Ponedeljak, 20.10.2014.

22:15

Kostreš: APV da ima svoju policiju

Zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš izjavio je da Vojvodina treba da ima svoju policiju, kako bi bolje preventivno delovala.

Izvor: Beta

Kostreš: APV da ima svoju policiju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

56 Komentari

Sortiraj po:

Vuk

pre 9 godina

Sve bi hteo Kostres,i policiju i vlast i pare i ako moze jos i on da bude premijer!Ne treba preci olako preko ovih reci Kostresa nego ga upozoriti da zbog ovih reci mogu izbiti drugi incidenti i da samo sluze da se narod jos vise podeli!

Nenad

pre 9 godina

Vojvodina da ima svoju policiju?Jel sledece i da ima svoju vojsku?A onda bi Kostres i Pajtic trazili i nezavisnost jel!Ovim se ne smirivaju tenzije u Vojvodini nego se stvara jos veca napetost i to Kostres vrlo dobro zna i zato i prica ovakve gluposti!

Ilija55

pre 9 godina

O cemu ovaj prica kakva vojvodjnaska policija, i on se poziva na zakon. Naravno da svi treba da budu kaznjeni I u zatvoru za bilo kakvo krivicno delo ali ovo kako Kostres provlaci o nekoj vojvodjanskoj policiji je cist separatizam koji se uvodi na mala vrata.

zeus

pre 9 godina

A te incidente prave takvi kao sto ste I vi sami, ne bi li destabilizovali situaciju u nasoj pokrajini, jer svi znamo kakve su vam namere. Sram da vas bude!

Kolompar

pre 9 godina

Akoja policija na svetu, osim ona u Spilbergovom filmu, moze da predvidi zlocin? Elem, ovo je nestvarno. Sad nek neko kaze da ovi iz LSV ne zagovaraju separatizam? Policija kao predstavnik i nosilac dela monopola fizicke sile predstavlja ekskluzivno pravo drzave. I tu ne sme biti kompromisa.

Kralj Ibi

pre 9 godina

Evo jos jednog koji bi da se okoristi situacijom izazvanom kako je Teofil "trivijalnom" albanskom provokacijom. Danas cujem da engleska policija i ne smatra koriscnjenje drona na jednom takvom skupu kao trivijalnu. Pitanje za ovog politicara, da li napade na gradjane srpske nacionalnosti na Kosovu i Metohiji, koji su gradjani Srbije kao i on smatra anti-ustavnom delatnoscu ili ne? Za mene je odgovor jasan i glasi da ali sam uveren da Kostres misli drugacije. Na kraju zasto vojvodjanska a ne novosadska policija. Ima li zakonskih prepreka da policajci u Novom Sadu pruze preventivnu zastitu, nema? Prema tome argument Kostresa je neadekvatan.

Бојан Илић

pre 9 godina

И ево вама цензуса!
Наћиће се in Srbi , "староседеоци", и припадници мањина( не сви и извињавам се ако сам неког увредио без разлога)који не желе да живе у "Србистану"!
Није лепо што ово раде у овако осетљивом тренутку за Србију, али то само показује какви су и какве су им "задње мисли"!
Нека господо, вама на части а неће вам проћи та прича јер вас већина искрених људи познаје, "проваљује" вас у вашим јефтиним фазонима!
Надам се да ћете одговарати због оваквих ствари!
Држава Србија МОРА да покаже да постоји!!
Само тако може да рачуна на респект понајвише оваквих аутошовиниста као што је имењак!
Сад ће министар полиције да назове Чанка на информативни разговор, да виде где се стало са оним пребијањем у кафанској тучи!:-)

Хвала за објаву, трудио сам се да будем фин, да се Јелена не уплаши и увреди!:-*

SREMAC za jedinstvo policije

pre 9 godina

Samo ako bi APV u istom trenutku dala da npr. Srem i Banat imaju svoje policije (kako bi navodno bolje delovale u tim delovima zemlje).

A znate kada bi se to desilo? NIKADA!

Dragan Torbica iz Novoga Sada

pre 9 godina

E moj dečko, šta ti to, da kažem, radiš? Kakva je ova današnja omladina? Čuj, vojvođanska policija bi bolje čuvala objekte Albanaca. A po čemu to zaključujes? Ništa, na sledećim izborima kada pobediš ti pravi vojvođansku policiju. Samo, da se onda ne sete da prave bačku, sremsku i banatsku policiju? A i ovi u Bačkoj su nezgodni, znam ih. Odmah će napraviti somborsku, subotičku, novosadsku i apatinsku policiju jer će ih te policije čuvati bolje od bačke. Samo su svemir i ljudska glupost beskrajni.

tito

pre 9 godina

da bi policija brze reagovala, trebalo bi da bude vojvodjanska??? A zasto ne novosadska, suboticka...ili jos bolje limanska, futoska, da svako naselje ima svoju policiju da bi brze reagovala. Eureka!

ziziKO

pre 9 godina

U potpunosti se slažem da se ispita rad NS policije. Prosto je neverovatno da oni ne mogu da odgovore na posao za koji su plaćeni.

kriviSmoMiStosmoSeSklanjali

pre 9 godina

Man'te se ljudi praznih prica, dajte da radimo nesto... ove fosilne price i koriscenje bilo kakve situacije u propagandne svrhe i sirenje ideje koja apsolutno nema podrsku i nikada je nihe imala na izborima u vojvodini bas smara i davi... vesti sa slikom ovih likova niko ni ne cita, nisam je ni ja procitao sem uvoda ;) bilo je dovoljno... idemo sledeci.

Мики

pre 9 godina

Од свих ствари нашао је полицију! Висе на политичкој сцени већ 10 и кусур година. А јел поред тога навео да стварање регионалних полиција доводи до већих трошкова и дуплих система! Једино би му било паметно је да предложи укидање Војводине и новац пребаци на општине. Ја и даље не схватам сврху покрајне у 2014.г. са оволиким савременим видовима комуникације. Њујорк са 20 милиона људи има ЈЕДНОГ градоначелника, неких 17 округа и то је то. Какве покрајне, регије, председници ове или оне скупштине. Па на непуних 1,7 милиона људи у Војводини имамо преко 10 000 покрајинских службеника! Шта они раде и која је њихова додата вредност мени и даље није јасно. Укините овај непотребни слој бирократије и пустите општине да се организују како оне знају јер су једине структуре државе које су у контакту са људима. Пајтић, Костреш, Пастор и многи други прво праве проблеме па онда намећу решења а народ очигледно сматрају будалама.

danilo

pre 9 godina

Znači, smatram da je SNS tragedija Srbije...
Ali kada vidim ove tolmene koji godinama nešto kao figuriraju, dodje do toga da od SNS nema boljih...
O Srbijo medju šljivama, nahebali si gore nego Grčka, legenda propasti...

gradinar

pre 9 godina

Vrlo je čudno da se ovi napadi dešavaju baš u "mirnoj" Vojvodini, a nema ih u ostalim delovima Srbije.
Odavno se može konstatovati da ništa nije slučajno.
A sad se javio OVAJ i lepo to potvrdio...

Vojin

pre 9 godina

"Kostreš je ocenio da bi vojvođanska policija bolje reagovala u slučaju napada na objekte u vlasništvu Albanaca".. pa valjda objekata u vlasništvu građana AP Vojvodine...zar je bitno da li je vlasnik Albanac ili Srbin!

Hipp

pre 9 godina

Ne razumem ovaj zahtev. Svaki grad - opština imaju PU, koje su bukvalno zasebne. Ovo može da izjavi samo osoba koja dugoročno želi rascep...

Bora

pre 9 godina

Zašto se kostreši Kostreš? Njegov predlog je tako formulisan da bi neupućeni mogao da pomisli kako u Vojvodini uopšte nema policije - ni "republičke", ni "pokrajinske", nikakve!

kejto

pre 9 godina

" Kostreš je ocenio da bi vojvođanska policija bolje reagovala u slučaju napada na objekte u vlasništvu Albanaca u Vojvodini, jer bi išla u susret tom problemu, umesto reagovanja nekoliko sati po događajima koji se dese."

u ove reci i razloge zbog cega bi teebalo osnovati vojvodjansku policiju ne bi poverovala ni moja cerka koja ide u 3.razred osnovne skole. nekada su politicari imali naizgled jake argumente kada su lagali. sada vise ne umeju ni da slazu kako treba.

Tanja

pre 9 godina

Ne razumem po cemu bi to bila bolja neka pokrajinska policija od sadasnje kada skoro svaki policajac sluzi u svom mestu i najbolje zna svoje komsije!Ovo Kostres pre pokusava da na mala vrata proturi pricu o posebnoj policiji i tako napravi jos jednu podelu izmedju centralne Srbije i Vojvodine!

Radojko

pre 9 godina

Da da, i da ima i vojsku i granicu sa ostatkom Srbije, pa uz pomoć ovakvih da se organizuje i neki lep oružani sukob. E, onda će ovaj zaslužiti sve pare što dobija, pa može da sklapa nove ugovore.

KRAJ

pre 9 godina

Nema šta Kostreš na nivou,autonomaški pa dok traje neka traje.A evo skoro se završava i taj Kostrešov autonomaški san kad i Pajtić padne sa vlasti.

samo urbano

pre 9 godina

a odmah potom vojvodina da ima i vojsku. jel tako? moze i jezik kojim vecinsko stanovnistvo govori da se zove vojvodjanski. moze? sto da ne! ko li ti platu daje kostresu?

@pegica@

pre 9 godina

A da li ste razmisljali mozda o tome koliko to kosta drzavu Srbiju...ne zasto bi ste to radili...a da liste pomislili mozda da smenite rukovodioce policije u tim gradovima ne...pa sta onda vi trazite..

limanac

pre 9 godina

Bolje je da Novi Sad ima novosadsku policiju koja bi odgovarala Skupstini grada i gradonacelniku. To bi bilo izlazenje u susret problemu. Ali Kostres ne trazi to, on trazi simbole drzavnosti, a razbijene pekare su samo alatka koju koristi u ostvarenju tog cilja.

pre 9 godina

Гаде ми се сви политичари у овој земљи.
Проверите на интернету и видећете да смо у самом врху земаља по броју полицајаца на хиљаду становника, јача нам је полиција од војске и медицине заједно а ови ***** желе да оформе још једну додатну полицију само да би себи безбедили јачу аутономију и моћ. Чуди ме да нису војску засебно тражили јер су пар пекара нападнуте, Албанци по Прешеву малтретирају оно мало српских породица које су остале али полиција треба овима "да би превентивно реаговали".
Нема те земље са толико јаком и нападном полицијом да пандури "превентивно" спречавају злочине, они су ту да казне криминалце а не толико да контролишу народ да је било који злочин у старту онемогућен, то постоји само у свету Великог брата.
Чисто да се разумемо, осуђујем ове нападе и стока која је то учинила Албанцима и Горанцима који нису имали икакве везе са целом причом треба што пре да се казни, али у овоме нема ни трунке пожртвованости нити добронамерности, у питању је доказ да овај човек (и људи попут њега) не бирају несрећу коју ће да музу да би форсирали свој сепаратизам и тежњу за широм моћи, да му је искрено стало до равноправности и пацифизма побунио би се против онога што Албанци чине Србима на Косову и југу, бар једном у животу.

popeye

pre 9 godina

Полиција би деловала још боље да не мора да размишља и о различитим надлежностима АП и Републике. Зато, ево још једне идеје, расформирати ту непотребну, дуплу администрацију, у области северне Србије и да свако, и полиција, прионе на свој посао...

tito

pre 9 godina

da bi policija brze reagovala, trebalo bi da bude vojvodjanska??? A zasto ne novosadska, suboticka...ili jos bolje limanska, futoska, da svako naselje ima svoju policiju da bi brze reagovala. Eureka!

gradinar

pre 9 godina

Vrlo je čudno da se ovi napadi dešavaju baš u "mirnoj" Vojvodini, a nema ih u ostalim delovima Srbije.
Odavno se može konstatovati da ništa nije slučajno.
A sad se javio OVAJ i lepo to potvrdio...

Мики

pre 9 godina

Од свих ствари нашао је полицију! Висе на политичкој сцени већ 10 и кусур година. А јел поред тога навео да стварање регионалних полиција доводи до већих трошкова и дуплих система! Једино би му било паметно је да предложи укидање Војводине и новац пребаци на општине. Ја и даље не схватам сврху покрајне у 2014.г. са оволиким савременим видовима комуникације. Њујорк са 20 милиона људи има ЈЕДНОГ градоначелника, неких 17 округа и то је то. Какве покрајне, регије, председници ове или оне скупштине. Па на непуних 1,7 милиона људи у Војводини имамо преко 10 000 покрајинских службеника! Шта они раде и која је њихова додата вредност мени и даље није јасно. Укините овај непотребни слој бирократије и пустите општине да се организују како оне знају јер су једине структуре државе које су у контакту са људима. Пајтић, Костреш, Пастор и многи други прво праве проблеме па онда намећу решења а народ очигледно сматрају будалама.

samo urbano

pre 9 godina

a odmah potom vojvodina da ima i vojsku. jel tako? moze i jezik kojim vecinsko stanovnistvo govori da se zove vojvodjanski. moze? sto da ne! ko li ti platu daje kostresu?

Dragan Torbica iz Novoga Sada

pre 9 godina

E moj dečko, šta ti to, da kažem, radiš? Kakva je ova današnja omladina? Čuj, vojvođanska policija bi bolje čuvala objekte Albanaca. A po čemu to zaključujes? Ništa, na sledećim izborima kada pobediš ti pravi vojvođansku policiju. Samo, da se onda ne sete da prave bačku, sremsku i banatsku policiju? A i ovi u Bačkoj su nezgodni, znam ih. Odmah će napraviti somborsku, subotičku, novosadsku i apatinsku policiju jer će ih te policije čuvati bolje od bačke. Samo su svemir i ljudska glupost beskrajni.

Bora

pre 9 godina

Zašto se kostreši Kostreš? Njegov predlog je tako formulisan da bi neupućeni mogao da pomisli kako u Vojvodini uopšte nema policije - ni "republičke", ni "pokrajinske", nikakve!

limanac

pre 9 godina

Bolje je da Novi Sad ima novosadsku policiju koja bi odgovarala Skupstini grada i gradonacelniku. To bi bilo izlazenje u susret problemu. Ali Kostres ne trazi to, on trazi simbole drzavnosti, a razbijene pekare su samo alatka koju koristi u ostvarenju tog cilja.

Vojin

pre 9 godina

"Kostreš je ocenio da bi vojvođanska policija bolje reagovala u slučaju napada na objekte u vlasništvu Albanaca".. pa valjda objekata u vlasništvu građana AP Vojvodine...zar je bitno da li je vlasnik Albanac ili Srbin!

pre 9 godina

Гаде ми се сви политичари у овој земљи.
Проверите на интернету и видећете да смо у самом врху земаља по броју полицајаца на хиљаду становника, јача нам је полиција од војске и медицине заједно а ови ***** желе да оформе још једну додатну полицију само да би себи безбедили јачу аутономију и моћ. Чуди ме да нису војску засебно тражили јер су пар пекара нападнуте, Албанци по Прешеву малтретирају оно мало српских породица које су остале али полиција треба овима "да би превентивно реаговали".
Нема те земље са толико јаком и нападном полицијом да пандури "превентивно" спречавају злочине, они су ту да казне криминалце а не толико да контролишу народ да је било који злочин у старту онемогућен, то постоји само у свету Великог брата.
Чисто да се разумемо, осуђујем ове нападе и стока која је то учинила Албанцима и Горанцима који нису имали икакве везе са целом причом треба што пре да се казни, али у овоме нема ни трунке пожртвованости нити добронамерности, у питању је доказ да овај човек (и људи попут њега) не бирају несрећу коју ће да музу да би форсирали свој сепаратизам и тежњу за широм моћи, да му је искрено стало до равноправности и пацифизма побунио би се против онога што Албанци чине Србима на Косову и југу, бар једном у животу.

popeye

pre 9 godina

Полиција би деловала још боље да не мора да размишља и о различитим надлежностима АП и Републике. Зато, ево још једне идеје, расформирати ту непотребну, дуплу администрацију, у области северне Србије и да свако, и полиција, прионе на свој посао...

@pegica@

pre 9 godina

A da li ste razmisljali mozda o tome koliko to kosta drzavu Srbiju...ne zasto bi ste to radili...a da liste pomislili mozda da smenite rukovodioce policije u tim gradovima ne...pa sta onda vi trazite..

danilo

pre 9 godina

Znači, smatram da je SNS tragedija Srbije...
Ali kada vidim ove tolmene koji godinama nešto kao figuriraju, dodje do toga da od SNS nema boljih...
O Srbijo medju šljivama, nahebali si gore nego Grčka, legenda propasti...

Radojko

pre 9 godina

Da da, i da ima i vojsku i granicu sa ostatkom Srbije, pa uz pomoć ovakvih da se organizuje i neki lep oružani sukob. E, onda će ovaj zaslužiti sve pare što dobija, pa može da sklapa nove ugovore.

SREMAC za jedinstvo policije

pre 9 godina

Samo ako bi APV u istom trenutku dala da npr. Srem i Banat imaju svoje policije (kako bi navodno bolje delovale u tim delovima zemlje).

A znate kada bi se to desilo? NIKADA!

Tanja

pre 9 godina

Ne razumem po cemu bi to bila bolja neka pokrajinska policija od sadasnje kada skoro svaki policajac sluzi u svom mestu i najbolje zna svoje komsije!Ovo Kostres pre pokusava da na mala vrata proturi pricu o posebnoj policiji i tako napravi jos jednu podelu izmedju centralne Srbije i Vojvodine!

KRAJ

pre 9 godina

Nema šta Kostreš na nivou,autonomaški pa dok traje neka traje.A evo skoro se završava i taj Kostrešov autonomaški san kad i Pajtić padne sa vlasti.

kejto

pre 9 godina

" Kostreš je ocenio da bi vojvođanska policija bolje reagovala u slučaju napada na objekte u vlasništvu Albanaca u Vojvodini, jer bi išla u susret tom problemu, umesto reagovanja nekoliko sati po događajima koji se dese."

u ove reci i razloge zbog cega bi teebalo osnovati vojvodjansku policiju ne bi poverovala ni moja cerka koja ide u 3.razred osnovne skole. nekada su politicari imali naizgled jake argumente kada su lagali. sada vise ne umeju ni da slazu kako treba.

Hipp

pre 9 godina

Ne razumem ovaj zahtev. Svaki grad - opština imaju PU, koje su bukvalno zasebne. Ovo može da izjavi samo osoba koja dugoročno želi rascep...

Бојан Илић

pre 9 godina

И ево вама цензуса!
Наћиће се in Srbi , "староседеоци", и припадници мањина( не сви и извињавам се ако сам неког увредио без разлога)који не желе да живе у "Србистану"!
Није лепо што ово раде у овако осетљивом тренутку за Србију, али то само показује какви су и какве су им "задње мисли"!
Нека господо, вама на части а неће вам проћи та прича јер вас већина искрених људи познаје, "проваљује" вас у вашим јефтиним фазонима!
Надам се да ћете одговарати због оваквих ствари!
Држава Србија МОРА да покаже да постоји!!
Само тако може да рачуна на респект понајвише оваквих аутошовиниста као што је имењак!
Сад ће министар полиције да назове Чанка на информативни разговор, да виде где се стало са оним пребијањем у кафанској тучи!:-)

Хвала за објаву, трудио сам се да будем фин, да се Јелена не уплаши и увреди!:-*

zeus

pre 9 godina

A te incidente prave takvi kao sto ste I vi sami, ne bi li destabilizovali situaciju u nasoj pokrajini, jer svi znamo kakve su vam namere. Sram da vas bude!

kriviSmoMiStosmoSeSklanjali

pre 9 godina

Man'te se ljudi praznih prica, dajte da radimo nesto... ove fosilne price i koriscenje bilo kakve situacije u propagandne svrhe i sirenje ideje koja apsolutno nema podrsku i nikada je nihe imala na izborima u vojvodini bas smara i davi... vesti sa slikom ovih likova niko ni ne cita, nisam je ni ja procitao sem uvoda ;) bilo je dovoljno... idemo sledeci.

Kolompar

pre 9 godina

Akoja policija na svetu, osim ona u Spilbergovom filmu, moze da predvidi zlocin? Elem, ovo je nestvarno. Sad nek neko kaze da ovi iz LSV ne zagovaraju separatizam? Policija kao predstavnik i nosilac dela monopola fizicke sile predstavlja ekskluzivno pravo drzave. I tu ne sme biti kompromisa.

Kralj Ibi

pre 9 godina

Evo jos jednog koji bi da se okoristi situacijom izazvanom kako je Teofil "trivijalnom" albanskom provokacijom. Danas cujem da engleska policija i ne smatra koriscnjenje drona na jednom takvom skupu kao trivijalnu. Pitanje za ovog politicara, da li napade na gradjane srpske nacionalnosti na Kosovu i Metohiji, koji su gradjani Srbije kao i on smatra anti-ustavnom delatnoscu ili ne? Za mene je odgovor jasan i glasi da ali sam uveren da Kostres misli drugacije. Na kraju zasto vojvodjanska a ne novosadska policija. Ima li zakonskih prepreka da policajci u Novom Sadu pruze preventivnu zastitu, nema? Prema tome argument Kostresa je neadekvatan.

ziziKO

pre 9 godina

U potpunosti se slažem da se ispita rad NS policije. Prosto je neverovatno da oni ne mogu da odgovore na posao za koji su plaćeni.

Ilija55

pre 9 godina

O cemu ovaj prica kakva vojvodjnaska policija, i on se poziva na zakon. Naravno da svi treba da budu kaznjeni I u zatvoru za bilo kakvo krivicno delo ali ovo kako Kostres provlaci o nekoj vojvodjanskoj policiji je cist separatizam koji se uvodi na mala vrata.

Nenad

pre 9 godina

Vojvodina da ima svoju policiju?Jel sledece i da ima svoju vojsku?A onda bi Kostres i Pajtic trazili i nezavisnost jel!Ovim se ne smirivaju tenzije u Vojvodini nego se stvara jos veca napetost i to Kostres vrlo dobro zna i zato i prica ovakve gluposti!

Vuk

pre 9 godina

Sve bi hteo Kostres,i policiju i vlast i pare i ako moze jos i on da bude premijer!Ne treba preci olako preko ovih reci Kostresa nego ga upozoriti da zbog ovih reci mogu izbiti drugi incidenti i da samo sluze da se narod jos vise podeli!

limanac

pre 9 godina

Bolje je da Novi Sad ima novosadsku policiju koja bi odgovarala Skupstini grada i gradonacelniku. To bi bilo izlazenje u susret problemu. Ali Kostres ne trazi to, on trazi simbole drzavnosti, a razbijene pekare su samo alatka koju koristi u ostvarenju tog cilja.

samo urbano

pre 9 godina

a odmah potom vojvodina da ima i vojsku. jel tako? moze i jezik kojim vecinsko stanovnistvo govori da se zove vojvodjanski. moze? sto da ne! ko li ti platu daje kostresu?

ziziKO

pre 9 godina

U potpunosti se slažem da se ispita rad NS policije. Prosto je neverovatno da oni ne mogu da odgovore na posao za koji su plaćeni.

Dragan Torbica iz Novoga Sada

pre 9 godina

E moj dečko, šta ti to, da kažem, radiš? Kakva je ova današnja omladina? Čuj, vojvođanska policija bi bolje čuvala objekte Albanaca. A po čemu to zaključujes? Ništa, na sledećim izborima kada pobediš ti pravi vojvođansku policiju. Samo, da se onda ne sete da prave bačku, sremsku i banatsku policiju? A i ovi u Bačkoj su nezgodni, znam ih. Odmah će napraviti somborsku, subotičku, novosadsku i apatinsku policiju jer će ih te policije čuvati bolje od bačke. Samo su svemir i ljudska glupost beskrajni.

Мики

pre 9 godina

Од свих ствари нашао је полицију! Висе на политичкој сцени већ 10 и кусур година. А јел поред тога навео да стварање регионалних полиција доводи до већих трошкова и дуплих система! Једино би му било паметно је да предложи укидање Војводине и новац пребаци на општине. Ја и даље не схватам сврху покрајне у 2014.г. са оволиким савременим видовима комуникације. Њујорк са 20 милиона људи има ЈЕДНОГ градоначелника, неких 17 округа и то је то. Какве покрајне, регије, председници ове или оне скупштине. Па на непуних 1,7 милиона људи у Војводини имамо преко 10 000 покрајинских службеника! Шта они раде и која је њихова додата вредност мени и даље није јасно. Укините овај непотребни слој бирократије и пустите општине да се организују како оне знају јер су једине структуре државе које су у контакту са људима. Пајтић, Костреш, Пастор и многи други прво праве проблеме па онда намећу решења а народ очигледно сматрају будалама.

gradinar

pre 9 godina

Vrlo je čudno da se ovi napadi dešavaju baš u "mirnoj" Vojvodini, a nema ih u ostalim delovima Srbije.
Odavno se može konstatovati da ništa nije slučajno.
A sad se javio OVAJ i lepo to potvrdio...

KRAJ

pre 9 godina

Nema šta Kostreš na nivou,autonomaški pa dok traje neka traje.A evo skoro se završava i taj Kostrešov autonomaški san kad i Pajtić padne sa vlasti.

Hipp

pre 9 godina

Ne razumem ovaj zahtev. Svaki grad - opština imaju PU, koje su bukvalno zasebne. Ovo može da izjavi samo osoba koja dugoročno želi rascep...

zeus

pre 9 godina

A te incidente prave takvi kao sto ste I vi sami, ne bi li destabilizovali situaciju u nasoj pokrajini, jer svi znamo kakve su vam namere. Sram da vas bude!

Radojko

pre 9 godina

Da da, i da ima i vojsku i granicu sa ostatkom Srbije, pa uz pomoć ovakvih da se organizuje i neki lep oružani sukob. E, onda će ovaj zaslužiti sve pare što dobija, pa može da sklapa nove ugovore.

tito

pre 9 godina

da bi policija brze reagovala, trebalo bi da bude vojvodjanska??? A zasto ne novosadska, suboticka...ili jos bolje limanska, futoska, da svako naselje ima svoju policiju da bi brze reagovala. Eureka!

Bora

pre 9 godina

Zašto se kostreši Kostreš? Njegov predlog je tako formulisan da bi neupućeni mogao da pomisli kako u Vojvodini uopšte nema policije - ni "republičke", ni "pokrajinske", nikakve!

@pegica@

pre 9 godina

A da li ste razmisljali mozda o tome koliko to kosta drzavu Srbiju...ne zasto bi ste to radili...a da liste pomislili mozda da smenite rukovodioce policije u tim gradovima ne...pa sta onda vi trazite..

Tanja

pre 9 godina

Ne razumem po cemu bi to bila bolja neka pokrajinska policija od sadasnje kada skoro svaki policajac sluzi u svom mestu i najbolje zna svoje komsije!Ovo Kostres pre pokusava da na mala vrata proturi pricu o posebnoj policiji i tako napravi jos jednu podelu izmedju centralne Srbije i Vojvodine!

SREMAC za jedinstvo policije

pre 9 godina

Samo ako bi APV u istom trenutku dala da npr. Srem i Banat imaju svoje policije (kako bi navodno bolje delovale u tim delovima zemlje).

A znate kada bi se to desilo? NIKADA!

Бојан Илић

pre 9 godina

И ево вама цензуса!
Наћиће се in Srbi , "староседеоци", и припадници мањина( не сви и извињавам се ако сам неког увредио без разлога)који не желе да живе у "Србистану"!
Није лепо што ово раде у овако осетљивом тренутку за Србију, али то само показује какви су и какве су им "задње мисли"!
Нека господо, вама на части а неће вам проћи та прича јер вас већина искрених људи познаје, "проваљује" вас у вашим јефтиним фазонима!
Надам се да ћете одговарати због оваквих ствари!
Држава Србија МОРА да покаже да постоји!!
Само тако може да рачуна на респект понајвише оваквих аутошовиниста као што је имењак!
Сад ће министар полиције да назове Чанка на информативни разговор, да виде где се стало са оним пребијањем у кафанској тучи!:-)

Хвала за објаву, трудио сам се да будем фин, да се Јелена не уплаши и увреди!:-*

Kolompar

pre 9 godina

Akoja policija na svetu, osim ona u Spilbergovom filmu, moze da predvidi zlocin? Elem, ovo je nestvarno. Sad nek neko kaze da ovi iz LSV ne zagovaraju separatizam? Policija kao predstavnik i nosilac dela monopola fizicke sile predstavlja ekskluzivno pravo drzave. I tu ne sme biti kompromisa.

pre 9 godina

Гаде ми се сви политичари у овој земљи.
Проверите на интернету и видећете да смо у самом врху земаља по броју полицајаца на хиљаду становника, јача нам је полиција од војске и медицине заједно а ови ***** желе да оформе још једну додатну полицију само да би себи безбедили јачу аутономију и моћ. Чуди ме да нису војску засебно тражили јер су пар пекара нападнуте, Албанци по Прешеву малтретирају оно мало српских породица које су остале али полиција треба овима "да би превентивно реаговали".
Нема те земље са толико јаком и нападном полицијом да пандури "превентивно" спречавају злочине, они су ту да казне криминалце а не толико да контролишу народ да је било који злочин у старту онемогућен, то постоји само у свету Великог брата.
Чисто да се разумемо, осуђујем ове нападе и стока која је то учинила Албанцима и Горанцима који нису имали икакве везе са целом причом треба што пре да се казни, али у овоме нема ни трунке пожртвованости нити добронамерности, у питању је доказ да овај човек (и људи попут њега) не бирају несрећу коју ће да музу да би форсирали свој сепаратизам и тежњу за широм моћи, да му је искрено стало до равноправности и пацифизма побунио би се против онога што Албанци чине Србима на Косову и југу, бар једном у животу.

kejto

pre 9 godina

" Kostreš je ocenio da bi vojvođanska policija bolje reagovala u slučaju napada na objekte u vlasništvu Albanaca u Vojvodini, jer bi išla u susret tom problemu, umesto reagovanja nekoliko sati po događajima koji se dese."

u ove reci i razloge zbog cega bi teebalo osnovati vojvodjansku policiju ne bi poverovala ni moja cerka koja ide u 3.razred osnovne skole. nekada su politicari imali naizgled jake argumente kada su lagali. sada vise ne umeju ni da slazu kako treba.

Kralj Ibi

pre 9 godina

Evo jos jednog koji bi da se okoristi situacijom izazvanom kako je Teofil "trivijalnom" albanskom provokacijom. Danas cujem da engleska policija i ne smatra koriscnjenje drona na jednom takvom skupu kao trivijalnu. Pitanje za ovog politicara, da li napade na gradjane srpske nacionalnosti na Kosovu i Metohiji, koji su gradjani Srbije kao i on smatra anti-ustavnom delatnoscu ili ne? Za mene je odgovor jasan i glasi da ali sam uveren da Kostres misli drugacije. Na kraju zasto vojvodjanska a ne novosadska policija. Ima li zakonskih prepreka da policajci u Novom Sadu pruze preventivnu zastitu, nema? Prema tome argument Kostresa je neadekvatan.

popeye

pre 9 godina

Полиција би деловала још боље да не мора да размишља и о различитим надлежностима АП и Републике. Зато, ево још једне идеје, расформирати ту непотребну, дуплу администрацију, у области северне Србије и да свако, и полиција, прионе на свој посао...

Vojin

pre 9 godina

"Kostreš je ocenio da bi vojvođanska policija bolje reagovala u slučaju napada na objekte u vlasništvu Albanaca".. pa valjda objekata u vlasništvu građana AP Vojvodine...zar je bitno da li je vlasnik Albanac ili Srbin!

Ilija55

pre 9 godina

O cemu ovaj prica kakva vojvodjnaska policija, i on se poziva na zakon. Naravno da svi treba da budu kaznjeni I u zatvoru za bilo kakvo krivicno delo ali ovo kako Kostres provlaci o nekoj vojvodjanskoj policiji je cist separatizam koji se uvodi na mala vrata.

Nenad

pre 9 godina

Vojvodina da ima svoju policiju?Jel sledece i da ima svoju vojsku?A onda bi Kostres i Pajtic trazili i nezavisnost jel!Ovim se ne smirivaju tenzije u Vojvodini nego se stvara jos veca napetost i to Kostres vrlo dobro zna i zato i prica ovakve gluposti!

danilo

pre 9 godina

Znači, smatram da je SNS tragedija Srbije...
Ali kada vidim ove tolmene koji godinama nešto kao figuriraju, dodje do toga da od SNS nema boljih...
O Srbijo medju šljivama, nahebali si gore nego Grčka, legenda propasti...

kriviSmoMiStosmoSeSklanjali

pre 9 godina

Man'te se ljudi praznih prica, dajte da radimo nesto... ove fosilne price i koriscenje bilo kakve situacije u propagandne svrhe i sirenje ideje koja apsolutno nema podrsku i nikada je nihe imala na izborima u vojvodini bas smara i davi... vesti sa slikom ovih likova niko ni ne cita, nisam je ni ja procitao sem uvoda ;) bilo je dovoljno... idemo sledeci.

Vuk

pre 9 godina

Sve bi hteo Kostres,i policiju i vlast i pare i ako moze jos i on da bude premijer!Ne treba preci olako preko ovih reci Kostresa nego ga upozoriti da zbog ovih reci mogu izbiti drugi incidenti i da samo sluze da se narod jos vise podeli!