Nedelja, 21.09.2014.

11:07

Nemci tuže Ukrajinu za pad MH17

Porodice Nemaca poginulih u padu malezijskog aviona MH17 najavile su da će podneti tužbe protiv Ukrajine i ukrajinskog predsednika.

Izvor: B92

Nemci tuže Ukrajinu za pad MH17 IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

76 Komentari

Sortiraj po:

dragan

pre 9 godina

ne razumem holandjane kojima je izginulo toliko gradjana - da cute - i na neki nacin skrnave te zrtve
(gvatemala, 21. septembar 2014 11:14)
------------------------------
Holandija je kroz istoriju imala mracnu ulogu u kolonijalizmu, danas u vernom poslusanju NATOu.

Mladen

pre 9 godina

Ovo sam ja u startu rekao, bez obzira ko je oborio avion Ukrajna treba da bude odgovorna zato sto nije zatvorila vazdušni prostor nad kojim nema kontrolu.

T&T

pre 9 godina

"Sve je jasno? Ukrajina kao drzava odgovara za zracni prostor, u normalnim uslovima ali kad ti dio teritorije i neba kontrolisu separatisti? Onda. NE"
@ (Proud To Be Croat, 21. septembar 2014 17:00)


Vi ste prosto neverovatni ljudi! Sve ce te da opravdate ako ste na necijoj strani
Ako Ukrajina ne kontrolise deo vazdusnog prostora svoje teritorije (sto nije tacno uopste jer kontrola letenja I dalje pokriva istu teritoriju kao I pre rata) zasto onda salje putnicke avione u neizvesno???
Ukrajina je poslala avion u tu ratnu zonu, ne separatisti!
Zasto je Ukrajina poslala putnicki avion preko ratne zone????
Veoma jednostavno pitanje!!!

Ado

pre 9 godina

citam komentare i ne verujem kako moze svako zakljuci sta zeli...tuzbu ne podnosi nemacka, vec privatna lica koji su njeni gradjani, a mogu da budu srbi, rusi, turci, ko god...i imaju svo pravo, jer ovde se ne radi o tome ko je kriv za obaranje aviona, vec ko je posredno odgovoran sto se avion uopste i nasao u toj oblasti...a to jeste ukrajina...ako se kasnije, na osnovu materijala iz crnih kutija dokaze da su piloti nepaznjom skrenuli avion sa kursa, tuzice i malazijsku aviokompaniju...ali to sve nema veze sa tim ko je povukao okidac i srusio avion...

Proud To Be Croat

pre 9 godina

Sve je jasno? Ukrajina kao drzava odgovara za zracni prostor, u normalnim uslovima ali kad ti dio teritorije i neba kontrolisu separatisti? Onda. NE

jelena

pre 9 godina

Cudi me da Srbiji jos nije isplaceno 30 miliona dolara, oni znaju. Ma sta 30 miliona, 300 milijardi, pa ce otkriti svetu sve sto znaju, a znaju sve: i da covek nije bio na Mesecu ( ne racunajuci Muju), i da je prethodni malezijski avion sleteo na Dijego Garsija, i da Skoti poticu od Srba, ali je referendum namesten, i gde su najbolji hoteli na svetu (posto samo njih posecuju)...samo jedno ne znaju: kako da prezive do 1. u mesecu i kako da od vlastite zemlje naprave pristojno mesto za zivot. Ali, resice i to, kad im isplate te milijarde.

neinformisaniasd

pre 9 godina

dokazi su potvrdili da je avion oboren raketom sa zemlje, zato ne znam zasto se spominju neki lovci, vjerovatno neinformisani, zna se da je oboren sistemom BUK, jos samo treba da se utvrdi da li je posada bila proruska ili ruska, sve ostalo su samo manipulacije i ubjedjivanje samog sebe u nesto trece..
(opcija, 21. septembar 2014 15:21)

Zašto ne ukrajinska?

EU Citizen

pre 9 godina

Sram ih bilo, tuže Ukrajinu zato što znaju da od pravih krivaca, kremaljske mafije, ne bi dobili ništa, to jest, barem dok ne plate kožom, što će se takođe uskoro desiti. Ali šta drugo očekivati od Nemaca, osim svega najgoreg...

Super

pre 9 godina

Ja sam uveren na osnovu svega što je na temu pada ovog aviona pisano, rečeno i prikazano da su ukrajinska vlada, kontrola leta i vojska odgovorne za pad malezijskog aviona. Međutim ne mislim da ukrajinski narod treba da plati obeštećenje porodicama žrtva već nalogodavci i pomagači. Niko nije pitao narod želi li krvoproliće na tom Majdanu, niti da li želi nasilno rušenje legalno izabrane vlasti, paljenje civila u Odesi a ponajmanje treba li MH17 poslati u ratnu zonu. Jer tačno je da je svaka zemlja odgovorna za svoj vazdušni prostor ali tačno je i to da ta zemlja nema legalno izabranu vlast a na krnjim izborima nametnutog predsednika Ukrajine su pre par dana uz ovacije slušali u Kongresu. Iskreno žalim žrtve ove nesreće ali žalim i narod Ukrajine jer su i jedni i drugi žrtve avanturističke politike EU i SAD.

svi (ni)su isti

pre 9 godina

"Nemci tuze Ukrajinu jer postoji sansa da dobiju odstetu.Sud da osudi i donese presudu da rusija treba da plati odstetu od toga ne bi bilo nista.To je jasno kao sto je jasno da su ga rusi oborili!
(mujcinovic salih, 21. septembar 2014 15:05)"

Dobro si ovo komponovao: sad ce Ukrajina, samo da bi ispala civilizovana, priznati da je oborila avion i platiti stetu? Ali, kako ce ispasti civilizovana ako je oborila civilni avion?

Igor

pre 9 godina

Ne razumem te ljude. Hoće da zarade na smrti svojih članova porodice, na štetu ukrajinskih poreskih obveznika!? Možda su neki od njih advokati po zanimanju, ali šta je sa ostalima?

mujcinovic salih

pre 9 godina

Nemci tuze Ukrajinu jer postoji sansa da dobiju odstetu.Sud da osudi i donese presudu da rusija treba da plati odstetu od toga ne bi bilo nista.To je jasno kao sto je jasno da su ga rusi oborili!

Rale

pre 9 godina

Sta vise ima da se kaze. Covek je sve objasnio. Ne znam zasto se uopste dovodilo u pitanje ko je tu kriv...? Zal za toliko izgubljenih zivota. :-(

only fools and horses

pre 9 godina

Pola sata posle pada aviona su Ukrajinci objavili audio snimak koji navodno dokazuje da su tzv prorusi odgovorni za obaranje aviona. Na snimku je razgovor između nekog od vođe prorusa i generala vojske Rusije.
Vrlo brzo je dokazano da je snimak napravljen i postavljen na Youtube dan ranije. Znači dan pre obaranja, unapred" je spremljen "dokaz" koji optužuje pobunjenike.
Meni ne treba više nikakav drugi "dokaz" da budem apsolutno siguran ko je kriv.

Mihailo NBGD

pre 9 godina

Rusi ni ovi njihovi iz Donbsa nisu imali apsolutno ni jedan razlog da obore taj avion.Gotovo izvesno ga je oborila ukrajinska vojska sa namerom internacinlizacije sukoba i dodatnog pritiska na Ruse i Rusiju.E sad taj rukopis je prilicno prepoznatljiv i vec par decenija sluzi za dobijanje propagandnog rata a pripada bez sumnje zapadnim zemljama

opcija

pre 9 godina

dokazi su potvrdili da je avion oboren raketom sa zemlje, zato ne znam zasto se spominju neki lovci, vjerovatno neinformisani, zna se da je oboren sistemom BUK, jos samo treba da se utvrdi da li je posada bila proruska ili ruska, sve ostalo su samo manipulacije i ubjedjivanje samog sebe u nesto trece..

Patike....

pre 9 godina

@ patriota, 21. septembar 2014 11:19

Supermen neka podeli patike, ako mu padne rejting i bog da ga vidi...

E moja Srbijo... je čekam da zapalim odavde, mogao bih i u Afriku, tamo je bolje!!!

Nemcima svaka čast za tužbu! Bez obzira na to ko je kriv zbog situacije u Ukrajini, pracno gledano, Ukrajina je kriva što je umesto da zatvori nebo, prikupljala novac od preleta i kada su sukobi uveliko bili u toku, čime je dovela u opasnost život svakog putnika i člana posade na hiljadama letova koji su tim vazdušnim prostorom leteli.

Antrax

pre 9 godina

Konacno da se neko seti Ukrajine u vezi sa tom nesrecom.Sramota je sto je najvecu zrtvu imala Holandija a nije preduzela nista.Istraga u kojoj se ne vidi kraj i kriju pocinioci.

Nije tacno

pre 9 godina

@globtroter, nije istina da ih Rusi ne pominju. Trazili su pre neki dan da se pred SB UN raspravlja o istarzi holandske vlade. Pricaju o tome stalno. I nije istina da enma dokaza. Ima ih, ali se kriju u cilju vise politike, kao sto su u cilju iste sat posle obaranja aviona, bez ikakve istrage i dokaza osudili proruse i Putina licno, kako bi sebi dali povod za uvodjenje sankcija. A iste su ustvari uvedene kako bi se Rusija istisla sa evropskog trzista, ekonomski slomila, usporio njen razvoj, a marionetska EU konacno potpisala sporazum o slobodnoj trgovini sa SAd, koji odbija da potpise godinama jer joj steti. Ovde je najveca zrtva EU, shvaticete to konacno, mozda. Muka mi je od njihove perfidne, lazljive politike. U to sta oni pricaju moze verovati samo onaj ko pojma nema o geopolitici i ekonomiji.

Pera

pre 9 godina

Da se ne lažemo, jasno je da su ga oborili Rusi isto kao što je jasno da će Ukrajinci snositi odgovornost jer se dogodilo na njihovoj teritoriji.

apolo

pre 9 godina

Avion su oborili Ukrajinci, prvo dva lovca njihova su letela pored putnickog aviona i svi cute na to. Drugo, cim je avion nestao sa radara Ukrajinci su javili da je oboren, kako su znali? Trece, prorusi su obezbedili mesto nesrece za OEBS ali ukrajinci su nastavili da granatiraju kako ovo ne bi dosli, jer ocigledno im ne odgovara da se ispita mesto mesrece. Kriza je od samog pocetka izazvana od strane Zapada kako bi se Rusiji uvele sankcije i kakp bi NATO dobio izgovor da se jos vise priblizi granicama Rusije, sto im je oduvek bio cilj.

seljadin

pre 9 godina

ne samo da je Ukrajina odgovorna i njihovo rukovodstvo, vec su odgovorne i NATO drzave koje su finansirale sadasnju vlast i priznale krvavi puc koji se desio u Kijevu.

Pantagruel

pre 9 godina

Крајње логично. Недопустиво је дозволити цивилном путничком авиону прелет преко територије на којој се воде оружане борбе и већ је оборено више влјних авиона, што свакоме ко улључи мозак на пола секунде јасно говори да ризик постоји. Зато свака држава прима толики новац од такси за прелет, да би деловала превентивно и сваки могући вид опасности свела на минимум. Украјина то није учинила, а имала је довољно времена и могућности да успостави руте које заобилазе тај мањи део њене територије на ком су вођене борбе. Зато је крива, било да је у питању немар или намерно навођење авиона на ватру побуњеника. У ово друго ипак не желим да верујем.

The Dude

pre 9 godina

Nije bitno ko je povukao obarač, prepucavanja oko toga u svrhu propagande su više nego degutantna. Kriva je Ukrajina koja je dozvolila prelet preko teritorije koju ne kontroliše, nije zatvorila vazdušni prostor ni kad su se pobunjenici hvalili da imaju one BUK sisteme. Ako dozvoljavate prelet preko svoje teritorije znači da ste apsolutno sigurni da imate sigurno nebo za te avione što Ukrajina nije uradila. Sad bi trebalo porodice žrtava da ih tuže za milionske odštete po osobi ako ništa drugo...

papaja

pre 9 godina

rusofil/ne-rusofil. Muka mi je od biranja strana. Dal je moguće da je za vas ljude sve crno ili belo, nema drugih boja!

Kako je očigledno da su rusi oborili? Kako je još očiglednije da su to Ukrajinci?

Poenta je ko je odgovoran i ko je to dozvolio. To je ono što Nemci žele da utvrde i ispoštuju sebe i porodice žrtava.

ne-rusofil

pre 9 godina

Ruski separatisti su oborili avion, to je ocigledno i oni su najveci krivci, a Rusi su im dali oruzje sa kojim to da urade.. Rusima nije strano obaranje aviona, na primer Korejski let 007 koji su oborili '83, pre 20 dana je bila godisnjica. Pokusali su da prikriju, dosli do olupine prvi i prebacivali krivicu na druge. Proverene metode KGB-a.

Rus povukao obarac, Rus snadbeo oruzje, ko je kriv jasno je.

profi

pre 9 godina

Analiticar amater
Ujka Sam se uopste ne uzbudjuje,niti ga interesuje sta drugi misle,oni imaju "istinu" i logiku! To sto je toliko ljudi pobijeno u tom avionu nji
ma je egal! Naravno bezobrazno,ali sila,sta im mozes!?A Klicko,inicijator
pise kolumne u najtricavijem listu Evrope Bild-Zeitung,gde se hvali da mu se san ostvaruje!? Slucaj za psihologe,preko 3500 sugradjana pobijeno u besmislenom sukobu,zemlja se rusi,nema izgleda na boljitak,ulaz u EU,NATO i sl., a on ostvaruje snove!??? Kakve? Zelim bu buducnost onog Gruzijca,piona CIA koji poce rat sa Rusima 2008,sada vidimo plene mu imovinu!

miroslav

pre 9 godina

Pa sasvim je logicno da je za sve odgovorna,ne Ukrajina,nego ukrajinska vlada koja je nasjela na manipulacije iz washingtona. Kako je moguce da odmah poslije pada aviona ameri i njihovi mediji dignu cijelu hajku protiv rusije,optuze ruse pred savjetom bezbednosti ujedinjenih nacija a rezultate istrage cemo saznati tek iduce godine? Posto im nije poslo za rukom to sto su planirali,nazalost taj avion kao i cijela istraga ce brzo da padnu u zaborav dok ce ukrajinski narod dugorocno da placa ceh zbog igre koju igraju marijonete iz kijeva.

miroslav

pre 9 godina

Pa sasvim je logicno da je za sve odgovorna,ne Ukrajina,nego ukrajinska vlada koja je nasjela na manipulacije iz washingtona. Kako je moguce da odmah poslije pada aviona ameri i njihovi mediji dignu cijelu hajku protiv rusije,optuze ruse pred savjetom bezbednosti ujedinjenih nacija a rezultate istrage cemo saznati tek iduce godine? Posto im nije poslo za rukom to sto su planirali,nazalost taj avion kao i cijela istraga ce brzo da padnu u zaborav dok ce ukrajinski narod dugorocno da placa ceh zbog igre koju igraju marijonete iz kijeva.

prellee

pre 9 godina

Logičan potez Njemačke.Nije bitno ko ga je obrorio, bitno je da ljudi više nema, i da je oboren na teritoriji Ukraine.Vlast u KIevu samo stvara probleme, i sve prebacuje na Ruse.Bitno je da se Rusi ocrne jer ih niko ne voli na Zapadu.Toga je Jacenjuk i druga lopovska klika svjesna u Kievu.Sve šalabajzeri i ludaci.

pera

pre 9 godina

"Nemci tuze Ukrajinu,a uveli sankcije Rusiji!
Da li je to normalno ponasanje???
(Mare,NS, 21. septembar 2014 12:22)"
Porodice postradalih podnose tuzbu, ne obracaju paznju na tekucu "politiku".

brasa

pre 9 godina

putin je za razliku od zapadnjaka prvo izjavio saucesce a onda izneo cinjenice na koje se ova tuzba i poziva a to su odgovornost za skretanje sa kursa u zonu ratnih dejstava odnosno cija je vazdusna kontrola njegova i odgovornost a inace da su nasli zrno peska koje ukazuje na ruse vec bi istraga bila gotova ovako jos godinu dve dok se nezaboravi i propadnu dokazi

L7

pre 9 godina

Ok tuzba je na mestu. Nisu smeli da puste civilni avion preko ratne zone, to je i meni bila prva pomisao, otkud putnicki avion iznad ratne zone.
Ali to uopste ne znaci da ga nisu oborili pobunjenici koji raspolazu opremom za obaranje aviona.

Trta

pre 9 godina

"Znači nisu krive monstruozne ubice civila iz Kremlja, nego ovi što nisu sve učinili da to spreče. Po toj logici ni Marko Milićev nije kriv za gaženje na mostu, nego je kriva policija što nije zaustavila saobraćaj kad se zna da je nebezbedno voziti noću jer ima mnogo pijanih."
Gde si video da su objavljeni dokazi da su ubice civila iz Kremlja? Tebi ne trebaju dokazi,... ti sve znas.

Nemamo pojma.

pre 9 godina

Globtroter, rusi su jedini koji smesta objavili sve informacije kojima raspolažu i jedini koji svakodnevno traže istragu koja se maltene nije desila.

Mirjana

pre 9 godina

Rusija je jedina, osim porodica zrtava, koja insistira na tome da se objave rezultati istrazivanja, Zapad je taj koji to unedogled odgadja.

tomy

pre 9 godina

Ako ja odem u zoo vrt i napadne me neka zivotinja kriv je Direktor jer nije obezbedio da gosti bezbedno setaju po njemu.Prosto objasnjenje i za ovaj avion.

lozac

pre 9 godina

po pravnom stajalistu su u pravu, odgovornost pripada Ukraini, sad duznost Ukraine je da pohapsi te teroriste koji su to uradili i sudi ih, ssd je jedini problem ako dolaze iz druge drzave, a ta drzava ih stiti i prikriva dokaze...

Analitičar amater

pre 9 godina

Ujka Sem je ovoga puta loše režirao obaranje putničkog aviona ili su akteri loše odradili posao.Prvo treba da se javnost upozna sa istinom,da se izvinu Rusiji a da ove usijane glave u Ukrajini vide kako su ih izmanipunisali od samog početka-Majdan,Kličko,Timošenkova,navodno obaranje aviona od strane Rusije...sve radi otvaranja još jedne krizne tačke u svetu i destabilizacije Evrope kako bi SAD na kraju imale koristi na štetu svih ostalih.Prokleta je Amerika i ...

Глобтротер

pre 9 godina

5-6 коментара и нико није прочитао текст. Србин прочита наслов и одмах зна о чему се ради.

Какве везе има ово са Немачком? Тужбу подносе појединци и то је њихово право.

Пропаганда коју су спровели западни медији непосредно по обарању авиона је била чиста перфидна пропаганда. Свако ко сада каже да су украјински авиони оборили МХ17 ради исту ствар. Реално нема никаквих доказа, што је само по себи сумњиво. Али стајати на било чију страну, у таквој ситуацији, је глупо и пристрасно. Занимљиво је да ни Руси ни Амери не спомињу тај несретни авион.

Mare

pre 9 godina

Znači nisu krive monstruozne ubice civila iz Kremlja, nego ovi što nisu sve učinili da to spreče. Po toj logici ni Marko Milićev nije kriv za gaženje na mostu, nego je kriva policija što nije zaustavila saobraćaj kad se zna da je nebezbedno voziti noću jer ima mnogo pijanih.

Realko

pre 9 godina

Ovo je privatna tuzba nemackih drzavljana a ne drzave Nemacke. Oni koji pricaju da je Nemacka okrenula ledja Ukrajini na drzavnom nivou su piglu... Kad bi neko u Rusiji bio odgovoran za smrt vaseg clana porodice vi ne biste tuzili tog Rusa?!

I ovde se ne radi ni o kakvoj teoriji zavere ko je oborio avion. Problem je u odgovornosti. Roditelj koji pusti dete da ide samo kroz sumu je odgovoran ako se tom detetu nesto desi. Drzava Ukrajina je kako u tekstu kaze trebalo da zatvori vazdusni prostor a nije to ucinila.

Оп, црврц, гевезн зајн

pre 9 godina

Чекај, па сви западни медији причају да је Русија крива, али Немци нису наивни кад су у питању тужбе и паре, знају на која врата треба да се обрате

Gruja

pre 9 godina

Obzirom da Ukrajina nije zatvorila svoj vazdusni prostor, duzna je da osigura svaki prelet preko njene teritorije i snosi punu odgovornost za pad aviona.
Isti bi slucaj bio da je kojim slucajen avion oboren iznad prostora neke druge zemlje.
Svaka zemlja je odgovorna za vazdusni prostor iznad njene teritorije i saobracaj koji se odvija istim...

svi (ni)su isti

pre 9 godina

"Zastupnik Elmar Gijemula istakao je da je po pravilima međunarodnog prava Ukrajina trebalo da zatvori svoj vazdušni prostor ukoliko nije bila sigurna da može da pruži potpunu bezbednost."

Ovo sam ja govorio od pocetka. Ukrajina je KRIVA, a oborio ga je izvrsioc zlocina, i to su dve razlicite stvari. Naravno, ovo je naknadno vadjenje fleka Zapada, koji je kriv za ceo haos u Ukrajini (Majdan, snajperisti - to je dovelo do gradjanskog rata i MOGUCNOSTI da neko tamo obara civilne avione), ali to vise nije moj problem.

R,Zivkovic,Rotterdam

pre 9 godina

Tuzba iz nemacke protiv Ukrajine za postradale putnike u avijonu Malezya airwyz!Pa se sumlja dasu to uradili ukrajinci?Zato se sve trpa pod tepih dase nebi saznala istina?!Ovde neko napomenu sto cuti Holandija u vezi toga jer je navise njig bas tamo nastradalo? Kada bi vi znali dusu holandske politike vi to pitanje nikada nebi postavili?Holandija vodi viskoku svetsku politiku kojoj je tesko doskociti, sta je njen krajnji cilj moj Zemljace?Jasam ovde 40 godina,ali ispod njiovig dvolicnoog smeska nece te izvuci ni jotu stati misle!!Sta je za njig 198 putnika u tom avijonu,nasparam njihovig tajanstevenig ciljeva!!

onako ne obavezno

pre 9 godina

On je naveo da je Ukrajina odlukom da ne zatvori svoj vazdušni prostor prihvatila da živote stotina ljudi izloži opasnosti i to smatra povredom ljudskih prava.

I tu ne treba biti puno pametan i shvatiti ko je kriv! Dalje ulaziti u pricu otkud putnicki avion tacno iznad zone ratnih dejstava i ko ga je naveo da skrene sa kursa skoro 200km je zaista nepotrebno.

Siniša

pre 9 godina

Koji je mail te agencije koja nudi nagradu od 30 mn Eura?Ja se zadovoljavam sa 3 mn Eura.Poslaću im slike ostataka aviona izbušene avionskim metcima.Kako su sve strane priznale da su pored aviona leteli ukrajinski suhoji (posle par dana oboreni)a zemaljska artiljerija(taj kalibar) ne može da dosegne visinu leta smatram da je slučaj rešen.Ionako više u zapadnim medijima posle toga ne spominju tu nesreću.Pored toga samo da se zna od ove nagrade želim da 2 mn Eura poklonim u humanitarne svrhe u Srbiji i Novorusiji.

Dribling

pre 9 godina

Како се фолирају. Одкако су раскринкани у оном будаластом покушају да припишу Рујама целу ствар ућутали се и траже излаз из блама. Па су сад смислили причу о ваздушном простору. Проговориће једног дана и пилот Укр. Сухоја што је летео уз бок, ако се не оклизне на кору банане. Само што то неће вратити невине жртве. На шта су све спремни кад галванизују јавно мњење у сврху ратова по свету последњих деценија то је језиво!

gvatemala

pre 9 godina

a svi znamo da su putnicki avion srusili ukrajinski migovi - ali se svi pravimo blesavi - ne razumem holandjane kojima je izginulo toliko gradjana - da cute - i na neki nacin skrnave te zrtve

umetnik

pre 9 godina

Prvo, najvažnije i pitanje pre svih pitanja jeste ko je dozvolio da se tamo leti, a ne ko je oborio avion. Time se mediji nisu dovoljno bavili.

pre 9 godina

Ето вам германска браћа, Украјинци на крај не могу да изађу са дуговима и да стабилизују економију земље због окретања ка Европској Унији а Немци који их "подржавају" у борби против Руса их туже за одштету јер је пао авион на њиховој територији за коју ти Немци тврде да су их оборили про-руски активисти против којих се здушно боре.
Пријатељ који те нахушка на борбу против јачег типа, сачега да те он занесвести и онда те опљачка :)

Straitjacket

pre 9 godina

Tako je to, kada se hoće teritorija i narod privoleti na nešto onda su svi Ukrajinci,
a kada treba imati odgovornost za tu teritoriju i za narod koji živi na njoj onda su teroristi.

I mi smo imali sličan problem sa Albancima, hteli smo da bude teritorija naša ali da na njoj ne budu Albanci u većini, isto tako i sa Bošnjacima, oni bi hteli da bude celovita BiH ali da na njoj ne budu Srbi nego Bošnjaci pravoslavci ili da ih uopšte nema.
Na žalost ili na sreću, narodi se ne stvaraju po volji ili po zahtevima moćnijih.
Pripadnost narodu određuje srce, vrlo retko razum.

Ja sam teritorijalnim poreklom Hercegovac, po nacionalnosti sam Srbin, po državljanstvu sam građanin Republike Srbije, po veri mojih roditelja sam pravoslavac, po sopstvenom ubeđenju sam ništa više od prolaznog oblika života koji će za nekoliko godina postati pepeo pod elektrolučnom vrelinom krematorijuma na groblju Lešće.

gvatemala

pre 9 godina

a svi znamo da su putnicki avion srusili ukrajinski migovi - ali se svi pravimo blesavi - ne razumem holandjane kojima je izginulo toliko gradjana - da cute - i na neki nacin skrnave te zrtve

umetnik

pre 9 godina

Prvo, najvažnije i pitanje pre svih pitanja jeste ko je dozvolio da se tamo leti, a ne ko je oborio avion. Time se mediji nisu dovoljno bavili.

Dribling

pre 9 godina

Како се фолирају. Одкако су раскринкани у оном будаластом покушају да припишу Рујама целу ствар ућутали се и траже излаз из блама. Па су сад смислили причу о ваздушном простору. Проговориће једног дана и пилот Укр. Сухоја што је летео уз бок, ако се не оклизне на кору банане. Само што то неће вратити невине жртве. На шта су све спремни кад галванизују јавно мњење у сврху ратова по свету последњих деценија то је језиво!

onako ne obavezno

pre 9 godina

On je naveo da je Ukrajina odlukom da ne zatvori svoj vazdušni prostor prihvatila da živote stotina ljudi izloži opasnosti i to smatra povredom ljudskih prava.

I tu ne treba biti puno pametan i shvatiti ko je kriv! Dalje ulaziti u pricu otkud putnicki avion tacno iznad zone ratnih dejstava i ko ga je naveo da skrene sa kursa skoro 200km je zaista nepotrebno.

Straitjacket

pre 9 godina

Tako je to, kada se hoće teritorija i narod privoleti na nešto onda su svi Ukrajinci,
a kada treba imati odgovornost za tu teritoriju i za narod koji živi na njoj onda su teroristi.

I mi smo imali sličan problem sa Albancima, hteli smo da bude teritorija naša ali da na njoj ne budu Albanci u većini, isto tako i sa Bošnjacima, oni bi hteli da bude celovita BiH ali da na njoj ne budu Srbi nego Bošnjaci pravoslavci ili da ih uopšte nema.
Na žalost ili na sreću, narodi se ne stvaraju po volji ili po zahtevima moćnijih.
Pripadnost narodu određuje srce, vrlo retko razum.

Ja sam teritorijalnim poreklom Hercegovac, po nacionalnosti sam Srbin, po državljanstvu sam građanin Republike Srbije, po veri mojih roditelja sam pravoslavac, po sopstvenom ubeđenju sam ništa više od prolaznog oblika života koji će za nekoliko godina postati pepeo pod elektrolučnom vrelinom krematorijuma na groblju Lešće.

Analitičar amater

pre 9 godina

Ujka Sem je ovoga puta loše režirao obaranje putničkog aviona ili su akteri loše odradili posao.Prvo treba da se javnost upozna sa istinom,da se izvinu Rusiji a da ove usijane glave u Ukrajini vide kako su ih izmanipunisali od samog početka-Majdan,Kličko,Timošenkova,navodno obaranje aviona od strane Rusije...sve radi otvaranja još jedne krizne tačke u svetu i destabilizacije Evrope kako bi SAD na kraju imale koristi na štetu svih ostalih.Prokleta je Amerika i ...

Mirjana

pre 9 godina

Rusija je jedina, osim porodica zrtava, koja insistira na tome da se objave rezultati istrazivanja, Zapad je taj koji to unedogled odgadja.

Siniša

pre 9 godina

Koji je mail te agencije koja nudi nagradu od 30 mn Eura?Ja se zadovoljavam sa 3 mn Eura.Poslaću im slike ostataka aviona izbušene avionskim metcima.Kako su sve strane priznale da su pored aviona leteli ukrajinski suhoji (posle par dana oboreni)a zemaljska artiljerija(taj kalibar) ne može da dosegne visinu leta smatram da je slučaj rešen.Ionako više u zapadnim medijima posle toga ne spominju tu nesreću.Pored toga samo da se zna od ove nagrade želim da 2 mn Eura poklonim u humanitarne svrhe u Srbiji i Novorusiji.

pre 9 godina

Ето вам германска браћа, Украјинци на крај не могу да изађу са дуговима и да стабилизују економију земље због окретања ка Европској Унији а Немци који их "подржавају" у борби против Руса их туже за одштету јер је пао авион на њиховој територији за коју ти Немци тврде да су их оборили про-руски активисти против којих се здушно боре.
Пријатељ који те нахушка на борбу против јачег типа, сачега да те он занесвести и онда те опљачка :)

Оп, црврц, гевезн зајн

pre 9 godina

Чекај, па сви западни медији причају да је Русија крива, али Немци нису наивни кад су у питању тужбе и паре, знају на која врата треба да се обрате

Nemamo pojma.

pre 9 godina

Globtroter, rusi su jedini koji smesta objavili sve informacije kojima raspolažu i jedini koji svakodnevno traže istragu koja se maltene nije desila.

pera

pre 9 godina

"Nemci tuze Ukrajinu,a uveli sankcije Rusiji!
Da li je to normalno ponasanje???
(Mare,NS, 21. septembar 2014 12:22)"
Porodice postradalih podnose tuzbu, ne obracaju paznju na tekucu "politiku".

tomy

pre 9 godina

Ako ja odem u zoo vrt i napadne me neka zivotinja kriv je Direktor jer nije obezbedio da gosti bezbedno setaju po njemu.Prosto objasnjenje i za ovaj avion.

svi (ni)su isti

pre 9 godina

"Zastupnik Elmar Gijemula istakao je da je po pravilima međunarodnog prava Ukrajina trebalo da zatvori svoj vazdušni prostor ukoliko nije bila sigurna da može da pruži potpunu bezbednost."

Ovo sam ja govorio od pocetka. Ukrajina je KRIVA, a oborio ga je izvrsioc zlocina, i to su dve razlicite stvari. Naravno, ovo je naknadno vadjenje fleka Zapada, koji je kriv za ceo haos u Ukrajini (Majdan, snajperisti - to je dovelo do gradjanskog rata i MOGUCNOSTI da neko tamo obara civilne avione), ali to vise nije moj problem.

Realko

pre 9 godina

Ovo je privatna tuzba nemackih drzavljana a ne drzave Nemacke. Oni koji pricaju da je Nemacka okrenula ledja Ukrajini na drzavnom nivou su piglu... Kad bi neko u Rusiji bio odgovoran za smrt vaseg clana porodice vi ne biste tuzili tog Rusa?!

I ovde se ne radi ni o kakvoj teoriji zavere ko je oborio avion. Problem je u odgovornosti. Roditelj koji pusti dete da ide samo kroz sumu je odgovoran ako se tom detetu nesto desi. Drzava Ukrajina je kako u tekstu kaze trebalo da zatvori vazdusni prostor a nije to ucinila.

apolo

pre 9 godina

Avion su oborili Ukrajinci, prvo dva lovca njihova su letela pored putnickog aviona i svi cute na to. Drugo, cim je avion nestao sa radara Ukrajinci su javili da je oboren, kako su znali? Trece, prorusi su obezbedili mesto nesrece za OEBS ali ukrajinci su nastavili da granatiraju kako ovo ne bi dosli, jer ocigledno im ne odgovara da se ispita mesto mesrece. Kriza je od samog pocetka izazvana od strane Zapada kako bi se Rusiji uvele sankcije i kakp bi NATO dobio izgovor da se jos vise priblizi granicama Rusije, sto im je oduvek bio cilj.

brasa

pre 9 godina

putin je za razliku od zapadnjaka prvo izjavio saucesce a onda izneo cinjenice na koje se ova tuzba i poziva a to su odgovornost za skretanje sa kursa u zonu ratnih dejstava odnosno cija je vazdusna kontrola njegova i odgovornost a inace da su nasli zrno peska koje ukazuje na ruse vec bi istraga bila gotova ovako jos godinu dve dok se nezaboravi i propadnu dokazi

profi

pre 9 godina

Analiticar amater
Ujka Sam se uopste ne uzbudjuje,niti ga interesuje sta drugi misle,oni imaju "istinu" i logiku! To sto je toliko ljudi pobijeno u tom avionu nji
ma je egal! Naravno bezobrazno,ali sila,sta im mozes!?A Klicko,inicijator
pise kolumne u najtricavijem listu Evrope Bild-Zeitung,gde se hvali da mu se san ostvaruje!? Slucaj za psihologe,preko 3500 sugradjana pobijeno u besmislenom sukobu,zemlja se rusi,nema izgleda na boljitak,ulaz u EU,NATO i sl., a on ostvaruje snove!??? Kakve? Zelim bu buducnost onog Gruzijca,piona CIA koji poce rat sa Rusima 2008,sada vidimo plene mu imovinu!

Antrax

pre 9 godina

Konacno da se neko seti Ukrajine u vezi sa tom nesrecom.Sramota je sto je najvecu zrtvu imala Holandija a nije preduzela nista.Istraga u kojoj se ne vidi kraj i kriju pocinioci.

prellee

pre 9 godina

Logičan potez Njemačke.Nije bitno ko ga je obrorio, bitno je da ljudi više nema, i da je oboren na teritoriji Ukraine.Vlast u KIevu samo stvara probleme, i sve prebacuje na Ruse.Bitno je da se Rusi ocrne jer ih niko ne voli na Zapadu.Toga je Jacenjuk i druga lopovska klika svjesna u Kievu.Sve šalabajzeri i ludaci.

only fools and horses

pre 9 godina

Pola sata posle pada aviona su Ukrajinci objavili audio snimak koji navodno dokazuje da su tzv prorusi odgovorni za obaranje aviona. Na snimku je razgovor između nekog od vođe prorusa i generala vojske Rusije.
Vrlo brzo je dokazano da je snimak napravljen i postavljen na Youtube dan ranije. Znači dan pre obaranja, unapred" je spremljen "dokaz" koji optužuje pobunjenike.
Meni ne treba više nikakav drugi "dokaz" da budem apsolutno siguran ko je kriv.

Gruja

pre 9 godina

Obzirom da Ukrajina nije zatvorila svoj vazdusni prostor, duzna je da osigura svaki prelet preko njene teritorije i snosi punu odgovornost za pad aviona.
Isti bi slucaj bio da je kojim slucajen avion oboren iznad prostora neke druge zemlje.
Svaka zemlja je odgovorna za vazdusni prostor iznad njene teritorije i saobracaj koji se odvija istim...

Pantagruel

pre 9 godina

Крајње логично. Недопустиво је дозволити цивилном путничком авиону прелет преко територије на којој се воде оружане борбе и већ је оборено више влјних авиона, што свакоме ко улључи мозак на пола секунде јасно говори да ризик постоји. Зато свака држава прима толики новац од такси за прелет, да би деловала превентивно и сваки могући вид опасности свела на минимум. Украјина то није учинила, а имала је довољно времена и могућности да успостави руте које заобилазе тај мањи део њене територије на ком су вођене борбе. Зато је крива, било да је у питању немар или намерно навођење авиона на ватру побуњеника. У ово друго ипак не желим да верујем.

miroslav

pre 9 godina

Pa sasvim je logicno da je za sve odgovorna,ne Ukrajina,nego ukrajinska vlada koja je nasjela na manipulacije iz washingtona. Kako je moguce da odmah poslije pada aviona ameri i njihovi mediji dignu cijelu hajku protiv rusije,optuze ruse pred savjetom bezbednosti ujedinjenih nacija a rezultate istrage cemo saznati tek iduce godine? Posto im nije poslo za rukom to sto su planirali,nazalost taj avion kao i cijela istraga ce brzo da padnu u zaborav dok ce ukrajinski narod dugorocno da placa ceh zbog igre koju igraju marijonete iz kijeva.

Глобтротер

pre 9 godina

5-6 коментара и нико није прочитао текст. Србин прочита наслов и одмах зна о чему се ради.

Какве везе има ово са Немачком? Тужбу подносе појединци и то је њихово право.

Пропаганда коју су спровели западни медији непосредно по обарању авиона је била чиста перфидна пропаганда. Свако ко сада каже да су украјински авиони оборили МХ17 ради исту ствар. Реално нема никаквих доказа, што је само по себи сумњиво. Али стајати на било чију страну, у таквој ситуацији, је глупо и пристрасно. Занимљиво је да ни Руси ни Амери не спомињу тај несретни авион.

R,Zivkovic,Rotterdam

pre 9 godina

Tuzba iz nemacke protiv Ukrajine za postradale putnike u avijonu Malezya airwyz!Pa se sumlja dasu to uradili ukrajinci?Zato se sve trpa pod tepih dase nebi saznala istina?!Ovde neko napomenu sto cuti Holandija u vezi toga jer je navise njig bas tamo nastradalo? Kada bi vi znali dusu holandske politike vi to pitanje nikada nebi postavili?Holandija vodi viskoku svetsku politiku kojoj je tesko doskociti, sta je njen krajnji cilj moj Zemljace?Jasam ovde 40 godina,ali ispod njiovig dvolicnoog smeska nece te izvuci ni jotu stati misle!!Sta je za njig 198 putnika u tom avijonu,nasparam njihovig tajanstevenig ciljeva!!

Trta

pre 9 godina

"Znači nisu krive monstruozne ubice civila iz Kremlja, nego ovi što nisu sve učinili da to spreče. Po toj logici ni Marko Milićev nije kriv za gaženje na mostu, nego je kriva policija što nije zaustavila saobraćaj kad se zna da je nebezbedno voziti noću jer ima mnogo pijanih."
Gde si video da su objavljeni dokazi da su ubice civila iz Kremlja? Tebi ne trebaju dokazi,... ti sve znas.

Mihailo NBGD

pre 9 godina

Rusi ni ovi njihovi iz Donbsa nisu imali apsolutno ni jedan razlog da obore taj avion.Gotovo izvesno ga je oborila ukrajinska vojska sa namerom internacinlizacije sukoba i dodatnog pritiska na Ruse i Rusiju.E sad taj rukopis je prilicno prepoznatljiv i vec par decenija sluzi za dobijanje propagandnog rata a pripada bez sumnje zapadnim zemljama

Nije tacno

pre 9 godina

@globtroter, nije istina da ih Rusi ne pominju. Trazili su pre neki dan da se pred SB UN raspravlja o istarzi holandske vlade. Pricaju o tome stalno. I nije istina da enma dokaza. Ima ih, ali se kriju u cilju vise politike, kao sto su u cilju iste sat posle obaranja aviona, bez ikakve istrage i dokaza osudili proruse i Putina licno, kako bi sebi dali povod za uvodjenje sankcija. A iste su ustvari uvedene kako bi se Rusija istisla sa evropskog trzista, ekonomski slomila, usporio njen razvoj, a marionetska EU konacno potpisala sporazum o slobodnoj trgovini sa SAd, koji odbija da potpise godinama jer joj steti. Ovde je najveca zrtva EU, shvaticete to konacno, mozda. Muka mi je od njihove perfidne, lazljive politike. U to sta oni pricaju moze verovati samo onaj ko pojma nema o geopolitici i ekonomiji.

miroslav

pre 9 godina

Pa sasvim je logicno da je za sve odgovorna,ne Ukrajina,nego ukrajinska vlada koja je nasjela na manipulacije iz washingtona. Kako je moguce da odmah poslije pada aviona ameri i njihovi mediji dignu cijelu hajku protiv rusije,optuze ruse pred savjetom bezbednosti ujedinjenih nacija a rezultate istrage cemo saznati tek iduce godine? Posto im nije poslo za rukom to sto su planirali,nazalost taj avion kao i cijela istraga ce brzo da padnu u zaborav dok ce ukrajinski narod dugorocno da placa ceh zbog igre koju igraju marijonete iz kijeva.

The Dude

pre 9 godina

Nije bitno ko je povukao obarač, prepucavanja oko toga u svrhu propagande su više nego degutantna. Kriva je Ukrajina koja je dozvolila prelet preko teritorije koju ne kontroliše, nije zatvorila vazdušni prostor ni kad su se pobunjenici hvalili da imaju one BUK sisteme. Ako dozvoljavate prelet preko svoje teritorije znači da ste apsolutno sigurni da imate sigurno nebo za te avione što Ukrajina nije uradila. Sad bi trebalo porodice žrtava da ih tuže za milionske odštete po osobi ako ništa drugo...

seljadin

pre 9 godina

ne samo da je Ukrajina odgovorna i njihovo rukovodstvo, vec su odgovorne i NATO drzave koje su finansirale sadasnju vlast i priznale krvavi puc koji se desio u Kijevu.

Patike....

pre 9 godina

@ patriota, 21. septembar 2014 11:19

Supermen neka podeli patike, ako mu padne rejting i bog da ga vidi...

E moja Srbijo... je čekam da zapalim odavde, mogao bih i u Afriku, tamo je bolje!!!

Nemcima svaka čast za tužbu! Bez obzira na to ko je kriv zbog situacije u Ukrajini, pracno gledano, Ukrajina je kriva što je umesto da zatvori nebo, prikupljala novac od preleta i kada su sukobi uveliko bili u toku, čime je dovela u opasnost život svakog putnika i člana posade na hiljadama letova koji su tim vazdušnim prostorom leteli.

Rale

pre 9 godina

Sta vise ima da se kaze. Covek je sve objasnio. Ne znam zasto se uopste dovodilo u pitanje ko je tu kriv...? Zal za toliko izgubljenih zivota. :-(

papaja

pre 9 godina

rusofil/ne-rusofil. Muka mi je od biranja strana. Dal je moguće da je za vas ljude sve crno ili belo, nema drugih boja!

Kako je očigledno da su rusi oborili? Kako je još očiglednije da su to Ukrajinci?

Poenta je ko je odgovoran i ko je to dozvolio. To je ono što Nemci žele da utvrde i ispoštuju sebe i porodice žrtava.

T&T

pre 9 godina

"Sve je jasno? Ukrajina kao drzava odgovara za zracni prostor, u normalnim uslovima ali kad ti dio teritorije i neba kontrolisu separatisti? Onda. NE"
@ (Proud To Be Croat, 21. septembar 2014 17:00)


Vi ste prosto neverovatni ljudi! Sve ce te da opravdate ako ste na necijoj strani
Ako Ukrajina ne kontrolise deo vazdusnog prostora svoje teritorije (sto nije tacno uopste jer kontrola letenja I dalje pokriva istu teritoriju kao I pre rata) zasto onda salje putnicke avione u neizvesno???
Ukrajina je poslala avion u tu ratnu zonu, ne separatisti!
Zasto je Ukrajina poslala putnicki avion preko ratne zone????
Veoma jednostavno pitanje!!!

Super

pre 9 godina

Ja sam uveren na osnovu svega što je na temu pada ovog aviona pisano, rečeno i prikazano da su ukrajinska vlada, kontrola leta i vojska odgovorne za pad malezijskog aviona. Međutim ne mislim da ukrajinski narod treba da plati obeštećenje porodicama žrtva već nalogodavci i pomagači. Niko nije pitao narod želi li krvoproliće na tom Majdanu, niti da li želi nasilno rušenje legalno izabrane vlasti, paljenje civila u Odesi a ponajmanje treba li MH17 poslati u ratnu zonu. Jer tačno je da je svaka zemlja odgovorna za svoj vazdušni prostor ali tačno je i to da ta zemlja nema legalno izabranu vlast a na krnjim izborima nametnutog predsednika Ukrajine su pre par dana uz ovacije slušali u Kongresu. Iskreno žalim žrtve ove nesreće ali žalim i narod Ukrajine jer su i jedni i drugi žrtve avanturističke politike EU i SAD.

L7

pre 9 godina

Ok tuzba je na mestu. Nisu smeli da puste civilni avion preko ratne zone, to je i meni bila prva pomisao, otkud putnicki avion iznad ratne zone.
Ali to uopste ne znaci da ga nisu oborili pobunjenici koji raspolazu opremom za obaranje aviona.

ne-rusofil

pre 9 godina

Ruski separatisti su oborili avion, to je ocigledno i oni su najveci krivci, a Rusi su im dali oruzje sa kojim to da urade.. Rusima nije strano obaranje aviona, na primer Korejski let 007 koji su oborili '83, pre 20 dana je bila godisnjica. Pokusali su da prikriju, dosli do olupine prvi i prebacivali krivicu na druge. Proverene metode KGB-a.

Rus povukao obarac, Rus snadbeo oruzje, ko je kriv jasno je.

Mare

pre 9 godina

Znači nisu krive monstruozne ubice civila iz Kremlja, nego ovi što nisu sve učinili da to spreče. Po toj logici ni Marko Milićev nije kriv za gaženje na mostu, nego je kriva policija što nije zaustavila saobraćaj kad se zna da je nebezbedno voziti noću jer ima mnogo pijanih.

neinformisaniasd

pre 9 godina

dokazi su potvrdili da je avion oboren raketom sa zemlje, zato ne znam zasto se spominju neki lovci, vjerovatno neinformisani, zna se da je oboren sistemom BUK, jos samo treba da se utvrdi da li je posada bila proruska ili ruska, sve ostalo su samo manipulacije i ubjedjivanje samog sebe u nesto trece..
(opcija, 21. septembar 2014 15:21)

Zašto ne ukrajinska?

svi (ni)su isti

pre 9 godina

"Nemci tuze Ukrajinu jer postoji sansa da dobiju odstetu.Sud da osudi i donese presudu da rusija treba da plati odstetu od toga ne bi bilo nista.To je jasno kao sto je jasno da su ga rusi oborili!
(mujcinovic salih, 21. septembar 2014 15:05)"

Dobro si ovo komponovao: sad ce Ukrajina, samo da bi ispala civilizovana, priznati da je oborila avion i platiti stetu? Ali, kako ce ispasti civilizovana ako je oborila civilni avion?

lozac

pre 9 godina

po pravnom stajalistu su u pravu, odgovornost pripada Ukraini, sad duznost Ukraine je da pohapsi te teroriste koji su to uradili i sudi ih, ssd je jedini problem ako dolaze iz druge drzave, a ta drzava ih stiti i prikriva dokaze...

Pera

pre 9 godina

Da se ne lažemo, jasno je da su ga oborili Rusi isto kao što je jasno da će Ukrajinci snositi odgovornost jer se dogodilo na njihovoj teritoriji.

Ado

pre 9 godina

citam komentare i ne verujem kako moze svako zakljuci sta zeli...tuzbu ne podnosi nemacka, vec privatna lica koji su njeni gradjani, a mogu da budu srbi, rusi, turci, ko god...i imaju svo pravo, jer ovde se ne radi o tome ko je kriv za obaranje aviona, vec ko je posredno odgovoran sto se avion uopste i nasao u toj oblasti...a to jeste ukrajina...ako se kasnije, na osnovu materijala iz crnih kutija dokaze da su piloti nepaznjom skrenuli avion sa kursa, tuzice i malazijsku aviokompaniju...ali to sve nema veze sa tim ko je povukao okidac i srusio avion...

Mladen

pre 9 godina

Ovo sam ja u startu rekao, bez obzira ko je oborio avion Ukrajna treba da bude odgovorna zato sto nije zatvorila vazdušni prostor nad kojim nema kontrolu.

dragan

pre 9 godina

ne razumem holandjane kojima je izginulo toliko gradjana - da cute - i na neki nacin skrnave te zrtve
(gvatemala, 21. septembar 2014 11:14)
------------------------------
Holandija je kroz istoriju imala mracnu ulogu u kolonijalizmu, danas u vernom poslusanju NATOu.

jelena

pre 9 godina

Cudi me da Srbiji jos nije isplaceno 30 miliona dolara, oni znaju. Ma sta 30 miliona, 300 milijardi, pa ce otkriti svetu sve sto znaju, a znaju sve: i da covek nije bio na Mesecu ( ne racunajuci Muju), i da je prethodni malezijski avion sleteo na Dijego Garsija, i da Skoti poticu od Srba, ali je referendum namesten, i gde su najbolji hoteli na svetu (posto samo njih posecuju)...samo jedno ne znaju: kako da prezive do 1. u mesecu i kako da od vlastite zemlje naprave pristojno mesto za zivot. Ali, resice i to, kad im isplate te milijarde.

opcija

pre 9 godina

dokazi su potvrdili da je avion oboren raketom sa zemlje, zato ne znam zasto se spominju neki lovci, vjerovatno neinformisani, zna se da je oboren sistemom BUK, jos samo treba da se utvrdi da li je posada bila proruska ili ruska, sve ostalo su samo manipulacije i ubjedjivanje samog sebe u nesto trece..

Proud To Be Croat

pre 9 godina

Sve je jasno? Ukrajina kao drzava odgovara za zracni prostor, u normalnim uslovima ali kad ti dio teritorije i neba kontrolisu separatisti? Onda. NE

EU Citizen

pre 9 godina

Sram ih bilo, tuže Ukrajinu zato što znaju da od pravih krivaca, kremaljske mafije, ne bi dobili ništa, to jest, barem dok ne plate kožom, što će se takođe uskoro desiti. Ali šta drugo očekivati od Nemaca, osim svega najgoreg...

mujcinovic salih

pre 9 godina

Nemci tuze Ukrajinu jer postoji sansa da dobiju odstetu.Sud da osudi i donese presudu da rusija treba da plati odstetu od toga ne bi bilo nista.To je jasno kao sto je jasno da su ga rusi oborili!

Igor

pre 9 godina

Ne razumem te ljude. Hoće da zarade na smrti svojih članova porodice, na štetu ukrajinskih poreskih obveznika!? Možda su neki od njih advokati po zanimanju, ali šta je sa ostalima?

Mare

pre 9 godina

Znači nisu krive monstruozne ubice civila iz Kremlja, nego ovi što nisu sve učinili da to spreče. Po toj logici ni Marko Milićev nije kriv za gaženje na mostu, nego je kriva policija što nije zaustavila saobraćaj kad se zna da je nebezbedno voziti noću jer ima mnogo pijanih.

ne-rusofil

pre 9 godina

Ruski separatisti su oborili avion, to je ocigledno i oni su najveci krivci, a Rusi su im dali oruzje sa kojim to da urade.. Rusima nije strano obaranje aviona, na primer Korejski let 007 koji su oborili '83, pre 20 dana je bila godisnjica. Pokusali su da prikriju, dosli do olupine prvi i prebacivali krivicu na druge. Proverene metode KGB-a.

Rus povukao obarac, Rus snadbeo oruzje, ko je kriv jasno je.

Pera

pre 9 godina

Da se ne lažemo, jasno je da su ga oborili Rusi isto kao što je jasno da će Ukrajinci snositi odgovornost jer se dogodilo na njihovoj teritoriji.

lozac

pre 9 godina

po pravnom stajalistu su u pravu, odgovornost pripada Ukraini, sad duznost Ukraine je da pohapsi te teroriste koji su to uradili i sudi ih, ssd je jedini problem ako dolaze iz druge drzave, a ta drzava ih stiti i prikriva dokaze...

opcija

pre 9 godina

dokazi su potvrdili da je avion oboren raketom sa zemlje, zato ne znam zasto se spominju neki lovci, vjerovatno neinformisani, zna se da je oboren sistemom BUK, jos samo treba da se utvrdi da li je posada bila proruska ili ruska, sve ostalo su samo manipulacije i ubjedjivanje samog sebe u nesto trece..

L7

pre 9 godina

Ok tuzba je na mestu. Nisu smeli da puste civilni avion preko ratne zone, to je i meni bila prva pomisao, otkud putnicki avion iznad ratne zone.
Ali to uopste ne znaci da ga nisu oborili pobunjenici koji raspolazu opremom za obaranje aviona.

Igor

pre 9 godina

Ne razumem te ljude. Hoće da zarade na smrti svojih članova porodice, na štetu ukrajinskih poreskih obveznika!? Možda su neki od njih advokati po zanimanju, ali šta je sa ostalima?

mujcinovic salih

pre 9 godina

Nemci tuze Ukrajinu jer postoji sansa da dobiju odstetu.Sud da osudi i donese presudu da rusija treba da plati odstetu od toga ne bi bilo nista.To je jasno kao sto je jasno da su ga rusi oborili!

EU Citizen

pre 9 godina

Sram ih bilo, tuže Ukrajinu zato što znaju da od pravih krivaca, kremaljske mafije, ne bi dobili ništa, to jest, barem dok ne plate kožom, što će se takođe uskoro desiti. Ali šta drugo očekivati od Nemaca, osim svega najgoreg...

Proud To Be Croat

pre 9 godina

Sve je jasno? Ukrajina kao drzava odgovara za zracni prostor, u normalnim uslovima ali kad ti dio teritorije i neba kontrolisu separatisti? Onda. NE

gvatemala

pre 9 godina

a svi znamo da su putnicki avion srusili ukrajinski migovi - ali se svi pravimo blesavi - ne razumem holandjane kojima je izginulo toliko gradjana - da cute - i na neki nacin skrnave te zrtve

Trta

pre 9 godina

"Znači nisu krive monstruozne ubice civila iz Kremlja, nego ovi što nisu sve učinili da to spreče. Po toj logici ni Marko Milićev nije kriv za gaženje na mostu, nego je kriva policija što nije zaustavila saobraćaj kad se zna da je nebezbedno voziti noću jer ima mnogo pijanih."
Gde si video da su objavljeni dokazi da su ubice civila iz Kremlja? Tebi ne trebaju dokazi,... ti sve znas.

R,Zivkovic,Rotterdam

pre 9 godina

Tuzba iz nemacke protiv Ukrajine za postradale putnike u avijonu Malezya airwyz!Pa se sumlja dasu to uradili ukrajinci?Zato se sve trpa pod tepih dase nebi saznala istina?!Ovde neko napomenu sto cuti Holandija u vezi toga jer je navise njig bas tamo nastradalo? Kada bi vi znali dusu holandske politike vi to pitanje nikada nebi postavili?Holandija vodi viskoku svetsku politiku kojoj je tesko doskociti, sta je njen krajnji cilj moj Zemljace?Jasam ovde 40 godina,ali ispod njiovig dvolicnoog smeska nece te izvuci ni jotu stati misle!!Sta je za njig 198 putnika u tom avijonu,nasparam njihovig tajanstevenig ciljeva!!

Глобтротер

pre 9 godina

5-6 коментара и нико није прочитао текст. Србин прочита наслов и одмах зна о чему се ради.

Какве везе има ово са Немачком? Тужбу подносе појединци и то је њихово право.

Пропаганда коју су спровели западни медији непосредно по обарању авиона је била чиста перфидна пропаганда. Свако ко сада каже да су украјински авиони оборили МХ17 ради исту ствар. Реално нема никаквих доказа, што је само по себи сумњиво. Али стајати на било чију страну, у таквој ситуацији, је глупо и пристрасно. Занимљиво је да ни Руси ни Амери не спомињу тај несретни авион.

pre 9 godina

Ето вам германска браћа, Украјинци на крај не могу да изађу са дуговима и да стабилизују економију земље због окретања ка Европској Унији а Немци који их "подржавају" у борби против Руса их туже за одштету јер је пао авион на њиховој територији за коју ти Немци тврде да су их оборили про-руски активисти против којих се здушно боре.
Пријатељ који те нахушка на борбу против јачег типа, сачега да те он занесвести и онда те опљачка :)

Dribling

pre 9 godina

Како се фолирају. Одкако су раскринкани у оном будаластом покушају да припишу Рујама целу ствар ућутали се и траже излаз из блама. Па су сад смислили причу о ваздушном простору. Проговориће једног дана и пилот Укр. Сухоја што је летео уз бок, ако се не оклизне на кору банане. Само што то неће вратити невине жртве. На шта су све спремни кад галванизују јавно мњење у сврху ратова по свету последњих деценија то је језиво!

Straitjacket

pre 9 godina

Tako je to, kada se hoće teritorija i narod privoleti na nešto onda su svi Ukrajinci,
a kada treba imati odgovornost za tu teritoriju i za narod koji živi na njoj onda su teroristi.

I mi smo imali sličan problem sa Albancima, hteli smo da bude teritorija naša ali da na njoj ne budu Albanci u većini, isto tako i sa Bošnjacima, oni bi hteli da bude celovita BiH ali da na njoj ne budu Srbi nego Bošnjaci pravoslavci ili da ih uopšte nema.
Na žalost ili na sreću, narodi se ne stvaraju po volji ili po zahtevima moćnijih.
Pripadnost narodu određuje srce, vrlo retko razum.

Ja sam teritorijalnim poreklom Hercegovac, po nacionalnosti sam Srbin, po državljanstvu sam građanin Republike Srbije, po veri mojih roditelja sam pravoslavac, po sopstvenom ubeđenju sam ništa više od prolaznog oblika života koji će za nekoliko godina postati pepeo pod elektrolučnom vrelinom krematorijuma na groblju Lešće.

Siniša

pre 9 godina

Koji je mail te agencije koja nudi nagradu od 30 mn Eura?Ja se zadovoljavam sa 3 mn Eura.Poslaću im slike ostataka aviona izbušene avionskim metcima.Kako su sve strane priznale da su pored aviona leteli ukrajinski suhoji (posle par dana oboreni)a zemaljska artiljerija(taj kalibar) ne može da dosegne visinu leta smatram da je slučaj rešen.Ionako više u zapadnim medijima posle toga ne spominju tu nesreću.Pored toga samo da se zna od ove nagrade želim da 2 mn Eura poklonim u humanitarne svrhe u Srbiji i Novorusiji.

jelena

pre 9 godina

Cudi me da Srbiji jos nije isplaceno 30 miliona dolara, oni znaju. Ma sta 30 miliona, 300 milijardi, pa ce otkriti svetu sve sto znaju, a znaju sve: i da covek nije bio na Mesecu ( ne racunajuci Muju), i da je prethodni malezijski avion sleteo na Dijego Garsija, i da Skoti poticu od Srba, ali je referendum namesten, i gde su najbolji hoteli na svetu (posto samo njih posecuju)...samo jedno ne znaju: kako da prezive do 1. u mesecu i kako da od vlastite zemlje naprave pristojno mesto za zivot. Ali, resice i to, kad im isplate te milijarde.

Analitičar amater

pre 9 godina

Ujka Sem je ovoga puta loše režirao obaranje putničkog aviona ili su akteri loše odradili posao.Prvo treba da se javnost upozna sa istinom,da se izvinu Rusiji a da ove usijane glave u Ukrajini vide kako su ih izmanipunisali od samog početka-Majdan,Kličko,Timošenkova,navodno obaranje aviona od strane Rusije...sve radi otvaranja još jedne krizne tačke u svetu i destabilizacije Evrope kako bi SAD na kraju imale koristi na štetu svih ostalih.Prokleta je Amerika i ...

umetnik

pre 9 godina

Prvo, najvažnije i pitanje pre svih pitanja jeste ko je dozvolio da se tamo leti, a ne ko je oborio avion. Time se mediji nisu dovoljno bavili.

Оп, црврц, гевезн зајн

pre 9 godina

Чекај, па сви западни медији причају да је Русија крива, али Немци нису наивни кад су у питању тужбе и паре, знају на која врата треба да се обрате

Nemamo pojma.

pre 9 godina

Globtroter, rusi su jedini koji smesta objavili sve informacije kojima raspolažu i jedini koji svakodnevno traže istragu koja se maltene nije desila.

Mirjana

pre 9 godina

Rusija je jedina, osim porodica zrtava, koja insistira na tome da se objave rezultati istrazivanja, Zapad je taj koji to unedogled odgadja.

brasa

pre 9 godina

putin je za razliku od zapadnjaka prvo izjavio saucesce a onda izneo cinjenice na koje se ova tuzba i poziva a to su odgovornost za skretanje sa kursa u zonu ratnih dejstava odnosno cija je vazdusna kontrola njegova i odgovornost a inace da su nasli zrno peska koje ukazuje na ruse vec bi istraga bila gotova ovako jos godinu dve dok se nezaboravi i propadnu dokazi

profi

pre 9 godina

Analiticar amater
Ujka Sam se uopste ne uzbudjuje,niti ga interesuje sta drugi misle,oni imaju "istinu" i logiku! To sto je toliko ljudi pobijeno u tom avionu nji
ma je egal! Naravno bezobrazno,ali sila,sta im mozes!?A Klicko,inicijator
pise kolumne u najtricavijem listu Evrope Bild-Zeitung,gde se hvali da mu se san ostvaruje!? Slucaj za psihologe,preko 3500 sugradjana pobijeno u besmislenom sukobu,zemlja se rusi,nema izgleda na boljitak,ulaz u EU,NATO i sl., a on ostvaruje snove!??? Kakve? Zelim bu buducnost onog Gruzijca,piona CIA koji poce rat sa Rusima 2008,sada vidimo plene mu imovinu!

svi (ni)su isti

pre 9 godina

"Zastupnik Elmar Gijemula istakao je da je po pravilima međunarodnog prava Ukrajina trebalo da zatvori svoj vazdušni prostor ukoliko nije bila sigurna da može da pruži potpunu bezbednost."

Ovo sam ja govorio od pocetka. Ukrajina je KRIVA, a oborio ga je izvrsioc zlocina, i to su dve razlicite stvari. Naravno, ovo je naknadno vadjenje fleka Zapada, koji je kriv za ceo haos u Ukrajini (Majdan, snajperisti - to je dovelo do gradjanskog rata i MOGUCNOSTI da neko tamo obara civilne avione), ali to vise nije moj problem.

prellee

pre 9 godina

Logičan potez Njemačke.Nije bitno ko ga je obrorio, bitno je da ljudi više nema, i da je oboren na teritoriji Ukraine.Vlast u KIevu samo stvara probleme, i sve prebacuje na Ruse.Bitno je da se Rusi ocrne jer ih niko ne voli na Zapadu.Toga je Jacenjuk i druga lopovska klika svjesna u Kievu.Sve šalabajzeri i ludaci.

apolo

pre 9 godina

Avion su oborili Ukrajinci, prvo dva lovca njihova su letela pored putnickog aviona i svi cute na to. Drugo, cim je avion nestao sa radara Ukrajinci su javili da je oboren, kako su znali? Trece, prorusi su obezbedili mesto nesrece za OEBS ali ukrajinci su nastavili da granatiraju kako ovo ne bi dosli, jer ocigledno im ne odgovara da se ispita mesto mesrece. Kriza je od samog pocetka izazvana od strane Zapada kako bi se Rusiji uvele sankcije i kakp bi NATO dobio izgovor da se jos vise priblizi granicama Rusije, sto im je oduvek bio cilj.

onako ne obavezno

pre 9 godina

On je naveo da je Ukrajina odlukom da ne zatvori svoj vazdušni prostor prihvatila da živote stotina ljudi izloži opasnosti i to smatra povredom ljudskih prava.

I tu ne treba biti puno pametan i shvatiti ko je kriv! Dalje ulaziti u pricu otkud putnicki avion tacno iznad zone ratnih dejstava i ko ga je naveo da skrene sa kursa skoro 200km je zaista nepotrebno.

Antrax

pre 9 godina

Konacno da se neko seti Ukrajine u vezi sa tom nesrecom.Sramota je sto je najvecu zrtvu imala Holandija a nije preduzela nista.Istraga u kojoj se ne vidi kraj i kriju pocinioci.

miroslav

pre 9 godina

Pa sasvim je logicno da je za sve odgovorna,ne Ukrajina,nego ukrajinska vlada koja je nasjela na manipulacije iz washingtona. Kako je moguce da odmah poslije pada aviona ameri i njihovi mediji dignu cijelu hajku protiv rusije,optuze ruse pred savjetom bezbednosti ujedinjenih nacija a rezultate istrage cemo saznati tek iduce godine? Posto im nije poslo za rukom to sto su planirali,nazalost taj avion kao i cijela istraga ce brzo da padnu u zaborav dok ce ukrajinski narod dugorocno da placa ceh zbog igre koju igraju marijonete iz kijeva.

Realko

pre 9 godina

Ovo je privatna tuzba nemackih drzavljana a ne drzave Nemacke. Oni koji pricaju da je Nemacka okrenula ledja Ukrajini na drzavnom nivou su piglu... Kad bi neko u Rusiji bio odgovoran za smrt vaseg clana porodice vi ne biste tuzili tog Rusa?!

I ovde se ne radi ni o kakvoj teoriji zavere ko je oborio avion. Problem je u odgovornosti. Roditelj koji pusti dete da ide samo kroz sumu je odgovoran ako se tom detetu nesto desi. Drzava Ukrajina je kako u tekstu kaze trebalo da zatvori vazdusni prostor a nije to ucinila.

Mihailo NBGD

pre 9 godina

Rusi ni ovi njihovi iz Donbsa nisu imali apsolutno ni jedan razlog da obore taj avion.Gotovo izvesno ga je oborila ukrajinska vojska sa namerom internacinlizacije sukoba i dodatnog pritiska na Ruse i Rusiju.E sad taj rukopis je prilicno prepoznatljiv i vec par decenija sluzi za dobijanje propagandnog rata a pripada bez sumnje zapadnim zemljama

only fools and horses

pre 9 godina

Pola sata posle pada aviona su Ukrajinci objavili audio snimak koji navodno dokazuje da su tzv prorusi odgovorni za obaranje aviona. Na snimku je razgovor između nekog od vođe prorusa i generala vojske Rusije.
Vrlo brzo je dokazano da je snimak napravljen i postavljen na Youtube dan ranije. Znači dan pre obaranja, unapred" je spremljen "dokaz" koji optužuje pobunjenike.
Meni ne treba više nikakav drugi "dokaz" da budem apsolutno siguran ko je kriv.

tomy

pre 9 godina

Ako ja odem u zoo vrt i napadne me neka zivotinja kriv je Direktor jer nije obezbedio da gosti bezbedno setaju po njemu.Prosto objasnjenje i za ovaj avion.

miroslav

pre 9 godina

Pa sasvim je logicno da je za sve odgovorna,ne Ukrajina,nego ukrajinska vlada koja je nasjela na manipulacije iz washingtona. Kako je moguce da odmah poslije pada aviona ameri i njihovi mediji dignu cijelu hajku protiv rusije,optuze ruse pred savjetom bezbednosti ujedinjenih nacija a rezultate istrage cemo saznati tek iduce godine? Posto im nije poslo za rukom to sto su planirali,nazalost taj avion kao i cijela istraga ce brzo da padnu u zaborav dok ce ukrajinski narod dugorocno da placa ceh zbog igre koju igraju marijonete iz kijeva.

Patike....

pre 9 godina

@ patriota, 21. septembar 2014 11:19

Supermen neka podeli patike, ako mu padne rejting i bog da ga vidi...

E moja Srbijo... je čekam da zapalim odavde, mogao bih i u Afriku, tamo je bolje!!!

Nemcima svaka čast za tužbu! Bez obzira na to ko je kriv zbog situacije u Ukrajini, pracno gledano, Ukrajina je kriva što je umesto da zatvori nebo, prikupljala novac od preleta i kada su sukobi uveliko bili u toku, čime je dovela u opasnost život svakog putnika i člana posade na hiljadama letova koji su tim vazdušnim prostorom leteli.

papaja

pre 9 godina

rusofil/ne-rusofil. Muka mi je od biranja strana. Dal je moguće da je za vas ljude sve crno ili belo, nema drugih boja!

Kako je očigledno da su rusi oborili? Kako je još očiglednije da su to Ukrajinci?

Poenta je ko je odgovoran i ko je to dozvolio. To je ono što Nemci žele da utvrde i ispoštuju sebe i porodice žrtava.

pera

pre 9 godina

"Nemci tuze Ukrajinu,a uveli sankcije Rusiji!
Da li je to normalno ponasanje???
(Mare,NS, 21. septembar 2014 12:22)"
Porodice postradalih podnose tuzbu, ne obracaju paznju na tekucu "politiku".

Nije tacno

pre 9 godina

@globtroter, nije istina da ih Rusi ne pominju. Trazili su pre neki dan da se pred SB UN raspravlja o istarzi holandske vlade. Pricaju o tome stalno. I nije istina da enma dokaza. Ima ih, ali se kriju u cilju vise politike, kao sto su u cilju iste sat posle obaranja aviona, bez ikakve istrage i dokaza osudili proruse i Putina licno, kako bi sebi dali povod za uvodjenje sankcija. A iste su ustvari uvedene kako bi se Rusija istisla sa evropskog trzista, ekonomski slomila, usporio njen razvoj, a marionetska EU konacno potpisala sporazum o slobodnoj trgovini sa SAd, koji odbija da potpise godinama jer joj steti. Ovde je najveca zrtva EU, shvaticete to konacno, mozda. Muka mi je od njihove perfidne, lazljive politike. U to sta oni pricaju moze verovati samo onaj ko pojma nema o geopolitici i ekonomiji.

Pantagruel

pre 9 godina

Крајње логично. Недопустиво је дозволити цивилном путничком авиону прелет преко територије на којој се воде оружане борбе и већ је оборено више влјних авиона, што свакоме ко улључи мозак на пола секунде јасно говори да ризик постоји. Зато свака држава прима толики новац од такси за прелет, да би деловала превентивно и сваки могући вид опасности свела на минимум. Украјина то није учинила, а имала је довољно времена и могућности да успостави руте које заобилазе тај мањи део њене територије на ком су вођене борбе. Зато је крива, било да је у питању немар или намерно навођење авиона на ватру побуњеника. У ово друго ипак не желим да верујем.

neinformisaniasd

pre 9 godina

dokazi su potvrdili da je avion oboren raketom sa zemlje, zato ne znam zasto se spominju neki lovci, vjerovatno neinformisani, zna se da je oboren sistemom BUK, jos samo treba da se utvrdi da li je posada bila proruska ili ruska, sve ostalo su samo manipulacije i ubjedjivanje samog sebe u nesto trece..
(opcija, 21. septembar 2014 15:21)

Zašto ne ukrajinska?

Gruja

pre 9 godina

Obzirom da Ukrajina nije zatvorila svoj vazdusni prostor, duzna je da osigura svaki prelet preko njene teritorije i snosi punu odgovornost za pad aviona.
Isti bi slucaj bio da je kojim slucajen avion oboren iznad prostora neke druge zemlje.
Svaka zemlja je odgovorna za vazdusni prostor iznad njene teritorije i saobracaj koji se odvija istim...

The Dude

pre 9 godina

Nije bitno ko je povukao obarač, prepucavanja oko toga u svrhu propagande su više nego degutantna. Kriva je Ukrajina koja je dozvolila prelet preko teritorije koju ne kontroliše, nije zatvorila vazdušni prostor ni kad su se pobunjenici hvalili da imaju one BUK sisteme. Ako dozvoljavate prelet preko svoje teritorije znači da ste apsolutno sigurni da imate sigurno nebo za te avione što Ukrajina nije uradila. Sad bi trebalo porodice žrtava da ih tuže za milionske odštete po osobi ako ništa drugo...

seljadin

pre 9 godina

ne samo da je Ukrajina odgovorna i njihovo rukovodstvo, vec su odgovorne i NATO drzave koje su finansirale sadasnju vlast i priznale krvavi puc koji se desio u Kijevu.

svi (ni)su isti

pre 9 godina

"Nemci tuze Ukrajinu jer postoji sansa da dobiju odstetu.Sud da osudi i donese presudu da rusija treba da plati odstetu od toga ne bi bilo nista.To je jasno kao sto je jasno da su ga rusi oborili!
(mujcinovic salih, 21. septembar 2014 15:05)"

Dobro si ovo komponovao: sad ce Ukrajina, samo da bi ispala civilizovana, priznati da je oborila avion i platiti stetu? Ali, kako ce ispasti civilizovana ako je oborila civilni avion?

Ado

pre 9 godina

citam komentare i ne verujem kako moze svako zakljuci sta zeli...tuzbu ne podnosi nemacka, vec privatna lica koji su njeni gradjani, a mogu da budu srbi, rusi, turci, ko god...i imaju svo pravo, jer ovde se ne radi o tome ko je kriv za obaranje aviona, vec ko je posredno odgovoran sto se avion uopste i nasao u toj oblasti...a to jeste ukrajina...ako se kasnije, na osnovu materijala iz crnih kutija dokaze da su piloti nepaznjom skrenuli avion sa kursa, tuzice i malazijsku aviokompaniju...ali to sve nema veze sa tim ko je povukao okidac i srusio avion...

Rale

pre 9 godina

Sta vise ima da se kaze. Covek je sve objasnio. Ne znam zasto se uopste dovodilo u pitanje ko je tu kriv...? Zal za toliko izgubljenih zivota. :-(

Super

pre 9 godina

Ja sam uveren na osnovu svega što je na temu pada ovog aviona pisano, rečeno i prikazano da su ukrajinska vlada, kontrola leta i vojska odgovorne za pad malezijskog aviona. Međutim ne mislim da ukrajinski narod treba da plati obeštećenje porodicama žrtva već nalogodavci i pomagači. Niko nije pitao narod želi li krvoproliće na tom Majdanu, niti da li želi nasilno rušenje legalno izabrane vlasti, paljenje civila u Odesi a ponajmanje treba li MH17 poslati u ratnu zonu. Jer tačno je da je svaka zemlja odgovorna za svoj vazdušni prostor ali tačno je i to da ta zemlja nema legalno izabranu vlast a na krnjim izborima nametnutog predsednika Ukrajine su pre par dana uz ovacije slušali u Kongresu. Iskreno žalim žrtve ove nesreće ali žalim i narod Ukrajine jer su i jedni i drugi žrtve avanturističke politike EU i SAD.

dragan

pre 9 godina

ne razumem holandjane kojima je izginulo toliko gradjana - da cute - i na neki nacin skrnave te zrtve
(gvatemala, 21. septembar 2014 11:14)
------------------------------
Holandija je kroz istoriju imala mracnu ulogu u kolonijalizmu, danas u vernom poslusanju NATOu.

Mladen

pre 9 godina

Ovo sam ja u startu rekao, bez obzira ko je oborio avion Ukrajna treba da bude odgovorna zato sto nije zatvorila vazdušni prostor nad kojim nema kontrolu.

T&T

pre 9 godina

"Sve je jasno? Ukrajina kao drzava odgovara za zracni prostor, u normalnim uslovima ali kad ti dio teritorije i neba kontrolisu separatisti? Onda. NE"
@ (Proud To Be Croat, 21. septembar 2014 17:00)


Vi ste prosto neverovatni ljudi! Sve ce te da opravdate ako ste na necijoj strani
Ako Ukrajina ne kontrolise deo vazdusnog prostora svoje teritorije (sto nije tacno uopste jer kontrola letenja I dalje pokriva istu teritoriju kao I pre rata) zasto onda salje putnicke avione u neizvesno???
Ukrajina je poslala avion u tu ratnu zonu, ne separatisti!
Zasto je Ukrajina poslala putnicki avion preko ratne zone????
Veoma jednostavno pitanje!!!