Utorak, 30.09.2014.

21:29

Suspendovana petorica žandarma

U niškom odredu Žandarmerije suspendovano je pet pripadnika koji su učestvovali u intervenciji u kojoj je pretučen brat premijera Andrej Vučič, saznaje "Danas".

Izvor: Danas

Suspendovana petorica žandarma IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

312 Komentari

Sortiraj po:

Sinđelić

pre 9 godina

Verovatno će grupa koja je učestvovala u incidentu pokušati da nađe opravdanje za svoj postupak, u tom eće verovatno imati i pomoć kolega ali komadant jednica žandarmerije Božović mora da bude odlučan da se stvari stera do kraja i da se ne završi samo na suszpenciji.Mogu da zamislim kako ni se u toj sitaciji nedajbože proveo neki mladić ili čovek kojeg bi neka neodložna potreba naterala da prođe tom ulicom.

Marija

pre 9 godina

Imala je javnost Srbije priliku da na malim ekranima vidi kako zandarmerija radi svoj posao , medjutim njihov posao nije da ljude posle svoje intervencije ostave invalidima vec da samo sprece narusavanje javnog reda i mira , koliko se ja razumem

dunja

pre 9 godina

(S.Ilic, 1. oktobar 2014 11:35)

Bas zato sto su zandarmi tukli i ranije koliko hoce i nisu bili ni suspendovani tome mora jednom d adodje kraj. Svako malo imamo kako neki goloruk baja kao prebije 10 policajaca u kompletnoj opremi, a onda se oni kao samo brane. Svakom sa malo mozga je jasno da dva ili tri coveka ne mogu nista da urade 20 - orici opremljenih zandarma i da oni mogu da ih savladaju bez batinjanja.

Vukmir

pre 9 godina

Ovakvo ponasanje je van svih policijskih I moralnih kodeksa ponasanja koje treba sankcionisati I saseci u korenu da sluze kao primer svima ostalima.

Buda

pre 9 godina

Ponasanje zandarmerije je neprihvatljivo, bez obzira o kome se radi, takva primena sile je nesto sto se ne sme ponoviti ni tolerisati i nadam se da ce nadlezni organi da reaguju kako se vise nebi ponavljale ovakve stvari.

Rosa

pre 9 godina

Ma more kakvo je to bahacenje po ulici, niko ali niko niko ne sme na ulici ili bilo gde drugde da oseti strah pogotovo ne od onih koji bi po difoltu treba da brine o nasoj bezbednosti!

Vukmir

pre 9 godina

Ovakvo ponasanje je van svih policijskih I moralnih kodeksa ponasanja koje treba sankcionisati I saseci u korenu da sluze kao primer svima ostalima.

Mihajlo

pre 9 godina

(branko, 1. oktobar 2014 09:10)
Gospodine Branko od silne zelje da obranite nesto sto jednostavno ne treba da se brani ispadate smesni.Kao prvo vi niste Premijerov brat i zivot vam nije ugrozen a da ste cak i imali svoje obezbedjenje da li je posao Zandarmerije da vas pretuce?Ljudi iz obezbedjenja su bili naoruzani ali na zalost napad je poceo kada je Andrej pokazao LK a ne pistolj neko iz obezbedjenja.Ako stvarno mislite da su ovakve stvari uredu onda imate malo iskrivljene poglede na demokratiju!

Ribar

pre 9 godina

Ovako nesto nije smelo da se dogodi ni u kom slucaju nikome, ali nikome… o kakvoj mi onda bezbednosti pricamo?? S punim pravom ovo treba sankcionisati

dunja

pre 9 godina

[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (raci, 1. oktobar 2014 09:51)

A zar ne mislis da je cudno sto se nijedna NVO nije oglasila povodom ovog slucaja?

Sanja

pre 9 godina

Brat, sestra, zena, dete...visokih zvanicnika ima pravo na visoko obezbedjenje.Sta da neko hoce da ih kidnapuje ili ne daj boze pokusa da ubije? Policija mora da se pomeri kad oni prolaze i to bez mnogo pitanja. Najcesce sluzbe kordinisu i javljaju jedna drugoj ko kuda ide, kojim putem. Kakvo crno batinanje, to je nezamisluvo.

dragan

pre 9 godina

Ne mozemo mi , obicni gradjani ne mozemo da donosimo odluke jer nismo kompetentni za pitanja vezana za buzbednost najvisih drzavnih funkcionera ,Onaj ko radi taj posao procenjuje koga i sa kolikom merom predostroznosti treba obezbedjivati

mika

pre 9 godina

I ako su suspendovani.Bez obzira o kome se radi,ovakvo prebijanje je prevsilo svaku meru. Pendrecenje zbog legitimisanja... Strasno! Neka ovo bude primer svim zandarima i policajcima.

Darkstar

pre 9 godina

Sad ćemo videti ko su i kakvi su čelnici policije i Žandarmarije. Hoće li podvite repove pred Gzadom, poput kukavnih pasa ili će reći istinu (i pokazati snimak, ne onaj koji smo svi videli, već početak happeninga) i stati iza svojih ljudi. Ne učine li to, Žandarnerija može slobodno okačiti kopačke o klin, a i policija s njima, jer mižeš ti koliko hoćeš navlačiti uniformu na drek, ali to je i dalje drek.
Ili pokažite integritet ili crknite!

Kosta

pre 9 godina

Samo po zakonu svima. Za ono što su učinili neka snose posledice. Najgore je što su pred građanima Srbije ukaljali ugled koji policija i žandarmerija imaju.

Marinko

pre 9 godina

Mislim da se jako loše osećaju svi oni policajci i žandarmi koji pošteno i odgovorno rade svoj posao, jer ove njihove nazovi kolege koje su napravile incident od iste države dobijaju ista prava i istu platu, a sigurno je posle ovga da tu platu ne zaslužuju.

WTF-ologist

pre 9 godina

Rasformirajte Žandarmeriju. Braniće nas braća Vučić i civilno društvo! Iz poplava će nas izvaličiti...pa, opet braća Vučić i civilno društvo! E, da i 'slobodni' mediji; gde o njih da se ogrešim!?

APEL

pre 9 godina

Braco i sestre... Cista namestaljka, naseg nadri "premijera", i njegova nova gluma da se skrene sa teme o paradi, smanjenju penzija, plata i prikupljanje novih politickih poena!!!! Bruka i sramota sa cime nas truju!!!

S.Ilic

pre 9 godina

Premijer Vucic nikako da odgovori na pitanje svih pitanja.

Zasto je njegov brat koji je niko i nista, nikakva licnost, totalno nebitan lik, imao vojno obezbedjenje "kobri" koje je placeno parama poreznih obveznika Srbije.

Zasto da siromsani radnici i penzioneri Srbije kojima se otima od usta i penzija placaju licno obezbedjenje Vucicevog brata? Ko je on? Sta je on?
Koji je on faktor u zemlji Srbiji? Zasto da Srbija placa njegovo licno obezbedjenje?

U svakoj normalnoj, demokratskoj drzavi i ministar policije, ministar vojni, a na kraju i sam premijer bi bili u roku od 24 casa bivsi. Vise ne bi obavljali svoje funkcije. Zbog uzurpacije i zloupotrebe istih. I nelegalnog trosenja drzavnih para. A mozda bi se protiv njih podnele i krivicne prijave.

Ne bi se drvlje i kamenje osulo po zandarima koji su kao prvo radili svoj posao, a kao drugo bili napadnuti od BRATA i njegove pratnje.



A sto se tice zandara. Tukli su oni i prije, samo kad tuku sirotinju onda niko ne postavlja pitanje.

Zasto je sada premijerov brat, na ciju licnu zastitu premijer trosi pare gradjana Srbije, bitniji i vazniji od bilo kojeg drugog Srbina ili Srpkinje?

Gde je onda bio premijer da se oglasi u vezi policijske brutalnosti.

Ili su gospoda Vucicic iznad svih Srba i Srpkinja.

Pravnik

pre 9 godina

Na 00.17 sekundi snimka, ako se zaustavi tada, jasno se vidi da Andrej Vučić gadja žandare flašicom vode i da posle toga dobija udarac u ledja...

Jovan

pre 9 godina

U nedelju mi se činilo da je stvarno došlo do nesporazuma, da su policajci zbog nervoze, tenzije oko obezbeđivanja Parade ponosa pretukli Vučića i još dvojicu. Sada sam siguran da to nije slučajnost, neko je to baš hteo. Sve okolnosti treba razjasniti i moramo znati šta se stvarno desilo, zašto su pretukli osobe koje nisu pružale otpor?

zinida

pre 9 godina

tako je to vucicu kad se covek kasno opameti.20 god pevash istu pesmu koja je u sustoj suprotnosti od ove danas koju pevash,i ti si jedan od odgovornih za ovakvu klimu u srbiji.

sve jasno da jasnije ne može biti

pre 9 godina

Policija dobije striktno naredjenje da ne sme nikoga da propusti! To nikoga i bukvalno znači nikoga! Što uključuje i bliže i dalje rodjake ličnosti koje obavljaju visoke državne funkcije! E sad ovde je problem što je brat premijera Vučića izgleda umislio da ima malo veća prava od običnih gradjana i da pojedine zabrane za njega ne važe! Dečko se tu malo zaj..o, što su mu pripadnici žandarmerije i stavili do znanja! Možda ne baš na najnežniji način ali... uostalom oni su žandarmi a ne časne sestre!

Najgore barabe

pre 9 godina

Što mene nijedna naparfemisana ne pita za put za plažu? Mene pandur nikad nije udario a bio sam na onoliko demonstracija.
(Salam salam kobasica mortadela, 1. oktobar 2014 07:20)

Verovatno si dovoljno brzo bežao. Ja sam u nedelju išao svojim poslom (nažalost sam morao) i umalo nisam dobio batine samo zato što sam hteo da pitam nekog sa čvarcima (valjda ima toliko grama mozga više) kuda može da se prođe od ovih njegovih.

Tica

pre 9 godina

Na snikmu se jasno čuje da pripadnici Žandarmerije tuku zaštićeno lice, ali oni ne prestaju sa lamanjem! Bilo kako, odgovorni treba da snose posledice za svoja nedela.

Maka@

pre 9 godina

Jasno je da opet imamo "jedinicu" ali ono sto mi nije jasno da premijer zeli punu kontrolu medija a ne sluzbi ... kordinirao ovamo onamo a ne moze slucaj Dikovic i niska zandarmerija da resi

LIdija

pre 9 godina

Ми знамо шта смо видели у оном снимку ,једном од многих, а то је прекорачење овлашћења служби безбедности којем је заиста време да се једном за свагда стане на пут

Krle

pre 9 godina

Ovo sa suspenzijom predstavlja samo disciplinski postupak i za koji mera može biti i otkaz, a uporedo sledi nadam se i krivični postupak, odnosno prvo istraga, pa na kraju adekvatna kazna. Ja svakako ne bih voleo da dođem u situaciju da me policija iz čista mira bije, zato što je neko ljut na nekoga. Sramota za profesiju koju obavljaju.

Bogdan

pre 9 godina

Suspenzija je nadam se samo početak, jer je ona uvod u disciplinski postupak koje će se završiti verovatno gubitkom radnog mest, što je i te kako zasluženo. Zamislite da se vama ili nekom bliskom desilo da vas policajac prebije bez razloga. Oni su tu da štite građane i ovakav prestup je katastrofa.

Nikola EPS

pre 9 godina

@Otac Makarije,

daj Makarije... me pricaj svasta.

I ja sam radnik EPS-a (Beograd) i proteklih dana nismo dobili NI JEDNOG novog radnika...........

A SNS nikako ne podrzavam.


Nema potrebe za fantaziranjem.

Jadranko

pre 9 godina

To sto su suspendovani je najmanje sto treba da bude preduzeto. Na snimku se jasno vidi da su prekoracena ovlascenja, da je upotrebljena sila nesrazmerna opasnosti. E sad zasto je doslo do nemilog dogadjaja, verujem da ce istraga dati najbolju ocenu. Zelim da verujem da se posle ovog incidenta, nece ni jedan covek vratiti kuci razbijene glave zbog necije nervoze ili zelje da bude jak.

Milorad

pre 9 godina

Posle onakvog brutalnog prebijanja i treba da budu suspendovani baš me zanima šta će se u istrazi otkriti zašto su ovako nasilno reagovali?!

Ilija

pre 9 godina

Bojim se da ovaj napad nije bio slučajan ko zna šta se sve tu događa nadam se da će istraga dati rezultate jer je ovo skandalozno da ovako nedužnog čoveka prebiju!

milos

pre 9 godina

Zadatak zandamrmerije bio je tog dana , kao i svakog drugog , da obezbedi ocuvanje reda i mira na javnim mestima . medjutim oni zaista preterano brutalno reaguju ne gledajuci i ne hajuci za to ko je u pitanju

drug stari

pre 9 godina

Sramota! Pa šta ima da se šeta bilo ko po ulici kada je puno žandara! A oni ne izlaze na ulice tek onako! BAHATOST ga je koštala po nosu! Ako je, niko nije tj. ne bi trebalo da je iznad zakona! Mislio sam da ovo neću nikad reći ali za sve ima prvi put; Podrška žandarima!

branko

pre 9 godina

Po keramickoj izjavi vojnog nam ministra, obezbedjenje premijera nije bilo na zadatku, pa se pitam sta ce im onda oruzje? A znajuci pritom da su na ponosnoj paradi bili i ambasadori SAD i Nemacke prosto se pitam sta bi se desilo da sam npr. ja krenuo tog dana da posetim roditelje u drustvu sa naoruzanim prijateljima i da se sretnemo sa zandarmerijom, da li bi i onda zandarmi bili suspendovani da su postupili kako su postupili ili bi dobili ordenje sto su uhvatili opasnu teroristicku grupu?

Pedja

pre 9 godina

Kako ljudi ne vide da je ovo izrezirano da se skrene tema sa opsade Bg tog dana i parade. Prvo kako Kobre mogu da obezbedjuju civila. Drugo i kad su dosli do kordona sto Kobre nisu pokazale sluzbene legitimacije, sta ima Vucic da pokazuje lk. Trece jel neko primetio da Kobre NISU bile naoeuzane a bile su na zadatku obezbedjenja licnosti. I na kraju kada su zandarmi intervenisali nisu ni pokusali da zastite cuvano lice. Sve je ovo i vise nego providno.

cojle

pre 9 godina

Ljudi...žaba se kuva od hladne vode,ne baca se u vrelu...
Hvala nauci...pa sada imamo internet (Vučić bi ga rado ukinuo) pa nismo ni svesni,da nas je veliki gazda vratio u 90e...da nema interneta,ne bi imali pojma šta se dešava.

Vučiću,što skoro 2 godine ni u jednoj izjavi (a vala svaki dan imaš neku konferenciju) ne spominješ Kosovo,a do pre 3 godine,si "hteo" životom da ga braniš?

Kao i sve u vezi Vučka i ovo mi smrdi na gadnu režiju...


Vučiću,na ovim izborima si pobediojer je DS izgubila...a ne zato što si ti neki kalibar. Osvojio si jedva 25% glasova građana Srbije...50% ih nije ni izašlo.
Jeftino si prošao i na tim izborima i 5. oktobra...trikovi 90ih,više ne pale,zahvaljujući internetu...Ljudi u ovoj zemlji,ne postaju budale,preko noći,pa da ti se glasačko telo povećava...ti si svoj maksimum osvojio...a onih 50 i nešto % glasača,će da te pošalje u istoriju kao i DS.

Mister No

pre 9 godina

Sporni deo snimka koji fali verujem da bi sve razjasnio.Agresija ničim izazvana.Momak se mirno šetao u pratnji specijalaca a žandari ga prebili.Priča smrdi na kilometar.Nije ljudski i civilizacijski što je Vučić pretučen.Hrišćanin sam i ne delim oduševljenje jednog dela mojeg komšiluka što je konačno i neki beli medved osetio pendrek na svom krznu.

i zandari su porodicni ljudi

pre 9 godina

@marko

Zandari se nisu javno ni pred paradu a ni posle parade oglasili da bi im ti stavljao Vuciceve reci u usta i time opravdavao vodju koji se ovim recima na vrlo drzak nacin pravdao za postupak njegovog brata (verbalno prihvatanje i odbijanje duznosti u vreme parade).

Zasto zandarima prisivamo ono sto politicari zele da prikriju, ali necemo da vidimo kada ti isti zandari hapse najokorelije kriminalce, a nasi sudovi ih u sprezi sa politicarima oslobadjaju. Da li su i u tim radnjama zandari krivi zato sto su eto iz Nisa, pa jos i 'psihicki' nesposobni jer to opet odgovara politicarima da imaju opravdanja.

Psihicku i fizicku spremnost svakog zandara odredjuju lekari, pa ako cemo i tu da svaljujemo krivicu na zandarme pozovite se na etiku lekara odnosno komisije koja donosi odluka o sposobnosti zandara opet u sprezi sa politicarima.

U ovom slucaju na strani sam zandara jer oni su vrsili svoju duznost, ali dok se ne prikaze snimak o onome sto Vucic i ministri tvrde dotle na osnovu snimka svi koji su ometali zandarmeriju u vrsenju njihovih zadataka snose svoju krivicu. Tog dana cak i huligani su se sa ulica sklonili, a znamo da je bilo mnogo desnicarskih vodja pa su i oni ispostovali sami sebe da ne prave nerede po ulicama Beograda.

justis

pre 9 godina

Sramota... Zandarmerija treba da izadje.na ulice iz protesta i da im se narod pridruzi.... I oni i mi smo ovim postupkom po ko zna koji put ismejani i prevareni...

Jednoruki Krstivoje

pre 9 godina

Nekad je bilo ona čuvena patetična rečenica: ,,Nemoj da mi diraš mamu''(Boža Đelić), danas još jadnija: ,,Nemoj da mi diraš batu''!

Jedan iz mase...

pre 9 godina

Zar nije niski odred zandarmerije leglo korupcije i kriminala? Dikovicev brat bese tamo nacelnik? Ovo se suvise lepo "namestilo" da bas niski odred bude odgovoran za prebijanje clanova porodice A.Vucica pre bih rekao da je ovo obracun sa kriminalnim elementima u niskoj zandarmeriji.

rade

pre 9 godina

Iz samog snimka i moja prababa sa cetiri razreda skole se vidi da oni nisu znali o kome se radi.Zalosno je da premijer kaze da su bili njegovog brata dok je drzao licnu kartu

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Ako većina Srba ovakvo ponašanje smatra regularnim i normalnim ponašanjem policije, onda nešto nije u redu. Ne sa policijom jer su oni samo deo nas vec, sa nama?! Ako je ono zversko prebijanje nenaoružanih i nenasilnih ljudi "normalno", bez obzira o kome se radi, onda nešto nije u redu sa nama? Da li u ovoj državi može da postoji kulturan, pismen i civilizovan policajac? Neka se svako od nas seti kada mu se policijski službenik poslednji put obratio ljudskim, civilizovanoim načinom? Kada ste poslednji put čuli :"Izvinite gospodine, gospodjo da li ste ovo, ili ono...."? Nama je zakon postao pendrek. Ovaj narod se više boji pendreka nego radijacije jer pendrek "boli" a radijacija se "ništa ne oseća"?! Policajac, ukoliko mu bezbednost nije ugrožena NE SME DA UPOTREBI SILU. NE SME NIKOGA DA TUČE. Da li je to jasno? Tako stoji u zakonu, tako je i njihovom opisu posla. Zašto opravdavamo bezakonje? Da li ova histerija ima nekog razumnog objašnjenja ili se radi o kolektivnom ludilu i jalovoj i bespomoćnoj mržnji. Ovo "jodlovanje" je znak "velike sreće" koju moralna sirotinja pokazuje što je tučen i šikaniran brat političara?! Iz snimaka koji se vide, UOPŠTE NIJE BILO POTREBE da se upotrebi onolika količina sile. Ovi ljudi ne samo da treba disciplinski već i krivično da odgovaraju. U policiji nije zabranjeno korišćenje mozga uprkos što svojim komentarima, mnogi pokušavaju da dokažu kako ga policija nema.

Coco Bill

pre 9 godina

Polako samo. Ovi su samo "žrtveni jarci" za nešta drugo, a to drugo je sama policija. Posle ovog "slučajno" snimljenog slučaja, slediće, verovatno i čistka u policiji i dovođenje "reprezentativnog" kadra, ali to nije bitno, bitno je da će oni biti verni partiji i Vođi. Naravno, ne odmah da se to kao, ne bi bukvalno povezalo sa ovim "slučajem", nego će ovaj "sučaj" biti iskorišćen, posredno u širem kontekstu, da kao eto rukovodeći kadar u policiji nije dorastao demokratiji, javnosti, čuvanju građana i njihove imovine...itd...itd.

misterx

pre 9 godina

Ministar policije podhitno da podnese ostavku.Nema kontrolu nad policijom ili je mozda naredio upotrebu sile,svejedno dovoljno za ostavku ili otkaz.

mrak u srbiji

pre 9 godina

ma nemoj, isto tako su pretukli i druge prolaznike pa njih nisu suspendovani, jer ti prolaznici nisu vuckova braca. demokratija na nivou

D.POPOVIC

pre 9 godina

Na slici ih ima mnogo vise od pet. Sve ih treba suspendovati a ministra koji je doveo policiju iz provincije da demonstriraju svoju mrznju tako sto ce da biju nenaoruzane gradjane Beograda treba smeniti zbog zloupotrebe sluzbenog polozaja.

sasha

pre 9 godina

Policija je verovatno dobila naredjenje da na sve nacine zaustave probijanje kordona da bi parada bila odrzana. Oni su samo postupili po naredjenju i verovatno nebi se podigla medijska prasina da je neki "huligan" dobio batine. Ko zna jos koliko je neduznih dobilo pendrek ali niko nece da reaguje. Andrej je verovatno umislio da je nedodirljiv posto je premijerov brat i sigurno se malo folirao posto je imao obezbedjenje. Uostalom zar ne treba da se drzavni troskovi svedu na minimum, pravo rasipnistvo obezbedjivati i premijerovog brata. Bilo bi zanimljivo cuti i verziju zandara koji su tukli, trebalo bi neki novinar da ih pronadje da cujemo i njihovo vidjenje dogadjaja.

Toliko

pre 9 godina

"Ministar je objasnio da su pripadnici "Kobri", koji su deo obezbeđenja premijera Srbije, u nedelju pošli kao pratnja Andreja Vučića do stana premijerovih roditelja, upravo da ne bi došlo do nekog incidenta zbog situacije koja je toga dana vladala u Beogradu". Znaci neko je izdao protiv zakonitu naredbu da obezbedjenje ostavi premijera ove drzave(nezasticenog) da bi njegovom bratu obezbedio mogucnost da isti ode u posetu roditeljima. Sta da je recimo neko planirao atentat i da su bas ovi koji su otisli u pratnju kriticni za odbranu? U svakom slucaju jasno je da je premijer sam naredbu izdao pa je i sam kriv za sva desavanja. A inace najvise verujem u pricu o animozitetu zandarmerije(niske) i vojne policije(kobre su deo) kao i raspravu, a potom i preveliku intervenciju ovih drugih zandarma koji nisu ucesvtvali u legitimisanju nego su videli grupu koja se koska, pa dok su ovi objasnili ko su i sta su do tad su vec popili X pendreka.

Silver Surfer

pre 9 godina

Hoce li i Arapi da se ukljuce u istragu? Seik je dobar covek i sigurno hoce da pomogne kada rodjeni brat njegovog velikog prijatelja bude prebijen.

Samo Olja!

pre 9 godina

A izjave druge strane - Žandara? Dajte da i njih čujemo, pošto se Vučići ne skidaju sa TV-a. Još malo pa će babe, tetke i ujaci da mu se počnu pojavljivati. Imamo pravi kult ličnosti u Srbiji. Znamo čak i kolike penzije mu imaju majka i tatko...

Marija

pre 9 godina

Evo da kazem za sve koji su se malo umislili,policija je kod nas losa,tako su u Guci pretukli i mog decka bez razloga,jer nije imao licnu kartu,niko ni dan danas nije odgovarao za to.Zato i treba da im daju otkaze i srede ih vec jednom,jer su svi korumpirani.

Dragce

pre 9 godina

"Milenko Božović....je dodao da je istraga još uvek u toku, ali nije odgovorio gde se nalaze snimci koji pokazuju šta je prethodilo incidentu.
Alo, mislite da smo svi poludeli?
Gde su ti snimci, sada ih rezirate onako kako vam odgovara?
Zasto se nigde ne pojavljuje nijedna izjva tih ljudi koji su radili svoj posao.
Gospodine Vucicu, mozete 100 puta da budete gospodar Srbije, ali, ovako vise ne moze.

patria

pre 9 godina

zamislimo sledecu situaciju- vucicev brat uzima vojnu pratnju kako bi izbegao cimanja sa policijom dok se krece po centru grada jer je parada, a policija ne moze da zaustavi vojsku. zandarmeriji receno da ni po koju cenu ne pustaju da prodje niko naoruzan u zonu zastite tokom parade. (pouceni iskustvom kako drzava ume da upropasti vlast kad joj nesto nije po volji ) a zamisli da se nesto desi strancima - qq. zandari zaustavljaju vucicevog brata. ovi se legitimisu i zahtevaju prolaz. zandarmi, u frci da nesto ne zajebu, odbijaju da puste vojne bezbednjake. vojaci znajuci da ovi ne smeju da ih zaustave pokusavaju da ignorisu policiju. zandari skapiraju da su ovi naoruzani, i po protokolu za razoruzavanje traze da vojno obezbedjenje "legne dole". bezbednjaci po protokolu izvlace zasticeno lice i ignorisu zandare. zandari su potpuno u panici i paranoji i krecu da biju. andreja iznervirano baca flasicu s vodom. zandari to vide kao napad na sluzbeno lice, i pustaju se s lanca... eto, tako ja nekako vidim kako je do ovog doslo. paranoja je kriva za sve.

Александар Џунић

pre 9 godina

Док не чујем изјаве жандарма у живо, све остало су бајке и нагађања.

Otac Makarije

pre 9 godina

Sta se cudite botovima,pa oni ce zato dobiti posao,ni manje ni vise nego u EPS-u!!! Radnik sam EPS-a,znate li koliko ih je zaposljeno u poslednje vreme,pa bukvalno ih kamionima dovode,a komentar dir. ED Beograd na to je,pa oni su 2 god. radili,lepili plakate,moramo da ih zaposlimo!!! Ej,lepili plakate!!! Pa ovi koji su za njih glasali nisu svesni kakvoj bagri su dali glas!!! Uslov za posao je,lepljenje plakata,lupanje minusa i pluseva! To je postenje onog,ma ime da mu ne pominjem!

Lemka

pre 9 godina

Šta znači PRATNJA? Ko plaća i šalje naoružanu vojnu pratnju bratu Premijera koji baš u 2 sata kada ne treba ide kod roditelja u posetu? Da li i specijalci piju kafu kod roditelja jer je navedeno od strane An Vu da mu oni prave društvo. Kome sve razne spec.službe prave društvo van svog radnog vremena? Jesmo li mi privatna država? Dajte izjave krvolončnih žandarma i sve snimke. Suspenzija i zatvor ako su prekršili zakon.Ostavka ministra vojnog koji misli da je vojska njegovo privatno vlasništvo.

Salam salam kobasica mortadela

pre 9 godina

Što mene nijedna naparfemisana ne pita za put za plažu? Mene pandur nikad nije udario a bio sam na onoliko demonstracija. Mora da je Vučkić izgledo too much zapadnjački, to zna da iziritira. A da su me nekim slučajem i nalupali ja sam siguran da bi se i zbog mene sprovela istraga i suspendovali panduri. Još samo Kesića da ukinu pa da uvedemo šerijatske zakone i to je to.

Dragan

pre 9 godina

Zandarmerija ima toiko putera na glavi tako d ovaj incident samo ubrzava pitanje njene reorganizacije, cini mi se da ovde ima vise ds botova nego ijedne druge stranke...tako da svi zajedno skupljajte pluseve i minuseve...bolest 21-og veka..))

crnja

pre 9 godina

sad vucicu smeta sto se neko veseli kada su mu prebili brata. kada su ubili djindjica otvarali su sampanjac. toma nakon atentata sija od srece na svako postavljeno pitanje o tome... tako da. udri milicijo neka vide kako je bilo postenom svetu devedesetih.

2004955

pre 9 godina

Niko nema pravo da ugrožava život bilo kog građanina, mas kako se on zvao ili prezivao. Problem je u tome što je kod legitimisanja shvaćeno da je to Vučićev brat, pa kako ne mogu da se svete premijeru, dobro im je došao brat. Suspenzija je blaga kaznaa, ako samo na tome ostane, moraju se oštrije kazniti kako bi drugi shvaatili da ne smeju biti izvan zakona i ponašati se siledžijski i krajnje drsko samo zbog toga što imaju uniformu i naoružanje. Andrej je nastradao samo što je brat Aleksandra Vučića.

nikon

pre 9 godina

Posao ove jedinice je drugaciji od primenjenog i lepo stojii na sajtu u opisu poslova. Suspenzija i dosledna istraga o svim ciniocima je potebna da se dodje do relevantnih podataka!

veritas

pre 9 godina

Nacin delovanja i postupnje u ovakvim situacijama je jasno preciziran pravilnikom a ljudi koji sprovode represivne mere su strogo birani. Medjutim dogodise ovakav incident koji zbog pojedinaca (sirovih batinasa) baca senku na celu jedinicu. Podrobno ispitati sveokolnosti!!!!!!!

Vukašin iz Kragujevca

pre 9 godina

Danas je policajac D. P., koji je na Fejsbuku napisao da je Vučićevog brata trebalo ubiti, priveden na informativni razgovor u Policijsku upravu Kragujevac

WMSR

pre 9 godina

Policija je ta koja treba da štiti nas građane a ne da nas batina. Suspenzija je blaga kazna, jer ako se utvrdi da su Andrej i obezbeđenje pretučeni, a to pokazuju video zapisi, samo zato što su pokazavši lične karte otkrili da je među njima premijerov brat, prekršioci moraju biti najstrože kažnjeni.

sumadinac

pre 9 godina

Moja zena radi za 18000 dinara u samoposluzi sa 3 slobodna dana mesecno. Nema cak ni minimalac. Cim legne minimalna zarada mora da vrati gazdi 3000. To je meni vazno, a ne da li se bije premijerov brat.

marko

pre 9 godina

Više puta sam imao priliku da prolazim pored kordona policije i zamislite, nikad do sada mi se nije desilo ništa. Ja gledam svoj posao, a oni gledaju svoj posao, nismo se ni pogledali. Možda bi mogli da se bavite i u ovom slučaju istraživačkim novinarstvom.

bomber

pre 9 godina

Prvo se jave DS botovi,pa im uzvrate SNS botovi.Zabole me uho za ovaj slucaj,meni je bitno kako cu preziveti smanjenje plate.Ajmo botovi udarajte minuse.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Povracam, 30. septembar 2014 23:11)


i nalupaše ti minuse :) i jedni i drugi

qwak

pre 9 godina

@Nisam fan A.V.
ja ne znam ko u ovoj zemlji voli policiju (sto se av tice, izgleda da ih ima poprilicno). medjutim, to ne znaci da uvek moramo da odobravamo, ili da uvek ne odobravamo njihove postupke.
zamisli samo situaciju da su nekoga ko nije brat zaustavili, trazili legitimaciju, rekli mu da stane, legne... zamisli da je neko drugi bacio nesto na zandarme.
pa koliko je samo ovde komentara kada 'navijaci' i slicni naprave neki incident??? koliko je nas onda za to da se tuku, hapse, osudjuju na dugogodisnje kazne zatvora.
sto bi bilo ko, ukljucujuci i policiju, morao da zna kako izgleda brat, a i da su u njihovoj pratnji sluzbena lica, koja to u stvari nisu. oni su videli cetvoricu poprilicno krupnih i visokih persona koje hoce da prodju kroz kordon. i to je to...
ako hocemo da realno sagledamo, svako bi dobio po ledjima da se nasao u situaciji u kojoj se brat nasao...
da li bi se mi nesto mnogo bunili? ne verujem. vecina bi rekla da policija mora da se slusa.
zasto je batinanje nastavljeno? ja nemam dilemu da su bili drski i vredjali policiju.
isto tako sam siguran da ih niko nije tukao 10 minuta u haustoru, kako je navedeno. takodje, nigde se na snimku ne vidi da je bratu okrvavljena glava (ne kazem, mozda jeste, ali se ne vidi).

Opanzzi

pre 9 godina

Ja se jos uvek pitam ko je Andrej Vucic da ima drzavno obezbedjenje, koje placaju gradjani Srbije?! A vi botovi umesto minusa objasnite mi po kojem osnovu njega prate kobre?

Перица

pre 9 godina

Тог дана сам обишао скоро цео полицијски коридор покушавајући да дођем кући и свуда су се полицајци понашали врло професионално.

Били су нервозни, али не и непријатни.

Прошао сам и поред Крунске. Уопште ми није јасно како то да се инцидент десио само ту и то баш брату премијера.

tanja

pre 9 godina

Naravno da su suspendovani. Pa nece valjda Vucic da dozvoli da mu neko dira brata. A sigurna sam da su bili bahati i ako su im rekli da ne mogu da prodju onda ne mogu i tacka,bez obzira na ime u licnoj karti. Drski i bezobrazni,u fazonu "ti ne znas ko sam ja"

Aca šmeker

pre 9 godina

Takvima je mesto iza rešetaka, a ne u policiji. U specijalnim policijskim jedinicama trebaju da rade momci za primer, a ne ovi džiberi. Da stvar bude još gora sve ovo se nije desilo spontano. Treba ispitati šta su i kome hteli da poruče ovi nasilnici, prebijanjem premijerovog brata.

Slika

pre 9 godina

Zasto imam osecaj da je ovo bilo nesto licno da dokumenta nisu predstavljala problem,tuzno je i nadam se da ce krivci biti sankcionisani.

KRIVA - DEMOKRATIJA - 2000 GODINE

pre 9 godina

Sasvim ocekivana reakcija i odluka , kako se ovaj slucaj nebi jos vise spekulisalo najkorektnije je da se ispta sve kako i pod kojim okolnostima se desio ovaj nemio dogadjaj to je jedino pravicno. Jer ovako ce se stalno spekulisati i stavarti jos vece tenzije. Bice jos pljuvanja po policiji u narednim danima jer su u strajku, pa da se oblate kolko je vise moguce.

Marion

pre 9 godina

Ne samo suspendovati te pripadnike niske zandarmerije koji su ucestvovali u incidentu nego i njihovog pretpostavljenog.Hteli su da proture lazne informacije o odbijanju legitimisanja.Zasto bi Andrej Vucic to odbio,a imao je u pratnji i pripadnike Kobri.

milan

pre 9 godina

Voleo bih da cujem izjavu i zandara,ovako Vucic s familijom govori sta hoce,osudjuje ljude pre vremena,a uvek je govorio da se ispita istina i da se nista ne iznosi u javnosti,a taj zandar verovatno nije u Nisu nasao normalan posao pa morao da prihvati i ovo,u stvari u Nisu i nema posla svi cemo u zandare a neki i u hajduke!!!

B I Z M A R K

pre 9 godina

Zandarmerija ih legitimisala ,oni pokazali legitimacije i onda ih prebili .Ko god je ovo napisao svaka mu cast njega mogu da razumem da mora da pise gluposti.Ali ovi sto citaju ovo i misle da je stvarno tako bilo, e njih ne mogu da shvatim.Da nije mozda bio pretres a sdruge strane jer znas ti ko sam ja !!!Pre ce biti bahato ponasanje pa batine.

aca

pre 9 godina

Da se odmah razumemo boli me uvo za AV i za AV 2 ali citam ovde komentare tipa policajci radili svoj posao itd...pa ako je njihov posao da cela jedinica isprebija trojicu coveka pendrecima onda im se i ne treba dati da rade taj svoj posao. Pitao bih ove sa ovakvim komentarima sta bi pricali da su oni bili na njihovom mestu. Mene su nekad pendrecili bez razloga i odlicno znam kako sve to izgleda iz prve ruke. Treba stati na put bahatim policajcima i zestoko ih kazniti za primer ostalima.

Ilija

pre 9 godina

Vojnici u obezbedjenju su strazari na druznosti koja se zove pokretna straza. Svi vi koji ste sluzili vojni rok znate ko ima pravo da naredjuje strazaru i vrlo dobro znate da to nije zandarmerija. Dakle zandar nema pravo vojnicima da naredi da legnu.

Drugo ne postoji razlog da se vojnici ne legitimisu zandarima, da pokazu svoje znacke i zatraze prolaz na koji imaju pravo. To dovodi do dva zakljucka, prvi je da nisu stigli da pokazu znacke pre nego sto su napadnuti od strane policije, a drugi da su napadnuti nakon sto su se predstavili policiji.

Zadatak vojnika nije da se biju sa bilo kim vec da sticeno lice sto pre izvuku na bezbedno sto se jasno vidi na snimku da AV i vojnik nastavljaju kretanje sve dok AV nije oboren pendrekom po bubrezima. Vojnicima je dozvoljena upotreba neubojite i ubojite sile srazmerno tome kolika je sila primenjena prema njima, a u cilju izvlacenja sticenog lica na bezbedno.

Vojnike koji obezbedjuju AV poznajem licno, imao sam priliku da ih vidim kako postupaju u stvarnoj situaciji, ne biju se, ne glupiraju se vec sticeno lice izvlace sto je pre moguce. Za platu koja je ispod proseka svoj posao izvrsavaju profesionalno.

Dobili ste insajdersku informaciju pa dobro razmislite o tome sta se stvarno desilo.

Miljko

pre 9 godina

Bice da se batica malo bahatio..Vodi kobre sa sobom po gradu pa malo udario u kordon zandarmerije,al se presao i dobio po pljuci sa sve svojim kobrama.Ali naravno narodu se servira prica da je on samo prolazio tu kada je nicim izazvan,bez ikakvog razloga napadnut od pripadnika zandarmerije.Suplje ali nazalost prolazi jer je ovaj narod navikao da ga prave ovcom..

ostavka, ili puna istina

pre 9 godina

- "Nas četvorica smo išli ka stanu mojih roditelja u Krunskoj ulici, i bili zaustavljeni od jedinice Žandarmerije koja nas je uredno legitimisala i mislim da problem i nastaje zbog naših legitimacija, a ne zbog toga što smo bilo kome bilo šta uradili, ili nismo postupili po njihovom naređenju", navodi Andrej Vučić. On smatra da je prebijen zato što je premijerov brat.
- Premijer Aleksandar Vučić takođe je kao laži okarakterisao informacije da se njegov brat nije legitimisao žandarmima koji su ga pretukli, navodeći da postoji snimak na kom se vidi da su on i njegovi pratioci dali legitimacij.

Da li su braca Vucuc svesni, sta rade???
Sve da je i istina, da je tako bilo, kako kazu braca Vucic, da se Andrija uredno legitimisao, a da su zandarmi, dakle - njih VISE (sto se na snimku i vidi), a ne samo jedan (ili dvojica), kada su videli da je u pitanju premijerov brat, nicim izazvano i samo zbog te cinjenice, da je to premijerov brat, poceli da ga tuku, TO znaci, da u policiji imamo jedinicu/e, koje NISU LOJALNE drzavnim institucijama, (a mesto premijera, kogod On bio, svakako jeste institucija), i da je kojim slucajem na mestu Andrije bio Aleksandar, prosao bi isto tako, ako ne i gore! Sta bi bilo, da je ta jedinica trebalo da obezbedjuje premijera?
To je vise nego OPASNA situacija, u kojoj se zemlja nalazi i ovo se mora razjasnati po svaku cenu!!!
Da li je Rep. Srbija pred drzavnim udarom?
Smena 5 zandarma ne zavrsava ovo stanje!

Novica

pre 9 godina

Ni meni se ne ide na posao ali moram!Koga briga jer se njima nije radilo,pa su bili malo nervozni.Svako mora da odgovara za svoje postupke i dosta je sa lazima i bednim opravdanjima.

CAR LAZAR

pre 9 godina

Zbog prekoracenja ovlascenja,zandare kazniti maksimalno.A i mora se otkriti ko stoji iza ovog napada.Ovo je napad na Premijera Vucica i njegovu porodicu.

Glupibo Tovi

pre 9 godina

U redu, hajde i da zanemarimo ovu bajku (o odlasku kod roditelja u pratnji kobri koji su se slucajno tu zadesili) koja vredja inteligenciju cak i ispodprosecnog coveka. Ali ne mozemo da zanemarimo pitanje - zasto bi zandarmi napali brata premijera koji je toliko dobra ucinio za Srbiju?

pobesneli Milutin

pre 9 godina

Vucicu, ili tvoja policija ne radi po zakonu i nasilnicka je, ili je tvoj brat kriv i treba da odgovara. Odluci se! Moze jedan policajac da pogresi, ali petorica istovremeno?

Branislav Zekic Zeka

pre 9 godina

niškom odredu Žandarmerije suspendovano je pet pripadnika koji su učestvovali u intervenciji u kojoj je pretučen brat premijera Andrej Vučič, saznaje "Danas"

Ovaj je privatizovao i vojsku i policiju i zandare
da stite njegovog nestasnog sina i jos nestasnijeg brata.

A sto se suspendovanja tice suspendovao je On penzionere,
nezaposlene, nezaposlene, poplavljene i ostalu sirotinju.
A i vas ce ako bude srece!

Kum

pre 9 godina

Taj snimak će se pojaviti recimo kad i "doktorov" "doktorat" ili moje eksplicitne fotke s Marijom Antoanetom.
(POPovanje, 30. septembar 2014 23:46)

Ili dzakovi puni glasackih listica? Ili imena tih zlih ljudi koji su prisluskivali Nikolica i Vucica? Ili...

Sreten

pre 9 godina

Zandarmi moraju da snose odgovornost za ono sta su uradili,nisu nam potrebni batinasi u redovima zandamerije vec ljudi koji dobro rade svoj posao,koji nekrse zakon...

bojan

pre 9 godina

A gde je prvi deo snimka?
meni deluje kao da je odsečen "početak" snimka...
Svaka čast ovima što su primetili da ih je gađao nečim pre pendreka u leđa. kad gledaš snimak jednom teško može da se primeti.

Bojan

pre 9 godina

Dok ne vidim taj cuveni skriveni snimak navodno redovnog legitimisanja i postovanja naredbi policije ja NE VERUJEM U VASE IZJAVE! PODRSKA POLICIJI, ZAKON JE ISTI ZA SVE

DALIBORKA

pre 9 godina

(istina, 30. septembar 2014 21:35) Radili svoj posao,prebijanje bilo kog gradjanina nije uredu.Da su tebe prebili,da li bi tada napisao da su radili svoj posao,ili bi osuo paljbu.Dosta tog licemerja vise.

mumin

pre 9 godina

el vidite sad sad kako ste bili pametni kad niste glasali na izborima.pa bolje za "andjele pakla" da ste glasali nego za ove r psihopate

kako

vds

pre 9 godina

Samo neka prebace zandarmeriju pod ingerenciju ministarstva odbrane i smirice se za mesec dana Otpustis 10 najbahatijih i ostali ce biti manji od makovog zrna

Lane

pre 9 godina

Posle svega viđenog ovako nešto je očekivano. Slažem se da svako treba da radi svoj posao ali ne na onaj način koji je svima dobro poznat i zato treba sve ovo ispitati. Svi treba da snose posledice zbog neodgovornog ponašanja i niko ne sme biti povlašćen što se kažnjavanja tiče.

Mile

pre 9 godina

Podrska postenom narodu i policiji koja radi svoj posao stiteci postene gradjane. Dole politicari, lazovi i manipulatori. Popagandno pranje mozgova vam nece pomoci vec smo sve videli.

Kreker

pre 9 godina

Drago mi je što su pripadnici Žandarmerije suspendovani. Svako ko se bahato ponaša i loše obavlja svoj posao zaslužuje da adekvatno bude sankcionisan. Ovaj incident je dokaz da su određene promene u Žandarmeriji zaista neophodne i da se moraju sprovesti u najkraćem mogućem roku. Ovako nešto se ne sme ponoviti.

Кумрија

pre 9 godina

Брат Мироточивог је и сам, по мало, мироточив. Зар њега да легитимишете? У светињу се не дира!

mala crna

pre 9 godina

od kad je Vucic dosao na vlast prestala sam da verujem svemu sto bude na vestima i u novinama.Bukvalno ne verujem spikeru ni kad mi "dobar dan" kaze.

serb_alien

pre 9 godina

Ne znam da li su mediji obavesteni (ukljucujuci i b92) da, pored batina koje je tamo neki Andrej dobio, Srbija trenutno ima neuporedivo vece probleme? Jel vas neko mozda obavestio da npr. pravosudje u Srbiji ne funkcionise vise od pola meseca? Ko da vam Vucic pise vesti!!! Da su Obamu ovako prebili, ne bi se toliko pisalo o tome. Muka mi je vise i od Vucica i od vas medija. Alo bre ljudi, stvarno ga preteraste!!!

Melenci

pre 9 godina

stvarno kako nema izjava zandarma ili pretpostavljenih?Pet porodica nece imati platu,da ne pricam o krivici i kazni.Zaista je Vucic rekao pred celom Srbijom da su se zandarmi izvinuli i da je to njemu dovoljno.Ijos da porodica nece privatno goniti zandarme.Sta se u medjuvremenu dogodilo da se ovaj incident dovede do nivoa drzavnog problema zaista ne znam.Ali nikako se nesme zanemariti eventualna mrznja kao motiv prebijanja jer to nikako nije dobro,to je jako lose i opasno stanje uma.

Aleksa

pre 9 godina

Broj botova/botnet klijenata koji "lupaju minuse" eksponencijalno raste na svim domaćim sajtovima i to su stvarno horor dešavanja.

Septicar

pre 9 godina

Dragi moji glupi i retardirani gradjani Srbije, vi ste ovo izabrali na izborima i sada uzivajte i bez iznenadjenja i kukanja!!! Doveli ste one stare seseljeve radikale na vlast i nije mi jasno sta sada ocekujete??? Samo jos malo sacekajte da vidite (kada ste toliko glupi da vam vec nije jasno) sta ce jos biti sa ovom septickom jamom od drzave, UKOLIKO POD HITNO NE ISPRAVITE ISTORIJSKU GRESKU I NE SKINETE OVE RADIKALCINE STO PRE, KAKO GOD TO MORALO DA SE URADI????
U protivnom vam garantujem krvavi gradjansku rat na ovim prostorima!!!

Robin Hud

pre 9 godina

Ljudi, ova Vlada mora dole!!! Spremite se 5. oktobar je blizu. Policija je u strajku vec 5 dana. Vreme je da izadje na ulice i sprovede vladajucu garnituru tamo gde joj je mesto!! Jos samo malo, GOTOV JE!!!!

Zoran M.

pre 9 godina

Dajte da čujemo sve: i Vučićevog brata i žandarme, a ubeđen sam da je Vučićev brat prišao rečima: Znate li Vi ko sam ja? (ili nesto slično).
Ono što primećujem već duže vreme (od vremena Slobodana Miloševića) ovde nema slobodnih medija i ne smeju se sve strane javno izvesti da kažu šta je ustvari bilo, već se sve zataškava uz pomoć političara i kao država mi nekako delujemo kao neki balon koji se naduvava (al ne može u nedogled).
Dakle ovaj komentar se odnosi najviše na medije: dajte malo Vašeg profesionalizma i novinarske etike ako je imate, a ako nemate idite kući, jer ste ovakvim obaveštavanjem naroda mnogo providni.

todos

pre 9 godina

Da li ume neko da napise tekst o podrsci zandarmeriji ali da tako izgleda kao da je protiv? Tako da se botovi zbune i da ne znaju gde da ubodu. To su isti oni botovi koji su prkosili pokretnim stepenicama.

максимилијан

pre 9 godina

па зар није бата дотичног поставио те жандарме на положај и наредио им да никога не пуштају да прође, и сад они људи криви што раде свој посао. И зар није тај исти премијер рекао пре неколико како жандармерија више неће морати да виче "баци пушку... стани..." и тако то десет пута. Мангупирала се говеда па добила по њоњи и сад сви други криви. Срамота и брука

moj ugao

pre 9 godina

na snimku se vidi da tek na kraju tuce prebijeni radnik obezbedjenja pokazuje znacku.

sto bi je pokazivao ponovo ako se legitimisao i na pocetku ?

marko

pre 9 godina

@Neverica: U pravu si 100%, ja znam lika koji nije prošao preglede (valjda psihičke) u 63.padobranskoj, ali je zato primnjen u žandarmeriju, pa me ovo i ne čudi.Kažu došlo je do prekoračenja ovlašćenja usled nervoze, jer su radili ono što im se ne radi, pa su zbog toga isprebijali ljude.Koliko se ja razumem, ne bi smelo da im se desi da budu nervozni, da bi neko ušao u specijalne jedinice, treba između ostalog, da bude psihički stabilan i u ovakvim situacijama bi trebali da budu hladni kao špricer.Valjda su prošli te psihološke testove, a i u samoj obuci bi trebali da uče da se suzdržavaju na uvrede, provokacije i vređanje.Pogledajte kako su pripadnici Kobri bili suzdržani, a imali su oružje kod sebe i trpeli batine, samokontrola.Za specijalca treba biti kompletan čovek, 63.padobranska je u Nišu nekoliko decenija, za to vreme njeni pripadnici nisu uradli ništa loše, a ovi...

Stop represiji

pre 9 godina

@Svetlo Nishu

Izvini molim te stvarno ne mogu da imam empatiju prema pendrek brigadi, pa bolje da me ubije ko zeca na licu mesta nego da ostanem invalid dozivotni...

Bilo ih je toliko da su mogli po dvojica da drze svakoga a treci da im stavlja lisice, ali ne ajde da ubijemo Boga u njima prvo jer tako smo u mogucnosti!

Miodrag

pre 9 godina

Niti mi je zao Vucicevig polubrata niti zandarma.Vicicev brat je verovatno bio suvise drcan pa je dobio batine.Sto se tice niskih pripadnika zandarmerije oni su prekinuli strajk da bi kako kazu sluzili drzavi Srbiji ali oni su ustvari sluzili Briselu i Vasingtonu.Gospodar Vucic je izveo i policiju i vojnu policiju sa svim naoruzanjem da biju sopstveni narod u interesu zapadnih zlikovaca probisveta.Jadna si moja Srbijo da jadnija nemozes biti.

Jeees

pre 9 godina

Treba napraviti live emisiju i da se pozovu zandari kako bi na miru ispricali ceo tok dogadjaj. Ovako nista, videcemo samo sto nam se servira

najevropljanin

pre 9 godina

Dr Stefanovic, ministar SNS, Gacic ministar vojske SNS, Vucic premijer SNS, prebijeni Andrej SNS. Ajde dogovorite se ! Sve to ostaje u porodici, utvrdite ko je odgovoran i kaznite ! Meni ovo vise lici na nasilje u porodici...

NikolaD

pre 9 godina

E tako je, brale, kada se malo kurci* sa oklopljenom zandarmerijom. Da su se puno kurcil* ne bi ih sajdzija sastavio.
Zahtevamo ceo navodni "video" gde brat pokazuje licnu sve sa zvukom i reseno.

o?evidac

pre 9 godina

Ceo problem je izrežiran da po hitnom postupku ne bi bili odvedeni kod sudije, kao neki tog dana, i time su izbegli pretres ... pa bi bruka bila još veća.

klosar72

pre 9 godina

"PO PRVI PUT GLEDAMO COVEKA KOJI ZAISTA NESTO ISKRENO RADI. RADI RADI I OPET RADI. SAMO JOS METLOM DA SE POCISTE ZUTI KRIMOSI, ALAVCI I DS OVSKI TAJKUNI. STO PRE. SAMO REDOM. BRAVO SRBIJOOOOOO.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (zelttyx, 30. septembar 2014 22:48) "

Ne kapiram, jel iskren sad, ili je bio iskren onomad sa Karlobag-Karlovac varijantom?

Kad je bio iskren a kad se folirao? AKo je sad iskren, onda je u to vreme iz foliranja slao ljude u smrt?

Jbt, svestan si šta pišeš?

dobri

pre 9 godina

Kladim se da ih vraćaju na posao ako prećute istinu o bati koji o bahatošću upotpunjuje sliku premijera sa obezbeđenjem koje se koristi kao posluga u nekoj monarhiji a mi sve te reformatore plaćamo i svakim danom sve gore živimo

CAR LAZAR

pre 9 godina

Zbog prekoracenja ovlascenja,zandare kazniti maksimalno.A i mora se otkriti ko stoji iza ovog napada.Ovo je napad na Premijera Vucica i njegovu porodicu.

Soleks

pre 9 godina

Znači zvanična verzija je da je bata lepo i prostojno pokazivao svoja dokumenta, kada su žandarmi skočili i počeli da ga mlate najstrašnije. I dodatak - to je bio transfer mržnje prema Aleksandru Vučiću koji se preneo ne njegovu porodicu. Daakle???- zvanična verzija je da su pripadnici žandarmerije zlikovci i idioti!?
ps. čovek mora biti slina pa da u ovo veruje.

ocu leba

pre 9 godina

isto tako treba i vucicev brat da bude procesuiran vidi se kako na kraju snimka gadja zandarma flasicom! pravda (sloboda) za zandarme!

dušan

pre 9 godina

a šta je bilo teško obezbeđenju da se legitimiše i izbegne problem mogu da zamislim kakomsu se bahato ponašali kad su ih doveli dotle da intervenišu

Predrag danicic

pre 9 godina

Trenutno ima 26 komentara u svi su protiv ove doluke manje vise...

za pola sata dolaze botovi bice 200+ komentara i svi ce pricati o "policiskoj brutalnosti", a prvih 26 komentara ce dobiti 500+ minusa ...

jovan

pre 9 godina

Kakav je to argument gospodine Predsednice Vlade Srbije da pripadnici vaseg obezbedjenja na privremenim poslovima pravljenja "drustva" vasem bratu, "iako su bili naoruzani, nisu uzvratili" ? Sta je trebalo, da uzvrate paljbu protiv dvadesetorice pripadnika Zandarmerije? Vi pominjete neostvarenu mogucnost oruzanog sukoba kao pozitivan argument?
To odista ne moze odoleti zdravorazumskom kriterijumu kao ni oksimoron ministra Gasica da su pripadnici Kobri imali ulogu "pratnje".
Uz maksimalno postovanje vase emotivne vezanosti sa vasim bratom i uz zaljenje da je pretrpeo evidentno veliki bol, uveren sam ipak da izvestaj o citavom incidentu nece nikada biti u celosti i istinito biti prikazan javnosti.

sizifblok

pre 9 godina

Policija je sebi dala previše oduška. Ponašaju se kao da su Bog i batina. A kad treba da snose odgovornost onda se povlače i svako ih brani. Pa izvolte gospodo žandari, snosite odgovornost.

Sass

pre 9 godina

Samo ih vi suspendujte, a posle se cudite sto nece da rade svoj posao. Nema sanse da je zandarmerija napala neke leve prolaznike koji su se fino ponasali.

Vladimir

pre 9 godina

Da su nekog od nas običnih ljudi premlatili završili bi mi na sudu i verovatno bili kažnjeni zbog narušavanja reda i mira.. Ovako brat može da kaže šta hoće i da bude iznad zakona..

Cika Pera

pre 9 godina

samo zato sto su pobrkali loncice - sramota , ljudi prebacili normu i sad se jos kaznjavaju, samo u ovoj smejuriji od drzave sa megatrend rukovodstvom
ovo moze da se desi

Bivshi

pre 9 godina

Nadam se da Vucic nema jos brace i sestara. Dodju mu skupi kao familija obzirom na obezbedjenje. Vidim da istragu vode Policija, Zandarmerija i Vojna Policija. Kako to da nisu ukljuceni FBI, Scotland Yard, Interpol I ostali? Brat je u pitanju.

mladen74

pre 9 godina

To sto su suspendovani do okoncanja istrage je prosto normalan nacin, tako se radi za svaki postupak koji se vodi protiv vas, nije ovo izuzetak, samo je dokaz da smo ipak uredjena drzava.

Sale

pre 9 godina

Počelo je, Vučić je konačno počeo da pravi greške, razbiše studio B, Olju Bećković, pokazuju kakvi su ljudi sa ovom tučom, iako znamo kakvi su bili sve ove decenije. Ali greška koju je napravio ovaj narod zajedno sa demokratskim političarima će nas koštati još mnogo slobode, vremena i sudbina.

Nisam fan A.V.

pre 9 godina

Nekako mi se cini, kada vidim vecinu komentara, da ovaj narod obozava zandarme. Ma sve fini momci, pogotovo zandarmerija iz Niša. Cak i da nije pokazao legitimaciju, da li podrzavate batinanje?? A da li mu je potrebno obezbedjenje, mislim da jeste, na zalost.

riječanin

pre 9 godina

Pojedinci iz redova interventnih i žandarmerije se ponašaju kao nedostojno uniforme koje nose jer izazivaju nasilje sa trajnom namjerom da uništi čovjeka.

Danko

pre 9 godina

Istraga ce utvditi cinjenice i okolnosti, mislim da je prekoraceno ovlascenje zandarma, i svakako treba da budu sankcionisani. Sutra bi pretukli moje dete, brata...

POPovanje

pre 9 godina

Ako se ikad pojavi snimak na kome se vidi da su se legitimisali ja cu da pojedem asfalt. Mozda se pojavi u kancelariji za brze odgovore. Jao Srbijo zaboravna. A da policija upotrebljava prekomernu silu to je opste poznato i jeste ozbiljan socioloski problem.
(..., 30. septembar 2014 21:45)

Taj snimak će se pojaviti recimo kad i "doktorov" "doktorat" ili moje eksplicitne fotke s Marijom Antoanetom.

Povracam

pre 9 godina

Prvo se jave DS botovi,pa im uzvrate SNS botovi.Zabole me uho za ovaj slucaj,meni je bitno kako cu preziveti smanjenje plate.Ajmo botovi udarajte minuse.

glomazno

pre 9 godina

haha...prvi utisak mi je da prva polovina komentara ima po 500+ minusa, dok se nije zavrsilo radno vreme u firmi BOT doo, a drugi deo po 10-20.........tuzno je samo sto ova bahata policija bije godinama i nikad niko nije odgovarao, eventualno ako bas ubiju nekog onde odleze 2-3 godine...i sada kad po prvi put cujem/vidim da bije bagru, suspenduju ih. Ali eto kako smo sejali godinama, sada zanjemo posejano.

Gagoljub

pre 9 godina

Bas je interesantno gledati pluseve i minuse za komentare objavljene posle 23:00, kada normalan narod cita a botovi spavaju :) Gazda im ne obecava posao ako su aktivni u trecoj smeni

pustinja u gradu

pre 9 godina

AV je rekao na konferenciji za novinare da su se jedni drugima izvinili i da je ta prica zavrsena. Sta je sada ovo, ko vise veruje tom coveku sta prica?
Minus ko mu veruje.
Plus ko mu ne veruje.

drugarica cenzura

pre 9 godina

Ima li neko komentar na ovu vest? Čik ako sme.
(Bilipiton, 30. septembar 2014 21:34)

Ima komentara ali ne objavljuju. Cik neka objave?

USLOV

pre 9 godina

Osnovni USLOV da neko radi u MUP i nosi pištolj je da bude psihički normalan, da voli državu Srbiju i čuva i poštuje njene predstavnike, bez obzira iz koje su stranke.
Ko to ne ispunjava, ne može raditi u MUP-u. TAČKA !!

zelttyx

pre 9 godina

SRBIJA JE DANAS DEMOKRATSKA DRZAVA. SRBIJA IMA PRVOG PRAVOG PREMIJERA, KOJEG SA PRAVOM PODRZAVA OGROMNA VECINA SRBIJE I MOG BEOGRADA. CUDNO NAM JE SVIMA DA PO PRVI PUT GLEDAMO COVEKA KOJI ZAISTA NESTO ISKRENO RADI. RADI RADI I OPET RADI. SAMO JOS METLOM DA SE POCISTE ZUTI KRIMOSI, ALAVCI I DS OVSKI TAJKUNI. STO PRE. SAMO REDOM. BRAVO SRBIJOOOOOO.

voja

pre 9 godina

Sve ovo je malo neobicno.Prvo nestane snimak,na kome se vidi da brat psuje i gadja flasom policajca.Bas kao i sa ubistvom djindjica.I na jednom i na drugom slucaju,se bas kao slucajno zateknu kamere,koje sve lepo zabeleze.A onda posle toga nestanu,snimci.

Nebojša

pre 9 godina

Rekao je premijer za javnost da su se žandarmi izvinuli i da je to za njega završena priča.Sad verovatno sledi deo koji nije za javnost i drugi deo priče...

Fica

pre 9 godina

Prvo to nije bilo ciji brat to je brat Aleksandra Vucica kako vas nije sramota da tako nesto ucinite pa sta ako je hteo da prodje kroz kordon on na to ima pravo (i na jos sto sta kao obezbedjenje), zar brat njegovog visocanstva da ide naokolo kao svi ostali?

Neverica

pre 9 godina

Da li ova nasa drzava ume da formira i kontrolise,barem jednu SPECIJALNU jedinicu pri MUP-u,a da sa njom nema problema?
Zasto se ne ugledaju na vojsku?
Kad ste culi,da se neki pripadnik vojske Srbije,koji pripada nekom specijalnom odredu bahato ponasao,bavio kriminalnim radnjama ili maltretirao obicne gradjane na ulici,ili kao izbacivac u popularnim klubovima?
Bar ja nisam i nadam se da ce tako i ostati!
Pod hitno uvesti red u MUP-u i odstraniti sve nepodobne pripadnike!

Juta

pre 9 godina

Bez obzira ko je bio zrtva, bio to politicar, njegov brat, sestra, mama....jednostavno ovakve stvari trebaju da se sankcionisu.Samo mi nije jasno kako neke osobe mogu da se raduju tudjoj nesreci samo zato sto je u pitanju premijerov brat..zaista tuzno!

Svevladovic

pre 9 godina

Premijer odmah nakon incidenta zvanicno izjavljuje da je "doslo do prekoracenja ovlascenja". Njemu ne treba ni istraga, ni svedoci...
On zna sve.

Da li postoji snimak

pre 9 godina

Cemu price, pokazite taj drugi snimak da javnost vidi ko govori istinu. Prvi snimak jasno pokazuje ko nije postovao naredjenja policije i da jedan od policajaca pada verovatno od udarca. Takodje smo videli flasu bacenu na policiju i obezbedjenje koje na kraju pokazuje policijsku znacku. Na tom snimku situacija je jasna ko je krivac za intervenciju policije. Da li cemo videti ono o cemu prica premijer videcemo verovatno brzo da bi dokazao da govori istinu. Ukoliko ne pokazu snimak premijer treba odmah da podnese ostavku jer obmanjuje javnost.

Banja Luka

pre 9 godina

Na snimku se lijepo vidi u jednom trenutku kako brat od A.V. gadja flasom vode policajca a onda dobija po ledjima.Pardon....cekaj jel ono rece da je pokazivao licnu!!!

ANA

pre 9 godina

Gde god su prebijanja tu je odred Niske zandamerije,interesatno,pokusaji ubistva,ubistva sve Niski odred.Najbolje bi bilo rasformirati taj odred da ne postoji,sutra opet mogu napasti nekog i demonstrirati svoju snagu nad njim.

Gaius Noster

pre 9 godina

Koga zanima druga erzija događaja koju bi možda objavio stari b92, onaj na kom se emitovao Utisak...

http://www.danas.rs/danasrs/hronika/niski_zandarmi_tvrde_da_je_andrej_vucic_prvi_pretio.3.html?news_id=289844

sumnja

pre 9 godina

Ceo slucaj smrdi. 10 pripadnika zandarmerije da krene bez razloga da prebija neduzne ljude koji saradjuju i pokazu legitimacije je malo sumnjivo. A tek prica da su ih pre toga tukli 10 minuta u nekom haustoru. Ne bi mogli da hodaju posle 10 minuta prebijanja sa pendrekom, a ovaj je od samo jednog udarca koji se vidi na snimku odmah pao na zemlju.

M MUDRI DEDICA

pre 9 godina

Suspenzija je veoma blaga kazna za ono sto je ucinjeno.U ovom slucaju ne da je bilo prekoracenja ovlascenja, vec je silom udareno na goloruke mladice ugrozavajuci im zdravlje i zivote zarad imena i prezimena.

Petar Ilic

pre 9 godina

"Objektivan sam i žao mi je što se mnogi raduju nečijoj nesreći. Mržnju prema meni ne morate da širite na mržnju prema mojoj porodici", rekao je Vučić na konferenciji za novinare, uz obrazloženje da misli na one koji su pokušali "lažima da dezinformišu javnost".

Dobro bre, pa mi smo dosli do stadijuma gde nam se objasnjava da ne verujemo svojim ocima i usima nego onome sto nam izdiktiraju. Orvel nam se odozgo smeska...

1) Zasto je priapdnik zandarmerije poleteo par metara i tresnuo o asfalt?

2) Zasto Andrej Vucic gadja pripadnika zandarmerije flasicom vode u glavu?

3) Da li je to napad na sluzbeno lice?

E jos kad bi neko ima hrabrosti da postavi ova tri pitanja na sledecoj sesiji zalopojki (mislim, konferenciji za novinare)... Mada, cenim da bi odgovorili bili "vi ste jedan mucki provokator; ne mesamo se u istragu" i slicne nebuloze.

Gradjanin

pre 9 godina

Sta je on trazio i kojim poslom se muvao na tom mjestu?? Krenuo do majke?? Sa sve Kobrama i gradonacelnikovim bratom?! Je l' mislite da je citava nacija maloumna???

dr mr doc dipl ing "No"

pre 9 godina

Sto da ih suspendujete , ni krivi ni duzni, samo su izvrsavali naredbu ... sve sto lici na huligana prvo udari pa pitaj za LK. ..... Sve vi u vlasti idete obrnuto . Prvo treba smeniti nacelnika zandarmerija, kao i njegovos sefa, pa i sefovog sefa. Tako je logicno.

Nikola

pre 9 godina

Sramota... Da je neko drugi u pitanju ne bi ih suspendovali. Znaci sad mi obicni gradjani imamo pravo da gadjamo zandrameriju flasom, kao Vucicev bata.? Toliko o njegovoj pravnoj drzavi.

romanista

pre 9 godina

I sta sada ?!? Reseni problemi ? Nema pomoci ovoj drzavi i drustvu...
Korupcija i bezvlasce su pustili korencine.
Neki novi partizani,neki drugi sistem,ne znam ni sam sta,ali ovo je tragi-komedija...

...

pre 9 godina

Ako se ikad pojavi snimak na kome se vidi da su se legitimisali ja cu da pojedem asfalt. Mozda se pojavi u kancelariji za brze odgovore. Jao Srbijo zaboravna. A da policija upotrebljava prekomernu silu to je opste poznato i jeste ozbiljan socioloski problem.

Nikola

pre 9 godina

Sramota... Da je neko drugi u pitanju ne bi ih suspendovali. Znaci sad mi obicni gradjani imamo pravo da gadjamo zandrameriju flasom, kao Vucicev bata.? Toliko o njegovoj pravnoj drzavi.

Petar Ilic

pre 9 godina

"Objektivan sam i žao mi je što se mnogi raduju nečijoj nesreći. Mržnju prema meni ne morate da širite na mržnju prema mojoj porodici", rekao je Vučić na konferenciji za novinare, uz obrazloženje da misli na one koji su pokušali "lažima da dezinformišu javnost".

Dobro bre, pa mi smo dosli do stadijuma gde nam se objasnjava da ne verujemo svojim ocima i usima nego onome sto nam izdiktiraju. Orvel nam se odozgo smeska...

1) Zasto je priapdnik zandarmerije poleteo par metara i tresnuo o asfalt?

2) Zasto Andrej Vucic gadja pripadnika zandarmerije flasicom vode u glavu?

3) Da li je to napad na sluzbeno lice?

E jos kad bi neko ima hrabrosti da postavi ova tri pitanja na sledecoj sesiji zalopojki (mislim, konferenciji za novinare)... Mada, cenim da bi odgovorili bili "vi ste jedan mucki provokator; ne mesamo se u istragu" i slicne nebuloze.

sumnja

pre 9 godina

Ceo slucaj smrdi. 10 pripadnika zandarmerije da krene bez razloga da prebija neduzne ljude koji saradjuju i pokazu legitimacije je malo sumnjivo. A tek prica da su ih pre toga tukli 10 minuta u nekom haustoru. Ne bi mogli da hodaju posle 10 minuta prebijanja sa pendrekom, a ovaj je od samo jednog udarca koji se vidi na snimku odmah pao na zemlju.

M MUDRI DEDICA

pre 9 godina

Suspenzija je veoma blaga kazna za ono sto je ucinjeno.U ovom slucaju ne da je bilo prekoracenja ovlascenja, vec je silom udareno na goloruke mladice ugrozavajuci im zdravlje i zivote zarad imena i prezimena.

Nisam fan A.V.

pre 9 godina

Nekako mi se cini, kada vidim vecinu komentara, da ovaj narod obozava zandarme. Ma sve fini momci, pogotovo zandarmerija iz Niša. Cak i da nije pokazao legitimaciju, da li podrzavate batinanje?? A da li mu je potrebno obezbedjenje, mislim da jeste, na zalost.

dr mr doc dipl ing "No"

pre 9 godina

Sto da ih suspendujete , ni krivi ni duzni, samo su izvrsavali naredbu ... sve sto lici na huligana prvo udari pa pitaj za LK. ..... Sve vi u vlasti idete obrnuto . Prvo treba smeniti nacelnika zandarmerija, kao i njegovos sefa, pa i sefovog sefa. Tako je logicno.

jovan

pre 9 godina

Kakav je to argument gospodine Predsednice Vlade Srbije da pripadnici vaseg obezbedjenja na privremenim poslovima pravljenja "drustva" vasem bratu, "iako su bili naoruzani, nisu uzvratili" ? Sta je trebalo, da uzvrate paljbu protiv dvadesetorice pripadnika Zandarmerije? Vi pominjete neostvarenu mogucnost oruzanog sukoba kao pozitivan argument?
To odista ne moze odoleti zdravorazumskom kriterijumu kao ni oksimoron ministra Gasica da su pripadnici Kobri imali ulogu "pratnje".
Uz maksimalno postovanje vase emotivne vezanosti sa vasim bratom i uz zaljenje da je pretrpeo evidentno veliki bol, uveren sam ipak da izvestaj o citavom incidentu nece nikada biti u celosti i istinito biti prikazan javnosti.

zelttyx

pre 9 godina

SRBIJA JE DANAS DEMOKRATSKA DRZAVA. SRBIJA IMA PRVOG PRAVOG PREMIJERA, KOJEG SA PRAVOM PODRZAVA OGROMNA VECINA SRBIJE I MOG BEOGRADA. CUDNO NAM JE SVIMA DA PO PRVI PUT GLEDAMO COVEKA KOJI ZAISTA NESTO ISKRENO RADI. RADI RADI I OPET RADI. SAMO JOS METLOM DA SE POCISTE ZUTI KRIMOSI, ALAVCI I DS OVSKI TAJKUNI. STO PRE. SAMO REDOM. BRAVO SRBIJOOOOOO.

Gradjanin

pre 9 godina

Sta je on trazio i kojim poslom se muvao na tom mjestu?? Krenuo do majke?? Sa sve Kobrama i gradonacelnikovim bratom?! Je l' mislite da je citava nacija maloumna???

...

pre 9 godina

Ako se ikad pojavi snimak na kome se vidi da su se legitimisali ja cu da pojedem asfalt. Mozda se pojavi u kancelariji za brze odgovore. Jao Srbijo zaboravna. A da policija upotrebljava prekomernu silu to je opste poznato i jeste ozbiljan socioloski problem.

POPovanje

pre 9 godina

Ako se ikad pojavi snimak na kome se vidi da su se legitimisali ja cu da pojedem asfalt. Mozda se pojavi u kancelariji za brze odgovore. Jao Srbijo zaboravna. A da policija upotrebljava prekomernu silu to je opste poznato i jeste ozbiljan socioloski problem.
(..., 30. septembar 2014 21:45)

Taj snimak će se pojaviti recimo kad i "doktorov" "doktorat" ili moje eksplicitne fotke s Marijom Antoanetom.

mladen74

pre 9 godina

To sto su suspendovani do okoncanja istrage je prosto normalan nacin, tako se radi za svaki postupak koji se vodi protiv vas, nije ovo izuzetak, samo je dokaz da smo ipak uredjena drzava.

riječanin

pre 9 godina

Pojedinci iz redova interventnih i žandarmerije se ponašaju kao nedostojno uniforme koje nose jer izazivaju nasilje sa trajnom namjerom da uništi čovjeka.

Gagoljub

pre 9 godina

Bas je interesantno gledati pluseve i minuse za komentare objavljene posle 23:00, kada normalan narod cita a botovi spavaju :) Gazda im ne obecava posao ako su aktivni u trecoj smeni

Danko

pre 9 godina

Istraga ce utvditi cinjenice i okolnosti, mislim da je prekoraceno ovlascenje zandarma, i svakako treba da budu sankcionisani. Sutra bi pretukli moje dete, brata...

Svevladovic

pre 9 godina

Premijer odmah nakon incidenta zvanicno izjavljuje da je "doslo do prekoracenja ovlascenja". Njemu ne treba ni istraga, ni svedoci...
On zna sve.

romanista

pre 9 godina

I sta sada ?!? Reseni problemi ? Nema pomoci ovoj drzavi i drustvu...
Korupcija i bezvlasce su pustili korencine.
Neki novi partizani,neki drugi sistem,ne znam ni sam sta,ali ovo je tragi-komedija...

Gaius Noster

pre 9 godina

Koga zanima druga erzija događaja koju bi možda objavio stari b92, onaj na kom se emitovao Utisak...

http://www.danas.rs/danasrs/hronika/niski_zandarmi_tvrde_da_je_andrej_vucic_prvi_pretio.3.html?news_id=289844

Sale

pre 9 godina

Počelo je, Vučić je konačno počeo da pravi greške, razbiše studio B, Olju Bećković, pokazuju kakvi su ljudi sa ovom tučom, iako znamo kakvi su bili sve ove decenije. Ali greška koju je napravio ovaj narod zajedno sa demokratskim političarima će nas koštati još mnogo slobode, vremena i sudbina.

Sreten

pre 9 godina

Zandarmi moraju da snose odgovornost za ono sta su uradili,nisu nam potrebni batinasi u redovima zandamerije vec ljudi koji dobro rade svoj posao,koji nekrse zakon...

Bivshi

pre 9 godina

Nadam se da Vucic nema jos brace i sestara. Dodju mu skupi kao familija obzirom na obezbedjenje. Vidim da istragu vode Policija, Zandarmerija i Vojna Policija. Kako to da nisu ukljuceni FBI, Scotland Yard, Interpol I ostali? Brat je u pitanju.

glomazno

pre 9 godina

haha...prvi utisak mi je da prva polovina komentara ima po 500+ minusa, dok se nije zavrsilo radno vreme u firmi BOT doo, a drugi deo po 10-20.........tuzno je samo sto ova bahata policija bije godinama i nikad niko nije odgovarao, eventualno ako bas ubiju nekog onde odleze 2-3 godine...i sada kad po prvi put cujem/vidim da bije bagru, suspenduju ih. Ali eto kako smo sejali godinama, sada zanjemo posejano.

Vladimir

pre 9 godina

Da su nekog od nas običnih ljudi premlatili završili bi mi na sudu i verovatno bili kažnjeni zbog narušavanja reda i mira.. Ovako brat može da kaže šta hoće i da bude iznad zakona..

Nebojša

pre 9 godina

Rekao je premijer za javnost da su se žandarmi izvinuli i da je to za njega završena priča.Sad verovatno sledi deo koji nije za javnost i drugi deo priče...

Ilija

pre 9 godina

Vojnici u obezbedjenju su strazari na druznosti koja se zove pokretna straza. Svi vi koji ste sluzili vojni rok znate ko ima pravo da naredjuje strazaru i vrlo dobro znate da to nije zandarmerija. Dakle zandar nema pravo vojnicima da naredi da legnu.

Drugo ne postoji razlog da se vojnici ne legitimisu zandarima, da pokazu svoje znacke i zatraze prolaz na koji imaju pravo. To dovodi do dva zakljucka, prvi je da nisu stigli da pokazu znacke pre nego sto su napadnuti od strane policije, a drugi da su napadnuti nakon sto su se predstavili policiji.

Zadatak vojnika nije da se biju sa bilo kim vec da sticeno lice sto pre izvuku na bezbedno sto se jasno vidi na snimku da AV i vojnik nastavljaju kretanje sve dok AV nije oboren pendrekom po bubrezima. Vojnicima je dozvoljena upotreba neubojite i ubojite sile srazmerno tome kolika je sila primenjena prema njima, a u cilju izvlacenja sticenog lica na bezbedno.

Vojnike koji obezbedjuju AV poznajem licno, imao sam priliku da ih vidim kako postupaju u stvarnoj situaciji, ne biju se, ne glupiraju se vec sticeno lice izvlace sto je pre moguce. Za platu koja je ispod proseka svoj posao izvrsavaju profesionalno.

Dobili ste insajdersku informaciju pa dobro razmislite o tome sta se stvarno desilo.

USLOV

pre 9 godina

Osnovni USLOV da neko radi u MUP i nosi pištolj je da bude psihički normalan, da voli državu Srbiju i čuva i poštuje njene predstavnike, bez obzira iz koje su stranke.
Ko to ne ispunjava, ne može raditi u MUP-u. TAČKA !!

Dragan

pre 9 godina

Zandarmerija ima toiko putera na glavi tako d ovaj incident samo ubrzava pitanje njene reorganizacije, cini mi se da ovde ima vise ds botova nego ijedne druge stranke...tako da svi zajedno skupljajte pluseve i minuseve...bolest 21-og veka..))

Neverica

pre 9 godina

Da li ova nasa drzava ume da formira i kontrolise,barem jednu SPECIJALNU jedinicu pri MUP-u,a da sa njom nema problema?
Zasto se ne ugledaju na vojsku?
Kad ste culi,da se neki pripadnik vojske Srbije,koji pripada nekom specijalnom odredu bahato ponasao,bavio kriminalnim radnjama ili maltretirao obicne gradjane na ulici,ili kao izbacivac u popularnim klubovima?
Bar ja nisam i nadam se da ce tako i ostati!
Pod hitno uvesti red u MUP-u i odstraniti sve nepodobne pripadnike!

WMSR

pre 9 godina

Policija je ta koja treba da štiti nas građane a ne da nas batina. Suspenzija je blaga kazna, jer ako se utvrdi da su Andrej i obezbeđenje pretučeni, a to pokazuju video zapisi, samo zato što su pokazavši lične karte otkrili da je među njima premijerov brat, prekršioci moraju biti najstrože kažnjeni.

CAR LAZAR

pre 9 godina

Zbog prekoracenja ovlascenja,zandare kazniti maksimalno.A i mora se otkriti ko stoji iza ovog napada.Ovo je napad na Premijera Vucica i njegovu porodicu.

2004955

pre 9 godina

Niko nema pravo da ugrožava život bilo kog građanina, mas kako se on zvao ili prezivao. Problem je u tome što je kod legitimisanja shvaćeno da je to Vučićev brat, pa kako ne mogu da se svete premijeru, dobro im je došao brat. Suspenzija je blaga kaznaa, ako samo na tome ostane, moraju se oštrije kazniti kako bi drugi shvaatili da ne smeju biti izvan zakona i ponašati se siledžijski i krajnje drsko samo zbog toga što imaju uniformu i naoružanje. Andrej je nastradao samo što je brat Aleksandra Vučića.

nikon

pre 9 godina

Posao ove jedinice je drugaciji od primenjenog i lepo stojii na sajtu u opisu poslova. Suspenzija i dosledna istraga o svim ciniocima je potebna da se dodje do relevantnih podataka!

Sass

pre 9 godina

Samo ih vi suspendujte, a posle se cudite sto nece da rade svoj posao. Nema sanse da je zandarmerija napala neke leve prolaznike koji su se fino ponasali.

DALIBORKA

pre 9 godina

(istina, 30. septembar 2014 21:35) Radili svoj posao,prebijanje bilo kog gradjanina nije uredu.Da su tebe prebili,da li bi tada napisao da su radili svoj posao,ili bi osuo paljbu.Dosta tog licemerja vise.

vds

pre 9 godina

Samo neka prebace zandarmeriju pod ingerenciju ministarstva odbrane i smirice se za mesec dana Otpustis 10 najbahatijih i ostali ce biti manji od makovog zrna

Fica

pre 9 godina

Prvo to nije bilo ciji brat to je brat Aleksandra Vucica kako vas nije sramota da tako nesto ucinite pa sta ako je hteo da prodje kroz kordon on na to ima pravo (i na jos sto sta kao obezbedjenje), zar brat njegovog visocanstva da ide naokolo kao svi ostali?

Kreker

pre 9 godina

Drago mi je što su pripadnici Žandarmerije suspendovani. Svako ko se bahato ponaša i loše obavlja svoj posao zaslužuje da adekvatno bude sankcionisan. Ovaj incident je dokaz da su određene promene u Žandarmeriji zaista neophodne i da se moraju sprovesti u najkraćem mogućem roku. Ovako nešto se ne sme ponoviti.

CAR LAZAR

pre 9 godina

Zbog prekoracenja ovlascenja,zandare kazniti maksimalno.A i mora se otkriti ko stoji iza ovog napada.Ovo je napad na Premijera Vucica i njegovu porodicu.

Aca šmeker

pre 9 godina

Takvima je mesto iza rešetaka, a ne u policiji. U specijalnim policijskim jedinicama trebaju da rade momci za primer, a ne ovi džiberi. Da stvar bude još gora sve ovo se nije desilo spontano. Treba ispitati šta su i kome hteli da poruče ovi nasilnici, prebijanjem premijerovog brata.

pustinja u gradu

pre 9 godina

AV je rekao na konferenciji za novinare da su se jedni drugima izvinili i da je ta prica zavrsena. Sta je sada ovo, ko vise veruje tom coveku sta prica?
Minus ko mu veruje.
Plus ko mu ne veruje.

Banja Luka

pre 9 godina

Na snimku se lijepo vidi u jednom trenutku kako brat od A.V. gadja flasom vode policajca a onda dobija po ledjima.Pardon....cekaj jel ono rece da je pokazivao licnu!!!

Marion

pre 9 godina

Ne samo suspendovati te pripadnike niske zandarmerije koji su ucestvovali u incidentu nego i njihovog pretpostavljenog.Hteli su da proture lazne informacije o odbijanju legitimisanja.Zasto bi Andrej Vucic to odbio,a imao je u pratnji i pripadnike Kobri.

Novica

pre 9 godina

Ni meni se ne ide na posao ali moram!Koga briga jer se njima nije radilo,pa su bili malo nervozni.Svako mora da odgovara za svoje postupke i dosta je sa lazima i bednim opravdanjima.

Da li postoji snimak

pre 9 godina

Cemu price, pokazite taj drugi snimak da javnost vidi ko govori istinu. Prvi snimak jasno pokazuje ko nije postovao naredjenja policije i da jedan od policajaca pada verovatno od udarca. Takodje smo videli flasu bacenu na policiju i obezbedjenje koje na kraju pokazuje policijsku znacku. Na tom snimku situacija je jasna ko je krivac za intervenciju policije. Da li cemo videti ono o cemu prica premijer videcemo verovatno brzo da bi dokazao da govori istinu. Ukoliko ne pokazu snimak premijer treba odmah da podnese ostavku jer obmanjuje javnost.

Cika Pera

pre 9 godina

samo zato sto su pobrkali loncice - sramota , ljudi prebacili normu i sad se jos kaznjavaju, samo u ovoj smejuriji od drzave sa megatrend rukovodstvom
ovo moze da se desi

sizifblok

pre 9 godina

Policija je sebi dala previše oduška. Ponašaju se kao da su Bog i batina. A kad treba da snose odgovornost onda se povlače i svako ih brani. Pa izvolte gospodo žandari, snosite odgovornost.

ANA

pre 9 godina

Gde god su prebijanja tu je odred Niske zandamerije,interesatno,pokusaji ubistva,ubistva sve Niski odred.Najbolje bi bilo rasformirati taj odred da ne postoji,sutra opet mogu napasti nekog i demonstrirati svoju snagu nad njim.

Predrag danicic

pre 9 godina

Trenutno ima 26 komentara u svi su protiv ove doluke manje vise...

za pola sata dolaze botovi bice 200+ komentara i svi ce pricati o "policiskoj brutalnosti", a prvih 26 komentara ce dobiti 500+ minusa ...

aca

pre 9 godina

Da se odmah razumemo boli me uvo za AV i za AV 2 ali citam ovde komentare tipa policajci radili svoj posao itd...pa ako je njihov posao da cela jedinica isprebija trojicu coveka pendrecima onda im se i ne treba dati da rade taj svoj posao. Pitao bih ove sa ovakvim komentarima sta bi pricali da su oni bili na njihovom mestu. Mene su nekad pendrecili bez razloga i odlicno znam kako sve to izgleda iz prve ruke. Treba stati na put bahatim policajcima i zestoko ih kazniti za primer ostalima.

Povracam

pre 9 godina

Prvo se jave DS botovi,pa im uzvrate SNS botovi.Zabole me uho za ovaj slucaj,meni je bitno kako cu preziveti smanjenje plate.Ajmo botovi udarajte minuse.

voja

pre 9 godina

Sve ovo je malo neobicno.Prvo nestane snimak,na kome se vidi da brat psuje i gadja flasom policajca.Bas kao i sa ubistvom djindjica.I na jednom i na drugom slucaju,se bas kao slucajno zateknu kamere,koje sve lepo zabeleze.A onda posle toga nestanu,snimci.

dušan

pre 9 godina

a šta je bilo teško obezbeđenju da se legitimiše i izbegne problem mogu da zamislim kakomsu se bahato ponašali kad su ih doveli dotle da intervenišu

drugarica cenzura

pre 9 godina

Ima li neko komentar na ovu vest? Čik ako sme.
(Bilipiton, 30. septembar 2014 21:34)

Ima komentara ali ne objavljuju. Cik neka objave?

Samo Olja!

pre 9 godina

A izjave druge strane - Žandara? Dajte da i njih čujemo, pošto se Vučići ne skidaju sa TV-a. Još malo pa će babe, tetke i ujaci da mu se počnu pojavljivati. Imamo pravi kult ličnosti u Srbiji. Znamo čak i kolike penzije mu imaju majka i tatko...

Александар Џунић

pre 9 godina

Док не чујем изјаве жандарма у живо, све остало су бајке и нагађања.

Otac Makarije

pre 9 godina

Sta se cudite botovima,pa oni ce zato dobiti posao,ni manje ni vise nego u EPS-u!!! Radnik sam EPS-a,znate li koliko ih je zaposljeno u poslednje vreme,pa bukvalno ih kamionima dovode,a komentar dir. ED Beograd na to je,pa oni su 2 god. radili,lepili plakate,moramo da ih zaposlimo!!! Ej,lepili plakate!!! Pa ovi koji su za njih glasali nisu svesni kakvoj bagri su dali glas!!! Uslov za posao je,lepljenje plakata,lupanje minusa i pluseva! To je postenje onog,ma ime da mu ne pominjem!

Soleks

pre 9 godina

Znači zvanična verzija je da je bata lepo i prostojno pokazivao svoja dokumenta, kada su žandarmi skočili i počeli da ga mlate najstrašnije. I dodatak - to je bio transfer mržnje prema Aleksandru Vučiću koji se preneo ne njegovu porodicu. Daakle???- zvanična verzija je da su pripadnici žandarmerije zlikovci i idioti!?
ps. čovek mora biti slina pa da u ovo veruje.

marko

pre 9 godina

Više puta sam imao priliku da prolazim pored kordona policije i zamislite, nikad do sada mi se nije desilo ništa. Ja gledam svoj posao, a oni gledaju svoj posao, nismo se ni pogledali. Možda bi mogli da se bavite i u ovom slučaju istraživačkim novinarstvom.

sumadinac

pre 9 godina

Moja zena radi za 18000 dinara u samoposluzi sa 3 slobodna dana mesecno. Nema cak ni minimalac. Cim legne minimalna zarada mora da vrati gazdi 3000. To je meni vazno, a ne da li se bije premijerov brat.

mrak u srbiji

pre 9 godina

ma nemoj, isto tako su pretukli i druge prolaznike pa njih nisu suspendovani, jer ti prolaznici nisu vuckova braca. demokratija na nivou

cojle

pre 9 godina

Ljudi...žaba se kuva od hladne vode,ne baca se u vrelu...
Hvala nauci...pa sada imamo internet (Vučić bi ga rado ukinuo) pa nismo ni svesni,da nas je veliki gazda vratio u 90e...da nema interneta,ne bi imali pojma šta se dešava.

Vučiću,što skoro 2 godine ni u jednoj izjavi (a vala svaki dan imaš neku konferenciju) ne spominješ Kosovo,a do pre 3 godine,si "hteo" životom da ga braniš?

Kao i sve u vezi Vučka i ovo mi smrdi na gadnu režiju...


Vučiću,na ovim izborima si pobediojer je DS izgubila...a ne zato što si ti neki kalibar. Osvojio si jedva 25% glasova građana Srbije...50% ih nije ni izašlo.
Jeftino si prošao i na tim izborima i 5. oktobra...trikovi 90ih,više ne pale,zahvaljujući internetu...Ljudi u ovoj zemlji,ne postaju budale,preko noći,pa da ti se glasačko telo povećava...ti si svoj maksimum osvojio...a onih 50 i nešto % glasača,će da te pošalje u istoriju kao i DS.

serb_alien

pre 9 godina

Ne znam da li su mediji obavesteni (ukljucujuci i b92) da, pored batina koje je tamo neki Andrej dobio, Srbija trenutno ima neuporedivo vece probleme? Jel vas neko mozda obavestio da npr. pravosudje u Srbiji ne funkcionise vise od pola meseca? Ko da vam Vucic pise vesti!!! Da su Obamu ovako prebili, ne bi se toliko pisalo o tome. Muka mi je vise i od Vucica i od vas medija. Alo bre ljudi, stvarno ga preteraste!!!

Silver Surfer

pre 9 godina

Hoce li i Arapi da se ukljuce u istragu? Seik je dobar covek i sigurno hoce da pomogne kada rodjeni brat njegovog velikog prijatelja bude prebijen.

mala crna

pre 9 godina

od kad je Vucic dosao na vlast prestala sam da verujem svemu sto bude na vestima i u novinama.Bukvalno ne verujem spikeru ni kad mi "dobar dan" kaze.

Dragce

pre 9 godina

"Milenko Božović....je dodao da je istraga još uvek u toku, ali nije odgovorio gde se nalaze snimci koji pokazuju šta je prethodilo incidentu.
Alo, mislite da smo svi poludeli?
Gde su ti snimci, sada ih rezirate onako kako vam odgovara?
Zasto se nigde ne pojavljuje nijedna izjva tih ljudi koji su radili svoj posao.
Gospodine Vucicu, mozete 100 puta da budete gospodar Srbije, ali, ovako vise ne moze.

najevropljanin

pre 9 godina

Dr Stefanovic, ministar SNS, Gacic ministar vojske SNS, Vucic premijer SNS, prebijeni Andrej SNS. Ajde dogovorite se ! Sve to ostaje u porodici, utvrdite ko je odgovoran i kaznite ! Meni ovo vise lici na nasilje u porodici...

sasha

pre 9 godina

Policija je verovatno dobila naredjenje da na sve nacine zaustave probijanje kordona da bi parada bila odrzana. Oni su samo postupili po naredjenju i verovatno nebi se podigla medijska prasina da je neki "huligan" dobio batine. Ko zna jos koliko je neduznih dobilo pendrek ali niko nece da reaguje. Andrej je verovatno umislio da je nedodirljiv posto je premijerov brat i sigurno se malo folirao posto je imao obezbedjenje. Uostalom zar ne treba da se drzavni troskovi svedu na minimum, pravo rasipnistvo obezbedjivati i premijerovog brata. Bilo bi zanimljivo cuti i verziju zandara koji su tukli, trebalo bi neki novinar da ih pronadje da cujemo i njihovo vidjenje dogadjaja.

zinida

pre 9 godina

tako je to vucicu kad se covek kasno opameti.20 god pevash istu pesmu koja je u sustoj suprotnosti od ove danas koju pevash,i ti si jedan od odgovornih za ovakvu klimu u srbiji.

crnja

pre 9 godina

sad vucicu smeta sto se neko veseli kada su mu prebili brata. kada su ubili djindjica otvarali su sampanjac. toma nakon atentata sija od srece na svako postavljeno pitanje o tome... tako da. udri milicijo neka vide kako je bilo postenom svetu devedesetih.

Lemka

pre 9 godina

Šta znači PRATNJA? Ko plaća i šalje naoružanu vojnu pratnju bratu Premijera koji baš u 2 sata kada ne treba ide kod roditelja u posetu? Da li i specijalci piju kafu kod roditelja jer je navedeno od strane An Vu da mu oni prave društvo. Kome sve razne spec.službe prave društvo van svog radnog vremena? Jesmo li mi privatna država? Dajte izjave krvolončnih žandarma i sve snimke. Suspenzija i zatvor ako su prekršili zakon.Ostavka ministra vojnog koji misli da je vojska njegovo privatno vlasništvo.

максимилијан

pre 9 godina

па зар није бата дотичног поставио те жандарме на положај и наредио им да никога не пуштају да прође, и сад они људи криви што раде свој посао. И зар није тај исти премијер рекао пре неколико како жандармерија више неће морати да виче "баци пушку... стани..." и тако то десет пута. Мангупирала се говеда па добила по њоњи и сад сви други криви. Срамота и брука

Robin Hud

pre 9 godina

Ljudi, ova Vlada mora dole!!! Spremite se 5. oktobar je blizu. Policija je u strajku vec 5 dana. Vreme je da izadje na ulice i sprovede vladajucu garnituru tamo gde joj je mesto!! Jos samo malo, GOTOV JE!!!!

i zandari su porodicni ljudi

pre 9 godina

@marko

Zandari se nisu javno ni pred paradu a ni posle parade oglasili da bi im ti stavljao Vuciceve reci u usta i time opravdavao vodju koji se ovim recima na vrlo drzak nacin pravdao za postupak njegovog brata (verbalno prihvatanje i odbijanje duznosti u vreme parade).

Zasto zandarima prisivamo ono sto politicari zele da prikriju, ali necemo da vidimo kada ti isti zandari hapse najokorelije kriminalce, a nasi sudovi ih u sprezi sa politicarima oslobadjaju. Da li su i u tim radnjama zandari krivi zato sto su eto iz Nisa, pa jos i 'psihicki' nesposobni jer to opet odgovara politicarima da imaju opravdanja.

Psihicku i fizicku spremnost svakog zandara odredjuju lekari, pa ako cemo i tu da svaljujemo krivicu na zandarme pozovite se na etiku lekara odnosno komisije koja donosi odluka o sposobnosti zandara opet u sprezi sa politicarima.

U ovom slucaju na strani sam zandara jer oni su vrsili svoju duznost, ali dok se ne prikaze snimak o onome sto Vucic i ministri tvrde dotle na osnovu snimka svi koji su ometali zandarmeriju u vrsenju njihovih zadataka snose svoju krivicu. Tog dana cak i huligani su se sa ulica sklonili, a znamo da je bilo mnogo desnicarskih vodja pa su i oni ispostovali sami sebe da ne prave nerede po ulicama Beograda.

Bojan

pre 9 godina

Dok ne vidim taj cuveni skriveni snimak navodno redovnog legitimisanja i postovanja naredbi policije ja NE VERUJEM U VASE IZJAVE! PODRSKA POLICIJI, ZAKON JE ISTI ZA SVE

Septicar

pre 9 godina

Dragi moji glupi i retardirani gradjani Srbije, vi ste ovo izabrali na izborima i sada uzivajte i bez iznenadjenja i kukanja!!! Doveli ste one stare seseljeve radikale na vlast i nije mi jasno sta sada ocekujete??? Samo jos malo sacekajte da vidite (kada ste toliko glupi da vam vec nije jasno) sta ce jos biti sa ovom septickom jamom od drzave, UKOLIKO POD HITNO NE ISPRAVITE ISTORIJSKU GRESKU I NE SKINETE OVE RADIKALCINE STO PRE, KAKO GOD TO MORALO DA SE URADI????
U protivnom vam garantujem krvavi gradjansku rat na ovim prostorima!!!

klosar72

pre 9 godina

"PO PRVI PUT GLEDAMO COVEKA KOJI ZAISTA NESTO ISKRENO RADI. RADI RADI I OPET RADI. SAMO JOS METLOM DA SE POCISTE ZUTI KRIMOSI, ALAVCI I DS OVSKI TAJKUNI. STO PRE. SAMO REDOM. BRAVO SRBIJOOOOOO.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (zelttyx, 30. septembar 2014 22:48) "

Ne kapiram, jel iskren sad, ili je bio iskren onomad sa Karlobag-Karlovac varijantom?

Kad je bio iskren a kad se folirao? AKo je sad iskren, onda je u to vreme iz foliranja slao ljude u smrt?

Jbt, svestan si šta pišeš?

Branislav Zekic Zeka

pre 9 godina

niškom odredu Žandarmerije suspendovano je pet pripadnika koji su učestvovali u intervenciji u kojoj je pretučen brat premijera Andrej Vučič, saznaje "Danas"

Ovaj je privatizovao i vojsku i policiju i zandare
da stite njegovog nestasnog sina i jos nestasnijeg brata.

A sto se suspendovanja tice suspendovao je On penzionere,
nezaposlene, nezaposlene, poplavljene i ostalu sirotinju.
A i vas ce ako bude srece!

Kum

pre 9 godina

Taj snimak će se pojaviti recimo kad i "doktorov" "doktorat" ili moje eksplicitne fotke s Marijom Antoanetom.
(POPovanje, 30. septembar 2014 23:46)

Ili dzakovi puni glasackih listica? Ili imena tih zlih ljudi koji su prisluskivali Nikolica i Vucica? Ili...

Salam salam kobasica mortadela

pre 9 godina

Što mene nijedna naparfemisana ne pita za put za plažu? Mene pandur nikad nije udario a bio sam na onoliko demonstracija. Mora da je Vučkić izgledo too much zapadnjački, to zna da iziritira. A da su me nekim slučajem i nalupali ja sam siguran da bi se i zbog mene sprovela istraga i suspendovali panduri. Još samo Kesića da ukinu pa da uvedemo šerijatske zakone i to je to.

rade

pre 9 godina

Iz samog snimka i moja prababa sa cetiri razreda skole se vidi da oni nisu znali o kome se radi.Zalosno je da premijer kaze da su bili njegovog brata dok je drzao licnu kartu

pobesneli Milutin

pre 9 godina

Vucicu, ili tvoja policija ne radi po zakonu i nasilnicka je, ili je tvoj brat kriv i treba da odgovara. Odluci se! Moze jedan policajac da pogresi, ali petorica istovremeno?

Glupibo Tovi

pre 9 godina

U redu, hajde i da zanemarimo ovu bajku (o odlasku kod roditelja u pratnji kobri koji su se slucajno tu zadesili) koja vredja inteligenciju cak i ispodprosecnog coveka. Ali ne mozemo da zanemarimo pitanje - zasto bi zandarmi napali brata premijera koji je toliko dobra ucinio za Srbiju?

Zoran M.

pre 9 godina

Dajte da čujemo sve: i Vučićevog brata i žandarme, a ubeđen sam da je Vučićev brat prišao rečima: Znate li Vi ko sam ja? (ili nesto slično).
Ono što primećujem već duže vreme (od vremena Slobodana Miloševića) ovde nema slobodnih medija i ne smeju se sve strane javno izvesti da kažu šta je ustvari bilo, već se sve zataškava uz pomoć političara i kao država mi nekako delujemo kao neki balon koji se naduvava (al ne može u nedogled).
Dakle ovaj komentar se odnosi najviše na medije: dajte malo Vašeg profesionalizma i novinarske etike ako je imate, a ako nemate idite kući, jer ste ovakvim obaveštavanjem naroda mnogo providni.

bojan

pre 9 godina

A gde je prvi deo snimka?
meni deluje kao da je odsečen "početak" snimka...
Svaka čast ovima što su primetili da ih je gađao nečim pre pendreka u leđa. kad gledaš snimak jednom teško može da se primeti.

Opanzzi

pre 9 godina

Ja se jos uvek pitam ko je Andrej Vucic da ima drzavno obezbedjenje, koje placaju gradjani Srbije?! A vi botovi umesto minusa objasnite mi po kojem osnovu njega prate kobre?

Jeees

pre 9 godina

Treba napraviti live emisiju i da se pozovu zandari kako bi na miru ispricali ceo tok dogadjaj. Ovako nista, videcemo samo sto nam se servira

Перица

pre 9 godina

Тог дана сам обишао скоро цео полицијски коридор покушавајући да дођем кући и свуда су се полицајци понашали врло професионално.

Били су нервозни, али не и непријатни.

Прошао сам и поред Крунске. Уопште ми није јасно како то да се инцидент десио само ту и то баш брату премијера.

Coco Bill

pre 9 godina

Polako samo. Ovi su samo "žrtveni jarci" za nešta drugo, a to drugo je sama policija. Posle ovog "slučajno" snimljenog slučaja, slediće, verovatno i čistka u policiji i dovođenje "reprezentativnog" kadra, ali to nije bitno, bitno je da će oni biti verni partiji i Vođi. Naravno, ne odmah da se to kao, ne bi bukvalno povezalo sa ovim "slučajem", nego će ovaj "sučaj" biti iskorišćen, posredno u širem kontekstu, da kao eto rukovodeći kadar u policiji nije dorastao demokratiji, javnosti, čuvanju građana i njihove imovine...itd...itd.

Jednoruki Krstivoje

pre 9 godina

Nekad je bilo ona čuvena patetična rečenica: ,,Nemoj da mi diraš mamu''(Boža Đelić), danas još jadnija: ,,Nemoj da mi diraš batu''!

NikolaD

pre 9 godina

E tako je, brale, kada se malo kurci* sa oklopljenom zandarmerijom. Da su se puno kurcil* ne bi ih sajdzija sastavio.
Zahtevamo ceo navodni "video" gde brat pokazuje licnu sve sa zvukom i reseno.

drug stari

pre 9 godina

Sramota! Pa šta ima da se šeta bilo ko po ulici kada je puno žandara! A oni ne izlaze na ulice tek onako! BAHATOST ga je koštala po nosu! Ako je, niko nije tj. ne bi trebalo da je iznad zakona! Mislio sam da ovo neću nikad reći ali za sve ima prvi put; Podrška žandarima!

Кумрија

pre 9 godina

Брат Мироточивог је и сам, по мало, мироточив. Зар њега да легитимишете? У светињу се не дира!

tanja

pre 9 godina

Naravno da su suspendovani. Pa nece valjda Vucic da dozvoli da mu neko dira brata. A sigurna sam da su bili bahati i ako su im rekli da ne mogu da prodju onda ne mogu i tacka,bez obzira na ime u licnoj karti. Drski i bezobrazni,u fazonu "ti ne znas ko sam ja"

patria

pre 9 godina

zamislimo sledecu situaciju- vucicev brat uzima vojnu pratnju kako bi izbegao cimanja sa policijom dok se krece po centru grada jer je parada, a policija ne moze da zaustavi vojsku. zandarmeriji receno da ni po koju cenu ne pustaju da prodje niko naoruzan u zonu zastite tokom parade. (pouceni iskustvom kako drzava ume da upropasti vlast kad joj nesto nije po volji ) a zamisli da se nesto desi strancima - qq. zandari zaustavljaju vucicevog brata. ovi se legitimisu i zahtevaju prolaz. zandarmi, u frci da nesto ne zajebu, odbijaju da puste vojne bezbednjake. vojaci znajuci da ovi ne smeju da ih zaustave pokusavaju da ignorisu policiju. zandari skapiraju da su ovi naoruzani, i po protokolu za razoruzavanje traze da vojno obezbedjenje "legne dole". bezbednjaci po protokolu izvlace zasticeno lice i ignorisu zandare. zandari su potpuno u panici i paranoji i krecu da biju. andreja iznervirano baca flasicu s vodom. zandari to vide kao napad na sluzbeno lice, i pustaju se s lanca... eto, tako ja nekako vidim kako je do ovog doslo. paranoja je kriva za sve.

branko

pre 9 godina

Po keramickoj izjavi vojnog nam ministra, obezbedjenje premijera nije bilo na zadatku, pa se pitam sta ce im onda oruzje? A znajuci pritom da su na ponosnoj paradi bili i ambasadori SAD i Nemacke prosto se pitam sta bi se desilo da sam npr. ja krenuo tog dana da posetim roditelje u drustvu sa naoruzanim prijateljima i da se sretnemo sa zandarmerijom, da li bi i onda zandarmi bili suspendovani da su postupili kako su postupili ili bi dobili ordenje sto su uhvatili opasnu teroristicku grupu?

moj ugao

pre 9 godina

na snimku se vidi da tek na kraju tuce prebijeni radnik obezbedjenja pokazuje znacku.

sto bi je pokazivao ponovo ako se legitimisao i na pocetku ?

Aleksa

pre 9 godina

Broj botova/botnet klijenata koji "lupaju minuse" eksponencijalno raste na svim domaćim sajtovima i to su stvarno horor dešavanja.

Toliko

pre 9 godina

"Ministar je objasnio da su pripadnici "Kobri", koji su deo obezbeđenja premijera Srbije, u nedelju pošli kao pratnja Andreja Vučića do stana premijerovih roditelja, upravo da ne bi došlo do nekog incidenta zbog situacije koja je toga dana vladala u Beogradu". Znaci neko je izdao protiv zakonitu naredbu da obezbedjenje ostavi premijera ove drzave(nezasticenog) da bi njegovom bratu obezbedio mogucnost da isti ode u posetu roditeljima. Sta da je recimo neko planirao atentat i da su bas ovi koji su otisli u pratnju kriticni za odbranu? U svakom slucaju jasno je da je premijer sam naredbu izdao pa je i sam kriv za sva desavanja. A inace najvise verujem u pricu o animozitetu zandarmerije(niske) i vojne policije(kobre su deo) kao i raspravu, a potom i preveliku intervenciju ovih drugih zandarma koji nisu ucesvtvali u legitimisanju nego su videli grupu koja se koska, pa dok su ovi objasnili ko su i sta su do tad su vec popili X pendreka.

justis

pre 9 godina

Sramota... Zandarmerija treba da izadje.na ulice iz protesta i da im se narod pridruzi.... I oni i mi smo ovim postupkom po ko zna koji put ismejani i prevareni...

Mile

pre 9 godina

Podrska postenom narodu i policiji koja radi svoj posao stiteci postene gradjane. Dole politicari, lazovi i manipulatori. Popagandno pranje mozgova vam nece pomoci vec smo sve videli.

o?evidac

pre 9 godina

Ceo problem je izrežiran da po hitnom postupku ne bi bili odvedeni kod sudije, kao neki tog dana, i time su izbegli pretres ... pa bi bruka bila još veća.

mumin

pre 9 godina

el vidite sad sad kako ste bili pametni kad niste glasali na izborima.pa bolje za "andjele pakla" da ste glasali nego za ove r psihopate

kako

Miljko

pre 9 godina

Bice da se batica malo bahatio..Vodi kobre sa sobom po gradu pa malo udario u kordon zandarmerije,al se presao i dobio po pljuci sa sve svojim kobrama.Ali naravno narodu se servira prica da je on samo prolazio tu kada je nicim izazvan,bez ikakvog razloga napadnut od pripadnika zandarmerije.Suplje ali nazalost prolazi jer je ovaj narod navikao da ga prave ovcom..

todos

pre 9 godina

Da li ume neko da napise tekst o podrsci zandarmeriji ali da tako izgleda kao da je protiv? Tako da se botovi zbune i da ne znaju gde da ubodu. To su isti oni botovi koji su prkosili pokretnim stepenicama.

ocu leba

pre 9 godina

isto tako treba i vucicev brat da bude procesuiran vidi se kako na kraju snimka gadja zandarma flasicom! pravda (sloboda) za zandarme!

B I Z M A R K

pre 9 godina

Zandarmerija ih legitimisala ,oni pokazali legitimacije i onda ih prebili .Ko god je ovo napisao svaka mu cast njega mogu da razumem da mora da pise gluposti.Ali ovi sto citaju ovo i misle da je stvarno tako bilo, e njih ne mogu da shvatim.Da nije mozda bio pretres a sdruge strane jer znas ti ko sam ja !!!Pre ce biti bahato ponasanje pa batine.

misterx

pre 9 godina

Ministar policije podhitno da podnese ostavku.Nema kontrolu nad policijom ili je mozda naredio upotrebu sile,svejedno dovoljno za ostavku ili otkaz.

Mister No

pre 9 godina

Sporni deo snimka koji fali verujem da bi sve razjasnio.Agresija ničim izazvana.Momak se mirno šetao u pratnji specijalaca a žandari ga prebili.Priča smrdi na kilometar.Nije ljudski i civilizacijski što je Vučić pretučen.Hrišćanin sam i ne delim oduševljenje jednog dela mojeg komšiluka što je konačno i neki beli medved osetio pendrek na svom krznu.

qwak

pre 9 godina

@Nisam fan A.V.
ja ne znam ko u ovoj zemlji voli policiju (sto se av tice, izgleda da ih ima poprilicno). medjutim, to ne znaci da uvek moramo da odobravamo, ili da uvek ne odobravamo njihove postupke.
zamisli samo situaciju da su nekoga ko nije brat zaustavili, trazili legitimaciju, rekli mu da stane, legne... zamisli da je neko drugi bacio nesto na zandarme.
pa koliko je samo ovde komentara kada 'navijaci' i slicni naprave neki incident??? koliko je nas onda za to da se tuku, hapse, osudjuju na dugogodisnje kazne zatvora.
sto bi bilo ko, ukljucujuci i policiju, morao da zna kako izgleda brat, a i da su u njihovoj pratnji sluzbena lica, koja to u stvari nisu. oni su videli cetvoricu poprilicno krupnih i visokih persona koje hoce da prodju kroz kordon. i to je to...
ako hocemo da realno sagledamo, svako bi dobio po ledjima da se nasao u situaciji u kojoj se brat nasao...
da li bi se mi nesto mnogo bunili? ne verujem. vecina bi rekla da policija mora da se slusa.
zasto je batinanje nastavljeno? ja nemam dilemu da su bili drski i vredjali policiju.
isto tako sam siguran da ih niko nije tukao 10 minuta u haustoru, kako je navedeno. takodje, nigde se na snimku ne vidi da je bratu okrvavljena glava (ne kazem, mozda jeste, ali se ne vidi).

milan

pre 9 godina

Voleo bih da cujem izjavu i zandara,ovako Vucic s familijom govori sta hoce,osudjuje ljude pre vremena,a uvek je govorio da se ispita istina i da se nista ne iznosi u javnosti,a taj zandar verovatno nije u Nisu nasao normalan posao pa morao da prihvati i ovo,u stvari u Nisu i nema posla svi cemo u zandare a neki i u hajduke!!!

Pedja

pre 9 godina

Kako ljudi ne vide da je ovo izrezirano da se skrene tema sa opsade Bg tog dana i parade. Prvo kako Kobre mogu da obezbedjuju civila. Drugo i kad su dosli do kordona sto Kobre nisu pokazale sluzbene legitimacije, sta ima Vucic da pokazuje lk. Trece jel neko primetio da Kobre NISU bile naoeuzane a bile su na zadatku obezbedjenja licnosti. I na kraju kada su zandarmi intervenisali nisu ni pokusali da zastite cuvano lice. Sve je ovo i vise nego providno.

dobri

pre 9 godina

Kladim se da ih vraćaju na posao ako prećute istinu o bati koji o bahatošću upotpunjuje sliku premijera sa obezbeđenjem koje se koristi kao posluga u nekoj monarhiji a mi sve te reformatore plaćamo i svakim danom sve gore živimo

bomber

pre 9 godina

Prvo se jave DS botovi,pa im uzvrate SNS botovi.Zabole me uho za ovaj slucaj,meni je bitno kako cu preziveti smanjenje plate.Ajmo botovi udarajte minuse.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Povracam, 30. septembar 2014 23:11)


i nalupaše ti minuse :) i jedni i drugi

Miodrag

pre 9 godina

Niti mi je zao Vucicevig polubrata niti zandarma.Vicicev brat je verovatno bio suvise drcan pa je dobio batine.Sto se tice niskih pripadnika zandarmerije oni su prekinuli strajk da bi kako kazu sluzili drzavi Srbiji ali oni su ustvari sluzili Briselu i Vasingtonu.Gospodar Vucic je izveo i policiju i vojnu policiju sa svim naoruzanjem da biju sopstveni narod u interesu zapadnih zlikovaca probisveta.Jadna si moja Srbijo da jadnija nemozes biti.

Juta

pre 9 godina

Bez obzira ko je bio zrtva, bio to politicar, njegov brat, sestra, mama....jednostavno ovakve stvari trebaju da se sankcionisu.Samo mi nije jasno kako neke osobe mogu da se raduju tudjoj nesreci samo zato sto je u pitanju premijerov brat..zaista tuzno!

Maka@

pre 9 godina

Jasno je da opet imamo "jedinicu" ali ono sto mi nije jasno da premijer zeli punu kontrolu medija a ne sluzbi ... kordinirao ovamo onamo a ne moze slucaj Dikovic i niska zandarmerija da resi

ostavka, ili puna istina

pre 9 godina

- "Nas četvorica smo išli ka stanu mojih roditelja u Krunskoj ulici, i bili zaustavljeni od jedinice Žandarmerije koja nas je uredno legitimisala i mislim da problem i nastaje zbog naših legitimacija, a ne zbog toga što smo bilo kome bilo šta uradili, ili nismo postupili po njihovom naređenju", navodi Andrej Vučić. On smatra da je prebijen zato što je premijerov brat.
- Premijer Aleksandar Vučić takođe je kao laži okarakterisao informacije da se njegov brat nije legitimisao žandarmima koji su ga pretukli, navodeći da postoji snimak na kom se vidi da su on i njegovi pratioci dali legitimacij.

Da li su braca Vucuc svesni, sta rade???
Sve da je i istina, da je tako bilo, kako kazu braca Vucic, da se Andrija uredno legitimisao, a da su zandarmi, dakle - njih VISE (sto se na snimku i vidi), a ne samo jedan (ili dvojica), kada su videli da je u pitanju premijerov brat, nicim izazvano i samo zbog te cinjenice, da je to premijerov brat, poceli da ga tuku, TO znaci, da u policiji imamo jedinicu/e, koje NISU LOJALNE drzavnim institucijama, (a mesto premijera, kogod On bio, svakako jeste institucija), i da je kojim slucajem na mestu Andrije bio Aleksandar, prosao bi isto tako, ako ne i gore! Sta bi bilo, da je ta jedinica trebalo da obezbedjuje premijera?
To je vise nego OPASNA situacija, u kojoj se zemlja nalazi i ovo se mora razjasnati po svaku cenu!!!
Da li je Rep. Srbija pred drzavnim udarom?
Smena 5 zandarma ne zavrsava ovo stanje!

APEL

pre 9 godina

Braco i sestre... Cista namestaljka, naseg nadri "premijera", i njegova nova gluma da se skrene sa teme o paradi, smanjenju penzija, plata i prikupljanje novih politickih poena!!!! Bruka i sramota sa cime nas truju!!!

S.Ilic

pre 9 godina

Premijer Vucic nikako da odgovori na pitanje svih pitanja.

Zasto je njegov brat koji je niko i nista, nikakva licnost, totalno nebitan lik, imao vojno obezbedjenje "kobri" koje je placeno parama poreznih obveznika Srbije.

Zasto da siromsani radnici i penzioneri Srbije kojima se otima od usta i penzija placaju licno obezbedjenje Vucicevog brata? Ko je on? Sta je on?
Koji je on faktor u zemlji Srbiji? Zasto da Srbija placa njegovo licno obezbedjenje?

U svakoj normalnoj, demokratskoj drzavi i ministar policije, ministar vojni, a na kraju i sam premijer bi bili u roku od 24 casa bivsi. Vise ne bi obavljali svoje funkcije. Zbog uzurpacije i zloupotrebe istih. I nelegalnog trosenja drzavnih para. A mozda bi se protiv njih podnele i krivicne prijave.

Ne bi se drvlje i kamenje osulo po zandarima koji su kao prvo radili svoj posao, a kao drugo bili napadnuti od BRATA i njegove pratnje.



A sto se tice zandara. Tukli su oni i prije, samo kad tuku sirotinju onda niko ne postavlja pitanje.

Zasto je sada premijerov brat, na ciju licnu zastitu premijer trosi pare gradjana Srbije, bitniji i vazniji od bilo kojeg drugog Srbina ili Srpkinje?

Gde je onda bio premijer da se oglasi u vezi policijske brutalnosti.

Ili su gospoda Vucicic iznad svih Srba i Srpkinja.

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Ako većina Srba ovakvo ponašanje smatra regularnim i normalnim ponašanjem policije, onda nešto nije u redu. Ne sa policijom jer su oni samo deo nas vec, sa nama?! Ako je ono zversko prebijanje nenaoružanih i nenasilnih ljudi "normalno", bez obzira o kome se radi, onda nešto nije u redu sa nama? Da li u ovoj državi može da postoji kulturan, pismen i civilizovan policajac? Neka se svako od nas seti kada mu se policijski službenik poslednji put obratio ljudskim, civilizovanoim načinom? Kada ste poslednji put čuli :"Izvinite gospodine, gospodjo da li ste ovo, ili ono...."? Nama je zakon postao pendrek. Ovaj narod se više boji pendreka nego radijacije jer pendrek "boli" a radijacija se "ništa ne oseća"?! Policajac, ukoliko mu bezbednost nije ugrožena NE SME DA UPOTREBI SILU. NE SME NIKOGA DA TUČE. Da li je to jasno? Tako stoji u zakonu, tako je i njihovom opisu posla. Zašto opravdavamo bezakonje? Da li ova histerija ima nekog razumnog objašnjenja ili se radi o kolektivnom ludilu i jalovoj i bespomoćnoj mržnji. Ovo "jodlovanje" je znak "velike sreće" koju moralna sirotinja pokazuje što je tučen i šikaniran brat političara?! Iz snimaka koji se vide, UOPŠTE NIJE BILO POTREBE da se upotrebi onolika količina sile. Ovi ljudi ne samo da treba disciplinski već i krivično da odgovaraju. U policiji nije zabranjeno korišćenje mozga uprkos što svojim komentarima, mnogi pokušavaju da dokažu kako ga policija nema.

Najgore barabe

pre 9 godina

Što mene nijedna naparfemisana ne pita za put za plažu? Mene pandur nikad nije udario a bio sam na onoliko demonstracija.
(Salam salam kobasica mortadela, 1. oktobar 2014 07:20)

Verovatno si dovoljno brzo bežao. Ja sam u nedelju išao svojim poslom (nažalost sam morao) i umalo nisam dobio batine samo zato što sam hteo da pitam nekog sa čvarcima (valjda ima toliko grama mozga više) kuda može da se prođe od ovih njegovih.

Melenci

pre 9 godina

stvarno kako nema izjava zandarma ili pretpostavljenih?Pet porodica nece imati platu,da ne pricam o krivici i kazni.Zaista je Vucic rekao pred celom Srbijom da su se zandarmi izvinuli i da je to njemu dovoljno.Ijos da porodica nece privatno goniti zandarme.Sta se u medjuvremenu dogodilo da se ovaj incident dovede do nivoa drzavnog problema zaista ne znam.Ali nikako se nesme zanemariti eventualna mrznja kao motiv prebijanja jer to nikako nije dobro,to je jako lose i opasno stanje uma.

Vukašin iz Kragujevca

pre 9 godina

Danas je policajac D. P., koji je na Fejsbuku napisao da je Vučićevog brata trebalo ubiti, priveden na informativni razgovor u Policijsku upravu Kragujevac

Pravnik

pre 9 godina

Na 00.17 sekundi snimka, ako se zaustavi tada, jasno se vidi da Andrej Vučić gadja žandare flašicom vode i da posle toga dobija udarac u ledja...

Krle

pre 9 godina

Ovo sa suspenzijom predstavlja samo disciplinski postupak i za koji mera može biti i otkaz, a uporedo sledi nadam se i krivični postupak, odnosno prvo istraga, pa na kraju adekvatna kazna. Ja svakako ne bih voleo da dođem u situaciju da me policija iz čista mira bije, zato što je neko ljut na nekoga. Sramota za profesiju koju obavljaju.

marko

pre 9 godina

@Neverica: U pravu si 100%, ja znam lika koji nije prošao preglede (valjda psihičke) u 63.padobranskoj, ali je zato primnjen u žandarmeriju, pa me ovo i ne čudi.Kažu došlo je do prekoračenja ovlašćenja usled nervoze, jer su radili ono što im se ne radi, pa su zbog toga isprebijali ljude.Koliko se ja razumem, ne bi smelo da im se desi da budu nervozni, da bi neko ušao u specijalne jedinice, treba između ostalog, da bude psihički stabilan i u ovakvim situacijama bi trebali da budu hladni kao špricer.Valjda su prošli te psihološke testove, a i u samoj obuci bi trebali da uče da se suzdržavaju na uvrede, provokacije i vređanje.Pogledajte kako su pripadnici Kobri bili suzdržani, a imali su oružje kod sebe i trpeli batine, samokontrola.Za specijalca treba biti kompletan čovek, 63.padobranska je u Nišu nekoliko decenija, za to vreme njeni pripadnici nisu uradli ništa loše, a ovi...

KRIVA - DEMOKRATIJA - 2000 GODINE

pre 9 godina

Sasvim ocekivana reakcija i odluka , kako se ovaj slucaj nebi jos vise spekulisalo najkorektnije je da se ispta sve kako i pod kojim okolnostima se desio ovaj nemio dogadjaj to je jedino pravicno. Jer ovako ce se stalno spekulisati i stavarti jos vece tenzije. Bice jos pljuvanja po policiji u narednim danima jer su u strajku, pa da se oblate kolko je vise moguce.

Tica

pre 9 godina

Na snikmu se jasno čuje da pripadnici Žandarmerije tuku zaštićeno lice, ali oni ne prestaju sa lamanjem! Bilo kako, odgovorni treba da snose posledice za svoja nedela.

Stop represiji

pre 9 godina

@Svetlo Nishu

Izvini molim te stvarno ne mogu da imam empatiju prema pendrek brigadi, pa bolje da me ubije ko zeca na licu mesta nego da ostanem invalid dozivotni...

Bilo ih je toliko da su mogli po dvojica da drze svakoga a treci da im stavlja lisice, ali ne ajde da ubijemo Boga u njima prvo jer tako smo u mogucnosti!

Jovan

pre 9 godina

U nedelju mi se činilo da je stvarno došlo do nesporazuma, da su policajci zbog nervoze, tenzije oko obezbeđivanja Parade ponosa pretukli Vučića i još dvojicu. Sada sam siguran da to nije slučajnost, neko je to baš hteo. Sve okolnosti treba razjasniti i moramo znati šta se stvarno desilo, zašto su pretukli osobe koje nisu pružale otpor?

sve jasno da jasnije ne može biti

pre 9 godina

Policija dobije striktno naredjenje da ne sme nikoga da propusti! To nikoga i bukvalno znači nikoga! Što uključuje i bliže i dalje rodjake ličnosti koje obavljaju visoke državne funkcije! E sad ovde je problem što je brat premijera Vučića izgleda umislio da ima malo veća prava od običnih gradjana i da pojedine zabrane za njega ne važe! Dečko se tu malo zaj..o, što su mu pripadnici žandarmerije i stavili do znanja! Možda ne baš na najnežniji način ali... uostalom oni su žandarmi a ne časne sestre!

Darkstar

pre 9 godina

Sad ćemo videti ko su i kakvi su čelnici policije i Žandarmarije. Hoće li podvite repove pred Gzadom, poput kukavnih pasa ili će reći istinu (i pokazati snimak, ne onaj koji smo svi videli, već početak happeninga) i stati iza svojih ljudi. Ne učine li to, Žandarnerija može slobodno okačiti kopačke o klin, a i policija s njima, jer mižeš ti koliko hoćeš navlačiti uniformu na drek, ali to je i dalje drek.
Ili pokažite integritet ili crknite!

Nikola EPS

pre 9 godina

@Otac Makarije,

daj Makarije... me pricaj svasta.

I ja sam radnik EPS-a (Beograd) i proteklih dana nismo dobili NI JEDNOG novog radnika...........

A SNS nikako ne podrzavam.


Nema potrebe za fantaziranjem.

WTF-ologist

pre 9 godina

Rasformirajte Žandarmeriju. Braniće nas braća Vučić i civilno društvo! Iz poplava će nas izvaličiti...pa, opet braća Vučić i civilno društvo! E, da i 'slobodni' mediji; gde o njih da se ogrešim!?

veritas

pre 9 godina

Nacin delovanja i postupnje u ovakvim situacijama je jasno preciziran pravilnikom a ljudi koji sprovode represivne mere su strogo birani. Medjutim dogodise ovakav incident koji zbog pojedinaca (sirovih batinasa) baca senku na celu jedinicu. Podrobno ispitati sveokolnosti!!!!!!!

D.POPOVIC

pre 9 godina

Na slici ih ima mnogo vise od pet. Sve ih treba suspendovati a ministra koji je doveo policiju iz provincije da demonstriraju svoju mrznju tako sto ce da biju nenaoruzane gradjane Beograda treba smeniti zbog zloupotrebe sluzbenog polozaja.

Jedan iz mase...

pre 9 godina

Zar nije niski odred zandarmerije leglo korupcije i kriminala? Dikovicev brat bese tamo nacelnik? Ovo se suvise lepo "namestilo" da bas niski odred bude odgovoran za prebijanje clanova porodice A.Vucica pre bih rekao da je ovo obracun sa kriminalnim elementima u niskoj zandarmeriji.

Lane

pre 9 godina

Posle svega viđenog ovako nešto je očekivano. Slažem se da svako treba da radi svoj posao ali ne na onaj način koji je svima dobro poznat i zato treba sve ovo ispitati. Svi treba da snose posledice zbog neodgovornog ponašanja i niko ne sme biti povlašćen što se kažnjavanja tiče.

Marija

pre 9 godina

Evo da kazem za sve koji su se malo umislili,policija je kod nas losa,tako su u Guci pretukli i mog decka bez razloga,jer nije imao licnu kartu,niko ni dan danas nije odgovarao za to.Zato i treba da im daju otkaze i srede ih vec jednom,jer su svi korumpirani.

Bogdan

pre 9 godina

Suspenzija je nadam se samo početak, jer je ona uvod u disciplinski postupak koje će se završiti verovatno gubitkom radnog mest, što je i te kako zasluženo. Zamislite da se vama ili nekom bliskom desilo da vas policajac prebije bez razloga. Oni su tu da štite građane i ovakav prestup je katastrofa.

Ilija

pre 9 godina

Bojim se da ovaj napad nije bio slučajan ko zna šta se sve tu događa nadam se da će istraga dati rezultate jer je ovo skandalozno da ovako nedužnog čoveka prebiju!

Milorad

pre 9 godina

Posle onakvog brutalnog prebijanja i treba da budu suspendovani baš me zanima šta će se u istrazi otkriti zašto su ovako nasilno reagovali?!

dunja

pre 9 godina

[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (raci, 1. oktobar 2014 09:51)

A zar ne mislis da je cudno sto se nijedna NVO nije oglasila povodom ovog slucaja?

milos

pre 9 godina

Zadatak zandamrmerije bio je tog dana , kao i svakog drugog , da obezbedi ocuvanje reda i mira na javnim mestima . medjutim oni zaista preterano brutalno reaguju ne gledajuci i ne hajuci za to ko je u pitanju

mika

pre 9 godina

I ako su suspendovani.Bez obzira o kome se radi,ovakvo prebijanje je prevsilo svaku meru. Pendrecenje zbog legitimisanja... Strasno! Neka ovo bude primer svim zandarima i policajcima.

Mihajlo

pre 9 godina

(branko, 1. oktobar 2014 09:10)
Gospodine Branko od silne zelje da obranite nesto sto jednostavno ne treba da se brani ispadate smesni.Kao prvo vi niste Premijerov brat i zivot vam nije ugrozen a da ste cak i imali svoje obezbedjenje da li je posao Zandarmerije da vas pretuce?Ljudi iz obezbedjenja su bili naoruzani ali na zalost napad je poceo kada je Andrej pokazao LK a ne pistolj neko iz obezbedjenja.Ako stvarno mislite da su ovakve stvari uredu onda imate malo iskrivljene poglede na demokratiju!

Slika

pre 9 godina

Zasto imam osecaj da je ovo bilo nesto licno da dokumenta nisu predstavljala problem,tuzno je i nadam se da ce krivci biti sankcionisani.

Marinko

pre 9 godina

Mislim da se jako loše osećaju svi oni policajci i žandarmi koji pošteno i odgovorno rade svoj posao, jer ove njihove nazovi kolege koje su napravile incident od iste države dobijaju ista prava i istu platu, a sigurno je posle ovga da tu platu ne zaslužuju.

Sanja

pre 9 godina

Brat, sestra, zena, dete...visokih zvanicnika ima pravo na visoko obezbedjenje.Sta da neko hoce da ih kidnapuje ili ne daj boze pokusa da ubije? Policija mora da se pomeri kad oni prolaze i to bez mnogo pitanja. Najcesce sluzbe kordinisu i javljaju jedna drugoj ko kuda ide, kojim putem. Kakvo crno batinanje, to je nezamisluvo.

Jadranko

pre 9 godina

To sto su suspendovani je najmanje sto treba da bude preduzeto. Na snimku se jasno vidi da su prekoracena ovlascenja, da je upotrebljena sila nesrazmerna opasnosti. E sad zasto je doslo do nemilog dogadjaja, verujem da ce istraga dati najbolju ocenu. Zelim da verujem da se posle ovog incidenta, nece ni jedan covek vratiti kuci razbijene glave zbog necije nervoze ili zelje da bude jak.

Vukmir

pre 9 godina

Ovakvo ponasanje je van svih policijskih I moralnih kodeksa ponasanja koje treba sankcionisati I saseci u korenu da sluze kao primer svima ostalima.

Buda

pre 9 godina

Ponasanje zandarmerije je neprihvatljivo, bez obzira o kome se radi, takva primena sile je nesto sto se ne sme ponoviti ni tolerisati i nadam se da ce nadlezni organi da reaguju kako se vise nebi ponavljale ovakve stvari.

Marija

pre 9 godina

Imala je javnost Srbije priliku da na malim ekranima vidi kako zandarmerija radi svoj posao , medjutim njihov posao nije da ljude posle svoje intervencije ostave invalidima vec da samo sprece narusavanje javnog reda i mira , koliko se ja razumem

LIdija

pre 9 godina

Ми знамо шта смо видели у оном снимку ,једном од многих, а то је прекорачење овлашћења служби безбедности којем је заиста време да се једном за свагда стане на пут

Kosta

pre 9 godina

Samo po zakonu svima. Za ono što su učinili neka snose posledice. Najgore je što su pred građanima Srbije ukaljali ugled koji policija i žandarmerija imaju.

Ribar

pre 9 godina

Ovako nesto nije smelo da se dogodi ni u kom slucaju nikome, ali nikome… o kakvoj mi onda bezbednosti pricamo?? S punim pravom ovo treba sankcionisati

dunja

pre 9 godina

(S.Ilic, 1. oktobar 2014 11:35)

Bas zato sto su zandarmi tukli i ranije koliko hoce i nisu bili ni suspendovani tome mora jednom d adodje kraj. Svako malo imamo kako neki goloruk baja kao prebije 10 policajaca u kompletnoj opremi, a onda se oni kao samo brane. Svakom sa malo mozga je jasno da dva ili tri coveka ne mogu nista da urade 20 - orici opremljenih zandarma i da oni mogu da ih savladaju bez batinjanja.

dragan

pre 9 godina

Ne mozemo mi , obicni gradjani ne mozemo da donosimo odluke jer nismo kompetentni za pitanja vezana za buzbednost najvisih drzavnih funkcionera ,Onaj ko radi taj posao procenjuje koga i sa kolikom merom predostroznosti treba obezbedjivati

Rosa

pre 9 godina

Ma more kakvo je to bahacenje po ulici, niko ali niko niko ne sme na ulici ili bilo gde drugde da oseti strah pogotovo ne od onih koji bi po difoltu treba da brine o nasoj bezbednosti!

Vukmir

pre 9 godina

Ovakvo ponasanje je van svih policijskih I moralnih kodeksa ponasanja koje treba sankcionisati I saseci u korenu da sluze kao primer svima ostalima.

Sinđelić

pre 9 godina

Verovatno će grupa koja je učestvovala u incidentu pokušati da nađe opravdanje za svoj postupak, u tom eće verovatno imati i pomoć kolega ali komadant jednica žandarmerije Božović mora da bude odlučan da se stvari stera do kraja i da se ne završi samo na suszpenciji.Mogu da zamislim kako ni se u toj sitaciji nedajbože proveo neki mladić ili čovek kojeg bi neka neodložna potreba naterala da prođe tom ulicom.

dr mr doc dipl ing "No"

pre 9 godina

Sto da ih suspendujete , ni krivi ni duzni, samo su izvrsavali naredbu ... sve sto lici na huligana prvo udari pa pitaj za LK. ..... Sve vi u vlasti idete obrnuto . Prvo treba smeniti nacelnika zandarmerija, kao i njegovos sefa, pa i sefovog sefa. Tako je logicno.

Gradjanin

pre 9 godina

Sta je on trazio i kojim poslom se muvao na tom mjestu?? Krenuo do majke?? Sa sve Kobrama i gradonacelnikovim bratom?! Je l' mislite da je citava nacija maloumna???

...

pre 9 godina

Ako se ikad pojavi snimak na kome se vidi da su se legitimisali ja cu da pojedem asfalt. Mozda se pojavi u kancelariji za brze odgovore. Jao Srbijo zaboravna. A da policija upotrebljava prekomernu silu to je opste poznato i jeste ozbiljan socioloski problem.

M MUDRI DEDICA

pre 9 godina

Suspenzija je veoma blaga kazna za ono sto je ucinjeno.U ovom slucaju ne da je bilo prekoracenja ovlascenja, vec je silom udareno na goloruke mladice ugrozavajuci im zdravlje i zivote zarad imena i prezimena.

Petar Ilic

pre 9 godina

"Objektivan sam i žao mi je što se mnogi raduju nečijoj nesreći. Mržnju prema meni ne morate da širite na mržnju prema mojoj porodici", rekao je Vučić na konferenciji za novinare, uz obrazloženje da misli na one koji su pokušali "lažima da dezinformišu javnost".

Dobro bre, pa mi smo dosli do stadijuma gde nam se objasnjava da ne verujemo svojim ocima i usima nego onome sto nam izdiktiraju. Orvel nam se odozgo smeska...

1) Zasto je priapdnik zandarmerije poleteo par metara i tresnuo o asfalt?

2) Zasto Andrej Vucic gadja pripadnika zandarmerije flasicom vode u glavu?

3) Da li je to napad na sluzbeno lice?

E jos kad bi neko ima hrabrosti da postavi ova tri pitanja na sledecoj sesiji zalopojki (mislim, konferenciji za novinare)... Mada, cenim da bi odgovorili bili "vi ste jedan mucki provokator; ne mesamo se u istragu" i slicne nebuloze.

sumnja

pre 9 godina

Ceo slucaj smrdi. 10 pripadnika zandarmerije da krene bez razloga da prebija neduzne ljude koji saradjuju i pokazu legitimacije je malo sumnjivo. A tek prica da su ih pre toga tukli 10 minuta u nekom haustoru. Ne bi mogli da hodaju posle 10 minuta prebijanja sa pendrekom, a ovaj je od samo jednog udarca koji se vidi na snimku odmah pao na zemlju.

POPovanje

pre 9 godina

Ako se ikad pojavi snimak na kome se vidi da su se legitimisali ja cu da pojedem asfalt. Mozda se pojavi u kancelariji za brze odgovore. Jao Srbijo zaboravna. A da policija upotrebljava prekomernu silu to je opste poznato i jeste ozbiljan socioloski problem.
(..., 30. septembar 2014 21:45)

Taj snimak će se pojaviti recimo kad i "doktorov" "doktorat" ili moje eksplicitne fotke s Marijom Antoanetom.

jovan

pre 9 godina

Kakav je to argument gospodine Predsednice Vlade Srbije da pripadnici vaseg obezbedjenja na privremenim poslovima pravljenja "drustva" vasem bratu, "iako su bili naoruzani, nisu uzvratili" ? Sta je trebalo, da uzvrate paljbu protiv dvadesetorice pripadnika Zandarmerije? Vi pominjete neostvarenu mogucnost oruzanog sukoba kao pozitivan argument?
To odista ne moze odoleti zdravorazumskom kriterijumu kao ni oksimoron ministra Gasica da su pripadnici Kobri imali ulogu "pratnje".
Uz maksimalno postovanje vase emotivne vezanosti sa vasim bratom i uz zaljenje da je pretrpeo evidentno veliki bol, uveren sam ipak da izvestaj o citavom incidentu nece nikada biti u celosti i istinito biti prikazan javnosti.

Svevladovic

pre 9 godina

Premijer odmah nakon incidenta zvanicno izjavljuje da je "doslo do prekoracenja ovlascenja". Njemu ne treba ni istraga, ni svedoci...
On zna sve.

Gaius Noster

pre 9 godina

Koga zanima druga erzija događaja koju bi možda objavio stari b92, onaj na kom se emitovao Utisak...

http://www.danas.rs/danasrs/hronika/niski_zandarmi_tvrde_da_je_andrej_vucic_prvi_pretio.3.html?news_id=289844

Sale

pre 9 godina

Počelo je, Vučić je konačno počeo da pravi greške, razbiše studio B, Olju Bećković, pokazuju kakvi su ljudi sa ovom tučom, iako znamo kakvi su bili sve ove decenije. Ali greška koju je napravio ovaj narod zajedno sa demokratskim političarima će nas koštati još mnogo slobode, vremena i sudbina.

Nikola

pre 9 godina

Sramota... Da je neko drugi u pitanju ne bi ih suspendovali. Znaci sad mi obicni gradjani imamo pravo da gadjamo zandrameriju flasom, kao Vucicev bata.? Toliko o njegovoj pravnoj drzavi.

Gagoljub

pre 9 godina

Bas je interesantno gledati pluseve i minuse za komentare objavljene posle 23:00, kada normalan narod cita a botovi spavaju :) Gazda im ne obecava posao ako su aktivni u trecoj smeni

Sass

pre 9 godina

Samo ih vi suspendujte, a posle se cudite sto nece da rade svoj posao. Nema sanse da je zandarmerija napala neke leve prolaznike koji su se fino ponasali.

pustinja u gradu

pre 9 godina

AV je rekao na konferenciji za novinare da su se jedni drugima izvinili i da je ta prica zavrsena. Sta je sada ovo, ko vise veruje tom coveku sta prica?
Minus ko mu veruje.
Plus ko mu ne veruje.

Bivshi

pre 9 godina

Nadam se da Vucic nema jos brace i sestara. Dodju mu skupi kao familija obzirom na obezbedjenje. Vidim da istragu vode Policija, Zandarmerija i Vojna Policija. Kako to da nisu ukljuceni FBI, Scotland Yard, Interpol I ostali? Brat je u pitanju.

romanista

pre 9 godina

I sta sada ?!? Reseni problemi ? Nema pomoci ovoj drzavi i drustvu...
Korupcija i bezvlasce su pustili korencine.
Neki novi partizani,neki drugi sistem,ne znam ni sam sta,ali ovo je tragi-komedija...

glomazno

pre 9 godina

haha...prvi utisak mi je da prva polovina komentara ima po 500+ minusa, dok se nije zavrsilo radno vreme u firmi BOT doo, a drugi deo po 10-20.........tuzno je samo sto ova bahata policija bije godinama i nikad niko nije odgovarao, eventualno ako bas ubiju nekog onde odleze 2-3 godine...i sada kad po prvi put cujem/vidim da bije bagru, suspenduju ih. Ali eto kako smo sejali godinama, sada zanjemo posejano.

Vladimir

pre 9 godina

Da su nekog od nas običnih ljudi premlatili završili bi mi na sudu i verovatno bili kažnjeni zbog narušavanja reda i mira.. Ovako brat može da kaže šta hoće i da bude iznad zakona..

Predrag danicic

pre 9 godina

Trenutno ima 26 komentara u svi su protiv ove doluke manje vise...

za pola sata dolaze botovi bice 200+ komentara i svi ce pricati o "policiskoj brutalnosti", a prvih 26 komentara ce dobiti 500+ minusa ...

Nisam fan A.V.

pre 9 godina

Nekako mi se cini, kada vidim vecinu komentara, da ovaj narod obozava zandarme. Ma sve fini momci, pogotovo zandarmerija iz Niša. Cak i da nije pokazao legitimaciju, da li podrzavate batinanje?? A da li mu je potrebno obezbedjenje, mislim da jeste, na zalost.

Cika Pera

pre 9 godina

samo zato sto su pobrkali loncice - sramota , ljudi prebacili normu i sad se jos kaznjavaju, samo u ovoj smejuriji od drzave sa megatrend rukovodstvom
ovo moze da se desi

Salam salam kobasica mortadela

pre 9 godina

Što mene nijedna naparfemisana ne pita za put za plažu? Mene pandur nikad nije udario a bio sam na onoliko demonstracija. Mora da je Vučkić izgledo too much zapadnjački, to zna da iziritira. A da su me nekim slučajem i nalupali ja sam siguran da bi se i zbog mene sprovela istraga i suspendovali panduri. Još samo Kesića da ukinu pa da uvedemo šerijatske zakone i to je to.

Nebojša

pre 9 godina

Rekao je premijer za javnost da su se žandarmi izvinuli i da je to za njega završena priča.Sad verovatno sledi deo koji nije za javnost i drugi deo priče...

zelttyx

pre 9 godina

SRBIJA JE DANAS DEMOKRATSKA DRZAVA. SRBIJA IMA PRVOG PRAVOG PREMIJERA, KOJEG SA PRAVOM PODRZAVA OGROMNA VECINA SRBIJE I MOG BEOGRADA. CUDNO NAM JE SVIMA DA PO PRVI PUT GLEDAMO COVEKA KOJI ZAISTA NESTO ISKRENO RADI. RADI RADI I OPET RADI. SAMO JOS METLOM DA SE POCISTE ZUTI KRIMOSI, ALAVCI I DS OVSKI TAJKUNI. STO PRE. SAMO REDOM. BRAVO SRBIJOOOOOO.

Fica

pre 9 godina

Prvo to nije bilo ciji brat to je brat Aleksandra Vucica kako vas nije sramota da tako nesto ucinite pa sta ako je hteo da prodje kroz kordon on na to ima pravo (i na jos sto sta kao obezbedjenje), zar brat njegovog visocanstva da ide naokolo kao svi ostali?

Toliko

pre 9 godina

"Ministar je objasnio da su pripadnici "Kobri", koji su deo obezbeđenja premijera Srbije, u nedelju pošli kao pratnja Andreja Vučića do stana premijerovih roditelja, upravo da ne bi došlo do nekog incidenta zbog situacije koja je toga dana vladala u Beogradu". Znaci neko je izdao protiv zakonitu naredbu da obezbedjenje ostavi premijera ove drzave(nezasticenog) da bi njegovom bratu obezbedio mogucnost da isti ode u posetu roditeljima. Sta da je recimo neko planirao atentat i da su bas ovi koji su otisli u pratnju kriticni za odbranu? U svakom slucaju jasno je da je premijer sam naredbu izdao pa je i sam kriv za sva desavanja. A inace najvise verujem u pricu o animozitetu zandarmerije(niske) i vojne policije(kobre su deo) kao i raspravu, a potom i preveliku intervenciju ovih drugih zandarma koji nisu ucesvtvali u legitimisanju nego su videli grupu koja se koska, pa dok su ovi objasnili ko su i sta su do tad su vec popili X pendreka.

mrak u srbiji

pre 9 godina

ma nemoj, isto tako su pretukli i druge prolaznike pa njih nisu suspendovani, jer ti prolaznici nisu vuckova braca. demokratija na nivou

Juta

pre 9 godina

Bez obzira ko je bio zrtva, bio to politicar, njegov brat, sestra, mama....jednostavno ovakve stvari trebaju da se sankcionisu.Samo mi nije jasno kako neke osobe mogu da se raduju tudjoj nesreci samo zato sto je u pitanju premijerov brat..zaista tuzno!

mumin

pre 9 godina

el vidite sad sad kako ste bili pametni kad niste glasali na izborima.pa bolje za "andjele pakla" da ste glasali nego za ove r psihopate

kako

marko

pre 9 godina

Više puta sam imao priliku da prolazim pored kordona policije i zamislite, nikad do sada mi se nije desilo ništa. Ja gledam svoj posao, a oni gledaju svoj posao, nismo se ni pogledali. Možda bi mogli da se bavite i u ovom slučaju istraživačkim novinarstvom.

Александар Џунић

pre 9 godina

Док не чујем изјаве жандарма у живо, све остало су бајке и нагађања.

KRIVA - DEMOKRATIJA - 2000 GODINE

pre 9 godina

Sasvim ocekivana reakcija i odluka , kako se ovaj slucaj nebi jos vise spekulisalo najkorektnije je da se ispta sve kako i pod kojim okolnostima se desio ovaj nemio dogadjaj to je jedino pravicno. Jer ovako ce se stalno spekulisati i stavarti jos vece tenzije. Bice jos pljuvanja po policiji u narednim danima jer su u strajku, pa da se oblate kolko je vise moguce.

Silver Surfer

pre 9 godina

Hoce li i Arapi da se ukljuce u istragu? Seik je dobar covek i sigurno hoce da pomogne kada rodjeni brat njegovog velikog prijatelja bude prebijen.

D.POPOVIC

pre 9 godina

Na slici ih ima mnogo vise od pet. Sve ih treba suspendovati a ministra koji je doveo policiju iz provincije da demonstriraju svoju mrznju tako sto ce da biju nenaoruzane gradjane Beograda treba smeniti zbog zloupotrebe sluzbenog polozaja.

Samo Olja!

pre 9 godina

A izjave druge strane - Žandara? Dajte da i njih čujemo, pošto se Vučići ne skidaju sa TV-a. Još malo pa će babe, tetke i ujaci da mu se počnu pojavljivati. Imamo pravi kult ličnosti u Srbiji. Znamo čak i kolike penzije mu imaju majka i tatko...

Dragce

pre 9 godina

"Milenko Božović....je dodao da je istraga još uvek u toku, ali nije odgovorio gde se nalaze snimci koji pokazuju šta je prethodilo incidentu.
Alo, mislite da smo svi poludeli?
Gde su ti snimci, sada ih rezirate onako kako vam odgovara?
Zasto se nigde ne pojavljuje nijedna izjva tih ljudi koji su radili svoj posao.
Gospodine Vucicu, mozete 100 puta da budete gospodar Srbije, ali, ovako vise ne moze.

qwak

pre 9 godina

@Nisam fan A.V.
ja ne znam ko u ovoj zemlji voli policiju (sto se av tice, izgleda da ih ima poprilicno). medjutim, to ne znaci da uvek moramo da odobravamo, ili da uvek ne odobravamo njihove postupke.
zamisli samo situaciju da su nekoga ko nije brat zaustavili, trazili legitimaciju, rekli mu da stane, legne... zamisli da je neko drugi bacio nesto na zandarme.
pa koliko je samo ovde komentara kada 'navijaci' i slicni naprave neki incident??? koliko je nas onda za to da se tuku, hapse, osudjuju na dugogodisnje kazne zatvora.
sto bi bilo ko, ukljucujuci i policiju, morao da zna kako izgleda brat, a i da su u njihovoj pratnji sluzbena lica, koja to u stvari nisu. oni su videli cetvoricu poprilicno krupnih i visokih persona koje hoce da prodju kroz kordon. i to je to...
ako hocemo da realno sagledamo, svako bi dobio po ledjima da se nasao u situaciji u kojoj se brat nasao...
da li bi se mi nesto mnogo bunili? ne verujem. vecina bi rekla da policija mora da se slusa.
zasto je batinanje nastavljeno? ja nemam dilemu da su bili drski i vredjali policiju.
isto tako sam siguran da ih niko nije tukao 10 minuta u haustoru, kako je navedeno. takodje, nigde se na snimku ne vidi da je bratu okrvavljena glava (ne kazem, mozda jeste, ali se ne vidi).

crnja

pre 9 godina

sad vucicu smeta sto se neko veseli kada su mu prebili brata. kada su ubili djindjica otvarali su sampanjac. toma nakon atentata sija od srece na svako postavljeno pitanje o tome... tako da. udri milicijo neka vide kako je bilo postenom svetu devedesetih.

pobesneli Milutin

pre 9 godina

Vucicu, ili tvoja policija ne radi po zakonu i nasilnicka je, ili je tvoj brat kriv i treba da odgovara. Odluci se! Moze jedan policajac da pogresi, ali petorica istovremeno?

Vukašin iz Kragujevca

pre 9 godina

Danas je policajac D. P., koji je na Fejsbuku napisao da je Vučićevog brata trebalo ubiti, priveden na informativni razgovor u Policijsku upravu Kragujevac

misterx

pre 9 godina

Ministar policije podhitno da podnese ostavku.Nema kontrolu nad policijom ili je mozda naredio upotrebu sile,svejedno dovoljno za ostavku ili otkaz.

ostavka, ili puna istina

pre 9 godina

- "Nas četvorica smo išli ka stanu mojih roditelja u Krunskoj ulici, i bili zaustavljeni od jedinice Žandarmerije koja nas je uredno legitimisala i mislim da problem i nastaje zbog naših legitimacija, a ne zbog toga što smo bilo kome bilo šta uradili, ili nismo postupili po njihovom naređenju", navodi Andrej Vučić. On smatra da je prebijen zato što je premijerov brat.
- Premijer Aleksandar Vučić takođe je kao laži okarakterisao informacije da se njegov brat nije legitimisao žandarmima koji su ga pretukli, navodeći da postoji snimak na kom se vidi da su on i njegovi pratioci dali legitimacij.

Da li su braca Vucuc svesni, sta rade???
Sve da je i istina, da je tako bilo, kako kazu braca Vucic, da se Andrija uredno legitimisao, a da su zandarmi, dakle - njih VISE (sto se na snimku i vidi), a ne samo jedan (ili dvojica), kada su videli da je u pitanju premijerov brat, nicim izazvano i samo zbog te cinjenice, da je to premijerov brat, poceli da ga tuku, TO znaci, da u policiji imamo jedinicu/e, koje NISU LOJALNE drzavnim institucijama, (a mesto premijera, kogod On bio, svakako jeste institucija), i da je kojim slucajem na mestu Andrije bio Aleksandar, prosao bi isto tako, ako ne i gore! Sta bi bilo, da je ta jedinica trebalo da obezbedjuje premijera?
To je vise nego OPASNA situacija, u kojoj se zemlja nalazi i ovo se mora razjasnati po svaku cenu!!!
Da li je Rep. Srbija pred drzavnim udarom?
Smena 5 zandarma ne zavrsava ovo stanje!

Lemka

pre 9 godina

Šta znači PRATNJA? Ko plaća i šalje naoružanu vojnu pratnju bratu Premijera koji baš u 2 sata kada ne treba ide kod roditelja u posetu? Da li i specijalci piju kafu kod roditelja jer je navedeno od strane An Vu da mu oni prave društvo. Kome sve razne spec.službe prave društvo van svog radnog vremena? Jesmo li mi privatna država? Dajte izjave krvolončnih žandarma i sve snimke. Suspenzija i zatvor ako su prekršili zakon.Ostavka ministra vojnog koji misli da je vojska njegovo privatno vlasništvo.

Otac Makarije

pre 9 godina

Sta se cudite botovima,pa oni ce zato dobiti posao,ni manje ni vise nego u EPS-u!!! Radnik sam EPS-a,znate li koliko ih je zaposljeno u poslednje vreme,pa bukvalno ih kamionima dovode,a komentar dir. ED Beograd na to je,pa oni su 2 god. radili,lepili plakate,moramo da ih zaposlimo!!! Ej,lepili plakate!!! Pa ovi koji su za njih glasali nisu svesni kakvoj bagri su dali glas!!! Uslov za posao je,lepljenje plakata,lupanje minusa i pluseva! To je postenje onog,ma ime da mu ne pominjem!

Miljko

pre 9 godina

Bice da se batica malo bahatio..Vodi kobre sa sobom po gradu pa malo udario u kordon zandarmerije,al se presao i dobio po pljuci sa sve svojim kobrama.Ali naravno narodu se servira prica da je on samo prolazio tu kada je nicim izazvan,bez ikakvog razloga napadnut od pripadnika zandarmerije.Suplje ali nazalost prolazi jer je ovaj narod navikao da ga prave ovcom..

veritas

pre 9 godina

Nacin delovanja i postupnje u ovakvim situacijama je jasno preciziran pravilnikom a ljudi koji sprovode represivne mere su strogo birani. Medjutim dogodise ovakav incident koji zbog pojedinaca (sirovih batinasa) baca senku na celu jedinicu. Podrobno ispitati sveokolnosti!!!!!!!

bojan

pre 9 godina

A gde je prvi deo snimka?
meni deluje kao da je odsečen "početak" snimka...
Svaka čast ovima što su primetili da ih je gađao nečim pre pendreka u leđa. kad gledaš snimak jednom teško može da se primeti.

drugarica cenzura

pre 9 godina

Ima li neko komentar na ovu vest? Čik ako sme.
(Bilipiton, 30. septembar 2014 21:34)

Ima komentara ali ne objavljuju. Cik neka objave?

tanja

pre 9 godina

Naravno da su suspendovani. Pa nece valjda Vucic da dozvoli da mu neko dira brata. A sigurna sam da su bili bahati i ako su im rekli da ne mogu da prodju onda ne mogu i tacka,bez obzira na ime u licnoj karti. Drski i bezobrazni,u fazonu "ti ne znas ko sam ja"

Glupibo Tovi

pre 9 godina

U redu, hajde i da zanemarimo ovu bajku (o odlasku kod roditelja u pratnji kobri koji su se slucajno tu zadesili) koja vredja inteligenciju cak i ispodprosecnog coveka. Ali ne mozemo da zanemarimo pitanje - zasto bi zandarmi napali brata premijera koji je toliko dobra ucinio za Srbiju?

milan

pre 9 godina

Voleo bih da cujem izjavu i zandara,ovako Vucic s familijom govori sta hoce,osudjuje ljude pre vremena,a uvek je govorio da se ispita istina i da se nista ne iznosi u javnosti,a taj zandar verovatno nije u Nisu nasao normalan posao pa morao da prihvati i ovo,u stvari u Nisu i nema posla svi cemo u zandare a neki i u hajduke!!!

Перица

pre 9 godina

Тог дана сам обишао скоро цео полицијски коридор покушавајући да дођем кући и свуда су се полицајци понашали врло професионално.

Били су нервозни, али не и непријатни.

Прошао сам и поред Крунске. Уопште ми није јасно како то да се инцидент десио само ту и то баш брату премијера.

B I Z M A R K

pre 9 godina

Zandarmerija ih legitimisala ,oni pokazali legitimacije i onda ih prebili .Ko god je ovo napisao svaka mu cast njega mogu da razumem da mora da pise gluposti.Ali ovi sto citaju ovo i misle da je stvarno tako bilo, e njih ne mogu da shvatim.Da nije mozda bio pretres a sdruge strane jer znas ti ko sam ja !!!Pre ce biti bahato ponasanje pa batine.

bomber

pre 9 godina

Prvo se jave DS botovi,pa im uzvrate SNS botovi.Zabole me uho za ovaj slucaj,meni je bitno kako cu preziveti smanjenje plate.Ajmo botovi udarajte minuse.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Povracam, 30. septembar 2014 23:11)


i nalupaše ti minuse :) i jedni i drugi

Bojan

pre 9 godina

Dok ne vidim taj cuveni skriveni snimak navodno redovnog legitimisanja i postovanja naredbi policije ja NE VERUJEM U VASE IZJAVE! PODRSKA POLICIJI, ZAKON JE ISTI ZA SVE

klosar72

pre 9 godina

"PO PRVI PUT GLEDAMO COVEKA KOJI ZAISTA NESTO ISKRENO RADI. RADI RADI I OPET RADI. SAMO JOS METLOM DA SE POCISTE ZUTI KRIMOSI, ALAVCI I DS OVSKI TAJKUNI. STO PRE. SAMO REDOM. BRAVO SRBIJOOOOOO.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (zelttyx, 30. septembar 2014 22:48) "

Ne kapiram, jel iskren sad, ili je bio iskren onomad sa Karlobag-Karlovac varijantom?

Kad je bio iskren a kad se folirao? AKo je sad iskren, onda je u to vreme iz foliranja slao ljude u smrt?

Jbt, svestan si šta pišeš?

voja

pre 9 godina

Sve ovo je malo neobicno.Prvo nestane snimak,na kome se vidi da brat psuje i gadja flasom policajca.Bas kao i sa ubistvom djindjica.I na jednom i na drugom slucaju,se bas kao slucajno zateknu kamere,koje sve lepo zabeleze.A onda posle toga nestanu,snimci.

Povracam

pre 9 godina

Prvo se jave DS botovi,pa im uzvrate SNS botovi.Zabole me uho za ovaj slucaj,meni je bitno kako cu preziveti smanjenje plate.Ajmo botovi udarajte minuse.

Da li postoji snimak

pre 9 godina

Cemu price, pokazite taj drugi snimak da javnost vidi ko govori istinu. Prvi snimak jasno pokazuje ko nije postovao naredjenja policije i da jedan od policajaca pada verovatno od udarca. Takodje smo videli flasu bacenu na policiju i obezbedjenje koje na kraju pokazuje policijsku znacku. Na tom snimku situacija je jasna ko je krivac za intervenciju policije. Da li cemo videti ono o cemu prica premijer videcemo verovatno brzo da bi dokazao da govori istinu. Ukoliko ne pokazu snimak premijer treba odmah da podnese ostavku jer obmanjuje javnost.

mladen74

pre 9 godina

To sto su suspendovani do okoncanja istrage je prosto normalan nacin, tako se radi za svaki postupak koji se vodi protiv vas, nije ovo izuzetak, samo je dokaz da smo ipak uredjena drzava.

Slika

pre 9 godina

Zasto imam osecaj da je ovo bilo nesto licno da dokumenta nisu predstavljala problem,tuzno je i nadam se da ce krivci biti sankcionisani.

Opanzzi

pre 9 godina

Ja se jos uvek pitam ko je Andrej Vucic da ima drzavno obezbedjenje, koje placaju gradjani Srbije?! A vi botovi umesto minusa objasnite mi po kojem osnovu njega prate kobre?

Branislav Zekic Zeka

pre 9 godina

niškom odredu Žandarmerije suspendovano je pet pripadnika koji su učestvovali u intervenciji u kojoj je pretučen brat premijera Andrej Vučič, saznaje "Danas"

Ovaj je privatizovao i vojsku i policiju i zandare
da stite njegovog nestasnog sina i jos nestasnijeg brata.

A sto se suspendovanja tice suspendovao je On penzionere,
nezaposlene, nezaposlene, poplavljene i ostalu sirotinju.
A i vas ce ako bude srece!

dušan

pre 9 godina

a šta je bilo teško obezbeđenju da se legitimiše i izbegne problem mogu da zamislim kakomsu se bahato ponašali kad su ih doveli dotle da intervenišu

Banja Luka

pre 9 godina

Na snimku se lijepo vidi u jednom trenutku kako brat od A.V. gadja flasom vode policajca a onda dobija po ledjima.Pardon....cekaj jel ono rece da je pokazivao licnu!!!

Danko

pre 9 godina

Istraga ce utvditi cinjenice i okolnosti, mislim da je prekoraceno ovlascenje zandarma, i svakako treba da budu sankcionisani. Sutra bi pretukli moje dete, brata...

riječanin

pre 9 godina

Pojedinci iz redova interventnih i žandarmerije se ponašaju kao nedostojno uniforme koje nose jer izazivaju nasilje sa trajnom namjerom da uništi čovjeka.

sizifblok

pre 9 godina

Policija je sebi dala previše oduška. Ponašaju se kao da su Bog i batina. A kad treba da snose odgovornost onda se povlače i svako ih brani. Pa izvolte gospodo žandari, snosite odgovornost.

patria

pre 9 godina

zamislimo sledecu situaciju- vucicev brat uzima vojnu pratnju kako bi izbegao cimanja sa policijom dok se krece po centru grada jer je parada, a policija ne moze da zaustavi vojsku. zandarmeriji receno da ni po koju cenu ne pustaju da prodje niko naoruzan u zonu zastite tokom parade. (pouceni iskustvom kako drzava ume da upropasti vlast kad joj nesto nije po volji ) a zamisli da se nesto desi strancima - qq. zandari zaustavljaju vucicevog brata. ovi se legitimisu i zahtevaju prolaz. zandarmi, u frci da nesto ne zajebu, odbijaju da puste vojne bezbednjake. vojaci znajuci da ovi ne smeju da ih zaustave pokusavaju da ignorisu policiju. zandari skapiraju da su ovi naoruzani, i po protokolu za razoruzavanje traze da vojno obezbedjenje "legne dole". bezbednjaci po protokolu izvlace zasticeno lice i ignorisu zandare. zandari su potpuno u panici i paranoji i krecu da biju. andreja iznervirano baca flasicu s vodom. zandari to vide kao napad na sluzbeno lice, i pustaju se s lanca... eto, tako ja nekako vidim kako je do ovog doslo. paranoja je kriva za sve.

USLOV

pre 9 godina

Osnovni USLOV da neko radi u MUP i nosi pištolj je da bude psihički normalan, da voli državu Srbiju i čuva i poštuje njene predstavnike, bez obzira iz koje su stranke.
Ko to ne ispunjava, ne može raditi u MUP-u. TAČKA !!

ANA

pre 9 godina

Gde god su prebijanja tu je odred Niske zandamerije,interesatno,pokusaji ubistva,ubistva sve Niski odred.Najbolje bi bilo rasformirati taj odred da ne postoji,sutra opet mogu napasti nekog i demonstrirati svoju snagu nad njim.

Neverica

pre 9 godina

Da li ova nasa drzava ume da formira i kontrolise,barem jednu SPECIJALNU jedinicu pri MUP-u,a da sa njom nema problema?
Zasto se ne ugledaju na vojsku?
Kad ste culi,da se neki pripadnik vojske Srbije,koji pripada nekom specijalnom odredu bahato ponasao,bavio kriminalnim radnjama ili maltretirao obicne gradjane na ulici,ili kao izbacivac u popularnim klubovima?
Bar ja nisam i nadam se da ce tako i ostati!
Pod hitno uvesti red u MUP-u i odstraniti sve nepodobne pripadnike!

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Ako većina Srba ovakvo ponašanje smatra regularnim i normalnim ponašanjem policije, onda nešto nije u redu. Ne sa policijom jer su oni samo deo nas vec, sa nama?! Ako je ono zversko prebijanje nenaoružanih i nenasilnih ljudi "normalno", bez obzira o kome se radi, onda nešto nije u redu sa nama? Da li u ovoj državi može da postoji kulturan, pismen i civilizovan policajac? Neka se svako od nas seti kada mu se policijski službenik poslednji put obratio ljudskim, civilizovanoim načinom? Kada ste poslednji put čuli :"Izvinite gospodine, gospodjo da li ste ovo, ili ono...."? Nama je zakon postao pendrek. Ovaj narod se više boji pendreka nego radijacije jer pendrek "boli" a radijacija se "ništa ne oseća"?! Policajac, ukoliko mu bezbednost nije ugrožena NE SME DA UPOTREBI SILU. NE SME NIKOGA DA TUČE. Da li je to jasno? Tako stoji u zakonu, tako je i njihovom opisu posla. Zašto opravdavamo bezakonje? Da li ova histerija ima nekog razumnog objašnjenja ili se radi o kolektivnom ludilu i jalovoj i bespomoćnoj mržnji. Ovo "jodlovanje" je znak "velike sreće" koju moralna sirotinja pokazuje što je tučen i šikaniran brat političara?! Iz snimaka koji se vide, UOPŠTE NIJE BILO POTREBE da se upotrebi onolika količina sile. Ovi ljudi ne samo da treba disciplinski već i krivično da odgovaraju. U policiji nije zabranjeno korišćenje mozga uprkos što svojim komentarima, mnogi pokušavaju da dokažu kako ga policija nema.

Tica

pre 9 godina

Na snikmu se jasno čuje da pripadnici Žandarmerije tuku zaštićeno lice, ali oni ne prestaju sa lamanjem! Bilo kako, odgovorni treba da snose posledice za svoja nedela.

Ilija

pre 9 godina

Bojim se da ovaj napad nije bio slučajan ko zna šta se sve tu događa nadam se da će istraga dati rezultate jer je ovo skandalozno da ovako nedužnog čoveka prebiju!

Krle

pre 9 godina

Ovo sa suspenzijom predstavlja samo disciplinski postupak i za koji mera može biti i otkaz, a uporedo sledi nadam se i krivični postupak, odnosno prvo istraga, pa na kraju adekvatna kazna. Ja svakako ne bih voleo da dođem u situaciju da me policija iz čista mira bije, zato što je neko ljut na nekoga. Sramota za profesiju koju obavljaju.

CAR LAZAR

pre 9 godina

Zbog prekoracenja ovlascenja,zandare kazniti maksimalno.A i mora se otkriti ko stoji iza ovog napada.Ovo je napad na Premijera Vucica i njegovu porodicu.

Bogdan

pre 9 godina

Suspenzija je nadam se samo početak, jer je ona uvod u disciplinski postupak koje će se završiti verovatno gubitkom radnog mest, što je i te kako zasluženo. Zamislite da se vama ili nekom bliskom desilo da vas policajac prebije bez razloga. Oni su tu da štite građane i ovakav prestup je katastrofa.

CAR LAZAR

pre 9 godina

Zbog prekoracenja ovlascenja,zandare kazniti maksimalno.A i mora se otkriti ko stoji iza ovog napada.Ovo je napad na Premijera Vucica i njegovu porodicu.

Milorad

pre 9 godina

Posle onakvog brutalnog prebijanja i treba da budu suspendovani baš me zanima šta će se u istrazi otkriti zašto su ovako nasilno reagovali?!

Jovan

pre 9 godina

U nedelju mi se činilo da je stvarno došlo do nesporazuma, da su policajci zbog nervoze, tenzije oko obezbeđivanja Parade ponosa pretukli Vučića i još dvojicu. Sada sam siguran da to nije slučajnost, neko je to baš hteo. Sve okolnosti treba razjasniti i moramo znati šta se stvarno desilo, zašto su pretukli osobe koje nisu pružale otpor?

Sreten

pre 9 godina

Zandarmi moraju da snose odgovornost za ono sta su uradili,nisu nam potrebni batinasi u redovima zandamerije vec ljudi koji dobro rade svoj posao,koji nekrse zakon...

2004955

pre 9 godina

Niko nema pravo da ugrožava život bilo kog građanina, mas kako se on zvao ili prezivao. Problem je u tome što je kod legitimisanja shvaćeno da je to Vučićev brat, pa kako ne mogu da se svete premijeru, dobro im je došao brat. Suspenzija je blaga kaznaa, ako samo na tome ostane, moraju se oštrije kazniti kako bi drugi shvaatili da ne smeju biti izvan zakona i ponašati se siledžijski i krajnje drsko samo zbog toga što imaju uniformu i naoružanje. Andrej je nastradao samo što je brat Aleksandra Vučića.

milos

pre 9 godina

Zadatak zandamrmerije bio je tog dana , kao i svakog drugog , da obezbedi ocuvanje reda i mira na javnim mestima . medjutim oni zaista preterano brutalno reaguju ne gledajuci i ne hajuci za to ko je u pitanju

marko

pre 9 godina

@Neverica: U pravu si 100%, ja znam lika koji nije prošao preglede (valjda psihičke) u 63.padobranskoj, ali je zato primnjen u žandarmeriju, pa me ovo i ne čudi.Kažu došlo je do prekoračenja ovlašćenja usled nervoze, jer su radili ono što im se ne radi, pa su zbog toga isprebijali ljude.Koliko se ja razumem, ne bi smelo da im se desi da budu nervozni, da bi neko ušao u specijalne jedinice, treba između ostalog, da bude psihički stabilan i u ovakvim situacijama bi trebali da budu hladni kao špricer.Valjda su prošli te psihološke testove, a i u samoj obuci bi trebali da uče da se suzdržavaju na uvrede, provokacije i vređanje.Pogledajte kako su pripadnici Kobri bili suzdržani, a imali su oružje kod sebe i trpeli batine, samokontrola.Za specijalca treba biti kompletan čovek, 63.padobranska je u Nišu nekoliko decenija, za to vreme njeni pripadnici nisu uradli ništa loše, a ovi...

Kreker

pre 9 godina

Drago mi je što su pripadnici Žandarmerije suspendovani. Svako ko se bahato ponaša i loše obavlja svoj posao zaslužuje da adekvatno bude sankcionisan. Ovaj incident je dokaz da su određene promene u Žandarmeriji zaista neophodne i da se moraju sprovesti u najkraćem mogućem roku. Ovako nešto se ne sme ponoviti.

Ilija

pre 9 godina

Vojnici u obezbedjenju su strazari na druznosti koja se zove pokretna straza. Svi vi koji ste sluzili vojni rok znate ko ima pravo da naredjuje strazaru i vrlo dobro znate da to nije zandarmerija. Dakle zandar nema pravo vojnicima da naredi da legnu.

Drugo ne postoji razlog da se vojnici ne legitimisu zandarima, da pokazu svoje znacke i zatraze prolaz na koji imaju pravo. To dovodi do dva zakljucka, prvi je da nisu stigli da pokazu znacke pre nego sto su napadnuti od strane policije, a drugi da su napadnuti nakon sto su se predstavili policiji.

Zadatak vojnika nije da se biju sa bilo kim vec da sticeno lice sto pre izvuku na bezbedno sto se jasno vidi na snimku da AV i vojnik nastavljaju kretanje sve dok AV nije oboren pendrekom po bubrezima. Vojnicima je dozvoljena upotreba neubojite i ubojite sile srazmerno tome kolika je sila primenjena prema njima, a u cilju izvlacenja sticenog lica na bezbedno.

Vojnike koji obezbedjuju AV poznajem licno, imao sam priliku da ih vidim kako postupaju u stvarnoj situaciji, ne biju se, ne glupiraju se vec sticeno lice izvlace sto je pre moguce. Za platu koja je ispod proseka svoj posao izvrsavaju profesionalno.

Dobili ste insajdersku informaciju pa dobro razmislite o tome sta se stvarno desilo.

Jadranko

pre 9 godina

To sto su suspendovani je najmanje sto treba da bude preduzeto. Na snimku se jasno vidi da su prekoracena ovlascenja, da je upotrebljena sila nesrazmerna opasnosti. E sad zasto je doslo do nemilog dogadjaja, verujem da ce istraga dati najbolju ocenu. Zelim da verujem da se posle ovog incidenta, nece ni jedan covek vratiti kuci razbijene glave zbog necije nervoze ili zelje da bude jak.

Nikola EPS

pre 9 godina

@Otac Makarije,

daj Makarije... me pricaj svasta.

I ja sam radnik EPS-a (Beograd) i proteklih dana nismo dobili NI JEDNOG novog radnika...........

A SNS nikako ne podrzavam.


Nema potrebe za fantaziranjem.

DALIBORKA

pre 9 godina

(istina, 30. septembar 2014 21:35) Radili svoj posao,prebijanje bilo kog gradjanina nije uredu.Da su tebe prebili,da li bi tada napisao da su radili svoj posao,ili bi osuo paljbu.Dosta tog licemerja vise.

Marion

pre 9 godina

Ne samo suspendovati te pripadnike niske zandarmerije koji su ucestvovali u incidentu nego i njihovog pretpostavljenog.Hteli su da proture lazne informacije o odbijanju legitimisanja.Zasto bi Andrej Vucic to odbio,a imao je u pratnji i pripadnike Kobri.

Aca šmeker

pre 9 godina

Takvima je mesto iza rešetaka, a ne u policiji. U specijalnim policijskim jedinicama trebaju da rade momci za primer, a ne ovi džiberi. Da stvar bude još gora sve ovo se nije desilo spontano. Treba ispitati šta su i kome hteli da poruče ovi nasilnici, prebijanjem premijerovog brata.

Marija

pre 9 godina

Evo da kazem za sve koji su se malo umislili,policija je kod nas losa,tako su u Guci pretukli i mog decka bez razloga,jer nije imao licnu kartu,niko ni dan danas nije odgovarao za to.Zato i treba da im daju otkaze i srede ih vec jednom,jer su svi korumpirani.

Jedan iz mase...

pre 9 godina

Zar nije niski odred zandarmerije leglo korupcije i kriminala? Dikovicev brat bese tamo nacelnik? Ovo se suvise lepo "namestilo" da bas niski odred bude odgovoran za prebijanje clanova porodice A.Vucica pre bih rekao da je ovo obracun sa kriminalnim elementima u niskoj zandarmeriji.

WMSR

pre 9 godina

Policija je ta koja treba da štiti nas građane a ne da nas batina. Suspenzija je blaga kazna, jer ako se utvrdi da su Andrej i obezbeđenje pretučeni, a to pokazuju video zapisi, samo zato što su pokazavši lične karte otkrili da je među njima premijerov brat, prekršioci moraju biti najstrože kažnjeni.

vds

pre 9 godina

Samo neka prebace zandarmeriju pod ingerenciju ministarstva odbrane i smirice se za mesec dana Otpustis 10 najbahatijih i ostali ce biti manji od makovog zrna

Najgore barabe

pre 9 godina

Što mene nijedna naparfemisana ne pita za put za plažu? Mene pandur nikad nije udario a bio sam na onoliko demonstracija.
(Salam salam kobasica mortadela, 1. oktobar 2014 07:20)

Verovatno si dovoljno brzo bežao. Ja sam u nedelju išao svojim poslom (nažalost sam morao) i umalo nisam dobio batine samo zato što sam hteo da pitam nekog sa čvarcima (valjda ima toliko grama mozga više) kuda može da se prođe od ovih njegovih.

Stop represiji

pre 9 godina

@Svetlo Nishu

Izvini molim te stvarno ne mogu da imam empatiju prema pendrek brigadi, pa bolje da me ubije ko zeca na licu mesta nego da ostanem invalid dozivotni...

Bilo ih je toliko da su mogli po dvojica da drze svakoga a treci da im stavlja lisice, ali ne ajde da ubijemo Boga u njima prvo jer tako smo u mogucnosti!

aca

pre 9 godina

Da se odmah razumemo boli me uvo za AV i za AV 2 ali citam ovde komentare tipa policajci radili svoj posao itd...pa ako je njihov posao da cela jedinica isprebija trojicu coveka pendrecima onda im se i ne treba dati da rade taj svoj posao. Pitao bih ove sa ovakvim komentarima sta bi pricali da su oni bili na njihovom mestu. Mene su nekad pendrecili bez razloga i odlicno znam kako sve to izgleda iz prve ruke. Treba stati na put bahatim policajcima i zestoko ih kazniti za primer ostalima.

Sanja

pre 9 godina

Brat, sestra, zena, dete...visokih zvanicnika ima pravo na visoko obezbedjenje.Sta da neko hoce da ih kidnapuje ili ne daj boze pokusa da ubije? Policija mora da se pomeri kad oni prolaze i to bez mnogo pitanja. Najcesce sluzbe kordinisu i javljaju jedna drugoj ko kuda ide, kojim putem. Kakvo crno batinanje, to je nezamisluvo.

Dragan

pre 9 godina

Zandarmerija ima toiko putera na glavi tako d ovaj incident samo ubrzava pitanje njene reorganizacije, cini mi se da ovde ima vise ds botova nego ijedne druge stranke...tako da svi zajedno skupljajte pluseve i minuseve...bolest 21-og veka..))

Marinko

pre 9 godina

Mislim da se jako loše osećaju svi oni policajci i žandarmi koji pošteno i odgovorno rade svoj posao, jer ove njihove nazovi kolege koje su napravile incident od iste države dobijaju ista prava i istu platu, a sigurno je posle ovga da tu platu ne zaslužuju.

mika

pre 9 godina

I ako su suspendovani.Bez obzira o kome se radi,ovakvo prebijanje je prevsilo svaku meru. Pendrecenje zbog legitimisanja... Strasno! Neka ovo bude primer svim zandarima i policajcima.

Mister No

pre 9 godina

Sporni deo snimka koji fali verujem da bi sve razjasnio.Agresija ničim izazvana.Momak se mirno šetao u pratnji specijalaca a žandari ga prebili.Priča smrdi na kilometar.Nije ljudski i civilizacijski što je Vučić pretučen.Hrišćanin sam i ne delim oduševljenje jednog dela mojeg komšiluka što je konačno i neki beli medved osetio pendrek na svom krznu.

dragan

pre 9 godina

Ne mozemo mi , obicni gradjani ne mozemo da donosimo odluke jer nismo kompetentni za pitanja vezana za buzbednost najvisih drzavnih funkcionera ,Onaj ko radi taj posao procenjuje koga i sa kolikom merom predostroznosti treba obezbedjivati

Novica

pre 9 godina

Ni meni se ne ide na posao ali moram!Koga briga jer se njima nije radilo,pa su bili malo nervozni.Svako mora da odgovara za svoje postupke i dosta je sa lazima i bednim opravdanjima.

nikon

pre 9 godina

Posao ove jedinice je drugaciji od primenjenog i lepo stojii na sajtu u opisu poslova. Suspenzija i dosledna istraga o svim ciniocima je potebna da se dodje do relevantnih podataka!

LIdija

pre 9 godina

Ми знамо шта смо видели у оном снимку ,једном од многих, а то је прекорачење овлашћења служби безбедности којем је заиста време да се једном за свагда стане на пут

Lane

pre 9 godina

Posle svega viđenog ovako nešto je očekivano. Slažem se da svako treba da radi svoj posao ali ne na onaj način koji je svima dobro poznat i zato treba sve ovo ispitati. Svi treba da snose posledice zbog neodgovornog ponašanja i niko ne sme biti povlašćen što se kažnjavanja tiče.

Miodrag

pre 9 godina

Niti mi je zao Vucicevig polubrata niti zandarma.Vicicev brat je verovatno bio suvise drcan pa je dobio batine.Sto se tice niskih pripadnika zandarmerije oni su prekinuli strajk da bi kako kazu sluzili drzavi Srbiji ali oni su ustvari sluzili Briselu i Vasingtonu.Gospodar Vucic je izveo i policiju i vojnu policiju sa svim naoruzanjem da biju sopstveni narod u interesu zapadnih zlikovaca probisveta.Jadna si moja Srbijo da jadnija nemozes biti.

Kosta

pre 9 godina

Samo po zakonu svima. Za ono što su učinili neka snose posledice. Najgore je što su pred građanima Srbije ukaljali ugled koji policija i žandarmerija imaju.

Maka@

pre 9 godina

Jasno je da opet imamo "jedinicu" ali ono sto mi nije jasno da premijer zeli punu kontrolu medija a ne sluzbi ... kordinirao ovamo onamo a ne moze slucaj Dikovic i niska zandarmerija da resi

Mihajlo

pre 9 godina

(branko, 1. oktobar 2014 09:10)
Gospodine Branko od silne zelje da obranite nesto sto jednostavno ne treba da se brani ispadate smesni.Kao prvo vi niste Premijerov brat i zivot vam nije ugrozen a da ste cak i imali svoje obezbedjenje da li je posao Zandarmerije da vas pretuce?Ljudi iz obezbedjenja su bili naoruzani ali na zalost napad je poceo kada je Andrej pokazao LK a ne pistolj neko iz obezbedjenja.Ako stvarno mislite da su ovakve stvari uredu onda imate malo iskrivljene poglede na demokratiju!

drug stari

pre 9 godina

Sramota! Pa šta ima da se šeta bilo ko po ulici kada je puno žandara! A oni ne izlaze na ulice tek onako! BAHATOST ga je koštala po nosu! Ako je, niko nije tj. ne bi trebalo da je iznad zakona! Mislio sam da ovo neću nikad reći ali za sve ima prvi put; Podrška žandarima!

Buda

pre 9 godina

Ponasanje zandarmerije je neprihvatljivo, bez obzira o kome se radi, takva primena sile je nesto sto se ne sme ponoviti ni tolerisati i nadam se da ce nadlezni organi da reaguju kako se vise nebi ponavljale ovakve stvari.

Marija

pre 9 godina

Imala je javnost Srbije priliku da na malim ekranima vidi kako zandarmerija radi svoj posao , medjutim njihov posao nije da ljude posle svoje intervencije ostave invalidima vec da samo sprece narusavanje javnog reda i mira , koliko se ja razumem

Pedja

pre 9 godina

Kako ljudi ne vide da je ovo izrezirano da se skrene tema sa opsade Bg tog dana i parade. Prvo kako Kobre mogu da obezbedjuju civila. Drugo i kad su dosli do kordona sto Kobre nisu pokazale sluzbene legitimacije, sta ima Vucic da pokazuje lk. Trece jel neko primetio da Kobre NISU bile naoeuzane a bile su na zadatku obezbedjenja licnosti. I na kraju kada su zandarmi intervenisali nisu ni pokusali da zastite cuvano lice. Sve je ovo i vise nego providno.

Jednoruki Krstivoje

pre 9 godina

Nekad je bilo ona čuvena patetična rečenica: ,,Nemoj da mi diraš mamu''(Boža Đelić), danas još jadnija: ,,Nemoj da mi diraš batu''!

Rosa

pre 9 godina

Ma more kakvo je to bahacenje po ulici, niko ali niko niko ne sme na ulici ili bilo gde drugde da oseti strah pogotovo ne od onih koji bi po difoltu treba da brine o nasoj bezbednosti!

dunja

pre 9 godina

(S.Ilic, 1. oktobar 2014 11:35)

Bas zato sto su zandarmi tukli i ranije koliko hoce i nisu bili ni suspendovani tome mora jednom d adodje kraj. Svako malo imamo kako neki goloruk baja kao prebije 10 policajaca u kompletnoj opremi, a onda se oni kao samo brane. Svakom sa malo mozga je jasno da dva ili tri coveka ne mogu nista da urade 20 - orici opremljenih zandarma i da oni mogu da ih savladaju bez batinjanja.

Кумрија

pre 9 godina

Брат Мироточивог је и сам, по мало, мироточив. Зар њега да легитимишете? У светињу се не дира!

максимилијан

pre 9 godina

па зар није бата дотичног поставио те жандарме на положај и наредио им да никога не пуштају да прође, и сад они људи криви што раде свој посао. И зар није тај исти премијер рекао пре неколико како жандармерија више неће морати да виче "баци пушку... стани..." и тако то десет пута. Мангупирала се говеда па добила по њоњи и сад сви други криви. Срамота и брука

Coco Bill

pre 9 godina

Polako samo. Ovi su samo "žrtveni jarci" za nešta drugo, a to drugo je sama policija. Posle ovog "slučajno" snimljenog slučaja, slediće, verovatno i čistka u policiji i dovođenje "reprezentativnog" kadra, ali to nije bitno, bitno je da će oni biti verni partiji i Vođi. Naravno, ne odmah da se to kao, ne bi bukvalno povezalo sa ovim "slučajem", nego će ovaj "sučaj" biti iskorišćen, posredno u širem kontekstu, da kao eto rukovodeći kadar u policiji nije dorastao demokratiji, javnosti, čuvanju građana i njihove imovine...itd...itd.

justis

pre 9 godina

Sramota... Zandarmerija treba da izadje.na ulice iz protesta i da im se narod pridruzi.... I oni i mi smo ovim postupkom po ko zna koji put ismejani i prevareni...

cojle

pre 9 godina

Ljudi...žaba se kuva od hladne vode,ne baca se u vrelu...
Hvala nauci...pa sada imamo internet (Vučić bi ga rado ukinuo) pa nismo ni svesni,da nas je veliki gazda vratio u 90e...da nema interneta,ne bi imali pojma šta se dešava.

Vučiću,što skoro 2 godine ni u jednoj izjavi (a vala svaki dan imaš neku konferenciju) ne spominješ Kosovo,a do pre 3 godine,si "hteo" životom da ga braniš?

Kao i sve u vezi Vučka i ovo mi smrdi na gadnu režiju...


Vučiću,na ovim izborima si pobediojer je DS izgubila...a ne zato što si ti neki kalibar. Osvojio si jedva 25% glasova građana Srbije...50% ih nije ni izašlo.
Jeftino si prošao i na tim izborima i 5. oktobra...trikovi 90ih,više ne pale,zahvaljujući internetu...Ljudi u ovoj zemlji,ne postaju budale,preko noći,pa da ti se glasačko telo povećava...ti si svoj maksimum osvojio...a onih 50 i nešto % glasača,će da te pošalje u istoriju kao i DS.

rade

pre 9 godina

Iz samog snimka i moja prababa sa cetiri razreda skole se vidi da oni nisu znali o kome se radi.Zalosno je da premijer kaze da su bili njegovog brata dok je drzao licnu kartu

i zandari su porodicni ljudi

pre 9 godina

@marko

Zandari se nisu javno ni pred paradu a ni posle parade oglasili da bi im ti stavljao Vuciceve reci u usta i time opravdavao vodju koji se ovim recima na vrlo drzak nacin pravdao za postupak njegovog brata (verbalno prihvatanje i odbijanje duznosti u vreme parade).

Zasto zandarima prisivamo ono sto politicari zele da prikriju, ali necemo da vidimo kada ti isti zandari hapse najokorelije kriminalce, a nasi sudovi ih u sprezi sa politicarima oslobadjaju. Da li su i u tim radnjama zandari krivi zato sto su eto iz Nisa, pa jos i 'psihicki' nesposobni jer to opet odgovara politicarima da imaju opravdanja.

Psihicku i fizicku spremnost svakog zandara odredjuju lekari, pa ako cemo i tu da svaljujemo krivicu na zandarme pozovite se na etiku lekara odnosno komisije koja donosi odluka o sposobnosti zandara opet u sprezi sa politicarima.

U ovom slucaju na strani sam zandara jer oni su vrsili svoju duznost, ali dok se ne prikaze snimak o onome sto Vucic i ministri tvrde dotle na osnovu snimka svi koji su ometali zandarmeriju u vrsenju njihovih zadataka snose svoju krivicu. Tog dana cak i huligani su se sa ulica sklonili, a znamo da je bilo mnogo desnicarskih vodja pa su i oni ispostovali sami sebe da ne prave nerede po ulicama Beograda.

zinida

pre 9 godina

tako je to vucicu kad se covek kasno opameti.20 god pevash istu pesmu koja je u sustoj suprotnosti od ove danas koju pevash,i ti si jedan od odgovornih za ovakvu klimu u srbiji.

WTF-ologist

pre 9 godina

Rasformirajte Žandarmeriju. Braniće nas braća Vučić i civilno društvo! Iz poplava će nas izvaličiti...pa, opet braća Vučić i civilno društvo! E, da i 'slobodni' mediji; gde o njih da se ogrešim!?

APEL

pre 9 godina

Braco i sestre... Cista namestaljka, naseg nadri "premijera", i njegova nova gluma da se skrene sa teme o paradi, smanjenju penzija, plata i prikupljanje novih politickih poena!!!! Bruka i sramota sa cime nas truju!!!

Ribar

pre 9 godina

Ovako nesto nije smelo da se dogodi ni u kom slucaju nikome, ali nikome… o kakvoj mi onda bezbednosti pricamo?? S punim pravom ovo treba sankcionisati

Vukmir

pre 9 godina

Ovakvo ponasanje je van svih policijskih I moralnih kodeksa ponasanja koje treba sankcionisati I saseci u korenu da sluze kao primer svima ostalima.

Vukmir

pre 9 godina

Ovakvo ponasanje je van svih policijskih I moralnih kodeksa ponasanja koje treba sankcionisati I saseci u korenu da sluze kao primer svima ostalima.

dobri

pre 9 godina

Kladim se da ih vraćaju na posao ako prećute istinu o bati koji o bahatošću upotpunjuje sliku premijera sa obezbeđenjem koje se koristi kao posluga u nekoj monarhiji a mi sve te reformatore plaćamo i svakim danom sve gore živimo

moj ugao

pre 9 godina

na snimku se vidi da tek na kraju tuce prebijeni radnik obezbedjenja pokazuje znacku.

sto bi je pokazivao ponovo ako se legitimisao i na pocetku ?

Mile

pre 9 godina

Podrska postenom narodu i policiji koja radi svoj posao stiteci postene gradjane. Dole politicari, lazovi i manipulatori. Popagandno pranje mozgova vam nece pomoci vec smo sve videli.

todos

pre 9 godina

Da li ume neko da napise tekst o podrsci zandarmeriji ali da tako izgleda kao da je protiv? Tako da se botovi zbune i da ne znaju gde da ubodu. To su isti oni botovi koji su prkosili pokretnim stepenicama.

Septicar

pre 9 godina

Dragi moji glupi i retardirani gradjani Srbije, vi ste ovo izabrali na izborima i sada uzivajte i bez iznenadjenja i kukanja!!! Doveli ste one stare seseljeve radikale na vlast i nije mi jasno sta sada ocekujete??? Samo jos malo sacekajte da vidite (kada ste toliko glupi da vam vec nije jasno) sta ce jos biti sa ovom septickom jamom od drzave, UKOLIKO POD HITNO NE ISPRAVITE ISTORIJSKU GRESKU I NE SKINETE OVE RADIKALCINE STO PRE, KAKO GOD TO MORALO DA SE URADI????
U protivnom vam garantujem krvavi gradjansku rat na ovim prostorima!!!

o?evidac

pre 9 godina

Ceo problem je izrežiran da po hitnom postupku ne bi bili odvedeni kod sudije, kao neki tog dana, i time su izbegli pretres ... pa bi bruka bila još veća.

najevropljanin

pre 9 godina

Dr Stefanovic, ministar SNS, Gacic ministar vojske SNS, Vucic premijer SNS, prebijeni Andrej SNS. Ajde dogovorite se ! Sve to ostaje u porodici, utvrdite ko je odgovoran i kaznite ! Meni ovo vise lici na nasilje u porodici...

sumadinac

pre 9 godina

Moja zena radi za 18000 dinara u samoposluzi sa 3 slobodna dana mesecno. Nema cak ni minimalac. Cim legne minimalna zarada mora da vrati gazdi 3000. To je meni vazno, a ne da li se bije premijerov brat.

sasha

pre 9 godina

Policija je verovatno dobila naredjenje da na sve nacine zaustave probijanje kordona da bi parada bila odrzana. Oni su samo postupili po naredjenju i verovatno nebi se podigla medijska prasina da je neki "huligan" dobio batine. Ko zna jos koliko je neduznih dobilo pendrek ali niko nece da reaguje. Andrej je verovatno umislio da je nedodirljiv posto je premijerov brat i sigurno se malo folirao posto je imao obezbedjenje. Uostalom zar ne treba da se drzavni troskovi svedu na minimum, pravo rasipnistvo obezbedjivati i premijerovog brata. Bilo bi zanimljivo cuti i verziju zandara koji su tukli, trebalo bi neki novinar da ih pronadje da cujemo i njihovo vidjenje dogadjaja.

sve jasno da jasnije ne može biti

pre 9 godina

Policija dobije striktno naredjenje da ne sme nikoga da propusti! To nikoga i bukvalno znači nikoga! Što uključuje i bliže i dalje rodjake ličnosti koje obavljaju visoke državne funkcije! E sad ovde je problem što je brat premijera Vučića izgleda umislio da ima malo veća prava od običnih gradjana i da pojedine zabrane za njega ne važe! Dečko se tu malo zaj..o, što su mu pripadnici žandarmerije i stavili do znanja! Možda ne baš na najnežniji način ali... uostalom oni su žandarmi a ne časne sestre!

Melenci

pre 9 godina

stvarno kako nema izjava zandarma ili pretpostavljenih?Pet porodica nece imati platu,da ne pricam o krivici i kazni.Zaista je Vucic rekao pred celom Srbijom da su se zandarmi izvinuli i da je to njemu dovoljno.Ijos da porodica nece privatno goniti zandarme.Sta se u medjuvremenu dogodilo da se ovaj incident dovede do nivoa drzavnog problema zaista ne znam.Ali nikako se nesme zanemariti eventualna mrznja kao motiv prebijanja jer to nikako nije dobro,to je jako lose i opasno stanje uma.

ocu leba

pre 9 godina

isto tako treba i vucicev brat da bude procesuiran vidi se kako na kraju snimka gadja zandarma flasicom! pravda (sloboda) za zandarme!

Zoran M.

pre 9 godina

Dajte da čujemo sve: i Vučićevog brata i žandarme, a ubeđen sam da je Vučićev brat prišao rečima: Znate li Vi ko sam ja? (ili nesto slično).
Ono što primećujem već duže vreme (od vremena Slobodana Miloševića) ovde nema slobodnih medija i ne smeju se sve strane javno izvesti da kažu šta je ustvari bilo, već se sve zataškava uz pomoć političara i kao država mi nekako delujemo kao neki balon koji se naduvava (al ne može u nedogled).
Dakle ovaj komentar se odnosi najviše na medije: dajte malo Vašeg profesionalizma i novinarske etike ako je imate, a ako nemate idite kući, jer ste ovakvim obaveštavanjem naroda mnogo providni.

Soleks

pre 9 godina

Znači zvanična verzija je da je bata lepo i prostojno pokazivao svoja dokumenta, kada su žandarmi skočili i počeli da ga mlate najstrašnije. I dodatak - to je bio transfer mržnje prema Aleksandru Vučiću koji se preneo ne njegovu porodicu. Daakle???- zvanična verzija je da su pripadnici žandarmerije zlikovci i idioti!?
ps. čovek mora biti slina pa da u ovo veruje.

Jeees

pre 9 godina

Treba napraviti live emisiju i da se pozovu zandari kako bi na miru ispricali ceo tok dogadjaj. Ovako nista, videcemo samo sto nam se servira

mala crna

pre 9 godina

od kad je Vucic dosao na vlast prestala sam da verujem svemu sto bude na vestima i u novinama.Bukvalno ne verujem spikeru ni kad mi "dobar dan" kaze.

Robin Hud

pre 9 godina

Ljudi, ova Vlada mora dole!!! Spremite se 5. oktobar je blizu. Policija je u strajku vec 5 dana. Vreme je da izadje na ulice i sprovede vladajucu garnituru tamo gde joj je mesto!! Jos samo malo, GOTOV JE!!!!

serb_alien

pre 9 godina

Ne znam da li su mediji obavesteni (ukljucujuci i b92) da, pored batina koje je tamo neki Andrej dobio, Srbija trenutno ima neuporedivo vece probleme? Jel vas neko mozda obavestio da npr. pravosudje u Srbiji ne funkcionise vise od pola meseca? Ko da vam Vucic pise vesti!!! Da su Obamu ovako prebili, ne bi se toliko pisalo o tome. Muka mi je vise i od Vucica i od vas medija. Alo bre ljudi, stvarno ga preteraste!!!

NikolaD

pre 9 godina

E tako je, brale, kada se malo kurci* sa oklopljenom zandarmerijom. Da su se puno kurcil* ne bi ih sajdzija sastavio.
Zahtevamo ceo navodni "video" gde brat pokazuje licnu sve sa zvukom i reseno.

Pravnik

pre 9 godina

Na 00.17 sekundi snimka, ako se zaustavi tada, jasno se vidi da Andrej Vučić gadja žandare flašicom vode i da posle toga dobija udarac u ledja...

Darkstar

pre 9 godina

Sad ćemo videti ko su i kakvi su čelnici policije i Žandarmarije. Hoće li podvite repove pred Gzadom, poput kukavnih pasa ili će reći istinu (i pokazati snimak, ne onaj koji smo svi videli, već početak happeninga) i stati iza svojih ljudi. Ne učine li to, Žandarnerija može slobodno okačiti kopačke o klin, a i policija s njima, jer mižeš ti koliko hoćeš navlačiti uniformu na drek, ali to je i dalje drek.
Ili pokažite integritet ili crknite!

S.Ilic

pre 9 godina

Premijer Vucic nikako da odgovori na pitanje svih pitanja.

Zasto je njegov brat koji je niko i nista, nikakva licnost, totalno nebitan lik, imao vojno obezbedjenje "kobri" koje je placeno parama poreznih obveznika Srbije.

Zasto da siromsani radnici i penzioneri Srbije kojima se otima od usta i penzija placaju licno obezbedjenje Vucicevog brata? Ko je on? Sta je on?
Koji je on faktor u zemlji Srbiji? Zasto da Srbija placa njegovo licno obezbedjenje?

U svakoj normalnoj, demokratskoj drzavi i ministar policije, ministar vojni, a na kraju i sam premijer bi bili u roku od 24 casa bivsi. Vise ne bi obavljali svoje funkcije. Zbog uzurpacije i zloupotrebe istih. I nelegalnog trosenja drzavnih para. A mozda bi se protiv njih podnele i krivicne prijave.

Ne bi se drvlje i kamenje osulo po zandarima koji su kao prvo radili svoj posao, a kao drugo bili napadnuti od BRATA i njegove pratnje.



A sto se tice zandara. Tukli su oni i prije, samo kad tuku sirotinju onda niko ne postavlja pitanje.

Zasto je sada premijerov brat, na ciju licnu zastitu premijer trosi pare gradjana Srbije, bitniji i vazniji od bilo kojeg drugog Srbina ili Srpkinje?

Gde je onda bio premijer da se oglasi u vezi policijske brutalnosti.

Ili su gospoda Vucicic iznad svih Srba i Srpkinja.

dunja

pre 9 godina

[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (raci, 1. oktobar 2014 09:51)

A zar ne mislis da je cudno sto se nijedna NVO nije oglasila povodom ovog slucaja?

Sinđelić

pre 9 godina

Verovatno će grupa koja je učestvovala u incidentu pokušati da nađe opravdanje za svoj postupak, u tom eće verovatno imati i pomoć kolega ali komadant jednica žandarmerije Božović mora da bude odlučan da se stvari stera do kraja i da se ne završi samo na suszpenciji.Mogu da zamislim kako ni se u toj sitaciji nedajbože proveo neki mladić ili čovek kojeg bi neka neodložna potreba naterala da prođe tom ulicom.

Aleksa

pre 9 godina

Broj botova/botnet klijenata koji "lupaju minuse" eksponencijalno raste na svim domaćim sajtovima i to su stvarno horor dešavanja.

Kum

pre 9 godina

Taj snimak će se pojaviti recimo kad i "doktorov" "doktorat" ili moje eksplicitne fotke s Marijom Antoanetom.
(POPovanje, 30. septembar 2014 23:46)

Ili dzakovi puni glasackih listica? Ili imena tih zlih ljudi koji su prisluskivali Nikolica i Vucica? Ili...

branko

pre 9 godina

Po keramickoj izjavi vojnog nam ministra, obezbedjenje premijera nije bilo na zadatku, pa se pitam sta ce im onda oruzje? A znajuci pritom da su na ponosnoj paradi bili i ambasadori SAD i Nemacke prosto se pitam sta bi se desilo da sam npr. ja krenuo tog dana da posetim roditelje u drustvu sa naoruzanim prijateljima i da se sretnemo sa zandarmerijom, da li bi i onda zandarmi bili suspendovani da su postupili kako su postupili ili bi dobili ordenje sto su uhvatili opasnu teroristicku grupu?