za izgradnju gasovoda potrebne 2 strane (jedna strana Rusija, druga EU) i da nema gasovoda ako nema dogovora 2 strane. Nije lud samoinicijativno da pravi gasovod ako nece biti korisnika/potrosaca.

Milko

pre 9 godina

" ...i pokazati da jedan incident fudbalskog huliganizma ..."

Gospodine zaboravili ste da je prvo bio jedan incident političkog diletantizma.

my way

pre 9 godina

Marfi, da si ti meni ziv i zdrav, pitanje izgradnje juznog toka je izmedju Rusije i Srbije reseno jos davno. Nismo mi odlucili da nam Rusi budu prijarelji, a vi ne, ta odluka je samo na vama kao velikima i mocnima.

david

pre 9 godina

After reading this story on line i find it very difficult to trust what your saying, Sir. If you don't like Russia just come out and say so, no hard feelings. My wife is Serbian and after reading what you said I say without prejudice that you are on the wrong team. It is so crystal clear that your support of a greater Albania from behind the scenes is alarming. Should we then trust the American government and her spokespersons around the globe about ISIS, EBOLA? Read your comments to yourself again Sir as you might see why it sounds hypocritical.
B92 please publish this as I am a very loyal reader and have not insulted anyone with my comments as it is freedom of speech.

Goran

pre 9 godina

Evo ko odlučuje o našim životima. Kakav Vučić, kakav Nikolić, kakve ostale stranke. Ko god da je, igra i igraće kako Bela kuća svira.

ćamil gljivica

pre 9 godina

pravo za anlitičara amatera, da ponovim:

Pažljivi čitalac teksta bi mogao da primeti sledeće u ovoj izjavi:
1. "Putin razočaran iz Srbije" nije konstatacije već želja
2. Amerika je otvoreno protiv Južnog toka
3. Od Srbije se zhteva da odustane od projekta koji je već potpisala
4. Pominjanje Albanaca u kontekstu Južnog toka pokazuje da Amerika zna kako da nam napravi problem u slučaju suprostavljanja; kao i više puta do sada instrumentalizacijom albanskih ekspazionističkih ciljeva
(analitičar amater, 22. oktobar 2014 13:08)

Suvereni demokrata

pre 9 godina

Drzave na Juznom toku trebaju izaci iz EU,zato sto Severni tok moze prema Nemackoj a Juzni tok ne,tu europskom savezu puca u repu,hahahahhahahha.

mudrac

pre 9 godina

ono sto je ovde simptomaticno,a sto sada prvi put cujem, jeste da je uopste trebalo da se potpise taj sporazum o gasovodu.Nasi nisu o tome izvestavali,a Amerikanci su naravno dobro obavesteni.Dakle, namece se pitanje ko ovde precutkuje i sta?

Ivan

pre 9 godina

Naprotiv Krise Marfi sto je dokazao i recenicom na dobro uradjenom poslu time sto su se potpisali dobri sporazumi i time sto je bio odusevljen stime sto je video na vojnoj paradi.Rekao je kad je odlazio.Dragi prijatelju sta vam god bude trebalo za Srbiju obratite se i licno cu se pobrinuti da to tako i bude to dovoljno govori sa kakvim je impresijama otisao Putin iz beograda

CCCC

pre 9 godina

Joj sta ce ID da vam radi niste ni svesni.Ucenik je postao bolji od svog ucitelja.Zaboravicete vi Balkan kad pocne da vam gori pod nogama.

Predrag

pre 9 godina

Juzni gasovod treba da prodje kroz Bugarsku, a jasno je da je Evripska unija zabranila Bugarima dalje aktivnosti oko gasovoda sve dok traju sankcije Rusima. Znaci, Srbija konkretno i ne moze trenutno da utice na to. A te americke provokacije kao sto je ova sada, nisu nista novo. Ali, ako je tacno to sto prica ovaj Amerikanac, onda mora da ime svoje spijune u srpskom drzavnom vrhu, a u tom slucaju Srbija mora dobro da se zamisli.

spoiler

pre 9 godina

ovde dolazi š klasa americke diplomatije, kada su u pitanju svi odnosi. osim, kada je kosovo u pitanju. onda se potrude, jer se ispostavilo da imaju licni interes. dok god je tako mi ne mozemo da ekonomski prosperiramo.

voša

pre 9 godina

... boli nas ..... za ameriku samo nas truju sa monsanom pionirom a i raznim vrstama bombi a sad i sa preko populija ... treba graditi taj gasovod od njega bi država imala korist a bez njega gubitak ali ameri bi gledali izvući maksimalnu korist ... kukuruz monsano je dobar samo za grejanje ... miriše i dobro greje ...

steva

pre 9 godina

Ako bi Putin ili Rusija bili u nekoga razočarani to bi u prvom redu trebala da bude Bugarska, zato jer su se Rusi baš zalagali za nju, a Bugari im sada okrenuše leđa i uvođenjom sankcije prikloniše se NAT ou.

Zlopamtilo

pre 9 godina

"Marfi je izrazio očekivanje da će se premijeri Srbije i Albanije Aleksandar Vučic i Edi Rama ipak sastati, rukovati i pokazati da jedan incident fudbalskog huliganizma ne može da stoji na putu procesu pomirenja u regionu. "

Problem je u tome što dve strane Albanska i Srpska imaju ni manje ni više nego dijametralno suprotne stavove u pogledu tog "fudbalskog huliganizma" a uskoro ćemo da saznamo i stav UEFA koji treba da prevagne na nečiju stranu .

bonaparta3

pre 9 godina

Neznam da li će ovaj B92 objaviti ovaj komentar dok još postoje pod tim imenom. Da nestanu pod tim imenom kumovali su i ovaki kao ovaj američki Koštunica /čitaj neobavešteni/. Južni tok je počeo da se gradi i šta ponovo da potpisujemo. Nismo mi izlapetisi kao vi. Hitler je tako pokušavao da diktira celom svetu pa su završili u prašini i ruševinama. Istorija je majka mudrosti. Naučite nešto već jednom!.

Braca

pre 9 godina

Ipak smo mi prost narod! Da li neko moze da poveruje u ovakve petoparacke bljuvotine sa jednog takvog nivoa kao sto je americki senator? Da li obicni gradjani Srbije mogu da poveruju da je jedna drzavna poseta na tom rangu bila bez protokola? Tu se tacno zna unapred sta ce se potpisati a sta nece, sta ce se posetiti, u koliko casa/minuta ce trajati parada ili polaganje venaca. Koja senatorska kaubojstina! Mozda je mogao da isprica da je Putin dosao sa flasom viskija i probao da napije Tomu i Aleksandra pa da oni nesto potpisu a mi svi komentarisemo kao da je to istina. Zasto se objavljuju ovakve kaubojstine?

Milanko Vitomir

pre 9 godina

Da je ovaj gospodin bio na aerodrumu kada je putin odlazio iz Srbije , onda ne bi ovako govorio. Putin je iz Srbije otišao oduševljen , a ne razočaran.

Obrad Savčić

pre 9 godina

@kokotok:Očigledno da ovaj gospodin nije dobro obavešten. Srbija je sa Rusijom potpisala ugovor izgradnju Južnog toka , pa nema razloga da potpisuje neki novi.